Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/belfold/2024/04/29/vitezy-david-kinai-vasut-repter "A tervek szerint a gyorsvasút a buda... (2024.04.29. 12:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.23. 04:54 Fabius

Orbán a Rózsa presszóban fogadná Merkelt?

Ahogy közeledik a Nagy Nap, vagyis Merkel vizitjének ideje, úgy jönnek a váratlanabbnál váratlanabb hírek. Itt most nem a tüntetéscunamira gondolok, inkább arra, hogy a legfrissebb fantáziák szerint Kedves Vezetőnk egyenest a Rózsa presszóban hullatna kolbászzsíros kisztihandot a kancellár asszony becses kacsójára. Mer'hogy a Főnök békülékeny hangulatban van, úgy érzi eleget skírózott már az RTL Híradó szopórollerén, meg amúgy is kéne valami gesztusértékű, és nem jutott semmi más eszébe. Revolutionäre Licht, rulez.

orban_rtl1.jpg

Jó, mondjuk az Audi támogatás kimaxolása és a támogatás menetrendszerű beszívása után vigyázni kell ezekkel a gesztus értékű baszokkal, mert csak a baj van belőle. A Mercinél épp most volt körbelihegni a legújabb karosszéria variánst - kíváncsian várom, hogy minden ráncfelvarrásnál, motortípus bevezetésnél is ott lesz-e személyesen - a kereskedelmi láncoknak meg mit adhatna? Rendkívüli nyitva tartás lehetőséget, ha Merkel szülinapja vasárnapra esik? Ráadásul a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elküldte a francba őket az átgondolatlan EKÁER rendszerükkel együtt, úgyhogy nagyon nem is maradt más, mint szopásmegállító tárgyalási pozícióba helyezkedni az amúgy Merkel barát és támogató, RTL - t futtató Mohn családdal. Mert észmegáll, de ezeknek felveszik a telefont a német kancellárián.

Az persze erősen kérdéses, hogy a személyre szabott különadó, annak motivációjáról szóló elemzések nyilvánosságra kerülése és a számtalan kormányzati nyílt megnyilvánulás után mennyire hat majd őszintének habonyárpád legfrissebb leleménye, a simicskaahibásozás.

Arról nem is beszélve, hogy mekkora lelkesedéssel fogadhatják majd a kinyújtott kezet a Bertelsmann csoportnál a történtek után? Mennyire akarják vajon lehúzni a felvett kesztyűt ha látják, azért a magyar piacon keletje van olyan híradónak is, ami a háromfejű mangalica és a tömegszerencsétlenségek aprólékos ábrázolása mellett nyomokban közéletet is tartalmaz? Jó, akkora hacacáréra nem számítok én sem, mint mikor a szünetre vonult Szulejmánkáért anyázták a céget, de a mai képlékeny helyzetben nem maradna visszhangtalan az sem, ha egyszer csak kimaradna a Napi MészárosLőrinc rovat a híradásokból.

Annyi biztos, hogy ebből már csak úgy, arc és nézettségvesztés nélkül kijönni már nem lehet.

Így meg nem vonzó a semmire nem garancia szaros pracli, hogy mindenáron össze akarja fogdosni azt egy magára valamit adó, eddig az orbánizmust sikerrel fricskázó médiakonszern. Aminek nem csak magyarországi, de európai megítélése is függ attól, hogy viselkedik egy adott helyzetben, és mit kezd azzal később, mikor más szelek kezdenek fújni a bolond lyukból. Ha képletesen szólva beengedi a Mátyás király térre kávézni Viktort Merkellel, akkor azt meg is kell tudni magyarázni kontinens szerte. Oda meg nem biztosan elég indok, hogy négymilliárd okuk volt engedni Viktornak.

702 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr547099387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reggelt, Mindegykinek!

Múltnap jót röhögtem. Nézem a műsor ajánlót, hogyaszongya a XXI. században terítékre kerül Szálasi és Rákosi jelleme, mely szerint nem kicsit voltak problémásak.
Mintha lenne némi áthallás ...

Na, majd szombaton megnézem az ismétlést.
Putyin érdekesebb, annyi minden lesz itt februárban. :-D
.
Naptár:
február 2
-
érkezik Merkel Magyarországra

február 3
-
Mexikói préripusztán cowboy lovagol
seggében egy pávatoll és vígan így dalol:
"Szúr szúr szúr szúr a pávatoll"
kihúzza a seggéből és tovább lovagol...
Ehehe, Merkel sajna nem kreten, mint ezt a mi szarcsimbokunk, de hogy provokativ idiota is egyben, az sajnos biztos. Minden a civilizalt orszagaban kielhetetlen elfojtott naci perverziojat a mi viktorunkban eli ki a derek matrona, amig ugy el nem picsazzak a nemet adofizetok, hogy johet majd ide szallast kunyeralni es putyinnal tangozni. Gyanus nepseg ez a nemet, egyenesen bunos, ha nepparti a nyomorultja.
EU, EU...
off/
endresy.blogspot.com/2015/01/vasarnap-nem-cba-egyhaz.html
/off

Azért elég zavaró, hogy a Merkel-látoghatáson lesz egy rakás kis tüntetés. Nem kifejezetten Orbán elleni egységfrontot szimboleumozva.
Láne még egy békemenet, és egy jól időzített sörcsapoló-felvonulás.
Ja már pucsra nem tellik a sörhöz
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Ja és most már 67 ezer amerikai katona járkálhat szabadon az Európai Unió területén civilként, rájuk parancsoltak, hogy bázison kívül ne hordják az egyenruhát. Bizonyára sok szabadidőt is kapnak majd, ajánlott programokkal. (gasztronómia, városnézés, tünti látogatás) :)

edition.cnn.com/2015/01/22/politics/eucom-steps-up-security/
"Arról nem is beszélve, hogy mekkora lelkesedéssel fogadhatják majd a kinyújtott kezet a Bertelsmann csoportnál a történtek után?"

ja, azok meg nem hülyék, tudják, hogy ez a békülékeny hangulat addig tart, amyg merkel jön-ittvan-elmegy. rá két napra meg minden visszaáll a régi rendbe páváéknál. szarjanak bele a kinyújtott kézbe.
@GeoCracker:
.
Csak úgy:
„Egyébként pedig a Charlie Hebdót nem a Közel-Keleten vagy Afganisztánban terjesztették, hanem Franciaországban, 30 000 példányban. Akinek nem tetszik, nem kötelező olvasnia. Komolyan el tudod képzelni, hogy azok a muzulmánok, akik most annyira fel vannak háborodva Afganisztánban vagy Szíriában, egy párizsi vicclapot vagy egy dán újságot olvasgatnak a sivatagban? Szerintem azt sem tudták volna, hogy van Dánia nevű ország vagy Charlie Hebdo nevű lap Franciaországban, ha a fundamentalista imámok nem keltik szándékosan a hisztériát.”

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150120_A_legerosebb_erv_a_Charlievitaban#3a8gt8x
.
Off. Sport nyelven szólva az öngól is gól.

"A vádiratba pedig beleírták, hogy a US diplomáciai kiutasítás oka egyértelműen az ÁFA csalásban való részvétel volt.
A vádirat természetesen ezután még felsorolja, hogy ezért Horváth András a felelős, blablabla, de igazából ennyi tökéletesen elegendő arra, hogy újra terítékre kerüljön a kitiltási ügy és most már a NAV által hivatalosan megerősítve mindenki egészen biztos lehessen benne, hogy a US ÁFA csalásban való közreműködés miatt tiltotta ki a NAV vezetőket és egyéb politikai szereplőket.
Ezt ugye eddig senki sem tudta."

Forrásom.
dornyeij.blog.hu/2015/01/22/politika_ujabb_ordas_hibat_vetett_a_fidesz

On
Itt csak akkor változna valami, ha eljönnének az ufók és elvinnék OV-t a bagázsával együtt.
Lehet tudni Merkel hivatalos programját?
@dr. jenőke (jenőke): A Charlie Hebdo körüli vita végtelenül álságos. Mert a szólásszabadság, amelyet ma oly sokan védenek – egyszerűen nem létezik.

alfahir.hu/kincs_ami_nincs

media.mandiner.hu/cikk/20150122_kifigurazta_a_charlie_hebdot_a_kamasz_letartoztattak
@jöttem: "A kancellár programja kapcsán elhangzott, hogy a tervek szerint Angela Merkel négyszemközti és plenáris megbeszélést folytat Orbán Viktorral, majd munkaebéden vesznek részt. A német politikus budapesti látogatásának része emellett egy előadás az Andrássy Gyula német nyelvű egyetemen és találkozó zsidó hitközségi vezetőkkel."

nepszava.hu/cikk/1045783-merkel-latogatasa-lesz-e-fejmosas
@jöttem: A VS.hu megszerezte Merkel német látogatásának tervezett programját. A kancellár több kritikus ügyet is szóba hoz majd, Orbánon kívül csak a Mazsihisszel tárgyal, és beszédet mond az Andrássy Egyetemen. Úgy tudjuk, a kormányfő a múlt héten lemondott egy diplomáciai munkaebédet, mert kényes témákkal készültek a diplomaták.
Összesen öt órát tölt majd Magyarországon Angela Merkel budapesti látogatásakor. A német kancellár február 2-án, hétfőn érkezik és távozik – tudta meg több, egymástól független forrásból a VS.hu.

vs.hu/kozelet/osszes/angela-merkel-nem-kimeli-majd-orbant-a-budapesti-latogatasan-1212
@Gábris szomszéd: Hikikomori muszáj naponta trollkodni?Javíttasd meg inkább a logikai paneljeidet.
RTL-lel nagyon mellényúltak ezek az analfabéták,sokezer milliárdocskába kerülő gyorsnaszádon maguk ütöttek qrva nagy léket,rámehet az előző 15-20 év "építkezése".Ideje számtanleckéket venni a lúzereknek szánt önszuggeszciós kazetták halgatása helyett.
@Gábris szomszéd:
.
A világban rengeteg kívánatos, nagyon jó nő létezik. Csábító gondolat mindegyikkel szeretkezni, azonban ez nem lehetséges - de törekedni kell rá.

Ámde ezt te úgysem érted.
.
Merkel eddig is a Balatonra jött,remélem az utolsó pillanatban lemondja a randevút valami miatt,és marad otthon.
@Gábris szomszéd:
.
Tudtam, hogy nem fogod érteni.
Néha töprengek azon, van e hasonlóság "La mort est mon métier" főszereplőjének elképzelt élete és közted a tudatos és a meg nem értett valóság okán.
Nehéz eldönteni, de legalább abba ne segíts, hogy melyik irányt válasszam.
@dr. jenőke (jenőke): Viszont ismét sikerült növelni az önbizalmad. Igazán elkezdhetnél lottózni is. :)
@Gábris szomszéd:
Annak idején orosz katonák jártak itt, a nagypapám orosz laktanyában tolmácskodott, cserében hatalmas tömb vajakat adtak neki, esténként meg a konyhánkban énekeltek., A nagypapa meg az irredenta verseit szavalta nekik Erdély visszatéréséről , miközben nagyanyám ájuldozott. Az amcsik mit adhatnak nekünk a rágógumin, hamburgeren meg mesterlövészeiken kívül? Ja, cuki nagykövetet szappanoperával.
Elég udvariatlan dolog tüntetni egy vendég ellen.
Fábius!

Már megint egy izzadságszagú poszt, bár megértem, ha nap mint nap ki kell írnod magadból az Orbánfóbiádat, de így már uncsi a blog ezzel az erőlködéssel, nem beszélve arról, hogy lényeges dolgok ezáltal nem kapnak majd hangsúlyt. Vagyis a kevesebb több lenne...
Nem hiszem, hogy Orbán szopórolleren lenne a retek klub felől, bár nyomják ezerrel, de az is izzadságszagú már és a plebsz ingerküszöbét előbb ugorját át a tudat, hogy kedvenc gagyiját jegelik, mint az állandó Orbánozás. Igazán nagy durranás így retekéknél nem is lesz.
Merkel és Orbán tipikus profi politikus, ezt el kell ismerned neked is, Majd eljátsszák kéz a kézben a nagy műsort, aztán marad minden a régiben. Nagyobb játszmák vannak itt a háttérben, mint a retek vagy az áruházláncok témája, és ezt Merkel is tudja, nem hiába küzdötte fel magát Stázi besúgóból kancellárrá...
@Gábris szomszéd:
Csak nem az angyal-szobor miatt jön?
@Gábris szomszéd:
.
Ennek így és itt nincs értelme.
Kommentekben mindenkinek kellő önbizalma van, mert itt nem konkrétan vágják pofán.
Jobb választ vártam, de leginkább semmilyent.

Ha valami számodra kedvezőtlenül alakul, általában egy/két óra hallgatás szokott beállni.
Most nem, de ez nem baj.
Kíváncsi leszek, Merkel asszony megemlékezik-e a 2. vh-ban elesett, elhurcolt magyar katonákról is.
"Magyarország nem a világ közepe."
@munkás ököl:
.
Lehet hogy igazad van?
Melyek a tipikus profi politikus jellemző tulajdonsága, és milyen meghatározó mentalitása?
@dr. jenőke (jenőke): Én abszolút nem érzem ezt kedvezőtlen fordulatnak, hiszen csak beszélgetünk.
@jöttem:
Amit írtam, jóval 56 után volt, amikor másodszor jöttek be, és itt állomásoztak 40 évig.Nekünk mindig a más hadseregét kell eltartani?
@Sir Bates dö Hól:
.
Te sem hallottál még a csakrákról?

Amit a dalai lámához hasonlóan világszerte sokan tudnak, az a hazai látogatók többsége előtt máig ismeretlen: a Pilis a Kárpát-medence energetikai szempontból kitüntetett helye, spirituális központja, őseink szerint az a pont, ahol "az Ég és a Föld összeér".

Földünk szívcsakrája pedig éppen Dobogókőn és környékén, azaz a Pilisben (egyes vélekedések szerint a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál) található az a hely, ahol a Föld szive dobog. Dobogókő a Föld legerőteljesebb energiaközpontja.

dobogoko.org/node/5
.
@Marcellusca: Én megnéztem az rtlmost.hu weboldalon. Borzongató volt az áthallás mind a két volt vezető és a Bonsai Duce között.
@parti_giano:
Igaz.De mekiben ne egyél sült krumplit, valami veszélyes anyag van benne. Én azt hittem itteni krumplit használnak fel, erre elhozzák egy másik földrészről a műkrumplit.
@dr. jenőke (jenőke): Na tessék már megint egyre gondoltunk. :)
@Gábris szomszéd:
.
Ez igaz.
Viszont - és ebben biztos lehetsz - másként.
@jöttem: Tavaly picit beszélgettünk róla, ha még emlékszel. Itt van néhány érdekes adalék a témában.

index.hu/belfold/2015/01/22/a_politika_csak_almegoldasokat_hoz_az_iskolai_eroszak_ellen/

http://www.megfelemlites.hu/#!diakoknak/c1dp
Nekem sem az RTL sem a többi gagyi tévécsatorna nem hiányozna, elmehetne mindegyik haza. Csináljanak otthon valónémetvilágot , éjjelnappalberlint, stb.
@dr. jenőke (jenőke): Sokszor több úton is el lehet jutni ugyanoda. :)
@Imola Helyesi: köszönöm, de nem nagyon tud ezzel fenyegetni engem sam bácsi.
@parti_giano: köszi. feldobtad a napom.)))
@Imola Helyesi:
"Az amcsik mit adhatnak nekünk a rágógumin, hamburgeren meg mesterlövészeiken kívül? "
internet. chick corea. színes tv. számítógép. black sabbath. emberi jogok nyilatkozata. star wars.
folytassam?
@Secnir: Arra a számítógépre gondolsz ami Neumann János nevéhez fűződik vagy arra az amerikai holdrakétára amit meg Wernher von Braun (ex náci alkalmazott) csinált meg nekik? :)
@parti_giano:

ezek az osztrákok nem árusítanak kékpéniszest. mocskosnyugat.
@Imola Helyesi: Imolka, nézd meg ezt a rövid bejátszást a Brian élete című filmből és gondolkozz el rajta, ha megy önállóan ez a nehéz feladat, www.youtube.com/watch?v=l0LVO44vUu4
@Gábris szomszéd:
.
Ennyit a bevándorlóról.
Bocs! A kivándorlókról.
@Secnir:
Star wars, black sabbath, kösz, meglennék nélkülük. Mi az a chik corea? A számítógépet meg mintha Neumann találta volna fel. Az internet meg inkább nekik hoz óriási hasznot.
@Gábris szomszéd: @dr. jenőke (jenőke): szerintem a dalai láma volt olyan udvariad, hogy azt jelezte -egy félmosoly kiséretében-, több hely van e sártekén, hol ilyen erőtér van:-)...
@The Ghost Wolf:
Majd később, most megyek a piacra. Egyébként most már nem nézek amcsi filmeket, legfeljebb régi klasszikusokat. Nem érdekel az amcsi élet, sem a katonaságuk, sem a CIA-juk, sem az amcsi közönséges humor, pláne a szörny-és horrorfilmek, a gagyi krimisorozataik sem.
@Sir Bates dö Hól:
.
Ez a tévedés. Ott nincs erőtér (gravitáció sem), ahol Széles akár csak egyszer is kikapcsol.
Érdekes, hogy visszakapcsolási tudományáról még nem adtak hírt.
@parti_giano: igazi reklámfogás:-)... (bár itt 12€/kg áron már saint agurt kapsz)
@dr. jenőke (jenőke): A "szólásszabadság" élharcosainak képmutatása? Rotschild lapjának tehát mindent szabad, de aki velük viccelődik azt letartóztatják. :)

media.mandiner.hu/cikk/20150122_kifigurazta_a_charlie_hebdot_a_kamasz_letartoztattak
@Secnir:

www.youtube.com/watch?v=DQLdZljeA2A

Na mik derülnek itt ki?
Nagypapa 'ZOROSZLAKTANYÁBAN.....

Ki kerülhetett oda??
Megbízható káderek!!!

Vajon milyen 'op.rencer fut a 'kedves gépén??
'milyafaccal írja a 'documentumait,mivel keres a 'googliban és honnan hallgat zenéket!

'woodstockforever!!!!
@Imola Helyesi: "sem az amcsi közönséges humor"

Az engem sem, de ezekre igazán szánhatsz néhány percet, megéri. :)

youtu.be/EAOjQ_vnXRE
youtu.be/msJB1I_IBQw
@parti_giano: nem bánt, csak azon gondolkozom, hogy a sajtómunkások is elhiszik-e azt a sok baromságot, amit leírnak, vagy csak a funkcionális analfabétáknak szolgálják fel a diétás kosztot...
@Sir Bates dö Hól: Hááááát? :)

"Azonban nem csak a “Magyarságtudat” miatt lehet olvasni több helyen a szívcsakráról! Maga a Dalai Láma is látogatást tett itt, és a következőket nyilatkozta:

"A tibeti szemlélet, és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az emberi testben, de pl. a földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szívcsakrája Magyarország területén, pontosabban a Pilisben van”
@Imola Helyesi:

Ki fog a vendég ellen tüntetni??
'Ugribugrifa@fej ellen fognak ott tüntetni 'bódult!!!
@gazoló:

Ne légy olyan szigorú vele! Ennyit ért meg a világból. :))
@gazoló:

TGM: A tánti :)

Az az ötlet, hogy Angela Merkel budapesti látogatása alkalmából tüntetést szervezzenek a kancellár köszöntésére – „néni kérem, tessék szíves lenni megszabadítani bennünket Orbán Viktortól, és tess’ megmondani nekünk, hogyan kell bevezetni a szabadságot” –, egészen fantasztikus.

hvg.hu/velemeny/20150123_TGM_A_tanti#yve2hj
@Gábris szomszéd:

Apropó MERKEL!!

Apropó!!

Legnagyobb tiszteletem a német népé és kancellárasszonyáé!!
Azonban elgondolkodtam!
Mivel majdnem minden NDK-s leányzó meg lett 'bacva a magyar 'nyári táborokban,anno a 'nyelesfésű korszakban...

Hogy is van ez:))

Futtatam a fejemben volt-e Angela?:)))

www.youtube.com/watch?v=zfSjXswrmZ8
@Orica Középföldi:

Kedvelem Tótát, mert ha nem az egyházról és a klerikális reakcióról ír -általában tárgyilagosságát megőrizve- tüneményesen tud írni...

Az pedig, hogy a charlie hebdo-ügybe mit kezdünk belemagyarázni, az már kezd tragikus lenni.

Különösen annak tükrében, nem hallani arról, hogy a 3 millió példányszámból befolyt 'szolidaritási' haszon egy részét a halottak családjainak megsegítésére és egyéb jószolgálati ügyre fordították volna.

Meggyszem a torta habján, hogy a charlie hebdo-t kifigurázó diákot már őrizetbe is vették (mondjuk talán nem a megmaradt hebdo-sok kérésére).

Felmerül tehát a kérdés, mégis milyen eszközökkel lehet megfelelni a charlie hebdo 'förmedvényeire?

Mekkora ingerküszöb flexibilitást várnak el a kigúnyoltaktól sajtószabadság 'bajnokai' és mekkorát önmaguktól?

Az intelligens karikaturisták, karika turisták, cerka virtuózok és a 'művelt' világ természetesnek vették hogy bántatlanul és büntetlenül pocskondiázható bármi és bárki, s az igazán szellemes riposztra bilincs a válasz? Nos, elmondható-e, hogy mindaz ami sajtószabadságra hivatkozás a charli hebdo-ügyben, merő képmutatás?

[mondjuk a srácot(?) feltehetően nem fogják elítélni, bebörtönözni, de biztos ami biztos bilincsbe verték, igaz nem lőtték le, pedig...]
(1.12 vs.)

