Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.08.11. 08:39 Fabius

Egészségügy? Le van szarva!

- Mit mondott a Kamara?

- Hogy majd mindent megtesz.

- Mennyit kapok?

- Hááát, az attól függ. Mert lehet, hogy csak pénzbírság, de lehet, hogy a legsúlyosabb, szóval halál. Tudod Mari, az a kérdés akarnak-e veled példát statuálni.

- Micsoda? Halál?

- A statuálás a lényeg, mert aszerint kapod a büntetést.

- Szép dolog! Mit mondott még a Kamara?

- Hogy ne csodálkozzál, ha ő a tárgyaláson igen súlyos büntetést kér.

- Kicsoda, az engem képviselő Kamara?

- A statuálás a lényeg....

(via)

 

Nem sok szánalmasabb és pitiánerebb sztori jut eszembe attól, amit most Sándor Máriával művelnek. De legalább kiderült egészen pontosan mire jó a kötelező kamarai tagság: ha szakmailag nem tudnak meghurcolni, akkor kitalálnak "etikai vétséget" , mert a Főnök seggéig nyaláson keresztül vezet a legrövidebb út. Nehogymá' valaki fekete ruhában huhogva riogassa a Szocialista Szellem Kisvasútját építőket!

sandor_maria.PNG

Ez fontos. Az egészségügy meg le van szarva ahogy eddig.

Arra is kíváncsi lennék, hogy Sándor Mária az etikai kódex mely pontjait sértette meg pontosan, mert én ugyan elolvastam, de nem találtam benne olyat sem, amit gumiszabályként ráhúzhatnának erre a szerencsétlenre. De a "szakmai képviseletet" ellátó kamara és annak panaszkodó elnöke nyilván kreatívabban értékeli az ilyesmit nálam. Meg ugye nem is a szakmaiság vagy szó szerintiség a lényeg, hanem a statuálás. Mert az kell, az garantálja, hogy az egészségügyi dolgozók pofázókedve összemenjen, mint vérhányásos pelenka a főzőmosásban.

Innentől nem csak a kifizetetlen túlórákkal kell számolniuk, de azzal is, ha beszélnek erről a saját kamarájuk igyekszik eljárást indítani ellenük.

Tényleg skandallum, hogy Sándor Mária személyesen pénzt, iskolát és a munkájuk elvégzéséhez szükséges becsületet kérte vissza az államtól. Ha nem veszik most el az ő és társai kedvét az elégedetlenkedéstől, még a végén eszükbe jut tiltakozni azért is, hogy amit az előző ciklusban még megoldott a kormány a haverokkal évi 360 millióból, az mostanra - tulajdonosváltás után - már 1,1 milliárd közpénzbe kerül évente. A "médiamonitorozás" fontos, a túlórák kifizetése meg nem, se az egészségügyben, se az oktatásban.

Sőt, a tanároknak is készül az etikai kódex, és a mellékelt ábra szerint a tanmese is, mire lesz ez jó, és hogy járhatnak miatta pórul.

 

 

394 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr37697662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábris szomszéd:

Megértem, hogy szenvedhettél ma. Nehezen hozható kapcsolatba a magyarországi egészségügy helyzete és ez a szégyenletes etikai vétség ügye Amerikához, vagy a migránsok becsmérléséhez.
Mert ugye az a fontos.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Nem is tudom mikor vóttam Büdipesten... "

Nekem meg az a túrám ment füstbe, amiben M.óvár is benne lett volna :)
No mindegy, ami kés, az nem múl!
@taga20:

Mentsed, hogy az őszi esőkig kitartson :) De észhez fog térni, ne félj.
@Eszter jött:

szabad kérnem, hogy ne kekeckedjen? annyira jól esik egy kis nyugalom.

már csak a zene hiányzik...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

ha már így szóba hoztad, meg is nézem a fetisruhak.com oldalt.
@taga20:
Ezt olvastam, nem vagyok füvészeti szakreferens a MVH-nál.. bár ez inkább feltélezhet szakértelmet, mint sem... azt hiszem.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Na megyek a mai utolsó kutyasétára, utána szundi, reggel elolvasom az éjjeli agymenést.
Jót ne halljatok rólatok.
@Knósszosz:

Knosszi! Be kell valjak valamit.
Én nem értem
-a réneket
-Svabaldot
-Orica hermelinjeit, Parti görényeit, Sir bagettjeit.

Hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ilyen tudatlanul élek a blogon. Csak remélem, hogy egyszer beavatódhatom a titkokba.
Bár elkezdtem a gyíkot visszaolvasni a kezdetektől, de lassan haladok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Itt kalbászból van a kerítés, amarra meg sör folyik Regensburgnál... szerinted hol érezném jobban magam:O
@Knósszosz:
Mosógépkiller...

@Eszter jött:
Ezt most így hogyan? Hiába no, itt vidéken le vagyunk maradva, tök maradi módon szimplán stíröljük a csajok seggit, nem fétis... Csizma is van hozzá? ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Van. Elég életszerűtlen viselet. Magas sarkú és combközépig ér.
A nővérkék papucsot hordanak.
@Eszter jött:
Bezzeg a fetis oldalakon otthon vagy! :O
Becarás... Erről még mesélned kell, mert ennyire egyikünk se perverz, bár igény az lenne rá!
@Eszter jött:
Nem tesz semmit, mi meg nyolcmillióan nem értjük, miért basznak ki velünk lassan hat éve. Ehhez képest Svalbárd meg a görények nem sokat nyomnak a latban, hamarabb fogod megfejteni mint mi semjénzsolt működését.

Hidd el, nagyon egyszerű:))
@Eszter jött:
Durva, nem is tudtam, hogy a kórházakban ez zajlik. A térdműtétemnél anno ez másképp volt...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Sokat olvasok Boli, és nem csak szépirodalmat. A sok idegen kifejezés kíváncsivá tett, ezért megnéztem a neten. Tehetek én róla, hogy pont oda vezetett a gugli?
@Knósszosz:
Pegig b+ az a lovas kép beégett durván! Azóta se láttunk olyan lovat, aminek a hátán púposkodik a lófa..!
@Knósszosz:

Nem keseredtem el, amire ráteszem a célt, azt megtudom. Ha még éjjeleket is kell kutatnom hozzá.
A hasonlatod nem épp ideillő, külön S.ZS. működésére nem vagyok kíváncsi.
@Eszter jött:
Már késő, ez innentől a "kollektív tudatba" úgy épül be, hogy kiskegyed durván fétisezik itten.
Szegény papával mit művelhetsz ott, bele se merünk gondúni! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mert nem kérted az extrákat.)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szegény papa tavaly szeptemberben meghalt. Megvárt, mert szerdán érkeztem. Még együtt töltöttünk fél napot. Este fél tízkor ment el, fogtam a kezét.
Most a mamát ápolom.

Nem mondtam, hogy művelem mindezt, de álmodozni jó! )))
@Eszter jött:
Tudod, amikor az extra katétert felajánlották, kidumáltam magam. Mondtam, hogy beérem a szárnyas állat műanyag megtestesülésével, ha belepusztulok is! A mosdatásnál meg közöltem, hogy nagyfiú vagyok, megoldom. Büdi pedig az infúziótól voltam, majd egy hétig durva patikaszag áradt belőlem, nem volt egyszerű tolerálnom magamat...
@Eszter jött: "Megértem, hogy szenvedhettél ma. Nehezen hozható kapcsolatba a magyarországi egészségügy helyzete és ez a szégyenletes etikai vétség ügye Amerikához, vagy a migránsok becsmérléséhez. Mert ugye az a fontos."

