Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.05.07. 11:53 Fabius

Kismagyar egészségügyi horror sztori

A Fő Egyfejű brekegett összevissza a Királyi Rádióban mindenfélét tegnap. Többek között ezt is mondta:

"az egészségügyi költségvetés valójában nem az egészségügy költségvetése”, hanem a gyógyításé."

Na, ehhez képest történnek Magyarország kórházaiban egészen furcsa dolgok, amiknek vajmi kevés köze van például a gyógyításhoz. Leszögezem az elején, a sztorik nekem elmesélt dolgok amik nem velem estek meg, a valóságtartalmukat nem áll módomban ellenőrizni. De azt gondolom, ha tényleg igazak legalább részben, akkor kurvára ideje elgondolkodnia rajtuk mindenkinek.

Sztori 1:

Helyszín: megyei jogú város kórháza a keleti végeken. A beteg: külföldi-magyar kettős állampolgár külföldi - de Uniós - állampolgár felesége. Terhes, egy lopásból eredő trauma miatt görcsöl az alhasa és vérzik. A kórházban meghallják, hogy nincsenek magyar papírjai és elhajtják anélkül, hogy egyáltalán ránézne valaki. A családnak van ismerős nőgyógyásza magánrendeléssel a szomszéd megyében, felhívják, hogy hajlandó-e ránézni a betegre. Hajlandó. Kocsikáznak 120 kilométert, a beteg egyre rosszabb bőrben van. Megérkeznek, az ismerős orvos megállapítja, hogy a hölgy gyakorlatilag haldoklik, mert nem csak kifelé, de befelé is vérzik élő magzat mellett. Felhívja a munkahelyét - harmadik megye megyei jogú városának kórháza - és közli, a betegnek nincsenek magyar papírjai, de haldoklik, mentővel nem szállítható, de saját felelősségre a család megpróbál vele átérni, várják és számítsanak rá, ha lehetséges. Elindulnak, 70 kilométert megtesznek újra, a beteg a kórház előtt egy kilométerrel elveszti az eszméletét is. Odaérnek, a kórházban elvégzik az életmentő műtétet, ami közben másfél liter vért szívnak le a hölgyből. Végül az is heppiendnek számít, hogy túlélte.

Sztori 2:

Helyszín: vidéki közepes város kórháza. A beteg: nyugdíjas korú hölgy, angina-infarktus tünetekkel. Délután van, a sürgősségi osztályon nincs orvos. A hozzátartozóval közlik, hogy amúgy is beutaló szükséges, amíg ez nincs ne is álmodjon róla, hogy az ájult állapotból összeszedett, mellkasi panaszoktól kornyadozó, összevissza pulzusú - már amikor tapintható - mamára ránéz egy orvos. Belecsúsztak a délutánba annyira, hogy kinyitott a háziorvosi ügyelet, átmennek. Ott az ügyeletes megnézi a hölgyet, elmormol egy faszombazmeg a kurvanyátokat imát a kollégáira, injekciót ad, majd a beutalóval visszaküldi a beteget a sürgősségi osztályra. Ahol azóta a "nincsorvoshoz" képest lett egy darab rezidens. Az ellátás lassan halad, a hozzátartozó itatja a hasonló állapotban lévő betegeket a saját pénzén automatából vett vízzel, szaladgál ágytálért a nővérpulthoz mikor az egyik járóképtelen betegnek pisilnie kell, majd teszi helyre a bepisilés tényén felháborodó nővért, hogy ha a "mingyámegyek" nem húsz percet jelentett volna, tán' a bepisilés is megelőzhető lett volna. Meg lehet nyugodni, mindenki túlélte ezt is, a sztori főszereplője is osztályra került. Hogy öreg este volt már, hogy a sürgősségi osztály sürgősséggel csak beutalóért zavar, és magatehetetlen betegek áznak húgyban tolóágyon a folyosó, igazán semmiség. A magyar egészségügy védőszentje, Mázli vigyázott a betegekre aznap este. Is.

eu.jpg

kép:innen

Viktor, baszod, ezeket a történeteket hallgatva csak téged tudlak idézni magadnak:

"Egy gyomorszájra mért ütéssel ér fel, lórúgás! A felháborodást nehéz civilizált nyelvi formákba önteni!"

 

 

501 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr238693224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@guma: tényleg, mit is hablatyol egy olyan, aki az eredendő bűn részese volt? Arról persze hallgat, hogy rohadna megfele...
jahhh, és ez a minimum:

A Klubrádiónak elege lett Aczél Endréből

Az újságíró nyilatkozatai „teljes mértékben ellentétesek a Klubrádió értékrendjével“.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2016%2F05%2F09%2Fa_klubradionak_elege_lett_aczel_endrebol%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
Ez a miszticizmus az, amit nem értek.
Pont úgy hat, mint a kasszafúrás Mozartja.
A politológus egy szakma és nem jelző. Lehet Tölgyessy a politológusok gyöngye (annak hamis), de nem politológusabb, ami továbbfokozva már alkotmányjogász.
Az alkotmány a jogszabályok csúcsán áll, de nincs mellette ember, mint útitárs.
.
@dr. jenőke (jenőke):

na ezért mertem célozgatni a kóbor falkának a nem természetes evolúcióra.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

látom te se jársz messze gondolatvilágomtól...
de csöppet sem tesz boldoggá mégsem, mert a "többség" boldogan szelektálja ember társait, mert azt hiszi ezzel neki több jut.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
....magán mentő, magán orvos... és időnként magán kívül...
.
240 nagy adós 127 milliárd forinttal tartozott 2016 első negyedévében a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Quaestor-károsultak:
A kár összegét még mindig 210 milliárd forintra becsülik. - - - és ez csak egy károkozó!
@dr. jenőke (jenőke): egyik a zállam, a másik meg mezei pógár kára, kéretik nem összehasonlítani, mint tudjuk, "az állam ÉN vagyok"
@kheiron: Most komolyan, ha egy vacak bölcsesség fog eltávolításából ekkora ügyet csinálnak, akkor mi lett volna, ha mondjuk valami komoly baleset éri? Akkor mennyit kellet volna fizetnie?
Egyáltalán mire jó az a biztosítás, amivel egy bölcsesség fog eltávolítása sem oldható meg??
Belegondolni is rossz, hogy a világ egyik "legfejlettebb" országában milyen katasztófális lehet a helyi alacsonyabb jövedelmű rétegek egészségügyi ellátása. És ez egy "modern" ,"fejlett" demokrácia..
@BiG74 Bodri: Végső elkeseredésében jött haza, talán a Határátkelő blogon írta le a történetét az illető. Neki még diagnózist sem adtak, a helyi doki koptatta le folytatólagosan, majd balesetet színlelve jutott el egy kórházba, de ott is lekoptatták.
Végül szabit vett ki nyáron, itthon egy MRI-vel kiderült a gerincdaganat, és meg is műtötték Pécsen.
De mondok mást, ami már szintén egy ismerettségi körömben lévő emberrel történt. Angilában dolgozik, Ausztriában volt egy síbalesete (térdszalag ), és nem kint kezeltette magát, hanem itthon. Vajom miért? Mert tudta, hogy itthon sokkal jobb kezelést fog kapni.
@Eszter jött: Ugyanez elmondható a Praxis blogról és társairól is..
@dr. jenőke (jenőke):

erre gondoltam... a közgyógyellátás nem opció. dögöljön meg mindenki valami fertőzésben, azt csá. Orbán legszívesebben gázkamrába küldene mindenkit nyugdíj helyett, csak akkor a NATO lebombázná a kisvasutat.
@nincs_itt: Szerinted egy komoly adminisztratív procedúrán átesett, kinti egyetemre felvett diáklánynak nincs semmilyen egészségügyi biztosítása..
Hányszor kell még leírnom. Olyan biztosítása volt, amilyen a kint tanulóknak szokott lenni, és kötelező is..
@dr. jenőke (jenőke):

szerencsére B. László nem élősdi, kurva nagy GDP-t produkál...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Rá tetszett tapintani a lényegre.

