Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: divany.hu/eletem/nyugdij-kor/ Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.... (2024.04.24. 09:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.07.06. 08:57 Fabius

A népszavazás, amibe minden politikai vezető belebukott

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy népszavazás amibe mára minden politikai vezetőnek sikerült belebukni, "győztes" és vesztes oldalon ugyanúgy. Oké, a győzelmi mámort icipicit beárnyékolja, hogy például a font 31 éves mélyponton van jelenleg a Brexit diadal után, de akkor is.

Innen ahol én ülök úgy néz ki, nem sült el jól a politikai haszonszerzésből generált népszavazás.

Cameron bukása eleinte nem is nagyon volt kérdés. Ettől meglepőbb, hogy a toryk közül a legesélyesebbnek tartott jelöltek sorra ugrottak el az utódlás és kilépés levezénylés lehetősége elől. A Munkáspárti Corbynt bizalmi szavazással megpuccsolták párton belül, a legnagyobb pofa Farage meg előbb csinált egy nem túl diszkrét és ízléses hátra arcot a leghangosabb választási ígéretből, majd jobbnak látta önként elmenni a levesbe. Ő megtette "kötelességét", kivezette országát az Unióból, a beszakadt nemzeti valutával, a hogyannal meg a mi lesz mosttal meg szopjon valaki más.

brexit3.jpg

Tudja fene. Valamiért azt érzem, hazai elitünk nem fog ebből sem tanulni semmit. Pedig a britek kiegészítették a székely népi bölcsességet ami már így hangzik:

- az asszony nem ember,

- a sör nem ital,

- a medve és a nép szavaztatása nem játék!

 

670 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr228869696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@parti_giano:
ez még egy zseniális rajzoló...a ligetbe is valami hasonló: "kifejező" fog kerülni? és azután a rómain az a parti vazsbeton sétányoszlopokkal vagy oszlopok nélkül és még ráadásul nem is lehet majd a vízhez lemenni és ha nem viszel napernyőt akkor ott maracc és odakozmálsz az égető napon

olyan szp lesz, hogy azok a vendéglátóipari eccségek amelyek ingyen ajándékként kapják majd becsuknak mert a kóbor kutyák sem fogják a rómait látogatni

de ezzel nem számolnak

brühüyyy
kkk

skizó egy lófasz
@parti_giano:
rövidebben: kakofónia láncfűrészre és baltára, szerző: aki lopta

nagyon modern ez az épület, még szoknom kell,

kifejező Gitta kifejező

ezek meg Békamenetből visszamaradtak a végkiárusításkor?

brühüyyy
kkk
@parti_giano:

köszönöm.
munka van.
@Eszter jött: ezek szerint egy napon születtél a lányommal.

Isten éltessen!
@Mariann19: ugyan Mariann, iszony nagy szakmunkáshiány van

én is külföldről hozok egy teljes szakot

ne haragudj, ez nagy mellébeszélés, amit írtál
@vakapad:

"persze, mind hülye, aki az "ember" esetén a racionalitásban bízik, mert ezek nem összetartozó fogalmak."

De.
Csak ki mondja meg, kinek mi a ráció?
Ciceró egyszerűen mondja ki,a józan ész megmondja, mit kell tenni és mit kell elkerülni.
Na de mi a józan ész?

Nem egyszerű ez:))
@Gábris szomszéd: sz'al, ha a mocskos usacska rasszista rendoret lovik le az jo, annak orul a lelked helyen levo szartenger, ha
@habakuk000:
Elég lett volna csak annyit írnod, hogy:
H Ü L Y E !
@Mariann19: igazad is van, meg nem is! már az én időmben is "ciki" volt, ha valaki az általános iskola után elment szakmunkás képzőbe, de még a szakközép iskola is az volt. de legalább még léteztek.
a szakmunkás képzők, már akkoriban sem a magas nívóról voltak hírhedtek.

a szak-középiskola meg éppen kétséges ismeret anyagot adott át, mind szakmailag, mind "érettségi" szintjét tekintve.

ismert volt, hogy aki "A" gimnázium után nem nyert felvételt legalább a tanítóképzőre(legalább van diplomája, gondolták a szülők és a gyerek is), az nem számított csak "proli melósnak".

