Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.16. 10:29 Fabius

Szopórolleren a kkv szektor

Címkék: gazdaság árfolyam svájci frank kkv szektor árfolyamgát NHP

Tegnap kilőtt a frank, úgy szárnyalt felfelé az árfolyam, mintha Széles Gábor kikapcsolta volna alóla a gravitációt. Egymás után jöttek a hatáselemzések, én meg az egyiken felhúztam magam úgy istenesen. Aszongya az indexes újságíró, hogy az elszállt frank hatást leginkább az autóhitelesek fogják megszívni. Mer'hogy a kedveslakosságnak ott a forintosítás, és a vállalkozások " már lecserélhették a jegybank őrült kedvezményes NHP-hitelével a drágább hiteleiket olcsó forinthitelre."

Hogy mit is cserélhettek mire a vállalkozások őrült kedvezményesen, töki?

Mert a meglévő devizahiteleiket csak a kiválasztott kevesek elenyésző mértékben, az biztos. Nagyjából tavaly ilyenkor volt a közvetlen környezetemben egy ilyen Növekedési Hitelprogramos, devizahitel kiváltós sztori, amit megírtam anno a tanulságaival együtt. Ott és akkor kiderült, hogy meghirdetett parasztvakítás ide, devizakitettségről pofázás oda, a kihelyezhető hitelkeretnek mindössze 10%-a használható fel forintosító hitelkiváltásra. Érted ugye, százmilliónként tízmillió. Őrült kedvezményes, hálelúja. Arról nem is beszélve, hogy:

1: Az átlag magyar, megfelelő kapcsolatokkal nem rendelkező cég mekkora esélyekkel indult a hitelkiváltásra lökött morzsákért.

2: A hitelező bankja mekkora lelkesedéssel "igyekezett" kiváltani a jól fejhető devizahitelt egy sokkal rosszabbul fejhető, fix kamatozású, forint alapú hitelre. A konkrét esetben az egyébként minden feltételnek - forgalom, nyereségesség, közadótartozás mentesség - megfelelő céget azzal utasították el, hogy nem, mert csak. Egy olyan szerv - Garantiqua - akinek kezességvállalását az ügylethez a cég nem is kérte.

Szóval az van, hogy a kkv cégek többségének megmaradt nyakán a kiváltatlan devizahitel. Ők nem végtörleszthettek, árfolyamgátazhattak, forintosíthattak. Nekik maradt az anomália, hogy ami ma egy magánszeméllyel szemben törvénybe írtan tisztességtelen eljárás, az a jogi személyekkel szemben nem az. Vagyis, ha Jóska Pista vette fel a jelzáloghitelt a kecóra akkor tisztességtelen, ha a Jóska Pista - egyszemélyes - Kft. jelzálogosított mert kellett a vállalkozásba a tőke, amivel munkahelyet teremtett hogy többet tudjon termelni az államnak is, akkor nem az.

Értem én, hogy egy autóhitelesnek is szar 300-500 ezret bukni megint az árfolyamon. De, hogy a konkrét példánál maradjunk az említett cég egy új autó árát bukta a tegnapi árfolyam kilövésen. Ezzel nyilván nincs egyedül, ami hatással lesz a gazdaságra is. A megnövekedett törlesztő elviszi a beruházásra, fejlesztésre fordítható keretet az utolsó vasig, a kilátástalanság meg a vállalkozói kedvet. Mert most megint ott tartanak, hogy egy újabb évet törlesztettek úgy, hogy a forintban számolt tartozás nem csökkent, a törlesztő meg ismét nőtt. Vagyis mintha a kútba öntenék a törlesztő milliókat minden évben.

Ez meg Magyarországon senkit nem zavar. A kedveslakosságot forintosították, a "szerencsések" számára jutott elvileg kiváltó hitel - bár én még ilyen élő emberrel nem találkoztam - a többi meg le van szarva. Hogy a gazdaság motorjának, a legnagyobb munkaadónak számító kkv szektor mekkorát szopott megint, az mindegy. Nekik szabad, őket megtámogatni rögzített árfolyamon törlesztéssel vagy forintosítással, tényleg hitelkiváltásra fordítható NHP programmal nem kell. Elég, ha a gazdasági kormányzat néma pislogással kamillázik a semmin, és Matolcsy faszságokra elkölti azt, amiből esetleg a helyzetet megoldani lehetne.

327 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr297078671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Véresre keresi magát kollégái halálán a Charlie Hebdo 2015.01.16. 18:46:41

Emelték a tétet: 1 milliót (update: 5 milliót) akarnak eladni az eddig 45 ezer példányban megjelent lapból. Hiába, business is business, ahogy azt a művelt francia mondja. Ha pár nap munkájával a 22-szeresére lehet növelni a heti bevétel összegét, amib...

Trackback: 5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo 2015.01.16. 18:44:59

Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi euróra ugrott - miután 5 millió példányt adtak el a lapból egyetlen nap alatt? ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.
Egy/két órája olvastam valahol, hogy a Kákávék az elmondottak miatt bedönthetik az egész gazdaságot, Templeton nélkül is.
"Matolcsy faszságokra elkölti azt, amiből esetleg a helyzetet megoldani lehetne."

én úgy mondanám, megoldani: kellene!
@guma:

Annál is inkább, mert a matol, holnap meg ki tudja tol-e hivatal pénze is az adózóké. Vagy nem???????????
@guma:

Nem vagyok egy 'közgazdadocens(remélhetőleg jön délután Mariann és elmagyarázza...),de nem értettem egészen ezt a tegnapi kormányzati és egyéb eufóriát,'faszaság van,hogy mi már'mekkvagyunk mentve hű de jó!
Nézem a forintárfolyamot és sírok:(

"'Aszongya az indexes újságíró, hogy az elszállt frank hatást leginkább az autóhitelesek fogják megszívni. Mer'hogy a kedveslakosságnak ott a forintosítás, és a vállalkozások " már lecserélhették a jegybank őrült kedvezményes NHP-hitelével a drágább hiteleiket olcsó forinthitelre."

'Édesfacom,a forintosítás és egyéb elmeroggyantságok következményeit ki a 'lópikula fizeti majd??
Templeton bácsinak lehetne szólni 'nebacogassa 'szentmagyarföldet,mert per pillanat ezek is épp elegek lesznek!
.
Az ország, ahol tojással dobálják a korrupció ellen tüntetőket.
Na, melyik az?
propeller.hu/itthon/3047580-orszag-ahol-tojassal-dobaljak-korrupcio
.
Gondolom kár föltenni a kérdést, hogy az így, vagy úgy, de a kkv szektorhoz, meg a kiskerekedelemhez kötődő Kedveslakosság miért nem csinált már egy Kapitalista Pártot, ha nem csinált, akkor miért nem szavazott azokra, amelyek egy időben voltak (Palotásék, Kupa Mihályék, urambocsá' Szabó Ivánék, de, irgalom Atyja, ne hagyj el! akár az SZDSZ), hanem ehelyett miért szavaz lelkesen a kommunistákra.

Marha kíváncsi lennék, a majd most a vasárnapi bezárások miatt utcára kerülő tízezrek közül hány szavazott a csakafideszre, és hányat "nem érdekel a politika".
@guma: Tök igazad van. Sajnos áll a zászló,hogy Kusza Szem az unortodox gazdaságpolitikájának népszerűsítésére fogja fordítani az árfolyam nyereségből szerzett pénzt. A zemberek pedig legfeljebb a fogukat tudják csikorgatni a balfaszságai láttán. A Vezényló pedig egy szóval sem fogja figyelmeztetni kedvenc házimajmát arra, hogy egy jegybanknak mi lenne a dolga.
@The Ghost Wolf:
Honnan tudná?
Gurul? Nem!
Gömbölyű? Nem!
Pöttyös? Nem!
A saját zsebét érinti? Nem!
Magyarán ...
Egy bevándorló sirámai, rinyálása. Zázriveczék leszármazottja is otthon maradhatott volna a többi tót testvérével - az ilyen senkiháziakra vonatkozik csak...

m.hir24.hu/hirek/belfold/Vona-En-sem-vagyok-Charlie
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Bocs, én egyszerűen gondolkodó hülye gyerek azt hittem, hogy a Pocakos Szotyirajongónak egy kicsit számítanak a stadionjának tekintett országának lakói is. De úgy látszik mi nem számítunk...
Szerencsére lesz ami működni fog... index.hu/kultur/media/2015/01/16/mindenaron_nemzeti_hirteve/
Jelen helyzetben pont erre van szükség. Nem baj, majd Németh Balázs segíteni fog a NER kompatibilis "újságírók" és "szerkesztők" megfelelő ideológiai képzésében.
A mi kuszaszemunk egy igazi geniusz egy ilyen dilettans, agyhalott banda utan, mint a hires SVAJCI jegybank bazdmeg! Ezek utan leszarom, hogy mennyit kolt a sajat fenyezesere, ennyire hulye meg o sem tudna lenni, mint azok tegnap, ezert tegyuk ossze a kezunket es mondjunk halat a joistennek. Egy normalis orszagban egy ilyen dontes utan az egesz jegybanki vezetest bortonbe csuknak!
A frankokkal semmi se frankó
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A demagóg, populista diktatúrák tízparancsolata egy amerikai professzor szerint

Noam Chomsky (1928 - ) amerikai tudós, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) nyelvész professzora, a generatív nyelvtan elméletének megalkotója, köztiszteletben álló filozófus, történész, a XX. század egyik legjelentősebb szabad gondolkodója, - és egy felmérés szerint az egyik legtöbbet idézett amerikai értelmiségi - megírta a populista - demagóg diktatúrák tízparancsolatát.

1. Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2. A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3. A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4. A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).

5. Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6. Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8. A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9. A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10. Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Titkos nyilvántartásokat kell létrehozni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.

democrat.blog.hu/2013/04/14/a_demagog_populista_diktaturak_tizparancsolata_egy_amerikai_professzor_szerint
@jöttem:

chomsky nagyon jól ismeri az usát, le is írta...íme itt van a leírás

brühüyyy
@jöttem:

"
“A Chomsky-tízparancsolat egy hoax” – kommentálta szűkszavúan Noam Chomsky nyelvész, filozófus, politikai aktivista a Magyar Narancsnak adott interjúban a hozzá kapcsolt tíz pontra vonatkozó kérdést."

www.urbanlegends.hu/2014/03/chomsky-tizparancsolata-hoax/
@jöttem: hoax. ja, már látom írták fentebb, akkor nem írtam semmit.
.
Ég a nap hevétől a felcsúti szik sarja, tikkadt kis focisták heverésznek rajta, eltörpülnek a stadion árnyékában és. észre sem veszik, hogy a “Nemzeti árnyékszék” emelkedik a fejük fölé, amelyet a nemzet piócája építtetett a nagy Orbanescu elnök dicsőségére.

Folytatás:
librarius.hu/2015/01/16/megfestettek-felcsuti-arenat-cime-nemzeti-arnyekszek-foto/
.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Bázz. Én szavaztam anno a Köztársaság majd a Centrum pártra is. (ifjaknak: Palotás és Kupa pártjai) Biztos velem lehet valami baj, ha sosem bírtam az aktuális komcsikat.
...ugyan nem pörög a blog a téma kapcsán, ellenben van egy olyan érzésem, hogy a munkanélküli státusz számláló annál inkább fog, és ezen még a 'közmunka' projekt sem fog segíteni...
@jaegtoer:

Hmmm. Épp most beszéltem egy vasárnapi bezárásra ítélt multi vezetőjével, aki arra volt kíváncsi, hogy az intézményük törvényhez alkalmazkodó rendkívüli nyitvatartásáról - péntek, szombat nem este nyolcig, hanem kilencig vagy tízig lennének nyitva az üzletek - mi a véleményem.

Magyarul havi átlag 4 kieső munkanappal (40 munkaóra) szemben 4-8 óra kompenzációban tudnak gondolkodni. Ez a kismiújság is a közmunkások táborbővítéshez vezet, az már most látszik.
@Fabius:

Kár lenne az embereket hibáztatni azért, amiért az álmaikat szeretnék megvalósítva látni, s a képzelet felhői között feszülő kötélen -ami nem más, mint a valóság- botladoznak a semmi ölelésében makacsul remélve, hogy egyik álmukból csak-csak elérnek a másikba.

Nem komcsikról van tehát szó, hanem megtévesztett, kijátszott emberekről, akik a semmibe kapaszkodva tévelyegnek, mert újra meg újra elhitetik velük az álmok ígéretét.
@Fabius:

Az árfolyamválság ráadásul tovább csökkenti a keresletet...
@Fabius: A Kupa félére még emlékszem.Nem jutottak be,majd elhaltak(?)
Talán későn kezdték.

De ha nem bírod az aktuális komcsikat,akkor azért haragszol viktorékra is,nem?
Amúgy szerinted ezeket érdekli?
Max. az a rész,hogy hogy nyúlhatnak le még ebből is.
Ha valakit a devizagörcstől való megvédés - eléggé elítélhető módon - nem nyűgözne le, akkor nézzen rá a legújabb óriásplakátra, melyen a fiatal munkavállaló tudatja az egyszerű halandóval, hogy miért nem megy (ugyanolyan munkáért) négyszeres fizetésért külföldre dolgozni. Utána érdemes véleményt formálni...
Itt az ideje az elismerés és a hála népnemzeti többség által ihletett kifejezésének!
ÖSSZESEN: min. 420 db szabálysértési eljárás indult hajléktalan emberek ellen csak azért, mert nincsen otthonuk

2014. december 1. és december 31. között a szabálysértési törvény 179/A. §-a alapján indított eljárások:
Budapest XI. Kerületi Hivatal 22 db

2014. november 1. és november 30. között
Budapest XI. Kerületi Hivatal 98 db

2014. október 1. és október 31. között Budapest XI. Kerületi Hivatal 117 db
Békéscsabai Járási Hivatal 3 db
Debreceni Járási Hivatal 4 db

és így tovább....
@Rodeo36:

Ismeri, szereti, kritizálja.
@Orica Középföldi
@Secnir:

Köszönöm a helyreigazítást!

" A manipulációs tízparancsolat valójában Sylvain Timsithez köthető, a szöveg pedig a szerző weblapja szerint 2002-es keltezésű. A Le Grand Soir egy cikkének a szerzője – aki Chomsky barátja és munkatársa – már 2010-ben megkérdezte Chomskyt a pontokról, amire a filozófus szerző azt válaszolta: a tíz pontot nem ő írta, nem ő tette ki a webre, még ha a szöveg bizonyos elemei eredeztethetők is különböző könyveiben leírt gondolataiból."

Bárki is írta a manipuláció tízparancsolatát, pontosan fogalmazott.
A "recept" működik.
@jaegtoer:

"...ugyan nem pörög a blog"

az egész blog.hu és az index akadozik, egész nap. órák óta nem elérhető normálisan...
@guma:
azt hittem, a mobilnetem a hibás. harmadszorra tudtam belépni.
@dr. jenőke (jenőke):

Közben pedig lakások ezrei állnak üresen.
@guma: @jöttem: T-onlánynak taccson van egy szervere de. óta. Lehet, ez is közrejátszik
@jöttem:

@OPHELIA:

fogalmam sincs ki vagy mi a hibás, de qrva nagy baj lehet, vagy nem voltunk elég "lojálisak" és mehetünk mi is a levesbe...
A Fideszes mintakövetés 10 „kötelező” eleme [43.]

