Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.28. 09:06 Fabius

Orbánék: így urizálunk mi

Címkék: opera urizálás orbán ráhel

Mondom az uramnak: Pityu! Te, figyeljé'má, hát nem azért vagyok királylány, hogy a fater előjogait maradéktalanul ki ne használjam. Ha Gazsit elvitte brazilba, akkor én csak mehetek az Operába királylányi előjogon fasza páholyba, hadd bámuljanak a svájci líceumban osztálytársaimnak szegődött bugrisok, Há'dikklandon minálunk mekkora faszaságokkal jár már királylánynak lenni. Csak menőbb egy Operaház igazgatót lakájként ugráltatni, mint a Tükröspusztára vezető úton megkoszorúzni az Eltűnt Kátyúk Emlékhelyét.

rahel.jpg

A faternak majd megmondom, ahogy apa az, aki szeret és támogat miközben az álmaidat kergeted, ettől mindég ellágyul, mint kint felejtett Pálpusztai a stelázsi tetején. Jó, mikor elatyásodik és izgalmában párologni kezd azt én sem bírom, de ennyit igazán megér, ha a többiek láthatnak egy Igazi Élő Miniszterelnök-Forradalmárt testközelből. Huszonkettedikén úgyis odabent lesz, így nem ciki mikor kikacsázik közénk. Elvégre ha vitrinológusként vagy porcicahajcsárként dolgozna is odajönne/odajöhetne köszönni a lányának nem?! Ezért csak nem fognak ízekre szedni azután, hogy négy napja közöltem: mi önállóak vagyunk meg minden, saját lábunkon állunk. Hogy a saját lábam apuska előjogai nélkül arra lenne elég, hogy küzdőtéri jegyet vegyek az Operába?

Ennyire csak a hülye magyar nép vesz bármit szó szerint!

De ők meg kit érdekelnek? Királylány vagyok és kész! Ami jár, az jár, az ember a barátait válogatja nem a családját! Tehetek én arról, hogy Papci ilyen sokra vitte? Miért én igyam meg a levét az ő nagyságának? Meg amúgy is kit érdekel az urizálós balhé? Előbb vagy utóbb ki fognak adni egy közleményt arról, hogy teljes félreértés az egész. A Lázár Boldi új kecója egy nyomortanya, a lefoglalt királyi páholy puritán, az meg szinte már nekem ciki, hogy az Operaház központi csillárja két tonna rézből van arany helyett!

Könnyen beláthatja mindenki, hogy ezt elviselni egy nemzetközi osztály tagjaként nekem sem könnyű!

Meg amúgy sem értem ezek a sötétben tapogatózó szellemi közmunkásbrigádok miért nem örülnek ha valaki bemutatja, ebben az országban sem él mindenki nyomorban? Hogy ez az ország sem kizárólag a csóringerek szigete a Balkán sarkán. Hogy itt is élnek olyanok, akik így vagy úgy, de boldogulnak. Miért ez az állandó filléreskedés? Mintha a jelképes 47 ezerből néhány üveg pezsire a haveroknak már nem is futná....Pfff....

264 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr547116829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyébként Ráhel nyilván teljesen őszintén nem érti cseppet sem, mi ez a nagy cécó... mint ahogy állítólag Ceaucescu és b. neje sem értették egyáltalán, mi folyik, amikor kitört a balhé és hirtelen mindenféle helikopterbe meg autókba tuszkolták őket, holott erről korábban nem volt szó, nem volt a programban - aztán még annyira sem értették, amikor bevezették őket egy osztályterembe az isten háta mögött, és elkezdtek mindenféle kérdéseket föltenni nekik. Állítólag tényleg fogalmuk sem volt, mi zajlik.
pedig már bástya elvtárs is megmondta:
"szerénység. ha valamire büszke vagyok, az a szerénység"- vagy valami hasonló...
Ez a hülye picsa egészen komolyan gondolja azt amit csinál? Az apja népszerűsége már így is a bányászbéka segge alatt jár, de erre ő még rátesz egy lapáttal, és úgy viselkedik, mint egy közép afrikai diktátor kölyke.
Csak gratulálni tudok az Orbán ivadék intelligenciájához. Már képes egyedül behugyozni, vagy ahhoz is segítséget kér?
Ez a szorgos parasztasszony pont olyan belülről, mint kívülről.
@The Ghost Wolf:
igazad van, de azt gondolom, hogy @bioLarzen: írta le a jelenség magyarázatát.
az orbán család elefántcsonttoronyban él, a külvilág információi erős szűrés után jutnak el hozzájuk, ha néha el is éri őket a való élet egy gyenge fuvallata, erejét és valódi jelentését nem tudják felmérni. nem azért, mert buták lennének, hanem, mert számukra a valóság egészen mást jelent.
ahogy maria antoinette valószínűleg teljesen őszinte naivitással tette fel az ominozus kalácsos kérdését, úgy ráhel számára is a valóság az operaházi királyi páholy, a saját lábon állás, ahol néhány tízmilliós tandíj természetes, és mindazon kiváltságok, amiket ő egyáltalán nem kiváltságként él meg, hanem mint az élet természetes velejáróit.
@Parajpuding: Az biztos, hogy eléggé riasztóan néz ki. Pár év, és könnyebb lesz átugrani, mint megkerülni...
@nandras01: Akkor sem értem meg a viselkedését! Vagy olyan lakásban (házban, kutyaólban? lakik ahol nincs tévé, illetve csak meghatározott csatornák foghatók? Újságok közül csak a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet jár nekik? Az utcán mivel jár, ablak nélküli limuzinnal? Ez a hülye picsa teljesen elveszítette a valóságérzékét. A világon senki nem képes beszélni neki a VV-ről? Legalább a gumicsizmával nevelkedett apja szólhatna neki, hogy lassítson egy kicsit, mert kisodródik a kanyarban. Mert ez a tempó amit művel, az kísértetiesen hasonlít Győzike és Evelin lánya produkciójára.
De ezek csak kínzók kérdések, válaszokat úgysem ad ezekre senki.
A +királyi" ház mély hallgatásba fog burkolózni, mint eddig minden hasonló esetben.
@Parajpuding: a "parasztasszony" hasonlatot kéretik más jelzővel helyettesíteni, mert ez a "lédy"....nahát!
@bioLarzen:
a videón lehetett látni, hogy ceauék még akkor sem nagyon vágták a dolgot, amikor kivezették őket a sorfal elé...
...talán le kellene vetíteni orbánnak a tárgyalást meg az utána következő eseményeket, hátha észbe kap.
Ne bántsuk szegény fiatalokat hiszen csak művelődni és klasszikus zenét mentek hallgatni az Operába. :)
OFF
közben polték védik a minisztériumok seggét:
index.hu/belfold/2015/01/28/nem_buncselekmeny_az_1_-os_felajanlas_masra_koltese/

indoklás:
"büntetőjogi szempontból ugyanis a költségvetési előirányzat megváltoztatása, és a kiemelt előirányzatra biztosítandó pénzösszeg más, hasonlóan fontos állami célra fordítása pedig [...] nélkülözi a jogtalan előnyszerzési célzatot "

