Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.02.09. 09:25 Fabius

Semjén: a szlovákok igazodnak a magyar alaptörvényhez

Semjén Zsolt vasárnap furán ébredt rémálmaiból. Szinte rettegve nyitotta ki a zinternetet mert félő volt, hogy a Karda Bea hányásán elcsúszó Story gála sztárfellépő Koncsita hanyagul eldugott virslijét tolja arcába a hazai bulvársajtó. Höhö, minden megeshet ott, ahogy egy szakállas nőt megtapsolnak! Ezt szerencsére megúszta, és mire a kakasherés omlettje elkészült, már meg is találta a szívének oly kedves híreket a Keresztény Krónika napi homofóbiánk rovatában:

A szlovákok nemet mondtak a buziskodásra

Ő legalábbis ezt olvasta ki a sorok közül, mert a lényeglátás soha nem tartozott az erősségei közé. Hogy mennyien mondtak nemet, mire mentek ezzel, hogy mekkora öntökönrúgás volt ez a szlovák-semjéneknek, az mindegy. Voltak akik nemet mondtak és csak ez a lényeg. Mert aki nemet mond, az azt mondja amit Semjén és a magyar alaptörvény. És aki azt mondja amit Semjén és a magyar alaptörvény, az jó keresztény. Akkor is, ha szlovák. Sőt, ha szlovák, akkor már már a magyar alaptörvényhez igazodás is felfedezhető, ha fideszkeresztény szemüvegen keresztül bandzsít rá az ember erre a nemet mondásra. Úgyhogy erről szóllani kell iziben, még ha törőggyé' a családdal, barom! - vasárnap van is:

 „üdvözöljük az igenek győzelmét a szlovákiai népszavazáson. A szlovák nép tanúságot tett a közös keresztény értékekről és a normalitásról. Véleményük visszatükrözi, amit Magyarország Alaptörvényébe foglalt a család védelméről”.

Még jó, hogy nem azonnaltól vezették be a vasárnapi melótilalmat. (tényleg, vadászni is tilos lesz vasárnap, vagy mise után vinni kell oda is az egész családot?) Most gondoskodhatott volna egy 200 m2-től kisebb odúról és sajtpapírról Orbántól, hogy ő a tulajdonos rokonának teccik lenni, akinek ezt a munkát haladéktalanul vasárnap kell elvégezni. Mert ebben az országban nem csak Koncsita úrasszony parlamenti vizitjétől kell tartani...

orbansemjen.jpg

...hanem péntek óta attól is, hogy ezek a vasárnapi munkavégzések szabályszerűen legyenek megoldva. Ugyanis, a jobber média menedzsment távozott, de a MAHÍR-nél edződött adóhivatal vezető maradt. Aztán mit lehet tudni mire lesz kíváncsi a frissen kialakult háborús övezetben? 

 

204 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr387154155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Erő e-meló:
"Bárki buzuljon, ha akar...az állam se nem szankcionálja, se nem kanonizálja a buziságot. "
Nem bizony!
Azért nem, mert világos, hogy amikor csalárd módon kiszemeli ezt a célcsoportot, egyidejűleg egy elterelő hadműveletbe kezd.
Bedobja ezt a társadalom szempontjából marginális témát, hogy szembeállítson embercsoportokat.
A családok ennek a kormánynak az áldatlan működése miatt épülnek le, szakadnak el tagjaik egymástól, mert már puszta fennmaradásuk érdekében távoznak a hazából.
Ez az igazi dráma!
Nem a homoszexuálisok létezése indukálja ennek az intézménynek a sorvadását.
Erről nem esik szó a kormányzati retorikában, helyette jön a buzizás, és az olyan emberek, mint te, símán be is veszik ezt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hát eredménye azért volt.
- A népszavazás kiírásához szükséges 300 000-s határt 500 000-re szeretnék emelni. Törvényjavaslat készül.
- Sokan vitatják az egyházak erőteljes kampánytevékenységét, híveik befolyásolását. Nagy a felháborodás ez ügyben, parlamenti vita várható.
- Kiderült, hogy a szlovák szavazópolgárok önállóan el tudják dönteni mik a lényegi problémák. Ez esetben nem sikerült őket olcsó propagandával megetetni.
- A köztársasági elnök és a miniszterelnök is kijelentette, hogy a kormánynak könnyíteni kell a homoszexuálisok helyzetén.

