Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.02.11. 11:51 Fabius

Mire mennek az iskolák egy bankkártyával?

Viktor és a fiúk "gyorsan és határozottan" megoldották az oktatásproblémát: Czunyiné ment a levesbe, átszervezik a KLIK-et, és az igazgatók kapnak bankkártyát, mivel legalább a krétát ki tudják fizetni. Jippiájé, örvendjünk, kormányunk meghallotta a tanárok-szülők szavát és "azonnal" cselekedett. Mi? Hogy ezzel a szart darabolják apróbbra és csomagolják sztaniolba?

Tessék kérem ezt cselekvésnek tekinteni!

Jó, értem én meg minden, hogy nem lehet a centralizált fosfelhőt pár nap alatt helyrehozni, beismerni, hogy oppardon elbasztuk azt meg pláne nem lehet, de. De a gyerekek óraszámának csökkenéséről még mindig szó nincs, ahogy arról sincs, hogy - esetleg - nem feltétlenül szükséges az összes mikroorganizmus kialakulását ismerni a földtörténeti korok függvényében, és nem kell tudni, hogy hívták az Árpád vezérünkkel érkező tábori kumiszkészítőt név szerint. Nincs szó arról, hogy a nyolc tanóra + 2 magántanár óra után délután fél hatkor iskolából hazabotorkáló gyerekemnek esetleg pihenni is lehetne a lefekvésig tanulás helyett, mert holnap - ma - négyből írnak dolgozatot.

Erről kuss van meg egy lázárjános kinyilatkoztatás, hogy lárifári, nem olyan sok ez, mikor lehetne sokkal több is.

Beszéd az arról folyik, hogy az iskolaigazgatók majd kapnak egy bankkártyát, és hipp hopp, a tervgazdálkodás nyomora máris meg van oldva. Mer'hogy az Index cikkében olvasottak alapján a tankerületek nem fizettek a gázért, villanyért, tankönyvért, vízért, író és irodaszerért meg számtalan más dologért. De majd most. Most az igazgató legalább a legközelebbi írószerbe elmehet szövegkiemelőt, gémkapcsot és írásvetítő fóliát venni. Az mondjuk nem világos, hogy iskolatejet és a csapokba vizet lehet-e venni ezekkel? Ahogy az sem - például a gyerek iskolájában - a pályázati pénzen megépített, de nem használt iskolai laborokban lesz-e pénz kísérletekre? Mert most ezeket kizárólag arra használják, hogy nyílt napokon vakítsák vele a jelentkezőket, akik aztán hiába várják, hogy a beetetős faszaság majd a tanórai mindennapok rész lesz. Ugyan mitől is lenne, mikor azon kell aggódni, holnap/jövőhéten/jövőhónapban fűtés lesz-e egyáltalán. Tudom, hogy az olyan modoroskodó, beszélő díszfaszok szerint, mint a Ceglédi Tankerület vezető Fodor, elég, ha a létező legalapvetőbb minimumot igényli fenntartásra egy iskola. Szerintem meg a szuper labor bemutató után mi szülők azért pont abba a suliba írattuk a gyereket, mert a fejlődés lehetőségét láttuk, a minimalista szemlélettel meg nem dicsekedett senki.

Szóval nem csoda, ha a tanárok többsége feltartotta középső ujját a kerekasztalosdi után. Nem állítom, hogy Viktorék szarnak az egészre és nem akarnak csinálni semmit, mert ez most szerintem se így van. De, hogy az eddig felsorolt intézkedéstervek legfeljebb az elejét jelenthetik az oktatás helyretételének és nem a végét, az biztos.

249 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr688381522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Nem állítom, hogy Viktorék szarnak az egészre és nem akarnak csinálni semmit, mert ez most szerintem se így van. De, hogy az eddig felsorolt intézkedéstervek legfeljebb az elejét jelenthetik az oktatás helyretételének és nem a végét, az biztos."
Még ilyet, a végén még konzervatív leszel ezzel a békülékeny hanggal a végén, szerző. Már csak a káromkodásokat kellene meggyomlálnod, szerző.
Így van, csak az eleje lehet, mert ilyen "pöcs" intézkedések még az átkosban sem voltak.
Hogy mármint önértékelést kérjenek a tanárok mindenkitől, vagy verjék a hátukat, mint a dervisek, esetleg borotválják le a fejüket, járjanak canossát, stb. Majd ha Hoffmann, a politikusok, újságírók, meg a többi, akkor esetleg.
Meg a mesterhármasba is csak azok kerültek be jelenleg akiknek közoktatásvezetői tanfolyama volt, vagyis az iskola vezetőségéhez tartoztak.
Ostoba és nem korrekt rendszert hoztak létre, amely egyenlővé tett minden iskolát, minden pedagógust függetlenül a képzésük mikéntjétől, illetve az iskola típusától.
Már megint a kárálás, mint amikor nyikorog a sorompó. Tessék csak megnyugodni, mire a tekintetes Unoka eléri az iskolás kort, addigra minden rendben lesz az oktatásban. Mert már vagy más kormány lesz, aki visszalapátolta a lepényt a múúúba, vagy ott lesz a minőségi magániskola. Hogy ez utóbbit ki fogja igénybe venni? Pontosan az, aki a magánkórházakat is. Ami pedig a névtelen többiekkel illeti, az kit érdekel.
és még gyűlik:

Átvertek, már erkölcsi alapunk is van a sztrájkhoz

Már csak egy hajszál választja el az egészségügyi dolgozókat attól, hogy több év után ismét sztrájkot hirdessenek, mivel február elején kiderült, hogy a kormány gyakorlatilag átverte őket a szakorvosi minimálbér ígéretével. A munkabeszüntetés jogi feltételei azonban finoman szólva sem világosak a sztrájktörvény legutóbbi módosítása óta, amit még a második Orbán-kormány léptetett életbe.

hvg.hu/itthon/20160211_egeszsegugy_sztrajk_reszasz_onkentes_tulmunka

---

Milliárdos tartozásai vannak két budapesti kórháznak

index.hu/gazdasag/2016/02/11/milliardos_tartozasai_vannak_ket_budapesti_korhaznak/
L. Simon törvénymódosításának hála kerülhettek a Habonyhoz köthető lakásba a Szépművészeti Múzeum festményei

Egy vicc ez az ország.

444.hu/2016/02/11/l-simon-torvenymodositasanak-hala-kerulhettek-a-habonyhoz-kotheto-lakasaba-a-szepmuveszeti-muzeum-festmenyei
az oktatásra és az egészségügyre nincs pénz, de ilyen faszságokra persze van:

Még csak tervezik, de máris problémás az etyeki kisvasút

Egy helyi civil szervezet máris feljelentést tett a felcsútival összekötni tervezett etyeki kisvasúttal kapcsolatban. A helyi gazdák szerint direkt kacskaringósra tervezték a nyomvonalat, amely így magántulajdonban lévő telkeken vezet át.

hvg.hu/gazdasag/20160211_termekbemutato_csalas_fogyasztovedelem
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Naponta 7-8 ezer ember utazhatna a Bicske-Etyek kisvasúton, igaz, a projekt az állami hozzájáruláson túl évi 28,6 millió forintos hiányt termelne."

Semmi sem drága, ha a napi 7-8 ezer borturista a tét!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Már megint a kárálás. Mit fogtok szólni, amikor közlöm veletek a bennfenktes szakmai információkat? Hogy már meg van rendelve Oroszországból a kisvasút további bővítéséhez szükséges híd acélszerkezete. Hiszen az Atlanti-óceán átszeléséhez az is kell, hogy az Unoka tengeribetegség nélkül eljuthasson a kerti kismedencétől a Dineyland-be, ha arra szottyan hisztije.
@Imola Helyesi:

1: nem leszek konzervatív soha, legalábbis a szónak abban a jelentésében nem, amit itthon Orbánék meg a jobboldal tart róla.

2: nem vagyok békülékeny. Mindössze jeleztem, én a magam részéről hajlandó vagyok történésnek, első lépésnek tekinteni a történteket a változás felé. Ami annyit jelent nem mondom: nem csináltak semmit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a festmények egy része valszeg jogtalanul van múzeumoknál..
@Bakter: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem kell itt a szemaforral vakítani minket, hogy csak Disneyland a cél! Az én nevük elhallgatását kérő forrásaim már igazából hetekkel ezelőtt megmondták, hogy valójában ez a tervezett kisvasút végső útvonala:

copperbadge.tumblr.com/post/81592665589/a-map-of-the-route-of-the-train-in-snowpiercer
@PeniValdes: mint ahogy sok más "nemzeti" múzeumnál

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @Bakter:
a felcsúti disznószaros trónörökösnek mög köll adnyi ami jár, háthamán valami böcsületes orvosi szagmát is tanú majdan külhonba...

