Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.09. 09:47 Fabius

Semjén, te kretén!

Címkék: kdnp semjén zsolt vasárnapi munkaszünet

"...ne zárjatok be több boltot vasárnap, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az kádéenpét az ő igen nagy kegyelméből..."

Azért jó, hogy van nekünk egy ilyen "világnézeti pártunk", mint a kereszténydemokraták, mert ők megfellebbezhetetlenül tudják mi jó nekünk, ezt ránk is erőltetik, és úgy képesek az egészet megindokolni, hogy fotelből kiesve röhögsz. Vagy sírsz, habitus kérdése.

Stumpf remek igazolása a Mandinernek, ha ő nincs sose derül ki hogyan vélekedik a vasárnapi zárva tartásról gyakorlati-világnézeti síkon mondjuk a semjénzsolt. Pedig a képlet egyszerű, mint tematikázó Éden Hotel szereplő agya a Pandóra ceremónián. A nagy boltok legyenek zárva, a családiak meg nyitva, és valósítsák meg a kormányálmot úgy, hogy a boltban vannak együtt vasárnap.

Mittom áruljanak a családi fegyverábécében sörétet közösen nemzetünk állatirtó nagyjainak.

semjen2.jpg

Mer'amúgy a vadászat szenvedély, ráadásul szabadidős tevékenység ami lehetővé teszi, hogy a népszopatásban megfáradt kereszténydemokrata kieressze a gőzt. Úgyhogy nincs abban semmi rossz, ha Kovácsék a 200 m2 alatti alapterületű fegyverboltban családilag együtt várják, hogy a semjénzsolt betérjen hozzájuk. Anyu az irodában kempingfőzőn nyomja a paprikás krumplit nokedlival, a gyerekek eljátsszák az Expendables összest, apu meg állítgatja a csúzlikat, mert a tekintetes fővadász a kilós erősségű elsütőt előzetes fitneszedzés nélkül el sem tudja húzni.

Hogy az egésznek WD40 Break Free szaga van? Picsába már, a cserzővargák kölykei is felnőttek valahogy, pedig az a szag, ugye.

Meg amúgy is, hiába dumál Ferenc pápa, hogy az állatok a mennybe jutnak, mikor szemmel láthatóan csak a tányérra. Vagyis a Mennyország az állatok számára zárva tart. Mindig, nem csak vasárnap. Úgyhogy könnyen belátható, hogy a magyarok tulajdonképpen sokkal jobban jártak, mint az állatok, mikor számukra csak a multikban szédelgés tilos a hét utolsó napján. A Fidesz - KDNP szövetség a legnagyobb faszaság, amit kitalálhattak. Mert a kereszténydemokraták legnagyobb parája világszerte, hogy vagy hitbuzgalmi egyletté válnak párt helyett, mert a közízléssel rendre nem találkozik amit képviselnek és kiszavazzák őket a picsába, vagy igazodnak a közízléshez és kiüresednek. Így viszont az van, hogy egy néppárt seggszemölcseként tudják ráerőltetni a zemberekre azt, ami amúgy a közízléssel nem találkozik.

Szóval  "a A Fidesz-KDNP szövetség az igazság-többség problémájára a megoldás" még ha a pokolba is kívánja mindenki.

375 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr567352440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stadionok helyett futópályákat! 2015.04.09. 15:45:13

Pesterzsébet nem kér a Tarsoly Csabákból és Kubatov Gáborokból! Pesterzsébet irányt vált: a „professzionális” sport támogatása mellett/helyett az iskolai és tömegsport fejlesztését választotta. Új idők váltják a régit: az előző ciklusban használaton k...

Trackback: Fabius: Semjén, te kretén! 2015.04.09. 12:26:01

Azért jó, hogy van nekünk egy ilyen „világnézeti pártunk”, mint a kereszténydemokraták, mert ők megfellebbezhetetlenül tudják mi jó nekünk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hogy megragadjam a lényeget, mint egyszeri MSZP-s a semjén interjú után, az állatok szerintem buddhisták. :)
@stoppos76:

Az én kiskutyám, meg a nagyok is, bennem hisznek, főleg amikor a kaját osztom nekik. Meg a tyúkok, kacsák és a többi állatok is. De nagyon. Pedig én nem vagyok buddhista.;D
"a A Fidesz-KDNP szövetség az igazság-többség problémájára a megoldás"

sajnos ez a jelen esetben igaz is. nem veletlenul kerultek ok oda, az istenadta (verte?) nep valasztotta meg oket megoldaskent a problemaikra. dehat ez van, amig ilyen kicsinyes problemaik vannak a az istenadta nepnek:-)
Nem kellene bántani ezt a jó embert.
Főleg mostanában, amikor azon a pártajánláson dolgozik, hogy miként szabályozzák a szexelést - tekintettel a népnemzeti szükségletekre - korosztályok, nemek, naptári napok és eredményorientáltság szerint.
Legyen vége mielőbb az ócska viccek pufogtatásának!
No kell ez nekünk, háború jobbról, háború balról? Még a végén minket, ártatlanokat lőnek le.:D

index.hu/belfold/2015/04/09/gyurcsany_puch_laszlo_es_simicska_lajos_egyeztetett/
@látjátok feleim szümtükkel: az tortenik eppen amit itt nagyon sokan szivesen latnanak: felszamoljak az mszp - legalabbis a regi, puch es velez hattertamogatasaval mukodo mszp - maradekat. ami hosszutavon kifejezetten elonyos.
á csak a szokásos:

Nem adják a nevüket a tervezők a Sámándobhoz

Közel ötmilliárdunkból építenek a milánói világkiállításra egy épületet, amit mindenki utál.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2015%2F04%2F09%2Fnem_adjak_a_nevuket_a_tervezok_a_borzalmas_samandobhoz%2F

---

Egy bolond 49-et csinált Hódmezővásárhelyen

Néha szemmel diagnosztizált az ideggyógyász.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F04%2F09%2Fideggyogyasz_elmegyogyasz_hodmezovasarhely%2F
"Ez a pártszövetség a magyar, sőt, az európai politikatörténet legsikeresebb politikai konstrukciója. Logikailag két lehetőség van: vagy az van, hogy a KDNP fantasztikus értéket képvisel, amelyet a Fidesz felismert; vagy az, hogy én hoztam össze valamilyen zseniális megállapodást. Utóbbit a kötelező szerénység okán is kizárhatjuk."

:D :D :D :D :D :D :D :D :D LOL!!

Áááá, nem! Még véletlenül sem az van "logikailag", hogy a Fidesz rájött, mennyire megéri magát vallásos köntösbe csomagolni, ezzel mindegy "isteni" felhatalmazást kapva bármelyik blőd baromságukhoz (hiszen látszik, "aki a kormányt támadja, az a kereszténységet támadja"). A (KDN)P-nek meg jól esik dübörögni az elefánt hátán.

És még mindig azt mondom, ahogy a pedofil papoknál is, ugyanúgy ebben is felelősek a keresztény-vallásos hívők, akik nem szólalnak fel ennyi álszentség és képmutatás ellenére sem! Semjén meg, a NAGY kerestény ezen felbátorodva már ott tart, hogy az sem érdekli, mint karattyol össze a "szenilis argentín komcsi" (ezzel nem a pápát akarom bántani, csak Semjén a nyilatkozata alapján kb. ezt gondolhatja a pápáról).
Mindenért Gyurcsány a hibás! Meg a DK-s provokátorok! Mert csakis ezzel magyarázható, hogy a győrieknek most azt magyarázzák be, hogy az ETO stadiont Gyurcsánynak köszönhetik!
33.media.tumblr.com/8e660ca2b2a62b2e06969208ac014e0d/tumblr_nlbaxg4yMS1ro7ynio1_400.gif
aki egy percet is dolgozott magyar magáncégnél, és ha még alapított is, annak ez nem meglepő információ:

Vállalkozni kiskapuk nélkül? Hülye vagy?

Zsolt és Éva megvett egy kis street food vállalkozást. Sokat dolgoztak vele, szerették, a vevők is imádták. Megpróbálták becsületesen csinálni, de a bürokrácia felőrölte őket.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F04%2F09%2Fvallalkozas_gasztronomia_hivatal_vendeglatoipar_afa_burokracia_nav_adozas_adohivatal%2F
ha már meg lett említve a vallás:

2050-re muzulmán lesz Európa?

Ideje fekete pápát választani

A keresztények száma – a kutatás egy csoportba tette a protestánsokat, katolikusokat, pravoszlávokat – a jelenlegi 2,1 milliárdról 2,9 milliárdra fog nőni. Természetesen nem a stagnáló európai lakosságnak köszönhetően, hanem fekete Afrika révén.

index.hu/kulfold/2015/04/09/2050-ben_vallasosabb_lesz_a_vilag/
Azért az mszpszdsz koalíció sem volt piskóta.
A szadeszesek minden óhajukat ráeröltették a szocikra.
Mi lett a vége? Először az szdsz porladt szét, most meg a szocik.
.
Azt mondja - önként - ez a Semjén, hogy: Ha az összes disznó megmaradna, úgy néhány év alatt tönkretennék az erdőt, a vetéseket, az élőhelyet, így elpusztítanák azt, s ezzel magukat is.

Lehet, hogy igaza van?

- - Kishantos — Botrány kísérte a kishantosi biogazdaságban megkezdett mezőgazdasági munkát. A föld új bérlői rendőri felügyelet mellett és környezetvédők tiltakozása közepette szántották be a még tavaly elvetett gabonát.
- - Hortobágy - 2010 óta: mára 7000 gazdának adtak birtoktestet használatba, 762 darab haszonbérleti szerződést kötöttek... Ha nincs hol legeltetni, akár 40 000 anyajuh és közel 5 000 marha pusztulhat el a területen.

... és így tovább...
Kérdezd a "vaddisznót", mivel tölti szabadidejét, mi a szenvedélye, kedvenc tápláléka.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem baj az, most visszafeketedünk. A kezdet kezdetén is feketék voltunk állítólag!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jaj, a muzulmánok meg a feketék közt vannak igazán széljobberek most is. Éppen gyilkolásznak.
@Imola Helyesi: szeljobber a szeljobbernek kivajja a szemet...

nem sok kulonbseg van am egy jobbikos, vagy egy iszlam fundamentalista kozott, csak annyi, hogy mast huzott ki a szuletes nevu lutrin, de pontosan ugynaz az agyatlan szociopata mindketto:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azon gondolkodom, hogy oke, most megint leirtak amit mar leirtak n+1 alkalommal. es mi lenne a megoldas? mert ugye a vegtelensegig nem mehet sem a csalosvallalkozosdi, sem az errol nyavajgas, hogy hudeszarazelet.
ööö és a magyarok között is? ;)
csak vóna meg ne tudja :D
@ausländer Sipi: első lépés a politikai "elit" példamutatása, ugye ennek esélyét nem kell részleteznem, tehát..........
@ausländer Sipi:
Ne vicceljél már, azért szélsőséges vallási gyilkosokat ne hasonlíts össze egy magyar párttal.
Érdekes, a török uralom alatt sem vágták le az ellenség fejét a magyarok.
A magyar az nem muszlim, nem siíta és nem szunnita.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):van harmadik és negyedik lehetőség is, ám ez semjén bináris világképét annyira kitágítaná, hogy még képes lenne stones koncerten ördögvillát mutogatni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"első lépés a politikai "elit" példamutatása"

mar megint ez az idealizmus:-)

a politikai elit azt csinalja, amire szocializalodott. lop. csal, hazudik, megmergezi a szomszed tehenet es kigazolajozza a szomszed zoldeb fujet. ebbe nott fel, ezt latta baratoktol, szuloktol, igy mukodott az iskolaban, kozep-es felsooktatasban. lasd, ahoggy a jelenleg demokratikus ellenzeki erok viselkednek, legyen szo akar a szavazokrol, akar azok kepviseloirol.

"ugye ennek esélyét nem kell részleteznem, tehát.........."

szoval akkor marad minden igy, fuligszarosan, buzologve, fertozve a jovot?:-)
ööööö és a "zseniális" semjééénééék pont most záratnak vasárnap?

A fogyasztás
lehet a gazdaság húzóereje

A Kopint-Tárki szerint 3,2, százalékkal nőhet idén a GDP.

www.origo.hu/gazdasag/20150409-a-fogyasztas-huzhatja-a-gazdasagot.html
@Imola Helyesi: dehogynem. ugyanaz a mentalitas es ti is gyilkolnatok, ha nem felnetek tole, hogy egyelore tobben vannak a normalisak. de ha a jobbik hatalomra jutna, rogton jonnenek a kivegzesek, politikai gyilkossagok.
@ausländer Sipi:
Te már csak tudod, onnan auslandból.
@Imola Helyesi: egyebkent ha megnezed a tortenelmet, sot, akar a jelen politikai helyzetet a liberalis demokracian kivul az osszes politikai rendszer igy oldja meg az ellenzeki kerdest. pontosan ezert preferaljatok ti is a putyini rendszereket, ahol siman agyonlovetik az ellenzekieket axz utcan, aruloknak, idegen orszag berenceinek kialtjak ki, ellehetetlenitik, bebortonzik. hiszen ugy a legkonyebb futoversenyt nyerni, ha egyedul indulsz, igaz?:-)
@Imola Helyesi:
"Nem baj az...."Semmi baj nincs itt, mert a madarak, vaddisznók, stb hullanak /Semlyén/ milliárdok sülyednak /azt nem tudjuk, hogy hova /brókerek, Lombardok, stb/ a betegek "lődözik magukat a kórházban, kilátástalanok menekülnek tízezrével, vállalkozók öngyilkolnak, a bűnözők a kastélyokban, palotákban, a rend védelmezői pedig őrzik, védik a bűnöket
@Imola Helyesi: perse, hogy tudom, hiszen 40 evet ott eltem, lattalak benneteket, lattam a ok beteges allatot, akik verre szomjaznak es a sajat balfaszsagukat miatti keseruseguket masokon akarjak kitolteni:-)

a hozzad hasonloknak teljesen mindegy, hogy szalasi, rakosi, kun bele, vona gabor, vgy kim dzsong un, az iszlam allam, vagy barmelyik mas elmebeteg vagy annak rendszeret szolgalja, a lenyeg a szolgalat es a masok elete feletti hatallm erzete.
@flort:

Nem indul valami békemenet a jó ajtó irányába? Csatlakoznék.:D
@ausländer Sipi:
Jaj, ne nevettessél már, lásd: 2006, hogyan oldotta meg nálunk a szoci lib. rendszer 56 megünneplését.
Szépen lesben kivártak a rendőrök, majd rávezették a tüntetőket az ünneplő tömegre, majd nekiálltak gumi-lövöldözni. Más: Amerikában még ma is dühöng olykor a liberális vadnyugat.
vagy nézd meg, hogyan gyújtogatják fel a cigánytelepeket nyugaton /olasz, francia/
@ausländer Sipi: a változást akarók számossága folyamatosan csökken, tehát tudod a kérdésedre a választ

Valami nagyon rossz irányba fordult egy év alatt Magyarországon

Kiábrándultak az emberek.

dex.hu/x.php?id=inxpfb&url=http%3A%2F%2Fwww.portfolio.hu%2Fgazdasag%2Fvalami_nagyon_rossz_iranyba_fordult_egy_ev_alatt_magyarorszagon.212437.html

---

Tavaly minimum 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból a Világgazdaság szerint.

index.hu/gazdasag/2015/04/08/kulfold_kivandorlas_letelepedes_nepesseg/
@ausländer Sipi:
Az ne zavarjon, hogy a 40 évben, amit itt töltöttél, szocializmus volt, gondolom én, nem tudom, mikor mentél ki. De miért vagy ellendrukker?
@Imola Helyesi: 2013 nyaran jottem ki. tehat nem votl szocializmus. azaz az volt, a fejekben, mert nagyon sokan nem tudtok kadar faszarol leszakadni:-)
@KÁTÉó53éúétr6:
Azért az irodalmi vénádnak nincs mindenben igaza! A képzeleted szárnyal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de akkor mi lesz? belalltok a csodbe? lesz ami lesz, pusztuljon minden? mert ennek az utnak a vegen nincs happy end, gondolom az teljesen nyilvanvalo.
@ausländer Sipi:
Nem baj, te leszakadtál róla, örüljél neki, hogy most ott boldog vagy, mert nem kell máshoz alkalmazkodni!!
"....vagy nézd meg, hogyan..."

lűdőzték le a magyar állampolgárokat gyerekeikkel a kezükben, és gyújtották rájuk a házaikat.

