Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.15. 09:18 Fabius

Így lehet elsétálni 100 millióval

Ez ügyes volt, Viktor, nagyon ügyes! Elismerésem, tényleg. Felépítettetek egy kampányt simongábor elsíbolt negyedmilliárdjára, ami nagyban hozzájárult az újabb kétharmadhoz. Csak van itt egy apró bibi: Simon most elsétál 100 millióval a hóna alatt. Anélkül, hogy elszámolt volna vele, honnan van. 

simon_gabor.jpg

Mert az ilyen vagyonkák csak úgy lesznek egyszer csak, mi sem természetesebb. 

Ha nem sikerül kinyomozni honnan a kes, akkor az egyetlen érdekes dolog, hogy az ismeretlen eredetű pénzhegy után a keményen dolgozó kisember befizette-e az államnak járót, vagy sem. Ha befizette - vagy a vádemelésig ezt megteszi - akkor minden okés, fátylat rá és kész. Az már nem számít, hogy a látható jövedelmeinek és vagyoni helyzetének tükrében tisztességes úton nem kerülhetett hozzá a pénz. 

Miért van az a megmagyarázhatatlan érzésem, hogy a Simon ügy precedensként használható főpróbája egy későbbi eseménysorozatnak. 

Mert lássuk be eljön még az az idő, amikor nem ti lesztek hatalmon és nem a csatlósaitok fognak ülni minden székben akikhez fordulni lehet a gyanús vagyonkák ügyében. Akkor pedig előkerül majd az összes bulika, öntáguló lakásoktól parasztbarokk villáig, családi segítségtől meg nem nevezett magánszemélytől kapott több tízmilliós kölcsönig, vagyis számot kellene majd adni a "valahogy lett" vagyonokról. Akkor fog majd kapóra jönni ez, és fogtok hivatkozni rá olyan serényen, mint ahogy elmúltnyócéveztetek. Akinek nyaka körül szorulni látszik a hurok az majd betolja az államkasszába amit nagyon muszáj, onnantól pedig legfeljebb egy ejnyebejnye jár, az is felfüggesztve. Az eredet nélküli felhalmozás többi részével meg el lehet sétálni. 

Ami nálatok más nagyságrendű, mint Simonnál. 

 

 

316 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr237460774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem miért nincs 100 millióm? Költői kérdés volt :-)
Fabius, le vagy maradva:).
Majd nyitnak rá egy Stabilitás Megtakarítási Számlát, és öt év múlva kiveszik patyolatfehéren a pénzt, amit utána oda utalnak, ahova akarnak.
Meg azért persze ebben a szabadon elvihető, nem kideríthető eredetű 100 millióban csak benne van, hogy pontosan tudják, honnan van, de nem tudják úgy Simon fejére borítani a szarosbilit, hogy abból ne jusson az ő hófehérnek hazudott öltözékükre is.

És a Fideszesek a 2%-os sikerrátájú elszámoltatás után még mindig benyelik, hogy sajnos ezügyben is tehetetlen volt az ügyészség. Mert ezek a szocik akkora zsenik, hogy csak így el tudják rejteni a lóvé útját.
OFF, de vicces:):

"Előírják, hogy a játékkaszinók játékadójának 3 százalékát játékosvédelmi vagy karitatív célra kell fordítani. „E rendelkezés alkalmazásában játékosvédelmi célnak minősül különösen a játékosok által ingyenesen, 0-24 óra között hívható telefonos ügyfélszolgálat (zöld szám) fenntartása, a játékosok részére a szociális ellátórendszer keretében elérhető közösségi ellátásokról szóló figyelemfelhívó, illetve folyamatos tájékoztatás biztosítása, valamint a szerencsejátékkal kapcsolatos, esetleges káros mentális, pszichikai vagy szociális hatások megelőzése, kezelése.”

hvg.hu/gazdasag/20150514_Egyetlen_tehernoveles_a_2016os_adocsomag

Erről röviden csak ennyit, a szerencsejátéknál is kb. úgy működik, mint a piánál:
www.youtube.com/watch?v=YExtqPSkSnY
ennyi, mert szintén ezt érzem én is:

"Miért van az a megmagyarázhatatlan érzésem, hogy a Simon ügy precedensként használható főpróbája egy későbbi eseménysorozatnak. "
Az csak a teljesen vakoknak nem nyilvánvaló, hogy a pénz nem Simoné. A „nem tudták kideríteni” ugyanis azt jelenti, hogy (bár Polték biztosan végigbogarásztak mindent) Simonnak nem volt olyan ténykedése, mégpedig se politikusi, se semmilyen, amiért ennyit kaphatott volna, akár legálisan, akár illegálisan. Ha lett volna, azt megtalálják, olyan sokmindennel Simon nem foglalkozott. Egyébként ezt is vártam.

Az kérdés, hogy a mindenki által "nyuszi"-nak tartott Simon miért vállalta el, hogy a saját nevén parkoltat ekkora összeget, szerintem fenyegetés nem volt, csak valakinek (aki nyilván ismerőse) nem tudott nemet mondani, pláne, hogy ő is kapott becslésem szerint kb. két-három milliót a szívességéért.

Az is nyilvánvaló, hogy Simon nem akar meghalni, mint Welsz Tamás (akinek ezek szerint nem volt más választása), ezért sohasem fogja elárulni, kitől van a pénz. A százmillióval való elsétálás tehát nem az ő elsétálása, hanem a megbízójáé, akié az eredeti összeg.

Szeretném innen is megkérni Poltékat, hogy hozzák nyilvánosságra azt, amit mégis megtudtak, különösen a kissé zavaros útlevélügyre lennék kíváncsi. Mégpedig nem a különböző bennfentes újságok által kicsemegézett „sztorikra”, hanem egy hivatalos változatra.
OFF "újra létrejöhet a Kincstári Jogügyi Igazgatóság, amely az államot képviseli a hazai és nemzetközi peres eljárásokban. Erre a szerdai kormányülésen tett javaslatot Trócsányi László igazságügyi miniszter. Közölte, hogy speciális, ritka nemzetközi ügyek kivételével nem lesz több ügyvédi megbízás: állami alkalmazottak lesznek az állam ügyvédei."
Trócsányi ügyvédi irodája már régen külföldi bankokat, nagy cégeket képviselt külföldön folyó perekben is, 20 évvel ezelőtt 30000-Ft-os óradíjjal, amiben az idegen nyelven ( tolmács nélküli) perképviselet bennefoglaltatott, ám, az iratok oda-vissza fordítását, meg minden más egyéb költséget külön felszámoltak.
Nagyon töröm a fejem, hogy kitaláljam, a speciális, ritka nemzetközi ügyek esetében kinek az érdekkörébe tartozó ügyvédek kapják pályáztatás nélkül a megbízásokat DDD
ON
"Mivel szombatra kellemes tavaszi időt ígérnek a meteorológusok, azt találtuk ki, hogy 32 százalékos kedvezményt kapnak a szurkolók, ha jégkrémet vásárolnak. Azért 32, mert felnőtt élvonalbeli csapatunk ennyi pontot gyűjtött eddig. Ha most hármat szerez (a KTE ellen), az Újpest elleni találkozón 35 százalékot adunk."

mondta takács bence a felcsút kommunikációs igazgatója. a biznic az biznic, remélem, mindenki rohan puskás fc. meccset nézni.
@pianolight:
látod béla, magadra rángattad és most rajtad van
beeeeeeeeeeeeee
kkkkkkkkkkkkkkkkk
brühüyyy

jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2015.05.15. 11:35:01

szerk. megj. pianolight a varanuszon orjonghet, itt nem.
@parti_giano: ennél jobb az ahány éves vagy, annyi százalék a szemüvegre, vmire.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: én közben summáznám a cikk lényegét: felcsúton kedvezménnyel lehet nyalni.
Basszus! Itten már a közmondásokat is Orbán írja?

„Bolond világban élünk, nem könnyű jól nevelni a fiatal nemzedéket” – mondta Orbán, aki szerint a sport, mint a legjobb nevelési módszer, egyenlő a magyar jövővel. Eddig a nagy halak ették meg a kicsiket, most a gyorsak eszik meg a lassúakat és a bátrak eszik meg a gyávákat – nemcsak az üzleti életben, mondta."

index.hu/belfold/2015/05/15/orban_bolond_vilagban_elunk/
@pianolight:
az alábbi szintén a két Carlos-tól való mese a tabaco-ról, vagy van valami más Firenze főterén vad motorozás a gorillákkal esetleg D-dúr-ban?

pianolight 2015.05.15. 09:59:50

@Rodeo36: Szevasz öregkomcsi! A kedvenc szavad a vulgármaterializmus,
aztán meg... annyi D Milyen remekül tudod, mit tanítottak ott, ahova soha nem jártál D
Büszke vagyok, hogy miért ültem, jóval a rendszerváltás előtt, de nem tartozik ide, büszkélkedni nem szeretek
Azért az a legszebb, hogy én az "élvezted amit lehetet" állapotában dőzsöltem, te Kubában építetted hősiesen a szocializmust DDD
Ha kötözködsz én is valóban kötözködni fogok, nem ilyen viccesen ... annak nem fogsz örülni...

pedig hogy szeretek örülni az olyan örömteli, te nem így vagy vele, kis vulgáris börtönhős...

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
brühüyyy

éljen Carlos csak tudnám melyik?
@Rodeo36: Azt elfelejtetted ideírni, hogy ezt mire válaszoltam, nagy becsületességedben???
Megírtam priviben. Remélem megkaptad. Légy boldog DDD
@pianolight: válasz ment oda is
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
The Algarve (Portuguese pronunciation: [aɫˈɡaɾv(ɨ)], from Arabic: الغرب‎, trans. Al-Gharb, meaning "The West") is the southernmost region of mainland Portugal. It has an area of 4,997 square kilometres (1,929 sq mi)[2] with 451,006[3] permanent inhabitants, and incorporates 16 municipalities.[4] The region has as its administrative centre the city of Faro, where both the region's international airport (FAO) and public university (the University of the Algarve) are located. Tourism and related activities are extensive and make up the bulk of the Algarve's summer economy. Production of food, which includes fish and other seafood, fruit, oranges, carob beans, figs and almonds, is also economically important in the region. The Algarve is the most popular tourist destination in Portugal, and one of the most popular in Europe. Its population triples in the peak holiday season thanks to a high influx of visitors, and receives an average of 7 million foreign tourists each year. In total, including national visitors, almost 10 million people visit the Algarve annually.
The Algarve is currently the third richest region in Portugal, after Lisbon and Madeira, with a GDP per capita 86% of the European Union average.[5]

Name origin: algarve, from the Arabic (الغرب or al-gharb) for the west
Country Portugal
Region Algarve
Capital Faro
- elevation 11 m (36 ft)
- coordinates 37°0′52″N 7°56′7″WCoordinates: 37°0′52″N 7°56′7″W
Highest point Fóia
- elevation 902 m (2,959 ft)
Lowest point Sea level
- location Atlantic Ocean
- elevation 0 m (0 ft)
Area 4,996.80 km2 (1,929 sq mi)
Population 451,006 (2011)
Density 90 / km2 (233 / sq mi)
Timezone WET (UTC+0)
- summer (DST) WEST (UTC+1)
NUTS PT15

kkkkkkkkkkkkkkkk
hvg

06:16
Nincs vége a Századvégre szabott MNB-pályázat ügyének, a vesztes közbeszólt

Előzetes vitarendezési kérelmet nyújtott be a Kopint-Tárki vezette konzorcium a Magyar Nemzeti Banknak, mert úgy véli, a közbeszerzési pályázaton vele szemben győztesként kihozott, ily módon 1,8 milliárd forintos konjunktúrakutatási megrendeléshez juttatott Századvég mintatanulmánya sem formai, sem tartalmi szempontból nem felel meg az MNB által a tenderdokumentációban előírt feltételeknek. Az MNB-nek 7 napon belül kell válaszolnia a kifogásokra.
Rovat: Gazdaság
Szerző: Csabai Károly

06:08
Ha a Tigáz kiszáll, vele megy az Agip is?

