Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.21. 08:49 Fabius

Szanyikapitány for president!

Iszonyú. Vicces. Röhejes. Annyira de annyira szívesen írnék valamit kedvenc kapitányom és a választók - a politika és köznép internetes találkozása -  Tumblr kalandjáról, de a röhögéstől egyelőre nem tudok :-D

 

szanyi_tumblr.PNG

 

Átkattintasz, görgetsz lefelé serényen és a szombatod fényre derül :-D

386 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr788096016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oszt mi is a gondod fabiuskám??

néhány MAGÁN /y/ ember basztatja egymást a neten ...

és?????
FAB szombaton reggel ilyen perverz vagy? :)
arról nem is szólva, hogy nektek /szházi skriblereknek / úgy kell az ilyen szellemi szarság, mint egy falat kenyér.......ha erről írtok: biztosan megmarad az állásotok UGYI ?????
Ha jól sejtem, akkor ez a politika és köznép internetes találkozása két ellentétes nézetű ember közt történt. A baj az, hogy egyformák.:(
Jut eszembe, ezekre mondják, hogy az egyik tizenkilenc, a másik meg egy híján húsz.:O
Szanyi nem ér egy posztot ( mert ha esze lenne, nem iylen témákban írogatna, hanem azokban, amikhez poiólitikusként köze van/lenne ), de ez már igen:

"És valóban: a területalapú támogatásokkal kapcsolatos csalássorozatban nemrég összesen 84 személy ellen emelt vádat az ügyészség, ebből hárman a hivatal vezető beosztású alkalmazottai voltak."

index.hu/belfold/2015/11/21/mezogazdasagi_es_videkfejlesztesi_hivatal_mvh_kirugas_elbocsatas_gyuricza_csaba_visszaelesek/

A hírhez annyit hozzá lehet tenni, hogy ez a korrupció a rendszerbe bele volt kódolva, amit sokan anno szóvá is tettek, oszt csak most intézkednek. Sajnálatos.
Szanyi legalább reagál. Sok ilyet tudsz? Mármint hogy más politikust, aki nem csak posztolgat, hanem válaszol is?
@kekex:

Szanyinak, mint ellenzéki politikusnak megalapozottan kérdeznie kell, nem válaszolgatni. Volt rá nyolc éve, hogy válaszolgasson.
Azért az se piskóta, ami itten folyik néha!!!
Csak itt az internetes baloldali köznép találkozik velem, és néhány jobboldalival, fabiusszal meg a baloldali blogok és hirportálok mondanivalójának sulykolásával.:))))
És ebből nem kisülés, hanem be -le-sülés meg felsülés szokott lenni.
Vannak itt kedvenc témák, nemsokára jön Zugló!
@skribler200:

Ne bassz, van ma Magyarországon olyan hely, ahol FIZETNEK azért, ha szanyikapitányon röhögnek, és te ezt magadban tartod? Önző szemét, pfúj!

Amúgy meg nem skribler, blogger, már ha érted mi a kettő közt a különbség.
Ha jól olvasom, a SZTORI (csupa nagybetűvel) a következő:

1./ Szanyitól megkérdezték hogy:
" ...akkor lehetne kérni egy tervet, hogy milyen lehetőségeket látsz a következő választásokra? szeretnél együttműködni még mindig az mszpvel, vagy bármelyik szervezettel, marad a mostani felállás, vagy más gondolataid vannak, melyekkel a hezitáló választókat meg lehet fogni?"

2./ Szanyi válaszolt Hümmm! kezdésű hozzászólásában, és elmondta a véleményét, álláspontját, krédóját, stb., kinek mi tetszik.

3./ Erre következett A reagálás:
"Komolyan beszarok ezen a konyakos emberen…. Bassza meg amikor ugatni köllött vóna, akkor hun vót? Brüsszel, milliós fizetés, semmi munka, kurvázás a pályaudvari ablakoknál…."

Én erre nem gurultam volna be, mert én nem Szanyi vagyok. Szanyi viszont igen. Aki akarja, elolvashatja.

A fenti helyzet ösmeretében a Szanyin való röhögés kikényszerítése egy külön bejegyzés révén nekem ... khm ... kissé erőltetettnek tűnik (mert nem csak hogy nem vagyok begurulós típus, de még rendkívül tapintatosan is fogalmazok).

Nodehát a szerző tuggya mi köll a népnek. Mint a zorbán. Az is tuggya.
@gazoló:
Csak annyit mondok: Celje! 16 h-kor.
@gazoló:

Nem rossz, nem rossz. Dögölj meg Medgyessy minél gyorsabban ("talán nem is olyan hosszú útra") a haverjaiddal együtt.

Medgyessy valóban átvette a kitüntetést, holott azt (szigorúan kézrázás nélkül, sőt, annak jól látható elkerülésével!) Szijjártó pofájába kellett volna vágnia az engesztelhetetlen gyűlölet és az örihari nevében. Különben takonygerinc, oszt annyi! Ezt nem én mondom, hanem az elvárás, mint látható.

Az a szomorú, hogy én Medgyessy kínai ügybeli ténykedéséről semmit nem tudok, tehát a szakmai részről isten óvjon, hogy nyilatkozzam, és nagyon irigykedem azokra, akik tuggyák, hogy mit tett ezen a téren, és így a pofájába vágják, hogy semmit. Azaz: csak azért kapta, mert lefeküdt nekik.

Nekem ez az iszonyú. Csak az. Vicces és röhejes exkluzíve.
Ebédhez egy kis csalamádé:
Biológia:
www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/meglepetesz-szmeagol-pokkent-ter-vissza/jhnq2d4
Képzőművészet (hja, másra kellettek az óriásplakátok):
valasz.hu/kultura/megorultunk-hogy-magara-hagytuk-ezt-a-csodat-116193
Egészségügy:
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/ketharmad_fizetne_vizitdijat
(jobb későn, mint soha, és másban is megjöhet az eszük)
politika és nemzeti érdekek harcos képviselete:
nepszava.hu/cikk/1077015-dk-orban-cserben-hagyta-az-angliai-magyarokat/
külön kiemelve innét: "a szomszédos uniós tagországok mindegyike számon kérte ezt a brit kormányfőn, egyedül Orbán Viktor maradt csendben."
@gazoló:

Biszku Béla ott baszta el, hogy nem adott idejekorán pár interjút, amiben kifejti, ő már óvodáskorától figyelemmel követte a kis Viktor szellemi, érzelmi és politikai fejlődését, és amikor a kis Viktor azt a hálószaggató gólt lőtte (hisz emlékszik rá a szerkesztő úr, nem?), már tudta: megszületett az Államférfi, aki felemeli Magyarországot. és hát a többi már történelem. (a kamera itt végigpásztáz a Biszku bácsi könyvespolcán sorakozó Wass Albert, Nyírő, és Jókai Anna összesen.)

most ott pogácsázna ő is Pozsgaival, Szűrössel meg Megyóval a Kupolateremben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Várnám Medgyessy Orbán/FIDESZ benyalásáról a konkrétumokat (Pozsgairól meg Szűrösről nem kell).
@Sir Bates dö Hól: "Azt viszont megtudtuk, hogy a kormányhivatal is elégedett a kiegészítő táblával, elvégre közösen dolgozták ki ezt a megoldást az önkormányzattal."

1. Hozunk egy merőben propagandacélokat szolgáló, felesleges, szar törvényt.
2. Az adminisztrációval közösen kidolgozzuk a megkerülésének a módját.
3. Megdicsérjük egymást, hogy milyen fasza gyerekek vagyunk.
@vakapad:

ez most komoly? Megyó hányszor haknizta végig a teljes jobboldali médiát az "elárult a Fletó!" műsorral?

de most neki nem állok guglizni, annyira nem érdekel a téma.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: D

Vetítettem ezt magamnak 'onlány!

'Ezegyilyenország és közben 'halálra röhögjük magunkat:)))
@vakapad:

M. évek óta "Nem értek egyet vele, de...!" felkiáltással folyamatosan legitimál egy velejéig korrupt, despota, és sokszor még a saját törvényei szerint is törvénytelen kormányzást.
ez ma elég egy plecsnihez.
@kekex:
.
"...egyedül Orbán Viktor maradt csendben."

Mi a probléma?
Az orbáni értelmezés szerin ezek a magyarok őt, mint Magyarországot hagyták cserben, ezért nem is szavazhattak úgy mint, mint például a románoktól érkezett új magyar állampolgárok.

Nem értitek ti ezt a szegényembert.
A poszthoz: Ezt is írta Szanyi:A stílusárólo ítélve, lehet, hogy ide is szokott írni:
"Te nem ‘szegény elkeseredett választópolgár’ vagy, hanem egy szimpla balfasz. Vagy jobbfasz…, de ha utálod a skatulyázást, akkor csak egy pöcs!"
@vakapad:

"Orbán Viktor meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született – mondta Medgyessy Péter volt kormányfő. Majd így folytatta:

– És bizony az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy ebben van némi igazság. És Gyurcsány is meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És az elmúlt néhány év nem bizonyította, hogy ebben lenne igazság – mondta a Medgyessy Péter"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szabad megkérdeznem azt is, mennyi az ösmeret Medgyessy kínai kapcsolatokért kifejtett tevékenységéről?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jókai Annát egyidőben elég sokat láttam, hallottam..
@Fabius:

Tehát "ezzel" feküdt le Orbánnak. Ijesztő elképzelés (vagy hogy is kell ezt mondani?)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Orbánról azt mondta, hogy tehetséges politikus, mindig tudja, hogy mit kell témává tenni, és bár ő nem ért vele egyet, Orbánnak van víziója. Egyébként ő az MSZP-re szavazott.

Most te jössz, mert én nyilván nem vettem észre. Mit hallgatott el Orbánról?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az igazán szép az lett volna, ha a drága zakója helyett a D-209-es pólójában adta volna át a plecsnit.
@elmeherceg:

'Szíjgyártó zakója,pólója nélkül is 'szívlapáttalbasznámpofán kategória,Szanyival együtt!!
Az elgondolkodtat,hogy 'megyó a 'korpás haj vagy egyszerűen a visszatérés okán térdelt le ennek a 'kakadunak:(
@elmeherceg:

Mikor a Világbank tagjai lettünk, elsőként a szocialista táborból, a teljes pénzügyi gárdát beléptették, komplettó grosszó. Kádár Béla, Járai, satöbbiek inkluzíve. És a beléptetettek mindkét oldalon (Szu, US) elemezték a pénzügyi húzásokat, főleg abból a szempontból, hogy az ránk milyen hatással lesz. Ez volt az ő kémelhárításuk.

A fentiek ismeretében lehet tovább ragozni az ügyet.
@Fabius: Hogy tetszenek a kérdések? :)

1. Egyetért-e azzal, hogy kvóta vagy visszatoloncolás útján idegen országok polgárait ne telepítsék Magyarországra?

2. Egyetért-e azzal, hogy a mentelmi jogot el kell törölni, s a politikusbűnözők által elkövetett gazdasági bűncselekmények ne évülhessenek el?

3. Egyetért-e azzal, hogy minden politikust kötelező vagyonosodási vizsgálat alá kell vonni négyévente?

4. Egyetért-e azzal, hogy a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetése esetén dupla büntetéssel, valamint teljes vagyonelkobzással lehessen sújtani?

alfahir.hu/elindult_a_jobbik_alairasgyujtese_a_bevandorlas_es_korrupcio_ellen
Kedves Naplóm!

Ma kiröhögtük Szanyit, és adtunk Medgyessy pofájának is. Ezek annyival alattunk álló emberek, hogy ez a minimum. Közben kaptam egy intőt, mert fügét mutattam a tanítónéninek, de nem érdekes. Most megyek a planétahúzó papagájomhoz, és eldöntjük, holnap ki jön. Azt még nem tudom, hogy kiröhögés lesz, vagy adás a pofájának, de majd megálmodom éjjel, ahogy szoktam.
@vakapad:
.
Ez nem ragozás, inkább deriválás.

Medgyessy Péter 1982 és 1986 között pénzügyminiszter-helyettes, majd 1986 és 1987 között pénzügyminiszter a Lázár- és a Grósz-kormányban.
1987 és 1990 között a Németh-kormányban a minisztertanács gazdasági ügyekkel megbízott elnökhelyettes.
1996. február 29-én a lemondott Bokros Lajos pénzügyminiszter utódjává nevezi ki a köztársasági elnök – a Horn-kormány harmadik pénzügyminisztere volt.
2002. május 27-én az Országgyűlés Medgyessy Pétert választotta miniszterelnökének.
2004. augusztus 19-én bejelentette, majd augusztus 25-én be is nyújtotta lemondását, ettől kezdve ügyvezető kormányfőként tevékenykedett 2004. szeptember 29-ig.

Amikor Kovács László adó- és vámügyi biztos lett, hirtelen elvesztette tájékozódási képességét. és az MSZP-én belül is olyan lett, mint az elszabadult hajóágyú. A D 209 csak hivatkozás volt a szükségessé vált cseréhez.

Valóban nem volt politikus, mindig irányítani kellett, mert önálló sem volt.
Szerencsétlenségemre ismertem már a nyolcvanas években.
Nem volt titok a D 209 tevékenysége sem, de az sem, hogy kizárólag saját gyarapodása érdekli, más nem. De ezért mindenre képes volt és most is mint olvasható a fellelt interjúban.
@Gábris szomszéd: mentelmi jog eltörlése....vagyis felelőségre lehet vonni a szavazata,véleménye alapján..?
@PeniValdes: Miért a vélemény kimondása már bűncselekmény? :)
@vakapad: fenomenális!:-)... imádlak olvasni, bár nem értünk sok mindenben egyet, tán csak az alapokban...

(medgyesi egyébként egy buta, gerinctelen, harácsoló senkiházi sz'tem, de ez irreleváns [sz'tem=személyes benyomás])
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azaz lázárnak igaza volt: az adminisztráció szabotálja a nert!... meg a józan ész:-)...
@Gábris szomszéd: arra próbáltam rávezetni,hogy használja az eszét,mielőtt lángoló fejjel nekirohan a betonoszlponak..
.
Az Eurosport honlapja szavazásra hívta olvasóit. „Most, hogy már mind a 24 csapat kiléte ismert, itt az ideje, hogy te is elmondd, szerinted ki nyeri a franciaországi Európa-bajnokságot” – olvasható a honlapon.

