Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.15. 09:18 Fabius

Így lehet elsétálni 100 millióval

Ez ügyes volt, Viktor, nagyon ügyes! Elismerésem, tényleg. Felépítettetek egy kampányt simongábor elsíbolt negyedmilliárdjára, ami nagyban hozzájárult az újabb kétharmadhoz. Csak van itt egy apró bibi: Simon most elsétál 100 millióval a hóna alatt. Anélkül, hogy elszámolt volna vele, honnan van. 

simon_gabor.jpg

Mert az ilyen vagyonkák csak úgy lesznek egyszer csak, mi sem természetesebb. 

Ha nem sikerül kinyomozni honnan a kes, akkor az egyetlen érdekes dolog, hogy az ismeretlen eredetű pénzhegy után a keményen dolgozó kisember befizette-e az államnak járót, vagy sem. Ha befizette - vagy a vádemelésig ezt megteszi - akkor minden okés, fátylat rá és kész. Az már nem számít, hogy a látható jövedelmeinek és vagyoni helyzetének tükrében tisztességes úton nem kerülhetett hozzá a pénz. 

Miért van az a megmagyarázhatatlan érzésem, hogy a Simon ügy precedensként használható főpróbája egy későbbi eseménysorozatnak. 

Mert lássuk be eljön még az az idő, amikor nem ti lesztek hatalmon és nem a csatlósaitok fognak ülni minden székben akikhez fordulni lehet a gyanús vagyonkák ügyében. Akkor pedig előkerül majd az összes bulika, öntáguló lakásoktól parasztbarokk villáig, családi segítségtől meg nem nevezett magánszemélytől kapott több tízmilliós kölcsönig, vagyis számot kellene majd adni a "valahogy lett" vagyonokról. Akkor fog majd kapóra jönni ez, és fogtok hivatkozni rá olyan serényen, mint ahogy elmúltnyócéveztetek. Akinek nyaka körül szorulni látszik a hurok az majd betolja az államkasszába amit nagyon muszáj, onnantól pedig legfeljebb egy ejnyebejnye jár, az is felfüggesztve. Az eredet nélküli felhalmozás többi részével meg el lehet sétálni. 

Ami nálatok más nagyságrendű, mint Simonnál. 

 

 

316 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr797460774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@punkfrog: Sérelmek nélkül hogyan alakítod át az egyenlőtlen birtokszerkezetet, és tessékeled ki a katolikus papokat az államhatalomból?

Szépen megkéred őket?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: akkor is éheztek emberek, de esélyük se volt változtatni a helyzetükön!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a kommunisták kisöpörtek mindenkit és mindent! a padlásokat is!
lett is nagy jólét!
@Imola Helyesi:

Nem azért, Imola. KB egy hete váltottam reget egyik kedves beszélgetőtársunk megjegyzése kapcsán.
Úgy gondoltam, legyen egy keresztnév is az ige mellett.
Örülök a döntésemnek.
Mindig is nyíltan írtam az életemről, így szeretek élni a virtualitásban is.
Nem titok, hogy egyedül élek. Jobban mondva páratlanul, mert még plusz két ember sorsával van összekötve az életem. Ők konkrétan a nővérem és a fia.
Ez nem érdem, nem szégyen. Egyszerűen így alakult.
Ha valaminek a szószólója lennék - bár ez így erős kifejezés- akkor a nők és a férfiak közötti kiegyensúlyozott kapcsolaté.
Ahol nincs alá-vagy fölérendeltség. Mindenki beleteszi a maga 50%-át és vigyáz a törékeny egyensúlyra.
Ebben hiszek még akkor is, ha jelenleg nem élem meg mindennapjaimban.
Így éltek a szüleim. Ha egyszer kapcsolatba lépek, csak olyan társsal, akivel ezt meg tudom valósítani.
Nem hajt a kényszer, hogy bármi áron tartozzam valakihez. Ez nem lenne fair a másik féllel szemben sem.
@Imola Helyesi:

Ez a moralizálás igazán megható.
Miért gondolod, hogy az egyet nem értés, az el nem fogadás, az elutasítás azonos a gyűlölettel?
Messze nem azonos.

Az itt kommentelőkre - egy-két kivételtől eltekintve - nem jellemző a gyűlölködő hangnem. Különböző korú, stílusú, műveltségű, vehemenciájú, toleranciájú, élethelyzetű emberek cserélnek gondolatokat, nagyjából hasonló értékválasztás mentén. Igen, időnként idióta módon.

