Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/kozelet/2024/04/30/parlament-szavazas-mini-dubaj-rakosrendezo-arab-emirsegek/ "A kormány to... (2024.04.30. 18:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.01. 08:54 Fabius

Orbán nem csak geci, de hülye is

Címkék: fidesz bennfentes kereskedés qaestor botrány

Csodás napokat élünk. Jó, itt nem a Quaestor károsultakra gondolok elsősorban, hanem azokra, akik nyomon követik az Orbán kormány vesszőfutását. Megvan annak a maga sajátos bukéval rendelkező bája, mikor a hazugságokból ellentmondásvárat építő kormány hadovaügyi államtitkára az egyetlen menekülőútnak azt látja, ha lehülyézi a vezért.

orban_hulye.jpg

Mer'az van, hogy Don Sziszifusz nem emlékszik.

Márhogy pontosan nem, tecciktunni, mert azért nagyvonalakban igen. Az például megvan neki, hogy ő egy hérosz működő életösztönnel. De az már nincs, hogy ez az életösztön izé mikor lépett működésbe. Hanyadika volt? Fassetuggya, volt és kész, csak ez számít. Bajlódni a részletekkel neki nem dolga, miniszterelnök ő és nem kalendárium. Most tényleg azt várjuk, fejben tartsa mikor is volt kormányülés, és azon mi hangzott el? Há' éppen azért nem készül ezekről se jegyzőkönyv se hangfelvétel, hogy ne tudja ezt senki.

Minek piszkálódni azzal, hogy mi alapján döntött? Döntött és kész, a többire ki emlékszik ekkora aggyal? Meg amúgy is nem mindegy, hogy a miniszterelnökségre tizedikei érkeztetéssel eljutó Tarsoly levélre kilencedikén válaszoltak, vagy tizenegyedikén? A memóriája szar a főnöknek, de a látnoki képességei még faszák, tudta ő, hogy jönni fog a levél, azt is mi lesz benne, így késlekedés nélkül a választ is elküldte még az érkezés előtt. Ezért bennfentes kereskedéssel vádolni egyenesen nevetséges. Mi? Hogy a külügy cégének vezetőjétől nem érkezett írásos utasítás a portfólió eladására? Istenkám, vészidőben minden másodperc számít, de ettől még a külügyből érkező telefonos kűddapénzt!!! utasítás nem számít se bennfentes kereskedésnek, se kézivezérlésnek. A zemberek megszopatásának meg különösen nem, remélem ezt nem kell külön magyarázni senkinek. Ahogy azt sem, ha állampapír helyett pénzt ad vissza valaki, akkor nem szükséges hozzá magyarázat vajon mitől lett ez a hirtelen átalakulás.

Az meg tényleg a kákán csomót keresés csimborasszója, hogy egyesek szerint egy hónap alatt csak ki lehetett volna már deríteni, melyik minisztérium melyik pilótajétékba melyik brókercéghez mennyit fektetett be a zemberek pénzéből. Orbán nem tudja, a minisztériumok sem tudják, de holnapra talán elvégzik az adatgyűjtést és kiderül, a számokkal csak akkor van baj ha azok dátumokat alkotnak, vagy akkor is, ha eldugott és elő nem kerülő, szabad szemmel is jól látható mennyiségű pénzösszeget.

 

356 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr327325622

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Peti és a Brókerarcok 2015.04.01. 15:37:09

A hiteles Quaestor-mozi. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jól összefoglaltad!
mit művelnek ezek a fidesz közeli emberek a törvény "nevében" közpénzen?

akkor ide is betesz, mert itt egymás mellett vannak a dokumentumok:

offforever.blog.hu/2015/04/01/hamisit_a_kormany_avagy_a_kormany_kozeliek_dolgoznak
Azért nehéz statisztikázni, mert azzal, hogy cégbe vitték ki az állami pénzeket, berakták a három pohár közül az egyik alá, és most ők is csak találgatnak, hogy éppen hol van a "piros".
Arra meg, hogy lehetett a letétbe helyezett papírból pénz, majd az lesz a válasz, hogy Gyurcsány a hibás!
Meg a szoci bankár-brókerkormány. Meg a NYUSZI!
(Lehet, hogy az egészet a nyuszi miatt időzítették húsvét elé?)
És most ezt Simicska kavarja, vagy nem kavarja?
Fab! megállapításod valószínűleg igaz lehet, hiszen a kormány embereinek ilyen tanácsadói vannak, ami bizony őt minősíti.

A Belügyminisztérium tanácsadója lett Pintér régi autószerelője

Először a közmunka-programokhoz beszerzett gépeket vizsgálta, majd a közfoglalkoztatottak munkaszerződéseit is vele nézették át, bár végzettsége nincs hozzá.

www.hir24.hu/belfold/2015/04/01/a-belugyminiszterium-tanacsadoja-lett-pinter-regi-autoszereloje/
Én csak arra várok, amit egy felelős kormánynak és minielnökének ilyenkor tennie kellene. A lemondásuk bejelentését. Amíg ez nem történik meg, addig gecik maradnak, örökre!
Nem tudom, hogy kormányzati körökben ismeretes-e a hatáskör és illetékesség fogalma.

Mert az ugyan igaz, hogy bármely államigazgatási ügyet a kormány saját hatáskörébe vonhat, csakhogy erről határozatban kell rendelkezni.
Esetleg megmutathatnák ezt a határozatot is:) Különös tekintettel a dátumozásra és a határozat számára.
Vagy valami.
Érdekes lehet azonban az, hogy a bennfentes kereskedés elrendelése mennyire közigazgatási feladatkör?:)
És hogyan tartották be a számviteli törvény vonatkozó rendelkezéseit, a közpénzekkel való felelős gazdálkodást?
Vagy csak elragadta az érintetteket a szerencsejáték szenvedély, és gondolták megforgatják egy kicsit az adófizetők pénzét, a kamatokat zsbretéve, de a kockázatot a gyanútlan kisbefektetőkre, tágabb értelemben véve a teljes pénzügyi szektorra hagyva?

Azért újra, meg újra felteszem a kérdést:

Ha a Beva-nak kell helytállni és kifizetni a Kormányzat és a Questor és a Budacash és a többiek bűnszövetségben elkövetett tetteinek következményeit, ez milyen hatással lesz az egyéb megtakarítások hozamára, többek között az önkéntes kölcsönös kiegészítő nyugdíjpénztárak hozamára és tőkeállományára?

Mennyire vannak biztonságban a nyugdíjcélú megtakarítások és befektetések?

2014. szeptemberében ez a vagyon még 978 milliárd forintot tett ki. Valódi forint befizetésekkel.
Aki ilyen analfabéta tákmatyikkal veszi körül magát nyilván hülye,ezt bizonyítja az elmult 5 éve,elszéledt 600 000 szavzó,amit azóta követett még 1 milka...maradékkal már csak utcai zavargásokraa futja majd,jőn majd a rendkívüli állapot ha lajos nem robbant bankot.
gyűlik, emberek, gyűlik :)
amúgy orbánnak nem kell félnie, amíg az eljáró ügyésznek ennyi esze van. tessék megnézni a tegnapi atv-s riportot: www.atv.hu/belfold/20150331-ibolya-tibor-eb , ez az ember hülye.
sajnálom, de a szemébe is mondom, ha kell: HÜLYE
AL-KAL-MAT-LAN a feladatára.
a 444 is kivesézte ma: 444.hu/2015/03/31/ennek-az-embernek-kellene-megoldania-a-legnagyobb-magyar-penzugyi-botranyt/ , de tegnap asszonnyal tátott szájjal bámultunk, hogy ez az ember melyik barlangól bújt vajon elő?
amíg ő nyomoz, addig orbán meg a sleppje nyilatkozhat bármit.
@jaegtoer:

"2014. szeptemberében ez a vagyon még 978 milliárd forintot tett ki. Valódi forint befizetésekkel."

hümmm! majd 1000 milliárd? ezért robbantják a Beva-t?

(engem mindez nem érint! csak a lelkiismeret bántja mert:) írtam már, hogy engem a vörösiszap esetén (a szintén országházban!) kihirdetett ítéletükre emlékeztet.

kösz a higgadt fogalmazást és ezt az új látószöget, ami az amatőr gondolataimat is igazolja...
Reggelt, Népek!

Émmán követni senem tudom esztet a nagy-nagy katyvaszt. Annyit hazudnak össze meg vissza, hogy már ők sem tudják, mit mondtak 1/2 órával korábban, nemhogy 2 napja.

Mútnap belefutottam a zemegy híradójába.
Aszongya: (megfelelő dicshimnuszként) mekkora nagy siker, hogy még időben sikerült kimenteni a zadózók pézit, azzal, hogy a külügy kivette a lóvéját a brókerek kezibűl.
Megaszongya: (megfelelően fikázó, felháborodott hangnemben) osztán mi vagyon azzal a 16 millijárd, fedezet nélküli kőcsönnel, amit a - most kapaszkoggy meg! - a Gyurcsány-kormány adott a brókercégnek?!
WTF???
Mikó vót mán a Gyurcsány (tudom, tudom, minden mijatta van és mindenki a zű kottájábúl jáccik) kormányon?
16 millijárd kőcsőn vs. 150-200 millijárd eltapsolva, eltüntetve.
Nóóóórmáááális????
@Marcellusca: :)

csak azért, hogy ne maradj hülye, ajánlok valamit a Gyurcsány emlegetése után, így április elsején:

Szenzáció! Tarsoly is Gyurcsány és a szocialisták kottájából játszott!

tenytar.blog.hu/2015/04/01/szenzacio_tarsoly_is_gyurcsany_es_a_szocialistak_kottajabol_jatszott
@Secnir: szomorú, hogy a rendszerben lévő, alkalmasabb ügyészek most alulról szagolják az ibolyát.
néztem a műsort, nagymellényű majmot láttam.
@guma:
Egy percig senem vót kéccséges, hogy e zis megvagyon írva Gyurcsány kottájában. :)))

"Tarsoly Csaba 1964-ben született, tehát a szocializmusban (!), lehetséges, hogy Lendvai Ildikó és Kovács László eltitkolt, közös gyermekeként." - LOOOOOOOOL!!!!
@parti_giano:
polt leveléhez, illetve az atv-ben szereplő félkegyelműhöz:
a válaszból:
"mintegy 800 gigabite adat is lefoglalásra került"
hát az nem sok, cirka 100 Gb (ok, elírás, mert Gbyte, nem Gbit). ha most azt veszem alapul, hogy az egyik korábbi munkahelyemen kint járt a rendőrség, és helybenhagyás mellett lefoglalta a cég összes számítógépét, mint adathordozókat, az volt 400*500 Gb (15 évvel ezelőtt!ről beszélünk). szerverekről nem beszéltem.
ha a Q-nál egy darab 800 Gb-os (és nem Gbites) adathordozót találtak lefoglalásra érdemesnek, akkor ott gond van.
Borzongató dolgokat mondott Ibolya Tibor fővárosi főügyész. Például úgy gondolja, hogy Orgován Béla nem számít. A 800 gigabájtnyi adatot három (3, HÁROM!) darab ügyész dolgozza fel...

halgasd csak!

www.youtube.com/watch?v=iSPoHnyJAX8
@jaegtoer:

kegyed eccerűen naív vagy hülye (as you like it, csakhogy megcsillancsam irodalmi vénám roncsait), illetve politikai jellegű intimpistáskodik számos más egyeddel egyetemben, kiket a gyurcsány kottája nem a maga idejében rabolt el, vagyis akkor amikor ez abszolút nem volt időszerű. mondom én, a bérrettegő kasszander. ojasmit kér számon a segghüje vezéren és tisztikarán, amit ők már a népség mintegy kétharmadának lelkes tapsikolása követkesztében már akkor mekszüntetett, amikor észre se vették, jóllehet, ijjen unortodoxia máshol nem divat, horribile dictu, kies hazánkba se vót az.
lehet ijjenkor a szájnak haboznija, amikor orgován bélák basszák szájba a lázár jancsikat és valamennyi leszármazottyukat.
ha nem harakszik, akkor javaslom, hogy aggájait tessen megosztani bizonyos tgmmel, haszna ugyan ennek se keletkezik, viszont alkalomhoz illően viselhet hózentrógert.
@Marcellusca: D

Respect,hogy Te 'mijafa@t képes vagy megnézni:)

Cinikusan,pofánkba röhögve hazudoznak,'percemberkék!!
Amíg ezek a'zibolyák nyomozgatnak,'emegyen tudósítva a nagyérdeműt semmi sem fog dőlni az 'kurvélet!!
'Szakanna rájuk a 'zég így 'nagyszeredán!!
@guma:

ibolya tibor, fővárosi főügyész röhögve leszállt kálmán olga szintyére, csakhogy ez a fajta comedia del arte szart se ér harlequin és pierott közreműködése nélkül.
@parti_giano:

egy ostoba htb. közreműködésével. nézzen inkább valami pornót!
@gazoló:
Jaajjj, nem úgy van ám, hogy na, én most leülök és mennézem. F@szt! Arra még nem vagyok képes. :)
Csak reggeli készülődés közben megy, oszt' félfüllel hallgatózom. Káromra, bánatomra.
@hacsaturján: tud ajánlani valami svalbárdit?

a műsorvezetőnő különben tényleg bénázott.
@Secnir:D

Relativizálnám:)
Ha a céges hardverkapacitást nézem kevés,ha az érdemi infókról szólna a történet sok!
Biztos nagy 'torrentletöltők voltak a csókák,mert azok a fájlok amiben kutakodni kellene elférnek néhány száz megabájton:))

