Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.26. 09:01 Fabius

Mese a sokszögletű kerekasztalról

Lett nekünk egy ilyen kerekasztal izénk. Hogy minek, azt még ne kérdezd, nyájas olvasó, de biztos nem azért, hogy Lovas Zoltán újságíró legyen a következő Artúr király, Horváth András Lancelot és Ferge Zsuzsa Guinevere. A többi majd kiderül - talán - ha jövőhéten megbeszélik merre van előre.

Kicsit úgy vagyok ezzel, mint kezdő ministráns a sekrestyében talált gumiférfival: nem egészen értem, de gyanús. Azt hinné az ember, hogy gyakorló politikusokból lett partvonalra került matuzsálemek, egyéb fosszíliák legalább rendelkeznek már azzal a képességgel, amivel az utódaik személyes tapasztalat hiányában még nem biztos: a választási üzenetek dekódolásával. Mer'hogy volt ebből tavaly három, ami eredményét tekintve azt mondta: ha 4 év elkúrás, alkotmányfaragás, nyugdíjkassza kirablás és a minden ellopása után ha ti vagytok az alternatíva, akkor inkább folytassák ők. Akiknek a szaros gumicsizma népviselet, akik gyerekeinek magánszemélytől kapott kölcsönből vett budai luxuslakás a jele az oviban. Jó, tudjuk, ti demokraták vagytok meg minden, de mondjátok: kit érdekelt ez orbánváltást érő mértékben?

Három választás után ti lettetek a DEKA, Viktor meg a kiló. Stimm?

Ha igen, akkor miből vélitek úgy, hogy ez majd egy kerekasztalozással megváltozik? Félre ne értsetek, tőlem aztán nyugodtan tölthetitek az időt ilyesmivel ha jól esik, nem akarok én komolyan beleszólni a munkacsoport vezető választásba. Tényleg mindegy, hogy szárszói pettingnek vagy kerekasztalnak hívjátok. Csak úgy vélem ezt a dolgot nem nektek, és nem innen kéne elkezdeni. Hogyhogy akkor honnan? Például kezdetnek megtenné az is, ha a baloldal apró részsikereit nem vágnátok azonnal haza azzal, hogy az újra hatalmasodott káderbrigád ott folytatja, ahol abbahagyni anno kénytelen volt. Karácsony nyert közös jelöltként Zuglóban, mire Tóth Csaba első megmozdulással tologatná az amúgy sem makulátlan Hagyó árváját az önkormányzati vagyonkezelőbe, gyakorlatilag bármi áron.Török Zsotyó elsírja magát a faszbúkon, TóCsa pattint kettőt az ujjával és máris megvan a lényegesen jobban tejelő pozíció.

Újbaloldali összefogásminta kerület lesz ez, harsogtátok, és tényleg az lett: a régi-új sormintáé.

Szóval ha azzal a kevéssel sem tudtok okosan élni ami jutott, akkor miért higgyük el, hogy a herényikároly meg a kovácslászló lesz majd az ország jövőkép rajzolója megint? Miért gondoljuk, hogy tökösebbek lesztek azoknál a szociknál, akik nem mernek hangosan röhögni, ha Orbánt pórázon húzgálják Európában, és a megoldást abban látják, ha a kontinens szocialistái ide jönnek, és ráncolt homlokkal, vádló pillantásokkal méregetik Viktort vagy két napig. Tudom, dögöljek meg én is mindenki mással együtt, aki nem látja itten a kiépült diktatúrát, és nem ragad meg minden fegyvert, minden kezet a lebontására. Azért meg duplán, hogy nem osztom a felülemelkedettséget, miszerint ne azzal foglalkozzunk ki mit művelt az elmúlt tíz évben, hanem azzal, hogy szerezhetné ehhez a hatalmát vissza. Aki nem támogatja az automatikusan, ellenzéki oldalon alanyi jogon járó (???) tiszta lapot, az fidesz szekértoló-diktatúraőr, és lehetőleg rohadjon meg mámma'még.

Vagy fogja be legalább, mert gúnyolódni a választási üzeneteket nem értőkön nettó genyóság. De azért hajrá, hátha jövőhéten kiderül merre is van szerintetek az előre.

 

 

361 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr877109517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a legijesztőbb azonban az, hogy még mindig gyurcsány az egyetlen politikus baloldalon, aki ha megszólal, akkor arra felkapja a fejét a fidesz.
nem gyurcsány az ijesztő, hanem az, hogy a nemfidesz képtelen egyetlen valamirevaló, két értelmes mondatot baki nélkül elmondani tudó, legalább a politikai érzék halvány árnyalatát felmutatni tudó frontembert kitermelni. így aztán orbán gond nélkül beszélhet bármilyen hülyeséget, semmi és senki nem veszélyezteti a hatalmát.
Azért van mese a nem sokszögletű, kereknerasztal körül is:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fcomment.blog.hu%2F2015%2F01%2F26%2Fvagy_a_kozteve_vagy_az_oroszok_de_valaki_hazudik

Akkor ez most döntetlen, avagy nyugodtan hazudhatunk, úgy is a sáta kutyát érik előbb utol.:D
Mellesleg ezeknek a vén trottyoknak nincs aranyerük, hogy azzal foglalkozzanak? Ideje lenne, azt úgyse kell látni, csak érezni. Mert a valóságot már régen nem látják, mármint a sajátjukat.

Ne idegeskedjen senki, lassan én is vén trotty leszek, csak van tükröm, meg még egy kis eszem is.;Đ

Hajrá fiatalok, jobbosok és balosok egyaránt!
@nandras01:
Nem a politikát, hanem a besározódott politikusokat kell leváltani - ami egy szép mondat, csak éppen az újakon több helye marad a sárnak. Én továbbra is Churchill-el értek egyet: "Aki szereti a virslit és a politikát - ne nézze meg, hogyan csinálják!"
Meg az egyszeri sah-hal, aki azért nem váltotta le a régi korrupt kádit, mert "az már eleget lopott, az új meg éhesebb lenne"
És egy magánvélemény: nem szenteket választunk, hanem politikusokat, és nem ártana a régi népi bölcsességet szem előtt tartani: "Nyomtató lónak nem lehet bekötni a pofáját" Viszont pofán lehet csapni, ha többet zabál az elviselhetőnél.
Az igazi vízválasztó Gyurcsány lesz. Odamehet-e, odamegy-e, és ha igen, attól ki fog elzárkózni, vagy ürügyként felhozni a távolmaradásra?
És ha valaki még nem lett volna tisztában a fidesz agymosási technikájával - annak kötelező olvasmány:
magyarnarancs.hu/elso_valtozat/allamtitkari-level-93487
@kekex:
igaza volt churchillnek, és a nyomtató ló hasonlat is megállja a helyét.
bevallom, engem az nem igazán zavar, ha a bödön mellett ülők nagyobb kanalat kapnak és mélyebbre nyúlnak a közösbe- ha, és amennyiben engem békén hagynak, nem kotorásznak sem a hálószobámban, sem a pénztárcámban, sem a gyerekeim jövőjében és úgy általában meghagyják az országot élhetőnek.
hogy a fidesz ezt az állapotot rúgta fel, az egy kérdés, de hogy a baloldal (incl. úgy az összes) nem képes egyetlen értelmes gondolatot, egy életképes alternatívát, egyetlen alkalmasnak tűnő politikust felmutatni, az már némileg elkeserít...
.
Egy korosztályt sem szabad lenézn, vagy csak úgy, a kora miatt félretenni!

Konrad Hermann Josef Adenauer (1876. január 5. – 1967. április 19.) volt a Német Szövetségi Köztársaság első kancellárja. Az egységes „Európa atyja”. Hivatali idő: 1949. szeptember 15. – 1963. október 16. (vagyis 75 éves korától 89 éves koráig volt kancellár)

Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874. november 30. - 1965. január 24.) brit politikus, miniszterelnök 1940–1945 és 1951–1955 között. 66 évesen lett először miniszterelnök.

Charles André Joseph Marie de Gaulle (1890. november 22. – 1970. november 9.) francia tábornok, államférfi, a Francia Köztársaság 18. elnöke 1959. január 8. – 1969. április 28. között. 79 éves korában még elnök volt.

Persze vannak fiatalok is, azonban most csak egyet, példának:

Ifj. William Pitt (1759. május 28. - 1806. január 23.) brit politikust 24 éves korában nevezték ki miniszterelnökké, 1773-1801 között, majd 1804-től volt Nagy-Britannia miniszterelnöke.
.
Már megint idióta banda!
Igazuk van a tüntetőknek ha az ilyen tökfejeket elhajtják.
Kibaszott sokat elloptak a tetvek mindkét oldalon az elmúlt 25 évben.
De majd a jobbik!:))
De tényleg hogy az idiótákat majd másik idióták akarják felváltani!
Már ha akarják.
@nandras01: azt azért nem ártana megértened, hogy előbb-utóbb nem hagynak békén, ha közösből büntetlenül kanalaznak. mert azzal a pénztárcádba nyúlkálnak, ha onnét elfogy, akkor benyúlnak a vánkos alá a hálószobádban. nem elég intő jel nektek kekex kollégával, amit a fidesz most csinál?
@kekex: még jó, hogy a bölcsességek alól vannak kivételek, ahogy a kivételek alól is vannak kivételek.
@nandras01:
.
Ha adót fizetsz, és mások "mélyebbre nyúlnak a közösbe", akkor a te adódat pazarolják, mert annyival többet fizetsz a kelleténél, mint amennyit kivesznek érdemtelenül.
Ha a mértéket sem találják el, újabb és újabb adóemelésekre számíthatsz, amire talán már felfigyelsz.
@kekex: akkor a sahos idézeted szerint maradjon a jelenlegi garnitúra... mi is a gondod?...
@parti_giano:
@dr. jenőke (jenőke):

nem mondom, hogy nincs igazatok, én mindössze azt próbáltam érzékeltetni, hogy olyan még nem volt, hogy egy politikus ne próbálta volna valamilyen módon kamatoztatni a helyzetét és ezt önmagában nem tartom halálos bűnnek, ha mellette van egy erős, politikai alternatívával rendelkező ellenzék és működik a civil kontroll.
jelenleg egyik sem funkcionál, de a civileknek legalább az a mentsége megvan, hogy a hatalom baszogatja őket, míg ha ugyanerre hivatkozik az ellenzék, akkor az szánalmas és szomorú egyszerre.
@dr. jenőke (jenőke):

Nyilván te is tudod, hogy itt nem a korról van szó, sőt, a tapasztalatból érlelt tudás fontos is lehetne, csak a baloldal pont ezzel áll hadilábon: abszolút rugalmatlanok, és tíz év után is ott tartanak, amivel egyszer nyerni tudtak, hogy szapulással próbálják rombolni Orbán táborát. Ha nem működik, ahogy már hatszor(!) nem működött, akkor nem a módszerrel van baj, csak az intenzitásával, szerintük. Hogy ez nem igaz, nem zavarja őket.

Ha ennek a kerekasztalnak sikerülne leszámolni ezzel a hazugsággal, már elégedett leszek.

Utána majd jöhet a többi. Hogy esetleg nem a személyi kérdéseknek meg az előzetes osztogatásnak kéne választás előtt hónapokig témának lennie, hogy aztán az utolsó hónapra betuszkoljanak nyeretlen, tapasztalatlan, felkészítetlen "kétéveseket" a derbire. Hogy már most ideje lenne azzal foglalkozni, hogy mit hogyan csinálnának máshogy Orbánék helyében, és nem csak a tagadás meg az ígérgetés szintjén, hanem reális javaslatokkal. Aztán meg esetleg el lehetne menni egy alapfokú modern kommunikációs tréningre, mert az, amit évek óta a baloldal kommunikáció, például plakátok szintjén művel, az nem is szégyen, hanem gyalázat.
@nandras01: nem halálos bűn, mert olyan már nincsen mo-n. ellenben büntetendő, ha ez "kamatoztatás" törvényellenes.
Nagy lószar ez az újabb kerekasztalos buli, a varánuszos törzsgárdából sokkal jobb csapatot lehetne összeállítani!
Csak... A résztvevőknek először gátláscsökkentő, önmérséklet-kiiktató, ellenfél-legázoló, eredményharsogó és lincselésszervező foglalkozásokon kellene elsajátítani a megfelelő/győzelmet biztosító stratégiai és taktikai alapokat.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
.
Csupán úgy gondolom, hogy aki hasznos, nem kell félreállítani a kora miatt, vagy más mondvacsinált, bármilyen ürüggyel.
Amúgy felháborító az emeszpé hozzáállása bármihez is, azzal a hivatkozással, hogy mi vagyunk a többség.
Nem tartok attól, hogy nem növekedik ki valaki a rendelkezésre álló emberanyagból, akár az emeszpéből is, de ez kevéssé valószínű. (Meseházi után egy Fóbiás kellett nekik! - Nem mintha Botka jobb lenne, ő polgármesterként megfelelő, de az más szakma)

Gondold el, hogy van nekik 45 %, de a kormányzáshoz kell még 5. Ha talál is ilyet (ki nem ugrik már el tőlük?), nem akarja tudomásul venni, hogy külön/külön csak 0 az értékük.
Pontosan ez történik Zuglóban is Tócsa és társai vezetésével.
@dr. jenőke (jenőke): "Gondold el, hogy van nekik 45 %, de a kormányzáshoz kell még 5. Ha talál is ilyet (ki nem ugrik már el tőlük?), nem akarja tudomásul venni, hogy külön/külön csak 0 az értékük.
Pontosan ez történik Zuglóban is Tócsa és társai vezetésével."

No pont ez a baj a baloldalon sok évtized alatt begyöpesedett öregekkel, nem akarják tudomásul venni, hogy avilág elszaladt mellettük, már nem rájuk van szükség, vagy ha igen, akkor is más módon és szinten.

Azért azt gondolom, hogy a mai balodalnak egyetlen politikusát sem lehet összehasonlítani az általad felsorolt idős politikusokkal. Remélem ebben egyet értünk. Ha igen, akkor még akármi is lehet az egyetértésünkből.:D
@dr. jenőke (jenőke): szerinted a vének tanácsába beférnék negyvenen túl, de ötvenen innen?... (szobahőmérsékleten szolgáljuk fel a bort... inkább ráírják, hogy 16-18 °C fokon...)
OFF
Előre szólok a rinyáló oroszbarát trollszakasznak, ha megpróbálják széttrollkodni kuruc, alfa meg hasonló szarokkal a posztot, akkor nagyon gyorsan partvonalon kívül lesznek, oszt lehet futkosni árulkodni és háborogni.
ON
Jobb érv híján le lehet véntrottyozni a kerekasztal körül megjelent személyeket.
Van egy másik lehetőség is, hogy a pocskondiázás helyett tisztelettel elismerjük az eddigi munkásságukat, szakmai és élettapasztalatukat, jószándékukat. Én itt most az Iványi Gáborokra, Ferge Zsuzsákra gondolok, akik évtizedek óta tenni akartak, személyes érdek nélkül.
Herényi, Kovács csak a farvizen sündörög, szóra sem érdemes.
Vegytiszta csak egy újszülött lehet, éppen ezért számomra megosztóbbak a frissen feltűnt ifjú titánok, akim már a tojáshéjból kimászva egymást falják fel.
Ismerjük el - tetszik vagy sem - némi politikai rutin, tapasztalat és múlt nélküli önjelölt titánokkal nem lehet politikai jövőt építeni.
Mikozben nalunk szerencsetlenkednek a demokratikus ellenzekiek, addig a gorogoknel naszt ul a putyintamogatta szelbaljobb. A tobbi csak duma, hisz nalunk is a fideszjobbik egy szelbaljobb szimbiozis. Jahh es kozben lepen is gratulal es oromkodik. Link nincs, akit erdekel ott a hvg cikk, 11:07
@Spániel: "Ismerjük el - tetszik vagy sem - némi politikai rutin, tapasztalat és múlt nélküli önjelölt titánokkal nem lehet politikai jövőt építeni."

