Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.05.24. 09:10 Fabius

Az MSZP Papcsák kottájából játszik

Na, csak megcsinálták. Zuglóban összenő ami összetartozik már régóta: a kerületi fidesz a szocikkal karöltve végre úgy úgy lophat, ahogy nekik tetszik. Szatmáriné Jahn Angéla a narancs sarokból pályáztatás nélkül vitte a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft. igazgatói posztját, a piros sarokban ácsorgók cserébe megkapták, hogy 100 millió alatt ne ellenőrizhesse senki a Városgazdálkodási Zrt. közbeszerzéseit. Az egyetlent, aki érdemben keresztbe tett eddig a mutyinak sikerült kicsinálni.

Ezzel helyreállt a rend, ismét a Papcsák kotta van érvényben, TóCsáék fideszes tejüveget húztak az üvegzsebre.

karacsony3_1.jpg

Mit szól ehhez Karácsony polgármonster? Őszintén szólva kit érdekel? A két pólus akik között eddig elevickélt úgy ahogy, szemmel láthatóan pont leszarja, és minket sem kell érdekeljen. Annyi vér nincs a pucájában ugyanis, hogy lemondásával új helyzetbe kényszerítse a Rozgonyi - TóCsa véd és mutyiszövetséget. Pedig könnyen meglehet, egy időköziből még jól is kijöhetne megfelelően kommunikálva a lemondás miértjét. De ez még így is akkora kockázat, amit nem fog bevállalni. 2019-ig biztos a széke, markolhatja maga alatt kifehéredő bütykökkel és élhet álomvilágban, hogy nem veszti el a végtelen naivitása mellett a hitelességét is. Pedig de, elveszted haver, te leszel a nagyszájú balfasz akit a Liget projekt mögé is odaállítottak minden vétó és elsuttogott tiltakozás ellenére.

Mit szól ehhez maga az MSZP? Kurvára semmit. Ahogy eddig, most is lapítanak. Szanyi elnökjelölt-kapitány például összehordott hetet havat a programjának nevezett izében, de arról speciel nem esett szó, hogy tenne bármit a hasonló esetek felszámolásáért. Ahogy nem lehet ilyesmit felfedezni a többi elnökségre aspiráló esetében sem. Úgyhogy az van, srácok, innentől megalapozottan gondolhatja bárki, a TóCsa féle ügyeskedésből a pártkasszába is visszacsoroghat egy kis apró, ezért nem zavar senkit, hogy a Papcsák sorvezető mentén halad. Ez pedig csak annyit jelent, ti aztán nem tanultok és nem változtok semmit.

143 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr508742380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szatmáryné jähl angéla a nő neve. jó dolog nem kötődik hozzá.
Mikor polt-pot elvtárs is maga mondta az ő szájával de Soros hangján, hogy nincs oka a lemondásra, akkor vajon Karácsony miért is mondana le?
Csak azért mert szétlopják Zuglót a körülötte lévők? Ugyan már. Ha lemond, akkor nem lopnak? Há nem? Há de.
@Oxica:

" Karácsony miért is mondana le? "

ad1: mert az általa képviselt lavírozok a szarban politika látványosan megbukott.

ad2: mert van annyi esze/töke, hogy tudja: a korrupció megfékezésére kihegyezett időközi kampányban akár újra is választhatják, onnantól meg elég nehéz lenne a mutyikoalíciónak szembe menni a zemberek akaratával. Ráadásul a kudarc beismerésével és a helyzet kezelésére tett erőfeszítéssel hiteles(ebb) maradna, ami nem hátrány ahhoz képest ami most kinéz neki - a nagy büdös bukás - 2019 után.

ad3: mert ha nem ő lenne a polgármonster akkor felborulnának az erőviszonyok, felbomlana a dekára egyformát lopunk koalíció és ezek megennék egymást egyezkedés-osztozkodás helyett. Közben pedig nevetséges de lehet, Zugló jobban járna anyagilag mint most.
@Fabius:

Lehet.

Minden lehet, és annak az ellenkezője is.

Én azért nem gondolom, hogy feltétlenül a lemondás az egyetlen idvezítő út. Lehet nyilt sisakkal is jáccani, mert ha őszintén kiáll választői elé, nem úgy, mint az öszödi beszéd után Gyurcsány, hanem úgy, hogy őszintén elmondja a saját véleményét, és azt, hogy ennek ellenére miért áll egyik vagy másik oldal mellé, az még hitelesebbé tenné.

A vezetés mindig kompromisszumok sorozata, magyarul időnként kell a megalkuvás, mert anélkül nem megy. Azt azonban, hogy ennek mi az oka, ára, hátránya, előnye, őszintén el kéne már mondania a vezetőknek. Nem hülyék az emberek, és szóból értenek. Pl. a migráncs szóból is, főleg, ha nagytáblán jáccák nekik. Lehet azt a táblát jól is használni, jó cél érdekében. Meg kellene már valakinek próbálni.
@Fabius:

"mert van annyi esze/töke, hogy tudja: a.."

Pont arról szól a posztod, hogy nincs:))
Nem tudom, melyik hiányzik és mennyire, de a bukás biztos, ha tesped a hígban.
@Orica Középföldi: a poszt arról szól, hogy nem használja a tökét. azért ne kasztrálj oly könnyen.
@Orica Középföldi: és akkor ott van karácsony esze, alpolgármestere. nála milyen szelek fújnak?
@látjátok feleim szümtükkel:

1: miután zöldként bekényszerítették a Liget projekt mögé,

2: miután antikorrupció és átláthatóságpártiként papcsáki szintre züllesztették a feje fölött a közbeszerzést/átláthatóságot/elszámoltathatóságot

mit lehet mondni a zembereknek? Hogy ennyike amire képes vagyok?
@Orica Középföldi:

Szerintem nem elég tökös a helyzet bármilyen kezeléséhez. De nyugodtan cáfoljon rám, nem fogok megsértődni.
@látjátok feleim szümtükkel: te, ez a vezetés jelenleg nem szól másról, mint a megalkuvásról. van értelme?
@parti_giano:

" a poszt arról szól, hogy nem használja a tökét. azért ne kasztrálj oly könnyen."

Rosszabbul jár, - nálam - ha az eszét kasztrálom:))
@Fabius:

Nem tudlak cáfolni, de azt azért szeretném látni amikor megsértődsz.
Elképzeltem:)))
@parti_giano:

"aham, csak az erőszak, "

Egy frászt, finom - puderes:) - provokáció.
@Orica Középföldi:

Na az speciel olyasmi, amit Karácsony elképzelni sem szeretne :-D
Akkor most: -nem Lehet Más a Politika?
@jaegtoer:

De, lehet. Csak nem úgy, ahogy a fiúk elképzelik, akármilyen pártnév alatt.
Amíg nincs egy román ügyészség, amelyik sittre vágja ezeket a g..iket, addig nem oszt, nem szoroz Karácsony lemondása.

Ángyán professzor is lemondott, a fekete ruhás nővér is felmondott, Horváth András zöld dossziéja, Pukli István. Sorolhatnám még, akik lemondtak, aztán mi történt? Na ugye.

Az országot pár évre Romániához kellene csatolni, amíg nem késő.
@jaegtoer: @Orica Középföldi:

Egyre inkább azt érzem, amíg az ország nem képes kitermelni magából egy új politikai elitet, addig pont azt kapja amit érdemel.

Mer'ugye a jelen esetben sem csak Karácsony töketlenségéről van szó - sőt - sokkal inkább arról, a szocik mint ellenzék úgy akarnak szexi új párttá válni, hogy se a régi módszerek, se a módszerekhez kapcsolódó arcok nem változnak semmit.

