Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.25. 09:07 Fabius

Quaestor közlegény megmentése

Címkék: fidesz mutyi quaestor tarsoly csaba menekülőút

Ócska szóvicc, de a történtek után rohadtul kíváncsi leszek mi van még a tarsolyban. Pártunk és kormányunk rettentően fogadkozik, hogy a bróker botrány szereplői nem ússzák meg szárazon, éppen csak annyi a bibi, hogy a "véletlenek fura összjátéka" meghaladja már az egészségügyi határértéket.

  1.  Február végén megdöglik a Buda Cash.
  2.  Március ötödikén a külügy - állítólag - úgy dönt, kiveszi a pénzét a Quaestorból.
  3.  A tranzakció március kilencedikén megtörténik, majd "kb két perc múlva" a Quaestor csődöt jelent. Mármint állítólag.
  4.  Mert maga a csődjelentés tizenkilencedikén történik meg csak.
  5.  Addig átalakul a tulajdonosi szerkezet, a "háromkirályok" (Szima-Garancsi-Tarsoly) között számon tartott oligarcha és tróger tolvaj talál egy strómant, aki nyilván elviszi majd a balhét helyette. A nyolc általánost talán elvégzett közmunkást lesz miből kifizetni, elvégre emberünk több, mint kétszer annyit lopott, mint a Wall Street legendás farkasa. (200 vs 517 millió dollár) És ugye "valahogy" csak lett neki ideje strómant találni azután, hogy az utolsó pillanatban kitolta a külügy pénzét.

 

questor.jpg

Nyilván elhisszük, hogy a külügy semmilyen információval nem rendelkezett, nem súgott senki, és mindez véletlen.

Nyilván elhisszük, hogy senkinek fel nem tűnt, a Quaestor tíz nappal később jelentette be ténylegesen a csődöt, mint ahogy azt a sajtóban bezengeni szíveskedtek.

Nyilván elhisszük, hogy ez az egész nem Tarsoly Quaestor közlegény megmentése, hanem a Bohócországban megsokasodó sajátos, nehezen értelmezhető események összjátékának műve.

Nyilván elhisszük Orbán Viktor felháborodását: "Ilyenkor az szokott történni (...), hogy azok, akik kicsalták az emberek pénzét, valahogy mindig megússzák."

Mert ha nem hinnénk akkor kénytelenek lennénk azt gondolni, hogy Gyurcsány szentté avató szertartásán őszintébb lenne Orbán G. mosolya a mostani bilincsbe Tarsolyt! - szólamnál.

362 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr597302434

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha most Romániában lennénk, Orbánt rendőrök vinnék el 2015.03.25. 14:06:45

Akkor most csak röviden szemléznék két mai cikket:  A Küküm sajtóosztálya kommentálni akarta a Cink egyik posztját, és küldött egy közleményt. Amiben rettenetes dolgokat vallanak be, bár a szándékuk szerintem nem ez volt. Bennfentes információik vol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petike kérója amikor összejött, azt emlegették, hogy családi segítség, meg befektetések... Értem én!

Kalányos Rómeó meg elviszi a balhét, a NEM OLIGARCHA testvérünk helyett. Vili...
Undorító. De olyan nagy probléma mégse lehet ez az egész ügy, mert nem látom hogy a bedôlt pénzû emberek rágyújtanák a bagázsra a Parlamentet.
Ez a bedőlési hullám kiválóan alkalmas arra, hogy a kisbefektetők elveszítsék - pénzükön, vagy pénzük egy részén túl - a bizalmukat és a biztonságosnak kikiáltott államkötvények felé forduljanak. A kormányzat úgyis arra törekszik, hogy minél nagyobb legyen a belföldi hitelezés aránya az idegen pénzek helyett. A hazai eredetű forintokkal később még el lehet követni különböző trükköket, de azoknak még nem érkezett el az ideje.
Eközben többen voltak/vannak, akik (nagyon)jól jártak a korábbi lehetőségek kihasználásával, mert minden bizonnyal véletlenül, de időben felismerték a pénzügyi folyamatokkal járó mellékhatásokat...
@Péklapát:
Viccelünk? Kamu kötvények mellett, kamu befizetések, kamu értéken, majd valódi pénz kártalanításképp.
Persze közel kell lenni...
Nem értelek FAB a hatóság teszi a dolgát, nincs itt semmi látnivaló. :)

Megjelentek a rendőrök az új Quaestor-vezérnél

Egyenruhások keresték fel kedd este Orgován Bélát, aki a papírok szerint átvette Tarsoly Csaba helyét a Quaestor-csoport élén – írja a szerdai Magyar Nemzet. A lap szerint a nagykátai rendőrkapitányság két járőre ment ki a férfi tápiósági házához, tíz percet töltöttek ott. A helyszínen lévő újságíróknak nem árulták el, miért érkeztek, vélhetően lakhelyellenőrzést tartottak. Orgován Béla házánál kedden egész nap nagy volt a jövés-menés, de a redőnyök nem mozdultak.

hvg.hu/gazdasag/20150325_megjelentek_a_rendorok_orgovannal

Gondolom készülődik már valahol egy Jack Ruby is aki végleg elsikálja majd a problémákat a rendőrség folyosóján. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Néha elgondolkodom, hogy mi az a szint, amit már a fidesz szektások sem szopnak be.Ami már nekik is büdös.
Minden eddigi tippemre az volt az élet válasza, hogy: "Megadom, emelek."
" Orgován üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt 9 hónapot, majd emberölés kísérlete miatt 4 év 3 hónapot ült. A lap információi szerint 2009-ben szabadult. ."

tehat egy strici.
hat ez zsenialis:-D
@ausländer Sipi: Az, hogy a totálisan fideszes hatóságok (rendőrség, ügyészség, pénzügyi felügyelet, stb) nyílt asszisztálása mellett egy lúzer munkanélküli nevére lehet íratni a sokmilliárdos veszteséget, az annak a bizonyítéka, hogy a fidesz vastagon benne van a buliban, és érdekelt a veszteség eltüntetésében (illetve érdekelt a fidesz-haver Tarsoly megvédésében).

A hatóságok asszisztálásával tüntetik el a bukást, lol, ez már nem is balkán, ez már fekete-afrikai szint :)
@Péklapát:

"De olyan nagy probléma mégse lehet ez az egész ügy"

Persze, hogy nincs, mindenki tudja, hogy az adófizetök pénzén kártalanítva lesznek a "bedölt pénzü emberek".

A szocializmusban mondta a szomszédom, amikor hol egy utánfutónyi cementtel-, betonvassal-, stb-vel jött haza: "a közösböl szedtem".
@viktorputyin:
Nincs olyan. Piktorunk szara csokika nekik. Két pofára tolják.
@Baszki, nincs már mit ellopni...:
Próbáltam ironizálni.

Engem igazából az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a jóistennek kell még megtörténnie/kiderülnie, hogy elzavarjuk ezt a bandát?
@Baszki, nincs már mit ellopni...:
Kiloptak az MNB ből alapítványokon keresztül, direktbe 200 mrd közpénzt, ingatlanokban 50 mrd-ot.
A Széchenyi bankból kiloptak 100 mrd-ot, közpénzből megoldották a mentegetést.
A DRB-ből melyet az MNB engedélyével bankosítottak, kiloptak 60 Mr-ot, megmentés közpénzből lesz, ha lesz.
Questor sztori a legeslegtisztább lopás. 210 mrd hamis kötvények az MNB asszisztjával.
MET-en keresztül 50 mrd közpénz (állami cég tőkéje, nem bevétele stb.) kiutalása.
670 MRd wazzze!!! Amiről tudunk!!! A nép jobban teljesít!!
@viktorputyin: micsoda meglepi...

gyakorlatilag ugyanez megtortent a kaya ibrahim es josip tot ugyekben. a rendorseg nyomozni is kezdett, talalt is bizonyitekot annakidejen, vademelesi javaslattal adta tovabb az ugyeszsegnek, aholis polt petike elevulesig kotlott rajta. ezzel szemben most pinter petya rendorsege nyomozni sem fog.
@Myrath: ez nem lopas. hiszen lesz ra torveny, hogy nekik erre joguk van, ha megsem, akkor a rendorseg buncselekmeny hianyaban meg fogja szintetni a nyomozast.
@Péklapát: semminek. amig a csocseleknek eleg az, hogy az mszp, dk, gyurcsany, szdsz, stb buntetesben van, addig nem fog tortenni semmi. egyszeruen a csurhenek megeri az ostoba bosszuvagy velt kielegitese.
orgován bélus egyre figyeljen: ne a rendőrök vigyék be, menjen inkább taxival. még a végén bevesz valami egzotikus tablettát és ottmarad a rendőrautó hátsó ülésén, vagy menekülés közben hátbadobja magát baltával, aztán szemközt lövi magát, majd a pisztolyt a közeli folyóba dobja.
Jó, ez nem egy gazdasági lap, de azért érdemes elolvasni. (Trencséni Dávidtól)
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/169776/
@Secnir:
Ehhez kiszálltak a zsaruk. Tarsolyt ki sem hallgatták. Minek...
Hisz Gyurcsány kottája, gondolom...
Kaja Ibrahim nem ért rá?
@ausländer Sipi: Nem ügy.
Simicskának és Viktornak is bejött anno Kaya Ibrahim és Josip Tot, mégis meglett a kétharmad...a CÖF (civilek) sem fog reklamálni... gondolt egyet a Gucci táskás reklámtanácsadó és megpróbálják újra.
@Secnir: A pisztolyon megtalálták, gyurcsány és bajnai új-lenyomatait!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Ehhez kiszálltak a zsaruk"

Hápersze. Nem a gazdasági rendőrség, nem az NNI, hanem a helyiek két járőre, teljes tíz percre. Ez aztán komoly kiszállás. Ez még arra sem elég, hogy "neve legyen a gyereknek".
Szép sütemény lesz ez is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ráadásul ős mszp-s, aki anno egy óvodába járt Gyurcsány Ferenccel, ahol a homokozóba kottákat rajzoltak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ugye ugye? Ebben is híresek leszünk. :)

Már a tudomány is felfigyelt Orbán Viktor hatalomgyakorlási módszereire

A Sciences Po és UCLA két professzora vizsgálta meg azt, hogyan maradhatnak hatalmon illiberális vezetők nyílt erőszak alkalmazása nélkül.

444.hu/2015/03/25/mar-mertekado-akademiai-kutatasokban-is-uj-tipusu-diktatorkent-kezelik-orban-viktort/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: A Norvég Alapot egy kora reggeli órán szállta meg 42 utcai harcos (rendőr, navos, stb) Ahhoz képest itt megcirógatták a brókerek buksiját az ezerszer nagyobb összegeknél
@viktorputyin: így már összeállt a kép.
A kurva anyját az egész mocskos korrupt kommunista társadalmi kapcsolatos Fideszes bagázsnak. Emberek lesznek öngyilkosok mert ellopták a pénzt a pofátlan mocskos geci narancsosok .... Kötelet az összesnek!!!
Egyszerű ez: A Tarsoly- bugyellárist a kötelezettségek teljesítésénél felváltja az
orgován- pénztárca. Hogy mi lett a különbséggel az
meg kit érdekel... Pláne a Fideszt nem!
@búvár kondér: Nem baj, a sok idióta Fidesz birka majd ezt is jól ráfogja a Bajnaira, mert ő úgy is direkt az öngyilkosok számának emelésére ment rá a libáival együtt. Ettől függetlenül az összes geci kormánytagot és a miniszterelnököt is fel kellene akasztani, a Quaestor és a Buda-Cash ügyben játszott szerepüktől függetlenül. A feleségem, aki erősen jobb oldali beállítottságú volt, de már kigyógyult belőle, csak azt kérdezi minden este tőlem, hogy miképpen lehet az, hogy az emberek békésen tűrik mindezt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Quaestor Közlegény meg van mentve, már lehet keménykedni a "zigazgató" úrral aki mindenről tehet.
@Péklapát: Hát igen, mivel ilyet csak fizetett párthadsereg csinál.
@The Ghost Wolf:az állam, pontosabban a Külügyminisztérium egyik háttérintézményének, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nek 3,8 milliárd forint értékű állampapírja volt a március 9-én becsődölt Quaestorban, ahonnan éppen aznap vették ki a pénzt, amikor a brókercég lehúzta a rolót.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében azt írta az Indexnek, az MNKH 2013 márciusában kötött szerződést a Quaestorral. Ebben az időszakban a kereskedőház természetesen nem Szijjártó Péter, hanem Matolcsy György alá tartozott.

Ez áll az MNKH Zrt. 2013-as évre vonatkozó kiegészítő mellékletében:

"A Társaság alapítói (részvényesei):
Magyar Állam
A Magyar Állam képviseletét, a Magyar Államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét a Nemzetgazdasági Minisztérium, Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, majd 2013. május 10-től a Miniszterelnökségen működő külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, Szijjártó Péter gyakorolta."
Ez nektek küldöm sok-sok szeretettel kedves blogtársak.
Az ország egyik legmocskosabb patkánya:
www.atv.hu/videok/video-20150325-miniszterelnoki-biztos-lett-szili-katalin
@The Ghost Wolf: "
A feleségem, aki erősen jobb oldali beállítottságú volt, de már kigyógyult belőle, csak azt kérdezi minden este tőlem, hogy miképpen lehet az, hogy az emberek békésen tűrik mindezt."...
én erősen baloldali beállítottságú voltam és vagyok, minden este azt kérdezem magamtól, hogyan létezik, hogy még nem ég az ország? meddig lehet még az emberek türelmével visszaélni? Már rég nem fontos, szerintem, hogy jobb, vagy baloldali az ember, már csak egy a fontos, hogy ezek az országrontó, hazaáruló tolvajok soha ne tudjanak If várából kiszabadulni.
Nehéz elhinni de ezek tényleg ekkora barmok,a hatalom kábszere már teljesen tönkrevágta a bucijukat,már egészséges önvédelmi reflexeik sincsenek.
@Gábris szomszéd: Értelmes hozzászólás a témához.
@Myrath:

Ez de súlyos. Ennél kevesebbért ugye szoktak embert ölni...?
@Marcellusca: Fejbe lőtte egy afrikai pók?
@viktorputyin:
Osztrák nyugdíjas járókerete elé vetette magát.
Essetunni... :(
@parti_giano:
Neeee... Egy ilyen magasan képzett, megbízható, szakképzett pénzembertől elveszik a munkát?
Feleim meglássátok, komoly hátrányos faji megkülönböztetés is felkerül a vádpontok közé!
Há'mecsak ci... kisebbségi, még igen is lehet komoly ember! Különben nem is kapta volna meg ezt a munkát! Tudom én...
Tarsoly Csaba visszaveszi vezetői érdekeltségeit, mert rájött, hogy nagyon rossz tanácsot kapott az átruházással.

Ilyen nincs és mégis van.
@parti_giano: ezt őszintén sajnálom, mert még rengeteg csámcsognivaló lett volna Orgoványi vezérigazgató úr kalandos elő- és utóéletén.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: máshol is újra kell tervezni:

A Louis Vuitton már nem luxusmárka

"A Louis Vuittonról például a nagyon gazdag kínaiak azt gondolják, hogy az a "titkárnők márkája", mindenkinek van. A Gucci ugyanebben a márkaválságban van."

www.kreativ.hu/marketing/cikk/a_louis_vuitton_mar_nem_luxusmarka

most tkp. a kínai barátaink letitkárnőzték tónit és árpit.
@Spániel: Vagy amit kellett már aláírt a Béla! ;)
@Spániel: engem a reorganizációs tanácsadó neve is érdekelne. tippeim vannak: kaya ibrahim, kulcsár attila, habony árpád...
@búvár kondér:

"_A kurva anyját az egész mocskos korrupt kommunista társadalmi kapcsolatos Fideszes bagázsnak. Emberek lesznek öngyilkosok mert ellopták a pénzt a pofátlan mocskos geci narancsosok .... Kötelet az összesnek!!! _"

Csak nem Bajnai kottájából játszanak a fiúk?
@parti_giano:

Le vagyok sújtva. Már semmi sem a régi.

Tágul a piaci rés.
@Spániel:
"Tarsoly Csaba visszaveszi vezetői érdekeltségeit, mert rájött, hogy nagyon rossz tanácsot kapott az átruházással."

cikkbő idézve:
"Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy vezető tisztségeimet visszaveszem [...]" - írta a cégvezető, aki ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról"

stop.
itt álljunk meg egy szóra.
ha már semmiféle érdekeltsége nincs a quaestorban, hogyan intézkedik, és milyen jogalapon?
@Secnir: Orgován majd elzavarja!:)))
na, most komolyan, kisemmiznek egy cigányembert a vagyonából és elveszik a kenyerét? szerintem pereljen.
a bölcs, erőskezű vezető:

"Orbán Viktor miniszterelnök rendelte el, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vegye ki a Quaestornál tartott pénzét. A kormányfő ezt szerdán mondta Sopronban, sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd előtt a KKM hozzájutott a pénzéhez.

Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának, ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ráadásul sok önkormányzatnak és még a honvédségnél dolgozók egyik önkéntes biztosító pénztárának is bent ragadt a pénze. (MTI)"
@punkfrog:

Úgy van. Elzavarnám a picsába TéCsét. Felvenném a zsét, lehúznám a rolót, ügyvédet átalánydíjjal megbíznék az adminisztratív erre-arra, és irány a Hermina szigetek.

Ezek a fiúk nagyon belelovalták magukat a tutiba:)
.
Orbán rendelte el, hogy a KKM vegye ki a pénzét a Quaestorból

A kormányfő ezt szerdán mondta Sopronban, sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd előtt a KKM hozzájutott a pénzéhez. Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának, ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ráadásul sok önkormányzatnak és még a honvédségnél dolgozók egyik önkéntes biztosító pénztárának is bent ragadt a pénze.

propeller.hu/itthon/3081057-orban-viktor-rendelte-el-hogy-kkm
.
@Secnir:

ideje rasszizmust kiáltani!:)
És még mindig ott van a munkaügyi per...:)
@Secnir: csak vezetője volt orgován, a tulajdonost meg ott rejtegette a tarsolyában.
@Marcellusca: Biztos rendőrautóban lett öngyilkos. Vagy menekülés közben ráesett a baltájára, mielőtt tarkón lőtte volna magát.
@parti_giano: És ott volt a fiatal reménység is, Koncz Zsófia Fidelitas-alelnök, aki a ProvokátorFigyelőt beindította. De drámai hírünk is van: az elnökség közt nem láttuk Falusi Vajk korábbi alelnököt, az új Deutsch Tamást, aki szerint „nem olyannak kell lenni, hanem aznak”. :D

444.hu/2015/03/23/tokeletes-galla-miklos-volt-a-fidelitas-kongresszusan/
@Myrath: Csak egy dolgot kérdezek a válaszra várva, mikor fogják a zemberek végre felgyújtani a parlamentet és a fővárost? Gyurcsány idején ennek a huszadáért is felgyújtották a TV székházat és hónapokig voltak képesek nyilvános vécének használni a Kossuth teret.
nálam már teljesen megváltozott a tarsolylemez szó jelentése.
Úgy is van. :D

Nem lehet minden százmilliárdos pénzügyi visszaélés mellé rendőrt állítani

444.hu/2015/03/25/nem-lehet-minden-szazmilliardos-penzugyi-visszaeles-melle-rendort-allitani/
@jaegtoer: érdemes lesz figyelni a pasa parki lomtalanítást.
@The Ghost Wolf: Akkor. Amikor.