Ezt nem is vitatom, ám némi önkritikát -s esetleg abból levont konzekvenciát- is felmutathatnának... meg legalább egyszer olyan valakit, aki a valós gazdasággal is kapcsolatba került, s produktuma nem feltétlenül negatív (sz'al nem a személyre szabott jogszabályok-redisztributív visszaosztás/vissza nem térítendő támogatás-közbeszerzés trinityben mozog)...
Szerintem valamelyikük megnézte az Expendables-t, és támadt egy ötlete...
@Spániel:
Szerintem meg vérciki, hogy azok a lejáratódott, elkopott nevek nem veszik észre magukat. Oktassanak, neveljenek ki egy új, náluk tisztább generációt, adják át a tudásukat, a kapcsolatrendszerüket. Persze, ha színtiszta mutyisztánt akarnak, akkor ezt a már tőlük ismert módon, a "hagyományos" technikákat alkalmazva fogják megtenni. Aminek így az eredménye is előre borítékolható... Persze én simán tévedhetek, jó lenne látni a cáfolatát!
@kekex: "Meg az egyszeri sah-hal, aki azért nem váltotta le a régi korrupt kádit, mert "az már eleget lopott, az új meg éhesebb lenne""

Ide kívánkozik pontosan Népvezírünk, Vitéz Taggyűlésy Orbán Viktor Y Azevedo elmés örökbecsűje, miszerint a rókát nem lehet leszoktatni a lopásról...
@bioLarzen:
Könyörgök, szerzek helikoptert, pilótát, ti meg jelöljétek meg a célkörzetet, ahol kirakjuk a "MAGYAR ELITET". :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: persze, a vércikiket én is elhajtanám a rákba, ha komolyan vehető alakulatot szeretnék buherálni.
@Sir Bates dö Hól: én is ezt gondolom,már a kezdetnél szelektálni kellene.
De mindegyis, úgyis széthullanak atomjaikra pár hónap múlva.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Oktassanak, neveljenek ki náluk egy tisztább generációt...." ezzel az a bajom, hogy a "tanórákért" sem az OKOS titánok jelentkeznek, így csak helyfoglalás történik. Lásd például: Mesterházy, na és a Zsoltok stb
Végre kimondatott, méghozzá áperte, hogy Orbán rendszere a jobb. Kéretik tehát a siránkozásokat abbahagyni.

Ugyan hol jön egy TóCsa féle sátáni húzáshoz egy Vida ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és ez most miért hír, ott vannak akik szavaznak levédia alsón meg nem csak a nyavajgás és a fanyalgás

brühüyyy

lófasz az egész levédiai izé
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a demokrácijá teljes tort űl...éljen a viceházmester és bandája

brühüyyy

kivel nem szabad?

felsorolnád?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tessék!
a célkörzet:
85°22'46.7"S 12°21'38.8"W
@punkfrog:
üde szép hely, a császárpingvinek imággyák, bár kituggya? de nekik megfelel 3 nap sátorban

brühüyyy
@vakapad:
és elmesélnéd mitől jobb és minél jobb?

egy rövidke lista ha lehetséges?

brühüyyy
érdekes, én mán a rencerváltás után is annyi, de annyi huszonharmincast tanáltam komplett szenilitással fölruházva, mint mostanság. ifjú szklerotikusok képezik a nemzet javát, ezér is nincsen magyarországon szenátus. aki meg ma született, az eleve rábaszott. haj! haj! nehéz idők kerekettek.
@Spániel: "Ismerjük el - tetszik vagy sem - némi politikai rutin, tapasztalat és múlt nélküli önjelölt titánokkal nem lehet politikai jövőt építeni."

Én ismerjem el? Miaf*nak? Nem vagyok olyan helyzetben, hogy a jövő politikusait tudjam segíteni, ők igen. Ismerjék el ők, hogy lejárt az idejük, egy feladatuk lehet, segítsék a fiatalokat a fene nagy tapasztalatukkal, ami már elmúlt ötven éves is, és amiért a piacon már nem sokat adnak. Egyébként meg látjuk mit tettek Gyurcsán csapatával.

Van egy régi magyar mondás, mindennek meg van az ideje, mint tavasszal a pitének. Tudomásul kéne venniük, ők már a múlt, nem a jövő. Nekik nem kerekasztalozni kell, hanem odamenni ahol a fiatalok gondolkodnak a jövőről, és hátul ülve bölcsen hallgatni őket. Néha elmondani a véleményt arról, mit miért nem találnak előre vivőnek. Pl. azt, hogy ilyen, meg olyan megoldások már voltak és nem vezettek sikerre. Rámutatni a fidesz hiábinaak okára. Ilyeneket nem nagyon látni. Bárhol osztják az észt, alig látni baloldali fiatalt. MIÉRT? Azt a keveset miért nem engedik a nyilvánosság elé?
Úgy látom eddig nem nagyon esett le a kerekasztalról a tantusz.
Piacgazdaságos világban élünk.

Az öreg balodali politikusok, meg akik velük paktálnak, az életüket nem ilyen világban kezdték, beidegződéseik mások, mint amit a mai körülmények megkívánnak. Ha ennek belátására nem képesek, akkor mitől is voltak ők jó politikusok? Mi várható tőlük? Talán azt is észre lehetne venni, hogy a fideszt is behálozták azok, akik ezekkel együtt voltak anno jó elvtársak, csak amikor a babruhát osztották, akkor egyik csapat maradt bal, a másik elment jobbra, és átvette az irányítást. Amit addig tanultak, azt vitték magukkal. Ezért is lett a fideszből is az, ami. Ezért tudjuk Orbán orra alá dörgölni, hogy mást mondott 5-10-15 éve, mint amit most csinál. Talán a bal tanulhatna a fidesz ezen hibájából. Is.

Ezen nem csak itt nekünk, hanem nekik is el kellene gondolkodni.
@látjátok feleim szümtükkel: ezekhez csatlakoznék... én annyit mondok a most körülöttem levő fiatalok ak, hogy mikor miért hoztam olyan döntést életem során, annak milyen következményei lettek, s mit gondolok ma azokról, mennyire volt (nagyobbrészt) elvtelen...
@látjátok feleim szümtükkel: " odamenni ahol a fiatalok gondolkodnak a jövőről, és hátul ülve bölcsen hallgatni őket. Néha elmondani a véleményt......"

eztmeghogy? A CCCP polós, egyetemi padokból frissen felbukkant jószándékú, de zöldfülű jövő reménységei fogják egyedül diktálni a jövőnket, sorsunkat, kukába dobva 25 évet, míg a józanész meg a tapasztalat biodiszletként ott ül a hátsó sorban és bölcsen hallgat?
Naneeeeee
"Orbán Viktornak március 15-ig le kell mondania, vagy a pártjának kell félreállítania a kormányfőt." :D

Azért megnyugodhat még a politikai paletta jobboldali része, a közeljövőben nem valószínű, hogy Heller Ágnes a közbiztonságért, Kovács László a nemzetpolitikáért, vagy Bodnár Zoltán a devizahitelesért állna ki, de azért ordas nagy ostobaságokat még nekik is van joguk kinyilatkoztatni. Úgyis egyre kevesebben figyelnek oda rájuk.

alfahir.hu/vasarnap_megdontottek_az_orban_rendszert
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Azért figyelj majd oda a provokatív atlantista propaganda linkekre is. :)
@Gábris szomszéd: azért mondott vekkerviki is hasonló baromságokat 2006-ban, amikor három napon belüli lemondásra szólította fel a Ferit.
Vártak egy kicsit, aztán hazamentek.
@Gábris szomszéd:

Egyszer észbe vehetnéd, hogy félnáci vagy egészen náci alapvetésű oldalakat ne itt reklámozz. Vidd a mandinerre. Kíváncsi lennék, meddig vitézkedhetnél ott a linkjeiddel a szokott módon?

Ha saját gondolataidat a saját szavaiddal nem tudod itt előadni, akkor ne csodálkozz, ha propagandistaként kezelnek, azon oldalak, és azon szellemiség propagandistájának, amit és akit errefelé nem kedvelnek.

Ugyanakkor tüneményesen megjavul a szövegértő képességed, valamint az íráskészséged, amikor el vagy küldve a picsába, netán a meghitt együttlétre a mamával, rögtön érted miről van szó. Ennyi lennél?:)
@hacsaturján:

Az a baj, hogy a Constance-ok helyett a konstansok szaporodnak, a független változók meg egyre romlanak, végül azok is konstansok lesznek... Pedig mennyivel jobban járna mindenki...

www.google.hu/search?q=constance+jablonski&sa=N&biw=1366&bih=633&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=U07GVK_ZGuX4ywOr24CADA&ved=0CB0QsAQ4Cg
@jaegtoer:

nyomoronc atlantistaként túlbecsülöd ezt a fostalicskát.
@nandras01:
"Engem nem igazán zavar, ha a bödön mellett ülők
nagyobb kanalat kapnak és mélyebbre nyúlnak a közösbe, amennyiben engem békés hagynak."
A mondatodra kérdéseket érdemes feltenni, és kibővítve vitatni a véleményedet.
A "nagyobb kanalat" te adod a választásokon a politikusoknak: Fenti véleményed szerint már a dobbantónál megengedő vagy, ha bővebben meregetnek, mint ami jár nekik.
"És mélyebbre nyúlnak a közösbe" megjegyzésed kulcsszava a "közös", kvázi nem a sajátjuk, hanem a népé, és a te javaidról van szó, tehát ezeket a javakat is nyugodtan elrabolhatják és kisajátíthatják.
Amikor "közös"-ről beszélünk, abban benne van, hogy azt valakik létre hozták, valakiknek a teljesítményei, munkájuk hasznossága, értékteremtéseinek eredményei manifesztálódtak közös vagyonná, mérhető értékké, mely folyamatban a politikai szereplők teljesítményei nem lelhetők fel.
Milyen alapon részesednének a közösből?
Erre a részesedésre te ab ovo meghatalmazást adsz nekik, kvázi a lopásra és jogtalan kisajátításra?
A gátlástalan meregetésnek a végeredménye az, hogy a bödön rapid módon kiürül, és a valódi tulajdonosoknak még annyi sem marad, hogy kinyalogassák a maradékot.
Magyarországon most ez a folyamat megy végbe, és nem sok idő kell hozzá, hogy az üres bödön alját vizslatjuk, hogy nem maradt-e valami leragadva a bödön szélére.
A poszthoz azt kívánom szólni, hogy nagyon szomorú lettem attól, hogy újabb ismerősök jelentkeztek megmentésemre.
Húsz évig észre se vették, hogy meg kellene menteni engem sokad magammal, annyira mentették magukat, olykor mentegették. Most is ilyen locsi-fecsi megmentési hadgyakorlatot tartottak. A végén nem marad itt senki, csak a kétoldali megmentők.
@hacsaturján:

Ez azért van, mert régen, vagy talán egyáltalán nem is gyóntam, és gyűjtöm a jópontokat, így kompenzálom a demokráciadeficitemet hogy G-re hánytam a licitemet.
A DEKA-hoz.
A közeli években ezeken az oldalakon gyakran bíráltuk a magyar értelmiségiek hallgatását, passzivitását. Szemükre vetettük azt, hogy értelmiségi mivoltukból eredő kötelességüknek nem tesznek eleget, nem fogalmazzák meg a követendő utakat.
A DEKA létrejötte az értelmiség egyik fóruma lehet, amelynek célja egyelőre az, hogy ábrázolják a valós folyamatokat arról, ami az országban megy, és megfogalmazzák azokat a teendőket, amelyekkel a folyamatok megállíthatóak.
Feladatuk nem a változtatás levezénylése, tüntetések szervezése, hanem a társadalmi tudat felélesztése.
Nem történik csoda, mindössze egy lépés arra, hogy az értelmiség is megszólaljon.
monca posztolókám!! mijafßtól estél el te ott a kies kertvárosban tócsa miatt.. neked az egész baloldal ZUSAMMEN állandóan le van szarva merthogy zugló~ tocsa...

szójjá a gyereknek segiccsen: próbáljál már ÉSSZERŰEN / zsigert félrebßva!!/ hozzáállni a baloldal keserveinek megszüntetésére irányuló / BÁRMILYEN!!/ kezdeményezéshez!..

ha nem mén...hagyd a picsába az egész baloldalt, a keserveivel együtt... nélküled biztosan többen és sűrűbben lennénk!!

Bbácsi...
Ha ez a kerekasztal egy valós téma mentén szerveződne, pl mélyszegénység, vagy az iszonyatosan megnyirbált szociális juttatások kapcsán, akkor lenne létjogosultsága. Talán még a bukott politikusok sem röppennének rá a kezdeményezésre.
Ferge Zsuzsa és Iványi Gábor helyében ezt tenném.
Az Orbán kormány hibáit így lehetne kihasználni.
Az emberek rögtön érdeklődni kezdenének az ügy iránt. Éreznék, hogy róluk, értük, nekik szól.
@skribler200:

Nekem speciel keserves felfekvésem van baloldalt, már annyira, hogy az nem is keserv, hanem sérv, mondsza valami hírt az írra, vagy te is csak több vagy, és sűrűbb?
@Mariann19:

Azt hiszem, hasonlóan gondolkodunk.
@jaegtoer: Jég te ennél sokkal többre vagy képes. Ez a nácizás kb. annyira ciki mint hacsaturján gyereklefejezős mantrája. Ezt már az öreg dékások sem hiszik el a jobbikról. Illene neked is felrakni valami új lemezt.:)

Ami meg az állítólagos propagandát illeti, semmivel sem tolok több linket, mint bárki más itt a blogon.
@Mariann19: Igen.
Kicsi és savanyú, de a mienk.Én a kezdeti súrlódásokat szükségesnek tartom, mindegyis, csak alakuljon valamilyen együttgondolkodás, legyenek vállalható és elfogadható arcok a köztudatban, hiszen ezért téptük eddig a szánkat és nem csak a fotelban.
Most, hogy alakulóban van valami, már másnap megjelent a fikafaktor.
Ez tipikusan a nyuszi meg a sapkája.
Van még reszelnivaló bőven ezen a DEKÁ-n, de mikor lesz olyan, hogy tovább tudunk valamit gondolni pocskondiázás nélkül mi, akiknek mindez a sürgető érdeke lenne?
Én meg úgy látom, hogy egy jó húslevesrecepttel jobban jártunk volna, minthogy azt ragozzák órák hosszat, majd meglátjuk jövőre, merre lesz előre.

Miért nem kérdezték meg az unokákat, rögtön vágták volna az écát, az előre arra van, amerre fordulunk, vagy nézünk, persze feltéve, hogy látunk. no, de a vaksi hapsik ehhez is hülyék voltak, a felismeréshez is egy nő kellett a sok okos férfi mellett.
Ez a mondat:

"Ami meg az állítólagos propagandát illeti, semmivel sem tolok több linket, mint bárki más itt a blogon. "

akkor lenne hiteles, ha egy kívülálló mondaná, nem te saját magadról.
Nem a linkek számáról volt szó, hanem a tartalmukról.
@Gábris szomszéd:

Ugyan nem ér el a felelet, mert már rád szakadt a mennyezet, de mint az ellenzék ellenzéke, már nem változik a lemez, Gábrisnak jó lesz:)
@jöttem:
"Azt hiszem hasonlóan gondolkodunk."
Igen, több témánál tapasztaltam már.
Ilyenkor örülök, mert megerősítést kapnak a véleményeim.
@jöttem: Ez butaság. Attól, hogy olyasmit tolok, amivel te nem értesz egyet az még nem az. Ezzel az erővel és a tartalmuk alapján te is propagandát tolsz. :)
@jaegtoer: Köszi a mennyezetünk teljesen ok. Nálatok? ;)
@Spániel:
Szia!
Le kéne szokni az embereknek a fanyalgásról, és némi optimizmussal kéne szemlélni minden olyan szerveződést, amely reményre ad okot.
A DEKA szereplői ezen túl nálam tiszteletet érdemelnek, mert kötelességüknek érzik felrázni az embereket az apátiájukból.
Hasonló volt a véleményem az utóbbi idők tüntetéseket illető bírálatokkal kapcsolatban is.
Értékelni kell - pátosz nélkül mondom - azoknak az embereknek a törekvéseit és tevőleges részvételét, akik felvállalnak gratis, öntevékenyen az emberek érdekében történő feladatokat.
Én tudok lelkesedni.
@Mariann19:

"Nem történik csoda, mindössze egy lépés arra, hogy az értelmiség is megszólaljon."

