Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.02.25. 09:15 Fabius

Flórikám, te csak lopjál tovább!

Címkék: fidesz farkas flórián lungo drom

 „nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani" - mondta Lázár János, hogy elmismásolhassa az ORÖ és Farkas Flórián sajátos pénzkezelési gyakorlatát. Hogy a feljelentés nem névtelen? Lárifári. Hogy a roma önkormányzat bomba érvekkel igyekszik indokolni a luxust, miközben ez a mi Flórink a beígért találkozón meg sem jelent? Ugyan kérem. Ne tessék mindjárt rosszra gondolni, Flórián egyrészt elfoglalt ember, másrészt meg lehet ismét az "eljárási kegyelmi kérvényét" fogalmazza.

Hogy mit?! - nézel most drága olvasó, mármint ha nem vagy képben a sikkasztás-hűtlen kezelés megúszásának módozatairól.

Flórinak 1975-82 között is akadt gondja a törvénnyel, három esetben ítélték el letöltendő/felfüggesztett szabadságvesztésre. De a rendszerváltással beköszöntött a kánaán, és onnantól a mikor milyen roma vezető képében tetszelgő Flórinak nem kellett szembenézni semmivel. Na nem azért, mert őkelme megjavult és leszokott a közösbe nyúlkálásról, frászt. Ő lett a romák Schmitt Pálja, a minden rendszerrel kompatibilis ügyeletes szavazatszállító. Amiért nyilván megkapta a jussát.

Hornék alatt is ment egymás zacsijának paskolása, de akkoriban még nem volt Lázár János, így folytak vizsgálatok a zűrös dolgokban és az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány és a Hosszú Út Alapítvány ügye eljutott a vádemelésig. Aztán hogy, hogy nem bírósági tárgyalás nem lett belőle mégsem, mert Flóri eljárási kegyelmet kért, és nyilván kapott is. Az ügyet harminc évre titkosították, és máig nem tudhatjuk, az általa vezetett alapítványok megsértették-e a számviteli fegyelmet, megáll-e a sikkasztás és hűtlen kezelés vádja.

Azóta nagyot fordult a világ, Flóri békemeneten, árvízi védekezésen pózol, közben pedig az általa irányított szervezet ugyanazt csinálja, amit minden eddigi rendszerben.

farkas_f.png

Orbánék annyival hálásabbak és elnézőbbek a most is magyarázkodásra kényszerülő, pénzekről beszámolni megnyugtatóan nem tudó Flórival, hogy már vizsgálat sincs. Nem kell Káder Jánost zavarni horgászás közben eljárási kegyelmi kérvényekkel, nincs szükség titkosításra, az ilyesmi időpocsékolás. Sokkal egyszerűbb, ha a vizsgálat sem indul el, mert Hadházy egy nevesincs senki, a szövetségesnek meg kell az egyértelmű üzenet:

- Te csak lopjál tovább nyugodtan, Flórikám!

 

 

436 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr877213701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ááá csak a szokásos:

A kormány mindenképp el akarja érni, hogy magyar bíróság semmiképp ne foglalkozhasson a Paks2 körüli jogvitákkal
paks2_2-animated_large

És el is éri: már a parlament előtt a törvény, ami kicsavarná a magyar bíróságok kezéből a bővítéssel kapcsolatos orosz-magyar ügyeket.

444.hu/2015/02/25/a-kormany-mindenkepp-el-akarja-erni-hogy-magyar-birosag-semmikepp-ne-foglalkozhasson-a-paks2-koruli-jogvitakkal/
@Sir Bates dö Hól: esélyes, és még némi idegen ellenesség, és ott is tartunk az 1944-es állapotoknál, jöhet a széljobb és a mai nemzetvezető

444.hu/2015/02/24/vona-gabor-es-janiczak-david-az-ozdi-teve-vendege-volt/
További hasznos részletek a "mi" Flórinkról. :)

A sikkasztó Farkas Flórián többször is megjárta a sittet, végül elnöki kegyelemben részesült - az ügyet 30 évre titkosították

Börtönt megjárt, majd rejtélyes módon kegyelmet kapott MSZP-s bűnöző jelenleg a Fideszben.
Mint arról már beszámoltunk, Farkas Flórián személyében egy köztörvényes bűnöző ül a Parlamentben, a Fidesz soraiban. Farkast többször elítélték, börtönben is ült, ám a legdurvább az, hogy mikor az 1990-es évek második felében bíróság elé akarták állítani sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, nos, ekkor egész egyszerűen Göncz Árpád köztársasági kegyelemben részesítette. Indoklás nem volt, az ügyet pedig szokás szerint harminc évre titkosították.

politikusbunozes.info/2010/04/farkas-florian-a-bortonmultja-es-30-evre-titkositott-kegyelme/

kuruc.info/r/35/44905/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Még szerencse, hogy a demokratikusan megválasztott polgármester beszélgethet a városi tévéjükben. :)
De...Basszus Fabius!
Cigányos poszt,ezen a blogon???
:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Az merő véletlen, ha egy korrupt farok cigány. Tehát nem cigányos poszt:))
Szerintem ha ma lenne a veszprémi időközi, ezek után tuti nyerne a Fidesz. Meegértette Orbán, csakugyan.
@Orica Középföldi:

Ha van dolog, amivel jó lenne leszámolni a közéletben, az ez a "csak azért mondod ezt, mert cigány vagyok!".

Nem minden cigány tolvaj (ezért nem is tetszik az olyan általánosító kifejezés, mint a cigánybűnözés), de nehogy már ne lehessen írni egy tolvajról, csak mert történetesen cigány!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
nem, itt arról van szó, hogy van a fideszcigány = jó cigány és van a többi roma = rossz cigány.
persze egyértelmű, ha a "rossz cigány" kategóriába eső romák nedadjisten bevinnék a tizedet flórinak, vagy valahogy megkapná lázár a jussát, úgy azokat is átminősítenék -> nem baszogatnák a rendőrök, bíróságon más volna a megítélésük stb.
Mit tudhat ez az ember, akit a Kádár-kori büntetéstől a rendszerváltozás mentett meg, és azóta minden hatalom védőburokban tart?
@KÁTÉó53éúétr6: Lopni, és visszacsorgatni belőle.
Egyébként itt nem a cigány, hanem a Lázár + Rogán + Zsiga + ... féle fideszes habitus érhető tetten.
Flórikát már egyszer elitélték 200 milliós lopásért, de Güncz Á. mentességet adott neki.
.
Most csak visszaesett!
@miva?: értem, de honnan tudja MIND, hogy megbízható a számukra?
@KÁTÉó53éúétr6: Mert hogy lehetne nem megbízható? Ha beárulná magát is? Annyira feltehetően ismerik, hogy ez nála nem opció. Plusz a böriben beszervezhette az igazi bürokrácia, a titkosszolgálatok. Parlamenti patkó szerte kolegák ülnek, hát összetartanak. Még az is elképzelhető, hogy a nem ismert eredetű milliárdos jövedelmek nem is lopás útján kerültek ezekhez a velejükig tisztességes emberekhez, hanem a KGB utalta a honi szolgálatoknak, hogy legyen miből fizetni ezeket a hazájukért fáradozó úriembereket.
@KÁTÉó53éúétr6:

Úgy, hogy ha a többiek eddig meg tudták venni, akkor miért pont az ő pénzük lenne neki büdös.
Ha mindegyiknél évente kétszer ott ül Szása pár haverral a sötétben a hálószobában, mikor a honatya felkapcsolja a villanyt, és unottan herélőbicskát csattogtat, akkor feltételezhetjük a hűséget, megbízhatóságot, a jó gomb megnyomásának szándékát.
ide illik:

A Hír tévé Célpont című hírháttérműsorának stábja úgy döntött, Orbán Viktor nem geci, és a Simicska–Orbán-médiaháborúban az utóbbi oldalára áll.

Egy szánkóval a kezükben, testületileg mondtak fel egy videóban, amit szerdán reggel tettek közzé a YouTube-on és a műsor Facebook-oldalán.

index.hu/kultur/media/2015/02/25/orban_nem_geci_mondta_a_celpont_stabja_es_felmondott/
még jóóóó, kedves mama remélem sűrűn csuklik...

Tényleg bevásárlókocsiban szállítanak gyerekeket egy magyar kórházban

Viszont jó hír, hogy tisztítva, fertőtlenítve van, és ugyanúgy cserélik az ágyneműt és a fejtartót a belehelyezett matracon, mint a kórházi ágyak esetében.

444.hu/2015/02/25/tenyleg-bevasarlokocsiban-szallitanak-gyerekeket-egy-magyar-korhazban/

----

Fidesz-MSZP-összefogás mentheti meg az országot

Csizmadia Ervin szerint egy hazai nagykoalíció sokat segíthetne Magyarországon.

www.origo.hu/itthon/20150224-orbanek-onmagukban-nem-tudnak-bizalmat-kivaltani.html
melléklet:

10:18
Semjén szerint Tiborcznak nem volt hátszele

Semjén Zsolt egy írásbeli kérdésre adott válaszában tagadta, hogy Orbán vejének üzlettársa készítette elő azokat a pályázatokat, ahol Tiborcz István cége nyert.

hvg.hu/itthon/20150225_Semjen_szerint_Tiborcznak_nem_volt_hatsze
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

korrupt gecit mondott Simicska maffiózóval megtámogatva!
Ha bűnöző Farkas, ne írjunk cigánybűnözést. Ui nincs olyan, hogy cigánybűnözés, van , lopás, sikkasztás, gyilkolás, stb mint bűnözés fajták.
Az elkövető meg lehet, civil polgár, közéleti szereplő, stb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Meg a hülye is, mint te, hogy ezen a szón lovagolsz.
Bizalmat nem kiérdemelni lehet? Ebben komoly segítségére lenne a Fidesznek az MSZP. A Makulátlanok nevet javasolnám, bevehetnék még a DK-t meg a Jobbikot.

Szavazzon a Makulátlanokra! (A titkosszolgálatok támogatásával.)

Vesszenek a Makulások! A kazincbarcikai jelölt óvodában bekakilt! A szombathelyi hármast kapott magatartásból hetedikben! Ilyen emberekre bízná országunk jövőjét? A Fidesz - MPP, a KDNP, a Jobbik, a DK és az MSZP a válasz az Ön kérdéseire. Számoljunk le a korrupcióval, kerüljön végre tisztességes emberek kezébe a kormányrúd! Bebörtönzünk mindenkit, akik Polt Péter és Handó Tünde teljesen független megítélése szerint bűnösek az elmúlt majd 30 év visszaéléseiben. Juhász Pétert beültetjük a hátsó ülésre míg meg nem mérgezi magát, Simicska torkát elvágja a fűnyírója, és soha nem látott jólét köszönt ránk.

Makulátlanok, ne feledje!
@Imola Helyesi:
Azt írhatjuk, hogy az elkövető cigány.De így ne használjuk, hogy cigánybűnözés, mert az összetett szó egy új fogalmat jelöl.
@Imola Helyesi: Eredetileg a Gergő becézett formája. Tudod, gyöknyelv.
Nem lehet legergőzni se mán őket?
@Imola Helyesi: Ejha. Szemiotika félóra? Mi az a fogalom, és hogy jelölhetünk fogalmat nyelvi eszközökkel? Kisegítenél?
"- Te csak lopjál tovább nyugodtan, Flórikám!"

Basszus,ez meg még biztatgatja!!!:((
és még egy melléklet:

10:59
Törvénysértő volt a paksi megállapodás, utólag igazítja hozzá a kormány a törvényeket

A Paks 2-ről szóló orosz-magyar megállapodás ellentétes volt a magyar törvényi szabályozással, egy Seszták Miklós által jegyzett törvényjavaslat viszont visszamenőleg igazítaná a magyar törvényeket a szerződéshez.

hvg.hu/gazdasag/20150225_Torvenyserto_volt_a_paksi_megallapodas_ut
azon gondolkodám, mit lehet egy alapítványnál folytatott pénzügyi visszaélést, miért kell 30 évre titkosítani.
@miva?: ha már logika, akkor eme humanoid szerű izének olyanja nem vanik:

Semjén: aki Orbánt támadja, az egyetért a kormány politikájával

--- a link amott fent, elég egyszer is----
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt mondta nejem is. Orbán ellenzéke Orbán, ha le akarod váltani, akkor Orbánra szavazz, ez az üzenet. Hát nem megen ő az okosb?
@parti_giano:

Azért, hogy 30 évig gondolkodásra késztessen:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mi az a jah, ne használj idegen szavakat, te buta.
@Imola Helyesi: ehhh, mi hülye nem picsák tartsunk össze, igazad van bábozóka :D
Cirbolya

Undorító rasszista vagy.
"eme humanoid szerű izének
himnusz -:"
@miva?:
te vagy a legbutább itt, de nem tudsz róla, még fellengzős is vagy.
Na, ennyi egyelőre elég, hülye rasszista tyúkokkal meg farkokkal való vitatkozásból.
@Imola Helyesi: jahhh, és buzizsidókommerballibsi is :D

látom lelépsz, megyek pezsgőt bontani, pedig tahótlaníthatnál is mindenkit, ugyan az lenne az eredménye ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Büdös bunkó paraszt vagy mivával együtt. Ezt nem írtad le magadról.
Vannak itt cigány kommentelők is, de azért az ne zavarjon.
Ezért írtam némi nyelvi felvezetést a hülyébbeknek.
@Imola Helyesi:
Azt ugye észrevetted, hogy senki nem írta le itt, hogy "cigánybűnözés", legfeljebb én, de én is csak mint kerülendő kifejezést és hozzáállást?

Nem fáraszt, hogy már olyan dolgok miatt is megsértődsz, amik nem is léteznek? Hogy kikérsz magadnak olyat, amit senki nem mondott, de úgy csinálsz, mintha mondták volna?
..."a szövetségesnek meg kell az egyértelmű üzenet:"... - a nem szövetségeseknek is ölég egyértelmű:
Mindenki bekaphassa!
Vagy: Mindenki bekaphattya!
Szabad ország, szabad a választás, kinek melyik teszik jobban.
@Imola Helyesi: Ha a Narancs himnusz Dics himnuszt nem tud zengeni akkor bizony ezen a szón lovagol, mert ezt érdemli
@Imola Helyesi: o igen, dicserj meg, iszom szavad, mar megerte felkelnem a mai napon
A mai emléknapra.

A kommunista diktatúra negyven évében nem a meggyilkoltak, és bebörtönzöttek sorsa a leghátborzongatóbb - hanem azoké, akik megúszták. És megtanultak egy életre kussolni. Beletörődni, ha megaláznak, legyinteni, ha kifosztanak. Hülyének nézni a hatalmat, és tűrni, hogy a hatalom hülyének nézzen minket. Titokban gyűlölni, nyilvánosan kiszolgálni a fejeseket. Mindegy, csak békén hagyjanak.

