Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/25/alapellatas-rendelok-haziorvosi-szolgalat-fogorvos-belugyminiszterium-ell... (2024.04.25. 09:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.16. 10:04 Fabius

Orbán, te tróger!

Aszongya ez a Ponta, hogy te, Viktorunk semmivel nem vagy különb Szíria vagy Líbia vezetőinél. Tudom, tudom, téged mindig bántanak meg amúgy is, egy román okvetetlenkedését égre emelt tekintettel és lemondó sóhajjal illik kezelni. Ám ha azt vesszük, hogy legfrissebb időszámításban  szájkosarat kaptak a migrációkutatók, szájkosarat a sajtó rosszkor, rossz helyen tartózkodó képviselői, akkor könnyen ez lehet a látszat.

Pontának mégsincs igaza.

Túlértékel téged ugyanis. Te nem vagy se Aszad, se Kadhafi. Te, Viktorom, bárhogy igyekszel csak egy pitiáner, vidéki kis tróger maradsz. Nem tudod átlépni a korlátaidat és nem vagy képes levetkőzni ezt magadról. Tökmindegy, hogy Földrajzi Név Bizottságról vagy háború elől menekülő migránsokról van-e szó, aki szembeszegül veled az vállalja azt is, hogy a kisstílű bosszúd utoléri. A világ másik feléről kilométerek ezrein keresztül a határainkhoz érők most tanulják, hogy nem csak hazug, de szar szemét szaralak is vagy.

Sajnálom, de arra amit a kiutasításokkal csináltok más kifejezés nincs.

Eddig az volt a nyivák tárgya, hogy a migránsok mé'nem a hivatalos úton, törvénykövető módon jönnek ide mihozzánk? Miért tapossák agyon a csodagyodát, miért kergetőznek rendőreinkkel a kukoricásban, mikor mi rendes, tisztességes ország vagyunk, amelyik csak regisztrálni akarja őket. Aztán mikor beállnak a sorba ahogy kéred, alávetik magukat akaratodnak, akkor te nem éred be azzal, hogy gyakorlatilag válogatás nélkül kiszórod őket a picsába. Nem, nekik szükséges megtanulniuk, hogy a rendes, tisztességes országról szóló mese mekkora kamu. 

- Te, migráns, van púpod?

- Nincs.

- Akkor nesze, itt van egy.

Vagyis nem elég a kiszórás, te büntetést is osztasz nekik egy éves Schengenből kitiltás formájában. Elvégre büntetés jár a vétkeseknek, akik keresztül akartak haladni rajtunk egy jobb élet reményében. Meg kell szopatni őket, mert mégis mit képzelnek ezek magukról? Azt ne is feszegessük, hogy tudnának élni fellebbezési jogukkal az országhatáron kívülről, mikor a menekültügyi hatóság előtt személyesen kéne megjelenniük. Itt bizony ezek a latrok ne fellebbezzenek, és ha megpróbálnának valahol máshol bejutni az övezetbe, akkor legyen a nevük mellett a kis jelzés, hogy téged már felbosszantottak ezzel. Pech, hogy a SIS II. rendelet meghatározza mikor KELL bevinni valakiről figyelmeztető jelzést:

"A figyelmeztető jelzést abban az esetben kell bevinni, ha a határozat meghozatalára a közrendet, a közbiztonságot vagy a nemzetbiztonságot fenyegető olyan veszély alapján került sor, amelyet egy EU-n kívüli ország állampolgárának egy tagállam területén való tartózkodása idézhet elő."

A másik eset mindössze lehetőség, ha az egyik tagállam vezetője nem tudja máshogy kiélni magából a dühét:

"A figyelmeztető jelzés abban az esetben is bevihető, ha a határozat azon a tényen alapul, hogy az EU-n kívüli állampolgárra vonatkozóan kiutasítással járó intézkedést hoztak."

Ergo: nem lett volna muszáj megszívatni senkit. De te a szopórollerre szíjazás mellett döntöttél mérhetetlen nagyvonalúságodban és kegyelmedben.

 

 

 

693 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr757792172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fab! Nem látom a kommentemet, no meg az két fejezetnél bevágott szöveget.
Ügyvédi “vádirat” az Orbán-kormány ellen

Tiltakoznak a törvénytelenség törvénybe foglalása ellen. Esküjüknek eleget téve felhívják a figyelmet a migránsokkal kapcsolatos szabályok jogtalanságára.

Az Ügyvédek a Jogállamért nevű frissen alakult Facebook-közösség nagyon durva levelet írt (németre, angolra is lefordították). A levelet aláíró ügyvédek (köztük a köznyelvben sztárügyvédeknek tituláltak is) tisztában vannak azzal, milyen súlyos helyzetben van az ország, mennyi feladatot ad a határokhoz érkező napi több ezer menekült fogadása.

Ennek a problémának a megoldása idegenrendészeti, logisztikai, humanitárius és csak részben jogi kérdés. A jog eszközeivel megoldást varázsolni nem lehet.

A kormány által megoldásra szánt jogi eszközök nem fognak segíteni.

A magyar igazságszolgáltatás nem menekültügyi szervezet és nincs felkészülve ennyi idő alatt, ennyi ember ügyének valóban törvényes és igazságos elbírálására, mert az objektíve nem is lehetséges.

A most megalkotott jogszabályok ellentétesek minden, Magyarország által aláírt nemzetközi egyezménnyel, a Magyarországon közvetlenül hatályos európai közösségi joggal, a magyar Alaptörvénnyel és alapvető jogelvekkel. A szabályok jogszerűen megoldhatatlan szituációkat fognak teremteni, mert még a szorosan vett szakmai kérdésekre, helyzetekre sem adnak választ.
“Törvénytelen és igazságtalan, hogy:

• a fiatalkorú vádlottakat nem részesítik ugyanabban a védelemben, amely bármely más fiatalkorút megillet a magyar bíróság előtt,
• a vádlott nem olvashatja a saját nyelvén az ellene emelt vádat és az ellene hozott ítéletet, holott ez a jog mindenkit, minden jogállam bírósága előtt megillet,
• a terheltek „házi őrizetét” rendelik el, olyan táborban, szálláson, ahol még azokkal a jogokkal se élhetnek, s amelyek egy előzetes letartóztatottat megilletnek. (ügyvédi beszélő, telefonálási lehetőség)
• bizonytalan személyazonosságú emberek ügyeiben járnak majd el.
• a kézbesítést a védő útján intéznék, s így az ismeretlen helyen tartózkodó személy semmilyen módon nem fog értesülni az ellene folyó ügy kimeneteléről.
• olyan ügyekben, ahol bárki más ügyében a bíróság tanácsban járna el, itt egyesbírák fognak dönteni.
• a gyanúsított elveszíti a jogát a rendes menekültügyi eljáráshoz, anélkül, hogy őt a bíróság elítélte volna.”

A „mi törvényeink” betartását várjuk el, olyan emberektől, akiknek nem nyújtjuk a „mi törvényeink” védelmét.

A levél aláírói felszólítják a kormányt, hogy a Parlament elé olyan javaslatokat terjesszen, amelyek megfelelnek a jog és jogalkotás legalapvetőbb elveinek, az uniós és magyar jogszabályoknak. Arra kérik a bírákat, ügyészeket, esküjükhöz híven, jogászi kötelességüknek eleget téve, ne csupán jogot, hanem igazságot szolgáltassanak.

Észleljék az új jogszabályokban foglalt, törvényerőre emelt törvénytelenségeket, amelyek alkalmazásuk esetén kirívó jogtalansághoz vezetnek, és terjesszék az eléjük kerülő ügyeket az Alkotmánybíróság és az Európai Unió Bírósága elé.

Emlékeztetik a bírákat, ügyészeket, hogy hivatásuk méltóságával összeférhetetlenek “azok az eljárások és ítéletek, amelyeket ezek a szabályok eredményezni fognak. Ezekben az ügyekben lehetetlen az igazságszolgáltatás méltóságát megőrizni, az ügyeket mérlegelni és azokban megalapozott ítéleteket hozni.”

Szerintük az ügyvédek feladata az, hogy a vádlottak jogait, jöjjenek bárhonnan és kövessenek el bármit, védje, a jog minden eszközével. Eötvös Károlyt idézve: „A vádlottnak védő kell”. A védőnek pedig tennie kell a kötelességét, függetlenül az aktuálpolitikai szempontoktól. A levél aláírói erre kérik kollégáikat.

Répássy: alaptalanok a bírálatok

Megalapozatlannak és félrevezetőnek tartja az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kedden hatályba lépett menekültügyi jogszabályokat ért bírálatokat. Répássy Róbert az állami hírtévé reggeli műsorában azt állította: az új jogszabályok teljesen megfelelnek a nemzetközi menekültügyi eljárásokban szokásosaknak.

Megalapozatlannak nevezte azt a bírálatot is, hogy az eljárásnál a menedékkérők nem használhatják anyanyelvüket, hiszen a tolmácsoláshoz mindenkinek joga van, ez csak akkor mellőzhető, ha az illető nyilatkozik arról, nem kéri a fordítást.

Az államtitkár azt a kritikát, hogy Szerbia nem biztonságos ország, mert ott nem megfelelő a bevándorlók ellátása, félrevezetőnek tartja, mert Szerbia uniós tagjelölt ország, és az Európai Unió is biztonságos származási országként ismeri el.

24.hu/kozelet/2015/09/16/ugyvedi-vadirat-az-orban-kormany-ellen/
@parti_giano:

látszol :)))

és végre a szakma is megmozdul...
Az is nagy baj, hogy bennünket, magyarokat hosszú ideig, letörölhetetlenül azonosítani fognak ezzel a tróger, mutyista tolvajbandával: a kormányzattal és a fityesszel
Mint eddig mindent, fentieket is amúgy orbánmódra csinálták. De most nem csak a magyarokat, hanem a migránsok tömegét, az unió többi országát is szopatják.
Kíváncsian várom a "visszaigazolást".
Két kérdésem lenne: Miért nem hajlandóak regisztrálni a migránsok?

Ukrajnában is háború van, akkor az ukránok miért nem menekülnek Németországba? A szír, afgán "menekültek" miért nem állnak meg a görögöknél vagy a törököknél, vagy mennek olyan arab országba ahol azonos a vallás?
@guma: a kommentablakban viszont nem látom, amit írok. és nem látom a két bevágást, csak üres téglalapok vannak. chroe-t használok.
@ördöngös pepecselés: mert nincs nekik elmagyarázva rendesen az unió rendszere. az ukránok nagy része, arról a területekről, ahol háború van, oroszországba menekül, mert oroszok, a többi ukrajna nyugati részé felé.
@parti_giano: Nézd meg mit történik másik böngészővel.
@parti_giano:

De érdekes, még Ausztriában sem akarnak regisztrálni, pedig az nem olyan fasisztanácirasszista ország mint Magyarország.

Szerintem meg ezek nem menekültek, hanem van valami piszkos rejtegetnivalójuk amiért nem regisztrálnak, ennyi.
@ördöngös pepecselés: ha agyadra ment az összeesküvés elméletek valamelyike, arról nem a menekültek tehetnek. piszkos rejtegetnivalója az általad hőn szeretett orbán rezsimnek van.
@ördöngös pepecselés: Kezdődik: betiltották a miniszoknyát egy német iskolában a menekültek miatt

Annyi közel-keleti bevándorló érkezett meg az utóbbi néhány hónapban Németországba, hogy egy bajor iskolaigazgató kénytelen volt arra kérni diákjait saját biztonságuk érdekében, hogy mindig takarják el kezeiket és lábaikat

www.blikk.hu/blikk_aktualis/betiltottak-a-miniszoknyat-a-menekultek-miatt-2399499

Tömeges nők elleni erőszak a németországi menekülttáborokban

Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg német menedékkérő-gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A hírportál által közölt dokumentum szerint a probléma tömeges és már egy hónapja is tudott volt.

mandiner.hu/cikk/20150915_huffingtonpost_de_noket_es_gyerekeket_eroszakolnak_a_menedekkerok_nemetorszagban
@Gábris szomszéd:

"Kezdődik: betiltották a miniszoknyát"

Szokásos ökörséged. (Meg a blikké. )
1, Nem "tiltották be". Más megtiltani és más kérni.
2, Az igazgató "attól tart". Tehát még nem történt semmi, de majd fog.

Ez kb úgy néz ki, mint a Jobbikot is be kell tiltani, mert attól lehet tartani, hogy a jobbikosok megtámadják a zsidókat/cigányokat/menekülteket/bárkitakiknemtetszeneknekik.

Nu?
@Gábris szomszéd:

te Gábris, úgy vagy te ezzel a Gyurcsánnyal, mint homofób a melegpornóval: habzó szájjal szidja, de állandóan nézi.
@Gábris szomszéd:
1. huffington post=a német bors
2. nem látom azt sehol a cikkben, hogy tömegesen erőszakolnának meg nőket és gyermekeket. azt sem, hogy tömeges.
3. az infowarsos linket ugyanerről be se tedd, mert az a svéd nemierőszakhullámot is felveszi, mint tényt.
@DarthVader: Kurvaannyát a blikknek, hogy merészel hatásvadász címet adni na és persze az igazgatónak. Írjanak inkább levelet a migráncsoknak, hogy pofa súlyba és nekik kell alkalmazkodni nem a német lányoknak. Egyéb kérdés?
@Secnir: Persze igen hogyne. Nyilván a cikkhez mellékelt, augusztus 18-i keltezésű levél is hamisítvány, amelyet a helyi jóléti szervezet, a ProFamilia Hessen, a tartományi nőtanács és a tartományi nőiroda munkaközössége küldött tartományi parlamentnek.

kepfeltoltes.hu/150916/bevandorleroszak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@DarthVader: Egyik sem talált, de az önbizalmad legalább töretlen. :)
Ezt a Gábris gyereket még nem b@sztá(to)k ki a p.csába?
@Gábris szomszéd:

Mondtam, hogy mind a ketten ökrök vagytok, a Blikkel együtt :)
@Secnir:
Rákeresel a német guglival és tökig jobbikos oldalakkal a linkek. A jobbikos hazugságok meg a Jereváni Rádió mintájára dübörögnek... :)

Amúgy júniusi volt a hír, persze a teljes német hírt nem dobják be, mert akkor látni, hogy "nem egészen" ez jön le.

"Die Dreifachturnhalle des Wilhem-Diess-Gymnasiums in Pocking (Lkr. Passau) wird seit dieser Woche als Notunterkunft für Flüchtlinge genutzt. Rund 200 Asylbewerber, die meisten aus dem Bürgerkriegsland Syrien, sollen dort eine vorübergehende Bleibe finden. Um die Eltern der Schulkinder zu informieren, hat Schulleiter Martin Thalhammer ein Rundschreiben verschickt. Eine Passage aus dem Text sorgt jetzt für Wirbel.

"Die syrischen Bürger sind mehrheitlich Muslime und sprechen arabisch. Die Asylbewerber sind von ihrer eigenen Kultur geprägt. Da unsere Schule in direkter Nachbarschaft ist, sollte eine zurückhaltende Alltagskleidung angemessen sein, um Diskrepanzen zu vermeiden. Durchsichtige Tops oder Blusen, kurze Shorts oder Miniröcke könnten zu Missverständnissen führen."

"Auf rechten Internetseiten war daraufhin von "Scharia-Schulregeln" oder "Minirockverbot wegen islamischer Asylanten" zu lesen. "Platz machen und Maul halten oder am besten schnell zum Islam konvertieren, dann schafft man auch das Abi spielend", wird auf einer Seite kommentiert."

Ennek tükrében egy kissé más a duma, de hazudozni és hangulatot kelteni remek a hazai agyhalottaknak.
Orosz elvtársaik mit vadászhatnnak ezekre, hogy azután a magyar csicskáik széthazudozzák még...

www.br.de/nachrichten/niederbayern/inhalt/elternbrief-pocking-sorgt-fuer-aufregung-100.html
@Marcellusca: pedig kéne már, süt a setétsége és a zsigeri gyűlölete, pedig csak a neki küldött kommenteket látom
@Marcellusca:

Nem köll bántani. Saját módszerét kell alkalmazni, nem válaszolni neki, meg magyarázni, hanem beilleszteni egy akár más témára mutató linket, vagy egy másik témát felvetni, oszt jóvan :)@Gábris szomszéd:
Gyengébb képesség jobbikos agyhalottaknak pedig még egy kis német adalék:

"Seit der Elternbrief am vergangenen Montag ausgesteuert wurde, ist die Schule mit zahlreichen Anfragen von außen konfrontiert. Viele wollen wissen, was es denn mit den Kleidervorschriften aus Rücksicht gegenüber muslimischen Flüchtlingen und den Verhaltensregeln für Schüler auf sich hat.

Andere Passagen leuchten dagegen allen ein, etwa: „Ein direktes Anglotzen/Begaffen oder das Fotografieren sollte unbedingt vermieden werden, bitte respektiert die Menschenwürde.“

Zwei Fehler: Lesen Sie hier den AZ-Kommentar

Für eine Stellungnahme ist Schulleiter Martin Thalhammer am Freitag nicht erreichbar. Allerdings äußerte er sich kürzlich in einem Artikel der ansässigen Heimatzeitung zu der ganzen Sache und gibt darin zu verstehen, dass er die ganze Aufregung nicht nachvollziehen kann. „Es gab nie Kleidervorschriften an dieser Schule und es wird auch künftig keine geben.“

Es sei ihm lediglich ein Anliegen gewesen, die Eltern und die Kinder zu sensibilisieren, dass hier zwei Kulturen zusammenkämen."

Dolgozzon a parasztja vele, nem olyan összetett ez...
Egy dolgot (az igazgató nyilatkozatából) lefordítok azért az ecceribbjének:
"Es gab nie Kleidervorschriften an dieser Schule und es wird auch künftig keine geben."
"Nem volt és nem is lesz a jövőben sem ruhaviseleti előírás ebben az iskolában."
nomármostanságilag: AZT írja a posztoló:

...".. nem csak hazug, de szar szemét szaralak is vagy.."

mehgogy:

..."...Te, Viktorom, bárhogy igyekszel csak egy pitiáner, vidéki kis tróger maradsz. ..."

fáradt vagyok.. sem kedvem sem hangulatom nincs ragozni... jól van úgy ahogy mondtad..osztkész..
@parti_giano:
A Jereváni Rádió reggeli adása volt...
Az orosz propagandagépezet erősebbre kapcsolt.

K: Lehet-e Svájcban szocializmust építeni?
V: Elméletileg lehetne, de minek?
Te akkora egy barom vagy, mint mindig!!
És te és a hozzád hasonlóak még elismerni sm tudnak semmit soha, így a hülyeségüket továbbiakkal tetézitek, és ettől már nem csak idióták vagytok, hanem hiteltelenek is mérhetetlenül!
Karaktebe ki se férne ide, hogy a hozzád hasonló Orbán fikázók szerte Európába az elmúlt napokban hányszor hazudták meg tetteikkel a saját szavaikat!!!
Most a Horvátok is teszik az idióta kijelentéseiket. Már magamban kötöm a fogadást, hogy hány nap után fogják meghazudtolni s saját nagy szavaikat! A németeknek és osztrákoknak 3 nap kellett hozzá!
És Orbánt lehet szidni, és most ebben sokan topzódnak. Miközben magában tudják nagyon igaza van!!
De már az olyan balliberális értelmiségiek, mint Konrád György vagy Ungvári Rudolf is elmondják nem lehet agyatlanul beengedni mindenkit.
Akármilyen lehangoló látvány egy várakozó menekült, akkor sem lehet.
Amint letelepedtek, hozzák a család többi tagját.
És nem Orbán a felelőtlen, hanem a Németek, akik mindenkit beengednek, azt majd elkezdik kitoloncolni őket, mikor rájöttek ez így nem megy.
Ugye most már Merkel is nagyon másképpen beszél, mint akár egy hete!
És egyre többen tudják Orbánnak igaza van és nincs más megoldás egyenlőre.
Pár tízezer menekült elosztása jelenleg mit ér, mikor csak az idén kétszázezren jönnek?????????
A balliberális oldal megint csúnyán leszerepel és csak gyűlölködni tud.
És, hogy mindenre náciznak, azzal meg pont a holokauszt emlékét tiporják sárba!! De csak így tovább!! Folyton farkast kiállt sok ballib és egyből mindenki náci.
Azt csodálkoznak, ha a z értelmesebb ember már csak rándít egyet a vállán és leszarja.
Embertelen pont az , ahogy nyugat-európa százezreket csap be még most is, hogy aztán, amikor rájöttek a saját idiótaságukra kibasszák őket a picsába!!!
És , ha Európa hagyja elözönleni magát, egy teljesen más kultúrával, aminek a nagy része bizonyítottan nem illeszkedik be, akkor ennyi volt.
De ezt egyre több ország vezetője kezdi belátni!!
És bár saját korábbi kijelentéseiket hazudtolják meg, de legalább kezdenek ébredni!
Az itthoni ballib oldal és te Fabius, mindig fikázni fokod Orbánt! De ez már tényleg a nagyon nagy többséget tényleg nem érdekli, inkább már csak röhög rajtatok!
Mint a szokásos két-három ezres tüntetéseken. Egy elmeháborodottat még elbír ez a kis ország is.

És végül egy tanulságos levél. Nem a "náci" Orbántól, hanem a nagyon jó fej ország Kanadából

Muszlim szülők azt követelték, hogy Montreal (Kanada) egyik elővárosának minden iskolai menzájáról tiltsák ki a disznóhúst. A polgármester elutasította a követelést, a jegyző pedig levelet küldött minden szülőnek, ezt:

„Önöknek, muszlimoknak meg kell tanulniuk, hogy Kanada és Québec szokásaihoz, hagyományaihoz és az itteni életformához alkalmazkodjanak, mert a bevándorlásukkor ezt választották. Meg kell érteniük, hogy integrálódniuk kell, mert önöknek kell az életmódjukon változtatni, nem a kanadaiaknak, akik önöket nagyvonalúan befogadták. Meg kell érte­niük, hogy a kanadaiak sem nem rasszisták, sem nem idegengyűlölők, hogy már eddig is sok muszlim bevándorlót fogadtak el. A kana­daiak nem hajlandók arra, hogy azonosságukat és kultúrájukat feladják. És ha Kanada befogadó ország, akkor nem a polgármester az, aki a külföldieket befogadta, hanem Kanada-Québec népe. Végül meg kell érteniük, hogy Kanada a maga zsidó-keresztény gyökereivel, karácsonyfáival, templomaival és vallási ünnepeivel a vallást a magánélet keretei között tartja.

A közösségnek joga volt arra, hogy mindenféle megegyezést az iszlámmal és saríával elhárítson. Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezt a világszemléletet nem tudják elfogadni, és nem érzik jól magukat Kanadában, azt tudjuk mondani, hogy a világon ötvenhét csodaszép muszlim ország van, a legtöbbjükben népességhiány van, és készek arra, hogy a szegényeket a saríával összhangban szeretettel fogadják. Ha önök a hazájukat Kanadával és nem valamelyik muszlim országgal cserélték fel, akkor ez azért volt, mert a kanadai élet kellemesebb mint bárhol másutt. Tegyék fel egyszer maguknak a kérdést: Miért jobb itt, Kanadában, mint ott, ahonnan jöttek?”
Amúgy diszkréten jelzem, hogy aki nem bír a bloghoz hozzászólni, hanem gyűlölködni akar, az most takarodjon a retkes pi..ába, mert rövidre zárom a ténykedését.
@irógép:
Szép nagy ostoba példánya vagy a nernek szerencsétlenke...

"Muszlim szülők azt követelték, hogy Montreal (Kanada) egyik elővárosának minden iskolai menzájáról tiltsák ki a disznóhúst. A polgármester elutasította a követelést, a jegyző pedig levelet küldött minden szülőnek, amelyben megmagyarázta, hogy miért.
– így kezdődik a magyar közösségi média aktuális sztáranyaga, és a folytatásában a polgármester szelíd szavakkal meg is magyarázza a dühös szülőknek, hogy miért nem fognak az ő szabályaik szerint élni. A történet futótűzszerűen terjed, csak a magyar net egyik legsötétebb mocsaraként ismert Mindenegybenen közel hatezer megosztásnál jár. Annak ellenére – vagy éppen azért? –, hogy már a címben jelzi, hogy nem lő túl magasra intellektuálisan, amikor előzékenyen odaírja zárójelben, hogy Montreal melyik országban van.
Amikor egy történet ennyire didaktikus, tanmeseszerűen fekete-fehérek a szereplői, és hiányzik belőle a konkrétumok legkisebb morzsája is (sehol egy név, egy dátum, egy forrás), az mindig gyanús. A Google nagyjából két perc alatt le is buktatja: egy szó sem igaz belőle.
A mese eredeti verziója Belgiumban játszódik, egy Ath nevű városban, ez 2013-ban terjedt el francia nyelvterületeken, és annyira elterjedt, hogy még egy online petíció is született a muszlimoknak ellenálló hős városatya támogatására. A polgármester, Marc Duvivier hivatalos sajtóközleményt adott ki, amiben tisztázta, hogy az egész történet kitaláció. 2014 végén később jelent meg az újabb mutáció a sztoriból, ez copy/paste módszerrel született a belga eredetiből, csak a helyszínt írták át Montrealra. Ennek egy elég esetlen magyar fordítása robbant most nagyot a hazai közösségi médiában. A kanadai verziót egyébként szintén cáfolta a hírbe hozott polgármester."

"...jelzi, hogy nem lő túl magasra intellektuálisan...", na mondom, hogy te vagy a célközönség...
@irógép:

Gyakorlatilag semmiben nem értek veled egyet,de a kanadai polgármester levele a létező legjobb megoldás. És Európában is nem keritésekkel kell kizárni a muzulmánokat, hanem ilyen leveleket irogatni nekik, és akinek nem tetszik, azt kibaszni a picsába. A normális többséget meg hagyni békén érvényesülni és dolgozni. Vagy hat poszttal ezelőtt már leirtam.
Értem én, hogy amióta zsótti meg a többi ex-népszabadságos médiakurva ennyire ráér, akkor a hülyeség tombol, de ekkora sötétség azért már-már privilégium ott.

www.urbanlegends.hu/2015/09/igy-szolt-be-a-montreali-polgarmester-a-muszlim-szuloknek/
@Imola Helyesi:
Cukorfatom, a tróger az, aki ide beesve az adminnal az első mondatában személyeskedik!
Netán nem emlékszel arra, amiért akkor is repültél?
Az bőven elég indok arra, hogy kivágjalak, legközelebb is.
Úgyhogy tudd, hol a helyed, mert hamar megmutatom megint!
A véleményed nyöszörögheted, nyugodtan...
@irógép:
jaja, bayer erre építette fel a mai okádékát, olvastam, a gond az, hogy ez egy hoax, már két éve kereng a neten, volt már belga polgármester is, most már montreal-közeli polgármester.
www.hoax-slayer.com/dorval-mayor-refuses-remove-pork-school-canteens.shtml
www.truthorfiction.com/quebec-mayor-pork/

imho pedig maga az idézett polgármester cáfolja meg ugyanezt:
www.ville.dorval.qc.ca/en/article/the-city-of-dorval-denounces-false-news-circulating-on-the-internet

és most lehet bocsánatot kérni az internet népétől.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
hát igen. chromenak van egy nagy találmánya: jobb egérgomb -> fordítás magyar nyelvre. akkor jó, ha nem ángliusul van. de ez egy bizonyos fehérjehalmaz számára túlontúl bonyolult...
@Secnir:
Döbbenet, mekkora a setétség... minden hülye számítógép előtt térdelhet manapság... igaz, szopni járnak oda...
@DarthVader: nagyúr! "V" polt-palásti mariannak véletlenül pont ekkora a fizetése bruttóban. illetve, bocs50 eterrel kevesebb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

@Marcellusca:

gondolatban keleten él. csámcsog egy jót és aztán büfög, mert annyi levegőt nyelt.
nem jött még rá, hogy kicsit más errefelé az etikett. :)))
Még jó, hogy az imola nevezetű véglény tényleg olyan ostoba, mint ahogy az elsőre látszik, meg másodikra, meg harmadikra. :)
Gyűlölködő ostoba bugrisnak a csatornában a helye, ahonnan felmászott...
@parti_giano: @DarthVader: jav. nagyúr! "pénzügyi szektorbeli cégeknél 5 milliós" polt-palásti mariannak véletlenül pont ekkora a fizetése bruttóban. illetve, bocs 50 ezerrel kevesebb.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @guma: nem kell csodálkozni a sötétségen, mert ez csak nagyobb lesz:

Áltudományt és 18+-os bulvárt ajánl az erkölcstankönyv az ötödikeseknek
fák
2015.09.16. 08:45
Az ötödikes erkölcstankönyv egy mérsékelten eredeti online bulvármagazint ajánl a 10-11 éves gyerekeknek, amelyben ezotéria, celebhírek és szextanácsok váltakoznak áltudományos kamupszichológiával. Ha vízilovas személyiségrajzokról van szó, az OFI állami tankönyvei a 18+os karikákat is hajlandóak zárójelbe tenni.

index.hu/tudomany/2015/09/16/altudomanyt_es_18_-os_bulvart_ajanl_az_erkolcstankonyv_az_5.-eseknek/
@DarthVader:
Na, látod pont ez ami nem fog működni!!

Ha, már itt lesz a több millió menekült és hozzák majd a családod, akkor már nem lehet őket kibaszni! Na, akkor fognak elszabadulni az indulatok!
Pont ezért mérhetetlenül nagy hibát követett el Merkel!!
És még egy darabig a nyugati sajtó egy része el rugózhat a Magyarország szidásán, de Merkel eszméletlenül felelőtlen volt. Amit már egyre többen kezdenek elismerni.
Azt nem tudom Merkel magától volt ilyen hülye, vagy ő is csak egy báb-e...
De nem lehet elárasztani hónapok alatt több millió más kultúrájú emberrel Európát!
Ott van rengeteg arab ország.
Ugye a minap írták, hogy Szaud-Arábia építene 250 mecsetet Berlinbe... no comment.
És itt nem húsz harminc év múlva lesz ebből gáz, hanem pár éven belül!!
Levelek írogatásával semmit nem lehetne elérni. És , ha már itt lesznek milliós nagyságrendben, már nem fogod tudni őket küldeni sehova sem!!
Ezért aztán lehet fikázni Orbánt, de az a feletlőn, ahogy Merkel cselekszik, és beszél összevissza.
De erre napról napra ráébred Európa.
Orbán elbírja a fikázást, az viszont Európa nem a milliónyi menekültet...
@irógép:

Röhög?

Na ehhez képest te megint egy szép kis lábon kihirdott agyfaszt kaptál ma is.

Bár lehet te így röhögsz.
@irógép:

Nem kell húszmillió menekültet kibaszni. Elég az első ötöt.

Ahogy a tanárverő cigányokat se kellene mind bevarrni rögtön azonnal, amint elkövette, csak az első kettőt. A többi értene belőle.
Az, hogy csúti egy mocskos gazember, nem újdonság.
Az, hogy mindenkit kicsinál valamilyen módon, aki vitába száll vele, nem újdonság.
Az, hogy mi lettünk miatta Európa köpete, nem újdonság.
De lehet valami újdonság. Az, amit hetekkel korábban aknazárral és lövetéssel fröcsögő barmoknak írtam. Ez:
Eddig Magyarország nem szerepelt a terrorizmus térképén.
Viszont amikor azt látom az éjszaka közepén, hogy Al Jazeera élő egyenes adásban közvetít Bicskéről, miközben szóban és az alul futó szövegben folyamatosan a menekültek pofátlan hatósági átbaszását emlegeti. Amikor kormány telibeszopat mindenkit. Amikor a jogszerűen cselekvő menekülteket átveri - lásd fent.
Nos, akkor ez a térkép könnyen átrajzolódhat. Mert mi történik akkor, ha egy terrorista szervezet uniós alvósejtje, vagy akár egy magányos elmebajos berágva úgy gondolja, hogy most törleszt a magyaroknak egy kicsit, és elszór néhány petárdát forgalmas helyeken az országban? Képes lesz ez a szakembertelenített, haveri titkosszolgálat vagy tek hatékonyan fellépni ezekkel szemben, megelőzve az akciót? Én kétlem. Mindenesetre remélem, hogy ha ne adj isten így alakul, akkor ez a rohadt csürhe lesz az elsődleges célpont.
Ugyanis nagypofájú, harcias dzsobbikos és egyéb agymentes biológiai képződményű barátaim, ennek az keménykedésnek lehet ilyen kimenetelű forgatókönyve is. És kétlem, hogy ez balfasz kormányzat számolt, vagy jobb esetben felkészült az ilyen lehetőségre.
@irógép:
"Ha, már itt lesz a több millió menekült és hozzák majd a családod"

1. milyen több millió? honan jönnek ezek a számok? az oké, hogy orbán és szíjjártó egymásra licitál, de te honna szedted?
2. miért hozná a többmillió menekült @DarthVader: családját?

zavaros ez nekem...
Négy menekült nőnél indult be a szülés péntek éjjel Röszkén

Az LMP úgy tudja, a négy nő közül hárman ott is szülték meg gyermeküket a röszkei táborban, "borzasztó, az anya és a csecsemő életét is veszélyeztető körülmények között". A párt a menekült várandós nők érdekében vár intézkedéseket.

hvg.hu/itthon/20150916_Negy_menekult_nonel_indult_be_a_szules_pe
@Bakter:
" Képes lesz ez a szakembertelenített, haveri titkosszolgálat vagy tek hatékonyan fellépni ezekkel szemben, megelőzve az akciót? Én kétlem. "
+1

" És kétlem, hogy ez balfasz kormányzat számolt, vagy jobb esetben felkészült az ilyen lehetőségre. "
+1

de ott a nógrádibiztonságiszakértő, az majd megmondja a frankót.
@Gábris szomszéd:

""Az a probléma... - ...az internetes idézetekkel, hogy mindenki elhiszi az eredetüket."
- Petőfi Sándor"
csak tanulságnak, hogy egy bomlott elme hatalma hogyan visz pusztulásba egy kultúrnemzetet és egy világot:

80 éve fogadták el a szégyenteljes nürnbergi törvényeket
Elter TamásElter Tamás2015.09.15. 23:04

1935 fordulópontnak bizonyult a feltörekvő Harmadik Birodalom, de az európai civilizáció történetében is. A nagynémet világuralmat meghirdető Adolf Hitler vezér és kancellár, félresöpörve a versaielles-i békeszerződés tilalmát, 1935. márciusában bevezette az általános hadkötelezettséget, ország-világ előtt kinyilvánítva ezzel Németország fenyegető újrafegyverkezését. Alig fél évvel később szeptember 15-én, a nürnbergi pártnapokon pedig a hűvös paragrafusokba rendezett hitleri fajelméletet emelték törvényerőre.