Nem értem, nincs itthon elég nézni való? Mijaf*ért kell mindig a keletet, meg a nyugatot lesni, hogy ottan mik történnek? Akinek az jön be, miért nem pakol el oda? Van rá lehetőség.
@Imola Helyesi: mellesleg ez nem ellendrukkerseg, ez nem foci. a liberalizmusnak koszonheto, hogy nem lehet siman kinyirni a politikai ellenfelet, aki antiliberalis az gyakorlatilag azokat a modszereket sirja vissza. lehet ossze-vissza hazudozni, de a jobbikosok legfobb banata, hogy nem epithetnek gettot a ciganyoknak, zsidoknak, melegeknek, maskent gondolkodknak, vagy barkinek, aki nekik nem tetszik es nem rekeszthetik ki oket a jogaikbol.
@ausländer Sipi:
EZ mese habbal, emberjogi sátor, amibe belebújtok. A liberális rend anarchiát okoz a gazdaságban, ez a baj. Nem átlátható, mindenki azt csinál, amit akar, úgy lop, ahogy nem szégyell.Ha rend van egy társadalomban, akkor számonkérhető minden, ha máskor nem, amikor megbukik a hatalom.
Nem kell hozzánk millió bank, tőzsde, millió külföldi cég.
@Imola Helyesi: dehogynem kell. hogyne kellene. csak tudod itt olyan dolgokhoz kell alkalmazkodni, mint pl a szelektiv hulladekgyujtesre motivalas draga szemeteszsakkal - 10 db 35 literes szemeteszsak amibe barmit beledobhatsz ~30 chf. persze szet is valogathatod a szemetet es akkor ingyen kidobhatod. vagy ahhoz kell alkalmazkodni, hogy az autopalyan a 120 az 120, nem 121, nem 125, nem 130, mert buntetnek. alkalmazkodni kell hozza, hoy az utca nem hamutarto, nem dobalod szet a szarodat mindenfele - annak ellenere, hogy szinte barhol dohanyozhatsz. alkalmazkodni kell ahhoz, hogy csakis szamla elleneben fizethetsz,m cserebe kivalo minosegu szolgaltatast kapsz garanciaval. alkalmazkodni kell ahhoz, hogy az adozashoz megkerdezik a vallasodat es ha egy adot vallashoz tartozonak vallod magad akkor annyival tobb adot vonnak es nem masok penzebol finanszirozzak a kedvenc varazslodat.
es meg sorolhatnam.

de ezekhez nem nehez alkalmazkodni.
@látjátok feleim szümtükkel:
Várjál csak, még kiderülhet, melyik titkosszolgálat rendelte......Még nincs lezárva az ügy.
@Imola Helyesi: ez csak siman beszartr fejhangon vonyitas, mert annyira semmiravalonak tartjatok magatokat, hogyha nem nyirhatjatok ki a vrsenytarsakat - legyen az politika, gazdasag, vagy szex - akkor atol feltek, nem jutna se hatalom, se love, se punci:-)

a sajat paranoiatok az oka a szeljobber mivoltotoknak.
@Imola Helyesi: Tényleg nincs, mert azt nem írtam oda, hogy közben gőzerővel folyik az állampolgársági vásár.....a haza fényre derül...Alleluja!
@ausländer Sipi:
Amit leírtál, az nem liberális rend, hanem nagyon is konzervatív, vagyis akkurátus, pontos- mármint ezekben az intézkedésekben - vagy német vagy skandináv ország.
Persze eszmében hablatyolnak liberális jogokról az biztos.
hozom a tumbl-ról:

"Semjén szövege, hogy mi az örökkévalóságnak dolgozunk az egyébként gyönyörűen hasonlít egy Mao idézetre:

“three years of struggle for ten thousand years of happiness” p. 25.

Ez volt a szlogenje a nagy agrárbiznisznek Mao idején. És csak kulcsszónak ide szeretném tenni, hogy kommunizmus.

Forrás: Zweig D., Agrarian Radicalism in China, 168-1981. United States: Harvard University Press, 1989. Print."
@ausländer Sipi:
De ez nálunk is így van nagyjából......
@Imola Helyesi: a konzervativizmus nem az ellentete a liberalizmusnak, hanem valtozata.

mindketto egy demokratikus ertekrend ami alapvetoen az agyan szabadsagat es joletet tartja szem elott szemben az altalatok konzervativizmusnak hazudott etatista, diktatorikus ertekrenddel. a jobik nem konzervativ, a fidesz sem konzervativ. mindketto populista es ettista politikai formacio, ami emberek duhet, felelmeit es haragjat forditja mas emberek ellen es ebbol kivan hatalmi eszkozt, fegyvert kovavcsolni.
@Imola Helyesi: jah. nagyjabol. nagjabol 160nal tol le a paraszt az autopalyan a belso savban, ha 130cal elozok, nagyja bol szugyig er a gane az orszagban, nagyjabol mindenki adojabol finanszirozzak a hiteletet, mi tobb, mar kotelezoen mossak bele a gyerekek fejebe.

szoval jah, nagyjabol ugy van nalatok is:-)
@ausländer Sipi: kár a bötüért nem a megértésért van őkigyelme itten, annak megemlítése, hogy van a liberalizmusnak szociális és konzervatív vonulata is, olyan szabálytalan kivétet okoz a visszamaradott rendszerének, hogy a teljes bios újrakonfig is elhasal rajta.
@ausländer Sipi:
Nem rodli vagy te is? Bár ő egy kicsit humorosabb.Fél centivel.
130-cal ne előzz, se itt, se ott, mert megmurdelsz, és akkor nem lesz jahhh, jahh.Csak juhh meg tyűhhh.
Budapest közepén, a volt Vegyiművek telepén 2000 tonna tűzveszélyes és mérgező hulladék rohad, és bizonyíthatóan mérgezi a talajt, a vizet és a levegőt. Katasztrófahelyzet van és bénult tehetetlenség.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F04%2F09%2Fgyorsan-menjunk-innen-mert-ez-itt-nagyon-durva%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A tö bötüd az aztán sokat ér másolásilag.
Orbán úgy dicséri a világ sok pénzen ülő diktátorait, mint senki más

Vannak az udvariassági körök. És vannak a magyar kormányfő beszédei.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F04%2F09%2Forban-ugy-dicseri-a-vilag-sok-penzen-ulo-diktatorait-mint-senki-mas%2F
@ausländer Sipi:
Bocsika, a mi haragunkat nem váltja ki, csak a tiedet meg azokét, akik elől elcsaklizták a hatalmat. Ez a rendszer lényegén nem változtat.
tanulságos:

Nem a korrupció, hanem Simicska ellen küzd a kormány

Az elmúlt hetekben sorra mondja fel a kormánypárt a Simicska Lajoshoz köthető cégek kormányzati megbízá­sait. Ezzel a Fidesz lényegében beismeri, hogy élen jár a korrupcióban, és haveroknak adja a pénzt. Most csupán az történik, hogy Simicska kiesik a pikszisből, de a rendszer majd újratermeli magát más Simicskákkal.

dex.hu/x.php?id=inxinx2&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Findex2%2F%23bloghu%2Fkettosmerce%2F2015%2F04%2F09%2Fnem_a_korrupcio_hanem_simicska_ellen_kuzd_a_kormany
@Imola Helyesi: en addig haragudtam amig ott eltem, leven a harag, az agresszio a felelmbol fakad. nekem mar nincs miert felnem toletek, ergo nincs mietrt haragudnoim. pontosn erre vagztam, amikor leleptem, hogy vegre ne legyen kozom hozzatok es ne legyetek befolyassal a eletemre:-)
Mintha nem is létezne az a kisbusz, amellyel Habony Árpád szabálytalankodott. Talán TEK-es vagy titkosszolgálati jármű?

Továbbra sem tudni, kié az a fekete Volkswagen kisbusz, amelyet - több közlekedési szabályt is megsértve - Habony Árpád vezetett nemrég, sőt egyre nagyobb a rejtély a jármű körül.

www.origo.hu/itthon/20150409-szorul-a-hurok-habony-kisbusza-korul.html
Varánusz, most jól lebuktál! Honnan ismered te a Break Free-t? ;)))
index.hu/belfold/2015/04/09/miskolci_polgarmester_tobb_szazezres_kart_okozott_az_etelosztas/

azert ez nem semmi, wazze:-D

most komolyn, honnan szedi a fidesz ezeket a szociopata barmokat? ezeket tenyleg ugy valogatjak, hogy minnel erzektelenebb tahok legyenek, esetleg van valamifele pszichologiai teszt es aki hajlando csak ugy kedvtelesbol megrugdosni egy kislany kolyokkutyajat az lehet fideszes?
"Mer'amúgy a vadászat szenvedély"

Miért jobb az, ha valaki, aki az általam fizetett árból kapja a fizetését, egy félhomályos teremben taglóval fejbe bassza a marhát, elvágja a csirke nyakát, áramot vezet a disznóba, amit aztán elfogyasztok, mint az, ha a saját magam által elejtett vad kerül a tányéromra?
@A megvalósult amerikai ólom..: tényleg, milyen igaz, elvégre egy hóhér is lehet pap mint a mellékelt semilyen zsóti is megmutassa.
Azér bazmeg, mert a marha nem kószál a postauton. De a magyar, saját zsebre "dolgozó" vadászok által felállított vadállomány igen. Oszt ha kárt tesznek a kocsimban akkor a vadászok meg kiröhögnek amikor említed a kártérítést. Mert megtehetik bazmeg, azé'...
@A megvalósult amerikai ólom..: Azér bazmeg, mert a marha nem kószál a postauton. De a magyar, saját zsebre "dolgozó" vadászok által felállított vadállomány igen. Oszt ha kárt tesznek a kocsimban akkor a vadászok meg kiröhögnek amikor említed a kártérítést. Mert megtehetik bazmeg, azé'...
@Imola Helyesi: Ezzel csak nem a Fidesz és a KDNP végét dimenzionálod? Mit fognak szólni a páertközpontban?
@A megvalósult amerikai ólom..: ha neked jobb, hogy az általad fizetett adóból zsoltika lemordályozza a vadkant, ami nem az asztalodra kerül... de biztos könnyű ólmot hoz majd az éj.
@ausländer Sipi:

A fideszben uralkodó erkölcsi romlottság kiütközik a legalsóbb szinteken is.
@parti_giano: Én a vadászatról általánosságban beszéltem. Sokszor tapasztalom, hogy olyanok ítélik el a tisztességes vadászokat is, akik aztán jóízűen megeszik a steaket, sertésbordát, csirkepaprikást. Milyen alapon?
Ráadásul a vadász zsákmánya szabadon élhetett haláláig az erdőkben. Míg a nagyüzemi állattartás viszonyairól inkább ne is beszéljünk..
@jöttem: ez az erkolcs dolog nekem kicsit megfoghatatlan empirikusan a kifejezes szubjektiv mivolta miatt. szoval en inkabb siman szociopatanak neveznem oket.
@ausländer Sipi:
Most mi a bajod? Bezzeg a Familia KFT-ben is együtt volt a család a boltban, sőt még a nevük is kft volt. Akkor bezzeg nem mentél külföldre:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Te pedig megfizeted a hóhért a vágóhídon, aki elvégzi helyetted az állat megölését, hogy aztán megvehesd a boltban..
@jöttem:
No, hiszen itt erkölcscsőszök vannak!
@Imola Helyesi: ez meg most mi a loszar akart lenni? leutesre fizetnek, imolacska?:-)

mondjuk eleg nyilvanvalo, hogy a minoseg nem szamit ha teged alkalmaznak:-)
@Imola Helyesi:
Szia Imola!
"Ha rend van egy társadalomban, akkor számon kérhető minden."
Ez a megállapításod gondolatokat indít meg az olvasóban, mert elkezd hazai összefüggéseken töprengeni.
A társadalmi rendet a kormány irányítja és tartja fenn a választók megbízásából abban a szellemben, amelyet a népnek megigért.
Meg kell állapítani, hogy a jelenlegi kormány egyszerűen nem kormányoz, nem teljesíti az irányítás tradicionális kötelmeit sem.
A Fidesz már a második ciklusban is kizárólag abban fáradozik egyre kétségbeesettebben és gátlástalanul, hogy a hatalmát erőszakkal megtartsa.Amennyiben visszaemlékezünk, a törvényhozás változásait ennek szolgálatába állította, kisajátítja a médiát, államosít annak érdekében, hogy maga alá gyűrjön minden ágat, amelyben a döntés jogát fenntartja magának. Estig folytathatnám...
Eközben látszat kormányzással "reformálja" a közigazgatást, az oktatást, az eü-t, a kultúrát, a sportot.
A végrehajtásba a dilettáns mamelukjait ültette, melynek következménye egy meglehetős anarchia van a felépítménybe.
Tehát mondatod első megállapításáról,, a társadalmi rendről jelenleg nem beszélhetünk.
Az állampolgári, közösségi, civil jogok érvényesülését tiltó törvények gátolják, tehát az általad említett számonkérésnek nincs talaja.
A kormány ezzel a hibás működésével érte el azt, hogy elveszítette szavazóinak 1/3-át.
Más.
Az ellendrukkerség kérdésében egyetértünk.
@A megvalósult amerikai ólom..: akkor nincs vitám, húsevő vagyok, vadat-halat... a vadászattal/vadászokkal sincs bajom, a stüszivadászokba oltott zsótikkal van.
@ausländer Sipi:
Sipike, neked ez is jó. Érdekes, csak a saját Sipi nevedet írod nagy kezdőbetűvel.
Én is alkalmazkodom, tudod, na pá, egyelőre.
felépítménybe = felépítményben
@Mariann19: ha ugyanazt leirod - bar igaz, hogy kicsit struccpolitikasan... - amit en szoktam es azon felhaborodsz mit en irok akkor te is ellendrukker vagy es azon is felhaborodsz amit te irsz?:-)
@Mariann19:
Kedves Marianna, majd később válaszolok neked, most el kell mennem. Sipikének csak hevenyészve írtam.
@Imola Helyesi:
azért a fidesz elég sokat megvalósít az szdsz programjából, csak sz@rul meg aljasul. Mondtam is az egyik fideszes rokonomnak 2010 elott, hogy ez lesz, de nem hitte el. Akkor még.
@ausländer Sipi:
Sipi!
Sok dologban egyetértek veled, de a számon kérő és kioktató hangnem nem szerencsés ebben a közegben.
Kár, hogy ezzel a stílussal írsz, hidd el, mindnyájan jobban éreznénk magunkat enélkül.
Mi az, hogy struccpolitikusan adtam közre a véleményemet?
Nem kedvelem az ultra megfogalmazásokat, inkább a kultúrált, mértékletes vélemény közreadása a vénám.
Sokat fogunk még megköszönni Semjénéknek, mikor miattuk takarodik el a Fidesz a 3.14csába!
@Mariann19: maga a kozeg nem szerencses imho a hiperszenzitivitasaval. bizony, a kozegnek kell valtoznia. ha nem irom le amit gondolok nem fog valtoztatni azon a tenyen, hogy lepeskenyszerben vagytok. erre gondolok a struccpolitikanal.