Nem tudják, csak a reakciósok akik 444!-et meg hvg.hut olvasnak.
A csudába, hát nem rászedte a milliárdos cégvezetőt az a furfangos reorganizációs menedzser? :D

Tarsoly Csaba: Nem tudtam, hogy Orgován a Quaestor új vezérigazgatója

hvg.hu/gazdasag/20150325_Tarsoly_Csaba_Nem_tudtam_ki_a_Quaestor_uj
egyebkent nagyon kivancsi vagyok, hogy mit turnek meg el a t "polgarok". felszamoltak a koztarsasagot, az alkotmanyt, a sajat izlesukre szabtak a demokraciat, a valasztasokat, lenyultak a magannyugdijakat, haveroknak jatszottak at a dohanykereskedelmet, bevezettek a munkaszolgalatot kozmunka neven, maganhadsereget allitottak fel, kotelezo agymosast vezettek be az iskolakban hit- es erkolcstan cimen, mikozben az oktatast szandekosan tonkreteszik, mert az ostoba gyerekebol lesznek a jo fidesznyik toltelekek amikor majd felnonek, ahogy a jelenlegi derekhadat is a bunko prolik adjak - mellesleg jo sok van beloluk, mar hofi elore megmondta a ketharmadot, miszerint az egy fore juto bunkok szama ketto...
a parlamentben koverlaca kedve szerint osztogatja es vonja meg a szot, bunteti fizetesmegvonassal az ellenzeki politikusokat.

most viszik a kisbefektetok penzet.

mi kell ennel tobb? a csaladok notagjait bukakke partyra vinni?
@The Ghost Wolf: "mikor fogják a zemberek végre felgyújtani a parlamentet és a fővárost? Gyurcsány idején ennek a huszadáért is felgyújtották a TV székházat és hónapokig voltak képesek nyilvános vécének használni a Kossuth teret."

azok nem emberek voltak, hanem fideszesek es jobbikosok.
@parti_giano:
"Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának, ő rendelte el,"

kormányhatározat száma? magyar közlöny? benne van? nincs? akkor hazudik.
.
Éppen kezdtem megkedvelni a vasárnapi zárvatartás elrendelését, mivel a net-adónál is hatékonyabban fordította a fidesz ellen a fiatalt, öreget egyaránt, a munkanélkülit és dolgozót, sőt az ingyenélőket is egy sajátságos ellen NER-t alkotva.
Az ötletet éppen továbbfejleszteni gondoltam a "tartsunk zárva minden kereskedelmi egységet" mozgalom elindításával, amikor előkerült Gyurcsány (vagy Bajnai?) tarsolyából ez a Quaestor ügy!
Már Orbán is velünk (akkor ki ellenünk?), hiszen ő rendelte el, hogy a KKM vegye ki a pénzét a Quaestorból. Ez pedig azt jelenti, hogy tudott az egyébként szabálytalan pénz-tárolásról.
Micsoda ötletek, és cselekmények várhatnak még megismerésre!?
Boli segít majd neki. :D

Orbán úgy akar átjönni az osztrák határon, hogy ne vegye észre a különbséget

index.hu/belfold/2015/03/25/orban_sopron_ausztria/
Ez a kormány minden elvesz, amit akar. Semmi nincs biztonságban. Egy viszont biztos. Spermára nincs szükségük.
"Ha a Föld Isten kalapja, úgy hazánk a bokréta rajta.
Mária országa.
Magyarország tejjel-mézzel folyó Kánaán."

Az esetleges tévedések elkerülése végett hozzáteszem:
De nem mindenkinek!
Forr a net az ügytől.

Megkérjük a szocialistákat, ne keverjék bele a III. szocialista brókerbotrányba a mini szterelnököt. :-)

zeroz3ro.tumblr.com/image/114578357497

Átlátszó nem cicózik.

"Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre azt az iratot, melyben Orbán Viktor elrendelte, hogy minden
minisztérium nézze meg, van-e közpénz a brókercégeknél.
Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre az utasításhoz kapcsolódó valamennyi iratot, köztük a minisztériumok
visszajelzéseit.
Kérem , szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre hogy mely minisztériumok mely brókercégeknél milyen összeget
tartottak."

kimittud.atlatszo.hu/request/orban_viktor_utasitasa_a_miniszt/new

És még egy aranyos:

jylljylljyll.tumblr.com/image/114576135769
@ausländer Sipi: egyebkent nagyon kivancsi vagyok, hogy mit turnek meg el a t "polgarok".

mindent.
beeee, beeeee, beeeee,.................

magyarnarancs.hu/konokdolgok/nem-birjuk-tovabb-94228
Mi van akkor, ha Orgovánnak annyira megtetszett a vezérigazgatóskodás, hogy bedurcul és nem adja vissza.
Lányfuttató már volt, súlyos testi sértő is, közmunkás is, ilyen alkalom úgysem lesz többé az életében.
.
Bennfentes kereskedelem = börtön!
Mármint normális országokban, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Nálunk? Úgy tűnik fel, hogy a kormány főhivatalai járnak elöl a bennfentes kereskedésben. Hiszen a külügy úgymond "időben" kimenekítette a pénzét a Quaestorból!
A baj azonban ennél jóval nagyobb. Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!
Saját törvényeit sorozatban megszegő bűntanya lett a magyar állam.
Meddig tűrjük még?
Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom
csatlakozom.moma.hu
@parti_giano:

Gondoltam rá.
Hátha kikerül egy megunt Van Gogh, Lautrec, vagy hasonlók...
@dr. jenőke (jenőke): Momának igaza volna egy normális országban. A miénk mint tudjuk nem normális. Első szabadon? választott kurmányunk alatt az OTP hitelek kamatát az a kopasz, a nevét már szerencsére elfelejtettem, 3 %-ról feltornázta 36%-ra, ráadásul visszamenőlegesen.

Azt meg már hogyan? Szerződött egy bank és egy család. Na ehhez mi köze van a mindenkori, szabadon? válsztott kurmánynak. Abszurd ez az egész, tényleg azt várom, mikor ébredek fel a rémálmomból.
@dr. jenőke (jenőke):
"Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze?"
kiss szilárdtól.
Találtam egy kapcsolódó érdekes cikket.

kerdezzbatran.blog.hu/2015/03/25/quaestor_osztd_meg_es_uralkodj

Azért szép, hogy az állam mindenki felelőségével foglalkozik, csak a sajátjával nem.
@dr. jenőke (jenőke):
Csak néhány gyöngyszem, a teljesség igénye nélkül:
Olajszőkítések, Postabank, Privatizációs ügyek, Globex, Baumag és a legutóbbiak, különösebb következmények nélkül.
Egy cég esetében fordult elő, hogy vezetőjét a botrány kitörése után átsegítették a túlvilágra (bizonyos körben azt gondolták, hogy arányos a büntetés az elkövetett cselekménnyel).
A szocializmusban - hivatalosan - a következő volt a sorrend: közérdek-csoport érdek-egyéni érdek.
A jelenlegi, változás alatti felállásban ez előbbi fordítottját szorgalmazzák.
A szocializmusból a kapitalizmusba való átmenet próbaüzeme...
12 milliárd forintból fejleszt és teremt új munkahelyeket Debrecenben az FAG
2015. március 20. 11:18 | Frissítve: 2015. március 20. 15:31 MTI

Tizenkétmilliárd forint összértékű beruházást hajt végre Debrecenben a Schaeffler csoporthoz tartozó, gördülő csapágyakat gyártó FAG vállalat.
"""SCHAEFFLER-AKADÉMIA ÉS CSAPÁGY-GYÁRTÁS ! HOL VAN A MI CSAPÁGY-GYÁRUNK ! MEGSZÜNTETTÉK ÉS KIRÚGTÁK A DOLGOZÓIT !!! AZUTÁN ÁTJÁTSZOTTÁK A ZSIDÓKNAK AZ EGÉSZET !!! SZEMETEK !!!"""

Az autóipari cég befektetése 72 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. Szijjártó Péter elmondta, a kormány 772 millió forint támogatást nyújt a beruházáshoz, amelynek keretében az FAG logisztikai fejlesztést hajt végre, új eszközöket szerez be, és növeli a gyártási kapacitást. Ezzel a 12 milliárd forintos fejlesztéssel egy háromlépcsősre tervezett beruházás első két fázisa valósul meg. A harmadik ütemről még folynak a tárgyalások a cégcsoport és a magyar kormány között. Ha megszületik a megállapodás, további több száz új munkahely jöhet létre Magyarországon – mondta.
Bővítik a debreceni üzemet

Bővítik a debreceni üzemet

A miniszter hozzátette, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 109, Magyarországon tervezett beruházásról tárgyal reménybeli befektetőkkel. A megbeszélések nagyjából fele olyan vállalatokkal folyik, amelyek már jelen vannak Magyarországon, vagyis újrabefektetők lennének. „Ez azt mutatja, hogy töretlen a bizalom Magyarország iránt a nemzetközi gazdasági életben” – jelentette ki Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a világgazdasági változások komoly kihívás elé állítják az olyan nyitott gazdaságokat, mint amilyen a magyar is. Szerte a világon meg kell küzdeni a vetélytársakkal minden egyes beruházásért, ezért folyamatosan javítani kell a befektetési környezetet – mondta.
72 új dolgozót vesznek fel

72 új dolgozót vesznek fel

Felidézte, hogy tavaly 16 éve nem látott ütemben, 14 százalékkal nőttek a magyarországi beruházások. Elmondta, az összes magyarországi befektetés nagyjából egynegyede német. Ezúttal Németország és Európa egyik legnagyobb, családi tulajdonban lévő vállalata, a Schaeffler csoport döntött úgy, hogy új beruházást hajt végre Debrecenben. A cégcsoport összesen 4 ezer embernek ad munkát Magyarországon.

Ez a beruházás is jelzi, hogy Európa legnagyobb gazdasága, a német kitart Magyarország mellett, és a német vállalatok elismerik a magyarországi munkaerő szakképzettségét, szorgalmát és munkabírását – jegyezte meg. Szijjártó Péter hozzátette, hatezer német vállalat működik Magyarországon, ezek összesen 300 ezer családnak adnak megélhetést.

Az FAG ügyvezető igazgatója elmondta: az új beruházással a jelenlegi évi 20 millió darabról 30 millióra növelik a debreceni üzem gyártókapacitását. Szabó Péter köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormánynak, amiért támogatják a cég fejlődését.
Címkék: FAG, Munkahelyteremtés, Szijjártó Péter
Megosztás:
Hozzászólások
2015. 03. 20. 14:34:25 FJUCINE Moderálásra jelöl

Még fizetünk is.hogy visszakapjuk ami Debrecené volt a golyóscsapágy gyár!
Hírek
Kutatás-fejlesztésre 700 milliárd forintot biztosít a kormány
Asszondta a mi remek vezírünk a királyi tévé kamerájába bele, hogyasszondja ő utasította a Szíjjártó féle minisztériumot, hogy vegyék ki a pénzt Tarsolyéktól.

Aztat a riporter elfelejtette megkérdezni, hogy akkor mikorra is várja a bilincsek csattogását bennfentes kereskedelemből kifolyólag.

Amúgy a narancs képviselők is tudtak a buliról, ahogy hallottam "dicsekvésüket".
...szóval az a nagy büdös helyzet, hogy én már nem tudom követni ezt a quaestor-ügyet. zavaros, szarszaga van, már mindenki nyilatkozik mindent, és legfőképpen ellentmondanak egymásnak.
én, ha ügyész lennék (nem feltétlenül főügyész), és be lennék vonva az ügy BÁRMELY részébe, én bizony megfognék mindenkit, aki
-érintett az ügyben
-érintett LEHET az ügyben
-nyilatkozott róla,
és szépen egyesével kihallgatnék mindenkit. ha nyilatkozott róla, akkor tanúként. ha érintett lehet, akkor jelzem, hogy egyelőre tanú, de lehet gyanúsított is. ha érintett, akkor mint gyanúsított. amíg a kihallgatására vár, addig magánzárka (megelőlegezve a bizalmat).
és nem érdekelne, hogy most politikus vagy ex-strici vagy megmondóembere valakinek.
egy hét alatt tisztázni lehet mindent. ha én vezetném a kihallgatást, olyan trónok-harca módszerrel, hónom alatt a kínai Kínzások Könyvével és Torquemada örökbecsűjével, biztosan tisztán látnánk.
@habakuk000:
Kutatás-fejlesztésre 700 milliárd forintot biztosít a kormány
2014. szeptember 5. 22:35

A magyar kormány a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban 700 milliárd forint uniós forrást biztosít a kutatás, fejlesztés, innováció támogatására - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára pénteken Debrecenben.

Magyar Levente a gördülőcsapágyakat gyártó FAG Magyarország Ipari Kft. Schaeffler Akadémiájának avató ünnepségén jelezte azt is, hogy ebből az összegből 50 milliárd forintot 7 ezer tanműhely kialakítására fordítanak.
Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

A helyettes államtitkár a magyar járműipar egyik húzóágazatának nevezte a Schaeffler Akadémiát, s emlékeztetett rá, hogy amikor a kormány 2010-ben hozzálátott az alrendszerek átépítéséhez, a felsőoktatás és a szakképzés területe volt az első a sorban. Fontos szempont volt ebben, hogy a piaci igényeknek megfelelően, magasan kvalifikált munkaerőt biztosítsanak a gazdaság szereplőinek.

A kormány újraiparosítási programjában a járműipar a zászlóshajó, amely az export 22 százalékát termeli és 140 ezer embert foglalkoztat - tette hozzá.

Magyar Levente a kormány által támogatott duális szakképzési modell egyik kiemelkedő példájának nevezte a hazai járműipar egyik legfontosabb szereplője, a német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. akadémiájának megnyitását, amely - mint fogalmazott - érdemben járul hozzá a magyar nemzetgazdaság versenyképes, fenntartható fejlődéséhez.
Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

Papp László, Debrecen alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a rendszerváltás után a megszűnés határára sodródott a korábban nagyhírű debreceni csapágygyártás, amit a német Schaeffler csoport mentett meg és fejlesztett újjá. Ma már a FAG Debrecen egyik legnagyobb munkáltatója: a csapágygyár 1400 embernek ad munkát, s jelentősen kiveszi a részét a szakképzésből is.

Ma egy cég ereje nem az épületekben, a gépekben van, hanem a jól képzett munkaerőben - mondta az alpolgármester jelezve, hogy a képzés korszerűsítésében a jövőben is partnere lesz az önkormányzat a vállalkozásoknak.
Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

Szabó Péter, a FAG Magyarország Kft. ügyvezetője közölte: a Schaeffler Akadémia 140 millió forintos költséggel épült fel, kétszintes oktató épületében 68 millió forint értékű gépparkkal. Szeptemberben 30 szakmunkástanuló képzése kezdődik itt meg.

Hozzátette: 2008 óta közel száz szakembert oktattak szakiskolai duális képzés keretében villanyszerelő, gépi forgácsoló és ipari gépész szakmákban, s a végzett szakmunkástanulók fele azóta náluk dolgozik.

Több egyetemmel együttműködnek az FAG-ösztöndíjprogramban: jelenleg 30 ösztöndíjasuk van, de a felsőfokú duális képzés megalapításában is komoly szakmai szerepet vállalnak - jegyezte meg az igazgató.
Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

A Schaeffler csoport a három - INA, LuK és FAG - márkájával 2013-ban 170-nél több telephelyen, világszerte mintegy 79 ezer foglalkoztatottjával 11,2 milliárd eurót meghaladó forgalmat ért el. A vállalatcsoport a gördülőcsapágy-ipar világméretekben vezető szállítói közé tartozik, és szinte az összes autógyártó cég elismert partnere. A Schaeffler csoport egyike a legnagyobb családi tulajdonban lévő német és európai ipari vállalatoknak.
(MTI)

basszákmeg a kurva anyjukat !!!
@kvadrillio: a rendszerváltás után a megszűnés határára sodródott a korábban nagyhírű debreceni csapágygyártás, amit a német Schaeffler csoport mentett meg""""... SODRÓDOTT ÁM A KURVA ANYÁD ....AZ !!! DIREKT CSŐDBE VITTÉTEK, HOGY ÁTMENTSÉTEK A SCHAEFFLERÉKNEK FASZIKÁM !!!!!
DÖBBENETES, HOGY MIKET CSINÁLTAK EZZEL AZ ORSZÁGGAL A ROHADT "RENCERVÁLTÓK"!!!!!!!!!
BRÓKERCÉGEKET IS CSAKIS PILÓTAJÁTÉKOKRA HOZNAK LÉTRE !!! NEHOGYMÁ ELHIGGYE VALAKI, HOGY A KÜLÜGY NEM VETT RÉSZT A PILÓTAJÁTÉKOKBAN !!!!! :o)
@dr. jenőke (jenőke): Te jogász vagy, ha a miniszterelnök saját jogon utasít pénzkivételre - ez ugye bennfentes kereskedelem-, akkor a bíróságnál a magyar állam elleni kártérítési perben - felügyeleti jogosítványok, engedélyek kérdésköre - ezt a bíróság nem nagyon mismásolhatja el, ugye?
@kvadrillio: NA MEGYEK ! BELEKÖPÖK 1 CIPÉŐPBEHHH !!!
@kvadrillio: a magyar kormány egy árva vasat sem biztosít semmire, csak az uniós pénzekkel legénykedik
@habakuk000: Amúgy a királyi hírtévé többet ismétel, mint az atv, pedig az is világbajnok a spórolásban

kevés az a nyócvanmilliárd
@rdos:
Azaz nem a külügyminisztériumnak, hanem személyesen Orbánnak volt bennfentes infója? És ezt még írásba is adták? Ne mán!
A megélhetési politikusbűnözőknek a teljes vagyonukkal kell felelni az országnak és a magyar adófizetőknek okozott kárért!

"Ilyenkor az szokott történni (...), hogy azok, akik kicsalták az emberek pénzét, valahogy mindig megússzák."