Lehet, hogy megérte az a 6 millió eurót.)
@Gábris szomszéd:
"három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz"

És miért nem pl. a miskolci számozatlan utcákban lakó cigánycsaládok egyikéhez? Ott része lehetett volna valódi tapasztalatokban.
Ez így csak parasztvakítás.
@jöttem:
Érthető, hisz minden apró szarért visszaélni ezzel? Márpedig ez arról szólt.
Tombolni fognak akkor a papok-álszent hisztisek, hisz ismét bebizonyosodott, hogy a társadalom küszöbszintje merre.
Én nem tudom, de eddig sem érdekelt, ki kivel. Jó, persze két dögös leszbi macs láttán én is lehet, hogy irigy dög lennék... :D
@Erő e-meló:
"Vagy az is lehet, hogy a buzik nem akarnak házasodni"

És erre a lőtéri sánta sem akarja őket kötelezni, szemben a heterókkal, akiket a KDNP erőteljesen efelé terelget.
Nem kötelező azt megtenni, amit szabad.
Már ha érted a különbséget.
@Erő e-meló:
"A buziházasság csak a buzikat - pontosabban a házassággal kacérkodó buzikat érinti közvetlenül "

Egyrészt azért ez a népszavazás nem csak erről szólt.
Másrészt meg ha így van, akkor miért sportoltok ilyen nagy lendülettel ellene?
Csak nem tán?
@jöttem:
.
Segítettél.
Mostmár mindent értek.

Semjén Zsolt a KDNP-t „a katolikus egyház lándzsájának hegyeként” határozta meg.
Viszont a Vatikán szerint az egyház küldetése az evangélium hirdetése.

Nos, ezzel a hirdetéssel lehet baj.
Orbán Viktor a hirdetésekre valami nagyösszegű, vagy milyen adót akar elhelyezni, ha már az RTL nem jött be, mint különadó adóalanya.

Az is biztos, hogy a Semjén által vizionált hegyre nem lehet síparadicsomot (uborkát sem) telepíteni.

Így aztán összevesztek Simicskával, aki elment a gecibe szánkózni.
@Erő e-meló: Engem nem érint a kérdés, és a házasságomat sem érzem megszentségtelenítve, ha két egynemű örök hűséget fogad. Miért van szükségetek folyton gazdasági bevándorlókra, cigányokra, melegekre, libsibolsikra, stb. hogy gyűlölhessetek?
A pápa nem elég katolikus, testvérem? Ő nem ítél meg embereket emiatt, és nem kizárt, hogy a katolikus egyház a NER által el nem ismerten egyházi frigyben egyesíti Jancsit és Jenőt, de legalább röhöghet a bolygó valamin.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bakker... erre nem kellett sokat várni, hivatalosan is itt van:

"Az Erste Bank Hungary a következő három évben összesen 550 millió eurós hitelprogramot indít a magyar gazdaság támogatására a hétfőn a magyar kormánnyal és az EBRD-vel aláírt szándéknyilatkozat értelmében - közölte az Erste Bank Group honlapján. Egy 250 millió eurós hitelkeret legfontosabb része a közszféra alkalmazottai számára kidolgozott komplett pénzügyi csomag. Energiahatékonysági programokat 100 millió euró értékben finanszíroz a bank, 200 millió eurót pedig az agrárgazdaság hitelezésére fordítanak. A közlemény szerint a magyar kormány a szándéknyilatkozatban kijelenti, hogy nem kíván többségi tulajdonrészt szerezni rendszerszinten fontos bankokban, és kötelezi magát, hogy a következő három évben magánkézbe adja a magyar bankokban jelenleg közvetve vagy közvetlenül birtokolt többségi részvénycsomagját."

Értjük ugye?

"... a következő három évben magánkézbe adja a magyar bankokban jelenleg közvetve vagy közvetlenül birtokolt többségi részvénycsomagját..."

Bakker, el kéne mennem gyorsan lottót venni...
Már is lenyilatkozták, hogy facán ki lesz ez privatizálva, persze hívőknek más maszlag, de a gazdáik is megvannak már.
Hihetetlen tolvaj csürhe!
@jöttem:
Erre milyen reakciók lesznek:

"Imádkoztam Istenhez, hogy ez múljon el"

"Kincses Marcell ifjúsági lelkész volt, de 27 évesen fel kellett adni a hivatását, mert úgy döntött: felvállalja homoszexualitását. Marcell nagyon sokáig harcolt a felismerés ellen, ördögi kísértésként élte meg, de egy nap rájött, hogy ez a szíve mélyén ott van, és nem tud lelki vezető maradni. Most a hvg.hu-nak mesélt nyíltan a sokáig tartó bűntudatról, félelemtől átitatott életéről és arról, hogy miként fér össze lelkében a hit és a melegség."

hvg.hu/itthon/20150209_Imadkoztam_Istenhez_hogy_ez_muljon_el
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ami általában. Ezért irtózok a bigott, vaskalapos felfogástól, bármilyen területen. Képmutatásra kényszeríti az embereket.