Már még nem döntöttek róla, hogy kiszáll-e a Tigáz is az egyetemes gázszolgáltatói piacról – írja a Világgazdaság pénteki száma. De olyan infójuk is van, hogy ha igen, akkor a tulajdonos ENI elvinné a benzinkútjait is.
korábban volt az örömködés a mol kutakon létrehozott kisboltok hatalmas felfutásáról, helyzetbe hozták a haveri maffia vezért ott is.

Amíg lehet leszokom a molnál való tankolásról.
@Rodeo36: Kösz, hogy bemásoltad, mit írtam neked a vincenten így mindenki látja, mi az amit ott " örjöngésnek" hívnak, és azonnal kitilt a "jó" tündér. Sőt, a neki írt válaszomat is azonnal eltüntette, amiben még egy "komcsizás" sem volt, csak megkérdeztem mi volt az "örjöngés".
Igaz azt is jeleztem, hogy "fegyverrel a kezében", az ő érvei erősebbnek tűnnek.
Na, ezt már nem láthatta senki, a fegyver egyből el is sült DDD
Amit ide írtál, abból még nem derül ki, hogy hogyan bírtad látni Algarve tartományból a La manche csatorna hullámait, mert az több, mint 1500 angol mérföldre van onnan. A témát befejeztem, akit érdekel elolvassa, akit nem, az uggorgyék, nem ér annyit ez az apró kis mese...
Peace
Hamarosan benzinkúton vehetjük
a lisztet, igen, vasárnap is

Fresh Corner néven indít boltláncot a Mol, az árak éjjelnappali szinten lesznek.

buksza.reblog.hu/uj-boltlancot-indit-a-mol
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Eddig nekem is úgy tűnik DDD Sajnos, én nem vagyok jó, én az vagyok, aki megmondja ki a jó DDDD, vagy legalábbis az szeretnék lenni, másodállásban DDD
öööö

Látványterv készült a rejtélyes budapesti óriásmecsetről

Egy török vallási alapítvány töltötte fel, eddig még sehol nem lehetett hallani a tervről.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F05%2F15%2Fmecset_budapest_torokorszag_iszlam%2F
@látjátok feleim szümtükkel:

Az érdes cápa helyében most eléggé be lennék szarva. Lassú is, hülye is, gyávának csak azért nem gyáva, mert nem tudja, hogy kell.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Jó, a neten Halálcsillag is van, meg Sötét Torony.
@pianolight: számomra a La Manche csatorna egészen a délnyugati portugál csücsökig tart egységes partvidék, hatalmas magas sziklás partok és hatalmas hullámok...
nem a francia partokról beszélek
ez má' csak ilyen, bekoszoltad egy magánblog felületét, kibasztak, a tulajdonos csinálta, nincs vita erről
tanulj ebből is
hőzöngeni és hülyeségeket dumálni meg inszinuálni az a te mószered és eszt nem mindenki tolerálja

kkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyyy
evvan...
@Rodeo36:
"Látod Béla, magadra rángattad, és most rajtad van."
Megnéztem a Vincenten a Varánuszt is belekavaró vitát.
Rodeo!
Izléstelen volt az a duma, másnak nem nevezhetném.
Nem stílusom, de mégis ide illő az alábbi bölcselet:
Oda nem szarunk, ahol eszünk.
Tetszettek volna a rendszerváltáskor a sok komcsi bírót, ügyészt elküldeni, tetszettek volna számonkérést alkalmazni, és nem dobra verni a magyar piacgazdaságot, ipart, mezőgazdaságot, és tetszenének nem Brüsszelbe rohangálni, mindezen rossz intézkedéseket korrigálók ellen.Tetszettek volna nem paktumozni az ügynökök és a komcsik vagyon átmentése ill. megszerzése ügyében. Tetszettek volna igazi rendszerváltást csinálni, nemcsak stoppolni a régit.
Nem elég demokratának látszani, annak is kellene lenni. /káromkodásmeg kizárás nélkül is, hja az nehéz/
@pianolight: Üdvözöllek a klubban!

Nálam az volt az indok, hogy szerintük szélsőbalos vagyok és fideszfan. :)
@Rodeo36:
Télleg, akkor ellátogatok oda is:)))
@Imola Helyesi: "tetszenének nem Brüsszelbe rohangálni,"

Ők vásárolták fel a magyar piacot, az Antall nevű strómanjuk segítségével.

Most meg a kezüket tárogatják, és ámuldoznak, hogy Mo.-n mindenki megőrült? Anyjuk p.csáját ...

hvg.hu/velemeny/20150512_barbarsagok_hete_farkas_zoltan
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem adnak magyar neveket semminek, se bolthálózatnak, sem kulturális rendezvényeknek, sajnálatos az idegenhóbort, a magyar nyelv rontása, de legalább nem kárommkodnak.
@Mariann19:
Dehogynem, ha szart adnak, muszáj.
Bocsika!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ez egyszerre azért nagyon szép teljesítmény DDD
Nem lenne rossz ez a poszt, mármint hogy 100millióval, valaki csak úgy elsétálhat.
Csak az okoknál kellene kezdeni, mert a következmények ebből adódnak, és azokat kellene megszüntetni.
Ebben össze kellene fogni minden párthovatartozás nélkül.
@Rodeo36: Így inszunuálok én:"A La Manche (jelentése franciául „az Ingujj”, értelmező utótaggal: La Manche csatorna, másik nevén: a Csatorna, angolul pedig English Channel, „Angol-csatorna”) az Atlanti-óceánnak az a része, amely elválasztja egymástól Nagy-Britannia fő szigetét Franciaország északi partjaitól. Északi kijárata az Északi-tenger, amely az Atlanti-óceán része." és, ha nem szállsz le a témáról, letiltalak.
Ha másról akarsz beszélni, például zenéről... nincs akadálya
@parti_giano:

Egészen döbbenetes az a totális szellemi sivárság, ami ennek az embernek minden mondatából árad.
@Imola Helyesi:
Imola!
Nagyon sommás a véleményed.
Egy blog emberekből áll, és amikor a blogot sértik, az azon részt vevő kommentelőket bántják meg.
Az emberek különféle stílusban, különböző szempontok szerint egy tarka forgatagban nyilvánulnak meg, olyan ez, mint az élet maga.
Akinek ez nem felel meg, annak - Gyurcsánytól szabadon - "El lehet innen menni."
Pont.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

mink itten svalbárdon ilyesmivel aszaljuk a jeget.
@Imola Helyesi:

Akkor nem Szájer Józsefné Handó Tünde a hibás, hanem még mindig Antall, Horn meg Gyurcsány?
@hacsaturján:

Akkor ezek szerint legalább arra a célra alkalmas. Ez is valami. :)
Egy egyszerű példával illusztrálnám ezt, méghozzá a felelősség kérdésével.
Ha nem javítjuk a problémát, akkor az halmozódik. Vagyis: Nem vonták felelősségre az átkos felelőseit, nem vonták felelősségre a rendszerváltás felelőseit, de most akarja az ellenzék felelősségre vonni a kormányon levőket ezért.Nyilván, hogy nem vállalják mindezért a felelősséget. Ez így már bűnbakképzés.
Volt már ilyen a történelemben, pl a komcsik szívesen éltek vele: az egyház üldözése, bűnös magyarság stb, de a komcsikat is üldözték pl. a Horthy rendszerben.
Ne essünk ebbe a hibába megint.
@pianolight: Mielőtt jobban belemerülnék, lehet egy indiszkrét kérdésem?

Te hogy vagy Kádár Jánossal? Nagyon utálod?

Mert én nem tudom annyira utálni, mint pl. Horthyt, és ezért kellett repülnöm.

(Ha nincs kedved, akkor ne válaszolj.)
@Mariann19:
"Akinek ez nem felel meg, annak - Gyurcsánytól szabadon - "El lehet innen menni. "
Szabad akaratból igen, el lehet menni, de nem TILTÁSSAL, mert az már önkényuralmi jellegű.
Egy demokrata ezt biztosan tudja.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csakis.

Ők szabadították ránk ezt a ráncos pofájú bolondot.
Mégse vagyunk túl jók a régióban

Az egész régió nagyon nő, korán hittük azt, hogy különösen jól ment nekünk az előző hónapokban.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fchart%2F2015%2F05%2F15%2Fnovekedes%2F
@pianolight:
remélem megpukkacc a méregtől
addig is la mancha lovagja

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi:@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Lásd: fentebb!
PL. Göncz papit se zavarta a polgárok akadályoztatása, amikor a taxisok pártját fogta, hajlandó lett volna instabilitásba vinni az országot.
És van olyan szdsz-es , aki kb 20 ingatlant szerzett a paktum révén.
@Imola Helyesi:
vigyázz a pianokra

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkk
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Magát ebben a blogban csak a szar ihleti.
Ezért küzdök a trágárság ellen többek között, van akit meg más szavak ihletnek.
@Imola Helyesi: Ne hazudj, Imola!

A kommunisták a fasisztákat üldözték, nem a magyarokat!

Az egyházakat (katolikusokat) nem üldözték, hanem elzavarták őket az államhatalom közeléből, nagyon helyesen! A felekezetek egyenjogúsításáról szóló 1947-es törvénycikk ezt szolgálta.
@Mariann19:
mindeszt már a piano lájt nak is elmesélted mennyire ízléstelen?
brühüyyy

te lettél az ízlelések csősze, eperfagyival

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
tényleg undorító amit a lájtos zongora csinál szerte széjjel, teljesen igazad van
@Rodeo36:
Ő inkább forte meg unalmas és kötözködő, írd le angolul, nem vagyok perfekt, csak konyhanyelvű.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
akkor ez most terített zöld betli?
vagy lila?

brühüyyy
kkkkkkkkk

ne emelgesd megárthat...pláne 100-al az AMTRAK is attól ment ki a kanyarban
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hű, de nehezen viselem a vereséget, de nem tudlak túlkapacitálni. Győztél!
Jó az a kégli, nekem is ilyen kéne a bokros teendőim miatt.
Nem kell feleslegesen térülni-fordulni.
Jót röhögtem!
@Imola Helyesi:
mitakarc angliusúl?
nem értecc mágyár

levédiabasznádon az a divat

brühüyyy

és 100-al emelik
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
Na ugye!
Téma lezárva, csak a tisztességre kívántam utalni.
@Mariann19:
van tisztesség?
na jó...Falstaff mást mond erről és én azzal értek egyet

