Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.21. 08:49 Fabius

Szanyikapitány for president!

Iszonyú. Vicces. Röhejes. Annyira de annyira szívesen írnék valamit kedvenc kapitányom és a választók - a politika és köznép internetes találkozása -  Tumblr kalandjáról, de a röhögéstől egyelőre nem tudok :-D

 

szanyi_tumblr.PNG

 

Átkattintasz, görgetsz lefelé serényen és a szombatod fényre derül :-D

386 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr308096016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@PeniValdes:

"Miért ne lehetne megadóztatni a nyugdíjat?"
Azért, mert ezt úgy kell felfogni, mint a munkaviszony alatti megtakarítást, a jövedelemből került elkülönítésre.
Ne zavarjon meg, hogy ezt nem a magánnyugdíj pénztárak kezelték - mert még régebben nem voltak - hanem az állam.
@jaegtoer: én erre egymillió +-t adok, mert az én kérdésem is ez már hónapok óta: hol vannak azok,akikkel ki lett b..va? akik nyomorognak? hol vannak a tüntetők?.....ja, ha minden jó, akkor...?
te jó ég, ez már orbanisztán, amikor az ilyen herék, mint ebola, teli pofával fröcsöghetik gecivitya hazugságait.
@Mariann19: pontosan, Peni elfelejti, hogy az én jövedelmemet is megterhelték ilyen-olyan adók, a nyuddíjam, mint jövedelemmegtakarítás már egyszer adózva lett! másodszor már nem kéne!!
@Mariann19:

"úgy kell felfogni, mint a munkaviszony alatti megtakarítást"

Te tudod a legjobban drága,hogy a jelenlegi,elrablott magánnyugdíj és az aktívak esetén erősen alul tartott béreknél,inflációval együtt mozgó nyugdíjak mellett mekkora torzulások vannak és lesznek a rendszerben jelenben,de főleg a jövőben,amiről kormányzati szinten nem szeretnek tudni,őszintén beszélni!
@evasanyoca: Szia!

Nem a Ti nyugdíjatok 'orjási összegével van probléma,hanem az aktívak egyre csökkenő befizetéseivel(elvándorlás,közmunka...)és abból a jól látható tendenciából,hogy valószínűleg nem lehet tartani a jelenlegi kifizetéseket hosszú ideig!Konszenzus kellene az összes érintett felek között,de ezt a mindenkori kormányok erősen hárítják!
@gazoló:azt mindenki tudja, hogy a nyugdíjak össze nem emelkedik olyan ütemben, mint ahogyan az árak emelkednek, ha kifizeti az ember a rezsit, a gyógyszert, élelemre télleg csak a csirkefarhátra marad, meg krumplit krumplival kombó. igen csak fantáziadúsnak kell lenni, hogy a szarból is várat tudjunk építeni, mert sok helyen még a nyugdíjas szülő segíti a munkanélküli gyerekeit....egyébként most, hogy mondtad, előkaptam az iratcsomagom, mert én egy precíz örzőmaca vagyok, anno a fizetési slejfnimen 51 %-ot vontak le ilyen-olyan címen, 1980-as éveket írtunk....
@evasanyoca: a felosztó-kirovó nyugdíjrendszerről má hallott a néni?:)
@evasanyoca:

"51 %-ot vontak le ilyen-olyan címen, 1980-as éveket írtunk.."

Abból már mennyit lophattak azóta:(
Hozzon Neked a mikulás igazi emelést,növekedést a fantázia mellé:))
@evasanyoca:

"árak emelkednek, ha kifizeti az ember a rezsit, a gyógyszert, élelemre télleg csak a csirkefarhátra marad,"

Ebolától pedig azt hallottam most jóóó,alig kell fűtésre fizetni:)
@taga20: "te jó ég, ez már orbanisztán"