Más országokban stratégiai fontosságú létesítményeket bombáznának le.
Itt ez a felcsúti kisvasút. (mert a fedett pályás sportlétesítményeket véletlenül ki tetszett hagyni. (Pedig...)
-no comment-

A brazil futball-legenda Rivaldo közösségi oldalán arra figyelmeztette a követőit, hogy ne utazzanak el az augusztusi riói olimpiára, mert nem lesznek biztonságban.

Egyre rosszabb a helyzet Brazíliában. Mindenkit szeretnénk figyelmeztetni, aki a riói olimpiára készül utazni: maradjatok az országotokban. Itt veszélyben lesz az életetek.

- írta a korábbi futballista. Szerinte a kórházakban is botrányos állapotok vannak, nem beszélve a belpolitikai helyzetről.

index.hu/sport/2016/05/09/rivaldo_ne_gyertek_rioba_veszelyben_lesz_az_eletetek/
@A megvalósult amerikai ólom..:
.
Nem ment külföldre, ezért nem is kellett visszajönnie:
''''Elérkezett a műtét napja, befeküdt a kórházba édesapám és megtörtént a műtét, csak nem úgy, ahogy azt eredetileg tervezték. Egyszerűen a mai napig képtelen vagyok felfogni (a történet 12 évvel ezelőtti), hogyan történhetett meg, de a másik, egészséges lábat sikerült eltávolítaniuk a műtétet végzőknek. Ahogy ezt észrevették, a beteg lábát is amputálták. A műtétet altatásban végezték, így édesapám nem tudott szólni, hogy rossz lábat vágnak, képzelhetik azt a fajta "meglepetést, amit akkor érzett, amikor felébredt.''''
praxis.blog.hu/2011/01/29/az_egeszseges_labat_vagtak_le

Vagy:
A férfi, akinek a nem a beteg lábát vágták le, és a nő, akinek mesterséges megtermékenyítésénél véletlenül nem férje, hanem egy afroamerikai férfi spermáját használták, a tévedésből rossz magzatnak beadott halálos injekció, a pécsi háziorvos, aki a tizennégy késszúrással megölt asszonynál agyvérzést nevezett meg a halál okaként, vagy az a békéscsabai beteg, aki annak ellenére kapott penicillint, hogy jelezte, érzékeny rá - ezek az esetek nem csupán legendák.

A pécsi kisfiú viszont nemcsak a lábát, hanem az életét veszítette el egy mandulaműtét után. - A perben az ügyeletes orvos, tekintve, hogy egy infúziót sem kötött be a gyereknek, felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a szigetvári kórházat pedig többmilliós kártérítés megfizetésére kötelezték.

A 26 éves, boldog kismama abban a hitben, hogy minden rendben van, élte szokásos életét, majd egy este rosszul lett, és hiába hívott a kiérkező háziorvos mentőt, Bea elvérzett, s vele együtt az egyébként egészséges baba is életét vesztette. Első fokon a siófoki nőgyógyászt egymillió forint pénzbüntetésre ítélték, és egy évre eltiltották a szakorvosi tevékenységtől, de másodfokon már csak 450.000 forintos pénzbüntetést szabtak ki, és az orvos is tovább praktizálhat -
www.life.hu/drlife/20121030-tulterheltseg-vagy-gondatlansag-ijeszto-muhibak-az-orvos-szemszogebol.html
.
Abbahagyom, de nincs vége a szomorú történeteknek, amelyek bizonyítottak.
Nem vonatjeggyel, vagy bemondásra.
@guma:

Nem hallgatok TP-t, több okból sem. Egyrészt ki nem állhatom, ehhez képest a többi ok elhanyagolható:))

Már megírtam egyszer, Fergét még Megyó kérte fel, hogy készítsenek felmérést, tanulmányt, programtervet a gyermekszegénység felszámolásáról. 2002-2003-ról beszélek!
Több, mint egy évig dolgozott rajta Ferge és csapata, majd Megyó elolvasta, elájult, és a fiók legmélyére zárta a tanulmányt.
@dr. jenőke (jenőke):

Nálam rosszabb véleményed nem lehet Tölgyessyről. Nem lehet alálicitálni:)
@Orica Középföldi:
.
A licitálás olyan távol állt tőlem, mint az ő elvtelensége esetében a bizonyosság a gyanútól.
:))
menekülnek a patkányok:

Úszószövetség: A Kiss László-ügy már nem sportügy

Évtizedeken keresztül megtévesztő volt a tájékoztatás.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fsport%2Fuszas%2F2016%2F05%2F09%2Fuszoszovetseg_a_kiss_laszlo-ugy_mar_nem_sportugy%2F
Sorra látnak napvilágot a szegénység mértékét mutató hazai és nemzetközi kutatások, amelyekből világosan látszik, hogy Orbán víziói mindenféle realitást nélkülöznek. Az EU különböző felmérései azt mutatják, hogy a lakosság 20 százaléka él súlyos anyagi nélkülözés közepette, s ugyanilyen arányban vannak azok, akik nem tudják kellő hőmérsékletűre fűteni az otthonukat, a lakásuknak beázik a teteje, vizesednek a falai, vagy tartoznak a közüzemi számláikkal. A Policy Agenda szerint Magyarországon csak a tisztes megélhetéshez havonta személyenként 88 ezer forint szükséges, azonban a lakosság több mint 40 százaléka ennél alacsonyabb jövedelemből él. Ennyit a „kiemelkedő életminőségű” országról.

tenytar.blog.hu/2016/05/09/hatalmas_szegenyseg_es_kiszolgaltatottsag_ez_a_szomoru_igazsag_orban_vizioival_szemben
kár a szóért:

1,2 milliárd forintos működési hitelt kapott az állami Eximbanktól a TV2

A vételhez folyósított 6,72 milliárdos hitel mellé. Az Eximbank részéről Rogán Antal egykori alpolgármestere, Puskás András írta alá a nagylelkű szerződést.

444.hu/2016/05/09/12-milliard-forintos-mukodesi-hitelt-kap-az-allami-eximbanktol-a-tv2

---

Sok új csatornát indít a TV2

Hamarosan érkezik a bejelentés.

A DTV News szakmai portál úgy tudja, hogy kilenc új csatornanévre is védjegybejelentést tettek. Ezek között lehetnek humoros, szórakoztató, valamint szappanoperákra "szakosodott", illetve zenei csatornák.

Azt még nem lehet tudni, hogy ezek közül valójában hány és mikor indul el. Eddig nem érkezett csatornaregisztrációs kérés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz - erről tájékoztatta a napilapot a hatóság.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/sok_uj_csatornat_indit_a_tv2.614369.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A fideszbolsevikok az éhező árvagyerekek pénzén fényezi magát.
@dr. jenőke (jenőke):
"Alkalmas-e a "kosár" a jelenlegi infláció mérésére?"
Megnéztem 2010-2016-ig a meghírdetett inflációs rátákat. 2014-ig 4.2-5.6% körül alakult, majd a rezsicsökkentés miatt robbanásszerű mérséklődés következett a jelenlegi 1.6%-ig.
A maginflációs számítás közelebb vinne a valósághoz, mert annak a számításánál le kell tisztítani a külső hatásokat, így pl.a háztartási energia árának hatásait is.
Azonban hiába csökkentek a rezsiköltségeink, ha 2015-ben a cukor 18.9%-kal, a zöldség 18.4%-kal, az étolaj 9.1%-kal emelkedett, melyeknek részaránya a háztartási kiadásokban legalább akkora mértékűek, mint a rezsi.
Ennek fényében hiába lengetik be a nyugdíjasoknál, hogy a 2010-2016-ig történő 10%-os emelés biztosította a nyugdíjak reálértékét, amikor bizonyÍthatóan az áremelkedések messze megugrották azt.
Az a véleményem, hogy a hazai inflációs ráta mesterkélt, nem tükrözi a valóságot, és a kormány ezzel a
költségvetést kívánja előnyösen befolyásolni. Ez a nyugdíjkiadásoknál érzékelhetőbb leginkább, mert 1%-os lefelé történő ráta a költségvetésnek 300 mrd-os kiadás csökkenést eredményez például.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Szia Micimackó!
Balog Zoltán elhíresült mondásában az irgalmas emberi hozzáállás igénye jogos az eü-ben dolgozók felé.
A probléma ott van, hogy a beszédében ezt az érzelmi vetületet a pénzügyi finanszírozást helyettesítő tényezőként adta elő.
Pedig az optimális eü működéshez a pénz és az irgalom kéz a kézben képzelhető el.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Ilyen emberi reakciók hiánya rendíti meg az emberek szolidaritását az eü. dolgozók iránt."
Nem hinném, hogy az eü-ben dolgozó alkalmazottak nem olvassák a te példádhoz hasonló eseteket, és mégsem változtatnak a hosszú évtizedek óta felvett szokásokon.
Az egyik az orvosok titokzatos magatartása, amikor nem tájékoztatja a beteget. Megvizsgál, megírja a receptet, hallgat, mintha a kórság ismerete csak rá tartozna.
A másik, az asszisztencia hozzáállása és a helyi tájékoztatás hiánya.
A rendelőkben és a kórházakban az asszisztensek és ápolók a takarítónőkkel az élen gyakran úgy viselkednek, mint a markotányos nők.
Erre a szokásukra kéne egy újszerű medicina.
@A megvalósult amerikai ólom..: nem akarom szétbarmolni az önérzetedet. de nem tudsz olvasni! inkább nem érted!

