Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.08.11. 08:39 Fabius

Egészségügy? Le van szarva!

- Mit mondott a Kamara?

- Hogy majd mindent megtesz.

- Mennyit kapok?

- Hááát, az attól függ. Mert lehet, hogy csak pénzbírság, de lehet, hogy a legsúlyosabb, szóval halál. Tudod Mari, az a kérdés akarnak-e veled példát statuálni.

- Micsoda? Halál?

- A statuálás a lényeg, mert aszerint kapod a büntetést.

- Szép dolog! Mit mondott még a Kamara?

- Hogy ne csodálkozzál, ha ő a tárgyaláson igen súlyos büntetést kér.

- Kicsoda, az engem képviselő Kamara?

- A statuálás a lényeg....

(via)

 

Nem sok szánalmasabb és pitiánerebb sztori jut eszembe attól, amit most Sándor Máriával művelnek. De legalább kiderült egészen pontosan mire jó a kötelező kamarai tagság: ha szakmailag nem tudnak meghurcolni, akkor kitalálnak "etikai vétséget" , mert a Főnök seggéig nyaláson keresztül vezet a legrövidebb út. Nehogymá' valaki fekete ruhában huhogva riogassa a Szocialista Szellem Kisvasútját építőket!

sandor_maria.PNG

Ez fontos. Az egészségügy meg le van szarva ahogy eddig.

Arra is kíváncsi lennék, hogy Sándor Mária az etikai kódex mely pontjait sértette meg pontosan, mert én ugyan elolvastam, de nem találtam benne olyat sem, amit gumiszabályként ráhúzhatnának erre a szerencsétlenre. De a "szakmai képviseletet" ellátó kamara és annak panaszkodó elnöke nyilván kreatívabban értékeli az ilyesmit nálam. Meg ugye nem is a szakmaiság vagy szó szerintiség a lényeg, hanem a statuálás. Mert az kell, az garantálja, hogy az egészségügyi dolgozók pofázókedve összemenjen, mint vérhányásos pelenka a főzőmosásban.

Innentől nem csak a kifizetetlen túlórákkal kell számolniuk, de azzal is, ha beszélnek erről a saját kamarájuk igyekszik eljárást indítani ellenük.

Tényleg skandallum, hogy Sándor Mária személyesen pénzt, iskolát és a munkájuk elvégzéséhez szükséges becsületet kérte vissza az államtól. Ha nem veszik most el az ő és társai kedvét az elégedetlenkedéstől, még a végén eszükbe jut tiltakozni azért is, hogy amit az előző ciklusban még megoldott a kormány a haverokkal évi 360 millióból, az mostanra - tulajdonosváltás után - már 1,1 milliárd közpénzbe kerül évente. A "médiamonitorozás" fontos, a túlórák kifizetése meg nem, se az egészségügyben, se az oktatásban.

Sőt, a tanároknak is készül az etikai kódex, és a mellékelt ábra szerint a tanmese is, mire lesz ez jó, és hogy járhatnak miatta pórul.

 

 

394 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr637697662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

van egy javaslatom a Sándor Máriáknak: azonnali és engedély nélküli országos munkabeszüntetés
mit tudnak tenni ellenük?
kirúgják az egészségügyet? letartóztattyák őket? két három hét kitartással valami csak lesz ami nem az ami ma van

és nem is látok más megoldást

addig amíg a csiki csuki szabályai szerint járnak el addig le is lesznek szarva naponta

a fácsén írta: az aki megengedi hogy naponta a fejére szarjanak az meg is érdemli

brühüyyy
őket is vizsgálni fogják csinovnyikos kamarailag???

szarakodunk azokkal akik szólni mernek a mengele stílusú narancsmaffiáról, miközben az egészségügy haldoklik, stadionokat építünk amikor az oktatás haldoklik, gyűlöletet szítunk, amikor a magyar társadalom haldoklik...

Másfél litert izzadnak az orvosok a klíma nélküli műtőkben

Sok kórházban még nincs megoldva a klíma, a hőségriadó miatt műtéteket is halasztanak.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F08%2F11%2Fkorhazi_klima%2F

---

meeeugye:

Kifosztják az Onkológiai Intézetben fekvő betegeket

Már 22 esetben kellett feljelentést tenni a rendőrségen, mert az Onkológiai Intézetben fekvő betegektől lopják el értékeiket.

hvg.hu/itthon/20150811_Kifosztjak_az_Onkologiai_Intezetben_fekvo
az is megoldás, ha mindenki kilép az állásából

akkor nincs kamara camorra sem más lófasz

és akkor lehet statárium??? de nem lehet senkit munkára kényszeríteni, el lehet helyettük végezni a melót mongyuk a mészáros és mészáros leszerződtet menekülteket a zegészségügybe de előtte sajátkezűleg átvágja a drótkarikákat

brühüyyy
" De a "szakmai képviseletet" ellátó kamara és annak panaszkodó elnöke nyilván kreatívabban értékeli az ilyesmit "

lásd fapál ügyeit. az ügyészség több mint öt év és elvesztett perek után még mindig brékel, hátha. ugyanez lesz itt is. meghurcolják valami mondvacsinált ürüggyel, tönkremegy bele, aztán azt mondják, hogy bocsi, mégsem volt vétkes, DE LEHETETT VOLNA!
ez gyönyörű! hosszú, forró ősz ígérkezik?

hiszen, lesz itt még pofára esés, ha arra gondolok mennyien álltak a "fekete ruha" mellé!

ráadásul a kormány a szociális ágazattal is magára húzta a vizeslepedőt:

Sztrájkolhat a szociális ágazat

A bíróság a Szociális Ágazati Sztrájkbizottságban adott igazat - adta hírül közleményben a sztrájkbizottság.

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság a tárgyalások eredménytelenségére tekintettel a sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatás megállapítása érdekében május 11. napján bírósághoz fordult - olvasható a szakszervezetek.hu-n megjelent közleményben.

A sztrájkbizottság tájékoztatása szerint a bíróság június 10-i elsőfokú végzésében „teljességgel alaptalannak és elfogadhatatlannak” találta a Magyar Kormány e tárgykörben adott elsődleges ajánlatát, mely szerint „a szociális és gyermekjóléti – gyermekvédelmi területen a még elégséges szolgáltatások körét az egyes szakmai előírások teljes körű ellátása jelentheti. Egyetlen elemként az egyes területek adminisztratív feladatainak ellátásában, annak felfüggesztésében látott a kormány mozgásteret azzal, hogy annak elmaradása a szolgáltatók fenntartói számára teremthetnek olyan helyzetet, amely a finanszírozás kiesése révén fenntartási nehézséget okozhatnak.” és apróbb kiegészítéssel a szolgáltatásokra lebontott részletes sztrájkbizottsági javaslatot fogadta el. A kormányt képviselő Emberi Erőforrások Minisztériuma az elsőfokú bíróság végzése ellen fellebbezést nyújtott be.

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság végzését helybenhagyta, kiemelte, hogy a sztrájk joga alapvető munkavállalói alapjog, amelyet kiüresíteni nem lehet, azaz a még elégséges szolgáltatás követelménye címén a majdnem teljes szolgáltatás nem elvárható. Hangsúlyozta, hogy a még elégséges szolgáltatásról való egyeztetés nem irányulhat a sztrájk megakadályozására teljesíthetetlen, a sztrájk célját ellehetetlenítő ajánlat tételével. Megállapította, hogy a kormány javaslata az érintett körben csaknem a sztrájkjog tilalmát jelentené. A kormány fellebbezése nem volt megalapozott az egyes szolgáltatásokat érintően sem és a vesztes félt a perköltségek megfizetésére kötelezte. A már jogerős végzés külön rendelkezett arról, hogy a bölcsődei alkalmazottakat a még elégséges szolgáltatás nem terheli - áll a közleményben.

Ezzel a jogerős végzéssel, több mint másfél év után megteremtődött a szociális ágazat dolgozóinak jogalapja a sztrájk megtartására, a sztrájkbizottság folytatja a felkészülést egy várhatóan őszi szociális ágazati sztrájk lefolytatására - értékel kommünikéjében a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság.

www.munkajog.hu/rovatok/hirek/sztrajkolhat-a-szocialis-agazat
azért a hatalom minden vonalon erősködik, míg a fejére nem borul az egész:

A minisztérium nem engedné sztrájkolni a bölcsődei dolgozókat

A bíróság szerint sem a bölcsődei ellátás, sem a hajléktalanellátás nem minősül alapszolgáltatásnak, így sztrájk esetén ezeket az intézményeket be lehet zárni. A minisztérium szerint ez veszélyezteti az emberi méltósághoz, az élethez való jogot és a gyerekek jogainak érvényesülését.

Az emberi méltósághoz, az élethez való jogot és a gyerekek jogainak érvényesülését veszélyezteti, ha a bíróság nem módosít a szociális ágazat sztrájkja esetén kötelezően biztosítandó elégséges szolgáltatások körén – mondta Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságot, hogy a Napi Gazdaság információi szerint jogorvoslati kérelemmel fordul a Kúriához a kormány, miután a Fővárosi Törvényszék a szociális ágazati sztrájkbizottság javára döntött az elégséges szolgáltatás ügyében. A bírósági ítélet értelmében sem a bölcsődei ellátás, sem a hajléktalanellátás nem minősül alapszolgáltatásnak, így sztrájk esetén ezeket az intézményeket be lehet zárni.

Azt kellene tisztázni, hogy mely szolgáltatáselemek nem maradhatnak el – emelte ki a helyettes államtitkár. Például egy mentálhigiénés csoport találkozója vagy az idősek klubjának egy kirándulása nem létfontosságú, de a szociális étkeztetés biztosítása vagy télen a nappali melegedő megnyitása „elemi szükséglet”, ezek elmaradása akár életeket veszélyeztethet – mondta Nyitrai Imre.

Úgy fogalmazott, nem feltételezik, hogy bármelyik kolléga a szakmai etikai kódex megsértésére készülne, életet és egészséget veszélyeztetne, azért, hogy nyomást gyakoroljon a hatóságokra.

A helyettes államtitkár elmondta: a szociális ágazati sztrájkbizottságnak három követelése van, az egészségügyi bértáblához igazított bérrendezést, a munkaközi szünetek pontos meghatározását és az ágazati érdekegyeztető fórumba több szakszervezet bevonását sürgetik. Mindhárom kérdéssel kapcsolatban előrelépés történt az egyeztetéseken, így bízik benne, hogy nem lesz sztrájk – hangsúlyozta. Nyitrai Imre közölte, a jogorvoslati kérelem benyújtására hatvan nap áll rendelkezésre, de a tervek szerint két héten belül megfogalmazzák és eljuttatják érveiket a Kúriához.

MTI Szociális államtitkárság: módosítani kell az ágazat sztrájkfeltételeit

mandiner.hu/cikk/20150806_a_miniszterium_nem_engedne_sztrajkolni_a_bolcsodei_dolgozokat
@guma:
a sztrájk és a tiltakozás meg a jogok kikövetelése nem annak döntéseitől függ aki ellen az akció irányúl, vagy céltalan és eredménytelen

csikcsuki

brühüyyy
Rodeo olyan megoldást javasol, amelyet támogatni lehetne, sőt kellene. Amíg a környező országokban ilyenre több példát is láthattunk, addig nálunk az összefogás, az egységes fellépés nem megy. Saját tapasztalatból is tudom, hogy szavakig és ígéretekig sokan eljutnak, de érdemi tettekre már nem kerül sor.
Nálunk már néhány évtizede általános magatartási formává vált, hogy lehetőleg mások kaparják ki nekünk a gesztenyét (ha így jobban tetszik: ne a saját fegyverünkkel verjük a csalánt).
@Rodeo36:

ráadásul a naponta változó törvények miatt: lehetetlen is.
"Tavaly május végén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) nevében Dr. Balogh Zoltán elnök levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök úrnak. „Magam és több mint százezer fős tagságunk nevében engedje meg, hogy jókívánságaimat fejezzem ki ismételt megválasztása alkalmából. Tiszta szívből kívánok Önnek és felelős vezetőtársainak jó egészséget hazánk, Magyarország felelős kormányzásához, s a korábban megkezdett törekvések sikeres továbbviteléhez! Köztestületünk országos vezetése nevében, a stratégiai irányvonalak meghatározásakor engedje meg, hogy felajánljam együttműködésünket, szakértelmünket és társadalmi támogatásunkat jövőbeni céljaik sikeres eléréshez”. - ENNYI!
@guma:
egy frászt lehetetlen, már mondtam, vagy tömegesen kilépnek, vagy tömegesen nem mennek dolgozni
oszt maj az OGV megolgya a pudvás agya helyén levő poshadt vízzel

brühüyyy

amikor a tákolmány törvénysértés és a többi "törvény" sem törvény akkor mit kell betartani?

a lófaszt a zorbángeci szájában jó mélyen
@Marcellusca:

erre az örömre mertek ilyen javaslattal válaszolni:

Rogán Antal és Harrach Péter 2015. június 29-én egy olyan határozati javaslatot nyújtott be, amely szerint a 2024-es budapesti olimpia nyereségéből fejlesztenék az egészségügyet.

www.parlament.hu/irom40/05422/05422.pdf
@Rodeo36:

már sokszor megfogalmaztuk erre a választ...

fogalmam sincs mikor szakad el cérna és melyik pillanatban...
azt tapasztalom, hogy irigységben, ügyeskedésben, egymás utálatában sikeres ez a nép.
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:

Olyan szintű seggnyalás (mert ez már nem csak szervilizmus), hogy felért egészen viktorka mandulájáig. :(
@guma: áááá legyint, vagyis továbbra is csodadoktorok karmaiba lökik a népet...
kicsit számokkal is ismerkedjünk az egészségügy világában (érdemes a táblázatot átbogarászni!)

de az összeszedett szöveg a sok linkkel az sok mindenre fényt derít.

