Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.30. 12:06 Fabius

Közszolgálati Egyetem: hülyeképző kör?

Az ember lassan meg sem lepődik a kormányközeli, vagy nekik lekötelezett úgynevezett "tudósok" világmagyarázatain. Legfeljebb reméli, hogy nem mind olyan hülye, mint amilyennek elsőre látszik, és amikor nem a nyilvánosság előtt teljesíti amit megkövetel tőle a Párt, akkor kicsit kevésbé rugaszkodik el a valóságtól. Aztán csak gyötri a kétség, mit és hogyan taníthat például a gazdaságról Novoszáth Péter közgazdász a Közszolgálati Egyetemen, ha ekkora faszságok férnek ki a száján.

Merhogy Ámerika most a leggyűlöltebb barátunk, az oké.

De az talán nem annyira oké, hogy ha a "miért pont minket szopatnak" magyarázatban szembe megyünk még a kormánnyal és Szijjártó Péter külügyminisztériumával is. Novoszáth szerint: "a nagyobb amerikai cégek megjelenése sem járult hozzá feltétlenül hazánk hosszú távú gazdasági fejlődéséhez." Ehhez képest mit tett alig két hónapja Szijjártó a kormány nevében? Kitüntette a közgazdaguru által lefitymált General Electric vezérét a Magyar Érdemrend Középkeresztjével, pluszbónusz aszonta:

"a magyar-amerikai gazdasági együttműködés igazi sikertörténete a kétoldalú kapcsolatoknak, tekintettel arra, hogy tavaly a külkereskedelmi forgalmunk 23 százalékkal nőtt, idén pedig az első hét hónap alatt 41 százalékkal tudtuk növelni a magyar exportot az Egyesült Államokba"

Mert amúgy a GE Magyarország legnagyobb munkaadója 13500 melóssal. Úgyhogy akkor vagy a kormány és Szijjártó a hülye, vagy ez a Novoszáth nevű, akiről nem tudjuk pontosan mit taníthat közgazdaság címen, de azért el tudjuk képzelni.

081_2_anim.gif(kép)

Az már csak megbarnult narancsreszelék a takonypüré tetején, ahogy igyekszik magyarázni a Transparency International korrupciós listáján elfoglalt 47. helyünket. Mer'hogy az van tecciktunni, ezek is szemetek, és nem veszik figyelembe például, hogy a 10. helyezett Kanadában 1973-ban mennyiért épült fel végül az Olimpiai Stadion. Kijelenti mindezt egy magáncég üzleti szoftverének reklámanyaga alapján, és persze nem sül le pofájáról a bőr, hogy még ebben a példában is befértünk négyes metrónkkal a top 6 - ba.

picture.png

 

509 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr247022169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Einstandolt ételosztás 2014.12.30. 15:18:06

Gyurcsányék most nem a show-t, hanem az ételosztást nyúlták le? A résztvevők szerint félresiklott a Gyermekétkeztetési Alapítvány december végi akciója. 1000 rászoruló családnak oszt csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány december 29-én: ígérte Face...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@punkfrog:

Történetesen a templomok egy kanyi fillért nem kapnak hajléktalanellátásra, és nem hajléktalan ellátás céljára épültek.
Legyünk már észnél fiúk-lányok!
A hajléktalan -gondolom- nem akart elmenni, a Szűz Mária meg késett így a pap hívta a rendőrséget.

Ja taxi...
Ugyanakkor belátom hogy egy többszörösen beszart behugyozott hajléktalanhoz minimum különvonatot kellet volna rendelni az Osztrák Szövetségi Vasutaktól hacsaknem légihidat kellett volna létrehozni az egy szál magában álló istenszolgájának.
@Gábris szomszéd:

"Gulyás Gergely...azt mondta: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak."

Nocsak nocsak. 2006-ban még nem volt az!
Az ilyen jogalkotás pedig visszaélésszerű gyakorlása a parlamentarizmusnak.
@KÁTÉó53éúétr6: Akkor még egyszer egy helyi lakos véleménye az ügyről.

"Ezt a "szegény, ártatlan hajléktalant" a környéken mindenki ismeri. A cikket kiegészíteném azzal, hogy nem először emelt el templomokból dolgokat, teljesen véletlen ő volt az aki részegen óbégatva berontott a szentmisére, s már csak úgy hobbimód teszi ezen dolgát nap mint nap a város minden felében. Ki egyik nap enni ad neki, másnap szemen köpi, hova befogadják melegedni odapiszkít, üvöltözik az emberekkel etc... Ez az alak még mindig az emberi jóindulatnak köszönheti az életét már évtizedek óta. Lassan már inkább egy jelensége a városnak, de olybá tűnik egy hangulatkeltő cikkre még jó az írónak..."
@jaegtoer:Miért feltételezed, hogy nem tettem, és miért nevetséges? Igaz, szegénynek csak szegény a gyámolítója, az egyház pedig nem szegény, hanem hazug és álszent
@jaegtoer: Vagy a bonyhádi papnak a két kezében kellett volna a szekszárdi szállóig vinnie.
@KÁTÉó53éúétr6: Nem inkább te vagy az, aki megint felül egy felfújt hírnek és ebből aztán szépen el is végzi a szokásos általánosítást, leszarva azt, hogy kat egyház is mennyit tesz akár anyagilag a hajléktalanokért.(a máltaiak is oda tartoznal) Szóval aki itt szemforgató és álszent az inkább te vagy.
@jaegtoer:
Egyrészt. Mert másrészt mi a rendszerváltásba egy (legalábbis a környező rendszerváltó országokhoz képest) magasabb életszínvonalon és fejlettebb ellátó rendszerrel léptünk be. És bár a "gyáron belüli munkanélküliség" megszüntetésével 1 millió munkahelyet vesztettünk, az ellátó rendszerek leépítéséhez (lánykori nevén: szerkezeti reform) egyik párt sem mert hozzányúlni. Ezért magasabb nálunk az adóék, ami versenyhátrányt okoz.
Róna Péter elég világosan megfogalmazta: nem a politikusok agybaja okozza, hogy négy évente másfél szeresére nőtt az államadósság (I.Orbán alatt is! 6ezer mrd-ról 9ezer mrd-ra) hanem bérmunkából nem lehet egy országot a korábbi színvonalon eltartani, és az ellátó rendszert eladósodás nélkül fenntartani.
Gyurcsány EZT a hazugságot ismerte be (mármint hogy lehet folyamatosan túllógni a takarón) némi noszogatásra: amikor is felrántották 2006-ban a választás után az euró árfolyamát az egekbe.
És legalább nekigyürkőzött - sőt a pártját is rávette, hogy kövessék. Nem utolsó sorban az "öszödi beszéddel"
Csakhogy az magyar zemberek azért választották meg, mert azt hitték, hogy tovább mehet a habzsi-dőzsi, és nem a hitelezőkre, hanem rá voltak haragosak, amikor kiderült, hogy ez nem fog tovább menni.
Az már más kérdés, hogy a magyarok nem kértek az őszinte reformokból, és inkább Orbánék alattomos, letagadható kiigazítását fogadták el.
A baloldal reálpolitikát folytat: a kiigazítás szükséges, és ha a népnek ez a kíméletlen, de hablattyal fedett módszer jobban bejön, akkor miért is álljanak ellent?
De Orbán a demokratikus fékek és ellensúlyok elsöprését KIZÁRÓLAG a bandája gazdagítása érdekében hajtotta végre, az adóék nem csökkent (sőt nőtt) a versenyképességünk folyamatosan romlik.
Egyre nagyobb a propaganda és a valóság közötti szakadék. De legalább működik az "oszd meg és uralkodj"
vs.hu/kozelet/osszes/sok-a-beszolas-gyurcsanyek-tavol-maradnak-a-januar-2-i-tuntetestol-1230?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
Remélem örülsz!
@KÁTÉó53éúétr6:

Azért nevetséges, mert olyat kérsz számon máson, amit magad nem tennél meg az ő helyében, és a magadéban sem tetted meg.
@Sir Bates dö Hól: tudom, bennem van a hiba.

Azt sem tudja felfogni az a gyepes fejem, hogy az a nagy ember, akinek azon - mindmáig sajnos egyetlen - hősi tettét, miszerint egyszer egy orbánnal történő beszélgetésben egymást követő három mondatban nem dadogott, a történelmi annalesek aranylapján legfényesebb betűkkel véste be dicső nemzetünk, miért nem vezeti már ki népünket a karaktergyilkosok által baltákkal ásott veremből 123%-os népszerűségi mutató glóriájával a buksija körül.
Hiába, a faék az faék.

Nem kérsz ncore meghívót?
Addig tüntessetek, amíg még hagyják! Már nem sokáig - gondolom már elkészült az "egyéni képviselői indítvány" a témában!
www.hir24.hu/belfold/2014/12/31/a-kormany-nekimenne-a-gyulekezesi-torvenynek-is/
@kekex: "És legalább nekigyürkőzött - sőt a pártját is rávette, hogy kövessék. Nem utolsó sorban az "öszödi beszéddel"

Nyilván amikor arról tájékoztatta a frakcióját, hogy nem csináltak semmit négy évig meg, hogy nem tudnak mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetnek az egyértelműen a "nekigyürkőzést" jelenti, amit el kell és lehet is hinni neki. Kedves kekex a szilveszteri kabaré csak este kezdődik. :)
@jaegtoer: a fehér ruhás szüzeket kifelejtetted, pedig tán azok a legfontosabbak.

Amúgy egyetértek veled.
Egyébként meg csak tovább, a Chavez-i úton! (rezsicsökkentés, hatósági árak - de ők legalább nem állítják bolsevikként, hogy "jobboldaliak"
Pedig nekik olajuk is van, és előkelő helyezésük a szójaexportban.
www.hirado.hu/2014/12/31/sulyos-recesszio-es-60-szazalekos-inflacio-venezuelaban/?source=hirkereso
@kekex:

Ha Ferencünk a korrupciónak ment volna neki, akkor tömegtámogatása (azaz szavazóbázisa) lett volna párttámogatás helyett és konfrontáció esetén a tömegek által leköpdösött és megrugdosott képviselőhad megtanulta volna, merre van az Úristen.

Nem, ő nekiállt reformkodni, 50-100-150 milliárdokat behajkurászni az egyszwerű embereken, közben háborítatlanul hagyta az ezer-kétezermilliárdos tolvajlásokat.

Utoljára:
Orbán és stábja gazembersége nem mentség és jogosítvány az elődeinek az újrakezdéshez.
@Gábris szomszéd:
Nem csináltak semmi SZERKEZETI REFORMOT, ezért nem lehetnek büszkék.
Gondolom te is azok táborát szaporítod, akik feljelentik az anyát emberölés előkészületéért, ha nyilvánosan rászól a gyerekre, "agyoncsaplak, ha nem jössz időre haza"
Egyébként meg bizonyos agyi betegségekre jellemző, hogy a szó SZOROS értelmétől nem tudnak elszakadni, és egyszerűen nem értik a képes beszédet. Kezelésre szorul!
@kekex: tanúja voltam egy beszélgetésnek, vadásztársasági belépésekről volt szó:
két mondta megragadt bennem: " a szocik idején esélyünk sem volt, hogy függetlenként esetleg fideszesként tagok legyünk. Most eljött a mi időnk, miért nem rúgjuk ki őket?"

Csak ennyit az ország érdekeiért küzdő balosokról.
@jaegtoer:
Gyurcsány - ha neki nem hiszel, akkor Bajnai - véleménye szerint a korrupció melegágya a szemforgató pártfinanszírozás. Mert a magyar zemberek mit is szólnának, ha beismernék, hogy mennyibe kerül eltartani a pártokat, és hány mrd a választási kampány? Na és ki volt, aki napirendre vette a pártfinanszírozás reformját (Gy.F) és ki kaszálta el?
(mint minden mást is)?
De te azért csak nyahibálj tovább nyugodtan. Ettől biztosan boldog vagy (már bibliai értelemben) de ne várd, hogy én is veled hülyüljek!
@Habakuk000:
NEM MONDTAM SOHA, hogy nem voltak korruptak és nem éltek vissza a hatalommal. Szegény ember vízzel főz - Gyurcsánynak ilyen párt jutott. Már régen hagyni kellett volna őket a fenébe.
De ugye NEM Gyurcsány volt abban a vadásztársaságban?
Csak éppen mindig is hülyéknek tartottam azokat, akik a csigarágástól a káposztát egy kiéhezett kecskenyáj beszabadításával akarták megvédeni!!!
Reggelt, Mindegykinek!

Címlapos hír?

BÚjjÉK, Mindenkibe! :DDD
.
Éhgyomorra szól Hamlet:
.
Talán álmodni: ez a bökkenő;
Mert hogy mi álmok jőnek a halálban,
Ha majd leráztuk mind e földi bajt,
Ez visszadöbbent. E meggondolás az,
Mi a nyomort oly hosszan élteti:
Mert ki viselné a kor gúny-csapásit,
Zsarnok boszúját, gőgös ember dölyfét,
Útált szerelme kínját, pör-halasztást,
A hívatalnak packázásait,
S mind a rugást, mellyel méltatlanok
Bántalmazzák a tűrő érdemet:
Ha nyúgalomba küldhetné magát
Egy puszta tőrrel? Ki hordaná e terheket,
Izzadva, nyögve élte fáradalmin,
Ha rettegésünk egy halál utáni
Valamitől - a nem ismert tartomány,
Melyből nem tér meg utazó - le nem
Lohasztja kedvünk, inkább tűrni a
Jelen gonoszt, mint ismeretlenek
Felé sietni?
@KÁTÉó53éúétr6:

"_ Igaz, szegénynek csak szegény a gyámolítója, az egyház pedig nem szegény, hanem hazug és álszent _"

Ez így egy kicsit sommás megállapítás. éppen olyan, mintha a kormánya után ítélnék meg az ország teljes népességét

Szóval csak tudd, hogy miről beszélsz, azt állítod hogy az

5.133 püspököt,
414.313 papot
42.104 diakonust
55.314 szerzetest
702.529 apácát magába foglaló intézmény összességében és egyedenként hazug és álszent.