'megjelentaquestorcédénésdécén:))

kepkezelo.com/images/esogm8e9olzms82gby5d.jpg

A tartalom letöltődött a kormányablakba:)
hasznos ismeret brókerbotrány idején:

nol.hu/velemeny/miert-beteg-a-magyar-szotyi-1525487

megj.: a burger king egységes bűzkibocsátása mijatt svalbárdon persona non grata.
@parti_giano:

svalbárdon minimum én vonom kérdőre aszt a faszfejet. természetesen svalbárdi módi szerint.
@hacsaturján:

egy kis piaci komédia (amit szeretnek minden falunapon látni az emberek) ez csak.
bár ibolya szerint sok nő szül náluk, ami már hátráltathatja is akár a munkát.
(gondoltad volna? még ilyent!!!)
@gazoló:
"Ha a céges hardverkapacitást nézem kevés,ha az érdemi infókról szólna a történet sok!
Biztos nagy 'torrentletöltők voltak a csókák,mert azok a fájlok amiben kutakodni kellene elférnek néhány száz megabájton:)"

stop.
1. céges hwkapacitás: kibaszottul kurva kevés
2. érdemi infók: kibszottul kurva kevés, ugyanis a tranzakciók nem szóban, hanem számtógépen, úgynevezett adatbázisokban mozogtak. na azok sem 800GB, és az átvizsgálásához nem 3 kövér ügyész, hanem 10 gazdasági informatikus kell meg két adatbányász szakember
3. érdemi infók: nincs az az ember, aki kivonul egy céghez (ahol több mint 50 gép van), és ránézésre közli, hogy melyiken melyik az érdemi infó
4. az érdemi infók fele szóban történt - telefonon vagy szotyiköpködés közben

röviden: ha én ÉRDEMI adatot szeretnék arról kapni, hogy mikor ki utalt kinek, mennyiért, stb., akkor először a tranzakciókat térképezem föl, amihez nemcsak a Q adattárháza kell, hanem a kapcsolódó bankok adatai/tranzakciói is.
és hogy tudja az ügyész, innen üzenem: egy adattárház tíz éves havi/éves mentése elfér három teherautón, és utána húsz percbe telik törölni egy teljes adattárházat nyom nélkül.
@guma:

ha a komédiját a kis magyar jelen szempontyábul vizslattyuk, akkor bízvást elmondható, hogy komédijának kevésbé, sokkal inkább szomorú játéknak kéne fölfogni az egészet és a mórahalmi kormányablakban újfent előadni nyenyere kisérettel.
@Secnir:
10.17 Mindig is az volt a véleményem, hogy az egyik leghasznosabb tantárgyunk volt a "Műalkotások elemzése" Mert az tényleg az életre készített fel:
iflgazdasag.blog.hu/2015/04/01/a_fovarosi_fougyesz_a_politika_zsebeben
Egyébként meg, ha már úgyis közeleg a húsvét:
Zöld erdőben jártam, narancs Ibolyát láttam
Meg akart vezetni. Szabad-e locsolni?
@hacsaturján: nem értett meg. én svalbárdi pornófilm ajánlatra gondoltam. legalább valami filmcímet: jeges broki forró kalandjai, rénszarvashiba az ágyban... gondolom, ismeri maga az ottani gattyánt, talán szomszédja is.
"A kormány által kommunikált forgatókönyv egyik legfőbb gyenge pontja éppen ez: ha február 25-én világosan közölte Orbán Viktor, hogy baj van, és menekülni kell a brókercégektől,
hogyan lehetséges az, hogy több mint egy hónap alatt még mindig nem tudják a minisztériumok, hol mennyi közpénzt fektettek be?"
index.hu/belfold/2015/03/31/ellentmondasok_quaestor_tarsoly_csaba_brokerugy_fidesz_kormanyzati_kommunikacio/
@hacsaturján: :)

b+! dehogy szomorú játék. nem láttad azokat átszellemült, sugárzóan boldog arcokat ott, nyenyere kíséret nélkül is?
tudnak sokan örülni még egy gereblyének is, csak mi vagyunk ilyen kekeckedők!

ja és hab a tortán. éjjel még megspékelték azt a galád brókertörvényt:

A Quaestor egy részét szépen kihúzták a brókerleckéztető törvényből

444.hu/2015/04/01/es-az-megvolt-hogy-a-quaestor-egy-reszet-szepen-kihuznak-a-brokerleckezteto-torvenybol/
@parti_giano:

ámbár, hogy mongyak valamit, amúgy érdembe, ahogy ez itten szokás, az ominózus miniszterelnöki megszolalás után minimum 25 hallgatónak illett vóna rászabadulnija a főmarhára, miszerint: tettenérés, nincs mentelmi jog, asztán beslattyogot vóna kovács 2. rendőrtizedes a műanyag lakattal. másnap az ügyésség vádat emel az elhangzottak alaptyán és a bíróság még aznap 118 rendbeli tökönrúgással sújtya a delikvencset. ezek után szegény ibolya tibornak és a megszámlálhatatlanul sok terhes ügyésznőnek minden vasárnaptya szabad lehetett vóna.
persze ha nem, hát nem. majd gyünnek a jogászok, oszt jónapot.
nu, ennyi a hunvald ügyrül.
@guma:

a brókerleckésztető törvényjavaslat benyujtóját ne kennyük mán rá egy ostoba polgármesterre! kennyük inkább falra! mer megérdemli.
@guma:
Csak hogy világos legyen: Ibolyka szándékosan keveri a vádemelés és a gyanúsítás kérdését. A vádemeléshez kell a megalapozottság. Az előzetes letartóztatáshoz viszont elég a gyanú is. Éppen a bizonyítékok eltüntetése ellen, a nyomozás érdekében.
Ezek mindenkit hülyének néznek!
@parti_giano:

pornóba maga az iparos, mink itten svalbárdon a nagy korallzátony ismeretibe vagyunk profik.
@kekex:

maga egy komplett kálmán olga.
Tegnap a KÖZGÉP soroksári telephelyén már csarnok is sötétedett el.
M4 (félkész) projekt azonnali hatállyal leállítva, munkásosztály hazaküldve.
Simicska már biztos őrjöng, még a HÍR TV-t is kiküldte. Lesz itt nagy hadd el hadd.
@gazoló:
közben iflgazdasag.blog.hu/2015/04/01/a_fovarosi_fougyesz_a_politika_zsebeben/full_commentlist/1#c26636158 batyu kolléga is hozzátett egy mélyenszántó gondolatot:
"Na ez attól függ mit tartalmaz az a 800 Gb. Pár nagyon értékes Excel táblázat párszáz K."

szerintem ő a főügyész. ennyi ésszel nem lehet más. esetleg imolka
@hacsaturján:

én senkire sem kenem! csak minden mindennel összefügg, kedves mester! hiszen annyit szajkózták: CSAK a fidesz!

ezt meg a falra eszembe sincs kenni! nem tetszik a látvány...
@guma:

erre mongya nép eccerű gyermeke, hogy az igazi főnök nem csak ígér, de be is tart.
@hacsaturján:

nem vigyáz ott svalbárdon a bikáira? láttam a natgeon, hogy verekednek :)))
@Secnir:

a tábornokot a talpassal összekeverni nem vall bölcs előrelátásra.
@hacsaturján:

erre meg a dakota nem azt válaszolja: lóf@sz a főnök seggébe, egy meg a kezébe, hogy lássa mit kap tőlünk, ha...

(befejezheti, ha gondolja :D)
jav: nem azt = meg azt
@Secnir:
:)
Viszont - az ő szintjén - ha le lett jelszavazva az az excel tábla, akkor itt a vizsgálat vége.
Most hogyan tovább? Ravaszak voltak ezek, a titkosított excel megfogja a felderítési eljárást. :)
A giro rendszer, az mnb-s adatszolg.rendszer se sokat árulna el. Szerintem is hagyjuk...
@Secnir:
Azonkívül előírás a rendszermentés, archiválás, 2 példányban (informatikus máris csomagolhatja a fogkeféjét ha nincs meg), továbbá inform.nyilvántartások szépen leírják (mnb előírás) mi, merre, hova.
Batyu se láthatott 2 gépes hálónál összetettebbet.
@guma:

így legalább nem keverednek bróker ügyekbe.
@huzzadneki shakespeare:
A mútnap a hírtévére is odatévettem.
Há', backi, télleg ellenzéki lett! :))
Sok-sok percig (közben el-elkapcsolgattam) nyilatkoztak a gazdák, hogy miként b@szta át őket a fityiszes kormány. Mer', hogy 20-30 éve, családilag gazdálkodtak, még oskolájuk is van hozzá, oszt' pofára estek a földbérletekkel. Nyájak, gulyák meg sínylődnek az istállókban. Ki kéne hajtani űket, de nincsen hova. A nyertesek meg nem is helybéliek, nincs is állatállományuk, most vásárolnának jószágot.

Gec ez a Laja is! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
" (informatikus máris csomagolhatja a fogkeféjét ha nincs meg)"
namármost.
ha az IT azt kapta írásba (szóban utasítva), hogy Dr esetére az archiválandó anyag ne az iron mountainba kerüljön (most mondtam egy céget) hanem tarsoly villájának pincéjébe, akkor nem csomagol. akkor érdekessé válik a 3 teherautó.
azt is el tudom képzelni, hogy az it igazgató bekérte az IM-tól az összes kazit, majd elküldte tarsolynak.
simán kinézem belőle. lehet, hogy ezt már orgován írta alá.
kanyáááád te fasz, te vadbarom, te lehet, de én nem...

Orbán Brüsszelben idegennek, de Kazahsztánban otthon érzi magát
MASZIMOV, Karim; Orbán Viktor

Genetikailag különbözünk Brüsszeltől és az európaiaktól, de a kazahoktól nem, hangsúlyozta a magyar miniszterelnök Kazahsztánban.

444.hu/2015/04/01/orban-brusszelben-idegennek-de-kazahsztanban-otthon-erzi-magat/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Kazahsztánban otthon érzi magát"
yes? akkor vegyen ott egy kecót és telepedjen le. nem is kel visszajönnie.
Csinosodik a történet. A FM hogy a csudába nem tudta kivenni a pézt, mikor Orbán már február 25-én szólt, sőt parancsba adta, hogy kivenni?

Okosoktól kérdezném: nem haragudott meg a sok haver Szíjjártóra, hogy a havere ennyire átkúrta őket? Mi lehet ennek a következménye?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ott csak a pór nép parkol. Ott van a fűzfa utcai parkoló, azt 24 órában őrzik.
nu, kérem szépen. ez az, amiért minimum hóhérért lehet nyüszögni iboly tibornál:

hvg.hu/gazdasag/20150401_Szijjarto_tarcaja_reszvenyeket_is_tartott
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Csak tudatosította ezzel mindenkiben, a szokásos diplomatikus körbenyaláson túl, hogy még véletlenül se higgye senki, hogy nem tekint vágyakozással vegyes csodálattal az efféle "stabilitásra".
Nagyon tetszik, hogy a vezénylő mutyitábornok egy nappal korábban képes volt válaszolni tarsoly levelére mint ahogy az a hivatalába beérkezett.
Azonkívül: Nem szabad megfeledkeznünk a fideszes Töröcskei Széchenyi bankjának bukásáról sem, mert ott sokszázmilliárdnyi adóforint úszott el
@hacsaturján: petikének jobb, ha haza sem jön borat a kazah cimbiktől. kemény dolog ez a genetika.
@guma: "majd a közfoglalkoztatottak munkaszerződéseit is vele nézették át, bár végzettsége nincs hozzá"

Eztetet nem lehessen tunni, mert asztat mindig a főni mongya meg, milyen szakképzettség szükségeltetik egy adott munkakörhöz. Me ugyé a főni az már mindenhez ért, elég öreg hozzá.
@The Ghost Wolf: "amit egy felelős kormánynak és minielnökének ilyenkor tennie kellene. A lemondásuk bejelentését."

Nektek legyen igazatok, de nem tudom, miben reménykedtek? Megmondta miva-nak is a lelkész ismerőse a minap, hogy brókercégnél csalni "az nem lopás".
Orbánék olyanok, mint a táblabírák a reformkorban. Azok is azt hitték, hogy az ország pénze az ő pénzük. "Jöttünk-mentünk száz forint, ettünk száz forint, summa summarum háromszáz forint".

Orbánék "csak" azt felejtik el, hogy nem a nemesi alkotmány idejében élünk (mégha ők szeretnék is)!
@látjátok feleim szümtükkel: Most más idők járnak! Most a főnit megvezették, a főni nem tehet semmiről, a főninek annyi a dolga, hogy nem tudja mit beszél korszakot élünk.
@hacsaturján:
72mrd forint értékű részvény???? plusz a 4 mrd-nyi államkötvény.

szóval tőzsdéztek a fijúk. és amikor tarsoly szólt, akkor kivették az egészet. ühüm.
@Secnir:

Rosszindulatú vagy. Ibolya úr nagyon szar helyzetben van. Gondolj bele, mi a fészkes fenét fog csinálni (talán pont ezt amit bemutatott ), ha esetleg a főnöke és annak rokonsága is befektető volt a vizsgált pénzügyi intézmények valamelyikébe, szóval ha ő is tarsolyba tartotta a megtakarításait? Esetleg még nehány más kolléga is?

Mellesleg tud a rendőrség elfogulatlan lenni olyan vizsgálatban, ahol a kollégáik megtakarítását nyúlták le?

És egy költői kérdés? Az ügyész/bíró által elkövetett bűncselekményt ki nyomozza/vádolja/tárgyalja?
@miva?:

A főni ezzel esett a saját dugájába, mert így minden az ő fejére hullik vissza.
@miva?: annyi a dolga? NEM! A föni vagy hogy hívjág azt a geci köcsögöt egyszerűen egy korrupt hülye. Akinek annyi esze sincs hogy legalább a közvetlen környezetében ne seggnyalókat tartson. .....mert mert akkor ilyen orbitális böszmeségeket nem nyilatkozott volna mint az elmúlt hetekben. (ó azok a Gyurcsányi szolid böszmeségek ....de jók lennének kost ezek helyett)
@parti_giano:

áááá! nem tudná fölrakni a tübitejkát a kokastaréjra.
@Secnir: akár még a cinege utcát is áttolom neki oda, nekem megérné :)

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): jahh

@huzzadneki shakespeare: igen, de most kaptak új murvát, az is valami
@Marcellusca:

Látod, kêt G. nem fér meg egy csárdában! :-)
@hacsaturján:

"_kegyed eccerűen naív vagy hülye_"

Hősiesen elismerem, hogy én az a naív vagyok aki ráadásul még hülye is.
Nem akarom ezt az állapot leírásomat tetézni további súlyosbítással tetézni, pláne nem vehemensen de vagyok annyira hülye, hogy nekifutok.
A magánnyugdíjpénztárnál még volt egy sasszélépésre lehetőségük a fiúknak, amikor övig gázoltak a trágyába, mondván, hogy etcitera. Oszt még az Uniónak is tetszett és egy fingjuk se volt az egészre, hanem egyenesen szartak bele.