Mielőtt könnyekig meghatódnál magadtól jelzem, veled "művelt köznyelvi vitát" nem lehet folytatni, mert a moralizáló szófosáson kívül mást még nem nyújtottál. A párhuzamos univerzumod meg kizárja a közös nyelvet.
@Eszter jött:
Ilyen hozzáállással biztosan fogsz magadnak találni párt, ne add fel a reményt.
@Orica Középföldi:
Ma senki nem alszik?
"Mielőtt könnyekig meghatódnál magadtól jelzem, veled "művelt köznyelvi vitát" nem lehet folytatni, mert a moralizáló szófosáson kívül mást még nem nyújtottál. A párhuzamos univerzumod meg kizárja a közös nyelvet."

Egyáltalán nem szoktam meghatódni magamtól, de tőled sem, az biztos. Az igaz, a művelt köznyelvi vitához két fél kell, itt én ebben csak egy-két partnert találtam, nem te voltál egyik sem, kizárta az általad vélt "párhuzamos univerzum", melyben szerinted te vagy mindkét fél.
Vannak itt még egy páran ilyenek, akik azt hiszik magukról ők az eredők és a vég is egyben, és ezt az admin erősíti, sajnos, erre is utaltam többször. Le kellene szállni a fellegekből a valóság talajára, nem a blogok prózai túlzásaira hagyatkozva vélt ellenségeket üldözni.
@Orica Középföldi:
Ja, és még annyit, hogy te, mint az azonos vélemények egyik sínpárja, nem kaptál gyűlölködést, az biztos. Én meg pontosan azért kapok, mert nem vagyok egy véleményen veletek. Pedig ezért nem kéne.Tudod, ez a demokrácia, a másik fél meghallgatása és nem a kiátkozása.
@Imola Helyesi:

"_Még mit mondjak: látnák csak a finom sütijeimet._"

Azt látjuk mi süt rólad, s ez elég ahhoz, hogy ne akarjuk látni a sütijeidet:)
@Orica Középföldi:

"_Ez a moralizálás igazán megható._"

Molinózás lesz az:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Most meg sokan éheznek, miközben egyesek kávézót nyitnak Bécsben! Ha neked ez utóbbi tetszik, akkor én kérek elnézést._"

Milyen érdekes. Mostanság éppen azok 'nyitnak kávézókat Bécsben' akiknek a nagyszüléi padlást söpörtek régen. Nemde bár?
Paks2: Ismerős arc az oroszok favoritja - Miért nem vagyunk meglepve?

"Ám az oroszok fejében is van egy név: Kocsis István. Hogy milyen formában vezényelhetné a paksi projektet, arról szórnak a vélemények. Paks feje lehet? Az, hogy egy folyamatban lévő büntetőügy vádja szerint – bűntársaival – mintegy 15 milliárdos kárt okozott a Magyar Villamos Műveknek, a jelek szerint nem szúrja az oroszok szemét.
(Kocsis a paksi erőművet is tulajdonló MVM vezérigazgatója volt.)

Kormány: A Roszatom dolga

Hogy 15 milliárd forint feltételezett „elvillanása” orosz viszonylatban nem makula egy karrieren, mi sem bizonyítja jobban, hogy magyar és orosz energetikai források egybehangzóan állítják: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin 2014-es megállapodását Kocsis segített összehozni – mégpedig a magyar fél kérésére. (Ez egyébként azt is jelzi, hogy a magyar kormánynak sem derogál némi korrupciógyanú.) Kocsis pedig azért lehetett sikeres a közvetítésben, mert már korábban is részese volt a paksi projekt kimunkálásának, és az oroszok bizalmi emberüknek tekintik. Az persze jogos kérdés, hogy mi lesz a Kocsis ellen folyó perrel, de legtöbb informátorunk – különös tekintettel az orosz szándékra – felmentést vizionál."

www.vasarnapihirek.hu/friss/paks2_kocsist_akarjak_oroszok_kormany_magyar_beszallitok_roszatom
A nagy cumi: gazdaságunk gyarmati helyzetéről

A GDP-növekedésünk forrásai:

- csökkenő -- ám agyontámogatott, tehát hosszasan nemzetgazdasági veszteséget produkáló -- külföldi beruházások termőre fordulása, az egyenleget csak a Jóisten tudja,

- rezidens külföldi (multi) működőtőke és tőkepótlás,

- multik magyar és külföldi tulajdonú beszállítói (multik ellátási lánca),

- közpénzből elkövetett állami beruházások (többnyire vasba és betonba -- emberi "erőforrás" helyett --, tehát nagyon alacsony megtérüléssel, és ideértve az ellenőrizhetetlen, illetve "irányított" közbeszerzési körülményeket, nyilvánvalóan hosszú időre veszteségesen),

- EU-támogatások (a nyugati adófizetők pénze),

- a magyar kivándorlók repatriált (haza utalt) jövedelméből történő fogyasztás,

- MNB-tartalékok (közpénzből finanszírozott növekedési program ismeretlen hatásokkal és megtérüléssel).

