Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.26. 09:01 Fabius

Mese a sokszögletű kerekasztalról

Lett nekünk egy ilyen kerekasztal izénk. Hogy minek, azt még ne kérdezd, nyájas olvasó, de biztos nem azért, hogy Lovas Zoltán újságíró legyen a következő Artúr király, Horváth András Lancelot és Ferge Zsuzsa Guinevere. A többi majd kiderül - talán - ha jövőhéten megbeszélik merre van előre.

Kicsit úgy vagyok ezzel, mint kezdő ministráns a sekrestyében talált gumiférfival: nem egészen értem, de gyanús. Azt hinné az ember, hogy gyakorló politikusokból lett partvonalra került matuzsálemek, egyéb fosszíliák legalább rendelkeznek már azzal a képességgel, amivel az utódaik személyes tapasztalat hiányában még nem biztos: a választási üzenetek dekódolásával. Mer'hogy volt ebből tavaly három, ami eredményét tekintve azt mondta: ha 4 év elkúrás, alkotmányfaragás, nyugdíjkassza kirablás és a minden ellopása után ha ti vagytok az alternatíva, akkor inkább folytassák ők. Akiknek a szaros gumicsizma népviselet, akik gyerekeinek magánszemélytől kapott kölcsönből vett budai luxuslakás a jele az oviban. Jó, tudjuk, ti demokraták vagytok meg minden, de mondjátok: kit érdekelt ez orbánváltást érő mértékben?

Három választás után ti lettetek a DEKA, Viktor meg a kiló. Stimm?

Ha igen, akkor miből vélitek úgy, hogy ez majd egy kerekasztalozással megváltozik? Félre ne értsetek, tőlem aztán nyugodtan tölthetitek az időt ilyesmivel ha jól esik, nem akarok én komolyan beleszólni a munkacsoport vezető választásba. Tényleg mindegy, hogy szárszói pettingnek vagy kerekasztalnak hívjátok. Csak úgy vélem ezt a dolgot nem nektek, és nem innen kéne elkezdeni. Hogyhogy akkor honnan? Például kezdetnek megtenné az is, ha a baloldal apró részsikereit nem vágnátok azonnal haza azzal, hogy az újra hatalmasodott káderbrigád ott folytatja, ahol abbahagyni anno kénytelen volt. Karácsony nyert közös jelöltként Zuglóban, mire Tóth Csaba első megmozdulással tologatná az amúgy sem makulátlan Hagyó árváját az önkormányzati vagyonkezelőbe, gyakorlatilag bármi áron.Török Zsotyó elsírja magát a faszbúkon, TóCsa pattint kettőt az ujjával és máris megvan a lényegesen jobban tejelő pozíció.

Újbaloldali összefogásminta kerület lesz ez, harsogtátok, és tényleg az lett: a régi-új sormintáé.

Szóval ha azzal a kevéssel sem tudtok okosan élni ami jutott, akkor miért higgyük el, hogy a herényikároly meg a kovácslászló lesz majd az ország jövőkép rajzolója megint? Miért gondoljuk, hogy tökösebbek lesztek azoknál a szociknál, akik nem mernek hangosan röhögni, ha Orbánt pórázon húzgálják Európában, és a megoldást abban látják, ha a kontinens szocialistái ide jönnek, és ráncolt homlokkal, vádló pillantásokkal méregetik Viktort vagy két napig. Tudom, dögöljek meg én is mindenki mással együtt, aki nem látja itten a kiépült diktatúrát, és nem ragad meg minden fegyvert, minden kezet a lebontására. Azért meg duplán, hogy nem osztom a felülemelkedettséget, miszerint ne azzal foglalkozzunk ki mit művelt az elmúlt tíz évben, hanem azzal, hogy szerezhetné ehhez a hatalmát vissza. Aki nem támogatja az automatikusan, ellenzéki oldalon alanyi jogon járó (???) tiszta lapot, az fidesz szekértoló-diktatúraőr, és lehetőleg rohadjon meg mámma'még.

Vagy fogja be legalább, mert gúnyolódni a választási üzeneteket nem értőkön nettó genyóság. De azért hajrá, hátha jövőhéten kiderül merre is van szerintetek az előre.

 

 

361 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr657109517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@látjátok feleim szümtükkel:

Demagóg és cinikus duma. Ha ide is áttüremkedik a választási casting, ott is felteszem majd ezeket a kérdéseket.
Gondolom, ugyanez lesz a válasz.)))))
@Sir Bates dö Hól: "Ferge és Iványi tiszteletre méltóan tevékenykednek a maguk területén. Megmutathatják az okokat, miért termelődik újra a nyomor."

A nyomorban lévő nem kíváncsi arra, hogy milyen okból termelődik újra a nyomor, neki az abból való kimászás útja sokkal fontosabb. Talán ezt kellene felsimeri azoknak, akik a mai kormánypártot le szeretnék váltani.