:)
@Sir Bates dö Hól: írás- és mondáskényszer van. nem elég a printbe, de most már az online-ba is meg kell jelenni. a kétoldali tömegigény (olvasó vs. szerkesztő/tulajdonos) meg ezt produkálja. de ne állj neki finnyáskodni nekem, azért több jó cikk is van.
@gazoló:
Farok, kevés ember beszélt anno 5 nyelven, mint a nagyapám. Nem kellett ahhoz párttagság, egyszerűen jelentkezett a laktanyában. Nagyon élelmes volt, tudod, muszáj volt neki, el kellett tartania a népes családját a háború után.Neked nagyon undorító nemcsak a szöveged, de a gondolkodásod is. Fletókádnál keresgéljél, akinek a rokonságából lövettek 56-ban a magyarokra, később meg a bankszektorban éldegéltek.
@Sir Bates dö Hól:

"_"Magyarország nem a világ közepe."_"

A világ közepe mindig ott van ahol állunk, legfeljebb nem ott dőlnek el a dolgok, ha ezt nem vesszük észbe, akkor viszont könnyen ránk zuhan a végzet:)
@Imola Helyesi:

"...később meg a bankszektorban éldegéltek. _"

Ne túlozzál gyökhercignő, tengődtek azok a galádok, tengődtek, ha mondom, napról napra éltek...
Wolf, megnéztem , de egy csomó mindent, amit felsoroltak, nem a rómaiak, hanem az ázsiaiak adták az emberiségnek.Nyilván, az amcsi kultúra az európai dogmás kultúrából él, vagyis, hogy a görögök meg a rómaiak hozták nekünk a civillizációt.
@Imola Helyesi:

kepkezelo.com/images/zxg47xsiqvla7qfchudg.gif :))

lazíts:)

coub.com/view/4bejg

Nagyapámat Erdélyben lőtték le,munkaszolgálat alatt,nagymamám vallását végig gyakorolva egyedül nevelte fel négy gyermekét,de soha senki nem volt a családban párttag,főleg nem helyezkedett olyan helyek fele ahol követelmény volt a 'lojalitás!
Számold csak össze az '56-os zűrzavaros idők áldozatait (amihez 'Gy'ördögnek semmi köze)az általatok magasztalt világháborús áldozatokéval GYÖKÉR!!
@Gábris szomszéd:

Sem az Ószövetség, sem az Újszövetség, de még csak a apokrifek sem említenek holmi szívcsakrákat.

Milyen keresztény vagy te?! Szégyelld magad. Remélem meggyónod, te, potenciális gályarabjelölt és kiátkozandó gyehennavárományos...
@Gábris szomszéd:

Ez pontosan nem így volt,csak 'holdkórosaitok szerint!
Nézz utána,időd,mint a tenger:)))
@gazoló:
A sorsok különbözőek, ezért nem okolhatod az én családomat, te gyökér. Egyébként az én nagyapámat meg a románok akarták meggyilkolni. Mit képzelsz te meg a hozzád hasonlóak? Meddig gyalázhatod még a mások családjait?Gyurcsány nagyapósa volt helyezkedő , és ő lövetett 56-ban a Kossuth téren, a nagyanyósa meg bankvezér volt, mielőtt az mszmp párt KB-ben dolgozott.Nem magasztalom a vh. áldozatait, csak a kellő megbecsülést várom. Nem fogod az egész magyarságot örökösen átkozni te meg a fletóimádók.Te idióta, az én családomban sem volt párttag.
@jaegtoer: "A fiú szabadlábra helyezését péntek reggel kezdeményezte az ügyész, pártfogói felügyelet elrendelése mellett. Azt mondta minderre azért van szükség, hogy a fiatalkorút megtanítsák arra, hogy felelősséget vállaljon a tetteiért."

először csak a cikk címet olvastam a sráccal kapcsolatban. úgy gondoltam, hogy a hebdosok kezdeméyezték, de nem, szerintem ők értik/értették a rajzot. az ottani szügyészség tartoztatta le, elég balfasz indokkal. és geonak lesz igaza, mert nem szól a fáma, hogy a megnövelt pédányszám bevételeiből csurran-cseppen valami értelmes célra.
ami pozitívumot látok, hogy éppen az általad feltett kérdések felmerültek, s vitatkoznak róla.
Ezért nem lehet itt semmi személyes dolgot leírni, mert rögtön jön egy két sötétszájú átkozódó gazember.
@Imola Helyesi:
"Mi az a chik corea?"
nem mi, hanem ki. és Chick Corea helyesen. Szabó Gábor cimbije volt. ja, őt sem tudod, ki az. nem baj.

"A számítógépet meg mintha Neumann találta volna fel."

hát öreg, ekkora bakot szoktak lőni azok, akik odavannak azért, hogy a magyarok csináltak mindent a világban. csak segítek: először volt a Hollerth-féle lyukkártyás adatfeldolgozó (lásd 1890-es USA-népszámlálás, feldolgozási idő 10 év helyett 6 hét), utána jött az Atanasoff-féle ABC (1937), jött Zuse Z3-a, majd Touring Colossus-a. Aztán jött az ENIAC, és csak utána Neumann EDVAC-a '49-ben.
@Imola Helyesi:

'Mit képzelsz te meg a hozzád hasonlóak?Meddig gyalázhatod még a mások családjait?"

No comment:))
@Secnir:
Nem tudom, ki az a Szabó Gábor, kb 10000 van belőlük.
Chik Korea ki?
@gazoló: Akkor ezen a képen mégsem Merkel szerepel? :)

www.buzzfeed.com/ellievhall/angela-merkel-nude-photo-may-not-be-of-angela-merkel#.mxq69WwGGL

Jut eszembe. Annak idején az NDK-ban is voltak építőtáborok vagy ez is egy hungarikum volt?
Megnéztem, jazzgitáros, kimaradt az életemből, mint a jazz is.
@Imola Helyesi:

művelődjél!

a gitáros, az a Szabó Gábor.

www.youtube.com/watch?v=TYR861EAVKo
@Imola Helyesi:

dehogynem. én már csak a házszámom nem raktam ki. ))))
@jöttem:
Szerintem téged a gazos meg is fog látogatni, annyira szeret.Valahogy az Amerikában is élő dzsesszgitárosok valahogy kiestek az életemből, bocs.
@Imola Helyesi:
Szabó Gábor: hu.wikipedia.org/wiki/Szab%C3%B3_G%C3%A1bor_(zen%C3%A9sz)
ő írta például a régi képújság zenéjét, amit évekig nézhettünk/hallgathattunk (talán a femme fatalén van). de az ő hatására alapított zenekart egy carlos santana nevű brazil tag is.

Chick Corea: en.wikipedia.org/wiki/Chick_Corea
@jaegtoer:

"Felmerül tehát a kérdés, mégis milyen eszközökkel lehet megfelelni a charlie hebdo 'förmedvényeire? "

Nem. A kérdés az, kell-e felelni, a törvényben előírt kötelezettségek számonkérésén/betartatásán kívül?
Ebben is osztom TWÁ véleményét, nem kell megvenni, nem kell elolvasni, főleg nem kell gyűlölet-viagrának tekinteni.
A választás szabadsága adott. Az önbíráskodásé nem.

A diák letartóztatását túlkapásnak tartom.

Felteszem, hasonló gondolatokat indított el benned a TASZ kontra kurucinfó:)
Ne bacogassátok már szegény gomolyát ebben a csúnya esős időben, mert még agyvérzést kap, oszt nem jön többet ide. ;Đ
@Secnir: olyan lehangoló vagy. igenis vannak eredményeink:

Overdose Németországban keféli végig az év első felét

De nem csak a ménesből jöhetnek kancák, Csehország, Dánia, és Franciaország lólányai is vágyakozhatnak. Overdose tarifája nem szerény, kerek 4000 euró.

444.hu/2015/01/23/overdose-nemetorszagban-kefeli-vegig-az-ev-elso-felet/

érted 4000 euro! pörgeti a gdp-t. és akkor dózi mellet még ott van sir bates! ő a flansziáknál hullatja a magjait. mondjuk, ő nem kap, hanem ad eurot ezért. picit pozitívabb képet vetíts magad elé:

www.youtube.com/watch?v=nlTfNqG-Bow
@Imola Helyesi:

Kedves gGmolya, szerintem nem csak "az Amerikában is élő dzsesszgitárosok", hanem sok más is kiesett a te életedből. A tükörbe nézés az tutira.
@Gábris szomszéd:
Én voltam is, mindennap ehetetlen káposztaleves, gyümölcs semmi, csak a feketebogyó és zöldalma. Egyszer egy részeg taxis vitt ki a szántóföldön keresztül a földre, mert elaludtam, majdnem meghaltam. Mikor megérkeztünk a Délibe, ráestünk a magyar gyümölcskánaánra. Megint személyeskedek, gazos, a vén hülye majd kitalálja, hogy jutalomként küldtek ki .
@Imola Helyesi:

A szimpátia kölcsönös.
Nem tudhatunk mindent. Azért van a google, a wiki, hogy szükség esetén böngésszünk az infók után.
@látjátok feleim szümtükkel:
Néznél te csak annyit a tükörbe, mint én. Ma személyes napot tartok, volt egy kétoldalon kinyitható magas tükrösszekrényünk is, abban nézegettem magam sokszor nagy megelégedésemre.
@parti_giano:

lenyúlja a kormány az ötletedet.
magyar spermával a gdp-ért! :)))
@jöttem:
Ühüm, lásd: 12.o5-ös kommentem.
@parti_giano:

" és akkor dózi mellet még ott van sir bates!"

Huhuhú, mit kapsz te ezért:)))))))
@jöttem: @Secnir:

www.youtube.com/watch?v=Y2xE4YEi0Kw

www.youtube.com/watch?v=M-2-MGfv3iQ
----------------------------------------
Ő meg Horgas Eszter 'cimbije:))
Milyen kicsi a világ!
Valaki majd világosítsa fel gábriskát, hogy a "számítógépet" nem Neumann találta fel, csak az elektronikus működés, a bináris rendszerek alapelveit fektette le ezen a területen és részt vett az ENIAC fejlesztésében, a Turing-gép (1936), mint elv alkalmazásában.

A legszebb és legfontosabb ugye, hogy erre NEKI, ITT, EBBEN AZ ORSZÁGBAN esélye sem lett volna.
Mint ahogy Nobel díjasainknak sem... :(

"1929-ben a Princeton University meghívta vendégprofesszornak. 1930 és 1933 között félévenként Amerikában, félévenként Európában tanított. Végül, amikor Németországban hatalomra jutott a fasizmus, letelepedett az Egyesült Államokban, ahol az Institute for Advanced Study tagja lett. 1937-ben kapta meg az amerikai állampolgárságot. Ekkor már elkerülhetetlennek látszott a világháború, ezért bekapcsolódott a nácizmus elleni katonai előkészületekbe. Részt vett az atomenergia kutatásában és háborús célú felhasználásában, majd a békés energiatermelés szolgálatába állításának irányításában is.

1945-től 1957-ig a princetoni Elektronikus Számítógép projekt igazgatója. Ekkor már az emberi agy, valamint az idegrendszer működését utánzó gépek kötötték le figyelmét. 1944-ben a pennsylvaniai egyetemen meghatározó módon járult hozzá az első teljesen elektronikus, digitális számítógép, az ENIAC (Electronic Integrator And Computer) megépítéséhez. Az ENIAC 1945-ben készült el teljesen.

1945 júliusában írta meg azt a művét, amelyben a "Neumann-elvek"-ként ismert megállapításait, valamint a számítástechnika, és a számítógépek általa elképzelt fejlődéséről olvashatott a világ.
(A mű címe : First Draft of a Report on the Edvac).

A Neumann-elvek:

teljesen elektronikus számítógép
kettes számrendszer alkalmazása
aritmetikai egység alkalmazása (univerzális Turing-gép)
központi vezérlőegység alkalmazása
belső program- és adattárolás"
@Imola Helyesi: bachatod a gyöknyelved, ha még ezt sem ismered fel:
chik corea - csík zenekar.

na ugye? tök tudományos.
@Gábris szomszéd:

:)
A középső és a jobboldali volt Angéla:)
@parti_giano:

"chik corea - csík zenekar.

na ugye? tök tudományos."

Te nagyon hülye:))))))) 10, mit tíz, 100 pont:)))
@Gábris szomszéd:

A :)baloldali:)valami imola volt,vagy mi!
@Orica Középföldi: "A diák letartóztatását túlkapásnak tartom."

Egyetértek. Másik kérdés, hogy azok vegzálását, akik a kiválasztottakkal merészelnek esetleg viccelődni minek tartod? :)

alfahir.hu/a_merenyleten_trollkodott_lecsuktak

alfahir.hu/megjegyzest_tett_a_zsidokra_azonnal_kirugtak_a_charlie_hebdo_karikaturistajat
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Én nem írtam olyat, hogy ő találta volna fel, csupán arra utaltam, hogy a vele kapcsolatos "számítógép atyja" elnevezés is megállja a helyét.

www.sztnh.gov.hu/feltalalok/neumann.html?printable=1

fizikaiszemle.hu/archivum/fsz0312/szelez0312.html
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"a bináris rendszerek alapelveit fektette le "
Zuse a Z3-al már évekkel Neumann előtt lebegőpontos bináris ábrázolást használt a tízes számrendszer helyett. maradjunk annyiban, hogy Neumann nagyon ügyesen összefoglalta elődei munkáját, és egy kicsit még hozzá is tett.
@Gábris szomszéd:

"Szent Tudás" = zavaros, gyakorlati célokra alkalmazhatatlan, mélyen paradoxonos, üres, hiábavaló köldöknézés.
OFF

Fene gondolta volna. :)

Az USA kaszál a legtöbbet a moszkva elleni embargón

Amíg Washington a saját nagyhatalmi érdekeit szem előtt tartva kikövetelte az EU-tól az Oroszország elleni szankciókat, addig maguk simán üzletelnek velük. Az amerikai termékek orosz importja 17 milliárd dollárt tett ki január-novemberben, ami 15 százalékos növekedés az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva.

Pont minap látott napvilágot a hír, miszerint 60 darab rakathéjtóművet vásárolt egy amerikai cégnek. Az amerikaiaknak 3 milliárd dollárjukba került volna kifejleszteni a saját technológiát, így inkább vettek egymilliárdért orosz rakétákat. Nekünk persze, egy ilyen lépés főbenjáró bűn lenne.

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy az Egyesült Államok nagyon jól jár az embargóval, amit elméletben maga is alkalmaz, csak meglehetősen szelektíven. Az EU meg csak szívjon, nekik az is jó. Washington szempontjából zseniális taktika. Ők megint jól jártak.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/na_ki_az_orosz_szankciok_egyik_nyertese.592520.html

www.atv.hu/kulfold/20150123-eroteljesen-nott-oroszorszagban-az-amerikai-import

ON
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezt ecseteld majd lécci a Dalai Lámának is. :)
@Gábris szomszéd:

"Jut eszembe. Annak idején az NDK-ban is voltak építőtáborok?"

'Hóógyne Rostockban Warnemündében,Lipcsében meg sokfele ápolgatták a magyarok a barátságokat:))

index.hu/tudomany/tortenelem/2015/01/18/ndk-s_szex/
@Secnir: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: szakmázunk, szakmázunk ;)
felesleges, csak kernelpánikot fogtok okozni, némi szabálytalan kivéttel :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Rohadt ct itt kavarog, nen tolja mindig át az adatait. Talán mert nem hallott Neumannról...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ouh de rég láttam olyat (Kernel Panic - not syncing) :) az is valami olyan eset volt, amikor okostojás egy ntfs-es disket dugott fel a szeróra, de úgy, hogy lehúzott helyette egy másikat. én meg elmeséltem neki, mit hová kell dugni, ha már apukája nem tanította meg.
OFF, bocs.

@Orica Középföldi:

:)

Időnként szeretek az 'advocatus diaboli' bőrébe bújni, igaz, könnyen is megy, jeleztem is a ':)'-val és az '1.12 vs'-sel.

de.

"_Nem. A kérdés az, kell-e felelni, a törvényben előírt kötelezettségek számonkérésén/betartatásán kívül?_"

Erre az az adekvát válasz, hogy TWA éppen elégszer foglalt állást úgy, hogy véleményét senki se kérte. A blog világ egyik főfeleselője. Akár kérdezik, akár nem.

"_Ebben is osztom TWÁ véleményét, nem kell megvenni, nem kell elolvasni, főleg nem kell gyűlölet-viagrának tekinteni.
A választás szabadsága adott. Az önbíráskodásé nem._"

Attól, hogy nem veszem meg, még van.
Attól, hogy nem olvasom, még Él a sértegetés azoknak, akiknek szól.
A viagra-600 év- Ch. H.- etc. adott.

A választás szabadsága és az önbíráskodás nem állítható párba, nincsenek köszönő viszonyban egymással.

A választás szabadsága a megváltoztathatóságot feltételezi, az önbíráskodás a megváltoztathatatlant.

Avagy nyugodjunk bele mindig éppen abba, ami van?:)
@parti_giano:

O.K.

Úgy gondolom, hogy valójában arról szól a történet, hogy az erkölcs, az emberi méltóság és a sajtószabadság határai hol húzódnak, és az emberi méltóság szerves része lehet-e a hit*.

Persze a szükségszerű:) boszorkányégetéstől messzire jutottunk, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy igény ne lenne rá:)

*[A hit alatt az ateisták hitét is értem.]
és a veuénylói maffia újabb melléklete, csak úgy félvállról:

Megszavazták: nem mutyi a mutyi

Nem érdekes, ha milliókkal károsították is meg a fogyasztókat, nem lehet megbüntetni azokat a cégeket, amelyek kartelleztek a 2012–2013 között kiírt állami hulladéktendereken. A Napi.hu cikke szerint többek közt ezt szavazta meg észrevétlenül az Országgyűlés akkor, amikor tavaly decemberben egy salátatörvényre és benne Dankó Béla fideszes képviselő egyéni módosítójára igent mondott.

index.hu/gazdasag/2015/01/23/megszavaztak_nem_csalas_a_csalas/
és a putyinisztikus seggnyalás ára:

Oroszország elsőként engedné a magyar sertéshús exportját

Moszkva feloldja a tavaly bevezetett importtilalmat, első körben hat országnak, köztük Magyarországnak engednék a hússzállítást. Jövő héten érkezhetnek az orosz hatóság ellenőrei a magyar üzemekbe, hogy ellenőrizzék, megfelelnek-e az oroszországi állategészségügyi előírások legszigorúbb, négyes fokozatának. (MTI)

444.hu/2015/01/23/oroszorszag-elsokent-engedne-a-magyar-serteshust-exportjat/
OFF

Újabb gyöngyszem. Agymosás 9 tételben: amit Balog és a haverok utasítására "a közoktatás minden szintjén érvényesíteni szükséges". :)

kepfeltoltes.hu/150123/levelke_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2014. július 18-án M. André Goodfriend a budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője és munkatársai (...) dr. Kaposi Józseffel, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatójával folytattak tárgyalást.
A baráti hangvételű megbeszélésen dr. Kaposi József adott részletes tájékoztatást a magyarországi tankönyvellátást érintő változtatásokról, a kérdést elsősorban a tankönyvek tartalmi oldaláról megközelítve."

ON
@jöttem: @Orica Középföldi: különben orbán kihasználhatná dózi teljesítményét, megalapozhatná a beszélgetés menetét, hogy mindjárt ezt kínálnja fel merkel részére kezdésnek.
@jaegtoer: nem húzható konkrét határ, ezért sikamlós a téma. ahogy pl. minden emeber fájfdalomküszöbe is más.
a hit deffiniciója meg ugyanúgy kiterjeszthető, mint hogy éppen mennyi jehova jut az égbe.
@Gábris szomszéd: döntsd már el, hogy a názáreti vagy a szívcsakra... (nézz utána, hogy mit mondott...)
Fabius vajon már körmöli epés bejegyzését a "Karácsony-botrányról"? Kíváncsian várom gifjét, amiben Tócsa lovagol Karácsony hátán...
@parti_giano: vannak jó tollú szerzők... érdekes témák... (nem finnyáskodom, csupán a merkel-féle felfokozott várakozást nem értem... miért nem lehet leírni az igazat/objektíven tájékoztatni?...)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a páli kánon megismerése után folytasd.
@jaegtoer: csak egy kis kitekintés kellene:-)...
@Imola Helyesi: Csak egy perc tizenkilenc másodpercet vett volna igénybe a nagyon szoros idődből, egyébként meg nem amerikai film részlete. Az, hogy Monty Python úgy sem mond semmit neked, mert nem magyar és a Bonsai Duce sem szerepel benne.
@munkás ököl:
"Nem hiszem, hogy Orbán szopórolleren lenne a retek klub felől, bár nyomják ezerrel. Nagyobb játszmák vannak itt a hátérben, mint a retek vagy az árúházak témája."
Valóban vérzivataros időket élünk, de a német befektetők érdekében Merkel asszonynak lesz néhány szava, és elvárásokat is kilátásba helyez Orbán számára.
Meg kell védenie Merkelnek a német befektetők érdekeit azoktól az adó sanyargatásoktól, amelyeket a kormány rájuk terhel.
Téveszme az, ahogyan a kormányzati retorika a német multikat kizsákmányolóként, a profit kitalicskázóiként mutat be.
Ne felejtsd el, hogy a németek tartják el jórészt az eu-t, amelyhez a forrásokat a németeknek kell megteremteniük.
Saját országukon kívül ehhez piaci részesedést kell fenntartaniuk, amelyeket saját tőkéjük befektetései által hoznak létre.
Inkorrekt és övön aluli a magyar kormány álláspontja, mely szerint gyűlölt ellenségnek tekinti a multikat, és ennek nyomatékot adva olyan szektorális-, bank-, reklámadókat vezet be ellenük, amelyekkel a fennmaradásukat veszélyezteti.
Miközben ezektől a multiktól kapja indirektbe azokat a beruházási forrásokat, amelyeknek a megteremtésében nem vesz részt.
Kb. ebben fogja e tárgyban Merkel Orbánt felvilágosítani, kissé tágítani a szűk látókörét.
micsoda logikai magasságok :D

A Fidesz szerint azért vizsgálja az EU csalás elleni hivatala a fideszes vezetésű V. kerület projektjeit, mert az MSZP egy nagyon korrupt párt
rogan2-760x485

Pedig Rogán Antal annyira igyekszik, hogy minden a lehető legtisztábban működjön, erre beront a képbe az MSZP és összekorruptkodik mindent :((((

444.hu/2015/01/23/a-fidesz-szerint-azert-vizsgalja-az-eu-csalas-elleni-hivatala-a-fideszes-vezetesu-v-kerulet-projektjeit-mert-az-mszp-egy-nagyon-korrupt-part/
@parti_giano: legyél már egyszer befektető...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ez olyan, mintha az űrhajózást koroljovhoz vagy von braunhoz kötnék, holott ciolkovszkijt koppantotta mind, aki előttük cca 50 évvel publikálta azokat.
@Sir Bates dö Hól:
"Csupán a Merkel-féle felfokozott várakozást nem értem...miért nem lehet leírni az igazat, objektívan tájékoztatni?"
Kissé fokozottabb indulattal teszem fel magam is ezt a kérdést.
Az utóbbi napokban kerekasztal beszélgetésekből, réteg műsorokból reméltem - ha nem is egzakt - de megközelítő információkat, de a megkérdezett
hivatásos szereplők is csak találgatnak.
Milyen ország az, amelyben az általunk megbízott kormányzati szolgák kisajátítják maguknak az ország jelenlegi és a jövőjét illető - mondhatnám - sorsfordító fordulatok
tényét?
Mintha nem is 10 millió embernek lenne kötelességük beszámolni arról, hogy mit tettek
az ország érdekében /vagy ellene,ha- ha/, és milyen reményteljes /?/ jövő várható.
@Mariann19:
.
Ökotárs ügyben kérdeznék valamit. Nem baj?
@Gábris szomszéd: ne csúsztass... ne hazudj, ez a helyes...
@Sir Bates dö Hól: mert más a politikai elvárás. meg mert nem lehet tudni semmit.
@dr. jenőke (jenőke):
"Az Ökotárs ügyben kérdeznék valamit. Nem baj?"
Jenőke!
Mindíg megtisztelő számomra, ha beszélgethetünk.
Természetesen.
@The Ghost Wolf:
Monthy Pithon angol, szeretem, mint az angol klasszikus kultúrát is , zenét, stb. Az amcsit nem, mint írtam.
@Sir Bates dö Hól:
Mi az a szkreccs? MIndjárt megnézem a gugliban. Szelfi nem volt, az biztos.
@Mariann19:
.
Kösz.
Más okból szükséges volt az Alaptörvény néhány rendelkezésének hivatkozása, és megakadt a szemem a közpénzekre vonatkozó előírásokon és ezért eszembe jutott az Ökotárs közpénzt, vagy nem közpénzt osztogat problémája. Úgy gondolom, hogy az Alaptörvény egyben definíciót is ad. Erre megnéztem a többi, hivatkozásként szóba került jogszabályt, és valóban.
Ezek alapján (no meg a szerződés, amennyire ismerté vált) az egész vizsgálódás jogszabálysértő volt.
Szerinted?
Nos, ez az, amit kérnék.