meg arra, hogy leirod fentebb, hogy a kormany szetcseszi tobbek kozott az oktatast is, de emlekszem maikor leirtam, hogy mikent csinal janicsarneveldet a fidesz az oktatasbol es mi lesz ennek a kovetkezmenye a gyerekere - a ti gyerekeitekre - nezve, akkor tiz korommel ugrottal nekem, mint egy anyatiris, hogy ne bantsam a gyerekeket, holott en csak az oktatas lezullesztesenek nyilvanvalo kovetkezmenyet irtam le.

szoval n ugy gondolom, hogy sokkal inkabb a tulerzekenyseg itt a problema, hogy mindneki egybol megsertodik amikor szembetalalja magat egy olyan velemennyel ami nem panaszkodas es masokra mutogatas, hanem egyfajtra felszolitas a valtozasra, valtoztatasra. mert ugye az teljesen nyilvanvalo, hogy a jelenlegi hozzaallasnak, viselkedesnek amit az orszgaban elok kepviselnek, kepviseltek evtizedeken at orban az egyenes kovetkezmenye. vagy megrosszabb. tehat valtozni, valtoztatni kell. nem jon senki aki rendet rak majd es megoldja ezt a helyzetet. meg kell tanulni bizni egymasban es okot adni a bizalomra egyszerre, meg kell tanulni kooperalni, toleransnak lenni, felismerni az arnyalatokat es batrabban dontest hozni. ergo fel kell hagyni a struccpolitikaval.

a stilusom es szemelyem cseszegetese hidd el egy tapodtat nem fogja segiteni senkinek a szemelyes eletet, vagy az orszag helyzetet.
Az a jó a (keresztény) vallásban, hogy mivel Isten léte bizonyíthatatlan, csupán hit alapján fogadható el, így ha én azt mondom, hogy tegnap vallásos révületemben beszéltem vele, és azt mondta, hogy Semjén egy tökkelütött fajankó, és ő, mármint Isten, támogatja a vasárnapi nyitvatartást, akkor azt elvileg el kéne fogadnia mindenkinek Istentől származó információként, hiszen megcáfolni teljesen lehetetlen. lehet írok is a KDNP-nek, hogy ez történt, hátraarc, vagy a pokolra jutnak mindahányan.
@dr. jenőke (jenőke):
És nem akad egy aktív állatvédő, aki feljelentené a Nemzeti Földalapkezelőt állatkínzás miatt?
@Imola Helyesi:
Te még mindig hülye vagy, csak ez nem változik, meg a széljobberek meséje 2006-ról. Majd 20 év múlva meséljétek annak, aki 2006-ban még nem élt!
De azért jellemző, ahogy a nagyonnemzeti széljobberek "ünnepelték" 56 félévszázados jubileumát! Városszétveréssel és kukagyújtogatással.
Siccc!
@A megvalósult amerikai ólom..:
Váó! Nem is tudtam, hogy semmilyen-tömjénnek és lézerjankónak ilyen jó étvágya van!
Hogy azt az állattömeget amit eszetlenül lelövöldöznek, azt meg is eszik?!
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
13.21 Két nóvumot is megtudtam tőled:
1. Csak olyan vadat lövöldöznek, amit maguk telepítettek.
2. Normál autós vadkár-térítést akar.
Gondolom a nem normálisak vadkerítést.
Te tényleg hülyének nézel bennünket?
@ausländer Sipi:
Sajnos, nincs kellő intelligenciád és vitakultúrád ahhoz, hogy veled tartalmas beszélgetést lehessen folytatni.
Dixi!
@kekex:
Félreértés ne essék: semmi gond nincs a tisztességes vadászokkal, akik betartják a kvótájukat, és a kiirtott nagyvadak helyett hozzájárulnak az állomány egészségesen tartásához. De az eszetlen tömeggyilkoló stüszi- és semjén "sport"vadászoktól normális embernek forog a gyomra!
ezek egy kezelésre járnak, mert szenvedélybetegek:

"Sokáig nélkülöztük, de Matolcsy György most újra üzent az országnak. A Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott előadást a jegybankelnök, és azt üzente, hogy csak úgy tudunk jól versenyezni, ha olyat csinálunk, amiben mi vagyunk a legjobbak, amit szenvedéllyel csinálunk, és amit akkor is szívesen csinálnánk, ha nem kapnánk érte egy fillért sem. És üdvözöl mindenkit, aki részt vesz ebben a nemes versenyben."

és semjén

"Persze. A sportvadászat szenvedély, amely nagyon mélyen gyökerezik az ember antropológiájában. Mindenkinek az őse vadászott. Az öné is. Természetes, hogy benne van az emberben ez az ösztön."

legközelebb fazekas jön, hogy tőzsdézni szenvedély.
index.hu/belfold/2015/04/09/farkas_florian_oro_kifizetesek_elszamolasok/

Ha Zuschlag 80 misi miatt ült 7 évet, akkor Farkas Flóriánra rá kellene hogy rohadjon a műanyag lakat :)))
@ausländer Sipi: kedves Sipi! én a magam részéről nagymértékben igazat adok neked, főleg abban, hogy változni, változtatni kell,mert a problémák csócsálgatása nem visz sehová....te olyan vagy, mint én, ha begerjedek, ez az: "értetek haragszom. nem ellenetek" stílus... nekem tetszik..csak így tovább...
@kekex: Nem tudom hogy megeszik -e. Mindenestre létezik olyan hogy vadgazdálkodás. Vagyis a vadászatokból származó húst a vadásztársaság értékesíti. Tehát ez esetben a vadász azt a szerepet játssza, amit a vádóhídon a böllér, vagyis megöli az állatot, ami aztán az üzletekbe kerül.
Amióta olvastam az interjút, azon tűnődőm, hogy ki lehet a Zsolti edzője: Besenyő István, vagy Egervári Sándor?
@Mariann19: Sajnos, összetalálkoztál a "külfüldről sokkaljobban tudom" szindrómában szenvedővel. Lépd át, vagy a " dixi" is jó vót.
@parti_giano: "csak úgy tudunk jól versenyezni, ha olyat csinálunk, amiben mi vagyunk a legjobbak, amit szenvedéllyel csinálunk, és amit akkor is szívesen csinálnánk, ha nem kapnánk érte egy fillért sem."

Ez vagy a faszverés lesz, vagy a feljelentés. Bár egyik nem zárja ki a másikat.

(Mielőtt valaki rázendít, hogy de "Mi találtuk fel a ...-t és mi írtuk meg a ...-t", annak üzenem, hogy azok mind zsidók, ateisták vagy liberálisok voltak, elvétve pár buzival és drogossal.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: cöcö. faszverésből jópáran eléldegélnek e kies honban. hol másét, hol sajátjukat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: javítanám, mert nem szózsonglőr a megfelelő, hanem a szóbróker.
@pianolight:
"A dixi is jó vót."
Amikor gyermekkoromban rossz voltam, és apukám hosszasan taglalta nevelési elveit /letolt/, ezzel a szóval zárta le az egyoldalú disputát.
Azóta én is használom ezt a kifejezést.
@ausländer Sipi:

sipi, kérem, fejezze eszt abba, mer nem sok jó fog ebbül kisülni. magyar ember csak körbeszarni szereti magát, oszt utána meg sír, hogy mijjen büdi van. vagy eccerűen kultúrvénát ölt és letegezi a teddy mackót. maga csak ne hőböröggyön itten a lázálmaival, mer az akkor se úgy van. maga egy komplett rodeo és kekec, aki semminek se bír örülni. még egy deka imolának se, nochdazu még az anti imoláknak se. penig hát ettül válik valósággá a baromság, nem pediglen attul, hogy maga csak mongya ottan a magájét, amihöz sok sikert és bódoccságot kívánok magának innen a jeges svalbárdrul. jómagam, köszönöm jól vagyok, továbbá meg kívánom jegyezni, hogy kendnek öléggé igaza van. lassan én is kiszokok innen a blogrul, mer senki nem akar velemm csikket szedni, itten a világváltás és a hűvös "ész" a divat.
A békemenet fogja hajtani a vadat Tömjén úr irányába,kutyák helyett.
Énn azon vigyorogtam, hogy az örökkévalóságnak dolgoznak...
@hacsaturján:

izééé....sit tibi terra levis!
@ausländer Sipi:

"ez az erkolcs dolog nekem kicsit megfoghatatlan empirikusan a kifejezes szubjektiv mivolta miatt."

ez szép volt, így csípőből. ízlelgetem kicsit.
@Mariann19:
+t

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@hacsaturján:

"lassan én is kiszokok innen a blogrul, mer senki nem akar velemm csikket szedni, itten a világváltás és a hűvös "ész" a divat."
Általam igen tisztelt Hacsaturján! Én bármikor, este-reggel és napközben is esőben és hóban, valamint 40 fokos hőségben is szívesen vennék részt az Ön csikkszedő programján, csak ne szokjon el innen, ha kérhetem.Ön a Varánusz különleges színösszetétele, melyet bármely öntelt hólyagnál többrebecsülök, lásd "világváltás és hüvös ész", amik persze csak pöffeteggombák,melyeken segít a gomb.Kérem, hogy maradjon körünkben még sokáig.tisztelettel.
Én nemtom. Ez a varánuszsrác hogy milyen témákhoz nyúl mán na!
Ha nem lennék vörösostoba vagy narancsbolsi, hát megkérném (oh bocsá: meg kérném) hogy eztet a nemzetiparkosdit, meg atomtemetősdit, meg egyéb izékés dolgokat fűzze már egy halomba! Hogy ezek itten az elvett jövő utáni apokaliptikus sivatagba űzik a mannáér könyörgő gyerekeinket, na az csunya!
Fabius, tegyél igasságot!
@hacsaturján: "..kendnek öléggé igaza van...." és kendnek is
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
"Ez egy vicces poszt" ahogyan a vadász főszereplője is egy vicc, akit ismerünk már kifordítva, befordítva, fent és lent.....hogy mit rágunk rajta még!!?????
@Mariann19:
a dixi az nyelvtanilag helytelen, a helyes a: "dixit" azaz megmondtam (a császár a parancsai végén szokta abban az értelemben, hogy megmondatott!!!!!!! olyan isteni kinyilatkoztatás hangzása van)

+t
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36: na erre mondanám, rodi, hogy a magyar szleng a dixieland-et szokta dixi-nek hívni. úgyhogy ebben az értelemben a beszéd végén tán egy táncra kérte fel az apuka a lányát, elsimítván az ellentéteket.
@hacsaturján: bassza meg, kend, én hozom a csikkeket, maga meg a rénkumiszt.
@Rodeo36:
Megnéztem egy forrásmunkát, betűről betűre idézem.
dixi = megmondtam, ezt akartam mondani

dixi et salvavi animam meam = én megmondtam és ezzel eleget tettem a kötelességemnek, megnyugtattam lelkiismeretemet, elmondtam és megmentettem a lelkemet.
Ebben nincs a t.
@parti_giano:
akkor ez egy nagy nagy körtánc lesz? mindenki mindenkivel dixiland-re salto mortale-val???
van ám tánc meg művelcség és delikvencsek szanaszét

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@parti_giano:

Milyen büszke volt Zsóti a vasárnapi boltbezárásra... igaz, közben hátul kaptak hármat, de voltak biztató jelek.

és hát persze a sajtó meg az ellendrukkerek tehetnek mindenről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A Ferenc pápa meg libsibolsi ezeknek. Én csípem az öreget, az ilyen szarrágó tömjénes a lába nyomába sem ér...
@Rodeo36: sirtaki mortale ciprasi, bassza alássan. ezt járja quinn tóni után!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: zsóti mindenre büszke, ha bevette vadászat előtt a viagrát. aztán kap hátulról hármat, de észre sem veszi, jól mondod.
@Rodeo36: Latin szótár: dixi=mondtam megmondtam

dixit= megmondta (I. 3. sz.)
@Mariann19: Csak most láttam, te is megírtad.
Most már biztos vagyok abban, hogy a jövőben nemcsak munkaalapú, hanem egyben tudásalapú társadalmunk lesz.
Lásd a másodikosok matekkönyvének 7. példáját!
www.nlcafe.hu/eletmod/20150409/matematika-tankonyv/
@ausländer Sipi:

"most komolyan, honnan szedi a fidesz ezeket a szociopata barmokat?"

nyugatifeny.blog.hu/2015/02/19/fideszes_sztarok_ezt_akartatok

Egyre nehezebb lesz a köpönyeg fordítása,az idő múlásával,ha nem akarnak ottragadni ennek a válogatottan kretén bandának az árnyékában!
@parti_giano:
A barnamedve lepje meg háromszor a képmutató szarházit...
@gazoló:
Mégis van ecceri vadparaszt, amelyik a meleg szarig nyomja fel nyelvét a bolseviki párt hátsójába.
Sikeres emberek...
@hacsaturján:
Akkor már ketten vagyunk, akik kedvelték...
Szerettem.
@pianolight:
nagyon jó, de nem erről van szó, megmagyaráztam gyengébbeknek

ha valakinek 9 macskája van ...az hány éves?

nem vitatkozom

mert ez nem egyes szám harmadik személy, de kár beléd

brühüyyy
@Rodeo36:
Ungarische körtánc, kormány csujogatóschh.
De ezek nem a manézsban ( oda fel is kellett volna jutniuk ), csak úgy a disznóól mellett: molto, szartál-e?

Ja, és a vadászat az kódolt szenvedély, ha nem tudnád.
Bennem is a felszínre tört, a poszt olvasása közben. Én gyűlölöm az erőszakot, de ezt a... kilőném. Nem szar puskával, lófaszt! - kartácsra töltött ágyúval... oszt rá a kereszt.
Megmondatott, hogy Isten malmai lassan őrölnek, de azért itt lassan alakul már a liszt:

index.hu/belfold/2015/04/09/farkas_florian_oro_kifizetesek_elszamolasok/
Mit takarhat még a közmunka, ha ezek ennyire ki tudták használni:

"A legdurvábbnak az az adatsor tűnt, ami szerint 2012-
ben és '13-ban közfoglalkoztatottak, önkéntesek számára több mint 113 millió Ft-ot fizettek ki utazási költség címén. Ebben az időszakban 360 közfoglalkoztatottról tudnak. Az adatok szerint van olyan személy, akinek a nevére a 3 hónapos közfoglalkoztatása idején több mint négymillió forintot könyveltek el."
"...a NAE-045-ös rendszámú autónak, de az nem szerepel a hivatalos járműnyilvántartásban."
index.hu/belfold/2015/04/09/nem_szerepel_a_nyilvantartasban_a_habony_altal_vezetett_auto/

Hogy is van ez? Polgár autója nem szerepel a nyilvántartásba oszt már büntetik is, kirántják alól az autót, ha Vajna meg a Habony ül ilyenbe, akkor meg azt se tudni kinek az autója, mégis járnak vele?
@Knósszosz:
nézd, a kdnp számomra a papucsállatka és baktérium közötti létszinten leledzik

különös tekintettel a buzi rétvári és harragh meg a zsemjésgyilkos-ra

de bárki aki olyan

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A tükör már rég 'nem játszik,a fő probléma,hogy vérciki lesz,hamarosan potenciális börtöntöltelékek,hazaárulók 'seggevégében masírozni:((
index.hu/video/2015/04/09/orban_hazudik_visszaszolt/

Végre,szokja csak a 'csutiparasztja!!