a probléma az, hogy nem a kormány, hanem egy (vagy több) minisztériumi alkalmazott döntött úgy, hogy a kiemelt előirányzatra biztosítandó pénzösszeget másra költik el -> hűtlen kezelés.
azért elég kivárni amíg elvégzi a gyorstalpalót és megugráltatni mint bolhát a deszkán...végűlis egy szolga lesz még ha sújtásos lajbiban is aki kiviszi a bilit még akkor is ha esetleg vesznek neki egy szállodát és azt fogja igazgatni amíg tönkre nem megy...mongyuk Dubaj-ban? vagy valami kies Banff-ban

brühüyyy

egy szekérrevaló pincértanonc az opera királyi páholyában pezsgődzik és nem húzták be a függönyt hogy ne zavarja őket a ricsaj meg az sok ugrálós ott a távolban...
azért viktor neheztelhetett királylány rasira, hogy a felcsúti családi stadion meglátogatása már nem fért bele a programba.
@Secnir: :)

csak azért, hogy Jenőkét egyszer megelőzzem, "loptam" egy hsz-t:

Hanyag kezelés
377. § (1) Akit idegen vagyon törvényen alapuló kezelésével vagy felügyeletével bíztak meg, és az ebből eredő kötelességének megszegésével vagy elhanyagolásával gondatlanságból vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hanyag kezelés különösen nagy vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okoz.
Költségvetési csalás
396. § (1) Aki
a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja,
b) költségvetésbe történő befizetési kötelezettséggel kapcsolatos kedvezményt jogtalanul vesz igénybe, vagy
c) költségvetésből származó pénzeszközöket a jóváhagyott céltól eltérően használ fel,
és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a költségvetési csalás különösen jelentős vagyoni hátrányt okoz, vagy
b) a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.
(7) Aki költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási, számadási, vagy az előírt tájékoztatási kötelezettségének nem vagy hiányosan tesz eleget, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy valótlan tartalmú, hamis vagy hamisított okiratot használ fel, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
OFF - OFF:
"büntetőjogi szempontból ugyanis a költségvetési előirányzat megváltoztatása, és a kiemelt előirányzatra biztosítandó pénzösszeg más, hasonlóan fontos állami célra fordítása pedig [...] nélkülözi a jogtalan előnyszerzési célzatot "
-ez kérem hülyeség.
A cipőpucoló masina, amit vettek rajta nem kiemelten fontos állami feladat elvégzésére való. És a pogácsa sem.

A Récsöl meg ne gondolja, hogy ez örökké tart. Jobban tenné, ha szerényen meghúzná magát valahol...
@parti_giano:

csak a budi miatt nem vitte oda őket!
- nincs közmű?
kérdezhette volna a zuri csoport...
@Rodeo36:

ez jó:

"egy szekérrevaló pincértanonc az opera királyi páholyában pezsgődzik "
de még jobb, hogy a ház igazgatóját ugráltatják pincérként, hogy szolgálja ki őket...
@KÁTÉó53éúétr6: :)

valóban, mert amiben itt nagy hiány van, az pont a józan paraszti ész, amivel a legtöbb "parasztasszony" azért rendelkezik...
@parti_giano:

A stadizóleum látogatása majd akkor lesz kötelező programja a hazánkba érkező diákcsoportoknak, ha őfelsége elmúlik.

Éltében olyan valaminek szimbóluma, amit az uralkodó család tagjai sem szívesen mutogatnak.
@Gábris szomszéd: azért ez a Mucsajpusztáról királyi páholyba került bunkó elvihetett volna klasszikus zenét hallgatni néhány tandíj hiányába fel nem vett fiatalt is, ha már... de a legjobb az lenne, ha észrevehetetlenné tudná tenni magát.Igaz, bunkóknál ez nem várható el
vajna meg legyérthatja a leningrad cowboys go to america második részét, felcsúti cowboys don't go america címmel:

További magyar állampolgárokat tilthatnak ki Amerikából

cink.hu/tovabbi-magyar-allampolgarokat-tilthatnak-ki-amerikabol-1682238479
@parti_giano:

Ott lesz az ismert miniszterelnök balzsamozott teste, a főbejárattól jobbra.
@parti_giano:
"ottan lesz az ismeretlen miniszterelnök szobora?"

ott biza. annyian járnak majd oda rászarni, hogy nem lehet majd látni, hogy ki van alatta.
@bioLarzen:

Ez tényleg így van. Persze csak idö kérdése itt is a folytatás.
@Fabius:
csak a meccsrejárók nehogy összetévesszék egy köpőcsészével...
Nem írok récsölről semmit, mert az ügyészség szerint ha igazam van, ha nincs, ez így is úgy is rágalmazás.
@parti_giano: Bajusz király avatja a majmot?....nem találom az uniós zászlót
@parti_giano:
A hozzátartozó megjegyzés...
"A nemzetközi diplomáciában nagyon fontos a stílus, a személyes benyomás. A Miniszterelnök Úr elsőre kifejezetten jó fej, viccelődő és joviális alak, amíg meg nem kell szólalni komolyabb ügyekben. Na amikor az megtörténik, és előjön a falusi, vasárnap délutáni NB3-as focista belőle, akkor szoktak feljebb futni a szemöldökök, kikerekedni a szemek, a párolt halat vágó halkés félúton megáll, enyhén oda koccannak a kávéscsészék az alátét tányérhoz, leesik egy szalvéta, megfogja és megszorítja egymás kezét két ember az asztal alatt, egy pár vakszolt lakkcipő szégyenkezve a székre terített fehér selyemlepedő alá bújik, és csendben, észrevétlenül megpattan egy hajszálér is.

Majd az esemény végeztével a takarítók gumikesztyűben, befogott orral helyezik óvatosan a lapátjukra az asztal közepén éktelenkedő, kissé már megszáradt szarkupacot."

Hiába no, a származás kötelez, felülírja a tanult dolgokat, az erkölcsi és udvariassági formulákat.
@maybach:
Már magánvélemény sem lehet? Régebben a szalonképtelen nyilatkozatokat egyszerűen magánvéleménynek mondták...
@Marcellusca:
Dőzsölt a mocsok... :)
Szerencsére boldika kérója nem ennyire gyanús, hogy a többi lop... izé, gyanús esetet ne is említsem...
@Marcellusca: "Az, hogy az adózó nyugdíjas-e vagy sem, az ügy szempontjából érdektelen."

a nyugdíjas helyére képzeljük el a politikus szót!
akkor lenne értelme.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én inkább nem írok semmit, mert egyből kib@sztok innen, legalább egy hétre. :)

Mindig azt a legkönnyebb ellenőrizni, akinek csak legális jövedelme van. És egyből gyanússá válik, ha ...
El sem tudják képzelni, hogy kisembereknél is létezik családi összefogás. Sőt! Ott létezik csak igazán. Csak a volumen nem mindegy.
@Marcellusca:
Amennyiben jól tzdom, vendégláto helyet ilyen esetben (feldolgozásnak minősül, oszt egy zsíros kenyeret nem kenhet!) azonnal, mérlegelés nélkül, 30 napra BE KELL ZÁRNI!
Kíváncsi vagyok a mo-i törvények mindenkire vonatkoznak, vagy nem...
@punkfrog: Na, ja.