A vitya csak azt mondta mi fog ebben az ügyben is történni fog. Ő csak tudja.
A szatyor ibrahimnak meg tuti nem esik bántódása, ő is csak a fideszeseknek lapátolta a pénzt mint a simicska...
@kekex: Köszönöm bíró úr, több kérdésem akkor nincs is a vádlotthoz...
@dr. jenőke (jenőke):
Szarva közt a tőgyit. De azért Bokros elég érzékeny helyre tudja irányítani a kérdését. Tényleg: Honnan volt "szabad" pénzeszköze egy költségvetési szervnek?
@habakuk000: Gondolom hogy lehetett. Először riasztották a rokonságot, akik kivették a pínzecskéjüket a buta-krashból, mire szépen annak a rendje-módja szerint be is dőlt. Csak azután adták utasításba a minisztériumoknak amikor látszott, hogy a többi is be fog...
@parti_giano: Annyi rendelet írnak a "nemközgyűlésen" visszamenőleg, hogy ihaj-csuhaj.
@Gábris szomszéd: Azt javaslom neki tökingyen, csukja be a szemét határátlépéskor.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Hm. Egész idáűig azon filóztam mégis hogy a tökömbe dőlt össze ez a brókerpiramis? És hogy hogy éppen most? Amikor vagy 15-20 évet kihúzott?
Lehet tényleg lehet abban valami, hogy a bennfentes fiúcskák (akik mára már felnőttek és igazi, könnyűsúlyú bűnöző lett belőlük) megneszeltek valamit és ész nélkül kezdték a pénzüket kivenni. Aztán még utoljára(?) csináltak egy nagy balhét a fedezet nélküli kibocsátásokkal. Aztán az egészet még megpróbálták a maszoposokra kenni. Ügyes :/
Bazmeg! Az összes képviselőt, úgy am block le lehetne csukni...
brókernetnél ugyan ezt csinálták
Beismerő vallomást tett a Brokernet
Hakapeszi Miki

Á, mi aztán sose húztuk le az ügyfeleket. A mi munkatársaink ma született bárányok. Ki is kérik maguknak, ha leügynöközik őket, ők kérem alássan profi pénzügyi tanácsadók.Véletlenül se szarul kereső óvónéniből, meg rendszergizdából képeztük át őket a hasadba is lyukat dumáló eladógéppé. Sose mondták, hogy kínai eszközalapba kell fektetni, mert 2050-re ők lesznek a világ vezető hatalma és az ottani tőzsde csak emelkedni tud. Azt meg pláne nem, hogy vegyél fel hitelt még a házadra is és azt is tedd unit-linked biztosításba.

Akkor viszont mi a szent faszért kellett most hirtelen megszabadulni a jól csengő Brokernet névtől? Csak nem mégis egyet jelent az átbaszással, a luxusautón furikázó szárügynökökkel és házukat is elvesztő ügyfelekkel? A név kukázása őszinte beismerő vallomás arról, hogy amit eddig csinált a cég, az nem csak undorító volt, de erre nagyon sokan rá is jöttek. Ez a szarkupac bizony odakozmált, nincs olyan vegyszer, ami lemossa. Azt hiszik, hogy az új név tiszta lapot is jelent.

Korábbi, máig megosztási rekordot tartó posztunkban már leírtunk a siker receptjét: végletekig fanatizált ügynökök öklendezésre ingerő módszerekkel sózták rá a tudatlan hülyékre az elképesztő nyereségtartalmú, tehát az ügyfél számára hígfos termékeket, s miközben sok ezer károsult szopja a brét a mai napig, Kósa Erikát a leggazdagabb magyar nő státuszáig repítették a piramis alsóbb fokán álló értékesítők. Őszintén, hány lúzer ügyfél, mennyi hazugság kellett ahhoz, hogy a két fő tulajdonos vagyona 2012-re 34-34 milliárd forintra nőjön?

Nem, a Brokernet lépése nem összevethető a Pannon, a Westel, a Nav'N'Go, vagy épp a Research in Motion névváltásával. Itt egyszerűen annyira sáros lett a brand, hogy ki kellett hajítani a vérvörös picsába. A cég tavalyi szakadása után hiába maradtak a Brokernet név alatt a normálisabb utat választók, Kostevc Péter eddig bírta cérnával. Hiába hoz profi szakértőket az alapkezelőbe, meg kezd privátbanki tevékenységbe, próbál úgymond szélesebb spektrumú pénzügyi szolgáltatóvá vélni, ezt a szarcsimbók Brokernet név alatt nemigen lehet.

Akik az mlm alapon történő hálózatépítésnél maradtak, Kósa Erikát követték a tavalyi szakadáskor. A Consequit új köntösbe csomagoltan, hosszú távú pénzügyi tervezésnek álcázva támadja tovább a lúzereket, a középpontba az aranyszámlát állítva. Na baszki, a jó öreg arany, naná, jelen pillanatban ebbe lehet a legjobban behülyíteni az embereket. Itt a legszebbek a visszamenőleges grafikonok, pont úgy, mint pár éve a kínai tőzsdénél. Ugyanaz a módi, új bőrbe bújtatva.

Kedves honfitársaink pénzügyi kultúrájáról mindennél többet mond, hogy sehol Európában nem tudott akkora sikert elérni egyetlen gátlástalan ügynökcég se, mint nálunk a Brokernet. Vagyis sehol nincs annyi átbaszható lófaszjóska, mint itt. S hogy ez mikor változhat? Talán ha felnő egy új generáció.
A csúti genetikai hulladék fel sem fogja az egyszerű zabrára vezérelt agyával, hogy egy normális világban már rabszíjon lenne az "én mondtam, hogy vegyék ki a tőzsdés pénzt" címzetű bejelentése után.
Milliomos közmunkás volt Orgován Béla! – itt a bizonyíték
Bódis András / 2015.03.25., szerda 13:08 /
Hirdetés

Nem akarom elviccelni az új brókerbotrányt, de ha Kulcsár Attila vezérigazgatói bizalmas lehetett a K&H Bankban, akkor Orgován Béla is lehetett volna csúcsvezető a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-ben. Pláne, hogy másfél hónapja még hatmillió forint készpénzen ült – és ezt a tényt ügyvéd is ellenjegyezte.

Az imént jött az MTI-hír, hogy Tarsoly Csaba visszaveszi vezető tisztségeit a Quaestor-csoportban, azaz Orgován Béla vezérigazgatónak is mennie kell. (Tarsoly most azt mondja, hibát követett el, amikor elfogadta a reorganizációs tanácsadó javaslatát, és új tisztviselőt nevezett ki az átmenetre – azt a látszatot keltve, mintha mentesülni akarna a felelősség alól.)

Kár Béláért. A börtönkoszthoz és a közmunkához már hozzászokott, nyilván ment volna neki a pénzemberkedés is. Egyesek szerint „életében nem dolgozott egy percet sem”, ennek ellenére – mint a Magyar Nemzet fotósa, Béres Attila megörökítette – Audi állt a hajléka udvarán. Sőt: Orgován másfél hónapja még biztosan milliomos volt.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

A cégbírósági nyilvántartás szerint Orgován idén január 27-én két vállalkozást is alapított. Mivel ezeket eredeti nevükön nem jegyezte be a cégbíróság, újabb alapítási forduló következett, és február 11-i dátummal megszülettek az ipari berendezés üzembe helyezésével foglalkozó Konimonika Irányítástechnika Kft., valamint a saját tulajdonú ingatlan adásvételére létrehozott Onszid-Ma Kft. alapdokumentumai. Orgován február 11-én írásba is foglalta, hogy ő, mint a két cég ügyvezető-tulajdonosa, a jegyzett tőke összegét, azaz 3-3 millió forintot teljes egészében a társaságok rendelkezésére bocsátott a „házipénztárba történő befizetéssel”. Az ezt igazoló papírokat ügyvéd is ellenjegyezte, azaz nem holmi fecnikről, hanem okiratokról van szó.

Az imént telefonon megkerestem a dokumentumokat aláíró pécsi ügyvédet, Dr. Éva Orsolyát, hogy látta-e a saját szemével Orgován hatmillióját, de a jogász minden válasz elől elzárkózott, mondván, őt köti az ügyvédi titoktartás.

Három eset lehetséges tehát:

1. Orgován Béla valójában milliomos, csak eddig puritán életvitelt folytatott; még közmunkásnak és börtöntölteléknek is elment, hogy ne lógjon ki a lóláb. Idén év elején aztán elege lett a színjátékból, és cégeket alapított, Audit parkoltatott az udvarára, sőt, elfogadta a becsődölt Quaestor megtisztelő felkérését a vezérigazgatói tisztségre.

2. Orgován Bélának nincsenek milliói, egyszerűen behazudta a cégalapításhoz szükséges összegeket – a vállalkozás dokumentumait ellenjegyző ügyvédet pedig rábírta, hogy higgye el a „házipénztáras” sztorit. Az Audi pedig csak úgy lett.

3. Orgován Béla nem a márciusi Quaestor-megbízás pillanatában vált strómanná, hanem korábban, és valahol valakinek már januárban nagy tervei voltak vele, illetve a nevén lévő két kft.-vel. A jutalma egyebek mellett egy autó volt.

Azzal, hogy Tarsoly most leszedte Bélát, „megtorpant” a sztori, és aligha derül majd ki, hogy a 3. pont közelített-e legjobban az igazsághoz. Kár érte. Lehet, hogy ez lett volna a Quaestor-balhé legérdekesebb fejezete.
„Béla életében nem dolgozott egy percet sem!”
Borbás Barna / 2015.03.25., szerda 09:52 /
Hirdetés

Az elmúlt 24 óra hőse egyértelműen Orgován Béla. A férfi, aki – cégbírósági adatok alapján – megörökölte Tarsoly Csaba vezetői jogosítványait a Quaestor-csoport élén. A Népszabadság keddi száma még visszafogottan csak annyit írt Orgovánról, hogy ismeretlen a szakmában. Aztán délutánra tisztulta kép, ahogy mi is megírtuk, egyre szebb karrier bontakozott ki az olvasók szeme láttára: Béla, 38 éves tápiósági lakos szerény házban él, családos, kutyái vannak, szomszédai szerint börtönviselt. Nemrég még a falusi szegény emberek átlagos életét élte, mára Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója és a Quaestor Invest Kft irányítója.

Mindezt az Orgován Pest megyei házát tegnap megrohamozó tudósítóktól tudjuk. Ám a legjobb mondatot Béláról a ma reggeli Magyar Nemzet szállította. Újságírójuk a rendőri vizittel közel egyszerre járt a tápiósági Szabadság utcában, ahol az egyik helyi lakos – a beszámoló szerint Orgován gyerekkori ismerőse – röviden így jellemezte Tarsoly Csaba újdonsült strómanját:

„Béla? Béla életében nem dolgozot

EZ...BESZARÁÁÁÁÁS !!! :o)))))
@fay rodisz: pontosan ezen gondolkodtam, mert az egy dolog, hogy megforgatjak az állami pénzeket - pénzmosás kategoria- az sima bűncselekmény, de az, hogy ezt a bennfentes Info felhasználását pislogás nélkül tudja belemondani a kamerába, na ez az oltári nagy baj
@Secnir: "ha már semmiféle érdekeltsége nincs a quaestorban, hogyan intézkedik, és milyen jogalapon?"

Biztos az ősiség jogán.:D
@habakuk000: Azért, mert hát annak idején sem vette észre, hogy a székház-pénzből lett privát tulajdona a papájának. :-)

Nem nehéz megérteni, hogy nem érti, mi a baj vele.Végül is nem büntető jogász.

Viszont Jobbkeze hasonló esete után, melyről könyvet is írt kedvenc kolléganője, már lehetne annyi esze, hogy ne locsogjon. De Istennek hiszi magát.
@Marcellusca:

Történik egyáltalán valami ebben a kurva országban, amire a Dagadt rá nem vágja rögtön, hogy személyesen ő rendelte el?
@dr. jenőke (jenőke): " Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!"

Nincsen ebben valami nagyon-nagy sikkasztás nevű sajátjaként kezelés? Vagy az csak az átlagpógár által követődik el?
@kvadrillio:

"„Béla? Béla életében nem dolgozot"

A fideSS felvételi követelményeinek megfelel.
Plusz pont az elbírálásnál, hogy börtönviselt.
@kvadrillio:" „Béla? Béla életében nem dolgozot"

Kormányba vele!
@Marcellusca:

Pontosabban, ebben az országban háromféle dolog van:

- JÓ DOLGOK, AMIKET SZEMÉLYESEN Ő RENDELT EL
- ROSSZ DOLGOK, AMIK JÓ DOLGOK LENNÉNEK, HA SZEMÉLYESEN Ő RENDELKEZHETNE FELETTÜK
- ÉS AZ ÉVES KÖZÉPHŐMÉRSÉKLET
@kvadrillio:

Az a negyedik változat, hogy a Questor kölcsönt adott a dolgozójának, amit majd eladnak, mint az orgoványi 700 milkát.
@The Ghost Wolf: „mikor fogják a zemberek végre felgyújtani a parlamentet és a fővárost”. Soha. A zemberek nem tudják behozni a focihuligánokat gyújtogatni. Az nem a Zemberek stílusa. A taxisblokád is csak azért működött anno, mert a taxisok kommunikáció szinten össze voltak kötve. Most elszigetelt csoportokkal tolnak ki, trafikosok, kisbefektetők, stb.
@kvadrillio: "Ma már a FAG Debrecen egyik legnagyobb munkáltatója: a csapágygyár 1400 embernek ad munkát, s jelentősen kiveszi a részét a szakképzésből is."

Fúj! Mocskos multi, a pénzt kitajicskázó oligarcha!
Questor Csiba eltévedt az Orgován-i erdőben:-D
@CSENDES: ez a történet egyre büdösebb ahogyan latom, es a kisbefektetok elsikkasztott pénze csak a jéghegy csúcsa
@Gábris szomszéd: A rabszállító autókon szűk az ablak, úgyhogy végülis ez megoldható könnyen.
"Bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, mi voltunk a titkos nyomozások kiszemeltjei - folytatta a kormányfő, hozzátéve: "valójában az élet minden területére vonatkozóan megfigyeltek bennünket"."

Írta ezt Orbán Viktor. - www.hirado.hu/2015/03/25/orban-celszemelyek-voltunk/

Node, aki beépült, és jelentett, azt is zaklatni kellett, mert különben kilógótt a lóláb. Vagy eztet nem tudja? Pedig most is így mükszik a világ.
Hol van batyu és a többi retardált?

......Veszprém óta csak hátradőlve figyelem a műsort...és még hol van a finálé.

Azután gondolom kipróbáljuk a hülyegyerekeket is....
"Nem! Én rendeltem el, akkor, amikor láttuk, hogy a Buda-Cash bedőlt, és a befektetett pénz nincs biztonságban, hogy minden minisztérium nézze meg, van-e közpénz a brókercégeknél. Amennyiben igen, akkor intézkedjenek. Félő volt ugyanis, hogy elindul egy lavina hatás, és úgy járnak mint az a 67 önkormányzat, amely jelentős összeget helyezett el egy másik ilyen cégben."

ez így értelmetlen. az utolsó mondatban melyik brókercéget jelöli az "egy másik ilyen cég", ha előtte a Budacash-re utal. Sajnos orbán megint sokat pofázott és elárulta magát. A bekezdés ugyanis akkor nyer értelmet, ha fent a Quaestorra utalt.
Hogymik vannak! dubajozni is csak polgári értékrenddel lehetett. Hogyisvanezapolgáriértékrend? Belefér a pénzét kufircolás?:D

hvg.hu/itthon/20150325_Dubajozas_eljaras_NNI_targyalas_PKKB?s=hk
Ha Orbán rendelte el a pénz kivételét, az nem bennfentes kereskedelem?
@fvipera:

Na de hogy helyezhetett el 67, többségében fideszes önkormányzat, meg fideszes minisztérium közpénzt egy szocialista brókercégben???
Azt nem értem, hol van most Blogger Gizda és Macisajt, hogy megmagyarázza ez miért siker?
@2345 (mеgint):

A Quaestor kezelte a bérkommentelő alapot is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és mit keres oszkó a wizzairben?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: fideszes volt, csak most derült ki hogy beépített szoci ügynök, aki egyenesen Gyurcsánytól kapta a parancsokat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-)) Háááát.. ez qrva nagy! :-))

@kentauri: geciputtony szerintem ide nem jön most.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "A Quaestor kezelte a bérkommentelő alapot is."

:D:D:D:D:D
@2345 (mеgint):

Nálunk senki sem tisztán fideszes vagy maszopos, hanem mindaddig a két állapot szuperpozicionált kvantumállapotában van, amíg, esetleg évekkel később, a Habonyárpi meg nem mondja, hogy most te végül is mégiscsak szoci voltál azon a 12 évvel ezelőtti májusi 12-én, amikor.

Pedig hogy bíztunk benned.
@látjátok feleim szümtükkel: bÉLA ÉLETÉBEN NEM DOLGOZOTT ??? NU...AKKOR TUD IGAZÁN VILLOGNI A QUAESTOR ÉLÉN...MINT HAJLÉKTALAN VEZÉRIGAZGATÓ, MIKÖZBEN AZ IGAZI VEZETŐK MENTIK A KAJMÁN SZIGETEKRE A MÉG ITT LÉVŐ MILLIÁRDOKAT !!!!! :o)

amúúúgy meg ez itt skandallum:
Netanjahu USA kongresszusi beszéde......"""Huszonötször törtek ki fergeteges tapsviharban, amikor a külföldi államfő az Egyesült Államok külpolitikájának gyengeségeit ostorozta. Sőt, a jobboldali média megrótta azt a republikánus Rand Paul szenátort, aki nem elég lelkesen tapsolt.""" NU IULLEN TAPSIKOLÁS MAGYARORSZÁGON RÁKOSI SZEMÉLYI KULTUSZA ALATT VÓÓÓTTT ! :o)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "A Quaestor kezelte a bérkommentelő alapot is."
:D:D:D
NA akkor azért ugatják, hogy mindenkit kárpótolnak.
SOSEM HIBÁZOTT EKKORÁT ORBÁN

A Fidesz és a kormány egy délután alatt több hétre elegendő trutyit öntött a saját fejére. A Quaestor-ügy Orbánék eddigi legkínosabb botrányává dagadhat.

A kormány lépései, illetve Orbán Viktor utasítása nem csak morális, de konkrét büntetőjogi kérdéseket is felvethetnek. Amit a miniszterelnök és a minisztériumok március elején csináltak, az kimerítheti a bennfentes kereskedés tényállását.

alfahir.hu/sosem_hibazott_ekkorat_orban
"""A gyanú szerint mindegyik brókercégnél adatokat hamisítottak: a Buda-Cashnél és a Quaestornál az informatikai rendszereket hamisították meg, a Hungária Értékpapírnál kockás füzetes módszerrel ment a csalás az MNB szerint."""

