Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.30. 12:06 Fabius

Közszolgálati Egyetem: hülyeképző kör?

Az ember lassan meg sem lepődik a kormányközeli, vagy nekik lekötelezett úgynevezett "tudósok" világmagyarázatain. Legfeljebb reméli, hogy nem mind olyan hülye, mint amilyennek elsőre látszik, és amikor nem a nyilvánosság előtt teljesíti amit megkövetel tőle a Párt, akkor kicsit kevésbé rugaszkodik el a valóságtól. Aztán csak gyötri a kétség, mit és hogyan taníthat például a gazdaságról Novoszáth Péter közgazdász a Közszolgálati Egyetemen, ha ekkora faszságok férnek ki a száján.

Merhogy Ámerika most a leggyűlöltebb barátunk, az oké.

De az talán nem annyira oké, hogy ha a "miért pont minket szopatnak" magyarázatban szembe megyünk még a kormánnyal és Szijjártó Péter külügyminisztériumával is. Novoszáth szerint: "a nagyobb amerikai cégek megjelenése sem járult hozzá feltétlenül hazánk hosszú távú gazdasági fejlődéséhez." Ehhez képest mit tett alig két hónapja Szijjártó a kormány nevében? Kitüntette a közgazdaguru által lefitymált General Electric vezérét a Magyar Érdemrend Középkeresztjével, pluszbónusz aszonta:

"a magyar-amerikai gazdasági együttműködés igazi sikertörténete a kétoldalú kapcsolatoknak, tekintettel arra, hogy tavaly a külkereskedelmi forgalmunk 23 százalékkal nőtt, idén pedig az első hét hónap alatt 41 százalékkal tudtuk növelni a magyar exportot az Egyesült Államokba"

Mert amúgy a GE Magyarország legnagyobb munkaadója 13500 melóssal. Úgyhogy akkor vagy a kormány és Szijjártó a hülye, vagy ez a Novoszáth nevű, akiről nem tudjuk pontosan mit taníthat közgazdaság címen, de azért el tudjuk képzelni.

081_2_anim.gif(kép)

Az már csak megbarnult narancsreszelék a takonypüré tetején, ahogy igyekszik magyarázni a Transparency International korrupciós listáján elfoglalt 47. helyünket. Mer'hogy az van tecciktunni, ezek is szemetek, és nem veszik figyelembe például, hogy a 10. helyezett Kanadában 1973-ban mennyiért épült fel végül az Olimpiai Stadion. Kijelenti mindezt egy magáncég üzleti szoftverének reklámanyaga alapján, és persze nem sül le pofájáról a bőr, hogy még ebben a példában is befértünk négyes metrónkkal a top 6 - ba.

picture.png

 

509 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr57022169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Einstandolt ételosztás 2014.12.30. 15:18:06

Gyurcsányék most nem a show-t, hanem az ételosztást nyúlták le? A résztvevők szerint félresiklott a Gyermekétkeztetési Alapítvány december végi akciója. 1000 rászoruló családnak oszt csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány december 29-én: ígérte Face...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na most akkor lesz rendszervaltozas a fideszesek fejeben, ha novoszath leveszi a kockas kardiganjat?
"___ hogy még ebben a példában is befértünk négyes metrónkkal a top 5 - be.__"

A képen hatodik, tehát nem lehet benne az "ötben".

Javítás után a kommentemet, kérlek. töröld. Köszi.
Ez a Nemzeti Közszolgaképző leginkább azoknak a félbolondoknak az önképzőköreire emlékeztet, ahol a világ minden egyeteméről eltanácsolt zsenik rendes éves konferenciájukon egymás vállát lapogatják, hogy Einstein tévedett. Csak jobb helyeken erre nem adnak állami pénzt.
@jaegtoer:

Eccerűbb volt ötöt hatra javítani. Köszi.
Amúgy ez nagy baj. Nagyobb, mintsem elsőre látszik.
Már eddig is átpolitizálták a közigazgatást, dehogy most eleve már hülyének is képezik a köztisztviselői kart, azért (is) súlyos árat kell fizetnünk.
Persze készfizető kezesek vagyunk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ideális helyszín rákainak és siklósinak a mindentudás egyeteme folytatásához.
Ex capite foetet piscis, azaz fejétől bűzlik a hal mondja a művelt orosz, nyilván a Matolcsy volt a mentora a jóembernek, azért beszél zöldeket. Persze az is lehet, hogy csak a végtelen lojalitását bizonyítandó "kacsintott ki" a gazdira, hogy "itt vagyok, bennem megbízhatsz, látod, még azt is megteszem érted, hogy hülyének tettetem magamat, csak simogasd meg a buksimat picit, egyébként az is marha jól mutatna, ha én lennék a tanszékvezető a közgáz karon"! Én inkább az utóbbira tippelnék, de most már annyira mélyen beleéltem magam a helyébe, hogy - engedelmetekkel - megyek hányni egyet.
Ez mind pimfli. Sokkal fajsúlyosabb probléma, hogy legyen-e DK zászló januárius másodikán vagy ne legyen :)
Kicsit off:

index.hu/belfold/2014/12/30/lazarek_megallapodtak_svajccal_kizarjak_az_okotarsat_a_penzosztasbol/

" az érdemi munkát továbbra is az Ökotárs és partnerei végzik – és vállalják érte a felelősséget –, "a kifizetésekben bekövetkező változás mindössze technikai jellegű" - írta Móra."

Mibe fogadjunk, hogy nem csak technikai jellegű lesz? :)
Nofene:

index.hu/belfold/2014/12/30/nemeth_zsolt_ez_veszesen_kezd_emlekeztetni_a_putyini_retorikara/

"Végül szóba került a kémkedéssel meggyanúsított Kovács Béla ügye is, mivel a jobbikos politikus ügyében már akkor javában dolgozott a titkosszolgálat, amikor Németh a hírszerzést felügyelte." .... "Az állam részéről egyértelműen megfogalmazódott a vád, miszerint Kovács Béla külföldi érdekeket szolgált, és erről az útról az államnak nem szabad visszafordulnia. Meg kellene találni a módot arra is, hogy Kovács ne bújhasson a mentelmi joga mögé"

Gábris? Vélemény? :))
@DarthVader: Mizujs az únióban? Kiadták már a mentelmi jogát, megszületett a jogerős ítélet az ügyében, ami kimondja a bűnösségét? Ja még nem, akkor kb. annyi, mint az újpesti szoci aki meg KGB képzésen vett részt. Azaz gumicsontok garmadája. :)
@Gábris szomszéd:

"Az állam részéről egyértelműen megfogalmazódott a vád, miszerint Kovács Béla külföldi érdekeket szolgált"

Maradjunk a KGBélánál. Szóval? Az állam külföldi érdekek szolgálatával - magyarul kémkedéssel/hazaárulással vádolja Kovács Bélát.
(Amin egy percig sem csodálkozom, hiszen hazaárult és kémkedett - a másik eshetőség, hogy egy idióta barom papucs volt, akinek a feleségéhez képest Mata Hari nyeretlen kétéves lehetett. Nem is tudom, melyik a hízelgőbb, legyen inkább mégis kém. :)
@DarthVader:

Húú, mit fog kapni Lázártól:))))))
Talán az önkivégzés nemét is megadja.
@DarthVader: Maradjunk. Szóval egy váddal kitörölheted a segged, főleg ha a fidesz féle Polt Petike "vádol". Tudod jóbarát ügyvivőt is megvádolták már és a mentelmi jogát is kikérték. :)
Szerintem jobban járunk ha megvárjuk a jogerős bírósági végzést és utána nyilatkozunk. Addig meg ugye mindeni ártatlannak minősül, főleg szerinted, aki mint liberális demokrata még inkább támogatja a jogállami megoldásokat.:)
@DarthVader:

mandiner.hu/cikk/20141222_jambor_andras_gyurcsany_karacsonyi_ajandeka_orbannak

„Az én Facebook falamon 10 perccel a bejelentés után megjelentek az első »akkor én nem megyek másodikán« jellegű kommentek. Ami hülyeség, hiszen egy DK-s zászlótól, ami 2 méterre van a fejemtől, nem leszek DK-s. Viszont nem hülyeség, ha azt kell majd magyarázni a haveroknak, miért tüntetsz együtt Gyurcsánnyal.

A DK saját haszonszerzésén kívül ennek semmi értelme, sőt, gyengítheti is a tüntetés és az Orbánra gyakorolt nyomás erejét. Teljesen érthető a DK-sok kirekesztettség érzése, de pártzászlót vinni egy tüntetésre, ahol nem várják azt, nem más, mint trollkodás.

Ha a tüntetés szervezői visszautasítják, hogy a DK kérésük ellenére zászlókkal jöjjön a rendezvényre, akkor ezzel a DK-sokat utasítják el; ha pedig belemennek, akkor azokat utasítják el, akik nem szimpatizálnak a DK-val. Nehéz ügy.

Ez az ötlet, amellett, hogy a majdnem lényegtelen pártzászlókkal foglalkozik, még egy dologra jó, hogy éket verjen a tüntetések és a pártok közé. Hogy olyan helyzet álljon elő, hogy valakit meg kelljen sértenie a tüntetésszervezőknek.”

Nagyúr, nem találok neked dk zászlót, pedig végignéztem a teljes honlapjukat. De igérem keresem tovább..
@Habakuk000: Jobbik zászlót is lehet majd vinni? :) Gondolom a DK szerint igen, hiszen ha az övékét lehet vinni, akkor másokét is.
@Gábris szomszéd:

Nos tehát: a jogerős bírósági végzésig mindenki ártatlannak minősül, és Polt Peti vádjai annyit sem érnek, mint a papir, amire nyomtatják. Látod, megy ez. Akkor Sukoró anullálva, ugye. Tehát Sukoró ügyében nem történt semmi.

Látod, látod, lehet itt konszenzus... :))
@Habakuk000:

Mondom én, hogy vannak sokkal fontosabb kérdések, mint a posztban felvetettek :))
@Gábris szomszéd:

Hát, ha egyetértesz a tüntetés és a résztvevők céljával, akkor necces :))
@Gábris szomszéd:

"_Maradjunk. Szóval egy váddal kitörölheted a segged, főleg ha a fidesz féle Polt Petike "vádol". Tudod jóbarát ügyvivőt is megvádolták már és a mentelmi jogát is kikérték. :)
Szerintem jobban járunk ha megvárjuk a jogerős bírósági végzést és utána nyilatkozunk. Addig meg ugye mindeni ártatlannak minősül, főleg szerinted, aki mint liberális demokrata még inkább támogatja a jogállami megoldásokat.:)_"

Találóbb önjellemzést nem is írhattál volna magadról.
Telitalálat.
Köszi.
@Fabius: hát... Ti sem vagytok egy akkora geniek, mint ahogyan hiszitek
ötről a hatra ! hahhahaha
@sielfis:

Ellenben veled, nekünk sikerült ötről hatra jutni, míg te megrekedtél valahol félúton.
@Gábris szomszéd: már az új cirill betűset vagy a régit?

Nem lehet ezt tudni napraforgóéknál...
Emmeg ideesett.
A szegény kisfideszes rinyálásai c. dologhoz kapcsolódva.

"Azután... milyen Jézuska? Pathus hencegünk, ki maga is valá vérmagyari (Eleve mivel vala az Úr - KI UGYEBÁR SZINTÉN MAGYAR! - és Mária nagyasszonyunk klasszikus – az egyház és Nulladik Istenkirály Orbánovics Puty... izé, Viktorovics által is jóváhagyott és megáldott - frigyéből!), nem pedig holmi zsidó, kinek neve nem is Lóbelt!

Meg különben is, mi ez a lesajnálás, hogy "szegény kisfideszes"?
Meghogy "kívánságai"?
NE'ba...on már ki a ragya mellett a csillagos vöröspárttagkönyvem, hogy a senkiházi, termelő, adófizető állampóggár sajnájjon má!
Na, majd mind'gyá lenyugszom, csak egy csík kell, de ne terjeszd, nem nyilvánosan nyomom én sem...

Különben is, mi közötök hozzá, hogy mit loptam, mikor és kitől? Nem, nem tőled, de'télleg nem, mondom, hogy nem mondom meg, mert hidd el, tudni se akarod!
Közösből?
Milyen közösből?
Csak hiszed!
AZ AZ ENYIM!
Ha befogod kispofád, talán, de csak talán akkor kaphatsz annyit, hogy éhen ne dögöljél, a kölköddel együtt!
Mit képzelsz? Dolgozol, adót fizetsz és még több pénzt is akarsz, meg az adódért valamit?
Hol a ló.aszba élsz te?
Jössz holmi versenyképességi mutatókkal, meg a háztartások egy főre jutó bruttó rendelkezésre álló jövedelmével, a régiós fogyasztási adatokkal, munkatermelékenységi, meg felzárkózási adatokkal?
Ki nem szarja le?
Hát a pöcsöm nem kéne?
Amikor MI fizetjük az utakat, amiket koptatsz, a térköveket, amik nélkül meg se lennétek (hisz ezt kértétek, köllött, mint egy falat kenyér), amikor MI fizetjük az orvosokat (rohadékok, akik hálátlanul leléptek a rothadó nyugatra, ahelyett, hogy a NER dicségére itthon melóznának éhbérért, meg a prof. borítékjáért), tudod, akik meggyógyítják a szaros seggedet (ha van épp kötszer, ha van épp gyógyszer, ha nem átallod szóvá tenni, hogy neked kellett bevinni mindezt a kórházba), MI álljuk a stadionjaidat, amiben kulturáltan szórakozol és mereszted a segged 2 kupac szotyi között!
Mondom NEM AKAROD tudni!
Kussolsz, nem ugatsz!
Azzal járok, azt kefélek közpénzen a londoni hotelszobámban beba..va szaros 200 fontos pezsgőtől, akit akarok, meg aki eladja magát!
Igen, és igen, "ne legyünk farizeusok, megérdemeltem"!
Mindenki annyit is ér, amennyit elér, amennyit a mancsára tud ragasztani!
ÉS akkor?
Most irigy dögök vagytok, hogy nekünk, Mélyen Tisztelt Tekintetes és Méltóságosch Képviselő Uraknak igen, ennyi tudott a kezünkhöz ragadni! (A pi..ába, előre szaladtam, ezeket a hagyományosch és magyarosch, tradicionálisch és népiesch megszólításokat csak majd a jövő nyáron terjesztjük be és fogadjuk el egy késő esti órán a Kupolásban, szóval addig nem kell még Mélyen Tisztelt Tekintetes és Méltóságosch Képviselő Úrnak szólítanod. Ráérsz onnantól...

És igen, egész évben tényleg rendesen viselkedtem (pofám befogtam a Főnök előtt), sosem kételkedtem (azért a pénzért amit adnak, no meg azokkal a papírokkal, amik a Főnöknél vannak rólam?), mindent megszavaztam (fingom nincs mire nyomtam gombot, de azt rendesen nyomtam viszont!), alázatos voltam (pofám súlyba, csak fizessenek rendesen havonta, meg azok a félévenkénti „bugyipénzek” se jönnek rosszul, schwartzba, naná, majd számlával, hülye vagy?), egyszer sem kokóztam nyilvános helyen (amikor meg igen, azt letagadom, letagadom, letagadom, porcukor volt...), szóval, betartottam az összes vallási előírást (menórát is vettünk a kereszt mellé, hátha kifizetődik, meg egy kettős keresztet is a Zázrivecz hittárs miatt, hátha kell, amúgy meg nem, az a „négyeskereszt” az viszont régóta megvolt, még a nagyfater kitűzőjéről, amit azóta is fényesítünk), amiről viszont a Semjén Zsótti beszélt, valami kőtáblával kapcsolatban, ami gránitszilárdságú - szerintem ott belekeveredett, mert valami erkölcs, meg becsület is volt a mondókában, nem is értem, ezeket a szavakat honnan szedte!"

Folyt.köv.
A folyt.:

"Az, hogy mit kérek jutalmul a fa alá, igazából kurvára nem tartozik RÁD!
Mondhatnám, kell a pöcsömnek a 200 négyzetméteres tetőterasz, aranymozaikos medencével, vagy az a szaros badacsonyi borospincét fűthető teniszpályával, hisz megkapta az is már a magáét.
„Mihez is kezdenék ezekből még eggyel, hiszen emlékszel, tavaly már mindkettőt megkaptam.” Na ugye, tudsz te, ha erőlködsz. Mi a faszt firkálgatnál össze, ha tudnád, hogy a kis 3 szintes svájci vadászházra gyúrok most, igaz az is megvan már, félig, merthogy a másik fele MÁSÉ lesz, ha megszerzem.

„Az idei adventi időszak amúgy nem volt rossz, bírtam, hogy minden nap kinyitottam egy ablakot, és mindig volt mögötte egy kis vicces apróság. A legjobban a balatoni hidroplán tetszett, de a csongrádi uradalom is bejött a 300 közmunkással. Sokat töprengtem, hogy minek örülnék a legjobban karácsonyra. Trafik? Uncsi. Kaszinó? Már van. Felfújható Goodfriend wudubábú? Talán a gyereknek.”
Most azt hiszitek, viccesek vagytok? Lófaszt picinyem, a fantáziátok sekélyes, nem is sejtitek, mi minden ellopni... izé, akarom mondani államosítani való van még.
Szerinted, mikor nem fogsz NEKÜNK tejelni? Most államosítottunk egy bankot (miből áll márciustól kötelezni az állami alkalmazottakat, hogy csak itt vezethetik a számlájukat?), majd pár szaros 10-100 milliárddal feltőkésítjük, jövőre meg „véletlenül”, a világgazdasági helyzetre hivatkozva (meg ugye amúgy sem az állam dolga a bankrendszer kézben tartása egy rendes piacgazdaságban - na, figyelsz!) eladjuk egy „közeli” bajtársnak, aki mondjuk én, vagy a CSALÁD tagja, akarom mondani, a 4 éves lányomnak pont megfelelne, hisz már fél éve spórolunk a zsebpénzéből, a nyuszitól is arra kértünk neki.

Amúgy meg mi a bajotok Árpi homártatyójával?
Akkor mondom cseszed, irigyek vagytok, az a ti bajotok!
A szegény csóringer Tóni gyerek táskájára is irigykedtetek, pedig az is csak leesett a kamionról. Most én tehetek róla, hogy olyan spúr kis faszok vagytok, hogy nem akartok pár szaros forintot szánni arra, hogy cool-an nézzetek ki? Helyette nosztalgiáztok a szimatszatyor, meg hasonló proli cuccok körül. Gucci cipő 750 dollárért? Mondom, hogy spúrok vagytok... a hülyének is megéri, mind a 6 pár, mint a rendőrcsizma...
Igen, mi fiatalok tényleg tiszteljük (a „rettegjüknél” mégis csak jobban hangzik, igaz fosunk, nehogy valaki félreértse akár egy pillantásunkat) a veteránokat, hisz tényleg napi szinten kell kinyaln... izé biztosítanunk elvtár... izé bajtársainkat a hűségünkről, különben kicsinálnak bazmeg!
Nem érted, mi??? Én meg fáradok, szóval szórakozzatok mással, de ne vigyél engem a kísértésbe, mondom neked jó tanácsként, mert szólok a Sanyibácsinak oszt megnézheted magad, mire elég a nagy pofád!

Maradok tisztelettel

Mélyen Tisztelt Tekintetes és Méltóságosch Képviselő Urad!

Ui.
A „T. Köcsög magyar választópolgár” már nem aktuális, nagyobbat álmodtunk azóta! Amatőrök...”
@Imola Helyesi:
Bélám, neked olyan mindegy... fel se tételeztem, hogy érted.
@Imola Helyesi:
Bélám, hát én olyan szépen próbálok veled beszélni, hogy ihajj!
Olyan kis cukika vagy, amikor mérges leszel... ;)
A többi ökörséged meg nem kommentálnám, de tényleg.
Személyeskedő parasztokat köszönjük, de Béla névvel sem viseljük el.
Köszönjük értékes kommentjeit, legközelebb egy hét múlva újra megpróbálhatja az ostoba fajtája ismét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ez az ekáer rendszer is egy nagy fosókaszilvát ér.

kurva sok adminisztráció, aki csalni akar, az továbbra is tud, de engem megbüntet, ha nem pontos adatokat küldök

hol élnek ezek? hol láttak már szállítást? kíváncsi leszek rá, gyakorlatilag, ahogyan látom, a törvényesen dolgozni próbálkozókat komoly teherrel - adminisztráció, plusz kts, plusz letéti díj, ez agybaj amúgy - a csalók meg még nagyobbat szakíthatnak, a kör kamionjairól nem is beszélve, ha eddig csak kitiltották a navosokat, akkor mostantól lehet élesíteni a pallosokat, ettől jobban beágyazni az állami szintű csalásra nehezebben lehetne.

sebaj, legalább a pór áfások átmennek az élelmiszerekből mindenre amit el lehet adni

hajrá
@jaegtoer: és csak ennyi tellik tőled 5-6 után ?
Ja ,hogy annyi eszetek van mint egy 5-6 évesnek!?
Értem , mert semmi újat nem tudtok, csak a csontot rágni,mégha velős lenne ?
@DarthVader: Nem akarlak nagyon elkeseríteni de rendszert váltani sokkal inkább ők akarnak, mint mondjuk egy exmunkásőrnyugger DK-s. :)
@sielfis:

Ne problémázz. Persze, ha örömet okoz, úgy tedd azt. Ez itt egy szabad blog. A benézés/hiba javítva lett mire elolvastad a posztot, úgyhogy erről is lemaradtál, vagy ez valamilyen levezető petting nálad?. Egyéb problémád? Mesélj nyugodtan, vannak itt gyógypedagógusok is. De nem ígérhetek semmit. Pszichés gondjaidra is akadna éppen segítség, de nem hiszem, hogy bárki bevállalna. További jó görcsölést. Valamint boldog Újévet.
@DarthVader: Így van lehet konszenzus. Furcsány Nyerenc abban az ügyben a bíróság szerint ártatlan. Bélus is csak akkor lesz bűnös ha a független magyar bíróság kimondja róla, de persze ahhoz még az EU-nak ki kell adni a mentelmi jogát, bár arról is elég nagy a csend nem vetted még észre? :)
@DarthVader: Erről már nem is beszélve. :)

"Gyurcsány Ferencről már sokszor hittük azt, hogy végleg begombázott és bedobta a törölközőt: az utóbbi években számos performansszal bizonyította, hogy némi olcsó népszerűségért cserébe gyakorlatilag a saját anyját is eladná reneszánsz freskóként, aztán jól visszaigényelné az áfát. Ismerjük ezt a vonását kormányzása idejéből is: a tánc, az ájulós kormányszóvivő, az Ágybavizelő Ferenc-performansz, de még az őszödi beszéd is beleillik ebbe a sorba. Nem is beszélve a Kattints a Miniszterelnökre kampányról. Meg a szopránban előadott fagyiajánlásról.