Önkéntes segítőkből milliomos orvosok

Egyetemista koromban a szülészet- nőgyógyászat gyakorlaton ismertem meg azt a fogalmat, hogy externista orvos. Externista orvosok általában, mint a nevében is viccesen el van rejtve, nem tartoztak a kórházi osztály állományába, hanem bejártak operálni és szülést levezetni. Na persze nem ingyen, hanem leginkább borítékért.

rontgen.reblog.hu/onkentes-segitokbol-milliomos-orvosok
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
És ez tudod miért jó? Mert a kisvasút kisebb nyomtávja belefér a normál nyomtávba, így sok helyen észre sem fogják venni az arra lakó népek, hogy az etyeki bemutyizódott az ő vasútjukba. És mire kapcsolnak, már késő lesz: etyekin járnak és vajnatévét néznek. Végül is, ez is egy módja a gyarmatosításnak.
Írd te is a tábládra szombaton:

"PUSZTULJATOK BILINCSES ISKOLÁK!"
@Fabius:
Ne vedd sértésnek, majd máskor is tartózkodok attól, hogy dicsérjelek, ave caesar!
értsétek már meg, amíg ezeket pofán nem baszod piszkavassal, addig nem állnak le. ha csak LEÁLLSZ tárgyalni, már vesztettél is.
@PeniValdes:

meg kell hosszabbítani a nagyszobáig!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: stimm, csak hát nincs aki odacsapna, tehát megy minden tovább, ahogy eddig

a maradék önkormányzatiságnak is vége:

Egy rejtélyes elemzés miatt rettegnek a polgármesterek

Egy interneten megjelent elemzés szerint az új e-közigazgatási rendszer trójai falóként venné át az irányítást az önkormányzatok fölött, tömeges elbocsátásokat okozva. A Belügyminisztérium nem tud ilyen elemzésről.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F02%2F11%2Fegy-rejtelyes-elemzes-miatt-rettegnek-a-polgarmesterek
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vasárnapi ebéd közben meg átrobog a gyorsvasút..
szerintem palkovics azt a feladatot kapta, hogy a felsőoktatásba bevett módon szerelje le a tüntetéseket. ehhez a kártya egy rohadt olcsó megoldás. időhúzásra játszanak.
de tetszik nekik ez a központosítósdi, utálják a bármilyen autonómiát, most a közigazgatást fogják megszívatni.

444.hu/2016/02/11/egy-rejtelyes-elemzes-miatt-rettegnek-a-polgarmesterek
Nem sikerül meggyőzniük. Marad a szombat délelőtti program. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezt az orbitális faszt is megcsapdoshatná már végre valaki:

Lázár: Ne balhézzon a Pedagógusok Szakszervezete!

A miniszter megüzente Gallónénak, hogy ne csináljon politikát, üljön tárgyalóasztalhoz. Kormányinfó.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F02%2F11%2Flazar_janos_kormanyinfo_39_tajekoztatoja_-_menekultek_oktatas_foldarveres_fidesz-frakcioules%2F
@parti_giano:

Kíváncsi leszek Palkovics működésére.

Anno mikor Klinghammer felsőoktatási államtitkár lett még a saját családomon belül is mondogatták, hogy ha államcsicskárnak is olyan lesz - kiváló - mint földrajz professzornak, akkor minden fasza lesz.

Na, ez eléggé másképp lett.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: +10000000000

én ezt gyakorlatból tudom...ha most egy szavukat is elhiszik a kollegák, a renomé is meg ugy amblock ugrik a tekintély is...a szabadságról már említést sem teszek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bírom, mikor ezek a "felelős gondolkodást" kérik számon bárkin is.

azt meg mondjuk tudjuk, ezzel a kormánnyal mennyire érdemes tárgyalni.

egyébként ugyanaz a kotta mint Brüsszelben, "nem értjük mi a probléma, mutassatok rá az ujjatokkal" aztán valahogy csak eltelik ez az év is, és lám, még mindig nem bombáztak le minket. győzelem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: no igen, addig üzenget a több tízezer embernek, merthogy Gallóné nem magát képviseli, míg télleg valaki hátbab@xa egy szívlapáttal, vagy kettővel! hát hogy képzeli ezt a Lázár? bár csodálom, hogy Gallóné még nem hunyászkodott meg, mert nem a bátorság volt eddig se az ovodai jele, már rég előbb kellett volna a népet összerántani, mondjuk a diáklázadásra!
@evasanyoca:

Viktor elmondta már évekkel ezelőtt Szlovéniában, amíg nem tüntetnek tömegek, de tényleg tömegek, hogy lebénuljon az ország, addig leszarja, kinek mi a véleménye.

ha Viktornak Habony nem gáz, akkor az oktatás mitől lenne gáz?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:ebben az országban már nem tudom, kik nem rettegnek? és még mindig a fidesz vezet?...az összes rettegőt seggbe kell rúgni, hogy felébredjenek és szombaton cidri helyett ott legyenek a téren, és akkor a Lázárék kezdenek cidrizni, ha tele lesz a tér, ha meg otthon maradva cidriznek, megérdemelik a sorsukat....mi meg indulunk nyugatabbra:(((((
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: elolvasván a többi ilyen-olyan blogokat, kommenteket a többség utálja Orbánékat, már tele van a hócipőm ezzel a dumával, hogy féltik az állásukat, azé nem, lóf@xt mama!...igy is úgy is leépítenek, elbocsátanak, mi a kurvannyától reszketnek...össze kell fogni, erőt mutatni, ki a térre és ezt a rablóbandát elzavarni a büdös p-ba!
@Fabius: tényleg, klinghammer. a tanszékén is szerették. palkovics jobban idomult orbánékhoz. egérnek van igaza, ha leállnak tárgyalni velük, előbb-utóbb kihúzzák a tanárok alól a szőnyeget.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: esküszöm, hogy olyan érzésem van, mintha azért maradtak volna csendben az ellenzék "vezetői", mert elég volt nekik az asztalról lepottyanó cublimaradék, az is több a semminél, és féltik a jó is beágyazódott helyüket, jó akarnak lenni a hatalom fele is meg a nép fele is....hát sokáig nem lehet egy seggel két lovat....mert ők is mennek a gajdeszba, ha el nem ugranak!
@Bakter:
"Hiszen az Atlanti-óceán átszeléséhez az is kell, hogy az Unoka tengeri betegség nélkül eljuthasson a kerti kismedencéből Disneylandbe, ha arra szottyan hisztije."
Orbán papának ez nem okoz gondot, mert tudja, hogy a világon ő szabályozza az apályt és a dagályt.
@Mariann19: azé van akkor nekije, olyan tenyérbemászó holdképe?....kkkk
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:nincs, amit el nem mernének venni, a nép meg sunnyog.....ki engedte meg, hogy szétlopják a múzeumok kincseit?.....neked van igazad, ez már békés úton nem intézhető.....csakhát büntelen fiataljaink adják a harcban drága életüket ezekért a mocskokért?
@evasanyoca:

az a baj, hogy bizonyos logika sajnos van amögött, ha az egyik fél gyakorlatilag bevállalja, hogy kizárólag a nyers fizikai erőszak (blokádok, általános sztrájk, felkelés) előtt hátrál meg, minden más szempont (ésszerű, morális, méltányos) tökéletesen hidegen hagyja.

az apátia pont annak köszönhető, hogy mindenki érzi, minden tüntetés, választási összefogás, tárgyalás, nyílt levél, kisfaszom, teljesen hatástalan, de a többségnek azért még mindig van annyi veszítenivalója, hogy kétszer is meggondolja, hogy tényleg elkezdi-e lőni a Pártházat.

a folyamat vége az úgynevezett Örmény Modell, óriási kivándorolt néptömeggel, és egy apatikus zombik lakta maffiaállammal.
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjG3_H58O_KAhXH3iwKHRI4CRkQFggeMAA&url=http%3A%2F%2Fannyit.blog.hu%2F2013%2F06%2F13%2Fa_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban&usg=AFQjCNHqXpxFPVP2vgFQCGF0jkGsl_qA6Q&sig2=_HhcnNd7C91SVSsJic7VDA
@evasanyoca: Gallónén és is csodálkozom, nem számítottam erre a kiállásra, patai főbankárral el szinten kezeltem csicskulásban, most javított ezen a képén. Remélem nem csak a fentebb említett kétlovasozás a magyarázat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: zombi land a végkimenet, és ezt a narancsmaffia is tudja. Ezt szolgálja az oktatás és az eü szétverése.
@evasanyoca:

pontosan ezért. nekik, ha szabad így mondanom, most "ez a munkájuk".
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @evasanyoca: hmmmmmmmmmmmmmm

A PDSZ elnöke megbánta, hogy leült a kormánnyal tárgyalni, inkább ő is tüntetni megy szombaton

Mendrey László levélben írta meg, hogy tévedett, sajnálja.

444.hu/2016/02/11/a-pdsz-elnoke-megbanta-hogy-leult-a-kormannyal-targyalni-inkabb-o-is-tuntetni-megy-szombaton
Már a szülők is iskolai sztrájkot szerveznek

A tanárlázadáshoz kapcsolódva szülősztrájkot hirdetett egy Facebook-csoport, amely arra buzdít, hogy február utolsó napján ne menjenek iskolába a gyerekek.