Illetve de, változnak, most már legádázabb ellenségüket is leszopják egy zsírosabb koncért, miközben - pl a Liget ügyben - a választóik arcára szarnak.
@Fabius: ennyi, léphetünk is tovább, mert ugye az élet nem áll meg narancsföldjén:
/karácsonyhoz és a többi udvari bolodellenzékhez már nem tudok mit hozzá tenni/

12 20
hvg.hu Vállalkozás
Sürgős esetben sem kell állami kórházba mennie, ha van pénze

Már baleseti sebészetből is van magánszolgáltató.

hvg.hu/kkv/20160524_megnyilt_az_elso_magan_baleseti_sebeszet

---

Senki nem ellenőrzi a letelepedési kötvényes cégeket

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F05%2F24%2Fsenki_nem_ellenorzi_a_letelepedes_kotvenyes_cegeket%2F

---

Üzenjük Brüsszelnek: 50,3 milliárd forintos adóssága van a kórházaknak

Már nem a Klik a legnagyobb állami tartozó.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F23%2Fuzenjuk-brusszelnek-503-milliard-forintos-adossaga-van-a-korhazaknak

---

Fideszes politikustól kérdezett az RTL riportere, kitiltották a Parlamentből

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F23%2Ffideszes-politikustol-kerdezett-az-rtl-riportere-kitiltottak-a-parlamentbol

---

Orbán nem kér bocsánatot Gyurcsánytól, inkább fellebbez

A Fidesz elnöke azzal védekezett, hogy csak véleményt mondott, nem tényeket állított, mikor arról beszélt, hogy az Altus EU-s forrásokból pénzeli a Demokratikus Koalíciót.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F24%2Forban-nem-ker-bocsanatot-gyurcsanytol-inkabb-fellebbez
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

No de már hányszor kifizette az Orbán kormány a kórházak adósságát? Kérdés csak az, miért termelődik újra?
1. Ellopják a kórházakból a pénzt?
2. Nem a kórházakból lopják el a pénz, oda sem ér csak papíron?

Mert ugye nincs infláció, a betegek nem mernek a kórházakba menni ( csökken a betegszám ), akkor mitől nő meg az adósságuk évről-évre?
@Orica Középföldi: @Fabius:

Szóval... valahogy úgy van ez, hogy a 'mindenki' a másikra vár.

Az egyik mindenki arra, hogy a másik kikaparja a gesztenyét a tűzből, legyen az 'bármilyen gesztenye' és 'bármilyen tűz'.

Aztán van még az az opció, amíg a gerincesek rendje hagyja, addig a gerinctelenek az urak.

Senki, ismétlem senki nem gondolhatott arra, hogy a 2/3-dal egyúttal puccsot is végrehajtanak a fiúk, kihasználva az 1990-2010 közötti demokrácia megcsúfolása közepette végrehajtott országrontás égbekiáltó visszásságainak néplélekre ható, máig élő -butaságig mély- revans vágyát.
Spontán privatizáció, a nemzeti érzések permanens gúnyolása, a tolvajok gazdagodása és büntetlensége...("egykor latrok függtek a kereszten, ma latrok mellén függnek a keresztek")
Most mindez ki van maxolva. Az egy és oszthatatlan elit magasabb osztályba lépett, s a 'nép' még mindig kivár, egy része odébbáll. Kivár és odébbáll, és nem véletlenül, a történelme során bármikor megmozdult, abból mindig kevesek húztak hasznot, és nagyjai, vezérei mind, mind odalettek, odavesztek. Nem feltétlenül Kossuthra gondoltam.
Karácsony János is megméretett és könnyűnek találtatott.
Azt látom, hogy a jelenlegi ellenzék nem is enged kibontakozni tehetséges egyéniségeket, mert nem érdeke. Így szinkronizálódik az ellenzék és a fidesz közéleti hangja a centrális erőtérben.
Csoda nincs 2010-ben meg lett mondva, hogy így lesz. Nem én, Fabius volt az elkövető.
@jaegtoer:

Gergely az a János, bsza meg.
@látjátok feleim szümtükkel:
3. naponta újratermelődik

szart sem ér, ha a tartozást kifizetik, ha holnapra is kell fogyóeszköz, villany, víz fűtés
@Oxica: Mondjuk Pukli nem mondott le sehonnan. Ángyán és Horváth két igen értékes ember, nem is illeszkedtek bele az ellenzékbe. Pedig szükség lenne rájuk, de ők nem karrieristák, akik akár a szocikkal is lepaktálnák egy székért.
na valaki? :)

670 milliót ér Lázárnak egy jó kis szaktanácsadás

Rendkívüli sürgősséggel keres tanácsadót a Miniszterelnökség, meg is jelent egy nettó 670 millió forint keretösszegű pályázat – írja vg.hu. A magyar költségvetésből fizetett közbeszerzéseket kellene jogilag „megszakérteni”.

hvg.hu/kkv/20160524_lazar_jogi_szaktanacsadas_kozbeszerzes_vfi_miniszterelnokseg
@varnai:

Az meglehet, de kíváncsi lennék, a mindennapos -színfalak mögül érkező- totális ellehetetlenítési törekvésekre és cselekményekre. Némelyiknek kísérletnek van nyilvánossága, a többségének nincs. Tönkre fognak menni ezek az emberek. Előbb lélekben, ha nem, úgy fizikailag.
@jaegtoer: karácsony jános is van, nem trafáltál nagyon mellé. könnyű is, de mint ilye műfajú zenész. van az az lgt szám, hogy mindenki:

m.zeneszoveg.hu/m_dalszoveg/8301/lgt/mindenki-zeneszoveg.html
@parti_giano:

Annyira jegyzem a Gergelyt, hogy előbb Sándort akartam írni, de aztán észbe kaptam hogy az A Sándor már rég nincs, így lett János a lelkem, Gergely.
Mindazonáltal vélelmezhető volt, hogy sodródni fog az árral. A Gergely.
Ma 75 éves Dylan,a trubadúr,a kőszikla,az állandó:))

www.youtube.com/watch?v=e7qQ6_RV4VQ

Isten éltesse!
Rengeteg magyar hal meg, mert nem elég korszerű az egészségügy

A legújabb orvostudományi ismeretekkel és műszaki lehetőségekkel a 75 évesnél fiatalabban elhunytak 41,5 százalékát meg lehetne menteni Magyarországon - derül ki egy friss uniós statisztikából.

444.hu/2016/05/24/rengeteg-magyar-hal-meg-mert-nem-eleg-korszeru-az-egeszsegugy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Orbán nem kér bocsánatot Gyurcsánytól" linkedhez.
Nagyon jók a kommentek, halálra röhögtem magam rajtuk.
Vérmókus poétának szegődött a kommentje szerint:Ime:
"Lopnak - tény
A tetű kurva anyjukat - vélemény."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

No de az éves keret a lejárt tartozásokon felül van megállapítva, és azt már eccer-kétszer átvállalta és kifizette a kormány. Szóval én csak nem értem, mert az én havi bevételemmel szemben álló költségeket soha nem vállalja át senki, így az akkor növekszik, ha én nem fizetek, vagy újabb költséget csinálok. Vagy eliszom.:D
@varnai:" Mondjuk Pukli nem mondott le sehonnan."

Nem, de ő is megpróbálta a lehetetlent. Ezt értékeltem benne.
@varnai:" Mondjuk Pukli nem mondott le sehonnan."

Nem, de ő is megpróbálta a lehetetlent. Ezt értékeltem benne.
@Orica Középföldi: én is pont arra gondoltam, hogy a geci már hivatalosan is beteg. végre beismerték:)))
@taga20: Ezt kapd el. :))

"Garázdálkodjon Ön is okosba'!
- Kiadta saját könyvét, majd a biztonság kedvéért több ezer példányt meg is vett belőle közpénzen? Lépjen előre egy mezőt!
- Kifundálta, hogyan lehetne mégis azt a fránya 260 milliárdot eltüntetni az emberek szeme elől? Még egyszer dobhat!
- Volt esetleg valaha is olyan ingatlanvásárlási ügylete, ami megfelelt bármiféle etikai normának? Ejnye, no! Egy körből kimarad!
- A játékkal nem játszhat más, csak aki nemzetileg együttműködik! Hogy ki működhet együtt, azt a Viktor engedi meg! "

www.facebook.com/durodora/photos/a.200557646646776.47519.191946490841225/1076947419007790/?type=3&theater
@Gábris szomszéd: kapjam el durodorkát? én hűséges típus vagyok, ráadásul keresztény nevelésben részesültem, ezé inkább nem!:))
@parti_giano: vinne be kötszert, meg vérnyomásmérőt.

ez vagy nagy troll, vagy csak az átlag ostoba fityesz barom. ezen gondolkodom.

orbán fácséje, ez annyira szürreális:)))
@parti_giano:

Semmi gond, Balog a lelki gondozója, ő mindig kéznél van.
@taga20:

ahelyett, hogy aggódnál....