Bukása óta eddig leginkább különböző őrült beszédekkel, szakácskönyvvel, mobilappal, drámai dokumentumfilmekkel és macskás képekkel próbálkozott, tegnap azonban új szánalmassági szintre emelte saját figyelemkurvaságát azzal, hogy a Kelemen Kabátban nevű zenekar felkérésére elment „DJ-zni” egy buliba."

alternativa.blog.hu/2014/12/30/tenyleg_megerett_az_ido_a_politikusok_drogtesztjere
@Gábris szomszéd:

"_ de persze ahhoz még az EU-nak ki kell adni a mentelmi jogát, bár arról is elég nagy a csend nem vetted még észre? :)_"
Általában meghökkentő, de megmosolyogtató is látni, amikor egy jobbikos az általa ócsárolt EU döntéshozatali eljárásában és határozatában bizakodik.
@jaegtoer: Nem erről van szó, hanem arról, hogy a kampányban a fidesz dübörögtette a "témát", azóta pedig síri csend.
@Gábris szomszéd: nincs síri csend. itt vagy te az élő példának.
@Gábris szomszéd: te, vagy beteg vagy, vagy szerelmes gyurcsányba. más magyarázat nincs.
@taga20: Nyugi lazulj el, holnap már szilveszter. ;)
@Habakuk000: Dehogy, hiszen mem én hoztam szóba Bélát, hanem a sötét nagyúr.
@Gábris szomszéd: laza vagyok, mint a rigalánc, haver:)
"te, vagy beteg vagy, vagy szerelmes gyurcsányba. más magyarázat nincs."
Holnap 18-tól a Klubrádión (neten nekem) Hofi újévi kabarék!
@jaegtoer:
Ezért miért kellett annyit anyázni?
Miért kellett alázniuk magukat?
Gyanús ez a Ferkó, szerintem ez élvezi, ha anyázzák...
@Gábris szomszéd: Zombikok max zsebet tömni akarnak elszámoltatás örve alatt,addig meg valahogy kihúzzák a falafeles pénzeken.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: elérte, amit akart, lófasz se fog kimenni már ebben a hidegben, viszont egész héten róla beszélnek
@Gábris szomszéd: Megint játszod a hülyét artuditu miközben vegyi ali hátsójába vagy bújva onnan kvaterkázol a gyermeklefejező forradalmár tesóiddal.
@Habakuk000:

Szóval az időjárás is Gyurcsány kottájából játszik:))
Ja igen, ecceri khmmm... "lódító prof nyilatkozata:

"A legutóbbi nemzetközi felmérés azokat a beruházásokat sorolja fel, amelyeket nem egy esetben százszorosan vagy ezerszeresen nagyobb költséggel valósítottak meg, mint ahogy az eredeti tervekben szerepelt. Ez alapján inkább Nyugat-Európa és Észak-Amerika áll rosszabbul. Az első hely a montreali olimpiai stadioné, amelyet a tervezett 149 millió dollár helyet 3,1 milliárdból építettek fel."

B+ rodeo, itt van a bizonyíték, milyen mocsok korruptak vagytok TI, ott a rohadmocskoskanadában! :D

Ja, még valami... az mno és az húúúúdefacaprofesszor azt a kis apróságot sem említi, hogy mindez 1976-ban történt.
Jóvanna, nem kő mindent tunnotok!

Meg azért még egy apróság, de télleg csak apró, hogy az a bizonyos építkezés nem 3,1 milliárd volt, hanem a tényleges végszámla 1 milliárd akaródzott lenni.
olimpia.origo.hu/peking-2008/20080226-az-1976os-nyari-olimpia-tortenete.html
Hiába no, a népmesék, a hazudozás végül is az mno-ban remekül müxik, a sok ecceri narancshitű balfasz meg örömködik.
A Jereváni Rádió kutya fasza ezekhez képes, igaz, bolseviki ettársak...
@Habakuk000:

Na bazeg, ha van rajta sapka, ha nincs :)
Te se mész ki, Gréczi se megy ki, a végén ott fognak fagyoskodni kétszázan, és anyázzák Gyurcsányt :))

Hát, meg is érdemlitek... :)
@Orica Középföldi: @DarthVader: gondolkodtam rajta, hogy föl kéne menni, de teljesen elment tőle a kedvem.

Amúgy se vagyok valami nagy B-közepes, elég nehéz megénekeltetni.

ez a mi Ferink tényleg tud valamit. Minden, amihez hozzányúl, tönkremegy.
(ez csak a Nagyúrnak, hadd örüljön:)))
@Gábris szomszéd:

Bazeg, ez a blog pont olyan mint Te. Nem te írod?

Aszondja, hogy kurvára nem érdekli Gyurcsány. Aztán minden második posztban vele foglalkozik. Ez kényszeres nálatok?
@DarthVader: @Habakuk000:
Ba...átok meg!
Most qrogatjátok egymást? :)
Haba, te meg húzzál fel Pestre, oszt egy kocsmában a Sötét Nagyúrral leisszátok! Lököttek...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem bántjuk egymást, ne aggódj.
Legalábbis szerintem.:)
@Habakuk000:

szóval:

1, hideg van
2, Gyurcsány is ott lesz. Vagy ha ő nem, a sameszai.
3, amúgy sincs kedvem ilyesmihez.

Ebből a 2. a releváns.

Ércsük :)
@Habakuk000: Hát zsótika szerint a haverom, mint a gyrekefejezők is természetesen. Azért remélem 2015-re kitalál majd valami új baromságot, mert ez már cikisen uncsi.
@Gábris szomszéd: basszus ezt is megértük az év végére, hogy némi önkritikát gyakorolsz:)
@Habakuk000:

Csak magyarok vagyunk, és ez kötelez :))
Gyurcsány folyik a csapból is.
@Habakuk000:

Ja. Szaddam unokatestvére. A kurdok elleni vegyi támadás kivitelzője.
@Habakuk000: én tudok azt is és az öniróniát sem vetem meg.
@Habakuk000:
Csak röhögök, amikor egymást csipkeditek, néha viszont látom, amikor felfortyantok. Most képzeld el, ott gyalogolhatnál Gábriskával, meg a Sötét Nagyúrral Ferenc mellett.
Milyen boldogok lennétek, evégre a fétisek...
@DarthVader: nekem egy jóbarátom gyurcsány jóbarátja, úgyhogy a sameszok nem zavarnak, gyurcsány más tészta.

Te Nagyúr, most komolyan, őszintén érdekel: minden összehasonlításből a visegrádiakkal az derül ki, hogy az uniós csatlakozást követően - ugye az Gyurcsány korszak - elkezd nyílni az olló, de nagyon meredeken, nem csupán gazdaságilag, hanem az élet minden területén, teret nyer a jobbik, megesik velünk az a gyalázat, hogy nemzeti ünnepünkön a nemzetközi diplomáciai testület itteni képviselőinek mintegy a fele nem hajlandó kezet fogni Magyarország miniszterelnökével.

Te ezeket a tényeket hogyan tudod feldolgozni?

Ez tényleg érdekel, de azt nem fogadom el válaszként, hogy orbán rosszabb. Az igaz és egyet is értünk ebben a kérdésben.
@DarthVader: ja, tényleg volt ilyen, elfelejtettem:)
@Habakuk000: "nemzetközi diplomáciai testület itteni képviselőinek mintegy a fele nem hajlandó kezet fogni Magyarország miniszterelnökével."

ez gyurcsánnyal történt meg?
mikor?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: B+, ha felfortyanunk, hát felfortyanunk.

Nem kell mindig egymás buksiját simogatnunk, attól meg nem félek, hogy emiatt a vita miatt akár a Nagyúr akár én életünk végéig köpködnénk egymást, s "csakazértis" szövetséget kötnénk Imolkával vagy Angyallal a másikunk ellen, mégha látunk is ilyen példákat mostanában.:)
@Gábris szomszéd: és most az utcán sétálsz vagy pislogsz erősen a mennyezetre?
@punkfrog: október 23-i ünnepségen, a Kossuth téren
@Habakuk000:
:) Ezt reméltem... nem kell elolvadni egymástól, szó nincs róla.
Becseszne, ha mindenben megyegyezne mindig a véleményünk, a véleményetek.
@jöttem: Azt írja akkor ha már nem lesz főállású politikus. Nem, hogy örülnél neki, ha már ott tartanánk. ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: fétisből csak a nylonharisnyát ismerem.

Milyenek vannak még?
@Habakuk000: "megesik velünk az a gyalázat, hogy nemzeti ünnepünkön a nemzetközi diplomáciai testület itteni képviselőinek mintegy a fele nem hajlandó kezet fogni Magyarország miniszterelnökével."
erre rakjál ide valami forrást, me ez így gábris kettő!
@punkfrog: szerintem ez egy kurvanagy baromsága habának. elborítja az agyát a gyurcsányfóbiája:)
@Gábris szomszéd:

Én annak örülnék, ha a főállású politikusok nem állnának a nyilvánosság elé minden eszement ötletükkel.
Babarádió! Babazene!
Gondolom, kizárólag nemzeti babazene szólna fajtiszta gyerekeknek.
@taga20: Neked milyen fóbiáid vannak? ;)
@taga20: a gyerekeimnek is elég szelektív volt az emlékezete kisebb korukban:)

a Kossuth téri zászlófelvonásnál kiállították a nagyköveteket, s egy nagy csomó nem volt hajlandó kezet fogni vele, a székház ostrom évében

Angyal biztos megtalálja a linket, neki a dk zászló is egy fél sor volt, nekem meg három oldal
@taga20: De a te válaszod is érdekelne visegrádiak, ollók, jobbik témakörében (Baltikumról ne is beszéljünk, az egy másik galaxis)
@Habakuk000: ako kérjél segítséget angyaltól, de ha nem talál olyat, hogy egy nagy csomó nem volt hajlandó, ako várunk tőled valamit:) nyilvánosan:)))
@Habakuk000: sok mindenben igazad van.
de te mindig egyenlőséget teszel gyurcsány és orbán közé. és, amiért nem vagyok szenilis és 30 éve érdekel a politika(14 éves koromban már a hávégét olvastam), ezé mindig kinyílik a bicska a zsebemben, mikor ezt teszed.
egyelőre ennyi:)
@Gábris szomszéd: van egy kettő. például utálom a nácikat, utálom aszt amit a fityesz most csinál, utálom alonsot:)))
@jöttem: Nem kell mindent elhinni a médiáknak. Amúgy biztos bele van zúgva a babázásba, mivel már a harmadik gyerkőcnél tartanak négy év alatt Dórival.
@Habakuk000:
B+! Fétisképzés lesz? Nekem max. vízfétisem van, az olyan nylonharisnyás dolgokat soha nem értettem. :D
Mindjárt jön taga a bőrszerkóval, szopóálarccal, meg hasonlókkal.
@taga20: fetis neyloharisnyaba haba vs. guminod. mit szolsz, eleg buntetes?
@taga20: lehet, hogy 2009.március 15-i zászlófelvonáson történt

nem teszek egyenlőséget, az, hogy elnézegetném őket egy kötél két végén a Dunában kalimpálva nem azt jelenti, hogy egyenlők a szememben

Fűegér írt egy jó hasonlatot róluk délelőtt a másik lapon
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: semmi ilyesmi, napok óta könyvet olvasok. úgy, hogy megkomolyodtam:))
www.napiszar.hu/showPost/Erotika_rovat_-_teli_kiadas
@parti_giano: a harisnyás combokat szeretem, igaz, nem az enyémeket
@jaegtoer: Neked is "jégtörő"
Azért nem kellene egy ilyen tanúlt "embernek" összecserélnie a fontos szavakat. Az ellenben veled helyett bár én csak 4.-et végeztem a ellentétben veled illik a szófosásodban!
üdv
@parti_giano: nem elég! szerelmet kell vallania ebolának, persze, ha boli visszaengedi bélát:)))
@Gábris szomszéd:

A gyermekvállalás nem magánügy? Már abból is előnyt kell kovácsolni?
És én még azt hittem, Kiszel Tündénél nincs lejjebb.
De van. Novák Előd.
@Habakuk000: Sajnos csak mobilon vagyok, 21 óra felé már gépnél leszek. ;)
@sielfis: szerintem mészaroslörinc kondásokat keres. mész baracska felé, előtte elfordulsz jobbra, mész egyenesen és ahol lácc egy faluban egy baszott nagy stadiont, na ott kell jelentkezned!
@Gábris szomszéd: megvárunk, de ako neked is, nyilvánosan:))
@taga20:
:)) Max. megmolyosodtál, de komolyodni... Ugyan, menny'má!
Ha már wasser...
www.napiszar.hu/Thumbnails/22049.w-440.h0.q100.jpg
@Habakuk000:

" hogy nemzeti ünnepünkön a nemzetközi diplomáciai testület itteni képviselőinek mintegy a fele nem hajlandó kezet fogni Magyarország miniszterelnökével."

? Valami link, hír, ilyesmi? Nem emlékszem.

Ez a gazdasági növekedés érdekes téma.
2005-ig nem voltunk leszakadva. 2006-ban kezdődött az igazi leszakadás, bár akkor még 3,9 %-os volt a GDP növekedés(!). Neked nem furcsa, hogy 4%-os gazdasági növekedésnél, 7-8% körüli éves ipari termelés bővülésnél (2001-ben 3%!) Gyurcsány azt mondja Öszödön, hogy itt a vége, nincs tovább?
Ami utána jön?
Elhibázott gazdaságpolitika. Biztos lehetett volna másként és jobban. 2007-ben visszaesett a gazdasági fejlődés.
El lehet menni. Ismerős, ugye? Mármint a vágatlan változat. El is mentek. Bayerzsótival az élen.
Az "októberi sajnálatos események". Elég kevés befektető kacérkodik oda fektetni, ahol ég az utca. És azért az remélem nyilvánvaló, hogy az októberi sajnálatos események szervezői kik voltak.
Koalíciós kényszer. A vizitdíj/tandíj pocsék kommunikációja. Még a jó ötletet se tudták elővezetni.
Semjén és Szíjjártó. Karaktergyilkosság. A csapból is folyt.
A saját pártja. Hatvanféle platformmal. És tudta nagyon jól, hogy hamar megmellyesztik benne a kést, ha nem vigyáz, hiszen igy puccsolta meg ő is Kis Pétert :)) (és nem Medgyessy-t, ahogy közkeletűen gondolják. )
Gondolom, ismert, hogy amikor belengette a kisebb parlamentet, meg a képviselői költségtéritéshez való hozzányúlást, meg a pártfinanszirozás szabályozását, Karsai képviselő úr olyan rosszul lett, hogy mentőt kelett hozzá hívni. A szoci képviselők megmondták, hogy ebbe semmiképpen nem mennek bele.
És végül a 2008-as krach. Ismert.
(Amúgy a kevésbé negativ megitélésű Bajnai azt a programot vitte tovább 2009-ben, amit a Gyurcsány, csak Gyurcsánynak már nem hitték el,
hogy a saját pártjában is véghez tudja vinni,amit kell, hiszen akkor már nem volt meg a parlamenti többség se az SZDSZ nélkül, amely pedig miután odaszart az asztalra a vizitdíjjal, elegánsan távozott, amikor nagyon gőzölögni kezdett a kupac, ld Horn Gábor. Bajnainak elhitték, ezért voltak hajlandók újra államkötvényt vásárolni.)
Szóval. Rosszul kormányzott. (Hiszen megbukott.)

De amit akart, amilyen irányba az ország mozditását elképzelte, és amilyen irányba most is képzeli (!), az teljesen vállalható.
És nem, ne legyen miniszterelnök. Nem is való miniszterelnöknek, attól sokkal izgágább. De hogy neki mint pártelnöknek, és a pártjának ne lenne helye a magyar demokratikus oldalon, azt nem fogadom el. A többi pártelnök pedig kezdjen szintén szerepelni, és mondjon okosabbakat. Üljön fel a gázsütőre. Akkor talán észreveszik. (Ki az a Tóbiás? Látta valaki? )

A civilek pedig meséljék el, mi a lófaszt akarnak pl. az egészségüggyel. Meg az oktatással. Addig meg ne nagyon hangoskodjanak a másik ellen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: finom ez a kötözött sonkaaaaaaaaa:)
@taga20:
Ugyan, Bélával valamiért nem jövünk ki. Van ilyen, erre hallgat... :D
Mondjuk amikor anyázni kezd, meg parasztkodik, akkor jövő héten is Sorosra akar emlékezni, miért bactam ki.
Azután a soros kibacása után megint egy-két komment és megint el kell búcsúznom, hiába nyáladzol utána.

Nálatok is havazik?
www.napiszar.hu/Thumbnails/22028.w-382.h0.q100.jpg
@Habakuk000: szerintem te erre gondolsz:
index.hu/belfold/kit7319/

a nagykövetek nem pitiánerkednek.
ha elfogadják a meghívást és odamennek, akkor kezet is fognak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mi baj Boli? Rájöttél, hogy fetisiszta vagy?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Boli! Te minden nézeteltérést az "iszol te eleget?. inkább igyatok!Mit ittál?, etc" sablonnal próbálsz stimulálni, de ez egy közéleti blogon baromi kevés. Hagyni kell kiforrni a vitát, leverni a terelőket, nem etetni (banyázni) kedélyesen a trollokat, akkor is ha indulatok kísérik.
Egyébként egy langyos, semmitmondó, de amúgy kellemes chat-szobává válik a blog.

Csak gondolatébresztőnek szántam, nem másnak:)

G külön tészta.Egy evolúciós tévedés, egy bogáncsszerű métely.
@punkfrog:

Egen. Most meg már a kitüntetetteknek nyilatkozniuk kell, átveszik-e. Viktor semmit nem bíz a véletlenre.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: má tegnap, fel is dobtam ide eszt az angyalkát. de kicsit beleborzongtam, hogy a kis csiklója lefagy, szegény angyalkának:)))
@jöttem:
Egyébként akad, a magassarkú, guszta szandál nekem nagyon, amikor a hölgy egyszál ilyenben... de pssszt, mert ezek itt ritka genyók és kiforgatják a szavaimat. :)
@taga20:
Ja, de csak technika kérdése utána...
@punkfrog: én vágtam, hogy erre gondolt, de gondoltam behúzom a csőbe:)))
@taga20:

Fagylaltot, birod? Akkor meg....
@Orica Középföldi:
Hagyom drága, hagyom... csak nemrég ez a két dinnye elbeszélt egymás mellett, talán csak kihagytak egy-két kommentet pedig.
A francért kell veled is egyetértenem? :D
@taga20: @punkfrog: nem erre gondoltam, keressétek már meg a 2009 március 15-i teljes közvetítést, a pokolba a szelektív memóriátokkal:)
@DarthVader: én mindig kétszer öt gombócot nyaltam, míg a többiek egyszer ötöt:)
@Orica Középföldi: hogy mi mennyire egy húron pendülünk!
pont én is eszt akartam mondani, de megelőztél:)))
@DarthVader:
hvg.hu/gazdasag/20130118_KozepEuropa_szegenyhaza_leszunk

Nagyúr, nézd meg a táblát, nem lehet megvonogatni a vállunkat, hogy elhibázott gazdaságpolitika:

szlovákok 41,8%, lengyelek 39,5%, de még a jóval fejlettebb csehek is 22,3% gdp növekedést produkáltak nyolc év alatt.

Mi tudod mennyit? 3,5%-t a tizedét se gyakorlatilag a szomszédoknak.

Ez nem elhibázott gazdaságpolitika, hanem egészen egyszerűen bűn a szememben.

A másik számomra megbocsáthatatlan probléma a cigányság teljes cserbenhagyása, ebből eredően a jobbik térnyerése.

Olcsó lenne most Aranyt idézni, de mégis: "Király, te tetted ezt!"
@DarthVader: tudod, mi volt az oka, hogy így elhúztak? a nemtöródömség és gyurcsány Matolcsyja a mindenhez értő Draskovics teljesen elhibázott adópolitikája, és az akkor még apeh szavahihatetlensége.

Gondolom, nem emlékeztek arra már - az az áldott szelektivitás-, amikor a szlovákok bevezették az egységes adórendszerüket, és az átlátható adóhivatalukat.
Özönlött a tőke hozzájuk.

ugyanakkor mi adót emeltünk és szubjektívvé - korrupttá - tettük az adóhivatalt.
@Habakuk000: ezt írtad:
Habakuk000 2014.12.30. 17:54:30
@taga20: a gyerekeimnek is elég szelektív volt az emlékezete kisebb korukban:)

a Kossuth téri zászlófelvonásnál kiállították a nagyköveteket, s egy nagy csomó nem volt hajlandó kezet fogni vele, a székház ostrom évében

ez 2006 okt.23.-án volt.
mely ország nagykövetei nem fogtak vele kezet?
ne csak a mi emlékezetünket szidd!
@Habakuk000:

"Gondolom, nem emlékeztek arra már - az az áldott szelektivitás-, amikor a szlovákok bevezették az egységes adórendszerüket, és az átlátható adóhivatalukat. "

Most meg ezt:
index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/12/30/nagyot_kaszaltak_a_szlovakok_az_adocsodafegyveren/
@sielfis:

"_Azért nem kellene egy ilyen tanúlt "embernek" összecserélnie a fontos szavakat. Az ellenben veled helyett bár én csak 4.-et végeztem a ellentétben veled illik a szófosásodban!_"

Köszönöm szépen, holtig tanulok, ha már hülye vagyok. A jókívánságot is.
Egyik sem szégyen, az hülyeség meg tettetés nélkül is jól megy, ez egyik erősségem, fordulj hozzám bizalommal, feltéve, ha előtte kiszófostad magad. Isten hozott!:)
@punkfrog: az enyémet is szidom, tényleg nem tudom, mikor volt
én mondjuk az öszödi beszéd évére sem emlékszem:(
@jöttem: mi viszont csodát várunk az ekáer-től, várhatjuk a napi tíz húsz kódot hajnaltól éjfélig

csalni viszont ugyanúgy lehet
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem iszom, pedig ha látnád, szagolnád, milyen grappám van:)
@jöttem: a szlovákok valahogy sokkal normálisabb gazdaságpolitikát csinálnak itthonról nézve

és ami számomra talán a legszörnyűbb, tisztábbak is.