"Mindenkinek igaza van. Még a szar is le van szarva"- ahogy a Megáll az idő című klasszikusban Őze Lajos megfogalmazta a magyar társadalom máig legfontosabb alap szentenciáját. Ezt a mázsás csendet megörökölték a gyermekek és az unokák is. Megörököltük. Ez a hallgatás a mi morális kelengyés ládánk... A történelemnek ebben az iszonyú, cinikus grimaszában benne van minden, amit az 1989 előtti negyven évről tudni kell. Meg az azt követő huszonötről is. A lelkünk ma is ott fekszik a 301-es parcellában, hátra kötözött kézzel, arccal lefelé. A kommunizmusnak akkor lesz vége, ha legalább megfordulunk. Utána talán majd a gödörből is ki tudunk mászni...

jobbegyenes.blog.hu/2015/02/25/arccal_lefele
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nem sértődök meg, csak leírtam a véleményemet
a fellengzős, személyeskedő , másokat ledegradáló kommentelőkről.
Most én mit követtem el? Büdösbunkó miért lettem én? Két kérdésem volt csak :(
Kérdezzék meg tőle a fia miért csücsült 1,5 évet ,vajon igazat mond-e ??
@parti_giano:
Ez jó kérdés. Erre én is kíváncsi lennék. Oldassuk fel.
@Béla 60: Ennek mi köze bármihez?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Semjén szerint Tiborcznak nem volt hátszele"
sőt! ő okozza! mit okozza! ő fingja a passzátszelet!
@Imola Helyesi: Drága hölgy, már három kérdésem van.
1. Mi az, hogy fogalom?
2. Mi az, hogy idegen szó?
3. Az 1. és 2. kérdés miatt miért vagyok én büdös bunkó, te meg aki nem támad, nem trágárkodik, stb?
@miva?: szerintem a makulátlan flóri makulátlan fiára gondolt. flóri is ma kulátlan, holnap kulás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Semjén szerint neki magának sincs, pedig Orbán nélkül már tán rég éhen halt volna. Úgyhogy éppen ennyire komolyan vehető ez az észrevétele is.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: de ez katasztrófához vezet... nem most, majd 5-15 év múlva... mint @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: írta, csupán egy gondjuk lesz: már soha nem lesz a világ annyira pc-mentes, hogy akceptálja a népírtást... más megoldást meg nem ismernek a retardáltak, lévén, hogy ez az alapgondolatuk... szavazóik jó része pedig asszisztál ehhez, tudatlanságból... bibö feleslegesen írt bármit is...
@Secnir: Aha. De még annak sem látom semmiféle kapcsolatát a témával, hacsaknem apuka helyett ment böribe a srác.

Ha nem állunk meg pl ilyen irányban, akkor majd bukhat azért miniszter mert a fia elszívott egy trükköscigit?

Vagy már akkor is, ha a másodunokatesója rejtett hibával adta el a matizt?

Szal jobb ezt az irányt lezárni a 0. lépés előtt.
Flóri lopott, lop, és lopni is fog. Rutinból megy neki.
van még kérdés?
@miva?: lehet árnyalni a te kérdésedet is, vő, fiú, lány konstellációkban, nem csak uncsitesó vonatkozásában:

Szatmáry Kristóf a Metrót is bezáratná vasárnap

>>>>>A vasárnapi zárvatartást pártoló, tavaly májusban alapult Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnökének fideszes frakcióvezető-helyettes fia tovább szigorítana a szabályokon.<<<<<

444.hu/2015/02/25/szatmary-kristof-a-metrot-is-bezaratna-vasarnap/
"Ő lett a romák Schmitt Pálja, a minden rendszerrel kompatibilis ügyeletes szavazatszállító."

Schmitt milyen szavazatokat szállított? Szegénykém, még leírni sem nagyon tudta volna, hogy szavazat, nemhogy szállítani...
@miva?: Legyél kíméletes vele. Veszprém kicsit kirojtozta az idegeit.
kérem a tippeket, merik, vagy nem merik?

Orbán Viktor apja nagyon szeretne hulladékfeldolgozni a Vértesalján. A helyiek ezt nagyon nem szeretnék
zamoly_nehez_ko_12

Évi 250 ezer tonnányi építési hulladékot dolgozna fel Orbán Győző cége a Vértes lábánál fekvő települések közvetlen közelében. A napi száz kamion, a por, a zaj teljesen véget vetne az eddig ott ismert életnek.

444.hu/2015/02/25/par-apro-falu-a-tuleleseert-probal-kuzdeni-orban-viktor-apjanak-tervevel-szemben/
@bioLarzen:
2 z-vel, mert ...
Az Árpi bácsit fikázók figyelmé ajánlom, hogy a fröcsögés helyett kérdezzenek meg mondjuk egy jogászt, mi az elnöki kegyelem folyamata. Ő csak a nevét teszi rá, a mögöttes információk alapján nem ő dönt...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bezonyám, de semmi baj, a fiúk a joghoz sem értenek, mint ahogy látszik, és a híveik meg főleg nem.
Flórika sokat tudhat, ha ennyire kompatibilis díszcigány. Sőt, hiteles is!
KOMOLYAN!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Hír tévé Célpont című hírháttérműsorának stábja úgy döntött, Orbán Viktor nem geci, és a Simicska–Orbán-médiaháborúban az utóbbi oldalára áll."

Most szólt nekik a habony hogy mehetnek az M1 re. Most ott kell a szart lapátolni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Vezénylóékat biztosan nem, mint ahogy ebben sem gondolkoznak:

12:48
Nemcsak a kereskedelem, de a turizmus is keményen beszívhatja a vasárnapi shop-stopot

Agyonvágja a kormány a világörökségi területeken és az ezekhez tartozó pufferzónákban működő vasárnapi kereskedelmet szigorító javaslatával. Amennyiben ezekben az övezetekben is azonnali lesz a vasárnapi stop, úgy a turisták is elkerülhetik az amúgy pont turistaközpontokat. Gáz lehet.

hvg.hu/gazdasag/20150225_Nemcsak_a_kereskedelem_de_a_turizmus_is_k
@Oxica: khm khm, lapátolni ezek, ugyan már. A szent ülep fényezése "csak" a feladat, nem holmi munka.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hol nem szarnak bele? Ostoba törpe kiböfögte, a szervilis majmai meg egymást túllicitálva versengenek, melyik tudja ebben az orbitális hülyeségben is überelni.
Magyar politikus = nagyon hülye, nagyon szorgalmas kártevő
@miva?:
Küldhetnél neki virágot, meg desszertet. Bár... a végén azt hinné, a kezére pályázol, mármint gyöknyelvileg izé, meg'hát... :)
@bioLarzen: én csak tájékoztatást szeretnék
@Gábris szomszéd:" Még a szar is le van szarva"

De defőleg és pláne a hajánál előrángatott teljesen ártalmatlan Ságvári Endre van leszarva!

Miértis, Gumicsont?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azé érhetik a Flórit is meglepik és egyéb pofáncsapások
nyelvcsapás ide vagy oda:

„Ideológiai ámokfutás” Elhatárolódott a Fidesz G. Fodor kijelentéseitől"

www.atv.hu/belfold/20150225-ideologiai-amokfutas-elhatarolodott-a-fidesz-g-fodor-kijelenteseitol/hirkereso
@Spániel: Ejha, Navra kontra RogánLázárStíjjártóHabony
Simicska kontra OrbánHabonyLázárSzíjjártó
G.Fodor kontra GulyásOrbánLázár

Mi van itt?
Marat is sorra kerül?
Szíjjártó, Habony, Simicska, Rogán, G. Fodor, komoly pozícióvesztést könyvelhet el a hírek szerint. Lázár lesz az új hős egyedül?
@Spániel: sokat ér az elhatárolódás ilyen hírek mellett:
/de legalább a látszatra még adnak a lopások közben/

Simicskó államtitkárnak és szüleinek öt lakása van egy siófoki lakóparkban
Simicskó István

Nem látni tisztán, hogy miből futotta rá.

444.hu/2015/02/25/simicsko-allamtitkarnak-es-szuleinek-ot-lakasa-van-egy-siofoki-lakoparkban/
@miva?: a hülyebarom, kimondta, amit gondolt és megtapasztalt.
Tudtam, előbb utóbb megárt a sok ATV-s métely.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: majd Simicskó is elmakog valamit a szülői gondoskodásról.
@Orica Középföldi:
és akkor melyik cigány korruptabb a vityánszkiy vagy a flóriánszkiy? mert ugyi nem mindegy???

brühüyyy

és demokrácia van mert demokratikusan sikkasztanak meg lettek...na mit?? választva

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Balotelli • 16 perce

A talpigbecsületes v Ildi kivizsgálja, a független rendőrség kinyomozza, a makulátlan főügyész vádat emel, az elfogulatlan bíróság elítéli.
Ohh Wait....... Ez orbánia!
@miva?: nem, lázárnak is van egy kis 70 milkás tisztázatlan lakásmutyija, sokmillióért lövik a fácándokat, valami dohány- és földbirtok ügye is nőtt, hősök ilyet nem csinálnak.
Asszem kifogytak a "csak kicsit bemocskolódott" káderekből.
ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_397_en.pdf

A felmérésből: mi fogadjuk el a 2. legjobban a korrupció bármely formáját európában, de nálunk aztán nincs korrupció, ugyanis a középmezőnyben sem vagyunk, ha arra kell válaszolnunk, hogy mekkora a korrupció idehaza :D

Aha.
.
A vasárnapi nyitva-tartást szolgáltatók tömege akarja kijátszani. Mindenféle trükkös tervek kerültek nyilvánosságra.
A nyitvatartási rendelet betartása érdekében hatásos megoldás lehet az általános kijárási tilalom elrendelése.
@Gábris szomszéd:
magyarországon sohasem volt kommunizmus, és úgy tudom a világban sem talán északkórea de abban sem vagyok bizonyos...

szocializmus meg szociáldemokrácia, népi demokrácia és demokrácia

szóval a jobbegyenes balra csúszott szokása szerint ...
más dolga nincs neki?

mongyuk liberális gazdaságfejlesztés amniben esélyek egyenlőek és a bérek is valamivel jobbak mint a kényszermunkáért adott 47000 HUF

ami 215 canadai dollár mai árfolyamon azaz 14,5 kg marhahús ára (Black Angus)

brühüyyy

legyen mezőgazdaság mondá Csilicsalabácsi (vonagabcsinem???, vagy emőkézik???)
@dr. jenőke (jenőke):
a tgemplonyba meg alagúton mint a zoperából a földalattihoz???

brühüyyy
gyagyagyagya
levédia minden nagyonszépmindennagyonjó
@dr. jenőke (jenőke): aztán majd a pap, tiszteletes, mágus, sámán meg házhoz megy?
flórit kellett volna 30 évre titkosítani valamelyik műintézményben "hosszú út" jelige alatt.
ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_397_en.pdf

További érdekesség: a magyarok 21%-a állítja, hogy maga vagy ismerőse adott vagy fogadott el kenőpénzt :D

A többi nem jár orvoshoz :D
@parti_giano:

Az nem lehet! Ő ilyen esetekben szomorú szokott lenni. A helyzet fokozódik, ha egyenesen haragszik, görbén meg néz.
Egyébként meg igenis működik a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás! Tessék megkövetni Polt urat és Handó úrasszonyt!

444.hu/2015/02/25/dubicsany-ahol-semmi-sem-szent/
@parti_giano:

Inkább szomorú lett, és ennek ismerősek a következményei:))
Ez alig burkolt támadás OV egyik bástyája ellen.
@parti_giano:

A stumfok izgatnak mostanában?
Amúgy szerintem az ingatlanvásárlásokkal nincs baj, csak a tulajdoni lapokat kell szorgalmasan nyomon követni.

Most szegény Flórit ekézik, pedig csak követte az MNB deal-t. És most ő a rossz ember. Ki érti ezt.
@jaegtoer: Dehogy rossz. Akinek semmije nincs, az annyit is ér, szóval Flóri sokat ér. Az meg haggyámá hogy nem romapurdék oktatására kőtötte, az iskolaéveket is csak eltüzelnék mielőtt cigánybűnözni mennek. Igaza is van!
@parti_giano: Mongya még valaki, hogy ezek cinikusak, kíméletlenek, szőrösszívűek, pedig mennyi érzelem egyetlen emberben! A múltkor szomorú volt.
@jaegtoer: halló, ez az én műfajom! mi a bálnastumpfot tesznek a norvégok a vodkába?!
Nemtom. Ezek ott azon a jobbnak mondott oldalon, ami nem oldal, szóval ott mán lassan jobban gyűlölik egymást, mint a patásgyurcsánykispapaközokirathamisítoadócsalót, vagy rosszul érzem?
@miva?: "vagy rosszul érzem" attól függ, hogy érzed. bizsereg vagy szúr?
@parti_giano:

Úgy tudom, már távozott Stumpf a Mandinerhez.
@parti_giano:
.
A békemenet elengedhetetlen kelléke a békepipa, a zajongás, és a sámándobhártya. A menetet az esemesek, vagy tűlevelek kézbevétele után azonnal meg kell kezdeni. Az akadályokat Hunyadi János keserűvízzel lehet elhárítani. (köhögés ellen is bevált).
@parti_giano: Hirtelen nem is tudom. Valahogy olyasmi inkább, mint mikor a pattanást nyomja az embör, és mindjárt spriccel a pfúj.
@Orica Középföldi: köszi, közben a kedves szereptévesztésbe esett blogtársunk tájékoztatott róla.
@parti_giano:

Igazad van! Én is éreztem, hogy ismeretlen területre tévedtem. Krumpli lehet az oka.
@Rodeo36:
.
Már megkezdték a letölthető házi oltárok népszerűsítését és a virtuális ministránsok kiközvetítését.
@parti_giano:

Borókai? Az olyan langyos pali, közepes iparos, annyi karizmával és tehetséggel, amennyi a 2 órája szatyorban tátogó halnak is van. Ha áll ha nem, ugyanaz a koordináta.
.
A gazdasági helyzetre tekintettel csökkentették a nyílvános vécék költségvetését és elvették a terror házából a "t" betüt.
@jaegtoer:
.
Miért keverted bele Rogán kutyáját?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezt biztos, hogy nekem válaszoltad? Mert mintha egyáltalán nem arról szólna, amiről az én kommentem...?
@dr. jenőke (jenőke):

" és elvették a terror házából a "t" betüt."

De pihent vagy:))))))))
@dr. jenőke (jenőke):

Mert egy rosszindulatú alak vagyok.
Ezt most Farkas Flórián cselekedetének megértésével próbálom kompenzálni, tekintettel arra, hogy a Buda Cash 'sztori' kapcsán elvesztettem valahol a tolerancia küszöbömet, ami meg nélkülözhetetlen az empátia ház olykor máz ajtajának működtetéséhez. De az is lehet, hogy a tudatalatti falkaszellem az oka.
@Imola Helyesi: Azt írunk, amit akarunk! Nem vagy te senki hogy meghatározd mit is írjunk és hogyan! De, ha valaki is lennél én akkor is tennék rád, mint a többi önkéntes mérvadóra.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Jó. Az elnök, mint stróman.
De tényleg úgy van ahogy utalsz rá.
Az igazságügy miniszter jegyzi a javaslatot is, és a határozat csak akkor válik érvényessé, ha az igazságügy miniszter ellenjegyezte.
Már az AI is elfogult, pedig mikor Gyurcsányt ekézték, még milyen magasanjegyzett szervezet volt.

www.kormany.hu/hu/igazsagugyi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/az-amnesty-international-jelentese-feluletes-es-elfogult

Pedig 8ésfél éve még

A Fidesz szerint az Amnesty International (AI) éves jelentése bizonyítja azok igazát, akik a tavaly őszi események kapcsán a bírálták a kormányt és a rendőrséget. Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke szerint sokaknak kellene utólag bocsánatot kérni azokért a rágalmakért, amelyekkel "megpróbálták pártpolitikai ügyként beállítani" ezeket az emberi jogi problémákat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentés szerint a rendőrség minden előzetes figyelmeztetés és megkülönböztetés nélkül vetett be gumilövedéket, vízágyút és könnygázt az erőszakos és a békés tüntetőkkel szemben egyaránt. Hozzátette: a jelentés arra is rámutat, hogy a letartóztatott emberekkel való viselkedés nem felelt meg az emberi jogi normáknak, hiszen 18 év alattiakat felnőtt őrizetesek között tartottak fogva, koholt vádak alapján. Több letartóztatott és őrizetbe vett embert megvertek, sokaknak nem engedélyezték, hogy ügyvédjükkel beszéljenek.