brühüyyy

kkkkkkkk
és le is van zárva?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Először is, most kezdtem írni, hogy bajom van a címkézéssel, ha mindenki mindent tudna tólam, azt mondanák, néhányan, hogy anarchista vagyok, szerintemmeg jobboldali, de ennek semmi közöm nincs a most magukat jobboldalinak nevező pártokhoz DD
Vissza címkézéshez, nagyon zavart már régebben, most rádöntöm, hogy komcsiznak, meg fasiztáznak az ellenoldalak mindenkit, aki valamiről mást gondol ( kivéve, ha bárki, a megnyilvánulásai alapján megérdemli. Ma fentebbi " öregkomcsit" szépítettem a vincenten régiszocira, megkülönböztetve a kádárkoti, meg a mostani szocikat, fasisztázni meg én nem szoktam...
A kérdésedre, nem utálok politikusokat, csak pillanatnyi felháborodásomban, és rövid ideig, mart az utálat nekem is fáj ( nem arra gondoltam, amikor engen utálnakDD).
Szóval Horthynak, és Kádárnak is volt kezdő korszaka, ahol sokan meghaltak.
Gyerek voltam, amikor Nagyimrét kivégezték, akkor nem is tudtam róla, hálistennek. H.-ról csak olvastam, de a felmenőimtől semmit ( sem rosszat ) nem hallottam, ezért sokat olvastam, kíváncsi voltam. K.-ban meg már többet éltem, mint az eddigi fele, és szószerint, az utolsó 5 évet kivéve elég rendesen szívattak ( R. börtönhősnek csúfol).
Summázva, és eltekintve a közvetlen rossz "élményeimtől", Kádár legalább nem üldözözött embereket amiatt, hogy zsidók, de, ha ellenzéki zsidók voltak, akkor igen.
Tudom, te közelebb állsz K. korszakához.
Érdemes visszatekinteni a régmúltba azokhoz a gyökerekhez, amelyekből szárba szökkent az országot elsöprő lopássorozat minden képzeletet felülmúló mértéke, melyhez vaskos korrupció járult.
Minden a pártfinanszírozásnál kezdődött, mely kérdést pont Orbán Viktor vette napirendre.
A pártok fenntartásához nem volt elegendő a legális párttámogatás, ezért került sorra a botrányos székház ügy. A Fidesz ebben a bízniszben mai áron számolva több, mint 11 milliárd értékű ingatlan- értéket sajátjaként kezelt, melyből jutott az Orbán családi kasszájába is.
Az MSZP viszont a múltból rámaradt vagyonnal rendelkezett, ezért nem szabott gátat a Fidesz garázdálkodásának sem.
A mai napig UNISONO módján nagy az egyetértés a két párt között a mai napig is.
Ugyan miért nem kerül rá a sor a pártfinanszírozás szabályozására évtizedek múltán sem?
A pártfinanszírozás leple alatt elszabadult a pokol, és egyidejűleg elkezdődött a nemzeti vagyon magánvagyonokba való "átcsoportosítása", mely folyamat egyre nagyobb méreteket öltött és ölt.
A közös bűn mindkét meghatározó pártot csendes megalkuvásra készteti.
Ismert a 70-30%-os megállapodás, melyet sok-sok év után egyik párt sem kívánt tisztázni, nem is tagadta meg.
Ez az osztozkodás a túlárazott beruházásokból lecsíphető összegek eltulajdonítását jelenti.
Egy ilyen kis Simon ügy játszi kis demonstrálása a látszólagos számonkérésnek, amely azonban csak néphülyítés, semmi más.
Kevés vigasz, hogy ismerjük a tényeket, mert az ország kirablása tovább folyik, mindaddig, amíg van mit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez van, mikor mindig nagyot, hangzatosat akar valaki mondani, oszt silány közhelyeket nyög bele az éterbe.
@Imola Helyesi: Nem kell elmenni, ha megszűnik a bérkommentelői állásod, vár a pszichiátria.
@Kuviklacz:
Hidd azt, hogy bérkommentelek, nemhiába a neved-kuvik...... huhogj csak, ahelyett, hogy gondolkoznál-
@Mariann19: Szia, én csak azé' szóltam belé, mert É. ugyanazt tette ott is valakivel, amit itt velem is, a folyamatot próbáltam leírni, nem ismételném. Az mindenesetre igazolja Boli, meg Fabi hozzáállását, hogy itt ennek a tízszereséért sem jár azonnali, figyelmeztetés nélküli kitiltás. Épp a minap írtam, hogy értékelem azt a blogot, de eddig oda soha nem írtam. Nem is akarok, ismét találtam egy okos, művelt, de könyörtelenül gonosz embert, sajnos... Azért, olvasni fogom ...
@Imola Helyesi: Nyugi, beírta az angol wikit Algarveról, ...abból csak olyat tanulhatsz, amit eddig nem tudtál nézzél lejjebb DDD
Óriási hangyabolyba nyúlt a kormány

Mindenkinek kéne a nemzeti parkok földje. Először elbukott a földtörvény, ami a kétharmados részek nélkül sem biztos, hogy hatályba léphet. Áder az Alkotmánybíróssággal vétóztatná a terveket, sírnak a zöldek és a melléjük álló ellenzékiek is.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F05%2F15%2Fnemzeti_parkok_allami_fold_torveny%2F
@pianolight:
Ne vicceljél már, mert még elhiszem. Engem itt cc. 4-szer tiltottak ki ok nélkül. Ja, nem káromkodtam, nem kapcsolódtam az idióta melléktémákhoz / amit a legtöbb fórumozó művel/, csak ellenvéleményem volt.
Ezért, ez itt a szólásszabadság nektek meg a hozzád hasonlóknak.
@Mariann19:
Hát szerintem pedig nem ez az eredő, ez csak következmény. Az eredő az USA és a Szu hatalom megosztásának megegyezése, vagyis a Szu visszavonult Közép- Európából, és tért nyert az USA, és az annak hajbókoló itthoni új pártelit. Cserébe nyugodtan rabolhattak összefogva a régi komcsiügynökökkel.
Ennek az USA-politikának ma is látjuk a példáit más országokban. De ebből az Unió sem akart kimaradni, így felvette ezen országokat az unióba a piacaikért.
Jó lenne már saját nemzeti,gazdasági, politikai kulturális érdekeinkért harcolni, nem ezen hatalmakért.
A mai ellenzék soraiban azonban vagy a régi "rendszerváltó elit", vagy a rendszerváltás erkölcsi romjain élvezkedő karrierlovagok próbálnak hatalmat nyerni.
@Rodeo36: Folytathatnánk akadémikus vitát az emberi tisztességről, az értékrendekről, de annak nem itt van a helye.
Nekem szigorú elveim vannak a renegát magatartásról, és ha ezt észlelem a környezetemben, szerényen hangot adok az ellenérzésemnek.
Most is csak ez történt, nem több.
@pianolight:
Az egész buliban neked van igazad.
Ez is adott ihletet a megszólalásomhoz.
@pianolight: Én 10 éves voltam, mikor Kádár meghalt, tehát igazából nem tudom, hogy hol álltam volna a rendszerében.

Horthynál a kezdet és a vég is csúnya volt, de főleg a vég. Kádárnál a vég nem járt emberi halállal, de a kezdeti gyilkolászását se hasonlítanám a fehérterroros különítmények garázdálkodásához.

A tiszti különítményesek bírósági eljárás nélkül húztak tanárokat és munkásokat a fára. Kádárék a fennálló társadalmi rend védelmében folytatták a megtorlásokat, törvényes (de koncepciózus) eljárások keretében.
@Imola Helyesi: "Az eredő az USA és a Szu hatalom megosztásának megegyezése,"

Szerintem meg ez az USA (neokonzervatívok) ideiglenes győzelme volt a marxizmus felett. Látjuk hova vezetett: visszajöttek a fasiszták.
@Imola Helyesi: Szerinted én káromkodtam imholka?
Nem biztos, hogy ok nélkül tiltottak ki téged, de ennek nem néznék utána. Az tény, hogy én például akkor szólok hozzád, amikor tényszerű butaságot írsz, ritkán akkor, mikor a politikai szerelmedet fejezed ki politikai nyalással. Szóval nagy tényszerű valótlanságot kell írnod, hogy tényekkel cáfoljam. ( számomra igen érdekes, ördog ördöggel való cimborálásnak tűnik, ha R. téged figyelmeztet veszélyeimre) Tudod ezt te is, ezért vagyok ad hominem " Marcsika", vagy "okoskodó". Nem tudom, mit szólnak az itteni lányok, hogy te azzal akarol diszkreditálni, hogy lány- és okoskodó vagyok. Szerintem okosabbak annál, hogy reagáljanak, mit gondúsz a leányokról.Végül: ptóbálj túlzások nélkül érvelni, tényekre hagyatkozni ( nekem nem mindig siketül, Mariannak mindig DDD) Az sem árt, ha ismered a tényeket DDD
@Mariann19: "Minden a pártfinanszírozásnál kezdődött,"

Bartus ezt már négy éve mondja, de csak mostanában került be a közbeszédbe.

Ezenkívül az is segített volna, ha az Ellenzéki Kerekasztalba nem veszik be a Horthy-nosztalgiás öregurakat, és nem szabadítják rá az országra a vadkapitalizmust.

Ahogy a kisboltban mondta a minap a mellettem álló már nem szomjas ember, miközben vett egy kétdekásat: "Jöjjön vissza Kádár János!"
@Imola Helyesi:
"A SZU visszavonult Közép-Európából, és tért nyert az USA, és az annak hajbókoló új pártelit.
Hát szerintem nem ez az eredő, ez csak következmény."
Számomra elég zavaros, hogy egy országon belül kialakult rablást világpolitikai változásokhoz vezetsz vissza.
Eszerint neked a rendszerváltás nem hazai tőről fakadt, népakarati okokból, hanem a gaz USA módolta ki a remélt demokratikus rendet.
Imolám! Mit szólna ehhez Orbán Viktor, aki a szabadságharcos magyar népről beszél?
Egy új társadalmi berendezkedésen alapuló állami irányítás külső hatásoktól mentesen tartja távol magát az egyetemes értékek megsértésétől. Pedig itt ez történt.
A politikusok idejekorán felfedezték, hogy az országban nincs kialakított kontroll rendszer, nem is igyekeztek ezt létrehozni saját érdekükben sem, és a kincses ládát szabadon lehetett és lehet fosztogatni.
Rászabadultak a lehetőségre, és a falánkságuk miatt egyre jobban belemerültek a kihasználható lehetőségekbe.
"Jé, te jobboldali vagy?"
Elég régen beszélgetek veled, melyből kiderülhetett, de meg is fogalmaztam, hogy hithű liberális vagyok.
Az, hogy a fenti téma mindkét oldali szereplőit vétkesnek tartom, az nálam nem a pártpreferenciámon múlik, hanem a realitásokon. Ismerhetnél már annyira kedves Imola.
@pianolight: bmit megteszek, segget is nyalok jó pénzért :-P

@parti_giano: az kellene. Addig jó, amíg messze vagyok. Miskolc megfelel.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Ezen az is segített volna, ha az Ellenzéki Kerekasztalba nem veszik be a Horthy-nosztalgiás
öregurakat, és nem szabadítják rá az országra a vadkapitalizmust."
Nem tudok nem egyetérteni veled.
A létrejött parlament félig volt egyéni sérelmektől átitatott emberekkel, akiknek mintegy kárpótlást jelentett az új rendben való politikai szereplés.
Márpedig sértett pozicióból tilos közszereplést vállalni, mert ilyen esetben a pártatlanság kizárt.
Ehhez járult a szakmaiság teljes hiánya, előzetes tudás hiányában merészelték felvállalni 10 millió ember sorsát.
Ezt azért merem kijelenteni, mert ők maguk ismerték el heherészve egy rádiósorozatban többen, hogy nem értettek a dolgokhoz, és ezért bizony gyakran hibáztak.
Láthatóan a hibáik tétje nem izgatta fel a lelkiismeretüket.
Le van szalámizva, megint csak nem lesz mumus az elszámoltatási kormánybiztos.
@Mariann19: Minap pl. Kónya nosztalgiázott az atv-n, hogy felhívta "Szabad Gyuri bácsi" az első szabad választások előtt, hogy rábeszélje a képviselőségre.

Érve: "jön majd az a sok komcsi a parlamentbe", itt a helyed közöttünk.

A volt mszmp-tagoknak legalább az az előnyük megvolt, hogy a rendszerváltozás előtt is politizáltak. És talán nem beszélték volna rá őket olyan hülyeségekre, mint Antallt, aki azzal dicsekedett, hogy nem kell nekünk orosz piac.
@Mariann19:
Persze, hogy világpoltikiai játszmák küzdőtere hazánk. Mernénk mást csinálni.
Mertünk 48-ban, itt volt az eu-csak még bölcsis volt.
Így aztán ezek után szépen megszervezték a rendszerváltást, ami nem is volt az, csak hatalomváltás.
Ugye, azért nem nézel bennünket annyira naívnak, hogy ezt az un."szabadságmaszlagot" bevegyük?
Ahol nem vették be, ott jött a háború, lásd mai vil.pol.helyzetet IS.
A pártelit karrieristái meg hasznot húztak belőle.
Meg 56-ban is mertünk, és itt volt a Szu.
@pianolight:
Ok nélkül tiltottak ki. Legutóbb taga tartott szóval, és utána CSAK engem rugott ki taga barátja.
Nem írsz tényeket, hülyeségeket írsz, és magadat emeled ki mindig, saját magaddal foglalkozol.
@Imola Helyesi: 1956-ban a rögtönítélő bíróságok ítéletei alapján 300 embert végeztek ki.

1919-ben a Nemzeti Hadsereg tiszti különítményei 2-3000 embert gyilkoltak meg, bírósági eljárás nélkül.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Aha, meg a komcsik miatt elvesztettünk hazánk területének kétharmadát.
Én a te helyedben nem jönnék 19-cel.
@Mariann19: "egy országon belül kialakult rablást világpolitikai változásokhoz vezetsz vissza."