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20150915-adolf-hitler-nemzeti-szocializmus-harmadik-birodalom-faji-torvenyek-holokauszt-mein-kampf-naci.html
-no comment-

Ponta: Nem érdekel, hogy Budapest megsértődik-e

Budapest nem Bukaresttel, hanem valamennyi európai politikussal vitatkozik - mondta a román miniszterelnök, aki azt mondta, ahányszor indokolt, ő el fogja ítéltni a magyar kormány "szégyenletes magatartását" menekültügyben.

hvg.hu/itthon/20150916_Ponta_Nem_erdekel_hogy_Budapest_megsertod

----

Orbán: "Ez az első jó identitásválság, amit átélek"

"Az egész menekültügy, az egész népvándorlás, az egész megélhetési bevándorlási probléma megfelelő látószögből nem más, mint a liberalizmus identitásválsága" - közölte Orbán Viktor a szeptember 5-i kötcsei polgári pikniken elmondott beszédében, amelynek teljes szövegét most a Demokrata hozta le.

hvg.hu/itthon/20150916_Orban_Ez_az_elso_jo_identitasvalsag_amit
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nabazz. Egyszerre 4 db Jézus. Mi lesz itt???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Aztaaaa ennyit sikerült kihámoznod belőle? Nyilván Merkel is azért hajtogatta mostanában a "menekülteknek", hogy NEM HOZHATNAK LÉTRE PÁRHUZAMOS TÁRSADALMAKAT mert csak egy légből kapott problémáról van szó, amit kizárólag az ottani lapok vagy az aggódó szülők fújnak fel. :)
Mióta vagy te ennyire ecceri polgára a NER-nek?

mandiner.hu/cikk/20150909_merkel_a_menekulteknek_be_kell_illeszkedniuk
Gondolom ezt a hírt az embercsempészek nem nagyon reklámozzák. :)

Egy szír menekültnek Brazília feleannyiból megvan, mint Németország

index.hu/kulfold/2015/09/16/brazilia_nyitott_karokkal_varja_a_menekulteket/
A kormány önmagát is megkínálta egy jókora zsíros falattal

Általános meglepetést keltve saját cégére írta ki a giga napelem beruházását az állam: az MVM leánycége az egyetlen szóba jöhető cég, amely megfelelhet a kiírt pályázat feltételeinek. Pedig nem így indult.

hvg.hu/gazdasag/20150916_A_kormany_onmagat_is_megkinalta_egy_jokor
@Secnir:

Csak az idén 200 000 menekült haladt át rajtunk. Németország pontosította a napokban, hogy a várt 800 000 helyett az egy milliót is elérhetik a bevándorlók.
Ők mondták!!
És mint látod a menetnek nem látszik a vége!!
És sok családból csak páran indultak el, és utána hozzák a család többi részét, ezt sok menekült maga mondta.
De ez így zajlik nyugaton már évek óta.

És, amikor itt lesznek már sok millióan, na akkor kezd el őket rábeszélni, hogy légyszi úgy éljetek, hogy az jó legyen mindenkinek.
Ez nem működik. Már most sem működik.
Maga Merkel ismerte el még nem rég, hogy a multikulti megbukott.
És a liberalzmus is... ez már most látszik, mert csak pofáznak, közben semmi megoldást nem adnak, amax minket szidnak. Ennyire futja....
@irógép:
Az Eu lakosainak száma 2014 jan 1.-én kb 507 millió.
Várnak kb 800 ezer menekültet, esetleg 1 milliót.
507:1
Tényleg lerohanás és megszállás van.
Befogadta Magyarország a 12 éves szír ikrek menedékkérelmét

Az ikerfiúk hároméves öccsükkel és szüleikkel együtt már a vámosszabadi menekülttáborban várják a menekültügyi eljárás végét. Ez kisebbfajta csoda, hiszen kedden legfeljebb néhány tucatnyian jutottak el idáig a menekültek közül.

hvg.hu/itthon/20150916_Befogadta_Magyarorszag_a_12_eves_szir_ikr
@Fabius:
Hát Gyurcsányon meg Juhászon már csak röhög az ember!
És az, hogy te is ennyire szűk látókörű vagy és tényleg csak Orbánt bírod bírálni, így már lassan rajtad is csak nevetni tudok lassan.
Merkel meg sokan mások összevissza pofáznak csak, amivel rontanak a helyzeten.
Orbán cselekszik legalább nem csak pofázik.
És a nagy jóléti demokratikus nyugat képtelen felébredni csipkerózsika álmából!
Az a fajta jó léti liberalizmus ami működött nyugaton pár évtizedekig annak vége van. Ha tetszik, ha nem.
Európának akkor van esélye, ha ezt villám gyorsan belátja.
És lehet itt nácizni meg ilyenek, de ez semmit nem ér.
Vagy akkor Európának évtizedei sincsenek hátra.
Azt is megmerem kockáztatni a mi életünkben már annyi lesz. Mert ez most nem több generáció folyamat.
Itt milliók önthetik el hetek, hónapok alatt Európát.
Jaaa és még két gondolat!! Afrika még meg sem indult igazán, pedig onnét még többen jönnek majd...
A másik dolog, hogy Európa szerte megfognak bukni az ilyen Merkel félék nagyon gyorsan, mert az emberek mindenhol rá fognak döbbenni ez így nem mehet.
Gyurcsány meg a többi idióta legalább a saját értelmiségére hallgatna, mert már azok is elismerik ez így Európa végét jelenti nagyon hamar.
Ettől a poszttól Habakuk most rosszkedvű lesz:(
@Marcellusca:

"Ezt a Gábris gyereket még nem b@sztá(to)k ki a p.csába?"

Fab azért tartja, hogy ne legyen jókedve senkinek.
hmmmm

Egy tatár aktivista 3 év börtönt kapott, mert kritizálta, hogy Oroszország elfoglalta a Krímet

Megosztott néhány cikket, ami bírálta, hogy Oroszország a szeparatistákkal elfoglalta Ukrajna egy részét, erre most őt csukták le szeparatizmusra és etnikai gyűlöletre való felbujtásért.

444.hu/2015/09/16/egy-tatar-aktivista-3-ev-bortont-kapott-mert-kritizalta-hogy-oroszorszag-elfoglalta-a-krimet/

---
@Bakter:

Igen, de ez még csak a kezdet. És Afrikából is egyre többen fognak jönni! Onnét meg már sok milliós nagyságrendben, ha azt látják jöhetnek.
De mondok egy másik példát. Magyarországon több falú van, ahol sok a cigány. Sok köztük normális, de maguk a cigányok is arra panaszkodnak, hogy mondjuk két család keseríti az egész falú életét.
Ezt arra írom, hogy nem kell nagyon sok millió bevándorló ahhoz, hogy nagy bajt okozzon.
És utólag már nincs visszaút!
Tényleg szigeteket kell nekik adni és segíteni őket, és telepedjenek le a a saját kultúrájuk hoz közel.
De az nagyon naiv elgondolás, hogy millió számra idejönnek azt majd szépen beilleszkednek...
Merkel és a hozzáhasonló vezető politikusok órási hibát követtek el.
Gyurcsány meg Ponta és a többiek lófasz senkik, nekik semmi nem drága, de ők mindegy is mit mondanak, mert szerencsére nincsenek döntési pozícióban.
De, hogy Merkel miket mond annak magunk bőrén tapasztalhattuk meg, hogy nem mindegy...
.
''''És a nagy jóléti demokratikus nyugat képtelen felébredni csipkerózsika álmából!''''

Az az erőfeszítés, amellyel mindenáron smárolni akarsz, az már büntetőjogi kategória.
Fene egy gusztusod van. Hogy ezt Brezsnyev nem élte meg?!..
@irógép: oszt még az eszkimókról nem is beszéltél. mi lesz, ha azok is jönnek. ingyen iglu, vagy mi?
egy rövid kitérő: ilyen a magyar hírlap célközönsége:

magyarhirlap.hu/cikk/35464/Kanada_Quebec

Tobba Secnir · Fogadatlan prókátor, Ateista Egyház
"Aztán eltelt nagyjából egy hét, beözönlött Németországba úgy hatvanezer (nem egymillió!) migráns,"
viktor meg szíjjártó szerint 180.000. nem kellene frissíteni az adatokat?
Tetszik · Válasz · 4 órája

Simoncsits Zsuzsa Liszkai Sándorné · Gimnnázium Lébény
T.Tobba Secnir!Hogyan ateista egy egyház?Időben Önöknek is van némi késése a Kereszténységhez képest.
...
...
...
Tobba Secnir · Fogadatlan prókátor, Ateista Egyház
" de azért azon érdemes eltöprengeni, hogy mi volt a célja ennek a követelésnek, hogy ilyen képtelen ötlettel álltak elő a kanadába befogadott migránsok? "
olvasd már végig a kommenteket, ez egy gigahoax (gyk.: idióta, hamis lánclevél)
Tetszik · Válasz · 3 órája

Otto Flick II
Tobba Secnir - Nem hinném, hogy az. Különben is te mikor csomagolsz? Légyszi, légyszi.!
...
...
...
Katkó Valéria
Nagyon jó a cikk!Csak alig várom már mikor fogjuk megtudni,hogy ki szabadította ránk ezt az ember áradatot! Gondolom vannak azért olyanok, akik összedörzsölik most két tenyerüket örömükben, hogy milyen jól sikerült a Főpróba! A Nemzetállamokat el akarjká, nemk seperni de még nem döntötték el ,hogy mi legyen helyette :gondoljuk mi is,hogy mire számíthatunk,nem kellernek már ezek a népek,akik európaiak ,leváltanak bennünket!Lehet két lehetőség: vagy jó lesz nekik ,vagy nem!Csak azt nem tudom, hogy ki mozgatja az egeret a kezem alatt írás közben!!?

szerintem zárjuk be az internetet mára
@Secnir: szeretem a finom átmeneteket:"Lehet két lehetőség: vagy jó lesz nekik ,vagy nem!"kell neked haverkodnod a nemzeten.
@Orica Középföldi: Dehogy inkább számláló pörgetőnek. :)

„No food no water until open border”
Vagyis: „Sem étel sem ital, ameddig nincsenek nyitva a határok”.

Ezt írták helyes kis papírlapokra a migránsok a magyar határ szerb oldalán.
Nos, ha ti éhségsztrájkkal fenyegetőztök, mert helyreállt végre a rend, és kizárólag törvényesen, rendezett módon léphettek be Magyarországra és az Európai Unióba, akkor annyit tudunk üzenni, hogy le fogtok fogyni gyerekek!

Vagy felfogjátok végre, hogy az Unió nem egy kiszolgáló személyzet, ami nektek van fenntartva, ahol gyorsan bekaptok egy-két falatot, aztán elszállítanak benneteket oda, ahol éppen lenni akartok. S ha ott nem vagytok megelégedve az ellátással és a körülményekkel, akkor hőzöngtök kicsit, ordibáljátok egy másik ország vagy város nevét, és akkor oda lesztek elszállítva.

Egy lófaszt, gyerekek!

Mostantól megtanultok kussolni is, meg törvényeket betartani is, és azt is megtanuljátok, hogy „köszönjük”, „kérjük”, és azt, hogy „igen, megértettük”.
Vagy visszamentek oda, ahonnan jöttetek, és ott kezdtek el üvöltözni.

Világos?"
Még csak ennyit:

Keresztények megrázó üzenete
> Az otthonából több ezer
> társával együtt elűzött Amel Shamon Nona,
> moszuli káld érsek, valamint Arthur
> Serratelli püspök megrázó üzenettel fordult
> a nyugati világhoz. Az Iszlám
> Állam brutális eszközökkel megsemmisítette
> az egyik legősibb keresztény
> közösséget Irakban. Maalulában, ahol a mai
> napig Jézus nyelvét beszélték,
> tűzzel-vassal kényszerítették az iszlám
> felvételére a keresztényeket.
> Karakosban gyerekeket fejeztek le és akinek a
> fejét nem póznára tűzték, azt élve temettek el.
„A szenvedésünk az európai és
nyugati kereszténység sorsának az előszele”
> nyilatkozta még augusztusban
> az olasz Corriere della Sera-nak Amel Shamon
> Nona, moszuli káld érsek,
> akinek az Iszlám Állam terrorszervezet verte
szét közösségét Irakban.
> „Próbáljanak
> megérteni engem. Az önök liberális és
> demokratikus elvei egy
> fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a
> közel-keleti realitást, mert
> egyre több muszlimot engednek be országaikba.
> Önök is veszélyben vannak.
> Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha
> azok ellentmondanak az elveiknek,
> akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember
> egyenlő. De ez nem igaz: az
> iszlám nem vallja ezt. Az önök értékei nem a
> muszlimok értékei. Ha ezt nem
> értik meg elég hamar, önök annak az
> ellenségnek lesznek az
> áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba”
> fogalmazott üzenetében a káld érsek.
Egy kisgyerekes csoportot vettek őrizetbe illegális határátlépésért

A Reuters tudósítója Ásotthalom mellett készítette ezeket a képeket. Rendőrök állnak körbe egy csapat menekültet, akik a kerítésen átmászva jutottak be az ország területére, így illegális határátlépés miatt vették őket őrizetbe.
Fotó: Dado Ruvic / Reuters

A csoportban 4-5 kisgyereket és a kísérőiket látni. Nem tudom azt mondani, hogy ez lenne az elmúlt napok legszürreálisabb jelenete - volt belőlük bőven - de nehéz hova tenni, ahogy boldogan játszanak a gyerekek, miközben egy tucat csípőre tett kezű rendőr fogja őket körbe.
Fotó: Dado Ruvic / Reuters

index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/#p2672823
@parti_giano: stílszerű, hogy 80 éve fogadták el a szégyenteljes nürnbergi törvényeket, ott is lazázva ilyen olyan törvényekkel indultak, és mi lett a vége
@Gábris szomszéd:

Szárazon mentél el, vagy ejakuláltál is?
Tényleg, ma ez volt az első kiverésed Gyurcsányra! Öregszel :)
@Gábris szomszéd:

Mondhatnám ügyes árukapcsolás, de ne használd erre a nickem.
@irógép:
Mire az afrikai menekültek elérnek a Földközi tenger partjaihoz, az még hosszú évek kérdése. Ezt egy olyan embertől hallottam nem fityeszmédiában, akinek ez a szakmája, ezzel foglalkozik, ezt kutatja. Szóval nem azért szakértő, mert a csúti haverja.
Valóban nem kell sokmillió bevándorló ahhoz, hogy bajt okozzon. Elég egy-két beborult bennszülött is. Továbbá Németo-ban, Britaniában és Spanyolo-ban se a bevándorlók csinálták/csinálják a terrort. Elég sok kínai él már nálunk. Van velük baj? Nincs. Pedig ők sem az európai kultúrkörből jöttek.
Ezek sem azért jöttek ide, mert csak úgy gondoltak egyet, hogy megyünk, baszki. Szarrálőtték az országukat, és onnan elmenekülve eltöltöttek 2-3 évet a török menekülttáborban baszva a rezet. Ahol látták, hogy lófasz sem történik velük. Így aki tehette, meg pénze is volt hozzá, elindult. De a legtöbb simán hazamenne, ha lenne hova. Az meg ne zavarjon, hogy nálunk nem akar ittmaradni egyik se. Meg is értem. Ebben a mentális pöcegödörben ki akarna letelepedni, innen menekülnek még az őslakosok is. És mit ad isten, nem GYF, még csak nem is Ponta, de a főleg nem Merkel miatt. Hanem az miatt, akinek a seggéből te is kilógsz.
Pont.
@parti_giano:

Talán nem írnám le, hogy mit, hogyan és meddig csinálnék ezzel a szarházival.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/megvan_az_elso_itelet_kiutasitas_egy_evre/

Azért kiváncsi leszek, amikor ez a néhány ember a gyerekekkel ott áll a bíró előtt, és a bíró felolvassa a verdiktet, mit érez?

Amúgy: ha akkor is kiutasitanak egy évre, ha menedéket kérsz, és akkor is, ha átmászol a keritésen, de utóbbi esetben van sanszod, hogy nem fognak meg, előbbiben meg nincs, melyiket választod?
@Orica Középföldi: Hát manapság az élet nem habos torta. :)
@DarthVader: Nem elmentem, hanem most jöttem. Veled mizujs? :)
2050-ig is tarthat a menekültválság
A 2015-ben tapasztalható migrációs nyomás Európa számára csak egy hosszú, akár 2050 utánra is elnyúló, a következő évtizedekben várhatóan jelentősen súlyosbodó és intenzívebbé váló folyamat kezdete a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának (SVKK) szakértői szerint. A szakértők az európai menekültpolitika "cselekvőképtelenségének" feloldására egy húsz pontból álló javaslatot készítettek.

Nem Orbán mondta ezt sem....
@DarthVader: Harmadrészt szépen elindul Horvátország és Szlovénia felé.
@DarthVader: ha esetleg börtönbe is zárnak, oszt ha fellebbezel, és tovább tárgyalnak, még helyben is maradsz, és nem kell a senki földjéről integetned? akkor ugyan mit is választanék, azt hiszen nem kérdés
@irógép: De ez így is lesz sajnos
1, iskolában 8 éveshez kérdés: "mi leszel ha nagy leszel? " Válasz: "Segélyes". megtörtént

2, iskolában gyerek kérdi az asszonyt: "tanárnéni megkapta már ebben a hónapban a családit? " (Nemismeri a fizetés fogalmát)

3,
index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/na_ez_a_feligazsag_menekultugyben/

Jó kis hely ez.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
csak trollkodni jártam arra, aztán hirtelen láttam, hogy nyitott szemmel is nagy a sötétség...
fideszjobbik morális pusztítása, és ez amit évtizedekig nem lehet majd helyrehozni......

Ilyen az igazi féligazság menekültügyben

Szeged, Róna utca, szállás előtt pakoltunk be a stábautóba, indulnánk vissza Budapestre. Mellettünk egy óvoda. Az udvaron a gyerekek játszanak. Egy négy év körüli arc az ovikerítés mögül szigorúan néz minket, ahogy pakoljuk be a csomagtartóba a cuccokat, látszik, hogy valami nagyon zavarja, mellette egy kortársa megkérdezi tőle:

- Ezek kik?

És a 4 éves szakértő legalább annyira magabiztosan, mint amennyire lesajnálóan válaszol neki:

- Menekültek, mennek Budapestre.

index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/#p2672859
korábban a balkáni szitok szó volt, mostanra fényévekre vannak tőlünk lassan mindenben...

A románoknak is repült a magyar tiltakozó jegyzék, csak nem vették át

Szijjártó Péternek elege lett Victor Ponta Magyarországot kritizáló kijelentéseiből és közölte, Zákonyi Botond bukaresti magyar nagykövet szerdán tiltakozó jegyzéket kívánt átadni a román külügyminisztériumnak, fogadták is őt, de nem vették át tőle.

hvg.hu/itthon/20150916_A_romanoknak_is_repult_a_magyar_tiltakozo
@Secnir:
A sok hülye tudós meg a zűrben keresi a sötétanyagot.
@irógép:

Sőt! 2060-ig is. Én nyertem. :P
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ugyi, ugyi.
Jön a tél. A börtönben meg van fűtés, kaja, tévé, konditerem ... :)
index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/80_perc_alatt_lezajlott_a_per_a_kiutasitas_jogeros_azonnal_vegrehajthato/

"a bíró... szerint a 4 méteres kerítés és a szögesdrót egyértelmű, hogy azért van ott, hogy nem szabad átjönni. "

Valószinűleg az ilyen eljárásnak még lesz következménye, de az a család a gyerekekkel, az csak a gyoda mellett üldögél, ha eszük van, azt mondják, azt hitték, az valami tyúkudvar vagy vadkerités.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Állítólag Brüsszelben már felszerelték a megfelelő falra a sorszámhúzó automatát. És egy több nyelvű táblát mellé, amin kérik az európai politikusokat, hogy ne tülekedjenek a sorban, mindenkinek jut szám, és annak megfelelően mindenki pofánbaszhatja a magyar külügyminisztert, amiért az hazugnak nevezte őt.
@irógép: uff! ember, le merted írni a a patyi egyetemével kapcsolatban, hogy szakértő?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Majd átveszi a hadüzenetet, a kurva anyját az ilyen szőröstalpú nyustyunak.
@Bakter:

Egy idő után sajnos itt is fognak maradni, mikor már a nyugat felébredt.
És persze lehet most szidni Orbánt meg azokat, akik igazat adnak neki, de nagyon hamar kiderül, hogy kinek volt igaza.
És itt most a túlélés a tét, nem az, hogy végül is mekkora lesz jövőre a költségvetési hiány...
Amikor megtörténnek az első beszivárgó terroristák első akcióik majd lehet pislogni meg nagy tömegekben összegyűlni, hogy ez de borzasztó.
Azt akkor már nem a határnál lévő szír menekülteket fogják éjjel nappal mutogatni a ballib média....
A ballib oldal most is álszent, mint mindig, és most egy nagyon nagy horderejű dologban bizonyosodik be ez, nagyon nagy tömegek számára.
a fenti nem az én másolmányomból kimaradt:
/ebből is látszik, hogy a kezelés csak globális lehet, minden különcködő megoldás esélytelen/

A jelenlegi migrációt kiváltó körülméyek mellett a klímaváltozás is hatással lehet szerintük a menekültek számának növekedésére, főleg Afrika országaiból.

hvg.hu/itthon/20150916_NKE_Sulyosbodo_folyamat_elso_szakasza_a_m
@Marcellusca:
Odáig olvastam hogy nemzetiközszolgálatiegyetem...
Az is olyan lehet, mint a centuryend...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A román kormányfő szerint inkább egyes magyar vezető személyiségeket kellene kerítés mögött tartani, megakadályozandó, hogy Erdélyben vagy Európában "járkáljanak" és furcsa kijelentéseket tegyenek."

Még a végén Viktort kitilcsák Tusványosról :))
@parti_giano:

A vándorlás csak most pár hónapja kezdődött el igazán. És csak fokozódni fog.

Amúgy a ballib oldal szerint két hónapja még nem is volt menekült ügy, azt csak Orbán kreálta...:)))
Na, eddig még a horvátokkal nem voltunk összeveszve, de csak eddig :))
@irógép:

Idefigyelj, faszorrú! Amig Orbán be nem jelentette a keritést, jöttek naponta 3-500-an. Amikor bejelentette, megugrott 1500-2000-3000-9000-re. Még az is elindult, aki addig gondolkodott. Ha nincs kerités, ez az egész jóval kisebb lett volna, jóval elhúzódóbb, és a tél úgyis megállitja. Úgyhogy pont annyian jöttek keritéssel - vagy még többen - mint kerités nélkül. A fele az utolsó héten. Itt meg először összefogdosták őket, majd leszarták őket, végül szállitották őket a "szervek". Úgyhogy két hónapja még nem volt menekültügy.
Szlovénia megerősítette határait
Szlovénia megerősítette határait, mozgósította a rendőrséget, és helikoptereket rendelt a szlovén-magyar és a szlovén-horvát határra - közölte Sefic Bostjan államtitkár Lendván. A belügyminisztérium illetékese elmondta, már biztos, hogy Lendván regisztrációs központot hoznak létre. Egyelőre nem tudni, hány migránsra kell számítani - mondta. A szlovén kormány azt állítja, hogy tanult Magyarország példáján.

Ezek is nácik lettek!!!
És húúú de sok állam lesz még heteken belül "náci"!!
Vagy is nem is nácik, csak majd ők is életben akarnak maradni még húsz év múlva is...

És az a szánalmas, hogy a ballib média itthon is, románoknál is és nyugaton is még mindig Orbánt fikázza, pedig nézzük már meg az elmúlt egy hét alatt hányszor hazudtolták meg magukat és az álláspontjaikat!!
Na és itt látja meg rengeteg ember, milyen képmutató banda ez...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Zákonyi Botond bukaresti magyar nagykövet szerdán tiltakozó jegyzéket kívánt átadni a román külügyminisztériumnak, fogadták is őt, de nem vették át tőle."

helyén kezelik a magyar külügyet, ennyi.
@DarthVader:

A kerítés miatt megugrott a szám, mert minél többen át akartak jutni.
De ugye nem gondolod azért indultak meg, mert meghallották épül egy kerítés, de jó, akkor menjünk!!
Akkor szabadult el minden, mikor Merkel elkezdte mondani az idótaságokat! Akkor törtek ki a menekültek, addig nyugi volt nagyjából!!
És most sem azt kiabálják, hogy Röszke! Röszke! Hanem , hogy Germany!!!!
Ennyi ne legyél már idióta. De szerintem ezt te is tudod pontosan magadban...
@irógép: nem ez volt a kérdésem. benyomták rajtad a rettegés a menekültektől gombot, oszt elfelejtettek leállítani? mi van már a lendvai uccába'?
@irógép:
Hát igen. Be vagy szopódva rendesen. Túlélés a cél, nem a költségvetési hiány. Ja, baszdmeg, ja. Mit is számít mennyi közpénzt loptak el a menekültmizéria médiafigyelmét kihasználva sumákban ezidő alatt . Aztán, amikor a magyar bukszával együtt angolosan távoznak, akkor biztos nagyon fogja érdekelni őket a a te vagy én túlélésem.
A terrorizmusról pár órával korábban kifejtettem a nézeteimet, olvasd el, ha érdekel.
De legyen, játszunk el a gondolattal, hogy a csútinak igaza van.
1, a köcsög plakátolás helyett nem kellett volna már hónapokkal korábban, szervezetten, tervezetten, átgondoltan - és ami legfontosabb a szomszédokkal egyeztetve nekilátni a kerítésépítésnek?
2, mégis minek kellett pl BP-re irányítani azokat a menekülteket, akik egyébként Németo-ba készültek? Miért nem lehetett ott délen felrakni őket a vonatra és szervezetten elszállítani?
3, hol a bánatos picsában volt az állam, amikor ezeknek az embereknek az ellátásáról kellene gondoskodni? Mert gondolom azt te sem szeretted volna, hogy ezek itt a főváros közepén haljanak éhen-szomjan. ÉS hol van még mindig?
4, ha már kutyafuttában levezényel többezer karhatalmi embert a határhoz ez a barom, nem kéne azoknak ez ellátásáról, váltásáról, pihenőhelyéről gondoskodni?
Ez csak néhány pont, amit az őskáoszból - nem a mileszhaból, meg az ezmegezlehetből, - hanem a meglévő, kézzelfogható ordító szervezetlenségből kiemeltem. Hol a picsába volt ez a nagypofájú seggfej hónapokig? Mert a kiszivárgott információk szerint neki már régen tudomása volt erről az induló hullámról, azért is plakátolt.
Persze, értem én, neki kapóra jött megint egy ellenség, a balhé, ami miatt ismét megvédhet minket, balhézhat és keménykedhet mindenkivel, a sok agyatlan hívének tetszelegve, pillanatnyi politikai haszon reményében, rálicitálva dzsobbikra. És nehogy azt gondold, hogy előrelátásból, olyanjuk nincs.
@irógép:
Nem nácik lettek, baszki, hanem felkészülnek. Pont nem azt csinálják, mint a csúti.
van még kérdés?
- ki támogatja az európai széljobbot?

A menekültválsággal mentheti meg Putyin a szír diktátort

Három hónapja még bukott embernek tűnt, de ma mégis úgy tűnik: Bassár el-Aszad megúszhatja. Az oroszok tudják: Európa lépéskényszerbe került a menekültválság miatt.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2015%2F09%2F16%2Fsziria_aszad_tuleles_oroszorszag_iran%2F
@irógép:

Elolvastad az egészet, vagy csak ami neked tetszik? Mert a belügyminiszter nem egészen azt mondta, amit te idéztél. Attól többet is mondott.
@irógép:
Két hónapja voltak menekültek a Keletinél, kergették őket a kukoricásban a rendőrök, sétáltak tömegével az autópályákon, stb?
Nem?
Ja hogy akkor tényleg nem volt még menekült ügy.
És ahogy kolléga írta, valószínűleg nem is lett volna, ha ez a barom nem kreál ostobán, de tudatosan balhét belőle. Bár úgy látom, mintha ők is éreznék, hogy átcsapott a fejük felett a hullám, különben szíjrágó nem ismételgetné minden szembejövőnek, hogy you are a liar.
@irógép:

"_Amikor megtörténnek az első beszivárgó terroristák_"

Mit óbégatsz? Te is itt vagy. Mégsem vitt még el a TEK.
http://vs.hu/kozelet/osszes/legszivesebben-belerugnek-de-kozben-szanom-is-a-menekultet-0916#!s4
@Gábris szomszéd:

" Hát manapság az élet nem habos torta. :)"

Elég megpillantani a nickedet, és azonnal ez jut eszembe:(
@DarthVader: idézet a vs riportból:

"Még a kormányban is durva jelenetekre számítanak a határon annak lezárása után. Ha tényleg azt látjuk majd a tévében, hogy a magyar rendőrség, katonaság nőket, gyerekeket vízágyúzik, oszlat könnygázzal, az mennyiben fordíthat a hazai közhangulaton?
Ezt is nehéz kiszámítani, de szerintem tovább polarizálná a véleményeket. Aki eddig inkább szimpatizált a menekültekkel, annak nyilván sok lesz, amit lát, aki viszont eddig is őket hibáztatta, az azt mondja, a katonáink és rendőreink miattatok kerültek ilyen helyzetbe. Mert különben saját magát is szembesítenie kellene azzal, hogy nem jó dolog az, amit a saját hatóságaink csinálnak."
@irógép:

"_A ballib oldal most is álszent, mint mindig,_"

Miért ballibezel feszt? Nem jutott libaföld, vagy egyensúlyzavaraid vannak? Baj van a belső füleddel? A ballal vagy a jobbal? Vagy mélyebb eredetűek a bajok? Orvosod elmenekült a NER-ből?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem bukott ember, hanem egy legitim államfő, aki évek óta harcol a nyugat és csatlósai által importált agyhalott terroristák ellen.
azért a jobbik 444-re kirendelt kommandójának tagozata is megtalált:
444.hu/2015/09/16/a-nemet-neonacik-koszonik-orban-viktornak/

wallenberg88083 • 3 órája
Azért azt ne felejtsük el hogy a határ lezárását a Jobbik találta ki, Toroczkai László már tavaly év végén követelte, az Orbán csak ellopta a Jobbik ötletét.
Tehát a cionista Orbán még lop is.

Tobba Secnir wallenberg88083 • 3 órája
"Azért azt ne felejtsük el hogy a határ lezárását a Jobbik találta ki"
egyenesen benne volt a választási kampányukban is, nem? ne etess. amúgy toroczkai sose volt jobbikos, ne próbálj már felmászni a hátán...

wallenberg88083 Tobba Secnir • 3 órája
A Jobbik polgármestere.

Tobba Secnir wallenberg88083 • 3 órája
független baszodbéla. miépes volt, de kilépett.

wallenberg88083 Tobba Secnir • 3 órája
Hazudsz.

valasztas.hu/dyn/onk14/szavossz/hu/M06/T005/tjk.html
Önkormányzati választások 2014. október 12.
Ásotthalom polgármester választás eredménye
1 Toroczkai László JOBBIK 857 100.0

Tobba Secnir wallenberg88083 • 2 órája
olvas, értelmez, ír: jelölő szervezet a jobbik. NEM PÁRTTAG!

wallenberg88083 Tobba Secnir • 2 órája
Tehát A JOBBIK POLGÁRMESTERE. Pont.

itt adtam fel. toroczkai saját wikije meg le van szarva. ez a csávó olyan, mint @irógép: , csak mondja, csak mondja - attól még nem lesz igaz, de monoton mondja a magáét. szánalmas.
@Gábris szomszéd:

A fostalicska, fostalicska marad, akármilyenre fested.
@jaegtoer:
bssza meg a szmájli lemaradt! :))))
@Orica Középföldi: Már miért lennék?
Szép az idő, a kutyák játszanak - bár közöttük is antagonisztikus ellentét feszül, az egyik szereti a szőlőt a másik pedig nem -, a szőlő érik, pont a menekültek miatt gyakorlatilag már 120%-on kell dolgoznunk, miért lennék rosszkedvű egy poszt miatt?

Az más kérdés, hogy nem szívesen néznék szembe a kerítés túlsó oldalán maradókkal.
Az is, hogy nem szívesen mennék ki civilizált országba magyarként.
De az is, hogy nem szívesen ülnék egy asztalhoz a szerencsétlenek balsorsából politikai hasznot húzókkal vagy az így teljes felhatalmazást nyert orbánasátánozókkal.
Fabius megállapításával egyetértek, nem sátán, csak egy kicsinyes felkapaszkodott vadmarha.

Na szóval, marad az elefántcsont-torony helyett a kert a kutyákkal és növényekkel, ők nem anyáznak és nem okoskodnak. ( Nem tudom, hogyan lehet elviselni egyébként ezt a szégyent.)
@Gábris szomszéd: az oroszok is mondták, hogy a rendszert vele kell helyreállítani, de később a személycsere lehetséges. ez is azt mutatja, mennyire tisztelik. hülye vagy.
"Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere délelőtt sajtótájékoztatót tartott Szegeden, ahol elmondta, hogy járt a határon, és megállapította, hogy a rendőrök helyt álltak a nehéz helyzetben, amiért majd Erzsébet-utalványt kapnak, hogy tudjanak pihenni, üdülni. A miniszter szerint eddig a rendvédelmi szerveknek, az egészségügyi és segélyszervezeteknek összehangolt munkával sikerült megakadályozniuk a humanitárius katasztrófát. (Délmagyar)"

Rúgógörcs állt a jobblábamba, emberi erőforrással elvégzett fejátültetéshez, a la balog.
Oké, szép volt, kapnak utalványt. És most szendvicset meg vizet ki ad nekik? A civilek vagy a menekültek?
Igen sikerült megakadályozni, mert szerencsére a kormány nem tett semmit, így azok szervezték a dolgot, akik értenek is hozzá.
itt tartunk:

Az Emberi Jogok Európai Bírósága rendkívüli eljárásban tiltotta meg egy szír menekült Magyarországra küldését Ausztriából

blog.atlatszo.hu/2015/09/az-emberi-jogok-europai-birosaga-rendkivuli-eljarasban-tiltotta-meg-egy-szir-menekult-magyarorszagra-kuldeset-ausztriabol/
@parti_giano:

Hehe. Nincs meg a tisztességes eljáráshoz való jog feltétele Magyarországon. Nem hehe.
@Secnir:

összegezzük sokadjára is: az európai civilizációért már megint azok aggódnak a leghangosabban, akiknek amúgy a saját anyanyelvükkel is alapvető gondjaik vannak.

***

más, Orbán eddig mindent bevert, amit csak meglátott, és most talált egy szöget, amit szintén.

a tömeg üdvrivalg, megvan 2018!

olyan igénytelenek vagyunk, mint a kurvaélet.
@Bakter: az erzsébet utalványból üdülni nem tudnak. a marha balog még saját cafeteria rendszerét sem ismeri.
@parti_giano: Nálad semmiképp sem vagyok nagyobb hülye, hiszen te terroristákat támogatsz, akárhogy is szépítgeted.
@Gábris szomszéd: persze, odautalom nekik a jövedelmemet, itt ordibálok, hogy robbantsd fel. ennyire kretén vagy?
@Bakter:
"amiért majd Erzsébet-utalványt kapnak, hogy tudjanak pihenni, üdülni."

találós kérdés: melyik erzsébet-utalvánnyal lehet üdülni menni?