Magyarország Alaptörvénye
A közpénzek
36. cikk
(1) Az Országgyűlés minden évre vonatkozóan törvényt alkot a központi költségvetésről és a központi költségvetés végrehajtásáról. A központi költségvetésről és a központi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatokat a Kormány törvényben előírt határidőben az Országgyűlés elé terjeszti.
(2) A központi költségvetésről és az annak végrehajtásáról szóló törvényjavaslatoknak azonos szerkezetben, átlátható módon és ésszerű részletezettséggel kell tartalmazniuk az állami kiadásokat és bevételeket.
(3) A központi költségvetésről szóló törvény elfogadásával az Országgyűlés felhatalmazza a Kormányt az abban meghatározott bevételek beszedésére és kiadások teljesítésére.
38. cikk
(1) Az állam és a helyi önkormányzatok tulajdona nemzeti vagyon.
(4) Nemzeti vagyon átruházására vagy hasznosítására vonatkozó szerződés csak olyan szervezettel köthető, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint az átruházott vagy hasznosításra átengedett nemzeti vagyon kezelésére vonatkozó tevékenysége átlátható.
39. cikk
(1) A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.
(2) A közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok.
43. cikk
(1) Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve. Az Állami Számvevőszék törvényben meghatározott feladatkörében ellenőrzi a központi költségvetés végrehajtását, az államháztartás gazdálkodását, az államháztartásból származó források felhasználását és a nemzeti vagyon kezelését. Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseit törvényességi, célszerűségi és eredményességi szempontok szerint végzi.

2011 évi CXCV törvény az államháztartásról
4. § (2) A költségvetés a költségvetési évben teljesülő költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzott összegét tartalmazza
5. § (1) Költségvetési bevételek különösen
a) a közhatalmi - adók, illetékek, járulékok, hozzájárulások, bírságok, díjak, és más fizetési kötelezettségek - bevételek,
b) a közfeladatok ellátása során nyújtott közszolgáltatások ellenértékei,
c) az európai uniós forrásokból és az államháztartáson kívülről érkező támogatásokból származó bevételek,
d) e törvény eltérő rendelkezése hiányában a nemzeti vagyonnal kapcsolatos bevételek, és
e) a kapott kamatok.

355/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalról
3. A Hivatal feladat - és hatáskőre
5. § A kormányzati ellenőrzés az ellenőrzött szerv szervezetétől függetlenül működő, elsősorban a közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, annak megóvását, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgáló tárgyilagos, tényfeltáró, következtetéseket levonó és javaslatokat megfogalmazó ellenőrzési vagy tanácsadó tevékenység.

2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről
4. § (1) E törvény hatálya kiterjed
a) az adóval, a járulékkal, az illetékkel összefüggő, a központi költségvetés, az elkülönített állami pénzalap, a Nyugdíjbiztosítási Alap, az Egészségbiztosítási Alap vagy az önkormányzat javára teljesítendő, törvényen alapuló kötelező befizetésre (a továbbiakban együtt: adó),
b) a központi költségvetés, az elkülönített állami pénzalap terhére törvényben, kormányrendeletben vagy miniszteri rendeletben meghatározott feltételek alapján juttatott támogatásra (a továbbiakban együtt: költségvetési támogatás),
c) az e befizetésekkel és költségvetési támogatásokkal kapcsolatos eljárásra, ha annak megállapítása, beszedése, végrehajtása, visszatérítése, kiutalása vagy ellenőrzése az adóhatóság hatáskörébe tartozik [az a)-c) pont szerinti tevékenység a továbbiakban együtt: adózás].
.
@jöttem:
"én már csak a házszámom nem raktam ki. )))) "

nono, az utcanevet sem :)))
@Sir Bates dö Hól: Attól, hogy a Pilisben van esetleg a szívcsakra még bőven lehetek a názáreti haverja.
@Sir Bates dö Hól: Hát én örülnék neki a legjobban, ha mindez csak hazugság lenne a valóság helyett. :)
Az Ökosok szerintem az egyesülési törvény hatály alá tartoznak, ezért írt a kehi vagy köhi?( mivel a torkukon akadt ) az ügyészségnek, hogy kezdjen velük szemben eljárást a bíróságon. Miután ők nem jogosultak erre. Szimatolhatnak mivel a fentiekben hivatkozott törvény homályosan fogalmaz, de minek, ha semmi jogkörük nincs intézkedni, csak jelentgetni, vagy kezdeményezni?

A nav is csak az adózási feladatok teljesítését vizsgálhatja, a gazdálkodás szabályosságát csak az ügyészség.
@nincs_itt:

Ha megismerem, el tudok utána menni a Marsra?
@gazoló: A jobboldali viszont egészen biztos, hogy Vida Ildikó!

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Turing? Persze, hogy nem volt ott, az egy szálloda volt Balatonzamárdiban!

Chic Corea pedig még mindig qrva jó!
www.youtube.com/watch?v=4eJJUlCHcKg
maffiajogász kormány:

NVI: Nem lehet népszavazás a vasárnapi zárva tartásról

Nemzeti Választási Iroda

Elutasította a Nemzeti Választási Iroda elnöke Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos népszavazási aláírásgyűjtő íveit, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerős döntés.

www.origo.hu/gazdasag/20150123-elutasitotta-az-nvi-a-szakszervezetek-nepszavazasi-inditvanyat.html
@Gábris szomszéd:

Jobbat mondok: az akupunktúra is kamu, nemhogy a csakrák. (vagy mik)
most kell megszolgálnia a kamupártnak a tavaszi választásokkor megkapott milliárdokat...

Szánalom ez az ország...
@látjátok feleim szümtükkel:
.
A gazdálkodás - szerintem - most mindegy is. A gond a "közpénzek" elosztásával volt elsődlegesen. Szerintem a norvég pénzek, amiket az Ökotárs osztogatott el nem közpénz, ráadásul a szerződés szerint a norvégok joga az ellenőrzés.
Magát az Ökotársat adózás, egyebek szempontjából a hatályos jogszabályok alapján lehet vizsgálni, saját tevékenysége alapján.
Annyiban van jelentősége, hogy mivel nem közpénz, nem tudtak hozzáférni csak így, mert gondolom az ügyészséget nem tudták azonnal ugratni. Ezért kellett egy nyulat előrántani a kalapból, de a mutatvány nem túl jól sikerült. A bajuk azzal van, hogy végül a bíróság fogja letenni az ügyben a garast. Ott meg bármi történhet, mivel a bíró független. Lásd szebb jövőért ( vagy milyen nevű )egyesület ügye.
Egyébként az ügyészség eljárása is lehet hosszadalmas, mert ha jól tudom, előbb fel kell szólítani a civil szervezetet az alapszabály szerinti múködés helyreállítására, és ha ezt nem teszi meg, akkor lehet a bírósághoz menni intézkedésért.

Ha lett volna valami csalás vagy sikkasztás szerű visszaélés, akkor már a köhi is megtette volna a feljelentését. Ilyenről nem hallani. Szerintem majd hamvába szépen elhal ez az ügy.
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke!
Jogszabályt úgy értelmezek, hogy minden szaván átrágom magam.
Jelen esetben is ezt tettem, és a számunkra érdektelen részt kizártam, és ezután a tárgyat érintő szabályokra fókuszáltam.
A 2011.CXCV törvény 5.§/1/ c. pontja alatti
"Költségvetési bevételek különösen" alatt található "államháztartáson kívül érkező támogatások" megfogalmazás, amelybe illeszthető a Norvég Alap támogatása.
Ezek után kerestem a két ellenőrzésre jogosult szervezet, a KEHI és az ÁSZ-ra vonatkozó kötelezettséget.
A KEHI-t kizártam, ott nincs a felsorolásban vonatkozó kitétel.
Maradt az ÁSZ, melynek ellenőrzése az "államháztartásból származó források felhasználása" területére is kiterjed.
Miután a fentebb hivatkozott költségvetési bevételek az államháztartás fogalmának részét képezik, én úgy látom, hogy az ÁSZ-nak van jogosultsága a külső támogatások ellenőrzésére.
@Gábris szomszéd: Keves vagy te ahhoz töki,alaplapot is kéne cserélni artuka úgy el vagy avulva.
@toportyánzsóti: Mindig letaglózol az "érveiddel". Taníts tovább jedi mester. ;)
@Mariann19:

1. § (1)3 Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve, amely az Országgyűlésnek alárendelve látja el feladatát. Az Állami Számvevőszék jogállását és hatáskörét az Alaptörvény és e törvény határozza meg.

(2) Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tevékenysége során minden más szervezettől független.

(3) Az Állami Számvevőszék általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel és az állami és önkormányzati vagyonnal való felelős gazdálkodás ellenőrzését.

(4) Az Állami Számvevőszék az ellenőrzési tapasztalatain alapuló megállapításaival, javaslataival, tanácsaival segíti az Országgyűlést, annak bizottságait, és az ellenőrzött szervezetek munkáját, amellyel elősegíti a jól irányított állam működését.

(5) Az Állami Számvevőszék megállapításai alapján az ellenőrzött szervezetekkel és a felelős személyekkel szemben az illetékes szervezetnél eljárást kezdeményezhet.

A (3) bekezdés a döntő.

Közpénzt vizsgál. A norvégok pénze nem közpénz, csak Lázár jogász úr szerint.

Egyébként ha jól átgondolod az olvasott törvényeket, akkor láthatod, hogy milyen jól illeszkednek egymáshoz.(:

Most gondolj bele, ha jogászok sem tudják értelmezni, akkor miként tegye az aki nem jogász, de rá vonatkozik, és neki kell betartani.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Nem is szükséges. Érdeklődj a könyvesboltunkban, útbaigazítanak. Ott szoktuk fejteni az élet titkait. Címet nem adnak, de értesítenek. Aztán kávézhatunk.))
@látjátok feleim szümtükkel: "agyvérzést kap"
Nu azt erősen kétlem!:D
@parti_giano:

ma piszok jó formában vagy. :))
Máskor nem olvasom el az előzményeket. Ehhez képest a TLC-n este menő műsorok semmik..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én már részvettem ilyen csakrajézusbuddhaosirisminerva alkalmon..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: lehet, de ha beválogatnak az expedícióba, akkor nem is kell elolvasnod!!
csak azért ajánlottam, mert olyan határozott elképzelésed van a Buddhizmus azon ágáról, amit Tenzin Gyatso képvisel, gondoltam kicsit csiszolhatnál rajta az említett mű elolvasásával.
@Penivaldes:
Mert nem PAX tévét nézel, aranyom... :)
@Mariann19:
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Bocsi, én is így értelmezem.
Tudomásom szerint Mariann közgazda, és nagyon alapos.
Más a szemlélete is.
Úgy látja, hogy az ÁSZ-nak van jogosultsága a külső támogatások ellenőrzésére.
Ő is megtalálta, hogy az Állami Számvevőszék általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel és az állami és önkormányzati vagyonnal való felelős gazdálkodás ellenőrzését.

Tehát közpénz. Tehát nemzeti vagyon. Ezeket az Alaptörvény meghatározza.

Én maradok az alkotmánynál (vagy mi) és annak alapján az Ász nem vizsgálhatja.
És pont ez a lényeg, mert ennek cáfolata, vagy megerősítése fontos.
És, igen, a jogszabályi hierarchia.
Kiindulásom alapja az Alaptörvény.
Szerintem közpénz az, ami átfolyik a költségvetésen.
A norvégok ökotársas pénze nem költségvetési tétel a bevételi oldalon, ezért a kiadásiban sem szerepel.
Az alaptörvénnyel ellenkező szabály alapesetben semmis.

Köszönöm mindkettőtöknek, de ezzel nem zártam le az értelmezést, ha van további érv, észrevétel, csak örülök neki.
.
@Penivaldes:
Bocsi, visszavonva. :)
A XXXEros pedig??? Lehet, hogy azt kéne többször...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én a Paxon néztem annó Popper Péter előadásait.
@jöttem:
Poppert igen!
Mást nem!
"Rabok legyünk vagy szabadok? Nem kérdem én, meddig járnak még köztünk. Szemforgató, hamis papok ..."
@jöttem:
Rettenet ez a debil... rühellem, amikor azt a bárgyú, idióta vigyorát meglátom.
@jöttem: Prágám!Visszaszámlálás indul:12-.....:)
@parti_giano: pontosan lehet tudni, hogy miért jön ide...
@Gábris szomszéd: a terrorizmus támogatásával vádolják, nem trollkodással... pontosan tudja, hogy mi a törvény...
(lehetsz te szíriuszi is, csak a kettő nem jön össze...)
@ornagy50:

Egy őrnagy szájából a visszaszámlálás szó elég félelmetesen hangzik.:)))
De csak vicceltem. Tudom, hogy nem lőnél ki rossz helyre.
@Sir Bates dö Hól: Nem nagyon akarlak nagyon elkeseríteni de akkor az amerikai vagy a francia vezetésben is sokakat lecsukhatnának. :)
@Penivaldes:

rohanó világban élünk!
)))))))))))))))))))))
@ornagy50: te valami kakukkosóra vagy? vagy detonátor?:))
@Penivaldes:

psssszt! imola megmondta már, hogy az amerikai sorozatok mérgezik a magyar lelket.
nem'tom melyik csatornán lehet ősi turáni sorozatokat nézni. esetleg szkítát, vagy hunt.
@ornagy50: kéthetente eszt csinálja, mi ebben a nóvum? ha például mesztelenül tenné, na ako én is visszaszámlálnék:))
@ornagy50:

))))))) a vége volt a legjobb.
@jöttem: a hászleren, meg az XXl-en, meg a....:)))
@Penivaldes:

hazamegyek. szerdán kellett volna, de a kolléganőm megbetegedett, így maradtam.
bízom benne, hogy holnap már nem jön közbe semmi.
@Penivaldes: Ha Zéta tudott volna eboláról
beztosan lecserééte vóna érette Emőkét!:D
@Gábris szomszéd: én inkább azon keseredem el, hogy ennyire ostoba vagy... nem miattad aggódom, de egy kiskorúra is felügyelsz...
@ornagy50: bakker, ez kurva jó.:)
tessék felnőni és nem meséket nézni!
de dobjá fel még hasonlókat:))))
@Gábris szomszéd: ahogy elnézem szeretek:) pedig kurvára nem vágom mi ez.
@taga20:

ne froclizd az őrnagyot! szeret koordinátákban gondolkodni. helyváltoztatáskor tájékoztatom, hol képzeljen el a térképen.
az már beidegződés nála, hogy mindezt időben is méri, plusz visszaszámol.
na, ennyi!
kizárólag felöltözve utazom!!!!
@Gábris szomszéd: Érvekről fogalmad sincs terelőgép,csak idehányod a linkjeid amit el sem olvasol rendesen.
@Penivaldes: mé kinek akarnál? tőlem ebolának is nyalhacc:))
@Sir Bates dö Hól: Pedig már mindenki előtt nyilvánvaló, ahogy annak idején az alkaloidát ők hozták létre, ugyanúgy az ISIS-t is.

orientalista.hu/20-egyetemista-halt-meg-a-merenyletben-megsem-siratja-oket-a-vilag/
@jöttem: jó az, én pl mielőtt még olvasni tudtam volna, a napokhoz bonyolult alakzatokat kapcsoltam, és úgy azonosítottam őket.
@Spániel:

Ha ez eredeti felvétel, akkor nagyon sokat elmond a miniszterelnökünkről kialakult véleményről. Magyarul, ismerik Brüsszelben.
@jöttem: hideg van, megértelek:)
a törzsőrmester bajtársat meg csak húzom.
jó csóka, veszi a lapot:)))
@Penivaldes:

most sem tartózkodunk egy országban, ezután sem fogunk.
A NET MEG HATÁRTALAN!!!!))))
@taga20: tudod taga, nincs annál jobb mint amikor reggel egy szál rövid hálóingben kilépsz az erkélyre, és beletúrsz a hajadba, majd kihajolsz lábadat hátul felemelve, és a szél simogatja a tested.
:)
@jöttem: most beletapostál szívembe. ó ez a seb mély.(
@ornagy50:

Jó, akkor egyezzünk ki szélütésben. Szél meg lehet akárki.;Đ
@Gábris szomszéd: nézd már meg, hogy ki szerkeszti a linkelt oldalt... tényleg hagyjál már a kremli agitpropoddal...
@Secnir:
adódik a kérdés, más rendszerrel működött volna vagy csak a "namostmegmondtamjól" elve alapján, a lebegés is fix vagy jobbra lebeg vagy balra, eccerre mindkét helyen nem lehet, a "számítógép" mai napig egy villanykapcsoló kikapcs, bekapcs>>>> 1 vagy 0 (igen, nem) a binary rencer "rövidítése" a octal, meg a hexa

brühüyyy
@Gábris szomszéd: haver, te tényleg komplett hülye vagy, vagy szar alak vagy?
@látjátok feleim szümtükkel: @dr. jenőke (jenőke):
Más megközelítésben értelmezzük a jogszabályt, én korántsem mondom, hogy az én felállásom a jó, de ilyen esetekben mindíg úgy járok el, hogy ki tudjam védeni az állításomat.
Nézzétek, én így gondoltam ki:
Az államháztartás tartalmában szerepel
"eu-s forrásokból és az államháztartáson kívül érkező támogatások" bevételei.
Az ÁSZ tevékenységi körében szerepel az államháztartás gazdálkodásának, az ebből származó források felhasználásának a vizsgálata is.
Tehát, ha a külső támogatások részei az államháztartásnak, az ÁSZ vizsgálja az államháztartást, így ez az elem is bele tartozik. Minden szót megrágtam, nem biztos,hogy igazam van.
Nem a közpénz definicióját alkalmaztam elsődlegesen.
@Penivaldes: te ne csináld!! ja és ilyenkor bugyi van rajtad?:)))
@Penivaldes:

Peni! Ez komoly teljesítmény óvodás korban. Minden tiszteletem a tiéd.
@taga20:

Csikó vagy még, taga! Először elveted a sulykot, aztán fagyizol.))))
De így szeretünk.
@jöttem: ez akkor volt, amikor azt hittem, hogy az északi sark az a fejem felett van, és a felhök közt élnek a jegesmacik, és még azelőtt, hogy a szomszéd öregnéni kerítésének rugalmasságát teszteltem volna.
@Penivaldes:

nálam /otthon/ ez elég veszélyes művelet lenne, mivel a 3 erkély közül egyiken sincs korlát.)))
@jöttem: ülök a monitor előtt és nem tudom, hogy megsértődjek vagy keménykedjek. inkább töltök és lazulok:))
ja és engem a gyerekek, az állatok és a hülye nők csípnek:)))
@Penivaldes: Az erkély csak Rómeónak volt
fontos!:)))
@Penivaldes: te, vigyáz a szádra! csikó vagyok:)))
@Penivaldes: ja, és a külön állatfaj, penihúgi:)))
@ornagy50: Rómeo, ugyanmár, ha Juliska nem nyitja ki az ablakot még ma is ott csimpaszkodna
A, nem semmi, a posztban szereplő Rózsa presszó a Barátok közt-ben van? Eddig törtem a fejem, hol a francban van ez a presszó.És a személyre szóló különadó? Már kezdtem örülni, hogy Fab tud valamit.
Tegnap senki nem tudta megmondani, hogy a bizonyos Tóth Sándor szoci vagy fideszes, most meg ez a presszó.De ki a franc nézi a barátok közöttet még?
@Imola Helyesi:

Nem a melledet kell verni, hanem turulos autót kell csinálni és eladni japánba, svèdországba, svájcorszàgba, hollandiába, meg egyiptomba.
A nagy magyar gój motoros vállalkozók annyi adót se fizetnek az államkasszába amit a szemembe tehetnék.
@taga20: Most már tudom miért szeretlek. :)
@Penivaldes: "EMŐKE".Gárdonyi Géza Láthatatlan
emberében található.
Egy misét mindenféleképpen megér!
Há, nem tudom, hogy Ámerikában meg a világ különféle országaiban élő magyarok, tudják-e , hogy a Rózsa presszó a Barátok közt Rtl-es gagyisorozat törzshelye.
Rodeo 56?
Penni,
Emőke Novák Előd jobbikos gúnyneve, mert egyszer lebukott, hogy ezen a néven chatel, mert a haragosa, lebuktatta.
@Spániel:
"A nap, amikor Juncker bohócot csinált a főniből:"

Megnéztem most az RTL-híradóban is. Hát, nem semmi látvány, ahogy derékból kicsit meghajolva áll Juncker mellett és várja a kézfogást... Mint anno az intéző a földesúr előtt...
@Imola Helyesi: te mamá több viszkit ne igyá, me összevissza süketelsz!:))
@Imola Helyesi: Egyszer mondanál valami újat, kedves Molly:)
@taga20:
Akkor szólj te, de valami érdekeset, ha lehet.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
én Nem tom!Ennek "viszket a nyaka"?Meee folyton
folyvást aztat fogdossa!:D
@Penivaldes:

: tudod taga, nincs annál jobb mint amikor reggel egy szál rövid hálóingben kilépsz az erkélyre, és beletúrsz a hajadba, majd kihajolsz lábadat hátul felemelve, és a szél simogatja a tested.

