Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "„Ez azt mutatja, hogyha normálisan viselkedik egy polgármester, és nem a különbözőségeket keresi ... (2024.04.18. 18:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.09. 09:47 Fabius

Semjén, te kretén!

Címkék: kdnp semjén zsolt vasárnapi munkaszünet

"...ne zárjatok be több boltot vasárnap, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az kádéenpét az ő igen nagy kegyelméből..."

Azért jó, hogy van nekünk egy ilyen "világnézeti pártunk", mint a kereszténydemokraták, mert ők megfellebbezhetetlenül tudják mi jó nekünk, ezt ránk is erőltetik, és úgy képesek az egészet megindokolni, hogy fotelből kiesve röhögsz. Vagy sírsz, habitus kérdése.

Stumpf remek igazolása a Mandinernek, ha ő nincs sose derül ki hogyan vélekedik a vasárnapi zárva tartásról gyakorlati-világnézeti síkon mondjuk a semjénzsolt. Pedig a képlet egyszerű, mint tematikázó Éden Hotel szereplő agya a Pandóra ceremónián. A nagy boltok legyenek zárva, a családiak meg nyitva, és valósítsák meg a kormányálmot úgy, hogy a boltban vannak együtt vasárnap.

Mittom áruljanak a családi fegyverábécében sörétet közösen nemzetünk állatirtó nagyjainak.

semjen2.jpg

Mer'amúgy a vadászat szenvedély, ráadásul szabadidős tevékenység ami lehetővé teszi, hogy a népszopatásban megfáradt kereszténydemokrata kieressze a gőzt. Úgyhogy nincs abban semmi rossz, ha Kovácsék a 200 m2 alatti alapterületű fegyverboltban családilag együtt várják, hogy a semjénzsolt betérjen hozzájuk. Anyu az irodában kempingfőzőn nyomja a paprikás krumplit nokedlival, a gyerekek eljátsszák az Expendables összest, apu meg állítgatja a csúzlikat, mert a tekintetes fővadász a kilós erősségű elsütőt előzetes fitneszedzés nélkül el sem tudja húzni.

Hogy az egésznek WD40 Break Free szaga van? Picsába már, a cserzővargák kölykei is felnőttek valahogy, pedig az a szag, ugye.

Meg amúgy is, hiába dumál Ferenc pápa, hogy az állatok a mennybe jutnak, mikor szemmel láthatóan csak a tányérra. Vagyis a Mennyország az állatok számára zárva tart. Mindig, nem csak vasárnap. Úgyhogy könnyen belátható, hogy a magyarok tulajdonképpen sokkal jobban jártak, mint az állatok, mikor számukra csak a multikban szédelgés tilos a hét utolsó napján. A Fidesz - KDNP szövetség a legnagyobb faszaság, amit kitalálhattak. Mert a kereszténydemokraták legnagyobb parája világszerte, hogy vagy hitbuzgalmi egyletté válnak párt helyett, mert a közízléssel rendre nem találkozik amit képviselnek és kiszavazzák őket a picsába, vagy igazodnak a közízléshez és kiüresednek. Így viszont az van, hogy egy néppárt seggszemölcseként tudják ráerőltetni a zemberekre azt, ami amúgy a közízléssel nem találkozik.

Szóval  "a A Fidesz-KDNP szövetség az igazság-többség problémájára a megoldás" még ha a pokolba is kívánja mindenki.

375 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr577352440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stadionok helyett futópályákat! 2015.04.09. 15:45:13

Pesterzsébet nem kér a Tarsoly Csabákból és Kubatov Gáborokból! Pesterzsébet irányt vált: a „professzionális” sport támogatása mellett/helyett az iskolai és tömegsport fejlesztését választotta. Új idők váltják a régit: az előző ciklusban használaton k...

Trackback: Fabius: Semjén, te kretén! 2015.04.09. 12:26:01

Azért jó, hogy van nekünk egy ilyen „világnézeti pártunk”, mint a kereszténydemokraták, mert ők megfellebbezhetetlenül tudják mi jó nekünk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@látjátok feleim szümtükkel: megyunk majusban latogatoba, szerintem ahogy raerunk az m1-re rogton eszrevesszuk a rugozason...:-)
egy het alatt meg is fogjuk unni ujra:-D
@Orica Középföldi: ez több mint fenyegetés. vagy már csak azt érzed kihívásnak, ha a kockát a matterhornra tolod fel?
@Orica Középföldi: aargau, muri
engel park

