Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240430/szentkiralyi-alexandra-elintezte-az-1250-forintos-bkv-s-orszagberletet... (2024.04.30. 21:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.19. 05:03 Fabius

Orbán: London egy magyar falu!

Címkék: fidesz kivándorlás gazdasági menekültek

"Ne szoríts meg engem,
ne szoríts erősen ez fáj,
inkább szoríts nekem
ha menni muszáj,
hidd el én veled maradnék,
szívesen széjjelszakadnék
ha lenne mér',
Magyarország! "

(via)

 

Viktor Orbánovics megint elemében van, és ilyenkor ahogy szokta hegybe halmozza a hülyeséget mindannyiunk kacagtatására. Tegnap például bement a rádióba abszurd dolgokról beszélni. Naná, ott ugyanis nem látszik a libapásztorfiúból lett elégedett téeszelnök vigyor az időközben rinocéroszsegg szélességűvé és állagúvá lett pofázmányon, mikor felolvassa a gazdasági menekült magyarázkodást amit habonyárpád elé tett:

"abszurd, amikor Magyarországon politikai felhanggal arról beszélnek, hogy Magyarországról kivándorolnak Németországba vagy Londonba. Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni."

Hitted volna? Mármint azt, hogy ezt a habonyárpádot manapság jobban érdekli egy Giccsi táska, mint, hogy mekkora baromságokat ne mondasson ki a Főnökkel. Szerintem ezek néha fogadnak, hogy Viktor bármit, de tényleg bármit kimond gondolkodás nélkül. Ha kell Londont le magyar faluzza, Németországot megyézi úgy is, hogy ötödik éve vív szabadságharcot a gaz, mindenbe belepofázó, nemzeti szuverenitásunkat lábbal tipró rohadt Unió ellen.

orban_kivandorlas.jpg

Ehhez képest még visszafogottak is voltak, mert odaírhatták volna neki azt is, hogy Magyarországon az egy árokpart-négyzetméterre jutó közmunkások száma kettő, oszt' kell a francnak belőlük még több. Lehet ezt azért az urizálók pártjában is túlzásnak tartották, de az is lehet, Semjén Zsoltnak nem sikerült időben kiötölni, hogy a kelet felől állampolgárság dílereken keresztül érkezők gazdasági menekültnek vagy mifenének számítanak manapság, és maradt ez a visszafogott, London és Németország is mi vagyunk, ergo: hazánk fiai nem vándoroltak ki sehova szöveg.

Remélem most a kintre szakadt félmillió honfitársunk is boldog a tudattól, hogy bár azt hitték, a KSH-nak is azt mondták...

kiv-graf_1.jpg

...Viktor szemében nem számítanak holmi gazdasági menekültnek vagy kivándoroltaknak. Csak máshol élnek, dolgoznak, fizetnek adót, de ezt meg mi magunk akartuk így. Meg amúgy is egy keresztény ország vagyunk, van a szívünkben irgalom, plusz szerények vagyunk, mint az ibolya, úgyhogy nem haragszunk, hogy tévedésből azt hittétek a munkanélküliség, kilátástalanság, rossz megélhetés elől menekültök mind az ötszázezren. Tévedtetek kis butusok, van ilyen, Kedves Vezető nertárs elnézi. Nektek.

Mert asszem a KSH az MTVA archívummal együtt kemény napok elé néz, ha ilyen "kivándorlás" statisztikákat lehet előbányászni belőlük különösebb erőlködés nélkül.

367 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr57087299

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidó lakosság felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.19. 14:04:15

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2015.01.19. 14:02:10

Korábbi állomáshelye Szíria volt, ahol akár személyesen is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a nálunk józanabb török, német, orosz, bolíviai, ecuadori, bahreini, venezuel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra: bevándorlásnak azt nevezik, amikor az unión kívüli országokból érkeznek emberek az EU-ba. Elmondta, az uniós szabályozás alapján ha valaki engedély nélkül lép be Magyarországra, és azt őt igazoltatónak papírt mutat fel és azt mondja, politikai menekült és menedékjogot kér, akkor őt többé nem lehet úgy kezelni - ami egyébként a valóságnak megfelelne - , hogy ő egy megélhetési bevándorló."

ööö...
...dacher pierre fideszes képviselő urat is megkérdezte erről?
"A megélhetési bevándorlóknak ... világossá kell tenni számukra, hogy itt nem fogják megtalálni a megélhetésüket." - Hát, persze, hogy nem.
Az itt/ide születettek sem találják. :(

Nemrég találkoztam egyik, Angliába szakadt barátommal. Haza jött a családjához az ünnepekre, de már alig várta, hogy visszamehessen a ködös Albionba. Nyomasztotta az itthoni közhangulat. Hogy nem tudott semmit gyorsan, egyszerűen, kulturáltan elintézni.
Van még kb. 1,5 éve és kérheti az angol állampolgárságot. Fogja is.
Pedig jó munkahelye volt (IT) itt is. Egy nagyon nagy multinál (a világ egyik leggazdagabb cégénél), jó fizetéssel. Most ugyanazt csinálja, csak nem multinál, de 3-szoros, 4-szeres fizuért. Fenntart egy lakást (nem csak egy kis p.csa albérletet), kocsit vett (nem hitelre és használja is), félre is tud tenni, de nem itthon képzeli el a jövőjét.
Nemisértemmé! :(
Jaj, kénytelen voltam ezt tegnap meghallgatni, tényleg röhögtem :-D
@Marcellusca: jó, azért ott sem fonják kolbászból a kerítést. Van, akinek bejön, soknak nem.

Engem inkább az érdekelne, h h fogják, miről megállapítani, h ki a gazdasági bevándorló?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Igaz. Nem ő az egyedüli, van, aki szállodai takarítóként kezdte, de még akkor sem akart hazajönni.

Ki a gazdasági (megélhetési) bevándorló?
Hát, a csóringer.
Aki meg tudja venni a mijaf@szom kötvényt: na, az nem. :(
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Ja, és ez a barátom is kis, p.csa, közös albiban kezdte. Akkor sem a hazajövetelben gondolkodott. De küzdött, félrerakott és most már a maga ura.

És úgy ment ki, hogy még itthonról csinálta az állásinterjút. Pofavizit csak akkor volt, mikor első napjára ment dolgozni. :)
IT szektorban megoldott.
Nem túl bonyolult a csuti pocakmutyi szövege,tükörbeszél őkelme,szimplán a fordítottja az értelme annak amit összehord, ő maga az abszurd aki a királyi tévéből tájékozódik.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Kötelező lesz a bevándorlóknak is vagyonnyilatkozatot tenni, 'sztán majd osztják az annyitisér billogot kegyelmesék.
És közben a nemzetközi helyzet, ... helyesbítek, a ránk nehezedő migrációs nyomás egyre csak fokozódik. :-)

zeroz3ro.tumblr.com/image/108433949307
Egy beteg elme, beteg beszéde volt Nulladik Piktor újabb röffenése.
A "nem kivándorolt" magyarok valamiért más véleményen vannak.
Persze zakkant bolsevik pártunkat és mégzakkantabb törpevezérét ilyen apróság miért érdekelné?
Helyette van szómágia és egyre több híradó pl.felénk, a helyi rádió immáron totál hallgathatatlan, bevezették a félóránkénti híreket - mit híreket - sikerhíradót, amiben is az újabb sikereket kommunikálják le, mindenszép, minden jó, minden javul, most volt előbb, hogy kivándorlás pedig nincs is Magyarországról, hisz...
Na, elmennek a homokért tilinkózó idesanyjuk redves hátsójára!
Jovanezigy, de tenyleg kivancsi lennek mi mindent lehet vele felolvasni :> Mittomen, oroszul fonatikusan, hogy "a kurva anyad putyin, megbaszlak kimirszen hatan kiskocsog" vagy hasonlo :> Szanalmas, szakadt arokszeli lehuzos kocsmatolvaj, mar kinosan rohogni sem tudok rajta, csak elaltatnam, hogy ne szenvedjen.
Valamit Viktorunk nagyon ellőtt.
Néhány hete még MI Magyarok szólam volt most meg "közös gazdasági tér" ahol bárki munkát vállalhat stb. Hááááát...!
Azért ez a kijelentés is súrolja a hazaárulás fogalmát.
London egy magyar vidéki kisváros.
Most már ezt is tudom.
@Diorella Queen:
Végül is... amennyiért onnan telefonálsz ide... mondjuk fordítva nem... :(
Piktornak egyre jobban elgurul a dilibogyója.
Nahát ennyi gyalázkodó komment ritkán van még itt is.
Migráció és emigráció mindig is volt Európában és így nálunk is, csak még akkor nem volt unió. Gondoljunk csak a céhek munkásainak útjaira, a külföldi egyetemeken való tanulásra.Különösen a Kárpát-medence volt a népek országútja, birodalmak átjáróháza. Meg is telepedett itt sok hódító IS. Ma is így van. Idegenek offolták a piacainkat, magyar munkavállalók viszont külföldre mennek.Van egész Európában egy hatalmas kínai piac is. De nyilván minden állam tesz óvintézkedést a mértéktelen bevándorlás ellen, mint pl. Anglia nem ad három évig segélyt, míg Mo. meg megvizsgálja, hogy az unión kívüli bevándorlók hányan vannak, és mi az úticéljuk, és mi az oka a migrációnak. Így helyes, senki nem enged be mindenkit a saját otthonába sem.
Mi az isten történt elaludt a Kárpátok Hős Védelmezőjének gyógyszeres fiúja hogy ekkora baromságokat beszél?
.
''''Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet....'''''

No, mondom: kimegyek a konyhába, főzök kávét a vendégeimnek...

Hát ez primitív, őstulok szomszéd akkorát baszott a kezemre a klopfolóval...
@dr. jenőke (jenőke):
Jenő, ki is mondta először, hogy: El lehet menni innen? És mikor is? El is mentek , hogy a szoci kormányok alatt "meghonosított" devizahiteleiket ki tudják fizetni.
Már egyszer elmondta OV, azt hiszem a netadó kapcsán: "Az emberek nem értik, meg kell nekik magyarázni."

Ez történt tegnap.
OV így látja és kész. Elmondta, te meg dolgozd fel!
Ez a kormány álláspontja bármilyen ügyben.
@Imola Helyesi:

Imol! Az egy kiragadott mondat volt, amit a fidesz propaganda elferdített. De téged ez, ugye nem zavar.
A Felcsúti Fénylő Fáklya a korábbi gyógyszergyári avatáson akkora küblivel kapott színes bogyókat, hogy azt hittem, egész életében elég lesz. A jelek arra mutatnak, hogy a pirulák elfogytak, az elemek lemerültek.
Naponta nagy megelégedéssel nézem a közelünkben található óriásplakátot, amelyen a fiatal munkaerő arról tájékoztatja a nagyérdeműt, hogy mért nem vállal külföldön - négyszeres bérért - ugyanolyan munkát, mint itthon. Ha ez még a balliberális gazemberek ámokfutása előtt megtörtént volna...
@jöttem:
És most mi van? Más sincs, mint kiragadott részletek beszédekből. Mondjuk, a sajtónak is meg kell élnie, az biztos.
@Imola Helyesi:
-
Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén, amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát.

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” - mondta Magyarország miniszterelnöke.

Tehát a munkaadóknak mondta és nem a munkavállalóknak.

Nagyvonalú leszek. Nem minősítem alultájékozott mivoltodat.
Nézem Orbán mostanában megjelent fotóit, és jelentős szimtria-változások figyelhetők meg az arcán. Mondhatnám laikusan, hogy torzul az arca, de szeretném, ha egy tényleg hozzáértő erről mondana valamit. Vagy nézzük a Facebook fotókat, vagy a gugli képeket: egyre inkább lefelé konyul a szája.
Jó lenne erről egy tudományos elemzés.

www.origo.hu/itthon/20141224-orban-elbujt-a-karacsonyfa-moge.html

www.ma.hu/belfold/237570/Orban_szereny_mint_az_ibolya

cink.hu/magyarorszagnak-vilagosan-kell-beszelnie-mondta-orban-1680242525
@dr. jenőke (jenőke):

Nem alultájékozott. Direkt csúsztat, hogy provokáljon.
@Imola Helyesi:
-
Magyarországon 2001-ig nem lehetett lakossági devizahitelezést folytatni. Az első Orbán-kormány készítette elő és a Fidesz többségű parlament fogadta el a 2001. évi XCIII. törvényt, amely megszüntette a devizakorlátozásokat.
KERESD csak elő ezt a törvényt! Nehogy átverve érezd magad!!!
@Orica Középföldi:
.
Pont olyan, mint a hó alatt az ónos eső jege. Alattomosan aljas.
@Imola Helyesi:

Olyan buta vagy, hogy a wc használathoz is folyamábrára van szükséged.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szeretném azt hinni, hogy az egész csak egy rossz álom, de mivel minden rádió és tvadó csak az MTVA híreit adhatja le, az általad nevén nevezett sikerhíradót, ezért túl nagy reményeim nincsenek. Ha valaki rádiót hallgat, helyi tévét néz, az csak az állami sikerpropagandát hallja.
Most már GFG is azonnal megírta, hogy az FT hozsannázta a Bonsai Duce lépését a forintosítással kapcsolatban. Holott előtte mindig ekézte a nyugati sajtót. Most, hogy véletlenül egy olyan dolog kapcsán írtak pozitív dolgot a Felcsúti Mangalicáról, amihez semmi köze nem volt. Csak egyszerűen nem tudott már mást lépni a devizahitelesekkel kapcsolatban, most azonnal országmentőként állítja be GFG a Bonsai Ducét. És boldogan idézget az FT-ből és egyéb lapokból.
@Imola Helyesi:

Ezt Gyurcsány mondta az osztalékadón lázadó, szlovák áttelepüléssel fenyegető vállalkozói oldalnak. Orbáni újbeszélül mai értelmezésben konkrétan azt jelenti, Ferenc nem küld senkit sehová, mert Szlovákia is mi vagyunk.
@Imola Helyesi:
Szövegértési problémáid miatt reklamálj orvosodnál és gyógypedagógusodnál!
@jöttem:
Ugyan... Abból iszik, mi a gond azzal...
@jöttem:
.
Most meggondolkoztattad szegénykét. Azóta csak a csapot keresi a folyamatábrán.
Nincs ideje a kommentekhez.
@dr. jenőke (jenőke):
Gondolom, mint ahogy máshol sem . Valamilyen európai meg amerikai szél idefújta ezt a lehetőséget, akkor, amikor még válságnak jele sem volt..2004-ben kezdett el dübörögni a devizahitelezés nálunk, és 2008-ban lett is belőle egy nagy válság, amely szintén Amerikából érkezett. Milyen érdekes.
@biohouse:

"Jó lenne erről egy tudományos elemzés."

Ilyet nem fogsz kapni. Ha valahol mégis olvasnál, javaslom az egészséges kétkedést a tudományosságot illetően.
@dr. jenőke (jenőke):
Veletek nem lehet vitatkozni. A vitatkozás nem lehet egyenlő a gúnyolódással, szitkozódással, sértegetéssel. Jenő, inkább klopfolj, az jóláll neked. Képzeld, hogy egy sarlóskalapács van a kezedben, üsd vágd az ellenséges sertéshúst.
Annyi azért látszik -és ez egyre kínosabb- a megmaradt orbán-támogatóknak is, hogy nem tudnak koherens érveléssel vezérük védelmére kelni.

Kettőre meg egymillióan maradnak.
@Imola Helyesi: te ilyen fideszes vagy, mi?

legalabbis a (vilag)gazdasagi ismereteid - helyesebben azok hianya, a mult hamisitasara, valamint a wishful thinkingre valo hajlamod arra utal, hogy te ilyen fideszes vagy.
@dr. jenőke (jenőke):

"Most meggondolkoztattad szegénykét."