A népszavazás kapcsán a FB-on olvastam egy hasonló vallomást. Egy hívő katolikus anya beszámolóját arról, hogyan élte meg fia homoszexualitását. A meghasonlásról, elfordulásról és aztán az elfogadásról. A hozzászólások is érdekesek voltak. Volt aki arról írt, hogyan járta meg ezt az utat mikor kiderült, fiának cigány párja van.
Megható volt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Jó, persze két dögös leszbi macs láttán én is lehet, hogy irigy dög lennék... :D "

Vigyázz! Mindjárt jön Imol szexistát kiáltani. Tegnap kinevezett az oldal vampjának, majdhogynem liliomot égetett a karomra.
Most már visszafogom magam. Illedelmes leszek, vagy valami hasonló.))
@dr. jenőke (jenőke):

Jenőke! Modern meséket kellene írnod. Nagy igény van rá.
@jöttem: Hi.A hátország rendben?
@ornagy50:

Tegnap beszéltünk telefonon. Minden rendben. Úgy látszik, segít a gyógytorna. ))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak - az okosak meg tele vannak kételyekkel"
Egyébként meg macskakedvelőknek és egereknek: ez itt a reklám helye!
videa.hu/videok/vicces/hulye-eger-macska-vicces-allat-LkXijld3CVsgEzIF
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a szakkifejezés helyesen LAHO (látens homoszexuális)
Általában azokra jellemző, akiket ez a téma különösen izgat. Egészséges szexualitású ember le sem sz@rja, hogy kivel kefél a másik (amíg az nem gyerek)
@kekex:
Jó, van olyan is, hogy pinairigység... :O
Persze akik a másik csapatban játszanak, nem tudom, hogyan élik ezt meg. :)
taga meg - ki a gumicsajok Casanovája - a foltokkal lehet olyan belsőséges fétiskapcsolatban.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tudnál segíteni?... teljesen pontos piackutatási adatok állnak rendelkezésemre, hogy szlovákiában mekkora az akvárium-piac (a szavazók 90% fejezte ki igényét buzimentesítő akváriumra), így elindìtanám a netáruházam e szegmensben:-)...
Közben meg mindenki ki be sétál a "határon". :(

"Akár egy tankot is magukkal hozhatnának a határsértők" - ennyire nem őrzik a magyar és a schengeni határt Ásotthalom, szerb-magyar határ, s egyben az EU külső határa, azaz belépési pont az Európai Unióba. Az a híres-nevezetes schengeni határ.

youtu.be/K0nqGdtysco
@Sir Bates dö Hól:
Akvarisztikailag elvárna az ember precízebb fogalmazást, de te tudod... :)
Lápiimolabélánál nem próbáltad felmérni a piacot?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nekik esetleg kulcstartóra akasztható mini-akváriumot ajánlanék, az alapmodell a "demonstrátor", a luxuskivitel "Nem vagyok buzi, bár női lv tatyóm van!" fantázianév alatt fut...
Igaza van a fidesznek, nem is kell itten előre hozott nyugdíjazás csak a polgármestereknek, meg a képviselőknek:

www.hirado.hu/2015/02/09/vezetes-kozben-lett-rosszul-egy-buszsofor/?source=hirkereso
@Mariann19:

" olyan megoldásokra kell törekedni, amely a hagyományos család- modellt vonzóvá teszi. "

Nem erre tettek vérszegény kísérletet - baromi sok pénzért - az érintsük össze talpainkat mozgalommal?
@dr. jenőke (jenőke):
Kisz... huncutfijjúkkák... kéz a kézben, miközben egymás mogyoróit szorongatják... NA, CSAK SEMMI BUZULÁS!

@Sir Bates dö Hól:
Homártatyó menő errefele is (persze ízlés kérdése), sok ratyi járkál felénk is a Parlamentbe ilyesmivel.
@Orica Középföldi:
Lehet, hogy megvannak az első porontyok belőle? 100 lábúak? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Lehet, hogy megvannak az első porontyok belőle? 100 lábúak? :) "

Vagy esetleg 100 kezűek... éss mind enyves, gyárilag...
Látom, szombaton-vasárnap kibeszélgettétek magatokat :))))

Jóccakát mindenkinek!
@látjátok feleim szümtükkel: Ha itt szivárogta-
tás kezdődik az egyenlő lesz a Tasi-zsilip
megnyitásával!
@ornagy50:
A face-re dobtam fel pár kályhacső-makett képet.

Igény meg arra is lenne...
@ornagy50:

:))))))))))))))) én is.
és köszönöm.
.
Petőfi Sándor: MAGYARORSZÁG

Te sem termettél ám szakácsnak,
Magyarország, édes hazám!
A sűlt egy részét nyersen hagynád,
S elégetnéd más oldalán.
Mig egyfelől boldog lakóid
Megfúlnak a bőség miatt:
Hát másfelől meg éhhalállal
Megy sírba sok szegény fiad.
...(Eperjes, 1845. április)
.
.
Ez rövid volt.
Még egy rövid vers elfér mára:
.
.
Arany János: ÓDA EGY VENDÉGHAJHOZ

Szép nap virradt a hármas dombra,
Ragyogjon a kettős-kereszt,
Ne háborodjék senki gyomra:
Im, egy kopasz hajat ereszt.
Örvendj hazám, fürtös fiadnak,
S ha még nem tettél, tégy nagyot,
Történni kell ma bármi vadnak,
Megünnepelni e napot.
(1870)
.
.
@dr. jenőke (jenőke):

"Anyám, te vagy árva fiad csillaga, írta Troppauer Hümér. Első ének..."