Én is úgy tudom, hogy a közép-európai rendszerváltást a kétpólusú világrend fölbomlása tette lehetővé.

Népakarat szerintem nem volt a rendszerváltozás mögött. A politikai fordulat úgy történt, hogy a régi hatalmi elit önként, békésen átadta a hatalmat az új elitnek.

Az USA akkor nagyon meg volt elégedve a magyar politikai elittel. Aztán most meg csodálkoznak, hogy Jéé, nem ilyen lovat akartak ...

"Lassan úgy néz ennek az országnak a lakóira a külföld, annak sajtója, értelmisége és a közügyek iránt érdeklődő polgárai, mint Móricz Zsigmond vizsgálóbírója Bodri juhász gyilkosára."

hvg.hu/velemeny/20150512_barbarsagok_hete_farkas_zoltan
@Imola Helyesi: Ez az a téma, ahol te csak veszíthetsz! :)

A Tanácsköztársaság politikusai elutasították a trianoni békefeltételeket, amiket az első világháború éveiben alakított ki az antant, a Károlyi-, és Kun Béla-kormányok tevékenységétől függetlenül.

Horthy a franciák védőszárnya alatt gyűjtötte a seregét Szegeden, és az antant bizalmát élvezve lett kormányzó. Három hónap múlva az általa vezetett Nemzetgyűlés törvényerőre emelte a trianoni békeszerződést.
@Imola Helyesi:

Meg a cionista globális háttérhatalom!

Kurva német, ide hoz nekünk 6.000 vállalatot.

Kuva Amerika, ide hozza a General Electriket, mely 12.000 fővel az ország legnagyobb foglalkoztazója.

Kurva, kurva nyugat, elpiszkálják itt a jó kis közmunkásokat!!
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Azt akartad kérdezni ugye, hogy az említett honlapon vannak-e betegek?

Egy jobboldalit "őrjöngőnek", egy zöldet "vérfideszesnek" stb. beállítani, vagy paranoia vagy súlyosan elfogult liberális. :).
@huzzadneki shakespeare: Ne aggódj, itt maradnak, ha Orbán továbbra is biztosítja nekik a közép-ázsiai bérszínvonalat!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem, azt akartam kérdezni, h skizo-e vagy, sztük :-)

De örülj neki, nem vagy közömbös :-D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A multi mindig az adott ország átlagbért fizet.
Svájcországba a Lidl majd egy millát ad a melósoknak.
Gondolom, az angliai BMW se esztergomi bérekért dolgoztat.:-)
@pianolight: öreghaver, végig kísértem a csörtéidet, és szerintem a te oldaladon van az igazság:)
@Mariann19: Nem csak azér' mert " szaktársak" vagyunk, hanem azé' mert cca. annyi idős a fiam, minr te, és, most csak ismételni tudom, hogy csodálom a türelmedet,amikor kizárólag szakmailag, ám szociálisan érzékeny módon fogalmazod meg véleményed. Én csak azt nem
értem, az idézett, színvonalas site-tól vajjon miért tiltottak ki, vajjon, lehet, hogy ez @vigyüktúlzásbaadolgokat:
@Mariann19: főkönyvelőbarátném, má megint egyre jár az agyunk:)
csak nem liberálisnak teccik lenni?
költői volt!:))))
@Imola Helyesi:
"Persze, hogy világpolitikai küzdőterek színtere hazánk."
Imola!
Ki kéne már lépni ebből az örökös mártíromságot demonstráló, önsorsrontó pozícióból.
Van a világpolitika, amelynek minden ország a részese valamilyen formában.
Az, hogy ne játsszunk alárendelt szerepet, ahhoz pont az eu a megfelelő integrációs szervezet, mert egyenlő jogokkal vehetünk részt a földrész életében. Ez sem jó?
Vajon védelemben, gazdaságban, demokráciában elboldogulnánk egymagunk?
Ennek megértéséhez szerényen ajánlom az eu megalakulásának tanulmányozását. Lehet, hogy megtérsz.
"tért nyert az USA...
Cserébe nyugodtan rabolhattak, összefogva a komcsiügynökökkel." /előző kommentedből/.
USA pont minket szemelt ki a saját vagyonosodásukhoz? Nevetséges.
A rendszerváltás első 4 évében tudtommal Antall József volt a prímhegedűs, az orchester
a rendszerváltó pártok voltak, a bukott baloldal akkor még csupán kottalapozó szerepet kapott.Az Antall kormány mértéktelen hitelfelvételekbe bonyolódott, elhagyták az orosz piacokat, ők privatizáltak és reprivatizáltak és kárpótoltak orrba-szájba.
Volt E hitel, amelyhez csak az új rezsim képviselői jutottak hozzá.
Azt nem vitatom, hogy a régi rendszer emberei nem jutottak hozzá javakhoz, ugyanis a régi menedzsment garnitúra helyzetben volt, ismerte, mi a dörgés, és ők is csipegettek. Azonban rájuk kenni a rendszerváltás bűneit, az fatális tévedés.
@pianolight:

Sztán' a fiad is olyan éles eszű gyerek-e? :-)
@taga20:
Má megint egyre jár az agyunk?"
Nekünk - libsiknek -egyirányú a kerekek forgása.
Csak sokan nem értenek meg minket, pedig a libsiké a távlat.
Hi-hi-hi
@taga20:

Nekem is volt egy főkönyvelő barátném, a CBA -nál dolgozott a szentem, de aztán elmaradtunk. :-)
@Mariann19: én mindig annak drukkolok, akinek kisebb az esélye.
ezé drukkolok vettelnek és a ferkának, hogy lenyomják a merdzsot, meg norbinak, hogy lenyomjon jó pár gyári arcot a zödpokolban:))
@Imola Helyesi:
Hazudozást abba lehet hagyni, ordas ostoba vagy, amikor szét akarod bacni a blogot, ezek után is kiváglak, figyelmeztetés nélkül! Utána persze hazudozhatsz megint... Azután egyszer csak a végleges kitiltást is megszolgálod, minden álneveden.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Szerintem ennyire ne alacsonyodj le, szerencsétlenje a történelmi tényekkel sincs tisztában.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"A közép-európai rendszerváltást a kétpólusú világrend felbomlása tette lehetővé.
Népakarat szerintem nem volt a rendszerváltás mögött."
Gorbacsov indult el a demokratizálódás útján a Szu-ban, mely kiváltotta az USA egyetértését.
Nagy közeledés volt utána a két nagyhatalom között.
A hazai rendszerváltás a Fideszen kívül a magyar értelmiségnek tudható be, amely pártokba szerveződött.
Sokszor elhangzott akkoriban, hogy a Kádár rendszer már nem volt fenntartható, a kapitalista gazdaság jelenti az ország fellendülését.
Akkor még nem tudtuk, hogy rossz lóra tettünk.
@pianolight:
Nem "vigyük túlzásba a dolgokat" volt, aki engem tahótlanított, hanem évásanyó.
Egyedüli ember, aki eddig megtette, remélem nem kerül erre a jövőben sor.
Te se csinálj ebből ügyet, látod, hogy melletted tesszük le a voksunkat.
@taga20:
"Én mindíg annak drukkolok, akinek kisebb az esélye."
Te is? Én is.
Biztosan azért van ez, mert az esélytelenebbnek van szüksége a támogatásra.
Sokszor elvtelenül is ezt teszem, de mindíg a gyengébb mellé állok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ne bátsd az Imolát, jussanak eszedbe a kereszten haldokló Jézus utolsó szavai!
Hogyisvagyikez?????

"Farkas a Lungo Drom elnöksége előtt állítólag azt mondta, hogy a miniszterelnöki megbízott kinevezésével minden miniszter és minden államtitkár alá tartozik, még Lázár János is, és gyakorlatilag ő az egyik, aki vezeti a magyar kormányt − legalábbis ezt nyilatkozta Lakatos Oszkár, az ORÖ ügyeit feltárni akaró Alternatív Vizsgálóbizottság egyik tagja."

index.hu/belfold/2015/05/15/oro/
"Az ORÖ gyanús gazdálkodását a nyomozókon kívül a Kormányhivatal is vizsgálja, ők törvényességi felügyeleti eljárásban a kisebbségi önkormányzat elmúlt négy évének teljes működését nézik át. Ez összefüggésben állhat azzal, hogy egy birtokunkba jutott levél szerint a Magyar Államkincstár elismerte, hogy az Önkormányzat 2011-12-ben nem adta be a negyedévente esedékes pénzügyi beszámolóit, és - mint azt a PIR adatbázisban mi magunk is láttuk - a későbbi időszakokban is nullás sorok, hiányzó adatok vannak.
Dobóvári Ildikó hivatalvezető az Indexnek most azt állítja, erről nem tud semmit. Szerinte ez azért is lehetetlen, mert ha nem lett volna beszámoló, akkor nem lehetett volna kiutalni számukra az állami költségvetés esedékes forrásait sem - márpedig az ORÖ mindeddig megkapta a kifizetéseket. Ez valóban így van, de hogy miért lehet így a törvény ellenére, arra az Államkincstártól várjuk a választ most már több mint egy hete."
@huzzadneki shakespeare:

Tudja, hogy mit cselekszik, és baromi fárasztó.
"Február óta először nyert közbeszerzést a tulajdonosával együtt kegyvesztetté vált Közgép. De most is milyet: egy tízmilliós bicikliút építésébe szállhatnak be Etyek és Ercsi között,...Az eredetileg becsült 7,1 milliós összegnél így is jóval drágábban vállalaták csak munkát, de úgy alakult, hogy a beérkezett ajánlatok közül még az övék volt most is a legolcsóbb. És az is igaz, hogy februárban azért még nyertek egy 3 milliárdos melót, egy konzorciummal építhetnek szmeéttelepet Bodrogkeresztúron."

index.hu/gazdasag/2015/05/15/itt_tart_a_kozgep/
@látjátok feleim szümtükkel:

Ez szép cirkusz lesz, kíváncsi vagyok a végeredményre.
@Orica Középföldi:

Imola "történelmet ír"!!
Harminc év múlva itt, rajta kívül egyikőnkre sem fognak emlékezni. :-)
@huzzadneki shakespeare: akinek cébéás haverjai vannak, az ne reklamáljon:)))
@huzzadneki shakespeare:

Egy fenét,súlytalan, abszolút felejthető. Hacsak nem ír itt harminc évig. Szegény Fab:))
@Eszter jött: és az a legszebb, mikor besértődik, hogy ő mindig a témával foglalkozik és mégis kivágja boli:)
és nem érti:)))
és ő a bázis a fityesznek. ménem menekülök innen, nem értem!
@Orica Középföldi: @Eszter jött:
Hasfelmetsző Jack sem volt egy Matyó hímzés, mégis emlékszünk rà!
@huzzadneki shakespeare:

Ha megoldották volna, a kutya se emlegetné. A titok élteti:))
@taga20:

Gondoltam rád délután. Olvastam egy hírt arról hogy egy férfi a folyóban mosta guminőjét.)))
@huzzadneki shakespeare:

Hasfelmetsző legalább csendben dolgozott. ))
@Eszter jött: én is gondoltam rád, amikor aszt olvastam, hogy szaudarábiában nem adnak jógsit a csajoknak:))
@taga20:

tevére nem is szükséges.))))
@Eszter jött: 20 kecskét adok érted, de többet nem, me nagy a szád:)))
@taga20: A kecskék is gumibúl vannak?:D
@taga20:

Ezt nem közlöm a nővéremmel, mert a végén még elgondolkodik rajta.
Tudod te milyen ára van a kecskesajtnak és a kecsketejnek?
20 kecskére egy életet lehet alapozni. )))
@Orica Középföldi:
Megoldódott, egy lengyel származású borbély volt H.Jack.
@ornagy50:
Sejtheted, hogy csak akkor megy bele... :)
@Marian és eddig 19: Nem csak azér' mert " szaktársak" vagyunk, hanem azé' mert cca. annyi idős a fiam, minr te (bár más területen, ám majdnem 5x annyit keress minr én és, most csak ismételni tudom, hogy csodálom a türelmedet,amikor kizárólag szakmailag, ám szociálisan érzékeny módon fogalmazod meg véleményed. Én csak azt nem
értem, az idézett, színvonalas site-tól vajjon miért tiltottak ki, lehet-e, hogy ez valami intellektuális betegség,airejtetten?
@ornagy50: fémből!
munkahelyi ártalom:)))

mé nem a nagy szájon akadtál ki, te papucs?:))))))
@taga20:

aranyborjúról már hallottam, de aranykecskéről még nem.))
@taga20: Fémbűl???Sorjázd le"előtte" !!!:))))
@taga20:

a piros betűs hirdetés teljesen más értelmet ad a képnek. )))
@Eszter jött: látom te az apróbetűs részt is elolvasod, na ezé nem viszed semmire:)))
@Mariann19:
nem baj...csináld! jogod van hozzá
én meg aszt csinálok amit akarok

ugye majd eneke3m is elmondod ami rólam szóló?