(részélet)

Az első szócső természetesen maga a vezér (és szektaalapító) Orbán Viktor. Amiről ő szól az úgy lészen, és az úgy helyes. A második szócső a vezért övező legfőbb 8-10 Fideszes vezető (Lázár, Rogán, Szijjártó, Kövér, Kósa … stb) és nyilatkozataik halmaza. A harmadik forrást pedig a Fidesz „hivatalos” megjelenései szolgáltatják, így a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Lánchíd Rádió … stb. (Bár a Hír TV helyett most már inkább a köztévé veszi át ezt a szerepet.)

És nyilván ott vannak még az egyéb lehetőségek melyekkel serényen él is a kormánypárt, a különböző hűbéres sajtómunkások és trollok rendszeres megszólaltatásával. A lényeg: mindig egyértelműen közzéteszik, hogy milyen mintát kell követned, miről mit kell gondolnod, ha hithű, lelkiismeretes, haza szerető igaz-magyar kis Fideszes akarsz maradni. De nézzük sorban az első 10 panelt, nem fontossági sorrendben, kinyilatkoztatás szerűen (amúgy Fideszes módra):

1.) Magyarországot kizsákmányolják a gonosz nyugati multik, bankok és nagytőkések, akik mögött az EU áll, így nemzeti érdekünk szembeszállni velük.

folytatás

kritikusok.blog.hu/2015/01/16/a_fideszes_mintakovetes_10_kotelezo_eleme
@jaegtoer:
"Az árfolyamválság tovább csökkenti a keresletet."
Azonos a gondolatmenetünk, nekem is egyből ez jutott az eszembe, amikor az alábbi számokat láttam. Mert a számok szerelmese vagyok, de néha
láttukra nem gyötör a szenvedély, hanem a düh.
Akiket érint az árfolyamváltozás - gépkocsi-, személyi hitel és a devizahiteles vállalkozók száma - 377.000 szerződést jelent. szumma
540 milliárd Ft összegben.
A hírek szerint a törlesztő részletek a fentiek miatt 20-40 ezer Ft-tal emelkednek, melyekből nem lesz fogyasztás, emiatt elmarad az immár 33%-ra emelkedett hozzáadott érték adója is.
Lajhár vagyok kiszámolni most, hogy ez milyen összeget tesz ki havonta, de sokat.
132 éves puskát találtak egy fának támasztva Nevadában

Az öreg Winchestert több mint száz éve hagyhatták egy boróka tövében
@guma: én nem vagyok leveses
Tegnap hallottad volna a hangokat, sokat, aszittem előre hozták a repcsinapot :(
szia @Mariann19: !:)

tudnál pénzért szurkolni?

Nemcsak csapatot, szurkolókat is vett Katar

www.origo.hu/sport/kezilabda/20150116-nemcsak-csapatot-szurkolokat-is-vett-katar.html
@guma: "1.) Magyarországot kizsákmányolják a gonosz nyugati multik, bankok és nagytőkések, akik mögött az EU áll, így nemzeti érdekünk szembeszállni velük."

A röhögéstől fáj az oldalam.:D
Persze, a magyar multik, magyar bankok és nagytőkések nem zsákmányolják ki. A magyar OTP sem mondta itthon a devizásnak, hogy baszdmeg csóró, csökkentem a kamatodat, hogy én is jól járjak, de te se dögölj bele, a románoknál meg a hírek szerint már jelezte, hogy inkább csökkenti a kamatot, csak nehogy rosszul járjon, no nem az adós, hanem az OTP. mert ugyé a kisebb kamattal visszakapott hitel mégsem akkora kár, mintha vissza sem kapná a hitelt.
@guma:

Üzenem az összes földönkívüli és belülinek, hogy 6 napig ez a hely az egyetlen szórakozásom, úgyhogy szálljanak le a hullámainkról.
Különben előveszem a varázsbotom!
@guma: "tudnál pénzért szurkolni?"

Ez egy rossz kérdés. Ha tüntetni lehet/tudnak pénzért, akkor szurkolni mért ne lehetne/tudnának.
láttam, @dr. jenőke (jenőke): már hozta ezt az anyagot, de annyira ütős, hogy ismétlünk. jó?

Megfestették a felcsúti arénát, a címe: Nemzeti árnyékszék – fotó

részlet:
"Hát igen, valóban erős az ostoba nacionalizmus, amely félrevezet egy sérült lelkű népet és hazánkat emésztő gödörbe taszítja. A nemzeti árnyékszék ott áll az idilli, üdezöld falusi tájban, posztmodern giccsként magasodva a focipályák és gumipaloták fölé. A führeri méltósággal tornyosuló munkásőrkék vécéülőkében egy anus alakú kráter tátong, melyet egyenesen Putyin elnöktől kölcsönöztünk, a szibériai Mirnij városából. Ez a kihalt gyémántbánya a vezér első stratégiai lépéseként jelent meg a felcsúti Pancho-stadionban. A jövőben vándorolni fog hazánkban, a paksi atomerőművön és a Városligeten át krátereivel emléket állítva a diktatúrának, amely kipakoltatta a Nemzeti Galériát méltó helyéről, hogy a kormányzó a Budavári Palota Horthy lakosztályába költözhessen: ahonnan a közmunkaalapú rabszolgatartó társadalmat irányíthatja.

Remélem mindez csak fikció. A realitás pedig az, hogy a Nemzeti Árnyékszék csak egy egyszerű pottyintós budi, ahol a magyar Übü kitalálta tusculánumában a munkalapú társadalmat, és az ajtódeszka léceinek résein át látta körvonalazódni stadionjának falait a meggypiros parasztháztól a piskótasárga akadémiáig.
A nemzeti ízléstelenség a Nemzeti Árnyékszék: amelybe, ha belenézünk, fasiszta arcok vicsorognak ránk a pöcegödör sötét mélyéről.

Baranyai Levente

Egy korábbi, DebilReál Diagnosztika című kiállításának megnyitója"

librarius.hu/2015/01/16/megfestettek-felcsuti-arenat-cime-nemzeti-arnyekszek-foto/
hát
a Magyar Nemzeties Valuta jóárasításáról és szárnyalásáról annyit, hogy kb három hete szemezek az ebayen egy bolgár sajtkultúrával. ára 8.99$
három hete (akkor még nemnagyon volt pénzem erre a célra) ebay kiírta, hogy kedvesem, ez biza 1960 ft. mondom hurrá. valami ok végett nyitva maradt, hogyha majd lesz fizu stb., megveszem. szomorú volt látni, ahogy felszaladt (a 8.99$ az maradt) 2040, 2090, 2200 forintra. most 2500 jó magyar matolcsybirodalmy forint.
ez, akárhogy matekolok, ez 25% három hét alatt.
ilyenkor az MNB elnökének nem szól senki, hogy kancsifasz, kéne tenni valamit? nem, nem arra gondoltunk, hogy vegyél még egy irodaházat, hanem a forint miatt. miazhogy neked van euród, téged nem érdekel?
és jól szájbavágni egy nohabbal. szemből.
@látjátok feleim szümtükkel: :)

hortvátoknál meg elengedik a szegények tartozásait (rezsi, részlet) - ez az új kormány első lépése...
@jaegtoer:

Félreértettél. Nem a zembereket komcsiztam le, hanem az őket rendre megvezető álomvetítőket.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Őket is, a fentiért pont. Amúgy Kupa pont ott baszta el a dolgot anno, ahol pl az Együtt most. Palotás meg túl közel a rendszerváltáshoz akart valódi piacpárti köztársaságot. Az meg ugye rémisztő volt az Antall kormány után a szocikat kétharmaddal visszasíró magyaroknak.
@Secnir:

mit siratod a sajtot, amikor új üdülő vagy palota gyarapítja majd azt a pár alapítványt ahol tanítják majd el-tol-csi anyagát...
az is hülye, aki orbanisztánban vállalkozik. Aki még hitelt is vesz fel a rémálmára, az meg duplán hülye.
Egy kis cukiság:

velvet.hu/gumicukor/2015/01/16/meg_fog_orulni_ujszulott_bebi_torpevizilo/

Néhány éve a szegedi vadasparkban volt egy bébi, és tényleg nagyon cuki állatka.
@Fabius:

A rémísztő az, hogy az időközben devalválodott kétharmaddal is lehet az országot uralni.
@Secnir: sosem a valós Ft értéket írja ki, ezzel kár szemezned, per pinalat 283,67-el számolj
@Secnir: :)

bocs, az előbb elvicceltem, pedig qrva komoly kérdést feszegetsz!

"ilyenkor az MNB elnökének nem szól senki"

akkor sem szólt senki amikor eladósodásunkat megalapozó hitelezést elindította ennek a garnitúrának észgébere és az önkormányzatokat lelkesítette még a tőzsdézésre is...

de ami szerintem az igazi baj, hogy sem most sem akkor az ellenőrzés akinek az állam érdekében fel kellene lépnie: hallgatott!
Basszus!
Már megint jobban teljesítünk, bár most nem ez a szlogen, hanem az, hogy az összefogás eredményeként jött létre. Azt sajnos sosem írják ki, hogy ki, kivel, mikor és miben fogott össze.

profitline.hu/hircentrum/hir/325905/Naponta-tobb-mint-50-uzlet-zar-be-Magyarorszagon
Én megértem a kkv szektort, de nem hiszem, hogy moon be kellene avatkozni a folyamatokba központilag... előbb egy valódi piacgazdaságot kellene hagyni kialakulni...
@guma:
A katari kézi VB-re beszervezett spanyol bérszurkolókról rögtön a lengyelek jutottak eszembe A CÖF monstre megmozdulásán.
A lengyeleknek is járt a koszt, kvártély, utazási költségtérítés.
Kérdésedre válaszolva. Soha nem tudnék szurkolóként sem áruló lenni az enyéimmel szemben, hozzá téve, hogy a mi fiaink tudják belőlem úgy elővarázsolni a nemzeti érzést, mint ahogy Orbán soha. Hiába sulykolja, inkább olyankor átmegyek gerillába.
@Secnir: én nem piszkolnám össze az M61-est :)
Nemtom, aki kis-, plane kozepvallalkozast vezet (szoval nem mikrovallalkozast vagy bujtatott munkaviszonyt) annak azert csak volt annyi esze, hogy kalkulaljon ezzel az eshetoseggel? Marmint hogy egy lecsuszo keleti es egy prosperalo nyugati orszag penznemenek atvaltasi arfolyama esetleg megvaltozhat az evek alatt.

Mondjuk felretett abbol a penzbol, amit az alacsony kamaton es eros Forinton sporolt idaig, vagy mar rogton annak aranyaban vett fel a hiteleket kulonbozo denominaciokban, ahogyan a bevetelei is megoszlanak.
Neadjisten gonosz-gonosz spekulanskent opcios uzleteket kotott az adott devizara, amin ugyan elbukna az arfolyamnyereseget, ha epp erosodne a Forint, de most sem kerulne neki tobbe a torlesztes.
Vagy ez csak nekem lenne termeszetes?

Most rinyalni annak a beismerese, hogy azt hitted tudod 10 evere elore az arfolyamokat, betervezted mennyit fogsz keresni haztaji ForEx traderkent, es csodalkozol, hogy mashogy mozdult az arfolyam mint amire feltetted a hazad/kocsid/ceged.

Holnap veszek egy lottoszelvenyt. Ha nem nyerek, telesirankozom az osszes forumot es tuntetest szervezek a Lovi ele.

Persze az igazi profik epp most vesznek fel frank alapu hitelt, hogy az eredeit toketartozasuk haromnegyedeert valtsak ki a nemreg forintositott hiteluket, hiszen ha tovabb romlik az arfolyam, ugyis megint megmentik oket, ha meg javul, azon csak nyernek :-)
@Secnir: A "NOHAB"kapcsán arra a Svéd mozdonyra
gondoltál?:)
@tavolirokon2: :(

te valóban ennyire beszűkültél, vagy csak trollkodsz?
Itt az érem másik oldala, de én nem látom, hoyg a vádakra válaszolnának, és tételesen cáfolnák. Pl. azt, hogy az egyik érintett tulajdonos ( állítólag ) azzal dicskedett, hogy mekkora osztaléka/bevétele lesz. Pedig a cáfolat attól lenne hiteles, ha a részletekre is kitérnének.

www.vg.hu/vallalatok/energia/a-met-tagadja-a-vadakat-442246
@OPHELIA: szívesen lennék takarító egy nohab-matolcsy meccs után. nem volna sok dolgom.
@ornagy50: :)
@ornagy50:

láttad már?

1937-es Lufthansa katalógus

Ma egy igazi ritkaságot mutatunk be az olvasóknak. Egy 1937-es Lufthansa katalógust a Harmadik Birodalom időszakából. Talán kevesen tudják, hogy a mai Lufthansa légitársaság nem jogutódja az 1926-ban alapított és a birodalommal együtt 1945-ben kimúlt eredeti Lufthansának. A második céget 1953-ban alapították és még a logót is megtartották.

ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2015/01/16/1937-es_lufthansa_katalogus
@guma:

Szerintem tavolirokon eccerűen csak sokat ivott. Lehet, hogy csak vizet, de az is fertőzőtt volt.:D
@guma: "pedig qrva komoly kérdést feszegetsz!"

hát igen. ilyenkor az MNB elnökének (vagy alelnökének) ki kellene állnia, és elmondani, hogy mit fog csinálni az MNB. vagy mit szeretne. vagy hogy nyugodjon le mindenki a picsába, nincs baj. de semmi. ülnek a maguk alá rakott kulahalmazon és nem értik, hogy mi a faszom van. ott a jogász mnb-elnök, szerintem otthon szűköl a sarokban, és várja, hogy a forint erősödjön.,
király júlia meg mosolyog otthon.
Svájc ezért szúrt most hátba mindenkit

Értetlenül áll szinte az egész világ a svájci események előtt, megdöbbentett és megégetett temérdek piaci szereplőt az árfolyamküszöb elhagyása. Az a többségi vélemény látszik kirajzolódni, hogy baklövés volt, amit tettek, hiszen a durván felértékelődő frank akár recesszióba és deflációba is taszíthatja az alpesi országot. De vajon tényleg ennyire bénák vagy önsorsrontóak lennének a svájciak? Az alábbi írásban megpróbáltunk az ő szemüvegükön keresztül látni és arra jutottunk, hogy kizárólag rossz lehetőségek közül kellett választaniuk. Hogy a legkevésbé rosszat sikerült-e, azt nehéz volna már most megítélni, de egy biztos: kockázatos útra tértek a pénzük kezének elengedésével.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/svajc_ezert_szurt_most_hatba_mindenkit.1.208985.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Mariann19:

Kétcsók:)

"mi fiaink tudják belőlem úgy elővarázsolni a nemzeti érzést, mint ahogy Orbán soha. "

Amit Orbán előcsal a 'kábultakból,nekem az'hamispénz,hiszen pontosan a nemzet érdekeivel ellentétes,azt tönkretevő 'torzulat:(
:)Bezzeg egy,egy kajakkenu vagy kézi világversenyen 'ordasmagyar vagyok:)

A németek az előzmények ellenére 'odapottyanva lelépték a lengyeleket:)
Bérdrukkerek nélkül is:)
@guma: drága margarita! nagyon baba az nyúzélandi cucc.
egy időben nagyon gondolkodtunk, hogy kimegyünk oda, de észre vettem, hogy ezek a barmok a másik oldalon közlekednek, meg hüvely(k)ben mérnek:)
ezé maradtunk:)))
ja és a jó kis társaságér, aki itt bassza a rezet, nap, mint nap:))))))
@Secnir:

"király júlia meg mosolyog otthon."

ezt nem tételezem fel róla.