Jóéjt! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
jó.
Legyen.
Neked is jó éjt.

Viszont:
...Galamb ott tartott a gondolatban, hogy a fene egyen meg minden rejtélyt. Neki már sohasem lesz ehhez való érzéke, Troppauer viszont ott tartott versében, hogy "ha megrendül majd a mindenség, és valahonnan felcsendül egy átok..."

Felcsendült!

- Troppauer, maga bárgyú, nyolcpúpú teve, hogy az a...
Jó reggelt!

Azt mondja az Újhelyi, hogy volt idő amikor felnézett rá. No avvót a baj! Le kellett volna nézni már a kezdetektől.

444.hu/2015/02/09/nem-hiszik-el-de-az-mszp-kepes-volt-onmagaval-osszeveszni-a-simicska-orban-haboru-orven/
Mostanában egyre többször jut az eszembe a régi mondás, hogy madarat tolláról, embert barátjáról/párttársáról/.:D

Elgondolkodtató viszont, hogy az ecceri polgár becsülete, jóhírneve miért éri ezek jóhírnevének a tizedét?

Az is egyre gyakrabban eszembe jut, hogy "...repül a bálna..."

444.hu/2015/02/09/kosa-lajos-helyi-bolondkent-mutatott-be-egy-ferfit-orban-viktornak-felmilliot-fizet-a-becsuletsertesert/
Nem értem.
Azt mondja a Varga ( nem ér rá ő arra, mert ő most a csizmát nagy uraknak varrja ), hogy a jövőben komoly bankokba nem bevásárolnak be. Ezt érthessük úgy, hogy a Raifeissen egy annyira komoly bank, amelyiknek egy kormány ilyen ígéretek tesz?
Hová lett a függetlenségi háború?
Vagy a mama megaszondta, hogy ha nem volt elég egy tockos, jöhet egy nyakas is valami saller nevű társaságában?

hvg.hu/gazdasag/20150210_Varga_vallaltuk_hogy_komoly_fontos_bankba?s=hk
Elnézést, de az Erste akart lennei az a komoyl bank.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Kincses Marcell ifjúsági lelkész volt, de 27 évesen fel kellett adni a hivatását, mert úgy döntött: felvállalja homoszexualitását. "

ő legalább őszintén mondhatja: melegség lakozik a szívemben
@látjátok feleim szümtükkel:
Ahogy írtam egyik oldal sem címkézésmentes.
endresy.blogspot.hu/2015/02/bakancsot-az-agyba.html

Orbitális baromságok mindkét oldalon elhangzanak.
@Erő e-meló:
"Házasodni pedig a hímneműek és a nőneműek fognak, ez a világ rendje "

Majd egyszer, ha sikerült a vérgőzt kiengedni, próbáld meg definiálni a házasság fogalmmát, és eredetét.
Lehet, hogy nagyon furcsa eredményre fogsz jutni. Leginkább arra, hogy semmi köze a természethez, vagy annak rendjéhez.
@GeoCracker:

Ezen én is méláztam tegnap:))
Mi az, hogy a világ rendje? Kié, mióta, meddig, miért?
Aztán úgy döntöttem, ködszurkáláshoz nincs kedvem.
@Orica Középföldi: Van benne valami. Azt hiszem amikor fejgörcse van, a fájdalom is csak ködöt szurkál az ilyen kijelentőknek odabent.
@GeoCracker:

"Az okok amiért az emberek házasodnak széles körben változnak, de általában a következők: törvényes, társadalmi és gazdasági stabilitás; egy családi egység létrehozása; gyermeknemzés és gyermekek nevelése; szexuális kapcsolat legitimizálása; a szeretet nyilvános nyilatkozata." - írja a Wikipédia, amit én nagyon tisztelek attól függetlenül, hoyg egyet értek-e a megfogalmazásával.

Részleteiben:

1. törvényes gazdasági stabilitás létrehizása. Gazdasági?
Aztán egyik fél ellovizza, elkocsmázza, elpiperézi stb.
2. gyermeknemzés, gyermek nevelése. Ezek szerint a házasságon kívül nemzett gyermek másként keletkezik, és annak más módszerű a nevelése?
Valahogy sántít a dolog, mert a paradicsomból kiűzött pár is "nemzette" a gyerekeit, úgy hagyományos módon.
3. szexuális kapcsolat legalizálása.??????
Tiltotta valaki valahol az egyházon kívül a szexualitást? Bár ez a kérdés olyan, mint amikor a kígyó harapdálja a saját farkát.
4. és végül a család. Az én szüleim sosem voltak házasok, mégis szeretőbb családban éltünk, mint azok, ahol a szülők házasok voltak.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Nem kötelező azt megtenni, amit szabad.
Már ha érted a különbséget."