Mindösszesen a magyar (nemzeti) hozzáadott érték mérhetetlenül, siralmasan alacsony, a magyar nemzetgazdaságot a külföld tartja el, az ország termelékenysége folyamatosan erodálódik, a humántőke újratermelése ismeretlen fogalom, a gazdaságszerkezet többszörös (külső/multi és belső/állami) gyarmati státusra utal, Londonban viszont örülnek annak, hogy finanszírozhatnak minket.

Eközben a kiadási oldalon rekordméretűre emelkedtek az állam működési kiadásai (3 ezer milliárd köré, tehát nő az ellopható likvid pénz, miközben magánkezekbe kerülnek komoly állami vagyonelemek is), stagnál vagy szűkül minden más közfinanszírozási fejezet.

A kormány nem végzi a dolgát. Valójában maximálisan inkompetens Vargástul, Matolcsystul, az összes vajákos gazemberestül, veszteséget termel, folyamatosan kárt okoz a magyar nemzetnek. Félő, hogy az egész kormányzás tényleges célja az ország kifosztása.

Ha még egyszer valaki azzal jön, hogy ez a kormány milyen sikeresen stabilizál, növeszt, hat, alkot, gyarapít, akkor -- jöjjön. Az értelmesebbje meg hadd kacagjon, vagy sírjon. Magadon kacagsz, Olvasó. Cumi.

Ui.: Picit kerge az, akit érdekel a puszta GDP-növekedés, ha nem lát mögé + nem érdekli a növekmény hasznosulása. Nálunk a növekménynek kevés köze van a nemzeti géniuszhoz (lásd fent), kivéve persze azt a részt, amit ellopnak. Na ez viszont igazán geniálisan történik. Nem is hasznosul, csak néhány zsebben.

hafr.blog.hu/2015/05/15/a_nagy_cumi_gazdasagunk_gyarmati_helyzeterol
Adalékok a szabadrablás és a szabad halálbüntetés magyarországi történetéhez

"Már megint egy kötet, ami alatt beszakad az asztal. Nem csak a tömege, hanem a téma súlyossága alatt is. Még ha arról, hogy mit tett a Vörös, alias 1946-tól a Szovjet Hadsereg Magyarországon, még az is hallott, aki nem tud róla semmit."

....

"Ami akkor történt, erősen horrorisztikus. És mivel hát – mondjanak akármit is a Horthy-korszak egyes kutatói – Magyarország nem épp a jobbik oldalon állt, minden alap (de ahogy a cím jelzi sejtelmesen, idézőjelbe téve, „törvényes”, azaz törvénytelen alap) megvolt ahhoz, hogy itt a ruszkik azt tegyenek, amit akarnak. Magyarán: nemzetközi jogilag stimmelt a dolog, háború van, de amit egyesek csináltak, az nem. És az sem, ahogyan csak úgy még saját szövetségesük, az amerikaiak tulajdonában lévő Tungsramot is elvitték cakli-pakli."

....

"A szerkesztő Ungváry Krisztiánt idézi: amíg a németek civilizáltak voltak, de olykor kegyetlenek, addig a szovjetek alapjában véve jóindulatúak, de barbárok.

És mi, mi kik vagyunk? A híres-hírhedt kompország, amelynek lakóira, illetve a magyar nemzetre általában is mondhatjuk, hogy hát olykor olyan, mint a németek, olykor meg akár a szovjetek. Önmegértésünkhöz viszont annál fontosabb az ilyesfajta kötetek forgatása, hogy ne mondjunk akkora ökörségeket, mint az ma „fönn” oly elterjedtté vált. De itt most nem csak a politikusokra gondolunk (már megint), hanem egyes történészekre, értelmiségiekre, a véleményformáló „elitre” is.

Szerbhorváth György

szakirodalom.atlatszo.hu/2015/05/15/adalekok-a-szabadrablas-es-a-szabad-halalbuntetes-magyarorszagi-tortenetehez/
Tovább nyirbálják a munkanélküli ellátásokat Orbánék

A jövő évi büdzsében kevesebb jut álláskeresési támogatásokra, szak- és felnőttképzésre is. Előbbi összege 2012 óta már 30 százalékkal csökkent.