én angliában dolgozóról beszéltem! nagyon valószínű, hogy a diákoknak is hasonló a procedúra. még valamit! a magyarországon kiállított "eu-s tb kártya", az kizárólag sürgősségi esetekre ad fedezetet!

csak, hogy mérthesd, helyszín london, igen súlyos szemfertőzés, egyik szemére gyakorlatilag elveszítheti a látását, fiatal ember. rendelkezik a felsorolt NI, NHS, és egyéb izékkel, háziorvos azonnal a szemészetre utalja, ahol egy pakisztáni orvos kezdi kezelni, INGYEN, hosszú hónapokig kontroll, INGYENES gyógyszerek és vizsgálatok, majd e hónap végén egy újabb INGYENES kontroll és ha szükséges(úgy néz ki az), akkor szaruhártya-átültetés INGYEN! bonus=> táppénz is jár a műtétet követő 1-2-3 max. 1 hetes munkaképtelenségre!

alapvető, beszélje a nyelvet, tájékozódjon és szerzett információk szerint járjon el!

mellesleg hüje vagy!
@A megvalósult amerikai ólom..: nem azért ostoba! hanem azért, mert a sízés fokozott baleseti kockázati tényező, tehát CSAK pénzért gyógyítják nyugaton!(mert a saját felelősségedre teszed ki magad sérülés veszélynek) a biztosítások külön alosztálya létezik a síbalesetekre, elég drága muri!

ha mondjuk a munkahelyén szakad el a szalagja, akkor költségmentesen gyógyítják... de ha otthoni balesetben, akkor is!

a vödör korom melletted atomvillanás! de az ismerőseid se jobbak!
@Gábris szomszéd: nekem ott a www.hondapartsonline.net/part-images/nameplates-and-emblems.jpg

ez elég, meg aztán nem is kell szégyenkeznem a pözsó miatt, hogy ilyesmire fanyalodjak!
@nincs_itt: Pözsóra gondolni sem mertem. :)
Mellébeszélt Orbán: nem foglalják alaptörvénybe a kvóta elutasítását

Orbánnak nem kell a szomszédba menni, ha változásokról van szó, ő az, aki a Liberális Internacionáléban tagja volt. Gyalázatos, hogy a Fidesz ostobának nézi az embereket, és azt hiszik, nem nyilvánvaló, hogy a népszavazással és a kampánnyal el akarják terelni a figyelmet az ország állapotáról, az egészségügyről, az oktatásról és az elképesztő korrupcióról, mely az egész országot maga alá gyűri.

alfahir.hu/mellebeszelt_orban_nem_foglaljak_alaptorvenybe_a_kvota_elutasitasat
@Gábris szomszéd:
.
A rácsodálkozás napja.
Kisregény.
Alcím: találkozás egy kaméleonnal.
Megjegyzés: de miért van rajta kalucsni, ha nem esik az eső?

A választ csak Néró tudja. Ha felgyújtom a várost, jönnek a tűzoltók.
.
@A megvalósult amerikai ólom..: még egy apróság, minapi esetem a sürgősségi ellátással németo.-ban.

szimpla vírusos foschásch, némi lázzal és hányással kombinálva.
(ezért lógtam itten naphosszat a múlt héten). na szóval, amikor el tudtam szakadni a lakás legintimebb helységétől, akkor elautóztam a helyi "klinikumra" a sürgősségi betegellátásra, kb 8-10 percen belül sorra kerültem, a nővérke lefektetett a vizsgáló ágyra, szépen bekötötte a kanült, mert vázoltam, hogy mi a bajom, érkezett az orvos.
első körben megkérdezte mi a bajom, elmondtam, majd kérdőre vonta az ápolónőt, hogy miért NINCS a beteg MELEGÍTETT takaróval letakarva, ezután vért vett, a vizsgálat eredményét elküldi a háziorvosnak, ott kell majd érdeklődni, továbbá felhomályosított, hogy legközelebb, NE üljek autóba, hanem hívjam ki az orvost!!!

ellátott 2 napra elegendő gyógyszerrel, meg persze receptekkel, amíg eljutok a patikába. MINDEZT KURVÁRA INGYEN!
és cirka 40 perc alatt! buditól a kórházig és vissza!
@Mariann19:
.
Köszi.
Pontosan így gondoltam én is. No, meg a "mi van a kosárban"?
Aranyos vagy.
:)
@dr. jenőke (jenőke): jenőőő! ez nem kaméleon! hanem rinocérosz! abból is a hazudós fajta, aminek az arczbőre után mr érdeklődőtt a szpész iksz is, mert jó lenne burkolatnak a zűrhajójukra!
@Mariann19: dögöjjek meg ha értem! az a lényeg, hogy átbaxarintottak megint mindenkit!
na szóval, az árak emelkedtek cirka 8-10%-ot, a nyugdíj meg 0,9%-t.
semmi gond! zabájják a népek a zunortodox matekot!
Kvóta elutasítás.

Szerintem a nyugati uniós állampolgároknak is kellene kiírni egy népszavazást, hogy továbbra is akarják e adójukkal támogatni ezt a nacionalista, fasiszta, elutasító, gyűlölködő, rasszista, tolvaj fideSS kurmányt. Szándékosan nem írtam Magyarországot, mert az ország nem ilyen.

Szerintem ez így lenne korrekt. Népszavazásra, Brüsszel is népszavazással válaszolna.
Aztán ha győznek a NEM ek, Brüsszel meghajol a népakarat előtt és elzárja a pénzcsapot, a csuti g..i nem szólhatna egy szót sem, csak bukna egy kurva nagyot, mert nem tudná tovább etetni az oligarcháit.
@dr. jenőke (jenőke): Pontosan :(

"A Fidesz számára a kvóta nem egy olyan veszély, amit el akar hárítani, hanem olyan, amit fenn akar tartani."

youtu.be/AUN6pTSKOro
@A megvalósult amerikai ólom..:

Bent van a biztosítási feltételekben, hogy mit tartalmaz. Benne van-e a bölcsességfog vagy nincs?

Ha nem elég nagy a csomag, akkor vegyen drágábbat. Ha nincs rá pénze, akkor meg így járt.

Kapitalizmus van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:" A Klubrádiónak elege lett Aczél Endréből"

legalább a Klubrádióban nem csalódtam.
@dr. jenőke (jenőke):

Igen, ilyen dolgok sajnos a világ minden táján megtörténnek, ez nem magyar sajátosság.

Nálunk évente kb. 70 millió orvos-beteg találkozás történik, csak a járóbeteg-szakellátásban. Ehhez jön még az alapellátás és a kórházi ellátás, legalább még 30-40 milliós számmal, becsüljünk cakkpakk 100 millió találkozást.