Az önkéntes kiegészítő és kölcsönös nyugdíjpénztáraknál ama sasszélépésre nincs lehetőség, -uniótól függetlenül sem, és már akkora a zsebeiket mardosó pénzéhinség és az azt kísérő étvágy, hogy nem számít csak legyen már valami!
No, én erről hadováltam, hogy annyira valamiztek, hogy a -többi megtakarítás mellett- az önkéntes nyugdíjpénztárak zsetonját is veszélyben látom. Azaz nem veszélyben, mert akkor még meg lehetne menteni, hanem mintha úton lennének a zsetonok a fidesz zsebekbe, olyan kerülővel, hogy az Istennek is az ördöghöz kéne fordulni segítségért, ha tisztán szeretné látni mi folyik itt.

Worluk-ot 2008-ban (vagy 2009. elején?)kértem ösztökéltem, rittyentsen már egy posztot a nyugdíj ügy anomáliái kapcsán (amikor a magánnyugdíj intézménye törvényalkotói nekifutással ögyesen átváltozott az államihoz hasonló piramisjátékká! csak ezt kevesen tudják, még kevesebben értik), aztán mire rászánta magát tiviá,(TWÁ) már nem volt tétje a dolognak, mert a zseton elúszott.

Mostan hasonló szagokat érzek.

Higgye meg, Mester ebben igazán offé vagyok, már csak azért is, mert már csak 1988 naptári napom van hátra a nyugdíjig és ezekre a dolgokra szelektív hallásom-látásom alakult ki, csak szellemileg maradtam vissza, dehát maga is megmondta a diagnózist a 'diagnosztikálás':) igénye nélkül, rám bízva: boldogok a lelki szegények, hát még az agyban, még ha nem is ezekkel a szavakkal, de én akkor is elmondhatom, hogy szóltam. Persze a Mester könnyen elvan Svalbárdon, nekem itt kell a jég hátán megélnem, résen és hülyének lennem, (még a jeget is velem csináltatják, amin meg kell élnem, ügyes, mi?) különben elvisz, no nem a Presley, hanem a tudja maga. Méghogy naív vs. hülye?! Nem kérem! Egy ostoba fasz vagyok.
@búvár kondér: Ugyan már, hát Gíró-Szász is megmondta, hogy a főni nem tudja mit beszél, meg tudhatjuk, hogy ennyi törvényt soha nem hozott még parlament. Olyan sokat legyártottak, hogy pl föl se tűnt nekik, hogy a szocialista brókertörvényt a Matolcsy terjesztette be, és a 2/3 szavazta meg. Most két lehetőség van.

1. Orbán bűnöző

2. Orbán alkalmatlan

Mivel egyik sem tetszik Orbánnak, ezért a kettő közé pozícionálják magukat, de ebből az jön le, hogy bűnöző és alkalmatlan :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Orbán Brüsszelben idegennek, de Kazahsztánban otthon érzi magát
MASZIMOV, Karim; Orbán Viktor

Genetikailag különbözünk Brüsszeltől és az európaiaktól, de a kazahoktól nem, hangsúlyozta a magyar miniszterelnök Kazahsztánban."

Még majd haza se jön/nek. Talán szolgáltatok e miatti bánatomban egy misét vasárnap.
@Marcellusca: "Nyájak, gulyák meg sínylődnek az istállókban. Ki kéne hajtani űket, de nincsen hova."

Tavaly ilyenkor ráadásul még azt mondta Fazekas a gazdáknak, hogy "vigyék vágóhídra" a birkákat, több ezret egyszerre!! Ilyenkor hol vannak az állatvédők, miért nem jelentik föl a minisztériumot állatkínzásért??

Van egy ősz hajú gazda, az már akkor is szervezte a többieket, nem jut eszembe a neve. Valamit biztos ígérhettek nekik legfölülről, azért bíztak olyan sokáig az Orbánékban. Bezzeg a pályázatok elbírálása után lerázta őket a Fazekas. Szegény bácsi azt mondta egy riportban:
- "Azt mondta a miniszter a telefonba, hogy neki nincs kompenciája a dologban. Na, olyanokat mondott, hogy ki se tudom mondani".
@Secnir: a marhák, gondolták, hogy holnapig (csütörtökig) csak kitalálnak valami terelést, miért is van egyik minisztériumnak annál a brókerháznál, a másiknak meg a másiknál pénze... de a hírek már csak ilyenek, szivárognak.
@hacsaturján: dehogynem, odafogja azt a pomádé. de a lovas játékokon hülyén fog mutatni a hóna alatt egy lasztival.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egyébkét a murva se olcsó portéka! Dufarthoz meg különösképpen ajánlott, mert jól nyeli a vízet.
@hacsaturján:

Olvasásra ajánlotta a miért beteg a magyar szotyi cimű opuszt.
Kérem tévedésen alapszik az egész.
A terméketválaszték átstrukturálása megtörtént és gőz-, vagy jobban mondva gázerővel folyik a magyar szontyola- és szontyoli termelés. Minap írtam, hogy el vagyok szontyolodva. Na lássa.

Erre föl itt meg rémhír palántázás folyik. Ez nem állapot!
@látjátok feleim szümtükkel:
"És egy költői kérdés? Az ügyész/bíró által elkövetett bűncselekményt ki nyomozza/vádolja/tárgyalja?"

lásd fapál-ügy: ott panaszt tett az ügyészek ellen, akik bezsuppolták, vallomást akartak kicsikarni belőle (meg más tábornokokból is), hogy valljanak juhász ellen, majd miután nem tette meg, följelentették.
a panaszt a főügyész továbbította azoknak az ügyészeknek, akik bezsuppolták, és érdekes módon mindent szabályosnak találtak.
viszkisdoboz.blog.hu/2014/09/14/187_hogyan_rugtak_ongolt_a_katonai_ugyeszek_avagy_a_masodik_feljelentes_kiegeszitesem
CBA-s svájci offshore kapcsolat Tarsoly Csabánál

Ember Zoltán

2015. április 01. 13:04

Tarsoly Csaba budai villájának egy svájci cég a tulajdonosa. A céghez köthető svájci szervezet gazdasági igazgatója a magyar Valentik Csaba, aki számos CBA-s offshore vállalkozás alapításánál is segédkezett, valamint közös panamai cége is van Tarsoly Csabával.

fn.hir24.hu/penzugy/2015/04/01/cba-s-svajci-offshore-kapcsolat-a-quaestornal/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ilyen messzire azért még Orbán se merészkedne.

Az angol szövegben ez áll: "genealogical". Ha genetikai rokonságot akart volna mondani, akkor ezt mondta volna a gugli szerint: genetic.
Csalással gyanúsítják Kovács Bélát és Szegedi Csanádot

2015. április 01. 13:51

Az EU csalás elleni hivatala (OLAF) vizsgálatot indított - a kémkedéssel is vádolt - Kovács Béla és egykori párttársa, Szegedi Csanád ellen. A gyanú szerint fantomalkalmazottakat vettek fel.

www.hir24.hu/belfold/2015/04/01/csalassal-gyanusitjak-kovacs-belat-es-szegedi-csanadot/
@jaegtoer:

Rossz a kend szeme, rénhír az, nem rémhír.:D
@parti_giano: " de a hírek már csak ilyenek, szivárognak. "

figyelj, a minisztériumokban az alsóbb szinteken is csak emberek dolgoznak, akik nagy részének elege van ezekből. ha nem is az irodából, de otthonról egy email, egy fax rossz helyre azért el szokott menni, hidd el :) és a kisemberek többet tudnak, mint ezek ott fent. nem fogják fel, hogy TŐLÜK függnek.
mások, dehogy mások, sőőőt:

2015-03-31

Írta atlatszo
Kiadta-e már a Jobbik pártalapítványa a szerződéseinek listáját?

Még nem.

blog.atlatszo.hu/2015/03/kiadta-e-mar-a-jobbik-partalapitvanya-a-szerzodeseinek-listajat/
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Nyájak, gulyák meg sínylődnek az istállókban. Ki kéne hajtani űket, de nincsen hova."

Azét ha én az éhes nyáj vagy gulya tagja lennék, csak-csak kirúgnám annak az istállónak a vacak oldalát, oszt mennék legelni. De én csak az éhes nyáj, meg a gulya szemlélője vagyok. Esetleg tüntetni tudok, főleg, ha a Gyurcsány ellen kell. Oda még az éhségtől is elbírnék botorkálni.:D
Ímhol la:

mno.hu/ahirtvhirei/sehol-egy-juh-vagy-marha-meg-is-nyertek-a-palyazaton-1279395

Bár, amit én láttam,az hosszabb volt, több, épp tiltakozó, tüntető gazdát szólaltattak meg, egyesével elmondták, hogy csesztek ki mindannyiukkal.
@guma: "nem láttad azokat átszellemült, sugárzóan boldog arcokat ott, nyenyere kíséret nélkül is?"

Vajon hibáztathatók a résztvevők, hogy úgy csináltak, mintha normális műsort látnának? A polgármester és az óvónő biztosan, de a többiek talán csak sodródtak az árral ...

Kodály és Gazdag Erzsi indították el azt a mozgalmat, hogy népdal színvonalú, de a modern életről szóló versikéket írjanak a magyar gyerekeknek.
Ha csak a két középső versszakot szavalták volna (jogsit, anyakönyvi kivonatot lehet intézni), és nem óvodás gyerekek, és nem kormányablak megnyitón, akkor szerintem az sima gyerekvers lenne.
Varró Dani is mekkora zakót kapott a konnektoros versikéért.

konyves.blog.hu/2014/10/21/oriasi_indulatokat_kavart_varro_dani_gyerekverse
@látjátok feleim szümtükkel: "De én csak az éhes nyáj, meg a gulya szemlélője vagyok. Esetleg tüntetni tudok, főleg, ha a Gyurcsány ellen kell."

Ezek a gazdák tüntettek, mind a tizenhároman. AZ RTL meg a Népszabi rendszeresen bemutatja, ők a "hortobágyi gazdák". Nem ők tehetnek róla, hogy a fidesz annak idején országosan szervezte a "gazdatüntetéseket" traktorokkal, most meg az mszp le se sz.rja őket.
Ha a maszop nemcsak Gőgös Zoltán küldözgetné egymagában(!) túl a Tiszára, hanem összefognák a helyi szervezeteiket, akkor lenne ott több ezer ember is akár.
@parti_giano:

Lehetséges, hogy a cégbíróság azért rendelt el hiánypótlást, mert nem nyújtották be Orgovány erkölcsi bizonyítványát.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A helyi gazdák is szervezhetnék azt az országos megmozdulást, hátha úgy jobban is nézne ki. Talán akkor nagyobb lenne a hitele, és mások is szívesen részt vennének rajta.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ha nagyanyámnak pöcse lett volna, ő lett volna a nagyapám. ezt a verset egy szülő írta, annak apropóján, hogy a kölykök a kormányablak átadásán szerepelnek. nem, nem a gyerekeknek íródott a vers, hanem a kormányablaknak. érted a különbséget?
@guma:

Itt vagyok, drágám. Köszi az ajándékot. Én is szívesen nyilatkoznék Mexikóban arról, hogy mindenképp vissza fogok térni.
De utánam senki sem dobálja a köz és egyéb pénzeket. Így keményen dolgozó kisasszonyként épp egy órája vettem fel a munkát sógoréknál.

Próbálok eligazodni a nap történésein. Eddig csak annyit szűrtem le, hogy az aktuális hülye összekeveri a gigabájtot a libamájjal.

Vajon mi újság Kazahsztánban? Remélem a hordát megkínálták főtt birkaszemmel / egyik dokufilmben láttam hasonlót/.
Talán aggyal kellene!
@Marcellusca:

Érdekes részletek:

"Február eleje óta nyomoz a rendőrség a Hortobágyi Nemzeti Park földhaszonbérleti szerződései miatt. Összesen 66 ezer hektár állami föld került magánkézbe, de a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a nyertes pályázatok ötödét találta aggályosnak. Sok esetben ugyanis nem létező állatállomány után igényeltek legelőt a pályázók. Látótér című műsorunk stábja több érintettet is felkeresett a Hortobágyon, és megadott címeken ők sem találták a bérleti szerződésben megígért juhokat vagy szarvasmarhákat."
Vagy csak időközben megtanultak olvasni ( törvényt ) a képviselők Zuglóban.
ez egyre hibbantabb:

Orbán azt szeretné, ha Magyarország és Kazahsztán egy Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő unióban egyesülne
vZlo7l

Újabb hírek a nagy kazah látogatáson elhangzottakról.

444.hu/2015/04/01/orban-azt-szeretne-ha-magyarorszag-es-kazahsztan-egy-lisszabontol-vlagyivosztokig-terjedo-unioban-egyesulne/
mert ugye vannak fontos dolgok:

Ma közlik a rossz hírt
a kórházigazgatókkal

Az ígért 60 milliárd forint is kevés lenne a kórházak adósságának kifizetésére, de ezt sem kapják meg.

www.origo.hu/itthon/20150401-igertek-de-nem-fizetik-ki-a-korhazak-adossagat.html

---

Az MKB Bank 148 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet, idén nullszaldós akar lenni, jövőre már nyereséggel tervez. A százmilliárdos veszteséget hibás döntésekkel magyarázzák. Az MKB Bank tavaly óta állami tulajdonban van.

www.origo.hu/gazdasag/20150401-148-milliardot-vesztett-tavaly-az-mkb-bank.html
@parti_giano: "nem, nem a gyerekeknek íródott a vers, hanem a kormányablaknak. érted a különbséget?"

Abban nincs köztünk véleménykülönbség, hogy "kormányablakhoz" csak a hülye ír verset. (Tegnap még úgy volt itt a blogon, hogy pályázaton született a "mű".)

De az szerintem jó, ha a költők(!) a gyerekek mai életéből ragadnak ki részleteket. A mai gyerekeknek pl. a libalegeltetés nem a természetes, mindennapi környezetük, nem teljesen élményszerű az "egyél libám, egyél már".
Még az is belefér, ha a vidéki Magyarországon, a helyi közösség fölavatja a falu vadiúj, csili-vili faluházát, családi napközijét stb., és azon mondjuk az általános iskola kórusa énekel, vagy szavalnak az iskolások (nem ovisok!).