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
igen, orbán sok szöget bevert, mire talált egyet - de az is kezd elgörbülni, mert túlveri.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_összegezzük sokadjára is: az európai civilizációért már megint azok aggódnak a leghangosabban, akiknek amúgy a saját anyanyelvükkel is alapvető gondjaik vannak_"

Erre a megállapításra csak azért juthattál, mert a Varánuszon rendezett olykor rendszeres, olykor spontán tartott gyöknyelvi tanórákról és kurzusokról rendszeresen távol maradsz. Ők már előrébb tartanak, mint te, jó lesz továbbképezned magad.
@Gábris szomszéd:

"Nálad semmiképp sem vagyok nagyobb hülye, hiszen te terroristákat támogatsz, akárhogy is szépítgeted._"

Szóval minden menekült terrorista? Vagy minden szíriai terrorista?

No, ragozzad csak!:)
@irógép:

irógép fiam, mondok én neked valamit. A menekültek valójában még az ellenzékieknek sem hiányoznak. Ahogy érkeznek Szerbiába, Magyarországra ,úgy el is mennek. Köd előttük, köd utánuk, nem hagynak mást hátra csak polifómot meg szemetet.
Gond van velük igaz, de a felcsúti és bandája elmisztifikálja a dolgot.
A svédek, a németek nem művelik ezt, pedig nekik lenne igazán félnivalójuk.
Nem tudni mi a jó megoldás, de kár voltígy lejáratni magunk ország-világ előtt.
@jaegtoer: ez tetszik, rajtad már látszik a továbbképzés. kávét?
@parti_giano: Minek beszélsz mellé? Mindenki tudja, hogyan kell érteni.
@parti_giano:
@Secnir:
Már megint a balibbancs kötekedés. Bármelyik böske utalvánnyal el lehet menni üdülni, nem tilcsa a törvény. Az üdülés financiális része nem ide tartozik, az a szőr hasogatása a kákán egy gyurcsányos névjegykártyával a maszop székházban egy szadeszos zászló alatt Soros támogatásával.
mindennapos testnevelés, mindennapos éneklés, mindennapos nacionalizmus.
de persze a legviccesebbek a rendszer kurzusújságírói, akik habzó szájjal, tegezve kérik számon a menekülteken a "törvények betartását", és akik egy szót sem szóltak, mikor a Fiúk ellopták a Holdat. (illetve Kövér Laca nem)

mindegy, fő hogy megmenekült a Haza.
aéakul a védőbástya szerep, rogán:

"Hozzátette: a kiindulópont a nemzeti konzultáció és annak eredménye lesz, amiből szerinte az derült ki, hogy az emberek úgy döntöttek: az országot meg kell védeni."

"Azt mondta: arra kérik a kormányt, hogy "ha kell, folytassa tovább a határzár építését" és védje meg az EU és Schengen külső határait. "
részletes elemzés:
index.hu/kulfold/2015/09/16/sziria_aszad_tuleles_oroszorszag_iran/

csak nehogy valaki elolvassa orbán környezetéből!
@parti_giano:

ha beletapicskol egy talicska fosba, akkor így jár. kecskét nem baszott még máma?
@Secnir: Pedig ők is állandóan az indexes elemzések miatt rettegnek. ;)
Kedves vrájtmasin, ilyenekre céloztam az iménti hsz-ban:
"A menekültválság alatt megjött az ajándék a (állami) cégvezéreknek, lesz olyan, aki nagyjából 30 millióval keres többet évente. Még nem számolták ki, mennyi közpénzbe kerül"
@parti_giano: Ha magadtól nem tudod tök felesleges bármit is magyarázni.
@Gábris szomszéd:

minél közelebb ér a fejkendős, annál inkább látszik a zsidók és a Nagy Sátán által irtott szabadságharcos helyett terroristának.
Beindult a vízágyúzás és a könnygáz, élőben a közszolgálatin.
@Gábris szomszéd: szóval, nem tudod megmagyarázni. egy mondatot sem írtam a terroristákról. fostalicska vagy.
@parti_giano:

Ennyire szembetűnő? Akkor nem kérek kávét. Orvoshoz megyek.
Két mondatos telitalálat a HVG-ről:
"A menekültügyben sikerült külpolitikailag a legrosszabban kijönni: összevesztünk mindenkivel, Európa utált állama lettünk. Délen emberek szenvednek miattunk, és ott is terroristát-muzulmán terjeszkedőt látunk, ahol az orvoshiányt enyhíteni képes diplomás van."
@irógép: Hallod!!?... képes vagyok hetekig csak olvasni benneteket, de te igazi hülye vagy....neked mindenki ballib aki nem ért egyet az aljassággal, hazugsággal, uszítással /még sok negatív szavam lenne/???...és nem veszed észre, hogy itt már se bal, se lib se semmi "izmus" nincs??... itt vagy gondolkodó- empatikus ember van,/esetleg még kétségek között küszködő/ vagy bitang. Te....
@hamucipőke:

nem nagyon volt ez a kerítésbalhé átgondolva.
az M1 szerint a jelenet Palesztinát idézi. :)

"A BBC-nél minden emberből kettő skizofrén." (falfirka)
@KÁTÉó53éúétr6:

Ügyes:)) Többször ragadhatnál tollat. Írógépet tényleg nem kell olvasni. Egyszer elolvasod, és ismered az összes leendő hsz-ét.
Mindenesetre szemléletes, jobban védik a kerítést, mint a becsületüket.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

""A BBC-nél minden emberből kettő skizofrén." (falfirka)"

Nem hallottam még, zseniális:))))))))
@parti_giano: Engem hetekig szokott gyötörni, amikor rólam beszélsz. ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @jaegtoer: Akkor most bíz(z)unk a szerb rendőrök higgadtságában.?
@hamucipőke:

a szerb rendőrök egyelőre gondolom úgy vannak vele, hogy együk meg, amit főztünk.

ha szigorúan vesszük, a kerítés túloldalán még egy jó rész amúgy is magyar terület.

na mindegy, hunyó itt kivétel nélkül mindenki, a vicces az, hogy még talán a menekültek a legkevésbé, bukni mégis ők fogják a legtöbbet.
@Bakter:

Ezek a diplomás orvosok dobálnak most a határátkelőnél?
@Wikus Van De Merwe:
Még emészd a szöveget, hátha megérted.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A csúti kierőszakolta azt, amit már napok óta hangoztat: ezek erőszakos alakok, akikkel szemben erővel kell fellépni. Nem is értem, miért nincs a rendőrsorfal elején, ahogy egy jó hadvezérnek kellene.
@hamucipőke:

ha valaki az utolsó ingén idáig eljött, az NEM FOG VISSZAMENNI. ezt már európa elbaszta, az egyetlen megoldás a táborok építése, és az áradat megállítása és kezelése a helyszínen. ez persze pénz és idő, és valószínűleg még párszázezer embert el kell valahova tenni, de más út nincs.

de felhúzni egy falat már a kapuban, és közölni, hogy menj vissza Szíriába??? hát számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy a kormány mi a faszra számított.

mi lesz, ha molotov koktélok repülnek, ne adj isten előkerül egy fegyver? sortűz?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Elindulhatnának Horvátország felé.
Miért nem teszik?
Pedig a horvátok azt mondták,hogy lehetővé teszik az országon való akadálymentes átjutást.
És az osztrák sógoraink miért akarnak ellenőrzést a szlovén határon?
Mi lenne ha a mellébeszélés helyett nyiltan megmondanák a menekülteknek,hogy mire számíthatnak? Azt,hogy csak töredékük kap menekültstátuszt.
Ezek is a csútit majmolják, gondolom:
"A 2015-2018-as időszakra vonatkozó nemzeti bevándorlási stratégiát és a 2015-ös évre szóló migrációs akciótervet fogadott el a román kormány szerdán – írja az MTI.

A menedékkérők miatt Románia egy rugalmas rendszer kiépítését tervezi: az egységes európai szabályokat alkalmaznák. Fellépnek az illegális migráció és az embercsempészet ellen Kiemelt figyelmet fordítanának azokra a menedékkérőkre, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek.

Bevándorlók közül a szakképzett dolgozóknak és az egyetemi hallgatóknak kedveznének."
@Bakter:

ha ha, na ne viccelj. ő csak utasította Simicskót és Pintért, meg Hajdút, hogy itt se ki, se be, és hát ő nem is gondolta volna... Tekintetes Törvényszék.
jó vicc, amikor egy katonának alap, hogy ha lő, akkor úgy lőjön, hogy a másik biztosan ne élje túl. Ez volt az első amit a fejünkbe véstek kiképzésen...

Menekültügy: Nem okozhatnak halálos lövést a katonák

Enyhített a törvényalkotási bizottság a válsághelyzet idején bevetett katonák jogállásáról szóló törvényjavaslaton.

hvg.hu/itthon/20150916_Menekultugy_Nem_okozhatnak_halalos_lovest
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

lehet, hogy nem most kellene nekiállni hegeszteni a törvényt.
na! látom megy a melléduma. ma láttam(óvastam az cájtungba) számokat is végre.

csak a tisztán látás kedvéért eddig 258 ezer menekültet regisztráltak, ebből 55 ezer a szír, a fennmaradó 200 ezer nyugat-balkáni, iraki, pakisztáni, bangladesi stb...
van még ugyanennyi fő (250 ezer) akiket nem regisztráltak még.
az arány hasonlóan fog alakulni.

egész pontosan: 20% körül van a menedékjogra valóban jogosultak száma...

továbbá a mo.-i fizikai határzár, 15-e óta van érvényben, ezzel szemben a bajor-osztrák határt már 13-án lezárták, igaz nem fizikálisan "csak" közölték a német illetékes hatóságok, hogy ÉRVÉNYES úti okmányok nélkül senki! nem léphet be. vagyis ellenőrzés(szigorú) van a határátkelőkön. a cseh, lengyel határszakaszon folyamatos a járőrözés.

továbbá éppen ma tartott megbeszélést 100 polgármester és a bajor pénzügyi- és belügyminiszter (ez egy személy) arról, hogy semmiképpen nem maradhat senki", aki nem jogosult a menekült státuszra.

az osztrákok és németek 75%-a NEM akar befogadni menekülteket.
pl. az osztrákoknál mélygarázsokba is "elszállásolják" őket, mert nincs hely.

aki azt mondja, hogy 1 millió az nem sok az 500 millióhoz, annak azt mondom, hogy akkor számoljon egy cseppet! ugyanis ezek az emberek naponta, fejenként több száz euróba "kerülnek".

még annyit, ahogy kinéz a csúti rámszesz naggyából élete végéig lesz mini.elnök. ez most nagyon bejött neki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Anno úgy oktattam, hogy: lábra irányuló fejlövés.

Mer, ugyi kerülni kell az emberi élet kioltását, de ...
@Bakter: olyannyira telitalálat, hogy csak úgy zeng (meglehet én már nem fogom a magyar nyelv finomságait), de azt nem szeretném, ha egy filozófus(diplomás a lelkem) vagy egy közgazdász(ő is diplomákos) közeledne felém orvosnak láccó tárgyként...
@nincs_itt: A csutit mindnyájan leszarjuk de ez a helyzet most a hazánkról és Európáról szól. Eljött a pont, amikor már nem lehet hátrálni.
@Gábris szomszéd: abban van valami diszkrét báj, hogy te aggódsz Európa biztonságáért
@habakuk000: Mivel én is ott élek ugyebár. Te mit szólsz a mai "fejleményekhez" vagy pld. ahhoz, hogy az ásotthalmi határátkelőnél összegyűlt néhány tucat migráns, és nemsokára megérkeztek a képeken látható (európai) "civil" személyek néhány szerb rendszámú autóval.
Előre elkészített transzparenseket nyomtak a migránsok kezébe és lázítani kezdték őket. Hangosbeszélőn elkezdték skandálni, hogy "we will fight" (harcolni fogunk). A migránsok percek múlva már a transzparensekkel a kezükben, agresszíven skandáltak és provokálták a velük szemben álló rendőreinket, katonáinkat.

www.facebook.com/laszlo.toroczkai/posts/472175839630381

youtu.be/ncgJT5rtbGk
@Gábris szomszéd: Én sem értem, nekem elmagyarázhatnád.
@The real Donky: Jelen helyztben az egyetlen komoly és helyismerettel rendelkező legitim haderő a szír állam hadserege. Őket kellene sürgősen támogatni a terroristákkal szemben.
@nincs_itt:
" ezek az emberek naponta, fejenként több száz euróba "kerülnek.
még annyit, ahogy kinéz a csúti rámszesz naggyából élete végéig lesz mini.elnök. ez most nagyon bejött neki."

több száz euró/fő/nap???
tehát sokba kerülnek.
ezért drótozzuk körbe európát, és megoldottuk a helyzetet, hiszen orbánnak ez nagyon bejött!
wtf?
igazi fidesz mentalitásod van!
Gyerekeket dobálnak át a kerítésen? Ez most komoly? Én próbálok mindent minden oldalról megvizsgálni, mielőtt ítélkezem valaki vagy valami felett, de most már végképp nem tudom, mi a csuda lesz itt... Annak idején döbbenten néztük az ún. arab tavasz eseményeit. De azzal úgy voltunk, hogy messze van. Most ugyanolyan felheccelt mozdulatokat látok, csak épp relatíve pár kilométerrel távolabb az otthonunktól.

index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/20_rendor_megserult_ket_gyereket_atdobtak_a_keritesen/
@Gábris szomszéd: konkrétan azt szólom kérlek szépen, hogy aki a migránsok szerencsétlenséget napi politikai előnyre akarja lefordítani, az Számomra nem ember. Legyen itt a gyikon, vagy a kerítés túloldalán vagy velenci welnessben akár
@punkfrog: "igazi fidesz mentalitásod van!"

Te meg egy sültbolond vagy B+
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akárhová. Ha van egy csepp eszük, akkor nem akarnak ezek után idejönni.
@punkfrog: te krecsó, figyejjé má' ide... németo.-ban is vannak bőven szegények, meg mo.-on is vastagon.

nem akarod érteni!

nincs ennyi pénz!!!! senkinek, de együtt se! a lakásokról nem is beszélek! csak bajoro.-ban 1 millió lakás HIÁNYZIK, menekültek nélkül is!

mellesleg meg kabbe! 20%-a menekülteknek a VALÓDI menekült, a többiek ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK. ez a hivatalos terminológia.
@punkfrog: neked kérlek szépen, a te mentalitasod valódi cideszes. Egyforma vadmajmok vagytok, ha már voltál olyan szíves kihozni belőlem az állatot.

egyformán kartekonyak vagytok, legyetek bármily part hívei.

gondolat 0, értelem 0, targyalokeszseg 0, csak a zsigeri gyűlölködés.

ostoba hívő
@habakuk000:

Akkor szerinted Faymann sem ember.

;)
"kiderült, hogy valójában ezek az emberek az erőszaktól sem riadnak vissza"
mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő + Gábris szomszéd
@Gábris szomszéd:

"Én próbálok mindent minden oldalról megvizsgálni, mielőtt ítélkezem valaki vagy valami felett ... " - A hét ... nem, a hónap ... f@szt, az év vicce!
@Wikus Van De Merwe: o sem, választások előtt felbiztatni a sok nyomorultat aljasság
@habakuk000: Az összes európai radikáljobbos párt pedig felkészül és köszöni szépen jól van. (made in faymann)
@punkfrog:
Marhaság! Azért ne feledjük, hogy vannak szabályok, kötelességek. Amennyiben azokat betartod, akkor, de csak akkor gyere a jogaiddal.
A németek sem a végtelenségig viselnek el mindent, pénzügyileg nem kötelesek a végtelenségig segélyezni embereket, mert csak... minek?
Igazuk van, amennyiben dolgozni és szabadon élni akaró embereket befogadnak, azokat támogatják - tapasztalatok vannak, az '50-60-as években is megbirkóztak vele, több-kevesebb sikerrel.
Amelyik bevándorló nem kíván dolgozni, hanem CSAK a jóléti állam csecsén kíván élni, SZABÁLYOK ÉS KÖTELESSÉGEK nélkül, annak egyértelműen semmi keresnivalója ott.
Séta haza pajtika...
Alapvetően azt sem szabad elfelejteni (természetesen a nagy munkaerőigény mellett), hogy Németország attól a NÉMET mentalitástól és kultúrközösségtől NÉMETORSZÁG, ami a sajátja. Amennyiben ott arab, muszlim mentalitás és kultúra lenne, akkor pl. Szíriának is hívhatnánk, azt meg ugye látjuk hol tart, a többi olajon nem lebegőhöz hasonlóan.
A drótozás felejtős, csak a hasonló feszkó előkódolása.
A németekért nem aggódok, meg fogják oldani. Mi viszont állandó határvillongásokkal foguk élni, és körbezárjuk magunkat? :(
Amennyiben nem vagyunk képesek a táborokat üzemeltetni, a regisztrációt végigvinni (lásd SZABÁLYOK ÉS KÖTELESSÉGEK vonatkozásában a MIGRÁNSOKRA is) akkor szar világ lesz.
@Gábris szomszéd: @nincs_itt: @habakuk000:
ahogy gondoljátok!
én meg azt gondolom, még mindig, amit tegnap is írtam:
Orbánék, egyre nagyobb feszültséget és káoszt generálnak!
Hány nap kell, hogy 10000-es tömeg torlódjon fel a senkiföldjén?
Ott ki fogja ellátni őket?
Mikor indulnak meg befelé az országba?
Ki fog először lőni?
Kinek a felelőssége lesz mindez?
Mit fognak csinálni a szerbek, a határukon rekedt emberekkel?
varanus.blog.hu/2015/09/15/az_uj_idoszamitas_elso_napjan/full_commentlist/1#c28109152
@punkfrog:
Hetekig az volt a szöveg, hogy ezek a bevándorlók milyen erőszakosak, fenyegetően viselkednek, majd ma hirtelen rájött Kovács Zoltán, hogy ezek a "látszólag" békés emberek az erőszaktól sem riadnak vissza.
Orvos látta már?

A kép nem hazudik, az oka meg közismert és nagy jóstehetség sem kell hozzá, még Orbán is képes volt előre látni. De legalább pár százalék agresszív egyén miatt (amennyi gyakorlatilag bármelyik nagyobb tömegben van, ugyanezeket a sállal elkötött arcú félmezteleneket lehet itthon is időnként látni) megint egybe lehet mosni a bevándorlókat, akik tudomásul vették, hogy amivel hitegették őket, az egy színjáték (de jó is, hogy képmutatásban többszáz év a lemaradásunk!), az Ungarische Gandalf nem engedi át őket, akár libasorba is állhatnak, csendesen majszolva a párizsis zsömlét, így már rég elindultak másfelé.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem beszéltem sem jogokról, sem kötelességekről.
@punkfrog:
Én beszéltem róla.
Ugyanis számomra természetes, hogy amennyiben valakitől kérek valamit (lásd bevándorló), akkor meghallgatom a feltételeit (lásd befogadó) és vagy tiszteletben tartom azokat, vagy visszafordulok és nem finnyáskodok.
Az úgy nem megy, hogy kérek minden támogatást, de ne szóljanak bele, mit akarok, sőt ők alkalmazkodjanak hozzám.
Akkor talán rossz helyre mentem, én így érzem, hogy ez az alap.
@punkfrog:

Pedig kellett volna...
Vagy legálább gondolni rá.Azt már meg sem merem jegyezni,hogy estleg figyelembe venni.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Itt egy keménymag provokációja zajlik, istenien lehet belőle profitálni egyeseknek.
Ebből fog élni évekig Orbán és azok, akiket ez megerősített a véleményükben.
Az ostoba, ellenzéknek nevezett gittegylet meg inkább most fogja be a pofáját, mert akkora ordas hülyeséget fog mondani, hogy inkább meg se szólaljon... :(
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "az Ungarische Gandalf nem engedi át őket, akár libasorba is állhatnak, csendesen majszolva a párizsis zsömlét, így már rég elindultak másfelé."

Igen ez teljesen OK. A költői kérdésem a következő.
Mi lesz majd néhány hónap múlva, amikor a németek elkezdik hazaküldeni a sálas csávok haverjait überálleszből?
Mit fognak csinálni amikor a német határőrök nem fognak már mindenkit beengedni? Ha ott elkezdik szétbaszni majd a német rendőrök a szájukat gondolom az európai művelet lesz, most viszont a magyar rendőrök viktor náci kutyáivá válnak. :(
@punkfrog: erre megy ki a játék, áa a Kedves Vezető majd ,,idejében megment minket''.
Inkább ne tenné.

Ez a lap arabul is megjelenik:
www.aljazeera.com/

És ez a főcím az angol oldalon:
Hungary fires tear gas, water cannon at refugees

Akik terror miatt rettegtek, most már jogosan félthetik kis tyúkszaros életüket! Ne aggódjanak, erre is hamarosan meglesz a válasz, ahogy az N1 operatőrére is. És gyanítom, nem szamócaszörpöt hoznak majd a ,,szabályosan, útlevéllel, akár vízummal átutazó'' iszlamista egyedek.
@punkfrog: kihagytad a fel világot.

és a krokodilkonnyektol még nem oldódik meg semmi.

a szabályokat tessék betartani. Lehet regisztrálni szilvahajigalas helyett.
lehet stabil szevezest Biztosítani Európa pallosa helyett. Orban ez utóbbit vállalta fel s a bindesmutti támogatja.
mert az ő nagykoalicioja nincs abban a helyzetben, hogy kemenykedjen.

de nem adok egy hónapot, s a nemet menekülttáborban is hajigálni fogjak a feherkolbaszt.

s nem a hajigalok lesznek az elsődleges felelősök
@punkfrog: itt a magyarázat: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: szépen összeszedte.

de a válaszok a következőek:

tisztelt menekültek/migránsok és gizi nénnye, ha az ejuba teccik tartani akkor a következők szükségesek:

- érvényes okmányok, amelyekkel igazolni tudják magukat.
- megértés és türelem, mivel mint azt tapasztalni teccik az úttya során, sokan teccenek lenni.
- a meghozott döntések elfogadása.
- a helyi szokások megismerése és betartása és tiszteletben tartása
- előjogok NEM járnak, csak lehetőségek.
stb, stb, stb...

idézném Merkelt:

"A menekültek NEM dönthetik el, melyik országba kívánnak eljtuni az EU-n belül!"
@nincs_itt:
Kb. örüljön bárki, ha van aki igényt tart rá.
Az a kérdést is tegye már fel valaki, hogy mivel fog egy új személy, egy leendő új állampolgár(!) hozzájárulni az őt befogadó, felkaroló, támogató ország életéhez, annak a világához.
Szóval amikor valaki valahová megy, akkor az egy deal... Én is adok és én is kapok. Egyoldalú deal az szar ügy és kevés hülye van, aki ezt preferálja, hiába szeretnék sokan.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: friss hír, miszerint a német haditengerészet a földközi tengeren beszáll az embercsempészek elleni harcba!
@Gábris szomszéd:
Cicafiú, ne takarózz a rendőrökkel, mert erről az egészről ők tehetnek a legkevésbé! Nem lesznek ők senkinek senkijei, legfeljebb a te kis fejedben.

Még mindig ott tartunk, hogy Orbánék képtelenek voltak megvédeni a határokat, betartani és betartatni a szabályokat, ezért is duzzadt kezelhetetlenné az országon belüli tömeg, és ezen a tényen az sem változtat, hogy mostanra plakátolgatták meg konzultálgatták ki magukat annyira, hogy szeptemberre sikerült összekapniuk magukat. Mindezt most egy jóval felhergeltebb, jóval elkeseredettebb csoporttal szemben kell megtenniük, az meg sajnos ilyen. A várvédők élete sosem volt könnyű, és a politika sem könnyítette meg a helyzetüket.
@nincs_itt:
Mondjuk ennek a kimondása is eltartott vagy egy fél évig, ami még mindig az egésznek a rákfenéjévé a fél- és dezinformációkat teszi.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ha előbb mongya, akkor szemét nejlonnáczi, mert prejudikál.
most a tapasztalat is megmutatta...

sajna Bundesmutti elkefélte, nem kicsit, de hála neki mennek a levesbe az spd+böse grüne is! a zátlag ecceri dajcs, kurvára nem ért egyet velük menekült kérdésben.
@habakuk000:

"Lehet regisztrálni szilvahajigalas helyett."

Ja. És a regisztráló ugyanazt kapja, amit az illegális.
Komolyan gondolod?
index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/lekonnygazazott_gyerekekkel_rohannak_menekultek/

megmondtam.

Igaz, a gumicsizmás minititán is megmondta, hogy kemény jelenetek várhatók. Nem is tudom, most mit gondoljak, nem-é provokátorokkal van dolgunka kőhajigálók esetében, nehogy ne jöjjön be a csuti jövendölése :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Már neked is elment a maradék eszed? Ki nem szarja le Orbánt? A hazai plakátolás egy faszság volt, viszont a határokat valóban meg kell védeni. Persze te is tudod, hogy a schengeni külső határok védelme amúgy is köetelességünk.
Elképesztő az az agyhalál, amivel még azoknak is nekiesnek itt egyesek, akik aztán tényleg utálják Orbánt, mint a szart de jelen helyzetben tudnak különbséget tenni az elvakultság és a józan helyzetfelismerés között.

Ezt a rövid kis történetet kukkantsd majd meg. Tanulságos lesz neked is.

youtu.be/ncgJT5rtbGk
@nincs_itt: aszta! az a csaj mit akar a kerek szájával?:))
@nincs_itt:

Ihgen, ezt kellett volna 15 nyelven már Görögországban, de legkésőbb Szerbiában a kezükbe nyomni, mindjárt az elején, magyar nyelvű plagátok helyett Pápán meg Esztergomban.
@DarthVader: ezt most így hogy???

vannak illegálisak is? naneeee...
szóval, most néztem a híreket, teccik tunni mit csinálnak itten szegényekkel??? ujjlenyomatot vesznek tőlük és digitálisan tárolják!!!
itt hirtelen regisztrálhatnékjuk támadt - ezt mellesleg megértem - csak azt nem, hogy pl 700 km-rel korábban miért nem? pedig ugyanaz az előírás...
@taga20: mögötte a kék kockás inges szerintem sejti, neked meg el kell magyarázni???
@nincs_itt:
Azért nem féltelek én annyira benneteket, szerintem Merkel ebbe nem bukik bele. Van ott potenciál és okosan előre gondolkodás, kihozzátok TI a jót ebből.
A bierfestért meg gebeggy'meg, tisztelettel... :)
@DarthVader: értem, szerintem a zömük nagyjából tisztában is van ezzel, csak lexarja...

viszont a görögök sem informálják szerencsétleneket, hanem hama-hama tovább, beaggyák az uzsgyi tablettát nekik és passz...
@DarthVader:

"És a regisztráló ugyanazt kapja, amit az illegális."

Mondjuk az elbírálásnál szerintem egy hangyafasznyival előnyösebb helyzetből indul egy "regisztrálni vágyó",mint egy illegális szilvadobáló.

:)
Akkor most az a megoldás,hogy állnak a kerítés mögött és nézi a világ,hogy ott halnak meg?Van köztük egy napja született kisgyerek is. A senki földjén születél és ott is halsz meg.
Ezért éltetik orbánt,hogy mekkora zseni?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na ja, megláttyuk. szerintem majd 1-2-3 év múlva, amikor kiderül, hogy mijafax is van. addig viszont, szerintem, mindenkinek nagyon kemény lesz!

hónapok, évek táborban. kurva sok kiadás....
@nincs_itt:
Az ő bicskája nem egyszerűen a menekültekbe, hanem az Orbán által mesterségesen felduzzasztott menekült-tömegbe tört bele. Plusz ők sem a szíreket látszanak hazaküldeni, hanem a kurdokat meg a bangladesieket.
@avanivi: na ááááácsi! aki terhesen, az utolsó hetek/hónapokban nekiindul a bizonytalannak, nem marad egy relatív biztonságos táborban, helyen, országban stb...
ez arról szól, hogy tökéletesen hüjének nézik a németeket és a többi reménybeli befogadó államot!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): mivel a szírek JOGOSULTAK a menekült státuszra a többiek nem... eddig egy ötödük bizonyult szírnek...

mit is szeretnél mondani?
@Wikus Van De Merwe:

Kurvára mindegy, hogy regisztrál-e vagy átmászik a keritésen, egy évre mindkettőt kitiltják és mehet vissza. Csak egyiket a bíróság, a másikat a tisztviselő.
@avanivi:
Itt most kommunikációs háború zajlik. Mindenki profitálni akar, zajlik a hatásvadászat, repkednek a számok. Aki tovább akart menni, azt elvitték. Akik balhézni akarnak, azok kieresztik a gőzt - ez volt a cél ezzel a kerítéssel, mivel az istenért se akart egy rendes feszkó összeállni, a kerítés kihozza az állatot majd.
Megtörtént, minden a tervek szerint...
Mi lenne ha rendeznénk egy ki utálja jobban Orbán Viktort versenyt?
Nos akkor egy magyar iszlám hittudós is megszólalt.

SZALAMU ALEIKUM – WA ALEIKUM ASSZALAM

Ez már rég nem menekült kérdés. Európának fel kell ébrednie, feltéve, ha nem mesterséges álomba merült. Az operett Európának vége. A lehári békeidőket sutba vághatjuk. Ébresztő!!! Szervezett támadás alatt állunk.
Magyarország bezárta schengeni határait és ez szíve joga. Allah csak annyi terhet róhat a teher viselőjére, amennyit az elbír, írja az írás (La yukellif Allahu nafszen illa wusza’ha). Ha az ország ennyit bír el, akkor ezt be kell látni. Ez a teher még tovább növelhető, ha az emberi segítségből, szívből jövő, önfeláldozó támogatásból áll… De aki jön, annak békével kell jönnie, Szalamu aleikum…Akkor jár a válasz: wa aleikum asszalam. Veled is legyen béke. Ha ennek szellemében maradtak volna, most őket védeném.
Nem békével jöttek ránk. Előre kidolgozott stratégia szerint, alattomos módon próbálnak fogást találni. Az önvédelem nem csak jogos, hanem előírt…

www.facebook.com/454097781331467/photos/a.455155884558990.1073741827.454097781331467/920106301397277/?type=1&theater
Minő meglepő. Az osztrákok ugyanazt teszik, amiért a kancellárjuk holokausztozott

Heiligenkreuznál a tolmácsok nem mondhatták meg a menekülteknek, hova viszik őket.

index.hu/kulfold/2015/09/16/ausztria_menekultvalsag_werner_faymann_holokauszt/
@DarthVader:
Erről szól itt a "tisztességes elbánás" módi. Amennyiben a menekült megfelel a továbbutazás feltételeinek, akkor ... ?
Itt nem fog, evégre "jogállam".
@habakuk000: @nincs_itt:
soha nem mondtam, hogy nem kell betartaniuk a törvényeket a menekülteknek.
azt mondom, hogy az nem megoldás, ha áttoljuk őket erőszakkal a szomszédainkhoz, mi meg mossuk kezeinket!
Magyarország, az EU tagjaként nem teheti meg, hogy nem veszi ki a részét a menekültválság megoldásából!
egyébként hol, mikor és ki, tájékoztatja őket, számukra érthető nyelven, a kötelességeikről és jogaikról?
@Gábris szomszéd:
Orbánt azért nem szarjuk le, mert tudtommal ő a magyar miniszterelnök, aki a központosított hatalmával és némi bénázással tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy a helyzet ennyire nehezen kezelhetővé vált. A fogkrémet nem lehet visszanyomni a tubusba, de attól még nagyon nem kéne elfelejteni, hogy miközben ő a kerítéses nemzetvédőt játssza, aki Mózesként választja ketté a menekültek áradatát a két szomszédos ország irányába, előtte mi és hogyan eredményezte ezt.

Nem akarod megérteni, hiszen nem áll érdekedben, hogy a határvédelem maga szükséges, de jelen formájában és késedelmével csak annak a képnek az erősödését szolgálja, hogy Magyarország az EU által magára hagyott pária, aki egymaga hősies küzdelemmel állja útját a gonosznak. Egofényezés, az, miközben éppen azért, mert schengeni határország vagyunk, ezért sokkal nagyobb erőfeszítést és ráfordítást igényelt volna ez a feladat, mint amit egy belső országnak kell (ezért is hülyeség arra hivatkozni, hogy bezzeg a németek meg az osztrákok sem képesek rá). Persze biztosan lehetett volna akár anyagi, akár élőerőben jelentkező segítséget kérni, de ahhoz alább kellett volna hagyni a várt dicsfényből. Hogy ezt bárki is "józan helyzetfelismerés"nek nevezze, ahhoz kell az igazi elvakultság.

De nem kell mondanod, hiszen éppen te voltál kedves linkelni egy elemzést arról, miért is jó ez nektek, hogyan akartok és fogtok ebből politikai előnyt szerezni.
index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/a_szerbek_tiltakoznak_a_vizagyu_miatt/

index.hu/kulfold/2015/09/16/magyar_rendorok_vertek_szerb_teveseket_egyikuk_korhazban/

Ebből még lehetnek problémák.... :)

Kurmányunk számon kéri a szerbeken, a rendőrség miért nem avatkozik közbe? Én meg a belügyérük helyében megmondanám, hogy nem tudjuk, ezek-e azok a kemény jelenetek, amit Viktor jósolt, vagy csak egy kis izgalom, és a kemények még ezután jönnek. Nem szeretnénk, ha elmaradnának, még csorbulna a miniszterelnök éleslátásába vetett hit.
@Gábris szomszéd: "határokat valóban meg kell védeni."
ami most van a szerb-magyar határon, azt te határvédelemnek nevezed?
és ha tényleg elindulnak a horvátok felé a menekültek, akkor nem jutnak be az EU-ba, esetleg Magyarországra?
@nincs_itt:
Mondjuk azt, hogy ezt talán itt helyben, az ország vállalt kötelezettségének keretében sem lett volna olyan nehéz megtenni, főleg, hogy sokan már egy-két kérdés alapján lebuknak. Persze akkor nem lehetett volna hetekig "türelemre" inteni a bejövőket, húzni-nyúzni az ügyüket, aztán hagyni őket szabadon kószálni az országba meg ide-oda küldözgetni őket, hogy mindenki lássa, milyen sokan vannak ezek, milyen koszosak és mit hagynak maguk után.

