Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.04.02. 11:31 Fabius

Orbán, a vagyon meg a bukás

Aszonta nekünk a juhászpéter, hogy:

"Orbán Viktor vagyonosodásával kezdtem foglalkozni, mert egyértelmű, hogy ez a Fidesz Achilles-ínja, ezzel senki nem mert még foglalkozni. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ilyen hullámot vet. De a reakciókból látszik, hogy ez milyen fontos: ha valamivel, akkor azzal lehet megborítani a Fideszt, hogy Orbán személyes vagyona mekkora, hiszen azt senki sem gondolta, hogy ekkora birtokon él. Nagyon kevesen gondolták, hogy nemcsak a "polgári Magyarország" egy politikai termék, hanem az is, hogy a miniszterelnökünk puritán életvitelt folytat egy kis parasztházban, Felcsúton."

Kicsit túlzásnak éreztem én akkor, hogy Orbán személyes vagyonának vakarásától borulna meg a Fidesz. Nem mondom, biztos kényelmetlen, hogy Nárcisz kutya lábnyomai egy dácsához vezettek és beindult a feltételezés, Viktorunk öreg napjait József főherceg egykori kúriájában kívánja majd eltölteni, de én nem éreztem, hogy ennek ekkora jelentősége lenne.

Aztán történt itt pár eltúlzott reakció, ami azért elgondolkodtatja az embert.

A Kunfalvi-Gét végül nem Juhász, hanem a TV2 megrogyását eredményezte, majd legújabban a Bicskei Járási Földhivatal szegült szembe a törvényekkel és az adatgyűjtést végező újságíróval. Mert az van, tecciktunni, hogy a törvények betartása és az adatszolgáltatás nem vonatkozik ám mindenkire egyformán a mellékelt ábra szerint. A kedves sajtó csak ne oknyomozza, hogy nem csak dácsa, de esetleg fele királyság vagy saját megye is kerül a kisvasút és stadizóleum mellé szépen csendben, megbízható gázszerelők és egyéb vazallusok révén.

orban_rambo_1.jpg

A hiszti és túltolás roham viszont eléggé egyértelművé teszi, mennyire idegesek lesznek ezek mindannyian, ha Viktor személyes vagyona - és jövőképe - körül szaglásznak olyanok, akiknek nagyon nem kéne. Úgy látszik ezek semmit nem tanultak a taggyűlés nélküli szőlőbányákból.

Ebbe a nem tanulásba viszont már csúnyán bele lehet bukni.

423 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr188553934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Andras J Fazekas:

Bóvliba minősítés:
S&P 2011. dec. 21.
Moody's 2011. nov. 25.
Fitch 2012. jan. 6.

Azóta ott vagyunk.
(Hogy ne csak "kirívó esetek általánosításáról" legyen szó - remélem, elég általános)
@rdos:

Deklaráció:

Ezennel csatlakozom a vakokhoz. Ugyanis, vagy hogy kell ezt mondani.
@rdos: kösz haver.
visszanéztem, hátha andris normális, de nem komp lett a srác:))
@vakapad: Most akkor látja, vagy nem látja, vagy nalátja? :-)

@taga20: Valóban nem komp lett :-), de már elment. Amúgy mifelénk most szépen süt meglehet sétálok egyet lélekben készülődve a holnapi országos ünnepnapra. Mert április 4-ről szóljon az ének, felszabadítók, ... nem nem most már Paks2 a sláger.
@Andras J Fazekas:
Óh, te egy úriember vagy, taga nem százas ezt nem érti meg, ha visszakáromkodnál neki, azt legfeljebb egy darabig.
, attól függően, éppen milyen az idő.
Ez itt olyan, mint egy maffia, sok csúnyán beszél, sok csúnyát gondol, ám inkább demagóg téveszméket fejteget, néhányan humorizálnának /trágáriádákban/, és végül a tetejetlen fa rendet csinálna, ha tudna.
@Eszter jött:
Egyszer elmegyek Gömörbe, olyan jóízűen beszélsz róla. Én csak annyit tudok róla, hogy Mátyás király Gömörbe,beletojt a gödörbe.
Ne vedd komolyan azért túl komolyan ezt, , ez vicc, mert ma mindent meg lehet tudni az internetről is.
Tudod, nem az én hibám, sajnos az oktatásban sem volt rendszerváltás, nemzedék nőtt úgy fel, hogy semmit nem tanítottak a határon túli területekről.És most sem.
Az meg külön szép, hogy ennyire szeretsz kertészkedni, nekünk is volt nagy kertünk, de nem füllött a fogam hozzá, inkább olvastam a fa alatt, igaz, hogy volt, aki megcsinálja a kerti munkát.
@Imola Helyesi: na benézett ebola is, az erő sötét oldala:))
@Andras J Fazekas:
Itteni parádés fellépésednek célja láthatóan a kormány méltatása volt olyan érveléssel, hogy aki nem azonosul ezzel, az hülye.
Előre bocsájtom, hogy hibás módszert választottál missziód teljesítésére, a vitatechnikád is gyenge.
Ugyanis egy virtuóz érvelő az általa védett kormányt vagy tanokat megfellebezhetetlen tényekkel támasztja alá, konkrét eseményekkel és történésekkel.
Te, ehelyett a múltat idézed kétes értékű, homályos magyarázatokkal, ezzel paralel a kommentelőket személyükben támadod.
Azért állítom, hogy hibás ez a taktika, mert a kormányt még ellenszenvesebbé teszi ez az elvtelen kiállásod, senkit semmiről nem vagy képes meggyőzni. Ugyanis oda még nem jutottál el, hogy felfogd egzakt módon, hogy mi is ennek a kormánynak az érdeme.
Amennyiben készen állsz e tárgyban egy vitára, állok rendelkezésedre.
Az, hogy ki a hülye, egy vita szintetizálása után könnyen kiderül.
@Mariann19:
DDD + balta, a favágó¡ amivel a fafejeket is írtyuk

brühüyyy
kkk
@Andras J Fazekas:

"Épp megfelelő, hogy a hatalom hasznos hülyéi vagytok."

Hát, az speciel pont te és a hozzád hasonló idióták vagytok.
@Rodeo36:
Szia Rodi!
Érdeklődéssel várom, hogy András barátunk reagál-e a kihívásra.
Vagy csak a hülyézésig jut el?
@Andras J Fazekas: "Egy jelenségről, vagy folyamatról folytatott vita végeredménye nincs befolyással magára a jeleségre, folyamatra."

v.ö.: Putyilov gépgyár.
@Andras J Fazekas: ,,legyertek szívesek''

ezt hogy kell érteni?
@Mariann19: nem fog. Csak becsöngetett és bölcsességének tudatában elrohant.
@Mariann19:
le van horgonyozva a "gyorsan a szád"-ra a Mariana árok mélyén teljes a sötéccség

ismerős a "mószer"??? fidex hívő menekül a válasz elől: "én nem foglalkozom napi eseményekkel és egyébként a dolgok úgy általában jól mennek, te mint a kérdező ezzel egyúttal le is vagy szarva és kikáltva hazaárulónak aki kívűlről ugat bele a dolgokba"

nem ismerős ez neked? már régóta 2011-től lassan de biztosan kezdődött amikor láthatóvá vált, hogy aki rájuk szavazott mert elhitte, az már akkor megbánta mint a kutya amelyik 40-et kölkedzett...de beismerni még saját magának sem, mert akkor önmagát is lefossa!!!!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
kkk

anderástól ne várj semmit mert mása nincs is
@Rodeo36:
Kányádi Sándor: A favágó és a fejsze

a fejsze végzi a maga
tervszerű végeznivalóját
hiszen arravaló a fa
ha már erdőnyi letarolják