ennek megfelelően, mindegy hogyan, miért és milyen eredménnyel, de gimnázium és utána egy szertár-ruhatár-büfé szak legyen meg.

felnőtt lassan 2 nemzedék, akik hallani sem akarnak fizikai/kétkezi munkáról, mi több lenézik, legyen az bármiféle hasznos, fontos, értékes munka!

ez itt németo.-ban másképp van. például, aki kétkezi munkára adja a fejét tanulóként, az kap ösztöndíjat, mindenféle támogatást. aki meg "divat" szakmát vagy felsőfokú oktatást választja, az meg fizessen, de támogatást csak kivételes esetben kap. tehát megfigyelésem szerint, az értékteremtő, kétkezi munkát hajlandó támogatni az állam, a húszezredik tökömtuggya szakost meg rohattul nem.
@Gábris szomszéd: "Egész simán kiestek a németek. :) Közben egy másik meccs is zajlik, csak épp Dallasban.

Afroamerikaiak-Rendőrök
4-0"

nigger, ez azé elég beszédes volt.
hozzád képest lézerdzsoni elsőáldozó.
@Rodeo36: annyira aranyos, mikor gábrissal egymás hátát lapogatva hánytok együtt és közben méregetitek az eredményt.
@Eldoron: ez olyan mint egy nagy Kör,mindig jönnek-mennek leülnek,kimennek,visszajönnek,hozzászólnak
@Sir Bates dö Hól:

magam részéről nem a te véleményed érdekel!!! hadd beszéljenek azok akik szenvednek, mert:
nem kapnak szinte semmilyen oktatást
ebből következően
a munkaerő piacon értéktelenek
az usa tőkés offshorolta a termelés jó részét a távolkeletre
nem tudnak beilleszkedni a társadalomba emiatt
és mellékutakat keresnek és találnak a megélhetésükhöz

ugyanakkor most 2 nap alatt két ártatlan embert mint veszett kutyát a rendőr kivégzett, bírósági döntés nélkűl

az 5 évet afganisztánban eltöltő most már mesterlövész sorozatgyilkos megundorodott mindettől kitüntetéssel szerelt le a seregből most mindenki ezzel foglalkozik
holott:
az usa ban csak idén több mint 500 ugyanilyen eset volt
tavaly meg 1200 vagy tőés mindebben a börtönlakók nincsenek benne, azok ingyen rabszolgamunkát végeznek és pont ezért mert magánkézben lévő börtön akkor épűl ah az túltölthető és a rendőrség eszt megolgya nekik

ha az usa elnöke mongya mindeszt (tegnap éjjel warsóból) akkor azért aszt már csak nem mered vitatni?

brühüyyy
kkk
@punkfrog:
az index még szarabb véleménnyel van a neuer és bandájáról és ki is röhögi őket, eszt kapták a guardiola nevű kóklertől

a másik témában meg @sírbatesz nek írott fenti válaszomat ajánlom szíves figyelmedbe

egyébként a lappogatásnál tucc e többet védelmedben felhozni hazug aljas disznó vagy ezzel a süket faszsággal amit itt taga elvtárssal együtt büfögtök föl a témát nem ismeritek de olyan jó basztatni valakit aki ismeri és el is meri mondani

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: bolhás, undorító ahogy itt buzultok ártúval.

nem csapágyas má az ánuszrózsád?:)
@taga20:
nem is volt sima, hanem kalap szar: a müller, schweinsteiger, neuer, draxler, kimmich, a boateng jónak látta időben lesántulni, a götze...kimaradt az özil aki egyedűl csak ne nyerje meg

szóval még hülye is vagy én kéccer láttam a meccset mert megismételték és akkor még röhögényesebbek a teutonok fel is szívódtak a végén

a többiről írtam egyébként Dallas 12 Dallas 0 a végereedmény

brühüyyy
kkk
@taga20:

tapasztaqld meg, nyald ki de csak ha fertőtlenítetted a piszkos nyelvedet előtte

brühüyyy
kkk
ha most ide belép valaki, akkor elmenekül. tessék késsek és villával enni.
@Rodeo36: majd küldök egy nagyfaszú négert, majd az kitapasztalja a köcsög seggedet:)
@PeniValdes: ez a valóvilág hugi, lehet szalvétával megfogni a faszt, de akkor is ez van:)
@nincs_itt:

,,...szak-középiskola meg éppen kétséges ismeret anyagot adott át, mind szakmailag, mind "érettségi" szintjét tekintve...''