Szerintem az a gáz, hogy Mórahalmon ezt most NAGYON túltolták. De ne azért támadjuk már őket, mert avattak, és arra gyerekeket is meghívtak.
@kekex: Csak hogy világos legyen: Ibolyka szándékosan keveri a vádemelés és a gyanúsítás kérdését. A vádemeléshez kell a megalapozottság. Az előzetes letartóztatáshoz viszont elég a gyanú is. Éppen a bizonyítékok eltüntetése ellen, a nyomozás érdekében.
Ezek mindenkit hülyének néznek! +1
@látjátok feleim szümtükkel: "A helyi gazdák is szervezhetnék azt az országos megmozdulást, hátha úgy jobban is nézne ki."

Országos helyett inkább megyei megmozdulással kéne kezdeni, de nem könnyű ám! A kishantosiak is AZUTÁN tudtak bekerülni az országos közvéleménybe, hogy a Greenpeace fölkarolta az ügyüket!

A sokat szidott ződek parádésan belefűnyírózták a vetésbe a SAVE KISHANTOS feliratot, egy "ügyes traktoros" segítségével. Ez került föl a fészbukra.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "De ne azért támadjuk már őket, mert avattak, és arra gyerekeket is meghívtak."

De támadjuk csak nyugodtan ezért.
A gyerek tanulja meg, hogy mi az a kormányablak, de ne ünnepeltessék velük, hogy azt az adózók pénzéből élő politikusok kitalálták. A szezon meg a fazon nem azonos!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Csak abban reménykedem, hogy lesz annyi gerince, bár eddigi viselkedése alapján nem sok reményt fűzök hozzá, hogy benyújtja a lemondását. Aztán a parlamenti többsége úgysem fogadja el, de legalább ezt a gesztust megtette az általa folyton emlegetett emberek felé.
Túl sok elvárásom nincs, mert ez a véglény úgy sem fogja megtenni ezt a lépést.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: .... az a politikai pedofilia amelyhez asszisztál ez a szerencsétlen nemzet az már a nemzet haláltusáját jelzi! Takonygerincű politikusok, takonygerincű óvónők és takonygerincű szülők! Ez a mai Magyarország!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
marha erős a kazah kumisz, szólhattak volna neki, hogy módjával, ne vizespohárral, mint idehaza a pálinkát...
Bátorkodunk tényfeltáró mozgóképkísérletünket a terkberkelés után a tisztelt hozzászólók figyelmébe is beleajánlani. cifrakaloda.blog.hu/2015/03/31/peti_es_a_brokerarcok
Ekkora terelés autópályán még nem volt
Továbbra is forgalomkorlátozás van az M43-as autópályán

Több dolog sincs rendben azzal, amit a kormány az M4-es autópálya leállításáról mond. Valamiért ráfognak mindent az EU-ra, pedig ebben az építkezésben az EU soha nem volt benne. Lehet, hogy egyszerűen szükség lett váratlanul bő 150 milliárd forintra?

444.hu/2015/04/01/nem-volt-soha-eu-s-penz-a-leallitott-m4-es-epitkezesben-de-akkor-miert-allitottak-le/
@guma:
"nem vigyáz ott svalbárdon a bikáira?"

Á, nem vigyáz ő a rénjeire se, egy csomót Nyíregházán láttam belőlük a hétvégén... Mondták, hogy pihenni mentek oda, már nem bírják a rénkumisz-termelést...
Orbán egyre nagyobb punci......
@Secnir: inkább a közeli katonai kísérleti telepről kapott agyroncsoló behatást
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A hortobágyi gazdák azt kapták jutalmul a felvonulgatásaikért, amit a többi büntetésül.
Meg is érdemlik.
Viktorék hazugságtecnikája a három éves kislányoméval egyszintű.

-hol a túrórudi kicsim?
-elvitte a manó.
A szocik legalább megerőltették magukat.
erre index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/04/01/feljelentest_tett_kulugy_cege_is/ visszatérve:

"Azzal, hogy a Quaestor állampapírokat adott el, hűtlen kezelést követett el, a kereskedőház tőkéje megvan, de a kieső kamatbevételek miatt kár érte a kereskedőházat - írta az MTI a Külgazdasági és Külügyminisztériumra (KKM) hivatkozva."

naszóval, kérdéseim vannak:
-állampapírt hogyan tud(ott) eladni a Q?
-ki vette meg?
-miért érte kár a kieső kamatbevételek miatt a kereskedőházat, ha csak 'megőrzésre' adták át az államkötvényeket?

kínzó kérdések ezek, de nem látok válaszokat...
@kentauri: Inkább az én lányoméra hajaz. kb 20 hónaposan ült reggel a bilin, az asszony kiengedett melózni, délután kérdi:
- Te törölted meg a gyerek fenekét?
- Nem.
- Merthogy patyolat tiszta fenékkel ült a hitvesi ágy közepén pucéran, miközben a bili félig volt, és amikor megkérdeztem, ki törölte meg a kuffert, a gyermek azt mondta, hogy apa.
- Judit, jeride. Ki törölte meg reggel a fenekedet?
A gyermek rámnéz nagy boci szemekkel és kapásból mondja 20 hónaposan:
- Papa! (Apám.)
Mit ád isten, egy óra múlva váratlanul beállitanak apámék.
- Judit, jeride. Ki törölte meg reggel a fenekedet?
A gyermek ismételten rám néz, majd fülig érő vigyorral mondja 20 hónaposan:
- Pesti papa! (Na az jöjjön ide 100 km-ről!)

A kormánytagoknak és szófosóknak ehhez minimum 30 év kellett.
Egy három évesnek már van annyi esze, hogy olyanra fogja akitől nem tudjuk megkérdezni.
@kentauri:
"Orbán egyre nagyobb punci...... "

Ezt visszautasítom minden nő nevében :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

joggal sértődhetnének meg a transzvesztiták is.
@Secnir: A kisemberek ( az általad említettek )befogják a szájukat , mert a lé (zsé, mani stb. )nekik is kell...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

jó akkor legyen szőke' punci... ;)

mondjuk szerintem is inkább f.sz, mert egy nő még társasággal sem tud ilyen hülye lenni(pedig láttam/hallottam már kemény dolgokat :) ). ennek meg az egoja feláll, esze az meg nem van, és különben is megmondta szívbéli jó cimborája, hogy egy gec' (ő meg mán' csak tudja)
@kentauri:

Hát a 20 hónapos lányom is olyanra fogta, azzal nem számolhatott, hogy apámék beállitanak, viszont azonnal kapcsolt, mint Rogán Tonyó a gyurcsányozással :)
@látjátok feleim szümtükkel: "De támadjuk csak nyugodtan ezért."

Tudod te, miket avatnak vidéken? Nyilván egy falunak vagy kisvárosnak az is nagy dolog, ha felépül az új játszótér vagy az orvosi rendelő! Engedtessék már meg nekik, hogy ünnepélyes átadást tartsanak, ha ők azt akarnak.

Szerintem itt "csak" az a gusztustalan, hogy ovisokat hívtak meg, és a kormányt ünnepelték.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mondjuk valaki már tényleg pofán sederínthetné egy szívlapáttal ezt a seggdugót amikor ilyeneket bír vartyogni a paraszttya' egy ország nevében. semmi bajom azokkal ott messze-távol...de azé' na. ha annyira otthon' van neki ott, akkor nyugodtan maradjon, hátha ott is kap játszós stadiont, meg kis vonatot.
@búvár kondér: "mai Magyarország"

Két komment a Délmagyar fészbukjáról. :))) Ez is Mo.

"Mi is az a kormányablak,segélyt, jó szót nem ott adnak. Több már ott az ügyintéző az ügyfél itt már csak egy néző. A minisztérium egy mágus, egyre nő az apparátus! Kicsi nekik már egy pláza, kell nekik a megyeháza. Díszmagyaron nincsen toldás, így szaval az utánpótlás"

"Kormányablak-ballada

Mórahalmi kormányablak,
hej, kinyitva mér' nem hagytak!

Nekiröpült a galambom,
maradt vóna itt a gangon.

Ottan virít szétplaccsanva,
nincsen aki levakarja.

Tolla maradt csak emlékbe,
regisztrálni azzal mék be.

Kormányablakba könyöklök,
fejem körül pihe-pölyhök.

Galamb-nyomat az ablakon,
rálegyintök, oszt otthagyom."
.
„Annak vagyunk a hívei, hogy ez a két unió szorosan együttműködjön, biztosak vagyunk benne és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy Magyarországot Kazahsztánnal egyetlen, Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő gazdasági unió keretében kapcsoljuk össze” – hangsúlyozta a kazah hírügynökség szerint Orbán. Hozzátette azt is, hogy „Magyarország kormánya a következő években a gazdasági együttműködést erre fogja építeni”.

Az Eurázsiai Gazdasági Uniót hivatalosan Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország elnökei hozták létre tavaly májusban, később Örményország is csatlakozott, továbbá Kirgizisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán is jelezte csatlakozási szándékát. Jelenleg fehérorosz elnökség irányítja az Eurázsiai Uniót.

Az Eurázsiai Unió létrehozása régi terve Vlagyimir Putyinnak. Már 2011-ben Moszkvába hívta Kazahsztán és Fehéroroszország elnökét, hogy az integrációt támogassák. Putyin akkor arról beszélt, az unióval részben a Szovjetunió feltámasztása lenne a cél.

hvg.hu/itthon/20150401_Orban_osszeboronalna_az_EUt_az_oroszok_u?s=hk
.
@parti_giano: Ebből a bulikából szerintem itt ez az érdekes, és erre kéne az ellenzéknek rácuppanni!:

"A Csongrád Megyei Kormányhivatal 2014-2015-ben hat Kormányablak átadását szervezte meg a megye öt településén, minden esetben kérve az adott önkormányzat közreműködését, segítségét annak érdekében, ..."
Ezek a rohadt sóhivatalok arra is 30 millió forintot kaptak megyénként, hogy dicsőíttessék magukat! És most írják a hvg-n, hogy semmi nincs a lebonyolító cég honlapján, mert "4 év alatt nem bírták összegyűjteni" a beérkezett pályaműveket, amiket több millió forinttal jutalmaztak - papíron!
@batka manó:
Amikor Orbán Kazahsztánhoz sorolja az országunkat, azzal egy leértékelési folyamatot indít be a nemzetközi közvéleményben.
Lehet, hogy ezért kapok tőletek a fejemre, de
a fejlett nyugathoz tartozni rangot jelent egy nép számára, és marhára nem szeretem, ha balkáninak vagy ázsiainak fognak minket tekinteni, mert Orbán ezt akarja.
@Secnir: "-állampapírt hogyan tud(ott) eladni a Q?
-ki vette meg?
-miért érte kár a kieső kamatbevételek miatt a kereskedőházat, ha csak 'megőrzésre' adták át az államkötvényeket?"
1.-2. úgy, hogy meg se vette.
3. mivel valószeg a lejárati kamatot nem kapta vissza, sőt, a az átutalás napjáig járót sem. A lejáratig járó kamat, valószínűleg több lett volna, mintha a pénzből most vesz másik államkötvényt.
Gondolom.
Ezeket az államkötvényeket nem lehet"megőrizni" illetve átadni,a szó fizikai értelmében, mivel dematerializált állampapírok. Ha meg lettek volna,egy másik értékpapírszámlára kellett volna átkönyvelni nyilvántartásra. A küküm cégnek saját bevallása szerint nem volt másik ilyen számlája, csak a Q.-nál.
@Secnir: kínzó kérdések ezek, de nem látok válaszokat...

Adok kölcsön szemüveget;D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "@kentauri:
"Orbán egyre nagyobb punci...... "

Ezt visszautasítom minden nő nevében :)))"
"jó akkor legyen szőke' punci... ;)

mondjuk szerintem is inkább f.sz, " DDDDD
Mindkettőt vissza kell utasítanom, szekszuális zaklatás alapján.
Javasolnám az Orbán megnevezést, úgyismint: Nem lehet ekkora Orbán :-)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Egy hivatal megnyitása miért ünnep? Nem kéne annak lennie.
Már mondtam, hogy a szezon meg a fazon nem azonos, mint ahogy nem hasonlítható egy orvosi rendelő, vagy játszótér sem a kormányablakhoz.

Én felnőttként is roppant utáltam a hivatali avatókat, meg hasonló rendezvényeket. Mások sem rajongtak érte, bár lehet, hogy ma már ez nagy élmény egyeseknek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Tudod te, miket avatnak vidéken? Nyilván egy falunak vagy kisvárosnak az is nagy dolog, ha felépül az új játszótér vagy az orvosi rendelő! Engedtessék már meg nekik, hogy ünnepélyes átadást tartsanak, ha ők azt akarnak."
A játszótér avatáson ott a helyük az óvodásoknak. Az orvosi rendelőben , és a kormányablaknál inkább nem.
@Mariann19: "Lehet, hogy ezért kapok tőletek a fejemre, de
a fejlett nyugathoz tartozni rangot jelent egy nép számára, és marhára nem szeretem, ha balkáninak vagy ázsiainak fognak minket tekinteni, mert Orbán ezt akarja." Tőlem egy gyrsan szálló " küssdieHand"-ot kapsz ez ügyben.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Szerintem itt "csak" az a gusztustalan, hogy ovisokat hívtak meg, és a kormányt ünnepelték"

Egyetértünk. Csak egy ötlet: miért nem a kormányablak dolgozói adták elő ezt a csasztuskát?
@Mariann19:
"Lehet, hogy ezért kapok tőletek a fejemre"

Tőlem ezért inkább egy elismerő "úgy van"-t kapsz.
Ezt érdemes végig nézni:

index.hu/video/2015/03/30/parlament_korkerdes_quaestor/

Én azt azért nem értem, hogy ha a Gyurcsány kormány adott 2006-ben vagy előtte a Questornak 17 milliárdot, akkor ugyé azóta eltelt legalább 9 év, oszt csak akkor dőlt be a tarisznya odala, amikor a külügy meg a többi minisztérium is kitömte pénzzel.

Hogyisvanez?