Ne viccelj, jenőke! Az lenne az evolúció csodája.
@Imola Helyesi: Te utolsó HP. Akkor a barom állat vezéred lehazaárulózta Gyurcsányt. A devizahiteleket pedig a barom állat vezéred tette lehetővé 1998-2002 között történt első regnálása idején. Abban pedig az ő által kinevezett Járai Zsigmond jegybank elnök volt a ludas, hogy mesterségesen magasan tartotta az alapkamatot, így lehetővé téve, hogy a jóval kedvezőbb kamatozású devizahitelek elterjedhessenek.
Erre most mi történik? A barom állat vezéred 2010 óta szívatta devizahiteleseket minden lehetséges módszerrel, és amikor már nem volt más lehetősége akkor piaci árfolyamon forintosította a hiteleket. Az már sajnos az ő egyéni mázlija, hogy a svájci jegybank azt lépte, amit lépett.
De ez nem a barom állat vezéred sikere!!!
Ez egyelőre a túlélésének záloga, mert ha nem csinálta volna meg a forintosítást, akkor most már a parlamentnél száradna a bőre egy lámpaoszlopon.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Pfff! Reggelizni készültem, de a kommented olvastán letettem róla. Kösz, a derékbőségem őrzését.)))
@Imola Helyesi: nincs mirol vitatkozni. te hiszel valamiben. arrol nem lehet vitatkozni, mert a valosag mas, mint amiben te hiszel. ragaszkodsz hozza es nincs az a teny, ami elteritedne a hitedtol. leirtak, hogy orbanek inditottak meg a devizahitelezest, te meg szocizol, mert orbanekat a megtestzesult foldi josagnak, az ellenfeleit meg ordogi eroknek akarod latni. tehat felesleges barmifele vitaba belemenni. egyszeruen nem vagy partner. nem vagy azon a szineten, mert fideszes vagy. kb annyi ertelme van veled a gazdasagrol es politikarol vitatkozni, mint egy utszeli kurvaval a gyerekvallalasrol beszelgetni.
@Imola Helyesi:

Egyik állatfajt sem szeretném megsérteni azzal, hogy hozzájuk hasonlítanálak.
Irigy?
Rád?
))))
@dr. jenőke (jenőke):
Nocsak, és milyen adóemelések is lettek? Akkor miért is nem tüntettetek?
Az El lehet menni innen - országos felháborodást váltott ki, erre emlékszem.Persze a toleráns sajtójuknál ez nem verte ki a biztit.
Marianna kedvéért tagolok,/ nem tagálok, azt sem szereti/.
És a vállalkozók elmentek? Az élelmesebbje /mint. pl Dömény/, el is ment, és sutyiban áfacsalásokat valósítottak meg.Jó kis fletóféle megoldások születtek.
Nyitva álltak a kis-és nagykapuk mindenhol.
@The Ghost Wolf:
Emmeg egy baromállati komment volt, HF.
@dr. jenőke (jenőke):

"Pont olyan, mint a hó alatt az ónos eső jege."

Aha, és rendre ráfutnak:)) Ő meg szórakozik.
@ausländer Sipi:
Mi az a szineten?
Mint írtam már többször nem vagyok fideszes, csak igazságos és korrekt, anarchoglobál-ellenes.
@Imola Helyesi: Akkor én most nem ragadok ki semmit: OV két beszédének értelmezése szerint
múlt héten:nem engedünk be gazdasági bevándorlót, /munkavállaló szerintem az/mert ez a mi hazánk
tegnap: a magyar kivándorló az nem kivándorló, mert London,Németország, Hollandia / itt dolgozik a legtöbb magyar/ a mi hazánkhoz tartozik
töketlenkedhetsz itt múlttal és más kormányok kijelentéseivel, a leegyszerűsített értelme az orbán beszédnek akkor is ez, ami igen zavaros elmére vall
@dr. jenőke (jenőke):

"_Pont olyan, mint a hó alatt az ónos eső jege. Alattomosan aljas._"

A víz mind a 14 szilárd fázisának nevében kikérem magunknak, hogy Imolát hozzánk hasonlítgassa óvatlan kommentelő.
@KÁTÉó53éúétr6:
Ezen mit nem lehet érteni? Az únió ezért jött létre, a munkavállalás, a piac, és a munkavállalók szabad vándorlása érdekében. Viszont unión kivülről valóban ne áramoljanak ide tömegek.
@Imola Helyesi: pedig eleg hulye vagy fideszesnek...

es mi az az anarchoglobal? ez valami uj parajelenseg, amivel a fideszesek remisztgetik magukat? az uj ellensegkep, ami behajt a nyajba?
@jöttem:
Arról nem is beszélve, hogy ez az "el lehet menni" egy a magyar oligarcháknak szóló mondat volt. Míg az orbándúlás elől nem az oligarchák menekültek. Azok köszönik szépen, egész jól elvannak a magyar "verseny"szabályok mellett.
Te jó ég, itt az egész möszöpö?
Azt hittem itt csak véleményeknek kellene ütköznie, nem kommentelők pl. wc-vel, kloffolóval és miegyébbel alkotott hasonlataival. Hát elég szegényes, az biztos.
Úgy kell a kutyáknak a hús
ahogy a szívnek mélabús
dallamok közt táncoló
lélek párologtató
lidércekből szőtt elem
te szürkésbarna félelem
és én mint csíkos rab ruhád
néha gondolok még rád
de köszönöm hogy elmúlt ez a szerelem.

Ha bekacsintok hogy mi van
e koszos pornó moziban
látom a bambaság korát
rejszolni át az északát
rajzolni át az arcokat
az ondó szagú vakolat
alatt vas karmokat növeszt
és a fülembe súgja ezt
i am the best markolat.

Ne szoríts meg engem
ne szoríts erősen ez fáj
inkább szoríts nekem
ha menni muszáj
hidd el én veled maradnék
szívesen széjjelszakadnék
ha lenne mér'
Magyarország!

Ki hercegnő volt egykoron
teríték lett a koncasztalon
vicsorgó élettelen hús
felzeng a woodoo-techno blues
matatnak sóvárgó kezek
az égbe nyúló terpeszek
mentén egy új világ jön el,
ahol már nincs számomra hely
ha nem leszek hát nem leszek.

Ne szoríts meg engem
ne szoríts erősen ez fáj
inkább szoríts nekem
ha menni muszáj
hidd el én veled maradnék
szívesen széjjelszakadnék
ha lenne mér'
Magyarország!

"Zemberek ÉN VAGYOK a 'zút a 'zi'gaz'ság és az élet,na meg a túrórudi:)
A most indulókban felmerül a kérdés:
Akkor a 'tjúrórudival mi tegyek dugjam fel magamnak
@ausländer Sipi:
Az anarchoglobál vagy globálanarchista az én szóleleleményem, ihletője pedig a jelenlegi tüntetések, amelyen többnyire magasra másznak a tüntetők, a szónokok káromkodnak,/ menjetek a pi-be, bakjátok meg etc/ és eus , norvég és más idegen zászlókat akceptálnak, valamint CCCP-s pólókat is hordanak mindemellett.
@Imola Helyesi:
Azért váltott ki "országos felháborodást" mert az ország nagy része kb azon az értelmi színvonalon van, mint Te, és egy bekezdés felfogására is képtelenek. Nekik elég egyetlen kiragadott mondat - ha sokat ismétlik.
Ez goebbelsi technika. És nem csak szövegben!
@Imola Helyesi:

"Még egy irigy hölgyemény."

Egy fenét:))
Csodálnám, hogy milyen ügyesen manipulálsz, ha jobb színvonalon tennéd. Így hervasztó.
@Imola Helyesi: Akkor a román gazdasági bevándorlók jöhetnek, ugye? Meg hamarosan a szerbek is, meg esetleg bolgárok. Szeretni fogjuk őket, megkönnyítjük a letelepedést, stb :D

Értem én, hogy ennyire uralkodik a káosz a buksi kis fejekben fideszeséknél, de azért minden 3. hozzászólást emiatt eltulajdonítani nem éppen udvarias dolog. Indíts saját blogot, kérlek tisztelettel!
@Orica Középföldi: "Ő meg szórakozik" igazad van, de olykor annyira erőlködik a bicska nyílásra, hogy elfeledkezünk erről
@Imola Helyesi:
B+! Amíg finom vagyok és úrinő!
@Imola Helyesi: De érdemben nem tudtál válaszolni, vagy cáfolni sem, ugye?
@The Ghost Wolf:
"Most már GFG is azonnal megírta, hogy az FT hozsannázta a Bonsai Duce lépését a forintosítással kapcsolatban"

nana! ne ess abba a hibába, hogy elfogadod gfg-t azonnal! gfg hazudott, amit leírt, abból egy szó sem igaz, és nagyon ügyesen tálalta (de ezt mandin, vincenten kitárgyaltuk már)
" London egy magyar falu" le a kalappal London és egyben az angol monarchia, a királyság jelképes összetartó ereje előtt, hogy egy ilyen sokszínűvé lett hatalmas birodalmat így egyben tud tartani. A gyarmatokról és Európából érkezők ezért is érzik ott jól magukat, mert az a angol nemcsak egy nagy birodalom, hanem egy nemzet a maga legnemesebb hagyományaival.
Ahol mindenki élteti a királynőt, tele szájjal éneklik az angol Himnuszt, van nemzeti összefogás a liberalizmus mellett is.
@kekex:
Te is nő vagy? Itt majdnem mindenki nő?
@miva?:
Eddig is jöttek, sőt el is magyarosodtak évszázadok alatt.
@miva?:
Ez azért van, mert én vagyok az ellenvélemény. De most hagylak, fejtsd ki a véleményedet oldalakon keresztül.
@Imola Helyesi: nem igazan ertem amit irsz, mindenesetre valahol koszonettel tartozom neked es a hozzatok hasonloknak, mert ha nem szavazzatok meg a fideszt es nem basszatok romma az orszagot akkor lehet, hogy most nem svajcban elnek es ebben a pillanatban nem a maltai tavaszt elveznem az excelsiorban:-D
@Secnir: Én nem fogadom el azt amit a királyi dákó férfiasságának őrzője mondott. A GFG a szemben egy utolsó a pénzért "szopok, nyalok, gombot varrok" típusú sejthalmaz. Ő az az ember, ha holnap megbukna a Bonsai Duce, holnaputánra már tudná, hogy melyik segghez kellene dörgölőznie a túléléshez.
@Secnir:

Rohadt szerencséje volt 'ugribugribalfa@nak ezzel a lépésével...
Túlértékelés,tudatosságot feltételezni,soha nem volt rájuk jellemző!
Bolodnak,bolond a szerencséje,de ez sem tart örökké:)
@The Ghost Wolf:

Nem szeretem a testi,értelmi fogyatékosságokkal való viccelődést de Havas műsorát nézve(mandineres 'csákó) elgondolkodtam,hogy minden 'udvaribolondnak kancsalnak vagy gnómnak de értelmi képességeket illetően 'fogyinak kell lennie...
@kekex:

Itt egy élő példa.
444.hu/2015/01/19/egymilliardert-berelte-negy-even-at-az-allam-andy-vajna-kaszinojat/

OV-hoz képest Gyurcsány egy tisztességes miniszterelnök volt.
@gazoló:

Ez a követelményrendszer a NER-ben. Na, meg a gumigerinc.
Imola!

Nem vagyunk rád irigyek. Mi ugyanis bármikor bármikor el tudnánk játszani a szereped.
Kigondolnánk valami orbitális nagy baromságot, ostobaságot, aztán védenénk körömszakadtáig.
Mindezt alpári hangnemben - itt nem a trágárságra gondolok.
Igaz, kellene hozzá egy kis tudatmódosítás.
De megoldható az is.

Arra kíváncsi lennék, hogy te képes lennél-e egy este erejéig stílust váltani?

))))))
@jöttem:

Szia!
Tegnap este hirtelen le kellett lépnem,de
megnéztem a kisfilmed 'szűkebb pátriádról...
Szoktam máskor is nézni 'Hazajárót gyönyörű képei miatt,de 'soxor kiakaszt szirupossága:(
A gömöriben a történelmi utalásokon ,kedves képeken felül tudod mi tetszett? A'kántáló gyermekek őszinte,bájos tekintete!
Önmagáért beszélt magyarságról,hazáról!
@Imola Helyesi: ezt az anarchoglobált definiáld már! mi a francot jelent?
Meg is fogja adóztatni az ott élőket,csak még gondolkodik a megoldáson.
@ausländer Sipi: remélem, értetted. elképesztő leleményes még a szóalkotásban is ez a nöstény géza.
@program készítő:

Türelem,mindenki meg lesz 'baxva:)

(...holnapveletekba....nakki::))
@Imola Helyesi:
"Viszont unión kivülről valóban ne áramoljanak ide tömegek."

khm
se te, se más trollolo nem válaszolt az első kommentemben feltett kérdésre: daher pierre fideszes képviselő úr is meg lett kérdezve erről? tudod, libanoni bevándorló, és magyar orvosok elől veszi el magánpraxisával a kenyeret. megélhetési bevándorló.
@Imola Helyesi:

Már megit nagyot mondasz, magyarul hazudsz.

Gyurcsány nem a magyaroknak, hanem a külfölfi cégeknek mondta, ha nem tettszik ami a határon belül érvényesül, akkor el is lehet innen menni.

Kedvenc miniszterelnököd meg egyeseket ki akar macerálni, másoknak meg startégiai megállapodásban ki tudja mit ígér azért, ha jönnek. Most pl. azt mondta, hogy jönnek a svédek, jönnek a svédek....
Bruck András:

Fidesz bűnlajstroma: A-tól Z-ig minden egyes tétel az elmúlt öt év egy-egy sötét epizódja. "Viszont eközben a rendszer felélte saját erkölcsi, gazdasági alapjait, s mint egy megroggyant torony, bármikor, bármitől leomolhat. Sokan éppen ettől félnek, mások meg attól, hogy még jó ideig így imbolyog, s akkor a következő választásig valóban minden bezárhat – akár a szavazófülkék is. Nincs hiteles optimista vagy pesszimista forgatókönyv, elnyomó és elnyomott kéz a kézben sétált bele a csapdába. De csak az egyik lesz képes kiszabadulni belőle."

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20150119_Ez_mar_nem_az_az_orszag#3a50z24
imolkára kár a karakter, uncsi karakterizáló őkigyelme
@Imola Helyesi:
"Te jó ég! Itt az egész möszöpö?"Fentebb utaltál rám a tagolással. ?
Én egyébként egy megveszekedett liberális vagyok abból a fajtából, aki tudja is miért, nemcsak eleganciából vallja a hitét.
Csak, hogy tudd, hogy nemcsak möszöpö vélemények jelennek meg itt.
@kekex:

Kösz a linket,nagyon jó.
Nekem van ilyen papagályom, de ő lány, viszont van három sárga torokfoltú nimfa, akik szoknak fütyülni, de nem ilyen szépen, és csak rövidebb dallamot, viszont az egyik kiabálja, hogy szia, madár, miau, ui-ui ( ez a tegeri malac volt régen ), gyere, hol a Gabi.
Áder, a hibrid

2015. január 19., hétfő, 10:35 Utolsó frissítés: 2 órája

Szerző: Dercsényi Dávid

„Ez az eset két tanulsággal is jár” – mondta a köztársasági elnök. Van harmadik is.

Nem őszödi beszéd Áder János levele, amelyet a szuper napelem-termékdíj kapcsán írt, hisz az őszödi beszédben csak arról volt szó, hogy valamilyen cél érdekében hazudtunk, csaltunk. Áder itt azt ismeri be, hogy lényegében a bajsza fésülgetéséért kapja a fizetését, de ez csak a szűkebb olvasat. A tágabb annyi lenne, hogy parlamenti politikusaink olyannyira veszik komolyan munkájukat, mint a szocializmusban foglalkoztatott élsportolók a gyári anyagmozgatói beosztásukat.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150119_Ader_a_hibrid
@gazoló:

"Szoktam máskor is nézni 'Hazajárót gyönyörű képei miatt,de 'soxor kiakaszt szirupossága:("

Ezzel én is így vagyok. Nem értem miért nem lehet hamis pátosz nélkül bemutatni a valóságot.