majd beajanlak a tulajnal, mert itt nem ugy van am, hogy akarok egy lakast berelni aztan hiphop terem, palyazni kell oneletrajzzal, ajanlo level kell, munkaltatoi igazolas, ilyenek:-)
@Imola Helyesi:
Tegnap bátorkodtam tenni egy sommás megállapítást, melyben azt szögeztem le, hogy a Fidesz kormány immár 5 éve van a hatalomban, és nem kormányoz abban a szellemben, amely tradicionálisan a feladata lenne.
Abból kell kiindulni, hogy minden kormánynak az elsőrangú feladata a népjólét megteremtése, hiszen a nép ennek jegyében választ.
A Fidesz kormányzati tevékenysége kétirányú. Az egyik fő tevékenysége a hatalom megszerzése, annak erőszakos megtartása, hosszú távú fenntartása.
A másik, a fenti irányultságának megteremtéséhez szükséges eszközök, módszerek megteremtése.
Eközben a népjólét megteremtésének célja a Fidesz számára marginális kérdés maradt.
Kizárólagos döntési poziciója érdekében regnálását a törvénykezést alakította át, mely minden jövendő lépését legitímnak tudhatta be.
Ennek a célnak az érvényesülését két módon vezette be.
Egyik az, hogy a döntési helyek mindegyikébe saját párthű kádereit ültette be, akik garantálták a kormány bármilyen
döntésének a végrehajtását.
A másik fő csapás a népakarat érvényesülésének megsemmisítése, főként a már említett törvényhozás égisze alatt.
Eközben "megváltoztatjuk az országot" jelszó ellenére nem nyúlt a nagy elosztó rendszerek reformjához, a látszólagos megújulás mindössze a források megvonásában manifesztálódott.
Ez a látszólagos reform törekvés módszerét tekintve nem rendszerszintű, kimaradt a kontroll, a folyamatba helyezett ellenőrzési pontok sokasága, melyek miatt - különösen az államigazgatásban az anarchia jelei mutatkoznak.
Átalakítási törekvéseiben nem vette és nem veszi figyelembe az emberi attitűdöket, nem érdekli döntéseinek a nép általi elfogadottsága, miközben a demokráciáról papol.
Ez utóbbiak miatt egyre inkább nagy a távolság a nép és a kormány között, melynek negatív hozadéka, hogy még a kormányhoz korábban ragaszkodóknak is elveszítette az 1/3-át.
Végül is a helyzet az, hogy hibás és elégtelen kormányzati munkájával a Fidesz maga ellen dolgozott és dolgozik.
Bocs, kicsit hosszúra sikerült a levezetés, próbáltam egy logikai sorrendbe rendezni a megfigyelésemet.
@parti_giano:

Egy frászt:)) Végcél Hacsa, szeretnék röhögni, ahogy saját nagyszerűségétől hanyatt vágódva láthatom. Remélem megvár:))
Na pá.
@ausländer Sipi:"sem pedig a holokauszt-tagadast" - Bármennyire is parasztdolognak tartom, én sem tiltanám, mindaddig, amíg a történelemtagadást nem tiltják ( nem vót Muhi, Mohács,... sem). Vagy akkor már egyszerűbb: tiltsuk a történelem leírását, annak továbbadását, tanítását is. Deressel. Ja, azt elfelejtettem, hogy akkor a lándzsarázó nem hazudozhatott volna olyan gyönyörűen pölö II. Richárdról. Több is veszett Mohácsnál?
Előző 2 hozzámszólásod szívem szerint való.
Ha kérdezhetem, Svájcban élsz?
@pianolight: Bocsi, a II. az harmadik, elragadott a HÉV.
@Orica Középföldi: nem ülök fel ilyen egyszerű terelésnek, átlátok a szitán, te is a kumiszra hajtasz, mint a jég.
@ausländer Sipi: Dolgoztam egy brit állampolgár, svájci lakos ( IDOM-nál dolgozott), sötétszínes bőrű szakértővel. Zseniális fazon vót, remek humorral és nagy ésszel, úgy nézett ki, mint Sidney Poitier. 3 gyerek, hatalmas kertes ház, fehér Saab cabriolet. Ő panaszkodott a svájciakra, hiába lakik ott majd' 10 éve, a szomszédok a köszönésen és a műmosolyon kívül nem kommunikálnak vele, bezárkózóak. Intelligens ember lévén, ezt a távolságtartást nem a bőrszínének tulajdonította, hanem a svájciak mentalitásának, bár arra már nem emlékszem, melyik nyelvterületen élt, annyi biztos csak, hogy nem raetorománok között. kérdésem, te nem tapasztalsz ilyen távolságtartást?
@ausländer Sipi: Írtam neked egy választ arra, hogy miért nem akarják a demokrata szavazók vissza a "maszopos demokráciát".