Egyre kilátástalanabb helyzetben a magyar egészségügy

tenytar.blog.hu/2015/04/21/egyre_kilatastalanabb_helyzetben_a_magyar_egeszsegugy
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:

még arra is lusták! elég lesz a TV-s távgyógyító mester.
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:

És ezek dumálnak etikáról, hivatkoznak kódexre ... :(((
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager: ha már egy műverselő álomtitkár, vagy mi franc csoda barackmagozik, és még csak ejnyebejnyét sem kap. Akkor semmin sem szabad csodálkozni, az egészségügyi mentalitás vetekedik a mengeléékkel, akinek valami kicsi baja is van, az pusztuljon, ellenben velük akiknek személyes orvosi stáb tolja a legkorszerűbb ellátásokat...
@Kijelölt Önkéntes: Sajnos nagyon igazad van. Ez lesz!
@guma: na nem jahh: itt is húzzák a szájukat, pedig ők sokkal gazdagabbak

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) előzetesen Bostont választotta ki a 2024-es játékokért zajló kandidálásra, azonban a keleti parti metropolisz a csekély lakossági támogatás és anyagi megfontolások miatt három hete visszalépett. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) - túl azon, hogy bírálta a bostoniak lépését - továbbra is reméli, hogy érkezik "erős pályázat" az Egyesült Államokból.

www.origo.hu/sport/20150811-nagy-profitot-varnak-a-2024-es-olimpiatol.html
@Marcellusca:" Meg a jó ......!!!" Folytatom: k....annyukat. MONDD ki ami a sziveden!
@guma: addig ameddig a tb jobban támogatja a láblevágást, mint a láb megmentést...
@Marcellusca: Adok nekik szívesen kódexet, aztán másolhatják...
@guma:

Egyetértek veled. A jelenlegi helyzetben nem megoldás a sztrájk.
@Eszter jött: akkor mi a megoldás (válaszolhatsz, ha szeretnél)
Elgondolkodtató, hol vannak azok, akik menekültügyben harsogták a Magyaroszág a magyaroké! jelszót.
A betyárok, cöf stb.
Most egy magyar állampolgár jogait kellene megvédeni.
Ez nem fontos?
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:

A tegnapi poszthoz kiraktam Simon Mária fb bejegyzését. Abból sok minden kiderül.
Sztrájk esetén nagyon könnyen ellenük fordíthatnák a közhangulatot. Az is kétséges, hányan szüntetnék be a munkát.
MI a megoldás?
Simon Mára már megtette a magáét. Most kellene mögé felsorakozni. Mindenkinek.
@Eszter jött:
nem fáj a lábad??? szerintem iszonyú fájdalmaid lehetnek...a lábadban...ráesett az a hatalmas és gránitszilárdságú bölcsek köve??? amit addig a kis kacsódban tartottál???
még hogy az általános és teljes országra kiterjedő sztrájk nem megoldás

akkor mijalófasz a megoldás???
súgd bele ide a "blogba"

többen kíváncsiak rá

brühüyyy
@Eszter jött:

Elnézést a Simon Máriáért!
Természetesen Sándor Máriát akartam írni.
Bocs!
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager: a sehova nem vezető, pár napos(de inkább pár órás) megmozdulások????

addig amíg az "érdekvédelmi" szervezetek - leginkább a vezetőik érdekeit védik - a kormányzat kezéből kapják a fizetést autót, mobilt stb, addig csak egy-két ember lesz, mint pl. Mária. de emlékszik még valaki a NAV-os ÁFA-s emberre emberre?? nem sokan.

az az ország mindaddig elveszettnek, bukottnak tekinthető, amíg el nem határozza magát egy csoport, most pl. az eü.-ben dolgozók úgy igazából, hogy holnaptól NINCS munka végzés, ameddig nem rendezik a problémákat. máshogy NEM fog menni!

de lássuk be, jó pár évtizede nem volt ilyesmire példa Mo.-on. ahogy a helyzet kinéz, nem is lesz még egy jó darabig!

az internet adó ellen többen emelték fel a mobiltelefonjukat(hányni tudtam volna attól a baromságtól), mint a valóban lényeges kérdések esetében(eü., tömeg közlekedés, korrupció stb)
@Eszter jött: ok, és a tettek? mert mérges nézéssel nem lesz több pénz.
.
Fabius!

nincs az az eü leszarva, hiszen még fizetnek is érte közpénzből.
ha jól emlékszem kb 3000 forint/hó és ezért korlátlan és soron kívüli VIP szobás ellátás jár a kormánytagoknak és az általuk meghatározott holdudvarnak.

helikopter repül a kéztörésért, stb...

de ami a legszebb: napokban olvastam valahol, hogy lézerünk leállítja a nagyon elterjedt szépészeti( plasztikai???) műtéteket.
hahahaha
azt nem tudom, hogy az arcbőr vastagságából kellett-e valamit leszedni vagy tovább erősíteni a megkopottakat...
@nincs_itt: veled értek egyet, nincs munka kész, ennyi. fájni fog, igen.
@Eszter jött:

kinem szarja le a közhangulatot??? most az egészségügy és pedagógusok uccára és teljes munkabeszüntetés majd a tömegek is kimennek az uccára és követelik a jogaikat meg lesz kalamajka

néhány beteggel több patkol el???
majd a család megolgya csendesben vagy ordítva a zuccán

brühüyyy

ha valaki eltűri hogy naponta a fejire szarjanak az meg is érdemli
@guma: azt hallottam, hogy a jankó gyerek arcbőréért komoly összeget ajánlott a NASA, űrsikló bevonatnak akarják felhasználni...
@Rodeo36: mert a beteg elhalálozása SEM az eü dolgozók lelkén száradna!

talán a hozzátartozók is észbe kapnának. talán...
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager: csak példa, itt Németo.-ban majd egy hónapig sztrájkoltak a postások! tudni kell, hogy itt mindent, mondom mindent postai levélben intéznek a hivatalok, cégek, magán személyek! több pénzt, meg jobb munkakörülményeket akartak.

amikor már levelek és csomagok 25%-a volt késedelemben, akkor lett megállapodás, meg nyugalom.
addig meg a postások NEM dolgoztak, de bért kaptak...

tessék parancsolni a recept!
@Rodeo36:

ne undokoskodj!

a mai viszonyok közt, amíg nincs igazi (nálunk névvel, címmel ellátott aláírás volt) egymás előtti összefogás, addig itt mindenki másra vár, hogy kikaparja a gesztenyét.

nálunk minden esetben azért hatékony a sztrájk szervezettség is, mert van pénzalap a kieső munkadíj helyett. sőt, van olyan fifika is, hogy kiszámolják: elég nektek sztrájkolni és a többi már semmit sem tud tenni, tehát bemegy és a cég fizethet.
az eü-ben ez nem járható út, mert ha bemegy - valamit mindig tud tenni, ha nem csatlakozik a sztrájkolókhoz valamiért.

szóval ez sokkal bonyolultabb kérdés és nem az indulati elhatározás a megoldás, ha csak kevés érdekvédelem száll be, akkor azt kaszálnak el akit akarnak.
@nincs_itt:

hülye! :))) micsoda körökben forogsz :DDDD
@nincs_itt:

erre próbáltam célozni az előbb! nincsenek tartalékok. ha nincs bér...
a rezsit fizetni, gyereket etetni kell vagy máshogyan is az utcán találod magad.

nem is folytatom....
@guma: méretben passzolna, aszonták, csak lehet, hogy túl ellenálló, nehéz lesz megmunkálni.
@guma:
én megmondtam, ti meg alkuggyatok meg és tarcsátok oda a fejeteket hogy naponta rászarjanak

részemről befejeztem

ilyenekre időt pocsékolni????
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@guma: mivel Mo.-n NINCS érdekvédelem, ne tessék ágálni, mert ha lenne akkor működne is, ezért csak az a járható út, amit @Rodeo36: is leírt, ugyanis a kormányzat a területért felelős lófaxjancsi, meg a "szakszervezeti vezetők" hetekig fognak sütkérezni:

"Minden erőnket latba vetve tárgyalunk a munkavállalók érdekeiért!!!" osztán ott tart Mo., ahol...

Leszarni a sok ingyenélőt és ecceri Máriák, Jóskák baxanak az asztalra végre.
@guma: ok, akkor mondj másik megoldást. olyat ami ütős, amit megérez az ország.
@guma: ja! ez bizony áldozatokkal fog járni, anyagi és egyéb, de ideje lenne a "holnapra" is gondolni!
@guma:
lófaszt babám, te fidesz bérenc vagy nyald ki a seggüket

brühüyyy
a zeszti is ugyanúgy
@nincs_itt:

na ez az:

"mivel Mo.-n NINCS érdekvédelem, ne tessék ágálni, mert ha lenne akkor működne is,"

amikor elmondta véleményem itt, kaptam érte nem is keveset...
fel sem fogta az illető miről beszélek, amikor elmondtam, hogy ez bizony rajtunk (embereken a közösségen) múlik, hogy mit teremtünk meg.

az biztos, hogy ahol nincs sztrájk alap ott nem fog működni semmi ezen a téren.
sztrájkalap pedig csak tagdíjból van. a többit pedig te is leírtad pl a postásokkal...
@Rodeo36:

van jobb programom is!

de lehetnél tárgyilagosabb is, és akkor durvulj, ha megbántalak...

most csak beszélgetünk! de nem ebben a hangnemben!
@Eszter jött:
"Sztrájk esetén nagyon könnyen ellenük fordíthatnák a közhangulatot"

Egyetértünk. Még azt a minimális társadalmi támogatottságot is elvesztenék, ami még megvan.
A szakma dolgozóinak kellene összefogni, mert egy darab Sándor Máriát el lehet lehetetleníteni és távolítani, de sokezer egészségügyi dolgozót nem. Értem én, hogy a kenyérféltés nagy dolog, de hát szerintem olyan sok vesztenivalójuk nincs. Tehát folytatni kellene a tüntetéseket, nemcsak a fővárosban, hanem mindenhol, ahol van kórház. És nekünk, civileknek is ott kellene állnunk velük egy sorban.
Kamarák és érdekvédelem. Viccnek is rossz. Az "én kamarám" nem értem van, hanem ellenem. Szó szerint elvették a szakmámat, pontosabban beolvasztották sok "szakma közé". Olyan, mintha az altatóorvos agyműtétet csinálhatna! Ez szó szerint rombolás! Szerencsére a legtöbb kollegám nem él vissza ezzel, de sajnos nem mindenki. :-(

Észre kellene már venni, hogy többpártállami diktatúrában élünk 26. éve. :-( Ráadásul az előző rendszerben csak az oroszokkal kollaborált a párt és erőszakszervei (szerintem ugyan az erőszakszerveknek volt egy pártja). Most már többekkel. :-(

Rendeleti (önkény)kormányzásban élünk, pont mint a rákosi alatt, vagy a leninfiúk idejében. :-( A demokrácia harcos terjesztőjének mindez megfelel demokráciának. Na ez is egy vicc. :-( Csak nem tudok rajta felhőtlenül nevetni. Az pedig nem vígasztal, hogy szemmel láthatóan rajtunk kívül a szláv népek legtöbbjének is ez a "sors" jutott. :-(
@guma: te hülyeségeket (aljasság???) (képmutatás) rittyentettél ide

eszt érdemled

brühüyyy
@nincs_itt:
" itt Németo.-ban majd egy hónapig sztrájkoltak a postások! "

Minden tiszteletem az övék, de késve megkapott postai küldeménybe (legyen az bármely hivatalos irat) elég kevés ember szokott belehalni.
Általában igazad van, a sztrájk lenne a célravezető, de pont az egészségügyben ez veszélyes. Aki most egyetért a követeléseikkel, azonnal máglyára küldené őket, ha valamelyik hozzátartozója a sztrájk miatt elmaradt kezelés okán halna meg.
És még vannak egyéb szempontok is bőven.
@Rodeo36:

konkrétan mire gondolsz?
(ha kérhetném, mert ez így most csak tőled aljasság!)
@Rodeo36: a nagy klasszikust idézve:
"Rodeo36 2015.08.11. 08:04:44

@Sir Bates dö Hól: 
amennyiben a demokráciát alapvető, lényeges társadalmi elemként (neaggyisten alapelv) kezeljük, akkor mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani és ugyanúgy mindenkinek joga van ugyanaszt a véleményt észérvekkel (lenullázni) megsemmisíteni, ez nekem alapállásom, senki sem tévedhetetlen és a legjobb megoldást még senki sohasem látta "
namost ez a társadalomra is igaz, és a nyílt őszinte vita állandó jelenléte az egyetlen egészséges létforma...és ebbe mindenki kötelezően beleértendő addig amíg meg nincs cáfolva és aszt el is fogaggya!!!!!!!!!!!!!!!!!

a blognak is módszert kell változtatnia és meggyőzéssel és nem személyeskedéssel elintézni a mégolyan akármit sem!!!!!!!!!!!!!!

vannak vélemények amelyek egy szűkebb körre (akció rádius) vonatkoöznak és a globális megoldásban már nem osztanak nem szoroznak

brühüyyy
"– Elvtársnő, nem értesz te semmit, mivel kispolgári a gondolkodásod! Egy világforradalom küszöbén állunk. Ezúttal mindenképpen győzni fogunk. Nem fognak túljárni az eszünkön. Amerika egyre gyengébb. Összefogunk a népi Kínával és Kim-Dzsong Un-nal, a nagy vezetővel. Szíjjártó elvtársat azonnal ki kell küldenünk. Értesíteni kell a külföldi elvtársakat is. Azt a klerikális keresztet pedig tüntesd már el a szemem elől."

nemgogol.blog.hu/2015/08/10/hogyan_alakult_at_kover_laszlo_kommunistava#c27767690
@Eszter jött:

" Sztrájk esetén nagyon könnyen ellenük fordíthatnák a közhangulatot."...

írád..és akkor mi lenne? bemenne a Náncsika ellátni az ő urát a nővér helyett?,...vagy a szomszéd vágná át a köldökzsinórt?..nem fogta fel az egészségügyben dolgozók többsége, hogy munkája nélkülözhetetlen és helyettesíthetetlen, és ezért félnek, de a félelem rossz barát, aki fél, azzal mindent meg lehet csinálni, és ezt a hatalom jelenlegi birtokosai igen csak magasívben gyakorolják....az egészségügy romokban, nincs ember, eszköz, megbecsülés...és akkor ti még a gumával attól tartotok, hogy mit szól hozzá a sarki ujságos? hát nem volt elég ez a rengeteg megalázás?...szegény Mária, nem számíthat senkire, pedig a facsén én is olvastam, hogy szinte könyörgött, hogy álljatok mellém, ne féljetek....ezek után ti még miatyánkoltok? gyáva, gyávák...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ok, de abba nem halna bele senki ha nem nyitnának ki a bölcsődék.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: értem, erre is reagáltam korábban. de tessék gondolkodni is! mert ez érzelmi reakció!

mert ha nem sztrájkol, akkor azt csinálnak vele amit csak akarnak. de rezsire, kultúrára, kikapcsolódásra továbbra sem fog jutni! sem az elhunyt beteg hozzátartozójának, sem pedig az eü. dolgozóknak.

itt kellene, hogy összeérjen a két csoport, mert a betegek és rokonaik/barátaik stb, bizony függenek az ápolónőktől, tessék hát segíteni őket, ha másért nem, akkor az "önös érdekért"!!!

mert a munkanélküli betegnek, sem lesz jobb ha az eü-snek sem lesz jobb...

teccik érteni? tehát a megoldás, az ÁLTALÁNOS munkabeszüntetés...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: azt is elfelejtettem, hogy ágazatonként, szakmánkét vannak bérmegállapodások, amiket törvényi erővel betartatnak. ennek ellenére mernek és akarnak sztrájkolni, de akit érint a sztrájk, az csak annyit mond, hogy igazuk van harcolják ki! majd ha nekem lesz gondom, akkor ő sem fog rám "haragudni".

óvodai személyzet sztrájkja volt tavasszal, az óvodás gyermekek szüleinek rendkívüli szabadságot adott a munkáltatója, ezt pedig szépen elmondta a rádió/tv stb. senki nem anyázott, természetes, hogy meg KELL küzdenie mindenkinek az eredményekért.
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:kicsi lány, megüt a guta, hogy itt lenne a legjobb alkalom arra, hogy "ezekre" rádöntsük a klozetot azzal ami benne van, és akkor nem, keresünk, jó magyar módjára kifogásokat, amikről aztán el is hitetik velünk, hogy ennek így kell lennie....hát nem.... azt kellene inkább froclizni, hogy mindenki az utcára, és Mária hátát megtámasztva elzavarni a sok patkányt....nem pedig vinnyogni a sötétben.
@evasanyoca:

".és akkor ti még a gumával attól tartotok, hogy mit szól hozzá a sarki ujságos? "

ezt honnan vetted? kérlek, arról beszélj amit írtam! nem kell ebbe mesét látni, fantáziálni sem. csak annyit, hogy szerintem miért nem áll oda az országos sztrájkra a tömeg.
@evasanyoca: stimmt! majd valaki - csak nekem ne kelljen - megolgya, megcsinyájja. nekem ne legyn gondom, meg különben is, akkor nem jön a minimálbér+a zokosba/zsebbe...
@guma: a te meséd és fantáziád az rendben van? "szerintem miért nem áll oda az országos sztrájkra a tömeg?" ez a mese full oké??? mert nem tudhatod te sem, mi lesz az utolsó csepp a pohárban? te is csak fantáziálsz, amit aztán máson számonkérsz...én legalább ki akarok törni ebből a rabszolgahazából, te meg pancsikolsz a "nem lehet" posványában.....degustibus...
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:
" ok, de abba nem halna bele senki ha nem nyitnának ki a bölcsődék. "

Persze hogy nem, de nem a szociális szféráról beszéltem, hanem a konkrét egészségügyről.
Bár ott is lennének területek, ahol le lehetne állítani a munkát.
@Rodeo36:

Megint (még mindig!) idióta vagy, Vénhülye.
@nincs_itt: pontosan....én ahol csak lehetett kinn voltam, most sem érdekelt, hogy "büntettet" hajtok végre, vittünk élelmet a Keletibe, amit tudok, én megteszek.....mindenkire szükség van, nem lehet azt csinálni, amiről te is okosan fogalmazol.
@nincs_itt:
"itt kellene, hogy összeérjen a két csoport, mert a betegek és rokonaik/barátaik stb, bizony függenek az ápolónőktől, tessék hát segíteni őket, ha másért nem, akkor az "önös érdekért"!!!"