és az se bánt ha belejő
s már-már eszelős mámorában
sikongat úgy is újranő
utódom kit nyomomba vágytam

csorbulnak itt még fejszeélek
köszörülhetik szüntelen
a favágó meg hadd rikoltson

nem gyűlölöm viselve sorsom
de a belőlem hasadt éket
mely belémhasít megvetem
Kányádi Sándor:
A fölfuvalkodott béka és az ökör

bevallom engem néha már gyötör
nemcsak gyötör de szinte mintha fájna
a nagyravágyó béka s az ökör
ezópusz óta híres fabulája

mert mindeddig harsányan kinevettük
a pukkadásig fölfuvalkodót
s most mintha nevetni nem volna kedvünk
ökörnyi már az öklünknyi se volt

fújja magát s a magáét a béka
megvalósulni látszik vágya célja
mind hatalmasabb csődöt mond a vén

fabulák minden eddigi receptje
hőköl szomjan az ökör s még remény
sincs arra hogy a béka kirepedne
Off

Boccs és linkem nem is rövid olvasmány, egy könyvismertető. Akit viszont érdekel az együttműködő és önzetlen emberré válásunk folyamata, annak hasznos lehet.

24.hu/kultura/2016/04/03/itt-a-magyarazat-minden-haborura/

On

Aki pedig kíváncsi az ellenkezőjére, az olvassa Fabius jelen posztját. :-(
@graphics:
"Bölcsességének tudatában elrohant."
Pedig elédelegtem volna vele arról, hogy az államadósság az istennek sem akar csökkenni, na, meg hogy bóvliban vagyunk, meg éhezés van, ilyesmi...
Milyen jól elszórakoztunk volna, és lehet, a bölcsessége is veszített volna a fényéből.
@rdos:
a könyvnek van "egy" hatalmas hibája: a bigbang-et valóságnak állíttya be, ezzel nálam máris a könyv azonnali becsukásához vezetett...volna de az ismertető szellemes akar lenni

még ott nem tartok hogy a méheket és hangyákat mikor értékeli a homo-k fölé mint csodálatos szervezett társadalom egy cél érdekében túlélés és szaporodás a fajfenntartás és a munka a munka okán (lásd még Kazohinia) Orwell..???

holott az "emberi" az ezekben nem jelenik meg az valami más, amit régen keresünk és vannak akik megtalálni vélik a művészetekben (szerénységem is)

brühüyyy
kkk
megyek F1-re a Leicester Southhampton helyett
@Rodeo36: Már boccs, de a nagy bumm az ma az egyik legelfogadottabb elmélet. Megjósolt - megtalált háttérsugárzás, miazmás. Mi a baj vele?
@Rodeo36: Ja és bár nekem a forma egy az egyforma, de elismerem gyermekként én is szívesen néztem. Röviden jó szurkolást.
@Rodeo36:
"A Fidesz hívő menekül a válasz elől."
Ez valami központi instrukció lehet a Fidesz részéről, hogy amikor kínos kérdéseket tesznek fel a számukra, akkor támadásba lendülnek.
Olyankor nem a kérdésre válaszolnak, hanem elkezdik előrángatni az MSZP-t, a múltat idézik, és teljesen elterelik az adott témáról a figyelmet.
Különösen a parlamentben bosszantó, hogy az ellenzék miért nem fogalmazza meg minden esetben, hogy a kérdés a jelenről szól, és nem történelem óra van.
@rdos: A ,,nagy bumm'': A kérdésem csupán annyi, hogy mi váltotta ki?
@rdos: beleolvastam az ismertetőbe, de mindenről szól, csak a címre nem adott választ. ha a könyv is ilyen...
akkor csak egy informatikai lufi.
@Mariann19: szerintem a házelnöknek is kötelessége lenne(!) rendreutasítani a világos, egyértelmű választ láthatóan kikerülő képét viselő egydeket, pártállástól függetlenül.
@rdos:
szvsz egy baromság!!!!!!!!!!!!!!!!!!
az egyistenhit másolata 1 az 1 ben!!!!!!!!!!!!
háttérsugárzás? ja meg a kurva annyát, hogy deriválja abból a jelből amit ma lát (ha láttya?) hogy az hol és hogyan volt bármikor az időben, leginkább az a bosszantó seggség, hogy ma már messzebbre látunk, mint ahol a nagy csinnadrattát lefestették krétával palatáblára, azaz a "világ közepe" humbug, és az, hogy manapság (már vagy 100 éve asztsejtyük)
a "szingularitás" azaz "A NINCS SEMMI OTT" volt valahol...és akkor önmagától az idők végtelenségében unatkozva létrehozta saját magát (még a Holy Trinity hiányzik a képsorból, mert akkor nem unatkoztak tudtak snapszerozni a semmi közepén mint a HÁROM SEMMI) ÉS MOST VAN

ha fejére állíttyuk eszt a baromságot és jól megrázzuk akkor a semmi is a valami része azaz a SEMMI az ami nem létezik...

engem mindíg az orbánhívőkre emlékeztet az egész hacaca, valamiben hinni kell, még akkor is ha az baromság mert hit nélkül
és akkor ordítani szeretnék...

kérdésem a "tudósokhoz" (ugye nem brit tudósok akik megállapították a dongóhoz hasonló tárgyakról hogy repülésre képtelenek, de a dongót nem kérdezték meg), hogy hol és mikor volt pontosan (csilliárdad másodperc pontossággal a nagy kecmec?)

hát nem eccerűbb aszondani, hogy az anyag van és annak formái is örökké valók sohasem és senkisem hozta létre, van!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a kurva annyát neki, és kész

brühüyyy
kkk
@Mariann19:

"Különösen a parlamentben bosszantó, hogy az ellenzék miért nem fogalmazza meg minden esetben, hogy a kérdés a jelenről szól, és nem történelem óra van."

www.parlament.hu/documents/10181/56618/ny160321/60cce6d0-bca4-4498-9407-630b73999644

Első napirend előtti felszólalás (Dr. Bárándy Gergely)
Válaszol: DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda
államtitkára

A válasz alatti közbekiabálások:
(Dr.Bárándy Gergely: Mi köze ennek a választási csalásokhoz? Magyarázd már el!)
(Dr. Bárándy Gergely: Vigyázz, mert nem lesz időd válaszolni!
A választ még meg se kezdted!)
(Dr. Bárándy Gergely: Csak válaszolj!)
(Bangóné Borbély Ildikó: Nem ezt kérdezte a képviselő úr!)
(Dr. Bárándy Gergely: Ennyire jó egy propagandaminisztérium!
- Demeter Márta: Hol a válasz?!)
(Dr. Bárándy Gergely: Legalább kommunikációban lennétek jók, ha már egy külön minisztérium van erre! - Taps az MSZP soraiban.)