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
@Mariann19:
és te meg vindikálod a jogot, hogy döncsél... döntöttél!

én is
ezzel megint ugyanoda
brühüyyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
szóval a könnyűzongorának van igaza

te szerinted

de az nem oszt nem szoroz

a rólam szóló dolgoknak kizárólag az én véleményem jogos a többi rablómese
@Rodeo36: öreg, a vinszenten mégcsak beléd se rúgnak, ezé mindig visszajössz:))
@taga20: ki vagy te?
sem nem osztassz sem szorzol
te vagy egy senki
bye
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Ezt már nem tudom meg. :)

Pedig én is kíváncsi lettem volna, hogyan rakták ezt össze.
@Mariann19: "a magyar értelmiségnek tudható be, amely pártokba szerveződött."

Én is ezt mondom. Az értelmiség nem= a néppel. Éppen ezért mondják ma sokan, hogy nem is volt olyan rossz a Kádár-rendszer alatt.
@Rodeo36: ha senki lennék, ako nem válaszolnál.
én az vagyok, aki két évvel ezelőtt is voltam.
te egy barom vagy, akit még most is szeretnélek szeretni.

ezeket a kurva brazil kkkkkkkkkkkk, hagyd a picsába! szar.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mindig viszket a tenyerem, mikor Orbán átírja a történelmet, pl. náci emlékmű, és ezt a hívei utánamondják.

Kötelességemnek érzem a történelemhamisító mételyt irtani, ilyen vagyok, nem tehetek róla. :)
@taga20: Aki létbiztonságban élt a Kádár-korban, és büszke lehetett munkás-mivoltára.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te nem csak arra repülsz rá.
aszt hittem, hogy kb 65 éves vagy, erre kiderül, hogy 36.
ez még nehezíti a helyzeted.
szinte soha nem értelek, néha igen:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te, nem szívacc?
gondolom ez irónia volt!
mi a fasz volt a kádár geci rendszerben?
te hülye vagy? nem kötekedek, csak érdekel.
@Imola Helyesi:

"_@Imola Helyesi:
káromkodnak_"

Azt a kurva életbe! Nem mondod? Meg vagyok döbbenve.
@jaegtoer: én meg meg vagyok ütközve:))
@pianolight: Közel jársz.

A vicc az, hogy én jobban megértettem az orosz néplelket, mint a nagy igazságosztók.

Minap olvastam a hírt a hvg-n, nem tűnik hoaxnak:

"a Levada Központ nevű független elemzőintézet felmérése szerint jelenleg az oroszországi megkérdezettek 45 százaléka gondolja úgy, hogy szükség volt azokra az áldozatokra – egyebek mellett tömeges tisztogatásokra, illetve erőszakos szövetkezetesítésre és iparosításra –, amelyekkel Sztálin „meggyorsította a Szovjetunió fejlődését”. Két évvel ezelőtt ez az arány még csak 25 százalékos volt. Az utóbbi években nő azok száma is, akik „mély tisztelettel”, illetve „szimpátiával és tisztelettel” emlékeznek a generalisszimuszra. Az ő arányuk együtt jelenleg 39 százalékos, míg a megkérdezetteknek csupán a 20 százaléka gondol félelemmel vagy gyűlölettel Sztálinra. A közömbösök aránya 30 százalékos, a megkérdezettek több mint tizede pedig nem kívánt válaszolni."

vg.hu/vilag/20150509_A_legnagyobb_diszszemle
@taga20:
Mèg jò, hogy elolvasom.
Amennyiben alà is kell ìrnom , mindig kèrek 1 napot az àtolvasàsra. Egyszer àtvàgtak. Azòta sem.
Az ugyintèzok rème vagyok.)))

Bocs, nincs meg minden èkezetem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: félelmetes a putyini szar!
ha nem lenne ennek a szarnak gáza és olaja, ako mongolia alsó lenne.
@látjátok feleim szümtükkel:

"_És az is igaz, hogy februárban azért még nyertek egy 3 milliárdos melót, egy konzorciummal építhetnek szmeéttelepet Bodrogkeresztúron._"

Aki Bodrogkeresztúrra szeméttelepet tervezett, az dögöljön meg. Inkább azonnal, mint holnap.
@taga20:

"_ én meg meg vagyok ütközve:))_"

Ugye? Ütődött egy világ ez:)
Boli, milyen álneveim vannak még?Közöld már, hogy tudjam én is.
@jaegtoer: bírlak haver, de egy ilyen kamingaut nem kéne!:))
Mariann, nem válaszolok, mert állítólag akkor szétbacom a blogot /alias boli/, csak annyit, hogy a mai és a tegnapi világpolitika alakítója az USA , mi csak egy kis morzsának a morzsája vagyunk benne.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
nyalom a hangod!
te vagy a legjobb nő a pokol fenekén, a gyík alján:)))
@jaegtoer:
Én is , állítólag szétbacok.
Legalább te megvédhetnél, jaegtor!
@taga20:

"_@pianolight: öreghaver, végig kísértem a csörtéidet, és szerintem a te oldaladon van az igazság:) _"

Mia stájsz? kimaradtam.
@taga20:
Nem mondod, a múltkor miattad vágott ki, valószínűleg lezsíroztátok, hogy legyen érve. Én eltérítettem a blogot, te meg nem, pedig velem beszéltél. Érdekes.
@Imola Helyesi:

"_Legalább te megvédhetnél, jaegtor!_"

Már többen próbálták. De egyszerűen nem engedted, a Mester még szerelmével is üldözött téged, te meg kinevetted, én meg gonosz és hideg vagyok.
@taga20: Pl. "a Kádár-kor innovációja volt a mezőgazdasági nagyüzem és kis családi gazdaság (háztáji) megszervezése".

Ezt kekex írta valamelyik topikban.
@jaegtoer: gondolom felrajzoltad a kapukat a fulsálos arcoknak:))

nem volt semmi komoly, csak évike, meg rodeó osztotta az észt a vinszenten, kicsi szarpanírozás is volt, de semmi különleges:))

na mennem kell, me holnap meló, és az élő guminő feleségem leosztott:))

szeretek mindenkit, csak a csajokat jobban:))))))))))
@Imola Helyesi: hülye vagy ebola. nem érted a hétköznapi szitukat.
@jaegtoer:
Igen,mert aki beszélget velem, azt eltérítem,/alias boli/ bizony, és engem vágnak ki ezért. Rossz hatással van rá az evezés, hideg és szeszélyes lett, mint a Duna vize.
@taga20: Én azt nem értem, hogy a hívő Putyin hogyan tekinti példaképének az ateista Sztálint, de mindegy.

Ami érdekes, és amiről régebben beszéltünk a gyíkon, hogy lett volna-e Sztálin nélkül iparosítás és háborúra felkészülés?

Ugyanez Magyarországon: a kommunisták nélkül kimászott volna-e az ország a Horthy-korból? Nyilván valami haladás lett volna, de talán sokkal lassabban, és még ma is a hercegek és grófok s.ggét nyalnánk.
.
.
Ladányi Mihály: Holnap sem

Sejtelmes lebegés,
fájdalmas mámor,
tünékeny pillanat,
tündöklő zápor.
Könnyező játék,
röpködő fények,
kavargó álmok,
éhező lélek.
A ma is nehéz volt,
s hiába a könnyek,
hiába törlöm le,
holnap sem lesz könnyebb.
.
.
.
Ebben a posztban egy fia új név sincs, akkor ki vagyok még?
@jaegtoer:
Késő bánat, ebgondolat, pedig még verset is intézett hozzám, Ilona helyett Imolát írt. Lehet, hogy csak betűtévesztés volt nála, de a határon átjövő medve, az gyanús, lehet, hogy az övé volt, csak elszökött tőle.
@dr. jenőke (jenőke):

Könnyebb lesz jenőke, mert újra hoztál verset. Köszönet érte! )
@Eszter jött:
.
Egy keveset még távol vagyok (szokásos karbantartatás, felújítás), nem akkor jelentkezem, amikor kedvem is van hozzá.
@Imola Helyesi:

Ha a környezetedben élő férfiakkal is hasonlóképp viselkedsz - először robbanásig felidegesíted őket, majd apellálsz amiatt, hogy nem figyelnek rád - elég szomorú sorsuk lehet.
Azért a férfiakat említem, mert a nők jobban viselik ezeket a helyzeteket.

Rég elpattantottad a húrt, Imola.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a kommunisták nélkül minden sokkal könnyebb és egyszerűbb lett volna!
még ebben a szar orbán rendszerben is, 1000x több lehetősége van bárkinek, mint a rákosi és kádár korszakban!
@dr. jenőke (jenőke):

Kivárjuk! )))

Egy versblogban találtam és belészerettem.
Úgy érzem, mintha személyesen nekem, rólam írta volna.

Ladányi Mihály: A tőmondat magánya

Már nem kapaszkodom
többé oly eszelősen a
cél- és társhatározókba.
@Knósszosz: oh, knósszi, már nem szeretsz, azóta is várom leveled, annyi párna lett vizes könnyemtől :-$
@jaegtoer:
@orica-val egyetértésben (már nagyon régen) ebben a kérdésben: az igazság nem létezik az igazság szubjektív kizárólag a faktualitás az ami mérvadó

eszt magyarázd meg taga elvtársnak is

kkkkkkkkkkk
brühüyyy
úgyhogy pinalájt meg tagasötét tapogatódznak és miket találnak?
@Rodeo36: "számomra a La Manche csatorna egészen a délnyugati portugál csücsökig tart egységes partvidék"

ja, bretagne meg úgy belesimul, ahogy kell... van, akinek még kádár is él... elvisről nem is beszélve...
@Eszter jött:
Ja, te ezért váltottál nevet, hogy tudják, hogy te is nő vagy?
Én egy erős nő vagyok, viszont vannak gyenge férfiak, akikben nincs logika, csak a szokásos férfias öntudat, ez viszont egy politikai blog, nem házasság. A férfiak akkor érnek valamit, ha van bennük felhalmozott bölcsesség is, ha már a libidó és az erő el is veszett.
Ez elég fura hozzászólás volt tőled, mint a nők egyenjogúságának szószólójától.
Még mit mondjak: látnák csak a finom sütijeimet.
@Eszter jött:
Kedves Eszter, azért nekem mindig volt és van párom. Neked?
Tagánál ez az alsó megjelölés valami kuriózum lehet, putyinalsó, mongóliaalsó, gyíkalsó, stb, de akkor miért foglalkozik a karnissal, az felső:))
@Sir Bates dö Hól:
nahát? ha te mondod? asszem elvárjátok tőlem, hogy minimum harakirit kövessek el, és felvágjam az ereimet, meg térdenállva császkáljak Canossa-ba és amikor már majdnem ott vagyok akkor elindúljak fejenállva a Kalahári sivatag irányába a Sahará-n át a láthatatlan légióval bikiniben...és vodkával mosakodva kívűl belűl...
mea culpa mea maxima culpa meg az összes tehenek és a kecskék

szóval...a Dunaparton ilyen úccse nincsen...meg levédiabasznádon...szóval maradok Algarve-ban és nézem az Atlanti Óceá-n-t...és a csodálatos sziklákat meg a hullámokat
és...kis osztriga kotél-lal enyhíccsem eme hatalmas bűnömet és jéghideg habzó Guiness-szel

de nem az egészségetekre hanem az enyémre

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Knósszosz:
hagyd ő mindent jobban tud...még akkor is ha akkor nem is élt még vagy már disszidált és punkodzik a békákkal

káááááááááááár

kkkkkkkk
brühüyyy
@Rodeo36: "szóval maradok Algarve-ban és nézem az Atlanti Óceá-n-t...és a csodálatos sziklákat meg a hullámokat
és...kis osztriga kotél-lal enyhíccsem eme hatalmas bűnömet és jéghideg habzó Guiness-szel"