Az ellenzéki politikus szerint az ártatlan áldozatoknak lelki, anyagi és jogi elégtétel jár, ezért mindenkit bátorítanak arra, hogy tegyék meg a feljelentéseket ezekben az ügyekben. Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e elhamarkodottnak a rendőri vezetők leváltását, mivel a fiatal lánnyal a gyanú szerint erőszakoskodó rendőrök ügyében még tart a vizsgálat, Balog Zoltán azt mondta: a mostani botrányok és a az őszi események valójában összetartoznak és ez magyarázhatja a rendőri vezetők menesztését, még akkor is, ha ezt kormány és a kormányfő nem ismeri el.

Gál J. Zoltán a kancellária államtitkára szerint az AI jelentése megfontolásra érdemes, de nem alkalmas "napi politikai tőke kovácsolására". "Magyarországon a rendőrségen belül, a rendőrséggel kapcsolatos szabálysértések ügyében kialakult rendszer van. Ez az október 23-ai események után is működött, ismertek a bírósági eljárások" - hangsúlyozta Gál J. Zoltán.

:D
@parti_giano:

Mert az az alapítványi visszaélés, nem a Norvég Civil Alap-hoz volt köthető és főként nem az Ökotárshoz. Azért. A 30év titkosítás nem is sok. Pláne ha megvizsgáljuk a titokfajtákat. Mármint, hogy milyen ügyek iratait lehet titkosítani. A Flóri tud valamit.

Amúgy meg előbb rohannák le az árvalányhaj számláló egyesületet a tek-esek, mint az ilyen lázár-rogán-habony-féléket.
Flóri csak igyekezett felzárkózni. Hát nem arra kapta a zsetont? Felzárkóztatásra?
@parti_giano:

Taga tegnap kihajította az esztergagépét is, az pedig nem semmi volt, mert 50 tonna.
@Orica Középföldi:
itt tudtalak elérni, most rágom de még nem emésztem:
Spíró/TGM... hogy mást ne mongyak: izgalmas mind a kettő

ez teccik: (nem csak)
A 80-as években először az Ikszek című regénye, később a Jönnek című verse miatt is erősen támadták. A Jönnekben azt írta többek között, hogy

„Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,/fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból”.

brühüyyy
@ebella:

Imolának vannak fixa ideái, pedig már mosóporok sem a régiek.
@bioLarzen:
Bocsi, csak az első sort, a 2 z-vel... SchCopy Palika szavazzata mijjatt... :Ö

@jaegtoer:
Ráesett a gumicsajára... :(
Én csak attól félek, hogy addig tiszteletlenkedünk, míg Orbán a végén március 20-án reggel elveszi tőlünk a napot :(
@Rodeo36:

Azt hiszem már leírtam itt egyszer, hogy ezt a verset egy pályázatra írta - Ady szellemében, stílusában.
A felháborodóknak,humortalanoknak igazi pofon,hogy az Írószövetségben pont Csurka védte meg:))
A Szabad Nemzet Egyesület pert indít az Index újságírója ellen
2015.02.19 19:56

A Szabad Nemzet Egyesület pert indít az Index.hu újságírója, Dezső András cikke miatt, amiben szélsőséges elemekkel próbálta - egyébként sikerrel - összemosni a Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatása idejére szervezett szimpátiatüntetést. Dezső egyfajta összeesküvés-elméletet állított fel, miszerint a tüntetés mögött egy általa megnevezett szélsőséges személy áll, és mindezt a Facebook-on történő "tetszikelésekkel" kívánta alátámasztani. "Dezső konspirációs teóriája szerint az orosz-magyar kapcsolattartás mellett kiálló esemény szervezői között egy szélsőséges elem van. Ezt a szerző különféle jelekből, „lájkokból” következtette ki, ezzel a módszerrel tetszőlegesen lehet elméleteket kiötleni" - áll az egyesület közleményében.

Mint utólag kiderült, a megmozdulás szervezői eleinte készségesen együttműködtek, és maguk is törekedtek arra, hogy a tüntetés környékén kétes elemek ne jelenhessenek meg. "Minden ezzel a kérdéssel megkeresett szervező határozottan kijelentette: az említett szélsőséges személynek nincs köze az eseményhez, a rendezvényen nem vehet részt. Nem tüntetett el nyomokat a szervezés, megköszönte Dezső értesüléseit. Előre közölte, hogy ahol ezt adminisztrátori jogköre megengedi, a kifogásolt illetőt internetes tevékenységében korlátozza." A későbbiek alapján azonban ez nem volt elég, az újságíró nem az együttműködést kereste, valamint nem megakadályozni akarta a szélsőséges elemek megjelenését, hanem magát a tüntetést akarta ellehetetleníteni. Mivel az újságíró a résztvevő szervezetek lejáratásával fenyegette a szervezőket, végül lemondták a rendezvényt.

Az eredetileg meghirdetett eseménynek több mint ezer résztvevője lett volna, köztük nemzeti, jobboldali, baloldali és antifasiszta szervezetek képviselői is. A szervezők kiemelték, hogy az újságíró tevékenysége emiatt a gyülekezési jogot korlátozta, és megteszik a megfelelő jogi lépéseket. "Születése pillanatában ellehetetlenített egy gyülekezési jogával élni kívánó civil szervezetet. Megsértette a szervezet tagjainak jó hírnevéhez fűződő jogait, hamis színben tüntetve fel őket, alapvetően hatással van az adott résztvevők társadalmi megítélésére."

Az említett újságíró korábban már számos karaktergyilkosságban vett részt, többek között a választási eredményeket próbálta befolyásolni (vagy rajta keresztül próbálták befolyásolni) a Jobbik politikusának lejáratásával. Később aktívan közreműködött a külügyminiszter elleni lejárató kampányban, alig két héttel azelőtt, hogy kiderült; Washington nem fogadja el a magyar külügyminiszter személyét, és Szijjártó Péter washingtoni bemutatkozó látogatása alatt John Kerry egy alacsonyabb rangú személyt küldött maga helyett. Korábban az Index.hu azzal vádolta Moszkvát, hogy szélsőjobboldali szervezeteket támogat Magyarországon, ami egy fővonalú sajtóorgánum részéről fokozottan alkalmas arra, hogy a két ország közt diplomáciai feszültséget keltsen. Nagyjából ezzel a csapásiránnyal egybevágó Dezső András lejárató-kampánya a szimpátiatüntetést megelőzően, ahol szintén szélsőséges elemekkel próbálta összemosni a rendezvény szervezőit.
Címkék:
Belföld
RSS hírfolyam
Keresés
Legújabb bejegyzések

Irán hadgyakorlatot kezd a Hormuzi-szorosban
2015.02.25 - 14:25
Elsősorban a baloldalnak jelent pofont a kétharmad "felszámolása"
2015.02.25 - 12:07
Franciaország nem érdekelt az ukrán háború kiterjesztésében
2015.02.25 - 11:00
Török beavatkozás súlyosbítja a szíriai háborút
2015.02.24 - 17:58
Netanyahu hazudott az iráni atomprogramról
2015.02.24 - 15:00
A németek 20%-a szerint forradalom kell, a reform nem elég
2015.02.24 - 13:07
Saját kormányt akartak Ukrajnában, most fizessenek
2015.02.24 - 11:14
Lengyelország is a szankcióháború áldozata lesz
2015.02.23 - 16:00
Az ISIS az amerikaiak titkos hadserege
2015.02.23 - 13:50
A DNK megkezdi a nehézfegyverek kivonását
2015.02.23 - 11:50
"Nem tanultak fegyelmet, a fronton ők haltak meg elsőként"
2015.02.22 - 15:30
Románia démonizálja a magyarságot, eljött a cselekvés ideje
2015.02.21 - 13:09

mégtöbb cikk

Véleménye van?

Írja meg nekünk a kapcsolat@hidfo.net email címre.

Jelöljön be minket facebookon hogy naprakész legyen!
Támogasd a Hídfőt!

Mostmár bankkártyával is! Útmutató.

Kérjük, válasszon támogatási összeget!

HA EZ IGAZ !..MONDTAM MÁR, HOGY BAZD SZÁJBA A KURVA ANYÁDAT DEZSŐŐ ?!!!!!
NE CSINÁJJ ILYENEKET, MERT LETÉPEM A FÜLEIDET DEZSŐ !!!
@parti_giano:
Mikor pedig Lézer elvtárs elszomorodik, akkor jönnek a kirúgások, térdeplések, szőnyeg szélén történő lebaszások... Forradalmi időket élünk.
@jaegtoer:
50 tonnás esztergával kisméretű gőzhajó főtengelyeket szoktak esztergálni, ahhoz taga nem ért, és kell hozzá egy felsőpályás 50 tonnás daru is

brühüyyy

a nagyméretű hajó főtengelyeket 200 tonnánál nehezebb esztergával szokták nagyolni
@jaegtoer:
.
NONO! A mosóporok manapság intelligensek.
ooops mi van még hátra ezen a napon is, csak kapkodom a fejem :D

16:02
VS: Idén inkább nem jönnek a lengyelek Orbánt támogatni március 15-én

Nem akarják, hogy oroszbarátnak állítsák be őket, ezért idén nem támogatják jelenlétükkel Orbán Viktort március 15-én a Gazeta Polska lengyel újság támogatói klubjának tagjai - értesült a VS.hu.
Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu

15:58
Simicska reagált a HírTv-sek videójára

Humorizálva reagált a célpontosok felmondására Simicska Lajos, aki szerint az ellenkezője igaz annak, amit a videóüzenetben a stáb mond Orbán Viktorról.
Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu

15:55
Paks nélkül, Kövérrel - ilyen lehetne az új Fidesz!

Az eddig üres politikai termék, a polgári Magyarország hirtelen megtelik jobbközép tartalommal, amely (allergiások, figyelem!) nyomokban szakértőket is tartalmaz.
@jaegtoer:
"Mármint, hogy milyen ügyek iratait lehet titkosítani."
A titkosítás már csak folyomány.
A régi eljárást - ha figyelmesen olvastad a cikket - Flórián személyiségi jogainak érvényesülése érdekében
nem folytatták.
A mostani ügyben pedig azért nem nézünk szét a berkekben, mert "Nem volna szerencsés névtelen feljelentés alapján vizsgálódni." /Lázár/
Pedig szerencsés lenne és jogszerű, mert a feljelentő /Hadházy Ákos/ személye ismert.
Na meg ott van az a fránya szabályozás a közérdekű névtelen feljelentésről, amelyet 30 napon belül el kell végezni.
@Rodeo36:

Akkor jó lesz vigyázni, ha egy felső pályás 50 tonnás daru is tartozik hozzá, mert arról még nem szólt a híradás:)

[tegnapi hír volt, hogy felborult egy teherautó, ami egy ilyen esztergamonstrumot szállított.
Parti_giano ma linkelt egy szemetes konténerből kilógó leeresztett guminő képet valahonnan, megjegyezve, hogy Taga zaklatott állapotban lehet, ha kidobta a guminőjét.
Erre írtam, hogy lehet a tegnapi esztergagép sztori is az ő műve:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kevesled a mai termést? ehhez mit szólsz:

Orbán Viktor apja nagyon szeretne hulladékfeldolgozni a Vértesalján. A helyiek ezt nagyon nem szeretnék
444.hu/2015/02/25/par-apro-falu-a-tuleleseert-probal-kuzdeni-orban-viktor-apjanak-tervevel-szemben/

egy-két hsz:
-Például a felcsúti stadion ideális hely lenne hulladék feldolgozásra, a lelátóról nézhenté az aptyát a csüngőhasú szotyizás közben.
-Én Orbán Viktorék házában szeretnék hulladékfeldolgozni. Mindegyikben. Nagyon.
@Orica Középföldi:
én a környezettől függetlenűl fantasztikus éleslátásnak tartom, lesz e aki hozzátesz/elvesz az interjújához? (mármint TGM-en kívűl?)

érdemes lenne...nagyobb körbe? talán ide?

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):

"_NONO! A mosóporok manapság intelligensek._"

Ha jobban meggondolom, fordult a kocka. Régebben az emberek voltak intelligensebbek, manapság meg -ahogy írod- a mosóporok.
Remélem azért egyszer megint fordul a kocka.
@jaegtoer:
jó ötlet

brühüyyy

olyan tagára jellemző amint a repül a repül a zeszterga a guminő után
@Mariann19:

Sajnos nem olvastam a cikket figyelmesen, mert sem mindenki Árpi Bácsijától, sem Farkas Flóriántól nem vagyok elájulva. Ellenben Göncz Árpád remek műfordító.
@miva?: "Lopni, és visszacsorgatni belőle."