Jó reggelt! 2010 óta te mit csinálsz? :)
@taga20: természetesen... ezért nem értettem, miért nem gyujtották rájuk a Parlamentet, mikor elrabolták tőlük a magánmegtakarításukat....
@Gábris szomszéd: haver, te is rájuk szavaztál akkor. úgy, hogy csönd!:)
@gazoló: a befizetni valóimat egy helyen örzőm, így nem volt nehéz megtalálni, átlag 24 fokon tartva a hőmérsékletet, gázzal fűtve, jól szigetelt családi házban élek, átlag téli hónapokban 21.000,. forint volt a fűtésem, mióta átalányt választottam, azóta 15,600.- a fűtésem ...én még tüzelési támogatást sem kapok, magasabb a nyugdíjam hozzá...
@gazoló: gondolom, az egészet, különben nem lenne szükség mindig valamilyen adó kivetésére, már várom, mikor adóztatják meg a kék szeműeket, mert akkor disszidálok....kkkk
@evasanyoca: Kedves Anyóka! Ha el vagyok keseredve nézem ezeket az angyalkákat. Tőlük aztán igazán felderül a szív. :)

youtu.be/8goz3cJraVI
youtu.be/tSWsOltTfJ8
@Gábris szomszéd: Gabikám, nem vita tárgya, aranyos kis bagázs, de neked, én láttam, gyönyörű saját termésű piros almácskád van, s ha el vagy keseredve, kuporodj oda az ágy szélére, mert nincs annál gyönyörűbb látvány, mikor angyalkád alvó, ártatlan arcát nézheted...kkk
@Mariann19:

@gazoló:

szerencse, hogy nincs aranybérletetek! érdekes dolgok vannak Győrben...

Hogy bakizhat ekkorát a női kézilabda mintaklubja?

Komoly botrány alakul a Győri Audi ETO szurkolói és a klub között a bérletek miatt. Több szurkoló csak most döbbent rá, hogy meg kéne hosszabbítania azt a bérletet, amiről azt gondolta, egész évre szól. A fogyasztóvédelem szerint a klub hibázott.

www.origo.hu/sport/kezilabda/20151121-gyori-audi-eto-kc-berletek-berletarusitas-szurkolok.html
@guma: D 'még szerencse!

Ez olyan,mint a négydecis sör dupla áron:((

Nem kell bérlet mi távolból is imádjuk és toljuk előre csapatainkat!

A Fradi is kegyetlenül játszva bánt ma el francia ellenfelével,egy sor nagyszerű és bombaformában játszó magyar lánnyal a 'fedélzeten,most a vébé előtt:))

hu.wikipedia.org/wiki/2015-%C3%B6s_n%C5%91i_k%C3%A9zilabda-vil%C3%A1gbajnoks%C3%A1g
@látjátok feleim szümtükkel:

A matinét már befejeztem de ezekre még...

"_Szívesen venném, ha elárulnád, hogy a bank, távközlés stb. honnan a bánatból szerzi a bevételeit?
Ja, a kormány vissza nem térítendő támogatásából. Nem szóltam semmit, azt is halkan._"

Jól hangzik, de nem igaz. Ellenben, ha igaz lenne, akkor meg jogos lenne az államosítás, nemde? éppen mint az energiaszektorban?
Engedd meg hogy ne engedjem magam belekényszeríteni egy olyan helyzetbe, amelynek semmi köze a felvetett problémához és amire reagáltam.

Majd ha az állami támogatások rendszeréről folyik vita, hozzászólok - vagy nem.

"_Van némi adózási ismeretem,_"

Én meg elolvastam a Gőgös Gúnár Gedeont.

"_valamikor még a kilencvesen években, amikor egy kormányváltás alkalmával változtak az szja adókulcsok, kíváncsiságból megszámoltam mennyi egy adott összeg adója a régi, és mennyi az új kulcs alapján. Nos elárulom, szinte alig volt eltérés a fizetendő szja összege között. De az új kulcs kettővel kevesebb volt, mint a régi._"

Ne haragudj kicsit egymásbamosódnak a hsz-ek abban a vonatkozásban, hogy szinte kötelező elemmel szajkózzák, hogy mennyi az ennyi annyi.

Mielőtt szót ejtettem erről az adózós ügyről kiszámoltam a bérekre jutó közterheket. Erre elkezdtek óbégatni hogy de igenis mennyit nőttek úgy általánosságban a közterhek, meg hűha, és különben is. közben eredetileg arról volt szó, hogy ebben a mélyszegény országban 66% óhajtja már a vizitdíj bevezetését
Én ilyenekkel nem tudok mit kezdeni, mert a számok világa egyszerű. Aki pedig a számokat és az externáliákat a számításaiban, ill. a számolásban tetszőlegesen használja, -hát kábítsa magát.