@jöttem:

"valós téma mentén szerveződne, pl mélyszegénység, vagy az iszonyatosan megnyirbált szociális juttatások kapcsán "

azt gondolom ez a vezérelvük, csak a mai politikai viszonyok talaja még magot vetni sem enged, mindenbe beleköt, mert mo jól teljesít és mindenki minket irigyel...

a "vének tanácsa" pedig pont ezért nem mindegy kikből áll és meddig hallatszik majd el a hangjuk..
@Mariann19: éppen most hangzott el egy riport a Klubrádióban, egy teljesen civil férfi besétált és végighallgatta az egész rendezvényt.
Nagyon pozitív és előremutató benyomása volt az összejövetelről.
@Spániel:
"Nagyon pozitív és előremutató benyomása volt az összejövetelről. "

Ez legalább biztató.
Meg az is, hogy csak úgy be lehet oda sétálni.
@Sir Bates dö Hól: :)

ne röhögj, de Ferge és Iványi mellé beférnél a gyakorlati, tapasztalati politikai szemléleteddel és közérthető kritikai véleményed is csak segíteni tudna az út keresésbe :)))

és még @jaegtoer: gazdasági szemlélete is csak segítene nektek, @Mariann19: pedig könyvelhetne, hogy minél előbb kibukjon az aránytévesztés. :)))
@guma:
Figyelve az utóbbi 2-3 hónapban a médiát, egészen markáns nyilatkozatok, vélemények hangzanak el a kormányzati munkáról, az ország valós helyzetéről.
Többen az RTL új hangvételű tájékoztatásában látják azt, hogy végre eljutott az emberekhez az információk olyan sora a TV-n át, amelyekre addig nem kerülhetett sor.
Tovább vezetve ez azt jelenti, hogy a tüntetéseken látható részvétel az emberek felismerésének az eredménye, mert hiteles információkhoz jutottak a tömény hazugságok után.
Távolról kezdtem, de a DEKA szerepét a fentiekhez hasonlóan tartom fontosnak, mert befolyással lehet az emberek gondolkodására.
@Mariann19:

Tartalmilag, formailag egyben vannak a kommentjeid. Ehhez társul a vox humana.
Példaértékú.
Ezért is szeretek idejárni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: érdemes lenne megkeresni a riportot, mert csak háttérként hallgattam.
Többek között azt mondta,hogy teljesen nyílt volt, meghívták az összes civi szervezetet, akik október 6. óta bármit is szerveztek, valamint az összes pártot. DK és mszp képviseltette magát. Ezek hozzá is szólhattak Lovas Zoltán újságíró moderálásával.
Az "utca népe", a hallgatgóság, aki csak kiváncsi volt, ők valamilyen galérián nézhette végig a vitát.
@Gábris szomszéd:

" Azért figyelj majd oda a provokatív atlantista propaganda linkekre is. :) "

többször kiderült, hogy nem olvasol csak jelen vagy "szemetelni"...

tehát akkor még egyszer:

nem tudsz olyan szereplőt mutatni magadon kívül a blogon aki csak 1 témára és 1 felé mutató hozzászólásokkal, linkekkel önti nyakon a blogot.

néha repülsz és zenélsz mellékesen, csaliként, hogy válasznak ismételni tud a nem témába vágó anyagodat. :(((

na ezért irtózik tőled a többség és kapod a jelzőket, meg megérdemled a teljesítményed okán vagy után...
@guma:

Igen, igazad van abban, hogy kellene közéjük néhány "utca embere" is (no nem színész, hanem valódi), aki bele tudna szólni, ha nagyon elkanyarodik az irányvonal a való élettől.
@Spániel:
Elképzelek egy olyan rendezvényt, ahol Ferge Zsuzsa a szegénységről beszél.
Kiváltana egy katarzist az emberekben, mert nem ismert az a mélység, amelyben emberek élnek ebben az országban.
Hallottam a múltkor a kutatásairól beszélni a szegénységet illetően. Az ebbe a körbe tartozók reménytelenségét taglalta, azt, hogy a szegénység öröklődik, nincs kiút, nincs választási lehetőség a soros nemzedék részére.
Ezért a helyzetért az ország irányítói a felelősek.
Ezt jó, ha tudatosítják az emberekben, és nemcsak a fenti témában, hanem kiterjesztve is.
@jöttem:
Köszi. Túlértékelsz. Fontos a véleményed.
@guma: úgy értettem a kommenthez tudnék csatlakozni... lendvayhoz is, bár nyilván két egyszerű kérdés után vörös fejjel hápogna... kovács is, herényiről meg ne is beszéljünk...

ezek milyen tapasztalatot tudnak átadni legfőképpen?... hogy hogy kell túlélni mindent?... nézd már meg, hol szocializálódtak!... ferge, iványi nyilván más kategória...
@Mariann19:

"végre eljutott az emberekhez az információk olyan sora a TV-n át, amelyekre addig nem kerülhetett sor"

az a baj, hogy ez még roppant kevés...

még minden megnyomorított érintett egyedi bajának tudja be a sorsát, és a többség meg el sem hiszi, hogy általános baj van.
a jobbik ezért veszélyes hihetetlenül, mert ő tudja és a réseket kihasználva politizál, meg a határnál az idegenek elleni lovas egységek bevetésére célozgat ami torockainak nagyon bejött...

nem hiszem, hogy a most kiépülő állami hír tv ellen van vagy lesz elegendő municiója bárkinek.
@Sir Bates dö Hól: :))))

hehehehe
felfogtam! pont azért CSAK két nevet említettem. a gyakorlati és elméleti szakembert!
@Gábris szomszéd:
na ezt az egyetlen egyet sohasem értik meg ...
egyik sem

kár beléjük, de ütni kell őket, mert el vannak tévedve mint kisnyúl a pagonyban

brühüyyy

sok szerencsétlen és milyen bölcsnek hiszik magukat
@Mariann19: tessék:
"A kerekasztal első plenáris ülésének felszólalói egyebek mellett arról beszéltek, hogy a demokrácia és a köztársaság helyreállítását, új választójogi törvényt, továbbá a gyermekszegénység felszámolását, az ország anyagi javainak igazságosabb elosztását akarják elérni."
www.ma.hu/belfold/238346/Tarsadalmi_parbeszedet_uj_jovokepet_akar_a_Demokratikus_Kerekasztal
ártani nem ártanak, a hasznuk meg később derül ki.
@jöttem: Mariann szerintem is példaértékű. Mindenkivel emberi módon beszél, le a kalappal előtte.
@Mariann19:

nem linkelem, de ha tudod nézd meg a Wall Street filmet nálunk...
nagyon kemény és talán még jó tükröt is ad a 2008-as történtekről...
(használati útmutató: be kell zárni azt a kis x-t. a közben megjelenő reklámokat is zárd be, majd nézd a filmet...)
"Fanatikus az, akit lehetetlen meggyőzni, de témát sem hajlandó váltani."
@Sir Bates dö Hól: Nem ismerek magamra. A témaváltás az nem off topic? ;)
Na, megen egy szarsemelégbüdös-poszt Fabius-tól. :(

Tudom, tudom, neked csak az felelne meg, aki éppen ma születik, 40 éves és nincs semmilyen "múltja". :)
@guma:
"Még minden megnyomorított érintett a maga bajának tudja be a sorsát, és a többség még el sem hiszi, hogy általános baj van."
Hű, de jól összefoglaltad a lényeget!
Lehet, hogy az új Fidesz TV-s szervezéssel nehéz lesz versenyezni, és pontosan azért lesznek jók a DEKA-hoz hasonló fórumok.
Azon filózok, hogy oda hogyan jutnak el az információk, ahol a legnagyobb a nyomor, az érdekeltekhez.
Tényleg egyelőre belenyugvóak, azt gondolják, hogy ezt mérte rájuk a sors. Fel kell nyitni a szemüket, hogy minden megváltoztatható.
Itt azt kéne tenni, amit az MSZP elmulasztott.
Elmenni az emberek közé.
A másik téma. Kiver a víz, amikor látom, hogy
a menekült kérdés kapcsán hogy nyomul a Jobbik. Milyen jó időpont ez a térnyerésre. Amikor a nincstelenség miatt az emberek ragaszkodnak a kis konchoz, és ha meglengetik a veszélyt a bevándorlók miatt, a Jobbik védelmezőként lép a színre, nyert ügyük van.
Hátszélnek meg ott a Fidesz.
@Marcellusca: csak azért nyafogsz m,ert te már kiestél a prixisből...
@Gábris szomszéd: hidd el, nem vagyok szégyenlős, amennyiben hozzád akarok szólni, akkor neked címzem...
@Rodeo36:

én határozottan kivételnek érzem magam, tehát kár általánosítanod! :)))

soha nem hoztam úgy anyagot, hogy csak az az egy irány, anyag az elfogadható. a célom az volt mindig: találtam valamit, mit szóltok hozzá...

beszéljük meg, ha érdekes és mást is foglalkoztat.

viszont a szememre vethető, hogy túl sok szociális problémát hozok amiben viszont állást is foglalok, véleményemet kifejtem.
tudod az a véleményem, hogy aki kicsit megismerte a "pokol" különböző bugyrait az szeretne valamit elérni egy szebb és talán jobb világért - főleg, ha gyermekei, unokái vannak.

de ha ennyire irritálja g-t akkor visszafogom majd magam - rendben?
@Gábris szomszéd: "tartalmuk alapján te is propagandát tolsz"
Nem Gábris! miért nem érted a különbséget? /nem is akarod, mert az a feladatod, hogy ne értsd/ már többen többször leírták itt neked: jöttem véleményt mond, a SAJÁTJÁT, te pedig propaganda linkeket nyomsz, véleményezésed nélkül és ez elég visszataszító eljárás a részedről
@nandras01: Pontosan.
Loptak, mutyiztak ők is, ez nem kérdés.
Na, de a mód és a mérték ... (nem mentegetem őket, Isten ments!)
És nem akartak mindent leszabályozni az életünkben.
@Penivaldes: Háááát .... :P :D
Nekem nincs "múltam", de van valami kalcium tartalmú izé, itten végig a hátamon, amit gerincnek hí'nak.
És hazudozni sem tudok.
@guma: Engem nem irritál semmilyen téma és semmilyen vélemény. Ami igen az max. a durva személyeskedés. Úgyhogy tőlem továbbra is beszélj bármiről és ne fogd vissza magad.
@KÁTÉó53éúétr6: Rosszul látod. Én arra utaltam, hogy másoktól egy beidézett ilyen-olyan link és belőle esetleg szöveg az ugyanolyan propaganda lehet, mint amit én teszek be adott esetben ellenkező előjellel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Lehet, én vagyok hülye (ez nem kérdés :D ), de nem pont arról volt szó, hogy új, nem-politikus arcokkal akarnak "támadni" és a véncsontok a háttérből segítenek (irányítanak?)? Akkor meg természetes, hogy egy ilyen gyűlésre a múmiák is elmennek.
@guma:

magam részéről a legszüxégesebb linkeken túl semmit sem ídéznék mert mindenki saját önálló gondolata érdekel, sajnos G tol egy fél kiló linket és aszongya egyetért vele de az meg komplex és az egésszel sohasem tudnék azonosulni, és ez a vita lényege már ősidők óta még a barackfa alsó ágáról számítva mielőtt a részeg majom leesett és a koccanástól arra ébredt hogy van öntudta és az nagyon tud fájni

namost ez itt sokakra nem jellemző és a sok pudvás semmit sem mondok de azt jó hosszan az a menő és akkor arra érkezik válasz ugyanolyan stííííííííííílban

na jó vitázni az egy műveltség és tudás alapú valami nem mindenkinek adatott meg

brühüyyy
@Gábris szomszéd: "mint amit én teszek be adott esetben ellenkező előjellel."

adott esetben... nem is tudtam, hogy ez az "örökkön örökké" szininimája...
@Spániel:
Teljesen egzakt célokat fogalmaznak meg.
Ezek a legégetőbbek.
Az tetszik a nyilatkozatukból, hogy nem közhelyeket, általánosságokat fogalmaznak meg, hanem konkrét teendőket.
Így teljesen hitelesek.
@Spániel:
"...de mikor lesz olyan, hogy tovább tudunk valamit gondolni pocskondiázás nélkül..." - Őőőőőőőő, izé, háááát .... :(((
@guma:
Holnap délután nézem meg, gondolom, jó, ha elmélyedek benne.Ahhoz idő kell.
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet.
@Mariann19:
Asszem, hasonlóan láttyuk a dógokat (csak én UV-ztam makroökonómiábúl :D).
@Rodeo36: :)

"sajnos G tol egy fél kiló linket és aszongya egyetért vele de az meg komplex és az egésszel sohasem tudnék azonosulni"

mindjárt más - még környezetéből kiragadva is. :D
tehát nem kell a lovat adni alája...

kösz!
@guma:

"azt gondolom ez a vezérelvük, csak a mai politikai viszonyok talaja még magot vetni sem enged, mindenbe beleköt, mert mo jól teljesít és mindenki minket irigyel..."

Fergének és Iványinak több évtizedes szakmai múltja, eredményeik vannak. munkatársaik, az érintettek családjai stb.
Azt hiszem, ezt nevezik kapcsolati tőkének.

A Fidesznek pedig csak hatalma van. Lefelé bontva nem ismerik a szociális problémákat.

Na, erre kellene építeni.

A mai véglegesen megosztott MO-n nem érdekli az embereket, hogy lehet-e más a politika.

Viszont az általam vázolt úton, talán könnyeben elérhető a @Mariann által megfogalmazott cél:
"Azon filózok, hogy oda hogyan jutnak el az információk, ahol a legnagyobb a nyomor, az érdekeltekhez.
Tényleg egyelőre belenyugvóak, azt gondolják, hogy ezt mérte rájuk a sors. Fel kell nyitni a szemüket, hogy minden megváltoztatható."

Remélem érthető. Belekotyog a család az életembe. Hiába magyarázom nekik, hogy most fontos dolgom van. ))))
@Mariann19: nekem meg az tetszik, hogy nem mutyiban zsírozzák le az ügyeket, kilökdösve a fiókákat, hanem nyíltan, vitapartnerként kezelve bárkit, aki képes és tud együttműködni.

@Marcellusca: köszönöm a tartalmas választ, van még remény!
Ezeket is Karácsony fogja etetni a zuglóiak pénzén?

