Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.21. 09:07 Fabius

Bakiparádévá silányul a Fidesz?

Attejóisten, hová kapjak, mihez értsek nagy hirtelen, mivel szolgálhatnám leginkább rokonaim, haverjaim és hűbéreseim hazám, akarom mondani Hazám de még inkább Nemzetem és Hazám érdekeit? Mi? Ne tessenek úgy hadarni, mert ha összezavarodok akkor teljes lesz a káosz!!!!

epic.jpg

Tecciktunni a nagy kapkodásban hibázik az ember, véletlenül kinevezi az öccsét kerületi médiacézárnak a véletlenek adminisztrációs összejátszásának következményeként.

Vagy egy mozdulattal tönkre vágja az italnagykereket, aztán a visszakozással meg a józan eszet, és kénytelen eltűrni, a sajtó meg az internet népe visítva röhögjön a jövedéki biztosíték helyett bekarcolt lövedéki biztosítékon. Állítólag nyomás alatt nő a pálma, de mi nyomás alatt csak kupakolni tudunk, azt meg nem rakjuk ki a vitrinbe.

Ennek a sok elvárásnak mindég ez a vége! Nem kiderült most is, hogy négyszer annyi támogatást adtunk az Audinak, mint amit bevallottunk? Pedig nem kamuzni akartunk, istenuccse, csak valahogy adminisztrációilag megtévedés történt, oszt ojjan jól állt a büdzsé, hogy föl se tűnt eddig az a 30 milliárd.

Mi csodálkozni való van ezek után azon, hogy az amcsik fecnijéről kiderült, nem fecni az, inkább 30 oldalas leporelló gondosan dokumentált adócsalás folyamatábrával, megnevezett márkákkal és szereplőkkel? Honnan kellett volna ezt tudni? He?! Nem volt rajta se fejléc se pecsét!!!!! Tekknikai adminisztrációs hibaokokból ilyet meg nem olvasunk el! Mert mi van, ha szpem?! Meg amúgy a külügytől kértünk tolmácsot, de azt üzenték most a teremfodbal edzés fontosabb.

Vagyis nem tehetünk mink semmirőlse, az a fránya tekknika, az adminisztráció meg az elvárásnyomás a hibás. Mink jóhiszeműen és kellő körültekintéssel jártunk el mindégis, a miniszterelnök úr jóvoltából. Álgya őtet a Devla megfele.

 

837 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr576920481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.21. 14:32:13

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: A baloldal Mein Kampf-jából tanulnak a magyar radikális aktivisták? 2014.11.21. 14:28:42

Kötelező olvasmány a baloldalon Saul Alinsky könyve, a "Rules for Radicals". Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmust akart csinálni az USA-ban az 50-es években, miután a marxista eszmék kritikátlan rajongója, a bolsevikok 1917-es hatalomra jutásá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pont az előbb linkeltem be az audis hírt!

ez qrva sokba fog fájni nekünk!
cenzura meg nem is nincs ám errefelé...

"Cseh szakmai körökben megrökönyödést váltott ki, hogy a magyar köztévé nem közvetítette azt a hétfő esti prágai gálaműsort, amelyen a Post Bellum civil szerveződés a letűnt kommunista rezsim aktív ellenállóinak életműdíjat adott át.... Filip Hrubý, a díjat átadó Post Bellum civil szerveződés kommunikációs igazgatója azt mondta a lapnak: a Terror Házának támogatását kérték, de miután ott megtudták, hogy a magyarországi díjazott Kenedi János történész, elzárkóztak bárminemű együttműködéstől. Hrubý úgy foglamazott: célozgattak arra is, hogy ha nem Orbán Viktor lesz a kitüntetett, akkor "nehéz lesz partnert találni"."
hvg.hu/itthon/20141120_Nem_ment_le_a_kozteveben_Kenedi_Janos_pra
mivel ezt is linkeltem, de az index címoldaláról már el is tűnt, ide is áthozom!

Őrizetbe vették a román szervezett bűnözés elleni ügyészség főügyészét

Őrizetbe vették a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészét, Alina Bicát, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak.

A Legfelsőbb Bírói Tanács ügyészi testülete csütörtök este vizsgálta meg és hagyta jóvá a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérését, amely alapján házi őrizetet rendelt el. A DNA szerint a főügyész még 2011-ben, a kártérítéseket megállapító bizottság (ANRP) tagjaként követhette el a hivatali visszaélést egy 13 hektáros, Bukarest melletti telek visszaszolgáltatása során.

A korrupcióellenes ügyészség szerint az ANPR tagjai tudtak arról hogy a telek értékét meghatározó szakértő a valós érték háromszorosára becsülte azt, de szemet hunytak efölött, ezzel pedig 263 millió lejes (18,4 milliárd forint) kárt okoztak az államnak. Alina Bica, aki 2013 májusában került a DIICOT élére, ezért cserébe a Bukarest melletti Snagovón kapott egy telket, amit később el is adott.

A DNA a 2011-es ügy kapcsán a kártérétési bizottság két további tagját is őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat, írja az MTI a Mediafax hírügynökség alapján.

index.hu/kulfold/2014/11/21/roman_ugyeszseg/
Azért ez a nagy kapkodás, mert nincs feladat és felelősség felegálás a Fidesz nevű militáns szektában, minden egyszemélyben a Legfelsőbb Akarat kénye kedve szerint dől el. Egy normális rendszerben önálló és független döntéshozók és vezetők vannak, nálunk csak a lopás intézményesült, bár hogy mennyit szabad, arról meg a Louit kell kikérdezni.
@nandras01:
Meg kellett volna Orbánt hívni a cseheknek és Citrom Díjjal kitüntetni, mint korunk legnagyobb kommunista dijtátorát, aki minden értelemnek ellenáll.
Nagydózisú tudatmódosítófogyasztás sajna 1 idő után ezzel jár,csuti orálmuzsik már mindent saját magának tulajdonít.
@guma: hát, az EU ezért a lovak faszára fogni húzni viktort, ez 100%
@Secnir:
De nem az van, hogy mi utáljuk a szemét multikat? Vagy ezt csak azért nem utáljuk, mert nincs magyar konkurrens oligarcha-orban-maffiózó, aki tönkre tudná tenni és elvenni az Auditol amije van?
Jó, hogy van Prezi, meg ezért sem tudnak vele mit kezdeni, mert tudáson alapul, nem mutyi, ügyfélköre globális és NER független, nem lehet egy képviselői indítvánnyal 1 órán belül tönkretenni, mint ahogy Fidesznél szokás.
@guma: @CsekklisztNo.10Reloaded:
következő kérdése az EU-nak az audihoz:
ezt a támogatást mire költötték? eurocentre pontos elszámolást kérünk.
namármost.
ismerve a német precizitást, simán el tudom képzelni, hogy beleírnak ilyeneket (figyelem! példa! nem valós!):
-kiadási tétel: 50.000 ájró: magyar delegáció vendéglátása frikkenfrauban, a svájci határ mellett. külön kérésre az összeget átadtuk, mivel ők szerették volna kifizetni a szállást. összeget adóalapból levontuk, könyvelési tételszáma: E34-2014/04/5/IÜ
- kiadási tétel: 80.000 ejró: stratégiai megállapodás keretében előírt reklám vásárlása a metropol újságban egy 2cm * 2 cm-es felületen egyszeri megjelenésre.
@Secnir:
:-))
.. Ismeretlen nőhallgató Svájci ösztöndíjára 15 millió forint támogatás, plusz 5 millió szülői látogatásra. Nyugta: aláírás es pecsét nélküli felni
... Futball akadémia támogatás x milliárd. Nyugta: lsd fent
Jja, hogy az állami támogatás nem közpénz, nem a zemberek fizetik. Értem, akkor nincs is semmi baj.
volt doktor, de mégsem doktor Smitttt Pál lett a nemzett portolólya

NA??? Mit szósz?
.
Schmitt Pál veszi át Grosics Gyula helyét a Nemzet Sportolói között

hvg.hu/sport/20141120_Schmitt_Pal_veszi_at_Grosics_Gyula_helyet
@dr. jenőke (jenőke):
"Schmitt Pál veszi át Grosics Gyula helyét"

de grosics meghalt, nem? :D
Ki mondta?

Mit gondolnak, meddig maradnék hatalmon, ha rám is vonatkoznának a törvények?

repavalleszurtnyul.tumblr.com/post/92910260983
Eközben végleg elveszett az Einstandolt magán nyugdíjpénztári befizetés. Orbán egy mezei tolvaj.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_tervezi_a_kormany_a_nyugdijrendszerrel.589893.html
@guma:
"Őrizetbe vették a román szervezett bűnözés elleni ügyészség főügyészét"

Ez az a történet, ami nálunk nem mostanában fog lejátszódni, ha egyáltalán...
Na még egy "jépapempő". 2006 óta nem nőttünk semmit. :-( A volt kágéestés Eu ezen időszak alatt 15-25%-ot emelkedett.

repavalleszurtnyul.tumblr.com/image/76513038445
@dr. jenőke (jenőke): semmi jóérézés nincs schmittben. mikor felvetődött a neve, üzenhetett volna a többieknek, gyerekek, ne engem, van más is, aki megérdemli. de nem. jól mutatja a történet, híján van az emberi értékeknek.
@parti_giano:
Azt az elborult ...
Egyik plüss macinknak, kutyánknak, stb sincs nemiszerve. Vissza fogom őket vinni, hogy kellékhiányos.
Ezek a lengyel honatyák csak simán kretének, vagy kellett hozzá valami papi áldás is?
@Gábris szomszéd:

"Ma nem a nyugdíjrendszer átalakítása a legfontosabb, előttünk álló feladat, viszont az jól látható, hogy az utóbbi években középtávon nagyon sokat javult a fenntarthatósága. Ez most nem szerepel a prioritások között, más témák vannak most napirenden."

pl. stadionépítés, magyar zászló napja, a vasárnapi nyitvatartás sokkal, de sokkal fontosabb dolgok. érted ugye?
@parti_giano:

Szia! Nézz be, kérlek, Bella C. spam-jei közé, hátha megtalálsz:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: azért az itteni mici véleményére is kíváncsi vagyok. néznél nagyot, ha visszavinnéd ilyen reklamációval, oszt a boltba a kezedbe nyomnák a hiányzó alkatrészeket. látod, taga guminőjével nincsenek ilyen problémák.
@parti_giano:
"mondtam, hogy öltözz fel rendesen"

Francba... tudtam, hogy valamit elfelejtettem...
De a hermafroditát kikérem magamnak!!!!
@Secnir: Nemzet Sportolói jelenleg: Balczó András, Buzánszky Jenő, Földi Imre, Hammerl László, Bíróné Keleti Ágnes, Kárpáti György, Kulcsár Győző, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Székely Éva és Welter Györgyné Ivánkay Mária.

ők szavaztak....
@parti_giano: @jaegtoer:

...lehet, hogy mégis inkább citromos...?:)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Egyik plüss macinknak, kutyánknak, stb sincs nemiszerve"

Na most képzeld el, több mint 100 plüssmacim van a világ minden tájáról, mivelhogy macigyűjtő vagyok.
Hova menjek most nemiszervekért, és milyenekért?
@dr. jenőke (jenőke): @Secnir:

"Schmitt Pál veszi át Grosics Gyula helyét a Nemzet Sportolói között"

Lehetséges, kérem, lehetséges, de Pintér fog ásni?
@parti_giano:
"semmi jóérézés nincs schmittben"

Most komolyan, te erre számítottál? Nem lehetsz ennyire jóhiszemű.
@guma:

Nálunk is volt már olyan ügy, amiben visszamenőleges időpontra ( több évre visszamenőleg ) sokkal nagyobb ingatlanforgalmi értéket állapított meg a szakértő, és azt kritika nélkül vitték a bíróság elé.:D
@dr. jenőke (jenőke): "NA???MIT szósz?" merem remélni, hogy a holnapi pedagógus tüntetésen megjelenik a táblákon az én véleményem is
@parti_giano:
"azért az itteni mici véleményére is kíváncsi vagyok"

Megkaptad.
@Secnir:

Ne izgulj, ő is előbb utóbb úgy jár majd.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Manapság, a zinternet korában... :) "

Jóvanna... majd értesítelek :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: a franc se tudja, reménykedtem. egy önző majom. de a többi tizenegyben is csalódtam.

most már mondhassuk, kösd fel a gatyádat?
@Secnir:

Jah, hogy Matolcsy kamuzott, hogy meglepődtünk...

Fideszes funkcionáriusnak alapvetően háromféle kijelentő mondata van:
1. Totális, és nyilvánvaló hazugság. Fölösleges ragozni, haladjunk.
2. Olyan mondatok, amelyek valahol, valamikor, valamilyen összefüggésben valamilyen értelemben "igazak", pl.: "az egyszarvúnak egy szarva van, és szűz leányokkal lehet léprecsalni."; azonban a ténylegesen létező dolgok világához vajmi kevés köze van. Ebben tapicskol előszeretettel Matolcsy, és Szeretett Vezérünk.
3. És végül maradt a harmadik-féle szöveg, amelyet jobb híján nevezzünk kósa-lsimonizmusnak: ezek olyan mondatok, amelyek csak azért tűnnek első hallásra értelmesnek, annak ellenére, hogy teljesen jelentés nélküliek, mert az ember evolúciósan arra adaptálódott, hogy kényszeren mintázatot és értelmet keressen a legvadabbul kavargó őskáoszban is. (Lásd Chomsky idevágó legendás példamondatát: "Színtelen zöld eszmék alszanak dühödten." A példa azért nem teljesen pontos, mert a fenti mondat nyelvtanilag egyébként hibátlan, ami Kósa szövegeiről többnyire nem mondható el.)
A NGM szerint az elhúzódó válság, meg a külső tényezők, azok... a hibásak, nem a fidesz légvárakat tervező álmai:

www.168ora.hu/buxa/sajat-tervet-sem-tartja-be-kormany-132168.html

Csak aztatat nem értem, hogy nekik miért is van elhúzódó válság, meg külső tényezők, ha a szociknak nem lehetett 2008-2009-ben válság, és annak nem lehettek elhúzódó hatásaik?
Ja! A szomszédos országokban nincs elhúzódó válság? Vagy csak nincsenek stadijonyok, meg haveri duplapénzért dolgozó cégeik? És lenyúlt manyup?
mno.hu/gazdasag/varga-igy-lehet-megalapozni-a-novekedest-1259463

Valaki hozzáértő elmondhatná erről, meg az előző cikkről a véleményét, mert én nem értem, a növekedést befolyásolja-e hogy egy-egy autógyárnak sokkal több támogatást ad a kormány, mint amit hivatalosan bevall. Magyarul: attól növekedünk, hogy emelik az adókat, meg újakat vetnek ki, oszt ebből megtámogatják a külföldi oligarchák magyarországi gyárait? (:D)
Hiába, csak lopni tudnak kiválóan, meg a zembereket "demagógiázni".
Amúgy kezdettől fogva, már ellenzéki korukban is, csak a blöffölés, az eszement szájkaratézés/háborúzás ment. Abszolút felkészületlenül vágtak bele a kormányzásba,olyan is. A kontraszelekció éli virágkorát. Egyetlen személyt sem lehet közülük kiemelni, aki kiváló lenne a munkaterületén.A szakértelem, az aprómunka, a kitartás, a szorgalom teljesen hiányzik belőlük, ezt igyekeznek agresszióval pótolni.
Úgy látszik, az "emútnyócév" is mára bedöglött, bár igyekeznek melegen tartani a Gyurcsányahibás-t, de ezt már azok sem veszik be, akiknek Fletó nem a kedvencük.
Ráadásul a dominóelv lépett életbe, és most valahogy minden összejött, mint azt Fábius összegezte nagyszerűen.

Személyes kedvencem Lalikerál, aki nem először beszélt marhaságokat, de most egy kötőhangnyi értelmet sem sikerült kicsiholni magából, sőt! ("médiatörténelmet írt")
Lehet már a dubajozáson járt az esze a szentemnek... hehehe
@parti_giano: Persze, viszont örülök, hogy legalább Angliából jönnek még jó hírek. :)

Üzembe állt Nagy-Britannia első szarral hajtott busza

444.hu/2014/11/21/uzembe-allt-nagy-britannia-elso-szarral-hajtott-busza/
Ma van Rózsa Milán temetése. Szóljon érte a dal!
www.youtube.com/watch?v=wE4NbWDUgig
Valaki erősítse már meg:

igaz, hogy Lézer Gázárr János apja AZ a bizonyos Lázár György?!

Láttam erre utalásokat, de nem tudom, mennyire vehető komolyan.

Ha igen, akkor emberünk lelkületéhez további adalék (függetlenül a másik oldaltól):
www.hajdupress.hu/hirek/cikk/14991-nyilt-level-lazar-janosnak--az-on-nagyapja-mit-tett-
@Gábris szomszéd:

és? Magyarországot már évek óta szarok hajtják... :(
@fzs.1933: Azt nem tudom, de állítólag Áder eredetileg Báder cigánycsalád gyermeke.
@Dr Gregory House:

úgy tűnik, mindenkinek van valami foltja?!

Apámat annak idején a párttitkár szemináriumra akarta küldeni. Érdekes, ő nemet tudott mondani...
@fzs.1933: A Kútvölgyiben soron kívül cserélték műtéti úton a gerincüket gumicsőre.
@Dr Gregory House:
mé', nem azzal születtek???

Egyébként a komolyan vehető infók alapján semmi közük egymáshoz. Valami urban legend a dolog.
@avanivi: A nemzet sportolói szerintem nem szavaztak! Az elképzelhetetlen ,hogy egy "nemzet sportolója" a csaló Schmitt Pált beválassza abba az elit klubba amiben ők vannak. Saját fejüket csak nem kenik be szarral.
Egy Keleti Ágnes ....vagy egy Rejtő Ildikó ...vagy egy Portisch Lajos soha sem menne le kutyába Skiccplagi vagy Orbán Viktor kedvéért.
Kár, hogy ezt a díjat nem úgy adják át, mint az Oscart: hogy a díjátadóra meghívják az összes jelöltet, és csak ott derül ki a borítékbontás után, ki a győztes. Úgy megnéztem volna Osztrák Piktor arcát, amikor kiderül, hogy nem ő nyert...
@fzs.1933: A munka érdemrend arany fokozatát kapták:
Áder János elvtárs, Csorna város pártbizottságának másodtitkára
@CsekklisztNo.10Reloaded: Jajmá. Nem tudod a szabályt... Utáljuk a multikat - kivéve a JÓ multikat. ahogy utáljuk a volt kommunistákat is - kivéve a JÓ kommunistákat; az offshore-lovagokat is, kivéve a JÓ offshore-lovagokat. A bűnözőket meg végképp - kivéve a JÓ bűnözőket.
@Dr Gregory House:

ha ilyesmi az alapja, akkor erős fenntartással!
olvass-nezz-lass.hupont.hu/43/a-szocialista-magyarorszag-kituntetest-kaptak

Azért Szíjgyártó és Rogán nem nagyon kaphattak ilyesmiket
@fzs.1933:
"igaz, hogy Lézer Gázárr János apja AZ a bizonyos Lázár György?! Láttam erre utalásokat, de nem tudom, mennyire vehető komolyan."

lázár györgy 1924-ben született
lázár jános 1975-ben született
oszt-szoroz-kivon.
@Secnir:

és? A lányom születésekor a nejem 40 volt. én meg simán lehetnék akár 50 is!

Vajna bácsi is lehet még apuka. Sőt a Székhelyi (a színész) nem olyan rég lett apuka. 60+!
Az amerikaiak levele igenis fecni volt! Alá voltak írva az üres hátlapok? Ugye?...
@Secnir:

egy valami furcsa az egészben. Sem LGY gyerekéről, sem LJ apjáról nem találni semmi adatot.

Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy azért ez egy olyan kapcsolat lenne, amit szinte lehetetlen volna eltitkolni.
"A Miniszterelnök­ség új épületeinek védelmére évi 230 milliót költünk."
@Dr Gregory House:

Ha annyit, hát annyit. Egyre inkább úgy tűnik, hogy úgysem tudnak eleget költeni a védelemre.
@wantaan: pedig de.
"Egy díjazott halála esetén a többi kitüntetett egyhangú szavazással választ be egy másik sportolót."

hu.wikipedia.org/wiki/A_Nemzet_Sportol%C3%B3ja
@fzs.1933:
lehet nagypapa is, az esélyesebb. mondjuk lázárról a hódmezővásárhelyiek azt írják (több újság is), hogy mind a szülők, mind a nagyszülők gazdálkodók voltak. meg hogy rendes embernek ismerik őket. nem hiszem, hogy a rendszerváltás után lázárt a közéletbe engedték volna a helyiek ilyen nagypapi után.
@Secnir:

én magam sem tartottam komolynak a dolgot, de azért micsoda fricska lett volna... :)
Fabius tahótlanító gombját a Kossuth térre is telepíteni kell. Orbán úr az evolúció zsákutcája, egyszersmind csodája is. A saját ostobaságától már rég szörnyet kellett volna halnia, ekkora dózistól a szerves molekula atomokra bomlik. Minden perc ajándék. Ki kell használnia. Kapkodjon. Hozok fotelt, én ráérek.
@parti_giano:

Én is újra, háromra, lesz ami lesz:)
Nem is értem, hogy mi a csodálkozás tárgy, hiszen kiadta az új jelszót a felcsuti Istenkirálycsászár.

coub.com/view/3zq19
Kapkodás? Te mentegetni akarod őket vazze?

Valójában AL-KAL-MAT-LA-NOK!

Ez a nagy helyzet. Ad-hoc ötletelnek mindenféle fasságot, aztán utólag ha kiderül a balfaszság, akkor módosítgatnak.

Egyre szarabb lesz az emberanyag a fidesznél. Akik régen húztak, most már megszedték magukat és elkényelmesedtek. Hiába no, a 2. 2/3 után elfogyott a motiváció. Ami idáig ugye a hatalom megszerzése és megtartása volt. Eh! Ezek több kárt okoznak az országnak mint hasznot...
@fzs.1933: Hiszen ez is majdnem olyan mint egy magyar bajnoki nézőszáma és hangulata. :)

youtu.be/GmR2n7MUc0E
@Gábris szomszéd:

ugyan! Ettől sokkal többen vannak: egész évben és az összes meccsen...
index.hu/mindekozben/poszt/2014/11/21/kitol_kell_17_5_millioert_vedeni_az_asz_elnoket/

Basszák meg! Mire kell a pénz, ha egyszer úgysem fog a saját alomjának "érdeksérelmet" okozni???
@wantaan: igazad van , a nemzet színészeire vonatkozik amit írtam, a palikát a kormány javasolta :(
Szép napot! Mennem kell.
ide süllyedtünk, vége a túrizmus szabad választásának az azeriek diktálnak hova utazhatunk:
Egy budapesti utazási iroda a megszállt Hegyi-Karabahba szervez utakat, ami Azerbajdzsán szerint illegális és sérti országuk területi egységét. Budapesti nagykövetségükön keresztül vizsgálatot kezdeményeznek.
hvg.hu/vilag/20141121_Azerbajdzsan_sertesnek_veszi_egy_magyar_u?s=hk
@jöttem: Rózsa Milán temetése: végtelenül sajnálom ezt a tiszta tekintetű fiatal életet.
Nyugodjon békében, én soha nem felejtem el őt
Szóval ott tartottunk, hogy a fiúk belegabalyodtak abba a hálóba, amellyel csapdába ejtették az országot.

A Főnök segítséget kért az általa megosztott határon túli magyaroktól a MÁÉRT-en. [kac-kac]
Az, hogy ez az üzenet esetleg egy egészen más -titkolt- szövetségesnek volt burkoltan címezve, az hamarosan kiderül.

Amúgy tekintettel arra, hogy az ÁFA-csalás nemzetközi szinten zajlik, könnyen előidézheti azt az esetet, hogy Magyarország a nemzetközi porondon, rivaldafényben találja magát, mint alperes, aztán jöhet a mutogatás a Magyar Posta Zrt-re, hogy biztos elveszett az a fecni (végül kiderül nem is fecni) a postán, majd a cáfolatot követően leváltják azt a postai vezetőt, aki nem a NER szellemében nyilatkozott, ahogy tették ezt a legutóbb is a fecnik kapcsán. Végül olyan nyilatkozatok jönnek, hogy a mondat vége cáfolja ugyanannak a mondatnak az elejét.

Ritka egy csürhe, csak a lopásban potens.
Hali mindenkinek :)
Fészen szervezzük a vásárhelyi tüntetést, 18-an vagyunk a beszélgetésbe, elvileg mindenki vásárhelyi a profilja alapján.
A peerblock meg úgy villog a trayen mint a diszkólámpa, na mondom ránézek ki dörömböl:

inetnum: 195.199.27.128 - 195.199.27.135
netname: SULINET-E2542
descr: Adyligeti Rendeszeti Szakkozepiskola
descr: Adyligeti Rendeszeti Szakkozepiskola
descr: H-2094 Nagykovacsi
descr: Nagykovacsi ut 3.

Mik vannak :D :D
@KÁTÉó53éúétr6: Ha Rózsa Milán öngyilkos lett akkor a csúti patkány soha nem hazudott.
@parti_giano:
:-) egy guminővel semmi probléma nem lehet, azért van, nem? Mondjuk operába azért nehéz lehet vele menni...
@bioLarzen:
Pont most jöttem a SPAR-ból, hatalmas pénzért újítottak fel azt az üzletet, gyonyoru, árak is rendben vannak, van valasztek, stb, jaaaa, magyar áru is van benne. Erre jönne ez a rohadt lenyúlós seggnyalos magát hazafinak hazudó gennylada és csak ugy elvetetné a Főnökével, mert így sokkal olcsóbb megszerezni, mint beruházni, kockázatot vállalni, stb, és ő árulná az uolyan, v olyanse árut, mikozben uolyan paraszt munkaadó, mint a rossz múlti.
Es ezt megteheti... kurva hosszú a lista akiket a rezsim váltáskor azonnal börtönbe kell csukni.
@Secnir: Alakul ez. Csak tudnám, orbán mikor jön már be a képbe.
@parti_giano:
"most már mondhassuk, kösd fel a gatyádat? '

De hiszen nekem az nincs is :)
Legalábbis az eredeti mese illusztrációi szerint. Egyébként meg mindjárt szétnézek a szekrényemben, hátha találok egyet :)
@közrabszolga: Na végre, sok sikert, mindent bele!! Ha én írok remélem nem akad ki a peerblockod. :)
@punkfrog: Akkor jól tudtam... , gondolom egyhangú volt a szavazás "Schmitten kívül felmerül még Varga János és Hegedűs Csaba birkózók, Fenyvesi Csaba vívó, Magyar Zoltán tornász és Gedó György ökölvívó neve is.

Fenyvesi Csaba egyébként pont Schmitt-tel együtt lett csapatban olimpiai bajnok, de ezen kívül neki van még egy egyéni olimpiai bajnoki címe is, ezen kívül neki 3 csapatvilágbajnok címe van.

NEMZET SPORTOLÓJAschmitt pál" ,mindenki palikát akarta..
@fzs.1933:

semennyire nem vehető komolyan.
@fzs.1933: de vajon mitol felnek ennyire?..
@Secnir:

még nagyapa sem lehet. mert nem az.
@jaegtoer: Legyen inkább a Nemzet sportorvosa. A doktori cím lassan meglesz hozzá.
A kéttannyelvű sulikat is ki akarja nyírni ez az olábú püffedt arcú utolso senkiházi szarláda rablóvezér. Nehogymá nyelveket tudva boldouguljanak a gyerekeink.
@&€##%*$£¥> !!!

hvg.hu/itthon/20141121_nincs_ertelmuk_ket_tannyelvueket_revolver
@CsekklisztNo.10Reloaded: taga simán vinné. halmozza az élvezeteket. remélem, olvasni fogja.
@parti_giano:
Húuu, nagyon dühös lesz!
Én lelépek fél 5-kor!!
@fzs.1933: Régi történet. Cigányt kérdezik a pártiskolában:

- Na, cigány, ha látnál egy szovjet és egy amerikai katonát, akkor melyiket lőnéd le?
Rövid gondolkozás után:
- Hááát, naccsaágos úúúr, én bizony a szovjetet lűűném le.
- Menjél haza, cigány, gondolkozz ezen egy kicsit és gyere vissza holnap.

* * *

Másnap.
- Na, cigány, ha látnál egy szovjet és egy amerikai katonát, akkor melyiket lőnéd le?
- Miért? A naccsaágos úúúr melliket lűűné le?
- Én bizony az amerikait.
- Na lássa. Akkor nekem már csak a szovjet marad.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Egy elfelejtett könyvből: Varga Jenő Kapitalizmus és a gazdasági válságok

Ma az organikus munkanélküliségnek vagyunk tanúi, a munkanélküliek serege növekszik, a termelők egyre kisebb serrege, gyilkos intenzitással dolgozik! A dolgozók millióinak nincs munkája.
A tőke elhelyezési lehetőségek vívott harc, fő eszköze a tőkekivitel. 2. Racionalizálás útján csökkentik az önköltséget. 3. A munkaerő árát értéke alá nyomják le. (Vagy alacsony bérű államokba költöztetik a termelést!) „A tőkekivitel a fellendülés szakaszát meghosszabbító, válságot elmélyítő tényező!”
Munkásosztály helyzetének romlása a válság idején!
a) növekszik a munkanélküli létszám
b) Fokozódik a munka intenzitása
c) Csökken a társadalombiztosítás!
d) Az USA vállalkozói a VH munkaerő hiánya alatt sem voltak hajlandók színeseket, nőket, testi fogyatékosokat, életkor felettieket alkalmazni!
Ha ilyen ütemben erősít az ámokfutásán, mint az elmúlt két hónapban, igen rövid idő alatt vagy elér egy kétbetűs módosítást (kormányfő -> Kormányzó), vagy egy kétszemélyes menekült státuszt valamelyik igaz barátnál...
@Szúrófény:
Nem ismerem ezt a könyvet.
Nem állítom, hogy a "kapitalista" gazdálkodásnak ne lennének hibái, nyilván alapvetően a befektetett tőke és költségeinek elismerésén alapul, de egyelőre nincs ismert hatékonyabb árazási es működési modell. Egyebkent igaz, hogy a munkavállalók nem indulnak a tőkéssel szemben egyenlo esélyekkel, de hát miért is, de !!! mivel szerintem napjaink kapitalizmusa a tudaskozpontu értékteremtés felé mozdult el, az elismert és munkára fogható szaktudással rendelkezők nagyon jo alkupozícióbam vannak. Nyilván s munkanélküliseh eloszlása nem egyenletes, de a vilag nyitott gazdasagi: németek, angol, USA munkaerő behozatalra szorulnak, németeknel ingyenes a felsőoktatás, gyerünk, lehet tanulni és megélni belőle, azaz ilyen munkabér nincs alulárazva.
Tudom, h hihetetlen de a vilag össznépessége egyre jobban él, és ennek egyik oka a globalizáció :

Ha megtalálom nyomom errol az infót
@Szúrófény:
Ui
Azzal en sem értek egyet, hogy pl az USA-ban a TB költségek a munkaberben nincsenek elismerve, ez egyrészt nem fair (bar nem evidens vívmány), másrészt a versenyt is torzítja....
Bocs, ha már volt.
index.hu/belfold/2014/11/21/ezert_vonulnak_az_utcara_a_szakszervezetisek/

"Azért vonultak most utcára, mert nem tudtak megegyezni csütörtökön a kormánnyal a LIGA Szakszervezetek képviselői. A LIGA több sok mindennel elégedetlen. Például:

azzal, hogy cafeteria adót vezet be a kormány,
amiatt, hogy megszűnt a korkedvezményes nyugdíj,
amiatt, hogy a költségvetési törvényről nem egyeztetett a kormány a társadalommal,
amiatt, hogy a Munka törvénykönyvében több olyan pont van, ami a munkavállalóknak hátrányos,
amiatt, hogy a sztrájktörvénnyel ellehetetlenítette a kormány a sztrájkokat."
"Meg amúgy a külügytől kértünk tolmácsot, de azt üzenték most a teremfodbal edzés fontosabb."

foda-se (maondaná ha lenne tolmácsja)

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Ez komoly? Na, sosem vagy egyedül :-)) "

Csak nem te is...?
@punkfrog:
"A nemzet sportolói választották."

És gondolod, hogy a választás előtt nem volt nyomatékos előterjesztés?
Ámbár ez sem mentség, csak szánalmas magyarázat.
@avanivi:
"csak a kép miatt nézd meg..."

Megnéztem. A kép jó, a döntéshozóknak változatlanul toll a fülükbe. (csúnyábbat nem akarok mondani, pedig tudnék)
@jöttem:
"amiatt, hogy a sztrájktörvénnyel ellehetetlenítette a kormány a sztrájkokat"

De hát ez nem mai történet. Eddig tartott, hogy felébredjenek? Siralmas.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
valami jó kis hazug statisztikát, ha lehet olyan fidex-eset...

a fejtegetéseid megett nincsenek számadatok, addig hazugságok...a valóság messze nem ez...obama tegnap legalizált kb 5 millió törvénytelen bevándorlót mert nélkülük a mezőgazdaság és sok más gazdfasági ágazat taccsra menne..

de nyugodtan mondd azt amit akarsz, a valósághoz nem sok köze van ennek amit itt írtál

brühüyyy
Akkor most Rogán és Szentgyörgyvölgyi Péter csaltak? Biztos nem, hiszen Fideszesek.
@parti_giano: a hóhér legyen az utosó ismerősöd, a kiszeltünci legyen a legjobb nőd, eresszen le a guminőd és süjjön be a kompresszorod!:)))
Jó a felütés, csak az hibádzik, hogy másoknak általában ülniük kell, ha lopás közben hibáznak. Sőt, ha csak mulasztanak törvényi kötelezettségeikből, nem adnak be időben egy papírt, nyilatkozatot, akkor is lesújt rájuk a törvény balkeze. Valami nem f@sza itten, nagyon nem.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ez van. Úgy látszik, csak bizonyos pontig lehet lojálisnak lenni ezzel a kormányzattal.
@taga20:

elirat a kocsma ajtaján:
- “Ki a dalt, nőt, bort szereti, rossz ember nem lehet.”
Két nap múlva valaki a következőt írta alá:
- “Innád az én boromat,
Élnéd nőmmel sorodat,
Az anyósom tanítana dalra,
Nem írnád e sorokat a falra,
Marha!!”:)

www.napiszar.com/ti-szarotok/2014/11/20/excsajom
@Rodeo36:
Rodi, min vitatkozunk?
Te is megerosited, hogy az USA (már mezőgazdasági) embererő hiánnyal küzd.

Azok fejlődő világban élő mély szegények aránya, (nálunk csak "lecigányozzák" őket, akik napi betevő falatért küzdenek az elmult 30 év globalizációja alatt, drasztikusan csökkent, ma a legdinamikusabban fejlődő országok az ún "kizsákmányoltak".
A fejlett országokban ha csak a fapadosok szárnyalását nézed, kiderül h ennyi elkölthető jovedrlhez ilyen szeles munkás réteg meg nem jutott a történelemben( - ja hitelből részben ez is igaz, de akkor az rossz?)
Egy dolog nem tagadható le, hogy a vagyoni olló durván szét nyílt azaz egyre kevesebb ember rendelkezik koncentráltan a vilag GDPjenek nagy részével. Ez nem jo de egyrészt majd a termeszet megoldja, másrészt uj technológiák is átalakítják ezt, lsd Rockefeller hol van.
Jo írás ezekről:

fotelkalandor.blog.hu/2014/01/25/terkepek_amelyekbol_megerted_a_vilagot_4_a_globalizacio_igazi_arca
@Rodeo36: Javaslom, hogy tételesen cáfold az állításokat.
Nem lesz egyszerű dolgod, azt hiszem.
@tristen2005: nagyon fasza:)) én is belefutottam ebbe.
remélem építed a cocializmust sóskúton!:))
@CsekklisztNo.10Reloaded: TE KIS TE!
szerencséd, hogy péntek van és holnap lesz az utosó munkanapom:)))
@fzs.1933:

Volt régen egy mondás, mely szerint nem érdekes, hogy ki a gyerek apja, az a lényeg, hogy az ÉN tyúkom tojta.