Másik "kedvencem" az a szemüveges, aki szegény rákos gyerekek nevében gyűjt. Azt hittem tavaly, hogy neki már vége, de múltkor már ott vigyorgott az idei reklámjában.
Ezeket úgy tenyésztik valami sötét szobában, napfénytől távol, vagy mi??
@jaegtoer:
.
Igen. A kockával mindég baj van.
Valamikor július közepén egy Caius nevű pasas valamilyen folyó partján elvetette a kockát, és cézár lett belőle.
@Rodeo36:

Jó lesz, ha vigyázol, nem lehet tudni mennyi guminője van még, és mennyi esztergája. Ne feszítsük túl a húrt, mert még akármilyen tengelyt is esztergálhat a lábszárcsontunkból:)
@Spániel: ez nekem is szemet szúrt, és csemegézve vigyorogtam az ottani kommentek között :D
@dr. jenőke (jenőke):

"_Valamikor július közepén egy Caius nevű pasas valamilyen folyó partján elvetette a kockát, és cézár lett belőle. _"

Ott hibázott csak, hogy a nagy sietségben nem nézte meg, hogy hányast dobott.
@Rodeo36:

Nagyon jó kommentek vannak ott:) Nem lehet áthozni.
újabb gyöngyszemek :D

Dehogynem. Geci!
simicska2

Ezt üzente Simicska Lajos a HVG-nek, miután arról érdeklődtek az oligarchánál, hogy mit szól a Hír TV Célpont című revolverműsora szerkesztőinek szerdai felmondásához. Amit egy videóban jelentettek be, a drámai fináléban közölve, hogy szerintünk hazánk miniszterelnöke – szemben egykori szobatársa és barátja, Simicska Lajos állításával – nem geci. Olyan kár, hogy ez a szó így elhasználódott, egy hónapja még elkötelezett rajongója voltam :-(

444.hu/2015/02/25/dehogynem-geci/
@Orica Középföldi:
kár, pedig tényleg nagyon jó és a hsz-ek...mintha nem is levédia lenne

brühüyyy
@jaegtoer:
Elismerésem a válogató elvednek.
"Ellenben Göncz Árpád remek műfordító."
Valóban hasznosabb a világi műveltségbe belefeledkezni.
@jaegtoer:
ebben én nyugodt vagyok, mire a megfelelő tokmányt megtalálja addigra a csontok el is porladnak, és ha talál egyet akkor a tokmányban porladnak el, nem ért ez ehhez, a friss csontot és a használtat másképpen kell esztergálni, már a megfelelő forgácsoló szerszám kiválasztása is nagy gongya lenne

és a csontot nem lehet szikráztatni akkor meg "annyi"

brühüyyy
@kvadrillio:
Bazz... végre kiderült, még Kerry és emberei is az indexes újságíró kottájából... :D
@Rodeo36: TGM véleményéből nekem ez keltette fel a figyelmemet. :)

"A MAGYARÍRÓ másik, maradandóan közhelyteremtő gesztusa a „fordított rasszizmus”: az öngyarmatosító és öngyűlölő traccsolás „a keleties mentalitásról” – amelyet szellemtörténeti biccentés kísér a török/orosz hódoltság orientalizáló sebeiről és bűneiről – , és hát persze kit érdekel, hogy a MAGYARÍRÓ két percen belül ellentmond önmagának, amikor a lezsírozott rencerváltás fogalmi keretében óne zsenír vállon veregeti a hősies lengyeleket, akik bezzeg (nem úgy, mint mink, szolgalelkű hun-avar-szittyák) kivívták azt a marha nagy szabadságot, amelynek segedelmével pont olyan német- és oroszellenes soviniszta klikket sikerült édes hazájuk tetejére ültetniük, mint mindig. (Nem szólva a Solidarność nemes hagyományáról, amelyből logikusan következik ugyebár a legagresszívabb munkás- és népellenes politika.)"
@Gábris szomszéd:
hát igen lásd még a kacsinszki-k és akinek orbán szívhezszóló baráttya volt addig amíg a russzofóbiájukat fel nem borzolta ...
igaz ma már csak egyik van a Földön a másikat már reptetik valahol valami tűzmeleg helyen ropogósra

brühüyyy
csak úgy, a miheztartás végett:

Volt szépségkirálynőt csukhatnak le a török elnök kritizálásáért

Merve Büyüksarac, a Miss Turkey szépségverseny 2006-os győztese két év börtönnel néz szembe, amiért a közösségi médiában kritizálta Recep Tayyip Erdogan török elnököt - jelentette be a modell ügyvédje szerdán.

hvg.hu/vilag/20150225_Volt_szepsegkiralynot_csukhatnak_le_a_tor
@Rodeo36: Az utóbbi időben ez már legalább a harmadik publicisztika TGM-től, amit végig bírtam olvasni.

TGM válasza szuper, Spiró interjúja meg borzalmas dolgokkal van tele. Felháborító, ahogy a katolikus lengyelekről áradozik, de bezzeg a reformkommunistákat meg sem említi!

Nagy László:
"Pokolé a tábor, hol vitéznél több a ringyó
s teknőc-lovasoknak csak hasa-menése gyors –
Ti nem hulltok el, de sorsom kitagadom
innen, mert vétek, hogy egy-hiten veletek éltem."
@Gábris szomszéd:
Ne'ba!

" Korábban az Index.hu azzal vádolta Moszkvát, hogy szélsőjobboldali szervezeteket támogat Magyarországon, ami egy fővonalú sajtóorgánum részéről fokozottan alkalmas arra, hogy a két ország közt diplomáciai feszültséget keltsen. "

Oszt mindez megjelent a hidfon? Aminek .ru a vége?
KONTEÓÓÓÓÓÓÓ!
A Putyinnal lepaktáló Orbánt emlegették az EP-ban

Orbán neve az energiaunióról tartott mai plenáris ülésen hangzott el cseppet sem pozitív szövegösszefüggésben.

hvg.hu/itthon/20150225_A_Putyinnal_lepaktalo_Orbant_emlegettek_a
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az volt már, hogy a kurva annyát a török minielnöknek?
Most akkor ez már kritizálás? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem, de gecó is ülne, putyinra is, ott is felér eme megnevezés egy felségsértéssel :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"... a lengyelek által felvetett energetikai unióról szóló Európai Parlamenti vita."
Az az érzésem, Piktorunk szopni fog.
Lengyel kartársak utálják az oroszcsicska fajtáját. Ráadásul geopolitikailag, népesség és gazdaság tekintetben is "fajsúlyosabbak", mint a másodosztályú focialista.
Szerintem Piktort felültetik a szopórollerre. Párat belerúgnak még...
kell nekünk paks2

Tíz éven belül a napenergia lehet a legolcsóbb energiaforrás Közép-Európában
napenergia_a_jovo

Sőt, már most is versenyképes: a legolcsóbban termelő gáz- és szénerőművek 5-10 centért állítanak elő egy kWh energiát, a német naperőművek 9 centért.

444.hu/2015/02/25/tiz-even-belul-a-napenergia-lehet-a-legolcsobb-energiaforras-kozep-europaban/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mindenki nyugodjon le. Dezső sokkal nagyobb propagandista mint a hidfősök oda-vissza. :)
ööööööööööööööööööööööööööööööö

Újra közbeszerzést nyert a Közgép
Origo2015. 02. 25. 16:35

Két közbeszerzést is behúzott a Közgép: februárban első pályázatát tudta megnyerni Simicska Lajos cége, így ez a hónap sem telik el anélkül, hogy az építőipari cég ne nyerjen el legalább egy állami megrendelést.

A Tokaj Konzorcium tagjaként a Közgép az „Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer teljes kiépítése” tárgyú projekt kivitelezési feladataiban vehet részt, derült ki a közbeszerzési értesítőből. A szerződést eredetileg 2,32 milliárd forintra becsülték, azonban a Tokaj Konzorcium végül 2,96 milliárdért építhet Bodrogkeresztúron szeméttelepet.
@Rodeo36: Számomra elképesztő az a mértékű démonizálás és vagy gunyolódás, ami folyik az oroszok vagy a törökök és egyáltalán a keleti nyitás ellen, ami nem kell hogy másról szóljon mint arról, ami Európa érdeke is, azaz hogy velük is jó kapcsolatokat ápoljunk gazdasági, kulturális és politikai téren egyaránt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
erre van szükség nagyobb nyílvánosságot adni a vitának és hagyni sokakat belefolyni, hogy megismerjék és kénytelenek legyenek írni is valamit

figyeld a számlálót

brühüyyy

mongyuk a lengyelek egy nagyon huzatos helyen laknak kelet nyugat irányban szabad a "széljárás" észak délre ott a Tátra meg a többiek, már Zakopane sem alacsony de az meg síkos

és a lengyelek nagyon széllel béleltek pont a huzatos lakhelyükből adódóan (IS)
@Gábris szomszéd:

TGM érintettsége okán mélyen elfogult Spiró állításaival szemben, hiszen úgy véli számottevő szerepe volt -a többi közt- neki is a rendszerváltásban, ami annyiban igaz, hogy ő is éppen egy olyan porszem volt a gépezetben, ami szükséges volt ahhoz, hogy az tönkremenjen, csak ezt még nem ismerte fel, ezért a nagy svung. Ellenben a stílusa remek.
Könnyen megállapítható, hogy a történelmi tényeket erősen negligálja.

A lengyelországi történésekre utalásnál keveri a szezont a fazonnal. Spiró annyit állít csak, hogy a lengyel emberek jobban megdolgoztak a rendszerváltásukért, mint a magyarok, akiknek az MSZMP tálcán kínálta fel azt, ezért az előbbiek inkább kötődnek a változáshoz, mint a magyarok.
A hajdani bohém kávéházi filosz idős korában már nem tesz mást mint próbálja megvédini fiatalságának illúzióit, hogy tett valamit az emberekért. Kétségtelen, tett. Csak éppen nincs látszatja, vagy negatívumát tekintve mi az hogy nagyon is! de hogy ezt éppen Spiró szemére veti, az meg nonszensz. A stílus persze jólhangzó, csak épp a tartalom hamis.
@Gábris szomszéd:

a démonizálás érthető abból az "aspektusból" ahonnan a szél hozza, de Europának is be kellene fogadnia és tennie valamit azért, hogy eccerűbb legyen az együtt munkálkodás az nem járható út, hogy kinn is vagyok meg benn is vagyok az egy lankadt fasz vagy még assem csak egy pöccs, vagy Europa esetén egy szottyatt vén szipirtyó

ameddig megeszik azt ami jeruzsálem felől jövő fing addig nem fogják megérteni Ankarát és a többieket...
nem is beszélve a perzsákról akik mindíg is egy nagy Europa részei illetve Europa valahol arrafelé született azután kifestették és szőke meg piros parókát raktak rá és csörgősipkát...most éppen ezt rázza

a Kerry elvtárs meg drukkol, nehogy...pedig????

brühüyyy
@jaegtoer:
a lengyeleknél mi láccik ki? hogy semmit sem értek el de nagyon nyalnak oda ahová nem fogják őket sohasem teljes joggal felvenni csak hurkatölteléknek és annak jók is

hol a van a nagy lengyel izé ugyanott ahol a magyar csak ők tépettebbek

és hangosabbak

és Kacsinszky ki Kacsinszky be és máris tuggyák merre a Lech Walesa

btühüyyy

halálosan komoly

TALAN

társaság
@Rodeo36:

Van abban valami, amit mondasz.
Azonban egyelőre a lengyeleknél nem diktatúra épül, és ez sem lebecsülendő.
@Gábris szomszéd:
Jaj, Istenem, biztosan sokat olvasta a varánuszt!
@ebella
Semmi gond, de bella, írja amit akarsz:
@Rodeo36:

Lengyeloszág: 38,5 milliós lakosság

"525,9 milliárd USD (2013.)
Bruttó hazai termék"

Magyarország: 9,8 milliós lakosság

"133,4 milliárd USD (2013.)
Bruttó hazai termék"

Ott van egy majd 40 milliós piac...
@Imola Helyesi:
Nem kéne kussolnod, ha nem érted, ostoba lélek?
HÁ-HÁ-HÁÁMOST...NEMÉRTEKVALAMIT !
EZA VASÁRNAPI BEVÁSÁRLÁS AZ AUTÓS BEVÁSÁRLÓKKAL AKAR KIB.SZNI? TALÁN KIHALTAK ? KEVESEBBET VÁSÁROLNAK ? KEVESEBBEN VANNAK ???
MERT HÉTVÉGÉN ÁLTALÁBAN ŐK VÁSÁROLNAK A NAGY PLÁZÁKBAN, BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOKBAN, TELERAKVA AZ ACÉL NAGYMÉRETŰ BEVÁSÁRLÓKOCSIKAT KB 1, 2 HAVI ÉLELMISZERREL, TISZTÍTÓSZEREKKEL,...EGYEBEKKEL....
EZEKET A HOSSZABB PERIÓDUSRA SZÓLÓ BEVÁSÁRLÁSOKAT CSAKIS ILYEN NAGY BEVÁSÁRLÓ KÖZPONTOKBAN LEHET ELVÉGEZNI, MERT ITT VANNAK ILYEN NAGY BEVÁSÁRLÓ KOCSIK, ITT VAN EZEKNEK KELLŐ NAGYSÁGÚ TÉR ÉS ITT VANNAK OLYAN PARKOLÓK AHOVA KI LEHET TOLNI EZEKET A TELIBASZOTT KOCSIKAT AZ AUTÓKIG, HOGY ÁTPAKOLJANAK BELŐLÜK !!!
KISEBB BEVÁSÁRLÓHELYEKEN EGYIK FELTÉTEL SEM ADOTT ! SEM MEGFELELŐ NAGYSÁGÚ BEVÁSÁRLÓ KEREKES KOCSI, SEMY TÁROLÓ HELY NEKIK, SEM PARKOLÓHELY AZ AUTÓKNAK !
HÜLYÉNEK ÉRZEM MAGAM, DE INKÁBB A MAGYAR KORMÁNYT, AMELY EZT A FASZ RENDELETET MEGALKOTTA !!!!!

...csak gondúkoztam egy kicsit... :)
@kvadrillio: ..de az is lehet, hogy spórolni akarnak villanyáramot, fűtést ?????...egyéb kiadásokat ??? :O)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Neked kéne kussolnod, akkor sokszor jobb lenne itt a hangulat.
@kvadrillio:
Elmennek szombaton a kocsijaikkal.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ó, de szép komment volt, gratula. Példát mutatsz, de nagyon.
@jaegtoer: Valahol olvastam egy durván szókimondó kommentben. "A lengyeleknek k.rva nagy mázlijuk volt, egy ócska, meghibásodott repülő képében ..."

Szoktak ilyen Mi lett volna, ha ..? kérdéseket föltenni az emberek. Mi lett volna, ha Hitlert fölrobbantják a tisztjei, ha Sztálin megfagy Szibériában, ha a Bibó kollégiumra időben ráesik egy Ukrán Vashasú Sárkány, esetleg egy Magyar Mennydörgő, és kilapítja ... ?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mégis idehordják a selejtes áruikat, lengyel krumpli, .....lengyel hagyma.....
Már a rendszerváltáskor is csak őket lehetett látni magyar piacokon.
A barátság nem a másik kihasználását és érzelmi zsarolását jelenti.
Menjenek háborúba az oroszok ellen, de minket hagyjanak ki ebből. Az energiát meg vásárolják az amcsiktól, nekünk jó az orosz is.
Nagy a szegénység nálunk, de fektessünk napenergiába, nem kell Paks 2, mi?
Legalább következetesek lennétek.
@Gábris szomszéd:

" ami nem kell hogy másról szóljon mint arról, ami Európa érdeke is, azaz hogy velük is jó kapcsolatokat ápoljunk gazdasági, kulturális és politikai téren egyaránt."