A magyar szurkolók köszönték szépen a felhívást, és megrohanták az oldalt. Jelen pillanatban úgy vezeti 24 ezer vokssal a szavazást a magyar válogatott, hogy a második helyen álló lengyeleknek 6400 szavazatuk van.

www.origo.hu/sport/focivilag/20151121-szavazas-eurosport-magyar-valogatott-futball-eb-2016.html
.
@vakapad:

(a tapasztaltak alapján eddig az volt, hogy ha Ferit kutyáztam őt, ha TóCsát akkor őt, ha bármelyik baloldali jómadarat akkor meg őt védted. Na, most kíváncsi voltam mi lesz, mikor idetolok egy Megyó idézetet, miszerint Feri hülye. Tapasztalat: Megyó szerint lehet Feri hülye, sőt, de senki más meg ne próbálkozzon se ezzel, se a Szanyin röhögéssel.)
@dr. jenőke (jenőke):

" hirtelen elvesztette tájékozódási képességét. és az MSZP-én belül is olyan lett, mint az elszabadult hajóágyú."

Nagyjából-egészében egyetértek veled. Nem hirtelen vesztette el a tájékozódási képességét, - lévén abszolút önös - sose volt széleskörű.Közgazdának is igen gyenge volt.
Horn nagy hibája volt az ő támogatása, noha már akkor se volt igazi választék. ( Komoly, figyelmeztető előjele volt a baloldal kiüresedésének.)

Minden hadászati ismeret nélkül, inkább mozsárágyú, de lehet, hogy tévedek:))
@vakapad:

azt, hogy Orbán nem tehetséges politikus, akinek víziója van, hanem bűnöző.
Megyó úgy tesz, mintha ez valamiféle számára unszimpatikus, ámde legitim kormány lenne, nem egy maffia.

Szíjjártótól bármilyen díjat átvenni meg szerintem ízlésbeli döntés is.

mindegy, a lényeg, hogy M. fickándozik ebben a diktatúrában is, mint hal a vízben, és akkor itt kanyarodnék vissza Pozsgayhoz meg Szűröshöz.
@dr. jenőke (jenőke):

Néha az embernek tízig kell számolnia, hogy ne vigyék el az érzelmei, mert az (tapasztalataim szerint) mindig rossz irányba történik. Ahogy vénülök, egyre tovább kell számolnom, nemsokára elérem a háromszázhuszat, de ez csak nekem érdekes, és legyen az én bajom.

Tehát:
Itt megjelent egy röhögésre szóló felszólítás Szanyit illetően, aki egy durva beszólásra begorombult, és ez egyedül csak rá jellemző, ugyebár, mindenki más higgadtan fogadja az ilyesmit => lehet rajta röhögni. Ez se tartozik a tárgyhoz, csak azért említem meg, mert grafomán vagyok, meg mert ez volt a felkérés keringőre, és nemsokára meg is érkezett a "takonygerinc" kitétel Medgyessyt illetően.

Én nem óhajtanám a volt miniszterelnököt egyéb szempontból minősíteni. Nyilván volt D-209-es (körülbelül leírtam hogy ez mit jelentett), volt ilyen-olyan pénzügyminiszter, aztán miniszterelnök, hogy jó vagy rossz, arról vitatkozhatunk (én tényleg benne vagyok), de ez a takonygerincezést, ezt nem bírom lenyelni. Amint az nyilvánvaló, Medgyessy Gyurcsányt utálja (szerintem igazságtalanul, de ebbe nem szólnék bele), Gyurcsány tevékenységét rossznak tartja (szerintem lásd, mint fent), Orbán miniszterelnöki tevékenységét ugyanakkor jónak, bár nem ért egyet vele(!), és nem is rá szavaz(!). Meg is mondja, miért tartja jónak (korábban leírtam, NEM az ország jobbításáról és gyarapításáról beszél Medgyessy a "miniszterelnökösködést" illetően), és ennek igazolására az elmúlt évek választási tapasztalatait hozza fel, amelyek a 2*2/3 ismeretében vitathatatlan tények.

Hogy Medgyessy kinek a "hasznát nézi" az akkor lenne érdekes, ha beállt volna a FIDESZ szekerét tolni pénzért, és végighaknizná az országot "szavazzatok a FIDESZ-re", "a FIDESZ a legjobb", stb. kijelentésekkel. De nem. Márpedig akkor a kitüntetését csak szakmailag lehet megítélni, de azt is csak akkor, ha valakinek erről van információja. Ha nincs, akkor ez a takonygerincezés csak ócska összeröhögés másokkal, ahol a kijelentés megtámasztásaként a tények ismerete helyett a "tuggyukmiasztat" szomorúan alpári érzülete áll.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szóval teccik tudni, hogy a semmire kapta a díjat. Honnan?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: D

Átvette a kitüntetést ettől a 'bélgilisztától...
Nincs több kérdés,válasz innentől,bár többet gondoltam róla!
@elmeherceg:

ejj de szép kép, kedves barátom! :) adom.

mindent elmond róluk, hogy erre a sajnálatos eseményre bölcs házastársak módjára már egyikük sem látta jónak emlékezni.
nem kell feltétlenül észrevenni a szobalányt/házitanítót a függöny mögött, felnőtt emberek vagyunk, ugye.
@vakapad:

nekem, ELEVE meg sem fordul a fejemben, hogy ez a kormány bármit bárkinek ténylegesen létező teljesítménye elismeréseként ad. így oktatnak ügyeletes és tanulságos napi gondok.
@vakapad: "Meg is mondja, miért tartja jónak (korábban leírtam, NEM az ország jobbításáról és gyarapításáról beszél Medgyessy a "miniszterelnökösködést" illetően), és ennek igazolására az elmúlt évek választási tapasztalatait hozza fel, amelyek a 2*2/3 ismeretében vitathatatlan tények."

egyben jelzi is, hogy mit gondol a miniszterelnök funkciójáról... nem azt, mint én:-)...
@gazoló: Holnap délután 3-kor.
Köszi a linket, hasalás a TV előtt vasárnap is.
@dr. jenőke (jenőke):

ezzz:( 'vóttmá?:)

József Attila

BÉRMUNKÁS-BALLADA (közmunkás ballada:(

Hordunk vinnyogó kosarat,
kapálunk reszkető salátát,
vályognak dagasztunk sarat,
szabjuk a divathölgy ruháját,
fejtjük a sertés-oldal háját,
zsírt olvasztunk, libát tömünk
s az est ha bontja lengő táját,
bérünk van, nincsen örömünk.

Hiába emelünk falat
és rakjuk sorsunk kaszárnyáját,
fiúnk uccán, üveg alatt
nézi csak építőkockáját
s ha lányunk babaruhácskáját
kéri - hisz szövetet szövünk -
összeszorítja puha száját -
bérünk van, nincsen örömünk.

Szemünk előtt csak szíj szalad,
csinálunk kocsit, hozzá pályát,
földben, föld fölött, föld alatt
elültetjük a világ fáját,
begyűjtjük a rét gabonáját
és még büszkék se lehetünk -
tűzbe vetik, vízbe dobálják.
Bérünk van, nincsen örömünk.

A krumpli úgy nő, ha kapálják!
Ott nincs hiba, hogy küzködünk,
nem az rágja az ember máját.
Bérünk van, nincsen örömünk.

www.youtube.com/watch?v=rp_zJ10_5Co

www.szeretlekmagyarorszag.hu/ezt-a-pszichologiai-tesztet-csinalta-meg-jozsef-attila-is/
@vakapad:

Megyó a bukás - most mindegy miért, hogy és ki miatt történt - óta keresi az önigazolást, most megtaláltnak véli.
Ez a szánalmas.
@Mariann19:

Ezzzz lesz az igazi sport csemege,minden másra++Mr.Rezignáltnak ott az 'El Clásico és a magyar bajnoki meccsek:('innen üdvözlöm!!

Szoríts:)
@Fabius:

1./ Azt, hogy ki hülye, majd összeírod, és kitesszük a faliújságra. Aztán elolvassuk, és akkortól kezdve tudjuk.

2./ A takonygerincezés megjelenését, melyet nem toleráltam, te azzal próbáltad számomra elfogadhatóvá tenni, hogy hát Medgyessy azt mondta Gyurcsányra, hogy áruló, és hogy nem született miniszterelnök, valamint kritizálta az ÁFA csökkentését. Sajnos nem jött be. Továbbra se tolerálom, mert amit írtál az nem érv, ugyanis nem erről van szó. Ráadásul feltételezed (vajon honnan?), hogy ezzel Medgyessy lehülyézte Gyurcsányt (hehe).

3./ Ha valakit támadnak, én azt azért szoktam védeni, mert van érvem hozzá (meg idegesít is a kitudja honnan előrántott mindenféle fölényetek is, de azt hagyjuk). A védelem mindig konkrét ügyben történik. Nehéz dolgom nincsen, mert az ellenzéket illetően mindig olyan piszlicsáré hülyeségeken akadtok fenn, amelyek csak azért nem fulladnak közröhejbe, mert számotokra ezek jajderendkívül fontosak erkölcsiségileg. Medgyessy Szijjártótól (Jézus!) vesz át díjat, Szanyi begurul azon, hogy minden előzmény nélkül lealkoholistázzák és lekurvapecérezik, ilyesmi. Ugyanakkor mégiscsak nehéz dolgom van, mert ezek hiperfontossága az én véleményemtől nem csökken, az erkölcsötök abszolúttá válik, így hát számotokra továbbra is evidens, hogy az itt említettek az elkövetett súlyos bűnök miatt maradnak az aljanépség kategóriában. Piha.

4./ Ti tudjátok. Én nem vagyok olyan magasan, az emberek közül személem a világot, mely emberek gyarlók, nem is olyan okosak, nem is olyan erkölcsösek és nem is olyan jók, mint lenniük kellene. Az én szemszögemből még a hibáik is elfogadhatók. Hülyeség, tudom, ugyanis így egy szinten vagyok velük. Ami azért elég alacsony. Sebaj, majd fogadom a lenézéseket.
@Gábris szomszéd:

Cukik.

Azon gondolkodom, hogy én is elkezdek aláírást gyűjteni.

Akarja-e Ön, hogy legyen Nemzeti Migráncs Rodeó? - ez lesz a kérdés.

Azt kell majd eldönteni, hogy a visszatoloncolt migráncsok hátán csak elméletben vagy gyakorlatban is lovagoljanak-e nagyjaink. Aki a karámból indulva a hánykolódó migráncs hátán tovább fent marad, és/vagy szebb gyakorlatot mutat be - mittom magyar vándor, stb - az megnyerné az összeszart vagon takarításának jogát. Szavazni interakítv módon appon keresztül és a nézőtéren ülő nyugdíjasok tapserősségének mérésével lehetne.
@Orica Középföldi:

Érdekelne, hogy "véli megtaláltnak"? A díjjal? De hát azt tudomásom szerint nem a miniszterelnökösködése miatt kapta.
Német újság arról hogy Détárit nem engedték be a Fradi pályára.

Az nem baj, ha a kapuban ülő nem ismeri a futtbalt, de legalább annak a csapatnak a nagyjait ismerhetné, amelyiknek a portáját őrzi. Melleseg jellemző a csaparta is, hogy egy "Détárinak" nincs állandó belépője. Biztos nem jó nertárs. Gondolom az adózók pénzét beengedik a klubba.

"A cikkíró megemlíti, hogy a nyolcvanas években olyan volt ő Magyarországon, mint Lothar Matthaus Németországban, de az a fontos ember a pultnál valószínűleg nem ismerte a futballt, ezért nem hagyta, hogy belépjen a klubházba.

A cikkben sorra veszik a Német Kupa döntőjét, amit az ő találatával nyert meg 1-0-ra a Frankfurt. Kiemelik a rekordösszegű szerződést, hiszen az Eintrachttól a görög Olympiakoszhoz vezetett az útja, miközben egész Európa sorban állt érte."

index.hu/sport/futball/2015/11/21/detari_az_meg_ki_ide_nem_johet_be/
@Fabius:
.
Migránson magyar vándor?

Hát nem Londonban?
@vakapad:

Szerintem rakj szemüveget, oszt nem vakatya, hanem a látóatya lesz majd a neved.
Aki politikus és kiül a netre, az ne sértődgessen. Ő ott is politikus.
@Fabius:

"Azon gondolkodom, hogy én is elkezdek aláírást gyűjteni."

Ingyensör,kurvák a Sirava partján:)

Aláírod??
Azért az se volt semmi mikor a hajléktalanok kikukázták szíjj-ártó 1 millát érő zakóját. Aztán még Brüsszel a kifizetőhely mi? Itt meg úgy el vannak eresztve "nagyjaink" hogy az 1 millás zakók is a kukában landolnak. Hát mit csináljunk, kinőtte az "aranygyerek"
Az a szánalmas, hogy Medgyessy a fidesz általi leügynöközése után kitüntetést vesz át ezektől.
@Mariann19:

November,szürkeség,rosszulkezdett kéziderby,nagyszerűen játszó ellenfél:))
Most jó,bármi lesz a vége!!
@vakapad:

Vicces fiú vagy te, szórakoztatsz. Még akkor is, ha az emlékezeted olyan szelektív, mint a zorbánviktoré.

" Ráadásul feltételezed (vajon honnan?), hogy ezzel Medgyessy lehülyézte Gyurcsányt (hehe)."

"sosem akartam olyan isteni tehetséggel megáldott politikus lenni, aki nagyon jól beszél, tökéletes szónok, de nem csinál semmit.

Mint például?

Például Gyurcsány Ferenc. Gyurcsánynál jobban még Orbán Viktor se beszél. Gyurcsány tehát kitűnő szónok, de egyetlen reformot sem csinált meg. Pedig másról sem beszélt, mint a reformok szükségességéről.