Pont azért felháborító, mert a valóban gyanús politikusok általi gazdagodás, lakásnövekedés, földvásárlások valahogy nem szúrja a NAV szemét. Ha azokat is vizsgálnák, akkor ez sem lenne hír.
@punkfrog:
Életszerűbb, hogy egy "közalkalmazott" svájci bankbetéttel rendelkezik, x db 70-100 milliós ingatlant tud összespórolni. Ez számomra is releváns!
Mocsok nyugger meg nagyothallókészüléket mert venni? Biztos komcsi maffiózó! :)
@Marcellusca:

Szinte kedélyes momentum a csomagoláson az ötcsillagos príma felirat: "*****PRÍMA"

Ötcsillagosan rohad. Az egész.

Kell a Porsche-ra a zseton:)
Mindazonáltal nem szép dolog, hogy az egyik trónvárományoson köszörülik itt a nyelveket.

Több tiszteletet a királyi családnak!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ügyész mondta jóbaráttal és vidaildivel kapcsolatban.
És ugye hol van ezekhez récsöl.
Meg hol lehet a telefonja?
Jelzem én az ő helyében inkább hazudtam volna apámról, hogy rúdtáncos.
@jaegtoer: Bezonyám!

A Príma pluszt, emelt szintet jelent a cébéján belül. :)
hmmm

Forró a hangulat Rogán és a pékek között

Az olcsó benzin miatt árcsökkenést vár a Fidesz, a pékszövetség viszont erre nem hajlandó.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F01%2F28%2Fforro_a_hangulat_rogan_es_a_pekek_kozott%2F

--

A kormány csillagos ötösre értékeli a börtönök működését

Ugyan 141 százalékos a zsúfoltság, de sebaj.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F01%2F28%2Fa_kormany_csillagos_otosre_ertekeli_a_bortonok_mukodeset%2F
@Marcellusca: Persze mert rohadt megélhetési nyugdíjas! Luxus hallókészüléket venni magának nyugdíjas létére? Persze, hogy felfigyelt rá a NAV. Örüljön, hogy még nem került vizsgálati fogságba az adócsalója. :) :)
@The Ghost Wolf: És különben is nem hivatkozott a kormányzati jolly joker mondatra: "Széles családi összefogással vásároltuk meg"... Ilyen lúzert. :) :)
@guma: ezt igazából az ügyészségnek kellene elküldeni...
Kár ezekbe a suttyókba Csajkovszkij...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hun tudok errűl még
olvasni?
Ha volnál oly kedves!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerinted? Ezt komolyan gondoltad? Te naivabb vagy mint mint egy ma született bárány.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
Ha a gázolaj árának emelkedésekor ugyanolyan mértékben nő a fehér kenyér ára is, akkor elvárható, hogy a gázolajár-csökkenéskor a fehér kenyér ára is ugyanúgy csökkenjen - mondta Rogán Antal...

Amennyiben a fidesz népszerűségének csökkenése olyan mértékű, amilyen - elvárható a kekk modor visszavétele normális, emberi stílusra...

Várható válasz:
A hatalmi helyzetből következő mámor maligánfoka ezt nem teszi lehetővé. Egyébként: közöd?
muhhahhaahhahhaaa

A Duma elnöke megfontolja, hogy agressziónak minősítsék-e a német újraegyesítést
Sanctuary_-_Berlin_Wall

Remek választ talált Oroszország arra, hogy Németország elítélte a Krím annektálását: ők az NDK annektálását ítélnék el.

444.hu/2015/01/28/a-duma-elnoke-megfontolja-hogy-agresszionak-minositsek-e-a-nemet-ujraegyesitest/
@Blázser Bozsó: "A cipőpucoló masina, amit vettek rajta nem kiemelten fontos állami feladat elvégzésére való. És a pogácsa sem."

Kérem szépen tisztelt Bozsó! Ha maga vesz a másra szánt norvég pénzből cipőpucolót, no meg pogácsát, az büntetendő, de ha a haverok teszik ugyan ezt, az jogos költségvetési átcsoportosítás.

Én azért szeretném tudni, ki is jogosult a költségvetés átcsoportosításáda. Különösen olyanra, amit törvény ír elő.
Tudja valaki?
Az, hogy Orbán Ráhel meghívta líceumi osztálytársait, az a legkevésbé tűnik a tanulótársak felé irányuló baráti gesztusnak.Ráhelnek abban a közegben ugyan nem kell esélyegyenlőségért küzdenie, azonban privilégiumai sincsenek.
Nagy a valószínűsége, hogy látens kisebbségi érzései vannak, amelyek kompenzálást igényelnek , ezért felül akar emelkedni a társainál.
Ennek legjobb eszköze apja hatalmának bemutatása, amely társai részére a kivételes bánásmódban jelenik meg.
Ráhel megjelenik a nyilvánosság előtt, önérzetesen kijelentve, hogy nincs szüksége apja anyagi támogatására a tanulmányainak finanszírozására, sem hatalmának felhasználására.
Ennek viszont ellentmond az osztálytársak Mo-i
meghívása, amely pont a kedves papa miniszterelnöki hatalmát kivánta bemutatni olyan élethelyzetekben, amelyek Ráhelben is a megelégedettség érzetét keltik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az olcsó benzin miatt árcsökkenést vár a Fidesz, a pékszövetség viszont erre nem hajlandó."

Nem is kell csodálkozni, hiszen a pékeknek még azokat a liszteket adják a malmok, amelyeket a drága üzemanyaggal termeltek, és őröltek.
Oroszország legjobb barátjának is elege lett Putyinból

Az Alekszandr Lukasenka vezette Fehéroroszország egyre nyíltabban kiáll az ellen, amit Oroszország Ukrajnával művel, pedig az utóbbi 20 évben Oroszországnak nem volt nagyobb tisztelője a fehérorosz elnöknél.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F01%2F28%2Foroszorszag-legjobb-baratjanak-is-elege-lett-putyinbol%2F
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ki jogosult a költségvetés átcsoportosítására.
Tudja valaki?"
Én sem tudtam eddig, de a te és a magam kedvéért megnéztem.
A 2011.CXCV. törvény szerint az Országgyűlésnek van jogosultsága .
Plusz tételesen felsorolja a törvény, hogy mi tartozik ebbe a körbe.
A teljesség igénye nélkül:
-eu források
-állammal szembeni peres ügyek, kártérítések, kártalanítások
-beruházások ösztönzése céljából
-állami kezességek, garanciák, viszontgaranciák
-adósságszolgálat
-valamelyik ktsgvetési kiadásban megtakarítás keletkezik
A felsorolásból látható, hogy előre nem látható események, gazdasági események okán lehet átcsoportosítani.
@Mariann19:

Szinte biztosra veszem, hogy Felcsút hercegnője épp az ellenkező hatást ért el osztálytársainál.
Ők ugyanis nem a "Lopd el és uralkodj!" szellemben nőttek fel.
Na és? Azok is loptak, nem?
A rohadt életbe, hogy már semmi sem jó nektek!
Minden szempontból igényes helyen tettek látogatást.
Talán romkocsmába, vagy pop/rock/beat/punk koncertre kellett volna menni az elegáns környezethez szokott, művelt fiataloknak?
@jöttem: nem tudhassuk, kik a kiralylany csoporttarsai. lehet, hogy vica versa alapon holnap valamelyik kozep-amerikai allamban nezik meg a kokaintermesztes rejtelmeit.
@jöttem: Önnek egy új üzenete érkezett !
Erről az ominózus operai látogatásról hol van
híranyag?
Tudom, genyó vagyok, de ...
Én arra is kíváncsi lennék, ki állta a cechet?
Rasi, a férjeura, apjaura, esetleg netalántalán mi?
@jöttem:
Szia!
"Épp ellenkező hatást ért el az osztálytársainál."
Skrupulusaim vannak ezzel a meghívással kapcsolatban.
Magánjellegű volt a meghívás, viszont a vendéglátás színhelye és a meghívottak kivételes
bánásmódja állami kegyként jött le.
Ez a gesztus Ráhel részéről kellemetlen helyzetbe hozta a meghívottakat, mert az ilyen protokoll viszonzást igényel a részükről, amelyeket a társak ilyen nívón nem tudnak biztosítani.
Ezért ez az egész buli a bunkóság netovábbja, amely az európai viselkedéskultúra teljes hiányát mutatja.
Vesszen a nagyfejű nő!*

* Lewis Carroll: Alice's adventures in Wonderland
@parti_giano: Köszi.Megyek a Sabin cseppeket
bevenni.:D
@Mariann19

Pontosan összefoglaltad. Az otthonról hozott viselkedésminta beleivódik az emberbe. Aztán ha eljön a "próbák ideje", megméretik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért eztet sem értem, mikor köztudomású (ugye, jegecske?), hogy "boldogok a sajtkészítők". mi a francot baszakodik a pékekkel?
Engem egy valami zavar, hogy pár hete még az önállóságról hadovált...
egyébként meg mindeki oda viszi a spanjait ahová tudja, Rasi eltudja őket vinni az Operába, meg tud közös reggelit szervezni OV-val.
@The Ghost Wolf:
Nem vagyok egy Hajnalka (nagyon nem!), de én ezt nem tudhatom. :)
@ornagy50: hát nem tudom, a szabinok más témában merültek eddig fel. milyük csöpög azoknak?
@parti_giano: Te kis kópé !Ne huncutkodj!:)
@ornagy50:

Hogy őszinte legyek, nem értem a kérdést.
@parti_giano:

A könnyeik, ha meglátnak!:)
@tristen2005: képzeld el, mi lenne, ha még rólad is mesélnék nekik.
@ornagy50:

Ja, így már értem. Bele van linkelve a posztba. :)

"December 22-én este Orbán Ráhel egy másik különleges helyszínen is felbukkant. Egy olvasónk a budapesti Operaházban látta a Diótörő aznap esti előadásán, ahol vendégeivel együtt a színház Királyi Páholyában foglalt helyet."
@The Ghost Wolf: "Magyarország XXI. század: propeller.hu/itthon/3053150-buszulesre-kakilt-egy-utas"

Ennye mán!
Kakálni az I. században, sőt a X-ben is kellett, csak akkor még nem volt busz. Gondolom akkoriban a ló hátára rakták a kupacot. :D
@parti_giano:

Az már nem csepp, patak lenne!:)
@látjátok feleim szümtükkel: a XV. századi kínában az emberi ürüléket összegyüjtötték és azzal trágyázták.
Milyen cuki lett volna, ahogy Leia hercegnő körbevezeti az osztálytársait a Halálcsillagon, majd bemutatja őket az épp ráérő apukájának...
@tristen2005:

"Az már nem csepp, patak lenne!:)"

A patakvér jutott az eszembe. Sosem hittem, hogy egyszer még visszasírom Torgyánt.
Neki legalább volt humora.
@tristen2005: na, akkor palackozhatna őrnagyunk, nem kéne dobozolnia a tóthéknál.
@Penivaldes:

Gondolom, nem internátusban nevelkedett. Milyen kibaszás már, Leia hercegnősködik, Luke meg szétunja magát a Tatooine-non, ahol a legnagyobb izgalom kimerül abban, hogy két árnyékod van.
@Mariann19:

Én meg ezt a törvényt néztem meg:

1996. évi CXXVI. törvény a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról.

Ebben nem is találtam olyat, hogy egy minisztérium kaphatna 1 %-ot, vagy bármilyen címen hozzá kerülhetne. Mondjuk ez a most hatályos szöveg, de 2009-ben lehetett más, az biztos, hogy csak a felajánlásra meghatározott célra lehet fordítani. Sem a pogácsa, sem a cipőpucoló gép nem kelléke a parlagfűmentesítésnek.

Egyébként ezen törvény szerint a befolyt 1% költségvetési támogatásnak minősül, és az adóhatóság ennek megfelelően ellenőrzi. A törvény szerint a céltól eltérő felhasználás tilos, vagyis a sikkasztás igencsak megvalósut. Remélem megpanaszolja a feljelentő a megszüntetést, és talán az ügyészségen is olvassa valaki a törvényeket. Ezt is.
@Penivaldes:

Pedig nekünk is van olyan régi mondásunk, hogy még a szarból is aranyat csinál.:D
@parti_giano:

(guma) is nyugdíjba mehetne!:)(margó-vágó)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az internátusban is vannak osztálytársaid..és mennyi huncutságot lehet csinálni édesistenem:)
@parti_giano:
"Ráhel és férje is nézi, hogyan fő a gyöngytyúk Lyonban."
Jó fotósa volt Ráhelnek, mert akkor kapta le, amikor csukott volt a szája.
Mert vidám képeken Ráhel szegény a túlméretezett
fogai miatt a vigyora egy nyitott zongorára hajaz.
@Mariann19:

Tiborc nem panaszkodik a zene eszközre!:)
@Mariann19: csodazongora. lehet, hogy ő adta a formára az ihletet.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ahogyan látom, a költségvetés módosítását a legmagasabb szintű jogszabály tartalmazza, taxatíve felsorolva a lehetőségeket.
A Fidesznek meg különben is mindegy, hogy milyen törvény van életben, ha eltérő ezektől az aktuális igénye, módosítja a törvényt fél nap alatt.
@tristen2005: palyabá is ott van. mondták neki, szakácsolimpia. hú, akkor ott a helyem válaszolta.
@Penivaldes:

Ja, tényleg. :) Látszik, hogy nem internátusban nevelkedtem.
@Penivaldes: olyan nem lesz. nem internetadós tüntetés ez, hanem művészet.
@Mariann19:

A baj csak az, hogy amikor a felhasználási céltól eltértek, nem volt módosítás. Tudom, nálunk van egy kivéve a gyevi bírót törvény is.
@Penivaldes:

Az Orbán Mária the Róza.
@Penivaldes: márcsak a nyelvtudás miatt is szőröcske jön a képbe, ha belebújik imolka bőrébe.
@tristen2005:
"Tiborc nem panaszkodik a zeneeszközre."
Naná, hogy nem.
Akkora hozomány mellett a legkevesebb, hogy a testi hátrányokon rágódjon.
@parti_giano: szertinted a francia elfér Imol mellett a bőrben?
@parti_giano:
"Csoda zongora, lehet, hogy ő adta az ihletet."
Csak ne olvassák el a kommentemet, mert törvényileg szabályozzák majd, hogy csak lófog formájú billentyűzeten lehet hangversenyen fellépni.
@Mariann19:

Úgyis lehet mondani, de én a fogsor-zongora aspektusra figyeltem!:)
@látjátok feleim szümtükkel:
Ezek szerint már nem is kell módosítani.
Lassan törvények sem lesznek, minek az?
Majd Orbán megmondja, hogy mikor mi a teendő.
@Penivaldes:
"Olyan kemény csaj a képen."
Igen, a női báj és kecs nem a sajátja.
@Mariann19:

Egyébként is nem sokára jön a jóságos cáratyuska, majd az ad tanácsokat jogalkoátsügyileg.
@Mariann19:

Ezt loptam a 444-ről, de ahogy belegondolok, csak átcsoportosítottam! A hozzászólások között találtam.

Hanyag kezelés
377. § (1) Akit idegen vagyon törvényen alapuló kezelésével vagy felügyeletével bíztak meg, és az ebből eredő kötelességének megszegésével vagy elhanyagolásával gondatlanságból vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hanyag kezelés különösen nagy vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okoz.
Költségvetési csalás
396. § (1) Aki
a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja,
b) költségvetésbe történő befizetési kötelezettséggel kapcsolatos kedvezményt jogtalanul vesz igénybe, vagy
c) költségvetésből származó pénzeszközöket a jóváhagyott céltól eltérően használ fel,
és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a költségvetési csalás különösen jelentős vagyoni hátrányt okoz, vagy
b) a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.
(7) Aki költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási, számadási, vagy az előírt tájékoztatási kötelezettségének nem vagy hiányosan tesz eleget, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy valótlan tartalmú, hamis vagy hamisított okiratot használ fel, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Pedig egy középiskolás leánykoleszt te is elbírtál volna viselni anno, nagyduzzogva... :)
@tristen2005: hallod! utananeztem a szabinoknak. tomeges volt naluk az inkontinencia problema.
@látjátok feleim szümtükkel:
Libsibolsi gonoszkodás csak mindez, miközben igazából
"Véletlenül rossz gombbal szavazott, amely nem felelt meg a véleményének."
@Penivaldes:
Elég lett volna annyit írnod, meg'hát! :)
@látjátok feleim szümtükkel:

Én tudom, az ú.n. "burkolatvész" lopás útján alakul ki (Egyébként szerintem a Pokol ezzel a sírkőszürke szarral van leburkolva.).
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kitettünk az ajtóra egy listát arról hogy ki szabad még:)
No akkor ennek örömére!!!

Még egy DEKA "plenáris ülést", meg "értelmiségi"(nem összetévesztendő, a szertár-ruhatár-büfé/szociológia/politológia szakon megszerzett kemény - még kemény?? - fedelű, diplomának nevezett dokumentummal!!)berzenkedést a fennálló orbán-rezsimmel szemben. Oszt' ezzel, le is van tudva minden teendő!

Na meg aztán, még egy kicsit tessék sértődözni a Háccsó Hátasztán és/vagy Szotyisztán jelzőkön.
Mert bizony az az ország - néhai Mo. - ezeket a jelzőket érdemli, köszönhetően a politikai és/vagy gazdasági "elitnek", de a T.(szabadon behelyettesíthető) lakosság, különösen az önmagukat "értelmiséginek" képzelő szegmens tevékeny hozzájárulásának!
OFF. Édes Istenem. :(

Megmérgezte kisfiát, hogy népszerű legyen a Facebookon

m.hir24.hu/hirek/elet-stilus/Megmergezte-kisfiat-hogy-nepszeru-legyen-a-Facebookon

ON
@látjátok feleim szümtükkel:
"Te! Hát ha egyszer tiszta apja."
Jól van na!
Egy fogorvosuk is lehet, tudod, aki kapott 2 mrd állami támogatást Orbántól.
Az meg hálából szegény Ráhelnek akkora koronákat tett fel, hogy látszódjon rajtuk a hála, legyen bennük anyag, sok.
@nincs_itt:
Amíg egyesek egy szimpla szociológiai dolgozatért jogi diplomát kaphattak, addig te ne okoskodj, szimplán drótozd össze az aluminiumot! Különben is, ba+, vóttá te rendes kisztitkár, mszmp csicska, háromperizé spicli?
Te sem?
Akkor te sem vagy alkalmas (velem együtt), hogy kormánytényező légy. Evégre pártunkésqrmányunk eme dicső egyedei lopják el, amit mi még megtermelünk. Te meg alsómünchenisztánból riportolj csak szépen a sörfelhozatalról, ne qúrogassá'má... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: vannak durva esetek...mindenesetre jó, hogy nem orvosi diplomát nem kapott érte..
@látjátok feleim szümtükkel:
"Egyébként nemsokára jön cáratyuska, majd az ad tanácsokat jogalkotásügyileg."
Gondolod, hogy nem cáratyuska fog tanácsokat kérni, hogy hogyan lehet kussba rakni egy egész országot?
@nincs_itt:

Azért kapaszkodj Malvin, jön a kanyar!

Ma lehidaltam

Egy virágárusnál koszorú rendelése közben odajött egy fiatal fickó, és bekapcsolódott a beszélgetésbe. Annak az volt a témája, hogy a mai fiatalok mennyire nem akarnak mozdulni a saját jövőjükért. Ehhez fűzte ő hozzá, hogy hát igen, a mai fiatalok, de nem a saját korosztályára gondol, hanem a fiatalabbakra. Megkérdeztem, oszt mennyi az annyi, mire közölte 30. Nem is volt tovább se kérdésem, se mondanivalóm. Minek, meg főként kinek? Annyit azért megjegyeztem, hogy a 30 éveseknek még van jövőjük, közben meg arra gondoltam, hogy lesz-e ilyen mentalitás mellett.
@tristen2005:
Azon röhögök, hogyha nálunk is összeadnák a büntetési tételeket években kifejezve - mint az USA-ban - akkor néhány potentát csak a jövő évszázadban jöhetne ki a dutyiból.
@Mariann19:

Szerintem ez a korona még családi gyártású.
@Mariann19:

Ha valamelyik választási alakulat beígéri mint megszavazandó törvényt, én biztos rájuk szavazok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Pezsgőztek.
Naná,hogy pezsgőztek!Úgyan gondolták,hogy bőven
ráérnek majd akkó odastírölni amikóóó elkezdenek
a színpadon énekelni.:)
@ornagy50:

Ezt bolinak hiába magyarázod, ő is csónakkal megy a Hattyúk tavára!:)
@Penivaldes:

ezek politikai celebek.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ha valamelyik választási alakulat beigéri, mint választási törvényt, én biztos rájuk szavazok."
Van egy óriási ötletem.
Nem kell itt választási törvénnyel genyózni.
Alakítsunk egy Protest Szavazók Pártot 2018-ra.
Garantáltan, összefogás nélkül elsöprő győzelmünk lenne.
@jöttem: a celeb számomra minden esetben pejoratív kifejezés
@ornagy50:

Várták, hogy mikor jönnek a bohócok. :)
@Mariann19:

No, ne tessék azördögöt a falra festeni, mert osztán lehet miniszterelnökösködni.:D
@Penivaldes:

Pontosan. Azért használom rájuk.
Vissza térve az urizálásra.