Az a baj, hogy nem nagyon olvasgatjuk ezeket a parlamenti naplókat, így aztán tényleg "bosszantó" az ügy. Főleg engem bosszant.
@rdos:
miért háttér, sugárzik vannak sugarak és közlekednek összve visszva azaz nincs origójuk, és nincs időpont mikor és miből gyünnek
azzal együtt hasznosak mert valamire lehet használni

erőltetik a Big Bang -et én nagyon jól megvagyok nélküle és nincsenek álmatlan perceim miatta...

kérdésem? MIÉRT VAN SZÜXÉG A A NAGY BUMM RA ÉS KINEK JÓ AZ HA VAN? ÉS FŐLEG MIRE?

brühüyyy
kkk
@rdos:
ha valamit ennyire akarnak akkor az bizonyosan elő is kerül a sifonérbúúúúúúúl

az a szerencsétlen agymentes aki addig deriválja a zizét, hogy eljut a szingularitásig azaz a SEMMI-ig...
ismétlem: a semmi az ami nincs!!!!!!!!!!! minden egyéb meg van

kkk
brühüyyy
@vakapad: elvileg az általam is kifogásolt házelnöki rendreutasítás, szó megvonás intézménye létezik!

forrás www.parlament.hu/bevezetes7

''...Az ülés vezetése lényegében a következő mozzanatokból áll:

-- az ülés megnyitása,
-- ismertetések, bejelentések, amelyeket az elnök vagy a jegyző olvas fel (pl. mentelmi megkeresésekről, bizottsági döntések a tárgysorozatbavételről stb.),
-- a viták megnyitása,
a szó megadása a napirenden kívüli, az ügyrendi, illetve a „normál" felszólalásokra,
a vita figyelemmel kísérése (ha szükséges, figyelmeztetés a tárgyra térésre, az idő túllépésére, illetve rendreutasítás, majd szómegvonás),
-- a viták lezárása, illetve elnapolása....''

A valóság nemileg más.
@graphics:
"Szerintem a házelnöknek is kötelessége lenne rendre utasítani a világos, egyértelmű választ láthatóan kikerülő képviselőt."
A magyar parlamentben erre nemigen kerül sor, mert láthatóan az üléseket vezetők a parlament formai működésére ügyelnek, tartalmilag nem veszik a bátorságot arra, hogy fellépjenek.
@vakapad:
A parlamenti üléseket gyakran nézem, a parlamenti naplókat ritkán.
Kiragadtál egy esetet, amely a bekiabálásokat jelzi, de ezek pusztába kiáltott szavaknak tűnnek a nagy forgatagban, nincs súlyuk.
Sokkal nagyobb tekintélye lenne az ellenzék részéről azonnal a választ adó személyének szóló felhívás.
Erről beszélek.
@rdos: a nagyok milyen sportot néznek? segícs má!:))
@Andras J Fazekas:

"Ez is csak az ellenzéki olvasótábor további elhülyítésére jó, mert egy kormánypárti szavazó röhög rajta."

Ejjjh komán..., be jó hogy jöttél, most már legalább mi is tuggyuk, hogy aki csak a fényt keresi az sosem lel rá a MEGVILÁGOSODÁSRA. Éppúgy, mint az is, aki hosszan néz a napba, mert végül megvakul.

Szijjártó Petike, Rezsi Szilárd, Kaósa Lajcsi, Rogán Tónyó mellett brekegsz itt elhülyítésről? Ezek egyenként is hülyébbek, mint a sokévi átlag együttvéve!

Kérdem én, noormáális Margit......????
@Rodeo36:

Szemmel láthatóan nem természettudományos végzettséged van :))

A holdraszállást gyerekként a nagyszüleimnél néztük, amikor nálunk a TV közvetitette, akkor felhőtlen éjszaka volt és jól látszott a Hold. Egy öreg szomszéd felmutatott rá és azt mondta: ezek ott vannak fent-e? Nem igaz a'! (Ő volt nálunk az első holdraszállásszkeptikus :))
@DarthVader:
én empirikus is vagyok meg pragmatikus, hogyan jöttek vissza a Holdról?

mivel többféle végzeccségem is van azok is keverednek bennem

nem hiszek!!!! az kihalt belőlem nagyon régen amikor a kedvenc lelkészem nem volt képes nekem a kedvenc tanítványának megválaszolni, hogy hogy is volt a feltámadás?

a Holdra szállás gumicsont az akkori politikai izé egyik leheccséges megoldása a nagyzási hóbort

azóta miért nem mászkálnak oda s vissza és hoznak bolhafingot onnan ha olyan közeli és eccerű?

Hollywood egyik nagy terméke még a mekkléjn kapitány idejéből sok sok lámpa villog mert nem volt más

brühüyyy
kkk
@taga20:

Ilyenek ezek, közpénzen reklámozzák magukat, és a lejáratást is abból finanszírozzák. Simán hihető a dolog!
@Rodeo36:

Hogy jöttek vissza? Morzsát szórtak el odamenet, visszafelé meg a morzsákat követték. De fantáziaszegény vagy!!!
@punkfrog: rohadtul egyetértünk végre!
A bohócainkról:

"– A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Romboló hatása annál súlyosabb, minél „egyszerűbb,” kevésbé differenciált személy kezébe kerül. Még a legkiválóbbak is csak korlátozott mértékben immunisak vele szemben. Ilyen személyiség a mai magyar vezető rétegben nem található. A miénkhez hasonló primitív, kulturálatlan otrombasággal, ilyen megrendítően alacsony intellektuális teljesítőképességgel nem találkozhatunk a civilizált világban. „Stílusról” szó nincs már jó ideje. Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpködjön Ascotban, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol, vagy hogy – nyilvános adatokkal bizonyíthatóan – rendszeresen valótlan dolgokat állít az ország nyilvánossága előtt. A hangütés, a szóhasználat is elképzelhetetlen a mégoly éles európai politikai vitákban, vagy hogy a kormányzó párt rangos képviselője egy televíziós interjúban a kockás alsógatyájával „érveljen”. Ez a tereken való részeg vitatkozás stílusa és nincs mögötte semmi szellem."

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/sancho_panza_kiralysaga

Kérdésem sincs... A hihetetlen az, hogy van sok olyan szőröstalpú hegyikretén, aki ezt nem is kívánja látni.
@Rodeo36: minden szavaddal egyetértek! csak kiegészíteném annyival, hogy ezt az ámokfutást valakik végignézték és NEM VETTÉK elég komolyan! úgy gondolták, hogy csak egy kis senki vergődése!

ezek a "valakik", bizony igen súlyosat hibáztak!ami mára bűnné gyarapodott!
@DarthVader:
kösz...megnyugtattál...már asszittem, hogy

akkó' nincs értelme részletezni és csámcsogni rajta

kkk^16

brühüyyy
@nincs_itt:
sok mindenki hibázott, az EU vastagon benne van a félreértelmezett szagos demográciájával, a levédiabasznádi mindenki aki a sarokban vagy a kocsmában vagy közösségi oldalakon dorombol...errefelé (mi úgy híjjuk: WE THE NORTH)
mindenki akinek követelése van tuggya, ha nem harcol, akkor veszít, itt nincs béremelés(tényleg már 25 éve) csak annak aki lerakja a munkát a többiekkel eccerre és aszongya: akkó' most te a tulaj (még ha az állam is az) fogod megcsinálni, és kivonúl az uccára (ha embervonatkozású a munkája akkor egyre minimálisabban aszongyuk by and up to the rules azaz kizárólag a humán károsodást elkerülve) a többi az leteszi és nem veszi föl, csak ebből értenek, a kapitalista állam nem képes másra, mint ígér adócsökkentést amit azután számszaki gyermekjátékok követnek és egy év múlva derül ki, hogy a szenvedő alany ott van ahol a part szakad, a kapitalizmust a kapitalisták irányíttyák mindenki másnak pofa be, a legkibaszottabb diktatúrák vannak kerítésen belűl, demagográciáról még szó sincs!!!! mikor kívűl vagy reklamálhatod a jogaidat amik kevesek...vannak hulladék pénzekből kialakított védő rencerek mint walfare ami éhenhalás ellen jó (eszt levédiában segélynek híjják, de itt törvényesen jár és az is törvény hogy mennyi de eszt is kemény harcokkal és a valóság felismerésével lehetett elérni a kapitalistának sem érdeke, hogy mindenki az uccán legyen de az igen, hogy a profittya max legyen, és aszt nem osztya el!!! zsebreteszi...láccik, hogy egyre kevésbé műxik a rencer de rettegnek a szociális államtól, mert a munkanélküliség az egyetlen erő amivel fel lehet mutatni, hogy idáig süllyedhecc ha nem robotolsz mint rabszolga)