Kapásból száz dolgot tudok mondani, ami sokkal fontosabb a jogállamhoz, mint az ultrák óbégatásának bemutatása. Pl. lehetett volna az enyveskezű, fidesszel összejátszó emeszpések viselt dolgainak százoldalakat szentelni a ballib médiában.
Bezzeg az ultrák randalírozását kockáról kockára követhettük, pl. 168 óra.
@pianolight: teny, hogy nem egy mediterran mentalitasuk van, de en ezt kedvelem. mondjuk nekunk mar vannak itteni barataink, voltak naluk latogatoba, meghivtak magukhoz. de az is igaz, hogy ez ket hazaspar osszesen:-D
20 honap alatt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: persze, hogy tudsz.
mint ahogy az ultrak is tudnak szaz fontosabb dolgot mint amit te tartasz fontosnak. igy mukodik e:-)
@Mariann19: Gobndoltam, hogy nem találok hibát benne, így kiemelném: A Fidesz kormányzati tevékenysége kétirányú. Az egyik fő tevékenysége a hatalom megszerzése, annak erőszakos megtartása, hosszú távú fenntartása.
A másik, a fenti irányultságának megteremtéséhez szükséges eszközök, módszerek megteremtése." Ebbe minden belefér, ami történt.
OFF-ként tenném hozzá, mivel itt inkább kormányzati, és nem alkotmány- demokrácia-elméleti volt a kérdés,hogy a konszenzuális demokrácia hiánya súlyos hiba, annak ellenére, hogy ilyen még nem volt MO.-n, a nemlét fokozatain lehet ugyan vitatkozni.
@ausländer Sipi: Akkor, lehet, hogy a bőrszínnek mégis némi szerepe van, netánmondjuk a törökök miatt?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Amit Sipinek írtál, azzal 1etértek.
@pianolight: nem hinnem. atol fugg, hogy melyik rezen el. mennyire nagyvarosban, vagy annak kozeleben. ugye mi aargauban elunk, ami elegge mezogazdasagi ovezet, ott az emberek kevesbe baratkozosak - egyaltalan nem bunkok. csak udvariasan tavolsagtartok -, bar muri viszonykag nagyobb telepules, igy kevesbe erezni a videk-feelinget. elotte dietwilben laktunk, na az az igazi pottom kisflu, ott ez erezhetobb volt. a nejem zug kantonban, en baselben dolgozom, ezek viszont elegge porgos helyek, az emberek is kozmopolitabbak, nyitottabbak.
Én nem éltem csak a határainkon belül, de több településen. Tapasztalásom szerint azért általában olyan a fogadjisten, mint amilyen az adjonisten volt.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ami nem működik jól, azt ki kell dobni, ilyen egyszerű. Menjenek dolgozni, ne felügyeljenek, ui, ha jól felügyeltek volna, nem lennének korrupciós és bűnügyek. Ilyen egyszerű ez.
@ausländer Sipi: Ha így érdekelnek a drukkerek, talán fogadd őket örökbe, nehogy bajuk essék! :)

Amúgy meg olyan pártért aggódsz, akinek a kulcsemberei vélhetően lepaktáltak a fidesszel, és csodálkozol, hogy nem akarja őket vissza nagyon sok szavazó?
@ausländer Sipi: THX a részletesebb válaszért. Van-e különbség az olasz, francia, és a schwitzerdütsch kantonok között, ( ezt csak azé' kérdezem, mert említetted a mediterrán mentalitást, meg, hogy az SCHWD-t rajtuk kívül nem sokan értik)?
@pianolight: Köszi, bár én inkább általánosságban írtam ezt a ballib oldalról.