Egyáltalán nem szenvedtem. Másrészt ha Suharto volt indonéz elnök családjával kapcsolatos legfelsőbb bírósági döntés kapcsolatba volt hozható a magyar egészségügy helyzetével, akkor a svédországi késelés szintén. Ja és nem a migránsok "becsmérlése" lehet a fontos, sokkal inkább két rohadt gyilkosé, akik teljesen ártatlan emberek életét vették el, egyenlőre ismeretlen okból.
@Eszter jött:
Nem semmi a melód, sok ember képtelen lenne erre. Tisztelem nagyon ezt!
@Gábris szomszéd: "egyelőre" ha szabad javallanom

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Fogsz még látni, mert valamiféle szereplési kényszere van a manusnak, kombinálva egyfajta szégyenérzet hiánnyal, amit én nem tudok besorolni sehova, Orica területe ez.

Róla csak valami gyerekkori mondóka(...) seljik fel, "gyött a lófasz lóháton" - valami ilyesmi...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ez a svéd nem norvég???

a tenorista lehet ugyanaz vagy magyar azok is sokan vannak lajbiban és buggyos csimmagayteszban...és bizonyosan buzibbak

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
delikvencs +"n"= erreur grammaticale l'hongroise

brühüyyy
@Marcellusca:

Részletesebben: "Nem kívánatos személy lett Orbán Viktor Oxfordban. A magyar miniszterelnököt ugyanis törölték a híres diákok listájáról. A kormányfő 1989-ben egy évig tanult a világhírű egyetemen. Az intézet sajtósa elismerte, hogy direkt törölték Orbánt."
@Eszter jött:
Hidd el, én sem.
De a működéséből adódó szart, azt tapasztalhatod nap mint nap. Vasárnapbojkott Péter baromságával együtt.
Miért nem vagyok keresztény?

Ez az értékrend nem az enyém. Minden érintettől bocsánatot kérek itt és most, nem akarok senkit megbántani. Virágozzék minden vallás, gyakorolja mindenki meggyőződése szerint - én meg hadd ne már, ha úgy gondolom! Szóval kapja minden vallásfilozófus és ideológus, engem ne skatulyázzon be aszerint a magyarságomat illetően, hogy keresztény vagyok-e vagy sem! Magyar az csak keresztény lehet - mondják sokan - szerintem meg az, aki annak vallja magát. A többi süket duma és kirekesztése például a zsidóknak, akik nem lehetnek a származásuk alapján magyarok. Persze a hülyék oldalán elterjedt nézetről van szó, de ez is egy vélemény - tartsák meg maguknak.

Off volt, de ezt el kellett... jó éjt, megyek kaját csinálni:)
A határőrizet visszaállítását javasolja a német rendőrszakszervezet elnöke (DPoLG) a menekültválság miatt.

"Azt tapasztaltuk, hogy hirtelen több ezer bűnöző fut bele a hálóba" - mondta a rendőrszakszervezet elnöke, hozzátéve, hogy a határok ellenőrzéséért is felelős szövetségi rendőrség vezetője úgy értékelte, a határőrizet ideiglenes visszaállítása olyan volt, mintha egy sötét szobában felkapcsolták volna a villanyt egy kis időre.
A lámpák most sajnos megint nem világítanak, pedig "rendőri szemmel nézve a határőrizet visszaállítása lenne a lehető legjobb intézkedés"

hvg.hu/vilag/20150811_Visszaallitana_a_hatarellenorzest_a_nemet
@Knósszosz: a szerb magyar határon a magyar keresztények vadásszák a migránsokat válogatás nélkűl

brühüyyy de szép is kereszténynek lenni??? nem izzad tőle a lábad?

brühüyyy
@Knósszosz:
jó példa erre Torquemada
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36:
Backi, de az! Mégiscsak durva ez a bubisvíz.
@Rodeo36:
De, izzad és ettől büdös is.
A harrach elvtársék meg nyilván domestosban áztatják, hogy nem csavarja a keresztény orrukat a maguk által gerjesztett bűz. Torquemada mellett ne felejtsd Pizarrót sem, ő is olyan cuki kis keresztény volt, szeplőtelenül foganva...
egy komoly képpel és látványos videóval búcsúzom ettől a hosszú naptól. :D
mindenkinek szép álmokat! jó éjt!

nepszava.hu/cikk/1066304-megindito-videot-posztolt-magarol-orban-viktor
@Rodeo36: "grammaticale l'hongroise"

Egy kis vidámsággal, bár biztos ismered. :)

youtu.be/vPHZuYg2K6o
@Knósszosz:

Azt hiszem, amit a keresztények művelnek jelenleg a kereszténység nevében, annak kevés köze van Jézushoz.