Az olyan vállalkozó pedig, aki a magyar piaci viszonyok közt szerzi a vagyonát, az nem ér ár ilyen helyekre járni, mert különben nem megy a vagyonszerzés, azt nem adják neki ingyért. Ő látástól mikulásig dolgozik, és még káromkodni sem ér rá a politikusok balfogásai miatt.
@gazoló:

Igen. Életben kell tartani a témát. Arról is kellene beszélni, milyen előnyökkel jár az EU tagság és milyen károkat okozna a megszüntetése.
@látjátok feleim szümtükkel:

Elgondolkodtató, hol végződik a szegénység és hol kezdődik a nyomor.
Találtam egy tesztet.
Szerintem sokan meglepődnek ha kitöltik, mert nem is gondolják, hogy szegénynek minősülnek.

playstationcommunity.hu/blog/28756
.
Mondhatnám azt is, hogy jó éjszakát, szép álmokat, de nem. Most az mondom: ébredjetek frissen, üdén, fiatalosan a reggeli tornához.

KISS JUDIT ÁGNES: Önmarcangoló

avarban trappolsz megvadult ló
ledobta lovasát és elszaladt
betörték ugyan de félig vagy rosszul
s a lázadásból valami maradt
a vérében és néha kitör
kitörsz néha és elszaladsz
belefáradva a nagy rohanásba
nem tudod azt se merre haladsz

lesd az irányt a fák oldaláról
csikó voltodból vajon mi maradt
víztükörnek itt van egy őznyom
ihatsz és megnézheted magad
hová jutottál nagy lázadásban
sűrű erdőbe az élet felén
lovasod sok volt de gazdád egy sem
s ha azt mondta volna bárki enyém

leveted őt is nagy lázadásban
mire jutottál te büszke ló
gyűlölni zablát utálni nyerget
harapni rúgni mondd mire jó
neked nem épül meleg istálló
senki se keres neked legelőt
megvetve mindenkit emelt fejjel
harapod az üres levegőt
@Sir Bates dö Hól: A múltkorihoz. Szóval ha nagyon ráérsz itt csemegézhetsz majd. :)

archive.org/details/AHorthyrendszermerlege
@jaegtoer: "Én mindenesetre hamvasztást kérek."
minapi hir szerint lamborghinibol porse
A kerekasztalról már tegnap az volt a véleményem, hogy értelmiségi pótcselekvés
endresy.blogspot.com/2015/01/deka-nk-lett-de-jo.html

Az azóta gyülő reakciók alapján ez az érzásem megmaradt.
Ez meg Orbán mai sírbeszédéről.
endresy.blogspot.com/2015/01/orban-megemlekezik-de-minek.html

Nem a saját sirjánál, de még csak nem is a kormányánál.
@Sir Bates dö Hól:
Lássuk azt a vállalkozót. Csak aztán ki ne nevezze valaki messiásnak. :-)
@látjátok feleim szümtükkel: szárszóról 2013-ban azt írtam, hogy a bukás felé vezető biztos ut egy kockaköve. nyert az ellenzék? Naugye.

(nem vitatom, mait írtál, stút)
@jöttem:

Ehhez képest a magyar adóhivatal egy vállalkozó vizsgálatakor kifejtette, hogy ha a család tagjaira a bevétele alapján nem jut annyi jövedelem, mint amennyit a statisztikai hivatal minimális megélhetési költségként kimutat, akkor a család adóköteles tagjai jövedelmet titkolnak el. Vagyis nálunk nincs szegény ember.
REMEK!!!
na, nem a poszt, hanem Ti!
végre tettek egy apró lépést az ellenzéki oldalon!
lehet fanyalogni!
de, hol van az új erő???
csíráját sem látom.
mire, vagy kire, kéne várniuk a DEKA-n résztvevőknek?
ki mögé álljanak be?
sehol senki!
az ország meg napról-napra közelebb kerül ahhoz, visszafordíthatatlanul kiírja magát európából.
nem orbán fogja felhúzni a vasfüggönyt, hanem minket fognak kiközösíteni, karanténba tenni!
akkor megvalósulhat az idióta jobbik "nemzetállama"!
gábrisból meg, ma kijött végre a saját énje!végre önálló véleménye volt!
rettenetes!!!
ahogy kioktatta jöttem-et a magyarságból!broááááf!
mit képzel ez?!
jöttem pedig olyan kulturáltan és támadhatatlan érvekkel tette helyre, hogy csodálatos volt olvasni!
KÖSZÖNÖM @jöttem:
és persze a többieknek is!
jég neked külön köszönet a a tükörért.:)
(kicsit dagályos lett de nem érdekel!)
@Mariann19: "A közeli években ezeken az oldalakon gyakran bíráltuk a magyar értelmiségiek hallgatását, passzivitását"
A magam részéről az értelmiségi megmondóemberek utóvédharcát bírűltam az elefántcsonbttorony küszöbétől befele. Millió kiloméáterre a valóságtól és realitásoktól. Heller, TGM, például.
Mindig nevetek ezen a "diktatúra" megnevezésen, nem mintha emögött pártpreferencia is állna, csak szimpla józan ész.