...hmmm......SZTEM...EZZEL AZ "INFORMATIKAI MÓDSZERREL"...VÁLASZTÁSI CSALÁSOK IS ELKÖVETHETŐEK.......EGÉSZEN A GYŐZELEMIG !!!!.... UGYE...VIKTORKA ??? :o)
@2345 (mеgint): átnéztem a mandinerre....egykor indilt a poszt.....két hozzászólás......az is én.
@kvadrillio: SUMMA-SUMMÁRIIIOMMMM ! EBBEN A KURMÁNY IS BENNE VÓTT, MINT MINDEN ILLENBEN.., NEM CSAK KÖLDÖKIG, DE A FEJE BÚÚÚBJÁIG...TELLLJESEN e!!! :o)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja hogy a Heisenberg-féle határozatlansági reláció szerint a pontos idő és a pártállás egyszerre nem határozható meg.
@kvadrillio: ...MER MOST ELFELEJTETTÉTEK VIKTORKA, HOGY "CSAK ARRA VIGYÁZZUNK, HOGY NE MI NYERJÜK A LEGTÖBBET !".....ÉS OLYAN KAPZSIVÁ VÁLTATOK, HOGY TI NYERTÉTEK A LEGTÖBBET !!!!!...BASSZAMEG !...csak a sok "kisembert" sajnálom, akiknek megint lenyúltátok a pénzeit...REMÉLEM MEGBOSSZULJÁK !!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Na de hogy helyezhetett el 67, többségében fideszes önkormányzat, meg fideszes minisztérium közpénzt egy szocialista brókercégben??? "..

,,,háááááá....ÚÚÚÚGY, HOGY EGYPÁRT-RENCER STABILAN !!!!....az a többpártnak csúfolt hitegylet ! :O)))))
@2345 (mеgint):

Ezért nem szóltak Tarajos Petinek, hogy egy ordas szoci tolvajjal smúzol. :)
@fvipera:

Teljesen mindegy, mire utalt.
Bokros elég jól megfogalmazta, mit keres ott a tőzsdézhető pénz.
orbánnak mostantól rabszíjon a helye, bevallotta, hogy az ő tudomásával tőzsdéznek az állami pénzekkel.
jahhh..."a keményen dolgozó kisember"...közmunkában rabszolgázik húgyért általában..., mÍg a"KEMÉNYEN DROGOZÓ NAGYEMBER" PILÓTAJÁTÉKOKBA BRÓKEREK SEGÍTSÉGÉVEL HATVÁNYOZZA MEG VAGYONÁT,.....

EZ AZ UN. ORBÁNI: ÁLMUNKA ALAPÚ TÁRSAD...ALOM.....:o)
@kvadrillio: ORBÁNNAK MEG MÁR AKKORÁRA NŐTT AZ ORRA, MINT 150 MILLIÁRD PINOKKIÓNAK !!!!:)
az ellenségem ellensége a barátom.....hát ez a kurva ország még ezt a jó kis szólást is érvényteleníti.
@2345 (mеgint):

A fideSS Heisenberget is übereli.
Pontosan lehet tudni, hogy vitya mindegy hol van, hazudik.
@fay rodisz: Jahhh... mer orbán is a "saját lábán áll", amin "Quaestor" márka jel van.....
@Gábris szomszéd: Tátom a szám. A frakció valóban tudta.

Egy rendes számvevőszéki vizsgálat miért nem tárta fel, hol parkoltatják a minisztériumok a pénzeiket?

Annak idején megszigorították a kts vetési pénzek helyét, leginkább csak államkötvényben lehettek.
@fay rodisz: vitya mindegy hol van, hazudik. """...erősen láccik is rajta !!! :O)
@Bobby Newmark:

Jah. Erről jut eszembe. Tegnap 12 és 13 óra kötzött az M0-n kettő darab tüzoltóautó száguldott megkülönböztető jelzést használva, kékfényes villogóval mintegy 60 km-es sebességgel, és a második vonórúdon egy rabszállitó rendőrségi autót vontatott. Nem tudtam hova tenni a dolgot, gondoltam, kis magyar abszurd, de most hogy mondod, még homályosabb a dolog. Összegyűjtik a rabomobilokat, megsemmisitésre, nehogy maradjon egy is bevetéskész állapotban, vagy mi?
Visszatér a Quaestor élére Tarsoly
A tulajdonos nem akar menekülni a felelősség elöl

MH/ MTI – 2015.03.25. 12:29

Visszatér a Quaestor-csoport élére Tarsoly Csaba. Nem szeretné azt a látszatot kelteni, hogy nem vállalja a felelősséget - tudatta a tulajdonos. Azt is kijelentette: nem volt tudomása az új vezérigazgató személyéről. Az NNI még mindig ismeretlen tettes ellen nyomoz.

tarsolyTarsoly Csaba visszaveszi vezetői pozícióját a Quaestor-csoportban. Tarsoly közleményben tudatta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor. ...

....MERT MÁR BIZTONSÁGBAN VANNAK A LOPOTT MILLIÁRDJAI NEKIJEHHH ! ...és...egybként is régen rutineljárás ilyenkor a "hajléktalan" megbízása....
"DÖRZSÖLT" EGY PILÓTAJÁTÉKOS-KERESKEDŐ EZ A TARSOLY.....
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Jó kérdés.
Amennyiben saját bevételre tettek szert (ugyan fogalmam nincs miből, de ha mégis) orosz lányok futtatásából - mondjuk 18 méter gáton - akkor nem sikkasztás, hanem hűtlen kezelés, hivatali hatalommal visszaélés, gyanítható a bűnszövetkezet, a korrupció (valahogy útlevelekhez, vízumhoz és ilyesmikhez is kellett jutniuk) ...
Bonyolult ez...
El is ment a kedvem az állami közszolgálattól...
@kvadrillio:

"Azt is kijelentette: nem volt tudomása az új vezérigazgató személyéről. "

Azért egy vezérig váltás emlékeim szerint elég jól le van kezelve az alapító okiratokban, nem olyan pozíció amiből 4-5 van egy cégnél és csak úgy lehet váltogatni őket az eredeti tudta nélkül.
@fay rodisz: Mit eredeti tudta nélkül? Depláne a többségi tulaj (Tarsoly) tudta nélkül????
arsoly azután döntött így, hogy megírtuk, a Quaestor csak tíz nappal később jelentett öncsődöt, mint azt korábban közölték, a köztes időben pedig alaposan átalakították a cégek tulajdonosi szerkezetét: vezérigazgatónak megtettek egy Orgován Béla nevű, tápiósági férfit. Orgován a falubeliek elmondása szerint egy börtönviselt volt közmunkás, akinek középiskolai végzettsége nincs, de egy ideje azzal dicsekedett, hogy munkát és autót kapott a fővárosban. Hétfőn állítólag Orgovánt a rendőrség is kereste. Tarsoly az MTI-nek most azt mondta, ő eredetileg nem tudott arról, hogy Orgován lett a vezér, a férfit a reorganizációs tanácsadó ajánlotta.

EZT A SZEMÉRMETLEN UMBULDÁT, AMIT EZEK A NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT CIRKUSZOLNAK, CSAK NAGYON BAJBAN LÉVŐ CSALÓK KÖVETHETIK EL !!!!!
.
...a miniszterelnök saját jogon utasít pénzkivételre...

A magánembernek van saját jogon véleménye, és szert tehet a bennfentes kereskedő megtisztelő címre.
Egy miniszterelnök elítélése más jogalapokon történik.

Végül jön az érdeklődő Anakin Skywalker és megkérdezi kinél van az erő. Vagy a pénz. Vagy azt, hogy kinek van jobb tanúja.
A mese modernizálódik: Lenin bácsi az üvegkoporsóban, körülötte a hét törpe és vitatkoznak: kié legyen az almacsutka. Aztán lesz oszt, nem oszt és hazamennek.
E L L E N Z É K.

orbán és a maffiája önként dugta hurokba a fejét. Ha most is képtelenek lesztek összefogni és meghúzni a kötelet, akkor ez az ország tényleg nem érdemel mást mint a tolvaj orbánt és az ezer milliárdokat ellopó kompániáját.

Ez egy kihagyhatatlan lehetőség, most az egyszer ebben a kurva életben próbáljatok összefogni, és a történelem szemétdombjára dobni az orbánizmust a beteg agyú vezérével együtt.
@fay rodisz: MI A FASZÉRT NINCS MÉG ORBÁNGECI ELŐZETESBEN??

hol az a kibaszott 40 nyomozó, akik az ökotársnál kurvára kivonult, mer tíz zoknival többet számláztak?
eszt az elbaszott kurva országot!!!
HÍRTV...AZ ÓBUDAI PIACON SERTÉSHÚST ÁRULTAK BÁRÁNYHÚSKÉNT.....NÉBIH BEVIZSGÁLTA......TÉLLEG SERTÉSHÚS A BÁRÁNYHÚSKÉNT ÁRULT TERMÉK.....:o)))
.....PATKÁNYMÉREGGEL SZENNYEZETT KÁVÉ....., PATKÁNYTETEMEK KÖZÖTT KÉSZÍTETT KOLBÁSZ, FELVÁGOTT..., SZENNYEZETT BIO-LISZT...STB...TÉLLEG ÍRTJÁK RENDESEN A MAGYART.....
@kvadrillio: RÁADÁSUL...JÖN A HÚSVÉT IS ! :))))))),,,KI TUGGYA MI KERÜL AZ ASZTALRA ????? :)
@látjátok feleim szümtükkel:

"__@Secnir: "ha már semmiféle érdekeltsége nincs a quaestorban, hogyan intézkedik, és milyen jogalapon?"

Biztos az ősiség jogán.:D __"

Hitbizomány?
@kvadrillio: ne vegyél semmit, úgy is átbasznak a magyarok:))
inkább tarcsd meg a rámádánt!
@taga20: NU TE CSAK NE VÉDD AZ UKOTÁRSAD ! MÓR A VERONIKA RENDESEN......MÉG A SZEME SE ÁLL JÓL NEKIJEHHH ! ATV-N MIKOR INTERJÚVOLTÁK...KÉT KARJÁT ÖKÖLBESZORÍTVA BEHAJLÍTVA ELŐRE BÖKÖTT, MINT AKI GYŐZELMET REALIZÁLT ORBÁNÉK FELETT !
KÉTLEM, HOGY A MILLIÁRDOKBÓL AMIT OSZTOGATOTT HAVERJAINAK, NEM NYÚLT LE KELLŐ MENNYISÉGET SAJÁT SZÁMLÁRA.......RAFINÁLT GÖNDÖRHAJÚ PICSA...
@habakuk000:

-
Az állam is meghatározott feltételek esetén, de az egyes hivatalok is, közigazgatási jogkörben eljárva okozott kárért. Talán csak a parlament nem perelhető, mármint jogalkotóként, de ott is vannak azért lehetőségek. Ezek macerás eljárások, eccerű ( pl. mint én is ) nem tudja, nem érti. Én már elolvastam eccer-kéccer, hogy ha rossz a törvény, és kárt okoz, akkor mit lehet tenni, de bonyolult. És határidőkhöz kötött. Meg az alkotmánybírósághoz.
@kvadrillio: sőt, még szíjgyártót is seggbe baszta és belelihegte a fülébe, hogy labamba:)))
@habakuk000:

A szám evőszék vezetője is haver, nem haver?
@látjátok feleim szümtükkel: ez az állam, ez egy ember? aki melózik valahol és le lehet vonni a kárt a fizetéséből???:)
@kvadrillio: ".BASSZAMEG !...csak a sok "kisembert" sajnálom, akiknek megint lenyúltátok a pénzeit...REMÉLEM MEGBOSSZULJÁK !!!"

Azt a békameneteskisembert sajnálod? Azt aki 263-ot szavazott? No akkor huggyantsd össze magad...:D
@látjátok feleim szümtükkel: mindenki haver, ilyenkor jut eszembe a fékek és ellensúlyok nem véletlenül lettek kitalálva
Bayer ZsoltIzrael cenzúráz
Álláspont. Az egész ügy szürreális. Olyan, mint egy Ionescu-darab.

Bayer Zsolt – 2015.03.25. 00:44

És ha bárhol máshol történne, és mások lennének a főszereplői, óriási botrány kerekedne a dologból, valamint hetekig tartó gúnyáradat öntené el az elkövetőt. „Rághatná szégyenében ökleit.” De esetünkben Magyarország és Izrael a szembenálló fél, úgyhogy mély csend és félrenézés. A mindenre kész és bátor magyar ellenzéki sajtó és politika kussol.
Hogy miről van szó?

Létezik ugye ez az Eurovíziós Dalfesztivál. Ez az, amit tavaly a szakállas osztrák csíra nyert meg, női ruhában, Európa identitásának nagyobb dicsőségére. (Lásd még: a finnek éppen most határozták el, ezentúl csak olyan neveket adnak a születendő gyermekeknek, amely nevekből nem lehet a nemükre következtetni. Tényleg közel a vég…)

Szóval van ez a dalfesztivál és Magyarországot Csemer Boglárka fogja képviselni egy háborúellenes szerzeménnyel. A dal éneklése közben a nagyérdemű közönség egy paravánt láthatott az énekesnő mögött, amelyen különböző háborús helyszínek nevei voltak felsorolva, a halottak számával, évszámokkal. Ezen a paravánon szerepelt ez a felirat is: „2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil volt, köztük több mint 500 gyermek.”

Nincs újdonság ebben a megállapításban. Csak néhány szigorú és szomorú tény. És állítom, tíz nézőből kilenc észre sem vette. De a tizedik észrevette. És az nem volt más, mint Izrael budapesti nagykövete. Ő észrevette, és nekiállt intézkedni. Telefonálgatott, fenyegetőzött kicsit, hogy majd akkor Izraelben cenzúrázzák a magyar indulót (ki nem szarja le?), és követelőzött is, hogy távolítsák el Csemer Boglárka mögül ezt a feliratot. Ez ügyben még levelet is merészelt írni az MTVA vezetőinek, abban is követelve a cenzúrát.

Kérem, egy kicsikét próbáljanak visszaemlékezni a közelmúlt néhány eseményére. Azokra gondolok, amikor valahol a nagyvilágban egy-egy magyar nagykövet vitába mert szállni újságírókkal, egyéb potentátokkal, ha valami nyilvánvaló és penetráns hazugságot állítottak és terjesztettek Magyarországról. Nem követelt cenzúrát, nem fenyegetőzött egy magyar nagykövet sem, csak vitatkozni mert. Nos, ezekben az esetekben kivétel nélkül felhördült az ideiglenesen hazánkban állomásozó ellenzéki sajtó és az összes ellenzéki politikus, hogy ez már aztán micsoda szégyen és skandalum, ilyesmit csak egy diktatúrában szokás csinálni, hát jellemző, „Orbánisztán”, pfuj-pfuj, és különben is, ilyesmi nem dolga egy nagykövetnek.

Ilan Mor, Izrael Budapestre akkreditált nagykövete cenzúrát követel egy háborúellenes magyar dal kapcsán, fenyeget, levelet ír a tévé vezetőinek – egyszóval tesz-vesz, intéz. Mint afféle igazi szerző-mozgó ember. És kijelenti, hogy „meg kell védenem a hazámat” – hűha! Hát nem tudja Ilan Mor, hogy ez tilos? Hogy egy ilyen mondatért egy magyar nagykövetet keresztre feszítenének? S ha egy magyar nagykövet betelefonálna a fogadó ország televíziójába, hogy egy műsorszámból vegyenek ki ezt-azt, akkor bevonulnának Magyarországra az ENSZ kéksisakosai?

De. Tudja. Viszont azt is tudja, hogy ő Izrael nagykövete, úgyhogy semmi sem fog történni. Illetve mégis. Stumpf András készített egy interjút a nagykövettel. Abban többek között ez olvasható:
„(…) Nem Izrael magyarországi imázsának ártanak a történtek: Magyarország izraeli imázsának ártott volna, ha ez a mondat benne marad a dal hátterében. Nem akarok cenzúrázni. Daloknak természetesen lehet politikai tartalma. Csakhogy ez a verseny nem erről szól. Ez csupán show-busi­ness. Abban pedig nincs helye a politikának. Izrael demokratikus ország, tiszteletben tartja a szólásszabadságot, de határai ennek a szabadságnak is vannak. Kell, hogy legyenek. Mi otthon, Izraelben ugyanis tudjuk, tapasztaltuk sokszor, hogy a szavak ölni is képesek.

– A szavak ölhetnek? Épp Liberman izraeli külügyminiszter mondta két hete, hogy le kellene fejezni az Izraelhez illojális arabokat. Baltával.

– Kampányban kicsúsznak az ember száján mondatok, olyanok is, amelyeket később inkább elfelejtene. Azt tudom mondani, amit az önök miniszterelnöke mondott: ne azt nézzék, mit mondunk, hanem hogy mit teszünk. Az újraválasztott miniszterelnök, Benjamin Netanjahu tudja, hogy biztonságra és békére van szükség. Minden izraeli miniszterelnöke lesz.”

Érdekes mondatok. Különösen a „nem akarok cenzúrázni” kitétel. Vagy­is a hazudozás. Amelyben a nagykövet úr feltűnően hasonlít főnökére, a frissen újraválasztott Netanjahura, már ha hinni lehet Obamának és Sarkozynek, ugye. Meg a szólásszabadságra vonatkozó meglátás is elgondolkodtató. Ha ezt bárki más mondaná… eh… mindegy. Tudjuk, ismerjük az egészet. A tragédia az, hogy kivették Csemer Boglárka mögül az inkriminált mondatot.

Na, azt nem lett volna szabad.

Úgyhogy álljon itt legalább még egyszer: Izrael 2014-ben Gázában civilek ezreit gyilkolta meg. Közülük több mint ötszáz gyermek volt.