én Antibes-ben ülök a kikötőben, egy bérelt yachton. most értünk vissza Cannes-ból. megmelegedett a Dom Pérignon, kirúgtam a személyzetet!
de itt legalább zajlik az élet!
@punkfrog: és rodeo
Nahát, és hogy összetalálkoztatok itt a kies hun gon- dolatátadó felületen. Csak nem hiányzik nektek valami a sok finom itóka meg tenger mellett!
@Knósszosz: a hirtelen felindulás után, gondold végig a lehetőségeidet, akkor és most!
Kedves Boli!
Hidd el, nem bennem van a hiba, egyszerűen nem tudjátok kezelni a megváltozott politikai helyzetet ezen a blogon, és emiatt -nem miattam veszíttek blogolókat.Nézd meg a statisztikát, a számok nem hazudnak.
Egy ilyen, hajdan sok kommentelőt vonzó blogon már nem elég az amit te, és a posztszerző tesz, káromkodás és hisztéria nem elégíti őket.Tartsátok meg őket, de úgy, hogy engeditek a művelt köznyelvi vitát, és nem bűnbakot kerestek, nem vagytok erőszakosak és öntörvényűek, miközben demokráciáról és szólásszabadságról papoltok, és ezt a rendszert ostromoljátok. Ássatok mélyre az okokig, ne legyetek felszínesek.
Boli!
És ha ezért megint kivágsz, akkor a képlet egyszerű: a további gyűlölködést választottátok az észszerűség és a realitás helyett.
@punkfrog: A középiskolákban (!) paraszti származású tanulók száma (Pukánszky):

1937/38: 314

1950/51: 22 640

A kommunisták nélkül valszeg sokkal lassabban és felemásan zajlott volna le a nagy átalakulás.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én nem azt írtam, hogy a Horthy korszakot kellett volna folytatni.
@punkfrog: Mondjuk, nem éheztek az emberek.

Most meg sokan éheznek, miközben egyesek kávézót nyitnak Bécsben! Ha neked ez utóbbi tetszik, akkor én kérek elnézést.
@punkfrog: Sérelmek nélkül hogyan alakítod át az egyenlőtlen birtokszerkezetet, és tessékeled ki a katolikus papokat az államhatalomból?

Szépen megkéred őket?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: akkor is éheztek emberek, de esélyük se volt változtatni a helyzetükön!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a kommunisták kisöpörtek mindenkit és mindent! a padlásokat is!
lett is nagy jólét!
@Imola Helyesi:

Nem azért, Imola. KB egy hete váltottam reget egyik kedves beszélgetőtársunk megjegyzése kapcsán.
Úgy gondoltam, legyen egy keresztnév is az ige mellett.
Örülök a döntésemnek.
Mindig is nyíltan írtam az életemről, így szeretek élni a virtualitásban is.
Nem titok, hogy egyedül élek. Jobban mondva páratlanul, mert még plusz két ember sorsával van összekötve az életem. Ők konkrétan a nővérem és a fia.
Ez nem érdem, nem szégyen. Egyszerűen így alakult.
Ha valaminek a szószólója lennék - bár ez így erős kifejezés- akkor a nők és a férfiak közötti kiegyensúlyozott kapcsolaté.
Ahol nincs alá-vagy fölérendeltség. Mindenki beleteszi a maga 50%-át és vigyáz a törékeny egyensúlyra.
Ebben hiszek még akkor is, ha jelenleg nem élem meg mindennapjaimban.
Így éltek a szüleim. Ha egyszer kapcsolatba lépek, csak olyan társsal, akivel ezt meg tudom valósítani.
Nem hajt a kényszer, hogy bármi áron tartozzam valakihez. Ez nem lenne fair a másik féllel szemben sem.
@Imola Helyesi:

Ez a moralizálás igazán megható.
Miért gondolod, hogy az egyet nem értés, az el nem fogadás, az elutasítás azonos a gyűlölettel?
Messze nem azonos.

Az itt kommentelőkre - egy-két kivételtől eltekintve - nem jellemző a gyűlölködő hangnem. Különböző korú, stílusú, műveltségű, vehemenciájú, toleranciájú, élethelyzetű emberek cserélnek gondolatokat, nagyjából hasonló értékválasztás mentén. Igen, időnként idióta módon.

Mielőtt könnyekig meghatódnál magadtól jelzem, veled "művelt köznyelvi vitát" nem lehet folytatni, mert a moralizáló szófosáson kívül mást még nem nyújtottál. A párhuzamos univerzumod meg kizárja a közös nyelvet.
@Eszter jött:
Ilyen hozzáállással biztosan fogsz magadnak találni párt, ne add fel a reményt.
@Orica Középföldi:
Ma senki nem alszik?
"Mielőtt könnyekig meghatódnál magadtól jelzem, veled "művelt köznyelvi vitát" nem lehet folytatni, mert a moralizáló szófosáson kívül mást még nem nyújtottál. A párhuzamos univerzumod meg kizárja a közös nyelvet."

Egyáltalán nem szoktam meghatódni magamtól, de tőled sem, az biztos. Az igaz, a művelt köznyelvi vitához két fél kell, itt én ebben csak egy-két partnert találtam, nem te voltál egyik sem, kizárta az általad vélt "párhuzamos univerzum", melyben szerinted te vagy mindkét fél.
Vannak itt még egy páran ilyenek, akik azt hiszik magukról ők az eredők és a vég is egyben, és ezt az admin erősíti, sajnos, erre is utaltam többször. Le kellene szállni a fellegekből a valóság talajára, nem a blogok prózai túlzásaira hagyatkozva vélt ellenségeket üldözni.
@Orica Középföldi:
Ja, és még annyit, hogy te, mint az azonos vélemények egyik sínpárja, nem kaptál gyűlölködést, az biztos. Én meg pontosan azért kapok, mert nem vagyok egy véleményen veletek. Pedig ezért nem kéne.Tudod, ez a demokrácia, a másik fél meghallgatása és nem a kiátkozása.
@Imola Helyesi:

"_Még mit mondjak: látnák csak a finom sütijeimet._"

Azt látjuk mi süt rólad, s ez elég ahhoz, hogy ne akarjuk látni a sütijeidet:)
@Orica Középföldi:

"_Ez a moralizálás igazán megható._"

Molinózás lesz az:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Most meg sokan éheznek, miközben egyesek kávézót nyitnak Bécsben! Ha neked ez utóbbi tetszik, akkor én kérek elnézést._"

Milyen érdekes. Mostanság éppen azok 'nyitnak kávézókat Bécsben' akiknek a nagyszüléi padlást söpörtek régen. Nemde bár?
Paks2: Ismerős arc az oroszok favoritja - Miért nem vagyunk meglepve?

"Ám az oroszok fejében is van egy név: Kocsis István. Hogy milyen formában vezényelhetné a paksi projektet, arról szórnak a vélemények. Paks feje lehet? Az, hogy egy folyamatban lévő büntetőügy vádja szerint – bűntársaival – mintegy 15 milliárdos kárt okozott a Magyar Villamos Műveknek, a jelek szerint nem szúrja az oroszok szemét.
(Kocsis a paksi erőművet is tulajdonló MVM vezérigazgatója volt.)

Kormány: A Roszatom dolga

Hogy 15 milliárd forint feltételezett „elvillanása” orosz viszonylatban nem makula egy karrieren, mi sem bizonyítja jobban, hogy magyar és orosz energetikai források egybehangzóan állítják: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin 2014-es megállapodását Kocsis segített összehozni – mégpedig a magyar fél kérésére. (Ez egyébként azt is jelzi, hogy a magyar kormánynak sem derogál némi korrupciógyanú.) Kocsis pedig azért lehetett sikeres a közvetítésben, mert már korábban is részese volt a paksi projekt kimunkálásának, és az oroszok bizalmi emberüknek tekintik. Az persze jogos kérdés, hogy mi lesz a Kocsis ellen folyó perrel, de legtöbb informátorunk – különös tekintettel az orosz szándékra – felmentést vizionál."

www.vasarnapihirek.hu/friss/paks2_kocsist_akarjak_oroszok_kormany_magyar_beszallitok_roszatom
A nagy cumi: gazdaságunk gyarmati helyzetéről

A GDP-növekedésünk forrásai:

- csökkenő -- ám agyontámogatott, tehát hosszasan nemzetgazdasági veszteséget produkáló -- külföldi beruházások termőre fordulása, az egyenleget csak a Jóisten tudja,

- rezidens külföldi (multi) működőtőke és tőkepótlás,

- multik magyar és külföldi tulajdonú beszállítói (multik ellátási lánca),

- közpénzből elkövetett állami beruházások (többnyire vasba és betonba -- emberi "erőforrás" helyett --, tehát nagyon alacsony megtérüléssel, és ideértve az ellenőrizhetetlen, illetve "irányított" közbeszerzési körülményeket, nyilvánvalóan hosszú időre veszteségesen),

- EU-támogatások (a nyugati adófizetők pénze),

- a magyar kivándorlók repatriált (haza utalt) jövedelméből történő fogyasztás,

- MNB-tartalékok (közpénzből finanszírozott növekedési program ismeretlen hatásokkal és megtérüléssel).

Mindösszesen a magyar (nemzeti) hozzáadott érték mérhetetlenül, siralmasan alacsony, a magyar nemzetgazdaságot a külföld tartja el, az ország termelékenysége folyamatosan erodálódik, a humántőke újratermelése ismeretlen fogalom, a gazdaságszerkezet többszörös (külső/multi és belső/állami) gyarmati státusra utal, Londonban viszont örülnek annak, hogy finanszírozhatnak minket.

Eközben a kiadási oldalon rekordméretűre emelkedtek az állam működési kiadásai (3 ezer milliárd köré, tehát nő az ellopható likvid pénz, miközben magánkezekbe kerülnek komoly állami vagyonelemek is), stagnál vagy szűkül minden más közfinanszírozási fejezet.

A kormány nem végzi a dolgát. Valójában maximálisan inkompetens Vargástul, Matolcsystul, az összes vajákos gazemberestül, veszteséget termel, folyamatosan kárt okoz a magyar nemzetnek. Félő, hogy az egész kormányzás tényleges célja az ország kifosztása.

Ha még egyszer valaki azzal jön, hogy ez a kormány milyen sikeresen stabilizál, növeszt, hat, alkot, gyarapít, akkor -- jöjjön. Az értelmesebbje meg hadd kacagjon, vagy sírjon. Magadon kacagsz, Olvasó. Cumi.

Ui.: Picit kerge az, akit érdekel a puszta GDP-növekedés, ha nem lát mögé + nem érdekli a növekmény hasznosulása. Nálunk a növekménynek kevés köze van a nemzeti géniuszhoz (lásd fent), kivéve persze azt a részt, amit ellopnak. Na ez viszont igazán geniálisan történik. Nem is hasznosul, csak néhány zsebben.

hafr.blog.hu/2015/05/15/a_nagy_cumi_gazdasagunk_gyarmati_helyzeterol
Adalékok a szabadrablás és a szabad halálbüntetés magyarországi történetéhez

"Már megint egy kötet, ami alatt beszakad az asztal. Nem csak a tömege, hanem a téma súlyossága alatt is. Még ha arról, hogy mit tett a Vörös, alias 1946-tól a Szovjet Hadsereg Magyarországon, még az is hallott, aki nem tud róla semmit."

....