Gömör csodálatos. Dimbes-dombos tájával, apró településeivel, egyszerű embereivel. Ha otthon vagyok, időnként rácsodálkozom, mennyi értéket, szépséget rejt.
A gömöri palócok jellegzetes "e" és "a" hangja maga az identitástudat.
Bárhol vagy a világban, elég annyit mondanod: táska, vagy alma. Ízes beszéded felkelti a figyelmet, s jön a kérdés: Maga honnan jött, kedves?
Gömörből- válaszolsz.
Egy pillanatra hazavágysz, ahol mindenki úgy beszél ahogy te.
Nyelvében él a nemzet- mondják. A gömöri palócok hatványozottan. Ezt örököltük, ezt adjuk tovább.
Míg világ a világ és még két nap.)
Azt bírnám megérteni, egy ilyen korlátolt fideszdroid delegálása a bolseviki pártnak, miért éri meg?
Hisz naponta többször porig alázzátok, vitaképtelen, hazudozik, amibe belenyomjátok az orrát, bedől rendszeresen... Majd újra a szorgos hülyék sztoikus nyugalmával megszopatja magát... Szép ez, csak uncsi... :)
éljen a dilettantizmus,us és a kontraszelekció:

A szélerőműveket, a hőszivattyúkat is megadóztatják

Illés: a kétharmad bele fog fulladni a hozzáértés hiányába.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F01%2F19%2Fa_szeleromuveket_es_a_hoszivattyukat_is_megadoztatja_a_kormany%2F
@jöttem:

A szobrász bácsi egyszerűsége előtt is kalapot emelek!
Remek helyen laksz,bakancslistán az ottani barlangok is:)
Szememben minden 'álmagyarkodás nélkül is hatalmas érték az ottaniak őszinte ragaszkodása a szülőföldhöz,hazához!!
@parti_giano: nem, nem igazan. de lehet, hogy hianyzik belolem a paranoia es azert, mert ha allandoan ellensegeket keresnek akkor biztos egybol vagnam a temat:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
miért érzem úgy, hogy a fidesz egyik fele nemsokára vezér nélkül marad (míg a másik fele felmutat egy újat)?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Dehogy is... Csak nem látjátok át azt a nagyívű célt és érdeket, amit... Putyinka diktál pl.
Orosz gyarmat lesz ez itt, az ország, bolsevikiék eladják pár kopekért anyjukat is.
@Mariann19:
.
Szegényke attól kapna vergődéses sikítófrászt, ha megtudná, hogy van konzervatív liberalizmus is.
El sem hinné, pedig igen jeles képviselőjükre nem egyszer gazdája is hivatkozott.
@Secnir:
Ugyan, előbb kussoltatják el a hülye Illés-féléket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Képzelem , miről tudnál írni, nélkülem. Semmiről, ezért provokálsz engem folyton.Amiért téged küldtek, nem biztos, hogy engem is.
@Secnir: gyarapodnak a vezénylói pikszisből kiesett belső bomlasztók, ahogy @Boli – Ch.T. is, meg hát!: is mondá, vagy eltűnnek a képről, vagy pajzsra emelnek maguk közül valakit, néminemű sértettséges Lajosi segítséggel...

A jövőőőnk:

Igaz ez utóbbi látva a lajosvitya harc jelenlegi eredményeit, eléggé kérdéses.

Oroszország be fogja tiltani azokat a filmeket, amik „a nemzeti egységét veszélyeztetik” vagy „lejáratják a kultúráját”
Fotó: Jurij Kadobnov / AFP

Káromkodni már amúgy sem lehet. Kösz, Vova!

444.hu/2015/01/19/oroszorszag-be-fogja-tiltani-azokat-a-filmeket-amik-a-nemzeti-egyseget-veszelyeztetik-vagy-lejaratjak-a-kulturajat/
@Imola Helyesi:
Látod Bélám, engem nem küldött senki ide, ellenben veled, akit már innen is küldtek a ... el...
Legalább rendesen fizetnek, hogy itt alázod magad?
@látjátok feleim szümtükkel:
Gondolom, szlovákiai magyar vállalkozóknak is, de ő nem volt rászista, igaz?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Boli,most már bevallhatnád,a 'felettes hatalmak küldtek!
Pirézia vagy szíriuszi köztársaság?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nézd, egy-egy embert el lehet halgattatni.
azonban vedd figyelembe a következőket:
1. 2018-tól orbán nem lehet harmadszor is király
2. egyhavi béremet feltenném arra, hogy áder után orbán szeretne KE lenni.

ebből ered, hogy 2017-re a fidesz szellemi vezető nélkül marad (nem mintha már most nem). orbán lázárt szemelte ki utódjának. akit viszont a régi öregekl nem kedvelnek, mint a fiatal sameszok közül sokakat sem. akik előtt majd ott lebeg a szeme előtt a lehetőség:
-miniszterelnök
-frakcióvezető
-a fidesz elnöke
-házelnök
-valamelyik miniszteri szék
mert lázár példáján felbátorodnak, hogyha ilyen nulláknak ennyi idő alatt ez jár, akkor nekik is. amikor orbán valamelyik (vélhetően a 2015-ös tavaszi kihelyezett frakcióülésen) kinyilatkoztatja, hogy ő nem indul a miniszterelnöki székért, mert fáradt; egyúttal bejelenti, hogy bizony, áder után egy hozzáértő, megfelelő embert kell választani KE-nek, tudnak-e valakit - nos, akkor az ülés ALATT beindul a tülekedés és az öldöklés. nem lesz két egyforma nyilatkozat - plusz tedd hozzá, hogy az illésizmus egyre növekvő teret fog kapni, mert észreveszik, hogy a kormány bírálásáért nem jön a retorzió (hiszen orbán mással lesz elfoglalva), az a fidesz szétszakadását idézi elő.
emellett a tülekedő fidesznyikek fel is fogják használni az illéseket - saját céljaikra.
bencsik meg majd néz, mert nem tudja, ki mellett kell békemenetelni. mszmp vagy hazafias népfront?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Most büszke vagy arra a pár krajcárra, amit itt kapsz azért, hogy engem sértegess? Ne magadból indulj ki.Úgy ismered a fideszt, mint , aki pénzt ad kommunikációra? Így népszerűsíted őket?
@gazoló:
Jaja... a szíriusziasan csavarodó DNS-em buktatott le.
@Secnir:
Illés, az első Orbán-kormány alatt kivágta a környezetvédelmi intézetből/ melynek vezetője lett / a munkaerők felét. Senki nem fog érte sírni, és azokért a fideszes szájhősökért sem, akik ugyanezt cselekedték most az átalakítások során.
@Imola Helyesi:
"Úgy ismered a fideszt, mint , aki pénzt ad kommunikációra?"

igen. 2010 óta milliárdok/év. gugli "költ a miniszterelnökség kommunikációra"

sánta imolát hamarabb utolérik, ha van internet.
@Imola Helyesi:
Béla, nem nyert!
A te pár krajcárod tényleg egy fos, ahhoz a pár tízmilliárdhoz képest amit a bolsevik pártod propagandagépezete elbacarint.
Ezért különösen ciki, hogy csak a te ócska szintedre tellik ebből a zséből. Igazán összeszedhetnéd magad, ezért kár itt bohóckodnod.
@Secnir:
Secnir, akkor mindenkit, aki itt szerezte a diplomáját, ki kellene vágni. Az átkos békepoltikája révén került ide a legtöbb "bevándorló", bár tanulni jöttek, de a legtöbbjük itt is maradt.
@Imola Helyesi: ühüm:

De beszélt saját államtitkársága csúnya ügyeiről is. Például arról, hogy hogyan lehetett évekig egy áldiplomás, álnyelvvizsgás áldoktor a Környezetvédelmi Főfelügyelőség vezetője. Illés szerint úgy, hogy

Fazekas miniszter embere volt.

444.hu/2015/01/19/illes-zoltannak-a-tanu-jut-eszebe-orban-masodik-kormanyarol/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Most szavadon foglak , írok már a veled kibatov gábornak, hogy fizessen már a te kedvedért.
@Imola Helyesi:
"Illés, az első Orbán-kormány alatt kivágta a környezetvédelmi intézetből/ melynek vezetője lett / a munkaerők felét."

nem akarlak meghazudtolni, de muszáj: illés nem dolgozott a környezetvédelmi intézetben az első orbán-kormány alatt, ugyanis:
1. illés az ogy környezetvédelmi bizottságának volt az alelöke
2. nincs magyarországon környezetvédelmi intézet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Havas nem ütötte meg az érzékeny liberális lelkedet, aki fogyatékosokon rugózott, bezzeg, ha az ő pállott száját valaki célbavenné, rögtön rászistázna.
@Secnir:
Azért írtam a környezetvédelmi intézetet csupa kisbetűvel, mert nem jutott eszembe az intézet neve, tudod, köznév.
@Secnir:
Tényleges kommunikációra nem ad ezek szerint, ez az én nagy problémám, pedig jobban járna, ha nekem adna, mondjuk G Fodortól nem sajnálom, nagyon okos elemző.
ooops:

12:33
Kína olyat lépne, amire még soha nem volt példa
Kína olyat lépne, amire még soha nem volt példa

Unortodox adóztatási módszerhez folyamodik Kína, hogy letörje a korrupciót és új bevételekhez jusson. A tervek szerint az idei évtől szigorúbban veszik azokat a szabályokat, amelyek minden kínai állampolgárnak kötelezik az anyaországban történő adózást, függetlenül a jövedelem termelésének helyétől. Azonban a konkrét megvalósíthatóság részletei homályba vesznek, és számos körülmény nehezíti országon belül és kívül egyaránt.

hvg.hu/gazdasag/20150119_Kinai_almok_adozzon_az_osszes_kivandorlo
bakker, okos és elemző, egy mondatban, imolka fizess, az ebédem a monitoron kötött ki, mert röhögnöm kellett rajtad
@Imola Helyesi:
" mondjuk G Fodortól nem sajnálom, nagyon okos elemző."

fentebb írtam, gfg egy hazug disznó.
utolsó agymenése:
gfg.blog.hu/2015/01/17/gfg_a_muveleti_teruleten_6_orbanomics
ahol leírta, hogy dicsőítette a világ orbánt a svejcifrank miatt. megkönnyeztem, de csak majdnem, ugyanis végig hazudott. ezt írta:

A baloldali sajtómunkások figyelmébe. Ezek az álíltások nem tőlem származnak, hanem a mérvadó nemzetközi sajtó állításai az orbáni gazdaságpolitika sikeréről.
„Az orbáni gazdaságpolitikát („orbanomics”) dicsérik a devizahitelesek védelméért.” (Financial Times)
„A lengyel kormányra nagy nyomás fog nehezedni, hogy kövessék Orbán példáját és könnyítsenek a devizahitelesek terhein, különösen az idei parlamenti választások előtt. Ez elég nagy változást jelentene Orbán számára, akit eddig ritkán tekintettek a banki reformok kapcsán példaképnek." (Financial Times)
„A legradikálisabb lépéseket a svájci frank alapú devizahitelek problémájának megoldására Magyarországon hozták meg." (Economist)
„Bár sokat kritizálták a bankokat büntető intézkedései miatt, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt most hősként üdvözlik, mert elhárította a pénzügyi katasztrófát, amikor megszabadította az országot a milliárdos nagyságrendű svájci frank alapú hitelektől.” (Bloomberg)
„Magyarország egy lépéssel mások előtt járt az árfolyamrögzítéssel.” (Reuters)
„A magyar kormány forintosítási tervei nem is jöhettek volna jobbkor.” (Nick Sparo, hitelszakértő)
„A magyar kormány most komoly pénzügyi szakértőnek tűnik, köszönhetően annak a döntésnek, hogy keresztülvitték a svájci frank alapú hitelek forintosítását.” (Simon Quijano-Evans, a Commerzbank elemzője)
„Tökéletes lépés volt. Meglehet, gyakran kritizáljuk a magyar kormányt és a központi bankot, de ezúttal gratulálnunk kell a remek időzítéshez.” (Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke)
„A politikában szerencsére is szükség van, de el kell ismerni a teljesítményt. Szó szerint napokon múlt, hogy Magyarországnak sikerült elugrani ez elől a golyó elől.” (Timothy Ash, a Standard Bank közgazdásza)
Van kérdés?

nekem volt észrevételem, mégpedig a következők:

-financial times:
1. nem az ft.com-on jelent meg, hanem az egyik kelet-európai riporterük saját blogjában...
2. a blogbejegyzésben senki nem dicséri orbánt, mindössze annyit írnak, hogy "Orbanomics wins praise for protecting mortgage owners", azaz az orbánizmus (orbanista politika) elnyeri a jelzálogtulajdonosok dicséretét. (szerintem)
-megint az ft: ugyanaz a cikk
-economist: szintén nem a saját véleményét tükrözte, hanem "says Nick Spiro of Spiro Sovereign Strategy, a credit risk consultancy.", bárki is legyen az, mert semmit nem lehet tudni róla.
-bloomberg: eredetiben:
""Orban in November forced Hungarian banks to make financial arrangements to convert 3.3 trillion forint ($12 billion) in foreign-currency mortgages, overwhelmingly denominated in Swiss francs, into local currency. The move, to be completed this year, prevented a 700 billion-forint jump in household debt when the Swiss National Bank (SNBN) set the franc free yesterday, Hungary’s monetary authority said."
az utolsó 4 szóra tessék koncentrálni: az MNB KÖZLEMÉNYE volt a bloomberg felé, aki szó nélkül lehozta. NEM a bloomberg találta ki, vagy az ő véleményük volt, hanem az MNB-é. mindamellett az mnb azt is közli, hogy:
"to be completed this year,""
-reuters: a cikk végén a kulcsmondat: "Orban told public radio."
-nick sparo hitelszakértő: hoppá, de hát ő már volt egyszer!
-Simon Quijano-Evans, a Commerzbank elemzője: hoppá, nincs találat!
-Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke: hoppá, ő volt az, aki nyilatkozott a bloombergnek!
-"Timothy Ash, a Standard Bank közgazdásza": hoppá, nincs találat!

szóval gfg hazudott. becsüld meg imolka, becsüld meg a köcsögöt, egyszer fazék lesz belőle, ha megnő!
@Secnir:
Tehát okos G Fodor ezek szerint.Bezzeg a balos újságok nem csúsztatnak minden kósza külföldi rágalmat öles címekkel hirdetnek és hetekig elemeznek.
@Imola Helyesi: látom , nem fogtad:
bloomberg: lehozott egy cikket, amiben az MNB, a concorde , meg valami brókerház vezetője nyilatkozik elismerően orbánról
reuters: lehozta orbán rádiónyilatkozatának kivonatát
ft: rátalál egy bloggerre, aki az ft-nek is készít riportokat.
milyen külföldi dicsőítésekről beszélt akkor gfg? semmilyenről. ez pontosan olyan, mint amikor lovas "beszélt egy belső emberrel" a bildenberg-konferenciáról. lufi. hámozott fing.
@Secnir:
Nem baj az, eltanulták baloldalról ezt a taktikát. Éppen ideje, az a lényeg, hogy a közvéleményt így befolyásolják. De: az, hogy lehozta a pozitív kritikát a Bloomberg, az is eredmény, már az is egy nagy eredmény. És a tény, hogy valóban az összeomlástól megmentették a lakás-devizahiteleseket most.
@Imola Helyesi: A Boli nem kért meg, hogy megvédjem, de ő már akkor olvasta és kommentálta a Varánuszt, amikor te még azt sem tudtad, hogy hol kell "a zinternetet bekapcsolni" Szóval ez nagy öngól volt!
@Secnir: értelmetlen mint a Vincenten a másik agyhalott kommunikáció :D
@Imola Helyesi:
" De: az, hogy lehozta a pozitív kritikát a Bloomberg, az is eredmény "

egyetértek @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: -al.
@Secnir: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Irigylem gyógypedagógiai vénátokat.
A hülyékhez soha nem volt türelmem... :l
Tudom, bennem van a gond, ez egy percig sem kétséges. Azért túlélem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: egyre jobbak, türelmesebbek különben, mondhatni, jobban teljesítenek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Boli, boli! Dicsekszel itt a furcsán kanyarodó szíriuszi dnseddel. 'Sztán valamelyik honleány megkívánja, s nagy bajban leszel.
Azok nem olyan szórakoztatók, mint a kedves asszisztenslányok.
)))))
@parti_giano:

bizonyos szempontból igazuk van. míg itt lefoglalják, addig máshol nem tesz kárt.
ez is egy fajtája a jótetteknek.
Szerintem tökéletesen mindegy, hogy ezt kivándorlásnak hívjuk, vagy - mint Orbán tette - másként nevezzük. Ez egy természetes gazdasági folyamat, ami két, egyenként is befolyásolhatatlan tényezőből áll. 1: Nyugat-Európa jelentős részben megnyitotta a munkaerő-piacát, 2: a gazdaságilag jóval erősebb Nyugat-Európa lényegesen magasabb bért tud fizetni az ott dolgozóknak, mint a szegény Kelet-Európa. Lehet ezért szidni Orbánt, de semmi értelme.
Milyen érdekes, hogy ennek a felcsuti "ibolyának" szinte minden megszólalását félreértik a "zemberek".
Netadó, fizetős utak, bevándorlás, kivándorlás, föld, Vida Ildikó, Goodfriend, Paks, Brüsszel vs Moszkva, keleti nyitás, ilyen olyan áramlat és bármeddig folytatható.....
Amikor meghallom a "közszolgálati" rádióban, ahogy megmagyarázza, hogy ő nem is így, hanem úgy gondolta, csak a média és a mocsok ellenzék (ami nincs) és szegény hazánkat támadó GHH félremagyarázta az ő zseniális agyszüleményét, mindig egy kép ugrik be a nemzetvezető focistánkról: egy vödör takonyban egy angolna.
Ha a beteg ember logikája szerint nem kivándorló az, aki az önként vállalt közösségen belül talál magának másik otthont és munkahelyet, akkor miért fáj neki, ha a külországi központú multi sem nálunk adózik ?
@jöttem: jómunkásemberek, mert nem bízzák a szennyest másra. ebből meg adódik a kérdés: fel is viszik a padlásra?
@gazoló:

Így vagyunk összerakva, mi ott. A haza fogalma időnként ködös. A szülőföldhöz és az anyanyelvünkhöz ragaszkodunk. Ez a pontos megfogalmazás.
Azt hiszem, most határon belüli magyarnak nehezebb lenni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne szabadkozz, aki ügyfelezik, annak mindnek van gyógypedagógiai vénája, még neked is ;)
Kár hogy imolka csak egy uncsi bábocska, és műnarancstroll :D
@parti_giano:

mindegy lenne, hogy padlásra vagy a pincébe. csak vigye valaki!
ingyé' adjuk.
@dr. jenőke (jenőke):
A liberalizmus eszmerendszer számomra választható volt, a konzervatív elemek zsigerből benne vannak az értékrendünkben tradicionálisan.
Tehát a konzervatizmusomhoz csupán hozzá kellett rendelnem a liberális elveket.
Igazad van, ilyen alapon a konzervatív liberalizmus híve vagyok.
Azt hittem Napfogyatkozás van, pedig csak a hatalmas arc takarta el :D

Még a kilencvenes években a Bakonyban egy kocsmában láttam hasonlót, mikor az alkesz hajtó tanította az erdészetin egyetemi tanárt a visszaerdősítésről :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Pedig elvileg lenne egy országotok / ahol a lakosság fele nem érzi magát otthon/, nincs számottevő nemzeti kisebbségetek, nem kell senkihez igazodni / a romák-cigányokat nem számítom oda/, elvileg az EU tagjai lennétek. Mégsem működnek úgy a dolgok, ahogy kellene.