Gyurcsány Ferenc stratégiai tanácsadóként került ön mellé, majd 2003-ban a gyermek-, ifjúsági és sportminisztere lett. Ha mai fejjel dönthetne, meghívná újra a kormányába?

Kérdezze meg a trójaiakat, hogy beengednék-e újra a trójai falovat a várba!

Ha jól értelmezem a párhuzamot, akkor ön Gyurcsányt árulónak tartja.

Hát, persze! Mi a csudának tartanám?

Mikor érezte azt, hogy Gyurcsány elárulja önt? Mikor romlott meg a viszonyuk?

Ő sose csinált titkot abból, hogy miniszterelnöki ambíciói vannak, ebben becsületes volt. De engem azzal hitegetett, hogy ő még tanulni akar, és fel kell nőnie a feladathoz. Aztán mégis úgy ítélte meg, hogy gyorsan kormányfőnek kell lennie.

Ő nem zsigerileg áruló, hanem alkalom szülte áruló. Alkalma keletkezett, és nem tudta visszautasítani a dolgot. Nem jól mérte fel a dolgot, saját képességeit és felkészültségét. Bölcsebben tette volna, ha tényleg pár évet tanul még, ez utólag bebizonyosodott."

Szóval mit is feltételezek ráadásul, hehe? Mert ez nagyon érdekelne.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Ezt Medgyessyvel is megbeszélheted.
Nem tartja magát politikusnak, mégis abból élt, él és fog élni, amíg él. Csak éppen rossz politikus, de ezt sem vette észre. Még az MSZMP KB tagja is volt.
Az is tény, hogy egyes pozíciókban (például pénzügyi) a döntések eredendően politikaiak.
@gazoló:

Ha hozzáveszed az ingyen sztrapacskát és vadas knédlit, szó nélkül aláírom én és a kiccsaládom összes tagja is :-D
@vakapad:

Őszintén szólva nem tudom mit és miért kapott, nem is érdekel. Egyrészt a kormány annak ad, akinek és amiért akar, nincs jelentősége.
Másrészt az a gyanúm, inkább Fletón akartak egyet ütni, mint MP-t bármiért elismerni. Ugye nem gondolod, hogy OV-t egy másodpercig is érdekli MP?

Emberileg érthető MP összes megmozdulása a bukás óta, csak nem elegáns. Egy önigazolást kereső vergődés. Sajnos ez akkor is az, ha történetesen 100%-ig neki lenne igaza. De nincs.

Szanyira visszatérve, ha már itt a billentyű.
Azok közé tartozom, akik igazán közelről és jól ismerik. Kedveltem az eszét, humorát, világlátást, gondolkodását - amíg másról volt szó, és nem hígította.
Sajnos a képességei és a vágyai nem voltak pariban.
@Fabius:
.
Ugyan nem vagyok családtag, de azért kérdezem: nem feltétel a sztrapacsnál a pirított szalonna?
És milyen? Juhé, avagy tehéné a túró?
Házi tejfel!...
@Fabius:

Tudtam,hogy nem iszol,de egy juhtúrós,baconos knédlihajócskával kiegyeznék a sört már behűtöttem a hegyipatakba:))

kepkezelo.com/images/xnt6k0tezsqbzk2ejy6z.jpg

'Kiccsaládodat innem üdvözlöm:))

Knosszi,Boli vajon merre kolbászolnak amikor 'gasztrohétvége van?:))
A jobbik népszavazási kérdései közül a kvótás kérdés álláspontom szerint az alaptörvény alábbi rendelkezésébe ütközik:

Országos népszavazás
8. cikk55

(3) Nem lehet országos népszavazást tartani
d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;.

Az uniós tagságunk, és az abból eredő jogok valamint kötelezettségek nemzetközi szerződésből eredőek ( eu alapokmánya stb., és szerveinek azokon alapuló döntései, márpedig a kvóta kérdése ilyen ), így nincs miről népszavazni. Mondjuk ettől aláírást lehet gyűjteni.
@látjátok feleim szümtükkel: Ezért is mondták még azt, hogy alaptörvény változtatásra van szükség. :)
@dr. jenőke (jenőke): én mindig mondtam, hogy ez az ország menthetetlen.

"élő" példának, itt van ebola, vagy megyo, vagy gecivitya.
@Fabius: Én meg már abban kezdtem bizakodni, hogy a többi hárommal fogsz foglalkozni. :)
@Fabius:

Arról nem is beszélve, hogy azokat a szükséges reformokat nem egyedül Gyurcsánynak, hanem az őt támogató (?) szociknak együtt kellett volna végrehajtani. A gyurcsányi meglátás jó volt, de maga kevés volt, és nem tudta a sok ludat legyőzni. Orbán sem, mert őt is szorongatják a saját lúdjai.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: haver, iszok az egészségedre, annyira szívemből szóltál:)
Azt hiszem jogi nonszensz, ha az alaptörvény megváltoztatásától reméli bárki is, hogy a kvóta ügyben lehet népszavazni. A nemzetközi jogi és politikai gyakorlat szerint Magyarország egy ilyen népszavazás kötelező erdményével úgy ki lenne vágva az uniból, mint ahogy a paraszt a macskát szokja. A nemzetközi szerződéseket nem népszavazási játszmák mentén kötnek, és érvényesítenek. Aki azt hiszi és hirdeti, hogy egy népszavazás hatására a nemzetközi szerződő partner hanyatt esik, és rohan a szerződést a nép szava szerint módosítani, az vagy maga is balga, vagy szándékosan hazudik. A népnek.
@taga20: DDD

Erre a következtetésre jutottam én is haver és a névsor folytatható!!

""menthetetlen":(((
@látjátok feleim szümtükkel: ez az egy sor a lényeg, amit leírtál.
ha az embernek van tartása, akkor az ilyen szíjas gyereket állcsúcson küldi és nem átveszi a kitüntetést.
@PeniValdes: hu, ezek a kaják úgy néznek ki, mintha má valaki megette volna egyszer:))
@taga20: :))

"mintha má valaki megette volna egyszer:))"

Ezt a 'műanyagot már valóban megették már 'eccer,kéccer,de lenne rajta még egy két falat:))
@nincs_itt: haver ez olyan hülye kérdés volt, mintha valaki megkérdezné, hogy ki volt honda szóicsiró:)

na eszt nézd meg!

www.youtube.com/watch?v=RW5OsiIm4dk
@PeniValdes: mi van hugi, perben és haragban állunk?:)
@taga20:

Kígyóubi macskák,csótányok szíjgyártók,Szanyik ellen,meg mindenre:)))

hobbikert.hu/magazin/csotanyra-tamad-a-kigyouborka-jo-ez-nekunk.html
@PeniValdes: kegyelmez trágár lelkemnek:)

küldöm inkább eszt, ha elfogaggya kegyelmességed:)))

www.youtube.com/watch?v=_yer-9MCQG0&list=RD_yer-9MCQG0
@gazoló: a herék szeretik, nem a férfiak!

u.i.: mit kéne bennük szeretni?

macskabuzi vagy:)))))))))))))
@PeniValdes: na mesélj a herékről, ha má ilyen szakértő vagy:)))
@taga20: ok, tehát a testis tojásalakú páros szerv a hasüregben.
@PeniValdes: te az a testis az mi?

hirtelen aszt hittem, hogy tetris:))
@gazoló:
Szia!
Na, mit mondtunk?
Ezt! Királyok vagyunk és kész.
@dr. jenőke (jenőke):

A szalonna feltétel, de, hogy füstölt vagy pirított császárhúsból van-e, az mindegy, ahogy a tehén-juhtúró is. Nem az a kérdés milyen, hanem az, van-e belőle elég sok? :-D
@taga20:

Kösz,kedvencet Quimbitől!

"Toporog a tehetetlen, nem szeretem
Az éhség szekerén vicsorog a szerelem
Zen zötyögésben e kordély peremén
Ücsörög a zsákmány lessük te meg én
Mekkora métely, mekkora hatalom
Annyira mar meg amennyire akarom
Vakarom bőröm sajgó sebeit
Lassul a DJ, serceg a bakelit

Mire már azt hittük, hogy végre megérkeztünk, jön egy újabb kanyar
És az a mihaszna szürke felhő fenn az égen vajon tőlünk mit akar
Napunk eltakarva van ma, langyos eső mossa szennyesét
Ilyenkor a világon mindig valaki elhagyja a kedvesét

És ugye érzed, titkon te is érzed
Ugye érzed legbelül
Nem vagy egyedül, senki se menekül
(Senki se,) senki se menekül

Hát szoríts magadhoz mindent ami fontos és üvölts az ég felé
Mert amit nem becsülsz meg ma az holnapra már mind az ördögé lesz
És aztán hívhatsz papot, gyónhatsz százszor, mámorba márthatod a fejed
De már soha többé nem felejted el, hogy ez volt az egyetlen egy kis életed

Látod ott a semmi ágán most is egy nagy holló hegedűl
Nem vagy egyedül, senki se menekül
(Senki se,) senki se menekül

Toporog a tehetetlen, nem szeretem
Az éhség szekerén vicsorog a szerelem
Zen zötyögésben e kordély peremén
Ücsörög a zsákmány lessük te meg én
Mekkora métely, mekkora hatalom
Annyira mar meg amennyire akarom
Vakarom bőröm sajgó sebeit
Lassul a DJ serceg a bakelit

Mekkora métely, mekkora hatalom
Annyira mar meg amennyire akarom
Vakarom bőröm sajgó sebeit
Lassul a DJ serceg a bakelit "
@látjátok feleim szümtükkel:

Oké, az tény, hogy a szocik inkább játszottak Feri és a reformok ellen, mint mellette. DE az is tény, hogy egy pártelnök-miniszterelnöknek át kell tudnia vinni az ilyesmit a pártján és frakcióján.
@taga20:
.
Unus testis nullus testis.
.
Így érthető?
@Mariann19:

Nagy játék volt:)
Mi lesz ha az európai női,férfi kézikupák negyeddöntőiben négy magyar csapat is ott lesz jó eséllyel?:))

Láttad Bombačékat hétközben??
@gazoló: Mi lesz, ha a női és férfi csapat benne lesz a negyeddöntőben?
Üzenünk a focistáknak, hogy így kell ezt csinálni.
Láttam a Pick-et, Bombac a második félidőben bomba formában volt.
Tudod, hogy ő a kedvencem.
@PeniValdes: te hülye vagy, és nem nyitok vitát!:)
@gazoló:
Nagyon rossz hír, sajnálom nagyon.
@dr. jenőke (jenőke): kurvára nem. persze ha a gogliban megnézem má kurva okos vagyok.
Luis Alberto Suárez 0:1 :)) Eszternek szeretettel!
@dr. jenőke (jenőke): megtisztelsz, me nem szoktál szmájlizni:)

ha meg nem sértelek, ako egy kedvencemet küldöm, ha megsértelek nem érdekel:)))

www.youtube.com/watch?v=mjvGjUovxPU&list=RDmjvGjUovxPU
@taga20: megnésztem, nem estem hasra, 98% szerencse.

melyik vót a détári?
.
Le­e­sett az első hó Ma­gyar­or­szá­gon...

Mert ügyetlenek.

Mátraszentistvánról jelentették idén az első havat. A kihelyezett meteorológiai állomás élő képet közvetít:

ripost.hu/cikk-leesett-az-elso-ho-magyarorszagon/?source=hirkereso
.
@nincs_itt: a szögletzászló, te béna!:))

mesélj haver, neked melyik a legjobb fociélményed, csak, hogy bele tudjak rúgni:)
@taga20: azé tucc te ha akarol...
@nincs_itt: figyellek, így könnyű nekem:))
@taga20: tanultam, sportoltam, aztán meg dolgozni kezdtem, nem volt nekem időm 22 idiótát nézni, amint céltalanul rohangásznak a libalegelőn.
@nincs_itt: és öcsisajt a kedvencemet még nem is pazaroltam rád:)))

www.youtube.com/watch?v=v-YzdvmD2aQ
@nincs_itt: zsebhoki az elég megterhelő lehetett neked, ezé aszt se tudod, hogy ki az a döme:)))
@Gábris szomszéd: kezdjed haver, ne csigázz! nem vagy te migráns:))
@taga20: nekem az,amikor belefeküdtem a levegőbe,és úgy szereztem találatot
@PeniValdes: hugi, kügyé má a szerből át, me nagyon patent lehet:)))
@PeniValdes: ne légy smucig!

na az egyik kedvencemet küldöm.:)

www.youtube.com/watch?v=hLhN__oEHaw
@taga20: Gyerekfejjel, amikor Rossiék megnyerték a VB-t. :)

youtu.be/ZmN96peAqL8
@taga20: Haver ezt nézd meg ha még nem láttad, beszarsz tőle. :)

youtu.be/bsIQs63734c
@taga20: az én szívembe nem fér be ez az Enrike, megtelt már az bülbülmadarammal:)
Megyó azért fasz, mert az elmúltötév "elmúltnyólcévezése" ugye őrá is vonatkozott, ha jól számolok, tehát évek óta mocskolják habzó szájjal az ő kormányzását is, de ő ennek ellénre nem elég, hogy hajlandó egy légtérben tartózkodni Szíjjártóval, de képes egy ilyen lófasz semmi díjat is átvenni tőle, és szűklátókörűségének bizonyitékát adva nem veszi észre, mennyire leszarja őt a Fidesz, csak most valamiért a kirakatba akarja tenni.
@gazoló:

Köszi.))

Ennyi örömem van a mai napban. Itt tegnaptól megy a hiszti. Ideérhetne már az a hidegfront!
@PeniValdes:

Peni! Én kellőképpen rezignált vagyok az ápolói hivatáshoz. Jól ismerem ezeket a játszmákat.
@Eszter jött:

Legyen több gólból,örömből is!