Te nagyon idióta vagy, de hosszú lenne kifejtenem, miért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kevesebbet fals himnuszolnál, nem lennék itt.
Csak ugy megint

Nagyon csúnya dolgot követett el a török szépségkirálynő: kiposztolt egy verset

Illiberális török barátainknál is az a helyzet, hogy értik, értik ők a viccet, de nem szeretik. Az elnök megsértése miatt nemrég egy 16 éves fiút vettek őrizetbe, majd kis híján lecsukták egy baloldali lap főszerkesztőjét, most a török ügyészség hasonló ügyben készül eljárást indítani a 2006-os Miss Törökország ellen. A mostanában designerként dolgozó Merve Büyüksarac bűne az volt, hogy kirakott az Instagramra egy verset az Uykusuz című vicclapból. "Kiposztoltam, mert viccesnek találtam", mondta A mester verse című műről, ami történetesen a megvesztegetésről szól, és név szerint is említi Recep Tayyip Erdogan török elnök fiát, Bilalt. Miután barátai figyelmeztették, hogy ebből még baja lehet, Merve törölte a posztot, de januárban az elnök megsértése miatt beidézték és kihallgatták. A boszorkányüldözés előzménye, hogy 2013-ban a török kormány súlyos korrupuciós botrányba keveredett. Az eset miatt Erdogan egyrészt kirúgta a fél kabinetet, másrészt arra a kézenfekvő következtetésre jutott, hogy a legjobb lenne betiltani a Youtube-ot és a Facebookot az országban. (via Der Spiegel)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mintha Flóriról szólna a poszt, repítsd már ki magadat, légy következetes.
@Orica Középföldi: tgm befordult ott, ahol nincs is sarok...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ez ha USD-ben van akkor HUF 35351 milliárd ami nekem túlzásnak hangzik én 26000 körüli értékről olvastam

egyébként semmi különbség nincs a két ország egy főre esőjében 4*-es mind a kettő lakosság és NGP (national gross product???)

azaz semmi előnnyel nem jár lengyelnek lenni

és mit akarsz ezzel mondani???

brühüyyy
Ja, még annyit, nagyságos ad mini, kereszta-puska, hogy ha a neked kedves hozzászólókat is figyelmeztetted volna - kárörvendés és tromfolás helyett, az jó lett volna, de nagyon.
Amikor miattad ki kellett nyomnom jónéhány kommentelőt.
További sz.r munkát!
@jaegtoer:

dolgozniuk kellene (ugyanúgy mint Ukrajnában és még sok helyen a magyarokat nem haggyák dolgozni???)
40 millió embör csak 535 milliárd USD/év az semmi az egy főre esővel

a demokrácia tényleg fontos de ha nem dolgoznak ésszel akkor semmire sem tuggyák használni csak évente kétszer kormányt kirúgni és másikkal próbálkozni...pedig a fociban sem az edzőt kell kirúgni hanem a rohadt gecit amelyik milliókért baszik focizni

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

Ez néhányszor bejött neki. Most nem:))
@jaegtoer:
525 milliárd USD az 1093 USD/fő/hónap
más adatok szerint (WIKI)
Poland 1939/hónap/fő

USA ugyanaz: 4416,75/hónap

és a két ország lakosságának aránya nem az...

és ugyanott
Hungary: USD1936/hónap/fő
pontosan ugyanaz mint a lengyel évente 50 dollárral kevesebb

ezt a PPP alapján számították GDP-re

azaz sok adat áll rendelkezésre

és más más adatok jönnek ki

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita

és a két ország 36. és 38. a rangsorban

brühüyyy
szar?

Trágárságalert!!!!!
@Rodeo36: Több darab szavazatuk van a mindenhol NATO-tól EU-ig, mert 4szer akkorák. Kapisko padre?
@Orica Középföldi: van, akinek itt még bejön... (spiróról meg ismered a véleményem... )

(ha legújabb írása és a kommentek hihetetlenek:-)... tudom, nem kedveled, de, hátha:-)... )
@Rodeo36:
46,48
elnéztem

brühüyyy

de a középső oszlop mérvadó amiben a WB adatai szerepelnek, a CIA nem sokban tér el az IMF becsléstől
Több megértést, türelmet elvtársak!
Tudjátok mennyi munka ennyi pénzt utólag valahogy lepapirozni?
Dolgozunk rajta ezerrel, utána jöhet a vizsgálat ami szerint minden rendben lesz, ahogy mindig is volt.
@Gábris szomszéd: legfeljebb neked... én szívesen röhögnék...
@miva?:
és ettől mijük van?

seggük ki van, és annyival többet vagy még annál is költenek a nato össznépi játékokra

46. a rangsorban
a magyarok 48.

azaz a gazdaság a mérvadó

ello te lo escapó?

brühüyyy
Az élet szépsége:))

Miközben a Szabad Nemzet Egyesület feljelenti, Európai Sajtódíjra jelölték Dezső Andrást. Óriási:))
@miva?:
erre vártál, hogy ezt beírhasd?

brühüyyy
más, esetleg valami értelmes?
Schmidt Mária: Amíg élünk, a történteknek hatalmuk van felettünk
Előző cikk Következő cikk
Nyomtatás
2015. február 25., szerda 16:23 , forrás: MTI, szerző: MA

A kollektív felelősségre vonás, az etnikai tisztogatás és a tömeges kényszermunka a szovjet rendszer lényegéhez tartozott – emelte ki Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója az Országház épületében szerdán, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján rendezett konferencián.

JAJJJ !...JAJJJ !....ABBA LEHETNE MÁR HAGYNI EZT A SOK EMLÉKEZÉST MARISKA !!!!!MÉG MEGÁRT !
A ZEMBEREKET RAJTAD KÍVÜL, EZEK A DOLGOK NEM ÉRDEKLIK ! TUDOD ŐK , 7Z MILLIAN, MÁRÓL HOLNAPRA ÉLNEK, KÜZDENEK NAP MIN T NAP AZ ÉLETBEN MARADÁSÉRT, AZÉRT HOGY ÉHEN NE HALJANAK ! ÉS NINCS NEKIK SOK MIOLLIÁRDJUK, MINT NEKED MARISKA, HOGY LÉBECOLJANAK, EMLÉKEZŐSDIT JÁCCANAK ÉS MÉG ÁLLÁSHALMOZÓK IS LEGYENEK KÖZBEN ! TERROR HÁZA, SORSOK HÁZAS, FASZOM HÁZA, MEG A JÓZSIBÁCSI VÁLYOGHÁZAHHH.....
@kvadrillio: Kína 917$/fő havonta, Mr értelem :D
@miva?: bocs, rodinak ment volna, de amilyen okos, még megérti
Kína egy szar. Fele akkora a PPP mint nálunk, más nem számít!

(hömbölögve röhög)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:cIRBOLYA... most ez a szenny miért is kellett ide? KÉRDEZD MEG A DEZSŐT !!! :o)))
@Sir Bates dö Hól:

HA-nak továbbra sem sikerült belopnia magát, se a szívembe, se az agyamba:))
@miva?:
Peru a világ leggazdagabb országa
ugyanakkor:

USD 981,16/FŐ

hát nem érdekes?

China PPP USD 17860000000000
USA PPP USD 15912000000000

brühüyyy
@Rodeo36: Némi ellentmondást vélek felfedezni az igazság megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatójának szavaiból :D

India 450$/fő havonta

Mintha az előbb a fejenkénti lett volna a fontos,

Bruhahahahahaha
@miva?:
mintha te írtad volna a PPP-t? nemdebár? erre írtam a PPP-t

brühüyyy

most mi a gond?
a tied személy szerint nem jó vagy te benne vagy a felső lopósban?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hogy is mondta Orbán Viktor, amikor Medgyessy Péter 2004-ben bejelentette a pártok közös listaállítására vonatkozó javaslatát? "Európai léptékkel mérve is nagyívű..." Nos, Csizmadia Ervin ajánlata is ilyen: ha egy Fidesz-MSZP nagykoalíció valamikor létrejönne, az biztosan az egekbe emelhetné a Jobbikot. :)
@miva?:
annyit sohase' felejcsél el, hogy a Remninbi nem USD és azért meg mást és másképpen lehet Kínában vásárolni

ugyanúgy mint cigányfalván Záhony és Hegyeshalom között Rijeka és Szob között ahol a nulla USD-ért csilliárd fakaurit lehet lopni és az egész békakeltetőt hazahordhattya 12 szarházi a többinek békafing sem jut csak a brekekgés

ugye???

brühüyyy

te vagy a béka de milyen varangyosch?
@Rodeo36: Ha nem a fejenkénti a fontos, akkor Lengyelo. 4x akkora mint Magyaro.
Ha a fejenkénti a fontos, akkor India és Kína egy szar.

Csomó van a logikán, papa.
@Sir Bates dö Hól:

Egy fenét:)) HA-t olvasva mindig elfog a déjá vu-érzés, ezt már olvastam valahol, sokkal jobb minőségben. Nem tehet róla, hogy nem elég tehetséges, nem elég eredeti.
@miva?:
én egyetlen táblázat 3 oszlopából dolgoztam az egyik becslés IMF alapján a másik a WB tényleges adata a 3. a CIA adatai
a 3 nem sokban tér el egymástól
és mindegyikben a magyar és a lengyel szomszédok 48,49 és majdnem azonos a bruttó következésképpen az egyfőre esőjük más, azaz a lengyelek sokkal szarabbak 4* szarabbak
mert 23323/40 és 23323/10 az nem azonos szám

a többivel játszhacc mint a pisilőddel ha van kituggya hátha nem is hanem...
brühüyyy

a blogon sohasem lehet tudni ki fiú ki lyány vagy egyikse
@Rodeo36: Az az egy főre eső éves, papa. Nem akarlak bántani, de értelmezz már kissé.
@Orica Középföldi:

Köszi, Orica! Itt már nem tudtam visszakeresni, de a hvg kommentjei között megtaláltam az általad belinkelt Spiró előadást.
Nagyon élveztem. ))
persze amennyiben a lengyel év és a magyar év is 12 hónapból áll. Ebben nem vagyok mán biztos
@miva?:
kinek a kije?
China: (2013) WB: USD 11907/év/fő

hangsúlyozom USD-ben de az ő valutájuk Remninbi és azzal kell számolni hozzál arról adatot ahogy a magyar adat sem jó USD-ben mert a forint lebeg vagy sűllyed

brühüyyy

van még valami agymenésed, pelenkázd a fejed, jó?
Fel a fejjel! Ha nagy az arcom, én is egyből fejnehéz leszek, oszt menten pofára is esek. Ez valami természettürvény lehet.
@Rodeo36: No mi számít rodi, a /fő vagy az összes?

Csak hogy haladjunk.
@Gábris szomszéd: Számomra elképesztő az a mértékű démonizálás és vagy gunyolódás, ami folyik a cigányok vagy a zsidók és egyáltalán Európa és az USA ellen, ami nem kell hogy másról szóljon mint arról, ami Magyarország érdeke is, azaz hogy velük is jó kapcsolatokat ápoljunk gazdasági, kulturális és politikai téren egyaránt.

ahogy te szoktad mondani:nézzük meg a másik oldalt is!
de legalább a saját gondolataid!
@miva?: hajrá! agy neki! csak a fejét, hogy meg ne sántuljon:)))
@taga20: Én csak tájékozódni szeretnék.
@miva?:
meg van értelmezve
az hogy a két számot utána elosztom 12-vel vagy nem az nem játszik

brühüyyy

kis matek??? vagy nem megy?
@taga20:
agyra neked van szüxéged
brühüyyy

agynövelő tabletta vagy kanalas
@Rodeo36: Akkor a /fő számít, vagy az összes?

Megy a matek, értem a számaidat, és feltételezem, hogy te sem gondolod, hogy a lengyel 23000-t 40millióval kell osztani, a kínai 12000-t meg egymilliárd fővel. Ugye nem! Mondd hogy nem gondolod!!!
@miva?:
vegyél iránytűt az nem árt, igaz, varrni nem lehet vele

brühüyyy
@jöttem:

Az tényleg egy zseniális előadás volt:))
"mert 23323/40 és 23323/10 az nem azonos szám"

Ugye tréfa volt, ahogy az összes fentebbi is!!!
@punkfrog: Így van. Nem az a jó hozzáállás, hogy kelet vagy nyugat, hanem legyen ez is az is. Azzal is egyet tudok érteni, hogy 3 kiemelt partnerünk legyen, akivel különösen érdemes jó gazdasági kapcsolatokat ápolni. Ezek pedig Németország, Törökország és Oroszország.
@Rodeo36: ajánl valamit!
de ne aszt amit te szecc, mer az egy szar:)))
@miva?:
látod, ennek is te vagy oka...
/ helyett * kellett volna de
a számok ha 40 millió ugyanannyit tud létrehozni évente fejenként mint 10 millió, akkor a 10 millió 4* jobb

de ne variáld tovább mert a végén elosztom az egészet "e"-vel

brühüyyy
@taga20: Cső esztergályások gyöngye. Rájuk emlékszel? :)

youtu.be/Rbwz532EQw8
@taga20:
menny orvoshoz

"ajánl" az egyes szám 3. személy kijelentő mód, az "ajánlj" az egyes szám második felszólító mód

magyar gyöknyelvtan

brühüyyy
@Rodeo36: Akkor te kurvára nem érted a számaidat.

"
Boli – Ch.T. is, meg hát! 2015.02.25. 17:34:40
@Rodeo36:

Lengyeloszág: 38,5 milliós lakosság

"525,9 milliárd USD (2013.)
Bruttó hazai termék"

Magyarország: 9,8 milliós lakosság

"133,4 milliárd USD (2013.)
Bruttó hazai termék"

Ott van egy majd 40 milliós piac... "

Papa, holnap folytassuk!
@Rodeo36: "JJJJJJJJJ"
itt a jéd bolhás! de most sipirc vissza a kutyaólba és ne vicsorogj itt nekünk:)))
@Gábris szomszéd:

???