Lázár György biztos nem apja, és nem is nagyapja a lézeresnek.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

sokan vagyunk...ez bizonyos szempontból jó más szempontból rossz...most láttam egy borzalmat a génekkel akarnak játszani és az ideális embert kitermelni lombikban, ami 4,5 milliárd évébe került a Földnek azt a hülyék seperc alatt akarrják, arról nem ejtettek szót ki dönti majd el ki is az ideális és ki nem? ha az a "tudós" aki ezt a szart kitalálta nem lesz ideális és valószínű, akkor lőttek neki

egyre hülyébbek leszünk?

brühüyyy

a hatalmas termékfelesleg és ugyanakkor az áruhiány a gazdaság teljes csőggye...ez a gazdaság rossz a háborúk mutattyák
@Habakuk000:
nem cáfolok semmit unalmas az egész...majd ti a bölcsek eldöntitek...szar és kész!!! ez az indokom és az érvem is, ahogy azt ti fidex csináljátok

te tudod indokolni miért? nem? hát akkor?

brühüyyy
@Rodeo36: nem én hazugoztam le egy normális kommentet.
amúgy hasonlóan gondolkodom Csekkliszttel, pedig nem nagyon tozsdezem, bar tőzsdei árukkal kereskedem elsosorban.
egyenlőre nem találunk jobb értékmérőt.

veszekedni nem akarok, fölösleges hisztizni. Csak szerintem te is megadhatnad masnak az alapvető tiszteletet. (nem nekem, engem ez nem érdekel)
@fzs.1933: www.hajdupress.hu/hirek/cikk/14991-nyilt-level-lazar-janosnak--az-on-nagyapja-mit-tett-

Idézzünk már a levélből:

"Alexandr Iszajevics Szolzsenyicin írta a kommunistákról: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”"

> Ez egy kicsit ismerős.:)

"Az én családom nem szorul magyarázkodásra, ezért is van jogom hozzá, hogy az Önök felmenőinek elmaradt bocsánatkérése helyett képviseljem azt az ügyet, amelynek segítségével az Országgyűlés törvényes keretek között adhat elégtételt az egész magyar népnek."

> Az egész magyar nép megkapta az elégtételt: eltünt a manyup pénz, haverok lenyúlták az állami földbérleteket, a dohányboltokat, kevesebbet költ az fideszállam az iskoláztatásra, az egészségügyre, segítség helyett közmunka jut, közben az adók meg egyre tröbben vannak, és egyre nagyobbak. Soroljam még az elégtételeket?

"Bizonyára tudja, hogy a kommunista vezérek saját pusztításuk után mennyire szerettek „leereszkedően megengedők” lenni a néppel. Mondhatni: „kegyet” gyakorolni."

> A fene essen bele, ez a leereszkedő stílus olyan, mintha örökölhető lenne.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

Pedig Lázárnak, Lázár az apja! Mert ha nem, akkor Kovácsnak hívnák:)
@Spániel:... és Váradi Andrást sem....legyenek átkozottak, akiknek köze volt immár három ember "véletlen" halálához
Megneztem ma a felcsúti komplexumot. Azt gondolom, nehany Even belül múzeumként kell mutogatni, mint a gőg és szolidaritás hiányának a muzeumat
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Tudom, h hihetetlen de a vilag össznépessége egyre jobban él, és ennek egyik oka a globalizáció : Ha megtalálom nyomom errol az infót"

Te figy, ezekre gondoltál esetleg? :)

Alig pár tucat ember kezében van a világ vagyonának fele, a leggazdagabb 85-nek pedig annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. Eközben egyre többen élnek olyan országokban, ahol nő a különbség a gazdagok és szegények között.

hvg.hu/gazdasag/20140818_mindenkit_elnyomnak_a_gazdagok/

www.portfolio.hu/gazdasag/szegenyek_es_gazdagok_tenyleg_szetszakad_a_vilag.194690.html

youtu.be/QVGxwf_G3cY
@Rodeo36: Buffalóiak kiásták már magukat?
@Habakuk000: DOZERT neki!
mia fasznak még egy múzeum? ott a szoborpark!
erre a sok kretén, megint az ruszkik faszát szopja:(((
felesleges!
@taga20: kár érte, sok munka van benne. Csapadékosabb években jó lesz Bolieknak sarkanyozni
Az se normális, aki Budapesten vagy vonzáskörzetében el. A büdös francot áll az összes út
A tüntetésen résztvevő dohányipari dolgozók biztosak voltak abban, hogy a Continentalt akarja a kormány újabb bevételhez juttatni, és ennek az ára az lesz, hogy ők elvesztik a munkájukat.

„Minden dohánygyártól és dohánynagykereskedőtől itt vannak emberek, mindegyiktől, csak a Continental nem csatlakozott” – mondták többen is. "A dohányiparban dolgozók szerint egyértelmű, hogy a koncesszióért indulás három törvényi feltételének csak a Continental felel meg. (A három legfontosabb feltétel: a cég legalább 15 éve foglalkozik dohánynagykereskedelemmel, soha nem volt félmilliónál nagyobb köztartozása, és 2005 óta nem büntették 20 milliónál többre.) A Continental Lázár János barátjának a cége, már az első trafiktörvény is a cég vezetőjének számítógépén készült, és a trafik – koncessziók 10 százalékát is a céghez kötődő személyek nyerték."

444.hu/2014/11/21/ha-ez-a-torveny-atmegy-akkor-minket-kirugnak/
@Habakuk000: sokszor érdemes a tabula rasa.
nem vagyok egy nagy paraszt:), de aszt néha látom, hogy a mezőt porig égetik a holnapért.
@taga20:

Esztergával nehéz szántani:)
@Habakuk000: az a bajod, hogy sokat voltál vidéken és nem fejlődött ki az agyad!:)) (by csapd le csacsi)
én is itt élek és 10perc alatt haza érek az emnulláson.
@tristen2005: gondolod, le tudok szállni a Frangepán utcában?
persze, ha elég ügyes lennek...
háromtól itt csavargók, gyalázatos.

vidéki vagyok erősen.
@taga20: Mondjuk én a sok hülye stadion helyett azM0 északi vo,alat eroltetnem.
lehet, több társadalmi haszna lenne
@tristen2005: mé? próbáltad má?:)))
te földhöz ragatt!
@Habakuk000: az má kész van! talán a észak-nyugati részét kéne
megcsinálni:)
apropó, neked ez mit segítene a frangepán uccában?:)))
@Habakuk000:

Nem akarom a Vityát felidegesíteni, de bele-bele nézek a Kecskemét-Újpest meccsbe, ráférne a kecskeméti stadionra egy kis felújítás, ha már ott a merdzsó!
@taga20: az ugyan semmit, de az m3-rol nem kene 80 km-t kavarogni az m1-ig
@Rodeo36: @Habakuk000: @Gábris szomszéd:
Ha van időtök és el tudjatok olvasni a linket, azért tenyleg az derül ki
- hogy a vilag összesítve jobban él, mint bármikor valaha
- nem láttam ezt a grafikont korábban, de tenyleg igaz, ami az eredeti egyik (nekem címzett) állítás volt, hogy kb a munkások egyre kevesebbet kapnak s termelésből vs a tőke - hozzáteszem, ez az elso pontnak nem mond ellent. Nem a mundér becsületéért, de ezert is fontos a tudás, hiszen minél képzettebb valaki, azért a részesedése annál nagyobb ebből, tudjuk h egy nyugati ITs, mérnök v fogorvos hogy él
- Rodinak teljesen igaza van, hogy a túltermelés es hiány stb egymás mellett létező jelenségek es ezt valahogy orvosolni kellene
- Gábris: hall
... hallottam ma s Klubrádióban, h az iskolás gyerekek fele éhezik ma Magyarországon kb ott tudnak csak enni- ez megdöbbentő, nem tudok rá mit mondani, de ugye nem ez a kapitalizmus hibája? Hozzáteszem, hogy 2014 ben mas a létminimum mint 1974-ben pl a világon is...
@KÁTÉó53éúétr6:
www.pupublogja.hu/2014_11_02_archive.html
Ha egyszer - akár holnap, akár a bármilyen távoli jövőben - az ellenzék hatalomra jut, ezeket az ügyeket egytől-egyig ki kell vizsgáltatni és tisztázni, hogy kinek milyen szerepe volt bennük.
Amikor évekkel ezelőtt olvastuk, hogy a bolgár titkosszolgálat esernyőbe applikált injekcióstűvel tette el láb alól az ellenzéki politikust Londonban, az egész szürreálisnak tűnt és csóváltuk a fejünket, hogy ilyen nálunk nem eshetne meg.
Akkor diktatúra volt, most meg demokrácia és a fél ország gyanakvással kezeli ezeket a haláleseteket, melyek tisztázásában elsősorban a kormány és Orbán lenne érdekelt.
Nem várok csodát, hiszen a Vezér és harcsabajszú haverja imád kémesdit játszani, márpedig a kémfilmekben úgy hullik az ellen, mint a makk a tölgyről, vagy a bugyi a hölgyről.
Komáromi márciusban halt meg, Welsz szintén, Váradi András, az alcsúti juhász októberben, a tüntetések motorja, Rózsa Milán pedig tegnap lett – szinte minden hír szerint – öngyilkos, jóllehet szemtanú nincs, a mozdonyvezető sem látta, hogy hogyan történt az eset, de a köztudatba már ezt a verziót sikerült betáplálni, így aztán egyszerűbb lesz lezárni a nyomozást.

Bő fél év alatt, nekem kicsit soknak tűnik ennyi tisztázatlan és zavaros ügy, és még hány zavaros ügy aszalódik különféle fiókokban, várva a feledés jótékony homályát!
Ami itt igazán érdekes, hogy az érintettek mindahányan a hatalom érdekeire voltak veszélyesek, vagy azzal szálltak szembe.
Tulajdonképpen már maga az is rémes, hogy akárcsak spekulációk szintjén felmerülhet a gyanú a magyar állam és vezetői ellen.
Hova jutott ez az ország?
@taga20:
:-()) jó hír!
Te teccik a cicus??
@Habakuk000: átérzem a kínodat.
más. ehhez mit szósz? gondolom, most boldogok vagyunk?:)))
hvg.hu/gazdasag/20141121_Varga_Mihaly_sikere_visszafogad_minket_a
@Habakuk000:

Durván számolva, 600 fő!
@CsekklisztNo.10Reloaded: nagyon!
hol tucc ilyen fajint guminőket beszerezni?:))) beszéjj te...!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám -- ha nem járna elképesztően káros következményekkel közben -- teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan védhetetlen."
" az országban rekordméreteket ölt a szegénység, a nyomorúság terjedésében pedig Európa éllovasai vagyunk, ami összességében olyan cinizmust, már-már gonoszságot sugall az ország irányítóinak részéről, amely példa nélküli a legsötétebb totalitárius éveinket leszámítva. A rezsimnek nem lehetséges már pozitív végkifejlete, se tehetség, se erkölcsiség nincs hozzá.'
hafr.blog.hu/2014/11/21/aggaszto_a_jobboldal_szinvonala
és jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla:
hafr.blog.hu/2014/11/21/aggaszto_a_jobboldal_szinvonala
bocs, EZT a linket szerettem volna:
repavalleszurtnyul.tumblr.com/image/76513038445

és ehhez a Clinton kampány szlogenje:
"This is economy, stupid!"
@Gábris szomszéd: angyal, majdha bebaszol egy ruszki példát, akkor arcoskogy! ott sokkal durvább a helyzet, de te onnan kapod a korpát, ezé korpásodik a hajad!
Közben meg móka, kacagás.

Itt az első amerikai cikk, amivel talán az USA kormányzata teszteli, mennyire vígan és dalolva mennénk háborúzni Oroszország ellen.

bekialtas.blog.hu/2014/11/19/a_haboru_nem_kell_felnetek_jo_lesz#more6915857
@kekex:
Szó szerint. Orbán a mindenkori magyar történelem egyik legsötétebb figurája, gonosz cinikus hazug pitiáner útonálló es ráadasul gyáva féreg mert minden hatalom nála van és nem tudott vele mit kezdeni - köszönhetően 20 év hazugságainak
173-10986 nem is rossz.:D

444.hu/2014/11/21/az-orszag-vezetoi-szorgalmasan-dolgoznak-es-egyeni-velemenyuk-van-a-fontos-ugyekrol/

Biztos elfelejtették kikapcsolni a másológépet, oszt úgy sikerültek a válaszok, mint a nemzeti konzultációs ívek kérdései.:D
Az V. kerben jól teljesítettek:

444.hu/2014/11/21/tisztazzunk-valamit-szentgyorgyvolgyi-lakasarol/

Kérdés:

Mit lép erre a törvényesség őre? Mert ez erősen hivatali visszaélés vagy akár hűtelen kezelés szagú.:D
@Gábris szomszéd:
Kurva unalmas a jobbik oroszseggnyalása.
Megszoktuk, hogy önálló véleményed nulla, te meg szokd meg, hogy ezt a hulladékot nem hordod ide.
Megoldhatjuk másként is, ha mindenáron terelni akarsz ilyen orosz propagandával.
Ha érdekel az orosz vélemény, elolvasom az orosznál.
Ha érdekel az amerikai vélemény, elolvasom az amerikainál.
A TI véleményetek, hogy szerintetek mit akar amerika, leszarható, ahogy az orosz hírcsatornák hasonló "elemzése" is.
Kapisi?
Csakhogy miheztartásvégett, mert kezd elszállni a paripa egy része veled...
@CsekklisztNo.10Reloaded: "A középszer és a
hatalomvágy keveredik benne!
Ettől lesz ilyen öntelt és egyben OSTOBA!!!"
@parti_giano: esténként átfutom a napi termést. mivel nem vagyok se nyugger, se troll(ez még kérdéses), se fityeszes, ezé napközben dolgoznom kell, ha kiakarom fizetni a szappanadót, a tranzakciósadót, a faszomadót, ja és a rezsicsökkentést is!
ezé mindenki vigyázzon:)))
@kekex:
"Hova jutott ez az ország? "
A pöcegödör legaljára.
A külügyér tarajos giliszta feltölti WC-s bácsikkal a minisztériumomotot, szóval ez itten a vég kezdete.

És tolcsy, meg a láz-ár (hőmérőre se telik már) és kósa az óvatos dubaj (plagi valahonnan)... nekünk ANNYI! Persze van ennél lejjebb is, minden hónappal lejjebb.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Már van 10 db:-)))) "

Csak így tovább, előre a lenini (akarom mondani, medvei) úton!
Ennyi nekem csak a gyerekek/unokák picikori jószágaiból összejött.
@Habakuk000:
"Azt gondolom, nehany Even belül múzeumként kell mutogatni,"

És a fenntartása többe fog kerülni, mint a Nemzeti Galériáé pl.
Jó üzlet volt, hurrá.
@parti_giano:
Ééééén...?
Genyó! Amúgy is, annyira félős gyerek nem vagyok, ma is egy csomó dögös asszisztenslány örvendezett nekem, kávé, csoki, ...
A ... tenyerükön hordoznak. :D
@tristen2005:
"Vegyél repülőt! "

Vagy helikoptert, annak kisebb hely kell :)
@kekex: kösz. olvastam PuPu írását,és felháborít, hogy a halálesetek okairól milyen "halkan" és közömbös hangsúllyal tudhatunk. Mit tettek a hozzátartozókkal, hogy nekik ez nem gyanús?
@parti_giano: ako , aki ludas az nem ludas, aki nem ludas az ludas:) vagy valami ilyesmi:)))
@Knósszosz: Szegény kósa annyira HÜLYE,hogy az
már CSODÁLATOS!!!:DDD
@taga20: ludasozol itten. jó, hogy nem matyizol. anyámasszonysatuja!
@ornagy50:
Gondolj bele, ez a korlátolt, hebegő, unintelligens ecceri péló, a Fidesz nevű bolsevik párt egyik prominense!
Mi van lejjebb? :O
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne légy butus. Ez kurvára nem a jobbik véleménye csak egy bloggeré. :) Tudod te is szoktál elég sűrűn linkelni ilyen-olyan véleményeket, blogról, hírportálokról stb.

@taga20: Ne bassz. Pont az a lényeg, hogy a best of országról szól a videó. Nehogy már a ruszkikat akard hozzájuk hasonlítani, amikor az USÁ-nak kell, mindenben jó példával járnia a világ egyéb elmaradott szar országai előtt. :)
@ornagy50:
Azt hiszem akkor roppant meg amikor sajat maga számára kiderült, hogy mint kormányfő teljesen alkalmatlan v középszerű sem.
@ornagy50:
:)))
Az azért nem semmi, hogy még az óvatos Bolgár Úr is úgy meg tudja szívatni telefoninterjú alkalmakor, hogy hallani lehet hogyan pattog a rőzse a vonal másik oldalán lángolásból kifolyólag.

Lali hungarikum! Meg köll becsülni!
@Gábris szomszéd: öreg, csürheted összevissza, de vona egy gané hazaáruló, a ruszkik putyinnal az élen egy kibaszott maffia!
akik keverik kavarják a szart és csilliárdokat tesznek zsebre:(
@Gábris szomszéd:
Nem gond, ha nem értesz belőle, én szóltam előre. Utána ne rinyálj...
ez van olyan bukta mint a trafiktörvény írása az érdekelt cég számítógépén:

A CBA-nak fáj a foga kiüldözendők üzleteire

Baldauf nem is kertel

Baldauf László, a CBA elnöke vélekedései a dolgokról, közte reakciója a nagy multik kiüldözéséről szóló hírekre.

Szemben a hivatalos: szó sincs a CBA-nak való kedvezésről hablattyal ellentétben érdekes és jellemző mondatokat mondott.
Íme néhány:

„A magyar vállalkozókat a saját hazájukban helyzetbe kell hozni!”

„Egy multitól ne várjuk azt, hogy szociálisan érzékeny lesz a külföldi országok lakosaival szemben.”

„A magyar piac meglehetősen túltelített hipermarketek terén, ha rajtunk múlt volna, biztosan nem is épül ennyi.”

majd ennek némileg ellentmondva:

„Jelenleg az a legfontosabb feladatunk, hogy az esetlegesen kivonuló cégek üzleteinek megszerzésével tudjunk fejlődni, mint ahogyan az a Profi, Match esetében is történt.”

S végül egy igazi hűségnyilatkozat:

„Nagy tisztelője vagyok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, személyesen is ismerem őt, Felcsúton meg is szoktam látogatni. Hála az istennek, a miniszterelnök úr tudja a legjobban, hogy mit kell tenni ebben az országban azért, hogy a nemzetünk felemelkedhessen, és nagyon jól teszi azt, amit tesz. […] Fontos, hogy mi mindnyájan, a nemzeti érzelmű igazi hazafiak támogassuk a legnagyobb formátumú magyar politikusunkat, nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort!”
@parti_giano: mi bajod a matyizással? néha le kell vezetni a feszkót ako is, ha az asszony fúj rád:))))
csak vicc vot:)))
@guma: sugárban hányok ettől a féregtől! ezek basszák szét azt az országot!
@Knósszosz: mondták má neked, hogy fehér vagy?:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Átmész kapitalista Lendvaiba? :)

@taga20: Ja b+ csilliárdokat. :)
@guma:
És a nemzet ő(k).
Mert hazaáruló az, aki ellenük. Ezt tegnap megtudhattuk. Tehát én is. Pataieddaytilla az hazafi, én meg szar. Ja. Nekem nem miniszterelnököm ez a szar. És még sokaknak nem. A biztos pártválasztók körében nagyjából negyvennyolc százalék élteti. Az 2/3-ad? Akkor a matek szerint a 10 millió az...?

Ez az egész trágya ráfog dőlni, csak addig még rettenetes károkat fog okozni. Apropó; a trolloknak ma szabijuk van? A géza seggében egy orbán dildóval alszik?
@Gábris szomszéd: aszt bazdmeg, aszt!
elhúzott ebola, erre belehúzol? ne légy faszabb, mint vagy!
nem áll jól:)
@taga20:
Ezt nem, mert látszik.
Mi a helyzet haver?:))
5000 dolgozót "tüntetett el" a KSH visszamenőleg

Egy hónap alatt közel 5000 dolgozót "tüntetett el" a statisztikai hivatal a versenyszférában alkalmazottak közül.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt létszám és kereset statisztika legérdekesebb pontja ezúttal nem a friss adatok által mutatott kép, hanem az a tény, hogy az augusztusban közöltekhez képest - és így egészen a mai napig érvényben lévő - versenyszféra alkalmazotti száma az idei évben visszamenőleg közel 5000 fővel lett havonta kevesebb. Az alábbi grafikonon is jól látható, hogy míg augusztusban az egy hónappal ezelőtti közlés szerint 1,884 dolgozó volt a versenyszféra legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásainál, addig most ugyanez a szám 1,878 millió lett.

....

Előző év azonos időszakához képest egyébként nemzetgazdasági szinten 130 ezres a növekedés, míg a versenyszférában 47,5 ezres. Tehát ez is mutatja azt, hogy a dolgozói szám növekedése jelentős mértékben a közfoglalkoztatás bővülésének eredménye.

mfor.hu/cikkek/5000_dolgozot__tuntetett_el__a_KSH_visszamenoleg.html
- Kósa úr, mennyi az Ön IQ-ja?
- Nem tudna olyat kérdezni, amire pozitív választ tudok adni?

:)))
@fzs.1933:

444 komment

A hitelesség kedvéért.
@kekex: nagyon szerényen ugyanakkor kiváncsian érdeklődnék, mi van az ellenzékkel?
miért nem vonult ki a parlamentből?

miért legitimálják orban ámokfutását?
@Knósszosz: mi? az, hogy derékig gázolunk a szarban!
az egyik tróger aszt mondja, hogy olyan, mint a prezi, a másik szar valami fémkupakról hadovál, a harmadik selejt éppen most jelenti be a szappanadót, a negyedik szar.....!
elbaszott egy szar ország ez, lassan inkább szőröstalpú román lennék, mint magyar:((
hvg.hu/velemeny#e9jb9r
bár gondolom olvastad már.
@taga20: ahhoz sincs eszük, onszorgalombol ilyen balfaszok.
Angyalnak pályát kéne váltani, elmehetne hivatásos siratóasszonynak a háborús félelmei el es a kommunista elveivel együtt.
@Knósszosz: :)

a nemzet?

meg a nemzet tiszteletlenségi díjasai? (ezt a szót Geotól kopiztam!)
akik tömegével "gyártják" az éhező magyar gyerekeket!
na közéjük nem tartozom. tiltakozom, hogy ilyen bűnözök mondják meg szerintük ki a nemzet.
@taga20:
:))
Akkor itt az idő, hogy összeérincsük a talpainkat, barackfa az nincs, mert a törzséből is pálinkát főzött a kerál, de mi azért dörzsöljük össze amink van és legyünk büszkék rá... a mire is?
@tristen2005: több szerintem, de harminc negyven lehet a kerülő, de ma pl több, mint egy óra volt kivergodni az Osztyapenkoig a belvarosbol.
@Habakuk000: és az a legszomorúbb, hogy ezek még a tanultabb arcok, akik olvastak világosról, sztálinról, a kék céduláról, rákosiról, ötvenhatról, legvidámabb barakról. és ettől függetlenül, má megint itt vannak a ruszkik a spejzban vagy már a nappaliban:(
és nem tanulnak és nem, ha a fene-fenét is eszik!
@Habakuk000: visszavinnéd az üvegeket, lehetne helikoptered, nem kéne közúton szüttyögnöd.
@guma: a cba kifejezetten keresi az occsooo cuccost, baja ebben a világban nem lesz belőle.
Minden nap úgy fekszem le, hogy ez volt a legrohadtabb, legmocskosabb, legszemetebb húzásuk. És mit ád az ég másnap?
Ugyanazt.
Most vagy nagyon nagy robbanás fog jönni, vagy megyünk a levesbe.
@guma:
A nemzet az, akit a kerál nemzett.
Szóval abba én nem tartozom bele. Az igaz, hogy a 27% áfa amit befizetek még a gondolataim után is, azt ellopja a haverjaival együtt, viszont én marha jól érzem magam. Most is megmondta Bádenbádenben, hogy a magyar gazdaság sikertörténet.

Merkelt kezelik azóta?
Szar ügy a nem múló röhögőgörcs.
Mindegy, most kis zene van és szunya lesz, ezek meg dőlni fognak, csak idő kérdése.
@Knósszosz: például, zsidó honfitársainkra. például, hajós alfrédra, esetleg rejtőjenőre, vagy radnótimiklósra, ...
elnézést,hogy bedobtam, de a holokauszt éve van.
@parti_giano: ha helikopterek nem is, sárkányom lehetne.
az a helyzet, ha nem muszáj, nem teszem a lábam a nagyvárosba.
mondjuk ez hülyeség, mert van egy nagy csomó dolog, ami jo. Pl szeretem a Dohany utca környékének illatát.
néha szinhaz is jo lenne, de ez mostanaban nem nagyon jön ossze.
@Knósszosz:

"de mi azért dörzsöljük össze amink van és legyünk büszkék rá"

@taga20:
ilyen ilyen ajánlatot valld be ritkán kapsz!
hahahaha
@fzs.1933: én is így vagyok evvel. mindig meglepnek másnap:)
@fzs.1933: azért én az asszonnyal bújok ágyba, nem a kormánnyal. de ízlések és pofonok.
@Knósszosz: :)

én is megyek csicsikálni... jó éjt!
@guma: drága margarita, ne legyen má gonosz!:))
@fzs.1933: "Kósa úr "
HOGY MÍÍÍ?:DDD
@Habakuk000:

ha még csak ennyi szerepük lenne, megbocsátanék...

de ha emlékszel a nagy átcímkézős botrányra, akkor ott az első hírben bemondták, hogy abban a CBA keze is benne van.
aztán nagy csönd lett hirtelen.
most meg ott van az amcsi olaj ügy adatokkal - és még őket nézem úgy mint a tisztességes nemzeti oldal?
@taga20:

én csak örültem, hogy ilyen felkapott vagy...
:)
@parti_giano:

nehéz, ha éjszakai műszakban van. Bár még abban az esetben is kormányunknál jobban teljesítene egy guminő is...
:)
@fzs.1933: ja, akkor értelek. ha asszony dolgozik, jó a kormány is. elképesztő, mert már egy nő sincs benne.
@guma: na jó, örüljünk együtt:)))
én is megyek aludni, me holnap meló.
jóéjt minden barom varánusz kommentelőnek!:)
azé holnap futok itt egy ámokot:)))
@parti_giano: :)

én meg nem szeretnék, ha asszonnyal kellene bújni az ágyamba, mikor lefekszem...
:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Mi van lejjebb?"

Ne aggódj, van még néhány lépcsőfok :)
@taga20: :)

csatlakozom!

tehát még egyszer: jó éjt! mindenkinek.
@guma: pedig taga olyan önzetlen, kölcsönadná a gumanőjét.
@Knósszosz:
". Apropó; a trolloknak ma szabijuk van? "

Vigyázz, mit kívánsz :)
@fzs.1933:
"Most vagy nagyon nagy robbanás fog jönni, vagy megyünk a levesbe."

Nincs vagy. Megyünk a levesbe. Meg is érdemeljük. Mást nem.
@Gábris szomszéd:
Nézd! Nem lenne kifogásom ezek ellen a posztok ellen, ha MO-n rendben mennének a dolgok.
Szólásszabadság van, mindenki mondja el a véleményét.
DE! Jelenleg hatalmas méreteket ölt a szegénység, a nyomor. Ami a jövő évi költségvetés elfogadásával csak fokozódni fog.
Az Amerika ellenes hangulatkeltés egy hatalmas gumicsont a regnáló hatalomnak. Ezért is nyomja a csatornáin keresztül oly vehemensen. Addig sem foglalkoznak az emberek hazájuk nyomorúságos sorsával.
Azzal, hogy emberek százezrei nem tudni miből élnek. A hogyant ismerjük. Gyerekek éheznek, és csak az enyhe tél menti meg a nincsteleneket a fagyhaláltól.
Jön a karácsony, nagyon sok családban nemhogy karácsonyfa, fa sem lesz. Remélhetőleg azért akad egy kis zsír, kenyér meg krumpli.
Kicsit sarkítva - számomra minden egyes Amerika-ellenes posztod olyan, mintha egy falat kenyeret vennél ki az éhes gyerek szájából.
És ha kell, erre minden nap emlékeztetni foglak. Ne akard megtudni, milyen következetes vagyok.
Tudom, hogy érzelmileg túlfűtöttek a mondataim.
De nő vagyok, szociálisan érzékeny és qurvára dühös, hogy egyesek mennyire beszopják ezt a nyilvánvaló terelési manővert.
Jóccakát!
@Knósszosz:
" ezek meg dőlni fognak, csak idő kérdése."

És abból mennyi van?
@kekex: Aki a börtönben halt,mert állítólag pénzért árulta a jogi diplomát!Őt is beveheted a sorba,hísz kitudja hányan vannak ma a hatalom közelében a vevők?Arról nem beszélve,hogy ki volt akkor ott szolgálatban és ki volt aki elsímitotta az ügyet!
@taga20:
"azé holnap futok itt egy ámokot:))) "

Én meg majd jól elolvasom :))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: a délutáni dugóban araszolva, meghallgattam Kárpáti Gyurikát a szavazás részleteiről.
megtudtam tőle, hogy smittpalival kapcsolatban, nem került szóba a plágium ügy.
és különben, is pert nyert már a pali másodfokon.:o hogy, hol és mikor az nem derült ki.
6-an szavaztak a nemzet tollára
2-en Magyar Zoltánra
2-en pedig tartózkodtak.wtf?
Keleti Ágnes pedig Tel-Avivban él, ezért nem tudott szavazni.:O
a jelöltek listáját a kormánytól kapták, amit ők kibővíthettek volna, de nem tették.
tanulságos volt hallgatni, hogy mennyire nem érezte, mi a borzasztó ebben.
@jöttem:
Csak a hatalomnak? És az ő kis pincsikutyájának, a jobbiknak.
A hazai nyomor, elszegényedés, a lepusztulás a jobbik itteni propagandistáját nem érinti annyira meg, mint amikor valami amerikai hatökör baromságokat hord össze.
Végül is, ezért tartják őket...
@punkfrog:
Nem szeretném minősíteni inkább ezeket... Szánalom valahol...
@guma: az csak a jéghegy csúcsa

én pl ha nav góré lennék, kiállnék a határokra, s lekövetném az összes betonvasas autót, honnan gyütt maga és hová megy?
legalább a IV negyedévben - januártól megfordul az az áfa is -.

Aztán ha a áfa megtakarítás 1 %-t megkapnám prémiumként, meglenne a helikopter.
@punkfrog: nem véletlenül őt hallgattad.

a többi nem nagyon szívesen mondta volna el, hogy kiadták az ukázt, Palya lesz a menő.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
az éhezőt nem érdeklik a statisztikák és a betegségben gyógyszer nelkül elpusztulókat sem

ez az olló egyszer csak annyira kinyílik, hogy lándzsa lesz

van ahol többől nyomorognak

nézd meg a simicskát már alig tud jobban meghízni aki fel akarja zabálni a vagyonát mert másra hülye ahelyette, hogy beruházna

brühüyyy

a statisztika hazugság mindíg az... a tények sohasem igazolják
Az a helyzet, hogy az ellenzék hallgatása jelenleg bűn.

Most alkalom van a rendszerváltásra. Ehhez az kell többek között, hogy az ellenzéki képviselők emeljék fel azt a kényelmes parlamenti székben bepállott valagukat vagy - picsájukat kinek kinek ízlés szerint - mondjanak le a tiszteletdíjukról és ne legitimálják orbán korrupt és sajnos végtelenül torz, leszakadásunkat gyorsító rendszerét.

Lehet lapokat borítani, itt a lehetőség a megtisztulásra.
Kapolyi kontra Garancsi.
Suchmann kontra Matolcsy. Lehetne sorolni az adonyi kikötőtől a cementiparon át a cukoriparig.

Ha ezt nem teszik, akkor aztán az életben ne papoljanak a szavazatomért, ne keressen még aktivistájuk sem, mert ugyanúgy gusztusom támadna szembeköpni őket, mint a narancsosokat.

Miért lapítanak? Mire várnak?

Angyal, te is ezzel foglalkozhatnál a vasorrú bába csúnya jenki bácsikkal és nénikkel történő ijesztgetés helyett.
Ti ráadásul még viszonylag tisztán is reklamálhattok, mert eddig csak lerágott cubákokat kaptatok a gazditól.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"Hozzáteszem, hogy 2014 ben mas a létminimum mint 1974-ben pl a világon is..."

Ellenben az éhen döglés ugyanúgy zajlik, és több a potenciális jelölt.

Az hogy nagyobb a jövedelemszóródás és összességében 500 millióval több ember él jobban, mint 1974-ben akkor azt is vedd számításba, hogy akkor 2 milliárd volt a Föld népessége, ma pedig 7 milliárd.

Amúgy Magyarországon nem feltétlenül kellene éhezni senkinek, de ha a népesség tűri hogy 100-an kilopják a 7 millió szájából a falatot is, a másik 2 milliótól a reményt és a jövőt is, akkor nincs min háborogni.

Most beindult az igény a változásra.
Orbán is gyorsított.

Orbán immár családi hitbizományként kezdi kezelni az országot a nemzetközi kapcsolatokban is.

Magyarország nemzetbiztonsági kockázata Orbán Viktor.
@Habakuk000: Az valóban jó lenne, ha egyszer tényleg hagynák, hogy rendszert váltsunk.
@Gábris szomszéd:
úszva jövünk

esik eső és olvad a hó

brühüyyy
@Habakuk000:
tőzsde meg a hazugság és hamis árak...te nyugodtan csináld...attól normális egy hsz mert te aszondod?

ha hülyeség van benne az akkor is hülyeség ha nincs benne lófasz

brühüyyy

erről ennyit
@Habakuk000:

"_Az a helyzet, hogy az ellenzék hallgatása jelenleg bűn._"

Nem bűn.

A megmozdulások is tanúsítják, hogy erre az ellenzékre erre a formában nincs szükségünk.

Civilizált országokban ilyen helyzetben feláll az első sor, köszöni a részvételt és hátrább lép kettőt, sőt, a elhúznak a picsába.
Vagyis a szervezeti kereteket és posztokat nem bitorolják idétlen időkig tehetetlenül, hanem átadják azoknak, akik még nem kompromittálódtak, cselekvőképesek és bizonyíthatják hitelességüket és feltehetően jobban teszik a dolgukat, mint levitézlett elődeik.

Na, itt, ezt, ez a megélhetési és tettestársi politikusi kolónia soha nem fogja megtenni, hacsak a kötelek végén himbálózva nem. Ez meg nem időszerű. De ezt szorgalmazzák a demokrácia lebontásához való asszisztálással.

Mindent elölről kell kezdeni.
Végy 55 hektár földet, melyben megterem a kender...
Végy egy országot, melyben megterem 8 millió 'tökös' ember...

Ha eddig megvan, szólj, folytatom ....
illetve magad is tudod:)
Neeeeeee... brühühü...

"Pataky Attila elmondása szerint nem először találkozott földönkívüliekkel, viszont az eset, amiről a ma reggeli Morning Show-ban beszámolt, egész különlegesnek számít, hisz ezúttal testépítő ufóval találkozott egy városnéző buszon Barcelonában.

Beszámolója szerint épp a spanyol városban utazott párjával, mikor felfigyeltek egy fura arcú, kigyúrt emberre, aki épp akkor szállt fel közéjük. "Mentünk egy városnéző busszal és felszállt egy szabályos figura, de nem mind működnek így, vannak köztük alakváltók is. Lassan ment hátrafelé és mikor mellém ért, akkor a létező összes szőrszál felállt rajtam, érzékeltem, hogy nem evilági. Képesek Obama testőrének képében megjelenni vagy bárkiében, és a környezetnek fel sem tűnik. Tudom, hogy brutálisan hangzik, de az is brutális lesz, ami az elkövetkező három-hat évben történik majd. Én így érzékelem."

www.origo.hu/teve/20141121-pataky-attila-elo-adasban-meselt-a-testepito-uforol.html

Belegondolok tényleg, hogy EZEK szabadon, köztünk járnak...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
röviden: (nincs benne lófasz) a kapitalizmus az oka,

és nem indoklom, a tények azt mutattyák

a staisztika az meg egy nagyon bidesch fing én ki szoktam szellőztetni előtte is utána is a tőzsde meg rablás és hazugság az alibaba és a rablói

1001 éjszaka

brühüyyy

a zsidók: érdekei asztatatatat diktálják akkor együttműködnek palesztinokkal pláne ha rá akarják venni europát hogy tőlük vegyen gázt mert a gázon ikívűl nincs is más mit exportáljanak de az nekem is van igaz amikor kijön a csőből akkor fingnak hívja mindenki...a csövet is europa megépíti és utána annyiért veswzi amennytiért ők aggyájk, ahelyett, hogy lenne ott valami nagy luk és a gáz csak gyünne kifele és lehetne esernyővel gázt hazahordani...ingyen

brühüyyy
@jaegtoer:
"Őfelsége jól fizetett ellenzéke" elmehet a bánatos pi..ába!
Szart sem érnek, hitelességük, becsületük nulla!
Egyetlen dolgot tehetnének, de azt fennen említettem már... ugyan ez vonatkozik a jobbikos csicskákra is.
@Rodeo36:
Há'nem, majd a testépítő zufók... :)
@jöttem:
ha már jöttéál, nem lehetne rövidebb az a lófasz amit itt küldesz a gábrisnak? mindenki jobban járna és 12000 bittel kevesebb lihegés

brühüyyy

írd lilával
@Rodeo36:
vagy az "á" vagy az "é" fölösleges

brühüyyy
@Rodeo36: Jobb lett volna, ha az osszeset kirugjak az orszagbol, mi?
Elsosorban mar az USA-ban szuletett ,illegalisan bevandorlt szulok gyerekeinek helyzetet igyekeztek rendezni. A mezogazdasagi munkat nem ok vegzik, hanem a frissen illegalisan bevandoroltak.
A torveny nem foglal megaban teljes amnesztiat, csak eselyet arra, hogy nem deportalnak automatikusan.
@glinolid:
te olyan hülye vagy mint a f...m csak az sokkal daliásabb...pont azt írtam, hogy végre -ha másképpen nem megy- a pártok ellenében az elnök meglépte amit már 25 évvel ezelőtt meg kellett volna

te mit magyarázol bele seggségeket abba amit én írtam?

brühüyyy

eszed nincs olvasni nuku érteni meg nulla
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
közben orbánnal és a 4000 rablójával micsinyánál?

bucika?

brühüyyy
testépítő ufókat? vagy a pattakiattilát
@Rodeo36:
Hát elküldeném neked őket bucika, hogy neked is olyan jó legyen.... Na, jóccakát.
@Gábris szomszéd: Miért hagynak? A rendszer haszonélvezői nem fogják hagyni.
Ki kell vivni! Neked mondjam, a radikálisnak?