"Ami akkor történt, erősen horrorisztikus. És mivel hát – mondjanak akármit is a Horthy-korszak egyes kutatói – Magyarország nem épp a jobbik oldalon állt, minden alap (de ahogy a cím jelzi sejtelmesen, idézőjelbe téve, „törvényes”, azaz törvénytelen alap) megvolt ahhoz, hogy itt a ruszkik azt tegyenek, amit akarnak. Magyarán: nemzetközi jogilag stimmelt a dolog, háború van, de amit egyesek csináltak, az nem. És az sem, ahogyan csak úgy még saját szövetségesük, az amerikaiak tulajdonában lévő Tungsramot is elvitték cakli-pakli."

....

"A szerkesztő Ungváry Krisztiánt idézi: amíg a németek civilizáltak voltak, de olykor kegyetlenek, addig a szovjetek alapjában véve jóindulatúak, de barbárok.

És mi, mi kik vagyunk? A híres-hírhedt kompország, amelynek lakóira, illetve a magyar nemzetre általában is mondhatjuk, hogy hát olykor olyan, mint a németek, olykor meg akár a szovjetek. Önmegértésünkhöz viszont annál fontosabb az ilyesfajta kötetek forgatása, hogy ne mondjunk akkora ökörségeket, mint az ma „fönn” oly elterjedtté vált. De itt most nem csak a politikusokra gondolunk (már megint), hanem egyes történészekre, értelmiségiekre, a véleményformáló „elitre” is.

Szerbhorváth György

szakirodalom.atlatszo.hu/2015/05/15/adalekok-a-szabadrablas-es-a-szabad-halalbuntetes-magyarorszagi-tortenetehez/
Tovább nyirbálják a munkanélküli ellátásokat Orbánék

A jövő évi büdzsében kevesebb jut álláskeresési támogatásokra, szak- és felnőttképzésre is. Előbbi összege 2012 óta már 30 százalékkal csökkent.

A 2016-os költségvetési törvényjavaslat a munkaerőpiaccal összefüggő kiadásokat illetően lényegében követi a korábbi években már elindult trendet. Vagyis a közfoglalkoztatásra sokkal több jut, míg az álláskeresési ellátásokat tovább nyirbálja a kormány.

Ez nominálisan azt jelenti, hogy az álláskeresési ellátásra a korábbi 50 milliárd forint helyett 47 milliárd jut, míg közmunkára 270 helyett 340 milliárd. Utóbbi a tavalyi 182 ezer ember helyett átlagosan már közel negyedmillió ember bevonására teremt lehetőséget.

Emellett 14 százalékkal megvágja a kormány a szakképzési és felnőttképzési támogatásra szánt előirányzatot is: 16 helyett jövőre 13,8 milliárd forint jut erre a célra. Ezzel párhuzamosan azonban a foglalkoztatási és képzési támogatásra az idei 14 milliárd helyett 16,2 milliárdot szánnak.

mfor.hu/cikkek/Igy_nyirbaljak_tovabb_a_munkaeropiaci_ellatasokat_Orbanek.html
Ennyi mindent felejtett el a kormány öt hónap alatt

A legnagyobb pálfordulást akkor mutatták be a miniszterek, amikor arról döntöttek, mennyire adóztatják meg a vállalkozásokat. Ahhoz képest, amennyit decemberben gondoltak, öt hónap múltán már 160 milliárd forinttal nagyobb az adóteher. Cserébe csökken a személyi jövedelemadó, de sokan így is csalódottak lehetnek.

http://vs.hu/gazdasag/osszes/ennyi-mindent-felejtett-el-a-kormany-ot-honap-alatt-0514#!s0
@Imola Helyesi:

"Ja, és még annyit, hogy te, mint az azonos vélemények egyik sínpárja, nem kaptál gyűlölködést, az biztos. Én meg pontosan azért kapok, mert nem vagyok egy véleményen veletek. Pedig ezért nem kéne.Tudod, ez a demokrácia, a másik fél meghallgatása és nem a kiátkozása."

talán észre sem veszed mennyire "egy siku" a fideszre hajazó stílust akarsz meghonosítani itt.
a vicc az, hogy a gyűlölködést hajtogatod mint a papagáj, értelem nélkül.
fel sem fogod, hogy ahhoz, hogy érzelmet válts ki valamit nyújtanod kellene. amíg ez nem sikerül, addig sajnos vagy szórakoznak rajtad, vagy kinevetnek és kicsit gyökölnek veled...
itt hiába sulykolod, ahogy észreveszem kótyagos világodat nem találsz társra, még azokban sem akikhez dörgölőzni akarsz...
azért ez sokat elárul nívódról, pedig a stílust nagy ember oktatja évek óta és OV állandó kapcsolatban van vele, sőt pár napja találkozottak is újra...

A lejáratás nagymesterével szövetkezett Habony Árpád

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-lejaratas-nagymesterevel-szovetkezett-habony-arpad-0515#!s0

Orbán: két napja találkoztam Finkelsteinnel

Rendszeresen kapcsolatban vannak, legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadó – ezt mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: ő nem is hallotta a világszerte ismert tanácsadó nevét. Azt ugyanakkor sem a Fidesz, sem a kormány nem árulta el, hogy kitől kapja a fizetését Finkelstein. A politikai tanácsadó nemrég közös angliai céget alapított Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval. Az Együtt szerint átláthatatlanok Orbán és tanácsadóinak kapcsolatai.

rtl.hu/rtlklub/hirek/orban-ket-napja-talalkoztam-finkelsteinnel
@guma:
A gazdaság olyan frankón teljesít, hogy emelnek az adókon még. Evégre az a 40 db, általuk bevezetett új adó és adóemelés is jelentősen növelte a gazdaság versenyképességét... :(
Ebben a kurva országban azt szopatják szét, aki dolgozni akar, termelni. A láblógató, inaktív állami, kormányzati semmittevőket felhízlalták, ezzel együtt a szarháziak étvágya tovább nőtt. Mi, akik erre előteremtjüka pénzt, adózzunk még többet... a tetves anyjukat... élősdi népség ez a csürhe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: javítanálak.

Nem azt szopatják szét, aki dolgozni akar, hanem azt, aki adózik, és adóképes jövedelme van. Persze a fekete gazdaság virágzik....

Kormányzati semmittevőkön kiket értesz?

Bejön az ügyfél, leigazolja, h nincs jövedelem... És tudom, hogy négyszer! annyit keres, mint én....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

komolyan nem tudom elképzelni, hogy ki fog itt GDP-t termelve adót fizetni?

ráadásul úgy költekeznek, mintha az égből potyogna a pénz...

uszítanak a bevándorlókra, közben óriás mecsetet építkezéséről állapodnak meg

offforever.blog.hu/2015/05/15/budapesten_gigantikus_mecset_epul

már a tehetős kínai is megelőzi gondolkodásban ezeket a feudalizmusba ragadt észgébeket

offforever.blog.hu/2015/05/16/egy_kinai_ceg_6400_alkalmazottjat_vitte_jutalmul_franciaorszagba
és ami csúcs, azt majdnem kihagytam:

A TEK nem Orbán védelméről szól, hanem a spórolásról

propeller.hu/itthon/3101061-tek-nem-orban-vedelmerol-szol-hanem#v1332396
@Imola Helyesi:

Hagyjál a halakkal békén!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

talán te tudod, hogy a VS-től hozott link miért nem idézhetően jelenik meg?
@Eszter jött: :DDDDDDDD

pont a halak zavarnak? :)
@guma:

A reményhal és a műegyüttérzés. Főleg az első kv-m előtt.
De majd tanulom a lazaságot. ))))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Igaz, az élő munkát, a tisztán dolgozót szopatják, veszik hülyére. A fekete munka, a trükkök virágzanak, amikor azt mondom a fekete melóra, hogy nem érdekel, a T.barom megrendelő hülyének néz. Milliós (felajánlott) üzleteket dobtam, dobok el, mert nem szállítok adózás nélkül, mert számlával adom csak a dolgot és nem "okosba". Vérmagyari, nagyon magyarosch (nem lett)ügyfelem okoskodik, hogy mással simán megoldja... elvtársam, oda kell menni, vele kell dolgoztatni.
Állami beszállításra 2 éve ajánlatot kértek, notikra. Végül "drága" voltam, megvették máshol. Tegnap elém került egy olyan noti javításra. Egy fos, elavult, lassú szar volt már akkor is, amikor eladták nekik. Most kuka... Ennyi, a hülyének is megérte, az árak kozmetikázásáról meg nem mesélek inkább.
Azokra az állami pártló.aszokra gondolok, akik nem a tehetségüknek, képzettségüknek, rátermettségüknek, hanem a szopóizmaiknak köszönhetik a milliós fizetésüket - mindezt úgy, hogy az életben értéket nem állítottak elő, valós teljesítményekről, netán GDP-ről fingjuk sincs, ahhoz még az életben nem járultak hozzá.
Reggelt, Népek!

Látom, tennap visszatanátak a zidióták. :(
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: :))))

de jó! én nem jöttem rá... azt gondoltam ami ott van minden kell. :D ügyes vagy! :)
@Eszter jött:

kezet foghatunk! :D én azért már egy ideje jócskán lazítom tejjel.
@Marcellusca:

helló! :)))
rég láttalak...
@guma:
Azzal a mecsettel elmennek a pi..ába a törökök! Később meg majd itt is ők akarják megmondani, hogy ki, hogyan éljen, öltözködjön, mint pár hónapja a németeknél, amikor még iszlám járőröket is kiküldtek egy német városba és németeket inzultáltak az öltözköfésükért?
Azután csodálkoznak, ha nem kér belőlük valaki?
@Marcellusca:

Adok én szívesen. Az én háztartásomban a kenyér néha kifogy, de a kv soha.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Egy sima link copy-nál nem lehet ilyen. Persze, ha a weboldal el van szarva, akkor igen... Örömködünk, ides? :)
@guma:

Én török kávét iszok itthon. Kis fahéjjal, mézzel.
A tejet még most szűri el a szomszéd néni, a reggeli fejésből. Csak 9 körül ér ide.
A délutáni adagok, már azzal készülnek. Amennyiben hagynak a macskáim nekem is. )))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

qrva jól fog mutatni amikor a betyárseggel járőrőznek!
:(((((
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mi is röhögtünk, amikor véletlenül hozzánk került a kormányablakok új székeinek számlája. Darabja 75000 :-) No comment...

Egyébként annyit az állami dolgozókra (nem megítélve a a munkájukat), h abból legalább adóznak. Pl én is. Persze nem milliós a fizetésem :-D

Az olyan, mint te, pedig ritka, mint a fehér holló.

Más : mivel az embereknek egyre kevesebb a pénze, nem fog bruttót fizetni a szakiknak, meg senkinek, ha megtehetik. Ez generál több mindent.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Ahogy mondtam, én török kv-t. Estefelé fele-fele arányban cikóriakávéval keverve. Ilyen mennyiségnél már ajánlatos lazítani.
De a vendég választhat nes-, presszó-,... igény szerint.
Frissen darálom, főleg a reggeli adagot.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: naná, h örömködünk, kivételesen okosabb voltam, mint te :-) Pedig ilyen nem szok' lenni.

A weboldalak meg elég szarok. A fent említett különösen :-) A 444.hu tól a pl lerohad a telóm :-D
@Eszter jött: nem lennék jó vendég, mert nagyon nem szeretem :-)

Viszont többet hagynék neked :-D

Szerencsére házi tejet sem. Azt is meghagyom.
@guma:

))))))))))))))))))))))))))

ebben van fantázia.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Jóvanna... A mindenféle oldalgenerálók néha telefossák a hivatkozásokat. A tiszta html-nél ez könnyebben kibukik.
A 444 oldala jó, a böngészőprogid nem. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a Chrome szar? :-)

És csak attól az oldaltól. Azt h?