Mi szemétdombon élünk - szó szerint - , odaát még a szemét is kevesebb.
@Habakuk000: 1999. dec. 31.-én volt vége a huszadik századnak. ez meg van?:))
@Habakuk000: tedd mellé ezt a táblát.
konvergencia program.
2007-2008, az államháztartási hiány 9,7%-ról 3,7-ra
csökken.a manyup 3000 mrd.-ja, és különadók nélkül.

és még mielőtt...
számomra a legfontosabb különbség, az irány, amerre az országot próbálják vinni!

a gazdasági meg:
orbán 2/3-al, ellenzék nélkül,karaktergyilkosság nélkül,a pártja szavazógépével,koalíciós kényszer nélkül,világválság nélkül,3000 mrd.-os einstanddal,brutális különadókkal,27%-os áfával,stb,stb.
negatív növekedést (felcsökkenést) produkál.

röviden:nem egyformán hülyék!nagyon nem.
@Habakuk000:
.
Szlovákok 41,8%, lengyelek 39,5%, de még a jóval fejlettebb csehek is 22,3% gdp növekedést produkáltak nyolc év alatt??????

Ez semmi!!!!!!!

Semjén Zsolt: év végére meglesz a 700 ezredik állampolgársági kérelem és a 650 ezredik esküt tett polgár. Kitért arra is, hogy a honosításnál további szigorítás nem indokolt, kisebb korrekciók lehetnek.

Működik a fékek és ellensúlyok rendszere. Elment több, mint 500.000 állampolgár -> ez fékezte a gazdaság növekedését.

Ámde jöttek az ellensúlyok.

Nem lakosságcsere lesz ennek a vége?
@Habakuk000:

"a szlovákok valahogy sokkal normálisabb gazdaságpolitikát csinálnak itthonról nézve"

Két dolgot ne feledj el!

1. Szlovákia sosem háborúzott az EU-val, nem osztogatott kokikat és sallerokat az IMF-nek. Mindig kihasználta az adott lehetőségeket. Kicsi, de megbízható tagállam. Bármelyik szlovák kormány elkötelezett EU barát volt. Nálunk nem volt unortodox gazdaságpolitika. Ennek látható most az eredménye.

2. Amint lehetőség nyílt rá, bevezette az eurót. Ezzel befektetőket vonzott. A szlovák gazdaság is jórészt az európai autópiacra épül. Viszont a közös pénznem miatt vonzóbb, mint Magyarország vagy Csehország.
@DarthVader:
"Na bazeg, ha van rajta sapka, ha nincs :)"

Ezt pont így látom én is. Ha csöndben van, akkor "ül a sarokban, mint a pók, és szövögeti a hálóját", ha színre lép, akkor "mert persze rátelepszik a civil megmozdulásokra".
Ha meg tényleg magánember és elmegy meghívásra dj-t játszani, akkor meg "fúj a rohadt pojáca, ez már nem szégyell semmit".
Most mondjátok már meg, de őszintén, levegőt vehet még? Jó, tudom, egyesek szerint azt sem, de tényleg, tud valami olyan tenni, amibe valaki nem köt bele?
@jöttem: ez sokkal több mint 2!:)
de teljesen igazad van!
@dr. jenőke (jenőke): pedig az állampolgárság nagy bolt, múltkor mesélte egy polgármester ismerősöm, nagyon jól szoktak szórakozni az eskü elmondásán
@dr. jenőke (jenőke):

Elég fenyegetőnek látszik. Annak a feltételezett 700 ezernek lesznek jogai, olyan 'anyagi vonzatú' jogai, aminek az alapjához nem járulnak hozzá.
@Gábris szomszéd:
"az öniróniát sem vetem meg. "

Néha akár be is mutathadnád.
@Habakuk000:

Azért az idézett 8 évből 3 a Gyurcsányé - na jó, 3 és fél, de a lényegen egyébként nem változtat: a 2009-es mélyponton a magyar gazdaság fejlődése 2005 és 2009 között 3 % volt. Tény. Mint emlitettem ennek is több oka volt.

Draskovics 2005 tavaszáig volt pénzügyminiszter.

Szlovákiában kétkulcsos szja rendszer van, 19% és 24 %-os. (2013-ban ismét bevezették a második kulcsot. Gondolom, úgy vélték, eléggé sikeres volt az egy kulcsos, itt az ideje a sikerekből visszafogni) Társasági adó 19% volt, most 23%. Mindamellett magasabb a munavállalói teher is 1%-kal, a munkáltatói pedig vagy 6 %-kal magasabb, mint a magyar.

Milyen adóemelésekről tudsz? Végignéztem, szja folyamatosan csökkent, társasági adó 2005-2007-ig csökkent, SZJA alsó kulcsa alacsonyabb volt mint Szlovákiában, szóval nem látom azt az adónövekedést, amiről beszélsz. Inkább korábbi adókedvezmények szüntek meg, emiatt nőhetett a fizetendő adó.

A cigányok cserbenhagyása? Ez alatt mit értesz? Tényleg kiváncsi vagyok.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szerinted ki foglalkozott volna gyurcsánnyal, ha ő maga nem tett volna meg mindent azért, hogy ő legyen minden karácsonyfa alatt?

Mint Gáspár Győző, viszi eladni a híreket.

(na jó, ebben lehet egy kis rosszindulat is a részemről)
@Habakuk000:

"ez a mi Ferink tényleg tud valamit. Minden, amihez hozzányúl, tönkremegy."

Na, akkor talán hosszabb leszek.
Én speciel semmi konkrétat nem tudok jan.2-ről, azon túl, hogy Váradi valamiféle koncepciót, programot hirdet. Nem pártalapítást. Azt se tudom kikkel.Mindez nem tart vissza, hogy kimenjek.

De!
Szerintem rossz az időpont. Merkel elé kellett volna időzíteni.
Rossz az elképzelés, hogy egy tömegrendezvény,tüntetés homályos céllal meghírdetve, mozgósító erejű lehet.
Rossz az eleve elhatárolódás, mert az az üzenete, nem bízik abban, hogy mondandója tényleg átütő, mozgósító erejű lesz. Akár Gy összes hívét elvihetné:)

Azt csak érintőlegesen jegyzem meg,immár sokadszor, hogy a civil attól civil, hogy nem politizál. Ha Váradi civilként próbál politizálni, az tuti
bukás.Innentől kezdve részletkérdés, hogy nincs karizmája. Nincs érdekérvényesítő képessége, ereje. 10-20 ezer ember csak egyszer készteti meghátrálásra OV-t, a meglepetés miatt. Másodszor max idegesítő, harmadszorra megszokják. Ez nem erő, és nem tömeg, mert nincs cél.

Az komolytalan, hogy mindenkit el kell zavarni. Hogyan? Ki áll a helyükre? Mitől változna a szavazópolgár? Mitől változna az érdekháló?

GyF, az ördögi imázsát nem maga hozta létre , hanem akik tartanak tőle:))
Amíg ez a kiindulási pont, nem is lesz legyőzhető. Úgy nem lehet bokszolni, hogy jó, de úgy akarok nyerni,hogy az ellenfél ne lépjen be a ringbe:))

Szabad a pálya, be lehet bizonyítani, jobb, felkészültebb, alkalmasabb, elfogadottabb, karizmatikusabb politikus vagyok bárkinél.Van csapatom. Ez viszont nem megy feltételek kikötésével Ez nem szűzlányok ötórai teája, nem is civilek havi egy lokálpatrióta összejövetele, hanem politikai küzdelem. És mint ilyen, kíméletlen,kegyetlen.

Tudom, hogy idegesítő , hogy Gy mindenbe beleáll, ahol lehet ellopja a show-t, de hülye lenne, ha nem tenné. Aki ezt hagyja,lehetővé teszi, az nem ellenfél:))

Most képzeld el, ha Váradi azt mondja a telefonra, igen Ferikém, ott a helyetek.Mindenkire szükség van. Mit tud kommunikálni Gy?

Nem, ezt nem Gy tette, teszi tönkre. Belenyúlása csak korábban mutatta meg a gyenge pontokat. Lehet ezért utálni? Igen. Változik ettől valami? nem.
Bocs, Haba:)
@DarthVader:
"De amit akart, amilyen irányba az ország mozditását elképzelte, és amilyen irányba most is képzeli (!), az teljesen vállalható."

Egyetértünk. Abban is, hogy ne legyen miniszterelnök, mert nem annak való. Legyen szervező a háttérben, legyen mozgósító, legyen segítő ember.
Bár, nem tudom, hogy képes-e háttérben maradni. Lehet, hogy képes lenne, ha lenne valaki, aki a főszerepet tudná játszani.
Mert azért ilyen eddig még nem akadt az ellenzéki oldalon, némi csend után ezért tért vissza Gyurcsány (legalábbis szerintem).
@jöttem: nincs igazad, max. félig.
azé volt egy ideig mecsiár, meg szlota, ha nem csal a memóriám.
az, hogy euro van náluk/nálatok, attól nem versenyképesebbek. ott van lengyelország pl.
@punkfrog:
"szerintem te erre gondolsz:"

Ez milyen már... annak idején sem értettem, de én csak egy medve vagyok...
A miniszterelnök által jóváhagyott kitüntetést elfogadom, de nem fogok kezet azzal, aki jóváhagyta? "A pénzed kell, de menj te a qva anyádba?"
És ne kezdjetek el azon rugózni, hogy ténylegesen ki hagyja jóvá a kitüntetéseket, mert ez ebben az esetben tökmindegy.
@taga20:
" 1999. dec. 31.-én volt vége a huszadik századnak. ez meg van?:)) "

Na ez pont nem így van.
A huszadik századnak 2000.dec. 31-én volt vége. Egy évtizednek a tizedik év végén van vége, egy évszázadnak a századik év végén, egy évezrednek az ezredik év végén.
Annak idején is sok vita volt erről.
@DarthVader: Nagyúr a trendről beszélek, az áfáról, gazdaságpolitikáról, külföldi befektetők elriasztásáról, magyar gazdaságok versenyhátrányba kerüléséről.

És 8 év alatt volt három %, nem a válságban, félreértés ne essék, a válságban -6,5%, akkor a többi is negatívat produkált.

szóval vedd már a fáradtságot és nézd meg a táblákat, a trend, az olló nyílik ezerrel, ennek a válsághoz abszolút semmi köze.

Vagy úgy gondolod, akkor is csak nálunk volt válság, mint mostanában? Sovánka érvelés.

Cigányság? 2000 után már egyértelművé vált, hogy az ország egyik legkomolyabb akut gondja.
Mi volt a gyurcsányi reakció? Cigánybűnönés az egy csúnya szó, a la miskolci rendőrkapitány

de nyomjuk a családi pótlékot ezerrel, dotáljuk, támogassuk az inproduktív rétegek arányának növekedését, hadd növekedjen az esélytelenek, az eltartottak, a munkanélküliek száma.
Adjuk nekik oda az Avast, tűrjük a lopásokat angyali mosollyal.

Befejezem, mára, mert kezdem magam felhergelni, aztán véletlenül olyanokat kezdenék írni, hogy a huszadik század legbénább legtehetetlenebb miniszterelnökét hogyan lehet számottevő politikusnak tartani:::

Szép jó éjt!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Abban az országban, ahol most a 4. világháború zajlik, ott a XX. századnak vége lehetett 1999.12.31-én. Sőt, akár még november 21-én is. Vagy amikor csak akarjuk.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Tagánál már akkor vége volt a XX. századnak. Kicsit előttünk jár. Nem olyan nagy baj ez. Föl kell zárkóznunk:)
@DarthVader: lehet, hogy hosszú hétvégére esett és előző szombaton má ledolgoztuk:)
@taga20: gyanús, hogy nincs meg, másképp tudom, de rá se ránts, tudod gyurcsányfóbiás vagyok:)
@100 kóbor kutya:
" Annak a feltételezett 700 ezernek lesznek jogai, olyan 'anyagi vonzatú' jogai, aminek az alapjához nem járulnak hozzá. "

Mert hiszen pont az anyagi vonzatért kell a magyar állampolgárság, meg a szabad átjárásért Európa országaiba.
@jaegtoer: na ezé a beszólásér kutyu kint alszik holnap és hallgatja a tűzijátékokat reggelig! egy brancs vagytok ti:)))
@Habakuk000:
"(na jó, ebben lehet egy kis rosszindulat is a részemről) "

Maradjunk ebben.
Nem kell neki győzikét játszani, figyelik őt a hiénák, hogy mikor mit csinál. ha meg semmit, akkor az a téma, hogy miért nem.
A karaktergyilkos gépezet folyamatosan, ugrásra készen működik, és ez nem konteó.
@Habakuk000:

a válságig - ill 2010-ig - (!) volt 3%. Utána az, hogy most is 3 % a kumulált, az már az elmúltnégyév következménye.
A tényt, hogy a visegrádiak elhúztak már 2010-ig, nem cáfolom. Csak az okok megitélésében van közöttünk némi különbség.

A cigányokról. Mondj légyszives az elmúlt25évből egyetlen olyan számot evő miniszterelnököt, aki a cigányokkal olyat akart tenni, ami előrevitte volna a kérdést, és ráadásul meg is tette.
Csak egyet mondj. (Ha azzal jössz, hogy közmunka, többet nem állok szóba veled!)

Ez az "adjuk oda nekik az Avast" ez mi? És a tűrjük a lopást megszünése után csökkent a lopások száma?

Úgy érzem, kicsit vagdalkozol. Tényleg pihenj egyet, én is megyek TV-t nézni egy órácskára :)
@Habakuk000: jaj, de pengék vagyunk! de a linket, még mindig nem láttam a csomóról:))
@DarthVader: @taga20:

Nagyuram, igazad vagyon.
Tagám csillagom, bocsánat, nem volt szándékos, csak a tudálékosságomnak nem tudtam gátat vetni :))
@taga20: neked meg gyurcsótányfan... a dk-sok előtt igyekezz hosszú nyelvvel ingamozgással betalálni a csótány végbélnyílásába!
@Orica Középföldi: Miért bocs? Egyetértek veled majdnem mindenben.
Én nem várok semmit a másodikától, sikerült a kifárasztás.
Fletótól függetlenül sem.
A rátelepedést viszont továbbra is erkölcstelennek tartom.

Írhatnál máskor is hosszabban.
@taga20:

Meciar z EU tagság előtt volt miniszterelnöke Szlovákiának több ízben.
Szlovákia 2004-től EU tag.
hu.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Me%C4%8Diar

Slota pártját utoljára Orbán juttatta be a parlamentbe, mikor a szlovákiai parlamenti választások előtt 2 héttel végigverette a kettős állampolgársági törvényt. Az itteni magyar pártok, külön kérték a törvényjavaslat tárgyalásának elnapolását.
2012-ben az előrehozott választásokon már csak 4,55%-t szereztek.
hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Slota

Azóta nyugi van.
@Habakuk000: "Ha a tüntetés szervezői visszautasítják, hogy a DK kérésük ellenére zászlókkal jöjjön a rendezvényre, akkor ezzel a DK-sokat utasítják el; ha pedig belemennek, akkor azokat utasítják el, akik nem szimpatizálnak a DK-val. Nehéz ügy."

Miért is lenne nehéz? Akkora gyakorlatunk van - mint menzetnek - a kirekesztésben, megosztásban, hogy ez nem nehéz ügy.
Az lenne a nehéz ügy, ha a jobbikos a balikossal, meg a diákkal, meg a kereszténydemokratával, meg a fideszessel együtt követelné, hogy a kormány ne szarjon a nép fejére, hanem folytasson vele értelmes párbeszédet.

Tudod amikor árad a folyó, akkor csak egy kategória létezik, a gátat védők serege.
@taga20: akkor keresd, Angyal csak kilenc után lesz, nekem meg jobb dolgom is van, mint keresgéljem..

de nem hiszem el, hogy senki sem emlékszik rá.

Orica, létezik csoport-tudatszelekció?
@sielfis: mindig bírtam a jó humorú talpasokat, de te nem vagy se batyú, se géza. te kis ánuszrózsa szagértő! te profi:)))
@Habakuk000: rosszul nézed a grafikont...
CareerBuilder.com: Monkey Business (Up - Down Pro…: youtu.be/M1owcncKCHg
@látjátok feleim szümtükkel:

A tüntetés részvevői kb negyed óra alatt megoldanák a dolgot. Hallatnák véleményüket. Aztán a dk-sok választhatnának. Vagy összecsavarják zászlóikat, vagy elhagyják a helyszínt.
Olvastam valahol a neten, hogy az mszp-sek piros sálat fognak viselni.
Javaslom, jelenjenek meg meztelen felsőtesttel, ha igazán láttatni akarják magukat.
Bocs, de blődségre csak blődséggel tudok reagálni.
@Gábris szomszéd: akárcsak lakatos lóléék... a gyereket meg ki neveli?... képmutató gyökerek... válaszok, beszari?...
@Habakuk000:

Várd ki a végét. Másodikán még tartani fog a bulihangulat.
Ez primitív érvnek hangozhat, viszont van benne ráció. Az embereket hajtani fogja a nyüzsgési vágy.
Ez csak a számháború szempontjából fontos.
Kérdés: miért baj az, ha egy közel 50 éves politikus elmegy dj-nek, vagy elmegy egy modern, mai buliba? Nekik ezt nem szabad? Csak a vénasszonyok felé a kezüket nyújtogatni kézcsókra, azt szabad?

Aki a fiatalok közé jár, az halad a korral, aki meg a kezét nyújtogatja, mint a kegyelmes úr, no az lemarad, oszt ne csudálkozzon.
A 444-ről próbálok egy kommentet áthozni, nem biztos, hogy sikerül, de én igen sokat röhögtem rajta, gondoltam, megosztom veletek, hátha ti is :)

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1579/8302/original.jpg?w=600&h
@taga20:
Ebben a témában legalább nem érzem úgy magam, mint elefánt a porcelánboltban. :)))
@Habakuk000: az nem lehet, hogy te emlékszel rosszul?
index.hu/belfold/2009/03/15/1258313/
www.origo.hu/itthon/20090315-marcius-15-gyurcsany-ferenc-unnepi-beszede.html
két jelentős hírportálnál sem említenek semmi ilyesmit.
lehet, ez is a karaktergyilkosság egyik állítása volt?
nagykövetekről beszélsz.ők miért bohóckodnának kézfogással?
nem az a szint.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

:)))))))))))))))))))))))))))))
köszi. ma még nem nevettem ilyen nagyot.
@Orica Középföldi:
.
A pártok és civilek tüntetését kicsit másképpen látom.
1. A pártoknak vannak pártolói is, akik nem tagok, de a pártra szavaznak;
2. A civilek - amennyiben tüntetnek valamilyen politikai döntés ellen - tudatosodás nélkül is pártfeladatot, ráadásul ellenzéki pártfeladatot teljesítenek - - - merthogy céljaik már nem civil célok.

Konzekvencia: a civil mozgalmak hozhatnak létre új politikai alakzatokat, mert maga a mozgalom már feltelezi legalább egy politikai cél meglétét.
A civil mozgalomból pottyanhat ki olyan személy, aki a mozgalmat gyűri maga alá. Nem már meglévő pártoktól kell tartani, hanem az így előkerülő - ma még ismeretlen, de lehet, hogy már "ismert" - egyed személyi tulajdonságaitól. Merthogy nem fogunk róla tudni semmit, akkor sem, ha majd sokat beszél.

Valahogy így van ez...
@dr. jenőke (jenőke):

Ez egy nagyon lehetséges út. Egyetértek:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
O tompor és mores!
Ilyeneket olvasgat egy ártatlan kis medvebocs?
@dr. jenőke (jenőke):

Ez a lakosságcsere már nekem is eszembe jutott. Nem a kormányt fogják lecserélni a mostani nagyurak, hanem a nép elégedetlenkedő részét. Ez egyértelmű.
A kérdés a miként?
Úgy, mint a 45 utáni lakosságcserénél?
A "bűnös népet" 50 kg-s csomagokkal, marhavagonba szállítják cselédnek? Ugyanúgy megvonják tőlük az állampolgárságot?
@Orica Középföldi:
A magam részéről teljesen egyetértek a kommenteddel, különösen evvel a mondatával:
"GyF, az ördögi imázsát nem maga hozta létre , hanem akik tartanak tőle:))"

A kis ördög Don Vittorio nem szereti a tömjénfüstöt, neki Feri ősellenség. Aki ellen harcolnia kell. Mert a rendszere az örök fenyegetettség generálta folyamatos háborún alapszik (nyerteseken természetesen), és van az az intellektus, ami ezt a süket dumát beszopja. Millió...

Ferit viktor "csinálta", most egye is meg!
Rágós egy izé, de sajna a főnök nem csak az országirányításhoz nem ért, a konyhatechnikai kérdésekben is járatlan. Feri meg röhög (bár a másik oldal szerint ez pont fordítva van), és várja mikor gyön
Mr. Gutta, aki egy jobb egyenessel (stílusosan) kiüti a NER ringből ezt a... ezt a... selejt bunyóst.
@dr. jenőke (jenőke):
" Merthogy nem fogunk róla tudni semmit, akkor sem, ha majd sokat beszél."