A 2016-os költségvetési törvényjavaslat a munkaerőpiaccal összefüggő kiadásokat illetően lényegében követi a korábbi években már elindult trendet. Vagyis a közfoglalkoztatásra sokkal több jut, míg az álláskeresési ellátásokat tovább nyirbálja a kormány.

Ez nominálisan azt jelenti, hogy az álláskeresési ellátásra a korábbi 50 milliárd forint helyett 47 milliárd jut, míg közmunkára 270 helyett 340 milliárd. Utóbbi a tavalyi 182 ezer ember helyett átlagosan már közel negyedmillió ember bevonására teremt lehetőséget.

Emellett 14 százalékkal megvágja a kormány a szakképzési és felnőttképzési támogatásra szánt előirányzatot is: 16 helyett jövőre 13,8 milliárd forint jut erre a célra. Ezzel párhuzamosan azonban a foglalkoztatási és képzési támogatásra az idei 14 milliárd helyett 16,2 milliárdot szánnak.

mfor.hu/cikkek/Igy_nyirbaljak_tovabb_a_munkaeropiaci_ellatasokat_Orbanek.html
Ennyi mindent felejtett el a kormány öt hónap alatt

A legnagyobb pálfordulást akkor mutatták be a miniszterek, amikor arról döntöttek, mennyire adóztatják meg a vállalkozásokat. Ahhoz képest, amennyit decemberben gondoltak, öt hónap múltán már 160 milliárd forinttal nagyobb az adóteher. Cserébe csökken a személyi jövedelemadó, de sokan így is csalódottak lehetnek.

http://vs.hu/gazdasag/osszes/ennyi-mindent-felejtett-el-a-kormany-ot-honap-alatt-0514#!s0
@Imola Helyesi:

"Ja, és még annyit, hogy te, mint az azonos vélemények egyik sínpárja, nem kaptál gyűlölködést, az biztos. Én meg pontosan azért kapok, mert nem vagyok egy véleményen veletek. Pedig ezért nem kéne.Tudod, ez a demokrácia, a másik fél meghallgatása és nem a kiátkozása."

talán észre sem veszed mennyire "egy siku" a fideszre hajazó stílust akarsz meghonosítani itt.
a vicc az, hogy a gyűlölködést hajtogatod mint a papagáj, értelem nélkül.
fel sem fogod, hogy ahhoz, hogy érzelmet válts ki valamit nyújtanod kellene. amíg ez nem sikerül, addig sajnos vagy szórakoznak rajtad, vagy kinevetnek és kicsit gyökölnek veled...
itt hiába sulykolod, ahogy észreveszem kótyagos világodat nem találsz társra, még azokban sem akikhez dörgölőzni akarsz...
azért ez sokat elárul nívódról, pedig a stílust nagy ember oktatja évek óta és OV állandó kapcsolatban van vele, sőt pár napja találkozottak is újra...

A lejáratás nagymesterével szövetkezett Habony Árpád

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-lejaratas-nagymesterevel-szovetkezett-habony-arpad-0515#!s0

Orbán: két napja találkoztam Finkelsteinnel

Rendszeresen kapcsolatban vannak, legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadó – ezt mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: ő nem is hallotta a világszerte ismert tanácsadó nevét. Azt ugyanakkor sem a Fidesz, sem a kormány nem árulta el, hogy kitől kapja a fizetését Finkelstein. A politikai tanácsadó nemrég közös angliai céget alapított Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval. Az Együtt szerint átláthatatlanok Orbán és tanácsadóinak kapcsolatai.

rtl.hu/rtlklub/hirek/orban-ket-napja-talalkoztam-finkelsteinnel
@guma:
A gazdaság olyan frankón teljesít, hogy emelnek az adókon még. Evégre az a 40 db, általuk bevezetett új adó és adóemelés is jelentősen növelte a gazdaság versenyképességét... :(
Ebben a kurva országban azt szopatják szét, aki dolgozni akar, termelni. A láblógató, inaktív állami, kormányzati semmittevőket felhízlalták, ezzel együtt a szarháziak étvágya tovább nőtt. Mi, akik erre előteremtjüka pénzt, adózzunk még többet... a tetves anyjukat... élősdi népség ez a csürhe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: javítanálak.

Nem azt szopatják szét, aki dolgozni akar, hanem azt, aki adózik, és adóképes jövedelme van. Persze a fekete gazdaság virágzik....

Kormányzati semmittevőkön kiket értesz?

