Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Ejnye, ejnye, nem kell ennyire fújni a dubaj miatt. Azok haverok, ha nem rokonok. A magyar nép önk... (2024.05.02. 09:26) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.12. 09:59 Fabius

Kedves barátom, drága Ilham!

Szeretett népeink!

Nagy nap ez a mai, meghatottan állok itt előttetek. A keleti kiskaput kitártuk és örök barátokat találtunk mögötte. Megérte. Vagy legalábbis erősen remélem, hogy meg fogja érni. Nekünk. Meg nektek is. Mert annyi, de annyi bennünk a közös. 

- Ti szeretitek a gázotokat, mi szeretnénk a gázotokat.

- Ti hősként ünneplitek a baltás gyilkost, mi hősként tekintettünk magunkra mikor kiadtuk. 

- Ti szerettek főzni, mi szeretünk szakácskönyvet írni nektek. Vagy veletek. 

- Ti kiröhögtök minket, mi veletek nevetünk magunkon. 

- Ti fölkenitek a halhatatlanság balzsamát Heydar apóra, mi lenyaljuk róla, hogy újra és újra megtehessétek. 

orbán-aliyev1.jpg

Dugjuk hát össze amink van! Már úgy értem a csöveinket, hogy testvériesen megosztozzunk a ti gázotokon, mint jó testvérek szoktak. Igaz, ettől még messze vagyunk, mint magyar popzene az Eurovíziós Dalfesztivál győzelemtől, de addig is szeretettel fogadjuk a nálunk tanulni vágyó azeri diákokat. Közben erősen imádkozunk, nehogy megint átbasszatok, mint a baltás gyilkosért beígért állampapír vásárlással, de remélem ezt most nem mondtam ki hangosan. Az kínos lenne. Mert szeretünk titeket és nagyon jó véleménnyel vagyunk rólatok, amúgy. 

Azerbajdzsán példa minekünk!

Az a vezetés, az a gazdasági növekedés, az a sok bekussoltatott ellenzéki, újságíró és blogger mind csodálatra és irigységre méltó! Ha Ráhel írna egy verset az minálunk még nem lehetne a kötelező tananyag része, úgyhogy van hová fejlődni, van hová követni az iránymutatásotokat! A korrupcióval - a kitiltási botrány is mutatja - már zárkózunk felfele, az autoriter szalonképtelenségünk is alakul, a nőket vargapista már elzavarta a konyhába szülni, és hát lássuk be, a vakkomondorozást ti tanulhatnátok tőlünk. Ej, ha tényleg minden pontja megvalósulna a stratégiai megállapodásnak, még egy megfelelő hosszúságú nadrágra is beruháznánk, hogy külügyminiszterünk ne úgy nézzen ki, mint egy érettségi öltönybe gyömöszölt túlkoros kölyökgólyaszijjártó láb.jpg

Én tudom, hogy mától minden rendben lesz. Tudom, hogy népeink barátsága örök, és tudom, hogy a híd amit építünk országaink között az örökké állni fog! Naná, hisz a LajosGép építi meg és újítja fel, ahányszor csak szükséges. [ Tudom, hogy Tarlóst úgy vágom nyakon, hogy agyvizet fúj majd az orrán keresztül, mert egy ilyen fontos pillanatban is a csajok mellét bámulja ahelyett, hogy az aláírópárja kezét rázogatná a helyzethez illő méltóságteljes, komoly, férfias ábrázattal. Ennek a hülyének nem esett le, hogy a történelmi lehetőség nem az itatóst kezelő kollegina csöcsei közt van, hanem. Na mindegy, nem hagyom, hogy ennyire kizökkentsen és összezavarjon ebben a nagyszerű, megismételhetetlen pillanatban. ] Tudom, hogy a stratégiailag különösen fontos és kiemelt jelentőségű aláírásunk egy szebb jövő, egy boldogabb világ, és az egyszer úgyis, de úgyis összeérő gázcsövek lehetőségét jelenti, amitől olyan kerek lesz minden, mint Kim Kardashian segge!

- Pszt! 

- Mi? Ő azeri nem?

- Örmény!!!

- Bazmeg...bazmeg...

387 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr686889863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit kell tenned, hogy kitiltsanak az Egyesült Államokból? 2014.11.12. 18:28:12

Valójában semmit. Elég, ha nem tetszik valamelyik hivatalnoknak a fizimiskád. Ha túl kövér vagy. Ha túl sovány. Ha túl alacsony. Ha túl magas. Ha túl fehér. Ha túl fekete. Ha túl sárga. Az USA szemében a nem amerikai állampolgárságú földlakók nem egye...

Trackback: Mesterházy betojt, hogy őt is kitiltották? 2014.11.12. 18:24:17

Nagyhirtelen fontos lett neki, hogy sebtiben igényeljen egy amerikai vízumot. Most meg mint a véres kardot hurcibálja körbe a médiában. Tegnap este a TV2 híradójában haknizott a beutazási engedély megadását bizonyító sajtpapírral a Simon Gábor korrupc...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már látom szemeim előtt, ahogy a Kékestetőről közvetlen völgyhíd vezet majd a Bazardüzü-re (azerbadzsán legmagasabb hegye).

Igaz, az csak négyszer magasabb a Kékesnél, de úgysem lesz akkora az emelkedő.

Monnyuk a Fekete-tenger feletti szakasz biztos izgi lesz!
Jé, én vagyok az első? Nos, akkor megkérdezném, milyen kaput is nyitogattak illetve tártak szélesre Pekingben a nagyhatalmak most a tanácskozásukon? Milyen gazdasági megállapodásokat kötöttek a csúnyakomcsi Kínával és a többi csúnya keleti országgal. Ja, hogy nekünk csak az amcsi palagáz jutna? Hát a kicsi az fogja be, ne nyisson, zárja kulcsra a kis piacait.
Végleg elvették a kedvem attól, hogy magyarországi örmény legyek. Nem mintha az lennék, de persze akár lehetnék is. És akkor már jó okom lenne félni.

a felvezető szöveg után, részlet:

"Hanem van itt még valami: „…Magyarország 200 azeri diáknak ajánl fel ösztöndíjat.”

No, ennek olvastán hirtelen görcsbe rándulna a gyomrom, ha én magyarországi örmény lennék. Eszembe jutna a 2004-es história, amikor is egy Budapesten, a Nemzetvédelmi Egyetemen tanuló örmény diákot, bizonyos Gurgan Margarjant, miközben ő az igazak álmát aludta, szekercével fejezett le azeri csoporttársa, Ramil Safarov.

A baltás gyilkos. Akit azután különös kegyetlenséggel és aljas indokból elkövetett, véres rémtettéért ítélt életfogytiglanra a magyar bíróság. Akit a hazájában éppen e gyilkosságért hősként tartottak számon. Akit két éve kiadott az Orbán-kormány Azerbajdzsánnak. Akit odahaza virágeső, ünneplés, elnöki kegyelem és azonnali szabadulás várt…"

gepnarancs.hu/2014/11/gazos/
Már épül az Aliyev-Orbán völgyhíd a Kékestető (1014m) és a Bazardüzü (4466m) között!
Azért ettől

www.youtube.com/watch?v=HydCOeQhJUc&feature=youtu.be

eljutni a mai posztig, lássuk be emberfeletti teljesítmény. És még mennyi van neki hátra a nyugdíjig.
@fzs.1933:
bocs, valamiért sokáig nem jelenítette meg a korábbit.

Eddig sem volt jó poén. Kétszer meg... :(
@Imola Helyesi:

tudtad, hogy a tudatos környezetszennyezés bűncselekmény?
A Szíjjártónak láthatóan a gatyája is ráment a medence fűtésre. Elkelne még egy kis rezsicsökkentés...
Viktorunknak sikerült ismét olyat mondania, amitől a ballibsik és a nemzetközi közvélemény(nek nevezett manipulált tömegmédia) hátán feláll majd a szőr. :)
Az már más kérdés, hogy a csúcsra járatott nemzetközi présben nyögve nyíltan, teljesen szükségtelenül szembedicsér egy nyilvánvalóan antidemokratikus berendezkedést, arra mi a bánat szükség van?
.
Összeérő gázcsövek, talpak, az ég és a föld...
Ihletett pillanatok.
Az összetartozás apró jelei.
56-ban legyilkoltak itt az oroszok meg a velük kollaboráns magyarok több száz embert, és utána kaptuk tőlük a gázt. Az nem volt baj, a demokrácia akkor hajdani bajnokai nem kifogásolták. Magyarország is az érdekeit nézze, necsak a nagyhatalmak kiszolgálója legyen.
Persze ebben az ügyben részükről a derűlátó olvasat az, hogy Orbán rálát a hatalmi erőtér változásaira, s ennek alapján azt szűrte le, hogy ez belefér, sőt, ez a kívánatos irány, többet hoz, mint visz.
A rosszabbik forgatókönyv, ha így látja ugyan, de tévesen ítéli meg. Még rosszabb, ha pusztán abból indul ki, eddig általában bejött neki minden, s hogy úgysem bírnak el vele.
@Gábris szomszéd:
Akármit mondana, semmi nem tetszene nekik. Jóbarátunkat dicsérje, aki lassan már népmesei hős lesz a baloldali hírportálokon?
@guma: Gondolj arra, hogy a mosómedvének is hiába magyarázod, hogy van mosógép.
@Gábris szomszéd:
Azért valamivel nagyobb rálátása van a politikai dolgokra, mint nekünk.Engem nem érdekel, hogy 200 azeri IS tanul majd itt a sok nyugati mellett.
@dr. jenőke (jenőke): :)

ehh!
nagyon szétszórt vagyok... még szerencse. hogy vigyáztok rám! :)
Merkelnek meg az USÁ-nak be kellene csukni a kínai kaput, mert a komcsi Kínában nincs demokrácia, pl. az ujgurokat meg a tibetieket elnyomják, ráadásul ez a csúnya Kína Észak-Koreával is kapcsolatot tart fenn.
@Imola Helyesi: ostoba fasz vagy

Tudod az a kulonbseg, hogy nemetek meg amerikaiak nem jelentik ki, hogy a kinai, azeri, szaudi stb. rendszer az milyen fasza, nem akarjak a sajat orszagukba atultetni a keleti diktaturakat. Orban meg peldakent allitja az azeri rendszert a magyarok ele.
A nyugatiak uzletelnek keleten, ennyi. A magyarok meg szerencsetlenkednek, segget nyalnak, uzlet, foldgaz, nagy haszon nem akar osszejonni. De ha mar uzlet nem jott ossze, akkor atveszik az azeri mentalitast, politikai kulturat.

A nagymagyar tojasfeju es csapata meg pont uzletelni nem tud csak kibaszott kellemetlen seggnyalasokra kepesek, irtozatosan alpari szolgalelku gesztusokra.

Osszefoglalva: a csunya nyugati nem akar diktaturat nyugaton, de ugyesen uzletel a kelettel.
A magyarok diktaturat importalnak keletrol, mert uzleteleshez ostobak.

Mellesleg Kina mar kurva regen nem komcsi. Vadkapitalista, egyparti diktatura.
@dr. jenőke (jenőke):

erről jut eszemben, hogy valahol azt olvastam:
olyan mint amikor a görény felkapaszkodik az uborkafára.

szóljunk partizánnak, hogy kedvencét ne engedje uborkafához? vagy jó az neki?
nnna, csámcsognivaló:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/kettesben-ment-szinhazba-kosane-risztovval-2303337

@Imola Helyesi:
"akkor megkérdezném, milyen kaput is nyitogattak illetve tártak szélesre Pekingben a nagyhatalmak most a tanácskozásukon? Milyen gazdasági megállapodásokat kötöttek a csúnyakomcsi Kínával és a többi csúnya keleti országgal. "

"A világ két legnagyobb gazdasága az alábbiakat vállalta: Kínában a tervek szerint 2030 körül tetőzik az üvegházhatású gázok kibocsátása és csak azt követően kezdődhet folyamatos csökkentése. A mondott időpontig az ország 20 százalékkal növeli a nem-fosszilis tüzelőanyagok használatát. Az Egyesült Államok pedig azt vállalta, hogy 2025-re a 2005. évi szint 26-28 százalékával fogja vissza a kibocsátást"

én most keresgélem a naaaagy gaaazdasági megállapodást, de nem találom elbújtatva a sorok között...
@gazoló: "Mókás", hogy pont az lett belőle, amire a riport végén azt mondja, semmi kedve nem lenne hozzá. :)
@Blázser Bozsó:

azt még elviselnénk, ha csak a gatya menne rá, de amikor a gyerekeink helyett az idecsődített "barátok" kapnak oktatást és ösztöndíjat pénzünkből - na az bicskanyitogató!
hmmmmmmmmmm

Még durvább reklámadóval csaphatnak le az RTL Klubra

A kormány 40-ről 50 százalékra emelné a legfelső kulcsot, azt pedig csak az RTL fizeti.

hvg.hu/gazdasag/20141112_reklamado_felso_kulcs_emeles
Index: Megint államosítanának Orbánék, most az egészségügyben

A kormány nagy átalakításokra készül az egészségügyben – írja az Index az októberi kormányülésről készített jegyzőkönyv alapján, amely a lap birtokába került. Központosítanák a kórházak adósságát, és ezzel együtt átalakítanák a kórházi struktúrát. Állami monopólium lehet a gyógyszer-nagykereskedelem, és ugorhat a tb-je annak, aki nem megy el a kötelező szűrővizsgálatokra. Az Index szerint a tervek még változhatnak.

hvg.hu/itthon/20141112_megint_allamositananak_orbanek_index
@Secnir: :)

értelmi képességét túlbecsülted! ne zavard már össze...
olyan boldog volt, hogy rátalált a kínai vonalra.
@guma: neki sem csak most kéne kiabálnia, igaz parkoló pályára küldték valami hülye picsa miatt és valami nem létező nem keresztény és nem demokrata párt miatt:

Pokorninak nem tetszik a szakmunkásképzés erőltetése

Pokorni Zoltán szerint nem termelhetjük újra a Kádár-kori gazdaság betanított munkásait, mert ők egy idő után segélyre szorulnak majd. Az első Orbán-kormány oktatási minisztere a Népszabadságnak adott interjúban azt mondta a szakmunkástanulók számának tervezett növelésével kapcsolatban: erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy bizonyos szakmák munkaerőigényét a magasabb szintű tanulásra képes gyerekek adminisztratív korlátozásával akarják biztosítani. Pokorni úgy látja: inkább az alapképzést kellene erősíteni, és továbbra is azt javasolja, hogy az általános iskola ne nyolc, hanem kilenc évfolyamos legyen.

hvg.hu/itthon/20141112_pokorni_szakmunkaskepzes
Maaaaaarha... :))
Baltagyárainkat már generáloztatjuk (EU-s pénzekből), hogy ki tudjuk elégíteni (mármin Piktor kis huncut mélytorkozásán kívül) a megnövekedett igényeket?
Az idekerülő azeri kiccsákókkal nem kéne mégis csak valami papírt aláíratni, hogy rendelkeznek baltaviselési engedéllyel, vagy hasonló?
Az idekerülő - gondolom az ottani pártseggnyalonc elit ideshülye gyermekei - hány magyar felsőoktatási helyet vesznek el a hazai diákok elől? Miért nem ott, miért egy EU tagállamban akarnak ezek tanulni? Miért akarják eközben nálunk a narancsbolsevik párt tagjai kiszorítani a hazaiakat, MAGYARORSZÁG fiataljait, a felsőoktatásból??? A qqqqqqqq...
...
Lenne még pár kérdésem, de... hagyjuk...
Meg különben is, ennyire szervilis és szánalmas seggnyalást a keleti végek felé... ennyire elkurvultak már, hogy semmi tartás ebben a csürhében?
Újra meg fogja szopatni őket az azeri, miért ne tenné?
Hisz már is bevált Viktorka édes, érdes nyelve.
kedves mama, remélem jól van:

Balog elvenné a nőktől az abortuszhoz való jogot?

