Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.12. 08:51 Fabius

Vida Ildikó a ner szomorú bohóca

Ő már tudja, hogy ennek a karriernek itt vége van. A túlélés esélye nélkül mégis kénytelen végigjátszani amit kiróttak rá, mert a ner nem ereszt, nem hagy megpattanni egy ócska lemondással. A hazugságcunami csak hömpölyög megállíthatatlanul, Vida meg bohócjelmezben szörfözik a tetején mindaddig, míg a parthoz nem keni a hullámverés. 

Szinte már sajnálom.

Ha volt is benne remény, hogy a kitiltási botrány éppen úgy túlélhető, ahogy túlélhető volt a Horváth féle NAV elleni kirohanás, leszámolt vele régen. Most ott tart, hogy ha nem jelenti fel Goodfriendet és csinál korszakos hülyét magából akkor Orbán nyilvánosan fogja kirúgni, ha meg tényleg meg akarná tudni miért van kitiltva, és ehhez nem a népszínházat csinálná hanem vízumot kérne ahogy azt megmondták ezerszer, akkor az lenne a veszte.

Számára jó választás már nincs. 

Ezért beleállt abba, amit parancsolt a Don, feljelentette Goodfriendet. Jól tette. Amerika egy jót röhögött, a Fidesz népszerűsége gyorsabban zuhan a kuka alja felé, mint eddig. A zemberek meg lassan pontosan tudják, ezek a semmire nem jó lépések maximum az időhúzásra elegendőek, arra is csak korlátozott mértékben. Mert az is kiderül belőlük, a kormány sáros és esze ágában nincs tényleg kideríteni, vajh miért mondják a kurva amcsik ennyire magabiztosan azt, amit. Polt az érdemi válaszokat is adó jogsegély helyett informális tájékoztatást kért, ha egyáltalán, ugye, mert a levélnek "el teccett kallódni" annyira, hogy a köztévé kezdte keresni villámeljárásban. Pintér beszólogatott és karaktergyilkosságról prédikált, de belügyminisztériumi szinten sem igyekeztek előrébb lépni egy tyúklépésnyit se. 

Mert ahhoz olyan bonyolult dolog kéne, mint egy beutazási kérelem Amerikába Vida Ildikónak. 

Sebaj, a zemberek fejében ez úgy zajlik le, hogy találgatnak: Vajon mit titkoltok ennyire magatokról? Azt ők sem hiszik, az ügy mindössze annyi, Vida Ildikót egyszer valahogy korrumpálta valaki, és ti nem akarjátok, hogy ez kiderüljön. Biztosra veszik, ha Vida tett is valamit - a szemet hunyás is tett - azt ebben az országban utasításra tette. Ja, van hátulütője is a centrális erőtérnek, ez például az egyik. A ködösítéssel, habveréssel meg igazolva látják az elméletüket, és ugye azt már tudják, a komplett felsővezetésetek hazudott a kitiltásról vargamiskával az élen. 

1092 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr686976829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felelősek a Majdan ostoba tüntetői százezrek haláláért és milliók gyászáért? 2014.12.13. 00:32:04

250 ezer főre növelik az aktív állomány létszámát, és ugyanennyi sírhely megásására alkalmas új katonai temetőt nyitnak Ukrajnában. Minden ukrán katonának megássák a sírját? Bizarr. Jelenleg az ukrán haderő aktív állományának a létszáma 150 ezer fő kö...

Trackback: Mi lenne, ha mi is kínvallatással szednénk ki Goodfriendből a bizonyítékokat? 2014.12.13. 00:28:53

Az USA vezető politikusai szerint a kínvallatás egy legális módszer, jogilag sem támadható. A CIA vallatási technikái teljesen legálisak, a szenátus világszerte nagy vihart kavart jelentése meg úgyse nem nyújt az amerikai állampolgároknak semmilyen újd...

Trackback: Csaba már itt, de Erzsébet még sehol... 2014.12.12. 09:43:00

December 4-én volt ebben a ciklusban a második képviselő testületi ülés, legalább annyira érdekes volt a megtárgyalt napirend, mint azok a pontok, amelyeket végül is nem tárgyaltunk az előzetesen meghirdetettekhez képest. A képviselő testületi ülésre m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Sebaj, a zemberek fejében ez úgy zajlik le, hogy találgatnak: Vajon mit titkoltok ennyire magatokról?"

A hét mondata.:D
Fel is jelentette, meg nem is...
Ezek egyre hülyébbek. :))
Viszont ecceri, balfasz narancsos szavazónak pont megfelel.

"De azt is kérte a hatóságtól, hogy függessze fel az eljárást addig, amíg ki nem derül, hogy felfüggesztik-e az ügyvivő diplomáciai mentességét.

Vida Ildikó NAV-elnök jogi képviselője, Futó Barnabás a VS.hu-nak elmondta, hogy a bíróságnak az amerikai külügyminisztériumhoz kell fordulnia Goodfriend mentességének felfüggesztéséért éppúgy, mint amikor egy mentelmi joggal rendelkező képviselő esetén a parlamentet keresik meg. Vida csütörtökön perelte be a diplomatát, mert a Heti Válasznak adott interjúban arról beszélt, hogy az adóhatóság elnökének köze lehet korrupciós ügyekhez. Ötmillió forint sérelemdíjat vár el tőle.

Goodfriend valójában nem beszélt egyszer sem konkrétan Vidáról, a lapban azt mondta: „Konkrét személyekről nem beszélek, de az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek. Az, ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek.”
www.hir24.hu/belfold/2014/12/11/otmilliot-akar-vida-ildiko-goodfriendtol/

Erre Andre a röhögéstől nehezen tudott reagálni... :D
Egyre jobb a hangulat a USA nagykövetségén, naponta mennek arra a humorbonbonok.
Ha én abban a helyzetben lennék, ahová Vida Ildikónak sikerült bemanővereznie magát, valószínűleg erős kormányzati segítséggel, akkor én már minden mindegy alapon borítanám a szaros bili.
Utána meg kényelmesen hátradőlnék és kiélvezném a kormányzati kapkodás látványát.
Ha már ennyire szarban hagyták kormányzati szinten, akkor már úgysincs veszteni valója.
Okosabb lett volna a Napi Gazdaságot, Orbán Viktort, Az USA-t, az OLAF-ot, minden magyar médiumot, a demonstrálókat, Varga Mihályt, stb-t beperelni, hiszen Jóbarát aztán se beutazást meg nem tagadott, sem az utolsó pillanatig nevet nem mondott.

Itt kérem újra Orbán Viktor és tanácsadói égbekiáltó alkalmatlansága mutatkozik meg teljes pompájában. Segítek a lehetséges kimenetelek értelmezésében.

Körülmények:

Orbán Viktor az ügyészségtől a bíróságokon keresztül a médiáig mindenhol saját korrupció gyanújával terhelt embereit ültette. A korrupció gyanúja úgy került ezekre az emberekre, hogy Orbán és csapata az ismert módon járt el a Napi Gazdaság zseniális húzása óta.

Lehetőségek:

Visszadobják a feljelentést. Ebben az esetben Orbán Viktor Jogászkirály személyes kudarca és szakmai alkalmatlansága nyer bizonyítást amellett, hogy Vida Ildikó továbbra is viselni kénytelen a korrupt, mégis az adóhatóság vezetője megtisztelő címet.

Eljárást kezdeményeznek. Itt lehetnek elágazások, de minden további esetben Orbán ügyészsége és bírósága jár el az ügyben, ami pont olyan, mint amikor Vida Ildikó vezeti a saját maga elleni vizsgálatot.
Ha elmeszelik Vida Ildikót, akkor annak már büntetőjogi következményei is lesznek, de valamit tán megment a bíróság a földig rombolt tekintélyéből. Ha Jóbarátra próbálják ráhúzni a vizes lepedőt, akkor pedig mindenki jogosan kiálthat Észak Koreát, diplomáciailag viszont csak ekkor kezdődik az igazi muri, amiben Szíjjártónak kellene Orbán érdekében eljárnia.

Ez mindenhogy bukás, csak már böriszaga is van.
@The Ghost Wolf: "Ha én abban a helyzetben lennék,..."

Ja! De te nem voltál együtt kollégista a hétvezérrel.:D
@miva?:
Tudod, mint amikor Szájtátó a diplomáciával kapcsolatban megpróbál valamit elhebegni... :D
Szánalom ez a csürhe.
A vicc, a tragikomédia és a hülyeség határán egyensúlyoznak folyamatosan.
Mondjuk rég bebizonyították, hogy alul lehet múlni Gyurcsányt.
@miva?: "Orbán Viktor az ügyészségtől a bíróságokon keresztül a médiáig mindenhol saját korrupció gyanújával terhelt embereit ültette."

Erről eszembe jutott, hogy az első Orbán kormány idején hogyan, és miért mondott le az akkori legfőbb ügyész.
Azért ez is érdekes. pintér szerint nem a korrupció a gond, hanem hogy sokat beszélnek róla.
Én most szívesen orrba verném és mutatnám neki, hogy "pszt".
Egy a lényeg, és ebből a pontból nézve igazán szánalmas ez a vergődés: Vida Ildikó nyaralása utáni első dolga volt, hogy nyilvánosan, egy újságban bejelentette, rajta van azon a kitiltási listán, amiről eredetileg is lehetett tudni, hogy nem azon gyűjti a Mikulás a jó gyerekek neveit.

Lehet, hogy a perrel a kormány el tudja hitetni pár tíz- vagy százezer hívével, hogy itten az igazságszolgáltatás akadályozása van, mert az USA külügy nem adja ki Goodfriendet, aki pedig egy gyáva tetű, mert nem megy bele ebbe a kutyakomédiába, de azt hiszem, közel sem annyival, mint amennyivel ezt el szeretnék hitetni.

A lényeg a selyemzsinór, és azt Vida hurkolta a saját nyakára.
Ahogy olvasom, Orbán ma kitett magáért a rádióban. Szerintem mindenki megnyugodott, belátta, hogy csak az ellenzék kampányol ( :D ), és ilyent a Fidesz ugya soha nem csinált :D
Megkezdődött a nyugodt, kiegyensúlyozott kormányzás időszaka majd öt év után :D
Az igazi érdeksérelmekkel járó dolgok meg csak most jönnek a kormánytagok szerint :D

Hazudik a Viktor? :D

Ejnye
akkor ma is és ide is :D

Vida-jelenet, ami nem kellett a Rádiókabarénak

www.origo.hu/itthon/20141211-a-jelenet-ami-nem-kellett-a-radiokabarenak.html

-

10 évet a pártos ügyésznek, bírónak!

Az MSZP börtönnel sújtaná a koncepciós perek kiagyalóit, noha a legfőbb ügyész szerint ilyen eljárások nincsenek is.

www.origo.hu/itthon/20141211-borton-jarna-a-koncepcios-perek-kiagyaloinak.html
.
''''ha Vida tett is valamit - a szemet hunyás is tett....''''

Ez legkevesebb félórás pislogás, nem egy sima szemhunyás.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: „_Konkrét személyekről nem beszélek, de az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek. Az, ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek._"
Mi a helyzet, a további öt kitiltottal?
orbán tudja, hogy kik azok?
Ha nem tudja, miért nem deríti ki?
Ha tudja, őket nem váltja le orbán, ha nem perelnek?
Mi lenne az indok a leváltásukra?
@punkfrog:
Csúnya amarikai rágalmakra nem kell reagálni!
Essetunni...
@miva?:
.
Kihagytad azt a lehetőséget, hogy az USA beleáll a perbe, amerikai és magyar ügyvédekkel, engedélyezve a terhelő bizonyítékok teljes nyilvánosságra hozatalát.

Ne felejtsd, hogy az USA egy proklamáció alapján járt el, és ez bármikor, egy fél óra alatt módosítható egy mondattal, amelyik úgy kezdődik, hogy kivéve Venezuela és...

És akkor lehet igazán mosolyogni a péntek reggeli propaganda műsorban.
@The Ghost Wolf:
Az elszabadult létrák országában van veszíteni valója vidának...A puszta tyúkszaros élete...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Tudod, mint amikor Szájtátó a diplomáciával kapcsolatban megpróbál valamit elhebegni...
?
Nem volt szakszerű a lesre-futása Goodfriend ügyben?
@Kacsura: a fidesz agitprop tévé/rádió válasza:

10:30
Közmédia: Nem cenzúra, a jelenet nem volt elég színvonalas

Szó sincs cenzúráról, "kiváló munkakapcsolat" van a közmédia és Varga Ferenc József humorista között, akinek a munkájára továbbra is számít a Magyar Rádió - a jelenete színvonala csak egyszerűen ütötte meg a mércét, ezért nem került be a szilveszteri Rádiókabaréba. Bár állítólag a szerkesztőknek először tetszett.

hvg.hu/itthon/20141212_Reagalt_a_kozmedia_Varga_cenzurazasra
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: így van:-)... (a karácsonyi sörök országába:-)...)
@Sir Bates dö Hól:
IRIGYKEDÜNK MAJD... GENYÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! :)
Közös nyilatkozat

Mi, az elmúlt közel két hónap magyarországi tömegtüntetéseinek és külföldi szolidaritási demonstrációinak szervezői a 2015. évi költségvetés tervezett formában való elfogadása ellen, annak megakadályozása céljából, valamint a rendszerváltás óta soha meg nem oldott és erősödő társadalmi igazságtalanságok, az állam fokozódó működésképtelensége és a rendszerszintű korrupció elleni tiltakozásul hirdetjük meg akcióinkat.

Folyamatos ellenállással tiltakozunk, mert a szociális ellátások tervezett szűkítésével, eltörlésével százezrek életét lehetetlenítik el. Tiltakozunk a szegregáció törvénybe iktatása ellen. Tiltakozunk, mert a magánnyugdíjpénztárakat, devizahiteleket, különadókat szabályozó törvények a magántulajdonunkat károsítják meg. Tiltakozunk, mert továbbra is a korrupció árnyéka vetül az állami adóhatóságra. Tiltakozunk, mert az oktatásból, egészségügyből évek óta elvont pénzekkel a jövőnket lopják el.

Célunk a valódi részvételiségen alapuló demokrácia, a szólásszabadság, az átláthatóság, az esélyegyenlőség, a társadalmi mobilitás, valamint a hatalmi ágak kontrolljának és a civil és az üzleti szféra teljes szabadságának visszaállítása, megerősítése. Célunk egy erős, modern, európai Magyarország.

Csatlakozásra hívjuk a kormányzat eddigi és tervezett országromboló intézkedésein felháborodott, dühös és csalódott embereket, pártfüggetlen civil közösségeket, érdekvédelmi szervezeteket. Várunk mindenkit a költségvetésről szóló végszavazás várható időpontját közrefogó december 14-i és 16-i budapesti, vidéki és országhatáron túli tüntetésekre. Arra buzdítjuk a tiltakozásuknak hangot adni kívánó polgártársainkat, hogy további demonstrációkkal, flashmobokkal, állampolgári engedetlenségi akciókkal fejezzék ki elégedetlenségüket a fennálló kormányzati rendszerrel szemben. Mi is ezt tesszük.

Éljen a Magyar Köztársaság!

1000 milliárdan a tisztességes adózásért
60ezren a MAGÁN nyugdíjukért
Kreatív Ellenállás
Nem Némulunk El
Százezren az internetadó ellen

2014. 12. 12.

www.facebook.com/1000millia/photos/a.431771456924382.1073741828.431768776924650/588570084577851/?type=1&fref=nf
Végre!

"Szerdán viszont volt egy nagy civil egyeztetés, ahol abban megállapodtak, hogy a két csapat támogatja egymást, mozgósít a másik rendezvényére, és a jövőben jó előre összehangolják az időpontokat. Sőt, létrehoznak egy közös tüntetésnaptárat is, hogy elkerüljék a hasonló átfedéseket."

index.hu/belfold/2014/12/12/kiderult_miert_lesz_ket_napon_belul_ket_oriastuntetes/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
Az M1 majd beszámol róla, hogy soha nem látott népszerűségnek örvend az adventi vásár Budapesten. Tízezrek látogatnak el a bódévárosba, ezzel is mutatva, hogy van mit költeni. A sorok vége a hídon toporog, de a türelmes NER-szimpatizánsok spontán Orbán kiáltásokkal adnak hangot elégedettségüknek a rossz idő dacára.
Véleményem szerint mindenki számára -a moi érintettek közül- egy infarktus lenne a legjobb megoldás vida részéről... (bár nem egy olyan bürökpoharas tipusnak nézem... ha neki lennék, legközelebb már asylum okán kérnék időpontot goodfriendtől...)
@miva?:

adventi pitypang :))
@Sir Bates dö Hól:
Te most arra célzol, hogy be talál ülni egy autóba és... NAHÁT!!!
@Sir Bates dö Hól:
Vádalkú keretében Vida Ildikó kitálalna...
Napokig nevetnénk! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ez nem célzás... ismerve ezeket és a brénsztormingjukat... simicska bólintása nélkül persze nem veszélytelen, de neki is vannak még mindig sajgóan fájó tyúkszemes ellenfelei, akik elefánthoz hasonló memóriával rendelkeznek, így, több, mint egy évtized távolból is...
a "független" szügyészség és sajtó, némi szereptévesztésben mind a kettő:

A Hír Tv máris nyomoz a drogos újságírók után

Lehet-e a szerkesztőségben kábítószert fogyasztani? Levelet kapott a Célponttól az Index, a Hvg és a 444.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F12%2F12%2Fa-hir-tv-maris-nyomoz-a-drogos-ujsagirok-utan%2F
@Sir Bates dö Hól:
Egyszer valaki papírra vethetné és kiadhatná a magyar politikai "elit" üzelmeit. Persze név nélkül, ha élni akar.
Viszont slágerkönyv lenne, évszázadokig tanítanák elrettentő példaként.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Oknyomozók. Okuk van, hogy nyomozzanak. Ha bedől a rencer mehetnek közmunkásnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez úgy lenne tisztességes műsor, ha maguk is válaszolnának az általuk feltett kérdésekre.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

ne hülyéskedj! 2 mondat után mindenki tudná, kiről van szó.
valamelyik régi humorista mondta / Kellér Dezső?/:
- kis ország vagyunk. egy csőcselékünk van. mindent ezzel kell megoldani.
@Kacsura:

Ez maga a vicc:

"Vidának nemcsak ez a humoros jelenet esett áldozatául, a BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszéke is feladott NAV-os feladatokat zárthelyi dolgozatokban, amíg a tanszéket meg nem kereste a BME dékánja, hogy ne adjanak fel több aktuálpolitikai példát. Kisült, előtte a dékánnál az EMMI helyettes államtitkára érdeklődött, de Palkovics László természetesen nem próbált nyomást gyakorolni, "csak mint fenntartó érdeklődött a (Vida-s ZH-t köreadó) sajtóhír kapcsán". Illetve a rektort megkereste maga Vida Ildikó és Csillag Dezsőné NAV-elnökhelyettes is az ügyvédje útján, hogy a jövőben személyiségi jogi szempontokból és a közintézmények jó hírének megóvása okán ilyen feladatok ne kerüljenek a diákok elé."

Mert ugyé a dijákok azok nem is látnak meg nem is hallanak, arról nem is beszélve, hogy olvasni meg különösen nem szoknak.:D
Mielőtt még elreppennék egy kis hétvégi kiruccanásra, gondoltam megosztom veletek, micsoda klafa helyen élünk. Mert igazán csodálatos, ahogy kurmányunk árt nekünk.
hvg.hu/itthon/20141212_Orban_Kossuth
hvg.hu/itthon/20141212_Meszaros_vagyonnyilatkozata_csak_osszekev
(azt a 100 milliót, azt tudnám én is feledni...)
q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F12%2F12%2Fa-hir-tv-maris-nyomoz-a-drogos-ujsagirok-utan%2F
q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F12%2F12%2Fmegis-mennyi-kidobott-penz-van-a-koltsegvetesben%2F

Dióhéjban ennyi lenne.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "A lényeg a selyemzsinór, és azt Vida hurkolta a saját nyakára."

Szerintem a lényeg az, higy MIÉRT? Ezt tudja már valaki?
Megöl a disznófejű NAVúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.

Sertés testét, az undokot, én
Simogattam. Ő remegett.
@maybach: "Azért ez is érdekes. pintér szerint nem a korrupció a gond, hanem hogy sokat beszélnek róla."

No, hogy ezt a gondot megoldják, bevezetik a kötelező szájkosár használatát. Oszt kuss!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: sokkal érdekesebb az interperszonális kapcsolatok vektorainak felvázolása... s azok okai, mint shakespeare királydrámái... gazdagság, hatalom, szerelem, féltékenység... a különbség csupán a szemétdomb mérete:-)...
Per? Milyen per?
Ha valami csoda folytán mégis sor kerülne rá, jóbarátnak semmi esélye. Mert:
- ki is delegálja a bírókat? Gondolom csak akadna legalább egy olyan bíró, aki alkalmas a feladatra, és aki
- az első tárgyaláson zárt tárgyalást rendelne el
- titkosítaná a periratokat 80 évre,
- nem zavarnák meg a bizonyítékok.

Ha esetleg máshonnan is előkerülnének dokumentumok, egyszerűen cia hamisítványnak minősítenék azokat.

Nem éltetek még eleget nerisztánban?
.
Sopronból egy család elmegy a rokonokhoz Gyulára nyaralni, vagy temetésre, bármiért.
Ez hat megye.
Ha ne hülye, átmegy Szlovákiába, Ukrajnából visszajön Záhonynál.

Pécről Debrecenbe sem könnyebb.

A régi Szovjetunió egyenesebb rendszer volt. Igaz nem fizetni kellett, hanem engedélyt kérni. És volt, ahol sorompót is felszereltek, vagy, ha csak egy utcai épület volt "védett", kiraktak egy behajtani tilos táblát.
Egyszer elmellőztem egy ilyen behajtani tilosat, és máris egy káder üdülővé átalakított Rákóczi várnál találtam magam.
A helység nem volt rajta a térképen.
>"Nem tudom. Ön szerint ez vicces? Boldog karácsonyt!"
Ezt válaszolta Orbán Viktor a Blikk sztárchat-en arra az olvasói kérdésre, hogy milyen érzés elsőként roma miniszterelnöknek lenni. A kérdés elég béna, de a válasz lenyűgöző.<

Szerintem nem lenyűgöző, hanem elszomorító. Talán szégyeli? De mit?
.
Orbán: ha valaki vasárnap is dolgozni szeretne, és nem kényszer hatása alatt teszi, nem azért, hogy megtarthassa a munkahelyét, akkor ezt tiszteletben kell tartani. Az is igaz - tette hozzá -, hogy a modern ipari ágazatokban nincs leállás, ezért nem az egész nemzetgazdaságban indította el a kormány a vasárnapi munkavégzés tilalmát.

A modern ipari ágazatokban nincs leállás...
A modern nő iparosítva szüljön, vasárnap különösen.
.
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász: a bécsi egyezmény kimondja, hogy a diplomaták nem avatkozhatnak bele a fogadó állam belügyeibe, és tiszteletben kell tartaniuk annak jogszabályait. Szerinte az amerikai ügyvivő mindkét előírást megsérthette.

Az is a belügyekbe való beavatkozásnak tekinthető, hogy Goodfriend részt vett egy erőszakba torkolló kormányellenes tüntetésen, amivel kilépett a szerepéből, és immár egyértelműen az ellenzék egyik legfontosabb eszközévé vált - hangsúlyozta az alkotmányjogász.

Az is belügyekbe való beavatkozás, hogy hasonló módon részt vett a békemeneten?

Doktor PHD (hapci) ?
!!
Azt gondolom, Vida azzal állt ki a napra, hogy a többi kitiltott majd követi vagy lebukik magától.
Mivel ez nem történt meg, az ezzel a röhejes de fenyegető lépéssel tudja őket is magával rántani, mert a már közismert szisztémát fel kell fednie.
Hulljon a férgese.
.
Lesz leépítés jövőre a közszférában az államreform részeként, s ennek során egyes területeken akár a 20 százalékot is meghaladó mértékű elbocsátásokra lehet felkészülni. Nem mindenhol kerül sor a kellemetlen lépésekre, a honvédelem, illetve a rendőrség állománya például bővülhet jövőre.

figyelo.hu/cikkek/413110-leepitesi-hullam-indulhat-magyarorszagon
@Sir Bates dö Hól:
Egy faca magyarosch arczkönyv, rinocéroszbőr borítással...
Ilyen egy tökös vezető:

www.honvedelem.hu/cikk/48194

Pegid a botrány azusának nagyon kínos. De! Ha harcolunk valami ellen, akkor a saját hibánk ellen is azt kell tenni, nem csak a másé ellen!

Vajon Viktorovics nertárs és a vezérkar ezt érti?
@dr. jenőke (jenőke):
Úgy látom, a jogászképzés sincs a helyzet magaslatán - példázza ez a szerencsétlen is ezt.
A szervilizmus sokkal többet nyom latban manapság, mint a józan ész.
Legalább szólna neki valaki, hogy "te, Bélám, miből akarsz élni, ha már nem kifizetődő Nulladik Piktor seggét nyalni"?
@dr. jenőke (jenőke): Értsd úgy: nem piszkáljuk a GDP 25+%-át adó autóipart, ahol 3 műszakban folyik a termelés vasárnap is. Mert igaz hogy hülyék vagyunk, de ennyire még nem.Az majd 2018-ban jön.
Hát kb így értete a kispajtás.
@dr. jenőke (jenőke): Kiváncsi vagyok, ha humor heroldságból tényleg bírósági szakaszba jut, mely bírónak fogják lepaszolni bivalyrecsegére, hogy elítéljék a kapitalista, imperialista, materialista, amerikanista goodfriendet. Mert az elítéléshez kell egy vak fideszest is találni aki meghozza a pártnak kedves ítéletet.
@Sir Bates dö Hól:

Késve jár a blogmotor, de az nem árt, ha néha ismételjük a leckét.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Egyre nagyobb a pánik az elvtársaknál, mindenki a menekülőutat tervezi, alakul a legendagyártás a Párt belső ellenállóiról, szóval tök hülyét nem lesz egyszerű találni. A szopórollerre felszállni kicsit ódzkodnak... :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: legyünk őszinték, ami azt illeti, tényleg szar volt...
@látjátok feleim szümtükkel: nem... bár, ahogy látom, mo is repetatìv üzemmódban van:-/...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A Hír Tv máris nyomoz a drogos újságírók után
Lehet-e a szerkesztőségben kábítószert fogyasztani? Levelet kapott a Célponttól az Index, a Hvg és a 444."

Tisztelt HírTV stábja

Szerkesztőségünkben betartjuk a magyar törvényeket, így a drog fogyasztása tilos, de ha nagyon muszáj, el tudunk keríteni az önök dolgozói számára egy kisebb szobát.

Index.
Besza..., behu... :))

"Lendületben a független, oknyomozó újságírás.

Múlt pénteken Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és fideszes főkommunikátor bedobta, hogy érdemes lenne bevezetni a kötelező drogtesztet a 12-18 év közöttiek, a választott politikusok és az újságírók számára. Két nappal később Rogán Antal bejelentette, hogy frakciójuk támogatja az ötletet, majd újabb két nap múlva módosított, hogy a gyermekek esetében csak a szülők beleegyezésével történhet a vizsgálat, de az újságírók és politikusok esetében nyilvánosságra hoznák a tesztek eredményét. Ma Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt a rádióban, hogy a kormány eldöntötte, ebben a ciklusban megtisztítja az országot a drogmaffiától, ezért kell a közbizalmi állások betöltőit – ideértve az újságírókat is – tesztelni. Mi pedig ezt kaptuk:

Felmérést készítünk a Hír Tv Célpont című műsorához.

Arra lennénk kíváncsiak, hogy az Önök szerkesztőségéből hány újságíró vállalná a drogtesztet?

Megkövetelnék-e a munkatársaktól a vizsgálatot vagy tervezik-e ennek bevezetését?

Lehet-e a szerkesztőségben kábítószert fogyasztani, van-e a munkaszerződésekben erre vonatkozó tilalom?

Mi a szerkesztőség álláspontja a marihuána legalizálásáról?

A kérdéssort más szerkesztőségekhez, többek között a 444-hez és az Indexhez is eljuttatták.

Pisiügyi megkeresésekre nem szoktunk válaszolni, de a Célpont kedves érdeklődésének nem tudunk ellenállni, ezért a kérdésre azt feleljük: mármint a jegybankelnök úr?"
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141212_Leleplezodik_a_hvgs_drogtanya
Ja igen, az, aki a nevét adta ehhez pedig:

"Üdvözlettel:
Losonczi Kata riporter, Hír Tv Célpont"

Szegénykém... lesz ebből mém dögivell! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Lehet-e a szerkesztőségben kábítószert fogyasztani, van-e a munkaszerződésekben erre vonatkozó tilalom?"

Tisztelt Losonczi Kata!

Kérem, küldje át a részünkre, hogy az önök cégénél, milyen tiltások szerepelnek a munkaszerződésekben!
Vida Lajos embere ebből meg nem az követezik, hogy Vitya pattogtathatná. Sztem Lala látja hogyan szúrják így tökön magukat Vityáék és hagyja Vidát asszisztálni hozzá.
Nem csodálkoznék ha orban hivatali hatalommal való visszaélés v zsarolás tényállását is kimerítette azzal, hogy személyesen és nagy nyilvánosan utasította a NAV vezetőjét hogy annak munkájával összefüggésben nem levo cselekedet (feljelentés) megtételére kötelezte.
Nem mintha orban mentelmi jogát (ez) a parlament felfuggssztené, de írjuk hozza ezt is ahhoz a jó hosszú bűnlajstromhoz, mert amikor egyszer majd biróság elé lehet állítani, akkor egy ehhez hasonló pitiáner ügyen fog elcsúszni és véletlenül sem azért mert reggel, délben, este lop-csal-hazudott és elárulta a hazát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A pénzéhség nagysága és a szopórollerre való rákerüléstől való félelem fordítottan arányos. :D 1. fidesz szabály.
Üdv!
Egy kis off: emlékeztek, mekkora dirrel-durral vette át az állam az önkormányzat adósságot? Na eddig tartott újratermelni. Szóval az ilyen kis trükköket is beleszámolva, hogy is áll az adósság elleni harc?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_adatot_kozolt_pinter_sandor.590889.html
.
Ez a harc sem lesz a végső.
(Gomperz Tamás Hvg)

„A kormány eldöntötte, hogy ebben a ciklusban megtisztítja az országot a drogmaffiától. A közbizalmi állások betöltőit azért kell tesztelni, hogy látni lehessen, kire lehet számítani ebben a harcban."

Nézd, öreg, az elmúlt években már harcoltál a zsebszerződések ellen, az államadósság ellen, az oroszok ellen, az amerikaiak ellen, Brüsszel ellen, a devizahitelek ellen, az idegenszívűek ellen, a gyarmatosítók ellen, továbbá az árvíz ellen, a márciusi havazás ellen, a bankok ellen, az RTL Klub ellen, az offshore lovagok ellen, Simor András ellen, a liberális állam ellen, a vizitíj ellen, valamint a rezsidémon ellen, a multik ellen, a hajléktalanok ellen, a Norvég Alap ellen, az Élet és Irodalom ellen és persze a józan ész ellen, ezenfelül a civilszervezetek ellen, a Klubrádió ellen, az RMDSZ ellen, az egykori kollégiumi szobatársak ellen, no meg az esküvői telefontolvajok ellen, ezenfelül a 4-es metró ellen, a megszorítások ellen, az iskolabezárások ellen, az adóemelések ellen, a történelmi egyházak ellen, a kis egyházak ellen, az egyháztagadók ellen, azonkívül a filozófusok ellen, a panelprolik ellen, a romkocsmában üldögélő bölcsészek ellen, a szinglik ellen, a melegek házassága ellen, a tanszabadság ellen, a népességcsökkenés ellen, a nyugdíjbiztosítók ellen, a pálinkafőzési tilalom ellen, most pedig a drogmaffia ellen,

nem kellene egy kicsit lazítani?
.
hvg.hu/gazdasag/20141211_Es_mar_megint_a_penzunk_kell_a_kormanynak/

Megpróbáltuk összegyűjteni az elmúlt négy és fél év tehernövelési termését, de lehet, hogy nem sikerült mindent felidéznünk. Kérjük, írják meg az onlinegazdasag@hvg.hu címre, ha valamit kifelejtettünk.
áfa felemelése 25-ről 27 százalékra (Európa-rekord, és világszinten is kimagasló)
adójóváírás megszüntetése
béren kívüli juttatások adóterhelésének többszöri növelése, az adómentes, illetve kedvező adózású határ csökkentése
munkavállalói járulékok emelése: 2011-től a nyugdíjjárulék 9,5-ről 10 százalékra, 2012-től egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék 7,5-ről 8,5 százalékra
nyugdíjjárulék-plafon eltörlése 2013-tól
eva emelése 30-ról 37 százalékra
cégautóadó megemelése
csipszadó (népegészségügyi termékadó) bevezetése 2011 őszén, az az alá bevont termékek körének bővítése, jövőre a tömény szeszekre is kivetik
kötelező kamarai tagdíj bevezetése, évi 5000 forint
jövedéki adó többszöri emelése a dohányárukra és az italokra
dohányáruknál a kiskereskedelmi árrés növelése
bioetanol jövedéki adójának drasztikus, 75 százalékkal való megemelése, autógáz jövedéki adójának megduplázása
a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó haszon után 48 százalékos adó bevezetése
magánszemélyek kommunális adójának felső határa évi 12 ezerről 17 ezer forintra nő
biztosítási (baleseti) adó bevezetése
e-útdíj bevezetése
bankadó
telekomadó
hipermarketadó
energetikai különadó
telefonadó
közműadó
tranzakciós illeték (csekkadó) bevezetése 2013 elején, majd többszöri emelése
betéti kamatok utáni 6 százalékos eho bevezetése 2013-ban
szappan-, testápoló-, művirág-, irodaipapír-adó bevezetése 2015-től (ezekre is kiterjesztik a termékdíjat, de a termékdíjnál több körben volt díjemelés az elmúlt években)
98 százalékos végkielégítés-adó (mostanra 75 százalékra vitték le)
reklámadó
élelmiszer-felügyeleti díj
befektetési alapok különadója
asztmás gyerekek utáni emelt összegű családi pótlék megvonása
4 napos autópálya-matrica megszüntetése, így 10 naposat kell venni annak is, aki csak egy napig használja a sztrádát
gyorsvonati pótjegy bevezetése, a Volánbuszokon kiegészítő jegyet kell fizetni
pénztárgépek kötelező cseréje 2013-2014-ben több szektorban, a költségek egy részét téríti csak az állam
"pornóadó": 25 százalékos kulturális járulék kivetése 2012-től a pornográf tartalmú termékek után
a cégek az elhatárolt veszteséget csak az adóalap feléig vehetik figyelembe, és jövő év elejétől él az a szabály, miszerint csak öt évig lehet elhatárolni a veszteséget
a helyi iparűzési adónál korlátozzák az ELÁBÉ levonhatóságát
gyógyszer-nagykereskedők által a forgalom után fizetendő adót bevezették
bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek emelése
reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség növelése
jövőre bővül az önkormányzatok adóztatási jogköre, már van is pár helyen döntés vagy ötletelés a tehernövelésről
M0 több szakaszának és autópályák fővárosi szakaszának díjkötelessé tétele jövőre.
@shinichi: Csodálkozol? Egy sor feladat mögül megvonták az állami támogatást, de a feladatot el kell látni. Pl. oktatásnál otthagyták az épület fenntartását, de pénzt nem kapnak hozzá.
@dr. jenőke (jenőke):

és? Nem megy jobban egyeseknek?
Hogy nem neked?
Annyit is érsz! :(
@dr. jenőke (jenőke): A háborúnak vége, ugyanis kínjában ezt birta mondani minielnökünk /röhögés nélkül/:

A lehető legtöbb ember számára teremtsük meg a gyarapodás feltételeit. Ezért lesz a következő három év a higgadt, nyugodt és kiszámítható kormányzás időszaka.”
444.hu/2014/12/12/orban-kezdodik-a-higgadt-nyugodt-es-kiszamithato-kormanyzas-idoszaka/
@Spániel:

be van szarva. Most nyugodtságot próbál sugallni, de belül tuti, hogy nagy a majré.
Igyekszik csillapítani a "lázadást" a kormány működés ellen, de ha így megy tovább, jönni fognak a keményebb intézkedések. Már ha igazak a hatalmi mániáról szóló kósza pletykák...
.
A szabad választások adta erkölcsi fundamentumot zúzták szét azzal, hogy e választások eredményére hivatkozva bármit megengedhetőnek tartottak maguknak. Úgy viselkedtek, mint az a férfi vagy nő, akiről csak az esküvő után derül ki, hogy valójában a velejéig romlott. Nem ismertek és továbbra sem ismernek mértéket, a mind újabb szigorító intézkedésekkel és törvénytervezettekkel dacosan azt üzenik, hogy az utolsó töltényig harcolni fogunk ellenetek. A vágyaitok, az örömeitek, az igényeitek ellen.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20141210_Az_engedelmesseg_vege#3q24nzh
@Spániel:
.
soha nem azt csinálja amit nond, hanem az ellenkezőjét.