Nem ez a társaság a röhejes, az inkább szánalmas, hanem ez a cikk, amit írtak róluk:
nemzeti.net/vasarnap-megdontottek-az-orban-rendszert-2790884.html
@jöttem: a hatalom is kapcsolati tőke valahol, sőt inkább az az, mint az, hogy ismerek sok szegényt...
@Spániel: Szivi. :)
Tudod: cápa, rája, reményhal ... :D
@Sir Bates dö Hól: Ahhoz azért én is elég kevés vagyok, hogy örökké idejárjak. ;)
@Penivaldes:

Persze. Egyik nagyhatalmú földesúr ismeri a másik nagyhatalmú földesurat.
De négyévente a zsellérek választanak.
Na most olvastam el, nagyon találó a poszt. Frankón össze van foglalva. Lesz is sértődés:)))
@guma: Ö egyébként nem lovat ad, hanem sokszor látja a színfalak mögötti valóságot is.
@Gábris szomszéd:

Esetenként többre értékelek egy őszinte lepics@zást, mint a cukisághalmazt.
A durva személyeskedésnek többnyire van kiváltó oka.
100-ból 90 esetben.
@jöttem: ja, csak ennek semmi köze a kapcsolati tőkéhez.
@Marcellusca:
Fő, hogy hasonlóan láttyuk a dógokat, mintegy egy húron pendülve.
Csak csoportosuljanak körénk minél többen. Orbán gyorsan lecserélné kanárisárga, öltöny alatt viselt mellénykéjét hollófeketére.
az uigyanis nem az, hogy sok embert ismerek, hanem az, hogy olyanokat ismerek, akik nekem hasznot hajtanak. na most egy tucat éhező nekem nem ad hasznot, ellenben a polgármester barátsága igen, na persze ha tovvább gondolom, akkor a 12 szegény is adhat hasznot ha nem lesz szegény, és emlékszik rám..
@Mariann19:

Nagyon nem jött át neked a poszt igazsága.
Nem csoportosul senki körétek. Sőt! kerülnek titeket.
Azt ugye mondanom sem kell,hogy miért.
Javasolnám tanulmányozásra GY.F. öszödi beszédének ide vonatkozó részét,melyben ecseteli az ilyen kerekasztalozgató túlértelmiségiek szakértelmét,a valósággal való kapcsolatuk teljes hiányát.
szar lehet nektek ballibeknek hogy nem tudtok semmi épkézláb alternatívával előállni már ötödik éve. 2018-ban megin fossá lesztek verve a választáson. hehe.
@Penivaldes:

Akkor kapcsolatháló. Gondolj a Kubatov-listára és mindjárt köze van hozzá.
@Gábris szomszéd:

te érted @Rodeo36: megjegyzését?
akkor, no comment!
a hátteret sem fogod fel, mert észre sem veszed amikor cukkol...
(de az biztos, hogy "hatással" vagytok egymásra, ami pl engem sokszor elképeszt.)

mára ezt a témát befejeztem... "sok" vagy és kész.
@Penivaldes:
Gerincről, becsületről, tisztességről beszélni manapság... Ezeknek? Amikor a narancsbolseviki párt jobbikos segédcsapataival anyjukat is eladnák orosz tezsvéreiknek egy szép kövér svájci bankszámláért, coci elvtársaik asszisztálása mellett, ha van jutalék? Ugyan... Lázáréknak is a nyuszi hozta, rongylábtóniéknál meg találták... Essetunni... Coci ettársak meg ott se vóttak!
@Spániel:
"Hanem nyíltan, vitapartnerként kezelni bárkit"
Spániel!
Nem ez lenne a társadalmi párbeszéd valódi megjelenési formája?
Mert az nem az, hogy "lemegyünk" a nép közé,és a pulpitusról ezerszer hallott közhelyekről szól a nóta.
Mint egy rosszul sikerült, unalmas termelési értekezleten, hozzászólás nincs, mert nincs mihez kötni kérdést vagy véleményt.
A DEKA, ha ilyen direkt módon veszi fel az emberekkel a kapcsolatot, újszerűsége miatt számíthat nagy számú látogatókra.
@jöttem: bocs, de ebben nem tudsz oktatni:) ezt tanultam x évig:)
@$$$=$$$: Anyád összetévesztette a szopást a szaporodással, így rakták teherbe a libsik. Nagyon fáj, mi?
No, én 90-ben egy vidéki vároban kerekasztaloztam, de ma sem értem minek, és miről. meg aszt sem értettem akkor, hogy kinek. Ma már tudom, hogy annak a volt szoci csoportnak, akik ketté osztódva átvették a hatalmat jobb és bal oldalon egyaránt.

Ehelyett a sokszögletű kerekasztal helyett sokkal többet érne, ha előkapnák azt a régi jó szokás, amikor az okos értelmiségi elment vidékre és minden féle-fajta címszó keretében találkozott az emberekkel. Mondjuk Marianna is találkozhatna, és a saját témájáról beszélhetne, lenne miről, és még a politikai is elmenne mellette, és itteni hsz-i alapján érdekes is lenne. Meg életszagú.

Az emberek véleményét/igényét így lehet megismerni, nem kerekasztaloknál.
Nem akarok ötletelni, de ha valamelyik érdekes pösti értelmiségi erre bóklászna, és arról tartana előadást, hogy ő járt olyan országban, ahol a környezetvédelem más, mint nálunk, és ezt mondjuk valami filmvetítéssel is megdobná, akkor még én is elmennék megnézni, mert ilyenek érdekelnének. Közben még azt is meghallgatnám, hogy az ő pártja másként csinálná, mint a kormányzó párt. Önmagában az, hogy március 15-ig le kell mondania Orbánnak, nem érdekes téma, minden józan ember tudja, hogy ez csak vágyálom, erről csak beszélgetni lehet kerekasztal mellet, de az meg elgurul, ha felborítják, a Viktor meg nem mond le egy kerekasztal miatt. Erre az elmúlt 24 év megtanította az embereket.

A szárszói vikend szokott valami eredményt hozni? Nougyé.
@$$$=$$$:
Szar lehet ostoba scriptnek lenned, akinek esze és iq-ja csak eddig terjed. Én értem, hogy a volt komcsikra gerjedsz, de ajánlom a Kék Osztriga Bárt, meg a jobbik melegtagozatát szenvedélyed kiélésére. Exmszmp, exkisz buzikat vegzáld, tehát a FIDESZ-t, ettárs...
@Penivaldes: persze egy szinten az is társadalmio tőke, hogy ismerek embert, aki tudja, hogy adnak ingyen ételt...
@látjátok feleim szümtükkel: Basszus, a kádár rendszerben mennyi ilyen életszagút láttam:)))

Ha valóban életszagú lenne, első témája a cigánybűnözés lenne.
@Penivaldes: Mázlid van. De ki tudja meddig.
@profilo:
"Nagyon nem jött át neked a poszt igazsága."
Véleményalkotásnál nem a poszt az alapom, hanem az igazság, és az azt alátámasztó érvek.
Nagyképűen fogalmaztál a "nagyon nem jött át neked a poszt..." mondatrészben. Ez ugyanis az olvasó értelmi képességeit kétségessé teszi szerinted.
Az, hogy valaki nem ért veled egyet, vagy Fabiussal, az nem azt jelenti, hogy gyengeelméjűvel állsz szemben.
A vitakultúrát még gyakorolnod kell, ezért már az öszödi beszéd tematizálásába veled bele se kezdek.
@Spániel: "eztmeghogy? A CCCP polós, egyetemi padokból frissen felbukkant jószándékú, de zöldfülű jövő reménységei fogják egyedül diktálni a jövőnket, sorsunkat, kukába dobva 25 évet, míg a józanész meg a tapasztalat biodiszletként ott ül a hátsó sorban és bölcsen hallgat?
Naneeeeee"

Ha te még nem ott sántikálsz, ahová én ( is ) tartok, akkor még nyugodtan besorolhatod magad a fiatalok közé. Azért az egyetemi padokból frissen kikerülők nem annyira tudatlanok, mint ahogy gondolod. Tapasztalatlanok, de ha te tapasztalt vagy, akkor azt átadhatod nekik. A vén trottyok meg örüljenek annak, hogy pisilni tudnak. Annak a móggya az elmúlt 25 évben nem változott. A világ meg nagyot. Főleg nálunk.
Én delelőn jártam a rendszerváltáskor, és nem volt könnyű megérteni a változások lényegét. Nos már látom, hogy elvtársék csak azért változtak-változtattak, hogy közelebb kerüljenek a hatalomhoz, és a zsozsóhoz. A többség meg nem fér oda, és kénytelen a változás lényegével foglalkozni. Pl. egyéni vállalkozni.
Mond, hány jól boldoguló szoci osztja az észt? Bajnai is úgy döntött, könnyebb az élete a politika nélkül. Pedig ő ért is hozzá. Ezek a kerekasztal mellett meg már megmutatták, hogy kimittud. Azért is tartunk itt.
@♔bаtyu♔: ó itt nem kell feltétlen bezárni éjjelre az ajtót. És a lépcsőn hagyott metszőolló 3 hét múlva is ott van, és a kiskölykök engedélyt kérnek a cseresznyézésre.
@Jules Verne: kussolj be alsóbbrendű kutya
@látjátok feleim szümtükkel: nem, Bajnai nem ért hozzá. a gazdasághoz igen, de a politikához nem..
@♔bаtyu♔:

A kádár rendszerben beszéltek az arra illetékesek a cigányok bűnözésről, csak nem volt ekkora nyilvánossága. Attól, hogy nem visznek mindent a nyilvánosság elé, még működhet egy rendszer. Akikre tartozik, azok most is foglalkoznak a témával, de nem érzelmi, hanem szakmai megköztelítéssel. Ja, és a hangsúly nem a cigány szón van. Remélem érted.
@Penivaldes:

Nem is oktatni akarlak, Peni!
Te otthonosabban mozogsz ezek közt a fogalmak között.
Kapcsolati tőkének, kapcsolathálónak neveztem. Talán tévesen.
Egy biztos. A hatalomgyakorlás csúcsán lévők közti kapcsolat ugyanolyan fontos, mint az alsóbb rétegek közti.

Ez minimum négyévente a választási kampányban megmutatkozik.
@Penivaldes:

Szerinted Bajnai nem politikusként volt miniszterelnök? Olyan, hogy szakmai kormány nincs. Minden kormányzati döntésnek két oldala van, szakmai és politikai. Nem lehet elkenni egyiket sem, és Bajnai sem tette.
@Mariann19:

Nem vitázni akartam veled. Az teljesen felesleges.Ezt kifejtenem is teljesen felesleges,mert csak megbántanálak újfent.Elmondtam a véleményem.
Fentebb javasoltak neked valamit. Érdemes lenne elgondolkozni rajta,esetleg megfogadni. A valóság megismerése sokat lendítene a közel 6 éve megoldatlan problémádon.
Ne válaszolj,ne alacsonyodj le hozzám.
Köszönöm.
@látjátok feleim szümtükkel:
" A szárszói vikend szokott valami eredményt hozni?"
l. NEM
2. Nem összehasonlítható, mert homogén résztvevők borultak össze a pörköltös bogrács felett.
Amit a DEKA szervez, az az értelmiség találkozása az állampolgárokkal, nemes célok érdekében.
@$$$=$$$:

Az a különbség a ballibek /mi/ és a nem ballibek /ti/ között, hogy MI nyíltan beszélünk a köztünk lévő véleménykülönbségről, a bénázásokról. Őszintén és kritikusan.
Míg TI amorf masszaként ordítjátok, Magyarország jobban teljesít!!! Még akkor is, ha a szemeteket verik ki az ordas hazugságok.

Na, most lehet örülni. )))))
@♔bаtyu♔:

Tényleg, szájjal. Úgy könynű. Eszembe is jutott az ecceri vidéki városi párttitkár, aki elment valami főmuksóhoz, és utána nem az volt a lényeg, hogy miről tárgyaltak, hanem az, hogy három órát tárgyaltak. Gondolom a semmiről.
@látjátok feleim szümtükkel: Ennek nyilván van egy hatásfoka, amit a Jobbik erősödésén, gyengülésén le lehet mérni.

A balliberális pártok megközelítése szerintem alapból hibás, nem elég strukturált, átpolitizált, lassú, nem hatékony, nem realista, pazarló.
@Mariann19:

Nemes célok. Mi az? Én élni akarok és nem nesem célokkal szórakozni. Élni meg a politika által meghatározott keretek közt kell, és lehet. Nem nemes célokra, hanem világos és korrekt beszédre van szükség.
@jöttem: Igen nagy tévedésben vagy te, ha azt hiszed, hogy ez van a jobboldalon. Még a fideszben sincs így szerintem, már ott sincs így. A magyarországi jobboldal eleve 2 részből áll és a kisebb része (Jobbik) is csak 1%-al kisebb mint az összes balliberális formáció. A kisebb a nagyobbnak elég komoly ellenzéke.

Szerintem ez a baloldali - jobboldali tábor alapvetően már lecsengett, még akkor is, ha balliberális oldalon még vannak aspiránsok. 2018-ban azonban már nem balliberális - jobboldali küzdelem lesz.
@jöttem: .)
ha azokból az ismeretségekből van haszon, akkor tőke.
pl ha ismerek olyasvalakit, aki tudja, hogy melyik iskola a legjobb a városban, és oda viszem a gyerekem, amiből neki kulturális tőkéje lesz, amit a jó iskola miatt később pénzzé tud tenni, és ez lesz a gazdasági tőkéje. És az egész kezdődik elölről.
@♔bаtyu♔: bár egyszer egy ismerősnek kitolták az udvarból a vitorlás trailert...
Az a különbség a ballibek /mi/ és a nem ballibek /ti/ között, hogy MI nyíltan beszélünk a köztünk lévő véleménykülönbségről, a bénázásokról. Őszintén és kritikusan.
Ezek:
Arató András, Heller Ágnes, Herényi Károly, Bodnár Zoltán, a Liberálisok főpolgármester-jelöltjeként induló, Böjte József, Gréczy Zsolt, Iványi Gábor Kovács László volt EU-biztos, Majtényi László, Setét Jenő, Nagy Navarro Balázs és Tarr Béla filmrendező is részt vesz a Demokratikus Kerekasztal nevű (önmeghatározása szerint) „társadalmi, szakpolitikai fórum" első plenáris ülésén.
@Mariann19: "Amit a DEKA szervez, az az értelmiség találkozása az állampolgárokkal, nemes célok érdekében."

Igen, csak hogy eleve szarul kezdték el. Mi az, hogy DEKA? Átlag polgár, olyan mint én, egyből a DK-ra asszociál, és innentől kezdve teljesen érdektelen az egész. Melyik volt az az ostoba, aki ezt a nevet kitalálta?
Különben sem sokat ér az egész. A parasztok tetteket akarnak, világos célokat és kormányváltást, ha lehet még ebben az évben. Erre kell megoldást felmutatni, nem kerekasztalozni!
A körülmények éppen úgy hozzák, hogy az mszp ostobákat ki is lehet hagyni ebből, végre... Hadd mantrázzon a híveiknek Tóbiás Jócó, sárga rózsával és főtt rizsával, 2018-ig. Bizos vagyok benne, hogy a civilek össze tudnak hozni egy jó platformot Tóbiás, Gyurcsány és Siffer nélkül. Már csak a hitelesség kedvéért is, kollaboránsok nélkül.
@♔bаtyu♔:

Én például nem látok semmi különbséget a Jobbik és a Fidesz között.
Például az aktuális bevándorlási hisztériában. De említhetném a keleti nyitás politikáját, EU ellenesség.... soroljam tovább?
@Traktoros lány:

Ezek szerint ők/ti tanultak/tanultatok a hibákból és most már magabiztosan eltudjátok követni őket.
@Traktoros lány:

Nem a DEKA-ról beszéltem.
A tüntetések kapcsán az általatok balliberálisnak /ilyen fogalom nincs/ titulált sajtó apró ízekre szedte a szervezőket.

Mondj egy alkalmat, amikor a jobboldali sajtó hónapokon keresztül keményen kritizálta a kormány intézkedéseit.
Lett volna mit!!!!
@Penivaldes:

A Kuatov-listából nem volt haszon????
@guma:
.
Nem pontosan, de mégis energiavámpír.
Ne keress összefüggést a hajnal, vagy éppen a szégyenpírral. Nem jellemző.
.
@jöttem: "A tüntetések kapcsán az általatok balliberálisnak /ilyen fogalom nincs/ titulált sajtó apró ízekre szedte a szervezőket."
Na, vajon miért? Talán féltik az apanázst... :)
@♔bаtyu♔: "A magyarországi jobboldal eleve 2 részből áll és a kisebb része (Jobbik) is csak 1%-al kisebb mint az összes balliberális formáció."