Nekem sokkal jobban tettszene, ha Rachel nem a gazdag svájci osztálytársait, hanem szegény borsodi gyerekeket vitt volna az apjához, meg az operába. Talán az apja is több hasznát látta volna egy ilyen látogatásnak. Propaganda szempotjából biztos többet hozna a koynhára.

Bár gondolom, hogy a fiatal asszonyka közelről még képpen sem látott borsodi szegény gyereket.
Sajnos nem került az első tízbe a magyar versenyző.

444.hu/2015/01/28/bocuse-magyar/
@Mariann19:

"Elsőnek a hattyú fogta be magát a rúd mellé, azután a rakoncátlan csukát fogta be a rák, ő pedig a hátsó keréknél szorgoskodott. Hanem hiába erőlködtek mind a hárman, a kocsi meg se moccant. A hattyú mindenáron föl akart emelkedni a levegőbe. A csuka úszott befelé a vizek mélyébe, a rák meg hátrafelé igyekezett. Amikor alkonyodni kezdett, a rák dühösen abbahagyta a munkát, s elment.
- Még azt se mondta, hogy jó estét! - dohogott a csuka. - No, isten megáldjon, kiskocsi! - Ezzel ő is úgy eltűnt, mintha ott se lett volna. Hanem ezt már a szelíd hattyú sem állhatta, ledobta magáról az istrángot, és eltűnt, amerről jött.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szóval Bartus szerint Orbán a lányából királynőt akar csinálni, és a Mikulásnak öltözött MSZP nem hogy nem tesz ez ellen semmit, de még csak föl se ismeri a törekvést.

Tényleg, mit kellene tennie, miután népünk közölte vele, hogy menjen a ...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Édes sörtestvérem, akkor parancsojjá:

www.augustiner-braeu.de/augustiners/html/de/Sortiment.html

mijabban a qrogatás, ha rá merek kérdezni, hogy mikorra tervezed a télakot?
@vakapad: királynő? és akkor az én hercegnőségemmel mi lesz?
@Penivaldes:

Lehetőségek:
1./ A királynő mellett rengeteg hercegnő szokott sertepertélni. Be kell kerülni a csapatba.
2./ Csapaton kívüliség esetén más, hercegnőkkel rosszul felszerelt országot kell keresni, és ott kell bekerülni a csapatba.

Mindez a lényeget nem érinti.
@vakapad: akkor felnyergelem lovam, és ellovagolok a lenyugvó Napba.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az atyuska kérdé másnap
reggel a lyányátol.
-Hogy tetszett az előadás?
-Nem volt rossz.Néha lehetett rajta röhögni.
Ez egy kissé hosszú, de érdemes elolvasni, hogy mit tesz a századvég a magyar-amerikai kapcsolatok javításáért. Magam részéről egyet értek a lappal, igen is tudja meg a közvélemény, kik és mire költik az adózók pénzét.

444.hu/2015/01/28/ha-tenyleg-a-szazadvegen-mulnak-a-magyar-amerikai-kapcsolatok-akkor-kezdhetjuk-kiasni-az-atombunkereket/
@látjátok feleim szümtükkel:
na akkor miről is csicsergek??? 30! éves ember, aki úgy érzi NINCS jövője Mo.-on...
Még 10 DEKA plenáris lófaszt!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Meg minden más is kár beléjük.

Hogyamúgya rasika mit keresett az Operában, az számomra mindörökké rejtély marad.
Aki a Balatonyi Száundon vonaglik arra a zenének csúfolt izére, amit likas bádogvödrök püfölésével és kóbor macskák farkainak húzogatásával állítanak elő, az csak tévedésből lehet jelen egy ilyen zeneszentélyben. Vagy... rongyrázásból. Az ő és az egész ismeretségi köre esetében, csakis erről lehet szó.

A hülye szomszéd Feri szerint...
@Knósszosz: kNoszi, az operába járás mindig is sznobizmus volt sokaknál..tudod minden újgazadag picsának kell egy Gucci..na ez detto
@látjátok feleim szümtükkel:
"Osztán lehet miniszterelnökösködni."
Az nagyon jó kis státusz.
Egyéni előnyök, kollektív felelősség.
@vakapad:
Köszönöm a tanmesét.
Mintha Magyarországról szólna....
@Knósszosz: Vagy aztatatatt hitte,hogy ez a
Budapesti Giga diszkó center.:)
Most mé?? Nem rossz helyen van!!!
@jöttem: hurrrááááá!!! mindenki meg van mentve!!!
@Mariann19:

Ez lenne a jövője a Protest Pártnak.
@Penivaldes:
Szia Peni!
Igazad van, elmenni az operában(?) az tutifasza, kérdés ki gyakja a naccsosasszonyt, ugye... Ha a férje az nem izgi, inkább legyen valaki a zsinórpadlásról, de az tolja rendesen, ha már... és rendezzen pezsit is, merközbe megszomjazik az ember lánya.

Most épp közelítünk a farsangi szezon felé, szerinted lesz bál? Már ott, az operában? Szerintem lesz, már nem érdekli ezeket semmi. Simán pofán szarják az ő áldott népüket, ha mégsem lesz buli az nem azért lesz, mert érdekli mit szólsz hozzá vagy mi a véleményed. Most éppen komfortossá teszik a földalatti alagútját, mert az úri közönség arra szokott elsunnyogni az előadás után, ez amolyan unortodox úri távozás egy jeles eseményről...

Na, várom lesz-e operabál...?
@Mariann19: Jó estét!

Láttad a meccseket?

Atomkézilabda:)
Nagyon sajnálom a Dánokat,na és persze szintén elbúcsúzott Horvátjainkat!
@ornagy50:
A Balaton az jó helyen van, meg én szeretem is.
Az a szar nincs jó helyen, amit száundnak hívnak, és egész Zamárdi behány a mosléktól.

Depersze ez védett izé lesz majd, mert rasika ott szokott kikapcsolódni, szóval nem kérdés.
@Knósszosz: naná, hogy lesz. Faust Bál, a tavalyi Ezüstrózsa után. 50.000 az állójegy.az 1. emeleti proszcénium páholy 10 főre 2 milla.
@nincs_itt:

"hurrrááááá!!! mindenki meg van mentve!!! "

azt nem mondanám. viszont annak örvendek, hogy legalább a zemúttnyócévezés propszöveg nem működik.
@Knósszosz: a déli part keleti része mindig is hajlamos volt a szaundra..
@Penivaldes:

Ez a legárulkodóbb adat:

"Novemberhez hasonló, 42 százalék a pártszimpátiájukat titkolók vagy választani nem tudók aránya."