Bár a fijjúk elkezdtél polírozni a renoméjukat. OV magának érzi az EU-t, Rogán a 2018-20-as euró bevezetéséről nyilatkozik.
Ennyire a be vannak ijedve a Muttitól?
Pedig csak fél napot fog MO-n tartózkodni.
Mi lenne, ha egy hétig maradna?
Hitted volna? Mármint azt, hogy ezt a habonyárpádot manapság jobban érdekli egy Giccsi táska, mint, hogy mekkora baromságokat ne mondasson ki a Főnökkel.

giccsnek is szar, sohase vennék ilyen szarokat pláne annyiért amennyiért akarják rámsózni...

az valami műanyag kínai utánzat lehetett a munkanélküli habonyi nem tud máshol, mint a vaterán?

brühüyyy

szerencsétlenek
@Secnir: "szóval gfg hazudott."

Presze hazudott. UGYANAZT jatszak el mint a HETI VÁLASZ, hogy ORBAN PELDAKEPO LETT AZ USABAN.

Aztan kiderult, hogy egy neve sincs blogger bejegyzését adtak el úgy!

_____
CIKK

Így kell ezt csinálni: Orbán lett a példakép Amerikában

/ 2010.10.12., kedd 10:33 /

valasz.hu/vilag/igy-kell-ezt-csinalni-orban-lett-a-peldakep-amerikaban-32439/

VALOSAG

1, Cikk végig másról szol, csak a legvégére biggyestzettek oda!

2, Egy szimpla blogger írta, AKIT KITILTOTTAK KÉSŐBB A Hoffington posztrol, mert alpári volt, es másokat támadott ok nélkül!

dailycaller.com/2011/03/25/jason-linkins-banned-from-huffpo-front-page/

3, SoO szincs benne hogy peldakepnek tartana!

www.huffingtonpost.com/2010/10/11/zoltan-bakonyi-arrested-hungary-sludge_n_758048.html
@jöttem: Nyugi, amint elmegy Merkel, majd ezerrel szopjak Putyint le, mert ugye o is jön utána és kell a paksi lenyúlás!
@jöttem: ha tőle ennyire, már előre félek miket mondanak majd, ha a szovjetorosz kágébés jön majd...
@Imola Helyesi:
"Az únió azért jött létre, a munkavállalás, piac és a munkavállalók szabad vándorlása miatt."
Imola!
Mindíg elámulok azon a magabiztosságon, amikor bonyolult kérdéseket sommás és okoskodó véleményeddel kíván sz bizonyítani.
Amit mondasz, az az eu létrejöttének egy eleme, részét képezi a gazdasági integráció kérdésének.
Azonban makro megvilágításban az eu-s integrációnak fajsúlyosabb indokai voltak.
Az egyik, az USA hegemóniájának a megtörése.
Akkortájt a SZU általi fenyegetettség is napirendi téma volt.
Tehát politikai, gazdasági és biztonságpolitikai indíttatásból állt fel az eu.
Gazdasági integráció megvalósítása is célként jelent meg az eu közösségi formációjában, a közös piac megteremtése, a vámpolitika bevezetése által, valamint a tőke szabad áramlása és mozgása szerepelt a céljai között.
Amit te írsz, az csupán egy folyomány, de a kizárólagossága téves állítás.
@igazi Ténytár: hess a fejebűűűű :D

kár hogy azt is mi fogjuk a legjobban megszíní, lásd a belengetett egyéb megújulók adóját
hiába noh, kell a rúúbel a saját zsebbe, még ha szar is az árfolyama, de hát mégiscsak a nekik jár ami jár
Megérkezett minden idők legmenőbb akciófigurája: A MEDVÉN LOVAGLÓ PUTYIN

Istenem, miért van már megint olyan messze a karácsony?!

444.hu/2015/01/19/megerkezett-minden-idok-legmenobb-akciofiguraja-a-medven-lovaglo-putyin/
A sajtópiac és a haverok

Orbán átcsoportosítaná az állami hirdetéseket. Nagy pénz, egyre nagyobb, de a haveri kapitalizmus sajtópiacán van még bőven ide-oda sakkozható forint.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F01%2F19%2Fforintforgalmistak-haverkapitalistak-es-a-sajtoszabadsag-nagy-unnepei%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"kár beléje"
Cirbi!
Igaz, de már lassan küldetés tudatom van, hogy a dezinformációs propagandáját ellentételezzem.
@Imola Helyesi:
"És a tény, hogy valóban megmentették az összeomlástól a devizahiteleseket."
Jól járt az MNB is, mert a korábban olcsó devizát 190.- Ft árfolyamon számította, ezzel 1.000 milliárd nyeresége keletkezett Matolcsynak, amelyből máris újabb 4 ingatlant vásárolt.
A mi pénzünkből, mert az MNB pénze is közpénz.
@Mariann19: gondoltam, hogy ez az indíttatásod, más is ugrott a dezinformációira, Secnir cáfolt azonnal, és linkelte a másik poszton a többi narancstroll azonos baromságait.

Elég vérszegények ezek a trollok, körbe körbe hajtják vég nélkül azt a néhány panelt amiket bemagoltak :)
@The Ghost Wolf: „De ez nem a barom állat vezéred sikere!!!” Nem jól látod. Az ő sikere. Kezében tartja a svájci jegybankot, így azok türelmesen kivárták a gazdagok megmentését, a több éves szarakodást, Ócsa felépítését, ezt a mostani lépést, és akkor Orbán intett, most már mehet, én leszek a hős. Nem?
@Mariann19: jahhh, és beszélhetnénk az új államosított bankokkal bukó tíz milliárdokról is:

egy melléklet:

Egyelőre nem jött össze a Budapest Bank eladása

Nem írták alá a Budapest Bank adásvételi szerződését a pénteki határidőig – írja a Napi Gazdaság. Az NGM szerint a megállapodás az ügylet összetettsége miatt csúszik.

hvg.hu/kkv/20150119_Nem_jott_ossze_hataridore_a_Budapest_Bank
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem igérkezik nagy üzletnek a Budapest Bank megvásárlása, mert eddig úgy-ahogy elmenegetett, a hírek szerint az idén már veszteséges lesz.
Majd a vételár mellett jól fel is tőkésítjük.
A GE szerint azért adja el a bankot, mert jobb nagyobb nyereséget termelő ágazatba fektetni a tőkét, mert bankok tekintetésben világszerte romlik a jövedelmezőség, hát még nálunk.
Erre mi beleugrunk a megvételébe. Remek!
Jelentem én kivándoroltam és nem is áll nagyon szándékomban vissza vándorolni. Csak szabadság erejéig legfeljebb.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez egy jó hír addig ne is adják el míg ki nem tudom venni a pénzem. Utána azt csinálnak amit akarnak.
@Mariann19: párom BB-s volt, amilyen kontraszelekció ott végbement az elmúlt 2-3 évben, arról mint egy ikszedik senki, de tudnék mesélni, pedig a felsővezetői köröket alig ismertem meg
@
@Mariann19:
És akkor most felrugja az elveit az unió, mert most köt szabadkereskedelmi egyezményt az USÁ-val ?
@the.man: ezzel nagyon sok ügyfél ugyan így van/volt, ahogy hallom :)
@Mariann19:
Akkor végülis jól spekulált Matolcsi, miért baj ez? Képzeld el, ha Simor marad és rosszul spekulál, nem tudtak volna venni semmit, sőt......
@Secnir:
Én laikus vagyok, nem vagyok sem párttag / mint itt a többség mszp-s/, sem közgazdász, se firkász, sem elemző, sem külhoni, nekem megfelel, és a többségnek is, és ez a lényeg.. A többi meg banánhéj. És mindegyikőjük úgy hülyézhet le bennünket, a többséget, ahogy akar, meg ahogy nem szégyelli, se nem oszt, se nem szoroz. Én egy üdítő kivétel vagyok egyébként , mert ilyen blogokat jobboldali nem is olvas, főleg nem kommentel.
@Imola Helyesi: ühüm, te mint egy üdítő kivétel :D
ez egyre jobb mára :D
@the.man:
Ha kivándoroltál, miért aggódsz pl. az én pénzemért? Törődj a magadéval, hiszen azért vándoroltál ki. Te olyan vagy , mint néhai anyósom, az én szegzuális életemért aggódott, mert az övé nem stimmelt/ de tulajdonképpen azért utált, mert én nem ettem meg heti háromszor a grízestésztáját, tótné atyafi volt ui. /
@élhetetlen: Bocs, de én úgy tudtam, hogy a svájci jegybank Gyurcsány kottájából játszik, mint az összes rohadó nyugati.
@jöttem:
Ne izgassál már, nekem nagyon jó itt, és egyre jobb. De Szlovákiába azóta se megyek, amióta Kassán rámrikácsoltak, hogy ne beszélj magyarul.
höhöhöhö

Lehet, de persze csak lehet, hogy a nagy jobboldali médiaátszervezésnek és a közmédia megerősítésének részeként versenytársat kap egy kis magyar weboldalacska, a 444.hu is. Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy van ilyen terv, és az magához a Hasbarúgó Raszputyinhoz, Habony Árpádhoz köthető.

Az Orbán-kormányok alatt kiépülő két nagy médiabirodalom, a Simicska-féle és a közmédia évek óta küzd azzal, hogy nem tudnak igazán sikeres online médiaterméket létrehozni. Az atv.hu épp hétfőn írt arról, hogy Orbán Viktor és a baráti médiavezetők 2015 eleji találkozóján

444.hu/2015/01/19/888-neven-johet-az-allami-444/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jó legyek csak kivétel, de neked nem üdítő és az itt kommentelők többségének sem.Én tudok engedni.
@The Ghost Wolf: De, hát látod, hogy neeeem. Orbánból csináltak hőst, nem Gyurcsányból! (Na, jó, nem is elég vicces, amit írok. Abbahagyom.)
@Imola Helyesi:
/facepalm
neked nem szabad 2 mondatnál többet leírni, mert nem fogod föl: NEM a bloomberg dicsérte orbánt, hanem a concorde alapkezelő egyik elemzője. egy huszadrangú fostalicska. csak ezt leírta a bloomberg, hogy van ez a huszadrangú senki, aki dicséri orbánt, mit szólnak hozzá? meg képzeljék el, kedves bloomberg olvasók, az állami pénzből támogatott jegybank magát megnevezni nem kívánó tagja örül orbán lépésének.
a bloomberg olvasói meg hüledeznek. kivéve gfg-t, aki kiszed belőle egy mondatot, és úgy tálalja, mintha orbán volna a Megváltó. meg vannak a laikusok (aki sem közgazdász, se firkász, sem elemző), és tátott szájjal nyalják be a lófaszt, mert Ostyába van csomagolva, tehát rossz nem lehet, és azt érintette az Ő keze.

"Én egy üdítő kivétel vagyok egyébként"
igen, te egy kivétel vagy.
@Mariann19:
Kedves Mariann! / Mindig így kezdjük, aztán te berágsz/ ,
nem hinném, hogy 19 éves vagy, mert egy mai 19 éves nem foglalkozik az unió létrejöttének kérdéseivel,
de nekem mindegy, hogy hívatod magad.
Inkább -mondjuk Konrádra és Hellerre hasonlítanak a kommentjeid.
Már bocsánat, ha megsértettelek, de a te tűsarkús támadásod késztetett erre.
@Secnir:
Nekem, honi laikusnak mindegy. Érted? És én vagyok a többség. Ilyen mélyen egy mai honpolgár nem ás le a külföldi sajtó rejtelmeibe.Elég nekünk a honi az ásatásokra.
@Imola Helyesi: "És én vagyok a többség"

oké, nincs több kérdésem, a párnázott szoba, balra a második ajtó ;)
@élhetetlen: Ne viccelj, Gyurcsány azóta nem tud aludni. Az ő kottája alapján a svájci jegybank "hőst" csinált a Pocakos Vezénylőtábornokból, de neki nem szóltak előre.
@Secnir:
Szerinted Magyarországon kit érdekel a Blomberg meg a kommentelői? Senkit. Hidd el, és akkor jobban jársz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -
Hát ha te, narancs himnusz vagy .......
már a poszt sem igazán jó, de hogy majd az összes komment hányás?
na csá.
@The Ghost Wolf:
Nem tudom. Szerintem Orbán tartja kézben a scvájci jegybankot, és szegény Gyurcsánt csak hülyítették Orbán kedvéért, hogy aztán nagyobb legyen Orbán dicsősége. Na, hagyjuk, helyes vagy, hogy válaszoltál a hülyeségemre. Kösz.
@Imola Helyesi: openjórájsz, van ottan még valami kósza link, de semmi baj ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: más véleményem van az erkölcsösségről, mint nekik, ja és képes vagyok nyugati zenét hallgatni, és ez nem keresztény:)
@Penivaldes: oops, jahhh csak a szokásos, nem keresztények és nem demokraták, okééés, akkor ennyi elég is
röviden: fundamentalistakriptokeresztény
csak semmi bosszúállás és törlesztés:

NAV-vizsgálat indult norvég támogatási pénzeket kapó civil szervezetek ellen
simpson-police

Közben az Ökotárs Alapítvány még mindig nem kapta meg a velük szemben folytatott Kehi-vizsgálat eredményeit.

444.hu/2015/01/19/nav-vizsgalat-indult-norveg-tamogatasi-penzeket-kapo-civil-szervezetek-ellen/
@jöttem: Igen, a Bakony erdeje, , a Balaton a nyári gyerekekkel, a jég, az olvadás, a színek, a kacsák és egyéb madarak, az erdő illata, a nagyfeszültségű oszlopok, a vörös kövek, a kagylók, az emelkedők.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Közben az Ökotárs Alapítvány még mindig nem kapta meg a velük szemben folytatott Kehi-vizsgálat eredményeit."

Viszont Arogán Tonyó belenézhet még a nyilvánosságra hozás előtt, egy az ő és hivatala ellen folytatott vizsgálat jegyzőkönyvébe.
Magyarország mindenben jobban teljesít.