Komolyan, ha ez a status quo diktatúra, akkor mi van az oroszoknál? Ultra-diktatúra?
Vagy ha ez diktatúra, akkor mi volt a Horthy-rendszer, amelyről még egy sima középiskolai történelem könyv is csak mint, "féldiktatórikus" rendszerről emlékezik meg?
Erre válaszoljon már valamilyen hitelét még nem vesztett jómadár....
@parti_giano: inkább egyik se. Messiásügyi haszonlesőkből egy egész frakció hizik
@punkfrog: Te amúgy melyik adást nézed? Csak azért kérdem mert egyrészt marhára nem oktattam ki itt senkit magyarságból, arról nem is beszélve, hogy a kolleginától aztán mindent kaptam csak kulturált és támadhatatlan érveket nem.:) A többi bizonyára stimmel az "értékelésedben".
@jaegtoer:
ime nem is olyan kutya dolog lenne ez!!!!

Ez a probléma:) Leragadunk a szegénységnél, ahelyett, hogy

a munkába állna be mindenki derékig, és nem a segélyért meg az 'ingyenért' rinyálni,

hanem szeretném látni, hogy tízezrek követelnek munkát az utcán támogatva őket a többi,

akik 'éhbérért' termelik ki a baldauf Porsche-t, a törhető Lamborghini-t és az offshore-ba menthető milliárdokat

és tartja a hátán azt a sok szemetet akikhez képest a mikszáthi dzsentrik legalábbis szentek...

EZ A MEGOLDÁS NE KERESSETEK TOVÁBB

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: nem az analfabétának kell megértenie, hogy a gyermeke miért lesz a munkaerőpiacon hátrányban, s miért lesz 1) segélyleső potyázó; 2) piti bűnelkövető, hanem pl. a moi társadalom még teljesrn le nem szakadt részeinek... s mindenekelőtt pl. az "emútnyóc" elitjének...
a nyomorban levők soha nem fognak kijönni a nyomorból... onnan ki kell venni őket... nem szívjóságból... hanem azért, hogy adófizetők és fogyasztók legyenek, s ne eltartottak...
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Sajnos nem csak vállalkozó esetében ez az eljárás, hanem az "egyéb" magánszemélynél is.
Valamilyen oknál fogva a bíróságok mindezt benyelik.
Tényleg nem tudni miért, amikor a minimálbér bruttója is volt már kevesebb, mint a megélhetéshez szükséges minimum, nem beszélve a munkanélküliekről, a gyesen és hasonlón lévőkről, a közmunkásokról.
A hajléktalan jövedelem-eltitkolók (mert mi mások is lehetnének) pedig helyre is tehetnék az egész gazdaságot, lenullázhatnák az államadósságot.
Ehhez az erős nemzet vitához csak annyit jegyeznék meg halkan, hogy Szlovákia és Románia nyiltan nemzetállamnak vallja magát, s nem ad autonómiát a kisebbségeknek, az őshonos magyaroknak sem. Én nem ilyen nemzetállamot szeretnék a magyaroknak, hanem erős nemzetet, amelyet egy stabil erős kormány vezet, és ezáltal a környező un."nemzetállamok " magyar kisebbségeit meg tudja védeni. Az erős magyar nemzet kisugárzása egészséges egyensúly lehet az erős tót és román "nemzetállamra.
@dr. jenőke (jenőke):

Mondjuk én a következő választáson tudnék díjazni olyan alakulatot, akik azt ígérik, hogy az ilyen anomálikat helyre teszik, és az amáliákat kiiktatják a bírói, és közigazgatási gyakorlatból.
@♔bаtyu♔:

"Két társaságban vagyok teljesen tanácstalan annyira, hogy halvány elképzelésem sincs, miről beszélgetnek. A nagyfülű kamaszgyerekek közt, mikor azok a hétvégi WoW partyra készülnek és tervezik meg, ki lesz a tank meg a mittoménmicsoda a raidben, és a másik, amikor összegyűlnek a baloldal krémjei, a kelet-európai értelemben vett értelmisik és nekiállnak bizottságosdit játszani.

Ezeknek a liberálisnak és közszereplőnek hívott önmarketing-menedzsereknek kb. a 20. század eleje óta az a becsípődésük, hogy nekik kell kivezetni a magyarikat a sötét középkorból, a feudális viszonyrendszerből, az akármiből."

www.tutiblog.com/2015/01/ertelmiseg-utja-az-osztalyteremnyi.html
A poszthoz meg annyit - hogy ez most jól sikeredett, Horváthot érdemes megnézni egy mai riportban / nem ajánlok, keressétek meg/, tényleg összevissza beszél.
@Imola Helyesi: ne aggodj, majd erosen sugarozunk paksrol.
masreszt ez a kormany mar annyi mindent megvedett. ideje lenne mar magatol megvedeni a tarsadalmat.
Heller mami ,mint a fékek és egyensúlyok, valamint szabad választások, demokratizmus, liberalizmus élharcosa, részt vesz egy olyan szeánszon, amelynek célja márc. 15-ig Orbán eltávolítása. Vagy valami új filozófiát talált most ki erre?
@parti_giano:
Hát tudod, én ha védelmet akarok, biztos nem fordulnék ehhez a dekához, már egy párszor hátbaszúrtak a résztvevői.
@GeoCracker: én téged, mostanában, csak TGM2-ként szoktalak emlegetni.
úgy érzem túlságosan eltartod a kisujjadat!:)))
Ha kétkamarás lenne a Parlament, és az egyikben a szakma lenne, a másikban a politikusok, valamint erős elnöki hatalom lenne, az jobb megoldás lenne. / ha már királyság nem lehet/. Ezáltal nem kellene négyévenként végignézni a bukott politikai ellenzék erölködését a hatalomért.
Ja, amellett, hogy batyut egy szívlapáttal kéne fejbebaszni moralitás okán, azért a kritikai észrevételeivel, melyeket a fidesz és jobbik formációkkal szembenállókkal kapcsolatban fogalmazott meg, tökéletesen azonosulni tudok...
@Gábris szomszéd:
nem vagyok híve a mindenáron való integrációnak