Nyilván elkerülte a figyelmed, hogy Magyarországon nem létezik jobboldal. Van egy nemzeti bolsevik párt, amely kirabolja az országot és van az általa létrehozott nyilas párt, amely a nyíltan vállalhatatlan sutyerákokat tömöríti, közöttük téged is. Ezt te is tudod. Mindenki tudja.
Odébb tolhatod a bringát, te itt egy senki vagy.
@jöttem:

"Ha ez a kerekasztal egy valós téma mentén szerveződne, pl mélyszegénység, vagy az iszonyatosan megnyirbált szociális juttatások kapcsán, akkor lenne létjogosultsága. Talán még a bukott politikusok sem röppennének rá a kezdeményezésre.
Ferge Zsuzsa és Iványi Gábor helyében ezt tenném.
Az Orbán kormány hibáit így lehetne kihasználni. "

Jól látod,Ferge Zsuzsa és Iványi Gábor autentikus személyek ezeknek a háttérben levő értelmiségi "beszélgetéseknek az irány mutatására!
Nagyon sokan('kikéneherényi ...stb.:)sürgölődnének ilyenkor a tűz körül már jóelőre pozicionálva magukat!
De az utcai demonstrációknál sem nagyon tud eligazodni az 'ecceri.
Itt is nagyon ki kellene domborítani a tüntetéseknél az egységre törekvést,a 'többtonnányi 'tízszázezren a netadó manyup,kétfarkúkutyákértforever:)csoportok között!
Nem nagy dolog ez,sőt a többi ellenzéki párta nyomoronc zászlóit otthonhagyva becsatlakozhatna!
Csak így lehetne igazi erőt felmutatni 'felcsútcézárja ellen!
Aki ezt nem érti meg az mennyen a pi@ába vagy álljon át a 'dzsobbikba még ott is jobb helyen van:(vérmagyar mentalitás a 'megosztásszéthúzás)
Csak a rezsim térdre kényszerítése után,lehetne a 'szivárvány szineit kibontani!
Ebben is nagy segítség,háttér lehetne a DEKA ésvagy a 'varánuszi kormány:)
Mariann 'formájpénzügyminiszter...:)/éskézilabdaügyi/

:)én gazoló a kertből,ja nem.. én a nép a'zuccáról így látom!
@Traktoros lány:

Örülök, hogy egyetértesz a tüntetőkkel és a céljaikkal.))
@jöttem: Komoly különbség van. A bevándorlási hisztériáról annyit, hogy az osztrákok is most szigorítottak, tehát itt nincs miről beszélni, ha mi nem szigorítunk itt ragad az összes.

nemzeti.net/l.php?u=2791511

Ezért írtam, hogy 2018-ban már nem jobb-ballib harc lesz, mert a balliberális oldalon ehhez egyszerűen nem lesz elég sereg. Megváltozott a világ, a súlypont most már a globalista - erős nemzeti hangsúlyokon van. A nemzetek önállóságukért küzdenek.

Azt én nem tudom hol helyezi el magát ezen a palettán a balliberális oldal, ahonnét szerintem egyedül az LMP-nak lesz létjogosultsága, a többi egyszerűen kuka. Talán az MSZP-ből kinőhet egyfajta érdekvédelmi ág, de nem hiszem, ehhez nem elég nemzetiek és gyakorlatuk sincs.
@jöttem: Van amivel igen, van amivel nem.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nincs nemesebb cél ma Magyarországon, mint ezt a lejtmenetet megállítani. Erre gondoltam.
"Hanem világos és korrekt beszédre van szükség."
Reményeim szerint a DEKA ezt képes teljesíteni.
Megalakulásának és működésének a lényege, hogy hatást és befolyást tudjon elérni az állampolgároknál.
Most kezdik el a munkájukat.
Az, hogy milyen eredményeket érnek el, azt nemcsak ők, hanem a befogadók hozzáállása is befolyásolja.
Én csak azt mondogattam fentebb, hogy a csipőből való elutasítás helyett nem árt a bizalom.
Amúgy hozzád hasonlóan én is élni szeretnék. Tudod, szoktam mondani, hogy egyetlen életünk van, és azt én sem akarom úgy megélni, hogy az a jobbra való várakozás jegyében teljen el.
Van egy szlogen:"Tietek a jövő, úgy volt, hogy a miénk lesz."
Ezt nem szeretném.
@Jules Verne: Jó hát b+, most ezzel akkor megmondom mit csinálj. Egy szép íves mozdulattal kend a hajadra és felőlem akár el is tolhatod a bringát. Te ennyire ostoba vagy b+? Leállsz vitatkozni a produktivitás legkisebb reménye nélkül? Aztán majd 20178-ban sírsz, hogy Orbánék már megint elcsalták a választásokat.

Szerintem épp az ilyeneknek köszönhetik amúgy a ballibsik, hogy elbukták az összes létező választást, mert nagy arc, nulla érv, de emellett még gyökér is. Szerinted hol értékelik az ilyet? Eltaláltad, sehol.
"Én csak azt mondogattam fentebb, hogy a csipőből való elutasítás helyett nem árt a bizalom."
Ezek már 1-2x eljátszották.
@Mariann19: Kizártnak tartom, de természetesen azért te hihetsz benne. Nincs üzenetük. Az, hogy Orbán diktátor és a nép ostoba nem üzenet, ezekből balliberális oldalon 12 egy tucat.
@♔bаtyu♔:

"Megváltozott a világ, a súlypont most már a globalista - erős nemzeti hangsúlyokon van. A nemzetek önállóságukért küzdenek. "

Gondolom, te ezt preferálod.

Mondd! Belegondoltatok ti abba, hogy ez nekem, mint határon túli kisebbséginek a halálát jelenti?

Ha erős nemzeti államok épülnek ki a mai EU helyett Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, akkor becsukják a magyar iskolákat és 20 éven belül nem lesz magyar az elszakadt területeken.

Vagy úgy gondolod, hogy csak Magyarországnak lesz joga nemzeti államot építeni?

Felfogjátok, hogy mit szorgalmaztok?
megszabadultam utolsó szittyamagyar ruhámtól.
@♔bаtyu♔: "Leállsz vitatkozni a produktivitás legkisebb reménye nélkül?"

Nyomorék troll, ki hazudta neked azt, hogy én vitatkozok veled? Hát hülye vagy te , bazdmeg?
Mióta gondolod, hogy egy bolsevik számomra vitapartner? Orbán seggnyalói nálam nem vitapartnerek, hanem hazaárulók. Szólj, ha nem értesz valamit.
@Jules Verne: Akkor pedig mi a faszt szólsz hozzám, tűnj b+, a francba. Ingyen pszichológus kell az ostoba szarrágójának.
@jöttem: 2004 május 1 előtt is volt élet azért arrafelé ugye?
faboius: sorstársak lettünk? :(
@Jules Verne:
Kommented utolsó bekezdésével teljesen egyet értek.
Egy új szerveződésben nem szerencsés az MSZP politikusoknak megjelenni, már taktikai megfontolásból sem.
Azonban ott vannak a hiteles arcok, akik szakmai vagy közéleti múltjuk miatt elfogadottak, és nem pártkatonai múlttal kerültek a csapatba. Jó, Herényi pl. igen, de pártja már nem kelt ellenszenvet az embereknél.
"Erre kell megoldást találni, nem kerekasztalozni."
A DEKA előőrs, amely a másik felet, a népet be kívánja vonni a megoldásba. Ezt csak közösen lehet, mert ennek híján minden szerveződés öncélú lenne.
Ki kell nyitni az emberek szemét, és mint értelmiségnek, ez a feladata a DEKA-nak.
@jöttem: Ezt én nem tudom preferálni, mert rajtam kívül álló dolgok ezek. Én max. eldöntöm melyik oldalra állok.

Nem hiszem, ugyanis a nemzetállam nem feltétlenül azt jelenti, amit te képzelsz. Nemzetállamok alkothatnak nagyon jól együttműködő szövetségeket is.

Tehát pld. az, hogy az osztrákok bezárják a kapuikat a nem Eu-s bevándorlók előtt és e mellett Mo. is nyilván be fogja zárni, az már alapvetően egy szövetség. Sok ilyen lesz, a tudatos szövetségekről nem is beszélve.
@♔bаtyu♔: Ne vergődj, csicska! Senki nem hívott ide, miért sírsz? Állandóan a libsik farkát rángatod mindenhol, nem veszed észre, hogy elmegyógyászra volna szükséged?
@♔bаtyu♔:

Kissé röhejes, mikor egy hótjobbos hiányolja a baloldali üzenetet. Nem baj, már úgyis csak röhögni járok ide.

Télleg, micsinát mamámegin a Tócsa?
@♔bаtyu♔:
"Nincs üzenetük."
Honnan tudod?
A tevékenységük most kezdődött el, még nincsenek értékelhető pontok, tényezők, amelyek alapján ezt kijelenthetjük.
A céljaikat egzakt módon megfogalmazták, az, hogy milyen üzenetet vársz ezen kívül, hát....
@vakapad: Hol olvastad, hogy én hiányolom a baloldali üzenetet?
@♔bаtyu♔: nem feltétlen, de benne van az amiről jöttem beszél.
mellékesen szerintem ez a bezárom a kapukat a legnagyobb cinizmus...
@gazoló:
Szia! Hűha, de jól összeszedted a mondanivalódat. Gratula!
@Gábris szomszéd:

8 év Meciar uralom. Ne akard megtudni, milyen volt. Állandóan lebegtették a magyar oktatás szűkítését. Azt, hogy a nemzetiségi iskolában csak a magyar nyelvet oktassák magyarul.
Az iskolai dokumentációt csak szlovákul vezethettük. Szó nem lehetett addigi kétnyelvűségről. Mint pl. ma.

Ezt akarod visszahozni??

Nekünk a teljeskörű anyanyelvi oktatás megőrzése létfontosságú.

De ha a Jobbik halálra akarja ítélni a határon túli magyarokat, akkor jelentse ki nyíltan.

Mert a nemzetállamnak ez lesz az ára.
@♔bаtyu♔:

Nem képzeltem, átéltem. Az előbb írtam róla.
@jöttem: na igen, az a baj, hogy álomvilágban élnek sokan...
@Penivaldes: Akkor is be fogják zárni, mert nem tehetnek mást. Mit szolnál pld. te egy plusz adóhoz?

Vagy gondolod a tarhonya, a fűtés, a közlekedési költség, maga az egész apparátus honnan van. Arról nem is beszélve, ha itt ragdnának, mert nyilván te is tudod, hogy a nagyrésze nem képes, nem is akar integrálódni.
@♔bаtyu♔: tarhonya?
nem zárják be, csak szigoritják moist mondják a m1-en, hogy azokat akik biztonságos orszából jönnek ne, csak azokat akik háborús, veszélyes helyről jönnek engedjük be. Ha ugyanis őket sem, akkor inkább legyünk csörgőkigyók..
@Penivaldes: Na de most legalább hallhatod azt is, hogy nincs alternatívája a fletó féle demokratáknak. :)
@Penivaldes: Szerintem kamu, őket sem fogják beengedni. Nem is tudják. A gyorsítás is azért van, mert elérte a kapacitás határát a rendszer. Ezek nem tízezrekre vannak méretezve, ki sem tudnád fizetni az adóját.
@Mariann19:

"_Elképzelek egy olyan rendezvényt, ahol Ferge Zsuzsa a szegénységről beszél.
Kiváltana egy katarzist az emberekben, mert nem ismert az a mélység, amelyben emberek élnek ebben az országban. _"

Ez a probléma:) Leragadunk a szegénységnél, ahelyett, hogy a munkába állna be mindenki derékig, és nem a segélyért meg az 'ingyenért' rinyálni, hanem szeretném látni, hogy tízezrek követelnek munkát az utcán támogatva őket a többi, akik 'éhbérért' termelik ki a baldauf Porsche-t, a törhető Lamborghini-t és az offshore-ba menthető milliárdokat és tartja a hátán azt a sok szemetet akikhez képest a mikszáthi dzsentrik legalábbis szentek...
@Gábris szomszéd:

Itt egy sokatmondó adat:

"1991 és 2001 között a magukat magyar nemzetiségűeknek vallók száma 8,3%-kal, a magyar anyanyelvűek száma 5,8%-kal csökkent (különösen a magyar etnikai tömbök peremén, a magyar-szlovák érintkezési zónában), s tovább folytatódott a magyar etnikai tömbök „repedezése”, korábbi magyar jellegének halványulása. Ebben főként a Mečiar-kormányzat idején (1992-98) felkorbácsolt magyarellenes indulatok, intézkedések és a természetes asszimilációval összefüggő nemzetváltás játszott vezető szerepet."

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/0038_foldrajz_TothAntal/ch01s29.html

Ezt akarod, Gábris?

Mert, ha azt mondod:

MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!

Akkor:

SZLOVÁKIA A SZLOVÁKOKÉ!

ROMÁNIA A ROMÁNOKÉ!

SZERBIA A SZERBEKÉ!

UKRAJNA AZ UKRÁNOKÉ!

Nekem, magyar kisebbségnek nincs ott helyem. Átköltözöm, vagy asszimilálódom.

GONDOLKODJATOK MÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Mariann19:

"_Amit a DEKA szervez, az az értelmiség találkozása az állampolgárokkal, nemes célok érdekében. _"

Ezek olyan szeánszok, ahol elhitetik hogy ők az ászok:) na, de egy herényi Károly hogy lenne adu, ha a tök alsó is üti?
@♔bаtyu♔: lehet, viszont azután semmi kereszténység duma, mert szembeköpöm öket.
@Penivaldes: meg ne verje senki a mellét hogy mennyire európai, mert francokat az lesz......
@Penivaldes:

Szia Peni!

Az utcain támogatásban nem lesz hiány elsején!
Nem kéne annyit tökölni!
Egyébként meg nagy lehetősége lesz a spontán elkeseredésekből történő utcáravonulásoknak a közeljövőben!
Nekem modellértékű a netadós első tüntetés!
Néhányan lézengtünk a téren egy órával a kezdés előtt!Már azt hittük alig néhányan fogunk itt 'vízgereblyézni!
Idővel mindenki hívta telón,stb a barátait és egyszer csak azt vettük észre fenn állunk a szobrok mellett a Hősök terén világító telókkal a kezünkben:)
Tízenöt perc múlva már csörömpöltek a monitorok a székházablakaiban:))
@gazoló:

Ehhez a remeke szabott kommenthez csak annyit tudok hozzátenni, hogy a varánusz kormányban te leszel a nép szava.))
@Gábris szomszéd:

A "fletó féle demokrata", az valami species? És miről ismerszik meg?
@Gábris szomszéd:

"___@jöttem: 2004 május 1 előtt is volt élet azért arrafelé ugye? ___"

Hogy rohadnál meg, te gané, akkoriban te itt pöffeszkedtél biztonságban, ott meg küszködtek napról napra, hogy megmaradjanak és megmaradhassanak magyarként magyarnak.
@jaegtoer:

Herényit eltávolítani onnan! Az a legfontosabb (milyen igaz).
@jöttem: Nem kell átesned a ló másik oldalára. Az MSZP a „jószomszédi viszony”, a Fidesz a „párbeszéd fontossága” hangsúlyozásával folytatott megalkuvó, falig hátráló, szervilis diplomáciát, ők ezzel szemben az elszakított területeinken élő magyarság érdekeit tekinti a szomszédságpolitika
elsődleges szempontjának.
Arról nem is beszélve, hogy a kollektív bűnösséget kimondó Benes dekrétumok mind a mai napig érvényben vannak, pedig Szlovákia is az EU tagja több mint tíz éve. Szóval nyugodj meg, ebben a dologban sem lesz világvége ha netán nagyobb befolyásuk lesz a politikára.

diplomaci.blog.hu/2014/06/13/ismet_napirendre_kerulhet_a_benes-dekretumok_ugye
@jaegtoer: Arról már tényleg nem én tehetek, hogy barom vagy és nem érted amit írok. A ganézás pedig csak téged minősít.
@Gábris szomszéd:

A "szervilis" (hehe) diplomáciának köszönhető, hogy még aránylag jól megvannak. Ha valamely asztalcsapkodós ostoba irányítaná a szomszédokkal való viszonyunkat, a szomszédok az ott lévő magyarokon vernék le azt. Ez magos, vagy nem kell magyarázzam?
@Penivaldes: Te hajlandó lennél pár ezer Ft plusz adót fizetni havonta?