"A kerület vagyona növekedett. Hamarosan megjelenik a Számvevőszék jelentése, amelynek láttam az első, megjelenés előtti verzióját, ugyanezt mutatja be hitelesítve." (RA)
@Imola Helyesi:
"Mindíg így kezdjük."
Akkor a kezdeti kultúra jegyében folytatom.
Az USA hegemóniájának letörési szándékát meghaladta az idő az eu megalakulásának kezdete óta.
A szabadkereskedelmi megállapodás eredményeként az eu versenyképessége növekedne, a termékek árai kölcsönösen csökkennének az USA és az eu között, megnövekedne a kínálat és a kereslet.
Valahol olvastam, hogy ezáltal minden európai háztartás 169 ezer Ft-nak megfelelő összeget takaríthatna meg.A vámok eltörlése lenne ebben a lényeg.
Jelzem, Orbán támogatja ezt a megállapodást.
Amennyiben a kommentjeim Konrád György és Heller Ágnes szellemiségét idézik számodra, ez nekem nagy megtiszteltetés, mivel mindkét embernek nagy tisztelője vagyok.
Imola! Valóban nem vagyok 19 éves, de nem is a monarchiából maradtam meg élve, az életkorom 53 év.
Nem szeretnélek bizonytalanságban tartani.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: á, nincs bennük semmi vérforraló, akkor meg mit izgassuk miattuk magunk
@Mariann19:
Kedves Marianna! Tisztelem az őszinteségedet.
De: . a gmo-t el tudod fogadni? Ha igen, miért is?
@igazi Ténytár:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

remélem lesz elég idejük kiradírozni és átírni a neveket.
mert az alapszöveg ugyanaz lesz.
@Mariann19:
a helyedben ezeket:
"Az USA hegemóniájának letörési szándékát meghaladta az idő az eu megalakulásának kezdete óta.
A szabadkereskedelmi megállapodás eredményeként az eu versenyképessége növekedne, a termékek árai kölcsönösen csökkennének az USA és az eu között, megnövekedne a kínálat és a kereslet.
Valahol olvastam, hogy ezáltal minden európai háztartás 169 ezer Ft-nak megfelelő összeget takaríthatna meg."

alaposan újraértékelném, a forrástól függően ezek az adatok teljesen mások...

brühüyyy
@igazi Ténytár:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ugyanazt a szöveget nyomják majd mindkettőnek.
eccerű a NER világa.
@Imola Helyesi: A GMO nem ördögtől való dolog. a génmanipulált termékek fogyasztása semmiféle kockázattal nem jár. Az emésztés során a gyomorsavak, aminek egy jó része sósav úgyis molekuláris szintre bontja le a táplálékot. Szóval a gonosz GMO-nak esélye sincs.
@Imola Helyesi:

Kétlem, hogy téged bárki/mi is izgatna. Megnyilvánulásaid alapján kétlem, hogy az eset úgy történt meg, ahogy előadod.
Hogy értetted volna meg mit mondanak neked szlovákul, ha az anyanyelveden sem tudod dekódolni az üzeneteket.
A döntésednek kifejezetten örülök.
Kassa szebb nélküled.
@Penivaldes:

Le kellene védeni ezt az ötletet. Ezek mindent ellopnak.
@Imola Helyesi: sz'tem te akkor kerültél a legközelebb angliához, mikor hekket ettél teszkós szeletelt kenyérrel... vagy hüje vagy...
@Imola Helyesi:
"A gmo-t el tudod fogadni?"
Nem tudok saját, egzakt véleményt kialakítani egyelőre.
Ennek egyik oka az, hogy fanatikusan ragaszkodom a természet eredeti állapotának fenntartásában.
Azonban az örökké mozgó és változó világban újszerű gondok merülnek fel az emberiség ellátását illetően.
Emiatt pedig a realitásokat kell előtérbe helyezni és eldönteni, mi a fontosabb.
Hajlok arra, hogy a GMO-nak
a világon élő emberek szükségleteinek kielégítése érdekében helye van.
Kb. így tévelygek ebben a témában.
fenntartásában=fenntartásához
A világon kétfajta anyag létezik. Az egyik az, amelyikről már kiderült, hogy rákot okoz, a másik pedig az, amelyikről majd ezután fog kiderülni.
@gazoló: szerencséje volt, abból a szempontból, hogy ez időben egybeesett... ám arra tudatosan játszanak, hogy leértékeljék a forintot... a gond csak az, hogy nem képes felfogni ennek következményeit (szvsz svájc is szarban lesz egy ilyen CHF/€ árfolyam mellett... most éppen 20% versenyhátrányba került egy csomó szektorban... )
@Rodeo36:
Szia Rodi!
Össze olvasok mindent, úgy informálódom.
A szabadkereskedelmi egyezményről mit kell átértékelnem?
Egy adatot közöltem csak, az okai nem vitathatóak.
ugyanonnan még egy kis olvasni való

Beer Miklós püspök: Elgettósodott az egyház, megborult az egyensúly

szemlelek.blog.hu/2015/01/09/beer_miklos_puspok_elgettosodott_az_egyhaz_megborult_az_egyensuly
@Mariann19:
ha te elhiszed, akkó' jó

brühüyyy

én nem!!!!!!!!!!!!!!!!!
@guma: én a kritika híve vagyok, azé, ha valami büdös akkor jelezni kell, és kimenni és nem orrot befogva mondani, hogy milyen finom rózsaillat van.
kaptok egy jó hírt is: az iszlám zarándokhely (ez sem tudtam!) felújításáról:

Kiemelten fontos lett Orbánéknak Gül Baba türbéje
(részlet)

"Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és török kollégája, Emrullah Isler 2014. február 17-én szándéknyilatkozatot írt alá Budapesten az iszlám vallás egyik legészakibb zarándokhelyének felújításáról, ami a két állam közös vállalkozásaként valósulhat meg – írják a tárca közleményében."

hvg.hu/itthon/20150119_kiemelt_gul_baba_turbeje_felujitas/
@Penivaldes: :))))

ja! csak a "kifésülést" unod meg :DDDD
@Secnir:

Basszus... Akkor ez a geci Bloomberg átbaszta az ATV-t is..

www.atv.hu/belfold/20150117-nem-vart-helyrol-dicsertek-meg-orbant
A legjobb pillanatban jött a bankoknak a forintosítás, miután a svájci frank árfolyama, amelyben a deviza és devizaalapú jelzáloghitelek túlnyomó többségét felvették Magyarországon, jelentősen erősödött a forinttal szemben a svájci jegybank csütörtöki intézkedése nyomán - írta a Bloomberg.

A hírügynökség szerint bár sokat kritizálták, bankellenes intézkedései miatt, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt most hősként üdvözlik, mert elhárította a pénzügyi katasztrófát, amit a svájci frank alapú hitelek törlesztőrészleteinek megugrása jelentett volna az országnak.

Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke írásban úgy fogalmazott a hírügynökségnek: "meglehet, hogy gyakran kritizáljuk a magyar kormányt és a központi bankot, de ezúttal gratulálni kell neki a kitűnő időzítésért".

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház makroelemzője a hírügynökségnek elmondta: "bár a kormány szándéka nem az volt, hogy a helyi bankokat megmentse, a hitelátváltás hatalmas segítség a hitelezőknek, mivel az intézkedések nélkül az egekbe szöktek volna a kockázati költségeik".
..
Financial Times: példa lehet Orbán

A devizaalapú hitelek átváltására tett intézkedések miatt ezúttal dicsérik Orbán Viktor miniszterelnök gazdaságpolitikai lépéseit - írta a Financial Times.

A Financial Times által megszerzett adatok szerint 2014 végén a magyar lakosság devizaalapú hitelállományának 86 százaléka volt svájci frankban denominálva. A devizahitelek kivezetésére és a magyar adósok védelmére tett "agresszív" lépéseknek köszönhetően úgy tűnik, hogy a svájci frank árfolyammozgásainak legsúlyosabb következményeit sikerült kivédeni - írja Byrne.

Orbán Viktor nem láthatta előre a svájci jegybank tervét, így a devizaalapú hitelek átváltására kidolgozott terve igen szerencsés időzítésűnek tűnik - áll a cikkben.

A tudósító szerint a lengyel kormányra is nyomás nehezedhet annak érdekében, hogy kövesse Orbán Viktor példáját, és enyhítse a lengyel devizahitelesek terheit. Ez jelentős változás lenne a magyar kormányfő számára, akit ritkán állítanak követendő példaként a bankreformok kérdésében - írta a Financial Times.
@Penivaldes:

figyelj! a semjén szöveg nélkül örülnék, de a kiemeltet akkor sem tartanám indokoltnak...

nézd meg a várkert vakolat omlik a kiemelt munka és 3-szoros átadás ellenére!
ha a melóba politika van az mindig szarul sül el szerintem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerinted igen, és minden ballib szerint.

Szerintem meg egyik sem nyert.

Két elfogult szar média, löki a saját ostobaságát.

Az egyiket az amcsik pénzelik, a másikat az állam.
Úgy látom itt sok hozzászóló nem veszi figyelembe, mi zajlott le Európában a háború után! Hihetetlen ez gyalázkodó amnéziában szenvedő kommentelők hada. Most én is azt mondom, akinek nem tetszik itt, szabadon mehet amerre lát. Vagy tegyetek valamit, ami előre visz, de ez a mérhetetlen mocskolódás, csak annyit mutat, hogy tehetetlen alakok vagytok és csak itt élitek ki magatokat. Csak a történelem kedvéért. Itt! Háború után! Nem nyugat épült, hanem elvetélt Sztálinista kolhoz rendszer.Elvették a vagyonokat az emberektől.Elveszett a magántulajdon szentsége. Az embereket jóformán semmiért dolgoztatták. Majd a "rendzser váltásnak" csúfolt történetben a volt kommunista vezetők és haverjai végleg kisemmiztek bennünket. Mi a büdös francból lehetne itt Angol viszonyokat teremteni egy két év alatt.És ezért Orbán a felelős? Tényleg ennyire rövid látók vagytok? És nehogy azt higgye valaki, hogy itt az EU annyira aggódik, hogy nektek csak minimál bér jut csak.Mert a multi fizethetne itt is legalább fele annyi bért mint odakint! Miért nem mentek oda asztalt verni, hogy márpedig itt is EU van és megjár a hasonló juttatás?
Nem értek mindenben egyet az Orbán kormánnyal, de sokat ő sem tud tenni. Ahhoz itt változzon a megélhetés , a társadalom bizonyos rétegének is kéne lépni. A kormánynak meg megfelelő adózási rendszert hozzá tenni. És seggbe rúgni a sok pénz elsíboló bandát! A büdös francba!
@Rodeo36:
"Ha elhiszed, akkó jó. Én nem!"
Akkor meg is egyeztünk.
Majd legközelebb nagyobb lesz az egyetértés.
Remélem.
@torró:
"Ahhoz, hogy itt változzon a megélhetés, a társadalom bizonyos rétegének is kéne lépni."
A társadalom ott képes sorsának irányítására, ahol van ehhez mozgástere.
Nálunk egy totalitárius diktatúra van, ahol a demokrácia érvényesülése kizárt.
A parlamentben a képviseleti demokrácia érvényesülésének nincs talaja, mert ott egy párt szavazata dönt minden kérdésben egységesen a csúfosan kimódolt szavazati törvény következtében.
Készséggel elfogadnám az általad igényelt társadalmi lépéseket, ha egzakt módon leírnád a módját és a technikáját.
@Mariann19:
ebben sohasem
halálra ítélsz országokat:
Görögország, Bulgária, Olaszország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Franciaország, a Benelux,

usa lakossága 300 millió, mezőgazdasági termelése 1,5 milliárd főre !!!!!!!!!túltermel!!!!!!!!!

a többit számold ki, a jelenlegi vám és csatolt részei majdnem utolsó védőbástyái europának halála előtt

brühüyyy
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Basszus... Akkor ez a geci Bloomberg átbaszta az ATV-t is.."

nem a bloomberg baszta át, ez annak köszönhető, hogy a mai magyar újságírás olyan, amilyen. nem véletlen, hogy a mai újságírók 95%-a nem tagja a MUOSZ-nak. Etika? piha. Ellenőrizetlen hír azonnali továbbadása? hogyne. Hírhamisítás? ofkörsz. Utánaszámolás? ugyanmár, kit érdekelnek a tizedesek.
és ez minden oldalra igaz.
Bolhából elefánt. Az ügyet kivizsgálták, és kiderült, hogy a KSH egyik takarítója hibázott, akit rögtön ki is rúgtak.
@Fabius: aham, és miképpen ellenőrzik majd?:D

@Marcellusca: érdekes, az én ismeretségi körömből egy csomóan inkább hazajöttek. It szektorból is ám
@Rodeo36: mennyibe kerül egy kiló kenyér észak-amerikában?
@The Ghost Wolf:
"A GMO nem ördögtől való dolog. a génmanipulált termékek fogyasztása semmiféle kockázattal nem jár. Az emésztés során a gyomorsavak, aminek egy jó része sósav úgyis molekuláris szintre bontja le a táplálékot. Szóval a gonosz GMO-nak esélye sincs. "

+1
emellett:
1. ugy visítoznak a GMO ellen, mintha az egy káros baktérium volna
2. ha tudnák, hogy citrom, búza EREDETI TERMÉSZETES élőhelye hol van, és azok milyen TERMÉSZETES mutáción mentek keresztül viszonylag rövid időn belül, akkor befognák a szájukat, és zavartan köhécselnének
3. ha tudnák, hogy a mai európai szőlő, meggy, barack (kopaszbarack pölö), alma 150 éve még nem léteztek, hála micsurin elvtársnak, aki GÉNMUTÁCIÓVAL nevelte ki ezeket a XX. század elején, nos, akkor még jobban befognák a pofájukat
:)
@Sir Bates dö Hól:
kenyere válogattya

fontban vannak az árak
1 db 1kg (cca) fehér európai stílusu ropogós Cdn 3,48

miért érdekes ez neked?

brühüyyy
@Rodeo36:
Gondolkozz!
Nem csupán az általad felsorolt országok az érdekeltek.
Az USA túltermelésére még vannak megrendelők a világon.
A szabadkereskedelmi megállapodás csak az USA és az eu között jön létre.
@Mariann19:
nincsenek megrendelők rá, a tej a kanálisba, a gyümölcs trágyának, a húsáru mélyhűtőbe de ott vetésforgó szerint kidobják, a gabonafélék és a zöldség detto

mondd melyik ország importálja az ő termékeiket? akiktől lófaszt sem vásárol?

számolj előszőr utána beszélj

brühüyyy
@Mariann19:
mondjuk nigéria amelynek lakói semmit sem kapnak az olajexportból azaz nincs pénzük, és a megfelelő raktár és expedíciós rendszer sincs kiépítve ugyanúgy mondhatok több mást is...

délamerika semmit sem vesz tőlük, pont ezért útálják őket, ott is van minden
a barter-t nem szeretik a kereskedők meg a farmerek mert miből termelnek 3-6 hónapig és mit ....

szóval nincs ez olyan mint a palagáz meg a paplaolaj most mentek csődbe a 85-92 dollários hordónkénti kitermelési értékeikkel

de ne mondd meg senkinek ez Bloomberg...adat

brühüyyy
@Mariann19:
Én is elfogadnám a"totalitárius diktatúra" elméletet, csak mi olyan messze vagyunk attól, mint Makó Jeruzsálemhez. Ezt azért merem ilyen nyíltan állítani, mert nekem volt szerencsém élvezni a diktatúrát, már Rákosi elvtárs idejéből. És örüljetek neki, hogy nektek fogalmatok sincs az igazi diktatúráról. Azért ne higgyétek azt, hogy ilyesmit az EU megengedne. Ez marhaság.És ne engem kérdezgess, hogy mit kéne tenni, mert én már semmit sem tudok tenni, ezt a fiataloknak kéne megoldani, mert a Ti jövőtökről van szó. Amúgy Orbán sem egy hét alatt hozta ezt össze, hanem hosszú évek munkájával. Tehát tessék össze ülni és elkezdeni ugyanúgy, kiépíteni a jövő vezetőit. Nem tudom világos voltam é?
@Imola Helyesi:
"pl. Anglia nem ad három évig segélyt"

Aha. Csak iskoláztatási meg továbbképzési segélyt, nyelvtanfolyamot stb.
Ne kísérletezz cáfolattal, két családtagom ment ki gyerekestül, közvetlen infóim vannak az ottani életükről.
Egyik sem fog visszajönni.
@Mariann19:
mongyá' má' számokat a forrásaidból? mert ez a világ átbaszása

és euroban lesz majd a fizetés vagy dollárban?
Kadhafi-nak az életébe került az euro-t akart az olajáért, akkor most hogyan is lesz, europa bevezeti kötelezően a dollárt?