ez meg egy szar téma büdös

brühüyyy

szar témát nem szoktam

kanadaihirlap.com/2015/01/26/az-arab-kapcsolat/#comment-169027

Persze lehet, hogy vitte magával a hátizsákját, talán leül egy mecset elé, elénekli a fehérvári huszárokat – kíséri Szijjártó Péter, herefonon.
Annyi ott a herceg, mint a tenger, csak dobnak a hátizsákba egy kis olajat vagy arany vécécsészét, minden lehetőséget ki kell használni, csak vigyázva kell lehajolni a szappanért, mert arrafelé nem csak évente egyszer van Rijad Pride….

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: ezért nem fogom kiengedni a ketrecből!
nekünk sokkal jobb érveink vannak a "saját oldalunkkal" szemben!
kritizálja a sajátjait!
arra kíváncsi leszek.
@punkfrog:

szívesen. legközelebb talán kevesebb indulattal is menni fog. bár a téma a húsomba vág, így nem vennék erre mérget.))
@Imola Helyesi:
))))))

1. nincs számottevő nemzeti kisebbséged

2. milyen autonómiára gondolsz?

3. minek nekem autonómia, mikor kisebbségi jogaim vannak és EU tagállamban élek?
@punkfrog: papírom van róla. Amiota eltört, kacska a kisujjam :-(

Amúgy lehet, de nem érzem úgy.
Egyszerűen azt hiszem arról van szó, hogy mivel triviálisnak tünő kérdéseimre nem kaptam választ az ellenzéktől, s látom milyen nagy ívben sz.-.ják le alapjában véve a saját potenciális tömegbázisukat, azóta komoly kétségeim vannak.

Az biozti, hogy a választások előtt sokan sivalkodzunk, hogy az rossz irány. Azért következetesen vlgigmentek.
Októberben lehülyéztek többen, mert azt mertemn leírni, hogy a céltalan tüntetés a fásultság növelésére jó csak.
Győzött az ellenzék? Nem.
Hol vannak az utcáról a tiz- és zsázezrek? Sehol.
S egészen biztosan nem azért van így mert 1-2-3 blogger egy pesszimista urizáló állat.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Az a gond, hogy régebben az LB, manapság a Kúria is elfogad jóformán minden képtelenséget, amit az adóhatóság állít.
Érdemes megfigyelni az EU jog hatályosulását. Minden törvény azzal végződik, hogy az EU jognak megfelel, aztán mégsem. Ahol meg kellene, nem érvényesítik primátusát.
Adóügyekben meg sem lehet már számolni az EU bíróságának döntéseit.
Sokszor szinte kalkulált, hogy majd kell fizetni ezért, de úgysem jelentkezik mindenki, mert hagyja inkább veszni például az áfát, mert fél az adóhatóságtól.
No, abbahagytam. Nem mindenkit érdekel ez a téma.
@punkfrog: ne tedd!... felbaszná az agyad:-)...
@jöttem: én csodáltam, hogy ilyen higgadt maradtál és érvekkel, adatokkal aláztad a szerencsétlent.
de mint írta: "tévedésben vagy" a "többi felvetésed meg szóra se érdemes"(nem szó szerinti idézet)
valami felsőbbrendűnek képzeli magát!
kioktat, tájékoztat a valóságról, miközben te végigélted az egészet!
@Imola Helyesi:
"az őshonos magyaroknak sem"
Tudod hol őshonosak a magyarok? Na itt pl. nem. Figyelmedbe ajénlom a honfoglalás című töreténelmi etüdöt.
Ha nem is gépzongorára csak lovasrohamra.
S ha akkortájt nem egy meggyengült, hanem egy ereje teljében levő Római birodalom naprakészen fizetett légióival védett Limes-ével találkoznak honfoglalók, akkor
1/ nemzetiségi zárvánnyá válnak valahol a fogasai havasokban
2/ eltünnek a határvillongásokban
3/ eltünnek a rabszolgapiacon