Ehhez képest te most előhoztál több évre visszamenőleg mondjuk 10-12 esetet, az első, ha jól látom, 2012-es.

Azaz 500 millió esetből 10-12-t, de legyünk nagyvonalúak, legyen 1000. Azaz 500.000:1 eséllyel fordul elő efféle nálunk.
Rubovszky: „Húzom az időt, akár még házszabálysértés árán is”

Politikai haszonszerzésből ragaszkodnak a kormánypártok a népszavazáshoz – ismerte el az igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke. Rubovszky György bevallotta, hogy ha a Jobbik javaslatára módosítanák az alkotmányt, nem lenne szükség a referendumra. Az alaptörvény átírása nem kerülne egy fillérbe sem, a népszavazás költségei viszont milliárdosak.

hirtv.hu/ahirtvhirei/rubovszky-leleplezese-huzom-az-idot-akar-meg-hazszabalysertes-aran-is-1341543
@Gábris szomszéd: ennek semmi keresnivalója az alkotmányban!
ez pontosan jelzi, hogy a jobbiknak ugyan olyan elképzelései vannak az az alkotmányról, mint a fidesznek.
@Anakronista:
.
Nem igazán értem, mit akartál igazolni azzal, amit írtál?
Az tény, hogy kb. 2-3 perc alatt "találtam" néhány esetet, de az is tény, hogy ezt a néhányt te az össze előfordulásnak tekinted, és ez az alapja mondandódnak.
Sekélyes és értelmetlen.
Mire volt ez jó?
Legközelebb csak annyit írj: itt vagyok. Ennek legalább lesz valóságtartalma.
.
A változás kulcsa, hogy a szakmai órákat bővített óraszámban tanítanák, miközben csökkentik az egyéb tantárgyak óraszámát. Ezen célból hoznák létre a természetismeret órát: egyetlen órába csapták bele a fizikát, kémiát, földrajzot és biológiát. Ez önmagában még előremutató is lehetne, ahogy erről írtunk korábban. Az összevonás itt azonban nem az ismeretek komplex átadását célozza meg, hanem hogy ezzel csökkentsék az óraszámot. A tantárgyakra jutó, jelenlegi összesen hét órát háromra csökkentenék.

Emellett csökkenne a magyar, a matematika és az idegen nyelv oktatásának kötelező óraszáma is, előnyben részesítve a szakmai tárgyakat. Ez a beszűkültség pedig megnehezíti az átjárhatóságot az iskolák és a szakmák közt. Hiába jön rá a nebuló 16 évesen, hogy mégsem akar varrónő lenni, mert a programozás érdekli, ilyen háttérrel nehezen mehet majd gimnáziumba. És később a ruhaipari ismereteivel is kisebb eséllyel orientálódhat más irányokba.

index.hu/belfold/2016/05/09/durva_roghoz_kotest_tervez_a_szakiskolakban_a_kormany/
@nincs_itt: Ezt az emeletes baromságot honnan szedted te idióta? Méghogy egy sportbalesetet nem finanszíroz a biztosító te nagyon hülye. Bámulatos hogy milyen gátlástalanul vagy képes hazudni..
@Anakronista: Persze, mert egy eü. biztosításban tételesen részletezik, hogy mire használható ugye okoska? Egyébként meg vonatkozott a bölcsességfogra, csak három éves várakozási idővel.
Mi értelme egyáltalán egy olyan biztosításnak, amelyben egy bölcsességfog eltávolítására 3 évet kell várni??
@nincs_itt: Én Németországról beszéltem? Ugye hogy nem..
(Képes voltál egy fosás miatt orvoshoz menni, te macsó..?:)
@dr. jenőke (jenőke): Orvosi műhibák a világon mindenütt előfordulnak, kár ezt magyar specifikumként beállítani.
Az én kommentjeim arról szóltak, hogy amikor az átlaghülyemagyar kimegy Angliába, meglepődik, hogy milyen szánalmasan kevés problémájára nyújt megoldást az ottani egészségügyi biztosítása, és megtanulja becsülni a magyar egészségügyet, amely minden hátrányával együtt még mindig inkább képes meggyógyítani...
@Orica Középföldi: :)

"Nem hallgatok TP-t, több okból sem."

én sem hallgatom és konyával egyetemben nagyon leszerepeltek előttem...

néha rászánom magam, hogy olvassam, de most is felhúztam magam rajta - mert nagyon kilóg a lóláb "eredményes értékeléseiből"...

mintha most is csak a fizetést akarná megszolgálni - "díszletként", mint a 8 éven át felvett képviselői fizetésével.
index.hu/gazdasag/2016/05/09/az_oroszok_obamas_jegkremjetol_forr_a_hangulat/

a fagyi csomagolópapírján a szöveg: valódi tejből, csoki tejszín fagylalt: OBAMKA és persze a gyártó neve: szlávica...azok szibériában semmitől sem félnek és kurvára élvezik, a sexpírre nyomtatott obamaki képet a Putyin Klubban, ahol a mellékhelyiségekben a lábalávaló az usa zászló...
az itteni sajtó teljes hallgatásba burkolózott, se pro se kontra a REUTERS-t senki sem olvassa, sajtózárlat van...most a rohadt oroszokról szól a fáma akik írtyák a terrorista szerelemgyerekeiket...: isis, alnuszra, alqaida és a faszom tuggya még milyen nevük van, a törökök meg a kurdokat bombázzák pedig azok usa szöveccséges...
kkk
brühüyyy

és most hátbatámadta őket a trump aki nagy baráttya lenne a Putyin nak és békét akar, semmi NATO és hasonló gittegylet, semmi TTIP még a NAFTA-t is felmondaná... az fogaknak az ő csikorgatása vala a hillary meg majd a trallalalalalát dalolja mikor megbukik
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem értek veled egyet, mert az állam régen sem volt, és most sem fejős tehén, hogy a gyerek válogatását finanszírozza. Mivel megadják minden 14 évesnek a választás lehetőségét, ne csak akkor legyenek döntésképesek, amikor a felnőtteket kell köpködni, meg diszkóba/buliba kell járni, hanem gondolkodjanak felelősebben. Meg talán a szüleik is. Az élet nem csak szeretem dolgokból áll, és aki csalódik az első elképzelésében, azt ne az állam finanszírozza már a második válsztásában is. Dolgozzon meg érte mindenki.

A szakma tanulása pedig igen is fontos dolog Néha a csudálkozástól tátva marad a szám, amikor kezdő vizvezetészerelők, meg más háztartásban dolgozni akaró kezdő fiatalok olyankat mondanak, hogy ilyet még nem is láttam. Bezzeg azt megtanítják neki amit éltében soha többet nem fog használni.

Ez a mit oktassanak a szakképzőben, és mit nem kérdés nem volt megoldott régen sem, de éppen ideje komolyan venni.
Általános alapismereteket már ad az általános iskola is matematikából, fizikából, biológiából, tehát nem biztos, hogy ezeket a tárgyakat újra kell tanítani. Sokkal hasznosabb, ha a szakmai ismeretek körét az altuális fizikai, kémiai, biolgóiai tudnivalókb illesztik, pl. milyen építőipari alapanyagoknak mi a fizikai, kémiai tulajdonsága, milyen a biológiai hatása, és ehhez nem képletek, meg a vegyjelek, meg a szabályok a lényegesek. Hanem pl. az, hogy milyen anyagokat miért nem szabad vegyíteni. Aki meg közben rájön, hogy ez neki nem elég, az dogozzzon rajta maga, és küzdjön meg a saját előmeneteléért személyesen.