Én magam soha nem voltam mszp-szavazó, tehát jobb lenne, ha valamelyik választójuk elemezné a bukást.
Hozzátenném, hogy az szdsz-mszp koalíció engem soha nem zavart, sok szadesz-szavazóval ellentétben.
@ausländer Sipi:
Ritka buta undorító farok vagy te, sajnos., hiába nevelgetnek itt téged.
"ugyanis joggal alakul ki a gabris- es imola-felekben az a kep, hogy ok egy erme masik oldala, nem pedig csak egy darab szar:-)"
A nevelésed, meg a tulajdonságaid sajnos téged predesztináltak arra, hogy egy nagy darab külföldi fekália legyél, aki csak undorkodni tud visszafelé. Megmondhattad volna az anyukádnak, ne ide szüljön, semmi haszna nem lett belőled Mo-nak, és te is jobban jártál volna.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: mindenki erdekel, barmekkora szemet is. igy megy ez liberaliseknal:-)
@pianolight:
"Nem alkotmány- demokrácia volt a kérdés."
Ebbe bele sem mertem volna fogni, mert nálunk ilyen nincs, és a nulláról nem lehet beszélgetni.
Kissé uncsi volt a kommentem, mert 5 méteres lett volna, ha példákkal is alátámasztottam volna a levezetésemet, de most pótolom eggyel.
Az országos napilapok szerint nemsokára már az új, állami tulajdonú n e m z e t i közműszolgáltatótól kapjuk a gázszámláinkat.
Azon méláztam a hír hallatán, hogy volt olyan időszak, amikor verseny volt a szolgáltatók között, és választhattunk közülük.
Magam is így tettem, 8%-kal olcsóbb gázszerződést kötöttem.
Ennek a változásnak sokkal súlyosabb a jelentősége, mint ahogyan látszik.
Az államosítással megszűnik a versenyhelyzet, a fogyasztók a teljes kiszolgáltatottság jegyében vehetik igénybe a felhasználásaikat.
Mindez csupán azért, mert Orbán ebben is egymaga kíván döntési helyzetbe kerülni, miközben megcsúfolja a liberális gazdaság alapelveit.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Én sem voltam soha MSZP szavazó, hazafias népfront sajnos többször is, ám az muszálllyyyy vót. Viszont engem kurvára zavart az a koalíció, az első fordulóban szó se vót' róla, így aztán a másodikban már nem szavaztam sehova.
@Mariann19:
Azt írod, Marianna, hogy egy kormány elsőrangú feladata a népjólét megteremtése.
Egy kormány - szerintem- amikor megkezdi a működését, számba kell vegye, mivel rendelkezik, honnan indul el, és mi a célja.
Szerintem a Fidesz-kormány első négy éve erre ment el, vagyis számbavette, mi van a költségvetésben, milyen törvénykezés engedi szabadjára a pénzforrásokat - és ezen változtatott.Törvényekkel, átalakításokkal, adósság átvállalásokkal, nyilván saját embereit helyezte kulcspozícióba ezért.
Közben bizony népjóléti intézkedéseket is tett, családi adójóváírás gyermekek után /amelyet korrigálni kell/, fizetések emelése: pedagógusok, orvosok, kis keresetűeknél családi adókedvezmény beszámítása. 16 %-os adó, stb.
Az infláció, a kamatok csökkenése, az államháztartási hiány csökkenése azt mutatja, hogy a kormány kézben tartja a pénzügyi gazd. folyamatokat.
A következő négy évben további gazdasági és pénzügyi stabílitást és fejlesztést ígérnek.
@Mariann19:
Szerintem pedig az idegen közműszolgáltatóktól akarja elvenni a profitot.
Semmi hasznunk nem volt abból, hogy idegenek szerezték meg a közművagyont, a rezsi az égbe emelkedett.
@Imola Helyesi: Úgy látom, valami kiesett a szádból. Mintha az agyad lenne. Sipi úrral a vitám az indulatai, elkeseredése megfékezéséről szólt, nem arról, hogy te mennyire imádod ov-t.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Néha úgy tűnik nem szoktál gondolkodni, csak ugatsz az éjszakába, mint a rossz kutya."
Hát, szerinted én ugatok, szerintem meg te, azt ugatod, amit leír neked a sajtód.
Ritka nagy önbizalommal áldott meg téged ... a korod.., más nem.
Társalogni viszont nem tudtok itt egy jópáran.
@pianolight: az a kis fekete izé, amit másnak véltél, az a negrója volt.
@pianolight:
És, nekem mi közöm van ahhoz, hogy te mit vitatkozol sipossal.
@Mariann19: Kicsit általánosítva, kellemes olyan blogtársakkal beszélgetni, akik fogalmi tisztaságban " leledzenek", pölö tudják ( a gyarmati idők vége utáni) nacionalizálás, államkapitalizmus, monopolkapitalizmus szavak értelmét. Hálistennek a családomban a (tippem szerint veledkorúak) osztják véleményemet, és nem azé' mer' a fejükbe lett verve.
@pianolight:
Magad felé megszelídítetted, úgy látszik valami idomár lehetsz, de az engem miért kellene vígasztaljon, ha ugyanúgy sérteget. Szar az ő édesanyukája nekije.
@parti_giano:
Aha, éppen felvettem, amit elhagytál.
@parti_giano: Gyerekkoromban, az emberek még gyakran köpködtek az uccán. Azt mondtuk a barátommal: elnézést, bácsi, valami kiesett a szájából.
Sipos egyébként összevissza hazudozik, kizárt dolog, hogy 40 éves lenne.
Egy 40éves nem foglalkozik azzal, hogy egy ilyen lapban mit írnak, hanem a külföldi életével, valószínűleg van már vagy hatvan hetvenéves.
@Imola Helyesi: Én nem mondanám el, hogy milyen a te édesanyukád, mert nem ismer(t)em. Arra mág emlékszem viszont te írtad, hogy orosz katonák csájáztak tisztelt nagypapád konyháfjában a hokkerlin. Azt még máig se rudjuk, hogy ez a te születésed előtt, vagy utánvót'. csak, hogy kit tisztelhessünk benned?
@pianolight: csúf dolog, gondolom, egy-kettő közülük azért ellenőrizte a műfogsora meglétét.
@Imola Helyesi:
"Szerintem a kormány első négy éve arra ment el, számba
vette, mi van a költségvetésben, milyen törvénykezés engedi szabadjára a pénzforrásokat."
Imola!
Egy kormányzásra aspiráló pártnak kész programmal kell rendelkeznie egy ország irányítására, nem 4 évig nézelődni, hogy mi a dobbantó.
Nézzük az általad pozitívnak tartott döntéseket és annak következményeit sorban.
Adókedvezmény a Fidesz kormány előtt is volt, a béremelések természetesek, a mértékük lehet vitatott.
A 16%-os SZJA okozta a magyar gazdaságban az egyik legnagyobb veszteséget, mert nem állt ezzel szemben a kormány által remélt gazdasági növekedés. A hipotézisük téves volt, mely a mai napig szumma 2 ezer milliárd veszteséget jelent.
Az infláció alacsony szinten tartása nagyon látványos mérőszám, a valóság az, hogy az emberek az árszínvonalon ebből nem éreznek semmit. Lásd ehhez:maginfláció
Az infláció ilyen mértékű alacsony szinten tartása szemben megy a gazdasági törvényszerűséggel, mert passzívá válik a vállalkozási szféra. Ugyanis a szereplők nem tudják az alacsony árak miatt a költségeiket sem áthárítani, mérsékelik az értékteremtést, vagy leállnak. Ezt tapasztaljuk most.
Amennyiben ilyen reményteli lenne a kormány működése, az elszegényedés nem jönne létre, és nem fokozódna. Ez az igazi mérőszám!
Imola! Ne gondold, hogy az ember ellendrukkere lenne egy olyan kormánynak - bármilyen ideológia elkötelezettje - amelyiknek a működése kizárólag az ország felemelkedését szolgálná.
Azonban ahol nem ez van a fókuszban, ott a bírálatnak helye van.
@pianolight:
Jaj, de vicces valaki! Ezt mindig elsütögeted, a nagypapi tolmácsolt nekik, az anyukámnak meg az apukám csinált jó sok okos és szép gyermeket, köztük engem is, ha erre vagy kíváncsi.
@ausländer Sipi: Jól van már, látom válaszolni nem fogsz. :)