hvg.hu/itthon/20160211_oktatas_szulok_sztrajkja
Központilag szabályozott felsőbb utasításra ki kell nevelni csak ostoba közmunkásnak és buta alattvalónak, béresnek, kvázirabszolgának alkalmas néptömeget, amit kényre-kedvre lehet irányítani, kizsigerelni. Amit hazug propagandával az orránál fogva lehet vezetni, mert hiányos tudása, intelligenciája, képzetlensége okán tovább nem lát el. Ami a leamortizált egészségügy miatt ráadásul korán döglik, így nyugdíjt sem kell majd neki fizetni.
Miközben a javak felhalmozása megtörténik az uralkodói oldalon, minden oda összpontosul.
Aki pedig ezt nem szeretné, megvan a magához való esze netán szakképzettsége, az elhagyja az országot. Ezekre a regnáló hatalomnak nincs is szüksége, mert alkalmasint bomlasztó elemként lépne fel. Legfeljebb az általuk hazautalt pénzre, ami itt kerül az államkasszába.
Az ország totálisan hülyének van nézve - álomszép magyarsággal -, egy gazember kisebbség által.
Az ország pedig totálisan hülye - hisz réges-régen hagyja...
Lehet, hogy marginálisnak tűnik a felvetés, de célszerű lenne a jövőben a szakszervezeteknek és bármely érdekvédelmi szervnek a kormánnyal való tárgyalások esetén fontos technikai feltételeket kikötni.
Először is a tárgyalások semleges helyszínét kell meghatározni, ez kizárná a kormány "Lábhoz!" parancsát, mert az így kialakuló atmoszférában eleve egy alá- fölé rendeltségi hangulat keletkezik.
Ugyanakkor a tárgyaláson csakis kompetenciával rendelkezők legyenek jelen, a bio-díszletek jelenléte legyen kizárt.
Nem szabad abba belemenni, hogy a kormány a technikai körülmények szervezésének birtokában eleve a fölény pozíciójába kerüljön.
Már az is röhej volt, hogy Balogh úrék beszélgetésre hívták meg az érdekelteket, nem tárgyalásra.A beszélgetés, akár a tere-fere, jellegében nem kényszerít ki megállapodásokat, mint ahogyan igazi, lényegi kérdésekben nem is születtek konstruktív egyezségek.
@Fabius:
elintézte, kapnak bankkártyát, okés. és fel lesz töltve kerettel, vagy mindig izgulni kell, hogy elfogadja-e?
Lázár most még az én agyamat is felnyomta. Nem elég, hogy a múlt csütörtökön azt mondta, hogy évi 6000 órát töltenek egy évben a diákok / napi 38 óra 184 tanítási nappal, napi 21.7 óra 365 nappal/ az iskolában, most meg azt találta mondani, hogy a hermannosokat pénzelik.Hát ők nem, az biztos, mert a jól menő iskolák, kreatív tanárok vesztesek. Ha odajárt volna, megtanult volna osztani, mielőtt nyilatkozik.
Meg hogy ne tüntessenek. Hol él ez a káder?
@evasanyoca:
"Azé van nekije olyan tenyérbe mászó holdképe?"
Nála mindíg telihold van, olyan mosolygó.
Egyrészt orcája teltségéből kiindulva, másrészt az örökös boldogságtól van úgy oda, hiszen már az övé a fél ország.
www.atv.hu/videok/video-20160211-vekerdy-tamas

Azt hiszem hitelesnek nevezhető szakember, aki amióta él ezt mondja amit itt is.
@Mariann19: Konferenciákat kellene tartani, több száz résztvevővel, meghívni a politikamentes szakembereket, meghallgatni és jegyzetelni.
@Mariann19: háááát, apám mindig aszonta, magasról lehet krva nagyot esni....kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a szülők ne sztrájkot szervezzenek, hanem menjenek el szombaton, és vigyenek magukkal még egy embert!..az, hogy a tanár nem tudja az óráit megtartani a sztrájkjuk miatt, a gyerekekkel lesz kitolva, mert kitolódik a nyári szünetre az a nap.....nem gondolkodnak már megint a kedves szülők!
A miskolci buszvezető utolsó munkanapja

Egy friss hír szerint február 17-én határozatlan ideig tartó sztrájkba lépnek a miskolci közösségi közlekedés dolgozói. Rapcsák László már nem lesz köztük, pedig megilletődött tekintetét látva alighanem szívesen folytatná még munkáját. Harminckét év közös után ugyanis nyugdíjba vonult a MVK Zrt.-től.

index.hu/mindekozben/poszt/2016/02/11/nyugdij/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekik az lenne a munkájuk, hogy országosan megszervezzék a tüntetést milliós tömeggel, megszervezzék a közlekedési dolgozók szakszervezetével a segítséget az utaztatásban, összefonódjanak a többi szakszervezettel, mert azoknak a tagjainak is vannak gyerekeik, szóval vérprofi szervezés lenne a feladatuk! de ahhoz nem egy Gallóné kell, meg a másik nyúlnyál...
@evasanyoca: pontosan, erről van szó
igazi pótcselekvés, és ezt ki is használná a narancsmaffia agitpropja.
- Vérpadra a lázadókkal, mondá a magyar Eduárd...
és íme az amit felfestettem az elébb:

Orbán konspirációt sejt a tanárlázadás mögött

Orbán Viktor állítólag azt mondta a Fidesz zártkörű frakcióülésén, hogy nem életszerű az, hogy a hermanos Pilz Ottó csak úgy elkezd tiltakozni. Viszont a Klik átalakul, ezt is világossá tette.

hvg.hu/itthon/20160211_orban_viktor_pilz_oliver_herman_otto_tanarlazadas_frakcioules
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kis barátaim 4-5 éve dolgoznak itt-ott Európában, de főleg Angliában, beszélgettek az Óhazában történő dolgokról, mikor az egyik orvostanhallgató (kint él 3 éve) azt találta mondani: nekünk kellene hazamenni, akik kint élünk évek óta, mert minket nem tudtak átnevelni, megfélemlíteni és mi el tudnánk zavarni őket, dehát kevés az az 500 ezer....még én nem is gondoltam úgy rájuk, mint nemzombikra....kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kis barátaim 4-5 éve dolgoznak itt-ott Európában, de főleg Angliában, beszélgettek az Óhazában történő dolgokról, mikor az egyik orvostanhallgató (kint él 3 éve) azt találta mondani: nekünk kellene hazamenni, akik kint élünk évek óta, mert minket nem tudtak átnevelni, megfélemlíteni és mi el tudnánk zavarni őket, dehát kevés az az 500 ezer....még én nem is gondoltam úgy rájuk, mint nemzombikra....kkk
@Myrath:
Az a kérdés, hogy egy-egy konferenciának lenne-e foganatja, egyáltalán tanulsága a kormány számára.
Látod, hogy a mostani felbuzdulást is sanda módszerekkel kezeli le.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ne hazudj, nem mondott ilyet Orbán a népszabadságos nő konspirált. Nem tudta megnevezni a hír forrását.
Lázár viszont egy másik kérdésben ezt állította, amilyen buta.
@Mariann19: @evasanyoca:

"Szívlapátra" kell itt törekedni és diktálni a feltételeket ennek a haramiakormánynak és minél nagyobb számban ott lenni a téren szombaton!
Nem értenek ezek másból!
@Imola Helyesi: te, a bethlen gimibe járt vásárhelyen. az jó iskola, de egyházi. de viktorod nem akar pénzt tolni az oktatásba, ez baj.
@gazoló: pontosan....évek voltak nekik a tárgyalgatásra, arra bezzeg volt idejük, hogy mindent ellopjanak, de se az egészségügyre se az oktatásra se a vasutasokra se a senkire nem volt idejük, pénzük...Lázár is csak addig pofátlan, míg 3000 ember lézeng a téren, ha mondjuk még egy 0-át hozzáteszek, se elég, de impozánsabb...szívlapát, kapa, kasza...."mert a nyár heves, a kasza egyenes"....itt az idő!
@Imola Helyesi: én soha nem hazudok, pont mint a lázár főnöke, alcsú-felcsúti rámszesz, aki eme bűzös rothadó halféleségnek a feje ;)
@evasanyoca:

a balfasz Gallóné még így is kész Jeanne d'Arc a nyelvvizsgáját a napokban végre letevő Kunhalmihoz képest.
Nem tudom, mit csinálhatnak egy bankkártyával, de azt konkrétan el tudom képzelni, mit csinálnak internet-hozzáférés nélkül. Ugyanis a sok megszüntetni kívánt sóhivatal közé olyan is becsúszott, ami egész véletlenül tök jól működik (talán mert szakmai és nem politikai alapon dolgoznak), és amúgy a teljes hazai köz- és felsőoktatás, valamint a közgyűjtemények (könyvtárak, múzeumok, stb.) hálózati hátterét biztosítja.

Úgy tűnik, a pedagóguskollégáknak se nagyon tűnt fel, hogy bónuszként a hálózatot is ki akarják rántani alólunk. Fabius, nem szentelnél pár sort ennek az ötletnek? Szvsz elég közérdekű.

Rohadtul érdekelne, mit terveznek az NIIF Intézet nélkül/helyett (pl. a tevékenységi körét minisztériumon belül jogi okok miatt nem lehet ellátni, továbbá a Sulinet üzemeltetése nem kimondottan politikai feladat kéne legyen, stb-stb), és az is, hogy ilyenkor hol vannak az újságírók, és miért csak egy viszonylag kis olvasottságú szaklap számol be egy ekkora méretű kormányzati baklövésről.

Akit érdekel, itt olvashat róla hiteles információkat: itcafe.hu/hir/niif_megszunik.html
@Imola Helyesi: persze, lázár csak úgy nyilatkozik orbán tudta nélkül. nagyon reális megközelítés.
Frissítés: Pilz Ottó reagált a nol.hu-nak Orbán szövegére. Azt mondta: "Mögöttem csak egyvalami áll: a tábla az iskolában".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:ettől megyek a falnak, hogy nem szakad rá az ég erre a beképzelt ripacsra, hogy fel sem tételezi, hogy szarul kormányoz, hogy egy Mekk Elek, mert nem ért semmihez, csak a zsebeit tömi, mint Gombóc Artur a száját, szakmailag egy nagy nulla, emberileg egy hazug tolvaj, és van képe konspirációt sejtetni, persze nem ellenük, hanem megint az áldott magyar nemzeti nép ellen......és még mindig nem köpik szemen nyilvánosan....hol a nagy büdös francban vannak az ellenzéki politikusok?csak markolják ők is a lóvét, bűnösök, hogy hagyták szónélkül kirabolni a népet!
Elképzelt beszélgetés valahol Európában:
- Nálatok ki irányítja az oktatást?
- Hát egy Klik.
- ???
hogy mik vannak, és megint lehet riogatni a nemzetbiztonsági kockázattal és összemosni a nácikokat és a tiltakozó embereket...