Az egész onnan indult, hogy matróz belökött egy linket, ami arról szólt, hogy a közvéleménykutatás adatai szerint jelenleg a népesség kétharmada elfogadná a vizitdíjat, ha javulna az egészségügyi ellátás, míg 2008-ban elutasították ezt. Eredetileg azt kifogásoltam hogy a válaszadókat a pártpreferenciájuk alapján szegmentálták és nem vagyoni-jövedelmi helyzetük szerint. és hol van az a sok kurva szegény ember akár a statisztikából, akár az utcákról.
Innen eljutni a távközlési cégek állami támogatásáig szindrómáig, csak azt tudom mondani, hogy , bazmeg, bazmeg, bazmeg és bazmeg!

Jó egészséget.
@guma:
A cikk egyik kommentelője írta, hogy az Audi visszafogja a szponzori pénzeket.
Lehet, hogy ez az oka ennek az egyébként tök szabálytalan húzásnak.
Itt a ragyogó alkalom, hogy a focira áldozott lóvékból oda csoportosítsanak át, ahol hozzák a dicsőséget az országnak.
Azért az se semmi, hogy százezer Ft kell a magyar állampolgárnak évente ahhoz, hogy az egyik kedvtelésének áldozzon.
Most már 200 ezer kéne. Jó, ugye?
@gazoló: :)))

további: jó estét!

zárszónak, komoly gondolatok...

www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU
@Mariann19: :)

ott székelt az a cég is aki (tán tulaj is volt, emlékeim szerint!) szerette a fedezetlen papírjait árusítani, némi felső segítséggel...

különben is, aki "szórakozni" akar : fizessen! :( mi ezzel a gond?
(szemétkedtem kicsit, búcsúzásként.)
@evasanyoca:
Sokszor hallani nyugdíjügyben, hogy amit levontak járulék címén az a hideg vízre sem lenne elég.
Azonban a munkáltatók mindíg fizettek a munkavállalóik után járulékot a levont mellé, évekig 17%-ot, később 15% volt a mérték. Ez a befizetés nyugdíjakra és eü-re osztódott az akkori szabályok szerint. A megosztás arányára már nem emlékszem.
Ezeket a befizetéseket az emberek 40-45 év munkaviszony alatt fizették, ehhez kéne mérni azt, hogy hány évig veszik igénybe a nyugdíjat az emberek, különös tekintettel az életkor drámai alakulására.
@Mariann19:

Én is olvastam, de annak idején világosan elmondták hogy a fogyasztási típusú adót preferálják, abba az irányba akarnak elmozdulni, mert amikor a pénz mozog akár fizikailag, akár virtuálisan elcsíphető, adóztatható. A zsebből zsebbe, kézből-kézbe meg nem.
Sajnos a tiszta megítéléshez el kellene vonatkoztatni attól a tolvajló hűbéri rendszertől ami van. Ez úgy látom, többnyire sokaknak nem megy, ezért szerintem ne is folytassuk ezt, mert amit írtál az egy jó indulási alap, kivéve ha nem tévesztenek mértéket és léptéket s itt is ezen van/lenne a hangsúly, éppúgy, mint a jövedelemadóztatásnál, amely becsődölt az eltúlzott mértékű kulcsok és a rossz állami költés miatt.
@Mariann19:

a munkaadói tb-nél én 27 %-ra emlékszem.
@guma:
"Különben is aki szórakozni akar.."
Ez így van, az fizessen.
Csak az a baj, hogy az ország nagy része már lassan kívülről, a kerítésbe kapaszkodva lesheti, hogy mulatnak a "ráérdemesültek".
@jaegtoer:
Szia!
A bérek után a munkaadók 25%-ot fizettek, korábban ebből a TB járulék 17%, a jövedelemadó 8% volt.
Később a TB 15%-ra, a jövedelemadó 10%-ra változott.
@evasanyoca:
A nyugdijpénztárosok visszakapták azt, amit befizettek- az államtól- egy ismerősöm rá a tanú- ezért nem tüntetnek.
@jaegtoer:
Bocs, azt nem tisztáztuk, mely időszakra gondoltál.
Amiről most írtam, az a rendszerváltás előtti időszakra vonatkozott.
Na, most lesz vizitdíj vagy sem?... én bevezetném már a határon... 1€/fő/alkalom... oda-vissza... meg az államigazgatásban is... meg a kórházakban is...
@Mariann19: hát ez meg a másik, hogy olyan életünk volt, hogy az is csoda, ha egy két évig élvezzük a nyugdijat, mondjuk és híresen erős és nyugodt idegrendszerrel rendelkezem, s hosszú életem titka, hogy azzal foglalkozhattam, amivel mindig is akartam, tehát nekem a pénzkereső munkám maga a szórakozás volt, így azután hosszú életet tudok élni idegbaj nélkül.Marianka, és pld. azt a pénzt hová teszik, amit tb-járulék cimén olyan emberek fizetnek be, mint én is, aki a szülészeten kivül hálistennek csak látogatóban ismerik a korházat?...azoknak talán ingyenesnek kellene lenni a temetésének, no nem az állami elkaparásra gondoltam.....kkk
Szanyi kapitány for President!