és senkinek sem lesz mert mire munka sem lesz meg europai export sem lesz csak...

halál elég gyors lesz nem lesz nagy szenvedés 1 év és vége lehet továbblépni az oroszoknak sem lesz hová eladnia a gázt és olajat europa meghal Kína becsődöl mert az outsource-ok is csődbe mennek azaz senki sem fog venni semmit

de addig még figyeld a CHF-et

az a nagy tréfa manapság

brühüyyy
@jöttem:
"Olyan buta vagy, hogy a wc használathoz is folyamábrára van szükséged."

Azt meg nem tudja értelmezni.
@Mariann19:
Ja és ajánlom ezt a videót szíves figyelmetekbe! Meg fogtok döbbenni!
www.youtube.com/watch?v=nMhv4XBJ8fs
A címe szellemi mozgósítás. Ken Jebsen Német politikai oknyomozó riporter beszéde!
@Rodeo36: itt (fro, no) 3,5-4€... verseny, versenyt hozna a megállapodás...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

majd készítünk folyamatábrát a folyamatábrák értelmezéséhez
@Sir Bates dö Hól:
drágám ez ex Canada warehouse ár, az óceánon átszállítani repülővel fűtött raktérben vagy fűtött konténerben mert 12 óra múlva ez a kenyér már nem friss és leveszik a polcról és tesznek helyére másikat a többiből lesz zsemlemorzsa meg trágya...
jobb üzletek 3 óránként forgattyák

azaz FOB Nancy warehouse vagy Elzász a hegyek között kamionnal kombinált vonat repülő kamion szállítás az ittemni kenyér már 8 euro lenne kilója

számolj drágám nem árt

verseny? ki fut előbb a tengerbe egy nagy kővel a nyakán

brühüyyy
@torró:
óbazz, ne haragudj, ez a fake videó megint fölbukkant? :D ken jabsen "amerikai vagyok, amerikában születtem"
:D vagy inkább iránban, musztafa néven?
LOL
@Sir Bates dö Hól: ajjaj... guccsi kenyeret veszel???
@torró:
" És seggbe rúgni a sok pénz elsíboló bandát! A büdös francba! "

Márminthogy a kormánynak kéne ezt tennie, írod.
Vagyis saját magukat.
Na, ezt várjuk sokan.
@Mariann19: Te veszélyes ember(típus) vagy. Érvelsz, van saját véleményed!
@Rodeo36: Rodeo, félreértettél (sz'tem szándékosan)... semmi nem indokolja a magas eu-beli élelmiszerárakat... (én a gmo-tól a "vetőmag" kiszolgáltatottság és a biológiai deverzifikációra gyakorolt hatása miatt idegenkedem)
@Imola Helyesi: te szegény, akkor figyelj!

2004-ben csatlakozott Mo. az EU-hoz, a csúti Rámszesz akkor éppen valamelyik elme, gyógy és intézetben fényesítette a stoplis gumicsimmát.
ez a szerencsétlen szotyi köpködő, azóta is a bosszúért liheg, mert nem ŐŐŐŐ a gyep királya, írta alá a csatlakozási szerződést.

na szóval, teccik tunni, a sok-sok magyar nem azért megyen külhonba, mert az is Mo.!!! éppen ellenkezőleg!! mert itt nem Mo. van! Hála Istennek!
@Imola Helyesi: legjobb ha leszállsz a lóról:jelentem megdöglött-Sanyi....Sanyikááááám.......legalább a bicskám éles lenne,megnyúzhatnálak!!
Semmi probléma. Azt hitte kimagyarázhatja, hogy aki kiment az gyakorlatilag nem kért az orbán rezsimből, és a lehetőség hiányából amit teremtettek ezek a megélhetési politikusbűnözők. Az emberek többsége pedig átlát a szitán, ami gyakorlatilag eme elmeroggyant esze is egyben...
@Secnir:
Mond, Te figyeled egyáltalán mi zajlik a világban? Vagy csak úgy szőrmentén nézed? Lehet hogy a pasas imitt amott kissé túloz, de sajnos sok mindenben, én legalábbis, egyet értek vele. Én rengeteg dolgot figyelek, és mondhatom, nekem az USA eljátszotta becsületét.Oké tudom, el sem jut hozzájuk, de le is szarnák.Te meg hogy kinek hiszel, az a Te dolgod.
@Sir Bates dö Hól:
de az amerikait sem...
a gmo az semmi más mint kereskedelmi és termelési monopólium kiépítése, dehát aki templomban tanulja az INCOTERMS-t az már csak ilyen és lelki beteg lesz ahelyett hogy számolna

a rabló monopol kapitalizmus öngyilkos, és ha már JP Morgan belső házi jelentése is erről sír akkor lehet benne valami

brühüyyy
@Imola Helyesi: megint az a fránya memória!!! NEM menóra!!
na figyelj, ismét! 2001-ben(igen az első stopplis kormány idején) foglalták törvénybe és szabályoztak kurva faxán a lakossági devizahitelezést.
szerintem a bolonyult tekin-tetű Matolcsy akkor is ott serte-pertélt a remek ötleteivel.
szóval reklamálj a fidesznél!
@Secnir: a video oldalán az ajánlott hasonló tartalmak böngészése is tanulságos:
13:09
26 mérföld széles anyahajót láttak a Föld közelében a kormány elismeri
Soulmastr1
195 191 megtekintés

5:09
Bill Gates népességirtó programja miatt halt meg Paul Walker?
sevaster1
56 199 megtekintés

4:21
Álom
sevaster1
14 841 megtekintés

6:20
A rezgésszint változása - David Icke
sevaster1
33 935 megtekintés

10:25
Hihetetlen - Földalatti UFO-bázisok (2013. 05. 31.)
HihetetlenTV
107 865 megtekintés

54:52
Putyin beszéde a német parlamentben 2001-ben
sevaster1
2 215 megtekintés

26:03
Villás Béla - A Hitgyülekezetről !
Justin Mátyás
21 187 megtekintés

3:19
A zeneipar leleplezése - The Truthseeker
sevaster1
14 646 megtekintés

12:55
A világ iskoláztatása - A fehér ember utolsó terhe
sevaster1
14 395 megtekintés

1:04:50
Ken Jebsen über: Putin Interview, MH17, Klo Affäre, Gauck und G20.
val sol
5 682 megtekintés

19:45
Carolyn Deal - A hatékony programozás titkai
erina61
55 799 megtekintés

1:31:13
Géczy Gábor NYC-MAG feladatvállalás az Óperencián túl!
anapszerelmese
4 517 megtekintés

1:50:01
Borzongás - Hajsza a metróban (teljes film magyar szinkronnal)
Péter Kujbus
82 436 megtekintés

1:18:47
Világ-Panoráma 2014 11 21 - Számolnunk kell azzal, hogy ezúttal az amerikaiak lesznek az oroszok!
ÁLOM EGY ÉLET
11 120 megtekinté
@nincs_itt: baden-wüttenbergben ennyi a kenyér ára, lehet, hogy bavariában olcsóbb; lehet, hogy te az ottani legalja minőséget veszed; lehet, hogy csak erre vártál, hogy megmutasd ellenállhatatlan humorod (tudod, a lakmusz)...
@jöttem: Padtársak voltunk .
Mennyi "eltávod"lesz?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Akár!! Nem érdekel melyik párthoz tartozik aki gazember. Mond csak mi lett azokból az ígéretekből, amit az MSZP tett 2002-n? Azt mondták minden FIDESZ-t lecsuknak. Ugyan ezt mondta a FIDESZ, most aztán minden MSZP-t felelősségre vonnak. És?
@Sir Bates dö Hól:
nyisd ezt ki ez a hivatalos naprakész, (vásárlói kosár)

www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Canada

Index Info
Consumer Price Index (Excl.Rent): 78.42
Rent Index: 32.32
Groceries Index: 83.39
Restaurants Index: 72.10
Consumer Price Plus Rent Index: 55.77
Local Purchasing Power: 107.06

brühüyyy
@ornagy50:

A szokásos 2 hét.
Padtársak? Ő is repült?
@Sir Bates dö Hól: figyelj eccerű, bemész egy boltba baden-wüTTenbergben, ha találsz ilyen tartományt, és megnézed az árakat.
csontig magasról teszek a hozzád hasonló senkikre, csak helyre igazítom a ferdítést! ugyanis élelmiszerekben bavaria a legdrágább tartományok egyike.
valóban lehet venni 3,5-4 euróért kenyeret, de ez a legkevésbé sem általános.
a humor, pedig valóban ott volt, mint a szépség is mindenhol, Rodin szerint!
@ornagy50:
Kérdezek valami butát. Tőled merek, te nem fogsz kioktatni.
Hogy tudnak MO-n Grippenekkel gyakorlatozni? Mire begyorsulnak a határhoz érnek. Ott vissza kell fordulniuk?
@Rodeo36: ebben nincs is köztünk nézetkülönbség, te is tudod, hiába is személyeskedsz:-)...
Orbán azt mondotta nem régen, hogy nem fontos a kétharmad, mégis taposnak érte:

nol.hu/belfold/mar-jelolteket-is-importal-a-fidesz-veszprembe-1510739
@Sir Bates dö Hól:
akkor ugye semmiféle verseny nem lesz hanem? azaz @mariann19 "téved"

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
mi is volt benne személyeskedés?
kizárólag tényeket soroltam

brühüyyy

és közben végignézheted németűl (vagy angolul) a teljes Deutsch nemzetgazdaságot és a fogyasztói kosarat
@jöttem: Nem muszáj,de 24 órával előtte légtér
használati engedélyt kell kérni az adott
körzetre .
Ez egyébként vonatkozik a Magyar légtérre is
gyakorló repülés esetén.
"Keszi-ből való emelés esetén nincsenek megkötések.
Az viszont rávezetéses verzió.
@látjátok feleim szümtükkel:

Már rég elmondta, hogy ne arra figyeljünk amit mond, hanem arra, amit csinál.
Mondjuk normális embernél összhangban szokott lenni a kettő.
Normális embernél.

Veszprémben sok aljasságra kerül még sor.
@punkfrog:
hát igen. oktatófilmek kezdőknek. kihagyhatatlan örökzöld mind. akkora tudást halmoztak fel 30 órában, mint a teljes kongresszusi könyvtár anyaga plusz(!) ami az indiana jones film (elveszett frigyláda) végén volt raktár (mert az egy lesikamera felvétel volt), abból balra a második sor külős 4. dobozban lévő intergalaktikus könyvtárak! (igaz, azt könnyű összetéveszteni egy rovásírással leírt fradi-vasas összefoglalóval, de csak azért, mert mindkettő ugyanazzal a szókiosztással dolgozik)
@ornagy50:

- "Keszi-ből való emelés
- rávezetéses verzió

Ezek mit jelentenek?
@nincs_itt: az "r" és a "t" egymás mellett van a telefonon... az, hogy ebbe kötsz bele, megmutatja kicsinységed... itt (vagy, ha az jobban tetszik, ott) ennyibe kerül a kenyér... és nem a pékségek árát jeleztem, az cca. 15-20%-kal magasabb...

(sz'tem az már kóros, ahogy rám vársz... )
@Rodeo36: ismerem a honlapot, de itt nem jellemzően a kila kenyér az alapállás...
.
Jó éjszakát, vidám hajnalt, jó munkát a munkába indulóknak, és pihenjen, aki akar. Kinek mi jár, vagy jut.
.
Koraesti vers - - mert később nem lesz lehetőségem nyilvánosságra hozni.

Kiss Judit Ágnes: Tatjána Larina piszkozatban maradt leveleiből
1.
Az érintést a legszarabb feledni.
Forró, száraz és érdes volt a bőröd,
Hogy egyből olyan lett tőle a torkom –
Ez a legtöbb, amit belőled őrzök.

De még ez is sok. Jobb, ha eltűnsz innen.
Öreg vagyok már, édesem, bohócnak.
Most megcsodálsz, de rám unnál maholnap,
Azért én ennél több vagyok szerintem.

Ne lett volna olyan forró a bőröd!
Feledni, mondom, ezt a legszarabb,
A tenyered, talán hajókötéltől,
A gitárhúrtól érdes ujjakat.

Hozzám értél, és kiszáradt a torkom.
Azóta iszom, pálinkára bort.
Fülemben dübörög a bűntudat,
Mint azéban, ki először rabolt.

Szóval föl a horgonyt, és tűnj el innen,
Van kikötő és bordély számtalan,
Az érintésed jólesik majd másnak. –
Nem tudhatod meg, meddig vártalak.
2.
Ó, jaj, barátság, és jaj, szerelem!
Ó, jaj, a mezsgye a kettő között
Szűk biztonsági sáv, és jaj neked,
Mert hogyha a vágy egyszer átlökött,

Nincs visszaút, ha nem is tudja más,
Mert odaút se volt, csak zuhanás,
És minden próbálkozás hasztalan,
Mert onnantól a bélyeg rajta van

A félrekapott pillantásokon,
Megállított mozdulaton, ahogy
Idegesen dobolsz az asztalon,
Én meg a saját combom markolom.

(Csak azt ne hidd, hogy te mozdulsz felém.
Bábok vagyunk egy játékos kezén.)
3.
A telefonszámodat kitöröltem,
és letiltottalak a fészbúkon.
Magam elől a G-talkon elrejtem
árulkodó, kis zöld csetablakod.
Az ajándékaidat is kidobtam
(az adóban nincs már a régi szándék),
átköltöztem a város túlfelére,
s ha véletlenül mégis arra járnék,
amerre szoktál, felfohászkodom:
„jaj, csak most ne!”, és mintha szemellenzőt,
a két kezem arcomra szorítom.
Készítem magam, nyelvemet a szóra,
a testem hosszú futásokkal edzem,
száraz kenyéren, vízen böjtölök,
hogy mikor visszajössz, abban a percben,
tépjenek bár a vágy vashorgai,
majd nemet tudjak neked mondani.
@jöttem: Készültség.
A fülecskédbe mondják a "kurzust"úgy,hogy a cél-
pont elérésénél te legyél előnyős helyzetbe.:)
@Sir Bates dö Hól: ez csak annyit mutat, hogy figyelek.

akkor utazz ki Baden-Württemberg-be és vizsgálódj az árak után...

ne reménykedj, a kutya sem vár rád. ahogy mondtam, csak szólok, amikor már égbekiáltó baromságot ír BÁRKI!
@nincs_itt:
mongyál példákat
sör bor pálinka kenyér virsli mercedes audi trabant és krumpli

kkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
hadd tuggya a magyar miért is vagy miért nem alcsútbasznád szomszéggya a tajcslant
@Rodeo36: ezek nagyon hasonló árak (élelmiszer), mint itt... mitől halnának meg az egyezmény miatt az általad jelzett országok?...
@ornagy50:
Gondolom a kurzus az koordinátákat jelent.
WOWW! Ez érdekes!
De hogyan lehet a lövést gyakorolni?
Meg a célzást?
@Rodeo36: "aki templomban tanulja az INCOTERMS-t az már csak ilyen és lelki beteg lesz ahelyett hogy számolna"

(gondoltam, magamra is vehetem)

biztos, hogy verseny lesz, fejleszteni/beruházni kell mindenkinek, akit eddig védtek a vámok... az sosem rossz... igazi lökést adhat az új technológiáknak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hol itt a "hozzáértés hiánya"???
Csak a gigantikus projektekből lehet gigantikus visszaosztásokat elvárni - ehhez képest a házi napelemek, de még a szélerőmű-parkok sem sokat hoznak a visszaosztási konyhára! Nagyon is tudják, hogy mit csinálnak, szó sincs itt "tévedésről"!
@nincs_itt: :-)... petite joueur, hidd el, tökéletesen tisztában vagyok az ottani árakkal...
(mindketten tudjuk, rám izgulsz... felláció kiváltója még nem voltam, ezt is kipipálhatom, bár ez nem volt a bakancslistámban...)