Vigyázz! taga lovaskocsival jár, rúdja is van!:)
@Penivaldes: ezaz húgi, csak keményen!:))
@Penivaldes:

vén?
nem mondom tovább. a múltkor is jót ámokfutottam a kinyilatkoztatásom után.)))
@Mariann19:
.
Írod: Más megközelítésben értelmezzük….
Pontosan azért kértelek.
Mert:
Szerintem nem koherens a törvény az Alaptörvénnyel -> lásd közpénz.
Nem lehet kiterjesztően értelmezni. Amennyiben már magyarázni, értelmezni kell, az már lehetséges inkoherencia. Most nem érdekes, hogy egyébként van analogia, a tobben a kevesebb és más értelmezési lehetőség, és van a kógencia.
Azt kell értelmezni, hogy mit jelent az államháztartáson kívülről érkező támogatás.
Itt viszont csak abból indulhatsz ki, hogy mi szerepel a költségvetésben. A norvég támogatások egy része nem, márpedig az a része, amelyeket az Ökotárs hivatott elosztani.
Ráadásul ez a pénz nem EU forrás, hiszen Norvégia nem eu-tag.
Az meg nem állja meg a helyét, hogy azért államháztartáson kívüli, mert a költségvetésből ugyanazt nem kell kifizetni.
Végülis hárman más és más gyakorlat (talán szakma) alapján azonos eredményre jutottunk.
Nem meggyőzni akarlak, nekem sincs semmi érdekem ebben a jogi helyzetben. Csak a kíváncsiság, hogy mit nem lehet ezen érteni, és most arra jutottam, hogy valaki a „mert csak” álláspontra helyezkedett.
Szümtükkel rácsodálkozott a konkrét ügy jogászaira. Igaza van. Én nem csodálkoztam, mert nem tartom jogásznak azokat, akiknek nincs legalább 3-4 éves gyakorlati tapasztalata. Önmagában a jogi végzettség nem ér semmit.
.
@jöttem: na jó. bevallom, hogy azért kedvelem tagát, mert egyszerre van meg benne a kíváncsi gyermek és a sokat látott öreg halász. igazi mágnes
@taga20:

rapid idő alatt nőttél a szívemhez. ez már Bagaméri fagylaltoskocsija. ))))
@Mariann19:
.
Na tessék! Móra Veronika (Ökotárs) lesz ma az egyenesbeszédben az eu meghallgatás okán.
@dr. jenőke (jenőke):
"Azt kell értelmezni, hogy mit jelent az államháztartáson kívüli forrás."
Itt van az eb sírhantja.
A jogszabályok különleges vagy speciális tartalmak miatt pontosan határozzák meg a fogalmakat.
A vitatott tartalomba minden beleférhet, tehát a szabályt tetszés szerint lehet alkalmazni.
Ez viszont nem jogi szabályozás, hanem kívánság műsor a kormány számára.
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke!
Kösz, hogy szóltál, máris nézem.
taga 2000000
Adjál tiszteletet annak is, akit utálsz. Jó, Orbán nem egy fiatal nőcike, akit szeretsz, hanem az országod vezetője. Én igencsak utáltam a szoci kormányfőket, de nem mondtam volna rájuk ilyen jelzőket. Viselkedjél!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Hát, nem semmi látvány, ahogy derékból kicsit meghajolva áll Juncker mellett és várja a kézfogást..."

Segíts már eldönteni, ez most saller vagy tockos volt, esetleg egy nyakas?
@Imola Helyesi: "Viselkedjél!"

Viselkedjen az, aki azzal dicsekedet, hogy kiosztott néhány nyakast, tockost, meg sallert.

Nem mindenkinek annyira rövid az emlékezete, mint a tied. Ott az unijóba meg különösen nem.
@Penivaldes: Mán kifejezetten HISZTIS vagyok!:D
@jöttem: várjá csak! most komolyra veszem a figurát:)))

www.youtube.com/watch?v=5CbpOGl-4ec
@tristen2005:

Sőt, tagát kilencázharminckettőben két nimfomániás hetéra a rúdjánál fogva húzta be Saint-Louisba! :-)
@Mariann19: "Azt kell értelmezni, hogy mit jelent az államháztartáson kívüli forrás."

Kérdezd meg a Matolcsit, majd megmondja miből alapítványozik. Persze ezt úgy is értelmezik, hogy őt senki nem jogosult vizsgálni.

Azért ugyé nem sértődsz meg, ha szólok este, hogy jó reggelt jogalkotásügyileg?
@huzzadneki shakespeare: Ezek szerint akkor
telement a segge földel?:)
@huzzadneki shakespeare: hogy én mé nem vagyok olyan öreg, hogy az a két nimfomániás elkaphatott volna:))
@ornagy50:
Hülye, kiköptem a sört!!!
Vizuális típus vagyok. :-)
@taga20:

Lecsaplak, te csacsi!))))
@ornagy50: semmi stílus, semmi báj. csak a csatazaj:))
ha vágysz egy kis vagányságra, csak szójj!:)
segítek:))))
@látjátok feleim szümtükkel:
"Segíts már eldönteni, ez most saller vagy tockos volt, esetleg egy nyakas? "

Hát, tul'képpen mindegy, hogy melyik. Csak kapjon belőle jó sokat és nagyot.
@Penivaldes:

sokat látott öreg halász.

Az is hogy járt a nagy hallal!
@Imola Helyesi: na, na, na, na!!!! a csúti stoplis gummicsimmás Rámszesz az nem vezető!!! Pláné, nem egy országé!

a demokrácia szégyene az a figura és a teljes magyar politikai és gazdasági "elit"!!

Röviden, nem kevésbé beteg állat Orbán, mint az őt megelőző "vezetők"!

Neked meg erősen ajánlom, hogy kezdj el G O N D O L K O D N I!
@taga20: ja!! megnézel fotelbő' egy forma eggy futamot!
@Mariann19: "Más megközelítésben értelmezzük a jogszabályt,..."

Szerintem nem, csak te leszűkítve, én meg tágabb körben, és dr.jenőke is.

A lényeg, hogy az alaptörvény meghatározza a fő kereteket, és azt a kontrét jogszabály tölti ki tartalommal. Az alaptörvény arra való, hogy a jogszabályt ahhoz viszonyítsuk, sérti-é vagy sem az alaptörvény rendelkezéseit.

A konkrét jogszabály pl. a számvevőszékről, megmondja, hogy mi a feladat, milyen területet szabályotz az adott törvény, és mit tehet annak ellátása során az állam hatósága. Ami ebben nincs benne, ahhoz nem nyúlhat. A fidesz fiatal ( 50-ig terejdő ) generációja hajlamos kiterjesztően értelmezni a törvényeket, mint pl. Lázár János, aki állítólag jogász doktor, és ami nekik megfelel, azt próbálják ráhúzni arra, amit meg akarnak kaparintani. Szeretnek homályosan fogalmazni a törvényekben, mert ugyé amibe azt is bele lehet magyarázni, hogy fehér, meg azt is, hogy fekete, az nekik csak jó lehet. A bíróság azonban a jogszabályokat a magyar nyelvtan szabályai, a szó jelentése szerint értelmezi és alkalmazza. Nem a gyöknyelv szerint.
Ezek miatt mentek bele már egy-két unios pofonba a kétharmados nertársak.
@Gábris szomszéd: figyelj ide, te, ki a másik gravitációs szerint a blog legintelligensebbje vagy!... tényleg képtelen vagy bármit is felfogni, ami összetettebb, mint az, hogy "menj az anyád picsájába"?!... ne erőltessük a kommunikációt, nem tudok lemenni az agyhalált lábon kihordók szintjére... biztos bennem van a hiba...
@taga20: majd kinövöd!!!

csók, me' holnap is bömös puszta alsó!
@nincs_itt: szép, de nem irigykedem, me neked má eszt nem ajánlja a dáktor:)))
@Imola Helyesi:
rodeo 17 vagy ahogy nem érted

hülye

kijafasztérdekel a rózsafűzérpresszó és hogy micsinyának benneje

brühüyyy

sehol sem járok presszóba (jobb ha tudod)
@Penivaldes:

:-) Ha készült is ròla szobor, nem Felcsúttton van kiállítva.@taga20:
Kapd elő a fluxuskondenzátorodat és hajrà! :-)
@huzzadneki shakespeare: bocs, de szervizben van, csapágyas lett:)))
@látjátok feleim szümtükkel:
Nemán, hogy egy luxemburgi adóelkerülőt részesítsek előnyben,mert 12 -nek úgy teszik. Dehát, ti aztán még a sátán keresztapját is elfogadnátok, főleg, ha idegen.
@Sir Bates dö Hól: és mijafasznak ezért anyádpicsázni? Ha ennyire nem értünk egyet bizonyos dolgokban, attól még lehet normálisan is beszélgetni.
@Gábris szomszéd: Megint elloptad a zsidrák templomból az útálatos képed,ritka hülye vagy.
@Imola Helyesi: te cica, te meg a sátán cicája vagy. mindennap szétdobod a lábaidat:))
@taga20: Mi a faszt akarsz a hallal?
Nemrég volt Karácsony!:D
@taga20:
Csókos Miska zenéje.....hmhmhmhmhmh
@Gábris szomszéd: haver, ez az egy szerencséd, hogy hetente egyszer értelmes linket nyomsz. ezé nem húzunk le a klotyón mindannyian:)))
@jöttem: Reggel vigyázzatok!!!
A látás nem az a rossz tiszta,hanem az a JÓ SZAR!:))
@taga20: Majd mindjárt kapunk a pofánkra a kintiektől. :)
@ornagy50:

hemingway ritkán ír farsangi fánkról)))
@taga20:
De chik corea, most meg csókosmihály, hát.......
@Gábris szomszéd: ha igazuk van, ámen! ha fikáznak, a jóisten vagy belzebub segítsen nekik:))
@Penivaldes:
Még korán van, hová mész?
@Imola Helyesi: neked jó lesz patakiattis és az ufok:)))
@ornagy50:

kb 13.00-kor indulunk. addigra kitisztul.
@ornagy50:

Most pont @taga20:-ra céloztam. Öreg hal, de elveszik a részletekben!:)
@Penivaldes: húgi, bugyit vegyé, me reggel kurva hideg lesz az erkélyen, mikor felemeled a lábad:)))
@Rodeo36:

Te olyan vagy mint pi, nem változol. Kicsit bunkó, kicsit savanyú, de a miénk.
@jöttem: Javallnám TŐLE :Aki nem adja meg magát!
@ornagy50: Van ahol egyáltalán nem számít a hó és a hideg. :)

youtu.be/9qSdHhik7aU
@taga20:
Unalmasok, volt egy-két jó számuk ezeknek a régieknek, semmi új.
@Imola Helyesi:

Nem, mi a Vajnát részesíccsük előnybe, kérdezd csak meg a Viktortól.
@látjátok feleim szümtükkel:

Én nem, az biztos, még semmit nem csinált azért a temérdek pénzért. Inkább menne haza.
@ornagy50:

Köszi. Felírtam. Készíthetnél nekem egy könyvlistát. Sok időm van olvasni. Hagy pallérozódjon az agyam.
Jöhet minden.
@Gábris szomszéd:
Ha nem is Isten barmai de azért azok...

@dr. jenőke (jenőke): Nem a sivatagból érkeztek akik lőttek
Magyarázza meg már valaki ezeknek az okosoknak, hogy ha egy állam adókedvezményeket ad egyeseknek mint pl. a magyar állam is, az nem adóelkerülés. Ahogy az sem, ha a sokgyerekesek adókedvezményben részesülnek. Vagy menjünk oda vissza, amikor arról folyt a neten a vita, hogy azért szülnek egyes vidéken az asszonyok, hogy a gyerekre kapjanak segélyt, családi pótlékot, és abból élnek?

Meg az sem adóelkerülés, ha az adózott nyereséget egy külföldi cég kiviszi az országból. A magyar tőkések is haza hozzák külfödről az ottani adózott nyereségüket. Ők is adóóelkerülnek?

Az adójopgszabályokat mindig a parlamentek és kormányok hozzák, ők engedik az adóelkerülést is. Mi ezzel a baja ennek az erjedő szagú gomolyának?
@Gábris szomszéd: Duplaműszakban vagy hikikomori,ennyire kell a kiflicsücsökvédelmi rezsibiztosi státusz?
@ornagy50:

és még valaki mondja, hogy nem érdemes kortárs verseket olvasni!

mozgovilag.com/?p=3681
@Imola Helyesi: nem lesz ez így jó!
semmibe veszed attist, vajnát. asztán jön szíjgyártó, kosa és kövér. a végén még felteszed a kérdést, mi a faszt keres egy stadion a kert végében!
@jaegtoer: Mondám, hogy képmutatás zajlik, és a haszonélvezőket kéne keresni...

De hát mondhatom és....

Ja, és nem mindig jó, mert illuzióromboló olykor, ha mégis igaza van a zembernek.
@Gábris szomszéd: mondom, csak ezt fogtad fel az egészből...
Petrence Sándor: Hogyan mentett meg a pocsolysági Ótípí a gonosz emberölő gípezetek veszedelmítű

Monnya az ín babám:

nagy kőttő vagy-e, te,

Sándor mer’ fűvenník

hitelt a fejedre.

S kírdi Tűlem asztán:

vegyünk írógípet?

Meg hogy: mijet akarsz,

pirosat vagy kíket?

Mondok: de hüje vagy

Rózsikám, te asszon,

kísz csoda, hogy szerdán-

kínt míg veled alszom!

Kell níköm az író

gípezet nagy lószart,

nem vagyok Ín

Shopen, Hauer vagy Mózart.

Nem hiszek Ín semmi

masiníriának,

ha tud jobbat írni,

írja meg magának!

Mer’ talán egy gípní

kevesebbet bírok,

de aszt e’hiheted,

hogy magamtú írok.

Láttam Ín az ólban,

kúttúrvetítísen

Ternimátur Hármat,

s inkább legyünk rísen…

Így szónoklok, de az

asszony közben kiment,

s a konyhábú sivít:

Úgyse kapnák hitelt!

S bömbül szegíny, mer’ ő

erre igen kínyes,

de a Bank szerint főm

már nem hitelkípes.
@Penivaldes: néha azért az sem lehet rossza, ha nem csak a szél simogatja. ... :-)

De nyilván nem-szél is válogatja :-)
@látjátok feleim szümtükkel:

A szervilis sudribunkók eztet nem értik.
Belőlük lettek a fasiszták, a sztálinist ák, az orbánisták, a solar lampé,meg a nyavalya tudja mi.
@tristen2005: szúrnám a csajt, de ez az ötcsillomodik ilyen. a faszom se áll má fel az ilyen ostoba csajokra:) komolyan!
@huzzadneki shakespeare:

hát tudod a retkessarkú piros dorottya meg a rózsapresszó...

0000,100011001100=4314=8CC=0,2252

és van lebegő libegő és a kanyarfúró

de miért savanyú és miért "PÍ" sőt a bumkóságot sem elemezted (magamrészéről leszarom a véleményed) és az, hogy sohasem voltam a tiétek az meg hatalmas vidámság és kacaj meg röhögés számomra

brühüyyy
@jöttem: Az Aranylázas happáréval PL ellennél
három napig.440 oldal,hangyafasznyi betűkkel.:)
Ma volt egy Veszprém-Pápám 300-on/felhő alap
miatt/húúúúzos vót!:))
@taga20:
Na, ne nagyképűsködjél!
Oszt micsináltál volna velük?
Az első öt perc után esztergáltál volna nekik két pót petrencés rudat, tehermentesítendő magadat??
Mer sokat akar a taga, de nem bírja a...
@Imola Helyesi:
"Orbán nem egy fiatal nőcike, "
Ez igaz. Egészen fiatal, mondjuk pár éves "nőcikéknek" is több esze van, mint Orbánnak. Amellett, gy.k. kedvéért nem az ország miniszterelnöke, hanem a Parlamenti többségé.
Az ország szavazati rendje alapján ugyanis Orbánra szó szerint senki az ég világon nem szavazott. Nem lévén közvetlen választás.
Amellett arról nem az itt irkálók tehetnek, ha a jobboldalnak csak beteg miniszterelnökök jelölésére telik.
@ornagy50:

A húzós az mit jelent a szótáradban? ???
@Sir Bates dö Hól: Nézd arról már tényleg nem én tehetek ha Clintonnénak vagy Mekkén bácsinak sem hiszel.
@Rodeo36:

Bacsó Péter (nem fafúvós)!!

Mondom én, olyan vagy, mint egy nyustyu romàn.
@Knósszosz:

fejben menne neki :)))
@Knósszosz: te vagy az egyetlen az univerzumban, aki ilyet mondhat nekem, me szeretlek:)
ha más mond nekem ilyet, ako sincs semmi:))
@Knósszosz:

Minden tisztelet a "görög" nek !:)
@jöttem: a végén még megszeretem ebolát!
te kis jött-ment:)))
@ornagy50:

baxi! nekem mondod, hogy vigyázzak holnap. TE! aki fent repked, ahol sem út, sem árok.
van humorod! )))
@jöttem: Nem bámultam meg a Cuha völgyét úgy
ahogy szoktam.
@taga20:

csak azért mondtam, hogy érezzed a törődést. )))
@ornagy50: sárkányrepülővel nyomod?:))
@jöttem: és ha a nagy ő érzékenyebb lesz, mint én?
a mai pasik elég sértődősek:)))
@ornagy50:
Helikoffer... :)
MI-24, HIND... imádom... :D
@jöttem:
Ja... de sokan "bírnák" kapásból, aztán kiderül, hogy még fejbe se:))Bezzeg a Dózi! Oszt még esztergányni se tud...
@huzzadneki shakespeare:
ezzel semmi újat nem mondtál, ismert tény, de a taga féle PÍna hányados persze nem keverendő össze a spanyol (katalán) focistával aki meg Toni Pina (hivatalos neve nekijjejejeje

és te?

brühüyyy

be vagy bunkózva alaposan
@ornagy50: haver, túl sok avatart néztél.
a végén még elszállsz!:))
@huzzadneki shakespeare:
ezt kifejtenéd részletesen a nemfafúvós Bacsó Péter-rel és nyustyu románnal egy mondatban?

egyiket sem tudtam felfogni (kiesett a szűrőmön)

egyre jobban vonaglassz és már majdnem orbáni lettél pedig hát???

brühüyyy
ha így folytatod ha nem is a Junnkers de valaki más téged is kivonszol olyan kis nyugodt kertes sárga házba
@Knósszosz: te cimbi! mondták má neked aszt, hogy kapja be a farkad a fogaskerék?:)))
úgy gondolod, a következő jelölt? mert nagy ő nincs, ugyi. azért így 40 után fogjunk talajt.
nem lesz érzékenyebb.
vagy ha az lesz, nem lesz jelölt.
ahogy a nóta mondja:
csak az jöjjön, aki bírja
aki tudja, hogy végigcsinálja.

majd megmutatom neked. aztán ha átmegy a vizsgán, előbbre léphet.)))
@taga20:
:D
" ha más mond nekem ilyet, ako sincs semmi:))"
Ha lesz egyszer 3D nyomtatóm, téged foglak először, aztán kitömlek és beállítalak a kandalló mellé, hogy a hülyeség faktor mindig szem előtt legyen hűvös téli éjszakákon is!
@taga20:
Látom, irigy kuty vagy... repkedtél már ilyen vassal?
Igaz tábornokunk régen kályhacsövön reppent, a "daliás" időkben. :D
@Gábris szomszéd: te hiszel a sátánban, a gonoszban?...
@Knósszosz: mondták má neked valaha(soha), hogy van stílusod?:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A szarvastehenye... egyezik az ízlésünk, én is szeretem, még ha szar ruszki és elavult is. Nem egy Szíkkorszki, de hát a miniszterelnök se egy Széchényi, szóval akkor?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a legnagyobb élményem, mikor korfun ráfordul a gép a leszálló pályára. alattad a tenger:)
@taga20:
Nem, de gondolták - szerintem:)
Itt vagy például te...
Stílus? Mert neked az nincs? Dehogy nincs!
Mindenkinek van, én a tiédet is bírom!:))
Néha Bugsy, de vigasztaljon a tudat, hogy én se vagyok egy cizellált Grétsy, olykor-olykor. Ez van...
@Knósszosz: Akkó keresd meg visszamenőlegesen !)
@taga20:
A pálya irányára...
Amiről beszélsz az a runway 35, ehun-e (a wingletből ítélve ez tuti 737-es Bő ing (800-as?), majd beveszel belőle:
www.youtube.com/watch?v=6Hly20sqPck
@ornagy50:
Légy oly szíves ne kínozz és told ide, épp főzök és párhuzamosan tesztelem a Faxe-t is, teljesen össze vagyok kavarodva...
@Knósszosz: haver, bocs ha az átlagomnál is bunkobb voltam. nem akartam, de holnap is meló:)))
@ornagy50:

leszállásnál te is húzol magad után ilyen ejtőernyőt? /nem röhög - senki!!/
most néztem landolásokat a pápai reptéren.
@taga20:
Akkor nem mesélek... Nehogy megpukkadj! :S
@jöttem: Pápán már csak vendég vagyok.
@taga20:
menj már a p...ba!
Egy szóval sem mondtam, csak régi kisülésekre utaltam, semmi ilyesmi. Na. Szólj az aszonynak, hogy ápolja le a kis lelked, mer holnap nem tudsz majd jobban teljesíteni, te...:)))
Amúgy tolmácsold neki nagyrabecsülésemet, nem lehet könnyű neki:DD
@huzzadneki shakespeare:

erre gondoltál vala?