Még az is lehet, hogy minél többet beszél, annál kevesebbet tudunk majd róla :)
@dr. jenőke (jenőke):
"Ilyeneket olvasgat egy ártatlan kis medvebocs? "

Hát látod, már az ártatlan, de kíváncsi bocsok is ki vannak téve mindenféle atrocitásoknak :))
Ezt igazából elrettentő példának hoztam ám ide, csak nem mertem bevallani.
@Sir Bates dö Hól: Majd ha megtanulsz késsel villával enni esetleg.
Ehhez a poszthoz nem szólnék, mert csak felbaszom az agyam. Már bocsánat....
@jöttem:
Nem lesz erre szükség.
Aki vállalkozó kedvű, eléggé elkeseredett, és megoldhatatlan családi kötöttségek sem béklyózzák, önként el fog innen menni.
És máris jöhetnek a fizetős állampolgárok, akik ugyan egy szál szalmát nem tesznek keresztbe az országért, de ami juttatást fel lehet venni, azt felveszik.
Hurrá.
@Orica Középföldi:
.
Tudnám még folytatni azzal, hogy kinek és miért lehet célja a civilekről leválasztani a pártokat.

Talán elég arra utalni, hagy a nagyeszű Fóbiás mekkora hülyeségeket talált erre mondani.
Erről jut eszembe: gondoltál már arra, hogy fóbiás alól kiszaladtak a potenciális párt és pártoló tagok?
Hol van manapság munkásosztály a számítógép által vezérelt kalapács korszakában?

De Viktor már azon van, hogy legalább ezen osztály tagjainak kitermelésében élen járjunk.
Várjuk az új Frankel Leót...
Na ezt pedig a jövő évre.

"Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg szent szabadságharcra készül egy korrupt, tehetségtelen oligarcha-kormányzat védelmében. Ahogyan a lövészárok egyik oldaláról Goodfriend és McCain szentképét szorongatva indulnak rohamra, a másik oldalon pedig utolsó töltényig védeni készülnek a Habony, Mészáros&tsa Zárt Körű Részvénytársaságot. És ordítani tudnék.

Mert mindaddig, amíg idegenektől várjuk, hogy élhető országot teremtsenek nekünk, és tolvaj gazembereket védünk, csak mert a mieink, addig nem fog itt változni semmi. Addig csak azt választjuk meg, hogy gyarmati bennszülöttek, vagy Gucci táskás, Rolex órás Döbrögik alattvalói leszünk. Nekem meg mindkettőtől köpnöm kell.

A jövő évnek arról kell(ene) szólnia, hogy végre rádöbbenünk, hogy ez az ország mi vagyunk. Mi, akik itt élünk, és nem Brüsszelben, vagy Washingtonban. és akik nem a saját hazájuk nemzeti színű paraván mögé rejtett kifosztásából élnek. Hogy végre elküldjük a francba McCaint és Lázárt is. Hogy végre megtanuljunk bízni magunkban és egymásban. Hogy erre - mindkettőre! - képesek is vagyunk.
Ha elhinném, hogy így lesz, hülye lennék. Ha nem hinnék benne, nem ütném a klaviatúrát most is, ahelyett, hogy végre bevásárolnék piából Szilveszterre. Nem hiszem, de hiszek benne. Hiszek bennetek. Boldog új évet, magyarok!"

jobbegyenes.blog.hu/2014/12/30/eretnek_gondolatok_egy_elcseszett_ev_vegen
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Így van ez az internet korában.
A fizetős állampolgár többet és, mint az ingyenes. Pont úgy, mint egy vírusirtó letöltésénél.
A többi a használat során kiderül.
@dr. jenőke (jenőke):

Tóbiás nem téma. Egy 20 éves kontraszelekció legalja. Képzetlen, IQ-hiányos.
@Gábris szomszéd:
Önálló véleményed, gondolatod is akad, vagy csak idézeteid, linkjeid?
A pöcsért nem csinálsz egy saját blogot, ott azt a hulladékot rakod be, amit akarsz, nem pedig szemetelsz!
Ennyire nulla vagy? :(
.
Kivételesen senkit nem küldök aludni, vagy biztatok ébrenlétre.
Csupán annyit, hogy mindenki legyen illedelmes, és óvakodjon a törpétől.

GARAI GÁBOR: Bizalom

S ha százszor becsapnak és ezerszer csalódom abban,
kinek szívemet, mint álmából a rózsát kitakartam
s ha épp az árul el, kit életemmel fedeztem én,
s ha tulajdon fiam tagad meg,
és ha nem harminc ezüstért,
de egy rongy garasért adnak el engem barátaim,
s ha megcsal a reménység, s ha kudarcaim térdre kényszerítenek
és elátkozom már, hogy megszülettem,
s ha csak a bosszút hizlalja a hála híveimben,
s ha rágalom kerít be - akkor se mondom, hogy nem érdemes!
Akkor se mondom, hogy nem érdemes hinni az emberben,
akkor se mondom, hogy megélek magam is,
néptelen magányban, mert irgalmatlan az élet.
De csöndes szóval, eltűnődve mondom,
bizalmam sarkig kitárt kapu,
nem verhet rá lakatot a gyanú, ki-be jár rajta bárki szabadon.
Egy besurrant csaló tiszteletére nem állítok őrséget tíz igaznak!
Kit tegnap itt a gyöngeség bemocskolt
megtisztálkodva ma betérhet újból,
ki kétélű késsel jött ide ma,
köszönthet holnap tiszta öleléssel!
Nem, nem a langy irgalmat hirdetem,
nem hirdetek bocsánatot a rossznak,
kegyelmet a hazugnak,
nem tudok mentséget a könnyes képmutatásra,
s az öngyilkos szenvelgést gyűlölöm
akár a nyers önzés orvtámadását.
De hirdetem, hogy bűneink mulandók!
Mint a mammut és az ősgyík,
a múltba porlad a gyűlölet és a gyanakvás,
dühünk lehűl, csak szerelmünk örök.
S halandó gyarlóságai között
csupán maga az ember halhatatlan.
Kérlelhetetlen gyötrelmei ellen
irgalmas vára bizalomból épült,
s az önmagával vívott küzdelemben
csak jósága szolgálhat menedékül.
@dr. jenőke (jenőke):
A hasonlat sántít, a fizetős vírusírtó szolgáltatásokban tér el, nem a víruskereső programban. Nekem se könnyű ilyenkor... :)
@Knósszosz: Helló Knószi.Itt egy 92-es
meglehetősen fura pozícióban!www.napiszar.hu/showPost/Leparkolt_:)))
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm, ez gyönyörű.
Az emberben mindig érdemes hinni.
Akkor is, ha pillanatnyilag úgy tűnik, hogy nem.
De az csak úgy tűnik, és nem úgy van.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Aki tehette, az elment.
Azokat sajnálom igazán, akik jönnek helyettük. Nekik a mai MO Kánaán lesz. Őket fogja hibáztatni az őslakosság, mert számukra perspektíva bármilyen alulfizetett munka és az állambácsi által szabályzott élet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez pont egy építő jellegű írás. Amúgy meg mások ezerféle mást linkelnek, emiatt végképp nem lehet bajod.
Roberta ismét "remekelt". :(

Szégyen, hogy ezzel akarjuk etetni a gyerekeket

Igényes, színes, szélesvásznú szórakoztatást ígért, de egy szakközépiskola rosszul sikerült amatőr színjátszóestjénél is kínosabb lett A Játékkészítő című gyerekmusical.

www.origo.hu/kultura/20141229-a-jatekkeszito-egy-szakkozepiskola-amator-szinjatszoestjenel-is-kinosabb-lett.html
@Gábris szomszéd:

jobbegyenes... no, akkor dögölj meg új évre összehordottak felemelő alkalmából

Csak kiderül hogy egy sunyi, alattomos, gerinctelen, nyáladzó, szar, tetű, fizetett náci propagandista vagy.

Ezért kell neked a felület. ingyen.
@jöttem:

Á, nehogy azt hidd.
Aki magyarsága okán akart idejönni, az már itt van, és valószínűleg itt is marad.
A többi csak tranzitként használja az országot. Nekik tökmindegy, hogy melyik országon gyalogolnak át, az a szempont számukra, hogy hol tudják olcsóbban megoldani.
@jöttem:
Erre megy ki a dolog. Látom itt, felénk is, müxik, persze durva lesz ez egy idő után.
@Gábris szomszéd:
Megkértelek szépen, hogy a nézeted, a pártod propagandalinkjeit mellőzd. Nem érthető?
Auf Deutsch möchtest du es hören?
Or English?
Mi a pöcs kell, hogy hanyagold ezeket a fostalicska hivatkozásokat és a SAJÁT véleményedet bírd ideböfögni?
Szánalmas propagandista vagy...
@Gábris szomszéd: még mindig rajtad a szapora?... válaszokat adjál, hogy akarod meggyőzni a bizonytalanokat, hogy a jobbik vagy putyin útja vezet az üdvösséghez?... milyen hittérítő vagy te?... (vagy csak egy kényeskedő kurva?)...
@Gábris szomszéd:

Ezzel a Robertázással elmész te a sunyi picsába, már megbocsáss a kifejezésért.
A bokájáig nem érsz fel, írigységedben vagy ilyen szemét.
@jaegtoer:
A következő fosnál rövidrezárom, szerintem birka türelmem van, leszarom a másságot meg... :)
@Gábris szomszéd:

Te Gábris, Roberta az egyik szereplője volt a darabnak. Nagy Feróval együtt. És pont ő, ő egyedül volt szar? Vagy csak őt ismered a bandából, vagy csak őt utálod, mer' mocskosbuzi, oszt jónapot?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Bocsi, de a fizető állampolgár is a szolgáltatásokban tér el. Csakhogy itt ő kap olyan szolgáltatásokat amelyeket előzőleg nem ő fizetett meg adóban és elsősorban járulékokban.

Ettől még sánta a hasonlat, de elgondolkodtató.
@Gábris szomszéd: te látens szegedicsanád. az origon halászbéla vagy? szar alak vagy!
@Gábris szomszéd: az a kinos, hogy robertazol, mikozben seggedbe vag a nagynemzeti tangabugyi.
@Gábris szomszéd: itt vannak az alkotók:
www.ajatekkeszito.hu/szereplo_alkoto/

Roberta az kicsoda, és hol található az alkotók között?
Azért a poszthoz is:
mi a különbség a tegnap, guma által linkelt lentner-interjühoz képest?
@parti_giano: szerintem a tangabugyit ne keverjük bele! az egy korrekt dolog:)))
@jaegtoer: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nektek is hasonló szépeket, békét és boldogságot. Boli drága. Ezek ugye nem idézetek voltak, amiket jónak tartottál berakni? :)

varanus.blog.hu/2014/12/30/kozszolgalati_egyetem_hulyekepzo_kor/full_commentlist/1#c25552151

varanus.blog.hu/2014/12/30/kozszolgalati_egyetem_hulyekepzo_kor/full_commentlist/1#c25552165
@Sir Bates dö Hól: El vagy tévedve. Nekem nem tisztem meggyőzni itt senkit arról, hogy a jobbik vezetne az üdvösséghez, arról nem is beszélve, hogy ahhoz aztán ők pláne nem kellenek.
@Orica Középföldi: ne bántsd... novícia volt... (meg már írtam, hogy moon a társadalom többsége homofób... csak van, aki ezt kinövi vagy tudja kezelni... én is az vagyok:-))...
@Gábris szomszéd:

És ezzel most mit akartál mondani? Mármint a saját kútfődből?
@parti_giano: mi mást? mé te a bokszerodat adod a tijédre?:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: @punkfrog: @parti_giano: A Roberta az a színész, aki szerepelt abban a "műben", amiről az Origo is megírta, hogy "egy szakközépiskola rosszul sikerült amatőr színjátszóestjénél is kínosabb lett". Arról már nem is beszélve, hogy "az óriásplakátokon hónapokkal előre beharangozott szuperprodukcióról ordít az igénytelenség. Pár perc után mindennél világosabban látszik, hogy egyik alkotója sem vette komolyan egy percig sem a produkciónak azt a részét, ami a jegyeladás után következik."
@Sir Bates dö Hól:

Bocsi, ne haragudj, de a tudálékosságom már megint felszínre kíván törni. Már régebben is volt szó Gábris múltjáról, akkor is zavart a szóhasználat, csak nem akartam belevauvau.
Gábris novícius lehetett, mert a novícia az apácajelöltek megnevezése. Hacsak nem vagyok tárgyi tévedésben, és Gábris tulajdonképpen nőből van, ez esetben én egy orbitális marha vagyok.
Minden lehetséges, és mindennek az ellenkezője is.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Kombinálj egy kicsit visszafelé és hamar rájössz. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Megnyugodtam, hogy nem csak én nem értem. Majd igyekszem felnőni IQ-ban. :)
A jobbikos propagandalinkeket azért rövidrezárom. Evvan...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ő ezt direkt használja így mivel mindig várja a válaszaimat és állandóan normális párbeszédet akar velem folytatni. :)
@Gábris szomszéd:
Szia Gab!
Ugye, azt megbeszéltük, hogy semmi politika ha beszélgetünk, mert... csak repülés és esetleg sztrapacska, bár azt nem tudom tolod-e?

Eddig ez rendben is volt, de most megszegem az általam javasolt és betartott izét, mert ez a "roberta" dolog, az kiverte. A biztosítékot.
Mondd, miért kell baszogatni valakit csak azért, mert más? Na, és? Ha a trágyadomb bubibubugyuri meleg lenne, akkor ő sem lenne NER kompatibilis kultúrasuszter? De ez már nem is érdekes annyira, számomra inkább az tűnik nagyon furcsának, hogy bárki beszól neked és kritizálja a hozzáállásodat bizonyos dolgokhoz, lesajnálóan elhajtaod őket a ferde faszra, eszedbe sem jut, hogy egyetlen érvvel is egyet érts.

Tévedhetetlen igazságosztónak gondolod magadat, vagy miért??
Nem "jön le", hogy a véleményed, ami a te és az elvbarátaid hirdetnek egyetlen igazságként, azt mások másként látják??
Nem vagy te hülye, ezért nem értem...
Fasznak kell ezt csinálni?
@taga20: nekem nincs. nem tellik ra, ezert muszaj harcolnom tovabbra is itt az alpokban.
@Gábris szomszéd:

Kombinál a bánatom, nekem annyit nem érsz.
Tökmindegy, hogy milyen nemű vagy, ez az emberi silányságodon nem változtat.
@Gábris szomszéd:
Óó... Már hivatkozási alap az is? Holnap is az legyen, amikor a szarházi náci ideológiát fikázó linkeket, meg a jobbik oroszszopását hozza! :)
@ornagy50:
Csak sajna nem gyön itt nekem...((
A link link?
@Gábris szomszéd:
" állandóan normális párbeszédet akar velem folytatni. :) "

pedig már tudhatná, hogy ez esélytelen.
@Knósszosz: Igen ez így van. Szerintem ebben nincs semmi sértő, de meg kéne kérdezni róla esetleg őt is. Amilyen toleráns tuti, hogy nem zavarja, hiszen nyíltan fel is vállalja ezt az identitását.
@Gábris szomszéd:

De Gábris, Roberta 1 (egy) szinész egy műben. Van benne másik 30 (harminc) plussz a rendező, damaturg, iró, stb. Te most akkor miért Robertát hoztad fel? Miért nem Nagy Ferót pl. Hogy "Nagy Feró már megint "remekelt"" Valahogy így? Tudnál erre válaszolni?
Robertáról az egész cikkben egyetlen képaláírásban van szó. Meg sem emliti a cikk.
@Knósszosz:
A hit ellen nincsenek érvek és nincs ellene orvosság.
Ezért veszélyes a mártírhajlam és a terrorizmus.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hagyjuk. Mindjárt szilveszter. Ilyenkor fürödni kellene a pezsgőben és riszálni ezerrel! :))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tőlem lehet, engem amúgy sem zavar a vélemények sokszínűsége, de ezt már neked is régóta tudnod kéne. :)
@Knósszosz:
Mintha a jobbikban nem lenne buzitagozat. Jó, rúdtáncos nemzeti motorosnak hívják, de attól még...
@DarthVader: AMúgy igazad van. Talán azért ő ugrott be, mert az óriásplakátokon ő volt kilométer nagyságú képekkel. De nyilván bennem van a hiba ebben is, a többit meg szőr úgyis prezentálja nap mint nap. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Na most a rúdtáncos nemzeti motoros szvingerklubot üzemeltetett. Márpedig egy szvingerklubban elég érdekes dolgok szoktak megesni. A nagy sötétségben és kavarodásban, ugye, kinek mi akad meg...
@jöttem: holgyem, itt meg ez a szerencsetlen gabriel is riszal, kezeben vazelinnel, seggel kelet fele.
@Gábris szomszéd:
Majd mingyá megkönnyezem...

@jöttem:
Riszálom így is, úgy is... ?
Otthon, vagy buliban tetszik óévbúcsúztatni?
@Gábris szomszéd:
Ez elbaszott duma, ne haragudj!
Mi köze az identitásának ahhoz, hogy milyen darabokat rendez?

Egy "más" ember az szart csinál és a gyerekeink lelkét öli, de bezzeg egy pedofil pap adott esetben az szexuális felvilágosítást tart az áldozatának, amikor éppen...
Ki a kártékonyabb? Alföldi, vagy eegy olyan rakás szar, aki nem ad egy kitaposott skárplit az ő báránykájának, hanem ráhívja a rendőrséget és elviteti? Csak a keresztény erkölcsök és a felebaráti szeretet jegyében(?):
www.teol.hu/tolna/kek-hirek-bulvar/templomba-menekult-a-hideg-elol-rendorok-vittek-el-588063
@Gábris szomszéd:
"nyíltan fel is vállalja ezt az identitását."

És ez tiszteletre méltó.
Viszont nem alap arra, hogy szemétkedj vele. Van tisztességes neve, ha nem értesz egyet a rendezésével vagy a színészi alakításával, akkor ezen a néven említsd.
Bár az előadást nem láttad, csak átvettél egy cikket, mert neked tetszett, hogy cikiznek benne valakit.
Rengeteg "más" embert ismerek, 15 évet töltöttem a média világában.
Mindegyiknek a cipője sarka is tisztességesebb volt, mint te.
@Sir Bates dö Hól:

Tudom, hogy sok a homofób. Azt is tudomásul veszem, hogy az egyház ágál ellene, miközben nyakig élvezője. De ezt a sekélylelkűséget, ami a gyűlöletet árasztó stílusból fakad, ezt nagyon rühelem.
Pláne, egy kereszténységével hivalkodó ember szájából.
@DarthVader:
Húú... Ennyire liberális a világnézete? Velem lesz a gond akkor, hülye maradi vagyok, ilyen helyekre sem járok. Azért magyar még maradhatok? Há'mer apránként már...
@dr. jenőke (jenőke):
A hit ellen nem is kell orvosság, a rátelepedett és abból hasznot húzó elvtelen szarháziak ellen kell.
A felekezet nevét nem írom ide...+ van még pár.
Játékkészítő

(a darab honlapjáról:)
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

2015-ben is lesz lehetőség megnézni a darabot?
Jelenlegi tervek szerint, december 27-30 között, azaz csak ezen a 4 napon lehet megtekinteni A Játékkészítő produkciót.

Hány éves kortól ajánlott A Játékkészítő?
A Játékkészítő 6 éves kortól ajánlott.

És így tovább.....

Hány éves az Origo kritikusa?

Hány éves az intelligens, szerény és szövegértő, precízen linkelő Gábris?
@parti_giano:

Ha jól értem, Alföldit Robertázta le /közben sütök, csak a fél szememmel követem az eseményeket/.
Ebben az esetben felajánlom a nyújtófámat, míg megjön a medve.
Tovább nem taglalom, elég kreatívak a jelenlévők.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tévedsz!
A népi-nemzeti moturhások között nincsenek ilyenek. Ők fasza gyerekek, tele turhanonnal, essetunni?:))
@jöttem:
" míg megjön a medve."

A medve már itt van, és kimeresztett karmokkal, teljes mellszélességgel áll ki Alföldi mellett.
Jaj Gábrisnak, mert már a nemi identitását is megkérdőjeleztem :)
@dr. jenőke (jenőke):
Olyan kis kekec vagy... Most mit vagy oda? Végre talált egy kritikát, hogy beleköthessen egy gyerekmatinéba. Sok hülye kritikus véleménye kinek számít, amikor az életben még semmit nem bírtak ALKOTNI, csak másokon eltartott újjal fanyalogni.
@Gábris szomszéd:

még egy, Gábris. Te tényleg hitelt adsz egy kritikusnak bármilyen (BÁRMILYEN) képző/szinház/filmművészeti alkotást illetően? Ja, akkor magadra vess! Nekem általában saját véleményem szok lenni. Megnézem az ominózus alkotást, és véleményt alkotok. Amit meg nem nézek, arról pláne nem olvasok kritikát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Sajnos, itthon. Van egy bulimeghívásom Szentendrére, de ilyen időben nem indulok útnak.
Megfogadtam, ez az utolsó itthon töltött szilveszterem. Jövőre minden másképp lesz. :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ha a korabbi nevvalasztasait nezzuk (angyal es robot), akkor nincs is neki.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Mint minden kérdésre, erre is semleges választ várhatsz.
@jöttem:
Dicnó... Mire gondoltál? A sodrófát, bele? Pfújjj... :)
@DarthVader:

Egyébként már nem tudom, hol olvastam, a kritikus soha nem nézte meg a kritizált darabot, mert nem tudott róla objektiv véleményt alkotni különben. Ha jól emlékszem, Kishont Ferenc valamelyik karcolata.
@Gábris szomszéd: "El vagy tévedve. Nekem nem tisztem meggyőzni itt senkit arról, hogy a jobbik vezetne az üdvösséghez"

akkor mi a bánatos lópélót csinálsz?... ki vagy te?... a "hallgattassék meg a másik oldal & kiegyensúlyozott tájékoztatás"-lovagrend nagymestere?... a kurucon meg nyomod a "ballib" oldal érveit, linkjeit?!... (de legalább őszinte voltál, hogy putyint nem tagadtad le... vagy figyelmetlen a hasmarstól...)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Édeset. Van benne csoki, aszalt gyümölcs és rum, a tésztán kívül. Sok rum. Elvégre szilveszterre készül. :))
@Knósszosz: Szerintem minden ilyen esetben érdemes személyre szabottan mérlegelni és ítélni. Biztos lehet olyan pap, aki sokkal szarabb Alföldinél, de lehetnek olyan emberek is akiknél meg ARóbert szarabb.