@látjátok feleim szümtükkel:

"Szerintem tavolirokon eccerűen csak sokat ivott."

vagy nem itt élt és elfelejtette, hogy az EURÓ bevezetésének volt egy tervezett időpontja, amit kormányaink szépen elszabotáltak, csak azért, hogy a saját és udvartartásuk zsebeit tömködjék.
@guma:

Itt nincsenek valakinek távoli rokonok:))
'Idevigyé:))

www.youtube.com/watch?v=j5nEy5yN2aA
@taga20: :)))

imádom a hálón nézegetni őket, mert a valóságban sajnos nem jutok ki oda...

te meg Kubába sem viszel el, tehát azt is csak távolról bámulom :)
@Secnir:
Jobb, ha nem dumál ElTolcsy, így is hülyének nézik!
privatbankar.hu/makro/a-svajci-jegybank-egy-tolvonassal-atirta-matolcsyek-tervet-276830
Ez nagyon-nagyon vékony jég, de kinézik belőle, hogy rálép!
@Secnir: csak összehánynánk vhogy a dízelre valót :))))
@gazoló:
Szia!
Ezer rossz, ha a nemzeti érzést manipulatív eszközökkel kell kicsalni az emberekből.
Jelzem, Orbán ezzel a csábdumával az érzelmekre akar hatni, hogy legyen még valami, amivel összeköti magát a néppel.
Te kit látnál szívesen győztesnek?
@gazoló: :)

hű, basszus a lelkivilágom omlott össze!

(ez is csak egy álom marad... egyszer odamegyek...)
N U L L A tényanyag.

Majd megírod a posztot is a témáról? Ne fingjad tele a webet jusforfun.
@Fabius:
.
Palotásnak nem csak piacpártisága ismert, hanem a peche is. Ha jól emlékszem, volt neki egy komoly összegű adó, vagy gazdasági ügye, amit a bíróság tárgyalt. Erre kifogott egy kétballábas ügyészt, aki megbotlott a küszöbön és elejtette a vádat.
Nekünk is pech, mert rejtély, hogy vétett-e a jogrend (akkor még volt) ellen, vagy sem.
Az ügyészre elbocsájtás várt, Palotás pedig önként távozott az országból.
Most ott piacpárti.
@guma: szerintem teljesen igaza van... (ha valaki azért hoz létre céget, hogy munkát adjon embereknek, akkor azt filantróp, róbert bácsi/teréz anya, szocifogi elnevezéssel illetik és nagyon tiszteletreméltó... de nem vállalkozó a megnevezése...)
@Mariann19:

A nemzeti érzés,kokárda,zászló,a nemzeti jelképek elinflálása is megbocsáthatatlan bűnei közé tartozik!!

A Horvátoknak szurkolok!
@guma: bérek, bérek
A kecskés mercinél (most speciel lófej van a P-sek oldalán) 3 műszakban egy betanított munkás nettó 120-130 körül visz haza. Stuttgartban egy hasonló kvalitású emberke, aki heti 32,5 órás munkarendben csak arra ügyeljen, ne fordítva dugdossa a lemezt a gépbe 2800 EUR/hó
@guma: "imádom a hálón nézegetni őket, mert a valóságban sajnos nem jutok ki oda..."
mé nem szóltál kosalalának, hogy te is bírod a rolingsztonszt, csak elvitt volna egy körre:))
kubai utat meg nem felejtettem. gyűjtögess:)) hátha.
@dont be such a jew:
Cicabogár!
Valami értelmeset is tudsz makogni, vagy ennyire tellett belőled?
Amennyiben meghaladja az értelmi képességeidet a poszt, a pöcsért nem takarodsz el?
Amennyiben nem vagy képes normálisan véleményt nyilvánítani, menjél kötögess, vagy matyizzál..
@gazoló:
"A horvátoknak szurkolok."
Jó, akkor én is.
Még nem tudtam eldönteni, csak azt, hogy európai csapat legyen.
Így lesz motívációm, kösz neked.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én is pont ezt kérdeztem

Blog lesz a témáról?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: www.napiszar.hu/Thumbnails/22319.w-305.h0.q100.jpg

gondolom az ilyen dolgokra nem áll fel a cerka nekije, ezé minden este becsönget ide, asztán elrohan:)
@Secnir: Egyszer volt szerencsém utazni a fedél-zetén.Mi után felkepeckedtem a létrán és kinéz-
tem a mellső ablakon meglepődtem a sínpár
szélességén,pedig ha valaki akkor én már hozzászoktam a hasonló észrevételekhez.:)
@dont be such a jew:
Viagrával próbáltad már? A te korodban lehet, hogy az még egy esély...
@taga20:
Hmmmm... pedig ez olyan jófajta "csatakanca" typ... :)
@guma: Köszi,hogy gondoltál rám.:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hülye vagy bakker? asztán ráissza a meleg tejet lefekvés előtt és reggel nem kell fel!
téged meg babasznak a kóterba, mint felbujtót:))
@Marcellusca: mi más? de ha rossz leszel szólok ebolának:)
úgy látom nagyon bírod:)))
@Sir Bates dö Hól: :)

most mondjam, hogy igazad van? igazad van!

viszont te is tudod jobban mint én, hogy hazánkban sem ez volt a fő szempont, még a "kényszervállalkozások" létrejötténél sem...
(tehát, vallom: nem az állam feladata, hogy a rossz hiteleseket megmentse!)
a törvényi, szabályozási környezet azonban itt mindig, mindent felrúg és nem is folytatom...

(szerintem ez az egész akkor kezdődött amikor 89-ben a lakások árának kamatát 3%-ról 36%-ra változtatták és 99-ben kimondta a közt.elnök, hogy a lakhatás nem állampolgári jog...
akkor sem mentett meg az állam senkit.
sőt.

akkor indult be az otthontalan világ nagyüzeme...
hámozd ki tehát, hogy értem amit mond - csak összekapcsolom az elmúlt évekkel...
biztos nem jól teszem, és keverem a szezont a fazonnal. de nem tudom függetleníteni magam a törvények adta vagy szabta(?) lehetőségektől amit mindig úgy forgattak, hogy a polgár ráfázzon..)
@guma:
Nyugi, miert lenne szegyen nem erteni hozza, ha nem ez a szakmad?

En sem tudnek mondjuk genmanipulalt bakteriumkoloniat eloallitani.
A cikkbeli KKV-k rosszul tettek volna, es bizonyara csodbe is mentek volna, ha engem, vagy mas dilettants szerzodtettek volna genmernoknek, ha eppen biotechnologiai cegrol van szo.

Ugyanigy van ez a penzugyi szakmaval is:
Azt megis sok cegnel biztak dilettansra (a cegvezeto/tulajdonos sajat magara, jutalekmaximalizalo ugynokre, kamugep haverra)

Arrol nem is beszelve, hogy teljesen feleslegesen vettek be a ceg tevekenysegi korebe a valutaspekulaciot, a biotechnologia epp eleg rizikos terulet mar onmagaban is :-)
@taga20:
Backi, valami kockázatot vigyen már bele a kis szaros életébe! Ennyire ne lenne kalandvágy benne? :D
@Marcellusca: hát aszt nem tudhatom, de a szája, ilyen lehet:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/22287.w-425.h0.q100.jpg

na, kell vagy nem? döncsd el, me mingyá vége a pénteknek:)))
@taga20: Meghagyom neked.
Úgyis odavagy a guminőkért.
:D
A fátyoltáncban egyenként lebbennek a fátylak, no itt is lebbentgetik szépen egyesével:

444.hu/2015/01/16/a-met-rol-az-ukran-oligarcha-jutott-eszembe-ezert-erdekelt-a-sztori/
@OPHELIA: " csak összehánynánk vhogy a dízelre valót "

mint a viccben:
Az autós dugóba kerül a Kossuth-tér előtt, már egy órája nem mozdul a sor, előremegy megnézi, mi van. Ott áll a tömeg, megkérdez egy rendőrt, WTF? rendőr: ott áll orbán a parlament lépcsőjén, és azt kiabálja, hogy nem szeretik őt a magyarok és felgyújtja magát. na és? kérdi az állampolgár? hát -mondja rendőr- kétszáz litert már összedobtunk...
Tudja valaki, mi a franc van a t-boy levelezőszerverével?
@Marcellusca: monták má neked, hogy rendes csóka vagy?:)))
@OPHELIA: hogy neked milyen gondjaid vannak:)))
@guma: hát, elsőként is nem nekem, hanem @tavolirokon2: -nek kellene ezt címezned:-)... másodsorban meg minden negyedik évben szavazhatunk egy programra... az nem a pártok hibája, hogy nem dolgoznak feleslegesen... mert a választóknak programot írni moon az teljes időpocsékolás (múltkor vakapad betette az mszp oktatási "programját"... amit én inkább egy kívánság- és igérethalmaznak gondolok, távol minden realitástól (realitás alatt értem a mibőlt)... picit sértődött is voltam, mert kimaradt az ingyensör és az alanyi jogon járó gyíknyújtás lehetősége a programpontok közül...
@Fabius: Kellett volna szmájli a fideszes kérdésem után.

Palotásnak meg önmagában a neve kevés lehetett akkor.
Még páran jól eltűntek azok közül,akik híresek-hírhedtek voltak akkor.
@jöttem:
???? creamstick????

hunter for

brühüyyy
@taga20: Képzeld, ha azon rinyálnák, hogy elromlott az Alonsom :))
@tavolirokon2: :)

"Azt megis sok cegnel biztak dilettansra (a cegvezeto/tulajdonos sajat magara, jutalekmaximalizalo ugynokre, kamugep haverra)"

a legnagyobb baj azonban az volt, hogy palira vettek mindenkit ezek a "tehetségek", és megfizetették és kihasználták a jó népnek a tudatlanságát is...

emlékszem 89-ben emelt az otp a számlavezetésen, és egyetlen!!! ember volt aki beperelte őket az egyoldalú szerződés módosításért.
a per évekig elhúzódott, de nyert!
az otp-t kötelezték, hogy eredeti szerződése szerint számlázzanak annak az embernek.

na a példában van a kutya eltemetve. korán megmutatta a felépülő rendszer, hogy mindent lehet és ha nem tetszik: perelj!

nem folytatom...
@OPHELIA: fettel a menő, me ő van mostanában vörösben:))
semmi bajom Vettellel, én inkább a Ferrariban nem bízom:(
@látjátok feleim szümtükkel:
dehát ott van az amerikai palagáz meg palaolaj és palalala azt kell megizélni és akkor lesz majd a kána ááááááááánusz

brühüyyy

az idő ami egyébként mint olyan kitalált faktor a zaszrtronómiában most éppen jól műxik...

vagy mi is a ketyere?

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Sir Bates dö Hól: :DDD

nagy a baj, mert felcserélik a szerepeket: azoknak kellene írni akik el tudják olvasni, hogy "mit" írtak!

jó, hogy vagy :)
@OPHELIA: 1995-ben is egy rakás szar volt. asztán lett egy 2000-2004 közötti aranykor:)
nem mondom, hogy ez lesz, de remélem hasonló.
@Rodeo36:
magyarul mondd, ha azt akarod, hogy megértsem
@látjátok feleim szümtükkel: putyin szopóágon van, me ami a földből jön fele annyit ér:)))
azon gondolkodom, hogy orosz mobitelefon vagy számítógép vagy egy kurva orosz mikroval mé nem találkozom a piacon?
@taga20:
vagy csehül. de az oroszt is értem.
minden másra ott a gugli fordító.
na, jó a németet is, ha nem komplikálják. ))
@jöttem: Mé vagyol 6 napra bezárva Prágám?
@ornagy50:
6 nap múlva megyek haza.
@jöttem: hallod! szopasd be az öreg bolhást, nyomjá neki szlovák szöveget, de olyat amit a fordító félre fordít. pl. szeva öreg bolhás:)))
@guma: a létezésem NEKEM sincs ellenemre:-)... bár, ezt nem gondolom, hogy sokan osztják:-)...
@taga20:

"asztán lett egy 2000-2004 közötti aranykor:)"

sokan hitték ezt, mert leszarták a korán felbukkanó jeleket - vagy 20 évesek voltak (mint te) és csak azt látták: kinyílt a világ...
@taga20:

a sajátoddal verd a csalánt! ))))))
ha tud oroszul, megérti a szlovákot is.
@jöttem:
Megint? :)
Mikor jössz ides erre, a szomszédba?
Mert nem sok km-re vagy...
@jöttem: hülye egy életed van! meddig csinálod?
ja,:)
@taga20:
.
Az összes legyártott darab (mind a tizenkettő!) egy ritkasággyűjtő (lehet, hogy Orbán?) tulajdonában van.
Most várja, hogy régiség legyen, mert akkor mégtöbbet ér.
@guma: "sokan hitték ezt, mert leszarták a korán felbukkanó jeleket"
eszt tessék kifejteni, me hirtelen aszt hiszem, hogy a néni nyugger és elkapta az alchejmerbácsi:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

ha dolgozom / itt a szomszédodban / van napi 2 óra kimenőm. vagyis nem mehetek.
ha meg mehetnék, akkor 400 km-re leszek tőled. otthon.

nemsokára kitavaszodik, aztán lehet utazni.
na, majd akkor.
@jöttem:
magyarúl értesz, nálatok a szlovák a menő?

brühüyyy

gúglizzál vagy maraggy tudatlan
@taga20: nem nosztalgiázom tovább. elégedj meg a mai adaggal... :)))
@taga20:
neked van magyar CNC-d és a szikrák is magyarok? vagy az is echte dajcs

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke): azé bírlak tégedet, me egy, mindig raksz egy pontot az elejére, keto ott vagy a szeren. nem nyalok, mégha úgy is tűnik:))
csak csajoknak!
u.i.: egyet bánok, hogy nem érhetem meg, ahogy a szaúdi hercegi család( cca. 10000 ember) a teveszart lapátolja a bentlibe.
u.i.: szerintem a bentliben benne van minden műszaki cucc, amin egy értelmes ember lebabáz.
.@jöttem:
.
Nézd meg ezt, és mond meg, mikor lesz tavasz?

www.idokep.hu/hoterkep

.

.
.@jöttem:
.
Nézd meg ezt, és mond meg, mikor lesz tavasz?

www.idokep.hu/hoterkep

.