hosszú lenne, most majd kapok hideget meleget, de a kapitalizmus a maga verseny szellemével és a korrupció amit lobbyzásnak hínak még létrehoz eredményeket de szemetet, hulladékot termel, és túltermel, mindent mert bizonyos mennyiség alatt nem kifizetődő a jelen rencerben és a termékek mennek a goodwill be meg a szemétbe mert kb 45% eladhatatlanúl túrtelmelt de ez a % lehet hogy több a fölösleg javára

és ember is felesleges az a legnagyobb baj

brühüyyy
kkk

te megkapod a béredet vagy a munkád értékét (szerződése válogattya) és utána a magad ura vagy, ha ez elég arra amire te akartad, ha nem??? akkó' gyün még problem
@Rodeo36: megint csak egyet érteni merek! viszont, azt hozzá kell tenni, hogy a nép(mindegy melyik) addig nem emeli fel a seggét a forma1 meg fodbal, meg nhl, nfl meg miazmás bámulásából, ameddig fussa a hitelekre, meg a szemét megvásárlására!
kapitalizmus, stimmel.
Ez eddig nem volt divat, hogy az ügyszség vissza szójon a bíróságnak. Közben meg arra nem gondol, hogy a vádlott csak az ellen tud védekezni, amit tételesen bizonyítékként megjelölnek neki. Ki fog győzni? Majd esetleg a parlament a régi libsibolsikomcsi büntetőeljárás viszaállításával?

index.hu/gazdasag/2016/04/03/ugyeszseg_quaestor-ugyben/
" A svédek követ gyűjtenek, a franciák boroznak. Úgy látszik, Nagy-Britannia is közelebb van, mint Budapest, hiszen járt már Komlóskán London főépítésze és David Cameron egyik közeli barátja is."

Magyar "méltóságok" még nem.

mno.hu/hetvegimagazin/komloska-adoparadicsom-hajoflottaval-1335614
@nincs_itt:
elkaptad a tökeit!!!!!!!!!!!!!!!!!
most nem részletezem (Mariann majd megteszi?) de a hitel az kényszer illetve létforma (autóvásárlásnál van az, hogy valaki bebattyog órákig válogat elmegy meg visszamegy és a végén amikor mindenki assziszi na most végleg távozik akkor előszedi a csekkönyvét és mekkérdezi mennyi ez cash ben (azaz mennyi árengedményt ad a dealer) és kiállíttya aláírja elviteti magát a bankba és az új autóval távozik

eszt ma házakkal nem lehet megtenni itt (errefelé) egy normális kégli 650000-850000 között és akkor jön a mortgage és vannak millión felüliek és elkelnek (nem kanadai veszi meg mert annak ennyi pénze nincs!!!!!!!!!!!)

pedig a real estate az alap a kapitalizmusban bármi ami annak fogható fel (birtok)

brühüyyy
kkk
tehát van is pénz meg nincs is
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Értsem úgy, hogy a vád képviselete átvette (vagy megkísérli átvenni) a "hatalmat" a bíróság felett?
Vörös-iszap esetén ugyanis a kísérlet már megtörtént, de nem volt rá fogadókészség.
@gazoló: Online pénztárgépeket kötne Vajna kaszinóira a Jobbik.:) A párt szerint az államkasszából hiányzó akár 450 milliárd forint adóbevétel java része származhatna a "kaszinóbizniszből", amely nagyságrendileg 100-200 milliárd forintos üzletág, ám abból csak mintegy 3 milliárd forint adót fizettek be tavaly.

alfahir.hu/a_kaszinokiraly_tovabbra_is_az_atlagemberek_folott_all
@Gábris szomszéd:

Sosem fogom megérteni,mit keres itt 'l'bacnádon a mikulás?:)---sokat...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: David Cameron apjától, Jackie Chan-en át Lionel Messiig? :)
@dr. jenőke (jenőke):
Simán... ahogy a fideszes képviselő offshore ügyei is most jöttek ott elő, mégsem lesz semmi. Az ügyészség érdekes, mindössze a KÖTELESSÉGÉT felejti el.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
kedves @boli
az OFFSHORE az nem orosz találmány az usa találmány azzal tették és teszik taccsra a saját gazdaságukat...a részletekben van rejtve az ördög maga

az usa állampolgár nem tuggya megfizetni aszt az árat ami akkor lenne ha nem lenne offshore, a mostan NYNY California harc a minimum wage-ért 15 USD/óra-ban az már régen elkésett és ennek eredménye hatalmas munkanélküliség lesz, mert a Meki, Walmart és hasonlók csődbe jutnak azonnal ezzel, és kirúgdossák a melóst aki képzetlen két NHL osztálya van jéggel vagy jég nélkül és beszélni sem tud és ebből nekik van legalább (minimakalkula) 50 millió ez saját statisztikájuk azaz a kapitalizmus most harap a saját farkába és kergetni kezdi mint a bolond kutya

ha nincs bér nincs vásárló ha van bér akkor nincs állás

számolj utána a négerek között 65% a munkanélküli (ebben a sportolók nincsenek benne)

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel:@dr. jenőke (jenőke): @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Latin-amerikában,feketeafrikában is korrektebb az igazságszolgáltatás!Szomorú,hogy akik ezért tehetnének nem,vagy kevesen lázadnak a nyilvánvaló 'betartások,peráthelyezések,'nemnyomozások,ködösítések,falazások ellen:(
talán egyszer itthon is... :

Brutális mennyiségű pénzt kerestek a külföldön dolgozó magyarok tavaly

Tavaly annyi pénzt kerestek a külföldön dolgozó magyarok, mint előtte még soha - derül ki a jegybank erre vonatkozó adataiból. Tavaly év végére már 118 ezer viszonylag rövid ideje külföldön dolgozó magyart regisztráltak.

hvg.hu/itthon/20160404_Brutalis_mennyisegu_penzt_kerestek_a_kulfoldon_dolgozo_magyarok_tavaly?s=hk

addig is, szép napot:

www.youtube.com/watch?v=n6SQTlfgdiE
majd elfelejtettem! :(

itt az új angol nagykövet! "cuki" meglepetés ér ha megnézed a videót:

www.youtube.com/watch?v=-BFfxTtFkw0
@punkfrog: Az ott volt a címben főokos. ;)
a közlekedéssel meg vigyázni!