E tárgyban nem vitatkozom, bár vannak kétségeim, de nincs kifogásom az ellen, hogy abban a tudatban élj, hogy a fenti kb. 1.220.000 ember az -miként az egyházuk- mind hazug és álszent, és azon dolgoznak, hogy ez így is maradjon.
@Orica Középföldi: Írtam tegnap, hogy majdnem mindenben egyetértek veled, kibővíteném, tegnap már nem volt időm:

az időpont onnantól, hogy lecsillapodtak a kedélyek, mindenképpen rossz, most már csak a milla, az operaházi, a szokásos résztvevőkre lehet számítani.

Eltűnt a spontaneitás, az abból adódó energia.
Érthető, hiszen pont ebből eredően nem volt senki sem fölkészülve - ez a poltikai pártok felelőssége, de azt hiszem, ezekre teljesen fölösleges lenne egyetlen karaktert is vesztegetni.-

Az, hogy Várady mit akar, nem tudjuk. Én a helyében platformot biztosítanék a rengeteg apró csoportocska számára, helyet és kávét, hadd alakuljon ki pezsgő kávéházi élet, ismerkedjenek erősen, találják meg a fogásokat a politikán.
És hagynám, hadd forrja ki magát ez az egész.
Fölösleges egy 57-ik pártocska, ugyanakkor nagyon kellene egy "tiszta kezek" mozgalom.

Gyurcsányt aljasnak tartom, ugyanis ha nem totál hülye, akkor tudhatja, ki ő a magyar társadalomban.
Az erkölcstelensége nem Váradyval szemben jelentkezik, hanem velünk, az országgal szemben, ugyanis a mi icike-picinyke esélyünket szórakozza el.
@jaegtoer: te kutyu, te is százszor ezerszer sommás vagy!
csak a legutóbbid.:)
"Ugyanakkor belátom hogy egy többszörösen beszart behugyozott hajléktalanhoz "
ugyanakkor, mint mindig, mindenkor neked is van igazságod:)
@kekex: hagyjuk, inkább a a darazsakról beszélgetnék veled, ha nem nagy baj:)
De hogy legyen némi öröm is az új évben:
www.vg.hu/velemeny/jegyzet/igy-menti-meg-a-kormany-az-orszagot-2016-ban-441307
és komolyabban:
"Nem a Nyugat felelős azért, hogy a magyar külkereskedelem GDP-hez mért aránya közel kétszerese az egyébként exportbajnoknak számító Németországénak, miközben exportunk hozzáadottérték-tartalma a német érték negyede, importunké pedig a kétszerese. (Mi alapanyagokat, félkész termékeket és bérmunkát exportálunk és kész terméket importálunk, ők többnyire fordítva.) Mint ahogy nem a Nyugat a felelős azért az óriási devizakitettségért sem, amit ez a szerkezet és két évtized rossz fiskális és monetáris politikája idézett elő."
nol.hu/velemeny/orban-viktor-teved-1506929
@jaegtoer:

Merre van az Úristen?
.
Adómentes:
---az egyházi jogi személy által egyházi személynek vagy az egyházi jogi személy részére végzett tevékenység ellátásáért rendszeres havi díjazásban részesülő magánszemélynek, elkülönített nyilvántartás alapján
a) juttatott olyan vagyoni érték (így különösen a perselypénz, az egyházfenntartói járulék vagy az adomány, ide nem értve az egyházi jogi személy számára közcélú adományként átadott pénzösszeget), amelyet egyházi szertartásért vagy egyházi szolgálatért magánszemély közvetlenül vagy közvetve nyújt,
b) a központi költségvetésből jövedelempótlék vagy annak megfelelő jogcímen nyújtott támogatás;

---a bevett egyház belső szabályában meghatározott tartási kötelezettségből adódó juttatás, ideértve az egyházi jogi személy által a kezelésében levő egyházi üdülőben egyházi személynek nyújtott ingyenes üdülést is, valamint a bejegyzett szerzetesrend közösségében élő magánszemély tagnak a rendtől - egyéni szükségleteinek fedezetére - kapott pénzbeli vagy nem pénzbeli juttatás
@kekex:

Maradjunk annyiban, hogy nyahibálok.
Hatalomtechnikai kérdés az hogy egy kormány béna kacsa, vagy olyan helyzetbe hozza a pártokat, hogy közvetlenül a választókra támaszkodva viszi keresztül az akaratát.
A pártfinanszírozással is az volt a baj, mint a vizitdíjjal. A zseton kellett, csak a népet hagyjuk ki belőle.

Nem mindegy, hogy a büdzséből lenyúlva egy összegben lehet felnyalni a lét, vagy össze kell kalapozni, és ezerszer elmondani, hogy mit is fogunk csinálni és mit csináltunk. Aztán ha nem úgy van, legközelebb el lehet menni a picsába, mert nem kapnak egy huncut grandot sem a finanszírozásra.
Éppen olyan stratégiai hiba, mint a vizitdíjnál: a végén már szinte csak azoknak kellett fizetni, akik egyébként is fizették a TB-t, akik nem fizettek semmit, azoknak meg megjött a felmentés meg a jogcím, és az istenfasza, hogy miért nem kell. Ja 300 Ft. A havi 40000 mellett még, és alkalmanként. ne hülyítsen azért engem sem senki.
Neked nem furcsa, hogy itt mindent központi intézkedéssel történik azért, hogy mi többiek véletlenül se dönthessük el, hogy kit támogassunk évente, konkrétan, pénzzel két választás között?
@punkfrog: ha magadtól nem látod, akkor szívesen!
szerintem pedig jól látod. csak ettől nem akar változni...
BUÉK
.
Írod:
Gyurcsányt aljasnak tartom....
Az erkölcstelensége nem Váradyval szemben jelentkezik, hanem velünk, az országgal szemben....

Kifejtenéd, hogy mi minden hozta ki belőled ezt az indulatot?
Az Orbáni cselekedeteket megtapasztalva enyhén szólva is túlzásnak érzem kirohanásodat, hiszen hozzá képest....., de ezt hagyjuk, nem ez a kérdésem alapja, hanem az értetlenkedés.
Ugyanis más politikus szereplőről nemigen tudnék példát hozni a nemszeretedemre.
@kekex:

Ja majd elfelejttem:

"_de ne várd, hogy én is veled hülyüljek!_"

Isten ments!
Minek nézel te engem?!:)
Hülyülni 'csak csendesen és szépen, ahogy csillag megy az égen - úgy érdemes':)

["József Attila: Ne légy szeles...

Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres –
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes."
(1936)]
3„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. 4Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. 5Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. 6Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. 7Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. 8Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. 9Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. 10Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa. 11Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket és hazudozva minden rosszat rátok fognak énmiattam. 12Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok! Így üldözték előttetek a prófétákat is.

még jó, hogy csak az előbb született! mi lett vóna, ha eszt kétezer évvel ezelőtt követte vóna el. mink, itten svalbárdon még szeressük őtet.
@dr. jenőke (jenőke):

El kellene már vonatkoztatni és szakadni attól, hogy egymáshoz mérjük a kettőt.
Az egyik azért kártékony, mert nem tudta megcsinálni amit akart. [?]
A másik azért kártékony, mert megcsinálta amit akart. Mi több! folytatja.
@taga20:

" te kutyu, te is százszor ezerszer"

Én már lassan inkább dög leszek, még a görények se fogadnak be, csak a lepratelep, s talán a mocsár.
@hacsaturján:

Hiába is szedte 12 pontba ezt a lélekéneket, tisztelt Mester, a boldogság mindig egyéni sosem közösségi, és főként nem nemzeti.
Ezért van ez a boldog acsarkodás. Ki ügyesebben acsarog, annak a bukszájába is több csorog, vagy csurran-cseppen.
@jaegtoer:

maraggyunk annyiba, hogy szegényes geográfijai ismeretei követkesztében fingja sincs, hogy merre van svalbárd.
@jaegtoer:
.
Úgy vagyok ezzel, mint a nézelődéssel.
Ha messziről látsz egy négyzetet, akkor az négyzet.
Ha körbejárod, kiderülhet, hogy kocka.
Mindkét megállapítás lehet igaz, de már csak akkor nem feltételes a mód, ha valamelyik igazságáról valóban meggyőződtél.

Ellenkező esetben ez csak megviktorodás (nagyotmondás, tartalom nélkül)
@Habakuk000: nem igazán tudom hogy mi az:-)... ám gondolj bele, hogy a faék a lápi-magyar csipás szemében még mindig az idegen civilizációk misztikus technikai csúcsteljesítményét képviseli, melynek használatát még mindig nem érti... lehet, hogy az új évben a fétis szintjére emeli:-)...
jobbegyenes.blog.hu/2014/12/30/eretnek_gondolatok_egy_elcseszett_ev_vegen
"Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg szent szabadságharcra készül egy korrupt, tehetségtelen oligarcha-kormányzat védelmében. Ahogyan a lövészárok egyik oldaláról Goodfriend és McCain szentképét szorongatva indulnak rohamra, a másik oldalon pedig utolsó töltényig védeni készülnek a Habony, Mészáros&tsa Zárt Körű Részvénytársaságot. És ordítani tudnék"
"Ha jól végzi a bonyhádi templom körzete a dolgát, talán ismernie kéne a szociális ellátórendszer helyi képviselőit, hiszen a szegények gyámolításában az ország majd minden pontján az egyházak és a karitatív szervezetek együttműködnek velük. Ha ismerik őket, miért rendőrt hívtak és miért nem szociális munkást?"
magyarinfo.blog.hu/2014/12/30/a_fazo_hajlektalan_emberre_nem_rendort_hanem_szocialis_munkast_kell_hivni
@jaegtoer:

nincs totál igazad!

nem rendőrt,segélyszervezetet kellett volna hívnia a plébániának akivel egyébként illene szoros munkakapcsolatot ápolnia...

azt már említeni sem merem, hogy talán cipőt is tudott volna "keríteni" neki egy kis munkával...

szóval, van más mód egy lélek és szeretet ápolást hirdető félnek hivatalos lépést tenni nem csak az állami erőszakszervezeten keresztül.
@kekex: megelőztél! :)))

így gondolom én is...
@dr. jenőke (jenőke): nem maga Gyurcsány hozza ki belőlem az állatot, hanem a híveik (hogyan is mondjam Szilveszter napján, hogy ne bántsak meg senkit sem) elkötelezettsége:) ez tán jó szó

Véleményem szerint, az ember, aki főiskolai kisz-titkárként szocializálódva csak a felelőtlen handabandázáshoz ért, évtizedre (-ekre) tönkre tette a baloldalt, az uniós csatlakozásunk előtti versenyelőnyünket balkáni szintre szorította le, nem érdemel a pár darab hívőjétől ilyen áhítatot.
S görcsösen ragaszkodva a hatalmához - több éven keresztül!!!! - nagyon nagy mértékben hozzájárult orbán ámokfutásához.

Gyurcsány ugyanúgy hatalommániás, az ország, a pártja érdekeit nagy ívben lekakecoló majom, mint orbán.

Én egy jelentős különbséget látok köztük, orbán meg tudja csinálni a vízióit, Gyurcsány erre képtelen.
Felelőtlenségben, gátlástalanságban, haszonszerzésben nincs különbség.

Nem is lehet, mindketten az erjedt Kádár-éra -amikor már a tisztességes öregeket kiröhögték - fiatal titánjaiként hol tanultak volna becsületet?
@hacsaturján:
.
Bajban leszel, ha szünetben megkérdezi a kompetens negyedik alabárdost, hogy hová tette.
@jaegtoer: "...nincs kifogásom az ellen, hogy abban a tudatban élj..." köszönöm! véleményem ellenkezőjére még nem volt tapasztalatom,de álláspontodat tiszteletben tartom
@hacsaturján: hahahahaha

sőt számolni sem tud! :))))
@dr. jenőke (jenőke): ez jó! :)))

néha becsap az érzékszervünk alaposan...
@jaegtoer:
De, pl a társasági adóról szóló törvény értelmében közvetlenül támogathatod a "látvány csapatsportokat"
Ebben a magános úszkálók (sőt a váltó sem) és az 1-2-4 evezős hajókázás sem számít bele!
Szép dolog a közvetlen demokrácia (Svájc már vagy félezer év alatt egészen belejött) De két népszavazás között ott is Parlament van!
@hacsaturján:

Mester, hiába is ócsárol engem, és hiányos geográfiai tudásomat.
Magának köszönhetően már egy földrajzból és történelemből bukott diák -álmából riasztva- is tudja merre van Svalbárd, ez ugyan még mindig nem jelenti azt hogy nekem lenne fingom arról, hogy igen, mivel tegnap a fostalicskára elengedtem.
Úgyhogy most könnyen dobálózik maga az én fingommal, kérem szépen! Több tiszteletet a ... működésemnek!
@jaegtoer:
"Miért legyek becsületes?
Kiterítenek úgyis!"
Na a fidesz tényleg ezt választotta ars poetikájának.
(és ki az a más éppen, aki a munkádon keres? Na ugye?)
Egyébként meg anno dacu baloldalról Gyurcsányt is gyepáltuk. A savonarolai és kalaposkirályos módszereiért. Csak éppen nem hallgatott a népre (ha eljutott egyáltalán hozzá a szűrőkön keresztül) Viszont legalább a céljaival egyetértettünk.
Legalább megpróbálta az országot Európa irányába ráncigálni.
Viszont a Star Wars legemlékezetesebb mondata Yodától: "Csináld, vagy ne csináld. De NE PRÓBÁLD!"
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

ne feledd a mondást! aki gyorsan ad, kétszer ad. :))
@jaegtoer:

@Habakuk000:

van amikor a "lényeges" különbségeket az idő tanítja meg velünk, ha nem "falazod" be az ablakodat...

szánjatok rá egy kis időt. nem fog ártani a vita hevében:

Szabó Lőrinc: Vang-An-Si

offforever.blog.hu/2014/12/31/evbucsuztato_egy_verssel
@kekex: Ezt már én is beraktam korábban de jöttek a "kedves" kommenttársak és egyből lenáciztak a többiről már nem is beszélve, pedig egy tök jó és higgadt írás. :)
@Habakuk000:
.
Elfogadom, hogy így látod. Ez rendben is van.
Azonban:
Egyre inkább látszik, csaknem bizonyossággal, hogy a baloldal vezető pártja alól kifogytak a párt és pártoló tagok.
A jogelőd az emeszempé volt, a munkásosztály vezető pártja.
Manapság nemigen találsz echte munkást, sarlóval és kalapáccsal a tabletek világában.

Valahol már írtam: a számítógép vezérelte kalapácsok korát éljük. Elvileg ez a munkásosztály polgárrá válásának lehetőségét (lehet, hogy kényszerét) jelenti.

Orbán azon van, hogy munkaalapú társadalom építgetéssel létrehozza újra a munkásosztályt, egyben saját, természetes láncait veszíteni hajlandó ellenfelét - antagonisztikus jelleggel.

Szerintem minderről Gyurcsány nemigazán tehet, ámbár a háromszáz-forintos vizitdíj tényleg elgondolkodtató, meg más esetek is.
@guma:

Igazad van, mert nem totál igazam van, hanem maga az abszolutum. Ezt most tovább nem részletezem, az adott településen fellelhetők az üléspont kialakításához elégséges információk.

Én elég ritkán pártolok divatos elmehóbortokat, pláne nem az alaptalan egyházellenes uszításokat.
@jaegtoer:

"Már megint az a szex! Nem beszélni, csinálni! "

Ne légy velem ilyen szigorú, jég!
Csak követtem Orica tanácsát: Egy közéleti blogon legyünk egyértelműek.
Ezt a példát mindenki megértette.
De ha Sir időnként hivatkozhat a farkára, én miért nem hivatkozhatom a szexre?
Hol van itt az esélyegyenlőség?
@Gábris szomszéd:
.
Ez a példa csak hülyén hangzik:
A dögevőnek hiába magyarázod, hogy egyen elevent.
Most figyelmen kívül hagyva az effajta étkezés megoldási problémáját, arra kell rávilágítani, hogy más az ízlése.
@KÁTÉó53éúétr6:
@punkfrog:

Mindkettőtöknek igaza van. De én szánom azt is, aki átállt a sötét oldalra. Olyan mintha eladta volna a lelkét.
@jöttem:
Igazad van.
A szexben is van esélyegyenlőség.
Valaki mindig felülre kerekedik, néha mindegy is, hogy melyik fél.
Én nem félek.
@Habakuk000:
Noch einmal (mert már ÉN unom!)
1. Gyurcsány nem szabadon választott kűrt futott, hanem a hitelezők által ránk kényszerített kötelezőt.
2. Igazából nem titkolta, hogy reformokra készül, elég sokat beszélt róla, és a választási nótájuk is imígyen szóla: "Én nem ígérem, hogy minden sikerül"
3. Az szdsz reformgőgje és reformblablája valamint a koalíciós kényszer (lásd még: a kutyafarki bolha csóválta a kutyát) erősen meghatározta a reformok ütemét és irányát. Az ütemezés meg nem felel meg a magyar népléleknek Kádár legalább egy évet szánt a Dr. Agy-ra az új gazdasági mechanizmus bevezetése előtt. Pedig neki még ellenzéke sem volt!
4. MINDEN költségvetési megszorítás gazdasági visszaeséssel jár. Mi még jó ütemben csináltuk (világgazdasági pénzbőségben) ezért nem ment a GDP mínuszba (a világválságig).
5. NEM Gyurcsány hibája a világgazdasági válság, hanem történelmi pech.
6. NEKEM van képzelőerőm, de bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna velünk, ha az orbánjárás a világválság előtt kezdődik! El Tolcsyval súlyosbítva! Már fellendülő szakaszban is produkáltak -(mínusz) 1,7 %-ot!
Összefoglalva: az iránnyal egyetértettem, a módszert, ütemezést, előkészítést, stílust én is kritizáltam - ahogy sokan mások is. De nem öntöm ki a vízzel együtt a gyereket is. Főleg ha szamár a szentem - és sziklás terepre az való, nem a mesebeli csodaparipa!
@Gábris szomszéd:
Hallgattassék meg a másik fél is. Csak a a feneség, hogy Te általában nem a korrekt és higgadt elemzéseket linkeled, ezért már eleve gyanakodnak rájuk. Na, jobb helyeken ezt hívják kontra produktívnak.
Én meg nem hárítok mindent zsigerből, csak mert jobbról jön, és szerintem is szükség LENNE egy korrekt, koalícióképes jobboldalra, mert anélkül nem lehet kirángatni a szekeret a kátyúból. Csak az
NEM a Jobbik lesz. Az a szekér már elment, a cigányozásotokkal megpakolva.
ízelítő a versből. mindenki okulására, gondolat rendezésre...

Irtózva hallgatta a császár,
hogy átkozódtak a szívek,
hogy elsírták mind, amit szemébe
nem mondtak volna soha meg;
irtózva hallgatta a néma
mennydörgést, amit a kulik
kétszázmillió szíve vert és
az imát: – Ég Fia, segíts! –

Az ablak bezárult. – Hiába!
Nincs remény! – mondta a Tanács.
De van! – tört ki Vang-An-Si, – császár,
akard s itt lesz az új világ!
– Akarom! – szólt és megölelte
szent bölcsét Sen-Tszung: – Akarom!
Tanítóm voltál, most is az vagy,
Kezedben minden hatalom! –

És Vang-An-Si dolgozni kezdett
és dolgozott tíz éven át.
Védte a gyengét, tőrbe csalta
a tigrist és a banditát.
– Pénz, műhely s bolt: az államé mind,
– hirdette, – én kereskedem,
s mit agy és kéz, mint munka termel,
elosztom becsületesen! –

Tíz évig dolgozott a szent bölcs,
büszkén, hogy amit most csinál,
ezer év múlva is csak álom
lesz más népek fiainál;
békét hirdetett s ölt nyugodtan,
ha ölnie kellett neki,
angyalok voltak a katonái
s angyalok a hóhérai.