Ő is így mondta. Azért az érdekes, hogy ehhez tartja is magát.
Arra figyelj, amit csinál!
@dr. jenőke (jenőke): "A szabad választások adta erkölcsi fundamentumot zúzták szét azzal,"

Nem mondanám éppen szabadnak a választásokat így utólag. Igaz, én is adtam egy esélyt a leváltásnak áprilisban, bánom is azóta. Merthogy a Fidesz nagy pofával hirdeti: hogy "ők 3-szor meg lettek választva törvényesen, majd tessenek 2018-ban reklamálni"! Ezért tartom nagyon felelőtlennek az ellenzéket, hogy elhitették április előtt, hogy a kormány leváltható! Sokkal kevesebben mentek volna el szavazni egyébként, és akkor Orbán dicsekedhetne a 20%-os részvétellel, aminek 10%-a Jobbikra meg az LMP-re szavazott volna.
Az ellenzékről maga a szerző írja: ott kuksolnak a homályos szobákban, és nem csinálnak semmit. Éppen hogy a fél Híradó azzal megy el, hogy bemutatják az MSZP, a DK, az Együtt és az LMP aktuális megmondóemberét (még fölsorolni is sok), aki éppen nagyon hőbörög valami pulpitus előtt, hogy most már aztán VÉGE, most már tényleg lebuktatjuk a kormányt stb. ... Az MTV-n, ATV-n is ezzel megy el a fél Híradó. :)
Nem problémázásra és panaszkodásra van szükség, hanem mindig a soron következő feladatok megoldására kell koncentrálni!
Egy példa a "keleti nyitás" jegyében:
www.hir24.hu/turmix/2014/12/11/bravurosan-szallt-fel-a-neni-szerelvenyre-video/#sl
@dr. jenőke (jenőke): "soha nem azt csinálja amit nond, hanem az ellenkezőjét."

Ez orvosi kezeléssel javítható, vagy gyógyíthatatlan?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Kétféle módon is gyógyítható, de mindkettő kicsinykét káros az egészségre.
Az egyik: állandósított szájzár generálás,
a másik: öntapadós papírcsíkok felvitele, bandázs készítés.
@Myrath:
Selyemfiú? A kiszhamisz... A KDNP frakció kedvence lehet akkor.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
De minek is töprengtem. Le kell váltan és kész.
"Kövér a Képviselői Irodaházról is levetette az uniós zászlót"

Na, elmegy a picsába a szarházi!
Én megértem, hogy Kövér elvtárs szívének a vörös zászló sokkal közelebb álló, de akkor is...
Engem az aggaszt, hogy a hírbe hozottakon kívüli fideszes politikusok esetleg nyomorognak. Még azt a méltatlan helyzetet is el tudom képzelni, hogy pl. valamelyik gyermeküknek csak kis értékű ingatlant vettek idén. Nagyon lehangoló lenne, ha tudomisén a karcagi képviselő egy unokája vagy gyermeke 10millió alatti ingatlannal gyarapodott volna 2014-ben. Ilyenkor igenis jogos a NAV elnökének a NER szellemében úgy eljárni, hogy annak eredményeként országgyűlési képviselőhöz méltó életvitelét az illető helyreállíthassa. Ez nem korrupció, hiszen maga a miniszterelnök szorgalmazza, hogy jó emberei olyan javakkal bírjanak, hogy ne maradjanak szégyenben egy közel keleti herceg látogatása esetén, ha őt véletlenül otthonukban kell fogadniuk.

Én Vida Ildikó helyében elsősorban az Internetet perelném be, hiszen az ő megítélésének a legtöbbet mégiscsak az Internet ártott. Másodsorban beperelném az októbert, majd a novembert is. Követelném, hogy október 10millió, november pedig 15millió forint nem vagyoni kártérítést fizessen a jó hírnéven esett csorba miatt.
Harmadsorban beperelném a hajnali négykori felszállást, hiszen a renoméjának tán az akkori tündöklése ártott a legtöbbet, meg persze társtettesként a repülőtér is felelős lehet. Ott az RTL Klub, a Napi Gazdaság, őket nyilvánvalóan be kell perelni!
Beperelném a HírTV-t, hiszen a tüntetések bemutatásával súlyosan megsértette VI jóhírét, és benne félelmet kelthetett.
Beperelném az Erzsébet híd és felvezető szakaszai útburkolatát, a digitális fényképezést, a nemzetközi sajtót, és a magyar népet.
Aztán persze az Egyesült Államokat, majd Jóbarátot is.
Na ettől a mikrofonállványtól majdnem kidobtam a taccsot!Merthogy megkérdezte Orbántól a mai "Csak ülök és mesélek"ben:
"Csak nem nevezzük pazarlásnak, ha esznek a gyerekek" – mondta azzal kapcsolatban, hogy a riporter felvetette: ha minden fillérre szükség van, akkor miért hoznak olyan intézkedéseket, hogy bővítik az ingyenes gyermekétkeztetést."
Értitek narancs trollok? Nem a stadionépítgetést, nem a várba költözést: a GYERMEKÉTKEZTETÉST!
(pedig igény, az lenne rá)
@shinichi@:

Ez nagyon fontos gondolat, de talán egy szinttel feljebb is elgondolkodhatnának rajta:

"A miniszter kiemelte: gyakran nem jelenik meg az önkormányzatok gondolkodásában az a felelősség, az a tudat, hogy a közt szolgálják, a köz pénzével kell gazdálkodniuk még akkor is, ha az államtól kapják. Az önkormányzatoknak a jó gazda gondosságával kell eljárniuk, és szükséges a belső kontrollrendszerük kiépítése is - hívta fel a figyelmet."
@miva?:
" a jó hírnéven esett csorba miatt. "

én ott kezdeném a bíró helyében, hogy visszadobnám vidának (futónak) a labdát, hogy indulásképp vida bizonyítsa be, hogy volt-e egyáltalán jó hírneve vida ildikónak az adott időszakban? tehát az usa-nak (goodfriend-nek) volt-e mit megsérteni?
ezalatt azt értem, hogy mondjuk jó hírnevű kutató. vagy nemzetközileg elismert vezető. vagy valamely korrupcióellenes intézmény kitüntetettje. vagy egy elismervény, amit magyarországon az összes párt aláírt, miszerint vida mindannyiuk alatt elismerten vezette a rábízott intézményeket, és makulátlanul.
valami ilyesmi. ha nincs, akkor nincs miről beszélni...
@miva?:

Nem kell vermes reményeket táplálni. Vérmeseket sem.
Ja, és Orvbán szerint megszűnik a kettős autópálya díj. Hurrrá!
Kereskedelmi ügynökök, egész országot járó szerelők: 19 megye + főváros x 5ezer = 100 ezer ft.
Magyarország jobban teljesít! Felcsökkenünk!
(vagy felkelünk???)
Off - lehet, csak én nem vettem ezt észre:

McCain szenátor januártól a felsőház védelmi bizottságának elnöke lesz. (A legnagyobb hatalmú és befolyású amerikai politikai csoport!)

Már sokszor figyelmeztetették a magyarokat arra, hogy a republikánusok adott esetben jóval keményebbek lesznek a külpolitikában, mint az Obama-adminisztráció.

„Innen már nincs lejjebb",mondják. McCain szenátor az új magyarországi nagykövet kinevezéséről tartott keddi washingtoni szenátusi szavazás alkalmával a többi között azt mondta: "Nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy neofasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek (televíziós szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek."

Piktorunk jobb ha felkészül, mert vazelin nélkül fogják megb....

ON.
@fzs.1933:
ezt egy közszolga mondja, nekünk, akik a zsozsóüt dogjuk össze ahhoz, hogy ő közszolgálhasson:

“Mindenekelőtt elvi éllel szeretném leszögezni, hogy a közérdekű adatigénylések keretében feltett mindazon kérdéseket, amelyek a Magyar Nemzeti Bank, mint közfeladatot ellátó szerv gazdálkodásának célszerűségi, eredményességi vagy törvényességi ellenőrzésére irányulnak jogszerűtlennek tartok (…)”

Azt ugyan tudjuk, hogy őfőméltosága rendeletet alkothat, no de az arra nem terjed ki, hogy eldöntse, jogszerűtlen-é ha a bank gazdálkodásáról kérdezi az állampolgár. A bank gazdálkodása pont olyan, mint az összes többi más közhivatalé. Aa közfeladta más. Arról pedig csak annyit mondhat el, amit neki törvény megenged. Ideje lenne felébrednie.
Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Képviselő Úr!

Amint Ön előtt is ismert, a vagyonnyilatkozatok jelenlegi rendszere nem képes biztosítani a közhatalmat gyakorlók vagyonosodásának az átláthatóságát. A polgárok ugyanakkor joggal várják el, hogy az adójukból fizetett választott tisztviselők, valamint a közszféra más dolgozói érdemben adjanak számot a vagyonuk eredetéről. A vagyonnyilatkozatokra vonatkozó hatályos szabályok ezt nem biztosítják. A vagyonnyilatkozatok nem minden esetben, a hozzátartozói nyilatkozatok pedig egyáltalán nem nyilvánosak, míg a vagyonnyilatkozatok tartalmának az ellenőrzése puszta formalitás, és a nyilatkozatot szándékosan valótlanul, hamisan kitöltőket sem fenyegeti elrettentő erejű szankció.

Ezért Magyarországon jelenleg nincsen lehetőség a közhatalmi döntéshozók gazdagodásának valódi, folyamatos nyomon követésére. A Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az Átlátszó.hu az alábbiakat javasolja azért, hogy ez a jövőben ne így legyen:

Valódi nyilvánosság

Kézzel kitöltött, illetve szkennelt vagyonnyilatkozatok helyett elektronikusan kitöltött és elektronikusan olvasható, kereshető, összehasonlítható vagyonnyilatkozatok.

Egységes, elektronikus, állami vagyonnyilatkozati adatbázis, amelyben a tisztségviselő mandátuma alatt kitöltött minden vagyonnyilatkozat és azok módosítása is elérhető.

A parlamenti képviselők és a politikai vezetők (miniszterek, államtitkárok) esetében a hozzátartozók (nyilatkozóval egy háztartásban élők) vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános és teljes körűen hozzáférhető a világhálón.

Valódi tartalom

A vagyonnyilatkozat tartalmazzon arra vonatkozó magyarázatot, hogy a tisztségviselő milyen forrásból tett szert az abban szereplő vagyontárgyakra.

A vagyonnyilatkozat tartalmazza az országgyűlési képviselő minden társadalmi vagy gazdasági szervezetben vállalt tisztségét, akkor is, ha az nem jár jövedelemmel.

A vagyonnyilatkozat nem nyilvános melléklete tartalmazza az abban szereplő ingatlanok és ingóságok azonosítására alkalmas adatot (cím, helyrajzi szám, rendszám, engedélyszám, stb.). Ezen adatokhoz a mentelmi bizottság és a hatóságok férhetnek hozzá.

Valódi ellenőrzés

A vagyonnyilatkozatokat az adóhatóság ellenőrizze.

A vagyonnyilatkozatok és a nyilatkozók adóbevallásának automatikus összevetése.

Automatikus vagyonosodási vizsgálat a megmagyarázatlan gazdagodás felderítésére.

Valódi büntetés

A Büntető Törvénykönyv önálló bűncselekményként rendelje büntetni a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség megsértését.

Fenyegesse börtönbüntetés és a közhatalmi, valamint közpénzről döntő foglalkozásoktól történő eltiltás azokat, akik hamis, vagy valótlan tartalmú vagyonnyilatkozat tesznek, vagy a vagyonnyilatkozatukat nem nyújtják be.

Az is legyen büntetendő, ha valaki gondatlanságból mulasztja el vagy sérti meg a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét.

Arra kérjük Képviselő Asszonyt, illetve Képviselő Urat, hogy járjon elöl jó példával és 2015. januárjában saját és hozzátartozói, valamint az önnel egy háztartásban élők elektronikusan kitöltött és elektronikusan kereshető, olvasható vagyonnyilatkozatát juttassa el nekünk. A vagyonnyilatkozatokat adatbázis formájában nyilvánosságra hozzuk.

Azt is kérjük, hogy a vagyonnyilatkozati rendszer reformjához szükséges törvényeket még idén nyújtsák be az Országgyűlésnek.

Budapest, 2014. december 11.

Tisztelettel:

Bodoky Tamás
főszerkesztő
Átlátszó.hu

Léderer Sándor
ügyvezető
K-Monitor

Martin József Péter
ügyvezető igazgató
Transparency International Magyarország

blog.atlatszo.hu/2014/12/level-a-kepviseloknek-atlathato-vagyonosodast/
@jöttem:

A hiányos adattartalmú vagyonnyilatkozat szerintem hamis magánokirat, mert valótlan adatokat tartalmaz. Az elfelejtettem nem mentség, hiszen elég idő adnak a kitöltésére. Azzal pedig, hogy átadják a megőrzésre jogosult szervnek, már felhasználásra kerül a valótlan tartalmával együtt.

Eccerű pógárt ilyen hiányos iratok miatt bezony meghurcolásznak. Vagyonnyilatkozattételre jogosultakat - pl. ogy képviselőket - miért nem?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy neofasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek (televíziós szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek."

Énnekem már akkor is szimpatikus volt ez a McCain (mégha azt a Palint is vállalta :), mikor Orbán még arra biztatta a híveit, hogy drukkoljanak neki. Igaz, én Hillarynak drukkoltam. És most tényleg nem azért mondom, de Obamában nem bíztam, és nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket ...
@jöttem: A költségtérítést még mindig számla nélkül veszik fel a képviselők?
@látjátok feleim szümtükkel:

Csak.
Kíváncsi vagyok, hány képviselő tesz eleget a kérésnek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Sokan bevállalták volna Palint, jó nem az eszéért... :)
@dr. jenőke (jenőke): Előbb várjuk meg, hogy a fejére dőljön a NER.
Szeretne annyira szomorú bohóc lenni a sok kis irigykedő, neokonzervatív-jobbliberális-ultrafasiszta-mohamedánbuddhista, mint Vida Ildikó!

Bulgáriában az ilyen áldozatos munkával, rengeteg erőfeszítéssel elért, vagyonos közszereplőket tisztelet övezi, nem pedig a net arctalansága mögé bújt nyikhaj kis ficsúrok vállalhatatlan obszcén megjegyzései.

A hanyatló Északnyugat helyett tanulhatnátok a balkáni testvéreitektől egy kis kultúrát!
@kekex: erős csúsztatás, amit írsz, ugyanis:

19 megye x 5e Ft, az 94e Ft. Namost eddig meg kellett venni a heti matricát 5 900 Ft-ért, amit 6 napig használhattál, ezt a hétvégi (gyengébbek kedvéért 2 napos) matricával kellett kiegészíteni (3 999 Ft / hét), egy hónapra mindjárt 7 599 Ft, egy évre 99 599 Ft, azaz egy teljes havi díjjal beljebb vagy!

Forrás:

www.bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/jegy-es-berletarak/

Namost, akkor hogy is jársz jobban? Megint csak a szokásos unliberális hörgés, meg Orbán szidalmazása – ti neohinduista-ultrakeresztény provokátorok egyebet sem tudtok.
Adalék a jogállamisághoz, csak azt nem tudom sírjunk vagy nevessünk-é?

victorism.blog.hu/2014/12/12/kozjegyzoi_mutyirat
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka:

Tudod erre szokják mondani, hogy parasztvakítás. Legalább annyira, mint a rezsiháború.
@The Ghost Wolf: "Ha én abban a helyzetben lennék, ahová Vida Ildikónak sikerült bemanővereznie magát, valószínűleg erős kormányzati segítséggel, akkor én már minden mindegy alapon borítanám a szaros bili."

A fideszesek között láttunk már igazi Dugovics Tituszokat, és a szó jó értelmében. A kishantosi csapatra gondolok.
Tanítani kéne a történelemkönyvekben, ahogy a polgári engedetlenséget megcsinálták (nem engedelmeskedtek a távozásra felszólító határozatnak), a Greenpeace segítségével. Hálásabb lehet nekik az ország, mint bármely (jelenlegi) ellenzéki politikusnak!
Azóta is figyelem a híreket, nem lettek-e rosszul osztrák állampolgárok kocsijában ... :( Ha valami bajuk lesz, én odamegyek Orbánhoz, és leköpöm. :((
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka: "Bulgáriában az ilyen áldozatos munkával, rengeteg erőfeszítéssel elért, vagyonos közszereplőket tisztelet övezi,"

No akkor valami baj van a látással, mert itt áldozatos, rengeteg erőfeszítéssel vagyonososdni nem lehet, mert jön a nav, oszt még a segged lyukába is benéz, nincs-é benne egy kis eltitkolt adó. A vagyonosokat meg nem ollan nagyon vizslatják ezügyileg. Kérdezd meg a Horváth Andrást.
@punkfrog:

Tudom, hogy nagyon naivnak és földtől elrugaszkodottnak hangzik a kérdésem:

Miért nem ajánlják fel Magyarország közjogi méltóságai és kormányának tagjai fél éves jövedelmüket a költségvetés kiegyensúlyozására?

Úgy lenne fair, hogy ők is kivegyék a részüket a közterhekből.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ehhez nem értek, mindenesetre a nő számlájára írom, hogy nem mondja: "Csak."
@látjátok feleim szümtükkel: látom, nem értitek: csakis kemény, áldozatos munkával lehet meggazdagodni, ahhoz pedig keresztény értékrendre is szükség van.

Persze amíg a hanyatló Nyugat rothadó értékei után áhítoztok, elhagy benneteket a Balkán is. Legnagyobb értéke Orbánnak, hogy ezt felismerte és nyitott a Kelet felé. Minél előbb be vezeti a Bulgár-modellt, annál kevesebb verejtéknek kell kiserkennie a szegény bankszektor áldozatkész bakembereinek.
@fzs.1933:

Majd akkor takarjuk le Kövér elvtársat az uniós lobogóval, ha már nem tehet ellene. Kivárjuk!
Kövér elvtárs nem felejtünk! :)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Csak reménykedhetünk abban, hogy nem gondolja Washingtonban senki azt, hogy ez általában a magyarok véleménye és szellemi színvonala."

nepszava.com/2014/12/amerika/eszak-koreai-stilusu-levelet-irt-az-amerikai-magyar-szovetseg.html
@jöttem: én ilyet, sose kérnék.
sokkal többet vennének ki, mint amit beraktak!
csináljak azt, ami a dolguk.
kormányozzanak normálisan!
Ez a szerencsétlen is Bibó kollégista volt,mi a répa folyt ott?!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Van az a pénz, amiért azok a szerencsétlen hülyék is lemennek ku... szóval kutyába.
Zseniális :)

Ha nem piszkálják a dolgot, akkor jöttek volna más, aktuálisabb ügyek ez meg szépen kikopik a köztudatból. Ellenben most, hogy per lett belőle biztosították vele, hogy az ügy évekig felszínen maradjon.

A mi Viktorunk vajon ismeri a viccet a medvéről meg a vadászról? :)
@toportyánzsóti:
Valami más, az mehetett az agyára... Vagy szimplán sokan voltak a fiúk!
@punkfrog:

Nemcsak én vagyok naiv. EZEK? NORMÁLISAN?
Második ciklus a böszmére is ráégett,csuti orálmuzsiknak sem ez volt az elképzelése,hülyéi rendesen ráöntötték a szarosbilit 1 hónapig se köpni se nyelni nem tudott,utána is hetek kellett mire elkezdett visszapofázni ami már nyíltszini hazudozássá változott.
@Khonsu:
Ismeri, nem ismeri, hamarosan megismeri - az orosz medvénél szerintem már megismerte, most a német, a berlini medve is megismerteti majd vele.
Az amerikaiak megismertethetik most jogi eljárás keretében a népet ezekkel az infókkal.
Most kéne kiömleszteni az infót, a személyeket, a tetteket, az összegeket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Rossz az aki rosszra gondol...de lehet benne valami.
@jöttem: Azt az embert már most is a gyűlölet tartja egyben. Ha az nem lenne, szétesne.

Tegnap is amiket mondott a történészkonferencián. Hogy az Ideiglenes Nemzetgyűlés által kiírt választáson a Kisgazdapárt nyerte a legtöbb szavazatot, csak a ruszkik közbeszóltak. Szerintem nemcsak ezt sajnálja, hanem hogy nem engedték a nácikat és fasisztákat indulni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az hogy a Koszorús alezredes fia, az sok mindent elmond. Állítólag ő terjesztette a legendát, hogy Horthy az apját a zsidók megvédésére hívta a fővárosba, és nem a csendőrpuccs ellen.
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka: És te miért is várod a bűncselekményed elévülését? Keresztény magatartással évek áldozatos munkájával voltál bűnöző, és most nem jöhetsz? Meddig kell maradnod?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Elmebetegek irányítják az országot. És ez nem vicc!!
@jöttem: kurvára igazad van!! ilyen kibaszott kókler miniszterelnöke nem volt még mo-nak!
szép estét neked és mindenkinek:)))
@taga20:
Már reggel... T.Kollegák ezzel kezdik a napot... Én vagyok a legtájékozatlanabb ezzel az oldallal. :)
@jöttem: Bocs, ha már eleged van. De találtam tegnap egy friss interjút Vekerdyvel, ami szintén illusztrálja, hogy mi vele a bajom.

a) Nem bántásból, de három vagy négy kormánynak volt V. az oktatáspolitikai szakértője. Az elmúlt 20 évben nem volt baj, hogy a szabolcsi romagyerekek szüleit leépítették a gyárakból, segélyre szorították, ráadásul bezártak arrafelé iskolákat!?
b) Klebersberg Kunó akárhány szép falusi iskolát épített, de azért a numerus clausust is megszavazta. Vekerdy állandóan rá hivatkozik, dicséri. Miközben a Kádár-nosztalgiáért leharapja az emberek fejét, a Horthy-nosztalgiáról nem sok szót ejt.
c) Minek ez az álnaivság Balog Zoltánnal kapcsolatban? A történelmi egyházak kedvence a középosztály, a nyomorultak meg az alamizsnáért legyenek cserébe jó katolikusok/reformátusok.

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/vekerdy_tamas_a_szulok_nem_tehetik_le_a_fegyvert
@taga20:

Most nem tudsz lebukni, mert a párom is "P" betűs!:)
@tristen2005:
Mi a P betűs dolgok nagy barátjai vagyunk! :)
P, mint punok, pia, pálinka, pipihús, Pennike, penicillin, paprika... rengeteg... :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Idézem a Kunóról.

"Klebelsberg Kunó, akit most a családja tiltakozása ellenére cégérül használ a kormányzat, nem azt találta ki, hogy kevesebb egyetemista kell, hanem alapított három új egyetemet. Nem azt mondta, hogy kevesebb gimnazistára van szükség, hanem a reál iskola (ami után csak műszaki pályákon lehetett továbbtanulni) és a klasszikus, görög-latinos gimnázium közé (ahonnan akárhová tovább lehetett menni) bevezette a reál gimnáziumot modern idegen nyelvekkel, ami megadta a lehetőséget a szélesebb rétegeknek is a továbbtanulásra és a felemelkedésre. És ezt mondta: „Lehetetlen, hogy zárt legyen az alapfokú oktatás (4 elemi, 6 elemi, polgári, tanonciskola) 8 osztályos általános iskola kell, hogy biztosítva legyen a mobilitás!” Kevesen tudják, hogy ezt ő találta ki. Mindenben az ellenkezőjét csinálta Klebelsberg Kunó, mint a jelenlegi oktatáspolitika."

hvg.hu/kultura/20131022_Vekerdy_Tamas_interju/

hu.wikipedia.org/wiki/Klebelsberg_Kuno
@jöttem:
.
A mikulás tudja: PENNY!
Okos megoldás!
(Most láttam a hírdetést)
@dr. jenőke (jenőke): Adják be a Pennybe a költségtérítési igényüket? :) Jó.
@tristen2005:
Mik nem vannak... Állat tudok lenni ám!
Holnapra tartalékolom magam, viszket az egerem! :)
Bulizni megyek egyik fogászattal, de a szemem itt tartom.
@taga20:
Cseszed! Tudtam, hogy be fogod linkelni, de lemaradtál... :O
A kis vöröst is láttad???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Melyiket huzigálják? Alsó, felső, középső?:)
@tristen2005:
Nem húzás, buli, evészet, ivászat... :)
MAJOM!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: most, hogy mondtad, de nem nedvesettem be:))
Jó estét mindenkinek!

Nézzük, hogy miként is dolgoznak egy unortodox ország törvényhozói:

2014. október 21. - Kiderül, hogy bevezetik az elektronikus közúti ellenőrző rendszert
2014. november 26. - Kijön a jogszabály
2014. december 5. - Megalakul az ekaer-munkabizottság
2014. december 10. - Kezdődik a társadalmi egyeztetés
2014. december 11. - Vége az egyeztetésnek
2014. december 14. - Módosítják a tervet
2014. december 20. - Tesztüzemben elérhető lesz az ekaer-rendszer
2015. január 1. - Életbe lép a törvény
2015. január 1-31. - Türelmi idő
2015. február 1-től - büntetés

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/12/12/nav_ekaer_logisztika_szallitmany_ado_afa/

Húzzanak már el a búsba, mert lassan eléri azt a szintet az agyatlan faszságuk, amikortól már nem állok jót magamért! Mi a búvalbaszott kurvaélet ez már?
Itt már nem bársonyos, hanem flexes forradalom lesz!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azé vigyázá velük, me fogaznak.:)))
@taga20:

Már bejáratottak, alsó-felső metszőfog hiányzik!:)
Nem, nem, nem és nem! Ilyen ország nincs is!

index.hu/belfold/2014/12/12/57_milliojaba_kerult_siofoknak_a_bukott_fideszes_ingyen_mobilos_kampanya/

Azt hiszem, a ma estét is tankozással fejezem be... :)
@fzs.1933: nagyjából én is így érzem. kezdek én is bepöccenni!
KURVAANYJÁBA HÚZZON EL ORBÁNVITYA ÉS TALPASAI!!
@taga20: Épp csak elindult a show. Hátradőlni, élvezni!
SZtem februárban már a NAV sem szed be pénzt, orosz pénzből még csap egy finálét a Fidesz a királyi tv-n, oszt márciusban segbbe lesznek rúgva.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Miért, miért, mi a francnak nem lehet végre megjegyezni, az nem egy semleges NER, hanem kőkemény NE MERD!
@taga20:

Mi lesz itt tél végére...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha véletlenül találkozol egy orvossal, meg fázás elleni recept!:)

www.napiszar.hu/showPost/Receptajanlo_1
@fzs.1933:

Mi lesz itt tél végére...

Remélem, egy nő!:)
@miva?:

csak halkan kérdem meg, hogy miért kellene hátradőlni?
Ha te nem, meg én nem, meg taga, meg akárkik nem hallatják a hangjukat, tesznek bármit is, akkor kik?
Az nem elég, hogy ezek a pöcsök a nagyobbnál nagyobb ökörségeket lépik meg! Persze a legkönnyebb azt várni, hogy "majd mások biztos csinálnak is valamit".

Félre ne érts! Nem tudom, hogy neked, személyesen egyáltalán van-e bármi lehetőséged, de ha ez az alap hozzáállás, akkor lesz itt minden, csak takarodó nem ennek a sertéstelepnek!

Az vegye magára a fentieket, akire való!
Béke!
@fzs.1933:
Most mit elégedetlenkedsz!?
Lelkesesen és tettrekészen dolgoznak. Már az is baj?
Ba..zátok meg, nektek se jó semmi... pedig éjt nappallá téve dolgozik az a drága Piktor, csak most, csak értetek, csak... :O
Egyre szarabbul is néz ki. Ahogy az ország is...
Szóval tényleg nem kéne ennyit melózniuk.
@tristen2005:

ezt a receptet feltétlenül kipróbálom! :)

Hiányod van nőből? Ó, te szegény! Mondjuk én is csak ritkán látom a nejemet...
nol.hu/velemeny/szakad-a-gat-1503965
"weiner3
Az Orbán-i világ széthullása sok okra vezethető vissza, de három hangsúlyos: 1) Széles körben bizonyossá vált, hogy hazudnak. Az RTL pálfordulása óta az ellenzéki média által korábban el nem ért több milliós nézőtábor szembesült azzal, hogy a Fidesz kommunikációs gépezete által konstruált narancsos világ hazugságokra épül. 2) Nyilvánvalóvá vált, hogy lopnak. Korábban is tudni lehetett, hogy a Fidesz korrupt, csal és lopkodja a közpénzt, de az amerikai kitiltási ügy bizonyossá tette, hogy rajtakapták a lopáson. A rendszerszintű lopás megértésében és társadalmi felismerésében jó szolgálatot tettek Rogán, Szijjártó és Kósa urak a családi léptékű villaügyeikkel. 3) A programhiányos tavaszi kampányt követően Orbán elfelejtett kormányozni. A Magyarország jobban teljesít szlogenen felhevült híveket és passzív támogatókat hideg zuhanyként érte az ősz során belengetett adózási hullám. Miközben a hatalmon belüli köröket kizárólag a zsákmány (EU források, közvagyon, pozíciók) elosztása/újraosztása érdekelte. A "kibékülést" kereső fideszeseknek azzal kellett szembesülni, hogy a vakbuzgó elszántsággal és törve-zúzva létrehozott Rendszer nem működik. Egyszerre emészti kívül és belül a sok téveszme, hazugság és lopás."
@tristen2005:
Nem eggyel... de ez régi, bevált recept!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

1, Az a HirtV ami HAZUG MEGRENDEZETT RIPORTOT készített nem is egyszer a szocik lejáratására?

index.hu/belfold/tejfel02/

www.origo.hu/itthon/20080225-van-precedens-az-alneven-telefonalgato-ujsagiro-ugyeben.html
____

2, Az a HirTV aminek Wass Albert szerelmes ELÍTÉLT CSALOK voltak az alkalmazottai?

index.hu/politika/bulvar/piram0602/

hvg.hu/hvgfriss/2009.40/200940_BEDoLT_PIRAMISJATEK_Eletmuveszek
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Dolgozik??? Szerintem ez már csak delírium.
@fzs.1933:
Még annál is rosszabb... :(
Ez a barom komolyan gondolja.
magyarinfo.blog.hu/2014/12/12/na_ki_kolt_tobbet_egy_stadionra_mint_a_lakossagi_energiatakarekossag_tamogatasara
"Ma Magyarországon a kormány mindössze 2,72 milliárd forintot szán az energiahatékonyságot növelő lakossági beruházások támogatására".
„Az Emberi Erőforrások Minisztériumában hétfőn aláírták a szerződést az új diósgyőri stadion 4,5 milliárd forintos állami támogatásáról.”
"Igen, egy olyan országban élünk, ahol egy darab futballstadion korszerűsítésére több támogatás jut, mint a lakossági energetikai beruházások éves támogatási kerete."
"Mondjuk nincs min csodálkoznunk, hiszen olyan országban élünk, ahol Kocsis Máté kötelező drogtesztet akart bevezetni a 12-18 évesek számára, a kvázi-párt KDNP Fidesz támogatással bezárná vasárnap a boltokat, a felsőoktatási tanulmányokhoz emelt szintű érettségit írnak elő, elveszik a rendszeres szociális segélyt a szegényektől, elveszik a nyugdíjkasszákban lévő utolsó forintokat is, vezető politikusok szerint a gyerekek életformaszerűen mennek reggel éhesen iskolába. És Vida Ildikó még NAV-elnök."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én szóltam, asztán, ha otthon nem tucc elszámolni a cerkáddal, ako ne sírjál itt nekünk!:))
@kekex:

bassza meg. Nem érdekel, hogy beteg vagyok, hogy itthagyom a családot. Nem érdekel, hogy senki nem tud róla. Lassan ott tartok, hogy fogom magam és elindulok egymagam a parlament elé tüntetni.
Nem tudom elhinni, hogy napról napra derülnek ki a disznóságok és semmi. Senki (értsd: nagy tömegek) nem mozdul. Megvárom még a 14-15-16-át, hátha valami átütő lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az MSZP börtönnel sújtaná a koncepciós perek kiagyalóit, noha a legfőbb ügyész szerint ilyen eljárások nincsenek is."

NINCSENEK?? Orban meg pert is vesztett miatta!

______
A BKKB elsőfokú ítéletében megállapította, hogy Orbán és a könyvkiadó megsértette Juszt személyiségi jogait azzal, hogy nyilvánvalóan valótlanságokat közölt.

A Juszt által főszerkesztett Kriminális című hetilap 1999. május 27-i számában a megfigyelési üggyel összefüggő dokumentumokat közölt. Jusztot államtitoksértés gyanúja miatt 1999. június 1-jén gyanúsítottként hallgatták ki, később bűncselekmény hiányában megszüntették vele szemben az eljárást.