A gimnáziumból színjelessel érkezők komoly hátrányban voltak a műszaki főiskolákon és egyetemeken a szakközépből jött tankörtársaikkal szemben, mert hiányzott egy csomó alapismeretük.

Sajnos a szakmai hátrányuk a későbbiekben is megmaradt szakmai téren, így inkább a vezető beosztások felé orientálódtak. Egyetlen olyan alkotó mérnököt sem ismerek, aki gimnáziumból jött volna.
@PeniValdes: teccik tunni, nekem azért volt flanszijás a neveltetésem, mert francia kulccsal ütöttek, a spanyol etikettem meg azért van, mert spanyol csizmába jártam iskolába!
@nincs_itt:

Az én időmben / 80-as évekről beszélek / nem szívesen adták gimnáziumba a szülők gyerekeiket. A falusi emberekről beszélek. Úgy tartották, tanuljanak valamilyen szakmát, amiből megélhetnek. Aztán, ha kedvük van, tanulhatnak munka mellett.
A pedagógián nem voltak büfészakok. Csak olyan szakpárosítást engedélyeztek, ami "eltartotta" magát. Központilag szabályozták azt is, melyik régióból hány diákot vehetnek fel.

"felnőtt lassan 2 nemzedék, akik hallani sem akarnak fizikai/kétkezi munkáról, mi több lenézik, legyen az bármiféle hasznos, fontos, értékes munka!"

A fenéket! Max. nem akarnak éhbérért dolgozni, rabszolgaként élni. Inkább nekivágnak a világnak 18-19 évesen, mosogatnak Angliában a kínai konyhán.
@graphics: bocsánat! homályos voltam! a szakmai ismeretek terén a gimnáziumból érkezett komoly hátrányban volt, míg a "humán" tárgyak esetén, éppen fordítva!
a gimnáziumból érkezők lesznek a mérnök-közgazdászok... ami nem baj, csak NE tervezzenek!
@Eszter jött: sajnos a második bekezdéssel vitatkoznom kell!
az első szerintem megállja a helyét. bár én még nem a fészkesfővárosban születtem, de bölcsődébe már oda "jártam".

tehát, a legtöbb fiatal akivel találkozom, NEM rendelkezik releváns szakmával, érettségi+angol nyelv...
akinek meg van, az meg egy műszaki rajzot sem tud értelmezni...
@Eszter jött: csak mesélj nekem, a szobafestő, asztalos, vasas szakmunkásokról... und viele mehr
@PeniValdes: Sziszfusz által a falra dobált száraz borsó esete, hogy teljes legyen a képzavar.
@graphics: na! melyik a legmagasabb alkohol tartalmú főzelék féleség?
@taga20:

az aszt jelenti, hogy neked legalább 1 darab már van, és honnan tudod, hogy a négernek nagy fasza van?

ismereteid lenyűgözőek

jaaa, és hová küldöd és hogya: UPS ???

brühüyyy
kkk
@Eszter jött: némileg megváltozott a világ. Itt van pl. a Nehézipari Műszaki Egyetem, Miskolc jogutódja: kohó-, gépész- és bányamérnöki karok helyett a következők lettek:

www.uni-miskolc.hu/karok
@nincs_itt: halvány lila színárnyalatom sincs. Főzeléket csak a pici fogyaszt, én beérem a husuval is.
@nincs_itt:

Én meg egy 120 lelkes kis faluban.