Ennyire Rogánnak talán mégse kéne hülyének nézni az ország lakosságát.
@pianolight:
"Javasolnám az Orbán megnevezést, úgyismint: Nem lehet ekkora Orbán :-) "

Vezessük be mint új mértékegységet :))
Egyébként igazad van, a f@sz ugyanolyan sértő a férfiakra, mint a punci a nőkre nézve.
A transzvesztitákat meg ne bántsuk.
@pianolight:
"KüssdieHand"
Tanultam németet, de erre a kifejezésre nem emlékeztem.
Most néztem utána, és a "küss" a Wikin kussolást jelent.
Nem neked fogadok szót, hanem Micimackónak, aki bátorít inkább.
Csúnya vagy!
Azért ez a lefoglalt 160 milliós vagyon nem biztos, hogy mennyit is ér, mert pl. a társasági részesedések és hasonlók értéke majd akkor derül ki, amikor azt el akarják adni, hogy abból kártalanítsanak.

mno.hu/belfold/160-milliardnyi-vagyont-lefoglaltak-a-quaestor-ugyben-1279974
A Küss az csók, szóval ez egy régimódi, ámde netes kézcsók. Magyarul régen úgy mondták: "kissztihand"
Na, most csúnyán átvertél, ..., megrendítetted magamban a bizalmam, mert én is utána néztem D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Szia!
Akkor te is inkább a nyugati besorolást preferálod, mint én, ennek örülök.
Azon gondolkoztam közben, hogy milyen rossz volt a keleti blokkhoz tartozni régen, amikor külföldön szánakozva néztek ránk.
Nekem tetszik ez az egyenrangú státuszunk Európában.
Egy ilyen kijelentés ráadásul még ellenszenvet is kelt nyugati barátainknál, mert a sugallata nem fejezi ki a velük való azonosulást.
@pianolight:
"Én is utána néztem."
Te mást találtál?
Mindegy, a te fordításodat fogadom el, mert az kedvezőbb és kedvesebb, köszi neked.
Akkor tovább dumálhatok itt?
Fabius for president, mert se nem hülye , se nem g.i, legalábbis ő ezt magáról nem mondja, csak másról.
De ha nem ő, akkor minimum Boli , taga vagy evasanyo for president
@Mariann19: Nem veszek be bármit... amit a számba adsz DDD. A macinak írtál, aki Mici is, ( de biztos nem néni): Nekem a 80 as években kitűnő élményeim voltak keletiblokkiként, a kezdeti szánakozás hamar barátságos segítséggé alakult. Egyedül Londonban kellett egy kicsit rinyálnom, hogy megkapjuk, ami járt.Most persze nem arra párizsi portugál szálloda főportásra gondolok, aki büszke tagja volt hazája kommunista pártjának, és eljövetelkor még ajándékot is adott. Persze őt sem ábrándítottam ki:-)
@látjátok feleim szümtükkel:
"akkor derül ki, amikor azt el akarják adni, "

Mert minden annyit ér (mármint anyagi értelemben és adott esetben, még mielőtt..), mint amennyit adnak érte.
@Mariann19: egy dologról beszélünk, itt vita nincsen...piktor egy jó nagy orbán', kb. lövésem nincs mijafaszt akar, de, hogy írgalamatlan buta, tehetségtelen, senkiházi az sima ügy. kapott ettől a nyomorult országtól/néptől egy kegyetlen nagy ziccert - első kétharmad - egy történelmi lehetőséget, hogy nagy emberként kerüljön a töri könyvekbe, ehhez képest csak ezt a trutymót bírta összehozni, és még mindig nyolc kézzel turbó üzemmódban lapátolja a szarkupacot egyre nagyobbra, mer' ha harc hát legyen harc.
@Mariann19:
"Egy ilyen kijelentés ráadásul még ellenszenvet is kelt nyugati barátainknál, mert a sugallata nem fejezi ki a velük való azonosulást"

Miközben ugye nyugatra nem kell nyitnunk, mert annak részei vagyunk.
Egyébként vannak még egyáltalán barátaink nyugaton?
Tonyó csak nem engedi ezt a Gyurcsány szálat....lassan ott tartok, hogy arra szavazok akit a Fidesz legjobban ekéz.
@Imola Helyesi:
Április tréfa volt........ stb.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

nekem csak annyi bizodalmam maradt, hogy nyugaton még sejtik , hogy nem ez az elmerogyant és büszke csapata 'magyarország' bár az is igaz, hogy nem sokat teszünk/tettünk azért - mi 'nép' -, hogy ne essenek gondolkodóba, tényleg oda akarunk mi tartozni.
@Mariann19:
"Azon gondolkoztam közben, hogy milyen rossz volt a keleti blokkhoz tartozni régen, amikor külföldön szánakozva néztek ránk. "

Ezt nem tudom, csikófogaimat elhullattam már, mire igazán nyugati országba kijutottam.
Én emberként nem éreztem magam kevesebbnek.
Hogy hova születünk, az nem érdem, csak adottság. Hogy az életünket miként alakítjuk, abban lehet érdemünk.
De sem azerbajdzsáni, sem kazahsztáni, sem egyéb azon környékbeli nem szeretnék lenni.
Inkább veszek Viktorkának egy lakást ottan, akár devizahitelből is, csak maradjon ott az összes pereputtyával és holdudvarával egyetemben, minket még hagyjon békén élni.
Még mindig én járnék jobban.
@látjátok feleim szümtükkel:

Hálistennek mindjárt vége lesz ennek az április elsejének... Ne frusztráljanak minket ilyen rémhírekkel, hogyan élnénk tovább? :)))
Túró Rudi közleménye:
A képen fikázó alak az igazi túró!
Fabius, vegyél vissza a jelzőidből és a trágár káromkodásaidból, ezt csak jóindulatúan mondom, mert nálunk, Magyarországon , ezzel nem érsz el semmit, legfeljebb az ellenkezőjét annak, amit el akartál érni.
Mert ezzel, nekünk, magyaroknak, semmit nem mondasz.
Legfeljebb a saját köreidnek, de szerintem ez nem számottevő réteg, elhanyagolható .
@látjátok feleim szümtükkel:
Bizony, neked nagyon kár.... mint az egyenvélemények
harcosának..
@kentauri: "lassan ott tartok, hogy arra szavazok akit a Fidesz legjobban ekéz."

Ne tégy könnyelmű kijelentéseket. :)

index.hu/belfold/2015/03/31/fidesz_jobbik_haboru_2018_valasztas_oroszorszag/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "veszek
Viktorkának egy lakást" Akkora nagy kotont
szerintem sehol sem lehet kapni.
@ornagy50:

Akkor gyártatunk egyet.
Semmi nem lehetetlen :)))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Vajon hibáztathatók a résztvevők, hogy úgy csináltak, mintha normális műsort látnának? A polgármester és az óvónő biztosan, de a többiek talán csak sodródtak az árral ..."

b+!!!

szakadj már le erről a témáról, hiszen nyilvánvaló, hogy képtelen vagy különbséget tenni egy propaganda műsor és egy közösségi esetleg ünnepi vagy szórakoztató műsor között!

külön szégyen, hogy propagandára akár milyen korú gyereket (még ha pénzért is "csak" tapsolni) alkalmaznak!

egy normális világban ez a szemétség teteje és megkergetnék a szervezőket, itt meg aki nem tud morális és mentális különbséget tenni az események közt az még mentegeti is őket!

erre épült fel a fidesz és ezt tarja még össze a kemény magot a pénzen kívül.

bocs! nem bántani akarlak de vedd már észre, mire vagy jóindulatú...
az elmúlt években sokszor jártam ott és hidd el ahol tudnak pl évente nemzetközi nyugdíjas bulit vagy nemzetközi zene és tánc fesztiválokat és más jó programokat, műsorokat rendezni azok tisztában vannak azzal mit műveltek!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ""Azon gondolkoztam közben, hogy milyen rossz volt a keleti blokkhoz tartozni régen, amikor külföldön szánakozva néztek ránk. "
Nekem nagyon kedvező élményeim voltak a 80-as években nyugaton, a "sajnálkozás" hamar segítő együttérzésbe csapott át ( lehet, hogy már azon is meglepődtek, hogy fehér emberek vagyunk, és nekünk is 2 fülünk van ám ezt nem komolyan gondolom). Persze, a kedvező alatt nem elsősorban arra a párizsi, portugál származású, kommunista főportásra gondolok, aki még búcsúajándékot is adott, és büszkén szorongatta a kezem, hogy ő hazája kommunista pártjának tagja. Nem ábrándítottam ki, hogy énmegnem a magyarnak. Egyedül Londonban volt probléma, hogy megkapjuk, ami jár, de ott sem kellett sok rinya, hogy ne nézzenek hülyének.
Mostanában nincs tapasztalatom, minek néznek minket, magyarokat, csak amit olvasok.
@Mariann19: Amiről Orbán beszél, az tudtommal nem más, mint a 19. századi "turanizmus" nevű irányzat föltámasztása.

Tényleg?! c. történész honlap foglalkozik ilyen témákkal:
"A turanizmus a steppei lovasnomád életforma alapján mindenféle népet egybe boronált a koreaiaktól a párthusokon, a törökségen, az ismeretlen nyelvű hunokon át a magyarokig."
Április tréfa lehet, hogy a miniszterelnököt egy levél miatt, meg a közpénzek kimenekítése miatt állítja pellengérre a poszt.
Képzeljük csak el, mi lett volna a történelemből, ha állami vezetők iktatnak, és nem a nemzet problémáival foglalkoznak. Egy a stempli - Kabos film...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Egyébként igazad van, a f@sz ugyanolyan sértő a férfiakra, mint a punci a nőkre nézve."

ez lassan már f@sznak is kevés...
tehát inkább csak pi@sa, amiből hol a fos ömlik hol a szar - és mi takaríthatunk utána...
@guma: "erre épült fel a fidesz és ezt tarja még össze a kemény magot a pénzen kívül."

A (f@sz) fidesznek mi köze a mórahalmi polgmester és óvónői agyalágyulásához? A másik öt helyen kivezényelték a helyi zenekart vagy a színjátszócsoportot (Szeged, Csongrád) "a kormányhivatal kérésére". A kivezénylésen van itt a hangsúly, azon kéne fölháborodni!

Az, hogy a mórahalmi szervezők ennyire kretének, hogy ovisokat vontak be, és csasztuskával szerepeltették őket, az "csak" helyi probléma, nekik kell megoldani.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"A (f@sz) fidesznek mi köze a mórahalmi polgmester és óvónői agyalágyulásához?"

a fideszes propaganda, hiszen ennek a pártnak tagjai és teljesíteni akarnak.

kivezényelni szervilis embereket tudnak csak...
ezek az emberek meg sajnos teljesítenek, néha túl is.
(párszor már kiderült, hogy nem "föntről" jött a parancs - ezen azért illene elgondolkodnod)

itt pedig be is fejezhetjük, mert más a szemléletünk és malomban is őrölünk.
Remélem ezt láttátok már. :)

Szétoltják a nemzeti hírtévét a Dumaszínház paródiájában – videó

hvg.hu/shake/20150401_szetoltjak_a_nemzeti_hirtevet_dumaszinhaz
@pianolight:
"Mostanában nincs tapasztalatom, minek néznek minket"

Erről nekem sincs. Az a pár nap, amit évente azon a tájon töltök, kevés a mélyebb tapasztalatokra és a véleménycserére.
@látjátok feleim szümtükkel:
Sütött a nap, vízszintesen esett a hó, a nyuszik köszörülik a répát, a felcsúti mangalica fa.zságokat röfög... minden a helyén.
Lemaradtam valamiről?
@guma:
"tehát inkább csak pi@sa, amiből hol a fos ömlik hol a szar - és mi takaríthatunk utána... :"

Tökéletes helyzetelemzés.
@pianolight: "A játszótér avatáson ott a helyük az óvodásoknak. Az orvosi rendelőben , és a kormányablaknál inkább nem."

Gyerekorvosi rendelőnél? :)
Szerintem ez a kormányablak úgy hülyeség, ahogy van. Én rácsodálkoztam a dalocskára, hogy Jé, ma már nem a tanácshoz (városházára) kell menni anyakönyvi kivonatért?
@guma:
"ezek az emberek meg sajnos teljesítenek, néha túl is."

Ez sem mai találmány, volt ez így már néhány évtizeddel ezelőtt is.
A közös elem a két dologban a félelem.
@Gábris szomszéd: Agyalágyult!Gondolod nem olvasok indexet.....minek linkelgetsz? Tán tetszem?
A Tagát is kikosaraztam akkor pont veled fogok kezdeni.
Te nem az a fajta Jobbikos vagy akivel szívesen beszélgetnék, te az a fajta vagy akinek téglával csapnám szét a fejét.....persze ezt csak képletesen értem.....
Nálam a batyu kategória vagy el sem olvaslak....ahogy a nevedhez érek görgetek..
@kentauri:
Én ügyelnék a hátsómra a helyedben... Rádizgult... Ministrálsz is? :)
@guma: "(párszor már kiderült, hogy nem "föntről" jött a parancs - ezen azért illene elgondolkodnod)"

Nem mintha érdekelne téged a véleményem, DE. A kb.szott kormányhivatalok parancsolták ki a helyieket a hülye kis kormányablakaik megünneplésére!!! Ők írják a saját honlapjukon (Csongrád Megyei Kormányhivatal)!!

A fidesz olyan, hogy kidobod az ajtón, bejön az ablakon!

"A Csongrád Megyei Kormányhivatal 2014-2015-ben hat Kormányablak átadását szervezte meg a megye öt településén, minden esetben kérve az adott önkormányzat közreműködését, segítségét annak érdekében, hogy az átadó ünnepségek közösségi eseménnyé váljanak, helyi csoportok fellépése színesítse az események műsorát."
@kentauri: Korábban az álbaloldal kispártjai megmutatták valódi arcukat: az egyik akasztana, a másik lövetne, te meg ugye szerényen csak szétcsapnád a fejem egy téglával. Meg kell hagyni, te is tudod mi az igazi demokrácia. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem izguzltam rá csak szerényen felhívtam a figyelmét a könnyelmű ígérgetés veszélyeire. :)
@Gábris szomszéd:
Kedves kis jobbikos, te neked ez jó? Miért kell, itt neked ennyire... jó kisfiúnak lenni?
Mi köt össze velük?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Te könnyen vagy neked mindig fényesre nyalja a seggedet....nem csiklandoz a bajsza?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Én olyan keveset járok ügyet intézni, hogy azt se tudom, nálunk hol van ez a hülyeség.