részemről befejeztem a dialógust... már, amennyiben ezt annak lehet nevezni... de mindig is nagylelkű voltam...
@Mariann19:
Nem magával a GMO-val van gond, hanem annak üzleti célú erőltetésével. Hogy monokultúrákat alakítanak ki, és a termelőket kiszolgáltatják a vetőmag-előállítóknak. Túl hamar vezetnek be terményeket, holott az emberi fogyasztásra szánt gyógyszereket
(rossz tapasztalatok miatt) akár évtizedekig is vizsgálhatják, szemben egy búza, vagy kukorica fajtával, ami közvetlenül, vagy takarmány formájában közvetve emberi fogyasztásra kerül.
A világon valamennyi kultúrnövény "GMO", azaz génmanipulált, csak éppen évszázados vagy éppen évezredes szelektálás eredménye. Volt idő javítani a tévedéseket. A GMO-nál erre nincs mód!
@dr. jenőke (jenőke): a tegnapi is jó volt, a mai is... nem ismertem a szerzőt (garayt sem)... köszönöm...
@Sir Bates dö Hól:
.
Van néhány kedvencem, de nem akarom erőltetni senkire. Nagyon jó, ha van visszajelzés.
Kösz.
:-))
@torró:
Oszt melyik lenne a társadalom bizonyos rétege, amelynek lépni kéne (és merre?) A kormánynak meg megfelelő adózási rendszert hozzá tenni?? (Mi a megfelelő?. Mert az "egykulcsos" finoman szólva sem vált be!)
De a végkövetkeztetéssel egyetértek: "És seggbe rúgni a sok pénz elsíboló bandát! A büdös francba!"
Sőt: szerintem minden javításnak ez lenne az első lépése!
@ornagy50:

Kigugliztam. Az volt a cikk címe: Éleslövészeten a kecskeméti pilóták. 2003-ból.
@dr. jenőke (jenőke): engem egy picit erdős virágra emlékeztet, bár nagyon más (csak egy megmagyarázhatatlan benyomás:-))...
@Secnir:
Micsurin nem manipulált növénygéneket baktériumDNS-el, nem épített be növényvédőszert növény dns-be, stb. Ellenőrzés nélkül a GMO veszélyes. Akkora gazdasági súlya van (vesztegetési potenciál) a gyártó cégeknek, hogy az emberi tényezőt ismerve jelenleg a teljes tiltás tűnik az egyetlen védekezési lehetőségnek.
Az ember mindig is szelektált a mutációk között - de most maga vált ki olyan mutációt, amely természetes úton nem jönne létre.
A méhez már rakásra döglenek, elfolyósodik a belső részük, és nem kéne megvárni, hogy az emberek is elkezdjenek hullani egy túl gyors és meggondolatlan manipulációtól. A GMO VESZÉLYES.
Aki mást mond, az egyszerűen hazudik!
A GMO viszont szükséges is, de egyszerűen nem látom az ellenőrzés valós lehetőségét egy ennyire profiterős ágazatnál. Ezért én (legalábbis itthon) támogatom a teljes tiltást.
@dr. jenőke (jenőke):

Kössz. A tegnapinál is az jutott eszembe: A'francba! Ez az élet! Most meg hatványozottan.
Olvastalak, hozd az összes kedvenced, kérlek!
Élvezem-élvezzük.)
@Sir Bates dö Hól:
csodálatias...ugye már kigúgliztad az INCOTERMS-t?

ennél nagyobb "tévedést" keveset láttam...de ha te is hiszel?

brühüyyy

ki kivel fog versenyezni és ki fog beruházni és hol?
@jöttem:
El szokták felejteni, hogy ezt a mondást (ne arra figyeljenek, amit mond) NEM a nyilvánosságnak szánta.
Csak kikerült, mint az ösződi beszéd.
@kekex:

Ha jól emlékszem, a külföldi diplomatáknak mondta. Javíts, kérlek, ha tévedek.
OV sosem lesz képes egy ösződi beszédre.
@Sir Bates dö Hól:
háááááááááááááát nem is tudom...(kkkk) de ha te tudod? akkor megmagyaráznád egy eccerű kis tranzakcióval
EXW >>>>>>>>>><<<<<<<<<EXW paritáson
Los Angeles - Cádiz

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
pontosabban

háááááááááááááát nem is tudom...(kkkk) de ha te tudod? akkor megmagyaráznád egy eccerű kis tranzakcióval
EXW >>>>>>>>>><<<<<<<<<EXW DDP paritáson
Stockland Farm Texas US Los Angeles - Cádiz Rhone sur Meer Galligula Farms

brühüyyy
@Secnir: A Bloomberges cikk? blog? egy MNB közlemény, illetve néhány magyar szagember véleményének továbbadása volt.

A cikk szerzői: By Zoltan Simon and Edith Balazs

To contact the reporters on this story: Zoltan Simon in Budapest at zsimon@bloomberg.net; Edith Balazs in Budapest at ebalazs1@bloomberg.net

To contact the editors responsible for this story: Balazs Penz at bpenz@bloomberg.net Andrew Langley
@Rodeo36: miről beszélsz?... mit számolnék ki és miért?... mi köze van az alapkérdéshez/állításhoz (az egyezmény halálra ítélné az eu agráriumát) az incotermshez (nem, nem használom napi rendszerességgel*.. egyszer már elmondtam, mi mással kereskedtünk)

az egyezmény óriási távlatokat nyithat a fejlődésben, nem látod?... sőt, kötelező az innováció ezerrel!... neked minden megoldásra van egy problémád?

(*- Miért, talán bumerángot láttál már? Vagy hangyászsünt, kacsacsőrű emlőst, huszonnégy karátos aranyat, harisnyakötőt, gőzkalapácsot, bálnát, anakondát, hexencsúzt, lámát, bálombökit és guttermuttert? Láttál? Nem láttál! És mégis létezik valamennyi. Szörnyeteg Lajos behúzott nyakkal állt Aromo előtt, a szónoki hév elsöpörte maradék biztonságát is. De Vacskamatinak valami nem tetszett a szónoklatban. Aromo elé penderedett.- A guttermuttert nem hiszem. Meg a harisnyakötőt se. Muttert, azt már láttam, meg főkötőt is. De guttermutter meg harisnyakötő?!")
@glinolid:

www.bloomberg.com/news/2015-01-19/richest-1-will-dominate-world-wealth-in-2016-oxfam-tells-davos.html

Bank Losses From Swiss Currency Surprise Seen Mounting
By Elena Logutenkova Jan 19, 2015 4:46 AM ET
58 CommentsEmail Print
• Facebook
• Twitter
• Google+
• LinkedIn
Photographer: Ralph Orlowski/Bloomberg
Deutsche Bank's so-called stressed value-at-risk, which measures possible daily losses... Read More
Related
• Swiss National Bank Gave Up on the Euro: Zervos
• Guarco, Daingrfield Examine SNB's Currency Action
• Switzerland Remains Investor `Haven,' Scaroni Says
The $400 million of cumulative losses thatCitigroup Inc. (C), Deutsche Bank AG and Barclays Plc (BARC) are said to have suffered from the Swiss central bank’s decision to end the cap on the franc may be followed by others in coming days.
“The losses will be in the billions -- they are still being tallied,” said Mark T. Williams, an executive-in-residence at Boston University specializing in risk management. “They will range from large banks, brokers, hedge funds, mutual funds to currency speculators. There will be ripple effects throughout the financial system.”

brühüyyy

this is bloomberg
@kekex: Majd, ha a GMO termékeket gyártó cégek igazgatótanécsa is GMO élelmiszereket fogyaszt, és a kedvenc gourmet éttermeikben is GMO alapanyagokat használnak fel, akkor talán.
@jöttem: kétlem hisz mást akarnak.

Persze ha úgy gondoltad, hogy mindkettőnek megígéri hogy őket támogatja nem a másikat, akkor igaz.
@kekex: Móricka, a méhek pusztulasanak semmi köze a GMO-hoz. vagy te mennyi búza, kukorica mézet eszel? ;-)))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

legalabb olvasnad mar el amit beirsz!

___
paragrafus CÍME: példa lehet Orbán

CIKKBEN : Orbán Viktor nem láthatta előre a svájci jegybank tervét, így a devizaalapú hitelek átváltására kidolgozott terve igen szerencsés időzítésűnek tűnik - áll a cikkben.
___

Tehát Orbán legyen példakép mert nem tudta mit csinál és szerencséje volt, hogy a svájci nemzeti bank nem párhónappal ezelőtt lépte meg ;-))))

Pontosan így hamisított az Heti Válasz is anno:

varanus.blog.hu/2015/01/19/orban_london_egy_magyar_falu/full_commentlist/1#c25801291
@Secnir: Sot ha azt is tudnak hogy a masodik/harmadik legfobb taplalek a kukorica nem is lenne kepes szaporodni magatol mar a termeszetben ;-)))

Az egyik leghíresebb tudományos folyóiratból a Mórickák kedvéért:

__________
Nature Biotechnology 20, 19 (2002)

"MAIZE is so dependent on human intervention that it CANNOT SURVIVE in the wild"

MAIZE SEEDS are attached to a cob and CANNOT FREE THEMSELVES: it absolutely requires human intervention.

As maize was first domesticated more than 6,000 years ago, only genes and alleles that are important for humans have been selected and preserved.

__________

Mert ugye a GMO-val ez utóbbi az egyetlen jogos kifogás, hogy direkt ugy módosítottak egyes fajokat hogy mindig meg kelljen venni a magvakat, ne szaporíthasd magad.

Es tessek pont az egyik legfőbb "természetes" táplálék olyan! ;-)))
@kekex: Fordítsd le guglival ha nem érted, aztan utána gyere azzal, hogy mi veszelyes, meg mi szolgáltat ki kinek mit!

Aztán szinte mindennap megeszed, nem aggódsz, hogy ilyen növény nem is lehetne a természetben, mert szaporodni sem képes és csak addig marad meg amíg az embernek tetszik.
____

"MAIZE is so dependent on human intervention that it CANNOT SURVIVE in the wild. MAIZE SEEDS are attached to a cob and CANNOT FREE THEMSELVES.
__________
.
Ma még kevesen mondják ki Vörös Imre alkotmánybíróhoz hasonló egyértelműséggel a hosszabb ideje nyilvánvaló igazságot: a legalábbis jogrendjét tekintve polgári demokratikus Magyar Köztársaságot államcsínnyel gyilkolták meg.

gepnarancs.hu/2012/11/bukott-puccskiserletek-utan-sikeres-allamcsiny/
@jöttem:

Visszacsatolás.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/elmebajos-volt-szalasi-es-rakosi-2322107

A bulvárlapon túllépve, ma 22.40 RTL Klub: XXI. század - a legendák velünk élnek
@dr. jenőke (jenőke):

Szia, jó reggelt!
Lehet tudni, hogy Vörös hol/mikor mondta ezt?

***
Láttam, tetszett a versválasztásod másoknak is. Jöhet minden:))
@igazi Ténytár:

Pontosan erre gondoltam. Azt nem kellene elfelejteni, hogy Merkel és Putyin kommunikál egymással.
@Orica Középföldi:

Gondolom, te látsz aggodalomra adó jeleket a jelenlegi vezetők megnyilvánulásában.
Kíváncsi lennék a véleményedre.
Akár privátban is.
@látjátok feleim szümtükkel:

Olvastam tegnap a hírt valamelyik portálon. Aztán egy régi Bojtorján szöveg jutott az eszembe:
"A színhely mindig változik, a történet sohasem."
@jöttem:
Pont ez az. KÜLFÖLDI diplomatáknak. Nem a magyar plebsnek szánta!
@igazi Ténytár:
amerikai mézet? Soha. De lassan ők sem fognak.
Nézz utána a GMO monokultúrák és a méhpusztulás összefüggésének. Amit csak a GMO cégek tagadnak.
Na persze. Soha nem látott méhbetegség és korábban soha nem termelt termények. De összefüggés az nyema!
Egy darabig a DDT és a madárpusztulás összefüggését is tagadták, amíg meg nem jelent a Néma erdők Németországban. A GMO SOKKAL veszélyesebb, mint a DDT!
@kekex:
Orbán külföldi diplomaták előtt - Gyurcsány az mszp vezetősége előtt beszélt. Egyik sem a nagyközönségnek szánta a mondandóját. Nem látok különbséget, csak abban, hogy a jelenlegi ellenzék tehetségtelen a terjesztésben és tudatosításban.
Mindenheti ökörségünket add meg viktor ó nekünk!
@kekex:

Hát ez az! Úgy látszik, a jelenlegi ellenzék nem akar kormányra kerülni.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Van néhány kedvencem, de nem akarom erőltetni senkire._"

Csak semmi öncenzúra. Eddig még egyszer sem csalódtam.
És különben is... Megtiszteltetés.
Mondhatnám,
sziget az örvények között, védett zug a rímek mögött, egy csendes pilledés a bajban, egy szökkenés a felhők közé a hegyoromra, egy jóleső pillantás a verssorokra, egy falatnyi örömözön kézen-közön, ahol senki sem várja, de mindig fel-feltűnik hiánya.
@dr. jenőke (jenőke):
"Van néhány kedvencem, de nem akarom erőltetni senkire"

De csak "erőltesd" nyugodtan, szívesen vesszük, mindig várjuk.
Ámbár ezt @jaegtoer kolléga százszor szebben fogalmazta meg, mint én.
@torró:
"Tehát tessék összeülni és elkezdeni ugyanúgy, kiépíteni a jövő vezetőit.
És engem ne kérdezgess, hogy mit kéne tenni?"
Te sokat tudóan felszólítasz bennünket sorsfordító cselekvésekre, az ilyen kérdés feltevőinél jogosan elvárható, hogy tudja, mi a teendő.
Válaszodból kiderül, hogy fogalmad sincs és nincs is szándékodban ilyen feladatban részt venni.
Arra gondoltam - amikor a kiút mikéntjére rákérdeztem - hogy aki ilyen dölyfösen felszólítja az embertársait, azt abból a pozicióból teszi, hogy ő minden titkok tudója.
Tévedtem.
Te sem tudsz semmit, és ezért helytelen parancsoló módban fellépni ellenünk.
@explanatus:
"Te veszélyes ember/tipus/ vagy.
Érvelsz, van saját véleményed."
Igyekszem úgy kialakítani és utána közre adni a véleményemet, hogy képes legyek vita esetén megvédeni.
Szerencsés embernek mondhatom magam, mert sok okos emberrel van módom eszmét cserélni, amely élesíti az elmét.
@kekex:
A tegnapihoz. A GMO kérdésében nem vagyok offé, még nem szereztem elég információt az álláspontom kialakításához. Tétova vagyok, mert nem áll közel hozzám ez a kérdés.
Viszont te egy lényeges körülményt említettél, miszerint üzleti célú erőltetésről is szó van, ezért ez a vonal már érdekesnek igérkezik.
Felkeltetted az érdeklődésemet, mert nagyon napirenden van ez a téma. Köszi.
@jöttem:

Majd válaszolok, de most máshol olvasok kommenteket, és rábukkantam erre. Ugyan off a témában, de zseniális, és érintőleges a CH témával . Is.

www.youtube.com/watch?v=NzeJGlqD7YQ
@Orica Középföldi:

Csak nyugodtan. :)
Szeretem Az elnök embereit.
En is kulfoldon elek, egyszeruen mert igy dontottem. Magyarorszag nem kepes ennyi embert se eltartani, sose lesznek nyugati fizetesek. En nem Europaban elek, de ugy fogom fel, hogy aki az Union belul a szabad mozgas jogaval el, az nem tekintheto bevandorlonak teljes mertekben. Egy egyseges piac, munkaeropiac lehetosegeit hasznalja ki. Ennyi erovel aki Nyiregyhazarol koltozik Budapestre, az is emigral Nyiregyhazarol? Europan kivulrol erkezo, eltero kulturajuk emberek bevandorlasa problema, mint azt nyugaton mar sokan latjak.
Az Europan vagy csak orszagon beluli mozgast, migraciot en pozitiv dolognak tartom. Ez az EU egyik nagy pozitivuma egy atlag polgar szamara, azert, mert egy csomo ember el ezzel nem hiszem, hogy a kormanyt kellene szidni. Csinalnak ok eleg okorseget, de pont a migracio nem az o saruk. Ez termeszetes folyamat, amig nyugaton negyszeres fizetest kereshet mindenki ugyanazzal a munkaval, amit otthon is vegzett. Es ez mindig igy lesz. Kelet-Europaban sose lesz nyugati berszinvonal.
@jöttem:

Két - országosan ismert - szakember osztotta meg véleményét nyilvánosan.