Hungarista tüntetés lesz Budapesten

A kitörés napjára emlékezve szélsőjobbos szervezetek tartanak demonstrációt szombaton Budapesten.

hvg.hu/itthon/20160211_nyilasok_tuntetes_budapest
Teljesen felesleges a sok pénzt oktatásra fordítani, ha sem az egyének szintjén, sem társadalmi vonatkozásában nem hasznosul. Már évek óta csak funkcionális analfabétákat bocsátanak ki az iskolák, az elitnek minősíthetők száma eltörpül a - szerényen fogalmazva - jelentéktelen tudással rendelkező sokaság mellett.
Kevés óraszámban - az átlagos felkészültségű és tapasztalatú (de akár képesítés nélküli) tanerők közreműködésével - az alapvető számolási, olvasási és írási ismeretek elsajátítására, valamint (a technika órákon) az egyszerű háztartási eszközök és kéziszerszámok rendeltetésszerű használatának megismertetésére van szükség. Az ország szellemi és gazdasági életében meghatározó szerepet betöltő utánpótlás képzésére viszont a magániskolákban kerülhet sor.
Az így megtakarított jelentős summát optimálisan fel lehetne használni a keményen dolgozó kisemberek munkaalapú, de egyben illiberális és unortodox jövőbeni országa mielőbbi megvalósításához.
@parti_giano:
Reális, mert Orbán okos, Lázár meg csak egy pártcsicska, a népszabis újságírónő meg egy kis hazudós rafinált propagandista.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A sok 'dzsobbikos balfasznak sincs jobb dolga szombaton,mint bekavarni!
Roppant előrevivő!
Még örülhetünk,ha nem jönnek a térre köpködni mocskolódni,mint anno egy 'Millán!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:))) Okos, egy kis számtan korrepetálást is tarthatna Lázárnak.
@parti_giano:
Akkor a matek tanárának nem fizették a túlóráját, amikor korrepetálni kellett volna.Ezért lett most a bünti, nincs túlóra fizetés.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor a hallásod meg a nézésed is már csökkent, nem jól értelmezed a kormányinfot. A járásod azért még lehet, hogy jó. A bejárásod legalábbis.
@Imola Helyesi: akkor logikázzunk. ha lázár pártcsicska, akkor a fidesz csicskája. ki a fidesz elnöke?
@gazoló:megfélemlíteni akarnak.....most kellene tömeg, akik alaposan elkalapálnák őket...kkk
@Imola Helyesi:

'hülyepicsa te még hiszel a mesékben,hogy 'lézer bármit is tehet,mondhat 'kisgömbőc engedélye és tudta nélkül:)))
Elég már ebből az istenverte színjátékból!

A 'pók ül középen és rángatja a szálakat,'oszt jónapot!
@evasanyoca:

Kíváncsi leszek pedagógusként mennyien merik majd bevállalni és mennyien lesznek a 'mentsdasegged vonalon otthon a fotelban:(

A diákokban is bízom!
@gazoló:
Majompofa, rá kell nézni az emberekre, Lázár egy pökhendi állami majom, Orbán meg egy világraszólóan okos politikus.
Nem olyan hülye, hogy ilyet mondjon, a nol. hu pörgeti a szálakat a pletykával.
Az olyan kis agysejtűek, mint te meg beveszik.
@gazoló:
Vert anyád kiskorodban, vagy mi?
@parti_giano:
Ne logikázz, figyeld a szövegüket, a kommunikációjukat, és ha sokáig teszed, rájössz.
Orbán nem egy Lázár, Lázár meg nem egy Orbán.
@gazoló:no arra én is, bár szerintem nem tettek meg mindent a szervezők, mert most ennek kapcsán bele kellett volna minden réteget vonni a tüntibe, akikkel ki lett babrálva...ahogyan Orbán buszoztatni tudta a lengyeleket, Gallónéék is buszoztathatták volna a vidéket.
Csodálkoztam, hogy egy ideje nem látom mimolkát, csak a neki címzett válaszokat.
Aztán rájöttem, miért.
Ti nem jönnétek rá ugyanerre?
@Imola Helyesi: jahh, ha te mondod, de ettől függetlenül orbán is egy akkora orbitális fasz, mint lézer
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sok mindent kiengednék orbitális pályára, ne de e két faszt...
@Imola Helyesi: ebola, látom megtuttad, és neki iramodtál!:)))

www.napiszar.hu/showPost/Tudtad_72
@Bakter:
Na, mire jöttél rá, hadd jöjjek rá én is. Írd!
@gazoló: Nyugi ők nem dzsobbikosok. Másrészt ők ha jól tudom a várban lesznek, a civil tünti meg a parlamentél. Ezek után mijafasz problémát látsz még? :)
@Gábris szomszéd: én például rossznéven veszem, hogy 2016-ban engedélyeznek nyilas parádét Magyarországon:((
@Gábris szomszéd: én például rossznéven veszem, hogy 2016-ban engedélyeznek nyilas parádét Magyarországon:((
@gazoló:
Látható, hogy a különböző ágazatokban nő az elégedetlenség, külön-külön próbálják az érdekvédelmi szervezetik a követeléseiket elérni.
Ez a tagoltság nem vezet sehová. Miért nem fognak össze, és egységes fellépéssel kell kikényszeríteni a követeléseik teljesítését?
Amennyiben ez nem jutna az eszükbe a szakszervezeteknek, figyelő szemeiket a külföldi gyakorlatra kéne vetni.
Ott összefogva, egész országra kiterjedő sztrájkok, tüntetések vannak, és ott van tekintélye a szakszervezeteknek.
Elképesztő, mennyire retteg a kommunista diktátor, mert érzi, hogy inog a trónja. Túl sokak számára lesz egyre világosabb, hogy a "nemzeti" jelmez alatt egy putyin-bérenc bolsevik maffiózó rejlik. Holnapután, szombaton 11-kor a Kossuth téren nagyon sokan lesznek, és remélhetőleg még annál is többen! Nagyjából az utolsó alkalom lesz megállítani a totális fegyveres diktatúrát, az oktatás, az egészségügy, a demokrácia végleges és visszafordíthatatlan lerombolását!
Mindent bedobnak a vezérék: Orbán lányának terhességét - vajon 5 hónapja miért nem volt ennek bejelentésére alkalom, miért PONT most? Zengik a kripto-kommunista médiumok, hogy "nagyon rossz" idő lesz és "ömleni fog" az eső", stb... Pedig van, ahol jó időt jósolnak...
Remélem, az észhez tért nép fog ömleni, hogy elsöpörjön egy népellenes rablóbandát!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Aha, ezért hajbókol neki, meg utánozza most már az egész EU bagázs.Ezért pofátlanodtak el a beosztottjai, mert azt hiszik nekik is olyanok a kvalitásaik.
Az ellenzék esetleg a talpát nyaldoshatja, sehol egy jó politikus formátum, az emberiről nem is szólok.
@Gábris szomszéd:

"Nyugi ők nem dzsobbikosok.

"Tényleg?

Mindenki hozzon magával egy vizslakölyköt:)
@Kolbai Richard:
El vagy tévedve, pióca, ez egy szakmai tüntetés, ne akaszkodjál rá, gőzöd nincs a pedagógiáról.
@Imola Helyesi: ne is logikázz, a gondolkodás még fájna. de dőlj be a rossz rendőr-jó rendőr tematikának, oszt valaki majd csak a szádba teszi a galambját.
@Bakter:

mi nem azért vagyunk itt, hogy élvezzük.

csapásokat adunk, és csapásokat kapunk.

áttételesen Imoláról az jutott eszembe: Ha MINDENKI utálja a paradicsomos káposztát, akkor miért van paradicsomos káposzta EGYÁLTALÁN?
@Mariann19:

DDD

Szia!
Nagyon igaz Mariann!

++ugyanezt az összes ellenzéki párt figyelmébe is ajánlanám,alibizés helyett!!!
.....
Hétvégén kézi 'forever:))))
@Mariann19:ezt írtam én is fentebb, hogy Gallónééknak ez lett volna a feladatuk.
@Mariann19:ezt írtam én is fentebb, hogy Gallónééknak ez lett volna a feladatuk.
@Mariann19:ezt írtam én is fentebb, hogy Gallónééknak ez lett volna a feladatuk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ne már, még békemenetet követel a paradicsomos káposzta ellen.
@Imola Helyesi:
El vagy tévedve, "nemzeti", putyin-csicska! Nekem diplomám van róla, de rólad, aki itt "piócázol" nehéz lenne elhinni.
Majd ha ott lesz szombaton 11-kor ötvenezer "pióca", akit valódi nemzeti, a gyermekek jövője iránti felelősség visz oda, szemben a rabló maffiáddal, akkor kisebb lesz a szátok! Aztán amikor jönnek a sztrájkok és az EU milliárdokat is kezdik a valódi demokráciához - átlátható elosztáshoz- kötni, akkor lesz sokkal kisebb a te kedves kommunista vezéred trónja.
A "szakmaisághoz" meg annyit, hogy ez a beszerzői kártyás "megoldás" a kommunizmusbeli anyagbeszerzőkké degradálja az igazgatókat. Itt tart a te kommunista vezéred világképe.
@parti_giano:
Majd elmennek üvöltözni a civilek, már látom előre, ott lesz minden félresikerült balos, erre fel naná, hogy azt mondja majd a kormányzat, hogy a pedagógus nem mutat jó példát. Úgy vagytok hülyék, ahogy vagytok, képtelenek vagytok jól poltizálni, csak veritek atamtamot
@Malter Valter:
"Az ország szellemi és gazdasági életében meghatározó szerepet betöltő utánpótlás képzésére viszont a magániskolákban kerülhet sor."
A magániskolákhoz való hozzáférés anyagi természetű, ez azt jelenti, hogy kb. az ország 20%-a engedheti ezt meg magának.
Ajánlásodból kiindulva azt kell feltételezni, hogy ebben a 20%-ban meg is van az a szellemi potenciál, amely alkalmassá teszi ezeket a fiatalokat a szellemi elit kialakulására.
Nincs szoros összefüggés az anyagi helyzet és az észbeli képességek között.
Azt taglalod, hogy a többi fiatal háztartási ismeretekkel és a szerszámok használatával ismerkedjen, ez elegendő a jövő nemzedéknek az ismeretek elsajátítására.
Milyen országot álmodsz meg egy ilyen agyament szelektálással?
Ez egy nemzet teljes szellemi leépülését hordozná magában!
@gazoló:
Szia!
"Hétvégén kézi forever."
Nem is egy. Senkinek nem fogok ráérni itthon, az biztos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