Cserébe lehet úgy csinálni, mintha mindenki potenciális terrorista lenne, Szerbia meg biztonságos ország menekültszempontból, tessenek szépen ott maradni. Eddig a határvédelem gyengesége miatt fűt-fát beengedtek, most meg senkit, mintha senki sem lenne megbízható, még a szíreket sem, akik még szerinted is tekinthetők menekültnek. Köztes megoldás tényleg nincs?
@punkfrog: @DarthVader: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ezt megint elbasztuk. Nem is értem miért nem indultok a választásokon. :)
@punkfrog:
Ott a pont. Ez csak helyi hiszti, miközben "Európa megmentése" c.szánalomként adják elő...
@Gábris szomszéd:

Én pl. azért,mert ha vázolnám elképzeléseimet, 1 %-ot se kapnék. Ilyenek, hogy tandíj, egészségügyben nemhogy vizitdij, de 10 % önrész, meg hasonlók. Kell ez?
Höhö:

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, június 9.: „Szó sincs arról, hogy szögesdrótot húznának fel a szakaszon.”
Kósa Lajos Fidesz-alelnök, június 9.: „Jogi eszközökkel le kell zárni a határt, de ez nem vasfüggöny építését jelenti.”

index.hu/belfold/2015/06/18/miert_jelentette_be_a_kormany_hirtelen_a_kerites_felhuzasat/
@nincs_itt: Európában akartak szülni gondolom,de nem számítottak a mi vezérünk nagyszerű honvédő ötletére.
@Gábris szomszéd:
Mert ahogy egy publicista írta egyszer: "Realista drámával nem lehet mesepályázatot nyerni."
@DarthVader: Nem baj marad a blogon okoskodó státusz neked is. ;)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A nagy ötlet az lesz, ha elrendelik a mozgósítást.
@Gábris szomszéd: Logikai panelhibás vastag bőr van a fajtád pofáján,normális egyed elásná magát gyermekrugdosás után.
@Toportyán Zsóti: Megjöttél drága fényességes csillagunk?
Na nem baj te csak hájpold a több százezer gyermekgyilkos haverjaid én meg elbujdosok a migráns gáncsolóval a föld alá. :)
Az imént fejemre esett a szemafor, amitől lefejeltem a fénysorompót, így beterített az illuminati.
Orbánnak igaza volt. Ő egy valódi hús-vér orákulum, elismerem. Mindent, amit eddig írtam vagy mondtam róla, visszavonom.
Igaza lett, amikor kiplakátolta, hogy ne jöjjenek ide a menekültek elvenni, a magyarok munkáját. Ők megértették, ezért mindegyik tovább is akar menni Németo-ba, hogy az ottani törökök munkáját vegye. Briliáns előrelátás, Növeri riposzt.
Igaza lett, amikor megmondta, hogy Európa nem tudja megfelelően kezelni a menekültek tömegeit. Ezt bebizonyította, amikor a nálunk mesteri precízséggel összegyűjtött emberhadat odabuszoztatta az osztrák határra. Az őt nácizók akkor és ott végre szembesülhettek a problémával.
Igaza lett, amikor szólt, hogy készülni kell a menekültválságra. A horvátok, a szlovének és románok azóta el is kezdtek készülni. No nem annyira szervezetten, kidolgozott koncepció mentén, bölcs előrelátással és tervezéssel, mint mi magyarok, de legalább próbálnak úgy tenni.
Igaza lett, amikor azt mondta, hogy határon kell megállítani a menekültinváziót. így 2015 mérnöki és technikai csodája, a műszaki határzár megfelelő előkészítés után, szervezett gyorsasággal elkészült. Amit nem csak az isten áldása (elvégre a keresztény európát védi), hanem a yoda is óvja, akivel köztudomásúan vele van a Force. Céhem büszkesége, Laja 125644, a Hermetikus Határzár Vagon is helyére került, állítólag a Szíriuszról is indultak már űrturisták a csodájára.
Igen, minden így van, ahogy mondta, kerülje el a lábikragörcs az áldott góllövőcsukáját.
Tudatlan együgyűségemben most már csak azt nem értem, hogy áll a kerítés, őrződik a határ, a menekültek feltartóztatódtak a túloldalán - de most akkor hogyanhogy a lófaszban lesz majd tovább?
A mai történtek után emlékezzünk meg pár másodpercre ezzel a videóval az mszp-ről :)

youtu.be/-SRuDzHfzZ8
Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.
@Gábris szomszéd: Gyenge terelés fajtád gyilkolja azokat is akiket másra kennél.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Nőkben és fékben ne bízz!" Autófelirat.
@punkfrog:
Van még drót kerítésnek, nem? Majd építünk oda is. Meg amoda is. Nagyon megy ez már nekünk.
@Toportyán Zsóti: Na mesélj te melyik állatfajhoz tartozol? :)
@Bakter: "a horvát határ egyes részein is szögesdrót kerítést épít a magyar kormány. Orbán azt mondja az interjúban, hogy már egyeztetett is erről a belügyminiszterrel, és kész tervek vannak erre."
az országhatár hossza 2246 kilométer...
A picsába, én is orákulum lettem?
"A magyar miniszterelnök több külföldi lapnak, a Die Pressének, a Le Figarónak, a Timesnak és a Die Weltnek egyszerre adott interjút. A Die Presse-ben közölt szövegből kiderül, hogy nem csak a román, de a horvát határ bizonyos részeire is kerítés épül. "
@punkfrog:
Na kushadj, a 2246 kilométer kerítést én már pár napja ellőttem. Tessék új ötlettel előnerni,ő, izé előállni a nernek.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): gyerekek, próbáljátok mar meg egy picit elvonatkoztatni Orbántól. Basszatok meg, az év első 8 hónapjában ateresztettunk 160 kilo embert egy szem problema nélkül.
tudom, junius ota segítettünk, a múlt pénteken már nem volt kin.
Európa megtelt, kész a határvédelem, be kell zárni, ez független Orbántól, csak a birkák es ellenbirkak számára meg a rajcsur, de csocsalhatjatok szilveszterig.
most nem Orbánnak, nem az ellenzéknek, hanem Európának kell kidolgozni egy új migranspolitikat.
es meg is fogják csinálni, ilyen lassan, mert ez a demokrácia
@Gábris szomszéd: te is visszamehetnél a kecskebak meghágta anyádba...

(mindenesetre jó látni, mikor megmutatjátok -te is és a jobbik is- valódi arcotokat... orbánnál is van lejjebb... )
@Crip Lee:

Nem baj, ha vége a liberális blablának.
Legalább a liberálisoknak sem kell 'szabály szerint' játszani.
Faszbaszok, már megint egy nagymagyaria által lenézett népségnek van a több esze:

"Rendőri erősítést küld Belgrád a magyar határhoz, hogy távolabb tereljék a migránsokat a határkerítéstől, jelentette be Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter. A szerb rendőröket azért vezényelték a határra, hogy megakadályozzák a magyar rendőrök elleni támadásokat, és „humánus, tiszteletteljes módon" elválasszák őket a kerítéstől és a magyar rendőrségtől, állt a közleményben.

Hozzátette, a szerb fél mindent megtesz annak érdekében, hogy újabb incidens ne történjen, de azt szeretnék, ha magyar kollégáik „kevésbé agresszíven lépnének fel a migránsokkal szemben", hiszen akkor könnyebb lenne irányítás alatt tartani a helyzetet. Elmondta azt is, hogy azokat a migránsokat, akik arra igényt tartanak, elszállítják a magyarkanizsai pihenőhelyre, ahonnan tetszőleges irányba indulhatnak tovább."
@Gábris szomszéd:

"_A mai történtek után emlékezzünk meg pár másodpercre ezzel a videóval az mszp-ről :)_"

A mai történések után mely szerint a poszt címe 'orbán, te tróger, emlékezzünk meg arról is, hogy a fostalicska megint nem hazudtolja meg mivoltát, hogy fostalicska.
@habakuk000:
Az meglehet, hogy ki kell tenni egy időre a megtelt táblát. De ezt ne bízzuk már erre a vadbaromra. Félmilliárd ember él az EU-ban, csak találunk pár olyat, aki értelmes megoldást gondol ki, míg a seggarc szedálva pihizik a gumirumban. Mert az ő módszereivel és ötleteivel emberhalál lesz hamarosan. Akár tömegesen is.
„Egyesek azt mondják, hogy mindent be kell zárni. Aki ezt mondja, az behunyja a szemét a menekültek előtt, akik a kapuinknál halnak meg. Mások ennek az ellentétét fogalmazzák meg, azaz mindent ki kell nyitni. Aki ezt mondja, az a valóság és a francia társadalom nehézségei előtt hunyja be a szemét. Az én dolgom és a kormányé az, hogy tisztán lásson” — mondta Manuel Valls.
@Bakter: Sir,yes,sir!!!
az én fejem se káptalan, bár igény lenne rá!
@DarthVader:
Nem szögesdrót - hanem pengés kerítés, és nem vasból van.
Csak nem bontották ki az igazság minden kis szirmát és bibéjét.
@Gábris szomszéd:
Angyalka, aszonygya a dzsobbikos prominens szóhordozója, hogy aszonygya:
"Szerbiát lassan elő kellene venni!"
Honnan, baszod, az ágy alól vagy a spájzból? Lámpásíts már légyszí, mint benfektes.
@Gábris szomszéd:
Hányan is akartak ezek közül pont Magyarországra bevándorolni? Mi nem "hiszti és műbalhé" ezen bevándorlók körül?
Vak tyúk is talál szemet - és még az mszp-nek is lehet igaza.
A dzsobbikosok magukhoz nyúlnának ha a csúti is ilyen előrelátó lett volna már sok-sok évvel a probléma kezdete előtt:

"Horvátországban nem kerítés, hanem aknazár várja a menekülteket"
@habakuk000:
ez a talpig önfej szerinted hagyná, hogy bármit "rábízzanak", és ne azt csinálja, amit kiőrül magából?
@habakuk000: "Európa megtelt, kész a határvédelem, be kell zárni"
???

"nem Orbánnak, nem az ellenzéknek, hanem Európának kell kidolgozni egy új migranspolitikat."

Magyarország, az EU teljes jogú tagja!
de egyelőre csak a pénzosztásnál tülekedünk.
@Bakter:
„ de most akkor hogyanhogy a lófaszban lesz majd tovább?” – na, elkaptad! Pont ez az a kérdés (a sok közül), amelyre maguk is nagyon szeretnének egzakt választ kapni, de sajnos az országot irányító Rogán-Szíjjártó-Kövér, etc… féle intelligencia erre nem tud megoldást.
Összeszorított záróizommal várják, hogy ebből mi fog kisülni.

Magyarázat a bizonytalanság ellenére persze már minden eshetőségre van, Kovács Zoltán csőre töltött Balógyörgy szemöldökkel és Stefkapistai Wurlitzer-díjas jelöltként várja a verbális bevetést, csak hát ugye neki meg kell várnia a kedves beteg aktuális direktíváit a megmagyarázás tekintetében, mert az önálló gondolat arra feléje ismeretlen kategória. Na meg nem is divat egy szóvivő-szerű csicskánál, ne legyünk igazságtalanok, nem arra szerződik…

Érdekes hetek elé nézünk…
Sokan egyet értenek Orbánnal, mert hű de jól csinálja a menekültkérdés kezelését, ez aztán az államférfi!... Csak ettől sajnos nem rövidülnek a kórházi várólisták, a kölkök fejét továbbra is baromságokkal tömik a sulikban… a sor végeláthatatlan. Ennek ellenére millió érvük van a bálványuknak szent misét celebráltató idiótáknak Orbán hatalmassága mellett. Az egybites fidesz szavazó obligát kérdése továbbra is aktuális: „mé, háá monnyon má nála valaki jobbat!??” … - friss, ropogós mai tapasztalat.

Bagaméri: „meg vagyok átkozva…”
Magyarország – mi (majdnem mindannyian) meg vagyunk átkozva…
"A menekültválságról tárgyal Werner Faymann osztrák kancellár és Zoran Milanovic horvát miniszterelnök Zágrábban csütörtök reggel 8 órakor - közölte a horvát állami televízió."

Ahelyett, hogy valamelyik fél simán lehazugozta volna a másikat, és berendelte volna a nagykövetét. Amatőrök.
@Bakter: Olvasd végig a közleményt. :)
Úúú, mekkora potyát kapott a Barca. Messi bepisált. 1:1
@Knósszosz:
Lényegét tekintve azt mondod te is, amit én darálok már napok óta.
A kérdésem éppen ezért irógép, nincs_itt, gábris, imola meg a többi seggszájnak szólt, tőlük várom a választ.
HAHÓ HALLJÁTOK!!!!!
Áll kerítés. Levezényelve, felfegyverezve a katonaság. Sorfalban a rendőrség. Menekültek a túloldalon. Teljesült a kívánság.
És akkor most hogyan tovább???
HAHÓ!!!! VÁLASZT!!!!
@Bakter: "de most akkor hogyanhogy a lófaszban lesz majd tovább?"

Akinek jó nagyra nőtt a nyelve az elmúltötévben, azt kivezényelik a kerítések mellé, hogy szaporán nyújtogassák nyelvüket a túloldalon lévőkre.
A Velencén wellnesezőket, innen onnan még ugyan annyi nekik tapsólót és a kommentelők közül az igazi krémjét feltenném egy repülőgépre 10 € a kezükbe, baszk nyelven leírnám nekik,hogy 15 hazajöhet/hogy ki azt döntésk el maguk között akár skanerozással/ és irány a damaszkuszi repülőtér.Aki túléli és hazatalál nos annak szerencséje volt.
@Bakter: esetleg, énekeljük el a himnuszt!
@Gábris szomszéd:
Végig olvastam.
ÉS?
Mégis hogyan "veszed elő" Szerbiát?
Miután egyeztetés vagy értesítés nélkül kerítést építettél a határára és lezártad azt.
Megrágom diplomáciailag, hogy edd:
Próbáld meg ezt szűk családi körben mondjuk a kertszomszédoddal. Aztán próbáld "elővenni", és beolvasni neki, mert belelóg a kerítésedbe bokra. Jó futó vagy? Gyorsabb egy ballisztikus pályán repülő ásónál?
@punkfrog:
Nem akarom elvenni a remélt válaszadók kenyerét. De pl építhetnénk egy stadiont Röszkére is, most hogy így mindennel végül is kész vagyunk.
@Bakter: Milyen seggszáj baromarc?

"És akkor most hogyan tovább???
HAHÓ!!!! VÁLASZT!!!!"

Most jön az, hogy levonulsz a határhoz és megoldod a problémát. :) Aztán átruccansz nincs_itt-hez überálleszbe és kiosztod a bajor miniszterelnököt a rendőrség vezetőivel együtt. Ha szeretnél még hallani javaslatokat csak szólj. :)
@Gábris szomszéd:
Kipipálva. Tőled pont ezt a választ vártam. Azaz semmilyet. És még csodálkozol, hogy seggszájnak nevezlek. Egyéb érdemi?
@Bakter:

Felhívom a figyelmet, hogy a XX. században már kétszer "elővettük" Szerbiát. Mindkétszer csúnya vége lett. Csak szólok.
Jé, a főnökék nem mást bajerizálnak folyamatosan.
"A migránsok között egyelőre nem találtak olyan betegségeket, amelyek a magyar lakosságot veszélyeztetnék, de óvatosságra int az országos tiszti főorvos."
@DarthVader:
Ne nekem kell. Én legfeljebb a farkamat vehetem elő. Arról nem is beszélve, hogy a távoli felmenőim elvileg szerbek. Ebben a konstellációban végül is a szóhordozó szájába is rakhatnám a farkam. De hát akármilyen szutyokba nem rakom eme nemest.
@Gábris szomszéd: Gyenge volt megint gyermekrugdosó fajtabeli.
@Eizogembird: én már egyszer hazajöttem Damaszkuszból
@Bakter: támogatás a törököknek, jordanoknak, bekatargyalas szirekkel
@Bakter:

Annak szól, aki esetleg bólogatna az "elő kéne venni"-re, nem neked.
@Bakter:

Egyébként elővenni te is előveheted,csak a helyszin kiválasztásánál légy óvatos :)
@habakuk000: kurvara utálom, hogy mindig igazam van, most magyarázza pont ezt a nemet kormány
@Bakter: "Egyéb érdemi?"

Neked minek? :)
@Bakter:
Választ vársz?
Te vagy a legkíváncsibb bakter, akivel találkoztam:)
Persze tudod Te...

A hogyan tovább a legfőbb kérdés, mert ha ez a lufi kidurran (majd hülyék lennének a migránsok erre a szeméttelepre költözni) és végre tovább állhatnak - a vége úgy is az lesz -, akkor mit rántanak elő megint a kalapból, hogy eltereljék a figyelmet a szennyes üzelmeikről? Mit dobnak majd be ellentételezésül, hogy éppen a maradék, a levegőnél valamivel sűrűbb MINDENT ellopnak 20-ig?

De Gyurcsány ne szóljon, ne szóljon Schiffer sem és amúgy senki más se szóljon a jó édes anyját nekije, mert mindenkinak van szar a múltjába! Akkor maradjon csöndbe a picsába mindenki, annak majd lesz eredménye!
Az igaz, hogy a választék nem túl széles - már a gravitációról is lemondott - szóval van is ebben igazság. Majd lesz ötlet erre is, ha túl leszünk a Jobbik-kormányon.
Majd akkor tudni fogjuk, hogy mit soha többé, az elődeikkelé együtt. Ezt még ki kell seggelni, turul, meg székelykapu és egyéb tarsolyok vannak dögivel, Vona csak kölcsön veszi egy kicsit és ha nem döglünk bele(...) talán lesz valami utána.

Vagy: nem veszik... kölcsön. Többes, igen!
Van sárga bélű, igaz magyar görögdinnye!
Az lesz majd az finom...
@habakuk000: Majd mindjárt te is seggszáj és viktorláncoskutya leszel.

@Toportyán Zsóti: Igen a gyerekgyilkos haverjaidnál biztos gyengébb.
@habakuk000:
Akkor jöjjön egy idézet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatóinak anyagából, amiből az egyik csicska délután már kiragadott egy neki éppen megfelelő részt. No nem ezt:
" A kutatók például megjegyzik, hogy bár a menekülők egy része minden bizonnyal Európát választja célpontjául, rövid távon nem igazán kell több tízmilliós menekültáradattal számolni, mert

„a tapasztalatok szerint a menekültek 90-95 százaléka mindig csak olyan távolságba menekül eredeti lakhelyétől, ahol már biztonságban van, de ahol még reménye van arra, hogy a konfliktus rendeződését követően visszatérhet”.

A másik fontos pont, ahol megállapításaik ellentétesek Orbán Viktor világképével, az, hogy

a demográfiai válságtól sújtott Európának szüksége lehet a menekültekre.

Megállapításaik szerint „a tapasztalatok szerint azok, akik menekültből válnak bevándorlókká, sokkal lojálisabb, a társadalmi beilleszkedésre fogékonyabb állampolgárok lesznek, mint a gazdasági és szociális migránsok”.

Pedig ez a csúti háztáji intézete, nem? Azt mondják ők, amit minden más illetékes szakember: a menekültek jelentős többsége haza akar menni. Tehát az van, amit írtál: ennek a lehetőségét kell megteremteni, és támogatni addig az adott térségek megfelelő táborait. De még ez a lehetséges válasz sem jut eszébe ezeknek a "határon lövetni" vadbarmoknak.
@Knósszosz:
Engem már senki sem akar megválasztani, én már szart érek?
@Orica Középföldi: Szorgalmasan elolvasom ezt a 2006-ba ragadt szajkót is a kötelezően írt véleményével,... már annyira szerettem volna a seggibe rúgni, hogy...
No elkezdődött a világ elsőszámú tudományos ismeretterjesztő és tényfeltáró sorozata a szószpark.
Tehát megyek továbbtanulni és bölcsülni. Jóccakát.
(Cartmen iskola folyosói capo lett, biztosan sok rejtélyes világpolitikai titokra fog fény derülni, amiért gyúcsány a hibás.)
@habakuk000: "bekatargyalas szirekkel"
azért ez nem ilyen egyszerű.
ki tárgyaljon kivel?
a menekültkérdés pedig, még nem oldódott meg.
a szíriai rendezést és a menekülteket, párhuzamosan kell kezelni.
szíriában nem elég az EU.
ott és a környező országokban, az ENSZ-re, az usára, az oroszokra is szükség lenne!
európának azonban muszáj kezelni a menekülteket!
az nem megoldás, ha bezárkózunk, és kitesszük a "MEGTELT" táblát!
nem tolhatjuk át ezt a problémát a környező, EU-n kívüli országokra!
@Gábris szomszéd: "Jelen helyztben az egyetlen komoly és helyismerettel rendelkező legitim haderő a szír állam hadserege. Őket kellene sürgősen támogatni a terroristákkal szemben."

kecskegeci-ivadék, mi lenne, ha asszad helyett kádárt/ceaucescut/esetleg a krím vagy donyeck-luhanszk jogállását írnád...

(erősen gondolkodom, mi a faszom keresek, egy darwinra erősen gyúró, gyűlöletet és a legsötétebb babonákat propagáló helyen... )
@Bakter:
Dehogy!!
Ha jó étvágyad van, mint vasútbarát kinevezlek forgalmi szolgálat-evőnek, az állomást tetszés szerint megválaszthatod!:))

Tschüss!! - ahogyan az orosz váltókezelő mondja.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A zemberek döntöttek: az országot meg kell védeni.

Ja. Csak előtte háborúba kell sodorni valakinek. És ha nincs más, a minielnök ezt is elintézi.
@Sir Bates dö Hól:
Ne szertelenkedj bazmeg, nem a hely szelleme az...
@Bakter:
A legtöbb fertőző betegségnek rövidebb a lappangási ideje, mint ahogy ideérnek. Azaz működik a természetes kiválasztódás: a betegek nem érnek ide.
" Sajnálom, hogy az ENSZ főtitkára nem a valós tények alapján foglalt állást" - szíjrágó.
Azaz hazug, és be lesz rendelve az ensz nagykövete reggel.
Megint kipipálva egy főmufti.
Kedves, petya, amikor Darth Vaderhez érsz a listán, próbálj kicsit diplomatikusabb lenni, mert elakadhat a lélegzeted a meglepetéstől.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Megint nem figyelsz. 1000-szer leírtam, hogy faszságnak tartom a plakátolást, ez a jövőben sem fog változni.
@punkfrog:
A szíreknek nagyjából ugyanaz a problémája, mint a magyaroknak. "Jó, jó, ne legyen Asszad/Orbán. De ki legyen helyette?"
@kekex:
Illetékes orvos:
A múltkor volt egy eset és riadalom Szerbiában, mert az egyik afgánnál maláriát állapítottak meg.
Afganisztánban nincs malária.
Azt már Szerbiában kapta el a menekült.
Persze onnan más nem hozhatja át, nemigaz. Ebben a gépmadarak által körberöpködött világban.
@DarthVader:
Nem érted. Ez arra válasz, hogy "EZEK nem emberek" Háthiszen ők döntöttek, és ők humanizék! ENGEM speciel nem kérdeztek a kerítésépítésről! Pedig embernek tartom magam!
"A Fidesz velencei frakcióülésén jelentette be Rogán Antal, hogy kabinetfőnök lesz. A VS.hu szerint Lázár János ezzel nem ért egyet, nem szeretné, ha Rogán szervezetileg hozzá tartozna, és neki kellene felelnie a kabinetfőnök döntései miatt. A VS.hu úgy tudja, ha nem tisztázódnak a felelősségi körök Rogán és Lázár között, utóbbi csütörtökön lemond."

Mivel este van nem kávét, hanem sört kérek.
Mint azt Orbántól tudjuk, a menekültügy nem magyar, hanem német probléma. Ezt ő mondta, és igaza van. Hogy mégis mitől fúvódott nálunk ekkorára, az egy érdekes kérdés.

Úgy kábé két hónapja lehetett, hogy benézvén ide, hátha olvasok valami okosságot (nagy igényem van rá, mert az ember agyilag egyedül nulla), azt láttam, hogy Gábris hozzászóló kolléga, bármi téma lett légyen is terítéken, mindig csak a menekültekről írt, akik már akkor is szép számmal jöttek a déli határon át. Írtam is rögvest, hogy ez nem ér, mert ha arról van szó, hogy kiraboltam a szomszédban lakó magányos öregasszonyt (ami, sajnos, való), vagy hogy megvertem a szomszéd gyerekét (ami, sajnos szintén), akkor ne jöjjek én állandóan azzal, hogy a Nap Keleten kél, ebben a kérdésben ugyanis vitának helye nincs. Azt is írtam, hogy amíg ez a helyzet, addig javasoltatik a kolléga hozzászólásaira való reagálást mellőzni. Mint később kiderült, a javaslatomat sokan nem fogadták meg, ráadásul érzelmileg ragadták magukhoz az „ügyet”, és miután így történt, többé már nem visszakozhatnak („Az mégse lehet, hogy akkor én tévedtem! Hová lenne akkor a nimbusz?” – mármint a saját).
Ebből következően Gábris kolléga ülheti a diadalokat egymás után, és erre a helyi közönség csak némi ordenárésággal vagy emocionális húrok pengetésével tud valamit válaszolni, ezzel nem hagyván abba a „vitát”. Se az előbbi, se az utóbbi nem használ igazán senkinek. Viszont a média segítségével a belpolitikai(!) összecsapások révén (és ebben szinte mindenki benne van) sikerült elérni, hogy a kérdés Magyarországon valami óriási kisgömböccé dagadjon, és mind a tízezer sokkal lényegesebb problémánkat felülírja. Kösz.

Én Orbánt nem tartom különösebben okos embernek, de ráérzésben elég jó, és most sikerült a Nyugat vele szembeni, már korábban kialakult averzióit kihasználnia. Elérte, hogy egy olyan kérdésben kezdjék el támadni, amelyben neki van igaza. A magam részéről biztos vagyok benne, hogy Merkel az orbitális hibát azért követte el, mert meg akarta mutatni, hogy a Nyugat mennyivel humánusabb, mint Orbán. Mégpedig személyesen ő. A támadás Orbánra volt kihegyezve, a többiek meg gyorsan csatlakoztak hozzá, hogy ők is megmutassák humanista fölényüket a magyar miniszterelnökkel szemben. Sikerült nekik.

Node, a helyzet sajnos az, hogy egy államfő nem teheti meg, hogy nem visszakozik. Amennyiben ugyanis a praktikum felülírja a humánumot, akkor bármily dicstelennek látszik is, vissza kell lépni, és most a világ rajtuk röhöghetne, ha nem lenne a helyzet olyan keserves. Hogy azzal a több tízezer szerencsétlennel mi lesz, az már keveseket érdekel, a kvótarendszer úgy hülyeség, ahogy van, a görögökkel (Jézus!) és/vagy a magyarokkal (Tejóisten!) való együttes európai fellépésnek már lőttek, és hogy Orbán mit kaszált ezen belpolitikailag, arról nulla disputandum est.

Holott ennek egy egyszerű logisztikai kérdésnek kellett volna lennie, amelyben egy év alatt egymillió embert mozgatnak meg onnan ide, amelyből aztán hétszázezret visszamozgatnak, aki akar, mehet haza, aki nem az az EU által jól finanszírozott, kényelmes, bőséggel ellátott törökországi táborokba, közben a titkosszolgálatok elkapják az embercsempészek 98 %-át, és felvilágosítják az egyelőre otthon maradtakat, hogy csak speciális esetekben érdemes nekiindulni. De nem ez történt. Az anyagi, de főleg az erkölcsi veszteség óriási, és hogy egyedül Orbán jött ki jól ebből, annak rám nézve kissé nyűgösítő hatása van.
A sok komoly téma mellett egy kis vidámkodás:
nyugatifeny.blog.hu/2015/09/16/a_holdkoros_schmidt_mariaval_ter_vissza_a_politikai_geniusz_mesterhazy
"A történész asszonynak az alábbi döbbenetes mondat is elhagyta a száját: „Az inkvizíció alatt nem volt ilyen kevés szellemi szabadság, mint ami Németországban és Nyugat-Európa nagy részében van”

Jó szórakozást kívánunk Mesterházy Attilának a konferenciához, biztosan remek móka lesz!"
@Bakter:

Hát, nem tudom, Szerbiában mennyire van malária, azt tudom, hogy az 1920-as évekig Magyarországon is volt.
Emberről emberre csak akkor terjed, ha megfelelő szúnyog jelen van, a klimaváltozás kedvez a terjedésének, nem elképzelhetetlen, hogy megjelenik megint. De nem a migránsok hozzák.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Tudod, én már ezt a hülye plakáthaborut is kezdem atertekelni. Azt hittem, csak sima terelés, de nem. Ezek komolyan gondolják.
és innen egyenes az út Orwellhez.
Szíjrágó tovább öregbítette a magyar jóhírt:

www.facebook.com/halagoraniCNN?fref=nf

Egy komment a sok közül:
Lap dog of the dictator.
@Knósszosz: szerinted mi, ha nem a hely szelleme?... a legcsekélyebb értelmet is negligáló ostoba babonákat véleménynek minősíteni... milyen felvetésre reagáljak?... hogy a fehér ember istentől, a fekete meg a majomtól származik?... vagy mit?... hagy jelenjen meg más vélemény is?... ezt te sem gondolod komolyan...

(ellenben érdekes figyelni, hogy ki hogyan reagál erre a "migráns"-veszedelemre... most elválik a szar a májtól... )
A hazájából elüldözött "menekült" épp az ürgebőrbe va... akarom mondani betondarabba töltött menekültkérelmét adja be a magyar hatóságoknak. Ez már-már felér egy gáncsolással.

nepszava.hu/picture/61685/normal/246/00246178.jpeg
ööööö....

"Magyar rendőr nem lőhet át vízágyúval sem Szerbiába"

index.hu/belfold/2015/09/16/valki/

Meg az 'anyjukpicsáját még a szerbeknek,de kényesek lettek 'ecceribe!

hu.wikipedia.org/wiki/Srebrenicai_m%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s

www.origo.hu/nagyvilag/20050131nyolc.html

Inkább ezeken elmélkednének és ne engednék a 'buckalakók és menekültek nyilvánvaló csempészését és a provokációikat irányunkba!!

Orbánnak ettől függetlenül buknia kell,de nem a kerítései miatt!!
@Gábris szomszéd:

Nem körülötted forog a világ:).
Magára a hírre hívtam fel csak a figyelmet, hogy a kormány szerint még mindig van plakátra kidobandó pénz.
A józan helyzetfelismerés jegyében.
@vakapad: "egyedül Orbán jött ki jól ebből,"
kiknél jött ki jól?
kik azok, akik csettintenek az újukkal,hogy:igen!megcsinálta!
a Gábris félék!
nekik tetszik a rendőrsorfallal, pengésdróttal, kitiltással kezelt menekült ügy!
(zárójelben jegyzem meg, hogy nem oldott meg orbán semmit.a menekültek itt vannak a határainkon, az EU-ban, és a szomszédainknál. szíriában pedig még mindig polgárháború van!)
Magyarország azonban, a világ szégyene lett, fideszjobbik tapsvihar közepette!
@Gábris szomszéd:
Egy történet megtörtént események alapján:

Gábris békésen, szerény jómódban él családjával Halalala városában Bugabalában.
Egy nap Gábris lakását aknatalálat éri a Bugabalában kitört polgárháború öt-hat szembenálló csapatának egyikének fegyveréből. Meghal a felesége és két lánya.
Gábris fogja másik két gyerekét, és menekül.
Gábris sokszáz kilométert gyalogol, míg elér egy menekülttáborba.
Gábris és két gyereke 2 éve él a menekülttáborban 1,5 millió sorstársával, a még éppen az alapvető életfeltételek között.
Gábris megunja a tétlen és kilátástalan várakozást, és gyerekeit nomeg összekuporgatott kis vagyonkáját fogva megindul Bergengócia felé.
Gábris és családja megint sokszáz kilométer gyalogol, kétes alakoknak fizet vitatható segítségért.
Gábris és családja elcsigázottan, éhesen, fázva elér Illaberek határára.
Gábrisnak azt mondták, ott beléphet Illaberek területére és továbbmehet Kukutyinba.
Gábrist és családját a birodalmi rohamosztagos had azonban nem engedi tovább és nem mond neki semmit, nem ad neki semmit.
Gábris végső elkeseredettségében felragadja az első kezébe eső követ...

Vetted, baszki? Ha igen, akkor gondolkodj el rajta.
@gazoló:

ööööö....

Magyar rendőr nem azért nem lőhet át vízágyúval Szerbiába,mert a szerbek azt mondják, hanem mert csak. Ez ilyen kurva egyszerű. És ha a magyar rendőr átlőhet, akkor a szerb is, meg nemcsak vízágyúval, hanem amolyannal is, és nemcsak ide, hanem máshova is, és máris Srebrenicában vagyunk, csak nem emelhetünk szót ellene. Addig kifogásolhatjuk Srebrenicát, amig nem lövöldözünk át csuzlival se. Nem tudom, érthető-e?
Gyerekkoromban sokszor hallottam, hogy "milyen kár, hogy nem az amerikaiak szabadítottak fel minket a ruszkik helyett"... milka csokit is lehetett kapni a konzumex-boltban, ha volt jogod ott vásárolni... én legot szerettem volna mindig karácsonyra, de az nem volt a triálban... a múltat, mint kutya az esőt... gratulálok... véddjük meg a teszkós gazdaságos, növényi zsíradékból készített sajtunkat!!!...
Benjamin Netanjahu szerint izraeli lakosokat brutális támadás érte a gázai övezetből, és természetes, hogy az izraeli katonák megvédték Izrael területét. Ha a palesztin rendőrség megakadályozta volna az izraeli állampolgárok elleni támadást, nem került volna sor az erőszakos eseményekre, mondta.

Szijjártó Péter ..szerint a röszkei határátkelőhelynél a magyar rendőröket brutális támadás érte Szerbia területéről, természetes, hogy a magyar rendőrök megvédték magukat és megvédték Magyarország területét. Ha a szerb rendőrség megakadályozta volna a magyar rendőrök ellen indított támadást, nem került volna sor az erőszakos eseményekre, mondta.

Na, melyik az igazi?
„Ha az Európai Unió nem reagál, meg fogjuk találni annak a módját, hogy megvédjük határainkat és az európai értékeket is" – mondta az amerikai látogatáson járó Vucic.

No. Cicaharc :)
@DarthVader: Hát az amikor az izraeli hadsereg kórházaiban szír terroristákat gyógyítgatnak.
@DarthVader: öööööööööö

"A történtek jogi megítélése attól függ, hogy a kerítés mennyivel van beljebb a magyar határtól."

Wazz,néhány csepp 'szeplőtelenszentszűzanyamegáldottaszentszerbanyaföldre pottyant:)elmennekőkavérbe!!

Lehet betűkön,törvényeken lovagolni,de az dolgok önmagukért beszélnek!
@Bakter: Nem vettem baszki mert ez nagyon gyengusz lett. Fuss neki még egyszer. ;)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Szerintem meg továbbra is baromság a plakátolás. Ha demagóg akarnék lenni, akkor írhatnám, hogy költsék az árát hajléktalan étkeztetésre. De mostanában inkább pragmatikusnak kell lenni, úgyhogy fordítsák inkább a rendőrség támogatására.
@gazoló: a magyar kormány írta ki a kerítésre, hogy "államhatár" és mondta, hogy aki annak a szerbiai részén van, az nem Magyarországon tartózkodik!
ha a vízágyú, szerintük csak magyar területet érintett, akkor az ott tartózkodó menekültek, már az EU-ban vannak!
vagy az egyik vagy a másik!
te se lovagoljál fordítva!
@gazoló: nem, jelen helyzetben az egész ügyet rábasszuk a nyugat-balkán jóléti társadalmaira, ami nem európa... (hogy mit fog tenni vagy tett a kremlt köztudottan mindig negligáló szomszéd, az egy más kérdés... )
@kekex:

Helyes. A dem. ell. ne maradjon belerúgatlanul ma se.
@vakapad: hát ne is, amíg a jelenlegi helyzetben is láthatatlanok!
@punkfrog:

"magyar kormány írta ki a kerítésre, hogy "államhatár"
Hát ez az!!
A rendőrök meg nem a szerbekre lövöldöznek passzióból,hanem a hőbörgő,támadó idecsempészett,szerbek által idefuvaroztatott bantukra!
@gazoló: tökmindegy, ki van a határ túloldalán!
nem lehet átlőni!
Ja, pikáns, hogy azok ünneplik a liberalizmus "halálát", akik európáért rettegnek, miközben ez európa halálát is jelentené... s rövid időn belül pontosan azokhoz a diktatúrákhoz, félig vagy teljesen bukott államokhoz válnánk hasonlatosakká, melyek miatt mi vagyunk "az európa":-/...
Off
Hehehe Lalikerál lett a fityesz frakcióvezetője. Vidám napoknak nézünk elejibe.
A kabaré folytatódik, hatalmas lesz a közönségsiker.
Csak szólok, hogy pl. Kovács Zoltán kormányszóvivő is egy kósaszülemény, akit Debrecenből teleportáltak orbánnak.
Kósa egy faék/Bunkó Bunkovics.
@Bakter:

"_De pl építhetnénk egy stadiont Röszkére is, most hogy így mindennel végül is kész vagyunk._"

Jó reggelt!