Egyszerre vagy tetszőleges sorrendben.
Miközben ne esküdj a lovasok szüzességi fogadalmára és az itt lakó szláv, avar, tudjisten milyen népek nőinek megmaradt lányságára.
o bazdmeg..itt mindenki kurva okos. leginkabb a poszttolo. csak kibaszott lusta.
mert hogy o szarik akarmit is csinalni.
fikazassal meg egy kanalat sem hajlitasz meg kiskocsog!
@dr. jenőke (jenőke): mindig is leszarták az eljárási szabályok be nem tartását... kivételes esetben vették figyelembe a garanciális jogok megsértését... s nemcsak adóügyekben, a be. sem volt jobb... (most az adóügyekben eljáró közig bírák felkészültségét hagyjuk...)
@parti_giano: nekem a buday jött be, de nagyon... ki volt ő?... (akkor én nagyon ezerelmes voltam, kuxsit hasonlít az akkorira... sz'al, mint ahogy a guminős hóhányó mondaná: tólnám, mint izé (mert píszí) a lopott biciglit!)...
Egy ujabb ellenzeki osszefosas.
Ezeknek hianyzik a szopas ? Nincsenek valasztasok, igy nem dongolik oket 2-3 havonta a betonaba, es ezert magukat szopatjak.
Ebbol ugyis OSSZEFOSAS lesz.
@GeoCracker:
ÉN meg nagyon sok olvasmányt a figyelmedbe tudnék ajánlani neked az őshonosság bizonyítására, de kereskedj az interneten. Olyannyira vagyunk őshonosok, mint bármely más eus nép. Sőt Samu óta itt vagyunk, nyilván, hogy vannak keveredések, de hol nincs? Mindenhol az egész világon.Hányféle vér van a spanyolokban, franciákban, mi az, hogy belga, stb: Ne légy kishitű.
@jöttem:
1. ponthoz, csak ezt itt nálunk el ne kiabáld!
2.területi, kulturális, de amilyet akartok
3.egyrészt benne volt a trianoni szerződésben, másrészt nem biztos, hogy mindig lesz eu, az utódokra is gondolni kell.
@GeoCracker:
Cracker, bizonyítja az ősi nyelvünk és kultúránk fennmaradása is . Nem hallottam avar nyelvről, a rómaiak nyelve sem maradt itt fenn, ellenben van egy csomó régészeti lelet az ősi -hun-szkíta kultúráról, a rovásírásról, halomsírokról, stb. De nem akarok a témába belemelegedni, mert Boli rámfogja, hogy terelek.
@punkfrog: jó'van, leellenőriztem... "saját oldalunk" idézőjelben... azé' ané'kű' 'sztet nem mondnanám... (tanulom a helyesírást, azért a sok '... marketing, a lakmusz.org miatt... csiribá' a kettes számú vippesem..)
@Imola Helyesi: olyan kis kedves voltál tegnap... nem is zavar, hogy milyen ökörséget írsz... asszony is ilyen volt...
@punkfrog:

sokat olvasok olyan oldalakon is, ahol gábris és batyu véleménye lenne az etalon.
egyszerűen nem értem, hogy az a csapat, aki Trianon felett sír, miért nem látja, mivel jár a nemzetállam kiépítése. mi lesz a hatása a határon túliakra?

az önjelölt trónörökös brancs / jobbik/ frázisok puffogtat erős nemzetállamról, EU-mentes MO-ról.
arról nem szól a fáma, miből akarják az erős nemzetállamot felépíteni, ha kilépnek az EU-ból?
és a fan-klub nem is kíváncsi rá, nem gondolja tovább.
@Imola Helyesi: "a rómaiak nyelve sem maradt itt fenn, ellenben van egy csomó régészeti lelet az ősi -hun-szkíta kultúráról, a rovásírásról, halomsírokról, stb."

meggyőztél... aquinqum egy fake... tiszta sor... mindig betépve jártam arra (ami tény, de ezek szerint mások is)...
@Imola Helyesi:

csak a lényeget emelem ki:

"területi, kulturális, de amilyet akartok"

nem akarunk.
@Sir Bates dö Hól:

még a végén kiderül, hogy összefutottatok egy holdvilágos éjszakán.))))
@jöttem: én -mint minden rendes magyar- teljesen trianon-ellenes vagyok... a szívem mélyén... csak kinőttem... nekünk van a legnagyobb szükségünk az eu-ra... a legszebb az az egészben, hogy a lápi-magyar-formák azt mondják: "maraggy ott, szopjáá', nehogymá' elveszíccsük a jogunkat az területre, az szent honra, köcsög!!... há' milyen mahyar vagy te?! tán gyökér tót vagy szőrőstapú' olá' letté-e te csíra?!?!? (a többit nem tenném hozzá, mert azzal azonosulni tudok:-)...)
@jöttem:
Még nem alszol te sem? Volt felmérés? Senki nem akar?
@Imola Helyesi: Ameddig valaki filózófikus kémiatanárként hobbiból ír zagyvaságokat, addig semmi bajom vele. Amikor ugyanezt egytemi katedráról akarja beleszuszakolni a diákok fejébe, azt immorálisnak tartom. Ha valaki ennek ürügyén verekedni kezd az csavargó hülye.
Ismerem az ide vonatkozó marhaságok egy részét. Soha nem állította senki, hogy a Kárpát medence lakatlan volt.
Egyébként fura módon az angolok egész jól elvannak a többszörös honfoglalásukkal, és ma nem az olaszok utálatában élik ki magukat, a vikingek megannyi utódállama sem akarja Trisztántől levezetni magát. Néhány vadbaromtól eltekintve.
De persze itt már a neadervölgyi is magyarul beszélt.
Azért, ha ezt komolyan gondolod, az orvost keresd fel mielőtt elhatalmasodik.
@Sir Bates dö Hól:
Egy szelet a történelemből, egy az írást már gyakorló
birodalom névjegye. És? Nem jelent semmit, egy csomó népnek voltak akár évszázadokig leigázói. Pl. a koreaiakat a kínaiak és japánok is sokáig leigázták. Mégsem egyformák. Az angol-francia százéves háborúban is voltak bizonyára keveredések, mégis van francia és angol nemzet.
@jöttem: nem hiszem, én alapvetően monogám, hűséges tipus vagyok... bár, előfordulhat némi diszturbancia a fogalmakkal, de ez áthídalható...
@GeoCracker:
Nem, inkább neked kellene az évszázados dogmákat végre leráznod magadról, amelyet a monarchia, az átkos, most meg ez a kozmopolita világ sulykol beléd.
Itt éltek a magyarok szépen, békésen, bár uralkodói névjegyeket, csak az első hon visszafoglalás óta hagytak maguk után. Szántottak, vetettek, házasodtak, tűrték a farok hódítókat, de továbbvitték a nyelvüket, szokásaikat, népköltészetűket, legendáikat.Ez számít, nem az, amit egy-két lódító pap, meg idegen nép itt hagyott emlékbe, /akvincumi kőmaradék, törökfürdő, stb./
@Imola Helyesi:

"Még nem alszol te sem?"

Szeretek éjszakázni.

"Volt felmérés? Senki nem akar? "
Hát ne hülyéskedj! Rendes magyarok vagyunk, mi is széthúzunk, ketten háromfelé.
Jövőre parlamenti választások lesznek nálunk. Van magyar párt, aki ezzel kampányol. Csapnivaló tervezetet készítettek. Sajnos várható, hogy ezzel bejuttatják a szlovák nacionalistákat a parlamentbe.

De előkerestem neked a kisebbségkutató intézetünk - nekünk olyan is van- egyik kiadványát.
Olvasd el, ilyen jogaink vannak. Csak időnként elfelejtjük használni. Ezt teszi a tájékozatlanság.

www.jogsegely.sk/wp-content/uploads/2012/03/anyanyelvhasznalati-utmutato.pdf
@GeoCracker:
Én meg lennék elégedve, ha annyi történelmi filmet csinálnánk, mint pl. az angolok, akik büszkék a történelmükre, nyilván sokkal kevesebb náluk az önmarcangoló, a kételkedő, a kishitű meg a tudatlan.
@Sir Bates dö Hól:

Mindenki trianonozik, pedig a 47-es párizsi békeszerződésre haragudhatnánk igazán.

hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1rizsi_b%C3%A9keszerz%C5%91d%C3%A9sek
@Sir Bates dö Hól:

"nem hiszem, én alapvetően monogám, hűséges tipus vagyok"

szerencséd, hogy messze vagy. bocs, nem hagyhattam ki. olyan fakanálszerű helyzet volt. )))))))
@jöttem:
Ezen nem csodálkozom / a széthúzáson/. Az írást meg majd holnap /ill. ma / majd elolvasom. Jó éjt!
@GeoCracker:

"De persze itt már a neadervölgyi is magyarul beszélt. "

Én a helyedben óvatosan fogalmaznék. Holnap megjelenhet egy "hiteles" tanulmány arról, hogy rovásírásos leletet is találtak a Suba-lyukban.))
@Imola Helyesi: angol és francia... melyiket ismered?... mert én mindkét helyen laktam/lakom (nem, mint turista), sőt, még a pikteknél is...
nyuszmusz, miért gondolod azt, hogy én kevésbé vagyok büszke/rátarti a közös szármauásunkra/nyelvünkre/eredetünkre/mítoszainkra/történelmünkre, mint te?... ezt sosem értettem, hogy mi a deszkán telibaszott kurva annyába gondolja
egy gyökér irredenta/soviniszta
köcsög, hogy én, a liberális
multikulti lájkolója nem vagyok patrióta, nem állnék az első sorba, ha a hazám és népem ellen támadna bárki?!... csupán csak azért, mert elfogadom mohamed aida, polgár zsófi vagy heller àgnes és kolompár dzsenifer, hranek sándor magyarságát, hogy ők magyarnak vallják magukat?... ne bassz ki!!!... itt nekem mindenki azzal jön: áh, sarko ète un
hongroise aussi!... nem b+!, ő nem
beszél magyarul, ő nem tud semmit moról, seulment le père du hongrois!... ile est à vous!... (nyilván
nem perfekt, sz'al a fellation fan
club kussoljon... különben tagdíjemelés!!!)... mindenkinek el kellene gondolkodnia, hogy ki a faszom előtt hajt fejet október 6-án... (lehet, hogy ezt nem neked kellett volna írnom, de most te kerültél a ... végére... bár, nem állítanám, hogy rossz:-)...)
@Sir Bates dö Hól:

Elképesztő vagy.))))
Ez volt a csúcspont.
Jó éjt!)
@jöttem: működjön az életösztön!:-)...
@Sir Bates dö Hól:
kanadaihirlap.com/2015/01/26/az-arab-kapcsolat/#comment-169037

enterprise
2015 január 26
7:54 du.
Kétségtelen,
OV és így Magyarország elég aktív külpolitikát folytat. Felhagyott Kádár a Varsói szerződés – “Parancs, értettem” illetve a maszop-szadesz erre hajazó, Brüsszel – New York: terítsétek le a szőnyeget, hogy alatta feltett cilinderben mehessek jelenteni a szőnyeg széléig politikájával.
Mo, mint közép nagyságú, Közép-európai állam, mely Ukrajna(s mögötte az oroszok) és nyugat között helyezkedik el, felértékelődött. Egyrészt híd szerepet tülthet be a két oldal között, másrészt ügyes politizálással mindkét oldalt hasznára fordíthatja. Ettől még az USA, a NATO és az EU megbízható katonai, gazdasági szövetségese maradhat, csak egy kicsit jobban ügyel érdekérvnyesítésére, mely a kommunistáknak, s a testükből született reformkommunista-neoliberális konglomerátumnak is annyira, de annyira nehezére esett. Mert mi lesz, ha a esetleges oldalra pillantás miatt a ránk nehezedő cipőt nem lesz elég fényesíteni, esetleg még a talpát is nyalni kell…
Ebbe az érdekérvényesítésbe tartozik a keleti nyitás, az arab, kínai, ázsiai kapcsolatok élesztése, az álspórolásból maszop-szadesz “szakértők” által bezárt követségek újbóli megnyitása.
Kétségtelen, egy ilyen sok síkú, sokirányú stratégiai célokkal bíró, de mégis állandó frisseséget, megújulást követelő külpolitika, a csipkerózsika alváshoz szokottaknak meglehetősen hektikusnak, ijesztőnek tűnhet – amit az ember nem ért, attól fél, mint anno a géprombolók, s megróbálja tönkretenni, sátánira festeni – na de az volt már vagy 300 éve, s nézzünk csak körül a környezetünkben is mindenki a saját érdekeinek az érvényesítésével próbálkozik, a csehektől a románokig.
Akkor pont mi ne?

hát nem csodálatias?

brühüyyy
@jöttem:
.
Gondolom, ez érdekelni fog:

mozgovilag.com/?p=7887
.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, de ez nem kötelez semmire, nem kötelező olvasmány.
@Sir Bates dö Hól:
Úgy látom itt egyesekkel este 8 óra után nem érdemes szót váltani.
1. Még a saját szövegüket sem képesek értelmezni.
2.Szavak zsonganak bennük csak / lehet, hogy már sokat ittak?/, arra válaszolnak
3. Kitör bennük az üldözési mánia
4.Ellenséget gyártanak az ellenvéleményezőkból.
5. Mindezt elképesztő trágár stílusban teszik.
Fabius, ha itt vagy még. Ez a posztod tetszett.
@Imola Helyesi:

Az eszedbe sem jut, hogy amit írt, az helyálló? Arról nincs véleményed csak a stílusról?

Tudod harangoztatok, hogy csoda történt, ha egyszer olyat fogok olvasni, amiben más véleményével szembe a magadét írod le, ütköztetve a kettő, és nem mellébeszélsz.
@dr. jenőke (jenőke):

Megtisztelsz jenőke, hogy kíváncsi vagy a véleményemre. Ez az igazság még akkor is ha tudom, hogy a csapatban én vagyok az egyetlen határon túli.
Közép-Szlovákiában élek. Pozsonytól 300, Kassától 100 km-re, közel a nyelvhatárhoz. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert úgy tapasztaltam, mi másképp éljük meg a magyarságunkat, mint a Nyugat-Szlovákiában lakók, pl. Komárom környékén.
Nagyon tetszett az írás. A záró, a trianoni traumával kapcsolatos gondolatával teljesen azonosulni tudok:
"Egy sta­tus quo, ami nem he­lye­sel­he­tő, an­nál in­kább lesz el­fo­gad­ha­tó, mi­nél ki­sebb a je­len­tő­sé­ge. Mi­nél ke­vés­bé fruszt­rál és ter­he­li az éle­tün­ket. Ha így van, ak­kor nem a nem­zet(ál­lam)i konf­lik­tu­sok mér­té­ké­től függ a ke­let-eu­ró­pai élet fe­szült­ség­szint­je, ha­nem for­dít­va."
A trianoni és a párizsi békeszerződés számomra történelmi tény. Úgy, ahogy a Benes-dekrétumok is.
Nekem ez a multikulturális közeg a természetes életterem. Erre akkor jöttem rá, mikor majdnem két éven át Magyarországon éltem.
Ahhoz, hogy a többségi szlovák nemzetre ne ellenségként, hanem "társnemzetként" tekintsek, a következő feltételeknek kellett teljesülni:
- A szlovák közgondolkodásban visszaszorult a necionalista, nemzeti felhang. Már nem emlegetik Szlovákia nemzetállami voltát, inkább a multikulturális jellegét hangsúlyozzák. Ezt nem fejtem ki bővebben, bár megérne egy misét.
- Megtanultam normálisan szlovákul. Nem anyanyelvi szinten beszélem, de bármikor nyelvet váltok, ha szükségem van rá.
- Európai polgárként eldönthetem melyik országban akarok élni. Nem érzem magam bezárva Szlovákiában.