Le kell szokni a fiatalok seggének a törölgetéséről, tanulják meg maguk. A tizennégy évesnek már pont elég információkkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy a saját jövőjét reálisan elképzelje. Talán az oktatásnak alacsonyabb szintjein van ezzel kapcsolatban hiányosság, és természetesen a családban is vannk feladatok. Ne engedje pl.a szülő a gyereket olyan pályára, amelyben kicsi a szakember kereslet, mert pl. ferskó festőre nem nagyon van igény, szobafestőre annál inkább. Ha viszont ilyen nem kapós pályát választ, akkor a szülő, és az iskola is készítse fel arra, hogy kudarc érheti a munkaerőpiacon.
@dr. jenőke (jenőke):

Butaságot írtál, arra hívtam fel a figyelmet.
@A megvalósult amerikai ólom..:

Igen, valóban tételesen részletezik, hogy az egészségbiztosítás mire jó. Nézz utána a sok tíz oldalas szerződéseknek. :-)
@Anakronista: Hagyjál már ezzel a hülyeséggel. Persze majd tételesen ott áll, hogy "vakbélműtétre", meg "aranyér problémára", meg "kolerára".
Nem ettől tíz oldalas egy szerződés..
@látjátok feleim szümtükkel:
nem értek egyet ezzel!!!!
ahhoz, hogy valaki a munkaerőpiacon a keresett árúk között szerepeljen, ahhoz a munkaerőpiacnak is kell tennie, azaz alapítványokat kell létrehozni hogy legyen hol és mit tanulni, a másik része a gyerek és a család szerepe az ok lenne úgy ahogy leírod, de a mai (már 25 éve) munkaerőpiac olyan változó azaz igényei is változnak, hogy azokat a dilisnek tűnő igényeket kielégíteni csak az tuggya aki azonnal kész egy "short adjustment"-re azaz egy gyorstalpaló tanfolyamra, amit az fizet akinek igénye van rá!!!!!!!!!!!!!!!!

2016 ban senki sem tudhattya (orbánisten sem) hogy 2018-ban kinek milyen igénye lesz valami jólfizető de csak egy évig igényelt szakmára...és ez a jelen és a jövő

a kapitalizmus fellegváraiban hatalmas probléma ez, nincs képzés, van továbbképzés de sokan nem bírják zsebbel (még állami segedelemmel sem) a 3-6 hónapos intenzív tanulást és gyakorlatot ahol egy vagy két posztra 12 egyedet indítanak ami eleve aszt jelenti, 10 en fölölslegesen vannak ott

és ez így műxik a kapitalizmusban illetve nem műxik

brühüyyy

kkk
@A megvalósult amerikai ólom..:

Igen, a brit állami egészségügy eléggé fura dolgokat képes produkálni.
itt a vége:

Oberfrank Ferenc, egykori OEP főigazgató úgy véli, nem is az OEP tervezett szétdarabolása okoz elháríthatatlan károkat, hanem az, hogy az egészségbiztosító működtetésére a jövőben a mostani ráfordítások 80 százaléka jut. Most 7,8 milliárd forintból, az E-Alap 0,4 százalékából - Európában is szinte a legolcsóbban - működtetik a hivatalt. Az átalakítást már jóideje lebegteti a kormány, ennek hatására is sok speciális szaktudású ember távozott az OEP-ből, a források további apasztása pedig ezt a folyamatot erősítheti. Az már most látszik, ha további leépítésre kerül sor, könnyen előállhat olyan helyzet, hogy nem lesz ember a szolgáltatások ellenőrzésére sem. Az ellenőrzés eddig is elégtelen volt, további romlásának pedig drámai következményei lehetnek - írja a Nol.hu.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/dramai_kovetkezmenyekkel_jarhat_az_oep_megszunese.614429.html
@látjátok feleim szümtükkel: minden tiszteletem, de nagyon nem értek veled egyet, megfelelő alapképzés nélkül semmire sem alkalmas emberek lesznek, még szakbarbároknak sem nevezném őket. A meglévő tudást alkalmazzák majd, mint egy robot, akiben még nyomokban sem fellelhető a kreativitás. Semmilyen módon nem tudnak majd alkalmazkodni a gyorsan változó igényekhez. Ma már esélytelen egy szakmával, és szaktudással kihúzni a nyugdíjig.
Nem kap szakszerű ellátást a haldokló rákbetegek nagy része
MTI, Origo2016.05.10. 14:030

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint minden negyedik magyar daganatok miatt halt meg tavaly, közülük csak 22 százalék részesült speciális életvégi ellátásban, pedig elvileg minden érintett jogosult lenne erre térítésmentesen - közölte a Magyar Hospice Alapítvány.

www.origo.hu/itthon/20160510-rak-daganatos-megbetegedesek-hospice-alapitvany.html
@A megvalósult amerikai ólom..: járj utána ostoba! ugyanis a síelés kiemelten balesetveszélyes szabadidős elfoglaltság.
én ugyan nem síelek, de a betegbiztosítóm minden szezonban megküldi az aktuális sí balesetekre vonatkozó EXTRA tarifáit! illetve tájékoztat, hogy kössek egy biztosítótársaságnál külön biztosítást, mert gyakorlatilag mindent neked kell fizetni!

de látom, te a mindent jobban tudás egyetemén végeztél!
@A megvalósult amerikai ólom..: öcsi, hogy mivel és mikor fordulok orvoshoz az legyen az én gondom! mivel én németo.-ban élek ezért az itteni viszonyokat személyesen ismerem!

de látom a szemészes sztori angliában, már a torkodon akadt!

kellemes álmodozást, hogy milyen csodálatos a magyar eü!
@A megvalósult amerikai ólom..: mesélik neked, a hozzád hasonló retardáltak! megbocsáss, de a bölcsességfog gyulladása, bizony külön megkötött, üzleti alapú (pl. allianz) fogászati biztosítás megléte esetén olcsó.
@A megvalósult amerikai ólom..: bizony, hogy részletesen! sőt! van olyan fogászati beavatkozás (pl.), ahol az orvos megkérdezi a biztosítótól, hogy teljes egészében fizeti, vagy csak részben, vagy egyáltalán nem...

csak neked, hogy tanulhass: 2 féle tömés közül választhatsz, az egyiket kérdées nélkül állja a biztosítód(ez a betegbiztosításod!) a másiknak csak a felét! tehát mondjuk 50 euróba kerül egy fogtömés, a nem teljesen finanszírozott típusú tömőanyaggal!

de az is külön történet, ha munkahelyi baleseted lenne, mert a munkahelyednek kötelessége, egy foglalkozási eü.szervezethez tartozni és annak fizetni, mert a munkahelyi baleset bizony 100%-ban finanszírozott, tehát a sérültnek INGYENES MINDEN! a sőt a kiesett munkaidő(táppénz) sem csak 65%-os, hanem a fenti szervezet az átlag keresetig kiegészíti!
@A megvalósult amerikai ólom..:

"_Az én kommentjeim arról szóltak, hogy amikor az átlaghülyemagyar kimegy Angliába, meglepődik, hogy milyen szánalmasan kevés problémájára nyújt megoldást az ottani egészségügyi biztosítása, és megtanulja becsülni a magyar egészségügyet, amely minden hátrányával együtt még mindig inkább képes meggyógyítani...-"

... a náthát, az influenzát, a hasmenést és a szorulást. legalábbis a statisztika szerint. A többinek 50-50 % az esélye, amiből 10% felé kúszik a halálozás. Ez kissé sok.

Ugyanakkor orvos-beteg találkozási statisztikát hozol, és nem betegek számát egységnyi időszakra.

Ez azért megtévesztő, mert egy beteg mondjuk átlagosan 3-szor megy orvoshoz, ez egy eset de 3 meeting. Az első két tali után, még mindig csak két lábát tudja levágni tévedésből a doki, utána jöhet a keze vagy a feje?

Szóval az esetszám/betegszám és a kezelés során történő találkozások száma az a statisztikában két különböző mutatószám. Az egyik az egészségi állapot mutatószámai közé tartozik, a másik pedig az egészségügyi dolgozók leterheltségének számításához elengedhetetlen. Ne tessen csúsztatni. Ha ez megvan akkor se 'butázzon' nem áll jól, és méltatlan. Önnönmagához is.