Marháktól bénulhat meg ma a forgalom Budán, majd Pesten is

Tüntetnek a tejtermelők ma Budapesten, mert szerintük az unió és a magyar állam által nyújtott támogatások nem elegendőek, ezért tehenekkel vonulnak végig a városon.

faktor.hu/faktor-marhaktol-benulhat-meg-ma-a-forgalom-budan-majd-pesten-is
a poszt hoz egy kis szösszenet:

Föld S. Péter: Audiencia

– Hívattál, Főnök!
– Hol a francba voltál idáig, Árpád?
– Eltévedtem, Főnök. Jobban ki kellene világítani ezt a hatvanpusztai birtokot, ahol lakol. Nem látja a dzsípíesz.
– Majd szólok a vejemnek, ő szokta ezeket a világításos dolgokat intézni.
– Miről van szó, Főnök?
– Árpád: van még valami, amit nem loptunk el ebben az országban?
– Mozdítható?
– Lehet az is. De ha ingatlan, az sem baj.
– Ehhez át kellene néznem a feljegyzéseimet..
– Árpád, neked feljegyzéseid vannak arról, amit elloptunk? Meg vagy te hibbanva? És ha megtalálják?
– Csak vicceltem Főnök. Akartam látni, milyen az, amikor elsápadsz, remegni kezdesz és kiráz a hideg.
– Rossz vicc volt. Ennél még az is jobb volt, amikor Ibizán mozgattad az orrodat.
– A kedvedért mozgathatom most is. Akarod?
– Erre most nincs idő. Az érdekel, hogy van-e még valami, amit még nem loptunk el. Kaszinó, föld, trafik, letelepedési kötvények. Bármi.
– Megint lopni akarol, Főnök?
– Épp ellenkezőleg.
– Visszaadni?
– Na, hülye azért nem vagyok! Csak válaszolnék az ellenzéki vádakra, hogy még mennyi minden van, amit nem loptunk el. Erről kellene egy lista.
– Rövid lesz, Főnök!
– Legföljebb majd kétszer is elmondom, Egyébként, hogy vagy? Család?
– Nincs semmiféle csalás. Minden törvényesen zajlik.
– Ennek örülök. Tudod, nem szeretnék miattad börtönbe kerülni.
– Nem miattam fogsz, Főnök.

huppa.hu/fold-s-peter-audiencia/
Van új a nap alatt? A magyar nap alatt.:O

"De hiába jött a sok megrendelés, Ganzot is majdnem csődbe vitte az építőipar legnagyobb csapdája, a körbetartozás."

index.hu/tudomany/tortenelem/2016/04/03/bevandorlobol_lett_magyar_forradalmar/
@taga20: Az igazán nagyok szerintem azt a sportot nézik, amelyiket űzik.
@Rodeo36: Félig mérnök emberként hiszek abban (lám lám, a materializmus is csak egy hit), hogy a mérhető dolgok megismerhetők. Talán a nem mérhetők is, de ebben már annyira nem vagyok biztos.

Ez a "hitem" még akkor sem rendül meg (bár ez most kitérő), amikor éppen tegnap olvasom hogy a todományos publikációk fele nem megismételhető (nem feltétlenül azért mert csalt, hanem "csak" azért mert nem írja le, miből mit hogyan számolt). Mondjuk ez a "jelenség" az iskolapadból doktoráló doktor doktort, vagy inkább az ezt hagyó idősebb generációt minősíti, de majd csak megtisztulnak.

Már most a tudomány a technika története erről szól. Megismerünk - megmérünk valamit, felismerünk egy folyamatot (az általunk ismert univerzumban szinte minden távolodik mindentől), aztán ezt az időben (létezik elképzelés hogy nincs is idő, de ezt most hagyjuk és különben is ezt a svájci óragyártók is tagadják) visszafelé kiterjesztve adódik, hogy kellett lennie egy startnak (nagy bumm). Hogy ez az anyag az energia megmaradásának a feladására kell késztessen minket? Igen. És egy csomó újabb kérdés is felmerül.

Gyerekkoromban az univerzum életkorát 21 mrd évre becsülték. Most 13-nál járunk. Lesz az még pontosabb is, vagy egészen más.

Az örökké lévővel egy gond van, a legstabilisabb parány (emlékezetből a proton) élettartama sem végtelen a mai, méréseken és statisztikán alapuló ismereteink szerint.

Az indulataidat nem értem, de azt mondjuk soha sem értettem.
"A szerverek leállása inkább technikai vagy adminisztrációs hibára utal, ez azonban könnyen orvosolható kellene hogy legyen..."

?????????????????????

mno.hu/belfold/kibertamadas-helyett-adminhiba-1335884
@graphics: Túl sokáig voltunk a tápláléklánc közepén, ezért megtanultuk a feltétlen együttműködést a túlélés érdekében. Aztán amikor meg már sikeres vadásszá is váltunk (70-100 ezer éve) minden nagyvadat, minden egyéb homót sikeresen kiirtottunk.

Nagy bumm hogy miből lett Rodeo-nak már megválaszoltam. Abból hogy feladtuk az anyag és energia megmaradást. Na, azért ez már elég nagy bumm, vagy nem?
@látjátok feleim szümtükkel: És a legszomorúbb hogy nem is az a nagy kár ami ofsórba megy, holott éppen az sem kevés. :-(

Hanem az, hogy közben szó szerint szétbombázzák az országot az agyament rendeleteikkel. Ma 4 papírral leszek kénytelen foglalkozni, aminek semmi értelme. Közben a beruházó meg áll és vár értetlenül, ő betartana minden szabályt, fizetne, beruházna de nem teheti mert a hivatal fontosabb mint a beruházás. Na ez az igazán abszurd. :-(

Na, délben még benézek.
@Rodeo36: Remélem ezt a "remekbe szabott" történetet is olvastad már?? :)

Kiderült, hogy a romantikus náci hős háború utáni nyugodt életének egészen más oka volt! Skorzeny a hatvanas évektől kezdve a Moszad ügynöke volt!

„Skorzenyt 1962-ben Madridban szervezte be Kurt Weismann. Skorzeny cserébe csak azt kérte, hogy vegyék le a leghírhedtebb nácivadász, Simon Wiesenthal halállistájáról. Ezt meg is ígérték neki. Ezt követően Skorzeny Izraelbe repült, még a Jad Vasemet is meglátogatta! Majd folytatta a titkos ügynökök „romantikus” életét. Egy levélbombával meggyilkolt öt embert Egyiptomban, akik dolgoztak a rakétaprogramban, ezután a német tudósok hazamenekültek az országból. A Moszadnak tett egyik utolsó szolgálataként egy Münchenhez közeli erdőben saját kezűleg lőtte agyon Heinz Krugot, a németek egyik legismertebb rakétaszakértőjét. A gyilkosságnál pedig nem más volt jelen, nem más segédkezett a nyomok és a hulla eltüntetésében, mint Jichák Samir, Izrael későbbi miniszterelnöke!

E most napvilágot látott, megdöbbentő történet azért felvet néhány kérdést. Például azt, hogy mennyire vehető komolyan ezek után Izrael mai napig tartó „nácivadászata”, hiszen, mint látjuk, a leghírhedtebb, legveszélyesebb nácit is hajlandók voltak futni hagyni, feltéve, hogy az őket szolgálta. S persze nem elhanyagolható kérdés az sem, miképpen egyeztethető össze a legalapvetőbb erkölcsi normákkal egy ilyen együttműködés. Továbbá kérdés az is – és ezt a kérdést természetesen a mai Németország soha nem fogja feltenni! –, miképpen volt lehetséges az, hogy a Moszad a hatvanas években német területen likvidáljon német tudósokat? S a Moszad vajon felhagyott ebbéli tevékenységével, vagy a mai napig folytatja a világ bármely pontján?