Változik a világ Ugye, Angyal?Nemzeti radikális szelsojobbosbol internacionalista szocialista lettel pár év alatt.

Magad sem gondoltad volna, fogadom.
@Habakuk000: Az ellenzeki partok kivonulasa a kozeletbol sztem csak annak jele, hogy a fidesz es az ellenzek megegyeztek. Esetleg a fidesz sakbban tartja az ellenzeki politikusokat, azok korrupcios ugyeik miatt.
@Rodeo36: F szkalap, nem az "ingyen" munka miatt probaljak rendezni az illegalisan tartozkodok helyzetet. Terelsz, hulyesegeket irsz. Azok a fiatalok, akik mar az USA-ban szulettek nem vegeznek mezogazdasagi munkat.
@Rodeo36: összeszűkült a világ, Rodeo. Ha Tokióban vagy Pekingben pukizik valaki, Chicagóban is szagoljak, Cserkeszőlőn pedig lapátolják.

Nem kell szeretni a tőzsdét, csak alkalmazkodni hozza. És Figyelemmel kiserni.
Az árakat pedig a kereslet kínálat határozza meg, ma mar a globális kereslet kínálat. Ez nem túl igazságos, de a gazdasag, ahol mindenki előnyhöz igyekszik jutni, nem az igazságosságról szol.
Mint ahogyan az sem nagyon igazságos, hogy a macska eszi meg az egeret es nem forditva.

A hisztit meg hagyjuk.
@glinolid: szerintem ugyan öngyilkosság megegyezni a Fidesszel - használat utan ugyis kidob -, de lehet ugy gondoljak, csurran csöppen valami.
ugyanakkor ettol jobb alkalom nem lesz
..
@punkfrog: én nem láttam őt játszani, nem vonom kétségbe sportolói erényeit... de, mint ember, egy senki... már '98-'02 közt annyi gázos tendert nyert (millenáris, ezüsthajó... ki emlékszik erre már?), hogy hihetetlen... ő nem egy példakép, hanem egy pitiáner kis talpnyaló...
@Rodeo36: én pl rosszabbul jarnek.

mi a baj Rodeo? nem voltál te ilyen
@Gábris szomszéd: Haborut, itt csak Putyin akar. A NATO reszerol a gazdasagi szankciok fenntartasa elegsegesek, ahhoz, hogy gyengitsek a putyini Oroszorszagot. Az, hogy donyecki tartomany hova tartozik majd, az masodlagos kerdes. Ahogy elnezem, Ukrajna is toreakszik egy etnikailag egyseges Ukran allam megteremtesere, ami lehetove teszi az orszag nyugati integraciojat.
@jaegtoer: ok, de érthetetlen szamomra. Ha tul akarnak élni, miért nem lovagoljak meg a hullámot?
persze van válasz, én is sjtem, de egy picit hadd szörnyülködjek a tehetetleneken
@Habakuk000: Ha megbocsájtod én inkább velük vagyok most elfoglalva.

youtu.be/AS2IHqz3iVQ
youtu.be/RkI5stHp-Wo
@glinolid: "Azok a fiatalok, akik mar az USA-ban szulettek nem vegeznek mezogazdasagi munkat."
értem mit akarsz mondani, de ez így nem fedi le a valóságnak azt a szeletét, ami egy átlag olvasó számára, az ő megközelítéséből látszik a világ azon részén.
röviden:van köztük, aki kapál.:)
@Gábris szomszéd: most nem kutyával, gyerekkel fényképezkedsz?... te, ez egyre gázabb... tegnap is kiröhögtetted magad...:-D
@Gábris szomszéd: megbocsajtom, ugy főleg, hogy meg nem nyitom a linkjeidet.
@glinolid:

ja belőlük lesz a Marco Rubio...

ez úgy hülyeség ahogy írod...te hol élsz? mert hogy ezt belülről nem ismered az bizonyos

brühüyyy

veled sem érdemes... de azért megjegyzem ha baromságot írsz
@glinolid:
akarni és csinálni az kettő, a nyugat csinálta sajog is neki a számla amit az ukránok benyújtottak...te fogod fizetni az adódból ők meg oligarcháiknak aggyák

szar egy helyzet

válság kell mert akkor lehet a zavarosban halászni

szóval hülye vagy

brühüyyy
@Habakuk000: Pedig az a kettő speciel nagy kincs.

@Sir Bates dö Hól: Hol jártál báránykám, most amikor már nyugovóra térünk? Ja és én olyasmit nem érzékeltem, viszont az is valami, ha legalább magadnak elhiszed. :)
@Habakuk000:
azt nem írtam, hogy én rosszabúl járnék

honnan veszed

brühüyyy

a tőzsde a csalás melegágya és a piachoz annyi köze van amennyi pénzed van, hogy interveniálj ha kevés akkor megpróbálsz gyorsan nyerni

vagy úszik a kis pénzed
@Habakuk000:
ha úgy lenne ahogy írod akkor nem az lenne, hogy Kanada teljes éves surplus-szát a 2.4% -os áremelkedések termelték azaz az infláció

közben jár mindenki pofája

brühüyyy

most emelték az elektromosságot 10%-kal kecvesebb nem is jó beruházás 25 éve nem volt ebben az ágazatban...azaz (és itt folytasd magadnak a nagy kapitalista piacgazdságról szóló rablómesét)
@Gábris szomszéd: ez a sok szar , szerinted bizonyít valamit?
a túloldalon is van ezekből millió számra.
csak mi nem tolunk ide minden marhaságot, ami a mi vélt igazunkat bizonyítja.
de te bezzeg!
a legócskább képeket is idehordod, mint a bunkók az erdőbe szemetet.
@Gábris szomszéd:
Gore Vidal egy zseni (sajnos csak volt)

brühüyyy

érdekes módon elnököt könnyebb eladni mint szappant
@punkfrog:
temegfosodaszótvödörszám...valami valóságot, kis picinyke valóságot azt nem sikerül

mert nem értesz hozzá csak nyomod mint süket az ajtót

egyetlen szart sem tudtál igazolni vagy tényekkel alátámasztani amit idehordasz

gábris legalább tréfásan pofánbaszott sajog is a fejed jobbról balról

brühüyyy

a gábris tréfás te meg komolyan hülye vagy
@Rodeo36:
Találkoztál már éhező gyerekkel? Nem éhessel, éhezővel. Sápadt, fájlalja a gyomrát, issza literszám a vizet. Ha valaki eszik a környezetében a szája vele együtt mozog. A kicsik őszinték, elmondják hogy nagyon éhesek. A nagyobbak szégyenlik. Tagadják. Őket meg kell győznöd, hogy nem az ő hibájuk mindez. A végén örülsz, ha naponta elfogadnak tőled egy kiflit.
Aztán kimész családlátogatásra. Meghallgatod a szülők történetét és nem tudod kit hibáztass.
Leginkább ordítani lenne kedved.
Ne papolj itt nekem bitekről, betűkről meg színekről!
Ha ennyit tudsz a témához szólni, akkor sajnállak.
@punkfrog: Az USA hozzaallasa a bevandorlasi kerdeshez fenyevekkel az eu elott jar. Az itt felno nem regisztralt bevandorlo fiatalsag rengeteg lehetoseget kap. Tobbseguk allami finanszirozasu foiskolai kepzesben is reszt tud vennei ugy, hogy gyakorlatilag illegalisan tartozkodik az orszagban. Termeszetesen lesz aki csak "kapalasra" lesz alkalmas, azonban rengetegen dolgoznak a szolgaltatoiparban, autoszerelokent, kerteszkent, stb., van aki a New York Timesnak dolgozik be (2010-ben olvastam a tortenetet.). Egyszeruen arrol van szo, hogy az elmult 20 evben felnott egy generacio, amely bar sikeresen integralodott, meg is "masodlagos allampolgar", epen a jogi statuszuk - kvazi illegalis - bizonytalansaga miatt.
@jöttem:
én nem csináltam egyetlen éhező gyermeket sem felnőttet...és nem az én feladatom megoldani a problémát, oldják meg akik létrehozták és rá lehet mutatni mindegyikre ujjal

a többi a te meséd

brühüyy
@glinolid:
negatív fényévekről van szó?

a többi rablómese

brühüyyy

ne etesd
@glinolid:
állami finanszírozású főiskola?
hol és melyik pontosan amelyik az illegális jelentkezőt (???) veszi fel

és akkor mi a különbség az állampolgár meg az illegális között és miért akkora probléma, hogy le akarják váltani az elnököt emiatt

mesélj még Grimm Lajos

brühüyyy
a címkérdéshez egy kérdés?
a fidex az sohasem volt más mint egy silány szarnak is pudvás tolvaj banda

vagy tévedek?

brühüyyy
@Rodeo36:
"Currently, at least 18 states have provisions allowing in-state tution rates for undocumented students. "
www.ncsl.org/research/education/undocumented-student-tuition-state-action.aspx
@Habakuk000: Egy megelhetesi politikusnak mindegy, hogy honnan erkezik a bevetel csak legyen.
@glinolid:

nagyon szép...
a valós számok is érdekesek és az is ki számít ilyennek és miért

It is difficult to determine national statistics for the demographic make up of illegal alien students. However, we can infer that statistics for illegal alien students would be very closely related to those for the unauthorized immigrant population as a whole. Approximately 17% of undocumented immigrants are under the age of 18.[4]

While a majority of undocumented students come from Mexico and other Latin American countries, nearly 25 percent do not.[5] After Latin America, the second-largest sending region is Asia. There are slightly more than 1.4 million undocumented Asians, 12 percent of the total undocumented population.[6]

nem véletlen, hogy további vita és megoldatlan kérdések vannak...

egy olyan hiatus-át töltenek fel amit a helyi bennszülöttek nem akarnak vagy nem képesek vagy mindkettő

sokféleképpen lehet nézni...nekem nem teccik
brühüyyy és ez magánügy
@punkfrog: Ha nem tudod mire valók a karikatúrák, arról sajna nem én tehetek. :)
Szánalmasék így szerepel:

hvg.hu/itthon/20141121_varga_mihaly_sajtosai#

Szóval legendásan ecceri H.Bercink... "legenda lett" na, és etalon!

A sok "sajtós" nevű szánalom ezentúl azt a szerepet látja el, hogy saját maga tartóztatja fel a riportereket, ha kell visszarángatják, ha kell csak elé állnak, nehogy már kérdést tudjanak feltenni a narancsbolsevik párt ecceri és szánalmasan hazudozó prominenseinek, még összezavarná a pozitív világképüket ez, törést okozna gyorsan fejlődő személyiségükben...

A tévéstáboknak ajánlom, vigyenek magukkal egy külföldi stábot is ilyenkor forgatni, kíváncsi leszek, amikor a német, vagy osztrák stáb logoja feltűnik, a keményedő pártsajtósok hátsó részén hogyan kezd villogni a barna csík!
Szánalmas csürhe...
A Pedagógusok Szakszervezete demonstrációja 2014. november 22-én, szombaton 14 órától, a Magyar Közoktatás Napján, Budapesten, a Széchenyi téren (Lánchíd pesti hídfő, az Akadémia előtt). Nagygyűlés 14:30 Szalay utca, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt.
OSSZÁTOK MEG! HÍVJATOK TI IS MINDENKIT!
Beszédet mondanak:
Martin Rømer, az Európai Oktatási Szakszervezetek Szövetségének elnöke,
Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen szervezője, aktivista, egyetemi hallgató,
Dr. Szenes György, a Magyar Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégiumának elnöke,
Salamon Eszter, az Európai Szülők Magyarországi Egyesületének elnöke,
Galló Istvánné, a PSZ elnöke.

www.facebook.com/events/312841998916133/?ref_newsfeed_story_type=regular
@Habakuk000: "..kiadták az ukázt, Palya lesz a menő"
Soha nem fogom megérteni,hogy azok a sportolók akiknek nevét egy nemzet harsogta büszkén egykor, hogyan adhatták a választásukat a nemzet szégyenére. Ezzel,-- mint emberek- a saját sikerüket is lenullázták...előttem, biztosan
Ne legyünk felelőtlenül öngyilkosok

Végezni akar magával egy idős újvárfalvai férfi . A Sonline.hu hírportálnak elmondta, hogy sósavat vagy hipót akar inni, mert nem bírja tovább. Havi 29 ezer forintos nyugdíjból kell megélnie, de csak a gyógyszerek havi 16-17 ezer forintba kerülnek, és a felesége is súlyos beteg,már a Mezőcsokonyáról hozott ebédet se tudják kifizetni, napi egy szelet vajas kenyéren él.

„Könnyen beszél az, akinek havi 70 ezer forintos jövedelme van” – mondja a férfi, s nem tudom, föl tudjuk-e fogni a szavait. A hetvenezer forintot mint elérhetetlen álmot. Miközben ő maga is irigység tárgya, mert a polgármester szerint a faluban élők kilencven százaléka ennél a 29 ezer forintos nyugdíjas férfinél is kevesebb pénzből él.

Hipót vagy sósavat inni egyébként is eléggé kockázatos, még majd ledorongolják az embert. Nemrég nem más, mint az Országgyűlés Hivatalának képviselői titkára, a KDNP diósdi elnöke marasztalt el egy gyógyíthatatlan agytumorban szenvedő nőt, aki feladva kilátástalan harcát, halálos pirulával végzett magával. „Milyen harc? A legkönnyebb utat választotta” – írta a HVG Facebook-oldalán méltatlankodva, s vitathatatlan tekintélyével nyilván ezreket riasztott el az efféle szuicidális megoldásoktól.

Tessék vállalni a harcot, de először is Budapestre jönni. Itt van például a Blaha Lujza téri aluljáróban meghalt hajléktalan nő esete. Tíz napja találták holtan a mobiltelefonbolt és a parfüméria között, este lefeküdt a pokrócára, reggel már nem ébredt fel. Azóta elterjedt, hogy Budapest főpolgármestere temettette el a saját főpolgármesteri keretéből, pedig abból kedvenc csapatát, a Fradit szokta támogatni. Ám most megszólalt benne a lelkiismeret, elvégre az elhunyt, ha hajléktalan volt is, és tiltott helyen halt meg, nemes ellenségnek bizonyult, csöndes és szerény halálával nem tartotta fel túlságosan az aluljárón át dolgozni igyekvő várost; persze, ha lehet, ne csináljunk a történtekből gyakorlatot.

Fölröppent az a hír is, hogy a csepeli temető szegényparcellájában helyezték örök nyugalomra, előtte személyesen Balog Zoltán, a társadalmi felzárkóztatásért is felelős emberminiszter mosdatta és öltöztette államtitkáraival a megboldogultat, majd eresztette le a maga által ásott sírba, ám ez a hír csak kacsa volt, hiszen a szegényparcella még nem készült el, majd a Várkert Bazár tizedik átadása után.

Pesten az a jó, hogy ingyenétel-osztás is van rendszeresen. Igaz, már nem a Blaha Lujza téren, onnét állítólag lakossági kérésre kirúgták az ételosztókat, de talán jobb is így. A Blahától a Rókus-templomig mindig rendesen állt a kilométeres sor, ám előtte a Rákóczi út teli van kirakattal, ezek üvege visszatükröződik, előbb-utóbb mindenki a kirakatra néz, legalább egy pillanatra, és ennyi pont elég, hogy az illető meglássa magát, az életét. Csupa leharcolt, eleve kinőtt kabát, kitérdesedett nadrág, kitaposott, szétfolyó sportcipő ételosztáskor a Rákóczi út kirakatsora egészen a Szentkirályi utcáig és tovább, plusz az asszonyok arca a kirakatüvegben, amint lenőtt hajukkal, szemük alatt a mély árkokkal szembesülnek, hogy aztán mégis, mindezek ellenére lopva megigazítsák hajtincsüket meg a sáljukat, mintha legalábbis randevúra készülnének; na, ennek lett vége.

Pedig ebből tán még az újvárfalvai férfi is erőt meríthetett volna, ha már nem volt hajlandó megfogadni a korábbi belügyminiszteri tanácsot, miszerint a szegény ember tartson kecskét, ehelyett felelőtlen módon napi egy szelet vajas kenyéren él.

nol.hu/velemeny/ne-legyunk-felelotlenul-ongyilkosok-1500011
MOHÓSÁG ÉS POFÁTLANSÁG

"Mára azért változott a helyzet, a gátlások megszűntek, már a látszatra sem adunk, csak lopunk, lopunk, lopunk.
Most éppen a maradék magán-nyugdíjpénztári vagyonra vetett szemet, már ki is tátotta a száját és huss, miután 2015. január 1-től az összes jelenleg működő magánnyugdíjpénztárt végelszámolásra kötelezi, így a magánnyugdíjpénztár mellett többször is makacsul kiálló tagok vagyona végül mégis az államkasszába vándorol.
A háromezer milliárd hűlt helyére, melyet úgy tapsoltak el, hogy nyoma sem maradt, miközben mindenféle szép mesékkel hitegették a becsapott munkavállalókat, ígértek nekik egyéni számlákat meg a magánpénztárinál jobb hozamokat."

www.pupublogja.hu/2014/11/mohosag-es-pofatlansag.html
Gyalázat

Megszüntethetik a rendszeres szociális segélyt mint kötelező ellátási formát – derül ki a Varga Mihály által jegyzett törvényjavaslatból. Abban az országban, amelyikben az MTA munkatársai a minap számoltak be felfoghatatlan szegénységi adatokról, s egyikük közölte: „Minden indikátor szerint erőteljesen nő a gyermekszegénység, miközben rajtunk kívül az EU-n belül mindenhol máshol sikerült megállítani vagy visszafordítani a növekedését, még Romániában is.”

Közben kiderült az is: a kormány de facto felszámolja a magánnyugdíjpénztárakat. A Fidesz, amely első kétharmados sikere előtt azt ígérte, megvédi az intézményeket, győzelme után mintegy háromezermilliárd forint vagyont államosított. Lényegében megzsarolta a polgárokat, hogy térjenek vissza a központi szisztémába.

Akkor akadtak olyanok, akik nem hajoltak meg a posztmodern politikai banditizmus előtt, ám úgy tetszik, hiába állhatatosságuk, most már nem menekülhetnek.

A kormánynak kell még a maradék 200 milliárd forint. Hogy mi lesz a pénz sorsa, azt nem nehéz kitalálni, mivel az előző adagot elmulatta már.

A gátlástalanságot, mértéktelenséget és a hazudozást nem lehet magyarázni. A kormány ezt a szégyent fejeli meg azzal, hogy annyira jár el tisztességesen a polgárokkal szemben, amennyire átlagos mexikói drogbáró respektálja az emberi jogi egyezményeket.

Az pedig nagyon is árulkodó, hogy egyetlen nap hírei felfestik, miről szól a történet: a kormány elveszi azt, ami a másé (lásd nyugdíjvagyon), miközben kisemmizi a szerencsétlent (lásd szociális ellátás). Így legalább az világos:

Magyarország jobban teljesít.
hirdetés

Gyalázatban.

nol.hu/velemeny/gyalazat-1500043
Schiffer: A MNB 100 milliárdot kaszál a devizahitel károsultakon

www.youtube.com/watch?v=2flaIESiuX0
Nem értem miért próbáljátok elbagatellizálni a fidesz marhaságait és mindenre kiterjedően káros tevékenységét?
Harmincezerbe fájhat a nagyi pálinkája

Egy fél liter házi pálinka is 30 ezer forintba kerülhet, ha a NAV adja róla a számlát. Az adóhatóság keményen büntet a zárjegy nélküli, igazolatlan eredetű szeszes italok miatt, kétszer gondolja meg, hogy elhozzák-e az erdélyi nagyi meggypálinkáját. És az tudta, hogy a szomszédnak sem szabad ajándék házi párlatot vinni?

Bár nem kimondottan a zárjegy nélküli pálinkára utaznak, bírságolnak miatta Nemzeti Adó és Vámhivatal ellenőrei: ahogy a Transindex egyik olvasója felháborodottan beszámolt róla, a magyar-román határon 20 ezer forintra bírságolták, miután gyanútlanul bevallotta a vámosoknak, hogy hét deci házi szilvapálinkát visz ajándékba egy pesti ismerősének.

A férfi fellebbezni szeretett volna, de erre azt a választ kapta, hogy akkor 30 ezer forint lesz a helyszíni bírság, és 15 napon belül teheti meg fellebbezését - számol be az esetről az erdélyi portál.
Minimum 30 ezer a bírság

Az eset több kérdést is felvet, például, miért lett volna olcsóbb fellebbezés nélkül a zárjegy nélküli pálinka, és miért kellene ismernie egy román állampolgárnak a magyar adóhatósági szabályokat.

Az ügyet bizonyítékok nélkül fenntartásokkal kezeli a NAV vám-és jövedéki szóvivője, de 30 ezres bírságot reálisnak tartja. Suller György Attila az Origónak elmondta, ez a minimum tétel, ha valaki egy uniós tagállamból zárjegy és eredetigazolás nélküli égetett szeszt hoz be Magyarországra, legyen szó akár csak fél liter pálinkáról is.

A büntetési tétel emelkedik, ha valaki növeli a tétet: minden liter után a meg nem fizetett jövedéki adó dupláját számítják fel pluszban - pálinka esetében ez 3340 forint, az italt pedig természetesen elkobozzák.
A mérgezések miatt büntetnek

Ez nem új történet: Románia 2007 óta tagja az EU-nak, a törvény azóta is érvényben van - tette hozzá a szóvivő, aki szerint a hatóságok így próbálják elkerülni, hogy ellenőrizetlen és veszélyes alkoholterméket hozzanak be az országba. Suller György Attila a csehországi tragédiát hozta fel példaként, ahol több ember is feketén behozott, metil-alkoholos italok miatt halt meg. Ha van zárjegy, a NAV égetett szesz behozatalából 10 litert, borból 90 litert engedélyez.

Mivel az adóhatóság nem kezeli kiemelt ügyként a kis mennyiségű szesz behozatalát vagy utaztatását, ellenőreik csak "mélységi ellenőrzés" során, szúrópróba jelleggel kutatnak pálinka vagy más ital után - ezt viszont nem csak a határon, hanem az ország egész területén megtehetik.
A szomszédnak se adjunk?

Utóbbit ajánlott észben tartania az otthoni pálinkafőzőknek is: saját lakásukban ihatnak barátaikkal, de a szomszédnak már nem érdemes ajándékozni a párlatból, mert az "ismeretlen eredetű" ajándék ital miatt is 30 ezer forintos bírság jár. Suller György Attila arra is figyelmeztetett, hogy a pálinkafőzésre vonatkozó szabályok négy év után hamarosan változhatnak, érdemes követni az ezzel kapcsolatos híreket

www.origo.hu/itthon/20141121-minimum-30-ezer-forint-a-buntetes-az-ajandek-hazi-palinkaert.html
@Habakuk000: "...ellenzéki képviselők...mondjanak le...ne legitimálják orbán korrupt....rendszerét..."
Az igaz, hogy a helyzet "tisztulna" és lenne a parlamentben fidesz 3/3-ad - az időközi képviselő választásokkal- a rablás fokozódna, mivel az újakat is "fel kell tölteni"
@KÁTÉó53éúétr6: nem tudom, nagy valószínűséggel jobb igazi nemzet sportolóját is találhattak volna

ugyanakkor nehéz dolog ez, orbán emberei nyilván nyomták őt erősen, ráadásul ő a mob, a nob, a magyar sport legnagyobb karriert befutott sportdiplomatája

szóval azt akarom kinyögni, hogy mi egytől egyig behódolunk a ner-nek elbújva a tízmillió névtelen közé, a különbség köztünk és a 11 között csak annyi, hogy ismerjük a nevüket
Ahogy Hofi mondta egykoron:
" Ezeknek az Isten pénze sem elég!"
és amit nem tudunk elképzelni sem, hogy a fiatalok milyen országot tudtak Észtországban felépíteni amikor a digitálisvilágot megteremtették hazájuk közigazgatásában is+

tudtad pl, hogy a skype-t is észtek találták fel...

Lenyűgöző rokonaink

Észtország olyan hely, ahol a legutolsó faluban is tábla mutatja, hol lehet internethez jutni, ahol az alkotmányban rögzített alapjog a világhálóhoz való hozzáférés. Ingyenes wifi mindenütt van. Ülsz egy fának dőlve az erdőben a laptopoddal, távol a lakott településektől, és vidáman internetezel. Ugyanez a helyzet minden szállodában, vasútállomáson, buszpályaudvaron, étteremben, közparkban

Észtország Európa csodája. Egy viszonylag kis ország, amely felismerve a lehetőségeit és a korlátait, már a 2000-es évek elején „rászállt” az internet adta lehetőségekre. Észtország az „e-ország”. Szinte nincs olyan tevékenység – az egészségügyi ellátástól a szavazásig, a bankügylettől az adóbevallásig –, amit ne lehetne interneten elintézni. Ezek a kreatív, jobbára nagyon fiatal észtek – északi rokonaink – kitaláltak egy olyan személyiigazolvány-kártyát, amelyik beilleszthető a laptopba, sőt a mobiltelefonba is, és egy kód megadásával máris működőképes az internetes ügyintézés.

Az országot másfél millió ember lakja; ebből egymillió él is e lehetőségekkel. Melyek köre egyre csak bővül. Végignéztem, miért és mennyi adót fizet az északi rokon. A net természetesen nincs közöttük, legfeljebb az áfa, amely magától értetődik ott is, itt is.

Ez a kicsi rokon ország nem „munkaalapú társadalmat” épít, hanem az információs technológiában fürdik. Mint tudni, itt találták ki a Skype-ot (is). Rájöttek, hogy ha a kalapácsot és az esztergapadot reklámozzák, azzal semmire se mennek. Az olcsó munkaerővel se. Arra indultak, amerre a jobb feltörekvő gazdaságok többsége (példa: Dél-Korea), „ész nélkül” tágítják az internet és a mobilszolgáltatások körét, a széles sávú internetezést például, mert tudják, hogy a vállalkozásaik számára a pénz onnan jön.

Magyarország éppen fordítva. Egyfolytában a szolgáltatásokat adóztatja. Jobban tenné, ha az „északi szél” felé pillantana, nem azért, mintha a „keleti” eleve rossz volna. Onnan is lehet csipegetni – lásd: Korea. De végtére is mi rokonok vagyunk ezekkel a „halszagúakkal”. Ők vannak a legközelebb hozzánk, akiktől egy kicsi és kitett gazdaságnak, mint a mienk, tanulni lehetne. Az észtek nem a Mercedesből és az Audiból élnek; nem betanított munkából.

Mindezt csak azért vagyok mondandó, mert az új magyar diplomácia, élén Szijjártó Péter táskahordóval, éppen a tallinni magyar nagykövetséget találta bezárandónak. Túl azon, hogy az észtek ezt teljességgel érthetetlen és ostoba lépésnek tekintették – amire csak egy válaszuk volt, a viszonosság –, én ezt, tekintettel a fentiekre, valami olyasminek látom, mint amikor a rossz tanuló kirúgja az iskolaigazgatót. Észtországé egy majdnem hihetetlen sikertörténet (GDP-ben már jóval előttünk vannak), a fél világ irigyli őket. Mi meg kivonulunk.
hirdetés

Kíváncsi vagyok, ki az, aki ezt az orbitális baromságot kitalálta? (Valószínűleg arra kell keresni, ahol az internetadót kiagyalóját.) Igaz, a magyar–észt gazdasági kapcsolatok nem jelentősek. De minálunk „turáni” irányba fordult a gazdaságpolitika, melyből ugyan haszon nincs, de legalább sikerült halálra sérteni egy rokon népet. Én, ha tehetném, tanulók ezreit, diplomaták tucatjait küldtem volna Észtországba, mert nem szégyen, ha egy tízmilliós rokon egy másfél millióstól tanul. Ráfér.

nol.hu/velemeny/lenyugozo-rokonaink-1494211
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: sehogy. nekem ugy remlik, hogy nemreg valami vikinget (holland vagy norveg?) lokdosott ez a csira. Te nem emlekszel ilyesmire?
@KÁTÉó53éúétr6:
Az lehet. De ha ezt meglépnék az ellenzéki képviselők, az emberek átértékelnék a politikusokról alkotott nézetüket.
@KÁTÉó53éúétr6: nem, nem gondolnám

mindennap vannak kinn az utcán teljes joggal fölháborodott vagy kétségbeesett emberek

itt az ideje irányt mutatni a fölháborodásuknak

(persze elméletileg, ha az ellenzék nem megélhetési, hanem valódi politikusi minőségében szertne tündökölni)

mai választáson pedig tuti nem lenne kétharmad
@KÁTÉó53éúétr6: szerintem, túl szigorú vagy.
attól, hogy valamikor, valamiben világszínvonalon teljesítettek,ugyanolyan emberek ők is, mint bármelyikünk.
ezzel nem a döntésüket védem, mert szerintem is rosszul választottak.
@jöttem: :)

a mai tüntetés a gyerekekért egy novellát juttatott eszembe.
megkerestem...

Sánta Ferenc:
Sokan voltunk

Már harmadik hónapja éheztünk, s két hete csak egyszer ettünk egy nap. Anyám már marékkal mérte a puliszkát. Egy marék, két falás, másnapig semmi. Négyen gyerekek ágyban feküdtünk a nagy pokróc alatt. Ott melegedtünk, és láb alatt sem voltunk. Apám már nem járt napszámba, élet után. Eleget próbálta. Sok volt a szegény, kevés a gazda, neki nem jutott. Ült egész nap a kis vékán a kályha mellett. Nagynéha odajött hozzánk, és mesébe fogott. De amilyen hirtelen jött, olyan váratlanul abba is hagyta. Ilyenkor így szólt: „Majd holnap elmondom a többit.” – Azzal ment vissza a maga gondolatához. Sohasem mondta végig. Nem is bántuk. Akkorákat hallgatott mesemondás közben, hogy jobb volt, ha megül a helyén.

Nagy dolog az éhség. Aki nem volt benne, el sem gondolhatja. Mikor megkaptuk a marék puliszkát, és behabzsoltuk úgy forrójában, ahogyan volt, ugrottunk le az ágyról, ölbe vettük a nagy lapító deszkát, amin anyám szétvagdosta a porciókat, és ki ujjal, ki bicskával, lekapartuk róla, amit találtunk, és ettünk. Pedig több volt közötte a szálka, mint az étel. Ilyen éhségben minden száj számít. Minél több van belőle, annál nagyobb a baj. Mi pedig voltunk elegen.

Egy este történt, hogy nagyapám, aki már túl volt a hetven éven vagy már a hetvenötön is, nem ette meg a maga adagját, hanem odahozta az ágyunkhoz. Nagy, ráncos kezével szétszórta közöttünk, s mi kaptunk rajta, mint a csirkék. El sem gondolhattuk, s így szóval sem mondtuk, hogy mi lelte, hogy eladja a magáét. Néztünk nagy csodálkozó szemekkel; és ettünk. Csak apám szólalt meg. Felnézett beesett, szürke szemével nagyapámra. Aztán elfordította magát a kemence tüze felé, és azt mondta: – Azt bizony jól teszi. – Én gondoltam is, hogy igen, mert ha kevés is volt, jólesett a váratlan falat, de egyebet nem. Nagyapám tovább kapargatta tenyeréről a puliszkamorzsát, és mintha csak magának mondaná, csendesen odaszólt.

– Gondolod, Ferkó?

– Én igen! – válaszolta apám.

Anyám leejtette a nagy mosdótálat, és arra ráfigyeltünk. Nézett megijedt arccal a beszélőkre, hol apámra, hol nagyapámra, mintha maga nem is lett volna. Aztán találkozott apám szemével, és lassan elfordult, mint amikor nem asszonydologba üti a fejét. Nagyapám végigtörölte a kezét a nadrágján. Utána igazítani kezdte fejünk alatt a vánkost. De olyan gonddal és lassúsággal, mintha pesztra volna, vagy legalábbis asszony. A keze még a fejünk alatt volt, de már fordult, és indult apám felé. Mikor a kályhához ért, lehajolt, és elkezdte törni az ágat. Egyenként, szépen sorba rakosgatta őket, s hogy végzett vele, azt mondta apámnak.

– Jövőre próbáld meg a Kácsa András földjét negyedében. Másként úgysem adja. Jó föld a Fehér Martok, s addigra a Ferikét is használhatod.

Apám nem nézett rá, valamit vett a foga közé, és rágott.

– S amit a Tótos Jani mond, azt is gondold meg. Vigyétek a borvizet a városba. Három esztendő alatt lovatok lehet.

Apám csak hallgatott. Régi zsémbe ez már nagyapámnak. A borvíz meg a Fehér Martok. Máskor apám végig sem engedte mondani, de most hallgatta, és azt sem tudtuk, hogy hova legyünk a csodálkozástól. Nagyapám is gondolhatta, hogy hiába beszél, mert felállt, s rátette a kezét apám vállára.

– Hát akkor, ne késlekedjünk, Ferkó, hallod-e, fiam?

Apám felállott, megrázta magát egy kicsit, s mintha anyámnak mondta volna, odanézett.

– Hát készüljön. A többit majd én elrendezem.

Akkor láttam, hogy anyám már ott áll az ajtóban, és sírt, mintha temetésen volna, és hogy apám felállott, nyúlt az akasztóra, adta a kabátját meg a kucsmát. De mintha adta volna, nem is. Olyan volt, mint mikor tudja, megverik, ha nem úgy tesz. Apám csak vállára vetette a kabátját, pedig nem volt szokása, és vissza sem nézett, úgy ment ki az ajtón.

Én már nagyobbacska voltam, és néztem, mi ez a nagy szótlanság. Addig néztem, míg nagyapámat nem éreztem magam mellett.

– Aztán... hallod-e! Azt a fészket, amit mutattam a Bálványos oldalában, leszeded-e te?

Nézett rám, s olyan volt, mintha sírna.

– S azt a parittyának való szép bodzaágat levágod-e te?

Néztem, és nem tudtam, hogy hova gondoljak.

– Aztán tavaszon azt a szép, erős rókát, amit megmutattam, kifüstölöd-e? Te, Ferike, te?

Néztem, és nem tudtam, könnyezik-e. Anyámra pillantottam, de nem találtam a szemét. Odafordultam nagyapámhoz.

– Magának mi baja van, nagyapó?

De nem nézett már rám. A furulyát fogta, amit a párnám alól húzott ki, és annak lyukacskáit tapogatta, simogatta, mintha nem is ő csinálta volna. Szájához is emelte, de alighogy beléfújt, letette. Odament anyámhoz.

– Add azt a változót, te, Anna.

folyt.köv
@guma: A témában - Schiffer mellett - ő is nagyon jókat mondott.

www.youtube.com/watch?v=UDZHG8KXQgs
Eddig is furcsa volt minden, de most már nem tudtam sem apámat, sem anyámat, sem nagyapámat, hova tegyem. Mert anyám kinyitotta a nagyládát, és adta sorjában a tisztát. Gatyát, inget, harisnyát. S olyan szépen adta, nem mintha parancsolnák, hanem mint nekünk, gyerekeknek, ha templomba öltöztetett. Nagyapám felvette mind. Az arcát is megkente egy kicsinyke vízzel, és leült az asztalhoz. Olyan volt, mintha vendégségben volna. Nem nézett se le, se föl, csak ült ott magának, két kezét az ölébe engedte, szipákolt egyszer-kétszer, s csak olyankor mozdult, ha megtörölte az orrát a keze fejével. Még anyámra sem nézett, s még rám sem.