Nem ismered az egészségügy helyzetét?
@jaegtoer: az gráci még megjárja:))
@jaegtoer: "Senki, ismétlem senki nem gondolhatott arra, hogy a 2/3-dal egyúttal puccsot is végrehajtanak a fiúk,"

én tökéletesen biztos voltam benne.
@parti_giano: nem, de gondoltam má rá, me sejtettem, hogy valami ilyet nyomsz:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Akkor az elméletem megdőlt. Viszont ebben az esetben a helyzet nem rossz, hanem reménytelen.
Lehet, hogy Karácsony Gergely is csak az egészségét óvja?

'Isten óvja Ovit!' [remélem helyt adnak neki]
@jaegtoer: azt gondoltad valaha is, hogy "lehet"?

nem bonyolult ám, a jó magyari politikus: - pozíció, amit kitűzött megvan, innen kezdve a mandátum végéig, bármit csinálhat, mondhat. következménye nem lesz, nem is volt, de azért csak kényelmesebb minden hónapban megkapni azt a kis apanázst, tök mindegy teljesít-és, vagy sem.

a versenyszférában - van még olyan mo.-on vagy az is már haver-cimbi-jóbarát és főleg: párttárs? - hamar elvérezne...
@taga20: Haver "egymás nélkül csak pokol az életünk". ;)

youtu.be/Im2H17F_JQc
@Gábris szomszéd: a végén még félreértelek.

ja és aszt vágod, hogy a szomszéd kosztársaságicsákója
mindig zöldebb!:))
@taga20: és te vágod, hogy múltkor még csak 20%-ot kaptak, most meg ötvenet? Tudod mit jelent ez a következő parlamenti választás kapcsán? ;)
@taga20: a haragos zűdek, a parlamentba, a sógorékná', 11,5%-al jutottak be... khm...
@nincs_itt: Ahogy elnézem a jelenlegi folyamatokat és a mutti "bölcs" döntéseit, lesznek még nálatok nürnbergi pártnapok is néhány éven belül. ;)
@taga20: ja! és csak ex-zöld a zugatós holland, most "független" éppen...
@nincs_itt: Majd a züdek tartják valami tisztáson. ;)
Ez se egy zseni, de legalább nem tisztességtelen.

"A volt jegybankelnök, Bod Péter Ákos minderről a Bloombergnek ezt nyilatkozta: „Ennek semmi köze a monetáris politikához, ez sokkal inkább egy családi malacpersely”."

www.facebook.com/photo.php?fbid=1550107048630816&set=a.1401933110114878.1073741827.100008946069594&type=3&theater
@Gábris szomszéd: angyal, egy szánalmas fasz vagy, több értelemben is.

újból és újból nekifucc ennek az iraki dolognak. száddám vegyigázzal elpusztított 5000 kurdot. asztán lerohanta kuvaitot.

és te ennek a görénynek drukkolsz a mai napig, a tróger geci és kágébés gecivel együtt?
@Gábris szomszéd: az, hogy nácigyerek 50%-ot kapott, eszt kérdezed?

nagyjából tudom haver, jó volt a töritanárom.

te viszont egy barom vagy, ha ennek örülsz.
@taga20: te beszélgessé má' egy keveset az erdogan gyerekkel a kurdokról! oszt' mégse pfujjabelemjönkidiktátorgenya... ott 20 milliónyi kurd éldegél, teljes jogfosztottságban... még mindig jobb mint a vegyi halál, de épp csak egy kicsivel...
@nincs_itt: eszt mi fasznak írtad? mi ez a zugatós zöld? fityeszes vagy?
@Orica Középföldi:

Az a baj, hogy az unortodox politikát ugyanúgy összemossák a hazai nepotizmussal, ahogy a liberalizmust az szdsz által gyakorlatiasodott szabados elvtelenséggel.
@nincs_itt: bazdmeg hülye vagy? szavam nincs erre a retardált kommentedre!
@taga20: mert a neve azt jelenti: ugatás(kutya), mellesleg holland, semmi többet.
@taga20: azt sejtettem, hogy fogalmad sincs erről az apróságról!
azért utána járnék a helyedben, mielőtt "retardáltazol", hogy miért is visel háborút erdogan és elődei a kurdok ellen...
@Fabius:

Lehet ezt is mondani, meg azt is, hogy egy fecske nem tud nyarat csinálni, de ha a választók okosabban voksolnak, akkor megváltoztatható a világ. Azt is el lehetne mondani, hogy miben kéne okosabbnak lenni a választóknak.
@nincs_itt: ez így még csúnyább. szerintem szíjgyártó bandájába simán beférhetnél.
@Gábris szomszéd:
csak nem a hosszú kések éjszakájára gondolsz?

taga val beszélgetni: mint lóval hegedűlni, olyan mint egy bolond búgócsiga, bárhogyan pörgeted, csak egy nótája van és az is egyre hamisabb, meghát a tudatlanság sötéttye ugye belejáccik a rézelejébe

brühüyyy
kkk

ha nem sikerül neki az estéje, akkor rögtön putyinozni kezd arra bizonyosan elélvez
@taga20: tudod én - veled ellentétben - ki nem állhatom a fodbalt. a hüjéket se bírom, te kivétel vagy!
ezért sanszos, hogy bottal sem piszkálnám meg szijjártót és csapatát.

merőben szimbolikus posztot szerzett meg 0.6%-al, a térképet mutattam, gondolom nem nézted meg...
@Rodeo36: bolhás, aszt meg tuggyuk dumálni, hogy nem basztatjuk egymást, ha nem szolunk be egymásnak, csak ako, ha beszolunk egymásnak?

én is tudok írni ilyen szart, mint te. csak nem akarok. unalmas minden nap.

megdumáltuk?
Tátom a szám,hogy komolyan fölmerülhet az a kérdés, hogy le kell-e mondani tisztességes polgármesternek ilyen esetben vagy nem.

Amennyiben tisztességes és az is akar maradni, akkor lemond, különben magával húzza a mocsár.
Ez mondjuk Karácsony dolga, nem ismerem őt, az életkörülményeit sem, mennyire megélhetési avagy szabad piacon is élni képes.

Az viszont nem Karácsony dolga, hogy megy a felmentés ezerrel a mélyen tisztelt hozzászólóknál. Gyerekek el kéne már egyszer dönteni, akarunk-e normális demokráciát vagy jó-e nekünk ez a siralmasan korrupt és hazug.

Aki jelenleg pl Karácsonyt nem buzdítja lemondásra, annak jó ez a rendszer. Megalkuvással még véletlenül sem nyílik esély valami újdonságra.
@habakuk000: "Az viszont nem Karácsony dolga, hogy megy a felmentés ezerrel a mélyen tisztelt hozzászólóknál."

csak tízet haver, tízet kérek!
@taga20: habába ismét a mérnök tombol. ha egy úgy gondolta, akkor a többi is. hány oldala van a kockának?
@Rodeo36: kár, pedig én szerettem volna a jószomszédi viszonyt ápolni:)))
@parti_giano: attól függ, hogy elacc, vagy veszel:))
@taga20:
jaaaa, már tapasztaltam...költözzön melléd a harapós ló

brühüyyy
kkk
@jaegtoer:

Ma reggel megnéztem a Szabadfogást, ahol téma volt az unortodoxia.
Na most, nem igazán szeretem, ha a ripacs Puzsér magyarázza el, hogy mi is ez, de az azért kiderült, elég homályos ez a fogalom neki is.