Balog Zoltán a népesedéspolitikába nem csempészne bele olyan fogalmakat, mint az abortuszhoz való jog, az új házasokat pedig külön támogatná – számolt be a vs.hu az emberierőforrás-miniszter egy keddi konferencián elhangzott beszédéről.

hvg.hu/itthon/20141112_Balog_elvenne_a_noktol_az_abortuszhoz_val
@Gábris szomszéd:
Hülye vagy, de ez a te gondod... a libsizés, cigányozás, zsidózás mára ugye megvolt részedről, tehát ugorhatunk?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

látom nálad is (főleg) "ez" az erkölcstelen undormány verte a lécet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Hát egyik sem volt az, de persze ugorhatunk. :)
.
Ilham Aliyev interjút adott a Magyar Televíziónak.
Feltették Aliyev prezident honlapjára is.
president.az/articles/13381

A lényeg: Magyarország nem szorul senkinek a tanácsára, támogatottsága elsöprő.

Nomármost, én laktam sarokházban. Tőlem hiába esett a hó, én is a túloldalon jöttem, mentem, mert ott volt járda.
Ennyit a mindent elsöprésről, és a járható útról.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Képmutató szánalmas muzsik az is.
Undorító az a figura! Állítólag lelkész?
Pfujjj... na az ilyenektől támad az embernek hányingere...
@aki mást mond az hazudik:
Persze, a németek meg az amcsik megtehetik, nem kell nekik nyalni, elég, ha odavezényelnek valahová egy csapatot vagy kitiltanak valakit.Most már ugyebár Merkel szerint sem kell az oroszoknak szankció, elég, hogy a mi mezőgazdaságunkat tönkreteszik.Ha a német érdekek sérülnek, akkor már jó az a demokrácia üzleti szempontból nekik.
@Secnir:
Pedig van gazdasági megállapodás is, majd előkeresem, most nem érek rá.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
Ha mindent elvenne ami nem az övé, szülhetne egyszer tarajos sült (Hystrix cristata) is.
Hisztizni is tudna rögtön.

www.erdekesvilag.hu/kepek/tarajos-sul-es-leopard/kruger-np-6.jpg
@guma:
Addig szedd össze magad, amíg tudod, hogy mi hová esett.
11:23
Varga Mihály ma sem vállalta a kérdéseket

A nemzetgazdasági miniszter azután, hogy tegnap nem vállalta a vitát a vállalkozókkal, ma az Országgyűlés gazdasági bizottságába sem ment el. Ismét egy államtikárát küldte maga helyett, ezúttal Tállai András volt a bújkáló miniszter magyar hangja.

hvg.hu/gazdasag/20141112_Varga_Mihaly_ma_sem_vallalta_a_nyilvanos
11:12
VS.hu: Szijjártó jobbkezének kreáltak egy posztot, mert nincs diplomája

Szijjártó kabinetfőnökének nincs meg a megfelelő végzettsége ahhoz, hogy kabinetfőnöknek hívják, ezért máshogy nevezték el a posztját - írja a VS.hu.

hvg.hu/itthon/20141112_VShu_Szijjarto_jobbkezenek_krealtak_egy_p
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Van az úgy.
A PÁRT gondoskodik az ő seggnyaló csicskáiról. Szánalmas egy tetű népség ez, a tanulás az eszükbe sem jut...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tanulni, na ne már, akkor még a végén saját gondolatuk is lehetne, az pedig a kontra szelektált NERnek a végzete, ezért is kellenek a szalag mellé biorobotok, mint anno az ünnepségeknél a biodiszletek.
mert ugye:

Az MNB-nek terve van a magyar bankokkal, a rájuk tolt gigantikus veszteség is része ennek
euró

Ezermilliárdot súroló pénzt vesznek el a bankoktól, és még évi százmilliárdot, mindezt azért, hogy átalakuljon a bankrendszer. 300 milliárdos keretből indul a Rossz Bank.
Tovább

444.hu/2014/11/12/az-mnb-nek-terve-van-a-magyar-bankokkal-a-rajuk-tolt-gigantikus-veszteseg-is-resze-ennek/
a skiccpali 2.0 is beszállt a seggnyalók közé:

Áder János Szófiában fejezte ki elköteleződését az új orosz gázvezeték iránt
Áder János és Roszen Plevneliev köztársasági elnökök beszélgetnek. Fotó: MTI/Kovács Attila

A két ország elnökei azt mondták, hogy támogatják az orosz vezeték megépítését. A különbség csak az, hogy Magyarország úgy építkezne, ahogy az oroszok akarják, a bolgárok viszont alkalmazkodnának Brüsszel igényeihez.

444.hu/2014/11/12/ader-janos-szofiaban-fejezte-ki-elkotelezodeset-az-uj-orosz-gazvezetek-irant/
@guma:
"Hanem van itt még valami: „…Magyarország 200 azeri diáknak ajánl fel ösztöndíjat.”

Miközben a magyar felsőoktatásból óriási pénzeket vonnak ki.
Hurrá.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Magyarország 200 azeri diáknak ajánl fel ösztöndíjat."

ilyenkor azért felmerül bennem, hogy ezek is ilyen ösztönlények lesznek, mint safarov? mivel azerből nem nagyon engedik ki a szabad szellemiségű embereket, ezért valószínű, hogy hithű aliyev-rajongók lesznek...
@Secnir:
"valószínű, hogy hithű aliyev-rajongók lesznek... "

Erősen esélyes.
A többieknek meg ott lesz a Bakuban létesítendő magyar egyetem, mert mintha ilyenről is szó lett volna. De lehet, hogy azt rosszul hallottam, előfordul az ilyesmi.
Ez nagyon jóóó! Igazi gyilkos.
Remélem, valaki titkon az orra elé tolja a mi kis Viktátorunknak.
Még akkor is, ha a fejével játszik az a Valaki.
Ja, és még tőlem okosabbak világosítsák már meg az én sötét elmémet!
Ez kétszáz azeri állami ösztöndíjas, meg a határontúliak, meg az afrikaiak, meg a tököm tudja honnan való ösztöndíjasok, ingyér tanulnak nálunk?
Míg ellenben, mi, a magyar adófizetők, milliókat perkálunk/nánk(ha tudnánk) a saját magyar gyerekünk tandíjaként?!
Vagy nem? Nyugtassatok meg!
@Orica Középföldi:

még ilyent. van új W!

Tóta W.: A sárkányfog-vetemény

Vajon miért áll fideszesnek egy mai magyar fiatal? Fácánvadászatért és lézerblokkolóért. Nem Orbán a példakép, hanem Lázár.

hvg.hu/w/20141112_A_sarkanyfogvetemeny
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

komolyan, már köpni sem tudok ennyire tömény undormányoktól...

szeretnék már egy kis nyugalmat. olyan igazit, amikor nem ilyen ocsmány állatias megoldások jönnek velem szemben minden hírben, eseményben...
@AKIsTUDATLAN: nem fogunk megnyuktatni

05:31
Még mindig hiányzik 15 ezer tankönyv az iskolákból

Az őszi szünet kezdete előtt még 15 ezer tankönyv hiányzott az iskolákból a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) szerint – írta a Magyar Nemzet szerdán.

hvg.hu/itthon/20141112_Meg_mindig_hianyzik_15_ezer_tankonyv_az_i
oooooops:

Állítólag Magyarországon vizsgálódik az EU korrupcióellenes hatósága

Az ATV értesülései szerint bizalmas információkat kért az OLAF (az Európai Csalás Elleni Hivatal) az európai szociális alap támogatásait menedzselő magyar állami hivataltól, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Főosztályától, ahova talán már ki is szálltak nyomozni. Valószínűleg egy olyan cégcsoportról érdeklődnek, amely “kulcsszerepet játszaht az uniós pénzek felhasználásában”. Érdeklődtünk az OLAF-nál, amint bármi konkrétabbat tudunk, szólunk! (Via ATV)

444.hu/2014/11/12/allitolag-magyarorszagon-vizsgalodik-az-eu-korrupcioellenes-hatosaga/
Fogadjuk meg a tanácsot, tekintsünk mintaként Azerbajdzsánra!

Azaz találjunk mi is a föld alatt egy baszott nagy gázmezőt, aztán az abból nyert fölös pénzzel (ami már nem kell esztelen fényűzésre) kenyerezzünk le ilyen kis előretolt-helyőrségű bábállam-kezdeményeket, mint amilyennek az azeriek néznek most minket, szórakozásul.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

erről a jobban teljesítő ország tehet, ezért zengjen a dal mámoros ajakkal...
vagy nem?

de ezt Erdős Virág jobban érti. a kétszínű alattomosan álnok tapsoló brigád fogja be a szemét, te meg szívbajt ne kapj mert kemény szavak következnek versben!

Erdős Virág: Édes Hazám

hadd ülök az

öledbe

minden búmat-bánatomat

feledve

sose hagyj el mindörökre

velem légy

mit számít hogy nem vagyok még

tizennégy

bóklászom a vadregényes

tájaidon

nem ütközöm meg a titkos

vágyaidon

és ha egy kis szeretetet

kiharcolok

azon se kell paráznod hogy

befalcolok

szívem minden melegével

leszoplak

az okosok úgyis mindent

beszopnak

ugyan minek futnék meg hát

hova is

magyar vagyok mégha félig

roma is

igény szerint kiköpöm vagy

lenyelem

mégse ingyen pusztítom a

kenyerem

ünnepnapon csoki ropi

kóla

Édes Hazám gondoskodik

róla

nem izgat föl engem már az

isi se

szaladgáljon oda csak a

pisise

nincsen annál alaposabb

honismeret

mint amit a magam bőrén

megismerek

házunk előtt folyik el a

kanális

akkor szép a szerelem ha

anális

felkínálom minden rejtett

zugomat

ráadásul legkisebbik

hugomat

önként vagyok veled naná

dalolva

még ha nem is járunk össze-

karolva

nincsen ebben semmi extra

áldozat

mindig van egy

eggyel durvább változat

kiülök a Duna-Tisza

közére

kivezérel az én szívem

vezére

bár ne lenne rajtam ez az

émelygés

üzletszerűbben menne a

kéjelgés

nem kell tőlem féltened a

tárcádat

tessék itt van mutatom a

bárcámat

tiszta vagyok mint a vízbe

fulladás

bár van egy kis

kismedence-gyulladás

Édes Hazám legkedvesebb

kliensem

szép vagy jó vagy másnak nem jut

ilyen sem

áhitattal suttogom a

neved is

csókolom ha el-eljár a

kezed is

ha megnövök úgy kell nekem

eladnak

rám se néznek inkább tovább

haladnak

akad másik az ilyenek

helyébe

némi ellenszolgáltatás

fejébe'

dongó darázs dolgozik a

virágon

nincsen ennél klasszabb hely a

világon

ha vigyázok nem is nagyon

ér baj

vagy a rendőr visz el vagy a vér-

baj

Édes Hazám hadd legyek a

himnuszod

hadd fényezzem tovább fényes

nimbuszod

amennyire csak a szitu

engedi

szeretném a dicsőséged

zengeni

Read more: offforever.blog.hu/2014/11/12/erdos_virag_edes_hazam_kemeny_nagy_vitat_kivaltott_vers_egy_no_tollabol#ixzz3IquZosxs
@gazoló:
röviden összefoglalva: igen.
Újabb lökés az együttműködésnek

Jó, várjuk az azeri gázt, akkor majd minden gondunk megoldódik. De ehhez miért kell segget nyalni?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141111_Ujabb_lokes_az_egyuttmukodesnek#b379ey
hahahahaha

speciális díjat kapott ov:

Orbán Viktor a jelenkori államférfi alakításáért megkapta hétfő este a legrosszabb színésznek járó díjat Ausztriában. A Nestroy-gálát hagyományosan novemberben tartják, amely során a színházi világot méltatják. Az életműdíjat a 71 éves Klaus-Maria Brandauer kapta (az Oscar-díjas Mephisto főszereplőjének a díjat Szabó István adta át), mely után speciális díjakat is hirdettek a műsorvezetők, Orbán előtt a "legjobb színigazgatói alakításért" járó virtuális elismerést Herbert Föttinger, a bécsi Josefstadt színház intendánsa kapta – írja az ORF.

A Standard online újság így írt a díjátadóról: "a Robert Palfrader, Thomas Maurer és Florian Scheuba műsorvezető-trió a hazai intézményeken és személyeken kívül a magyar kormányfőt is "méltatta" azért a stratégiájáért, hogy a művészetben minden kritikus hangot kiéheztet.