ÉN...NEM HISZEM EL, HOGY KIVETTÉK !!!
VAN...AKI ELHISZI EZT ???
Nem is értem minek izgultok annyira. Nem megmondta a fityisz ma délután is, hogy ez echte szoci brókercsalás?!
@taga20:

Nem egy ember, hanem jogi személy, aki polgári perek résztvevője lehet. Ezért perelnek pl. ellopott kincsekért, mint Magyar állam, meg hasonlók. De az unijós bírósgáon is a Magyar államot kötelezik kártérítésre pl. mert zsúfoltak a börtönök.
@habakuk000:

Persze, oszt egy ellensúly, majd jól kupán nyom.:D
@taga20: Te milyen optimista vagy. Gondolod, hogy van 1 db ember, aki melózik és állami alkalmazott?! :D És ha találsz, rögtön vele fizettetnéd ki?!
@taga20: Kedves Taga!
Először is, nem a nyomozók vonultak ki annyian, hanem a KÉSZENLÉTISEK, attól tartván, hogy biztosítani kell a civilek ellenállása miatt az intézkedést (házkutatás).Szerintem jó ha 1/5-e volt nyomozó, bár hogy őszinte legyek egyetlen civil ruhást sem láttam a képeken/filmeken. Ők lettek volna ugyanis a nyomozók. A többiek mezítlábasok. Akárcsak ma, amikor az új Queastor főni címére kivonultak, ha lehet mondani, a még mezítlábasabb járőrök, hogy ellenőrizzék, az adott lakcímre bejelentett főni ott lakik-e életvitelszerűen, avagy sem, mintha ez lenne a legfontosabb dolog, s nem az, hogy by the way tiltott kereszttulajdonlást létrehozva (Kvázi: anyavállalatban tulajdonossá vált a leányvállalat), s kinevezvén egy legeslegújabb Kaia Ibrahimot, próbáltak megúszni igen-igen nagy disznóságot. Tehát, nem egy kocsmai verekedéshez küldték ki a talpasokat (közrendőröket), hanem egy olyan ügyben, melyre sem hatáskörük, sem illetékességük nem volt. A cégvezető lakhelyének és a cég székhelyének megállapítására ugyanis a NAV jogosult, a rendőrség nem, ha nincs az ügyben büntetőeljárás. Márpedig nincs, mert erre irányuló kérelem pl hatóság MNB részéről nem volt.
NEM TARTOTTAM EGY NAGY VASZISZDASZNAK EZT A CSAJT, DE MOST RÁNÉZEK...MICSINÁLT A DRÁGAHHH...
@látjátok feleim szümtükkel: most te tényleg eszt válaszoltad? bakker, szerinted ki a fasz rakja bele az államnak a zsebébe a pénzt?
@kvadrillio:

Nézd, ember. Amig csak a saját elmebajodat ordítod itt a szélbe, nehezen bár, de elvisellek. De van egy határ. Elég az ilyen baromságokhoz egy link is. Leszel szives nem az egész szarhalmazt idepásztolni.
Nem értem. Aszongya: "...és a befektetett pénz nincs biztonságban, hogy minden minisztérium nézze meg, van-e közpénz a brókercégeknél."

Hát nem azt mondta a szöke liba 2010 környékén, hogy azé' kell megmenteni a nyugdíjpízeket, mert különben eljáccák? És akkor ennek a tudásnak a birtokában a kormány pízt fektetett a brókercégekbe? Tisztára összekuszálódik az agyam...
"Az új vetítés animációkra épül az eddigi feliratok helyett." OHHH !!! CSEMER BOGLÁRKA....BOGI.....MÉGISCSAK...LETÉRDELT MÓR BÁCSINAK....AKI KIELÉGÜLTEN DŐLT HÁTRA.......

UNOM MÁR...A ZSIDÓ KULTUSZT MAGYARORSZÁGON !!!!!!!!!
@CSENDES:
"Először is, nem a nyomozók vonultak ki annyian, hanem a KÉSZENLÉTISEK, attól tartván, hogy biztosítani kell a civilek ellenállása miatt az intézkedést (házkutatás).Szerintem jó ha 1/5-e volt nyomozó, bár hogy őszinte legyek egyetlen civil ruhást sem láttam a képeken/filmeken. kedves csendes! "

te most a szőrt akarod gereblyézni? eszednél vagy? nem érted, hogy mi a faszon vagyok kibukva??
@taga20: A okozott kárt az állam fizeti meg, levonva az összeget az adózók pénzéből, lásd még Kalaptörvény.
@taga20: A okozott kárt az állam fizeti meg, levonva az összeget az adózók pénzéből, lásd még Kalaptörvény.
@habakuk000: Én meg azon tátom, hogy a fidesz+maszop nagykoalában szavazta le még 2010 novemberében azokat a módosítókat, amelyekkel megakadályozható lett volna a mostani balhé. :(

alfahir.hu/harcost_jatszik_a_fidesz_de_nem_szavazza_meg_az_elszamoltatast

youtu.be/oOX4m37U5Tg
@taga20: Nem, csupán arra kívántam rámutatni, hogy bár a hatáskörök és illetékességek egyértelműek, nem véletlenül következik be az, hogy bizonyos belügyminisztérium alá tartozó egységeket, mikor, hová rendelnek, függetlenül attól, hogy nekik helyük van-e ott vagy nem. És kérlek ne légy ellenséges, mert én ugyanúgy fel vagyok háborodva, mint pl. Te, vagy más polgártársam, akik próbálják megérteni, s már-már értik is, mi folyik itt ebbe a Csodaországban, ami Nem Alice-é, hanem....
@Gábris szomszéd: Én meg azon vagyok kibukva, hogy te most is a jobbik propagandát nyomod, konkrétan Vollner szövegét, amit annyira betanult, hogy még egy névelőt sem hagyott ki, két nap alatt megtartott interjúiban és média szerepléseiben. Úgyhogy sikerül kívülről fújnom a Jobbik Habonyának termékét.
@látjátok feleim szümtükkel:

"_ Én már elolvastam eccer-kéccer, hogy ha rossz a törvény, és kárt okoz, akkor mit lehet tenni, de bonyolult. És határidőkhöz kötött. Meg az alkotmánybírósághoz. _"

A történelemm során eddig hatékonynak csak a nyaktiló, a lámpavas és a bitó bizonyult. A cechet ugyan mindig a nép fizeti, de a himbálózó tetemek intő jelek az utánuk következőknek. Egy ideig.
@taga20:

Nem értem mit nem értesz, de majd csak később tudom meg vitatni, most dógom van.
Az állam te , én, meg mások - vagyunk, de csak addig, amíg a pénzt rakjuk be. Kivenni mások előjoga. Láthatod.
@Gábris szomszéd:

Az általad menedzselt linkhez konkrétabban azt tudom hozzáfűzni, hogy maradtál volna folt a lepedőn.
Így vonulnak át az amerikaiak hazánkon
Nem álcázzák magukat agyon. Persze, ha a cél pont az, hogy erőt mutassanak, akkor így is kell csinálni. Persze a szeretet, a megértés és a világbéke jegyében.

M2 Bradley-k a vonaton, a Budafoki úti felüljárónál a Déli összekötő híd felé.

Korábbi cikkünkben pedig az amerikai hadsereg "Stryker" típusú lövészpáncélosai láthatóak, amint épp Magyarországon át szállítják őket. Mint ismert, az amerikai hadsereg Európában állomásozó egységei fel-alá vonulgatnak Közép-Európában.

fgh

Fotó: Ultras liberi

Információink szerint ezek a harcjárművek az Egyesült Államok szárazföldi hadseregének első hadosztályának első páncélos dandárjából valóak. Ezek tehát nem az USAREUR standard csapatai (mint páldául a Lengyelországban lepakolt 10. légvédelmi dandár, vagy a most fel-alá cikázó második lovassági hadosztály a strykerekkel). Ők egyébként Texasból jöttek, hívójelük Ironhorse (vasló, vasparipa).

ALFAHÍR.....ÉS AKKOR MOST MAJD INDULNAK A BESOROZÁSOK NÁLUNK IS ??? A TÖBB MINT 100 ÁLLAMTITKÁRT ÉS HELYETTEST IS BESOROZZÁK ???? :))) JAJJJ...OLLAN IZZZGI EZ HÁBORÚSDI JÁTÉK !!!!!!!!!
@látjátok feleim szümtükkel: "Az állam is meghatározott feltételek esetén, de az egyes hivatalok is, közigazgatási jogkörben eljárva okozott kárért..."
Ez mind a magyar jogra igaz lehet. Azonban, ha a magyar rendes jogorvoslati lehetőséget kimerítetted, akkor konkrétan a magyar állam ellen indíthatod a pert, legyen az konkrét jogsérelem, ami pl. a Római Egyezményben megjelölt jogokat illeti, akár az UNIÓ területén meghozott, az UNIÓS törvényekbe ütköző törvényekből eredő joghátrány.
@jaegtoer: A rendes jogorvoslatok körébe nem tartozik az Alkotmánybírósághoz fordulás.
"""Az egész frakció tudta?

Az Index azt írja, hogy a Fideszben legalább 6-7 nappal (!) a Quaestor öncsődje előtt tudták, hogy a cég tönkre fog menni. A portál munkatársainak állítólag a Fidesz-frakció egyik tagja már március 4-én egy háttérbeszélgetésen említett három céget, amely valószínűleg napokon belül összeomlik. Ezek közül az Index is csak kettőt említ, Hungária Zrt-t és a Quaestort.

Tehát nem valamiféle „dominó-hatástól” való parázás vezette Orbánékat, hanem

pontosan tudták, mely cégek fognak hamarosan bedőlni. És még így is hallgattak.

Ha igaz, hogy nem csak a kormány, hanem az egész Fidesz-frakció tudott a közelgő bajról, akkor szinte biztos, hogy az információ eljutott a képviselőkhöz közel álló cégekhez és magánszemélyekhez is. Ha bebizonyosodik, hogy március 9-e előtt ők is kivették a pénzüket, az még kínosabb lesz a kormánypárt számára.
A dominó-sor elején

A legsúlyosabb vád azonban az lehet, hogy nem csak eltitkolták a Quaestor közelgő csődjét, hanem jelentős részben ők is idézték elő. A napi.hu úgy tudja, csak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak 20 milliárd forintot meghaladó összeget vezettek a Quaestornál, és a kormányfői utasítás nyomán ezt nyilván mind ki kellett venniük. És akkor a többi minisztériumról még nem is tudunk."""

nemnem !!!!!!! EZ CSAKIS ÁLHÍR LEHET !
MERT "Orbán a népből, a néppel, a népért kormányoz - Index.hu" !!!!!!!!! :))))))))))
@habakuk000:
.
Hát persze!
És ingyenes. Az első körben ügyvéd sem, nyelvtudás sem kell.
De nem minden perelhető - erről nemzetközi szerződés rendelkezik.
Kicsit macerás, de van, és működik.
Per indítható:
- - emberi jogok tiszteletben tartása;
- - élethez való jog;
- - Kínzás tilalma. (Senkit sem lehet kínzásnak, vagy embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni);
- -
@kvadrillio: PENIG CSAK 1 SMS-T....E-MAILT KÖLLÖTT VÓNA KŰŰDDENIHHH.....VEDD A PÍZED ÉS FUSSSS !!!!!
@kvadrillio: ELVÉGRE INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMBAN ÉLÜNK VAGY MIJASZÖSZ !!!!! :)
DE ORBÁN VIKTOR BÁCSI CSAK HAZAGON DOLT...UGYE.......JELLEMZŐEN....
@dr. jenőke (jenőke): Ez Strasbourgra tartozik, s a Római Egyezményen alapuló emberi jogok köre.
@taga20:

Ne legyél kibukva.
Csendes a billentyűzetet és saját idejét nem kímélve nagyon közérthetően kifejtette mi a tényállás.

Az Ökotárs elleni fellépés egy másfajta törvényi tényállás.

Jelen esetben a bennfentes kereskedésen, és a tőzsdecsaláson át az közpénzek jogosulatlan és hűtlen kezelésén az adócsalásig mindent elkövettek a fiúk. Ez köztörvényes bűncselekmény.
Nem politikai intrika, nem politikai nyomásgyakorlás..
Orbán leleplezte - mondhatni- tetten érte saját magát és az egész bagázst.
Aki ezután elfogadja, mint tárgyalópartnert, maga is tettestárssá válik, hiszen legitimálja a közhatalom gyakorlásában, amelyre nem jogosult, hiszen maga vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy tudomása volt a központi költségvetés működésére fordítandó pénzeszközök pénzpiaci csalásban való működtetéséről.
.
@habakuk000:

Ami lemaradt:

- - Szabadsághoz és biztonsághoz való jog
- - Tisztességes tárgyaláshoz való jog
- - Büntetés kiszabásának tilalma törvényi rendelkezés nélkül
- - Gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadság
- - Véleménynyilvánítás szabadsága
- - Gyülekezés és egyesülés szabadsága
- - Megkülönböztetés tilalma
- - Joggal való visszaélés tilalma Ezt részletezem:
Az Egyezmény egyetlen rendelkezését sem lehet úgy értelmezni, hogy az bármely állam, csoport vagy személy számára jogot biztosítana olyan tevékenység folytatására vagy olyan cselekedet végrehajtására, amely az Egyezményben foglalt jogok és szabadságok megsértésére vagy pedig az Egyezményben meghatározottnál nagyobb mértékű korlátozására irányul.
2015. 03. 25. 17:48
MTI
Jemen
Közel-Kelet
Elfoglalták az ádeni repteret - az elnök elmenekült
A jemeni síita húszi lázadók elfoglalták a déli Áden nemzetközi repülőterét, néhány órával azután, hogy a jemeni elnök elmenekült a polgárháborús országból - közölték biztonsági források szerdán.

A légikikötő elfoglalásával az Ádenből kivezető egyik utolsó menekülési utat is sikerült elvágniuk az Irán támogatását élvező felkelőknek. Nevük elhallgatását kérő tisztségviselők arról számoltak be, hogy Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök hajón hagyta el Ádent. Az államfőt szerdán a város kikötőjében látták, ahol tanácsadóival és biztonsági őreivel együtt hajóra szállt. Hádi úti célja egyelőre ismeretlen.

VIKTOR ! TE IS ÍGY CSINÁLNÁD ??? :)
@jaegtoer: Ismét sikerült megragadnod a lényeget a cenzúrát illetően. :)
@CSENDES:
.
The Registrar European Court of Human Rights, Council of Europe F–67075 STRASBOURG CEDEX, Franciaország
@CSENDES:

"_ A rendes jogorvoslatok körébe nem tartozik az Alkotmánybírósághoz fordulás._"

Ez igaz. Bár a nyaktiló, a lámavas és a bitó, melyeket említettem szintén nem a rendes jogorvoslati mechanizmus része, de, mint írtam bizonyos vonatkozásban hatékonynak bizonyult:)
@jaegtoer:

Nem tudom, mi lehet az a lámavas, de erre gondoltam: lámpavas
@jaegtoer: :-) A helyzet az, hogy nem neheztelek rá, mert annyira kijött a sodrából, de azért köszönöm, hogy érted, mit is akartam írni. Mentségemre szolgáljon, hogy tudom, milyen az, amikor hatóság alá tartozó nyomozók szállnak ki, egyébként nem ilyen irritáló módon,azt is tudom, milyen az, amikor megkeresés éri a bejelentett székhelyet és a cég ügyvezetőjét (egyébként nem nyomozati,hanem NAV feladat, s mellesleg a gyermekem nyomozó. Ilyen feladat pedig nem nagyon létezik, hogy egy készenlétis csapattal biztosítsák a nyomozati cselekményt, kivéve, ha hatékony fizikai ellenállás várható, ami civil szervezeteknél kizárt. Az pedig közröhej tárgya, hogy talpasokat küldenek állítólagos "nagyvadra".
@dr. jenőke (jenőke): Erről írta, ez Strasbourg.
De van más is, az Európai Bíróság.
@jaegtoer: kösz haver, már nem vagyok kibukva:)) de

MI A FASZÉRT NINCS MÉG ORBÁNGECI ELŐZETESBEN?
és nincs zár alatt a vagyona, récsölüstűl, svájcibankszámlástul!!
@taga20:

Azért, mert az oly sokat emlegetett 3,5-4 millió szegény ember annyira még nem szegény, hogy ne legyen veszítenivalója, és kimenjen az utcára, amikor olyan holdkórosok, mint én is kimegyek, ha nem is óbégatni, de legalább jelen lenni.

Ez a helyzet.

A másik helyzet meg az, hogy a jelenlegi ellenzék várja a sültgalambot a jól finanszírozott ellenzéki életvitelében dagonyázva.
@taga20:

Látom visszataláltál a szokásos kerékvágásba, ha éppen nem is kerék.
Ez az ikszedik botrány és mégsem változik semmi.
Mindennapi tűrőképességünk add meg nekünk ma!
@dr. jenőke (jenőke): Fél füllel hallottam, vizsgálják a pénzügyi felügyelet hibájából, mulasztásából eredő kártérítés lehetőségét egyes körök, ehhez ez a mai orbán nyilatkozat, de még inkább a cinkhez beküldött külmin-i nyilatkozat segíthet, ha jól gondolom
@jaegtoer: nekem a lámáról ez ugrott be, má ez is baj?:)))
A kurva anyját minden fidesz szavazó idióta állatnak!! Rohadjon meg aki VALAHA is ezekre ikszelt vagy szándékozik ikszelni!

Aki MÁR 1990-ben nem látta hogy orbán és bandája egy pszichopata gecihalmaz az annyit is ér! Aki pedig 98-ban, vagy utána is ezekre szavazott, na az tényleg bűnsötét és a szavazati jogát el kell venni, mert egy burokban él és gyakorlatilag életképtelen!
Aztakurva!!!

Mekkora egy kibaszott maffia ez a fidess?!
a birkák még tapsikolnak is a keresztapa 'kinyilatkoztatásán..."Én adtam utasítást...!"
Miva??
Eltőzsdézték a 'zemberek pénzét,ugye?? 'selgeci gabika,hol a farokba van most???????????
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia Csekk!
De, megmondták.
Ezért aztán én nem is izgulok.

Legfeljebb azok a keményen dolgozó kisemberek és a jövőjükre gondoló nyugdíjasok, akik fiktív csirkefarhát kötvényekbe fektették a mongol Tugrik alapú megtakarításaikat. A Questor komolyan vehetősége innentől kezdve még ezt a szintet is alulmúlja. Pestiesen szólva, így jártak a szerencsétlenek…

Joszip Tarsoly és Kaya Orgovány eltőzsdézték sokak húsvéti tojását, én viszont nyugodt vagyok, nem érint a dolog. Az enyém megvan, és van tartalék is! Amúgy meg, nekem nem adott olyat a politika, amit beléjük tehettem volna. Esetleg ha jóban lennék Overdose gazdájával, talán megengedné, hogy kedvencének a függelékét felajánlhassam nekik. Nemzeti seggbe nemzeti lófaszt!
@Knósszosz: Bocs de ezt a szakmai anyagot nem hagyhatod ki. Tuti beszarsz tőle. :D:D

youtu.be/LS61z_mcJbI
@jöttem:

"Mindennapi tűrőképességünk add meg nekünk ma!":) és Kövesi Lauránkat!!
Bod Péter Ákos az előbb a Hírtv-ben beszélt, és szóba hozta, hogy ha egyes pénzpiaci szereplők 2-3 %-ot adnak, akkor akik 7-8-at ígérnek, azoknál kicsit óvatosan kell befektetni.

Ezen elgondolkodva meg is értettem honnan is származik a százmillásnak belengetett hiány. Ugyé a sok kisbefektető, meg az önkormányzatok és a minisztériumok befektetik a befektetni valójukat, amiből a brókerék kifizetik azt a hozamot, amit nem értek el. Kinek fizetik ki? No itt van az eb elvermelve, mert annak, aki tudja, hogy mikor kell kifektetni azt amit befektettek.