Így már ok.
Ne akarjunk már mindent a fiatalok nyakába varrni.
@graphics: hát a falra hányt! borsó!
@Eszter jött: nem is szeretném a fiatalok nyakába varrni. de azért a tepsifon függés mellett szívesen látnék olyat, akit valóban érdekel amit csinál...

eszemben sincs, hogy "bezzeg az az én időmben..." faxsággal jönni, de mindenféle pótlékokkal, akarják "megoldani" az életüket.
@nincs_itt: ááááááááááááá.... :D:D:D
@nincs_itt:

mit meséljek? azt, hogy fiatal diplomás gyerekek állnak be öreg szakik mellé tanulni, és úgy mennek ki Németországba dolgozni építkezésekre?
ez van. örülnek, ha bekerülhetnek egy-egy csapatba.
@graphics: tudom javasolni, hogy esetleg a német mindestlohn 2/3-át adják a munkásnak, ez nem lenne sok. jelenleg a minimálbér 8,84 euró/óra...

ha kvalifikált, akkor 10,21-ről indul, gyakorlattal és iskolákkal 16-18 euró/óra... persze a pótlékok adómentesek! a munkába járás legkevesebb 30 cent/km NETTÓ összeggel térítve...
és sok-sok egyéb...
@Eszter jött: a szülők legalább annyira hibáztathatóak, mert az volt az alapállás (Magyarban), hogy ha neki (mint szülőnek) rossz élete volt, a gyereknek legyen jobb.

Ezzel nincs is gond, amíg egészséges határokon belül marad. Többségében azonban nem így történt.
@Eszter jött: látod?! fiatal diplomás... mert szakmát tanulni zsenánt, mert a család elvárásai, meg majd a diplomával biztos lesz a megélhetés...

oszt' mostan ott áll és nem ismeri fel a kalapács használható végit...
@nincs_itt: ha meg elküldik reszelőzsírért, ako szalad:))
@taga20: a kanyarfúróért meg valóságos exodus zajlik!
@nincs_itt: asztán nem tuggyák megélezni.
a csúcsszögről meg aszt hiszik, hogy valami viájpi dolog:)
@taga20: a zélszalagot meg a zantennára akarják csomózni, a kereszt él pedig valami klerikális izé...
@nincs_itt: "kereszt él pedig valami klerikális izé... "

szerintem inkább aszt hiszik, hogy pálinka, me 55fokos:)
@nincs_itt:

zsenánt?? lófaszt!
Mifelénk ennyire nincs munkalehetőség. Még a diplomásoknak sem.
Ezek a gyerekek szívesen dolgoznának a tanult szakmájukban, megérdemelnék. De nem tudnak.
@nincs_itt: Sajnos ettől fényévekre van Abszurdisztán.
Pedig a rendszerváltás előtti gazdaság (Kádár-korszak) egyik fő bűneként azt rótták fel, hogy mesterségesen alacsonyan tartotta a béreket, mondván, hogy egyéb juttatásként úgy is megkapja a melós.

Akkor lesz gökeres változás, ha a) az általad írt báérszintet el nem érik, mert ettől megugrik a kereslet, másrészt kevesebbeknek éri meg nyugatra menni dolgozni, beleértve a jelenleg átutazókat is; b) az összeszerelő-bedolgozó üzemek helyett olyanok jönnek létre, amelyek tényleges értéket termelnek; c) az adózást végletesen leegyszerűsítik. Személy szerint preferálnám az egykulcsos adót (ÁFA & SZJA), *mindenre*. Ki lehetne kalkulálni, hogy mennyi az az adó%, aminél a költségvetés sem jár rosszabbul, mint a jelenlegivel.
És akkor mindenki annyi ÁFÁ-t és SZJA-t is fizet. Utóbbiból kedvezményt csak a gyermekek, kismamák és a nyugdíjasok kapnának, másnak nincs.
d) az adó visszaigénylés korlátozása/megnehetítése, mindaddig, míg a gazdaság nyakig ül a margarinban.
Azután lehet újra tárgyalni ezt a kérdést.
e) munkaerő mobilitásnak egyik fő gátja a megfelelő szállások hiánya. Egy élet munkáját (lakását) fizetésképes vevő nélkül(pl. Nógrád, Borsod falvai) nem fogja felszámolni senki, csak azért, hogy az ország drágább felében egy bizonytalan munkalehetőségbe belevágjon. Ha egy év múlva leépítik, mihez kezd?
@graphics:

Miért hiba az, ha a gyerekének jobb sorsot szeretne? Minden szülő így van ezzel.
@Eszter jött: nem érted! pedig @graphics: szépen leírta! remény volt a diploma megszerzése. most már látszik...
de ki tudhatta ezt előre!?
@nincs_itt: volt olyan kollégám, akit elküldtek négyszögfúró(!) emulzióért. Elment, a cél kolléga pedig visszaküldte, hogy ő ugyan adna, csak a fiatalúr nem hozott edényt :D :D
@nincs_itt:

Tudod mit szeretek ezekben a gyerekekben? Azt, hogy rugalmasak. Nem rinyálnak, ha egy teljesen új dologba kell belefogniuk.
@graphics: az adózás kérdése... a németnél nyakatekertebbet nem láttam eddig! de ugyanakkor pofon egyszerű is!

itt van 5+1 adó kulcs és egyéb nyalánkságok, viszont egy adott adó-kategóriában is eltérő lehet...

nem is megyek bele, van adószakértő akit fizetek évente egyszer, hogy rendezze a kérdést.

mo.-on a magán tulajdonban van a lakások/házak 90%-a, ez németo.-ban cirka 50-50%. továbbá, van sok gasthaus, szállás lehetőség, amit adómentesen térítenek...
@Eszter jött: ez a legkevesebb, hogy életben maradjanak! de le a kalappal előttük!
@Eszter jött: persze, így van.
Csak a kedves szülő ne vigye túlzásba. Sok ilyen rossz példát láttam:
,,- Mindegy, legyen diplomád, azt nem vehetik el tőled, aztán majd beültetünk valahová!''
Aztán protekció nincs, munka sincs. A képzés meg kidobott pénz: a tanulónak, a családnak és a közösségnek is.

hmm... a kórusba rendszerint azt veszik fel, aki az adott számot tűrhetően el is tudja énekelni.
@graphics: de csak hengeres edényzet volt az elfogadható, hogy az emulgeált olaj, ne törjön meg szállítás közben!
@nincs_itt:
más dolog, ha egy doboz cigarettából elkérnek 3-at, mintha 5-6-szálból kérnek el ugyanannyit.
@taga20: a pinóláról nem is beszélve. ;) Még belepirulna valaki, pedig dehogy...

Eszter jött (törölt) 2016.07.08. 21:58:28

@graphics:

Hö-hö!

A kedves szülő /esetemben pótszülő/ örül, ha egyáltalán meghallgatja. )))

A keresztfiam most 24 éves.
18 évesen elkezdte a műszaki fősulit. 1 év után bejelentette, hogy otthagyja, mert nem az ő világa.
Mi összeomlottunk.
Ő 2 hónap leforgása alatt talált magának munkát Írországban. Lenyomott 3 évet egy kínai konyhán. Aztán hazajött és bejelentette, hogy tanulni szeretne - vendéglátást.
Keresett sulit magának, mellé heti 1 napos munkát. Pozsony egyik menő hoteljában ingyen dolgozik. Csak azért, hogy tapasztalatot szerezzen.
Mikor elkezdett tanulni, kijelentette, hogy csak 3 évet fog elvégezni. Többet ne is várjunk tőle.
Jelenleg a strandon vezet egy restit olyan lelkesedéssel, mintha a Hilton lenne.

Az ő generációja önálló. A szülőknek kevés esélye van irányítani az életüket. )))
@Eszter jött: meg ne haragudj, de a töketlenséget nem nevezem előrelátásnak! elment kínai konyhára, majd vendéglátást akar tanulni, de CSAK 3 évet hajlandó erre szánni...

én mindent megértek, csak a semmire nagypofát nem kultiválom túlzottan!

mivel rendelkezem gyermekekkel van rálátásom, hogyan is működnek az aktuális "mai fiatalok".
@Eszter jött: ez jó és szívből kívánom, hogy sikerrel járjon és ne adja fel! :)
Ő legalább belátta, hogy az adott szakma nem neki való és megpróbált érvényesülni és jól csinálta: először is pénzt keresett, amivel el tud indulni (valószínűleg nyelvtudást is csiszolta). A következő lépései sem a megszerzett pénz feléléséről szólnak, ezért úgy gondolom, hogy jó esélye van célba érni és aligha kell irányítani.