Még azóta sem zaklattalak, privát, majd most!
@guma:
Szióka!
Szokok ám én ide is meg a kocsmába is benézni, csak hát ... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

láttad? piszok jó kép (ruhában!) :D

Charlize Theronnak nem volt szüksége "villantásra", annyira vonzotta a tekintetet, hogy el is lopta a showt

vs.hu/mind/osszes/osvart-andrea-nem-kovetett-el-divatbuntenyt-0515
@Eszter jött:
Na, ez nálam is így van. :)
Kis tejjel kérem, éppen csak, hogy ..., nem úgy, mint @guma: :D
@Marcellusca:

"csak hát ... :) " csak, hát...
hagyod, hogy "epekedjenek" utánad! piszok dög vagy :D
nekem meg most járt le a "műszak"... :))) majd ha lesz időm jövők még. ez nem fenyegetés. csak tény.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Na, azért ne "degradálj le!", ahogy a műnyelvvédő mondaná!
Alap a presszó kv.
Zongorázni lehet a különbséget a házi és a dobozos tej között.
De kérhetsz teát is. Ilyenkor már csak mentából,citromfűből vagy csalánból készítek. Frissen szedem a kertben.

Megadjuk a módját az életnek, itt a végeken! ))))
@Eszter jött:
Ez komoly? Frissen fejt tejjel? :)
Én már nemigen bírom a tejet, főleg nem azt. (Biztos a kialakult laktózallergia. :( )
Gyerek koromban a szomszédból hordtam a tejet. Mindig tudtam, mikor van fejés és mentem, sokszor én segítettem Ica néninek a szűrésben, és már kaptam is a kis kancsómba. Igaz, mire hazaértem vele (50 méteren), addigra elfogyott belőle fél liter. :)
Ez úgy derült ki, hogy az asszonyok egyeztettek, hogy árat kellene emelni. Ica néni érve, hogy úgyis mindig többet ad 1 liternél, Anyu meg mondta, hogy az mindig pontosan 1 liter. Úgyhogy lebuktam. De megegyeztek: Anyu fizet többet, Ica néni meg továbbra is tele adja a kancsót. Ha a gyerek issza meg, akkor minden rendben, maradhat így. :D
@Eszter jött: teát még megiszom, megkóstolom, érdekel, h te milyet szoktál csinálni. Semmit sem degradálok le, se fel :-). Tudom, h az az igazi tej, itt is lehet kapni, de nem bírja a gyomrom. Gyerekként sem tudtam meginni.

A tea meg inkább akkor, ha beteg vagyok. Viszont ilyen téren legalább nyitott vagyok az újra.

Én is végen vagyok, hékás :-D
@guma:
Hmmmmmm... Csak egerük ne lássa, össze-vissza lázadozna...
@Marcellusca:

Majd öntesz belé annyit, amennyit akarsz.
A kiszolgálás óriási!!! /by Hungária/.

Mikor elkezdtem kint dolgozni, két hónapig teszteltük a kv-kat.
Kipróbáltunk 5-6 félét, aztán a Dallmayr-nál maradtunk.
"Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,
Szép magyar vitézek, aranyos leventék!”:))

Addig is gyönyörű 'napotot Nektek itt 'gyíkalsófelsőn:)

Jenőkének meg 'különkösz a tegnapiért!

Tóth Árpád:

MÁJUS ÉJÉN A RÉGI BOR

Vénusz, az alkony csillaga,
Lobog az égen egymaga,
Epedő égi kurtizán,
Lankad a bíbor nap után;

Mire a többi csillagok
Szelídebb fénye felragyog,
Már ott is hagyja az eget,
S buján ledől a hegy megett.

De körül tüzes a világ,
Őrjöngenek az esti fák;
Illatjuk omlik, mint a vér,
És szürcsöli mohón a szél.

Mert illat-vámpir ez a szél,
A virágok vérével él,
És nékem is hajamba kap,
Arcon karmol, cimpán harap.

S szívemben, mélyen valahol,
Valami lázadás dalol,
Minthogyha pezsdül olykor a
Hűs pinceodvak óbora.

A régesrég eltemetett
Vágyak kezdenek éneket,
És sustorogva, sírva forr
Május éjén a régi bor.

Ezt sírja: élni, élni még!
Mert élni, jaj, sohsem elég!
Az élet örök táruló:
Aki nem éli, áruló!

...És hallgat régen a világ,
Már elzsongultak mind a fák;
A szél, az ittas denevér,
A vak lomb közt pihenni tér,

De még sokáig a bibor
Fényekkel ordas régi bor,
Át pókhálós, vén gyászokon,
Dalol a sötét ászokon...

poszthoz...

"Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit!"
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

A barátnőm kedvéért mindig van itthon kv tejszín, ő sem szereti a házi tejet.
Én inkább aludttejet iszom. De ha túrót készítek, mindig elteszem az írót. Kicsit lehűtve mennyei ital.
@Eszter jött: házi túró, házi tejföl jöhet. Meg a házi joghurt is :-)

Viszont nem tudom, h h kell túrót csinálni, pedig jó lenne.... ;-)
@Marcellusca:

)))))))))))
A gyerekek élelmesek, feltalálják magukat minden helyzetben.
Komoly. Még langyos, mikor meghozzák.
Szerintem, a világ legjobb helyén lakom. Jövő héten már pergetik a mézet a harmadik szomszédban.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Aludttejből. Meg kell várni, míg jól összeáll. Aztán nagyon lassan felmelegíteni.
Mikor eléri a forráspontot, azonnal le kell kapcsolni a tűzhelyet.
Különben szétfőzöd.
Türelemjáték.
@Eszter jött:
Anyám most is házi tejet használ és csinálja magának a tejfölt, vajat. :)

Nem is volt annál jobb ital, mint a tőgymeleg tej. :)
Csak a hideg aludttej, amikor már csak kevés van az üvegben (befőttes üvegben altattuk) és jól elkeverve a savóval. :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Igaz, amiket írsz H.-ról. Nem akarok azzal válaszolni, hogy de bezzeg Kádár ... számomra mindkettő rossz rendszer, és kétségtelenül vannak hasonlóságok.
Már leírtam, hogy K.-val személyesen mi volt a bajom. Nem szeretek erről beszélni...
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Figyelmeztetés nélkül. De nem zavar, csak meglepődtem.
@pianolight: tulelted, az a lényeg :-)

Én a comment.blog.hu ról vagyok tiltva, persze sixx szerint nem :-D
@Marcellusca:

Gyermekkorunk ízei. Időnként beléjük kapaszkodom, ha úgy érzem, elsodor az élet.:)
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Inkább keress rá a neten. Az előbb néztem, szuper ötletek vannak.
Nem vagyok valami jó folyamatok leírásában, mert ezeket a régi ételeket "szemre, ízre, érzéssel" készítem, ahogy itthon láttam.
A blogot sem akarom lefoglalni.
@Mariann19: Neked is, tagának is kösz a voksot, kissé túlfejlett önbizalmamat megtámogatja DDDDD
@pianolight:

Érzékelhető volt tegnap, ki jár a helyes úton.
" Nem szeretek erről beszélni..." hozzáállásod nagyon szimpatikus a számomra.
Van egy pont, amin túl már felesleges reagálni. /Mondom magamnak is.)))/
@Eszter jött: "20 kecskét adok érted, de többet nem, me nagy a szád:)))" Ezer tevénél ne add alább DDD Liberális Tagaecsémnél 20 a mágikus numera, DDDD, irigylem DDD
@Eszter jött: Sajnos a végére kissé sok lett a szeszfokom, mert beállított egy barátom, és kettesben jobban esik a szeszpusztítás DDD
@Rodeo36: miattam semmit ne tegyél!... én nem vitatom a jogod, hogy egy fogalom/tárgy/személy tekintetében saját definíciót alkoss, azt kedved szerint módosítsd, ahogy és amikor szükségét látod... más koordináta-rendszerben mozogsz, ehhez jogod van, de ne hisztizz, ha ezt más is vindikálja magának!...
Asszem van itt néhány ember, aki érti, értékeli:

www.youtube.com/watch?v=W5saoYQIlh8#t=218

:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A néplélek dologra visszatérve, később azt gondoltam, hülyeséget írtam a "magas" orosz kultúrát keverve bele a dologba: sokkal inkább a néptánc, népzene lett volna releváns..., amit szintén szeretek.
Ellenben, a néplélek dolgot tekinthetjük puszta előítéletnek is, hangsúlyozva, hogy van pozitív előítélet is!
A kádárkori magyar néplélekről meg annyit, hogy én azért létezhettem abban az időben, mert nemcsak hozzám hasonlóan gondolkodó " ellenzékiek", hanem hithű régiszocik is segítettek nekem!!!! Ettől puhult fel az a rendszer, szerintem DDD
@Sir Bates dö Hól: Azt képzeld el, én ezt, megmégmás hasonlót is azzal a szándékkal írtam meg neki privátba, hogy észrevegye, ilyenekkel a zenénkívüli mondandóját is hitelteleníti. Erre, idehozta az ügyet ...
@Rodeo36: Megjegyzem, úgy éreztem, hogy az imolás- rák- kontra magyarkaja kérdésben, te nem azt mondád, hogy a magyar kaja szar, hanem, hogy a másfajta is jó, anélkül, hogy ehhez bármiféle ideológiát szervíroztál volna. Ha így van, akkor ebben példul böcsületesen bevallom, egyetértek veled,: én mindkettőt szeretem DDD
@pianolight: szar dolog a magány, legyék megértő vele...
@Sir Bates dö Hól: Azzal próbálkozom, részben tisztelve a kort is, ha én magányosnak érzem magam, akkor nemcsak a világot okolom, tudom, bennem is van hiba DDD
@pianolight:
Rodeo hencegett a kajával, én meg tromfoltam neki a magyarral. Nem jól ideologizálsz.
@pianolight:
Most, hogy te is, én is be vagyunk zárva a ketrecbe, hozzál egy kis piát.
Tudod, már egy köbcenti helyre biccenti.
Jól el leszünk.
@taga20: "Fémből"?!!!Feltétlenül sorjázd le
előtte!!!:D
@Imola Helyesi: Magamban nem úgy fogalmazok, hogy R. henceg, hanemhogy ezzel is valamiféle felsőbbrendűséget, próbál sugározni ... úgy érzi tán, hogy ezzel elismeréseket arat. Ahogy az illeneket leírja, néha magam is kellemesen emlékszem vissza ...
Azt gondolom: de gustibus ... nem szükséges tromfolni DD
én nem vitatkoztam privátban R.-val, a zenei ízlésével, pedig ő elutasította a számomra nagyon fontos jazzt, viszont némi wagneren kívül, én is szeretem az operát, vagy pölö mindannyiunk Bachját ...
@Mariann19: Szia, má majdnem felébredtem DDD
Szólj, ha tévedek, de neked nem küldenék egy "kommersz" Gran Marnier-t, sokkal inkább egy francia nevű, bár olasz gyártású, 40 fokos narancspálinkát ( időnként a lidliben lehet kapni, fél liter 3 k.
@Eszter jött:

"_De ha túrót készítek, mindig elteszem az írót. Kicsit lehűtve mennyei ital._"

Egyszer (egyszer?!!) mellényúltam, és észre se vettem, hogy tej helyett irót vettem, és csak az első kortynál ütött pofon a nagy csalódás, a nem várt íz, és az undor. Azóta nem érdekel az iró, akkor se ha Kossuth díjjal lenne kisámfázva és három Nobelen ülne.:)
@pianolight:

"_Azzal próbálkozom, részben tisztelve a kort is,_"

Lószart, piano papa!
Cseppet se hagyjuk, hogy korunkat tovább rágja a kor kór!
Le a korral, éljen a tudás, az ember és az EQ!
[valamint a sörfőzők céhe minden földrészen]
@jaegtoer: Cserkésznek már túlkóóros vagyok, de a ser, az jöhet DDD
Belga pláne!
@punkfrog: Mégis miért nevezték szerinted Magyarországot a legvidámabb barakknak?

Gondolkozhatnál is néha! A háború után összeomlott országot meg nem kéne a kommunisták számlájára írni.
@punkfrog: A földosztás a háború utáni években történt, a kommunisták előtt!

Kérdésem továbbra is az, hogy ebben a kis országban hogyan alakul a gazdaság a háború után, ha

1. marad a kevés tízezerholdas birtok,
2. és a többmillió földnélküli, törpebirtokos?

Nézz szét a mai Latin-Amerikában ...
süti beállítások módosítása