Emlékeztek a gyerekdalra? Aki nem lép eccere, nem kap rétest estére. A minisztériumok eccere léptek, nekik hosszú rétes jutott.:D:(
@jöttem:

József Attila - Eszmélet (részlet)

"Akár egy halom hasított fa,
hever egymáson a világ,
szorítja, nyomja, összefogja
egyik dolog a másikát
s így mindenik determinált.
Csak ami nincs, annak van bokra,
csak ami lesz, az a virág,
ami van, széthull darabokra."
@Gábris szomszéd:
Ez már nem az első ilyen a neten.
Jópofa, csak sántít.

1:) Elindul a szerencsétlen, kinyílik az ajtaja és megy tovább - ez nem lehetséges, mert van benne egy ajtó reteszkapcsoló, amely ezt nem teszi lehetővé, szóval azt kiherélték belőle és "direktbe" kötötték.
2:) Az, hogy ilyen táncot járjon csak úgy lehetséges -főként üres dobbal!-, ha a két-három (típustól függően) ellensúlyokat leirtják az üstről.
3:) a vége felé mikor szétesik az egész hóbelevanc, nem látok benne program elektronikát. Mert nincs is, de ha lenne, ilyen rázkódástól rég széthullott volna, ergo: a gép leállt volna sokkal korábban.
4:) az előbbiekből adódóan a motor volt simán egyenesbe kötve, az egész egy kibaszott kamu.

Bocs, de szakmailag kérdeztél...
@Knósszosz: "...van tartalék is!"

Csak nehogy bezápuljon.;Đ
@gazoló: "...selgeci gabika,hol a farokba van most???????????"

Védi a nyugdíjakat.
@Gábris szomszéd:
Másként nem lehetséges. Viszont látványos szemfényvesztés, a keresztényhipokrita narancsbolsevik párt is valami ilyesmivel égeti a választópolgárok retináját.
@Knósszosz: mit vársz egy cirill betűs szartól? csak a romboláshoz értenek!
@látjátok feleim szümtükkel:
Auahhh, most, hogy említetted Gabikát, lehet, hogy naponta kell ellenőriznem..:O
@taga20:

Kártérítést az állam károkozásáért két módon kaphat a pógár. Perel, oszt ha igaza van fizetnek neki ( mármint az adózók azért, mert az állam alkalmazottja balfasz volt, és kárt okozott ). Ekkor a kárt okozó személyen be lehet hajtani valamennyit ( talán nem a teljes kárt, kivéve ha szándékosan okozta ), amikor meg nincs konkrét személy, mint pl. annak nincs konkrét felelőse, hogy miért van túlzsúfoltság a börtönökben, akkor a brüsszeli kártérítési kötelezettséget is mi, polgárok fizetjük, és ráadásként ( mintegy hab a tortán ajándékként ) az államot megtestesítő "kisemberek" nem kötelezhetők ennek megtérítésére. Pedig. Majd a pénzintézetek vezetői, a cégek vezetői és talán még a tulajdonosok is, felelősek lesznek saját vagyonukkal. A gyevi bíró meg a haverok most is kivétel. Meg a jövőben is az lesz.

Az államot megtestesítő kormányok és parlamenti többséget alkotó pártok csak politikailag felelnek akkor, amikor majd a cöf és a 2/3-ad eccer meggondúlja magát, és nem szavaz rájuk.
@taga20:
Nem csak cirilltájról láttam ilyen videót, hülyék mindenütt akadnak.
De ez nem baj, sokan röhögnek rajta és nem árt egy kis vidámság. Én is csiklandoztam magam először, pedig tudtam miről van szó.

Hagyd a francba, inkább feszegess ki egy jó sört! Aztán jöhet a gumibébi:!:)))
@látjátok feleim szümtükkel:
--""...selgeci gabika,hol a farokba van most???????????""--
Kérdésedben ott a válasz...
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=-vVn3H9UzlE

Cseh Tamás - A magyarok istene dala

Nézz le a Lánchídról a vén Dunára,
nézd meg a vén folyót, megvan- e még,
hisz ma az ember azt is csudálja,
hogy el nem vették már rég mindenét,
nézz csak utána apádnak, anyádnak,
asszonyod vizsgáld, hogy asszony- e még,
másodpercenként kell ellenőrizd,
hogy a tiéd- e még, ami tiéd.

Gondosan leltározz éjt nappá téve,
zsebedbe nyúlj, hogy a pénz ott van- e,
elvették múltadat és a jövődet,
míg félrenéztél vagy három hete,
és emlékezz volt még egy óvatlan perced,
engedted magadnak, hogy félrenézz,
s már arra ébredtél, hogy nem vagy férfi,
ember, hogy lehettél ilyen merész?
Volt még egy Istened, egész jó Isten,
s könnyelmű percedben feledted őt,
s felnéztél, láttad, ő is másé,
vicceket mesél a gondviselőd.
Nézz le a Lánchídról a vén Dunára,
nézd csak a vén folyót, hogy viszi szét
apádat, hazádat hogyan dobálja,
s maga sem tudja, hogy megvan- e még.

Vagy tudod mit, ne is nézz le a Dunára,
szemedet féltsed, hátha kisül,
így maradj inkább már, így félrenézve,
anyátlan, Dunátlan, nemtelenül,

csakis a, csakis a szemedet őrizd,
ne is nézz már oda, hátha kisül,
vigyék csak kapkodják, nézz te csak félre,
s várj másik istenre, aki becsül.
@gazoló: Vagy pedig. :)

Cseh Tamás - Valóság nagybátyám

"Elutazott tőlünk családunk egyik tagja, akit oly hőn szerettünk
Egy Valóság nevű nagybátyám
Sajnos már nincsen velünk
Levelet ír csak nekünk
Sajnos már nincsen velünk
Levelet ír csak nekünk"

youtu.be/u7VQqessHYA
@látjátok feleim szümtükkel:

"Bod Péter Ákos az előbb a Hírtv-ben beszélt, és szóba hozta, hogy ha egyes pénzpiaci szereplők 2-3 %-ot adnak, akkor akik 7-8-at ígérnek, azoknál kicsit óvatosan kell befektetni."

Ez egy zseni! Ki gondolta volna?? :)))))))))))
Na, sitten már a szocibróker?
Az, amelyikbe 67 fidesznyik önkori lapátolta be a zsét. Gyurcsánykottája!
@MikeBoy:

Ezek szerint a minisztériumok és az önkormányzatok nem gondolták.
@MikeBoy:
Az ügyészség már lelkesen nyomoz?
Holnap letartóztatják... Bajnait? Evégre ez is miatta, meg az emúttnyóccév!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A Fletó lemez lejárt már vagy mi a manó? :)))
@látjátok feleim szümtükkel:
Dehogy... Tudták, csak nem sejtették!
A maf&fia co. nem kért sokat. Mindent.
@gazoló:
Kösz!
Cseh Tamás azon kevesek egyike a magyar könnyűzenei(?) pöcegödörben, akik értéket tudtak teremteni. A kérdőjel magyarázata - az én olvasatomban - az, hogy Tamás nem sorolható az említett kategóriába, ő valamit tudott, amit egy ufóattila, szignálákos, semjénrózsi sosem fog - béke szakmai poraikra...

Ez nem klasszikus zenei tudás (persze...), hanem a dalai szellemisége, amit át akart adni a nagyérdeműnek. Érzelmek, kritikus szemlélet, és a többi. Nem akarok okoskodni, egyszerűen így gondolom, ha rosszul nyúltam hozzá majd el leszek igazítva, nem baj.
Hallgass... (akartam valamit ajánlani, de nem), most zaba!!!
@MikeBoy:
Nehogymá nem a cocik vóttak!
Csipás kishülye Rogán kihányta már újabb kreténségét?
Várom újabb bölcsességét, hogy leleplezi a majom cocik összeesküvéseit. NEM LESZÜNK GYARMAT! ÉJJEN A PÁRT! PASAPARK FOREVER!
@MikeBoy:
Zoltán Horváth bobi jub • 4 órája

igazad van

Válasz

Megosztás ›
Avatár
Sawamara bobi jub • 4 órája

Az ember mindig azt hiszi, hogy megállnak ott, ahol épp tartanak.

De nem.

Válasz

Megosztás ›

Avatár
Soma • 6 órája

Így van, szerintem is inkább Kaya Ibrahimra kellene átíratni.


Válasz

Megosztás ›



Avatár
Laszlo Takacsy • 6 órája

Ezt filmre kell vinni. A fél ország fetrengeni fog a röhögéstől. A Tanú ehhez képest zsebszar lesz!


Válasz

Megosztás ›:O)))))))))))))))))))))))444...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem lettél szomorú a suli látványától?
Vagy azt nem láttad tennap?
@MikeBoy:
Melik Bástya ettársat hagytam ki? :(

@Knósszosz:
Láttam. L'puszt. :(
Remélem majd meglepődik Tarsoly, hogy Orgován közben kilopta a pénzt a cégből.

1

Válasz

Megosztás ›

Avatár
Nyikhaj istenke H_feco • 8 órája

Szinte biztos vagyok benne, hogy ez történt. Azért kíváncsi lennék arra az IP címre, amiről az utalást elindították.... Mindenre Csabi sem gondolhatott....
1

Válasz

Megosztás ›
Avatár
Case Nyikhaj istenke • 6 órája

Te kíváncsi vagy, de aki meg is szerezhetné az nem annyira. A tiedre inkább.

Válasz

Megosztás ›
Avatár
Nyikhaj istenke Case • 6 órája

Már kíváncsi sem lehetek? :)

Válasz

Megosztás ›
Avatár
Case Nyikhaj istenke • 6 órája

Dehogynem. :-) De én jobban örülnék, ha a rendőrség kíváncsiskodna addig is amíg nem tűnik el minden nyom.

Válasz

Megosztás ›
Avatár
Nyikhaj istenke Case • 6 órája

Az utalások nyomai sok évig megőrzöttek a bankokban. A rendőrség nem fog kíváncsiskodni, inkább megint körülnéz az Ökotársnál...
...
@gazoló:

Eljön annak is az ideje. A jövő havi fizetésemből megveszem a legpuccosabb konyakot és elteszem a nagy napra.
@MikeBoy:
Dagadt bástyánk a vártán mereszti bajszát, mely alatt kilóg a kapanyele - a családi ezü... izé, Cuclista Hazzájért nagyvalagrend nélkül?
Őt is megfigyelték, őt is üldözték anno? Egy hős... Egy utolsó szarházi komcsi a többivel együtt.
"Huszonöt éve Magyarországon a sajtószabadságot az újságírók és a tulajdonosok úgy értelmezik, hogy az ő szabadságukra vonatkozik, arra, hogy a valóságot ne megismertethessék, hanem alakítsák, a politikai szereplők közé kéredzkedjenek anélkül, hogy választáson estek volna át - mondta a parlament elnöke."???????????????????????????????????

Mondta ezt Kövér László.

www.atv.hu/belfold/20150325-kover-nem-elegedett-a-kozteve-teljesitmenyevel-sem/hirkereso

Teccik érteni? Nem kéne közéjük kéredzkedni.:D Ja, meg a valóságot nem nekünk, hanem csak nekik szabad alakítani.
@Gábris szomszéd:

Ma fát hasogattam. A vége felé már egyre nehezebb volt a balta, így JA másik versét mondtam fennhangon:
Ej, döntsd a tőkét, ne siránkozz!
Ne szisszenj minden kis szilánkhoz.

Nem gondoltam se Fideszre, se más mocsokra. Csak élveztem a fizikai munkát.

Mindenkinek ajánlom!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
De szar látni:((
Persze ezen a szeméttelepen minden tönkremegy, hacsak nem akad valami befektető, aki a mindenkori kormány kegyeltje és megvehet egy ilyen épületet Ács Feri valutáért, amiből még vissza is kap. Az egészet...
Kartellgyanú miatt beintett az EU az M4-es 110 milliárdos szakaszára.

index.hu/belfold/2015/
Vajon milyen helyeken lehet még az állami vállalatok, és egyéb nehezen átlátható állami entitások pénze?

MINDENKI MENEKÜLJÖN!!!

2. A minisztériumnak vannak saját bennfentes értesülései, amelyek alapján befektetési döntéseket hoz. És talán azt is tudták, hogy a Quaestor sáros.

Mielőtt a Quaestor bedőlt volna, a KKM alá tartozó kereskedőház – ami aligha hoz ilyen horderejű döntéseket a munkáját felügyelő miniszter tudta nélkül – észlelte a bajt, és kivette pénzt. Örülünk hát, hiszen nem ragadt be a közpénz, sugallja a minisztérium reakciója.

Pedig ez még sokkal aggasztóbb. Mennyire tarthatja az állampolgár felelősnek azt a bennfentes kereskedőhöz hasonlóan működő állami szereplőt, aki a nyilvános információk közzététele előtt, suttyomban, titkolózva hoz meg befektetési döntéseket? A Buda-Cash és a Hungária Értékpapír ügyéből önmagában egyáltalán nem következett volna, hogy a Quaestor bedőljon. Ehhez sejteniük kellett valahonnan, hogy baj van a Quaestorral. Akkor viszont miért raktak bele pénzt eredetileg?

Mellérendelhető kérdés: a KKM ilyen jól és időben ráérzett a Quaestor-építmény megingására, és a kockázatokat érezve időben kivették a tőkét, akkor mégis miért vártak addig a Quaestorral kötött, az isztambuli és a moszkvai kereskedőház üzemeltetéséről szóló szerződések felmondásával, amíg a Quaestor, majd rövidesen az MNB is terítette lapjait, és a nyilvánosság számára is kiderült, hogy gond van a céggel?

3. A minisztérium részt vehetett akár a Quaestor-pilótajáték bedöntésében is.

Bár a KKM válaszából nem derül ki, hogy egészen pontosan mennyi tőkét tartottak a Quaestornál, amit aztán kivettek, de nem csekély mennyiségű pénzről lehet szó. Az NMKH mérlege alapján könnyen lehet, hogy akár tízmilliárd forintot megközelítő összeget is elhelyeztek a csaló cégnél. Ez alapján nem kizárt, hogy a Quaestor a pénz gyors visszahívásával (vagy a kötvények beváltásával) hozzájárult ahhoz a befektetői pánikhoz, ami aztán gyorsan elsodorolta a kétszáz milliárd forintos építményt.

A pilótajátékok minél hamarabb dőlnek be, annál jobb, de azért felvetődik a kérdés, hogy mennyire etikus, ha az állam a saját pénzének védelmében dönti be azt. Már ha így volt. De a következő probléma mindenképpen felvetődik:

4. A minisztérium szerint fontosabb, hogy megmentse a saját maga által rosszul elhelyezett pénzt, mint hogy tájékoztassa a károsult, nem bennfentes betéteseket.

Mit szóljanak azok a mezei állampolgárok, akiknek nem voltak ilyen jó értesüléseik, mint az államnak? Milyen az az állam, amelyik saját állampolgárait közvetetten megkárosítva titkol el kulcsfontosságú információkat?

5. Emberek! Az ország történetének legnagyobb pénzügyi csalását finanszírozta az állam!! Az isten szerelmére!

Bizony, pénzt tettek egy olyan cégbe, amelyik első ránézésre is döcögős teljesítménnyel, hatalmas eladósodottság mellett, átláthatatlan, részben offshore cégstruktúrával finanszírozott papíron kimutathatóan szinte kizárólag veszteséges projekteket. Méghozzá azzal az indoklással, hogy “náluk volt díjmentes a számlavezetés”. Abba a cégbe raktak pénzt, ami nemzetközi összehasonlításban is komoly csalást hajtott végre, és olyan embereket hagyott maga után, akiket könnyen lehet, hogy senki nem fog kártalanítani. Miközben a cég vezetője épp aktívan tünteti el a nyomokat.

És az azért felelős miniszter, meg a miniszterelnök még mindig nem adta be a lemondását. Sőt, még egy halk bocsánatkérés sem hangzott el.

FRISSÍTÉS március 24.

A külügy azóta elismerte, hogy az Eximbank 18 milliárdos tőkeemeléséhez szükséges értékpapír számlát is a Quaestornál vezették, az MNKH pedig 3,8 milliárd tartott a csaló cégnél. A pénzt március 5-én vették ki, négy nappal az első bejelentések előtt.
@kvadrillio:
5 nagyon súlyos dolog, amit megtudtunk ma arról, ahogy az állami vagyont kezelik
kasnyikm

kasnyikm
gazdaság
március 23., hétfő 21:47

Egészen felfoghatatlan reakciót küldött Külgazdasági és Külügyminisztérium arra az értesülésre, miszerint a tárca alá tartozó állami vállalatok pénzt tartottak a Quaestornál.

A legelső sokk az, hogy az értesülésnek ezt a részét nem tagadták.

A KKM elismeri, hogy Magyar Nemzeti Kereskedőház a Quaestornál tartotta a tőkéjének egy bizonyos részét. Azt már tagadták, benn is ragadtak volna a pénzzel a cégnél, amiről nemrég kiderült, hogy inkább hasonlít egy hatalmas pilótajátékra, mint egy legális befektetési szolgáltatóra, és az országban hallatlan, de nemzetközi szinten is jelentős 150 milliárd forintos csalást követett el. Ez a kulcsmondat:

“Azonban az MNKH [a nemzeti kereskedőház] vezetői figyelték a pénzpiaci folyamatokat, látták azt, hogy bedőlt a Buda-Cash és a Hungaria Értékpapír, ezért úgy döntöttek, hogy a továbbiakban nem tartják a brókercégnél a pénzüket, és ennek megfelelően kivették a tőkét a Quaestortól.”

Ez nagyon durva beismerés, és több kérdést nyit ki, mint amennyit megválaszol. Itt van néhány dolog, amire következtethetünk a KKM reakciójából.

1. A minisztérium szerint teljesen oké magas kockázatú vállalati bóvlikötvényben tartani az állampolgárok pénzét. Vagy ilyen kötvények által finanszírozott pénzintézetekben.

Azokat a kötvényeket, amelyeket kockázatos, kétséges és kipróbálatlan projektek magvalósítására bocsájtanak ki a vállalatok, Amerikában junk bondnak hívják, ezt magyarul bóvlikötvénynek szokták nevezni. A Quaestor kötvényei, amelyeknek a vállalat saját másodpiacot tartott fenn, ahol a kötvényeket vásárlók adhatták-vehették a papírokat, éppen ilyen bóvlikötvények voltak.