Az egyik kategóriában egyébként jelölték a díjra Bartis Attila, Anyám, Kleopátra című darabját, amelyet Alföldi Róbert vitt színre Sankt Pöltenben.

hvg.hu/kultura/20141112_Orban_megkapta_a_legrosszabb_szinesznek_j/
@guma:

Kösz:)
Most értem haza, átfutottam a blogot, friss infoért.
.
Kőkemény TWÁ, és gyönyörű ez a mondat: Sajnos az evolúció lassan dolgozik. Mégis csodálatra méltóak fékjei és ellensúlyai.
@guma:
Vérciki, amikor egy olyan utolsó elsőzik, ráadásul az se stimmel... :)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Ismerős az érzés, amelyet akkor nagyon nehéz volt elviselni. Viszont így utólag visszatekintve már egyáltalán nem tűnik fájdalmas végzetnek, sokkal inkább egy jobb időszak kezdetének.
.
„A kormány az éj leple alatt, hajnali fél háromkor benyújtotta bosszújavaslatait a jövő évi adótörvényekhez, köztük azt, hogy az RTL Klub reklámadója 40-ről 50 százalékra emelkedjen, Norvégia pedig kerüljön ki az áfavisszatérítési viszonossági körből”- áll az MSZP közleményében. A párt szerint „az RTL-adó megemelése nyilvánvaló és aljas bosszú a kormánykritikus híradójával egyre nagyobb nézettséget produkáló csatorna ellen. Norvégiának pedig gazdasági hadüzenetet küldött a kormány, mert konfliktusba került vele a civil pénzek ügyében”.

www.atv.hu/belfold/20141112-bosszuhadjarat-norvegia-kikerulhet-az-afavisszateritesi-korbol/hirkereso
@guma:
Nem tudod, ez az "Anyám, Kleopátra" az a darab, amit Alföldi nem csak színpadra vitt, hanem filmet is rendezett belőle Nyugalom címmel?
@jaegtoer: Bocs, hogy OFF de ezt ismered? Úgy tűnik lehet összefüggés az AIG a kitiltási botrány és a forintosítás között.

youtu.be/R5gI3m20BFM

mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id%3D112312

ON
@dr. jenőke (jenőke):

Ja, aha, "a reklámadó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket", szólt pár napja a pletyka, de majd 50%-ra emelve biztos fog!

Az mennyiben kiegyensúlyozott közteherviselés, ha bárkinek is a jövedelme 50%-át elveszik ellenszolgáltatás nélkül úgy, hogy a többiből is adózik meg járulékozik még, és szóban is "rúgják", ahol érik?
Remélem az RTL is beleáll a csakazértse-mentalitásba, hogy zsarolókkal nem tárgyal, aztán majd meglátjuk, ki unja meg előbb.
@dr. jenőke (jenőke):
Orbán köztudottan nem képes uralkodni bosszúvágyán, minden egyes sérelmet meg kell torolnia.
Nem működik ezek szerint az agyturkász terápiája.
Milyen azeri gáz? Tudtommal a PB palackot nem engedik fel a repülőre...
@miva?:

Remélem ebbe belebukik a narancsmaffia...
:D

Nevettesse meg az adóhatóságnál bosszankodókat, ön lesz a király

A satan was a lady mikroblogon találtuk az alábbi történetet. Hajrá, ismét eljöhet a kis Kabosok ideje.

kep.index.hu/1/0/715/7155/71554/7155453_6581d6cd32a2ced4a89bb90d8306b7c6_wm.png
Oszt hadat már üzentünk Bécsnek?

"Orbán Viktor kapta a legrosszabb színészi alakítás díját Bécsben"

index.hu/kulfold/2014/11/12/orban_viktor_kapta_a_legrosszabb_szineszi_alakitasert_jaro_dijat_becsben/
@Gábris szomszéd: "teljesen szükségtelenül szembedicsér egy nyilvánvalóan antidemokratikus berendezkedést, arra mi a bánat szükség van?"

ezt te kérdezed, mint a jobbik szócsőve?...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nyögje Orbán bús hadát
Bécsnek büszke vára !!
@Gábris szomszéd:
Miert nem engem kérdeztél meg. 2005-ben mondtam h gond lesz!!
@Sir Bates dö Hól: Hát a szócső az erős túlzás. Maradjunk annyiban, hogy néha nem árt megismerni azok véleményét is, akikre 1 milla demokratikus szavazat érkezett. ;)
fergetegesen sírős röhögős poszt ismét. az utolsó négy sor a legjobb. :D
még ő sem érti? akkor én mit akarok? :(((

Bod Péter Ákos: Én ezt az egészet nem értem

Jönnek egyre közelebb a napszemüveges fiúk, és elveszik az ember üzletét? Mi van Paks mögött? Miért gyönge a forint? Villáminterjú Orbán Viktor egykori főtanácsadójával.

(részlet)

Orbánék szándékával egybevág a gyönge forint?

Annyi biztos, hogy az alacsonyan tartott alapkamat nincs a kormány ellenére, márpedig az álmoskönyv szerint az alacsonyan tartott alapkamat nem segít vonzóvá tenni a forintot, rontja az árfolyamot.

iszont jót tesz a magyar gazdaság versenyképességének.

Kétségtelen, hogy örülnek az exportőrök, a kormány pedig ettől várja a gazdaság élénkülését. Az euró bevezetését ellenzők egyetlen komoly érve a nemzeti valuta mellett, hogy ezt lehet gyöngíteni. Ha bent lennénk az eurózónában, azt nem lehetne gyöngíteni, igaz, akkor ez az egész devizahiteles probléma sem létezne.

Hallani mindenféle összeesküvés-elméletet. Például azt: a kormány azért erőlteti a devizahitelek forintosítását, hogy a váltás után még inkább eleressze az árfolyamot, s mellé az inflációt is, így „értéktelenítve el” az adósságokat, s növelve saját mozgásterét.

Én is hallok ilyeneket. Amihez közgazdászként annyit tudok hozzátenni, hogy devizagyengítésből ország még tartósan nem gazdagodott meg. A nemzeti valuta gyengítése rövidtávú megoldás, kicsit olyan, mint ha valaki fél, és iszik egy felest, amitől bátrabbnak érzi magát. De ha minden nap ezt teszi, annak májzsugor a vége. Az árfolyam nem tartós versenyképességi eszköz.

www.hir24.hu/belfold/2014/11/12/bod-peter-akos-en-ezt-az-egeszet-nem-ertem/
@CsekklisztNo.10Reloaded: Hogy ebből mekkora labancozás lesz a NER-lamentben (régebben: Parlament)...
@dr. jenőke (jenőke):

Ez az áfa visszatérítési viszonosság felrúgás csak látszólag rúgás. Máshol ez ön tökön lövés...

De még az is meglehet, hogy Vida Ildikó Futó Barnabás és a Hír TV társaságában lesbe áll a Norvég Nagykövetség előtt, de mielőtt felelősségre vonná az ebédelni vagy vacsorázni induló Tove Skarstein nagykövet úrnőt, kissé sértődötten tolmácsot követel.
@bulista:
:-) Hívjuk Dumának?
Az tuti h valamelyik labanc is meg fogja szívni a többiek helyett is.
A kitiltásszakértő szerint a magyar sztorinál még nem volt érdekesebb

Richard L. Cassin 23 éve foglalkozik az amerikai korrupcióellenes törvényekkel, ő írt először a rejtélyes 7750-es proklamációról is, amiről most Vida Ildikónak hála minden korábbinál többet tudhat a világ.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F11%2F12%2Fvaratlan-fejlemeny-a-beutazasi-botranyban-magyarorszag-uttoro-szerepben%2F
megy ez :D

Szolgálati közlemény: újra elérhető az eltávolított Vida-videó

Tegnap levették a YouTube-ról a Vida Ildikó és André Goodfriend találkozásáról szóló videót, de már újra látható.

cink.hu/szolgalati-kozlemeny-ujra-elerheto-az-eltavolitott-vid-1657774169
Ugy hallom Burkina Faso jegyzékben tiltakozott, hogy nem őket állította példaképnek Orbán, Sierra Leone elengedte a témát...
@Gábris szomszéd:
Ballibsik? Minden normális gondolkodású embernek felkavarodik a gyomra.
Még az sem változtat a helyzeten, ha beveszem a lecarom tablettát.
hogy a jóóó anyucikáját:

Szijjártó Berlinben: Magyarországon "virágzó és szabad civil szféra van"

A külügyminiszter Berlinben járt, ahol arról beszélt, hogy a kormánynak fontos, hogy partnereit első kézből tájékoztassa, így elkerülve "azokat a félreértéseket és percepciókat", amelynek sokszor "nincsen alapjuk, de olyan átütő erővel érkeznek, hogy nehéz megküzdeni velük".

hvg.hu/vilag/20141112_Szijjarto_Berlinben_Magyarorszagon_viragz
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezután következik a nők szavazati jogának a megvonása és a " Minden családba egy vakkomondort" program.

Hogy az a kaporszakállú.........................!!
@Gábris szomszéd: te, lehet a bloggazda más véleményen, de a jobbikra szavazók nem tudják úgy értelmezni sem a demokrácia, sem az emberi jogok fogalmát úgy, ahogy azt a nyugati világban minimálisan elvárják, az biztos... jelentsük ki azt, hogy egy választáson egymillióan szavaztak rájuk... örülj b+, hogy ilyen a szülőfölded!... büszke lehetsz rá...
@Sir Bates dö Hól: Hát véleményed neked is lehet még akkor is ha hülyeség vagy valótlan. Én továbbra is azt tanácsolnám ne fikázzunk 1 milla szavazót. Már csak azért se, mivel a többségük egyáltalán nem lápimagyar stb.:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: Meg ugye amire szerződtek az emberek! A Bankszövetség 2006. január 29-én elkészített tanulmányában részletesen bemutatta, hogy az ügyfelek félelmei alaptalanok akkor, ha devizában adósodnak el hosszútávú hitelekkel. Nem kellett közel 2,5 év, máris megbuktak az elemezések. Ezek után csak azt lehet nehezen elképzelni, hogy ma a nehezen teljesítő ügyfeleiknek miért mondják azt, hogy dehát aláírta és azt, hogy nem tartott a tarkójához senki fegyvert, hogy hitelt vegyen fel.:(

www.origo.hu/archivum/20060131nemkell.html

www.hitelszovetseg.hu/2006-januar-bankszovetseg-nem-kell-felni-a-devizaalapu-konstrukcioktol/
@CsekklisztNo.10Reloaded: Pénzügyi fogyasztóvédelem - Csak a számok alapján.

Nézzük csak egy ügyfelünk példáján keresztül!
2006-ban a kölcsön: 13 millió forint CHF nyilvántartás
Induló részlet: 72,680.-Ft
jelenlegi tartozás forintban 16,3 millió
eddigi befizetés: 10,265,000-Ft
jelenlegi árfolyamrögzítésben fizetett havi részlet 114,500.-Ft
az eredeti részlet rögzítés nélkül: 162,844.-Ft
elszámolást követően a tartozás: 15,300,000.-Ft
forintosítva az eredeti futamidőre 4,4%-os kamattal a havi részlet 143,047-Ft
fennmaradó futamidő: 136 hónap, ami nem növelhető
Amennyiben nem változik a kamat (de fog) a teljes visszafizetett összeg 29,719,392.-Ft

A jelenlegi kínálatban (lakáscélú hitel esetében) a havi részlet a példában szereplő adatok alapján 153-165 ezer forint között vannak.
Mit is mondott a Kúria?

“Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen.”

Tisztelettel jelentem, hogy ezen a kérdésen is átlendülhetünk …

hitelsikerek.blog.hu/2014/06/21/devizahitel_nem_kell_felni
hogy mik vannak, hjaaa a dicső diktatúráknak nyalni kell?

14:56
Új szál bukkant fel a kitiltási botrányban, erre figyelhetett fel az USA

Nemcsak Alijev azeri elnök látogatása, hanem a kitiltási botrány egyik szála is összeköti Bakut és Budapestet. Az Azerbajdzsánnak szánt magyar államkötvények körüli korrupciógyanús ügyek keltették fel ugyanis az amerikaiak figyelmét – derül ki a HVG legfrissebb számából.

hvg.hu/gazdasag/20141112_Uj_szal_bukkant_fel_a_kitiltasi_botranyba
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akár k-val, akár g-vel:), de miért nem fogsz megnyugtatni? Úgy van, ahogy sejdítem? Mi fizetünk, ők meg nem? Nekik ingyenes?
miközben a köszgép baltásodik és látszólag harcol a vezénylóval, addig:

Még sosem szűnt meg ennyi cég Magyarországon

Az idén 40 ezer törlésre lehet számítani.

www.origo.hu/gazdasag/20141112-opten-meg-sosem-szunt-meg-ennyi-ceg-magyarorszagon.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@AKIsTUDATLAN: lásd mint fent, a jó azeriek már teljesítettek, most jönnek vezénylóék
hmmmm, hogy oldja fel eme problémát a magyar "diplomácia", beráti muzulmánok lövik a keresztény testvéreket, miközben a példaértékű azeri diktátor pénzéért nyálcsorgatnak a nerhuszárok.....

A bakui hadügyminisztérium szerintük november 12-én egy MI-24 es helikopter támadni próbálta az azeri hadsereg állásait, ők pedig csak visszalőttek. A jereváni védelmi minisztérium sajtóosztályának közlése szerint viszont az incidens az Azerbajdzsán és Karabah közötti határ térségében történt, a helikopter gyakorlórepülést végzett.

Az örmény többségű Karabah a kilencvenes évek elején vívott háború nyomán szakadt el Azerbajdzsántól, de 1996-ban kikiáltott függetlenségét csak néhány ország ismerte el.

444.hu/2014/11/12/azeri-barataink-onbizalma-az-egekben-de-szo-szerint/
Ez a mi keleti kiskaput kitártuk mentalitásunk a másik oldalról nézve nem biztos, hogy annyira kívánatos, és nem hiszem, hogy annyira könnyen át is mehetünk rajta, mint ahogy ezt a kormánypropaganda hirdeti.