Hogy Törökország a képbe?
@Gábris szomszéd: szeva, bírtam őket:)
de szerintem ez jobb volt tőlük.

www.youtube.com/watch?v=zbZ9uCQW1Hk
@jöttem: Orbánia ezt követeli manapság lelkem, úgy :D
@jöttem: kettőt találgathacc!:))
@jöttem: Gazdaságilag és egyéb szempontok alapján is feljövő ország, nem mellesleg nagyon szeretik a magyarokat, amit érdemes Magyarország javára fordítani. Bár a szíriával és az ISIS-el kapcsolatos tevékenységük nem tetszik.
@miva?:

Köszi a segítséget. Kicsit lemaradtam ezek szerint. )))
@taga20:
akkor tudod mit ne dícsérgess azzal, hogy kutya vagyok...arra büszke vagyok...
te egy tetű vagy poloska

brühüyyy

mingyárt elnyomlak

milyen nyelveken nem beszélsz a magyaron kívűl?
Jó, akkor én is jövök baromságokkal:

Követelem a jegesmedvék szavazati jogát! Úgyis kevés van belőlük, nem is barnák, árja népség, a GDP/főjük is jó - kanada, usa, izland, norvégia, svédo. finno. és oroszo se olyan tragikus - és kevesebb embert ölnek meg, mint az ostobaság!
@miva?: a kínaiak nagy többségének tényleg szar...
@Rodeo36: Ne hepciáskodj papa, tanulj inkább!
@punkfrog: Itt arról volt szó, hogy nemzetközileg ki számít és ki nem. Rodi nem bírja felfogni, hogy a GDP/főt nézi. Megállapította továbbá, hogy csak az számít. ergo kína nem számít nemzetközi politikában, mert a nyamvadt GDP/főjük kicsi.
@ornagy50: Kiderült, hogy román a lelkem? :)
@Gábris szomszéd:

Egyéb szempontok, szeretik a magyarokat. Ez elég csekély érv a kiemelt partnerséghez.
A mai szépségkirálynős hírt nem is említve.
Nem inkább a szomszédos államok lennének a megfelelő partnerek?
Node ez az én fejlövésem. Imolával is mindég ott szívom meg, hogy tanáremberként nem bírok elmenni a hülyeség mellett vigyorogva. Ha van fogadókészség, akkor persze minden jóra fordul, de hát ezeknél jön az iránytű, meg a tanács, hogy varrni ne akarjak vele. Kinek kinek korlátolt elméje szerint méressék a siker, aszondom, behívom a kutyát, és estét csinálok. További kellemes csevegést!
@miva?:
én folytatni veled??? mit?
én pontosan azt írtam arra is amit te irigálsz, meg erre is amit idéztél, hogy többféle adat áll rendelkezésre
és a @boli adatai alapján az egy főre eső (évenkénti vagy havonkénti)
teljesen azonos érték jön ki
lengyelre 13387,5/fő/év
magyarra 13612,0/fő/év

azaz a magyar @boli számai alapján -amit seholsem találok-
a két szám azonos azaz a két ország jogosan van egymás mellett a listán 46/48. herlyeken a 47. nincs feltüntetve

brühüyyy

ha ezt sem érted akkor kár veled szóba állni
@ornagy50:

Láttam tegnap. Ezek szerint én eltűntem a térképről.))))
@Rodeo36: piheny, oszojj! kúrogasd inkább ebolát:))
@miva?:
már megint mit nem értesz tan'tóbácsi(néni???)
teljesen kék fehér a boli adatai és a többi tökig egybevágnak az egy főre vetített értékben, és ennek alapján a PPP meg -természetesen- különböző

namost te mit nem értesz?
a kínát magyaráztam nem érted a többit sem India és az afrikai országok délamerika és néhány ázsiai nem dollárban fizetnek a boltjaikban tehát az nem mérvadó

dehát veled "vitázni" olyan mint lóval énekelni

brühüyyy
@Rodeo36: akkor miért akarod az azonosat tovább osztani 40-el meg 10-el baszod?
@Gábris szomszéd: nem rossz, de én akkor pont depesmod fan lettem:))
@miva?: szerintem Rodeonak van igaza.
nagyon fontos az egy főre eső adat!
ha csak a teljes összeget nézzük, az nem ad valós képet az összevetéshez más méretű államokkal.
@jöttem: Azok is megfelelők én a kiemelteket említettem. :)
@taga20:
már megint az űzekedés nem únod még itt nyílvánosan?
hülye vagy, voltál és az is maracc

brühüyyy

le vagy esztergálva, majd porold le magadról
@ornagy50:

Köszi, jobban van. A többiekkel eszik, de még mindig egyedül üldögél a sarokban. Majdcsak túl lesz rajta.
@punkfrog: Ok. De tán mégsem 1 az 1ben az a lényeg, különben ugye Kína....

Ez egy ostoba leegyszerűsítése a dolgoknak, és Lengyelo. kapcsán jött elő.
@miva?:
már mondtam neked??? mert megkavartál és mégegyszer akartam ugyanazt másképpen

pukkaggy meg

tényleg olyan mint lóval énekelni

te mit tanítasz? szerencsétlen nebulók

brühüyyy
@Rodeo36: Akkor rendben. Kellemes estét.
@Gábris szomszéd:

Szerintem elég morbid gondolat, semmi közös nincs a két országban.
Egész higgadtak maradtak a testőrök. :)

youtu.be/ERSGZO2GKHo
@miva?:
megtaláltad a gyógyszered?

brühüyyy
@miva?: de, az a lényeg.
mi arányaiban ugyanakkora értékű piac vagyunk mint a lengyel!
@Rodeo36: öreg, te olyan vagy, mint a geciorbán. mindenkit kurogacc, asztán, ha téged megkínál valaki, akkor visítozol, mint
hontihanna:)))
@Orica Középföldi:

Köszi. Nincs ellentmondás. A lengyelek építkeznek, a magyarok meg várják, hogy valaki építsen nekik 'valamit'.
@miva?: @punkfrog:
kínában hiába élnek1,2 miliárdan, ha abból 1 miliárdnak a vásárlóereje 0 a világpiac szempontjából!
@jöttem: szerintem, vidd el pszichológushoz:))
@jöttem:

"Szerintem elég morbid gondolat, semmi közös nincs a két országban.

G: Járj egy picit utána. :)"

De ha szépen megkéred, ontani fogja a "pártatlan " anyagokat:)))
@Gábris szomszéd:

Ezt úgy érted, hogy elolvassam a legújabb irányelveket?
@ornagy50:

menetrend szerint. a jövő szerdán.
@taga20:

eszik, iszik, mosakszik, dorombol. már nincs nagy gond.
@Rodeo36: OFF

Édes Jézus ebből mi lesz? AIPAC-ék, bele fognak ebbe törődni? :)

OBAMA NEM HAJLANDÓ FOGADNI IZRAEL MINISZTERELNÖKÉT

alfahir.hu/obama_nem_hajlando_fogadni_izrael_miniszterelnoket

Vagy lehet, hogy emiatt sem akarja fogadni?

Moszad-jelentés bizonyítja: pofátlanul hazudott Netanjahu Iránról az ENSZ közgyűlésének 2012-ben

index.hu/kulfold/2015/02/23/iran_izrael_moszad/

www.theguardian.com/world/2015/feb/23/leaked-spy-cables-netanyahu-iran-bomb-mossad

ON
@Orica Középföldi:
Nem kérem meg. Gondolom, a gázvezeték miatt váltottak irányt. Majd jön Imola és megmagyarázza a történelmi hátterét.
Mert ez az elmélet kb. az a szint.
@jöttem: meg jön a tavasz, gondolom csak felpörög:) de nem üzekedek(rövid ü-vel), me jön a házi erénycsőszbácsi és elveri a seggem:)))
@jöttem: Az jóóó!Némileg enyhíti a "kiadásokat":)
@taga20:

több évtizede vannak macskáim. ez más. a doki is megállapította.
kevés hatással van rájuk a tavasz. minden macska ivartalanítva van.
@jöttem: ájájáj, ez embertelen! remélem azé a tévét még nézhetik?:))))
@Gábris szomszéd:
a legjobb idő, az elnöknek már teljes a szabadsága semmit sem csinálhatnak vele, hacsak nem akarnak országos vagy világbotrányt, 2016 még elég messze azaz 2017 február az új beiktatása!!!!!!!!!!!!!!!!!!
most megvétózta az XL pipelinhe-t hatalmas pofon Kanadának és kanadai szövetségi miniszterelnöknek aki conservatív...hataléma végét jelentheti mert csak ez a lobbyja maradt...
a netányahoo val a tökei tele vannak már nagyon régen, már többször megalázta kinnhagyta a WH eléterében a szabad levegőn hogy az uccáról is láccon és elment ebédelni...
az AIPAC...lehet, hogy felszámolják, már éppen ideje lenne
a kurva annyukat

és ezzel még nincs vége amire készült és be is jelentette

aszon'ta: ha harc akkor legyen harc és a szar már repül is kormányzók és szenátorok fejei hullanak és a többiek nincsenek felkészűlve 2016-ra nincs elnökjelöltje a GOP-nak
de sokan pofáznak szarnál szarabb dolgokat

mint rudy giuliani akit pofán is röhögtek

brühüyyy

most nem jó izraelnek ha az itteni napi apróhírekben leaggyák hogy zsidő jobboldal palesztin mosque-ot gyújtott fel és ki is írták hogy ők voltak azon a területen ami ugye palesztin...
OFF

EUROSTAT, 2011, átlagos NAGYbirtokméret
Lengyelország: 250 ha
Magyarország: 3164 ha

Ángyán szerint a lengyel állattenyésztés SAJÁT HAZAI piacairól is kiszorította a magyar állattenyésztést. Ez utóbbi leginkább a "Csányi-féle zenélő tehenészetekbe", ipari állattartó telepekre szorult vissza. (V.jelentés)

ON
.
Dr. Bócz Endre volt budapesti főügyész mondta [...] a politikai megrendelésre dolgozó főügyészt az egyetemen megbuktatnák büntetőjogból.
Ennek eklatáns példája volt, amikor Gyurcsány Ferenc ellen hivatali visszaélés miatt büntetőeljárást indítottak. A legfőbb ügyész büntetőjogtanár, a helyettese, illetve az ügyben illetékes főosztályvezető szintén az. Utóbbi kettő közösen írt egyetemi tankönyvet, amiben a hivatali visszaélésről szóló fejezet szerzője az illetékes főosztályvezető, a kötetet pedig a helyettes szerkesztette. Ez már használatban volt, amikor a legfőbb ügyész olyan előterjesztésben kérte a mentelmi jog felfüggesztését, amiben egyszerűen nem ismerhető fel a hivatali visszaélés tankönyv szerinti tényállása.
[...]
hunvaldugy.blog.hu/
.
@Gábris szomszéd:
Netanjahu külön meghívásának és kongresszusi beszédének ügyét az amerikai kormányzat részéről a diplomáciai protokoll megsértésének minősítették. Amerikai tisztségviselők szerint az izraeli kormányfő meg akarja hiúsítani az iráni nukleáris programról megkötendő megállapodást.

ez egy régi ügy, már nagyon régen szó van róla, mióta a szenátus is meg a kongresszus is GOP többségű és a John Boehner egy seggfej most látta alkalmát annak, hogy kibaszszon az elnökkel aki leszarja...mióta ott csücsül csak kövérlászlóhoz lehet hasonlítani csak szebb és nincs bajusza

brühüyy

angy hatalmas botrány az elnök nem fogaggya, a külügyminiszter és az alelnök külföldön a John Boehner és a többi izé meg nem oszt nem szoroz a nemzetközi politikában csak otthon de ott is méártékekl

nagyon szar helyzet lett ez Boehner-nek ha fogaggya és nem mongya le akkor izrael belügyeibe avatkozik a közelgő választások kapcsán amihez a netán yahoo nak nagy szüxége lenne de nem kapja meg még nincs itt az idő utolsó pillanatban is a reptéren hagyhattyák szobrozni

brühüyy

hatalmas nagy égés
A hét vicce: miva tanárember.
Szerencsétlen flótások, akiktől ő tanul.
@Rodeo36:

Olvastam a vitafolyamban a gdp-s hasonlóságot az egy főre jutóval havonta, évente, és a kummuláltat azaz az országosat is...

Talán értem, hogy azt akarod magyarázni, hogy hiába a fényezés, a lengyelek kvázi ugyanott vannak, mint a magyarok. Ezt nem vitatom.

A számok alapján úgy is tűnik, pedig mégsem.
Ugyan a lengyelek is ennek a régiónak a robotosai, azért van különbség.

A korrupciós ranglistán a magyar offshore vagyon 242 mrd $ volt, ugyanakkor a lengyelek az igen hasonló egy főre jutó GDP mellett 165 mrd $ offshore vagyonnal szégyenkezhetnek a magyarok mögött 9 hellyel lemaradva. Azaz majd 80 mrd -ral több maradt otthon a hazai gazdaságot erősítve. Ez annak fényében is ütős adat, hogy 3,85-ször többen vannak, a GDP országos éves értéke, pedig 3,94-szerese a magyarénak.
2013. év 525,9/133,4=3,94

Offshore vagyon tekintetében a hányados csak 1,467 a magyarok 'javára, azaz a magyar kimentett tőke, majdnem másfélszer nagyobb a lengyelnél.

privatbankar.hu/ado/dobogos-helyen-magyarorszag-az-egy-fore-juto-offshore-penzek-listajan-249199

Ha ehhez azt is hozzáveszed, hogy Orbánék már statisztikai alapadatokat hamisítanak meg az uniós mutatók fényezése érdekében, akkor még előnytelenebb Magyarország helyzete. A kétszázezer kényszerközmunkás árokvakaró bére is a GDP-t növeli, ami persze nonszensz, mert 0 hozzáadott érték áll mögötte.
Érdemes még azt is figyelembe venni, hogy a lengyelek hasonló nehézségeik mellett nem rohasztják le a kultúrájukat, a demokratikus kereteket, hanem építik azokat. Azaz a társadalom motorját működtető alapok még megvannak, ezért az esélyeik lényegesen kedvezőbbek lehetnek, mint a magyaroké.

[most hallottam jaegkiskaestől, hogy az életbe lépett új rendelkezés szerint a 47 ezer forint feletti jövedelemmel rendelkezők számára megszüntették a közgyógyellátás igénybevételét, azaz kivételes kedvezmény nélkül válthatják ki a gyógyszereiket. Tehát, ha valaki 66000 forintot keres, vagy 66000 forint nyugdíjat kap, ugyanannyiért veheti meg az aszpirint, mint Lázár, vagy Rogán, vagy Habony.]
@Imola Helyesi: a tegnapi budakes beégésed után, helyedben egy kicsit kussolnék!
inkább, mond a heti nyerő számokat a lottón:)
@ornagy50:

Pontosan. Viszont a háztető gyönyörű lett. Ha erre repülsz, megnézheted. Sötétvörös lapos tető. Az vagyok én.)))
@taga20:
Nyertem a jackpoton, irigykedhetsz.
@taga20:
Voltam Budakeszin, de nem égtem.
@Imola Helyesi: a fene a mázlidat, gondolom ako, a héten duplafarhát van a tányérodon!:))
@Imola Helyesi: te világutazó, be nésztél a vadasparkba vagy sopingoltál?:)
@taga20:
Gyűjtögetek pennikének, mert megígértem, hogy befizetem a Kanári-szigetekre, ha nyerek, hogy ne ezekkel az itteni figurákkal foglalkozzon.
@jaegtoer:
kösz a kiegészítést, nagyon hasznos tudni, de én ugyanezt már sokkal korábban elemeztem és hasonló következtetésre jutottam bár számaim a tények és az interpoláció alapján(!!!!!!!!!!!!!!) a magyar nemzetgazdaságból hiányzik több mint 85000 milliárd HUF ennek egy része (talán még ott van??) az MNB devízatrataléka a többi elment
azaz 50000 milliárd körüli a hiány amit megtermelt de nem kapott belőle semmit az ország
50000milliárd HUF az ma: az nem 242 milliárd USD egy kicsit kevesebb de a 80000 milliárdig bezárólag az:
az cca 302 milliárd USD (mai árfolyamon)

egyébként a kémügynökségek nem szoktak sokat tévedni

úgyhogy érdemes erről beszélni és kalapálni a témát

érdemes ezt folytatni

brühüyyy

brühüyyy
@taga20:

Felelős állattartó vagyok. Tv-t csak ketten néznek. A sportműsorokat kedvelik.
@taga20:
Fogtam egy kakast, és megsütöttem.
@jöttem: de remélem nem a kutyaszánversenyt nézik és közben hergelik a blökiket:)
tudod erre szokott csaholni a 100tagú kutyazenekar, asztán majd jó kikaptok:)))
@Imola Helyesi:

"_A hét vicce: miva tanárember._"

Az év vicce meg kegyed.
@taga20:
miről beszélsz ...a bolha köhög???

brühüyyy

nem vetted észre, hogy mindenki megnyugodott és felismerte...

csak te nem

de tőled ez a szokásos, nyugoggy békében RIP
@taga20:

Látjuk, hogy mit művelsz, vigyázz magadra.
Láttuk, hogy kidobtad a guminődet a szemetes konténerbe, az esztergáddal meg közúton randalíroztál.
@jaegtoer: és mindenki,

megcsillantom még ma este utoljára az ostobaságomat. Sajnos nem olyan jól fejlett mint példaképeimé, de azért mégiscsak elismerést érdemel legalább a befektetett munka ;)

Egy 2ésfél éves közlekedésbiztonsági hirdetéssel kívánok kellemes éjt, és holnap frissen koncentrálhatunk kedvenceink legújabb faszságaira. Szerintem Lázár jön, hogy Orbánpapa bulijáról elterelje a nagyérdemű figyelmét. Flóri felzárkózhat tovább.

www.youtube.com/watch?v=IJNR2EpS0jw

:D
@100 kóbor kutya: az nem az enyémek voltak, az enyémek ma még megvoltak:))
sőt, még kutyu is itt alszik a lábamnál, de lassan kirakom, megyek én is durmolni:)
'orál piktor von'de gec -- 'Arnold Schwarzenegger 'Terminator von Thal:))

kepkezelo.com/images/bdbw3spn34l0i8dh63.jpg
"Orbánék annyival hálásabbak és elnézőbbek a most is magyarázkodásra kényszerülő, pénzekről beszámolni megnyugtatóan nem tudó Flórival, hogy már vizsgálat sincs"............ Avagy cigány a cigánynak nem vájja ki...:)

Ennek a Flórinak és bevédőinek visszamenőleg a gyerekkori tolvajlásoktól kezdve együtt vakon kimérnék száz év :)szappanérthajolgatást az Alkatrazban,de a Csillag is megtenné!

gepnarancs.hu/2015/02/hadhazy-listaja-tenyleg-ezerszeres-zuschlag-ugyrol-van-szo/
@Rodeo36: "mint cigányfalván Záhony és Hegyeshalom között Rijeka és Szob között"

sz'tem erre a szülőföldön maradtaknak van joga...
@Gábris szomszéd: iránt kihagytad... a török gazdaság meg olyan stabil és úgy hasít...
@Sir Bates dö Hól: Csak a kedvedért belevehetjük őket is.:)

Ami meg a török gazdaságot illeti, 2010-ben és 2011-ben több mint 8 százalékkal bővült, ám előbb a fő exportpiacán, az euróövezetben kirobbant válság, majd a határain, Irakban és Szíriában fellángoló háború miatt való igaz, hogy lassult a növekedés.
Viszont továbbra is jók a kilátásaik, hiszen legutóbb tavaly októberben a Fitch Törökország hosszú távú deviza értékelését valamint „BBB” hitelbesorolását és „stabil megítélését” módosította, a „fejlődés várható” opcióra.

http://www.trt.net.tr/magyar/gazdaság/2015/02/03/törökország-2015-ös-kilátásai-a-fitch-szerint-157597
@Gábris szomszéd: milyen érdekes... most mérvadók lettek?...
@Sir Bates dö Hól:
én nem kérek jogot senkitől soha e'vvan...
cigányfalva ahol a minielnök roma ott a nép isteníti ...
brühüyyy

beléd is ugyanazt, csak hegyesebbet
Visszatérve a posztra: ismerve a szabolcsi, BAZ megyei és egyéb régiók cigányszegénységét, erősen gyomorforgató, hogy az azok megsegítésére kapott forrásokat ilyen felelőtlenül elherdálták másra.
Abból a 200 millióból (+amit nem lehet ilyen egyszerűen észrevenni, pl berendezés, autók, "költségtérítések") csodát lehetett volna csinálni.
Ha csak falvanként elhelyeznek egy akár pénzbedobós mosóautomatát pl, vagy befizetik a purdékat a napközi étkezésre.
@kekex:

Az ácsi polgármester Kálmán Olgánál erről is beszélt. Érdemes újra meghallgatni az interjút.

Jó reggelt mindenkinek!
@Orica Középföldi:

"Meg kellene találni a Fidesz kirekesztő nacionalizmusának lélektani „ellenszerét”. Deák Ferenc óta nálunk történelmi hagyománya van a befogadó nacionalizmusnak is. Ez a magyarságot nem etnikumnak, hanem kulturális tradíciónak tekinti, amelyben a sokféleség a legfőbb érték. Miért ne válhatna politikai értékké, hogy nem ellenségnek tekintjük egymást, hanem szükségünk van mindenkire? Nemcsak a saját szabadságunk fontos, hanem a másik szabadsága is. A demokratikus és autonóm gondolkodást tanítani kellene az iskolában és gyakorolni a mindennapokban. Nem kell szó nélkül hagyni az igazságtalanságokat, beletörődni a törvénytelenségekbe, de ehhez alapvető tudati változás szükséges."

Vajon van igény erre a változásra?
zeneszeretőknek egy nem mindennapi koncert. Nyugi, a 9-ik perc után már "csak" tetszésnyilvánítás van!
www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/fura-opera-barbara-hannigan-sir-simon-rattle-134074
"Nem lehet nem észrevenni, milyen sokan hagynak itt minket az utóbbi időben. Így valósul meg az irgalmasság, a keresztényi szeretet kormányának célkitűzése: a szenvedés idejének megkurtítása. Rövidebb élet, kevesebb fájdalom, kevesebb kín. Hát nem így van?"
www.168ora.hu/velemeny/egeszsegugy-beteg-rokkant-segely-apolas-133785.html
@jöttem:

Tömegesnek nem mondanám:))
A felismeréshez, az igény kialakításához némi tudás szükséges, amit az oktatásnak kéne megalapoznia.

***
De! Amíg így mennek a dolgok, nem nagyon látok esélyt. Uj Péter gyilkos iróniája:))

444.hu/2015/02/25/varatlan-fordulat-veszprem-utan-ujra-itt-vannak-a-polgari-ertekek/

És egy visszaigazoló komment:
"Bolond beszéd, de van hozzá rendszer.":))))))
Hehe, ez egy vátesz!
propeller.hu/itthon/3067804-semjen-diktaturak-eltunnek-tortenelem-sullyesztojeben
"Az embertelen, ezért istentelen diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében – jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes"
Tehát ami embertelen (pl rokkantaktól az ellátás megvonása, most a szegényektől a segélyezés megvonása) az istentelen?
Kivételesen egyetértek!
@Orica Középföldi:
Már folyik a kármentés:
mandiner.hu/cikk/20150225_a_fidesz_elhatarolodik_g_fodor_gabor_kijelenteseitol
Ideológiai ámokfutás? Bizony az, de nem az őszinte beismerés, hanem a tény!
mára is jutott gexizés:
www.atv.hu/belfold/20150225-vago-ujsagirok-ilyen-nyiltan-meg-nem-fogadtak-huseget-orbannak/hirkereso
a DK már jelölte is őket az Arany mikrofonállvány eddig Untersovszky által kiérdemelt díjára.
@kekex:

Ez a Semjén olyan elképesztően sötét, már-már szórakoztató is lehetne, ha nem ebben a pozícióban nyitná a száját hangadásra.
@Orica Középföldi: a beosztottak nem tudják követni viktor fordulatait. az önálló gondolatokból meg ennyire futja. igaza lesz jenőkének a terror háza kapcsán azzal a bizonyos "t" betűvel.
@kekex: persze, hogy felháborító az, amit csináltak, de a javaslatod -bármily jóindulatú és segítőkész- egy picit naív...
mondjuk ezek tényleg bátrak, mert sejthették előre, hogy ilyet is kapnak a nyakukba:
nyugatifeny.blog.hu/2015/02/25/celpontosok_nyalni_akarunk
"Komoly dilemma: sokévnyi felhőtlenül szerelmes viszony után szakítani a zsarnokkal és ezzel megmenteni morzsákat a szakmai önbecsülésemből, vagy végleg bebújni Orbán Viktor farpofái közé és tovább mentegetni a menthetetlent: az eszelős tolvajlást, a Kubatov-listákat, a felcsúti gázszerelőt, a CBA-ra írt törvényeket, a keleti diktatúrákkal való haverkodást – az egész illiberális elmebajt.

A Célpont stábja például egy oknyomozó műsor paródiáját játszotta az elmúlt években. Ezek a „bátor” lányok és fiúk a kétharmad ellenőrzése helyett az ellenzéket leplezték le halált megvető bátorsággal, "
@kekex:
Ez nem más, mint a jövőbeni illiberális, munkaalapú társadalmunk központilag felügyelt és irányított NER-kompatibilis eutanáziájának próbaüzeme.
@kekex:

", ami ebben az interjúban elhangzott, nem tudok mit kezdeni, csak azt tudom mondani, hogy nagyon távol áll mindaz, ami ott elhangzott attól, amit a kormánypártok a polgári Magyarországról gondolnak”."

Valószínűleg annyira titokban tartotta ezeket a gondolatokat a kormánypárt, hogy géefgé sem ismerte.
Tehát vette a bátorságot az önálló gondolatokhoz, de nem tudta, hogy ez ennyire fájni fog:))
@Sir Bates dö Hól:
Lehet, hogy naiv a javaslatom - de mi is volt az?
Jobban szeretem az olyan blogkommenteket, ahol lépcsőzetesen egymás alá rendezve lehet látni az eredeti kommentet az arra adott reakciókkal együtt. Sokkal áttekinthetőbb és követhetőbb.
@kekex: izgatottan várom, hogy mráz samu kinek az oldalán száll be ebbe a polgári szintű vitába.
"Hogyan lehet tovább rombolni Orbán sérthetetlennek hitt nimbuszát? Úgyhogy beleordítod a világba: Nem geci! De, az! De nem! De igen, de nem! :D :D Veszekedjünk még róla pár napig, a végén mindenki Orbánon, azaz Orbán G Viktoron fog röhögni. Majd Áder kiír egy népszavazást: "Egyetért ön azzal, hogy Orbán Viktor egy geci?" Most komolyan, a célpontosok nem ismerik a média világát? Vagy azt akarták, hogy megint Viktor és a G közötti kapcsolatról tobzódjon az ország?"
kard.blog.hu/2015/02/26/magyarorszag_ahol_a_politika_az_ezoteria_altudomanya
@kekex: mosógép, napközi... ez nem felzárkóztatás, nem etnikai probléma, a kisebbségi önkormányzatok feladata ez nem lehet... nem lehet egy párhuzamos társadalmat létrehozni, az robbanást generál (taliban, muszlim testvériség, koszovó, francia/német nem-integrálódott muszlim közösségek, stb. )...
"Ajjaj. Nem könnyű most fideszesnek lenni. Csak forgolódik az ember, mint az egyszeri hírtévés a gecigate közepén. (Rá kéne kötni egy generátort, kiváltaná Paks II-t.)

Viszont azt mire véljük, hogy Gulyás Gergely parlamenti alelnök és Rogán Antal, a garantáltan ingatlanügymentes frakcióvezető teljesen váratlanul előrántotta a polgári Magyarország vízióját, szlogenjét vagy micsodáját, amikor épp a múlt héten magyarázta el a kortárs kontextus nélküli forgómorgó, hogy aki beszopta ezt a polgári izét, az sík hülye, mert ez csak egy politikai termék, egy CUCC, csali, értékeket ne lássanak már mögéje!

Ki ismeri itt ki magát? Halaszthatatlanná vált a nemzeti diszkrepanciáért és a hadoválási stratégiáért felelős kormánybiztos azonnali kinevezése."
444.hu/2015/02/25/varatlan-fordulat-veszprem-utan-ujra-itt-vannak-a-polgari-ertekek/
@kekex:
IGEN IS!
Orbán nem is geci!
Kövér sem geci!
Lázár sem geci!
Rogán sem geci!
.
.
.
(A parlamenti képviselők felsorolása)
.
.
.
Simicska ... izé... túlzásokba ne essünk, gondolni azt lehet, amit csak gondolunk. :)
@Sir Bates dö Hól:
Nem emlékszel, amikor a nyári hőségben egy nagyonkeresztény önkormányzat a cigánysoron lezárta a közkutakat? Mit gondolsz, mekkora esélye van a tisztálkodásnak olyan körülmények között, ahol az ivóvizet még vödörben szállítják? Ahol a putrikban nincs fürdőszoba, de még budi sincs az udvarban?Nagyon is racionális lépés a mosóház. Ezt a buddhista segélyszervezetesek tudják.
Az etetés is naiv javaslat?
"...Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémián.

Zárt ajtók mögött, nyilvánosan nehezen megismerhető tananyaggal működik a Jobbikhoz kötődő intézmény.

Vona Gábor is az akadémia egyik oktatója. Az akadémiát a pártelnök tanácsadója, Baranyi Tibor Imre vezeti.

Egyes tanárok írásaikban Szálasi Ferencet dicsérik.

A nőket spirituálisan alacsonyabb rendűnek tartják.

Az 1848–49-es szabadságharcot baloldali összeesküvésnek, "a Sötétség" forradalmának tartják."

www.origo.hu/gazdasag/20150219-habsburgok-es-szalasi-tisztelete-vona-gabor-akademiajan.html

Ha kretének gyülekezetének nevezném őket, akkor... de nem, nem mondom, csak gondolom.
Ezek a szánalmas akármik magyarok??? Pfujj... (kiköp)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Elsősorban haragos, az pedig nem jó tanácsadó:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Orbán egy minci! Ami szófejtésben több alternatívát is ad. Még legenyhébb a miniszterelnöknek pici.
@kekex:

Ne ess túlzásokba. Mo-on számtalan lakás van, ahol nincs vezetékes víz, értelemszerűen kinti WC van.
Generációk nőttek fel így.
Gyanítom a mai pol.garnitúra néhány tagjának sem ismeretlen ez a gyerekkorából.
"Aki egész életében mások után megy, nem lát mást, csak seggeket"
www.168ora.hu/itthon/afp-nehez-lesz-osszetartani-orban-nyajat-134065.html
@Orica Középföldi:
Persze, sok van- de az a kivétel. A cigányoknál meg (sajnos) az a többség. És nagy különbség, ha az egész utca tiszta, rendezett - és van társadalmi nyomás, hogy ne lógj ki a sorból, meg amikor múlt- vagy még azelőtti századi körülmények között egész utcasorok léteznek.
De ha én (és a buddhisták) naiv : te mivel kezdenél?
@kekex:
Ráadásul akik még pillanatragasztóval oda is ragasztják, azok ne csodálkozzanak, ha barna lesz...
fűegérnek szabad a pálya:

"Vadai Ágnest otthagyta a 70 éves férje egy huszonéves DK-s aktivistáért"
@parti_giano: @Orica Középföldi:

Pedig minden világos:)

A munkaalapú társadalomra épülő illiberális demokrácia az a nem kivételezett helyzetűek számára illiberális demokráciában megvalósított munkaalapú demokrácia, azaz nem polgári társadalom, hanem országhatárral övezett munkatábor épül.