Read more: offforever.blog.hu/2014/12/31/evbucsuztato_egy_verssel#ixzz3NSxpPCu3
@kekex: Igazat adok neked és az sem baj ha nem ők lesznek. Amúgy én látok átalakulást náluk is.
@guma:

"_sőt számolni sem tud! "

A lélek nem számtanpélda:)
@guma:

Na jó. Szabó Lőrinc.
Minden furkálódásod el van nézve.
@kekex:

" (lásd még: a kutyafarki bolha csóválta a kutyát) "

Mi van itt? Valami járvány ez, hogy a kutyákat piszkálják?
@Sir Bates dö Hól: torrentezhetsz, felnőhetsz a fiatalabb nemzedék kultúrájához:)

én szeretem nagyon

a harisnyát többre tartom, de kétséget kizáróan a faéknek is lehet erotikus szerepe, ezt nem tagadhatom
@jaegtoer: mindem tiszteletem mellett, én nem gondolom hogy a XXI. század második évtizedében az egyháznak -mint szervezetnek- bármiféle szerepe van a transzatlanti térségben... ez nem a maghreb (muszlim testvériség) vagy afganisztán (taliban)... elhiszem, hogy nehéz elfogadni 17, hatalomban töltött, évszázad után a szekularizációt, de ez a térség erre szavazott... nem vallás/hit ellenesség ez, hanem a szervezetet, s főként annak saját szerepéről alkotott elképzelését gondolom anakronizmusnak...
@jöttem: "De én szánom azt is, aki átállt a sötét oldalra" Az ő döntése, tehát nem szánom. Ha ő művész, akkor mindenkié, de ha prioritásai vannak, akkor ne csodálkozzon, ha tömegekből ellenszenvet vált ki, mert feltehető, hogy saját anyagi érdekei fontosabbak. Akkor viszont már üzletember, és nem művész
@kekex: haladjuk már meg a múlt század kliséit, ha kérhetném (jobb- vagy baloldal)... sehova sem vezet...
@dr. jenőke (jenőke):

Tudod jenőke, én támogatok minden tevékenységet, ami közelebb hozza az embereket egymáshoz.
Egyre többször érzem ezt az állapotot, amiről Tóth Árpád ír. Ez pedig elszomorít.

...
Ó, csillag, mit sírsz! Messzebb te se vagy,
Mint egymástól itt a földi szivek!
A Sziriusz van tőlem távolabb
Vagy egy-egy társam, jaj, ki mondja meg?

Ó, jaj, barátság, és jaj, szerelem!
Ó, jaj, az út lélektől lélekig!
Küldözzük a szem csüggedt sugarát,
S köztünk a roppant, jeges űr lakik!
@kekex:

Haggyad má'! Elvakult gyurcsányhívő! Phej.
Persze aki birtokában van az ojjektiv itéletalkotásnak, mint Haba, az könnyen beszél!
Mer' ő ojjektiv. Tudod? Úgyhogy higgaggyá!. Ovjektivitás ellen nem tehecc semmit.
@dr. jenőke (jenőke): én is elfogadom amit írsz.

egyedül a kekex féle reakciókkal van apró problémám, amikben is kiderül, hogy mindenki hibázott, az egész világ a nagy ember ellen volt, de ő aztán jól megmondta Öszödön. Mit is? A nagy büdös semmit.

Miniszterelnökként ez tán egy picit sovánka teljesítmény.
Amennyiben lemond Öszöd után egy évvel, maradt volna esélye az országnak és a baloldalnak.
2010-ben 14-ben ö lett volna az alternatíva.
így csak egy bukott pojáca celeballűrökkel.

Befejeztem, nincs több reakcióm Gyurcsány témában.
Eine kleine Objektivität (Mo. ipari fejlődése – munkaalapú társadalom vagyunk, vagy mi!):

1996 3,4
1997 11,3
1998 12,3
1999 10,5
2000 18,1
2001 3,6
2002 2,8
2003 6,3
2004 7,4
2005 6,9
2006 9,9
2007 8,3
2008 -1,2
2009 -17,7
2010 10,6
2011 5,1
2012 -1,7

Ebből kb. látható, mi történt akkor, mikor Bokros olcsóvá tette a magyar munkaerőt, mikor a FIDESZ beleült a készbe, és két évig nem csinált semmit, mikor megmutatva kölyökoroszlán körmeit a máséval verte a csalánt (mára már felnőtt oroszlán, de ugyanúgy a máséval veri, lásd rezsicsökkentés), és drágává tette a magyar munkaerőt (minimálbér 25.000 >> 50.000; a munkaadó fizeti), mikor bejött a világválság, és az is, hogy 2012-re sikeresen visszavergődtünk a 2006-os szintre. Azóta a Mercedes gyár is termel, hálaisten. Már elfelejtettem, ki hozta ide.

Érdekes kérdés még, hogy ha Gyurcsány lemond, és Kiss Péter lesz a miniszterelnök, akkor baloldalivá válik-e a kormányzás (azaz még nagyobb hátrányból kezdjük-e a világválságot), és ha őt éri a világválság, tudta volna-e hozni az IMF hitelt, amelyet Gyurcsány tudott. Ha nem, akkor az MSZP (baloldal) biztosan eltűnik a süllyesztőben.
@vakapad:

Kedves Vakatya!
Belemártod ezeket a számokat a kulimászba és összezavarod vele a statisztikai állóvíz napsugaras jégcsapokkal tűzdelt portréját. Legyél a Szilveszterre tekintettel.
Elnézegetve a szánokat, el se lehet dönteni degressziós vagy depressziós legyek.
Úgyhogy maradok a sörnél. Max. svalbárdi rénkumisz. Maximum.
@Sir Bates dö Hól:

Nincs kifogásom ellene, hogy egy népszavazás után zárják be az összes templomot, szélnek eresszék az összes papot, püspököt, szerzetest, apácát, diakónust továbbá valamennyi alkalmazottakat, megsemmisítsék minden egyházi-vallási ihletésű zenemű kottáját, könyvet, festményt, szobrot, épületet. A készpénzt pedig szórják szét a nincstelenek között, az egyéb ingóságokat értékesítsék és azt is fordítsák a szegényekre.
Aztán 3 hónap múlva meg lehet számolni, hogy ugyanannyi szegény, ugyanannyi hajléktalan van. Minden ugyanúgy van, ahogy annak előtte.
Az egyház betöltötte történelmi szerepét. Jöhetnek a farkastörvények.
@vakapad:

Ezen mindig elmerengek amikor az olcsó versus drága magyar munkaerőről hallok, és nem állom meg hogy hasonló lábjegyzetet fűzzek hozzá, mint az alábbi:

Van abban valami diszkrét báj, ahogy mind a politikusok, mind a munkáltatók sokallják a munkavállalóknak fizetett bért.
Így aztán az a helyzet alakult ki, hogy a politikusok azt várják el az adófizetőktől hogy mindig kétszer, vagy inkább háromszor annyi adót fizessenek, a munkaadók és vállalkozók pedig azt, hogy a száz egységnyi pénzükből 200 vagy háromszáz egységnyit költsenek.
Mivel ez nem lehetséges, az első adandó alkalommal ellopják, vagy eltüntetik a kívánt összegeket, akár vállalkozók, akár polituikusok legyenek, mert az offshore-ban heverő 242 mrd. dollár (már lehet, hogy 300 mrd $) nem magától termett ott ahol van az hétszentség!
Nem furcsa, mindig 1000 mrd Ft. körüli összeg hiányzik egy nullszaldós költségvetéshez.
25 éve gyűrnek bennünket, az offshore zseton meg mai MNB 259 Ft/$ középárfolyammal számolva 58080 milliárd Ft. 242 mrd dollárt
figyelembe véve.