Ami meg a linkelt sztorit illeti. Nyilván ha a hitgyüli templomába vagy a dohány utcába megy nem így jár. Ott még az ajtóig se jut el, egyből kivágták volna a biztonsági őrök. Egyébként annak a templomnak az előtere nem igazán fűtött így annyit tehetett volna esetleg a plébános, hogy maga kíséri át a hajléktalan szállóra, kérdés ezt mennyire hagyta volna az illető. (nagyon sokan még ilyenkor sem mennek szívesen oda)

További tanulságos megjegyzések pedig itt:

"Kár, hogy a HVG cikk alatt letiltották a kommentálási lehetőséget, mert azt a "szegény, ártatlan hajléktalant" a környéken mindenki ismeri. Kár érte mert kiegészítettem volna azzal, hogy nem először emelt el templomokból dolgokat, teljesen véletlen ő volt az aki részegen óbégatva berontott a szentmisére, s már csak úgy hobbimód teszi ezen dolgát nap mint nap a város minden felében. Ki egyik nap enni ad neki, másnap szemen köpi, hova befogadják melegedni odapiszkít etc... Ez az alak még mindig az emberi jóindulatnak köszönheti az életét már évtizedek óta."

Szóval ennél a történetnél is érdemes lehet jobban körbejárni a dolgokat és nem beszopni egyből és kritika nélkül mindent, amit a média elénk rak. (Lásd Diósgyőri ultrák a számozott utcákban)

amigeleken.hu/szamozott-utcai-kirandulas

Amúgy tényleg pisz, főleg neked.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Próbáltam eltekinteni a részletezéstől. De ha ragaszkodsz hozzá!!!! :)))
@DarthVader:
Hüüüüülyeeeee! Bocsi, de gábris saját véleménnyel?
Mit ittál? Tedd le, csúúúnyán szétütötted magad... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Váncsa István valamikor kritikus volt, ugyancsak az Élet és Irodalom című szaklapnál.
Azért hagyta abba, amit most leírtál.
@jöttem:
" Elvégre szilveszterre készül. :)) "

No de éjszaka ?!
@jöttem:
Neeeeem! Köszi, nyugisan alukálnék... Édes vagy. ;)
@DarthVader: Nézd erre csak egy kommentet tudok idézni. :)

"A kritikus minősítette a darabot. Miért baj ez? Te is minősítetted a cikkírót, hogy vacak."
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: akar vele a radai rosseb párbeszédet folytatni... hacsak nem egy szìvlapáttal... én nem beszélgetek dns-szortírozókkal...
@dr. jenőke (jenőke):
Tudom, és megértem. Néha bírtam, néha meg fárasztott, de a stílusa átlendített sokszor azon, hogy ne olvassam.
@DarthVader: Egy másik vélemény, de tudom nekem lófasz a seggembe. :)

"A pénzükért minőséget elváró nézők szerint. Akik elhitték, amit a reklámok hirdettek: az év szenzációja. Háááát, negatív értelemben valóban páratlan előadás volt. Nem a fellépő művészek, hanem a szerzők és a szervezők részéről. Érdemes olvasgatni az előadás facebook oldalán megjelenő kritikákat. A 11 éves fiamat idézném: igénytelen."
@Gábris szomszéd:

Figyu, nem kellett volna senkit sehova kísérni, csak egy pár cipőt és egy meleg kabátot kellett volna neki adni. Az egyház karitatív tevékenységét ismerve nem gondolom, hogy ez problémát jelenthetett volna...
(na jó, ez irónia volt)
Onnantól már az ő dolga, hogy hogyan boldogul a továbbiakban. Ha meg botrányt kelt (ahogyan sejteted, szokás szerint bizonyíték nélkül), akkor ki kell onnan vezetni, és kész.
@jöttem:
.
Ez érdekes.
Van bennem csoki, gyümölcs (de nem aszalt: banán) és rum, a tésztán kívül. Sok rum.
És nem készülök a szilveszterre, az a nélkül is jön.
@Sir Bates dö Hól:
Az arab negyedben szerezhetnél neki egy helyet... bár... ama
@Gábris szomszéd:
Nem érdekel, hogy hol járt volna szarabbul a szerencsétlen hajléktalan. Itt adott volt egy egyház temploma, ahonnan kirúgta a tiszteletreméltó(?) szardarab. Ez nem hasonlítási alap, az adott tetűt minősíti, még ha nem is feltétlenül mindegyik ilyen, mert biztosan nem. De engedd meg, hogy ettől az utálatom ne enyhüljön!
Hagyjuk a francba, mert nincs kedvem rugózni az egyházak szennyességein, nem érnek egy kalap szart sem, annyit meg pláne nem, hogy elrontsam az étvágyamat egy páp(r)ával, persze II. János Pál és a mostani Franci az kivétel. De értük sem megyek el a sarokig sem, csak őket nagyobbnak tartom az elődeiknél...
... a maradékot meg hol találná meg Imolabéla utána kedvenc gábrisából?
@Sir Bates dö Hól: Hogy hogy ki? Ugyanolyan kommentelő mint te vagy a többiek. Némely dologban eltérő véleménnyel, stb. Kurucon aztán abszolút nem szoktam kommentelni, főleg, hogy náluk csak az arckönyvön keresztül lehet megtenni. Ja és, hogy megnyugodj Putyin sem kell az üdvösséghez.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Természetesen te is csak sejtetsz bizonyítékok nélkül. Van esetleg bonyhádi ismerősöd, aki templomba is szokott járni? :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Mit vársz azoktól, akik évszázadok óta hazugságra építik a létüket...?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Éjszaka? Még csak 11 óra.
Én éjjeli bagoly vagyok. 2 óra után járok aludni. Ha megsült a süti, aztán kezdek neki a pogácsához. :))
@Knósszosz: Egyetértek bár ha választanom lehet akkor nekem inkább második János Pál.
@Gábris szomszéd:

Én nem minősitettem a cikkírót. El sem olvastam a cikket, csak keresetem benne, hogy mit irtak Robertáról. Csodák csodája, semmit. A cikkből egy mondtatot se tudnék mondani. Kritikát elvből nem olvasok.
@DarthVader: Na látod, ez a nem teljesen világos! Mármint a tüntetők céljai. Mert ha a jelenlegi ótvar rendszert akarják leváltani - az remek, de ahhoz minden ellenzéki kell - a DK-sok is.
Ha viszont az EM25 évet (20 év demokrácia és 5 év diktatúra összemosásával) illetve az egész elitet
demokratákat és alkotmányellenes puccsistákat együtt - az már más kérdés.
Gyurcsány 19-re lapot húzott- és most teríteni kell. Jobb lenne időben, mert az utóbbiért nem megyek ki fagyoskodni!
Ha annyi eszük sincs. hogy ELŐBB Orbánt kell buktatni, Gyurcsányt ráérnek később is - akkor sok szerencsét és vastag jégergatyát!
@Gábris szomszéd:

" Háááát, negatív értelemben valóban páratlan előadás volt. Nem a fellépő művészek, hanem a szerzők és a szervezők részéről. "

Egy néző kritikája. Aha. tehát akkor "nem a fellépő művészek... részéről."

Szóval akkor hogy jön a képbe Roberta?

Gábris, sima vagy, mint az angolna, de akkor is elkaplak :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Írtam olyat, hogy szent Johanna, vagy parasztosan Dózsa György módra?
Ja, és a kubai fehér rum sem világítás céljából szükséges.
@DarthVader: Itt pont az a titok, hogy senkit sem kell "elkapni". Vagy ezt még nem tudtad?
@dr. jenőke (jenőke):

Kandírozott gyümölcs, csoki, fahéj, mák, zabpehely, tönkölybúza liszt, aludttej, olaj, tojás, rum. Ez volt a kamrában.

Ebben pedig Garai Gábor van.
Remélem tetszeni fog:)

www.youtube.com/watch?v=5bRqB-s_d4Y
@Gábris szomszéd:

Én eleve távol tartom magam azoktól, akik templomba szoktak járni, kivéve, ha tudom, hogy ezt a gengszterváltás előtt is meg szokták tenni (gy.k. értem ez alatt 1989-et).
Bonyhádon nem vagyok ismerős. De adott egy cikk, amit elolvastam (ahogy te is szoktad, hacsak nem a címekre hagyatkozol), és nem olvastam olyan cikket, ami ezt cáfolta volna.
Javíts ki, ha tévedek.
Bár lelkileg elég szegény lehet az az egyház, amely tudja, hogy van valaki, aki a templom fosztogatásából él (mármint a te információid szerint), és nem tesz semmit, hogy ne kényszerüljön erre.
És tudod mit: akkor még mindig inkább a templomot sarcolja, mint a többi szegény embert.
Merthogy élnie neki is kell.
@Gábris szomszéd:

Neked is, Gábris! Neked is boldog új évet és megvilágosodást kívánok! :)
@Gábris szomszéd:
A lényeg felett el van repülve, de nem erőltetem.
A roberta az kurva szar duma volt, te mint keresztény ezt baszott rosszul kezelted le.
Sajnálom, de sokszor magadat hazudtolod meg.
@Gábris szomszéd:
Na a Jobbik zászlós résztvevőkre én is kíváncsi lennék. És mit kezdtek a "nemzeti radikális" ellentüntetőkkel?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

:)))
Kötényben. Úgy higiénikus. :)))
@Knósszosz: Ha úgy látod, akkor bocs de szerintem ezt ő nem így értékelné.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A köcsög (marha) magyar választópolgár megfogadhatta volna választás előtt Cseh Tamás tanácsát:
www.youtube.com/watch?v=wIztvzr5TZ8
@jöttem:
Na, azé... Taga meg irigykedjen csak...
Nem-nem... A hely neve: Csinovnyik- és Janicsárképző Intézmény
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:Ezzel én le is zárom a témát.

Gyűlöletkeltés felsőfokon: nagy vihart kavart a hajléktalan ügye

A templomba „menekülő” hajléktan esete iskolapélda arra, hogyan lehet gyűlöletkeltésre alkalmas hírt kanyarítani egy olyan ügyből, aminek még hírértéke sincs igazán.

Az alaphír, amely a police.hu-n jelent meg tegnap reggel, így hangzott: „Hajléktalan szállóra vitték a férfit. A hajléktalan férfi nem akarta elhagyni a bonyhádi templomot. A bonyhádi Katolikus Templomból tettek bejelentést a rendőrségre 2014. december 28-án 18 órakor, mert egy helyi hajléktalan férfi a templom előterébe bement, így az épületet nem tudták bezárni. A rendőrök a helyszínre mentek és a férfit intézkedés alá vonták, aki elmondta, hogy nagyon fázik és a cipőjének talpa is levált. Az egyenruhások felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik a férfit, aki a rendőrökkel együttműködött és a templomot elhagyta. A járőrök a hajléktalan férfit a szekszárdi hajléktalan szállóra vitték, ahol az intézmény munkatársai befogadták.”

Ezt vette át a Tolnai Népújság „Templomba menekült a hideg elől, rendőrök vitték el” címmel, a híradás tartalma megegyezett az előzőével. Ebből lett aztán olyan cím a 444.hu-n, hogy „A hideg elől a templomba ment a hajléktalan, ráhívták a rendőröket”, illetve a hvg.hu-n „Rendőrt hívtak a templomban menedéket kereső, fázó hajléktalanra”. A Facebookon a hírt már sokan úgy osztották meg, hogy szép kis karácsonyi történet Bonyhádról, a kommentelők között pedig elszabadult a pokol: a keresztényeket gyalázó, a felebaráti szeretetről papoló, szemforgató, álszent, sőt gyűlölködő mondatok sorjáztak, és valószínűleg mindenki úgy osztotta, lájkolta a híradásokat, hogy valójában fogalma sem lehetett arról, hogy mi történt Bonyhádon.

A címferdítések közepette a híradás tényleges tartalma továbbra sem változott, hiszen mi történt? A hajléktalant a rendőrök meghallgatták, felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik, így a férfi a szekszárdi hajléktalanszállóra került, ahol az intézmény munkatársai befogadták. Happy end.

A templomból nem azért kellett elmennie, mert hajléktalan volt, és ezért kiküldték volna. Nem, a templomot estére bezárják, ahogy bezárják az iskolákat, az orvosi rendelőket, a zsinagógákat, a jogvédő irodákat is. Mégis mit kellett volna tenniük a templom dolgozóinak? Kialakítani neki egy sarkot? Ételt hozni, mosdót, vécét biztosítani? És nem „ráhívták” a rendőröket, hanem segítséget kértek, amit meg is kapott mindenki – legfőképpen a hajléktalan.

A templom nem hajléktalanszálló, mert más a feladata, mások a lehetőségei. Hogy az egyházak hogyan, hányféleképpen segítenek a rászorulókon, azt nem kell részletezni, hogy egy hajléktan miként kerül ilyen helyzetbe, és mi lenne hosszú távon a jó megoldás, az szintén más történet, de addig is a legjobb választás a hajléktalanszálló. És ezt valószínűleg a hajléktalan is tudta, hiszen senki nem lakhat templomban. Természetesen előfordulhatnak olyan esetlek, amikor meg kell nyitni a templomokat (háború, természeti katasztrófa): ez most nem az volt.

Mindez azonban jó ürügy volt arra, hogy üssünk egyet az egyházon, és sajtómunkási segédlettel mindenki, aki úgy érezte, utat engedhetett az indulatainak.

valasz.hu/itthon/a-templom-nem-hajlektalanszallo-108027
@Gábris szomszéd:

de, de. Mondtál valamit, Alföldiről, jó keményet, lekicsinylőt, egy cikkre hivatkozva, amelyben se a kritikus, se a néző nem minősitette Alföldit. Szóval te csak azért őt hoztad fel, mert ő meleg, te meg homofób.

Ez rajtad kívül már mindenkinek világos :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

nem fog irigykedni. bosszús lesz. rövid pályafutásom alatt két axiómát már megtanultam:
1. kisbetűvel írjuk a tagát
2. nem válaszolunk neki összevontban

essetunni! :))
@jöttem:
"Én éjjeli bagoly vagyok"

Én meg pacsirta és bagoly keverék.
Bagoly, mert éjfél, egy óra, mire nagynehezen elalszom (ha nem később), és pacsirta, mert hatkor (jó esetben nem korábban) felébredek.
Ebből következően van olyan éjszaka, amikor 3-4 órát alszom összesen.
És akkor még a teliholdról és a hóesésról nem is beszéltünk.
Most jó volt, amíg a kölkek itt voltak, mert a "kicsivel" (kicsi... másodikos) igen jókat tudtam aludni. MIkor itt szuszog mellettem, akkor nem ébredek fel az éjszaka közepén.
De ha felébredek, akkor sem fogok hozzá sütni valamit. Tudod a hitvallásomat: inkább a nap süssön, mint én... bár a karácsonyi sütijeimből egyetlen darab hókifli maradt.
@Gábris szomszéd:
Amikor Gyurcsány elment Miskolcra, ne tudd meg, mit kapott érte pl Bartustól. És elment a Mokkába, ott jelentette be az éhségsztrájkjukat (ami végül is nem volt eredménytelen) - mert azt is sokan nézik.
Légy erős: ezt a videót is sokan megnézik. Gábor Zsazsa meg már régen megaszonta: Szidják - vagy dicsérjék: csak beszéljenek róla.
Egyébként meg mit izgat: a saját közönségének szól, nem nektek.
@jöttem:
.
Egy kis részlet a végéről:

Reszket a föld, ha hozzám ér
Egy-egy békés gondolat,
Amit nekem küldesz el,
Amiben magad is benne vagy
(benne vagy.)

Többet nem tudok,
Csak neked dúdolni halkan.
Néznek a csillagok.
Bennem most is béke van.
Többet nem tudok,
Csak neked dúdolni halkan.
Néznek a csillagok,
Bennem most is béke van.
@jöttem:
Tényleg figyelsz... Ammeg az android bill.vót... Csókolom!
@Gábris szomszéd:

És azon nem gondolkoztál el, hogy miért is nem választotta ez az ember már elsőre a hajléktalanszállót, és miért akarta inkább az egyház menedékét választani? Amiről ismét kiderült, hogy zsákutca?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Ez a legjobb keveredés. Nappal bagoly, éjjel pacsirta.
@Gábris szomszéd: a problémát ott látom, hogy a rendőrséget hívták, s nem a krízisautót.
@DarthVader: Rosszul látod. Én nem vagyok homofób sem.
@dr. jenőke (jenőke):
Nem a hosszú élet titka...
Holnap bulis nap? Nekem évbúcsúztató evezésre kéne mennem, de ebben a hidegben még keresem a kifogást... :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ezt akkor tudnánk tovább fejteni, ha beszélnénk az eset minden érintett szereplőjével.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Valamint Ond, Kond, Tas , Huba és Töhötöm.
@kekex: Hááát nem is tudom. :)

"Megnézem még a Kossuth-szobor lépcsőjén búbánatos arccal öregasszonyokat szórakoztató Gréczy Zsoltot, Gyurcsány Sancho Panzáját, de a showt ellopja a mellett ülő D. Nagy Lajos-hasonmás. Vetek még egy pillantást a fák árnyékában állítólag épp a BBC-nek nyilatkozó Gyurcsányról, aki a klasszikus magyar politikusangolt beszéli: 30 másodperc szülőszobai hangulatú nyökörgés után egy veretes szó.
Távozóban szintetizálok: Kik szoktak a Kossuth téren sátrazni? Szélsőségesen bogaras csoportok tagjai, ez eddig oké. Gyurcsány Ferenc eddig egész ügyesen hitette el magáról, hogy a politikai PR nagymestere, de most nagyon úgy tűnik, hogy akkor sem állnák körbe tömegek, ha megismételné kedvenc német diákom mutatványát és a fenekébe illesztett furulyán játszaná el az Oh Tannebaumot. Na most képzeljék el, hogy ennél mennyivel lelombozóbb négy éhező progresszív posztkommunista!"

index.hu/belfold/2012/09/10/most_mar_tenyleg_vege_van_gyurcsany_ferencnek/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Istenem, javíthatatlanok vagytok, ráadásul amikor ezzel a kenetteljes képmutató dumával jön gábris, mindig a hányinger kerülget...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Amikor Medgyessyt megbuktatták, pár hónap után már lehetett táblákat látni, hogy "Gyere vissza, minden meg van bocsátva"
És azt hiszem az első MILLA tüntetésen hangzott el:
"Feri segíteni kell! Gyere vissza!
www.youtube.com/watch?v=R7z1NqNZklc
@Gábris szomszéd:

Na most mész a levesbe. Ne panaszkodj, ha forró.
Félévenként egyszer szoktam veled szóbaállni, most is kár volt.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ha dolgozom - kinn Ausztriában - 2 hétig kötött napirend szerint élek. Itthon aztán kiélem magam, mint a gyerekek. Én így ajándékozom meg magam.
23-án értem haza. Egyik kedves rokonomtól kaptunk süteményt. Tudták, hogy nem lesz időm sütni. Nekik is készül pogácsa.
A recepteket nem szeretem. Nekem az túl egyhangú. De pogácsában verhetetlen vagyok. Ott lehet kreatívkodni. Most sajtos-pikánsat gondoltam ki.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Drááága Szotyisztániak!!!
Teccik érteni, hogy miről is van nagybaszó??
Én kérek elnézést, hogy megemlítem, de ez azért meredek még arrafelé is!!
Szóval, röviden és velősen: "mindig VAN lejjebb!!"
.@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Azt még értem, hogy a dereglyére korcsolyát, de akkor nem kell az evező.
Ha kell evező, nem kell korcsolya, de ez esetben te haladsz a hajó előtt, mint egy jégtörő Mátyás.
Viszont holnapra Szilvesztert rendelt névnapnak a naptár.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Félévenként egyszer elhagy az önkontrollom, és válaszolok angyalunknak.
De most éppen megint elfogyott a türelmem.
@Gábris szomszéd:
B+, nem igaz, hogy ennyire semmi önállóságod se legyen! Hihetetlen, hogy mit össze melózol, csak hogy a zsidó, buzi, gyurcsány, amerika fóbiádat csillapítsd!
Nem gondolkoztál még rajta, hogy munkára használd az energiádat?
Vagy ez az?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Tehetek én arról, hogy miket írnak az indexen a liberális sajtó jó munkásemberei? :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Mé'?
Há' nem ez vagyon arrafele??
De! Rakás fekália a polcon azt képzeli, hogy befőtt!
MSZP-től Jobbik-ig
@nincs_itt:
.
Nem pont így van. Ha eléred a föld középpontját, onnan már megint csak emelkedni tudsz.
Csak jól fel kell öltözni azbeszt ruhába, mert ott meleg van, de azbeszt káros az egészségre.
Megette a fene. úgy ahogy van.
@Gábris szomszéd:

Nem, te soha semmiről nem tehetsz.
Arról sem, hogy én most megnyomom azt a gombot.
@Gábris szomszéd:
És vége lett Gyurcsánynak? Na ugye, hogy nem?
Az indexesek heveny gyurcsányitiszben szenvednek.
Manapság igen elterjedt! De nem reménytelen kigyógyulni belőle. Orbánundoritiszt okozó ellenoltás - meg némi józan ész kell csak hozzá.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: El vagy tévedve. Én az általad felsoroltak közül egyik csoportot sem utálom, sőt még fóbiám sincs velük kapcsolatban. Egyszerűen csak kritikát fogalmazok meg, ha netán olyasmit tapasztalok. Na de azt itt bárki megteszi, akár velem kapcsolatban is. Igaz szőr? :)
@dr. jenőke (jenőke): a legmélyebb tisztelettel merem csak megjegyezni, hogy "az" onnan is csak "lefelé" vezet.
@nincs_itt:
Ja, benne melegedünk. Essetunni...