Lassan 4 hónapja nem változik.
@jöttem: tudod szerintem már leszarják, juk, jek.
@Penivaldes:
Ezt nem vitatom, kell kikapcs minden rétegnek.
Nem lebecsülve egyiket sem...
De ez a förtelem, amit amit a miniszterelnök lány lájkol... szóval ez túlmutat bizonyos dolgokon, hogy kinek min, azt döntse el mindenki maga.

Black Hole
@látjátok feleim szümtükkel:

Húúú! Ez nagy égés volt. Nem hiszem, hogy a századvéges pasi még egyszer vállal hasonló nyilvános szereplést. )))
@jöttem:

Amennyire te tévedsz. Már miért ne vállalna, vastag a bőr a képén.
@látjátok feleim szümtükkel:

Magamból indultam ki. Személy szerint viszolygok a kényelmetlen helyzetektől.
@jöttem: tisztelettel megjegyezném, hogy Mo. NEM MŰKÖDIK!

esetleg ellenérv???
@jöttem: 2/3 ez az árulkodó jel!! most tök mindegy, hogyan, miből, miért! megvan sokaccor. ez az 1 fontos! nekik
@tristen2005: néddmááá! a rogán büntetőper dossziéjának első oldala?
@látjátok feleim szümtükkel: nekem úgy tűnik, hogy van az a pénz, amiért korpásodik(kópilya rájt báj HOFI)...
.
Talán jó éjszakát, vagy esetleg jó reggelt? Mindegy is. Itt egy vers.

KISS JUDIT ÁGNES: Bolondistók találgat

Lehet, hogy itt vagyok még,
Lehet, hogy másutt,
Az ember néha lelkes,
Néha már fásult,
De ha már megszülettem,
Jó képet vágok
Az egész kócerájhoz,
Amit itt látok.

Lehet, hogy várnom kell még,
Lehet, hogy mennem,
Emlékszem, műtét előtt
Tilos volt ennem,
A kés a bőrbe metszett,
S akármit vágott,
Hús voltam, hús maradtam,
Bár csontig rágott.

Lehet, hogy apám nemzett,
Lehet, hogy ő szült,
Nem vagyok fényes elme,
Nem vagyok őrült,
Tudom, hogy álmaimból
Les rám egy árnyék,
És néha utánam szól:
Ne fuss el, várj még!

Lehet, hogy megsebeztek,
Lehet, hogy öltem,
Sebhelyes ez a világ,
Mit örököltem,
Találtam poklot is bár,
Míg mélyre ástam,
De most már tudok hinni
A gyógyulásban.
@jöttem: há persze, hogy van! másuk sincs!!
@nincs_itt:

nincs. én szintén kívülről látom és ugyanezt érzékelem.
félelmetes, hogy fizikailag 30 km-re van, de az ottani viszonyok egy dél-afrikai banánköztársaságra jellemzőek.
@Penivaldes:
A kacsákok aranyosak, szeretem őket!:)))
@jöttem: Írd meg a helyet a kurzus nem Szüksé-
ges!:)
@ornagy50:

Megírtam a jupszra.)))
@jöttem: Nyugta,Jó éjt Nektek!:)
@Knósszosz:

Vajas tört krumplival, cseresznyepaprika, száraz nagyfröccs... :)
@látjátok feleim szümtükkel:
"Talán emlékeznek még arra a kiváló pályázatra, amivel 1,3 milliárd forint közpénzt nyert amerikai lobbizásra a Századvég vezette konzorcium a Miniszterelnökségtől. Arra, amiben egy oldal volt a kézzelfogható, szakmai vállalás, és aminek elnyerése után nem sokkal az alapítvány elnöke, Lánczi András így bizonygatta, hogy valódi eredményeket ér el csapata:

“Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában.”

Kedden este a Centál Kávéházban rövid időre be lehetett pillantani a kormány agytrösztjének működésébe. Abba, hogyan lehet okosan képviselni mindenféle magyar álláspontokat az amerikaiak felé. A Common Sense Society (CSS) nevű amerikai-magyar szervezet hívta meg beszélgetni Lánczit és André Goodfriend amerikai ügyvivőt a liberalizmus helyéről a magyar (és az amerikai) társadalomban.

A közönségben vegyesen voltak külföldiek és magyarok, köztük sok itt tanuló diák. Olyanok, akik feltehetően nem utasítják el élből a magyar kormány politikáját, akik akár őszintén kíváncsiak lehetnek rá, hogy mit gondol a világ fontos ügyeiről a magyar jobboldal. És akikből évek múlva majd fontos külföldi szövetséges lehet.

Szóval itt aztán lehetett volna mit lobbizni."

Most mondja azt valaki, hogy nem éri meg szaros 1300 millió forintért ennyire hülyének lenni...
Persze a megfelelő gerinctelen megbízók is kellenek hozzá.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Lánczi többnyire az anyanyelvén is faszságokat beszél, nem még egy olyanon, amin a szavakat is keresgéli... mondjuk Szíjjártó kinevezése óta teljesen egyértelmű, hogy a magyar külügy irányítóinál végképp elmentek hazulról.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem kevés gyakorló elmebeteg szaladgál manapság szabadon.
.
Most olvastam, gondoltam ide bemásolom. Érdekes gondolatok James Clavell regényéből:

"Rezah Pahlavi sahin sah egymást követõ nyilatkozatai Irán örökölt, a háromezer éves civilizációból fakadó felsõbbrendűségét hirdették, az uralkodó egyfolytában dicsekedett, hogy húsz éven belül – mivel ehhez Istentõl kapott joga van – Irán a világ egyik vezetõ országa lesz, az ötödik legnagyobb ipari hatalom, a Keletet és Nyugatot összekötõ kereskedelmi utak legbiztosabb õrzõje. Úgy festette le országát, mint amely a világ egyik legjobb szárazföldi hadseregével, haditengerészetével és légierejével bír, több tankja, helikoptere, hűtõszekrénye, gyára, telefonja, autópályája, iskolája, bankja, üzleti vállalkozása van, mint rajta kívül bárkinek a térségben, ami magától értetõdõen a világ közepe. És mindezek birtokában, a többi ország mélységes tiszteletbõl fakadó figyelmétõl övezve, Irán természetesen döntõbíróként fog fellépni Kelet és Nyugat vitás ügyeiben, bõséggel merítve a bölcsesség – az õ bölcsessége – soha ki nem apadó kútjából."
Sajátos, de legalább jellegzetes időkapszula a földi civilizációtól az űr más vándorainak:

index.hu/tudomany/til/2015/01/28/tobb_zsak_kakit_hagytunk_a_holdon/

Jó reggelt mindenkinek.
@dr. jenőke (jenőke):

"_"De ha már megszülettem,
Jó képet vágok
Az egész kócerájhoz,
Amit itt látok."_"