Mármint az EU élére!
(abban száz százalékosan igaza van Fábiusznak, hogy a jelenlegi vezetőknél még a Szanyi kapitány is jobb lenne....)
@guma: D..durva:)

@Mariann19: "másik magyarország:((

.....................................

Nektek is további szép estét!!

'eztetet kellene tenni a 'zurakkal,zettársakkal:)))))

www.youtube.com/watch?v=6jF30tDK2Zk
@taga20:
"A felosztó-kirovó nyugdíjrendszerről már hallott a néni?" Évásanyónak írtad.
Ezek után várok tőled egy akadémikus előadást azért, hogy lássam, te mit tudsz erről.
Mesélj nekünk, gyengeelméjűeknek.
@Imola Helyesi:

u.i

Te tiszta hülye vagy,de jó éjt!
@gazoló:
Azért ma szép napunk volt.
Pusszantás!
@ulpius66:
?))) Hát ezektől még jobb is lenne, sőt még taga is jobb lenne oda. Szókincse meg az esze neki is megvan hozzá.
@Sir Bates dö Hól:
Nem lesz, mert sok a várakozási idő.2-3 hónapot kéne várni egy vizitdíjra.
@jaegtoer:

Neked is, és ha van, akkor b...:O

Tagásan szólva: azért jó a búrád.
@Mariann19: nincs kedvem, elfáradtam a kertimunkában:)
Merkel nyanyusért tüntetnek a migránsok Macedóniában. Brüsszelben meg 4-es fokozatú terrorveszély van, kutatják az arab gettót, miközben a volt miniszterelnökük, Verhofstadt nálunk anyázta Orbánt. A félkegyelműje.
@gazoló:

Szia!

"_Feleim,kíváncsiságból,előkaptam már a múlt havi bérpapíromat,lévén bérből és fizetésből élő és nugtáztam,hogy a kézhez kapott összegnek a levonás az 55 százalékát teszi ki('stenbacca meg,miről beszélünk???)_"

Ezt gondold át.
@evasanyoca:
"Azt a pénzt hova teszik, amit tb-járulék címén olyan emberek fizettek be, mint én is, aki a szülészeten kívül csak látogatóban ismerik a kórházat."
Évike! Ez olyan, mint a szakszervezet, amely szolidaritási elven működik.
Befizetsz, és egyszer neked, egyszer nekem alapon, ahol szorít a szükség.
Te elégedj meg az égi ajándékkal, mert jó egészséget kaptál a sorstól, és boldogan nézel a perspektívába.
/Tudod, hogy csak hülyéskedek./
Nem fognak a TB terhére eltemetni, így célszerű a legolcsóbb módozatot választani, már csak azért is, hogy ne kelljen a drága számlák miatt sok ÁFA-t fizetni. Még majd belemenne a fociba az összegründolt megtakarításod.
Én a szórás mellett vagyok. Porból lettél, porrá leszel.
@Imola Helyesi:

Kérem szépen, a nemzetközi helyzet fokozódik.
Amúgy meg minden politikusnak joga van hülyét csinálni magából és választóiból.
@jaegtoer:
Oké!
Mindössze azért említettem, hogy láthatóan az egész világon torzulások vannak ezen a téren.
Drámai az aránytalanság.
@taga20:
"Elfáradtam a kerti munkában?"
Tudtam, hogy nem kerül sor a magyarázatra.
Okosodjál, mert kikérdezlek a jövőben.
@Mariann19: tehát magyarul: én, aki csak fizettem ezer évig, megöregedtem és ha kórházba kerülök, fizethetem a napidíjat, mintha sose adtam volna egy kanyit se a tb-re?
a hamvasztás természetes, és kértem a gyermekeimet, hogy szórjanak a Dunába, itt van tőlem 10 lépésnyire...kkk
@Imola Helyesi:

Ha időutazóként visszatudnék menni 1963-ba, minden erőmmel azon lennék, hogy megakadályozzam Orbán Viktor édesanyjának teherbeesését (4-es tv. fokozattól függetlenül).
@jaegtoer:

Bocs,rosszul írtam az össz 'zsé-ből,a levonás a bruttó 55 százalékát zabálja fel:)
@jaegtoer:
Jelenleg a bruttó bért összesen 34.5 % levonás terheli összesen, ha nincs semmilyen kedvezménye.
@gazoló:
Gyerektartást ne számold bele.
@Imola Helyesi: haggyá'má'... fegyveres közmunkásokkal szedetném be az ajtóban... s a másik nagy ötletem: a rendőröket is közmunkára raknám, meg a tekeseket is... s itt is az egalitárius kánaán...
@Imola Helyesi:
Ebbe semmi extra csak a mindenhavi kötelezők vannak!
@gazoló:
Akkor vállalkozó vagy, vagyis nem dolgozol semmit, csak dolgoztatsz.
@Imola Helyesi:

A holdon babám, a holdon! Mindjárt beszkennelem:)
Mennem kéne de a felsorolást megejtem!

-adóelőleg
-nyugdíjjárulék
-term.egb.bizt járulék
-munkaerő piaci járulék
-egb.járulék

++
csiribícsiribá 'az annyi mint== :(kevesebb mint a fele:))
@jaegtoer:
.
Úgy gondoltam, nem vitatkozok, nem láttam értelmét.
De mégis, mert ezt írtad:
''''Már több tucatszor leírtam, az a normális helyzet, hogy aki jövedelmet szerez, az adózzon. S ha adózik, talán nagyobb felelősséggel viseltetik, nem csak a közterhek, hanem a közügyek iránt is.''''

Nos, az igazság az, hogy az a normális helyzet, hogy nem csak jövedelemadó létezik, ugyanakkor nem legális úton is szerezhető jövedelem, bevétel - ahogy tetszik.
És mégis, mindenki adózik.
Ezért hívtam fel a figyelmed arra, hogy az úgynevezett személyi jövedelemadó akár meg is szüntethető. Az Szja törvényben megszűnt például a természetbeni juttatás, mint olyan - ez szerinted adócsökkentés? Ugyan csökkent az öröklés útján szerzett ingatlan adómentes értékesítési lehetőségének időtartama - ezt hová sorolod?
Kamat adó? 0 százalék volt. Mondom: volt.

A három gyermekkel rendelkező családok esetében akár az adómentesség is lehetséges - de ez csak a családok 3-4 százalékára igaz - mit kezdesz ezzel, hacsak nem propaganda szöveget akarsz írni?
Az egyházi szolgálat teljes szja mentességet biztosít, a rezsicsökkentés nem segít a fatüzeléssel melegedni vágyón, de jelentős összeg takarítható meg a családi ház alagsorában gázzal fűtött házi uszoda vízének 26 fokos szinten tartásával.

Nem az adózott jövedelmedből, bevételedből fizeted az áfát, a jövedéki, regisztrációs, szakképzési és így tovább adókat, a járulékokat, illetékeket, a helyi adókat?

Nem akarom vitatni, hogy Te csökkenésnek érzed-e e rendszer működésének adóztatási eredményét.
Még azt sem mondom, hogy másképpen érzem az adóztatási rendszer jelenlegi hatását.
Nem kívánom befolyásolni szubjektív érzeted, de elvárhatónak tartom állításod számszerű bizonyítását.
Ha csak annyit írtál volna, hogy: "de jó nekem ez a rendszer, milyen kedvező nekem az adózás módja, jobban élek, mint négy, sőt (!!) nyolc éve" - hidd el senki nem vitatkozott volna veled.

(vidéken volt dolgom, csak most jutottam géphez- elnézést a kései reagálásért!)
.
@Knósszosz:

Ritkán jársz erre,tán fogságba ejtettek a norvégok:))

www.youtube.com/watch?v=hdY8g0Li0Xw
@Imola Helyesi:
Olyanról hallottál már, hogy kényszer'vállalkozó' - ?
Ha nem, kérdezz, mielőtt marhaságokat beszélsz.
Semmi piszka, csak úgy vélem nem vagy tisztában bizonyos fogalmakkal. A vállalkozó az nem egyenlő egy vádalkuval megmenekülő adócsalóval, akit kistafíroznak zsíros bulikkal, mert csak...