Mikor pár éve anyakönyv-ügyben bementem, még a Városházára mentem. :)
Most olvasom az indexen, hogy Kistelken is az ovisok táncoltak a kormányizé "átadásán".

"... az óvoda vezetője kérdésünkre elmondta, hogy őket a kormányhivatal munkatársa ... kérte meg, hogy lépjenek fel az ünnepségen.
Nagyon örültünk, hogy meghívtak, mi egy néphagyományokat őrző óvoda vagyunk, mondókákat, körjátékokat adtunk elő, tehát ez teljesen politikamentes volt"
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

bocs! de látom nem boldogulsz azzal, hogy kinek mi a feladata vagy munkája és mit kell(ene) megünnepelni.

az eu legmagasabb adóját a 27%-ot mindenki kifizeti akkor is ha egy kiflit vesz. amit meg kell oldani és át kell adni - az nehogy már ünnep legyen ebben a lerabolt országban!

azért van adó (elméletileg), hogy megoldják a hétköznapi feladatainkat belőle, ne pedig saját hadsereget tartsanak fenn egymás megfigyelésére hatalmasságain! botrány, hogy magukat ünnepeltetik és közben csak a luxus igényeik betömésére megy el a pénz és közben semmi nem fejlődik hanem leül országunkban.
(ezekre az ünnepségekre is 30 millió járt megyénként!)

nézd meg, olvasd el miről beszélek, és fájjon a te szíved is, ne csak az enyém:

offforever.blog.hu/2014/11/24/az_esztek_bemutatjak_mit_lop_el_tolunk_a_kormany
@Imola Helyesi: A párbeszéd fontos lehet még olyanokkal is, akikkel sok mindenben nem értünk egyet. Másrészt alapelvem, hogy mindenkivel úgy beszélek, ahogy magamnak is elvárom. Ha ezt egyesek nem tudják megvalósítani az már tényleg nem az én saram.
@kentauri:
Nekem? Ugyan... csak időnként a szívlapátommal leápolom a kis lelküket, hogy tudják, hol a helyük.
Amúgy szórakoztatóak, ahogy vicsorognak...
@Gábris szomszéd: Mi köze a demokráciának ahhoz, hogy a tehetetlen dühöm nem tudom máshogy levezetni mint, hogy.........Hmm? Látod te setét barom ez van ha nem linkelgetsz....összefüggéstelen dolgokat köp fel az agyad, te meg késztetést érzel arra, hogy leírd.
@Gábris szomszéd:
De azért önérzet is van a világon, ne hagyd, hogy eltapossanak azok, akik nem érnek fel hozzád.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de te többet szoktál vicsorogni hozzám képest. :)
@kentauri: Én a helyedben nem sötét barmoznék. :) Mésrészt semmilyen "összefüggéstelen dolgot" nem írtam neked. Nézd meg miről van szó és rájössz majd te is.
@kentauri:
Én válaszolok Gábris helyett, te egy idióta vagy, neked setét az agyad, Gábris fényévekkel előtted jár, csak szégyelli ezt, vagy csak egyszerűen gyáva.
Ajánlom, a Hannibál tanár urat megnézésre neked.
@kentauri:
Tanuld meg, hogy a sudrinak ha válaszolsz, eteted.
Attól üti meg a guta, ha ignorálod. Legfeljebb kevesebb repülős, meg más cukiskodó linket kapsz. Valahogy csak kibírod... :(
Ha tippelnem kéne te vagy wmiki......na jó azért ennyire nem akartalak megsérteni.
Tényleg! Hol van Ő? A csillogó hajú cool arc....Meg Lencsés István? Tényleg mit lehet róluk tudni?
István elvileg "unanonim".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ja-ja, bekaptam a horgot....bemászott a fejembe.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Azt gondolom, hogy jobb, ha a kicsik nem betegek, ezért kérdéses számomra, miért legyenek az avatáson a rendelőben. Ez sokkal inkább az aggódó szülők öröme lehet. Persze, a doktorbácsitól nem kell félni, de ez nem a rendelőavatáson jön össze.
@Imola Helyesi: Sosem gondoltam azt, hogy én mások fölé érnék. Másrészt meg itt a nagyhét. Ebben az összefüggésben még inkább felragyognak az alábbiak.

"Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében.” (II. Kor, 12.)

valamint

„Ne attól féljetek, aki a testet megölheti, hanem attól, aki a testet és a lelket is az örök kárhozatra taszíthatja.” (Mt 10,28)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Nagyon örültünk, hogy meghívtak, mi egy néphagyományokat őrző óvoda vagyunk"

Akkor őrizzék a néphagyományomakat városi ünnepségeken, március 15-én és hasonló közös nemzeti ünnepeken, meg természetesen az óvodai mikulás-, karácsonyi-, anyáknapi-, ballagási ünnepségeken.
Egy közhivatal megnyitása nem az óvodások dolga. Mint mondtam már ezelőtt, ott énekeljenek a közhivatali ügyintézők.
Tiszteltetem így ismeretlenül is a kisteleki (és nem kistelki, már bocsánat) óvodavezetőt.
Jut eszembe, ha már annyira hagyományőrzők, akár esküvőkre vagy keresztelőkre is elviszi a gyerekeket dalocskákat énekelni?
@guma: "bocs! de látom nem boldogulsz azzal, hogy kinek mi a feladata vagy munkája és mit kell(ene) megünnepelni."

Nagy tévedésben vagy! Én azt hajtogatom itt, hogy a bunkó Lézer NE attól határolódjon el, hogy MIT szavaltak nagyon cukin a kis mórahalmi ovisok!!

Azt magyarázza meg a MINIszterelnökség, hogy milyen jogon rendelik ki a lakosokat meg a gyerekeiket BIODÍSZLETNEK a hivataljaikba meg az ünnepségeikre!

(index: "Lázár János hivatala az országos felhördülés másnapján adott ki nyilatkozatot, a Hír24 írásos megkeresésére: "
A műsor nem tükrözi és nem is tükrözheti sem a Miniszterelnökség, sem a Csongrád Megyei Kormányhivatal szellemiségét, a szokatlan előadással nem tudunk azonosulni.")
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

remélem betartjátok a mai "menetrendet" és nem engeditek a "zsákutcás" mellékvágányokra terelni megint a jól indult csevegést...

@kentauri:

könyörgöm, ne menj át savas bácsiba, mert az mellett, hogy undorító a dühödet sem vezeti le...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Engem itt a guta? Te melyik adást nézed? :)
Hm, bisztossan megénst eltérítettem a blogot, mer nem ekézzem Orbántot, hogy mijjen hüllye, meg ge..i iss rájadásnak.
Ez ám a témma ma. És igyenyösen kell eszt a témmát forrszirozzni.
Bár lehet, hogy csak áprillis 1-je mijatt van így itten ez.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
@kentauri:
" Legfeljebb kevesebb repülős, meg más cukiskodó linket kapsz."

És ha nagyon hiányzik és lusta vagy a neten keresni, inkább linkelek neked én vagy esetleg Knosszi... csak ezért nem érdemes... :))
@guma:
Nyugi, látványosan megoldom a ... destruktív elemek szarnyalását.
@kentauri: bakker haver, én meg végig aszt hittem, hogy buksza vagy, úgy picsogtál:)))
@kentauri:
"István elvileg "unanonim".

Szerintem a tényeit keresi.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Azé' azzal is 1etértek, hogy mindenkin magán ( is)múlik, hogyan érzi magát egy " idegen" környezetben. A túlzásba nem vitt magabiztosság mindig segít. Meg persze, egy kis nyelvtanulás, ismerkedés, az adott ország szokásaival:-) Három szó görögül csodát tett. Aztán utána, amikor már azt hittem, hogy tudok valamit, jól kiröhögtettem magam DDDDD
Ihajjj..

"Amikor Brüsszelbe utazunk, nincsenek ott rokonaink. "

www.index.hu/kultur/2013/06/04/orban_viktor_unokatestvere_lesz_a_a_brusszeli_magyar_intezet_vezetoje/

Én nem értem csak, vagy tényleg olyan ostoba faszkalap ez, amilyennek kinéz?
@Gábris szomszéd:
Hát nem vagyok ennek a híve, a gonosszal szemben fel kell venni a harcot, és nemcsak eltűrni azt.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Egy közhivatal megnyitása nem az óvodások dolga. Mint mondtam már ezelőtt, ott énekeljenek a közhivatali ügyintézők."

Annyit hoznék föl a kistelekiek védelmében is, mint a mórahalmiaknál. Egyszerűen már megszokták, hogy a gyerekek ott ünnepelnek-táncolnak minden rendezvényen, mint Nógrádi polgármester mondta.

Én sem értek egyet ezzel, csak ennyivel tartozunk az igazságnak, hogy ezt megemlítsük. Szerintem nem teljesen elmebetegek az ott lakók, csak ez már föl sem tűnik nekik, hogy egy kormányhivatal az azért nem ugyanaz, mintha az új faluházat avatnák föl.

De ha a rohadt fityisz tényleg a nyakunkra ül 70-80 évre, mint tervezik, akkor készülhetünk megtanulni a hülyeségeiket ...
@taga20: Persze.....privátba akkor miért írtad, hogy "úgy cumikánák egy jót".
@kentauri:
Guminője, meg alkoholmentes söre van! Vigyázz vele, perverz egy figura...
@pianolight:
"A túlzásba nem vitt magabiztosság mindig segít. Meg persze, egy kis nyelvtanulás"

Meg az akármilyen pici nyelvtudás bátor használata, akár egy kis bábozással kiegészítve :)... csodákra képes...
Santorinin a kikötői felvonóra várva három amerikai nyugdíjas nővel megvitattuk a két ország nyugdíjrendszerét és mindannyiunk saját körülményeit "little bit english" és kézzel-lábbal magyarázás segítségével, és mindenki mindent pontosan értett. Nyitottság :)
@Imola Helyesi: Okoska!! Mi köti ide Gabet??Engem nem, de sokakat az, hogy a hazudós... fityiszedet nem kultiválja. Legalábbis azt mutatja.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Szerintem nem teljesen elmebetegek az ott lakók"

Ezt én sem mondtam (már csak azért sem, mert többeket ismerek ott, és mind igen normális).
Mindössze a túlzásba vitt szervilizmus jutott eszembe.
De javíts ki, ha tévedek.
@kentauri: te, összekeverted az érkezett és az elküldött iméleidet!

még cifráztad is, hogy hogy fogsz púcsítani előttem, te cafka:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Bakker... az akedémiai székfoglalóitokat is megtarthattátok volna.
Rodoszon a 20 méteres sorban nekünk csak a büdösbunkó ruszki jutott ki, akit kb. 20-an, 8 nyelven küldtek anyjába, amikor a dor elé akart állni.
@pianolight:
Sokra megy vele, ha a jobbikot meg a balosok meg a liberálisok nem kultiválják.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nyitottság! Ezt kifelejtettem, pedig az mindenre jó!!! A nyelvről meg annyit: mi is " elájulunk", ha valaki megszólal magyarulDDD
Santoriniért jó értelemben irigyellek. Egy hétnél többer is el lehet tölteni ott, vagy csak nászúton? :-)
@Gábris szomszéd: jó, főleg a vége, csak azok a fekete téglalapok nem kellettek volna:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Bakker... az akedémiai székfoglalóitokat is megtarthattátok volna"

Bakker... ezt most mondod... nekünk meg eszünkbe sem jutott... Mégiscsak vissza kéne menni oda :)
@ornagy50:

Bocsánat, hogy nem veled, mint érintett fő-szakértővel kezdtem a sort... tényleg restellem, na.
@pianolight:
"Egy hétnél többer is el lehet tölteni ott"

Biztosan lehetne, és jó is lett volna, de nekünk sajnos csak nem egészen egy nap jutott, egy hajóút egyik állomása volt. Szinte csak ízelítő a szigetből, étvágycsináló. De annak tökéletes :)
@Imola Helyesi: Képzeld, én meg utálom! Mert, hogy nekem saját értékrendem van, és a bba egyik sem fér bele. De ha már szóbaálltam veled, mint magadat nyelvtudósnak tartóval, kérdésem 1 mi az oka, hogy gyönyörű anyanyelvünknek ami A. J-nál 40000 szóból állt, miért csak a fasz, buzi,... illetve a picsa, kurva ... a szitokszavai?
2. Ha még el tudnád magyarázni, hogy ezeknek, az angolban négybetűs szavakként ismert szavaknak mi a gyöke a magyar nyelvben?
@guma: nyugi téged nem is savaználak....tudom, hogy nem lennél rá vevő.....nekem ez a vicces....gondolom neked a saskabaré.....és dühös sem vagyok egyátalán....Sőt!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Rodoszon a 20 méteres sorban nekünk csak a büdösbunkó ruszki jutott ki, akit kb. 20-an, 8 nyelven küldtek anyjába, amikor a dor elé akart állni." Nekem a büdöske ( krásznaja moszkva) hálistennek csak Tunéziában jött össze, de az hosszúúú...
Mellik hüjjje f@sz emgedte ki Imolkát a ketrecből? :DDD
@pianolight:
Gyönyőrű anyanyelvünk most is áll 40000 szóból, ha nem többől.
Másik, ezzel még tényleg nem foglalkoztam, ui. nem gyök- hanem idegen szavak.
Főleg a buzi.
@taga20:
Ugye, hogy nem bírod ki anélkül, hogy hozzá szólj?! :(
Valld be, buksz a cukiságaira! :)))
@kentauri:

nem izgultam... amikor tehetetlen dühről írtál az nem viccnek tűnt... saskabaré? amióta ott van VFJ megnézem őmiatta... e van!
@Marcellusca:
Kimászott. A blogja fosmelege nem elég neki. Ki érti...
@Imola Helyesi: Ja, ezt nem tanítják sem a szíjjártónál, sem egyetlen orbánnál sem? Akkor becsaptál. Tahó vagy.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :D