0:4 Ha még nem is a hidegfront,de a Realnak hidegzuhany!
@gazoló: ti szoktatok értelmes sportágakat is nézni?:)
@gazoló:

Az Index verses blogjai, Perlmann varázslatos játéka meg a horgolósuli mindig helyrebillentenek, ha elveszteném az egyensúlyom.
Holnap megnézem a gólokat a Barca TV-n.
@gazoló: jó ez az., de a hülye kézilabdát aszt nézze a halál:)
@Eszter jött: édes istenem, te százas vagy?:)))
@taga20:

Nem vagyok benne biztos. Viszont jól érzem magam így.
Melyikkel van gondod?
@Eszter jött: evvel:))

"Holnap megnézem a gólokat a Barca TV-n."

ménem a hogy fogom meg a pasikat, akik hülyék oldal:)
@Eszter jött:

Nem ismerem a jelenlegi körülményeidet,de az elmondottak alapján biztosan várod már az otthoni meghitt létet,cicáiddal,barátokkal:)

kepkezelo.com/images/2gfm4vefqkbb9km8la2o.jpg

Weöres Sándor: Duna mellett

Duna mellett kopár fa,
rászállott a madárka,
rászállott a madárka,
vízre hajló ágára.

Kettőnket te madárka,
csak elbír a kopár fa,
ráülünk az ágára,
fütyülünk a világra.
@taga20:

Figyelj taga! Kezd fárasztani, hogy folyamatosan te akarod megmondani, mikor mi a normális.
Vegyél vissza ebből a stílusból!
@Eszter jött: jó.

me éppen a helyi csajok is fújnak rám.
.
A szolgáltatók lesznek azok, akiknek be kell majd szerezniük és köttetniük az online pénztárgépeket. Közülük is az autószervizek, a taxik, konditermek, a wellness-szolgáltatók és a pénzválók azok, akiket biztosan kötelez majd a kormány erre.

www.origo.hu/gazdasag/20151119-online-penztargepek-varga-mihaly-taxi-autoszerviz.html
.
@gazoló:

Nincs semmi gond, csak jól esett egy kicsit nyavalyogni.)))
Leginkább a fizetést várom, mert kinéztem magamnak egy olyan csizmát, amiért lelkem is eladnám.
A jó cipők jó helyre visznek.)))
@gazoló: a tévékettő pénzszivattyúhoz. hová máshová?

ja és lesz olyan ember, aki eszt beléddumálja!
@gazoló: "Bonyolult látási viszonyok mellet sikerült
azonosítanom a tárgyat;)"ez egy hétkettes!:)))
@ornagy50:

Pontosan 'őrnagyom:)
Látom szereted a cseh&szlovák söröket!
@ornagy50: és a mellett egy té? szegény ka-26 miket élhet át:))
@gazoló:

Eörsi István: A harmonikus élet receptje

Ha bánt valami,
szedj mélyről a tálból,
szedj még egyszer és menj,
légy máshol.

Tisztára törölt
szemüvegedet vedd le.
Megbékélt szemmel nézz
elhülyülő szemekbe.

Elviselhető lesz
az elviselhetetlen,
de nem lehetséges,
ami lehetetlen.

Mi elfogadhatatlan,
– mert a szív belefásul –
azt ne fogadd el, sőt
ne is vedd tudomásul.
Ennyi!!!Csapó!!Taga 20,leállunk!!!
@ornagy50: mi a gond haver?

ha utálsz mond, nem gáz:)

Where did you sleep last night -
@ornagy50: ne haragugy haver, ha megbántottalak igazad van.

ha számít eszt küldöm. a szívem:)

www.youtube.com/watch?v=tnFfKbxIHD0
A bloghoz nem tudok szólni.

De ez érdekes:

www.origo.hu/itthon/20151121-ma-ketharmad-tamogatna-a-vizitdij-bevezeteset.html

Vagy mondjam azt, hogy....na ugye....?
Vannak helyzetek, amikor a legnagyobb csapás a médiapáva címre pályázóknak, a nem venni róluk tudomást. Mai posztod ebbe a kategóriába esik. Kár, hogy szándékoddal ellentétes célt értél el vele.
@öregmatróz:
.
''''Vagy mondjam azt, hogy....na ugye....?''''

Na ugye, hogy na ugye?
.
@dr. jenőke (jenőke):

Na ugye, hogy ugye akkor 80% körüli volt a bérekre rakódó -adók módjára beszedett/befizetett- közteher, most pedig 65% + a konjuktúra idején meghökkentően szép profitot termelő piaci szereplők különadói.

Azt a kérdést azért a levegőbe lógatom, hogy a mostani kutatásban hova lettek a mély szegénységben és a szegénységben élő, és a megélhetés határán egyensúlyozó népesség véleménye?
Az pedig már csak bónusz kérdés, hogy egy ilyen alapvetően egészségügyi és közteherviselési tárgyban miért előzte meg a pártpreferencia a jövedelmi illetve anyagi helyzet szerinti szegmentálást?

Na ugye, hogy ugye?
@jaegtoer:" Na ugye, hogy ugye akkor 80% körüli volt a bérekre rakódó -adók módjára beszedett/befizetett- közteher, most pedig 65% + a konjuktúra idején meghökkentően szép profitot termelő piaci szereplők különadói."

erre valami forrást haver, ha kérhetem, me szerintem ez egy kurva nagy blöff részedről, ami még egy söralátétre se fér föl:)
@jaegtoer:
.
A tranzakciós adót és más "rejtett" (és egyebek) adókat is figyelembe vetted? Vagy csak nem Magyarországon ébredtél?
@dr. jenőke (jenőke):@jaegtoer:@taga20:

Jó reggelt!
Hajnal van és máris a 'zsozsó a téma:)

........

Áprily Lajos:
ÍGY KELLETT VOLNA

Így kellett volna: meg-megállni,
virágaidat megcsodálni.

Kezed többször kezembe fogni,
mosolygásodra mosolyogni.

Súlytalan szívvel útrakelni,
erdőn madarakat figyelni.

Patakos réteken derülni,
sárkányok útját kikerülni.

A vadméhekkel kóborolni,
s dalolni, mindig csak dalolni...

Jaj, örömet ritkán fogantam,
ágyásaidon átrohantam.

Életednek vihara voltam,
íriszeidet eltiportam.

Játékaidat összetörtem,
dal-csecsemőimet megöltem.

Fekete gondok közt tanyáztam,
feltört kezemmel kútat ástam.

A sárkányokkal viaskodtam,
királylányig sosem jutottam.

Ha roskadoztam, vizet adtál,
szelídségeddel megitattál.

S ha te sem tudtál csendet adni,
a fényességes nagykapun
sötéten fogok átrohanni.
@jaegtoer:
@taga20:
.
A béreket terhelő adók önmagukban semmit nem mondanak.
Akár meg is szüntethető a személyi jövedelemadó.
Képes lenne-e bárki egy óra alatt összeszámolni a különböző elnevezésű adókat, illetékeket, járulékokat?
@dr. jenőke (jenőke): így pontos a beszólásom jégnek.

ja és hamá pénz, ako:))

www.napiszar.hu/showPost/A_nap_ajanlata__6
@Fabius:
Tény, hogy akkor a pártot és a frakciót nem Mszp-nek, és a párt- és kormányfőt nem Gyurcsánynak hívnák. Nem is tudtam, hogy a diktatúrát hiányoltad az EM8 évből!
@dr. jenőke (jenőke):

"A tranzakciós adót és más "rejtett" (és egyebek) adókat is figyelembe vetted? Vagy csak nem Magyarországon ébredtél?"

Figyelembe vettem. (úgy vélem)

ámbár kicsinyeskedhetek is, csak az akkori közterhek elérhetik a 89%-ot a jelenlegiek pedig a legfeljebb a 65,5%-ot, mindemellett te vagy az iparos:)

"_A béreket terhelő adók önmagukban semmit nem mondanak.
Akár meg is szüntethető a személyi jövedelemadó.
Képes lenne-e bárki egy óra alatt összeszámolni a különböző elnevezésű adókat, illetékeket, járulékokat?_"

No, igen. Ellenben ebben az esetben nincs probléma:)
Merthogy rejtett adók, illetékek azelőtt is voltak, hogy a patás Orbán kormányra került. Csak a tárgyilagosság kedvéért.
@taga20:

"_erre valami forrást haver, ha kérhetem, me szerintem ez egy kurva nagy blöff részedről, ami még egy söralátétre se fér föl:)_"

Köztudomású tényeket még a bíróság előtt sem kell bizonyítani:)
@gazoló:

jó volt benézni! kösz. :))))
@dr. jenőke (jenőke):
Jut eszembe, ha 300 mrd-al nőtt az adóbevétel az online pénztárgépek miatt (alsó hangon is 1000 mrd forgalomnövekedés a fehérítés miatt- azaz ez már korábban is megvolt) akkor mennyivel is nőtt ténylegesen a belföldi fogyasztás? mínusz az átvonuló migránsok és mínusz a határ menti bevásárlóturizmus? (gyengébbeknek: már a szlovákok és osztrákok járnak hozzánk!)
@jaegtoer:

első eset, hogy totál nem értem honnan vetted ezt az állításod...

szerintem valamit nagyon félrenéztél. itt pl megtalálod 2005-től 2015-ig a bérekre rakodó adóterhelést:

veol.hu/gazdasag/mennyi-az-annyi-brutto-es-netto-minimalber-1672054

www.hrportal.hu/c/a-magyar-berekre-rakodo-adoteher-az-egyik-legmagasabb-20130328.html

nincs időm tovább keresni, de megemlítem a 27% áfát ami 6%-al nő majd január 1.től, akkor is ha felügyeleti díj lesz a neve.
ez nagyon komoly teher, mert ott van még a legalacsonyabb árú termékeken is a termékdíj.

szóval nem is folytatom...
@jaegtoer:
Hja, ha te az akkortájt 36 %-os SZJA sávban adózókat veszed figyelembe, a többiek meg le vannak szarva - különös tekintettel a súlyozott átlagolásra) akár még igazad is lehet. Akkor tényleg csökkent a bérre rakodó adóteher. Csoda, hogy nem döntik be a falat a nálunk beruházni szándékozók!
És hova számolod a kényszervállalkozók 150 %-os minimálbére után fizetendő eü. adókat? Felcsökkenésbe?
@jaegtoer:

mégis pár szót engedj még meg.

az "őstermelők", (körül hihetetlen visszaéléseket lehet hallani) szinte semmit sem fizetnek a közösbe, de a pénzeket valahol be kell szedni és most a legszegényebb réteg is sorra kerül:

offforever.blog.hu/2015/11/19/vagyonado_nincs_gomba_csiga_gyogynoveny_gyujtokre_ado_lesz

de aki nem a gazdaság "fekete" oldalával akar foglalkozni, annak ajánlom a Bajazzók 1978-as felvételét Sass Sílvia, Melis György közreműködésével

offforever.blog.hu/2015/11/22/ruggero_leoncavallo_pagliacci_bajazzok
@guma:
és akkor még az adójóváírás kivezetéséről még nem is beszéltünk...
Kukkantsatok be néha a www.blogaszat.hu/ -ra. Érdemes!
orditok.blog.hu/2015/11/21/level_egy_hulye_kommentelohoz
"Lehet engem hazaárulózni, sorosbérencezni, gyurcsányimádózni.
Attól egy centivel sem leszünk előbbre és senki nem lesz boldogabb.
Bármennyire hihetetlen is: én nem gyűlölöm Orbánt.
De gyűlölök mindent, ami hazug, ami kárt okoz az országnak akár morális, akár anyagi értelemben.
Végül barátilag üzenem a kedves kommentlőnek:
A Nemzeti Minimum nem azt jelenti ám, hogy szeretni kell a kormányt. Az egy civil kezdeményezés"
@guma: @kekex:

Kedveseim.

Engem meg lehet győzni.

Csakhogy!

Ha a nosztalgiázott 2005/2008-as aranykorban ma már mintegy vágyott adóterhelése ellenére elutasította a népesség aktívabb része a vizitdíjat, miképpen lehetséges, hogy a mostani szörnyűséges adóterhelés mellett a közvélemény kutatás adatai szerint, a jelentős többség egyenesen vágyja a vizitdíjat?

Merthogy innen indult az aszó, akarom mondani adómizériai ellentmondások fennforgása.
@jaegtoer:

olvasd el a tavalyi halálozásról linkelt cikket és akkor talán a tények meggyőznek, miért vállalna be több és FIX költséget az akinek ma már az is gondot okoz, hogy megfelelő helyre eljusson.

mára a legelképesztőbb helyekre (pl labor!!!) hetes előjegyzések vannak.

sok orvos lelkiismerete viszi csak a hátán ezt az ellátást ahonnan elvon a kormányunk.
sajnos még mindig sokat kell járnom ellenőrzésre és tudom, hogy néha még műtősruha sincs pl, és a berendezések, eszközök napi áráról még nem is beszélek.

bocs, ha érthetetlen vagyok - most nincs több időm.
Szegény Szanyin miért nem csodálkozok? Ez a coci szerencsétlen kell a szavazóknak, a Megyóval meg Frerenc pajtivall együtt. Ez így kerek!
A felcsúti mangalicán meg röcög a háj, ahogy élvezi...
Képmutatás csúcsa, aki le meri leplezni a korrupciót, az hazaáruló, meg bűnöző. Sírjunk? Vajon Jézus velünk sírna? Esetleg megint elő kapná a seprűjét, és a kufárokat kiseprűzné a templomokból?

hirtv.hu/hirtvkulfold/leleplezett-vatikani-korrupcio-birosag-ele-allnak-1315210
@jaegtoer:
Marketing Pártunk előkészíti (teszteli) a full fizetős eü.t. Igaz nem 300 forint lesz, de a hívők imádni fogják.
@guma:

Megerősítem az álltásod. 200-as vérnyomással azonnal kéne alvadási vizgálatot végezni, ehelyett a laborban 3 hétre adnak időpontot a vérvételre, mert csak napi tíz, azaz 10 vért vesznek le. Nem annyit, amennyit muszáj. A labor központjába meg morognak a betegre, hogy minek megy oda.
Ezek után nem csoda, ha hullik a magyar. Persze nem a felső ezer.
@látjátok feleim szümtükkel:
Mindig megtalálnak egy-két levitézlett ex-elvtársukat a narancsbolsik, hogy azután díszként a coci szavazók előtt szopkodják egymást. Mondjuk zűrös ettárs, meg pozsi után rövidesen feri jön!:)
@jaegtoer:

De rövid az emlékezeted, hát a Gyurcsány a hibás, mert ők vizitdíjaztak. No.
A mi vizitdíjunk az kedves a népnek, de ha annak nem is, a nertársaknak biztos, meg a cöfnek.
Jaaaa.