Nem, nem érti. Hihetetlen számú polgártársunk van, aki csak a kötelező-tilos kettősben képes jól érezni magát. Az önálló döntést igénylő helyzeteket erősen stresszes állapotként élik meg. Ha eltartott kisujjú értelmiségi lennék, erre mondanám, hogy jobbágymentalitással bírnak.
@kekex:

"Láttam". ahogy Kuncze szeme röhög,"hallottam", ahogy dörmög, miközben felrakta:)
@Sir Bates dö Hól: Mit értesz azon, hogy a homofóbokat hátrányosan megkülönböztetik?
@látjátok feleim szümtükkel:
Némi magyarázat:
www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/errol_orbanek_hallgattak_sorsdonto_terveket_irtak_ala_tegnap.209983.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Azaz végre eljutott Orbán agyáig is (vagy Merkel felhomályosította) hogy bankok nélkül nincs gazdasági fejlődés, és hiába megy az összes gőz a sípra - attól még nem fog a vonat haladni.
Ma láttam azt az Orbáni nyilatkozatot, hogy a kormány nem foglalkozik a Simicskás nyilatkozatokkal. Nem is a kormánynak, hanem neki szóltak a Lajos szavai, no meg egy-két potentátnak, de pl. a Rogán nem is kormánytag.
@kekex:

Az nem jutott el a tyúkelméig, hogy ha a nyugati bankok kivonják a tőkéjüket, akkor a kormánynak csak a töke marad, azt meg nem kéri hitelbe senki.
@9mmPara:

És Ha nem tartot el a kisujjad, akkor nem olyan a mentalisát?:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ááá ne hidd:

Egymás székébe ültek át a MET és az MVM menedzserei

A MET és az állami MVM között 2011 óta számos izgalmas szerződés köttetett, amelyekkel a MET tízmilliárdokkal keresett. Közben a két cég vezetői közül többen is átmentek egymáshoz dolgozni.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F02%2F10%2Fa-met-es-az-mvm-menedzserei-atultek-egymas-szekebe%2F
kicsit off, de felháborítóbb, mint a kacsáknál is sűrűn előforduló (tehát természetes és Isten teremtette) homoszex:
nol.hu/belfold/aljassag-amit-muvelnek-1514835
azaz ahogy hintáztatják az "annyitisér" embereket,
máaik oldalon meg lopnak, magánosítják a gazdasági felzárkózásra adott uniós forrásokat:
www.pecsistop.hu/regio/siri-csend-a-csodato-korul/1299562/
@látjátok feleim szümtükkel:
www.pecsinapilap.hu/cikk/Nincs_ellenfele_a_FIDESZ-nek__ezert_a_belso_harc_____veli_a_pecsi_politologus/185011/
"- Szakad a FIDESZ?

- Most még le lehet csendesíteni a kedélyeket, mert mint mondtam, konkrétum még nem hangzott el. Annyiból szerencsés is ez a helyzet a FIDESZ-nek, mert túl vagyunk a választásokon, és négy-öt év alatt még bármi történhet. De az is biztos, ha békét is kötnek a felek, ez nagyon törékeny béke lesz. Ha újból kirobban a feszültség, az egyik félnek sem lesz jó, hiszen Orbánék politikailag bukhatnak, Simicska pedig gazdaságilag. Péntek óta a FIDESZ-ben is nagy a csend, komoly reakció nem érkezett, ezért is gondolom, hogy a háttérben beindult az a gépezet, amelyik elsimítja majd a hullámokat"