Szerintem ez a kiskapu olyan, mint az, hogy januártól minden nyíregyházi háztartásban lesz szélessávú internet. Kérdés, hogy erről minden háztartásban tudnak-é, és akarják-é azt az internetet ( kiskapun túl értik-é a magyar vágyakat )?
Aki nem akarja, azt megerőszakolják az internettel? A kiskapuzással meg csak az a gond, hogy ott nem lehet erőszakolni, mert becsapják az orrunk előtt, oszt kaput.:D

mno.hu/gazdasag/minden-haztartasban-lesz-szelessavu-internet-nyiregyhazan-1257970
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Szolgálati közlemény: újra elérhető az eltávolított Vida-videó"

Főleg, ha van is internet. Ma megint szarakszik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Balog elvenné a nőktől az abortuszhoz való jogot?

Balog Zoltán a népesedéspolitikába nem csempészne bele olyan fogalmakat, mint az abortuszhoz való jog, az új házasokat pedig külön támogatná – számolt be a vs.hu az emberierőforrás-miniszter egy keddi konferencián elhangzott beszédéről."

No ez majdnem úgy hangzik, hogy asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

Ez éppen majdnem, de attól a KDNP parlamentbe kerülésével már évek óta ez van az összes nyilatkozatuk, intézkedésük mögött.
Persze csak népesedéspolitikai okokból...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Figyeld majd meg milyen pofát fognak vágni a kormányban, ha az EU elkaszálja a reklámadót. Mert az anya RTL már bepanaszolta a kormányt a 40%-os reklámadó miatt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az a baj, sok mindent nem értünk, de sajnos nem ad a kormány tolmácsot, csak konzultációt lebegtet, de azt se csinálja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez már akkor is izgalmas volt, persze csak pletykaszinten, aztán mindenki mindent tagadott:

index.hu/belfold/2012/09/01/hallgat_a_magyar_kormany_a_baltas_gyilkos_hazaengedeserol/
index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/02/akk-azerbajdzsan/

Tehát:
2012. augusztus 23.: A Figyelő szerint az azeriek pár milliárd euróért magyar állampapír vásárlásáról tárgyalnak;
2012. augusztus 31.: A "baltás" Safarovot hazaengedik;
2012. szeptember 4.: Pársoros nyilatkozat arról, hogy Azerbajdzsán nem tervezi magyar állampapírok vásárlását;

Hát nem érdekes, hogy ezt az azeriek pont akkor fontosnak tartották közölni a világgal?
@Imola Helyesi: Egy gyors felsorolást tudnál mondani a külföldön állomásozó német csapatokról?
Mert a II. VH óta német csapatok ne állomásozhatnak külföldön.
@AKIsTUDATLAN:
Nem hagylak kétségek között vergődni, ezért én elárulom neked, hogy nekik ingyenes, mi pedig fizetünk.
Most már nyugodj meg!
Az tény, hogy az azeri elnök egy közönséges diktátor. Ugyanakkor sajnos az is tény, hogy ha szeretnénk magunkat legalább részben függetleníteni az orosz gáztól, szükségünk lesz azeri gázra is (meg nyugat-európaira is, ami 2015-től Szlovákia felől jöhet). Értem én, hogy Orbánon hol van sapka, hol nincs, de az azeri nyitás épp azt a célt szolgálja, amit amúgy az USA meg Brüsszel szorgalmaz, nevezetesen hogy oldódjon az Oroszországtól való függésünk. Akkor mi a baj? Jó, az én ízlésemtől is távol áll az ilyen diktátorok körbeujjongása, de sajnos e nélkül ez nem megy.
@Guestenye: Kedves gondolatkísérlet, de ha ébren vagy miért álmodsz? Ezeknek a fijjúgnak nincs kedvük egyelőre megbukni. Ez nem Csehország vagy Bulgária, akiknél korrupció miatt bukkott már kormány.
Ez a hír nagyon megkapó, mely május táján jelent meg.
"Azeri alapítvány támogatja az egyik vakokat segítő gyermekotthont.
Szíjjártó Péter szerint ezzel a magyar-azeri kapcsolatoknak olyan sikerét ünnepeljük, amely nem írható le számokkal."
Vajon a mostani gazdasági államközi kapcsolatok is ilyen volumenben köttetnek?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Erre is csak az ország fog rábaszni, mert az RTL anyacége az EU bíróságra fogja vinni a reklámadót, és nagy valószínűséggel meg is nyeri a pert. Akkor először a kormány, utána mi kezdhetünk vakarózni, hogy miből fizetjük ki a büntetést, amit a nyakunkba sóznak...
Elkezdődött? Apad az Orbán-kormány pénze

Várakozásaink szerint az év hátra lévő részében a kormány jegybanknál vezetett számlája jelentősen apadni fog az év végére csökkenő adósságráta elérése érdekében. Októberben talán már el is kezdődhetett ez a folyamat.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikai mérlege szerint a központi kormányzatnak október végén 1717 milliárd forintnyi betéte volt a Kincstári Egységes Számlán (KESZ). Ez a szeptemberi állapothoz képest 296 milliárddal alacsonyabb összeget jelent, de igaz, hogy még így is igen sok pénzen "ül" a kormány.

mfor.hu/cikkek/Elkezdodott__Apad_az_Orban_kormany_penze.html
Ki hitte volna.

Az MNB lehet a nagy nyertes

A legjobban azonban vitán felül Matolcsy György jár az egész hadművelettel. A Nemzeti Bank ugyanis őrült sokat fog keresni ezzel, hiszen ők váltják át majd a pénzt a forintosításhoz a devizatartalékból.

Az lenne tisztességes, ha ez a haszon nem Matolcsy eltitkolható befektetéseire menne, hanem államadósság-csökkentésre, hiszen mindannyiunk tartalékából mindannyiunk adósságterheit lehetne csökkenteni - hívta fel a figyelmet Pápa Levente az Együttől. De szerinte a rászoruló devizahiteleseknek is jobb ötlet lenne odaadni, ahelyett, hogy ezen keres az MNB.
Ebből úgy lesz pénzük, ha a nagyjából 290 forintos átlagos árfolyamon bekerült eurót 308 forintért adják oda bankoknak, akkor 18 forintot kerestek minden egységnyi átváltáson. Ehhez 8 milliárd euróra gondoltak, tehát ha mindent átváltanak, akkor egy mozdulattal 144 milliárd forint üti az MNB markát.
Amiről pedig tudnunk kell, hogy újabban az már „nem az állampolgárok pénze, hanem az MNB-é”, és azt csinál vele Matolcsy, amit akar. Nincs felette érdemi kontroll, vehet belőle még kastélyokat, vagy végül talán kinyomtathatja a tankönyveit az iskolájához, nemcsak hogy senki nem szólhat bele, de lehet, hogy ki se fog derülni, mert nem kötelessége a részletes tájékoztatás sem.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2014/11/12/matolcsy_kaszal_a_legnagyobbat_a_devizasmentesen/
@Gábris szomszéd:
Egyetértek azzal h ezt nagyon benézte a bankszövetség, de ez magában nem alapozza meg s tisztességtelenséget, hiszen a kockázatot elismerte, csak nem jól mérte fel, és ez minden esetben az ügyfél dolga, egyébként itt ugye a banki és nem a szővetségi tájékoztatás a mérték. Lehetett volna rá határidős fedezeti ügyletet kötni, ami rögzíti az árfolyamot, v plafont ad neki, de ennek ára vetekszik a mostani bukóval - nyilván és az adott forinthitel kamatlába is kb ezt árazza. Nekem a dologban még az sem kóser, hogy tudomásom szerint semmilyen számításnál ill mostani elszámolásnál nem vették azt a körülményt figyelembe, hogy a CHF, EUR hitelek után évekig alacsonyabb kamatot fizettek az adósok, mint ha FR-ban történt volna s hitelfelvétel.
Szerintem nehéz igazságot tenni, nekem az 50% adós , 25-25 állam banki megosztás fairebb lett volna, de igazabol csak az adós a hunyó.
@s:

Értékelem hozzászólásod lényeget kifejező, tömör és félreérthetetlen tartalmát. Köszönöm.
@Gábris szomszéd:
Azon sem lennék meglepne, ha előbb átfuttatnák valami baráti bankon 1%os költséggel mondjuk, kis pénz is pénz.
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:
Oké, "megnyukszom", balsejtelem beigazolódott.
Mégis "FEL VAGYOK HÁBORODVA", ugyanis nem kedvelem a fejőstehén mivoltot.
Sokszor eszembe jut, hogy vajon az EU jómódú államainak polgárai, hogyan gondolnak ránk, magyarokra. Úgy, mint én az azeriekre, satöbbiekre? irigy kutyák!:)
Rodeo36 2014.11.12. 17:11:21
Kurvajó buli, haver! Máshol egy nyamvadt diplomát nem adnak ki nyelvvizsga nélkül, itt meg a határ a csillagos ég. És nem tudsz lebukni! Fűszoknyában, kőbaltával odamész az amcsi nagykövetségre, így mutatkozol be, és nem kapsz egyest. Tutibb még a HÖK-nél is. És semmit nem kell teljesíteni, csak hülyeségeket beszélni kitartóan, azt is megmondják, hogy mit. Aztán fogod a lézerblokkolós terepjáródat, hasbarúgod a zebránál a profot, és felkérdezed: na most dumáljál, öreg, ide a szemembe! Kinek jött be az élet?!

Mondom, logikus pályaválasztás, ráadásul ez tényleg nemzeti hagyományunk. Nem minden tehetségtelen, buta vagy lusta magyar fiatal fogadja el, hogy segédmunkás legyen a munkaalapú társadalomban, ebből a rejtett erőforrásból jut a kormánypártnak is. Ez az utánpótlásuk.

hvg.hu/w/20141112_A_sarkanyfogvetemeny

brühüyyy

Tahótlanítok
Válasz erre

Rodeo36 2014.11.12. 17:14:01
"Hát igen! Ott lett elqúrva a rendszerváltás, hogy átengedtük a jogászoknak a hatalmat. Akik mégis megpróbáltak valamit tenni ezért az országért, azok gyorsan beütköztek a jogászokba és különféle trükkjeikbe, amivel teljesen szétcincálták az előremutató tevékenységeket, a másrészt viszont még a törvénytelenségek esetében is az volt a jelszó, hogy "majd jönnek a jogászok, oszt' jónapot!".

Hány közgazdász tudott reformot indítani nálunk? Hány szociológus... hány agrárszakember... hány feltaláló, mérnök, vállalkozó...?"

brühüyyy

hvg.hu/w/20141112_A_sarkanyfogvetemeny

Tahótlanítok
Válasz erre

Rodeo36 2014.11.12. 17:18:18
index.hu/belfold/2014/11/12/kvazi_kabinetfonok_lett_szijjarto_futsal_csapattarsa/

A lap megjegyzi, hogy Szijjártó korábbi dunakeszi futsalcsapatának 12 játékosából öten is a kormányfő hivatalában dolgoztak. A külügyminiszter két éve Benkőről úgy nyilatkozott, hogy
Szilárd 2000 óta van mellettem, jól dolgozik, megbízom benne, ezért lett a kabinetfőnököm.

brühüyyy
"Dugjuk hát össze amink van! Már úgy értem a csöveinket"

Amennyire jól értékelem a helyzetet, összedugták.
Az orbán végbelébe beletoldalékolták İlham Əliyev mocskos nagy, görbe, kékeres, tripperes büdös gecis, kőkemény faszát. Most bár csak az a kérdés, hogy orbánunk erőteljes izgalmi állapotban fingik -e akkorát, mint egy lucernamezőt lelegelő muraközi mén, ezáltal felfújva a péniszén keresztül a derék azeri elnököt, mint egy méreten felüli Michelin-babát, aki egyenesen a mennyországba kerül eme legendássá váló felfingás hatására, és még a halott azerieket is ráveszi ott, hogy magyar államkötvényt vásároljanak.
Ha csak úgy nem . . .
@jaegtoer: @s:
Baszki, 1 betű, de én még így sem értem :-) nagyon ciki, mi?
@jaegtoer: @CsekklisztNo.10Reloaded:

Pár faszparaszt kikúrt, tehát előtte mindenképpen tesztelnem kell, hogy tudok -e kommentezni. Ha nem, akkor el sem olvasom a bejegyzést.

(a mandiner, piroslap, ténytár ezek a köcsögök. kb.)
@Rodeo36:
Már van Nemzeti Futsall Miniszter is. Ennyi.
"Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio-Rodi, mintsem bölcselmetek álmodni képes."
Ajaj, gázügyet sejtenek a Vezér svejci látogatása mögött, az OLAF meg annyir van, hogy már nem is titkosan nyomoz! Ajajajaj. Inkább abban reménykedik Viktor, hogy Alijev jógi, és beszippantja testébe őtet, nem akar ő felfúni semmit már.