Nemrég olvastam Popper Pétert, aki pontosan megfogalmazza:

" Az Apostolok cselekedeteiben egyre nyilvánvalóbbá válik a korai kereszténység vakmerősége, kalandossága, Jézusi erkölcse és rendíthetetlen
hite, mind szellemi, mind materiális értelemben. Nem szabadna elfeledkezni arról, hogy a történelem legnagyobb szellemi forradalmát fiatalok
csinálták, hiszen maga Jézus is csak harmincéves volt, amikor a nyilvánosság elé lépett. Úgy képzeljük, hogy ezek a huszonéves apostolok
szegények voltak, mint a templom egere, volt ugyan egy köpenyük meg egy sarujuk, de egyebük aztán semmi. Adományokból éltek, barátoknál,
rokonoknál, híveknél húzódtak meg. Nem voltak templomaik, sem arany kultikus eszközeik, sem birtokuk, sem vagyonuk, még egy tevéjük,
szamaruk vagy szekerük sem. Nem gomolygott körülöttük tömjénfüst, nem akartak a lelkek felett uralkodni, nem voltak papok, hanem csak egy
megvetett és üldözött szekta. Ebből a szektából nőtt ki a világ legnagyobb vallása, a ma már milliárdnál több hívőt számláló kereszténység. Vajon
ennek a hierarchizált, papi arisztokráciával, felső és alsó papsággal rendelkező, némi gőgtől, előítéletektől, agresszivitástól sem mentes egyház
nak van-e még igazán köze az egykori júdeai fiatal forradalmárokhoz, a vagyonközösségekben élő első keresztény gyülekezetekhez – és
természetesen a zsidósághoz, amiből származott?
Rendelkezik-e elegendő toleranciával a mai kisvallásokkal, szektákkal szemben, vagy régen elfelejtkezett már arról, hogy egykor ő is csak
szekta volt, a zsidó-keresztények, a Jézust követő zsidók szektája?"

/ Az Újszövetség /
@Knósszosz: szerény véleményem szerint Jézus kereszténységének annyi köze van ahhoz, amit az emberek csináltak belőle, mint hóesésnek a Kratatauhoz......
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nem bubis, Partaget
de la France

szervezd a zevezést mert elmerűl a sajka

brühüyyy

a vödör szén

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca:
a kereszténységet mint elnevezést Saulus / Paulus (meg a lova) után párszáz évvel találták ki
lásd még Crusaders azok voltak még csak kedves részeg rablógyilkosok

brühüyyy

az Argonauták csak az aranygyapjút lopták el de a Cruseder-ek le is fejezték a turbános hasisos izét aki betelepedett oda a siratófalba és nem szorült be

azóta jajongás hangzik onnan és becetlizik hátha valaki visszaszól:
a kurva anyátokba dugdossátok a sexpírt

leokádia

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Eszter jött:
ez ugyanolyan, mint a Mc Carthy-zmus viszonya a Nagy Októberi Forradalomhoz

a különbség a kivégzett és megsemmisített zemberek száma a Mc Carthy-zmusfelé (a mai Pizarro és Torquemada mexorozva 12 -vel) hajaz

de a kommunizmus az egy szar és halál rá meg hamu

brühüyyy

meg semmi "k"
@punkfrog:
justified sillyness...give more attention tom your fingers where and how you push them into something obscure és lukewarm, as your cat's asshole

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ezt a munkát nekem találták ki. Tudod, a sérült gyerekeknek ott vannak a szüleik. De az idősek, hiába van családjuk, egyedül maradnak. Főleg a félelmeikkel.
Ennél a néninél még 9 napig leszek. 88 éves, négy éve ágyhoz kötött. Nagyon fél a haláltól. Világos időszakaiban arról mesélek neki cseh-német kevert nyelven, hogy odaát várni fogják a szerettei. Újra együtt lesznek. Újra tud majd járni, szaladni, táncolni. Fiatal lesz és semmije nem fog fájni.
Ezt minden nap elmondatja velem, legalább kétszer. Úgy látom kezd megnyugodni.