Te dobtad föl a maszop-témát, aztán te tereled róla a szót! :)
@pianolight:
Ezért szeretek veled beszélgetni, mert pontosan ismered a fogalmak tartalmát és az összefüggéseket. Már ahogyan én szerényen ezt fel tudom mérni.
Nagyon díjazom, hogy az oktatásba be fogják vezetni a gazdasági oktatást, melynek az lesz az eredménye, hogy az ifjúság a propaganda szöveget és számokat nem fogadja be kritikátlanul.
Ismerni fogja a mögöttes tartalmakat, mérlegelni fog.
@Mariann19:
Csak bíráld, én is bírálom, ahol kell.pl. az adójóváírásnál is különbséget tesznek,/ gyermekszámtól függően/ és a mai napig nem kompenzálták a gazdagok 16 %os adó miatti hatalmas haszonját az átlagos jövedelműekével szemben, mert a nagyon szegényeket folyamatosan támogatják.
Ez az infláció és a 16 %-os adó miatti aggódásod lassan már a van sapka, nincs sapka szindrómát jelenti.
@hacsaturján:
Azért magából többet néztem ki / már a szókincsét is figyelembevéve/, hogy egy ilyen szar vincentért rajong. Ez egy fekáliaposzt - jó, ha tőlem tudja, de el ne mondja a medvéinek, mert feldühödnek, és méz helyett magát fogják telibe nyalni.
@Imola Helyesi:
"Szerintem meg a közműszolgáltatóktól akarja elvenni a profitot."
Célszerű ezt a kérdést az eredettől vizsgálni.
A rendszerváltás után a közműszolgáltatás infrastruktúrája, vezetékrendszere stb. lerobbant, műszakilag jelentősen elhasználódott állapotban volt.
Az országnak a rendbetételére, optimális üzemszerű működésre nem voltak forrásai.
Boldogok voltunk akkortájt, hogy külföldi befektetők vállalkoztak a feladatra.
Mi sem természetesebb, hogy profitot akartak kitermelni részben, mert minden termelésnek ez a célja.
Másrészt a befektetések megtérülésének a profit a forrása. Miért csodálkozunk ezen?
Olvastam, hogy az egyik befektetőnek a 85 milliárdos beruházása átlagosan évi 5 milliárd profitot hozott.
Gondold el, hogy a megtérüléshez is 17 évre van szüksége ahhoz, hogy nullán legyen.
Tehát jó, ha több megvilágításban mérlegeljük a befektetők szerepét.
@Imola Helyesi:

kegyed nagyon hátul áll az én várólistámon, de ne essen kétségbe, előbb-utóbb kinyalhatja a seggemet.
@Imola Helyesi:
Ez az infláció és a 16% miatti aggódásod lassan már a van sapka nincs sapka szindrómáját jelenti."
Annyira azért nem vagyok hülye, hanem más szemléletben értékelem a jelenségeket.
Te azt normálisnak tartod, hogy az értékteremtő munkának bérben csak egy töredékét kapják meg azok előállítói, az olló egyre inkább nyílik, és sajnos a közgazdászok szerint ez világjelenség.
A 16%-os SZJA a nettó jövedelmek aránytalanságát tovább növeli, ez igazságtalan.,
Arról nem is szólva, hogy a gazdagok ebből
származó pluszjövedelmüket nem forgatják vissza a gazdaságba, hanem magáncélú felhalmozásban realizálják.
Tehát ez árt az érték előállítójának,árt a gazdaságnak, mert az nem fejlődik.
@Mariann19:
Hát nem tudom... azért könnyeket nem fogok értük hullatni..
Viszont ezek szerint minden gallyra ment itt, hogy el kellett adni: A jó cukorgyárakat, a jó zsíros magyar földet, a konzervgyárakat, / jó magyar befőtteket, savanyúságokat/a szőlőket, a gyümölcsösöket, az olajipart /étolaj, /, a ruházati ipart, a kozmetikumokat, a bocicsokit, a győri kekszet, a hőerőműveket, a timföldet, a bauxitbányákat, a szénbányákat, a finommechanikát,a csavargyártást, az orvosi műszeripart, a gyógyszeripart, a járműipart, a vasutat, a buszközlekedést, az ingatlan eladásokat, mindent?
Miért?
Ezért megy most meg a magyar agy is külföldre, mert mindent eladtak, és nem akar bérmunkás lenni ott, ahol alkotni is tudna.
@hacsaturján:
Még jó hogy... magánál a medvék az elsők, jó széles a nyelvük.
Azért tartja őket, vén kujon.
@Mariann19: Kedves Mariann, elpirultam, de azt gondolom, amit mi tanultunk, abban ( vagy bármilyen más vitában) a fogalmek ismerete az alap. Ha bármelyik blogtársunk, bármit beidéz, tudjuk, miről van szó. Ettől mi semmivel sem vagyunk, jobbak, vagy nagaslovon ülők, csak ez a szakmánk. És erre legyünk büszkék!
Azt gondolom, te sem vagy makroközgazdász. Én sem!
Atról még, szerintem te vagy itt aki a legtöbb pluszt adja a bloghoz, a szakmánkban, remélem, sokáig itt leszel, hogy a tévhiteket megcáfold.
@Mariann19:
Erről írtam, hogy az átlagos jövedelműeknél a kiesést egy egyszeri jóváírással kompenzálni kellene. Én legalábbis ezt tenném. De a fejlődésnek ez motorja lehet.
Elképzeltem, ahogy felül light elpirul , közben nagyot rug egy másikba alul.
Bocsika.
@Imola Helyesi:
Felsoroltad, hogy mi mindent privatizáltunk, és valóban ilyen tekintetben egy kifosztott ország lettünk.
A mai napig nem tudok ebbe belenyugodni.
Úgy fogom fel, hogy a rendszerváltásig létrehozott és meglévő nemzeti vagyont az itt élők közös javaiknak kell tekintenünk.
Tulajdonosoknak kell felfogni a népet, akiktől elrabolták a javaikat a beleegyezésük nélkül.
A legszomorúbb az, hogy az akkori rendszerváltó politikusok a vétkeiket heherészve ismerik be /hallottam ilyen irányú nyilatkozataikat/, egyben felmentést is adnak maguknak.
A cinikus gyógyszöveg az, hogy tapasztalatlanok voltak és felkészületlenek abban a helyzetben.
Képzeld el, ha mi a munkakörünkben lévő eltolásainknál erre hivatkoznánk.
@pianolight:
Nem vagyok makro közgazdász, bár a mai világban
hangsúlyozottan előtérbe jött ez a szakma.
Imádom a szakmámat, az elemzést, döntés előkészítési számításokat, nagy szerelmem a számvitel.
Az árszakértést nem kedvelem annyira, az ártárgyalásokat viszont imádom.
Jól lehet improvizálni.
@Imola Helyesi:
Imola!
Ez övön aluli megjegyzés volt.
Megfigyeltem, hogy a magyar emberek a másik ember minősítésénél csak akkor nyitják ki a szájukat, ha leminősítésről, blamálásról van szó. Ez irígységből, és a fene tudja miből ered.
Nem azon kell ironizálni, ha az emberek gesztusokat tesznek egymás iránt szerintem, hanem azokat elitélni, akik csak bántani tudnak.
@Imola Helyesi: mi van nyanya, nem pörög a fekablogod? és itt csattogtatod a protkód?:))
@Mariann19:
Örülök, hogy egyetértesz velem.
@taga20:
Ami késik, nem múlik. Idő van. Kedvesem, nincs protkóm, de azért ne ess kétségbe.
@Imola Helyesi:
Mindent meg lehet beszélni.
@Mariann19:
Ezt most melyikre értetted?
@Imola Helyesi: "Ilyen egyszerű ez."

Ja, olyan mint te, egy nagy faék.
@Imola Helyesi: "Menjenek dolgozni, ne felügyeljenek,"

Képzeld, általában dolgoznak teljes munkaidőben máshol.
@Imola Helyesi: "Kedvesem, nincs protkóm,"

Majd csak pofán nyom előbb-utóbb valaki, oszt egyből lesz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Miért, nem bántok senkit, a bolondokat meg kikerülöm / mint téged pl. /
@Mariann19: "A cinikus gyógyszöveg az, hogy tapasztalatlanok voltak és felkészületlenek abban a helyzetben."

Kérdés, hogy ki volt tapasztalatlan. Mert a nép az nagyon. Amikor meghirdették az állami vállalatok privatizálását, és üzletrészeket adtak a dolgozóknak, gondosan ügyeltek arra, hogy azok ne értsék mihez is jutottak. Így tudták aztán tőlük megvenni az "okosok" szarért-húgyért az állami vagyon jelentős részét. Az okosok meg erre már évek óta készültek, miután 88-ban megszavazták a társasági törvényt ( amelyik feléjük nagyon lejtős volt ). Az egyszerű emberek, de még a jogászok zöme sem értette a társaságok működésének lényegét, így fordult elő osztán olyan is, hogy a tokaji közgyűlés mégsem volt az, vagy az volt de mégsem, vagy a fene sem tudja volt-az, vagy mi volt.

A felügyelő bizottsági tag jogai sem voltak úgy leírva, hogy abból a tag tudhatta volna mihez van joga. Nem is tudták megfelelően gyakorolni jogosítványaikat.
A vezérigazgatók meg nagyobb urak voltak, mint régen az állami vállalatok igazgatói.