3,1415928=1110111110101111001111000=167657170=1DF5E78

a kardinális meg lebeg

brühüyyy

pipipi és máris szórhatod a kukoricát a tikok elé
@Knósszosz: jó párszor kimentem a reggelente a beton "gátra", hogy a fejem felett cca. 50 méterre landoljanak a gépek.:)
gondolom vágod a témát:)
@Knósszosz:
Ugye... a Faxe tesztelése zajlik nálam is. Tegnap a barna, ma a világos. Még van 8... szóval nyárig ez nem tart ki, az tutti! :)
@Knósszosz: Nem küldtem semmit!
Neked írtam itt két napja csak bactad elolvasni.
@Knósszosz: te mosolygós gyilkos, te hannibállekter:))
@ornagy50:

akkor tedd múlt időbe a mondatot. húztál, vagy nem húztál?
mikor nem voltál vendég.
@taga20:
Mocit béreltetek? Mondjuk nem mostanában volt. A várba felevett a rosseb? A főtéren, a krikettpálya melletti kiülőknél egy frankó sör??? :) Nekem tetszett, bár Rodosz jobban, több a látnivaló, de ott autót béreltem.
@Sir Bates dö Hól: Létezik ő is de én nem benne hiszek.
@jöttem: Fékernyőt,százból kilencvenszer.
@ornagy50:
Nem bactam.
Késő volt oszt már nem volt érkezésem válaszolni, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem értettem igazán mit akartál mondani. Azért azt vedd figyelembe, hogy csupán lelkes amatőr vagyok, és bár ismerek egy-két szlenget - ilyesmit - de koránt sem vagyok én olyan izé. Szóval, felhomályosítanál? Nagyon megköszönném!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: persze, endurokat. asztán me jobban teljesítettem, legközelebb má kocsit. paleokastrica és környéke. szerintem nem sok több jobb vidék van a világon. és a görög arcok, nagyon patentek voltak:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Persze, hogy nem!
A nyár nem január 26-án kezdődik, te!!:))
@ornagy50:

na, látod! arra válaszolj, amiről kérdezlek.)))
mindjárt megkeresem a fékernyőt valahol.
érdekel.
@Gábris szomszéd: nyilván nem arra gondoltam, hogy az ő híve vagy... tehát létezik, ez eddig ok... mindig is létezett, s ebben az esetben tekinthetjük a teremtés bibliai történetét egy koprodukciós tettnek vagy az ún. bukott angyal-verzió az általad preferált?...
@taga20:

nekem napközben 5 percenként repülnek el a fejem felett. gát nélkül.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: szép is lenne ez a fényezés, de jön ibrahim, és az orosz diszkontban vesz egy vállról indítható kütyüt, asztán annyi.
van még kérdés?:))))
.
Jó éjszakát, vidám hajnalt, szép álmokat, jó munkát, estére kakaót, reggelre kávét...kinek mi jár.

GARAI GÁBOR: ÁLLÓHÁBORÚ

Mint két sereg, ha beásta magát,
hogy hosszú állóháborúba kezdjen,
úgy állunk, egymás neszeire lesben,
s rühelljük saját árkaink szagát.

Nincs fegyverdörgés, nem ömlik vér,
csak a zúzmarás idegzet feszül meg,
mint sürgönydrót, ha rá verebek ülnek.
S gyanakvó figyelmük el nem alél.

Sűrű nyarakban, emésztő telekben
virrasztunk egymás ellen rendületlen;
bensőnkben elvérzik az irgalom;

Fogunk vásik, de semmi meg nem ingat,
várjuk a jelt - míg lövészárkainkat
benövi a borostyán vagy a gyom.
.
@jöttem: na mennem kell me holnap is öthúszkor kelek. de este szétütök mindenkit:)))
csaó skacok és bukszák!
@Knósszosz: Stabil álló helyzetben az orrfutó
kedves egyszerűséggel bemászott a gondolába
és a kaszni az orrára esett ,ettől kissé megug-rott ,és a jobb főfutó is becsukódott.
Nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek.:)
@Sir Bates dö Hól: Preferáltnak semmiképp sem nevezném, max. tudok róla, de én inkább a pozitív dolgokra koncentrálok.

biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=43&c=3&v=16&vs=16#v14

szentiras.hu/SZIT/Fil2,6-11
@Rodeo36:

Nem ártott volna néha egy könyvet is olvasnod, vagy esetleg egy kult filmet megnézned.
@Knósszosz:
hanem December 23-án igaz azért el kell menni az egyenlítőtől délre

brühüyyy

az Austral Open-en ezért izzadnak a labdacsapkodók
@taga20:
Korfuban nem vagyok otthon, mert ott nem jártam csak virtuálisan. Ismerem a szigetet, mert hozzátartozik ahhó, amit nagyon kedvelek. A reptere meg egy különlegesség, Joannis Kapodistrias a neve, nem annyira hirös mint mondjuk a Princess Julianna, St.Maarten szigetén, na az nem semmi, ha nem láttad volna még:
www.youtube.com/watch?v=2rGXcVY0oww
@taga20:
jó éjt!
üss szét, majd elolvaslak vasárnap.
holnap kirúgok a hámból.
@taga20:
Nono... van pár csapdája, meg trükkje a pilótának. Igaz Afganisztánban, 10 év alatt 333 ment gallyra...
@huzzadneki shakespeare:
melyik könyvre gondoltál...annyi volt, nem tudom melyiket olvastad?

brühüyyy
a kult film azt nem nézem scientológia és fekete mágia meg a többi hogyan együnk pójásgyereket késsel villával ...ugye ezekre gondoltál?

na ezeket soha
@taga20:
Olyan, kb. Noé idejéből származó "robogót" láttunk ott, hogy besza...
Több luk, meg rozsda volt rajta, mint vas.
Egy boltnál volt felrántva a tartóvasára. Egyszer csak a boltból egy olyan 100 év körüli anyóka, tök feketében kivágtatott, lerántotta a mocit a tartóról, egy laza mozdulattal berúgta és elviharzott vele, kék füstöt eregetve. Megszólalni sem bírtam... :D Leblokkoltam, a fényképezőgépet nem volt erőm előkapni!
@ornagy50:
Na, de... szóval vannak nekem itt olyan könyveim, amiket nem lehetett kapni csak úgy, kimenekítették műszakisok mielőtt a darálóba vitték volna őket, na, ottan azokban (Tupi 54-es és IL 18... de gondolom nem csak a polgáriaknál vannak hasonló izék) olvastam olyanokat, hogy a hidraulika rendszer az ilyesmit nem nagyon tesz lehetővé, meg van kimerevítő csukló és egyéb megoldások... valami nagy gebax lehetett akkor?
@Rodeo36:
Ausztrália az ilyenkor még... megnézném milyen a karácsony mondjuk Melbourne-ben.
AZ Emirates repüli Dubajt Budapestről (daily flight!), onnan meg szintén velük nem ügy.
Csak ugye... hát oda egy zsuga alsó hangon egy évi közmunkásbér, és akkor most nem írom le amit gondolok...
@Knósszosz: Ezeken a reteszelés csak akkor
működik ha vészkiejtést használsz.
@Rodeo36@Rodeo36:

Trombitás Frédi!!
A magadfajta soha nem olvas könyvet!!!
Nincs ideje. Így azt sem tudhatja, hogy Lev Nyíkolevajics Tolsztoj remekművében 28 oldalon keresztü múlik ki a kutya.
@Gábris szomszéd: mit fosol, miért beszélsz mellé?... egyszerűt kérdeztem: a sátán/a gonosz egy bukott angyal-e, ki istened teremtménye -miként minden- hited szerint, vagy öröktől fogva jelen van, függetlenűl istenedtől, s így részese a teremtésnek, mint alkotó?... ez egy nagyon egyszerű kérdés... (ne linkelj, semmilyen értelemben...)
@Knósszosz:
dumáld meg otp bácsit, hogy viszel neki csodaszép kagylovakat amik tudnak búgni és nem csak kotkodácsolni mint a gumicsizmásszotyolaköpködő...és színes tengeri csillagot sörben pácolva

hátha elvisz és ígérd meg neki, hogy veszel legalább egy havi matricát a felcsúti búcsúba

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Ezt olvasd el. Itt nem alfastílusban, hatásvadász módon taglalják az eseményt.
Este már belinkeltem, de ugye, ha nincs a cikkben rejtett propaganda, akkor már nem is érdekes.

www.bumm.sk/kulfold/2015/01/23/merkel-szabadkereskedelmi-ovezet-kialakitasat-javasolja-moszkvanak
@Sir Bates dö Hól: Miért kéne fosnom? Ami meg a kérdést illeti a Szentírás és az Egyház hagyománya is az elsőt vallja, így én is ehhez állok közelebb.
@ornagy50:

Ne, ez érdekes volt. PT-19 típusú fékernyő műszaki leírása, hajtogatási és üzemeltetési utasítása. 1961-ből.
@jöttem: Hát akárhonnan nézzük az eredmény ugyanaz. Európának jól felfogott gazdasági érdeke lenne, hogy jó kapcsolatokat alakítson ki az Eurázsiai Gazdasági Unióval.
Az már csak hab a tortán, hogy az USA ránk európára kényszeríti az oroszellenes embargókat miközben ők vígan kereskednek velük.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/na_ki_az_orosz_szankciok_egyik_nyertese_-.592520.html
@Gábris szomszéd:

A te szíriuszi agyad kényszerítette. Világosan leírják, hogy ez csak akkor fog működni, ha Oroszország békét köt Ukrajnával.

Ezt nyilatkozta Merkel:

"A kancellár a világgazdasági fórumon ismét elítélte a Krím félsziget bekebelezését Oroszország részéről, és kijelentette, hogy Moszkva lépése miatt elkerülhetetlenek voltak a szankciók. Az Oroszország elleni büntetőintézkedéseket akkor lehet visszavonni, ha megszűnik azok kiváltó oka. "Itt sajnos nem tartunk" - mondta Angela Merkel a beszámoló szerint."

Szóval feltételei vannak a tervezetnek.
@Gábris szomszéd: tehát az istened volt az első, aki kénytelen volt azt mondani: "Pillanatnyilag jó ötletnek tünt."... clintonné is ezt mondta (annyit még megjegyeznék, hogy a mudjahedinek segítése afganisztánban a szovjetek ellen, nem kis mértékben játszott közre a szu megroppanásához és megszünéséhez a fegyverkezési verseny során... ezt azért csak nem róvod fel bűnként, ugye?... hisz, te nem vagy bolsevik, sem '19-es patkány, nemde?...)

Fel sem tételezem, hogy naponta szapulod istened a bukott angyal miatt... akkor az "usácskával", s annak prominenseivel miért vagy szigorúbb?... kevesebb hibával rendelkeznek, mint a te urad?...

nem tudom, hogy felfogod-e a fentieket...
@ornagy50:
Érdekes.
Akkor mi biztosítja amikor...??
Persze, a hidraulika rendszerben vannak olyan megoldások, és azok még csak nem is a repülésben lettek először alkalmazva.
A macska meg itt mellettem aszongya: krrrrrr-hrrrrrhhrr... boldog ember(!) nem tudja ki az a kövér meg a zorbán.
@Gábris szomszéd:
Csak a mai nap HÁROMSZOR raktad be ezt az usácska imádó linkedet.

2 variáns lehet:
1. elhülyülés szimplán
2. propagandista balfaszság.

Az utóbbiért szólnom kéne, de fogjuk inkább az elsőre.
Kissé unalmas, hogy nem veszed észre magad. Orvos látott mostanában?
@Gábris szomszéd: te nem érted, hogy mit is olvasol, ugye?... még a napi csúsztatásait is bekajálod (amivek nincs gond, nemszégyen, de kellemetlen, hogy minimum harmadszorra linkeled a nap folyamán... tényleg cserélj alaplapot...)
@Rodeo36:
Ezt? Ugyan...
Tudod mi az igazi érdekesség a mai napon?
Valahogyan nem értem/nem tudom értelmezni, hogy Zuglóban fideszes lett az alpolgármester.

Hosszúra nyúlik ott a karácsony, pedig a vízkereszten is túl vagyunk már. Én azt nem tudom mit gondol erről a Gergő, de én valahogy nem tudnám jó szívvel bevonni a házaséletembe a volt haveromat, aki meg...ta a feleségemet.

Csak meglesz az Burdzs al Papcsák ottan, vagy most én totál nem értek semmit...
@jöttem: aha, ez jó ötlet... az oroszokkal szabadkereskedelmi megállapodás... nem is értem, hogy miért nem a lovagot tolták be külügyi biztosnak?...
@Knósszosz:
hatalmas nagy galaktikus hír az USA minden tv csatornája 24/7 ezzel foglalkozik habzó szájjal
:

Tom Brady 12 psi helyett 10 psi ra csökkentette a rögbilabda belső nyomását (mert akkor könnyebb megragadni és győzni)

hogy éheznek meg a trailer parkokban lakik 100 millió amerikai galaktikus az semmi hanem a labda nyomása

az

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: akkor jól számoltam... hagyd a fenébe, nem érti, hogy mitisír a hogyishívják...
@Knósszosz:
hát tudod...én nem tudom...de zugló egy kurvakerület be van kurvázva?

legalább egymással éljenek nemi életet és egymástól lopjanak ne a Fővárostól és az országtól

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
és ha a lovag vagy lóvagina akkor mi van?

te már megint jobban tudod mint azok akik javasolták?

veled sohasem kunzultál a Merkel? le kéne már baszni nem gondolod, hogy pont téged kihagyott a konzulensei közűl

vagy csak nem tuggya ki is vagy és hogy a bolha köhög?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Ezeket most mint bölcs ész írtad vagy más minőségben? False Flag tudod mit jelent?

www.zerohedge.com/contributed/2013-11-24/americans-are-finally-learning-about-false-flag-terror

Na mindegy. Az egyébként mitől lehet, hogy ezek a demokraták gyöngyei folyamatosan rosszakat lépnek miközben azt vallják, hogy épp jó ötletet valósítanak meg?

www.salon.com/2014/03/08/35_countries_the_u_s_has_backed_international_crime_partner/

Egyszer szánj majd időt erre is

youtu.be/Byc4hGCpI-U
@Knósszosz: @Rodeo36:

Jó estét fiúk!
A csajok lefeküdtek,csak 'dörmicélő cicák,sör és zene:)

www.youtube.com/watch?v=lKgqOAunuf4
@Sir Bates dö Hól:

Nézd, Sir! Én ezt veled nem tudom megvitatni. Majd megteszik azok, akik elég információval rendelkeznek a témában, érdemben hozzá tudnak szólni és látják az összefüggéseket.
Én azért hoztam ide a cikket, nehogy kizárólag Gábris alfahíres zagyvaságát lássa az, aki ide beolvas.
Lehet egy eseményről korrekt, propagandamentes tájékoztatást is nyújtani.
@Rodeo36: megint nyitva hagyta a bárszekrényt a nővér, ugye?... (nem hiszem el, hogy minden kreténnek rám áll fel!... csinálok egy weboldalt, lakmusz.com címmel)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: OK fogjuk de akkor az téged is kerülgethet, hiszen egy napi.hu gazdasági cikket elég nagy badarság usaimádó propagandának minősíteni. :)
@Knósszosz:
és a reményt sohasem elveszíteni (Kutuzov Marshall)

www.youtube.com/watch?v=oFp7gY32V_g

brühüyyy

mindenre van megoldás
@Sir Bates dö Hól:

te már csak ilyen vagy minden lelankad ha...

és hiába a sok kemény gipsz nem segít

már egy hete csak vizet ittam de ez ne zavarjon, mert úszni tanulok

brühüyyy

ugye még mindíg nincs válaszod a pár nappal ezelőtt feltett szakmai kérdésemre? pedig arra neked állta fel addig amíg meg nem kérdeztem

azóta lankadtan és lábad közé húzva...hogy nyúlik??? szóval gumibögyörő

brühüyyy
@gazoló:
Bocs, tudod (?) hogy függő vagyok Sophie Marceautól, az első képkockákon, mint ha ő lett volna!!

Amúgy szép.
Kösz!
@gazoló:
te, már akartam kérdezni nem akarsz valamelyiknek (mindegy melyik majd összevesznek rajtad) házassági ajánlatot

amikor a pennike már teljesen nedves akkor bedobni neki valami jó kis méretes csalit...hátha

és akkor hetekig meg lennénk nélkülük, kavarhatnák otthon

brühüyyy
@Gábris szomszéd: elolvasta, megfontoltad és megválaszoltad a felvetésem (bár, az éticsigák nemi élete vagy a nyenyere népmesék is lehetett volna a linkeid tárgya)... na, akkor remélem nincs csodálkozás: menj te az anyád picsája, faazkalap képmutató kis álkeresztény...
@Rodeo36: válaszoltam... a következőt: kapj már a fejedhez vén barom! (ezt most dekódoltam, mert látom, píszíben nem fogtad)...
@Sir Bates dö Hól: Nem hiszem, hogy az újdonság erejével fog hatni rád, de szerintem régóta tudod, hogy amikor előveszed a nagy arcod, akkor vagy igazán picike. Arról már nem is beszélve, hogy milyen alapon várod el a figyelmet és a korrekt hozzáállást, ha te ugyanezt már nem adod meg a beszélgető partnerednek?
@jöttem: nem is kell... csiribá' már osztja az észt, látod... (azért merjel is genyó, tudja jól, hogy a putyin pont rábaszna egy ilyen dílre, így soha sem menne bele... amibe meg belemegy *wto), azt meg sosem tartja be... zabraty, ez a gazdaságuk alapja, ezt nem tudják a moszkoviták meghaladni...)
@jöttem: A bumm.sk az propagandamentes szerinted? :)
@Sir Bates dö Hól:

sajnálatos, hogy ilyen ordítva hírdeted a butaságodat

dehát te tudod

most már a blog is tuggya, hogy nemzetközi kereskedelem és áruforgalom neked terra incognita

brühüyyy
@Gábris szomszéd: én abszolút tisztelettel viseltetem minden beszélgető partnerem felé, udvarias és kedves vagyok... a hazudós kis gyökereket ellenben a kurva anyjukkal való törődésre bíztatom, hogy a családban maradjon...
@gazoló:
Ez nem csoda - Helseth kisasszony az tud valamit, és ott északon még mások is. Mari Silje Samuelsen a hegedű szólista, meg a tesója aki csellista, hát, sok minden csoda van ott a hidegben.

Keress, nem linkelek mert le leszek ....
Esetleg privátban szívesen.
@Knósszosz:

Tudtam,én sem dobnám ki az ágyamból:)
Új filmje van:)?
@gazoló:

tuggyuk, hogy rodeo szemből átvilágítja a fényt.
Mindenki ismeri, de www.youtube.com/watch?v=hBY4pKP4oBo
@Sir Bates dö Hól:

"osztja az észt" - ez a lételeme. ennyi figyelmet érdemel.

"zabraty" - abból is látszik, mennyi időt, pénzt energiát ölnek a propagandába.
érdekes, pl. a német gazdaság mindezek nélkül is működik. jól működik. eltart, húz magával plusz 3-4 országot.
@Sir Bates dö Hól: Na ja. Még szerencse, hogy itt a blogon te vagy az igazmondás szobra.:)
@Gábris szomszéd:

ebben az esetben igen. az eseménynek ennyi volt a hírértéke, amit a bumm lehozott.
az alfa ugye ráépítette a propagandát, a hozzá tartozó agymosással. ezért lett olyan hosszú.
@Gábris szomszéd: ezt szerintem te írtad:
“Az Orientalista.hu és a Kiállunk Oroszország mellett Facebook-oldal, 2015 február 17.-én közös, Oroszország melletti rokonszenv-tüntetést tart Vlagyimir Putyin elnök budapesti munkalátogatásának napján. (…) [A két szervezet] ezzel kíván kiállni Magyarország keleti nyitása és az Eurázsiai Gazdasági Unióval való kapcsolatfelvétel mellett. Másrészt szükségesnek tartja ellensúlyozni egyes, magyarországi politikai szervezetek felelőtlen, ruszofób uszítását, egyoldalú amerikai orientációját és a látogatást ellenző megmozdulásait. Harmadrészt úgy véljük, a Vlagyimir Putyin vezette Oroszország kiállása lehet a biztosítéka annak, hogy a világ nemzetei megőrizhessék szuverenitásukat a nyugati, észak-amerikai, atlantista elnyomással szemben.”
444.hu/2015/01/23/ki-vedi-meg-a-vilag-nemzeteit-az-atlantista-elnyomassal-szemben-vlagyimir-puytin/
@Knósszosz:

Kijafacnak van ahhoz köze,hogy 'linkelc-e?
Csak nem a helyi 'obersturmführernek?