Hát persze, hogy beindult a gépezet! A notórius feljelentőt tolják előre, (aki rendőrségi védelmet is kért Lajosnak) aki most a Liszkai szerződést jelenti fel a Médiahatóságnál, tiltott, nem engedélyezett befolyásszerzés miatt.
Tehát polgári és hatósági útra terelik az ügyet (pl. polgári ügy a szerződés megtámadása akár kényszer, fenyegetés, akár szolgáltatás-ellenszolgáltatás feltűnő aránytalansága miatt, mondván, hogy az üzletrész 1 mrd-ot ért és csak a tizedét kapta az "eladó")
Mintha nem lenne világos, hogy 2 óra alatt csak akkor lehet megvenni egy üzletrészt, ha annak tulajdonosa egy stróman volt, és a "visszavásárlási papír" már bent volt a trezorban, csak elő kellett venni.
Tehát Orbán a nagyonfüggetlen magyar bíróságok és hatóságok útján (amiket ural) kívánja rendezni az ügyet. Erre mondta Kéri, hogy S.L. vesztésre áll.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A bank nagyobb buli lesz, figyeld majd meg, kiknek privatizálják ki, miután feltőkésítik. Gondolom a már ismert pártcsicskák lesznek, a mi pénzünkből kitömve, valami vízügyi törvény hátulján elrejtve, ahogy szokták.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Közben meg a fél ország már statisztikailag is kimutathatóan nyomorog!
nol.hu/velemeny/fel-orszag-1515129
A hülye nép (sajna ez még a legenyhébb minősítés) meg nem veszi észre, hogy ez egy nulla összegű játszma, tehát amit fent felhalmoznak, az tőlük veszik el!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát persze, hogy marad. Ha egyszer az ellenzéki médiumok is 100 milliókat fizethetnek ezen a címen,
aminek "örvendetes" hozadéka, hogy megszűnik a Népszabi, Népszava, Index, Origó, stb. stb.
És még csak nem is lehet támadni az Unióbasn, merthogy "ott is van"
Csak ott nem fordulhat elő, hogy az állam határozza meg a hirdetési piacot!
@aritus: szerintem abszolút elfogadható, hogy vannak, akik az azlnos neműek közti szexuális kapcsolatot averzióval szemlélik... vallom, emiatt nem lehet őket retrográdként megbélyegezni... számomra a polgári házasság nem szentség, hanem egy szerződéses viszony, az azonos neműek közt történő engedélyezése/elismerése a szekularizáció teljessé tétele... az egyházak viszont azt tiltanak -mint zártkörű klubbok- amit akarnak... legfeljebb a klubtagság lemorzsolódik...
@látjátok feleim szümtükkel: Nem, akkor egyszerűen szolgalelkű :) iletve :( vagy mittomén.
@Sir Bates dö Hól:

"legfeljebb a klubtagság lemorzsolódik..."

Vagy itt hirdeti, hogy ez a világ rendje:)
@kekex:

Ezzel azért nem lehet teljesen egyet érteni, mert Simicska szerintem a baloldalt ( mivel még mindig regnálnak benne olyanok, akik finomam fogalmazva nem átláthatóak) már régen a kutyalánc végére kötötte. Ezért hallgat a mély.
Attól, hogy a Lajos trágárkodott, nem kell azt gondolni, nem tudja mit beszél. Én nyugodtan tudok aludni, de nem vagyok biztos abban, hogy a hatalmi paletta két oldalán ez mindenkinek sikerül. Már ott, ahová a lajos lőtt.

A lajos anyagilag megalapozta már a jövőjét, sőt még az unokájáét is, és nem hiszem, hogy sokaknak engedett abba belelátást, és azt sem hiszem, hogy annak törvényességét most bárki kétségbe tudná vonni. Ő viszont sokkal többet láthatott, és tudhat, mint amiről egyesek vélekednek. Viktor nagyon visszafogottan mondta, hogy a kormány nem foglalkozik a fenyegetéseivel, de ez nem is csuda, az nem is a kormánynak szólt. Személyre lett szabva. Ezt szerintem a fidesz döntésre jogosult tagsága is érzi, és tudja. Zavart az erőben a belső harc okoz, nem a küldő támadás.

Semmi nem kizárt, és semmi nem biztos.
@GeoCracker:
A házasságot a nők találták ki, hogy a férfit béklyóba kössék

De mi értelme van ennek, ha mindkét partner férfi? Szvsz egyszerűen csak majomkodás, megpróbálják utánozni azt, amit természetesnek gondolnak

Miért kéne egy ilyen buta játékhoz bárkinek is asszisztálni? Játsszanak a fütyülőjjükkel, az ő magánügyük
@Sir Bates dö Hól: ezt én is írhattam volna!
ugyanígy gondolom.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Semmi nem kizárt, és semmi nem biztos."
Csak a halál. És a koporsón nincs zseb!
Don Luigi talán már a történelemkönyveknek pózol.
Egyáltalán van a Simicska családban potens "trónörökös"? Mert Orbán futtatja a sajátjait, de erről nem hallottam még!
@Mariann19:
"A családok ennek a kormánynak az áldatlan működése miatt épülnek le, szakadnak el tagjaik egymástól, mert már puszta fennmaradásuk érdekében távoznak a hazából."

Mindenki oda megy, ahova akar, ott vállal munkát, ahol jobban megéri. Pont ezért szeretjük a Juniót, mert szabadon lehet ide-oda

Akkor most fel kéne újra építeni a vasfüggönyt szerinted?
@Erő e-meló:

"A házasságot a nők találták ki, hogy a férfit béklyóba kössék"

Remélem nemsokára befut Imola. Kíváncsi vagyok a csörtétekre ez ügyben. )))

"Miért kéne egy ilyen buta játékhoz bárkinek is asszisztálni? Játsszanak a fütyülőjjükkel, az ő magánügyük "