Magánál elég ritkán járhatnak a vonatok, nem úgy, mint a gondolatok.
De ezt miért csak most mondta?! Késett a csatlakozás, vagy szabotál, vagy meg kellett melegíteni a paprikás krumplit?
Mondjuk a menetrendjével nem vitatkozom.
Nem ide tartozik, de a menekültek atlétái tegnap már építőanyaggal is igyekeztek hozzájárulni a Főnök hobbijához. Hálátlan dolog, hogy a stadion tereprendezői könnygázzal hálálták meg a sportteljesítményt és a glóriatörő építőköveket.
Véletlen nem kallódik egy olyan kósza gondolata, hogy fel lettünk ültetve a lelátóra, aminek a lába a semmibe lóg?
@punkfrog: @gazoló:

Álomhatár lesz az az államhatár. Majd meglátják. Pláne Hegyeshalomnál és Kópházánál.
@punkfrog:

"_nem lehet átlőni!_"

Nem lőtt át senki.
Ez csak egy durva, sablonos, és provokatív megközelítése azaz leírása a tényállásnak. Víz és könnygáz transzfer volt.
Na, ne lopják a napot. menjenek dolgozni, mert még stadionokat kell építeni 'százat, ezeret'.

Aztán útközben vagy munkaközi szünetben (2 perc elég) gondolják át, hogy át lettünk baszva, nem kicsit. Az elejétől fogva. Az EU jó megfontoláson alapuló asszisztálása mellett.
@Toportyán Zsóti: Te is korán kelsz kukajelöltkém? :)
Helló! Privátba qrogassátok egymást, a személyes kikapcsolódás céljából, ne itt!
A kun-bűnözés volt már? Mindig imádtam a történelmet, most meg pont ezt olvastam:

24.hu/tudomany/2015/09/16/oriasbalhet-csinaltak-a-kun-menekultek-magyarorszagon/
@Sir Bates dö Hól:

"(erősen gondolkodom, mi a faszom keresek, egy darwinra erősen gyúró, gyűlöletet és a legsötétebb babonákat propagáló helyen... )"

Újból és újból meg akarsz győződni, hogy jól láttad-e, amit láttál.
@vakapad:

"Helyes. A dem. ell. ne maradjon belerúgatlanul ma se."

Ebben az eszement rugdosásban miért maradjanak ki?
Száz másik kérdésemet fel se merem tenni:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

" Privátba qrogassátok egymást, a személyes kikapcsolódás céljából, ne itt!"

Ez nem qrogatás, hanem vélemény,egyben lehetőség a másik oldal igazságának megismerésére a szólásszabadság terepén:)
Nyilvánvaló, hogy a kerítés túloldalára kell egy vizesárok is:

www.youtube.com/watch?v=Kh5U7VRLRHc
@jaegtoer: nem lehet átlőni, vízágyúval se!
csak azért mondom, hogy ne csodálkozzunk, ha a szerbek is úgy gondolkoznak mint mi, és visszalőnek.először csak vízágyúval.
csak a kölcsönös transzfer keretében!
@parti_giano: s mindezt egy egyre szűkülő világban, újrateremtve a német-római császárság struktúráját... tisztán látszik a blockbuster:-/...
"Hozzátette: nyilvánosan és nem nyilvánosan a németek számos alkalommal ajánlottak segítséget, azzal a céllal is, hogy ne érhesse bírálat a menedékkérőket befogadó állomásokat, táborokat, de a magyar fél nem élt ezekkel a lehetőségekkel."

index.hu/belfold/2015/09/17/a_magyar_kormanynak_nem_kellett_a_nemetek_segitsege/

Mindenkinek lehet egy tippje, hogy vajon miért nem...
@Orica Középföldi:
Mikről maradok én le??? :D

Amúgy meg csak ismeretterjesztő jelleggel elemzik egymást... tudom én!
Az ISIS zászlós német bevándorlós tünti megvan mindenkinek?

"Régi felvétel, a tüntetők valószínűleg nem is az ISIS-t éltették, és a képnek semmi köze a mostani menekültekhez – foglalja össze a lényeget az Independent cikke a fotóról.

Kicsit részletesebben: a kép 2012-ben készült, még azelőtt, hogy a hírhedt fekete-fehér zászló az Iszlám Állam széles körben ismert szimbóluma lett volna. Szakértők szerint az ISIS is részben azért választotta jelképéül mostani lobogóját, mert már jól bejáratott szimbólum volt. Az ISIS-zászlón látható szavak jelentéséről itt olvashattok.

Ami a bonni összecsapást illeti: radikális szalafisták azért támadtak a helyi rendőrökre, mert azok egy szélsőjobbos párt iszlámellenesnek tartott képekkel való masírozását biztosították. A gyorsan erőszakossá vált tüntetésen a rendőrség 100 embert vett őrizetbe, két rendőrt pedig megkéseltek a csatározások során.

Tehát a fotón valóban németországi radikális iszlám tüntetők láthatók, de nem a most érkező menekültek között megbúvó ISIS-szimpatizánsok “követelőzéséről” van szó, ahogyan azt a kísérő szöveg sugallja."

www.urbanlegends.hu/2015/09/isis-zaszloval-tuntetnek-a-menekultek-nemetorszagban/
@gazoló: mikor álltál szembe a menekültekkel?
Úgy másfél éve, még 2014 márciusában beszélgettünk itt a világ válsághelyzeteiről, akkor írtam, hogy vágy-vezérelt gondolkodásmódom netovábbja, hogy az USA képes a belátásra és a Warfare State-ről átáll a Welfare-re: a multilaterális pénzügyi rendszer kiépülése felett fog bábáskodni, bábállamok kreálása és döntögetése helyett, ami továbbra is a törésvonalakat merevítené ki, állandósítva az olyan konfliktusokat, mint az iraki, iráni, szudáni, szíriai, afganisztáni, ukrajnai stb...

...és, akkor írtam azt is, hogy az Ukrán válság még csak a vihar előszele. Akkor még mindenki csak Ukrajnáról beszélt. Hát, mára a vihar elérte Magyarországot is: Hannibal ante portas.

Ezért, bár leírtam már máshol is, de itt is megemlítem, mert jobb szólni, mint megijedni, hogy akik most jönnek, azok nem emberek.

Tudom, tudom, bánjunk az illegális határátlépőkkel emberhez méltó módon, hogy holnap is a tükörbe tudjunk nézni.

Ez szép meg jó, tényleg tisztelem azokat a tisztességes, jóérzésű embereket, akik részvétteljesek és segítőkészek, akárcsak a bolondokat. Habár ők is bolondok. A humánus hozzáállásuk egy alapvető félreértésből, tévedésből fakad, méghozzá alapvetően téves szemléletmódból fakad: abból a tévedésből, hogy az illegális határátlépők emberek, csak azért, mert ránézésre úgy néznek ki, mint mi.

Antropológiai vagy biológiai értelemben, persze, a binominális nómenklatúra szerint lehetnek azok. Azonban - amikor emberségről beszélünk, akkor éppen nem biológiai vagy antropológiai terminusokban gondolkodunk. Így van.

Alapvetően senki sem azzal szolidáris és emberséges, akivel képes szaporodásra alkalmas utódot nemzeni: itt például ugyan kik azok, akik szolidárisak Gábriellel? Egyfolytában pocskondiázzátok. Ez tehát szociológiai kérdés, hogy ki az ember. A rassz itt nem játszik különösebb szerepet, antropológiai fogalom és meglehetősen képlékeny.

Szóval igazából ilyen egyszerű. A seregben az ember szolidáris csoportot képez az egységeivel: a szakaszával, a századával , a zászlóaljával, a hadtestével - anélkül, hogy annak tagjaival képes volna utódnemzésre. Amikor arra tanítjuk gyermekeinket, hogy "fiam, embernek kell lenni" - azt mondjuk: legyél szolidáris azzal, akivel együtt lehet működni.

Van, akivel nem lehet.

A marxista-kommunistákkal nem lehet. Ergo a kommunisták nem emberek. Koba nem majom. Sztálin nem ember. Ugyanígy az iszlámmal sem. A muszlimokkal sem lehet. Ergo a muszlimok sem emberek.

Sajnáljam azt, aki el akar pusztítani? Megmosolyogtató. A természet trükkje, de ne legyünk állatok. Ehelyett inkább nőjünk fel! Aki nem olyan, mint mi, az tatár, Jumurdzsák.

Szóval könnyű belátni, hogy ki és mi az ember, momentán kultúra függvénye. Ezzel együtt a biológia épp arra tanít, hogy az intelligencia jeleit mutató majmokról beszélünk. Akik, ha nem hajlandók együttműködni, ha nem mennek át a banánteszten, ha nem engedelmeskednek készségesen, akkor ketrecben a helyük.

Akivel nem lehet együttműködni, annak ott künn tágas.
@Pantagruel:

Bakker, ezt még emésztenem kell. Első olvasatra elég letaglózó.
@Bakter: "A Fidesz velencei frakcióülésén jelentette be Rogán Antal, hogy kabinetfőnök lesz..."

Nekem teccik ez a kormányzási stílus. A főni nem jelenti be, hogy ki mit fog csinálni, hanem az érintett kinyilatkozik, hogy én leszek a ...
Általában a leváltást sem a főni jelenti be, talán nem meri, vagy szégyeli a korábbi döntését?

Harmadik vari, ennyire leszarja a híveit is, meg a népét is. De főleg azokat, akik rá szavaztak. Minek is nekik tisztességes tájékoztatás?
@Gábris szomszéd: Opció lehet még a szunniták és a kurdok támogatása, persze a törököknek szólni kéne, hogy figyeljenek jobban oda, hogy hova szórják a bombáikat...
De ettől még Punkfrog nem támogatja a terroristákat. Valószínűleg neki sem az általad felvázolt megoldás jelenti az egyetlen, egyetemes igazi opciót.
Szerintem.
@Pantagruel: "Akivel nem lehet együttműködni, annak ott künn tágas."

És? Majd aki nem akar odaki menni, azt kemencébe fogjátok vetni, oszt kisütni?

Mintha lenne itt egy Orbán, aki nem nagyon akar együttműködni a körülötte lévő világgal, de főleg a szövetségeseivel. Baszod, én éltem a bezárt Magyarországban elég sokat, miért sírod vissza? Ja, te nem éltél benne? No, majd Orbánod a Putyin haverjával megmutatja neked, csak várd ki a végét.
@Secnir: Jó reggelt!

:)genya!! a rendőrökkel!
Na, tegnap megláthatta mindenki, milyen habitusú embereket akar Európa millió számra befogadni!

És persze, most megint az van, hogy kötelezően lefutja mindenki a szidjuk Magyarországot kört, de azért sokak fejében megfordul közben, hogy bizony ez a valóság.
Ha várniuk kell egy napot, vagy nem az van, amit akarnak ez történik.
Most lehet minket szidni megint, de az ilyen képsorok nagyon sok helyen meglesznek sajnos!! Mert nekik mindegy, hogy magyar vagy horvát vagy német, a lényeg az legyen amit akarnak.
És nagyon érdekes nézni a folyamatot, hogy mindenért Orbánt és a kormányt szidják, rá pár hétre, szépen csendben egyre több ország kezd olyan dolgokat csinálni, amiért szidnak minket.
De hát ez van... a lényeg, hogy kezd ébredni nagyon lassan Európa. És, ha majd ők is átélnek hasonló eseteket, még hamarabb rájönnek, hogy csúnyán benézték ezt a dolgot.Amiket a szerbek nyilatkoznak, az mondjuk meg tényleg felháborító!! Lehet megsérült egy tévésük, de baszki ott álltak tétlenül!!
És a szerbek csak ne szóljanak ránk semmit, ők 20 éve tízezrével lőtték a tömegsírokba az ártatlan embereket!!!!!! És van pofájuk megszólalni????
Nem baj, szidja mindenki a kormányt vagy azokat, akik egyetértenek velük itthon is vagy külföldön. Ha most Európa elbukik hamarosan a sok libbant ugyan úgy a bőrén érzi a bajt meg.
És nem évtizedek múlva, hanem szó szerint pár év múlva!!

És ha valakinek van türelme elolvasni egy nem hosszú interjút, hát nagyon tudom ajánlani
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/az-iszlam-terjesztese-a-migransok-celja-1304680
@AKIsTUDATLAN:

Úgy tűnik szűkül a választék, egyre kevesebb a hadra fogható haver. Mi lesz ebből?
@irógép: "Ha most Európa elbukik hamarosan a sok libbant ugyan úgy a bőrén érzi a bajt meg."

Oszt mitől bukik el Európa?

Netán attól, hogy beléptünk az EU-ba és el is kezdtük szépcincálni? Ha jól emlékszem a nagymelléynes Orbánod fejezte be azzal az uniós elnökségi tevékenységet, hogy kiosztottunk néhény sallert, stb. Ki beszél állandóan úgy, hogy nem működik együtt azzal a közösséggel, aminek a tagja?

Majd amikor európa is felépíti a maga kertéseit, és hazánk ismét abban az állapotban találja magát, ami a belépésünk előtt volt, majd akkor is imádjátok azokat, akik nektek ( sajnos mindenkinek ) ezt kijárták.
@irógép:
elolvastam. minden tiszteletem a vallási vezetőké, mert skizofrén létükre meg tudnak küzdeni a fejükben szóló hanggal (azt hiszik, hogy egy isten az), de az, hogy "az Európát elárasztó migránsok nem menekültek, a gazdag arab országok küldik őket földrészünkre, hogy a kontinenst is mohamedán hitre térítsék" egy kicsit erős.
@látjátok feleim szümtükkel:

Orbánnal egyre többen értenek egyet, ha figyeled az eseményeket. De még azok akik csak azért is szidják, és szidni is fogják egyre több olyan dolgot megtesznek, ami még pár hete szerintük kizárt volt.
És, hogy mi volt régen??? Azt nagyon gyorsan felejtsd el.
Pont ez a baja Európa egy részének, de itthon is sok embernek, hogy ringatjuk magunkat abban ami volt.
Sajnos egy olyan folyamat indult el, ami gyökeresen fogja mindenki életét megváltoztatni. És ez nem generációkon átívelő folyamat, hanem mint láthatod szinte hétről hétre történnek a dolgok.
A nyugati kizsákmányoló jólétnek, és az arabaok basztatásának most ért be az eredménye.
A liberális Európa meg nagyon jó helynek tűnik most már sokaknak, és egyre többeknek.
Mert egyrészről gyenge másrészről gazdag! Na a történelemben az ilyeneket sodorták el mindig.
És miért gyenge?? Mert a sok libbant most is Orbán és a mis szidásunkkal van elfoglalva, és kvóta rendszerekkel meg jogszabályokkal, míg ezek az emberek jönnek és telibe szarják a mi szabályainkat azt ennyi....
@látjátok feleim szümtükkel:

Baszki, te is voltál KISZ titkár?
És a Liberális Internacionálé alelnöke 8 évig?
NEEEEEM?
Akkor nem értheted te ezt, csak a Viktor! :(
@látjátok feleim szümtükkel:
maradjunk annyiban, hogy európa igen, össze fogja magát szedni, egy kis kezdeti nehézség után (hirtelen jött a dolog) magához fog térni. de akkor remélem előveszik orbánt...
Mindent beszopni, amit az orosz propaganda terjeszt...

Szomorú, hogy minden hülyeséget bekajálnak az emberek, de ez van "A Földön az IQ mennyisége állandó, csak egyre többen osztozunk rajta!"

"A görög, valamint a török sajtóban nagy teret kapott történet – amiről egyébként a nemzetközi sajtó is beszámolt – még szeptember másodikán volt hír, miután a görög parti őrség elfogott egy bolíviai zászló alatt hajózó teherszállítót, amin a görög hatóságok közlése szerint illegális, de legalábbis nem megfelelő módon dokumentált fegyverszállítmányt találtak elrejtve. A hajó egy török kikötőből indult augusztus 29-én és egy líbiai kikötőbe kellett volna megérkeznie, majd onnan Bejrútba hajóznia."

24.hu/kulfold/2015/09/11/menekulteknek-szant-kamu-fegyverszallitmannyal-riogatnak-a-bevandorlas-ellenesek/
@látjátok feleim szümtükkel:

"Baszod, én éltem a bezárt Magyarországban elég sokat"

Meg lehet azt szokni:(de remélhetőleg nem lesz ott örökké!Ha mégis majd állatkertté nyilváníttatjuk,'osztjónapot!

m.cdn.blog.hu/ro/rohejesiras/postimage/allatkert_1389709486.jpg
Mi van a takaró mögött?

"30 milliárdot kaszált a pápai és a szombathelyi foci volt tulaja"

Teccik érteni? A foci tulajd gazdagodott, az ellenőrzés meg sehol? Pedig 7-ből három minta nem volt megfelelő:

"A Napi.hu szerint ez egyszerűen nem igaz, hiszen szerintük rengetegszer hitelesítették a cég aranyát, csak 2012-ben legalább hét alkalommal vizsgálták őket. Ezekről két dokumentumot mellékeltek is a cikkhez. Az áprilisban hiteleített eredmények szerint 7-7 fúrt aranymintát vizsgáltak a cégnek - majd adtak ki ezekről vizsgálati eredményt. A lapnál látható jegyzőkönyvek szerint mindössze három mintáról derült ki az, hogy "inhomogén", a többit rendben találták."

Az érintett hivatalok pedig hallgatnak. Ja, a bárányok.:D

index.hu/gazdasag/2015/09/17/hazudik_a_hatosag_az_aranybotranyban_a_napi.hu_szerint/
@Secnir:

Szerintem "Europa" most is, és eddig is észnél volt, legfeljebb a keleti országokból akar elmenni a hajuk, és erre még nem találtak megoldást. Majd kifejlesztenek új sampont, és tisztára mossák a szennyest.
@Secnir:

Hát figyeld meg, hogy ott van sok sok arab állam, ahova bőven mehetnének.
És ehelyett mit nyilatkozik pl. Szaud Arábia?
Hogy pénzzel szívesen segítenek, pl hogy építenek 250 mecsetet a németeknél majd az odaérkezőknek. No comment...
Szerintem az arab világból jövő és már üldözött keresztényekre nem ártana hallgatni, mert ők testközelből tudják mi a helyzet.
És itt Európába, mindegy hogy én mondjuk katolikus vagyok, te meg mondjuk nem, ezt nem fogják nézni.
A liberalizmust magam is csak egy papíron működő szép gondolatnak tartom, ami a valóságban nem működik, de az arabok nem is ismerik és teljesen másképpen élnek.
Ezt is takarja valami:

"Lemondott a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) vezére írja a Somogyi Hírlap. A lap szerint azért, mert nem akart segédkezni a tervezett tömeges létszámleépítéshez.
Hiába tiltakoztak ugyanis az állami tulajdonú regionális víziközmű társaságok érdekképviseleti vezetői, a tulajdonos MNV Zrt. koordinálásával elkészült a víziközmű cég átalakítási terve, amiben tömeges elbocsátások és jelentős jövedelemcsökkentés szerepel."

Teccik érteni?

Tömeges elbocsátás, és jövedelemcsökkenés. Pedig jobban teljesítünk.:(

index.hu/gazdasag/energia/2015/09/17/nem_akarta_kirugni_az_embereket_lemondott/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Honnét tudhatjuk, hogy egyszer nem lesz ez valóság??
Fegyver a térségben van ott elég! Azt lehet majd legközelebb már hoznak is magukkal. Tegnap sem kellett sok, hogy egyből tüzet gyújtsanak és betonokkal dobálózzanak.
Majd felébred Európa.... csak már lehet így is késő...
Vagy, hogy a tegnapihoz hasonló jeleneteket megelőzzük, ezentúl az ideáramló araboknak tegyünk meg mindent amit ők szeretnének? Mondjuk ők még regisztrálni sem hajlandóak, de mi szépen simizzük a buksijukat mindenre amit csak akarnak...?

És nekem a tegnapi képeket elnézve már megfordult a fejembe, hogy mi van, ha legközelebb már lesz náluk fegyver. Mert kapni tudnak bővan onnét ahonnét jönnek...
@látjátok feleim szümtükkel:

"Szerintem "Europa" most is, és eddig is észnél volt,"

Hááááááát, erről se meggyőzve, se meggyőződve nem vagyok.
Csak reménykedem, mint ennek a kultúrának a gyermeke, mind szociológiai, mind antropológiai értelemben véve.
Ki nyerhet ezen a migrációs válságon?

Magyarország biztosan nem.

"A DIW gazdaságkutató intézet becslése szerint jövőre 0,25 százalékkal lehet magasabb a német gazdaság teljesítménye csak a menekültek beáramlása miatt."

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kiszamoltak_jol_jarhat_nemetorszag_a_menekultekkel.5.219696.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@irógép: "Tegnap sem kellett sok, hogy egyből tüzet gyújtsanak és betonokkal dobálózzanak."

Pedig nem is a Kossuth téri fiúktól tanulták, akik 2006-ban tartották híres bemutatójukat.
@irógép:
Ajánlom addig is Huxley, Wells, Assimov, Shelley, Orwell, Bradbury... munkásságát.
Addig viszont ez nettó hazugság, amivel uszítás zajlik.
Amit ezzel a fostalicska dumával mentegetni... végül is... bayer is csak a komcsi érában tanultakat nyomatja... hülye meg akad, aki ezt szentírásnak veszi.
"A Földön az IQ mennyisége állandó, csak egyre többen osztozunk rajta!"
@Pantagruel:

bolond az egész világ és bolond benne minden férfi és nő. ebbül viszont az következik, hogy az a nomenklatúra binomiális, nem pediglen binominális. én a szőrt szoktam számolni a tökömön, de sose jutok a végire, mert mindig megzavarnak.
@látjátok feleim szümtükkel:

Németeknél van erő, akarat, tudás. Nem erőlködés és befosás...

"A 61 éves kancellárnak a CSU kisebb lázadásával is számolnia kell. Horst Seehofer bajor miniszterelnök bírálta azt a döntést, hogy beengedték a budapesti Keleti pályaudvarról gyalog elindult menekülttömeget. Szerinte ez olyan hiba, amely sokáig kísértenie fogja a német konzervatívokat. Felhívta a figyelmet arra, hogy tartományának egyes kerületei több menekültet fogadnak, mint egész Franciaország.

Merkel saját párja, a CDU számos tagja is ellenzi a nyitott kapuk politikáját. Hitetlenkedve fogadták, hogy egy lapinterjúban nem szabott határt a befogadható menekültek számának. Az áradat lassítását szolgálhatja, hogy visszaállították az ellenőrzést az ország déli határán.

Egyelőre nyeregben van

Merkel egyelőre bírja a német társadalom támogatását. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a megkérdezettek 35 százaléka véli úgy, hogy Németország túl sok bevándorlót fogad, 62 százalékuk szerint az ország képes kezelni a rohamot. Ugyanakkor sokan figyelmeztetik arra, hogy menekültek befogadásával a szélsőjobb karjaiba hajtja a választókat.

Mindenesetre most vele vannak az emberek. Tíz éve vezeti az országot, félúton tart a 2013-2017-es kormányzati ciklusban, és a menekültválságra adott válaszával ismét bebizonyította, hogy valóban teflon politikus, akiről minden kellemetlen ügy - leginkább a görögök sanyargatása - lecsúszik. Úgy tűnik, a menekültprobléma rendezése lehet a legfontosabb feladata a két év múlva esedékes választásokig hátra lévő időben."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nagy_jatszmaba_kezdett_merkel_nagyot_bukik_vagy_nyer.603147.html

Nem hülyék, számolnak, osztanak, szoroznak, a megélhetési segélyest lapátra fogják tenni, a többi érdekében.
@vakapad:

ámbár érdeklődve figyelem és kellő tisztelettel adózom okfejtési szélmalom harcának minden egyes bötűjének, kénytelen vagyok fölhívni nb. figyelmét, hogy a fostalicska tologatása kontraproduktív, valamint a véleményezési kútfő kiapadásának szörnyűséges előjele. skorpióból nem lesz kedvesnővér, vasvillával nem lehet szilvát aszalni etc.
Egy kis török beszámoló, hogy miért is...

"Úgy pörög a török embercsempész város, mint Las Vegas"

index.hu/kulfold/2015/09/17/izmir03/

A hatóságok vastagon benne, megy a baksis.
@punkfrog: Sajnos nincs igazad. Nézd meg a közvéleménykutatásokat. Azok utálják, esetleg még jobban, akik eddig is utálták.

És sajnos vagy nem sajnos, jelenleg sok mindent jól csinál, bizonyos dolgokat előbb kellett volna. A plakátozás nettó hülyeség volt (és még sokba is került), de a menekültprobléma sokkal nagyobb, mint ahogy az Unió politikusai előre látták.

Orbánnak ez az egész úgy kellett, mint egy falat kenyér, hetek óta nem is beszél senki másról, csak erről, a népszerűsége pedig nőtt. Úgyhogy bátran kijelenthetjük, hogy a 2018-as választásokat megnyerte, ez viszont szerintem a Jobbik népszerűségvesztését fogja hozni, mert annak a szavazótábora teljesen beleélte magát a kormányzás lehetőségébe. Ez utóbbit (a Jobbik csökkenését) nem bánom.
Kérdés: ha tudták, hogy lezárják a határátkelőket, akkor miért engedték arra a forgalmat? Margit nooooórmális?

www.hirado.hu/2015/09/17/harom-kilometeres-kamionsor-van-a-tompai-hataratkelonel/
Elég durva ez is, kb. nagyon úgy néz ki, a törökök lehetetlenítik el őket, hogy elmenjenek.
Egy ottani szerint:
"Szerintem azért nehezítik az életünket, hogy most már menjünk el, vissza Szíriába, vagy Európába.”

"Annyit Európából is tudni, hogy szírek milliói szöktek át a harcok elől Törökországba. Azt is tudjuk, hogy innen aztán naponta ezrek indulnak útnak Európa felé. Ha az olvasó figyel, akkor észreveszi a léptékváltást a millióról az ezresekre. Szóval az Európának gondot okozó tömegnél jóval nagyobb azoknak az embereknek a száma, akik már elmenekültek Szíriából, de nem indultak tovább.

Hogyan képzeli el a jövőjét ez a másfél-kétmillió, Törökországban élő ember? Róluk szinte egyáltalán nem szólnak a hírek, úgyhogy elutaztunk a katonai műveleti területté nyilvánított vidékre, ahol meglepő dolgokat hallottunk."

index.hu/kulfold/2015/09/09/ezert_nem_jonnek_europaba_a_szir_menekultek/
Magyarország jobban teljesít. Mármint állami vezetők fizetésének emelésében.:D

nol.hu/gazdasag/milliokkal-emeli-emberei-fizeteset-a-kormany-1563579
"A jogszabály három alapvető kategóriába sorolja a cégeket: a pénzügyi szektorba tartozó vállalatoknál a havi bruttó alapbér nem haladhatja meg az ötmillió forintot, míg az energiaszolgáltatók és a kiemelt stratégiai jelentőségű cégek esetében a négymilliót, az egyéb társaságoknál pedig a hárommillió forintot."

Nocsak, hol lehet a legmagasabb? Természetesen a pénzügyi szektorban. A MNB is pénzügyi szektor?:D

Ha valaki nem értené, a havi fizuról van itten nagyban szó.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az ellehetetlenítés egy fontos részlete:
"„A férjem alig keres, élelemre is alig futja. A menekültkártyával csak a tábori boltban lehet vásárolni, de míg régebben egy hónapra is elég volt a kártya, most már csak kétheti ételt tudunk venni” – támasztotta alá a nő is azt, amiről az ENSZ nyilatkozatot adott ki."
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Szépek a konteok, a hülyék vevők is rá, de ennél egyszerűbb lesz a dolog.
Nagyon úgy néz ki, egyszerűen "török barátaink", a "követendő illiberális példa" belefáradt, ránk tolja inkább a népeket.
@Gábris szomszéd:
Gondoltam, hogy számodra felfoghatatlan lesz néhány egymásmellé írt magyar szó értelme, az általuk bemutatott gondolatok értelmezése. Mindenesetre a hasonszőrű dzsobbikos haverjaiddal együtt lebasználak Damaszkuszba - humánus módon: ejtőernyővel - aztán ott okoskodhatnátok.

@jaegtoer:
Kedves kartárs. Én egy kibaszott eufillért nem kapok azért, hogy ötleteket adjak a galerinek. Ha saját kútfőből nem jönnek rá az alapvetésekre, magukra vessenek.
Mindenesetre a csúti intrikáit megint mélytorokra szopta le a sok magyar. Remélem előtte az ötödikes tankönyvből elsajátították a mélytorokspré használatát. Ha ilyen hatékonysággal folytatja, pár éven belül le lesznek döntve Mátyás király és szent István szobrai az országban, és helyükre az övét állítják a megvédésért hálás magyar nerhonpolgárok. Ebből a baszott sötét népségünkből már ezt is kinézem. Nem szoktam ilyet mondani, de egyre inkább úgy gondolom, hogy a kis bajuszos annak idején nem a megfelelő genetikai állománnyal rendelkezőket vitte el innen a vagonokban - ezeknek darkoknak az őseit kellett volna.
@Bakter:

no, és ahhoz mit szól maga vasutas, hogy összeállt a kisantant? állítólag trianonba mán meg is állapottak, hogy a nyugati magyar határ ceglédbercel, a keleti meg szolnok lesz. az igaz, hogy a szijjártó kokaska mán magához rendelt mindenkit, de aszt a választ kapta, hogy mennyen ő, oszt ne felejcsen el tollat vinni magával.
@látjátok feleim szümtükkel:
Lehet, hogy azért nem jelentett be semmit a "főnibácsi", mert egy másfél literes fecskendővel a valagában feküdt a nyugiszobában, és nem volt bejelentő állapotban. Abból mindenesetre jó ki kabaréjelenetek szoktak kikerekedni, amikor a csicskák önjáróvá válnak, és a saját bitjeik után mennek.
@gazoló:
magaslabda - lecsapom: menekült vagy?
@irógép:
Na te csodálatos faxmasin. Ismerek olyan magyarmagyar embereket, akik önként tértek át az muszlim vallásra - sok évvel ezelőtt. Akkor már őket is ezek a terjesztő menekültek presszionálták? És ők is potenciális terroristák lettek csak az iszlám miatt?
Egyébként pedig jó nagy kusst kéne prezentálnotok, abban "keresztény Európában", ami tízezerszámra küldte ki előbb a bevasalt lovagjait, majd később a hittérítőit a világ minden pontjára, nem csokibékáét osztogatni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bevallom, én beléptem a kiszbe elsőben a gimiben. Úgy harmadik táján azt mondták a vezetők, hogy akkor most már komolyan fogják csinálni a dolgot, és megtartjuk az első kiszgyűlést is. Elmentem. 10 percet késtem. Mire odaértem, vége volt. Dicső kiszes pályafutásom itt véget ért. Talán valóban ez lehet a baj, ezért nem értem én ezt a kiszfityesz politikát és diplomáciát.
@Bakter:
:)) Hasonló aktivitást fejtettünk ki mi is, anno oszt.főnök közölte, hogy most szól, Ő nem akar problémát az iskolában, ezért automatikusan mind KISZ tagok lettünk!
Volt egy-kép nyüzsi marha aki szerepelt, nekünk arra volt jó, hogy az osztálykirándulásokat támogatták pénzzel... szóval megvettek a komcsik kilóra, na... :D
@irógép:
Igen, a síita országok biztos nagy szívvel várják a szunita menekültek a hadát. Vagy fordítva. Oszt ott vannak még a kurdok is.
Ha ilyen faszán látod a megoldást, miért nem intézkedsz. Szíjrágó kinyitott keletre, kiépítette a diplomáciai vonalakat, csak ki kéne menni a szaudiakhoz, meg a többi öbölországban, oszt letenni azt asztalukra a javaslatot. Most a képeket nézve biztosan roppant barátságosan fogadnák a magyar megoldásokat.
@irógép:
"Hát figyeld meg, hogy ott van sok sok arab állam, ahova bőven mehetnének.
És ehelyett mit nyilatkozik pl. Szaud Arábia?
Hogy pénzzel szívesen segítenek, pl hogy építenek 250 mecsetet a németeknél majd az odaérkezőknek. No comment..."

nem tehetek róla, hogy olvasatlan gyökér vagy:
www.ibtimes.com/refugee-crisis-2015-saudi-arabia-criticized-100000-air-conditioned-tents-not-use-2095403
en.wikipedia.org/wiki/Refugees_of_the_Syrian_Civil_War
"While Al Jazeera and Arab News, on 12 Sep 2015, reported that Saudi Foreign ministry official says nation has received nearly 2.5 million Syrians since 2011."
emellett:
"the nation has more than 100,000 empty, air-conditioned tents that could be used to house refugees. The tents, used only a few days a year in the town of Mina for hajj pilgrims, remained unused, as the nation's leaders insisted they are doing all they can for refugees."

ez azt jelenti, hogy ostoba vagy.
@irógép:
"Fegyver a térségben van ott elég! Azt lehet majd legközelebb már hoznak is magukkal."
Na kibaszott gyorsan kopjál le erről az elméletről. Ugyanis én ezt már vagy két hete ideírtam, csak egészen más megfontolásból, bővebben kifejtve. Akkor még nem volt kerítés sem, csak valami yodaembrió.
A pálgium bűn.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"A Földön az IQ mennyisége állandó, csak egyre többen osztozunk rajta!"

Kiegészíteném: valamilyen globális összeesküvés kreálta embargó miatt ebből a kevésből a szokásos fejadag töredéke jut Magyarországra.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @Bakter:

:))Tuttam!

"Well vörösök proletárok!!
@Secnir:

Ha menekült nem is, deee:)
""
Mindenki sóher, das Panoráma!
Turista lettél a saját hazádban
Hol schöne Piroska kalandra vár
Der Betyár a Parlamentbe jár

Vonatra ültek a rokonok
Ittmaradtak a kalandorok
Együtt örülnek a régi dalnak
S boldogan félnek, míg meg nem halnak

Kejne pánik, kejne pánik, eljutunk még Amerikáig!
Kejne pánik, kejne pánik, vagy ha nem, legalább kejne pánik!