Nem világos pillanataiban pedig előjön a gyermekkora. Ma például egész nap lovakat etettünk. )))
@guma:
az az a zászló amit Fina helyett Fing-nak olvashatunk???

betűtípusa válohgattya kibasztak vele

kisstiehand

brühüyyy Liebliche Orban: küssen meine arsch

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Marcellusca: de egy félfa mentes A4-s is megteszi...
Nem szokott a Helsinki Bizottság többek között ügyvédet biztosítani olyanoknak, akiket értékelésük szerint jogtalanul fognak perbe? Mert, ha jól értem, ezt a vádat egy közepes ügyvéd két hotdog között ízekre szedi... Csak gondolom, szegénynek kurvára nincs ügyvédre pénze...
@taga20: a sajátodat locsojjad otthon, ne a kocsma előtti libalegelőt!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: naná, wazze, majd ha pofára esek ne legyen előttem sör???
mexalatt rohattul, itt is, a húmérséklet baxxxxa meg!!
@Eszter jött: sajnos popper megint elcsúszott néhány "apróságon"... viszont a mai egyház meghatározása borotva éles!
@Gábris szomszéd: gááábris! visekeggyé má'! nem vagy te ennyire ostoba...
a Suharto-család és a Zorbán-klán közötti összefüggést ugye nem kell elmagyarázni?
Na akkor zárszóként tegnapra, kijelenthettyük, hogy le van xarva Sándor Mária és az egész Mo. Mert eleddig azt olvasgattam, hogy mit, miért és hogyan NEM lehet megtenni.
Akkor rendben, négyeljék fel és mindenki nyugoggyon le apicsába.
valaki meg tudná mondani, hogy levédiabasznádon miért írtyák a fákat? csak olyan helyre akarnak építeni csupa undorító kőrengeteget ahol park meg kiserdő meg fasorok vannak, és akkor azokat ki is írtyák és mint a Kossuth téren csinálnak egy rettenetes undorító kőrengeteget, Moszkva tér, Dagály, és még a Normafa meg a Városliget

mi lesz veletek???

ez öngyilkosság

a fák puszta létükkel évente több millió dollár hasznot hajtanak

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

levédiabasznád sivatag lesz?
65 C fokos nyári hőmérséklettel és télen sem megy lejjebb mint +5C fok
@Rodeo36:

"az az a zászló amit Fina helyett Fing-nak olvashatunk???"

akkor már a képet is értem

ezért nem láttam még ilyen beállást tőle?

hiába no, sosem egyszerű az élet...

hahahahaha
@nincs_itt: "?" mert úgy fogalmaztál ahogy én is gondolom. csak olvasgatok itt és néha nem tudom megállni, hogy leüssek pár karaktert.....
@nincs_itt:

ugyehogyugye? :))))
aztán csodálkozik, ha okosságait nem értékeljük. sőt felháborodik, ha szembesítik szemetelésével, amit szintén nem ért...
:(((
@Rodeo36:

már csak arra tudok gondolni, (amikor egyetlen fideszes sem láncolja magát fákhoz: hogy most már elég legyen a környezet rombolásból!) hogy valamilyen ütközetre készülnek a fiuk... :(

tudod, amiért a Moszkvai metróba sem építettek oszlopot...
a "honfoglalók"!