Igen. Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy nekünk, civileknek is ott kellene velük egy sorban állni (éspedig pont a sztrájkmegelőzés miatt).
A baj csak azzal a fránya feltételes móddal van :((
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"És még vannak egyéb szempontok is bőven." - Pölö: dögőjjön meg a szomszéd tehene is! :((((
@evasanyoca:

"itt lenne a legjobb alkalom arra, hogy "ezekre" rádöntsük a klozetot azzal ami benne van, és akkor nem, keresünk, jó magyar módjára kifogásokat, amikről aztán el is hitetik velünk, hogy ennek így kell lennie....hát nem.... azt kellene inkább froclizni, hogy mindenki az utcára, és Mária hátát megtámasztva elzavarni a sok patkányt....nem pedig vinnyogni a sötétben."

ebben már több igazság van, csak a kiindulási alap nem jó!

mint említetted, semmi nincs és alig működik valami rendesen:

akkor miért nincs kint a tömeg?

miért kell Máriára várni?
@Marcellusca: ezt a stílust meg be lehet fejezni.Rodeo értünk haragszik, nem ellenünk, te viszont símán uninteligens vagy.Sokan beletartozunk a korunk miatt a te "vénhülye" kategóriádba, remélem édesapád és édesanyád is nagykorú már.
@evasanyoca:
Oszd meg és uralkodj! Működik, birka népnek meg erre van lelkülete, igénye. Amúgy is megaszonta a szemforgató páter a tuttit:

444.hu/2015/08/11/hat-maguk-ereztek-mar-ma-magukon-az-ezereves-allamisag-tapasztalatat/

Kiskorú a társadalom, nulla az önállósága.
@Eszter jött:

A közhangulatot vastagon le lehetne szarni a nővérkéknek, ha kibuliznának akkora fizetést, ami bőven kiváltaná azt a hálapénzt, amihez kell a "közhangulat".

Ha a nővérke rendesen elvégzi a dolgát, és megkapja érte a megfelelő fizetését, akkor kurvára nem érdekli, hogy a beteg "közhangulata" - aminek csak egyik összetevője az ő munkája, a többi a kórházi miliő és a gyógyulás mikéntje - hogyan alakul.
@nincs_itt:
" ennek ellenére mernek és akarnak sztrájkolni, de akit érint a sztrájk, az csak annyit mond, hogy igazuk van harcolják ki! majd ha nekem lesz gondom, akkor ő sem fog rám "haragudni"."

Igen, ezért "irigyellek", így kellene lennie itt is. De ebben az országban a taxissztrájk volt az első és utolsó, ahol a népi összefogás megvalósult.
Egyébként kurmányunk és az ügyben érintett szakmai szakszervezetek azért különösen ocsmányak, mert visszaélnek az eü. dolgozók szakmai lelkiismeretével. Ha ők nem hagynák magukat kizsákmányolni, mert az emberéletet védik, már régen összeomlott volna az egész eü. rendszer. Tehát (ahogy te is írtad) a minimum lenne, hogy az egész társadalom melléjük álljon.
@guma: boli tutit mondott:

"Kiskorú a társadalom, nulla az önállósága."...és ez így van...nekünk nincs akkora tapasztalatunk a szabadság győztes kiharcolásában, mint a franciáknak pl.a tömeglélektan hoz tartozik nálunk, hogy kell egy kolompos, aki elől megy és viszi a többit,....jó lenne, ha Mária az lenne....guma....honnan tudjuk, hogyha belobban a láng nem lesz tömeg?...én hiszek a tömegben és a szabadságban.
@DarthVader:

Amúgy meg meg lehet nézni különböző fórumokon, miket irkálnak a nővérkékről. (Gyakran amúgy jogosan, mert ócsóért bóvlit lehet kapni itt is. )
@evasanyoca:

köszönöm!
ez több mint érdekes, ahogy alakul. mert ezek szerint "mert nem tudhatod te sem, mi lesz az utolsó csepp a pohárban?" ezt pl szinte tőlem másoltad...

na mindegy.
nem kell, hogy felfogd miért így fogalmaztam, de azért inkább egyenesen írd meg ha valami bajod van velem...
hiszen nem véletlenül nem válaszoltál a konkrét kérdésre. jó a taktikád.
@Marcellusca:
"Pölö: dögőjjön meg a szomszéd tehene is! :(((( "

Én nem erre gondoltam. Arra gondoltam, hogy ezek az emberek nem azért mentek eü pályára, mert a)itt találtak munkát, b) ebből akarnak meggazdagodni.
Ők azért csinálják, mert ezt szeretik és ezt akarják csinálni. Ezért nem fér bele a lelkiismeretükbe, hogy ellátatlanul hagyjanak embereket.
A "szomszéd tehene" effektus inkább a társadalom közömbösségét magyarázhatja.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: van egy szó, amitől rángógörcsöt és rühöt kapok: "civil" ilyen állat márpedig nincs!
ember van és EMBER van. a többi duma, ez a "civil" is arról szól, hogy "engem nem érint! én "civil" vagyok!"

senki nem "civil" egy társadalomban, hanem érintett!

ezt kellene végre megérteni!
@evasanyoca:
".... azt kellene inkább froclizni, hogy mindenki az utcára, és Mária hátát megtámasztva elzavarni a sok patkányt....nem pedig vinnyogni a sötétben. "

Igen. És miért is nem vagyunk még ott kétmillióan legalább?
Tudjuk jól, hogy társadalmi támogatottság nélkül nem mennek semmire. Akkor miért is csak az övékével akarjuk verni a csalánt?
@evasanyoca:

Látom, elcsíptél egy kommentet. :)

Tévedsz, ha az hiszed, hogy Rodeó értünk haragszik.
Ő csak megmondja a "tutit", ő mindennek a tudója. És, aki nem ért vele egyet azt szapulja, ócsárolja.
Guma mit vétett, írt neki, amiért olyan alpári stílusban válaszolt rá? Az nem szúrja a szemed?

Egyébként, köszönöm, szüleim jól vannak.
Még Nagymamám is, aki már ükmama. :)
@nincs_itt:
"senki nem "civil" egy társadalomban, hanem érintett!"

Oké, igazad van, nem fogalmaztam pontosan. A "civil" szót a "nem eü dolgozó" szinomimájaként használtam, ezek szerint helytelenül.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: még annyit, hogy teljesen mindegy, hogy a beteg azért hal meg, mert 3 beteg helyett 30-at kell ellátnia az eü. dolgozónak, eszközök és megfelelő körülmények nélkül, vagy azért mert sztrájkol, hogy jobb legyen MINDENKINEK!!!

tudom szívtelennek tűnik, de nem az! ez a társadalmi megértés lényege, semmit nem lehet áldozatok nélkül elérni!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem hiszem, hogy helytelenül, csak nekem csípi a szemem, mert kibúvót kínál! a szó.
@evasanyoca: nos én megoldanám a problémát, de csak azért, mert sok scifit olvastam, és ez most ez a kategória egyenlőre, de lehetne egy alternativ valóság is:
1./minden, még élő és létező szakszervezet bejelentené Mária mellé a sztrájkját, akár engedik, akár nem...mé milenne? a tömegbe lövetnének?.....
2./azonnali hatállyal államellenes puccsnak nyilvánítani Orbán hatalomrajutását.jönnének a megfelelő jogi lépések, börtönt nekik.
3./ teljes körű vagyonelkobzást!!!!!!!!!
4./ szakértői kormány felállása, uj alkotmány megalkotása.......nos egyszerre csak ez jutott az eszembe.@Marcellusca:
@Marcellusca: @guma: sokáig nem kommenteltem, mert figyeltem a gyíkon irogatókat, láttam, kikr nem egyezett a vélemény, jöttek a személyeskedések, az egymás bántása...én erre nem vagyok vevő...ez egy blog, és ha nekem más a véleményem, mint nektek, annak személyetekhez semmi köze...nem megyek bele veletek semmilyen magánerkölcsi kérdésbe, arról nem beszélve, hogy a poszt témája nem kettőnk viszonya guma. ehhez tartom magam.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ez nem közömbösség, hanem a társadalom reakciója bármely csoport problémájára. Sajnos.
Úgyhogy én sem megoldásként írtam.

Az lenne az igazi, amit többen írtak már: teljes összefogás, munkabeszüntetés.
De ez nem fog menni. Olyan mértékben egymás ellen fordította már a kormány az egyes érdekcsoportokat, hogy az felfoghatatlan. Az emberek már csak a saját problémáikkal foglalkoznak, a másikét le se sz@rják. Vagy annyi a reakció, hogy: mit ugrálnak, nekünk sem jobb, a mi problémáinkat sem oldották meg ...
Az emberek többsége nem lát tovább a szeménél (nem, nem az orránál, mert az már távolság, perspektíva), nem fogják fel az alapvető összefüggéseket. Jelen esetben: ha az ápolóknak sz@r, akkor nekem/nekünk is sz@r, mert nem kapjuk meg azt az ellátást, amit kellene. De ne okozzanak kellemetlenséget ma az ápolók, lesz@rom, hogy amennyiben sikeresek lesznek, akkor holnap nekem is jobb lesz! Nem érdekel, nekem ma éppen megfelelő, bár nem rózsás a helyzet, nekem ma van rájuk szüksége, nem pedig holnap ...
És akkor nem is beszéltünk a pedagógusokról. Akik a jövő generációját tanítanák, oktatnák. Az olyan távlati "megtérülés", hogy egyeseknek abszolút felfoghatatlan.
@evasanyoca: "én hiszek a tömegben és a szabadságban"... én meg a mákosgubában, a kenderben és a muffban...
@guma: igen, én is úgy látom, hogy Fábius nagyon vicces gyerek, hogy kérte a békés egymásmellett élést és a személyeskedések hanyagolását... nekem is van mit tanulnom kommentelés ügyben, azért gyüjtök máshonnan tapasztalatokat, sok mindent már másképpen látok, mint kezdetben, jogom van a változáshoz....a tahógomb is segített ebben, és inkább azt használom, mint a vérnyomáscsökkentőt...persze mindig vannak, akik a bloggazda kérését nem veszik figyelembe, és fostalicskáznak tovább, a minket olvasó még nem jobbos, de már nem balos olvasók ezt biztosan pozitivan szemlélik a javunkra.bárki aki személyeskedik velem, a ketrecben találja magát, nyugalom és béke.
nu, harcostársak, az az igasság, hogy kijes hazánkba csak a vasutas- meg a bányász sztrájknak van mozgósitó ereje, amikor még öreganyám is söprűt ragadott. csakhogy ugye mijóta a vasutasok mekkapták a gaskót és a bányászatbul egyedül a szőlőbányászat virágzik, kellő hungarikumos beöntéssel, azóta nehogy mán a lekvár tegye el a nagymamát! tessenek talán tudomásul venni, hogy rodeo kollega például azér ijjen radikális, mer tennap óta nem cserélték az ágytálát, penig ő asztán egy polihisztérikus delikvencs és kristálytiszta magyarsággal aszongya, hogy brühühüyyy.
nálunk svalbárdon eccer vót egy ijjen sztrájk, mikor az ödön rénszarvast kőccsön attam a mikulásnak, oszt az meg nem akart menni a faggyúzabáló lappokhoz. akkor én úgy orron váktam, hogy az összes többi rének is visítva követelték, hogy menesszem üket is a mikuláshoz, így asztán a problema a maga demokratikus móggyán elintéződött, a rén társadalom békésen legelészik, mer tuggya, hogy a jegesmedvéket meg szöges léccel vágom pofán, mint a haza megmentője és hejettes államtitkára.
@evasanyoca:
Még egy gondolat és befejeztem (nem azért, mert haragudnék rád vagy nem tartalak méltónak a válaszra, csak felesleges időpocsékolás lenne :D):
Amennyiben olvastad a kommenteket, akkor láthattad:
1) egyre ritkábban kommentelek;
2) eddig 2 emberrel voltam alpári (a 3-dikhoz hozzá sem szólok).
És ezeknek megvan az oka.

Peace, love és puszi! :D
@Marcellusca: pedig ezek téglák, és téglákból lesz a ház..
@guma: "Az emberi méltósághoz, az élethez való jogot és a gyerekek jogainak érvényesülését veszélyezteti, ha a bíróság nem módosít a szociális ágazat sztrájkja esetén kötelezően biztosítandó elégséges szolgáltatások körén – mondta Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-nek."

Erre a józan polgár azt mondja, hogy kabbe.

Nem mostanság módosították a szociális ellátottak körét, feltételeit. Úgy emlékszem egy csomó ember ki is esett ebből az "alapellátásból", vagy nem? Önkormányzatok rágják is emiatt a kefét.
Ha valami nem alapellátás, akkor miért kéne ott bármit is biztosítania akár az államnak is? Ha fussa, akkor kap, ha nem fussa, akkor meg oldja meg maga, ez a kormányzati rendelkezések lényege, akkor most mit akar megmagyarázni Nyitrai Imre? Vagy ő sem érti?
@Sir Bates dö Hól:
Mákosguba: OK, kender: max kötél és ..., muff: HUNVAAAAN???? :D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Jelenleg egy hölgy meghurcolása ellen kell tiltakozni. Aki nem tett mást, csak fehívta a figyelmet az eü katasztrofális állapotára.
Ez egyfajta próba is lehet.
Képesek-e az emberek felülemelkedni a párt és egyéb szimpátiáikon?
Maradt-e minimális szolidaritás a mai magyar társadalomban?
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:
Na, ja. Csakhogy kurmányunk frankón meglazítgatta azokat a téglákat, nem épít, hanem rombol.
És qrva nehéz lesz visszarakosgatni.
@Marcellusca: na ja, de ez korábbi, mint mielőtt kormányunk felmászott volna...
@Marcellusca:

jóvicc! kormány őfelségének híjják, nem pediglen kőmíes kelemennek.
@evasanyoca:

te ezt nekem tiszta lelkiismerettel le tudtad írni? egyetlen ok, példa nélkül?

már az előbb említett "magánerkölcsi kérdés" is szuper volt.

csak tudnám miről beszélsz...
de tudod mit?

nem érdekel. további boldogságot, sikert az ilyen maszatoláshoz.
@laissez faire:

tudom. önmagambul épitkezek, osztán sic itur ad astra.
@hacsaturján:

"az összes többi rének is visítva követelték, hogy menesszem üket is a mikuláshoz"

nem vinnének magukkal?
@látjátok feleim szümtükkel:

még szigorítottak több dolgon mostanában...

ez a borzalmas, hogy annyi saláta törvény született, amibe itt, ott eldugtak valamit, hogy mindenki csak a fejét kapkodja amikor ez is, az is kiderül...
@evasanyoca:

Valamit félreértettél.