'én link elek 'oszt csá!

www.youtube.com/watch?v=GNS5ocp51DQ
@Rodeo36: még az azonos nemű párok is... meg a cnc esztergagép is, valamint az új futóművek fejlesztése, a repülőgépek, a goai fiúprostituáltak árai, a fehér ház cselédbejárata, a portugál nyelvjárások és még sok minden... de ez nem gond, itt vagy te minderre, csiribá', mint ügyeletes forrás és a vudu ateista mestere...
@Rodeo36: NEM "rögbi"!!!
az egy másik sport.
te mit teszel az éhezőkért? zongorázol nekik, vagy kioktatod őket?
@punkfrog: haggyad má'!... butuska vagy!... az orientalista.hu az nem a kremli agitprop filiáléja!... a blog hüjéje már megmondta ma, akkor az úgy is van!... az egy független civil hírportál!...
@Gábris szomszéd: az nem érdem... nincs annyi eszem, hogy fejben tartsam, ha hazudok... így egyszerűbb... te is mindig megbuksz...
@jöttem:
Jó estét felvidék 'királlyánya!
Nem 'tucc aludni?

Tessék egy mese 'tündérországotokból:)

BECKÓ VÁRA

Kemény öklű, nagy akaratú vajda volt Stibor úr, ezért a Vág folyó völgyében kiskirálynak nevezték. Hiszen nevezhették is, mert Stibor vajda éppen olyan könyörtelenül uralkodott a nép felett, mint a zsarnok királyok. Ha megharagudott, ég és föld reszketett a haragjától, de ha nevetett, még a határ is csengett a kacagásától.
Így csengett akkor is, amikor Beckó, a kiskirály udvari bolondja egy tisztáson mókázott, bolondozott a vadásztársaság előtt.
Beckó egy régi-régi verset mondott el, azon kacagtak az urak. Hogyne kacagtak volna, amikor Beckó komoly képpel szavalta:
Borjú nyerítését, uraim, kergettem, Varjú árnyékába szalmanyíllal lőttem.
Jót kacagott ezen Stibor vajda is, aztán így szólt Beckóhoz:
– No, Beckó, régen nem volt ilyen virágos jókedvem, kívánj tőlem, amit akarsz, minden kívánságod teljesül.
Gondolkozik, töprenkedik Beckó, hogy ugyan mit kívánjon. Ahogy gondolkozik, meglát egy sasmadarat, s az éppen egy magas sziklára szállt le. Olyan magas volt az a szikla, hogy még a szem is belefáradt, amíg oda felpillantott. Beckó meg nagy hirtelen azt mondta:
– Nagy jó uram! Építtessen nekem egy várat arra a kőszirtre! Erre aztán igazán nagyot nevettek a vadász urak. Még hogy arra a sziklára valaki várat építtessen! Ilyent is csak egy bolond eszelhet ki. Mondták is Beckónak:
– Te is megérdemled a nevedet, te igazi bolond! Egyszer kívánhatnál magadnak valamit, akkor sem tudsz egyebet kitalálni, csak bolondságot. Hiszen oda várat építeni teljesen lehetetlen!
– Teljesen lehetetlen? – kiáltotta Stibor vajda haragra gerjedve. – Másnak talán lehetetlen, de Stibor vajdának minden lehetséges. Mához egy esztendőre azon a csúcson fog állni Beckó vára!
Hej, de sokan megemlegették ezt a fogadalmat! Mert Stibor vajda attól fogva kirendelte a jobbágyokat, a parasztokat és az iparosokat, hogy ott dolgozzanak látástól vakulásig. Kínlódott abban a munkában az ember, pusztult az igásállat, de nem volt megállás: építették a várat éjjel-nappal.
De még ez sem volt elég: Stibor vajda másokat is munkára kényszerített. Az arra járó szekereket, hintókat mind megállították, az utasokat leszállították, és nyolc napon át keményen dolgoztatták. De a hintókról csak a kocsisokat állították munkába, az urak és úrinők Stibor vajda vendégei voltak azalatt, míg mások dolgoztak.
Így épült könnyel, átokkal és verejtékkel Beckó vára. De Stibor vajda állta a fogadalmát: egy esztendő múlva ott állott a vár a csúcs tetején.
Attól fogva mintha mindennap lakodalom volna, az úri nép ott mulatott a magas sziklavárban. Velük mulatott Stibor vajda is, bár ugyan különös volt az ő mulatozása. Az egyik percben majd kirúgta a ház oldalát fényes jókedvében, a másikban majd felrobbant haragjában.
Így történt akkor is, amikor víg lakomázás közben meglátta, hogy kedves agara, a Cicke három lábon sántikálva jött be az ebédlőszobába. Ennek a kutyának elütötték a lábát!
Nyüszítve ment az agár a gazdájához, s nem is nyüszített hiába. Stibor vajda szörnyű haragra gyulladt és felkiáltott:
– Ide azt a gazembert, aki a kutyát megütötte! Halál fia legyen, akárki tette!
Futott az udvari nép, mintha szemét vették volna ki, s már hozták is Stibor ősz-öreg szolgáját, aki egykor ura fegyvereit hordozta a csatában, de most már csak a konyhában lábatlankodott. Stibor mennydörgő hangon kiáltott rá:
– Hogy merted elütni a Cicke lábát?!
Hebegett, dadogott, alig tudott szólni az öreg szolga:
– Nagy jó uram… én csak magamat védelmeztem… Kegyelem… irgalom…
De nem volt sem kegyelem, sem irgalom. Stibor kimondta az ítéletet:
– Fogjátok az öreget, és taszítsátok le a szikláról!
Hiába könyörgött az öreg szolga, hiába könyörgött az udvari nép, a kegyetlen parancsot teljesíteni kellett.
Ment is a hű szolga, indult a halálba. De mielőtt letaszították volna, megátkozta a gazdáját:
– Átkozott légy, Stibor –vajda! Te is így pusztulj egy esztendő múlva!
Stibor csak kacagott az átkozódáson. Többet nem is gondolt az öregre, de még az átkára sem.
Amikor az esztendő elmúlt, ismét vígan lakomáztak Beckó várában. A vajda sokat ivott, feje megfájdult a sok bortól, kiment hát a kertbe, és lepihent egy forrás mellett. Nemsokára elaludt.
Akkor a bokor alól egy vipera csúszott elő, és úgy megmarta a vajdát, hogy a szeme világát elveszítette.
A vajda fel és alá futott szörnyű fájdalmában, és ahogy futott, egyszerre oda ért, ahonnan az öreget letaszították.
– Megállj! – kiáltották a vendégek, akik észrevették a veszedelmet. De Stibor vajda nem hallotta meg a szavukat: eszeveszett fájdalmában belefutott a mélységbe.
Az ősz-öreg szolga átka beteljesedett: Stibor vajda megfizetett kegyetlenségéért.

www.travelguide.sk/hun/turisztikai-erdekessegek/hrad-beckov_4_1.html
@GeoCracker: te nem voltál ilyen remittendafelelős régen?...
@jöttem: Figyeld majd a fejleményeket.

@Sir Bates dö Hól: Nem dehogy, a független és pártatlan az a HVG, 444 és a többiek.
@punkfrog:
ájjj jááájjjjáj
nem rögbi hanem amerikai foci mert a rögbisek nem járnak balettruhában és bukósisakban és nem festenek kis fekete csíkokat a szemük alá és nem kötnek a nemi vagy nemi szerveik elé köténykét mint an Rudas Gőzfürdőben hátúl meg kilóg a zafrik

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: tényleg b+!a "tényekről mindig elfelejtkezem!:)
@jöttem: tegnap lomtalanítottam, nekem nem kell semmi új kacat, lim-lom... ha ingyért adja, akkor sem:-)...
@Rodeo36: nem muszáj szeretni az NFL-t!
soroljam a nem "normális" zeneszerzőket a klasszikusok közül?
én imádom az NFL-t!
ráadásul a Pats a kedvencem!
ízlések és pofonok.
@Gábris szomszéd: ne erőltesd az idegen szavakat és kifejezéseket (független, tények, vélemény, hìr, hírforrás, felvállalt elkötelezettség, stb.... az stb az az "és a többi" rövidítése)... vagy nézd meg előtte, hogy mit jelent...
@Sir Bates dö Hól:
mit értesz ez alatt? Különben nem tudok róla.
@punkfrog:
sorold...majd elolvasom

Pats ti két buzi jól összeilletek a quarterback meg a rajongója
és hogy le tud ereszteni...-2psi és már lankadt is

és mikor láttad élőben?

drága a repjegy?

brühüyyy
@Gábris szomszéd: most barátkozni akarsz?... igen, bár, homályosan, inkább a kaviáros embert láttam...
@gazoló:
olvastam, nem tudtam abbahagyni.
köszi az a ajándékokat.
csókosszmajli /bárki bármit is mond ))))/
@GeoCracker:

Fonjál ostort ne kímélj!!

www.facebook.com/events/846485098726737/

Inkább gyere Te is,de 'hozzál magaddal még öt EMBERT!!
@GeoCracker: teljesen kivagy a ch miatt... ez üzlet... kárenyhitési kötelesség is van... nem ismerem a tulajdonosi struktúrát, ám az is lehet, hogy az elhunytak tulajdonosok is voltak... sőt, hogy még jobban kiakadj, megjelentettek egy gyüjteményest is (1958-70 vagy hogy) 39€, ami itt sem semmi... el is fogyott két nap alatt... egyébbként abszolút réteglap volt, rajtam kívül nem is ismerték, hogy van (én is csak a dán botrány miatt ismertem)... a rajzolókat viszont mindenki ismerte...
@Rodeo36: te láttad élőben Mozartot?
@Gábris szomszéd:

ja. valami szupertitkos infót gugliztál ki.

szánalmas iszapbírkózás az, amit csinálsz.

megérdemled a sorsod.

No Gábris, no cry! )))
@jöttem:

'Irigykutyákok:),
na nem az itteni hölgykoszorúra értettem:)
akiket nagyon kedvelek sokféle színeik miatt:)
@Sir Bates dö Hól: és hol volt ott az idegen szó és kifejezés? :) Amúgy ha udvarolni akarnék max. ezt küldeném el.

youtu.be/RWjJvZ6Tofs

Na jó éjt.
@gazoló:

:))))

jó éjt mindenkinek! )
@punkfrog:
jó kérdés...és ha igen? én vagyok a Highlander

kedves szép balettpatkányok a csinos kis NFL-esek különösen a kis köténykéik és ahogy elkapják...catch as catch can

LOL

a WWF legalább bevallja, hogy bohócok, ezek meg jópénzért hülyét csinálnak mindenkiből és ahogy olvassák a karkötő számológépeiket az mindennek a teteje...majd ha a Ronaldo-nak lesz ilyen és seperc alatt kiszámíttya hogy milyen parabolát kell rúgnia hogy a kapus ne...

ez most NFL-nél már jól hangzik de azért csalnak ahol tudnak

kedves szép buzi gyerekek csinoskák a gőzben

brühüyyy
@jöttem: én szupertitkos infókat, amelyek még igazak is? Hová gondolsz? Azt a bumm.sk szokta. :)
@Sir Bates dö Hól: Egy bácsi régen azt mondta, hogy a kumplileves legyen kumplileves.

Elfogadom az egyik oldalon, amit írsz. Tudomásul is veszem.

Ugyanakkor egy még régebbi bácsi (vagy néni) eccer azt mondta, hogy nézd kinek az érdeke.
Egy középrégi bácsi meg azt mondta, hogy fogd a borotvát és nyírd le a sallangokat, amik zavarják a kilátást.

Namármost. Ebben az incidensben meghaltak 12 -en. Köztük olyanok is, akik tudatosan választották a mártírszerepet, és olyanok is, akik nem. Pl. a titkárnő és a rendőr.
Ez tény.
A két lövöldözőt lelőtték később, tehát örökre befogták a szájukat. ez is tény. Igy a megbízói láncban betartva a szabály: a bérgyilkos kiiktatva.
A haszonélvezők közt kiemelt helyen van a titkosszolgálat és a kiadó. Az egyik felhatalmazásilag és költségkeretileg, a másik bevételoileg.
A két lövöldöző bukta a dolgot, az iszlám-hitűek is bukták, mert globális bűnbakká váltak. A fanatikusok is, mert nyilvánvalóan jobban a körmükre néznek.

Ha tehát fogod a haszonélvezőket, körbenyírod Occam borotvájával a halmazt, akkor nem az iszlám fanatikusok maradnak benn a krumlilevesben.

Ez is egy állapot, tudomásul is lehet venni, hogy így működik a világ, amióta a praetorianusok kezébe lerült gyakorlatilag a császárállítás és -kivégzés intézménye. Csak ne hívjuk lazacos libasültnek a krumplilevest.
@Sir Bates dö Hól:
".. a rajzolókat viszont mindenki ismerte... "
Akkor én egy senki vagyok. Pech
@Rodeo36: nem érted te az NFL-t.kár nézned.
én se hallgatok Mozartot!
viszont én nem is pocskondiázom!
Egész röviden nem az üzletisége miatt vagyok kiakadva a CH-ügynek. Talán ki sem vagyok akadva.
De ha ki vagyok akadva akkor azért, mert a keselyűk békegalamnak láttatják magukat, az angyaloknak lefestettek meg álszaenten kiöregedett sarkli tramplik. A képmutatás csipi a szemem, nem a tények.
@jöttem:

Jó éjszakát,mindenkinek,'lányoknakfiúknak,kis oboa:))

www.youtube.com/watch?v=NLAHSgZaMU0
@GeoCracker: froról beszélek, itt ismerte mindenki őket... szerintem ne hagyd legközelebb végtelen lejátszáson a pelican case-t... ja, occamra hivatkozva mindenről kiderül, hogy a gyíkemberek meg a zsidók vannak a háttérben... (én a praetoriánusoknak azért utánanéznék, ha neked volnék)
@Sir Bates dö Hól: Jó utánanaézek. Ha megígéred, hogy Te is. Lévén, hogy a vége fele gyakorlatilag az összes palotapucsban benne voltak. De még így is lehet persze télvedés benne. Azért, ha ennyi az össz ellenérv arra, amit írtam, akkor belefér némi tévedés.
Ja, és nem emlegettem sem gyíkembereket, sem zsidókat. s elég körülhatárolt kört említettem.
De köszönöm az elismerést.
Mert nyilván azért próbálokozol ezzel az olcsó, jelentéktelenítve kinevetős csúsztatással, mert az ég világon nem tudsz más érvet előkaparni. De gondolom késő van, és azért :-)
Egyenlőségjel a pankráció és az amerikai foci közt... megtalálta a szidolt, de protkó nélkül nem tudja a sós mogyorót megenni, kenyérbél meg elfogyott... mondom, varázsgomba, az nem okoz agykárosodást...
@jöttem: Tényleg a bumm-on is van már cikk arról, hogy miközben Európa tönkreteszi gazdaságát, hogy benyaljon a jenkiknek, Amerika növeli oroszországi exportját? ;)

kepfeltoltes.hu/view/150124/fucktheeu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@GeoCracker: nem, azért, amiért swift is megírta a gullivert... (a támadók nyugati értelemben teljesen labilis, mentálisan zavarodott személyiségek voltak, ők hajtották végre a merényletet, pont... hogy volt-e benne manipuláció a dgse/cia/moszad/kgb/asszad vagy más részéről, azt nem tudni most még... de lehet, hogy a kiadó baszatta haza őket, mert csődben van, a titkárnő meg fizetésemelést kért, ez is lehet... egy dolog viszont tény: a teljes politikai spektrum kiállt amellett, hogy a froi muszlim közösség és az arab populáció az nem azonos a radikális elveket vallókkal... )
@Gábris szomszéd:
az sohasem volt cél, hogy ezek a seggfejek (sajnos ez a pontos meghatározás) gazdagok legyenek egy financial expert a száazadrészéből 10 év alatt 1000 szeresét csinálja de az ért hozzá ezek meg cerkóf majmok, hacsak nem mennek be a JP Morgan-hoz személyes interjúra (erről ne beszélj punkfroggal és sírbatesszel) és az aszongya nekik gyerekek én 20% haszonért megoldom hogy életetek végéig annyi pénzetek legyen hogy sohasem tuggy
átok elbaszni a Federer csinált 85 milliót de a valós vagyona közel jár az egy milliárd svájci frankhoz mert odaadtaz egyik nagy svájci banknak hogy menedzselje a pénZt persz a bank leveszi a sápot de érte dolgozik, ma a Federer saját repülővel érkezik bárhová legalább négy helyen a világban palotái vannak és autok??? hát mint a mpelyva ott és akkor amikor kell neki

wezt magyar senkiháziak mint az orbán nem tuggyák, őket kivonszolja a Junkers a placcról mint Bobby a lábtörlőt és szóhoz sem jut

brühüyyy
Jó reggelt!

Dől a lé,az égből,a'macskát sem küldeném ki inkább melegedjetek ennél:)

www.youtube.com/watch?v=ZavflpTemPU
.
Tájékoztatás a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény („Harmtv.”) 28.§(3)-(7) bekezdéseivel kapcsolatban a tartózkodási engedélyt kérelmezők számára:

A Letelepedési Magyar Államkötvény az államháztartásért felelős miniszter külön rendeletében meghatározott feltételekkel kibocsátott, 2015. január 1-jét követően 50.000,- euro névértékű, legalább ötéves futamidejű, kamatszelvény nélküli államkötvény.

Akit érdekel:

www.akk.hu/object.b61e5dc4-a342-4a5e-b69a-0b6239feba2c.ivy
.
@jaegtoer:

"Erre az az adekvát válasz, hogy TWA éppen elégszer foglalt állást úgy, hogy véleményét senki se kérte. A blog világ egyik főfeleselője. Akár kérdezik, akár nem."

Ez bármelyik újságíróra, bloggerre igaz. Az elsőnek ez a dolga, a második meg azt hiszi, ez a dolga. Az olvasók meg véleményt, egyben értékítéletet alkotva besorolnak, rangsorolnak, életben tartanak vagy hagynak elhalni.

"Attól, hogy nem veszem meg, még van.
Attól, hogy nem olvasom, még Él a sértegetés azoknak, akiknek szól."

A demokrácia már csak ilyen:) ( Pfúj de populista volt.)
A sértés sose azoknak "él", akikhez a lap szól. Mindig más sértődik meg, jogosan vagy jogtalanul. Ha egyáltalán.

Ez egyébként egy bonyolult kérdés. Sokféle - etikai, kulturális, műveltségi, empátia, tolerancia - határt feszeget. Vesztett perekből látható, hogy időnként törvényességi határt is.
Őszintén szólva nem tudom, hogy a tiltás megoldás-e.Szerintem nem.Az oktatásnak lenne itt tennivalója.

"A választás szabadsága és az önbíráskodás nem állítható párba, nincsenek köszönő viszonyban egymással."

Annyiban igen,és így értettem, hogy az önbíráskodás is választási döntés eredménye, noha erre az európai törvények nem adnak lehetőséget.

"A választás szabadsága a megváltoztathatóságot feltételezi, az önbíráskodás a megváltoztathatatlant."

A hsz-d témájánál maradva ( merthogy arra válaszoltam:), szűken csak annyit jelent, hogy ízlésem szerint választok olvasnivalót. Egyébként van igazságod, sok, de nem minden esetben tételezi a választás a változtathatóságot.

"Avagy nyugodjunk bele mindig éppen abba, ami van?:)"

Na, ez komoly - igen sok szintű, tartalmú - filozofálásra ad okot, ami a blogba nem fér bele.
Rövid válaszom, nem jellemzője az emberiségnek a belenyugvás, még ha némi ciklikusság látható is. Noha erre is van példa:))
@Sir Bates dö Hól:

"csinálok egy weboldalt, lakmusz.com címmel)..."

:))))))))))))
@GeoCracker: Kedves Geo! Ezt csak neked.

Eddig 6 milliárd forint bevétele lett a Charlie Hebdónak

Annyit adtak el egy hét alatt, mint amennyit eddig 4 év alatt. És most ugyanazt nyomják megint ki.

index.hu/kultur/media/2015/01/23/eddig_6_milliard_forint_bevetele_lett_a_charlie_hebdonak/

és az ellenpólus:

"20 egyetemista halt meg a merényletben mégsem siratja őket a világ
A nyugat szemében “mérsékelt ellenzék” pokolgépes merényletet hajtott végre Homsz városban.

Nem Franciaország, hanem Szíria.
Nem Párizs, hanem a homszi Ikrima negyed
Nem 12 halott, hanem 20 mártír és 20 sebesült.
Nem a Charlie Habdo felé tartottak, hanem az egyetemük felé.
Nem a prófétákat rajzolták megalázó sértő módon, hanem a jövőjüket, a háború, az őrület, meg a nyugat által támogatott és irányított terrorizmus ellenére.

Ők nem Charlie-k… Ők Szíria! És miattuk egyetlen egy tüntetés sem lesz egyetlen egy nyugati városban sem. Mert ők nem Charlie-k.
Őket a 2 millió párizsi tüntető sem fogja megsiratni. Senki sem fogja leváltani a profilképét arra, hogy: Én is “Ikrima” vagyok, én is Szíria vagyok. Őket nem kell siratni, mert az átlagember úgy gondolja: Szíria úgyis háborús övezet, a sok hülye arab úgyis csak ahhoz ért, hogy egymást gyilkolja! Állítják ezt annak ellenére hogy a terroristák több mint 80 országból származnak, és nagy részük nem csak hogy nem is szíriai, de nem is arab!