Tudok olyat viszont, aki azt várta volna el, hogy a párja jövedelméből éljenek. Mindig talált ugyan melót, de sohasem hosszabb távra. Összességében nullára, de inkább negatívra futott ki az egyenlege. szét is mentek.
@nincs_itt: mostanság egy főiskola 3 év alatt elvégezhető munka mellett is. Ez elegendő _lehet_ ahhoz, hogy terveit megvalósítsa és közben se függjön másoktól.
Tovább meg minek tanulnia, ha nem akar vendéglátóipai doktor lenni? Képeznie persze kell magát, de az más káposzta.
@graphics: tudod én a "dinasztiális" berendezkedés híve vagyok! tehát, a gyermek(azért gyermek, mert NEM rendelkezik kellő tapasztalattal, felelős döntés meghozatalára, ez tény nem valami konzervatív beidegződés) döntését tiszteletben kell tartani! de! a "siker" eléréséhez kibebaxott sok tanulás/munka és tapasztalat szükségeltetik! amit egy ember, manapság, nem képes összelapátolni, de az "ősök" tapasztalatát és ismereteit figyelembe véve, egy fokkal könnyebb!

egy felsőfokú intézmény abszolválása még SEMMIRE sem garancia!

a legzavaróbb, hogy sok-sok mai fiatal úgy gondolja, hogy a mindent JOBBAN tudás egyetemén végeztek, de cserébe tanulni sem hajlandóak az "öregtől" sem.
@nincs_itt:

és mi van a hántolással és a hónolással és mi is az az "into" és a portálmarón át hova lehet belépni?

egyébként a zélszalagot masninak lehet használni, csak előtte ki kell vasalni és kirolytozni a végit...a kereszt él meg a nadrágodon van amikor fexel benne

brühüyyy
kkk
@nincs_itt: a példában említett 24 éves már nem gyermek és eléggé kemény tapasztalatai lehetnek.

Ettől függetlenül főbb vonalakban elfogadom, amit mondasz. Utsó bekezdésedben említetek egyik oka talán az is lehet, hogy a média is eléggé keményen sulykolja, hogy az idősebbek mennyire nem rendelkeznek korszerű ismeretekkel; a másik ok pedig a munkahely lehet: bármennyire idős is valaki, csak _egy_ valaki. Ha ráadásul később kerül be idősebbként egy hozzá képest fiatalabb csapatba, akkor még nehezebb.
Tanulni? Konkrétan megmondta, hogy nem is érti, amiről beszélek (RAMP fogalma marásnál.). Önbizalomban persze nincs hiány, 1,5 napig küzdött egy egyszerű horonymegunkálással és több darab nem lett jó, mert hosszlyukmaróval nem fúrunk...
@graphics: jav.: említettek az említetek helyett.

Eszter jött (törölt) 2016.07.08. 23:02:44

@nincs_itt:

"a legzavaróbb, hogy sok-sok mai fiatal úgy gondolja, hogy a mindent JOBBAN tudás egyetemén végeztek, de cserébe tanulni sem hajlandóak az "öregtől" sem. "

Ne legyél már ilyen vaskalapos!
Erről szól a fiatalság.
Mi is ilyenek voltunk.
@graphics: "SZJA-t is fizet. Utóbbiból kedvezményt csak a gyermekek, kismamák és a nyugdíjasok kapnának, másnak nincs."
adórendszeren keresztül ne adjunk kedvezményeket!

Eszter jött (törölt) 2016.07.08. 23:05:50

@graphics:

Kösz. Csak példának hoztam fel. Folyamatában nem volt fáklyásmenet.
@punkfrog: pedig a magyar adórendszer szinte csak erről szól, l. pl. termőföld, ingatlan, értékpapír, stb., stb.