A sztrájk, természetesen a leghatékonyabb eszköze lenne a tiltakozásnak egy normálisan működő országban. Mondjuk, ott nem fordulna elő hasonló eset.

A közhangulat ellenük fordulna, mert a jelenlegi kormány propaganda terén kiválóan teljesít.
Megosztani-megosztani-megosztani. Ez a taktikájuk.
Eredményesen szétcincálták a magyar társadalmat horizontálisan és vertikálisan is.

Mindennek az alapja a szolidaritás és az összefogás. Én is követem Mária FB oldalát. Már a második eü-s független érdekvédelmi szervezet állt mellé. Ez már eredmény.

Gyáva lennék? Inkább reális.
@laissez faire:

nem kell mindent észrevenni! :DDDDD
@evasanyoca:
kösz, lelepleződött sokmindenki, a blog a társadalom tükörképe: divide et impera, bármi áron és kiforgattyák a szavaidat és gondolatokat oktrojálnak beléd

elég volt...

brühüyyy

majd ha valaki tényleg harcolni akar a saját érdekében másokkal vállvetve akkor majd...

érdekes szikológiai kísérlet volt ez a mai csörte
@DarthVader:

Akkor most tisztázzuk!

Egy ideális társadalomról beszélünk, vagy a mai magyar valóságról?
@Marcellusca: Sándor Mária helyében én most mennék haza összecsomagolni a családot, némi ruhaneműt, és mennék Németországba, Svédországba vagy Angliába. Szerintem csecsemő intenzíves végzettséggel tárt karokkal fogadnák bármelyik országban.
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:

ne kegyeskeggyen mán átvágni a buksimat! az ahura mazda, az arimán gyurcsány ference, ki kancsalul festett egekbe néz. ne sírj, ne sírj zaratusztra!
Etikai vizsgálat: az államtitkár védelmet ígért a fekete ruhás ápolónőnek

Zombor Gábor korábban megígérte Sándor Máriának, hogy megvédi, ha nyilvános kiállása miatt támadások érnék. Az ápolónő ellen indított etikai eljárással ez meg is történt, így Sándor Máriáék jelezték, hogy szeretnék igénybe venni a kormányzati segítséget.

hvg.hu/itthon/20150811_Az_allamtitkar_vedelmet_igert_a_fekete_ru
@guma: az igazság leírja saját magát..sajnállak.
@evasanyoca: a menekültek elleni gyűlöletkampányt és az eredményét érzékeled?
nem a sarki újságosról van szó, hanem a közhangulatról!
ha a sztrájk alatt bárki meghalna a kórházban, rögtön rájuk vernék, a tényektől függetlenül!
és még védekezni sem tudnának!
nem lehet az egészségügyben, olyan általános sztrájkot végrehajtani, mint például a közlekedésben!
@The Ghost Wolf: pont ezt mondtam én is a családnak..de úgy látszik Mária nem magáért harcol...vannak még ilyen nők, hálistennek...nem mindig a kicsinyesség.
@The Ghost Wolf: Ha beszél nyelveket, egyszerű dolga lenne.
@punkfrog: igen, teljesen igazad van, de: ott van a minimális ellátás, abba nem fér bele?
@punkfrog: nehogy azt gondold, hogy egy életet is könnyedén leírnék, de nem tudhatjuk, hogy pl. a közlekedési sztrájknak volt-e halottja.....nem tudom, csak azt, hogy minden harcnak, forradalomnak voltak mártírjai szerte a világban......no, most akkor a 10 millió magyar, mind legyen mártír? vagy mit kellene tenni?
@hacsaturján: :D
Pediglen lenne néhány javaslatom a befalazásra. :)
@evasanyoca: nem rég javasoltam neked a Rodeo összest, mikor fintorogtál a trágárságon itt a blogon.
itt az egyik fejezet: @Rodeo36:
szerinted, normááááális?
a blog témához:

Magyar rejtett kamerás felvételek miatt borultak ki a britek

Egy magyar újságíró annak járt utána, hogy hogyan fizettetheti ki a brit adófizetőkkel a magyarországi orvosi ellátását, miközben nem is lakik Angliában. A válasz: könnyedén.

vs.hu/kozelet/osszes/magyar-rejtett-kameras-felvetelek-miatt-borultak-ki-a-britek-0810
@punkfrog: minden tiszteletem mellett, ez nem ide való, nem tartozik a poszt témájához...nem állok be csaholni falkába senki ellen, maradjunk a témánál...persze mindezt priviben szivesen megbeszélem veled, ha igényeled.
@The Ghost Wolf:
Abszolút. Ha nem is beszél nyelveket, akkor is megpróbálnám a helyében.
Ha kizárják a kamarából és nem dolgozhat, szvsz, biztos megteszi. Kintről is segítheti az itthoniakat.
@evasanyoca: a minimális ellátás mértékét ki is állapítja meg?
@guma: Ha meg nem látták volna el a hölgyet, akkor meg azon menne a "felháborodás." :)
@evasanyoca: @Rodeo36: kommentje nem tartozik a témához, de te rögtön mellé álltál!
nincs miről beszélgetnünk.
@The Ghost Wolf:

van igazság abban amit írsz.

én mégis végig játszanám a partit és aztán a legkisebb elmarasztalásra, irány a brüsszeli bíróság.

ott ilyen témában qrva kemények. nem volt még olyan per amit az államunk megnyert volna munkaügyben.
@punkfrog: te pedi guma mellé...így természetes, ki-ki a neki szimpatikus emberrel közösködik, társadalmi méretekben hogyan gondolod az összefogást, ha még így blogszinten is csak az egymás marása a nyerő?

igazad van, a minimumot is ők írják elő, ez kiment a hajam alól, naiv vagyok, dehát nincs mit tenni, azt mondod?
@@evasanyoca: aki mar, az ne csodálkozzon ha csörgőkigyónak nézik.
@Gábris szomszéd:

értelek!

de jellemző a magyar mentalitásra, ahogy megszerez mindent ingyen, bárki kárára...
borzalmas!
komolyan! téma lettem? igazodási pont? hát ez röhej!
@punkfrog:

pont erről van szó.
különben is egy sztrájk megszervezés hetek-hónapokba telik. működő szakszervezet kell hozzá, sztrajkbizottságok minden egyes helyszínen. egyeztetni kell a kórház vezetésével, a minisztériummal stb., tájékoztatni a nyilvánosságot a sztrájk formájáról.
@guma: Igazad van, de lehetne abból a szemszögből is nézni, hogy a magyar egészségügyisek legalább segíteni akartak.
@Marcellusca:

én meg úgy döntöttem, hogy majd alaposan összefogok a szomszédaimmal, így asztán tennap este az összeset fölpofosztam és most várom a reakcijókat.
@hacsaturján:

az ajtót jól bezártad?
@hacsaturján:

A svalbárdi vagy a sikágói szomszédjaival? Mert nem mindegy!
@Eszter jött:

bár néha bizonyára félreérthető vagyok, de kirekesztő nem! :)))

ellenben 2 méteres, 120 kilós.
@jaegtoer:

izééé...disz..diszkrep...diszting...diszpolg...nu, szóval disznó se vagyok, megbuktam földrajzból.
@Gábris szomszéd:

ebben azóta nem vagyok biztos, mikor kiderült, hogy 9,5 millió magyar helyett 14 milliót láttak el...
szóval a pénz és egyre jobban a több pénz vonzat miatt kilóg a lóláb.
a leszázalékolások és a eü ellátások miatt sem ítéltek el egyetlen orvost sem, pedig sok-sok esett... na folytasd.
de keménykedni kell helyettük valakivel. ki van kéznél?
az ápolónő!
mint most amikor a az érdekvédő szervezet a felelősség alól kibújva rángat meg egy embert
@Eszter jött:

meg van! :))) de olyan nevetséges, hogy csak egyfolytában kuncogni tudok...
@hacsaturján:

én azért a bezárt ajtónál a molotov koktélt sem szeretném...
@punkfrog: :DDDD

"te pedi guma mellé..."

ez ám a válasz! nem térek észhez. fel van dobva a napom.
(megyek elolvasom újra a Tóta W összest, mert megvan... hahaha)
@hacsaturján:

oppá!
ilyen paraméterek olvastán elgondolkodtam az Uram megszólításon.
@guma:

molotov koktél...

mindig csak a szórakozáson jár az eszed.
@Eszter jött: mert nálunk dübörög a gazdaság..(a pinceajtón: engedjenek kiiiiii)

hvg.hu/kkv/20150811_a_szomszedban_epit_gyarat_a_land_rover
@guma:

kuncogj csak.
ez a népszerűség átka.
@guma: tahógomb...ha megnyerted, hadd vigyed.....böcsületesen harcoltál érte, azt gondolod nevetségessé tettél? jpűobb lesz ott neked, nekem meg pláne...au revoir!
@Eszter jött: ... meg a piáláson. :)
(Biztos zugivó a zöreglyány. :D)
@Gábris szomszéd:

még lemaradt egy fontos szempont amivel beakartam fejezni - hiszen ezért válaszoltam neked!

szokás szerint kapkodtam, tehát a kérdésem:

szerinted mi célja volt az újságírónőnek, most ezzel a leleplezéssel?
nem elégé mozdultak a magyarokra és lengyelekre már így is kint?
a lengyelek már országos sztrájkot akarnak szervezni az angoloknál, mert elegük van, hogy ingyenélő idegenként emlegetik őket.
szóval büdös ez nem kicsit, több szempontból is.
@evasanyoca:

ezen meg mit köll nyargalászni? mink meg építünk zsuzsi vonatot a legfőbb gumicsimmának.
@Eszter jött:

@Marcellusca:

még ti is? :D gyönyörűek vagytok! :)))
( most már nyerítek is. ekkora sikert még nem értem el. saját kuckom lett! már megérte ma idejönni)
@hacsaturján: lehet,hogy tévedek, de nem te mondtad valamelyi nap, hogy a rózsád sem vasutas? ki kezeli így a zsuzsivonatot?felénk a zsuzsi házibutácskát jelent...:)))
@guma:
beakartam fejezni >>>>>>>>>>>> be akartam fejezni

kkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

"delikvencs"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Arra kíváncsi lennék, hogy egy műtőben milyen klímát lehet feltenni.
A klímával az a gubanc, hogy faszán megtelepszenek benne mindenféle kórokozók. Egy egészséges embernek nem nagy szám az legyűri.
De mondjuk egy műtőben ahol szuper sterilnek kell lenni mindennek ott már érdekes, hogy hogyan oldják meg azt a dolgot, hogy a beáramló hideg levegő az csíramantes legyen.
Biztos baromi drága lehet egy ilyen dolog.
@Di622:
járj ennek utána, vannak zárt rendszerek melyeknek semmiféle kapcsolata a külvilággal nincs...egyébként a műtő is munkahely és a természetes sebességgel való egészséges légcserét ott is biztosítani kell és az régen meg van oldva

ez egy rendszer:
www.titus-hvac.com/docs/2014%20catalog/critical%20environment_2013.pdf

www.priceindustries.com/content/uploads/assets/literature/engineering-guides/critical-environments-engineering-guide.pdf

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@guma:

"_ott ilyen témában qrva kemények. nem volt még olyan per amit az államunk megnyert volna munkaügyben._"

Ebben az a lényeg, hogy amíg a brüsszeli-hágai jogorvoslat jogerőre emelkedik, és az végre is hajtatik, addig a polgár sokszor anyagilag teljesen ellehetetlenül, egészsége fizikálisan-mentálisan sok esetben tönkremegy és a jogorvoslat már csak szemfedél, még akkor is ha az életfunkciók amúgy működnek. Kivételek persze vannak.
@jaegtoer:

kieg: ...jogorvoslat eredménye jogerőre emelkedik...
@guma:

Az egész cikk büdös. Egyrészt: aki dolgozik, vagy vállalkozó, az biztositott, nem kell neki Eü kártya. Ugyanúgy a gyerekeknek, közmunkásoknak, nyugdijasoknak, Gyes-en levőknek, stb, stb. Aki végképp nem dolgozik, annak tekintélyes része rétinéger, nem megy Angliába NI-ért. A maradék szarrágó, aki képes kirepülni az angol NI-ért, van körülbelül 100. Ebbe nem döglik bele az NHS (attól pláne, amennyibe nálunk az ellátások kerülnek).
Arra jó, hogy felhivja a figyelmet az angol személyi nyilvántartás esetlegességére - mivel nincs szig, a lakcimed meg a villanyszámlád igazol. Egy vicc. Na meg persze viktoriánus (orbánviktoriánus) hangulatkeltésre.
@Rodeo36:

helyes (a bőgés oroszlán)!
hahahaha
@Di622:

Klima a benti levegőt hűti, nem kell neki beáramló. Max. valami szellőzésféle, de az klima nélkül is.

Egyébként meg a büdösistenmegbasszaeztazegészbagázst,

"Egy ilyen klímaberendezés legalább másfél millió forintba kerül, ezért nincs is minden műtőben."

Ezer műtőre (!) kerül másfél milliárd forintba az egész, a kurmány meg elbasz nemzetikonzultációra meg plagátra 5 év alatt nagyjából tizmilliárdot.

Istn bizony azt álmodtam hajnalban, hogy egy távcsöves puskával 800 méterről homlokon lőttem Orbánt a parlament kapujában, és reszketve ébredtem, hogy csak álom volt.
Fabius, Fabius tessen regenerálódni, megártott a pihenés. Fenn vagy akadva holmi ki nem fizetett túlóra zsetonokon?

vs.hu/kozelet/osszes/itt-vannak-a-szamok-elkepeszto-kozmutartozast-halmozott-fel-a-klik-0810

Tömören:

"Folyamatosan tárgyal a gázszolgáltatókkal az iskolákat fenntartó állami hivatal, a KLIK, hogy megússza a befizetetlen számlák miatti tömeges kikapcsolásokat. A közműtartozása 4,6 milliárd forintra hízott, ráadásul úgy, hogy esetenként több pénzt kér az iskolák fenntartására az önkormányzattól, mint amennyiért az megoldaná."

Ez persze csak töredéke annak a küzüzemi díjtartozásnak, amellyel a jobbanteljesítő állami szervek tartoznak a beszállítóiknak, köztük a közüzemi cégeknek.

Szerencsére a 'Vasudvarnak' azért jut is marad is, úgyhogy mégiscsak hálatelt szívvel kellene megemlékezni azokról, akiknek a nevét nem mondjuk ki, főként nem írjuk le.
@jaegtoer:

jogos!

és még ha veszítenek is, akkor is a közösből fizetik az urizálásukat.

és valóban, a másik meg szinte beledöglik (sajnálom ez a szó illik ide, pedig emberről van szó)! kit érdekel? ki követi, támasztja meg a "hátát"?
szóval nem tudom a megoldást, de az biztos, hogy mocskos játék közepébe csöppentünk.
@DarthVader:

nekem van olyan érzésem, hogy nem a másik TB fizeti a számlát.
mert ha emlékeim nem csalnak úgy müxik az a kártya, hogy az alapszolgáltatást megkapod rá, ha szükséges, és ezt az az ország állja ahol az esemény megtörtént - ezért kölcsönös a szerződés.
javítson ki, akinek pontos az információja...
@DarthVader:

Azért az teljesen elképesztő, hogy ilyeneket képes vagy kiszámolgatni, ahelyett, hogy az eredménylistát szoroznád fel NER együtthatóval.
Azt már nem is részletezem, hogy a szégyenérzet híjával is hivalkodsz, és semmibe veszed a drótfelhasználás lavinaszerű megugrását.
Az meg egyenesen elszomorító -éslázárótatudjuk, hogy ez mi- hogy egy szar gólnak is képtelen leledzel örülni, amikor minden acél körül forog, amibe azért az egerszalóki feredő és wellnesz is belefér a mellényzsebbe.
@Gábris szomszéd: @Marcellusca: Egészen minimális nyelvtudással is lehet pni. Könnyen lehet olyan helyet találni, ahol a munkáltató fizeti a nyelvtanulás költségeit is. Főleg, hogy ha olyan kurrens szakmával rendelkezik valaki, mint csecsemő intenzív ápoló. Nem hiszem, hogy ne találna magának olyan helyet, ahol ne segítenék a munkába állását.
@guma: Én is így emlékszem, ahogy mondod.
@jaegtoer:

akkor kicsit kerekicccsünk és ne kapj idegbajt!