Földmutyi Mányon: szüret előtt tessékelik ki a gazdát, jöhetnek a fidesz-közeliek

Gyümölcsösökre is vonatkozik az oligarchabarát földhasználati-rendszer – így is összefoglalható egy Mány-környéki gazdálkodó család kálváriája. A hosszú évek óta általuk gondozott állami kajszibarackosban már mások szüretelték a legkevesebb ötven millió forint értékűre taksált termést. Az új földhasználók egyike a Fidesz Komárom-Esztergom megyei közgyűlési képviselője, agrárkamarai és gazdakörös fejes. A kitúrt gazdák nem hagyták annyiban: bírósághoz, rendőrséghez fordultak, mígnem a minap – nyilván a véletlen műve – megjelent cégüknél az élelmiszerbiztonsági hatóság.

atlatszo.hu/2015/08/11/foldmutyi-manyon-szuret-elott-tessekelik-ki-a-gazdat-johetnek-a-fidesz-kozeliek/
a rongyrázás magasiskolája, miközben...

Matolcsy benézte

A Magyar Nemzeti Bank újabb nemzetközi irodát nyitott, Párizsban, de minek?

Mindezt az unortodox gazdasági csoda fellegvára azért tette, hogy a kitelepült szakembereik erősítsék a kapcsolatot a világ vezető jegybankjaival, monetáris politikánkat bemutassák, és elemezzék az adott ország monetáris politikáját. Ebből a célból már egy másik világvárosban, Hamburgban is létesült hasonló kutatóintézet. Magyarként csak örülhetünk ennek, hisz nemsokára tanulmányok, kutatási eredmények új özöne lepheti el hazánkat. Hamburg és Párizs két szép helyszín, ahol a magyar jegybank arra érdemes kutatói kedvükre vethetik rá tudományos kíváncsiságtól könnyes szemüket az adott ország pénzügyi politikájára. Ám ezen felül még az MNB kapcsolatait is erősítik mindenféle külföldi jegybankokkal.

Sőt ha ez sem elég, akkor New York, Buenos Aires és Róma a következő kutatóintézet székhelye, és a kicsinyke Libanon meseszép fővárosában, Bejrútban is nyit hasonló kutató-elemző –kapcsolatépítő irodát unortodox jegybankunk. Túl azon, hogy így nemcsak az alkalmi kiruccanásokat, hanem helyi életüket is adónk végtelen áradatából fizetjük mi csak erre – adófizetésre – érdemes magyar állampolgárok, ennek mi értelme van?

Egyrészt, sem a Német Szövetségi Köztársaság, sem a Francia Köztársaság nem folytat önálló monetáris politikát, mivel az Euro övezet tagjai, így központi jegybankjuk, az Európai Központi Jegybank Frankfurtban van, mindkét ország monetáris politikáját itt folytatja. Vagy ezt nem tudja Matolcsy, vagy a térképei is unortodox formában készültek. Ha nem tudja, akkor nyilván azt sem, a világ pénzügyi központja London. London pedig se Párizsban, se Hamburgban nincs, viszont London szórakozó negyede unortodox (Soho) míg Párizs és Hamburg (Pigar és St. Pauli) már eléggé ortodox kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtetnek a kutatásban megfáradt haveroknak. Merem állítani, államtitok lesz minden ami a fenti irodák fenntartási és bérköltségét illeti, ott dolgozó neves közgazdászaink (végzettségük fidesznyik) pedig szintén államtitoknak szánt bért kapnak majd.

Tehát, ha a cél a monetáris politika és annak kutatása, elemzése és kapcsolattartás jegybankokkal, akkor miért nem Frankfurtban nyitottak irodát?