– Orbán Viktor akkori miniszterelnök 1999. június 2-án, szokásos szerdai rádióinterjújában többek között úgy fogalmazott:

„...miután nyilvánvalóan törvénysértés történt, az ilyesmit üldözni kell, az efféle tetteket MEG KELL TOROLNI...” „..nagyon szigorú eljárást TARTOK SZÜKSÉGESNEK, AMELYET MAR MEG IS INDÍTOTTAK az erre hivatott állami szervek...”.

Juszt többek között emiatt perelt személyiségi jogai megsértése miatt – tájékoztatott Muskovszky. Hozzátette: Orbán ezen kijelentései a beszédeit összegyűjtő könyvben is olvashatók, ezért Juszt nemcsak Orbánt, hanem a Püski Könyvkiadót és a könyv szerkesztőjét is beperelte.

______
@taga20:

Ezt egy ideig még élvezzük, aztán lesz másik.
De ne görcsölj rá a témára! Bonts te is egy sört, aztán élvezd az estét.:)
Ma a közeli városban a gyógyszertár felé vezetett az utam. Egyszer csak belép a körzet képviselője (mellesleg a fiam osztálytársának apja). Se nem köszön, se semmi. Kijövök a gyógyszertárból, ahol egy faszi megkérdezte tőlem, hogy "nem-e AZ a valaki ment be?".
Mondom neki, hogy de. "Az a fidesz izés?" kérdi. Mondtam, az. Mielőtt autóba ültem volna, láttam, hogy igen heves vitát folytatnak.
Úgy tűnik, már az utcán sincsenek biztonságban.
@fzs.1933: te milyen vagy! te nem tucc együtt örülni pl. mészároslörinccel, hogy észre vette a leesett egy csilliárdot?
menthetetlen vagy!:)))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: szép felsorolás, és hogyhogy a pipihús után jutottam eszedbe?:)
@dr. jenőke (jenőke):

Lenne pár kérdésem a Mikuláshoz, ha mindentudó.
Magányjellegű.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: vakard meg..
milyen lehet egy buli a fogászaton? nem is akarom tudni:)
@taga20:

én valóban az vagyok... ;)
@Penivaldes:
Pikáns... :D
Amúgy egy szálloda éttermébe megyünk.
@jöttem:

Mikulás?

Hát a fideszék alsógatyája! :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

holnap, kedves.
estére általában két agysejtem marad. ma csak másfél.
azzal vagy olvasok, vagy értelmezek. a kettő együtt ne megy.
de ha az interjú megvan képeskönyv formában, akkor hozzáfogok szívesen.
@fzs.1933: Nem erre értettem. Igazad van. De nem kell agyvérzést kapni. Beérett a sárkányfogvetemény. Élvezzük ki közösen azt az időt, amit a történelem úgy jegyez majd, hogy " A kor, amikor a magyarság megtanulta a demokráciát"!

Belátva, hogy a valóságban kell boldogulnunk, de elutasítva a tisztességtelenséget, a " csak velünk lehet őket leváltani" protest álláspontot, a szemhunyást bárhol, és dolgokért kiállni tenni, nem pedig az inkompetenciában bízva megelégedni a fekete seggűek vereségével.

Régóta írom itt, hogy a demokrácia ott kezdődik, ahol mindenki a számára legelfogadhatóbb tömörülésre szavaz attól függetlenül, hogy esetleg " elvész a szavazata", ugyanis a választás csak így tekinthető mérésnek. Ott folytatódik, hogy a helyi ügyek fontosabbak a regionális, országos ügyeknél, mert ugye ott élünk, helyben. Kell tehát lehetőség, jogkör, forrás helyben. Ott pedig véget is ér, mikor megtanultuk, hogy a mi választottunk azért van a helyén, hogy szót értsen mások választottjaival, és ennek a feltétele egy olyan szigorú keretrendszer, ahol a tolvajt, a korruptat, az ostobát, a kirekesztőt azonnal elzavarjuk akkor is, ha ő a mi emberünk.

Nem is marad a mai politikai életből senki.

De a közös célok kitűzéséhez nincs is szükség "szakértő" politikusok segítségére, hiszen az oktatás; a honfitárs nem halhat éhen, fagyhat meg; a tisztességes munka sikerét elismerjük, támogatjuk; a szolidaritást vállalunk a rosszabb helyzetben lévő régiókkal; a vallási, faji alapon senkit nem különböztetünk meg; a szexuális szokásai mindenki magánügyei, amíg törvényt nem sért; a stb. kérdésében mindannyian egyetértünk, és arra kell építeni az országot, amerre az esetleges kurzusváltás után a tarsolylemezesek is továbbépítenék, nem pedig rombolással kezdenék a munkát.

Én így látom, és a magam lehetőségei mentén teszek is érte.
De ettől még a letépett állarcú bohóc extra produkcióját hangosan kacagva szeretném kiélvezni, és ezt kívánom Neked is.
@Penivaldes: beadják egymásnak az összes érzéstelenítőt, aztán fúrnak ezerrel
Fabius! Te komolyan azt hiszed, hogy nincs az ildikó tarsolyában 1-2 dolog. Tuti van, ha idáig ki tudta húzni. Ahogy odakaffogott a sveháti reptéren a riporternek, lehet még a viktort is leugatja. Persze csak ha más nem hallja.

Mi lesz a vége? Szerintem kap egy csinos összeget a ciprusi bankszámlájára ildikó, csak a szája el ne járjon, oszt lemond. "Magától".
Aztán némi idő elteltével végleg "eltűnik" a térképről. Ez már csak így megy a nagy focializmusban...
@Penivaldes:
Jajj, te kis indiszkrét... nem akarod tudni! :)
@jöttem: hmmm nem is akarom tudni mi fog ott menni...
@Penivaldes:

a gólya csillagom, 9 hónap múlva :)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem is, én még fiatal vagyok ezekhez a szertartásokhoz, maradok az alvórongyim mellett:)
@Penivaldes: Ügyes székek vannak arrafelé ;)
@miva?:

okés, lazulok egy kicsit! :)

és kösz, hogy nem vetted magadra!
Ja, és ki a másik 5?
@Penivaldes:

Ha még csak a talpad, a többibe, bele se merek gondolni!:)
@jöttem:
Dehogy! Szolídak vagyunk, úriember nem vaddisznó, még ha röfög is...
@Penivaldes: Kitartó nyúlra gondolsz, ugye?
@miva?: bármint hogyan kitartó? kitartóan áll a kerítés tövében?
@Penivaldes: Nem pont erre gondoltam. Utána kell járnom a dolognak :D
@Penivaldes:
Drága Peni! Csak ne a postán várjad! Tudod, tenni is kellene érte. Méhecskék, meg virágok, bélyeggyűjtemény mutogatása. Meg a csapágy, vagy mi a fene. Sosem tudom, melyik szerszámot emlegeti taga.
@miva?: kövesd az elhullajtott káposztaleveleket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Olvastam valahol: Az úriember az, aki tűrtőztetni tudja magát egy ideig.
@fzs.1933:
Úgy tűnik, már az utcán sincsenek biztonságban???
Ne is legyenek. Orbán EGYMAGA képtelen lett volna erre a rakás mocsokságra. Voltak neki sameszai.
Akik bűnrészesek alkotmányellenes puccsban.
?ár kellene sorolni a lusztrációs törvény feltételeit!
@jöttem: taga meg a szerszáma...Pennike legyint rá:)
ó tudom, bár utoljára igazán úgy 16 évesen mutogattam magam, egy szép kora nyári délután.
@jöttem:

Igazad van! A pedofil is csak, türelmetlen!:)
@fzs.1933:

Állj! A Mikulást nem adom! Nekünk naivaknak és álmozóknak is kellenek a jelképek.
El a kezekkel a Mikulástól!
Továbbá a hercegtől lovastul, a manóktól és a tündérektől.
@Penivaldes:

Ó! neked is van múltad? túlélte a delikvens?
@tristen2005:

rossz vagy!
de inkább beszélj arról, miért türelmetlenek a férfiak?
@fzs.1933: Most olvastam kommentben: "Ld. a székely mondást:-
“Az asszony nem embör. A ser nem ital. A medve mög nem játék!”
@jöttem: A Mikulás, a Húsvéti Nyuszi létezik!!
Továbbá a manók is, és a tündérek is. Vegyünk rögtön engem, egyesek szerint tündéri vagyok:)
Herceg is van, ismerek párat:)
@jöttem: csak aszt, amelyik minden csaj álma:)))
@jöttem: persze hogy van..egykoron Pennike minden délután magára vette a szűk farmert, meg a feszes pólót, aztán sétálni indultam. de ez régen volt.)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

igenis, irigy vagyok. mindenkit visznek valahová. csak én vagyok itt száműzetésben, mint sztrogoff mihály.
mondjuk én látok. még.
@Penivaldes:

párat?
peni!
ne bosszants!
@Penivaldes: A káposzta nem egy afrodiziákum. A nyulak nagymamámnál emlékeim szerint úgy nyomták, hogy mire odaszaladt az unokatesó, már vígan rágcsálták a nemtommit. Ha erre a káposzta megoldás, hát nem is tudom...

Méréseket nem tudok végezni, mert évek óta csak darabokban látok nyulat, viszont olyanokat tudok ezekből a darabokból, hogy utána napokig izomlázam van, mire lerója megbecsülését az oldalborda...

Most hogy belegondolok, az égvilágon semmi olyant nem teszek, ami Semjén pajtás erkölcseit sértené, ő viszont tesz olyant, amivel sérti az enyémet. Na ilyenkor mi van?
@jöttem: Miért? Türelmetlenek a férfiak?
@jöttem: de tényleg, az egyikükkel remélem nemsokára találkozom:)
@miva?: honnan tudod, hogy nem afrozidákum a káposzta? lehet, hogy a nyulak azért olyan nyulak. Ezt ki kell vizsgálni!
Engem nem izgat fel Semjén, de lehet, hogy valaki igen.
@Penivaldes: Utoljára mikor herceggel találkoztam, ő volt 60 éves, és eltörte a lábát egy sípályán. De nagyon megnyerő volt, meg kell hagyni. Meg is kínált a fém laposüvegből, és egyből tudtam, miért is volt a baleset...
@Penivaldes: Semjén engem sem. De amilyen feje van, szerintem a hajlandóság irányomban meg is lehet benne.

Afrodiziákumként a káposztát próbára nem teszem, mert esetleg nem aratok sikert az aromás vegyületek kibocsátásával.

Mondjuk nekem inkább bórra lenne szükségem általában, azt meg nem kapni...
@kekex: "Orbán EGYMAGA képtelen lett volna erre a rakás mocsokságra. Voltak neki sameszai.
Akik bűnrészesek alkotmányellenes puccsban."

Már unom magam ismételni :), de ha az ellenzék páros lábbal ugrált volna, hogy nem azért törekednek a Parlamentbe, hogy leváltsák Orbánékat, merthogy egy diktatúra választáson leválthatatlan, már előrébb lennénk.

www.ekint.org/ekint/ekint.news.page?nodeid=693

Korózs (MSZP) múltkor az ATV-n már azt mondta, hogy a tüntetők ki fogják kényszeríteni az új alkotmányt. Szólj ha rosszul emlékszem, de az Összefogás kampányban szó sem volt a rendszerváltásról, meg a régi Alkotmányról.
Én is az internetről tudtam meg, mi az igazság az Alkotmánnyal kapcsolatban. A lopásokat addig is tudtam.
@miva?: most miért? ne feledd az ember illatra megy. lehet, hogy a káposztaillat is vonz valakit.
@Penivaldes: Tréfálkozva a hüttéhez vitette magát a mentőszánnal nagyon fura irányban álló lábbal. Viszont megnyugtatott, hogy nem az első eset, és mivel én vendég voltam, ugyan plecsnivel, egyedül én fogyaszthattam rádlert a bácsival, de a többiek is jól érezték magukat.

Utána persze magyarázkodhattam, mert az akkor még jegyesem azt hitte, hogy leestem a hegyről, mert akkoriban szabad emberként ki nem állhattam a letaposott havat, főleg a hegy tetején.
@miva?:
"mikor herceggel találkoztam, eltörte a lábát"
?
Most ment el a kedvem, hogy találkozzunk.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ők is csak tusványosbüdöske UTÁN jegyzik a közleményüket ha jól látom, de legalább kiadták.

"Ami az ellenfeleket illeti: ők egyetértenek abban, hogy ami ma Magyarországon van, az már nem tekinthető alkotmányos demokráciának, ennek ellenére továbbra is részt vesznek a súlyosan eltorzított rendszerben megtartandó választásokon. Az Eötvös Károly Intézetnek nincsen álláspontja arról, hogy mi a helyes teendőjük ebben a helyzetben: a bojkott vagy a részvétel. Az viszont világos, hogy amennyiben a demokratikus ellenzéki pártok részt kívánnak venni az általuk sem demokratikusnak minősített elkövetkező választásokon, akkor abban a tekintetben magyarázattal tartoznak a demokratikus közvéleménynek, hogy ezt milyen megfontolásokból, milyen célokkal teszik."
@jöttem: Oké. :) Klebersberg Kunóról tanítanak a szlovák tanítóképzőkben?
@Penivaldes: Nem is a káposzta illatával van a baj, hanem amit a szervezet a káposztából csinál.

Én kérem tudatosan táplálkozom! Hagymát, fokhagymát szalonnából csak olyankor fogyasztok pl. mikor ennek mások számára kellemetlen következménye nem lehet :D
@miva?: ó én ezzel nem törődöm, ezek én fokhagymát, hagymát, szalonnát bármikor. eddig még nem panaszkodtak:)
@miva?: "Követelném, hogy október 10millió, november pedig 15millió forint nem vagyoni kártérítést fizessen a jó hírnéven esett csorba miatt."

:))
Kövér is az uniós zászlón tölti ki a mérgét, ha bibi van az ujjacskáján.
@dr. jenőke (jenőke): Ez nem az én bűnöm. Minket feleskettek annakidején, hogy megállunk, ahányszor csak sérülés gyanúja felmerül.
Ha meg megálltál, akkor jönnek a sztorik.

Persze ütősebb lenne, hogy "Találoztam egy herceggel, és eltörtem a lábát", de a valóság sajnos nem mutat rólam ennyire macsó képet :D

Még a botomat is visszakaptam, pedig már le is mondtam róla. Sínnek remek lett volna.
@Penivaldes:

a reményhalat akváriumba tartsd!
csináld úgy, hogy véletlenül találkozzatok!
aztán beszéljétek meg, mikor lesz a következő véletlen.
@fzs.1933: És tudod mi a borzasztó még? Az, hogy egyik ellenzéki politikus vagy párt sem tiltakozott ez ellen a szar ellen. Vagy ha tiltakoztak, hát nagyon halkan tették.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Azóta leesett, hogy a szerda is a kedd is perelhető lenne. Szentek nevenapja is, és ezáltal a szentek, akik helyett a Vatikánnak kellene fizetni.
@jöttem: már van egy időpont, amikor nagy eséllyel találkozunk, de úgysem fogok neki tetszeni, amilyen szörny vagyok:(
@miva?: ha hátulról megy az ismerkedés, ako engem nem zavar:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

jó kérdés.
végig magyar iskolába jártam. a tanítói diplomám is magyarul szereztem. a gyógypedagógusit már szlovák egyetemen. ott nem volt róla szó.
miféle karriernek? eddig is tudta, hogy majd a nerrel együtt bukik. és mi történt? a nerrel együtt bukik
@jöttem:

Nem is kell adnod. Elveszik szó nélkül!
@miva?:
Röviden?
A q.va annyát.
Hosszabban nem fejteném ki, most estem haza, meg amúgy is büntetőjogi kat.lenne.
@Penivaldes:

az istenke áldjon meg!
ezt hagyd rá!
nem a te dolgod, hogy eldöntsd, ő mit akar.
@kekex:

ha nem az lenne a gyerekeim iskolájában a státuszom, ami, akkor nem lenne kérdéses, hogy én is megvártam volna a képviselő urat.
Így azonban csak egy nagy kuss vagyok, mert tarthatok attól, hogy retorziók érnének.
@fzs.1933:

bekaphatják. a rabokét és az arabokét is.
azt, bármikor.
az álmaimat nem adom.
az ideáljaimat sem.
kész.
@Kacsura:

ha kitalálták már a megélhetési bűnözőt, akkor én meg kijelentem, hogy van megélhetési ellenzék.

Egyébként jobb is, hogy nem tesznek semmit, mert annak is csak mi innánk meg a levét.
@jöttem: rábízom, de nem hiszem, hogy...túl nagy a különbség, én a csúnyácska, és ő a filmsztár külsejű..
@jöttem:

könnyű más .....val a csalánt! :)
@kekex:

tegyek feljelentést habony ellen?
Csak erős idegzetűeknek. És a kommentek elég szép merítést adnak a birkamenetes kemény magból:
media.mandiner.hu/cikk/20141212_m_szabo_imre_nemzeti_konzultaciot_ismet
persze kivételek is akadnak:
madarasi.abel www.facebook.com/sallairobertbenedek 2014. december 12. 14:38
2
3
"Hogy a jámbor választópolgár csak áll és tétován, magányosan bámul, nem tudván igazán mitévő legyen."

Ilyen illedelmesen lehülyézni a választókat kevesen tudják.

Egy kis ellentmondást érzek: ugyanazok az emberek állnak tétován most, mint akik büszkén álltak a szavazófülkében, a Fideszre szavazva.
@Penivaldes:

gyönyörű a lelked, okos vagy, szellemes, sziporkázó a humorod.
mi kell még?

penike, a pasik - már az akivel érdemes szóba állni - ezeket a tulajdonságokat keresik egy nőben.

csak engedd el magad! ne görcsölj! gondold azt, hogy itt beszélgetsz.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nem értettem egyet a választási bojkottal - nem elvi, kizárólag praktikus okokból, viszont eléggé a padlóra vitt, amikor a választás éjjelén minden "de nem legitim" megkötés nélkül az ellenzék legálisnak minősítette a választásokat! Akkor kellett volna meghirdetni az ellenállást! Így sajnos kollektíve kollaboránsnak minősülnek, és nem sokat tettek, hogy ezt cáfolják.
@fzs.1933:

ezt tanultam a kormánytól.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

nekem még minimum 40 évig életben kell magam tartanom. lehetőleg nem lelki zombiként.
álmok és ideálok nélkül nem megy.
@kekex:
Én spec.úgy látom, eljött a békemenet ideje ismét!
Mikor, ha nem most?
Csizmaszár lefosva, a Párt ott legyeskedik, kommunikációs káosz, a kábszer ellen meg lehet háborúzni. Mi lenne, ha a 30.000 kábszeres helyett a 800.000 alkoholista okozna gondot?
Bele sem merek gondolni...
@jöttem: "gyönyörű a lelked, okos vagy, szellemes, sziporkázó a humorod.
mi kell még?"
mi a szar ez? leszbisó?:))
@jöttem:

rád is csak a jó ragad? ccccc... :)
@Penivaldes:

arra nem gondoltál, hogy ő is ugyanezeket gondolhatja, mint te?
otthon ül és azon töpreng, vajon fog-e tetszeni neked.
@kekex:

ehhez tényleg erős idegzet kell!
Hogy lehet az, hogy még mindig vannak olyanok, akiknek az élet és élén a főnök, egy rózsaszín álom???
Hogy lehet az, hogy vannak még, akikben nyoma sincs kritikának?
@jöttem:
Nono... Azért még másról is meg szoktunk győződni! :)
@taga20:

tényeket közöltem.
heteroszexuális vagyok. küldj valakit és bebizonyítom neki.
te ugye nem jöhetsz számításba. :)))
@jöttem: nem hiszem:) nehezen tudom róla elképzelni, hogy ettől félne:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

www.youtube.com/watch?v=8TOyL-ZX7HY

"Zeng, zeng az énekszó
És az úttörő kedve jó
Mert szép az életünk
Ugye milyen jó nekünk
Zeng, csak zeng az énekszó
Már a téren is hallható
És a háztetők felett
Mint egy elszabadult luftallon
lebeg ":))))))))))))))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
az már jön magától. ahhoz nem kell tanács.
@jöttem: tudod, csak a szememnek hiszek:)))
@Penivaldes:

pedig megeshet. mindenkinek vannak nyűgjei.
a szépség adottság, nem jellemvonás.
csak egy jó arcberendezés.
szoronghat, hogy megfelel-e neked, mint férfi.
@taga20: én hiszek ezügyben más testrészemnek is :D

Csak nekem gyanús Orbán környékén a sok fess fiatal focista?
@taga20:

jó. bekapcsoljuk a webkamerát. kukucskálhatsz 2 percig. élő adás. :))
@jöttem: Csak vasárnap tessen meggyónni, akkor oké :D
@Penivaldes:
ez már jobb hozzáállás. minden rendben lesz.
@fzs.1933:

Hallottam már olyanról, hogy egy rossz és pazarló, kárt okozó döntés miatt a bíróság elítélte a képviselő testület azon tagjait, akik megszavazták a döntést.

Remélem valaki már csak-csak feljelenette a volt polgármester hűtlen kezelésért. Saját választási kapánya céljára nem volt joga ennyi pénzt eltapsolni.
@miva?:
előre nem gyónok.
először legyen bűn. :)))
Egyébként én soha nem randiztam olyan csajjal, aki a külső paraméterek alapján ne lett volna alkalmas egy életet együtt tölteni. Minden esetben az volt a satufék oka, hogy "ez hülye", ha már randiig eljutottunk.
@jöttem: na végre! de nem lehetne öt perc, kettő kevés nekem:))
@látjátok feleim szümtükkel:

nem lehetne valami ilyesféle mozgalmat is indítani?
Elárasztani a bíróságokat ezekkel az ügyekkel?
konyhába kimegyik kiönti a foróóóót
@jöttem:
Na, most jövök én!
Egye franc... feláldozom magam, a testiség szent oltárán!
PERSZE CSAK A taga MIATT! :)
@taga20:
az a nagy szívem! legyenek reklámok is közben?
@fzs.1933: Az a baj, hogy már most sem tudják tartani a lépést.

25 év alatt nem esett le, hogy az nem jogállam, ahol egy átlagos pl gyámsági per addig húzódik, amíg a megbolondult nagypapa meg nem fagy.

Tényleg hihetetlen, hogy semminek nem kell úgy működnie, ahogy esélye lenne elérni azt a célt, ami MO-n kívül szerte a bolygón mindenhol egyértelműen definiált
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
tagával tárgyalj! ő küldi a bizonyítékszerzőt.
de ha téged választ, előre mondom!
telefonokat kikapcsolni!
nem adminoskodunk közben. :)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mondta má neked az életben valaki, hogy a szíved és nem a faszod miatt szeret?
szeretem a szíved!:)))
@jöttem:
Na'jó... meggyőztél... hagyom magam... de'csak mert az a fene jó szíven, Te Prága! :D
A lovadat, izé, lovagodat, a zőrnagy urat hol hagytad el???
Csak mert "kályhacsövön" röpködött...
Óóóóóó... a Páter, a képmutató szánalmas...

"Vajon mit válaszolt Balog Zoltán, amikor egy sajtótájékozatón a Fidesz népszerűségvesztéséről kérdezték?
Előbb zavartan mosolygott, majd közölte, hogy ő úgy tudja, az ő népszerűsége nem csökkent, aztán pedig az órája nézve gyorsan elszaladt a gyermekszegénységről szóló sajtótájékoztatóról."
index.hu/mindekozben/poszt/2014/12/11/vajon_mit_valaszolt_balog_zoltan_amikor_egy_sajtotajekozaton_a_fidesz_nepszerusegveszteserol_kerdeztek/
Nektek nem hiányzik a médiából Répássy Róbert?

Ő megkoronázhatná egy igazi latinamerikai diktátor jelmezben ezt a komédiát. Tekintve, hogy a jelenleg betöltött posztja szerint " Kormány megalakulását követően, a köztársasági elnök - a miniszterelnök javaslatára - az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárává nevezte ki. Az igazságügyi miniszter általános helyettese, a kormány Emberi Jogi Munkacsoportjának elnöke."wiki - még érintett is Vida ügyben.

Úgy szeretném Robit!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: remélem úgy jár, mint gellért püspök:))
@miva?:

tudom, hogy ez van, de nem-e lehetne-e ez is valamiféle presszió?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem tudom, én is hiányolom. A földön van, vízen vagy a levegőben.
Remélem nem habos alsószoknyák alatt kutat.
Mert akkor újra leukoplasztozhatom össze a a szívem.
@fzs.1933: Miva?

nem értem ám :)

A magam részéről fantáziáltam egy pironkodtatót, hogy Pákó a kormányszóvivő, így nem borul meg az intellektuális egyensúly Zoltánnal, Ugye Szíjjártó külügyminiszter, akkor lehetne Répássy (két ess ipszilon!!!) belügyminiszter, Viktor maradhat, Megkapja a gazdasági tárcát Gabriella szenátorasszony, emberminiszternek visszakérjük a baltást, és végre a haza fényre derül :D
@jöttem: nem a szűzhártyádat?
bakker az őrnagy faszi! én máig aszt hittem, hogy csaj:)))
"
Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: ha az amerikai hatóságok rendelkeznek az általuk feltételezett gyanúsítottak nevével és bizonyítékokkal, bűnügyi jogsegély keretében adhatják át azokat a magyar hatóságoknak. Az igazságügyi miniszter azonban csak akkor teljesít ilyen jogsegélykérelmet, ha már a bíróság keresi meg a tárcát, a nyomozási szakaszban pedig a legfőbb ügyész tud ezzel élni az Egyesült Államok felé - magyarázta. Hozzátette: tudomása szerint ez még nem történt meg az ügyben. A korrupció gyanúját csak büntetőeljárásban lehet tisztázni, és ehhez minden feltétel adott, ha az Egyesült Államok valóban rendelkezik bizonyítékokkal, és meg tudja nevezni az érintetteket - mondta az államtitkár. "

Ejnye, hát NER kompatibilis az ilyen?
@miva?:

úgy olvastam, hogy latrina merikai... :)
Merthogy most meg folyik nyomozás ugye, szóval akkor minden nehézség elhárult, és nyilván kedden Répássy nyilvánosságra is hozza a többi nevet a vádakkal együtt :D

www.repassyrobert.hu/index.php?include=hir&nid=255
@fzs.1933: Ugye a Svejkben van egy tábornok, olyan NER kompatibilis, aki szerint a győzelem csakis a katonák rendszeres kakilásán múlik :D
@miva?:

rémálom az elm utcában???
@miva?:

nem győzőm újra és újra elolvasni.
Kár, hogy nem fejezte be Hasek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Innen fentről is
látlak ám "GONOSZKA"!!!:DDD
@taga20:

mi vagy te, bakker! régész? - ennyit az első mondatodhoz.

csaj? hmm! eddig még csak a repülőjét mutatta meg. linkben. minden lehet. :)))
@miva?:

a szlogenje jó: "Olyan országban akarunk élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi".
És még neki sem szakadt le...
@fzs.1933: A főnöke meg "A kormány tárgyalt olyan kormányzati előterjesztést, amely a jelenleg hatályos jogszabályok módosításával korlátozná a külföldi állampolgárok Magyarországra történő beutazását - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter egy pénteken, a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszban."

:D
@miva?:
Mi a bajod a 2s y-al?
Nálunk is így írja a családom! :D
@jöttem: ne higy neki, csak aszt akarja! a bugyidat lehúzni:)))
Mi lesz amerikával? Szegénykék :D

Csak be ne vágják a durcit, és nehogy eltelepüljenek egy határral arrébb a cégeik!

Lenne + 80ezer ember a tüntiken :D
@ornagy50:
Öööö... izé... az nem is úgy'vót... :S
Zajlik az élet.

36 halott bankár

December 3-án a hatóságok Ostend közelében megtalálták Geert Tack holttestét. Az 52 éves Tack az ING magánbankáraként dolgozott. A halál okát még vizsgálják. Tack november 5-én tűnt el. Ő idén a 36. pénzügyes aki nem természetes halállal távozott az élők sorából.

A legtöbben öngyilkosságot követtek el.

Márciusban a Portfolio is írt ezzel kapcsolatban:

Sorra követik el az öngyilkosságokat a pénzügyi szektorban, idén már több mint 10 halálesetet regisztráltak. Az érintettek között olyan neves intézmények találhatók, mint a JP Morgan, ahol csak az idén három halálesetet regisztráltak.

birkakvagytok.hu/36-halott-bankar/
@taga20:
Csak??
Akkor szar ügy...
Én ennél mindig többet! :))
@Nofert Ari: tegnap kérdeztem valamit. várom a választ.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Semmi azon kívül, hogy egy hozzád hasonló nevű jóbarátom egyetem óta áttért az SI-re, mert minden hőbörgő sehonnainak tele lett a neve hasonlókkal. Ez persze a te betűidet nem minősíti, csak nekem muris.
Megyek, efzséné ápolni szeretné a beteg férjét. ;)

Szép estét, jó éjszakát!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tudom, te egy perverz vízibuzi vagy. neked egy talpmasszás is farokkiverés:))
@fzs.1933: Jó éjt. Itt is megkezdődik az esti program :D
@taga20: Ne keverj össze a "PRÁGA-i BIKÁVAL ":D
@fzs.1933:
a mázlista! jó éjt! :)))
@taga20:

anyulontul.blog.hu/2014/12/11/mz_584

Az elsőtől eltekintve, az összes többi IGEN!!!!
Ha már volt a mancsomban... :D
@fzs.1933: mennyé má a fenébe! hogy mondana csütörtököt a fegyvered:))))
@taga20:

szerinted mit csináljak? levegyem előre? :))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: apám, csak nézek, mint gábris a libsiboltban:)))
ezé érdemes élni, eszt a vizuálissokkot!
@jöttem: feltétlenül!
a leszállópályádat meg ügyesen fazonírozd. sokat segít:)))
@miva?:
Nálunk mindenki a családban ...ssy.
A családtörténet szerint, minden verzióban írták az évszázadok alatt.
Minden szarban benne voltunk, sok mindenben benne.
A NÉV KÖTELEZ! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja és 152-156 ikujú! eszt elfelejtetted:)
@taga20:
kaptam már ilyen tanácsot. de ott hozzátette a valaki, hogy küldjek róla fotót.:))
@taga20: @jöttem:
Fazon nélkül, csupaszon is menő! :D
Vörösbort vihetek???
@ornagy50: jó, ako szíjgyártóval?:))
@jöttem: nekem nem kell. el tudom képzelni. mesélj róla:))))))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

vörösborokat? hát persze.
leszögezném, hogy nem a dévényi tibi bácsi műsorában vagytok.
a forgatókönyvet én írom.
ostorral. :)))
@taga20:
AZ már csak a hab a tortán!
Csak a szerénységem a többi...

Lehet menni és kitölteni:
mensa.hu/tesztiras/online-iq-probateszt
@taga20:
inkább éneklek:
nyitva van az aranykapu csak bújjatok rajta. :)))
@taga20: Nyugodj mEG viktórka !!!FELÉPÜLSZ!?DDD
@taga20: Bocs de nem láttam. Nos nem tudom ki a fasz az az "angyal" de én még az életben sem vagyok az, nemhogy itt. Arról meg tényleg nem tehetek, hogy új vagyok és épp akkor regelek, amikor mások meg távoznak. Annak viszont örülök, hogy az ilyesmik igazán nem befolyásolják a házaséletedet. :D
@jöttem: lassan megyek, me kezd síkamlos lenni a pályád.:)
nagyon baba! és téged nem gyalul senki? el sem hiszem!:)))
@jöttem:
Izé... a domina style nem az esetem... :(
(Irigykedjenek...)
Amúgy hagyom magam... a RABSZOLGÁD leszek! :D
@Nofert Ari: rendben. de aszt te is észrevetted, hogy egynéhányan különös kérdéseket tettek fel.
mekkora vagy, te még a feleségemre is gondolsz:)))
@STIRLITZ:
Jó, hát nekik is kell egy kis kikapcsolódás...
Ne rontsd el az örömüket!
@jöttem: ne csináld, me a végén szerelmes leszek beléd!:)
tudom, van egy drága feleségem!
csak fejleszteni akarom a teknikámat:)))
@taga20: Elég sokszor nem is tudom mire vélni őket, de úgy látszik ez a műfaj ezzel jár. Rosszkor jöttem, de majd túléljük valahogy ezt is. :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

akkor első lépésben segíthetsz összeszerelni a szekrényt, amit 2 hónapja vettem.

ha mán rabszolga! :))
@Nofert Ari: rá se ráncs! csak érdekes volt a szituáció. ha jó nyomod, ako befogadunk, befogadnak:)))
@taga20:

ha csak technikafejlesztésről van szó, akkor most indulhattok bolival az a szekrényt összeszerelni. a nővérem odaadja a kulcsot.
a konyhában is megcsinálhatjátok a villanykapcsolót.
én nem kellek hozzá
:)))
@jöttem: nem értem! a konyhába kell megcsinálnunk a nővéredet?
te asztán egy fehérmájú csaj vagy a javából, de ezé szeretünk, me mindenről a szeksz jut eszedbe:))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Azt viszont
tényleg nem tudom,hogy mit fognak kezdeni avval
a rengeteg sok amerikai hadifogollyal!:D
Debreczeni József Orbánról szóló könyvét olvasom. Még csak a 30. oldalnál tartok.
Durva.
@taga20:

a nővérem 2 mondattal sarokba állít. :)))
ő keményebb csaj, mint én.
@jöttem:
SIMÁN! :D
2 hete mentem ügyfélhez este 7-kor, ügyvédi iroda.
Akkor kapta meg a titkárnő az új székét - dobozban.
Összerakhattam... :D
A PC-s melóm 3 perc volt, a szék összeszerelés 10.
@jöttem:
TE EGY DÖG VAGYOL! :(
Most komolyan... a taga???
Pfújjj...
@jöttem: rendben, értettem! jávol! el is tettem a szerszámom:)))
most látom, a nővéred a sarokba szereti. még egy fehérmájú buksza:)))
@jöttem:
Hugi meg sehol???
Neeeee... akkor meghagyom a tagának a szekrényt!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, tíz perc és elmentél? segítek, kiberszeksz, az való neked!:)))
"ha meg tényleg meg akarná tudni miért van kitiltva"

Elkepeszto, hogy egy olyan orszag vadolja minden jogalap nelkul korrupcioval, egyebb torvenytelenseggel az orszagot, ahol egyebbkent a KINVALLATAS a foglyok, gyanusitottak HALALRAKINZASA teljesen hetkoznapinak szamit.
Amugy meg, nem kene szarakodni, ezzel gudfrenddel, hanem elkene kapni, es addig kinozni, az amcsik modszereivel, ha kell 5 ezerszer vizbefojtani, amig el nem mondja, ennek a cia akcionak minden reszletet.
@ornagy50:
Ráadásul a csokihoz, meg a hamburgerhez vannak szokva!
Szerintem imádkozzunk! :D
@taga20:
Ugyan! Maradj a gumicsajodnál... Az legalább nem felesel! :D
@DR. Smit Pal: mennyire igazad van haver!
de ne álljunk meg félúton, kapjuk el vityát, vidát, pintért, mészárost, simicskát, josziptotot, tompikát és utoljára, de nem utolsó sorban palibácsit, a kurvát!
@DR. Smit Pal:
Simán! Anyud jól van? Iszol rendesen?
Sőt, verik a niggereket Amerikában!
@taga20:
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

így bízzon az ember lánya bennetek! csak jutalomfalatkák nélkül nincs segítség.:))))

pedig elalhattatok volna az ágyamban.
nagy, tágas.
mondhattatok volna mesét egymásnak.
aztán egy csoportkép. :))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: neked az má semmi, hogy tarlós a tezsvéri moszkva faszát szopja!
Most hogy fröcsög a szar minden felé, áldom az eszemet hogy nem vagyok fideSSes.