" akkor miért van paradicsomos káposzta EGYÁLTALÁN?"

A gyerekem miatt. Imádja.
@Imola Helyesi: ez szép, mikor egy pozsgay fan félresikerült baloldalazik. tényleg maradj az etruszk-magyar vonalon, mert a bonyulultabb kérdések fejfájást okoznának neked.
@Orica Középföldi: a liberális nevelés mételyének példája. mormold: mea culpa...
@parti_giano:

Egy fenét nevelés. A megfejthetetlen titkok közé tartozik, hogy egy gyerek mit miért szeret, miért lesz majdnem teljesen vega.
@Mariann19:
Ha nem is tetszik, de már megszokhattad volna, hogy a fideszes akciók nem vesznek el a részletekben, hanem - sportnyelven - egész pályás letámadással operálnak, vagy - katonai szóhasználattal - a főcsapás irányában nyomulnak.
Ebből következik, hogy időt, együttérzést és együttműködési szándékot nem szoktak pazarolni az általuk helyesnek vélt intézkedések "mellékzöngéinek" csillapítására, vagy megelőzésére.
A népnemzeti cirkusz utóbbi 25 évében csak a szereplők és az előadások változtak/változnak, a vezérmotívumok a szűk "elit" tagjainak és csoportjainak érdekeit képviselik.
A nagy többség kénytelen azzal beérni, sőt örüljön neki, hogy lyuk van a fenekén.
@parti_giano:
A szakmát nem hagyom, sem itt, sem a jobboldalon, laikusok kíméljenek.
"Ha a PSZ felelősen gondolkodik, akkor nem balhéval, hanem tárgyalásokkal tudja elérni, hogy a gyermekek helyzete, az oktatás minősége javuljon!"

Na ki mondta eztetet?:D

Erről a fenti kijelentésről eszembe jutott egy gyerekkorombeli versike, miszerint: xy ( szabadon ide bár(melyik poli ti kuss behelyetesíthető )ki nagyfülű, elmaradt a többitül, ha möghúzzák a fülit, utol éri a többit.

Én a mindent elhívő hülyeválasztó vagyok, csak azt nem értem, hogy a PS helyébe miért nem a fideszt, meg a 6 éve uralkodó kormányt mondja az, aki a jani.
@Kolbai Richard:
Kolbász Ricsi, nem hinném, hogy szakmabeli vagy, egy pedagógus nem ilyen véresszájú. Te meg a hasonszőrűek fogjátok tönkretenni a pedagógusok levelében leírt korrekt követeléseit, ui. tönkreteszitek a békés tüntetést, és jogosan fogja a kormányzat elítélni a rendzavarást. Ricsi, maradj otthon, korrepetáld a gyerkőcödet magántanárral, mert biztosan rádütött.
Semmivel nem vagy különb , mint Lázár tata.
Egyformák vagytok, egyik hülye, másik marha.
@parti_giano:
Maradok, te meg bukjál Hómanra, most ez a legújabb mániátok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_értsétek már meg, amíg ezeket pofán nem baszod piszkavassal, addig nem állnak le. ha csak LEÁLLSZ tárgyalni, már vesztettél is._"

Ez a 2010-2016 közötti időszak tanulságainak eszenciája. Minden más szószaporítás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -
Mondd így, óh, nem jahh, csúnya idegen szó.:
@Imola Helyesi: az jó. a szakmát ne is hagyd. mennyi nálad egy orális?
@Imola Helyesi:

"_Kolbász Ricsi, nem hinném, hogy szakmabeli vagy, egy pedagógus nem ilyen véresszájú._"

Persze, a fidesz éppen erre játszik.
A fideszes számára a baltás gyilkos a valaki. Az se baj, ha azeri.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Na ne kezd már te is! Miért lesz több a Kunhalmi azzal, hogy papírt kap egy iskola elvégzéséről? Több lesz a tudás a fejébe? Nem attól okosodott meg, hogy el is járt az iskolába, és közben még vizsgázgatott is eccer-kéccer? Vitéz kőbányai kijelölt sportminiszter sem attól lett(?) okosabb, hogy megkapta a diplomát.:D
@Kolbai Richard:
Tévedsz, nem Orbán találta ki a kártyát, hanem Balogh, aki kereszténydemokrata.
Ez az átka a koalíciónak, Hoffmannak nem kellett volna teljes kezet adniuk. Miért adták? Mert a Fidesz a kultúrában a leggyengébb. Mutatják a kultúrában hozott intézkedései. Naná, hogy értelmes baloldaliak ezt kihasználják. Én meg hiába kritizálom őket, nem ér semmit.
Az MTVA lassan olyan gagyi lesz, mint a kereskedelmi tévék, ez sem jó nektek?
@jaegtoer:
Miért adsz magadnak jég nevet, amikor forró vagy?
@parti_giano:
Te meg a pedagógusok pöcsje vagy, annyit is érsz.
@látjátok feleim szümtükkel: akkor adjon neked schobert norbi táplálkozási tanácsokat. mondanám, legalább papírja legyen róla.
@parti_giano:

Hagyja az Úr, kérem. Neki a vörös káposzta is kommunista, de minimum ballibsi. A lila meg buzeráns.
Tudja valaki, hogy mijaf* az a szakmai tüntetés?
"Hoffmannak nem kellett volna teljes kezet adniuk. Miért adták? Mert a Fidesz a kultúrában a leggyengébb."

Mik vannak? ( száj tátva )

Mintha nehány poszttal korábban agyba meg főbe lett volna dícsérve a fideszi keresztényi kultúra kormány általi csinálása. Idézni ugyé nem köll?
@parti_giano: szakszinak hívják aszt. ha má szakmázol ebolával:)))
@Imola Helyesi:

"_Miért adsz magadnak jég nevet, amikor forró vagy?_"

Kedvesem, maga ne törje a fejét ilyen dilemmán. Annyit kell csak felfedeznie önön magáról diszkrét és meghitt önismereti tréning keretében, hogy a magának az agya helyén is csak fing van, s aztán csodálkozva szimatol és fintorog.
@látjátok feleim szümtükkel:
Tévedés, soha nem a Fideszt, hanem Orbánt dicsértem.
Tényleg , ismered , mi az, hogy koalíció? Vigyázó szemed vesd mszpszdsz kormányok rombolásaira.Talán ezért kellett új közoktatási rendszer, dehát nem jól sikerült, még változtathatnak, ha van egy csepp eszük. De van, azért tárgyalnak.
@jaegtoer:
Notsak, notsak, aztán a maga agyában meg mi a fene kavarog az új "jajjdecsúf műemlékek, menjünk ellene tüntetni, fessük le csakazértis"-eken kívül?
A nagy semmi, ezért ücsörögnek itten, de minek is?
@parti_giano: nem! én a közönség vagyok:)))
Azért nekünk libsibolsikomcsi oldalnak be kéne látni, hogy az iskolák központosításakor nem lehetett konzultációt kezdeményezni azemberekkel, a pedagógusokkal meg főleg nem, mert még valakinek eszébe jutott volna azt ajánlani, hogy nem kell itt KLIKK, meg minden hülye név, elég lesz a GAMESZ is cakli-pakli.
Persze amikor ez a GAMESZ működött, akkor mintha Pozsgai nertárs is oktatási főkolompérként tevékenykedett volna. Na hát ezért lett a gyerek az ami.