El kellene dönteni mit akarunk változatlannak, és mit megváltoztatni.

Drága a magyar munkaerő? Jaaaa. Aki így hagyja magát meglopni, az tényleg drága, de minek még basztatni is?
@jaegtoer:
" Te hányszor hívtál meg hajlékodba akár egyszer is egy hajléktalant"

Itt nem meghívásról volt szó, hanem menedék-keresésről.
És KÁTÉ nem állami támogatásból él, viszont segít a rászorulóknak.
Ellentétben a katolikus egyházzal.
@jöttem: azt sem gondoltam volna, hogy a farkam valaha hivatkozási alap lesz:-)...
@jaegtoer:
"Ha Ferencünk a korrupciónak ment volna neki"

A pártfinanszírozásnak nekiment.
Az lett az "ősbűne", ami miatt végül kitörték a nyakát. Politikai hovatartozástól függetlenül, teljes egyetértésben.
@jaegtoer: bár otthon vagy a jeges pályán ne csúsztass!:-)... ezt írtam volna?... vagy ez a túlzás költői munkásságod része?...
@vakapad: "Eine kleine Objektivität (Mo. ipari fejlődése – munkaalapú társadalom vagyunk, vagy mi!):

1996 3,4
1997 11,3
1998 12,3
1999 10,5
2000 18,1
2001 3,6
2002 2,8
2003 6,3
2004 7,4
2005 6,9
2006 9,9
2007 8,3
2008 -1,2
2009 -17,7
2010 10,6
2011 5,1
2012 -1,7"

Ha jól látom ( :D ) a számokat, akkor OV csapatának sikerült kétszer is jól teljesíteni. Elnézést, jobban teljesíteni.:D:D:D, :(((((
@Sir Bates dö Hól:

süllyedünk, drágám! de azért ne felejtsünk el énekelni a mentőcsónakban.
@jaegtoer: hU BASSZUS senki nem szolt templomokról, könyvekről, szobrokról stb itt az anyaszentegyház szolgájáról volt szó, aki nem úgy járt el, ahogy azt az egyháza hirdeti, vagy tőle elvárható volna.Túlzásaiddal ezt nem lehet menteni
@Sir Bates dö Hól: teljesen jó kiindulási alap, mikor valami lehetetlen dologra kell hivatkozni.
@100 kóbor kutya: @Sir Bates dö Hól:
Jogos, haladjuk meg. Merthogy Gyurcsány az mszp-szdsz koalícióban egy olyan klasszikus jobboldali gazdaságpolitikát csinált, hogy ihaj! És a DK még mindig nem döntötte el, hogy értelmiségi rétegpárt (utó-szdsz) vagy pedig baloldali néppárt akar-e lenni.
Demokraták - illiberálisok, netán fideszektások.
Vagy atlantisok -keletisztánisok?
Vagy egyszerűen, csak demokraták - antidemokraták?
A legkisebb közös többszörös a demokrácia helyreállítása, tehát részemről a demokraták, demokratikus ellenzék meghatározást javaslom.
Nekem abba a domesztikált Jobbik is belefér. Megszabadulni tőlük ráérünk Orbán után is!
@DarthVader:
Ennek az agybajnak külön neve lesz: nyahibálás.
(Gyurcsá nyahibáztatás)
Közvetlenül a Kedves Vezető tünetegyüttese után fog szerepelni a pszichiátriai tankönyvekben.
@KÁTÉó53éúétr6:

"_ senki nem szolt templomokról, könyvekről, szobrokról stb itt az anyaszentegyház szolgájáról volt szó, aki nem úgy járt el, ahogy azt az egyháza hirdeti, vagy tőle elvárható volna.Túlzásaiddal ezt nem lehet menteni _"

Márpedig ez a komplett csomag. Ha már értékítélet. Ki a picsába mindennel. Mert kit érdekel már a poitiersi csata 732-ből? kit Nándorfehérvár? miközben 16 kézzel vernénk a mellünket, hogy a nyugat így, a nyugat úgy.
Ugyan mitől lett európa Európa, a nyugat Nyugat, és a hiteles helyekből hogyan virágzott ki a kultúra?

Ki a picsába mindennel! Allah is jó útitárs és a Korán...
@kekex:

Ezt már egyszer próbáltuk (személyesen(!) 1989-90-91-ben. Nem jött be, és most itt tartunk.
@jaegtoer:

Néhány mondat így "hajnalban", rosszkedvűen:

1./ Magyarországnak nincsen saját tőkéje (sose is volt, a kiegyezés utáni fellendüléshez szükséges pénz és tudás sem a hazai dzsentri-jogászvilágból jött, azt már csak félve merem hozzátenni, hogy nagy része, khm, izé ... később jól ki is paterolták őket). Magyarországnak csak adottságai vannak és munkaereje van.

2./ Az adottságok (geotermális energia, mezőgazdasági művelésre alkalmas terület) a mai világban nem hoznak valami sokat, ásványkincsünk végképp nincs, ergo, marad a munkaerőnk eladása. Ha drágán mérjük, akkor keveset vesz a külföldi tőke belőle, és a kevésbé képzett/okos embereket a többinek kell eltartani. Minél drágábbak vagyunk, annál nagyobb az eltartandók aránya.

3./ Nem akarom azt mondani, hogy dolgozzunk fillérekért (így is olcsón dolgozunk), de ez esetben számolnunk kell a hátrányokkal. Megkerülhetetlenül. Az arány beállítása az én elképzelésem szerint egy finoman hangolandó iterációs folyamat, tehát nem mehet az úgy, hogy tenyérrel belecsapunk a lecsóba, amelyet az I. Orbán kormány megtett, kizárólag(!) politikai céljai érdekében a minimálbér drasztikus megemelésével.

4./ Ezzel indult meg az a folyamat, amely "éltanulóból" (hozzánk jött a legtöbb külföldi tőke) sereghajtóvá tett minket, mivel a minimálbér megemelése felnyomta a többi bért is, kivéve az állami alkalmazottakét, meg a nyugdíjakat, ezért Medgyessynek kellett a bekövetkezett aránytalanságot helyretenni. Kötelezően! Nem volt mese! Ezért bántás nem érheti! (állami foglalkoztatottak béremelése, 13. havi nyugdíj). Az arányok helyreállítása után következő, szintén kötelező lépést, a forint újbóli elinflálását már Járai kamatpolitikája miatt nem tudta megtenni. Hogy ebből mi következett, azt mindenki tudja.