Magyar vagyok nem fideSSes.

Az a 900 ezer ember meg akik kimenekültek a fideSS mögül, már sosem tudják lemosni a gyalázatot hogy bőszen tolták a NER szekeret.
@jöttem:
Ugyan... maradi konzervatív libsi vagyok...
CSAK A PUNCI! :D
@taga20:
Meghagyom a zorbanistáknak!
Szopják ők!
@jöttem: tudod drága, jézus koporsóját se!
szerintem haggyuk bolit, ő má a bulira edz:))
"Aki érteni akarja a 2001-es és 2002-es Orbánt, Kövért és a többieket, annak elsősorban a '90 előtti Orbánt, Kövért kell megismernie, megértenie. E csoportban ugyanis akkor, '81 és '90 között jött létre mindaz az érték, norma, érzés, szabály, amely ma is egyaránt működteti a csoportot, mint egészet és egyes tagjait… Nem Orbán az érdekes, nem Kövér, nem Wermer, senki sem érdekes – csak a csoport együtt! Az a maximum tizenöt ember, és a körülöttük lévő másik tizenöt, akik velük együtt élték meg azt az év-tizedet, és akik együtt elszánták magukat: mi vagyunk a jövő! Itt nincsenek egyéni tulajdonságok. Csak fölhalmozott csoport-adottságok, -ismeretek, -képességek vannak, csak ezek számítanak. Ha valaki kikerül ebből a csoportból, légüres térben marad. Fodor Gábor azóta… nem találja magát…
Nincs is más választásuk egyénenként, mint együtt hatalmon maradni… [Ám] minél tovább marad hatalmon [a csoport], annál paranoiásabb, annál gonoszabb lesz. Annál bosszúállóbb lesz a tízmillióval szemben, aki nem érti őket. Ez a tizenöt ember, ha most megnyeri a választást, meg aztán megint, akkor egyre inkább büntetni fogja a magyar társadalmat a saját mássága, a jóvátehetetlen magánya miatt… Mert nem fognak tudni túl-lépni saját paranoid gondolkodásukon. Ha megnyerik a választást, akkor is az fogja érdekelni őket: ki az, aki nem segített…
A csoportnak mindig szüksége van aktuális ellenségre, mert csak úgy tud létezni. Ha nincs ellenség, aki ellen lehet harcolni, akkor nem tud élni.Így sokakra vár még ellenségszerep. Orbánék nem képesek feloldódni, nem tudnak bízni. Aki nem volt velük együtt, az nem lehet velük. Érdemes tanulmányozni a jakobinusokat! Ott a minta, leginkább őrájuk hasonlítanak…"

Mondom, hogy jó a könyv.
@Oxica: nagyon naiv vagy! látunk még itt szíjjártót orbánt köpködni:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Jóvanna. Nem kell mondanod. A dróton is átüt a tesztoszteron. :)))
@taga20:

egészségére!

megyek aludni. köszi neked is, bolinak is meg mindenkinek a mai estét.
:)))))))))))))))))

jó éjt mindenkinek :))))
szép álmokat! :)))
@jöttem:
... csak mielőtt taga cimbikém bemarkecol!
MERT Ő ASZTÁN... :D
As'setuggya az mi?
Persze, ha CNC-zhető...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: persze, misszionárius póz! te kis konzervatív:)))
@taga20:
A há'turul a "classic"!
Essetunni... menjek betanítani? :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver ketten marattunk, nincs kedved hozzá? csak te meg én:)))
@taga20:
...csak semmi buz....! :D
Na, húzzá'aludni!
@taga20:
Amúgy is jön a "tuggyukki" és a segged nem marad szárazon! Kanadából se...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hátha ilyen negatív vagy, ako bebújok az asszony mellé:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az öreg fárad, nem riszálja má annyira magát, mint pár hónapja:)
tudod esik a benya ára, kevesebb a zsé, putyin szopóágon van.
én is el lennék kenyödve:)))
na megyek héderelni, me mindenki becsicskult!
ennyi barmot:)))
@jöttem:
És akkor most menjünk le alfába, és gondolkodjunk el azon, hogy "ellenség" nélkül nem tudnak élni, és az ellenzék feltűnő gyengeségén, semmittevésén (v.ö: nem ellenfelek)
Van egy orvosi kórkép - a tesképzavar, ad absurdum képesek akár amputálni egyes végtagjaikat, ha az "aránytalan" a szemükben. A fidesz ellenfél hiányában saját magát amortizálja.
Még mindig reményteljesebb abban hinni, hogy VAN valami elgondolás a lebzselés mögött, mint az a meggyőződés, hogy ezek tényleg ennyire hülyék!
Bortonbe kene zarni, azokat a KOLABORANS HAZAARULOKAT, akik udvozlik egy ellenseges orszag tamadasat hazank ellen. Illetve elvenni az allampolgarsagukat, es kitakaritani oket a hazankbol.
Egyébként az érintett személyek (NAV-vezetőség, Goodfriend, Bunge-vezérkar, stb.) vagyonnyilatkozatát látta már valaki?
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=WHKQVM

lápi-magyaroknak különösen ajánlom... (nem kell ezzel egyetérteni csak a séma miatt... bár gondolkodni kell...)
@miva?: "Azóta leesett, hogy a szerda is a kedd is perelhető lenne. Szentek nevenapja is, és ezáltal a szentek, akik helyett a Vatikánnak kellene fizetni."

Nekem meg most jutott eszembe, hogy az uniós zászlón a csillagok mit jelentenek.

"És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, ki a Napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a Hold, és az Ő fejében tizenkét csillagból korona"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_z%C3%A1szl%C3%B3#cite_ref-2

Ha Kövér a kék, csillagos zászlót üldözi, az egy dolog, hogy az európai értékeket gyalázza ezzel, de hogy a Bibliát is?!
@jöttem: Előkerestem a Pukányszky Neveléstörténet könyvet, és nem kicsit lepődtem meg. Oké, hogy gyönyörű tanyasi iskolákat építtetett a Kuno, de. Eléggé támogatta a magyarok kultúrfölény elméletét (ezt a szlovákok biztos nagyon elítélik), meg az irredentizmust. És persze az úri középosztály nemzetvezető szerepében hitt, mint Bethlen.

Na most, ha hozzávesszük, hogy a Fidesz róla nevezte el a KLIKet, hát elég könnyen beláthatjuk, hogy kb. milyen jövőképről áradoznak Orbánék a vidéki kúriáikban: az ország 80%-a örüljön, ha nyolc általánost (szakmunkást) végezhet, ne is álmodjon gimnáziumról!?

Vekerdy meg olyan kis naiv, jószándékú, próbálja ennek a Klebersbergnek csak a jó oldalát nézni. Azért annyit megemlíthetne, hogy a numerus clausus-szal egyetértett miniszter korában, meg a német iskolarendszert másolta.
Reggelente úgy mosakodsz, hogy leköpöd magad ugye?
Amilyen undorító Magyar gyűlölő patkány vagy mást nem is lehet tőled és a fajtádtól várni! A "demokrácia" bajnokaitól azaz az usától (izrael)ered a mai világban használatos korrupció és az összes többi bűncselekmény amivel vádolod az eltartóidat azaz a Magyar népet!
Mi kurva anyádért nem takarodsz már el haza ahová való vagy (izrael)és hagyod békén a Magyar népet! Senkinek nem fogsz hiányozni!
.
Jó reggelt!
Vidám hajnalt, ha akarod, ha nem!

Edgar Allan Poe: Álom
(Tandori Dezső fordítása)

Álmodtam tűnt örömökkel épp;
De éji látomásom
Elűzte, szívem zúzta szét
A nappal, az éber álom.

Álomnál satnyább ébredés!
Mit ér napvilág,
Ha szemünk a jelenbe néz,
S ködön át csak a múltba lát?

Szent álom, ó, szent révület!
Egy egész világ ellen
Mint szép sugár, álmom vezetett:
Víg kedvű, kóbor szellem.

Mi ez a fény? Vihar éjjelén
Remeg, küld messzi vigaszt rád -
Tisztító tüzü tünemény;
Hajnalcsillag-igazság!
.
.
TÖBB MINT 100 MILLIÁRD FORINTOT VIHET KI A TEMPLETON MAGYARORSZÁGRÓL

Több mint 100 milliárd forintot vihet ki a Templeton Magyarországról, hazánk egyik legnagyobb hitelezőjének 2014-es “C” kötvényei tegnap jártak le, a mai dkj-aukción kiderül, hogy marad-e a pénz a gazdaságban.
Tegnap ismét előtérbe került a negatív betéti kamat az EKB-ülésen.
.
Két hitelszerződést írtak alá a Magyar Állam és az Európai Beruházási Bank (EIB) képviselői pénteken, az összesen 67,4 milliárd forintos forrásból uniós beruházások önrészét fogja finanszírozni Magyarország – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Európai Beruházási Bank az MTI-vel.
.
Nem mondott igazat Orbán Viktor, amikor a Napi Gazdaságnak azt mondta, hogy az M0-s körgyűrű egyes részei uniós kötelezettség miatt válnak fizetőssé – legalábbis Csepreghy Nándornak, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának reggeli, az ATV-ben elhangzott szavai szerint.
Orbán Viktor érdekes dolgokat mondott a mai Napi Gazdaságban az M0-s körgyűrű fizetőssé tételéről a Barcza György és G. Fodor Gábor által készített interjúban, többek között azt, hogy „az M0-s körgyűrű a magyar autópálya-rendszer része. Egyes részei uniós kötelezettség miatt válnak fizetőssé.”

www.atv.hu/belfold/20141212-kinos-a-helyettes-allamtitkar-szavai-cafoljak-orbant/hirkereso
@Rudi Kató:

Rossz lehetett neked erre ébredned, és ezzel kelned, de legyen jó napod, nem sajnállak, s ahányszor tükröt látsz, az jusson eszedbe: Köp, nem köp?
@dr. jenőke (jenőke):

Cserébe egy idézet:

"Mesterem, ez a különbség a mi utópiáink közt. Ön a kaszárnyát akarja kötelezővé tenni, én az iskolát. Ön, ha az emberre gondol, a katonáról ábrándozik; én polgártársról. Ön azt akarja, hogy az ember félelmes legyen, én azt kívánom, hogy gondolkozzék."

[Victor Hugo]
@dr. jenőke (jenőke):
Megszokhatnád, hogy Piktorunk hazudik, mint s vízfolyás. Géizék csak szimpla csicskák, mikrofonállványnak is gagyik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Megszoktam, de nem tetszik.
Ez már nem folyás, hanem Najdzsere.
@Imola Helyesi:
Ostoba némber, úgy tudtam a karaktergyilkosság Semjén ettárs és hasonlók, mint az a meleg, amerikai zsidó kampánytanácsadótok specialitása. Persze emlékezhetek én is rosszul, téged is néha embernek tekintelek...
@Imola Helyesi:
Nem okoska, az újságod említette meg. Sőt a napiszarod kezdte a témát, szóval nem egyszerű ott sem hülyének lenni...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Jaja elképzelem amikor Szanyi alkesz kapitány vagy Fletóka, aki egy ugye egy darabig még bérmálkozott is, átszellemülten a napba öltözött Szűz Máriára gondol. :D
@Imola Helyesi:
Jaja... :)
Arthur J. Finkelstein, de lecsúsztál már róla picinyem, már "férjnél" van! Ráadásul "más" csapatban játszik...
magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588
Nehogy hülyén kelljen meghalnod.
@Imola Helyesi:

"_akkor itt mi folyik Orbán ellen_"

Orbán önmagát szurkálgatja tökön, amióta kiderült, nem tudunk annyit adózni, amennyit ő és hordája el akar lopni.
@Imola Helyesi:
Dehogynem, előbb hivatkoztál arra az izére...
Sőt, idézem a gyengébb képessű fajtádért:
"Ön tehát tud adóhatóságon belüli csalásokról?

Tudomásunk van ilyenről, igen. Arról is tudomásunk van, hogy magyar állampolgárok, cégek adtak információt a magyar hatóságoknak efféle esetekről. Az, hogy egyeseket a 7750-es elnöki proklamáció alapján nem engedünk be az Egyesült Államokba, annyit jelent: úgy hisszük, vannak olyan magyar kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt.

Most akkor Vida Ildikó NAV-elnök korrupt önök szerint, vagy csupán nem tesz eleget a korrupció ellen?

Konkrét személyekről nem beszélek, de az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek. Az, ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek.

Kérdés, sikerül-e perbe vinni a diplomátát (vélhetően nem)..."

Tényleg ott van Vida neve... tényleg a riporter mondja ki, tényleg nem mond nevet Andre...
Te tényleg ilyen ostoba vagy?
@Imola Helyesi:
Vincent-en is remekelhetnél, kell oda is az ilyen agyhalott fajtád, mint egy falat kenyér:

orulunkvincent.blog.hu/2014/12/12/elni_es_elni_hagyni_fidesz_modra

Gyere, védd meg a NER-t ott is!
HÍV a Párt!
Előre ettárs!
Több bötű, több pénz... hideg van ilyenkor az út mellett!
@Imola Helyesi:

"_Nem mondod, mióta is fizetsz 16 %-ot? _"

Egyelőre einstandolták a magán nyugdíjpénztári megtakarítást, ezenfelül még van legalább 30 tétel, amivel nem is nagyon titkoltan turkálnak a zsebemben.
Az pedig, amit a munkaadómmal tesznek, azon belül pedig velem, csak annyit mondhatok, nem ússzátok meg.
Akkor persze nem lesz ekkora a pofád, és egy egér segge lyukában is elbújnál. Tündi. Bündi.
@Imola Helyesi:

"s az idegen jelképeket /uniós zászló/, ...védik."

Mióta idegen az uniós zászló?
Nekem rémlik egy 83,76 %-os igenes népszavazás. A nép szava csak akkor szent, ha 2/3 van?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szia Bolivau!

Te csak ne viccelődj az út melletti hideggel.

Vau2
@Imola Helyesi:
Nem tetszeni érteni magyart?
1. Andre az USA hivatalos, diplomata képviselője, az országa nevében jár el, érinthetetlen, akkor is ha te ezt nem érted, mert meghaladja képességeidet.
2. Elnöki rendelet, melyet az USA külügyminisztere és elnöke ad ki, hagy jóvá, nem az itteni ügyvivő.
3. A napi.hu kezdte leadni a témát, nem a nagykövetség.
4. Korrupt magyar hivatalnokokat zártak ki az országuk területéről, akik a "miért"-et egy vízumkérelem leadása után megtudhatják - már ha szükséges ezen információ az általuk is tudotton kívül...
5. Te tényleg ennyire értetlen vagy? Sötét, mint nigger elvtárs végbelében a klassziknegro?
@Orica Középföldi: Azért az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy azóta eltelt egy kis idő.

tagokvagyunk.postr.hu/tortenelmi-melyponton-az-eu-nepszerusege

A hazai és európai felmérések egyaránt azt mutatják, jócskán lenne mit javítani az EU működésében és hatalmi gépezetében is.
@Imola Helyesi:

"A kormány nem támogatta, de végül csak megjelent - közösségi támogatással - a Tárki Társadalmi riport 2014 című kiadványa. Ebből kiderül, hogy Magyarország szinte minden témában a leszakadók közé került. Mi a magyar társadalomban a szegénységnél is sokkal súlyosabb probléma?

A kormány nem támogatta, de végül megjelent közösségi támogatással a Tárki Zrt. Társadalmi riport 2014 című kiadványa, amelyben most "bónuszként" vendégkommentárok is szerepelnek - olyan szerzőktől, mint Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem professzor emeritusa, Kornai János közgazdász, Nádas Péter író, Szelényi Iván szociológus, Tölgyessy Péter alkotmányjogász. A friss kiadványból kiderül: Magyarország szinte minden téren a leszakadók közé került. Azonban az sem igaz, hogy a rendszerváltozás óta eltelt időszakot egy az egyben kárhoztatni kellene - vélekedett Tóth István György, a Tárki vezérigazgatója -, annak komoly pozitív hozadékai is voltak. A mostani kötet azonban nem épp a pozitív hírek tárháza, a magyarországi folyamatok az európai, illetve a régiós trendekkel ellentétes irányúak."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiabrandito_kepet_fest_egy_uj_jelentes_magyarorszagrol.590862.html

Majdnem minden szép, majdnem minden jó, majdnem ...
@Imola Helyesi:
Nem ides, ide sem írok, oda sem, röhögni járok oda is csak... :D
@100 kóbor kutya:
Nincs még OLYAN hideg, egy oszlophoz pisicsíkon fagyott kutyát se láttam...
@Imola Helyesi:
Speciel a kedvenc hamburgeres céged itt veszi a húst, az alapanyagokat, magyarországi beszállítóktól.
Ahogy az általad szapult nagy boltok polcain is ott a magyar termék, kiemelve.
@Imola Helyesi:
Betegek vagytok, ostobák és tudatlanok.
A tanulás - ha nem Matolcsy féle unortodox fos - akkor valami csúnya betegség lehet csak?
Szánalmas dolog hülyének maradni, nem tanulni az okosabbaktól.
Na, Imolka, vége a gyereknapnak, mást fárassz az ökörségeddel, mára befejeztem a korrepetálásod.

Taga jöhetne, oszt "szeretgethetné" a banyát...
@Imola Helyesi:

Annyira hülye vagy, hogy a pszichiátriában tananyag leszel...
Diplomatát nem vegzálnak, ha nem tetszik, ki lehet utasítani. Amit mond, azt az őt akkreditáló (meghatalmazó, képviselettel megbízó) állam nevében mondja. Tehát nem Goodfriendet, hanem az Egyesült Államokat kellene perelni. Ha már...
Ehhez persze Orbán Viktor egy gyáva szar, nemhogy nem férfi, hanem egy nyáladzó, sunyi, alattomos, szervilis, képmutató, frusztrációival küszködő idegbeteg.
Nem ő példálózott-e pejoratív értelemben a fél-ázsiai népséggel, a magyarokat értve alatta?
@DR. Smit Pal: "Amugy meg, nem kene szarakodni, ezzel gudfrenddel, hanem elkene kapni, es addig kinozni, az amcsik modszereivel, ha kell 5 ezerszer vizbefojtani, amig el nem mondja, ennek a cia akcionak minden reszletet."

No látszik annyi eszed van neked is, mint névadódnak.:D

Nem is biztos, hogy az andré tudja mi a kitiltás oka. Ő csak egy hivatalnok, akinek azt kell mondani, amit a főni diktál. Nem ismerős?
Azusát kéne beperelnetek, meg megkínozni.
Ezek a fideszlevelek csak akkor érkeznek meg ha a mindenható OV akar konzultálni? A többit meg elhagyja a posta?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Nincs még OLYAN hideg, egy oszlophoz pisicsíkon fagyott kutyát se láttam... "

Nahát! Ez mindennek a teteje! Ha így folytatod, Bolinyau lesz a neved, és kilobbizzuk, hogy csak vizet ihass.

Va-va!
@Imola Helyesi:

Mint írtam, Orbán a "fél-ázsiai népség" szerkezetet p_e_j_o_r_a_t_í_v (értsd: sértő, lekicsinylő, becsmérlő) értelemben használta.

Az amerikai kínzások mennyiben befolyásolják a magyarországi adócsalások magyar kormányzati támogatottságát?
@jaegtoer:
Túlértékeled... úgy sem érti, annyit nem fizetnek érte neki.
A kutyák meg vegyenek vissza! :)
@Nofert Ari:

" Nos nem tudom ki a fasz az az "angyal" de én még az életben sem vagyok az, nemhogy itt."

Nos, azt én sem tudom, hogy KI, csak azt, hogy EGY nagy fasz (volt).

Annak azért örülök, hogy a virtuózok iránti érdeklődésetek azonos.Ez szerethető. A többi - lassan visszaszivárgó - közös pont kevésbé.
@Imola Helyesi: "Te beszélsz karaktergyilkosságokról, akkor itt mi folyik Orbán ellen? Azonban mi megnézzük, ki akarna gyilkolászni."

Érdekes, sokan megfordulnak itt, de senki nem panaszkodott még, hogy őt karaktergyilkolják. Talán nem kell miniszrterelnökséget vállalni, oszt akkor nem éri annyi kritika.

Mellesleg talán meg lehetne lapozni, hogy ki is a legnagyobb karaktergyilkos ebben a hazában. Talán szegény ifjú szónok is maga kezdte el kiabálni, mint a Vida, hogy neki 10/TÍZ éve volt egy enyhe kabát ügye?
Más is szokta olvasni?

"Regierungssprecher Zoltán Kovács, der sich in den letzten Wochen immer mehr für den Ehrentitel "Orwell des Jahres" zu qualifizieren sucht, meinte, es sei "nicht Aufgabe der Regierung, sich darüber Gedanken zu machen, wie viele große Geschäfte umziehen oder schließen müssten oder wie viele Angestellte entlassen werden." Es ist also nicht Aufgabe der Regierung, sich über die Auswirkungen ihrer Gesetze Gedanken zu machen. Es geht einzig um die Erreichung der primären Ziele: Erhöhung der Einnahmen für den Haushalt, Protektionierung regierungsnaher geschäftlicher Strukturen. "Die Folgen werden von denen berechnet, die sie betreffen", so Kovács."
www.pesterlloyd.net/html/1450lexcba.html

www.pesterlloyd.net

A hazai németnyelvű újság.
Gomolyának a fejére esett egy nagy jégcsap, nem szabadna neki fák alá menni.
@Imola Helyesi:

"_Nem példálózott, mi azok is vagyunk._"

Tévedsz. Az itt élő népcsoportok nyakára telepedett a magyarnak nevezett gyülevész had.
Ezért van az a végzetes szakadék a magyar elit és a magyarrá kényszerített népesség között. A magyarok már akkor is kerülték a munkát, nem véletlen a rabló portyák sora a korabeli Európában. Ez a folyamatos lopás-rablás kíséri végig a Kárpát-medence történetét 2014. december 13-ig. (na, milyen?:)
@DR. Smit Pal:
"Elkepeszto, hogy egy olyan orszag vadolja minden jogalap nelkul korrupcioval, egyebb torvenytelenseggel az orszagot, ahol egyebbkent a KINVALLATAS a foglyok, gyanusitottak HALALRAKINZASA teljesen hetkoznapinak szamit."

Mond Neked valamit a 0911? El tudod képzelni, hogy milyen lehet úgy elmenni dolgozni reggel, hogy napközben lehet, hogy felrobbantanak, lelőnek vagy csak simán elrabolnak és nem pénzért, hanem ideológiai okok miatt.
Nem akarom védeni őket, mert az olajért ők aztán mindent, én úgy gondolom, hogy a terrorizmus ellen is mindent, válogatás nélkül. Inkább vesszen néhány terrorista, mint a családom. Ha Te nem így vagy vele, akkor lehet, hogy Te is terrorista vagy?
@jaegtoer: "Az itt élő népcsoportok nyakára telepedett a magyarnak nevezett gyülevész had. "
Ne keverjük ide a honfoglalást!! Azok a vérvonalak vagy kipusztultak, vagy feloldódtak. Nem hinném, hogy találsz idehaza 50 olyan családfát, ami akár csak az 1200-as évekig visszavezethető (hagyjuk ki belőle a főnemesi családokat).
Ami most itt van, az nem más, mint az 1867-es kiegyezés utáni dzsentri világ túlélése egy kis vadkapitalizmussal. Annak a kornak a népében pedig bőven bent volt minden nemzet ami a Kárpátmedencében élt.
@Imola Helyesi: "Képzeljük csak el, az amcsi magyar nagykövetség megvádolná Mr. Ham Burger cégét névtelenül, mert nem marha az a hús a szendvicsében,"

El se kellett képzelni, mert nem túl régen fogtak magyar céget, amelyik a desznyókarajt marha húsnak hamisította. Rövid az eszed. Itthon kéne képzelődnöd, nem más államban.
Az USA meg otthon azt képzel, amit akar, mivel ott az ő szuverenitása van, nem a magyaroké. Nem ismerős? Fordulj bizalommal Viktorovics nertárshoz, ha nem érted.
Most akkor Piktorunk Brüsszelnek könyörög?

"Brüssel, hilf! - Orbán gegen die Zivilgesellschaft: EU soll Norwegen zur Zahlung an Ungarn zwingen - UPDATES

Norwegen und Ungarn sind sich einig: Eine Annäherung bleibt in weiter Ferne. Die Regierung in Budapest beharrt auf der totalen Kontrolle der Gelder und Förderinhalte, sie will die Zivilgesellschaft beherrschen. Ungarn fordert jetzt die EU auf, "der Gerechtigkeit zu dienen" und Norwegen zur Fortsetzung der Zahlungen zu zwingen. Die Argumente sind die eines Wegelagerers. Auch die Fonds der Schweiz sind mittlerweile involviert."
www.pesterlloyd.net/html/1437norwegeneuungarnfonds.html

A lényege, hogy az EU-val akarja a hős Piktorka kikényszeríttetni, hogy a norvégok fizessenek nekünk... BÉLA!!! NOOOOOORMÁLIS?
@jaegtoer: "(na, milyen?:)"

Abszolut tudományos, és főleg nagyon hiteles.:D
@vadi3:
Van, az enyém is ilyen.
Imolka persze egészen 5000 évre vissza igazolni tudja az ő családfáját, rendes, pecsétes papírokkal! :D
Essetunni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: No akkor elő a szépen festett kutyabőrrel. A családomé az 1953-as győri árvízben úszott el a konyhaasztal fiókjában. No az olyan öreg volt, hogy egy mamut bőrére festették és ékírással állította ki maga Hammurabbi
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Nekiugrottam és elolvastam az interjút. Teljesen egyetértek a véleményével.
@kekex:

"Még mindig reményteljesebb abban hinni, hogy VAN valami elgondolás a lebzselés mögött, mint az a meggyőződés, hogy ezek tényleg ennyire hülyék! "

Van. Csak az nem megvalósítható.
@vadi3:

A "(Na, milyen:) hsz végi odavetéssel utaltam hsz-em öööö... nem komolyan veendő jellegére, mintegy utalva arra, rúgni én is tudok és éppen van is mivel egy hsz erejéig.

Maradjunk a "feloldódás"-ban:)
@Imola Helyesi:

Nem látsz a vaskalaptól és a narancsos szemellenzőtől.
@Nofert Ari: "A hazai és európai felmérések egyaránt azt mutatják, jócskán lenne mit javítani az EU működésében és hatalmi gépezetében is."

Nem emlékszel? Viktorovics elkezdte a javítást majd öt évvel ezelőtt. Amikor befejezte, kidüllesztette a mellét, és azt mondta ország-világ előtt, hogy kiosztott néhány tockos, sallert, meg nyakast. No, mivel előtte nem vett be szódabikarbónát, ez most visszabüfög a fejére.
@vadi3:
:)) A'mmá döfi!
Vazsmegyébű van a mijjenk meg. Szimpla oklevelek.
" Kapják meg, amit akartak: NAGY HÉTVÉGI VIZELETADÁS!
Ha egyetértesz, dobj egy sárgát, tedd üvegbe, írj mellé pár szót, és tedd le oda, ahova való. A hozzád legközelebb levő Fidesz-irodák címe: www.fidesz.hu/szervezeti-kereso/ Ha megtörtént, le is fotózhatod és töltsd fel ide a képet. PISILJ ÉS OSZD MEG EZT A POSZTOT! LEGYÜNK SOKAN, HOGY ELJUSSON AZ ÜZENETÜNK."

www.facebook.com/pisitafidesznek/photos/a.416744638479852.1073741828.416731785147804/419066148247701/?type=1&theater

:)))))))))))))))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Van, az enyém is ilyen. _"

@vadi3:

"_ A családomé az 1953-as győri árvízben úszott el a konyhaasztal fiókjában._"

Ah! Maradiak! Az enyém és az enyéimnek a tenyerébe van írva:)
Talán nem a hétvégi gyermekétkeztetséről kéne első kanyarban gondoskodni - bá r ez nagyon fontos és jó - hanem arról, hoyg a szülőknek legyen munkája, és tudjanak kiflit venni:

gondola.hu/hirek/167728-Selmeczi_a_gyermekek_hetvegi_etkezteteserol.html

Nem elég nekik a vizeletünk, még a végbelünkbe is be akarnak bújni?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Én akkor néztem utána, mikor elnevezték az intézetet.
Klebersberg Kuno abban a korban valóban nagyot alkotott. Az általad felvázolt szellemisége teljesen érthető, hisz a két háború közötti Magyarországban élt.
De most már 2014-et írunk. A magyar kormány évtizedekkel ezelőtti nézeteket kényszerít rá az oktatásügyre.
Visszafelé halad az időben. Ez nagy hiba.
Neked vállalhatatlanok Vekerdy gondolatai, nekem szimpatikusak. Nincs ebben semmi gond.
De ne ragozzuk tovább, ha kérhetem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Megérdemlik. Kiharcolták magunknak. :))
@jaegtoer: Nyugi értettem!

A Hamurabbi részemről is csak utalás volt a tudjuk honnan való származásra, hasonló komolysággal mint Nálad.
@Hajdú Peter: "Bortonbe kene zarni, azokat a KOLABORANS HAZAARULOKAT, akik udvozlik egy ellenseges orszag tamadasat hazank ellen. Illetve elvenni az allampolgarsagukat, es kitakaritani oket a hazankbol."

Ellenséges ország támadása? Baráti ország. Baráti ország. Baráti ország. Baráti ország. Baráti ország.

Az ötleted humánus és alapjaiban jó. Fizeted az útiköltségemet is? Manchesterbe lesz. Nem oda-vissza.
@jöttem:

Vekerdyvel csak óvatosan, hiába kiváló szakember, ha politika akárcsak érintőleg is szóba kerül, az IQ-ja hirtelen a reciprokára vált.

Például hangosan hirdet egy bizonyos pedagógiai elvet. Amikor ez az elv (akárcsak véletlenül) megjelenik a fideszkormány oktatási programjában, hirtelen fikázni kezdi (összefüggés indoklás nélkül). Egyszer megkérdeztem, hogy van ez, nem válaszolt.

Annyira szomorú ezt látni. Öregkorára bölcsesség helyett a gyűlölködés felé billent.
@Online Távmunkás:

Én már töltöttem ki vagyonnyilatkozatot.
Nagyon nehéz kitölteni.
@jöttem: Szerintem ez a helyesi lány nem annyira hülye,csak ezekkel a "pukkasztásokkal"szórakoztatja magát.
Más: tudom, hogy okos vagy, lelked akkora, hogy az ország jobbik fele belefér de ahogy a blog két macsóját /taga, boli/ tréfásan "falhoz állítottad" /ők is jók voltak/ az este!?....belevaló is....jót szórakoztam.Köszi.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Imolka persze egészen 5000 évre vissza igazolni tudja az ő családfáját, rendes, pecsétes papírokkal! :D"

Elkezdheti az archiválást pendrive-ra, hamarosan elkezdődik a fidesz pártházak spontán öngyulladása is, házkutatás napján, pirkadat előtt, nehogy átterjedjen a vastag kutyabőrre a képén és ballibsivé metamorfózuljon visszamenőleg.
@elmeherceg:_"...smion_laszlo_milliok_lovetta_allami_penzek_kozjot_szolgalni_blikk_lapszemle"

Azrt, hogy ércsük, ez a sinom nem az a simon.

A "mi Simionunk" szerint:
"Nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják."

Ez felőlünk így néz ki: Közöd? Jó. Szolgálj!
@Mészáros Laci: "Én már töltöttem ki vagyonnyilatkozatot.
Nagyon nehéz kitölteni."

Csak a számolós feladatoknál. A fogalmazásos részeknél és megjegyzés rovatok kitöltésénél kifejezetten szórakoztató.
@hosaka:

azért nehéz kitölteni, mert nincs benne számolós feladat. alig kell konkrétumot beleírni.
@Mészáros Laci: "Én már töltöttem ki vagyonnyilatkozatot.
Nagyon nehéz kitölteni."

Főleg, ha egy milliárdot meghaladó vagyont kell beleírni. Azt tényleg nehéz elfelejenteni.:D
@Imola Helyesi:

ezt másképp látom, a vagyon szerintem nem annyira jó dolog.

már csak azért sem, mert az emberek kevesebb mint harmada tud felelősen gondolkodni a vagyonról, és ez a harmad sajnos igen ritkán rendelkezik köznyelvi értelmeben vett vagyonnak (tehát NAGY vagyonnal).
A tűz jótékonyan eltünteti az áruló iratokat.:D

Innen persze másnak látszanak a tűzgyújtók. Ott, annál a polgármesteri hivatalnál is.
@jaegtoer: "...enyéimnek a tenyerébe van írva"...uye? a tenyér életvonala betűkből kanyarog nálam olvasható a "makrapipa" idézhetlek?: /na, hogy tetszik/
@Imola Helyesi: "Gottfriend vegzál minket, naponta járja a sajtót, és beleavatkozik a belügyeinkbe, törődne inkább a CIA-s kínzásokkal."

Engem a CIA gyíkká változtatott ...
@Imola Helyesi: "Debrecenyihez kéne menni" ennél az óvodás unokám is szellemesebben tud csúfolódni
@Imola Helyesi: "Le vagy maradva. A napi hu főszerkesztője, megrögzött baloldali is támogatja a drogtesztet."

Hú de durva.
Azért szórakoztató, mikor itt ássák a NER sírját azok, akik azt hiszik, hogy éppen a NER-t védik :D
@Imola Helyesi: "Fogadjunk, hogy a következő poszt az autópályadíjakról fog szólni. Azért jól tartja a kormány a blogolókat is."

Jó utat.
Tényleg nincs valami kevésbé kínos hátvéd? Régebben voltak egész nehezen megfoghatók, most meg csak a legalja?

Olyan, mint amikor a gimis focicsapat ovisok ellen áll ki, egyszerűen nincs szívem mondatonként szétszedni őket, annyira gyengécskék.
@miva?: "Azért szórakoztató, mikor itt ássák a NER sírját azok, akik azt hiszik, hogy éppen a NER-t védik :D "

Ez még hagyján. De hullámoznak is hozzá.
@Imola Helyesi: "Ajjaj, akkor ezt titkolják a tüntibünti szervezők? Kaptak netán jótanácsokat jóbarátoktól? Tüzelés lesz?"