Úgy rémlik szabatos definíciót nem adott erre senki, tehát szabad préda az elmének:)
@taga20: Már megint sötét vagy mint az éjszaka esztergályosok gyöngye. Nem tünt fel, hogy nem velem vitatkozol, hanem a Washington Post kétszeres pulitzer díjas amerikai újságírójával, akinek nyilván nincs rálátása a saját hazája kül és katonapolitikájára. :)

Állj fel egyes. :)
@taga20: nem ezren, hanem ezerrel, mindig csodálkoztam, hogy van olyan, hogy értő olvasás feladat, azt hittem, ha valaki olvas, nagyjából érti is, de nem, kezdek rájönni

lófaszt, itt nincs román ügyészség, minek lemondani, egyébként is a megyesy éhen halna, ha nem kapott volna Alstom tanácsadóságot, lehetne sorolni napestig, ahelyett, hogy mindenki el lenne küldve a kurva anyukája térgyekaláccsába érdemei elimeréseként
@parti_giano: ízléstelen, tudom. de azért :

"@jaegtoer: azt gondoltad valaha is, hogy "lehet"?

nem bonyolult ám, a jó magyari politikus: - pozíció, amit kitűzött megvan, innen kezdve a mandátum végéig, bármit csinálhat, mondhat. következménye nem lesz, nem is volt, de azért csak kényelmesebb minden hónapban megkapni azt a kis apanázst, tök mindegy teljesít-és, vagy sem.

a versenyszférában - van még olyan mo.-on vagy az is már haver-cimbi-jóbarát és főleg: párttárs? - hamar elvérezne..."

na szóval, elolvasva cikket, haloványan emlékezve még a mo.-i viszonyokra, sajna az jutott eszembe először, hogy karácsony gyereket is csak az apanázs és a vélt hatalom motiválja, lásd még dzsobbik és mszp és szdsz maradványai...

sajnos ez a pöcegödör, csak teljes "befedéssel" és klórmész ráhintésével "javítható".

röviden karácsony=mszp=fidesz=szdsz=kdnp=fkgp=mdf=miép bocsi ha kihagytam valakit...
@ornagy50: egy ágyútalpast azé megnéznék. persze lehet, hogy nem volt gyerekszobám:))
@látjátok feleim szümtükkel: nem, nekem hülyeség fóbiám van, ráadásul 20-a környékén mindig elfog a harctéri ideg, mi a nagy büdös lópikuláért fizetem be ezt a rohadt sok adót
@taga20: Inkább egy olyan "pestises kordé"féle!!!
Nu az az igazi.)))
@habakuk000: és haba, ako miért írtad oxicat előszörre?

mindenki értette, hogy kemény vagy, mint a vidija, mi meg itt ezerrel véggyük a nómenklatúrát, legyen az narancs vagy vörös.
@taga20:

"meg tuggyuk dumálni, hogy nem basztatjuk egymást, ha nem szolunk be egymásnak, csak ako, ha beszolunk egymásnak?"

Mi nem minősül nálad beszólásnak? Persze a "Zene! " egyértelmű. Bááár:)))))
Egy kérdésem van: ki választotta magának a 2014-es választások után (2015 legelején) DK-s alpolgármester helyett Papcsák jobbkezét Rozgonyit? És a mai napig Rozgonyi-e az alpolgármester? És ki nevezte ki tanácsnoknak Papcsák másik alpolgármesterét, meg Papcsák volt titkárát is? Tán csak nem Karácsony Gergely?
És Várnait miután köztartozási botránya és vagyonnyilatkozat hamisítási botránya (a 2014-es választási kampányban egy balos média hozta le, hogy Várnai Tarlóstól kapott fővárosi cég FB tagságot, amit a Fidesz és a Jobbik szavazott meg neki, de a vagyonnyilatkozatában az FB posztból származó jövedelmét nem tüntette fel) után lemondatták tanácsnoki posztjából, vajon kik szavazták meg újból? Tán csak nem a Fidesz és Karácsony szavazatával lett a botrányai ellenére újra tanácsnok?

A vagyonkezelővel kapcsolatban pedig biztos, hogy az önkormányzat nem ellenőrzi a vagyonkezelőt ezentúl? Biztos ebben a poszt írója? Mert tulajdonosként törvényi kötelessége a saját cégét ellenőrizni, és a vagyonkezelőnek törvényi kötelessége a testület előtt beszámolni a költéseiről, és a képviselőtestület fogadja el, vagy nem fogadja el azt.
Ez nem a Papcsák-korszak, ahol Papcsák döntött mindenről, és a fideszes többség birka módjára bólogatott neki. A szociknak eleve nincsen többségük. Karácsony pedig Papcsák embereivel vette körbe magát (Rozgonyi alpolgármester, és Bihari Zoltán, Kovács Balázs, Erdős Dóra, Gyügyei Attila tanácsnokok).
@ornagy50: olyan gyaloggalopposat? az fasza lenne!:))
@taga20: az már igaz, hogy jónéhány ember védi a vöröst, a narancsot mostanában már nem jellemző, amióta eltűnt a barátnéd, tényleg mi van Imolka ténsasszonyoddal?
@taga20: Pontosan!!!
"Visszük a hullákat hozzátok a halottakat!":DDD
@habakuk000:mi lenne vele? elvettem feleségül, és élünk, mint marci hevesen:)))
Hát miattam akár le is mondhat Karácsony, mert nem érdekel, de amíg a bűnöző együtt vigyorog a bűnüldözővel a parlamentben, csodát ne várjunk egy Karácsony féle esetleges lemondástól.

Jó példa erre az ötker esete. Ötker antit felfele buktatták, aztán mi történt? A kedves lakosság választott magának egy másik bűnözőt.
Na ez lesz Zuglóban is, ha Karácsony esetleg lemond. Van mááásííík.
Van abban egy kéjes öröm, amikor a Várnait a Fidesszel közösen tanácsnoknak kinevező Karácsonyt, maga Várnai haverja szólítja fel a blogján lemondásra. Úgy látszik megérte Karácsonynak Várnait a vagyonnyilatkozat-hamisítási és köztartozási botrányai ellenére újra kineveznie a Fidesszel karöltve tanácsnoknak. Legalább lenne annyi bátorság Várnaiban, hogy saját maga nyilvánosan szólítja fel Karácsonyt lemondásra, és nem a haverjával irat erről egy posztot.

Úgy látszik a PM-es áruló Karácsony jól bevásárolt a Fidesszel és az ex-LMP-s Várnaival is, ahelyett, hogy az Összefogás pártjaival keresné az együttműködést (akik segítettek neki a polgi székbe jutni, és akik kampányoltak neki). Karácsony tényleg azt hitte, hogy a Papcsák irányítása alatt (hiszen a mai napig ő a választókerületi elnök itt Zuglóban) álló helyi Fidesz majd máshogy viselkedik, csak mert már nem Papcsák a polgi?
@jaegtoer:
Az bsza meg, Gergely…
De ez mit sem változtat azon a tényen, hogy amióta ő a bürgemájszter a kerületben, a kedveslakosság mentális egészsége nem nyőtt annyit, amennyi indokolt lett volna
papcsák elvtárs dúlása után. Tudom, a kerület a kedvencem és sokat melózom a helyieknél, leveszem a véleményüket. Én azt gondoltam, Rebekával ketten majd csinálnak valamit. Hát, csinálnak… de nem pont erre gondoltam - amúgy kézcsókom Rebekának... Valahogy az az érzésem, lesz ott még Burj al… csak azt már nem Papcsák jegyzi majd…