.
@Rodeo36: de nincs is akkora pofám, mint ennek a tróger putyinnak!
ha feltörne a gáz a kertemben, akkor én is megvenném maon vityával együtt, ja és rodeo faragná a széklábat:))
@guma: jó! aszt teszem, te szeretni való gumanéni:)))
@taga20:
most kezdtem. ez a második évem.
hogy meddig?
amíg nem mondja egy "herceg", hogy téged akarlak látni minden este,mielőtt elalszom s minden reggel miután felébredek.
de nem skypon.))))
ellenkező esetben majd 3 év múlva átgondolom, hogy jó-e ez az irány.
ha igen, maradok.
ha nem, előveszem a fiókból a papírjaimat.
@taga20:
.
Ha eltántoríthatatlan vágyad a telerakott Bentley, szerezz be egy nyitottat, és ha esik a hó, te csak vezess nyugodtan.
Lesz mit hazavinned.
Vezetés közben ajánlott a dohányzás. Régi eszkimó mondás: ahol füst van, ott meleg is van.
@ornagy50:

jujj! inkább szórj rózsaszirmokat a lábam elé.
bár az neked légtérsértés lenne.
a fene enné meg ezeket a határokat!!!
)))))
@Rodeo36:
Papa, egyre szánalmasabb leszel... :(
@taga20:
.
Éppen feltörhet a gáz a kertedben, és a szabálytalan vételezés (becsült köbméter) és a bírság kifizetése után nem maradna pénzed gumikesztyűre sem.
@jöttem: értem a női agyad:) szerintem előbb vagy utóbb sikerülni fog, persze csak ako, ha tagamester utasításait követed:)))
@Rodeo36:

imolásodsz?
Szlovákiában lakom, így természetesen folyékonyan beszélem a szlovákot.
Neked nem kellett megtanulni annak az államnak a nyelvét, ahol élsz?
@dr. jenőke (jenőke): ako a dallasz kamu? ne bassz ki velem!:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne baszogasd az öreg kutyát! idén kanadában szeretnék nyaralni, ezé nyalok neki, me a szállást meg akarom úszni ingyé:))
@ornagy50: @taga20:
Nem vagyok vidám, hogy az öreg ennyire leépült... :(
Szánom, hisz szánalmas, amikor imolát ötvözi gábriskával. Közben játssza a fölényeskedő majmot.
Miattam kinyalhatja.
@jöttem: Ha tudod nézd meg a teljest!
/csacskaság/nem kell félni tőle!!!:)
Osztán még benne "POZITÍV KISUGÁRZÁS"is!:D
@taga20:
.
Jujjing olajozott, mint a MOl. Ing nélkül meg csak egy film.
Ha gyűjtöttünk-e pénzt Isaura felszabadítására, tedd közzé, hogy két komment között tulajdonképpen szerencsétlen olajvállalkozó vagy.
Lehet hogy bejön, és nem kell ásni sem olaj után. Legalább nem néznek szociális temetkezőnek, aki túlélte családtagjait.
Tényleg! Nem hiányzik egy "j" betűd?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: emlékszel, mikor egy évvel ezelőtt azon vitatkoztunk, hogy ki hozza haza schwechatról?
@taga20:

egyszer már felrúgtam az életem. biztos egzisztenciát, jól fizető állást hagytam otthon egy szerelem miatt pakoltam és költöztem.
van jelölt, de jelenleg 2 országgal odébb dolgozik. nyárra hazatelepedik.
majd meglátjuk, egymáshoz valók vagyunk-e.
de ezt a munkát nem adom fel.
szép dolog a szerelem, viszont még egyszer nem szeretném a nulláról kezdeni.
jobban mondva nem akarom, nem fogom.
@taga20:
Többször eszembe jutott. :(
Tudod, már csak a kuriózum miatt is kéne látni... scriptnek túl beteg, embernek meg túlgyógyszerezett. Lehet, hogy útközben még a határ előtt kitenném.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Kijavítalak: nem ötvözi, mert ez a tömeg már hatványozás.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: JA JA!!!
"Porból lettünk"s meghülyülünk .:D
@ornagy50:
majd otthon. kicsit kiköltekeztem, nem szívesen vennék még kreditet a mobilnetembe.
brutális árleszállítások vannak, isteni cuccokra.))))
hagy lássák otthon rajtam a népek, hogy Ószriában dolgozom.)))
@dr. jenőke (jenőke):
Ohhh... elnézést a stílisztikai libáért... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hát hívjuk meg:)
és elválik a szar a májától.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

kiütközött belőlem a paraszt őseim vére. földet el nem adunk, biztos megélhetést nem borogatunk holmi vágyak miatt.))))
még 2 ember sorsa függ a döntéseimtől. a trónörökös egyetemista. elsőéves.
aztán meg magam is szeretem az anyagi biztonságot. ahogy múlik az idő, egyre jobban.
lehet, hogy időnként meztelenül főzök és reggelre pálinkát iszom.
de biztosat a bizonytalanért nem adok fel.)))
@dr. jenőke (jenőke): néhány dolog hiányzik nekem is, ahogy látom neked is.
a ling-long fasza dolog, de nem minden, én is vágom, ha kívülről nem is láccik:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nem légy biztos semmiben abban főleg nem, hogy találkoznék e veled valaha ????

brühüyyy

maraggyon a script

te azt is meg tudod...ni
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
magadat szánjad ...jobban jársz, én még sohasem szorultam rá ilyesmire sem

brühüyyy

nem gondolod, hogy megint te kezded meg a hülye taga belepofázni humorba amit sem te sem ő nem értettek csak hőzöngetek mint két dilinyós hímringyó

sajnéáld magadat rádfér, kis aranyom pá

viceházmester
@Rodeo36: Nagyon fájlalom ,de tűzparancsom van:(
@taga20:
köszönöm a Michelangelo Buonarotti_val való összehasonlítást de azért én széklábnál többre is mongyuk katedrálist nem 10000 MW-os gőzerőművet igen

na a többit rakd ki a magyar CNC-d tálcájára

brühüyyy

hogy milyen süket békák lettetek...szegény békák, azok legalább brekegnek, de ti...onnan alsó pocsolyásról??? két kóró közűl?
@ornagy50:

szikrázol is vagy csak leégsz?

hogy is van a tűz?

a tűznek őrizője vagy aki oltogattya

brühüyyy
@Rodeo36: te egyszerű, ha mi nem lennénk, ako te bedobnád a törölköződ!
se kutyád, se macskád, csak mi:))
@jöttem:
:) igen, igen, igen...

@Rodeo36:
Nagyon ne bízd el magad, egyre inkább arra a kutyaütő szintre kerülsz, ahol gábriska cimbid van, akire a lőtéri kóbor eb sem kíváncsi.
Tudod, már csak udvariasságból is átpasszolnálak valami mazochistának, a pöxömse kíváncsi rád, nemhogy a hetero fehér seggem - csakhogy a stílusodhoz alkalmazkodjak...
Erre most Erika Eleniak kilépett a tortából, a '89-es Miss July-ként... hol nem sza.rom le a nyafogásod?
Esélyed sincs...
@Rodeo36: ja és patent vagy.
ha senki nem akar szétszórni a szélben, csak szólj, szétszórlak és mondok egy-két jó szót rólad:)
@taga20:
próbáld meg

brühüyyy
@jöttem: túl tökéletes vagy.
nem vagy te faszi?:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
te még mindíg ezzel az aljas szöveggel gyüssz...szerencsétlen...a kóbor kutya sem kíváncsi rád sem egészben sem darabokban hát még én...

ha az olyan könnyen menne? és akkor mi van? seggem kivan?

kirax? hát? annyi

brühüyyy

csak azt tudnám, hogy magadat mikor baszod ki az ilyen aljas szeméccségekért
@taga20:

ha ti lennétek a világon egyedűl akkor is nagy ívben elkerülnélek benneteket, csak azért szólok be -néha- mert irritál az a soxar amit összelapátoltok és kavarjátok, ja és a bölcsek köve is a zsebedben ugye?

na jó le ne nyeld

brühüyyy
@Rodeo36: nehéz lesz az az egy-két jó szó, de belevágok. kutyum üdvözöl a kanapéról:))
@taga20:
ANXIETY at the Swiss National Bank’s surprise decision today to drop its peg against the euro was nowhere more evident than in central Europe. The Swiss franc soared against all the region's currencies, including the euro, the Hungarian forint and especially the Polish zloty, and stock exchanges in Poland (pictured) and Hungary dropped sharply. During the global economic crisis, similar swings plunged many borrowers in the region into deep water: they had gorged on low-interest loans (especially mortgages) denominated in Swiss francs, only to find themselves unable to meet payments when the franc's value rose sharply in 2009. But despite the worried reactions on the bourses, the region is much better prepared for exchange-rate swings today than it was six years ago. The biggest impact of the soaring franc could be political, chiefly in Poland, which is preparing for parliamentary elections this autumn.

................

brühüyyy
@taga20: nézz bele a postaládádba! )))))))
@Rodeo36: öreg, te is tudod, én is tudom, hogy mindketten ostobák vagyunk:))
ha maradék életedben haza akarsz jönni még utoljára és kell egy ágy, szóljál. a feleségem ad egy baba kocsonyát az orrod elé, én meg megmutatom a levendulaföldet itt a határban.
@Rodeo36:
Ahhoz le kéne küzdenem magam hozzád... Öreg, egyre lejjebb csúszol, már a sörömért se küldenélek ki... :( beszélgess vki mással, vagy nézd meg, hogy kint vagyok-e a konyhában...
@taga20:
a kutyát én is

brühüyyy
@jöttem: belenéztem, sehol egy nő:)
@taga20:
mert a guminőt kerestél.)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
hááát idefigyelj te szarházi, én egy kurva szót sem szóltam hozzád de te el kezdted az inszinuációt ok nélkül csak cum trucc mert vártad, hogy belépjek...
ha ez nem aljasság és különösen amit ide büfögsz...hát undorító vagy (sohasem gondoltam volna hogy ...dehát tévedni emberi dolog)

azt mered írni, hogy sörödért sem küldenél el? hát ki az aki elmenne? és egyáltalán hogyan képzeled mindezt

egyébként nagyon megnyugtat mindez, most leleplezted magad és taga is aki most ...dehát :

hombre blanco no se esquece jamás

brühüyyy
@taga20: "azon gondolkodom, hogy orosz mobitelefon vagy számítógép vagy egy kurva orosz mikroval mé nem találkozom a piacon?"

Jah, ők kicsivel nem foglalkoznak, csak naggyal. Legalább is paksi méretűvel.
@Rodeo36: ha nem is kedvelsz, itt a kertben szétszórlak:))
pusztán jófejségből:))))
@látjátok feleim szümtükkel: szibéria oda-vissza:))
és ezeknek nyalnak sok ezren!! vona, vitya és társai!
@taga20:
.
Ezt írtad: ''''néhány dolog hiányzik nekem is''''
...vajon mi hiányzik még?
Itt egy vers. Segít?

Jó éjszakát, szép álmokat, jó reggelt, vidám hajnalt - kinek hogy...

CSUKÁS ISTVÁN: ANNYISZOR JÁTSZOTTAM A BOLDOGOT

Annyiszor játszottam a boldogot,
most végre boldog lehetnék -
nyugtalanul figyelem magamat,
vajon mi hiányzik még,

mi hiányzik és honnan hiányzik,
a világból-e vagy belőlem,
hogy miért nem csurran a méz,
fanyarul megért szőlőszem;

vagy nincs is, csak a mesében,
elkopott idegeket simogató
szép hazugság, kábítószer,
és mindegy, rossz voltam vagy jó,

s a boldogot csak játszani lehet,
és az élethez ennyi is elég,
az üdvözült angyali boldogságot
nem ismerik, csak a hülyék.
.
@taga20:
ha te úgy tartod önmagadról, hogy van eszed (vannak még csodák) akkor el fogsz gondolkodni a kutyut simizve, hogy mit is csináltál és miért?

nem kell publikálnod, a nagy tükör a kombinált szekrény ajtajának belsején elég, azzal oszd meg

brühüyyy

és emlékezz Jézus szavaira, ki mit tegyen másokkal és hogyan???? (pedig én assem hiszem el hogy létezett a szőrös)
@taga20:
.
Mindezt csak azért, hogy eljátszhasd a lágy és jószívű úrifiút, akár mindennap.

- Mi van veled? Olyan szétszórt vagy! Szedd össze magad, de gyorsan!
@dr. jenőke (jenőke): azé bírlak, me hülye vagy, mint a fasz. de ha rárántasz, mindig meglátod a fényes bohócot:)))
@taga20:
Laza vagyok, egy klassz belga sör, oszt a balgák háborgása meg rinyálása nem hat meg. :)
@taga20:
.
Maradok a cserkészek jelmondatánál.
Nem rántok rád.
@taga20:

valamit elbénáztam. de többször nem próbálkozom, mert újra kapok egy kiskátét.)))
@dr. jenőke (jenőke): menekülsz haver! pedig mindig megérzed a lényeget, csak mindig lecsúszol:))
www.youtube.com/watch?v=vh1C1VDlmmk&index=11&list=RDrHkTKyCnsRA
@dr. jenőke (jenőke): ne tessék má ennyire, me összevagyok zavarodva.
más. a gyereknek igaza vot. te egy fityeszes vagy)))
www.youtube.com/watch?v=tLTGs4fqxBk&list=RDtLTGs4fqxBk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azé balga belgák odabasztak az ostoba terroristáknak. nem?
na megyek én is, me bamba a társaság itt péntek este:(
@taga20:
.
Én menekülni?
Székembe üldögélek és remekül elvagyok.
Más: ha fideszes lennék, ne állnék veled szóba, de remélem te sem velem.
Annyira méltatlan ez mindenkihez (Csiribá!... én sem értem, mint szleng, csak a vajat dobta ki)... legyünk egy picit toleránsabbak a másikkal, én megértem (minap hallgattam ezt elalváshoz Agatha Christie -Miss Marple mesél. (hangoskönyv): youtu.be/QJwT3YIge4A , s a kezdete!... ha nincs kinek ezt a kérdést feltenned, az szörnyű!.... [én megértem, az enyém is errefele tendálna, de egy gordiusz-stíllel megoldjuk:-)])... sz'al, ne kúrogassuk egymást csupán a múlt és a tesztoszteron, illetve a kapuzárási pánik miatt:-)...
@dr. jenőke (jenőke):
Ha fideszes lennék, én magammal sem állnék szóba. Van erre valami ide illő, frappáns versed?
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm, ez nagyon jólesett.

Én időnként ezt érzem:

"Nem kell a boldogsághoz semmi, uram, a boldogságot nem lehet akarni. Nem kell hozzá sem szivárvány, sem naplemente. Sem nyugalom, sem béke, sem beteljesült vágyakozás... a boldogság egyszer csak hirtelen elárad, betölt, nem tudni, mitől. Lehet, hogy éppen esik, kopog a tetőn, és attól jön a boldogság, és átsuhan, megáll itt, kicsit elidőz, majd továbbáll. Lehet itt épp akkor, mikor jön szomorúság, gyász, szürkeség, ború és eső. Kilátástalan eső. És lehet, hogy a kopogásától mégis boldogság lesz akaratlanul és véletlenül. Áll az ember valahol az út mellett elhagyatottan, vár valamire, sár van és eső és hideg, és mégis egyszerre, érthetetlenül boldogság van."