Semmi anyázás, csak vedd figyelembe, hogy sokan azért választottuk(??) a vállalkozó létet, mert rohadtul nem volt más lehetőségünk. A színváltáskor megszűnt munkahelyek kényszerítettek erre százezreket. Gondold át még egyszer - ha szabad kérnem!
@gazoló:
AQbbizony, csak 34.5 %.
Nézd inkább a Sztárban sztárt, a műsorvezető olyan lett, mint egy muzulmán a szakállával.
@gazoló:
Ez a viking simán fogságba ejthetne:)
De csak simán arról van szó, hogy kaptam egy hónapos megbízást jó pénzért. Fáradtság és ilyesmi... jövő héten vége (sajnos)...
@Knósszosz:
Hess, ismerem a kényszervállalkozókat, egy sem ad számlát, saját zsebre dolgozik.
Fodrászom, kozmetikusom, villanyszerelőm, festőm, stb.
@jaegtoer:
.
A vállalkozást terhelő költség a te bruttó béred után:
Szociális hozzájárulási adó: (27,0%)
Szakképzési hozzájárulás (1,5%)

Ami így hirtelen eszembe jutott.
@Imola Helyesi:
Valóban?
Akkor neked is kinéz egy kis ejnye-bejnye, ugyanis állampolgári kötelességed jelenteni a vélt törvénytelenségeket. Ja, ez volt valamikor a stájsz, ma mi - azt nem tudom.

Egy viszont biztos: faszán sikerül megint az arra hajlamos passzív olvasókat elkápráztatni a hülyeségeiddel, akik vevők rá. Egyfolytában hazudsz, de ezt nincs aki nálad jobban tudná.

Na szevasz, ne fáradj a válasszal!
@Imola Helyesi: nézd, a szolgáltatóiparban számlát adók nyilván többért dolgoznak...azért sem kell panaszkodnod, mert te megválaszthatod, kivel dolgoztatsz, ha te számlát akarsz, nem baj, hogy többért, ráadásul le is irhatod, akkor őt kell dolgoztatnod...amíg vannak olyan megbízók, akik számla nélküli vállalkozókat dolgoztatnak, addig mindig lesznek is "fusizók" ...ez régen is így volt.
@Knósszosz:
Hülye majom, te hazudozol féloldalakat, ráadásul egy rosszindulatú ember vagy, egy gyűlölködő pacal. Nem vagyok besúgó, mint te, hogy jelentsem őket.
@Knósszosz: ne haragudj, knoszi, de ezen a gyűlölködő pacalon nagyon röhögök.
@Imola Helyesi: Imola! Knosszinál jobb indulatú rendesebb foszer kevés akad a neten, ha szeretnéd, hogy szépen szóljanak hozzád, neked sem komilfo hülye majmozni, ezt be kell látnod!!
@Imola Helyesi: u.i.: milyen egy gyülölködő pacal?...kkkkkkk
@dr. jenőke (jenőke):

Na jó.

1. Jobban élek mint 4 éve.

2. Nem látom hol van az a rengeteg szegény ember

3. Ne felejtsük el hogy a ~Na ugye, hogy na ugye~-től azaz vizitdíj-melegítéstől indult az egész.

4. Amennyiben a közvélemény kutatási adatok szerint a a népesség 66%-a hajlandó lenne vizitdíjat fizetni a jobb egészségügyi ellátásért szemben a 2008. évi elutasítással, úgy nem érzékelem a mélyszegénység nyomasztó jelenlétét az országban. Amiről különböző cikkek, blogok harsognak időről időre.

5. pártpreferenciát preferáltak a kutatás során, szemben a jövedelmi-vagyoni helyzettel szemben az elemzők és a vizsgálat megrendelői.

6. mintha politikai beállítódástól függne az influenza, a tüdőgyulladás, és a kanyaró miatti orvoshoz menetel gyakorisága.

Ennyi és kurvára nem több.