A komcsik dicséretére legyen mondva, nekik népnemzeti konzultáció helyett maguktól volt annyi eszük, hogy a GAMESZ csak a gazdasági területet uralta, nem úgy mint a modernkori csudaintézmény, ami mindenhez ért egymagában.
@taga20:
Szakmázzál te csak partival, a neve találó, majd odavág, erre vár a kis huncut.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ha viktornak habony"
Bezonyám!!!"madarat tolláról embert barátjáról....!!!
@Imola Helyesi: ebola,remélem te is jössz szombaton, és elsöpörjük a fityeszcsürhét és a gecivityát!

utána te leszel a hülyelépések ill. a hülyeség minisztere:)
@taga20: csak hülyén néz ki, hogy egy guminővel üldögél a közönségben.
@taga20:
Na te hiányzol oda, mint a hat általánososok okleveles baloldali vezérürüje, Istenem , még mit kell megérjek?
@parti_giano:

A ner-ről jutott eszembe. Ma meghallgattam Fridinél a pszichiátert, aki azt mondta, Nárcisztikus Együttmőködés Rendszere. Nagyon jó:))

Érdemes időt szánni rá:

www.atv.hu/videok/video-20160121-friderikusz-2016-01-20

(A főzés az én keresztem, már marha régóta.)
@Imola Helyesi: na miko találkozunk egysejtű?
tömegnek még használható vagy:))
@evasanyoca: Kedves Anyóca! Ezzel kapcsolatban kb. az a véleményem, amit az előző posztban is leírtam. :)

"az antifasizmus és náciellenesség, mint politikai hitvallás egy röhejes anakronizmus, mert nálunk sehol sincsenek "nácik". Az úgynevezett "neonácik" a bélyeggyűjtő kluboknál nem végeznek átpolitizáltabb tevékenységet, esetleg megisznak egy-két sört és hülyeségeket beszélnek a kocsmában. Aki velük szemben határozza meg magát, az az ő szintjükön is áll." :)
@taga20: Szombaton talizunk haver? Keressem a vöröshatost a Kosuth tér környékén? :)
@Gábris szomszéd: metroval megyek, me a végén ebola felgyújtja, mint 2006-ban a haverjai a tévénél.

te biztos ráérsz? nem a kapisztrán térre kéne menned?
szerintem már a székesfehérvári dzsemborit is kihagytak:)
@Orica Középföldi: hmmm... azért a ner egy ember nárcizmusáról szól. de a többi ner majom sem trisztán.
@taga20: Figy haver. Azt láttam, hogy a Kossuth téren 11-től kezdődik a banzájn a várban meg 15-től. Menni meg nem KELL sehova. :)
@Malter Valter:
"A nagy többség kénytelen azzal beérni, sőt, örüljön neki, hogy lyuk van a fenekén."
És szelel!
Ez a cél. Ne olyan hívságos örömöknek hódoljon, mint a demokrácia, létbiztonság, emberei jogok, mifene.
Könnyebbüljön meg, és kitágul a horizont.
Vegyem az előző kommentedet egy ironikus fejtegetésnek, vagy tényleg komolyan gondolod, hogy nem kell az oktatásba annyi pénz feccölni?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
.
Nem mindenki utálja a paradicsomos káposztát.
Például én sem.
Ezt nézegesd meg:
www.nosalty.hu/receptek/kategoria/fozelekek/paradicsomos-kaposzta
.
@taga20:
Te jó ég, te leszel a "Rossz tanuló tüntet" táblánál?
Azért én még leragadtam ott, hogy ez a cunciné kinek kije, vagy ki tolja? Már az első bemutatkozásakor előre lehetett látni, hogy tehetség az nem szorult belé, miután bizonyította is szépen átrakták valami más ormánymeghízotti bársonyszékbe. Ahol szintén bizonyíthatja rá nem termettségét.
Beszarok B+. Az MSZP szerint több területen is rendszert kell váltani!! :)

gepnarancs.hu/2016/02/mszp-uj-alapokra-kell-helyezni-az-oktatast/
@Gábris szomszéd:
A jövő szerdán vagy mikor, mert most csütörtök van.
Kérdésedre röviden is válaszolhatnék, azonban másként teszek.
Japánban a XX. század első éveire teljesen felszámolták az analfabetizmust és a közalkalmazottak közül az oktatásban dolgozóknak volt/van a legnagyobb anyagi és társadalmi elismertségük, mert a jövőnek dolgoznak.
És ott van még a "négy ázsiai kis tigris"-nek nevezett ország, ahol szintén óriási fejlődést értek el a magas színvonalú oktatás révén (Dél-Korea a XXI. századi Japán).Lehetne elismerésre méltó európai példákat is említeni, de a legjobb eredményeket a hivatkozott távol-keleti államok produkálták.
Egyértelmű, hogy a korábban beinvesztált összegek sokszorosan térültek/térülnek meg.
A mi aktuális politikai berendezkedésünknek a rapid, látványos "sikerek" kellenek, ezért a közép- és hosszútávon jóval előnyösebb megoldásokat mellőzik.
@dr. jenőke (jenőke):

böee...

mindegy, közben megtalálták a gravitációs hullámokat, úgyhogy transzban vagyok. :)
.
Kányádi Sándor: KECSKE

Nem jött az este haza a kecske.
Hiába várta hiába leste
szegény gazdája, nem jött a restje.
Erre a gazda dolgát ott hagyta, s vesszőt nyesve
kósza kecskéjét keresni kezdte.
Ide belesve, oda belesve,
itt is kereste ott is kereste,
de csak nem találta.
Kiment a határba.
Fekete volt az este,
fekete volt a kecske.
Mindent, de mindent feketére feste a csillagtalan este.
Ha ott lett volna se találja.
Ború szállott a gazdára.
Bizonyára kóbor, ordas, éhes farkas lehetett a veszte.
S drága kecskéjét sajnálni kezdte:
drága kecske, jó kis kecske, volt tejecske, nincs tejecske.
Mennyit adott reggel, este, s gazdáját is hogy szerette!
Így kesergett hazáig a kecske nélkül maradt gazda.
De egyszerre furcsa neszre lett figyelmes,
közelebb lépett a kerthez
S hát a halvány, akkor kelő Hold világán látta
Hogy a drága kecske fényes teste ágaskodik az ágakig.
Egész este a gazda oltványait nyeste.
Megállj kecske!– így a gazda.
Egyik szarvát megragadta, s a vesszővel melyet nyesett,
kecskéjének nekiesett, s nyeste, nyeste
és a kecske sírt, mekegett egész este.
.
@Gábris szomszéd: Pedig a japánok nem is kaptak Brüsszeltől 37 milliárd eurót.
Elgondolkodtató hogy hogy elment mellettünk a világ, miközben mi visszafordultunk a rabszolgatartó feudalizmusba.

A g..i miután beköltözik a Várba, egész nap ezt a videót nézetném vele, hogy itt kezdődik a keleti nyitás.
@Oxica: Elképesztő. :) Mondjuk a maszkot nem igazán értettem, viszont amikor a tejes dobozt szétbontották, majd lemosták és úgy gyűjtötték össze a hulladék zsákba... Ööööö elég nagyot néztem.
@Gábris szomszéd:
Vajon miért van az Japánban, hogy a takarítót higéniai menedzsernek nevezik, és az egyik legmegbecsültebb foglalkozás?
Vajon miért van az Japánban, hogy a forgalomban ingázó pl Tokiói buszok hatalmas krómdísztárcsája borotválkozó tükörnek is használhatóan csillog mindig (és nem mellesleg hajtáslánca miatt nem bocsát ki károsanyagot)?
Vajon miért van az Japánban, hogy nincs összebaszva minden tagekkel és graffitikkel?
Vajon miért van az Japánban, hogy ha az utcán akárhová leteszel egy aranyórát, és nem jár arra szökőár vagy magyar, akkor az 200 év múlva is ott lesz?
Vajon miért van az Japánban, hogy a 300 kiló felett rezdülés nélkül száguldó Sinskanzeknek éves késése átlag 15 másdoperc ( és nem mellesleg a takarításuk abból áll, hogy a megfelelő személyzet 7 perc alatt kiüríti a nem teletömött szemétgyűjtőket)?
Vajon miért van az Japánban, hogy ha az éjszaka közepén sikátorokban sétálgatsz, senki nem fog fejbe baszni semmivel?
Vajon miért van az Japánban, hogyha egy cégnek nem megy, akkor a góréság először a saját fizetését csökkenti?
STB.
STB.
STB.

Megmondom, pajtás!
Azért, mert az ottani dzsobbik és kerdemok vasárnap zárják a boltokat, az iskolákban pedig erkölcs- és hittant tanítanak. Azaz nem olyan ismereteket, amivel a világ legkisebb, legnagyobb, de mérettől függetlenül legmenőbb dolgait képesek majd megálmodni, aztán kivitelezni az ottani nebulók. Minden tekintetben sacc/köbméter 150 évvel megelőzve a hungarikum nermagyarország mindenkit lenéző, de amúgy ostobán hőbörgő és faszverő buta népét.
@Mariann19:
Válasz a 20:22:10-es kommentemben.
@Bakter: Köszi most már mindent értek. :)
@Gábris szomszéd:
Tudtad-é, hogy a Tokiói-öböl jelentős része szeméttel feltöltött, parkosított terület. No nem úgy, mint zsírhülyeisztánban, azaz nálunk, ahol a döglött lovat az Ifával együtt beletolnák. Arrafelé a szemét bőven 90+ %-a újrahasznosul (közismert, milyen bővében vannak a nyersanyagoknak). A már semmire nem használható, de a környezetre természetesen ártalmatlan anyag kerül a tengerbe.
@Gábris szomszéd:
Lófaszt értesz. Semmit sem értesz, ahogy az itt lakó idióta nép nagyrésze sem érti. Mondja az ostoba klisét: a japánok perverzek.
Oszt ezek a "perverzek" mégis mindenféle erőltetett bigott erkölcsözés és annak kényszertanítása nélkül is a becsületet teszik mindenek fölé. Ott ez a mindennapi kultúra és hagyomány, vagyis az élet természetes része.
És itt, a sok melldöngető szíriuszi ivadék földjén?
No ez az cimbora. Más népeket nem lenézni kéne, hanem tanulni tőlük.
Érintettként attól félek, hogy megeszik a tiltakozást, hatalmas rutinjuk van az elfojtásban. :(
Egy tanár egyszerűen nem teheti meg, hogy két hétig ne tanítson. Pedig lehet ez kellene. De ez meg a szülőket is vastagon érintené.
Lézerdzsonninál cinikusabb köcsög kevés van, max. rogántonyó még aki versenyképes.