Imolka kedvéért, mert ő nem tudhassa ( kisgyerek volt még, seggén volt a tojáshéj )- amikor a szocik visszakapták a hatalmat, akkor kezdték elkapkodni a vezérigazgató urakat a hatáskörük túllépése miatt.
@Imola Helyesi:

Én nem nyomlak még ki sem, nem hogy pofán. Sosem voltam verekedős, és nem veled fogom kezdeni.
@Mariann19: "Tehát jó, ha több megvilágításban mérlegeljük a befektetők szerepét."

Szerintem lehet ezeknek reflektorral is világítani, akkor is csak azt fogják szajkózni, hogy a multi talicskázza ki a pénzt, azt viszont nem látják, hogy valamikor ide be is talicskaztak. Most viszont senki nem sír közülük, hogy Simicska miért tud az állami megrendelések után 11 milliárd osztalékot kitalicskázni. Gyanítom a munkások jóval többet talicskáznak, de kevesebbet markolnak.

A más pénzét is jó használni évekig, csak kamatot ne kelljen fizetni érte.
@Mariann19: "Nem vagyok makro közgazdász" régen a makrósokat úgy hítták, "népgazd. terv elemző", ez 5 éves szak volt a többi 4 évessel szemben. Állítólag még több matekot tanultak.Ismertem egy illen llányt, saját bevallása szerint utálta a matekot, bár, valakinek a lánya vót.
Érdekes az, hogy sem Bokros, sem Békesi, sem matolcsy.. nem azon végzett.
Matolcsy iparszakos vót, amit ma gyalogosnak hínánk.
Ja, én meg közlekedéses, mert ottan kötelező vót legalább egy nyelv:-)
@Imola Helyesi: Az, hogy a vágyaid mikor kézbe sülnek, kicsit magánügy. Talán nem itt kéne.. . van itt nálad még ebben is jobb.
Ja, hogy ha vannak olyanok, akik valamihez jobban értenek nálad, akkor még nem kell kínaisárgába átmenned. Menjél inkább Osloba.
@Imola Helyesi: "Ezt most melyikre értetted?"
Az esztelen privatizálásra, melyben te is felsoroltad az elherdált ágazatokat.
Írtad, hogy ebben egyet értünk, melyre azt válaszoltam, hogy mindent meg lehet beszélni.
@taga20: Szia taga20ecsém, régen láttalak. Remélem, még mindig férfierőd csúcsán vagy:-)
@látjátok feleim szümtükkel:
Szia!
A privatizációról szóló kommentemben a külföldiek részére való javakra gondoltam, és a levezényléséről nyilatkozó akkori politikusokra.
Amit te említesz, az a hazai privatizációs gyakorlat, amelynek a jellemzőit sikerült nekem is testközelben végig asszisztálni.
Egyeznek a tapasztalataink.
A népnek nem voltak ismereteik arról, hogy mi is az a privatizáció, mi lehet abban a szerepük, a részvételt hogy kéne bonyolítani.
Az akkori cégek - mai nyelven - menedzsmentje
volt helyzeti előnyben, mert tudta mi a teendő és kapcsolati tőkével is rendelkeztek.
Ők voltak a reformkommunisták, akik előző mivoltjukhoz képest egy óriási pálforduláson estek át, és odaadó hívei lettek az új politikai hullámnak.
Kétfelé választanám a privatizációt, mert a mai téves megítélés szerint az MSZP a felelős a nemzeti vagyon elherdálásáért.
A külföldre szóló privatizáció nagy hullámát az Antall kormány vezényelte le, a honi magánosításban valóban a volt cégek irányítói és a politikailag korábbi befolyásos figurák vettek részt, ők voltak a haszonélvezői.
Látható volt a közelemben, ahogyan bújták a közlönyöket, a vonatkozó szaklapokat, mit és hol lehet megkaparintani, miután eredeti cégüknél már az új társaságaik megalakultak.
A nép pedig távolról és ámultan nézte az eseményeket, még akkor nem is tudta felfogni, hogy mi történik.
@pianolight:
Számomra az ipar a nagy szerelem, abból is a nagyvállalati, sok gyáregységgel, a fő profil mellett még egyéb tevékenységgel.
Ilyen feltételek között meg kell ismerni minden
ágazat saját szabályait.
Nem könnyű szakma, de a rutin feloldja részben a nehézségeit.
@Imola Helyesi: Hááát, a fantáziád kevés, és abban a kevésben is szegényes. Nem vagyok pedofil, más meg nem gerontofil. Ismered ezeket a kifejezéseket? Szellemi összhang számodra, úgy tűnik ismeretlen. Szerinted 2 cukrász nem beszélgethet a dobostortáról? Vagy, ( hogy jobban értsed) két hygienic manager a takarítás belső fortélyairól?
@Mariann19: Te egy( hálistennek) másik szakmáról beszélsz, mint ami annak idején az ipar vót. Akkor még sem Ford, de, hogy böcsületes legyek, még Taylor sem volt bevett dolog. Szerintem.
@pianolight: igyekszem, öreg harcos/karcos barátom:))
@taga20: Tisztelettel kívámom, hogy tudjad, még egy- 5 évig leszel a csúcson, utána időnként márcsak lógatni tudod a csalit, bármilyen fogási helyzetben. És azt is kívánom, hogy ne így legyen!! :-)
Ja, azzal javíthatsz, ha új csalihelyet találsz:-)
@pianolight: és ez mindenek csúcsa? szellemi csúcs nincs?