Csaknem 10 milliárddal tartozik a KLIK

Az adósság csaknem fele közműtartozás, de volt olyan iskola, ahol ki is kapcsolták a gázt. A közneveléséért felelős helyettes államtitkár Híradónknak azt mondta, augusztusban minden adósságát rendezi a KLIK.

rtl.hu/rtlklub/hirek/csaknem-10-milliarddal-tartozik-a-klik?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201508
@jaegtoer:

Hát még ha azt is elmondom, hogy kiszámoltam egy perc alatt, hogy az 1300 fegyveres bizt őrből kilométerenként 8 határőrre futná, ha még a kerités árát is hozzávesszük, akkor 50 méterenként állhatnának határőrök éjjel--nappal.
Csak annak az árából nem lehetne lopni, e zembereket ki kellene fizetni.
@The Ghost Wolf:
CNN most!!!
a munkavállalói akarat és képesség egyre csökken, a munkanélküliek között nem találni szakmailag képzett és azonnal felhasználható egyedeket a munkáltatók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! versenyeznek a munkavállalóért extra juttatásokat és magasabb alapfizetést kínálva...és ez még csak a kezdet, ha egyesek agyament outsourceing ellenes kampányára gondolsz ha azok a munkahelyek visszakerülnek akkor hatalmas "nukleáris" robbanás jöhet létre, mert azokat amiket kívűlről reimportálnak hazatelepítve 15-25 szörös munkabéreken lehet előállítani és akkor még sok mindenről nem is beszéltünk: árrobbanás, bérrobbanás, halálos infláció spírál a FED évek óta előszőr kamatemelésen gondolkodik

és mindez az olajár 40 dollár körüli barrel enként árával még sokkal jobban dögletesű

ha egy olyan ország amely nincs benne a dollár zónában nem tuggya megoldani a saját valutájával a fejlesztést ott vagy lopnak vagy hülyék vagy mind a kettő (lásd levédiabasznád)

brühüyyy
@DarthVader:

ugyan már. azt te csak hiszed.

a kölcsönzött határőrt is feltalálnák, és akkor a kölcsönző cég kapná a jattot!
Ha még nem volt, ez egy példásan jó bírósági határozat, és ami a lényege, érthető is.

y-gen.blog.hu/2015/08/10/plakatrongalas_megszuntettek_ellenunk_az_eljarast
ezt látta vaki?

Orbán Viktor láthatatlan háborút folytat a saját népe ellen

Súlyos kijelentés Orbánról: legalább ötvenezer embert halálra ítélt

Orbán Viktor láthatatlan háborút folytat a saját népe ellen. Így látja a helyzetet Andor Mihály, az MTA Szociológiai Intézetének szociológusa a Der Standard című osztrák lap számára írt kommentárban.

www.168ora.hu/itthon/orban-viktor-lathatatlan-haborut-folytat-sajat-nepe-ellen-138174.html
ezt is érdemes elolvasni

Rabszolgasors itt és most?

Az M5-ös autópályán érkezik az ISIS terrorista-utánpótlása Szerbiába

Menekültügyben az egyik legizgalmasabb demagógiát, a „miért ide jönnek, miért nem a szomszédos államokba, amelyekkel azonos a kultúrájuk, a nyelvük és ők is arabok” témakörét, azt, hogy mennyire „komoly iparág” az emberkereskedelem, és ezekhez kapcsolódó kérdéseket járunk körbe és igyekszünk felfejteni Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértővel.

www.168ora.hu/itthon/rabszolgasors-itt-es-most-138175.html
A rezsim ezt is meg merte csinálni, mégpedig a nyílt színen. Sándor Mária nyilatkozata rendelkezésre áll, az etikai kódex rendelkezésre áll, mindkettőt elolvashatja bárki, és mégis megtette. Nincs már semmi olyan, amit ne tehetne meg.

Ezt aztán a megírók megírják, hogy hát már megin mekkora disznóság, ahogy a többit is megírják, és ahogy majd a következőket is megírják, a hozzászólók hozzászólnak, a felháborodók felháborodnak, a mentegetők mentegetnek, a kormány mindezt a saját népnemzeti fiktív stadionjának páholyából nézi, az újabb gólt elkönyveli, a magyar választók, mint bíró, kettőt sípolnak, és odavonulnak a középkörbe kezdeni.

A kutyák megint ugattak egy jót, aztán ülnek tovább a tengerparton, és várják a szakértői kormány hajóját, amelyiket aztán várhatnak örökkön örökké, ámen. Mást nem tehetnek, hiszen a Gyurcsány is ...
@vakapad: a szívemből szóltál + 1
El a kezekkel Sándor Máriától!

Megütközve hallottuk a hírt, hogy az egészségügyi szakdolgozók kamarájának elnöke etikai eljárást kezdeményez Sándor Mária nővér ellen, aki az önzetlen civil bátorság példaképévé vált, amikor elsőként, egyedül lépett a nyilvánosság elé és tiltakozott az egészségügyi dolgozók tarthatatlan munkakörülményei, botrányos bérezése és általában az egészségügyben tapasztalaható elfogadhatatlan viszonyok miatt.

Nyilvánvaló a megfélemlítő akció célja: elejét akarják venni a jogos tiltakozás terjedésének, a félfeudális függésben tartott egészségügyi dolgozók öntudatosodásának és megszerveződésének.

Az Eleven emlékmű - az én történelmem csoport büszke arra, hogy részese és támogatója lehetett annak a tüntetéssorozatnak, amelyet Sándor Mária bátor fellépése indított el.

Tűrhetetlen, hogy a hatalom kiszolgálói nem a terület helyzetének érdemi javításával törődnek, hanem hatalmukkal visszaélve azokat igyekeznek megfélemlíteni, akik a hazug kormánypropaganda ellenében is szót emelnek a magyar egészségügy lezüllesztése ellen.

El a kezekkel Sándor Máriától!

Beszélgetés Sándor Mária nővérrel,és Kiss László FESZ elnökkel.

Várunk szeretettel minden egészségügyi és nem egészségügyi dolgozót a szabadság terén!

Moderátor: Horváth Balázs

2015. augusztus 27.18:30–20:30

Eleven Emlékmű Budapest, 1051

www.facebook.com/events/1462049074099611/
"A Sándor Mária elleni etikai eljárást a mai nappal visszavonom – mondta lapunk megkeresésére Balogh Zoltán. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökét az elmúlt huszonnégy órában olyan támadások érték, amelyek szerinte komoly fenyegetettséget jelentettek számára."

nepszava.hu/cikk/1066329-visszavontak-az-etikai-eljarast-a-fekete-ruhas-nover-ellen/
@guma:
Sajnos majdnem mindenbe beletrafál...

"A szociológus szerint a miniszterelnök eljátssza, hogy Brüsszeltől és Washingtontól akarja megvédeni az ország függetlenségét, ám közben kérlelhetetlen harcot vív idehaza a szegények, az öregek és a betegek ellen. Az USA és az EU mellett a felszín alatt hadakozik a fenyegető „belső ellenségek” és a civilszervezetek ellen is. Az unióval és az amerikaiakkal szemben semmi esélye, de az ellenségeskedésért az árat a magyar nép fogja megfizetni. Hazai fronton viszont nyerésre áll.

A szegények ki vannak szolgáltatva, ezért Orbán először is megnövelte a táborukat, erre az egységes adókulcs volt a legalkalmasabb eszköz. Mert amíg valaki azzal kénytelen foglalkozni, hogy miből vegyen másnapra ennivalót, nem gondol az ellenállásra. Örül, hogy él, és hálás minden alamizsnáért. A másik célcsoport a hajléktalanoké, és ide tartoznak a romák. Megkapták a magukét a fogyatékkal élők is, lásd a rokkantsági nyugdíj megvonását. Azután – hogy azoktól is megszabaduljon, akiknek van lakásuk és testileg épek, csak nincstelenek – Orbán elrendelte az egészségügyi kiadások megkurtítását. Sokkal több pénzt irányoztak elő stadionépítésre, mint amennyi az egészségügyből hiányzik. Ha vékony a pénztárcád, nem tudsz magánklinikákra járni, így a diagnózis gyakran későn születik meg. A kórházban sokszor nem tudnak ellátni, mert hiányzik, amire a kezeléshez szükség van. Ha közben az állapotod menthetetlenné válik, nem kapsz korszerű gyógyszert, mert az csak azoknak jár, akiken még lehet segíteni.

Idén a kormányfő új csatákat tervez. Mindenekelőtt a talán leghatékonyabb fegyverét, az egységes jövedelemadó-kulcsot akarja egy százalékkal lejjebb vinni, miközben a keresők 70 százaléka a havi megtakarításból még egy mozijegyet sem tud megvenni a gyerekének. A tehetőseknél viszont ebből az összegből több márkás sportcipőre is futja. Eltörölnek viszont egy sor támogatást, így még több hajléktalan lesz, még több gyerek kerül állami gondozásba. A közgyógyellátás megszüntetésével a politikus legalább ötvenezer embert halálra ítélt. Nem folyósítják tovább a gondozási segélyt, ami tízezer embert érint. Legfeljebb álcázási manővernek lehet tekinteni, hogy Orbán a szociálpolitika terheit azokra a településekre hárítja, amelyektől minden pénzt elvettek, és amelyeknek ily módon a semmiből kellene segélyt fizetniük. Az emberek meg nyugodtan szidják az önkormányzatot. A láthatatlan háború célja nem a megtakarítás, mert ezekkel a húzásokkal az államháztartás nagyjából évi nyolcmillió eurót tud megspórolni. Inkább az „ellenséget” igyekszik megsemmisíteni. A harc saját népe ellen zajlik – mutat rá Andor Mihály."

Ezt egyébként "Sokkal több pénzt irányoztak elő stadionépítésre, mint amennyi az egészségügyből hiányzik. Ha vékony a pénztárcád, nem tudsz magánklinikákra járni, így a diagnózis gyakran későn születik meg. A kórházban sokszor nem tudnak ellátni, mert hiányzik, amire a kezeléshez szükség van. Ha közben az állapotod menthetetlenné válik, nem kapsz korszerű gyógyszert, mert az csak azoknak jár, akiken még lehet segíteni" - csak szélsőséges véghelyzetben használják, tehát mindent elárul az EÜ állapotáról. Anno pedig 300 forintos vizitdíjért 5 milliárdos népszavazás és heveny tünti volt. Értem én... hülye a plebs, mint a tehén valaga...

A két háború közti nyomorúságos réteg kialakítása a cél. Akinek végképp nem tetszik mindez, de ÉLNI akar, az (mindazt majd félmillió hazánkfia tette manapság) lelép az országból. Ahogy a középiskolások és egyetemisták fele is tervezi, meg meg is fogja tenni!
A pláne, hogy a sok pártkretén lazán lubickol a sikerpropagandában, hogy javultak a foglalkoztatási számok... BÉLA, hogyan, ha félmillió aktív munkavállaló lepattant??? :(
@DarthVader: @guma:

Most már teljesen le vagyok nyugodva pcsába.
@látjátok feleim szümtükkel: nos jól éreztem én, hogy ez lett volna a szikra, látod és ezt ők is tudják....nem kellene nekik hinni....lehet, hogy Máriától visszavonják, csak majd mindennap rosszul fogja elmosni a küblit...ezt ismerjük,,,, a ped.-ben is ez volt....
@látjátok feleim szümtükkel:
A "kurva annya" volt a legdurvább támadás, ami csak verbális volt. Csak beijedt az őt markában tartó politikuscsürhe is a felhördülést látva. Hiába no, ilyen szar a bábok élete...
@DarthVader:
Nono, te kis naiva... Sintérsanyibácsi azt már régen megtette, nem egyszer, folyamatosan, vannak, akik a mai napig perelik, hiába, pedig kilóg a lócsülök!
@látjátok feleim szümtükkel:

Ha még valakinek kétségei lennének afelől, hogyan kezelnének egy jövőbeni sztrájkot:

"Balogh hozzátette: igaztalan dolgok hangzottak el a hétfői nap folyamán egy olyan ügyről, amelyről még semmi nem derült ki, csupán találgatásokra hagyatkozott mindenki. Kiemelte: nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés, hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök azt is elárulta, hogy belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle Balogh hozzátette: igaztalan dolgok hangzottak el a hétfői nap folyamán egy olyan ügyről, amelyről még semmi nem derült ki, csupán találgatásokra hagyatkozott mindenki. Kiemelte: nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés, hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök azt is elárulta, hogy belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle „pártpolitikai csihi-puhit” – de, sajnos pont ez lett belőle. – de, sajnos pont ez lett belőle."

A közfelháborodás számára „pártpolitikai csihi-puhi"
Vajon mit takar a "belül szerették volna kezelni az ügyet" kifejezés az ő olvasatában?
@Eszter jött:

Valószínűleg azt, hogy nekik egészség, nekünk meg az ügy jár. Meg a szánk.
Az egészségügy mellett más területeken is durva az elvándorlás, persze sokkal egyszerűbb az ide bevándorló 24 db "bevándorlón" aggódni (a többi átutazó csak), mint a több tízezer képzett MAGYAR kivándorlón. AZ nem olyan cukin látványos, vagy akkor az osztrák határra tenné a csúti törpe a kerítést?

"A magyar migrációs potenciál a Tárki friss mérése szerint kissé mérséklődött 2015 elejéhez képest, de összességében továbbra sincs csökkenő trend a mutatókban.

A magyar társadalom migrációs potenciálja az adatok szerint nagyot nőtt a kétezres évekre, és egy évet (2010-et) leszámítva 15 és 18 százalék között ingadozik. A rövid- és hosszútávú külföldi munkavállalási szándék 2010 és 2012 között nőtt igazán, 2013 óta viszont kisebb ingadozásokkal 10 és 14 százalék között stabilizálódott.

A kivándorlást tervezők aránya nőtt leginkább az utóbbi hónapokban. Az ábrán ez a szürke vonal. Ez a szám 2005-ig stabil volt, utána 2014-ig 5–6 százalék között ingadozott.

2015 elejére viszont a korábbi kétszeresére nőtt az arány.
Azóta ez kissé mérséklődött, de a korábban mért adatokhoz képest még mindig iszonyatosan magas a szint.