5./ Ami érdekes, hogy most már a jelenlegi kormány próbál meg mindent (inflálja a forintot, mint a veszedelem, gázszerelőkből tenyészt ki magyar tőkéseket), de ez már késő. Már 2000-ben veszettünk, akár tudomásul vesszük, akár nem. De legalább a hősi harcunk megmaradt, ahogy vagdalkozunk, miközben lassan tűnünk el a történelem süllyesztőjében.
@Sir Bates dö Hól:

"_bár otthon vagy a jeges pályán ne csúsztass!:-)... ezt írtam volna?... vagy ez a túlzás költői munkásságod része?... _"

Szó nincs csúsztatásról, mint ahogy arról sem, hogy azt írtad volna.
Amiről írok, az nem túlzás, hanem a csomagszolgáltatások természetéből fakadó következmény.

Orica valahol már sötét középkorról beszélt. Ugyan mitől lenne a középkor sötét?
Mitől lenne sötétebb, mint a modern XIX század áthajlása a posztindusztriális XXI. századba, különös tekintettel az 1870-1956 közötti időszakra?

Nevezzük úgy hogy a lélekpiac globális nagykereskedelmi trendjével szemben nem ismerek irgalmat, mert egyelőre minden hibájával együtt, még mindig az 'Anyaszentegyház' az utolsó bástyák egyike a földi lét és a transzcendens világ között, nem feledkezve meg a nap-, és tűzimádók, a buddhisták, etc... egyre gyengülő állásairól. Miközben fejlődik a technika és technológia, és már fejlettségi szintet mérnek azzal, hogy férfi férfival házasodhat, és egyre felvilágosodottabbnak tartjuk magunkat, egyre közelebb kerülünk az állatokhoz, annak pozitív vonzatai nélkül...

Ha nem kell az, ami a lélekből ered, akkor ki a picsába vele, minél gyorsabban, minél hamarabb, hátha nem késő újrakezdeni az evolúciót.
@vakapad:

Kedves Vakatya!

Valójában ritkán van veled vitám, csak cirkalmazom a semmit, de ha értenék hozzá talán be is tudnám bizonyítani matematikai képlettel, vagy levezetéssel, ahogy 1980-tól kezdve folytatólagosan hogy loptak meg itt mindenkit, mert ahogy feljebb a második reakciómban írtam,@jaegtoer: nem véletlenül alakult úgy a magyar offshore-krónika - ahogy.

ezért nincs értelme magyarországi viszonylatban drága vs. olcsó munkaerőről beszélni, amikor palira van véve az ország 95%-a.
@jaegtoer:

Én nem hiszek a lopás olyan nagyságrendjében, amelynek elhanyagolhatónál nagyobb hatása lenne az államháztartásra (kivéve az ÁFA csalást, amelyet az ÁFA bevétel 25 - 30 %-ára teszek, és nemzeti sport, de ez itthon marad mintegy fizetéskiegészítésként - sajnos nem egyenlően jutunk hozzá).

Azért írtam, hogy hiszek, mert ez csak egy hit (vagy hiszek benne, vagy nem, megbízható adat nincs, ha mindent mindennel összeszorzunk akkor esetleg juthatunk egy Horváth András féle nagyságrendhez), és ha az összes gazdag emberünknek összes pénzét összeadnók, akkor is csak a MANYUP nagyságrendjét közelítené, ami egyszeri bevétel, már kiszedték a fiókból, oszt mire mentünk vele. Ráadásul a gazdagok pénzének a nagy része legális, mert ma már nincsen olajszőkítés. Lázár órája, Rogán és Szijjártó lakása meg Habony összes cucca is elhanyagolható a bajainkhoz képest. Az 58.000 milliárd Ft kimenekített összeg szerintem csak mese, 260 milliárd ugyan lehet, de forintban. Ha olyan sok lenne, azt látnók. vagy itthon, vagy a külföldre szakadt/menekült magyarokon.
@jaegtoer: Értékítélet? ha emlékszel, nem az Anyaszentegyház értékeit vitattam, hanem a szolgája ezzel ellentétes magatartását.
Talán Móricznál olvastuk?... a pap megállapította, hogy a lány halott....de megmozdult plébános úr! ...plébános úr elővette az injekciós tűt és a lány szívébe szúrta....na most már halott.
A pap ítéletét fenntartás nélkül el kell fogadni csak azért, mert a "komplett csomaghoz" tartozik?
@vakapad:

Akkor viszont nincs semmi tennivaló, minden rendben, ennyire képes a magyar gazdaság. A címkék, feliratok nem érdekesek.
@KÁTÉó53éúétr6:

Hitler is, Orbán is demokratikus úton került hatalomra, de ezért még nem hajítanánk szemétdombra a demokráciát.

Minap Antonius Caesar-temetési beszédét idézték, jobb híján én is:

"Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni.
A rossz, mit ember tesz, túl éli őt;
A jó gyakorta sírba száll vele."

Eleget védtem az egyházat, nem tisztem, de nem hagyom, hogy mindaz a jó, ami hozzá kötődik, csak úgy annullálódjon.
És nem sorolom fel név szerint:)
@jaegtoer: jó hajnalt!!!

tudsz erről?
nagyon kíváncsi leszek erre a tárgyalásra! élőben biztos izgalmas lesz, de ha igaz Ustreamen is közvetítik.

Írják fel maguknak: január 4-én megemlékezés lesz Krassó Györgyről

Január 4-én, este hattól kilencig nyilvános tárgyalást tartanak Krassó György hozzátartozói, barátai és tisztelői a budapesti Aurórában. A tárgyalás témája maga Krassó, akit

2014-ben titokban újratemettek.

Mivel akkor erről elfelejtették megkérdezni, vagy akár értesíteni is a hozzátartozóit, Háy Ágnes, Krassó gyermekének anyja most minden ízében Krassót idéző eseményt szervezve nyilt vitát rendez arról, hogy Krassó

egyáltalák kiérdemelte-e ezt a megtiszteltetést.

Háy és lánya, Blanka azt írják a meghívóban, hogy Krassó biztosan nem értene egyet a jogsértéssel – hogy a hozzátartozói megkérdezése nélkül emelték ki maradványait a családi kriptából, de talán azt kifogásolná a leginkább, hogy

egy önkiválasztott csoport döntött erről zárt ajtók mögött.

Ezért most mindenkit meghívnak, aki tanúskodni akarna a perben. Krassó kalandos élete alapján ez remek szórakozásnak és egy sosem kért díszsírhelynél feltétlenül méltóbb megemlékezésnek tűnik.

444.hu/2015/01/02/irjak-fel-maguknak-januar-4-en-megemlekezes-lesz-krasso-gyorgyrol/
@guma:

Csak az újratemetésről olvastam, egész biztos hogy nagyon fel van háborodva, hogy a még halálában is vegzálják és kihasználják olyanok, akik a sarkáig sem érnek. Persze az is lehet, hogy kajánul mosolyog azon, hogy még halálában is megdolgoztatta a megalkuvókat.
süti beállítások módosítása