S úgy egyáltalán: miképpen és meddig állhat minden törvényen felül a zsidó állam vélt vagy valós érdekeire és biztonságára hivatkozva?”

www.atv.hu/kulfold/20160330-leleplezes-izraelnek-dolgozott-a-naci-legenda-hitler-kedvenc-tisztje/

www.atv.hu/kulfold/20160330-ujabb-megdobbento-titkok-derultek-ki-a-moszadnak-dolgozo-naci-tisztrol/

ON
@rdos:

"olvasom hogy a todományos publikációk fele nem megismételhető (nem feltétlenül azért mert csalt,"

A komoly tudományok a nem megismételhetőeket kivetik. Volt ebből már botrány, és öngyilkosság.

Az egyéb "tudományos" publikon elég csócsálás folyik a vincenten. Most éppen a Corvinus leendő rektora van terítéken:)
@gazoló:
Sajnos nem láttam a Veszprém-Vardart, mert a digin volt.
Úgy emlékszem egy előző kommentedből, hogy te is cidriztél a végkifejlettől.
Megcsináltuk, boldog vagyok.
@rdos:

érzelmek és indulatok nélkűl nem vagyok ember!!!

az anyag és energiamegmaradás akkor is igaz lenne, ha a Nagyon Nagy Bumm (vagy más szóval az Egyik Nagyon Nagy Bumm, azaz egy végtelen sorozat bummokról van szó és a Bumm maga is valami és nem a semmi...kkk Rocco mester szavai a Fidélió-ban amikor aszongya: "...sok nagy semmit összeadva semmi lesz az higgyed el..." ) az miért érdekes, hogy egy adott proton -vagy bármi más részecske- önmagában nem örökéletű, az ugyanolyan, mint a szervesanyag körforgás mikor rodeo mexünik rodeo lenni attól még az a sok izé amiből volt az nem szűnik meg, hanem átalakul és sokak reménye, hogy megismételhetetlen az valósággá lesz, éppen arról kutatnak a CERN ben, hogy hátha még egy "lépéssel" (nem hosszúlépés nem szeretik a bort vizezni) "előkerűl" a sifonérból a tavalyi bundabugyi alól egy még kisebb és még instabilabb valami és ha már akkor izé akkor legalább legyen bozontos...még nem sikerült de szorgalmasak...az a két konkrétum a két szám amit írsz, az a 21 és a 13 az annak a mértéke, hogy meddig látunk el a távolságban milliárd fényévnyire=21 és hogy az Akárhányadik Nagyon Nagy Bumm hol is volt=13 milliárd fényévnyire a Föld nevű bolygótól a Tejútrencer szélén

namost akkor mennyünk át mérnökbe és geometriába (Euklídes-i ha megengeded) ilyenem nekem is van, csak titkolom. Szóval ha Föld-et a megfigyelésünk KÖZÉPPONTYÁNAK ÁLLÍTTYUK BE, AKKOR NEM MARAD MÁS VÁLASZTÁSOM, MINT ELKÉPZELNI EGY GÖMBÖT AMINEK A FÖLD A KÖZEPE!!!!!!!!!!!! ÉS ONNAN PÁSZTÁZUNK A TÁVCSÖVEINKKEL SZERTE SZÉJJEL

ugye ha elfogaggyuk és miért ne, a homokozóba belefér a kislapát mellé hogy ez az egész nem egy "hólyag" azaz a Föld nem a hólyagon van rajta a végső határon, hanem körbe körbe ellátunk 21 milliárd fényévnyire és akkó' megmarad a kérdésem, hogy az AKÁRHÁNYADIK NAGYON NAGY BUMM hol is volt, koordináták szerint, milliméter milliárdad pontossággal azaz zero tűrésmezővel (nekem is van ilyen tűrésmezőm és abban is a zero az elfogadható)

nem tudom eléggé szemléletes e amit mesélek, de az összes leheccséges irányban a gömbrádiuszai mentén van 21 illetve 13 milliárd fényév mint távolság akkor összesen 42 milliárd fényévről beszélünk és 26 milliárd fényévről beszélünk

elmagyaráznád eszt itt nekem, hogy megércsem?

másik kérdés ami izgat amint "fekete lukak"-ról van szó, mindíg csak aszt az oldalát mutattya a luk ahol a zanyag beleszédűl és sohasem aszt ahol kiszédűl belőle, miért van ez?

ez a minden meindentő távolodik most!!!!!!!!!!!!! hogy "tegnap" mit csinált aszt nem "tudhassuk" mert nem húzott kondenzcsíkot és a homokban sem hagyott féknyomokat, "logikusan" aszt is gondolhatom (ugye jogom van rá?) hogy tegnapelőtt meg zsugorodott, másrészt mivel a határát azaz hólyagság héját még nem találtuk meg (hálistennek) ezért -én feltételezem és erre is van jogom- hogy a látóhatárunkon túl ott ül a Belfegor és kurvára röhög a zemberen amint nyögve keresi a végtelen végét... és még pelenka sincs megengedve hozzá azaz kibaszott büdösch

szóval mint mérnök mérd eszt meg nekem és meséljél még nagyon érdekel, sőt még annál is nagyobban geometrikus alapokon, jó???
mikor ama tevékenységedet hogy hogyan lesz 4 papírból 5 papír megoldottad akkor talán majd jut időd erre is, köszike

addig is
kkk^16
valamint
brühüyyy
@Gábris szomszéd:
nem akarom felbőszíteni az admin-t (bár lehet megérné?)
szóval a holokauszt az előszőr izraelben volt, amikor sorozatban legyilkolták a körülöttük élő népeket még olyan kedves trükköket is bevetettek, hogy örök baráccságot kötöttek és annak az volt az ára, hogy a felnőtt férfiakat a zúj barátokat, körülmetélték és mikor azok ott fetrengtek vérben és fájdalomban akkor lemészárolták őket és ez nem egyetlen eset, egy a sok közűl, és senki ne mongya, hogy nem igaz, mert itt van előttem a Biblia kinyitva és onnan olvasom az Ó testamentumból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
namost, hogy ők fájdalom díjként már mit kaptak a mai napig az egy kérdés és a másik kérdés, hogy az összes többi másfajta kiírtott népek (demokrácia bemegy kripta kinyílik) egy buznyák vasat sem és még csak fel sem merűl a kérdés az usa mikor fizeti ki Iraq és Lybia, Afganisztán milliós emberveszteségét és az anyagi veszteségeket a sok megembargózott népnek mikor fizeti vissza (lásd Cuba 60 éve) aszt amit elrabolt tőlük,

az usa nincs arra felhatalmava hogy egymaga eldöncse kinek mit és hogyan szabad és a kezire csapjon vagy lecsapja a kezit, söprögessen a saját háza táján és legyen america great again (tramp után szbadon aki eszt is lopta)
mér, már volt eccer great?

brühüyyy
kkk^16

és izrael mikor fizet a gázai övezetben koncentrációs táborban tartott népnek fájdalomdíjat?... még csak most adtak nekik halászati jogot a saját tengerükön
@Rodeo36: Nagyon megtisztelő hogy ilyeneket kérdezel, és piszok gyorsan válaszolok is. Fogalmam sincs. Pedig egy kevés relativisztikus fizikát tanultunk (na ez sem most volt), de már akkor sem értettem (ettől persze levizsgáztam belőle, ma már ez sem menne).