@dr. jenőke (jenőke):
Dottóre! Folyik az még, nem fagyi be. Én vagyok lusta, fázós.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Persze, hogy figyelek. Érdekes egyéniségek vagytok.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Találtam pikáns pizzafűszert. Azt belekomponálom.
@dr. jenőke (jenőke):

Imádom Ákos szövegeit.
Nagy szívfájdalmam, hogy ennyire megosztott a mo-i közélet. Mindenkit besorolnak valahová. Őt például a narancsosok közé.
Pedig a művészetnek érinthetetlennek kellene lennie.
@Gábris szomszéd:

Jó éjt! Szép álmokat! :)
@Gábris szomszéd:
Azért még nem lesz elfogadhatóbb a vonakonda!
@Orica Középföldi:
búcsúztasd az évet ezzel...és lépj új utakra mint Lucifer ajánlja

és legyen békés, boldog és bőségben gazdAG AZ AMIT TE MAGADNAK AKARSZ

koncentrálj a Pié Jésú-ra!!!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=ohwWBT8rW2M

brühüyyy
@nincs_itt:
A mély tiszteleten kívül még mivel is tartozom?
@Rodeo36:

Köszönöm. Ragyogó felvétel.
Nekem az utolsó előtti nap a requiemek napja. Ma mindet meghallgattam.

Holnap könnyed, vidám zenék jönnek:))
Neked is minden jót. Békét, türelmet.

Jó éjt!
Ezek a japánok aztán nem aprózták el!
www.youtube.com/watch?v=X6s6YKlTpfw

Jó éjszakát, szép álmokat (és bajuszos angyalokat)
@Gábris szomszéd: mi a faszt akarsz, beszari?... már engem hívsz tanúnak?... én azért azt, hogy "menj a k.rva .nyádba" nem gondolnám kritikának... de, nem elméddel fogok szeletelni, az hótzicher, beszari...
@Gábris szomszéd: linkeltél 2 gyökeret, akik véletlen egymásba gabalyodtak, de az egyik annyira bunkó, hogy nem veszi le a fülhallgatóját!
ráadásul, ha jól látom, azonos neműek.
@jöttem: az az is... de erdős péter egykori pártfogoltja hogy került a mondatba?...
@Sir Bates dö Hól:

"de erdős péter egykori pártfogoltja hogy került a mondatba?"

ákosra gondolsz?
@jöttem: gondolhatok másta is, de akkor az barkóba:-)...
@Sir Bates dö Hól:

az ő dalának a feldolgozását linkeltem be jenőkének. onnan indult a beszélgetés.

gondolhatsz, hosszú még az éjszaka. :)
Annak, aki nem tud aludni... kki.gov.hu/kulugyi-szemle-2014-3 én az utolsót javaslom... beszari lápi-magyarunknak az elsőt... (bár, lehet, hogy ott is kiveri a biztit a túlterhelés a kis kobakjában)
@Gábris szomszéd: "A templom nem hajléktalanszálló"
gratulálok!
tarlós istván érvelése.
a templomban nem egy hajléktalan volt, hanem egy ember!
el lehet zavarni!
rendőrt is lehet hívni!
de akkor, ne kuncsorogjanak az állami támogatásért!
ha a saját pénzükből tartják fenn a templomot, akkor hívhatnak rendőrt!de amíg, pont ilyen címen, kapnak nem kevés pénzt, addig, nem küldhetnek el senkit!
sőt!
a saját vallásuk se engedi meg nekik, de ezek olyanok mint te!
műkeresztények!
@Gábris szomszéd: de az vagy.
a Roberta a bizonyíték.
normális ember nem robertázik.
@Sir Bates dö Hól:

aki kicsinálta Cserhátit, mert nem akart Csepregi háttérénekesnője lenni.

átmentem a vizsgán?
@nincs_itt: mi itt szotyisztánban, nem értjük.
örülök, hogy jöttél, az általad létrehozott, magasabb rendű civilizációból, és elmagyarázod nekünk, akik itt élünk, hogy ez szar.
köszi!
@Sir Bates dö Hól:

a hungaroton mindenható ura.
mondjuk, nem tudom miért baj, hogy ákos a pártfogoltja volt.én szeretem a zenéjét. kiváló szövegei vannak.
ezért mondom, hogy zavar ez a fajta megosztottság.
a művészetnek olyannak kellene lenni, mit a hetéráknak az ókorban.
mindenki által elérhetőnek és skatulya/cimke mentesnek.
@jöttem: ákost nem mi soroltuk be!
ő saját maga intézte.
nekünk sokba került, de neki megérte!
a gerinc nem létszükséglet az élethez!
ld.:hu.wikipedia.org/wiki/Gerinctelenek
@punkfrog:
azért abban ugye megegyezhetünk, hogy ha nincs ez az eszement rendszer, akkor nem kellett volna neki sem oldalt választania?
@jöttem: mindenki által elérhető hetéra?... te összekevered őket a kocsisor 15-20€-s szolgáltatóival:-)... azok mindenki számára elérhetők... ezt a "pártfogoltját" most nem fejteném ki bővebben... ami nem gond, csak egy ilyen start után ne jöjjön az "isten, haza, család", mert kaján mosolyt fakaszt az orcákra... rácz karcsi mennyivel korrektebb:-)...
@Sir Bates dö Hól:
nem keverem össze. időnként az ókori papnők is odaadták magukat bárkinek, az év egy bizonyos napján. mindenféle ellenszolgáltatás nélkül.
a hetérák is csináltak hasonlót. így jótékonykodtak.
a többiben igazad lehet.
@Sir Bates dö Hól: Egy pondrótól beszarni? Ne röhögtess szőrcsimbókocska.
@kekex:

"_Ha viszont az EM25 évet (20 év demokrácia és 5 év diktatúra összemosásával) illetve az egész elitet demokratákat és alkotmányellenes puccsistákat együtt - az már más kérdés._"

Köszönöm szépen, de nem kérek abból a demokráciából, amelyben nyakra-főre agyonadóztatták a plebset -demokratikusan, százezrével rugdosták utcára a munkavállalókat -demokratikusan, mert a komcsiból kapitalistává lett magyar management csak ezt a költségracionalizálást ismerte, közben a magyar elit meghatározó hányad(ék)a, a GDP meghatározó részét lopta el a demokrácia függönye mögé bújva.
Az elmúlt 25 év valamennyi politikai szereplője -különösen a különböző címkéjű és szavatosságú demokraták történelmi bűne, hogy a magyar politikai rendszerbe integrálták a bűnszövetségben, tettestársi közösségben elkövetett, törvényekkel segített-támogatott adóügyi, bűnüldözési, igazságszolgáltatási, költségvetési és közigazgatási visszaéléseket.
Minden törvényes, minden tiszta.
A maiak szimpla parlamenti bűnözők. Mind.Ezek olyanok, mint régen az egyházi átokkal sújtottak.
Csak utalásként, a nagyon ellenzéki Dúró Dórika hon- és egyébanya is hamar megtalálta az élet utcájának napos oldalára vezető zabrát azaz zebrát.
@jöttem: hoppá, csak egy napon kell ellenszolgáltatás nélkül odaadni magam? :-D
@punkfrog: Milyen jó lenne ha figyelnél is néha, ahelyett, hogy csak a betűket számolod.

neokon.blog.hu/2007/06/30/julien_benda_es_az_irastudok_arulasa
Álljon már meg a menet! A hajlék nélküli ember- templom-hajléktalanszálló ügyben.

Mér nem engedik be a hajléktalanokat pl a múzeumokba? Azok is kapnak állami támogatást. Nemde?

Egyszer, egyetlen hétvégére behúzódott 3 hajléktalan a Baross téri Erste fiók előterében elhelyezett, védett bankautomata helyiségébe. Történetesen kedden mentem volna pénzt felvenni, de olyan penetráns bűz volt ott, hogy egyszerűen nem lehetett lélegezni s a belemet is majd kiöklendeztem.
Úgyhogy az emberbaráti és egyéb aggódási késztetések kiélésére más híranyagot kellene preferálni, minthogy a templomból a hajléktalanszállóra vitték a hajléktalant. Akkor is ha két nappal Karácsony után történt, meg kulva empatikusak vagyunk, és különben is megszakad a szívünk mindenkiért.
@jöttem:

"_@Sir Bates dö Hól:
nem keverem össze. időnként az ókori papnők is odaadták magukat bárkinek, (...)"

Már megint az a szex! Nem beszélni, csinálni!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Jó reggelt, Sportember!

"_Nekem évbúcsúztató evezésre kéne mennem, de ebben a hidegben még keresem a kifogást... :) _"

Addig keress, amíg a többiek is megtalálják.
Ha magadtól vagy annyira elkötelezett (hülye:) hogy evezni akarsz, úgy az a helyes kifogás, hogy az a folyószakasz nincs fűtve az évszaknak megfelelően. A polginál kellene kezdeményezni: -Ugyan fűtsék/melegítsék már azt a potom 15-20 km-es szakaszt. Ahogy Izlandon is szokták.

"...Reykjavik belvárosában például csodálkozva láttuk egy helyen, ahol a járdát megbontották, hogy padlófűtés van a járda alatt (rendes padlófűtés, műanyag csövek tekeregnek a járda alépítményében). Aztán több helyen is láttuk ezt a megoldást. A forró vizet a város egy magaslati pontján hatalmas tartályokban gyűjtik össze, innen biztosítják a város melegvíz ellátását. A tartályok közé falakat, tetejére kupolát építettek, ez a Perla... "
.
Ahogy Ázsia gazdaságilag tör fel, úgy fordítódik egyre nagyobb figyelem a keleti piacokra. Nem csupán a részünkről, hanem a teljes nyugati világ részéről. Csakhogy amíg más országoknál a külügyi és külgazdasági rutin sikeresen segíti az exportpiacok épülését, addig nálunk évek óta furcsa események zajlanak. Elég csak arra a meghökkentő esetekre gondolni, amikor a fejünkbe vettük, hogy állampapírokat próbálunk elsózni olyan országokban, amelyekkel szinte semmiféle érdemi gazdasági kapcsolatunk nincs. Vagy amikor a devizatartalék rubel-kitettségéről ábrándoztunk. Vagy a baltás gyilkos hazaengedésére, aminél a fél világ azt találgatta, hogy ennyire cinikusak, vagy ennyire amatőrök vagyunk.

2014-ben a helyzet egyértelműen tovább romlott.

Tovább:
www.portfolio.hu/gazdasag/keleti_nyitas_keleti_bukas.208325.html
@Gábris szomszéd:

"_@punkfrog: Milyen jó lenne ha figyelnél is néha, ahelyett, hogy csak a betűket számolod._"

Látom, azért egy két mondatot -kis átalakítással- szívesen kölcsönzöl Sir-től, miközben csimbókozod. Igazi szaralak vagy.
@dr. jenőke (jenőke):

Hofi fakadt ki egyszer (1990 után), hogy nem érti az új időket és a magyarokat. Az orosz igát ledobtuk, akkor most miért olyan sürgős elkezdeni új segget nyalni. Arra jutott, hogy mindegy is 'nekünk' csak legyen segg, amit nyalni lehet. (k.b.)

Elképzeltem Viktort is, hogy mély nyomot hagyott benne ez a Hofi-poén, el is gondolkozott rajta, s nem értvén: milyen lázasan kereshette az új s újabb, s az újnál is újabb seggeket, miközben végignyalta az egész Keletet.
németh zsolt véleménye:
mandiner.hu/cikk/20141230_nemeth_zsolt_ez_veszesen_kezd_emlekeztetni_a_putyini_retorikara
:és a fideszes bérkommentelők reakciói utasítás hiányában :D
@Gábris szomszéd: Tudom már lezajlott a vita, de: " TEMPLOM NEM HAJLÉKTALAN SZÁLLÓ" ez igaz, de ha én pap vagyok -isten szolgája és szeretettel teljes - akkor egy éjszakára befogadom otthonomba a hajléktalant, és holnap intézkedem, hogy biztonságos helyre kerüljön rendőri beavatkozás nélkül. Én nem vagyok pap, de így tettem volna. Így bizony rendőrséget hívott a hajléktalanra a szemforgató egyház
@dr. jenőke (jenőke):

Gondolom, akkor te is láttad/olvastad a tegnapi aukció 'őrületes' sikerét:

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/allampapirpiac/rosszul_sult_el_az_idei_ev_utolso_magyar_allampapir_aukcioja.5.208378.html

Kiemelés belőle:

"Az idei év második leggyengébb lefedettsége alakult ki a ma megtartott 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D151223), hiszen a 60 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre mindössze 42,2 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ezt és a megemelkedett hozamelvárásokat látva az Államadósság Kezelő Központ csak 27 milliárd forintnyi mennyiséget fogadott el."
@jöttem: "..a művészetnek érinthetetlennek kellene lenni" a művész pedig ne adja el magát a politikának, ha mindenkihez akar szólni
@jöttem: a rendszer szar, ez nem vitás.de!
nem volt kötelező odaállnia!
ő választotta!
@KÁTÉó53éúétr6: Nem kell ezt túlragozni. Az egész egy műbalhé, amit az ügyeletes médiák felkaptak. Ha ugyanez a hitgyüli templomában vagy a Dohány utcai műintézményben történik a bejáratig sem jutott volna el az illető, akinek előéletéről természetesen te sem tudsz semmit.
Na aki még menni akar, gyorsan tudja le azt is.

"Nem a tüntetések miatt", de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz

hvg.hu/itthon/20141231_Nem_a_tuntetesek_miatt_de_hozzanyulna_a_g
@jaegtoer: Jég ez is hülyeség, rólam meg fingod sincs. Ettől függetlenül jó gyerek vagy csak néha eltévedsz csöppet.
@jaegtoer:
1. a múzeumok teljesen más okból,célra, kapnak állami támogatást, mint az egyházak!
2.nem átvitték a hajléktalanszállóra, hanem kihívták a rendőrséget.
miért nem egy taxit hívtak, vagy vitték ők át a hajléktalanszállóra?
@KÁTÉó53éúétr6:

"_ de ha én pap vagyok -isten szolgája és szeretettel teljes - akkor egy éjszakára befogadom otthonomba a hajléktalant, és holnap intézkedem, hogy biztonságos helyre kerüljön rendőri beavatkozás nélkül. Én nem vagyok pap, de így tettem volna. Így bizony rendőrséget hívott a hajléktalanra a szemforgató egyház _"

Már megbocsáss, de ez nevetséges.
Te, tehát... Te hányszor hívtál meg hajlékodba akár egyszer is egy hajléktalant, hogy aztán majd másnap reggel gondoskodsz a továbbiakról.
Ugyanis ehhez nem kell feltétlenül papnak lenni.
@punkfrog:

Történetesen a templomok egy kanyi fillért nem kapnak hajléktalanellátásra, és nem hajléktalan ellátás céljára épültek.
Legyünk már észnél fiúk-lányok!
A hajléktalan -gondolom- nem akart elmenni, a Szűz Mária meg késett így a pap hívta a rendőrséget.

Ja taxi...
Ugyanakkor belátom hogy egy többszörösen beszart behugyozott hajléktalanhoz minimum különvonatot kellet volna rendelni az Osztrák Szövetségi Vasutaktól hacsaknem légihidat kellett volna létrehozni az egy szál magában álló istenszolgájának.
@Gábris szomszéd:

"Gulyás Gergely...azt mondta: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak."

Nocsak nocsak. 2006-ban még nem volt az!
Az ilyen jogalkotás pedig visszaélésszerű gyakorlása a parlamentarizmusnak.
@KÁTÉó53éúétr6: Akkor még egyszer egy helyi lakos véleménye az ügyről.

"Ezt a "szegény, ártatlan hajléktalant" a környéken mindenki ismeri. A cikket kiegészíteném azzal, hogy nem először emelt el templomokból dolgokat, teljesen véletlen ő volt az aki részegen óbégatva berontott a szentmisére, s már csak úgy hobbimód teszi ezen dolgát nap mint nap a város minden felében. Ki egyik nap enni ad neki, másnap szemen köpi, hova befogadják melegedni odapiszkít, üvöltözik az emberekkel etc... Ez az alak még mindig az emberi jóindulatnak köszönheti az életét már évtizedek óta. Lassan már inkább egy jelensége a városnak, de olybá tűnik egy hangulatkeltő cikkre még jó az írónak..."
@jaegtoer:Miért feltételezed, hogy nem tettem, és miért nevetséges? Igaz, szegénynek csak szegény a gyámolítója, az egyház pedig nem szegény, hanem hazug és álszent
@jaegtoer: Vagy a bonyhádi papnak a két kezében kellett volna a szekszárdi szállóig vinnie.
@KÁTÉó53éúétr6: Nem inkább te vagy az, aki megint felül egy felfújt hírnek és ebből aztán szépen el is végzi a szokásos általánosítást, leszarva azt, hogy kat egyház is mennyit tesz akár anyagilag a hajléktalanokért.(a máltaiak is oda tartoznal) Szóval aki itt szemforgató és álszent az inkább te vagy.
@jaegtoer:
Egyrészt. Mert másrészt mi a rendszerváltásba egy (legalábbis a környező rendszerváltó országokhoz képest) magasabb életszínvonalon és fejlettebb ellátó rendszerrel léptünk be. És bár a "gyáron belüli munkanélküliség" megszüntetésével 1 millió munkahelyet vesztettünk, az ellátó rendszerek leépítéséhez (lánykori nevén: szerkezeti reform) egyik párt sem mert hozzányúlni. Ezért magasabb nálunk az adóék, ami versenyhátrányt okoz.
Róna Péter elég világosan megfogalmazta: nem a politikusok agybaja okozza, hogy négy évente másfél szeresére nőtt az államadósság (I.Orbán alatt is! 6ezer mrd-ról 9ezer mrd-ra) hanem bérmunkából nem lehet egy országot a korábbi színvonalon eltartani, és az ellátó rendszert eladósodás nélkül fenntartani.
Gyurcsány EZT a hazugságot ismerte be (mármint hogy lehet folyamatosan túllógni a takarón) némi noszogatásra: amikor is felrántották 2006-ban a választás után az euró árfolyamát az egekbe.
És legalább nekigyürkőzött - sőt a pártját is rávette, hogy kövessék. Nem utolsó sorban az "öszödi beszéddel"
Csakhogy az magyar zemberek azért választották meg, mert azt hitték, hogy tovább mehet a habzsi-dőzsi, és nem a hitelezőkre, hanem rá voltak haragosak, amikor kiderült, hogy ez nem fog tovább menni.
Az már más kérdés, hogy a magyarok nem kértek az őszinte reformokból, és inkább Orbánék alattomos, letagadható kiigazítását fogadták el.
A baloldal reálpolitikát folytat: a kiigazítás szükséges, és ha a népnek ez a kíméletlen, de hablattyal fedett módszer jobban bejön, akkor miért is álljanak ellent?
De Orbán a demokratikus fékek és ellensúlyok elsöprését KIZÁRÓLAG a bandája gazdagítása érdekében hajtotta végre, az adóék nem csökkent (sőt nőtt) a versenyképességünk folyamatosan romlik.
Egyre nagyobb a propaganda és a valóság közötti szakadék. De legalább működik az "oszd meg és uralkodj"
vs.hu/kozelet/osszes/sok-a-beszolas-gyurcsanyek-tavol-maradnak-a-januar-2-i-tuntetestol-1230?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
Remélem örülsz!
@KÁTÉó53éúétr6:

Azért nevetséges, mert olyat kérsz számon máson, amit magad nem tennél meg az ő helyében, és a magadéban sem tetted meg.
@Sir Bates dö Hól: tudom, bennem van a hiba.

Azt sem tudja felfogni az a gyepes fejem, hogy az a nagy ember, akinek azon - mindmáig sajnos egyetlen - hősi tettét, miszerint egyszer egy orbánnal történő beszélgetésben egymást követő három mondatban nem dadogott, a történelmi annalesek aranylapján legfényesebb betűkkel véste be dicső nemzetünk, miért nem vezeti már ki népünket a karaktergyilkosok által baltákkal ásott veremből 123%-os népszerűségi mutató glóriájával a buksija körül.
Hiába, a faék az faék.

Nem kérsz ncore meghívót?
Addig tüntessetek, amíg még hagyják! Már nem sokáig - gondolom már elkészült az "egyéni képviselői indítvány" a témában!
www.hir24.hu/belfold/2014/12/31/a-kormany-nekimenne-a-gyulekezesi-torvenynek-is/
@kekex: "És legalább nekigyürkőzött - sőt a pártját is rávette, hogy kövessék. Nem utolsó sorban az "öszödi beszéddel"

Nyilván amikor arról tájékoztatta a frakcióját, hogy nem csináltak semmit négy évig meg, hogy nem tudnak mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetnek az egyértelműen a "nekigyürkőzést" jelenti, amit el kell és lehet is hinni neki. Kedves kekex a szilveszteri kabaré csak este kezdődik. :)
@jaegtoer: a fehér ruhás szüzeket kifelejtetted, pedig tán azok a legfontosabbak.

Amúgy egyetértek veled.
Egyébként meg csak tovább, a Chavez-i úton! (rezsicsökkentés, hatósági árak - de ők legalább nem állítják bolsevikként, hogy "jobboldaliak"
Pedig nekik olajuk is van, és előkelő helyezésük a szójaexportban.
www.hirado.hu/2014/12/31/sulyos-recesszio-es-60-szazalekos-inflacio-venezuelaban/?source=hirkereso
@kekex:

Ha Ferencünk a korrupciónak ment volna neki, akkor tömegtámogatása (azaz szavazóbázisa) lett volna párttámogatás helyett és konfrontáció esetén a tömegek által leköpdösött és megrugdosott képviselőhad megtanulta volna, merre van az Úristen.

Nem, ő nekiállt reformkodni, 50-100-150 milliárdokat behajkurászni az egyszwerű embereken, közben háborítatlanul hagyta az ezer-kétezermilliárdos tolvajlásokat.