Anyám vizet tett fel a nagy fazékba, pedig már megvolt a puliszka, meg is ettük – s rakta alája a tüzet, hogy főjön. Csak azt, hogy minek, azt nem tudtam. Mert apám a szemét kiverte volna, ha csinál még a puliszkából. Így szokta mondani, ha anyám megsajnált minket, s lopva adni akart még.

Mikor apám megérkezett, még mindig azt csinálták, mind a ketten, anyám is meg nagyapám is. Az egyik vendégnek mutatta magát, a másik meg főzte neki a meleg vizet. Hogy apám nem jár egyenes úton, mindjárt láttam. Tyúk volt a hóna alatt, szép nagy kendermagos, a kezében pedig pálinka. Azt meg csak hitelbe kérhette, s nem tudom, ki lehetett az a bolond, aki adott neki. A tyúkot anyám kezébe adta, a pálinkát meg nagyapám elé. Levette kabátját, s úgy ült le az asztalhoz, mint aki éjszakától dolgozott. Pedig egész nap csak melegítette magát.

Amíg kész lett a tyúk, hallgattak. Apám a körmeit vagdosta a bicskával, nagyapám meg ivott.

Olyan szag áradt a fazék felől, hogy nyál gyűlt a szájam sarkára, bökdöstük egymást a pokróc alatt, igazítottuk a lábainkat, hogy legyen helye a lábasnak. Aztán nem kaptunk egy falatot sem. Nagyapám ette meg egymaga, mind az utolsó szálig. Tekintett felénk, és egyszer adni akart. De apám úgy megfogta a kezét, mintha haragosa volna.

– Őköt csak hagyja, egye meg, mert ez mind a magáé.

Ha nem lett volna minden, amit csináltak, olyan bolond és értelmetlen, mint még soha, biztosan elsírtam volna magam. De a nagy meglepődöttségtől most még azt sem tudtam. Bámultam, hogy eszik nagyapám, hogy szaggatja ujjaival a húst, s csak akkor vettem le róla a szemem, mikor láttam, apám rám néz. Verés volt a szemében, nagy verés. A csöndességben, ami megülte a házat, csak nagyapám szuszogása és csámcsogása hallatszott. Mind megette, mind egy szálig.

Anyám az asztalt kezdte takarítani, s nagyapám meg sem várta, hogy végezzen vele, felállt, vette a lájbiját, kabátját, fejszéjét. Apám ott állt mögötte olyan megnyúlt arccal, mint a pap előtt áll az ember. Hirtelen mintha félne, hogy becsukják előtte, az ajtóhoz ment nagyapám. Kinyitotta, már félig kint is volt, amikor megcsendesedett és visszafordult. Olyan szégyenlősen, vagy mint ahogy a siratóban szokták, igazítani kezdte a bajuszát. Most már mégiscsak úgy láttam, sír egy kicsit. Anyámra nézett, s onnan rám. Anyám hozzám jött. Felöltöztetett, apám hagyta, s ez sem volt még soha.

Kimentünk a setétbe. Csillagos, nagy éjszaka volt. Kegyetlenül hideg, mintha a levegő is megfagyott volna. Apám hajadonfővel állt, én a bátyám papucsában, és megfeledkeztem arról is, hogy fázzam. Néztem a nagy csuda dolgot, s valami sírás feszült a torkomban, mint amikor nagy baj van, a ház ég vagy megvernek. El nem vettem szemem a nagyapám alakjáról. Ott állt a tornác lépcsőjén. Egyik kezét a zsebében hagyta, a másikkal fogta erősen a fejszéjét úgy, mint amikor medvétől tart az ember. Éppen úgy. Éppen olyan is volt. Apám sem mozdult. Valahová elnézett, pedig nem sokat láthatott. Nagy soká nagyapám szólt bele a csöndbe.

– Holnap reggel gyertek ki, mert mindent otthagyok.

Apám csak a fejét mozdította az ég felé, mintha a csillagokat számolná. Nagyapám beakasztotta a fejszét a karjába, s elköszönt.

– Isten áldjon benneteket, fiam!

Apám megmozdult, lenézett a földre, és úgy mondta, mintha annak beszélne.

– Isten áldja.

S mikor nagyapám elindult, nagyon csendesen utánaszólt.

– Aztán vigyázzon magára.

Én csak néztem nagyapám után, ahogy ment át az úton a sikátor felé, és akartam kiáltani neki, hogy el sem köszönt, s Isten áldja. Már szaladni is akartam, mikor éppen megállt. Topogott egy kicsit, de mégiscsak megfordult. Alig lehetett hallani a hangját.

– A Ferikét... Hadd jöjjön sze... el velem egy kicsinykét!

Mintha akkor vett volna észre, úgy rám nézett apám kucsmától a nagycipőig.

– Eredj nagyapádhoz!

Ott állt egy helyben, s ahogy odaértem hozzá, megfogta a kezem. Úgy vitt, mint mikor málnázni mentünk, s útközben mondta a szép meséket, tanítgatott erre-arra, tojást szedni, mézt találni, bakszakállt s más füvet keresni. De most nem szólt. Nagy lassan lépegetett, meg-megszorította a kezemet, mint olyankor szokta, ha nagyot mondott a mesében.

folyt.köv
Én botladoztam mellette, mert őt néztem, és nem tudtam, hogy bolond-e, vagy ki bántotta, s akartam mondani, ne csinálja, mert nekem sírni kell mindjárt. A kerítésnél megállt. Lekuporodott hozzá. Nézegetett egy darabig, aztán megköpdösött háromszor egymás után keresztre, ahogyan az újszülöttet vagy a kicsi beteg gyereket szokták, hogy ne fogjon rajta soha semmi rossz. Meg is csókolt, amit soha nem tett, és csúnya rekedt hangon azt mondta.

– Menj be, s mondd meg anyádnak, ügyeljen rád, mert engem többet nem látsz!

Olyan gyorsan felállott, mintha szólították volna. Többet nem is nézett rám, s mire észbe kaptam, csak épp hogy láttam a nagy hóban, ami közben eleredt, hogy megy, és elvész a fák között, mert ott volt mindjárt az erdő.

Apám még ott állt, ahol hagytam. Ugyanúgy nézte az eget, és beküldött egyedül.

A kisebbek aludtak, anyám nem volt a szobában. Leültem a nagyapám helyére, és hogy bejött apám, megkérdeztem, mert tovább már nem tarthattam magamban – nagyapám mikor jön vissza?

– Ő akkor, amikor te nem kérdezed! – mondta, és nagyon mérges volt. Húzta a szemét, járkált fel s alá, mint láncolt medve a botos ember kezén. Megfogott ezt, azt, le is tette mindjárt, míg végül leült a vékára. Elkezdte nézni a tüzet. Mikor anyám behozta az ágat, elkezdte rakni rá. Csak rakta, rakta. Akkora tűznek, hogy olyant még nem láttam a kemencében. A lángja kicsapdosott a fejin, az ajtaján is úgy fújta ki magát, mint az istennyila, úgy forogtak, pattogtak a szikrái, mint a pokol tüze. És ropogott, nyöszörgött az egész alkotmány. Ő meg ott ült, és rakta olyan félelmetes arccal, hogy gondoltam, pisszenni sem volna jó, mert biztosan agyonütne.

Valaki topogott az ajtóban, anyám kiment fogadni, és Csűrös Ignáccal jött vissza. Kelemen nagyapjával, az én nagyapám komájával.

– Jó estét!

– Adjon Isten – fogadta apám, de nem mozdult, csak a kályha ajtaját csukta be. Anyám széket törölt, s Ignác bá' botjára támaszkodva leült. Nem szólt hozzá senki, pedig láttam, erősen beszélni akar. Mozgolódott, köszörülte a torkát, pislogott kis öreg szemeivel, és hogy sokáig senki sem firtatta, megszólalt.

– Hát apád hol van?

Apám most nem nézett rá.

– Láthatja, hogy nincs bent.

Ignác bá' elővette a dohányát, de mintha elfelejtette volna, mit akar, nem gyújtott rá. Körülnézett. Ránk is, anyám arcára is, végül a kicsi székre, ahol meglátta nagyapám levetett ciháját. Nyugtatta rajta egy darabig a szemét, elkezdte bocskorát piszkálni nagy, horgas botjával, s fel sem nézve megkérdezte.

– Aztán igaz-e, hogy elment?

Apám felkapta a fejét.

– Hová? – kérdezte, és nézett Ignác bá'-nak a szeme közé.

– Fel a Büdösbe – válaszolt az.

Akkorát lökött a szívem, mintha megütötték volna. Olyan száraz lett a torkom, mintha most hirtelen beléfúttak volna. Olyan forró lett a takaró, mintha tüzes vas volna.

Jaj, a Büdös. Aki csak belészippent, mind megfullad egy sorban. Onnan élő fia ki nem jön. Ha madár belérepül, ki nem száll, mert meghal. Nagyapám is meghal. Csak vigyázzon, baja ne essék, apám is mondta, mikor utánaszólt. Pedig nem jön vissza. Hát éppenséggel oda ment, és apám akarta, anyám is hagyta, hacsak nem ők küldték. Jaj, édes Istenem, nagyapám! S utána sem mennek, nem is akarnak, én sem tudok. Volt már egy hónapja, hogy más mesélte, és azt mondta, ez a rendje. Csak azt nem tudtam, hogy így csinálják, és így készítik. És éppen a nagyapámnak. Jaj, jó Istenem, merre tart már? Az Uzonkán biztosan túl van. Biztos a fenyőpadján is. Farkasos vidék, baja ne essék, le ne üsse egy is közülük. Elöntött a sírás, csuda gyáva módon, de apám meg ne lássa, úgy vigyáztam.

Apám Ignác bácsit nézte.

– Maga azt honnan tudja?

– Áron mondta, a fiam. Beszélik, hogy kocsmában voltál pálinkáért. Tyúkot is láttak nálad.

– Az igaz – válaszolta apám, s már megint olyan volt, mint az előbb. Még a kályhaajtót is kinyitotta, hogy lássa a tüzet.

– Rég ment-e el?

Apám nem beszélt többet. Észre sem vette Csűrös Ignácot. Anyám szólt, de alig jött hang a torkára.

– Úgy fertályórája megvan.

Ignác bá' bólintott rá, felállt, és elindult. A kinyitott ajtónál visszafordult, mireánk nézett, és azt kérdezte anyámtól.

– Őköt megcsókolta-e?

– Egyet se – mondta anyám, s kötényével a szemét kezdte törölgetni.

Mikor anyám visszajött, leült, és elkezdett varrni. Apámnak újból erősen jött a baja, mert lángoltatta a tüzet jobban, mint előbb. Nem szólhattam, és nem is szóltam. Úgy aludtam el a nagy sírásban.

Reggel apám keltett fel. Olyan volt, mintha le sem feküdt volna.

– Készülj, mert megyünk az erdőre favágni.

Igaza volt, mert egy szem fa sem volt a háznál, mind elégette az éjjel. Délig fát vágtunk, az én eszemben nagyapám járt, az apáméban nem tudom, mi, de egyszer sem ütött meg, pedig az ujjamba is belevágtam.

folyt köv
Mikor azt mondta, mehetünk, én nekifordultam az ösvénynek hazafelé. De visszaparancsolt: „Nem arra, te!” És nekivágtunk a köves partnak, fel a Büdös felé. Kiabált a szívem, mint a vészben meghúzott harang. Lépkedtem apám nyomában. Ő nem fogta a kezem, mint nagyapám szokta volt.

A barlang szájában megtaláltunk mindent. Szép sorjában rakva ing, gatya, kabát, a nagyapám holmija. Legfelül a kucsmája, lenyomtatva egy nagy kővel. A fejszéjét elvitte magával. Olyan kicsi, semmi volt az a rakás ruha, mintha nem is a nagyapámé volna. Mintha bele sem férne egy ember.

Apám lehajolt, és elkezdett sorba adogatni mindent a karomra. Mikor a kucsmát adta volna, valami kiesett belőle, kigurult messzire a hóba, s mi megnéztük: egyik combja volt a tyúknak. Nem tudtam mozdulni érte. Apám vette fel. Méregette a kezében, s utána olyan gyöngéden, szelíden, mint valami kis madárfiókot, becsúsztatta a tarisznyámba. Közel lépett hozzám. Még sohasem tette, s most úgy a keze fejével végigsimította az arcomat.

– Majd otthon megeszed – szólt –, mert most fagyott.

Nem gondolt arra, s nem is mondta, hogy többen vagyunk otthon testvérek, mert tudta, én voltam nagyapám szíve kedvese.

Lejjebb, a barlang feneke felé még egy holmi feketéllett. Megismertem. A Csűrös Ignácé volt. Azért még nem jött senki, s talán ezután sem jön majd, mert még így is látszott, lyuk lyuk hátán, egy garast sem adna érte senki.
én pedig ma reggel csak :

vidám napot akartam kívánni mindenkinek!

és mi lett a vége mégis? ennyire komor gondolatokra ma valahogy nem számítottam amit a hírek ébresztettek...

elnézést mindenkitől...

ha mégis vágysz a kikapcsolódásra akkor ajánlani tudom ezt a filmet éhgyomorra is:

A családom és egyéb állatfajták

offforever.blog.hu/2014/11/22/durell_amikor_kretan_elt
@Habakuk000:

azután meg biztosan nem, hogy kiderült, amit a választásokig titkoltak ők is és a KSH is (nincs pénz a gyermekszegénység kimutatásra???!!!), hogy a 27 EU tagállamban sikerült az utolsó helyre feltornázni magunkat!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Őfelsége jól fizetett ellenzéke"
Bóli te is tudod, hogy addig amíg Őfelségének van alkotmánybírósága, főügyésze, főbírója, nav elnöke, számvevőszéke, választási bizottsága stb, addig az ellenzék kiszállhat, beszállhat, kijelenthet, bejelenthet, feljelenthet fejét falba, seggét a földhöz is verheti, nem tud tenni semmit, csak a szájtépést.Ezt mi b...uk el 2010-ben, mert ezt a büdös senkiházi gazembert hatalomhoz juttattuk, pedig 1998-tól tudtuk,láttuk az egyetlen célját, a gonoszságra és hazugságra hajlamos jellemét
@guma: szép reggelt szerkesztettél ide.

Szomorút, de szépet.:)
@Kdo Je Ugasnil Luč:

lökdösött? vizsgált is!

ők mit csinálnak az nem számít és nem vizsgálható. nem tudtad?

Best of Hungary: a kormány olyasmivel vádol, amit maga is megcsinál

Amit a kormány részéről a legsúlyosabb szabálytalanságnak minősítettek a Norvég Alap ügyében – hogy az értékelőbizottságok a pályázatokat újrapontozták, „manipulálva” a pontozással kialakított sorrendet –, azt a kormányzat egyes képviselői maguk is szívesen megtették a Svájci Alap pályázatai esetében.

nol.hu/belfold/ujrapontozas-kormanykeresre-1500075
@Habakuk000: :)))

köszönöm!

de én ma valahogy vidámat szerettem volna...
@guma: példaképünk a sikeres Románia.

Minden iskolás kap táblagépet. Tudod, milyen motiváció az? (Hogyne tudnád, többek között azért tetted be az Acél cikket.)

Nálunk pedig huszonakárhány gyerek kap tök üres, ámde kivilágított csillogó stadiont milliárdokért.

A többinek rabszolgasorsot ajánlanak ezek a mocskok.
@Habakuk000:

Észtországot is ezért hoztam ide (nem azért mert Aczél írt róla!) és azért mert arra gondoltam, hogy talán nagykövetségünket is ezért zárták ott be, mert nem volt jó példa számunkra!

mi az hogy személyes találkozások (korrupció lehetősége így teljesen kizárva!)nélkül elintézhetsz mindent az interneten?

mi az, hogy az adóbevallás is pár sor?

képzeld el, ha ezt széles körben megtudják gyerekeink és követelni kezdik...
milyen világ lenne itt?
@Habakuk000:

akkor még ezt tanulságként idehozom, bár Boli erről többet tudna beszélni.
(azért rakok ki most mindent, hogy ne kelljen kattintgatni és fontosnak tartom, hogy raktározzuk, megtaláljuk bármikor.)

Új forradalom zajlik - így száguldhat el Magyarország mellett a világ

A következő gazdasági forradalomban már benne vagyunk: előre tör a hálózati gazdaság, amelyben az internet kapja a főszerepet. Az új fejlődési irány radikálisan átrendezhet teljes iparágakat, miközben óriási lehetőségeket tartogat a kis cégeknek és a nagyvállalatoknak is.

Öldöklő versenyfutás indult a nagy informatikai vállalatok között azért, hogy melyikük használhatja ki a legjobban a kialakulóban lévő hálózati gazdaságban (networked economy) rejlő lehetőségeket. A szakemberek szerint forradalmi átalakulást hoz a termelésben és a kereskedelemben ennek az újfajta üzleti környezetnek a létrejötte. A hálózati gazdaság a felhőmegoldások (cloud), a big data (hatalmas mennyiségű adatok kezelése) és a dolgok internete (Internet of Things - IoT) hármasára épül.

Az általánosan elfogadott definíció szerint a hálózati gazdaság a formálódó új gazdasági környezet, amely a digitalizációnak köszönhetően több rétegű, interaktív, gyorsan fejlődő, valós idejű kapcsolatot teremt az emberek, az eszközök és a vállalatok között.

Miután ez a rendszer embereket, vállalatokat, eszközöket, szolgáltatásokat köt össze, hatalmas térről beszélünk - mondta lapunknak Nils Herzberg, az SAP rangidős alelnöke, a Berlinben megtartott SAP TechEd && d-code elnevezésű rendezvényen. Hogy mekkora ez a tér, annak érzékeltetésére Herzberg elmondta, hogy az SAP erre szolgáló platformján - a cég részben az Ariba digitális piactéren biztosítja üzleti hálózati szolgáltatásait - 1,6 millió vállalat üzletel egymással 190 országban. A tranzakciók értéke eléri az évi 600 milliárd dollárt, amivel az Ariba a világ legnagyobb üzleti hálózata. A kereskedelem volumene nagyobb, mint amit az Amazon, az eBay, és az Alibaba együttes teljesítménye.

A hálózati gazdaság irdatlan tempóban tör előre: az SAP becslései szerint a következő 10-15 évben 90 ezer milliárd dollárra emelkedhet az értéke. A Gartner informatikai tanácsadó cég szerint a dolgok internetén, az IoT-n összekapcsolt eszközök - például okos otthonok, háztartási eszközök, intelligens városok - száma a következő évtizedben közel harmincszorosára nőhet, azaz a 2009-es 900 milliós darabszám 2020-ra több mint 26 milliárdra emelkedhet. A Cisco számítástechnikai cég becslései ennél jóval magasabb számról szóltak: szerintük 2020-ra az ilyen eszközök száma 50 milliárd lesz a jelenlegi 10 milliárd helyett.

Elképesztő versenyfutás indult

Mindezek alapján nem meglepő, hogy az új gazdasági környezet technikai hátterét biztosító vállalatok óriási helyezkedésbe kezdtek, a verseny, amelyek egyes cégek esetén a túlélésért folyik, öldöklő. A hálózati gazdaság terén az SAP három dologra koncentrál - mondta Herzberg. Ezek az üzleti hálózatok, az IoT és a közösségi háló.

Ezeket a prioritásokat és a kiélezett versenyt tükrözik az elmúlt évek nagy felvásárlásai is. Az SAP például - minden bizonnyal az előremenekülés reményében - 2010-ben 5,8 milliárd dollárért szerezte meg a Sybase adatkezelő specialista céget és ekkor mutatta be adatfeldolgozó rendszerét, a Hanát. Ezt követte a felhőalapú HR-szolgáltatatásokat nyújtó SuccessFactors felvásárlása 2011 végén, 3,4 milliárd dollárért, majd 2012-ben a felhőszolgáltató Ariba bekebelezése 4,3 milliárd dollárért. A vállalati szoftvereket fejlesztő svájci Hybris egy be nem jelentett, a bennfentesek szerint 1-1,5 milliárd dollár körüli áron lebonyolított tranzakció nyomán lett a német informatikai multié - írta a bitport.hu. Végül idén a céges utazási és költségmenedzsment-szolgáltatásokra szakosodott Concur került az SAP kezei közé 8,3 milliárd dollárért. Utóbbival a német szoftveróriás a világ legnagyobb vállalati felhőszolgáltatójává is vált.

Hasonló lépéseket tett már az SAP legnagyobb riválisa, az Oracle is, amely egyebek mellett például a SuccessFactor "ellensúlyát", a Taleot, valamint az ügyfélszolgálati felhőszoftverekkel kereskedő RightNow Technologiest vásárolta fel több más felhőszolgáltatátó és bigdata-kezelő szoftvercég mellett.

Az internet évszázada

A kiélezett verseny hozza magával, hogy a cégek óriási összegeket fektetnek be a hálózati gazdaság egyik fő pillérébe, a felhőalapú megoldásokba. Mint az a berlini SAP TechEd && d-code egyik előadásán elhangzott, csak 2014 második negyedévében a Google 2,35 milliárd dollárt, a Microsoft 1,8 milliárd dollárt, az Amazon 880 millió dollárt költött felhőalapú megoldásokra.

folyt köv
Az internet a világgazdaságban már most fajsúlyosabb tényezőnek számít, mint a tradicionális ágazatok, például az agrár- vagy az energiaszektor - derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) gazdaságkutató intézet egy idén készült tanulmányából, amely a hiperkonnektivitás (hyperconnectivity) vállalatokra gyakorolt hatását vizsgálja. Az internet hozzájárulása a GDP-hez változatos képet mutat, de abban egyetértés van a szakemberek között, hogy 2010-2011-ben a világ legnagyobb gazdaságaiban a GDP mintegy 3,4 százalékát adta, ami 2016-ra megduplázódhat.

Egyes számítások szerint a világ 13 legfejlettebb gazdaságban 2004 és 2009 között a GDP 20 százalékáért felelt az internet. Az Európai Bizottság adatai szerint az infokommunikációs szektor (ICT) az EU növekedésének egyharmadát adta 1995 és 2007 között.

Jöhetnek a mikromultik

Az e folyamatok által diktált forradalmi átalakulás - még ha ez Magyarországon nem igazán érződik is - rohamos tempóban változtatja meg a gazdasági környezetet, a feldolgozandó adatok mennyisége robusztus tempóban nő. A vállalatoknak nem nagyon van más választásuk, mint hogy alkalmazkodnak. Talán meglepő, de a kisebb cégek - már ha tudnak és akarnak élni ezzel a lehetőséggel - jól járhatnak. A nagyok uralma ugyanis sok esetben megtörhet.

A kisebb vállalatok képessé válhatnak arra, hogy nemzetközi ügyfél-adatbázisokon alapuló multinacionális ellátási láncokat alakítsanak ki, amivel úgynevezett "mikromultikká" válhatnak - áll az EIU tanulmányában. Az internet előretörése ugyan néhány iparágon (például zeneiparon és a könyvértékesítésen) igen keményen elverte a port az elmúlt években, mivel könnyen hozzáférhetővé tette termékeiket, ám egyúttal reményt is adhat kisebb vállalkozásoknak, hiszen kinyitja előttük a nagyvilágot mint piacot.

Máshogy viselkedünk?

Az EIU elemzése megjegyzi: a hiperkonnektivitás hatással lesz az emberi viselkedésre is, a változások végső kimenete azonban még bizonytalan. Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a hiperkonnektivitás növeli az emberek társadalmi kapcsolatait, vagy hogy az emberek megváltoztatják a viselkedésüket pusztán azért, mert lehetőségük van rá.

Erre példa az internetes vásárlás, amely még mindig elmarad a hagyományos vásárlás mögött. Másrészt viszont a változás gyors és mélyreható lehet. Alig öt éven belül például az egyetemista korúaknál, illetve az idősebbek körében már az internet lesz a fő eszköz a például a partnerkeresésre. Az oktatásban pedig a nyomtatott könyveket szinte teljesen kiszorítja a világháló.

Mire jó ez az egész?

Az internet kínálta átláthatóság már eddig is mindenkit változásra késztetett. E változások gazdasági hatása ugyan még nem számszerűsíthető pontosan, de az látszik, hogy a gazdasági szereplők nagyon sokat remélnek az átalakulástól. A vállalatok működése egyszerűbb, olcsóbb és átláthatóbb lehet. Herzberg szerint a hálózati gazdaság adta lehetőségek lehetővé teszik, hogy a cégek felgyorsítsák folyamataikat, s ezzel spóroljanak.

Az IoT - azaz az eszközök összekapcsolása - hatékonyabbá, eredményesebbé és előre jelezhetővé teheti a gyártást, a szállítást és a teljesítést. A közösségi hálón keresztül pedig megbízhatóbb információt kaphatnak a cégek ügyfeleiktől termékeikről vagy szolgáltatásaikról - magyarázta az SAP alelnöke, miért gondolja, hogy a hálózati gazdaság a következő nagy dobás.

Herzberg ugyanakkor hozzátette azt is, hogy szükség lenne a nagy rendszerek standardizáltabb kialakítására, amiben a német szoftveróriás irányító szerepet szeretne játszani. El akarják érni, hogy az IoT területén az SAP által létrehozott szabványok váljanak általánossá. Példaként a pénzügyi szektort említette, amely ma már az SAP standardjait használja.

Európa kis lemaradásban
Az új gazdasági forradalomban Európa ezúttal is az Észak-Amerika és Ázsia mögött lohol, amin mindenképpen javítania kell, ha versenyben akar maradni. A nagy átalakulások hullámai mindig olyan területekről indulnak ki, ahol óriási piacot egyesít a közös fizetőeszköz és az azonos nyelv. Ilyen térség az USA, Kína vagy India. Az EU esetében már az is előrelépés, hogy az eurózónának köszönhetően van 330 millió ember, aki közös fizetőeszközt használ, ám a nyelvek sokfélesége még mindig jelentős hátráltató tényező.

Gond emellett az európai populáció nagysága és a technológiával szemben idegenkedő attitűdje - vélekedett Herzberg, aki szerint a hálózati gazdaság és az IoT területén Európában infrastrukturális beruházásokra is szükség van. Azt viszont, hogy a digitális fejlesztéseket az EU közös szabályozási alapra akarja helyezni, pozitívumként értékelte. Ez hozzájárulhat a technológia terjedéséhez is. Nem szerencsés, hogy jelenleg minden tagállamnak külön szabályai vannak - jegyezte meg.

folyt köv
Itt tart Magyarország
Bódi Gábor, a Miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkára a Joint Venture Szövetség (JVSZ) szakmai konferenciáján egyebek közt arról beszélt, hogy a magyarországi vállalatok a digitális fejlettség szempontjából elmaradnak az európai uniós átlagtól. Az európai digitális menetrend alapján a magyar kormánynak is vannak kötelezettségei a felzárkóztatásban. A digitális piac kialakítására vonatkozó célok között szerepel például, hogy 2015-re a lakosság 50 százaléka képes legyen élni az internetes vásárlás lehetőségével, 20 százaléka pedig a határokon átnyúlóan is vásárolhasson a világhalón. A kkv-k 33 százalékának kellene internetes beszerzést vagy értékesítést végeznie.

Az új forradalom számokban

jelenleg a világon élők jóval kevesebb mint a felének van internet-hozzáférése
ha az internethasználat a fejlődő gazdaságokban elérné a fejlett világ szintjét, akkor a gazdasági növekedés 72 százalékkal ugrana meg és 140 millió új munkahely jöhetne létre
a jobb egészségügyi ellátás következtében milliók életét lehetne megmenteni
százmilliók kerülhetnének ki a mélyszegénységből
(Forrás: EIU)

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/uj_forradalom_zajlik_igy_szaguldhat_el_magyarorszag_mellett_a_vilag.589719.html
@Rodeo36: Mire szamitasz? Illegaliskent megerkezve rogton felsovezetokent kezdik a palyafutasukat? Vicces elkepzeleseid vannak. De lehet, hogy inkabb a kanadai modellt kellene kovetniuk
toronto.nooneisillegal.org/node/573
jöjjön most az utolsó linkem:

Az internet és Észtország

A Magyarországon tervezett internet adó kapcsán ismét előkerült Észtország példája. Tegnap éppen Aczél Endre írt rövid cikket az észt példáról, de az érdeklődés kölcsönös, mert ugyancsak tegnap egy észt újságíróval ebédeltem, aki megjegyezte, hogy egy ideje már tudatosan figyeli a magyar híreket, mert ritkán látni ennyi ostobaságot egy helyről érkezni.

Hát nagyjából itt tartunk. Gondolom a Századvég milliárdos megbízásából már dolgoznak rajta, hogy ezt a megítélést miképpen alakítsák valami pozitívba. Én sok sikert kívánok hozzá, a magam részéről nem tudtam sajnos megcáfolni az újságíró szavait. Azért sem, mert látom, a magam bőrén tapasztalom, hogy az internet mit tett Észtországgal.

Én nem kántálnám megint végig, hogy milyen elektronikus fejlesztések mentén alakult át a teljes észt közigazgatás és a mindennapi élet. Itt és itt részletesen írtam ezekről. Azzal kívánok foglalkozni inkább, hogy mi mindennek a szövegkörnyezete és a következménye.

folytatás

annyit.atlatszo.hu/2014/10/25/az-internet-es-esztorszag/
Jó reggelt!

Gőg -> arrogancia -> pánik -> csőd -> összeomlás

Az alábbi videó alapján melyik fázisban lehetnek?

444.hu/2014/11/21/igy-akadalyozzak-varga-mihaly-kollegai-az-ujsagirokat-akik-kerdest-akarnak-feltenni-a-miniszternek/
@jöttem: "az emberek átértékelnék a politikusokról alkotott képüket"...és talán még a segítséget is elfogadnák, mint tapasztalt politikustól az új szerveződésekben, ha nem akarnának élére állni azoknak.
@punkfrog: "bármelyikünk" nem adja el a lelkét,tisztességét miközben valamiben bármelyikünk jól teljesített egykor
@Habakuk000: de mivel névtelenek vagyunk, névtelenül mondunk nemet a ner-re, ahol csak megtehetjük ők viszont valahol példaképek is, de...ilyen?
@glinolid:
ezt az egész üzleti alapon illegális rendszert kell megszüntetni (a kanadai modellt ne mutasd be nekem) GBr -ból az USA-ba érkezett egy néger csaj akinek 4 egyetemi diplomája és néhány Mastert meg PhD je is volt de nem akarta "honosítani" azaz ő vizsgáztatta volna a bizottságot két évig nem kapott állást (nem akart mosogatni) majd végűl valaki felvette

a jelenlegi helyzet üzlet az illegalitás bármely munka még katonai szolgálat betöltésére is engedélyt ad kivéve a jól fizetett és szakmai állásokat azaz meg kell fizetnie kb 10 évig hogy beengedik

ha kell a munkaerő fizesse meg és engeggye be vagy zárja le a határait de az ami van az pofátlanság és gusztustalanul kilóg a lóláb

ennyi megjegyzésem van

hogy ki hol született az mint előjog azzá változik amit az orbbán és bandája csinál...

seggség

aljas

brühüyyy

és bárhol az
@guma: Na most ismét sírtam, akárcsak mikor /jó régen/érettségi tételem volt
@guma: imádlak gumácska, de valahogy nem érzed a hírek, vélemények prioritását. ugyanis ezzel kellett volna kezdened:

Pataky Attila: A világ vezetői lepaktáltak az űrlényekkel

www.hir24.hu/bulvar/2014/11/20/pataky-attila-a-vilag-vezetoi-lepaktaltak-az-urlenyekkel/
@KÁTÉó53éúétr6: teljesen igazad van.
azt próbáltam jelezni neked, hogy sokkal többnek gondoltad őket, mint amilyenek valójában.
@punkfrog: Csalódtam is jó nagyot: hírt, nevet, tisztességet, megbecsülést dobtak egy senkiházinak csak azért, mert MOST ő a "hatalom"
@Rodeo36: Szép napot. Közben láttad mik történnek New York-ban? :)

Az ENSZ Közgyűlésének Harmadik Bizottsága elfogadta a nácizmus dicsőítése elleni harcról szóló határozatot. Csak három állam - az USA, Ukrajna és Kanada szavazott ellene.

www.un.org/en/ga/third/69/docs/voting_sheets/L56.Rev1.pdf

www.un.org/en/ga/third/69/votingsheets.shtml

peoplestrusttoronto.wordpress.com/2014/11/22/%E2%80%8Bus-canada-ukraine-vote-against-russias-anti-nazism-resolution-at-un/
@fzs.1933:
Röviden mondom, hogy ecceri narancsbolsevikok is értsék:
Szarházi népek ezek.
@guma:
Szívbemarkoló. Tegyünk meg mindent azért, hogy ne legyen elhallgatható az egyre növekvő szegénység!
"Persze a hazai kulturális hagyományokkal a Rokonok megírása után nyolc évtizeddel is ez van inkább összhangban, de ettől még ehhez a jogalkotási húzáshoz iszonyatos cinizmus és pofa kellett."

atlatszo.hu/2014/11/22/januartol-konnyebb-lesz-lopni-megint-lehet-majd-kozpenzbol-tamogatni-a-partkozeli-szervezeteket-es-a-csaladot/
@jöttem:
Látod, gábrist, meg az állítólagos jobboldalt (akár a balnak nevezett majmokat) ez annyira nem zavarja.
Bezzeg a zsidóknál mi van, meg ukrajnában, meg az amerikai imrerialista csúnya bácsik az igen.
Alig álságos szarháziak, csak terelnek itt is, meg a hétköznapokban is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ha jól emléxem eddig a maszop+szdsz+fidesz bagázs baszta tönkre az országot és juttatta oda, ahol most van. Mesélj már nagyokos, mi lesz ha jön a forradalom és a fideszt elzavarják? Ki és mi lép a helyébe?
Jön esetleg a full atlantista euegyesültállamos fletóka és másnapra megszűnik a gyermekszegénység, egyből mindenkinek lesz kajája, munkája stb?
25 éve "rendszertváltottunk" 2004 óta EU tagok vagyunk és itt tartunk. Persze tudom a nyugat meg az usácska állandóan fel akart minket emelni magához, csak mi hülye magyarok nem hagytuk. :)
Nem kell Schmitt! Magyar Zoltánt akarjuk a Nemzet Sportolójának. Első Magyar Zoli 48 százalékkal, a négyszázalékos Schmittre Gedó György is keményen rávert. Megszavaztattuk.

sport.hir24.hu/tobb-sport/2014/11/22/nalunk-magyar-zoltan-a-nemzet-sportoloja/
@Gábris szomszéd: nevetni nem fogsz rajta, de valahogy így van. Hiába ömlesztették az EU-ból is ide a pénzt, az mind ilyen-olyan színekben kurválkodó pártcsicskák zsebében landolt, 25 év alatt már Magyarországból fele pénzből Kánaánt lehetett volna varázsolni, de fontosabb volt mindegyiknek a saját zsebe, és a következő nem elszámoltatta centire, hanem beállva a sorba lopott tovább. Egyébként rémálmaimban sem tudom elképzelni, hogy bármilyen alapon embereket megítélő, kirekesztő rohadékok vegyék át a stafétát:((
@Gábris szomszéd: nevetni nem fogsz rajta, de valahogy így van. Hiába ömlesztették az EU-ból is ide a pénzt, az mind ilyen-olyan színekben kurválkodó pártcsicskák zsebében landolt, 25 év alatt már Magyarországból fele pénzből Kánaánt lehetett volna varázsolni, de fontosabb volt mindegyiknek a saját zsebe, és a következő nem elszámoltatta centire, hanem beállva a sorba lopott tovább. Egyébként rémálmaimban sem tudom elképzelni, hogy bármilyen alapon embereket megítélő, kirekesztő rohadékok vegyék át a stafétát:((
@Gábris szomszéd:
Lószar a szintetek, világ életetekben a cocikkal vívtok majd a koncért.
Csak politikusok akartok lenni, lopni a koncból.
Lehet hozni a versenyszférából bizonyított vezetőket, nem érettségivel "gazdasági szakértőt", mint ti...
@Gábris szomszéd: Oszt erről szóltál a tekintetes főméltóságú Orbán Viktornak?
@Habakuk000:
"a többi nem nagyon szívesen mondta volna el, hogy kiadták az ukázt, Palya lesz a menő"

A fb-on olvastam, hogy ő maga jelentkezett be a címre. Priceless.
Most a maradék magánnyugdíj.
Az embereket teljesen kiszolgáltatják az önkormányzatnak.
A nagy szabadságharc után a bérpálinka főzőket is megsarcolják.
Nincs pénz. Az, az érzésem, hogy ennek szörnyű vége lesz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Csak már látnám, hogy rendberakod az országot. Hidd el én lennék a legboldogabb.
Égő ember rohant be a Teve utcai rendőrszékházba

Valaki felgyújtotta magát, és berohant a rendőrség budapesti, Teve utcai székházába, tudta meg az ATV Híradó.