Lészen itt orbitális pofáraesés.
@s: @CsekklisztNo.10Reloaded:

"_mindenképpen tesztelnem kell, hogy tudok -e kommentezni_"

Sejtettem:)
Ha Kedves Vezetőnk elnyal egy fagylaltot, és már nem kellőképpen meleg a szájürege, akkor tarthatunk-e diplomáciai konfliktusoktól keleten?
@s:
"Egy ember halála tragédia, milliók halála statisztika" - válaszolta erre letargikusan Sztálin:-)
@jaegtoer: Mit követhetett el? Tolmácsot kért?
Oroszország Azerbajdzsánnal határos. De még lehetünk mind a kettővel.
@miva?:

Ahogy észrevettem, nem kell a küszöb alatti tartalékokat feltúrnia kifejező, félre nem érthető szavakért. Csak az algoritmus eltérése okozhatott zavart a kommunikációs kapcsolatokban:)
@jaegtoer:
Gyorsan átláttad ezt a bonyolult érvelést.
::::-)))))))
teljesen le van....koppintva zusa Levédia alsón: Kim Kardashian attól híres, hogy aszongya saját magáról, hogy ő celeb és állandóan írnak róla a lapok

Levédián meg a levédiai kormány ami fidex és celeb és azért híres mert aszongya, hogy ő celeb és állandóan írnak róla a lapok

igaz a kardashian nem örmény és nem azeri de sokkal kerekebb segge van mint orbán ráhelnek és nem is jár svájcba szakácstanfolyni

brühüyyy
@jaegtoer: Nyitottság, ezt igazán megtanulhattuk volna már kereszténydemokrata barátainktól.
@Rodeo36: Ráhel seggéről érdekelne további információ. Esetleg örökölt valamit apai ágon, és az rossz nem lehet, ha egy világtáj rajong a popsiért, mit apukája hord :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ahoj, Poplacsek! Azért ezek, hogy valaki a magyar külügyminiszter kabinetfőnöke lehet diploma nélkül, hogy valaki a NAV elnöke lehet nyelvvizsga nélkül,... meg amik még pont nem kerültek napvilágra, kérdéseket vet fel.
Azon túl, hogy szerencsére Tóta W.-től megkapják a magukét.
Egy sima kis tanítónő, aki mondjuk cigány gyermekeket tanít Ramocsaházán, az nemhogy diploma nélkül nem taníthat, hanem még portfóliót kell neki készítenie, hihetetlen magas szakmai követelményeknek eleget téve.
És keres nettó 140 000 jó magyar forintokat.
@miva?:

Éppen Fűegér kibercimbora említette a 'selejt bosszúját'
Úgy látszik ez állandósulóban van.
Titkos/bizalmas háttér anyagot bent hagyni a publikált anyagban, miközben feszt titkolóznak közérdekű információk kapcsán, elég vicces lenne, ha a számlát nem mi fizetnénk.
Baszki a hanyaló nyugat kométára landoltatott vasat, meg fűvel bolomdítja pálinka helyett a népet! Az ébredő kelet meg a bedőlt rubel sírjára kuporgatja a koszorúra valót, míg nem is orosz tankokkal van tele a twitter. Ott forgolódunk seggel az egyik, torokkal a másik fasz előtt, és kiabáljuk itthon, hogy mindenkit mi hágunk, csak teli szájjal nem jól érthető a szó. Több tiszteletet magyarországnak?
@dr. jenőke (jenőke):

Eleinte gyanakodtam, hogy mire hozzákezdene a kezdőbetű utáni részhez, mindig lecsap rá, és elhurcolja a TEK vagy a fehér köpenyes. De láttam sokkal szószátyárabb, de szintén lényegre törő bejegyzéseket is tőle, mint Sejk fegyvertársunktól is, de ma megvilágosodási szakaszt csíptem el az életemből, ezért nem hagytam annyiban:)
@jaegtoer: Addigra már borul a bili, Itt az a kérdés, hogy vajh mosolyogva adták tovább a doksit, hogy úgysem veszi észre a faszagyerek, vagy már a készítők is debilek egytől egyig?
@Gábris szomszéd: A külcsín egy dolog, itt belső értékekről szóltunk :D
@AKIsTUDATLAN:

Hja kérem a portfólió készítéshez is érteni kell! és egy kis futsal gyakorlat sem árt. Méghogy nyelvvizsga, meg diploma?! Még mit nem?! A Haza fényre derül. Parancsba van adva. Azokkal a ön-nyalogatós ajkakkal.
@Rodeo36:
Kim hátsója nem "kerek", az maga a Földgolyóbis
@jaegtoer: kellenek a kerek futballista popsik a KDNP szavazataiért. Ne kívánjuk már rögtön a kánaánt! Majd a hajdani kerekpopsijú öregemberek emberöltők múltán megadják az erkölcsi irányt. Hát nem értitek?
@punkfrog:

Ott most őszi turistaszezon van és csak a felszerelést küldték előre. Nem kell rosszindulatúnak lenni. És nem kell hozzá amerikai vízum sem. Tolmács meg pláne nem.
@CsekklisztNo.10Reloaded: tudhatnád, hogy két modell mérvadó: az első szerint a Föld banán alakú, míg a tudományos szerint körte.
Essetunni?
@miva?:

gyönyörű allegóriát írtál!
Nem is tudtam költői tehetségedről... :)

Mondjuk @s: kolléga magasröptű irománya sem semmi... :)
@punkfrog:

ha lehet választani, maradjon a kormányunk a helyén, mintsem valami nagy fegyveres konfliktus kerekedjen.
HA lehet választani...
@punkfrog: Érthető ha ilyenek is harcolnak a DNR önvédelmisek soraiban. :)

cs7011.vk.me/c623423/v623423793/7c03/IixblJGVdYE.jpg
De az tényleg milyen életszerű, hogy a tér közepén tolmácsot kér a véletlen épp ott forgató stáb előtt a hős.

Sz. Péter az Everest meghódítása közben a sárga padon mélyen a kamerába néz, és zsebkendőt követel.

Mi jöhet még? Félek hogy kiégek, és többé már nem gurgulázik kacajom, asszonka nem simítja hátra ősz fürtjeim, hogy könnyes szemmel vigyorogva érdeklődjön viselkedésem oka felől :(
@miva?:
Nem voltam ott földrajz órán, csak annyi maradt meg, hogy az egész univerzot egy teknősbéka tartja a vállán?
De amit te mondasz az a banán, amit immár hivatalosan is be kell venni a magyar címerbe és a zászlóra is rávarrhatok?
@miva?:
ne aggódj, itt mindig akad majd valaki, aki megsimogatja buksikádat! :)
@fzs.1933: Igyekszik az ember. Azért lenne kár kedvenceink országáért, mert mennyi tehetség maradna örökre homályban, mennyi élc!

Hála a nemes, nemzetes nagyméltóságú vitézlő nagyjainknak, hogy valódi onkurenciát kaptak a halivudi vígjátékok! Sokszor már el is fordulok, annyira kínos. Mint az amerikai pite
@CsekklisztNo.10Reloaded:
@miva?:

korábban mondtam már, hogy csillagászattal kapcsolatban a megkérdezésem nélkül SENKI NEM nyiltakozhat! :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: ha még egy követ fújunk a brittekkel. Máskülönben marad a körte, de az nem vicc. Tényleg körte a Föld!
@miva?:
:-)) Nyugodtan lecsrélhetjuk a Bp. v Magyarorszag táblát erre:
"Makroszkóp Színpad"
@miva?:

Ha valaki látna fantáziát abban, hogy nagyobb tömegeknek eljuttassa, amit ma az internetes társadalom előad kommentek címszó alatt... :)

Van humor, még ha kínunkban is, de azt még nem vették el tőlünk!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

akkor most már tudod! :)

Egyébként egy korábbi posztban igenis bejelentettem, hogy e témakör hozzám tartozik!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Lassan úgy érzem, hogy Sass Józsi ezekhez képest nagy nevettető volt!
@látjátok feleim szümtükkel:

"A kafetéria adójának emelése ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrálnak november 21-én a Liga Szakszervezetek Budapesten. Gaskó István elnök azt mondta, hogy szakszervezeti hovatartozástól függetlenül várnakminden munkahelyi és ágazati érdekképviseletet, hogy vegyenek részt a tüntetésen."

még a Gaskó is??? Vagy ez csak valami tréfa??? Vagy...?
@The Ghost Wolf:
Úgyis van törvény arról, hogy az elbaszásaik bírságait mi fizessük, ezért is röhejes a "neazemberekkelfizettessékmeg" duma.

Most megy az RTL-en a szájhabzás. A Fidesz és az NGM arányosságról beszél meg hogy ők megvizsgálták a cégek teherviselő képességét, de annyira betanult papagájdumák, hogy még a kötőszavakat is ugyanoda teszik. Ja, és a legjobb az, hogy még a Jobbik is az RTL mellé állt, hivatkozással arra, hogy a "lex-RTL" még nekik is hányinger.

És persze az ilyen módosítókat hajnali kettőkor kell benyújtani.

Ha a 40% legfelső kulcsot is az "arányosság-"gal magyarázták, akkor vajon az 50% a "mégarányosabb" vagy azért már lesz, akinél becsúszik az "aránytalan" kategóriába.

*****

Hadd ne higgyem, hogy ez nem terelés arról, hogy a kispénzű devizahiteleseket telibe szopatják a piaci árfolyamon átváltással!
No, hogy Kósa elvtárs ne modhassa, hogy jó dolgokról sosem esik szó:

index.hu/belfold/2014/11/12/pecsi_egyetem_asz_gazdalkodas/

Ennél jobb hírt nem is lehetne még kitalálni sem. Köpködik egymást az elvtársak.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

most tényleg ennyire dülöngél már ez a "tákolmány"?
Ne akkor tűnjön már el mindenki, amikor le tudok ülni! ;)
Nem kell válaszolnotok a hülyeségeimre, beérem azzal, amit ti írtok! Csak tegyétek! :)
@fzs.1933:
Magyarországnak joga van a porból kivakarni a forrón teliszart kocsiját!

index.hu/napirajz/2013/08/12/ne_szoljon_bele/

Mintha csak az lehetnek tény, amit a kormány mond! Beszarás...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
de ezt ne "ők" döntsék már el! Nem hiszem el, hogy mindazok akik rájuk szavaztak, arra tették voksukat, ami ma Magyarországon zajlik!
Remélem.
@fzs.1933:
:-)) jó témakör, keveset tudok róla, majd tanulok...
"Eddig azt gondoltam, hogy a kormányzó pártok politikai sakkjátszmájának része az az érvrendszer, hogy velük szemben mindenki "a nép igazi képviselőinek" megdöntéséért ügyködik. Azt hittem ezt azért mondják, hogy elhárítsák maguktól az igazi tárgyi vita kényszerűségét. Rájöttem, hogy a velünk szemben ülő kormányzati képviselők mindezt komolyan gondolják. Hogy az ellenzék, a sajtó, a volt bürokrácia, a leköszönt kommunisták, .... mind összeesküdtek ellenünk. Akkor nagyon megijedtem: Úristen! Ennek a kormánytöbbségnek a kezében van az ország sorsa!"
Orbán Viktor (Tiszta lappal 1992-es kötet)
@fzs.1933:
Nein, nein, nein! Ezek minden humoristát zsebredugnak:-(
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem kell tanulnod, csak kérdezz! :)
@AKIsTUDATLAN: "És keres nettó 140 000 jó magyar forintokat."

Te kis tudatlan!

Hát nem érted, hogy nem a diploma, meg a tudás a lényeg, hanem a közös kollégium, meg a közös fusbal csapat?
@fzs.1933:

De igényes vagy! Neked nem elég érv, hogy kuss?
@fzs.1933:
Ez már az a muhaha h nem hiszem el h ezt akár ebben az országban is meg merik csinàlnii v nem félnek h kardélre hányják őket. Ez beszarás ami itt megy!!
@látjátok feleim szümtükkel:

kérek engedéjt meghunyászkodni és kussban maradni!
@fzs.1933:
De, hidd el és ne reméld.

"Folytatjuk."

Folytatják? Akkor meg?!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
az az ijesztő, hogy nem tudnak már leállni...
Szerintem valami láncreakció indult be a kormánynál. Remélem, hamarosan leolvad a reaktor!
@fzs.1933:

Megszűnnek jövőre az utolsó korkedvezményes nyugdíj lehetőségek is. A mozdonyvezetők is még vígan vonatozhatnak az 'állásban', ha meg már alkalmatlanná válik az '__elhasználódástól__' kirúgják a picsába és kész. Legalább kevesebb lesz a nyugdíja, viszont vadiúj stadionokban grasszálhat, feltéve, ha jegyet ki bírja fizetni vagy Azeri Szíjjatok Csak Petike újabb úszómedencés, szerény, alig 400 négyzetméteres nyomoronctanyákat gyűjtögethet a Nagy Stadion Gyűjtő példáját követve, és persze vannak még nagy gyűjtögetők...
@jaegtoer:

meg lesz ennek a böjtje. Csak még nem tudjuk ki fog állni a rossz végén... :(
@fzs.1933:

Ebenguba?

Ezt Lázár János, a lézeres, meg a szállodaszámlás nyilatkozta:

“pénzosztók nem az eredetileg lefektetett szempontok alapján osztották a támogatást. > vajon az elmúlt 5 év közbeszerzésire is gondolt?< A norvégok által erre kijelölt szervezetek, így az Ökotárs és mások meghamisították a pontozást>ja csak a trafikok ügyében lehet szubjektíven értékelni<, az objektív bírálatot, és vélelmezhetően leginkább saját ismeretségi körüknek adták a pénzeket>ezért kaptak a műkörmösök, meg a polgármester feleségek szántókat?<. Pitiáner módon belenyúltak a kasszába is és saját kiadásaikra költöttek a rájuk bízott összegből<lásd a pécsi egyetem kirúgott pénzügyeséről szóló linket<. Magyarul, visszaéltek a norvégok>magyar adófizetők pénzével ( maga Lázárs is? )< pénzével és áttételesen a magyar adófizetők bizalmával.”

Aki állami pénzen dőzsöl külföldi luxusz szállodában kiküldetésnek álcázva, majd azt nagyvonalúan befizeti a kasszába, meg lézeblokkolós autóval jár, az jobb ha mélyen hallgat. Vagy jobban teljesít?
@fzs.1933: Szökik már a gáz, az elpárolgott acélidegek gőze, mert komoly gáz van. Fertőző is, mert Navra után árván maradt jómunkásemberek kisírt szemmel járnak igazgatni addig, amíg Petike nem talál magának olyan csapatsportot, amit többen játszanak. Közben retteg mindenki a külföldiül beszélő akárkiktől is, akik a szomszéd asztalnál kóstolnák a gulasch-t, és bizonygatják már nekem is, hogy ők aztán tényleg nem :D
Mikor pont ők mesélték, miközben az új ótójukat mutogatták, hogy "amikor az ÁFÁ-t csökkentették, én sírtam".

:D

Miben bíznak?
@fzs.1933:

A csauszeszku sem tudta, oszt a végén kiderült neki is.
vazzeee. hát nem hiszem el:

"Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak..."
Tállai András 2014
Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára

Aki nem hiszi:
www.atv.hu/belfold/20141112-tallai-megvedte-vida-nyelvtudasat
@látjátok feleim szümtükkel:

közöd? Lassan mondom, hogy megértsd: C S A K!

:(
@fzs.1933: :D

Nyalv törvényei szerint adózunk? Má mé? Miért nem rögtön a gáztörvények szerint?
@miva?:
Petike mennyi napidíjat kap? Csak mert mióta kinevezték, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány napot volt itthon. Jó, tudom, hogy külügyér, de akkor is! Szubjektív: el nem tudom képzelni, hogy ne verné magát luxusba az útjain!