Nem, nem, isten ments. Köznyelvi értelemben szerénynek nevezhető vagyont kapok, hogy téged cseszegtesselek. De nem boldogít. Nem értek az eltapsolásához.
Ki mondta: Orbán Viktor vagy Kádár János?
erdelyip

Az eddiginél sokkal többet fog kommunikálni a miniszterelnök, hogy megállítsa a Fidesz népszerűségének csökkentését. De ezek közül mit mondott ő, és mit Kádár János?

444.hu/2014/12/13/ki-mondta-orban-viktor-vagy-kadar-janos/
De miért öltözött Orbán előre bohócnak a bajnaiék plakátján?
@Imola Helyesi: Igen!okos az unokám.Ugyanazt teszi velünk, mint te itt a blogon .Mellébeszél, hülyíteni akar, ugyanannyi sikerrel, mint te itt.
@KÁTÉó53éúétr6:

Az, hogy az ember nemessége a tenyerébe van írva, azt jelenti az én olvasatomban, hogy az ember nemessége nem a kutyabőrön, vagy a pergamenen, hanem a cselekedeteiben nyilvánul meg.

Ha tovább tekergetjük az eredetileg tréfásnak szánt gombolyagot, azt azért meg lehet állapítani, hogy a "noblese oblige" igen sokaknak a lelkébe vésődött és cselekedeteikben is visszatükröződött. Az más kérdés, hogy több, nemzetsors fordító időben nem voltak elegen, vagy nem voltak eléggé erőben.
@Imola Helyesi:

"_Kérdésedre válasz az itt élő stílus alapján: Szar._"

Hasmenés kínoz?
@Imola Helyesi:

"_Te meg egyenesen a magyar nemzetet karaktergyilkkolásznád, tudatlan. _"

Csak a fideszt! Csak a fideszt.
@Mészáros Laci:

Nézd! Vekerdy a gyermekközpontú oktatás elkötelezett híve. Ahogy én is.
Ő és Ranschburg számomra az etalon. Hozzájuk fordultam, ha bizonytalan voltam egy-egy probléma megoldásában, mint tanító, gyógypedagógus.
A válaszok általában bennem voltak, de kellett a megerősítés.
Az, hogy miképp viszonyul az épp kormányon lévő párthoz, ebből a szemszögből másodlagos számomra.
Vekerdy egy 78 éves idős ember. Az általad gyűlölködésnek nevezett mondatait én inkább mély keserűségnek érzem. Évtizedeken keresztül bábáskodott egy oktatási koncepció megteremtésében, ami alapjaiban reformálta meg a közoktatást. Aztán jön egy garnitúra, aki egy egészségtelen és álszent ideológiát erőszakol rá a magyar oktatásügyre. Minden előzetes egyeztetés, párbeszéd nélkül.
Minimálisan 50 évre veti vissza.
Legszomorúbb az, hogy még jó sokáig érezni fogjuk a hatását.
@elmeherceg:

Megint igazolódott, hogy a hozzáértőket kell fontos állami poziciókba ültetni.:(
@KÁTÉó53éúétr6:

Imola egy nagyon jó kísérlet. Tegnapelőtt kezdett kiesni a szerepéből.
De úgy látom, mára összekapta magát.

Hát köszi! Ahogy Minarik Ede mondta: Kell egy csapat!
A srácokat nagyon szeretem. Velük el tudom magam engedni. Jól esett egy kis őrültködés a sok politika után. :)
@Imola Helyesi:

Ezen még dolgozz, szivi! Túlságosan izzadtságszagú. :)))))
@jöttem: felesleges, úgy sem akarja vagy tudja megérteni miről is beszélsz, neki küldetése van, tudás és tapasztalat nélkül, pont mint a narancsmaffia fejének
@jaegtoer: iróniám pont ezért szólt "az ember nemessége cselekedeteiben nyilvánul meg".A nemzetsorsfordító időkben pont azért nem voltak elegen s elég erőben,mert a "kutyabőr" fontosabb volt, mint a "makrapipák" maguk mellé emelése. Elismerem, ebben azért volt kivétel, de igen kevés
@jöttem: régtől mondom, hogy imolka csak egy bábocska uncsi lejáratódott karakterrel és klisékkel, néha átsejlik a valódi éne, igaz az sem valami szép :D
a narancsmaffia szintje:

11:46
Öregedő primadonnához hasonlította Goodfriendet a CÖF

A CÖF elnöke Gáz van! címmel értekezett az amerikai-magyar és az amerikai-európai kapcsolatokról. Csizmadia László reméli, hogy az új USA-nagykövet majd helyreteszi Goodfriendet és hogy nem fog kijárni kormányellenes tüntetésekre.

hvg.hu/velemeny/20141213_Oregedo_primadonnahoz_hasonlitotta_Goodfr

--

11:42
Transzparenst feszítettek ki a tüntetők, fél Budapestről látni - fotók

A Szent Gellért szobornál, az Erzsébet híd budai hídfőjénél kifeszített transzparenssel toboroznának résztvevőket a hétfői, Kossuth térre szervezett nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos tüntetésre.

hvg.hu/itthon/20141213_Transzparenst_feszitettek_ki_a_tuntetok_f
@látjátok feleim szümtükkel:

nem azért :)

hanem mert általánosságokat kell beleírni.
@Imola Helyesi:

"Ühüm, akkor mért is foglalkozol velem? Már a neved is, amit magadra aggattál, egy karakter rólad, ne szerénykedj."
@jöttem:

Vekerdi és Ranschburg kapcsán egyetértünk. A gyerekeim is mind Waldorba jártak (a legkisebb nyolcadikos).

Csak ugye van disszonancia, amikor Vekerdy beszél a mindennapos testnevelés vagy a drámapedagógia fontosságáról, de amikor ez bekerül a tanrendbe, kígyót békát kiabál. Ez nem kisebbíti Vekerdy érdemeit, én nem várom el, hogy tökéletes legyen, mert senki nem az :) épp csak nem gondolom, hogy isteníteni kellene. Merthogy nem az.

De ez egy Vida Ildikó poszt, nem is tudom, hogy került ide VT, csak ha már, akkor reagáltam :)
@Imola Helyesi:
Ha nem vettél be hashajtót, most akkor is biztosan összeszartad magad a röhögéstől.
Ekkora hazugságot te is csak viccből mersz.
Önálló?
Te?
Nem is tőled kérdem, van valaki a családban aki egyetlen önálló mondatodra emlékszik?
Azon kívül, hogy OÁÁÁÁÁÁÁÁÁ?
L. Simon László cége 63 milliós állami támogatást kapott az utóbbi négy évben
lsimon

A Simon és Simon Kft. nagyrészt L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár földjeire kapta a négy év alatt összesen összesen 63 millió forintos támogatást. A cég 2009-ben még csak 2,8 millió forintot kapott, két évvel később viszont már 21 milliót. Az államtitkár reagált, szerinte semmi összefüggés nincs a kormányváltás és az általa bezsebelt támogatások megsokszorozódása között.

444.hu/2014/12/13/l-simon-laszlo-cege-63-millios-allami-tamogatast-kapott-az-utobbi-negy-evben/
@Imola Helyesi: "Hosaka, én az igazságot és nem a pártokat védem"

Nem feltételeztem kevesebbet.

Pártszékház lángokban állás: nem a piromán "forradalmárról" beszéltem, bár láttak már olyasmit is. Hanem a különféle színű dossziékat érő "baesetről", ami általában a bírósági bizonyítási eljárások előtt ill. helyett szokott "váratlanul" bekövetkezni, lehetőleg a teljes könyvelési archívumot is érintve. Pártfüggetlen "természeti jelenség".

Pártok védelme sem adna okot aggályra, de még Teréz anya is azon agyalt állandóan, létezhet-e egyáltalán ilyen geciláda Isten (csak árnyaltabban agyalt, de eredményre akkor is nehezen jutott, ha egyáltalán jutott). A vakhit a humorforrás. Volt olyan NSDAP párttag, akit Hitler is kettéröhögött.
.
Tóbiás: az MSZP győzelemre és nem háborúra készül.

Logikus.
Aki a lábmosási versenyben ötből háromszor nyer, azé a parlamenti kétharmad.
@dr. jenőke (jenőke):
Az idióta cocikon mindig elhülök, hogy ezek kollektíve ilyen ökrök, vagy egyénileg is tök hülyék és együtt csak összeadódnak?
Ezek a pöcsök még mindig nem értik...

Ahogy ostobenkó Lacika is totál nyomi:

"Kövér László házelnök levelet írt Joe Biden amerikai alelnöknek, a szenátus elnökének, amelyben John McCain republikánus szenátor Orbán Viktort kritizáló beszéde ellen tiltakozott."

Ott azért méltó helyére iktatják a levelét.
McCain januártól a Védelmi Bizottság elnöki posztját fogja az USA-ban betölteni. DagiLacika meg innen feszegeti a pofonosládát. Ez tényleg nem beszámítható! Nulla a realitásérzéke. Persze egy hitvallásnak Piktor seggén megfelel, de amúgy nagyon égő ennyire ostobának lenni.
Ja, arról a pénzről is nagyon hallgatnak, amit a McCain alapítványnak fizetettek tavaly Nulladik Piktorék. Végül is apró volt, 125.000,-$.
SZERINTEM MEGÉRTE! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: áááá, nem is:

12:17
Átveszi a sporthíreket is a hírhamisító Papp Dániel a közmédiánál

December 15-től a sporthírek összeállítása is a Papp Dániel vezette hírfőszerkesztőség felügyelete alá kerül a közmédiánál - derült ki egy kiszivárgott belső üzenetből.

hvg.hu/itthon/20141213_Atveszi_a_sporthireket_is_a_hirhamisito_P
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: erős a mezőny nahhh, hülye hülyébb fideszes :D

Orbán: Teljesíthető a tíz év alatt egymillió új munkahely program

Gazdasági növekedésünk az egyik legerőteljesebb Európában.

www.origo.hu/gazdasag/20141213-orban-teljesitheto-a-tiz-ev-alatt-egymillio-uj-munkahely-program.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Így simán veri majd a FelcsútiBazdelőre a MU-t, 5:1-re! :)
Az Országgyűlés elnöke, Kövér László levelében határozottan visszautasította a John McCain szenátor által mondottakat.
Azt írta: John McCain minden valóságalapot nélkülöző szavaival megsérti Magyarország szuverenitását, lebecsüli Magyarország választópolgárait, és figyelmen kívül hagyja az emberi méltóság tiszteletének kötelezettségét, mely tisztelet a magyar miniszterelnököt is megilleti.

Írhatja az új levelet.

Nem sok van hátra már az Orbán-rezsimből – fejtegeti egy román politológus. Valentin Naumescu szerint, bár egészen más időszakokban, más gazdasági helyzetben voltak hatalmon, a magyar miniszterelnök és Nicolae Ceausescu, Románia egykori tébolyodott diktátorának személyisége sok mindenben hasonlít.

Ha így megy tovább, sablonra lesz szüksége, és elég lesz a címzettek nevének cserélgetése.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

apró volt, 125.000,-$.

Igaz, igaz... Csak két kis koszos autó ára a cébéa előtt.
@dr. jenőke (jenőke):
Laci bubus azt a kis apróságot negligálja a valóságból, hogy nem Magyarországot támadják kintről, hanem annak bolsevik qrmányát, gumicsimmás törpéjével. Szar lehet a realitásokon kívül élni..
@Mészáros Laci: "De ez egy Vida Ildikó poszt, nem is tudom, hogy került ide VT, csak ha már, akkor reagáltam :)"

:) Ez a csapongó fantázia és a ridegtartás hátránya. Minden magyar nyelvű blog összes kommentjét változtatás nélkül automatikusan az alaptörvény részének kell tekinteni. Sokat nem rontana azon és így nem zárnánk annak az esélyét sem, hogy valami épkézláb is belekerül.
Mráz Ágoston Sámuel szerint: Amikor három év múlva ismét kampány lesz, a választók jó eséllyel visszanyerhetőek lesznek, ha az lesz a tét, hogy Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc, esetleg utóbbi valamelyik alteregója kormányozza majd az országot.

Mostmár én is azt mondom, csak azért is Gyurcsány.
Ha csupán ettől megüti a guta, az sem baj, ha mégse ő lesz.
@hosaka:
Ha úgy jön ki főz a team, a csajokat is megbámuljuk, az Imolka féle hülyéket is felkaroljuk, gyámolítjuk, szóval ha nem propagandaműsort akar valaki itt tartani, majd minden belefér. Este sörözünk is...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Szar lehet a realitásokon kívül élni.."

Dehogy az! Amióta odaköltöztem, 47 ezerből az egész rokonságnak meg tudtam venni az összes karácsonyi ajándékot és még mindig maradt 46 768.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Az önértékelés teljes hiánya. Nem is a levelezés miatt, azt egy bükkfa is tud.
Amit előad, mint házmester, éppen a magyarokat járatja le, hogy képesek voltak ilyeneket megválasztani.
@dr. jenőke (jenőke):
Mráznak is csak a megélhetése múlik rajta. Mert nem párt alapon éhendöglene...
@Mészáros Laci:

"Csak ugye van disszonancia, amikor Vekerdy beszél a mindennapos testnevelés vagy a drámapedagógia fontosságáról, de amikor ez bekerül a tanrendbe, kígyót békát kiabál."

Az sem mindegy, milyen kontextusba kerül be a tanrendbe. Összehangolva a többi tantárggyal, vagy ad hoc. Megemeli az óraszámot, vagy sem.

A nemzeti alaptanterv nem egy bicikli. Belebütykölök kicsit, állítok rajta ezt-azt, aztán minden ok.
Ez egy rendszer. Minden változtatás több területre is kihat.
Fideszék gyors ütemben összecsaptak egy anyagot. 1 hónapig lehetett véleményezni!!!!!!
Gondolom, ezt is sérelmezték a szakemberek. Többek között V.
Nem istenítem. Szeretem, tisztelem.
Az eddig csatlakozott 6 szervezet után újabbak - a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok, és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete, valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség - jelezték, hogy részt szeretnének venni az ország több mint 60 pontjára tervezett félpályás útlezárásokban.
Később jövök.
Ez nem ígéret, fenyegetés.
@jöttem:

Vekerdy pont azt képviseli (amikor látótávolságon belül nincs fidesz), hogy nem kell a tökéletességre törekedni, és a legkisebb, jó irányba mutató részeredményeket is értéleljük.

"El ne hidd, hogy megváltozunk vezényszóra" - nincs az a NAT, amelytől a százezres pedagógusgárda egy emberként üdvözült arccal fogja Vekerdy elveit követni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Este sörözünk is..."

Ahha, sejtettem. Nemkem sem tűnt túl életszerűnek az a kép, hogy dimanóról hajtva a laptopot mindenki erejét megfeszítve pedáloz a hegymenetben a szobabiciglin :)
@jöttem:

"Fideszék gyors ütemben összecsaptak egy anyagot. 1 hónapig lehetett véleményezni"

Ez kb innentól kezdve pártvita, amihez nekem nincs kedvem.
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Megvan: ezért nem aggódnak Orbánék!
Csiki Gergely
2014. december 13. 05:52

Miközben az elmúlt napokban minden a 2015-ös költségvetés és annak kockázatai körül forgott, a háttérbe szorult egy rendkívül kedvező folyamat. Kalkulációink szerint ugyanis a 2014-es költségvetés számai a vártnál sokkal jobban alakulnak. Ezért lehet az, hogy a kormány és a Nemzetgazdasági Minisztérium nem aggódik a jövő évet illetően, egyszerűen csak kihasználja helyzeti előnyét. Most úgy tűnik, hogy tényleg minden azon múlik, jövőre mennyire lesz bőkezű a kormány (a béremelésekkel, gigaberuházásokkal).

www.portfolio.hu/gazdasag/megvan_ezert_nem_aggodnak_orbanek.207847.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :)

"az Imolka féle hülyéket is felkaroljuk, gyámolítjuk, "

remélem csakis a 2.-kos erkölcstankönyv útmutatása szerint!
(nekem nincs fácsém, de minden gyöngyszemmel ellátnak!
ezen most kurvára kiakadtam és azt aki ilyent ad gyerek kezébe, mást nem is kívánhatok csak érje utol ez a ner szellem, amit táplál és hirdet és vesszőzzék a föld alá őket is konokságukért...)

olvassátok! tanulságos a hibbant agyak empátiáját!

www.facebook.com/photo.php?fbid=982802305080366&set=a.493905787303356.133952.100000518161204&type=1&theater
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

látom, tele energiával, gyűjtögetsz, gyűjtögetsz :)))
(most csak lazítani akarok és tudok ennyi szemétségre...)
@guma:
Már látta, vmi elmebeteg ökör a tankönyvszerző, meg aki ezt a fost megrendelte, az is.
vers, délutánra...

Sea Miller
Karácsony-hiány

Amikor meglátom a fát,
bordám alatt annyi hiány,
elképzelem ifjan anyát,
olyan erős, mint a titán.

Ajándékot nekünk dugdos,
kalácsot süt, saját édest,
takarít, mos, de nem szurtos,
anyaillatosan ékes.

Már nem olyan gyantás a fa,
már nem csillog úgy a mézes,
anya nem főz, öreg baka,
vak nyomorék, mindig mérges.

Angyala van mégis belül,
ibolyavirágú táltos,
vele lakik, benne gyengül,
de feláll majd, csak most álmos.
@jöttem: "A nemzeti alaptanterv nem egy bicikli."

Ne haragudj, de most megfingatlak. A nemzeti alaptantervekhez legalább olyan jól értek, mint a kormány.

A ~ nem egy bicikli, mégis eltolták.

"Belebütykölök kicsit, állítok rajta ezt-azt, aztán minden ok." - Hál' istennek, mint azt tapasztaljuk, nem ez történt. Kell lennie valahol itt egy szuperhősnek, aki nappal újságíró, miniszterelnök vagy még durvább, de éjszaka felhúzta a piros alsónadrágot és körberepülte az alaptantervet, mert minden szavad igaz. Tökéletes lett.

"Ez egy rendszer. Minden változtatás több területre is kihat." - Pillangó effektus?

"1 hónapig lehetett véleményezni!!!!!!" - Lenne egy észrevételem, pőlö szar az egész. Miért nem szólt nekem (sem) egy illetékes elvtárs? Be is pattanok az időgépbe. Mit is mondtál? 1 hónap? És szerda? Megoldjuk, látod. Ilyen egyszerű lett már itt az élet.
@Imola Helyesi:
Szórakoztató vagy. Én nem kerültem Szlovákiába. Oda születtem- Csehszlovákiába.

Őshonos kisebbség - nemrég ismerkedtem meg a fogalommal. Egyre jobban tetszik ez a kifejezés.
Nemsokára az EU néppárti frakciója fogja tárgyalni az ügyemet.Külön öröm számomra, hogy egy szlovákiai magyar politikus, Nagy József dolgozta ki az indítványt.
Őshonos kisebbség. Azt jelenti, a szülőföldemre teremtett az Isten, hozott a gólya. Kisebbségiként, egy másik nemzet mellé. Jogom van az anyanyelvemen beszélni, művelődni, ápolni a hagyományokat. Mindezt úgy, hogy lojális vagyok a többségi nemzethez.

Már mondtam neked. Elemi érdekem, hogy erős, európai Magyarország épüljön, mert odaköt a kulturális köldökzsinórom.
Ezért támogatom a tüntetéseket.

Köszönöm, hogy ilyen-olyan megjegyzéseiddel arra késztetsz, definiáljam önmagam. Jót tesz az identitástudatomnak. :))
@guma: nekem sincs facsém, de ezt én is hallottam, olyan jó lenne, ha a borító és az impresszum is a képen lenne, célirányosan lehetne anyázni az idiótákat
@guma:

A pirospettyes hátsójára, meg a másik érzékeny részére kéne verni annak, aki ilyet ír gyerekeknek.
@dr. jenőke (jenőke): :)

"Mostmár én is azt mondom, csak azért is Gyurcsány.
Ha csupán ettől megüti a guta, az sem baj, ha mégse ő lesz."

szabad csatlakoznom? hátha igaz a mondás, hogy isten nem ver bottal, akkor látjuk az "eredményt"...
@látjátok feleim szümtükkel: @guma: jahhh jut eszembe ez valami Grimm felnőtt mese vagy mifene, és minimum 18-as karikával kéne nyomni a könyvet, hamár hamár...
@jöttem: :)

jól bírod! este meg egész szórakoztató voltál ahogy programot adtál a srácoknak. hahahaha
@guma: Ne ülj fel minden hülyeségnek. Ez is csak egy "remek" hoax a sok közül.

"Vajon hogy keletkeznek a népmesék? Valahol valaki kitalál valamilyen kellően rémisztő, a földtől elrugaszkodott, hihetetlen sztorit és elkezdi azt terjeszteni. És hogy keletkeznek a hoaxok? Pontosan ugyanígy. Annyi a különbség, hogy a hoaxot az emberek nagy többsége be is szopja, annak ellenére, hogy két kattintás lenne utánajárni a kérdésnek. Ez is mutatja az emberek sokkal inkább éhesek a gyűlölködésre, mint az igazságra.

Valaki felpakolt a nagy közösségi oldalra egy fényképet, melyen egy valóban horror sztori szerepel, azzal a felkiáltással, hogy Varró Dani után itt a legújabb botrányos szöveg a másodikos erkölcs tankönyvből.
A képet rövid idő alatt több ezren megosztották, természetesen már mind hozzápakolva a saját véleményüket és „tudásukat”. Van, aki Varró Daninak tulajdonította a történetet, van aki az erkölcstankönyv szerzőjét, a szerkesztőt és a kormányt tette felelőssé.

A dolog odáig fajult, hogy a szombati „Mentsük meg az oktatást! Mentsük meg a jövőnket!” pedagógustüntetésre is ezzel az idézettel próbálják hergelni a jónépet.

Az X-akták óta tudjuk, hogy az igazság odaát van, bár azért némi erőfeszítést kell tenni. Nem sokat. Némi utánajárással (egy jól irányzott guglizással) kideríthető, hogy ez a mese bizony nem Varró Dani, nincs köze hozzá a tankönyvszerkesztőnek, sem a kormánynak és nincs benne semmiféle gyermektankönyvben.
Ez a mese A Gyermek- és családi mesék (németül: Kinder- und hausmärchen) Jacob és Wilhelm Grimm (ismertebb nevükön Grimm testvérek) 1812 és 1857 között megjelent népmesegyűjteményében található, melyet az UNESCO 2005-ben a világörökség részévé nyilvánított. Pont.
A kérdés már csak az, ha az emberek jó részének egy ilyen abszolút elemi feladvány meghaladja a szintjét, akkor hogy a szarba tudják kitölteni az személyi-jövedelemadó papírokat?

spiler.blog.hu/2014/11/20/a-makacs-gyermek-affer
@hosaka:

"Ne haragudj, de most megfingatlak."
Próbáld meg! :)))))

Általában először tájékozódom, aztán hivatkozok vmire. Minek égni, ha nem muszáj?

"A szövegtervezet véleményező felülete 2012. február 6. és 2102. március 2. között érhető el az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján.
A nyilvános vita időszaka március 2-ával lezárult."
www.ofi.hu/nat/archivum/nyilvanos-uj-nemzeti
Vida Ildikóról jut eszembe, hogy csak az a sok hülye tanár és gyerek ne lenne. Nemzeti alaptahantehereverv. Értem?
@jöttem: "Általában először tájékozódom, aztán hivatkozok vmire"

Mert én először ütök, aztán kérdezek? De akkor mért tartunk még mindig csak itt?

"Minek égni, ha nem muszáj?" - ínem tudom, Orbán úr nem akarja elárulni. Két hete erre vár a plebs, hogy legalább hazudjon valamit.

"A nyilvános vita időszaka március 2-ával lezárult." - Akkor ezért nem lehetett az egész városban egy hónapig trimixet kapni? Kellett benyomni a helyiségekbe, akkora volt a tömeg.

-Magának is joga volt hozzá, hogy javaslatokat tegyen, vagy tiltakozást jelentsen be a kellő időben jegyezte meg.
-A kellő időben, mi?! - süvöltötte Arthur. - A kellő időben? Akkor hallottam elöször az egészről, amikor beállított ide egy munkás tegnap. Megkérdeztem, azért jött-e, hogy megpucolja az ablakot, mire ő azt felelte, hogy nem, hanem azért, hogy szétrombolja a házat.Persze nem ezzel kezdte. Dehogy. Előbb letörölt pár ablakot, s megvágott öt fontra. Csak aztán mondta meg.
-De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezőirodában!
-O, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem őket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erőlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Ugy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi.
-De hiszen a tervek ki voltak állítva.
-Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam őket.
-Ott van a kiállítási részleg.
-Zseblámpával.
-Talán leszakadt a villanyvezeték.
-Meg a lépcső.
-Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?
-O, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következő felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!
@Nofert Ari: :)

sok igazság van a szövegedben, és valóban sokat tudok hibázni is...

viszont az, hogy bármilyen rosszat eltudjak képzelni (sajnos ellenőrzés nélkül is már!!!) kormányunkról és a holdudvarról - azért bizony tisztességesen megküzdöttek!

ha én hibázom az nem jár több ezer emberre hátrányos következményekkel - míg ők a felelősségüket adják el minden téren árulók módján, hogy mindent mindenki elől bezsebelhessenek...
a szimbiózis:

13:59
A Jobbik örül, hogy Kövér végre leszedette az EU-s zászlókat

A Jobbik örül, hogy eltűnt az EU-s zászló a képviselői irodaházról és azt írják, hogy ez nekik köszönhető, ők javasolták ezt ugyanis már évekkel ezelőtt.

hvg.hu/itthon/20141213_A_Jobbik_orul_hogy_Kover_vegre_leszedette
Elgondolni is szörnyű, mi lenne itt, ha bárkinek is féltenie kellene az állását is. Mondjuk, ha a tanaraknak igaza lenne, ennek ellenére szólni merészelne gyakorlatilag bármiért.
@Imola Helyesi:
Ez így van! A kedvenc szennylapodból idéztem, a heti válasz féle fosból.
Ahol az a megélhetési párt"újságíró", a Stumpf gyerek motyogta elhaló hangon: Vida Ildikó. :D
Szerintem ti élvezitek, ha aláznak benneteket, már én vagyok zavarban, milyen ostoba vagy nyuszika...
@Imola Helyesi:
Parancs, értetem!
Kérhetek engedélyt előtte tőled, vagy nem kell?
Ez most tényleg érdekel, őrlődöm...
@Imola Helyesi:
Te, kapaszkodj meg, itt van ez a farok Fricz, aki kb.annyi realitásérzékkel bír, mint amennyire az ecceri, agyhalottaknak ír felhorkanásában.

"Viszont, kedves barátaim, új fejlemények előtt állunk: ha minden igaz, december elsejétől – a Magyarországot egyébként szerény mértékben ismerő – Colleen Bell Los Angeles-i televíziós producer lesz Amerika új magyarországi nagykövete.

Ahogy az angolok mondják: minden változik, csak a változás nem. Új helyzet előtt állhatunk az amerikai–magyar viszonyban, adjuk meg az esélyt annak, hogy a változások akár még pozitívak is lehetnek. Ennek az esélynek a megadása nem kerül semmibe.

És néhány héten belül az is kiderül, hogy Goodfriend milyen szerepet kap az új leosztásban."

Még mindig nem értitetek, hogy hiába lesz új nagykövet itt, az amerikai politika nem fog változni irányunkba. A szakpolitikát, a diplomáciai vonalat továbbra is Andre, vagy hasonló kemény diplomata fogja nyomni, a külsős "kinevezett" dísz nagykövet reprezentál, jópofizik, okosan hallgat és nem avatkozik bele a nagyok dolgába, csak eteti a fogadó ország malacait.
Szerintem ezt még mindig nem értitek...
Mondjuk a szájtátó csapatkapitányt látva, nem csoda.
Azután meg miért is kéne csodálkoznunk, hogy kövérzászló is ökörségekkel járatja le magát, levélben.
imolka most a barmot játszik nagy elánnal, ti meg adjátok alá a lovat, pedig nem kéne, mert uncsi és setét, nagyon is őkigyelme
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Jobbik örül, hogy Kövér végre leszedette az EU-s zászlókat"

Egyszerre örülni többszáz kilométeres sugárban? Ezt meg hogyan?
Kövér hőstette percek alatt elérte a legsötétebb picében lakó jobbert is a Viharsarokban. És most örül. A Jobbik. Egy homogén matterként. Mint a faék. És már mindenki hazaért a munkából, semmi ingyen túlóra, első csöngésre mind felvették skype-ot. Ez már a jövő. Nem kell ahhoz EMS mágnesvasút.
"„Utolérték” Gyurcsány kormányát

„A jelenlegi helyzet szinte teljesen ugyanaz, mint ami 2010 végén volt” – indokolta a népszerűség-csökkenést a múlt héten a Századvég. Ugyanakkor hvg.hu több kormányzati és fideszes politikust megkérdezve azt tapasztalta, a pártvezetésben mindenki magáévá tette a kormányfői magyarázatot: a választások után kikapcsolták a kampányüzemmódot, a kormányzás szükségszerűen népszerűtlen intézkedéseket is hoz, így „természetes” a Fidesz visszaesése, amit „Orbán személyes varázsával lehet ellensúlyozni”."

Beszarás... Scientológia és annak lelkes hívei? A VEZÉRürü után...
én csak popcornt kérek :D

14:30
Drogteszt: Juhász-Deutsch per jöhet

Juhász Péter, az Együtt politikusa azt állítja, hogy Deutsch Tamás igenis fogyasztott drogot, és azt is állítja, hogy erre tanúi is vannak, akik a bíróságon is elmondanák ezt.

hvg.hu/itthon/20141213_Drogteszt_JuhaszDeutsch_per_johet
@hosaka:
Máris szebb és jobb lett az ország!
A korrupció se olyan... szégyen ez a bolsevik kretén, meg az oroszseggnyaló csürhe is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hahahaha

"a választások után kikapcsolták a kampányüzemmódot, a kormányzás szükségszerűen népszerűtlen intézkedéseket is hoz, így „természetes” a Fidesz visszaesése, amit „Orbán személyes varázsával lehet ellensúlyozni”.""

ez is valamelyik népmesegyűjteményből való?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Még mindig nem értitetek, hogy hiába lesz új nagykövet itt, az amerikai politika nem fog változni irányunkba."

Ez komoly? Akkor dobhatom ki a meggyes pitét. Pedig ezért sütöttem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyfolytában nem lehet itt taga, hogy "kényeztesse"... :(
@Imola Helyesi: "...Stump meg egy liberális farok,"

Ezt szó szerint, tapasztalásod alapján kell érteni?::D
Vállalatok » Cégautó
Szinte mindenhol lehúzzák majd az autósokat
2014. december 13. 13:55

A kormány nem csak az M0-s autóút két szakaszát és az autópályák fővárosba bevezető kilométereit teszi fizetőssé. A helyzet ennél sokkal rosszabb: pár hét múlva fizetni kell a sztrádák valamennyi, ma még díjmentesen használható városi elkerülő pályáján is. Csak három olyan szakasz marad az országban, ahol nem kell e-matricát váltani, ugyanis ezeknél az uniós pénzeket félti az állam - írja a nol.hu.

www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/szinte_mindenhol_lehuzzak_majd_az_autosokat.3.207854.html
@látjátok feleim szümtükkel: egy másik farokfasz:

Papcsák azért még kötött egy 400 milliós szerződést két nappal azelőtt, hogy megbukott volna

Október 10-én a korábbi zuglói polgármester, Papcsák Ferenc megbízta két évre a kerületben közétkeztetést végző Hungast-Mecsek Kft.-t, hogy üzemeltesse az iskolai tálalóhelységeket évi 200 millió forintért. Korábban az iskolák oldották meg ezt. A Hungast-Mecsek egyébként hirdetmény nélküli közbeszerzéssel, 2011-ben kezdett beszállítani a kerület intézményeibe ételt, egyenesen Esztergomból. (További részletek az átlátszó.hu-n.)

444.hu/2014/12/13/papcsak-azert-meg-kotott-egy-400-millios-szerzodest-ket-nappal-azelott-hogy-megbukott-volna/
@guma: "uncsi! és nem kicsit... "

Ott az a tekerő, azzal lehet állítani ... nem az, az a mikrosütő ... egész idáig azt tekergetted?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

attól, hogy a Grimmék könyvében jelent meg mint népmese, még oltári nagy örökség, semmi másra nem jó, mint a gyerekek ijesztgetésére. Ez pont olyan, mint amikor gyerekkoromban azzal ijesztgették a gyerekeket, hogy a halott este bekopogtat az ablakon, és megkérdezik: ki ette meg a májam?

Amikor karikákkal vigyáznak a tv-ben a gyerekek erkölcsire, akkor nem a bosszúálló jóistennel(:D) kéne ijesztgetni őket a tankönyvekben.
@Imola Helyesi:
Éééén? Ides, nyakonváglak én is, nem gond, csak uncsi vagy.
Egy ilyen korlátolt pöcsköszörűvel, mint te, nem olyan egyszerű társalogni, taga sokkal jobban kezeli a hozzád hasonló fogyatékosokat!
@látjátok feleim szümtükkel: pontosan, nincs is mit hozzá tennem, nekünk most ijesztőnek itt van imolka, szegény nem vette még észre, hogy keveseket érdekel, hogy mit hisz, vagy mi a véleménye :D
@Imola Helyesi: "Ha igaz is lenne, csak egy dolog hiányzik, Fletót lemondatták, mi meg nem fogjuk Orbánt."

Régi mondás, hogy nyugtával dícsérd a napot.
Egyébként meg nem értem, te miért támadod időnként a kormány egyes intézkedéseit, amikor derékig a só része vagy?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "imolka most a barmot játszik nagy elánnal, ti meg adjátok alá a lovat, pedig nem kéne, mert uncsi és setét, nagyon is őkigyelme"

Mindenkit felizgatott, hogy csak virgácsot kért a Mikulástól.
@Imola Helyesi: "Mert úgy igazságos.Láthatnád te is a szümüddel."

Látom, mármint azt, hogy csak a hátsó részed látszik ki.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hülye vagy? hahahaha

"Egy ilyen korlátolt pöcsköszörűvel"

ez olyan messze van a pöcstől, mint Marci hevestől!
a pöcs ennél is értelmesebb, mert van amire fel tudja emelni a fejét - de ebből áradó posványban annyira puha szegény, hogy a köszörű semmire sem menne vele (kérdezd csak meg tagát!)...
@Imola Helyesi: "... Sorstalan György mennyi
hazai meg amerikai alapítvány támogat. Miből lett neki ennyi pénze vajon, ..."

A Józsiékkal közösen vettek egy roncs 1200-as Zsigulit, kipofozták és eladták, abból vettek egy használt Nivát és két 150 köbcentis ETZ-t, azokat is feltuningolták és jó pénzért eladták. Aztán Gyuri örökölt egy nagyobb összeget.
@látjátok feleim szümtükkel:

szegény Hamvas Béla még az 1984-en is túltett az újvilág megfogalmazásával, amikor a Titkos jegyzőkönyvet megírta...

hallgasd! illetve hallgassátok! itt egy részlet a való világból...

www.youtube.com/watch?v=dQ1F6rtzHag
@hosaka: "Aztán Gyuri örökölt egy nagyobb összeget."