És... igenis mindennel együtt jobban élek, mint 4 éve, csak tudom, hogy ezért súlyos árat kell fizetnem később, és nem csak nekem, hanem az egész országnak, mint ahogy az is borítékolható, hogy újra zöld utat engednek 'a tartom a markom és csak kapom a zsetont' típusú ingyenélésnek.

És akkor vizitdíjról vizionálnak koherens rendszer nélkül. Agyrém.
@evasanyoca:
Ez csak következmény volt. Ő tudja, hogy ő kezdte.
@evasanyoca:
Az a helyzet, hogy mindig a pacalevéssel jött, és amikor szóvátettem, megsértődött, és elkezdett nácizni, mert én nem szeretem a pacalt.
@Imola Helyesi: kicsi lány, az mindegy, hogy ki kezdte és miért,azért viselje ő a következményeket,az a lényeg, hogy én hogyan viselkedem...érted ugye? azért, mert valaki köpködi a szotyolát mellettem én még nem fogom....kkk
@Imola Helyesi: nohát, teljesen, mint az ovodában.....kkkk
@Gábris szomszéd: azért az elvárható lenne, hogy ne legyen benne nyomdahiba, nem de bár?
@evasanyoca:
Jaj, Évike, ne mondd már, úgy kiosztod azt, aki megsért, hogy csak ámulok, hogy jön ki belőled ilyen szópiramis hirtelen.
@Imola Helyesi:egyet mutass, amiben csúnya szó van?....de hagyjuk is, mindegy, azt csinálsz, amit akarsz...kkk
@evasanyoca:
Te meg mutass olyat, amiben téged sértegetnek ok nélkül olyan jelzőkkel, mint engem. Ez a minimum, amit vissza kell adnom, mert elszemtelenednek, mint a piaci legyek.
Tényleg hagyjuk.
Csak még annyit, itt mindig előjön a hegyi beszéd, ha a ti kutyátok kölykét éri valakitől sérelem, a többiek nem számítanak.
Knosszoszod IS féloldalakat tud írni bárkiről, aki nem tetszik neki. Mert csak.
@Imola Helyesi:
No, anyjukom, megint előadtad magad.
Mikor veszed észre, hogy mennyire cziki vagy?
Szép napot és hetet mindenkinek. :)

Hogyan alakul ki egy diktatúra? – politológia és Star Wars

Végre valaki kimondta: "A Jedi Tanács diszfunkcionális elem volt a Régi Köztársaságban, amelynek van felelőssége Palpatine hatalomra kerülésében..."

mno.hu/tudomany/hogyan-alakul-ki-egy-diktatura-politologia-es-star-wars-1313532
"Nem lettek átláthatóbbak a pártok pénzügyei, továbbra sem kötelező az általános számviteli követelményeknek megfelelő könyvelést folytatniuk, és a pénzügyi adataik továbbra sem könnyen és gyorsan hozzáférhetők.
A pártok könyvelése nem tartalmazza a hozzájuk közvetve vagy közvetlenül kapcsolódó jogi személyek, például alapítványok működésének adatait.
Továbbra sem kötelező a pártok független könyvvizsgálata.
A pártok ellenőrzése nem terjed ki a hozzájuk közvetve vagy közvetlenül kapcsolódó jogi személyek, például alapítványok működésére."

index.hu/belfold/2015/11/23/greco_jelentes_korrupcio_partfinanszirozas/
@dr. jenőke (jenőke):
nyugodtan csapd hozzá az Áfát is, ugyanis áfás bevételt kell kitermelni a vállalkozásnak ahhoz, hogy bért és közterhet fizethessen.
@Imola Helyesi:
:DD
Mondtam már, hogy szórakoztató vagy? Asszem mondtam.
Detélleg!:)

Valami olyan bájjal tudsz hazudni, hogy azt tanítani kellene. Lenáciztalak azért, mert nem komálod a pacalt... az orrodat ne törüld meg, meg átszúrja a tenyeredet!:)
Te, nem kéne egy sört meginnunk együtt? Szerintem jól szórakoznánk! -:))
@parti_giano:
Akkor már ketten(..?) vagyunk! -:))
@parti_giano:

Nem vagyok pacalos. Mi több-kevesebb, maga a pacal sem vagyok.

De.

Azért képzelj el -bográcsban- [most tekintsünk el az üsttől] egy pacal-disznóláb-csülök triászt [a most közelebbről nem részletezett kellékekkel] pörköltnek főzve gyenge lángon.
süti beállítások módosítása