Jól mondod. Az ő magánügyük, így senkinek semmi köze hozzá, mit kezdenek az életükkel. Pl. neked sincs ahhoz, hogy házasodjanak, vagy sem.
@Erő e-meló: "Akkor most fel kéne újra építeni a vasfüggönyt szerinted?"
hülye-e vagy?
élhető országot kell létrehozni!
ez eszedbe se jutott?!
@jöttem:
A házasság államigazgatási aktus, tehát nem magánügy, hanem közügy. Már feltéve ha az anyakönyvvezető által a házassági anyakönyvbe bejegyzett aktusra gondolsz. Az államnak joga van meghatározni, hogy kit tekint jogalanynak a hivatalos aktus szempontjából. A magyar Alaptörvény szerint egy férfi és egy nő köthet egymással házasságot

Persze ha arra gondolsz, hogy két buzi aláír egymással egy magánokiratot, hogy ezentúl "házasságban" fognak élni, és azt elviszik közjegyzőhöz záradékolás végett, akkor ők is házasoknak gondolhatják magukat. Vannak akik Napóleonnak gondolják magukat, a zemberek kitalálnak mindenfélét

Szabad ország vagyunk, bárki "házasodhat" ilyen értelemben odvas fával lukas fazékkal vagy egy fűnyírval (de ha ez utóbbit bekapcsolja már nem tud majd játszani a fütyülőjével)
@punkfrog:
"élhető országot kell létrehozni!"

Mér most nem élhető? Mi talán valami zombik vagyunk?
@Erő e-meló:
Tévedés, mint arra @látjátok feleim szümtükkel: is rámutatott a házasság alapvetően egy társadalmi, jogi formáció. Miközben a család alapvetően csoportszocializációs és biológiai alapú formáció.

Ergo, a családot a csoport(faj) fenntartási hatékonyság, miközben a házasságot alapvetően az éppen illetékes jog legitimálja.

A család mindig is erősebb legitimációval bírt a történelemben. A házasság tartalmi értelmezése pedig sosem volt stabil.
@GeoCracker:
A monogám, férfi és nő közötti házasság egy speciális jogi konstrukció, éppen erről beszélek

Őszintén szólva nem értem, miért akarják a buzik ezt a kalodát magukra erőltetni. Ez már valami fétis lehet náluk, hiszen a családi együttélésre enélkül is megvan a lehetőségük

Szaporodni meg úgyse fog két férfi egymással, a leszbik esetében kicsit bonyolultabb a helyzet
@Erő e-meló:

"_Szaporodni meg úgyse fog két férfi egymással, a leszbik esetében kicsit bonyolultabb a helyzet _"

Te csak azt hiszed! Miazhogynagyonis! Valamint.
Ezek képesek és a Gyurcsány kottájából játszva játszva megoldják!
@Erő eme-ló: "Vannak akik Napóleonnak gondolják magukat, a zemberek kitalálnak mindenfélét"

A fenébe, ez eszünkbe se jutott.:D
@kekex:

Szegény Overdozt is futtatták, oszt amikor lesántult, már nem bírt futni. Szerintem a Lajos nem futtatja a gyerekeit, mert ezt magától is tudja.
@időtolvaj: hát, abból a szempontból van némi igazsága, ha kötelező lenne, bizton megváltozna a korfa:-)... (mikor az auds vokt a "sláger", egy haverom előállt a tutival: kötelező az óvszer cca. 50 évig, megszűnik az aids... jah, meg az emberiség is kihal, kretén... óh, ezt nem kalkuláltam bele... azt elment a közigazgatásba dolgozni...)

természetesen a "világ rendje" tán mást jelent elton johnnak, mint nekem:-)...
(ebben a témában a monoteista vallások hihetetlenül kirekesztők és károsak... bár, azok mindenben azok... próbáltam megmagyarázni egy egyistenhívőnek (indifferens, hogy muszlim), hogy az "én tisztelem a te vallásod" tőle fogalmilag kizárt, tekintettel a "csak egy az isten..."-re, de nem értette... mondom: inkább tekerjünk egyet, azzal jóbban járunk, én meg keresek egy hangyát, azt megvitatom vele a kérdést...)
@Sir Bates dö Hól:

:D
"inkább tekerjünk egyet, azzal jóbban járunk, én meg keresek egy hangyát, azt megvitatom vele a kérdést...) _"