Vagy hogy gondoltad, ki finanszírozza?
@♔bаtyu♔:

Két és félmilliószor párezer havonta az évi 90 milliárd. Ennyit szánnál az ügyre?
@♔bаtyu♔: ok, de akkor az ukrajnából jövő magyarokat se.
"Ekkor valaki felszólalt, hogy nem jó, kevés a nő a vezetők között.
Erre Lovas azt mondta, ezek csak kezdő nevek, ezek még változhatnak.
Erre mondták, hogy akkor ne nevezzenek ki vezetőket.
Erre Lovas azt mondta, ők nem is igazán vezetők, csak összefésülik a munkacsoport munkáját.
Akkor javasolták, hogy ne nevezzék őket a munkacsoport vezetőinek.
Erre Lovas azt mondta, jó, akkor nevezzük őket zöld kockáknak."

Ez a kis párbeszéd szerintem jól összefoglalja, hogy mi is a baj az ellenzékkel.
@vakapad: A szokásos hülyeség. Nézd meg mit csináltak mondjuk az Osztrákok Dél-Tirol esetében. Amúgy pedig lélektanilag is ökörség. Aki folyamatosan hátrál azt még inkább megalázzák.
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

Te bezzeg közéjük csördítenél, mi? Lesz itt rend!

Ahogy FIDESZ-éknél is van.
@♔bаtyu♔:

"_Megváltozott a világ, a súlypont most már a globalista - erős nemzeti hangsúlyokon van. A nemzetek önállóságukért küzdenek._"

Vagy-vagy. Vagy globalista (szerteágazó virágzó gazdasági kulturális-politikai kapcsolatokkal), vagy nemzeti (elszigetelődő, hanyatló társadalommal).

Döntened kell.
Csomagban adják a szolgáltatásokat is, megveheted külön-külön is, csak összességében háromszorosába kerül.
@Penivaldes: Azokat ugyan miért ne? Hiszen magyarok.
@vakapad: Én semmit nem szánnék az ügyre.
@jaegtoer: Lehet, hogy én vagyok a hülye, de mit is akarsz ezzel mondani?
@Gábris szomszéd:

Te Istenverte hülye!

Először kérdezz meg engem, az itt élő kisebbséget, mire van szükségem. Ne a fejem fölött döntsd el Budapesten!!!
Van itt magyar párt, kettő is. Ők majd intézkednek. Olyanok amilyenek, de legalább helyismerettel rendelkeznek.
Nem úgy, mint TE és a hozzád hasonlók.

Ahogy jég írta, otthon a fotelből adsz nekem tanácsot, hogyan kell határon túli magyarnak lennem.

Ne szólj bele!!!!!!

SHUT UP!
@Gábris szomszéd:

1./ Dél Tirol lakosságának közel 70 %-a német anyanyelvű.
2./ Én, ha a túszejtő kezében lenne valamelyik gyerekem, folyamatosan hátrálnék (szóval magos volt).
@♔bаtyu♔:

Akkor miért irkálsz hülyeségeket?
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

Ezek nem az ellenzék.
Ezek az átmentők, esetleg álmentők,
de mi már ismerünk 'illusztris' megmentőket:)
@jaegtoer:
Akkor ugorjunk neki.
Szerinted nem a szegénységről kell polémiát folytatni, hanem munkát kell követelni, amely gyógyír a szegénységre.
Munka az meg nincs!
Ajánlásod szerint a munkát erőszakosan kell kikövetelni a munkanélkülieknek az utcán, akikhez csatlakozniuk kell a boldog közmunkásoknak, mert egységben az erő.
Ettől még nem lesz munkahely!
Először el kell érni az embereknél, hogy eszméljenek, és ha nincs más út, akkor jöhet az utca.
A DEKA az első fázis kivitelezője lehet, az eszmélet megteremtésével. El kell, hogy magyarázza, hogy a rossz sorssal való megbékélés helyett kitöréssel lehet széttépni a gúzst, amely nálunk a cselekvést gátolja.
Az, hogy tematizálják a szegénységet, azért van, mert az emberek ebben érzik meg legjobban a drámát. Nem a jogállam, a GDP, ktségvetés hozza őket lázba, hanem az érzékelhető, érinthető valóság.
Végezetül még egyszer leírom és kérdezem:
Mi a fenét kritizáltuk és kritizáljuk az értelmiségünket a passzivitásuk miatt? Azért, mert nem teljesítik a tudásukból származó orientálási funkciójukat, tüzet okádtunk itt is rájuk.
Amikor fellépnek, megmutatják magukat, tenni akarnak az országért, jön az ironizálás, a fanyalgás.
Tudtam, hogy kihúzom a gyufát azzal, hogy elismeréssel beszélek a kezdeményezésükről, de
a DEKA szereplőit igenis tiszteletben tartom a tenni akarásuk miatt.
@Gábris szomszéd:

Te marha! Összekevered a békés együttélést a meghátrálással.
Mondom még egyszer. Gyere ide, nyomj le 40 évet itt. Aztán beszélhetsz az ügyben.
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Ezt nem is értem. Ezek körbe röhögtetik magukat. Épp most néztem a HírTV-ben az egyik vezetővel készült interjút.

Első kérdés: Igaz, hogy az Európai himnusz alatt álltak, a magyar alatt leültek?

Ezzel kész is lett a bemutatkozás, de tökmindegy is, a kamera Lendvait, Kovácsot, Hellert, egy csomó még náluk is idősebb nyugdíjast pásztázott.

Kérdezi a riporternő, hogy ha Orbán lemondana és választások lennének, mit csinálnának?

Hát erre mi még nem vagyunk felkészülve (5 év eltelt ellenzékben). Na most innen már eleve röhejes volt, hogy Orbán azért márc. 15-ig mondjon le, nem is volt sok értelme hallgatni.
@vakapad: Én miért irkáltam hülyeségeket? Konkrétan?
@♔bаtyu♔:

"_globalista - erős nemzeti_"

A kettő kizárja egymást. Vagy egyik, vagy másik.
@Penivaldes: A magyarok kerülhetnek pénzbe. Magyarok.
@jöttem: Megint el vagy tévedve. Nem arról szólt a beszélgetés, és az én kommentem sem, hogyan kéne magyarnak lenned. A többi "felvetésedre" pedig szót sem érdemes pazarolni.
@jaegtoer: Persze, ezért írtam azt, hogy a 2018-as választások már nem balliberális-jobboldali, hanem globalista és nemzeti oldal között fognak folyni.
- Ah, milyen szerencsétlen vagyok is én - mondja a hajótörött a szigeten - hogy nem jön a százötven láb hosszú, hófehér jacht értem - és ismét egy jókorát rúg a csónak oldalába, amely a sok rugdosástól már elég ramaty állapotban van.
@♔bаtyu♔:

Olvasd vissza. Ha nem, az se baj.
@vakapad: Na ja. Mi lenne, ha idéznéd? Volt pár bejegyzésem.
Gratulálok, remek írás! A múmia hadsereg újra élni fog!
@♔bаtyu♔:

Dolgozzon miattad a franc.
@jöttem:

A szegénység,szabadság,korrupció az a vonal ami mellett ki kell tartani az utcai tüntetéseknél és az értelmiségi háttérbeszélgetéseknél!
Ezekben na szegmensekben okozták a legnagyobb kárt ezek a vaddisznók!
Ha esetleg rá lehetne szorítani a vezénylovat érdemi vitára,'naptámadta magasságából egy két viszonylag független médiában az lenne a 'pluszbónusz!
Ha nem marad a lámpavas 'project!
@vakapad:

"_Herényit eltávolítani onnan! Az a legfontosabb (milyen igaz). _"

Irónia?:)
@Krisz11:

Látom, dedósnak tetszik lenni (azoknak, főleg a kiscsoportban, mindenki múmia).
@jaegtoer:

Nem. Komoly. Ti kijelölgetitek, hogy kiket kell onnan eltávolítani (indokolni nem szükséges, hozzánk képest mind hülyék azok), én meg majd dolgozom rajta. Jelszavak szintjén, legalábbis.
@vakapad: Ja, b+, így könnyű. Most már csak azt nem értem, miért írsz baromságokat.
@♔bаtyu♔:

"_ezért írtam azt, hogy a 2018-as választások már nem balliberális-jobboldali, hanem globalista és nemzeti oldal között fognak folyni._"

Vagy úgy! Hát jó. ha már a térgyekalácsa:)
@vakapad: Legalább ne épp te mondd másnak, hogy dedós.
@jaegtoer: "...szeretném látni, hogy tízezrek követelnek munkát az utcán támogatva őket a többi,..."

Álmodj királylány....
@jöttem: "GONDOLKODJATOK MÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Tényekkel nehéz választást, illetve szavazót nyerni. A demagóg duma könnyebben eladható.
@látjátok feleim szümtükkel: Azért megnézhette volna magát Orbán, ha 2014-ben rossz eredményeket hoz.
@vakapad:

Óh, dehogy is jelölgetek. A franc jelölgesse meg őket, amikor a homlokukra van írva, hogy szar az élet a kondértól távol.

Nem jelölgetek én senkit. A tájukra, a közelükbe sem megyek és kész.
Gondolod, hogy egy többszörösen levitézlett tehetségtelen és tehetetlen garnitúra hívószava majd eléri a hallásküszöböm?
Herényi lehet, hogy csak a potencianövelő árusító ügynökhálózatát akarja bővíteni, vagy nemzeti alapra helyezni... Igen komoly ember... Nehogy már ő legyen a Pharosz, csak mert olyan komoly kinézetet tud kölcsönözni magának.
Vakatya, nézze már meg a stáblistát! Ezek voltak az asszisztensek az országlopás projektben.
Nem is értem, Iványi és Ferge miképp került ebbe a levesbe?!
Mivel úgy látom, akadozik az oldal: "Van egy régi magyar mondás, mindennek meg van az ideje, mint tavasszal a pitének. Tudomásul kéne venniük, ők már a múlt, nem a jövő. Nekik nem kerekasztalozni kell, hanem odamenni ahol a fiatalok gondolkodnak a jövőről, és hátul ülve bölcsen hallgatni őket. Néha elmondani a véleményt arról, mit miért nem találnak előre vivőnek." Ehhez csatlakoztam az előbb, Látjátok feleim szümtükkel véleményében.
@miaturo: A balliberális pártoknál még a fiatalok is 60 évesnek néznek ki. Mint a Kádár rendszerben.
'Három választás után ti lettetek a DEKA, Viktor meg a kiló. Stimm?'

Az. (A példázat parádés.)

De: hátha sok lúd disznót győz, mert a remény hal meg utoljára :-(
@látjátok feleim szümtükkel:

"_ alig látni baloldali fiatalt. MIÉRT?_"

Felfekvésük volt. Ezért most a jobboldallal kúrálják magukat.
Fog ez változni.
Én mindenesetre hamvasztást kérek. Akar a franc feltámadni! Még akkor is olyan flexibilis alakokkal kelljen viaskodni a kapunál? Ugyan!
Ok. Cizellálok. Mielőtt valaki félreért.

Ferge és Iványi tiszteletre méltóan tevékenykednek a maguk területén. Megmutathatják az okokat, miért termelődik újra a nyomor. De ebből nem lesz megoldás. Ettől még nem lesz semmi, hogy a levesbe tegyem. Szeretnék látni egy haszonleső, mocskos vállalkozót is köztük, aki piaci körülmények közt szerezte a vagyonát.
@látjátok feleim szümtükkel:

Demagóg és cinikus duma. Ha ide is áttüremkedik a választási casting, ott is felteszem majd ezeket a kérdéseket.
Gondolom, ugyanez lesz a válasz.)))))
@Sir Bates dö Hól: "Ferge és Iványi tiszteletre méltóan tevékenykednek a maguk területén. Megmutathatják az okokat, miért termelődik újra a nyomor."

A nyomorban lévő nem kíváncsi arra, hogy milyen okból termelődik újra a nyomor, neki az abból való kimászás útja sokkal fontosabb. Talán ezt kellene felsimeri azoknak, akik a mai kormánypártot le szeretnék váltani.

Az olyan vállalkozó pedig, aki a magyar piaci viszonyok közt szerzi a vagyonát, az nem ér ár ilyen helyekre járni, mert különben nem megy a vagyonszerzés, azt nem adják neki ingyért. Ő látástól mikulásig dolgozik, és még káromkodni sem ér rá a politikusok balfogásai miatt.
@gazoló:

Igen. Életben kell tartani a témát. Arról is kellene beszélni, milyen előnyökkel jár az EU tagság és milyen károkat okozna a megszüntetése.
@látjátok feleim szümtükkel:

Elgondolkodtató, hol végződik a szegénység és hol kezdődik a nyomor.
Találtam egy tesztet.
Szerintem sokan meglepődnek ha kitöltik, mert nem is gondolják, hogy szegénynek minősülnek.

playstationcommunity.hu/blog/28756
.
Mondhatnám azt is, hogy jó éjszakát, szép álmokat, de nem. Most az mondom: ébredjetek frissen, üdén, fiatalosan a reggeli tornához.

KISS JUDIT ÁGNES: Önmarcangoló

avarban trappolsz megvadult ló
ledobta lovasát és elszaladt
betörték ugyan de félig vagy rosszul
s a lázadásból valami maradt
a vérében és néha kitör
kitörsz néha és elszaladsz
belefáradva a nagy rohanásba
nem tudod azt se merre haladsz

lesd az irányt a fák oldaláról
csikó voltodból vajon mi maradt
víztükörnek itt van egy őznyom
ihatsz és megnézheted magad
hová jutottál nagy lázadásban
sűrű erdőbe az élet felén
lovasod sok volt de gazdád egy sem
s ha azt mondta volna bárki enyém

leveted őt is nagy lázadásban
mire jutottál te büszke ló
gyűlölni zablát utálni nyerget
harapni rúgni mondd mire jó
neked nem épül meleg istálló
senki se keres neked legelőt
megvetve mindenkit emelt fejjel
harapod az üres levegőt
@Sir Bates dö Hól: A múltkorihoz. Szóval ha nagyon ráérsz itt csemegézhetsz majd. :)

archive.org/details/AHorthyrendszermerlege
@jaegtoer: "Én mindenesetre hamvasztást kérek."
minapi hir szerint lamborghinibol porse
A kerekasztalról már tegnap az volt a véleményem, hogy értelmiségi pótcselekvés
endresy.blogspot.com/2015/01/deka-nk-lett-de-jo.html

Az azóta gyülő reakciók alapján ez az érzásem megmaradt.
Ez meg Orbán mai sírbeszédéről.
endresy.blogspot.com/2015/01/orban-megemlekezik-de-minek.html

Nem a saját sirjánál, de még csak nem is a kormányánál.
@Sir Bates dö Hól:
Lássuk azt a vállalkozót. Csak aztán ki ne nevezze valaki messiásnak. :-)
@látjátok feleim szümtükkel: szárszóról 2013-ban azt írtam, hogy a bukás felé vezető biztos ut egy kockaköve. nyert az ellenzék? Naugye.