"Lázár a Habonyhoz került festményekről: Az egy nagy, komoly dolog, hogy valaki érdeklődik a XVIII - XIX századi képzőművészet iránt".
Spec.any...izé, a legközelebbi nőnemű idesrokonnya retkes hátsója!
Szánalmas kis féreg az ELIT ilyen szép, nagy egyede!

Piktorunk nélkül ugye azt tudjuk, hogy ezek a kis csicskák fingani sem mernek, nemhogy megszólalni.
@Bakter: Tök jó a monológod. Amúgy azt honnan vetted aranyapa, hogy én lenéznék más népeket?
Na mindegy csak így tovább. :)

hugelolcdn.com/i/368768.gif
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
fidelj!!!!!!!!!!!!
fogyóban a zsé, meg kell próbálni újm utakat?
tegnap beszéltek Luciferrel, az mondta nekijjek, hogy

az Aranybulla-t és a Mathias Rex króniákit mikor veszi kölcsönbe a Tivadar család ???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

és a nemzetközi piacon ugye ...vannak műgyűjtők
@Gábris szomszéd:
Magadra vetted? Nem tehetek róla. Nem látom, hogy az alany helyén a te neved lett volna.
Egyébként meg te jöttél elő a japán példával. Én csak hozzátettem néhány plusz információt.
Hogy ebből intellektuálisan kinél mi hasznosult, az már más kérdés.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nekem odaadhatnák tartós kipróbálásra Az utolsó vacsorát, mert saját fotelból szeretném tanulmányozni Da Vinci belefestett kódjait. Hátha benne van a következő Puskás-FTC eredménye is.
@Bakter:
Arról mégse olyan snassz felszívni a ... fehér port, mint a kurvák seggéről! :O
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és miért van székelykáposzta,meg grenadír mars?
@Bakter:
A napokban engedték szabadon Stadler Józsit, ha felveszed vele a kapcsolatot, akkor érdemi segítséget tud neked adni a hivatkozott képzőművészeti alkotás tekintetében!
@dr. jenőke (jenőke): á etzek a méricskélések...érzésből kell csinálni
@Malter Valter:
Nagyobb tételben utazott... stadion... Most mond, mi vár ebben az országban arra, aki stadionban utazik!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Érdekes hogy Juhász Péternek nem adtak képet, pedig ő is érdeklődött a XIX. századi festészet iránt.
Igaz, az érdeklődés előtt nem maszkírozta el magát takonyárpinak.
@Bakter: Az utolsó vacsorát?

Stadler József is azon csúszott el pedig csak érdeklődött a XVIII.-XIX. századi képzőművészet iránt. Aztán mi lett a vége.
OFF:

...és miután az országban már minden rendben van, és mindenki elégedett, a kormány éles szemmel észrevette az egyetlen területet, ami még javításra szorul:
index.hu/sport/2016/02/11/taoii._szabotunde_stadionfenntartas_uzemeltetes/

Tehát beleöntöttünk egy csomó közpénzt az önfenntartásra képtelen beruházásokba, aztán még további közpénzt öntünk bele, hogy úgy nézzen ki, mintha fenntartható lenne... Azt mondanám, tipikus szerencsejáték-függő tünet, ha nem tudnám elképzelni a képletben a lopást, túlárazott szolgáltatásokkal, pénzmosással és adóelkerüléssel...

De végülis mit várok akkor, amikor az etyeki vasút is kiemelt beruházás lehet, 9 milliárdos költséggel, és már tervszinten is évi 24 milliós veszteséggel számolnak, ami figyelembe véve a tervek realitását (évi százezer turista...), úgy kb. a tízszerese lesz minimum.
@Imola Helyesi: az írdD az két "D".

tudod, ahogy anyukádnak válaszoltál:

"Ottóka etté'?"

"Neeeem az "Ottóka" kétté!!!"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

'Facé nem erről,szívta a 'porotot?:)
Azon a nívón,bőven sok lett volna:(

img.444.hu/tallaiorban2.jpg
@Oxica:
.
Az volt az Utolsó vacsora.
A baj az, hogy kifizette.
Vette volna mondjuk a Sikolyt, és a számlára sipolyt írnak, semmi gondja.
Az elírás senkit nem zavart volna, receptnek is elmegy.
@Bakter: Ha hozzád beszélnek azt nem szoktad magadra venni? :)
Erről a kommentről a 444-en @Dr. Gy. Dr. Fűegér: jutott eszembe:)))

"Nem tudjátok elképzelni, hogy ez mekkora dolog, a cikk ahhoz kevés! Ha ez tényleg így van, akkor valószínűleg a húrelmélet, a brán-elmélet és a multiverzum-teória is igazolást nyerhet. Bazmeg, ma nem fogok tudni aludni. (Nem irónia)
A faszomba orbánnal, meg a többiekkel. Mennyire jelentéktelenek.
NOBEL DÍJ"

Jó a cikk, meg a kommentek is.

tldr.444.hu/2016/02/11/uj-fizika-kezdodik-megtalaltuk-a-gravitacios-hullamokat
Kártya lesz, csak pénz nem lesz mögötte. Akkor nem teljesen mindegy, hogy a KLIK így nem ad pénzt, vagy úgy nem tölti fel a számlát?
index.hu/gazdasag/2016/02/12/klik_szabalyozas_mckinsey_hoffmann_rozsa_oktatas/

Megmondom én mi a gond a fideszes oktatáspolitikával.

Az orbán eldönti változtatni kell, mond 5 mondatot mit szeretne. Aztán belefognak a lázas semmittevésbe. Mivel a döntési pozícióban lévő emberkék hótthülyék, pozícióba helyezett rokonok, haverok, többnyire diploma nélkül, amit mellesleg tudnak is magukról, még véletlenül se kérik ki egy adott témában jártasak tanácsait, főleg nem az érintettekét. Ugyanis rögtön kiderülne úgy akarnak valamit megoldani, hogy fingjuk nincs a témához.
Ez most megint kiderült. Felelős nincs. Azaz, ha nincs felelős, akkor a miniszterelnöknek kell elvinni a balhét. Bezony. De nem fogja, egy ilyen posványban semminek nincs felelőse mint a fideszes népnemzetinek hazudott mutyiországban.
@________________: Ja és a legjobb! A lézerjankó fenyegeti a pedagógusokat, a szakszervezetet? Csak kibújt megint a szeg a zsákból. Ehhez értenek ezek a fideszes megélhetési politikusbűnözők, maffiózók, a fenyegetőzéshez. Ez a lézer meg főleg. Hogy befenyítette a vásárhelyi bankot is mert nem akarta elengedni a város devizahitelét. Kemény gyerek ez, mint a 2 hetes, napon száradt tehénszar.
@lobster thermidor: Baromság. Nem krétáról van szó, hanem nem fizették a fűtést villanyt. Amit mellesleg normális ember nem igazán érthet. Ott a számla vazzeg, ott van rajta a fizetési határidő. Be kell fizetni. Ha nincs pénz akkor kérni kell vazzeg! De a klikkesek annyira hülyék, hogy ez nem jutott eszükbe? Ki a felelős? Hogy agyhalott emberekkel töltötte fel a klikket?
@________________: Ezt sosem értettem. Ha valamit nem tudok az az első, hogy tanácsot kérek olyasvalakitől, aki ért hozzá. :)
És még mindig a gravitációs hullámok.

Egy őszinte kérdés, és egy zseniális válasz:))

"en az egeszet nem ertem,mire jo ez? :)"

"olcsóbb lesz a rezsi"

Kész vagyok:)))))))))
@________________:

"fingjuk nincs a témához."

Már megint Gyurcsány:)

coub.com/coubs/att3w/remix?from=fp
@Orica Középföldi: én jobbakat találtam:

"nekem semmi bajom a gravitációval, amíg otthon, a négy fal közt csinálja"

"én támogatom a gravitációt ha időben történik!"

"érdemes lenne megvizsgálni, hogy kinek is az érdeke ez az ún. gravitáció"
vikiévelvagy dzsoniéval(vagy a fiáéval) biztos sokra mennének!:))
Ókovács az Operaház legpatinásabb termét, a Székely termet akarja személyes használatra. Ez olyan mintha a pápa a Sixtus kápolnát akarná irodának...
egyébként Ókovácsnak nem ez az első húzása..ugye az operaház szabályát sem tartja be azzal,hogy a Királyi Páholyba, csak a legnagyobb közjogi méltóságok, illetve a takaritó teheti be a lábát. Orbán Ráhel tudtommal egyik kategória sem..
hvg.hu/itthon/20160212_okovacs_szilveszter_allami_operahaz_megalomania
@PeniValdes: szia! Ez egy ilyen kor!