Ez kellett ahhoz, hogy itt élő magyarként otthonomnak tekintsem Szlovákiát.

Ezen tapasztalatok alapján viszolygok a nemzetállamok eszméjétől és a majd százéves sérelmek folyamatos átélésétől.

Próbáltam összeszedetten fogalmazni. Remélem, sikerült.
@látjátok feleim szümtükkel:
Pont erről volt szó. Nem az én szövegemre válaszolt, hanem a sérelmeit írta le, és bűnbaknak kiáltott ki. Ez az eljárás nagyon ócska már.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ráadásul itt egyesek késő este cizelláltan látnak szavakat /ld: taga: a fajta szót a saját szövegében nem veszi észre, amikor dicsekszik vele, a sir meg Hellerrel és másokkal jött a történelmi múltunk kapcsán/. Ez két külön terület ./mármint: őstörténet és fajta/ A nemzetről, az erős nemzetről volt szó, amelybe erős kisebbségek is beletartoznak.
@jöttem:

"Ez az igazság még akkor is ha tudom, hogy a csapatban én vagyok az egyetlen határon túli."

Nagyon tévedsz. Én már a saját határaimon is kívül, sőt minden létező határon túl élek.
@Imola Helyesi:

"Ráadásul itt egyesek késő este cizelláltan látnak szavakat ..."

Ez pontosan mit jelent?
@jaegtoer:

Mindig is sejtettem, hogy egy életművész vagy.
@jöttem: pedig köznapi kifejezés a cizelláltan néz/lát szavakat. te is tudnál, ha turulosan igazítnád a szemed.
@Sir Bates dö Hól: aminek ki kellett jönnie, az kijött belőled. szép volt. szellemi stadalxot írt a doki?
Na még egyet: Aki Ferge Zsuzsát Kovács Lászlóval egy kalap alá veszi, az maga sem ér egy kalap szart. És ezt tkp. a tagok minden párosítására el lehet mondani.
@GeoCracker:
A tegnapi 22.21 h-kor írt kommentedre:
"Megmondó emberek utóvédharcát bíráltam az elefántcsonttorony küszöbétől befele.
Millió km-re a valóságtól és a realitásoktól.
Heller Ágnes, TGM/."
Érdekelne, hogy a magyar értelmiségtől, a gondolkodóktól szerinted milyen elvárások jöhetnek szóba. Konkrétan.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy idáig ez az értelmiség hallgatott, még odáig sem ment el, hogy a hangját hallassa, bíráljon. Legfeljebb helyzetelemzésbe nyilatkozott semleges hangvétellel.
Olyan politikai hangulatú országban, ahol a baloldaliság vagy a liberalizmus jobb esetben elnéző mosolyt von maga után, nem valami vonalas kinyilvánítani az értelmiséginek a hovatartozását.
TGM és Heller Ágnes viszont nyíltan felvállalta ennek a rendszernek a bírálatát, bátor hangvétellel kritikákat fogalmazott meg.
A két ember gondolkodó, társadalmi feladatuk a
helyzetelemzés, a valóság nyilvános közreadása.
Nem várható el tőlük, hogy mozgalmak szervezésébe kezdő emberek legyenek.
Biztos vagyok benne, hogy a DEKA mellett részt vállalnak a tevőlegesebb feladatokból.
Lehet, hogy ifjonti hévnek látszik a részemről megnyilvánuló bizalom és elismerés, de úgy látom, pont ez a két ember tett a legtöbbet az értelmiségi feladatok érdekében.
@Mariann19:
Például az, hogy ahatlmas gondolkodásukban gondoljanak arra is, hogy néha hallgatni arany.
A választási nekifeszülésben írt értelmiségi levélke Hellertől és a többiektől kifejezetten baromság volt. Mert felültették Bajnait, de nagyon.
A valóság közreadása az irattárosok feladata. Bár az is értelmiségi szakma, nem vitatom. Az értelmiségnek, ha esze van saját magát a helyén kezelni, legfeljebb véleménye van. Ha eleven orákulumnak kezdi hinni magát, az borzasztó nagy hiba. Mert nem kinyit, hanem bezár. Szárszónál jobb példáz keresve sem lehetne találni arra, hogy egy értelmiségi elitklub mekkora károkat képez okozni, ha kritikátlanul hisz a különben általuk magasra emelt emberkéknek.
Annyira, hogy a DEKA sem más, mint Szárszó reloaded.
Mindezekről ott éás akkor is sipákoltam eleget. A blogon nyomonkövethető. Sajnos, és tényleg sajnos, jórészt igazam lett.
A tekintély tudod nagyon jó dolog. Nincs az a csak kicsit hiu balfék, akinek ne dagadna a keble, ha tekintélye van. Önmérséklet és realitásérzék nélkül azonban fabatkát sem ér. Márpedig jelenleg a realitásérzék, és önmérséklet az, ami úgy látszik hiánycikk.
süti beállítások módosítása