A gyes-t és a nyugdíjat nem adóztatnám, csak épp 0%- os lenne.
Szép estét és jó éjt mindenkinek!
@Eszter jött: mintha a fiam történetét olvastam volna, csak ő autómániás!(22 éves)
ez a XXI. század!
át kellett volna alakítani az oktatási rendszereket már vagy 20 évvel ezelőtt!
de gyökeresen!
a lányom (9 éves) ő pont az ellentéte a fiamnak.a suli kezdete óta kitűnő tanuló de amit eddig 3 év alatt a kísérleti tankönyvekből tanultak, az katasztrófa.nem is igazán a tartalom (az is!) hanem a módszer tragikus! na meg a 100 ève alig változott tantárgyak!
de most valami rés keletkezett a nerpajzson, mert jövőre (4.oszt) lehet alternatív tankönyveket választani(Meixner)!
szerencsére az összes szülő ezt választotta!repedezik a klik!!!:)))
@graphics: a valódi piacgazdaságban nem a végzettség, hanem a tudás az érték.a googlenál például leszarják a végzettséged ha ott vagy a szeren!
@graphics: az adóknak egységesnek (=/= egykulcsos) kell lennie mindenkire!
a kedvezmémyeket csak egyéni elbírálás alapján adják meg mindenkinek!(szociális háló)
@punkfrog: egyetértünk, voltam ilyen helyen, sajnos eleve határozott idejű volt a szerződés.

A kulcs a kommented első két szava. Abszurdisztánban más a helyzet.
@Orica Középföldi:

Relatív racionalitás? Ez valami új dolog lehet, erről még nem hallottam soha.

"Erkölcsről", "elvekről" és egyéb valóban individualista alapon való hozzáállásról annál többet. Azok tényleg nem egyszerűek.
@punkfrog: erről kissé más a véleményem.

Az rendben, hogy az egyén igazolja a jogosultságát valamilyen módon, de az adómentességét(vagy nem) *deklarálni* kell valahol (Az álláskeresők pl. adót fizetnek a kapott segély után.).

Pl. Laczházy Smasszermann Arzén NER-társnak mindig igazolnia kellene, hogy már elérte a nyugdíjkorhatárt és ne vonjanak majd adót a nyugdíjából? A nyugdíj adózott jövedelem után keletkezett, mégegyszer adóztatni abszurd lenne.

A lényeg, hogy a hatóságok ne vegzálják folyamatosan.
Nyilván te mást olvastál ki belőle.
@vakapad: miért, szerintem a racionális relativitásnak is van létjogosultsága. gondolkozom a deffinición.
@Orica Középföldi:

Meghatározása nem egyszerű. Lehetne célszerű, jó döntéseket hozni pl. gazdasági téren. Ha viszont szigorúan ezt az oldalt néznénk, akkor senki nem vásárolna pl. televíziót, mert nincs semmi gazdasági előnye.

A közfelfogás szerint általában nem vall józan észre, ha valaki nem az emberi logika, hagyományok, vagy a közösség elvárásai szerint cselekszik, mond valamit, lát, fog fel dolgokat. Summázva:
többnyire csak azt tartjuk épelméjűnek, aki egy véleményen van velünk.

Lehet, de akkor nem lennének viccek, sőt találmányok sem.
@graphics: (magammal beszélgetek :D)
ide tettem volna egy linket, csak a blogmotor nem engedte.

csubakka.hu/wp-content/uploads/2015/12/471767172993221-600x417.jpg
@vakapad:

Nincs relatív racionalitás. Ez ugyanúgy individuum függő, mint az értékválasztás, -rend, ennek következtében a döntések, amik megrajzolják, hogy egy adott személy mit tekint racionálisnak. Ez neki akkor is az, ha mindenki másnak irracionális.

És ezzel nem mondtam semmit az adott személyről, az értékrendjéről, a döntési mechanizmusáról, etc.

Más!
Egy-egy komment olvasta után ez jut eszembe:)

www.facebook.com/photo.php?fbid=1216520001694027&set=a.108006495878722.13885.100000081177126&type=3&theater
@Orica Középföldi: Ráció

Van ugye: -juhsajt (bryndza),
- kecskesajt,
- tehéntejből készült sajt, sőt keleten
- jak, teve tejből készült sajtok is vannak.

A fentiek szerint következik

secure.ce-tescoassets.com/assets/HU/201/5997684502201/ShotType1_328x328.jpg

Most már értem miért olyan drága: nem lehet egyszerű a medvéket befogni, megfejni, stb., stb.

Abba már bele se merek gondolni, hogy pl. Királyhágón mi történhet Őfelségével.
@graphics:

"A közfelfogás szerint általában nem vall józan észre, ha valaki nem az emberi logika, hagyományok, vagy a közösség elvárásai szerint cselekszik, mond valamit, lát, fog fel dolgokat."