Nem lebecsülendő feladat.
@tristen3005:-csak gratulálhatunk a szorgos figyelmének! - Érdemes néha utána nézni az ilyen még élő jogszabályoknak...-amíg vannak.
@dr. jenőke (jenőke):
Ugyan, a mai Magyarosrszágon sokkal keményebb drogokat nyomatók nyilatkoznak:

"Miközben a háttérben Orbán Viktor és a hatalmat apjától 2003-ban megöröklő Ilham Aliyev képei villantak fel, Fresli Mihály a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatójaként a két ország igen sovány gazdasági kapcsolatairól mesélt néhány páratlan grafikonnal. Eszerint 155 ezermilliárd dollár volt a két ország kereskedelmi forgalma 2007-ben (ez az Egyesült Államok egy éves GDP-jének úgy tizenötszöröse). Fresli ezt ugyan szóban már 15 milliárdra szelídítette, de ez is bő százszorosa a hivatalos adatoknak. A gigantikus szám azonban később Fresli szerint 900 ezer dollárra zsugorodott, így végleg elvesztünk a hullámzó adatokban. Annyi azért kiderült, hogy a keleti nyitás egyelőre még nem ért be."

index.hu/belfold/2015/01/29/lebuktak_az_armanykodo_ormenyek/

A kereszténység, kamu örmény népírtás és Obrusánszky orbitális marhaságai láttán pedig imolabéla lelkesen csapkodná seggét a fölhöz...

Hihetetlen sötétség van egyesek fejében.
Ja igen, és a nagyarányú adócsökkentések kormánya...

"
Összesen 60 adónem van érvényben ma Magyarországon. Bár öt éve még az adónemek számának csökkentéséről volt szó, ez eddig nem jött össze. Ahogy a korábban belengetett szja-csökkentés sem látszik az előrejelzésekből, pedig szükség lenne rá, mert a fizetések elvonásában a világ élvonalába tartozik Magyarország.

Az Orbán-kormány a 2010-es választások után többször is ígéretet tett arra, hogy csökkenti az adónemek számát. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter-jelöltként egy tévéműsorban a 2010-es választások után azt mondta, 12-16 adónemet kell eltörölni, Cséfalvay Zoltán, az NGM akkori államtitkára 2012 májusában pedig azt, hogy nem lesznek új adók. 2012 májusában szintén Matolcsy György ígérte meg, hogy 2013-tól 51 adónem lesz."
buksza.reblog.hu/az-adok-paradicsoma-magyarorszag
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ne elégedetlenkedj, hiszen így láthatunk szájból csinált seggeket. Ha nem kettősbeszélnének, akkor erről az élményről lemaradnánk.:D
Értem uram, értem, csak fel nem foghatom. Mármint azt, hogy ha annyira nem szeretik az off shortot, akkor miért viselik?

index.hu/gazdasag/2015/01/29/valaki_boduleteset_kaszal_rogan_otleten/
hvg.hu/itthon/20150129_Kesobb_derulhet_ki_indule_nyomozas_az_V#rss

A nagy durranás az lesz, ha a nyomozást nem rendelik el, a Juhász elleni rágalmazási perben meg ugyé helye lehet valóságbizonyításnak. No ez az igazi rókafogtacsuka.:D
Mekkora siker, milyen jól tejesítenek. Ha lehet, ezt ne fogják a népre.;Đ

hvg.hu/itthon/20150128_harmadik_Orban_kormany_helyettes_allam#rss
.
Nagy-Kurunczi Rita vezető MSc meteorológus szerint:
Csütörtökön markáns ciklon közelíti meg térségünket. Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, nyugaton és északon már havazás is kialakulhat. Nagyságrendileg a Balaton-Miskolc vonaltól délre hullhat vegyes csapadék hullhat. Többfelé élénk, kezdetben erős lökések kísérhetik a délies szelet; 0, +5 fok várható.

Arról nincs hír, hogy egyes lakások növekedésére a vegyes csapadék milyen hatással van.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jo az irany, hisz a nagy haverok mind jol csinaljak, kgb mergez angliaban, elnyom mediat otthon, torokok kommenteloket nyomoztatnak mert beszolt az ottani vezenylonak, kina tilt a papanak, hogy ra se nezzen tibeti nem letezo orszag vallasi vezetojere, es igy tovabb, hiaba noh latszik kik a mintai a pocakos zartosztaly szokevenynek.
Rájöttek, hogy csak szükséges a munkához a tapasztalat, szaktudás, nem elég havernak lenni. Mondják ugyan, hogy mindenkinek előbb-utóbb beérik a feje lágya, de ha egy orszgá vezetésé nem akar előbb, akkor azt utóbb ki kell rúgni.

hvg.hu/gazdasag/20150129_Orban_kiadta_a_parancsot_tobb_szaz_palyaz#rss#

Amennyiben nem sikerül az elképzelés, akkor az is a magyar emberek összefogásával jött létre?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nocsak, index átvette a gyökölést, örmény, ármány, törvény, örvény, kormány, ormány, stb.Tanulnak a fjjuk, hiába.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem mindegy egy ateistának, mint pl. te, hogy honnan hozták a kereszténységet?
A vatikáni kereszténység Európában okozott vérontást, az örményféle meg ott Ázsiában.Igaz, hogy volt vicaverza is, mert az ázsiaiak sokáig tiltották a kereszténységet.
Most meg az iszlám és a zsidó van haragban, de vannak buddhista rasszisták is. A vallás sokszor veszélyesebb, mint egy diktatúra, mert nem ismer határokat.
@vakapad:

eszt meséjje kend annak a hüje lafontennek, akinek a sírját már úgyis leszarták a hangyák.
@nincs_itt:

magyarország úgy működik, hogy nem. bazmeg, ha nem tucc jobbat kitanálni, akkor vonujj kolostorba ofélia.
@dr. jenőke (jenőke):

én meg még integettem annak idején a reza pahlavinak meg a gyönyörűséges soraya hercegnőnek a komenizmusban, bibibíííí!
@hacsaturján: neked meg kabbefaszom van! mit ugacc? értelmes mondókádat nem olvastam eddig, érdemben semmihez nem szóltál.
bohóckoggy a rénnyeiddel!
én bohóckodok, te meg okoskocc. nem mindegy?
@hacsaturján:

Lezongorázzam a különbséget?
@időtolvaj:

ha lehetne, inkább bombardón kérem....
@hacsaturján:

Nem állnak jól nekem a fúvósok:)
@időtolvaj:

pedig a másik ötletem a szimbola lett volna...
@hacsaturján:

Aha:)))))))

"– Szép név. Tintoretto Kázmér. És miféle mestersége is van?
– Szimbolista vagyok.
– Igazán? Zenél is? Én sajnos nem játszom semmiféle hangszeren.
– Sajnálhatja. A szimbolizmus igen finom muzsika.
– Magával hozta az izét... a szimbolát?
– Itt van a kis dobozban... Hosszú hangszer. Három darabból rakom össze.
– Miért áll ezen a dobozon, hogy Gorcsev?
– Ez az álnevem... Az ön unokaöccse sem volt született Botticelli."
süti beállítások módosítása