(nem vitatom, mait írtál, stút)
@jöttem:

Ehhez képest a magyar adóhivatal egy vállalkozó vizsgálatakor kifejtette, hogy ha a család tagjaira a bevétele alapján nem jut annyi jövedelem, mint amennyit a statisztikai hivatal minimális megélhetési költségként kimutat, akkor a család adóköteles tagjai jövedelmet titkolnak el. Vagyis nálunk nincs szegény ember.
REMEK!!!
na, nem a poszt, hanem Ti!
végre tettek egy apró lépést az ellenzéki oldalon!
lehet fanyalogni!
de, hol van az új erő???
csíráját sem látom.
mire, vagy kire, kéne várniuk a DEKA-n résztvevőknek?
ki mögé álljanak be?
sehol senki!
az ország meg napról-napra közelebb kerül ahhoz, visszafordíthatatlanul kiírja magát európából.
nem orbán fogja felhúzni a vasfüggönyt, hanem minket fognak kiközösíteni, karanténba tenni!
akkor megvalósulhat az idióta jobbik "nemzetállama"!
gábrisból meg, ma kijött végre a saját énje!végre önálló véleménye volt!
rettenetes!!!
ahogy kioktatta jöttem-et a magyarságból!broááááf!
mit képzel ez?!
jöttem pedig olyan kulturáltan és támadhatatlan érvekkel tette helyre, hogy csodálatos volt olvasni!
KÖSZÖNÖM @jöttem:
és persze a többieknek is!
jég neked külön köszönet a a tükörért.:)
(kicsit dagályos lett de nem érdekel!)
@Mariann19: "A közeli években ezeken az oldalakon gyakran bíráltuk a magyar értelmiségiek hallgatását, passzivitását"
A magam részéről az értelmiségi megmondóemberek utóvédharcát bírűltam az elefántcsonbttorony küszöbétől befele. Millió kiloméáterre a valóságtól és realitásoktól. Heller, TGM, például.
Mindig nevetek ezen a "diktatúra" megnevezésen, nem mintha emögött pártpreferencia is állna, csak szimpla józan ész.

Komolyan, ha ez a status quo diktatúra, akkor mi van az oroszoknál? Ultra-diktatúra?
Vagy ha ez diktatúra, akkor mi volt a Horthy-rendszer, amelyről még egy sima középiskolai történelem könyv is csak mint, "féldiktatórikus" rendszerről emlékezik meg?
Erre válaszoljon már valamilyen hitelét még nem vesztett jómadár....
@parti_giano: inkább egyik se. Messiásügyi haszonlesőkből egy egész frakció hizik
@punkfrog: Te amúgy melyik adást nézed? Csak azért kérdem mert egyrészt marhára nem oktattam ki itt senkit magyarságból, arról nem is beszélve, hogy a kolleginától aztán mindent kaptam csak kulturált és támadhatatlan érveket nem.:) A többi bizonyára stimmel az "értékelésedben".
@jaegtoer:
ime nem is olyan kutya dolog lenne ez!!!!

Ez a probléma:) Leragadunk a szegénységnél, ahelyett, hogy

a munkába állna be mindenki derékig, és nem a segélyért meg az 'ingyenért' rinyálni,

hanem szeretném látni, hogy tízezrek követelnek munkát az utcán támogatva őket a többi,

akik 'éhbérért' termelik ki a baldauf Porsche-t, a törhető Lamborghini-t és az offshore-ba menthető milliárdokat

és tartja a hátán azt a sok szemetet akikhez képest a mikszáthi dzsentrik legalábbis szentek...

EZ A MEGOLDÁS NE KERESSETEK TOVÁBB

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: nem az analfabétának kell megértenie, hogy a gyermeke miért lesz a munkaerőpiacon hátrányban, s miért lesz 1) segélyleső potyázó; 2) piti bűnelkövető, hanem pl. a moi társadalom még teljesrn le nem szakadt részeinek... s mindenekelőtt pl. az "emútnyóc" elitjének...
a nyomorban levők soha nem fognak kijönni a nyomorból... onnan ki kell venni őket... nem szívjóságból... hanem azért, hogy adófizetők és fogyasztók legyenek, s ne eltartottak...
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Sajnos nem csak vállalkozó esetében ez az eljárás, hanem az "egyéb" magánszemélynél is.
Valamilyen oknál fogva a bíróságok mindezt benyelik.
Tényleg nem tudni miért, amikor a minimálbér bruttója is volt már kevesebb, mint a megélhetéshez szükséges minimum, nem beszélve a munkanélküliekről, a gyesen és hasonlón lévőkről, a közmunkásokról.
A hajléktalan jövedelem-eltitkolók (mert mi mások is lehetnének) pedig helyre is tehetnék az egész gazdaságot, lenullázhatnák az államadósságot.
Ehhez az erős nemzet vitához csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy Szlovákia és Románia nyiltan nemzetállamnak vallja magát, s nem ad autonómiát a kisebbségeknek, az őshonos magyaroknak sem. Én nem ilyen nemzetállamot szeretnék a magyaroknak, hanem erős nemzetet, amelyet egy stabil erős kormány vezet, és ezáltal a környező un."nemzetállamok " magyar kisebbségeit meg tudja védeni. Az erős magyar nemzet kisugárzása egészséges egyensúly lehet az erős tót és román "nemzetállamra.
@dr. jenőke (jenőke):

Mondjuk én a következő választáson tudnék díjazni olyan alakulatot, akik azt ígérik, hogy az ilyen anomálikat helyre teszik, és az amáliákat kiiktatják a bírói, és közigazgatási gyakorlatból.
@♔bаtyu♔:

"Két társaságban vagyok teljesen tanácstalan annyira, hogy halvány elképzelésem sincs, miről beszélgetnek. A nagyfülű kamaszgyerekek közt, mikor azok a hétvégi WoW partyra készülnek és tervezik meg, ki lesz a tank meg a mittoménmicsoda a raidben, és a másik, amikor összegyűlnek a baloldal krémjei, a kelet-európai értelemben vett értelmisik és nekiállnak bizottságosdit játszani.

Ezeknek a liberálisnak és közszereplőnek hívott önmarketing-menedzsereknek kb. a 20. század eleje óta az a becsípődésük, hogy nekik kell kivezetni a magyarikat a sötét középkorból, a feudális viszonyrendszerből, az akármiből."

www.tutiblog.com/2015/01/ertelmiseg-utja-az-osztalyteremnyi.html
A poszthoz meg annyit - hogy ez most jól sikeredett, Horváthot érdemes megnézni egy mai riportban / nem ajánlok, keressétek meg/, tényleg összevissza beszél.
@Imola Helyesi: ne aggodj, majd erosen sugarozunk paksrol.
masreszt ez a kormany mar annyi mindent megvedett. ideje lenne mar magatol megvedeni a tarsadalmat.
Heller mami ,mint a fékek és egyensúlyok, valamint szabad választások, demokratizmus, liberalizmus élharcosa, részt vesz egy olyan szeánszon, amelynek célja márc. 15-ig Orbán eltávolítása. Vagy valami új filozófiát talált most ki erre?
@parti_giano:
Hát tudod, én ha védelmet akarok, biztos nem fordulnék ehhez a dekához, már egy párszor hátbaszúrtak a résztvevői.
@GeoCracker: én téged, mostanában, csak TGM2-ként szoktalak emlegetni.
úgy érzem túlságosan eltartod a kisujjadat!:)))
Ha kétkamarás lenne a Parlament, és az egyikben a szakma lenne, a másikban a politikusok, valamint erős elnöki hatalom lenne, az jobb megoldás lenne. / ha már királyság nem lehet/. Ezáltal nem kellene négyévenként végignézni a bukott politikai ellenzék erölködését a hatalomért.
Ja, amellett, hogy batyut egy szívlapáttal kéne fejbebaszni moralitás okán, azért a kritikai észrevételeivel, melyeket a fidesz és jobbik formációkkal szembenállókkal kapcsolatban fogalmazott meg, tökéletesen azonosulni tudok...
@Gábris szomszéd:
nem vagyok híve a mindenáron való integrációnak

ez meg egy szar téma büdös

brühüyyy

szar témát nem szoktam

kanadaihirlap.com/2015/01/26/az-arab-kapcsolat/#comment-169027

Persze lehet, hogy vitte magával a hátizsákját, talán leül egy mecset elé, elénekli a fehérvári huszárokat – kíséri Szijjártó Péter, herefonon.
Annyi ott a herceg, mint a tenger, csak dobnak a hátizsákba egy kis olajat vagy arany vécécsészét, minden lehetőséget ki kell használni, csak vigyázva kell lehajolni a szappanért, mert arrafelé nem csak évente egyszer van Rijad Pride….

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: ezért nem fogom kiengedni a ketrecből!
nekünk sokkal jobb érveink vannak a "saját oldalunkkal" szemben!
kritizálja a sajátjait!
arra kíváncsi leszek.
@punkfrog:

szívesen. legközelebb talán kevesebb indulattal is menni fog. bár a téma a húsomba vág, így nem vennék erre mérget.))
@Imola Helyesi:
))))))

1. nincs számottevő nemzeti kisebbséged

2. milyen autonómiára gondolsz?

3. minek nekem autonómia, mikor kisebbségi jogaim vannak és EU tagállamban élek?
@punkfrog: papírom van róla. Amiota eltört, kacska a kisujjam :-(

Amúgy lehet, de nem érzem úgy.
Egyszerűen azt hiszem arról van szó, hogy mivel triviálisnak tünő kérdéseimre nem kaptam választ az ellenzéktől, s látom milyen nagy ívben sz.-.ják le alapjában véve a saját potenciális tömegbázisukat, azóta komoly kétségeim vannak.

Az biozti, hogy a választások előtt sokan sivalkodzunk, hogy az rossz irány. Azért következetesen vlgigmentek.
Októberben lehülyéztek többen, mert azt mertemn leírni, hogy a céltalan tüntetés a fásultság növelésére jó csak.
Győzött az ellenzék? Nem.
Hol vannak az utcáról a tiz- és zsázezrek? Sehol.
S egészen biztosan nem azért van így mert 1-2-3 blogger egy pesszimista urizáló állat.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Az a gond, hogy régebben az LB, manapság a Kúria is elfogad jóformán minden képtelenséget, amit az adóhatóság állít.
Érdemes megfigyelni az EU jog hatályosulását. Minden törvény azzal végződik, hogy az EU jognak megfelel, aztán mégsem. Ahol meg kellene, nem érvényesítik primátusát.
Adóügyekben meg sem lehet már számolni az EU bíróságának döntéseit.
Sokszor szinte kalkulált, hogy majd kell fizetni ezért, de úgysem jelentkezik mindenki, mert hagyja inkább veszni például az áfát, mert fél az adóhatóságtól.
No, abbahagytam. Nem mindenkit érdekel ez a téma.
@punkfrog: ne tedd!... felbaszná az agyad:-)...
@jöttem: én csodáltam, hogy ilyen higgadt maradtál és érvekkel, adatokkal aláztad a szerencsétlent.
de mint írta: "tévedésben vagy" a "többi felvetésed meg szóra se érdemes"(nem szó szerinti idézet)
valami felsőbbrendűnek képzeli magát!
kioktat, tájékoztat a valóságról, miközben te végigélted az egészet!
@Imola Helyesi:
"az őshonos magyaroknak sem"
Tudod hol őshonosak a magyarok? Na itt pl. nem. Figyelmedbe ajénlom a honfoglalás című töreténelmi etüdöt.
Ha nem is gépzongorára csak lovasrohamra.
S ha akkortájt nem egy meggyengült, hanem egy ereje teljében levő Római birodalom naprakészen fizetett légióival védett Limes-ével találkoznak honfoglalók, akkor
1/ nemzetiségi zárvánnyá válnak valahol a fogasai havasokban
2/ eltünnek a határvillongásokban
3/ eltünnek a rabszolgapiacon

Egyszerre vagy tetszőleges sorrendben.
Miközben ne esküdj a lovasok szüzességi fogadalmára és az itt lakó szláv, avar, tudjisten milyen népek nőinek megmaradt lányságára.
o bazdmeg..itt mindenki kurva okos. leginkabb a poszttolo. csak kibaszott lusta.
mert hogy o szarik akarmit is csinalni.
fikazassal meg egy kanalat sem hajlitasz meg kiskocsog!
@dr. jenőke (jenőke): mindig is leszarták az eljárási szabályok be nem tartását... kivételes esetben vették figyelembe a garanciális jogok megsértését... s nemcsak adóügyekben, a be. sem volt jobb... (most az adóügyekben eljáró közig bírák felkészültségét hagyjuk...)
@parti_giano: nekem a buday jött be, de nagyon... ki volt ő?... (akkor én nagyon ezerelmes voltam, kuxsit hasonlít az akkorira... sz'al, mint ahogy a guminős hóhányó mondaná: tólnám, mint izé (mert píszí) a lopott biciglit!)...
Egy ujabb ellenzeki osszefosas.
Ezeknek hianyzik a szopas ? Nincsenek valasztasok, igy nem dongolik oket 2-3 havonta a betonaba, es ezert magukat szopatjak.
Ebbol ugyis OSSZEFOSAS lesz.
@GeoCracker:
ÉN meg nagyon sok olvasmányt a figyelmedbe tudnék ajánlani neked az őshonosság bizonyítására, de kereskedj az interneten. Olyannyira vagyunk őshonosok, mint bármely más eus nép. Sőt Samu óta itt vagyunk, nyilván, hogy vannak keveredések, de hol nincs? Mindenhol az egész világon.Hányféle vér van a spanyolokban, franciákban, mi az, hogy belga, stb: Ne légy kishitű.
@jöttem:
1. ponthoz, csak ezt itt nálunk el ne kiabáld!
2.területi, kulturális, de amilyet akartok
3.egyrészt benne volt a trianoni szerződésben, másrészt nem biztos, hogy mindig lesz eu, az utódokra is gondolni kell.
@GeoCracker:
Cracker, bizonyítja az ősi nyelvünk és kultúránk fennmaradása is . Nem hallottam avar nyelvről, a rómaiak nyelve sem maradt itt fenn, ellenben van egy csomó régészeti lelet az ősi -hun-szkíta kultúráról, a rovásírásról, halomsírokról, stb. De nem akarok a témába belemelegedni, mert Boli rámfogja, hogy terelek.
@punkfrog: jó'van, leellenőriztem... "saját oldalunk" idézőjelben... azé' ané'kű' 'sztet nem mondnanám... (tanulom a helyesírást, azért a sok '... marketing, a lakmusz.org miatt... csiribá' a kettes számú vippesem..)
@Imola Helyesi: olyan kis kedves voltál tegnap... nem is zavar, hogy milyen ökörséget írsz... asszony is ilyen volt...
@punkfrog:

sokat olvasok olyan oldalakon is, ahol gábris és batyu véleménye lenne az etalon.
egyszerűen nem értem, hogy az a csapat, aki Trianon felett sír, miért nem látja, mivel jár a nemzetállam kiépítése. mi lesz a hatása a határon túliakra?

az önjelölt trónörökös brancs / jobbik/ frázisok puffogtat erős nemzetállamról, EU-mentes MO-ról.
arról nem szól a fáma, miből akarják az erős nemzetállamot felépíteni, ha kilépnek az EU-ból?
és a fan-klub nem is kíváncsi rá, nem gondolja tovább.
@Imola Helyesi: "a rómaiak nyelve sem maradt itt fenn, ellenben van egy csomó régészeti lelet az ősi -hun-szkíta kultúráról, a rovásírásról, halomsírokról, stb."

meggyőztél... aquinqum egy fake... tiszta sor... mindig betépve jártam arra (ami tény, de ezek szerint mások is)...
@Imola Helyesi:

csak a lényeget emelem ki:

"területi, kulturális, de amilyet akartok"

nem akarunk.
@Sir Bates dö Hól:

még a végén kiderül, hogy összefutottatok egy holdvilágos éjszakán.))))
@jöttem: én -mint minden rendes magyar- teljesen trianon-ellenes vagyok... a szívem mélyén... csak kinőttem... nekünk van a legnagyobb szükségünk az eu-ra... a legszebb az az egészben, hogy a lápi-magyar-formák azt mondják: "maraggy ott, szopjáá', nehogymá' elveszíccsük a jogunkat az területre, az szent honra, köcsög!!... há' milyen mahyar vagy te?! tán gyökér tót vagy szőrőstapú' olá' letté-e te csíra?!?!? (a többit nem tenném hozzá, mert azzal azonosulni tudok:-)...)
@jöttem:
Még nem alszol te sem? Volt felmérés? Senki nem akar?
@Imola Helyesi: Ameddig valaki filózófikus kémiatanárként hobbiból ír zagyvaságokat, addig semmi bajom vele. Amikor ugyanezt egytemi katedráról akarja beleszuszakolni a diákok fejébe, azt immorálisnak tartom. Ha valaki ennek ürügyén verekedni kezd az csavargó hülye.
Ismerem az ide vonatkozó marhaságok egy részét. Soha nem állította senki, hogy a Kárpát medence lakatlan volt.
Egyébként fura módon az angolok egész jól elvannak a többszörös honfoglalásukkal, és ma nem az olaszok utálatában élik ki magukat, a vikingek megannyi utódállama sem akarja Trisztántől levezetni magát. Néhány vadbaromtól eltekintve.
De persze itt már a neadervölgyi is magyarul beszélt.
Azért, ha ezt komolyan gondolod, az orvost keresd fel mielőtt elhatalmasodik.
@Sir Bates dö Hól:
Egy szelet a történelemből, egy az írást már gyakorló
birodalom névjegye. És? Nem jelent semmit, egy csomó népnek voltak akár évszázadokig leigázói. Pl. a koreaiakat a kínaiak és japánok is sokáig leigázták. Mégsem egyformák. Az angol-francia százéves háborúban is voltak bizonyára keveredések, mégis van francia és angol nemzet.
@jöttem: nem hiszem, én alapvetően monogám, hűséges tipus vagyok... bár, előfordulhat némi diszturbancia a fogalmakkal, de ez áthídalható...
@GeoCracker:
Nem, inkább neked kellene az évszázados dogmákat végre leráznod magadról, amelyet a monarchia, az átkos, most meg ez a kozmopolita világ sulykol beléd.
Itt éltek a magyarok szépen, békésen, bár uralkodói névjegyeket, csak az első hon visszafoglalás óta hagytak maguk után. Szántottak, vetettek, házasodtak, tűrték a farok hódítókat, de továbbvitték a nyelvüket, szokásaikat, népköltészetűket, legendáikat.Ez számít, nem az, amit egy-két lódító pap, meg idegen nép itt hagyott emlékbe, /akvincumi kőmaradék, törökfürdő, stb./
@Imola Helyesi:

"Még nem alszol te sem?"