Abból meg befizette a legkisebb fijút az oxfordi focisuliba.
@látjátok feleim szümtükkel: "Abból meg befizette a legkisebb fijút az oxfordi focisuliba"

A dicsőségtablón maradás havidíját már elsóherkodta.
nem tudom miért, de most ezt kapjátok tőlem...

Federico García Lorca-verse, amit Leonard Cohen énekel, de itt van Weöres Sándor magyar fordítása is...

Kis bécsi valcer

Van Bécsben tíz leány,
egy váll, és ráborulva sóhajt a halál,
kitömött gerlékkel telt liget dermedten áll.
A hajnalból kis törmelék
a dér múzeumában látható,
egy termen ezer ablak ég,
ó, ó, ó, ó!
E dal csukott ajkadra való.

Ez a dal, ez a dal, ez a dal,
a halálra, konyakra és önmagára vall,
nedves uszályú tengeri hal.

Szeretlek, szeretlek, szeretlek,
pamlagba, holt könyvbe temetlek,
a zugoly poros bánatába,
a liliom sötét padlására,
a holdban lelünk nyoszolyára,
ez a tánc a teknősbéka álma,
jaj, jaj, jaj, jaj,
fogadd e dalt, törött derekú ez a dal.

Van Bécsben négy tükör,
hol ajkad s a visszhang egymásra tör,
hol zongorára írták a halált
és kékíti a kisfiúk haját,
a háztetőkön koldushad tolong,
a könnyeken friss koszorú borong,
ó, ó, ó, ó!
Fogadd e dalt, mely a karjaimba haló.

Mert téged imádlak, álmodlak árván,
a játszó kisfiúk padlásán,
Magyarország ódon fényére vágyva,
meleg délután lágy zsongására,
hó-bárány lépdel, hó-liliom rezdül
homlokod sima csöndjén keresztül,
jaj, jaj, jaj, jaj,
„örökre szeretlek”, enyém ez a dal.

Majd Bécsben táncolok veled, az lesz a jó,
szép maskara lesz rajtam,
álarcom nagy folyó,
partom jácintot ringató,
lábad között felejtem ajkam,
és lelkem fénykép-albumokban s liliomokban.
Lépteid sötét hullámaival,
mint hegedű és kripta, szerelmem, ó, szerelmem,
elhal e sok-szalagu dal.

www.youtube.com/watch?v=W4qLTVS5qZ8
De így is szép volt ... vagy nem is. Keverem Farkas Bercivel, ő volt a magyar űrhajós, nem Orbán. Orbán a Higgs-bozont fedezte fel.
@guma:

ingerszegény közegben dolgozom kéthetente.
ezért, minden alkalmat megragadok a szórakozásra.
olyan rövid az élet! :))))
@guma: tudnak valamit ezek a vén drogosok.
"A ködösítéssel, habveréssel meg igazolva látják az elméletüket"

Hát, ha a habverés nem eredményre vezető, akkor esetleg a habonyveréssel még meg lehet próbálkozni.
@hosaka:

nálam is van mindig törülköző :))
búcsúzom, de ne maradjatok le az érdekes és szép világunk különlegességeiről sem, ezért itt van pár link

offforever.blog.hu/2014/12/12/geologia_csodak_amiket_latnod_kell

vagy A Felhőharcosok világáról pár szó és kép

offforever.blog.hu/2014/12/10/peru_i_e_12000_evvel_elotti_kulturaja

ezt pedig mindenki tud csinálni, csak nem ilyen színvonalon. tehát gatyát felkötni, tessék ihletet meríteni és gyakorolni:

Homokszobrok

offforever.blog.hu/2014/12/08/homokszobrok_689

van még pár laza, könnyed film és karácsonyra karácsonyi filmcunami érkezik majd...
jó szórakozást!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:" A jelenlegi helyzet szinte teljesen ugyanaz, mint ami 2010 végén volt"

szóval négy év keserves, megfeszített munkájával, többszörös kétharmadokkal a kormány ugyanoda jutott, mint amikor elkezdte.
Ezért kár volt. Nagy kár.
Egyébként szerintem ez a kamufeljelentés volt a leglogikusabb lépés Vida - illetve a kormány - részéről. Meg is mondom, miért: azokat, akik még tudnak ésszerűen gondolkodni, úgyse lehet meggyőzni már Vida ártatlanságáról, illetve arról, hogy nincs kitltva - és azt is tudják/tudjuk, hogy ehhez Goodfriendnek semmi köze, illetve, hogy az USA képviseletében beszélve ő nem is lenne perelhető. Itt azok egyre töpörödő csoportjának "irányába" kellett lépni, akik még hisznek nekik, aki még meggyőzhetők. Nekik pedig még el lehet tán adni a "lám, Vida feljelentette Jóhavert, ő meg a a diplomáciai mentersség mögé bújt - ergo, vidának igaza van, Jóhavernek meg nincs, hisz miért másért takarózna a mentességgel?" rutint. Akik még hisznek ezeknek, azok vagy elég zombik, vagy elég intelligenciadeficitesek ahhoz, hogy ne tudják, hány és hány ponton hazugság ez.

Úgyhogy, ez
nem volt olyan hülye lépés szerintem. Baromság, nevetséges, arcpirító - de azoknak, akiknek szánták, működhet.
@Imola Helyesi:
jég érzékeli a finom különbségeket.
az ingerküszöbömet drónok nem tudják befolyásolni. :)))
@jöttem:

kell is magadra vigyázni! :)))

@hosaka:

néha irigylem őket :))))
@bioLarzen:

bocs de nem erről van szó, szerintem:

"akik még hisznek nekik, aki még meggyőzhetők"

csak arról, hogy a kezükben levő minden orgánum minél többször harsogja, hogy ők "tiszták" és ekkora hatalommal szemben is lépni mertek...

az emberek széles tömegéhez csak ők érnek el szerkesztett híreikkel. tehát nem meggyőzni, tudatosítani akarják a "tényt"...
@Spániel: "szóval négy év keserves, megfeszített munkájával, többszörös kétharmadokkal a kormány ugyanoda jutott, mint amikor elkezdte."

Megfiatalodtunk! Vagy az egész csak a hölgyekre vonatkozik? Asse baj ;)
@bioLarzen: "Baromság, nevetséges, arcpirító - de azoknak, akiknek szánták, működhet."

De hiszen már nem az a kérdés, hogy Orbán belehazudta-e Vidába a több tiszteletet vagy sem, hanem hogy jól mutat-e majd a lézershow a ködgép mögül. Tudod, mint amikor bemegy a mágus a kínai nagy fal egyik felén és kijön a másikon a dublőr. Vagy te azt azért nézted, mert kerested a lukat?
@guma: Köszönöm! Milyen jó munkanap kerekedett ki ebből.
@Imola Helyesi:
.
Ezt írod: "Ha igaz is lenne, csak egy dolog hiányzik, Fletót lemondatták, mi meg nem fogjuk Orbánt."

Nem gondoltam, hogy egyszer is egyet értsek veled.
Valóban. Nem kell fogni Orbánt. Ő egyedül intéz mindent.
Önként fog lemondani.
Egyébként azt csinál amit akar, jól már nem jön ki.
Már a pávák is őt irigylik. Szebben táncol.
@hosaka: lehet, megyek és megszámolom a ráncaimat.
@Mészáros Laci:

Laci, drágám! ( Nem személyeskedem, nekem ilyen a stílusom. )

Nem kell mindjárt a ménes túlsó oldalán landolni!

"Vekerdy pont azt képviseli (amikor látótávolságon belül nincs fidesz), hogy nem kell a tökéletességre törekedni, és a legkisebb, jó irányba mutató részeredményeket is értékeljük."

Gondolom, ezt az oktatásról szóló nézeteire értetted.
Gyermekközpontú oktatás. Vagyis nem egy ideális állapot elérése a cél. Minden gyereket egyéni képességei alapján kell kibontani, fejleszteni, oktatni. Pontosan úgy, ahogy írtad: "a legkisebb, jó irányba mutató részeredményeket is értékeljük".

""El ne hidd, hogy megváltozunk vezényszóra" - nincs az a NAT, amelytől a százezres pedagógusgárda egy emberként üdvözült arccal fogja Vekerdy elveit követni. "

Itt szintén átestél a lovak túlsó oldalára. Jézus is megmondta, akinek van füle, hallja.
A hallók és a látóknak volt fontos. Akik akartak, tudtak és szerettek vele tanítani.
A fennmaradó rétegnek tök mindegy.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
A személygépkocsi utasai, családtagok is, személyi jövedelemadó fizetésére kötelesek.
Az adó alapja az ugyanarra a távolságra szóló vasúti jegy ára.
Ugyanis a magánszemély minden bevétele adóköteles, bármilyen formában, vagy jogcímen szerzi is meg.
@Imola Helyesi: ilyen ócska dumát, amit most nyomtál, az ötvenes évek legprimitívebb falujárói sem tudtak volna kiagyalni, akiket akkoriban Rákosi pajtás kergetett szét az országban agyatmosni.
Ne alázd már le ennyire magad.
@bioLarzen:
.
Csak részben van igazságod. Képzeld el fordítva.
Ugyanis. ha egy magyar nagyonagykövettel, vagy ügy, esetleg bármit cipellővel fordulna elő ugyanez mondjuk Albániában, már régen hadat üzentünk volna.
Vagy nem, mert üzenet helyett Orbán egyszemélyben, hadüzenet nélkül lerohanta volna szegény albánokat.
És akkor Orbánt éljeneznék megint, logikátlanul.
@Imola Helyesi:
"Fletót lemondatták, mi meg nem fogjuk Orbánt."
Ti nem is, különöse, hogy 900.000 fővel kevesebben lettetek.
Majd a népfelség helyettetek is intézkedik.
@Imola Helyesi:
1. Jenő!
2. Nem habostorta, mégis megeszed.
Angelina Jolie videóban jelentette be, hogy bárányhimlős.

A bárányfelhők együttérzésüket fejezték ki.
@Imola Helyesi:
Imola!
Milyen összefüggést látsz Orbán esetleges leváltása és az általad vizionált háború között?
Azért lássuk be, hogy Orbán nem akkora ász a világpolitikában, hogy kiűzetése háborús veszéllyel fenyegetne.
@Imola Helyesi: Nagyanyámat a többi melóssal kötelező jelleggel időnként felültették egy teherautóra reggel, ott betanulták a leckét majd szétszórták őket különböző falvakban és az összecsődített parasztoknak szemináriumot kellett tartani a jólétről, a jövőbe vetett hitről. Este hazafelé összeszedték őket. Jó esetben, ha csak egy napos volt a kirándulás.
Valami ilyesmi lehetett a szöveg, amit te nyomsz.
Ha nem hiszed, járj utána.
@Imola Helyesi: Ha már választani lehet, akkor inkább az amcsik vonuljanak be.
Ennyire befostál, hogy a főnököd ennyire elkúrta a politikai helyzetét, hogy már jönnek a pomogácsok?
@Imola Helyesi:
Óóóó bébi... ha egy-két blog "Belpolitikai instabilitás"-t okoz, akkor bebacott rég, csak ahhoz is hülyék vagytok, hogy ezt belássátok.
Talán a kormány intézkedései, a soha nem látott mértékű adóemelések és a mindennapjainkba beleugató szarházi politikusok inkább a probléma.
Puha vagy Béla!
@Imola Helyesi: Mekkora egy tapló vagy te, ha ez az összes érved.
@Imola Helyesi:
Mi ez a műrettegés aranyom?
Milyen háború?
Mi vagy te, hivatalos bérrettegő?
Viccesek vagytok, Európa DOLGOZIK, ÉPÜL, FEJLŐDIK.
Ti meg szeretnétek lehúzni az orosz elvtársaitok szintjére MAGYARORSZÁGOT!
NOOOORMÁLIS, BÉLA?
@Spániel:
Sötét a bogárka, ne foglalkozz vele...
Ez az a hithű bolsevik, akit még Kun elvtárssal falaztak be a Klreml falába.
@Imola Helyesi:
Arany drága Bélám!
Mesélj, hol támogattam én " az ellenzék vízióit"?
Kevesebbet kéne innod, egyre durvábban esel szét, meg ki a szerepedből.
Mesélj pici szívem...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Min csodálkozol? Ez a legújabb trollszöveg. Gondolom, ma megvolt a fejtágítás náluk. Kirajzanak. Este ide is beugat néhány.
Jut eszembe! Neked nem kellene díszítened magad az esti programodra? Vagy a kádból netezel?
@Imola Helyesi:

Akkor magatoktól vagytok hülyék. Így még rosszabb. Csinálj valami esti programot! Hátha kiszellőzik a fejed!Egy kellemes este csodákra képes.
Hát újabb versenyzőtől búcsúztunk el, aki úgy gondolta, hogy a személyeskedés kifizető.
Akinek hiányzik, keresse másik blogon!
Rövidre zárom a sötét parasztok játékát a táblán, hamar repül, aki nem tudja, mik a nyelvi lehetőségek határai.
Amennyiben visszajön másnéven, automatikusan vágtam ki!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: foglalkozzon vele a Kozarek...csak kicsit be akartam mosni, több etetés nincs.
@jöttem:
Már csináltam neki programot! :)

Még ráérek, vacsi lesz, egy kis zülléssel...
"Hát újabb versenyzőtől búcsúztunk el, aki úgy gondolta, hogy a személyeskedés kifizetődő."

Na... szóval kivágtam Bélát-Imolát, vagy a pöcs tudja, mi a neve.
Nem is érdekel... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Visszajön ez olyan ragaszkodó típus. :))

Ahhoz is kell készülni. PL. ruhát választani. Olyat, ami illik a hangulatodhoz, a frizurádhoz és a szemed színéhez.
@jöttem:
BAZZZZ!!! Nem nőbül vagyok!
Egy farmer, egy fehér ing, egy zakó.
A 6 mm hajamhoz, meg a zöld szemehez még eszembe nem jutott ruhát választani.
Amúgy is még a telephelyemen dolgozok.
@guma: Valóban, erről is lehet szó.
@hosaka: Bocs, de egyáltalán nem tudlak követni :( Átfogalmaznád a kérdést kicsit egyszerűbbre? Ciki, nem ciki, de nem értem :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hülye vagy bazdmeg? kiraktad a nőmet? most kúrogathatom a kőműves sacit(báj csapdle csacsi)
:)))))))))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Akkor csendben maradok, mert még rossz gombot nyomsz le és kezdheted újra. :)))
@taga20:

így könnyű, ha tele vagy póttaggal! :)))
@dr. jenőke (jenőke): Ezt nem teljesen értem... Annak megítélése szempontjából, amit ebben az adott helyzetben csináltak, mennyire releváns az, mi történt volna - a feltételezésdünk szerint - fordított esetben?
@jöttem: na jó, ha rendesen dorombolsz, ako beszélhetünk rólad is:))
@Imola Helyesi:
"Belpolitikai instabilitás létrehozása, ennyi a célotok."
Az instabilitás most van jelen az országban, melyet stabilra kell váltani.
Ez a folyamat most kezdődik az országos tüntetésekkel, remélhetőleg a pozitív végkifejletre nem sokáig kell várni.
@taga20:
Igy jártál... a söröm???
Szóval kuss! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: köszike...én nem fogom ezt az idegsmirglit visszakövetelni
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Még csak annyit teszek hozzá (hogy átérezd a problémát), mikor megvan a ruha, akkor jön a cipő és a kézitáska kiválasztása.
Aminek szintén passzolni kell a hangulatodhoz, frizurádhoz, szemed színéhez és a ruhához.
:))
@taga20:

Mi vagyok én? Imolapótló?
Ha előre szólsz, rákészülök. Vettem volna egy üveg töményet a Hoferben.
:)))
@Mariann19:
Egyoldalú innentől a kommunikációtok.
Aki feszegeti a pofonos ládát azt hamar pofánvágom.
Igy járt tündérbogarunk is.
Ezekkel valami történik szombaton, talán mert nem dolgoztak, vagy nem tudom... igyanak, kötögessenek, de az adminnal durván személyeskedni nem jó ómen sehol.
Tudom én, hogy rossz vagyok, meg minden, de akkor is... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: engedd má vissza, majd hétfőn kibaszod. ma is ezerrel melózok, hazajövök egy kis szívatásra, erre leereszted a kedvenc guminőmet. hát van neked szíved?:)))
@jöttem:
GYAGYA! :)
Ajánld fel tagának, hogy kisminkeled a guminőjét...
@Mariann19:

Ezzel ijesztgetik magukat. Aztán nekünk kell majd őket visszavezetni a társadalomba.
Kellene egy olyan villanós micsoda a Men in Black-ből.
Azzal talán könnyebb dolgunk lenne. :))
@taga20:
VAN! CSAK TITKOLOM!
Minden ostoba majom, amikor elgurul a gyógyszere, ne higgye, hogy szabadon garázdálkodhat.
Igy járt.
Egy hét pihi, azután megnézzük, hogy a vesenyző regenerálódott-e, vagy ugyan olyan balfasz, mint volt...
Na, most vágom ki ezt az angol billentyűt...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Van neki? Kompresszorra működik, vagy biciklipumpás?
Ez az igazi öngondoskodás!
Felkészül a rosszabb időkre.
Kis helyen elfér, nem beszél feleslegesen.
Csupa előny!
@jöttem: hogy ti hogy tudjátok a szegény melós embert baszogatni:)))
@bioLarzen:
.
Csupán arról van szó, hogy bárit mond az uralkodó, az úgy igaz. Ha egyik nap zöldeket, a másik nap ugyanarról sárgákat, kétely nélkül benyelik.
Másként:
Ha te fejreállsz és úgy dohányzol, akkor hülye vagy, de ha ő csinálja, akkor kiváló sportember, ragyogó szónok és hazafi, egyszerre. De lehet, kihagytam valamit.

Ha most sem érted, én vagyok a hibás.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: csak óvatosan, me a végén még magadat is kibaszod!
aszt meg má nem élnénk túl:))
@taga20:
csakhogy érezd a törődést.
aztán meg a bolival jóban kell lenni
nála a kapukulcs.
:)))
@taga20:

igazán esztergályozhatnál egy pótkulcsot. szerszámod van, időd van.....
@jöttem: ilyen alapon, vityával is jóban kell lenni, me nála meg a kasszakulcs van.
azé érzem a bőrömön a törődést:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"az adminnal durván személyeskedni nem jó ómen sehol."

Tarthatnál némi önkritikát:) Legfőbb csevegő-partnere te voltál, és a stílusotok pariban volt.
Félreértés ne essék, nem hiányzik. Lehet, hogy ő kiválóan szórakozott,de nem volt szórakoztató. Mondhatni nagyon középszerű volt, és ezért egyre unalmasabb.
@jöttem: nem akarlak a teknika ördögével untatni, de pótkulcsot nem esztergálunk, hanem másolómaróval lemásoljuk:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Boli!
Csapás-csapás hátán. Az egész életem egy nagy tévedés.
Az egyik dráma, hogy drága Imolámat lehet, hogy többé nem látom.
A másik az, hogy most telefonált a telekszomszédom. Van egy vízparti telkünk egymás mellett a Körösök völgyében.
Pont annál a holtágnál találtak mintegy 1.000 repeszbombát, el van kerítve, közel hozzánk.
A barátnőm most megy le megnézni mi van, mert lehet hogy alattunk is van még és a tóban is.
Ez nem vicc!
@Orica Középföldi:
Tudod mennyire zavart, hogy oda le kellett mennem? :(
@Mariann19:
Azt most többször át fogják vizsgálni a tűzszerészek, a közelébe se engedik...
@Orica Középföldi: aszt vágod, hogy amit szabad jupiternek? nem folytatom:)
Na, az igénytelenség csúcsa... mint a ... sokat kritizált, szegénysorban élő kisebbség.
Talán nem telik rá nekik, lehet, hogy a pisi után aprót is gyűjteni kéne nekik, hogy be tudják üvegeztetni.

hvg.hu/itthon/20141213_Foto_Igy_nez_ki_a_Fideszszekhaz_masfel_h

"Bár Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a tüntetés után azt mondta, több mint 10 millió forintos kár esett a székházban, a 444 birtokába került igazságügyi szakértői jelentés szerint 114 395 forintos kár keletkezett az épületben."
@jöttem:
Ez a háborús vízió egy beteg elme kétségbeesett csapkodása a "szabadságharc" utolsó fázisában.
Látszik, hogy a kormány zavarodottan cselekszik a rázúduló események miatt, tébolyultan keresi a kivezető utat.
A híveket próbálja fanatizálni, akik minden reményteljes szóba kétségbeesetten kapaszkodnak.
Ezt tette Imola is, de Boli elvette tőle ezt a vigasztalódásra való lehetőséget itt. Most mi lesz szegény fejével?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Most néztem utána a hírekben. Már szedik fel a cuccot, de fel kell kutatni a környéket, hogy nincs-e máshol is.
Már csak röhögök, hogy pont az telkemnél van 1.000 bomba.
Nem tudom, Imola nem azért emlegette itt a harci helyzetet, és a ránk leselkedő háborút, mert tudott a bombákról.
Ormány Vidornak lassacskán elfogy a regimentje.

A minap egy betelefonálós műsorban mindenféle kínos kérdéseket szegezhettek neki a hallgatók.
Szemrebbenés nélkül hárított el minden felelősséget magáról és bandájáról.
Mindenkit full hülyének nézett, cinikus volt és öntelt, ráadásul úgy folyt belőle a hazugság, hogy attól még Münchhausen báró is fejjel állt volna bele a betonba.
Szerintem a gomolya a mai magyarhirlapot olvashatta, abban futtatja az agyát valami lovas a háború veszélyéről.
@látjátok feleim szümtükkel:
Azért vigyázni kell vele, mert az Index meg az első világháború történéseit veszi végig, napi szinten. :D
@taga20:

vityát most olvasom. ha valódi ez a simicskával folyó konfliktus, akkor erre megy rá a szinten tartott egyensúlya.
majd a végén kielemzem.

a technikával úgy vagyok, mint a kémiával. csodálom. de nem értem. nekem minden varázslat. :))
@Mariann19:

pontos diagnózist fogalmaztál meg.
imola szerintem visszajön.
itt van taga, így talán még az este. :))
@látjátok feleim szümtükkel:
A mi holtágunkban még nem láttam ilyet.
A mi telkünk nem Szarvas közelében van, a kép úgy néz ki, hogy ott készült.
Köszi, hogy feltetted.
@látjátok feleim szümtükkel:

" "Ezzel együtt meglepve nézem azt az elképesztő gyűlölködést, ami a javaslat kapcsán kialakult" - tette hozzá."

meglepődik. a kis naiv.
@jöttem:
Legalább kap egy-két hízelgő szót ettől a csalárd tagától, mert az itteni nagyérdemű többsége nem halmozza el kedveskedő bókokkal.

Belpolitika.
Az egyértelműen látható a tüntetéseket látva, hogy a nép generális változást akar.
Itt a kormányváltás ennek jegyében fog lezajlani, nem a soros választásokon.
A kérdés az, hogy milyen országirányítási struktúra jön létre, fel lehet-e készülni az új erőnek egy esetleges kormányzásra.
Bár TGM egy elég utópiának tűnő jövőt rajzolt fel.
Szerinte a parlament meg fog szűnni, az önkormányzatok helyi szinten viszik az ügyeket.
Az állami szerepvállalás azokon a területeken lesz, amelyeket csak ezen a szinten lehet elvégezni.
Bizarr elképzelés. Amikor hallottam, egyből a seriffek jutottak eszembe, ott van ilyen önállóság és döntési struktúra.
@Mariann19:

Szia!
Felkészül:
vérnyomásemelkedés,hidegverejték,infarktusközeli állapot:)Na és egykét 'ser!!
Románia,bár szerencsésebb ellenfélnek látszik,nem lesz egyszerű legyőzni Őket!
De mi'beszurkoljuk lányainkat a döntőbe!!
@Mariann19: azé téged szertelek a legjobban:))
az volt már, hogy A KURVAANYJÁT AZ ÖSSZES FITYESZESNEK!
hvg.hu/itthon/20141213_Itt_a_lista_Ki_mennyit_keres_Szijjarto_fu
@taga20:
Szeretik a focit!
Ennyi:)
@taga20:

Ne káromkodj! Gyerektől ez csúnya!:)
@Mariann19:

Nem is annyira utópisztikus. A helyi önkormányzat minderre nem elég. De megyei szinten már működőképes. Szakértői kormánnyal.
Így biztosítva lenne, hogy négyévente nem fordítják más és más irányba a kormányrudat.
@tristen2005: leszarom! szét basz sokszor az ideg ezeken a fityeszes maffia szarokon:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Talán nem telik rá nekik, lehet, hogy a pisi után aprót is gyűjteni kéne nekik, hogy be tudják üvegeztetni"

Á, egy fenét. Direkt nem csináltatják meg, mert így lehet mutogatni, hogy a vandál tüntetők mit műveltek.
@gazoló:

Remélem az ultrák is elverik a port ezen a bagázson. Az összes focidrukker, köztük az én nevemben.
Már a foci szót is megalázták a stadionépítéssel és a haverok pénzelésével.
@jöttem: aki focimeccset néz az nem normális. sok retardált fasz kergeti a bőrt, csilliárdokért. ha két értelmes mondatot ki tud mondani pl. messi, ako karácsony van:))
@taga20: @jöttem: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Szerintetek ,mit kell holnap vinni a Kossuth térre:)??
Mit?Na mit is??

Mindenki,hozzon,még egy nylon zacsit:))
2006-ban a 'hugyos-túrórudis forradalomban lehetett?:)
@gazoló:
Bizony nem lesz egyszerű ez a meccs. játszik náluk Bradeanu, elég félelmetes játéka van, és Németh is aggályokat fogalmazott meg, hiányzik Görbicz, aki viszont Tomorinak készítette elő sokszor a terepet.
Be vagyok sztruhálva, ezért előveszem a hűtőből azt a három ujjnyi szamorodnit, de szerintem nem lesz elég.
@gazoló: haver, nyár volt, izzad az ember:))
remélem per lesz, bár tompika nem annyira hülye:)
@taga20:
Ugy nem múlt időben mondtad, hogy szeretsz.
Némán szenvedtem, amikor láttam, hogy hogyan évődtél Imolával, teljesen elborított a zöld szörnyeteg, az a kínzó féltékenység.
Most már megnyugodtam, és mehetek őrjöngeni a kezdődő kézi meccsre.
Az volt már a Fityesztől, de mindíg boldogan olvasom, ha látom.
Pussz!
@jöttem:
'Emléxem a hetvenes évek végén,a kettős meccsekre fradistaként jártunk!!(Már akkor is temették a focit,de akkor még Törő,Kapa,Ebédlő és 'Nyíltibi nyolcvanezer néző előtt varázsolta a bőrt)
A 23-as törzsszektorból a 'zultrák nem nagyon akartak kimenni az 'illemhelyre annyira :)izgultak:)!
Na ilyenkor,nylonzacsiba 'oszt ledob az alsólelátóra:(
@Mariann19: soha de soha nem cseréllek le tégedet senkire, drága guma:)))))))))))
szeretlek mariann! csak szívatlak:))))))))))
@Mariann19:

Oroszlánszív kell!!
Ha nem nyerünk nem is érdemeljük meg a döntőt a többi meg itthon nem eredmény,bár akkor is szeretem a lányokat:)
@jöttem:
Azért nem látom a realitását TGM víziójának, mert az országban rendkívül nagy az egyenlőtlenség a gazdasági viszonyokban, a foglalkoztatottság eltérései katasztrofálisak,
az önállóságot a kisebb településeken nincs mire építeni.
Elenyésző helyi adók a vállalkozások hiánya miatt, miből indulnának el ezen az úton?
Amennyiben megyei szintű lenne, az pedig a protekcionizmus melegágya lenne.
@Penivaldes: szerintem kevered a sakkal, de igazad van:)
@taga20: igen, a sakkban is van olyan, amikor átfut a futó a királynőhőz, amikor a király félrenéz, hiába a nők irányítják a történelem szekerét
@gazoló:

De jó, hogy említetted! Majdnem elfelejtettem kiplakátolni. :))
@Penivaldes: hogy vagy cica? milyen napod volt? pasi jelölted visszajelzett?:)
EL A KEZEKKEL! - dühös magyarok

Tiltakozás a költségvetés elfogadása ellen

15:00-15:30 - gyülekező az Akadémia Széchenyi téri épülete előtt
15.45 - hangos átvonulás a Kossuth térre
16.00-tól beszédek

Mi azért szervezünk tüntetést, mert az a célunk, hogy megakadályozzuk a költségvetés ilyen formában való elfogadását, ezért a tüntetésünket a törvény megszavazása elé időzítjük. Meg kell mutatni az Orbán-rendszernek, hogy ha ezt a költségvetést elfogadja, visszafordíthatatlan károkat okoz az országnak:

- a szociális ellátások szűkítésével, eltörlésével tízezrek életét lehetetlenítik el,
- a magánnyugdíj-pénztári szabályok átalakításával a magántulajdonunk kerül veszélybe,
- elfogadhatatlan árfolyamon forintosítják a devizahiteleket,
- elveszik a pénzt az oktatástól,
- a különadókkal a haveri cégeket hozzák helyzetbe, újabb lehetőséget teremtenek a korrupcióra.
- az autópályák ingyenes szakaszainak útdíjazásával több millió autóst sarcolnak meg.

Amennyiben az állam nem hátrál meg, és elfogadja ezt a gyalázatot, amit költségvetésnek nevez, tudni fogjuk, hogy milyen lépéseket kell majd tennünk.

A szervezésben a már csatlakozott támogatóink, civil és érdekvédelmi szervezetek önkéntesei segítenek: a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoporttól, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségétől, a Vegyipari Dolgozók, a Budapesti Közlekedési, a Mozdonyvezetők, a Szociális Munkások, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezetétől, a Szolidaritástól, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók, a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezettől, a HVDSZ 2000, az Eleven emlékmű csoport, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért csoportunktól és még több, az Autonómokhoz tartozó szakszervezettől.

A tüntetés felszólalói:

A felszólalók: Gulyás Balázs Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport, Vajda Zoltán (60ezren a MAGÁN nyugdíjukért), Nagy Emília (HAT, OHA, Hívatlanul), Székely Tamás, szakszervezeti vezető és Kárpáti Tibor www.facebook.com/tibor.karpati.1 (vendég)

www.facebook.com/events/1570722989829820/
@taga20: győrben kolbászoltam.
majd visszajelez, majd hétfőn, ha meg nem, akkor essen rá a fekete egyiptomi macska.
Ezt meg itt minden hölgynek ...és GUMÁNAK:)

www.youtube.com/watch?v=bM_m01Ckkfo

Kaláka: Gyönge ágam Weöres sándor

Gyönge ágam, édes párom,
már enyémnek tudtalak -
távolodsz mint könnyü álom -
minek is bántottalak?
Minden napom tél borúja,
minden éjem új halál.
Csak a hideg kályha zúgja:
édes párom mit csinál?

Szivedet kis mécsnek véltem,
mely egy légynek is örül -
most érzem csak, vaksötétben,
hogy lángerdő vett körül.
Fázom, nincs egy langy lehellet,
minden puszta, pőre, holt.
Most, hogy elfogy a szerelmed,
most tudom csak: mennyi volt.

Te megbántott kedves lélek,
jó hogy nem vagy gyermekem,
hátha néha megvernélek
s fájna néked és nekem.
Jó hogy nem vagy cirmos macskám,
amílyen gonosz vagyok.
Akár kútba ugorhatnám,
önmagamba fulladok.

Majd ha nyárfa-testben élek,
rezgő lombbal hintelek,
majd ha árny leszek, kisérlek,
ha koporsó, rejtelek,
ha tűz leszek, melengetlek,
ha fény leszek, áldalak,
ember vagyok és szeretlek,
minek is bántottalak?
@taga20:
Hát akkor én normálatlan vagyok. Bár, ez már kiderülhetett. Imádom a focit, ahogy az egész család. Amióta létezik a trollfoci oldal, a magyar bajnokságba is belenézek. Legalább olyan szinten, hogy tudjam, min poénkodnak az adminok.
Barca drukker vagyok és dél-amerikai foci fan.
@Penivaldes: remélem egy bokát azé villantottál neki?
csak, hogy begerjedjen:)))
@gazoló: ha ezt előadnák az itteni ifjú férfiak egy szép téli estén az ablak alatt...
@jöttem: amiikor még kisebblány voltam, állandóan fociztunk a tesókkal, a kertkapu volt a kapu, oldalt a tyúkok, szegények kotkodácsoltak, másik oldalt szánkópályánk, és én is ott voltam a rövid hajammal, meg volt a pálya közepén egy fatuskó:)
@jöttem: az vagy! ha segíthetek neked, ako kezdjél el F1,DTM, MotoGP, Superbike, WTCC-t nézni. ott van teljesítmény, ott nincs sunnyogás, ott, ha fasz vagy halál van.
www.youtube.com/watch?v=JW3NDGk6YQE
eszt megúszta.
@Penivaldes: te céda! remélem a leszállópályádat nem beretváltad le:))))
@taga20:

Megyünk kántálni?
Peni térdelni akar:)
@taga20: szegény nagyapámat már nem ismerhettem, de mindig mesélték, hogy egyszer nagyanyám pont F1 közben akarta elküldeni a malaclakásokhoz, és öregapám ránézett, hogy eszednél vagy? Pont most amikor verseny van???! Különben is a papa mindig sajnálta a disznókat..
@taga20:
"Csak szívatlak!"
Na azért! Mert előveszem a sublert!
Úgy látom, szépen összejöttünk, üdvözlöm minden női kommentelőt, (még Izolát is) csókolom az összes kezüket, mert úri ember nem csibész!:)
@gazoló: jaj az én fájos térdem, jaj:)
szeretek térdelni.
@gazoló:
Mi ketten olyan elvakultan elnézőek vagyunk a lányokkal, ami egyébként érthető, mert az ember látja a nagy akarást bennük.
Mi sem vagyunk mindíg azonos formában.
Viszont most már lassan kezdhetjük magunkat oroszlánszívű formába hozni.
@taga20: azt ugye tudod, hogy a brazil stílus már nem menő?:)
@Penivaldes: te tényleg perverz vagy húgi:)))
@Mariann19:

Miért kell neked elmenni egy szakboltba, úgy gondolom a spázban nem tartasz ilyen eszközt!:)
@tristen2005:

Tömlöcbe köldte Őt a genya perzekútor,vagy 'mijafa@ van vele?:)
Nanana! Mi van itt kérem!Az ember nem néz ide vagy három hétig és Peni máris térdig gázol a férfiakban?!
@taga20: csak max egy picit, különben a kiszemeltem rosszabb:)
@Penivaldes: mi az a brazil stílus? dobjá má fel valamit!
@Penivaldes:
Melyik menő az 'eneszká style?:))
@No pasaran!: nem szóltak neked, hogy felgyorsult a világ? na húzzá bele!:)))
@Penivaldes: OMG! Akkor ugye épppppen csak, hogy lekéstem a csatlakozást?
@tristen2005:
Csupán szónoki nyomatéknak hoztam be a sublert tagának, hogy érezze a veszélyt.
Tényleg nincs a spájzban, de tudom, hogy mi az, láttam a műhelyekben a cégemnél.
@taga20: Értettem Főnök! Ismétlem FŐNÖK!! :))
@gazoló: ha nem tévedek a francia, vagyis hagynak, de vágnak is:)
@Mariann19:

"Mi ketten olyan elvakultan elnézőek vagyunk a lányokkal"

Én abszolút!Te a fiúkkal is(el)megnéző vagy?