neked mostanában mi a csúcs?:))
@Mariann19: Innen a megkülönböztetett tiszteletem /irányodba: " Imádom a szakmámat,a döntés előkészítési számításokat, nagy szerelmem a számvitel"
Csodás érzés számokban látni egy vállalkozás egyensúlyát döntéseit, sikereit, hibáit és a legkisebb mindenoldalú gazdasági mozgását is
@taga20: Neked lehet, hogy minden tovább tart. Kívánom! A szellemi csúcs, meg az, hogy veled beszélgaeterk.:-)
Na jó, ez nem volt jó sútka!
Honnan tudnám, hogy mi a szellemi csúcs, mikor mág nem jutottam oda? DDDDD
@parti_giano: @pianolight: sosem venném magamra:-)... csupán annyi, hogy (bár én sem fogom megvenni könyszekrényem ékének a sipi összest) sokan azért mennek el/választanak önként új "hazát", mert moon nem tudnak létezni, s nem elsődlegesen az anyagiak miatt, így velük szemben a "külföldről mindent jobban tud" kitétel használata nem fair...
@jaegtoer: @Orica Középföldi: termékteszten voltam a hold túlsó oldalán...
@Sir Bates dö Hól: szia te csavargó! :)))

"termékteszten voltam a hold túlsó oldalán... "

remélem az az oldal is sajtból van! :D
(hiányoztál...)
@guma: én mindig a napos oldalon vagyok:-)...
@Sir Bates dö Hól: Úgy tűnik, félreérthetően fogalmaztam, a minősítésem alapvetően nem általában, hanem konkrétan arra vonatkozott, amiket Mariannak, meg nekem írt egy konkrét témában.
Egyébként vele már tisztáztuk, és úgy érzem, békében váltunk el tegnap.
Egyébként, amikor én mentem volna el, akkor útlevél is csak jugóig lehetett, én meg sem hosszútávúszó, sem kajakos nem vagyok:-)
@Sir Bates dö Hól: Lépcsőházi gondolatként ( ami különben nem szokásom) még az jutott eszembe, hogy igencsak XXXXXX méretű mexikói sombrero kellene ahhoz, hogy a Mo.-n lakók beférjenek alá, és azt a kalpagot is keresik még, ami passzolna az összes külföldön élő magyarra.
Erősen szurkolok, hogy a "belföldi" kalap soha ne legyen kisebb, mint a nembelföldi, sőt, azt szeretném, ha ez utóbbi egyre kisebb lenne.
@pianolight:
"Te egy /hálistennek/ egy másik szakmáról beszélsz."
Nagyon szerettem a korábbi, vállalati életet.
Most vállalkozásokat vállalok, de a munka jellege egészen más.
Ebben a verzióban mindenhez kell érteni, az egyszerű feladatoktól a magasabb szintűig, mégsem érzem a szakmai professzionális igényt a rendszerben.
@KÁTÉó53éúétr6:
Már az első mondatodból kitűnik, hogy te is imádod ezt a területet.
Az igazi szépsége akkor jön elő, amikor az ember perfektté válik benne, mert akkor látható teljes körűen a logikája.
Jelenleg a probléma az, hogy a szakma művelői magányos farkasként próbálják értelmezni a folytonos változásokat, a direktívák nem egyértelműek, előfordul, hogy a NAV sem tud megnyugtató válaszokat adni.
Korábban értelmezési kérdésekben lazán felhívtuk a jogalkotót vagy a minisztériumi főosztályvezetőt, és minden világossá vált.
@Mariann19: Örülök, ha sikerül megbízásokat szerezned, én ezt a dolgot az első f. kormány miatt kellett abbafejeznem. Na nem mintha az azt megelőző kormányhoz közöm lett volna, hanem mert én könyvelésben soha nem voltam büfé, tehát konkrét üygekre és isdre dógoztam. Persze az is lehet, hogy akkor már öreg lettem... az meg...
@Mariann19: "Most vállalkozásokat vállalok...." kihasználatlan tudás-kapacitás.....de így herdál el ez a rendszer minden értéket
@pianolight:
Én is örülök a munkáknak, mert élni kell.
Vannak állandóak és eseti megbízások. Ez utóbbiak jelentek szakmai örömöt, mert általában a cégek gazdasági elemzést kérnek adott időszakról.
Amennyiben termelő vállalkozásokról van szó, ott felvillanyozódom.
Termelékenység, selejt gazdálkodás, készletek forgási sebessége, eredmény, rendelésállomány stb.
A korábban alkalmazott mutatók, a vállalkozások csak néznek néha, hogy ilyen is van.
@KÁTÉó53éúétr6:
Az a helyzet, hogy a magyar vállalkozások nagy része inkább a szolgáltatások profiljába tartozik, amely a szakmai ismeretek alkalmazásához elég szűk teret biztosít.
Optimum számításokkal próbálok segíteni, és szívesen veszik a vállalkozások ezt, azt mondják, hogy irányt mutatnak.
Ám, ez nem egy nagy durranás.
@Mariann19: Jó értelemben irigyellek...
süti beállítások módosítása