Egy egyelőre ismeretlen személy felgyújtotta magát, és berohant a rendőrség budapesti, Teve utcai székházába, tudta meg egy szemtanútól az ATV Híradó.

A BRFK nem cáfolta értesülésünket, nyilatkozni azonban nem kívánt.

Munkatársunk a helyszínről azt jelentette, hogy az égő ember a székház aulájában futott körbe, mielőtt sikerült eloltni a tüzet. Az nem derült ki, hogy életben van-e, de a mentők elszállították. A székház környkét lezárták, a rendőrség továbbra sem nyilatkozik

További részletek az ATV Híradókban 17.45-kor és 18.45-kor.

atv.hu
@évásanyó: Maradjunk annyiban, hogy a szervilis politikusok egymást lökdösve adták el az országot azoknak, akikről azt hittük a javunkat akarják. A végén kiderült tényleg a javainkat akarják. :(
Nagy Emília: egymást jelentgetik fel a tanárok

Az összes intézkedés, amit az Orbán-kormány hozott a „közátnevelési törvényben”, az mind arra irányul, hogy kevesebb gondolkodó ember legyen az országban – ezt Nagy Emília mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A közfelháborodás napja szónoka szerint mindenképpen a lehető legtovább tanulnia kellene a diákoknak, még ha szakmunkások is lesznek, mert így sokkal piacképesebb lenne a tudásuk. A középiskolai tanár elmondta: most azonban a szakmunkások teljes degradálása zajlik, nem tudnak majd boldogulni az életben. Hozzátette: olyan szakmát kapnak, amivel egy darabig ellesznek, de nincs esélyük más pályára menni, vagy továbbtanulni, ha megszűnik a munkájuk. Gépek lesznek, akiket bármikor eldobhatnak - fogalmazott. Nagy Emília elmondta: a kollégák folyamatos fenyegetettség érzésben élnek, egymást jelentgetik fel a tanárok, ami döbbenetes, ez a mostani rendszer hozadéka. Ha becsukja az ember a tanterem ajtaját, azt érzi, azt csinál, amit akar, de sok tanárban ott van a félelem, hogy a gyerekek szülei mit szólnak ahhoz, ha nem azt tanítják, ami a tankönyvekben van – magyarázta. A középiskolai tanár kijelentette: ő ezzel nem tud azonosulni.

A szegénységgel kapcsolatban azt mondta: iszonyatos ami van, nem gondoltam volna, hogy a gyermekéhezés probléma lesz a XXI. században Magyarországon. Hozzátette: nemcsak a kistelepülésen vannak ilyenek, rengeteg mélyszegénységben élő gyerek van országszerte.

Nagy Emília kijelentette: már a középiskolások sem hisznek abban, hogy a kormány segíteni fog a szegényeken és az elesetteken. A kabinet inkább tovább nyomja őket a föld alá - vélekedett. A középiskolai tanár szerint most talán az ároktemetés spontán elkezdett megvalósulni a társadalomban, ezt mutatják a tüntetések. Hozzátette: végre mással is foglalkoznak az emberek, mint a kis csigaházuk berendezése.

atv.hu
mi történt?

@parti_giano: róla nem olvastad, hogy meglátogatták az ufok:

Varga Mihály őszinteségi rohamot kapott

Egészen meglepő módon Varga Mihály, gazdasági miniszter önkritikus, a realitásokkal már-már szembenéző hangot ütött meg egy konferencián - néhol egyenesen meghazudtolva a mindenhonnan ömlő propagandát.

A Hungarian Business Leaders Forum pénteki rendezvényén szólalt fel elsőnek Varga Mihály. Beszédében bár méltatta az idei gyors növekedést, annak jelentőségét nem túlozta el: "Már nem vagyunk sereghajtók" - mondta, és kiemelte, hogy a gyorsulás nem fiskális stimulussal, hitelfelvétellel indult be. A miniszterben azonban - ritka alkalom - volt annyi realitás, hogy hozzáfűzze: a gazdasági élénkülést az uniós források fűtik.

Ez a tónus és az uniós források felhajtó erejének elismerése mindeddig nem volt sajátja a kormányzati kommunikációnak. Varga azonban még ennél is tovább ment, amikor elismerte: a munkaerő, a tőkehelyzet és a technológia ismeretében kalkulált potenciális növekedés még nem meggyőző, és ha a gazdaság a jelenlegi struktúrában marad, akkor nemhogy további növekedés, de inkább lassulás várható.

Levegőt is alig kapunk: a gazdasági miniszter nyilvánosság előtt elismerte, hogy tartós, 3 százalék fölötti GDP-bővülésről szőtt miniszterelnöki álmoknak aligha van realitása a magyar gazdaság jelenlegi szerkezetében. Egy pillanatra már aggódni kezdtünk ennél a pontnál Varga további, kormányzati karrierjéért, de az államadósság elleni szabadságharc interpretálásában már visszacsúszott a megszokott, propagandista szerepbe.

Ennek kapcsán ugyanis kijelentette: a magyar állam eladósodásának trendje megtört, ezt a magán-nyugdíjpénztári pénzek is segítették, összességében 10 százalékkal vitte lejjebb az adósságpályát. Ez olyan egyszeri forrás volt, ami az államháztartási hiány csökkentéséhez is hozzájárult - ismerte el Varga.

Bár a gondolat második fele igaz, a 10 százalékos csökkenés közelében sincs a valóságnak. Az államadósság szintje idén 79,2 százalék lesz a kormány várakozásai szerint, szemben a 2009 végi 79,5-tel. Az adóssággal kapcsolatban Varga még megjegyezte: ha a devizahitelezésből fakadó kockázatokat ki lehet iktatni, akkor csökken az országkockázat, és sikerülhet kikerülni a bóvliból. "Azon kell dolgozni, hogy a bóvli megváltozzon" - hangsúlyozta.

Az önkritika-cunami tovább folytatódott, amikor Varga a foglalkoztatottságot kezdte elemezni. Ismeretes: Orbán Viktor szerint kormányra kerülése előtt 1,8 millió magyar adófizető volt, most azonban 4,2 milliónyian vannak, és a kormány meg sem áll a teljes foglalkoztatottság eléréséig. A kormányfő gazdasági minisztere ezzel szemben kijelentette: 2010 és 2014 között nagyjából 3,8 millióról 4,2 millióra nőtt a foglalkoztatottság. A növekmény felét pedig a közmunka adja - derült ki a miniszter szavaiból, aki ezt azzal kommentálta: "Nem ragadhat bele 200 ezer ember ebbe a helyzetbe. Nem lehet az a cél, hogy a közmunka-jövedelem segély jellegű legyen, amire már van rá példa. Jobban kell alkalmazkodni a szezonális igényekhez, mert a nyári időszakban már gondot jelentett a mezőgazdaságban és a turizmusban a csúcsidőszakokban megfelelő munkaerő találni" - tette hozzá.

"A foglalkoztatás javulásában a külföldi elhelyezkedés is segítséget jelent" - mondta, ami abból a szempontból jelent gondot, hogy néhány területen - például az egészségügyben - már nincs elég szakképzett, magasan kvalifikált munkavállaló, ami "kritikus helyzeteket teremthet".

Lássuk be, eddig arra sem nagyon volt példa, hogy kormányzati szereplő elismerje: a funkcióját tévesztett közmunka és a külföldi munkavállalás tolja a foglalkoztatottsági statisztikát. Végre egy őszinte hang - kíváncsian várjuk, meddig marad így.

Szerző: trencséni

www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/140043/
@Gábris szomszéd: legyél már korrekt!... ez egy orosz beterjesztés volt (másold a szövegét is!), főleg az ukránok ellen, s 56 tartózkodás mellett (ahogy látom, a teljes eu és transzatlanti régió tartózkodott)... a kanadai linked meg az rt.com-ra mutat... na, ez a csúsztatás, lápi-magyar...
Belépési díjat vezetnek be a szociális otthonokban

Ha a parlament rábólint, belépési díjként több millió forintot kérhetnek majd az idősek és a fogyatékosak otthonai.

A parlamentnek kedden benyújtott, a szociális ellátásról szóló törvény módosítását célzó javaslatba került bele, hogy a bentlakásos szociális intézmények a jövőben belépései hozzájárulást kérhetnek, legfeljebb 8 millió forint összegben. Bentlakásos otthonok például a fogyatékosok, a pszichiátriai betegek vagy az idősek ápoló-, gondozóotthonai.

A rehabilitációs intézmények – ilyenek szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek számára is létesültek -, a hajléktalanok otthonai és a rehabilitációs lakóotthonok kivételek, de a többiben meg lehet határozni azoknak a férőhelyeknek a számát, amelyek után belépési hozzájárulás szedhető, azaz akár minden helyért fizetni kell majd a jövőben. A javaslatban kivételként szerepelnek az egyházi és a nem állami (vagyis magán-) fenntartású intézmények , ahol a helyeknek csak legfeljebb 50 százaléka lehet fizetős.

Nem kell fizetniük azoknak, akik már ilyen otthonokban élnek, illetve ha valaki felé az intézménynek ellátási kötelezettsége van, de ő nem tudja kifizetni a hozzájárulást. Ez garantálná, hogy akinek joga van idősotthoni gondozásra, de nincs pénze belépési díjat fizetni, mégse maradjon ellátás nélkül.

Valamekkora garanciát jelent az is, hogy ha egy otthon a belépéstől számított három éven belül megszűnik, a befizetett pénz arányosan visszajár. Kérdés persze, hogy a harmadik év után honnan tudja majd előteremteni valaki még egyszer egy másik otthonba való felvételhez a szükséges milliókat.

Az otthonokba bekerülni akkor lehet, tehát az ellátás akkor jár, ha valaki napi 4 óránál hosszabb ápolást igényel, egyben a szociális helyzettől is függ. Az állami fenntartású intézményeknél viszonylag hosszú, három hónaptól másfél évig tartó várakozási időre kell számítani, míg a magánotthonokban általában nem kell várni. Az otthonokban napi vagy havi térítési díjat kell fizetni.
A magánotthonok egy része nem, vagy nem csak szociális ellátást nyújt, ezekben most is kell fizetni a bekerülésért, az összeg 3-tól 20 millió forintig is terjedhet.

http://vs.hu/kozelet/osszes/belepesi-dijat-vezetnek-be-a-szocialis-otthonokban-1122?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss#!s1
Az állam ölébe hull nyugdíjasok ezreinek lakása

Van ötezer nyugdíjas, aki úgy döntött, átadja lakását egy cégnek, attól cserébe egyszeri pár millió forintot, aztán havonta 50-100 ezret kap haláláig. Most az állam bejelentkezett ezekért a nyugdíjasokért. De az állam évente ingyen is hozzájut durván háromezer személy vagyonához, ami ruhát, széket és megannyi apróságot is jelent - cégtulajdonon vagy ingatlanok kívül.

.......

és itt most önkényesen a további szövegből, kiemelek egy nagyon lényeges részt! figyeljetek csak. elképesztő:

"Az állam örököl lakást, ruhát, és még sok mindent egyebet

Van persze olyan is, amikor valakinek a vagyona örökös híján száll az államra. Tavaly országosan körülbelül 3000 elhunyt személy után örökölt a magyar állam, vagyis ennyi esetben nem volt törvényes örökös. Mint azt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől megtudtuk, ez mintegy 10000 – ingatlan és ingó – vagyonelemet jelent. Ugyanakkor azt nem lehet tudni, hogy ez mekkora értéket. Az MNV Zrt. ugyanis erről nem vezet semmiféle nyilvántartást."

olvasd el az egészet, nem semmi szemétség:

hvg.hu/gazdasag/20141122_Az_allam_nyugdijasok_ezreinek_ad_a_nyugdi#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default
@guma: mi van drága, telihold? nagyon fel teccet pörögni a mai nap:)
u.i.: pörögj csak bébi, teccik mindenkinek!:)))
szóval bassza meg! ki teljesít itt jobban és mit?
milyen melót végeznek ezek ott fent?

varga szerint: "a gyorsulás nem fiskális stimulussal, hitelfelvétellel indult be. A miniszterben azonban - ritka alkalom - volt annyi realitás, hogy hozzáfűzze: a gazdasági élénkülést az uniós források fűtik."

mi van?

és akkor még ez is kiderül pl a lakásokról: "nem lehet tudni, hogy ez mekkora értéket. Az MNV Zrt. ugyanis erről nem vezet semmiféle nyilvántartást"

hát miről vezetnek nyilvántartást, ha erről sem?
hű de berágtam!
kellett nekem a tüntetés után benézni a hírekhez...
@Gábris szomszéd:
Már megint csúsztatsz:-)

Jo lenne ha azt is elolvasnád miert: mert oroszok szerkesztették RS kihagyták belőle Sztálint, egyebkent még 55 ország tartózkodott attól h az orosz propagandára igennel szavazzon.

As long as Stalinism and neo-Stalinism are not condemned as strongly as Nazism, neo-Nazism and other forms of hatred, Ukraine would not be able to back this document,” the diplomat said.
@taga20: :))))

aranyos vagy!

de valóban berágtam. röhögünk dumálunk a gyerekekkel. gyönyörködök bennük majd belenéztem a tüntetésbe, utána pár hírbe...

szerintem megyek is aludni, mert szívbaj kerülget ettől az ocsmányság halmaztól.
@guma: értem az érzéseid! engem is szétbasz az ideg mindennap,hogy ide jutottunk. és ráadásul egy csomó baromnak még teccik is ez a szar:(
lásd ebolát, még ő szarozott minket!
@Sir Bates dö Hól:
2 verzió lehet.

1. Ordas hazugságait teríti, szimpla lápimagyar hazugsággal, ahogy szokta, miközben hótt hülyének néz mindenkit.
2. Szimplán hülye és nem érti az angolt.
Egyes verzió lesz...

@Gábris szomszéd:
Azonban úgy látom, hogy a következő ilyen ordas hazugságodnál és terelésednél, orosz propagandaműsorodnál már nem is figyelmeztetlek (túl sokszor volt), repülsz a "π"csába egy kis pihenőre, a pöcsömnek sem hiányzik, hogy a gusztustalan hazugságaidat ideokádd és veled foglalkozzak egyfolytában.

ÉRTHETŐ???

Egy egészen minimális korrektséget vár el az ember tőled, azt sem vagy képes megugrani.
Neked sem lehet egyszerű ezzel a szar életeddel együtt élni!
@Sir Bates dö Hól: Annyira mint te mindenképp korrekt vagyok. Szóval ha az oroszok terjesztik be, akkor elfogadható elvetni vagy tartózkodni a nácizmus hájpolását.:) Még szerencse, hogy mi vagyunk a nácik, ők meg a felvilágosult demokraták.:) LOL Persze a szokásost is bedobtad, ami ismét csak arról szól, hogy a tényeket azzal gondolod devalválni, hogy épp ki ad hírt róla.

Na de ha már úgyis kened-vágod az angolt, mutatok mást. Biztos ez is elnyeri majd a tetszésed.

Ukrainian TV journalists: "We are banned from showing how our military kill civilians"

en.ukraina.ru/news/20141121/1011232036.html

Nyilván ezek a civilek nem olyan civilek, hiszen amolyan civilek és az ő esetükben még az ukrán újságírók is csak hazudhatnak.:(
@taga20:
Ebola barátnődet levették a blogról az ettársak, csúnyán leblamálta naccsága magát, már a Pártközpontban is kellemetlen lehetett Kubatov ettársnak, hogy égeti magát zsinórban a szerencsétlen eccerije.
Mit elemezgethetnek most, hogy milyen kretén legyen a következő, akit ideküldenek... :D
Paramétereket adhatnál nekik, még a végén visszakapjuk SSteffyke bogaram!
A blogját is hanyagolja. :(
Gondolj bele... azt a széles sajtósnőcit, aki elállta a folyosót szerencsétlen Varga mögött!
Nem ám guminő!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: úúúúúúúúúúúúúgy sajnálom, hogy nem tudom ebola kartársnőt rugdosni! ez van, helyette itt van nekünk angyal:(
a sajtosnőci nagyon kemény, keményen meg kéne büntetni, biztos bírná:))))
u.i.: csak kínomban röhögök!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Legalább annyi eszed legyen, hogy megnyitod az eredeti PDF-et az ENSZ oldalán, de látom annyi sincs. Persze mint kakas a szemétdombon nyugodtan cenzúrázhatsz, csak akkor ne add itt elő nekünk az überfasza demokratát, simán csak ismerd el, hogy még Lendvai cenzor Ildikónál is röhejesebb vagy, kb. mint egy pártcsicska valamelyik félhülye politikus fészbúk oldalán. :)
@Gábris szomszéd:
Tényleg nem tudom eldönteni, hogy beteg vagy, vagy szimplán hülye?

Az oldalnak az "ukrán újságírók"hoz mennyi köze van?

Ott alul...
"© Ukraina.ru, 2014. Rossiya Segodnya
Читать далее: http://en.ukraina.ru/docs/about/about.html"

"Rossiya segodnya (Russian: Россия Сегодня, tr. Rossíya Sevódnya; IPA: [rɐˈsʲijə sʲɪˈvod⁽ʲ⁾nʲə]) is an international news agency founded by a decree of the Russian president Vladimir Putin on 9 December 2013."

Kurva unalmas vagy... ez a jobbikban követelmény, hogy naponta 6szor le kell az oroszokat szopni?
Minimális tartásod lehetne, legalább a látszatra adnátok.
@jöttem:
" Azt kérem Öntől, hogy nézzen egy éhező kisgyerek szemébe, és mondja azt neki, hogy azért nem kaphat a hét minden napján meleg ebédet, mert az ország számára "fontosabb", hogy minden telepüésen több ezer férőhelyes stadion épüljön!
Majd ha hazamegy és vacsorához ül, mielőtt bekapja az első falatot, gondoljon arra az éhező gyerekre! - hangzott Galló Istvánné beszéde!"

Azt olvastam az FB-n, Gulyás Balázs remek beszédet mondott, kiváló szónok. Remélem nemsokára olvashatom valahol teljes terjedelemben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem dehogy ők nem is emberek, vagy te ezt még nem tudtad? :(

Leading Ukrainian television channels are not allowed to carry footage of Ukrainian artillery attacks on civilian sites. The Ukrainian army must not be portrayed in a negative light. Journalist Krystyna Bondarenko of Channel 5, owned by Petro Poroshenko, made this statement in Kiev during a roundtable discussion on journalism standards during times of conflicts.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te haver, agyá má angyalnak hétfő reggelig pihenőt. a végén még belerokkan ebbe a nagy ruszkihájpolásban! legyél empatikus, fel kell nevelnie a kislányát( szegény gyerek), :)))
@Gábris szomszéd:
Mit nem értesz szerencsétlen jobbikos balfasz?
Nem érted, hogy nem érdekel, hogy napjában hányszor szopod le az oroszt, csak ne ezen a blogon tedd!
Vajon egy adminnak, akit pl. a te hasonló faszságaid miatt jelöltek ide, mi a dolga, ha nem az, hogy kibassza az ilyen értetlen ostoba majmot, mint te???
Szépen elballagsz, csinálsz egy blogot magadnak "MIÉRT ALÁZOM MAGAM AZ OROSZOK LESZOPÁSÁVAL NAPONTA?" címmel és ott orálisan kényezteted a hozzád hasonló eccerieket.
Mi a gond ezzel?
@jöttem: néztem én is :)) A Gallóné milyen jó oktatási miniszter lenne!a Róózsika és a mostani államtitkár akinek nem tudom a nevét és nem is nézek utána, a nyomába sem érhet.
@Gábris szomszéd:
Ecceri, még mindig nem érted, hogy már nem akarja senki a faszságaid linkjeit megnyitogatni?
Tényleg nem esik le??? Hűűűű...
@Gábris szomszéd:

Jelenleg ezzel a szövegeddel:

"Mesélj már nagyokos, mi lesz ha jön a forradalom és a fideszt elzavarják? Ki és mi lép a helyébe?
Jön esetleg a full atlantista euegyesültállamos fletóka és másnapra megszűnik a gyermekszegénység, egyből mindenkinek lesz kajája, munkája stb?"

beálltál a szélesgáborok, kósalajosok stb. közé és nem is tolod, hanem HÚZOD a fidesz szekerét.

No komment.
@Gábris szomszéd:
Írták mindezt Moszkvából!
Tök hihető!
Ukrajna.ru címszó alatt.
Hülyébb vagy, mint elsőre tűnsz.
Hanyagolj engem is, meg a témát is, vagy húzz a retkes fa....!
ÉRTHETŐ???
A következő ostoba linkednél megnyomtam a gombot.
@jöttem:
Eddig is azt csinálta, drága a burberry sál, márpedig igényeik azok vannak. Kicsit idegesek, mert gyengült a rubel, a fizut meg abban kaphatják...
@avanivi: Én csak most jutottam a géphez. De nagyon szorítottam nekik egész nap. Határtalanul örülök. Remélem, este lesz alkalmam megnézi az összefoglalókat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de javarészt nem miattam lettél itt admin, de ezt te is pontosan tudod. Amúgy nincs itt szó semmiféle szopásról csupán csak arról, hogy egyeseknek már egy ENSZ szavazás is propagandának minősül, főleg amikor felrakják a "lássunk tisztán" szemüvegüket. :)
@elmeherceg: "Ha még egyszer azt hazudja valaki, hogy szarabbul élünk...
index.hu/belfold/2014/11/22/kosa_lajos_rolling_stones_koncert_milliok_milliok_eltapsolasa_dubaj_uj-zeland/"

No! Megint divatba jött a dubajozás?
Biztos a havi fizetéséből futotta mindegyiknek. A pösti lakás mellett.:D

Szegény magyar kakas hajnalban már nem azt fújja, hogy kukurikúúúúúúúú, hanem kokokorrrrrrupciúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú.
@jöttem:

nem nézted az itt neten?
élőbe közvetitte az atv is.
@jöttem: Dehogy is váltsuk le őket, hajrá fletó éljen a gyámság alá helyezett Magyarország. :)

index.hu/belfold/2014/11/22/gyurcsany_elorehozott_valasztasokat_akar/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Na végre sikerült megvilágítanod számomra a lényeget. :) Ezek után én is használhatom majd, az írták mindezt........ból mondatot. A pontozott részre tetszés szerinte lehet majd berakni a hiteles forrásokat. Köszi még egyszer a segítséget.
@Gábris szomszéd: jó fogsz aludni ma, újra ferizhecc! egész éjszaka állni fog a pöcsöd:)
asszonykád imádhatja ferit:)))
bocsánat!

ahogy látom, már írni sem tudok megint...
elnézést!
@Gábris szomszéd:
Ne hazudozz!

1.Tudja mindenki, hogy pl.miattad kaptam ezt, mert tele volt a törzsgárda fasza veled... Most újat mondtam?

2. "Csak három állam - az USA, Ukrajna és Kanada szavazott ellene."
Még 56 tartózkodás is volt, pl. a teljes eu.
Persze ez valahogy kimaradt... Csúúúúnya nácik azok is.
Közben Moszkva benneteket, meg a kitartas és hasonló náci weboldalakat támogat... értem... Szánalmasok vagytok!
@guma:
Dolgom volt a nénivel. Ha dolgozom, két hétig minden nap munkanap. Aztán otthon 2 hét vasárnap.:)))
@jöttem: Amúgy szó sincs róla, csak érdemes tovább látni az orrunknál. Jó opció amúgy nem nagyon van, csak rossz és rosszabb, a többit meg már nem is említem.:(
@jöttem:Gulyás Balázs jó volt valóban, a Gallóné is,potyogtak a könnyeim ma egész nap. Délelőtt amikor elolvastam a Guma által linkelt Sánta Ferenc novella címét tovább nem is kellett olvasnom.

"Sok helyen olvastam a napokban arról, hazánkban a hét év alatti gyerekek szegénységben élnek. És igen, láttam az átcsoportosított 182 milliót is.
Ami miatt felemelem a szavam azon kívül, hogy egy felvállaltan magamutogató és grafomán kotnyél vagyok, az, a gyermekszegénységről szóló cikkeket általában olyan fotókkal illusztrálják, ahol a vizes, dohos falakról mállik a vakolat, kőpadló, netán döngölt föld a padló, ringy-rongy szakadt falvédő van az ágy fölé akasztva, és van ilyen is, igen, ám nem ez az általános.
A szegénység arca nem csak ez.
Szegény az is, akinek hetente csak egyszer telik húsra és fogalma sincs, mi az a kinder tejszelet. Szegény az is, akinek harmadikig azért kell nagyon vigyáznia a tesójától örökölt hátizsákjára, mert nincs újra pénz. Szegény az is, akinek heti többször tejfölös kenyér a vacsora és van cipő a lábán. Szegény az is, aki nem tud elmenni az osztálykirándulásra, mert az anyukája és az apukája nem tudják befizetni a kétezer forintot. Szegény az is, akinek nincs pénze különórára és úszás edzésre, így csak szeretne sportolni. Szegény az is, akinek ruhát hoz a Jézuska, és nagy kincs a Lego termékek szóróanyaga.
Szegény az a család is, akik be tudják fizetni a csekkeket és pont kivannak a következő fizetésig, de úgy, hogy nincs csoki, nincs narancs, nincs kiwi és nincs közös program az osztálytársakkal hétvégén, mert anyuék se a mozira, se az utána kötelező mekizésre nem tudnak pénzt adni.
A szegénységnek sok arca van, hidd el, szembejön veled az utcán is nap, mint nap. Vegyük észre azt is."Hódos Hajnalka Hir24
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te mit lelkizel ennyit?
lapát, asztán megyünk tovább:)
@taga20:
Feri is, meg gábris is elmegy ám a PI..ÁBA!
Egyik hülye, a másik még hülyébb.
Ez a szerencsétlen azt hiszi, hogy rá fognak szavazni, csak mert a fidesznyik tolvaj bandából elegük lett az embereknek?
Hát LÓFA..T!
Jelenleg a politikai paletta nulla, nincs senki akire lehetne.
Itt lenne az ideje, egy olyan jobbközép pártnak, akik nem blamálták magukat, újak, nem kurvultak el egyik csürhénél sem.
Nem érdekel a színük, nem érdekel a vallásuk, a gazdasági elképzeléseik és európai elkötelezettségük érdekel.
A magyar érdekek mellett, nem orosz gyarmatként!
@taga20:
Következő ordas hazugságánál, orosz propagandaműsoránál repül.
Utána mehet rinyálni Fab-hoz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Egyébként, ahogy elnézem a kelet-ukrajnai civil áldozatok ezreit az usácska támogatása az ottani náciknak, sokkal hatékonyabban működik mint, ahogy azt a ruszkik csinálják az általad említett honlapok támogatásával. Na de majd figyeld milyen fasza dolgok jönnek még.
@taga20:

"Egy amerikai cégnek meggyűlt a baja a magyar hatóságokkal, a két ország viszonya megromlott. Ismerős a sztori? Pedig!

Pedig azóta eltelt 65 év, akik kétharmad ennyit éltek, már azok is simán érezhetik magukat úgy, hogy nem fiatalok."

index.hu/mindekozben/poszt/2014/11/22/egy_amerikai_cegnek_meggyult_a_baja_a_magyar_hatosagokkal_a_ket_orszag_viszonya_megromlott._ismeros_a_sztori_pedig/

Na, most mond azt, hogy van új a nap alatt...
@taga20: :)

maga csak ne uszítsa az admint!
van annak elég baja: ma nem várták kávéval, csokival a csajok és nem is evezhet...
szóval nehogy lelelombozd jobban!

művelődj inkább:

Követhetetlen a cigiadó és a csöcsadó

A cigarettára kivetett adót az egészségügyre fordítják - mondta a minap a Fidesz nagy tudományú alelnöke, a forintguru, Kósa Lajos. Korábban meg a reklámadó bevételt ígérték oktatásra fordítani, a csipszadóról nem is szólva. Ezek hátterében egyszerű politikai demagógia áll, hiszen ha azt mondjuk, hogy a csöcsmutogatós RTL által befizetett adóból cigány kisgyerekek kapnak tankönyveket, akkor mekkora állat már az, aki ezzel nem ért egyet. Ami persze így is van, aligha akarja az RTL megfosztani a cigány gyerekeket a könyvektől, s ugyanez igaz a gennyes dohánygyárakra és csipszgyártókra és a magatehetetlen betegek ellátására.

folytatás

mentalisdeficit.blog.hu/2014/11/21/kovethetetlen_a_cigiado_es_a_csocsado
@taga20: Én leszarom furcsán nyerencet is. :)

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: rosszul ismersz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Nem érdekel a színük, nem érdekel a vallásuk, a gazdasági elképzeléseik és európai elkötelezettségük érdekel. A magyar érdekek mellett, nem orosz gyarmatként!"

Szimpatikus a hozzáállásod. Amúgy a ruszki gyarmati sors sokkal kevésbé valószínű, mint egyéb más. Szóval nyugi, lesz itt még tejjel mézzel folyó Kánaán ha ferkóék bevisznek majd minket is az euegyesültállamokba.
@Gábris szomszéd:
Leszarom Ukrajnát, az az ő gondjuk!

MAGYAR vagyok, nem érdekel az ő gondjuk, oldják meg ők, amikor ebben a tetves országban NEKÜNK vannak SAJÁT gondjaink!

Iskolákban, kórházakban nincs fűtés, a tanárokat ellehetetlenítik, a tanulók létszámát lefaragják, a felsőoktatásból kiszorítják a gyerekeket, helyett az azeri baltás elit és egyéb akárkik, külföldiek gyerekeit nyomják be.
Benneteket az elszegényedés, a politikus bűnözés mind nagyobb és nyilvánvalóbb aránya sem zavar.
Amúgy meg Pataki Atti is megmondta, hogy jönnek a testépítő ufók, szóval az lesz a valami, nem Ukrajna cseszed!
@Gábris szomszéd:
"kedves" gábor, miért akarsz elmenni a falig?
igen, boli pont az orosz propaganda miatt lett admin....
szerintem...
de van még pár ember a blogon aki így gondolja.
szintén, szerintem!
@Gábris szomszéd:
MI történt? Pár napja még itt agitáltál mindenki, hogy menjen veled a tüntetésre.
Én nem tudok mit kezdeni azokkal az emberekkel, akik hetente váltogatják a nézetüket.
Te is tudod, hogy ebben a történetben Gyurcsány nem játszik szerepet. Függetlenül attól, mit nyilatkozik. A tüntetők őt is elküldenék a 3,14 csába. Pont olyan vehemensen, mint Orbánnal teszik.
@guma:
Óriási tévedésben vagy!
Most hagyom abba a munkát, és... várták kávéval, csokival a csajok!
Az tény, ebben az időben nem evezhetek... :((

A többi részéhez meg, szerintem van olyan ecceri balfasz narancsos hívő, aki ezt a dumát be is szopja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Valós gondokat feszegetsz és persze Pataki szerintem is hülye.

A mostani tüntetések megfogalmazott céljaiban viszont inkább az fáj ami kimaradt belőlük.
Nem hiszem ugyanis, hogy a magyar nemzetnek 2014-ben azok lennének a legfőbb gondjai, amit ezek a belpesti srácok kis euroatlani segítséggel itt összeeszkábáltak program gyanánt. Hol vannak az olyan programpontok mint például: Nemet mondunk a magyar termőföld külföldieknek történő kiárusítására! Nemet mondunk az egyes országrészekben elviselhetetlen mértéket öltő bűnözésre! Nemet mondunk a magyarságot fenyegető demográfiai katasztrófára! Igent mondunk a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítására! Igent mondunk a keleti piacok visszaszerzésére, stb.
És bizony még hosszan sorolhatnám miről kellene valójában ezeknek a tüntetéseknek szólniuk. Valós problémákról, életszerű helyzetekről és a társadalom legszélesebb rétegeit érintő folyamatokról. Ehelyett mit látunk? Lopakodó Mszp-seket, settenkedő Szdsz-es és dékás aktivistákat és persze egy szélesen mosolygó jenki "jóbarátot", aki épp most, épp ide pottyant, miután sikeresen teljesítette "küldetését" előző állomáshelyén.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne kezdjél már 25 évezni! gyurcsány vállalható, orbán és hiénacsapata, vona és putyin fasznyaló csapata, százszor gázabb. amire te vágysz az nem született még meg, talán nem is fog.
@jöttem: Azt jól teszik, ha Orbánt és Gyurcsányt is elküldik a búsba csak tudod félek, amikor jön a változás, akkor hova teszik majd őket azok, akik hasznot húznak belőlünk is. Szerinted?
No egy kis napfény ebben a ködös alminyomban, ők a jövő nem az aranylábúnak hitt, de csak szaranylábúfijúk.
Szép hétvégét, nincs vége a jövőnek, most kezdik a fiatalok. Ezt nézzétek, és ne a tollashátúval hadakozzatok.
Biankát, Zolit és Misit ajánlom megtekintésre:

comment.blog.hu/2014/11/22/a_cumit_es_a_szelfit_is_bevetette_a_virtuozok
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :)

tévedni emberi dolog és...
hahahaha
@taga20: Nem akarlak elkeseríteni de az a gyurcsány akire meg te vágysz, sosem létezett. :)
@Gábris szomszéd: nem gábris!
neked az éltető erőd, a gyűlölet , amit gyurcsány iránt érzel.
@látjátok feleim szümtükkel: Pontosan erről van szó. Tegnap már én is ajánlottam Biankát és Misit, egyszerűen csodálatosak voltak.

youtu.be/AS2IHqz3iVQ
youtu.be/RkI5stHp-Wo
@Gábris szomszéd:
Színtiszta demagógia...

"Nemet mondunk a magyar termőföld külföldieknek történő kiárusítására!"
- "Mindössze" a politikusoknak és a diplomáciának kell a magyar érdekeket képviselniük. Ezt anno Trianonnál is a saját zsebe felől közelítette meg a tárgyalódelegáció, szóval most sem fűzök hozzá komoly reményeket... Nem a politikusokon múlik???

"Nemet mondunk az egyes országrészekben elviselhetetlen mértéket öltő bűnözésre!"
- Állítólag erre van a rendőrség. Amennyiben a belügyminiszter nem alkalmas, húzzon a ... csába! Rendet tenni és fenntartani van az államnak erőszakszervezet, amit tudni kell irányítani, motiválni.
Aki nem alkalmas rá, menjen mondjuk ... gépkocsivezetőnek. Nem a politikusokon múlik kit neveznek ki???

"Nemet mondunk a magyarságot fenyegető demográfiai katasztrófára!"
- Gazdaságpolitika, adózás, tervezhető jövő, létbiztonság. Amennyiben ez nincs, az egész csak parasztvakítás. Lássuk a programot mögéje!
Nem a politikusokon múlik???

"Igent mondunk a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítására!"
- Tisztességes haszon, tisztessége banki kamatok és felnőtt, cselekvőképes hitelfelvevők. AZ állam, a politikusok határozták meg akkor is a bankok mozgásterét? Igen! Miről beszélünk??? Kiskorú népesség, állandó állami gyámkodás... lószart! FELELSZ A CSELEKEDETEIDÉRT! Viseled a következményeit a döntésednek!
Nem a politikusokon múlt akkor is a bankok mozgástere???

"Igent mondunk a keleti piacok visszaszerzésére"
- Nem adjuk el kilóra magunkat, de eladó a termékünk, amit előállítunk és megvesznek. Gazdaság, melynek az élénkítése, segítése a politikusok feladata, nem politikai kapcsolatok útján megalázkodni, hogy valaki vegye meg az egyébként eladhatatlan szarunkat, mert okos politikusok azt mondták ezt kell termelni, termeszteni!
@taga20: Dehogy is, az nem gyűlölet csak tisztánlátás. Ha nagyon kéne valakiket gyűlölni, azok egész mások lennének.
@Gábris szomszéd: áruld már el milyen gyurcsányra vágyok?
angyal nincs nap, hogy ne foglalkozz ferivel. én csak akkor foglalkozom vonával és selejt bandájával, ha csinál valmit.
te szerelmes vagy gyurcsányba, az fiksz!
@avanivi:
Nekem is sírós napom volt. Guma hozta novella adta meg az alaphangot. Aztán eszembe jutottak a volt tanítványaim. 10 évig halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat tanítottam.
Egyszer azt mondta az egyik elsősöm: Olyan jó az iskolában! Én itt mindig csak kapok és kapok. - aznap épp egy grafit ceruzát.
Szóval, ez az a téma, amelyiktől becsegevarásodom.
@taga20:
6 sör és 1 üveg tömény után simán bevállalnád a Ferit? A guminőd tudja ezt??? :)
Gy.F. vállalhatatlan mint politikai vezető! Hiteltelenné vált, sokat dolgozott rajta a fidesz és saját maga is.
Gyenge vezető, tanúbizonyságot tett róla, amíg kormányzott. A saját embereit sem tudta kordában tartani, nagy a kabát neki!
@Gábris szomszéd:

most őszintén ennyire korlátolt vagy valóban?