Nem vagyok abban biztos, hogy te Jóbban akarsz járni, akkor már inkább a hangya, és kisebb a kár, bár lehet hogy másképp hiszi a hangya.
@Erő e-meló:
"Mindenki oda megy, ahova akar, ott vállal munkát, ahol jobban megéri.Pont ezért szeretjük a Júniót, mert szabadon ide-oda...
Akkor most húzzuk fel a vasfüggönyt?"
Fenti megállapításod akkor lenne helytálló, ha a külföldi munkavállalást nem a kényszer határozná meg. A megélhetés, fennmaradás kényszere.
A hazából való menekülést ennek a kormánynak a kegyetlen, irracionális gazdaságpolitikája indukálja egyre fokozottabb mértékben, mely a családok széthullását eredményezi.
Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy emberek itt hagyják a családjaikat, gyerekeiket, szüleiket, ha elfogadható életet remélhetnének jelenleg és távlatokban is.
Miközben az Alaptörvényben rögzítik, hogy szülő és gyermek köteles a szükség láttán egymást eltartani, eközben az érdekeltek végérvényesen elszakadnak egymástól, a mindennapi törődésről szó sem lehet.
El tudod képzelni azt az idős embert, aki szűkölve retteg attól, hogy elesettségében nincs kire támaszkodnia? Ez nemcsak pénz kérdése, hanem főként a gondoskodó jelenlétről szól.
Arról a Janus arcú kormányzati magatartásról beszélek, amely egyrészről krokodilkönnyeket hullajt a család intézményének sorvadásáról, másrészt olyan körülményeket teremt, hogy ez a dráma bekövetkezzen.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Viktor nagyon visszafogottan mondta, hogy a kormány nem foglalkozik a fenyegetéseivel, de ez nem is csoda, az nem is a kormánynak szólt."
A gyáva ember, ha hibázik, jellemzően nem egymaga vívja meg a harcát, hanem elvtelenül szövetségeseket keres.
Orbán tendenciózusan ezt példázza bel- és külpolitikai baklövéseinek /finom voltam/ eseteiben.
Erre legjellemzőbb az, amikor a világ előtt kell elszámolnia saját abszurd döntései, vagy bűnei miatt, akkor a magyar népre hivatkozik, arra, hogy a nép képviseletében jár el.
Ugyanakkor a határozatait, a döntéseit kizárólagosan egymaga hozza, már nem átall egyes szám, egyes személyben szólni azokról.
Utána a felelősség kollektív, vagy a kormány, vagy a frakció, de nála leggyakrabban a hőn szeretett magyar nép.
Gyáva!
@Mariann19:
Amióta emléxem a jövedelmek sokkal magasabbak voltak a Lajtán túl, csak akkoriban nem volt olyan könnyű eljutni oda - pláne meg vissza. Ahhoz képest mostanra csökkent a különbség, bár sokaknak még mindig jobban megéri odakinn (légy erős, nekem is)

Egy biztos: sírásból sehol se lehet megélni, kivéve a Sorosék által fizetett bérsírást
@jaegtoer: a zsiga, a freud zsiga!... (megemelem a kalapot!... a másét, tán van alatta egy rám váró nyuszi:-)...)
@Erő e-meló:
A hazai jövedelmek alacsony szintje a rendszerváltás hibája elemzők szerint.
Akkor lett volna meg a történelmi pillanat a nyugati bérek közelítéséhez, amely elmaradt.
A soros kormányok egyike sem volt bátor a jövedelemszint emelésére, mondván, nincs meg a fedezete.
Ez egy ördögi kör. A jövedelmek emelkedése jelenti a többletfogyasztást, amely a termelést és a foglalkoztatottságot generálja, tehát egy bátor lépés után még a fedezet is kitermelődne.
Van egy igaz történet egy USA autógyárról, az eset több évtizedes, de tanulságos.
A mammut cég több ezer munkásától kényszerült megválni veszteségei miatt. A tulajdonos megdöbbenésre 50%-os béremelést hajtott végre, nem küldte el a dolgozóit. A válasz lakonikus volt.
"Így lesz, aki megveszi az autóimat."
Talpraállt a cég, sajnos nem emlékszem melyik ismert autógyártóról volt szó.
Látod, ez a nyugati tipusú kockázatvállalás, amelyhez nekünk fel kéne nőni.
@Erő e-meló:

" Az államnak joga van .....

Egyszer arról is lehetne szólni, mi az állam kötelessége állampolgáraival szemben.

"A magyar Alaptörvény szerint egy férfi és egy nő köthet egymással házasságot"

Hidd el, akkor is felkelne a nap, ha jóváhagynák az egyneműek házasságát. Attól, hogy néhány meleg pár összeházasodna, még nem dőlne morális válságba az ország.

Jelzem, már benne van.

Nem a melegek juttatták oda, hanem az elvtelen álkeresztény kormánya.
mi a fasz van itt a gyíkon? ciánoztak?
lóg már vitya, a geci a rúdon?
@jöttem:
A buziházasság - legalábbis számora - nem morális kérdés, hanem konceptuális. Éppen úgy, mint a nap reggeli felkelése, esti lenyugvása, és a természeti jelenségek teljes rendszere

A buzulás ebbe a rendszerbe nem ileszkedik, illetve csak hibajelenségként értelmezhető. Aamit várhat a buzi az semmivel sem több, mint bármelyik egyéb aberrált (lásd JNC7 és legújabbanJNC8) elvárhat: egyfajta tolerancia az általa generált disszonanciával kapcsolatban
@Erő e-meló:

Ámen! Legyél boldog a gondolataiddal! Nekem megfekszik a gyomrom így éjfél előtt.
süti beállítások módosítása