Már több tucatszor leírtam, az a normális helyzet, hogy aki jövedelmet szerez, az adózzon. S ha adózik, talán nagyobb felelősséggel viseltetik, nem csak a közterhek, hanem a közügyek iránt is.

Én elhiszem, és megértem, hogy sokan visszasírják azt az időszakot, amikor a teljes népesség töredéke adózott, és termelte meg a javakat, és még kevesebben a jól konvertálható és jövedelmező hozzáadott értéket és a másik 80% meg csak tartotta a markát, és tartotta, és tartotta és tartotta...

De most, hogy a mordor sötét felhői ülik meg a tájat, hol van az a ménkű sok nyomorban élő ember, akik nyugodtan otthon maradtak, amikor a sajtó és szólásszabadságot durva támadások érték, hol voltak akkor, amikor a honfitársaikat 3000 milliárd forinttal meglopták, hol voltak akkor, amikor a szegénysorból kiemelkedést egyedül lehetővé tevő alsó-, közép- és felsőfokú oktatást egyrészt szétbarmolták, másrészt a részvételt közvetve és közvetlenül korlátozták, a tulajdonosi jogokat semmibe véve a dohányipart és kereskedelmet hűbéri rendszerré alakították s amikor nem kevésbé hűbéres viszonyokat alakítottak ki a földtulajdonlás és -bérlés területén, de nem csak az előbbieken, hanem a társadalmi (gazdasági-politikai-kulturális) élet valamennyi területén. Látható, új 21. századi hűbérviszonyok vannak kiépítve.

Tehát szíveskedjenek számtalan ilyen olyan tehertétellel szembeállítani a 'társadalom' érintett népességének a restségét és tunyaságát, s azt tetszenek tapasztalni, hogy az érintettek- szokás szerint a készpicsa melegmálé attitűddel várják, hogy valaki, valakik kikaparják a gesztenyét a tűzből.

Lehetséges, hogy nem én leszek az a hülye, aki önként szállok az első frontvonalba azért, hogy a tunyán ácsingozó népesség javára harcoljak a saját közterheim növekedéséért, hogy vissza lehessen állítani az ingyenélés vágyott intézményrendszerét.
[szerencsére ez is csak egy olvasat]

Végül... a betolt link a minimálbéreken keresztül mutatja be a közterhek növekedését.

Legyen úgy, viszont ha ez az alap, akkor legyen Magyarország a minimálbérek országa. Ja, Hogy nagyrészt az van? Akkor megint nem értem, hogy mi a probléma, azt meg végképp nem, hogy most mégis miért vágyják jobban a népek a vizitdíjat, mint anno?
@guma:

Guma.

Nem engem kell győzködni.

Hol vannak ezek az emberek [adófizetők (?)] amikor ki kellett, és ki is lehetett volna állni a véleményükért, mert a lehetőség, az alkalom megvolt.

A költői kérdés változatlanul az:

Miért a pártpreferenciákat részesítették előnyben a válaszadók szegmentálására egy alapvetően pénzügyi vonzatú kérdésben és miért nem a jövedelmi, vagyoni, anyagi helyzetet?
@parti_giano:

:)A vizitdíj a kedvencem:) E tárgyban M. csak desszert lehet.
Sokszor azért nem írok le teljes egészében dolgokat nehogy-nehogy!:)
@jaegtoer:
most többen adóznak?
kikre gondolsz?
közmunkások?
a te közterheid, csökkentek az elmúlt 5 évben???
és ezzel, nem az "emút8at" sírom vissza.
@punkfrog™:

Ne haragudj, de már nem megyek vissza a kályhához.
de...

...amikor a közmunkás sztorit hoztam...még a rendszerszintű nyilvánosságra kerülés előtt, senkit nem érdekelt...sem itt, sem másutt, sem a médiát.
...ha ennyi érdektelenség után ráadásul a közmunkásokat sem érdekli, engem sem kell hogy érdekeljen.

Inkább úgy mondanám, hogy inkább nem növekedtek.
Mióta ez a remek új blogmotor működésbe lépett, mobil nézetben láthatatlanok a kommentek, csak végtelen ciklusban próbálja betölteni. Gratula a blog.hu-nak! Great job!
@Joffrey, a pöcs: Meg tudom erősíteni, hogy elszarták.
@guma:

"_olvasd el a tavalyi halálozásról linkelt cikket és akkor talán a tények meggyőznek, miért vállalna be több és FIX költséget az akinek ma már az is gondot okoz, hogy megfelelő helyre eljusson._"

ismerem, már régebben átfutottam és meglepett, hogy amikor az egészségügyi dolgozókkal, nővérekkel, pályakezdőkkel és gyakorló orvosokkal kellett volna szolidaritást vállalni és a demonstráción a jelenléttel támogatni a jogos követeléseiket, akkor hol a picsában sunyítottak és lapítottak -no, nem a halottak- hanem mindazok, akik érintettek. Főként akik nyomorognak.
Pesten nincs százezer nyomorgó?
Nem lehetett volna legalább egyetlen egy este minden településen a szolidaritást vállalóknak 1-1 gyertyát gyújtani?
Talán még az Űrből is látszott volna, hogy az ország egyetlen gyertyalánggá olvadt össze. de nem, inkább a sopánka hoppáka. Akkor miért is kellene felháborodni?
@jaegtoer: akkor rendben van.
téged se érdekel, mást se érdekel, nincs mit számon kérni egymáson.
szóval, nem csökkentek, hanem csak, nem növekedtek a közterheid.
értem.
csak nem látom, mely közterhek csökkentek.
@jaegtoer: :))))

"...amikor a közmunkás sztorit hoztam...még a rendszerszintű nyilvánosságra kerülés előtt, senkit nem érdekelt...sem itt, sem másutt, sem a médiát.
...ha ennyi érdektelenség után ráadásul a közmunkásokat sem érdekli, engem sem kell hogy érdekeljen. "

tudod, hogy engem (és talán mást is) érdekelt! akkor még példának a kölcsönzést is felhoztam, mert azután kaptak vérszemet a fiúk, ahogy letudták tolni a kirekesztést első uralkodásuk idején...

igazad van!

hiányoltam én is, más is a szolidaritást nem csak ezen a vonalon.

"a demonstráción a jelenléttel támogatni a jogos követeléseiket, akkor hol a picsában sunyítottak és lapítottak -no, nem a halottak- hanem mindazok, akik érintettek. Főként akik nyomorognak. "

én azért nem a nyomorgókon kérném ezt először számon, akit "mindenki", mindenhol rugdos, megfélelmít.
azt hiszen a józan ész hiánya eredményezi, hogy mindent felfalhat a kisgömböc...

nekem is volt a gyertyához hasonló naiv gondolatom, hogy egyszer menjen ki az utcára mindenki és fogja meg a máik kezét, ha elege van abból, hogy másodrendű állampolgár lett és mindent eldöntenek a feje felett, látszat beleszólást milliárdokért létrehozva...
az észtek megcsinálták, hogy országukat "közrefogták".
igen.
az urak csak a tömegből értenek - ha értenek is valamit.
@guma:

:) A matiné egyik tanulsága:)
@guma:

Kedves Guma, náunk nincs tömeg.
Mert: gdrága az utazás, mert nem kap önkori támogatást, ha megjelenik egy kormány ellenes rendezvényen, mert a támogatást az önkori kormánypotentája felügyeli, mert...

Kezdetben ( ötvenes-hatvanas évek ) a nép tartott az elvátársaktól, párttikároktól. Majd a nyolcvanas évek végéig szépen lassan ráébredt, hogy ők is emberből vannak, akiknek fáj, ha beeléjük rúgnak. Ugyan úgy, mint a nem elvtársaknak (akarom mondani nertársaknak ). No akkor lett tömeg.

Emberöltők kellenek a változásokhoz. Mármint a fejekben.
@jaegtoer: ja, mondta az eus állampolgár migráns, utána meg kioldotta a pokolgépet:)

haver, ne kábics má, hogy most kevesebb az adó és közteher, mint akkor.
@taga20:

Ha megszámolod, hogy mi terheli a magánszemély bérét, jövedelmét, akkor valóban számszerűleg kevesebb, éstöbbnek látszik a támogatás is. Azonban több az olyan adó, ami közvetve jelenik meg a béreden, jövedelmeden, miden egyéb bevételeden. Ez a fidesz nagy trükkje, és ezt az emberek beszlopálják, mert ugyé az a bödös bank fizeti, meg az a dög multi.

Jah, ez nem is igaz? No de hol az a tömeg, amelyik ezt képes átlátni és felfogni? Mi itten nem egy nagy tömeg vagyunk, bár szeretnénk annak láccani. A tömegeket megmozgatni képes pártok meg nem ellenzék, hiába igyekeznek annak láccani.
@látjátok feleim szümtükkel: én is pont erről beszéltem, csak nem akartam bő lére ereszteni a dolgot.

a tömegből meg az ilyen jeges csókákat vedd ki, me halálra nevetem magam, a most kevesebb a közteher dumától:))

ja ez meg a legszebb.

"Ha megszámolod, hogy mi terheli a magánszemély bérét, jövedelmét, akkor valóban számszerűleg kevesebb, éstöbbnek látszik a támogatás is. "

nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy kevesebb minisztérium van, de ....

ja és, a negatív növekedés is növekedés, ja és a fémkupakok:)))))))))))

édes faszom, legalább itt ne nézzük egymást hülyének!
HALLOD JÉG!
@látjátok feleim szümtükkel:

Nem egészen. Ebben a kibaszott adócsaló országban -márpedig ők csak tudják- 'enyhén' adóztatják a jövedelmet és súlyozottan a fogyasztást. Ez a trükk.

Az ún. különadókkal (bank, távközlés, szállítóvezeték), szemben, amelyek kisebb részben valóban a ügyfeleket, felhasználókat érintik, érdekes szimpátia alakulna ki, ha teljes egészében a népességgel fizettetnék meg.

Nem véletlen, hogy a választási programokban a különadók kivezetése a m_a_j_d státuszban volt mindenkinél, míg az szja többkulcs és a többi blabla a következő évtől -haladéktalanul.
@jaegtoer: "Ebben a kibaszott adócsaló országban -márpedig ők csak tudják- 'enyhén' adóztatják a jövedelmet és súlyozottan a fogyasztást. Ez a trükk."

ember, anno is olyan adócsaló volt az ország, mint most. most jobban adóztatják a fogyasztást, mint anno, ako mikor is volt nagyobb a közteher?
@taga20:

"_édes faszom, legalább itt ne nézzük egymást hülyének!
HALLOD JÉG!_"

Ha már édesfaszodozol akkor legalább az én kommentemből idézz, különben azt hihetem, hogy csak egyszerűen nunahiányod van.
@jaegtoer: ne csesztesd már, ez a pupitász annyira óvatos, hogy a guminőjéhez is kotont használ.
@jaegtoer: gondoltam vagyunk má ilyen viszonyban:)

de aztán lejjebb, megtettem.
@parti_giano: jut eszembe, pupitász má kikelt?:)))
@taga20:

jó. o.k.

"_ember, anno is olyan adócsaló volt az ország, mint most. most jobban adóztatják a fogyasztást, mint anno, ako mikor is volt nagyobb a közteher? _

A személyes jövedelmet terhelő közteher. De nyugodtan röhögd vagy hörögd magad halálra és ne is törődj vele hogy miről volt szó, vagy mire reagáltam. és melyik adózási fogalom mit jelent.
*
büdösláb-jegyzet(n):

Mindenesetre megnézném a hörgedezők hüledezését, ha holnaptól a különadókat szétdobnák a keresőkre és aszerint kellene megfizetni az szja-t.

Ugyan lehet, csak nem érdemes azzal jönni, hogy most is mi fizetjük. Persze, a töredékét, annak amit a különadós cégeknek egyenesen be kell fizetni a büdzsébe.
@jaegtoer: az a baj veled haver, hogy mindig elveszel a részletekben, mint a fityeszesarcok.

nem volt közgyűlés tokajgecifalván, csak szimplán szarrá lopják a skacok az országot, gecivitya irányítása alatt.

na de hogy ne csak ők élvezzenek, ezé:)))

www.napiszar.hu/showPost/Egy_bogyos_faros_versenyzo

ja és, hogy valami szépet is lássunk:)

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F11%2F22%2Fhavazas_idojaras_elorejelzes%2F
Érdekes, az homályba merült, hogy pl a szocik a nyugdíjat is megadóztatták, ui össze kellett vonni a jövedelmeket, és 36 /-os vagy adót vetettek ki rá.Ha dolgozott a nyugdíjas.
Vagyis egy nyugdíjas elvesztette megszerzett jövedelmének 36 /-át.
De minden más jövedelmet is 36 /-os szem.jöv.adó terhelt.
Vagyis olyan nagyon nem volt érdemes dolgozni, ui. erre még rájöttek más levonások is, vagyis a szerzett jövedelem több mint a felét levonták.
Azonkívül munka nélkül segélyeket élvezhettek azok, akiknek túl sok gyermeke volt, vagyis érdek volt a családgyarapítás felelősség nélkül. Ezért találták ki sztem a közmunkát.
ÉS BEFUTOTT EBOLA!

a hülyeség és a fityesz kvintesszenciája:)

most tényleg édesfaszom van!
@Imola Helyesi: miért ne lehetne megadóztatni a nyugdíjat?
Ezenkívül évek során gátlástalanul emelték a kereskedelmi szolgáltatók a rezsi költségeket.
Pl. egy kisebb lakás fűtése/panel/ 2003-ban 13000, 2009-ben már 33000 Ft volt, míg ma kb 8000 Ft.
@PeniValdes:
Mert ők már a ledolgozott évekért kapják a nyugdíjat, vagyis ez dupla adóztatás.Volt.
A fogyasztást terhelő adókról meg annyit, hogy az infláció mértéke jelenleg 0, míg a szocik alatt mindig növekedett, a kamatok is. Pl.93-ban kb 36 %volt a hitelkamat.2003-ban is kb ennyi volt, nem beszélve az elhíresült devizahiteles kamatokról.
@PeniValdes:
Mit nem söpörnél le?
Ha a nyugdij adóztatásra gondolsz, azt már lesöpörték. Most ez a kormány.
"egy kisebb lakás fűtése 'ma kb 8000 Ft" Togóban wazz!