1./ "a belpesti srácok kis euroatlani segítséggel itt összeeszkábáltak program gyanánt"

Varga Mihály őszinteségi rohamot kapott
"a gazdasági élénkülést az uniós források fűtik."

az egész szöveg feljebb olvasható es akkor most köpj fel és aláállhatsz!

2./ "a magyar termőföld külföldieknek történő kiárusítására"

amit a magyar földdel műveltek és művelnek az a legnagyobb szégyen.
a nem magyar miért műveli meg jobban a magyar földet? és a magyar miért spájzolja be fillérekért vagy közöspénzből még a természetvédelmi területet is "bérelve" majd magántulajdonba repítve? talán arra játszik, hogy a magyarként pár év múlva milliárdokat keressen a mesterségesen leszorított és forgalmi tilalmakkal megtűzdelt földön?

nem is vesézem tovább hülye pr anyagodat amit csak a kapzsiság szült, de ész nem!
.
Pangloss a metafizikai-theologiai-kozmolo-nigologiát tanitotta. Bámulatra méltóan be tudta bizonyitani, hogy semmiféle hatás nincs ok nélkül és hogy ebben az elképzelhető legjobb világban a báró ur őméltóságának kastélya minden kastélyok közt a legszebb, valamint hogy az összes bárónők között is legjobb a méltóságos asszony.

»Nyilvánvaló, mondogatta, hogy a dolgok nem lehetnek másformák; mert minden bizonyos célra lévén alkotva, szükségképen a legjobb célra is alkottatott minden. Ne feledjük el, hogy például az orr a pápaszem hordására való és hát ime - van is pápaszemünk; a lábak szemmel láthatólag arra teremttettek, hogy csizmát huzzunk rájuk, és viselünk is csizmát; a kövek azért vannak, hogy megfaragván kastélyokat épitsünk belőlük, és lám a méltóságos báró urnak valóban gyönyörü kastélya van; a vidék legelső báróját a legszebb lakás illeti meg; a disznó arra való, hogy megegyük és esszük is egész éven át; mindezeknek következéseképen: aki azt állitotta, hogy minden jól van a világon, ostobaságot beszélt, azt kellett volna mondania, hogy minden a legjobban van.«
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: OK értelek. Következő találós kérdés, miért nem voltak és most sincsenek normális politikusaink? Mit tehetünk, hogy legyenek?
@Gábris szomszéd:
"hajrá fletó éljen a gyámság alá helyezett Magyarország. :)"

Te szerencsétlen, Magyarország most van gyámság alatt, Viktorapád lassan azt is meghatározza (és ellenőrzi!!), hogy mire gondolhatsz,merre nézhetsz, hova léphetsz.
És ne gyere nekem azzal, hogy te utálod a Fideszt és Orbánt, mert az csak üres szó.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne fuss bele a gábris uccájába!
gyenge vezető, szerinted!
gondolom olyan vityásan , putyinosan kemény vezető az idolod.
ne feledd a körülményeket.
egy szónak is száz a vége, inkább száz gyurcsány (notabene merkel), mint egy orbán vagy vona vagy putyin.
@guma: hello! és még vagy 112! kb. ennyivel vagyok adós!
olvaslak benézek mindig, de több zene, életvidám dolgok?
tudom, hogy a " bedugom a fejem " a homokba, de néha azt is kell!
na nem a keleti nyitás témába, hanem a saját kis vezetőink sz.rságait miatt..
be lehet itt feszülni, de értelme van?
nincs...
@Gábris szomszéd:
Teszik? Te valamiféle vazallusi viszonyokba gondolkodsz.
Közben rájöttem miért van. A te fixa ideálod, hogy a mostani tüntetéssorozat hátterében Amerika van.
Én pedig úgy gondolom, hogy a népnek lett elege a sanyargatásból.
Az én olvasatomban, a tolvajokat felelősségre vonják. Ezzel véget ér politikai karrierjük.
A "teszik"- vagyis külső ellenség, vagy felbujtó nem szerepel a szótáramban. NINCS MUMUS!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
- nem eredetileg a blogon aktuálisan folyó veszekedésekért, ezt írta Fabius:

Remélem mindannyian visszatértek a személyeskedésből a vita és nézetütköztetés talajára.

Ez lesz.

Akarom mondani ez lenne kívánatos. (Fabius)és mivel röpködtek az egymást sértegető kifejezések, nevezte ki Bolit adminnak, hogy a túlzó dolgokat ne tűrje.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Leszarom Orbánt és kártékonynak is tekintem amit művel. Ettől függetlenül érdemes előre is nézni picit az Orbán rendszer után ránk váró opciók tekintetében.
@dr. jenőke (jenőke): :)

hát!!???

"összes bárónők között is legjobb a méltóságos asszony."

ha azt is bebizonyítja, hogy én vagyok a legjobb vagy esetleg a legokosabb nő, akkor jelentkezzen újra :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Gyenge vezető, tanúbizonyságot tett róla, amíg kormányzott. A saját embereit sem tudta kordában tartani, nagy a kabát neki!"

Mért, Viktorovics nem ugyan így működik? Nehogy mán azt állítsd, hogy magától csinál mindent.HAHAHA!

Neki is van nagy kabátja, neki is megmondják, mint Ferkónak, hogy merre hány méter. Mit gondolsz miért csak a rádióban hadoválhat, úgy általában meg csak disznó ólakat, és marha istállókat ad át? Amíg ezzel foglalatoskodik, a háttér intézi az ország dolgait.
A fidesz őt is taccsra tudja tenni, ha akarja. Eddig nem akarta, de ugyé isten útjai kifürkészhetetlenek, és senki nem él az örökkévalóságig, még a fidesz sem.
@Gábris szomszéd:
" amit ezek a belpesti srácok kis euroatlani segítséggel itt összeeszkábáltak program gyanánt"

Hogy te milyen alattomos kis suttyó vagy... Nem nézed ki a szervezőkből, hogy saját eszük is van? Muszáj kis konteót is belevinni?
Eh, kár rád a szó is...
@jöttem: Tévedés. Nincs ilyen fixa ideám se, viszont vaknak sem kell lenned, főleg, ami a mostani világhatalmi játszmákat illeti. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az amerikaiakat pont Vida Ildikó és a korrupció zavarja. :)
@guma:
Ezeket az "örökölt" lakásokat miért nem lehet odaadni pl. a hajléktalanoknak, vagy a rászorulóknak?
@Gábris szomszéd:
"És bizony még hosszan sorolhatnám miről kellene valójában ezeknek a tüntetéseknek szólniuk"

És bizony én meg megkérdezem, hogy ezen jelszavak alapján mikor szerveztek tüntetéseket?
Vagy csak a nagy pofa van itt a blogon?
@jöttem: nálam jobban senki meg nem ért, vidéki bentlakásos halm. hátrányos gyermekek nevelője voltam, több, mint 20 évig, nyugdíjig, én tudom, miről beszélsz.
@évásanyó: sok nevű!
hanyagolj kérlek!

aki mariannt fikázza itt, annak nincs helye az én világomban!
@jöttem: mert nagy pénzek vannak benne, elsíbolhatók...
@Gábris szomszéd: bazdszájba a kurvaanyád, te szar!
rosszabb vagy, mint ebola!
és ez nem vicc!!!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):hát nem szerethetünk mindenkit egyformán, ha így gondolod, legyen így. A sok nevemhez meg semmi közöd drága.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

szióka! :)))

"be lehet itt feszülni, de értelme van?
nincs... "

próbálok lazítani... aztán szembejön az élet. :)
na de majd, ha itt lesz a mag és én tekergek összevissza (játszani is szoktam :DDD) akkor talán lesz móka és kacagás.

most csak neked "előlegbe" egy kis jókedv 4 akkordtól:

www.youtube.com/watch?v=oOlDewpCfZQ&list=PLB5D4364384A31264
@Gábris szomszéd:
"érdemes előre is nézni picit az Orbán rendszer után ránk váró opciók tekintetében."

Az Orbán-ellenességetek csak üres duma.
A Jobbik meg normális embernek nem opció.
@jöttem:

jó kérdés!

és hova tűnek? miért nincsenek nyilvántartva? stb, stb...
@Gábris szomszéd:
"Miért ha szervezünk majd jössz? :) "

Mert ettől teszed függővé a szervezést?
Vagytok ti elegen, nem én fogok onnan hiányozni. Viszont gyanúsan csendben vagytok.
És mielőtt: voltam már tüntiken, a közfelháborodás napján is, meg ma is a pedagógus-tüntetésen, pedig én nem vagyok pedagógus.
@taga20:
Miért, nem az?
Mint ideológus, tervező lehet, hogy jó - nem tudom, lehet...
Mint kivitelező, végrehajtó nulla. A szeme előtt lopták szét elvtársai az országot. Erőtlenül áll ennek ellen, nem volt képes szétvágni ott, nem tudta az embereit iránytani, nem tudta a minisztériumait kontrollálni, az önkormányzatok széjjelszopatták a hiteleikkel, elkurvultak a gazdaságban páran (SOKAN, na), elszálltak a különböző lobbicsoportok, idióta módon kifinanszírozta az ellenzéket a 70-30-as mutyiban, lenyúlásokat intézményesített pár önjáró pártköcsög (nem kifogás, hogy eljárásokat indítottak ellenük, utólag) akiket hagytak, amíg nem volt nagyon lólábkilógás, hagyta e folyamatokat, bedobta a lovak közé a gyeplőt.
EZ nem vezető! Szemlélődő...
Amúgy is, az ő finanszírozzon, taníttasson politikai tudományok, gazdaság területén olyan tehetséges embereket, akik karizmatikusak, akik olyanok, amilyen ő sosem lesz, akik egykoron - akár balos vonalon is - lehetnek valamikor elismert és TISZTAKEZŰ politikusok, gazdasági vezetők.

Lényegtelen, milyen oldali valaki, ha nem működik a TISZTESSÉG, baszhatják az egészet, akár jobb oldalon is!
ITT VAN A FIDESZ FÉLE PÉLDA! Jobbosnak mondják magukat, echte vérkomcsik, ráadásul úgy is viselkednek, de a marketing csapat ezt a szart jobbosként simán eladja, pedig szimpla mosóporreklám a szintjük.
Marketingben is szarrá lehetne őket alázni, amíg ott nem lépik le őket addig...

Szerezzen olyan támogatókat, akik miatta mennének oda, de tolja magát hátrébb, mert nem vonzó név, hanem taszító. Amíg ezt nem érti, csak a saját farkát kergeti Ferenc cimbid... :(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ezzel az erővel a tiéd is az. A normális emberekről kérdezd meg esetleg azokat, akik jobbikos polgikat választottak maguknak. Nyilván azok is mind hülyék és nem tudják mi a stájsz.:)
@jöttem:
"Ezeket az "örökölt" lakásokat miért nem lehet odaadni pl. a hajléktalanoknak, vagy a rászorulóknak"

Az ötlet jó. És miért nem lehet az "ideiglenesen hazánkban állomásozó" baráti csapatok, és a felszámolt magyar hadsereg által üresen hagyott épületeket erre felhasználni? Miért hagyják ezeket teljesen lepusztulni?
@guma: hát, szinte az összes megénekelt a kedvenceim között vannak!
köszönöm! -)
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem, Piktorka akarnok vezető, aki mindent egyszemélyi döntésben dönt el. Ennek látjuk naponta manapság a legcsúnyább lecsapódásait.
Mögötte rengeteg, rettentően jól pénzelt tanácsadó van, akik folyamatosan számolnak, folyamatosan érzékenyen mérik a döntések lehetséges következményeit (elszámolták a netadóra adott reakciót csak) és minden verzióra előre 2-3 lépésre kidolgozzák a lehetséges verziókat. Piktorka csak ezekből válogat a saját kedve szerint és kiadja a magyarázatot a többi csicskájának.
Ugyan olyan káros vezető, mint Ferike... Határozott és káros, mert rombolni, harcolni tud, akkor is, ha nincs mi ellen. Akkor kreál problémát, amit utána meg tud oldani, ami különösen sokba fáj.
.
ILF-PETROV: ARANYBORJÚ
(részlet)

A Keleti Fővonal ércparipa. Acélos lendülettel söpri el a múlt porát, betetőzi a történelmet, kiváltja a rágalmazó ellenség soron levő fogcsikorgatását, aki felett már ott kavarog az elsöprő hullám, akit már fenyeget a huszonnegyedik óra, az imperialista Moloch, a kapitalista Baal bérenceinek utolsó órája, de minden tévedései ellenére hadd viruljon és lengjen a lobogó a dolgozók csatakiáltásától lángoló iparosítás világítótornyán, a dolgozókén, akik szívük dalával teremtik meg az új élet hajnalát, előre!
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mit hazudozol , Boli!
Azt írtam, egy darabig nem írok. De ha hazudozol tovább, akkor visszajövök, és dolgozhatsz látástól mikulásig. Kubatovval mi a bajod, kibatov veled?
faszom, már megint a barmok vannak napirenden, köszi nekem ez nem kell szasztok...
Fel a fejjel, Gábris, ne hagyd magad!
@Imola Helyesi:
Banya, vegyél vissza! Ostoba vagy, az is maradsz, neked itt nem osztottak lapot!
Melyiknek keres kevesebbet az anyja, hogy így szidjátok a másikét? Vesztes az, akinek 20 ft-ból vissza tud adni!
@Gábris szomszéd:
"Ezzel az erővel a tiéd is az"

Ez annyiban igaz, hogy én itt az országban a hatszázezer-hatvanhatodik senki vagyok, akinek a véleménye max a saját környezetében mérvadó vagy jó esetben vitára inspiráló.
De én nem is tetszelgek abban a szerepben, hogy az országot akarom irányítani.
Jobbikos polgit meg választottak meg már úgy is, hogy azt sem tudták, melyik pártot képviseli.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Aztatatt hittem,hogy
ebola azért nincsen meeee k lala elvitte magával
a STONES koncertre.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: majdnem mindig egyet értek veled, max. a kajakos női vonal:))
egyet ne felejts el, gyurcsány 20 éve a cégét vezeti. orbán max. a kecskét! esetleg más?
öreg, minőségi különbség van a két fél között. tudom te valami szűzmáriát vársz, vagy asszisziferit! bocs az is feri:))
www.youtube.com/watch?v=V2L200y_05k
@taga20:
"öreg, minőségi különbség van a két fél között"

+1 (vagy +100?)
és itt van, megjött! nem bírja ki, hogy ne bassza szét az országot, a bloggot! isten áldjon ebola:(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

hahahaha
ellenőrizve vagyunk? jön a megszállás? szegény
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
már banyátlanította is magát!

tökéletesen igaza van...
@taga20:
Tévedsz. A cégét olyan vezeti, aki ért hozzá... Itt van helyben, Gerezdesék profik ebben.
@ornagy50:

micsoda csalódás! hahahaha
még titkárnőnek sem jó...
@guma:
Ilyenkor irigy vagyok, hogy ti kitahótlaníthatjátok... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, má megint jó válaszoltál és észre se vetted!
az a jó vezető, szerintem, aki nem mészároslörincekkel veszi körbe magát!
zöd?
@taga20:
" riszteljünk! ötven:)"

OK, túltárgyaltuk :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"A cégét olyan vezeti, aki ért hozzá... "

Neki meg van annyi esze, hogy ezt felismerte és hagyja.
Hiszed-e, hogy ilyen is kevés van? Tudnék mesélni... Meg szerintem Mariann is, meg bárki, aki cégek könyvelésével foglalkozik...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :)
tisztára, mintha a tőzsdén lennénk száz évvel ezelőtt:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :DDDD

én? nem!

ezért pöccenek be néha, amikor már átlép minden határt...

www.youtube.com/watch?v=HvhCfVYB_JA
@taga20:
Tudom, de a politikai terület nem a tehetségekről, hanem a szarháziak lekötelezettségéről és a mutyijaikról szól!
Ezért tart itt az ország, ahelyett, hogy felfele haladna.
Ez egy csúnya spirál, ami lefelé haladva építi le magát... és cseszi szét a társadalmat, gazdaságot, országot. :(
@taga20:
"tisztára, mintha a tőzsdén lennénk száz évvel ezelőtt:))) "

Nem tudom, minden ellenkező híreszteléssel szemben bátran állíthatom, hogy akkor még nem éltem :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Csak miattad jövök vissza, a te fényed bevilágítja ezen oldalakat, csak úgy parázslasz, mint a hajnalban szedett rőzse, úgy is égsz, sercegve, sisteregve.Csakhogy el ne aludj, én szítlak.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: sok gyagyás nyomja eszt a gyurcsány ilyen-olyan dumát!
nem kell hasra esni feri előtt, de ezek a gábris és boli és vport féle arcok elmehetnek a picsába!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ammeg milyen, a lefelé spirál? Írjál inkább lefelé haladó csigalépcsőt vagy csigalevonót.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt lécci valahogyan másként meeee egy szót sem értek
belőle !!!
@taga20:

Van szebb szöveggel is, de ide ez illik!:)

“Felment az én rózsám Pestre

Angyalom, ragyogóm, szeretem a bort.

Bárcás kurva lett belőle

Angyalom, ragyogóm, szeretem a bort.

Kávét iszik, csokoládét szarik

Juhászgyulással ülve, állva, fekve baszik.

Szarik a jogászok büdös faszára.” (3x)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Felhagytál a kajakozással? Admin lettél? Van az a pénz!:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ez egy hülyeség volt, amit írtál. kosa lala egy fokkal gyagyább volt, mint te.
haver, te aszt írtad, kb, hogy feri egyenlő vitya. én aszt írtam, hogy feri 20 éve vezeti a cégét, erre te, aszt hogy értelmes emberekre bízta a cégét ez a barom, erre én, hogy csak ennyit várok egy politikustól.
remélem érted? a süketelést hanyagold!
Gábris: Légy szíves , tedd fel a Kormorántól a Három határt, ez az egyik kedvenc számon. Méghogy Rollingstones! Most, ma!?
@taga20:

Te is apád mellett dolgozhatsz! Pedig ha tudná!:)
@tristen2005: ha nem ismernélek:)) beléd rúgnék, de bírom a retardált éned, me hasonlítasz rám.
hogy vagy?
neked adom az egyik kedvenc nótámat:)
www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@ornagy50: Stuttgartról volt szó valamelyik nap, és arra utaltam amott fent :)
@tristen2005: te milyen penge vagy, ezé nem találod a helyed!
nekem mákom van:)
de nekem se könnyű.
Boli, ha se Fletó, se Orbán nem kell neked, akkor egy nőt válasszatok. Pl. ha a két kis lepcsesszájú tüntetőnő közül egy sem vállalja, majd én leszek az elnökötök. Majd megtudnátok ti, milyen egy jó kormányzás. Cigi, kocsma, kártya nuku,kötelező lenne egy házat építenetek, adnék rá építőanyagot, semmi internet, hanem munka.Minimum 5 gyermek egy családban, nagy kert, nagy föld, megtermelnétek a javaitokat, semmi teszkó. A paneles nyugdíjasok lelépésért átadnák a lakásukat fiatal gyermekeseknek, és nekik nyugdíjas házakat építenék. Stb nem lenne olyan nehéz ez, csak gondolkozni kellene és mindenkinek az érdekét nézni.
@Imola Helyesi: AZ ORSZÁGNAK GÉMOVER LENNE!!!
@Imola Helyesi:

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: kedvence, a Cherlis a fán! ( a gyengébbek kedvéért, Cherlize Theron!:)
@Imola Helyesi:

Gondolj bele! Téged se gondozna senki sem, fel kellene pörgetni a , kéményseprő és pókhálózó szakmát!
@taga20:
"nem kell hasra esni feri előtt"

Nem esek hasra előtte.
De ezerszer jobb vezetője lenne az országnak, mint OV.
Bár ez csak az én véleményem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csupán csak az történt,hogy megtiszteltek és végigvezettek az egész gyártási folyamaton a pincétől a padlásig.
Ugyan ez ismétlődött meg az ARANY ÖKÖR nevű
sörgyárban.
@tristen2005:
Dehogynem,meghívnám jöttem-et, ő lenne a népjóléti miniszter. Guma meg a nagy mesemondó kommunikátor.
Taga lenne a TEK, Boli meg az internetfelelős, ő zárná ki azokat, akik munka helyett interneteznek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Nem esek hasra előtte."
a mondatom második felét nem olvastad?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Mán hogyne látta volna!!
Itt is hagyta az országot!!:D
@Imola Helyesi:
Elmebeteg magácska, szóval maradjon a homokozójában.
Nem cigizek, nem kocsmázok, nem kártyázok. Magácska bele van zuhanva a kedves papája múltjába...
@Imola Helyesi: cica, nem az vot a dumád, hogy elhúzol a picsába?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem rólad írtam , Bolika, és miért vagy ilyen mérges, jaj, ne égj annyira, mert hamar elhamvadsz, és majd nem tudsz itt rendet tartani.
@Imola Helyesi:

Te olyan sötét vagy, azt sem érted amit a hozzászólásban felvetettem! A cserebogár 2x cserélelemet, amíg a fejed körbe járja!
@taga20:
Olvasd el , benne volt: egy darabig.
@taga20:

Gyere ki Saltwellbe holnap, ütközhetünk!
@tristen2005:
Amit nem akarok, azt nem értem, trisztán és semmi izolda.
www.youtube.com/watch?v=XZo9tmdQYzU

Lejárok a partra, egy bárba
Rossz név: Bolondok hajója,
Itt egy öreg fazon énekel
A bor is pocsék, akár a hely...
Itt bújnak a hatvanas évek,
Ezt hallja aki ide téved
Néha visszatérek, valami hív,
Ő meg iszik és szív amit szív...
La-la-la-la-la-la
La-la-la-la-la-la
Kilenc nézőnek hal meg este
Ég a szeme, szétszakad a teste...
Mikor meghívtam egy italra,
rám nézett
Köszönt és azt mondta, azt mondta:
Tra-la-la-la
A sikernek ára van, nem titka,
Bohócnak nem jár aranykalitka,
Ne szidd a sznobokat,
Hisz belőlük élsz,
Az írástudóktól meg jobb ha félsz...

Senki ne áldozza magát érted,
Ne lásd az Urat, jobb ha csak érzed,
Ne hagyd, hogy más élje az életedet,
Se szülőd, se testvéred, se szerelmesed

Bolondok hajója,
Lepukkadt bár,
Bolondok hajója,
Még nyitva áll,
Bolondok hajója,
Mindenkit vár,
Bolondok hajója,
Holnap bezár...

Jó, hogy erre senki sem ismer,
Ide nem jár sem Ördög, sem Isten,
Amit átélt arcán látszik,
Ha lehunyja szemét, úgy játszik...
Tudom mit hisz, mit érez,
Dörmög ha egy dallal végez...
Ülök ott hátul, hallgatom
És érzem...egyedül van nagyon...
La-la-la-la-la-la
La-la-la-la-la-la
Fáj nagyon...

Mindig csak játssz, sose dolgozz,
Ha boldog lehetsz, ne gondolkozz!
Sose várd meg azt,hogy megunjanak!
Magad írd mindig a dalaidat...

Vigyázz magadra is, ne csak másra,
Ha elmész haraggal, ne nézz hátra,
Vásár a világ minden kapható,
De van ami örök és nem eladó!

Bolondok hajója,
Lepukkadt bár,
Bolondok hajója,
Még nyitva áll,
Bolondok hajója,
Mindenkit vár,
Bolondok hajója,
Lepukkadt bár,
Bolondok hajója,
Még nyitva áll,
Bolondok hajója,
Mindenkit vár,
Bolondok hajója,
Holnap bezár,
Holnap bezár...
Bezár, bezár, bezár, bezár
Holnap bezár...
Holnap bezár...
Holnap bezár...
@tristen2005: haver, te is bementél a csőbe, mint én.
hagyd a picsába eszt a picsát!:)))
@tristen2005:
Ja, nulla forintos business, meg vasporos seggű oreganyád is itt rontja a levegőt... :(
@Imola Helyesi:
Ja, és nekem meg Jason Statham a kedvencem. Van ilyen.
@Imola Helyesi:

Humorod az nulla, büdös vagy, mint egy hulla!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én csak egy kis tiszta levegót fújok ide be nektek.
@taga20: "nem kell hasra esni feri előtt, de ezek a gábris és boli és vport féle arcok elmehetnek a picsába!"

és még te írogatsz nekem olyanokat, hogy:
"te szerelmes vagy gyurcsányba, az fiksz!"
Lendülj már túl ezen a félkegyelműn. :)
@tristen2005:
Ne kívánd, hogy megverseljelek.
@tristen2005:
Meg foglak verselni, csak most nincs kedvem hozzá.
@Imola Helyesi:

Születésed sem kívánta senki!
@Gábris szomszéd: haver, szerintem hagyjuk egymást!
szar alak vagy, akár mennyire örömköcc itt, annál jobban utállak!
@Imola Helyesi:

Setét tüdő, setét légkör, jaj de setét, ez a némbör!
@Gábris szomszéd:

És ez a nagy orosz- magyar barátság nem szúrja a szemed? Szerinted ez természetes? A magyarok mindig berzenkedtek – történemileg az oroszoktól. 48-as szabadságharc, 56-os forradalom.
Hallgasd az én levezetésem!
A paksi szerződés kapcsán sokszor felmerült a kérdés. Mivel vehette rá Putyin Orbánt erre? Általában az volt a vélemény, hogy megzsarolta az ügynökmúltja miatt.
Én azt gondolom, megegyeztek.
Putyin keményvonalas KGB-s. Fájó pontja a Szovjetúnió felbomlása. Mindenképp ki akarta terjeszteni a hatalmát a volt szocialista országok felett.
Keresett egy balekot. Orbánt. Nem volt nehéz választás, mert ebben a térségben csak egy diktátor típusú miniszterelnök van.Orbánt csak az orbáni logikával lehet megérteni. Ő valami nagyot akar alkotni. Óriásit. Neki is van fájó pontja. Trianon.
Mindenképp be akar kerülni a történelembe.
Megegyeztek arról, hogy Putyin szétcsapja Ukrajnát, Orbán pedig megkapja Kárpátalját.
Cserében Orbán segít Putyinnak a közép-európai energiaszektor egy részének megszerzésében.
Paks már megvan. Ha Mo megvásárolja a Szlovák Energiaműveket – orosz pénzen- akkor már 2 állam felett Oo uralkodik.
Ezt a tervet csak egy oroszbarát, vagyis amerikaellenes hangulatba lehet realizálni. Így Mo nem reagál az amerikai kormány korrupcióra figyelmeztető jelzéseire. Ami ugye tényeken alapul. Kivár.
Jön az amerikai kitiltás. Ezt megszellőzeti a kormányközeli sajtó és beindul a hatalmas USA ellenes propaganda. Ebben a közegben már természetesnek tűnik az oroszokhoz való simulás.
Logikus. Nem?
@tristen2005: a meny az anyádba ebola, az keresztrímes vagy metrikus?
@taga20:

Telo számot küldtem! Újra küldöm!
@taga20: Majd ha én is elküldelek anyádba, akkor esetleg. :)
@taga20: Nem is tudtam, hogy neked ebola a menyed. :)
@jöttem:
Nagyon is valósnak tűnik, olvastam én is ezt... :(
@jöttem: Van róla véleményem de nem merek válaszolni hosszú okfejtésedre mert Boli kibasz, hogy Orosz propagandát folytatok. :)
@Gábris szomszéd: tedd aszt haver! egy rohatt szar vagy.
ne erőlködj, nem érdekelsz!
ja és még humorod sincs!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"@Imola Helyesi:

Orvos látott már?"

Persze, hogy látta, már a születésekor, de úgy megijedt a látványtól, hogy azóta nem mer odanézni.:D
@Gábris szomszéd: öreg, mé jó az neked, hogy aki kedvel(én) minden ellenszéllel szembe, is bele rúgsz? ráadásul hülyének is nézel, az ilyen, lesz ez még így se, dumával.
vágod a kérdést?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én nem olvastam. Nekem az imént állt össze a kép, pelenkázás közben. Még mondja valaki, hogy nem kreatív a munkám! :)))
@tristen2005:
Tanuld a blog-kreszt, ám,
Ne szórakozz Krisztán,
Buknál egy beszédteszten,
Sőt egy sima fakereszten,
Nem vagy te egy Trisztán
Csak egy tahó, Triszten
@tristen2005: taga20@indamail.hu-ra küldjed. legyél szíves.
@Gábris szomszéd:
Ne panaszkodj, magadnak köszönheted. Még a szexről is az Usa-t vagy Putyint hoztad szóba. :))
@taga20: Én nem rúgtam beléd. Te anyázol meg szarozol egy olyan dologban, amire mások normálisan tudtak válaszolni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Még hogy a jobboldaliak találnak ki összeesküvés elméleteket!
@Gábris szomszéd: haver, ako egyszerű a felállás.
vagy te vagy szar vagy én.
kezdjük!
@látjátok feleim szümtükkel: Az ilyenek születnek ?Aztatatt hittem,hogy csak a falra
pisálják őket oszt egy idő múlva kifényesítik!:D
@jöttem: Én nem panaszkodom, de le sem írhatom a véleményemet. Jelenleg ilyen a szólásszabadságunk. :)
@Gábris szomszéd:
Csak válaszolj. Szerintem Putyin hatalmas munkát végzett, az CCCP-ből egy nemzeti Oroszországot teremtett újjá, felélesztve az ősi orosz kultúrát, a népzenét, a táncot, megtisztított minden kulturterületet a bolsevizmustól, és ezáltal hatalmas lökést adott a nemzet gazdasági és politikai fejlődésének.Orbán pedig az olcsó áram miatt kötötte meg a paksi szerződést. Jól tette, az oroszok értenek hozzá. Jó lenne, ha a 3-as metrót is ők újítanák fel, ha már Demszki gy eltolta a 4-est.
@látjátok feleim szümtükkel:
Hát megnéznélek, valószínűleg egy vén trottyos vagy.
Tudnám, hogy ti miért hiszitek el magatokról ezt a magasabbrendűséget, holott még társalgásban is alábbvalók vagytok. Milyenek lehettek az életben.
@Imola Helyesi:

Most is belesültél, mint Zámbó Árpi, a playbackbe!
@Imola Helyesi: szavam sincs, te hülye ember! remélem mo nem ilyen droidokból áll!
@taga20: Pontosan, de nem olyan vészes a helyzet mint gondolnád. A megoldás csupán annyi, hogy mindenkiben van szar is meg jó is.:) Az igazi művészet az, hogyha szart látsz valakiben, akkor ne őt magát támadd, hanem csak a benne lévő rosszat, úgy, hogy közben az eredendően jó lényét igyekszel érintetlenül hagyni. Na érted már? :)
@Imola Helyesi: Igen a mondandód eleje szerintem is stimmel. Műszaki kérdésekben viszont nem igazán akarok állást foglalni. :)
@ornagy50:
Hát mit is írna egy őrnagy, azt jól tud, mást sem
@taga20:
Holnapután havaj- fizetésnap. Szerdán királyság-hazautazom. Ezekre gondolok, ha kényes munkát végzek. :)))))
@Imola Helyesi:

Jó lenne, ha a 3-as metrót is ők újítanák fel,

Minden állomáson mozdonyfordítás! Gratulálok!
Már a képi illusztrációkért is érdemes látogatni a blogod:)
@jöttem: Huuu az kafa lesz. Meg tudod majd nézni a filmet is, amit a múltkor ajánlottam. :) Kíváncsi leszek a véleményedre.
@tristen2005:
Az megvan, hogy anno, talán 2001-ben egy internetes oldal asszem uglypeople.com szavazásán Jimmy megnyerte a legrondább nő !! címet?
@taga20:

Ne foglalkozz az öreglánnyal, (régi magyar imola szó jelentése mocsár, hínár.) magával ránt!:)
@taga20:
Dehogynem, a többség olyan, mint én, így gondolkoznak.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Jimmy nem volt szép ember, de gavallér!:) Az Árpira ütött, de kicsit!:)
@tristen2005:
Nemtom te mit hallottál róla mint gavallérról, de aszondják még tárgyalni is stukkerrel ment a kreténje, azt buzulta mindig.
@Gábris szomszéd:
Köszönöm, és ez a régi együttes, imádom, főleg a közbeeső vérbeli magyar dallamot / amelyik olyan, mint egy verbunk/.A rock és az ősi népzene nagyszerű ötvözése egy kiváló énekessel.
@Imola Helyesi: "Milyenek lehettek az életben."

Szerencsések, mert megéltünk már ennyi meg ennyi évet, te meg még nem tudhatod lesz-e ehhez szerencséd. Szerintem valamivel bölcsebbek is vagyunk, és leszarjuk a fejed a bunkóságaiddal együtt.
@taga20:
C dúr Whithworth... MARHA!!:)))
@jöttem: az én
tesóm egy 82 éves nénit gondoz az Osztrákoknál évek óta. Csak este tudunk beszélgetni. Az ő nénije bolyong egész nap,
rengeteget beszél,és mindent elfelejt.Nagyon elege van azt mondja egy pillanatig nem kalandozhat el gondolata, de nincs szíve otthagyni,pedig néha már meg sem ismeri.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Gyurcsány saját véleménye szerint népegészségügyi (pontosabban társadalompszichológiai) jelenség:
2 Miatyánk után elmondott 3 gyurcsányozás - és nincs szükség az esti nyugtatóra.
@Imola Helyesi: Ezt a megzenésített Sík Sándor verset ismered?

youtu.be/tsKjXhFl5-o
@kekex: Ilyesmi még sosem jutott eszembe. :)
@Gábris szomszéd: Micsoda kis szarmócsing vagy te Angyal.
Ritka alattomosan adod elő.

Te jó lettél volna inkvizítornak is, Lenin fiúnak is, nyilaslegénynek is.
Persze agit-prop alapon.
@avanivi:
Az én problémám épp fordított. A néni egész nap tv-t néz, alig beszél velem. Nem szeret mozogni. Mindenféle trükköket szoktam kitalálni, hogy 2 naponta megsétáltassam. Tolókocsival.
Egy éven át gondoztam papát-mamát. Az öregúr fekvőbeteg volt. Nemrég halt meg.
Olyanok ezek az öregek, mint a gyerekek. Hiába van családjuk, egész nap velünk vannak, hozzánk ragaszkodnak. És néha rajtunk töltik ki a mérgüket. Ez is benne van a pakliban.:)
Hogy fejlesszem a német tudásom, főleg olyan helyeken vállalok helyettesítést, ahol egész nap kommunikálni kell. Nekem az a felüdülés. :)))
@Habakuk000: Ezt is benézted. Egyiknek sem lettem volna jó, de tudom a tények téged sem zavarnak már elég régóta. A személyeskedést meg hanyagold, nem áll jól egy joviális úriembernek.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

A faszokkal én is úgy beszélek! Állj vagy lelőlek!:)
@Gábris szomszéd:
Igen, nagyon szeretem az énekest, meg az Ismerős arcokat is, meg Petrást is a Kárpátiából, mindkettőnek nagyon sajátos markáns hangja van, jó énekesek kiváló számokkal, a rock és a magyar népzene ötvözésében úttörők a Kormoránnal együtt.
@Gábris szomszéd: visszaélsz a helyzeteddel és Boli tisztességével, ugyanakkor sajnáltatod magad, mint egy fürdős kurva. én már vágtalak volna ki, mint macskát szarni.