Szép lett a jövőnk, mínusz az áfa
Mosóporreklám a kultúra mára
Deres már a látóhatár

Új trikóba bújt a szerencse
Meg aki mindezt keverte
Ha eltűnt a pénz a zsebedből
Turista lesz a gyerekből

Kejne pánik, kejne pánik, eljutunk még Amerikáig!
Kejne pánik, kejne pánik, vagy ha nem, legalább kejne pánik!

Vonatra ültek a rokonok
Ittmaradtak a kalandorok
Együtt örülnek a régi dalnak
S boldogan félnek, míg meg nem halnak

Kejne pánik, kejne pánik, eljutunk még Amerikáig!
Kejne pánik, kejne pánik, vagy ha nem, legalább Soroksárig!"
Vesna Pusic külügyminiszter szerdán a késő esti híradóban arról beszélt, hogy Horvátország néhány ezer menekülttel még meg tud birkózni, de több tízezerrel már nem

Na, a horvátoknak is kezd nyílni a szemük így két nap után már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Bakter:

"_Bevallom (...)"

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Hasonló aktivitást fejtettünk ki (...)_"

Nem kell ez az álszegy coming out!:D

Kijöttetek a húsdarálóból? Ki! Gerinc egyben? Naná! Nahátakkor?!
@irógép:

Azt viszont valahogy lefelejtetted, hogy ebben az esetben segitséget fog kérni az EU-tól. És nem drautkeritést fog épiteni.
@Bakter:

A megoldás nem az, hogy idehozni őket!
Mert, ha itt Orbánt nácizzák, meg diktátorozzák a libbantok, majd fognak nagyokat lesni!
Ezek magasan tesznek a liberálisok nagyon jó fejkedéseikre.
Ezeknek azt majd lehet magyarázni...
Csak az a kár, hogy egész Európa fogja megszívni az idióta Merkel meg Schultzok meg stb. faszok miatt.
@irógép:

Amúgy: "Zoran Milanović horvát miniszterelnök a csütörtöki kormányülés előtt azt mondta, az ország lehetőségei korlátozottak, és neki az ország érdekeit kell szem előtt tartania. „Nem tudom garantálni azt, hogy végig ilyen szervezetten mederben tartjuk az eseményeket” – tette hozzá."

Vsz. buszokkal a magyar zöldhatárhoz szállitják a menekülteket a drautkeritéstől vagy 50-100 km-re, és amig meg nem épül újabb 100 km drautkerités, ott megy a fogócska, mint a szerbeknél.
@hacsaturján:

Egy svalbárdi monarcha könnyen beszél a nagypolitikáról, Mester!
No és az apró részletek? Mi lesz a Péterfy Sándor utca 32-vel a Kassai térrel amit már eleve ketté osztott a Nagy Lajos királyunk , aztán a Várfok utcával, meg a Vérmezővel és a Fehértóval? A 60cm magas kilátót vajon meghagyják még nekünk? Tudja, amihez még uniós támogatást is kellett felvenni, ahelyett hogy odaraktak volna egy hokedlit sámlival és karnissal?
@irógép:

"_diktátorozzák a libbantok,_"

Magának libafóbiája van.
Ajánlom a kacsát és a csirkét. A tyúkja már megvan - fejben.

Amúgy meg mindenki dictator-ért kiált, hallaná is,ha nem lenne Orbán seggében a feje derékig.
Mindegy ti itt a legtöbben valami teljesen más meccset néztek!
És még azok a hírek sem zavarnak meg titeket, hogy bár szidják Orbánt meg minket, de mindenki kezdi azokat meglépni amiket mi....
Ez már tényleg nem semmi....
@irógép:

"_mindenki kezdi azokat meglépni amiket mi...._"

Csak csínján az azonosulással. Azért nem kevesen vannak a Mi-teken kívül a Ti...csak a tek nem nekik dolgozik. Már ha tetszik venni a lapot...
@jaegtoer:

pár hírecske

A horvát rendőrség adatai szerint 5650 menekült lépte át eddig az ország határát.

Ranko Ostojic belügyminiszter a nemzeti tévének elmondta, hogy a rendőrök ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, de ha a menekültek folyamatosan ilyen nagy számban érkeznek majd, akkor elképzelhető, hogy a hatóságok kénytelenek lesznek változtatni a hozzáállásukon – számolt be a BBC

Szófia katonákat vezényelt a határra
Mintegy ezer katonát vezényelt Bulgária a bolgár-török határra - közölte a belügyminisztérium. A tárca főtitkára elmondta, a migránsválság miatt kialakult bonyolult helyzet tette szükségessé a megközelítőleg ezer katona vezénylését a bolgár-török határra.

Újabb 300 osztrák katonát vezényeltek a szlovén határra
@irógép:
" bár szidják Orbánt meg minket, de mindenki kezdi azokat meglépni amiket mi..."

nana!
ha magyarország teljesíti a vállalásait, akkor nem mennek a menekültek ausztriába-németországba. ugyanis mi azt vállaltuk, hogy a nem schengeni határon átlépőket regisztráljuk, és két csoportra osztjuk: menekültek, bevándorlók. ezek további két csoportra oszthatóak: legális határátlépők és illegális határátlépők. ebből ered, hogy 4 csoporttal számolhatunk:
-legális határátlépő menekült
-legális határátlépő bevándorló
-illegális határátlépő menekült
-illegális határátlépő bevándorló

ebből a kormánynak vissza kellett volna fordítania MINDEN illegális határátlépő bevándorlót. a maradék 3 csoportot pedig regisztrálnia. azonban a kormány mind a 4 csoportot összemossa, és ráakasztja a "népvándorlás", "honfoglalás" címkéket. ami nettó hazugság.
mivel a kormány sem a legális sem az illegális határátlépőket nem regisztrálta, és nem is kívánt hajlandóságot mutatni rá, ezenfelül simán átengedte őket az országon, ezért volt kénytelen a magyar-osztrák stb. határon a KÖVETKEZŐ schengeni állam megtenni ezt a lépést. jelzem, azért, mert a magyar állam fasz volt.
és ne legyenek illúzióid: az osztrák/német stb. kormány HOZZÁNK fogja visszabaszni a fent említett 4 csoportból a két utóbbit. mivel a magyar kormány volt olyan kedves, még meg is mutatta, hogy hol tudnak átmenni a zöldhatáron, egyértelmű, hogy majdnem mind a két utóbbi csoportba fog tartozni.

most veri a mellét két kézzel, hogy megoldotta a kérdést, csak nem képes két hétre előre nézni, amikor az osztrák államvasutak majd visszatoloncolja hozzánk a menekülteket. és akkor majd nézhetünk nagyot, mert a szerbek felé ott a kerítés, és azok szintén nem fognak senkit átvenni tőlünk, szíjjártó most dolgozik rajta.
értem én, hogy ezt nem látod át megfelelő kapacitás híján, csak akkor kérdezz meg másokat előtte...
@Secnir:

Én értem amit írsz, de azért arra ugye emlékszel, hogy két hete hétvégén, mikor Merkel bejelentette, hogy mindenkit befogadnak és nincs felső határ, egyszerűen kitörtek a menekültek és megindultak!!!
Ne, hogy már hogy mi legyünk hibásak a németek hülyeségei miatt!!!!
És most te is és mindenki olyan okos!!
Az Eu-tól a kormány az elmúlt hónapokban többször kért segítséget!! Nem kapott!! Illetve kaptunk 8 millió eurót azt pá!!
A hazai ballib oldalról meg annyit, hogy még két hónapja is azt hangoztatták, hogy nincs is menekült válság, csak Orbán kreálta!! Na , ennyit a ballib oldalról!! Hazudtak csak, hogy Orbánt szidják, most meg persze Orbán mindent rosszul csinál!
Pedig mondom a ballib oldal szerint nincs is menekült ügy, már amennyiben hinni lehetne nekik egy szavukat is...:)

Ja amúgy lemondott a német menekültügyi miniszter olvastad??
Pedig picit nagyobb és gazdagabb ország! Azt még sem tudták megoldani.
Az egész helyzet két hete eszkalálódott, mikor Merkel bejelentett, hogy korlátlanul befogadnak! Akkor törtek ki a menekültek, akkor kezdődött a Germany! Germany!!
Na, most az már mindennek az alja, hogy a hatalmas Németország vezetőjének felelőtlen szavaiért is a kormány a felelős!!!
@irógép:
"A megoldás nem az, hogy idehozni őket!"
Ki vagy mi hozta ide őket? Az Orient expresz vagy a Millenium Falcon? Eddig totál abban a hitben éltem, hogy ezek ide jöttek.

"Ezek magasan tesznek a liberálisok nagyon jó fejkedéseikre."
Ez meg ugyebár színtiszta rosszindulatú prejudikáció. Honnan tudod?

Merkel liberális? Tud róla?
Nem kéne neked meg egy szótár, hogy esetleg más szavakat is megismerj, mint a csúti által a füledbe harsogott liberálist? Minden második mondatodban szerepel. Ez mondhatni, kóros.
@irógép:
Tegnap már megkérdeztem, ma megismétlem:
Áll kerítés, előtte a katonák és rendőrök felfegyverezve, odaát meg a kizárt menekültek tömegei. A vágyatok teljesült.
Akkor most hogyan tovább?
Na megint fizet majd az adófizető, mint a katonatiszt. Köszi, csúti:
"Bukásra áll a SZÉP-kártyára és az Erzsébet-utalványra alapozott cafeteriarendszer ügye. A magyar kormány ellen kötelezettségszegési eljárást indító Európai Bizottságnak adott igazat az Európai Bíróság mellett működő főtanácsnok. A magyar kormány érveit a bíróság alapjaiban semmisítette meg, a főtanácsnoki vélemény szerint a magyar szabályozás szöges ellentétben áll az uniós irányelvekkel."
-no comment-

Úgy egyesít családot a magyar rendőrség, hogy az egész családot visszaküldik Szerbiába

Bemutatták a magyar rendőrök emberi oldalát. Majd egy váratlan fordulattal kirakták a három családot az országból.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F09%2F17%2Fugy-egyesit-csaladot-a-magyar-rendorseg-hogy-az-egesz-csaladot-visszakuldik-szerbiaba%2F
@irógép:
"Ja amúgy lemondott a német menekültügyi miniszter olvastad?? [...] Az egész helyzet két hete eszkalálódott, mikor Merkel bejelentett, hogy korlátlanul befogadnak!"

pont emiatt mondott le, mert ő jelentette ki (nem merkel), hogy nincs felső határa a befogadható menekülteknek...
@Bakter:
"Akkor most hogyan tovább?"

ne feszítsd a húrt, mert ehhez önálló gondolkodásra volna szüksége...
"Előre megfontolt, tudatos támadás érte szerdán a röszkei közúti átkelőnél Magyarországot és a határt védő magyar rendőrséget - jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön Szegeden. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, olyan brutális támadás történt, amelyre nincsen semmilyen mentség. A kormányszóvivő hazugságnak minősítette, hogy félreértés miatt alakult ki a konfliktus, és cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a zavargás előtt átengedtek néhány migránst magyar területre."

De szeretném, ha egyszer tényleg szervezett és brutális támadás érné ezt a gazember társaságot. Nem rosszindulatból, csak hogy legyen összehasonlítási alapjuk.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én ezeket a híreket kétkedve olvasom. Nekem a gimiben nem kellett kisz tagnak lenni, otthon a falumban voltam az, akkor amikor eszembe jutott, hogy belépjek. Nagyon jó közösség volt, magunk közül volt vezetőnk, és a helyi tanács támogatta anyagilag is a csoportot, biztosította a klubtermet, amit akkor használtunk, amikor akartunk. Soha nem jött közénk egyetlen párttitkár sem, de még egy városi kisz funkci sem. Szóval ilyen volt a kisz mifelénk.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A magyar kormánynak csak a németek által az eu-hoz befizetett pénzekből kell, lehetőleg minél több, meg ide sok-sok német autógyár.
@Secnir:
Dolgozik is vagy hat tucat ember a projecten már órák óta, hogy az összes használható bitjüket összesöpörve kidolgozzanak egy két szavas választ a kérdésre:
"Libbant gyúcsány".
@The real Donky: "Valószínűleg neki sem az általad felvázolt megoldás jelenti az egyetlen, egyetemes igazi opciót."

Nem olyan napokat élünk, hogy válogatni lehessen. Az első és legfontosabb legyőzni a baromállat terroristákat.
Tök mindegy, hogy kivel, hogyan és milyen erőkkel.
Ha ez meg van el lehet kezdeni okoskodni a további opciókról. Azt gondolom te is elfogadod, hogy egy hirtelen hatalmi összeomlás semmiképp sem jó, hiszen abból még a Líbiainál is nagyobb káosz keletkezne Szíriában.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

videókkal:

“Thank you” – skandálták a menekültek, majd jött a könnygáz

A kormányszóvivő szerint hazugság, hogy félreértés miatt tört ki a balhé Röszkén, a helyszíni beszámolók és videók viszont erről tanúskodnak.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Magyarországot és a határt védő magyar rendőrséget „előre megfontolt, tudatos támadás” érte szerdán Röszkén. Szerinte „olyan brutális támadás történt, amelyre nincsen semmilyen mentség” és hazugságnak minősítette, hogy félreértés miatt alakult ki a konfliktus. Kovács cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a zavargás előtt átengedtek néhány „migránst” magyar területre.

Helyszíni forrásból ugyanakkor úgy tudjuk, a magyar oldalon a rendőrök tétlenül nézték, ahogy néhányan átmásznak a kapun és kinyitják. A tömeg – köztük sok gyerek – erre megindult, mivel sokan azt hitték, a hatóságok nyitották meg a határt és hangos „thank you” skandálásba kezdtek, ekkor indultak meg velük szemben a rendőrök, könnygázt alkalmazva. A Youtube-ra helyszíni felvételek is felkerültek a történtekről:

24.hu/kulfold/2015/09/17/thank-you-skandaltak-a-menekultek-majd-jott-a-konnygaz/
Kósa: még 35 millió menekült jöhet.
bennem egyre erősebb a gyanú a történése sora (kik paroláztak kivel és mikor!?) és a menekültválság generálásában szerelő országok, akik simán árasztják el az EU-t, talán valóban a "medve" óhaját teljesítik...
furcsa egybeesések, időzítések nem arra utalnak, hogy a jobb oldal eladta az országot, hogy a hatalmát megtartsa bármi áron?
@guma: Itt is szépen látható, hogy a "menekültek" kezdték a balhét.

index.hu/video/2015/09/17/osszecsapas_roszke/
Több külföldi újságírót is megvertek és elvittek Röszkén a rendőrök

A szerdai röszkei zavargások idején a magyar rendőrség őrizetbe vett egy lengyel, egy szlovák és egy ausztrál újságírót is. A lengyel újságírót gumibottal verték fejbe, de megsérült egy svájci újságíró is. A kormányszóvivő szerint a sajtónak semmi keresnivalója ilyenkor egy zavargás első sorában, a rendőr pedig éles helyzetben nem tud mérlegelni, hogy ki támadó és ki újságíró.

index.hu/belfold/2015/09/17/gumibottal_vertek_fejbe_a_lengyel_ujsagirot_roszkenel_aztan_orizetbe_vettek/
@irógép: "Pont ez a baja Európa egy részének, de itthon is sok embernek, hogy ringatjuk magunkat abban ami volt"

Tévedésben vagy, én nem dícsértem azt ami volt. Majd megtudod te is, de most még nem látod a fától az erdőt. Nektek ez demokrácia, pedig ennyire a kádári rendszer is demokratikus volt. Csak nem utazhattunk külföldre. Alakulgat ez az opció most is.
@Bakter:
Miért pont 35? Mondott volna stílszerűen 23-at.

Egyébként meg akár még lehet is igaza... egyszer, valamikor, halmozottan biztosan eléri majd ezt a számot. Lendvain is csak azok kérik, kérték számon a nemleszgázáremelést, akik tényleg elhitték, ez a mondat azt jelenti, hogy a világvége meg egy napig itt aztán egy forinttal nem lesz drágább a gáz soha.
Felesleges egymásnak esni.
Tudomásul kell venni, hogy hintába tették az egész országot, hogy a saját maguk politikai és anyagi hasznára fordítsák a menekültügyet, tették ezt az információk egy részének az eltitkolásával, az információk más részének az elferdítésével, hogy a plakátkampányt ne is említsem.

Figyelemre méltó, hogy Gábriel iménti hsz-e, amelyben már feketén-fehéren baromállat terroristákról beszél:

"_Nem olyan napokat élünk, hogy válogatni lehessen. Az első és legfontosabb legyőzni a baromállat terroristákat.
Tök mindegy, hogy kivel, hogyan és milyen erőkkel.
Ha ez meg van el lehet kezdeni okoskodni a további opciókról._"

összemosva a menedékkérőket és a támadólag fellépő kalandorokat, akár a Kneszetben is elhangozhatott volna, amely nem olyan régen még a mindennek a legteteje volt a szemében.

Érjük be ennyivel. Kis hátralépés az emberiségnek, nagy ugrás Gábrielnek.
.
Kerítés épül a Román határon is.

Az önálló védelem koncepcióját a rendszerváltás utáni első kormány (Antall József miniszterelnök vezetésével) honvédelmi minisztere, Für Lajos dolgozta ki. Ez a „körkörös védelem".

Elkésve bár, de már alakul....
2006 és 2015.

mi a közös bennük?
talán a főrendező és hűséges csatlósai? és
kik szívják meg a játékait?
megint a rendőrök?
(bár a város szétverése után a napokban 36 rendőr sérült meg, mégsem hallottam a szóvivőtől hasonló megfogalmazást.)
nem akarok védeni senkit!
menekülteket sem.
de a rengeteg elérhető videó és a sok megvert, bezárt újságíró után már azért gondolkodnom is kellett, hogy mi történik itt.
nincs mentség. ez ugyanolyan szemét húzás, mint amikor bejuthat valaki a "bíró" elé és kidobják az 1 éves eltiltással mint illegális belépőt. pedig ajtón hívták be...
Jég már írt arról, hogy ideje elgondolkodni, hogy valóban ezt az elcsúsztatott, kifacsart, követhetetlen jogrendet akarjuk hazánkban - mert a játék erre hajaz.
@jaegtoer:
Gábriel valóban elgyalogolhatna a világvégére, és abszolválhatná a nagy ugrást. Vihetne magával még egy, hm, pártot.

Mindenesetre elég kínos volt a tegnapi halandzsázás is a közlopási tévéadón, hogy aszongya: egykori terroristát fogott a rendőrség.
Aztán a rendőrség közölte, kődobálót fogott csak, aki a hatályos magyar rendelkezés szerint ezzel a cselekedetével kimerítette a terrorizmus fogalmát.

Mondjuk ezt is prezentálnám amolyan libbancs módon Gábrishnak (meg a többi agyasosemvoltnak). Odaállítanék elé két menekültnek látszó embert, azzal, hogy terroristák, válasszon közülük. Az egyik ilyen alkalmi "terrorista" lenne, aki megdobná egy hungarocellkővel. A másik egy valódi terrorista, aki 4 kiló cénégyet dugna fel a valagába a gyutacsán rövid expoziciós idővel.
@látjátok feleim szümtükkel:
1980. Első oszt.főnöki órán "a zofő" megkérdezte, hogy ki akar belépni.
3-an jelentkeztek.
Erre volt a reakciója, hogy akkor innentől kezdve mindenki beléptetve, merthogy ő nem akar problémát magának. Szerinted egy 14 évesnek mennyi lövése volt, hogy mi a búbánatos péló ez? A családban nem preferáltuk az ilyen jellegű irányt, szóval annyit tudtunk, hogy majd megyünk építőtáborba, meg kapunk pénzt az osztálykirándulásokhoz. Na, ebben ki is merült a "mozgalmi" ténykedésünk. Néhány pártmajom gyereke villogott, hogy ifjúgárda, meg mit tudom mik, mi meg körberöhögtük őket.
Az egész kisz-es (Piktorunk féle) nyüzsi hülyegyerekek vércikik voltak felénk, leszartuk őket... :)
@Bakter:
Aztaqrva... akkor a tévészékház ostromakor az ilyen terroristák zabálták fel a túrórudolfokat a büféből dobálózás után, meg a nemrégi román meccsen mennyi ilyen terrorista bacta a rezet a pesti utcákon! :D
@guma:

" A kormányszóvivő szerint a sajtónak semmi keresnivalója ilyenkor egy zavargás első sorában, a rendőr pedig éles helyzetben nem tud mérlegelni, hogy ki támadó és ki újságíró. "

Ja. A kormány szerint 2006-ban a rendőrség fellépése a tüntetők nem agressziv része ellen - sőt Révész Máriusszal szemben is - tök törvényes volt, mivel a rendőr éles helyzetben nem tud mérlegelni, ki a támadó és ki a békésen kiabáló tüntető vagy éppen parlamenti képviselő.

Én is ezt mondtam, de 9 évig másról szólt a nóta. A sok hülye pedig beszopta.
@dr. jenőke (jenőke):
Még a végén (az elhíresült mondások körébe tartozóan) bevezetik a honvédségnél a szuronyt megint! :)
Ecceri hadügyérünk találta félböfögni anno félkómás állapotában, hogy "A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával".
@DarthVader:

Oda se neki, majd nehány év múlva ők is a bíróság előtt állnak, mint a szoci főrendőrök. Remélem akkor is ilyen tempóban fognak dolgozni isten malmai.:D
@jaegtoer: "összemosva a menedékkérőket és a támadólag fellépő kalandorokat"

Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de én a Szíriában harcoló terroristákról beszéltem és nem az Európa felé tartó migránsok összetételéről.
Másrészt pedig semmilyen összemosás nem történt. Azokról a terroristákról van szó, akiket a nyugat támogatásával dobtak be, hogy megdöntsenek egy legitim államot.

Egyéb iránt pedig az alábbiakkal értek egyet.

"Az Iszlám Állammal és az an-Núszra Fronttal nincs miről tárgyalni, a háború célja csak e szervezetek megsemmisítése lehet, és ebben Damaszkusz mindenekelőtt Iránnal és Oroszországgal tud együttműködni.
Természetes, hogy a baráti országokkal működünk együtt, mindenekelőtt Oroszországgal és Iránnal, valamint Irakkal, amely ugyanúgy, mint mi, a terrorizmussal vív harcot.
Ami a többi országot illeti, nyitottak vagyunk az együttműködésre bármelyikükkel, amennyiben komoly az elhatározásuk, hogy harcoljanak a terrorizmussal szemben."
@Bakter:

" diplomáciának éppen azt a művészetet hívják, hogy éles helyzetekben is lehet határozottan, de nem gorombán fogalmazni. "

Ahogy a vitz mondja:

"A diplomatától az igen azt jelenti, hogy talán. A talán azt jelenti, hogy nem, mert nemet egy diplomata sohasem mond. Mig ellenben az úrinőnél a nem azt jelenti, talán, a talán azt jelenti, igen, mert igent egy úrinő sohasem mond. "
@Gábris szomszéd:

szerinted tapsolnak a videó elején? ha igen, akkor valami nagyon lemaradt...

talán mégis igaza van a külföldi újságíróknak, hogy kinyílt a kapu és a gyerekeseket be akarták engedni?

na akkor, ha ez igaz, még döbbenetesebb a spré használat, hiszen tudták, hogy a gyerekek vannak elől...

az eddigi szöveged után, uralkodj magadon és ne szemeteld személyeddel a nevem.
@dr. jenőke (jenőke):
Tényleg, a "vipera" már engedélyezve van? Mert azt megtudhattuk, hogy anno 2006-ban nem lehetett volna a rendőri egységeknél, tegnap meg már ott van a képeken.
Csak nem azért kaptak a külföldi újságírók, mert nem a "megfelelő" képeket lőtték?
@DarthVader: :)

sajnálom, de nálam is megjelent ez a durva párhuzam.
és miért sajnálom? mert ezt meglovagolva törtetett a jobbik a rend fényes útjára...
iszonyat.

+ azért is hihetetlen, hiszen még a perbe fogott rendőrök tárgyalásai még ma is folynak.
@guma: A videón az hallatszik a "menekültektől" hogy "open the door" aztán ők kezdik megtámadni a rendőröket. Nincs ezen mit ragozni. Persze tudom, hogy neked csak 2006-ban volt igaza a rendőröknek.
@Gábris szomszéd: Mindenféleképpen a stabilitás felé mutató megoldásokat kell támogatni Szíriában, hiszen megállna a menekültáradat, és az idáig elmenekültek is hazatérhetnének. Ebben szerintem mindenki egyetért. (Arról nem is beszélve, hogy egy rommá lőtt ország újjáépítése mekkora üzlet a befektetőknek....) Ugyanakkor ennek elérésére nem csak egy opció létezik. Az általad helyesnek látott opciót osztja még a cár atyuska is, uncle Sam pedig a felkelőket hozná helyzetbe. Igazi világpolitikai sakkjátszma.
Nagyon ritka azon élethelyzetek előfordulása, amikor csak egyetlen helyes megoldás létezik. Szerintem ez éppen nem tartozik közéjük.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A vipera a TEK-eseknél volt. Az megint más kérdés, hogy ők miért vesznek részt tömegoszlatásban.
@dr. jenőke (jenőke):

mivan? mivan?
csak nem megelőztek ebben a szlovákok a híd lezárásával? ezt a buktát, hogy heverjük ki?
(vagy csak egy rémhír terjed?)
@Gábris szomszéd:

Hát a szóvivő szavai alapján vagy 2006-ban is törvényesen jártak el a rendőrök, vagy most sem, amikor "civileket" ütöttek. Döntsd el, melyik számodra a valósághoz közelállóbb, de más opció nincsen.
@DarthVader:

"Diplomata az, aki úgy küld el a picsába, hogy szinte várod, hogy indulhass."
"A Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatás szerint a menekültkérelmek elbírálásába bevonják a Terrorelhárítási Központot is. A 170 ezerből a válasz szerint

a TEK kilenc esetben tagadta meg a hozzájárulását nemzetbiztonsági kockázat miatt.

Azt nem részletezték, hogy milyen kockázatok miatt."

Az a sok terrorista had.
kölkeim tennap értek haza egyiptombul, kérdém no mizujs az arab tavasszal, mongyák a derék egyiptomi pógárok káromkodnak, mer jóformán nincs idegenforgalmi bevételük gizehtül az abu szimbelig, de még a káromkodásuk is baráccságos, a kölkek seggit pediglen - konkurrencija nem lévén - alaposan kinyalták.
míg beszélgetünk megy a háttér tévé, oszt látom ám, hogy gázában megin kitört az okosság, csak aszt nem értettem, hogy mit keres ott az a hülye kovács.
@The real Donky: A lakosság túlnyomó része Asszadot támogatja. Ezt mindenki tudja. Ha véget ér a háború bátran nézhetne akármilyen szabad választás elé, pontosan azért mert a terroristákkal szemben még mindig ő képviseli a civilizáltabb életet az országban.
Az, hogy Uncle Sam Szíriában is kiket hozott helyzetbe azt már világosan látjuk, ahogy azt is hogy az utóbbi években hány százezer ártatlan áldozat fémjelzi serény világhatalmi érdekérvényesítését a térségben.
Aki ezt támogatja az nem csak vak, hanem embertelen is.
Ettől függetlenül nem vagyok naiv és tudom, hogy a történelem sosem az erkölcsök diadaláról szólt. Az viszont kétségtelen, hogy az amcsiknak semmi okuk arra, hogy a világban továbbra is eljátsszák a nagy erkölcscsősz szerepét.
@Gábris szomszéd:

"_Nem akarlak nagyon elkeseríteni,_"

Te engem nem tudsz elkeseríteni.

Ami pedig a többit illeti, hogy megint idézet mögé bújva mented az irhádat, nincs mit mondanom, hacsak azt nem, hogy félelmetes mennyiségű idézet és link állhat rendelkezésedre. Annyi idő nincs a világon aki ezt egy személyben követni és nyilván-, és számon tartani is tudja, valamint pacekból betolni az alkalmasnak tűnő pillanatban.

A lényeg persze a propaganda.

Nem mintha nem gondolnám azt, hogy tetszik - nem tetszik, a kormányerőkkel kell együttműködni, mert más kontrollálható alternatíva nincs.

A menekültügyi káosznak az is lehet az egyik oka, hogy a legtöbb ismerettel, tudással, információval rendelkező forrással, a szír kormányzattal 'nem állnak szóba' az uniós országok. [persze lehet, hogy igen]

Ugye, milyen egyszerű? csak nem gábrielezni kell.

Szóval, ilyen egyszerű. Az ember felvállalja a véleményét akkor is, ha várhatóan egyet nem értést vagy ellenkezést vált ki másokból, mert ők másként gondolják.
Ez a párbeszéd kezdete, nem pedig az idézgetés, linkelés, aztán meg a mosakodás.
Na, a rezsimnek kedves ember és a 30 000 millió forintos kérdés... Ez egy ilyen ország...

"A hazai élvonalbeli fociból is ismert Bíró Péter cége, a Kézizálog nagyjából 30 milliárdos nagyságrendben sózhatott el aranyként trombitarezet, és ez nem tűnt fel senkinek évekig. A Napi.hu szerint hiába állítja az állami hatóság, hogy soha nem hitelesítette a cég aranyait, ez hazugság, és most bemutattak több állami hitelesítés eredményéről dokumentumokat is.
A Kézizálog Zrt. egy sereg embert és céget vert át azzal, hogy iszonyatos mennyiségben, nagyjából 30 milliárd forintért adott el nekik trombitarezet aranyként.
Az aranyat akkor lehet adni-venni, ha előtte hitelesíttetik. A kulcsszereplő állami hatóság, a hosszú nevű Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság (Nehiti) eddig végig azt állította, hogy soha nem végeztek semmilyen aranytömb vagy aranytárgy-hitelesítést a Kézizálognak.
A Napi.hu szerint ez egyszerűen nem igaz, hiszen szerintük rengetegszer hitelesítették a cég aranyát, csak 2012-ben legalább hét alkalommal vizsgálták őket. Ezekről két dokumentumot mellékeltek is a cikkhez."

index.hu/gazdasag/2015/09/17/hazudik_a_hatosag_az_aranybotranyban_a_napi.hu_szerint/

A migráns buli mennyiben van? Ez máris többe. Valaki jól keresett a rézen...
Gratulálok, hülyéből tényleg nincs hiány!
Ez állítólag az ellenzék... (facepalm)

"Feketekasszáról, alkalmazottak fekete foglalkoztatásáról, titokzatos vállalkozóról beszélgetnek a józsefvárosi MSZP-sek egy hangfelvételen, amelyet a Magyar Idők hozott nyilvánosságra. A beszélgetésen ott volt Katona Tamás pártigazgató is, aki jelezte, nem örül a feketekasszának, de szerinte az élet bonyolult.
Érdekes hangfelvétel került a Magyar Időkhöz, amely részletesen közli, mi történt az idén február 23-án a józsefvárosi MSZP-sek összejövetelén. A szocialisták épp az elmúlt év gazdálkodását tekintették át Katona Tamással, az MSZP országos pártigazgatójával közösen."

index.hu/belfold/2015/09/17/sajat_feketekasszajukrol_beszelgetettek_a_jozsefvarosi_szocialistak/

Értem én, hogy hülyék, hogy balfaszok, hogy csalók, hogy ostobák. Ezt még be is ismerik...
@jaegtoer: "Ez a párbeszéd kezdete, nem pedig az idézgetés, linkelés, aztán meg a mosakodás."

Ezt másoknak is írd majd meg lécci, akik a kommentjeikben a saját véleményük mellé - nyilván mosakodási szándékkal - idézeteket és linkeket is raknak.:)
Nem lesz nehéz találnod ilyesmit a legutóbbi friss hozzászólásokban sem.

Abban amúgy tökéletesen igazad van, amikor azt írod:

"tetszik - nem tetszik, a kormányerőkkel kell együttműködni, mert más kontrollálható alternatíva nincs."
Németország elvesztette a szüzességét menekültügyben
És az osztrákok is. Átgondolták ők ezt, vagy improvizálnak?

Túl sok az egymásnak ellentmondó lépés. Merkel mintha Orbán érveit fogadta volna el, amikor ezeket saját koalíciós partnere sorolta föl neki.

index.hu/kulfold/2015/09/17/angela_merkel_werner_faymann_nemetorszag_ausztria_menekultek_csu_menekultvalsag/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Má elnézést, az vili, hogy csalók, volt nekik feketekasszájuk, amelyben olyan pénzt tartottak, amelyet nem könyveltek el, és ebből fizettek néhány aktivistát, de hogy hülyék lennének, hogy balfaszok, hogy ostobák, ez egyértelműen tagadható.
A felvétel ugyanis február 23-án készült, azaz olyanok készítették titkos eszközökkel, akik későbbi elterelésre akarták használni, amiikor nekik forró lesz a helyzet, például idén szeptemberben a migránsügyből kifolyólag. Másnak nem lenne ebből az égadta világon semmi haszna.

Magyarán, csalóknak csalók, de nem ostobák, csak a profi bepoloskázás felderítéséhez szükséges eszközeik nincsenek meg. Ostoba az, aki ennek a terelésnek felül.
@punkfrog: bocsi, hogy csak mostan:

lássuk, minima kalkula görögo. volt az első, ha minden igaz, ott se nagyon tájékoztatták őket. jól tudom? de ez semmiképpen nem mentesíti a magyar kormányt.
de!
ha megérkeznek egy olyan helyre, ahol aszongyák: no továriscsi! sztoj! dokumenti jeszty?
akkor a rejakcijó nem az, amit láthattunk!
hanem szépen, megpróbálják megérteni, hogy ez a rend!

megismétlem merkel muttit:

"A menekülteknek NINCS JOGUK eldönteni melyik EU tagállamba menjenek."

vagyis, szabad örülni, nagyon, hogy megszűnt a veszély, szabad kivárni a lassú és körülményes(dokumentumok hiányában meg pláné) regisztrációs folyamatot, akárhol! nem törünk ki a táborból, hogy "dojcslánd, dzsörmeni", osztán meg lübeckben Malmö, osztán meg kituggya...

de ismétlem, az eddig 257 ezer menekültből 55 ezer volt a jogosult, a fennmaradó 200 ezer nyugatbalkáni és "egyéb".
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): a helyzet az, hogy mostan majd az osztrákoknál, németeknél stb várakoznak hetekig, hónapokig amíg kiderül a tutti.
addig meg rohatt drága lesz! utána meg nagyon nehéz a kitoloncolást végrehajtani.
mellesleg szíriához képest szerbia valóban biztonságosnak tekinthető.

most a szemetet meg a zűrzavart máshol, másoknak kell elviselni.
@avanivi: értem, meg is értem sőt! de azért ha szabad kérdeznem - tessék csak anyagias baromnak nevezni - ki fizeti a szülés "költségeit", ez a kérdés különösen annak a fényében "izgalmas" miszerint előfordulhat, hogy a várandós édesanya és családja NEM szír vagy egyéb menekült státusra jogosult. ennek éppen 4x nagyobb az esélye, mint hogy megkapja...
@Gábris szomszéd: Asszad sem volt éppen egy kisangyalka...
Mennyi az a 'túlnyomó rész'? Százalékosan. Kik mérték fel, mikor, és milyen mintavétel alapján? Nem lényeg, csak érdekel.
Az USA egy dologban hibázott, és ezért olyan óvatos most: szörnyet teremtett és az elszabadult, önállósította magát. Tulajdonképpen az amcsikat átcseszték, de nagyon...
@Sir Bates dö Hól: "ellenben érdekes figyelni, hogy ki hogyan reagál erre a "migráns"-veszedelemre... most elválik a szar a májtól... "

Az van, hogy itt nem egyszerűen migránsokról van szó, nyilván sokkal többről. Mi válik el mitől? Mandiner minap kikukázta Tóta W fénykorából a tuti megmondást:

"...primitív, elmaradott majmok... asszimilálódsz, köcsög, és elfogadod, hogy mások máshogy élnek, vagy takarodsz máshova. Gályára, ha nincs másik hazád."
w.blog.hu/2008/03/25/szdsz08
@vakapad:

Mondjuk az nekem is feltűnt, hogy milyen érdekes, hogy egy februári felvétel pont mostanáig várta, hogy előkerüljön:).