Lényegtelen, még az Antarktiszon is nyitni kéne egy ilyet, mert mostanában bálnát kukkolni egészen szórakoztató milliomos attrakció arrafelé, és így adónkból minden kézzelfogható teljesítmény nélkül milliomossá tett haveroknak nem kéne egy egyszeri, uncsi, oda-vissza hajóutat bevállalni, hanem a szép, és tiszta levegőjű helyen elemezhetnék a monetáris politikát, építhetnék ki a kapcsolatokat, mert csaknem annyi jegybankkal, mint amivel Párizs és Hamburg rendelkezik, az Antarktiszon is találkozhatnának…

gepnarancs.hu/2015/08/matolcsy-benezte/
tanulságos gondolatok irodalomról, történelemről és találkozási pontjaikról

Camus? Kamu! – Versszerű veszedelem

A versszerű bővített mondattal, ami egyre sűrűbben bukkant elém a Facebookon (jobbára színesen, keretben, egymáshoz simuló kezek rajza alatt – olykor fölöttük –, vagy éppen angyalokkal), voltaképpen alig volt bajom, csak éppen meghökkentem, hogy az idézet Camus-től származik. Én inkább Coelhora tippeltem volna. Legutóbb többször elolvastam, hogy rájöjjek, miért is nem tetszik nekem.

gepnarancs.hu/2015/08/camus-kamu-versszeru-veszedelem/
70+-os cicaharc: Földes László durván belement Szörényi Leventébe

Ez milyen már megint, azon megy a hirig, hogy ki volt a nagyobb ellenálló a komcsi alatt… A rózsadombi partizán a svábhegyi Zorro ellen. PR-célú zombitámadás Kapolcsról.

Hú, nagyon kemény interjút adott a VölgytörtéNET című PR-felületnek Földes László. Ha nem hangzana annyira eufemisztikusnak, azt is mondhatnánk, kemény, mint a Rolling Stones, de ezt inkább hagyjuk, halljuk inkább magát az ősz bárdot: „A dalainkat ezrek és ezrek énekelték, a rádió meg sose játszotta azokat, és a mi dalainkban másfajta szabadságvárás jelent meg, mint Szörényi Leventénél, aki a táncdalfesztiválokon szerepelt, és minden rendszer kedvence volt.”

De durva! Amikor feltör az üldözött minden keserve, oly sokáig voltunk lenn, nem is tudjuk, milyen fenn, ugyebár. De nehogy azt mondja valaki, hogy kontextusából durván kiszakítottuk a részletet, álljon itt az egész: „Rock'n'roll énekes vagyok, sose illeszkedtem be sehová, a saját utamat jártam. Ha engedték, ha nem. Nem tudom megítélni, hogy másoknál mi volt, teljesen mások a tapasztalataim a korlátokat és a szabadságot illetően, mint egy egyszerű embernek vagy akármilyen más művésznek. Az is én voltam, akinek a rendőrség szétverte a koncertjeit, akit megvertek vagy lefújtak. És az is én vagyok, akit ma már elismernek. Ezt nem érdemként mondom hanem, hogy milyen korlátok voltak egyrészt, másrészt meg, amikor a dalainkat ezrek és ezrek énekelték, a rádió meg sose játszotta azokat, és a mi dalainkban másfajta szabadságvárás jelent meg, mint Szörényi Leventénél, aki a táncdalfesztiválokon szerepelt, és minden rendszer kedvence volt.”

No, akkor csak emlékeztetőül: mikor alakult Földes zenekara, a Hobo Blues Band? Mikor jelent meg az első lemezük? Ki adta ki? Persze ez ma már teljesen érdektelen. Egy dolgot azért mindenképpen Földes javára írhatunk: következetes. Már Kovács András Extázis 7-től 10-ig című dokumentumfilmjében (cc: dokumentumfilm) ezt tolta, igaz, akkor még rajongói státusban, hogy őt a hajáért meg a ruhájáért milyen veszettül üldözik. Az a film pedig 1969-ben készült. Közel ötven év partizánkomplexus, ha másért nem, ezért kijárna egy Kossuth-díj. Bocs, még egy. Ha ezért nem, akkor legalább azért, mert ebben az interjúban sem rest kitérni rá, hogy Orbán Viktor milyen jófej. De a veterán neki is megmutatta, hogy ki a kemény csávó.