Idealista egy fasz vagyok, mert például elképzeltem az elképzelhetetlent kicsit nagyobb léptékben, hogy mondjuk 2/3-al micsoda csodát lehetett volna csinálni ebből az országból..?! Persze hülyeség, ahhoz nem kell kétharmad, csak elhivatottság, becsület, szolgálat és a demokrácia intézményrendszereiének tiszteletben tartása. Például a pékek és ellensúlyok nem piszkálása, akkor talán maradt volna olyan szaki is itthon, aki nem Lonydonyban süti a kenyeret. Majd eszembe jut még pár ilyen pátoszos szar, egyelőre ennyi…
@fehérfarkas: ja, tóth meg ott sincs. nos, ha annyira otthon vagy az ügyekben, miért is kellett v. zrt közbeszerzéseinek ez a 100 milliós összeghatár? ki szavazott együtt a fidesszel városliget ügyben?
@Knósszosz: Azon csodázom,hogy még rukkoltak elő a
"kárpátok vérrel szentelt ormaival a kék adriával meg
bácska hullámzó aranyával.)))
@ornagy50:
Te provokálod a trollokat b+-??!
Csak figyelj erősen, lesz az még-:))
Amúgy meg aggódom... semmi hír az én Viktoromról.
@Knósszosz: "Idealista egy fasz vagyok, mert például elképzeltem az elképzelhetetlent kicsit nagyobb léptékben, hogy mondjuk 2/3-al micsoda csodát lehetett volna csinálni ebből az országból..?! "

Hát igen, csak hát mintha lett volna itt már ilyen "királyság" 1998-2002 között is.
Tudni lehetett hogy ez lesz, mondjuk ilyen durvára én sem számítottam. Ugyanis kommunista alma nem esik messze a fájától.
Sőt, most már nem is számítok rá, hogy rövid időn belül megszabadulunk a g..itől, még sokáig fogja szívni a magyarok vérét.
Minden körülmény a kezére játszik. A kétharmaddal bebetonozta magát a hatalomba, a migránsok is a "legjobbkor" jelentek meg mikor már csökkenőben volt a g..i támogatottsága, az ellenzék töketlenkedésén is max csak röhögni tud, Brüsszel bénázásán szintén. Röhögve üzenget Brüsszelbe, közben elcsórja az utolsó eurót is, mert tudja hogy az "igazságszolgáltatás" is a zsebében van.
Most akkor őszintén? Mitől is bukna meg? Meg mikor? Hát az nem ma lesz és nem is holnap.
@Knósszosz: "aggódom".Mi vagy te?!?!A "turpi úrfi?:D
@Gábris szomszéd:
Több mint jól hangzik!
Ennyiért egy balatoni három napos wellnesst se kapsz!
@Oxica:
"Mitől is bukna meg? Meg mikor?"
Minden ismerősöm/haverom ezt kérdezi. Amúgy látva az ezerszeres higítású ellenzék töketlenkedését, jogosan.
De hidd el, van - lesz - az az általuk bagatellizált apróság amire nem számítanak igazán, aztán lesz nagy csodálkozás. Netadó - emlékszel? Ki gondolta volna, aztán mégis. Jó, annál ütősebb kelll, de ki tudja mitől durran el az agy még annak a parasztnak is, akinek nemhogy nete, de még egy kurva napi Blikkje sincs, amiből pedig hitelesen tájékozódhatna...:O
@ornagy50:
Naív...
Azért annyira nem.
Inkább egy 737 NG az Atlanti pocsoly fölött, kevés keróval és ellenőrizetlen ETOPS-al (helyesen: Engines Turn Or Passengers Swim ) - messze Grűűnlandtól...

(az milyen, hogy a Travel evvel repülte Riót(!!) charter - Ződ Foki dobbantással??? - kényelmes lehetett...!)
érdekes, két mai nol cikkből idézet:

Keménységét persze nemcsak ilyen hétköznapi ügyekben, hanem a tárgyalásokon is rendre demonstrálja az orosz diplomácia vezetője, aki ma Budapesten elsősorban a kétoldalú kapcsolatokról (különös hangsúllyal a paksi atomerőmű-beruházásról) folytat megbeszéléseket Orbán Viktor kormányfővel, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.
nol.hu/kulfold/odacsap-a-dohanyert-is-1616779

A miniszterelnök lebetegedett, ezért az összes mai programját és találkozóját lemondta – tájékoztatta a Népszabadságot Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Így Orbán Viktor a ma délelőttre tervezett dunaújvárosi programján sem tud részt venni, holott jövő héten vasárnap önkormányzatiképviselő-választás lesz a városban, így a miniszterelnöki látogatás nyilván kampánycélokat is szolgált volna. A kormányfő kedd délelőtt a Modern Városok Program keretében tervezett fejlesztésekről tartott volna sajtótájékoztatót a város polgármesterével, Cserna Gáborral.

nol.hu/belfold/orban-beteg-elmarad-a-kampanyut-is-1616709

Angyal, tanuld a szakmát, Moszkvában annak az autónak van elsőbbsége - táblától függetlenül - amelyik nagyobb és erősebb
@parti_giano:

Meg lehet nézni az önkori honlapján a jegyzőkönyveket. A vétó miatt újra összehívott testületi ülésen Karácsony módosítóját egyes egyedül a szocik szavazták meg. Még a szintén PM-es Szabó Rebeka meg Várnai sem.
A szocik pedig szép, hogy megszavazták a sajátjukat. Hiszen azért nyújtották be.
A szocik módisító javaslatának a lényege, hogy érdemi tárgyalások kezdődjenek az önkormányzat és a Városliget Zrt között. Hogy a polgármester hivatalosan leüljön tárgyalni Zugló érdekében. És a tárgyalásának eredményeiről majd beszámoljon a testületnek, és a testület dönti el, hogy elfogadja-e a tárgyalások kimenetelét vagy sem.

Mert elég furcsán néz ki, hogy Karácsony Papcsák embereit nevezi ki alpolgármesterének meg tanácsnokainak (több fideszes tanácsnok van Zuglóban mint szoci), de érdemi kérdésekben a kerület egyik legfontosabb területével kapcsolatban pedig nem ült le korábban tárgyalni. Úgy nehéz a kerület érdekét polgármesterként érvényesítenie, ha még tárgyalni sem ül le. Most ez változott, hogy kénytelen leülni tárgyalni a Városligettel kapcsolatban, és a keze meg van kötve a határozatban foglaltak alapján. Vagyis nem állapodhat meg az testület háta mögött a Városligetről, hanem a tárgyalásának eredményeiről be kell számolnia a testületnek. És a képviselői testület dönti el, hogy eredményesnek, vagy eredménytelennek fogadja el a tárgyalásokat. Most itt a lehetőség, hogy Karácsony ne csak a médiában nyilatkozgasson, hanem a tárgyalóasztaloknál is megmutathassa tudását. Most megmutathatja mennyire tudja vehemensen védeni a zuglóiak érdekeit a tárgyalóasztaloknál. Egy jó politikus nemcsak médiaceleb, hanem képes a választóinak az érdekeit is eredményesen képviselni.
De Várnai mint környezetvédelmi tanácsnok sem tárgyalt eddig senkivel sem a Városliget megvédése érdekében. Az, hogy ő is kiment tüntetni, ahogy sokan mások (én magam is 3 éve veszek részt a tüntetéseken a liget védelme érdekében, már 2013 decemberében kint voltam az első tüntetésen), annak nem lett semmi eredménye.
Várnai is megmutathatná tárgyalótehetségét, és besegíthetne Karácsonynak, hiszen környezetvédelmi tanácsnokként ez lenne a feladata, amiért a mi adópénzünkből a fizetését kapja.
Nem a médiában kellene médiacelebkedni, és nem blogolni meg posztolgatni kellene sem Karácsonynak, sem várnainak, hanem azt a munkájukat végezni, amiért tőlünk adófizetőktől kapják a fizetésüket. Ők a hivatalosan a mi képviseletünkre felhatalmazott városvezetők. Ha képtelenek a mi érdekünkben dolgozni, tárgyalni, előterjesztéseket készíteni, akkor nem kötelező ezt a munkát csinálniuk, hanem le lehet mondani. Karácsony menjen vissza közvéleménykutatónak, Várnai pedig fotósnak. Vagy pedig csinálják azt a munkát rendesen, amiért mi adófizetők fizetjük őket!!!!