És de, az látszik belőle igazán, hogy dilettánsok, akik csalni is hülyék, de azért próbálkoznak vele. Összekeveredtek a főkönyvek, jézusom...
@Bakter: ha már megszólítottál, drááága bakter úr. drága felmenőd a seggszáj! csak ugyi az elméncségek mellett illene értően olvasni is!

akkor elmondom utoljára magácskának is, hátha leesik végre a likas két petákos odabenn.

na szóval, amit mo. tett/nem tett/elbaxott azért bizony vastagon szét kellene rúgni a valagát orbánnak és a seggiből kilógó idiótáknak is!
viszont!

maraggyunk a jó dájcslándnál.
a menekültek itt sem kapnak jobb szállást, mert megtelt mindegyik. amit mo.-on netto nácizmusnak neveztek, jelesül:

- ujjlenyomat vétel
- fénykép
stb
azt éppen tegnap este mutatták a hírekben, itt németo.-ban, amint a rendőrnő el ektivitizi a fejkendős hölgynek, hogy melyik ujját szíveskeggyen a leolvasóra helyezni, de előtte szépen, hivatalosan lefotózták az egész családot egyenként.
majd elvonultak valamilyen csarnokban berendezett több száz főt befogadó "szállásra", ahol az ágyak között a lehető legkevesebb helyet hagyták.
osztrákoknál már mélygarázsokat is felhasználnak erre a célra. és biztos lehecc benne, hogy ez sok-sok hónapig így is marad! münchenben nincs több tábori ágy, takaró stb...
@nincs_itt: Egy nap sem kellet, hogy a "menekültek" ott folytassák a horvátoknál, ahol pld. a szerb-magyar határon abbahagyták. B+ ez már tényleg kabaré.

"Dulakodás Tovarnikban

A horvát belügyminiszter megerősítette, hogy a rendőrök megállították a menekültek egy ötszáz fős csoportját, amely gyalog indult el a vasúti sínek mentén Zágráb felé a tovarniki vasútállomásról.

Áttörték a horvát rendőrök sorfalát
Kitört a káosz a tovarniki vasútállomáson – jelentik a helyszínről.

A horvát rendőrök próbálják fenntartani a rendet, gyerekek visítanak, asszonyok zokognak, emberek a földön – írja a BBC tudósítója.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ezennel te is seggszáj lettél, ünnepéjjesen!

ez van, a nem jogosult repül, vonatozik, buszozik stb...

nem marad sok...
@nincs_itt:
Tényleg nincs itt.
A kérdésem, immár többször feltéve: hogyan tovább?
Nem azt kérdeztem, mi van a németeknél meg az osztrákoknál. Hanem azt, hogy mi legyen a kerítésen túl. Tudja, professzor úr, azokkal akik odakint rekedtek, és azokkal akik még úton vannak, vagy el sem indultak. Nos?
@Gábris szomszéd:
Nagyon durva, hogy a Horvátok egy napig nem bírták azt, amit mi heteken át tartottunk!!
És ugy ők is szájaltak, hogy ők nem alkalmaznak semmi olyasmit, mint a magyarok!
Európa lassan tényleg felébred az Orbánozás helyett???????
A Washington Post magyar gyülölői most mit írnak holnap, meg a többi hazug ballibant média???
Ebből látszik, hogy a magyar kormány nagyon helyesen felkészült szerencsére.
Az mszp meg kushadjon el, mert szerintük két hónapja még nem is volt menekült válság!

Ja és ez még csak a kezdet.... lassan a libbantok is meglátják majd
@irógép: Ők is gyorsan usztasák és orbánláncoskutyái lettek. ;)
@Gábris szomszéd:

Úgy csodálkozol rá minden ilyenre, mintha nem lennél tisztában még a legalapvetőbb akció-reakció hatásokra sem. Azt meg nem akarom elhinni.

"Kabaré"?! Jó, hogy legalább egyvalaki jól "szórakozik"...
"A honvédség megszervezte a rendőrség és a honvédek ellátását, így nem igazak az elégtelen élelemről és rossz viszonyokról szóló hírek - mondta Giró-Szász András."

Persze, megint nettó hazug valaki (szerintem a szászgirnyó). Egyébként, faszkalapok, szorozzátok be már 1,27-tel a hazugságot, mert a nermagyar qrvára nem érti a nettó jelentését. Ezt napi tapasztalatból tudom.
@Bakter:

Persze hogy minden rendőr, aki ilyenekről nyilatkozott, az hazudik!

Mindenki hazudik, csak a kormány mond egyedül igazat.
@Pantagruel:

TótaW-nek igaza volt, sőt igaza volt a belga/kanadiai nem létező polgármesternek a levélben. Igaza van Bartus Lacinak is, amikor a vallászszabadságról ír. Ez a jövő, határozott szekuláris törvények - ami szabad az egyiknek, az a másiknak is, és ami nem szabad az egyiknek, az a másiknak se. Aki ezt elfogadja, az szivesen látott, aki nem, az szabadon távozhat.
De azért akkor basszuk már seggbe Semjénzsótit és a láthatatlan bandáját is, amikor holmi templombamászkálós indokkal záratja be vasárnap a boltokat.
@Gábris szomszéd:

A szír polgárháborút is Orbán robbantotta ki, ő utaztatta a menekülteket, és ő nyomja be őket Németországba is! Egyszerűen mindent Orbán csinál , ami rossz.
Ez a nagyszerű Ámerike és Nyugat-Európa pedig olyan jól csinálna mindent...
Tényleg már csak röhögni lehet a libbantokon!
Illetve sajnos nem lehet nevetni, mert az egész kontinens sorsával szórakoznak az álszent szarságaikkal.
má majnem beirtam valami bölcsességet, de csak annyira futotta, hogy fostalicska.
@irógép:
"Ebből látszik, hogy a magyar kormány nagyon helyesen felkészült szerencsére."

Az biztos.
@Bakter: Mondjuk klimatizált sátorváros mekka mellett, USA pusztái és milliós metropoliszai, svalbárd, (lásd norvég zöldek) valamint a pisisek és a többi terrorista szar felszámolása a szír kormányerők segítségével, nagyhatalmi támogatással.
@irógép:

oszt az egyedül huggyozás, az megyen má?
svalbárdon má megjelentek az usztasák, akik láncosorbánkutyák. a libbantak.
Mindenki nyugodjon le a picsába, a Horvátország felé menő menekültek a horvát-magyar határon fognak beözönleni változatlan számban, a horvátok is rájöttek, számukra az a megoldás, amit a szerbek csinálnak, ráadásul kisebb ország, úgyhogy simán felénk fogja hajtani a tömeget, csak tőlünk már nem engedi be se Ausztria se Németország, ennyit ért el Viktor az emberkedésével, MOST fog a nyakunkon maradni mindenki, és mivel Orbán elutasitja a kvótát, át se veszi őket senki. Igy etetik meg Viktorral a saját szarát.
Olvasónk jelezte, hogy 42 menekült érkezett a délutáni órákban a Baranya megyei Ilocskára. A horvátországi Pélmonostoron a laktanyában szállásolják el a környéken regisztrált menekülteket, több száz menekült a legrövidebb úton próbálhatja megkerülni a déli határzárat.
@DarthVader:

Ja, a horvát határszakasz 355 km hosszú. Több mint kétszeres mennyiségű gyoda kell. Több mint kétszer annyit lehet lopni.
@Gábris szomszéd:
Ezt honnan vetted, az Esti meséből?
Jövő héten az EU vezetői megint nekifutnak a menekültválság megoldásának
Tusk Brüsszelben.

Donald Tusk jövő hétre összehívta az EU állam- és kormányfőit, hátha máshogy látják a menekültkérdést, mint még a nyár elején.

444.hu/2015/09/17/jovo-heten-az-eu-vezetoi-megint-nekifutnak-a-menekultvalsag-megoldasanak/
@Bakter:

kegyed csak ne degradájja az esti mesét ennyire lefele, mer attul tartok!
@vakapad:

Maga nagyon komolyan invesztál ebbe a témakörbe, pedig még a napnál is világosabb, hogy mindenki palira lett véve, esetleg pannira.
Próbálkozhatunk a jóltájékozottsággal, de akárhogy is van lássa meg, Gyurcsány a hibás. Meg a Bajnai.
Mi, soha.
Azért az élcsapatainkon kívül még van 9,5 millió -1 tetye-totya fószer az országban korra-nemre tekintet nélkül. Azt a -1-et nem ösmerem, de arra vár mindenki.
@hacsaturján:
Nem arra az Esti mesére gondoltam, hanem amarra. A szemináriumira.
@jaegtoer:

mán hogyne ismerne, csakhogy nem ettem meszet. inkább sört iszok a rénkumiszra.
@Bakter:

akkor maga egy címplagizátor.
@hacsaturján:

Azon meditálok, hogy én is elnapolom magamat arra hivatkozva, hogy alaposan tanulmányozhassam a kiegészítéseimet, amelyek kavarognak a rekeszeimben.

Jól teszi, hogy vigyáz a mésszel. Akárhova még Svalbárdon sem indulhat.
Ha nem lenne Orbán, Európa már rég térdre kényszerült volna!

Orbán és bulgár kollégája a kereszténykommunista-liberálnacionlista-ortodoxbuddhista értékek egyedüli védelmezői, ezért a hanyatló Észak-Kelet utolsó mohikánjai, azaz példás államférfiak.
@maxell birka meghízott hegesztő:

Hiába hegeszti a megkopott glóriát a nevezettek feje körül, maga a tűzzel játszik, de úgy kell magának!

Az meg sem fordul a fejében, hogy amit a hazai nevezett megvédett, az egyidejűleg jól el is lett baszva. Úgy hogy hegesszen csak önfeledten, én hátradőlve figyelem az égést. Nosza.
@maxell birka meghízott hegesztő:

"_Ha nem lenne Orbán, Európa már rég térdre kényszerült volna!_"

Ez igaz. Persze ha nem lett volna Orbán, akkor még a szopást is elkerülhette volna.
@jaegtoer: Orbán tudja, hová kell állni és hogyan kell védeni a keresztény érdekeket.

Ez már vallásháború: vagy az unortodox bolgárok vagy a muszlimok. Lehet választani!
@Gábris szomszéd:

mink elsősorban az usztasákkal foglalkozunk rénfejés közbe és a hülye hoaxokat forgalmazó fostalicska említésével küldünk rontást a foghíjas narválokra.
@hacsaturján:

Még a végén kiderül, hogy az ügyésszég a vádmódosítással szándékosan húzza a pert. Vajon eddig miért nem tudtak módosítani?
@Bakter: maga a bakter! én mongyam hogyan ájjon a sorompau?!
Fejlődik a rendszer, ossza a sajtó szabadságát. Csak a gyurcsányista rendőrnek kellett tudni hogy az első, meg az utolsó sorban is békés sétáló tartózkodik.

index.hu/belfold/2015/09/17/gumibottal_vertek_fejbe_a_lengyel_ujsagirot_roszkenel_aztan_orizetbe_vettek/
"A rendőrség csak a hatályos jogszabályok alapján szükséges és arányos mértékben kényszerítőeszközöket alkalmazott egy olyan agresszív csoport tagjaival szemben, akik az élet kioltására és súlyos sérülések okozására alkalmas eszközökkel folyamatosan támadták az államhatárt, az Európai Unió külső határát, és az azt védő rendőröket."

Aha. Most a szükséges és arányos mérték az ütlegelés. 2006-ban meg az a mocskos rendőrség agyba-főbe verte szegény ártatlan polgártársait. Nahát!
"Az Index volt újságírója pert nyert, amiért egy tüntetés után lecsukták
Bogád Zoltán, az Index egykori újságírója 2007. november 17-én a Batthyány örökmécsesnél tudósított egy be nem jelentett békés demonstrációról, amit a rendőrség feloszlatott. Kollégánk kilétét útlevelével igazolta, és igazolni próbálta újságírói mivoltát is, de parlamenti belépőjét a rendőrök figyelmen kívül hagyták. Annak ellenére, hogy hangoztatta, hogy újságíró, megbilincselték, a rendőrségi fogdába vitték és az esti óráktól egészen hajnalig fogva tartották, majd szabálysértési eljárást indítottak ellene „jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség” címén. Miután a bíróság megállapította, hogy a rendőrség intézkedése jogszerűtlen volt, kollégánk személyiségi jogi pert indított személyes szabadságának megsértése miatt, és ezért a bíróság jogerősen 400 ezer forint kártérítést ítélt meg neki."
"Simicska: Meglepett, de Magyarország még mindig jogállam"

index.hu/belfold/2015/09/17/simicska_lajos_kozbeszerzes_kozgep_orban_viktor_interju/

Nyugtával azt a napot, mert jöhet még kutyára dér.:D
@nincs_itt: Ezt is biztos azorbán szervezte csak, hogy megint neked legyen igazad. :(

Berlinben lelőttek egy iszlamista terroristát

index.hu/kulfold/2015/09/17/berlinben_lelottek_egy_iszlamista_terroristat/
@The real Donky: Sohasem mondtam, hogy angyalka lenne. Viszont a mostani vahabista terrorista állatokhoz képest,.... ugye nem kell ragoznom.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11038570_852523724823088_6107028124808138547_n.jpg?oh=c9a42607711d0714184f0e3db995f37c&oe=5665ACD6

2014-ben egyébként volt egy mintavétel, persze tudom az USA szerint "kirakat" választás volt, hiszen olyasvalaki győzött, akinek éve óta át akarják vágni a torkát.

en.wikipedia.org/wiki/Syrian_presidential_election,_2014

Hab a tortán, hogy mostanában úton-útfélen ismét arról pofáznak az amcsik, hogy nekik Asszad nem legitim vezető, de amikor épp a vegyi fegyvereit szerelte le és adta át a nemzetközi közösségnek, akkor láss csodát valahogy legitim államfőnek tartották.

Szóval megbocsáss de én továbbra is inkább őket támogatom.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11902452_874145545994239_2602596961082359529_n.jpg?oh=cca7848a4aace6a200862e44072bf4ab&oe=5660558D
Mit képzelnek a szeretteikről, a védelmükre szoruló gyermekeikről azok a "menekültek", akik a legforróbb szituáció kellős közepén átdugják a gyereküket (vagy más gyerekét?) a pengés-szögesdrótos akadályon egy szakasznyi rohamrendőr elé?

mandiner.blog.hu/2015/09/17/babapajzs_a_hatarresen_migransok_media_manipulacio
ilyen az amikor a hülye pr agytröszt linkel és el sem olvassa.
ráadásul egy ismert, ott élő iraki(, ez az az "baráti" ország ahova vezér okt. 5-én ellátogat a hírek szerint)...
no comment:

"A német ügyészség azt közölte: a támadó a 41 éves, iraki Rafik Y. volt, akit 2008-ban egy külföldi terrorszervezettel való kapcsolata miatt nyolc év börtönre ítélt a stuttgarti bíróság. A Bild úgy tudja, a férfi az al-Kaida tagja volt.

Az ügyészség szerint 2013-ban engedték ki a börtönből, de azóta is többször összeütközésbe került a törvénnyel. Korábban megfenyegetett például egy bírónőt és több rendőrt. A férfit rendőrségi nyomkövető viselésére kötelezték, de ezt csütörtök reggel levette a lábáról. "
A menekültek kötelességei – elhallgatott részletek a genfi egyezményből

Nézzük, mit is ír elő az 1951-es genfi egyezmény. Szemelvények, csak erős idegzetű jogvédőknek.

„Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.”

„Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.”

„Minden Szerződő Állam biztosítja a jogot a területén jogszerűen tartózkodó menekülteknek arra, hogy megválasszák tartózkodási helyüket és szabadon mozoghassanak az ország területén azon szabályok figyelembe vételével, amelyek általában az idegenekre azonos körülmények között vonatkoznak.”

„A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900015.TVR
@guma: Az indexnél reklamálj aranybogár. :)
igen az indextől van amit beidéztem. tehát náluk nem érdemes reklamálni mert tényt közöltek, ellentétben a hülye pr szöveggel itt a blogon...
aki kíváncsi a vágatlan kötcsei beszédre az itt elolvashatja:

vastagbor.atlatszo.hu/2015/09/17/a-vagatlan-kotcsei-beszed/
24 órán át szavazhattak a párizsi "Le Figaro" honlap (322.000 példányszámú napilap is) olvasói, arról a kérdésről, hogy egyetértenek-e azzal a döntéssel, hogy a magyar határon kerítést építenek?
Ma 15:58-kor lezárták a szavazást 56.250 szavazatból: 88%-a támogatja!

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12006166_1126402124056563_9150332517374578021_n.jpg?oh=e53d6ab17b8bb75d461882af87f43c6e&oe=56A19609
@guma: "tehát náluk nem érdemes reklamálni mert tényt közöltek"

Megnyugodtam, hiszen én csak beraktam az index tényközlését. :)
@Gábris szomszéd: "A lakosság túlnyomó része Asszadot támogatja. Ezt mindenki tudja. Ha véget ér a háború bátran nézhetne akármilyen szabad választás elé..." mert egyedül indulna, mint szokásosan...

Engem ez az "Ezt mindenki tudja." érdekelne... fordìtsd már le lápi-magyarról, sub kavics...
@nincs_itt: Akkor ismét a tények és a tervek:

"felmérések szerint az érkezők közül minden 10. embernek van Németországban hasznosítható végzettsége, és akár 15-20 százalékos is lehet körükben az analfabéták aránya."

index.hu/kulfold/2015/09/17/angela_merkel_werner_faymann_nemetorszag_ausztria_menekultek_csu_menekultvalsag/

Berlin: Ha EU-s országból érkezel, nem kapsz segélyt

Egybehangzó csütörtöki értesülések szerint a német kormány a menedékkérők jogosultságainak szűkítését, kötelességeinek bővítését tervezi, köztük azt is, hogy megvonja a juttatásokat az uniós tagországokból Németországba érkezett menedékkérőktől - írja az MTI az AFP-re és az ARD-re hivatkozva.

index.hu/kulfold/2015/09/17/a_nemetek_megvonhatjak_a_juttatasokat_az_eu-bol_erkezo_menedekkeroktol/

Mi lesz majd ebből Berlin utcáin?
@Pantagruel: "Ahogy Theo van Goghot sem a felháborodott, kritikát és gúnyt nem tűrő hollandok gyilkolták meg. Hanem fundamentalista muszlimok, egy jajdecuki-egzotikus kisebbség, akik valami ezoterikus, középkori faszság, az úgynevezett "vallás" alapján ezt igazolhatónak találták. Ezek a primitív, elmaradott majmok konkrétan megöltek egy embert, mert az ő szubkultúrájuk szerint Istennek az bejön. Na itt kell kimondani kereken, hogy asszimilálódsz, köcsög, és elfogadod, hogy mások máshogy élnek, vagy takarodsz máshova. Gályára, ha nincs másik hazád."

(hogy a blog szemefénye ne csapjon le rá, mint gyöngytyúk a takonyra... )
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Semmi baj nincs azzal a csalással, a feketekassza működött, csak valaki egyszer nyilván az egyik helyett a másikból fizetett. A feketekasszával együtt stimmelt az összeg. Miért próbálja mindenki és mindenáron (ha fene fenét eszik akkor is) hülyének nézni őket? Nem is derült ki semmi a belső ügyből, amíg le nem hallgatták őket.
@Bakter: rátoljuk őket a gyoda és szaloniki közti jóléti társadalmakra...
@Gábris szomszéd: "Viszont a mostani vahabista terrorista állatokhoz képest,.... ugye nem kell ragoznom."

"pondrócska, még mindig nem te döntöd el, hogy ki ember"

(fogat mostál már?... mert tele a tököm... )
@nincs_itt:
Nos? A válasz a kérdésre: hogyan tovább, hol van?
Mert nem hinném, hogy a menekültkérdés itt és most lezárult, és megállt a migrációs folyamat. Vagy mindenhová építünk egy kerítést a határra, amit 10 méteres térközzel folyamatosan őriztetünk a katonasággal vagy a rendőrséggel, fél évig, egy évig, egy évtizedig, míg világ a világ?
Kamán, választ!
@Gábris szomszéd:

" palesztinok és más közel-keletiek szépen kiérlelt, jellemzően az izraeli rendészeti, katonai akciók ellen bevetett médiamanipulációs technikája, ami tegnapra begyűrűzött Magyarországra. "

Na most akkor a palesztinok pajzsként használják a gyerekeket a zsidó rendőrökel/katonákkal szemben? És gondolom ezen te úgyszintén mélységesen felháborodsz.
@Bakter: a választ te sem tudod! ne tőlem várd a megoldást, felsorolom a problémákat...
@The real Donky: "indenféleképpen a stabilitás felé mutató megoldásokat kell támogatni Szíriában"

Így van. Ők már ott vannak, remélem mennek még többen terroristákat likvidálni.

youtu.be/Ri8216tNBYg
youtu.be/CV5rJIJVQD0
@DarthVader: az a baj gábrissal, hogy egyszer kurva, máskor szűz akar lenni.
@Gábris szomszéd: ártu, nekem ne mesélj, hogy a ruszkiktól nem kapsz zsét!
nem hiszem el, hogy ingyé ilyen szerelmes vagy beléjük:)
@DarthVader: "Na most akkor a palesztinok pajzsként használják a gyerekeket a zsidó rendőrökel/katonákkal szemben? És gondolom ezen te úgyszintén mélységesen felháborodsz."

Na ja főleg amikor a világ "igazai" csinálják ugyanezt.

www.cbsnews.com/news/un-report-accuses-israeli-forces-of-using-palestinian-children-as-human-shields-abusing-children-in-custody/

electronicintifada.net/blogs/rania-khalek/israeli-army-uses-gaza-children-human-shields

youtu.be/_WNfsFbNsPs
@taga20: Nem vagyok szerelmes csak jó lenne az ilyen baromállatokat a föld alatt látni. Ugye ebben egyetértünk?

youtu.be/N3jJ0XNinXg
youtu.be/rLEAebCvFhk
@taga20: "az a baj gábrissal, hogy egyszer kurva, máskor szűz akar lenni."

Könnyű annak, akinek meg guminője van. :)
@Gábris szomszéd: ne terelj, nem adom köcsön, me napokig gyónhatnál:))
@taga20: Haver annak kurvára tudnék örülni. Rossi nagyon állat. :)
@Gábris szomszéd: egyet, de te már korábban is beraktál ilyen videókat. és ako is megállapítottam magamban, hogy ártu, vagy zsoldos vagy szerelmes:)

persze értem hogy nem tucc választani, me feribe is szerelmes vagy, de nagyon:)

nincs nap, hogy ne hozd szóba.
Ilyenkor este mindig eltölt az illuminati, úgyhogy ismét hálaimát remegek Alsó Felcsúti Genralisszimuszért, amiért meg vagyok mentve a mai napon is. Ezért, mint a jó hívő a rózsafüzéren, én is végigrebegem a történések imájának storyboardját. Bár tudom, hogy egyeseket a tények és az univerzum törvényszerűségei nem zavarnak érvelésükben, sőt a Jóisten intelmei és parancsai sem. Lássuk hát:
1, AF Generalisszimusz több hónappal ezelőtt értesül a készülődő menekülthullámról. Mint jó vezetőhöz illik, nem kezdeményez a lehetséges migránsútvonalon fekvő országokkal több oldalú egyeztetést a probléma kezelésére. Nem. Inkább bőkezű adakozóként többszázmilliós adományt ad felebarátjának felvilágosító plakátkampányra, és milliárdokért megkérdezi alattvalói véleményét is.
(Néhány száz migráns ezalatt átkel az országon, békésen, észrevétlen.)
2, AF Generalisszimusz bejelenti a Nagy Védmű megépítését a szerb határszakaszon. A Nemzeti Dzsoda ellen tiltakozó szerbeket pajkos mosollyal megfricskázza, ezzel az ügyet elintézettnek tekinti. Ahogy kell.
(A hírre megrémülve kissé mégtöbbszáz menekült kelne át a hazán.)
3, AF Generalisszimusz kimondja, nem oda Felcsút, ez itten nem lészen kompország. Ezért a mégtöbbszáz menekültet elkezdi begyűjteni a nyájba, és felpufferelni, mint a jókeresztény kondenzátor. De mindig gondol az alattvalókra is, ezért a barátilag nyájbagyűjtött vendégeinket szétosztja az országban, hogy más is láthassa őket, mint egy rezervátumban, ne csak a délvidéken élők.
(Egyretöbbszáz menekül hatolá be a nerbe.)
4, AF Generalisszimusz érzi, nagyolódik a feszültség, ezért ahogy egy kötelességtudó kondenzátor teszi, kisül, nagy csattanással, kékes szikrával, babgázózonnal. Imigyen ráborítva megunt vendégeinket a nyugati szomszédunkra. Majd közli, néhány nap múlva lehúzá a rolót a határon.
(Erre a hírre nagyontöbbszáz menekült menekülé felénk.)
5, AF Generalisszimusz igaz emberhez hűen, a megjelölt időpontban kapuzárási pánikot celebrál. Valódi keresztényi eljárással nem enged több vendéget a házába, ott tartja őket - ha kell szelíd erőszakkal - a szomszéd kertjében. A környező lakók persze tiltakoznak, de hűséges pajzshordózója, bámulatos diplomáciai érzékkel, kétszavas diktafonként oldja a viszályt: "nettó hazugok".
(A utánpótlástöbbszáz vendég pedig úgy gondolja, hogy ha a főutcáról nem is, de hátulról a tyúkól mögül, ahol még nincs kerítés, be lehet jutni Nerniába. S lőn!)
Még nincs vége a mesének, csak most pihennek a legények.
@taga20: Zsoldos nem vagyok, gyuriferit sem szeretem, de lehet az a baj, hogy ez az egyik kedvenc filmem. :)

youtu.be/RhWHTwSHm_k
@Bakter: A rózsafüzérben ismétlődő imák vannak, amolyan meditatív célzattal a te pontjaid pedig végig eltérnek egymástól. :)
@taga20:

Köbö helytálló a 80%-os tipp. Biztosra azért nem mehetünk, Rossi is elcsúszhat, megállhat alatta a technika (ez meg akár bivaly 50 pontot is jelenthet az esetleges nyertesnek).
Nincs könnyű dolga, nagyon jók az ellenfelei, de tényleg megérdemelné hogy megnyerje a VB-t. A világ egyik legjobban kereső sportolója, mégsem egy gizduló hülye gyerek, mindig szívvel lélekkel küzd, sose adja fel, jó arc, én már-már tisztelem őt!
@Sir Bates dö Hól:
Igazad van, de azért egy kicsit mégse.
Nagyon nem az említett szellem jellemezte a helyet, mondjuk két évvel ezelőtt. Szerintem most sem, bár van rá határozott törekvés, hogy a trágya maga alá gyűrje. Szerencsére a virtigli segg propagandistáknak ez még mindig nem sikerült, bár részsikereket már elkönyvelhettek, csomóan végleg távoztak. Na, valami ilyesmit akartam, mielőtt a vejkómék házi főzetébe belekóstoltam volna.
Ha a magadfajták is berágnak és redőnyt húznak, akkor végképp olvashatatlan lesz az egész, szóval ne tessen finnyáskodni, elő a retorikai deckával és… persze csak ha akarod, a pofázás joga mindenki számára csupán opció és nem kötelező. Ugorgy, vagy tahósíts inkább, de ne lépj mán le te is!

Egy palack Margaux… 69-es… esetleg?
Az segít, ha nem vág földhöz.
Én meg se merném kóstolni, mert szörnyű lehet avval a tudattal inni, hogy kortyonként tízezer forint mozgassa az ádámcsutkádat… hőjj….
A bevándorlási őrülettel kapcsolatban meg azt hiszem az én álláspontom világos, nem is fog változni.
Egésségedre!
@nincs_itt:
Na látod, eljutottunk a közös nevezőre: a választ senki sem tudja. Ezért kibaszott hamis most az örömködés a "sikeres határzár" miatt. Az maximum rövid időre oldott meg bármit is, ha egyáltalán megoldott. Nekem az a véleményem, nem oldott meg semmit, csak tovább bonyolította a dolgot, és kényszerű helyzetbe sodort több környező országot. Ezek biztosan sokáig imába foglalják majd ennek a végtelenül aljas, arrogáns, csak a belpolitika pillanatnyi érdekei mentén szartkavaró trógernek a nevét. De az övével együtt a tiédet, az enyémet, meg a többiekét is. Kibaszottul függetlenül attól, hogy ki melyik politikai irányzattal szimpatizál. A felkavart együtt fogjuk szürcsölni még jó sokáig, az biztos.
@Knósszosz: Nem értem mi ez a para. Én már rég tahótlanítottam, amely lehetőség ugye mindenkinek adott, aki egy neki nem szimpi kommentelőt, levegőnek akar nézni.
Arról nem is beszélve, hogy így a felesleges személyeskedéstől is megkímélem a nagyérdeműt.
@Bakter:
Nem értem, hogy pl. a német neonácik mit ünneplik Piktort?
A magyar határ bezárva, de attól még a többin ugyan úgy áramlik be a nép Európába.
Ezt ünnepelni?
Előre kéne menni és valahol blokkolni sokkal előbb, mert ez csak kemény munkával elért, megtervezett feszkó, amit remekül lehet mutogatni, de értelme tul.képp nulla. Igaz, a szomszédaink kiakadnak most, hisz nulla egyeztetéssel rájuk nyomtuk a népeket.
"Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón bírálta Horvátországot, mert egy nap alatt összeomlott az ország menekültellátó rendszere. Ezt főleg annak fényében találja felháborítónak, hogy az elmúlt hetekben a horvát miniszterelnök rendszeresen méltatlanul vádolta a magyar kormány menekültpolitikáját."

Nyílt mondat a magyar külügyminiszterhez:
Kedves, Péter.
Befognád már azt a lepcses, végtelenül öntelt, de ugyanolyan végtelenül ostoba, büdös bunkó pofád végre?
Egy szégyenkező magyar polgár.
@Gábris szomszéd:
Kit kellene tahósítanom annak érdekében, hogy ne idegesítsen?
Egy őszinte választ csak: hülyének nézel?
@irógép:
Arról van esetleg valamiféle elképzelésed, hogy ha holnap sitty-sutty megszűnik ez a migráns válság, mi az anyjuk vérvörös valagával fogják a bálványaid tovább hülyíteni a magyarokat? Mi lesz a következő, ami eltereli a figyelmet az állami földek ellopásáról – például? Ne komenyistázz, a máról beszélj! Amazok amúgy sem játszanak nálam, szóval tévút lenne, csak szólok. Mondom mindezt úgy, hogy tisztában vagyok a helyzet súlyosságával.

„A Washington Post magyar gyülölői most mit írnak holnap, meg a többi hazug ballibant média???”
A ballibbant definícióját ha lennél szíves… Ezt valami vírus okozza nálatok, vagy szimplán csak ennyit tudott belétek rakni jó apátok? Tulajdonképpen én sajnállak, rohadt egy sivár életed lehet. Mindig csak a napi trollkodás penzum teljesítése, a királyi sajtó olvasása… felelnetek is kell belőle, vagy „istenbizony” bemondásra is elhiszi nektek a központ, hogy olvastátok a napizsoltit?
Nekem ugyan tök mindegy, hogy te például kit istenítesz, a te dolgod. De hidd el, ha értő olvasással fordulnál valamely külföldi pártfüggetlen laphoz – talán van még ilyen – és nem csak a felcsúti gondozásában kiadott Rodong Szinmun-ból tájékozódnál, esetleg leesne egy, talán két-három tantusz is. Addig marad a tantalosz, olvasni is olyan.
@Knósszosz: Soha nem néztelek hülyének, de ezt te is tudod. A kérdésedre válaszul csak annyit tudok mondani, felnőtt ember vagy el fogod tudni dönteni.
Jómagam a továbbiakban nem sokat tudok kezdeni olyanokkal, akik vagy a gyerekemet vagy a halott édesapám emlékét gyalázzák. De nyilván ebben az esetben is bennem van a hiba.
@Gábris szomszéd:
"A menekültek kötelességei – elhallgatott részletek a genfi egyezményből
[...]
„A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”"

1. ügyesen belinkelted "szőnyi magamura vagyok de orbán kezéből eszek szilárd" ömlengését a "heti válaszolok de ki a fasz kérdezett" címú lapból, csak elfelejtetted a linket.
2. a problémám a következő:
idejöttek?
idejöttek.
bejelentkeztek röszkénél?
bejelentkeztek röszkénél.
szerbia biztonságos országnak számít?
szerbia nem számít biztonságos országnak.
megindokolták a jogellenes belépést?
megindokolták a jogellenes belépést.
magyarország sújthatja büntetéssel őket?
magyarország nem sújthatja büntetéssel őket.
akkor megkérdem: mi a merev lóf*szért tiltják ki őket az országból, mi alapján nevezik őket terroristáknak és mi alapján zárják börtönbe őket? mi alapján fújják le őket könnygázzal?
csak érdeklődöm...

"24 órán át szavazhattak a párizsi "Le Figaro" honlap (322.000 példányszámú napilap is) olvasói, arról a kérdésről, hogy egyetértenek-e azzal a döntéssel, hogy a magyar határon kerítést építenek?
Ma 15:58-kor lezárták a szavazást 56.250 szavazatból: 88%-a támogatja!"

akkor a linket is légyszíves, mert a le figaro honlapján egy árva mukk sincs a magyar határzárról. ilyen képet és is összevágok 3 perc alatt paintben..
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a német neonácik ünneplik viktort
viktor nemzeti-keresztény nacionalista államot szeretne

további kérdés?
@Pantagruel:
Ritka randa náculást adtál elő. Nem dicséretnek szántam!
@Secnir: "akkor a linket is légyszíves, mert a le figaro honlapján egy árva mukk sincs a magyar határzárról. ilyen képet és is összevágok 3 perc alatt paintben.."