Maradtunk tisztelettel

a Falka.
@nincs_itt: Figyelj te barom, elismétlem mégegyszer. Megcsinálták volna neki, 3 év múlva. Felfogtad?
Ennyire képes a brit állami egészségügy, egy kint tanuló biztosítással rendelkező diák esetében.
A magyarok azért kerülnek rendszeresen bajba kint, mert azt hiszik, hogy az alap biztosításuk valamire is jó. Nem jó semmire. Persze köthetnének valami baszott drága magán biztosítást, de jellemzően aki kint kezd el dolgozni vagy tanulni, annak nem futja erre. És amikor rájön, hogy nem fogják megoldani a problémáját, akkor szépen hazajön és a sokat szapult itthoni egészségügy megoldja neki. Ekkor kezdi el megbecsülni. Sajnos a brit underclass nem teheti meg azt, hogy felül a repülőre, eljön ide és itt meggyógyítják.
@100 kóbor kutya:
Nem falka az, inkább csak sok nick..

"A többinek 50-50 % az esélye, amiből 10% felé kúszik a halálozás. Ez kissé sok."

Tessék már ezt linkkel ellátni, mert nem hiszem elbemondásra, kedves precíz úr /hölgy..

Érdekes, amikor a Praxis blogon meg társain hoznak elő egyesek horror sztorikat, azzal minden rendben van, de amikor én említek hasonlókat a kint tanuló, vagy dolgozó magyarok esetében, az csúsztatás, meg egyediből való általánosítás.
Bizony külföldről is elő lehet hozni ilyen példákat, és nem én vagyok az első.

" Az első két tali után, még mindig csak két lábát tudja levágni tévedésből a doki, utána jöhet a keze vagy a feje? "

Már elnézést de hogy jön ez az én példáimhoz? 3 esetet írtam le. Az elsőben egy diákok számára kötelező kinti biztosítással 3 évet kellett volna várni egy bölcsesség fog eltávolításra, a másodikban hetek óta kínlódótt az illető a gerincével és semmit nem haladt az ügye, még csak nem is diagnosztizálták a problémáját, itthon derült ki, hogy jó indulatú gerinc daganata van, amit meg is műtöttek Pécsen.
A harmadik pedig egy síbalesetből adódó térdszalag probléma, amit az illető kezeltethetett volna kint is, de ő inkább az itthoni kezelést választotta.
@A megvalósult amerikai ólom..: ne keverd a hazu... oppardon a meséidet! mert ha bölcsesség fogra akartál utalni, akkor arról 2000 fontot hazu... meséltél, ha meg a gerinc betegségről, akkor szóba sem álltak vele komolyan, történetet adtad elő!

megpróbálom a szintedre lehozni, ha valamiféle jogviszonyod, tartós angliai tartózkodással, tanulmány, munkavégzés egyéb okokból kifolyólag, akkor kell egy lakcím, bankszámla szám és a nesönel insuransz szám (NI), amit a fentiek birtokában kiállítanak(ingyen), ezzel elkocogsz a neten megtalálható, a lakhelyed körzetében illetékes "házi orvoshoz" aki regisztrál, majd napokon(1-2 hét) belül megérkezik a nesönel helsz szörvíz-től egy levél, ami tartalmazza a "tb" számodat, ami alapján ellátnak!

nem szükséges külön biztosítás, ahogy voltam kedves elmesélni, egy NEM hétköznapi betegség történetét, és megoldását! ingyenesen!

nem keresem elő neked, de mindent megtalálhatsz magyarul, bár az is nehézséget okoz számodra, a neten!

nem kell fújni a zarczodat, mert semmit nem ismersz a magyar tb-én kívül, de legalább azt is rosszul!

na kellemes további tanulást, van mit bepótolnod!
@nincs_itt: És akkor ki az a hülye, aki elismeri, hogy sielés okota a térdszalag problémáját? De nem is ez a lényeg. Az illető választhatta volna a kinti kezelést is a biztosítása alapján, de ő a magyart választotta. Vajon miért?
@A megvalósult amerikai ólom..: drágám, nem mindenki olyan kis füllentős mint te! meg aztán az orvosnak nem nagyon illik mellébeszélni!

gyaníthatóan a nyelvi problémák miatt választotta a mo.-i kezelést.

jó néhány magyar frissen érkezettet ismerek, van aki inkább hazautazik, mert nem tudja annyira nyelvet, hogy egy orvosnál elboldoguljon.

sok-sok éve élek németo.-ban, angliában csak futólag, az usában is hónapokat éltem.
a leggyakoribb probléma a magyarokkal a nyelvismeret igen alacsony foka. sokaknak kellett segítség, de sajna nekem sem fér bele, hogy a banktól a nőgyógyászig kísérgessem, a leveleit fordítgassam és intézzem a munkahelyi gondjait...

sajnos, kevesen vannak, akik legalább A2 szinten(nem lehetetlen magasság) ismerik a nyelvet érkezésükkor, leginkább nagyon alapfok a jellemző. később is igen kevesen tanulják meg! a leggyakoribb, amikor némelyikük A2-es szinten "perfekt" a nyelvben és oltári baromságokkal hüjíti a többieket...
@nincs_itt: És? Nem tudsz két különböző esetet megkülönböztetni a 3 agysejteddel? Végül is érthető.
Ha kint csináltatja meg magán fogászaton, 2 ezer font lett volna.

"ami tartalmazza a "tb" számodat, ami alapján ellátnak!"

Illetve, ami alapján NEM látnak el, a példáim alapján. Ezzel a jogviszonnyal nagyjából semmilyen problémádra nem kapsz rendes kezelést Angliában. ( Te pedig egyébként is Németországban vagy, ha nem tévedek..)
@nincs_itt: Szó nincs róla. Talán elég jól beszél, ha kint beiratkozik egy egyetemre. De írást is kapott a vizsgálatról.
Szerinted kurva nagy fájdalmak közepette hazarepült volna, ha kapott volna kint egy beutalót a beavatkozás elvégzésére?
@A megvalósult amerikai ólom..: magad írtam kicsi füllentős, hogy 3 évet kellett volna várnia! én értelek, csak te nem akarod érteni, hogy nem biztos a történetek alapja!
leírtam a szemészeti esetet, semmi kanyar, igen közeli rokon, napi kapcsolat, évek óta anglia...
igaz, hogy nem angliában élek, kicsit más a rendszer, nagyjából egyezik! a magyartól a legnagyobb eltérése, hogy működnek, természetesen hibákkal, tévedésekkel stb., viszont valóban működik. arról nem én tehetek, hogy te nem ismersz egyebet, csak amiben élsz.
@A megvalósult amerikai ólom..:

Te negligálod a magyarországi esetek súlyosságát és számosságát.
Mutass/linkelj te ennél alacsonyabb mutatót.

[[segítség: 'évente többen halnak meg kórházi fertőzésben(?), mint autóbalesetben.
"A világon minden hatodik másodpercben meghal egy ember közúti balesetben. Magyarországon a statisztika alapján 12 óránként hal meg valaki így."
És ebben nincsenek benne az ilyen-olyan módon láb aló eltett betegek száma.]]

Te feszt külfölddel példálózol.
Én meg magyarországi esetekről ugatok.

Úgy jön az én példám a te példádhoz, ahogy a tied Jenőkééhez.

Vau!
@A megvalósult amerikai ólom..: cimbora, tudod én nagyon kedvelem a rém-történeteket... igazad van!
2000 fontot, mondjuk egy magán fogorvosi klinika mondhatott, de ezek szerint annyira talpraesett volt és annyira tudta a nyelvet, hogy inkább hazarepült, váratlan foglalás, sok-sok fontért...

ne válaszolj! még egyszer mondom, igazad van! nyugaton minden szar!
-

már látszik a zsetonfolyó apadása :

"A kormány előrejelzése szerint

- 2020-ra megtriplázódnak az állami vagyonnal kapcsolatos kiadások, feltehetően a paksi bővítés miatt.
- A kabinet a bérek emelkedésének és a fogyasztás növekedésének lassulására számít.
- Az előrejelzésben nem szerepel szja-csökkentés 2020-ig.
- A kormány sokkal több bevételt vár áfából."

www.origo.hu/gazdasag/20160510-a-kormany-3-szazalek-folotti-gdp-novekedessel-szamol-2020-ig.html

és! Magyarország jobban teljesít.
@100 kóbor kutya: Miért én linkeljek, amikor te állítasz valamit?
Én annyit tettem, hogy a hazai horror sztorikkal szemben leírtam angol horror sztorikat, amik magyarokal történtek kint.
De mondok még egyet, csak hogy örüljél. Ezt speciel Havas mondta el a műsorában. Egy médiavállalkozó barátja Angliában taníttatja a gyerekét. A gyereknek elég súlyos megfázásos tünetei voltak (skypeon kommunikáltak).
A tünetek nem akartak szűnni még egy héttel később sem,sőt inkább rosszabbul lett. A szülők pedig azt tapasztalták, hogy csemetéjükkel nem igen foglalkozik a brit egészségügy (alibi gyügyszerek lekoptatás stb.).
A kedves papa megunva a dolgot kiment érte , hazajöttek, majd kihívták a körzeti orvost, aki miután megvizsgálta, azonnal kóházba küldte a gyereket tüdőgyulladással..
@nincs_itt: Igen magánklinika ára lett volna, ha nem akarja kivárni a 3 évet.