Bóna László
@Knósszosz: milyen sajtra esett a választásod? (én ma buffalát ettem, emilia-romagnai szalámival és kápiával, hozzá egy könnyű dép-francia vőrös és marokkói oliva, nem magozott!... a sajton kìvül minden a csóróságot mutatja:-)...)
@jöttem: "...Hiszen elég nagy a világ. És van benne elég leány. Szebbnél szebbek, édesebbek. A hozományok se vesztek még ki. Ej, csak egészség legyen és egy kis tűrhető kártyajárás."

:-)
@dr. jenőke (jenőke): ezt pedig a versekért (van egy csomó szám még ott... az official nem-naccsos is megnézheti:-)...(
Vodku v glotku: youtu.be/Rn615cc8U3Q a link lemaradt... a gomba, az a hibás:-)...
@dr. jenőke (jenőke):csakszólok,hogy én éjszaka titokban olvasgatom a blogot:)jó a vers.
@Knósszosz:
Karinthy Frigyes: Halandzsa

Ezt a dolgot a kávéházban észleltem.

Egy úr ült le mellém, jó modorú, szerény fiatalember. Mindenféle dologról beszélgettünk. Néhány percre megakadt a társalgás.

Egyszerre megszólal az én új ismerősöm.

- Bocsánatot kérek - mondja szerényen -, önnek is ide a pincérhez kiszera méra nin, hozzám?

- Pardon - mondom, és közelebb hajolok -, nem értem.

Udvariasan megismétli:

- Azt kérdezem, hogy a pincér önnek is kiszera méra és mindig.

Elpirulok egy keveset. Ejnye, mi van az én fülemmel, hogy nem hallom, mit mond ez az ember? Pedig nyilván egész értelmesen beszél.

Percnyi szünet után tehát így szólok:

- Bocsásson meg, kérem, olyan szörnyű zaj van ebben a kávéházban. Igazán restellem, de most se értettem, amit mondott.

Ismerősöm zavarba jönni látszik. Kérdőleg néz rám, mintha gyanakodnék, hogy ugratom. Aztán kicsit szégyenkezve ismétli, hangosabban.

- Csak azt akartam tudni, hogy a pincér ebben a kávéházban is kiszera méra bávatag, ha lehet.

Mi történt velem? A füleim zúgnak? Egy pillanatra átcikázik agyamon a rémes gondolat, hogy talán megőrültem. Már régen vettem észre magamon különös jeleket... Tegnap, mikor kifelé mentem a kávéházból, égő cigarettámat bele akartam dobni abba a kis tóba, ami itt a kassza alatt van, és amiben aranyhalak úszkálnak, de hirtelen meggondoltam magam, és melléje dobtam. Később jutott eszembe, hogy ez a mozdulat azért történt, mert megsajnáltam a halakat, hogy valamelyik talán megégeti magát a cigarettában.

Most meg a szavak konganak a fülembe, értelmetlen és zagyva betűhalmazban - rettenetes! Az apercepcióm felmondta a szolgálatot! Nem tudom összekötni a fogalmakat! Ismeritek azt a gyötrő és butító állapotot, mikor az ember kínlódva elismétel magában egy szót, mondjuk "leves", és a végén már nem tudja, miről van szó, és csak ezt tudja: "leves", és nem lát semmit, és végre már nem biztos abban se, hogy mondják: "leves" vagy "levés".

A halántékom ijedten zakatol. Ránézek a barátomra. Ő csalódottan és csodálkozva figyel rám, hogy még mindig nem feleltem egy ilyen egyszerű kérdésre. Kínos, üres szünet. Odakünt csilingelnek a villamosok. Én összeborzongok, és a temető jut eszembe. Így fognak csilingelni a villamosok, és én a temetőben fogok pihenni, por lesz fölöttem és alattam, és szegény, meghülyült, paralitikus agyam ott szikkad csontkoponyám rekeszei közt...

- Hogy a pincér?... - kérdem, utolsó reménnyel, elgyöngülve.

- Hogy itt a kávéházban nekem is lehet-e kiszera mléra bégeva szebékkel visszaadni.

Most már nem mehet ez így.

- Igen - mondom határozottan -, biztosan lehet.

- Hát akkor adja ide, leviszem.

- Mit???

Rám mered elhűlve.

- Hát az öt koronát!

El van csudálkozva.

- Ja úgy, pardon - hebegem rémülten, és reszkető kézzel nyújtok át öt koronát. Aztán elbúcsúzom, és letámolygok a parterre. Ni, már a lábaim is reszketnek. Vége. Ilyen fiatalon! Istenem! Ilyen fiatalon!

Egy barátom fog meg.

- Mit beszéltél azzal a halandzsa-emberrel?

- Kicsodával? Szent isten!

- Hát azzal a halandzsa-emberrel! Te is beugrottal?

Rám néz, mindent megért, röhög.

- Na, sejtettem! Hát tudd meg, ez az ember feltalálta a halandzsa-nyelvet. Értelmetlen szavakat kever bele a mondatba, és amikor az ember félig megőrült, hogy nem érti, öt koronát kér kölcsön.

Hja vagy úgy!

Kiegyenesedem, a lábaim megfeszülnek. Gúnyosan végigmérem a barátomat.

- Na hallod! Csak nem képzeled, hogy beugrottam? Rögtön rájöttem a viccre. Olyan embernek ismersz, akit be lehet csapni?

brühüyyy
.
Demokratikus Kerekasztalt (DEKA) szervez Iványi Gábor metodista lelkész és Ferge Zsuzsa szociológus. Azt ígérik, „az elit krémje” lesz ott az alakulásnál, a cél „Orbán Viktor félreállítása”.

A szervezők fel akarják számolni a szekértábor-mentalitást, baloldali és nemzeti-konzervatív kerekasztalokat is terveznek. Hat munkacsoportban fognak majd gondolkodni a progresszív jövőképről és az igazságos társadalomról. Szövetségesüknek a webnyilvánosságot nevezik, hogy a rendszerváltással ellentétben az ő legitimitásukat ne kérdőjelezhessék meg később.

mandiner.hu/cikk/20150116_deka_felreallitanak_orban_viktort_az_uj_kerekasztalosok

.
@Knósszosz:
.
Talán ez áll legközelebb.
Mindenképpen jobb, mint Saul, Paul és a damaszkuszi út története.
.
Janus Pannonius: NÉVVÁLTOZTATÁSÁRÓL

János volt a nevem, s Janus, ki e verseket írta!
Megmondom, ha netán, tudni kivánod okát.
Nem buta gőgből hagytam cserben a régi nevem, nem!
Tudna-e bárki különb s szebb nevet adni nekem?
Ezt hittem magam is s lásd, Janus lettem, amint a
Múzsa magához emelt s megkoszorúzta fejem.
.
@taga20:
.
Mit is mondjak? Ez olyan "zene(?)" volt, hogy a lengőfülű törpenyúl azonnal hetet toppantott és utána intubálni kellett.

Miket hallgatsz te ember?
No, mindegy ízlések különbözőek. Lehet, ha én küldtem volna rajtad eret kellett volna vágni.
Ne vedd komolyan a kritikát!
:))))
@dr. jenőke (jenőke): hát senkise a zenei ízlésed miatt szeret itt, hanem a béna verseid miatt!
és vedd komolyan a kritikát:)))
@avanivi: te meg ne nyaljál jencinek, me má így is nagy az arca! jó?:)))
@taga20:
mikor a legyek elfoglalták a légypapírt

www.youtube.com/watch?v=MW8asBxO4oI

bbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

brühüyyy
@Rodeo36: ez elég béna szám. valami normálisat, persze ha nem kérek sokat:)
remélem azé nincs harag, de néha elég fasz vagy:) sokszor:)))
@Rodeo36: jaj!! ha kérhetem, inkább valami zubinmétásat legyél szíves. ha má hajnalban felkeltem:))
@taga20:
csak azért, hogy pukkaggy meg...kkkkkkkkkkkkkkkkkk

www.youtube.com/watch?v=zuTbM4JvVBY

brühüyyy

hallgasd, majd csináld utána
@Rodeo36: ha te ilyen vagy, ako inkább visszafekszem az asszony mellé:)

www.youtube.com/watch?v=UqiHBjYglAA&list=RDRNU2rTn161w&index=2
@taga20:
www.youtube.com/watch?v=eu1GDKq4Cdc

amikor a 45 méter magas jweges hullámokat érzed az Atlanti Óceánon akkor szólj hozzá...és könyörögj!!!!!!!!!!!!!!

de akkor már késő...hatalmas ócskavasak nyögnek egyet és elmerűlnek a habokban mert "Ő" nem fogadta el a köszöntést a kikötőben

bye bye

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

és harsányan röhög amint vonaglik lefelé a rozsdás vas és ember rajta aki nagypofájú és csak tolja a sódert...ott nincs ki meghallja csak azt? könyörgök légy kegyes és vezess haza egészségesen
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

www.youtube.com/watch?v=y718_f3ezpc

Beethoven a Hősök???? kkkkkkkkkkkkk

III. c moll szimfónia zárótétel KnaPPERTSBUSCH 1944

KKKKKKKKKKKKKKKKKKK

brühüyyy

beethoven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@taga20:
értékeken nem változtat holmi felállt a faszom megdugom az asszonyt (vagy a kutyát)

és aki nem érti hát annak annyi
még egy valami, ha esetleg fel tucc nőni onnan...ahol vagy

Hans Hotter sings "Wotan`s Farewell and Magic Fire Music"
from Die Walküre by Richard Wagner (1813-1883)
Orchestra of the Bayreuth Festival
Hans Knappertsbusch, conductor
Bayreuth 14.VIII.1956

www.youtube.com/watch?v=JR4_9-4cW_o&index=15&list=PLzGvrcrUQWTLf8xLC8GJxFWkPtvDtZG4x

brühüyyy

hogy a sekélyesség és a mocsár meg a kisduna...szóval kinek a Világegyetem kinek a szomszád budi? döntés kérdése eccer kell eldönteni

bye bye
@taga20:

Daniel Hopkins7 meses atrás

Unbelievable performance of the Farewell by the unforgettable Hans Hotter, truly the most refined Wotan of all time. Utterly beautiful singing, lyrically done, with total impact. I was moved to tears. Thank you for posting!
Traduzir
Responder ·

luziederschrecken7 meses atrás

Those poor people that never listen to anything else than pop in their life! How much they miss!!

brühüyyy
@taga20: ne pedálozz...kkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@taga20:
aztatatatatatat keress magadnak te

www.youtube.com/watch?v=fE-1BW9OI8c

próbáld meg?
hátha eccer?

brühüyyy
@taga20:
ez ugyan nem Mehta, hanem Bruno Walter aki a szerzőtől tanulta direktben Bácsben

www.youtube.com/watch?v=fE-1BW9OI8c

brühüyyy
@jaegtoer:
véleményed érdekel a következőkről ez egy egyszerű de nagyon jól elkészített zongorakivonat
és Bruno Walter Kathleen Ferrier

és a mű

www.youtube.com/watch?v=plPriJ3NY3U

mit ad neked ez ma itt és a mai magyarország körülményei között amikor ez már a 27. századot meséli és az idő előtti 6. századot

add tovább a "mesternek" ha két rénfing között kátyúba kerűlne a virgácsa a majmok bolygóján a balkanyarban ott a sehonnan sem jöttünk tehát sehovás sem megyünk jerlszó alatt mikor kigyullad a piros lámpa: kurva anyátok

és akkor berontanak a rének sajtot és tejet adnak valamint horgyák a fát házépítéshez valamint picsán rúgdossák aki nem oda való.......

brühüyyy

és Kína????
"Szegény" Rodeó papa.
Báncsák a vén hülyét. :)))

Brühühü....
micsoda éjszaka?! sikeres idegborzolgatás volt ahogy látom...
pedig máshol kellene szablyát rántani!
mert közben...

Rettenetes mondatok

"Márpedig a társadalmi rendszer viszonylag gyors – és a vezető kaszt által szorgalmazott – hanyatlása nem pusztán untig ismételgetett közhely, hanem mindennél fontosabb tény. "

nol.hu/velemeny/rettenetes-mondatok-1509591?system=cachefrissit&ajax=1

A rezsimszolga nem érti

orulunkvincent.blog.hu/2015/01/16/bodis_andras_nem_erti

"Orbán Viktort félre kell állítani" - megalakul a Demokratikus Kerekasztal

www.hir24.hu/belfold/2015/01/16/orban-viktort-felre-kell-allitani-megalakul-a-demokratikus-kerekasztal/
Zakkant fideszdroid kezébe kerül az államadósság

"Barcza György pályafutása mindig is nagyon izgatta a Mentális csapatot, nem véletlenül. Egy szép reményű, tehetséges fiatalember alakult át a szemünk láttára agyament fideszdroiddá, ami önmagában akár vicces látvány is lehetne. A dolog attól vált véresen komollyá, hogy az ember épp az agyhalál felé vezető úton kezdett el egyre jobb állásokat kapni a nemzeti együttműködés rendszerének csúfolt nemzetsorsrontó maffiaállamban, s a kérdés már csak az volt, hogy megálljt parancsolnak neki valahol, vagy felengedik komoly döntéshozó poziba. Nos bazmeg, naná, hogy az utóbbi lett."

mentalisdeficit.blog.hu/2015/01/16/csucsra_jutott
"Egyre többeknek tűnik fel, hogy az MSZP impotenciája már nem magyarázható bénasággal.

Miközben naponta derül fény olyan bűncselekményekre, amelyek miatt lassan a teljes Fidesz-vezérkarnak az Alcatrazban lenne a helye, mit csinál Tóbiás akárkicsoda, az MSZP elnöke? Kőbe vési, hogy ők a maguk részéről 2018-ra készülnek.

Hogy mi van? Nem érdekli őket az idő előtti kormánybuktatás? Nem találnak fogást a kormányon? Nem találnak témát? Heti két sajtótájékoztatóban élik ki az ellenzéki munkát? Mi a bánat folyik itt?

Hol volt az MSZP, amikor a kormány elcsalta a tavaszi választásokat? Amikor százmilliókkal kitömött kamupártokkal, közpénzen folytatott kormánypropagandával, önkényesen átrajzolt választókerületekkel torzították a maguk javára az eredményt? Nem érdekli az MSZP-t a választások tisztasága?

Hol volt az MSZP, amikor elloptak 3000 milliárd magánnyugdíjat? Hol voltak, amikor Matolcsy lenyúlta a jegybank devizatartalékát?

Hol volt az MSZP, amikor a kormány drasztikusan leépítette a szociális kiadásokat? Hol voltak, amikor a perverz újraelosztás 4 milliósra duzzasztotta a szegények számát? Egy baloldali pártnak ilyenkor tombolnia kéne.

Hol volt az MSZP, amikor a Lázár-féle trafikmaffia tízezrek megélhetését vette el egy tollvonással?

Hol volt az MSZP, amikor a kormány Andy Vajnának dobta oda a garantált állami bevételt jelentő kaszinókat, sokmilliárd forinttal csapolva meg a költségvetést?