A rövid- és hosszútávú külföldi munkavállalást tervezők legkedveltebb célországai még mindig Ausztria és Németország, őket követi Nagy-Britannia. A kivándorlást tervezőknél is ez a három ország vezet, nagyjából azonos adatokkal."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Jó ez msot így, mert a követkző választás előtt annak, aki nyerni akar, nem kell mást ígérni, csak annyit, hogy kevesebb stadijonyt épít, és kevesebb magántulajdonos focicsapatát fogja támogatni. A felszabaduló pénzekből meg a szegényeknek oszt, ja és kifizeti a KLIK adósságát is.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_"A szegények ki vannak szolgáltatva, ezért Orbán először is megnövelte a táborukat, erre az egységes adókulcs volt a legalkalmasabb eszköz."_"

Mindig megnyugtató arra gondolni, hogy a szegényeket megsegítendő a többkulcsos jövedelemdót tartják a megváltásnak.
Arról sunyin hallgatnak, hogy a társadalom újabb tömegeinek lecsúszását volt hivatott megakadályozni, netán késleltetni, és nem az 'alacsony' egykulcsos SZJA az oka a szegények kilátástalan jövőjének, hanem az elképesztő korrupció, a felelőtlen gazdálkodás, az adózatlan dollármilliárdok 'kivonása' offshore-ba a gazdasági 'vérkeringésből' és az hogy az ország arra van berendezkedve hogyan lehet meglopni a másikat.

Magyarázza már meg valaki, hogy ekkora szegénység mellett miért futnak az utakon megszámlálhatatlan mennyiségben az autók és még amilyen autók?

Mint ezerszer elmondtam, a nagypénzek kibújnak a többkulcsos szja alól, a többkulcsos szja csak azokat sújtaná, akik egyébként is sok szja-t fizetnek.

Persze ha sokáig szajkózzuk, megérhetjük, hogy visszajön, és lesz nagy csodálkozás és felháborodás, hogy de hát nem így gondoltuk!
Úgyhogy csak ismételgessük gyakran.
Félmillióan már máshol adóznak. Igyekezni kell, 2018-ra hátha összejön az egymillió.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Akinek végképp nem tetszik mindez, de ÉLNI akar, az (mindazt majd félmillió hazánkfia tette manapság) lelép az országból. Ahogy a középiskolások és egyetemisták fele is tervezi, meg meg is fogja tenni!"

Régi hírnökök szerint a második vh előtt egy millió ember tántorgott ki innen abba a rotható kapitalizmusba, ugyé főleg azusába. Ha így folytatja a fidesz, hamarosan utol is érik elődeiket és elmondhatják, hogy jóbban teljesítünk.:D
@Eszter jött:
A kis bohóc mindössze azt bizonyította, hogy alkalmatlan a posztjára. Hisz "nem politikai megrendelésre", nem hááááát... de télleg, komolyan, Nulladik Piktor aranyerére esküszik, amit közvetlen közelről símogatott a nyelvével!
Ezek után gondolom hasonló senkik vannak még, akik a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarában egy ilyen vezetőt alkalmasnak találnak a posztjára!
Vagy pártmajom volt eddig is, vagy pártmajom az összes. Egy gerinces sincs köztük???
@jaegtoer:

Részben egyet értve veled, valóban nem az adókulcs számától függ a szegénység növekedése vagy csökkenése, hanem inkább attól, ha több kulcs lenne, és több szja folyna be, többet tudnának a haverokhoz közbeszerezeni, meg még jobban tudnának a saját lábukon állni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Talán a szakszervezeti tagoknak vissza kéne szerezni a saját szervezeteiket, a saját kamaráikat is.
@jaegtoer:
Egyetértve veled, ennél azért tudjuk, sokkal több árnyalata van ennek. Mind az egykulcsos trükkjeinek, mind az "új autók az utakon" c. mondókának. Nem a több kulcsos a csodafegyver, csak hát az politikai demagógia frontján mindenki mindent bevet... Miközben sok alapvető dolog kiszúrja sokak szemét.
@látjátok feleim szümtükkel:
Kéne, kéne, de ezek szerint igény nincs rá RÉSZÜKRŐL!
@evasanyoca: drága zsuzsika, csókolom a kezeit!... de jó újra itt látni magácskát!...
"Sokkal nagyobb probléma a kivándorlás, mint a bevándorlás" a TÁRKI szerint:

"... a legdurvábbak a tanulók és a 25 év alattiak számai. A tanulók 45, a 25 év alattiak 39 százaléka tervezi elhagyni az országot."
Vajon miért is?

444.hu/2015/08/11/sokkal-nagyobb-problema-a-kivandorlas-mint-a-bevandorlas/
Ápoló ölhetett a fővárosi idősotthonban

A rendőrség nyomoz az ügyben.

Gyilkosság történt egy fővárosi idősek otthonában – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. Az emberölést még múlt kedden követte el egy ápoló, aki az Origo értesülése szerint kis híján megölt egy másik embert is.

A hatóság annyit közölt, hogy egy ember ellen folytatnak eljárást emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával. A folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel bővebb tájékoztatást nem adtak.

www.hir24.hu/sotet-oldal/2015/08/11/apolo-olhetett-a-fovarosi-idosotthonban/
@Sir Bates dö Hól:

Vagy igyál, vagy ne igyál annyit.
@látjátok feleim szümtükkel:
Középiskolás kölök miatt első kézből erősíthetem meg az infókat.
Ismerős doki gyereke meg tavaly végzett Pesten, orvosin, az évfolyam fele(!) külföldre ment azonnal. Ismerős gyereke immáron Salzburgban melózik és rohadtul élvezi, össze sem hasonlítható a hazai viszonyokkal, pénzzel, munkaidővel.
@jaegtoer:

Jaaaaajjj mááááán! Megen ez a hülye, demagóg szöveg az autókról. :(
Ne legyen már (megint) luxus az autó!

(Nem tudok pontos forgalmazási adatokat, csak) nézem az autókat és azt látom, hogy amíg az I, J és K kezdőbetűs rendszámok új autókon gyorsan kijöttek, pörögtek, az L, M és N jelzésűek már nem.
És az M-esek közt egyre több a 15-20 éves verda.
Anno a 3 éves autómat lecseréltem. A mostanit majd' 10 éve hajtom és még véletlenül sem gondolkodom cserén (csak mikor álmodik a nyomor :D).
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: meg a kedéllyel, nyugalommal...a fiam Angliában van, azt mondta, a létbiztonságon és a kedvemre való munkán kívül nem látok annyi savanyú embert és ez felszabadít....oda tervezi már az unokáimat is.....nem hiszem, hogy hazaköltöznének...:(((
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szóval, aki tehette megtette és a felcseperedők, csipanyitogatók is egyre inkább úgy látják, hogy menekülni kell. De legalábbis sokan mennének, csak a lehetőség (még) nem adott.
@evasanyoca:

Egyre több ismerősöm, barátom van már kint Angliában. Egyik sem tervezi a hazajövetelt. Pedig van köztük olyan is, aki "csak" takarító.
@Marcellusca: örülök, hogy idézőjelet használtál, becsületes munkával nem szégyen a kenyérkereset, csak nem mindegy, hogy milyen hangulatban töltöd el a munkaidődet: itthon divat direkt bactatni a másikat, ha már nekem rossz, dögöljön meg a szomszéd tehene is, vannak főnökök, akik azt gondolják hatalmi mámorukban mindent megtehetnek, és megalázhatnak bárkit, a magyar kicsinyes mentalitás, piszkálom a másikat, csak úgy, mert miért ne....kint ez nem divat...ott van szakszervezet, a fiam elsők között lépett be, mert van jelentősége.....valamikor itthon is volt.....az átkosban.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Közben a Szakdolgozói Kamorra visszavonta a Sándor Mária ellen indított etikai balhét... nem a gerinc miatt. Az elnök úr hanyatt esett, miközben a tökein térgyepölnek a főnökei. Túlbuzgó szervilitás egyeztetés nélkül??... vagy mifene..?
@Marcellusca: szomorú, ha már takaritóként is jobb kint.
@látjátok feleim szümtükkel:

Mindezt megígéri szemrebbenés nélkül a fidesz. Csak levezetik valahogy, hogy Gyurcsány.
@evasanyoca:

Köszi. Nem véletlen az az idézőjel. Tisztességes, becsületes munka az. És a srác párhete - mikor itthon volt - büszkén mesélte, hogy már csoportvezető. Alig 1 éve ment ki, a nyelvet sem beszélte. Most meg ... (És én is büszke voltam/vagyok rá, hogy helytállt.)
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:

Azt szoktam mondani, hogy azt szeretném, ha minden gond nélkül megengedhetnék magamnak egy A6-ost. :)
@Penivaldes a hercegnő és a topmanager:

Lásd: @Marcellusca: !
Szokott mesélni. Ki van simulva, jó kedvű.
Nem adják ingyen, de nem kell beledögleni! Ledolgozza az óráit (napi 8!!! óra) és szabad. A keresetéből kényelmesen megél, eljár kirándulni, vállalkozással próbálkozik, azt tervezgeti. Nem azon rágja magát, hogy a napi 12 órás melók után, hó végén tud-e venni párizsit.
Azt mondta, hogy pár nap után már ment is volna vissza. Nem azért, mert itthon nem szívesen látták. Azért, mert itt borzalmas a közhangulat, nyomottak az emberek, látszik, hogy leterheltek és kilátástalannak látják a helyzetüket. :(
őrület!

Beépítették egy kútásó munkás kezét - 15 méter mélyen van

Két beton kútgyűrű közé szorult egy munkás keze Kosdon. Tizenöt méter mélyen van, nehéz lesz kimenteni.

www.origo.hu/itthon/20150811-kutepites-munkas-baleset-kutgyuru.html
@Marcellusca: az a tisztességes társadalom, ahol annak is van jövője, aki hátránnyal indul valamiért....Anglia az az ország, ahol megbecsülik a jól dolgozókat, tekintet nélkül hovátartozásukra...a fiamat folyamatosan iskoláztatják, igaz, hogy ő anyanyelvi szinten beszéli az angolt, mert fontos állásban dolgozik évek óta, és ahhoz kell tudni a legujabb technikákat. persze ennek megfelelően emelkedik a bére is, őt ősszel nevezik ki vezetőnek.Szégyellje magát az az országvezető, aki nemhogy a tanításba feccölne bele milliárdokat, hogy tanult népe legyen, hanem elszórja a dilijére.
@Marcellusca:

már jó pár évvel ezelőtt, ugyan ezt mesélte a fiam.

és ami a "vicc" volt, pár hónap kint tartózkodás után már szülinapi ajándékként meghívott, küldte a repjegyet...
@Marcellusca:
A gyors reagálású görögdinnye szeletelő dandár pedig szétosztotta a hálás gazdák által termelt gyümölcsöt a munkások között. Gripen kötelék is várható?
OFF

Ál-függetlenek mögé bújik a Fidesz Tapolcán

A kormánypárt már felvállalni sem meri a nevét a dunántúli városban, ezért független jelöltek mögé bújva kampányol.

alfahir.hu/al_fuggetlenek_moge_bujik_a_fidesz_tapolcan

nol.hu/belfold/alruhat-olt-a-fidesz-tapolcan-1556441

ON
@Marcellusca:
Miért csodálkozunk? Szégyenletes a volt kisztitkár elvtárs, igaz kissé lassan esett le Európa boldogabbik felén.
@guma:
Az az igazság, hogy én a csinos pofijáért szeretem elsősorban. Ő úgy egyben szép nekem... kösz!:)
@Knósszosz:

a pofija most is csinos :))))

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

te meg szeresd a Ch.T-t :DDDDD
lám, lám!

90 milliárdot hajtanak be a volt elnök családján

Indonézia legfelsőbb bírósága 324 millió dollár - 90 milliárd forintnyi összeg - megfizetésére kötelezte Suharto volt indonéz elnök családját - jelentette be kedden a bíróság szóvivője.

www.origo.hu/nagyvilag/20150811-90-milliardot-hajtanak-be-a-volt-indonez-elnok-csaladjan-suharto.html
@Eszter jött:
"Jelenleg egy hölgy meghurcolása ellen kell tiltakozni"

(Szokás szerinti késett válasz)

Nem, Eszter, ez az ügy túlmutat az "egy hölgy meghurcolásán". Itt arról van szó, amit a hölgy képvisel, és ami a mi érdekünk is.
Pár perce olvastam a fb-on, hogy a kamara visszavonta az eljárást, tehát nem hiába zúdultunk fel.
Még nem merek bizakodni, de ennek azért örülök.
@hacsaturján:
"ellenben 2 méteres, 120 kilós"

Hát a rének közé kell is egy ilyen termet.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Azért azt ugye tudjuk, hogy mindezt vicsorogva teszik!
Az első adandó alkalommal pedig a lehető legnagyobb rosszindulattal betartanak, a pofájukon. Lézerdzsonnitól eltanult sunyi cinikus kisköcsög vigyorral...
Valakinek van már esetleg infója az indítékról? :(

Kijöttek a menekülttáborból, bementek az Ikeába, és megöltek két embert

hvg.hu/vilag/20150811_eritreaiak_keseltek_hetfon_a_sved_IKEAba?s=hk

jöttem (törölt) 2015.08.11. 19:48:54

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Maci!

Sándor Mária meghurcolása egyet jelent az üggyel, amit képvisel. Nálam legalábbis.
Én is örülök, de osztom @Boli – Ch.T. is, meg hát!: véleményét.

jöttem (törölt) 2015.08.11. 19:52:09

@Gábris szomszéd:

egész nap ezzel foglalkoztunk.
mi is fontosabbnak tartottuk, mint a hazai eeményeket.
Más jellegű jó hír.

Napok óta hangos a világsajtó Cecil, a meggyilkolt zimbabwei oroszlánnal kapcsolatos hírektől. A szomorú fejlemények után egy kis öröme is lehet az állatvédőknek, ugyanis az oroszlán által hátrahagyott kölykök biztonságban vannak, a falka befogadta őket.

www.zoozoo.hu/hirek/befogadta-a-falka-cecil-arvan-maradt-kolykeit-5852
@jöttem: Gondoltam rá szabad kérdezni, ha más jellegű külföldi hírt is beraktak mostanában ide a kommentelők.
A katolikus egyházhoz köthető máltai szeretetszolgálat, továbbra sem segít a menekülteknek.

hvg.hu/itthon/20150811_Fotok_Solyom_Laszlo_menekultek_kozott_tol

jöttem (törölt) 2015.08.11. 19:58:33

@Gábris szomszéd:

Lehetetlen, hogy az alfahíren ne találtad volna meg a választ.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Az első adandó alkalommal pedig a lehető legnagyobb rosszindulattal betartanak"

Efelől nincsenek kétségeim.
@jöttem:
"Én is örülök, de osztom @Boli – Ch.T. is, meg hát!: véleményét. "

Mint fentebb megírtam, én is.
Off: tudatosan hoztad vissza a régebbi nicked?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Te csak Theronizálj szorgalmasan, Sophie az enyim! Na...:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Köszi, hogy szóltál, észre sem vettem.
Teljesen véletlenül kattinthattam rá. ))))
@guma:
A Boli bigámpista, termál lett a mosoni oszt a kocsma se ad hideg frötsöt Halásziba - ez mán tuti!:)
Narancsgecik úgy félnek a kritikától mint ördög a tömjénfüsttől.
@Gábris szomszéd: Elemi logikai paneljeid keressed artuka.
@Gábris szomszéd:

Naprakész vagyok svédországi késelésekből. Azok a mocskos amerikaiak állnak a háttérben. Esetleg Izrael vagy a liberálisok.
És mind Gyurcsány kottájából játszanak.
Gondolom, ezt hozza le az alfa holnap.
@Eszter jött:
Már új húsnak örül a zember... Erre... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, mikor lesz má vége ennek a retek nyárnak?

ÉG A FÜVÜNK!

a kurvaéletbe, pedig minden nap locsoljuk:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Már új húsnak örül a zember... Erre... :)"

Új hús... meg persze azt mondják, hogy az öregek feledékenyek... hahaha...
Ki az, aki elfelejtette, hogy felhajtottam neki egy könyvet? (bár nem értem, minek az neki, mivel a témáról többet tud, mint a könyv írója)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Erre kiderül, hogy csak a régi bútordarab.))))
De ha akarod, fellépek a Nszo Csi-val / azt lecsekkoltam még az elején nehogy elvigyék / és eljátszom, hogy új vagyok.
@taga20:
Bazzz... télen ríttatok, hogy hideg van, most meg a jóidő a bajotok. A fa..sse igazodik el rajtatok.
Nekem semmi bajom ezzel az idővel, pláne nyáron. Majom...
@taga20:
"ÉG A FÜVÜNK!"