Arról ne beszéljünk,hogy mennyit csökkent a gáz világpiaci ára!

Mennyivel keres többet egy minimál'béres,mint akkor!
A nyugdíjasok aranykora van,épp ezért ne kezdjük el szopni őket!
Hasonlítsd már össze egy gyári munkás keresetét(aki szívni fog 65-éves koráig/minimum) egy húsz éve nyugdíjba vonult rendőrfőtörzsével,oszt sajnáljad már az adóügyileg őket!
@jaegtoer:
miért is van szükség a különadókra?
és mióta ilyen szintűek?
ez miért is jó nekünk?
mennyi most a TB járulék?
Hááááát, nem gondoltam, hogy a tegnapi utolsó szösszenetem ilyen hullámokat fog vetni de egy mostani esetenkénti másfél gombóc fagyival egyenértékü hozzájárulás az EÜ-höz, legalább a kórházak WC papír ellátását fedezné.....és már az is valami lenne.
@gazoló:
Sőt még olcsóbb, hja, nem villannyal kell fűteni, az biztos.
@gazoló: szój má ennek a mákvirág ebolának, hogy ilyen ordas hazugságokat ne írjon má le!

előre is köszönöm:)
@Imola Helyesi: " infláció mértéke jelenleg 0,"

Na erre nem vennék be 1 szem sztrichnint........
@látjátok feleim szümtükkel:
Már tudom, miért ez a neved. Te olyanokat is látsz, amit más halandó nem.
@Imola Helyesi: A KURVAANYÁDAT EBOLA!

egy redvás hazudozó vagy, mint gecivitya!
@öregmatróz:
Hivatalosan, bár lehet, hogy 1.6 %., mert ennyivel emelik a nyugdíjat.
No, most a kereskedők nyilván trükköznek, és rejtetten emelik az árakat. Pl. a fogkrémét biztos, mert lassan már 1500 Ft lesz egy tubus ára.
Az idegen cégek árui nyilván nem a magyar pénztárcához mértek, ennek kitűnő példája pl.a DM.
Tagabunkó kinyomva. Eddig mindenkivel kötekedett, kapóra jöttem a hülyéjének.
@Imola Helyesi:

Ebből látni,hogy a főnök seggében jó meleg van'narancsland ködei megvédenek bennetet a magyar valóságtól.
Persze,mint minden mást ezt is lehet relativizálni,lakásszigeteltségi fokkal,lakásmérettel,de megkérdezhetnél egy vidéken élő,kislakásban lakó családot is erről az összegről!
@taga20:

Csak neked.

Ezért marad a fidesz hatalmon.

azt írod:

"_az a baj veled haver, hogy mindig elveszel a részletekben, mint a fityeszesarcok._"

Az a helyzet haver, hogy én a részletek mestere vagyok:) [legalábbis szeretném hinni]

A fityesz arcok meg nem foglalkoznak a fity-faty részletekkel, észrevehetted volna már.

"_nem volt közgyűlés tokajgecifalván, csak szimplán szarrá lopják a skacok az országot, gecivitya irányítása alatt._"

Ezt címezd az országos Viktor haverodnak, az ő közgyűlése.

Kiegészítés
*szómagyarázat: tokajgecifalva**, bivalybasznád, hátsószotyisztán, magyarbasznád stb.

Éppen olyan, mint az érdbasznád, vagy tagabasznád, azzal kiterjesztő értelmezéssel, hogy nem a józan ész, hanem a kontrollt vesztett érzelmek vezetik a kezeket, amikor az ujjak ütik a billentyűzeteket.

további kiegészítő információ:

Tudtad-e hogy Tokajban (általad tokajgecibasznádozott faluban) 600 'eladhatatlan' eladó ingatlan van évek óta, s következetesen esnek az árak, Kósa Lala, a nyilasok által elhurcolt zsidó borkereskedő műemlék házát vette meg a főutcában jólárasítva, s 4 új autót vehetsz a tokaji 'kikötő' soron időnként látható egyik motorcsónakja árából (képzeld el mi lehet Debrecenben és az Istrián, vagy Abbáziában)még egy k8is színes, hogy véletlenül sincs munkahelyteremtő beruházás, s a már meglévő nemzetközi hírnévre szert tett pincészetek kisajátítása folyik, míg az ún. közgyűléses palik Viktor cimboráddal:) a Tokaj Kereskedőház Zrt-ben és -vel üzérkednek tettestársakként, s a kivételes adottságú és örökségű Tokaj népessége tengődik és napról napra, sokan sokszor óráról órára vegetálnak. Amikor tokajgecibasznádozol akkor azokat a szerencsétlen és tényleg védtelen, kiszolgáltatott egyszerű embereket is becsméreled akiknek az a szülőföldjük, és a sírjuk is ott húzódik meg észrevétlen a hegyoldalban, még akkor is ott is csodálva, szeretve és féltve az a falut, amíg lesz aki felvigye oda a koporsót.
@gazoló:
Te sem vagy piskóta, amikor Bajnai és Fletó, de főleg Szanyikapitány sejhajából kandikálsz ki két biciklitúra közben.
Ott adnak fűtőanyagot a rászorulóknak. Fát, pl.
@punkfrog™:

"_miért is van szükség a különadókra?
és mióta ilyen szintűek?
ez miért is jó nekünk?
mennyi most a TB járulék? _"

Ne haragudj, nem érdekel. negyvenkétszer megbeszéltük. Nézd meg a kályhát honnan indultunk.
@jaegtoer:

kisajátítása-t írtam. nem igaz. elsajátítása. nem mindegy.
@Imola Helyesi:

Bajnait vállalom,(nem abban az értelemben)bár én is ""miatta szívok majd 65-éves koromig,hogy aztán a főnököd és haramiáji által ellopott magánnyugdíj és összeomlott nyugdíjrendszer hűlt helyére megérkezvén sajnálhassam a most ott levő,szavazóbázisnak használt tömegeket!

"rászorulóknak" ez a kulcsszó:)
Aki leszopta 'öccör a helyi polgármestert és beült a község mikróbuszába a békemenetre vagy a március 15-i szokásos nyalakodásra:))))
@jaegtoer: nuuuuu, bakker most ki lettem osztva, mint a lapok a pókerpartin:)

csak neked, hogy a klásszikot idézzem.

"Ezért marad a fidesz hatalmon."

haver, amit te itt ma délelőtt futottá az mindent alul múlt.

belefutottál egy zsákuccába, asztán szarrá arcoskodtad magad.
ismerős az érzés, velem is előszokott fordulni.

Ezt címezd az országos Viktor haverodnak, az ő közgyűlése.

Kiegészítés
*szómagyarázat: tokajgecifalva**, bivalybasznád, hátsószotyisztán, magyarbasznád stb.

"Éppen olyan, mint az érdbasznád, vagy tagabasznád, azzal kiterjesztő értelmezéssel, hogy nem a józan ész, hanem a kontrollt vesztett érzelmek vezetik a kezeket, amikor az ujjak ütik a billentyűzeteket."

ha nem akarsz valamit érteni, ako legalább ne kontráz gazsi.

a kiegészitő információdhoz, meg inkább nem mondok semmit, me ki lennék baszva.

remélem érthető voltam, innen tagagecifalváról, drága barátom?
@taga20: most látom, hogy az idézőjel lemaradt.
@jaegtoer: "Az ún. különadókkal (bank, távközlés, szállítóvezeték), szemben, amelyek kisebb részben valóban a ügyfeleket, felhasználókat érintik, érdekes szimpátia alakulna ki, ha teljes egészében a népességgel fizettetnék meg."

Csalódtam benned. Szívesen venném, ha elárulnád, hogy a bank, távközlés stb. honnan a bánatból szerzi a bevételeit?
Ja, a kormány vissza nem térítendő támogatásából. Nem szóltam semmit, azt is halkan.
:O

Van némi adózási ismeretem, valamikor még a kilencvesen években, amikor egy kormányváltás alkalmával változtak az szja adókulcsok, kíváncsiságból megszámoltam mennyi egy adott összeg adója a régi, és mennyi az új kulcs alapján. Nos elárulom, szinte alig volt eltérés a fizetendő szja összege között. De az új kulcs kettővel kevesebb volt, mint a régi.

Ha megszámolnánk mennyivel többet költünk jeleneleg adókra egyenesen és áttételesen ( fogyasztátsi adókban ), mint 2010. előtt, akkor a meglepődés igen nagy lenne.
Annak aki nem villannyal fűt: itten olcsó a tüzelőnyag. 100 kg tűzifa már 9.000 forintért is kapható. Ja, hogy haza is kell vinni? Az ki a f*t érdekel? Meg az sem, meddig elég egy mázsányi. Aki fázik ugráljon, meg bújjon össze mással.

www.praktikerwebshop.hu/gyujtokategoriak/?kategoria=brikett-tuzifa-gyujtos&gclid=CL-K4NuSpMkCFReZGwodxvAKwg
Nem kéne hazudozni, mert a nyugdíjra eső adó mindig levonható volt az adóból, csak a nyugdíjat és az egyéb bevételt kellett összevonni, majd az erre eső adót kellett kiszámítani. A kettő különbözetét kellett befizetni. Aki nem tud számolni, az menjen vissza az iskolába és tanuljon még egy kicsit.
@taga20: @látjátok feleim szümtükkel: @jaegtoer:

Feleim,kíváncsiságból,előkaptam már a múlt havi bérpapíromat,lévén bérből és fizetésből élő és nugtáztam,hogy a kézhez kapott összegnek a levonás az 55 százalékát teszi ki('stenbacca meg,miről beszélünk???)
Na mos erre még rájön a jól 'felkúrt áfa és az egyéb sarcok!! no comment!!

Ezt is lenyelném ha érzékelnék az élet hétköznapi szegmenseiben némi pozitívumot,ahol ezt a temérdek 'kibacott zsét viszontlátom,de csak nem történik ez meg,ha csak valamelyik épülő 'stadizooleumba nem váltok egy bérletet 'vénaszennerextrával!!
Legfeljebb a fradipályára fogok majd járogatni vérnyomásmérésre,vénaszkennelés:)gyanánt!

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/video-igy-mukodik-a-venaszkenneles-a-fradi-uj-arenajanal-2348991
@jaegtoer:
Szia!
Olvasom a szaklapokban, hogy a világon, a fejlett gazdaságokban is probléma az élő munka megadóztatása, a jövedelmek és az ahhoz kapcsolódó adók viselkedése miatt.
A jóslatok szerint a jövedelmek adóztatása helyett a forgalmi, fogyasztási tipusú adók általános kiterjesztése mellett a jöv.adók teljes megszüntetése lenne egészséges.
Egy pillanatra felszisszentem az olvasás közben, mert arra gondoltam, hogy a leggazdagabbak fogyasztása nem arányos a túlzott jövedelmükkel, de az elemzők jól gondolkoznak.
Vagyoni tipusú adózást vezetnének be pluszban, amelyek már jobban közelítenék a jövedelemarányos adózás igazságát.
Mit szólnál ehhez a változáshoz?
@Mariann19:

"Apukezdődik:) SPORT2

Anyuk is szurkolhatnak:)ETOOOOO!!!
@gazoló:
Egyelőre 2:1 nekik.
Rohanok!!!!
@Mariann19:

Lesz ennél jobb is a Győr!
Løke ziccere óta arra gondolok egyfolytában,miért kell első infarktusig húzni a dolgokat:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nekem is ez volt az első gondolatom. Most majd "közkívánatra" bevezetik a vizitdíjat, persze más néven. Ettől ugyan az egészségügy egy hajszálnyival sem lesz jobb, de legalább ők százezredszer is segget csinálnak a szájukból.
Hüjjegyerekek legnagyobb örömére.
Mert fog nekik tetszeni az orbán-féle vizitdíj!
Te jó ég, amikor taga20 oktatná jaegtort szövegértésből, akkor már tényleg tagisztán lenne MO-ból.
Volt már ilyen, amikor az mszmp-s munkásőrök tanították az értelmiséget.
@látjátok feleim szümtükkel:
Én elhiszem neked ezt, ha leírod, hogy akkor mi volt az értelme?
@gazoló:
Félkirályok vagyunk. Nem baj.
Majd most jön a Fradi.
Löke lélegzethez sem jutott, végig minimum ketten lógtak rajta, én is azt figyeltem.
@PeniValdes:

"Miért ne lehetne megadóztatni a nyugdíjat?"
Azért, mert ezt úgy kell felfogni, mint a munkaviszony alatti megtakarítást, a jövedelemből került elkülönítésre.
Ne zavarjon meg, hogy ezt nem a magánnyugdíj pénztárak kezelték - mert még régebben nem voltak - hanem az állam.
@jaegtoer: én erre egymillió +-t adok, mert az én kérdésem is ez már hónapok óta: hol vannak azok,akikkel ki lett b..va? akik nyomorognak? hol vannak a tüntetők?.....ja, ha minden jó, akkor...?
te jó ég, ez már orbanisztán, amikor az ilyen herék, mint ebola, teli pofával fröcsöghetik gecivitya hazugságait.
@Mariann19: pontosan, Peni elfelejti, hogy az én jövedelmemet is megterhelték ilyen-olyan adók, a nyuddíjam, mint jövedelemmegtakarítás már egyszer adózva lett! másodszor már nem kéne!!
@Mariann19:

"úgy kell felfogni, mint a munkaviszony alatti megtakarítást"

Te tudod a legjobban drága,hogy a jelenlegi,elrablott magánnyugdíj és az aktívak esetén erősen alul tartott béreknél,inflációval együtt mozgó nyugdíjak mellett mekkora torzulások vannak és lesznek a rendszerben jelenben,de főleg a jövőben,amiről kormányzati szinten nem szeretnek tudni,őszintén beszélni!
@evasanyoca: Szia!