Hol van most az MSZP, amikor a kormány a behazudott egymillió munkahely helyett újabb 30 ezer ember kirúgását intézte el a vasárnapi zárva tartással?

És végül: hol a búbánatos vérben volt az MSZP, amikor a belvárosi Rogán-maffia 8 év (!) alatt 2000 (!) ingatlant játszott át bagóért a haveroknak, 4000 millió forintos veszteséget okozva a közvagyonban?"

nyugatifeny.blog.hu/2015/01/16/ebreszto_az_mszp_megszunt_ellenzek_lenni
Nem értem Kálmán Olgát!

Nem tudom, mi az oka, de tény, hogy Magyarországon képtelenek normatív mintákká válni a bármily látványosan is megjelenő, szakszerű érvelési módok. Pedig rendelkezünk ilyenekkel – a legkiemelkedőbb és legrészletezőbben végigvitt példát éppen a most elhunyt Hankiss Elemér nyújtotta ehhez, 1992-ben.

gepnarancs.hu/2015/01/nem-ertem-kalman-olgat/
Itt az új nagykövetek teljes listája

Sok más mellett a londoni, a moszkvai, a bécsi, a madridi, a belgrádi és a pekingi nagyköveteket is felementette a kormány. Szijjártó elmondta: eddig 60 misszióvezetőt cseréltek le, jövő szeptemberig pedig további 14 váltást terveznek.

index.hu/belfold/2015/01/16/uj_nagykoveteket_neveztek_ki/
MÉDIA, SIMICSKA, KEREKASZTAL

"Úgy könnyű médiatámogatást szerezni, ha van a zsebedben nyolcvan milliárd, rendelkezésedre áll pártíz sajtójobbágy.
Ha már van, hát használjuk, mondta Józsi is a csúnyáját szorongató Julcsának, így lehet ezzel a Vezér és Kancellár is, aki éppen a hosszú kések éjszakájának magyar változatát rendezi a médiában, Ernst Röhm szerepében Simicska Lajossal.
Vagy nagy film lesz, vagy óriási bukás, ezt ma még nem lehet biztosan prognosztizálni, de az már biztos, hogy a jövendölésem, miszerint az érdek összetartja őket, nem válik be."

www.pupublogja.hu/2015/01/media-simicska-kerekasztal.html
Biszku Béla bűnei

"Nem tudom, hogy a magyaron kívül létezik e még a világon olyan jogrendszer, ahol azt külön is büntetik, hogy valaki tagadja bűneit. A tagadás joga kulturáltabb jogrendszerekben alapvető jog.

De a mi unortodox jogrendünkben ez sem így van."

proszektura.blog.hu/2015/01/16/biszku_bela_bunei
A forint bukása a gazdaság bukása. De tagadjuk!

(pici) részlet

"És senki sem fog beszélni a valóságról!

Senki nem fogja azt mondani, hogy a forint volt a tegnapi nap vesztese. Egy adott pillanatban a svájci frankkal szemben 90%-ot gyengült, és most sem áll stabilan. 45-55% között lebeg!

Ez nem összeesküvés!

EZ A GAZDASÁGPOLITIKÁNK! Ennyire nem értünk semmihez, ennyire béna az ország, ennyire nagy nulla itt minden!

És emiatt csak ennyire bíznak Magyarországban a befektetők!
Amikor a forint árfolyam elszabadult, mindenki azonnal ellenünk fogadott. Azaz legelőször a forintot adták el. Ettől akart mindenki megszabadulni, mert ez a leggyengébb láncszem. Emiatt alakult, ki, hogy a piacon semmit sem ér a pénzünk, mert senkinek sem kell, ergo egyre olcsóbban kapható, mert sok van belőle…

A forint most olyan, mint a szemét vagy a trágya a világ végén… Senkit sem érdekel, senkit sem izgat, senki sem akarja eltakarítani, felvállalni, birtokba venni, mert ÉRTELMETLEN és ÉRTÉKTELEN. Azaz a világ szemében ennyit ér a magyar gazdaság fizetőeszköze, és ezzel áttételesen a magyar gazdaság...

Egy vesztes nemzet vesztes gazdaságának vesztes eredménye…"

shepherdszerint.blog.hu/2015/01/16/a_forint_bukasa_a_gazdasag_bukasa_de_tagadjuk
Juhász: Heim magával versenyzett

„Heim Péter saját magával versenyzett Rogán pályázatán” – írja Facebook-oldalán Juhász Péter a belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban.

www.origo.hu/gazdasag/20150116-juhasz-heim-magaval-versenyzett.html
Szájer az ATV-ben: „Németország minket küldött előre”

A német és a magyar álláspont betűre megegyezik az Oroszország elleni szankciók ügyében, de Budapest határozottabban tudja képviselni a szankciókkal szemben kritikus álláspontot, mint Berlin. Ezt Szájer József fideszes EP-képviselő mondta az ATV Szabad szemmel című műsorának felvételén pénteken. A műsort vasárnap 19.15-kor láthatják az ATV-n.
több mint 300ezren írták alá, hogy a mali férfi, Lassana Bathily francia állampolgárságot kapjon.
ez a "pici" részlet valahogy mindig kimarad az mti híreiből...

pedig:

""Nem zsidókat, hanem embereket bújtattam" - mondta a férfi BFM hírtelevíziónak.

Lassana Bathilynak személyesen mondott köszönetet Francois Hollande francia államfő és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

A férfi azt mondta, hogy nincs jól, miután a pénteki túszejtésben elvesztette a barátját, aki nagyon fiatal volt. A 20 éves Yohan Cohenről beszélt, aki szintén a bolt alkalmazottja volt. Ő az egyike a négy zsidónak, akit megölt Amédy Coulibaly.

Lassana Bathily vallását gyakorló muzulmánként négy éve dolgozik a kelet-párizsi kóser boltban, ahol zsidók mellett más muzulmánokat is alkalmaznak."

www.atv.hu/kulfold/20150115-francia-allampolgarsagot-kap-a-zsidokat-mento-mali-szarmazasu-ferfi
Hídomlás miatt késések a Budapest-Miskolc vasútvonalon

Egy órán keresztül állt a vonatforgalom a Budapest-Miskolc vasútvonalon, mert bontás közben pénteken berogyott a régi közúti felüljáró Hatvanban. Kora délutánig félórás késésekkel kell számolni.

www.ma.hu/kekhirek/237413/Hidomlas_miatt_kesesek_a_BudapestMiskolc_vasutvonalon
Fogadjunk, nem látott még ilyen billentyűzetet!

Extrém könnyen hordozható, köszönhetően kompakt kialakításának, mégis, jobb gépelési élményt kínál, mint az érintőképernyős eszközök virtuális billentyűzetei.

www.ma.hu/itmania.hu/237323/Fogadjunk_nem_latott_meg_ilyen_billentyuzetet

www.youtube.com/watch?v=AlaAEvL7iH0
január 17. szombat van és a 03. hét. most 0°C van de délelőtt a nap sütni fog, és ne feled: Antal, Antónia napra ébredtél.

legyen szép napod!

www.youtube.com/watch?v=rlH7KCtzlfA

de ha beindult már napod, akkor hajrá!

www.youtube.com/watch?v=EnJEeHND_lQ
@guma: ezt a filmet nagyon bírtam kölök koromban. kösz gumácska:)
ja és a gumikacsa szülinapi ajándéka, az baba vot:)))
@guma:

Most amikor 'Bonnie és Clyde vaddisznók,meg egyéb vaddisznók járják Pest utcáit és a 'zországot,jól esett a sajtófigyelés és a dal:)
Kösz!

www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2014/04/30/Semjen.jpg

dudasj.ath.cx/Home/images/stories/news7/magyar_jani2.jpg

www.youtube.com/watch?v=DyWuTrKw8p8

Lassú táncok a lehűlő levegőben,
Lassú lángok a kandallóban,
Jóllakott dögök a medvebőrön.
Mit bámulsz? - mondja Ofélia,
Majd kilép a tűzből és Júlia ágyába siet,
Mialatt Rómeó Othellót kerülgeti.
Még a Vészbanyák is elpirulnak,
A pimasz Shakespeare hogy vigyorog.
A bomlott agyú Grimm testvérek gyermekeket
Kínoznak, míg Csipkerózsika önmagával játszik,
És az arcátlan Andersen Hófehérkét öleli.
A Színészkirály és a Költő műsort adnak
A vasúttársaságok javára.
A nyolcvanéves primadonna nemzetiszínű melltartóját
Kisorsolják a nyugdíjas katonák klubjában.
Marylin Monroe mosolyog, már túl van az egészen,
Ismeri a dolgot James Dean-nel együtt.
Szegény Ginsberg üvöltve keresi Kerouac-ot
A tömegben.
Az ezredes álmában kiad egy parancsot:
Mindenki egyen egy narancsot!
De a nők inkább banánt kérnek.
A fáradt hősök már henyélnek.
A magas külföldi vendég történelemkönyvet
Olvas és halálra röhögi magát.
A szolgák lopnak és lopakodnak.
Óh mennyi nihilista nacionalista alkoholista
Feketelista futballista exhibicionista
Specialista fasiszta statiszta
Masiniszta soviniszta orgonista alpinista
Kálvinista.
A táborban mindenki alszik,
A költő tündérei pengetik a drótokat.

*Alvó szegek a jéghideg homokban
Plakátmagányban ázó éjjelek
Égve hagytad a folyóson a villanyt
Ma ontják véremet*

Haldoklik az Éjszaka,
Vére beszennyezi a Hajnalt.
Minden születés véres.
A Nap kései szabdalják a Csavargók Köpenyét,
Széttépik a nehéz álmot.
Ébredező részegek,
Az első morgások,
A düh, böfögés, hányás, ürülék,
A lejárt gramofon sisteregve ismétli egy
Régi induló utolsó hangjait.
Nincs többé álom.
Egy szem, egy arc...
Óh, a kép mennyire pontos,
Az öreg Bosch hogy pirulna, ha látná,
A vén kokós.
A padláson véget ért az Öngyilkosok Bálja,
Mindenki a pincébe igyekszik, ahol
A Paraziták Parádéján a Patkány a prímás.
Íme az utolsó kínrím:
Ez egy nedves kor,
Nappal vér folyik,
Éjjel bor.
A kis balerína vezeti pónilovát.
Hamupipőke, te sosem alszol? - kérdezi
a Bohóc.
Vigyél el innen, barátom!
Nem lehet, itt kell örökre maradnom.
Mozdulatai kecsesek, ám a látvány szomorú.
Talán csak a Bolond mulatságos, ahogy integet,
Hogy majd ír! Igen.
És nem felejt el semmit.
Szeretlek.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége?!
@taga20: :))))

"ezt a filmet nagyon bírtam kölök koromban"

én ma is nagyon bírom!
@gazoló: :))))

9 órától nálam fent lesz ez a Voga-Turnovszky széria...
elképesztő végig hallgatni ezt a kordokumentumot.
(bevallom röhögtem sokat, de van amikor szabályosan megállt az ütő - annyira mai...)
@guma:

Kösz majd átnézek,de most elutazom:)
No net!
öveket bekapcsolni és nyugtatókat bevenni! hozom (és hosszan!) azt amit helyettem is megfogalmaztak...

Nyasgem van!

Ennek a bejegyzésnek az olvasását SENKINEK nem ajánlom!

Nem hiszem el, hogy létezik ilyen! A média egymásra licitál, ki tud többet a semmiről, azt mennyire gusztán tálalja a drága jó közönségének. Most akkor Orbán Viktor ad pénzt a jobboldali médiának, vagy nem ad? Esküszöm, ilyen a világon nincs! Ki az az Orbán Viktor ebben az esetben? Ki a faszt érdekel, hogy kinek mit ad? Mi köze neki a közmédiához? Mi az, hogy ő irányítja a reklámokat akárhová is? Mi a francot jelent az, hogy ő kormányhoz lojális közmédiát akar, már ha mondott ilyesmit?

Hát normálisak vagyunk mi? Legalább valahol mélyen, a súlyosan meglágyult agyunk hátsó traktusában felfogjuk, miről beszélünk? Mi a büdös francért természetes az, hogy ez a kicsi pasas egy személyben eldönti, hová mehetnek reklámbevételek, melyik médiafelületnek oszt ki Ő (ő, baszod!) pénzforrást és melyiknek nem. Azon csámcsog a komplett írott és beszélt micsoda, hogy akkor most hihi megszívta a hírtévé, meg a báyerzsóti, a hetiválasz, meg az emenó. Gyerekek! Észen van még valaki? A kérdés NEM az, hogy Orbán kinek ad közpénzt és kinek nem. A kérdés az, hogy miért tök normális ebben az országban, hogy az Orbán dönt ebben! Mi a fasz köze van neki akár a reklámok elhelyezéséhez, akár a közmédiához?!

Tudod, mi a közmédia, hülyegyerek? Kurvára nem egy olyan kloáka, aminek az elülső felén Orbán benyomja a KÖZPÉNZT, hátul meg kijön a köz által finanszírozott, Orbán által irányított FIDESZ reklám!

Ne bolonduljunk már meg teljesen! Nem is arról beszélünk, ami a lényeg. Soha nem arról beszélünk, nem csak most.

Amikor megkérdezte valaki Szijjártótól, miért is a teremfocicsapattal töltötte fel a külügyminisztériumot szakemberek helyett, az ifjú titán önérzetesen azt válaszolta, hogy mert csak nem képzeljük, hogy nem azokkal veszi körül magát akikben megbízik? De, baszod, azt képzeljük! Nem képzeljük, elvárjuk! Azt képzeljük, hogy hozzáértő, jó szakemberekkel kell működtetni egy minisztériumot a mi pénzünkből és a mi érdekünkben, nem a haverjaiddal!

Ugyanő, de Rogán, Lázár és a többi úrigyerek is kikéri magának, hogy a nép a zsebükben turkáljon. Mert ők megspórolták a pénzt az akárhányadik villájukra, a fater adta kölcsön a zsetont, meg amúgy is, kicsi volt a vásárláskor, de közben megnőtt az ingatlan. Nyikhajék kikérik maguknak, hogy őket aztán senki ne merészelje számonkérni! Berosálok.

Orbán suttyomban szerződéseket irkál alá Putyinnal, meg akivel kedve szottyan. Amihez megint nincs közünk, de fizetni mi fogjuk a kötelezettségeket. Ezer évre titkosít mindent, amit akar. Hogy van ez? Azelmútnyócév permanens indok minden szarra, ami csak a nyakunkba szakadt. Hát kinek volt módja azelmútötévben feltárni a visszaéléseket és lépéseket tenni? Miért nem csinált semmit a nagyszerű pillanatnyi kormány? Ha semmit nem tett ezügyben, akkor kuss van. Elég volt a politikai karaktergyilkosság? Szilvásy György és még ki tudja hány ember vezetőszáron hurcolása kielégítette a perverziókat? Az már nem téma, hogy a bíróság nem talált bűnügyet? Hol toporgott a magyar sajtó, amikor felmentették a jóembert? Vagy az nem olyan izgis, mint a rabláncon húzogatás? Hányok, ha nem gond. Ha gond, akkor is.