Az igaz sokat gondolkodtam a galacsinhajtó bogáron is, de úgy döntöttem, az hasznos munkát végez veled ellentétben.
@jöttem: Amit elküldtem Néked Koncz Zsuzsától
megkaptad?
@kekex:
Egy ideje foglalkoztat ez a kérdés. Csak úgy hobbiból. Kíváncsi vagyok, hogyan döntenek a szlovákok a Szlovák Energia művek eladása ügyében. A hírportálokon csak a száraz közlemény jelent meg arról, hogy Mo is jelezte vásárlási szándékát.
Majd kiderül.
@Imola Helyesi: Hogy a te szavaiddal éljek, én is egy vén trottyos vagyok. A kor nem érdemem, hanem állapotom, veled ellentétben én már megéltem. Te, ha így viselkedsz, nem biztos.Az ember, ha jól sáfárkodik az idejével, bizonyos korra már némi bölcsességre, tapasztalatra szert tehet,ugyan mitől lennénk, mi idősebbek alábbvalók, mint esetleg te és korosztályod? Azt hiszem a szokásos IQ-tesztekben nem mérik az emberek egymás iránti tiszteletének fokát.....
@ornagy50: Ó, bocs. Köszi. Meghallgattam, együtt énekeltem vele. Repültem én is egy kicsit a város felett. :)
@tristen2005: Így sokkal aranyosabb !
ÁLLJ KI voltál!:)
@Imola Helyesi: egy szar az egész!
ez az igazi:))
www.youtube.com/watch?v=Xuz94ZIPfJk
@Habakuk000: Félkegyelmű, megkönnyítem a helyzeted ok?
Azt tudja valaki hogy Felcsútról is igazol labdarúgót a külügy?
gondolom már volt, de azért érdemes a Putyin vs Orbán konteókon csámcsogni.

hvg.hu/w/20141118_Egy_lovas_miatt

Rossz hírem van, az a 93 ezer km2, a kutyát nem érdekli. A közel 10 millió lélek sem...
illene rendet csinálni...
@taga20: Nem szar az. Amúgy mindenki elfér a nap alatt. :)
@Gábris szomszéd: öreg, te egyszer utálod a buzikat, máskor meg szereted. döntsd el, mi vagy!!!
én szeretlek, ha ratyi is vagy:))))
@taga20:
"nem kell hasra esni feri előtt"

Nem esem hasra előtte. De nem is ásom el 100 méter mélyre.
Kivárok, mást nem is nagyon tehetek.
@jöttem: jól beszél németül,néha akkor is amikor itthon van:)
@Oxica:

Igen! Mészáros a"barbár" bekk!:)
@évásanyó:
Ne engem neveljél, jó, én mindig csak válaszolok az ízléstelen, undorító vagy lekicsinylő véleményre. Most például leszarta a fejem a vén trottyos. Hú, de nagyon bölcs ember.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Úgy csinálsz mintha
nem Vennéd észre,hogy vikike HÁBORÚSDIT játszik!!
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Idegen, tanulj magyarul, és tűzz el innen, bár nem itt vagy, hálistennek. Ez a mi kultúránk, és mi nem vagyunk itt kisebbségben.
@taga20:
Nem rossz, a bevezető dallam egy feldolgozás, azt hiszem, de nekem ez olyan, szóval kicsit avitt.
@taga20:

döntsd el, mi vagy!!!

Emő a "Guminő", ki 20 ft-ért cserélhető!:)
@Imola Helyesi:
"ha már Demszki gy eltolta a 4-est. "

Baromka, azt kedvenc Viktorkád tolta el, mikor első kormányzása idején kihátrált mögüle. Ha nem teszi, tíz évvel előbb és sok pénzzel kevesebből kész lehetett volna.
@Imola Helyesi:
Évásanyó! Nevelési pálca ennek a lyukasvillinek nincs?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Igy van, még arról is ő tehet, hogy azon a nyáron sok eső esett, és beáztak a lyukak!!!!!!!
@Imola Helyesi:

Dohos szobában mért vársz meg újulást?
@tristen2005: döntöttem, ez szeretnék. eszt szeretném hallgatni.
www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
@avanivi:
Szerencsés nő. Én csak egy éve vagyok itt. Csúnyán beszélek/ csak magázódni tudok/ de egyre bátrabban.
Múltkor egy tündéri házaspárnál voltam egy hétig. Két nap után azt magyaráztam a családnak, miért élnek Szlovákiában magyarok. Megértették. :)))
@Gábris szomszéd:

"___Én nem panaszkodom, de le sem írhatom a véleményemet. Jelenleg ilyen a szólásszabadságunk. :) ___"

Legalább ne hazudj. Te idézgetsz, meg linkelgetsz, és mindig másvalaki seggéből integetsz kifelé, nálad ez a vélemény.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Sőt még azt is Orbán javasolta Demszkynek, hogy a dugódíjra vállaljon felelősséget a szerződésben.
@Imola Helyesi:

Könnyen beszélsz, annyi pókhálóval!
@jöttem:

"_Múltkor egy tündéri házaspárnál voltam egy hétig. Két nap után azt magyaráztam a családnak, miért élnek Szlovákiában magyarok. Megértették. :))) _"

Az jó.
Pedig már az is érthetetlen, hogy miért élünk egyáltalán.:D
A komodói sárkány összekeveri a szezont a fazonnal

az amerikai nagykövetségről átküldött fecnit

a Bunge cég sokkal korábbi feljelentésével.

1. A fecni: "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményt adott ki az amerikai nagykövetség egy fejléc, aláírás és pecsét nélküli fecnin átadott, a hazai korrupcióval kapcsolatos kifogásait ismertető dokumentumára.

"A beutazási tiltás indoklásaként

nem tényekre,

hanem híresztelésekre

és vélelmekre alapozott dokumentumot juttatott el az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz.

Az állítólagos korrupció alátámasztására felszínes, hiányos, több helyen téves információkkal szolgál az amerikaiak összefoglalója."

Varánus a hüllő agya lehült ezért kavarog, ezért írja:

"az amcsik fecnijéről kiderült, nem fecni az, inkább 30 oldalas leporelló gondosan dokumentált adócsalás folyamatábrával, megnevezett márkákkal és szereplőkkel?"

2. Bunge: "a Bunge Zrt. közel kéttucatnyi étolajmárkát, importőröket és forgalmazó cégeket nevezett meg, konkrét áfacsalási sémát ismertetett az adóhatósággal.

A NAV közleményében úgy reagált: a Bunge bejelentése alapján két vizsgálatot folytattak, az eljárás mindkét esetben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett, költségvetési csalás miatt zajlott illetve zajlik, 16 gyanúsítottal.

A NAV csütörtök délutáni közleményében azt írja: a Bunge Zrt. bejelentése alapján két vizsgálatot folytattak, 2011-ben a vetőmag-felvásárlásnál, 2013-ban az élelmiszeriparban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt." (HVG)
@jaegtoer: Mások ugyanúgy szoktak idézni valamint linkelgetni is. Ilyenkor akár én is mondhatnám, hogy az illető épp valaki seggéből integet. De ami a lényeget illeti, nézd vissza mit írt Boliadmin és utána folyt. köv. ha gondolod. :)
@taga20:
Amit a pillanatnyi elmeállapotom alapján mutatnák, az neked nem teccene!:)
Viszont kutattam, és találtam azért valamit - jó, volt már meg aktuális is - igaz nem esik, de...:
www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE

Most valami mást éppen...
@jaegtoer:
"Pedig már az is érthetetlen, hogy miért élünk egyáltalán.:D"

Mert jólesik.:))))
Te is a vonal másik oldalán laksz?
@Vidéki:
Köszönjük, Emese. :)))
@taga20:

Ífjú korom rejtegetései, (Mint a lopott biciklit, lehetett dugni!:)

www.youtube.com/watch?v=HB8EZ5Xa_QI
@Imola Helyesi:

"__@Kdo Je Ugasnil Luč: Idegen, tanulj magyarul, és tűzz el innen, bár nem itt vagy, hálistennek. Ez a mi kultúránk, és mi nem vagyunk itt kisebbségben. _"

Elmész te picsamagyarkodó kurva kun hun magor fagor szíriuszi őstetves anyádba rendelkezel itt és adsz életvezetési tanácsokat hülye picsa amikor magyarul itt is csak nyekegve-nyökögve tudsz összehozni egy összetett mellérendelő mondatot feltéve ha szerepel a sillabuszodban te hüje kretén.
Tedd ki az írásjeleket, ha már oktatási menedzsmentet is bevállaltál, te tök tik.
Ez a kormány válasza a pedagógus tüntetésre.

hvg.hu/itthon/20141122_Gyurcsanybajnaizik_a_Fidesz_a_pedagogus_t

Rétvári is megszólal: "Bővül a gazdaság teljesítménye, ezért sehol semmilyen megszorításra nincs szükség"
hvg.hu/itthon/20141122_Retvari_az_oktatas_minden_teruletere_tobb
@tristen2005:
Lehecc még nemzet sport ollólya:)))
De csak kényszerbűl:)
@jöttem:

Én magam vagyok a vonal, a nulla és a hibaszázalék:)
Amúgy nem:)
@Knósszosz:

Ilyen hosszú eső az idén még nem volt!:)
@Imola Helyesi:
Biztosan azért vagy frusztrált, mert nem érted a nevét. Lefordítom: Ki a világító sugár?
@Knósszosz:

Úgy még nem csináltam! Én mindig benne beleegyeztem!:)
@Gábris szomszéd:

"_Mások ugyanúgy szoktak idézni valamint linkelgetni is._"

Maradjunk annyiban, hogy az anyád picsája, valamint linkelgesd csak az orosz propagandát, hazug gané.
@jaegtoer: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Ilyen önképe kevés embernek van. :)))
@tristen2005:
Majlesz...
Karácsonyi. Vagy esetleg kései, de az remélem zivatar lesz. Dörögés és villámlás, de nem vagyok teljesen hülye (még), szóval csak várok és várok.
@Vidéki:

Te egészen biztos pesti vagy.
@tristen2005:
Te is?!
Esetleg kérted??:)))
@tristen2005: azé vagyok annyira gandi, hogy telibe verjem eszt a nőnek is éppen nevezhető fehérjének.
egészség!:))
@jöttem:
Egyszer volt egy kemence,
Belebújt a kis Bence
Kormos volt a kemence,
Fekete lett kis Bence.

Ránézett a mamája.
Nem is mert a fiára.
Becsukta a kemencét
Jól elverte kis Bencét.

................
@Knósszosz: nem rossz, réges régen amikor fiatal kan voltam, erre dugtam a csajt. élveztük mind a ketten:)
most eszt élvezem.
www.youtube.com/watch?v=Rl6fyhZ0G5E
@tristen2005:
Az ilyenektől magamba roskadok és felteszem a kérdést: merre tart az emberiség...?
@tristen2005: mondták má neked, hogy öreg vagy, mint kiszeltünde?:))
eszt emézd, te öregcsóka!
www.youtube.com/watch?v=Qnkun1HIG0M
@Knósszosz:
Főleg az utolsó sora tetszik. Ámbár, erről a R. Bencéről még azt is feltételezem, hogy élvezné a verést. KDNP-s.
@jaegtoer: Amúgy ez műbunkó személyeskedő tempó valami fixáció bloggeréknél? :)
@tristen2005:
A magyar származású MÁV alkalmazott, a ceglédi állomás Evita Peronja... Nem rossz! - annak aki szereti.
@jöttem:
Most visszafogottan emlékeztem meg róla, egyébként "kazán"-t írtam volna. De ez nem szalonképes, nem akarok kövérbe esni.
@Knósszosz:

Tudod ki az ideális házaspár? Evita Peron meg Charlei Shenn!:)
@jaegtoer: nem bírom a nyers stílusod, vegyé vissza vegyigyümit:))
addig is, kis csákó:)))
www.youtube.com/watch?v=crgW-05ipw0
Ez B+. :)

Szanyi Tibor ráírt Twitteren a római pápára. Letegezte a Szentatyát, és rendelt egy imát az éhező magyar gyermekekért - úgy, ahogy lecsúszott alkeszek szoktak egy kört kérni szutykos külvárosi késdobálókban.

beszelomajom.blog.hu/2014/11/21/szanyi_tibor_rairt_twitteren_a_romai_papara
@tristen2005:
Esztet mire alapozod?
Nyelvi fejtörő vagy miazizé? Fáradok...
@Knósszosz:

Peron Éva- Csárli Sín!:)
@tristen2005: A bakterház hol marad?
@Knósszosz: öszpontosícs a pinára! nem fogsz tévedni:)))
www.youtube.com/watch?v=1nO_P4BH4pA
@Gábris szomszéd:
Majd Ferenc megoldja ( a pápára gondoltam, nem a fóbiádra ), van tapasztalata a fogyatékosok kezelésében.
@jöttem:

Rádölt a, Banja Lucara!:)
@Gábris szomszéd:

"_Amúgy ez műbunkó személyeskedő tempó valami fixáció bloggeréknél? :_"

Nem. Személyes megfigyelésem az, hogy ez az amit többnyire megértesz, valamint saját szavaiddal válaszolsz.
Ilyen egyszerű. Amúgy éppen elismerted, hogy hazug vagy:)

Én azt kifogásoltam volna elsősorban, de hát ami a te életed, azt te ismered, te éled, a tied:)
@taga20:

Ne finnyáskodj, ezt értik.
Ott a tahó gomb, nyomj ki.
@tristen2005: te kis csöves endékás!
a múltadból élsz:)))
@jaegtoer: soha nem tennék ilyet, a béna agyaddal:)
u.i.: mi az a finnyáskodás?:))
ja, és ne legyél kiscsaj!
@jaegtoer: Nézd volt egy mondatod, ami úgy hülyeség ahogy van. Ezek után a mondanivalót már nem, csupán a stílust lehetett csak kifogásolni.:)
@Gábris szomszéd: Két és fél óra? Kizárt, hogy megnézzem.
@Gábris szomszéd:

Nézd te, ne magyarázd. Viseld el, vagy ne hazudj.
@jöttem:
Szerintem próbálozik hülyére venni, de ez csak Imol banyánál müxik... :)
@jaegtoer:
Próbáltalak csörögni, hogy mi a stájsz, de...
@Gábris szomszéd: kb. másfél óra.
Nagyon rég ültem le filmet nézni. Időnként ha tv-zni van kedvem átkapcsolok a Film Európa csatornára.
Netfüggő vagyok. :)
@jaegtoer: Hát én pld. nálad is jobban viselem az itteni nehézségeket, valamint nem hazudok.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Miért venném hülyére? Ajánlottam egy filmet, amit eléggé esélyesnek mondanak a linkelt filmkritikában is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Eddig még nem nyitotta ki a pofonosládát.:)))
@Knósszosz:
szóval zümzüm van shirazzal te meg ott kevered...mi jött ki megoldásnak?

brühüyyy

meghalt a cselszövő vagy még meg kell gyilkolni?
@jöttem:
Mielőtt sznob lettem, azelőtt sem hallgattam ilyesmit. Rock az volt dögivel, de mindenki tegye azt, ami neki...!

Semmi gond, én nem felejtem el azt amit 18 évesen és utána, de ma más van.
Kurva sok csalódás, nézd csak Balázs Fecót, Billt, Patakit(...) - na ő aztán pfejj... - és vannak még páran. Ja, hogy azért mert benarancssárgultak? Igen, azért.Nem tudom elfogadni azokat, akik ezeknek a nemzetük orgyilkosainak az ideológiáját lájkolják.
Sokan kurvultak el a zenei életből, de avval számoljanak el ők. Magukkal.

Jó éjt!
@Gábris szomszéd: ha valamitol sugarban kell okadnom, az a "nemzeti" rock. ahhoz kepest meg a kis grofo is a spiritusszal teli talentum csucsa
@Rodeo36:
... Buchbinder - még ma is - aztán majd holnap esetleg Túró Rudi és nóórbiápdét, de csak óvatosan. Mert álom szálla vala... megáztál-e?
Ja, asszem olvastam... 503-nak hívják és az olyan... olyan.
@Knósszosz:

kkkkkkkkkkkkkk
fischer>>>KV466

brühüyyy

SHIRAZ 1,08 litre for health reasons
@Knósszosz:

"Mielőtt sznob lettem "- na, ezt jól megkaptam.:)
Ne vedd túl komolyan a politikát! Belemászik a zsigereidbe és megkeserít. Egy életünk van!
Jó éjt!
@Knósszosz:

majd eccer...hol volt hol nem volt

"Ite sull colle..." B. Vincenzo Norma Oroveso B. Christoff

mond ez neked valamit?

vagy bárkinek?

és milyen aktuális

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

majd utána ha meghallgattad akkor közben a sokadik Shiraz kitörte a nyakát...
@jaegtoer: @Kdo Je Ugasnil Luč:

"ha valamitől sugárban kell okádnom, az a "nemzeti" rock. ahhoz képest meg a kis grófó is a spiritusszal teli talentum csúcsa..."

"köpni kell..pfuj, köpni kell pfuj"

Mindig öblögetnem kell valami tisztával,ha elém tolul véletlenül valahogyan:(
Szirupos,talmi,csöpögős rock,ha annak lehet nevezni egyáltalán:(
Tökéletes továbbvivője a'gengszterváltás előtti időkben hallott lakodalmas 'rocknak...Sajnos lenyomata egyfajta szellemi nívó'tlanságnak,a lebutított,megnyomorított erre nyitott tömegek aljas kábításának!

www.youtube.com/watch?v=GAfS3qg8MFU
@gazoló:

amennyiben a hozott linkkel a "nemzeti rockot" szándékozik illusztrálni, úgy értesítem, hogy egy anti helyesi imola abszolút értékben megegyezik helyesi imolával.
ha viszont a hozott link mégsem a "nemzeti rock" illusztrációja, hanem egyféle világzenei kísérletezés, akkor az egészet visszavonom és elmegyek rénterelni.
@ornagy50:
"mintha nem Vennéd észre,hogy vikike HÁBORÚSDIT jatszik"
Ez tuti nekem írtad?
Reggelt, Mindegykinek!

Látom, nem unatkoztatok. :)
@hacsaturján:

Az anti "helyesiimola" jól esett:)
Tereljed csak rénjeidet,csak kerüld a medvét:)
@Imola Helyesi: "Most például leszarta a fejem a vén trottyos."

Látod, látod! Még annyi eszed sincs, hogy lemosd magad. A vén trottyos lemosna, ha hoznál szappant meg vizet. De előbb a szád mosná ki szenteltvízzel.:D

Mellesleg apád,anyád,nagyapád,nagyanyád is vén trottyos?
@avanivi:
Reggelt!

Csak, hogy jól induljon a nap ezen a hűvös reggelen. :)))

www.youtube.com/watch?v=-CinPyf08a4
@hacsaturján: mert magának minden egyformán popzene. a réneket meg addig hajkurássza, míg magára nem szállnak az állatvédők.
A magyar lakosság tájékozottságáról, vélemény vs. tények.(vakmajom.hu)

Fiatalkorúak terhessége: vélt 16% valós 2% (!)
Muszlimok aránya Mo.n.: vélt 7% valós 0,2% (!)
Bevándorlók: vélt 16% valós 2% (!)
Időskorúak (+65) aránya: vélt 40% valós 18%
Munkanélküliség: vélt 39% valós 10%
Várható átlagéletkor: vélt 68 valós 75
Gyilkosságok száma: 61% szerint nő, 16% csökken, a valós, hogy csökken

Na szóval ne csodálkozzunk rajta, hogy ilyen elvetemült state capture állapot tudott éppen itt kialakulni: a tudatlanság a bázisa, lásd Orwell: "a tudatlanság hatalom". Nem véletlenül vonják ki a lóvét az oktatásból. (Mondjuk a lakosság a legtöbb országban rosszul tudja: svédek, németek, japánok a viszonylag téjékozottabbak.)

www.ipsos.hu/site/magyarorsz-g-ismerlek/
@jöttem: @avanivi:
Bigcap indexek új csúcsok a héten, Russel nem.

---

Aprócska, de marha érdekes hír: nővérhiány van Svédországban, 2500 eurós fizetés mellett sem találnak elég jelentkezőt, emiatt nem tud teljes kapacitással működni a kórház.

www.thelocal.se/20141120/large-nursing-shortages-in-southern-sweden

Jó nagy szívóerővel rendelkezik a nyugati munkaerőpiac
Utolso szintén vakmajom.hu
Első mondat felejtos :-)
Artilla hozzászóló a VG-n. Véleménye a komodói sárkányfajzatokról:

"Jó látni, hogy nincs új a nap alatt. Most is, mint oly sokszor, az impotens, mentálisan sérült műbaloldali klientúra haláltáncának szemtanúi lehetünk.

Ahelyett, hogy hatalomban jól teljesítettek volna,
igaz baloldaliak lettek volna,

választásokat nyertek volna,

kétségtelen és tartós eredményekkel magukhoz láncolták volna a tömegeket,

végül megérdemelten méltóztattak szétrohadni-szétesni, csődbe és pusztulásba vitték a saját rendszerüket, szekértáborukat, és majdnem a hazájukat is, amelyet számtalanszor megtapostak és elárultak.

Maradandó hatású teljesítményük, hogy kétszer is kétharmados győzelemre segítették OVI-ékat, akik az elmúlt fél évszázad csődjét kénytelenek kezelni és valahogy újat építeni a fenntarthatatlan álliberális áldemokrácia dicső romjain.

Kritizálni felelősség nélkül könnyű, jobbat senki nem tud. És erre a tragikus létdeficitre kompenzációs válaszként ezerrel megy az arcoskodás, nagypofázás, gúnyolódás, trágár szidalmazás, lényegében pszichopata őrjöngés, ami még inkább rontja helyzetüket, mert tükröt tart a sanyarú jelenükhöz és előre vetíti a sötét jövőt."
Artilla hozzászóló a VG-n. Véleménye a komodói sárkányfajzatokról:

"Jó látni, hogy nincs új a nap alatt. Most is, mint oly sokszor, az impotens, mentálisan sérült műbaloldali klientúra haláltáncának szemtanúi lehetünk.

Ahelyett, hogy hatalomban jól teljesítettek volna,
igaz baloldaliak lettek volna,

választásokat nyertek volna,

kétségtelen és tartós eredményekkel magukhoz láncolták volna a tömegeket,

végül megérdemelten méltóztattak szétrohadni-szétesni, csődbe és pusztulásba vitték a saját rendszerüket, szekértáborukat, és majdnem a hazájukat is, amelyet számtalanszor megtapostak és elárultak.

Maradandó hatású teljesítményük, hogy kétszer is kétharmados győzelemre segítették OVI-ékat, akik az elmúlt fél évszázad csődjét kénytelenek kezelni és valahogy újat építeni a fenntarthatatlan álliberális áldemokrácia dicső romjain.

Kritizálni felelősség nélkül könnyű, jobbat senki nem tud. És erre a tragikus létdeficitre kompenzációs válaszként ezerrel megy az arcoskodás, nagypofázás, gúnyolódás, trágár szidalmazás, lényegében pszichopata őrjöngés, ami még inkább rontja helyzetüket, mert tükröt tart a sanyarú jelenükhöz és előre vetíti a sötét jövőt."
@Marcellusca: haver, nem fogod elhinni, de egyre jár az agyunk!
akartam neked küldeni egy nótát, de gondoltam, mielőtt elküldöm, megnézem mit dobtál fel( bár te mindig kordagyurit vagy amandalirt, stb. raksz fel:))
na ako itt van az enyém!:))))
u.i.: szóljatok szikorarobinak, hogy itt a sátán!!!!
www.youtube.com/watch?v=XkKulSH2nNc
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Egy doki 6-7e €-t keres ott, alapba.
A szolgáltatások árai ez egekben, utazási költségek durva, húsfélék csillagászati árakon... Nem csoda.
A bevándorlók se akarnak nagyon melózni, a jóléti államot sokan csak lefejnék.
Jégcsákány, ezt írtad:
"Elmész te picsamagyarkodó kurva kun hun magor fagor szíriuszi őstetves anyádba rendelkezel itt és adsz életvezetési tanácsokat hülye picsa amikor magyarul itt is csak nyekegve-nyökögve tudsz összehozni egy összetett mellérendelő mondatot feltéve ha szerepel a sillabuszodban te hüje kretén."
Természetesen rád nem vonatkoznak a tanácsaim, hiszen te -hálistennek-, külföldről adnál életvezetési tanácsokat.Káromkodjál inkább ott az idegen honlapokon és adjál nekik tanácsokat a kultúrájukat illetően, és majd ők küldenek el téged oda, ahová te küldenél engem.Te itt már csak egy kibic vagy, akinek semmi sem drága.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"A bevándorlók se akarnak nagyon melózni, a jóléti államot sokan csak lefejnék."- na, azoknak egy fityinget sem kell adni, de aki dolgozni akar, az talál normális munkát, kiszámíthatóságot. Nyilván nicsak a fizetés csillagászati, hanem a megélhetési költségek is, de ha csak a pénz eredőjét nézem, az pozitív. Külföldre költözni es itt élni azért rohadt nehéz, sok gondot és kérdest felvet, tehát csak a pénz alapján sem lehet eldönteni. Tudom mitől beszélek 8 évig dolgoztam külföldön, akkor "fiatal" voltam, még buli is volt, most családdal nem megyek. Persze ahogy ez a kibaszott rezsim áll, még az is lehet...
@Vidéki: ámen! mehecc a templomba, vidd magaddal pl. vidaildikót!
nem hiszem el, hogy te nem egy számítógépvírus vagy! nem!
@Vidéki:
Ó, vidéki ettárs, magának mindenről a gyík ugrik be?
Kezeltetni kéne... mert eluralkodik magán, oszt akkor Békemenet lesz a kis tablettákért.
Most akkor mit akartok még ellopni, csak hogy több jusson Csányi kartársnak, meg a gázszerelő havernak?

Sok ember a lábával szavazott.
Tudom, megtévesztették őket is... ilyenek ezek...

Te, az illiberális fogalmát ismered?
"Az illiberális jelentése: szűkkeblű, kicsinyes. Az illiberális demokrácia pedig "áldemokrácia, részdemokrácia, üres demokrácia vagy hibrid rezsim, egy kormányzórendszer, melyben bár választások vannak, a polgárok nem ismerhetik meg a kormányzati tevékenység jó részét a polgári szabadságjogok nagyfokú korlátozása miatt. Ez a 'nyílt társadalom' elleni rendszer. Az illiberális demokrácia fogalmát Fareed Zakaria indiai származású USA-beli szerző írta le 1997-ben."

Nézd, én értem, hogy világ életedben csicska voltál, ráadásul erre büszke is vagy, önálló véleményed nulla, állandó gondoskodásra szorulsz.
Attól még azonban a világ nem ilyen.
Mert te a Való Világ, Győzike Show, Orbán beszéd szentháromságban élsz, attól még a hétköznapok mások...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egyebként meg persze, még a befogadó Angliában is gondot okoz az a jóléti teher, amit csak a szociális juttatásokért oda pofátlankodók jelentenek, ez nyilván erősíti az idegenellenességet. Ezeket ki kell szűrni, de kulonben a rendszer jo
Kevés az imádó? Ezért kellett a 3500 férőhelyes stadijony a kerti büdi mellé?

444.hu/2014/11/23/hogy-megmondtam-mi-lesz-felcsuton/
@Imola Helyesi:
Arany bogaram, Jég kolléga itthonról ad neked "életvezetési tanácsokat"! Fogadd meg... :)
Vajon vidékinertárs volt a szombati meccsen Felcsuton ?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Nem azt mondom, hogy nem jó. Viszont sok a visszaélés benne, ami a társadalomban visszatetszést szül, jogosan.
Aki nem akar dolgozni, azt minél előbb vágják ki, vegyék el a pénzt tőle!
Mondjuk az angol munkaügyi rendszer azért elég hatékony. Ha jól hallottam, ajánl 2 munkát a végzettségednek megfelelően, ha nem élsz vele, pá...
Viszont van meló is, nem csak pofázás a munkáról.
@Imola Helyesi: jegcsakany? hat azt meg hogyan huztad ki a fejedbol?
@Vidéki:
Jó kis elemzés. Egy véletlenül idetévedő jobboldalin töltik ki minden elkeseredettségüket és frusztráltságukat.Így igaz. Semmi nem számít nekik, még a zene sem jó nekik, ha "narancsos" lett.Lásd: pl. Pataki.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ez egy jó hír a kalandvágyóknak.:)
Én csak sima ápoló vagyok. Más az alapképzettségem. Óvatos duhaj lennék. 20 km-re van tőlem a határ ( Mo, Szl ).
Beljebb nem mertem menni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Abszolút! Meg ugye más a munkakultúra is. Az én tapasztalatom az, h a seggem ledolgoztam, azért nagyon megfizettek es minden körülmény adva volt h csak ! a munkámmal törődjek és ne hujeségekkel, nem kellett állandóan hivatalba, stb rohangálnom, nem volt basztatás. Volt van egy rend/szer. Ha ezt elfogadod, jól fogsz kijönni.
Azt mondja reggel a tv-ben egy szakember, hogy a költségvetésben a háziorvosi ellátásra tervezett 10 milliárd forint a működési költség 10 %-a. No ebből jelentősen lehet emelni a háziorvosok és a szakszemélyzete béreit.:D

Béla ezt el is magyarázza, ha több a fizetés, többet lehet költeni. azt nem tudjuk meg, mitől is lesz több a fizetés.:(

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F11%2F22%2Fjo-hirek-a-parhuzamus-valosagbol%2F
@Vidéki:

te hülye vagy? meghazudtolod a minisztereteket?

sajnos a szegénységről sem beszélhettek választás előtt mert szegény KSH-nak nem volt rá pénze, hogy pl kimutassa mennyi gyerek éhezik hazánkban.

eltitkoltak és eltitkolnak mindent. hazudtak! olvas el a Varga előadását és ne terjeszd a hülyeségeket!

ezt mondta többek közt (nem a mi teljesítményünktől hanem csak) az EU pénzektől pörög a gazdaság...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ehhez hozza kell tenni, hogy a visszaelok zome nem is kulfoldi. mar szakirodalma is van az angol white trash-nek, a chav-nek (erdekes, hogy ez a szo a cigany "csavo"-bol szarmazik ;-) )

az, hogy ezt most kiterjesztik az osszes k-europai bevandorlora, az ocska demagogia
sziasztok!

normálisak vagytok? mi van megint gumicsontot rágtok?
@Imola Helyesi:
Csak addig kell elmenni, amivel jól érzed magad. Nagy dontes. De ha bejön érdemes tovább lepni. Én fél évre mentem ki, igaz a tutiba, szerződéssel, korrekt céghez, megszerettük egymast, lett 8 év. De azért én itthon szeretek élni mindezek utan is... Az a nagy kérdés hogy most felelőtlenségnek érzem ebben az oktatási rendszerben a gyereket itt hagyni- es a kettannyelvueket most teszik tönkre a €&@%{]\>£-:((((((((-t
" Soha nem fogadunk el egyetlen határozatot sem, amelyet az Egyesült Államok vezette nem kívánatos ellenséges erők dolgoztak ki, hogy csorbítsák szuverenitásunkat és alapvető jogainkat."

Na ki mondta ezt? Kim Dzsong Un. Egy véleményen van a CÖF-fel. :)

index.hu/kulfold/2014/11/23/nem_kene_embereket_kinozni_a_szuverenitas_durva_megsertese/
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Ma reggel volt a Hír TV BBC Hard Talk műsorában az orosz ellenzék vezére: Kasyanov. Hagyjuk most mit gondol Putyinrol, de szerinte is egyértelmű h oroszok agressziót követtek el Ukrajnában, szerinte a Krím félszigetet az oroszok leszarják, és teljes hujesegnek tartja, h oroszok érdekszférára hivatkoznak, mert pár éve még Putyin !! sem zárta ki, hogy Oroszorszag NATO tag legyen!!!
hűha! a Vincent is bepöccent!

Megint jönnek, fosztogatnak...

Mindent megmondtunk előre.

Megmondtuk, hogy nyom nélkül el fogják herdálni a kétmillió-kilencszázezer ember nyugdíj-megtakarítását.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor bűncselekménnyel vádolják a pénztárakat.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor a pénzügyi veszteségekkel riogatnak.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor egyéni nyugdíjszámlákat ígérnek.

Minden szavuk hazugság volt ezeknek az utolsó tolvaj trógereknek. Orbán. Matolcsy. Rogán. Selmeczi. Naszvadi. Mészáros. Ez a nevük azoknak a tolvaj trógereknek, akik felelősek kétmillió-kilencszázezer ember nyugodt öregségének ellopásáért és elherdálásáért, és ezt nem fogják megúszni.

Minden hazugság, rágalom, zsarolás, manipuláció és ígérgetés ellenére mégis voltunk százezren, akik nem hittünk a tolvaj trógereknek. Négy évvel ezelőtt világosan megmondtuk nekik, hogy nem akarjuk odaadni a megtakarításunkat. Vállaltunk minden hátrányt, amivel fenyegettek. Nem ijedtünk meg sem a zsarolástól, sem a riogatástól. Aláírtuk a papírt, amit kértek. Itt van:

„Nyilatkozat
a magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszony fenntartásáról

(Név)] (TAJ) (Lakóhely) a(z) (magán-nyugdíjpénztár) tagja kijelentem, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi CLIV. törvény rendelkezéseinek ismeretében magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyomat fenntartom.

Dátum, aláírás.”

És most megint itt vannak, és megint el akarják venni tőlünk, ami a miénk.

Hát mi a kurva anyátokat nem értetek azon, hogy „fenntartom”, ti tolvaj trógerek? Tetováljam a homlokotokra, hogy felfogjátok?

AZ ENYÉM. Nem adom oda. Ha elveszed, eltöröm a kibaszott karodat.

Ehhez tartsd magad, te darab szar, ha a magántulajdonom közelébe jössz.

orulunkvincent.blog.hu/2014/11/22/megint_jonnek_fosztogatnak
@jöttem:

Ez gyönyörű volt, kösz:)
@taga20: Nyasgem! :D

Az egész klipből - a nem is olyan csibekorú - színésznő (Jaime Pressly) ér valamit. :)

vignette3.wikia.nocookie.net/charmed/images/f/fe/Jaime_Pressly.jpg/revision/latest?cb=20090704122638
segítek egy kicsit nosztalgiázni! :))))

ha rákattintasz az évszámra, annak az évnek slágerei szólalnak meg.

Mi volt sláger az Ön születésekor?

offforever.blog.hu/2011/01/24/mi_volt_slager_az_on_szuletesekor_1
@Imola Helyesi:

A trottyosodás nem egyenlő a hülyüléssel.

No akkor nézz trottyosodókat, talán valami beugrik neked is belőle:

www.youtube.com/watch?v=ZpYDcfDpeQA
@parti_giano:

köze hozzá, hogy mit csinálok alkalmasint, maga libsibolsi? idejövök, egyedüli svalbárdiként, aztán máris rámront? ha én éppenséggel békemenetre tanítom a réneket, az az én dolgom és táguljon a közelemből minden állatvédő, kígyóvállú, rózsadombi romkocsmáros gyíkember!
ami meg a popzenét illeti, hát izéééé...
@guma:

"eltöröm a kibaszott karodat"

most mar tenyleg erre van szukseg, mert egyertelmu, hogy semmi masbol nem ert ez a debil rablobanda
@hacsaturján:

" békemenetre tanítom a réneket,"

Egyetlen dolog izgat, mi lesz az írás a molinón?
@hacsaturján: :)

"ami meg a popzenét illeti, hát izéééé..."

www.youtube.com/watch?v=lNYcviXK4rg
@Kdo Je Ugasnil Luč:

tömören és velősen megfogalmazott cél.
kicsit sem csodálkozom rajta...
@jöttem:

egy kis hazai: "A cikk eredetileg a pozsonyi Új Szó november 22-i számában jelent meg."

Kiss Tibor Noé

Önkontroll, kedveseim!

Valami megváltozott Magyarországon. A Fidesz 2014-ben három választást is megnyert, s az ellenzék totális összeomlását látva úgy tűnt, akár egy évtizedre is berendezkedhet. Az apátiának mégis hamar vége lett, a netadó tervezett bevezetése ellen hirtelen tömegek kezdtek el tiltakozni, tüntetések szerveződtek szerte az országban. A központi kérdés mára az lett, hogy kik azok, akik tüntetnek, és valójában mit akarnak.