Nem a Ti nyugdíjatok 'orjási összegével van probléma,hanem az aktívak egyre csökkenő befizetéseivel(elvándorlás,közmunka...)és abból a jól látható tendenciából,hogy valószínűleg nem lehet tartani a jelenlegi kifizetéseket hosszú ideig!Konszenzus kellene az összes érintett felek között,de ezt a mindenkori kormányok erősen hárítják!
@gazoló:azt mindenki tudja, hogy a nyugdíjak össze nem emelkedik olyan ütemben, mint ahogyan az árak emelkednek, ha kifizeti az ember a rezsit, a gyógyszert, élelemre télleg csak a csirkefarhátra marad, meg krumplit krumplival kombó. igen csak fantáziadúsnak kell lenni, hogy a szarból is várat tudjunk építeni, mert sok helyen még a nyugdíjas szülő segíti a munkanélküli gyerekeit....egyébként most, hogy mondtad, előkaptam az iratcsomagom, mert én egy precíz örzőmaca vagyok, anno a fizetési slejfnimen 51 %-ot vontak le ilyen-olyan címen, 1980-as éveket írtunk....
@evasanyoca: a felosztó-kirovó nyugdíjrendszerről má hallott a néni?:)
@evasanyoca:

"51 %-ot vontak le ilyen-olyan címen, 1980-as éveket írtunk.."

Abból már mennyit lophattak azóta:(
Hozzon Neked a mikulás igazi emelést,növekedést a fantázia mellé:))
@evasanyoca:

"árak emelkednek, ha kifizeti az ember a rezsit, a gyógyszert, élelemre télleg csak a csirkefarhátra marad,"

Ebolától pedig azt hallottam most jóóó,alig kell fűtésre fizetni:)
@taga20: "te jó ég, ez már orbanisztán"

Jó reggelt! 2010 óta te mit csinálsz? :)
@taga20: természetesen... ezért nem értettem, miért nem gyujtották rájuk a Parlamentet, mikor elrabolták tőlük a magánmegtakarításukat....
@Gábris szomszéd: haver, te is rájuk szavaztál akkor. úgy, hogy csönd!:)
@gazoló: a befizetni valóimat egy helyen örzőm, így nem volt nehéz megtalálni, átlag 24 fokon tartva a hőmérsékletet, gázzal fűtve, jól szigetelt családi házban élek, átlag téli hónapokban 21.000,. forint volt a fűtésem, mióta átalányt választottam, azóta 15,600.- a fűtésem ...én még tüzelési támogatást sem kapok, magasabb a nyugdíjam hozzá...
@gazoló: gondolom, az egészet, különben nem lenne szükség mindig valamilyen adó kivetésére, már várom, mikor adóztatják meg a kék szeműeket, mert akkor disszidálok....kkkk
@evasanyoca: Kedves Anyóka! Ha el vagyok keseredve nézem ezeket az angyalkákat. Tőlük aztán igazán felderül a szív. :)

youtu.be/8goz3cJraVI
youtu.be/tSWsOltTfJ8
@Gábris szomszéd: Gabikám, nem vita tárgya, aranyos kis bagázs, de neked, én láttam, gyönyörű saját termésű piros almácskád van, s ha el vagy keseredve, kuporodj oda az ágy szélére, mert nincs annál gyönyörűbb látvány, mikor angyalkád alvó, ártatlan arcát nézheted...kkk
@Mariann19:

@gazoló:

szerencse, hogy nincs aranybérletetek! érdekes dolgok vannak Győrben...

Hogy bakizhat ekkorát a női kézilabda mintaklubja?

Komoly botrány alakul a Győri Audi ETO szurkolói és a klub között a bérletek miatt. Több szurkoló csak most döbbent rá, hogy meg kéne hosszabbítania azt a bérletet, amiről azt gondolta, egész évre szól. A fogyasztóvédelem szerint a klub hibázott.

www.origo.hu/sport/kezilabda/20151121-gyori-audi-eto-kc-berletek-berletarusitas-szurkolok.html
@guma: D 'még szerencse!

Ez olyan,mint a négydecis sör dupla áron:((

Nem kell bérlet mi távolból is imádjuk és toljuk előre csapatainkat!

A Fradi is kegyetlenül játszva bánt ma el francia ellenfelével,egy sor nagyszerű és bombaformában játszó magyar lánnyal a 'fedélzeten,most a vébé előtt:))

hu.wikipedia.org/wiki/2015-%C3%B6s_n%C5%91i_k%C3%A9zilabda-vil%C3%A1gbajnoks%C3%A1g
@látjátok feleim szümtükkel:

A matinét már befejeztem de ezekre még...

"_Szívesen venném, ha elárulnád, hogy a bank, távközlés stb. honnan a bánatból szerzi a bevételeit?
Ja, a kormány vissza nem térítendő támogatásából. Nem szóltam semmit, azt is halkan._"

Jól hangzik, de nem igaz. Ellenben, ha igaz lenne, akkor meg jogos lenne az államosítás, nemde? éppen mint az energiaszektorban?
Engedd meg hogy ne engedjem magam belekényszeríteni egy olyan helyzetbe, amelynek semmi köze a felvetett problémához és amire reagáltam.

Majd ha az állami támogatások rendszeréről folyik vita, hozzászólok - vagy nem.

"_Van némi adózási ismeretem,_"

Én meg elolvastam a Gőgös Gúnár Gedeont.

"_valamikor még a kilencvesen években, amikor egy kormányváltás alkalmával változtak az szja adókulcsok, kíváncsiságból megszámoltam mennyi egy adott összeg adója a régi, és mennyi az új kulcs alapján. Nos elárulom, szinte alig volt eltérés a fizetendő szja összege között. De az új kulcs kettővel kevesebb volt, mint a régi._"

Ne haragudj kicsit egymásbamosódnak a hsz-ek abban a vonatkozásban, hogy szinte kötelező elemmel szajkózzák, hogy mennyi az ennyi annyi.

Mielőtt szót ejtettem erről az adózós ügyről kiszámoltam a bérekre jutó közterheket. Erre elkezdtek óbégatni hogy de igenis mennyit nőttek úgy általánosságban a közterhek, meg hűha, és különben is. közben eredetileg arról volt szó, hogy ebben a mélyszegény országban 66% óhajtja már a vizitdíj bevezetését
Én ilyenekkel nem tudok mit kezdeni, mert a számok világa egyszerű. Aki pedig a számokat és az externáliákat a számításaiban, ill. a számolásban tetszőlegesen használja, -hát kábítsa magát.

Az egész onnan indult, hogy matróz belökött egy linket, ami arról szólt, hogy a közvéleménykutatás adatai szerint jelenleg a népesség kétharmada elfogadná a vizitdíjat, ha javulna az egészségügyi ellátás, míg 2008-ban elutasították ezt. Eredetileg azt kifogásoltam hogy a válaszadókat a pártpreferenciájuk alapján szegmentálták és nem vagyoni-jövedelmi helyzetük szerint. és hol van az a sok kurva szegény ember akár a statisztikából, akár az utcákról.
Innen eljutni a távközlési cégek állami támogatásáig szindrómáig, csak azt tudom mondani, hogy , bazmeg, bazmeg, bazmeg és bazmeg!

Jó egészséget.
@guma:
A cikk egyik kommentelője írta, hogy az Audi visszafogja a szponzori pénzeket.
Lehet, hogy ez az oka ennek az egyébként tök szabálytalan húzásnak.
Itt a ragyogó alkalom, hogy a focira áldozott lóvékból oda csoportosítsanak át, ahol hozzák a dicsőséget az országnak.
Azért az se semmi, hogy százezer Ft kell a magyar állampolgárnak évente ahhoz, hogy az egyik kedvtelésének áldozzon.
Most már 200 ezer kéne. Jó, ugye?
@gazoló: :)))

további: jó estét!

zárszónak, komoly gondolatok...

www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU
@Mariann19: :)

ott székelt az a cég is aki (tán tulaj is volt, emlékeim szerint!) szerette a fedezetlen papírjait árusítani, némi felső segítséggel...

különben is, aki "szórakozni" akar : fizessen! :( mi ezzel a gond?
(szemétkedtem kicsit, búcsúzásként.)
@evasanyoca:
Sokszor hallani nyugdíjügyben, hogy amit levontak járulék címén az a hideg vízre sem lenne elég.
Azonban a munkáltatók mindíg fizettek a munkavállalóik után járulékot a levont mellé, évekig 17%-ot, később 15% volt a mérték. Ez a befizetés nyugdíjakra és eü-re osztódott az akkori szabályok szerint. A megosztás arányára már nem emlékszem.
Ezeket a befizetéseket az emberek 40-45 év munkaviszony alatt fizették, ehhez kéne mérni azt, hogy hány évig veszik igénybe a nyugdíjat az emberek, különös tekintettel az életkor drámai alakulására.
@Mariann19:

Én is olvastam, de annak idején világosan elmondták hogy a fogyasztási típusú adót preferálják, abba az irányba akarnak elmozdulni, mert amikor a pénz mozog akár fizikailag, akár virtuálisan elcsíphető, adóztatható. A zsebből zsebbe, kézből-kézbe meg nem.
Sajnos a tiszta megítéléshez el kellene vonatkoztatni attól a tolvajló hűbéri rendszertől ami van. Ez úgy látom, többnyire sokaknak nem megy, ezért szerintem ne is folytassuk ezt, mert amit írtál az egy jó indulási alap, kivéve ha nem tévesztenek mértéket és léptéket s itt is ezen van/lenne a hangsúly, éppúgy, mint a jövedelemadóztatásnál, amely becsődölt az eltúlzott mértékű kulcsok és a rossz állami költés miatt.
@Mariann19:

a munkaadói tb-nél én 27 %-ra emlékszem.
@guma:
"Különben is aki szórakozni akar.."
Ez így van, az fizessen.
Csak az a baj, hogy az ország nagy része már lassan kívülről, a kerítésbe kapaszkodva lesheti, hogy mulatnak a "ráérdemesültek".
@jaegtoer:
Szia!
A bérek után a munkaadók 25%-ot fizettek, korábban ebből a TB járulék 17%, a jövedelemadó 8% volt.
Később a TB 15%-ra, a jövedelemadó 10%-ra változott.
@evasanyoca:
A nyugdijpénztárosok visszakapták azt, amit befizettek- az államtól- egy ismerősöm rá a tanú- ezért nem tüntetnek.
@jaegtoer:
Bocs, azt nem tisztáztuk, mely időszakra gondoltál.
Amiről most írtam, az a rendszerváltás előtti időszakra vonatkozott.
Na, most lesz vizitdíj vagy sem?... én bevezetném már a határon... 1€/fő/alkalom... oda-vissza... meg az államigazgatásban is... meg a kórházakban is...
@Mariann19: hát ez meg a másik, hogy olyan életünk volt, hogy az is csoda, ha egy két évig élvezzük a nyugdijat, mondjuk és híresen erős és nyugodt idegrendszerrel rendelkezem, s hosszú életem titka, hogy azzal foglalkozhattam, amivel mindig is akartam, tehát nekem a pénzkereső munkám maga a szórakozás volt, így azután hosszú életet tudok élni idegbaj nélkül.Marianka, és pld. azt a pénzt hová teszik, amit tb-járulék cimén olyan emberek fizetnek be, mint én is, aki a szülészeten kivül hálistennek csak látogatóban ismerik a korházat?...azoknak talán ingyenesnek kellene lenni a temetésének, no nem az állami elkaparásra gondoltam.....kkk
Szanyi kapitány for President!

Mármint az EU élére!
(abban száz százalékosan igaza van Fábiusznak, hogy a jelenlegi vezetőknél még a Szanyi kapitány is jobb lenne....)
@guma: D..durva:)

@Mariann19: "másik magyarország:((

.....................................

Nektek is további szép estét!!

'eztetet kellene tenni a 'zurakkal,zettársakkal:)))))

www.youtube.com/watch?v=6jF30tDK2Zk
@taga20:
"A felosztó-kirovó nyugdíjrendszerről már hallott a néni?" Évásanyónak írtad.
Ezek után várok tőled egy akadémikus előadást azért, hogy lássam, te mit tudsz erről.
Mesélj nekünk, gyengeelméjűeknek.
@Imola Helyesi:

u.i

Te tiszta hülye vagy,de jó éjt!
@gazoló:
Azért ma szép napunk volt.
Pusszantás!
@ulpius66:
?))) Hát ezektől még jobb is lenne, sőt még taga is jobb lenne oda. Szókincse meg az esze neki is megvan hozzá.
@Sir Bates dö Hól:
Nem lesz, mert sok a várakozási idő.2-3 hónapot kéne várni egy vizitdíjra.
@jaegtoer:

Neked is, és ha van, akkor b...:O

Tagásan szólva: azért jó a búrád.
@Mariann19: nincs kedvem, elfáradtam a kertimunkában:)
Merkel nyanyusért tüntetnek a migránsok Macedóniában. Brüsszelben meg 4-es fokozatú terrorveszély van, kutatják az arab gettót, miközben a volt miniszterelnökük, Verhofstadt nálunk anyázta Orbánt. A félkegyelműje.
@gazoló:

Szia!