Ez egy nagyon populáris megfogalmazás, és nagyon szét tudom cincálni, de most mennem kell.

" Summázva:
többnyire csak azt tartjuk épelméjűnek, aki egy véleményen van velünk."

Nem, de barát nem lesz belőle:)
@Orica Középföldi: mint egy ridikül, állandóan úton vagy.
Részemről utolsó gondolat a szakmai oktatáshoz, meg úgy általában az oktatáshoz.

Van néhány tíz év és egynehány emberöltő mögöttem, és elég régen voltam gyerek.:( Ebből kifolyólag már sok mindent láttam.
Apám kisgyerek koromban a lábost befoltozta, becinezte, mert nem volt pénz újat venni, de új sem nagyon volt a boltban. A cinezéshez egy fémszerszámot használt, ilyet néha múzeumban lehet is látni. Ennek a vasnak a végét begugta a sparheltba ( gyengébbek kedvéért a tűzhelybe, mert akkor csak fatüzeléses sparhelt volt volt ), és jól megmelegítette. Amikor már tűzvörösen izzott, akkor használta a cin megolvasztásához. A lyukas edényt jól megtisztította, sósavval kissé megkente, majd ráillesztette a forrasztó cinpálca végét, és az izzó vassal addig melegítette, amíg meg nem olvadt, az olvadékot a vassal jól szétkente a lyukon, és amikor jónak ítélte a művet, hagyta kihülni.

No ezt mát a hatvanas években sehol nem oktatták, mert megjött az áram, vele a hegesztés új módszerei, és a régi módszerekre nem volt szükség.

A mai modern textiliparban nagyüzemileg szabnak, modern lézeres gépek sok centi vastag textilt pillanatok alatt átvágnak, a kézi módszerekre csak kisipari keretek közt van szükség. Nyilván a nagyipari módszereket csak a gyártóknál lehete megismerni, megtanulni. A tőkést viszont nem lehet államilag szakképzésre kötelezni, csak ösztönözni, hogy megérje neki a képzésben részt venni. No ebben nagyon lemaradt a magyar kormányzat. Mindegyik.
De szerintem abban is, hogy a szakismereti alapokat - széles körűt egy-egy szakmára kiterjedően - az iskolákban megtanítsa, és úgy vélem a tananyagon túl ebben a kérdésben a tanerő sem bír kellő ismeretetekkel.

Amnnyiben nem történik a képzében változás, a magyar fiatalok nagyon leszakadnak, és a piacon feleslegessé válnak. Mert a tudásuk nem fog semmit sem érni.
@parti_giano:

" mint egy ridikül,"

Csókoljon meg téged a Jakupcsek:)) ( Talán az műsora volt.)
@Rodeo36: haggyá' lógva ,vászka!... írtam-e az ellenkezőjét annak, mint te?...

(ez lemaradt az előző kommentből: "ám, ha putyin, ki "Európa utolsó védőbástyája", talpasait lövik, akkor az elfogadhatatlan...)
@parti_giano: "szerintem a racionális relativitásnak is van létjogosultsága"

Pusztán nézőpont kérdése, és tényleg van.

"Magyarország olyan ország, de ez már évszázadok óta így van, ahol nincsenek szavaink, az emberek nem tanulnak meg reflektálni, gondolkodni, szembesülni a problémákkal, és legfőképpen azokat kifejezni. A családok maguktól nem tudják, az iskola nem tanítja meg.
A magyar társadalmat jellemző másik sajátos vonás, hogy a horizontális közösségi kapcsolatok nagyon-nagyon gyengék – folytatja a szakember. A falvak, legyenek bármilyen kicsik is, kevéssé közösségek. Különösen individualista ország vagyunk, ahol nagyon kevés a közösségiség."

24.hu/kozelet/2016/07/09/spajzban-eheztetett-kislany-magyarorszagon-szolidaritashiany-van-es-nincsenek-kozossegek/

Ha az ország keletre fordul, akkor különösen lesz racionális relativitás.
@látjátok feleim szümtükkel: s.Vicces lenne, ha minden szavazni elmenő FIDESZ-es ezt gondolná.
süti beállítások módosítása