A kicsit nárcisztikus, de nagyon okos Popper, aki azt gondolván, már minden tapasztaláson túl, megengedheti magának ezt az irodalmi arcképrajzot.

dudasj.ath.cx/home/free/Popper_Peter_Orban.pdf

Rancshburg, mintegy hattyúdalként megengedte magának, hogy életében egyszer bátor legyen.

fn.hir24.hu/itthon/2011/01/12/ranschburg/

Ennél többet, konkrétabbat nem fogsz olvasni. Aki tud valamit, azt köti a hippokráteszi eskü.
Aki nem, az vélelmez. Ezzel meg tele a net. Az enyém végképp nem hiányzik:))
@Orica Középföldi:

Jó volt újra olvasni a két véleményt.
Mértéktartó véleményedre vevő vagyok, bármilyen téma kapcsán.:)
@Mariann19:
Pontosan leírtam,hogy miként lehet fordítani! Hosszú keserves munkával! Pártalapítás, kinevelni a vezetői réteget stb.Ez a demokratikus út! Más út nincs! Illetve van, az erőszakosan, durván 1év alatt végrehajtható puccs. De az teljes káosz évekig. Ez nem volt világos?
@Mariann19:
Egy barátommal levelezgetünk, hasonló korú mint én.Vele dolgoztunk a Bajoroknál is.Megosztom a tegnapi levelét.
"Én ezt tudom, látom úton, útfélen Ausztria , Németország, Svájc de a Benelux viszonylagos ismerete alapján. A kommentelők próbáltak ugyan belekötni több kevesebb sikerrel. Kurvára el is szomorít a saját tehetetlenségem, hogy látom a különbséget és tudom, hogy mi is alkalmasak, képesek lennénk rá, de a politikai környezet 25 éve csődbe viszi az ország gazdaságát. Pedig természeti adottságaink még jobbak is. Amíg a politikus védett személy, a kontroll hiánya fosztogatásra készteti. Megteheti. Van nekem egy 14 pontos saját bejárású petícióm, aminek megvalósulása esélyt adna a gazdasági eredményekhez is. Szoktam néha beilleszteni egy két vita esetén, de inkább egymást csepülik, minthogy konkrét megvalósításon agyalnának.
Nekem már a hatos pont megvalósítása nagy ugrást jelentene a valódi demokrácia felé. Persze ezt egyik párt sem szeretné. Ki szereti, ha ellenőrzik minden tettét? Nézd meg, add tovább, fejleszd, alakítsd! Csak legyen már valami konkrétum! Nekem nem elég az Orbán-Gyurcsány takarodj!"
És a petíció!:
„Párt nélkül a néppel egy az utunk! Jelszavunk munka és béke!”

1. Alkotmányunk tényleges megvitatása és elfogadtatása.! Min.2 év egyeztetéssel!

2. Választási párthegemónia felszámolása! Képviselőválasztás földrajzilag és egyéni érdekek és szerveződések alapján pl.Svájc. Így mindenkit duplán és konkrétan képvisel valaki, aki számon kérhető, leváltható, visszahívható! Pártlistás szavazás eltörlése!

3. Visszahívhatóság? A szavazók 50%-a +1 fő. Elektronikus szavazási lehetőség!

4. Mentesség helyett kötelező példamutatás! Ennek megszegése azonnali és örökös távozás a közéletből.

5. Országgyűlés félárbócon nem üzemelhet! Amennyiben az elsőként megválasztott akadályoztatva van (szabadság, betegség, maszek utak, …) mindig a választáson utána következő köteles képviselni a választókat!

6. Képviselő fizetését nem saját maga, hanem a munkaadói, (határozott időre szóló munkaszerződésén keresztül) azaz választói szabják meg, az éves munkájának elszámoltatása alapján! Nem a pártnak, hanem - évente kétszer - választóinak tartozik elszámolással és minden fillérrel köteles elszámolni! Közpénz nem dugipénz!

7. Csak két ciklusra választhatók, de ez lehetne akár 2X5 év is.

8. Államfő csakis népszavazáson, ahogy ezt már 1990-ben 86 %-l megszavaztuk, vagy véglegesen, vagy legalább 2x10 év. Akadályoztatás esetén a második helyezett ill. új népszavazás. Népszavazást a csekély részvétel nem érvénytelenítheti!

9. Több évre szóló nagyberuházások és döntések bizonyos összeg felett pl. atomerőmű, vízi-erőmű, gázvezeték, autópálya, privatizáció, államosítás…szavazásra kötelesek!

10. Civil szervezeteknek és adófizető állampolgároknak is ellenőrzési jog az állami hivatalok és közpénzek felhasználása felett. Példa Svédország 200 éves demokráciája. Hibák és tévedések esetén nem a hivatal (közpénzzel a mi pénzünkből kártérít) hanem az ügyintéző és leginkább a felelős vezetője saját fizetéséből fizet, vagy a hivatal közös prémium-jutalom kasszáját használhatja, mint a civil életben bárki, aki téved, vagy hibázik!

11. Közügy, közpénz nem titkosítható!

12. Népszavazást 4-5 évente közpénzből, ciklus közben csak a szavazásra igényt tartók pénzéből lehet tartani, vagy kétharmados többséggel.

13. Alkotmányosan tilos a szegénység, hajléktalanság, koldulás és éhezés! Ennek felszámolása és fedezete a magas ÁFA, a sok adófajta, ha el nem pazaroljuk pl. pártpolitikai csatákra, hirdetésekre, hibás, nem termelő, félbehagyott beruházásokra.

14. Döntéshozók nem csak erkölcsi, politikai, azaz nulla egyenértékű, hanem pénzügyi, gazdasági, büntetőjogi felelősségre vonhatósága!
@torró:
Miután felszólítottad a magyar állampolgárokat, hogy mozduljanak már meg, kértelek, hogy amennyiben a változtatásra buzdítasz minket, tudod, is, hogy ehhez milyen út vezet. Közölted, hogy te már ebben nem kívánsz részt venni.
Válaszodban mégis megjelöltél két módot, ami nem más, mint két közhelyes mondat.
Amit javasolsz, az évek hosszú, ám kétes kimenetelű módozata az ország helyzetének változtatásához.
Az embereknek, ezen belül az egyénnek egyetlen élete van, amit elviselhető körülmények között szeretne megélni.
Ebből kéne kiindulni, és akkor láthatóvá válik, hogy nincs idő pártot építgetni, majd, ha ez netán sikerül, megfelelő vezetőt választani. Ez utóbbit most kéne, de a belpolitika és a felépítmény ezt nem teszi lehetővé.
A barátod pontokba szedett écái egy laikus elme felsorolása az ország politikai életének folyamatához. Nem lehet komolyan venni.
Azért nem bonyolódom veled további vitába, mert kételkedem a realitás érzékedben egyrészt.
Másrészt számomra meglehetősen antipatikus a partvonalon kívülről bekiabálók mozgósítási felhívása, mert nincs jogalapjuk erre.
Vonatkozik ez rád, aki jövőbeni passzivitásodat itt deklaráltad, a külhoni magyarokra és azokra a külföldön munkát vállalókra, akik kioktatnak és szánakoznak rajtunk.
Nem kérünk ezekből az alig tisztelt és kétes értékű tanácsokból.
@Mariann19:

Nagyon szigorú vagy.
A tanács mindig jól jön, akár megvalósítható, akár nem. Toro és barátja abból a tapasztalatból indult ki, amit a külhoni tartózkodásuk alatt szereztek, ezért őket partvonali helyzetük miatt ostorozni nem szerencsés.
Azt -bármit is írjon, írjanak-, hogyha számottevő igyekezetet tapasztalnának itthonról, hogy miképpen viselkednének, milyen módon támogatnák a jobbító törekvéseket, azt nem tudhatjuk, mert a változás újabb változásokat hoz.

Még annyit jegyzek meg, hogy amíg olyan az alap és a felépítmény amilyen, addig mindegy ki van a piramis csúcsán. A fáradságos munkát nem lehet megspórolni, mert a sok lúd disznót győz, és itthon túl sokan ludasak abban ami kialakult, s aminek a levét kanalazzuk.
Annyi és olyan jellegű változások történtek, amelyeket -a mozgástér beszűkülése miatt- csak hosszú idő alatt lehet korrigálni. A "mi" életünk erre rámegy, az államadósság törlesztéséből viszont az unokáinknak is jut, még akkor is, ha csiribú-csiribá, holnaptól megjavul a 'világ':)
@jaegtoer:
"Nagyon szigorú vagy!"
Az nem szigor kérdése, hogy figyelek az árnyalatokra és a hangnemre.
Amennyiben jobbító tanácsokkal látnak el, és ez párosul az emberi együttérzéssel, a sorsközösség érzetével, jó szívvel és köszönettel venném változást illető módok közlését.
Azonban a felszólító mód, a tehetetlenségünk felemlegetése, a kaján indíttatású felszólítás bennem ellenkezést vált ki.
Amikor bárki kritikát fogalmaz meg, annak ismernie kell a kivezető utak mikéntjeit is, hiszen az a kritika tárgya. Ez alap felállás.
Persze, ez csupán azokra vonatkozik, akik a fentiek szerint nyilatkoznak, szerencsére kevesen vannak, több együtt érző honfitársunk létezik, hála az égnek.
Azt a bizonyos kivezető utat, lehetőségét és módját az itthoni gondolkodók sem tudják még megjósolni sem, mert gúzsba kötött országban
erőből kormányoznak, és erre a helyzetre nem könnyű tisztességes módon változást kikényszeríteni.
Az apró lépésekre pedig - miután az egyetlen életünk véges - nem közhelyes megoldásokkal kell tanácsokat adni.
Volt, hogy a fentiek kapcsán egyetértettünk.
Te most átmentél jóságosba?
@Mariann19:
Nem kellene talán rögtön megsértődni lieebe Mariann 19! Ha magad sem tudod mit kellene tenni akkor ha valaki felvázol valami megoldást, és nem kajánságból egyáltalán, akkor inkább el kellene rajta gondolkodni, mint sem rögtön lehurrogni, ha már fel tetted a kérdést! Amikor a német barátaimmal beszélgetünk, és elmondjuk az itthoni problémákat, akkor azt mondják, :Te, mi ilyenkor már 3 millióan vagy többen, az utcán vagyunk! Itt azért vigyázni kell! A két ország lakossága nem egyforma identitású. Ott simán megszokott tiltakozás, nálunk ekkora tömeg már teljesen más hatást kelt. Amúgy meg már itthon vagyok mint nyugdíjas. Azért írtam, hogy most már a fiataloké a tettre készség. Sajnálom, hogy félre érted a mondandómat.
@Mariann19:

Szerintem olvasd el miket is írtál:

"Amennyiben jobbító tanácsokkal látnak el, és ez párosul az emberi együttérzéssel, a sorsközösség érzetével, jó szívvel és köszönettel venném változást illető módok közlését."

- A jobbító tanács nem lehet figyelemmel emberi együttérzésre, sorsközösség érzetére meg egyéb hangzatos lózungokra. A történelem nem szubjektív, hanem objektív, a világ előre halad, és aki haladás helyett lelkizik, azt letapossák. Olyan tanácsot kell tehát adni, ami az előre vezető utat szeretné könnyebbé tenni. Aki már megélte a maga 40-50-60 évét választópolgári minőségben ( gyerekkoron kívül ), az ezt nagyon jól tudja, mert tapasztalta.

"Azonban a felszólító mód, a tehetetlenségünk felemlegetése, a kaján indíttatású felszólítás bennem ellenkezést vált ki."

- Nem érződött felszólító mód, és kaján indíttatás sem. Felszólítani pedig az idősebbeknek lehet/kell a fiatalokat, hogy ők ne essenek azokba a hibákba, amikbe a "felszólítók" benne voltak. Szomorú, ha te az idősebbek ajánlásaitól ellenkezni vágyódsz, mert ez nem visz sehová. Persze nem azokra gondolok, akik csak addig jutnak el, hogy itthon senki nem csinál semmit, hanem akik ötleteket is adnak ( mint pl. Torro ). Majd 30-40 év múlva gondolj erre vissza, amikor az akkori fiatalok veled "ellenkeznek" és hasonlóan reagálnak a jóindulattal adott tanácsodra.

"Amikor bárki kritikát fogalmaz meg, annak ismernie kell a kivezető utak mikéntjeit is, hiszen az a kritika tárgya. Ez alap felállás...."

- Én nagyon örülnék, ha nálad lenne a bölcsek köve, de sejtésem szerint nincs. Mint ahogy másnál se.

" Azt a bizonyos kivezető utat, lehetőségét és módját az itthoni gondolkodók sem tudják még megjósolni sem, mert gúzsba kötött országban erőből kormányoznak, és erre a helyzetre nem könnyű tisztességes módon változást kikényszeríteni.
Az apró lépésekre pedig - miután az egyetlen életünk véges - nem közhelyes megoldásokkal kell tanácsokat adni."

- A kivezető utat nem is kell ismerni, csak keresni. Az viszont csak akkor lesz meg, ha a sok tanácsot valakik átgondolják, az aktuális helyzettel ( a közhelyekkel is )összevetik, és döntenek. Ha kell, akkor a közhelyekről is. Ehhez a Torro által írt ötletek átgondolása nem árthat, hiszen programok nélkül mivel is tudjon azonosulni a bizonytalan polgár?
A programot meg a tetterős fiataloknak kell a saját jövőjük érdekében megfogalmazni, és lehetőleg abból senki nem kizárni. Az nem lehet program, hogy aki párt elkötelezettségű, az tartsa távol magát a mi rendezvényünktől, még akkor is, ha egyébként egyet ért velünk.

Sajnálatos ezen kirohanod Torro ellen, mert te úgy általában a józan ésszel jóba vagy, és okos/hasznos gondolatokat szoktál leírni.
@torró:
Minden oké torró!
Én is túlméreteztem az önérzetemet, de kérlek, lásd be, hogy rossz érzés kapni a pofonokat, amikor tehetetlenségre van az ember kényszerítve.
Szent a béke részemről.
"Te, mi ilyenkor már 3 millióan vagy többen az utcán vagyunk."
Ezt figyelem hosszú ideje a külföldi tüntetéseken, a tömeges részvételt.
Ennek a jelenségnek az a magyarázata, hogy bármilyen embercsoport sérelme miatt indul ott a tüntetés, az emberek egységbe szerveződnek.
Miután nálunk még nincs az utcai tiltakozásban rutin, az embereknek el kéne mondani, hogy ki kell állniuk kölcsönösen és mindíg egymásért.
Nem hallottam még egyetlen szónoktól sem hasonló megfogalmazást, pedig jó lenne kibontani ezt a mozgósító magyarázatot.
Az emberek jobban kiállnának egymásért, ha tudatosulna bennük markánsan, hogy soha nem lehet tudni ebben az országban, hogy mikor melyik célcsoport szenved el sérelmeket, és akkor csak a többiek segítségére számíthat.
@látjátok feleim szümtükkel:
Olvasd el fenti - torrónak írt - válaszomat, melyben korrigáltam saját magamat.
Ezt bármikor megteszem az emberi jó kapcsolatok érdekében, és nem érzem azt, hogy a megítélésem csorbát szenvedne.
Az általad leírtakat még értékelem, nem mindegyikkel tudok azonosulni, de több pontban
hajlok az egyetértésre.
Hasznos volt a kommented.
@Mariann19:
Semmi gond! Én megértem a türelmetlenséget, mert jogos. Én nem sértődöm meg könnyedén, mert tudom miről beszéltek.Az a baj, hogy mire a változást meg lehetett volna tenni (89) addigra annyira szét volt zilálva minden, hogy sajnos tehetetlenek voltunk. Látjuk kik vették kezükbe a hatalmat, de erőtlenek voltunk hiába láttuk mit kellene tenni. És abban bízunk, hogy talán a fiatalság talán megerősödik, és jó irányba indul.Csak legyen erőtök hozzá!
Én viszont türelmetlen vagyok, mert nekem már nincs annyi időm, mint amennyire lassan indulnak a változást kívánók. Pedig szeretném még egyszer érezni, hogy megmozdult a magyar föld, és előre gördül, nem vissza a múltba.
@Mariann19:

Te nem is gondolod, hogy milyen nagyon sokat teszel itteni jelenléteddel. Meg mások is. Kell a magot a földbe vetni.
Köszönöm nektek, csak ennyit szerettem volna elérni.
@torró:
Megnyugtató a válaszod, és a soraidból kiérzik az irántunk való aggodalom.
Remélem, hogy ezeken az oldalakon még találkozunk, és jókat beszélgetünk.
@látjátok feleim szümtükkel:
Meg sem érdemlem ezeket a kedves szavakat.
Én is szeretnék egy olyan különleges szeizmográfot látni, amelyik azt a sajátos rengést méri, amire vágyakozunk.
Türelmetlen vagyok.
@jaegtoer:
Szeretek indián hasonlatokkal élni.
Ebben a szituban olyan voltál, mint a bölcs törzsfőnök, aki megfékezte a fiatal harcosok
virgonckodását.
Jó, hogy itt voltál, mert nem jó úgy a napot zárni, ha nincs béke az ember körül.
süti beállítások módosítása