Valahol hallottam hogy nincs ellentétben az általunk ismert világ átmérője és a kora a relativitás elmélet szerint. Még a számok nélküli magyarázatot sem értettem már akkor sem.

Bozontoztál itten a nagy hadron ütköztetőben. Na, az még cifrább történet, mert hogy ezt a részecske - hullám kettős természetet végképp nem értem (kvantum... os tankönyvek elején azzal kezdik, ezt senki sem értei, de megtanulható). Mondjuk ha érteni szeretném abból meg az jön ki hogy az univerzum és mi egyek vagyunk. Már most ez az eddigi ismereteink fényében annyira abszurd, hogy a végén még akár igaz is lehet.

21 oldal és talán ide illik (lehet hogy egyedül vagyunk az univerzumban).

www.scribd.com/doc/304960526/A-Kivaltsagos-Bolygo

És abban is igazad van hogy a mai folyamatokból nem feltétlenül lehet következteti a múltra. Mégis sártekénk, annak történetének a megismerésében egész szépen halad és pontosodik az emberiség, ugye ez már részben (bánya)ipar is.

Abban is igazad van hogy kérdezni kell, meg főleg jól kell kérdezni, de sok választ vizilófiai dolgokról tőlem ne várj.
@Orica Középföldi: Igen én is hiszek abban hogy ami nem számolható számszerűsíthető az nem hogy nem tudomány, de még szakmának is alig.

Vincentéket ismerem, jótündér jó fejnek tűnik, nekem sokszor fárasztó a nyelvezete, ezért járok ritkábban feléjük.
@rdos:
a Föld térténelme kőbe van vésve, azaz abban különbözik a világegyetemtől, hogy a világegyetem (szvsz a Multiversum is egy azaz Universum mivel az abban lévő akármi is része az egésznek)
történelme nem hozott létre kövületeket, és mi Hubble teleszkópjával is csak és kizárólag a régmúltat láttyuk!!!!!!!!! a jelent soha, a Nap jelenét sem ismerjük csakis a 8 preccel korábban történt múltyát

a Voyageur 1 és 2 azért is érdekes, mert amikor a nagy Naprencer nevű buborék héjához közeledett akkor el kezdte észlelni amit addig csak fizikusok rémálmaiban létezett: a NAPSZÉL NEM MEGY, HANEM JÖN BEFELÉ, AZAZ A NAP MINT EGY ENERGIACSOMÓ VAN EGY VÉGTELEN "FONALON", KÉPZELD HA LÁTTÁL MÁR AMIKOR A POLIPOK SZAPORODNAK AKKOR EGY SZÖGESDRÓTHOZ HASONLÓ BONYOLULT SZERVEZET JÖN LÉTRE ÉS AZ INDIVIDUÁLIS POLIPOK MINT KIS ZAFIRKÉK HÓLYAGOCSKÁK LÓGNAK RAJTA ÉS A SZÖGESDRÓT ÖLELÉSE HALÁLOS...NAMOST ESZT NEM IGEN PROPAGÁLJÁK

visszatérek arra a kérdésre amit te materilista hitnek neveztél (teljes joggal) a zember az olyan állat, hogy szüxége van valamire amiben hihet és amit állandóan meg tud vádolni azzal, hogy már megint kibaszott vele meg hogy jótb tett vele, gyávaság, butaság ÖNMAGÁT VÁLLALNI KÉPTELEN EGYED AZ ÉGRE NÉZ ÉS MINT LIONEL MESSI A GÓL UTÁN A MENNYRE MUTAT, A GÓL IS ONNAN GYÜTT neki a messi nek semmi köze hozzá

és manapság egyre inkább szüxégessé vált a valamiben (bármi lófaszban) való hit és aszt persze meg is személyesítik azok akiknek szüxége van rája azaz teremtenek maguknak egy teremtőt és azután már minden amit a kis buta fejivel nem ért az onnan gyün ahová eldugta mint a befőtt a nagymamát a stelázsi belső sorában balról a negyedik na az ISTEN A MINDENHATÓ AzÉRT MINDENHATÓ MERT ÉN OLYANNAK TEREMTETTEM MEG MAGANAK AZ ENYÉM OTTHON TARTOM A SPÁJZBAN

és az AKÁRHÁNYADIK NAGYOBBNÁL NAGYOBB BUMM AZ PONTOSAN UGYANAZ MINT, JÓZSINK KÜLÖNBEJÁRATÚ TEREMTŐ ISTENE AKIT TEGNAP TEREMTETT A KOCSMÁBAN MERT NEM TUDTA KIFIZETNI A CEHHET ÉS VALAKIRE RÁ KELLETT FOGNIA

beszélnek a vallási jelképekről a turbán, a hájdzsán niqqab meg a rossebb tuggtya mi más vásári jelmez az képvisel valamit, persze a sivatagban, mert a por nem ment a fülibe meg az orrába
de amikor ugye Nóé elvtárs megérkezik Skóciába és állatpárokat akar akkor megkérdezaik tőle és mivel és mennyit fizet, akkor aszongya hogy nem mert ő isten küldöttye és a zisten aszon'ta hogy 40 napéon és éjen át fog esni és az borzasztó a skót meg rászól mondd meg istenednek itt már 52 napja esik és még nem is tuggyuk mikor áll el találjon ki más mesét

a lé(T) meghatározza a tudatot

brühüyyy
kkk
@rdos:
Pablo Picasso Guernica-ját hogyan méred és mivel, és mennyi literje?

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: "NAPSZÉL NEM MEGY, HANEM JÖN BEFELÉ" Bocsi, de az más csillagoknak vagy valamiknek a részecske sugárzása. Ez a kozmikus részecske sugárzás és az amennyire tudom nem irányfüggő és amennyire tudom csillagászati értelemben nem is távoli forrásból - forrásokból ered(nek).

A Nap részecske sugárzása az a Napból megy kifelé (nagyobb fler - korona kidobódás ha jól rémlik a magyar neve - után 1-2 nappal eléri Földünket és a sarki népek nézhetik a sarkifényt). Ahol a két részecskeáram "kiegyenlíti egymást" azt tartjuk a Naprendszer határának (ami persze "kissé" pulzáló). Na szerintem Te erről beszélsz és hát igen, az egy elég durva sugárzás.

És még a hármas védelemnek köszönhetően (napszél Föld mágneses mezeje, Föld légköre) is tengerszinten minden ember 137 (kozmikus és Napszél) részecskét kap másodpercenként.