Kizártnak tartom, hogy bízzanak még bármiben is!
Egy dologban bízhatnak. Abban a kétmillióban.
A tüntetés szervezők
"Közleményükben azt írják, azért demonstrálnak, mert „az utóbbi 4 évben több mint negyven új adónemet, adóemelést jelentett be a kormány, ennek következtében 55 adót fizetnek az állampolgárpolgárok”."

ÉRTED? TÖBB, MINT NEGYVEN ÚJ ADÓ ÉS ADÓEMELÉS 4 ÉV ALATT.

55 ADÓT FIZET A MAGYAR ADÓZÓ!

Tényleg jobban teljesítenek ( mint az előző kormány ).:D
@fzs.1933: A kétmillió miben bízik, ha már az utcán állítanak meg kocsiból kiszállva, hogy ők aztán nem, de soha...
@fzs.1933:

Pszichológiailag szerintem esélytelen változtatni, mert a legerősebb dolog a NER körül a kognitív disszonancia, vagyis amikor minden helyzetben a szavazók meg tudják győzni magukat arról, hogy a kormány jó, igazságos és helyesen cselekszik, a kormányon belül mindenki hiteles és becsületes (mondjuk amennyire a szavazók elvárják), és ebben nem zavarják őket sem a tények, sem az általuk tapasztalt dolgok, mert azokat vagy kizárják, vagy a kormány kommunikációja szerint "támadásként" értelmezik.

Ezt csak maga a kormány tudja összedönteni, ahogy a fiúk egyre nagyobb vérszemet kapva egyre kockázatosabb lépéseket tesznek meg vagy lesznek kénytelenek megtenni, mert ez magával hozhat olyan elemeket, amiről az egyes szavazók már egyszerűen nem tudják meggyőzni önmagukat, és hacsak a tehetetlenség nem viszi őket magával, lemorzsolódnak.

Ez a kormány a NER-rel és ezzel az ellenzékkel legfeljebb saját magát tudja megdönteni.

Szerintem.
@fzs.1933:
"Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak..."
Tállai András 2014
Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára

Egyszerűbb lett volna, ha azt mondja, amikor a Vida diplomázott, nem volt előírás törvényben a nyelvvizsga. A nyilatkozat szerint most már csak az a kérdés, miért is kell?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Keményen rajta van a kormány saját megdöntésén..

Ha előre elhatározták volna sem lehetne ennél jobban lenullázni magukat. Ha két hét alatt bedobják a törölközőt, akkor ehetne később puccsról beszélni, de ezek már fejenként háromszor Torgyán alá járatták le magukat. Mit nem adnának egy csílei cseresznyéért ma?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

valami hasonló következtetésre jutottam tavasszal én is.
Bármennyire fájdalmas is lesz legtöbbünknek, hagyni kell, hogy az egész szarkupac összedőljön és eltemesse ezt a kurzust és az összes ácsingózót.

Azonban úgy tűnik, a zemberek valamit talán megsejtettek, hogy ha ezt hagyják és nem próbálnak maguk is tenni valamit, akkor nagyon-nagyon fog fájni. Még nincsenek sokan, de ami késik, nem múlik.

Ámen
@fzs.1933:

EU tagként meg nyilván nem kell külföldi konferenciákra járnia, a NAV-nak abszolúte nincs ilyen-olyan jogharmonizációs kötelezettsége, semmilyen külföldi szaklapot nem kell olvasnia, hogy tájékozódjon a nemzetközi adózási trendekről, és az adóelkerülés hatékonyságának javításához sem kell eseti kapcsolatban lennie a külföldi adóhivatalok vezetőivel.

Ja, egyébként a NAV pont úgy működik, mintha ezeket tényleg nem csinálná, de nem hiszem, hogy erre az országnak és a kormánynak teli szájjal kéne büszkének lennie.
Anyám azt mondta 56-ról akkor, amikor már nagy voltam, és megértettem: a Rákosit soha nem tudták volna megdönteni, ha magától megszünteti a kötelező beadást ( aki nem tudja mi az, nézzen utána ).

Majd most is megunja a nép a bőre nyúzását.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Csak jöjjön egy multi vezetője a NAV-hoz. Az is elég kínos, nem? Mikor náluk már a segédmunkásnak is középfokú nyelvtudás az előírás...
@miva?:
van egy PÁRTTAG ismerősöm. Elég magas polcra keveredett. Elhívom már egyszer, hogy ő most mit lát onnan. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok.
@látjátok feleim szümtükkel:

én eddig azt hittem, hogy az adókról szóló jogszabályok szerint adózunk! :)

VI lehet, hogy az adótörvényekből tette a nyelvvizsgáját? Ezek szerint tud adóul?
@Gábris szomszéd:

1. .....
2. .....
3. .....

találd ki! :)
@fzs.1933: Éedekes lenne. Nekem gyerekkori barátom egy város polgármestere meg a jegyző. Ők pl két lábbal a földön állva, egyéni hitelességüket vígan megtartva vígan túlélik a dolgot. Az is igaz, hogy egyik sem gyarapodott konkrétan semennyire mostanában.
A Fidesz gyűjtőpárt, és mint ilyen, sok értékes ember van a tagjai közt. Én azt a pillanatot várom, mikor már ők is elmennek tüntetni, és szerintem erre sokat várni nem kell :D
Csak annyit még Tállaihoz:
ha én feleannyi butaságot öntenék ki a szájszervemből mint ő, lehetek-e miniszter?
@fzs.1933:

Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de a "tevők", a tüntetők most éppen a kormány dőlését odázzák csak el. Ugyanis ők azok, akiken keresztül a kormány mindenféle érdekkörök machinációit napirenden tudja tartani, és minél többen lesznek az ellenünk tüntetők, annál erősebben kell fogni a bentmaradókban az "aki nincs velünk, az ellenünk van" szöveget.

Minden tüntető a "külföldi érdekkörök" meg a mittudoménkinek a fizetett ügynöke lesz, bárki szervezőről előcitálják majd, hogy egyszer kezet fogott egy ballibsivel, és akiről nem tudják, arról is el fogják hinteni, hogy csak bedőlt a külföldi hazug propagandáknak. Lázár cikke is erről szól: hogy aki nem őket kérdezi meg a "tényekről" az automatikusan hazugságok és félrevezetések alapján ítéli meg a kormány tevékenységét, ami ellene van a magyar kormány szabad elbaszáshoz és önámításhoz való jogának, levezetve persze Magyarország függetlenségéből.

A tegnapi nap meg megmutatta, hogy Magyarországnak senki sem diktálhat, legfeljebb ha hoz pár köbméter gázt, ami ugye a régi vicc alapján: "Azt már megbeszéltük, hogy minek nézem. Most már csak az ár lehet vita tárgya.".
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

igaz, de lassan kezd szélesedni a civil nyomás. Szerintem egyre kevésbé fog most már beválni ez a megosztósdi taktika.

Neked mi a tarifád? :)
@miva?:

én is biztos(?) vagyok abban, hogy lehetnek jó szakemberek, alapvetően jó emberek közöttük. De még nem nagyon mutatták meg magukat. Egyelőre még mindig az egzisztencia a fontosabb.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ez most fog kiderülni, mert nem a netadó volt a nagy pofáraesés; akkor még el lehetett hinteni, hogy csak pár geek hőzöng, mert a pattanásos-dagadt seggüket fel kell majd emelni a WoW meg a facebook elől.

A devizahiteleseket viszont eddig végig a "kedvező forintosítással" hitegették, most meg széttárják a kezüket, hogy jaj, ezek a mocskos bankok túl erősen lobbiztak, így aztán kénytelenek vagyunk piaci árfolyamon átváltani. Ez ugye azt jelenti, hogy az eddigi banki terheken felül MINDEN veszteség az ügyfeleké, gyakorlatilag a mostani árfolyamhoz tartozó részleteiket fogják konzerválni, figyelembe véve persze a forint és az euró/frank hitelek közti nem csekély kamatkülönbséget. Erről mit hitethetnek vajon el? Ezt kire fogják rákenni?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Nem baj ám, ha 6 hónappal később bukik a Párt. Ez annyit jelent csak, hogy annyival véglegesebb a bukás. Ezeknek minden kormányon töltött perc átok.

Én vígan szemlélem egy végtelenül bölcs és humoros nép és egy végtelenül ostoba és öntelt kormány meccsét.

Pluszbónusz OLAF + EUROPOL meg a többi jóakaró :D

Appám, ekkora szarba véletlenül keverni magukat felveti a debilitás definíciójának újragondolását.
@fzs.1933:

Bevallom, én sem vagyok jobb, mint a kormány; pár millió köbméter földgázért lehet, hogy én is lemennék kutyába:).
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

a Matolcsíra, hiszen ő az egyik legfüggetlenebb nyertese a dolognak. Mármint az MNB, bár az egy és ugyanaz.

Amikor egy héttel ezelőtt is mondta mr20%, hogy nem piaci árfolyam lesz, meg egy fél évvel ezelőtt is és erre most de mégis, akkor csoda, hogy nincs kint senki az uccán.

Amúgy biztos lehetsz, hogy:
a bankok lesznek a hibásak,
és külföldi nyomásra lett így.

Kéz széttár, nem tehetünk róla és egyébként sincs itt semmi látnivaló!
@miva?:

Nem debilek, csak túl sokszor kockáztattak túl nagyokat, és úgy tűnik, most kezd elfogyni a szerencséjük.

Például most kezd hirtelen mindenki rádöbbenni, hogy "Úristen, bazmeg, tényleg ezek a pofák lesznek a nyakunkon még négy évig?!"
@miva?:

ajánlunk az értelmező szótárba új definíciót? :)
@fzs.1933:
Mit gondolsz arról h Hawkins volt tudóstársa, Penrose nehány évvel ezelőtt olyan koncentrikus köröket talált a háttérsugárzásban, ami alapján arra következtetett h a nagy bummot megelőzte egy masik, azt is egy, stb?
Esik szét a KDNP, kizárták bpi választmányi elnökét. Mellár után lehet mondani h ez egy folyamat kezdete, normális konzervativ emberek sem bírják azt ami most van:
m.vg.hu/cikk/438839
@fzs.1933:

Dehogy, de ha már van földgázom, a kormány biztos velem is szívesen tárgyal majd, esetleg meg sem sértődöm azon, ha kicsit szerényebb külsőségek között, mondjuk arról, hogy jutányos áron bérbe vehessem a most éppen kihasználatlan gáztározói kapacitásokat :).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
valasz.hu/itthon/gonosz-fegyvert-vetett-be-orbanek-ellen-az-usa-106441
"Ez az első alkalom, amikor ilyen széles körben, ennyire nyíltan és részletesen beszélhetünk a 7750-es elnöki proklamációról. Gratulálok a magyar sajtónak és a magyar népnek az úttörő szerephez!”

Hát, izé, köszi, tök jó most nekünk."
(ennek a Dévényinek humora is van - vagy csak vaktyúk?)
@CsekklisztNo.10Reloaded:

azt nem mondtam, hogy a modern elméletekkel lépést tartok! Egyelőre tudásom alapja a 14. századig nyújt biztos támpontot. :)

Gyorsan kerestem egyet a dologra. Lassan fogom fel, hogy miről is ír. A tudományos hátterét még egyáltalán nem fogtam fel, de...

Amit magam tudok a világegyetemről, az alapján azt mondanám, hogy Univerzumunk csak egy aprócska sejt valami nagyobb egészben. Elég, ha megnézed a megfigyelhető világegyetem szerkezetét és mellé teszel egy ideghálózat mikroszkópos fotóját...

d1jqu7g1y74ds1.cloudfront.net/wp-content/uploads/2011/07/tumblr_lfys7wWfpd1qzyhb5o1_1280.jpg

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Culture_of_rat_brain_cells_stained_with_antibody_to_MAP2_(green),_Neurofilament_(red)_and_DNA_(blue).jpg
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Te fizetnél? Nooormálisss? Margit! :)

tegnap babot ettem. Úgy érzem 120%-ra tudnám tölteni a tározókat. És még az oroszoknak is tudnék adni.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Rajzolt ő már a négyszín sejtésnek ellentmondó térképet is tudományos folyóiratba. Egy hónap forradalom után kérte a kollegákat, hogy tekintsék már meg a dátumot: április 1.
@fzs.1933:
Akkor volt már távcső ? :-)))
Köszi a képeket is, ez nagyon érdekes analógia. Minden hasonló elvek szerint épül fel a világban, mert ez "racionális", v hatékony.
Penrose-ra visszatérve: sztem igaza van! Ami nagyon sok más kérdést is felvet:-)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
szóval szerintük, aki többet keres, az fizessen többet? És igazságos a progresszív adótábla.
Aztán ez hogy a fenébe jön össze az egykulcsos SZJA-val? Ezek a bolsik az adóztatásban érvényesítik a kvantumelméletet?
@fzs.1933: Multiverzum a kozmológiai elmélet neve.
Oka rengeteg lehet, mérhető bizonyítéka annál kevesebb, viszont a legfontosabb axióma miatt feltételeznünk kell: nem speciális a megfigyelőként betöltött szerepünk. Más univerzumok más megfigyelői a mi természettörvényeink testvéreit, unokatestvéreit állapítják meg.
@miva?:
Humora is van? Akkor király csávó :-) kulonben nincs olyan tudós aki ne mondott volna valamiben egetverő hujeséget...
@miva?: @fzs.1933:
Ácsi, ácsi!!!
Kettő (2) csillagász tudoshoz van szerencsénk itt?
@kekex: Ne már! A logika és a NER összeegyeztethetetlenek, bár saját hatáskörben mindegyik jól írja le a valóságot. Pont mint a kvantummechanika meg az Ált. Rel.