Az pedig dedós szint, hogy fideszeseket nevezek ki magam mellé alpolginak és tanácsnokoknak, de tárgyalni nem vagyok hajlandó leülni a kormánnyal.
Mivel Karácsony fővárosi képviselő is (hiszen polgiként automatikus fővárosi képviselővé vált az új törvény szerint), ott heti szinten kell neki Tarlóssal és a fideszes többséggel tárgyalnia, egyezkednie. Érdekes, hogy alpolginak és tanácsnokoknak fideszeseket kinevezni tud, meg a fővárosi közgyűlésben Tarlóssal meg a fideszesekkel egyezkedni tud, de a Városliget védelme érdekében a kormánnyal tárgyalni meg nem?
@habakuk000: Tartok tőle, hogy Paks lesz nemsokára a legkisebb gondja a ruszkiknak és nekünk is.
@Knósszosz: Nagyon komoly. Ja és ezt az oldalt és érdemes figyelgetned, itt is elképesztő árak szoktak lenni. :))

www.facebook.com/utazomajom/?fref=ts
@parti_giano:

Az értékhatár nem azt jelenti, hogy az önkorinak nincsen beleszólása és ellenőrzése az alatti összegeknél. Hanem a technikai lebonyolításba 100 milliós alatti közbeszerzéseknél a politikusok nem szólnak bele. 100 milliós alattinál a helyi politikusok eldöntik vagy jóváhagyják az adott feladatot, amit a vagyonkezelőnek meg kell csináltatnia (alvállalkozókkal, mert saját kapacitása nincs rá, és ezért kell közbeszerzést kiírnia), vagy be kell szereztetnie (saját maga is meg tudja csinálni, de a hozzávaló technikai eszközöket meg kell vásárolnia, pl. kazáncsere, és ezért kell közbeszerzést kiírnia). Technikailag a vagyonkezelő bonyolítja le a közbeszerzést, de az önkormányzat (jegyző, bizottságok, testület) az utolsó számláig és jegyzőkönyvig bezárólag beszámol. Az önkori pedig a számlák, műszaki dokumentációk és a jegyzőkönyvek alapján megvizsgálja minden rendben történt-e vagy sem.
A Papcsák-korszakban ez máshogy nézett ki, mert ott a közbeszerzéseket Papcsák magához vonta és egy általa kinevezett (a bizalmasaiból álló) 3 tagú bizottság döntött róluk.
Most a közbeszerzések keresztül mennek a polgármesteren, jegyzőn, a pénzügyi- meg a tulajdonosi és közbeszerzési bizottságon. Nagyobb összeg esetében pedig ez sem elég, mert akkor meg a képviselőtestület (amiben a szocik kisebbségben vannak!!! ismétlem: kisebbségben!!!) mondja ki a végső szót.
Vagyis ez a 100 milliós határ azt jelenti, hogy a vagyonkezelőnek a 100 millió alatti közbeszerzések esetében ne kell az önkormányzat teljes bürokratikus működését végigvárnia (pl. kazáncsere program emiatt nem indult el, pedig már tavaly meg kellett volna csinálni a testületi határozat alapján). Ezzel a kisebb értékű közbeszerzések gyorsabbá váljanak. A nagyobb értékű közbeszerzések továbbra is megmaradnak az önkori bürokratikus döntéshozatali mechanizmusában.

Az, hogy a közbeszerzést ki bonyolítja le, a kevésbé bürokratikus vagyonkezelő, vagy a túlbürokratizált önkori (Karácsony bürokráciacsökkentése egyenlő: 198 főről 244-re növelte az önkori létszámát - így csökkentette Karácsony a bürokráciát, matolcsysta unortodox csökkentéssel) az mindegy az ellenőrzés szempontjából. Ugyanis, ha a vagyonkezelő bonyolítja le a közbeszerzést, akkor is minden számlát, műszaki dokumentációt, jegyzőkönyvet megküld az önkorinak, és magába a közbesz kiírásba is folyamatos beletekintése van a tulajdonos önkorinak. Vagyis ez nem a Papcsák-korszak, ahol Papcsák és 3 csókos embere döntöttek a kerület közbeszerzéseiről.
@Orica Középföldi:

Nem riadok vissza egy álnokfutástól, de most más futásaim vannak, azonban estefelére időzítve disznólkodok egyet:)

egyelőre annyit...

ortodox
unortodox
heterodox

a jelenlegire a heterodox a megfelelőbb kifejezés, az unortodox kifejezetten pozitív jelentéstartalommal bír. Annak idején azonban a heterodox pozitívabb hangzásúnak tűnt a kritizálóknak, talán a lehetséges 'heteroszexuális' jelentésre asszociálás valószínűsége miatt.

mind a három jellemzőnek nekifutok, ezt vedd fenyegetésnek:) [az unortodox ugyanúgy fejlövésem, mint az 'egykulcsos', vagy a 'vasárnapi nyitva-zárás':)]
@fehérfarkas:

Okfejtése lenyűgöző, mindazonáltal a nyugtalanságom inkább fokozódott, mint csökkent.
Elképzeltem ugyanis azt, ahogy az enyves kezűek ellenőriznek és beszámoltatnak, miközben és még előtte a vélelmezhetően sorba be nem állót, állókat következetesen igyekeztek és igyekeznek kicsinálni, mint a sorolt példák bizonyítják.

Várnai pocskondiázásának mellőzése valamivel hitelesebbé tette volna pozitív hozzáállását tükröző véleményét, így azonban inkább gondolom, hogy aggodalmam inkább megalapozott, mint ötletszerűen légből kapott.

Szép napot.
@fehérfarkas: @jaegtoer:

kiegészítés:

Feltehetően persze nem csak enyves, hanem púderes praclijú képviselők is lehetnek, még ha nem is hemzsegnek a tisztelt (sic!) testületben.

Mindazonáltal nem kell mellre szívni, hisz láthatta, jánosoztam a Gergelyt, aki úgy tűnik '_"szaporábban nyergel"_' [by Gárdonyi - után szabadon és lagymatagon]
A tények között meg kell említeni, hogy a zuglói önkormányzat költségvetése 24,6 milliárd Ft-ról rendelkezik.
100 millió forint nem a világ teteje, de egyáltalán nem aprópénz, és korrupcióval ékesített, nepotizmussal koronázott közügyeinkben és közéletünkben megalapozott gyanakvásra ad okot egy ilyen lazítás, azaz a pénzügyi bizalom ilyen mértékű megelőlegezése, mert a költés után ugyan mit tehet az önkormányzat, ad egy bumedlit?
@parti_giano:

"és akkor ott van karácsony esze, alpolgármestere. nála milyen szelek fújnak?"

Ez tegnap elkerülte a figyelmem.
Felteszem Szabó Rebekára gondoltál.

A válaszom, fogalmam sincs.Azt hiszem nincs könnyű helyzetben,több okból sem. A tudomány világából bekerülni egy lélekölő, számára ismeretlen napi taposómalomba, nem egyszerű próbatétel.

Messziről szemlélve, amolyan zárványnak tűnnek nekem ők ketten, de ezt az ott élők nyilván jobban/másként látják.
@jaegtoer:

Nem ragaszkodom a rímekhez, de ha lehet, ihletett állapotban fuss neki az ámoknak:)
Politikamentes olvasnivaló. Elsősorban a versek nagy barátjának, Jenőkének ajánlom:)

laudator.blog.hu/2016/05/25/a_hetarcu_lesbia#more8744552
Nagyon OFF :)

megnéztem a Varanus postjait, 2009. Még ez volt a problem pl:

varanus.blog.hu/2009/10/04/mattuvegzseb

"Lassan,lassan végéhez közeledik az MSZP-SZDSZ kormány kelleténél hosszabbra nyúlt ciklusa. "

Lejárt, hol a gond? :))

Meg:

varanus.blog.hu/2009/10/29/aranytusko

"így 2009 (és a jelenlegi kormány) vége felé közeledve nem látunk lényegi változást a köz- és EU-s pénzek lenyúlásában.

Legújabb közismerté vált versenyzőnk Várgesztes önkormányzata, gondosan és precízen, legfőképp azonban szabályosan végrehajtott akciójuk során sikeresen eltapsoltak 2.6 millió forintos EU-s, és 600 ezer forint önkormányzati fabatkát."