Azok a befektetők szoktak jellemzően ilyen kötvényeket vásárolni – tehát pénzt kölcsön adni ilyen vállalatoknak –, akiknek könnyen jön a pénz: bírják a magas kockázatot, aminek felvállalásáért cserébe magas hozamot szeretnének elérni. A bóvli vállalati kötvények tényleg a legkockázatosabb befektetési eszközök közé tartoznak, mivel a befektető elfogadja azt, hogy könnyen lehet, ha picit szerencsétlenül alakulnak a dolgok, akkor a teljes befektetését elveszíti.

Mint ma kiderült, a magyar állam egyik entitása úgy gondolja, hogy nyugodtan tarthatja a pénzünket ilyen, hulladék minőségű pénzügyi eszközökben: akár konkrétan a Quaestor kötvényeit vették, akár az azok által finanszírozott vállalatcsoport más részeiben – mondjuk a nemrég megvásárolt Credigenben, amiből a Quaestor Bank lett – tartották a pénzt betétként. Szerintük ezzel nincs semmi gond.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ezek minden áron meg akarják dönteni saját magukat.
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=WfNE73vyd-k

Születtem Magyarországon, 77 éves vagyok,
fejemben összekeveredtek a féldecik s kormányzatok.
Neveltek hazaszeretetre, hittem az Istenben is,
harcoltam két háborúban, túléltem, az istenbe is.

Elhagytam, kérném, vagy 39 asszonyt,
s vagy kétannyi elhagyott.
Tankcsapdákba hugyoztam, ettem lótetemet,
és mégis itt vagyok.

Fejemben egy verkli jár, mely verkli így muzsikál:
"Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket,
egy magyar túlélő, címzetes, vitézlő, tönkrement lábain,
de áll önök előtt!"

Fiamból idegbeteg lett, nem bírta a váltásokat,
és elnézem az unokámat, látom, hogy gyönge alak,
hogy lesznek ezek túlélők? Valami itt korcsosul.
Kérdezném, hogy száz év múlva ki tud majd itt magyarul?
És ahogy magukat nézem, egyik sem betonkemény,
elszállnak az első szélre! Mi lesz így? - kérdezem én.

Fejemben egy verkli jár, mely verkli így muzsikál:
"Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket,
egy magyar túlélő, címzetes, vitézlő, tönkrement lábain,
de áll önök előtt!"

"Túléltem mindeneket, kormányt és féldecis rezsimeket,egy magyar túlélő"........

Úgy szeretném már TÚL élni ezeket a férgeket!!
Talán 'emléxel a Csinibaba című film vége fele,amikor Bajkon úr sopánkodik:"Én már megdobáltam Horthyt,megdobáltam Szálasit, megdobáltam Rákosit,most meg ezt a Kádárt készülök megdobálni:)))

Én meg ezt az Orbánt!!!!
@jöttem: :)

Nem is olyan rég,már írta itt valaki:
"pezsgőt unikummal egy hétig:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Csúszik? Hat?
Ne gondolkodtass sokat!
Izomlázat kap az összes agysejtem.

Pikírt megjegyzéseket kéretik félretenni, számukat illetőleg!
@gazoló:

Nem tudom hol ér a Big Day. Ha dolgozom, akkor ugye nem fogyaszthatok alkoholt. De ígérem, körömcipőben és tüllszoknyában fogok dolgozni egész nap.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Számos agysejtem van, de nem mindig használom őket. Disztingvált úrinő nem táplálja egyesek kisebbrendűségi érzését.
@Knósszosz:
WACH AUF!!!!!!!!!!!!!!!!

BWV593

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jöttem:
Dolgozni,'ádehogy'körömcipőben és tüllszoknyában" 'fox lejteni,mert itt a gyíkon csak zene lesz egész nap:)))))
@jöttem:
Há'demán, vóttaki mástmertvóna állítani?
@gazoló:

Azt hiszem, itt az ideje felkészülni a Nagy Napra. Ez főleg a női blogtársakat érinti. Keressünk egy exkluzív darabot amit majd viselünk akkor. Legyen az harisnyakötő, tüllszoknya, bross.....
Hátha hat.
Mert itt már csak a csoda segíthet.
Készítsük elő, nézegessük, vágyakozzunk!
Az Írás is azt mondja:

Kérjetek és adatik....!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

:)))))

Cseh Tamás - A dizőz dala

Én Önt várni fogom
egy pályaudvaron.
Egy füstös étterem
lesz a székhelyem.
Itt Ön miatt időz
egy aranyruhás dizőz.
S hallgatja énekét
egy szélsodorta nép.

Én távollévőm, szívszorongva kérem
karkitárva itten állok térden.
Hozó vonatját seregelve várjuk,
hívőn hisszük, irányunkba száguld -
álom-mozdonyán.

Egy álom-mozdonyon
Ön felénk tart, tudom.
S a félreállított
váltókon átrobog.
És mondhat bárki mást
a nagy találkozást
megérjük mi, tudom,
a pályaudvaron.

A pályaudvaron,
hol mindenki rohan.
Hol nincsen semmi más,
csak egy nagy várakozás.

Itt mindnyájunknak ugyanaz hiányzik,
egy távollévőt hiányolunk váltig.
Hozó vonatját seregelve várjuk.
Hívőn hisszük, irányunkba száguld -
álom-mozdonyán.

Én Önt várni fogom
a pályaudvaron.
Itt Ön miatt időz
az aranyruhás dizőz."

www.youtube.com/watch?v=MOHqZSCmONA
@MikeBoy:
""Bod Péter Ákos az előbb a Hírtv-ben beszélt, és szóba hozta, hogy ha egyes pénzpiaci szereplők 2-3 %-ot adnak, akkor akik 7-8-at ígérnek, azoknál kicsit óvatosan kell befektetni."

Ez egy zseni! Ki gondolta volna?? :))))))))))) "

Ezt az Orvbán kormany tagjai nem olvasták...
@gazoló:
""Én már megdobáltam Horthyt,megdobáltam Szálasit, megdobáltam Rákosit,most meg ezt a Kádárt készülök megdobálni:)))

Én meg ezt az Orbánt!!!! "

Nagyon orzik a gecit...
@dr kíváncsivagyok:

"Ezt az Orvbán kormany tagjai nem olvasták... "

Lehet, hogy olvasták, csak nem értik. Ők csak NER-ül értenek.
@jöttem:

"exkluzív darabot amit majd viselünk akkor"

Ha olyan váratlanul történik,hogy nem lesz idő magatokra kapni semmit,mi('fijuk)'naked edition'-t sem bánjuk:)

"Kérjetek és adatik....!":))
@jaegtoer: ki a nép?... ki tartozik ebbe a halmazba?...
@gazoló:

Ha Szíjjártó lehet külügyminiszter, vagy Orbán miniszterelnök, akkor én is dizőz. Akár baltával, kapával a kezemben.
@CSENDES:
.
Régen jártam erre, de ez egy fontos kérdés, ne maradjon válasz nélkül.

AZ EURÓPAI UNIÓ MŰKÖDÉSÉRŐL SZÓLÓ SZERZŐDÉS
263. cikk (az EKSz. korábbi 230. cikke)
Az Európai Unió Bírósága megvizsgálja a jogalkotási aktusok jogszerűségét, valamint a Tanács, a Bizottság és az Európai Központi Bank jogi aktusait, kivéve az ajánlásokat és a véleményeket, továbbá az Európai Parlament és az Európai Tanács harmadik személyekre joghatással járó aktusait. Az Európai Unió Bírósága megvizsgálja továbbá az Unió szervei vagy hivatalai által elfogadott, harmadik személyekre joghatással járó jogi aktusok jogszerűségét.
E célból az Európai Unió Bírósága hatáskörrel rendelkezik az olyan keresetek tekintetében, amelyeket valamely tagállam, az Európai Parlament, a Tanács vagy a Bizottság nyújt be hatáskör hiánya, lényeges eljárási szabályok megsértése, a Szerződések vagy az alkalmazására vonatkozó bármely jogi rendelkezés megsértése vagy hatáskörrel való visszaélés miatt.
267. cikk (az EKSz. korábbi 234. cikke)
Az Európai Unió Bírósága hatáskörrel rendelkezik előzetes döntés meghozatalára a következő kérdésekben:
a) a Szerződések értelmezése;
b) az uniós intézmények, szervek vagy hivatalok jogi aktusainak érvényessége és értelmezése;
Ha egy tagállam bírósága előtt ilyen kérdés merül fel, és ez a bíróság úgy ítéli meg, hogy ítélete meghozatalához szükség van a kérdés eldöntésére, kérheti az Európai Unió Bíróságát, hogy hozzon ebben a kérdésben döntést.
Ha egy tagállam olyan bírósága előtt folyamatban lévő ügyben merül fel ilyen kérdés, amelynek határozatai ellen a nemzeti jog értelmében nincs jogorvoslati lehetőség, e bíróság köteles az Európai Unió Bíróságához fordulni.
Ha egy tagállami bíróság előtt folyamatban lévő ügyben olyan kérdés merül fel, amely valamely fogva tartott személyt érint, az Európai Unió Bírósága a lehető legrövidebb időn belül határoz.

A lényeg: a közösségi jog alkalmazásának biztosítása. A döntés a bíróságokra, közigazgatási szerveket köti.
(elviekben)
A szomorú az, hogy ekkora tőkével, hozzáértő kezekben, nagyon jelentős hozamot lehetett volna elérni... ez mutatja meg legjobban ezen kretének mentalitását: nem teremteni/hozzáadni/működtetni valamit, hanem mindent bezsákolni, mert az a biztos, ami már abban van (s ez egyben szellemi korlátoltságukat is jelzi)...
@dr kíváncsivagyok: "Nagyon orzik a gecit..."
majd, ha csak napi 1/2 óra séta lesz engedélyezve neki a szegedi Csillag udvarán, akkor mondhatjuk, hogy nagyon őrzik a gecit!
szavak nincsenek már ezekre!
és sehol egy spontán, 500.000-es tömeg, hogy kihúzza a stadion melletti budijából!
én is csak itt ülök a laptop előtt!
meddig tűrjük és fizetjük, még ezeket?
Sziasztok,
Szar a hangulatom, ezért idejöttem felvidulni, amit a narancsbrigád itteni trolljainak "disznó a jégen" hadműveletének végigkövetésével terveztem biztosítani - de sajna nincs időm 300 kommentet átböngészni... úgyhogy valaki árulja már el lécci, melyik nick(ek)re keressek rá? Laura?
@bioLarzen: egy sincs!
sorba állnak a pénzükért, valami nagyon magyar brókernél!
@gazoló:

Én azt vallom, mindenki harcoljon a saját eszközével az Orbán-kormány ellen.
Én vágyakozásban vagyok jó. Elképzelem, milyen lesz az élet nélkülük. Végre szabadon!
Nap mint nap foglalkozom a gondolattal.
Tudom, furán hangzik, de én komolyan gondolom.
@bioLarzen: viszon imola bánatában kezdett egy blogot, hát kérlek.....szemed-szág....minden a Varánuszról tagáról boliról szól.......)))
@jöttem: nekem nem furi, én hiszek a gondolat teremtő erejében....csináld.....
Jut eszembe ! A Quaestornál dolgozott egy gyerekkori cimborám, középvezetőként......140 re volt bejelentve a többit zseből kapta....természetesen azért mondott fel mert öt év alatt már fél évi fizuja ragadt bent.
@Sir Bates dö Hól:

"_ki a nép?... ki tartozik ebbe a halmazba?... _"

A nép alkotó elemei azok az emberek, akik fizetik a cechet:)

A nép azoknak az embereknek az összessége, akik passzív vagy aktív magatartásukkal fenntartják azt a társadalmi hierarchiát, amelynek a csúcsán levők meghatározzák, hogy ezen összesség mekkora összeggel járuljon hozzá ezen társadalmi berendezkedés működtetéséhez gondosan ügyelve arra, hogy a társadalmi függősége és kiszolgáltatottsága tartósan fennmaradjon. Azaz mindig legyen elegendő szolga.

Ez napjainkra odáig fajult, hogy az egyik élelmezési világkongresszuson hosszasan értekeztek arról, hogy férgekből nyert fehérjével dúsított élelmiszerekkel miképpen lehetne élelmezési problémákat megoldani, majd ebédidőben elmentek beefsteak-et, homárt és hasonló kategóriába eső ételeket zabálni -ötcsillagos hotelárakon.
@jaegtoer: "...majd ebédidőben elmentek beefsteak-et, homárt és hasonló kategóriába eső ételeket zabálni -ötcsillagos hotelárakon."

Jóvanna, de használtak ágybetétet is.
@kentauri: "A Quaestornál dolgozott egy gyerekkori cimborám, középvezetőként......140 re volt bejelentve a többit zseből kapta...."

MIIIIIIIIIIIIIIIIIII???????????????????????????
@bioLarzen: Laura?

Fenéket. Nem sorban állnak. A főnök a trolloknak járó pénzt a Questronál fijaltatta, oszt nem volt időben jó helyen.
Jenő! Azt írja az újság..., mit írt Lujza?

Nem az újság írta, hanem a tv-ben mondták, hogy a rendőrségen lecserélték a Questor ügyben eljáró nyomozókat, a pestiek helyett vidékieket vezényeltek fel.

Nocsak-nocsak!
@taga20:
Abszolute JOGOS kérdés!

@Amadeus62: ++++1!
Azt gondolom, hogy '90-ben még lehettek egyesekben remények, hogy ...
De látva '98-tól a regnálásukat, kétség sem férhet(ett) hozzá, hogy ez egy arrogáns, gátlástalan bűnbanda.

@gazoló:
Várom a lemondások sorát.
Nem, nem kívánok addig vívóállásban állni. Nem vagyok egy bronzszobor, hogy kitartsak az idők végezetéig. :(
@Knósszosz:
Nem, nem. Nem ő van a farokban, hanem benne van (minimum) egy farok. :)
muhhhahaaaaaa :D
ezek a faszok mit is akarnak magyarázni???

07:01
Lázár és Giró-Szász mostantól rendszeresen áll a köz rendelkezésére

Szolgáltató típusú kormányzati kommunikációra van szükség, ezért a Miniszterelnökség nagyágyúi hétről hétre kiállnak a nyilvánosság elé.

hvg.hu/itthon/20150326_Lazar_es_GiroSzasz_mostantol_rendszerese
06:25
Elkészült a felsőoktatás újraszabályozása: a szakok 15 százalékát eltörlik

A jövőben kétfajta alapvető intézménytípust különítenének el, az egyetemet és az alkalmazott tudományok egyetemét. A módosítás alapján speciális kompetenciatesztet íratnak majd a hallgatókkal a képzés elején és végén, hogy láthatóvá váljon a fejlődésük. Rendeletben írnák elő, hogy 2020 után ne lehessen felvételizni középfokú nyelvvizsga nélkül. A módosítást már júniusban törvénybe iktatná a parlament a tervek szerint.

hvg.hu/itthon/20150326_Elkeszult_a_felsooktatas_ujraszabalyozasa
@látjátok feleim szümtükkel:
Na, kéremszívesen, asszem adott a helyzet annak a 28 ezer embernek.
Nem, nem uszítok, nem lázítok, de ...
És ha titkosszolgák is voltak/vannak köztük, akkor nem-e lehetnek-é-e kiszivárogtatások a közméltóságokról, képviselőkről ...
az okotarsnal a 4 oregasszonyhoz eleg gyorsan ki birt vonulni 200 rendor meg navos a quaestornal egy gyanusitottat nem sikerult talalni 2-3 het alatt.
@Marcellusca:

Szerintem bármi lehet, de amíg a békemenetelők pénze el nem úszik, nem reménykedek érdemi változásban.
Bár most az atv-n azt feszegette valaki, hogy OV tudott a szabálytalan közpénzkihelyezésekről- ami maga bűncselekmény ( a pénzkihelyezés ), sikkasztás szagú, mert sajátjaként nem rendelkezhet törvénnyel szemben még egy miniszter sem. Ha a főnöke erről tud, ő minimum bűnpártoló.

Nekem meg az ugrott be, hogy az ász, meg a Matolcsy hivatala mit is ellenőrzőtt az elmúlt években? Ottan is vannak főnökök, akik a beosztottak szar munkájáért felelősek, az ő hanyagságukért meg a miniszterelnök, mint a főnökük.

ÉS! Van nekünk egy köztársasági elnökünk. Utána nézett mér annak, hogy ha kormányzati szinten hűtlenül-hanyagul kezelik-sikkasztják a közpénzt, akkor neki nincs valami feladata ennek további megakadályozásában?

ÉS! Mi van a Rogán féle frakció felelősségével? Vagy majd összemegy, hogy ne láthassa a frakci jól, meg annak a növekedésben jártas vezetője?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:"...a Miniszterelnökség nagyágyúi hétről hétre kiállnak a nyilvánosság elé..."