Senki sem emlékszik már rá, hogy pár évvel ezelőtt Szíria volt a világ egyik legbiztonságosabb országa, de ami még fájdalmasabb az, hogy a nyugat felel a terroristák létrehozásáért is. :(

Ő értük senki sem fog gyertyát gyújtani ma este Párizsban, sem Londonban, de még New-York-ban sem, pedig mindegyik város lakossága tapasztalta már saját bőrén ugyanazt a terrorizmust ami ma Szíriában pusztít."
Franciaországba beköltözött a középkor? Csak ki ne végezzék a 17 éves diákot!
@Gábris szomszéd: ne maradjon le a kremli agitprop sem, mint az oldal üzemeltetője...
@Sir Bates dö Hól: A "mandzsuriai jelölt" ötlete is a labilis manipulálható társaságra alapult.
A politikai spektrum, már bocs, de humbug. LePen naccsasszony is része. Amellett a "politikai" spektrum nagyjából annyit ér, mint cigánynak lenni a gárda irodájában. A hétköznapokban semmit.
A magam részéről jeleztem a közvetlen és rövidtávú haszonélvezőit az ügynek. Erre nem tudsz cáfolatot. Még azt sem, amit anno emlegettem.
Amit a laptulajdonosok megtehettek volna. Pl. előjönnek a Te kárenyhítési elméleted emészthető formájával.
"Ez a részedről: "de lehet, hogy a kiadó baszatta haza őket, mert csődben van, a titkárnő meg fizetésemelést kért, ez is lehet... " nagy tisztelettel: Baromság. Ehhez hasonlót sem írtam le.
Nem állítottam azt sem, hogy nálam lenne a Bölcsek köve. De azért ennél a csusztató, semmitmondó rizsánál olvastam már Töled jobbat is. Ez nem cinizmus, szarkazmus, hanem szimpla marhaság.
@punkfrog: Korából adódoan eltudom róla képzelni.)
@Gábris szomszéd: A II. világháború óta talán egy nap nem volt a Földön, hogy ne halt volna meg valaki fegyveres konfliktusban. Ebben az értelemben permanens háború zajlik.
Az okot ezerszer leírták és kielemezték. A fegyvereket fel kell használni.
Ettől függetlenül, mint írtam, a magam részéről minden értelmetlen halált sajnálok. S a legtöbb erőszakos halál értelmetlen. Sőt, a legtöbb erőszak is értelmetlen.
A Tűzföldtől a Kola-félszigetig.
A tankjában nyomorult halált halt, napalmmal megszórt iraki kiskatonát éppen úgy sajnálom, mint azt, akit '56-ban nálunk koncolt fel a "hős" csürhe, vagy anno Vietnamban halt meg a fekáliás lándzsacsadák miatt, vagy itt délen, miközben a kéksapkások lábhoz tett fegyverrel és becsülettel álltak a kivégzésektől, erőszakoktól egy köpésre, stb.
@GeoCracker: nem a lehetséges politikai haszonélvezőket ostorozod -azzal nincs is bajom, nem is írtam kategórikus ellenvetést ezzel szemben-, hanem a kiadót, s ez hippokrata álláspont, hogy eufemizmussal éljek... (az fn egyik alapköve az antiszemitizmus, mely a froi muszlim közösség számára sem ismeretlen érzés, különösen annak fényében, hogy némi nehézséget okoz a differenciált megközelítés a jeuf és sioniste fogalmak tekintetében funkcionálus analfabéták számára...)
@Orica Középföldi:
.
Nem tudom megállni, hogy ne idézzek Mark Twaintől:

Végre történt valami. Egyik vasárnap délután néhány csavargót láttam, amint egy kínait hajkurásztak és dobáltak kövekkel. A kínai keresztény megbízóinak a heti mosott holmiját cipelte, és észrevettem, hogy a rendőr derűs érdeklődéssel figyeli a jelenetet. Mást nem tett, nem is avatkozott bele. Az esetet megírtam ingerülten és jókora méltatlankodással. Reggelenként rendszerint nem voltam kíváncsi a lapban arra, amit előző éjjel írtam - úgyis lélektelenül csináltam. De ez a cikkecske a szívemből jött. Tüzes nyelvezettel íródott, és úgy éreztem, irodalmi szinten - ezért mohón kerestem a reggeli lapban. Nem volt benne. Másnap, harmadnap sem. Felmentem a szedőkhöz és megtaláltam eldugva a félretett anyagok között a szedőhajón. Megkérdeztem, mi történt vele. A munkavezető azt mondta, Mr. Barnes kezébe került, aki elrendelte, hogy hagyják ki. Barnes meg is indokolta - már nem emlékszem, nekem vagy a munkavezetőnek -, s az érvei, üzleti szempontból, egészségesek voltak. Szerinte a lapunk, a Call, olyan mint a New York Sun: mosónők újságja - vagyis a szegények lapja, az egyetlen olcsó lap. A szegényekből él, és vagy tiszteletben tartja előítéleteiket, vagy elpusztul. Az írek szegények, és ők a Morning Call eltartói és támogatói; nélkülük a lap egy hónapig sem húzná - márpedig az írek gyűlölik a kínaiakat. Az általam megkísérelt támadás felkavarná az egész ír méhkast, és súlyos kárt okozna a lapnak. A Call nem engedheti meg magának, hogy bírálja a kínaiakat kövekkel dobáló vagányokat.

(Önéletrajz)
@Orica Középföldi: Vasudvard volt ilyen..
én egy ideig azt hittem, hogy Makovecz bagoly rajongó az épületeiből kiindulva.
@Penivaldes:

" bagoly rajongó "

Ez, bocs, de kurvajóóóó:))))))))
Makovecz transzcendens gondolatvilágához igen kevesek értek fel, úgymint Fekete, Melocco és OV, hogy csak a nagyokat említsem:)
@Sir Bates dö Hól: Nagy ügy. Te meg magyarnarancsos agitpropokat szoktál tolni.
@Gábris szomszéd:
Nem értik a világot, csak a felét, de az így nem kerek.
@Orica Középföldi: Más is szokott a linken kívül a cikkből is idézni. Persze ezt te is tudod, de csak nálam teszed szóvá. Az is tanulságos, hogy nem az áldozatok hatnak meg és amikor elfogynak az "érvek" marad a na de hol jelent meg és ahogy Geo helyesen megfogalmazta a "jelentéktelenítve kinevetős csúsztatások."
@Gábris szomszéd:
Én meg kibaszom azt, aki nem érti azt az egészen apró eltérést, ami a saját vélemény+link és a propagandalinkelgetés között adódik. Remélem ez is érthető...
@Gábris szomszéd:
Azt az ostobát hogyan nevezzük, aki naponta akár háromszor belinkeli ugyan azt? Propaganistának, vagy szenilis hülyének?
@GeoCracker: Egyetértek. Ami igazán fájó, hogy egyik esetben világfájdalom és felvonulás a másikban pedig közöny és síri csend. :(
@Gábris szomszéd:

Nem tudom emelkedett stílusban kifejezni azt, amit Sir és Jég szokott ajánlani, de egyetértek velük.Pont oda gondolom én is!

Akkorákat csúsztatsz megint, és mocskos érzelmi zsarolást végzel, hogy tananyag lehetne a Navra-egyetemen.

1. Gumának IS jeleztem, hogy sok. Elég 3 mondat az érdeklődés felkeltésére.

2. Fab is azért figyelmeztetett, mert kizárólag szélsőséges portálokról másoltál, és ettől itt mindenkit kiver a vörheny.

3. Attól, hogy szánom az áldozatokat, az idézett fb-oldal még alattomosan szélsőséges, etc.

4. Mi mellett vagy ellen kellene érvelnem?

5. Geo kicsit sértődött minősítése sem érvelés,de örülök, hogy találtál egy ízlésednek megfelelő , toposszá emelhető mondatot. Gondolom még találkozunk vele nálad néhányszor.
@Gábris szomszéd: Nekem egyik eset sem tetszik.
Ezért kéne kommandókat küldeni a közel keletre és végezni az ilyen tetvekkel akik ilyeneket csinálnak.
@Orica Középföldi:
Nem azért mondom, de a 444 is elég szélsőséges, csak a másik oldalról. De vehetjük jóindulattal csúsztatónak az indexet is, pl öles kép van Orbán és Juncker kézfogásáról / miszerint lehúzta a színpadról/, és elrejtve kisebb cikk viszont beszámol Orbán útjáról.De csak ma.
Szerintem a véleményterrornak semmi értelme nincsen egy médiafelületen sem / műfajtól függetlenül/, az emberek úgyis rájönnek az igazságra előbb-utóbb.Olyan sokszínű ma már az internet, hogy mindent leközölnek. /pl a Hebdo másik oldalát is egyre többen/Nem részletezem, de mindenki elolvassa.
@Imola Helyesi:
Helyesbítek a lapjuk alján levő cikk is tegnapi, viszont nemcsak kép, hanem video is gúnyolja Orbánt - szokás szerint.
@Gábris szomszéd: anyád picsáját, féreg... én egy linket rakok be, s annyit: "ez is egy megközelítés", "nem kell azonosulni/egyetérteni", "nekem tetszik"... kölköd nézd hülyének és az alapszervezeti társaidat... és anyádat, ha összefuttok a korneren, hogy a financiális hozzájárulását odaadja...
@Gábris szomszéd:

Gábrisom. Szörnyű, ami a 20 egyetemistával történt. Tényleg. Ráadásul mig Párizsban nagyjából meg lehetett találni az elkövetőket, amott arctalanul, sunyi gennyes módon távolról öltek bombával. A különbség csak annyi, hogy Párizsban európaiakat öltek muzulmánok, amott meg muzulmánokat öltek muzulmánok.
Na most azt sem látom ám, hogy a teljes muzulmán világ kiáll, és minden muzulmán adón nyomatja a mantrát, hogy az iszlám nem ilyen, kedves hitsorsosaink, ezt ne tegyétek, hiszen ezt a vallásunk szerint nem szabad, és ti, hittestvéreink, akik nem akarjátok hogy az iszlám ilyen legyen, egyszerű munkások és parasztok, ne üljetek fel ezeknek a hamis prófétáknak. Úgyhogy Európa - meg a "normális " iszlám - felvonult Párizsban. Szíriába nem fog elmenni senki felvonulni, pláne nem Európa. Ott a muzulmánoknak kellene elsősorban felvonulni.
Te biztos tudsz ezer linket arra, hogy jelentős iszlám oldalak állnak ki a radikális iszlám ellen és itélik el élesen ezeket a terrorakciókat.
Nosza.
Elég nagy birka az, aki sokadik jelzés után sem érti meg, hogy Franciaország nem Szíria, mint ahogy a két nép sem egyforma. Egyikben békében élnek az emberek, így egyértelműen nagyobb a hatása egy terrorcselekménynek, a másikban meg ölik egymást évek ( évszázadok ) óta. Az ottani, meg úgy általában az Európán kívüli öldöklésért nem az európai emberek okolhatók, így mi a faxot akar tőlük/tőlünk ez a púpos tollashátú?
Hm, az igaz, hogy a középkorban mindenhol lefejezték, botozták, kínozták, sőt kiirtották az embereket, Ázsiában, Európában, és más földrészeken, de: pl. ma hol is van még halálbüntetés? Hát a fejlett Amerikában / nemcsak az iszlám államokban./, ami szerintem még súlyosabb egy hirtelen halálnál, mert évekig retteghet , mikor jön el a halál.
@látjátok feleim szümtükkel: Messze van. Ez a kegyetlen igazság, és a válasz. Messze van, és nem fizikailag hanem lelkileg, és pont ezért nem várható el tőlünk, hogy ugyanolyan megdöbbenéssel olvassuk ezeket a híreket, mint azt ami Párizsban, Madridban stb történt. Ahogyan azt gondolom, hogy annak aki a muzulmán világban él, annak ez a megdöbbenés, a fájdalom, és Párizs van messze.
Itt egy link:
index.hu/belfold/2015/01/24/nem_lesz_orban_ellen_vagyonnyilatkozati_eljaras/

és a saját véleményem:
Soha, eddig egyszer sem olvastam ilyen hír után, hogy gomolya vagy a tollashátú arról nyilvánított volna saját véleményt, miért is nem lehet Orbán Viktor vagyonosodását megvizsgálni. Más emberekét a navnak lehet? Vajon mi a különbség mások és OV közt? Mindegyik magyar állampolgár, magyar adózó, és mindegyikre ugyan azok a törvények vonatkoznak. Vagy talán minden szentnek maga felé hajlik a keze, és ilyenekről a jobboldalon csak sutyiban és halkan van vélemény? Hangosan csak akkor, ha Gyurcsány, meg valami eccerű libsibolsi vagyonosodásáról esik szó?

Oszt, hogy is van ez a nem mindenki egyforma ezen a blogon? talán meg kéne tanulni egyeseknek olvasni.
Ehhez nincs mit hozzá tenni, legfeljebb azt, hogy sajnálatos módon nem jobboldali sajtóban jelent meg:

hvg.hu/itthon/20150124_Rendszereken_ativelo_mutyi_megszolal_a#rss
@látjátok feleim szümtükkel:
Miért nyilvánított volna erről bármilyen gomolya és tollashátú is véleményt? Pláne egy ilyen szüm-telennek. Egyébként mintha egy csomó parlamenter mentelmi jogának és vagyonnyilatkozati eljárásának felfüggesztését is megakadályozta volna mindig is a parlamenti többség . Majd mindjárt keresgélek a zinterneten.
@Penivaldes:

Elnézést, elfelejtettem, hogy vannak nálunk gyevi bírók.:D
@látjátok feleim szümtükkel:
- Nincs köztük tökkel ütött fejű ember.
- Kivéve a gyevi bírót!
.
Kik szerepelnek így a hírekben? Miért, hogyan történt? Csak rosszkor voltak rossz helyen?
Mi az ok? Az indok?
Vonat gázolt halálra egy embert
2015. 01. 23. - Szob és Budapest között
2015. 01. 15. - Nyírtelek és Görögszállás állomások között
2015. 01. 14. - Vonat gázolt Ajka és Devecser között
2015. 01. 12. - Rákosszentmihály és Angyalföldi elágazás között
2015. 01. 11. - Forró-Encs és Novajidrány állomások között
2015. 01. 10. - Pilis és Monor állomások között
2015. 01. 10. - Abony és Szolnok állomások között
2015. 01. 10. - Pestszentlőrinc és Vecsés állomások között
2015. 01. 08. - Kiskundorozsma és Szeged állomások között
2015. 01. 06. - Döbrököz és Dombóvár állomások között
2015. 01. 05. - Kápolnásnyék és Gárdony állomások között
2015. 01. 03. - Pécs Külváros és Pécs-bánya Rendező állomások között
2015. 01. 02. - Csorna és Rábatamási állomások között
2014. 12. 25. - Gázolt a a 2722 sz. vonat Albertirsán
2014. 12. 25. - Békés megyében vonat gázolt el egy embert
2014. 12. 19. - Győrben orvost gázolt a vonat
2014. 12. 18. - Sóstóhegy és Kemecse állomások között
2014. 12. 17. - Mecsekalja-Cserkút és Pécs állomások között
2014. 12. 17. - Sopron állomáson a 997 sz. vonat halálra gázolt egy férfit.
2014. 12. 15. - Szobi vonalon gázolt a vonat
2014. 12. 15. - Rákospalota - Újpest és Dunakeszi állomások között
2014. 12. 15. - Gárdony és Székesfehérvár állomások között
2014. 12. 15. - Agárdi vasúti átjáróban vonat gázolt
2014. 12. 14. - Soroksár és Dunaharaszti állomások között
2014. 12. 14. - Győr-szabadhegy és Győr állomások között.
2014. 12. 13. - Sopron állomáson a 45329 sz. vonat gázolt
2014. 12. 10. - Budapest-Déli pályaudvar és Kelenföld állomások között
2014. 12. 09. - Orosháza és Székkutas állomások között korábban elgázolt holttestet fedeztek fel.
2014. 12. 08. - Pestszentlőrinc állomáson a 2633 sz. vonat gázolt
2014. 12. 07. - Verőce állomáson a 2147 sz. vonat gázolt
2014. 12. 05. - Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső között
2014. 12. 05. - Cegléd és Nyársapát állomások között az IC754 sz. vonat gázolt
2014. 12. 04. - Kiskunlacháza és Délegyháza állomások között
@Imola Helyesi:

B*d, ne a tavalyi hót keresd! Az már régen elolvadt.
@látjátok feleim szümtükkel:
B+meg te, Boldvait már megtaláltam, 2009-ben elutasította az mszp.
hvg.hu/kultura/20150124_Azoknak_lesz_allas_akik_kiszolgaljak_a_po#rss

Idézet a cikkből:
"Amúgy szerinte a történészek helyzete itthon még mindig jobb, mint nyugaton, ahol a társadalmak aránylag jóval kevesebb szakembert tartanak el, ahol nincsenek biztos, élethosszig tartó állások, továbbá vállalatok és pártalapítványok adják a pénzeket, vagyis szintén van egy megrendelői oldal. Ő maga Olaszországban az egyetemen erősebb politikai (kommunista) nyomást tapasztalt, mint itt. De maga is botrányosan szakmaiatlannak tartja a kormányzati tudománypolitikát. A Bottonival vitázók azt hangsúlyozták, nem az a kérdés, kitől jön a pénz, hanem hogy milyen elvárásokkal, és hogy mekkora a tudomány intézményes autonómiája."

Mondja ezt a fiatal korosztály képviselője.

Elárulom neki, hogy a leváltott rendszer jellemzője volt az életfogytig tartó, bebetonozott állások rendszere. Aki beleült egy székbe, az onnan halt ki. Akkor is, ha közben elhülyült. Ezt kívánjuk a jövő nemzedékének? Szerintem nem ezért állt a nép a rendszerváltás mellé, csak erre már OV és társai nem emlékeznek.
Egyszer (a párizsi merénylet után, annak apropóján) írtam ide egy hozzászólást, amelyben megemlítettem, hogy a közép-európai Magyarországon a XXI. században évente háromszáz ember fagy meg. Leginkább a saját lakásában. Nem Szíria, nem Párizs, a merénylők nem mohamedánok, nincsen rajtuk kámzsa, nem ír róluk senki elítélő cikket, se tüntetés, se felvonulás, nem boncolgatják, hogy az áldozatok maguknak keresték-e a bajt, nincs számolgatás arról, hogy mennyiből lehetne őket megmenteni. Ez van. Együtt kell élni vele, úgyse tudunk mit tenni, nemigaz? (legalábbis a hozzászólásomra érkezett reakciók számából következtethetően).
@vakapad: Tudod az ember valahogy mindig zavarban van ha a melette lévő fagy meg, és nem az aki 1000 km-re arébb. Mert az első a mi felelőségünk is, azt meg nehéz vállalni.
@Imola Helyesi:

Gondoltam, hogy..., és valóban igazoltad, van benned némi rák gén.:D
@látjátok feleim szümtükkel:
Az ám, csak az sem jó, ha kevés esik, meg ha sok, az se.Úgy látszik sok hó esett anno, és még mindig abból él az anyaföld meg rajta a politika IS.
@Penivaldes:

Én láttam közelről eseteket. Öreg egyedül élő ember még a rokonaitól is elzárkózott, mert félt, hogy el akarják venni a házát. Ő nem engedett be senkit még gondozási célból sem. Mit lehet ilyen emberrel kezdeni?
Saját nagynéném a gondozó rokonait gyanúsítgatta azzal, hogy ellopják a holmijait, de ő végül elfogadta a gondozást, bár időnként kéri vissza az ellopott dolgait.

Nem biztos, hogy mindent a saját felelősségünknek kell érezni, és zavarba kell jönni olyan eseményektől, amire nem volt/lehetett ráhatásunk.
@dr. jenőke (jenőke):
KSH 1990 vasúti közlekedsében meghalt 160 fő.
@látjátok feleim szümtükkel: igen, de inkább arra próbáltam utalni, hogy ott ahol mellettem fagy meg az ember megtudnám fogni a pokrócot, és ráteríteni (jelképesen értsétek)
csak ez nehéz.
@Imola Helyesi:

Azt vártam tőled, hogy kifejted, nem volt helyes a szociktól hogy kihúzták elvtársaikat a kakikból, és nem helyes a mostani kormányzóktól sem a nertársakkal történő kivételezés. Emlékezhetnél rá, hogy erre faragtak rá a szocik. Meg a fidesz is erre fog. Nem lehet bort inni, és vizet prédikálni, mert az emberek előbb-utóbb úgy is tisztán látnak.
Erre látom nem vagy képes, csak arra, hogy hátrafelé menj, és hátra mutogass.
@látjátok feleim szümtükkel:
Akkor a hóhasonlatom mire utalt? Ja, nehéz ez neked.
@dr. jenőke (jenőke): 23 áldozat 50 nap alatt.

Imolka után megnéztem káeshát.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_ods001.html

Ha a téli időjárásban nem gyakoribbak az ilyen balesetek, akkor 169 baleset/év-nek felel meg.

Ami viszont furcsa, vagy véletlen? 24 év alatt a közúti halálos balesetek - lényegében folyamatosan - az egynegyedükre csökkentek, a vasútiak csak a kétharmadukra. :-(

Ami még érdekes, hogy 1992-93-ban és 2007-2013 között a halálos vasúti balesetek száma nőtt. :-(
"Mennyiért hagyná abba az V. kerületi korrupciós ügyek feltárását? – ez a kérdés jutott el a belvárosi ingatlanbotrányt kirobbantó Juhász Péterhez, állítja a Facebookon az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője. Ebből azt a következtetést vonja le, hogy még mindig nem világos „számukra”, hogy ő nem pénztárosnak, hanem politikusnak állt."

hvg.hu/itthon/20150124_Juhasz_Peter_megkerdeztek_mennyiert_hagyn

Hihetetlen, hisz a narancsbolseviki pártban nem is lehetnek OLYAN korrupt, mocskos, tolvaj szarháziak, mint a majom cociknál! Ez egyértelmű...
@parti_giano:

"_a hit deffiniciója meg ugyanúgy kiterjeszthető, mint hogy éppen mennyi jehova jut az égbe. _"

Ez tetszik:)
@Imola Helyesi:
"Nem értik a világot, csak a felét, de az így nem kerek."
Egyrészt azt első értelmes értékelés tőled, csak némi intelligencia kellene, hogy ezt mindkét oldalra felfogd.
Másrészt de, kerek az - mint a Hold, mindig csak az egyik oldalát nézik.
@Imola Helyesi: Ezt csinálják 25 éve. Nyílt színen gúnyolják - démonizálják egymást (mindegyiknek igazat adok :-)), a háttérben meg megy a 75-25%, vagy 65-35%. Mikor mennyi az arány. :-(

Szerény véleményem szerint mindnek igazat kéne adni, azaz az összeset egy életre eltiltani a közügyektől. Kivétel nélkül mindet (meglehet, egy két becsületes beleesne, de pont ők nem fognak ez ellen lázadozni).
Ahogy nézem, ma még senki sem Gyurcsányozott! Egy kis hiánypótlás:
444.hu/2015/01/24/a-fidesz-sajtokozlemenyenek-minden-huszadik-szava-gyurcsany/
Ja, és mert látom angyalunk is itt van hellyel közzel, ebbe a mindbe az eddig nyeretlenek is beleesnek; nemgyütt, déká, lehetettvolnamás, jobbklikk és a liberálisok. Ha valakit kihagytam, csak a feledékenységemnek tudható be.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Narancsbolsevik hívek is mindig ezzel jönnek, hogy de hát a maszop is lopott. Mondom, akkor Te is vagy én is lophatok? Hát azt azért nem, jön a válasz de ezek a mieink, a mi nemzetijeink. :-( Hiába mondom, egy csapat ez, lepereg róluk. Szomorú ezt mondani, de majd az idő megoldja a "hívek létezésének a problémáját". Nem kell több, mint húsz év. :-(
@rdos: néha olyanok, mint ha valami nagy család lennének..
@Penivaldes:
Miért, te meglepődsz a mai magyar maffiállamnál ezen?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Én semmin sem lepődöm meg, még a lila orrszarvún sem
@Penivaldes: Hogy klasszikust idézzek. "Börtönőr: A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja! Na mit romantikázik itt? Tűnjön el, mert még dühbe gurulok!"