Pedig, ha lehetővé tenné a kommentelést ... :))))
@Marcellusca: ebolát legalább leszarom. fél siker:))
gyarló vagyok.

a hüje faszért meg kapsz a pofádra, a tutajostól:)))
@taga20:
Aki alkoholmentes sört tart a hűtőben és (lyukas) guminőt az ágy alatt, az bármilyen gyalázatra képes. :DDD
@Marcellusca: a sört csak boli miatt, me feljött pestre és gondoltam, hogy kurvára megizzasztotta a forgalom, ezé gondoltam beugrik. megsimogattam volna a buksiját, meg itta vona a sört asztán usgyi haza:)

és mit szósz vettelhez?
@Marcellusca: Mán nem lyukas!Megsallerozta!:DDD
@pianolight:
Te vagy egy nagy tahó. Dehát a kedvedért hangosan gondolkodom . Pl. picsa szó: eredetileg segg, fenék, far. Ősi szankszrit piccha= nyílás /ugyebár rokon nyelv/ De eredetileg a fenék, far, itt már ugyebár bejönnek az ősi gyökök, far, fúr, fér, stb , csak a fantáziád szabhat határt, buta fellengzős.
@pianolight:
"Nekem a büdöske ( krásznaja moszkva) hálistennek csak Tunéziában jött össze"

Az az oroszok egyik kedvenc üdülőhelye, mindig tele van velük az egész tengerpart.
@ornagy50: te milyen szak szavakat tucc kollega!:)))
@Marcellusca:

Már reménykedtem benne, hogy elviszik az őshazába és elcserélik egy félpénzért.
@jöttem: vagy legalább borat ráugrik:)))
@ornagy50:
Nyelvi előkészítő után, auf franczőzisch ledugózta. Na! Alkoholos befolyásoltságra se hivatkozhat... Mit eszik a kutya rajta?
@taga20:

Na, ne! A ráugrásból szaporodás következik. Egy is elég belőle.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hát aztat én honnan tudhassam, hogy te miről, vagy kiről maradtál le?;D
@jöttem: Látom épségben "begurultál",REMEK!:)
Néz rám 21-10-nél!
@látjátok feleim szümtükkel:
A Klaudia Schiffer-ről! :D

@pianolight:
Az ősi szanszkrit szóból eredeztetjük... áááá... már-már becsületsértés, amit hallottam! :))
@taga20:

amilyen pechünk van, azt is meghekkeli.
@látjátok feleim szümtükkel:

akkor negyedének a feléért. szívjóságból. örökre.
@ornagy50:
mondhatni, a szél hátán.

már megcsodáltam a képeket. csudaszépek.
@jöttem:

Mi lenne, ha mi fizetnék azt a félpénzt?
@látjátok feleim szümtükkel:

én most max. természetben, mert a templom egere hozzám képest krőzus.
de két hét múlva már tárgyalhatunk az ügyről.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Csak nem? ?? Syriusi szankszrit, vagy a parasztosabb, fityiszes nyelvelvárásból?? Ti.: Nem látom már,imolavakságot élvezek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: elmerültem mára, a gyöknyelvcunami elől menekülve. Bye!
Túlmozgásos parasztgyereket láttátok?

www.youtube.com/watch?t=101&v=-OFAy73yYjI

Ez valami csúnya betegség lehet, ahogy vonaglik, meg rángatózik ostobaságai közepette.

€ljen a tezsvéri kazah kumisz!
@pianolight:
" elmerültem mára"

Én meg innentől egy hétre, utazás+húsvéti család-invázió okán :) Mire visszajövök, addigra remélhetőleg Imolka újfent kihúzza a gyufát, és nyugtunk lesz tőle....
Kellemes nyuszi-ünnepet!
Mindenkinek kellemes húsvétot, aki a locsolkodást szereti, annak sok locsolót/sok pirostojást, aki meg nem, annak sok egyéb jó elfoglaltságot kívánok.
Jót ne halljak senkiről. :)))
444.hu/2015/04/01/polt-peter-fougyesz-egyuttmukodesi-megallapodast-irt-ala-a-kazah-fougyesszel/

Mi a 'lópélót keres ott kinn,amikor itthon kellene ezerrel kóterba vágni a Quaestor 'buliban érintett mocsadékokat!!

Kitűnő alkalom a hazugságok egyeztetésére a keresztapának a polip másik csápjával!!
pfejj!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tudok kazahul,fordítanám!

Pártjaink és 'kurmányaink,kéz a kézben folytatják dicsőssséges menetelésüket a lenini úton a fényességbe:)
Negyvenöt potenciális baltás tanul nálunk wazz!
Az elsőért sem kaptuk meg a gempá,most 'mekszorultunk Q ügyben,jöttünk a vérdíjért,fizethetnél genya:))
@Gábris szomszéd: ezek szerint, te liberális vagy!
@gazoló:

A balta fanyelének Azerbajdzsánban kellett volna kirügyeznie, de nem főben járó bűn keverni, arrafelé ott keleten van egy csomó ország, és a neveik hasonlítanak egymásra.

Annyi rendes ember repül manapság, és legalább annyi gané is, arra a csárter gépre amivel a... utazott Astanába, beülhetett volna első tisztnek Lubitz. Persze a gépért kár lett volna, szép madár a 767-300-as.

Mindig csak az álmok...
ba,
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Szerintem nem teljesen elmebetegek az ott lakók, csak ez már föl sem tűnik nekik, hogy egy kormányhivatal az azért nem ugyanaz, mintha az új faluházat avatnák föl."

pont ettől elmebetegek!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Mindössze a túlzásba vitt szervilizmus jutott eszembe.
De javíts ki, ha tévedek."

Visszakérdezek. Ha március 15-ére parancsolja ki a gyerekeket a kormány, az nem kényszerítés? Lassan már sz.rni sem lehet kormányengedély nélkül az országban, mert abba is bele akarnak szólni.

A fidesz elvette a településektől a feladataikat, és ezt cserébe megünnepeltette velük. Jól elhúzatta a nótáját a szerencsétlenekkel.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Mindössze a túlzásba vitt szervilizmus jutott eszembe.
De javíts ki, ha tévedek."

Visszakérdezek. Ha március 15-ére parancsolja ki a gyerekeket a kormány, az nem kényszerítés? Lassan már sz.rni sem lehet kormányengedély nélkül az országban, mert abba is bele akarnak szólni.

A fidesz elvette a településektől a feladataikat, és ezt cserébe megünnepeltette velük. Jól elhúzatta a nótáját a szerencsétlenekkel.
@punkfrog: Én azt se tudom pontosan mi a ló.sz.rt kell most már a kormányizében ügyintézni.

Lehet, hogy a lakosok azt hiszik, hogy az az új városháza vagy ilyesmi.
@Knósszosz: DD

'Gonocka vagyol,és akkor ki fog a kormányablak mögött 'mekrohandni:)??

kepkezelo.com/images/3s926ttcfq8jecp8kdy.jpg

Nekem a vonatok a gyengéim,de megértem a repülős'fertőzöttségedet:)

www.youtube.com/watch?v=8r3c0S90Lfc
@taga20: esetleg összeköltözhetnétek és akkor nem itt kéne cukiskodni!
@gazoló:
:D
Akkor rokonok vagyunk!
Mit szólsz a Nohab hangjához???

Egy vasútbarát fülének balzsam, sajnos ritka látvány már. Nagy becsben volt régen, de a műértők körében még ma is az. Gyönyörűség!!
@Knósszosz:
szerinted a lubitz az egy valaha létezett személy? minél több idő telik el és minél kínosabb az, hogy műszaki hiba volt és nem humán, 3 hete A320 La Guardia ronccsá ment, tegnap Halifaxban A320 ronccsá ment és semmi őrűlt pilóta csak valami gixar, ezekről megy a hallgatás bezzeg a germanwings az egy lubitz ebben lubickolnak 25 éves gép már rollerban is öreg...még magától is szétesik...

a levédiabasznádi delegációt tengeralattjáróba és a 424-est rákapcsolni a Mariana árok fölött

brühüyyy
@Knósszosz:

Gyermekkoromban pálya mellett laktunk és 'soxor 'élvezhettem a hangjukat:)

No és ez?:)
www.youtube.com/watch?v=eTOIJ_0svAA
@punkfrog: Még azt akartam az előzőhöz írni, hogy engem ez a járás-mánia is halálra idegesített, mikor bevezették.

Lázárnak volt pofája ezt mondani a minap: "A magyar közigazgatás az elmúlt százötven év legnagyobb átalakítását éli meg, ... - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, amikor átadta a Fejér megyei Sárbogárd kormányablakát."

Kiaf@sz kérte őket, hogy rajzolják át az ország térképét? Persze, mert kellett a hely a kölköknek, nem volt elég a sóhivatal.
Járás, az olyan mint a vármegyerendszer, azt is nagyon be akarták vezetni egy időben, mert "történelmi".
Kistérségnek hívták az ilyeneket a rendszerváltás után, az is nagyon jó elrendezés volt, egyik kormány se akarta rajtuk kívül felforgatni.

Beteg emberek nagyzási hóborttal, akik ilyesmiken törik a fejüket állandóan, és be akarják magukat írni a történelemkönyvekbe.
@punkfrog: Olvasgatom a sz.r honlapjukat.

Azt is pofázza a Lézer, hogy majd oylan internet lesz a lakásokban, amiken az ügyeket lehet intézni a kormánynál (és CSAK az ügyeket). "Köszi", dajcse telekom!

Komolyan kérdezem, mi marad a városházánál? A csatornapucolás, meg az ebrendészet?

kormanyablak.hu/hu/hirek/lazar-janos-osztol-278-kormanyablakban-haromszaz-ugyet-lehet-majd-intezni
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Levédiabasznád"-alsón csak duplikálták az egyébként sem könnyű ügyintézést!
A díjszabást és az ügyintézők(rokonok),csókos hivatalnokok számát pedig négyzetre emelték:)
@gazoló: nekem ő a Gép:
www.youtube.com/watch?v=AzvIZ65X5Bw

Ezen az első másfél perc szinte alig történik vmi: www.youtube.com/watch?v=q-DtMNKaKfA
de ugyanaz a motor, csak szinkronban.
André mintha valami korrupcióról beszélt volna, amit hevesen tagadtak. Most meg itt ez az ügy...
Csak én látok összefüggést?
jó8 mindenkinek! :)
@The Ghost Wolf: Én meg attól félek, nehogy lemondjon!

Kíváncsi vagyok milyen lesz a proccpalota a Várban! Lesz-e bátorsága Orbánnak beköltözni, miközben négymillióan nyomorognak az országban?

Mostanában gőzerővel folyik a felújítás, lehet, hogy arra kellett a Q-pénz. :)
@DarthVader: "A hortobágyi gazdák azt kapták jutalmul a felvonulgatásaikért, amit a többi büntetésül.
Meg is érdemlik."

Náluk tanultabbakat is átvert Orbán. Azt nem érdemlik, hogy műkörmösöknek osszák szét a legelőket, mert a gazdák jól végezték a munkájukat.

Vidéken mindig is a jobboldal tarolt, csak régebben az FKGP színeiben. Most üt vissza, hogy nem volt a szoclibeknek normális mezőgazdasági programja. Csak a nagyüzemeket nyomatták, és nem foglalkoztak a zemberekkel.
Ezt is megverselhetné valaki. Olyan kiírás alapján, ahol milliókat lehet elbaszni a semmire:

hvg.hu/itthon/20150402_Osszeomlas_szelen_az_uj_segelyezesi_rends?s=hk
No nem azért ilyen eredményes a statisztika, mert ennyire jól dolgoznak, hanem azért, mert feléjük lejt a jogszabály, amely még a bírókat is köti(?), és sajnos nincs ellene olyan jogorvoslat, ami nem fájna nagyok sok pénzbe az ügyfélnek, még akkor is, ha neki van igaza. A fellebbezési illetéket ugyan is ki kell pöngetni.

hvg.hu/gazdasag/20150402_Egyre_tobben_perelik_be_a_NAVot?s=hk
Egy hivatalban iktatás nélkül semmilyen irat nem kerül a vezető elé. Aki iktat, az meg nem tudja/tudhatja, hogy melyiket kell "iktatás nélkül" beadni a főnöknek. Vagy a miniszterelnök iratait másként kezelik?

www.atv.hu/belfold/20150402-quaestor-ugy-valami-nem-stimmel-tarsoly-levelevel/hirkereso
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A lemondás arra lenne jó, hogy bebizonyítsa nem csak a lopásban és a törvények megerőszakolásában jó, hanem emberileg és morálisan is van tartása. Ha le is mondana, vagy esetleg bizalmi szabazást kérne maga ellen, akkor is biztonságban lenne, mert sajnos kikezdhetetlen többsége van az általuk átformált parlamentben. De úgy látszik, hogy ehhez is gyáva. A várba költözésével kapcsolatban nincsenek illúzióim. Ebben a kis kotonszökevényben olyan erős a kivagyiság, hogy mellette elbújhat az a kazah hajjakend.
"Ezzel a kazah szállal mindig baj van. A múltkor például Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt találta mondani, hogy „a kazah–magyar barátság és rokonság 1500 éves múltra tekinthet vissza”, mivel nem világosította föl senki, hogy a kazah nép, mint olyan, maximum 550 éve létezik. Most meg az a baj, hogy nem lehet tudni, ki az a „mi”, akinek a nevében Orbán Viktor beszél.

Lehet ugyanis, hogy az Austrian Airlines Wiener Sängerknaben nevezetű Boeing 767-esére – mily idegen, nyugatias környezet lehetett a delegációnak! – csak olyanokat engedtek föl, akiknek igazoltan belső-ázsiai felmenőik vannak, de akkor kérdés, hogy milyen szűrőt alkalmaztak a származáscsekkolók.

Ha viszont megnézzük például, kik a Fidesz képviselői Brüsszelben, illetve Strasbourgban, akkor különösebb családfa-ellenőrzés nélkül is olyan neveket találunk, mint Deutsch, Schöpflin, Szájer vagy Winkler. Senkinek a felmenői nem tartoznak ránk, de ezek valahogy akkor se kazahos nevek. A Fidesz-kormányzat által jelölt uniós biztost pedig Navracsicsnak hívják, és büszke horvát származására, a horvátok azonban megint csak idegenek Közép-Ázsiában. Vagy értsük úgy, hogy a Fidesz idegeneket fogadott a kebelére?"