Bejön az ügyfél, leigazolja, h nincs jövedelem... És tudom, hogy négyszer! annyit keres, mint én....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

komolyan nem tudom elképzelni, hogy ki fog itt GDP-t termelve adót fizetni?

ráadásul úgy költekeznek, mintha az égből potyogna a pénz...

uszítanak a bevándorlókra, közben óriás mecsetet építkezéséről állapodnak meg

offforever.blog.hu/2015/05/15/budapesten_gigantikus_mecset_epul

már a tehetős kínai is megelőzi gondolkodásban ezeket a feudalizmusba ragadt észgébeket

offforever.blog.hu/2015/05/16/egy_kinai_ceg_6400_alkalmazottjat_vitte_jutalmul_franciaorszagba
és ami csúcs, azt majdnem kihagytam:

A TEK nem Orbán védelméről szól, hanem a spórolásról

propeller.hu/itthon/3101061-tek-nem-orban-vedelmerol-szol-hanem#v1332396
@Imola Helyesi:

Hagyjál a halakkal békén!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

talán te tudod, hogy a VS-től hozott link miért nem idézhetően jelenik meg?
@Eszter jött: :DDDDDDDD

pont a halak zavarnak? :)
@guma:

A reményhal és a műegyüttérzés. Főleg az első kv-m előtt.
De majd tanulom a lazaságot. ))))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Igaz, az élő munkát, a tisztán dolgozót szopatják, veszik hülyére. A fekete munka, a trükkök virágzanak, amikor azt mondom a fekete melóra, hogy nem érdekel, a T.barom megrendelő hülyének néz. Milliós (felajánlott) üzleteket dobtam, dobok el, mert nem szállítok adózás nélkül, mert számlával adom csak a dolgot és nem "okosba". Vérmagyari, nagyon magyarosch (nem lett)ügyfelem okoskodik, hogy mással simán megoldja... elvtársam, oda kell menni, vele kell dolgoztatni.
Állami beszállításra 2 éve ajánlatot kértek, notikra. Végül "drága" voltam, megvették máshol. Tegnap elém került egy olyan noti javításra. Egy fos, elavult, lassú szar volt már akkor is, amikor eladták nekik. Most kuka... Ennyi, a hülyének is megérte, az árak kozmetikázásáról meg nem mesélek inkább.
Azokra az állami pártló.aszokra gondolok, akik nem a tehetségüknek, képzettségüknek, rátermettségüknek, hanem a szopóizmaiknak köszönhetik a milliós fizetésüket - mindezt úgy, hogy az életben értéket nem állítottak elő, valós teljesítményekről, netán GDP-ről fingjuk sincs, ahhoz még az életben nem járultak hozzá.
Reggelt, Népek!

Látom, tennap visszatanátak a zidióták. :(
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: :))))

de jó! én nem jöttem rá... azt gondoltam ami ott van minden kell. :D ügyes vagy! :)
@Eszter jött:

kezet foghatunk! :D én azért már egy ideje jócskán lazítom tejjel.
@Marcellusca:

helló! :)))
rég láttalak...
@guma:
Azzal a mecsettel elmennek a pi..ába a törökök! Később meg majd itt is ők akarják megmondani, hogy ki, hogyan éljen, öltözködjön, mint pár hónapja a németeknél, amikor még iszlám járőröket is kiküldtek egy német városba és németeket inzultáltak az öltözköfésükért?
Azután csodálkoznak, ha nem kér belőlük valaki?
@Marcellusca:

Adok én szívesen. Az én háztartásomban a kenyér néha kifogy, de a kv soha.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Egy sima link copy-nál nem lehet ilyen. Persze, ha a weboldal el van szarva, akkor igen... Örömködünk, ides? :)
@guma:

Én török kávét iszok itthon. Kis fahéjjal, mézzel.
A tejet még most szűri el a szomszéd néni, a reggeli fejésből. Csak 9 körül ér ide.
A délutáni adagok, már azzal készülnek. Amennyiben hagynak a macskáim nekem is. )))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

qrva jól fog mutatni amikor a betyárseggel járőrőznek!
:(((((
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mi is röhögtünk, amikor véletlenül hozzánk került a kormányablakok új székeinek számlája. Darabja 75000 :-) No comment...

Egyébként annyit az állami dolgozókra (nem megítélve a a munkájukat), h abból legalább adóznak. Pl én is. Persze nem milliós a fizetésem :-D

Az olyan, mint te, pedig ritka, mint a fehér holló.