Ki kell listázni,fel kell jelenteni a'zösszeset:))))))

Cím: jelentsdfelaptda@fidelitas.hu
@gazoló:

jelentsdfelapádat@fidelitas.hu
Régen mutyiztak már egy kis földet, pont időszerű egy újabb módosítás:

index.hu/gazdasag/2015/04/09/keszul_mar_a_kovetkezo_foldlenyulas/
@Rodeo36:
Ne becsüld le az egysejtűeket, nekik is van méltóságuk!
A keresztényhipokrita párt az nem ér fel hozzájuk, szóval csak óvatosan a fogalmazással!:)
S-Zsé az meg egyedül testesíti meg mindazt a szar, trágya ideológiát, amit bizonyos ganajtúrók a vallás mögé bújva igyekeztek a maguk hasznára fordítani.

Kívánom, ne legyen mentős sem vasárnap, aki hozzá vonul ki életmentés céljából, mikor lefordul a székről a félrenyelt fácánsülttől...

KV 503 és semmi több... kurva egy fáradság van, de ezt..!
@gazoló:
Ez a Bence egy helyes gyerek!
Ráadásul szorgalmas is.

Marha nagy szerencséje, hogy a tények őt semmilyen szinten nem befolyásolják, a valóság figyelmen kívül hagyásával képes konstans baromságokat okádni, már csak a kólásdoboz hiányzik a hálószobájából, de azt nem adják akárkinek. Berci tuggya...

Dúcsánahibás, ezt tudjuk. Azt viszont meg ők nem, hogy mit fognak csinálni, amikor ez a szarházi rendszer elsüllyed a pöcegödörben, ahová egyébként való? Nem érzik, hogy hosszabb távon megfojtja őket a nyakuk köré tekeredő nyeles pina?

Persze ezek semmit sem ismernek, lesz nagy döbbenet majd. Azt hiszik, ez a moslék rendszer száz évig tart, de tévednek. Szarban lesznek utána.
Miből fog megélni szíjjártó? Mihez ért? Vagy a rogányosi? És ő? Persze, semmihez sem.

Ezért a körömszakadásig való harc a hatalomért, mert ha ezeket a szemétládákat nem tartjuk el, éhen döglenek.

Most szunya, jó éjt!!
@Imola Helyesi:
" A liberális rend anarchiát okoz a gazdaságban, ez a baj. Nem átlátható, mindenki azt csinál, amit akar "

ezt fejtsd már ki légyszíves kicsit bővebben, példákkal együtt, ha egy mód van rá. érdekel, de komolyan.
@pianolight:

Magister dixit

(lat.) Magister dixit (O mestre o disse) (én mondom portugálul, hogy szebb legyen és hasonlítson a latinhoz, jobban, mint ez előbbi: "Hé dito! disse o mestre) é uma expressão latina que pode ser utilizada quando se procura construir um argumento referindo-se a uma autoridade tida como inquestionável.

azaz a hatóság (a császár, a bíró, a parancsnok stb.) kijelenti: megmondatott (kimondatott) és ezzel senki sem vitatkozhat mert nem személy, hanem egy olyan hatalom amely A TÖRVÉNY, -AKÁR ISTENI HATALOM IS- AMELLYEL NINCS MIT VITATKOZNI, KIMONDATOTT AZAZ A DUMÁNAK VÉGE, a Mariannak az apja mondhatta vagy pofonvágta vagy megsimogatta, hogy: dixit az így van és nincs vita róla! (azaz az apja: szeretlek lyányom nem vita kérdése)

ÉS MOST HAGGYÁL BÉKÉN EZZEL IS, JÓ? HA KÉRHETLEK?

O termo era usual no Império Romano, tendo sido muito usado pelos professores de Florença e em toda a Itália entre o final do Século XV e inicio do Século XVI, para impor silêncio aos alunos que questionavam as teorias de Aristóteles, que era considerado o mestre da Astronomia. Quando algum aluno da Universidade questionava alguma teoria aristotélica, os professores interrompiam-no proferindo a frase "Magister Dixit", que significa "O Mestre Disse", e dava fim a questão. Neste sentido tornou-se comum pronunciar esta expressão latina por muito tempo, até que surgiu um homem que viria a contestar e contrariar quase todas as teorias de Aristóteles e também da Igreja Católica, Galileu Galiei. Com experiências e testes, conseguiu provar o contrário do que todos pensavam na época, que era a teoria geocêntrica, porque uma das suas descobertas fora a de que a Terra não era o centro do Universo, que Aristóteles defendia em uma de suas teorias.

Ver também as seguintes expressões correlatas:
•(lat.) ipse dixit (ele mesmo o disse): O líder, o mestre, o disse. Uma expressão que Cícero utilizou em seu escritoDe natura deorum.
•(greg.) autos epha (Αὐτὸς ἔφα - ele mesmo o disse): O líder, o mestre o disse. Uma expressão que os pupilos e seguidores de Pitágoras utilizavam nas ocasiões em que procuravam apresentar um argumento em relação a alguma tese como uma verdade categoricamente irrefutável.

Na Idade Média o conceito magister dixit foi muito utilizado na Europa para afirmar o poder e autoridade incontestável da Igreja Católica e suas lideranças eclesiásticas (i.e papas, bispos, cardeais, padres, etc.).

brühüyyy
Rohadj meg Semlyén.De rögtön.
@Rodeo36:

Ne erőlködj.
A megmondtam (dixi) és a megmondatott(dixit) az kettő igealak.

Te egyfolytában a 'magister dixit' illetve a 'dominus dixit', azaz a kinyilatkoztató formulát erőlteted, tehát azt az igealakot, amely szerint a vitának, ellentmondásnak helye nincs, és figyelmen kívül hagyod, teljességgel mellőzöd a jóval 'megengedőbb' formulát az 'elmondtam', azaz 'befejeztem a beszédemet' értelmű igealakot.
Ráadásul portugálul vernyákolsz, miközben tudod, hogy sem Mariann, sem pianolight nem tud portugálul.
Ebből egyértelműen látszik, hogy nem egy tanult, hanem született bunkó vagy.
Mert képtelen vagy felfogni, hogy a Rodeo dixit és a Mariann dixi az két külön világ.
Dixi et dixit.
@jaegtoer:
aszt már mondtam neked, hogy le vagy szarva? ha esetleg nem, akkor most!

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Knósszosz:
"Miből fog megélni szíjjártó? Mihez ért? Vagy a rogányosi? És ő? Persze, semmihez sem."
Nem kell "félteni" őket, mert ezek örökre bespájzolnak, és még az unokák unokáinak sem kell érteni semmihez.
Hacsak...nem kerül hűvösre most az ős. De, valljuk be, erre kicsi az esély.
Vagy esetleg mégis vannak bizonyítékok a "svájci bankszámlák" eredetére vonatkozóan?!
Úúúgy szeretném látni, amint pl. a petya-félék pofájáról lehervad a hazugság!
@The Ghost Wolf:
MARHA! :) Erőltették, de nem... taga érdeklődési köre.
Már megijedtem, hogy Ch.T-nek annyi, dobod egy ilyen fekete guminőért... :)
@Secnir:
Kedves Secnir!
Vigyázó szemed a brókerkrachokra vesd!
@Mariann19: az egesz biztos, hogy nem ugyanazon a nivon mozgunk:-)
@Rodeo36: a dixi a "quod dixi, dixi" roviditett alakja. " Amit mondtam, megmondtam". Azaz tovabbi vita folosleges, a velemenyem nem valtozik. Dixi! :)
@The Ghost Wolf:
Oszt akkor, hogy nézne ki a nevem:
... - taga fekete bébyjével lépnék félre?
Ki sem férne. :(
Inkább meghagyom a CNC fenomén javára.
@hacsaturján: orulok, hogy jol vagy, bar tovabbra sem ertem, hogy ji a jo ott fent eszakon abban a mirva nagy hidegben:-)

es majd en dobalok el szep nagy dekkeket neked, jo?:-)
Kedves Marianna!
Ha te úgy látod a társadalmi, közjogi stb helyzetet, az a te jogod. Én nem így látom.
A kormány átalakította a kormányzási, államigazgatási apparátusokat az átláthatóság érdekében, mivel az elmúlt 20 évben szétaprózódtak a feladatok, nem volt átlátható semmilyen intézmény gazdálkodása sem.
Ld: pl kölcsönök felvétele/önkormányzatok, stb/.De még mindig nem tett eleget ennek, mert nem tudom, most számon lehet-e kérni az önkormányzatokon a brókerezést.
Szerintem a közösségi, civil jogokat egyáltalán nem sérti a hatalom, sőt mindent megengednek pl. a tüntetőknek is.
Tény, hogy a saját embereit ültette a hatalomba, de mindenhol minden győztes párt ezt teszi. Viszont az okos hatalom számít az értelmiségre is.
Az átalakítások terén nekem sem tetszik minden, dehát az ő tisztük az, hogy megvédjék ezt. Ha nem sikerül nekik, akkor buknak.
A médiában még mindig nagyobb a balpárt fölénye így is.
Jó reggelt mindenkinek :)
@hacsaturján: -tól annyira irigylem a svalbardot ,én is szívesen meghúznám magam ott egészen addig ameddig nem telefonálnátok,hohy l e m o n d o t t ,eltakarodott az egész gec. halom .Hibernáltatnám magam,vagy valami ,mert nehezen viselem ezt a díszes társaságot.
Reggelt, Mindegykinek!

Címlapos hír?
"...úgy képesek az egészet megindokolni, hogy fotelből kiesve röhögsz. Vagy sírsz, ..." - Vagy úgy kurvaanyázol, hogy még a szomszéd kissrác hintalova is belepirul.
@jaegtoer: T. Jaeg úr, megmentettél attól a dilemmától, hogy válaszoljak-e a teremtés eme zsenijének portugál wikipédiából másolt fejtegetéseire.
A módszer viszont nem semmi: a) először azt mondja, hogy valamit nem jól mondál, b) ő megmondja, hogy kellett volna mondani; c) ezután " bebizonyítja", hogy amit nem (te) mondál, az is hibás; d) végül a c) pontot ismételgeti sértődötten.
Sry, ha hosszú voltam:-)
@Imola Helyesi: "A médiában még mindig nagyobb a balpárt fölénye így is."
1+1=3 ?????? Esetleg minden mdia, mi nem a fityiszé, az baloldali?
@jaegtoer:

Mijaf@szt kötöszködöl, he? A vénhülye megmonta, akko megmonta, oszt' akko ugyis vanik. :DDD
@Imola Helyesi: az átláthatóság nem fedi a központosítást. ez áll a civil életre is, ahol egyértelműen változtatni kellett a törvényen, de sikerült nekik átesni a ló túlsó oldalára, mert a kisebb civil szervezeteket ellehetetlenítette.
azért az eléggé megkérdőjelezhető, ha független intézmények élére ennyire pártembereket ültetnek (nemzeti bank, ügyészség, bíróság). egyetlen dologra jó ez, élőben lehet tanulmányozni a kontraszelekció működését.
@parti_giano:
Hát nem tudom, hogyan lehet átlátni, ami nem egyértelműen egyenes és egymásra épülő. Bizonyára Bajnaiék , Fletóék átlátták lóugrásokkal is a gazdasági útvesztőket, mi megy zsebbe, mi külföldre, mi offshore-ba, mi fejlesztésre, mi közpénzre,mi a viszkis dobozokba,stb, és mi jön az euból, mi a mi zsebünkből, mi a gazdaságból.
Független intézmények élére szakemberek szükségeltetnek, márpedig én pl. Matolcsit nagyon jó szakembernek tartom. Mikor volt ilyen alacsony az infláció? Sohanapján. Mikor fedték fel a banki, tőzsdei korrupciókat? Most, mert az előzőeket elsikálták. Polt se rossz ügyész. Miért kéne megint mindenhol szocikat látnunk? Elég volt az átkosban. Még most is tele van velük minden bíróság, az Akadémia / vén hülyék/, és a kulturális élet.
@parti_giano:
A civilséghez csak annyit, hogy egy csomó párttag civil színekben tündököl tüntetéseken, stb.
@Imola Helyesi: "Tény, hogy a saját embereit ültette a hatalomba, de mindenhol minden győztes párt ezt teszi. Viszont az okos hatalom számít az értelmiségre is."

No látod, ezért nem tahótlanítottalak még. Néha egészen okos gondolatokat is le tudsz írni.

Az első mondat igaz, a második nem. Az elsőben meg annyi hibádzik, hogy a fidesz csak a saját embereit ültetgeti, oly módon, hogy esetenként egy-egy alsó állásban még azt is megkérdezik a jelentkezőtől, hogy tagja-é már a pártnak.
Okos kormányzat, és okos párt a nem ellenzéket is hagyja érvényesülni, de itten már a saját fideszes nertársaikat is kigolyózzák. Lásd Simicska. Ez pedig a vég, ez a pártok halálának a kezdete. Rajknak ( és sok másnak is ) is az tette be a kulcsot.
@évásanyó:

igazán köszönöm a hozzámvaló nincsmit, úgy is mint színösszetétel és két balkezes bűvész inas. ha meg kifejteném aszt is, hogy hány borjú fókát tettem a magamévá, hát esküszöm, hanyatt kúrnám magam a saját naccerűségemtül. tán ettül is vagyok "mester", a tököm tuggya.
@ausländer Sipi:

nálunk nyáron is lehet hóembert építeni, ez a frankó az egészbe.
ha viszont nem tanál elegendő csikket, úgy a taknyos papírzsepkendő, az eldobált ételgyöngyöleg ugyanúgy megteszi, a szaros klozettpapír pediglen az "i" bötű a habostortán, ami pontot képez.
@Imola Helyesi: "Hát nem tudom, hogyan lehet átlátni, ami nem egyértelműen egyenes és egymásra épülő."

Ja, te sok mindent még nem tudsz, meg nem is fogsz tudni.

Átlátható volt a szocik alatt is a kormányzati munka, és a szerkezet is, csak a fidesz elvitte a nézőpontokat a politika irányába.
Káosz az Antal kormány alatt volt, abból nem tud még a mai napig sem kilábalni az ország. Gyurcsányék idején próbáltak volna korszerűsíteni, mert a tapasztalat megmutatta addigra a hibákat, de mivel nem volt kétharmaduk ( a fidesz meg az önkormányzatokban birtokolt hatalom miatt nem volt partner, most bezzeg elgyengítette és lenullázta az önkormányzatokat, a sajátjait is ), nem volt lehetőség a korrekcióra.

Akik idősebbek, azok emlékeznek arra, hogy valamikor régen voltak már járások, megyék ( most kormányhivataloknak csúfolják ), meg központosított szakigazgatás, oszt a kádárék azokat nagyon szépen és működő képesen leépítették. Ez a kormányzati szerkezet oda nyúlt vissza, amit egyszer már kidobtak.
@látjátok feleim szümtükkel:
A szekfűdet ki kellene már dobni, elhervadt. Neked a szocik alatt minden szép volt, jó volt, mindennel meg voltál elégedve. És ráadásul még hülyézed, meg kiközösítenéd az ellenvéleményen levőt.
Nem kaptál tőlük semmit sem. Ezt igen: Horn -kormány alatt kb 40 %-os kamatot a hitelre, magas inflációt, , majd privatizálást, csak azt nem adták el, amit nem szégyelltek. Szégyenletes kiárusítás folyt / az mdf -kormány idején is/.
Visszatértek a kormányhivatalok, miért baj az? A történelemben sok minden ismétlődik.
Most pedig az eu mindenbe beleszól, minden törvénybe, minden gazdasági intézkedésbe.
Bár semmit ne dobtak volna ki, hanem nekünk is a kínai utat kellett volna követni, szépen átalakulni csendben, és nem elkótyavetyélni a nemzeti vagyont holmi jogok érvényesüléséért szemlesütve.
Jaj, de boldog vagyok, hogy ennek fejében pl hét végén menetelhetnek a melegek!
@Marcellusca:
Ez kb olyan civil , mint Szarvas Koppány ala Bendegúz a tapolcai tüntetésen /DK-s/.
Lementek cirkuszolni valamennyien vidékre.
@Marcellusca:
Egyébként nehogy azt hidd, hogy én túlbuzgó vallásos vagyok. Nem, gyermekkoromban láttam, keresztanyám mennyit áldozott a tiszteletes úr oltárán.
@ausländer Sipi:

Finom. Úgy vagyok vele, mint a dobostortával. Egyedül nem vagyok képes elkészíteni, de nagyon élvezem.
Volt idő, mikor irigyen és bánatosan olvastam a pontos, választékos megfogalmazásaitokat. Tudtam, hogy én nem vagyok hasonlóra képes.
De már túlléptem a negativitáson.
Ahogy írtam, ízlelgetem és élvezem. :)
@jöttem:

Rájöttem, hogy én is egy szín vagyok a szivárványon.))
@Imola Helyesi: '...nekünk is a kínai utat kellett volna követni, szépen átalakulni csendben,"

Talán ezért nem jutunk előbbre, csak vissza, mint a rák.