Azóta volt némi infláció, gondolom..... :))

Hiába, ez már történelem :))) Olvasom tovább, érdemes.
@jaegtoer: "Okfejtése lenyűgöző, mindazonáltal a nyugtalanságom inkább fokozódott, mint csökkent.
Elképzeltem ugyanis azt, ahogy az enyves kezűek ellenőriznek és beszámoltatnak, miközben és még előtte a vélelmezhetően sorba be nem állót, állókat következetesen igyekeztek és igyekeznek kicsinálni, mint a sorolt példák bizonyítják."

Karácsony és az általa kinevezett jegyző (nem a testület nevezi ki a jegyzőt, hanem a polgi) irányította apparátus ellenőrzi a vagyonkezelőt. Meg mellettük még a KMPG is.
És az ellenőrzés után megy a bizottságok meg a testület elé, és a ők fogadják el vagy ellenkezőleg, nem fogadják el a vagyonkezelő gazdálkodását. Az, hogy a testületben melyik párt részéről hány képviselő van, azt pedig a választók szavazták meg 2014-ben. És mindez nyilvános, mert a bizottsági és testületi anyagok felkerülnek a netre. Sőt, most már a testületi üléseket élőben is lehet követni a neten.

Ez nem a Papcsák-korszak, amikor Papcsák és az általa kinevezett csókosok titokban döntöttek a zuglói közpénzekről, és a még a törvény szerint kötelezően nyilvánosságra hozandó doksik jelentős részét sem hozták nyilvánosságra.

"Várnai pocskondiázásának mellőzése valamivel hitelesebbé tette volna pozitív hozzáállását tükröző véleményét, így azonban inkább gondolom, hogy aggodalmam inkább megalapozott, mint ötletszerűen légből kapott."

Várnairól a véleményemet fenntartom.
Valóban kapott Tarlóstól fővárosi intézmény FB posztját, amit a Fidesz és a Jobbik szavazott csak meg neki? Valóban letagadta és nem vallotta be a vagyonbevallásában?
És valóban a 2014-es választási kampány során egy netes újságban jelent ez meg? És valóban csak ezután, a nyilvánosságra kerülés után tette be az új vagyonnyilatkozatása (hasonlóan Rogánhoz, aki az ingatlanjainak a méreteivel szokta ezt eljátszani - ja tényleg, Várnai ingatlanjai is hol így, hol úgy szerepelnek, hol 1 lakás, hol 2 lakás, attól függ melyik évi vagyonbevallásáról van szó)?

Valóban éveken keresztül köztartozásai voltak, amit csak akkor fizetett be, amikor a képviselői helye veszélybe került (a törvény szerint köztartozás miatt a képviselő elveszti mandátumát), mert az egyik zuglói képviselő előkaparta és nyilvánosságra hozta az ügyet?

Valóban 6 éve csak a listáról bejutott politikusként csak az adófizetők fizetéséből él Várnai? Valóban másokról folyton a fizetésük miatt cikkezik Várnai, miközben a sajátjával kapcsolatban pedig félretájékoztatja az olvasóit? Pl. a legszegényebb magyar politikusnak állítja be magát, akit a szocik tönkre akarnak tenni és ezért nem kaphat több pénzt? Eközben a valóságban kap pénzt a képviselői posztja mellett bizottsági tagságáért is és a tanácsnokiért is.
Mielőtt a botrányai miatt az első tanácsnoki posztjáról leváltották volna 360 ezer felett keresett. Ez bőven a magyar átlag felett van. Ennyire volt szegény az a Várnai, aki miközben mások pénztárcájában turkált, aközben magát a legszegényebb politikusnak hazudta. Most meg 386 ezret keres. Az önkori honlapján fent van minden képviselő mennyit keres. Csak az emberek nem az önkori honpapját bogarásszák (képviselők valódi jövedelmezései, a bizottságok és a testület határozatainak valódi szövegei), hanem Várnai hazug blogját olvassák.

Rogán és Várnai között erkölcsileg csak az a különbség, hogy Rogán nagyban csinálja milliárdokkal, Várnai meg kicsiben, mert távol van a kondértól. De, ha Rogánhoz hasonlóan ő is a kondér közelében lenne, akkor ugyanolyan nagyban csinálná.
Valaki vagy befizeti az adóit vagy nem. Valaki vagy becsületesen tölti ki a bevallását, vagy nem. Aki becstelen annál az összeg nagysága már csak attól függ mekkora pénzhez tud hozzájutni. Ahogyan az utcai zsebes is tolvaj bűnöző marad attól még, hogy nem milliárdokat lop, hanem csak tízezreket.
@fehérfarkas:

Tudom, hogy Várnait egyesek istenként bálványozzák, a korrupció elleni harc mártírjaként istenítik. De a valóságban semmivel sem becsületesebb Rogánnál. Csak Rogánnal ellentétben ő nem jutott oda az országos főkondérhoz. Neki csak egy kerületi ellenzéki mutyizás jutott. De mint írtam a hasonlatomban, a tolvaj nem attól tolvaj, hogy tízezer forintot vagy egymilliárdot lop. Hanem attól tolvaj, hogy lop.

Miért kelljen nekem egy vagyonnyilatkozat hamisítót és éveken keresztül, a lebukásáig köztartozásokat felhalmozót úgy kezelnem, mintha ő lenne a korrupciós harc elleni vezéralak? Miért kellene egy ilyen embert?
Miért van az, hogy ebben az országban milliók be tudják fizetni rendesen az adóikat, és a bevallásaikat is becsületesen ki tudják tölteni. Várnai pedig miért volt erre képtelen, amíg le nem bukott?

És az országos átlag dupláját kereső politikustól (akinek a vagyonbevallása alapján csak ez a politikusi jövedelme van!!!) miért kellene elhinnem, hogy milyen szegény ember és direkt kicsesztek vele a fizetésnél, és azért nem kaphat több pénzt? Úgy kicsesztek vele, és olyan szegény, hogy havi 386 ezerből nem tud megélni? Akkor más hogyan tudjon megélni 200 ezerből, 110 ezerből, 80 ezerből, vagy akár 47 ezerből? Csak mert a 386 ezres havi jövedelem az az országos átlag duplája.
Szóval had ne vegyem be azt a hazugságát Várnainak, hogy milyen keveset keres és milyen kevés jövedelemből kell megélnie. Szeretnék én is ilyen keveset keresni mint ő. :D :D :D
@Orica Középföldi:

"_Nem ragaszkodom a rímekhez, de ha lehet, ihletett állapotban fuss neki az ámoknak:)_"

A rímeket rendre, rendületlenül kihagytam:)

Az ortodox gazdaságpolitikán általában az Adam Smith, Samuelson és Marx tételeit szokták érteni.
Heterodox gazdaságpolitikán általában azt értik, ami alapjaiban elhibázott, s az ortodox gazdaságpolitika valamennyi elvét sérti, vagy semmibe veszi és még inkább súlyosbítja a gazdasági problémákat.
Az unortodox gazdaságpolitika pedig olyan irányzat, ami csak részben negligálja a klasszikus, az ún. ortodox gazdaságpolitikát. Legjellemzőbb gyakorlata az, hogy szokatlan megoldásokat alkalmaz, amelyek közül a leglényegesebb, hogy gazdasági válság esetén nem csak kizárólag a munkavállalókra, alkalmazottakra és inaktívakra terheli a válság terheit, hanem a gazdasági élet valamennyi szereplőjére mintegy szétteríti a terheket.
De unortodox megoldás például, hogy a rendelkezésre álló költségvetési forrásokat, netán többletet nem további profittermelő beruházások finanszírozására, hanem a megszokottnál indokolatlannak tűnő arányban közoktatás fejlesztésre, képzésre fordítják. Vagy általában a társadalmi élet olyan területét finanszírozzák kiemelt mértékben és értékben, amelynek megtérülése nem számolható profitrátában, és pénzben, hanem csak közvetve eredményez hosszú idő átlagában magasabb társadalmi hasznot akár képzettebb munkaerő formájában, vagy magasabb színvonalú életminőséget, ezek persze kölcsönhatásban vannak a termelési viszonyokkal, amelyek előbbiek következtében szintén magasabb színvonalat elérve a társadalom egészének fejlődését eredményezhetik.