Más : mivel az embereknek egyre kevesebb a pénze, nem fog bruttót fizetni a szakiknak, meg senkinek, ha megtehetik. Ez generál több mindent.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Ahogy mondtam, én török kv-t. Estefelé fele-fele arányban cikóriakávéval keverve. Ilyen mennyiségnél már ajánlatos lazítani.
De a vendég választhat nes-, presszó-,... igény szerint.
Frissen darálom, főleg a reggeli adagot.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: naná, h örömködünk, kivételesen okosabb voltam, mint te :-) Pedig ilyen nem szok' lenni.

A weboldalak meg elég szarok. A fent említett különösen :-) A 444.hu tól a pl lerohad a telóm :-D
@Eszter jött: nem lennék jó vendég, mert nagyon nem szeretem :-)

Viszont többet hagynék neked :-D

Szerencsére házi tejet sem. Azt is meghagyom.
@guma:

))))))))))))))))))))))))))

ebben van fantázia.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Jóvanna... A mindenféle oldalgenerálók néha telefossák a hivatkozásokat. A tiszta html-nél ez könnyebben kibukik.
A 444 oldala jó, a böngészőprogid nem. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a Chrome szar? :-)

És csak attól az oldaltól. Azt h?

Még azóta sem zaklattalak, privát, majd most!
@guma:
Szióka!
Szokok ám én ide is meg a kocsmába is benézni, csak hát ... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

láttad? piszok jó kép (ruhában!) :D

Charlize Theronnak nem volt szüksége "villantásra", annyira vonzotta a tekintetet, hogy el is lopta a showt

vs.hu/mind/osszes/osvart-andrea-nem-kovetett-el-divatbuntenyt-0515
@Eszter jött:
Na, ez nálam is így van. :)
Kis tejjel kérem, éppen csak, hogy ..., nem úgy, mint @guma: :D
@Marcellusca:

"csak hát ... :) " csak, hát...
hagyod, hogy "epekedjenek" utánad! piszok dög vagy :D
nekem meg most járt le a "műszak"... :))) majd ha lesz időm jövők még. ez nem fenyegetés. csak tény.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Na, azért ne "degradálj le!", ahogy a műnyelvvédő mondaná!
Alap a presszó kv.
Zongorázni lehet a különbséget a házi és a dobozos tej között.
De kérhetsz teát is. Ilyenkor már csak mentából,citromfűből vagy csalánból készítek. Frissen szedem a kertben.

Megadjuk a módját az életnek, itt a végeken! ))))
@Eszter jött:
Ez komoly? Frissen fejt tejjel? :)
Én már nemigen bírom a tejet, főleg nem azt. (Biztos a kialakult laktózallergia. :( )
Gyerek koromban a szomszédból hordtam a tejet. Mindig tudtam, mikor van fejés és mentem, sokszor én segítettem Ica néninek a szűrésben, és már kaptam is a kis kancsómba. Igaz, mire hazaértem vele (50 méteren), addigra elfogyott belőle fél liter. :)
Ez úgy derült ki, hogy az asszonyok egyeztettek, hogy árat kellene emelni. Ica néni érve, hogy úgyis mindig többet ad 1 liternél, Anyu meg mondta, hogy az mindig pontosan 1 liter. Úgyhogy lebuktam. De megegyeztek: Anyu fizet többet, Ica néni meg továbbra is tele adja a kancsót. Ha a gyerek issza meg, akkor minden rendben, maradhat így. :D
@Eszter jött: teát még megiszom, megkóstolom, érdekel, h te milyet szoktál csinálni. Semmit sem degradálok le, se fel :-). Tudom, h az az igazi tej, itt is lehet kapni, de nem bírja a gyomrom. Gyerekként sem tudtam meginni.

A tea meg inkább akkor, ha beteg vagyok. Viszont ilyen téren legalább nyitott vagyok az újra.

Én is végen vagyok, hékás :-D
@guma:
Hmmmmmm... Csak egerük ne lássa, össze-vissza lázadozna...
@Marcellusca:

Majd öntesz belé annyit, amennyit akarsz.
A kiszolgálás óriási!!! /by Hungária/.

Mikor elkezdtem kint dolgozni, két hónapig teszteltük a kv-kat.
Kipróbáltunk 5-6 félét, aztán a Dallmayr-nál maradtunk.
"Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,
Szép magyar vitézek, aranyos leventék!”:))

Addig is gyönyörű 'napotot Nektek itt 'gyíkalsófelsőn:)

Jenőkének meg 'különkösz a tegnapiért!

Tóth Árpád:

MÁJUS ÉJÉN A RÉGI BOR

Vénusz, az alkony csillaga,
Lobog az égen egymaga,
Epedő égi kurtizán,
Lankad a bíbor nap után;

Mire a többi csillagok
Szelídebb fénye felragyog,
Már ott is hagyja az eget,
S buján ledől a hegy megett.