Nem volt szegfűm csak a kertben.

Tudod ezzel a válaszoddal megint csak az jutott eszembe, hogy repül a bálna.:D
@Imola Helyesi:

Ha jó volt az a tiszteletes, akkor miért is ne?;Đ
@Marcellusca:

Tudod, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, Semjén miért lenne kivétel?
@pianolight:

Nem tesz semmit. Szívemnek oly kredves Rodeoval régi, meghitt baráti és kommunikációs viszonyban vagyok. Az Úr őt rendelte nekem türelem terápiának, kölcsönös jókívánságainkat emiatt az Örökkévaló raktározására bízzuk, bár a végső védőbeszédem lassan túl hosszúra nyúlik, de majd azt mondom a végén: -Zagson, Dixit!
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem vagy valami muzikális ezzel az egy számmal. Ellenben végtelenül önhitt vagy.
@jöttem: neha azert elgondolkodom rajta, hogy normalis-e, hogy alkalomadtan ilyen kormonfontan fogalmazok/fogalmazunk...

biztos lehet ezt maskeppen is megfogalmazni. pl az erkolcs nehezen ertelmezheto tapasztalati uton, mivel elfogult, erzesekbol fakad, nem defini.. ize.. nem meghatarozhato?:-)
@Imola Helyesi: az jo, ha valaki onhitt. nem lesz jobbikos, leven nem szolgalja a neki hitet kinalokat:-)

elvegre mar van hite. onmagaban hisz. es ez a legjobb amiben hihet:-)
@Imola Helyesi:

Nézőpont kérdése, innen nem önhittségnek látszik, mint nálad, hanem tapasztalásnak, előtte meg sok tanulásnak.:D
@ausländer Sipi:

Ne okozz csalódást!
Csak nyugodtan folytasd a defini.. izét!
Olyan sok téren silányul el az életünk. Legalább ez maradjon meg, a szavak ereje, erdeje.
Ne te hajolj le, engedd, hogy én kapaszkodjam felfelé!

Értve vagyok? ))))
@Imola Helyesi: Semmilyen kormányhivatalt nem hoztak vissza, mert olyan még nem volt Mo.-n. Tudod, hogy mi a kormányhivatal?
A kolléga azt írta, hogy a járásokat hozták vissza. Szövegértés??????

jöttem (törölt) 2015.04.10. 11:07:47

@látjátok feleim szümtükkel:

"Tudod, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze.."

a százkezű szörnyeteg.
@jöttem: ertve:-)

bar neha ambvivalens erzeseim vannak, hogy nem csap-e at az egesz egyfajta verbalis sznobizmusba:-)

jöttem (törölt) 2015.04.10. 11:23:48

@ausländer Sipi:

és ha olyan?
attól jobban fogod magad érezni, ha a fejedben megszületett gondolatvirágot lecsupaszított formában írod le?

olyan ez, mint az orális szex. aki tudja, élvezi,az hagy csinálja!
aki meg nem, az vagy képezze magát, vagy kerülje ki az alkalmat.

jöttem (törölt) 2015.04.10. 11:24:22

@jöttem:

alkalom helyett jobb a helyzet kifejezés.
@ausländer Sipi:

Ha ettől jól érzed magad, akkor sehová nem csap át. A vége felé ugyan is az ember egyre inkább büszke arra, hogy mindig egyenes volt ( mert volt ) a gerince. Ez nagyon jó érzés, de csak ilyen módon érhető el. Mint ahogy az is, "Ne te hajolj le, engedd, hogy én kapaszkodjam felfelé!"

"Ádám

Korántse vonz ily dőre képzelet,
A célt, tudom, még százszor el nem érem.
Mit sem tesz. A cél voltaképp mi is?
A cél, megszünte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga."

mek.oszk.hu/06200/06266/html/tragedia0013.html
@pianolight:
A járási hivatalok a kormányhivatalokhoz tartoznak jelenleg- mondtam én.
" Mint régen a járások a megyékhez":Ezt mondta szümös. Ellentmondás nincs, ez is, az is kormányügyeket intézett akkor is és most is.
A lényeg nem változott, csak az elnevezés.
Tudod, engem néha kiscsibémnek, néha boszinak hívnak, de én ugyanaz vagyok - végül is.
@Imola Helyesi: hmmm... hogy neked állandó mentsvárad a gyurcsány-bajnai így öt év orbán kormányzás után is... na de, egy rendszer átláthatósága nem azon múlik, hogy az hierarchikus vagy nem, hanem a beépített szabályzókon, ellenőrző pontokon. amíg úgy épül fel egy államaparátus, hogy az a lényege, ki kinek a haverja, rokkona, addig a ezek a szabályzók ki lesznek iktatva, a felelősség elveszik. ennek a legszebb példáját látod most. matolcsyd is azt csinál, amit akar, herdálja a közpénzt, hiszen a pártod még mindig nem állította fel a nemzeti bank felügyelő bizottságát. és akkor még képes vagy gyurcsányozni, bajnaizni.
@ausländer Sipi:

"az erkolcs nehezen ertelmezheto tapasztalati uton, mivel elfogult, erzesekbol fakad, nem defini.. ize.. nem meghatarozhato?:-)"

Ez tévedés:))

"Az erkölcs azon normák, szabályok, parancsok, értékítéletek összegzése, melyek magatartásunkat, cselekedeteinket a társadalmi jó érdekében gyakorlatilag szabályozzák.

A jog és az erkölcs abban hasonló, hogy mindkettő normarendszer, amely a társadalomban együtt élő emberek számára megmondja, mit tehetnek meg és mit nem. Lényeges különbség azonban, hogy az erkölcsi vétségért nincsenek írásban rögzített büntetési tételek, mint a jogban."

Tehát, ha nem büntethető atrocitás ér, egyből fogod tudni a definíciót:))
@Orica Középföldi: ahha
melyik erkolcsre gondolsz konkretan?
kereszteny? iszlam? buddhista? nemet? roman? sved? cseh? magyar? budapesti? videki kisvarosi, vagy videki falusi? esetleg Bp melyik keruleteben uralkodo erkolcsi normakrol beszelunk? II. kerulet? XII? nyocker? kispest? aztan azon belul melyik csaladrol..?
@pianolight: jol tudtam en ezt addig is amig ott eltem, csak meguntam, hogy rosszul tudjatok es megis koromszakadtaig ragaszkodtok hozza:-)
@Sir Bates dö Hól: de ugye en liberalis vagyok es ennek pont az a lenyege, hogy amikor a fas es/vagy a mos ellentmondasba keveredik a ius-szal, akkor az utobbi keruljon ki gyoztesen:-)
@Orica Középföldi: Egyetértek.
Az érzelmi, ambivalens dolog abban áll, hogy mi az egyéni fontossági sorrendünk a normák között, eszerint könnyebben vagy nehezebben tartjuk be azokat.
@ausländer Sipi: nem gondoltam eddig, hogy ez a liberalizmus legfőbb jellemzője...
@Imola Helyesi: "A lényeg nem változott, csak az elnevezés." Yeess, valóban, a tanács, meg az önkormányzat lényege ugyanaz.
@Sir Bates dö Hól: pedig bizony az. a liberalizmus nem egyfajta kevereke a keresztenysegnek es a kommunizmusnak. sot eppenogy az egyen jogaiert es szabadsagaert lep fel, nem ritkan az altalad felemlegetett vallasi es erkolcsi dogmakkal szemben.
@ausländer Sipi: Ha azt is megmondanád, hogy én mihez ragaszkodok, nagyon hálás lennék :-)
@pianolight: magára vette. tegyél neki egy kivételt abba a belebeszélős külföldi megjegyzésedbe, mert érzékeny lett ott gallföldön.
@pianolight: hat hogy aldozatok vagytok, mindig mas a hibas es mas tehet a kialakult helyzetrol, mert gyurcsany a hibas, az mszp a hibas, orban a hibas, a fidesz a hibas, a szomszed a hibas, meg mindenki hibas. kiveve azok, akik tetteinek, viselkedesenek, gondolatainak egyenes kovetkezmenye a kialakult helyzet: az orszagban eloke.

kozben kovetkezetesen elhatarolodtok az egyuttmukodestol, nem vagytok hajlandoak a kisebbik rosszat valasztani a helyzet javitasaert, inkabb dogoljon meg mindneki - pl a somszed tehene - es kesz.

hogy mondjak egy peldat, a kedvencem ennek a blognak a torzskozonsegetol az a hozzallas, hogy "nehogymavaze az maszoppal legyen ujra demokracia! inkabb nem kell a demokracia es a jogallam!"

ja meg az ellensegkereses! ki ne hagyjam! en pl liberalis demokrata es ellenzeki letemre kifejezetten ellensegnek szamitok, mert fel merem vetni azt, hogy talan ujra kellene gondolni par dolgot es nem mereven ragaszkodni a faszsagokhoz. ja es csinalni kellene valamit, nem patopalurazni, hogy majdcsak lesz valami.

igy hirtelen ennyi:-)
@ausländer Sipi:

Ne drámázz(hisztizz).Tudom, hogy szereted ezt a módszert, ezért hittem sokáig, hogy nő vagy:))

Hány vallásod van? Hány helyen élsz egy időben? Az identitásod egyértelmű vagy laza konglomerátum? Ha nem fogadod el új környezeted - feltehetően a protestáns vallás egyik ágán nyugvó, több évszázadon keresztül alakuló - erkölcsi normáit, megtűrnek, pláne ha nem imádják különösképpen az auslandereket? Ha valaki odaszarik az ajtód elé, számít a lakóhelye/nemzetisége/vallása?

Mindig a konkrét tett ítélhető/ítélendő meg. Innentől bonyolult, nem megyek bele.
@Sir Bates dö Hól:

Látom megvagy. Guma is hiányolt a napokban.
@ausländer Sipi: na bazz, már üldözési mániád is van? csináltass magadnak egy pólót, hogy asszondja "ellenség vagyok, nem hülye".
@ausländer Sipi: Igazad van, te már tettél valamit, elmentél innen.
Amit részleteztél, abból rám csak annyi igaz, hogy valóban a szülőhazámban élek. Akkor tehát az itt élő emberek mind egyformák.
Én 43 éve tüntettem. Itthon. És köszi, jól vagyok, nem keresek másokban hibát. Veled ellentétben, aki már újabb hibásokat is talált az eredetiek mellé. például engem is. Most sírok.
@Orica Középföldi: nincs itt hiszti. ak rakerdeztem, hogy konkretan melyik erkolcsre gondolsz, ami szerint elni kellene, de termeszetesen nem teszem?:-)

mert en a jog szerint elek.

az erkolcs egyetlen celja csak az, hogy a legpicsaszajubb venasszonyok azt is megszolhassak aki kulonben nem kovetett el semmi torvenybe utkozot:-)
@parti_giano: koszi az illusztraciot:-)

aranyos, amikor nekemtamadsz azzal, hogy nem tamadsz nekem:-D
@pianolight: most mit valaszoljak erre?

"Sajnos, összetalálkoztál a "külfüldről sokkaljobban tudom" szindrómában szenvedővel"

kell ennel jobb?;-)
@Sir Bates dö Hól: Már értem, én véletlenül sem akartam általánosítani. Azonban az tagadhatatlan, hogy vannak "mindentjobbantudók", és vannak közöttük, akik lakóhelye nem Mo.
Ami a dologban szépség, ha egy ilyen ember erkölcsi kérdésekben ex cathedra oktat.
@ausländer Sipi: talán azt, hogy te, mit tettél,amikor itt voltál, követted-e azt, amit most másoknál hiányolsz. Meg azt, hogy a te véleményed is csak egy vélemény, és nem szándékod senkit megsérteni egyetlen dolog alapján, amit tudsz róla. De ne fáradj, nehezen, de elvagyok a válaszod nélkül.
@ausländer Sipi: ellenség, támadás. milyen militaris lettél. támadjon neked egy kakukkos óra.
@pianolight: "Ami a dologban szépség, ha egy ilyen ember erkölcsi kérdésekben ex cathedra oktat. "

talan tiltja valamilyen torveny, hogy leirjam a velemenyem? elmondjam amit latok? megosszam amit tapasztaltam amikor egy masik helyen latom, hogy lehet egy kozosseg mukodo is? hogyan viselkednek, gondolkodnak es cselekdnek az emberek egy mukodo orszagban es annak mik a kovetkezmenyei?

en ezeket nem azert irom, hogy megsertsek barkit is, nem is nagyon ertem ezt a hiperszinzivitast. azert irom, mert latom, hogy mukodik. latom a klonbseget. eltem 40 evet Magyarorszagon, abbol ledolgoztam huszonvalahanyat. volt idom megtapasztalni hogyan mukodnek az emberek. most itt elek es dolgozok masfel-ket eve es igen markans kulonbseget latok. es latom, hogy a markans kulonbseg nem masbol adodik, mint az egymassal szembeni tiszteletbol es a kooperacios keszsegbol, valamint a felelossegvallasbol.
@pianolight:
Kedves pianolight.
Régen is voltak járási és megyei szervek. A megyékhez tartoztak a járások, mint most is a megyei kormányhivatalokhoz tartoznak. Viszont régen városi tanácsnak hívták az önkormányzatokat, és ott döntöttek el mindent, a megye csak a járások felett diszponált.
Az önkormányzatok feladata a döntés, kivitelezés, a kormányhivataloké az ellenőrzés és a törvényességi felügyelet.
Régen azonban a tanácsok ellenőrzésénél a párt vb diszponált.
No, ez a különbség.
@pianolight: "talán azt, hogy te, mit tettél,amikor itt voltál, követted-e azt, amit most másoknál hiányolsz. "

igen. probaltam. csak nem hagyott a kornyezetem, a sajat csaladommal osszevesztem pl halapenz es adoelkerules kerdeseben. ha egy vallalkozonal ugy akartam elhelyezkedni, hog teljes fizetessel bejelentve, akkor nem vett fel, vagy ha igen, a kollegak kezdtek kifurni, akik a fonokkel osszekacsintva loptak az adot. multinal meloztam es rajottem, hogy a fonokom lopja haza a ceget es vegul nekem kellett lelepnem, nem neki amikor szova tettem, mert a tobbi vezeto is ot vedte - leven ok is benne voltak a tizszazalekos-visszacsurgatos jatekban. ha betartod a sebessegkorlatozast a magyar utakon, a seggedbe all elobb utobb valami gyoker es villog, miert nem mesz hetvenet az 50es tablanal. soroljam meg, hogy mik tortentek meg?:-)
@parti_giano:
Nem tudom, miért jó az, hogy egy cég vagy intézmény felett felügyelőbizottságok vannak. Én mindet eltörölném, és a törvény erejével ellenőriznék félévente. Számvevőszékkel, könyvvizsgálókkal. Ezek a felügyelőbizottsági tagok csak viszik a pénzt, és politikusok, nem szakértők.
@Imola Helyesi: igy is ment ez a kommunizmusban, de tudod a helyes eljaras az, ha a maganszfera ellnorzi az allamot es nem az allam a maganszferat. elvegre az allamot a maganszfera finanszirozza es nem forditva, tehat emiatt az allamnak a se nem joga, se nem feladta a maganszferat ellenorizni, csak a torvenyeket betartatni.
@Sir Bates dö Hól:

Már éppen ideje volt, hogy előbújjék a bújhatnékból.
@ausländer Sipi: "a markans kulonbseg nem masbol adodik, mint az egymassal szembeni tiszteletbol es a kooperacios keszsegbol, valamint a felelossegvallasbol. " Akkor a "struccpolitika", ellenségkeresés, és sorolhatnám még ..., kifejezések áradata, még nem "az egymással szembeni kölcsönös tiszteletből" származik, hanem az átkos itteni 40 éved okozza? Mindenben még nem sikerült megváltoznod. 2013-ig akkor te is pont ilyen voltál, mint amit most az itt élőkről írsz? Ja, és te most nem hibásokat keresel véletlenül, hogy meg is találd az ország egész lakosságában?
Néha nem árt egy kis cyranoi gondolat, ha a kritikát önmagunkra vonatkozóan indítjuk. Lásd: én például hiperérzékeny vagyok, és ezt nem menti az sem, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Továbbá én is liberális vagyok, és bevallom, hogy nem hibáztatom válogatás nélkül az ország lakosságát, azért a szarért, ami ma van.
Gyónásból péntekre ennyi elég :-)
@ausländer Sipi:

"mert en a jog szerint elek.

az erkolcs egyetlen celja csak az, hogy a legpicsaszajubb venasszonyok azt is megszolhassak aki kulonben nem kovetett el semmi torvenybe utkozot:-)"

Sipi, te tényleg egy hülye, bigott vénasszony mondandóját adod elő:)) Méghogy liberális vagy.