Jaj, bácsi, csak ütni ne tessék! Nem, öcsi, én a dalaimmal harcolok… Ah!

m.magyarnarancs.hu/villamnarancs/70-os-cicaharc-foldes-laszlo-durvan-belement-szorenyi-leventebe-96027
jó reggelt és szép napot!

ma is meleg lesz...

addig is nézzétek, hogyan golyóznak a víztározóban :))))

Fekete golyókat öntenek a Los Angeles-i víztározókba

444.hu/2015/08/12/fekete-golyokat-ontenek-a-los-angeles-i-viztarozokba/
@guma:

Azért nagy ciki egy ilyen embert Camus-vel összetéveszteni.:(
@nincs_itt: Persze de ugye ott arról volt szó, hogy mi köze van a Suharto-családnak a magyar EÜ-höz. :)
@Eszter jött: :) egyszer majd megkérlek,hogy nekem is mesélj.
@guma: ezért is szeretem, mikor idézeteket, közhelyeket puffogtatnak örökérvényű igazságként. a magyar közmondások, szólások sem kivételek.
@parti_giano:

ezért is átok a félműveltség (ami engem is kerülget :D), mert hiszünk a szavaknak...
nem ellenőrízük sokszor, hogy igaz-e amit leírtak.

"a magyar közmondások, szólások sem kivételek."
sok esetben már nem is értik vagy tudják (tudjuk?!) eredetét, így rosszul alkalmazzák saját szájízük szerint...

(hogy bírják a görények a meleget? tegnap nagyon lelustultak. :D)
@látjátok feleim szümtükkel:

néha az sem biztos amit biztosan tudunk. így aztán akasztgatunk mindenkire mindent, alátámasztani mondanivalónkat...
@guma:

néha úgy érzem, egyre kevesebbet tudok, de azt egyre jobban.
@Eszter jött: :)))))))))))

pontyosan! :D

ez viszont egy jó írás Geotól

Sándor Mária koncepciós etikai vétsége

Sándor Máriát, aki „a” feketeruhás nővérként lett ismert, majdnem etikai eljárás alá vonták. Aztán mégsem. Dr. Balogh Zoltán, aki nem azonos az Emmi vezetőjével, visszavonta a kezdeményezést. Így egyszerűen. Az úr indította, az úr visszavonta stílusban. Valószínűleg egy cseppet sem meginogva. Elvégre miért is ingott volna meg?

gepnarancs.hu/2015/08/sandor-maria-koncepcios-etikai-vetsege/

ez pedig, egy nyomasztó látlelet

Dzsungelharc a La Manche partján - Munkatársaink riportja Calais-ból

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/dzsungelharc_a_la_manche_partjan__munkatarsaink_riportja_calaisbol
@Eszter jött: amikor egy vallási csoport túlnövi a várost, akkor ez szok bekövetkezni. és így lett Szent Péter helytartójából Krisztus helytartója a pápa..
@guma: nem csak kerülget, meg is talált:-)...
@guma: mindegyik egy általánosító valami. írnak egy ilyent válaszként, kb. annyit ér, mint a vállvonogatás.
@Sir Bates dö Hól:

ne provokálj! néha téged is szeretlek :-DDDDD
@Sir Bates dö Hól:

A kézcsókdosásra és örömujjongásra reagáltam:)

Még ha érteni véltem is az iróniát, mindennek van határa, nekem meg különösen.
@jaegtoer: szőr egy virtuális james bond, minden lehetetlen feladatot bevállal. örömmel.
@parti_giano:

ráadásul füve is van. amit nem kell locsolni.
taga20
Ilyen időben éjszaka kell locsolni a gyepet, begyepesedett...
@guma: stílusosabb annál, hogy műfüvezzen. ha erre gondoltál.
@parti_giano:

műfű??? nem focizik az a gyerek...

ja, van azon is giccsadó mint a művirágon? (mert akkor a focipályákkal nagyot kaszált az állam)
@guma:

nem. a műfűvön csak csuklani lehet és nem szivárvány szinü.
@guma:

szép volt Geo!

szerencsétlen földönfutók. de talán a következő inkarnációjuk szerencsésebb lesz.
@guma:

remélem, az égig ér.
süti beállítások módosítása