"váratlan foglalás, sok-sok fontért..."

Ez azért messze van a 2000 fonttól..
@A megvalósult amerikai ólom..: látom már miért kajolod a zorbánt! ugyanis, ha fájdalmaid vannak, akkor csinálnak egy röntgent, addig max 10-20 font, azután amikor az orvos is látja már, hogy mi a pálya, komoly baj esetén azonnal megcsinálják, gyaníthatóan térítés ellenében, de semmiképpen nem 2000 ezer fontért, de akár euróért. a 3 éves várólista létét elhinni egy fogászat/szájsebészet esetén, már tényleg a teljes szellemi leépültséget feltételezi!

ne haragudj, de az ismerősöd akkora baromságot lódított, hogy most te szívsz miatta!

de igazad van! nyugaton minden szar! ezért vonult ki mo.-ról majd 1 millió ember...
Itt valaki rendesen megdolgozott már megint a pénzünkért,ugye ólom?
@nincs_itt: Szertintem inkább a te szánalmas szellemi színvonaladat mutatja, hogy nem vagy képes objektíven értelmezni azokat, amiket leírtam, és beteges nyugatimádatod teljesen elhomályosítja a józan ítélőképességedet.
Leírtam, hogy diagnosztizálták, hogy mi a problémája, és papírt is kapott arról, hogy az ő biztosításával ezt a szájsebészeti beavatkozást 3 év múlva tudják evégezni. De tökmindegy. 3 hónap is sok lett volna neki, hisz igen komoly fájdalmai voltak,. Itthon a sokat szapult hazai eü.viszont gyorsan megoldotta a gondját, és repülhetett vissza. Ez van. Ezután persze ő is megtanulta becsülni az egyébként persze sok gonddal küszködő magyar egészségügyet.
Azonban a másik esetet sokkal súlyosabbnak tartom. 7 éve kint élő honfitársunk esetében az angol egészségügy még odáig sem volt képes eljutni, hogy hogy diagnosztizáljon egy súlyos elvátozást( gerincdaganat)..
Talán ha ezt elolvasod, az kiragad abból a rózsaszín álomvilágból, amiben hiszel:

hataratkelo.blog.hu/2014/09/22/pokoljaras_az_angol_egeszsegugyben

---
@A megvalósult amerikai ólom..: öcsi, nem tudod, de sok-sok éve, még egyedik ogv előtt, már "nyugaton" éltem. ismerek sok sztorit, láttam magam is csudát, az itteni egészségügyben, viszont ekkora faxságot még nem!

erős a gyanúm, hogy a kishölgynek segédfogalma sem volt az egészről, "perfekt" volt angolból is...

gyaníthatóan magyar eu-s tb. kártyával próbált operálni, vagyis nem volt semmiféle angol NI, NHS és a többi frinc-franc marhasága, mert mijafaxnak is tájékozódni, mielőtt elhagyod mo.-ot! az információk (teljes körűen) MAGYARUL is elérhetők a neten, még okos telcsikével is!

de a fészbukkon a barinők aszonták!

erőlködhetsz, de ez a sztori kb olyan, mintha a delikvensnek a fejéből állna ki a szögvas, elhajcsák, hogy majd 3 év múlva, és a reptéren is gond volt a szkenner kapunál! de a jó magyar eü, megoldotta!

kértelek, hogy ne feszegesd tovább a kérdést. most szépen összefoglalom, hogy mi is történt, a fentiekben már egy két részletet meglebegtettem:

ostoba, beképzelt magyar nyugatra megy, infó, tájékozódás zérus, nyelvtudás talán (de sztoriból jól látszik, hogy nem sok), majd az első problémánál az szemét kötschög nyugati renccer! az a hibás!

csókollak, ölellek, ne válaszolj!
@nincs_itt: Te ezt tényleg komolyan gondolod, hogy biztosítottság nélkül be lehet iratkozni kint egy egyetemre??
No és a belinkelt kedves kis történetet másik esetről sikerült elolvasni? Mert nagyon hallgatsz a témában..

Idézek belőle:

"Aztán visszajöttem Angliába, kezemben a DVD-vel (155 kép mindenféle metszetekben rólam) elmentem az itteni háziorvosomhoz. Mondtam, hogy voltam privát klinikán MRI-vizsgálaton múlt héten. Visszakérdezett: és mit mondtak?

Itt döbbentem rá, hogy ennek az orvosnak (jobb lenne, ha idézőjelbe tenném az „orvos” kifejezést) lövése sincs a szakmájáról. Három képet nézette meg, aztán írt egy levelet az ortopéd kórháznak (Jézus úristen, hiszen ez idegsebészeti beavatkozást igényel, nem ortopéd jellegűt, ortopéd jellegű például a gerincsérv!!!).

Nálam végleg leszerepelt az NHS. Aznap augusztus 11-e volt, kérdeztem az orvostól, milyen kezelésre számíthatok és mikor? Azt mondta, hogy vagy műtét, vagy injekciós tűvel leszívják, 8-10 hétig várnom kell.

Ekkor már nem bírtam fekve aludni sem a fájdalmaktól, sőt, ülve sem nagyon. Minden WC-zés felért egy kínszenvedéssel, de legalább már tudtam az okát. A lakótársamnak is mutattam a képeim, és bár ő nem orvos, azért látott mér ilyen képeket, van sejtése, mire lehet számítani. Idézem a szavait: „fucking scary” azaz „rohadt ijesztő”. "

Gratulálok kedves brit egészségügy. Hozzáteszem, hogy az illető több mint 7 éve él kint, havi 270 fonttal járul hozzá az eü. költségvetéshez, és arra nem voltak képesek, hogy legalább megmondják, hogy mi a baja..
@A megvalósult amerikai ólom..: úgy látom a bölcsesség fogtól eljutottunk, az agysebész és atomfizikus magyarig, aki mindent jobban tud az orvosnál is! természetesen azt is séróból tudja, hogy az angol egészségügy szerkezeti felépítése milyen, a háziorvosnak hova lehet vagy kell utalni, első lépcsőben a beteget adott betegséggel...

én sem tudom, de nem is püfölöm az asztalt! tudod én csak egy gépész vagyok, az orvos meg orvos... ha okoskodna az én szakterületemen, valószínűleg kedvesen mosolyognék és folytatnám a munkám, az előírásoknak és a szakmai protokollnak megfelelően. gondolom hepciás magyarra is elnéző mosollyal tekintett az orvos, majd folytatta a munkáját.

ez csak bónusz:

mo. azért tart ott ahol, mert minden lakója a mindent sokkal jobban tudás egyetemén végzett, unicum laude! kilábalni pedig akkor fog a jelenlegi nyomorából, ha megérti végre, hogy azért csóró, mert csak a pofázásból és okoskodásból NEM lehet megélni!
@A megvalósult amerikai ólom..: ezt meg az idegsebész magyarnak és neked is, okulásul:
ortopédia:
"A tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület."
forrás: fogalomtar.eski.hu/index.php/Ortop%C3%A9dia

teccik tudni, a gerinc az a "tartó" szervrendszer egyik igen lényeges eleme.

sötét gyalogok vagytok mind a ketten!
@nincs_itt: Igen, tudod két külön esetről van szó, biztos nehéz ezt felfogni.Mégis hogyan magyarázod ezt a katasztrofális ellátást ?
Hogyan fordulhat az elő, hogy egy fejlett országban a beteg még odáig sem tud eljutni, hogy közöljék vele: "önnek gerinc daganata van", hanem lekoptatják ,túráztatják vég nélkül míg bele nem rokkan?
Az illető a saját keserves tapasztalatain keresztül nagyon jól leírja, hogy milyen szar a brit állami eü. rendszer, amiért úgy egyébként 270 fontot fizet havonta.
Az a baj, hogy sötét butaságod, és kritikátlan nyugat imádatod annyira elhomályosítja józan ítélőképességedet, hogy a nyilvánvaló tényekről sem akarsz tudomást venni, csak vagdalkozol jobbra ,balra, egyre nevetségesebbé téve magadat..
@A megvalósult amerikai ólom..: úgy tűnik téged tényleg fizetnek, azért, hogy hüje legyél. akkor keress még egy kis pénzt! adok muníciót.

egy igen sajnálatos esetből, éles elmével, te és a szenvedő beteg levonja a következtetést:- ritka szar az angol egészségügy!