Guernica-t árverésen pénzben kiállításon colostokkal. De hogy jön ez ide, hiszen a művészet az más mint a többi szakmák. Legalábbis szerintem.
@rdos:
szvsz bizonyos mérnöki tevékenységek eredménye művészi és némely művészinek mondott az meg kókler

kiegészítő kérédés

ha a Napteljesen egy nukleáris izé akkor hogy lehet a fekete és hatalmas napfoltok amik hőmérséklete 50 K azaz ötven Kelvin

nem kellene, hogy láccon a Nap "bele" a lukon?
vagy nincs bele és egy üres hólyag?

brühüyyy
kkk
@rdos:
másszunk vissza abba a kérdéscsoportba amit @oricával olyan élvetegen emlegettek az exactság a pontosság, a megmérhetőség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na akkor maraggyunk zenénél, annál pontosabban és exactabban semmit semm lehet meghatározni (közben Bach Kantátát hallgatok John Elliott Gardiner vezényletével)
a frequécia, a a hangok egymáshoz viszonyított harmóniái és mégis amikor eljutunk odáig, hogy a BWV 244 két utolsó tételét (semmi mást kkk) meghallgassuk és akkor ott állunk a döntésképtelenség legvégső határán és ez "csak" egy közel 400 éves izé (emberi alkotás azaz teremtés) és nem lehet megfejteni, mit???????????????? aszt hogy az agy melyik szegmensén és mit okoz kémiai és fizikai reakciók kombináccióiban és az elektromosságot sem felejtve és akkor jön a biológia és a kombinált változtatai

megvan
mely agylebeny és mely hatásra hogyan reagál

és az mit eredményez és mindez még mindez, mit tudok csinálni azzal az agylebennyel amelyik kéjes érzéseket ad a központnak és amikor keserűt meg savanyút és ami még leheccséges...azért jobb mindenek előtt meghallgatni Karajan vagy Otto Klemperer vezényletével ( a többit nemítélem el de ezek etalonok) és utána beszéljünk a számszerűségről ami már pontosabb nem is lehet

Phytagoras óta aki a homokba rajzolt szmokkal kialakította a phytagoras-i komma-t vemmát és a többit

a Wohltemperiertes Klavier 2500 éves előggyeként

www.youtube.com/watch?v=CXPpiXdpIq4
wierm setzen uns utána

brühüyyy
kkk
Zion:
Nun ist der Herr zur Ruh gebracht.

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

Zion:
Die Müh ist aus, die unsre Sünden ihm gemacht.

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

Zion:
O selige Gebeine,
Seht, wie ich euch mit Buß und Reu beweine,
Daß euch mein Fall in solche Not gebracht!

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

Zion:
Habt lebenslang
Vor euer Leiden tausend Dank,
Daß ihr mein Seelenheil so wert geacht'.

The Faithful:
Mein Jesu, gute Nacht!

68. Chorus I & II

Wir setzen uns mit Tränen nieder
Und rufen dir im Grabe zu:
Ruhe sanfte, sanfte ruh!
Ruht, ihr ausgesognen Glieder!
Euer Grab und Leichenstein
Soll dem ängstlichen Gewissen
Ein bequemes Ruhekissen
Und der Seelen Ruhstatt sein.
Höchst vergnügt schlummern da die Augen ein.

Peter Schreier, Evangelist
Ernst Gerold Schramm, Jesus
Siegmund Nimsgern, Judas & Pilatus
Helen Donath, soprano
Julia Hamari, alto
Horst R. Laubenthal, tenor
Walter Berry, bass

Karl Richter, Münchener Bach Orchester, Chor & Chorbuben
@rdos:
ezzel elutazunk nagyon meszire
erről nem vitatkozok soha!!! itt megmutatkozik hogy mivé is válhat az ember ha ember akar maradni, az alkotó a TEREMTŐ az egyik kis sejt JS Bach
BWV244
www.youtube.com/watch?v=JKJoPFz9J2k
és Furtwangler
BeschreibungMatthäus-Passion BWV 244 by Johann Sebastian Bach
Elisabeth Grümmer, soprano
Marga Höffgen, contralto
Anton Dermota, Evangelist & tenor arias
Dietrich Fischer-Dieskau, Jesus
Otto Edelmann, bass
Chor der Wiener Singakademie
Wiener Sängerknaben
Wiener Philharmoniker
Wilhelm Furtwängler, conductor
Wien, 15.IV.1954
az a baj, hogy nem merek egyet sem kiemelni mert mind a"naccságosok"
hallgasd Anton Dermota -t

és ezzellezárjuk mert én most addig nem megyek sehová amíg eszt végig nem hallgatom a Dermota okán

figyelj mé Höffgen re és Dfd-re
brühüyyy
kkk
@rdos:
figyelj az 1:34 től a következő 20 percre
www.youtube.com/watch?v=xBXzM6ac_kE
Margga Höffgen nagyot alkot, nem egy Christa Ludwig de tuggya

ugye itt a h moll ba vát Bach és Beethoven sikoltozni kezd: EZ AZ ÖNGYILKOSOK HANGNEME igen az az áruló meg kell haljon önkezével

és még nincs vége
majd lesz Nun ist der Herr zu ruh...

brühüyyy
kkk
ez mind számszerűsíthető de aki megcsinálja gyűjjék idés mutassa meg
kkk
@gazoló:
nincs idő sem meg... de
ez most neked szívből szívbe
www.youtube.com/watch?v=xBXzM6ac_kE
BeschreibungMatthäus-Passion BWV 244 by Johann Sebastian Bach
Elisabeth Grümmer, soprano
Marga Höffgen, contralto
Anton Dermota, Evangelist & tenor arias
Dietrich Fischer-Dieskau, Jesus
Otto Edelmann, bass
Chor der Wiener Singakademie
Wiener Sängerknaben
Wiener Philharmoniker
Wilhelm Furtwängler, conductor
Wien, 15.IV.1954

hallgatván segg részegen aszt hiszem Bach többet tudott m int Einstein... és az nem baj...Bach elvisz bennünket "oda"...és akkor Nun ist der Herr zu betracht

az árulókat sohasem szerettük...

és a kőrtánc wir uns...D dúrban
a "halál után" aldoZat elfogadva és most miénk a világ képzeli a gyenge

de a szopránt azért hallgasd meg a végén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
kkk
életreszólónak szánom
@gazoló:
izé...lécci mondd meg a rdos nak, hogy eszt neki!!!!!!!!!!!!!!
www.youtube.com/watch?v=e8OeXFvCph4
amikor ez szól akkor más a .........szóval minden

de ez csak titokban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.youtube.com/watch?v=xBXzM6ac_kE
kkk
brühüyyy

és

www.youtube.com/watch?v=upyIvoWdNFQ

brühüyyy
kkk
@Rodeo36:

brühüyyy
kkk ....ehhhh:) kösz!
@Rodeo36: A zenei témát hagyjuk, hozzászólni sem tudok. Ez Nap felszínén ötven Kelvin nem ötezer lesz véletlen? Először azt hittem csak lemaradt két nulla, gépeléskor megesik de aztán látom hogy karakteresen is ötven az ötven. Ha a környezete 6 ezer Kelvin fokos akkor persze hogy sötétebb lesz a hidegebb napfolt. Na de ezen miért kellene belátni a Napba?

Bocsi de nem bírlak követni.
@rdos:
ugye a "protuberanciák" azok több millió Kelvin fokot mutatnak, azonnal mellette van egy féleuropa nagyságú fekete folt ami (na legyen 5000 K) ami mongyuk 1000 szer hidegebb mint a közvetlen környezete...ott nem műxik a nukleáris "máglya" ott odaégett a szalonna?

nekem ez meglehetősen gyanús...még drótkerítés sincs a folt körűl

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: Amennyire tudom ezek méréseken alapuló ismeretek. Megmagyarázni nem tudom, de a folt az a "levesben" van (valójában a mágneses tér "zavarának" és a Nap felszínének a metszetén), a protuberancia (minő szép magyar szó) az meg a Nap légkörében van ritka plazma gáz formájában. Talán ezért.

A MHD, a magneto-hidrodinamika nem egy "büfészak"-os tárgy, valahol ott lehet a magyarázat. Amúgy a Föld légköre is olyan, hogy van benne hőmérsékleti inverzió, igaz olyan magasan ahol a légkör már piszok ritka.

www.geogebra.org/b/991113#material/640975
süti beállítások módosítása