Nem kell sokat várni és át fogják írni a gyülekezési törvényt, mint a pinty! Konkrétan ahogy csak lehet, nehezíteni és korlátozni fogják a demonstrációkat. Nem, mintha nem szarna ívesen a kormány az utcán tüntetőkre, hanem azért, hogy megmutassa: nyasgem van!

A szólásszabadságot is búcsúztathatjuk, mert Harrach papát idegesíti a vallásgyalázás. Mert ő egy rendes, szent ember. Aztán kinek a vallása lesz védendő? Mindenkié? Ha én úgy döntök, hogy a ballábas mamuszomban hiszek és valaki rondákat mond a lábbelire, azt feljelenthetem? Netán keresztül is lőhetem? Vagy majd megmondja valaki, hogy miben lehet hinni? Netán kötelező lesz kereszténynek lenni? Hát, végül is…Egy olyan országban, ahol egyetlen ember dönti el, melyik gyülekezet lehet egyház, melyik nem, ott minden előfordulhat.

folyt.köv
Itt, nálunk elő is fordul. A jó magyar paraszt les hülyén, hátha jön a felmentő sereg. A másik barom meg azt mondja, hogy nagyon is rendben van, hogy a Közgép kapja a megbízásokat, mert az rendes magyar cég és majd itthon költi el a pénzét. Mit, te tulok? A Simicska holnaptól napi húszmillió kiflit fog venni a CBA-ban és fellendíti a kifliipart?

Közben mi van a korrupciós ügyekkel? Mindenki látja, mi történik, de a szemöldökök sem rándulnak össze. Hát hisz jó, hogy a cimborákkal veszi körül magát az, aki hatalomba vergődött! Majd az ellenségeivel fog dolgozni, nem? Meg az is teljesen oké, hogy gazdag fiúk vannak a kormányban. Na nem, majd a csórók! Kinek mi köze hozzá, honnan tollasodtak meg? Ezek jóféle magyar emberek legalább, nem holmi külföldi népnyúzók! Az meg kimondottan jó, ha egy darab ember szava a szentírás! Úgy is kell, mire az a sok egyeztetés? Csak az idő telik vele, a végén még később érünk a falhoz. A fejünkkel. Majd az Orbán megmondja a szájával, mi a tuti.

Édes kicsi Varga Mihály hogy örült tegnap is, hogy mennyirenagyonzseniális volt a kormány a devizahitelek átváltásával, mert lám csak, hogy beszakadt a forint! Nem adok két napot, hogy az orbánzati média beterítse az újabb sikersztorival az országot. Közben kit érdekel, hány milliárdot lop a közvagyonból és kicsoda? Kit érdekel, hogy nő a szegények száma? Orbánzati unortodoxul: csökken, ennyi elég. Dőlnek a milliárdok hülye stadionokra, az iskolákat meg nincs mivel fűteni. De erről beszélni demagógia, meg amúgy is, olimpiát akarunk rendezni! Kell is az, mint egy falat kenyér az éhező kölyköknek! Vagyis nem, azok dögöljenek éhen! Dolgoznak? Nem! Aki nem dolgozik, ne is egyék! Ahogy bátran dögöljenek éhen a rokkantak, az idősekkel együtt. A keresztényi szellemiségű kormány közel duplájára emelte a házi segítségnyújtáshoz szükséges ponthatárt. Mert pontoznak, kinek jár ilyen. Már csak annak, aki elindult a temetőbe, a többit gondozza a családja! Arra van az asszony! Szüljön, főzzön, dolgozzon, kussoljon, ha pofán veri az ura és gondozza a dédit. De előtte vásároljon be, mert vasárnap közakaratra zárva lesznek a boltok. A közakaratot a CBA dolgozók képviselik, tök maguktól. Népszavazni meg nem fogunk ilyen pitiségek miatt, mert az olyan nagy formátumú kérdésekre van fenntartva, mint a 300 forintos vizitdíj! Kész!

Esküszöm, meg is érdemeljük a kormányt is, meg Orbán Viktort is. Rászolgáltunk, megkaptuk. Alakult ugyan tizenötezer csoport a kormány ellen, darabonként kétszáz taggal, oszt akkor mi van? Mondom, mi van. A csoportok vezetői onnantól kezdve, hogy kettőnél több taggal büszkélkedhetnek, máris zsenivé válnak. Nem csak simán lángész ám, hanem sértődős lángész. Mert ő egyedül tudja a megoldást, mindenki tóduljon a sarkában szorosan. Jöhet a másik csoport is, mert fő az egység, de majd ő viszi a zászlót és mindenki menjen a picsába, aki nem tiszteli az ő szavait és nem hajlandó magáévá tenni az elveit! Csak így, demokratice. Na most, ha egy ilyen hülye van, az még elmegy. Az kormányra kerül. De ezekből tizenötezer van, egymást próbálják túlordítani, ahány, annyi irányba vezetné a népet és mindegyik egyedüli letéteményese a bölcsességnek.

De mindez senkit nem érdekel. Tudjuk mi a fontossági sorrendet, kérem! Első Orbán Viktor, szorosan utána a rezsicsökkentés. Nemzeti minden, ami csak létezik, kereszténység természetesen, és az ország megvédése az ordítva támadó ellenségtől, plusz a bevándorlóktól. Már csak azt nem tudom, hogy ha mondjuk a gyerekem Londonban él és gyerekük születik a portugál párjával, plusz úgy döntenek, hogy buddhisták lesznek, akkor mi van? Lesz olyan, amikor hazajöhetnek, vagy korcsnak minősülnek? Esetleg a pénzüket elfogadja a kormány? Igaz, beszélek hülyeséget! Mi a bánatos francnak akarna ide visszajönni valaki is? Már azt sem értem, miért nem kapcsolta még le a villanyt az utolsó.

Addig is, ameddig ez bekövetkezik, csámcsogjunk azon, hogy most akkor ad pénzt Orbán a HírTV-nek, vagy nem ad? A többit felejtsük el!

gepnarancs.hu/2015/01/nyasgem-van/
szóval a hír nem hír, akkor sem ha azt az MTI tálalja, majd valaki ezt másnak is elmondja?
és ami még tündéri, mert ezek után nem tudom, most majd a bíróság dönti el azt is (ha úgy akarom...), hogy fiú vagyok vagy lány?:

Sajtóabszurd

Jelen cikksorozatunk célja nem több és nem kevesebb, mint annak kutatása, lehet-e a jelenlegi törvényes keretek között újságot írni, sajtótevékenységet végezni Magyarországon és ha igen, miért nem. Mint látni fogjuk, a hatályos törvényi szabályozás és a joggyakorlat lehetetlenné tesz minden újságírásnak nevezhető tevékenységet kis hazánkban, illetve oly mértékben teszi büntethetővé a hírek közlését, hogy épelméjű ember kétszer is meggondolja, mielőtt egyszer közzétesz valamit.

Sajnos az a helyzet, hogy bármi képezheti sajtóper tárgyát, szó szerint bármi, akár a hivatalos, központi hírügynökség által kiadott MTI-hír is. Lássunk egy hivatalos szakvéleményt, amely egy más forrásból – egészen pontosan a Magyar Távirati Irodától – származó hír másodközlése helyreigazítási kérelmének ügyében érkezett a Gépnarancs című internetes laphoz:
Tárgy: Re: Helyreigazításra való felkérés

Tisztelt Sas István úr!

Köszönettel vettük gyors válaszukat, azonban álláspontunk továbbra is változatlan a tárgyban.

Az a tény, hogy az általunk kifogásolt valótlan állításokat elsőnek az MTI hozta nyilvánosságra, nem változtat azon, miszerint Önök valótlan állításokat híresztelnek, mellyel más személyek jó hírnevét sértik.

Felhívom a figyelmét arra, hogy a vonatkozó joggyakorlat is azt az álláspontot követi, mely szerint önmagában a híreszteléssel is jogsértés ténye állapítható meg. A hírnévrontás ugyanis mástól, más szervezettől szerzett, valótlan ismeretek továbbadásával is megvalósulhat. {BH2013. 266. Jogsértő cikk e-mailben való továbbítása híresztelést jelent, ezáltal megvalósítja a jóhírnév megsértését.}

A fentiek ismeretében kérjük Önöket, hogy a levelünkben foglalt kérésünknek eleget tenni szíveskedjenek!

Tisztelettel:

dr. Turi György

ügyvéd

Biczi és Turi Ügyvédi Iroda

1088 Budapest

Rákóczi út 11. III. emelet 1.

És ez az eljárás törvényes. Tehát a hír tartalmáért nem csupán a forrása felelős, hanem mindenki, aki azt továbbadja. Elvben tehát személyesen kellene meggyőződjön minden információ tényszerű voltáról a sajtómunkás, sőt, a szerkesztő is, és amennyiben hitelesnek találják, ám egyes személyekre „rossz fényt vet”, sérti jó hírnevüket, akkor sem közölhetik azt. Tehát abban az esetben sem, ha minden szava igaz a hírnek – ugyanis a sértő tartalmú információ közlése tilos. A valóságnak, a tényeknek a törvényi szabályozáshoz semmi köze. Elvben Haynau örökösei is sérelmezhetnék, ha neves elődjüket bresciai hiénának nevezi valaki írásban – mert bár lehet, hogy bestiálisan viselkedett a táborszernagy az olasz városban, de egyrészt sértő az állítás, másrészt a korabeli bizonyítékok nem említik, miszerint evett volna áldozatai húsából.

Arra is van bőven konkrét példa, hogy a hírügynökségi anyag közléséért indított pert végigvitték és súlyos kártérítés fizetésére köteleztek egy sor sajtóorgánumot. Így például 10 internetes oldalt, köztük a Harmonet nevű női magazint és egy hírgyűjtő oldalt (!) is elítéltek egy hírügynökségi anyag közlése miatt. A hírgyűjtő oldal már csak azért is érdekes, mert a partner oldalairól RSS-ben érkező címek és leadek a megfelelő linkkel automatikusan kerülnek ki az oldalra.

A Harmonet főszerkesztője pedig elmondta nekünk, hogy csaknem egy milliót kellett fizetniük, ami átmenetileg veszteségessé tette a vállalkozásukat. Azt is hangsúlyozta, hogy az illető “sértett” soha nem is kért helyreigazítást, nehezen is kérhetett volna, hiszen a hír igaz volt, kifejezetten a pénzre hajtott.

Az ügyben szereplő hírügynökség (ebben az esetben nem az MTI) később lehúzta a rolót, amiben közrejátszhattak a perek is.

folytatás

gepnarancs.hu/2015/01/sajtoabszurd/
@guma:

Ez van. Napirendre térünk minden disznóság felett. Max. háborgunk egy sort. De azt is rövid ideig, mert gyorsan tolják a következő adagot.
@guma: Megfogadtam, hogy mert olykor azonos hasábokon fordulunk elő, nem mondok véleményt a collega/gina műveiről :-)
Pogátsa Zoltán a közgazdaságtanon nem fog mély nyomot hagyni, de az írása kitűnő.

www.168ora.hu/velemeny/milyen-lesz-magyarorszag-hankiss-nelkul-133098.html
@jöttem: Orbán világosan megmondta, hogy meg fogja főzni a békákat. Megteszi.
De azért ehhez az is kell, hogy a lapuleveleken ne tündérek álljanak, és mondjanak világos beszédet az egyre melegebb vízben ülőknek, hanem kövér varangyok, akik olykor kiugranak, és a kondér alá löknek egy két ágat a tűzre.
@guma:
Az "Esküszöm, meg is érdemeljük" bekezdésben leírtak a legjobb propaganda (eddig) a "közvetlen" demokrácia ellen. Merthogy az leginkább az anarchiára hasonlít.
Vagy a káoszra. De leginkább a káoszra - ami zavaros.
És a zavarosban a legkönnyebben halászik Orbán.
@Rodeo36:

hijába is rugod nekem itten a rokkát, túlságosan is messze vagy attul, hogy megnyalhasd a bal herémet két hangyalépésről.
@jöttem:@guma: Orbán és bandája mindent megtesznek az országgal amit kitalálnak a beteg agyukkal. Én úgy érzem egyszerűen "megerőszakolják"az országot. Nem tudunk ellenük tenni, némán tűrjük és titokban sírunk.
Polt,Pintér, Áder és a többi csicska lelkesen asszisztál hozzá,lopjanak pofátlanul,kit érdekel!Vidát kitiltotta az USA? Mi bepereljük és kitiltjuk a megbízott ügyvivőt André Goodfriend . Ez a válasz , Vida vígan dolgozik tovább,hol van itt korrupció???
Rosszul vagyok a egésztől.Olyan történik velem amit nem akarok, és látni sem akarom őket.
Szégyen ez az ország és én is szégyenkezem mert csak annyit tehetek ellenük hogy írogatok az fb oldalukon ,amivel elértem azt, hogy ki vagyok tiltva már kb. harminckét néven.
@GeoCracker:

Nem tudom, kinek kellene állnia a lapulevelen, hogy ne tegye meg.
A varangyok önmagukat főzik?
@avanivi:

Tudtunk volna, de nem akartunk, mert úgy gondoltuk, hogy Mesterházynak, Bajnainak és Gyurcsánynak is beteg, országmegerőszakolós agya van, amelyik illiberális és unortodox, akkó meg má mindegy, nem?
@jöttem: Ha jelen ellenzéket nézem, akkor igen. Olykor be is segítenek Orbánnakl. Abban a hiszemben, hogy a kondér szélén majd időben kiugorhatnak.
A legutóbbi parlamenti választások után ez a banda tokkal vonóval hitelét vesztette.
A "spontán" civilek annyira hitelesek, amennyire Vágó magánember, és Borcsi magánszámlája az adományvonal.
A megmondók pedig jobbára kanapénépvezérek. A politika pedig nagy ívben tesz szinte mindenre. A választások előtt szinte felrobbant a blogszféra a figyelmeztető sivalkodásoktól, hogy az a pálya nem út. De a Bajnai-Mesterházy álompárops azért végigment rajta.
Most pedig az a Juhász játsza a tökös senkit, akinek a Milla vezetőjeként elévülhetetlen érdemei vannak az összefogás szinte minden lehetőségének elzárásában.
@kekex:
Szerinted ez közvetlen demokrácia? Papíron lehet, hogy az. A valóságban vajmi köze van hozzá.
Most van az a zavaros helyzet, káosz, amiben O. szívesen halászik.
Meg tudod mondani, mi lesz a következő lépése?
Ugye nem. Megjósolhatatlan.
@vakapad: én nem beszélten Gyurcsányról és Bajnairól !!!!!
A jelen helyzetről írtam és csak orbánról és bandájáról,hogy neked mi mindegy az a te dolgod.
@GeoCracker:

Ez igen! Aggyá még a hitelüket vesztett szemetek pofájának!
@GeoCracker:

Most mindenkit kizártál. Az ellenzéket, a spontáncivileket, Juhászt.
Így marad minden a régiben.
Ahogy a Loksi énekelte:
"Ellenfél nélkül, biztos nyertes vagy ellenfél nélkül."