A legérdekesebb fejlemény, hogy noha a tüntetések tematikája azonos a baloldali-liberális ellenzék (és a hozzá kötődő véleményformáló értelmiségiek) által napirenden tartott ügyekkel (trafikügyek, stadionépítések, paksi szerződés, kitiltási botrány, oktatáspolitikai ámokfutás), az elvileg „baráti” oldalról is többen feltűnő tanácstalansággal, sértettséggel és ellenszenvvel kezelték a „közfelháborodás napján” történteket. A felszólalók és a tüntetők megkapták a magukét. Az elsőnek nem tetszik, hogy a szónoklatok egy része demagóg. A második szerint nem tűnt fel a színpadon az új miniszterelnök. A harmadik szerint már a munkanélküli segély eltörlésének hírére is az utcára kellett volna vonulni. A negyedik szerint túl sok volt a hipszter, az ötödik szerint meg a komcsi, lehetne ezt folytatni egy darabig (egészen az ízléstelen CCCP-pólóig), de nem ez a lényeg.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a tüntetők valójában az ellenzéki pártok számára jelentenek konkurenciát. A tüntetések tétje lassan nem az Orbán-kormány megbuktatása lesz (aki ezt várja, illúziókba ringatja magát). Nem véletlenül hangzik el egyre gyakrabban, hogy az emberek az „elmúlt 25 évvel” szeretnének leszámolni – az elmúlt 25 év meghatározó liberális szereplőinek mostani reakciói alapján egyébként teljes joggal. Az emberek most unták meg, hogy a politikai elit gyámkodik felettük, hogy a politikusok megállás nélkül hazudoznak, hogy az ország belefullad a korrupcióba. A tüntetőket most Orbán, Szijjártó, Lázár és a többiek arroganciája vitte az utcára, de a politikától távol maradók nem véletlenül tettek magasról a „baloldali összefogásra”, amelynek (nyelvileg és ideológiailag egyébként szabályos) világmagyarázata jó ideje nem érdekli őket. Ezúttal is lépten-nyomon azzal a leereszkedő hangvétellel találkozunk, ami miatt sokak zsebében évek óta kinyílik a bicska. Nem kell ahhoz tartalomelemzés, hogy lássuk: az említett politikai-értelmiségi garnitúra számos értelmező szövegéből üvölt az elitista gőg.

Hogy a felszólalók közül többeket az indulat vezetett? Hogy nem csomagolták be eléggé a mondandójukat? Persze, hogy nem: a hétfői a „közfelháborodás napja” volt, „népmozgalmi” aktus, annak minden esetlenségével és nyersességével, fiatalos hévvel, túlzásokkal. A szónoklatok színvonala lehetett volna magasabb, a demagógia pedig kevesebb, de az elvárások is irreálisak voltak. Elég csak rákattintani a Galamus-csoport oldalára: Mihancsik Zsófia stilisztikai tanácsai szerint nem érdemes valakit „háromszor is elküldeni a picsába”, majd rögtön üzen is a „mesterkélt”, „szerepmázas” szónokoknak: „Önkontroll, kedveseim!” (vö. „leereszkedő hangvétel”). Nála csak Herényi Károly jobb, aki arra buzdít, hogy a „szegény Kiss Péter” és Navracsics Tibor választókerületében sorra kerülő időközi választáson „ki kell kényszeríteni a teljes ellenzéki összefogást”, mert itt „kezdődhet érdemben a kétharmad lebontása”.

Nem, kedves Herényi Károly, kedves Galamus-hívők, kedves mindenki, aki Kuncze Gáborral együtt sértve érzi magát. Nem az a kérdés, hogy négy év vagy huszonöt – a tüntetők is tudják, hogy az elmúlt négy évnél nincs lejjebb. S már rég nem az a kérdés, hogy miként lehetne elvtelen alkukkal és kamarillapolitikával legalább technikailag kikényszeríteni a kétharmad lebontását. Ez maximum a DK-Együtt-MSZP politikusai és talpnyalói számára létkérdés. Valódi változás csak akkor történhet Magyarországon, ha a politika végre visszanyeri eredeti jelentését (azaz, hogy a közügyeket az állampolgárok együtt vitatják meg a lehető legtöbb színtéren), és az emberekben kifejlődik az a demokratikus attitűd és civil kurázsi, ami a rendszerváltás összes eredménye ellenére sem vált meghatározó értékké, s ami védetté tehetné őket a hatalmi túlkapásokkal szemben. Ehhez új mentalitásra, új gondolatokra, új szereplőkre van szükség. És legfőképpen időre. Akik most az utcákra vonultak, minden amatőrizmusuk és radikalizmusuk ellenére hitelesen állnak ki önmagukért, s valamiféle önszerveződést próbálnak létrehozni. Ez kudarcot is vallhat, de akár ki is fejlődhet belőle politikai program, egységes politikai cselekvés (Várady Zsolt iwiw-alapító felbukkanása jó jel, s egyben szimbólum: a tüntetők sokkal jobban értik azt a világot, amelyben élünk, mint a politikai osztály bármely szereplője).

folyt.köv
A „közfelháborodókkal” szembeni fanyalgás, a baloldali-liberális politikai elit tagjainak sértődöttsége árulkodó: a századik pofontól sem józanodtak ki, még mindig nem értik meg az emberek üzeneteit. A tömegek szavazata jól jönne, de amikor az emberek a saját véleményüket artikulálják (radikálisan, fésületlenül), akkor befogják az orrukat, lenézik és újra kioktatják őket a demokratikus minimumról meg arról, hogy mi a helyes és mi a helytelen (vö. „elitista gőg”)? Másfelől a dolgok ezzel kerültek végleg a helyükre a „tömeg” és a „rendszerváltó értelmiség” viszonyában. A reakciók utólag is igazolják a választópolgárok bölcsességét, akik immár nem tőlük várják, hogy megvédje őket a Fidesz önkényuralmi húzásaitól. Ideje volna venni az adást.

magyarinfo.blog.hu/2014/11/22/onkontroll_kedveseim
@Kdo Je Ugasnil Luč: Ja és nyilván Tátrai Tibor meg Charlie is oda tartozik. Félkegyelmű. :)
@hacsaturján:

++++++++++

:)

mindegyik előadótól szeretem, de ezt kifejezetten imádom!
Kit ment a kormány devizahiteles csomagja? A riport megnézését ajánljuk adósoknak és "ellendrukkereknek" egyaránt.

youtu.be/L8tdcgnAq-Y
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Ki akarnak provokálni egy polgárháborús állapotot. Ezzel van tele a másik oldal. Talán nem kellene belemenni ebbe a játékba.
vissza a valóságba. :(((((

máshol sem könnyű az élet. Sőt!

csak erős idegzetűeknek...

Kisemmizték a világ legfiatalabb országát a multik

Az amerikai és kínai cégek potom áron szerezték meg a kőolaj-készletekben gazdag földterületeket. Dél-Szudán sorsáról a We Come As Friends című dokumentumfilm számol be, melyet a Kairói Filmfesztiválon vetítettek e héten.

www.piacesprofit.hu/klimablog/kisemmiztek-a-vilag-legfiatalabb-orszagat-a-multik/
@jöttem: Ez akkor igazán "szép", amikor mind a két oldal ugyanezt mondja a másikról. Így tényleg lesz itt móka és kacagás.
@jöttem:

azt gondolom, most nincs igazad.

ez a felháborodás olyan foka mint amikor már kimondasz olyant is amit sosem tennél meg.
az az oldal nem "másik". inkább egy nagyon elméleti, gazdagon gondolatok, vélemények gyűjtőhelye.
@guma:
Köszi.:)
Ennek az írásnak minden szavával, pontjával és vesszőjével egyetértek.
Parádés helyzetjelentés.
@Gábris szomszéd: nyilvan. engem az a ket alkesz sem erdekel kulonosebben, annyi a kulonbseg, hogy toluk nem ver ki a szarszeplo
@jaegtoer: A kis malagyecek egymás buksiját paskolják? :)
@Kdo Je Ugasnil Luč: Még szerencse, hogy minket sem tőled. :)
@jöttem: ugyan, ez csak a szarhazi szlovakrendszamos puhos orgovanyi rebe, meg a skizo pifta, jabba flekkes publiczistajanak a lazalma. kit tudnanak ezek feltuzelni masok ellen, a parezer csattogo protkoju meg sosavas menetes shitnyiken kivul?

nem. ezeken kivul a ner mindenkit megszopatott - nincs kit egymas ellen allitani, ezt kellene felismerni
@guma: "Ideje volna venni az adást." Talán inkább ha a kalapjukat vennék. Mind. Az egész tetves módszerváltó bagázs mehet - menjen jobbklikkestől thürmergyugyuig bezárólag. Ja meg még ha kérhetném a torokgaborelemez és hasonló mellébeszélő zsurnaliszták is keressenek maguknak más foglalkozást.
@guma: köszönöm drága guma, ez baba vot!
egyébként, állunk a nők szolgálatára.
evtársnő, a dogozok nőket szolgálom!:)
u.i.: kivéve ebolát, őt még bottal se!:)))
Nem kell annyira tartani a polgárháborús állapotoktól.

Aki szemlélődik, az észreveheti, hogy jelenleg is az van, csak éppen egyirányú a lődözés orvlövészekkel hivatásos irányítás mellett.
Ha 'k_i_tö_r_n_e' annyi lenne a változás, hogy az egyirányúsítók is kaphatnának a szemük közé, és a nyolcmillió veszélyeztetett túlélési esélye hatványozottan nőne, akár pergőtüzet feltételezve is. Itt tartunk. De még mindig nem időszerű. A Fidesznek kell megtenni a lépést. A békemenetükkel. Mert a gyávák előbb utóbb belekapaszkodnak a hazug molinókba.

Kivéve a Savanyú Cukor feliratúakat.... az egy másik történet, másik fejezet, más szereplők és más kereplők...:)
Sokan támadják Orbánt az "illiberális" fogalom miatt. Dehát akkor mit kezdjünk a tüntetőkkel, akik megtámadják a sajtószabadság jegyében a riportereket,
akik nem engedik szóhoz jutni a blogokon a más véleményen levőket vulgáris szózuhatagokkal, akik "demokráciát" skandálva törnek-zúznak? Ők bizony az ÁLLIBERÁLISOK, és inkább a marxizmus gyermekei.
Az nem baj, ha küzdenek a szegény-gazdag ellentét növekedése , a gőgős kormányzati retorika és más hibák ellen, de akkor ne mondják magukról, hogy liberálisok, mert bizony, amit eddig megmutattak a tüntetéseken, a baloldali hírcsatornákon a kettős mérce alkalmazásával, az kőkemény ÁLLIBERALIZMUS.
Meg ugyebár Putyin-barátsággal támadják Orbánt azok, akik Obama helytartója felé kacsintgatnak.
@Kdo Je Ugasnil Luč: "faj neked? az jo"

Jaja így válsz te is pontosan olyanná, mint akiket itt nagy hévvel kritizálsz. Persze, ahhoz, hogy ezt átlásd már egy kis agy és szív is kéne, de hát nem lehetünk maximalisták a dobbantott "nagyondemokraták" és hazánk megmentőivel szemben. :)
@Gábris szomszéd:

"A kis malagyecek egymás buksiját paskolják?"

Momentán nem emlékszem milyen szövegkörnyezetbe illesztve javasoltam, hogy te kinek a mijét paskold, de ráutaló magatartásomból játszi könnyedséggel rájöhetsz. Láss hozzá.
@rdos: szerintem nem nagyon boldogulnanak az allaskeresessel. de az eletfogytig tarto 47kHUFos kozmunkat kizarolag rajtuk alkalmazva nagyon is kielegitonek tartanam
@Imola Helyesi:

eszt maga kövér lászló se monta volna külömbül. honnan teccett idemásolni a néninek?
@jaegtoer: micsoda szlavofil szokeszlet, figyeled? alig varom, hogy mar cirill betukkel irjon… :o)))
@hacsaturján:

ahogy néztem, hallottam, már nem is a szemem káprázott, hanem az agyam. Azért ez súlyos merénylet. lehet, hogy rossz idősíkba vagyok keveredve.

Szóval csőrre töltve?:)
@Gábris szomszéd:
Ugyanazt?
Először is tisztázzunk valamit! Én nem a "balliberális és jobboldali" felosztásban értem a két oldalt.
Van a kormány politikáját éltetők és a kormány politikáját elítélők tábora. Az utóbbiba nagyon sok jobboldali nézeteket valló személy tartozik. Úgy is mondhatjuk, keresztény konzervatív.
A kormánypártot éltetők azt hangoztatják, a mostani tömegtüntetések és elégedetlenség kirobbanása mögött az USA, CIA áll. Ők bujtogatják a tüntetőket, mert érdekükben áll a kormány megbuktatása.
A másik oldalon pedig áll egy hatalmas tömeg, aki eddig tétlenül nézte, hogyan lopják szét, teszik tönkre az országot, hazudnak a szemükbe a hatalmon lévők. Ez a tömeg eddig megfoghatatlan volt. Láthatatlan. Az elégedetlenségük és elkeseredésük elérte a tűréshatárt. Ők egy élhetőbb országot szeretnének és készek ezért cselekedni. Jelenleg azzal, hogy az utcára vonulnak. Nincsenek vezéreik /még/, a közös cél mozgatja őket.
Ők a kormányváltáson kívül a politika megtisztulását is szeretnék elérni.

Mi közöset látsz ebben a két oldalban?

Te, talán tudod. Mivel két naponta hol az egyik csoport nézeteit hangoztatod, hol a másikét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Lásd fenti hozzászólásomat az ÁLLIBERALIZMUSRÓL.
De nevezhetném lassan öl-liberaizmusnak, el-liberalizmusnak, ül-liberalizmusnak, esetleg ól-liberalizmusnak, lehet választani, de hogy nem liberalizmus az , aminek jegyében támadják az illiberalizmust, az biztos.
@jaegtoer: Nem lenne hasznos ha úgy általában megfogadnám a javaslataidat, főleg ha még követném is bizonyos kommunikációs viselkedésmintáidat.:)
@jaegtoer:

ha nem látott még csőre töltött savanyú cukrot, akkor nemigen járatos a kétharmados magyar politikában, tehát álljon fel és adja át a székét helyesi imola versenyzőnek!
Boli, hová tüntetted az előzőt? Most írhatom még egyszer. Tehát: A mai, az illiberalizmus ellen szót emelők vagy tüntetők semmiképpen nem liberálisok, inkább nevezném őket álliberálisoknak, esetleg el-liberálisoknak, ül-liberálisoknak .Semmiképpen nem élliberálisok, csak nehogy öl-liberálisok legyenek.
Bocs, mégis betetted, elnézést, Boli. De így az ismétlés a tudás anyja lett.
@Kdo Je Ugasnil Luč:

Várj még egy kicsit. Lehet, még a kantoni nyelvjárásét is megismerhetjük. Élesben, helyben.
@jöttem: Az előző kommentedben azt írtad, hogy "ezzel van tele a másik oldal." Miből gondolod, hogy én jobb és bal felosztására gondoltam?
Na de amit kérdeztél. Én úgy látom abszolút jogos a tömegek felháborodása nagyon sok dologban, viszont az erre rátelepülő ilyen-olyan erők okozhatnak számomra bizonytalanságot.

Én szeretném ha változás lenne, de az előző 3 választást sajnos a fidesz nyerte és demokratikusan. Ez még akkor is így van, hogy nekik lejtett a pálya. Ha valaki demokrata ezt el kell, hogy fogadja. Na de lapozzunk. OK megbukik Orbán. Te mit akarsz utána. Feltételezem azt, hogy legyen ismét egy szabad választás. Az kb. 3-3.5 milla konzervatív szavazó vajon kire fog szavazni?
Van egy olyan gyanúm, hogy nem a CCCP-s pólósokra netán Fletóékra. Szerinted?
@hacsaturján:

"__ha nem látott még csőre töltött savanyú cukrot, akkor nemigen járatos a kétharmados magyar politikában, tehát álljon fel és adja át a székét helyesi imola versenyzőnek!__"

Mint mindig most is igaza van, kedves Mester. Megyek is inkább fát vágni.

@Imola Helyesi:
Imola készülj. Át van adva a helyem.
Majd szólok mikor kell tönkre hajtani a fejet. Savanyú cukrot is kaphatsz. Csőrre töltve.
@Imola Helyesi:
Mióta liberálszakértő magácska?
Az SZDSZ-ben kezdett tán kegyed is, mielőtt az Alfahír, Barikád és hasonló izékék szerzője lett?
Kompenzál magácska netán? :)

Segítek, hátha érted...
"Az illiberális jelentése: szűkkeblű, kicsinyes.
Az illiberális demokrácia pedig "áldemokrácia, részdemokrácia, üres demokrácia vagy hibrid rezsim, egy kormányzórendszer, melyben bár választások vannak, a polgárok nem ismerhetik meg a kormányzati tevékenység jó részét a polgári szabadságjogok nagyfokú korlátozása miatt. Ez a 'nyílt társadalom' elleni rendszer. Az illiberális demokrácia fogalmát Fareed Zakaria indiai származású USA-beli szerző írta le 1997-ben."

Nincs új a nap alatt.
@Kdo Je Ugasnil Luč: Mondasz valamit. 1987-ben végzett kezdő jogász 1,5 év "ipari" tapasztalattal állást kereső szövegre 2014-ben nem tudom hányan vennék fel bármire is.:-) Hobbija kérdésre foci, újabban szotyolázva foci nézés válasz sem javítana sokat a felvételi esélyeken. Jól látod. Talán ha a közmunka maradhat. Kordonbontásban jeleskedett, akkor közteres vagy utcaseprő.
@Imola Helyesi:
Banyek! Nem tesz be az ember semmit és nem vesz ki sem. Bármilyen hihetetlen... Felétek hogyan szokták???
Ha megunom, hogy itt táncikálsz és illegteted magad, nem tudod a határokat, legfeljebb kiváglak, mint a macskát szarni. Kapisi?
@rdos:
Táncos is lehet még... :)
A balettből már kiöregedett, de valami keridömi rendezvényen még felléphet.
@guma:
.
A kettős mérce jutott eszembe erről az írásról, nem is tudom miért.
.
Kettős mérce az olyan – gondolatban, szóban vagy tettben is megnyilvánuló – döntés, ítélkezés, amikor azonos helyzeteket különbözőképpen, néha ellentétesen ítél meg valaki, többnyire részrehajlás, elfogultság miatt. Rokon értelmű kifejezések: kivételezés.
Más szemében a szálkát is meglátja, a magáéban a gerendát sem.

A „Kettős mérce” blogról jut eszembe - nem először.
A kettős mércén értjük azt, hogy valaki más szemében a szálkát is meglátja, de a magáéban a gerendát sem.
A „szálka” lehet bármi: jogszabály (például a Tavares-jelentésben, vagy a Velencei Bizottság anyagában, és így tovább), peternce, vagy a szomszéd tyúkja az én kertemben és még ki tudja mi minden.

Azonban van egy polgári jog által megfogalmazott tétel (egyébként a római jogból származtatott alapelv): saját felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat.
Ebből - szerintem - az következik, hogy ha valaki hibázik, nem mentesít a következmények alól, hogy más is hibázott.

Ha vita van, saját tévedését nem menti az, hogy más is tévedett.
Ebből a tanulság az, hogy sorrendben, elsőként a saját szálkát kell rendbehozni, mert másképpen az bizony gerenda marad.
Vagyis másnak bármilyen tévedése nem mentesít senkit a saját hiba javítása alól.

Az a véleményem, hogy a kettős mérce, mint hivatkozás, nagyon sok esetben álságos, és csupán a saját gerenda kisebbítésére, vagy annullálására szolgál.
Ajánlott a kettős mércés hivatkozásokat mindig kellő óvatossággal, fenntartással olvasni.
@hacsaturján: tőlem akár fémkupakolhat is a rénjeivel. a tágulást meg oldja meg széles professzorral, ha már békemenetelni akar. eh?
@parti_giano:

tuttam, hogy maga a kovács zoli.
@guma:
Értem mit mondasz. Jogos.
De ebben a felfokozott hangulatban nagy felelőssége van az "írástudóknak".
A jelenlegi mo-i közhangulat olyan, mint a kuktában fortyogó gulyásleves. A szelep már sípol. Ha nem hűtik le a kuktát, akkor felrobban.
Láthatóan a kormányzat még magasabb hőfokra tekeri a gázt.
Hűteni kell. Mértékkel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Valami fehérvári huszárok rémlik is. Hát? Talán haknizni meg lagziba hívnák de rajongói már csak vendégek az unokáik lagziján.
@Imola Helyesi:

"__Természetesen rád nem vonatkoznak a tanácsaim, hiszen te -hálistennek-, külföldről adnál életvezetési tanácsokat.Káromkodjál inkább ott az idegen honlapokon és adjál nekik tanácsokat a kultúrájukat illetően, és majd ők küldenek el téged oda, ahová te küldenél engem.Te itt már csak egy kibic vagy, akinek semmi sem drága. __"

Asszem, magába bele(p)álott az iránytűje.

Mindazonáltal be is baszna, ha vonatkoznának, de azért dolgoznál rajta, Imola, valld be! Nem szégyen az!
Mit nem adnál érte, hogy 'Lófaszt a seggedbe!' helyett 'Kezét csókolom'-mal köszöntselek.
@guma:

Írod: "sajnos a szegénységről sem beszélhettek választás előtt mert szegény KSH-nak nem volt rá pénze, hogy pl kimutassa mennyi gyerek éhezik hazánkban."

Úgy beszélsz, mint aki most lépett le a falvédőről, ezért az hiszi, hogy csak azóta van hatalmas szegénység Magyarországon, mióta a mérhetetlenül jóságos Gyurcsány-Bajnai kormányt a választól elzavarták.

Az INDEX Chart (index.hu/chart/2014/08/18/3
írta, idén augusztusban az önkormányzati választások előtt:

„2008 óta már az egymást követő ötödik évben növekedett a magyarországi szegények száma tavaly, hívja fel a figyelmet a Napi.hu. Az Eurostat adatai alapján így változott a helyzet 2005 óta:”

A mellékelt Eurostat diagramból kiderült, hogy 2005-ben is kb ugyanennyi szegény élt Magyarországon, mint most. Ez a szám 2008-ra 2,5 millióra csökkent, majd 2009-ben növekedésnek indulva elérte a 2,8 milliót és 2013-ra elérte a 3,3 milliót.
@guma:

Guma úrnak habzik a szája az eszeveszett gyűlölettől:

"Minden szavuk hazugság volt ezeknek az utolsó tolvaj trógereknek. Orbán. Matolcsy. Rogán. Selmeczi. Naszvadi. Mészáros.

Ez a nevük azoknak a tolvaj trógereknek, akik felelősek kétmillió-kilencszázezer ember nyugodt öregségének ellopásáért és elherdálásáért, és ezt nem fogják megúszni."

Ha a Manyup olyan kiváló volt, mint ahogyan azt Guma úr festegeti rózsaszín ecsettel, akkor miért írta ezt az MTI?

"Lengyelország felszámolja a magánnyugdíj-pénztári tagságot

MHO/MTI
-2013. szeptember 4., szerda

Radikális nyugdíjreformot hajt végre Lengyelország, az állam magához vonja a magánnyugdíjpénztárak állampapír portfólióját, és a továbbiakban nem teszi kötelezővé a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket.

Donald Tusk miniszterelnök szerdán úgy értékelte a reformot, hogy az kedvező lesz a nyugdíjasoknak, az állam számára pedig lehetővé teszi az adósság csökkentését.

"A jelenlegi rendszerről kiderült, hogy nagyon költséges, és jórészt az államadósság növekedésére épül” mondta Tusk a bejelentést követő sajtótájékoztatón.

Elemzők szerint a magánnyugdíj-pénztári rendszer belátható időn belül tökéletesen marginalizálódik.”

Guma úr beteg agyában a Lengyel kormány is hülye lenne, csak éppen Guma úr nem lenne az?

Guma úr úgy tesz mint a részeg autós, aki menetiránnyal szemben hajtott fel az autópályára és így méltatlankodott:

"Ez a sok hülye, miért jön velem szembe?"
@Knósszosz:
" a ceglédi állomás Evita Peronja... "

Mi bajod van neked Cegléddel?! Egyszer lekésted a csatlakozást?
@Vidéki:

bocsásson meg ténsuram guma úrnak, aki habzó szájjal úrhölgynek képzeli magát, és ugye egy hölgy sosem fest rózsaszín ecsettel, mitöbb, nem is lengyel állampolgár, hanem inkább részeg autós, de ez akkora közhely, mint ide lacháza. guma úr a maga női eszével képtelen az olyan analitikus gondolkodásra, mint ténsuram, horribile dictu, ami a szívén az a száján és szarik az mti-re, miként jómagam is, ha mégcsak 2013-ban jár.
kendnek meg kívánok jó egészséget, bort, búzát és békességet! (szeressük a rendőrséget!)
@Vidéki:

"A Fidesz és a szocik az előző évezredben a nyugdíjrendszer következő pillérjét akarta létrehozni az önkéntes és magánnyugdíjpénztári rendszer kialakításával. Az adott pénztárakban párhuzamosan működött az önkéntes és a kötelező rész. Az igazi della viszont a kötelező részből érkezett, míg a kistestvér szerepét töltötte meg maga gyermeki bájával (és bevételi korlátozottságával) az önkéntes rész. A pénztárak kialakítása is a két láb észrevételezésével történt, amit 2011-ben az állam eltőrt. Kivette a képletből a működéshez szükséges kötelező részt, és ott hagyta megdögleni az önkéntest. Nem véletlen, hogy a mai napig szűkül a rendszer és egyre több az önkéntes pénztári összeolvadás. A vége már 2012 óta látható. Hosszú távon az önkéntes pénztárak nem fogják magukat ebben a formában és azonos likviditási tartalék elvonásával fenntartani.
A kormány már 2011-ben is úgy viselkedett mint valami megveszett Zs kategóriás maffiafőnök tanonc, aki csak saját magától akar megvédeni megfelelő anyagi támogatásért cserébe. Kellett a költségvetésnek és a szabadságharcuknak a pénz, ezért elvettek 3000 milliárd forintot, amit azóta is csak keres a rendszer. A pénzért cserébe a kormány egy ígérvényt tett, aminek jórészét nem neki kell majd megtartania, hiszen 30 év múlva az Orbán garnitúra elméletben már sehol nem lesz. Márpedig a 20-30 év múlva hatalmat gyakoroló gittegyletnek kell(ene) elméletben visszafizetnie azokat a milliárdokat, amiket 2011-ben (és most) vettek el a jövő nyugdíjasaitól. A pénzből már nincsen semmi, nagy kérdés a jövő finanszírozhatatlansága! Na ez a kormány ígérvénye.
Ráadásul előbb a média segítségével a válság által buzerált hozamokba kapaszkodott a kormány, hogy meggyőzze saját baromságáról a lakosság kevésbé pénzügyileg tudatos részét. Beállították a pénztári hozamok pillanatnyi sebezhetőségét, mint valami következetesen alulteljesítő, vagyont eljátszó mini kartellt. Holott semmi más nem történt, mit egy történelmi világválság, aminek következtében minden zuhanásba kezdett (szigorúan időlegesen!). Ráadásul a pénztárak saját befektetési stratégiájukat nem politikailag korrekt módon a következő 4 évre határozták meg, hanem 10-20-30-40 évre előre. Ez logikus is, hiszen a pénz sem ma kell, hanem nyugdíjas éveidben! Nem az a lényeg, hogy ma maximalizáld a hasznod, hanem a fenntartható fejlődés, aminek a végére 20-30-40 év múlva a lehető legjobb startégiával fogsz rendelkezni a pénztár által.
(Ha megnézed a 10 éves hozamokat, akkor nem értelmezhető a kormány kijelentése, miszerint eljátszották a vagyont. Kép forrás: MNB)"

m.cdn.blog.hu/if/iflgazdasag/image/K%C3%A9perny%C5%91fot%C3%B3%202014-11-23%20-%2011.19.38.png

iflgazdasag.blog.hu/2014/11/23/elvettek_az_utolso_magyar_nyugdijat

ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A FIDESZ!
@guma: "máshol sem könnyű az élet. Sőt!". Köszi a cikket. Jó volt. Arra tippelnék kőolaj kutak és tartályok lehetnek. Érdemes a jobb sarokban a különböző műhold hátteret választani, ebből látszik vadi új műtárgyak ezek.

wikimapia.org/#lang=hu&lat=10.009213&lon=32.958781&z=17

Arra is jó volt a cikked, hogy felfedezzem a párhuzamot. Dél-Szudán és abszurd kishazánk között. Ott amik és kínaiak, nálunk is amik és oroszok. És bár mindkét országban érezhetően rossz irányba fordultak a dolgok, én is adok linket. Meglepő lehet, de Iránban úgy tűnik jó irányba mennek a dolgok.

fotelkalandor.blog.hu/2014/10/20/jo_iranba_mentunk_1_mi_van_a_csador_alatt

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/23/az_ismeretlen_iran_ami_az_amerikai_propagandabol_kimarad

Mindig rácsodálkozom a jelenségre, a bérkommentelőkre úgy látszik még hét végén is van pénz. :-(
@Vidéki:

nem tudom eldönteni, hogy hülye vagy orvosi eset vagy...

még a változott KSH számítások szerint sem volt soha, hogy amióta EU tagok lettünk valaha is a középmezőnybe nem fért volna be a szegénységi rátánk...

most pedig tekintsd meg sikerült elérnünk az utolsó helyett...

ezért teljesítményért akár a szám is habozhatna, de ott tartok, hogy elkeseredek és megdöbbenek, hogy ezt embernek mondott egyedek eltudják nézni hazánkban a XXI.sz-ban.

ajánlom, hogy lapozgasd a hivatalos kiadványt és legalább égjen az arcot amikor védhetetlen helyzetet mentegetsz!

valamint ne nekem higgyél hanem amikor a gazdássági konferencián varga mihály kitálalt őszinteségi rohamában.

a manyupról meg az a véleményem (engem nem érint! hangsúlyozom!!!), hogy ott bizony tömegesen csinált szájából segget a kormányoldal a kormányfő vezetésével.

talán ezen kéne rágódnod, ha már csócsálni akarsz valamit és felejtsd el már az oldalakat, személyeket mert csak egy hazánk van és abból kellene EGY igazán mindenkinek élhető országot megteremteni...

és ha tized annyit dolgozol majd szociális vonalon társadalmi munkába mint amit én már megtettem, (akkor nem rombolnál itt a hálón elfogult seggnyalásoddal,) akkor szólj hozzám legközelebb.
@hacsaturján:

nem tudhat ő sem minden. :)
látod még olvasni sem képes... :D
@rdos:

egyszerűen akkora az isten állatkertje, hogy azért is másra haragszik amit ő csinál...

azt hiszi, ha másokba rugdos akkor neki jobb lesz... amikor rádöbben, hogy nem akkor legtöbbször már késő...
@Vidéki:

tájékozódj!

1./ aláíratott a kormány egy papírt, hogy megtartja a tulajdonát.

2./ most ezt veszi el és nem mondja meg mire fordítja!

5./ az elvett 3000 milliárd eltűnt nyomtalanul, nincsenek meg az ígéret szerint vezetett egyéni számlák a pénzről!

6./ az eltűnt 3000 milliárd belső eladósodást generált, amit könyvelési trükkökkel palástol(és a MNB pénzének segítségével amit bekönyvel az államháztartás kasszába a IV negyedévben és visszatérít a következő év I. negyedévében. ha nem hiszed nézd meg a nyilvánosságra hozott költségvetést! ide is belinkeltem 2x!!!)

7./ a lengyelek nem felélni akarják hanem a nyugdíj kasszát stabilizálni. ha ezt sem tudod akkor fogalmad sincs miről dumálsz!

tehát hanyagolj, ennyi bődületes hülyeséggel nem tudsz megetetni.
@Vidéki:

a 3-as és 4-es pontot pedig keresd meg miért hagytam ki!
az agytorna neked nagyon is kell, amint látszik.
@guma: lebuktál te sötétben bujkáló hermofrodita!:))
vidéki evtársnak igaza van. ha tusk evtárs aszt mondta, hogy ..., ako az faktum!:))
de szerintem tusk evtárs aszt is mondta, hogy az oroszok a sátán, de arra nem emlékszem, hogy vidéki hungaristabajtárs eszt emlegette volna!
kurvaanyját minden fityeszes lakájnak!
@taga20: bocs guma! herma az a hermo:)))
@Gábris szomszéd:
Igen. Szabad választásokat akarok.
DE! Nem rögtön a kormánybukás után. Egy átmeneti- szakértői kormány vezesse az országot. Akár 1 évig.
Addig vizsgálják ki a korrupciós ügyeket.
Kezdődjön el a felelősségre vonás.
A parlamentben állítsák vissza a régi alkotmányt. Aztán annak szellemében folyjon a munka.
Kezdődjön meg az átvilágítás és a tényleges vagyonosodási vizsgálat.
A közszolgálati média legyen az, aminek lennie kell.
A fontos törvényjavaslatoknál legyen név szerinti szavazás.
Legyen status quo: Eu és Nato tagok vagyunk. Ez nem változik.
Van még ötletem, ha kíváncsi vagy rá.
Ha mindez lezajlik, akkor lehet a következő választás.
@jöttem:
Ugyan, nem neked címeztem. Csak önkritikus voltam:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mellébeszélsz a manyupokat fényezni szándékozván:

Kun János, a neves közgazdász a Bajnai-kabinet kormány-főtanácsadója volt.

Kun János már 2009 elejétől sok fórumon megkongatta a vészharangokat a manyupok kártékony hatásával kapcsolatban. (L. Népszabadság, 2009. ápr. 30. Kun János A BAJNAI KORMÁNY FŐTANÁCSADÓJÁNAK CIKKÉT)

2009. szeptember 25-én a Magyar Közgazdasági Társaság zalakarosi vándor gyűlésén, Kun János, a Bajnai-kabinet kormány-főtanácsadója a magánmagánnyugdíjpénztárak államosítása vagy legalábbis kötelező jellegük megszüntetése mellett érvelt.

" A rendszer eddigi működésének tehát 800 milliárd forint a nemzetgazdasági vesztesége.

A pénztárak megszűnésével az állam a pénztárak miatti adósságát szüntetné meg állítja a közgazdász."

Ez arra utal, hogy a Bajnai kormány legbelső körei is érzékelték a súlyos problémát, azonban az ésszerű intézkedések meghozatalához akkor hiányzott az idő és a parlamenti támogatás.
@guma:

Már megint hazudsz, mint a vízfolyás!

Korábbi hozzászólásomban hivatkoztam az INDEX Chart (index.hu/chart/2014/08/18/3 adataira amelyek az Eurostat adataira támaszkodtak.

De te lusta vagy, mint a bűn, lusta voltál megnézni a "Szegények aránya a lakosságon belül" című Eurostat grafikont, helyette látomásaidra támaszkodva állítod:

"még a változott KSH számítások szerint sem volt soha, hogy amióta EU tagok lettünk valaha is a középmezőnybe nem fért volna be a szegénységi rátánk."

Az az INDEX Chart Eurostat grafikonon az EU átlag lila színnel van ábrázolva és értéke 2005 óta 25 % körüli.

Az Eurostat grafikonon Magyarország átlaga barna színnel van ábrázolva és értéke 2005 óta mindig jelentősen meghaladta az EU átlagot.

Neked enni csak kell, de hazudni muszáj?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Á... nekem semmi bajom Cegléddel, meg az állomással senem. Onnan kábé egy kocsmára és ötszáz méterre van a sportcsarnok, ahol meghallgattunk vala egy koncertet, igen jó hangulatban.

Madonna csak a az állomás peronja okán gyütt az eszembe(..), mer annak is van peronja mint a Ciccone repertoárjába ott van a dóntkrájfórmíáárddzsentína, az Evitábul.
Legközelebb ilyet nem izélek, mer még én is meglepődtem:)))
A sportcsarnok helymeghatározása egészen pontos:) Ezek szerint a kocsmában nem időztetek sokat.
figyelj! @Vidéki:

ekkora baromságra és ilyen személyeskedésre ráadásul, az igazi vidéki EMBER úgy eltángálna, hogy megkérdeznéd miért jöttél a világra.

ugyanis én valóban elmondhatom: "Már megint hazudsz, mint a vízfolyás!"

ha olvasni nem tudsz vagy értelmezni azt amit olvastál menj vissza az 1-ső osztályba!

én nem néztem meg a hsz- hez az adatokat, de azt tudtam, hogy sosem voltunk a közép mezőny alatt.

erre te kis retardált, idehozod hivatkozásnak azt ami erőlködésed lenullázza és megmutatja mekkorát hazudsz és alátámasztod igazam! bár te átlagról én meg egyéni eredményről beszéltem, de ez az adat engem igazol, ha tudod mi a átlagszámítás.

"Az az INDEX Chart Eurostat grafikonon az EU átlag lila színnel van ábrázolva és értéke 2005 óta 25 % körüli."

és akkor most arra is magyarázatot adhatsz miért csökken ez a mutatónk drasztikusan 2010 óta és hogyan sikerült feltornáznunk magunkat az utolsók közé mára?

azt is megmagyarázhatod miből látják majd el feladatukat és segítenek majd az önkormányzatok akkor ha erre nem kapnak ezentúl pénzt hanem adó kivetést engedélyeztek e célra nekik.

szóval ne rontsd a levegőt ekkora baromsággal itt mert egy igazi vidéki esetleg még kaszára, kapára kap és megmutatja neked micsoda jó világot teremtettek számára...
süti beállítások módosítása