Elvtársak, a hülyeség internacionalista vonala él...
Haza is jön? Minek?
@gazoló:

az a baj, hogy még ezt is elqrták - érintöleg rálátok a dologra - mert, hogy többen nem foglakoznak az ügyeinkkel. az önkormányzatok létszámából csípték le a legénységet, azt sem önkéntes hanem 'kijelölős' alapon. tetszett nem tetszett menni kellett, ráadásul rosszabb anyagi kondcíók mellett (az önkori, amelyiknek tellett azért időnként adott egy kis pluszt, ha más nem bözsi utalványt). a szükséges számtech rendszerek - főleg eleinte - marhára nem működtek, maradtak párhuzamosságok, és sokszor a kutya nem tudta mit és hogyan kellene intéznie, egy nagy katyvasz volt az egész. ehhez képest, hogy elszedték az önkorik embereit, ott meg létszámhiány miatt(is) lett döcögős a történet, az elvont/megnyírt önkormányzati forrásokról már nem is beszélek...a lényeg, ezek bármihez nyúlnak az szarrá válik a kezükben, pláne ha előtte se működött valami fényesen.
Orbánnak nem kellett előrelátni semmilyen bejövő levelet. Egyszerűen arról van szó. hogy van egy alkalmazottja, aki a postát *iktatás előtt* átnézi, megtárgyalja Orbánnal, melyiket iktassák és melyiket ne (ez a lényeg!!!), majd kiadják a titkárságra a dossziét iktatásra. Ami lehet akár másnap, hiszen a Titkárság nem 24 órás munkahely. A sok hülye újságíró pedig, akik számára Orbán válasza "semmitmondó" sőt "dodonai", egy pillanatra sem gondolkodott (ahhoz agy is kellene) azon, hogy mennyire fajsúlyos miniszterelnöki válasz az, amelyben a mindössze két mondatban kétszer !!! szerepel a "még a mai napon" kitétel.
Ez valódi SAS-válasz, ha értenék, mit is jelent.
Akkor felismernék a levél valódi politikai súlyát, értékét: Orbán "életösztön-inspirátorát", annak minden erkölcsi, politikai és jogi konzekvenciájával.
"Noha Vetési Iván leköszönő elnök Kocsis Máté józsefvárosi fideszes polgármestert ajánlotta utódának, úgy fest, a kormánypárt kommunikációs igazgatói tisztét is betöltő politikusnak ellenjelölttel kell megbirkóznia a kézilabdázók április 17-i közgyűlésén. A posztra váratlanul bejelentkezett ugyanis Farkas Ágnes, a 206-szoros válogatott, korábbi olimpiai és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok átlövő." ide is ide akarnak piszkítani? túl sok a néző? qrva (magyar)focit meg nem nézi a kutya sem?

nol.hu/sport/jon-a-farkas-1525511
@hacsaturján:
nemecsekolgaként kérdezem: lombard hitelről még nem hallottak?
"A lombardhitel tágabb értelemben olyan rövid lejáratú hitelek összefoglaló neve, amelyek biztosítéka valamilyen forgalomképes ingó dolog. Szűkebb értelemben értékpapír-letéttel vagy forint-, devizabetéttel fedezett kézizáloghitel." wiki
Mert én már igen, bebebe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nyughass már! "Akinek Isten hivatalt ad, majd észt is ad hozzá" Legyen már egy kis hited! Nem lehet hülyébb, mint a külügyes csapat bármely tagja (remélem)
@Imola Helyesi:
Akkor te biztos rágerjedtél Félgénünk kazah-rokoni nyilatkozatára. Kazár-Kazah, egy gyök. 1-2 bittel nem is kell az első szótagnál többet felfogni.
Gyöknyelv a gyökereknek.
@kekex: "Akinek Isten hivatalt ad, majd észt is ad hozzá"

Értem már! Biztos azért vette be a fidesz a kdnp-t a kormányba, no meg a választási szövetségbe is, hogy legyen aki az istennél lobbizzon az észosztás ügyében.:D
nem értem mi a bajotok a rokonsággal. Már régebben megmondódott, hogy mi félázsiai nép vagyunk. Most is csak rokonlátogatásra mentek, oda a félázsiába.
@gazoló:
Mintha a baltás azeri lett volna, és nem kazah. Ha a kazah diákokra gondoltál, miből veszed, hogy 200-ból csak 45 a potenciális baltás?
propeller.hu/itthon/3084373-orban-ketszaz-kazah-diaknak-adunk-osztondijat
A lombardhitelről, mint jogi fogalomról eltér a véleményem a wikitől, mert és láttam közelről is. Csak össze kell vetni egyiket másikat az aktuálisan hatályos polgári törvény szabályaival.
A jogászaik azonban nagy valószínűséggel a kormány tagjaival jártak egy egyetemre, vagy legalább is egy helyen tanulták a jogértelmezést.
Végre egy korrekt megoldás!
Nem pazaroltak, hanem nemes célra fordítottak:
mfor.hu/cikkek/15_5_milliot_dobott_a_Szerencsejatek_a_csodkozeli_cegnek.html
@graphics:

Aszta! A taga meg fog őrülni, ha meglátja a guminőgyárat.)))))
@látjátok feleim szümtükkel:
Na, ha az ellenzéknek lenne egy mákszemnyi kis esze (de egyre inkább azt látom, hogy nincs) akkor a 11-i hitelkárosulti tüntetést összekötnék a segélyezési rendszer-átalakítás veszteseinek tüntetésével. Mert az már egy tömeg lehetne!
MINDEN közigazgatási egységben, hogy ne kelljen utazásra költeni. Vagy előkotorhatnának valamicske forrást a buszoztatásokra.
@sörtelen:
Igazad van, a másnapi iktatás tényleg életszerű. De az, hogy 1 hétig nem jutott eszükbe, hogy felhozzák, önmagában igazolja, hogy nem így történt. Ez van!
@látjátok feleim szümtükkel:

Jajj, ne! Inkább jurtatakarítást vállalok. Ott is elkel a dolgos kéz.
Tárgyalj, ígérj nekik bármit! Egy béna kormányt meg ellenzéket, két kecskéért.
Mi csak jól járunk!
@látjátok feleim szümtükkel:
Arra utaltam, hogyan lehet a "megőrzésre" átadott és azután visszakapott értékpapírokból (némi kölcsön időszakra) magántőkét és magánhasznot kreálni.
Erre nagyon jó technika a lombardhitel.
Na az ilyesmi kibuktatása ellen kellett vidéki nyomozókat és 3 (HÁROM) ügyészségi hölgyet ráállítani a 800 giga ellenőrzésére. El is fog tartani vagy 5-10 évig! Beindult a Kulcsár-technika, az már milyen jól bevált egy hasonló ügyben?!
@kekex:

A dolog szépséghibája, hogy sem a nyomozók, sem az ügyész nem ért(het) a 800 gigához, ahhoz szakember kell - így írja azt a törvény-. Magyarul szakértő, aki megnézi mi van a gigában, leírja, osztán majd senki nem fogja érteni még a bíróságon sem.
@jöttem:

Én kecske nélkül is adom mind a kettőt, csak fogadják el.
@Kijelölt Önkéntes:

"_Végre egy korrekt megoldás!
Nem pazaroltak, hanem nemes célra fordítottak:_"
[15,5 milliót -teszem hozzá a link szerint]

A Helyi Théma fidesz-közeli vitézy-lap.

Mennyivel könnyebb és kényelmesebb így korrektnek lenni, mint például a társadalmi szerepvállalás jegyében az Ökotársnak adományozni nem 15,5, hanem csak 1,5 milliót.
@látjátok feleim szümtükkel:
Mondtam, hogy a Kulcsár technikát alkalmazzák! Majd elmolyolnak rajta pár évig, aztán majd a bíróság kirendel szakértőt, aki megint elmolyol pár évig....
"a bizonyítást nagyban nehezíti, hogy a tranzakciókat kezelő rendszer manipulálható, a Kelernél lévő gyűjtőszámlák adatait nem lehet személyre lebontani, így értékpapírkód alapján kell majd elvégezni a munkát. "Eredményesek vagyunk, de ettől ez nem lesz még egy rövid eljárás" - jegyezte meg Ibolya Tibor."
www.atv.hu/belfold/20150401-160-milliard-forintnyi-megvan-a-quaestor-ugyben/hirkereso
És különben sincs itt látnivaló, ha nincs "kár" Majd tesznek róla!
@jaegtoer:
Erről van szó!
Valaki/k/nek jól jött a summa, vagyis a pénzt nem dobták ki az ablakon...
@kekex:

Pont ezért írtam, hogy mi a dolog lényege: nem iktatnak állami iratokat! Ez pontosan illeszkedik az orbáni hatalomgyakorláshoz, melyben a felelősség előli menekülése (Orbán retteg a felelősségtől, ez erkölcstelensége miatti talajtalansága miatt van) ölt testet a Kormányülések jegyzőkönyvezésének 1998-as (!) megszüntetésében. Ezzel állami dokumentumokat hamisít. Persze, hogy *ezt* nem ismerhetik el , nemhogy egy hét alatt, de sohase.
@sörtelen:

Ott omlik össze az életszerűnek magyarázott helyzet, hogy 27-én még semmiféle iktatószám nem volt azon a levélen.
Amúgy az iratkezelési szabályzat (levéltári tv, kormányrendeletek és egyebek határozzák meg, mely iratokat kell, és melyeket nem kell iktatni. És nem Orbán Viktor.

Egy nagy szar ott az iratkezelési rend, ahol az első számú vezető önkénye és pillanatnyi érdeke diktálja azt, hogy mit kell iktatni és mi az amit nem, amikor erről jogszabály rendelkezik a legapróbb részletekig.
A többi mellett éppen a visszaélések elkerülése miatt. Is.
@gazoló: mifelénk nem jártak sajna :( és csak felnőttként láttam Nohabot.

-- poszthoz
Kivárásra játszanak, aztán bedobnak vmi orbitális marhaságot -- figyelem elterelésnek és mindjárt nem ez a téma lesz napirenden (l. Jóbarát kontra nav).
Törvénytelenség megalapozott gyanúja esetén a vagyont azonnal zárolni kellett volna.

további szép napot!
@kekex:

ez a lombard hitel egy jó firma, cca. 20 évvel ezelőtt együtt ültem vele sumbaván. hogy én miért nem kerültem még be a wikipédiába, ő meg igen, asztat én nem értem. lényeg, hogy te mán óvastál rula.
na végre, most már értem a gyorsnaszádot is!

Orbánisztán: csónakázótó is lesz Felcsúton

atlatszo.hu/2015/04/02/orbanisztan-csonakazoto-is-lesz-felcsuton/

ki kéne írni pályázatot, mi legye a tó neve.
Borat Piktort hallom megették a mémgyárak. Ugye nem jönni haza?
... és a Haza fényre derül!
"Azt gondoljuk, hogy alapvetően egy bűncselekmény károsultjai vagyunk: nem egy normális gazdasági csőd miatt veszítettük el a pénzünket, hanem a történtekben vastagon benne van a felügyelő hatóság is, ezért továbbra is 100 százalékos kártalanítást követelünk"

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2015/04/01/tuntetnek_a_quaestor-karosultak/

Amennyiben az MNB elmulasztotta a szükséges felügyeletet, akkor ott is történt valami mulasztás, ami a kárhoz hozzájárult, ezért az állam is felel/het. De mi lesz azok vagyonával, akik nem végezték el a hivatali feladatukat? Erre tudna Rogán mondani valamit?
@The Ghost Wolf:

"Én csak arra várok, amit egy felelős kormánynak és minielnökének ilyenkor tennie kellene. A lemondásuk bejelentését."

A klasszikust idézve: hány éves vagy, királylány???
@Imola Helyesi:
Imola drága, te tartod a kapcsolatot kazah rokonaiddal?
@jaegtoer:
Épphogy nem. Akkor abba a kategórába tartozott ez a levél, amelyet nem akartak iktatni. Nyilván nem folytatólagosan vezetett a Főni iktatása, fenttartanak egy-két üres sort e célra. Pechükre a 9-in már betelt, mire ez a levél utólag "dokumentálódott".
Ahogy Rejtő mondotta volt: "Egy rablógyilkos nem foglalkozzon részletplasztikával." Dehát ezek műveletlenek. Csak a pénzt tudják olvasni.
@kekex: A 8.26-os kommentedhez, csak azért, hogy
röhögjél te is velem együtt az alábbiak láttán.
Írod:
"Akinek Isten hivatalt ad, észt is ad hozzá!"
Egy tegnapi cikkből a lényeg.
Anréka Domokos - Szíjjártó sporttársa - a külügy szervezési vezetője korábban már a Miniszterelnökségen együtt dolgozott Szíjjártóval protokollreferensi beosztásban.
Egyebek mellett WC-ket térképezett fel Orbán Viktor számára.
Na látod! Ha Isten nem is adott észt szegény Domokosnak, a mi kormányunk adott hozzá illő
munkaköri kötelezettséget.
Nincs felsőfokú végzettsége, gyanítom kartográfiai ismerete sem. Nem baj! A budikat csak felismerte...
@Marcellusca: jól elkaptad a lényegét a dolgoknak! szerintem szándékosan dumálnak újabb és újabb adatokat és magyarázatokat-mert pontosan ez a cél! a teljes káosz és lehetőleg a totális érthetetlenség.
ezt meg baromi jól csinálják.fontos,hogy amit délelőtt mondtak,az délutánra már nem érvényes,hiszen öntik az újabbat.
eredmény?há az megvan...
amugy is emúttnyócévrohattgyurcsány.
ennyi telik.
@sörtelen:

Csakhogy már régen nem iktathatnak papírra, iktatókönyvbe, hanem csak elektronikus rendszerben.
Ott pedig nincs üres sor.
Ha "falszám"-ra iktatnának, azt doksi belső rendszer azonosítója, de akár a naplózás is rögtön megmutatja, hogy mi a helyzet.
De már értelek.:)
@kekex:
:)bocskazahok,a tegnapi vörösbor bekevert:))
'azért remélem a kétszázból egyik sem baltás!
süti beállítások módosítása