A szívvel nem lesz baj,de a görccsel??
Kezdődik:)))))
@Mariann19:

Nézd! Ez nem most fog bekövetkezni. Először el kell érni valamilyen eredményt a tüntetésekkel. Aztán kezdődhet az egyeztetés.
Mindenki látja, hogy a nép nem kér a politikai pártokból. Ha csak egy sima kormányváltás lesz, bármelyik párttal, az nagy ellenérzéseket fog kiváltani.
Az O. könyvben épp tegnap olvastam az ellenzéki kerekasztal időszakáról. Lassan haladok, mert sok, számomra új fogalomnak kell utána olvasnom - részvételi demokrácia, bázis demokrácia.
Közben az tudatosul bennem, hogy a hatalomgyakorlásnak és egy ország vezetésének számtalan módja van. Mind jobb az jelenleginél.
Nemsokára megismerjük a most háttérben egyeztető csapatot és annak terveit.
Valakik most is ezen dolgoznak.
@No pasaran!: piheny, oszolj! :))
most jut eszembe, mészáros geci egy csilliárdja nem bassza a csőröd?
@taga20: amikor teljesen sima mindenhol. orvosi szempontból nem jó.
@Penivaldes: Ezt még fel kell dolgoznom. Mindjárt konzultálok a pszichiáteremmel!
@Penivaldes:

's(o)örmintás,szívmintás,rackajuh-pulikutya kombó vagy magyarszürke:)
@taga20:
Az F1 az stabilan ott van. Motorversenyt is nézek, ha belefutok. Meg az összes többi sportot. Szerintem nekünk van a legtöbb sportcsatornánk.:D
De foci más. Az taktika, ügyesség, csapatjáték. Minden benne van.
Hokit is szeretek nézni.
Csak az amerikai focit nem értem. :))
@Penivaldes:
engem a kapuba állítottak mindig. úúúúúútáltam. :))
@No pasaran!:

Magyarosan szereti/-né/:))
@jöttem: mi nálunk nem volt kapu, és 3-an voltunk 2 csapatra
az iskolában beállitották a fiúk, és nem sajnáltak.)
@taga20: Nem is tudom! Felgyorsult a világ. Egy polgármester gázszerelőtől egyáltalán nem meglepő ez a teljesítmény. Ne felejtsd el két helyről is dől a lé!
@Penivaldes:

kik vágnak peni? van nunifodrász?
hol?
@Mariann19:
"Viszont most már lassan kezdhetjük magunkat oroszlánszívű formába hozni. "

Én már abban vagyok, és (képzavar) teljes páncélzatban ülök a tévé előtt. Az eddigi meccseket némi kis munka okán nem láttam, de ezt nem hagyhatom ki :)
@No pasaran!: ok, de siess. egyébként nekem hiányoztál, nedvesre sírtam miattad a párnám
@tristen2005:
rám. de már megtanultam védekezni. visszalövök.:))
@jöttem: "De foci más. Az taktika, ügyesség, csapatjáték. Minden benne van."
katar vagy oroszország a taktika és ügyesség? szar, dzsuva ez a sport! utálom, mint a szart! agyonhájpolt tróger majmok kavalkádja! semmi stílus, semmi báj:))
@Mariann19:

Mit mérsz vele? A gazdasági növekedést?:) Nem kell sokat húzkodni!:)
@jöttem: jaj ne legyetek már ennyire lemaradtak. ma már minden van
@gazoló:

Attilában a csűrben,kecskebőrön a nyárikonyhában,bocskaiban a malomban vagy kaftánon térgyepelve??:)
@jöttem: hol? átképzem magamat:)))
@taga20:
ne bosszants! az a sportpolitika.
különben is haggyá meg a saját tévképzeteimben.
viszonzásul dorombolok egy sort.
vagy ha hiányzik imol, linkelhetsz nekem kárpátiát. meg hasonló carokat.:)))
@taga20:

Te gyújtógyertyával indulsz minden reggel! Wc felújítás mikor volt?:)
@Penivaldes: csajok, ha nem ellenkeztek előbb szabadultok:)))
@Penivaldes: Jó, ez jó.... mondjad még, hátha így könnyebben kiheverem a sokkot.
@tristen2005:

na, ne viccelj! elsősorban ott a nyelvem. multifunkcionális. :))
de ha nagyon necces a helyzet, akkor előveszem azokat az alantas női fegyvereket. pillogás, pucsítás, buta szőke eljátszása.
valamelyik csak bejön.:))
@No pasaran!: nedves párna, nedves párna, nedves párna, nedves párna, nedves párna
@Penivaldes:

akkor gyorsan dobj egy címet! januárban van egy fontos tárgyalásom. :)))
@taga20:

és otthon mit mondasz? varrodát nyitsz? muffot szabsz? :))
@jöttem: az a te hibád, hogy nagyon érzed mit kell válaszolnod. patent csaj vagy!
u.i.: nem nyalok csak úgy:)))
@jöttem:

De szerencsések vagytok ti nők! Nekünk férfiaknak mit össze kell hazudnunk hogy célba érjünk!:)
@No pasaran!:

Véletlenül ennek olvastam:)
"így könnyebben ki(he)verem a sokkot"
@Penivaldes: Tudtam! Tudtam! Te mégis csak egy Tündérvirágszál(ka) vagy!
@gazoló: Tedd fel a szemüveged! :D
@tristen2005: igen. egy kurva nagyot szarok minden reggel.:))
@taga20:

Haggyad mán! Neylonból van a nyelved!:)
@taga20:

Na látod, ezért nem vagy úri ember! Leszarod a WC csészét!:)
@No pasaran!:

Fenn van!
Fújj,mocskos,narkós,vírusos,libsibolsi 'szekszoldal,megyek is meccset nézni:))
@gazoló: Minden világos! Hajrá Magyarok!
@taga20:

nyáron csináltatok egy pólót: TAGA AZT MONDTA, PATENT CSAJ VAGYOK! felirattal és körbeutazom MO-t. kíváncsi vagyok, hány varánuszos fog megszólítani. :))
@tristen2005:
mert nem viszel rencert a manőverbe. írd össze,milyen típusoknál melyik mondat a nyerő. aztán csak lapozni kell.
én taníccsalak? :))
@jöttem: Én biztosan. A szöveg a következő lesz: Szabad egy marásra drágácska ? Így pontosan tudni fogod, hogy ki vagyok!
@No pasaran!:

azért piros rózsa legyen a gomblyukadban.:)))
@jöttem: OK. A miskolci virágóráról fogok egyet leszedni!
@No pasaran!:
az hol van? miskolcon csak a pályaudvari órát ismerem, de azt nagyon. olyan sokat ácsorogtam alatta.
Na eltűnt a konzervatív erkölcs Imolával, aztán máris elszabadult a szexualitás?!
Helytelenítem
@jöttem: Miskolc Városház tér UNICREDIT bank épülete mellett a Polgármesteri Hivatallal szemben. A pályaudvarnál van a villamos végállomása, arra felszállsz és kész. Többet nem mondhatok. Muszáj megőriznem az inkognitómat
@miva?: Akkor szóljunk Bolinak, hogy szabadítsa ki a karámból a kis birkát?
@No pasaran!:
"Akkor szóljunk Bolinak, hogy szabadítsa ki a karámból a kis birkát? "

NEEEEEE....!!!!

Inkább pajzánkodjatok kedvetekre, az százszor szórakoztatóbb, mint Imolácska egyetlen megszólalása...
Igen jókat kacarászok rajtatok :)))
Nem értem ezt a két, mindig visszatérő fordulatot/ideát moval kapcsolatban: szakértői kormány és tétényi évát miniszterelnöknek...
@Penivaldes: Ártatlan vagyok! A pszichológusom azt tanácsolta kutyaharapást szőrivel!:((
@taga20: miért ezek a holdkóros ötletek?...
@miva?:

Olyan vagy mint az egyszeri tanár téged is csak a kávé izgat fel! Tedd abba!:)
@Sir Bates dö Hól: tegyél le egy naposat! ako dumálj.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: A pajzánkodás talán menni fog. Mást nem merek biztosra ígérni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Kiegyeznék a végén az I. félidő eredményével. Attól félek, hogy jön a II. félidő első 10-15 kritikus perce, az nekünk nem szokott nagyon jól menni.
Adrenalinom a csillagos ég, mert olyan magas hőfokon drukkolok, hogy mindjárt ég a ház.
A férjem meg vigyorog egyet rajtam, aztán elnéző mosollyal visszamegy a szobájába.
Ezért még rá is ideges vagyok.
Mackókám! Vigyázz magadra, ne essen semmi bajod a nagy drukkban.
@No pasaran!:
"Mást nem merek biztosra ígérni. "

Bizonyíték, nem igéret :)
@gazoló:
A fiúkkal is elnéző vagyok.
A kézin olyannyira tele vagyok nemzeti érzéssel, hogy Orbán kitüntetne valami nagykereszttel, ha tudná.
Kiss Éva remekel, jó, hogy ilyen jó formában van.
Megyek, kezdődik.
@Mariann19: hajrá románok. ott nincsenek magyarok?
@Mariann19:
"Mackókám! Vigyázz magadra, ne essen semmi bajod a nagy drukkban. "

Egyrészt azért annyira azért nem veszem véresen komolyan, másrészt meg menetközben folyamatosan dühöngök (hangosan, egyedül a lakásban), az levezeti a gőzt :)
@Mariann19:

Nagyon nehéz lesz,de bíztató,hogy sokat hibáznak a románok...is!Hajrá!
@taga20: Ne vadítsd Mariannt, mert még a meccs alatt összetöri a képernyőt!
@No pasaran!:
rákérdezek:
te vezeted a villamost. vagy a városházát. vagy az Unicreditet.
:))))
@jöttem: Sajnos egyiket sem. Én az áramot vezetem, ha rossz helyre nyúlok. :)
@No pasaran!: én meg aszt hittem a kecskét:)
te kis urigeller:)))
@Mariann19:

Úgy tűnik, kezd bejönni a tapasztalatod a második félidő első 10-15 percéről...
De átvészeljük, megnyerjük!!!
@No pasaran!:

Ne nyúlj!
Márciusban keresztülutazok rajtad. Jöhetsz integetni a peronra. Természetesen maszkban, hogy megőrizzed az inkognitód. :))
@Sir Bates dö Hól:
segíts nekem, kérlek. én csak egy ecceri ápoló vagyok.
hogy nevezik azt a kormányt, ahol a miniszterek szakemberek? nemcsak diplomájuk van, hanem dolgoztak is az adott területen. van tapasztalatuk. urambocsá, elismert emberek.
mert nekem csak a szakértői kormány kifejezés jut az eszembe.
de mint már említettem, nem vagyok jártas a magyarországi szakterminológiában.
@Sir Bates dö Hól: utólag én is rájöttem, hogy gyenge. de kiraktam. ez van.
mi bajod tétényiévával? mi bajod a szakértőinek kinéző kormánnyal?
temit gondolsz, a volt hazáddal kapcsolatban?
@miva?:
szállj be te is, ne irigykedj. hallgathatsz kárpátiát, ha igényed van a nemzetiesh fílingre.
@jöttem:

Figyelj oda, ne hogy beleakadj az ekevasba!:)
@tristen2005:

az meg mi a fene? szántanak is az intercityvel?
@jöttem: Van egy ötletem. Ha áthaladsz Miskolcon vonattal a tiszai pályaudvaron, nézz észak-nyugati irányba a selyemréti strand felé. Én integetni fogok márciusban minden nap 17 és 19 óra között egy harmadik emeleti erkélyről. Nem lesz rajtam maszk, így ha egyszer nem csak átutazol Miskolcon gyerekjáték lesz megismerkednünk.
Sziasztok! valakit véletlenül tahótlanítottam..:) Hogyan lehet visszacsinálni?
@budapestiéjszakák:

Fent az oldal tetején baloldalt a "toplákmentesítő" gombbal
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem kell, bukunk. olyan lesz, mint a foci. dárdai az "isten", de még vele se sikerül, pedig köszpénz volt dögivel:))
@No pasaran!:

drágám! nekem bűnrossz a tájékozódási képességem. az a fogalom, hogy "észak-nyugati irányba" nekem kb. annyit mond, mint a tőzsdeindex.
aztán nemtom mit gondolnának az utasok, ha azzal inzultálnám őket, gyorsan mutassák meg a helyes irányt.
de miskolcon bármikor megfordulok. moziba odajárunk. meg ne kérdezd hová. valami plázába. jó a kv-juk.
@taga20:
ezt elnézem neked. de még egy ilyen és rossz leszek.:))
és dárdai az isten. eddig ingyen kapitánykodott. szóval ő nem lopik.
@Mariann19, @gazoló,

Ez meleg volt...
Na most veszek levegőt, azután elmegyek a félórája lejárt mosógépből kiteregetni :)
@taga20:
"nem kell, bukunk"

Na ugye hogy most mégse ?!
@jöttem: tudod mé érdemes élni? ezé! de van tíz nekem:)
de ma csak ötöt kapsz:)))
jaaaaaaaaaaaaaaa és a csajok!
www.youtube.com/watch?v=zQMG2ubmu4E&index=2&list=RDOcre1RhAQQ8
@jöttem: Ezért írtam, hogy selyemréti strand irányába nézz. Egy nagy csúszda is található a strandon ami valószínűleg a vonatról is látható.
A plaza neve pedig mi más lenne mint Miskolc Plaza. Mikor lesz a következő mozizás?
@jöttem:
"és dárdai az isten"

Hát, nem tudom. Nekem nem isten, a foci meg főleg nem.
De egyik reggel a rádióban hallottam egy megszólalását, ami szimpatikus volt: most talán valami elindult a fociban, és ezt ő most nem hagyhatja itt, mert nem szeretné, hogy ez a folyamat megrekedjen.
Legyen igaza.
@taga20:

Te dög! Levettél a lábamról. Imádom! :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Hűha!
Az az utolsó 11 másodperc...
Fő, hogy megvan a meccs!
@taga20:
Mi az, hogy hajrá románok?
Dilis!!!
@jöttem: és még bele se húztam!
bírom a gyenge női agyadat:)))
www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@gazoló:
Soha nem adjuk fel.
Boldog vagyok!!!
@budapestiéjszakák:

Egyszer én is jártam így, akkor Fabius okosított ki, én meg nem felejtettem el.
Így a köszönet őt illeti :) Örülök, hogy segíthettem.
@No pasaran!:
Nem tudom. Én csak utas vagyok. De ha jókat főzök otthon és kitakarítom a házat, akkor kapok jutalomkirándulást. Igaz, kicsit nyöszörögni is kell hozzá, de benne van a pakliban. :))
@Mariann19: talán ilyen? ha nem vagyok nacionalista, ako nem vagyok senki?
most éppen ez jutott az eszembe:)
www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Azért a Csányi megkínálta a fél OTP-vel!:) Már mint a Dárdait.
@jöttem:
"segíts nekem, kérlek. én csak egy ecceri ápoló vagyok.
hogy nevezik azt a kormányt, ahol a miniszterek szakemberek? nemcsak diplomájuk van, hanem dolgoztak is az adott területen. van tapasztalatuk. urambocsá, elismert emberek.
mert nekem csak a szakértői kormány kifejezés jut az eszembe.
de mint már említettem, nem vagyok jártas a magyarországi szakterminológiában."

hagyjuk figyelmen kívül az elejét és a végét, mivel az a klasszikus hatásvadász érzelmi zsarolás... ezt meg én már nem harapom (hogy ki, arra van tippem:-))...

egyszerűen kormánynak nevezik... melynek jellemzője, hogy nem csupa retard került bele... ennyi...

(legitimációs problémák vannak a szakértői kormányokkal elsődlegesen... -a támogatottságukról most ne beszéljünk, az egyrészt alkuk és pillanatnyi pozíciók kérdése-... mindig átmeneti, "szükséghelyzetet" jelent léte... moon jelenleg nincs vészhelyzet, így semmi sem indokolja...)

(jég kedvenc vesszőparipája a legitimáció, én max webert javaslom olvasni e témában a kezdetekkor... nekem kedvencem...)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :) Aha, nagyon el van dugva az a gomb. No de sebaj, amíg vannak ilyen kedves segítők
@Mariann19: tízszer inkább román vagyok, mint magyar, ha ilyen szar kormányunk van!
lehet, hogy megvet itt mindenki, de később érteni fogják amit akarok mondani.
www.youtube.com/watch?v=u1xrNaTO1bI
Ha kitakarítanál és jókat főznél nekem, nyöszörögnöd sem kellene, akkor is elvinnélek a moziba! Na jó, ha nagyon akarnád nyöszöröghetnél is egy kicsit nehogy kiess a ritmusból! :))
@No pasaran!: nem akarok beszólni, de te értelmes vagy?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ugye? Mikor megnéztem az első sajtótájékoztatóját, azt hittem elalélok. Valódi hadvezér!
Nem kért pénzt, azt mondta, 3 meccs, 7 pont.
Teljesítette.
Most 2015 novemberéig marad még szövetségi kapitány. Pedig a Herthánál edzőcsere várható. Nagy esélye volt megcsípni.Ő mégis hazajön. Elengedik még 3+1 meccsre.
Hazajön ebbe a tönkre vágott magyar fociba egy kis reményt adni. Szurkolóknak, játékosoknak.
Dárdai az isten! Nekem az. :)
@taga20: Nem baj ma azért a csajok lenyomták őket kéziben. :)
@Gábris szomszéd: bakker, minden szemetet beengednek?:)))
@No pasaran!:

Ő, drágám! Az egy másik tészta. Majd ha udvarolsz ( facér legyél, az alap!), virágot hozol, meghívsz andalogni stb. vagyis a kötelező körök után szó lehet moziról.
Takarítani és főzni otthon szoktam.
Idegen helyen úrinő vagyok. :)))
@taga20: Ne engem kérdezz, hanem Bolit, akié a blog lett. :)
@taga20: ad1; én nem gondolom, hogy bármi okot adtam volna arra az inszinuációra, hogy "volt hazád"... nekem nem a volt... ad2; semmi bajom tétényivel, nem kételkedem emberi értékeiben, de 1) nem oldotta meg esztergom gondjait, 2) újra sem választották... ennyit elég sokan szintén fel tudnak mutatni... ad3; nekem semmi bajom egy "szakértőinek kinéző kormánnyal"... leginkább, mert nem tudom, hogy mit értesz ez alatt... a szakértői kormánnyal szembeni aggályaimat a ma moán fentebb leírtam...
@Gábris szomszéd: öreg, azé nem csak ő miatta lettél kitiltva.
kollektív érzés volt:)
@taga20: Ami biztos az, hogy most náthás vagyok. Miért kérdezed?
@taga20: Neked is legyen már örömöd az életben.
Amúgy milyen volt ez az egy hét? :)
@tristen2005:
"Azért a Csányi megkínálta a fél OTP-vel!:) Már mint a Dárdait. "

Ez egy dolog. De vajon odaadja-e neki?
@Sir Bates dö Hól: öreg, neked az a legnagyobb bajod, hogy majdnem mindenben egyet értünk. kapd be a faszt!
ezé kapsz egy kis nyálat:)))))
www.youtube.com/watch?v=NshSUTkTH8Q
@jöttem: Ez tetszik. Virág kérdés kipipálva: miskolci virágóra. Meghívlak andalogni a következő miskolci tüntetésre. Helyszín: Miskolc virágóra. Időpont: bizonytalan. A magyar fociról (ami egyelőre tragikomédia) meg majd beszélgetünk.:)
@Sir Bates dö Hól:

"hagyjuk figyelmen kívül az elejét és a végét, mivel az a klasszikus hatásvadász érzelmi zsarolás... ezt meg én már nem harapom (hogy ki, arra van tippem:-))..."

Hát bekaphatod, Sir! Mondanám, hogy a fiúkkal hülyéskedtünk és ebben a stílusban írtam neked. De minek? Úgyis elkönyveltél ECCERŰ HATÁSVADÁSZ regnek. Minek finomkodjak?
Mondhattad volna kissé cizelláltabban, de mindegy. Legalább megtudtam mi a véleményed rólam. Ne félj, többet nem szólok hozzád.
Majd kérdezek olyantól, aki normális emberi hangnemben szól hozzám. Anélkül, hogy hangsúlyozná felsőbbrendűségét.
Ennyi.
És ha sértené isteni magaslataidat az ittlétem, szólj Fabiusnak, hogy ne engedjenek be mindenféle regeket.
Fel fogom dolgozni!
@taga20: Na jó te is nekem.:) De figy, Boli nem valami olyasmit mondott, hogy örökre ki akar tiltani?

youtu.be/XCnpOcxVvuA
@Nofert Ari: dánkesön! szép:)
de ha velem akarsz, ako eszt kapod!
www.youtube.com/watch?v=XqX9UJXPcs0
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Jobb ügyvédjei vannak, mint a Csányinak! Nem egy hülye gyerek, nagyon jó helye van a Hertha BSC-nél, megbecsülik, megfizetik, nem is értem?, miért vágott bele, ebbe a kalandba! Megbecsülve soha nem lesz,( ezzel a magyar válogatottal 2 vereség bármikor becsúszik), majd akkor nézd meg és hallgasd a szurkolói véleményeket. Én személy szerint sajnálom hogy így döntött. Lefogják fejezni 37 évesen. Egy mentsvára van, a Hertha. Remélem ők mellette maradnak!:((
@Gábris szomszéd: én meg olyat is mondtam, hogy bazd meg a kurva anyádat! és?
angyal légy félig ember, eszt kéri tőled taga:)
@taga20: Amit most küldtél az odébb van azért a Depeche-től, de azért vágom a stílust. :D
@tristen2005: minden focista és aki jácca az agyát bassza meg vityát! te is, te barom!:)
@taga20: Látod látod vannak itt azért olyanok, akik akármennyit anyázhatnak, mégsem basszák ki őket még egy hétre sem. :)
@taga20:

Öregszel?:) Nagyon rászabadultál az anyákra! Guminő szelepes? Asszony hanyagol?
Lakatzár még csikorog, gábrisunk már is oktat!:((
@taga20: azért a zenei ízlésünk nem teljesen fedi egymást... azt hiszem...
@Gábris szomszéd: rám gondolsz? drága barátom.
@jöttem: ?... megsütötte a fejedet a napocska?...
@taga20: Mindig szerettem a régi vágású mesterembereket. :D

www.youtube.com/watch?v=0d66ox3e4Bk
@Sir Bates dö Hól: még az a szerencse, de gondolom ez ráz meg utoljára:)))
nesze te franciaparaszt!www.youtube.com/watch?v=qbVktaE0llk&list=RDqbVktaE0llk
@taga20:
"százszor inkább román ..."
Csatlakozom azzal a kiegészítéssel, hogy azért nem fogom utálni a románokat, mert itthon ezt sugallják.
Én először mindenkit szeretek, akkor változhat a dolog, ha később oka lenne.
Ugye igazam van?
Megyek alukába, jó legyél!
@Sir Bates dö Hól: kicsit túl tolta a csaj, de egyébként egy fasz vagy, eszt neked is el kell ismerned:)))))
@Nofert Ari: ott a 100pont nálad! fünnfkomanájn:))
@Nofert Ari: lápi-magyar, mindig meglep, hogy milyen átfedések vannak a zenéinkben (nem a lápi-magyar dalokra gondolok természetesen)... bár szerintem csak linkelsz mindent, a cél érdekében...
@Sir Bates dö Hól: sír, ha valakinek a szaros véleményére adok az te vagy. nem erény, nem valami, egy szar.
ez a megsütötte a fejedet a valami, konkrétan gyagyás volt.
@Sir Bates dö Hól: Nem igazán értem miről beszélsz de, ahogy elnézem jobb is.
@taga20: Kár, hogy a kihalás veszélyeztet minket is. :D
@taga20: nem találom a kontextust a két állítás közt...
@taga20: a tőlemtelhető legfinomabb megoldás volt... s rendkívül udvarias, mitöbb, előzékeny, mert irányt is mutat... mit kerteljek, cizellált lélek vagyok:-)...
@jöttem: "Klebersberg Kuno abban a korban valóban nagyot alkotott. Az általad felvázolt szellemisége teljesen érthető, hisz a két háború közötti Magyarországban élt."

Az utolsó szó jogán válaszolnék. Bizonyos mondatait vállalhatatlannak tartom, ezek szerint.
Én azt ítélem el, hogy szerintem egyoldalúan beszél Klebersbergről. K. Kuno a magyarok kultúrfölényét hirdette: ez számomra elfogadhatatlan.
Vekerdy azt is mondja, hogy K.K. az egyetemek számát növelte. Ez részben igaz, de azt is tegyük hozzá, hogy oda az úri középosztály bejutását támogatta! Hiába fejlesztette a népiskolákat, azokból nem tudtak a munkás-paraszt fiatalok mérhető arányban továbbtanulni.
És azt mindenképp meg kellene szerintem említenie, hogy egy olyan politikusról nevezte el a Fidesz az intézetét, aki támogatta a numerus clausust!
@Nofert Ari: "Jaja elképzelem amikor Szanyi alkesz kapitány"

"Hajtson Szentlélek vagy a korcsma gőze!"
@Nofert Ari: nem is volt nyitott kérdés egy sem... (nyilvánvaló a helyzet majd' mindenki számára...)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Hidd el, sok munkám volt benne... :)"

Boli úgy szórakozik, ahogy akar, és úgy mazochista, ahogy akar.
Az admin nem.

Skizó állapot? Igen.
De 150 feletti IQ-val ez nem jelenthet problémát.
@Sir Bates dö Hól: Ha már mással nem, legalább magaddal legyél elégedett.
@Orica Középföldi: abban még Nyúllal megegyeztünk, hogy az a vérnyomása...
@Nofert Ari: te tévedésben vagy... nekem nincs gondom a világgal... olyan, amilyen... ugyan mást preferálnék, de hova siettessem az időt?... majd csak eljön egyszer... azt az is elmúlik... én csupán teszem, amit úgy gondolom, hogy tennem kell...
A Vincentről egy hozzászólásból emeltem el ezt részt:

Régi mondás, hogy "ne birkózz a disznóval, mert mindketten mocskosak lesztek, de a disznó még élvezi is", valamint "ne vitatkozz az ostobával, mert lehúz a szintjére és legyőz a rutinjával".
Az egyetlen lehetséges reakció a figyelmen kívül hagyás.
A hívek véleménye az általuk amúgy is megvetett oldalról egy jottányit sem változik, bármi is legyen a válasz, csak röhög az erőlködéseden, a szórakozását kellőképpen kielégíti maga az akció.
@Sir Bates dö Hól: "én csupán teszem, amit úgy gondolom, hogy tennem kell"

Ha jól sejtem mások is épp ezt teszik.
@Nofert Ari: álljunk meg egy pillanatra!... én soha nem jeleztem, hogy pénzért teszed... nem kételkedtem soha a meggyőződésed őszinte megélésében... pont ezért is jeleztem az aggályaimat... az anyagiakért jelen levők nem zavarnak, gondolom ők sem büszkék erre... prostituáltnak lenni kifizetődő némelykor, ám sosem hálás szerep... a bigottakat viszont más vezérli...
@taga20: Ezt meg csak neked, ha még nem olvastad. :D

Kaptam ma a társkereső oldalon egy nagyon impozáns levelet, mutatom:

"Szia Viki!

A farkam egy görbe gomba,
Nagy fejemnek nagy az orra,
Hátam púpos, seggem szőrös,
Nincs olyan szög, mi előnyös.

Magasságom másfél méter,
Amúgy szia, nevem Péter,
Szemem bandzsa, fogam sárga,
Azért írok, merthogy hátha..."

Na, elolvastam, kész voltam gondolhatod, aztán úgy döntöttem jó fej leszek és válaszolok, meg adok némi önbizalmat csórikámnak:

"Üdvözöllek kedves Péter,
Kinek farka másfél méter.
Jó dolog a bolond gomba,
Nem leszek tőle goromba.

Szép napsárgák a fogaid,
Szőrös hátsód nem látom itt,
Bandzsa szemed kicsit furi,
Te vagy a Matolcsy Gyuri?"

Mire válaszolt:

"Kedves Viki! Jaj, megeszlek,
Gyere hozzám, úgy szeretlek!
Olyan szép vagy, mint egy Skoda,
Add a címed, megyek oda!"

Na, ez már kicsit sok volt így elsőre, szóval rövidre zártam a beszélgetést

"Drága Peti! Irtó kedves,
Hogy a gatyád tőlem nedves,
Isten ments hogy megbántsalak,
Te humoros-költő alak.

Nem randiznék, ha nem bánod,
De lehetünk jó barátok,
Gombaházad csini villa,
De nem én vagyok Törpilla.
@Sir Bates dö Hól: Kb. a negyedét sem vágom, viszont egyre mókásabb látni, hogy mennyire két hajóban evezünk. Sebaj ez legyen a legrosszabb ami ér az életben. Na jó éjt neked is.
@jöttem: Az szép, ha valakinek már az ük-ük-ükmamája is a Felvidéken született, de ettől ugyanennyi joga van egy tavaly áttelepült magyarnak is Szlovákiában, nem?
@Sir Bates dö Hól:

Nem sütötte meg, Sir. Konkrétan úgy éreztem magam, mint akit jó erősen gyomron vágtak. Még az sem segített, hogy első reakcióként rád borítottam a dühömet.
Engem így rég aláztak meg.
Fájt és fáj most is.
Ezek a konkrétumok.
A többit majd elintézem magamban.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Igen. Megilletnék ugyanezek a jogok.
De tudod, a szlovák alkotmány úgy kezdődik: Mi, a szlovák nemzet...
Aztán valahol a sokadik oldalon meg vagyunk említve, tanán másfél oldalban.
Időtlen idők óta azt hallgatjuk, hogy a magyarok jöttek Szlovákiába.
Nem. Mi ott voltunk, mikor megalakult.
Azért ez nagy különbség.
@jöttem:
szóval javítok.
tanán=talán
másfél oldalban = másfél sorban
.
ALTATÓ & ÉBRESZTŐ

Janus Pannonius: SZEGÉNYSÉGÉT PANASZOLJA
(1434-1472)

Nincs maradásom e helyt, távozni se bírok e helyről:
hív a parancs, de maraszt éppoly erős kötelék.
Mit tehetek? Milyen isteneket hívjak segedelmül?
Vannak ugyan, de szorult helyzetemet nevetik.
Ó, Múzsám első patrónusa, ó, te dicső, ki
kormányzod Mutinát, most te segíts, kegyes úr!
Nem kámzsát kérek, hogy elűzze szelét Boreasnak,
nem szelíd öszvért és nem ragyogó zabolát,
Sem nyerget, vagy bármi ilyesmit. Hát mire kérlek?
Egy kis adósságom volna: te légy kezesem!
@jöttem: még csak a szándék gondolata sem merült fel bennem (sajnálom, hogy ezt érzed)...

(nyilván nem fogom revideálni azt, amit írtam, a fentiek miatt... s, ha gondolod, nézd meg, van-e alapja annak, amit írtam... ha képes vagy objektív lenni [bár, ezt ki mondhatja el magáról, miközben szubjektumunk interpretál nekünk?!])...

(amennyiben miattam -az én "véleményem" miatt- érzed magad nem jól, akkor tényleg "keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét"... rántsd meg a vállad és kész... esetleg tekerj egy jointot:-)...)
@dr. jenőke (jenőke):

Te már megint nem tudtál aludni?

A középkor életművészei vagy vagabundjai, Villon és Pannonius, szeretem őket:)
@Sir Bates dö Hól:

Azért azt megjegyzem, hogy M. W-t a tárgy gyakoriságától függően épp oly gyakran emlegettem, mint a legitimációt.
Az más kérdés, hogy túl tudálékosnak látszottam ezzel, és ezért leszoktam róla. Különben is... az egyik hajó rég elment, a másik még túl messze van, és ha eljön a döntő pillanat, úgyis újra undorítóan untató utat választanak.
Pálinkás jó reggelt! Józanul úgysem lehet kibírni.
privatbankar.hu/makro/kiabrandito-kepet-fest-egy-uj-jelentes-magyarorszagrol-275757

viszont:
www.stop.hu/gazdasag/oriasi-hitelt-vesz-fel-az-orszag/1284611/
gondolom majd január 2-án, merthogy kell az "optikai tuning" hogy a trollok és szédült hívők majd egész évben emlegethessék, hogy "csökkentették" az államadósságot (lásd még: felcsökkentés)
kissé lassan mozdulnak az öregek, de azért nekik is leesett:
www.hir24.hu/belfold/2014/12/13/szep-nagy-verbalis-taslit-kapott-a-kormany-a-korkedvezmenyes-nyugdijasoktol/

viszont: "minket utánoz Európa (na ne mán!)
nol.hu/kulfold/oh-la-la-jonnek-a-reformok-1504231
Mégis kit lep megy, ha szembe mennek a nemzetközi trendekkel?
@Gábris szomszéd:

"_@taga20: Ne engem kérdezz, hanem Bolit, akié a blog lett. :) _"

Visszatérve is képmutató, álszent, hazug gané maradtál, minthogy mindig is az voltál, a kidobásért megdolgoztál... te! bazmeg, és ne kenegesd a saját szarodat Bolira, te féreg.
és a hab a tortán:
magyarinfo.blog.hu/2014/12/13/kover_laszlo_unatkozik_es_hulyet_csinal_magabol

Az még hagyján, ha magából, de kikérem, hogy az országot is lejárassa!
@Orica Középföldi:
.
Úgy alakult, hogy éppen tudtam volna, de időhiányba keveredtem.
@Sir Bates dö Hól:

Tétényi Éva ...1)"nem oldotta meg esztergom gondjait, 2) újra sem választották... "

1)Akkora ellenszélben,propagandagépezettel szemben,forráshiányos állapotok között,szinte egyedül,nem gondolod hogy ennek sikerülni kellett volna!
2)Ez csak Esztergomot jellemzi és semmit nem von le kvalitásaiból!
3))Ha valaki akkor Ő átélte a 'copy-ját annak ami várható a BUKÁS után!
4)))Különben meg egy bájos teremtés és el a kezekkel tőle,mert meggyűlik velem a bajod:))

'úgyhogytöbbtiszteletetnekimeg'jöttment-nek is:))
@jaegtoer:

"ha eljön a döntő pillanat, úgyis újra undorítóan untató utat választanak."

Mi ez a hajnali szkepszis?
Sajnos igazad van!
@gazoló:
.
el a kezekkel tőle
?
Vigyázz mit írsz, a férje ragaszkodhat eddigi privilégiumához.
Megálmodtam!