Örvendjünk, hogy ily magasságokba ért társadalmunk immár!
@miva?:
Multiverzum: ez máshogy nem is lehet!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

vagy esetleg nem létezik legkisebb és legnagyobb. Egyszerűen mindig van egy kisebb és egy nagyobb skála, ahol mintegy újrakezdődnek az alkotóelemek.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Én nem vagyok csillagász, épp csak leszigorlatoztam muszájból asztrofizikán, mert kellett a kredit :D

A hülyeségetmondás elemi elidegeníthetetlen jogunk. Arra találták ki a publikációt, hogy a többiek észhez térítsenek. Nincs a tudományos világban senki olyan mint Orbán, akinek az igaza körül pördül az univerzum.
@miva?:

igen, Multiverzumnak nevezik, de...
Ha így van, akkor azt nem tudom már úgy kezelni, hogy NEM valaminek az alkotórésze.
@kekex:
Az SZJA-ban az egykulcsos azért jó, mert azt a zemberek fizetik meg, a reklámadót meg nem a zemberek fizetik meg, tehát az lehet sokkulcsos, mert ott figyelembe lett véve, hogy a "nagyobb bevételű cégeknek arányaiban is nagyobb a teherviselő képessége". Először csak 40, utána meg 50%-kal, de ha sokat kekeckednek, még egyszer-kétszer megvizsgálják a teherviselő képességüket, aztán egyszer csak megállapítják majd, hogy az RTL-Klub képes fotoszintetizálni, mert egy pálma, az meg a teher alatt nő igazán.
@fzs.1933: Nonono, akkor miért szopattak az Ált. Rel elején azzal a nyamvadt Planck távolsággal?

Ha most kiderül, hogy ami, akkor morcos leszek!!!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ezek szerint! :)

Na, okoskák, ezen gondolkodjatok el:

A Világegyetem korát jelenleg (egyszerűsítsünk) 14 milliárd évre becsülik. Műszereink ellátnak akár 13 milliárd fényévre is. Van egy "A" objetum tőlünk 13 milliárd fényévre. Vele 180 fokkal ellenkező irányban látunk egy "B" objektumot 10 milliárd fényév távolságban.

Mekkora az A-B távolság? Lehet-e több, mint az univerzum kora? Ezt még nem tudtam feloldani. Valaki?
Volt már?
"Jelezte?" :) Az a "pic.ánrúgás" diplomáciai megfelelője...

"Jelezte Berlin az Orbán-kormánynak, hogy nincs helye a különutas politikának, így a miniszterelnök kész változtatni a politikáján, jelenleg a fordulat előkészítése zajlik – állítja egy magas rangú fideszes forrás. Ám egyelőre ennek nem látni a jeleit, igaz, forrásaink szerint az erősen centralizált kormányzati rendszer csak nagyon lassan lenne képes irányt változtatni."
hvg.hu/itthon/20141112_Orban_igazodik_a_nemetekhez_fordulat

Nehéz lesz a trollok élete, most majd 180 fokos fordulat és "Ki kell jelentenünk, hogy nekünk „Keletázsia” mindig is a szövetségesünk volt" - most majd ott, a rothadó nyugaton...

"A Gyűlölet Hetének hatodik napján - felvonulásokkal, szónoklatokkal, üvöltözéssel, énekszóval, zászlókkal, plakátokkal, filmekkel, viaszfigura-kiállításokkal, dobok pergésével és kürtök harsogásával, menetelő lábak dobogásával, tankok hernyótalpainak nyikorgásával, repülőgépek tömegeinek dübörgésével, ágyúk dörgésével teli hat nap után -, mikor az izgatottság a tetőfokára hágott, s az Eurázsia iránt érzett általános gyűlölet olyan őrjöngéssé fokozódott, hogy ha a tömeg a kezébe keríthette volna a kétezer eurázsiai bűnöst, akiket az ünnep utolsó napján nyilvánosan szándékoztak felakasztani, feltétlenül darabokra szaggatja őket - éppen ebben a pillanatban adták tudtul, hogy Óceánia mégsem Eurázsia ellen visel háborút, Óceánia ellenfele Keletázsia. Eurázsia szövetséges hatalom."

Imolka öreganyátoknak meg a többi szarházinak még nem jött meg az új direktíva, de lesz pár nyugtalan éjszakájuk addig, mert már fogalmazzák! :D
@fzs.1933: hö? Hogy a multiverzum nem valaminek az alkotórésze?

Vannak olyan csinos kozmológiai elméletek is ám, hogy azzal hergelni lehet a legnyitottabb püspököket is :D

csak a bizonyíték kevés, de ez érthető is.
@fzs.1933:
Cseszed, azt se tudjuk, holnapután merre kanyarodik a Vezényló! Iszol te rendesen???
@fzs.1933: A távolság nagyobb mint az univerzum kora :D

Fideszes-e vagy?
Hát igen... nehezen fordul rá az adminisztráció...

"Óceánia Keletázsia ellen visel háborút; Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. Öt esztendő politikai irodalmának nagy része most tökéletesen elavult. Villámgyorsan helyesbíteni kell mindenféle tudósítást és feljegyzést, újságokat, könyveket, röpiratokat, filmeket, hanglemezeket és fényképeket. Noha semmiféle utasítást nem adtak ki, mindenki tudta, hogy az osztály vezetői azt szeretnék: egy hét múlva egyetlen célzás se maradjon sehol az Eurázsiával való háborúra vagy a Keletázsiával való szövetségre. Gyötrelmes munka volt, annál is inkább, mert a vele kapcsolatos eljárásokat nem lehetett igazi nevükön nevezni. Az irattári osztályon mindenki napi tizennyolc órát dolgozott a huszonnégyből, kétszer háromórás alvással megszakítva. Matracokat hoztak fel a pincéből és telerakták velük a folyosókat. Az ebéd, vacsora és reggeli szendvics és Győzelem-kávé volt, amelyet a kantin személyzete gördülő asztalokon hordott körbe. Winston, valahányszor abbahagyta a munkát, hogy aludjék egyet, igyekezett üresen hagyni az asztalát, s valahányszor visszabotorkált, bedagadt szemmel és fejfájósan, megint papírhengerözön borította az asztalt, mintha hó fújta volna be. A papírhengerek szinte eltemették a beszélírt, s leömlöttek a padlóra is, úgyhogy az első dolga mindig az volt, hogy rendezett oszlopokba rakta őket, s így helyet csinált magának a munkához. A legrosszabb az volt, hogy a munka egyáltalán nem volt gépies. Sok esetben csak a neveket kellett kicserélni, bizonyos részletesebb tudósításoknál azonban nagy gondra és képzelőerőre volt szükség. Egyes esetben még alapos földrajzi tudás is kellett a háborúnak a világ egyik részéből a másikba való áthelyezéséhez.

A harmadik napon már elviselhetetlenül fájt a szeme, s szinte percenként meg kellett törölnie a szemüvegét. Olyan volt ez, mint valami fárasztó fizikai munkával való kínlódás, amelyet igazság szerint nem lett volna szabad elvállalni, s amelyet mégis mindenki kínos gonddal igyekezett elvégezni. Ameddig csak vissza tudott emlékezni, sohasem zavarta az a tény, hogy minden szó, amelyet a beszélírba mormol, a tintaceruzájának minden vonása megfontolt hazugság. Ő is éppoly kínos gonddal ügyelt rá, mint bárki más az osztályon, hogy a hamisítás tökéletes legyen. A hatodik nap délelőttjén a papírhengerek áradata elapadt. Mintegy félóráig semmi sem hullott ki a csőpostából; aztán jött még egy henger, aztán semmi. Mindenütt körülbelül egy időben fogyott el a munka. Titokban mély sóhaj szakadt fel mindenkiből az osztályon. Végrehajtottak egy hatalmas feladatot, amelyről még csak említést sem lehet soha tenni. Most már lehetetlenség, hogy bárki is okmányszerűen bizonyíthassa: valamikor háborút viseltek Eurázsia ellen. Tizenkét órakor váratlanul kihirdették, hogy a Minisztérium minden dolgozója szabad másnap reggelig."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ó jee. Szerintem egyébként Viktort és barátait semmiféle fordulat nem menti meg az OLAF + EUROPOL kokitól.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Egyes elméletek szerint egy többtonnás bálványt fel lehet dönteni (előbb-utóbb) azzal, ha egy tollpihével rendszeresen lökdösik.
Fogd fel a permanens tüntetéseket ilyen "tollpihének"
@miva?:
igen, jelenleg itt már nem a tudás van, hanem, hogy hiszel-e benne. Innen meg már csak egy lépés...
@miva?:

nem vagyok e.

Tudod te, mit kérdezek!
@fzs.1933:
Viszont januárról márciusra és augusztusra halasztották a nagy felhomályosítását a devizahiteleseknek. Ráérnek akkor megtudni, hogy át lettek verve. Viszont addigra már jó idő lesz, és mégiscsak kellemesebb langy tavaszi szellőben vagy nyáreste tüntetni!
@fzs.1933:
"ha én feleannyi butaságot öntenék ki a szájszervemből mint ő, lehetek-e miniszter? "

Nem. Ahhoz kétszer annyi butaságot kellene szájszervedből kibocsátani. Adnak ők a minőségre...!
@kekex:
ez igaz. Anyámat is könnyebben fogom tudni rávenni, hogy jöjjön el a kölykökre vigyázni. :)
Folyton csak a politika, ahelyett, hogy férjet keresnétek nekem, minnyá' meg is sértődöm.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

az biztos, hogy minőségi hülyeséggel látnak el minket!
@fzs.1933: Azért árnyalnám a képet. Megbizonyosodhatsz felőle, hogy az infláció meg a lassulva aztán gyorsulva tágulás meg az idő relativisztikus tulajdonságai nagyon jól leírják a dolgot. Ezenfelül vannak reprodukálható kísérletek, amikből kiderül ugyanez. Aztán vannak előre megjósolt eredmények, amiket kimértek, és tényleg. Stb. Ez nagyon nem hit. Ez úgy működik, hogy tízezrek szeretnék, hogy beboruljon a rendszer, és minden apró fogást kipróbálnak, hogy hátha. És reméljük, hogy valakinek majd sikerül. Ha sikerül, akkor kapunk egy egyszerűbb, általánosabb képet, amit majd baszogathatunk, amíg az is le nem omlik. Itt az a nagy félreértés, hogy a tudomány felkent papjai nem védik a rendszert, hanem pont ők szeretnék a legjobban lerombolni azt. Csak hát ugye nem mindenhol érv gabriella CSAK-ja, nem mindenhol van igaza eleve uraknak, hanem itt a logika uralkodik, semmi több. Amiben meg egy hadsereg zseni megállapodik, mint pillanatnyilag legelfogadhatóbb magyarázat, az bizony a pillanatnyilag legelfogadhatóbb magyarázat. Nem a valóság, nem az igazság kvintesszenciája, hanem a jövőben bármikor megcáfolható, de pillanatnyilag legelfogadhatóbb magyarázat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nagyjából ez lesz nálunk is. Abból kiindulva, hogy az magyar zember memóriája nem haladja meg egy muslicáét, egyszerűen kijelentik majd, hogy ők mindig is eztetet mondták, és minden ezzel ellentétes állítás a tuggyukkik műve!
Ok. Ha most van a bumm, és 13,5milliárd évet fénysebességgel szalad a világvége előlünk, akkor jobbra és balra is 13,5milliárd fényévre lesz a világvége a pislantás időpontjában - a pislantás időpontja azért itt megér egy misét, mert az idő furi dolog, ráadásul a bummnak nincs közepe, hanem az a tér minden pontján egyszerre történt, csak az akkor még egy pontban volt, stb.

furi ez nagyon
de még ezt is könnyebben megértem, mint hogy Orbán mit művel svejcbe, meg gázcég, meg azeriek miatti kitiltás, meg szíjjártó.

Itt az igazi szellemi kihívás, hogy ez most hogyan
@fzs.1933:
Ezen még így nem gondolkodtam el:-) de ezt sem zárnám ki. Egész gondolkodásunk axiómára épül érzérzékszerveink által behatárolt, tehát tuti h minden mashogy is !! van.
Nem tudósok (hagyjuk) azt is mobdták h vannak olyan univerzumok amik csak nagyon rövid ideig vannak fent azokra is mas törvények kell h vonatkozzanak. Szerintem..
sorry, lányom megébredt, megyek vigasztalni.
Lehet, melléalszom.
Ha így lenne, köszönöm az eddigieket!

Szép estét!
@fzs.1933:
Az tuti, h a fénysebesség mindig államdó volt? Mi van, ha az elején nagyobb volt, tehát a vilag kora 14 Mrd év, de területe sokkal több?
@CsekklisztNo.10Reloaded: No akkor. 0 sebesség newton óta nincs. Mihez képest változna a fénysebesség? Volt szó róla, hogy öregedik a fény, attól a vöröseltolódás, de nem jött be.

Az érzékszerveink már nem osztanak vagy szoroznak, mert hegynyi detektorhalmazok néznek helyettünk.

Nem kellenek más természettörvények ám egy nagyon más világhoz, az is elég, ha pl az elektron tömege csak fele akkora, vagy az elemi töltés 23%-kal nagyobb.

De a legtöbb természettörvény bizony mindenféle invariáns, szal nekik tökmindegy hogy milyen világban alkalmazzák őket. De sztem olvassátok el Ledermann-tól Az isteni a-tom című könyvet. Nem kell ezt misztifikálni, de nem blogra való a téma, mert tényleg bonyi, és matek nélkül azt mond az ember, amit csak akar.
Belépés

MenüCímlapCelebTrendLove&Sex

2014. november 12., szerda 15:15

0A fél internet Kim Kardashian hátsóján nevet

Lehet, hogy a híresség ezúttal tényleg túlzásba vitte a fenékmutogatást?

h
i
r
d
e
t
é
s

Ma már írtunk arról, hogy Kanye West hitvese milyen arcpirító fotóval szerepel a Paper magazin címlapján. Mivel a méretes hátsóról készült kép azóta elárasztotta az internetet, érthető, miért nem kellett sokat várni az mémgyárosok reakciójára. Most megmutatjuk nektek a legfrappánsabb képzettársításokat és photoshop-műveket.

Kim Kardashian úgy néz ki a Paper címlapján, mint egy kentaur. Kicsit továbbvittem a gondolatot.

- kelkulus @Twitter

London minisztere nemsokára bemutatja a főváros új biciklitárolóit.

- angrybritain @ Twitter

Itt van egy krupli, amiúgy néz ki, mint Kim Kardashian

- biscuitahoy @ Twitter

Kim Kardashian szó szerint úgy néz ki, mint egy műanyag Barbi, ami egyáltalán nem hasonlít egy valódi nőre. Mérjétek össze a csípőjét a testével.