Ez jó lesz? :)

www.lefigaro.fr/international/2015/09/16/01003-20150916QCMWWW00254-approuvez-vous-la-decision-de-la-hongrie-de-construire-une-barriere-a-ses-frontieres.php

Persze tudom, most dobtam össze PHP-ban. :)
@Secnir: Annak inkább nemzetinek és szociálisnak kellene lennie ugyebár. :)
@Gábris szomszéd:
Na az lesz majd az überciki, ha a dublini elvek alapján visszatolják hozzánk azt a 160ezer menekültet, akiket nálunk regisztráltak.
De egyébként a migránsokat vagy ott kell megfogni, ahol vannak: még a tenger túloldalán, (és ahhoz ott kell emberi körülményeket teremteni) vagy rugószerűen visszariasztva az északi és nyugati államoktól kezdve.
Mivelhogy a schengeni határok közötti szabad mozgás joga csakis az uniós állampolgárokat illeti meg, és odáig nem lehet eljutni mozgásra jogosító iratok nélkül,csakis jogsértésekkel.
Tehát adott esetben az a 160ezer lenne előnyben, amelyik regisztrált - de az elbírálást nálunk várhatná ki.
A többit viszont el kellene kezdeni légihídon visszavinni. Ami az ottani helyzet javításával együtt jelentős visszatartó erővel bírna.
@Secnir:
Köszi, magamtól is ment... :)
Ahogy elképzelem, hogy Heil Piktorral éljenzik... régóta a mondókája hajaz a másik elmebetegére. Sokat merített onnan.
@Gábris szomszéd: na látod, tudsz te linkelni, ha akarsz (ezt vedd dicséretnek). fácsét nem fogadunk el, meg .info, .ru-t sem. megy ez neked, csak így tovább!
@Gábris szomszéd:

Szóval felháborodsz? Igen/nem. Más válasz nincs. A többi, hogydekijafaszombasszasegbe a mittudoménkiketmég majd csak az igen/nem válasz után. Szóval: igen vagy nem?
@DarthVader: Ilyesmin normális ember csak felháborodni tud, szóval igen én is.
@Secnir: Egyébként az igazság egyáltalán nem domain függő, bár ezt te is tudod. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mit nem értesz? Állatként bánnak a nőkkel és gyermekekkel is - mert más vallásúak, más fajtájúak: a náciknak nem kell magyarázni, hogy ez miért is üdvözlendő a részükről.
Láttunk már ilyet, és tudjuk, hogy hova vezet!
Az ENSZ főbiztosa szerint idegengyűlölő és szívtelen ország vagyunk

hvg.hu/itthon/20150917_ENSZ_Emberi_jogokat_sertett_Magyarorszag

"Amúgy a családja által vezetett Jordánia a különböző emberi jogi szervezetek éves összesítéseiben a "részben szabad", és a "nem szabad" kategóriák között szokott mozogni. Csak a múlt hónapban két embert helyeztek vád alá egy cikk, illetve egy Facebook bejegyzés (!) miatt, amelyben a kormányt kritizálták. Zeid herceg minden bizonnyal ugyanilyen kemény hangvételű tiltakozó levelet írt rokonának, II. Abdullah királynak." :D
@Secnir:
Bajor bíróság és most már osztrák bíróság is megtiltotta a Magyarországra visszatoloncolást - mert nálunk nem biztosított az emberhez méltó bánásmód.l
Köszike Orbán és bandája!
@Gábris szomszéd:

Látod, milyen mocsok/idióta vagy? (Ha tudtad, mocsok, ha nem, idióta)

www.jdl-uk.org/2012/05/muslim-riots-in-bonn-germany-100.html

2012, anti-iszlamisták és muszlimok összecsapása. Köze nincs a mostani menekülthullámhoz.

Bazdmeg, neked (nektek) egy kurva szavatokat se lehet elhinni.
De egyébként a "nap híre" hogy az unió majd a jövő héten visszatér a menekültválságra. Merthogy csak 2 napig lesz még nyár, aztán jön a télies zimankó, tehát, "ej, ráérünk arra még"
@Gábris szomszéd:
Gab, te is tudod mire gondoltam, ne adjuk már egymásnak a...
Sohasem jutna eszembe a gyerekeddel vagy a szüleiddel élcelődni, én pusztán csak kurvára nem értek egyet avval a láthatóan propagandista stílusoddal, amit tolsz. Ennyi bazmeg!

Mire gondolok?
Egy állandó példa, hogy bármilyen beszólás okán elő tudod keríteni Izraelt. Na, ez rohadtul nem egyezik avval az elvvel, amit fennen hirdetnek itt az elvtársaid. Ennyi, anyázás nélkül.
De néha eldobnám azt a gyalut, mert sokszor olyan határokat feszegetsz, amelyeket én nem tudok tolerálni. Csak a jól neveltségem(...) okán nem mondom ki azt, ami pedig gyönne...

Jóccakát!
@guma:
a kötcsei beszédre egy fedáksári:
nepszava.us/bartus-laszlo-orban-hadat-uzent-europanak/
"Amikor Orbán azt mondja, hogy a jelenlegi európai konzervatívok is liberálisok, akkor pontos meghatározását adja a liberalizmusnak: a liberalizmus nem egy politikai irányzat a sok közül, hanem valamennyi politikai irányzat közös nevezője. Az a jogi keret, amelyen belül valamennyi demokratikus politikai irányzat működik. A liberalizmus nem a konzervativizmus ellentéte"
"ela Merkel, amikor Orbán az illiberális államról beszélt. Demokratikus konzervativizmus csak liberális lehet, mert a demokratikus jellegét a liberális elvek elfogadása jelenti. Az a “konzervativizmus”, amely nem liberális, az antidemokratikus. Az nem konzervatív, hanem fasiszta. Amikor Orbán azt fejtegeti, hogy “azok az eszközök, csatornák, amelyek ma a konzervatívok gondolatait és politikáját interpretálják, értelmezik és közvetítik, nagyon nagy arányban a liberálisok kezében vannak”, akkor náci elméletet ad elő. Ez antiszemita szöveg, Adolf Hitler ugyanezt mondta a Mein Kampfban, csak nem “liberálisozott”, hanem nyíltan a zsidókról beszélt."
@kekex:

Valószínűleg mindenki le fogja hülyézni Bartust, pedig tűpontos elemzés.
@Knósszosz: "Gab, te is tudod mire gondoltam, ne adjuk már egymásnak a... Sohasem jutna eszembe a gyerekeddel vagy a szüleiddel élcelődni,"

Ilyesmi sohasem történt és szerintem a jövőben sem fog. Nem is tudom mi alapján vetted ezt magadra?

"bármilyen beszólás okán elő tudod keríteni Izraelt."

Ez sem fedi a valóságot. Védernagyúr ugye betolta ezt a kommentet:

"Na most akkor a palesztinok pajzsként használják a gyerekeket a zsidó rendőrökel/katonákkal szemben? És gondolom ezen te úgyszintén mélységesen felháborodsz."

varanus.blog.hu/2015/09/16/orban_te_troger/full_commentlist/1#c28131198

Ebből is látszik, hogy nem én hoztam ide a "témát". Csupán csak bemutattam a válaszomban, ha kell ugyanezt csinálják rendszeresen az IDF katonái is.
@DarthVader: Ne légy lüke vödörke. Én sosem mondtam, hogy tegnapi a kép, amely egyébként tűélesen mutatja, amit a bundesmutti mondott, mármint hogy nem építhetnek ki párhuzamos társadalmakat a muszlimok stb. :)
@Gábris szomszéd: fostalicska, miért nem jelzed, hogy a citátumhoz az alábbi link tartozik: alfahir.hu/az_ensz_fobiztosa_szerint_idegengyulolo_es_szivtelen_orszag_vagyunk ...

(fogat mostál?... )
"akik keresztül akartak haladni rajtunk egy jobb élet reményében"
Muhahahahahaha:DDD
Véletlenül szembejött egy magas kerítés drótokkal, így hát azt gondolták, átvágják hiszen csak át akarnak haladni.:DDD
Pajti látom sikerült mélyre tolnod a fejed a saját seggedbe migránsügyben, ha sikerül kicibálni onnan egyszer, talán megint lehet majd olvasni tőled jó cikkeket.
Kétes dicsőség: Orbán európa rohadt almája
orulunkvincent.blog.hu/
"Orbán folyamatosan átárazta a kifizetési mátrixot. A kerítésépítéssel és a migránsokkal szemben tanúsított cinikus, érzéketlen, és mostanra már brutális bánásmóddal megmutatta, hogy egyes országoknak igenis van lehetőségük a migrációs útvonalak befolyásolására és a probléma másokra lőcsölésére. A xenofób hisztériakampánnyal időben megágyazott ennek a politikának, egyúttal sikerült hazaárulónak, sőt terroristabérencnek beállítani a politikája kritikusait, de még a menekülteket segítő civileket is. A stratégiát teljes joggal tartja sikeresnek, és büszkén ajánlgatja a szomszédainknak is, mármint azoknak, akikre rálőcsölte a problémát.
Ami ennél is szomorúbb, hogy Orbánnak ezúttal is sikerül felszabadítania és nemzeti virtussá emelnie a magyar emberek legmélyebb, legsötétebb, leginkább szégyellt jellemhibáit, mint az önzés, a pitiánerség, a sunnyogásra való hajlam és a veszíteni nem tudás. Felszabadított és feloldozott minket és boldogan adtuk át magunkat az idegengyűlöletnek, a kárörömnek és az agresszivitásnak. (A többes szám első személy puszta retorikai fordulat, akinek nem inge... nos, fogadjunk, hogy senkinek nem inge.)
Európa populistái és politikai kalandorai meg figyelnek és jegyzetelnek. Rohadt almának lenni láthatóan jobb, mint egészségesnek.
@Orica Középföldi:

"_Csak reménykedem, mint ennek a kultúrának a gyermeke, mind szociológiai, mind antropológiai értelemben véve._"

Ez már a P-hatás? :)
@jaegtoer:

Nem gondolnám:)) Ahogy azt se, hogy P náculást adott elő. Az egy más - általam ismeretlen - dimenzió, ahonnan megközelítette a problémát.
@Pantagruel:

Mellbevágó volt olvasni, azután meg újra, aztán még egyszer most reggel ezt a 7-es jeges keménységgel átgondolt és különösebb finnyáskodás nélkül leírt álláspontod, de nem csoda, mert éppen olyan egyszerű, mint a víz hármaspontja :-) hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rmasponthttps://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rmaspont

Hogy egyetértek-e vele? Ha lehántom magamról a kultúra, a tudás és az emberiesség utolsó rétegeit, és az empátia utolsó csökevényeitől is megszabadulok, és már elég ismérvet tudok felmutatni abból, hogy ne legyek méltó a védelmemre, akkor igen.
Csakhogy szintén 7-es jég keménységgel kell konstatálni azt is, hogy az emberiség minden magas fokú civilizációja megsemmisült egyrészt a belső rothadás, másrészt a külső barbár támadás hármaspontján. A feltétel: a képtelen önvédelem. (ezért civilizációs hármaspont)

Fennmaradó kérdés: 'Európa' fennmaradása feltétlenül szükséges-e?
Egyáltalán beszélhetünk-e kulturális különbözőségek és ellentétek ütközéséről, vagy az egész csak arról szól, hogy megvédjük a javainkat, miután kifosztottuk a fél világot.
[Akkor is, ha maguk a magyarok annyira balfaszok voltak, hogy következetesen mindig a bot rossz végét ragadták meg, de ez az egész nem 'magyar' kérdés mellékszál.]
@Orica Középföldi:

... de el kell ismerni, hogy hatékonyságra ösztönző dimenzió:)
Kedvenc törpe pöcsköszörűnk másolt/lopott, vagy nem is tudom, de ennyire tellett... 888.hu
Szerintem nem csak nekem áthallásos, amit ez a rosszarcú, gyűlölködő kis pöcs a tárlóügyi felelőssel összetákolt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Pont most röhögtem géefgé "vezércikkén" és a kommenteken:)
Fab igazán szentelhetne neki egy posztot.
Ja, igen... az a buzirózsaszín logojuk, az azért sok mindent megmagyaráz... :D
@Orica Középföldi:
Szerintem is kihagyhatatlan, csodálkoznék, ha ezt a magas labdát Fab kihagyná! :)
@Orica Középföldi:
Mondjuk ezt a nullát "vezércikknek" nevezni túlzás. Ennek a kis 43 kilós törpének a magamutogatása csak.
@Pantagruel: "Van, akivel nem lehet. A marxista-kommunistákkal nem lehet."

Nemeftárs pozsgaiimivel, exkictitkár fityiszes kicfiúkkal új szövetségi rendszerünk feje mégis együttműködik? Sőt ötletgazdának finkimestert is a nyakunkba ülteti? Újabban kő keményen nácítanak minket, némi orosz - jobbklikkes segedelemmel. :-(

Fősodratban olvastam valahol napjaink hazai történéseiről, hogy meg kéne szoknunk egy fogalmat.

Korlátozott szuverinitás.

Amit pedig a menekültek kapcsán írtál, csak azért nem reagálok rá, mert nem ide jönnek. Mióta nem biztonságos ország lettünk, azóta ide vissza sem toloncolhatók.

Persze mi, bennszülöttek azért még élhetünk itt meg még az Eu-ban. Bár ez utóbbi lehetőség egyre neccesebb, ahogy hosszabbodik az új vasfüggöny és ahogy romlik moszkoVitya és az Eu viszonya. :-(
@jaegtoer: ja, a leghatékonyabb... minden birodalom így maradt fent mind a mai napig...
@kekex: Nyugi, ettől még így van: siíta a siítával, szunitta a szunnitával, zsidó a zsidóval szolidáris. Az is igaz, hogy hajléktalan a hajléktalannal, és nem tudja sajnálni a milliárdost, aki elveszíti a jachtját. Ez is tény. Az elvtelen és a baloldali politikus abban hasonlítanak, hogy szóban mindenkivel szolidárisak, aki hajlandó rájuk szavazni. Amúgy, ha ettől jobban érzed magad, hogy mindenkit és mindent egyformán szépnek és jónak szeretsz látni, felőlem, de ettől még a muszlim szemében te soha nem leszek egyenlő egy muszlimmal, ahogy egy nő sem a férfival.

@DarthVader: Ahhoz képest, hogy a Varánusz szellemi köre mennyire ki tud akadni Tömjén Zsoltitól, és azoktól, akiket simán meg lehet venni vagy kenyérre lehet kenni a Fidesz politikai kereszténységével, vagyis úgy tűnik, hogy Európának még egy azaz egyetlen Tömjén Zsolti is sok (és ó, a Vatikán nem tagja az EU-nak), elképesztő bolondsággal tárnák szélesre Európai kapuit muszlim milliók előtt, akik nyilván hozzák magukkal a maguk Tömjén Zsótijait.

BARÁTAIM, ezen kéne elgondolkodnotok.

Lehet mondani, hogy hát ő a hangos zenét szereti, én meg a csöndet, éljünk békében egymás mellett, de nem fogunk, mert én a csöndet szeretem, és annak vagyok a híve, hogy ne zavarjuk a másikat, és ne szarjunk a másik lábtörlőjére.
@jaegtoer: "Fennmaradó kérdés: 'Európa' fennmaradása feltétlenül szükséges-e?"

Európa (és a világ) fennmaradásának azt hiszem a kulcsa pont nem a kereszténység. Hanem az a elfeledtetni akart régi Európa (Duna civilizáció, Körös-Starcevo kultúra, Alföldi Vonaldíszes Kerámia népe), ami egy békés együttműködő világ volt.

Azt hisszük, hogy a "civilizációk" harca, a fölé - alárendeltség, a harcos férfiak primátusa az természetes.

És ha valami spirituálisat is keresünk nem kell messzire menni. Életet kioltani (annak a pszichopata 1%-nak) könnyű. Életet adni?

www.szuloklapja.hu/hirek-erdekessegek/3327/ujszulott-babaja-sirasa-hozta-vissza-a-komabol-az-edesanyat.html

Marinénit a parlamentbe!

On.
@Pantagruel:

Kibaszottul nem érted. HA a muszlim büdös, mert muszlim, akkor Tömjén Zsóti is az az ő ájtatos szemforgató kereszténységével, Ha nem, akkor egyik sem. Ilyen kurva egyszerű, a többi fingreszelés.
@Sir Bates dö Hól:

Nincs kedved erről egy bővebbet írni? Érdekelne.
@Gábris szomszéd:

De, azt mondtad. Azzal, hogy ideidézted, mert a kép azt mondja. Nem kell az ótvar terelés. Mester vagy benne, kétségtelen, de átlátni rajtad, mint a tejüvegen :)

Viszont: ha még egyszer fake képet vagy linket idézel - ami 1 perc alatt kiguglizható - akkor kénytelen lennék tahótlanitani. (Számodra nem nagy veszteség, de nekem megnyugvást jelent. )
@rdos: nem bánom, ha nem reagálsz, azonban az, hogy "nem ide jönnek", erős túlzás. :) Európába jönnek. Ne jöjjenek! Én, mondjuk, személy szerint azt mondom: hadd döntse már el mindenki azt, hogy hol akar élni - de azt is hozzá teszem, hogy ha Rómában jársz, élj úgy, mint egy római.
@rdos:

"Európa (és a világ) fennmaradásának azt hiszem a kulcsa pont nem a kereszténység. Hanem az a elfeledtetni akart régi Európa (Duna civilizáció, Körös-Starcevo kultúra, Alföldi Vonaldíszes Kerámia népe), ami egy békés együttműködő világ volt. "

Röviden, hülyeség. Bővebben is az:) Mégis,hogy képzeled a visszatérést?
@DarthVader: Már megint nem bontod ki az igazság minden szeletét? A tejüveg tehát te vagy, hisz a zsidó témát te hoztad be a beszélgetésbe és nem én. Tahótlanítás? Na attól biztos, hogy két hétig nem tudok majd nyugodtan aludni. :)
@Pantagruel: Ez alap. Természetes hogy a befogadó ország kultúráját el kell fogadnom nekem, vendégnek.
@DarthVader: lehet, hogy tényleg egyáltalán nem értem, ámbár nekem anélkül is büdös a Tömjén Zsóti.
@Orica Középföldi: Nőpárt. Vagy anyák pártja. Ezt az egyébként nem jelentéktelen részletet rátok bízom. Egy szavazatot tőlem biztosan kaptok. Ha hisztek magatokban, ezzel meg is van a több mint ötven százalék. :-)
@Sir Bates dö Hól:

Éppenséggel, hogy idővel minden birodalom elbukott.
Az emberiség történetében az néhány évszázad, extrém esetekben évtized nem meghatározó. A vége mindig bukás.
Nézd, Egyiptomot, Perzsiát, Assurt, Görög-világot, Rómát... mind elbukott.
Az egy kivétel Kína, de az nem is másik fejezet, hanem külön könyv.

Nem temetem 'Európát', csak visszatekintek és emlékezek...
@Pantagruel: egy halk kérdés: hogy akar élni egy római?... mert én szekuralizáltan, nem pedig kötelező misével és nem csupán gyereknemzési célból összefeküdni az asszonnyal... akkor most én nem vagyok római?...
@rdos:

Ismerem a fixa ideáidat:)
Engedj meg egy nagyon egyszerű kérdést. Mo-on ma minden második házasság válással végződik. Miből gondolod, ha a legkisebb közösséget sem képesek működtetni, akkor nagyban menne?

Ha lehet ne válaszold, hogy a jól működő családanyák alapítsák meg:))

Viccet félretéve, láttam közelről nőszervezetet. Borzalmas.
@jaegtoer: a pikídt hangsúly nem ment át ezek szerint:-)... (kína is elbukott, nem is egyszer:-)... )
@Sir Bates dö Hól: szerintem, ha Rómában jársz, rá fogsz jönni, mindenesetre itt elbeszélgethetünk ezen, az ilyen kérdésekért másutt börtön és korbács jár:

hvg.hu/tudomany/20130731_liberalis_szaudi_weboldal
@rdos:

Az általad említett kulcs (hivatkozott kultúrák) nem nyitja a jelenlegi problémát.
Azóta a világ részben nagyobb lett, más szempontból összement.
Nagyjából ismerjük a világunkat, Fokföldtől az Északi-sarkkörön át a Tűzföldig és Vlagyivosztoktól-New Yorkon át Tokióig, s ezek a távolságok ma már nem jelentenek se akadályt, se falat.
Az akkori népesség volumene sem vethető össze a jelenlegivel.
Elmondható: Minden más, recept nincs, menet közben fő a katyvasz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: G. Fodornak a februári botrány után nem sokan jósoltak nagy jövőt, de végül csak nem kapta meg a selyemzsinórt. Vagy éppen lehet, hogy pont ez az. :)

alfahir.hu/elindult_a_888hu
@Sir Bates dö Hól:

"_a pikírt hangsúly nem ment át ezek szerint:-)_"

Írogat itt nekem pikket, amikor saját seggemig bele vagyok merülve a bölcsseggségembe ráadásul rációban párolt empátiát reggeliztem, akkor jön nekem azzal, hogy ezek szerint. Hát tudjaaaa?! ha nem akkor Has.

Dáma!
@Orica Középföldi: Nőszervezet közelről férfiuralom alatt nem is lehet más mint borzalmas.

"ha a legkisebb közösséget sem képesek működtetni, akkor nagyban menne"

Jelentem évszázadokig, majd ezer évig működött. Messze a legszebb kerámiákat ez a korai kultúra csinálta.

Utána, ahogy megjelentek a fegyverek és a harcos réteg, valahogy elcsúnyultak a kerámiák. És még sok minden más is csúnyább lett. :-(
@rdos:

Minden, ami működik máshol, nem működik itthon. Kivéve a széthúzást, az irigységet, és a gyűlölködést. Mindenki példát vehetne rólunk.:)
Norvégia egy van. Nem lesz kettő.
"Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak.
Én nem - mondta a rács - engem majmok köré zártak!"

www.youtube.com/watch?v=TrLfHOR0TgM
@jaegtoer: "Az akkori népesség volumene sem vethető össze a jelenlegivel."

A Kárpát-medencében e korai kultúrában akkora volt a becsült lakos szám mint a mai (1970. évi) vidéki népesség.

Na, de nem Offolok tovább, Fabius még a végén kivág a mániáim miatt. :-)
@jaegtoer: "vagy az egész csak arról szól, hogy megvédjük a javainkat, miután kifosztottuk a fél világot"

Számomra arról szól, hogy meg tudjak nézni egy francia emlékművet, vagy meg tudjak enni egy bagettet anélkül, hogy egy balhézó füstös hadonászna az orrom előtt késsel, hogy Je vais tuer votre famille... Persze nézhetem történeti léptékben is: az iszlám nem egyszerű hiedelemvilág, hanem politikai program, erőszakos térítés, szólás-, vélemény-, művészi szabadság, nemek jog előtti egyenlősége nuku, most akkor kezdjük az egészet előröl?
@Pantagruel:

Ahogy látom, te nem a kereszténységet véded az iszlámtól, hanem a szekularizációt a hittől. Csak nem tudsz róla.
@jaegtoer: 'Európa' fennmaradása feltétlenül szükséges-e?

Gondolom, az egyik válasz az az, hogy ugyan már! Nem baj, ha Kentucky Fried Chickenes papírvödrökké alakítjuk Borneo esőerdejeit, vagy ha Tömjén Zsóti kilövi az összes védett madarat, mert ha holnap nem jön egy meteor, ami a baktériumokig elpusztítja az életet, akkor pár milliárd év múlva vörös óriássá vált napunk úgyis elpusztítja a Földet. Az Univerzum kegyetlen, érzéketlen, közömbös hely - min ennek a Világegyetemnek a gyermei vagyunk, miért lennénk mások?! Tök felesleegs aggódni a szaros bálnákért vagy az EU-ért, ezek élőholtak.

A másik válasz meg az, hogy figyi, én örömömet lelem a növekedésben és a gyarapodásban, szeretem a nyugodt, kiegyensúlyozott, békés, harmonikus családi életet, és figyeld a déli harangszót: ez arra emlékeztet, hogy egyszer megállítottuk a vallásod terjedését, ez a hazám. Ha lerajzolod Mohamedet és koccintasz pálinkával a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúra, lehet, hogy jó fejnek tartalak, máskülönben viszont gyanakodva méregetlek.
@vakapad: miből következtettél az előbbire? :)
kepek.444.hu/2015/09/17/menekult-gyerekek/

Azért ezt tán érti, akinek gyereke van. Vagy nem...
Annak tükrében, hogy mennyien és miért lépnek meg EBBŐL az országból, a gyerekeket emlegetve is, sok minden érthető.
Érthető, de valahol van egy határ, egy szint, ameddig, nem tovább. Mert utána már csak vesztesek lesznek, az meg ugye...
@rdos:

A mai számokból nehéz az akkori népesség nagyságára visszakövetkeztetni, persze nem vagyok hülye, hogy vitába szálljak az akkori kor tudományos felkészültséggel bíró szakembereivel

Mindazonáltal felteszem, hogy nem birodalomként funkcionált.
Mindazonáltal függetlenül attól, hogy milyen virágzó kultúra volt, felszívódott a történelem évezredeinek ködébe és a múzeumokba.
Ma itt nem sok minden alapozódik arra a feltételezett virágkorra, amint azt a jól érzékelhető jelek mutatják.
Tehát végső soron az is elbukott. Cserébe viszont itt vagyunk mi, a kései nem tudják kik.
@Pantagruel:

Az álláspontod már az elsőből lejött:)
Én is írtam valahol, hogy a magam részéről megfelelő ébresztő a harangszó, és nem szeretném a müezzinek imára szólító kiáltozását hallani se helyette, se mellette.
.
''''A magyar honfoglalás közvetlen előzményeként tartjuk számon azt a népmozgást, amely a IX. század végén a közép-ázsiai és nyugat-szibériai steppékről indult el, s melynek során a besenyők elhagyták előző hazájukat, átkeltek a Volgán és a Donon, és rátörtek az etelközi magyarok őrizetlenül hagyott szállásaira, miközben a magyar fejedelem két tümenből álló - mintegy 20 000 fős - hadserege a bolgárokkal harcolt. A váratlan támadás menekülésre késztette a magyar törzseket, a besenyők pedig megkaparintották hátrahagyott állatállományukat, majd az Al-Dunáig és a Kárpátokig birtokukba vették a Fekete-tengertől északra elterülő füves pusztaságot.''''

És mégis, mi történt ezek után?

A magyarok történelmében ''''több alkalom adódott menekülő besenyők Magyarországra kerülésére, akár a bizánciak, akár az oroszok által szétvert besenyő csapatok közül. 1059-ben az úzok elől nyugat felé vonuló besenyők tömegestől költöztek a Bizánci Birodalom dunai határtartományába, egyes töredékeik ebben az időben kérhettek bebocsátást I. András magyar királytól, akivel előzőleg szövetségben voltak. „Halvan férfi a besenyők közül... minden felszerelésével, nevezetesen rengeteg arannyal-ezüsttel és az ékességek sokféle fajtájával megrakott szekere¬ken elhagyva a bolgárok vidékét, Pannónia határai felé közeledett. " Miután beléptek Magyarországra, a királyi fegyveresek egy csapata kifosztotta őket. A király a vendégnépek jogait megsértő bűnösöket felakasztatta. A Szent István Kislegendájában megörökített esemény valójában nem István király, hanem valószínűleg I. András korában történt.
@Orica Középföldi: visszatérek rá, de szarkazmus volt... így is érdekel?...
@jaegtoer: Elbukott, mert békés és nem birodalmi volt. A legutolsó magas kultúrát a minoszit 3500 éve pusztította el a Szantorin vulkán. Meg a harcos görögök. Egyébként a minosziaknak is volt hadseregük, illetve tengeri haderejük, másképpen nem is létezhettek volna abban a harcias környezetben, de vélelmezhető hogy Krétán nem (h)arcoskodtak hanem csak a tengeren. Nem is volt jó "sajtójuk" a görögöknél, holott sok mindent tőlük vettek át.

A még megmaradt kelták is a kereszténység előtti hitüket keresik, holott az már harcos világ volt (Asterix és Obelix), de ők még tisztelték a nőket. Ezt hódítójuktól Julius Cézártól tudjuk, aki ezen (a nők tiszteletén) igen nagyon megütközött.

A mi ősi pogány hitünkről - társadalmi berendezkedésünkről jóformán semmit sem tudunk, de hogy Máriának ajánlotta István az országát a "szeretet" vallásának erőszakos köznépi terjesztésekor sanszos hogy a köznép addig matriarchátusban élt.
@Pantagruel: akkor most a Föld lapos vagy gömbölyű?...
@Gábris szomszéd:

Má' megint terelsz.
Ki a büdös lófasztba' jön ide a zsiódóság? Arról volt szó, hogy egy hamis képet linkeltél. Pont. Semmi zsidó, semmi arab, semmi Gyurcsány, semmi más.
(Ne gyere azzal, hogy a kép nem hamis, a felirattal együtt igen, még mielőtt elkezdenéd.)
@Pantagruel:

Nem nehéz rájönni. Ahogy abból, hogy valaki magyar, még nem következik biztosan, hogy keresztény, ugyanúgy abból, hogy valaki szír, még nem következik biztosan, hogy muszlim. Ha tehát valaki a menekültek ellen agitál (mondván, hogy velük nem lehet együtt élni), akkor ne a mohamedán vallást támadja, hanem a menekülteket (pl. hogy sötét a bőrük, azaz füstösek - nopersze, lehet, hogy tudat alatt pontosan erről van szó).

Érthető?
@rdos:
.
Balsors akit régen tép, Mária országa
magunkra hagyott Isten, lettünk koldusok hazája
hiénák gyomrát tömték bűnös nagyhatalmak
Szentföldet osztogattak, csontig faragtak

Igazság helyett szégyen
lélekölő lassú méreg
kárhozat és pokol
Édenkert helyett nyomor

Itt meg is hallgathatod:

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/55828/bloody-roots/maria-orszaga-koldusok-hazaja-zeneszoveg.html
.
@Sir Bates dö Hól:

Értettem:) Ám a szarkazmus mindig egy elegánsan álcázott kritika. Na, az érdekel.
@dr. jenőke (jenőke):

Namostan, a szöveg elolvasásakor emocionális húrok pendülnek, nyenyeresírás tolul fel a szívben, és setén mélabú lepi el az Inn-Maros közét. Má megin mások barmoltak ki velünk.

Apám mondotta volt: fiam, ha mindenki erősebb nálad, akkor ne verekedj annyit.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ühüm, eddig Magyarországra 6988 migráns gyerek érkezett egyedül.
Ezeket a gyermekekeket felhasználják a migránsok az Európába való belépés garanciájának, élő pajzsként, s utána otthagyják őket, mert koloncok.
@Sir Bates dö Hól: öööö... szferoid közeli geoid?
@Imola Helyesi:

Ja. Magam is lépten-nyomon ilyen otthagyott, kóborló gyerekekbe ütközöm. De ne tessen idegesíteni magát, föl kell rúgni őket, oszt annyi. Csak erősebb kegyed, mint a purdé, nemigaz?
@vakapad: Abból, hogy valaki szírnek mondja magát, még nem következik, hogy szír. Abból, hogy valaki szír, még nem következik, hogy menekült. Ahogy abból sem, hogy menekülteknek nevezed őket. Ezek jönnek-mennek, tehát jöttmentek.

Amúgy leginkább helyénvaló honfoglalónak tekinteni s nevezni őket, mert ez a céljuk. Új hazát keresnek, és nem áll szándékukban asszimilálódni (de még ha állna is: a tapasztalt az, hogy nem fog nekik sikerülni), míg új hazát foglalni igen, tömegesen; és mivel egész népek mozognak, ezt úgy hívjuk, hogy népvándorlás.

Azaz: menekültek ellen biztosan nem agitálok.

Amit mondtam velük kapcsolatban, hogy azt tekintem embernek, és azzal bánok emberségesen, aki a saját normáim szerint így viselkedik, és azt állítottam, hogy ezek a jöttmentek erre többségében nem képesek: alkalmatlanok rá.

(Csak zárójelben: ebből nem következik számomra, hogy akkor fel kell buktatni, aki gyerekkel szalad. Azonban: a görögök megteszik a csempészhajóval, hogy leszerelik a motort, az ausztrálok kivontatnak a nyílt tengerre, a mexikói határon tűzparancs, Izraelben választhatsz Afrika vagy a sugárszennyezett Negev sivatagba telepített börtön között, hogy csak pár példát említsek, olyan országokról nem is beszélve mint Szaúd-Arábia.)

Ha pedig így van, akkor talán meséljék az élettörténetüket a médiakurváknak vagy a pszichiáterüknek vagy a mindenható képzelt barátjuknak - a kerítés túloldalán, Európán kívül.

Természetesen lehet ijedezni, hogy dehumanizálni náci dolog, de szerintem a nácizás is dehumanizáló.
@Gábris szomszéd:

"
A kifelé hordott, feltűnően mutogatott és bizonyítgatott vallásosság mindig mély és
gyáva kapzsiságot és nemi éhséget leplez."
@Pantagruel: végre egy őszinte, tisztességes megszólaló migráns kérdésben.

nem szorulsz rá, de nagyon egyetértek a gondolataiddal.
Francba a sok pc hazudozassal.

Engem csak ugy akartak elvinni Mekkába a Kabahoz, ha atterek muzulmán hitre, pedig keresztény sem vagyok.

nem keresztényként olyan femplomba megyek amugy, amilyenbe akarok.
de ez nem egyházakról szól, hanem kultúrákról, ezt nem értik meg sokan, s kapásból jön a vadaszoszsoltizas, pedig ennek annyi köze van a történethez, hogy o is egy majom. Az állatkerti cerkof is az, csak kevesebb kárt csinál
@dr. jenőke (jenőke): " Miután beléptek Magyarországra, a királyi fegyveresek egy csapata kifosztotta őket. A király a vendégnépek jogait megsértő bűnösöket felakasztatta."

Modern interpretációja: miután embercsempészek ( köztük magyarok is ) kifosztották őket, átbújtak/másztak a drót alatt/között/felett, ahol a vendégjog nemzetközi egyezményét leszarva, a "király" mint bűnösöket kiutasíttatta. Hogy hová, az talán sosem fog kiderülni ( Szerbia nem fogadja vissza, horvátokkal nem beszélünk, asse tunni honnan jöttek stb. ).
@Pantagruel:

A kulcsmondat:

"Amit mondtam velük kapcsolatban, hogy azt tekintem embernek, és azzal bánok emberségesen, aki a saját normáim szerint így viselkedik, és azt állítottam, hogy ezek a jöttmentek erre többségében nem képesek: alkalmatlanok rá."

Nincs is szükség semmilyen reakcióra.
@Pantagruel: "Persze nézhetem történeti léptékben is: az iszlám nem egyszerű hiedelemvilág, hanem politikai program, erőszakos térítés, szólás-, vélemény-, művészi szabadság, nemek jog előtti egyenlősége nuku, most akkor kezdjük az egészet előröl?"

behelyettesítve az iszlámot a kereszténységgel, a mondandó igazságtartalma változik-e valamit?...
mi az, hogy füstös képű?... szimilár a hitetlen gyaurral?... én meg pesten vagy párizsban szeretnék meginni egy kávét, anélkül, hogy 3 helyi őslakos elém állna, hogy Te nem vagy magyar! vagy Mit keresel itt , büdös bevándorló!...
@habakuk000: mekka egy szent hely, jóhogy nem vittek el (nem vagy te egy picit iszlamofób?)...
süti beállítások módosítása