Lehet a naribolsikkal is országot építeni!

Pl elég lenne úgy felvetni a kérdést, hogy át akarnak e térni Auróra.
@dr. jenőke (jenőke):

Ez esetben férj nem 'játszik:)
Kösz az éjszakai,verset!Láthatóan éjt nappallá téve dolgozol értünk:)
@miva?:
.
Lehet, hogyne.
Homok, lég, meg ilyesmiket.
.
És szemléletes is.
Mint a két rendőr:
- látod, ott a budai vár.
- hagyd, várjon csak.
Jó reggelt !

Szomorú vagyok,mert én arra fogadtam hogy karácsonyra már eltűnik orbán és már 2015 év mentes lesz a baromságaitól.
Az világos előttem hogy nem fog lemondani de azt nem tudom hogy fog történni,ha valaha egyszer bekövetkezik a bukása.Ki fogja megmondani neki,hogy öreg ennyi volt,menj szépen haza.Áder? Orbán tovább ücsörög az irodájában és nem mond le csak emelődaruval lehet kiemelni onnan?Azt értem hogy már a bukás felé halad,de azt nem hogyan fog ez a gyakorlatban megtörténni,mikor lesz számára egyértelmű hogy vége?Ha olyan nagy okos politikus lenne már karácsony előtt elhúzna ,de nem ért semmit az egészből.

Akkor nem én buknám az egy liter unikumot.
@dr. jenőke (jenőke):

még olvasó üzemmódban vagyok...

Amúgy azon agyalok, hogy mi történne, ha úgy ötezren 'odaülnének' Goodfriend mellé, az alperes, illetve a vádlottak padjára.
Fontolgatok egy ilyen lépést.

"Wee are Goodfriend's";)

Érdekes a szavak véletlen(?) és játékos 'összecsengése'
@jaegtoer:

"Az más kérdés, hogy túl tudálékosnak látszottam ezzel, és ezért leszoktam róla"

Hiányzik is:))
Az nem jutott eszedbe, hogy a "leszokásodnak" van járulékos vesztesége?
@avanivi:
Csókolom... Ez durva volt, ennyire optimista módon hogyan lehet élni? :)
Nem fog menni magától, sok víz le fog még folyni a Dunán, sok korrupciós és lopós esetnek kell még kikerülnie ahhoz, hogy megtorpanjon akárcsak. Jövő héttől hidd el durva kommunikációs hadjárat lesz, a karácsonyi időszakot ki kell használni, az otthon ülő emberek agyát szét kell ütni a Párt és Nulladik Piktor agyrémeivel, harcával, nyáladzásával.
A képmutató kdnp-s trottyok összenyáladzzák majd a képernyőket, lesz cukiskodás és simogatás.

Amúgy lemaradtam tegnap valamiről?
@gazoló:

"_2)Ez csak Esztergomot jellemzi és semmit nem von le kvalitásaiból!_"

Melyek Tétényi Éva kvalitásai?
@jaegtoer: Na pld. ezért a kommentedért téged is ugyanúgy ki kéne baszni de minimum figyelmeztetni, de ez is azt mutatja, hogy nincs itt pártatlan és mindenkire ugyanúgy vonatkozó házmesterség.
Ne várdd,hogy 'körbeajnározzam,de talán egyenlő távolságot tudna tartani jobb' és 'bal közöttt és nem egy lejáratódott figura(egyenlőre)...
Tudom,a fidess 'kamunikációs gépezet pillanatok alatt 'szűzmáriából is rablógyilkost kreálna!
@avanivi:

"Akkor nem én buknám az egy liter unikumot."

Még jövőre se fogadj. Egy év múlva visszatérünk rá.
@Orica Középföldi:

[olyan ez, mint a vekerdizés. Lehet, hogy a pali tök jó dolgokat talált ki és akart az oktatásban és a pedagógiában, de a megvalósítók tekertek egyet rajta, amitől értelmét vesztette az egész, aztán bevezették és ráfogták, de hiszen Vekerdy...., így vagyok a politológiai megoldásokkal is. Minden válságos helyzetre van megoldás, csak a társadalmi környezet nem alkalmas a megvalósításra. (itt sem tudtam megértetni a legitimáció fontosságát és jövőbeni jelentőségét) Alapvető változásra -úgy tűnik, itthon- csak akkor van reális esély, ha éhhalál szinten kilátástalanná válik a mindennapi megélhetés, de ez se mindig szentírás. A 'komcsik' ügyesen átjátszották (1980-1998-között) a hatalmat csaknem 20 év átfutási idővel a fiaiknak, akik nagyobb gazemberekké váltak, mint apáik valaha voltak.
Vér nélkül nincs új élet.]
@Gábris szomszéd:
tudod, azért itt a nagy többségben van tartás!
ha valakinek olyan népszerűségi mutatója lenne mint neked, itt...
akkor önként távozna!
ezért vagy te,
képmutató, álszent, hazug!
@jaegtoer:

"Melyek Tétényi Éva kvalitásai? "

Ez a teljesen értelmetlen vita már lezajlott egyszer. Nem kéne kinyitni. Az idő megválaszolta és okafogyottá tette a kérdést.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Ráadásul,gyanítom,azt a skizoid helyzetet,hogy most kettő lesz belőle!
Reggelt, Népek!

Címlapos hír? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Eddig is durván kampányoltam Orbán és a sheggnyalói,főleg a KDNP ellen őket nagyon nem szeretem,sőt hányok tőlük.Azt tervezem, hogy folytatom amikor csak tehetem,főzés és takarítás közben is.Már hat regem van,a kitiltások miatt.Olyan vagyok mint gábris.

Amúgy lemaradtál tegnap ,én is csak a végére értem ide a női szakaszra nagyon büszke vagyok küldök a szemnek valamit :)www.youtube.com/watch?v=Djt4DMyHZrM
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Két dologról beszélünk. Mindenkinek meg lehet a véleménye a másikról és minden egyéb dologról itthon és a nagyvilágban. FAB részéről alapvető kritérium volt, hogy személyeskedés viszont ne legyen. Gondolom erre még te is emlékszel. A másik pedig az, hogy egy bírónak bármilyen meccsen, részrehajlás nélkül kell fújnia és lapokat is osztogatnia.
Az nem megy, hogy egyiket ugyanazért kivágja, míg a másiknál szóvá sem teszi a szabályok áthágását.
@jaegtoer:
.
A 'komcsik' ügyesen átjátszották (1980-1998-között) a hatalmat csaknem 20 év átfutási idővel a fiaiknak...

Valahogy van benne igazság, de összességében nincs.
Nem azért, mert nem volt, és nem is lett gyakorlatuk piacon lévő vállalatok irányítására, hanem inkább azért, mert a politikai hatalomra törekedtek, élősködve az állami megrendelések lehetőségén.
Ámde itt is volt, illetve lett versenytárs, így a politikai hatalmat is elvesztették.
Most meg ártatlan pofával értetlenkedve csodálkoznak, mint hógolyó a Szaharában - mi is, és hogyan történt vele mindez?
@gazoló:

Szuper a kép:))) Jó reggelt!

Nincs skizoid helyzet. Nem tud kilépni - semmiben sem - önmagából. Már írtam, a rögeszmék "ragaszkodóak".

Engedj meg egy megjegyzést. Kvalitást mindig a befogadó közeg határoz meg, akár igazságos ez, akár nem. Akár van minőségi fedezete, akár nincs.
@Gábris szomszéd:
Nem kéne hazudoznod... idehazudtál egy orbitálisat "...akié a blog lett", amit a kolléga indulatosan lereagált.
Ha nem érzed a határokat, az a te gondod. Én segítek ebben. Ha már magadtól nem megy...
@Orica Középföldi: Az sok ,az nagyon sok idő, mindenféle sz@rságot be fog vezetni,beköltözik a várba és lecseréli Ádert saját magára,felépíttet még két stadiont.
@Orica Középföldi:

'Engedj meg egy megjegyzést!

"Kvalitást mindig a befogadó közeg határoz meg"
A befogadó közeg nem egyenlő a manipulált tömeggel!
@Gábris szomszéd:
.
Ez nem foci, ez blog.
A foci esetében nem a bíróé az egyik, vagy másik csapat, de a pálya sem. Viszont van fütyülője.

A blognak van gazdája, az alkotó. Amit alkot az szellemi tulajdon, amit nagylelkűen közzétesz.
Hozzászólhat bárki, mint vendég.
Mindannyian hívatlan vendégek vagyunk.
Mint egy jó romkocsmában.

Az egyik vendég szimpatikus, de nem tudni miért, a másik valamilyen oknál fogva nem szimpatikus.

A vendéglátó joga, hogy bárkit kirakjon, ha tetszik neki a társaság, mert azért ő is szórakozhat rajtunk, akkor azoknak kedvezve is bárkit kirakhat, hogy ő is tovább szórakozhasson - néha velünk.
Nem köteles indokolni sem.

Ha nálad becsönget valaki tök betépve, hetven centis elliptikus kilengéseket produkálva, házi-pálinkafőzést reklámozó illatokkal beengednéd-e akkor, amikor te csak Hunyadi János keserűvizet iszol?
@avanivi:

Sok.
Botkának tegnap volt egy figyelemreméltó mondata.
"A "jó szándékú csodaváróknak" ezért azt üzente, a civilek tucatnyi kormányt döntöttek meg az európai demokráciákban, de egyet sem alakítottak."
Továbbá: "naivság azt hinni, hogy a kormányzóképességet néhány év alatt fel lehet építeni az utcáról."

Na ez utóbbit vitatom.
Tesztet kitöltöttétek?

444.hu/2014/12/13/ki-mondta-orban-viktor-vagy-kadar-janos/

Magam is meglepődtem, hogy 8-at eltaláltam...
@Marcellusca: Celentáno mindig jó, szívesen hallgatom,optimista mint én orbán bukása ügyében.
@avanivi:

Ezért a linkért szentté fognak avatni a csajok:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Igen ez szintén teljesen pártatlan dolog. :) Engem bárki lehazugozhat, de ha én adok hangot abbéli véleményemnek, hogy szerintem valaki hazudik, legyen az akár egy házmester az már nem kóser. Előbbiért nem jár semmi, utóbbiért természetesen elkezded elővenni a "segítesz megtalálni a határokat" varázsigét. :)
De visszatérve a lényegre, nem nagyon láttam még, hogy pld. durva személyeskedés esetén, te bármikor is elővetted volna a szigorú admin szereped, ha épp neked kedves vagy a brancsba tartozó kommentelőről volt szó.
@Orica Középföldi:
Botkának azt üzenem, nem elég becsületesnek látszani (bár a coci majmoknak ez sem sikeredett!), hanem becsületesnek is kéne lenni!
Amíg tele vannak sok impotens, de kleptokráciára és mutyira fogékony egyeddel, addig a falkájuk a banánfa közelébe csak lopni jár!
Tudom, tudom, naívság, majmoktól miért várnánk érdemi munkát...?
Na, szóval a coci párt láttán csak ennyi a véleményem.
Botka lehet sikeres a saját városában, de a PÁRTJA attól még szar. Bár lehet, hogy fos...
@dr. jenőke (jenőke): "A blognak van gazdája, az alkotó."

Igen ez igaz. Bár azt is tudjuk, hogy ő már egyéb elfoglaltságai miatt kb. addig van itt amíg felrakja a posztját. Azért, hogy az alapvető szabályok be legyenek tartva, felkérte Bolit házmesternek. Én csak arról beszélek, hogy amit alkalmaz a neki nem tetsző kommentelőknél, ugyanazt már nem alkalmazza másoknál. Ennyiről van szó és nem többről.
@Gábris szomszéd:
Sajnos nem vagyok a gyámod, nem tudom a blogot sem 24 órában figyelni, nem is akarom egyiket sem.

Amikor viszont ócska kis sunyin személyeskedsz, utána pedig hüpögsz, hogy bántanak... de télleg, akarsz beszélni róla?
Fabnak is kisírtad magad?
Gondolom megértetted a beszélgetések alapján, NEM KÉRÜNK jobbikos propagandalinkeket sem a blogra, nem kérünk szarkeverést sem.
Ebben segítek neked... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!

Jobban tenné,ha átlépne valami élhetőbb ellenzéki tömörülésbe,esetleg az 'ántikrisztusszemkilövető pártjába:) és hagyná továbbsűllyedni a hajót!
@gazoló: én mindenkivel tiszteletteljes vagyok:-)... tétényi lehet szimpatikus, ám egyrészt semmit nem tudok róla/ideológiai felfogásáról azon kívül, hogy "abcúg meggyes!"; kvalitásai lehetnek kíválóak, ám azok közül csak egyet látok bizonyìtottnak: nem mondott le és ezzel többet ártott esztergomnak, mint elődje...

(az ellenszelet, forráshiányt, stb-t orbán hívei is fel tudják hozni mentségül:-)...)
@Orica Középföldi: Szerintem is nagyon sok tehetséges és tisztességes ember van akik átvehetnék egyik napról a másikra a kormány szerepét,csak az nem világos,hogy ki mondaná azt,hogy mától ti vagytok a kormány, orbán és mindenki mehet haza.Akkor még mindig ott van Polt Hagyó stb
@Gábris szomszéd:
Látom, gyengébb képességeid nem tették eddig lehetővé, hogy megértsd, Fab MODERÁTORNAK kért fel.

A házmestertempó az nálatok dívik, a pártodban.
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
Egy rendes nyilas felvállalja a nézeteit legalább és nem hazudozik össze-vissza.
Utána bármikor lehet rendes Moszkvából irányított kommunista elvtárs, van ahol ez régi családi hagyomány... gondolom hallottál ilyenről...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Most nem a linkekről beszélgettünk, hanem arról, hogy milyen nyugisan tolod a kettős mércét. :)
@Gábris szomszéd:
.
Kettős mérce?
Csakhogy a az elkövetőt nem mentesíti másnak a hibája.
A kettős mércére hivatkozás az úgynevezett jobboldal propagandisztikus hivatkozási alapja.
Jól hangzik, de csak eltereli a figyelmet az elkövetőről.
Saját felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat.
Például úgy. hogy annak a baromnak miért szabad azt, amit nekem nem?
.
@Gábris szomszéd:
Nem aranyom, TE szeretnél másról beszélni!
Óriási zavar lehet az erőben, ha nem érted.
Amennyibe nem tudsz, nem akarsz egy közösségbe beilleszkedni, átvenni az ottani szabályrendszert, akkor figyelmeztetnek, hogy pl. nem szarunk az asztalra és nem sértődünk meg azon, ha ezt még szóvá is teszik.
Nálunk egyszerűbben megy, mert megkérünk, ne rondíts ide, nem tedd azt meg, amiről tudod te is, hogy nem szabad megtenned.
Amennyiben ezek után is játszod pitiáner játékodat, kiteszünk a kocsmából.
Amennyiben ezek után elkezded dobálni kívülről az ablakot (pl. valami szarházi elkezd másik blogon is hazudozni és üzengetni), kimegyünk és pofánvágjuk.
Ilyen egyszerű ez... Kapischi? Oszt akkor még úriember is voltam, mert meg sem rugdostalak.
@jöttem:Emlékszel meséltem a tesómról.Tegnap mondta, hogy a néni akire felügyel elesett, eltörte a kezét.
Karácsony hogy jön ki neked ? Haza tudsz menni ??
@gazoló:

"A befogadó közeg nem egyenlő a manipulált tömeggel!"

Sajnos az.
Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan.Ugyanaz a tömeg szavazott Horn Gyulának 50-valahány %-ot, aki OV-nak. Hatalomba emelte, befogadta,majd ez a tömeg értékelte le a kvalitásukat.

A tömeg olyan, amilyen. Szerinted az a manipulált, aki OV-ban pótolhatatlan, megismételhetetlen államférfit lát. Ő meg téged lát manipuláltnak, hogy ezt nem ismered fel/el.

Mondhatnám, ez a Gauss-görbe létező, de elhanyagolható két széle. A lényeg a harang alatt van.

Azzal kell főzni ami van. Egyelőre kőlevesnek tűnik.
@avanivi: nem Hagyóra gondoltam hanem a Szájer feleségére, de most már neki sem fogom megtanulni a nevét.
@Orica Középföldi:
.
Ez egy idézet, de látszik is mert jelöltem:

„Minden propagandának népsze¬rűnek (volkstümlich, népies) kell lennie, és szellemi színvonalát a legkorlátoltabbak felvevő¬képességéhez kell igazítania azok közül, akikhez fordul. Ezért szellemi szintjét annál mélyebbre kell helyeznie, minél nagyobb a megragadni kívánt emberek köre... Tévedés az, ha a propagandában például a tudományos oktatás sokoldalúságára törekednek. A nagy tömeg befogadóképessége nagyon korlátozott, az értelem csekély, annál nagyobb viszont a feledé¬kenység. Ezekből a tényekből kell kiindulnia minden hatékony propagandának, és csak kevés pontra kell szorítkoznia, s ezeket jelszószerűen ismételgetnie mindaddig, amíg az utolsó ember is biztosan azt fogja érteni a szavakon, amit akartunk. Mihelyt feláldozzuk ezt az alapelvet és sokoldalúvá válunk, azonnal szertefoszlik a hatás, mivel a tömeg nem képes a nyújtott anyagot sem megemészteni, sem megjegyezni. Ezzel legyengítjük, és végül meg¬semmisítjük a munka eredményét...”
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Vekerdi példájánál maradva, a maszop is sokszorosan kontraszelektált. Én már semmi lehetőséget nem látok a megmaradtakban, bármennyire ellentmondani látszik ennek Botka vagy Tóth Jóska karrierje. Mögöttük van cca. 20 éves kemény munka.

Olvastam Tóbiás ütemezését. mellyel "nem háborúra, hanem győzelemre készül". Azt hiszem, ez a háborúhoz is kevés lesz.
@Orica Középföldi:
A realitásérzékük szerintem úgy a nullához konvergál.
Kb. 15 évvel vannal elmaradva, marketing és kapcsolat építési technikákban. Mondanivalóban meg katasztrófa az egész. Ideológiailag meg totál...
@dr. jenőke (jenőke):

:)))))))

Erről eszembe jutott Bayer József kéziratos egyetemi jegyzete, a huszadik századi politikai gondolkodásról. Újra kéne olvasnom.

Mennem kell, majd reggel megnézem a verset:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerintem megint kevered a szezont a fazonnal, miközben még saját "erőidet" is jócskán túlméretezed. Stílusod pedig ismét pont olyan mint akiket kibaszni szoktál, leszámítva persze engem. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "átvenni az ottani szabályrendszert.."

Szólok majd amikor mások sem veszik át csak, hogy tudd mi is itt az admin dolga. :)
@Orica Középföldi:
.
Nem tudom hogyan fordulhatott elő, de éppen abból származik az idézet.

-:::)))))))
@Gábris szomszéd: angyal, mi a faszt erőlköcc?
mindenki vágja amit boli mond, csak te teszed itt a hülyét.
mennyé inkább el mégegyszer a templomba, hátha segít:))
@Gábris szomszéd: Nem bonyolult ez, csak nem akarod? megérteni. Mi Fabius mottója?

"Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed."

Te nem vagy árva. Jobbklikk szimpátiád naponta szóvá teszed.

A legtöbben, akik ide járunk valahogy úgy vagyunk vele, nagyon elegünk van a pártokból. Ugyanis mára a hazai magyar társadalom messze nagyobbik hányadának elege van ezekből a többpárti eftársakból, nertársakból, valójában kollaboráns júdásokból. Igyekeztem nagyon finoman fogalmazni. Az már csak hab a tortán, a hajdani emeszempé és bájos elődei (bábok, az igazi hatalom a szintén kollaboráns titkosszolgálatok kezében volt és sajnos van a mai napig, amire legszebb példa hogy a nomenklatőra a csemetéit ebbe az irányba terelte, lásd Apró klán) még hivatkozhattak arra, hogy szojvet megszállás volt.

Ti meg egy állítólag szabad országban önként és dalolva fényezitek a posztszojvet oligarchák rendszerét. :-(
@rdos: "nomenklatőra" = "nomenklatúra" Bocsi.
@avanivi:

Hát az elég kellemetlen. A néni is elesett nemrég. Kétszer egymás után. De szerencsénk volt. Csak zúzódásai lettek. Csontja nem törött. Azóta csak rollátorral jár.
Eddig úgy néz ki, hogy 23-án megyek haza. De az utolsó pillanatban mindig közbejöhet valami. Ha felkérnek helyettesíteni, maradok. Sok köztünk a kisgyermekes anyuka. Nekik fontosabb otthon lenni karácsonykor.
Tavaly végigdolgoztam az ünnepeket. A karácsony is olyan nap, mint a többi.
@jöttem: hát igen,csak ki kell várni hogy elmúljon,oszt kész.
@Gábris szomszéd:
Szólok majd, ha szükségem lesz a segítségedre, az útmutatásodra.
Addig viszont ... :))
@jöttem: szija bébi. kiheverted már a tegnapi sírt?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem mondod, hogy megint kiraktad, eszt a barmot!?
@taga20:
Én? Még nem tudok róla... csak a kezem a mauson... :)
Amint ad rá indokot, örömmel!
@taga20:
te aztán nem cicózol! :))
melyik részét, taga? amit ő mondott, vagy amit én? egyiket sem könnyű. mindkettőnek van igazságtartalma.
épp folyik a feldolgozás.
futtatom át a rendszeremen.
@taga20:
Nekik sem egyszerű, hisz amikor az oroszok így állnak, kevesebb "támogatás" fog jönni:

www.origo.hu/gazdasag/20141214-tovabb-apad-az-orosz-arany-es-devizatartalek.html
@jöttem: @taga20:
Mi volt ez? Lemaradtam, "zülleni" voltam. :)
A taga kedvéért csak megszámoltam, hogy 10 asszisztens csajszi közt ültem, majd mentünk még inni... :D
Dögösek voltak a csajok, taga sápadna a zirigységtől!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Semmi. Felejtsük el.
Aszta! 10?
Gondolom, mindegyik elalélt a sármodtól. :)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te, fogd be, me szétütlek!
a részletek sem érdekelnek, te strici,te!:))))))))))))))))
ja, semmi nem vot, csak jöttem rágyütt, hogy én vagyok az igazi férfi, csak foglalt, ezé szokott veled kacérkodni:)
@jöttem: képzelem, szegényeket mekkora sokk érte, amikor megjelent az evezőjével
@jöttem: természetesen amit ő mondott. nem láttalak még úgy rövid itteni életed alatt, hogy valaki beküldjön egy gyomrost:)
(ebolát haggyuk, me az minden csak nem valami.)
érdekes volt olvasni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Bocsesz és tudod milyen hosszú padon ültetek?

www.napiszar.hu/Thumbnails/21806.w-800.h0.q100.jpg

Viccet félretéve, a varanus.blog.hu-n nyitáskor nem látszik a frissebb komment, csak az oldalsó sorban.
@Penivaldes:

ne hülyéskedj! ma vasárnap van.de holnaptól mindegyik belép egy evezősklubba. minimálisan beszerez egy gumicsónakot.
hogy a következő találkozáskor legyen miről beszélgetni.
@Penivaldes:
Szó se róla, igen... Ügyi vagyok??? :)
@jöttem: tőlem aztán...azt csinálnak amit akarnak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja, de még gyakoroljál, meg tanuld meg a szorzótáblát, osztán jöhetsz vissza a mosodába..)
@rdos: "frissebb komment," helyett "frissebb blogbejegyzés"-t akartam írni, de már látszik. Jelentem a hiba megszűnt chrome alatt.
@jöttem: @taga20:
Zakóban voltam... ;)
Tündériek a csajok, csak ökörködtünk. Fiatalok, gyönyörűek, aranyosak.
A miniszoknyájuk és bombázó lábaik láttán azért többi férfitársam is ájuldozott! :D
@rdos:
Flash frissítési hiba lehet. Új verzió jött tegnap ki.
A chrome alatt ez nem jelentkezik, a rendszere miatt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: de te bírtad a megpróbáltatásokat..te hős.)
és alul semmi nem volt rajtad? nem fáztál?
@taga20:

mert onnan jött, ahonnan nem vártam.
ilyen szempontól elvette a szüzességem.
mikor meghalt az első páciensem, a kolléganőim azt mondták: most lettél igazi ápoló. átestél a tűzkeresztségen.
valami ilyesmi történt tegnap.
@rdos:

"Bocsesz és tudod milyen hosszú padon ültetek?"

20 láb, tíz hüvely!
@tristen2005: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: A francba. Ezt benéztem. :-) hüvely=/=hüvelyk. :-)

Mert hogy én meg azt számolgattam, hogy télleg olyan 2,5 m lehet a pad, az peniglen harminc centis lábbal és 2,5 cm-es hüvelykkel kereken 2,5 m. :-)
@Penivaldes:
nem olvastad tegnap? farmer, fehér ing, zakó.
pótoldbe!:))
@Penivaldes:

arról nem számolt be.
biztosan volt cipője. nem vezekelni ment.
@jöttem:
A fehér ing helyett találtam jobbat. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

zöldet. mégis megfogadtad a tanácsom. szemszínhez öltözködtél :))
@jöttem: vágom, ezé írtam aszt amit. de nem kell mindent szívre venni, inkább baromkodjunk. én má felporszívóztam a lakást:)
@Penivaldes:
ma vetkőztetős hangulatban vagy?
hol a nadrágját veszed le, hol a cipőjét. most az ingét.
@Penivaldes: Emlékezetből volt. Pédia szerint "1 láb = 16 ujj ~ 18,9-33,6 cm; a gyakorlatban általában 31,6 cm. 1 láb = 12 hüvelyk."

Más és Off. Leendő szülőknek, gyerekekkel foglalkozóknak ajánlom Feldmár Andrást a Hetek-ben.

Szégyen: az életre szóló hipnózis
www.hetek.hu/hatter/201412/szegyen_az_eletre_szolo_hipnozis
@taga20:

Egyetértek. Nekem eddig nem volt valami jó napom. Későn keltem. Minden vasárnap zuhanyoztatom a nénit, hajat mosok.
Nem egyszerű, utál mosakodni.
Ma öt percen át sivított a fürdőszoba ajtajában, az ajtóba kapaszkodva. Az istennek sem akart beljebb jönni. Mint valami kisgyerek.
Ilyenkor csak duruzsolással érek célt nála. Most is addig könyörögtem , míg végül hajlandó volt beülni a zuhany alatti székbe.
@jöttem: hülye egy hivatásod van.
más, én eszt hallgatom épen:)
www.youtube.com/watch?v=JcPm5Rn36Kw&list=RDJcPm5Rn36Kw
@taga20:

minden szakmának megvan a sötét oldala.
az enyémnek ez.
el kell kezdenem újra jógázni. azzal gyorsabban regenerálódom. kimossa az agyamat is.
@jöttem: hagyd a jógát a hülyéknek! keress egy bikát aki csapágyasra, persze eszt má tudod:)
na egy jó kis ..., na az mossa igazán ki:)))
@taga20:
drága tagám! az otthon műxik. itt nem. max, felfújható.
adhatnál tanácsot, neked ebben van tapasztalatod. :))
@jöttem: meghagyom neked, meg egyébként is elítélem a testiség minden megnyilatkozását, és inkább én is keresztbefekszem az úton mint semjén.
@Penivaldes:

én csípem a bolit ruhában is.:))
ez a testiség elleni idegenkedés csak addig fog tartani, míg az adonisz úgy istenesen meg nem csókol. úton-útfélen.
@Penivaldes:
hát akiről meséltél. az egyik herceged. aki szép, mint adonisz.
@jöttem: ja, meg a leszállópályát össze nem nyálazza. ez a testiség elég nedves dolog:)))
@jöttem: ja, az más. már azt hittem, hogy vmi politikus, aztán beijedtem.
@taga20:
Penikével foglalkoznunk kell kicsit, mert mindenféle zavaros eszméket vall. Pl. utálja a testiséget. :))
@jöttem: elég öreg az a krapek akiről a szócikk szól:)
@Penivaldes:
az öreg krapek az Zeusz. bár ő sem volt kismiska. röptében a hattyút is.
szóval ne becsüld le az idősebbeket! :))
@jöttem: tudom, egyszer bepróbálkozott nálam egy ilyen mert tetszett a hamvas bőröm, meg a lágy hajam, meg a szemem neki, de közöltem vele, hogy öreg, és erre felfújta magát.
@Penivaldes:

az a mocskos vénember kategória.
@jöttem:
A tegnapi 20.13 h-kor hozzám írt kommentedre reagálnék, bocs, hogy ilyen későn, de a kézi meccs elvette az eszemet. Győztünk!
"A hatalom gyakorlásának és az ország irányításának számtalan módja van."
E két módot nem lehet összemosni.
Lehet hatalmi pozicióból irányítani, azonban ez kizárja a demokráciát, kvázi a népakaratot.
A parlamenti demokrácia, mint irányítási forma testesíti meg a nép beleszólását az ország vezetésében, napjainkban ez a forma a legmegfelelőbb.
Nálunk pontosan ilyen választás előtt állunk. A tüntetések ennek jegyében zajlanak, a kérdés az, hogy a nép képviseletét mely szervezetekre bízzuk.
Abban megegyezhetünk - ahogy te is mondod - hogy a régi arcok újbóli felbukkanása eltántorítja az embereket attól, hogy a változtatás igényét kierőszakolják.
Pártállástól függetlenül mondom, hogy erre egy alakulatot tudok elképzelni nálunk jelenleg. Az Együtt-et, aki szakmai és a politikai koncepciójának szintetizálásával felkészült erre a feladatra.
Ugyan erre semmi esély nem mutatkozik, ezért abban reménykedhetünk, hogy a civil szervezetekből áll össze a csapat.
Lehet, hogy sikeres lesz, csak még nem ismerjük sem őket, sem a felkészültségüket.
@Mariann19:

Tudom milyen fáradtra drukkolja magát az ember egy szoros meccs közben.
Köszi Marianna, hogy terelgetsz itt ezen a számomra ingoványos terepen. Időnként pontatlanul használok egyes kifejezéseket.
Én úgy gondolom, hogy most jön létre azaz összefogás, amit a jelenlegi ellenzéki pártok tavasszal képtelenek voltak megvalósítani.
Egy dinamikus időszak előtt állunk. Forró tavaszunk lesz.
Még mindig azt mondom, nemsokára megismerjük a csoportokat, az arcaikat és a programjaikat.
Lehet, hogy túl optimistának tűnök. De néztem a tüntetést. Mi más lehetnék?
@Mariann19: szia!

ez sem semmi! fekete, fehéren itt van hogyan üzletel az emberek pénzével a MNB...

"Ahogy azt a jegybank az mfor.hu megkeresésre november közepén elárulta, 100 milliárd forintot meghaladó nyereséget realizált a 8,887 milliárd euró értékesítésével. "

mfor.hu/cikkek/_Meg_sohasem_ult_ennyi_sajat_token_az_MNB.html
@Gábris szomszéd:

"_Na pld. ezért a kommentedért téged is ugyanúgy ki kéne baszni de minimum figyelmeztetni, de ez is azt mutatja, hogy nincs itt pártatlan és mindenkire ugyanúgy vonatkozó házmesterség. _"

No, tedd tisztába a dolgokat.

Ezt írtad te- tagának:

"_"_@taga20: Ne engem kérdezz, hanem Bolit, akié a blog lett. :) _"_"

Erre válaszoltam ezt:

"_Visszatérve is képmutató, álszent, hazug gané maradtál, minthogy mindig is az voltál, a kidobásért megdolgoztál... te! bazmeg, és ne kenegesd a saját szarodat Bolira, te féreg. _"

Az, hogy féregnek tituláltalak, valóban személyeskedő, felesleges, kontra produktív és különösen sértő.
Ezért elnézést kérek - a férgektől.

Abban, -amit neked, mint Gábrisnak mondhatok- szóval abban arra szorítkoznék, Boldog Karácsonyt!
@jöttem:
Igen.
A civil szervezetek és a szakszervezetek ezen a héten egyeztettek a tüntetések szervezése ügyében, és pár nap alatt egyetértésben foglalták össze eredeti terveiket.
Az ellenzéknek az összefogást hónapok alatt sem sikerült lerendezni.
Néztem a mai tüntetést, és már látszott a közös koncepció a felszólalók beszédének tartalmában.
Ennek köszönhetően érezhetően hatottak a tüntetők érzelmeire, amely már egy egyre tüzesebb hangulatot jelentett. Ez tetszik nekem, erre vannak a tüntetések.
Én is optimista vagyok, nem lehet mellőzni, nem figyelembe venni az ellenállást.
Nagyon kedvesen reagáltál e válaszodban, ezt mindíg nagyra értékelem.
@guma:
Szia!
Ez a mi jegybankunk úgy viselkedik, mint állam az államban.
A nála keletkezett nyereséget is úgy kezeli, mint a bank kizárólagos hozamát.
Holott az MNB pénze az emberek pénze. Az MNB
állami megbízásból kezeli az ország pénzeit, mégis úgy él a működése a köztudatban, mint egy önálló vállalkozás.
Az a baj, hogy úgy is költi.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Valahogy van benne igazság, de összességében nincs._"

Úgy vélem, -itt most nem részletezett okok miatt- átfogóbb képet láthatsz az egészről, mint én, aki csak néhány részletről láthatok teljes -vagy legalábbis annak tűnő- képet.
Ez alapján én azt látom, számos, de alapvetően kisebbségben levő kivételes vállalkozótól eltekintve, hogy a gazdasági és politikai hatalom birtokosa továbbra is az mszmp/mszp tagjainak illetve családjainál van.
@Mariann19:
Mariann! Én valóban értékelem, ha valaki helyreigazít. Így tanulok.
Kérlek, máskor is tedd meg! :)
@Orica Középföldi:

"_Ez a teljesen értelmetlen vita már lezajlott egyszer. Nem kéne kinyitni. Az idő megválaszolta és okafogyottá tette a kérdést. _"

Úgy van.
Annál is inkább, mert a változások új 'dimenziókat' (is) nyithatnak. Az pedig egy másik helyzet lesz.
@jöttem:

Ezért nem kell(ene) mellre szívni, ha valaki 'beszól', ami esetleg éppen rossz hangulatban ér:) Elvégre a fejeddel gondolkozol:)
@jaegtoer:

Így jártam, jég. Odaszívtam.
Visszafelé én is okos vagyok.
Most már nem tenném.:)
@jöttem:

Ne is törődj vele! Utólag én piszok okos tudok lenni!:D Sőt kifejezetten inkább piszok, mint okos:D
Lehet hogy apróság, vagy nem fontos. A NAV elnökét formailag nem a Varga Mihályon keresztül kellett volna megkeresni moszkoVityának a "kérésével"? Rég voltam hivatalnok, akkor sem sokat de nekem rémlik valami szolgálati út vagy mi a szösz.
@rdos:
" nekem rémlik valami szolgálati út vagy mi a szösz. "

Ugyan már, az csak ostoba, ortodox, komenista csökevény. Essetunni...?
süti beállítások módosítása