Játsszunk el a gondolattal, hogy te a törvények szerint élsz.

A koszos papírzsepi eldobása nem bún, de ha te eldobod és a kisváros felfogása szerint az, akkor futótűzként terjed rólad, hogy az auslander szemetel.
Nem kapsz a hentesnél húst, mert már "eladta". Nem tudsz tankolni, mert "elfogyott". Nem tudsz ügyet intézni, mert "sürgősebb" van.
Neked fogalmad nincs, ne is legyen, hogy egy közösség hogy tud ellehetetleníteni valakit, miközben nem sért törvényt. Jó reggelt!
@Imola Helyesi: "Ezek a felügyelőbizottsági tagok csak viszik a pénzt, és politikusok, nem szakértők." Ha így van, az baj! Viszont törvény írja elő, hogy az RT-knél kell felügy. biz., akit a tulajdonosok ( közvetve a kisrészvényesek is) választanak, és az ő érdekeiket védik a management elkanászodásával szemben. Ez az elmélet.
Korrupt, és hülye rendőrök miatt nem kéne a rendőrséget megszüntetni.
@Orica Középföldi: "A koszos papírzsepi eldobása nem bún, de ha te eldobod és a kisváros felfogása szerint az, akkor futótűzként terjed rólad, hogy az auslander szemetel.
Nem kapsz a hentesnél húst, mert már "eladta". Nem tudsz tankolni, mert "elfogyott". Nem tudsz ügyet intézni, mert "sürgősebb" van."

nem. ez a fajta gyulolkodes es kibaszosdi itt nem megy:-)
ezek az emberek nem erre szocializalodtak. nem paranoidak. nem gondolkodnak ugy, ahogy te:-)
@pianolight: en megtettem amit megtehettem, hogy olyan kornyezetben eljek amire vagytam. es teny, hogy ahogy egyre tobben vandorolnak ki akik jobb - es nem csak anyagilag jobb - kornyezetben kivannak elni a sutyerakok aranya egyre no. tehat ha belegondolok, igen, amiket leirok az egyre inkabb falrha hanyt borso, a vltozas valodi eselye a teljes kataklizmaig egyre kisebb es kisebb. ennek ellenere ugy erzem, hogy neha szolnom kell nektek, hogy bazzeg, egy betonfal fele vezetik a buszotokat es rajta fogtok dogleni, ha nem csinaltok vlamit. es senki mas nem fog, mi, akik leugraltunk menet kozben es ugralunk folyamatosan egesz biztosan nem tudunk - es sokan mar nem is akarunk - tenni ellene, csak nezzuk szomoruan ahogy a fal kozeledik, a buszon a barataink, szuleink, rokonaink es az utaskozonseg legnagyobb problemaja a kozvetlen kozeleben ulok es allok ellehetetlenitese, mintha nem ugyanugy torne ossze mindenki a becsapodaskor...
@ausländer Sipi: Most nagyon komolyan írom, hogy átérzem, amit írtál,és sajnálom, ha az átlagnál több rossz jutott neked. Megértem, ha küzdöttél önmagad igazáért. Nekem kicsit több jutott a 60+ itt töltött évem alatt ilyenekből, akkor még az egypárt is bent volt a munkahelyen, ami azt jelentette, hogy nem sumákolva, hanem nyíltan, hivatalosan kaszálhattak el.
Azt is megértem, hogy elmentél innen, örülök, hogy megtehetted, sikerült, és jól érzed magad.
Az emberi gonoszságot, kicsinyességet, aljasságot ... viszont ne szűkítsd le a magyarokra, bár mi magyarok kétségtelenül hajlamosak vagyunk arra, hogy azt gondoljuk, a magyarok a legrosszabbak. Kivéve persze engem :-)
@pianolight: van egy olasz kollegam aki siman kijelenti, hogy gyuloli az olaszokat es olaszorszagot. na en azert nem igy gondolkodom:-)
@Imola Helyesi: "A lényeg nem változott, csak az elnevezés."

Látod,tátod!
Néha úgy tűnik nem szoktál gondolkodni, csak ugatsz az éjszakába, mint a rossz kutya.

Tudod az a baj, hogy a lényeg nem változik, csak a világ, a magyarok meg kullognak utána.
@parti_giano:

Tökéletes:)) Sajnálom, hogy nem érti.
@ausländer Sipi: "...lehet egy kozosseg mukodo is? hogyan viselkednek, gondolkodnak es cselekdnek az emberek egy mukodo orszagban..."

No-no! Nem emlákszel mit mondott az egyisten a működő országkról? Hanyatló ( szerintem döglődő :D) nyugat. No most inkább azt mond el, hogy merre hanyatlotok. Arra, ahol a magyar politikus gyerekének a bankszámlája hízik hanyatlottatok már?
@Orica Középföldi: igen, igen, ertem en, a faxnak kell erolkodni ha siman el is lehet sullyedni a ganeban..:-)
@látjátok feleim szümtükkel: jaja. hanyatlunk. nemreg hanytlottunk bele egy masik kocsi vetelebe, mert a corsa kicsi volt es csapagyas is kezdett lenni es kulonben is csak szuksegmegoldas volt, vettunk egy corolla versot, hasznaltat, 1.8 vvti 130e km-rel egy havi fizetesbol - marmint az asszonyebol csak;-)

meg most nezegetjuk, hogy lassan hanyatlani kellene kerteshazba, gondolkodunk a gyereken, ha meg gyerek, akkor legyen kert is, elvegre mindketten kulvarosban nottunk fel:-)
@Imola Helyesi: "Nem tudom, miért jó az, hogy egy cég vagy intézmény felett felügyelőbizottságok vannak."

Pedig te nagyon tudós vagy.:D

A felügyelő bizottság két irányba véd elméletileg. Védi a társaságot a vezetés visszaéléseitől vagyis védi a tulajdonosok vagyonát, másrészt védi ezáltal az üzleti partnereket is, mert azok elméletileg bízhatnak abban, hogy közös üzletből nem kerülnek ki becsapódottan. Vagy pl. az állampolgár bízhat abban, hogy az állami rt vezetése szabályosan írja ki az állásokra a pályázatokat, oszt prémiumokat, stb.
Gyakorlatban a többségi részvényes választhatja ki a poziciókra az embereket, és ez befolyásol sok mindent. Pl. ki legyen a menedzsment vezetője, tagja, ki legyen a főkönyvelő, könyvvizsgáló, stb. Márpedig ugye a kéz kezet mos itt is hatásosan érvényesül, és aki nem lát, nem hall és nem beszél, az idvezül, és felügyelő bizottsági tag is lehet belőle. Oszt quesztor.
@ausländer Sipi: "nehogymavaze az maszoppal legyen ujra demokracia!"

Olyan "demokráciára" speciel szerintem nincs szükség ahol a lúzerok a "fradista ultrák" vélemény-nyilvánítási szabadságáért aggódnak (Mérő László interjú, nem emeszpés).
@ausländer Sipi:

Majd küldök egy jó kis hazai kapát, kaszát, ott a nagy hanyatlásban nehogy elfelejtsétek mire való.;D
@parti_giano:

Zseni vagy a képválasztásban:))
Miután én nem vagyok elragadtatva az édes, szellemes férfiaktól itt, kivándorlok. Sipi mellé költözöm.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: pedig ez mar csak ilyen dolog. a szolasszabadsag nem szelektal. en alapvetoen pl nem buntetnem sem az onkenyuralmi jelvenyek hasznalatat, sem pedig a holokauszt-tagadast - plane igy, hogy igazabol torveny van ra, de nem buntetik ha fideszes tagadja pl a cigany holokausztot. mindenki annyira lehet hulye amennyire neki tetszik, nem baj az, ha nyilvanossag ele tarja, legalabb tudja az ember mekkora diszfasszal all szemben.

addig, amig nem uszit arra valaki, hogy masokat jogaiktol megfosszanak szarmazas, valas, politikai nezet, szexualis orientacio, stb alapjan, addig tolem mindenki akkora baromsagot beszel amekkorat csak akar. akar egy fradi ultra is. elegge kontraroduktivnak gondolom ugyanis azt a peldamutatast, hogy azt fosztjuk meg a szolasszabadsagtol aki eppenhogy maga is masok szabadsagjogait kivanaj korlatozni. igy ugyanis joggal alakul ki a gabris- es imola-felekben az a kep, hogy ok egy erme masik oldala, nem pedig csak egy darab szar:-)
@látjátok feleim szümtükkel: megyunk majusban latogatoba, szerintem ahogy raerunk az m1-re rogton eszrevesszuk a rugozason...:-)
egy het alatt meg is fogjuk unni ujra:-D
@Orica Középföldi: ez több mint fenyegetés. vagy már csak azt érzed kihívásnak, ha a kockát a matterhornra tolod fel?
@Orica Középföldi: aargau, muri
engel park

majd beajanlak a tulajnal, mert itt nem ugy van am, hogy akarok egy lakast berelni aztan hiphop terem, palyazni kell oneletrajzzal, ajanlo level kell, munkaltatoi igazolas, ilyenek:-)
@Imola Helyesi:
Tegnap bátorkodtam tenni egy sommás megállapítást, melyben azt szögeztem le, hogy a Fidesz kormány immár 5 éve van a hatalomban, és nem kormányoz abban a szellemben, amely tradicionálisan a feladata lenne.
Abból kell kiindulni, hogy minden kormánynak az elsőrangú feladata a népjólét megteremtése, hiszen a nép ennek jegyében választ.
A Fidesz kormányzati tevékenysége kétirányú. Az egyik fő tevékenysége a hatalom megszerzése, annak erőszakos megtartása, hosszú távú fenntartása.
A másik, a fenti irányultságának megteremtéséhez szükséges eszközök, módszerek megteremtése.
Eközben a népjólét megteremtésének célja a Fidesz számára marginális kérdés maradt.
Kizárólagos döntési poziciója érdekében regnálását a törvénykezést alakította át, mely minden jövendő lépését legitímnak tudhatta be.
Ennek a célnak az érvényesülését két módon vezette be.
Egyik az, hogy a döntési helyek mindegyikébe saját párthű kádereit ültette be, akik garantálták a kormány bármilyen
döntésének a végrehajtását.
A másik fő csapás a népakarat érvényesülésének megsemmisítése, főként a már említett törvényhozás égisze alatt.
Eközben "megváltoztatjuk az országot" jelszó ellenére nem nyúlt a nagy elosztó rendszerek reformjához, a látszólagos megújulás mindössze a források megvonásában manifesztálódott.
Ez a látszólagos reform törekvés módszerét tekintve nem rendszerszintű, kimaradt a kontroll, a folyamatba helyezett ellenőrzési pontok sokasága, melyek miatt - különösen az államigazgatásban az anarchia jelei mutatkoznak.
Átalakítási törekvéseiben nem vette és nem veszi figyelembe az emberi attitűdöket, nem érdekli döntéseinek a nép általi elfogadottsága, miközben a demokráciáról papol.
Ez utóbbiak miatt egyre inkább nagy a távolság a nép és a kormány között, melynek negatív hozadéka, hogy még a kormányhoz korábban ragaszkodóknak is elveszítette az 1/3-át.
Végül is a helyzet az, hogy hibás és elégtelen kormányzati munkájával a Fidesz maga ellen dolgozott és dolgozik.
Bocs, kicsit hosszúra sikerült a levezetés, próbáltam egy logikai sorrendbe rendezni a megfigyelésemet.
@parti_giano:

Egy frászt:)) Végcél Hacsa, szeretnék röhögni, ahogy saját nagyszerűségétől hanyatt vágódva láthatom. Remélem megvár:))
Na pá.
@ausländer Sipi:"sem pedig a holokauszt-tagadast" - Bármennyire is parasztdolognak tartom, én sem tiltanám, mindaddig, amíg a történelemtagadást nem tiltják ( nem vót Muhi, Mohács,... sem). Vagy akkor már egyszerűbb: tiltsuk a történelem leírását, annak továbbadását, tanítását is. Deressel. Ja, azt elfelejtettem, hogy akkor a lándzsarázó nem hazudozhatott volna olyan gyönyörűen pölö II. Richárdról. Több is veszett Mohácsnál?
Előző 2 hozzámszólásod szívem szerint való.
Ha kérdezhetem, Svájcban élsz?
@pianolight: Bocsi, a II. az harmadik, elragadott a HÉV.
@Orica Középföldi: nem ülök fel ilyen egyszerű terelésnek, átlátok a szitán, te is a kumiszra hajtasz, mint a jég.
@ausländer Sipi: Dolgoztam egy brit állampolgár, svájci lakos ( IDOM-nál dolgozott), sötétszínes bőrű szakértővel. Zseniális fazon vót, remek humorral és nagy ésszel, úgy nézett ki, mint Sidney Poitier. 3 gyerek, hatalmas kertes ház, fehér Saab cabriolet. Ő panaszkodott a svájciakra, hiába lakik ott majd' 10 éve, a szomszédok a köszönésen és a műmosolyon kívül nem kommunikálnak vele, bezárkózóak. Intelligens ember lévén, ezt a távolságtartást nem a bőrszínének tulajdonította, hanem a svájciak mentalitásának, bár arra már nem emlékszem, melyik nyelvterületen élt, annyi biztos csak, hogy nem raetorománok között. kérdésem, te nem tapasztalsz ilyen távolságtartást?
@ausländer Sipi: Írtam neked egy választ arra, hogy miért nem akarják a demokrata szavazók vissza a "maszopos demokráciát".