Utoljára:
Orbán és stábja gazembersége nem mentség és jogosítvány az elődeinek az újrakezdéshez.
@Gábris szomszéd:
Nem csináltak semmi SZERKEZETI REFORMOT, ezért nem lehetnek büszkék.
Gondolom te is azok táborát szaporítod, akik feljelentik az anyát emberölés előkészületéért, ha nyilvánosan rászól a gyerekre, "agyoncsaplak, ha nem jössz időre haza"
Egyébként meg bizonyos agyi betegségekre jellemző, hogy a szó SZOROS értelmétől nem tudnak elszakadni, és egyszerűen nem értik a képes beszédet. Kezelésre szorul!
@kekex: tanúja voltam egy beszélgetésnek, vadásztársasági belépésekről volt szó:
két mondta megragadt bennem: " a szocik idején esélyünk sem volt, hogy függetlenként esetleg fideszesként tagok legyünk. Most eljött a mi időnk, miért nem rúgjuk ki őket?"

Csak ennyit az ország érdekeiért küzdő balosokról.
@jaegtoer:
Gyurcsány - ha neki nem hiszel, akkor Bajnai - véleménye szerint a korrupció melegágya a szemforgató pártfinanszírozás. Mert a magyar zemberek mit is szólnának, ha beismernék, hogy mennyibe kerül eltartani a pártokat, és hány mrd a választási kampány? Na és ki volt, aki napirendre vette a pártfinanszírozás reformját (Gy.F) és ki kaszálta el?
(mint minden mást is)?
De te azért csak nyahibálj tovább nyugodtan. Ettől biztosan boldog vagy (már bibliai értelemben) de ne várd, hogy én is veled hülyüljek!
@Habakuk000:
NEM MONDTAM SOHA, hogy nem voltak korruptak és nem éltek vissza a hatalommal. Szegény ember vízzel főz - Gyurcsánynak ilyen párt jutott. Már régen hagyni kellett volna őket a fenébe.
De ugye NEM Gyurcsány volt abban a vadásztársaságban?
Csak éppen mindig is hülyéknek tartottam azokat, akik a csigarágástól a káposztát egy kiéhezett kecskenyáj beszabadításával akarták megvédeni!!!
Reggelt, Mindegykinek!

Címlapos hír?

BÚjjÉK, Mindenkibe! :DDD
.
Éhgyomorra szól Hamlet:
.
Talán álmodni: ez a bökkenő;
Mert hogy mi álmok jőnek a halálban,
Ha majd leráztuk mind e földi bajt,
Ez visszadöbbent. E meggondolás az,
Mi a nyomort oly hosszan élteti:
Mert ki viselné a kor gúny-csapásit,
Zsarnok boszúját, gőgös ember dölyfét,
Útált szerelme kínját, pör-halasztást,
A hívatalnak packázásait,
S mind a rugást, mellyel méltatlanok
Bántalmazzák a tűrő érdemet:
Ha nyúgalomba küldhetné magát
Egy puszta tőrrel? Ki hordaná e terheket,
Izzadva, nyögve élte fáradalmin,
Ha rettegésünk egy halál utáni
Valamitől - a nem ismert tartomány,
Melyből nem tér meg utazó - le nem
Lohasztja kedvünk, inkább tűrni a
Jelen gonoszt, mint ismeretlenek
Felé sietni?
@KÁTÉó53éúétr6:

"_ Igaz, szegénynek csak szegény a gyámolítója, az egyház pedig nem szegény, hanem hazug és álszent _"

Ez így egy kicsit sommás megállapítás. éppen olyan, mintha a kormánya után ítélnék meg az ország teljes népességét

Szóval csak tudd, hogy miről beszélsz, azt állítod hogy az

5.133 püspököt,
414.313 papot
42.104 diakonust
55.314 szerzetest
702.529 apácát magába foglaló intézmény összességében és egyedenként hazug és álszent.

E tárgyban nem vitatkozom, bár vannak kétségeim, de nincs kifogásom az ellen, hogy abban a tudatban élj, hogy a fenti kb. 1.220.000 ember az -miként az egyházuk- mind hazug és álszent, és azon dolgoznak, hogy ez így is maradjon.
@Orica Középföldi: Írtam tegnap, hogy majdnem mindenben egyetértek veled, kibővíteném, tegnap már nem volt időm:

az időpont onnantól, hogy lecsillapodtak a kedélyek, mindenképpen rossz, most már csak a milla, az operaházi, a szokásos résztvevőkre lehet számítani.

Eltűnt a spontaneitás, az abból adódó energia.
Érthető, hiszen pont ebből eredően nem volt senki sem fölkészülve - ez a poltikai pártok felelőssége, de azt hiszem, ezekre teljesen fölösleges lenne egyetlen karaktert is vesztegetni.-

Az, hogy Várady mit akar, nem tudjuk. Én a helyében platformot biztosítanék a rengeteg apró csoportocska számára, helyet és kávét, hadd alakuljon ki pezsgő kávéházi élet, ismerkedjenek erősen, találják meg a fogásokat a politikán.
És hagynám, hadd forrja ki magát ez az egész.
Fölösleges egy 57-ik pártocska, ugyanakkor nagyon kellene egy "tiszta kezek" mozgalom.

Gyurcsányt aljasnak tartom, ugyanis ha nem totál hülye, akkor tudhatja, ki ő a magyar társadalomban.
Az erkölcstelensége nem Váradyval szemben jelentkezik, hanem velünk, az országgal szemben, ugyanis a mi icike-picinyke esélyünket szórakozza el.
@jaegtoer: te kutyu, te is százszor ezerszer sommás vagy!
csak a legutóbbid.:)
"Ugyanakkor belátom hogy egy többszörösen beszart behugyozott hajléktalanhoz "
ugyanakkor, mint mindig, mindenkor neked is van igazságod:)
@kekex: hagyjuk, inkább a a darazsakról beszélgetnék veled, ha nem nagy baj:)
De hogy legyen némi öröm is az új évben:
www.vg.hu/velemeny/jegyzet/igy-menti-meg-a-kormany-az-orszagot-2016-ban-441307
és komolyabban:
"Nem a Nyugat felelős azért, hogy a magyar külkereskedelem GDP-hez mért aránya közel kétszerese az egyébként exportbajnoknak számító Németországénak, miközben exportunk hozzáadottérték-tartalma a német érték negyede, importunké pedig a kétszerese. (Mi alapanyagokat, félkész termékeket és bérmunkát exportálunk és kész terméket importálunk, ők többnyire fordítva.) Mint ahogy nem a Nyugat a felelős azért az óriási devizakitettségért sem, amit ez a szerkezet és két évtized rossz fiskális és monetáris politikája idézett elő."
nol.hu/velemeny/orban-viktor-teved-1506929
@jaegtoer:

Merre van az Úristen?
.
Adómentes:
---az egyházi jogi személy által egyházi személynek vagy az egyházi jogi személy részére végzett tevékenység ellátásáért rendszeres havi díjazásban részesülő magánszemélynek, elkülönített nyilvántartás alapján
a) juttatott olyan vagyoni érték (így különösen a perselypénz, az egyházfenntartói járulék vagy az adomány, ide nem értve az egyházi jogi személy számára közcélú adományként átadott pénzösszeget), amelyet egyházi szertartásért vagy egyházi szolgálatért magánszemély közvetlenül vagy közvetve nyújt,
b) a központi költségvetésből jövedelempótlék vagy annak megfelelő jogcímen nyújtott támogatás;

---a bevett egyház belső szabályában meghatározott tartási kötelezettségből adódó juttatás, ideértve az egyházi jogi személy által a kezelésében levő egyházi üdülőben egyházi személynek nyújtott ingyenes üdülést is, valamint a bejegyzett szerzetesrend közösségében élő magánszemély tagnak a rendtől - egyéni szükségleteinek fedezetére - kapott pénzbeli vagy nem pénzbeli juttatás
@kekex:

Maradjunk annyiban, hogy nyahibálok.
Hatalomtechnikai kérdés az hogy egy kormány béna kacsa, vagy olyan helyzetbe hozza a pártokat, hogy közvetlenül a választókra támaszkodva viszi keresztül az akaratát.
A pártfinanszírozással is az volt a baj, mint a vizitdíjjal. A zseton kellett, csak a népet hagyjuk ki belőle.

Nem mindegy, hogy a büdzséből lenyúlva egy összegben lehet felnyalni a lét, vagy össze kell kalapozni, és ezerszer elmondani, hogy mit is fogunk csinálni és mit csináltunk. Aztán ha nem úgy van, legközelebb el lehet menni a picsába, mert nem kapnak egy huncut grandot sem a finanszírozásra.
Éppen olyan stratégiai hiba, mint a vizitdíjnál: a végén már szinte csak azoknak kellett fizetni, akik egyébként is fizették a TB-t, akik nem fizettek semmit, azoknak meg megjött a felmentés meg a jogcím, és az istenfasza, hogy miért nem kell. Ja 300 Ft. A havi 40000 mellett még, és alkalmanként. ne hülyítsen azért engem sem senki.
Neked nem furcsa, hogy itt mindent központi intézkedéssel történik azért, hogy mi többiek véletlenül se dönthessük el, hogy kit támogassunk évente, konkrétan, pénzzel két választás között?
@punkfrog: ha magadtól nem látod, akkor szívesen!
szerintem pedig jól látod. csak ettől nem akar változni...
BUÉK
.
Írod:
Gyurcsányt aljasnak tartom....
Az erkölcstelensége nem Váradyval szemben jelentkezik, hanem velünk, az országgal szemben....

Kifejtenéd, hogy mi minden hozta ki belőled ezt az indulatot?
Az Orbáni cselekedeteket megtapasztalva enyhén szólva is túlzásnak érzem kirohanásodat, hiszen hozzá képest....., de ezt hagyjuk, nem ez a kérdésem alapja, hanem az értetlenkedés.
Ugyanis más politikus szereplőről nemigen tudnék példát hozni a nemszeretedemre.
@kekex:

Ja majd elfelejttem:

"_de ne várd, hogy én is veled hülyüljek!_"

Isten ments!
Minek nézel te engem?!:)
Hülyülni 'csak csendesen és szépen, ahogy csillag megy az égen - úgy érdemes':)

["József Attila: Ne légy szeles...

Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres –
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes."
(1936)]
3„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. 4Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. 5Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. 6Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. 7Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. 8Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. 9Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. 10Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. 11Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. 12Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is.

még jó, hogy csak az előbb született! mi lett vóna, ha eszt kétezer évvel ezelőtt követte vóna el. mink, itten svalbárdon még szeressük őtet.
@dr. jenőke (jenőke):

El kellene már vonatkoztatni és szakadni attól, hogy egymáshoz mérjük a kettőt.
Az egyik azért kártékony, mert nem tudta megcsinálni amit akart. [?]
A másik azért kártékony, mert megcsinálta amit akart. Mi több! folytatja.
@taga20:

" te kutyu, te is százszor ezerszer"

Én már lassan inkább dög leszek, még a görények se fogadnak be, csak a lepratelep, s talán a mocsár.
@hacsaturján:

Hiába is szedte 12 pontba ezt a lélekéneket, tisztelt Mester, a boldogság mindig egyéni sosem közösségi, és főként nem nemzeti.
Ezért van ez a boldog acsarkodás. Ki ügyesebben acsarog, annak a bukszájába is több csorog, vagy csurran-cseppen.
@jaegtoer:

maraggyunk annyiba, hogy szegényes geográfijai ismeretei követkesztében fingja sincs, hogy merre van svalbárd.
@jaegtoer:
.
Úgy vagyok ezzel, mint a nézelődéssel.
Ha messziről látsz egy négyzetet, akkor az négyzet.
Ha körbejárod, kiderülhet, hogy kocka.
Mindkét megállapítás lehet igaz, de már csak akkor nem feltételes a mód, ha valamelyik igazságáról valóban meggyőződtél.

Ellenkező esetben ez csak megviktorodás (nagyotmondás, tartalom nélkül)
@Habakuk000: nem igazán tudom hogy mi az:-)... ám gondolj bele, hogy a faék a lápi-magyar csipás szemében még mindig az idegen civilizációk misztikus technikai csúcsteljesítményét képviseli, melynek használatát még mindig nem érti... lehet, hogy az új évben a fétis szintjére emeli:-)...
jobbegyenes.blog.hu/2014/12/30/eretnek_gondolatok_egy_elcseszett_ev_vegen
"Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg szent szabadságharcra készül egy korrupt, tehetségtelen oligarcha-kormányzat védelmében. Ahogyan a lövészárok egyik oldaláról Goodfriend és McCain szentképét szorongatva indulnak rohamra, a másik oldalon pedig utolsó töltényig védeni készülnek a Habony, Mészáros&tsa Zárt Körű Részvénytársaságot. És ordítani tudnék"
"Ha jól végzi a bonyhádi templom körzete a dolgát, talán ismernie kéne a szociális ellátórendszer helyi képviselőit, hiszen a szegények gyámolításában az ország majd minden pontján az egyházak és a karitatív szervezetek együttműködnek velük. Ha ismerik őket, miért rendőrt hívtak és miért nem szociális munkást?"
magyarinfo.blog.hu/2014/12/30/a_fazo_hajlektalan_emberre_nem_rendort_hanem_szocialis_munkast_kell_hivni
@jaegtoer:

nincs totál igazad!

nem rendőrt,segélyszervezetet kellett volna hívnia a plébániának akivel egyébként illene szoros munkakapcsolatot ápolnia...

azt már említeni sem merem, hogy talán cipőt is tudott volna "keríteni" neki egy kis munkával...

szóval, van más mód egy lélek és szeretet ápolást hirdető félnek hivatalos lépést tenni nem csak az állami erőszakszervezeten keresztül.
@kekex: megelőztél! :)))

így gondolom én is...
@dr. jenőke (jenőke): nem maga Gyurcsány hozza ki belőlem az állatot, hanem a híveik (hogyan is mondjam Szilveszter napján, hogy ne bántsak meg senkit sem) elkötelezettsége:) ez tán jó szó

Véleményem szerint, az ember, aki főiskolai kisz-titkárként szocializálódva csak a felelőtlen handabandázáshoz ért, évtizedre (-ekre) tönkre tette a baloldalt, az uniós csatlakozásunk előtti versenyelőnyünket balkáni szintre szorította le, nem érdemel a pár darab hívőjétől ilyen áhítatot.
S görcsösen ragaszkodva a hatalmához - több éven keresztül!!!! - nagyon nagy mértékben hozzájárult orbán ámokfutásához.

Gyurcsány ugyanúgy hatalommániás, az ország, a pártja érdekeit nagy ívben lekakecoló majom, mint orbán.

Én egy jelentős különbséget látok köztük, orbán meg tudja csinálni a vízióit, Gyurcsány erre képtelen.
Felelőtlenségben, gátlástalanságban, haszonszerzésben nincs különbség.

Nem is lehet, mindketten az erjedt Kádár-éra -amikor már a tisztességes öregeket kiröhögték - fiatal titánjaiként hol tanultak volna becsületet?
@hacsaturján:
.
Bajban leszel, ha szünetben megkérdezi a kompetens negyedik alabárdost, hogy hová tette.
@jaegtoer: "...nincs kifogásom az ellen, hogy abban a tudatban élj..." köszönöm! véleményem ellenkezőjére még nem volt tapasztalatom,de álláspontodat tiszteletben tartom
@hacsaturján: hahahahaha

sőt számolni sem tud! :))))
@dr. jenőke (jenőke): ez jó! :)))

néha becsap az érzékszervünk alaposan...
@jaegtoer:
De, pl a társasági adóról szóló törvény értelmében közvetlenül támogathatod a "látvány csapatsportokat"
Ebben a magános úszkálók (sőt a váltó sem) és az 1-2-4 evezős hajókázás sem számít bele!
Szép dolog a közvetlen demokrácia (Svájc már vagy félezer év alatt egészen belejött) De két népszavazás között ott is Parlament van!
@hacsaturján:

Mester, hiába is ócsárol engem, és hiányos geográfiai tudásomat.
Magának köszönhetően már egy földrajzból és történelemből bukott diák -álmából riasztva- is tudja merre van Svalbárd, ez ugyan még mindig nem jelenti azt hogy nekem lenne fingom arról, hogy igen, mivel tegnap a fostalicskára elengedtem.
Úgyhogy most könnyen dobálózik maga az én fingommal, kérem szépen! Több tiszteletet a ... működésemnek!
@jaegtoer:
"Miért legyek becsületes?
Kiterítenek úgyis!"
Na a fidesz tényleg ezt választotta ars poetikájának.
(és ki az a más éppen, aki a munkádon keres? Na ugye?)
Egyébként meg anno dacu baloldalról Gyurcsányt is gyepáltuk. A savonarolai és kalaposkirályos módszereiért. Csak éppen nem hallgatott a népre (ha eljutott egyáltalán hozzá a szűrőkön keresztül) Viszont legalább a céljaival egyetértettünk.
Legalább megpróbálta az országot Európa irányába ráncigálni.
Viszont a Star Wars legemlékezetesebb mondata Yodától: "Csináld, vagy ne csináld. De NE PRÓBÁLD!"
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

ne feledd a mondást! aki gyorsan ad, kétszer ad. :))
@jaegtoer:

@Habakuk000:

van amikor a "lényeges" különbségeket az idő tanítja meg velünk, ha nem "falazod" be az ablakodat...

szánjatok rá egy kis időt. nem fog ártani a vita hevében:

Szabó Lőrinc: Vang-An-Si

offforever.blog.hu/2014/12/31/evbucsuztato_egy_verssel
@kekex: Ezt már én is beraktam korábban de jöttek a "kedves" kommenttársak és egyből lenáciztak a többiről már nem is beszélve, pedig egy tök jó és higgadt írás. :)
@Habakuk000:
.
Elfogadom, hogy így látod. Ez rendben is van.
Azonban:
Egyre inkább látszik, csaknem bizonyossággal, hogy a baloldal vezető pártja alól kifogytak a párt és pártoló tagok.
A jogelőd az emeszempé volt, a munkásosztály vezető pártja.
Manapság nemigen találsz echte munkást, sarlóval és kalapáccsal a tabletek világában.

Valahol már írtam: a számítógép vezérelte kalapácsok korát éljük. Elvileg ez a munkásosztály polgárrá válásának lehetőségét (lehet, hogy kényszerét) jelenti.

Orbán azon van, hogy munkaalapú társadalom építgetéssel létrehozza újra a munkásosztályt, egyben saját, természetes láncait veszíteni hajlandó ellenfelét - antagonisztikus jelleggel.

Szerintem minderről Gyurcsány nemigazán tehet, ámbár a háromszáz-forintos vizitdíj tényleg elgondolkodtató, meg más esetek is.
@guma:

Igazad van, mert nem totál igazam van, hanem maga az abszolutum. Ezt most tovább nem részletezem, az adott településen fellelhetők az üléspont kialakításához elégséges információk.

Én elég ritkán pártolok divatos elmehóbortokat, pláne nem az alaptalan egyházellenes uszításokat.
@jaegtoer:

"Már megint az a szex! Nem beszélni, csinálni! "

Ne légy velem ilyen szigorú, jég!
Csak követtem Orica tanácsát: Egy közéleti blogon legyünk egyértelműek.
Ezt a példát mindenki megértette.
De ha Sir időnként hivatkozhat a farkára, én miért nem hivatkozhatom a szexre?
Hol van itt az esélyegyenlőség?
@Gábris szomszéd:
.
Ez a példa csak hülyén hangzik:
A dögevőnek hiába magyarázod, hogy egyen elevent.
Most figyelmen kívül hagyva az effajta étkezés megoldási problémáját, arra kell rávilágítani, hogy más az ízlése.
@KÁTÉó53éúétr6:
@punkfrog:

Mindkettőtöknek igaza van. De én szánom azt is, aki átállt a sötét oldalra. Olyan mintha eladta volna a lelkét.
@jöttem:
Igazad van.
A szexben is van esélyegyenlőség.
Valaki mindig felülre kerekedik, néha mindegy is, hogy melyik fél.
Én nem félek.
@Habakuk000:
Noch einmal (mert már ÉN unom!)
1. Gyurcsány nem szabadon választott kűrt futott, hanem a hitelezők által ránk kényszerített kötelezőt.
2. Igazából nem titkolta, hogy reformokra készül, elég sokat beszélt róla, és a választási nótájuk is imígyen szóla: "Én nem ígérem, hogy minden sikerül"
3. Az szdsz reformgőgje és reformblablája valamint a koalíciós kényszer (lásd még: a kutyafarki bolha csóválta a kutyát) erősen meghatározta a reformok ütemét és irányát. Az ütemezés meg nem felel meg a magyar népléleknek Kádár legalább egy évet szánt a Dr. Agy-ra az új gazdasági mechanizmus bevezetése előtt. Pedig neki még ellenzéke sem volt!
4. MINDEN költségvetési megszorítás gazdasági visszaeséssel jár. Mi még jó ütemben csináltuk (világgazdasági pénzbőségben) ezért nem ment a GDP mínuszba (a világválságig).
5. NEM Gyurcsány hibája a világgazdasági válság, hanem történelmi pech.
6. NEKEM van képzelőerőm, de bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna velünk, ha az orbánjárás a világválság előtt kezdődik! El Tolcsyval súlyosbítva! Már fellendülő szakaszban is produkáltak -(mínusz) 1,7 %-ot!
Összefoglalva: az iránnyal egyetértettem, a módszert, ütemezést, előkészítést, stílust én is kritizáltam - ahogy sokan mások is. De nem öntöm ki a vízzel együtt a gyereket is. Főleg ha szamár a szentem - és sziklás terepre az való, nem a mesebeli csodaparipa!
@Gábris szomszéd:
Hallgattassék meg a másik fél is. Csak a a feneség, hogy Te általában nem a korrekt és higgadt elemzéseket linkeled, ezért már eleve gyanakodnak rájuk. Na, jobb helyeken ezt hívják kontra produktívnak.
Én meg nem hárítok mindent zsigerből, csak mert jobbról jön, és szerintem is szükség LENNE egy korrekt, koalícióképes jobboldalra, mert anélkül nem lehet kirángatni a szekeret a kátyúból. Csak az
NEM a Jobbik lesz. Az a szekér már elment, a cigányozásotokkal megpakolva.
ízelítő a versből. mindenki okulására, gondolat rendezésre...