"_Feleim,kíváncsiságból,előkaptam már a múlt havi bérpapíromat,lévén bérből és fizetésből élő és nugtáztam,hogy a kézhez kapott összegnek a levonás az 55 százalékát teszi ki('stenbacca meg,miről beszélünk???)_"

Ezt gondold át.
@evasanyoca:
"Azt a pénzt hova teszik, amit tb-járulék címén olyan emberek fizettek be, mint én is, aki a szülészeten kívül csak látogatóban ismerik a kórházat."
Évike! Ez olyan, mint a szakszervezet, amely szolidaritási elven működik.
Befizetsz, és egyszer neked, egyszer nekem alapon, ahol szorít a szükség.
Te elégedj meg az égi ajándékkal, mert jó egészséget kaptál a sorstól, és boldogan nézel a perspektívába.
/Tudod, hogy csak hülyéskedek./
Nem fognak a TB terhére eltemetni, így célszerű a legolcsóbb módozatot választani, már csak azért is, hogy ne kelljen a drága számlák miatt sok ÁFA-t fizetni. Még majd belemenne a fociba az összegründolt megtakarításod.
Én a szórás mellett vagyok. Porból lettél, porrá leszel.
@Imola Helyesi:

Kérem szépen, a nemzetközi helyzet fokozódik.
Amúgy meg minden politikusnak joga van hülyét csinálni magából és választóiból.
@jaegtoer:
Oké!
Mindössze azért említettem, hogy láthatóan az egész világon torzulások vannak ezen a téren.
Drámai az aránytalanság.
@taga20:
"Elfáradtam a kerti munkában?"
Tudtam, hogy nem kerül sor a magyarázatra.
Okosodjál, mert kikérdezlek a jövőben.
@Mariann19: tehát magyarul: én, aki csak fizettem ezer évig, megöregedtem és ha kórházba kerülök, fizethetem a napidíjat, mintha sose adtam volna egy kanyit se a tb-re?
a hamvasztás természetes, és kértem a gyermekeimet, hogy szórjanak a Dunába, itt van tőlem 10 lépésnyire...kkk
@Imola Helyesi:

Ha időutazóként visszatudnék menni 1963-ba, minden erőmmel azon lennék, hogy megakadályozzam Orbán Viktor édesanyjának teherbeesését (4-es tv. fokozattól függetlenül).
@jaegtoer:

Bocs,rosszul írtam az össz 'zsé-ből,a levonás a bruttó 55 százalékát zabálja fel:)
@jaegtoer:
Jelenleg a bruttó bért összesen 34.5 % levonás terheli összesen, ha nincs semmilyen kedvezménye.
@gazoló:
Gyerektartást ne számold bele.
@Imola Helyesi: haggyá'má'... fegyveres közmunkásokkal szedetném be az ajtóban... s a másik nagy ötletem: a rendőröket is közmunkára raknám, meg a tekeseket is... s itt is az egalitárius kánaán...
@Imola Helyesi:
Ebbe semmi extra csak a mindenhavi kötelezők vannak!
@gazoló:
Akkor vállalkozó vagy, vagyis nem dolgozol semmit, csak dolgoztatsz.
@Imola Helyesi:

A holdon babám, a holdon! Mindjárt beszkennelem:)
Mennem kéne de a felsorolást megejtem!

-adóelőleg
-nyugdíjjárulék
-term.egb.bizt járulék
-munkaerő piaci járulék
-egb.járulék

++
csiribícsiribá 'az annyi mint== :(kevesebb mint a fele:))
@jaegtoer:
.
Úgy gondoltam, nem vitatkozok, nem láttam értelmét.
De mégis, mert ezt írtad:
''''Már több tucatszor leírtam, az a normális helyzet, hogy aki jövedelmet szerez, az adózzon. S ha adózik, talán nagyobb felelősséggel viseltetik, nem csak a közterhek, hanem a közügyek iránt is.''''

Nos, az igazság az, hogy az a normális helyzet, hogy nem csak jövedelemadó létezik, ugyanakkor nem legális úton is szerezhető jövedelem, bevétel - ahogy tetszik.
És mégis, mindenki adózik.
Ezért hívtam fel a figyelmed arra, hogy az úgynevezett személyi jövedelemadó akár meg is szüntethető. Az Szja törvényben megszűnt például a természetbeni juttatás, mint olyan - ez szerinted adócsökkentés? Ugyan csökkent az öröklés útján szerzett ingatlan adómentes értékesítési lehetőségének időtartama - ezt hová sorolod?
Kamat adó? 0 százalék volt. Mondom: volt.

A három gyermekkel rendelkező családok esetében akár az adómentesség is lehetséges - de ez csak a családok 3-4 százalékára igaz - mit kezdesz ezzel, hacsak nem propaganda szöveget akarsz írni?
Az egyházi szolgálat teljes szja mentességet biztosít, a rezsicsökkentés nem segít a fatüzeléssel melegedni vágyón, de jelentős összeg takarítható meg a családi ház alagsorában gázzal fűtött házi uszoda vízének 26 fokos szinten tartásával.

Nem az adózott jövedelmedből, bevételedből fizeted az áfát, a jövedéki, regisztrációs, szakképzési és így tovább adókat, a járulékokat, illetékeket, a helyi adókat?

Nem akarom vitatni, hogy Te csökkenésnek érzed-e e rendszer működésének adóztatási eredményét.
Még azt sem mondom, hogy másképpen érzem az adóztatási rendszer jelenlegi hatását.
Nem kívánom befolyásolni szubjektív érzeted, de elvárhatónak tartom állításod számszerű bizonyítását.
Ha csak annyit írtál volna, hogy: "de jó nekem ez a rendszer, milyen kedvező nekem az adózás módja, jobban élek, mint négy, sőt (!!) nyolc éve" - hidd el senki nem vitatkozott volna veled.

(vidéken volt dolgom, csak most jutottam géphez- elnézést a kései reagálásért!)
.
@Knósszosz:

Ritkán jársz erre,tán fogságba ejtettek a norvégok:))

www.youtube.com/watch?v=hdY8g0Li0Xw
@Imola Helyesi:
Olyanról hallottál már, hogy kényszer'vállalkozó' - ?
Ha nem, kérdezz, mielőtt marhaságokat beszélsz.
Semmi piszka, csak úgy vélem nem vagy tisztában bizonyos fogalmakkal. A vállalkozó az nem egyenlő egy vádalkuval megmenekülő adócsalóval, akit kistafíroznak zsíros bulikkal, mert csak...

Semmi anyázás, csak vedd figyelembe, hogy sokan azért választottuk(??) a vállalkozó létet, mert rohadtul nem volt más lehetőségünk. A színváltáskor megszűnt munkahelyek kényszerítettek erre százezreket. Gondold át még egyszer - ha szabad kérnem!
@gazoló:
AQbbizony, csak 34.5 %.
Nézd inkább a Sztárban sztárt, a műsorvezető olyan lett, mint egy muzulmán a szakállával.
@gazoló:
Ez a viking simán fogságba ejthetne:)
De csak simán arról van szó, hogy kaptam egy hónapos megbízást jó pénzért. Fáradtság és ilyesmi... jövő héten vége (sajnos)...
@Knósszosz:
Hess, ismerem a kényszervállalkozókat, egy sem ad számlát, saját zsebre dolgozik.
Fodrászom, kozmetikusom, villanyszerelőm, festőm, stb.
@jaegtoer:
.
A vállalkozást terhelő költség a te bruttó béred után:
Szociális hozzájárulási adó: (27,0%)
Szakképzési hozzájárulás (1,5%)

Ami így hirtelen eszembe jutott.
@Imola Helyesi:
Valóban?
Akkor neked is kinéz egy kis ejnye-bejnye, ugyanis állampolgári kötelességed jelenteni a vélt törvénytelenségeket. Ja, ez volt valamikor a stájsz, ma mi - azt nem tudom.

Egy viszont biztos: faszán sikerül megint az arra hajlamos passzív olvasókat elkápráztatni a hülyeségeiddel, akik vevők rá. Egyfolytában hazudsz, de ezt nincs aki nálad jobban tudná.

Na szevasz, ne fáradj a válasszal!
@Imola Helyesi: nézd, a szolgáltatóiparban számlát adók nyilván többért dolgoznak...azért sem kell panaszkodnod, mert te megválaszthatod, kivel dolgoztatsz, ha te számlát akarsz, nem baj, hogy többért, ráadásul le is irhatod, akkor őt kell dolgoztatnod...amíg vannak olyan megbízók, akik számla nélküli vállalkozókat dolgoztatnak, addig mindig lesznek is "fusizók" ...ez régen is így volt.
@Knósszosz:
Hülye majom, te hazudozol féloldalakat, ráadásul egy rosszindulatú ember vagy, egy gyűlölködő pacal. Nem vagyok besúgó, mint te, hogy jelentsem őket.
@Knósszosz: ne haragudj, knoszi, de ezen a gyűlölködő pacalon nagyon röhögök.
@Imola Helyesi: Imola! Knosszinál jobb indulatú rendesebb foszer kevés akad a neten, ha szeretnéd, hogy szépen szóljanak hozzád, neked sem komilfo hülye majmozni, ezt be kell látnod!!
@Imola Helyesi: u.i.: milyen egy gyülölködő pacal?...kkkkkkk
@dr. jenőke (jenőke):

Na jó.

1. Jobban élek mint 4 éve.

2. Nem látom hol van az a rengeteg szegény ember

3. Ne felejtsük el hogy a ~Na ugye, hogy na ugye~-től azaz vizitdíj-melegítéstől indult az egész.

4. Amennyiben a közvélemény kutatási adatok szerint a a népesség 66%-a hajlandó lenne vizitdíjat fizetni a jobb egészségügyi ellátásért szemben a 2008. évi elutasítással, úgy nem érzékelem a mélyszegénység nyomasztó jelenlétét az országban. Amiről különböző cikkek, blogok harsognak időről időre.

5. pártpreferenciát preferáltak a kutatás során, szemben a jövedelmi-vagyoni helyzettel szemben az elemzők és a vizsgálat megrendelői.

6. mintha politikai beállítódástól függne az influenza, a tüdőgyulladás, és a kanyaró miatti orvoshoz menetel gyakorisága.

Ennyi és kurvára nem több.

És... igenis mindennel együtt jobban élek, mint 4 éve, csak tudom, hogy ezért súlyos árat kell fizetnem később, és nem csak nekem, hanem az egész országnak, mint ahogy az is borítékolható, hogy újra zöld utat engednek 'a tartom a markom és csak kapom a zsetont' típusú ingyenélésnek.

És akkor vizitdíjról vizionálnak koherens rendszer nélkül. Agyrém.
@evasanyoca:
Ez csak következmény volt. Ő tudja, hogy ő kezdte.
@evasanyoca:
Az a helyzet, hogy mindig a pacalevéssel jött, és amikor szóvátettem, megsértődött, és elkezdett nácizni, mert én nem szeretem a pacalt.
@Imola Helyesi: kicsi lány, az mindegy, hogy ki kezdte és miért,azért viselje ő a következményeket,az a lényeg, hogy én hogyan viselkedem...érted ugye? azért, mert valaki köpködi a szotyolát mellettem én még nem fogom....kkk
@Imola Helyesi: nohát, teljesen, mint az ovodában.....kkkk
@Gábris szomszéd: azért az elvárható lenne, hogy ne legyen benne nyomdahiba, nem de bár?
@evasanyoca:
Jaj, Évike, ne mondd már, úgy kiosztod azt, aki megsért, hogy csak ámulok, hogy jön ki belőled ilyen szópiramis hirtelen.
@Imola Helyesi:egyet mutass, amiben csúnya szó van?....de hagyjuk is, mindegy, azt csinálsz, amit akarsz...kkk
@evasanyoca:
Te meg mutass olyat, amiben téged sértegetnek ok nélkül olyan jelzőkkel, mint engem. Ez a minimum, amit vissza kell adnom, mert elszemtelenednek, mint a piaci legyek.
Tényleg hagyjuk.
Csak még annyit, itt mindig előjön a hegyi beszéd, ha a ti kutyátok kölykét éri valakitől sérelem, a többiek nem számítanak.
Knosszoszod IS féloldalakat tud írni bárkiről, aki nem tetszik neki. Mert csak.
@Imola Helyesi:
No, anyjukom, megint előadtad magad.
Mikor veszed észre, hogy mennyire cziki vagy?
Szép napot és hetet mindenkinek. :)

Hogyan alakul ki egy diktatúra? – politológia és Star Wars

Végre valaki kimondta: "A Jedi Tanács diszfunkcionális elem volt a Régi Köztársaságban, amelynek van felelőssége Palpatine hatalomra kerülésében..."

mno.hu/tudomany/hogyan-alakul-ki-egy-diktatura-politologia-es-star-wars-1313532
"Nem lettek átláthatóbbak a pártok pénzügyei, továbbra sem kötelező az általános számviteli követelményeknek megfelelő könyvelést folytatniuk, és a pénzügyi adataik továbbra sem könnyen és gyorsan hozzáférhetők.
A pártok könyvelése nem tartalmazza a hozzájuk közvetve vagy közvetlenül kapcsolódó jogi személyek, például alapítványok működésének adatait.
Továbbra sem kötelező a pártok független könyvvizsgálata.
A pártok ellenőrzése nem terjed ki a hozzájuk közvetve vagy közvetlenül kapcsolódó jogi személyek, például alapítványok működésére."

index.hu/belfold/2015/11/23/greco_jelentes_korrupcio_partfinanszirozas/
@dr. jenőke (jenőke):
nyugodtan csapd hozzá az Áfát is, ugyanis áfás bevételt kell kitermelni a vállalkozásnak ahhoz, hogy bért és közterhet fizethessen.
@Imola Helyesi:
:DD
Mondtam már, hogy szórakoztató vagy? Asszem mondtam.
Detélleg!:)

Valami olyan bájjal tudsz hazudni, hogy azt tanítani kellene. Lenáciztalak azért, mert nem komálod a pacalt... az orrodat ne törüld meg, meg átszúrja a tenyeredet!:)
Te, nem kéne egy sört meginnunk együtt? Szerintem jól szórakoznánk! -:))
@parti_giano:
Akkor már ketten(..?) vagyunk! -:))
@parti_giano:

Nem vagyok pacalos. Mi több-kevesebb, maga a pacal sem vagyok.

De.

Azért képzelj el -bográcsban- [most tekintsünk el az üsttől] egy pacal-disznóláb-csülök triászt [a most közelebbről nem részletezett kellékekkel] pörköltnek főzve gyenge lángon.
süti beállítások módosítása