"Ez egy nedves kor, nappal vér folyik, éjjel bor.
A kis balerina vezeti pónilovát.
Hamupipőke, te sosem alszol? – kérdezi tőle a Bohóc.
Vigyél el innen, barátom!
Nem lehet, itt kell örökre maradnom.
Mozdulatai kecsesek, ám a látvány szomorú.
Talán csak a Bolond mulatságos, ahogy integet, hogy majd ír! Igen.
És nem felejt el semmit. Szeretlek.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége."
@parti_giano:

Határozottan jót tett a moderálás. Ha nem szűrik ki a teljesen hülyéket, akkor nem 480 komment lenne egy ilyen cikkhez, hanem cca. 1400.
@parti_giano:

Nagyon szórakoztató, ha ismered a részleteket:)

Puzsér a mandin, PRK fácsés reakciója, majd a Válasz, végül Konok

www.facebook.com/peter.konok/posts/1044167658972675
@Orica Középföldi:
kkk
444>>>hsz:
szutyokpermet • 13 órája

Nem tudjátok elképzelni, hogy ez mekkora dolog, a cikk ahhoz kevés! Ha ez tényleg így van, akkor valószínűleg a húrelmélet, a brán-elmélet és a multiverzum-teória is igazolást nyerhet. Bazmeg, ma nem fogok tudni aludni. (Nem irónia)
A faszomba orbánnal, meg a többiekkel. Mennyire jelentéktelenek.
NOBEL DÍJ

Csór Balázs szutyokpermet • 3 órája

A húrelmélet(ek)nek és a többinek, amiket írtál, totál semmi köze ehhez.

Még azok szerint sem, akik a fentiekre tették fel az életüket a kutatásaikkal és elméleteikkel. De lehet, hogy valamiről lemaradtam, akkor avass be!

Ettől pedig ugyan olyan szrban élünk, úgyhogy hiába érdekel engem is ez a téma, attól még ugyan úgy megyek szombaton a tüntetésre.

brühüyyy

végre valami pragmatikusz
@Rodeo36:

Az emberben ez a gyönyörű, már Szophoklész is megmondta:))

Sok van, mi csodálatos,
De az embernél nincs semmi csodálatosabb.
Ő az: ki a szürke
Tengeren átkel,
A téli viharban
Örvénylő habokon,
S Gaiát, a magasztos istennőt,
Zaklatja a meg-megújulót
Évről évre az imbolygó ekevassal,
Fölszántva lovával a földet.

Szárnyas madarak könnyűszivű
Népére, az erdő vadjaira
Készítik a hurkot,
A sósvizü tengerben lakozó
Halakat hálóval fogja meg
A férfi, ki ésszel él.
Szolgáivá tette okos leleménnyel
A hegyek meg a rétek állatait,
A lobogóhajú paripának és a bikának
Nyakába vetette igáját.

És a beszédet és a széllel
Versenyző gondolatot meg a törvényt
Tanulja, a városrendezőt,
Lakhatatlan szirteken
Tűző nap forró sugarát s a fagyot
Kikerülni ügyes, mindenben ügyes,
Ha akármi jön, ám a haláltól
Nem tud menekülni,
De gyógyírt a nehéz nyavalyákra kigondol.

Ha tud valamit valaki,
Mesteri bölcset, újszerűt,
Van, ki a jóra, van, ki gonoszra tör vele.
Ki a földnek törvényeket ad,
Jogot, mit az isteni eskü véd,
Az a városban az első; de hazátlan,
Akinek jó, ami nem szép.
Tűzhelyemnél nincs helye.
Ne ossza meg tervét sem az velem, ki így cselekszik.

(Antigoné)
@Orica Középföldi: aki paprékagingát baszogattya az engem baszogat, úgy hogy coki puzsér:)

persze a puzsér még a bőrdzsekit is feltűrve hordja, ezé nagyon megmondó ember:))
@Orica Középföldi:

kkk
már sokan próbálkoztak definiálni a "szép" fogalmát, senkinek sem sikerült, bár doktorátusok repűltek feléjük...

és mégis "mindenki" tuggya mi is az... de nem mindenki teszi aszt a tudást

ezért sem érdemes annyi mindent elolvasni mert csak más etimológiával és más körettel de ugyaneszt mongyák

a magam részéről a Lenate és a Maghreb problémáinak megoldásaként mindíg felteszem
Bellini Norma-ját van az 1974 ben L'Orange ban készűlt élő a Caballe Jon Vickers és Patané

minden egyéb a semmi körűljárása marad

brühüyyy
@Rodeo36:
bocs: Lenate helyett: Levante
@taga20:

Puzsér egy okos ripacs. Engem taszít, de a baráti körömben sokan imádják.
Ez nem jelenti azt, hogy PRK-val feltétlenül egyetértek, de most nagyon ügyesen vágott vissza, tehát övé a lájk.
És hogy alliteráljak egyet, Szőnyi Szilárd szarházi:))
@Orica Középföldi: puzsért én is bírom, csak túltolja, mint én szoktam:)

mit csinált már megint ez az anyaszomorító?
a szilárdokkal csak a baj van:))
@taga20:

Olvasd el, hogy miket írt a kedvencedről:))
@Rodeo36:

Ezt már Kant megmondta, igaz nem "árazta" be:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:" "Lázár a Habonyhoz került festményekről: Az egy nagy, komoly dolog, hogy valaki érdeklődik a XVIII - XIX századi képzőművészet iránt"."

Majd a fetmánytolvaj is mondhatja a bírónak, hogy a Lázár szerint ő egy komoly dolgot művelt, amikor érdeklődött a XVIII - XIX századi képzőművészet iránt, és ez enyhítő körülmény.:D
@Orica Középföldi: hol? segícs má:)

mostanában sokszor vagyok munkásőr bácsi:)

www.youtube.com/watch?v=I4N97YJeWxc
@________________: nos, fidesz/ödeszék oktatási produkciója önmagában is katasztrófa, hát még H. Rozália (kriminál-stílusban) általi súlyos fertőzöttséggel!
ha még azt a sajnálatos tényt is hozzászámítjuk a súlyosbító körülményekhez, hogy nevezett szipirtyó egy-korábbi átkost is kiszógált, aztán megtalálta "bigottállat" énjét, beszivárgott a ködönöpö nevű képződménybe, akkor már szinte no comment!
a minap ez a vallás-károsult kinyitotta lepcses pofáját, és beszólt a tanaraknak!
@Malter Valter:
"Lehetne elismerésre méltó európai példákat is említeni, de a legjobb eredményeket a hivatkozott távol-keleti államok produkálták."
Pl. Dél-Korea, amely ország az oktatás fejlesztése érdekében jelentős hiteleket vett fel erre célra anno, mert képes volt távlatokban gondolkozni és tervezni.
Az eredményességük a gazdaságban is manifesztálódott, ismerjük az ország kimagasló gazdasági eredményei.
Európai országok közül oktatásban a finn csodát emlegetik az avatottak.
A finnek oktatáspolitikájuk középpontjába az esélyegyenlőtlenség teljes megszüntetését helyezték, felszámolták a differenciált képzés rendszerét, eltűntek az elit iskolák.
Azt csak az én gazdasági vénám mondatja velem, hogy Finnország a GDP 3.5%-át fordítja K+F tevékenységre, melynek nyilván egyik eredménye pl. a Nokia, mely egy nemzetközileg elismert márkanév, az országnak jelentős bevételi forrása. Ehhez a fejlesztéshez kellettek a finn képzett emberek, és a progresszív gondolkodású kormány együttműködése.
A mi oktatási rendszerünk torz elképzelések szerint
áll át olyan működésbe, amely egy statikus állapotot jelenthet, és nem előre visz, hanem visszafejlődik.
@Mariann19: bocs, de a nokia mostanság éppen eltűnik a semmibe.

más példa kéne.
@taga20:
"Más példa kéne."
Most ez mire volt jó?
Engem ne rakjál állandóan helyre, mert fárasztó.
Egyébként ha lenne szövegértésed, akkor látnád, hogy én a Nokia márka megteremtéséről írtam, és nem a jelenlegi helyzetét elemeztem.
@Mariann19: "Engem ne rakjál állandóan helyre, mert fárasztó. "

te kezdted, nem én. egyébként nem zavar, ha kijavítjuk egymást.

2pl. a Nokia, mely egy nemzetközileg elismert márkanév, az országnak jelentős bevételi forrása."

szövegértés fontos dolog. ezé kérem tőled is:)

u.i.: nem békülhetnénk ki? rossz a közérzetem mióta fújunk egymásra.
@taga20:
Akkor szevasz!
Csak ne legyél itt állandóan a kápó, és nem lesz baj.
@Mariann19: például az állandóan kápó tök sértő. te így békülsz?
@taga20:
A másikon írtam neked két perce egy békülékenyet.
Slicúrózzál át oda, olvasd el.
Újra szerető barátnőd, mérilú.
@Mariann19: szeretlek főkönyvnéni, csak a hülyeséget nem. néha magam se szeretem:))

küldöm a zeném neked, me szeretlek:)))

www.youtube.com/watch?v=m18AQqm0RAw&list=RDm18AQqm0RAw
@taga20:
Ez lesz a közös számunk. Akarod?
Tényleg klassz. Nem ismertem.
@Mariann19: nátürlih drága barátném!
egyébként remélem találkozunk a kossuthtéren holnap:)

nem feltétlen féjsztuféjsz, csak úgy lárpullár:))
@taga20:
Megjelenés:
Fekete pelerin, hosszú királykék sállal.
Majd kipofozom magam, hogy jól nézzek ki a nagy napon.
@Mariann19: inkább hozzál sarlót és kalapácsot:))

ja és egy számot!:)

www.youtube.com/watch?v=A3bUQPhGIOI&list=RDA3bUQPhGIOI
@Mariann19: nem bírlak követni. valószínű bennem van a hiba:))

tényleg, nem hülyülök:))
@taga20:
"Inkább hozzál sarló és kalapácsot."
A kasza és a kapa nem lesz jó?
Ezt írtam kérdőjelesen.
Most már érted, ugye?
süti beállítások módosítása