Ez ellen csak az használna, ha egy hétig minden nap esne több órányi eső. Erre túl sok esély nincs, törődj bele, hogy majd ősszel tér magához a fű.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem is tudom mikor vóttam Büdipesten... A könyv továbbra is kell! :)
@Eszter jött:
Be ne öltözz nővérkének is még, mert bedurvul a Blog férfiállat rétege...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a faszomat sírtam! te nyigtál, hogy a szép mosoni-duna, hogy hiányzik:))

ló....
@Eszter jött: Ezzel az erővel azt is is írhattad volna, hogy nyilván a svédek és az Ikea dolgozói tehetnek róla.
@Eszter jött:
Nem is beszélve a rohattmigránsokról akik azért utaznak Kirunáig, hogy terrorista sejteket csempésszenek oda északra, a késelés után majd jön a bomba - nincs biztonságban Svalbárd sem...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

jó ha tudod, hogy a kutyákok sosem irigyek! :)))

sőt el sem árulnak és meg sem harapnak egy kis figyelemért, szeretetért cserébe.

@Knósszosz:

:DDDD

nem elég a Ch.T és medikusok csapata neki? lecsap minden "jött" - mentre? szépen vagyunk!
@taga20:
Te, bebactál? Olvass és ajánlok vmi ásványvizet ebben a szép időben a tömény-kannásbor kombó helyett.
Hihetetlen pofátlan lett sörtelen taga...
@taga20:
B+ te nem tudtad, hogy a fű vízinövény??
Dajcslandban a talaj felső 30-60 centiméteréből egyszerűen eltűnt a nedvesség (ma hallottam), akkor mit vársz itt, ahol sokkal tovább van kurva meleg mint bömöséknél? A fűnek köll minima öt centi a talajszinttől számítva - de inkább több - ha Poldi bácsi-féle szép ződ gyöpöt akarsz. Furass kutat, különben a liberód is rámegy a locsolásra!
@Eszter jött:

bocs! de muszáj volt most a neveddel játszani. :)))

Boli olyan magas labdát indított, hogy nem volt szívem kihagyni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ako ne is pocsékoljam tovább a vizet, vagy azért mencsem a menthetőt?:))
@Knósszosz:
A kisnáci tömeggyilkos ott svédbe - egyetem helyett - kaphatna két kigyúrt arab buznyák tenoristát cellatársnak, hogy "barátkozhasson".
@Knósszosz: bakker, ako legközelebb rizst ültetek, annak kevesebb vasszer kell, ezek szerint:))
@Knósszosz:
Nincs itt-éknek úgy megszaladt, hogy a wassert bier-re cserélték?
Döbbenet! :D
@guma:
Lecsap(na) minden men(et)re, ilyenek ezek a Lajta huszárok:) De mit lehet várni tőlük, rendesen inni se tudnak, ááá.....
@Gábris szomszéd:

Megértem, hogy szenvedhettél ma. Nehezen hozható kapcsolatba a magyarországi egészségügy helyzete és ez a szégyenletes etikai vétség ügye Amerikához, vagy a migránsok becsmérléséhez.
Mert ugye az a fontos.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Nem is tudom mikor vóttam Büdipesten... "

Nekem meg az a túrám ment füstbe, amiben M.óvár is benne lett volna :)
No mindegy, ami kés, az nem múl!
@taga20:

Mentsed, hogy az őszi esőkig kitartson :) De észhez fog térni, ne félj.
@Eszter jött:

szabad kérnem, hogy ne kekeckedjen? annyira jól esik egy kis nyugalom.

már csak a zene hiányzik...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

ha már így szóba hoztad, meg is nézem a fetisruhak.com oldalt.
@taga20:
Ezt olvastam, nem vagyok füvészeti szakreferens a MVH-nál.. bár ez inkább feltélezhet szakértelmet, mint sem... azt hiszem.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Na megyek a mai utolsó kutyasétára, utána szundi, reggel elolvasom az éjjeli agymenést.
Jót ne halljatok rólatok.
@Knósszosz:

Knosszi! Be kell valjak valamit.
Én nem értem
-a réneket
-Svabaldot
-Orica hermelinjeit, Parti görényeit, Sir bagettjeit.

Hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ilyen tudatlanul élek a blogon. Csak remélem, hogy egyszer beavatódhatom a titkokba.
Bár elkezdtem a gyíkot visszaolvasni a kezdetektől, de lassan haladok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Itt kalbászból van a kerítés, amarra meg sör folyik Regensburgnál... szerinted hol érezném jobban magam:O
@Knósszosz:
Mosógépkiller...

@Eszter jött:
Ezt most így hogyan? Hiába no, itt vidéken le vagyunk maradva, tök maradi módon szimplán stíröljük a csajok seggit, nem fétis... Csizma is van hozzá? ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Van. Elég életszerűtlen viselet. Magas sarkú és combközépig ér.
A nővérkék papucsot hordanak.
@Eszter jött:
Bezzeg a fetis oldalakon otthon vagy! :O
Becarás... Erről még mesélned kell, mert ennyire egyikünk se perverz, bár igény az lenne rá!
@Eszter jött:
Nem tesz semmit, mi meg nyolcmillióan nem értjük, miért basznak ki velünk lassan hat éve. Ehhez képest Svalbárd meg a görények nem sokat nyomnak a latban, hamarabb fogod megfejteni mint mi semjénzsolt működését.

Hidd el, nagyon egyszerű:))
@Eszter jött:
Durva, nem is tudtam, hogy a kórházakban ez zajlik. A térdműtétemnél anno ez másképp volt...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Sokat olvasok Boli, és nem csak szépirodalmat. A sok idegen kifejezés kíváncsivá tett, ezért megnéztem a neten. Tehetek én róla, hogy pont oda vezetett a gugli?
@Knósszosz:
Pegig b+ az a lovas kép beégett durván! Azóta se láttunk olyan lovat, aminek a hátán púposkodik a lófa..!
@Knósszosz:

Nem keseredtem el, amire ráteszem a célt, azt megtudom. Ha még éjjeleket is kell kutatnom hozzá.
A hasonlatod nem épp ideillő, külön S.ZS. működésére nem vagyok kíváncsi.
@Eszter jött:
Már késő, ez innentől a "kollektív tudatba" úgy épül be, hogy kiskegyed durván fétisezik itten.
Szegény papával mit művelhetsz ott, bele se merünk gondúni! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mert nem kérted az extrákat.)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szegény papa tavaly szeptemberben meghalt. Megvárt, mert szerdán érkeztem. Még együtt töltöttünk fél napot. Este fél tízkor ment el, fogtam a kezét.
Most a mamát ápolom.

Nem mondtam, hogy művelem mindezt, de álmodozni jó! )))
@Eszter jött:
Tudod, amikor az extra katétert felajánlották, kidumáltam magam. Mondtam, hogy beérem a szárnyas állat műanyag megtestesülésével, ha belepusztulok is! A mosdatásnál meg közöltem, hogy nagyfiú vagyok, megoldom. Büdi pedig az infúziótól voltam, majd egy hétig durva patikaszag áradt belőlem, nem volt egyszerű tolerálnom magamat...
@Eszter jött: "Megértem, hogy szenvedhettél ma. Nehezen hozható kapcsolatba a magyarországi egészségügy helyzete és ez a szégyenletes etikai vétség ügye Amerikához, vagy a migránsok becsmérléséhez. Mert ugye az a fontos."

Egyáltalán nem szenvedtem. Másrészt ha Suharto volt indonéz elnök családjával kapcsolatos legfelsőbb bírósági döntés kapcsolatba volt hozható a magyar egészségügy helyzetével, akkor a svédországi késelés szintén. Ja és nem a migránsok "becsmérlése" lehet a fontos, sokkal inkább két rohadt gyilkosé, akik teljesen ártatlan emberek életét vették el, egyenlőre ismeretlen okból.
@Eszter jött:
Nem semmi a melód, sok ember képtelen lenne erre. Tisztelem nagyon ezt!
@Gábris szomszéd: "egyelőre" ha szabad javallanom

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Fogsz még látni, mert valamiféle szereplési kényszere van a manusnak, kombinálva egyfajta szégyenérzet hiánnyal, amit én nem tudok besorolni sehova, Orica területe ez.

Róla csak valami gyerekkori mondóka(...) seljik fel, "gyött a lófasz lóháton" - valami ilyesmi...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ez a svéd nem norvég???

a tenorista lehet ugyanaz vagy magyar azok is sokan vannak lajbiban és buggyos csimmagayteszban...és bizonyosan buzibbak

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
delikvencs +"n"= erreur grammaticale l'hongroise

brühüyyy
@Marcellusca:

Részletesebben: "Nem kívánatos személy lett Orbán Viktor Oxfordban. A magyar miniszterelnököt ugyanis törölték a híres diákok listájáról. A kormányfő 1989-ben egy évig tanult a világhírű egyetemen. Az intézet sajtósa elismerte, hogy direkt törölték Orbánt."
@Eszter jött:
Hidd el, én sem.
De a működéséből adódó szart, azt tapasztalhatod nap mint nap. Vasárnapbojkott Péter baromságával együtt.
Miért nem vagyok keresztény?

Ez az értékrend nem az enyém. Minden érintettől bocsánatot kérek itt és most, nem akarok senkit megbántani. Virágozzék minden vallás, gyakorolja mindenki meggyőződése szerint - én meg hadd ne már, ha úgy gondolom! Szóval kapja minden vallásfilozófus és ideológus, engem ne skatulyázzon be aszerint a magyarságomat illetően, hogy keresztény vagyok-e vagy sem! Magyar az csak keresztény lehet - mondják sokan - szerintem meg az, aki annak vallja magát. A többi süket duma és kirekesztése például a zsidóknak, akik nem lehetnek a származásuk alapján magyarok. Persze a hülyék oldalán elterjedt nézetről van szó, de ez is egy vélemény - tartsák meg maguknak.

Off volt, de ezt el kellett... jó éjt, megyek kaját csinálni:)
A határőrizet visszaállítását javasolja a német rendőrszakszervezet elnöke (DPoLG) a menekültválság miatt.

"Azt tapasztaltuk, hogy hirtelen több ezer bűnöző fut bele a hálóba" - mondta a rendőrszakszervezet elnöke, hozzátéve, hogy a határok ellenőrzéséért is felelős szövetségi rendőrség vezetője úgy értékelte, a határőrizet ideiglenes visszaállítása olyan volt, mintha egy sötét szobában felkapcsolták volna a villanyt egy kis időre.
A lámpák most sajnos megint nem világítanak, pedig "rendőri szemmel nézve a határőrizet visszaállítása lenne a lehető legjobb intézkedés"

hvg.hu/vilag/20150811_Visszaallitana_a_hatarellenorzest_a_nemet
@Knósszosz: a szerb magyar határon a magyar keresztények vadásszák a migránsokat válogatás nélkűl

brühüyyy de szép is kereszténynek lenni??? nem izzad tőle a lábad?

brühüyyy
@Knósszosz:
jó példa erre Torquemada
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36:
Backi, de az! Mégiscsak durva ez a bubisvíz.
@Rodeo36:
De, izzad és ettől büdös is.
A harrach elvtársék meg nyilván domestosban áztatják, hogy nem csavarja a keresztény orrukat a maguk által gerjesztett bűz. Torquemada mellett ne felejtsd Pizarrót sem, ő is olyan cuki kis keresztény volt, szeplőtelenül foganva...
egy komoly képpel és látványos videóval búcsúzom ettől a hosszú naptól. :D
mindenkinek szép álmokat! jó éjt!

nepszava.hu/cikk/1066304-megindito-videot-posztolt-magarol-orban-viktor
@Rodeo36: "grammaticale l'hongroise"

Egy kis vidámsággal, bár biztos ismered. :)

youtu.be/vPHZuYg2K6o
@Knósszosz:

Azt hiszem, amit a keresztények művelnek jelenleg a kereszténység nevében, annak kevés köze van Jézushoz.

Nemrég olvastam Popper Pétert, aki pontosan megfogalmazza:

" Az Apostolok cselekedeteiben egyre nyilvánvalóbbá válik a korai kereszténység vakmerősége, kalandossága, Jézusi erkölcse és rendíthetetlen
hite, mind szellemi, mind materiális értelemben. Nem szabadna elfeledkezni arról, hogy a történelem legnagyobb szellemi forradalmát fiatalok
csinálták, hiszen maga Jézus is csak harmincéves volt, amikor a nyilvánosság elé lépett. Úgy képzeljük, hogy ezek a huszonéves apostolok
szegények voltak, mint a templom egere, volt ugyan egy köpenyük meg egy sarujuk, de egyebük aztán semmi. Adományokból éltek, barátoknál,
rokonoknál, híveknél húzódtak meg. Nem voltak templomaik, sem arany kultikus eszközeik, sem birtokuk, sem vagyonuk, még egy tevéjük,
szamaruk vagy szekerük sem. Nem gomolygott körülöttük tömjénfüst, nem akartak a lelkek felett uralkodni, nem voltak papok, hanem csak egy
megvetett és üldözött szekta. Ebből a szektából nőtt ki a világ legnagyobb vallása, a ma már milliárdnál több hívőt számláló kereszténység. Vajon
ennek a hierarchizált, papi arisztokráciával, felső és alsó papsággal rendelkező, némi gőgtől, előítéletektől, agresszivitástól sem mentes egyház
nak van-e még igazán köze az egykori júdeai fiatal forradalmárokhoz, a vagyonközösségekben élő első keresztény gyülekezetekhez – és
természetesen a zsidósághoz, amiből származott?
Rendelkezik-e elegendő toleranciával a mai kisvallásokkal, szektákkal szemben, vagy régen elfelejtkezett már arról, hogy egykor ő is csak
szekta volt, a zsidó-keresztények, a Jézust követő zsidók szektája?"

/ Az Újszövetség /
@Knósszosz: szerény véleményem szerint Jézus kereszténységének annyi köze van ahhoz, amit az emberek csináltak belőle, mint hóesésnek a Kratatauhoz......
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nem bubis, Partaget
de la France

szervezd a zevezést mert elmerűl a sajka

brühüyyy

a vödör szén

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca:
a kereszténységet mint elnevezést Saulus / Paulus (meg a lova) után párszáz évvel találták ki
lásd még Crusaders azok voltak még csak kedves részeg rablógyilkosok

brühüyyy

az Argonauták csak az aranygyapjút lopták el de a Cruseder-ek le is fejezték a turbános hasisos izét aki betelepedett oda a siratófalba és nem szorült be

azóta jajongás hangzik onnan és becetlizik hátha valaki visszaszól:
a kurva anyátokba dugdossátok a sexpírt

leokádia

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Eszter jött:
ez ugyanolyan, mint a Mc Carthy-zmus viszonya a Nagy Októberi Forradalomhoz

a különbség a kivégzett és megsemmisített zemberek száma a Mc Carthy-zmusfelé (a mai Pizarro és Torquemada mexorozva 12 -vel) hajaz

de a kommunizmus az egy szar és halál rá meg hamu

brühüyyy

meg semmi "k"
@punkfrog:
justified sillyness...give more attention tom your fingers where and how you push them into something obscure és lukewarm, as your cat's asshole

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ezt a munkát nekem találták ki. Tudod, a sérült gyerekeknek ott vannak a szüleik. De az idősek, hiába van családjuk, egyedül maradnak. Főleg a félelmeikkel.
Ennél a néninél még 9 napig leszek. 88 éves, négy éve ágyhoz kötött. Nagyon fél a haláltól. Világos időszakaiban arról mesélek neki cseh-német kevert nyelven, hogy odaát várni fogják a szerettei. Újra együtt lesznek. Újra tud majd járni, szaladni, táncolni. Fiatal lesz és semmije nem fog fájni.
Ezt minden nap elmondatja velem, legalább kétszer. Úgy látom kezd megnyugodni.