Irtózva hallgatta a császár,
hogy átkozódtak a szívek,
hogy elsírták mind, amit szemébe
nem mondtak volna soha meg;
irtózva hallgatta a néma
mennydörgést, amit a kulik
kétszázmillió szíve vert és
az imát: – Ég Fia, segíts! –

Az ablak bezárult. – Hiába!
Nincs remény! – mondta a Tanács.
De van! – tört ki Vang-An-Si, – császár,
akard s itt lesz az új világ!
– Akarom! – szólt és megölelte
szent bölcsét Sen-Tszung: – Akarom!
Tanítóm voltál, most is az vagy,
Kezedben minden hatalom! –

És Vang-An-Si dolgozni kezdett
és dolgozott tíz éven át.
Védte a gyengét, tőrbe csalta
a tigrist és a banditát.
– Pénz, műhely s bolt: az államé mind,
– hirdette, – én kereskedem,
s mit agy és kéz, mint munka termel,
elosztom becsületesen! –

Tíz évig dolgozott a szent bölcs,
büszkén, hogy amit most csinál,
ezer év múlva is csak álom
lesz más népek fiainál;
békét hirdetett s ölt nyugodtan,
ha ölnie kellett neki,
angyalok voltak a katonái
s angyalok a hóhérai.

Read more: offforever.blog.hu/2014/12/31/evbucsuztato_egy_verssel#ixzz3NSxpPCu3
@kekex: Igazat adok neked és az sem baj ha nem ők lesznek. Amúgy én látok átalakulást náluk is.
@guma:

"_sőt számolni sem tud! "

A lélek nem számtanpélda:)
@guma:

Na jó. Szabó Lőrinc.
Minden furkálódásod el van nézve.
@kekex:

" (lásd még: a kutyafarki bolha csóválta a kutyát) "

Mi van itt? Valami járvány ez, hogy a kutyákat piszkálják?
@Sir Bates dö Hól: torrentezhetsz, felnőhetsz a fiatalabb nemzedék kultúrájához:)

én szeretem nagyon

a harisnyát többre tartom, de kétséget kizáróan a faéknek is lehet erotikus szerepe, ezt nem tagadhatom
@jaegtoer: mindem tiszteletem mellett, én nem gondolom hogy a XXI. század második évtizedében az egyháznak -mint szervezetnek- bármiféle szerepe van a transzatlanti térségben... ez nem a maghreb (muszlim testvériség) vagy afganisztán (taliban)... elhiszem, hogy nehéz elfogadni 17, hatalomban töltött, évszázad után a szekularizációt, de ez a térség erre szavazott... nem vallás/hit ellenesség ez, hanem a szervezetet, s főként annak saját szerepéről alkotott elképzelését gondolom anakronizmusnak...
@jöttem: "De én szánom azt is, aki átállt a sötét oldalra" Az ő döntése, tehát nem szánom. Ha ő művész, akkor mindenkié, de ha prioritásai vannak, akkor ne csodálkozzon, ha tömegekből ellenszenvet vált ki, mert feltehető, hogy saját anyagi érdekei fontosabbak. Akkor viszont már üzletember, és nem művész
@kekex: haladjuk már meg a múlt század kliséit, ha kérhetném (jobb- vagy baloldal)... sehova sem vezet...
@dr. jenőke (jenőke):

Tudod jenőke, én támogatok minden tevékenységet, ami közelebb hozza az embereket egymáshoz.
Egyre többször érzem ezt az állapotot, amiről Tóth Árpád ír. Ez pedig elszomorít.

...
Ó, csillag, mit sírsz! Messzebb te se vagy,
Mint egymástól itt a földi szivek!
A Sziriusz van tőlem távolabb
Vagy egy-egy társam, jaj, ki mondja meg?

Ó, jaj, barátság, és jaj, szerelem!
Ó, jaj, az út lélektől lélekig!
Küldözzük a szem csüggedt sugarát,
S köztünk a roppant, jeges űr lakik!
@kekex:

Haggyad má'! Elvakult gyurcsányhívő! Phej.
Persze aki birtokában van az ojjektiv itéletalkotásnak, mint Haba, az könnyen beszél!
Mer' ő ojjektiv. Tudod? Úgyhogy higgaggyá!. Ovjektivitás ellen nem tehecc semmit.
@dr. jenőke (jenőke): én is elfogadom amit írsz.

egyedül a kekex féle reakciókkal van apró problémám, amikben is kiderül, hogy mindenki hibázott, az egész világ a nagy ember ellen volt, de ő aztán jól megmondta Öszödön. Mit is? A nagy büdös semmit.

Miniszterelnökként ez tán egy picit sovánka teljesítmény.
Amennyiben lemond Öszöd után egy évvel, maradt volna esélye az országnak és a baloldalnak.
2010-ben 14-ben ö lett volna az alternatíva.
így csak egy bukott pojáca celeballűrökkel.

Befejeztem, nincs több reakcióm Gyurcsány témában.
Eine kleine Objektivität (Mo. ipari fejlődése – munkaalapú társadalom vagyunk, vagy mi!):

1996 3,4
1997 11,3
1998 12,3
1999 10,5
2000 18,1
2001 3,6
2002 2,8
2003 6,3
2004 7,4
2005 6,9
2006 9,9
2007 8,3
2008 -1,2
2009 -17,7
2010 10,6
2011 5,1
2012 -1,7

Ebből kb. látható, mi történt akkor, mikor Bokros olcsóvá tette a magyar munkaerőt, mikor a FIDESZ beleült a készbe, és két évig nem csinált semmit, mikor megmutatva kölyökoroszlán körmeit a máséval verte a csalánt (mára már felnőtt oroszlán, de ugyanúgy a máséval veri, lásd rezsicsökkentés), és drágává tette a magyar munkaerőt (minimálbér 25.000 >> 50.000; a munkaadó fizeti), mikor bejött a világválság, és az is, hogy 2012-re sikeresen visszavergődtünk a 2006-os szintre. Azóta a Mercedes gyár is termel, hálaisten. Már elfelejtettem, ki hozta ide.

Érdekes kérdés még, hogy ha Gyurcsány lemond, és Kiss Péter lesz a miniszterelnök, akkor baloldalivá válik-e a kormányzás (azaz még nagyobb hátrányból kezdjük-e a világválságot), és ha őt éri a világválság, tudta volna-e hozni az IMF hitelt, amelyet Gyurcsány tudott. Ha nem, akkor az MSZP (baloldal) biztosan eltűnik a süllyesztőben.
@vakapad:

Kedves Vakatya!
Belemártod ezeket a számokat a kulimászba és összezavarod vele a statisztikai állóvíz napsugaras jégcsapokkal tűzdelt portréját. Legyél a Szilveszterre tekintettel.
Elnézegetve a szánokat, el se lehet dönteni degressziós vagy depressziós legyek.
Úgyhogy maradok a sörnél. Max. svalbárdi rénkumisz. Maximum.
@Sir Bates dö Hól:

Nincs kifogásom ellene, hogy egy népszavazás után zárják be az összes templomot, szélnek eresszék az összes papot, püspököt, szerzetest, apácát, diakónust továbbá valamennyi alkalmazottakat, megsemmisítsék minden egyházi-vallási ihletésű zenemű kottáját, könyvet, festményt, szobrot, épületet. A készpénzt pedig szórják szét a nincstelenek között, az egyéb ingóságokat értékesítsék és azt is fordítsák a szegényekre.
Aztán 3 hónap múlva meg lehet számolni, hogy ugyanannyi szegény, ugyanannyi hajléktalan van. Minden ugyanúgy van, ahogy annak előtte.
Az egyház betöltötte történelmi szerepét. Jöhetnek a farkastörvények.
@vakapad:

Ezen mindig elmerengek amikor az olcsó versus drága magyar munkaerőről hallok, és nem állom meg hogy hasonló lábjegyzetet fűzzek hozzá, mint az alábbi:

Van abban valami diszkrét báj, ahogy mind a politikusok, mind a munkáltatók sokallják a munkavállalóknak fizetett bért.
Így aztán az a helyzet alakult ki, hogy a politikusok azt várják el az adófizetőktől hogy mindig kétszer, vagy inkább háromszor annyi adót fizessenek, a munkaadók és vállalkozók pedig azt, hogy a száz egységnyi pénzükből 200 vagy háromszáz egységnyit költsenek.
Mivel ez nem lehetséges, az első adandó alkalommal ellopják, vagy eltüntetik a kívánt összegeket, akár vállalkozók, akár polituikusok legyenek, mert az offshore-ban heverő 242 mrd. dollár (már lehet, hogy 300 mrd $) nem magától termett ott ahol van az hétszentség!
Nem furcsa, mindig 1000 mrd Ft. körüli összeg hiányzik egy nullszaldós költségvetéshez.
25 éve gyűrnek bennünket, az offshore zseton meg mai MNB 259 Ft/$ középárfolyammal számolva 58080 milliárd Ft. 242 mrd dollárt
figyelembe véve.

El kellene dönteni mit akarunk változatlannak, és mit megváltoztatni.

Drága a magyar munkaerő? Jaaaa. Aki így hagyja magát meglopni, az tényleg drága, de minek még basztatni is?
@jaegtoer:
" Te hányszor hívtál meg hajlékodba akár egyszer is egy hajléktalant"

Itt nem meghívásról volt szó, hanem menedék-keresésről.
És KÁTÉ nem állami támogatásból él, viszont segít a rászorulóknak.
Ellentétben a katolikus egyházzal.
@jöttem: azt sem gondoltam volna, hogy a farkam valaha hivatkozási alap lesz:-)...
@jaegtoer:
"Ha Ferencünk a korrupciónak ment volna neki"

A pártfinanszírozásnak nekiment.
Az lett az "ősbűne", ami miatt végül kitörték a nyakát. Politikai hovatartozástól függetlenül, teljes egyetértésben.
@jaegtoer: bár otthon vagy a jeges pályán ne csúsztass!:-)... ezt írtam volna?... vagy ez a túlzás költői munkásságod része?...
@vakapad: "Eine kleine Objektivität (Mo. ipari fejlődése – munkaalapú társadalom vagyunk, vagy mi!):

1996 3,4
1997 11,3
1998 12,3
1999 10,5
2000 18,1
2001 3,6
2002 2,8
2003 6,3
2004 7,4
2005 6,9
2006 9,9
2007 8,3
2008 -1,2
2009 -17,7
2010 10,6
2011 5,1
2012 -1,7"

Ha jól látom ( :D ) a számokat, akkor OV csapatának sikerült kétszer is jól teljesíteni. Elnézést, jobban teljesíteni.:D:D:D, :(((((
@Sir Bates dö Hól:

süllyedünk, drágám! de azért ne felejtsünk el énekelni a mentőcsónakban.
@jaegtoer: hU BASSZUS senki nem szolt templomokról, könyvekről, szobrokról stb itt az anyaszentegyház szolgájáról volt szó, aki nem úgy járt el, ahogy azt az egyháza hirdeti, vagy tőle elvárható volna.Túlzásaiddal ezt nem lehet menteni
@Sir Bates dö Hól: teljesen jó kiindulási alap, mikor valami lehetetlen dologra kell hivatkozni.
@100 kóbor kutya: @Sir Bates dö Hól:
Jogos, haladjuk meg. Merthogy Gyurcsány az mszp-szdsz koalícióban egy olyan klasszikus jobboldali gazdaságpolitikát csinált, hogy ihaj! És a DK még mindig nem döntötte el, hogy értelmiségi rétegpárt (utó-szdsz) vagy pedig baloldali néppárt akar-e lenni.
Demokraták - illiberálisok, netán fideszektások.
Vagy atlantisok -keletisztánisok?
Vagy egyszerűen, csak demokraták - antidemokraták?
A legkisebb közös többszörös a demokrácia helyreállítása, tehát részemről a demokraták, demokratikus ellenzék meghatározást javaslom.
Nekem abba a domesztikált Jobbik is belefér. Megszabadulni tőlük ráérünk Orbán után is!
@DarthVader:
Ennek az agybajnak külön neve lesz: nyahibálás.
(Gyurcsá nyahibáztatás)
Közvetlenül a Kedves Vezető tünetegyüttese után fog szerepelni a pszichiátriai tankönyvekben.
@KÁTÉó53éúétr6:

"_ senki nem szolt templomokról, könyvekről, szobrokról stb itt az anyaszentegyház szolgájáról volt szó, aki nem úgy járt el, ahogy azt az egyháza hirdeti, vagy tőle elvárható volna.Túlzásaiddal ezt nem lehet menteni _"

Márpedig ez a komplett csomag. Ha már értékítélet. Ki a picsába mindennel. Mert kit érdekel már a poitiersi csata 732-ből? kit Nándorfehérvár? miközben 16 kézzel vernénk a mellünket, hogy a nyugat így, a nyugat úgy.
Ugyan mitől lett európa Európa, a nyugat Nyugat, és a hiteles helyekből hogyan virágzott ki a kultúra?

Ki a picsába mindennel! Allah is jó útitárs és a Korán...
@kekex:

Ezt már egyszer próbáltuk (személyesen(!) 1989-90-91-ben. Nem jött be, és most itt tartunk.
@jaegtoer:

Néhány mondat így "hajnalban", rosszkedvűen:

1./ Magyarországnak nincsen saját tőkéje (sose is volt, a kiegyezés utáni fellendüléshez szükséges pénz és tudás sem a hazai dzsentri-jogászvilágból jött, azt már csak félve merem hozzátenni, hogy nagy része, khm, izé ... később jól ki is paterolták őket). Magyarországnak csak adottságai vannak és munkaereje van.

2./ Az adottságok (geotermális energia, mezőgazdasági művelésre alkalmas terület) a mai világban nem hoznak valami sokat, ásványkincsünk végképp nincs, ergo, marad a munkaerőnk eladása. Ha drágán mérjük, akkor keveset vesz a külföldi tőke belőle, és a kevésbé képzett/okos embereket a többinek kell eltartani. Minél drágábbak vagyunk, annál nagyobb az eltartandók aránya.

3./ Nem akarom azt mondani, hogy dolgozzunk fillérekért (így is olcsón dolgozunk), de ez esetben számolnunk kell a hátrányokkal. Megkerülhetetlenül. Az arány beállítása az én elképzelésem szerint egy finoman hangolandó iterációs folyamat, tehát nem mehet az úgy, hogy tenyérrel belecsapunk a lecsóba, amelyet az I. Orbán kormány megtett, kizárólag(!) politikai céljai érdekében a minimálbér drasztikus megemelésével.

4./ Ezzel indult meg az a folyamat, amely "éltanulóból" (hozzánk jött a legtöbb külföldi tőke) sereghajtóvá tett minket, mivel a minimálbér megemelése felnyomta a többi bért is, kivéve az állami alkalmazottakét, meg a nyugdíjakat, ezért Medgyessynek kellett a bekövetkezett aránytalanságot helyretenni. Kötelezően! Nem volt mese! Ezért bántás nem érheti! (állami foglalkoztatottak béremelése, 13. havi nyugdíj). Az arányok helyreállítása után következő, szintén kötelező lépést, a forint újbóli elinflálását már Járai kamatpolitikája miatt nem tudta megtenni. Hogy ebből mi következett, azt mindenki tudja.

5./ Ami érdekes, hogy most már a jelenlegi kormány próbál meg mindent (inflálja a forintot, mint a veszedelem, gázszerelőkből tenyészt ki magyar tőkéseket), de ez már késő. Már 2000-ben veszettünk, akár tudomásul vesszük, akár nem. De legalább a hősi harcunk megmaradt, ahogy vagdalkozunk, miközben lassan tűnünk el a történelem süllyesztőjében.
@Sir Bates dö Hól:

"_bár otthon vagy a jeges pályán ne csúsztass!:-)... ezt írtam volna?... vagy ez a túlzás költői munkásságod része?... _"

Szó nincs csúsztatásról, mint ahogy arról sem, hogy azt írtad volna.
Amiről írok, az nem túlzás, hanem a csomagszolgáltatások természetéből fakadó következmény.

Orica valahol már sötét középkorról beszélt. Ugyan mitől lenne a középkor sötét?
Mitől lenne sötétebb, mint a modern XIX század áthajlása a posztindusztriális XXI. századba, különös tekintettel az 1870-1956 közötti időszakra?

Nevezzük úgy hogy a lélekpiac globális nagykereskedelmi trendjével szemben nem ismerek irgalmat, mert egyelőre minden hibájával együtt, még mindig az 'Anyaszentegyház' az utolsó bástyák egyike a földi lét és a transzcendens világ között, nem feledkezve meg a nap-, és tűzimádók, a buddhisták, etc... egyre gyengülő állásairól. Miközben fejlődik a technika és technológia, és már fejlettségi szintet mérnek azzal, hogy férfi férfival házasodhat, és egyre felvilágosodottabbnak tartjuk magunkat, egyre közelebb kerülünk az állatokhoz, annak pozitív vonzatai nélkül...

Ha nem kell az, ami a lélekből ered, akkor ki a picsába vele, minél gyorsabban, minél hamarabb, hátha nem késő újrakezdeni az evolúciót.
@vakapad:

Kedves Vakatya!

Valójában ritkán van veled vitám, csak cirkalmazom a semmit, de ha értenék hozzá talán be is tudnám bizonyítani matematikai képlettel, vagy levezetéssel, ahogy 1980-tól kezdve folytatólagosan hogy loptak meg itt mindenkit, mert ahogy feljebb a második reakciómban írtam,@jaegtoer: nem véletlenül alakult úgy a magyar offshore-krónika - ahogy.

ezért nincs értelme magyarországi viszonylatban drága vs. olcsó munkaerőről beszélni, amikor palira van véve az ország 95%-a.
@jaegtoer:

Én nem hiszek a lopás olyan nagyságrendjében, amelynek elhanyagolhatónál nagyobb hatása lenne az államháztartásra (kivéve az ÁFA csalást, amelyet az ÁFA bevétel 25 - 30 %-ára teszek, és nemzeti sport, de ez itthon marad mintegy fizetéskiegészítésként - sajnos nem egyenlően jutunk hozzá).

Azért írtam, hogy hiszek, mert ez csak egy hit (vagy hiszek benne, vagy nem, megbízható adat nincs, ha mindent mindennel összeszorzunk akkor esetleg juthatunk egy Horváth András féle nagyságrendhez), és ha az összes gazdag emberünknek összes pénzét összeadnók, akkor is csak a MANYUP nagyságrendjét közelítené, ami egyszeri bevétel, már kiszedték a fiókból, oszt mire mentünk vele. Ráadásul a gazdagok pénzének a nagy része legális, mert ma már nincsen olajszőkítés. Lázár órája, Rogán és Szijjártó lakása meg Habony összes cucca is elhanyagolható a bajainkhoz képest. Az 58.000 milliárd Ft kimenekített összeg szerintem csak mese, 260 milliárd ugyan lehet, de forintban. Ha olyan sok lenne, azt látnók. vagy itthon, vagy a külföldre szakadt/menekült magyarokon.
@jaegtoer: Értékítélet? ha emlékszel, nem az Anyaszentegyház értékeit vitattam, hanem a szolgája ezzel ellentétes magatartását.
Talán Móricznál olvastuk?... a pap megállapította, hogy a lány halott....de megmozdult plébános úr! ...plébános úr elővette az injekciós tűt és a lány szívébe szúrta....na most már halott.
A pap ítéletét fenntartás nélkül el kell fogadni csak azért, mert a "komplett csomaghoz" tartozik?
@vakapad:

Akkor viszont nincs semmi tennivaló, minden rendben, ennyire képes a magyar gazdaság. A címkék, feliratok nem érdekesek.
@KÁTÉó53éúétr6:

Hitler is, Orbán is demokratikus úton került hatalomra, de ezért még nem hajítanánk szemétdombra a demokráciát.

Minap Antonius Caesar-temetési beszédét idézték, jobb híján én is:

"Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni.
A rossz, mit ember tesz, túl éli őt;
A jó gyakorta sírba száll vele."

Eleget védtem az egyházat, nem tisztem, de nem hagyom, hogy mindaz a jó, ami hozzá kötődik, csak úgy annullálódjon.
És nem sorolom fel név szerint:)
@jaegtoer: jó hajnalt!!!

tudsz erről?
nagyon kíváncsi leszek erre a tárgyalásra! élőben biztos izgalmas lesz, de ha igaz Ustreamen is közvetítik.

Írják fel maguknak: január 4-én megemlékezés lesz Krassó Györgyről

Január 4-én, este hattól kilencig nyilvános tárgyalást tartanak Krassó György hozzátartozói, barátai és tisztelői a budapesti Aurórában. A tárgyalás témája maga Krassó, akit

2014-ben titokban újratemettek.

Mivel akkor erről elfelejtették megkérdezni, vagy akár értesíteni is a hozzátartozóit, Háy Ágnes, Krassó gyermekének anyja most minden ízében Krassót idéző eseményt szervezve nyilt vitát rendez arról, hogy Krassó

egyáltalák kiérdemelte-e ezt a megtiszteltetést.

Háy és lánya, Blanka azt írják a meghívóban, hogy Krassó biztosan nem értene egyet a jogsértéssel – hogy a hozzátartozói megkérdezése nélkül emelték ki maradványait a családi kriptából, de talán azt kifogásolná a leginkább, hogy

egy önkiválasztott csoport döntött erről zárt ajtók mögött.

Ezért most mindenkit meghívnak, aki tanúskodni akarna a perben. Krassó kalandos élete alapján ez remek szórakozásnak és egy sosem kért díszsírhelynél feltétlenül méltóbb megemlékezésnek tűnik.

444.hu/2015/01/02/irjak-fel-maguknak-januar-4-en-megemlekezes-lesz-krasso-gyorgyrol/
@guma:

Csak az újratemetésről olvastam, egész biztos hogy nagyon fel van háborodva, hogy a még halálában is vegzálják és kihasználják olyanok, akik a sarkáig sem érnek. Persze az is lehet, hogy kajánul mosolyog azon, hogy még halálában is megdolgoztatta a megalkuvókat.
süti beállítások módosítása