és akkor parancsolj: gugli ezt dobta ki a "magyar orvosi műhibák" keresésre

index.hu/belfold/2014/02/10/par_szaz_ezer_forintban_merheto_egy_elet/

itt felsorolnak nem EGY esetet. vonjuk le a következtetést, a magyar egészségügy a világon a legszarabb!

igaz? persze a szenvedőknek igaz.

fizet 270 fontot havonta? és akkor mi van? mindenki fizet, aki dolgozik, bárhol a világon(na nem mindenhol), ettől még előfordulhatnak hibák??? természetesen!

akkor még egyszer csak neked: természetes, hogy bármiféle gerinc panasszal az ortopédiára küldi a háziorvos, aki nem "specialista", hanem "általános orvos". tehát nem hívja be a nővért, asszisztenset: fogja le kérem a beteget, máris operálunk!

te pedig annyira ostoba vagy, hogy meséknek, elkeseredett, fájdalmaktól és természetesen félelmektől szenvedő emberek véleményére alapozod, hogy minden szar angliai egészség ügyben! a beteg embernek elnézhető, hogy nem kellően objektív, a saját baja a legnagyobb.

de neked csak azért nézem el, mert annyira retardált vagy, hogy az már betegség!
@nincs_itt: Tipikus szemellenzős idióta vagy, akinek van a fejében egy kép, miszerint a nyugati egészségügy tökéletes, és amikor szembesítenek vele, hogy nagyon nem így van, akkor elkezdesz dühösen vagdalkozni, és nem vagy hajlandó tudomást venni a nyilvánvaló tényekről.

"természetes, hogy bármiféle gerinc panasszal az ortopédiára küldi a háziorvos, aki nem "specialista", hanem "általános orvos". tehát nem hívja be a nővért, asszisztenset: fogja le kérem a beteget, máris operálunk!"

No akkor vagy nem olvasdtad el rendesen a linket, vagy komoly szövegértelmezési problémáid vannak. Le van írva ugyanis, hogy az általános orvos (GP), hetekig nem küldte tovább sehova, inkább megpróbálta lekoptani.
Ezután próbálkozott emberünk valahogy kórházban megvizsgáltatni magát. " Trükkök százaival" :) végül sikerült valahogy megröngeneztetnie magát (nem a GP beutalására), és visszament a GP-hez aki örömmel nyugtázta, hogy a röntgenen nem látszik semmi elváltozás. Csakhogy a röntgen közel sem képes minden elváltozást kimutatni, ekkor kellene MRI-t csináltani, de az erre való továbbküldéstől a GP határozottan elzárkózott, és ismét hazaküldte.
Ekkor jött haza az illető, és Magyaországon megcsinálták neki az MRI-t, amikor is kiderült, hogy nagy a baj: gerincdaganat.
Ekkor már az illetőnek komoly fájdalmai voltak, aludni sem tudott rendesen. Ismét visszatérve a GP-hez a magyar MRI adatokkal, az kilátásba helyezte, hogy talán 8-10 hét múlva lehet valami beavatkozás (emberünket ekkor már pokoli fájdalmak gyötrik).
A mázlija az volt, hogy egy magyar sebészhez is eljutottak az MRI adatai, aki riadót fújt, és szólt, hogy mielőbbi műtétre lenne szükség mert komoly gondok lehetnek. A műtét meg is történt Pécsen: eltávolítottkák a daganatot.
Ha te ebből a történetből azt a következtetést vonod le, hogy az angol állami egészségügy rendszere és hatékonysága jó, akkor sötétebb vagy mint gondoltam.
A havi 270 fonja ellenében arra sem voltak képesek, hogy megmondják, hogy mi a baja, és hagyták bizonytalanságban, szenvedni.
@A megvalósult amerikai ólom..: figyelj te idióta fidesz/dzsobbik rajongó!

mosó masa mosodája, de előtte ablak zsiráf, utána próbálj meg érvelni!

270 fontot NEM fizet senki angliában havonta, tb-re!

ha beszélt volna angolul olyan szinten, akkor elballag egy szakértőhöz! de nem, áj hev a probléma nyelvtudással fikázza, amit nem is ismer! te meg olyan ostoba vagy, hogy minimális ismeretek hiányában, egy hozzád hasonlóan félbalfasz, vagy tán egészen az, hüjeségeit szent írásként szajkózod!

érdekes, a bölcsesség fogas sztori elsikkadt. csak nem azért, mert kiderült, hogy hazugság?

leírtam, hogy minden ország egészségügyében vannak hibák, balfaszságok stb! mert ez van!
de mivel, te két pofára zabálod, a magyar nobel díjakat és olimpiai aranyakat. ezért minden jobb ami magyar. maradj ennyiben és ne zaklass a saját faszságoddal ezt a kocsmában a többi iq nindzsa dzsobbikosnak el tudod adni...
@nincs_itt: antibá, nem unod má, me én igen.

ólom egy köcsög, de ne cuppany má rá napokig.

aszt ismered az ablakzsiráfból, hogy okos enged,..:)
@nincs_itt: Te ostoba szemellezős barom! Letagadod a nyilvánvalót is, ahogy szánalmas politikai oldaladon szokás. Aztán amikor elfogytak az érveid, átváltasz ordenáréba.

Honnan veszed, miből gondolod te isten barma, hogy "nem beszél angolul"?? Sikerült egyáltalán elolvasnod a linket? 7 és fél éve él kint és egy hivatalban dolgozik. De még ha úgy is lenne, te szerencsétlen hülye, az egészségügyi rendszernek akár egy süket-néma esetén is biztosítania kell a megfelelő diagnosztizálást és kezelést. Felfogtad te seggfej?
Hát honnan szalajtottak téged, hogy egyáltalán erre vagy képes hivatkozni?

"270 fontot NEM fizet senki angliában havonta, tb-re!"

No ezt te aztán Németországból marhára tudod.

"akkor elballag egy szakértőhöz!"

Na most megverted magadat. Akkor mire is jó az angol állami egészségügy? Még diagnosztizáni sem képes a problémát. Végül aztán persze más megoldást keresett, amikor erre maga is rájött..

"érdekes, a bölcsesség fogas sztori elsikkadt. csak nem azért, mert kiderült, hogy hazugság?"

Azt egyszerűen elintézheted azzal, hogy én is csak hallotam a történetet. Ez viszont le van írva, és közzé van téva. Valamint a gerincdaganatos sztori sokkal súlyosabb is, hisz akár BÉNULÁS is lehetett volna a vége, ha a kedves GP-n múlott volna, aki egyszerűen nem volt hajlandó MRI-re, de még röntgenre sem küldeni szerencsétlent.

Dugd csak homokba a fejedet, és hazudozzál, ahogy az felétek ballib gyökerek felé szokás. Többek között ezért tart ott szánalmas politikai oldalad, ahol..
A KURVAANYÁDAT, TE ROHADT FITYESZDROID!

kussolj má!!!!!!!!
süti beállítások módosítása