Nem világos pillanataiban pedig előjön a gyermekkora. Ma például egész nap lovakat etettünk. )))
@guma:
az az a zászló amit Fina helyett Fing-nak olvashatunk???

betűtípusa válohgattya kibasztak vele

kisstiehand

brühüyyy Liebliche Orban: küssen meine arsch

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Marcellusca: de egy félfa mentes A4-s is megteszi...
Nem szokott a Helsinki Bizottság többek között ügyvédet biztosítani olyanoknak, akiket értékelésük szerint jogtalanul fognak perbe? Mert, ha jól értem, ezt a vádat egy közepes ügyvéd két hotdog között ízekre szedi... Csak gondolom, szegénynek kurvára nincs ügyvédre pénze...
@taga20: a sajátodat locsojjad otthon, ne a kocsma előtti libalegelőt!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: naná, wazze, majd ha pofára esek ne legyen előttem sör???
mexalatt rohattul, itt is, a húmérséklet baxxxxa meg!!
@Eszter jött: sajnos popper megint elcsúszott néhány "apróságon"... viszont a mai egyház meghatározása borotva éles!
@Gábris szomszéd: gááábris! visekeggyé má'! nem vagy te ennyire ostoba...
a Suharto-család és a Zorbán-klán közötti összefüggést ugye nem kell elmagyarázni?
Na akkor zárszóként tegnapra, kijelenthettyük, hogy le van xarva Sándor Mária és az egész Mo. Mert eleddig azt olvasgattam, hogy mit, miért és hogyan NEM lehet megtenni.
Akkor rendben, négyeljék fel és mindenki nyugoggyon le apicsába.
valaki meg tudná mondani, hogy levédiabasznádon miért írtyák a fákat? csak olyan helyre akarnak építeni csupa undorító kőrengeteget ahol park meg kiserdő meg fasorok vannak, és akkor azokat ki is írtyák és mint a Kossuth téren csinálnak egy rettenetes undorító kőrengeteget, Moszkva tér, Dagály, és még a Normafa meg a Városliget

mi lesz veletek???

ez öngyilkosság

a fák puszta létükkel évente több millió dollár hasznot hajtanak

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

levédiabasznád sivatag lesz?
65 C fokos nyári hőmérséklettel és télen sem megy lejjebb mint +5C fok
@Rodeo36:

"az az a zászló amit Fina helyett Fing-nak olvashatunk???"

akkor már a képet is értem

ezért nem láttam még ilyen beállást tőle?

hiába no, sosem egyszerű az élet...

hahahahaha
@nincs_itt: "?" mert úgy fogalmaztál ahogy én is gondolom. csak olvasgatok itt és néha nem tudom megállni, hogy leüssek pár karaktert.....
@nincs_itt:

ugyehogyugye? :))))
aztán csodálkozik, ha okosságait nem értékeljük. sőt felháborodik, ha szembesítik szemetelésével, amit szintén nem ért...
:(((
@Rodeo36:

már csak arra tudok gondolni, (amikor egyetlen fideszes sem láncolja magát fákhoz: hogy most már elég legyen a környezet rombolásból!) hogy valamilyen ütközetre készülnek a fiuk... :(

tudod, amiért a Moszkvai metróba sem építettek oszlopot...
a "honfoglalók"!

Földmutyi Mányon: szüret előtt tessékelik ki a gazdát, jöhetnek a fidesz-közeliek

Gyümölcsösökre is vonatkozik az oligarchabarát földhasználati-rendszer – így is összefoglalható egy Mány-környéki gazdálkodó család kálváriája. A hosszú évek óta általuk gondozott állami kajszibarackosban már mások szüretelték a legkevesebb ötven millió forint értékűre taksált termést. Az új földhasználók egyike a Fidesz Komárom-Esztergom megyei közgyűlési képviselője, agrárkamarai és gazdakörös fejes. A kitúrt gazdák nem hagyták annyiban: bírósághoz, rendőrséghez fordultak, mígnem a minap – nyilván a véletlen műve – megjelent cégüknél az élelmiszerbiztonsági hatóság.

atlatszo.hu/2015/08/11/foldmutyi-manyon-szuret-elott-tessekelik-ki-a-gazdat-johetnek-a-fidesz-kozeliek/
a rongyrázás magasiskolája, miközben...

Matolcsy benézte

A Magyar Nemzeti Bank újabb nemzetközi irodát nyitott, Párizsban, de minek?

Mindezt az unortodox gazdasági csoda fellegvára azért tette, hogy a kitelepült szakembereik erősítsék a kapcsolatot a világ vezető jegybankjaival, monetáris politikánkat bemutassák, és elemezzék az adott ország monetáris politikáját. Ebből a célból már egy másik világvárosban, Hamburgban is létesült hasonló kutatóintézet. Magyarként csak örülhetünk ennek, hisz nemsokára tanulmányok, kutatási eredmények új özöne lepheti el hazánkat. Hamburg és Párizs két szép helyszín, ahol a magyar jegybank arra érdemes kutatói kedvükre vethetik rá tudományos kíváncsiságtól könnyes szemüket az adott ország pénzügyi politikájára. Ám ezen felül még az MNB kapcsolatait is erősítik mindenféle külföldi jegybankokkal.

Sőt ha ez sem elég, akkor New York, Buenos Aires és Róma a következő kutatóintézet székhelye, és a kicsinyke Libanon meseszép fővárosában, Bejrútban is nyit hasonló kutató-elemző –kapcsolatépítő irodát unortodox jegybankunk. Túl azon, hogy így nemcsak az alkalmi kiruccanásokat, hanem helyi életüket is adónk végtelen áradatából fizetjük mi csak erre – adófizetésre – érdemes magyar állampolgárok, ennek mi értelme van?

Egyrészt, sem a Német Szövetségi Köztársaság, sem a Francia Köztársaság nem folytat önálló monetáris politikát, mivel az Euro övezet tagjai, így központi jegybankjuk, az Európai Központi Jegybank Frankfurtban van, mindkét ország monetáris politikáját itt folytatja. Vagy ezt nem tudja Matolcsy, vagy a térképei is unortodox formában készültek. Ha nem tudja, akkor nyilván azt sem, a világ pénzügyi központja London. London pedig se Párizsban, se Hamburgban nincs, viszont London szórakozó negyede unortodox (Soho) míg Párizs és Hamburg (Pigar és St. Pauli) már eléggé ortodox kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtetnek a kutatásban megfáradt haveroknak. Merem állítani, államtitok lesz minden ami a fenti irodák fenntartási és bérköltségét illeti, ott dolgozó neves közgazdászaink (végzettségük fidesznyik) pedig szintén államtitoknak szánt bért kapnak majd.

Tehát, ha a cél a monetáris politika és annak kutatása, elemzése és kapcsolattartás jegybankokkal, akkor miért nem Frankfurtban nyitottak irodát?

Lényegtelen, még az Antarktiszon is nyitni kéne egy ilyet, mert mostanában bálnát kukkolni egészen szórakoztató milliomos attrakció arrafelé, és így adónkból minden kézzelfogható teljesítmény nélkül milliomossá tett haveroknak nem kéne egy egyszeri, uncsi, oda-vissza hajóutat bevállalni, hanem a szép, és tiszta levegőjű helyen elemezhetnék a monetáris politikát, építhetnék ki a kapcsolatokat, mert csaknem annyi jegybankkal, mint amivel Párizs és Hamburg rendelkezik, az Antarktiszon is találkozhatnának…

gepnarancs.hu/2015/08/matolcsy-benezte/
tanulságos gondolatok irodalomról, történelemről és találkozási pontjaikról

Camus? Kamu! – Versszerű veszedelem

A versszerű bővített mondattal, ami egyre sűrűbben bukkant elém a Facebookon (jobbára színesen, keretben, egymáshoz simuló kezek rajza alatt – olykor fölöttük –, vagy éppen angyalokkal), voltaképpen alig volt bajom, csak éppen meghökkentem, hogy az idézet Camus-től származik. Én inkább Coelhora tippeltem volna. Legutóbb többször elolvastam, hogy rájöjjek, miért is nem tetszik nekem.

gepnarancs.hu/2015/08/camus-kamu-versszeru-veszedelem/
70+-os cicaharc: Földes László durván belement Szörényi Leventébe

Ez milyen már megint, azon megy a hirig, hogy ki volt a nagyobb ellenálló a komcsi alatt… A rózsadombi partizán a svábhegyi Zorro ellen. PR-célú zombitámadás Kapolcsról.

Hú, nagyon kemény interjút adott a VölgytörtéNET című PR-felületnek Földes László. Ha nem hangzana annyira eufemisztikusnak, azt is mondhatnánk, kemény, mint a Rolling Stones, de ezt inkább hagyjuk, halljuk inkább magát az ősz bárdot: „A dalainkat ezrek és ezrek énekelték, a rádió meg sose játszotta azokat, és a mi dalainkban másfajta szabadságvárás jelent meg, mint Szörényi Leventénél, aki a táncdalfesztiválokon szerepelt, és minden rendszer kedvence volt.”

De durva! Amikor feltör az üldözött minden keserve, oly sokáig voltunk lenn, nem is tudjuk, milyen fenn, ugyebár. De nehogy azt mondja valaki, hogy kontextusából durván kiszakítottuk a részletet, álljon itt az egész: „Rock'n'roll énekes vagyok, sose illeszkedtem be sehová, a saját utamat jártam. Ha engedték, ha nem. Nem tudom megítélni, hogy másoknál mi volt, teljesen mások a tapasztalataim a korlátokat és a szabadságot illetően, mint egy egyszerű embernek vagy akármilyen más művésznek. Az is én voltam, akinek a rendőrség szétverte a koncertjeit, akit megvertek vagy lefújtak. És az is én vagyok, akit ma már elismernek. Ezt nem érdemként mondom hanem, hogy milyen korlátok voltak egyrészt, másrészt meg, amikor a dalainkat ezrek és ezrek énekelték, a rádió meg sose játszotta azokat, és a mi dalainkban másfajta szabadságvárás jelent meg, mint Szörényi Leventénél, aki a táncdalfesztiválokon szerepelt, és minden rendszer kedvence volt.”

No, akkor csak emlékeztetőül: mikor alakult Földes zenekara, a Hobo Blues Band? Mikor jelent meg az első lemezük? Ki adta ki? Persze ez ma már teljesen érdektelen. Egy dolgot azért mindenképpen Földes javára írhatunk: következetes. Már Kovács András Extázis 7-től 10-ig című dokumentumfilmjében (cc: dokumentumfilm) ezt tolta, igaz, akkor még rajongói státusban, hogy őt a hajáért meg a ruhájáért milyen veszettül üldözik. Az a film pedig 1969-ben készült. Közel ötven év partizánkomplexus, ha másért nem, ezért kijárna egy Kossuth-díj. Bocs, még egy. Ha ezért nem, akkor legalább azért, mert ebben az interjúban sem rest kitérni rá, hogy Orbán Viktor milyen jófej. De a veterán neki is megmutatta, hogy ki a kemény csávó.

Jaj, bácsi, csak ütni ne tessék! Nem, öcsi, én a dalaimmal harcolok… Ah!

m.magyarnarancs.hu/villamnarancs/70-os-cicaharc-foldes-laszlo-durvan-belement-szorenyi-leventebe-96027
jó reggelt és szép napot!

ma is meleg lesz...

addig is nézzétek, hogyan golyóznak a víztározóban :))))

Fekete golyókat öntenek a Los Angeles-i víztározókba

444.hu/2015/08/12/fekete-golyokat-ontenek-a-los-angeles-i-viztarozokba/
@guma:

Azért nagy ciki egy ilyen embert Camus-vel összetéveszteni.:(
@nincs_itt: Persze de ugye ott arról volt szó, hogy mi köze van a Suharto-családnak a magyar EÜ-höz. :)
@Eszter jött: :) egyszer majd megkérlek,hogy nekem is mesélj.
@guma: ezért is szeretem, mikor idézeteket, közhelyeket puffogtatnak örökérvényű igazságként. a magyar közmondások, szólások sem kivételek.
@parti_giano:

ezért is átok a félműveltség (ami engem is kerülget :D), mert hiszünk a szavaknak...
nem ellenőrízük sokszor, hogy igaz-e amit leírtak.

"a magyar közmondások, szólások sem kivételek."
sok esetben már nem is értik vagy tudják (tudjuk?!) eredetét, így rosszul alkalmazzák saját szájízük szerint...

(hogy bírják a görények a meleget? tegnap nagyon lelustultak. :D)
@látjátok feleim szümtükkel:

néha az sem biztos amit biztosan tudunk. így aztán akasztgatunk mindenkire mindent, alátámasztani mondanivalónkat...
@guma:

néha úgy érzem, egyre kevesebbet tudok, de azt egyre jobban.
@Eszter jött: :)))))))))))

pontyosan! :D

ez viszont egy jó írás Geotól

Sándor Mária koncepciós etikai vétsége

Sándor Máriát, aki „a” feketeruhás nővérként lett ismert, majdnem etikai eljárás alá vonták. Aztán mégsem. Dr. Balogh Zoltán, aki nem azonos az Emmi vezetőjével, visszavonta a kezdeményezést. Így egyszerűen. Az úr indította, az úr visszavonta stílusban. Valószínűleg egy cseppet sem meginogva. Elvégre miért is ingott volna meg?

gepnarancs.hu/2015/08/sandor-maria-koncepcios-etikai-vetsege/

ez pedig, egy nyomasztó látlelet

Dzsungelharc a La Manche partján - Munkatársaink riportja Calais-ból

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/dzsungelharc_a_la_manche_partjan__munkatarsaink_riportja_calaisbol
@Eszter jött: amikor egy vallási csoport túlnövi a várost, akkor ez szok bekövetkezni. és így lett Szent Péter helytartójából Krisztus helytartója a pápa..
@guma: nem csak kerülget, meg is talált:-)...
@guma: mindegyik egy általánosító valami. írnak egy ilyent válaszként, kb. annyit ér, mint a vállvonogatás.
@Sir Bates dö Hól:

ne provokálj! néha téged is szeretlek :-DDDDD
@Sir Bates dö Hól:

A kézcsókdosásra és örömujjongásra reagáltam:)

Még ha érteni véltem is az iróniát, mindennek van határa, nekem meg különösen.
@jaegtoer: szőr egy virtuális james bond, minden lehetetlen feladatot bevállal. örömmel.
@parti_giano:

ráadásul füve is van. amit nem kell locsolni.
taga20
Ilyen időben éjszaka kell locsolni a gyepet, begyepesedett...
@guma: stílusosabb annál, hogy műfüvezzen. ha erre gondoltál.
@parti_giano:

műfű??? nem focizik az a gyerek...

ja, van azon is giccsadó mint a művirágon? (mert akkor a focipályákkal nagyot kaszált az állam)
@guma:

nem. a műfűvön csak csuklani lehet és nem szivárvány szinü.
@guma:

szép volt Geo!

szerencsétlen földönfutók. de talán a következő inkarnációjuk szerencsésebb lesz.
@guma:

remélem, az égig ér.
süti beállítások módosítása