Fentiekből és mindennapi gyakorlatban megmutatkozó szóhasználatban az unortodoxra teljesen ráaggatták a ’heterodox’ jelentését, mintegy elkenve a legfontosabb jelentéstartalmat, mégpedig azt, hogy ha valaki ortodox gazdaságpolitikát követ, korántsem biztos, hogy jól működő gazdaság az eredményez, míg az, ha valaki unortodox gazdaságpolitikára adja a fejét, egyáltalán nem biztos, hogy az rosszul működő gazdaság a vége.

A magyarországi viszonyok (Orbán és tettestársai) mindent fejtetőre állítanak, valamennyi tantételt visszájára fordítanak annak érdekében, hogy maximálják az saját személyes profitjukat.

Mint írtam, korrupcióval ékes, nepotizmussal koronázott (gazdaság) politikát folytatnak, így nem megfelelő rá sem az ortodox, sem az unortodox jelző.

A heterodox-szal azért vagyok óvatos, mert ha minden rossz, akkor hogy jött a felminősítés?
Ha minden, minden szabállyal, még a kivétel szabállyal (unortodoxiával) is szembemegy, akkor az orbáni poltika miképpen fér bele az EU által is támogatott és pénzelt politikai-gazdasági keretekbe?

Összegezve, az unortodoxia nem feltétlenül rossz, míg az ortodoxia nem feltétlenül az egyedüli jó.
Ami minden elemében rossz, középtávon sem működő, az a heterodoxia.

Ugyanakkor ezen három kifejezés egyike sem illik a magyarországi gazdaság- és társadalompolitikára, amely röviden és velősen a korrupt és nepotista jellemzőket tudhatja magáénak.

Ez 1981. év óta mindig is így volt, azzal az enyhítéssel, amit konstruktív korrupciónak hívok jobb híján. Ez szűnt meg 2010-ben, de az már egy másik esti mese:)
benne maradt egy-két felesleges névelő, hülye szerző hülye ragja, de kimaradt a háborgó haragja, most ennyire futotta, ezt hozta a kotta. [hogy csak!:)]
@jaegtoer:

Hűha:)) Köszi.

Egyszer régen írtam, hogy közgazdából négy generáció él a környezetemben. A legöregebb (90) az elsők között volt, aki elolvasta Piketty könyvét, majd kiselőadást tartott nekem, hogy miért egy zseni a szerző. Nem tudnám visszaidézni, mert alapok nélkül próbálkozott a felépítménnyel. Sorozatos kudarcai ellenére imádjuk egymást.

Nos. Amikor először elhangzott nálunk az unortodox szó, akkor megkértem őket, hogy magyarázzák el, de úgy, hogy tekintettel vannak korlátaimra.
Kísértetiesen hasonlót hallottam, mint a te írásod, és azért örülök, hogy leírtad, mert a hozzám hasonló imbecillisek is kapnak egy kezelhető, értelmezhető képet.

Nekem arra elég volt, - anélkül, hogy tisztába lennék Smith és a többiek elméletével - hogy villámgyorsan rájöjjek, Puzsér hablatyol. Azt viszont taszítóan erőszakos magabiztossággal.
Nálam tükörjégre futott:))
@jaegtoer: "De unortodox megoldás például, hogy a rendelkezésre álló költségvetési forrásokat, netán többletet nem további profittermelő beruházások finanszírozására, hanem a megszokottnál indokolatlannak tűnő arányban közoktatás fejlesztésre, képzésre fordítják. Vagy általában a társadalmi élet olyan területét finanszírozzák kiemelt mértékben és értékben, amelynek megtérülése nem számolható profitrátában, és pénzben, hanem csak közvetve eredményez hosszú idő átlagában magasabb társadalmi hasznot akár képzettebb munkaerő formájában, vagy magasabb színvonalú életminőséget, ezek persze kölcsönhatásban vannak a termelési viszonyokkal, amelyek előbbiek következtében szintén magasabb színvonalat elérve a társadalom egészének fejlődését eredményezhetik."

Bocsi, de ez nem unortodox gazdaság, amit leírtál.
Az oktatás és egészségügy (humáninfrastruktúra) fejlesztése minden fejlett gazdaság alapja. Minden normális ortodox gazdaságpolitikát folytató ország, ha fejlődni akar és fejletté akar válni, akkor legelőször az oktatását fejleszteni, hogy minél több magasabb hozzáadott értéket előállítani tudó munkavállalója legyen. A másik pedig az egészségügy, hogy az emberek egészségesek legyen, akik sokáig tudnak jó minőségű munkát végezni.
Alul iskolázott betegeskedő emberekkel nem lehet fejlett gazdaságot működtetni, csak magasan iskolázott egészségesekkel.
@fehérfarkas:

1. Bocsi, hogy a tegnapi viszontválaszára nem reagáltam, de úgy gondoltam, hogy a Várnai-dossziét lezárhatjuk. Magam részéről, nincs kifogásom a kialakult véleményével szemben, az enyém ugyan árnyaltabb, de nincs jelentősége(M:-)

2. Ami az unortodoxiát illeti, szintén nem vitatkozom.
Ilyen az, amikor a görög-latin-német szavak és képző szócskák összekeverednek, ilyen-olyan megfontolásból, vagy csak úgy spontán megrögzül kifejezések új értelmet nyernek.

Mindazonáltal én nem fejlett gazdaságokról írtam, hanem a három+1 jellemzőről.

Az idézett részletben kivételesen egyetlen zavaró vagy felesleges, oda nem illő szó nincs, ellenben amelyek vannak, azoknak hangsúlyos szerepe van, mint a 'szokatlan', 'indokolatlannak tűnő arányban', stb.

A klasszikus (ortodox) gazdaságpolitika extrém módon profit centrikus.

Az un-ortodoxia egyéb társadalmi kívánalmakat is figyelembe vevő irányzat, amelyek nem a klasszikus eszköztárral, hanem attól eltérő módszerekkel és eszközökkel keresi a megoldást a hagyományos (ortodox) gazdaságpolitika vezérelte gazdaság ismétlődő vagy hosszan jelenlevő problémáira.
Az oktatás kapcsán én történetesen Japán II. világháború utáni oktatásba, mint beruházásba fektetett költségvetési megoldásaira gondoltam, vagyis a háború után éppenséggel lett volna számos más tétel, amire költhették volna a pénzüket*, de inkább az oktatást preferálták, és 30 év múlva már japán csodáról beszélt a világ.
Az más kérdés, hogy a japánok (és mások) példája nyomán napjainkra megszokottá vált az oktatás preferálása, és beépült az általánosan elfogadott ortodox eszköztárba.

Mindazonáltal nem vitatom az ön álláspontját, én viszont nem adom fel a magamét, van hely a nap alatt:)

* A japánok a háború után, a békeszerződés értelmében nem költhettek csak minimális összeget fegyverkezésre. Az így felszabaduló pénzeszközök döntő részét fektették az oktatásba, ez tette lehetővé az kiugróan magas oktatási 'beruházásokat'.
Ugyanakkor vitathatatlan, hogy egy vesztes háborút követően (Hirosima+Nagaszaki) volt egyéb kínálkozó lehetőség is a költségvetési pénzek elköltésére.
@Fabius: Áruld már el nekem, mi értelme lenne Karácsony lemondásának?? Hogy majd újra harcolhasson a polgármesteri székért?

A lavírozási politika egyrészt nem lavírozás volt, hanem kompromisszum, amit egy megosztott közgyűlésben muszáj volt vinni, nem volt más lehetőség. Lehetett volna egy második Esztergomot csinálni, az jobb lett volna? Na ugye.

Ezzel együtt ez a politika számos követendő dolgot fel tud mutatni, amivel Zugló egyedi az egész országban. Még több is lehetne persze, ha a közgyűlési MSZP+Fidesz többség támogatná.

Az lenne alternatíva, ha a közgyűlés feloszlását lehetne elérni és egy új választást kiírni, ezt viszont a polgármester magában nem tudja megtenni, se a szocik, se a Fidesz nem teszi meg ezt a szívességet.
süti beállítások módosítása