Kapásból száz dolgot tudok mondani, ami sokkal fontosabb a jogállamhoz, mint az ultrák óbégatásának bemutatása. Pl. lehetett volna az enyveskezű, fidesszel összejátszó emeszpések viselt dolgainak százoldalakat szentelni a ballib médiában.
Bezzeg az ultrák randalírozását kockáról kockára követhettük, pl. 168 óra.
@pianolight: teny, hogy nem egy mediterran mentalitasuk van, de en ezt kedvelem. mondjuk nekunk mar vannak itteni barataink, voltak naluk latogatoba, meghivtak magukhoz. de az is igaz, hogy ez ket hazaspar osszesen:-D
20 honap alatt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: persze, hogy tudsz.
mint ahogy az ultrak is tudnak szaz fontosabb dolgot mint amit te tartasz fontosnak. igy mukodik e:-)
@Mariann19: Gobndoltam, hogy nem találok hibát benne, így kiemelném: A Fidesz kormányzati tevékenysége kétirányú. Az egyik fő tevékenysége a hatalom megszerzése, annak erőszakos megtartása, hosszú távú fenntartása.
A másik, a fenti irányultságának megteremtéséhez szükséges eszközök, módszerek megteremtése." Ebbe minden belefér, ami történt.
OFF-ként tenném hozzá, mivel itt inkább kormányzati, és nem alkotmány- demokrácia-elméleti volt a kérdés,hogy a konszenzuális demokrácia hiánya súlyos hiba, annak ellenére, hogy ilyen még nem volt MO.-n, a nemlét fokozatain lehet ugyan vitatkozni.
@ausländer Sipi: Akkor, lehet, hogy a bőrszínnek mégis némi szerepe van, netánmondjuk a törökök miatt?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Amit Sipinek írtál, azzal 1etértek.
@pianolight: nem hinnem. atol fugg, hogy melyik rezen el. mennyire nagyvarosban, vagy annak kozeleben. ugye mi aargauban elunk, ami elegge mezogazdasagi ovezet, ott az emberek kevesbe baratkozosak - egyaltalan nem bunkok. csak udvariasan tavolsagtartok -, bar muri viszonykag nagyobb telepules, igy kevesbe erezni a videk-feelinget. elotte dietwilben laktunk, na az az igazi pottom kisflu, ott ez erezhetobb volt. a nejem zug kantonban, en baselben dolgozom, ezek viszont elegge porgos helyek, az emberek is kozmopolitabbak, nyitottabbak.
Én nem éltem csak a határainkon belül, de több településen. Tapasztalásom szerint azért általában olyan a fogadjisten, mint amilyen az adjonisten volt.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ami nem működik jól, azt ki kell dobni, ilyen egyszerű. Menjenek dolgozni, ne felügyeljenek, ui, ha jól felügyeltek volna, nem lennének korrupciós és bűnügyek. Ilyen egyszerű ez.
@ausländer Sipi: Ha így érdekelnek a drukkerek, talán fogadd őket örökbe, nehogy bajuk essék! :)

Amúgy meg olyan pártért aggódsz, akinek a kulcsemberei vélhetően lepaktáltak a fidesszel, és csodálkozol, hogy nem akarja őket vissza nagyon sok szavazó?
@ausländer Sipi: THX a részletesebb válaszért. Van-e különbség az olasz, francia, és a schwitzerdütsch kantonok között, ( ezt csak azé' kérdezem, mert említetted a mediterrán mentalitást, meg, hogy az SCHWD-t rajtuk kívül nem sokan értik)?
@pianolight: Köszi, bár én inkább általánosságban írtam ezt a ballib oldalról.

Én magam soha nem voltam mszp-szavazó, tehát jobb lenne, ha valamelyik választójuk elemezné a bukást.
Hozzátenném, hogy az szdsz-mszp koalíció engem soha nem zavart, sok szadesz-szavazóval ellentétben.
@ausländer Sipi:
Ritka buta undorító farok vagy te, sajnos., hiába nevelgetnek itt téged.
"ugyanis joggal alakul ki a gabris- es imola-felekben az a kep, hogy ok egy erme masik oldala, nem pedig csak egy darab szar:-)"
A nevelésed, meg a tulajdonságaid sajnos téged predesztináltak arra, hogy egy nagy darab külföldi fekália legyél, aki csak undorkodni tud visszafelé. Megmondhattad volna az anyukádnak, ne ide szüljön, semmi haszna nem lett belőled Mo-nak, és te is jobban jártál volna.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: mindenki erdekel, barmekkora szemet is. igy megy ez liberaliseknal:-)
@pianolight:
"Nem alkotmány- demokrácia volt a kérdés."
Ebbe bele sem mertem volna fogni, mert nálunk ilyen nincs, és a nulláról nem lehet beszélgetni.
Kissé uncsi volt a kommentem, mert 5 méteres lett volna, ha példákkal is alátámasztottam volna a levezetésemet, de most pótolom eggyel.
Az országos napilapok szerint nemsokára már az új, állami tulajdonú n e m z e t i közműszolgáltatótól kapjuk a gázszámláinkat.
Azon méláztam a hír hallatán, hogy volt olyan időszak, amikor verseny volt a szolgáltatók között, és választhattunk közülük.
Magam is így tettem, 8%-kal olcsóbb gázszerződést kötöttem.
Ennek a változásnak sokkal súlyosabb a jelentősége, mint ahogyan látszik.
Az államosítással megszűnik a versenyhelyzet, a fogyasztók a teljes kiszolgáltatottság jegyében vehetik igénybe a felhasználásaikat.
Mindez csupán azért, mert Orbán ebben is egymaga kíván döntési helyzetbe kerülni, miközben megcsúfolja a liberális gazdaság alapelveit.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Én sem voltam soha MSZP szavazó, hazafias népfront sajnos többször is, ám az muszálllyyyy vót. Viszont engem kurvára zavart az a koalíció, az első fordulóban szó se vót' róla, így aztán a másodikban már nem szavaztam sehova.
@Mariann19:
Azt írod, Marianna, hogy egy kormány elsőrangú feladata a népjólét megteremtése.
Egy kormány - szerintem- amikor megkezdi a működését, számba kell vegye, mivel rendelkezik, honnan indul el, és mi a célja.
Szerintem a Fidesz-kormány első négy éve erre ment el, vagyis számbavette, mi van a költségvetésben, milyen törvénykezés engedi szabadjára a pénzforrásokat - és ezen változtatott.Törvényekkel, átalakításokkal, adósság átvállalásokkal, nyilván saját embereit helyezte kulcspozícióba ezért.
Közben bizony népjóléti intézkedéseket is tett, családi adójóváírás gyermekek után /amelyet korrigálni kell/, fizetések emelése: pedagógusok, orvosok, kis keresetűeknél családi adókedvezmény beszámítása. 16 %-os adó, stb.
Az infláció, a kamatok csökkenése, az államháztartási hiány csökkenése azt mutatja, hogy a kormány kézben tartja a pénzügyi gazd. folyamatokat.
A következő négy évben további gazdasági és pénzügyi stabílitást és fejlesztést ígérnek.
@Mariann19:
Szerintem pedig az idegen közműszolgáltatóktól akarja elvenni a profitot.
Semmi hasznunk nem volt abból, hogy idegenek szerezték meg a közművagyont, a rezsi az égbe emelkedett.
@Imola Helyesi: Úgy látom, valami kiesett a szádból. Mintha az agyad lenne. Sipi úrral a vitám az indulatai, elkeseredése megfékezéséről szólt, nem arról, hogy te mennyire imádod ov-t.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Néha úgy tűnik nem szoktál gondolkodni, csak ugatsz az éjszakába, mint a rossz kutya."
Hát, szerinted én ugatok, szerintem meg te, azt ugatod, amit leír neked a sajtód.
Ritka nagy önbizalommal áldott meg téged ... a korod.., más nem.
Társalogni viszont nem tudtok itt egy jópáran.
@pianolight: az a kis fekete izé, amit másnak véltél, az a negrója volt.
@pianolight:
És, nekem mi közöm van ahhoz, hogy te mit vitatkozol sipossal.
@Mariann19: Kicsit általánosítva, kellemes olyan blogtársakkal beszélgetni, akik fogalmi tisztaságban " leledzenek", pölö tudják ( a gyarmati idők vége utáni) nacionalizálás, államkapitalizmus, monopolkapitalizmus szavak értelmét. Hálistennek a családomban a (tippem szerint veledkorúak) osztják véleményemet, és nem azé' mer' a fejükbe lett verve.
@pianolight:
Magad felé megszelídítetted, úgy látszik valami idomár lehetsz, de az engem miért kellene vígasztaljon, ha ugyanúgy sérteget. Szar az ő édesanyukája nekije.
@parti_giano:
Aha, éppen felvettem, amit elhagytál.
@parti_giano: Gyerekkoromban, az emberek még gyakran köpködtek az uccán. Azt mondtuk a barátommal: elnézést, bácsi, valami kiesett a szájából.
Sipos egyébként összevissza hazudozik, kizárt dolog, hogy 40 éves lenne.
Egy 40éves nem foglalkozik azzal, hogy egy ilyen lapban mit írnak, hanem a külföldi életével, valószínűleg van már vagy hatvan hetvenéves.
@Imola Helyesi: Én nem mondanám el, hogy milyen a te édesanyukád, mert nem ismer(t)em. Arra mág emlékszem viszont te írtad, hogy orosz katonák csájáztak tisztelt nagypapád konyháfjában a hokkerlin. Azt még máig se rudjuk, hogy ez a te születésed előtt, vagy utánvót'. csak, hogy kit tisztelhessünk benned?
@pianolight: csúf dolog, gondolom, egy-kettő közülük azért ellenőrizte a műfogsora meglétét.
@Imola Helyesi:
"Szerintem a kormány első négy éve arra ment el, számba
vette, mi van a költségvetésben, milyen törvénykezés engedi szabadjára a pénzforrásokat."
Imola!
Egy kormányzásra aspiráló pártnak kész programmal kell rendelkeznie egy ország irányítására, nem 4 évig nézelődni, hogy mi a dobbantó.
Nézzük az általad pozitívnak tartott döntéseket és annak következményeit sorban.
Adókedvezmény a Fidesz kormány előtt is volt, a béremelések természetesek, a mértékük lehet vitatott.
A 16%-os SZJA okozta a magyar gazdaságban az egyik legnagyobb veszteséget, mert nem állt ezzel szemben a kormány által remélt gazdasági növekedés. A hipotézisük téves volt, mely a mai napig szumma 2 ezer milliárd veszteséget jelent.
Az infláció alacsony szinten tartása nagyon látványos mérőszám, a valóság az, hogy az emberek az árszínvonalon ebből nem éreznek semmit. Lásd ehhez:maginfláció
Az infláció ilyen mértékű alacsony szinten tartása szemben megy a gazdasági törvényszerűséggel, mert passzívá válik a vállalkozási szféra. Ugyanis a szereplők nem tudják az alacsony árak miatt a költségeiket sem áthárítani, mérsékelik az értékteremtést, vagy leállnak. Ezt tapasztaljuk most.
Amennyiben ilyen reményteli lenne a kormány működése, az elszegényedés nem jönne létre, és nem fokozódna. Ez az igazi mérőszám!
Imola! Ne gondold, hogy az ember ellendrukkere lenne egy olyan kormánynak - bármilyen ideológia elkötelezettje - amelyiknek a működése kizárólag az ország felemelkedését szolgálná.
Azonban ahol nem ez van a fókuszban, ott a bírálatnak helye van.
@pianolight:
Jaj, de vicces valaki! Ezt mindig elsütögeted, a nagypapi tolmácsolt nekik, az anyukámnak meg az apukám csinált jó sok okos és szép gyermeket, köztük engem is, ha erre vagy kíváncsi.
@ausländer Sipi: Jól van már, látom válaszolni nem fogsz. :)

Te dobtad föl a maszop-témát, aztán te tereled róla a szót! :)
@pianolight:
Ezért szeretek veled beszélgetni, mert pontosan ismered a fogalmak tartalmát és az összefüggéseket. Már ahogyan én szerényen ezt fel tudom mérni.
Nagyon díjazom, hogy az oktatásba be fogják vezetni a gazdasági oktatást, melynek az lesz az eredménye, hogy az ifjúság a propaganda szöveget és számokat nem fogadja be kritikátlanul.
Ismerni fogja a mögöttes tartalmakat, mérlegelni fog.
@Mariann19:
Csak bíráld, én is bírálom, ahol kell.pl. az adójóváírásnál is különbséget tesznek,/ gyermekszámtól függően/ és a mai napig nem kompenzálták a gazdagok 16 %os adó miatti hatalmas haszonját az átlagos jövedelműekével szemben, mert a nagyon szegényeket folyamatosan támogatják.
Ez az infláció és a 16 %-os adó miatti aggódásod lassan már a van sapka, nincs sapka szindrómát jelenti.
@hacsaturján:
Azért magából többet néztem ki / már a szókincsét is figyelembevéve/, hogy egy ilyen szar vincentért rajong. Ez egy fekáliaposzt - jó, ha tőlem tudja, de el ne mondja a medvéinek, mert feldühödnek, és méz helyett magát fogják telibe nyalni.
@Imola Helyesi:
"Szerintem meg a közműszolgáltatóktól akarja elvenni a profitot."
Célszerű ezt a kérdést az eredettől vizsgálni.
A rendszerváltás után a közműszolgáltatás infrastruktúrája, vezetékrendszere stb. lerobbant, műszakilag jelentősen elhasználódott állapotban volt.
Az országnak a rendbetételére, optimális üzemszerű működésre nem voltak forrásai.
Boldogok voltunk akkortájt, hogy külföldi befektetők vállalkoztak a feladatra.
Mi sem természetesebb, hogy profitot akartak kitermelni részben, mert minden termelésnek ez a célja.
Másrészt a befektetések megtérülésének a profit a forrása. Miért csodálkozunk ezen?
Olvastam, hogy az egyik befektetőnek a 85 milliárdos beruházása átlagosan évi 5 milliárd profitot hozott.
Gondold el, hogy a megtérüléshez is 17 évre van szüksége ahhoz, hogy nullán legyen.
Tehát jó, ha több megvilágításban mérlegeljük a befektetők szerepét.
@Imola Helyesi:

kegyed nagyon hátul áll az én várólistámon, de ne essen kétségbe, előbb-utóbb kinyalhatja a seggemet.
@Imola Helyesi:
Ez az infláció és a 16% miatti aggódásod lassan már a van sapka nincs sapka szindrómáját jelenti."
Annyira azért nem vagyok hülye, hanem más szemléletben értékelem a jelenségeket.
Te azt normálisnak tartod, hogy az értékteremtő munkának bérben csak egy töredékét kapják meg azok előállítói, az olló egyre inkább nyílik, és sajnos a közgazdászok szerint ez világjelenség.
A 16%-os SZJA a nettó jövedelmek aránytalanságát tovább növeli, ez igazságtalan.,
Arról nem is szólva, hogy a gazdagok ebből
származó pluszjövedelmüket nem forgatják vissza a gazdaságba, hanem magáncélú felhalmozásban realizálják.
Tehát ez árt az érték előállítójának,árt a gazdaságnak, mert az nem fejlődik.
@Mariann19:
Hát nem tudom... azért könnyeket nem fogok értük hullatni..
Viszont ezek szerint minden gallyra ment itt, hogy el kellett adni: A jó cukorgyárakat, a jó zsíros magyar földet, a konzervgyárakat, / jó magyar befőtteket, savanyúságokat/a szőlőket, a gyümölcsösöket, az olajipart /étolaj, /, a ruházati ipart, a kozmetikumokat, a bocicsokit, a győri kekszet, a hőerőműveket, a timföldet, a bauxitbányákat, a szénbányákat, a finommechanikát,a csavargyártást, az orvosi műszeripart, a gyógyszeripart, a járműipart, a vasutat, a buszközlekedést, az ingatlan eladásokat, mindent?
Miért?
Ezért megy most meg a magyar agy is külföldre, mert mindent eladtak, és nem akar bérmunkás lenni ott, ahol alkotni is tudna.
@hacsaturján:
Még jó hogy... magánál a medvék az elsők, jó széles a nyelvük.
Azért tartja őket, vén kujon.
@Mariann19: Kedves Mariann, elpirultam, de azt gondolom, amit mi tanultunk, abban ( vagy bármilyen más vitában) a fogalmek ismerete az alap. Ha bármelyik blogtársunk, bármit beidéz, tudjuk, miről van szó. Ettől mi semmivel sem vagyunk, jobbak, vagy nagaslovon ülők, csak ez a szakmánk. És erre legyünk büszkék!
Azt gondolom, te sem vagy makroközgazdász. Én sem!
Atról még, szerintem te vagy itt aki a legtöbb pluszt adja a bloghoz, a szakmánkban, remélem, sokáig itt leszel, hogy a tévhiteket megcáfold.
@Mariann19:
Erről írtam, hogy az átlagos jövedelműeknél a kiesést egy egyszeri jóváírással kompenzálni kellene. Én legalábbis ezt tenném. De a fejlődésnek ez motorja lehet.
Elképzeltem, ahogy felül light elpirul , közben nagyot rug egy másikba alul.
Bocsika.
@Imola Helyesi:
Felsoroltad, hogy mi mindent privatizáltunk, és valóban ilyen tekintetben egy kifosztott ország lettünk.
A mai napig nem tudok ebbe belenyugodni.
Úgy fogom fel, hogy a rendszerváltásig létrehozott és meglévő nemzeti vagyont az itt élők közös javaiknak kell tekintenünk.
Tulajdonosoknak kell felfogni a népet, akiktől elrabolták a javaikat a beleegyezésük nélkül.
A legszomorúbb az, hogy az akkori rendszerváltó politikusok a vétkeiket heherészve ismerik be /hallottam ilyen irányú nyilatkozataikat/, egyben felmentést is adnak maguknak.
A cinikus gyógyszöveg az, hogy tapasztalatlanok voltak és felkészületlenek abban a helyzetben.
Képzeld el, ha mi a munkakörünkben lévő eltolásainknál erre hivatkoznánk.
@pianolight:
Nem vagyok makro közgazdász, bár a mai világban
hangsúlyozottan előtérbe jött ez a szakma.
Imádom a szakmámat, az elemzést, döntés előkészítési számításokat, nagy szerelmem a számvitel.
Az árszakértést nem kedvelem annyira, az ártárgyalásokat viszont imádom.
Jól lehet improvizálni.
@Imola Helyesi:
Imola!
Ez övön aluli megjegyzés volt.
Megfigyeltem, hogy a magyar emberek a másik ember minősítésénél csak akkor nyitják ki a szájukat, ha leminősítésről, blamálásról van szó. Ez irígységből, és a fene tudja miből ered.
Nem azon kell ironizálni, ha az emberek gesztusokat tesznek egymás iránt szerintem, hanem azokat elitélni, akik csak bántani tudnak.
@Imola Helyesi: mi van nyanya, nem pörög a fekablogod? és itt csattogtatod a protkód?:))
@Mariann19:
Örülök, hogy egyetértesz velem.
@taga20:
Ami késik, nem múlik. Idő van. Kedvesem, nincs protkóm, de azért ne ess kétségbe.
@Imola Helyesi:
Mindent meg lehet beszélni.
@Mariann19:
Ezt most melyikre értetted?
@Imola Helyesi: "Ilyen egyszerű ez."

Ja, olyan mint te, egy nagy faék.
@Imola Helyesi: "Menjenek dolgozni, ne felügyeljenek,"

Képzeld, általában dolgoznak teljes munkaidőben máshol.
@Imola Helyesi: "Kedvesem, nincs protkóm,"

Majd csak pofán nyom előbb-utóbb valaki, oszt egyből lesz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Miért, nem bántok senkit, a bolondokat meg kikerülöm / mint téged pl. /
@Mariann19: "A cinikus gyógyszöveg az, hogy tapasztalatlanok voltak és felkészületlenek abban a helyzetben."

Kérdés, hogy ki volt tapasztalatlan. Mert a nép az nagyon. Amikor meghirdették az állami vállalatok privatizálását, és üzletrészeket adtak a dolgozóknak, gondosan ügyeltek arra, hogy azok ne értsék mihez is jutottak. Így tudták aztán tőlük megvenni az "okosok" szarért-húgyért az állami vagyon jelentős részét. Az okosok meg erre már évek óta készültek, miután 88-ban megszavazták a társasági törvényt ( amelyik feléjük nagyon lejtős volt ). Az egyszerű emberek, de még a jogászok zöme sem értette a társaságok működésének lényegét, így fordult elő osztán olyan is, hogy a tokaji közgyűlés mégsem volt az, vagy az volt de mégsem, vagy a fene sem tudja volt-az, vagy mi volt.

A felügyelő bizottsági tag jogai sem voltak úgy leírva, hogy abból a tag tudhatta volna mihez van joga. Nem is tudták megfelelően gyakorolni jogosítványaikat.
A vezérigazgatók meg nagyobb urak voltak, mint régen az állami vállalatok igazgatói.

Imolka kedvéért, mert ő nem tudhassa ( kisgyerek volt még, seggén volt a tojáshéj )- amikor a szocik visszakapták a hatalmat, akkor kezdték elkapkodni a vezérigazgató urakat a hatáskörük túllépése miatt.
@Imola Helyesi:

Én nem nyomlak még ki sem, nem hogy pofán. Sosem voltam verekedős, és nem veled fogom kezdeni.
@Mariann19: "Tehát jó, ha több megvilágításban mérlegeljük a befektetők szerepét."

Szerintem lehet ezeknek reflektorral is világítani, akkor is csak azt fogják szajkózni, hogy a multi talicskázza ki a pénzt, azt viszont nem látják, hogy valamikor ide be is talicskaztak. Most viszont senki nem sír közülük, hogy Simicska miért tud az állami megrendelések után 11 milliárd osztalékot kitalicskázni. Gyanítom a munkások jóval többet talicskáznak, de kevesebbet markolnak.

A más pénzét is jó használni évekig, csak kamatot ne kelljen fizetni érte.
@Mariann19: "Nem vagyok makro közgazdász" régen a makrósokat úgy hítták, "népgazd. terv elemző", ez 5 éves szak volt a többi 4 évessel szemben. Állítólag még több matekot tanultak.Ismertem egy illen llányt, saját bevallása szerint utálta a matekot, bár, valakinek a lánya vót.
Érdekes az, hogy sem Bokros, sem Békesi, sem matolcsy.. nem azon végzett.
Matolcsy iparszakos vót, amit ma gyalogosnak hínánk.
Ja, én meg közlekedéses, mert ottan kötelező vót legalább egy nyelv:-)
@Imola Helyesi: Az, hogy a vágyaid mikor kézbe sülnek, kicsit magánügy. Talán nem itt kéne.. . van itt nálad még ebben is jobb.
Ja, hogy ha vannak olyanok, akik valamihez jobban értenek nálad, akkor még nem kell kínaisárgába átmenned. Menjél inkább Osloba.
@Imola Helyesi: "Ezt most melyikre értetted?"
Az esztelen privatizálásra, melyben te is felsoroltad az elherdált ágazatokat.
Írtad, hogy ebben egyet értünk, melyre azt válaszoltam, hogy mindent meg lehet beszélni.
@taga20: Szia taga20ecsém, régen láttalak. Remélem, még mindig férfierőd csúcsán vagy:-)
@látjátok feleim szümtükkel:
Szia!
A privatizációról szóló kommentemben a külföldiek részére való javakra gondoltam, és a levezényléséről nyilatkozó akkori politikusokra.
Amit te említesz, az a hazai privatizációs gyakorlat, amelynek a jellemzőit sikerült nekem is testközelben végig asszisztálni.
Egyeznek a tapasztalataink.
A népnek nem voltak ismereteik arról, hogy mi is az a privatizáció, mi lehet abban a szerepük, a részvételt hogy kéne bonyolítani.
Az akkori cégek - mai nyelven - menedzsmentje
volt helyzeti előnyben, mert tudta mi a teendő és kapcsolati tőkével is rendelkeztek.
Ők voltak a reformkommunisták, akik előző mivoltjukhoz képest egy óriási pálforduláson estek át, és odaadó hívei lettek az új politikai hullámnak.
Kétfelé választanám a privatizációt, mert a mai téves megítélés szerint az MSZP a felelős a nemzeti vagyon elherdálásáért.
A külföldre szóló privatizáció nagy hullámát az Antall kormány vezényelte le, a honi magánosításban valóban a volt cégek irányítói és a politikailag korábbi befolyásos figurák vettek részt, ők voltak a haszonélvezői.
Látható volt a közelemben, ahogyan bújták a közlönyöket, a vonatkozó szaklapokat, mit és hol lehet megkaparintani, miután eredeti cégüknél már az új társaságaik megalakultak.
A nép pedig távolról és ámultan nézte az eseményeket, még akkor nem is tudta felfogni, hogy mi történik.
@pianolight:
Számomra az ipar a nagy szerelem, abból is a nagyvállalati, sok gyáregységgel, a fő profil mellett még egyéb tevékenységgel.
Ilyen feltételek között meg kell ismerni minden
ágazat saját szabályait.
Nem könnyű szakma, de a rutin feloldja részben a nehézségeit.
@Imola Helyesi: Hááát, a fantáziád kevés, és abban a kevésben is szegényes. Nem vagyok pedofil, más meg nem gerontofil. Ismered ezeket a kifejezéseket? Szellemi összhang számodra, úgy tűnik ismeretlen. Szerinted 2 cukrász nem beszélgethet a dobostortáról? Vagy, ( hogy jobban értsed) két hygienic manager a takarítás belső fortélyairól?
@Mariann19: Te egy( hálistennek) másik szakmáról beszélsz, mint ami annak idején az ipar vót. Akkor még sem Ford, de, hogy böcsületes legyek, még Taylor sem volt bevett dolog. Szerintem.
@pianolight: igyekszem, öreg harcos/karcos barátom:))
@taga20: Tisztelettel kívámom, hogy tudjad, még egy- 5 évig leszel a csúcson, utána időnként márcsak lógatni tudod a csalit, bármilyen fogási helyzetben. És azt is kívánom, hogy ne így legyen!! :-)
Ja, azzal javíthatsz, ha új csalihelyet találsz:-)
@pianolight: és ez mindenek csúcsa? szellemi csúcs nincs?

neked mostanában mi a csúcs?:))
@Mariann19: Innen a megkülönböztetett tiszteletem /irányodba: " Imádom a szakmámat,a döntés előkészítési számításokat, nagy szerelmem a számvitel"
Csodás érzés számokban látni egy vállalkozás egyensúlyát döntéseit, sikereit, hibáit és a legkisebb mindenoldalú gazdasági mozgását is
@taga20: Neked lehet, hogy minden tovább tart. Kívánom! A szellemi csúcs, meg az, hogy veled beszélgaeterk.:-)
Na jó, ez nem volt jó sútka!
Honnan tudnám, hogy mi a szellemi csúcs, mikor mág nem jutottam oda? DDDDD
@parti_giano: @pianolight: sosem venném magamra:-)... csupán annyi, hogy (bár én sem fogom megvenni könyszekrényem ékének a sipi összest) sokan azért mennek el/választanak önként új "hazát", mert moon nem tudnak létezni, s nem elsődlegesen az anyagiak miatt, így velük szemben a "külföldről mindent jobban tud" kitétel használata nem fair...
@jaegtoer: @Orica Középföldi: termékteszten voltam a hold túlsó oldalán...
@Sir Bates dö Hól: szia te csavargó! :)))

"termékteszten voltam a hold túlsó oldalán... "

remélem az az oldal is sajtból van! :D
(hiányoztál...)
@guma: én mindig a napos oldalon vagyok:-)...
@Sir Bates dö Hól: Úgy tűnik, félreérthetően fogalmaztam, a minősítésem alapvetően nem általában, hanem konkrétan arra vonatkozott, amiket Mariannak, meg nekem írt egy konkrét témában.
Egyébként vele már tisztáztuk, és úgy érzem, békében váltunk el tegnap.
Egyébként, amikor én mentem volna el, akkor útlevél is csak jugóig lehetett, én meg sem hosszútávúszó, sem kajakos nem vagyok:-)
@Sir Bates dö Hól: Lépcsőházi gondolatként ( ami különben nem szokásom) még az jutott eszembe, hogy igencsak XXXXXX méretű mexikói sombrero kellene ahhoz, hogy a Mo.-n lakók beférjenek alá, és azt a kalpagot is keresik még, ami passzolna az összes külföldön élő magyarra.
Erősen szurkolok, hogy a "belföldi" kalap soha ne legyen kisebb, mint a nembelföldi, sőt, azt szeretném, ha ez utóbbi egyre kisebb lenne.
@pianolight:
"Te egy /hálistennek/ egy másik szakmáról beszélsz."
Nagyon szerettem a korábbi, vállalati életet.
Most vállalkozásokat vállalok, de a munka jellege egészen más.
Ebben a verzióban mindenhez kell érteni, az egyszerű feladatoktól a magasabb szintűig, mégsem érzem a szakmai professzionális igényt a rendszerben.
@KÁTÉó53éúétr6:
Már az első mondatodból kitűnik, hogy te is imádod ezt a területet.
Az igazi szépsége akkor jön elő, amikor az ember perfektté válik benne, mert akkor látható teljes körűen a logikája.
Jelenleg a probléma az, hogy a szakma művelői magányos farkasként próbálják értelmezni a folytonos változásokat, a direktívák nem egyértelműek, előfordul, hogy a NAV sem tud megnyugtató válaszokat adni.
Korábban értelmezési kérdésekben lazán felhívtuk a jogalkotót vagy a minisztériumi főosztályvezetőt, és minden világossá vált.
@Mariann19: Örülök, ha sikerül megbízásokat szerezned, én ezt a dolgot az első f. kormány miatt kellett abbafejeznem. Na nem mintha az azt megelőző kormányhoz közöm lett volna, hanem mert én könyvelésben soha nem voltam büfé, tehát konkrét üygekre és isdre dógoztam. Persze az is lehet, hogy akkor már öreg lettem... az meg...
@Mariann19: "Most vállalkozásokat vállalok...." kihasználatlan tudás-kapacitás.....de így herdál el ez a rendszer minden értéket
@pianolight:
Én is örülök a munkáknak, mert élni kell.
Vannak állandóak és eseti megbízások. Ez utóbbiak jelentek szakmai örömöt, mert általában a cégek gazdasági elemzést kérnek adott időszakról.
Amennyiben termelő vállalkozásokról van szó, ott felvillanyozódom.
Termelékenység, selejt gazdálkodás, készletek forgási sebessége, eredmény, rendelésállomány stb.
A korábban alkalmazott mutatók, a vállalkozások csak néznek néha, hogy ilyen is van.
@KÁTÉó53éúétr6:
Az a helyzet, hogy a magyar vállalkozások nagy része inkább a szolgáltatások profiljába tartozik, amely a szakmai ismeretek alkalmazásához elég szűk teret biztosít.
Optimum számításokkal próbálok segíteni, és szívesen veszik a vállalkozások ezt, azt mondják, hogy irányt mutatnak.
Ám, ez nem egy nagy durranás.
@Mariann19: Jó értelemben irigyellek...
süti beállítások módosítása