De körül tüzes a világ,
Őrjöngenek az esti fák;
Illatjuk omlik, mint a vér,
És szürcsöli mohón a szél.

Mert illat-vámpir ez a szél,
A virágok vérével él,
És nékem is hajamba kap,
Arcon karmol, cimpán harap.

S szívemben, mélyen valahol,
Valami lázadás dalol,
Minthogyha pezsdül olykor a
Hűs pinceodvak óbora.

A régesrég eltemetett
Vágyak kezdenek éneket,
És sustorogva, sírva forr
Május éjén a régi bor.

Ezt sírja: élni, élni még!
Mert élni, jaj, sohsem elég!
Az élet örök táruló:
Aki nem éli, áruló!

...És hallgat régen a világ,
Már elzsongultak mind a fák;
A szél, az ittas denevér,
A vak lomb közt pihenni tér,

De még sokáig a bibor
Fényekkel ordas régi bor,
Át pókhálós, vén gyászokon,
Dalol a sötét ászokon...

poszthoz...

"Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit!"
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

A barátnőm kedvéért mindig van itthon kv tejszín, ő sem szereti a házi tejet.
Én inkább aludttejet iszom. De ha túrót készítek, mindig elteszem az írót. Kicsit lehűtve mennyei ital.
@Eszter jött: házi túró, házi tejföl jöhet. Meg a házi joghurt is :-)

Viszont nem tudom, h h kell túrót csinálni, pedig jó lenne.... ;-)
@Marcellusca:

)))))))))))
A gyerekek élelmesek, feltalálják magukat minden helyzetben.
Komoly. Még langyos, mikor meghozzák.
Szerintem, a világ legjobb helyén lakom. Jövő héten már pergetik a mézet a harmadik szomszédban.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Aludttejből. Meg kell várni, míg jól összeáll. Aztán nagyon lassan felmelegíteni.
Mikor eléri a forráspontot, azonnal le kell kapcsolni a tűzhelyet.
Különben szétfőzöd.
Türelemjáték.
@Eszter jött:
Anyám most is házi tejet használ és csinálja magának a tejfölt, vajat. :)

Nem is volt annál jobb ital, mint a tőgymeleg tej. :)
Csak a hideg aludttej, amikor már csak kevés van az üvegben (befőttes üvegben altattuk) és jól elkeverve a savóval. :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Igaz, amiket írsz H.-ról. Nem akarok azzal válaszolni, hogy de bezzeg Kádár ... számomra mindkettő rossz rendszer, és kétségtelenül vannak hasonlóságok.
Már leírtam, hogy K.-val személyesen mi volt a bajom. Nem szeretek erről beszélni...
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Figyelmeztetés nélkül. De nem zavar, csak meglepődtem.
@pianolight: tulelted, az a lényeg :-)

Én a comment.blog.hu ról vagyok tiltva, persze sixx szerint nem :-D
@Marcellusca:

Gyermekkorunk ízei. Időnként beléjük kapaszkodom, ha úgy érzem, elsodor az élet.:)
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:

Inkább keress rá a neten. Az előbb néztem, szuper ötletek vannak.
Nem vagyok valami jó folyamatok leírásában, mert ezeket a régi ételeket "szemre, ízre, érzéssel" készítem, ahogy itthon láttam.
A blogot sem akarom lefoglalni.
@Mariann19: Neked is, tagának is kösz a voksot, kissé túlfejlett önbizalmamat megtámogatja DDDDD
@pianolight:

Érzékelhető volt tegnap, ki jár a helyes úton.
" Nem szeretek erről beszélni..." hozzáállásod nagyon szimpatikus a számomra.
Van egy pont, amin túl már felesleges reagálni. /Mondom magamnak is.)))/
@Eszter jött: "20 kecskét adok érted, de többet nem, me nagy a szád:)))" Ezer tevénél ne add alább DDD Liberális Tagaecsémnél 20 a mágikus numera, DDDD, irigylem DDD
@Eszter jött: Sajnos a végére kissé sok lett a szeszfokom, mert beállított egy barátom, és kettesben jobban esik a szeszpusztítás DDD
@Rodeo36: miattam semmit ne tegyél!... én nem vitatom a jogod, hogy egy fogalom/tárgy/személy tekintetében saját definíciót alkoss, azt kedved szerint módosítsd, ahogy és amikor szükségét látod... más koordináta-rendszerben mozogsz, ehhez jogod van, de ne hisztizz, ha ezt más is vindikálja magának!...
Asszem van itt néhány ember, aki érti, értékeli:

www.youtube.com/watch?v=W5saoYQIlh8#t=218

:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A néplélek dologra visszatérve, később azt gondoltam, hülyeséget írtam a "magas" orosz kultúrát keverve bele a dologba: sokkal inkább a néptánc, népzene lett volna releváns..., amit szintén szeretek.
Ellenben, a néplélek dolgot tekinthetjük puszta előítéletnek is, hangsúlyozva, hogy van pozitív előítélet is!
A kádárkori magyar néplélekről meg annyit, hogy én azért létezhettem abban az időben, mert nemcsak hozzám hasonlóan gondolkodó " ellenzékiek", hanem hithű régiszocik is segítettek nekem!!!! Ettől puhult fel az a rendszer, szerintem DDD
@Sir Bates dö Hól: Azt képzeld el, én ezt, megmégmás hasonlót is azzal a szándékkal írtam meg neki privátba, hogy észrevegye, ilyenekkel a zenénkívüli mondandóját is hitelteleníti. Erre, idehozta az ügyet ...
@Rodeo36: Megjegyzem, úgy éreztem, hogy az imolás- rák- kontra magyarkaja kérdésben, te nem azt mondád, hogy a magyar kaja szar, hanem, hogy a másfajta is jó, anélkül, hogy ehhez bármiféle ideológiát szervíroztál volna. Ha így van, akkor ebben példul böcsületesen bevallom, egyetértek veled,: én mindkettőt szeretem DDD
@pianolight: szar dolog a magány, legyék megértő vele...
@Sir Bates dö Hól: Azzal próbálkozom, részben tisztelve a kort is, ha én magányosnak érzem magam, akkor nemcsak a világot okolom, tudom, bennem is van hiba DDD
@pianolight:
Rodeo hencegett a kajával, én meg tromfoltam neki a magyarral. Nem jól ideologizálsz.
@pianolight:
Most, hogy te is, én is be vagyunk zárva a ketrecbe, hozzál egy kis piát.
Tudod, már egy köbcenti helyre biccenti.
Jól el leszünk.
@taga20: "Fémből"?!!!Feltétlenül sorjázd le
előtte!!!:D
@Imola Helyesi: Magamban nem úgy fogalmazok, hogy R. henceg, hanemhogy ezzel is valamiféle felsőbbrendűséget, próbál sugározni ... úgy érzi tán, hogy ezzel elismeréseket arat. Ahogy az illeneket leírja, néha magam is kellemesen emlékszem vissza ...
Azt gondolom: de gustibus ... nem szükséges tromfolni DD
én nem vitatkoztam privátban R.-val, a zenei ízlésével, pedig ő elutasította a számomra nagyon fontos jazzt, viszont némi wagneren kívül, én is szeretem az operát, vagy pölö mindannyiunk Bachját ...
@Mariann19: Szia, má majdnem felébredtem DDD
Szólj, ha tévedek, de neked nem küldenék egy "kommersz" Gran Marnier-t, sokkal inkább egy francia nevű, bár olasz gyártású, 40 fokos narancspálinkát ( időnként a lidliben lehet kapni, fél liter 3 k.
@Eszter jött:

"_De ha túrót készítek, mindig elteszem az írót. Kicsit lehűtve mennyei ital._"

Egyszer (egyszer?!!) mellényúltam, és észre se vettem, hogy tej helyett irót vettem, és csak az első kortynál ütött pofon a nagy csalódás, a nem várt íz, és az undor. Azóta nem érdekel az iró, akkor se ha Kossuth díjjal lenne kisámfázva és három Nobelen ülne.:)
@pianolight:

"_Azzal próbálkozom, részben tisztelve a kort is,_"

Lószart, piano papa!
Cseppet se hagyjuk, hogy korunkat tovább rágja a kor kór!
Le a korral, éljen a tudás, az ember és az EQ!
[valamint a sörfőzők céhe minden földrészen]
@jaegtoer: Cserkésznek már túlkóóros vagyok, de a ser, az jöhet DDD
Belga pláne!
@punkfrog: Mégis miért nevezték szerinted Magyarországot a legvidámabb barakknak?

Gondolkozhatnál is néha! A háború után összeomlott országot meg nem kéne a kommunisták számlájára írni.
@punkfrog: A földosztás a háború utáni években történt, a kommunisták előtt!

Kérdésem továbbra is az, hogy ebben a kis országban hogyan alakul a gazdaság a háború után, ha

1. marad a kevés tízezerholdas birtok,
2. és a többmillió földnélküli, törpebirtokos?

Nézz szét a mai Latin-Amerikában ...
süti beállítások módosítása