Már csak a Fideszben önpusztító hajlamában bízhatunk?
Abban, hogy a régi forgatókönyv szerint bedarálja a Jobbikot, aztán kipukkad, mint a kisgömböc?
@avanivi:
Én kívülállóként élem meg ezt a gátlástalan erőszakot.
De így is nehéz időnként.
@jöttem: Nem véletlenül ugatom egy ideje, hogy amennyiben a hatalom akarná megszervezni a saját ellenzékét, akkor sem csinálhatná jobban.
O.K. a homlokomra lehet sütni a "paranoid" bélyeget, és az üldözési téveszmékben szenvedőkben is van rendszer. Tehát kimerítem ezt a tényállást.
Viszont azért érdemes lenne azon a kínai mondáson is eltöprengeni, hogy "ami úgy úszik, mind egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, akkora, mint egy kacsa, és tojással szaporodik, amiből kiskacsa kel ki, akkor az kacsa". Akkor is, ha struccnak hívod.
Amellett a spontén civil mozgalom az nálam spontán és civil. Spontán jönnek össze az emberek, helyben dobja fel a spontán vezetőt, és nem előbb van számlaszáma, mint tüntetélse, és nem ex-politikusok lépnek fel meghívott előadóként (mások izárása mellett).
Az utóbbi egy szervezett mozgalom. Nem spontán. Egy szervezet mozgalomnak pedig, ha nincs publikus célja, akkor az kicsit fura.
@vakapad: nem adok senki pofájának. Csak azt szeretném elérni, vagy legalább megpróbálni, hogy a kacsát ne hívjuk struccnak, a diktátort megváltónak, az ügynököt népvezérnek, stb.
S az a röhej, hogy akár még működne is.
Egy tüntetésben nem aza a legrosszabb, ha tudod, hogy ki finanszírozza és ki áll mögö9tte, hanem az, ha titkos. Akkor még egy RogánTóni is fogást találhat rajta.
@GeoCracker:

Elhiszem, hogy fontos a tisztánlátás, de ennyire?
Ezt a fajta gondolkodásmód akkor lenne helyénvaló, ha azt kellene eldönteni, hogy MO-n melyik irányból kezdjük fonni kolbászból a kerítést.
Ki a civil? Aki jelenleg nem politikus. Én az expolitikust is civilnek tekintem.
@hacsaturján:
én erre a nyaldosásra megtaláltam a kardfogú tigrincset, és már úton van a balheréd felé...jobb ha bepáncélozod vagy esetleg zsebre vágod és elrénezel a balfenéken

vigyázz síkos a sétány

brühüyyy
@jöttem: Fontos a tisztánlátás. S ennyire. De azt hiszem félreértettél. Nem az a bajom a "civilekkel", hogy kik, vagy kik nem. S az sem zavar, ha egy plitikus kezd neki a kerítés fonásának.
De hitelesebb, ha a tüntetés meghirdetésekor pontopsan tudható, hogy ki kicsoda, honnan finanszírozzák, milyen nézeteket képvisel, és mi végre az egész.
Ha nem tudni egy tünti célját, a szervezők nem vállanak semmiért felelősséget, akkor ott baj van.
@GeoCracker: Annak előrebocsátásával, hogy szeretem olvasni az írásaidat jegyezném meg, hogy "spontán jönnek össze az emberek és helyben dobják fel a spontán vezetőt" ilyen nincs, és nem is volt, mert azt valakiknek meg kell szervezni.
másik: ha van számlaszáma, akkor van számlakivonata, és költségszámlái, tehát elszámoltatható
@hacsaturján:

" túlságosan is messze vagy attul,"

Engedtél bepillantani néhány - általad lakott - dimenzióba, innentől nem egyszerű eldönteni, hogy a messze éppen mit jelent:))
@jöttem:

" Én az expolitikust is civilnek tekintem."

Ez nagy hiba:)) Leginkább azért, mert ebbe az önáltatásba ők is hajlamosak beleesni. A stigma nem törölhető.
@GeoCracker:

"De hitelesebb, ha a tüntetés meghirdetésekor pontopsan tudható, hogy ki kicsoda, honnan finanszírozzák, milyen nézeteket képvisel, és mi végre az egész.
Ha nem tudni egy tünti célját, a szervezők nem vállanak semmiért felelősséget, akkor ott baj van. "

Ezzel teljes mértékben azonosulni tudok. Azért értettelek félre, mert az előző válaszaidban minősítetted Vágó Gábort és Juhász Pétert.
Egyet tudatosítani kellene! Azok az emberek, akik a közügyek iránt érdeklődnek és érdemben meg tudnak szólalni, általában valamiféle múlttal rendelkeznek.
Az utcai politizálás egy új műfaj. Hagyni kell őket is kibontakozni!
@Orica Középföldi:

Kérlek, definiáld, ki az expolitikus szerinted.
Legyen világosság!)))))
@jöttem: Vágóról és Juhászról termélszesetes meg van a magam véleménye. Az utóbbit személyében hiteltelennek tartom. De ez az adott helyzetre igaz, nem arra, hogy ne szervezhetne akárki akármit. Csak lehessen tudni, hogy ki és miért.
Ha ködösítés zajlik... na ez a gond
@KÁTÉó53éúétr6:nem azt írtam, hogy baj, ha van számlaszáma, hanem ha előbb van számlaszáma, mint megismerhető, kommunikálható célja...

"spontán jönnek össze az emberek és helyben dobják fel a spontán vezetőt"
megoldható. BTW pont a facebookon.
"mondjuk egy fake-profilról meghirdeted a "sétáljunk spontán tizezren a parlamenthez" című rendezvényt.
ha 100-an jönnek össze, akkor bukta van. Ha egymillióan, akkor kormánybukta. :-)
@jöttem: Amugy az utcai politizálás az egyik legrégibb dolog. A "morgás joga" is ide tartozik. Már a görögök is....
@taga20:
"kubai utat meg nem felejtettem. gyűjtögess:)) hátha. "

Lottózzatok is, pont annyi esélyt ad az utazásra, mint a gyűjtögetés :)
@jöttem:

Mindenki annak tekinthető, aki a pártokban funkciót töltött be, és/vagy ennek folyományaként a törvényhozói hatalom részese lett.
Az nem normális dolog, hogy a közigazgatás és az igazságszolgáltatás ma nem független. Klasszikus értelemben azok pozícióiban nem politikusok ülnek.

De ezt majd @dr. jenőke (jenőke): lektorálja:))
@GeoCracker:

Ez igaz.
Kössz a félés kifejezést. Egyik régebbi írásodban találtam.
Találó. Beépíthetem a szótáramba?
@guma:
"szerintem ez az egész akkor kezdődött amikor 89-ben a lakások árának kamatát 3%-ról 36%-ra változtatták "

A 36 %-ra történő emeléssel egyidőben a tartozás felét elengedték.
Abban az időben olyan helyen dolgoztam, ahol közvetlen rálátásom volt a dologra. Akinek akkor élő lakáshitele volt, jobban járt a 36 %-kal, akármilyen hihetetlen is.
Az ezutáni hitelek már egy más történet.
Felháborodtam, amikor ismét bevezették a kedvezményes kamatot, mert a 89-es emelésnek az volt a kommunikációja, hogy ne az egész ország fizesse meg a kamatkülönbözetet.
Ez elég markáns ellentmondásnak tűnik a szememben.
@Orica Középföldi:

Értem.
A stigmalizálódottak már sosem lehetnek civilek?
Mi az ami nem változik a párttagság levetésével?
Ez olyan, mintha elveszítették volna az ártatlanságukat.
@GeoCracker:
Én nem vagyok ennyi információtól terhelve, mint te. )))
Csak egy érdeklődő szemlélő vagyok, aki kíváncsian figyeli, milyen veszélyeket láttok a jelenlegi történésekben.
De kár, hogy mennem kell! Pedig annyi kérdésem lenne még.
Köszi a válaszokat.
@taga20:
"a szállást meg akarom úszni ingyé:)) "

Ingyé... aztán minden este operát hallgatsz éjfélig... Gondold meg!
@jöttem:
"szép dolog a szerelem, viszont még egyszer nem szeretném a nulláról kezdeni"

Ezzel mélységesen egyetértek, saját tapasztalatom okán.
@jöttem:
Persze. A valóságban többmillióan húznának többmillió felé, nem pártucat önjelölt hülye mögött pártucat felé.
Mondtam, hogy (eddig) a legjobb kritika. De lehet fokozni, ha tényleg végig gondolnád ezt az egész marhaságot.
Svájcnak legalább félezer éve volt a kimunkálásra - de ott sem MINDENT döntenek el népszavazással! Az is képviseleti demokrácia (mint minden normális ország)
@jöttem:
"Ha kiballagsz a tüntetésre, melyet egy számodra ismeretlen társaság szervez az Orbán rezsim megdöntése érdekében, akkor te azt hiszed, hogy egyetlen dolgot teszel - kifejezed ellenérzésed a rendszerrel szemben, pedig nem csak ez történik.
Azzal, hogy ott skandálod az Orbántakaroggyot, célod mellett súlyt adsz azoknak a számodra ismeretlen figuráknak, akik odahívtak, akik meghatározták a tüntetés tematikáját, a szónokok személyét, az elhangzott beszédek tartalmát, a politikai mondanivalót.
Legközelebb már, ha felugranak egy székre, akkor százezer ember nevében mondják a magánvéleményüket, és ha nem kapsz észbe időben, hát hamarosan előrántják a farzsebből a nemzetet, meg ezt a történelem tépte kis országot is, melyet majd ők jól megvédenek.
Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy kinek adsz háttértámogatást."
www.pupublogja.hu/2015/01/csigabiga-es-demokracia.html
@taga20:
"ezt a filmet nagyon bírtam kölök koromban. "

Én már nem annyira voltam kölök, de én is nagyon szerettem. Nem is értem, annyi régi szemetet ismételnek a tévék, ezt meg persze nem :( Ez a jó filmek sorsa.
Ez itten a reklám helye.....

Sajnos nem tudom ide másolni, de biztos sokan látták már a híres tv reklámot, amely szerint Európában nálunk csökkent a legnagyobb arányban a munkanélküliség, és nőtt a foglalkoztatottak száma.:D:D:D

Így:

index.hu/belfold/2015/01/17/36_kozmunkas_pucolt_egy_300_meteres_arkot_a_polgarmester_lemond_nemeth_istvan_gyongyfa_nepszabadsag/
JOBBAN TELJESÍT A REZSICSÖKKENTÉS!

nol.hu/belfold/betett-a-rezsicsokkentes-minden-negyedik-dolgozojat-elbocsatja-a-szegedi-hoszolgaltato-1510397

HELLO GOMOLYA!

Talán mint nagy közgazdaész, momdhatnál valamit arról, hogy a rezsicsökkentés mellett miért is adtak a cikk beli cégnek 2013-ban állami támogatást, meg miért fizetnek be a tulajdonosok, így a magyar állam is 500 millát a cégbe? Tán túl jó sikerült a rezsicsökkentés? Vagy most jön a szopóág a fogyasztóknak? Vagy csak nevezzük símán áremelésnek?
@jöttem:

Szó szerint elvesztették az ártatlanságukat:)) Ez nem vonatkozik a sima - döntési helyzetben nem lévő - párttagokra.

De, vissza lehet vonulni, civilként lehet élni, csak ne jusson eszükbe, hogy ismét politizálni akarnak. Senki nem fogja elhinni nekik ezt a civilséget.

Nézd meg Maróthyt. Volt aki volt, szerintem egy okos faszi volt, aki pontosan felmérte, hogy az ő múltjával neki itt babér - politikai vonalon - nem terem.
Abszolút alámerült, semmit nem tudni róla, miközben gazdaságilag megépítette a jövőjét.

A kontraszelekció terméke volt? Nem tudom. Ha az, én öngólnak gondolom. Rettegtek a pali agyától, ez viszont tudom.

De ez ma már érdektelen, sokkal nagyobb baj, hogy az ogy/önkormányzatok képviselőinek fingjuk nincs arról, hogy személy szerint felelősek a döntéseikért.

Ha az eladósodásért egyetlen egy önkori tagjait lecsukták volna, a többi nem meri megtenni.
De ez egy unortodox ország.
@kekex:
Bocs, de ezt mondtad:
"Az "Esküszöm, meg is érdemeljük" bekezdésben leírtak a legjobb propaganda (eddig) a "közvetlen" demokrácia ellen."

Propagandát emlegettél, nem kritikát.

Én továbbgondoltam és arra a következtetésre jutottam, hogy ezzel az együttműködésre képtelen hozzáállással kezdünk megágyazni egy szélsőjobbos kormánynak.
@Orica Középföldi:

"De, vissza lehet vonulni, civilként lehet élni, csak ne jusson eszükbe, hogy ismét politizálni akarnak. Senki nem fogja elhinni nekik ezt a civilséget."

Szép gondolat. Csak ez nem így működik a való világban.
@Orica Középföldi: "Nézd meg Maróthyt...semmit nem tudni róla, miközben gazdaságilag megépítette a jövőjét."

Én néztem, és azt láttam, hogy a helyében én is meg tudtam volna gazdaságilag építeni a jövőmet. Sajnos nekem csak egy állami szolga helye jutott, ahol nem volt mit gazdálkodni. A kondérhoz ők sem mindenkit engedtek oda, cak a haverokat. A különbség annyi, hogy ők ezt nem hírdették melldöngetve, adtak a látszatra, a nép meg sokáig el is hitte, hogy az a valóság, amit lát.

Azért egyszer csak kinyílt a köz szeme, és ez most is így lesz majd. Ehhez azonban a fiatalságnak meg kell tapasztalnia a most dúló kapitalista-szocializmus minden nyomorát, kilátástalanságát. Lehet, hogy én ezt már nem érem meg, de a történelem kereke mindig előre forog, még akkor is, ha sokan kerékötőként elé fekszenek.
Az azonban vitethatatlan, hogy a nyolcvanas évek állami vezetésében már okos, a világhoz értő emberek regnáltak, akik később is megtalálták a helyüket, és amint az ábra mutatja, nem az állam csöcsét szívják. Az állami csöcsről pedig könnyen le lehet cuppanni, és akkor jön a semmi, csak a mostaniak ezt még nem tudják. Majd akkor a maiak zöme csak zu slag lesz, bár lehet, hogy nem sokuknak nem lesz miről könyvet írni, mert már nem lesznek érdekesek senkinek.
@jöttem:

Játsszunk:)

Ha jól emlékszem Gusztos Péternek hívták a szadi utolsó fiatalját, aki elég közismert is lett.
A megszűnés óta "civil".
Ha most feltűnne egy civil szervezetben vagy az élén, szerinted ki hinné el neki?
Azonnal támadnák,hogy a szadit akarja életre csiholni.Még akkor is, ha nem. Na ez a stigma.
@Orica Középföldi:

Értem. Szóval a karaktergyilkosság a stigmalizáció gonoszabb formája. De abból indul ki.

Stigmalizáció. Olyan ez, mint a párkeresés 40 után. MÁR MINDENKINEK VAN MÚLTJA!! Aztán rajtad áll, mit tartasz elfogadhatónak és mit nem.

Gusztosra emlékszem. Hasonló volt az arcberendezése, mint Pethő Ivánnak.
süti beállítások módosítása