Most már csak az a kérdés, amikor kiállnak az elejüket, vagy a hátuljukat fogják a nyilvánosságnak mutogatni.
@kvadrillio: Ha már szóba hoztad a katonai szerepvállalásainkat, érdekes kérdés, hogy ki ellen fogunk harcolni? :(

Az izraeli hadsereg elismerte, hogy segítséget nyújt az al-Kaidának

A múlt héten egy tudósítás megerősítette az eddigi erős gyanút arról, hogy izraeli csapatok segítik az al-Nusra Frontot, amely az al-Kaida egyik ágaként működik Szíriában.
Március 12-én, csütörtökön a Wall Street Journal riportere az izraeli megszálló csapatokról a helyszínen Mount Bental-nál (a megszállt Golán-fennsík része) megállapította, hogy az izraeli csapatok megsebesült al-Kaida harcosokat vesznek át, akiket aztán izraeli kórházakban kezelnek, majd visszaküldik őket, hogy folytassák a kormányellenes harcot Szíriában.
Az al-Nusra Front augusztusban lerohanta az Qunaitra kereszteződést, ami egy ellenőrzőpont a Golán-fennsíkon az izraeli megszállás alatt lévő terület és a szíriai felügyelet alatt álló terület között, és a szíriai kormánytól átvette az irányítást a csomópont felett. (Izrael 1967-ben szállta meg a régióban Szíria délnyugati részét a Golán-fennsíkon és illegálisan működik ott azóta is.)
Az ENSZ békefenntartó erők múlt évben közzétett jelentései azt követően, hogy az ellenőrzőpont felett az al-Nusra Front átvette az irányítást, erősen valószínűsítik az al-Kaida-izraeli kapcsolatokat, sőt az al-Kaida lázadóknak nyújtott izraeli katonai támogatást. Az ENSZ békefenntartó erők arról számoltak be, hogy a tűzszüneti vonalnál szórványosan az al-Kaida harcosokkal együttműködő izraeli katonákat észleltek.
Az együttműködés a terroristák és az izraeli hadsereg között a Wall Street Journal múlt heti jelentése óta már tényként kezelhető.

www.middleeastmonitor.com/articles/inquiry/17582-israeli-army-admits-aiding-al-qaeda-in-syria

www.wsj.com/articles/al-qaeda-a-lesser-evil-syria-war-pulls-u-s-israel-apart-1426169708

orientalista.hu/az-izraeli-hadsereg-elismerte-hogy-segitseget-nyujt-az-al-kaidanak/
@látjátok feleim szümtükkel: "...hétről hétre kiállnak a nyilvánosság elé"....és még nincs ember aki gyűjti a követ vagy legalább a záptojást?
@Orica Középföldi:

Miket tud ez a pali, aki Péter!?:)
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Izgalmas és aljas feladat olyanoknak szónokolni hamis érvekkel a szuverenitás olyan módon való megvédéséről, ahogyan azt nap, mint nap hallhatjuk. Azoknak, akiknek a leghalványabb elképzelésük nincs a szuverenitás fogalmáról az árva leánykák haján, a kocogányon és a buzogányon kívül.
Hogyan lehet nemzetállamról értelmesen ábrándozni akkor, amikor a honfoglaló vezérek sem voltak színmagyarok? Az itt maradt avarokat, szlávokat már elfelejtettük. Az időközben bevándorolt kunokról, besenyőkről, szászokról nem is beszélve?
A palócok például kazár származékok, de Muhi után még mongolok is maradtak, később meg törökök.
Csak ez a kettős mérce! II. Szulimánnak van szobra, Batu kánnak meg nincs.
Ki érti ezt?
@dr. jenőke (jenőke):

Pedig még az se kizárt, hogy mai vezéreink őse a batu volt. Csak ő tudott még döglött lovon is lovagolni, ezek meg....:D
@Gábris szomszéd: A mi országunkban még mindig nincs akkora baj, hogy neked is azzal kellene foglalkozni?
Ekkor szoktad írni, hogy "hát de nem én....hanem...."
@látjátok feleim szümtükkel:
Gondolom, nem a tőkét sikkasztották volna el - az névértéken továbbra is változatlanul szerepel (szerepel?) a könyvekben, hanem a "hozadékot" amiről nem számoltak volna be. 32 ezermillió esetében az egyáltalán nem "semmi"! Ahogy egy vidéki polgi is engedély nélkül rakott 500 milla helyett 1 mrd-ot be.
Gondolom nem teljesen "önzetlenül"
@habakuk000:
Azért a nol-t sem kell félteni:
nol.hu/belfold/imehu-1524309
"Ez tehát ma egy ország, amelyben pénzügyi szélhámosok bohóckodhatnak életekkel, de három csapással küldik örökre börtönbe a zsebtolvajokat. Ez tehát ma egy ország, melyben Szijjártó Péter még a helyén van. Ez tehát ma egy ország, amelyet széthordanak, de nem kormányoznak. Íme, ezek vagyunk, ezzé lettünk. Íme.hu"
@látjátok feleim szümtükkel:
Mi folyik itt? "Itt a piros, hol a piros" a keményen dolgozó kis pógár meg csak mereszti a szemeit. De meg is érdemlik, máshol már ostromolnák az MNB-t!
@KÁTÉó53éúétr6: Akad itt is bár ehhez már nekünk is közünk lesz, lévén magyar katonákat is akarnak küldeni. Másrészt csak válaszoltam egy tegnapi felvetésre, de részemről tényleg ennyi. Azért érdemes lehet elgondolkodni ezeken az aspektusokon is. :(
@Gábris szomszéd:
Ez tehát ma egy ország, amelyben pénzügyi szélhámosok bohóckodhatnak életekkel, de három csapással küldik örökre börtönbe a zsebtolvajokat. Ez tehát ma egy ország, melyben Szijjártó Péter még a helyén van. Ez tehát ma egy ország, amelyet széthordanak, de nem kormányoznak. Íme, ezek vagyunk, ezzé lettünk. Íme.hu
nol.hu/belfold/imehu-1524309
@Gábris szomszéd:
Bocs, nem az előbbit, hanem ezt irányoztam neked:
Valószerűtlen púpot a háton
Valószerűvé tenni kell.
Méghozzá úgy, hogy világnak hátát
Hajlítni kell egy púpig el.

És ha egy gigászi gerinc is hajlik,
Richard-nak púpja nagy mintát követ.
Meggörbedt időben meggörbedt férfi
Legelső divatfi még lehet.
www.youtube.com/watch?v=Vm6gnUvMF3Y
Mindig is az volt a véleményem, hogy Orbán nem púp a hátunkon, hanem az ő púpjához hajlítja az országot. Olyan is!
A botrány megihlette a Cink egyik kommentelőjét:

sisapista
Szily László
Tegnap 16:58

A ház ablakából látszott, ahogy egy fiatal bróker lélekszakadva rohan a nyitva hagyott fekete Mercedésztől a miniszterelnök felcsúti rezidenciájához. A biztonsági őrök, az ex-TEK-esek rávetnék magukat, de a kormányfő int nekik, hagyják. Csalódottan zárkóztak vissza a kétajtós szekrények a bungallójukba, percekig tartott, amíg az adrenalint kicsillapította belőlük a Petőfi tévé esti adása.

Mi az Csaba? - kérdezte Orbán, miközben a hasán igazgatta a frotír köntös megkötőjét.
Meg kell... mentened... - lihegte Tarsoly, néha nagyokat nyel egy-egy szó előtt - a...Quaestort!

Viktor végre rendesen meghúzta a szalagot a derekán. Kitárta a karját és betessékelte a lakásba a brókert, akinek kivillan egy pillanatra az ETO-s trikója a fehér ing alól.

A miniszterelnök közben Tarsoly feje fölött összepislogott a tavaszi estében a verandán cigarettázó Mészáros Lőrinccel. A polgármester asztalán egy szétkapott bojler alkatrészei között ott volt a múltkori szüretből készült törkölypálinka. Orbán megnyalta a szája szélét - talán még az ő polcán is van egy üveggel.

Miért kell megmenteni az ETO-t? - vetette oda a kérdést flegmán Viktor.
Nem az ETO-t, a Quaestort! - mondta már nyugodtabb légzéssel tarsoly.
Az ugyanaz! - förmedt rá Viktor a cégvezérre.

Anikó asszonyt szó nélkül inti vissza közben. A nő engedelmesen kifordul a szobából, és haygja, hogy a férje a vendéggel bemenjen a konyhába.

Viktor lehajolva keresgélte a pult fiókjaiban a törkölyt. A frotír köntösből ki-ki látszott a combja, amelyen Tarsoly egy „Csak az UTE” tetoválást vélt felfedezni, de nem volt biztos abban, amit lát. A kormányfő a mosogató alól kérdezte hátra:

Szóval, mi van az ETO-val?
A Quaestort. A Quaestort szekálja a Gyuri - jött a válasz.

Viktor elgondolkodva röffent vissza:

A Giorgi Kvilitaia aztán mit baszogat a csapaton? Hát az csak egy csatár! - bele is kuncogott a mondat végébe.
Nem, a Matolcsy, és még mindig nem az ETO-t! - állt ki határozottan a bróker, aki megijedve saját fellépésétől inkább aggódó hangra váltott, nehogy felingerelje a vezérét - Az MNB elkezdett minket cseszegetni. Rájöttek, hogy bóvli, amit csinálunk.

A miniszterelnök elégedetten húzott elő egy üveg házit a bojler mellől. Keszin kapta a Szijjártótól, amikor meglátogatták együtt az anyukáját.

Az ETO-val mi lesz így? - kérdezte bontás közben.
Az ETO-val? Hát, az megmarad, gondolom. De le kell állítani a Gyurit!
Ha megmarad, akkor bukjad a céged - már tölti a két kupicát az elővett poharakba.

Meghúzták mind a ketten. Tarsoly keze remegett. Nem értette, hogy a régi barát hogyan lehet ennyire érzéketlen. Talán azért, mert a Győr az Újpest és a Vidi mögött van? A foci körüli kavargásban jutott eszébe a legvégső érv, amit Viktornak vethet:

De benne van az állam pénze is a Quaestorban!
Pffff - vált permetté a kiprüszkölt pálinka - Hogy mi?
Hát a Petike, a Szijjártó, berakta a minisztérium pénzét. Akart egy teremfocipályát a hátsókertbe - felelte remegő hangon Tarsoly.
Teringettét! - fakadt ki Viktor - Hát ez sem tudna füvön futni.
Akkor segítesz?

Viktor már az üveget húzta meg, tudta, hogy a pohár nem elég. Petit mégsem hagyhatja az út mellett.

Mondom, mi lesz! - váltott határozottabb hangra néhány pillanat csend után - Kiveszed nekem az állampénzét!
De a 20 milliárdtól azelőtt becsődölünk, hogy a Matolcsy elkezdi a vizsgálatot! - Tarsoly már majdnem sírva kérlelte a miniszterelnököt: - Kérlek, csak állítsd le a vizsgálatot! Különben mehetek a börtönbe! Hát az egész bóvli volt, nem érted?
Nem-nem - oktatta ki a kormányfő - Kivesszük a pénzt. Meg szólj a többieknek is, hogy takarítsák el a pénzüket Tőled. Kivéve a Lajosnak! Neki most úgyis csak a gecin jár az esze.
De nem akarok börtönbe menni!

Viktor felállt, Tarsoly ülve maradt. Orbán intett, hogy pattanjon. Vállára tetté a kezét, a bejárati ajtó felé terelte a remegő férfit:

Tudok erre egy keményendolgozó kisembert. Sokat ír a Facebook-oldalamra. Rajongó - mondta kuncogva - Az majd elviszi a balhét helyetted.
Köszönöm - sírta el magát teljesen Tarsoly.
Aztán a Lajosnak egy szót sem!

Nézte, ahogy a kerten át kisétál a bróker az autójához a TEK-esek között. Még utána kiabált:

Aztán az ETO ki ne essen a bajnokságból!

A bejárati ajtóban hallotta, ahogy megszólal a Skype. Ráchellel minden nap nyolckor beszélnek. Apai kötelessége ez. Mielőtt becsukta az ajtót, még megnézte Mészárost a szomszédban, aki éjszakánként hobbiból bojlereket szerelt még mindig...
@vörös meteor:
Hát igen, 4 ezermillió/km még Brüsszelben is feltűnt!
Nagyon igyekeznek a fiúkák még összelopkodni, amit lehet. A vesztüket érzik!
Tényleg, ki emlékszik, hogy mennyi is volt a 6-os úton (löszben) 1 km?
@látjátok feleim szümtükkel:
és az a 28 ezer megkárosított nem tüntet - de ha tüntetne is: majd megunják és hazamennek.
És ez addig fog így menni, amíg nem lesz néhány Lamberg és Latour, esetleg más "fadísz"
Hát hazudnak reggel, este - de még álmukban is! Kit lep ez még meg? Engem csak az, hogy még mindig elhiszik, hogy 24 órán belül nem buknak le!
vs.hu/kozelet/osszes/ellentetben-lazar-allitasaval-nincs-megallapodas-atomugyben-0326?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
Álom és valóság: amikoris bilibe ér a kezük
www.hir24.hu/belfold/2015/03/25/orbant-nem-nagyon-ismerik-europaban/

de aki igen, annak többsége nem igazán van jó véleménnyel róla.
@kekex:
Ha a mandiner így folytatja, átsorolják az ellenzéki média kategóriájába.
Elutalták 28 ezer ember pénzét a BRB Bankból, de a pénz útközben eltűnt

Érdekes történetről ír a hvg.hu a Buda-Cash tulajdonosainak érdekeltségében álló DRB bankcsoport egyik tagja, a BRB bankkal kapcsolatban. Itt vezette számláját a Honvéd Egészségpénztár (HEP), ahol 28 ezer ember megtakarításának egy részét vezették, 1,8 milliárd forint értékben.

Amikor február 24-én kora reggel a HEP vezetői látták, hogy gond van. A pénzt dél körül elutalták másik számlájukra, amit a Raiffeisennél vezettek. Kikérték a tranzakciós listát, amiről úgy látták, hogy a megbízás múlt időben szerepel, tehát a rendszer befogadta az utalást – sőt, a BRB-s számlaegyenlegük 0 forintot mutatott.

Ám a pénz nem érkezett meg a Raiffeisenhez. A hatóságok nem mondanak semmit az esetről.
csak feltűnt másnak is a lényeg:

Quaestor-ügy: állami pénzt amúgy be sem lehet fektetni

A Lupis Brókerház összeomlása óta szigorúbban szabályozzák a költségvetési szervek befektetéseit, csak a Magyar Államkincstárnál vezetett számlán tarthatják a pénzüket. Ugyanakkor a Quaestor-ügy kapcsán fókuszba került külügyminisztériumi cég, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szabályosan járhatott el, amikor kockázatosabb befektetésekről döntött. A külügyi tárca közleményben reagált, azt írták: egyáltalán nem helyeztek el kötvényeket a Quaestornál, cégüknek egy értékpapírszámlája volt a cégnél.

hvg.hu/gazdasag/20150326_Quaestorugy_allami_penzt_amugy_be_sem_le
Magyar György ügyvéd úgy látja: mindenképpen vizsgálandó, hogy a kormányzati szereplők, politikusok mikor, miként értesültek előzetesen a készülő botrányokról – de nem a politikai csatározás eszközeivel. „Ezekről az ügyekről is, mint minden más hasonló ügyről le kell hántani a politikai palástot és a tiszta jogi felelősség kérdését kell nagyon komolyan körbejárni" – mondja. Szinte felelőtlenség, sőt, érzéketlenség politikai nyereséget kovácsolni egy akkora csalás kapcsán, mint ami most bontakozik ki szemeink előtt.

„Vélhetően ugyanaz történt, mint az előző rendszerben, amikor az MSZMP- tagoknak is egy nappal korábban szóltak az áremelésekről és így még be tudtak spájzolni. De ez csak fantáziálás" – emlékeztet a nem is olyan régmúlt simlis módszerére a jogász.

fn.hir24.hu/penzugy/2015/03/26/az-mszmp-tagokat-is-egy-nappal-korabban-ertesitettek-az-aremelesekrol/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Vélhetoen ugyanaz tortént, mint az elozo rendszerben, mikor a párttitkár bepájzolt... krumpliból? Orolt koménybol? Kisméretu téglából? Tokugyanaz. Bespájzoltak a fijjug.
@jaegtoer: az elsőt értem, a másodikba azonnal bele tudnék kérdezni:-)... @Orica Középföldi: linkje a legjobb példa Spiró gondolatára, miszerint itt feudalizmus van...
@látjátok feleim szümtükkel: nem érted, nem hiszed vagy csak csodálkozol?
@Sir Bates dö Hól:

Kérdezz nyugodtan:)

Ezen a feudalizmus dolgon régóta rágódok. Szerintem nem az, hanem valami rosszabb.
Az ismertetőjegyek talán arra vallanak, de mégsem az. Csak el van játszva.

Ez egy egészen elképesztő, egyedi jelenség. Új fogalmakkal írható csak le.
@jaegtoer: "A nép azoknak az embereknek az összessége, akik passzív vagy aktív magatartásukkal fenntartják azt a társadalmi hierarchiát, amelynek a csúcsán levők meghatározzák, hogy ezen összesség mekkora összeggel járuljon hozzá ezen társadalmi berendezkedés működtetéséhez gondosan ügyelve arra, hogy a társadalmi függősége és kiszolgáltatottsága tartósan fennmaradjon. Azaz mindig legyen elegendő szolga."

polt például kufejezetten passzív vagy aktív magatartást tanusít (mikor mit kíván az érdek), ám nem hiszem, hogy őt, vagy a hozzá hasonlókat, a néphez sorolnád...

abszolút feudális/alattvalói mentalitás tükröződik a gyerekek szavaiban: a nép, mint tömeg, ne is kérdőjelezze meg a status quot, azt, mintegy axiómaként elfogadva, hűségével támogassa... s mindez egy citoyen családjában hangozhatott el (bár a te konzerv leljed mintha hájjal kenegetnék:-))... ez hofi megfogalmazásában a "mert mindig kell egy segg", míg a valódi polgár minarik, a mosodás szerint: "kell egy csapat"... :-)
@Sir Bates dö Hól:

Bár kétségtelen, hogy konzerv lelkemnek eleve van egy hájburka a permanens kenegetés folyamatosságának fenntartására, azért valamennyire összetettebbnek gondolom egy skatulyánál:)
A társadalom szervezeti működés kompetenciamátrixának rovataiban azért amíg a polt-félék a'dönt-irányít-befolyásol' markáns sokaságával bírnak, addig a nép markáns mennyiségű 'tűr-elvisel-végrehajt'-tal. Ez egy lényeges különbség.
Ámde tudod, tudom (tehát tudjuk) Spiró azért Spiró, mert nem jaeg.
A segg versus csapat ellentétpár nem a feudalizmus kizárólagos jellemzője, sőt egyáltalán nem. Sokkal inkább jellemzi korunk plebs-demokráciáját, ami véletlenül sem keverendő a népi demokráciával, vagy népképviselettel, a polgári demokrácia kiterjesztett elhibázott változatával, hanem sokkal inkább a feljogosított ingyenélők diktatúrájával, még ha fogalomzavarnak is tűnik, de hát éppen ez a lényeg, hogy amikor a döntésképteleneket ruházzák fel a választás szabadságával, az ingyenélőket a mások javainak és jövedelmeinek elosztásának jogával az emberi jogok és a közjó hamis és álságos értelmezésére hivatkozással, akkor a társadalom könnyen téved arra az útra, amelyiken a hűség seggnyalássá, az érdem, a rang és a tradíció csökevénnyé aljasul. Ezt az egészet értékek és fogalmak zűrzavara segíti elő, amelynek az eredménye az, amit látsz.
A feudalizmusból van kiút. Részmegoldásai a felvilágosult abszolutizmus, magasabb szintje az alkotmányos monarchia, s ez utóbbinak átfordulása a polgári demokráciába.
Ami most van, az nem feudalizmus, abból lenne kiút, ami van az plebs demokrácia amelybe belefér egy 'jobbik', belefér egy maffiafőnök belügyminiszter és belefér egy 'keresztapa' miniszterelnök, s amelybe még egy ádárjánosnak is találnak helyet és poltpéterek a nélkülözhetetlen építőkövek. A plebssé süppedt nép csak a hátsó udvar, ahol a disznók és marhák az urak.
Polgári demokrácia ott van, ott lesz, ahol polgárok vannak. Többségben.
Ahol a társadalom többsége csak a markát tartja, ott semmi sem lesz.
Ezért, ha valamiről elmondhatom, hogy elvi vita, az a magyar polgári demokrácia megvalósításáról folytatott disputa. Ami egy polgári demokráciában érték, az Magyarországon nem. Ez a liberálisok és konzervatívok közös problémája és jövőbeni együttműködésének kiindulási pontja, alapja. De ez még odébb van.
süti beállítások módosítása