Szeretek éjszakázni.

"Volt felmérés? Senki nem akar? "
Hát ne hülyéskedj! Rendes magyarok vagyunk, mi is széthúzunk, ketten háromfelé.
Jövőre parlamenti választások lesznek nálunk. Van magyar párt, aki ezzel kampányol. Csapnivaló tervezetet készítettek. Sajnos várható, hogy ezzel bejuttatják a szlovák nacionalistákat a parlamentbe.

De előkerestem neked a kisebbségkutató intézetünk - nekünk olyan is van- egyik kiadványát.
Olvasd el, ilyen jogaink vannak. Csak időnként elfelejtjük használni. Ezt teszi a tájékozatlanság.

www.jogsegely.sk/wp-content/uploads/2012/03/anyanyelvhasznalati-utmutato.pdf
@GeoCracker:
Én meg lennék elégedve, ha annyi történelmi filmet csinálnánk, mint pl. az angolok, akik büszkék a történelmükre, nyilván sokkal kevesebb náluk az önmarcangoló, a kételkedő, a kishitű meg a tudatlan.
@Sir Bates dö Hól:

Mindenki trianonozik, pedig a 47-es párizsi békeszerződésre haragudhatnánk igazán.

hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1rizsi_b%C3%A9keszerz%C5%91d%C3%A9sek
@Sir Bates dö Hól:

"nem hiszem, én alapvetően monogám, hűséges tipus vagyok"

szerencséd, hogy messze vagy. bocs, nem hagyhattam ki. olyan fakanálszerű helyzet volt. )))))))
@jöttem:
Ezen nem csodálkozom / a széthúzáson/. Az írást meg majd holnap /ill. ma / majd elolvasom. Jó éjt!
@GeoCracker:

"De persze itt már a neadervölgyi is magyarul beszélt. "

Én a helyedben óvatosan fogalmaznék. Holnap megjelenhet egy "hiteles" tanulmány arról, hogy rovásírásos leletet is találtak a Suba-lyukban.))
@Imola Helyesi: angol és francia... melyiket ismered?... mert én mindkét helyen laktam/lakom (nem, mint turista), sőt, még a pikteknél is...
nyuszmusz, miért gondolod azt, hogy én kevésbé vagyok büszke/rátarti a közös szármauásunkra/nyelvünkre/eredetünkre/mítoszainkra/történelmünkre, mint te?... ezt sosem értettem, hogy mi a deszkán telibaszott kurva annyába gondolja
egy gyökér irredenta/soviniszta
köcsög, hogy én, a liberális
multikulti lájkolója nem vagyok patrióta, nem állnék az első sorba, ha a hazám és népem ellen támadna bárki?!... csupán csak azért, mert elfogadom mohamed aida, polgár zsófi vagy heller àgnes és kolompár dzsenifer, hranek sándor magyarságát, hogy ők magyarnak vallják magukat?... ne bassz ki!!!... itt nekem mindenki azzal jön: áh, sarko ète un
hongroise aussi!... nem b+!, ő nem
beszél magyarul, ő nem tud semmit moról, seulment le père du hongrois!... ile est à vous!... (nyilván
nem perfekt, sz'al a fellation fan
club kussoljon... különben tagdíjemelés!!!)... mindenkinek el kellene gondolkodnia, hogy ki a faszom előtt hajt fejet október 6-án... (lehet, hogy ezt nem neked kellett volna írnom, de most te kerültél a ... végére... bár, nem állítanám, hogy rossz:-)...)
@Sir Bates dö Hól:

Elképesztő vagy.))))
Ez volt a csúcspont.
Jó éjt!)
@jöttem: működjön az életösztön!:-)...
@Sir Bates dö Hól:
kanadaihirlap.com/2015/01/26/az-arab-kapcsolat/#comment-169037

enterprise
2015 január 26
7:54 du.
Kétségtelen,
OV és így Magyarország elég aktív külpolitikát folytat. Felhagyott Kádár a Varsói szerződés – “Parancs, értettem” illetve a maszop-szadesz erre hajazó, Brüsszel – New York: terítsétek le a szőnyeget, hogy alatta feltett cilinderben mehessek jelenteni a szőnyeg széléig politikájával.
Mo, mint közép nagyságú, Közép-európai állam, mely Ukrajna(s mögötte az oroszok) és nyugat között helyezkedik el, felértékelődött. Egyrészt híd szerepet tülthet be a két oldal között, másrészt ügyes politizálással mindkét oldalt hasznára fordíthatja. Ettől még az USA, a NATO és az EU megbízható katonai, gazdasági szövetségese maradhat, csak egy kicsit jobban ügyel érdekérvnyesítésére, mely a kommunistáknak, s a testükből született reformkommunista-neoliberális konglomerátumnak is annyira, de annyira nehezére esett. Mert mi lesz, ha a esetleges oldalra pillantás miatt a ránk nehezedő cipőt nem lesz elég fényesíteni, esetleg még a talpát is nyalni kell…
Ebbe az érdekérvényesítésbe tartozik a keleti nyitás, az arab, kínai, ázsiai kapcsolatok élesztése, az álspórolásból maszop-szadesz “szakértők” által bezárt követségek újbóli megnyitása.
Kétségtelen, egy ilyen sok síkú, sokirányú stratégiai célokkal bíró, de mégis állandó frisseséget, megújulást követelő külpolitika, a csipkerózsika alváshoz szokottaknak meglehetősen hektikusnak, ijesztőnek tűnhet – amit az ember nem ért, attól fél, mint anno a géprombolók, s megróbálja tönkretenni, sátánira festeni – na de az volt már vagy 300 éve, s nézzünk csak körül a környezetünkben is mindenki a saját érdekeinek az érvényesítésével próbálkozik, a csehektől a románokig.
Akkor pont mi ne?

hát nem csodálatias?

brühüyyy
@jöttem:
.
Gondolom, ez érdekelni fog:

mozgovilag.com/?p=7887
.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, de ez nem kötelez semmire, nem kötelező olvasmány.
@Sir Bates dö Hól:
Úgy látom itt egyesekkel este 8 óra után nem érdemes szót váltani.
1. Még a saját szövegüket sem képesek értelmezni.
2.Szavak zsonganak bennük csak / lehet, hogy már sokat ittak?/, arra válaszolnak
3. Kitör bennük az üldözési mánia
4.Ellenséget gyártanak az ellenvéleményezőkból.
5. Mindezt elképesztő trágár stílusban teszik.
Fabius, ha itt vagy még. Ez a posztod tetszett.
@Imola Helyesi:

Az eszedbe sem jut, hogy amit írt, az helyálló? Arról nincs véleményed csak a stílusról?

Tudod harangoztatok, hogy csoda történt, ha egyszer olyat fogok olvasni, amiben más véleményével szembe a magadét írod le, ütköztetve a kettő, és nem mellébeszélsz.
@dr. jenőke (jenőke):

Megtisztelsz jenőke, hogy kíváncsi vagy a véleményemre. Ez az igazság még akkor is ha tudom, hogy a csapatban én vagyok az egyetlen határon túli.
Közép-Szlovákiában élek. Pozsonytól 300, Kassától 100 km-re, közel a nyelvhatárhoz. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert úgy tapasztaltam, mi másképp éljük meg a magyarságunkat, mint a Nyugat-Szlovákiában lakók, pl. Komárom környékén.
Nagyon tetszett az írás. A záró, a trianoni traumával kapcsolatos gondolatával teljesen azonosulni tudok:
"Egy sta­tus quo, ami nem he­lye­sel­he­tő, an­nál in­kább lesz el­fo­gad­ha­tó, mi­nél ki­sebb a je­len­tő­sé­ge. Mi­nél ke­vés­bé fruszt­rál és ter­he­li az éle­tün­ket. Ha így van, ak­kor nem a nem­zet(ál­lam)i konf­lik­tu­sok mér­té­ké­től függ a ke­let-eu­ró­pai élet fe­szült­ség­szint­je, ha­nem for­dít­va."
A trianoni és a párizsi békeszerződés számomra történelmi tény. Úgy, ahogy a Benes-dekrétumok is.
Nekem ez a multikulturális közeg a természetes életterem. Erre akkor jöttem rá, mikor majdnem két éven át Magyarországon éltem.
Ahhoz, hogy a többségi szlovák nemzetre ne ellenségként, hanem "társnemzetként" tekintsek, a következő feltételeknek kellett teljesülni:
- A szlovák közgondolkodásban visszaszorult a necionalista, nemzeti felhang. Már nem emlegetik Szlovákia nemzetállami voltát, inkább a multikulturális jellegét hangsúlyozzák. Ezt nem fejtem ki bővebben, bár megérne egy misét.
- Megtanultam normálisan szlovákul. Nem anyanyelvi szinten beszélem, de bármikor nyelvet váltok, ha szükségem van rá.
- Európai polgárként eldönthetem melyik országban akarok élni. Nem érzem magam bezárva Szlovákiában.

Ez kellett ahhoz, hogy itt élő magyarként otthonomnak tekintsem Szlovákiát.

Ezen tapasztalatok alapján viszolygok a nemzetállamok eszméjétől és a majd százéves sérelmek folyamatos átélésétől.

Próbáltam összeszedetten fogalmazni. Remélem, sikerült.
@látjátok feleim szümtükkel:
Pont erről volt szó. Nem az én szövegemre válaszolt, hanem a sérelmeit írta le, és bűnbaknak kiáltott ki. Ez az eljárás nagyon ócska már.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ráadásul itt egyesek késő este cizelláltan látnak szavakat /ld: taga: a fajta szót a saját szövegében nem veszi észre, amikor dicsekszik vele, a sir meg Hellerrel és másokkal jött a történelmi múltunk kapcsán/. Ez két külön terület ./mármint: őstörténet és fajta/ A nemzetről, az erős nemzetről volt szó, amelybe erős kisebbségek is beletartoznak.
@jöttem:

"Ez az igazság még akkor is ha tudom, hogy a csapatban én vagyok az egyetlen határon túli."

Nagyon tévedsz. Én már a saját határaimon is kívül, sőt minden létező határon túl élek.
@Imola Helyesi:

"Ráadásul itt egyesek késő este cizelláltan látnak szavakat ..."

Ez pontosan mit jelent?
@jaegtoer:

Mindig is sejtettem, hogy egy életművész vagy.
@jöttem: pedig köznapi kifejezés a cizelláltan néz/lát szavakat. te is tudnál, ha turulosan igazítnád a szemed.
@Sir Bates dö Hól: aminek ki kellett jönnie, az kijött belőled. szép volt. szellemi stadalxot írt a doki?
Na még egyet: Aki Ferge Zsuzsát Kovács Lászlóval egy kalap alá veszi, az maga sem ér egy kalap szart. És ezt tkp. a tagok minden párosítására el lehet mondani.
@GeoCracker:
A tegnapi 22.21 h-kor írt kommentedre:
"Megmondó emberek utóvédharcát bíráltam az elefántcsonttorony küszöbétől befele.
Millió km-re a valóságtól és a realitásoktól.
Heller Ágnes, TGM/."
Érdekelne, hogy a magyar értelmiségtől, a gondolkodóktól szerinted milyen elvárások jöhetnek szóba. Konkrétan.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy idáig ez az értelmiség hallgatott, még odáig sem ment el, hogy a hangját hallassa, bíráljon. Legfeljebb helyzetelemzésbe nyilatkozott semleges hangvétellel.
Olyan politikai hangulatú országban, ahol a baloldaliság vagy a liberalizmus jobb esetben elnéző mosolyt von maga után, nem valami vonalas kinyilvánítani az értelmiséginek a hovatartozását.
TGM és Heller Ágnes viszont nyíltan felvállalta ennek a rendszernek a bírálatát, bátor hangvétellel kritikákat fogalmazott meg.
A két ember gondolkodó, társadalmi feladatuk a
helyzetelemzés, a valóság nyilvános közreadása.
Nem várható el tőlük, hogy mozgalmak szervezésébe kezdő emberek legyenek.
Biztos vagyok benne, hogy a DEKA mellett részt vállalnak a tevőlegesebb feladatokból.
Lehet, hogy ifjonti hévnek látszik a részemről megnyilvánuló bizalom és elismerés, de úgy látom, pont ez a két ember tett a legtöbbet az értelmiségi feladatok érdekében.
@Mariann19:
Például az, hogy ahatlmas gondolkodásukban gondoljanak arra is, hogy néha hallgatni arany.
A választási nekifeszülésben írt értelmiségi levélke Hellertől és a többiektől kifejezetten baromság volt. Mert felültették Bajnait, de nagyon.
A valóság közreadása az irattárosok feladata. Bár az is értelmiségi szakma, nem vitatom. Az értelmiségnek, ha esze van saját magát a helyén kezelni, legfeljebb véleménye van. Ha eleven orákulumnak kezdi hinni magát, az borzasztó nagy hiba. Mert nem kinyit, hanem bezár. Szárszónál jobb példáz keresve sem lehetne találni arra, hogy egy értelmiségi elitklub mekkora károkat képez okozni, ha kritikátlanul hisz a különben általuk magasra emelt emberkéknek.
Annyira, hogy a DEKA sem más, mint Szárszó reloaded.
Mindezekről ott éás akkor is sipákoltam eleget. A blogon nyomonkövethető. Sajnos, és tényleg sajnos, jórészt igazam lett.
A tekintély tudod nagyon jó dolog. Nincs az a csak kicsit hiu balfék, akinek ne dagadna a keble, ha tekintélye van. Önmérséklet és realitásérzék nélkül azonban fabatkát sem ér. Márpedig jelenleg a realitásérzék, és önmérséklet az, ami úgy látszik hiánycikk.
süti beállítások módosítása