Folytassam?:D

A közmunkaprogram a pilot.
@parti_giano:
Hááát... nem egy IQ bajnok... :)
A fidesznek viszont pont megfelel.
"Érvelj a STADINOK mellett" mozgalom lelkes nyalonca?
@Orica Középföldi:
Jó'vanna...
Arra ritkábban jár a postagalamb!
@parti_giano:
Nehogy lemaradjon álmairól... vagy almairól, vagy vadairól... Ámokot futni rég láttuk amúgy is! :)
@jaegtoer: te meg milyen puzzle-val játszol? biztos nem a nemzeti értékboltban vásárolsz, ott ezeknek puzzledaraboknak a kompatiblilitása meg van oldva, ugyanis minden dobozban van egy nemzeti kalapács.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: amióta megszerettem a galamblevest, tényleg mintha elkerülnének.
@jaegtoer:
Ugyan... ussehiszem, hogy nem hiszed... :)
Miért, az elmebeteg jobbikos "akadémia" mennyivel jobb?
varanus.blog.hu/2015/02/25/florikam_te_csak_lopjal_tovabb/full_commentlist/1#c26299925
Szerintem durvább. Nézd meg a jobbikos agyhalottak röffenését, visszaköszön benne minden. Leköpik a "magyar szabadság" eszméjét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Láttam a bejegyzést, de nem mertem a linket megnyitni. Mit lehessen tudni? ...ugyan itt most véletlenül van éppen egy kis rénkumisz, de nehezebb, vagy ünnepélyesebb esetekre tartogatom, veszettség ellen meg jobb a prevenció.
@kekex:

Látom, te nem nagyon ismered a vidéki Mo-t.
A kérdésedre a válasz olyan hosszú és sokrétegű, ami felér egy nemzeti közmegegyezést kívánó stratégiai programmal.
Értelemszerűen nem állok neki a kifejtésnek - idő és hely hiányában.

Nemrég láttam, egy szikh templomban napi 70 ezer (!!) laktató egytál ételt osztanak. Bárki betérhet. A külföldi stáb is ott evett.Adományokból működik, a dolgozók önkéntesek. Elgondolkodtatott.
@kekex: nem az ok kezelése... feszültségeket kelt (aki nem roma, ám szegény, annak miért nem), stigmatizál (otthon: az ne ugasson neked fiam, ingyenélő)... a felzárkoztatást nem lehet a kisebbségre korlátozni, a többséget is formálni kell...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amikor az elvtársak "meginvitálták" orosz tezsvéreiket vodkázni... hogy le nehányjam őket... ekkora ostoba szolga népeket!
Hűség a Habsburg házhoz...
Haynau, mint példakép...
A nők alacsonyabb rendűek... (bár, pár jobbikos luvnyát elnézve...)
Lipótot meg bezárták... :(
@parti_giano:

" a szellemi honvédők csoportja zárt osztály."

Nana! Van néhány, aki a Varánuszt tekinti gumiszobának.
@jaegtoer:
Megértem... csak a kutyák bele ne pisiljenek!
@Orica Középföldi:
Jó, annak is van alapja, persze ezen zárt osztály sokkal szórakoztatóbb, mint az a "gyök" csoport, ahol a tagok:
- Napoleon
- Stirlicz
- Sztalin
- Pimpike
- ...
@Orica Középföldi: találtam is neki egy szép verset:

csodaszarvas

hunor s magyar két deli legények
szép szál fiai gyönyörű enéhnek
gondoltak egyet, hogy majd lóra kapnak
új hazát lelnek hunnak s magyarnak
meg is raktak menten, degeszre tarisznyát
fel is nyergeltek két kese paripát
már csak kard kellett nékik, jó erős vasbúl
a kardhoz meg tok, gyöngyös szattyánbúl
el is mentek a kovácshoz, le a faluvégre
kovácsoljon kardot, este fél hétre!
ígérte a kovács, dolgozott is bőszen
csattogott az üllő s a kalapács is szépen
de hiába hajtott, nem jött össze a bolt
mert amit kovácsolt csoda szar vas volt...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ellenben én nem tekintem magam ápolónak:))
@parti_giano:

:)))))))999

Ezt honnét bányásztad?
@Fabius: hallod, azért simicska g...je téged is megtermékenyített, másnaponként posztolsz itten.
@miva?: Hihetetlen a türelmed :-) kettős egyéniség, és percenként váltogatja az álláspontját. Reménytelen...
@miva?: 100% 1etértés és részvét :-)
@jaegtoer: Egyetlen kiegészítés gondolatmenetedhez: a Guardian adata szakértői becslés ( educated guess),annak ellenére, hogy BIS meg IMF adatokat is felhasznált. Az összeg nagyságát két dolog bizonytalaníthatja el: Németh Miklós 22 milliárd $ bruttó adósságot vallott be annak idején, ez az összeg annak nagyságrendileg tízszerese, a másik, hogy igen jelentős orosz és ukrán pénzek is kerültek a Hajdú (pénz)mosógépbe. Ha megnézed az általad linkelt listát, meglepő, hogy Ukrajnából abszolút összegben is kevesebb pénz ment ki, a cca. 15-szörös lakosságú Oországból meg még 4-szeres szorzó sem jön ki. Hol van akkor Putyin, és az orosz, ukrán oligarchák pénze?
Nem változtat az orbitális lopáson, ha az összeg fele igaz csak, de én óvatosabban bánnék ekkora számokkal, mint a Guardian.
@pianolight: érintettség okán nem akartam, de igen, +1...
@kekex: "Ha csak falvanként elhelyeznek egy akár pénzbedobós mosóautomatát pl, vagy befizetik a purdékat a napközi étkezésre."

Ott a pont, nagyon jó ötlet a mosóautomata, (persze őrzött helyen)! Iszonyú kimerítő tud lenni a kézi mosás, főleg ha nincs normális mosóporod, és neked kell a vizet melegítened a kályhán. Egyszer valami szocműsorban a családanyák a téli hidegben is kinn gyömöckölték a ruhát a kis műanyag teknőikben, nagyon hatékony lehet a zsír ellen ... :( És ez csak egy példa. Száz másik dolgot lehetne még említeni, ami kell a civilizációhoz, de havi húszezerből nem engedheted meg magadnak.

Mondjuk ki, az EU-s pénzeket Mo. eltapsolta a p.csába, és nagyon fognak azok a milliárdok hiányozni, mikor három-négy millió értelmes szavazóra lenne szükség az ország rendbetételéhez!!
Azt még hozzátenném, mikor a szocik faluközpontot térköveztek, az hasonlóan "hasznos" volt. A civil alapítványok tették a legtöbbet, és legalább a szocik hagyták őket békén ...
@Orica Középföldi:

Minden tiszteletem Forgach professzoré, de akinek (amely országnak) az elmúlt ötszáz éve kudarcokkal van tele, az nem csak úgy ÉRZI, hogy kudarcos, hanem tényleg KI.ASZOTTUL NAGY VESZTES.

Legyünk már reálisak: akinek levágják kezét-lábát, ne mondjuk már a közhelyeket, hogy "így is lehet szép az életed".
A pszichológusok tudhatják a legjobban, hogy az ilyen ember fölépíti újra az egész életét, szinte a nulláról kezdve.
@pianolight:

Köszi az intést. Azonban attól tartok, hogy ha nagyon beengednének a sűrűjébe, még meglepőbb 'számot' hoznék ki egy jó kis csapattal:) Igaz, akkor a Guardian is:)
@jaegtoer: Köszi figyelmedet. Icipicit mélyebben belemenve, már '90 előtt is ment ez a "kihelyzés", mégpedig iparszerűen, ld. "guruló dollárok", HIB és CW Bank (Surányi). Az offsórolást simán lopásnak tartják, pedig az EU is csak "elítéli, küzd ellene", vagyis nem illegális, de nagyon kreatív módja a vagyonnövelésnek. Ha a magyar esetről beszélünk, akkor a képlet: cca az ezredfordulóig az történt, hogy a közvagyon magánvagyonná vált,a kivitt pénzek jó része visszakerült az országba, reálgazdasági, vagy nagyobb részben virtuális, pénzmosó befektetésekbe. Ez csak vagyon újraosztás volt, az ország vagyona nem csökkent ( beleértve a magánvagyonokat is), viszont átcsoportosult a közösből a magánzsebbe ( a vissza-befektetett pénz révén). Ma ez annyiban más, hogy a folyamatos ( de nem komoly) elszámoltatási humbug miatt, a pénz úgy megy ki, hogy szinte semmi nem jön vissza belőle,részben,mert a tolvajok biztonságban akarják tartani a pénzüket, parton kívül, ha pedig költenek, parton belül költenek, de nem Mo.-on
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"de akinek (amely országnak) az elmúlt ötszáz éve kudarcokkal van tele, az nem csak úgy ÉRZI, hogy kudarcos, hanem tényleg KI.ASZOTTUL NAGY VESZTES."

Őszintén szólva, nem igazán értem mit akarsz mondani.

Az egyes ember csak akkor érzi/érti a kudarcot, ha megtapasztalta. Az ország kudarcait nem tudja értelmezni,mert nem volt döntési helyzetben, mert értelemszerűen nincs tapasztalata a mi lett volna, ha...esetén. Ez a mindenkori polelit dolga lenne, ami 500 éve rossz döntéseket hoz.

Az információ szabad áramlása nem jelenti azt, hogy mindenkihez el is jut. Szelektálni és sok egyébre nem tanította meg az embereket senki. Ez lenne az oktatás feladata.Erről beszél forgács.

A példád nem jó, és még csak nem is igazol semmit.
@pianolight:

Egyetértek, azzal a lábjegyzettel hivalkodva, hogy nem minden offshore pénz lopott. Van ami törvényes jóváhagyással származott tolvajlásból. Ilyen volt pl a MagyarCom Co. Amely az Ameritech International, a Deutsche Telekom és a magyar állam együttesen gründolt vállalkozása volt a MATÁV privatizációjára.

Ennek a company-nek a székhelye Seychelle szigetekre volt bejegyezve még 2000 előtt, Ma már nyoma nincs 'sehol', hogy akkor miképpen is optimalizálták az adót, miegymást.
Már minden szépen le van papírozva, és úgy néz ki, mintha a Seychelle-szigetek sosem fordult volna elő a cég történetében.

További érdekesség, hogy a Wikipédia jelenleg 875 millió dollár vételárról zagyvál, miközben (emlékezetem szerint) a korabeli tudósítások mindössze 75 millió dollárról szóltak úgy, hogy Schamschula György 'beakasztott' a küllők közé, és az 40-50 milliós ajánlatokat 'ő srófolta fel' a végül nyertes 75 millióra...

Sajnos most nem vagyok papír közelben, hogy megnézhessem a 75 versus 875 X dollár verzióit. Ebből a szempontból a net nem számít.

Ha még tovább mennénk, már a tetteseknek adnánk tanácsot.
Ez is szép történet. Lehet, a több, mint 1000%-os különbség az összegben úgy jött ki, hogy az 1945-ös pengőinflációval jóárasították. Én adhattam volna tanácsokat, de nem voltam "tanácsközelben" így maradtam az egyéni, 1szerű kreatív adózás, + ÁFAtanácsadás szintjén a múlt században ( elévült DDDD)
@jaegtoer: Ja, és szerintem a legnagyobb, rafkósabb zseni, a basszusgitáros, Várszegi. Ő még a magyar fociból is tud legális pénzt csinálni.
@Orica Középföldi: Igaz, amit mondasz. Ha a középkorban élsz. Akkoriban nem tartoztak a nemzet fogalmába a jobbágyok.

Ha szerinted csak a parlamentben ülőket érdekli a politika, MIKÖZBEN az egyszerű ember átéli, hogy átvonul rajta a front, elviszik a szomszédot, elveszti a családot, akkor nincs miről vitatkoznunk ...

Szerintem ez h.lyeség, és igenis meg lehet tanítani a magyar embereknek, hogy bele kell törődni Trianonba, szembe kell nézni félmillió honfitársunk meggyilkolásával, és hogy soha többé nem leszünk NAGYOK (nagyhatalmi értelemben). Ha Forgách meg szerinted ez olyan könnyű, akkor miért nem mondtok egy példát sem erre?!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Sem Forgács/Forgas, sem Orica nem azt állította, amit számon kérsz rajtuk.

Sőt, önmagadnak ellentmondva azt állítod, hogy meg lehet tanítani az embereknek, miközben Forgách csak azt mondja, hogy 500 éve nincs olyan politikai elit, amely ezt megtanítaná, nem pedig azt, hogy nem lehet. Te magad is azt sejteted, ez nem lehet egyszerű dolog, hiszen 500 éve kíséri sikertelenség az országot. Orica azt állítja, hogy az egyén szintjén ez másképp csapódik le.
Ugyanakkor bár a 'tanulás határtalan', van rá példa a történelemben, hogy nem lehet megtanítani, és nem azért mert a befogadásra jelöltek nem lennének erre fogadóképesek, hanem azért mert akiknek feladata a tanítás lenne, épp mindig mással vannak elfoglalva. Történetesen saját boldogulásukkal, amiként a köznép szintén a saját boldogulásával, nevezetesen a túléléssel. Ez általában sikeres az egyének szintjén, mind a felső, mind az alávetett rétegekben, legfeljebb kihal a nyelv, megszűnik az államalakulat, de az egyének utódjai túlélnek, és részeivé válnak az új 'képződménynek', mint az avarok, a gótok, gepidák és kunok és még sokan mások is tették épp a magyar uralom alatt, az alatt a magyar uralom alatt, amikor még az elit megfelelt a társadalomban betöltött funkciójának. A mai magyar politikai elit nem tölti be ezt a funkciót, ezért a népesség túlélésre van beprogramozva. Majdnem úgy, ahogy írtad, legfeljebb százéveken lehetne vitatkozni, de az 500, amit említettél az éppen elég szemléletes, még az 1870-1900-as évek látszólag biztató eredményeinek ellenére is.
A kutya összességében mélyebben van elásva, hogysem zöld ágra vergődhetnénk ebben a kérdésben. Különben is, most nem a zöld ág, hanem a gránit a menő.

Amúgy az a cikk vissza-visszatérő olvasmány, házi feladat itt (is!), egyszer tényleg figyelmesen el kellene olvasni.
@mattüveg:

Köszönöm:)))
Az én hibám, hogy teljesen elszoktam az aprólékos magyarázatoktól, általában követik a gondolataimat.

Valami hasonló válasz állt össze bennem, különösen kiemelve a mindenkori elit felelősség-elhárítási gyakorlatát. Tisztelet a kivételnek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Neked komoly problémáid vannak a gondolati műveletekkel, így - minimális közös nevező híján - a jövőben nem zavarlak. Elnézést.
@Orica Középföldi:

Mondjál egy példát a tanításra, és elhiszem, hogy nem vagy teljesen alkalmatlan az állítólagos "szakmádra"! :) Egy szánalom-halom vagy.
@mattüveg: Ezt mondja Forgács: "Ugyanakkor különféle kutatások kimutattak egy mélyen sérült nemzeti identitást is. ... A jelenlegi kormányzás erre a sérült nemzeti identitásra és az emberek tájékozatlanságára építi demagóg nacionalista propagandáját."

Nekem ebből az jön le, hogy Forgács szerint a zEMBEREK identitása sérült, tehát itt nem a politikai ELITről beszél, mint ahogy Orica állítja.
Forgácstól én azt hiányolom, hogy egyetlen példát sem mond arra, hogyan lehet gyógyítani ezt a sérült önképet, hogy ne nyomogathassák az emberek gombjait, most pl. a fideszesek.
süti beállítások módosítása