Az egypártállami eftársak "osztódással szaporodtak". :-( Más logikus magyarázat (mára már többeket is kiszolgáló) kollaboráns politikumunkra nincs. :-(
@Imola Helyesi: vagy tízszer lett felemlegetve tavaly itt a blogon... s nem az ún. jobboldal részéről...
@rdos: de igen nagy vehemenciával szaporodtak
@rdos:
Nem is értik, alapvetően ez a gond. Talán, mert azok a szarházi cocik is - sajnos - a miénk voltak, ahogy ezek a szarháziak is a mieinkek.
Illetve ennek a komplett élősdi csürhének a logikája szerint, ami a miénk, az az övüké is...
Viszont marketingben remekek, a hülye cocik még a lábnyomukba sem tudnak lépni, így azután a sok ostoba, fikusz szintén lévő imolabéla szerűség a szart is lenyalja róluk, csak mert ezeknek a szerencsétleneknek azt mesélik, hogy csoki.
.@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez a széna szent széna. Ki eszik belőle üdvöt nyer, aki nem az elkárhozik.

dettó
@Penivaldes: A látszat csal. Az emeszempében 1989-ben olyan 800 ezer párttag volt. 2010-ben emlékeim szerint a fityiszben volt 50 ezer. Az összes többiben összesen nem volt ennyi. Szóval darabra pártkatona jóval kevesebb van, az átkosbeli kb tizede. De ezek sajnos a leggondosabban kontraszelektált igazi kártevők. :-(
@Sir Bates dö Hól: Most ismét kiderült, hogy akkora féreg sosem tudok lenni mint te. Na akkor tényleg kukába veled.
@rdos: tudod ebben is látszik a fejlődés
1 új kitesz 10 régit
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az a baj, hogy a nagy szában "megteremtett homó szovjetikusz" ma nagyobbrészt a "nemzeti" fityiszben van. Hiába hozol érveket, náluk ez érzelmi kérdés.

Érv. www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html

Látható, hogy az 1.vh alatt, amikor a fiúk a fronton voltak, több gyerek született, mint az elmúlt 5 évben. :-( Ez mitől nemzeti kormány? Válasz, dehát világ tendencia ez a fejlett országokban. Mondom, de hát mink sem nem fejlett, sem nem fejlődő. Mikor már nincs tovább magyarázat; nincs igazam, mert a nagybetűs viktor az értünk és még mindig jobb mint a kommunisták. :-(
@Gábris szomszéd: csak-csak álomba sírom majd magam...
@rdos: nagy szában = nagy számban @Penivaldes: Humornak jó volt. Sajna csak annak. :-(

Látom angyal is megjött. Na. Akkor Orszországból sok szeretettel.

Ilyen tempóban 1 év alatt elégeti az orosz medve a tartalékait.

hvg.hu/gazdasag/20150124_Veszesen_apadnak_Oroszorszag_tartalekai

Ha valakire megharagszik a bájosan emberséges, mongol gyökerekkel rendelkező "struktúra", szisztémával (GRU), vagy polóniummal (efeszbé) zárják le a munkajügyi vitát. :-(

hvg.hu/vilag/20150124_Az_orosz_allam_vegeztette_ki_egykori_tisz
@rdos: Nem vészes az amcsik besegítenek nekik egy kis emelkedő importtal. :)
@rdos:
Mint a gazdaság, mint a népesség körében soha nem volt szerintem ennyire demoralizáló hatású kormány. Mintha szánt szándékkal tennének tönkre idehaza ipar- és kereskedelmi ágakat, külföldiek javára. Hisz az utóbbi hetek intézkedései alapján a szlovák, német, osztrák áruházak és webáruházak dörzsölhetik mancsaikat, soha nem lennének esélyeik ha nem lenne egy ilyen hülye és aljas kormányunk, amelyik a kezükre játszik.
A hazai kereskedelmi vonalon nem tudom beszélgettél-e valakivel mostanában?
Az csak apróság, hogy PEN drive, CD, DVD eladhatalan immáron idehaza, hisz hülye aki 1 darabnál már többet vásárolva itt veszi meg. Ellenben 500-asával rendelik ismerősök is szlovákiából, harmad áron a lemezeket, 20-30-asával a PEN driveokat, jogtisztán, hisz EU-s tagállamból jogodban áll. Ez csak apróság, de rengeteg ilyen van, szinte minden területen.
Még szerdáról, nem tudom olvastátok-e?

"Vírustámadás alatt áll Magyarország"
A címe marhaság, a többi viszont fontos.

hvg.hu/tudomany/20150121_fajltitkosito_zsarolo_virus

A dolog valós, felénk is volt cég, akit letarolt.
A leszedéshez:
www.foolishit.com/vb6-projects/cryptoprevent/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kereskedő ismerősöm nincs. Szomorúan hallom.

Szánt szándékkal minket megtörve zúzni kérdéskör.

Teljesen igazad van. Ez a cél. Ha csak az a bélsáros "lopott lé" lenne a cél, akkor hagynák fejlődni a polgárosodát. Mert egy német szintű gazdaságból 15% "alkotmányos költség" az több pénz, mint tőlünk 45%. Ebből látszik, hogy nem a pénz a cél, hanem hogy, már bocsánat a megfogalmazásért;

dögöljünk meg!

Boccs a kemény megfogalmazásért. :-(

Angyalnak sok szeretettel.

Az amik most segítik be abba "hintába" Putyint Ukrajnával, amibe dolfi mászott 39-ben Lengyelországban. :-( Ne legyen igazam.
Még érthetőbben és számokkal is alátámasztva. Ha a lassan egy évszázada zajló elnyomásunk végre véget érne, csak itt a maradék, vagy anyaországban, 7%-os évi gazdasági növekedéssel 10 év alatt gazdaságilag megduplázódnánk, 20 év alatt megnégyszereződnénk (ennél másfélszer nagyobb növekedést is tudott Kína, de ott a bázis kicsit mélyebben volt).

Ezt kell a mi "elitünk" képébe vágni, meg a fél millió meg nem született gyermeket.
@rdos: Jól fogalmazol, valóban jó lenne ha nem lenne igazad. Az előjelek viszont egyre rosszabbak.:(

alfahir.hu/meguszhatjak_az_odesszai_meszarlas_felelosei
@Gábris szomszéd: haver, van egy rossz hírem. sírnak igaza van. lehet, hogy néha gyilkosan fogalmaz, de igaza van. én csak durván. ez van.
u.i.: azé néha sír picsájába is belerúgnék:)))
@Gábris szomszéd:

Akkor most saját szavaiddal fejtsd ki, kérlek, hogy magyar népességfogyás, és hazai növekedési lehetőségeink miképpen függnek össze azzal, hogy az ogyesszai mészárlás felelőseit felelősségre vonják, vagy nem?

Hajrá.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az nem marketing, szerencsétlen, hanem mi kommunikációban kenterbe verünk benneteket, tudod, ahogy én téged, ha akarom. mert amit te művelsz, az nem az, jobb, ha tőlem tudod.
@taga20: lakmusz.com... nemsokára indul!...
@Penivaldes: látom húgi, tegnap időben lefeküttél:)
erkélyjelenet megvot?:)))
@Gábris szomszéd: @jaegtoer:

Gábriel, várom az összefüggés leírását, ha számodra annyira kézenfekvő volt, azaz:

saját szavaiddal fejtsd ki, kérlek, hogy magyar népességfogyás, és hazai növekedési lehetőségeink miképpen függnek össze azzal, hogy az ogyesszai mészárlás felelőseit felelősségre vonják, vagy nem?
Hajrá.

Hamár:

varanus.blog.hu/2015/01/23/orban_a_rozsa_presszoban_fogadna_merkelt/full_commentlist/1#c25866845
@Imola Helyesi: "Az nem marketing, szerencsétlen, hanem mi kommunikációban kenterbe verünk benneteket,"

newtonnal érkezett, pontosítanád a "mi" fogalmát?...
@Sir Bates dö Hól: lehetek az ötös, mint bájerzsóca?
@taga20: ó persze:)
egy jókislány korán ágyba fekszik:)
Boli!
Hogy megértsd te is. Kommunikáció=párbeszéd. Az nem működik, ha az adó kizárja a vevőt /gyűlöletből, irigységből, tudatlanságból stb./, így nem is tölti be a feladatát, vagyis, hogy olyan üzenetet küldjön, amire a másik vevő, tehát így haszontalan a kommunikációja, nincs értelme. Tehát, így pallérozd magad. Egy kommunikációban rosszindulatból nem feltételezzük a vevőről, hogy nem érti meg, hogy hülye,stb az nem kommunikáció, csupán feltűnési viszketegségból adódó ostoba monológ, amely monológban önmagukat karikírozzák a beszélők.Ez egyébként a baloldali média legfőbb hibája: feltűnési viszketegségből adódó monologizálás, ezért nincs tömegbázisa.
@Sir Bates dö Hól:
Lásd: fenti, a jobboldalra értem.De pl. idetartozik, hogy a jobboldal ritkán ad ilyen dehonesztáló jelzőket politikusokra, mint pl. a szocik.
@látjátok feleim szümtükkel:
Aha, és kinek van még egyáltalán női vagy férfi neve itt?Mariannak, és még? Te arra is gyáva vagy, hogy egy normális nevet adj magadnak, Csak másokat gúnyolsz.
@taga20: eddig csak az első és a második hely foglalt...
@Imola Helyesi: "Akkor a hóhasonlatom mire utalt? Ja, nehéz ez neked."

Jah, amikor eddig gyöknyelven nyögtél, most meg virágnyelvvel próbálkozol. Ki a fene tud téged követni?
@Imola Helyesi: "Csak másokat gúnyolsz."

Gyöknyelven hogyan mondatik, hogy írónia?
@Imola Helyesi: "Egy kommunikációban rosszindulatból nem feltételezzük a vevőről, hogy nem érti meg, hogy hülye,stb"

empirikus a jelző... a "feltételezzük" meg oly prejudikatív...
@Imola Helyesi: ebola! a te fantom neved normális, te szerencsétlen?:))))))))))))
imolában halt meg senna, bazdmeg!
de, hogy lásd bírom a retardált burád, elküldöm neked a harmadik legkedvesebb nótámat:)
nesze!
www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g&index=1&list=RD9bkO1rbIm1g
@Imola Helyesi: "Hogy megértsd te is. Kommunikáció=párbeszéd."

Érted? Ha nem akkor tudod, repül a bálna...
@Sir Bates dö Hól: kösz haver, a víz levert!:)))
@Imola Helyesi: az anyósüléstől nem válsz jobboldalivá a kontinensen... a uk szellemisége meg a halrudacskák majszolásától még nem jön, ugye, newton?...
@taga20:
Hát inkább ez, mint a tegnapi csókos miska, már azt hittem, te vagy az, te énekelsz.
@Sir Bates dö Hól:
Te néha olyan elvont vagy, mintha egy elvonóintézetből írnál.
@Imola Helyesi: néha úgy a térdemre fektetnélek, és a picsádat vörösre verném. csak barátilag, semmi szeksz!:))
@taga20:
Mondom, te vagy a Csókos Miska, de csak énekben......
@Imola Helyesi: az vagyok bazdmeg, te meg az északiboszorkány hüvelygombával megspékelve!!!!!!!
@jaegtoer: Fogadjunk, hogy magadtól is észreveszed, hogy annak a hozzászólásnak az utolsó mondatára reagáltam. :)
@jaegtoer: te mé szívatod eszt a barmot?:))
@taga20:
Jó étvágyat a vacsorádhoz!
@Imola Helyesi: tudod kedves, ha az ember, rendes ember, ako felkel, emegy amelóban, odateszi magát(csak a dzsidipi miatt), asztán hazamegy, bekajál ötfelé. asztán öt tízkor az ilyen heréket, mint te, kibassza a picsába.
egészségünkre!:))))
@taga20:
Nem lehetne 5.25 legalább?
@Imola Helyesi:
Béla bogaram! Hol nem szarlak le én a bolsevik pártoddal és a coci majmaiddal együtt, ides?
Kinyalhatjátok nálam a fánkostálat, a bolseviki haverjaiddal, meg az exkomancs haverjaiddal együtt.
Marketingkormány van, marketingkormányzással, meg ilyen ostoba seggnyaloncokkal, mint te.
Evvan, ezzel a csőcselékkel könnyű...
@taga20:
Ugyan, nem is érti, miről beszélsz. Munka?
Én még 5 előtt hazaértem melóból. :(
@jaegtoer:

@Sir Bates dö Hól:

ha nem láttátok volna, akkor itt egy érdekes anyag. nagyon hosszú, de érdemes meghallgatni...
kirázott a hideg az ifjú 'titántól".

archive.org/details/AHorthyrendszermerlege
@taga20:
"mikor korfun ráfordul a gép a leszálló pályára. alattad a tenger:) "

Kréta hasonló, kezdtem azt hinni, hogy vízre szállunk le :)
Felszálláskor majdnem vizes lett a cipőnk...
Egy képbe tudtam befogni a reptéri betont, a tengert és az eget.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Csőrikét ismered?"

Ez kiskölkeim kedvence a repmúzeumban.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

És a dongónak kifestett Albatroszt láttad-e Kecskeméten egy régi repnapon kiállítva?
Sajnáltam, amikor vissza kellett nekik festeni a régi színére.
@Orica Középföldi:
Nem érzem magam megsértődve :-)
Pusztén jeleztem, hogy egy konkrét haszonélvezői körre azt válaszolni, hogy persze, és még a gyikemberek is, az erősen az érvek fogytát jelnti.

@Sir Bates dö Hól:
Szerintem hipokritát akarhattál írni. S szerintem pedig pont az az oltári képmutatás, amikor az egyik keselyűosztályú és a másik keselyűosztályú haszonélvező között akar bárki különbséget tenni.,
S ebből a szempontból a kiadó, miután tisztán lefölözte az áldozatok halála által felkorbácsolt érdeklődés hasznát, semmivel sem jobb, mint az a fegyvergyáros, aki minden kilőtt lövedékből hasznot húz.
@GeoCracker: lovasnemzet vagyunk (tudat alatt biztos csődőr szeretnék lenni... vagy felszámoló... elütöttem:-))... vicc nélkül: ad1) döntsd már el, hogy most passzív dögevők vagy aktív alakítók a történetben; ad2) a fegyvergyáros azért gyárt lövedéket, hogy azt kilőjék, minimum belenyugszik legenyhébb esetben is, hogy halált okozhat terméke, a ch-ra biztos ez az analógia?; ad3) azt írtad az előzőekben, hogy "Ebben az incidensben meghaltak 12 -en. Köztük olyanok is, akik tudatosan választották a mártírszerepet, és olyanok is, akik nem."... a legnagyobb jóindulattal ezt betudom a "költői túlzás" kategóriába... ha nem oda szántad, akkor valami komoly féreglyukba kerültél a hely és/vagy dátum
tekintetében...;

Szummázva: írd le, hogy szerinted micsoda gennyládák a kiadó tagjai, hogy nem ingyen osztják a lapot (mert azt én látom és itt, hogy a vevők nem a marketing miatt, hanem a szabadság melletti kiállás okából, hitvallásként veszik a lapot... muszlimok is... ja, csak tudd: nem emelt árat a kiadó erre a
lapszámra sem... ja, és a kivégzést megelőző lapszámot nem nyomják újra... most cca. 150-200€ az ára a netes oldalakon), ehhez jogod van, nekem meg jogom van leírni a véleményem, ami egy picit más megvilágításba helyezheti a tiéd; miként ahhoz is, hogy állítsd fel a konteód/lehetséges forgatókönyve a történtekkel kapcsolatban, nekem meg ahhoz, hogy ezt kiegészítsem asszaddal/putyinnal/az irániakkal, ha már cui prodest; még ahhoz is van jogod, hogy megsértődjél, mint tetted, csak hülyén néz ki
@Sir Bates dö Hól: Mint írtam nem sértődtem meg. Még csak rosszul sem esik. Pusztán a hatökrészet halamzában érzem elhelyezhetőnek a gyikemberes "érvedet". Ha valmi igen hülyén nézett ki, akkor ez a kiszólásod nézett ki igen hülyén.
Természetesen lehet véleményed a történtekről és akár rólam is. Meg arról is amit írtam. Ez szíved joga.
Mártírszerep helyet lehet, hogy asszisztált öngyilkosságnak kéne hívni? Kétlem. Ha valaki a morgó oroszlán bajszát kezdi rángatni, és teszi ezt állítólag ép ezse teljes birtokában, akkor
a/ vagy az ép eszével van probléma,
b/ nem kell nagyon csodálkozni, ha az oroszlán odacsap;
c/ az utóbbi látszata akkor is igaz, ha valójában nem az oroszlán csap oda, csak egy oroszlánmanccsal csapkák agyon az ingerkedőt;

Amugy a téridőt illetően miből gondolod, hogy az emberek átlagos froclizási koefficiense változott Néró uralkodása óta. Evoluciósan ez kis idő. Csak a módszerek változtak.

De jogodban áll nem egyet érteni. Miért ne lenne. Sőt a "csak" univerzális érvét is előhuzhatod. Vagy bemutathatod kedvenc gyikembereidnek :-)
Ja és elég álszent dolognak tartom a muszlim terrorsitákról édelegni azok szájából, akik az ügy egyértelmű haszonélvezői, és nem terroristák, és nem muszlimok. A kiadóval és csatolt részeivel azt hiszem inkább ez a gondom. De természetesen mindenki az égebvaló angyalkáknak tekintheti őket. De szerintem kihasznáélták a halottakat, a halálukon komoly hasznot realizáltak, és ez nem lkárenyhtés kérdése.
Ez szimpla, kőkemény üzlet. De akkor hívják annak. Teljesen felesleges a könynes rizsa.
@GeoCracker: ad1) nincs swift az ex librisben, 'kor nincs; ad2) sokkal nagyobb hasznot realizáltak volna, ha az utolsó számot nyomják ki, s nem 3€-ért árulják; ad3) a legfontosabb: ha te komolyan gondolod, hogy a XXI. század második évtizedének felében froban teljesen normális dolog attól bekussolni vagy erre a konzekvenciára számítani, hogy/ha leközölsz egy rajzot/megírsz egy cikket, akkor 1/ vagy az öröknaptárt csavartad el nagyon; 2/ vagy a térképet nyitottad ki rossz helyen, párizst keresve; 3/ vagy számodra teljesen normális irányba tart mo, s nem is értem, hogy mit cseszteted a ner-t...
(már a legelső felvetésednél is megkérdeztem: fektettél már be vállalkozásba; fizettél-e már ilyen számlákat; átérzed-e, hogy mi történt a tulajdonossal?... mindezek nélkül is van jogod nem-belegondolni a helyzetükbe, s a jelenlegi gps-koordinátákról mózesként összetörni a táblákat... én meg vagyok olyan geci, hogy ezt szóvá tegyem... persze nekem könnyű, mert engem nem fog soha idézni/rám hivatkozni a lápi-magyar... viszont ez nem állt szándékomban... térj meg, hisz isten léte bizonyíttatott: nem bottal ver, hanem citátum leendsz!:-)...)
@Gábris szomszéd:

Bocs. Valóban... megtréfált a rendszer, rdos eggyel alatta levőjét mutatta nekem, mint amire reagáltál.

varanus.blog.hu/2015/01/23/orban_a_rozsa_presszoban_fogadna_merkelt/full_commentlist/1#c25866807.
@Sir Bates dö Hól: [ @GeoCracker: ]

Lordom, átfutottam Geo-val való asszód.

Miközben te az érem egyik oldalát 'képviseled', ezért(?) Geo-ét a másiknak tekintve érvelsz, miközben ő az érem élével foglalkozik (szerintem).

Geo 'hibája' talán, hogy nem árnyalta a 'feltéve, de nem megengedve' kitétellel, persze az Occam borotvájának szóba hozása szűkíti a mozgástere/ét:)
@jaegtoer: William von Baskerville se mondta volna senkinek, hogy a nem ismert tényezőket is vegye figyelembe :-)
Ha végigolvastad és eddig is: sosem az zavrat, ha érvekkel lehülyéznek. De az a gyíkemberes terelés az méltatlan volt. BTW, mindkettőnkhöz. Brrrr....

Az öreg teológus amúgy mindenkinek a mozgásterét leszűkíti. Valamiért nem is szeretik
@jaegtoer: nem gondolom:-)... le kell írni, hogy "szvsz ez erkölcstelen", ennyi, ez számomra teljesen elfogadható még, ha én mást is gondolok... viszont @GeoCracker: behozod ide occamot és a konteókat egyszerre, bár occamot követve ez az, aminek látszik: fanatikusok gyilkoltak vallásgyalázás okán...
Occam elve alapján éppen a fanatikusok esnek ki. Szerintem. Meg a gyikembereid :-)
De hagyjuk, mert felesleges még huszszor leirni ugyanazt.,s összeveszni.
süti beállítások módosítása