- sarakhalegh @ Twitter

Az érthetetlen fenékkultusz nem csak a trollkodó netezőknél vágta ki a biztosítékot: több sztár is nemtetszését fejezte ki a fotó kapcsán. A Glee-ből ismert Naya Rivera például a következőt nyilatkozta, mondván, egy anyának nem kellene bevállalnia ilyesmit.

Nem szoktam ilyet, de... Te alakinek az édesanyja vagy.

A 18. szülinapját a napokban ünneplő Lorde már csak egy "anyu" kommentel osztotta meg ma a botrányos címlapfotót.

Tetszik? Oszd meg!

Szólj hozzá te is!Hozzászólások (0)

Nincsenek hozzászólások

Belépés

E-mail

Jelszó

 Vissza a tetejére

Minden jog fenntartva. - Ringier Kiadó Kft.
Normál verzió
@Bicepsz Elek:
Azt szokták mondani, "Nagy kufferba jó pakolni!", csak elfelejtik a folytatást, hogy "Viszont égő vele utazni..." :D
No a végére azért körbeírom, hogy hogyan látom én a dolgot:

A Legnagyobbat folyton szopatták, és ő szintén folyton hasonló kedveskedést várt el alattvalóitól, de egyedül maradt. Szaladt az idő, és mindkét irányból hiányérzete támadt, hát megpróbálta egyedül. Nagyot görbült, nyújtózott gömbölyödve, és egyszer csak eltört a gerince. Ekkor rányitott élő adásban udvari riportere, mire a dicső csak annyit mondhatott lebénult testével, saját farkát nyelvével szájából kitolva:

A liberális kommunisták voltak!
@miva?:
Nem tudok jo valaszt, mert teljesen laikus, amatőr vagyok es meg matekbólmis csak közgazdász.
De ez a lassuló fénysebesség lehetne egy elegáns (persze rossz?) válasz. Van egy könyv, szigorúan nem tudományos igényű, majd megkeresem, mert egy érdekes megoldást nyújt h hogyan teremtette Isten a világot 7 (6) nap alatt- valami ott is a változó idő forgalomra épült. Miért lenne a fénysebesség állandó az idők folyamán - szerintem nem is max...
Vilag képunket meghatározza mit érzékelünk belőle, s nem forditva. Szerintem.
Köszi az ajánlást. Is :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azé közép kufferba jó pakolni és utazni vele, meg lovagolni, etc.:))
www.napiszar.hu/Thumbnails/21267.w-400.h0.q100.jpg
Ha valamelyik ócska narancsbolsevik seggnyaló felbukkan, akkor üzenem neki, hogy bekap6ja ő is, meg a hasonló aljanép is:

"Kabinetfőnökként emlegetik, de hivatalosan csak „a miniszter megbízásából a kabinet működését koordinálja” Szijjártó egykori futsalos csapattársa, Benkő Szilárd, írja a Vs.hu. A lap szerint ezt a posztot azért kreálták Benkőnek, mert nincs diplomája.
Benkő 2012 júliusától Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár kabinetfőnöke volt a Miniszterelnökségen, bruttó 885 ezer forintért. Szijjártó miniszteri kinevezése után őt is magával vitte a Külgazdasági és Külügyminisztériumba is, ahol Benkő ugyanezt a bért kapja."

index.hu/belfold/2014/11/12/kvazi_kabinetfonok_lett_szijjarto_futsal_csapattarsa/

Ki mondja, hogy ez az ország nem a lehetőségek hazája?
Egy szimpla érettségivel így lehet keresni!
@CsekklisztNo.10Reloaded: De hát nincs viszonyítási pont, amihez képest lassulhatna az idő vagy a foton.
@fzs.1933:

Ha a középpont közelében vagy, akkor lehetne, mert akkor nem az A-B távolság számít, hanem a középponttól való távolságuk. Mondjuk úgy kell elképzelni, mint egy 28cm átmérőjű kör 23 cm hosszú húrját, vagy a körön belül egy 23cm hosszú szakaszt, ami 13/10 arányban oszlik meg.

A kérdés csak az, hogy ebben az esetben a testek középponttól mért távolsága mekkora. Első elképzelésem szerint ilyen nem lehetséges, mert nem csak az égitesteknek kell kellő mértékben eltávolodni a középponttól, hanem még a fényüknek is vissza kell jutniuk az érzékelés pontjába. Ez a kettő együtt nekem túl nagy távolságnak tűnik, hogy beleférjen a 14 milliárd fényévbe.

De ha van itt matematikus, kiszámolhatná:)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Te, ezermilliárd forintból kijönne szuperhiperbruttóval félmillió ilyen havi fizetés évente!

Hol a többi :D
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
@miva?:

akkor máshogy teszem fel a kérdést:

elképzelhető-e, hogy két objektum között a fény útja tovább tartson, mint amennyi az univerzum kezdete óta eltelt?

Vagy csak én nem értek valami alap dolgot?
@fzs.1933:

Szerintem igen, mert ez "csak" annyit jelent, hogy a két objektum egymás számára láthatatlan, de te a vizsgált pontból még éppen láthatod őket... ha én jól értem.
@miva?:
egyébként laikus vagyok, szinte nulla matematikai tudással. Amatőr szinten 30 éve foglalkozom csillagászattal. Szabadszemes megfigyeléssel elsősorban, második éve pedig szakkört vezetek a gyerekeim iskolájában.

Reméltem, hogy legalább ebben a témában én lehetek a penge... Erre ez sem... :(

;)
Viszont jó éjt. További kellemes estét, és drukkoljatok rozettáért. Csak hogy lássátok, mennyire egyszerű egy üstököst eltalálni, jöjjön most egy kis égi mechanika pár alapegyenlettel:

mek.oszk.hu/04800/04800/04800.pdf
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

válaszaitokból kezd valami derengeni. Ezek szerint a látóhatár 14 milliárd fényév, ha tetszik, ha nem. Egyszerűen azért, mert nincs több idő.
@miva?:
könyvtáramban ott van! :)

Jó éjt!
@fzs.1933: elképzelhető, ezek az objektumok ilyenkor nem látszódnak addig, míg a fény oda nem ér. Mi is láthatnánk ilyen csillagkigyúlást, ha most nem a távcsöveink jelentenék a korlátot. Elvileg.

Az égi mechanika viszont nagyon király, és fent van a neten az egész, ráadásul az Érdi Bálint tök jó fej is, már amennyire megismerhettem.
@fzs.1933:

Ahogy mondtam, szerintem még annyi sincs, mert a fény visszaérésével is számolni kell, nem csak azzal, hogy maga az objektum milyen messzire jutott.
@miva?:
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

köszi a véleményeteket!
megint tanultam egy pár dolgot!

Azonban fél hat már nincs túl messze, ezért mennék... 14 milliárd évet azonban nem szívesen aludnék! :)

Jó éjszakát!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

na ezért nem ezentúl akárkinek érettségije! :(((

(a "koordinálja" szót kicsit lejáratták a FTC kapcsán amikor a gyilkosságért elítéltet alkalmaztak "koordinátornak"... eszetlenek!)
Az oroszok behatoltak Ukrajnába. És mit csinál Szijjártó?

Nos, a külügyminiszterünk a focis haverját támogatja. A miniszterelnökünk Merkel kegyeit lesi. A NAV elnöke az amerikai követséget támadja. Összegezve: a kormány a helyén van

magyarnarancs.hu/hirnarancs/az-oroszok-behatoltak-ukrajnaba-es-szijjarto-kulugyminiszter-mit-csinal-92566
Kövér Ausztráliában

Tévésorozatot érdemelne már egyetlen kép alapján is az, ahogy az Országgyűlés elnöke a kenguruk földjén kavar.

Így szól a sajtóhír:

Canberra, 2014. november 11.

Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke (középen) és Bronwyn Bishop, az ausztrál parlament képviselőházának elnöke (középen jobbról) felavatják a város megalapításának százéves évfordulója alkalmából állított székelykaput a canberrai Bowen Parkban 2014. november 8-án.

magyarnarancs.hu/feketelyuk/kover-ausztraliaban-92532
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mi van haver? otthon elküldtek a KIKÁba, erre kikiba kötöttél ki!:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bocs! elbactam!

(hol jár az eszem! :((( jaj de ciki!) helyesen:

na ezért nem kell ezentúl akárkinek érettségi!
@guma: Hát elég sok orosz elég régóta van már Ukrajnában. :)
@guma:
/facepalm

-azt hiszem, mi vagyunk az egyetlenek, akik a semmit össze tudjuk kötni a valamivel - hiszen canberrának semmi köze a székelyekhez
-azt hiszem, csak mi tudunk felállítani egy kaput ház -vagy kert nélkül, a semmibe nyílván

kérdéseim:
-mi foroghatott az ausztrálok fejében, amikor a magyar külügy felvette a kapcsolatot velük: -jónapot, boldog évfordulót, hoznánk egy kaput a park közepébe, és felavatjuk!
-mennyibe került a kapu és a kiszállítása?
-mit gondolnak most az ausztrálok a magyarokról?
@taga20: JESSZUM !
Na ma sem tudok majd alunni.:D
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Ezt kire fogják rákenni?"

Kire,kire, hát azemútnyócévre, meg a Gyurcsányra.:D:D:D
@ornagy50: na, viszont nekem muszáj lesz:))
jóéjt mindenkinek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "...jelenleg a fordulat előkészítése zajlik – állítja egy magas rangú fideszes forrás."

Ja, értem. Azért nem ér rá a miniszterelnök a Vida üggyel foglalkozni, mert éppen a fordulást gyakorolja. Lehet, hogy a svájci utazása is azért vonattal történt, hogy az ő
úton is tudjon gyakorolni.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: "Folyton csak a politika, ahelyett, hogy férjet keresnétek nekem, minnyá' meg is sértődöm."

Te nm tudod, hogy a férjet nem keresni kell, hanem fogni?
@látjátok feleim szümtükkel: jogos a felvetés, nézd el, nem voltam még férjnél :-)

@fzs.1933: áhá, akkor meg is sértődtem :-D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Egy szimpla érettségivel így lehet keresni!"

Bökd meg, mások is keresnek, csak nem találnak.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Látod, ha lettél volna férjnél, akkor tudnád, hogy ekkor már keresni is kell azt a férjet. Néha.
@miva?: @fzs.1933: Le vagytok maradva, ezerrel
www.nbcnews.com/news/world/pope-francis-evolution-big-bang-theory-are-real-n235696

“The beginning of the world is not the work of chaos that owes its origin to something else, but it derives directly from a supreme principle that creates out of love,” Pope Francis said. “The Big Bang, that today is considered to be the origin of the world, does not contradict the creative intervention of God; on the contrary, it requires it. Evolution in nature is not in contrast with the notion of [divine] creation because evolution requires the creation of the beings that evolve.”

A hetvegen megneztem az uj scifi-t. A film kozepen volt egy monolog, a-csinos-tudosno-monologja, ami pontosan a fenti idezet kivonata volt. A monolog kozepen az agyam ledobta az ekszijat, KO val gyozotek. Meg mindig a Biblia rendelkezik a legnagyobb impact factorral.
@glinolid:
kurva nagy szerencse, hogy a világmindenség csak úgy elvan magában és nem igen érdekli, hogy holmi humanoid akárkik mit röfögnek róla...

ez ugyanaz a dili (talán kicsit nagyobb kivitelben, mint amikor) "brittudósok" sok sok vizsgálat után kiderítették, hogy az olyan testek mint amilyen a lódarázsnak van azok képtelenek repülni, egy gond volt, hogy elfelejtették ezt meg beszélni a lódarázzsal, mert az éppen arrábbrepült

szóval ilyen ez a hitre épülő akármi, mondtam én, hogy akármilyen kíváló fizikai kutatás is, jön létre mint most a "fekete lyukakról" amelyek sem nem feketék sem nem lyukak abból lesz egy amerikai film amiben legalább egy fél várost szétlőnek, elfolyik két hektóliterm vér és négy hektóliter könny és meg is erőszakolják (teljesen mindegy kit) majd egymás nyakába borúlnak és vidáman körbenéznek a romokon...
hát ez lett...az én próféta lelkem

tehát a fekete lyuk továbbra is fekete és továbbra is az emberi fejekben van de egyre inkább kong

b rühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:

Jó reggelt!

Én már láttam a jövő évi OKJ képzések tervezetét.
Féléves képzésben már lehet agysebészi diplomát is szerezni.
Valamint betettek egy már régóta megálmodott szakmát is: Nobel-díjas képzés. Aki 15% fölött teljesít a vizsgán, alapból megkapja valamelyiket.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

elnézést, ha kicsit azerinek tűntem, csak előtte pont az univerzumokról beszélgettünk... :)
Látom, van az a pénz és ócska szervilizmus, amiért egyeseknek bármit, csak azért, hogy mélyebbre tudja magát nyalni:

"Az amerikai ügyvivő külföldi hivatalos személynek minősül, és miután képfelvételek támasztják alá, hogy az elmúlt hetekben többször elhagyta a budapesti amerikai nagykövetség területét, tehát Magyarország területére lépett - mondta a Magyar Nemzetnek ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője.

Az alkotmányjogász hozzátette, a Btk. szerint ha például egy hivatalos személy elmulasztja a feljelentést egy vesztegetési ügyben, három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Lomnici megjegyezte, bűncselekmény gyanújába keveredő diplomaták ellen rendszerint nem indul büntetőeljárás, hanem kiutasítják őket az országból."
hvg.hu/itthon/20141113_Feljelentest_tesznek_a_bekemenetesek_az_U

B+ CÖF-ös szépecsém, ezúton ajánlom én is minden MAGYAR HIVATALOS SZEMÉLYNEK, hogy pánikszerűen húzzanak el feljelentést tenni (jaja, a "FÜGGETLEN" magyar ügyészségre és rendőrségre), amennyiben ilyesmi a "tudomásukra jut"!
Vagy a büdös q.va anyjukba!
Szánalom, a ner eme gyöngyszemei azonban megmutatják, hogy mindig van lejjebb, van még mit a gerincből elhagyniuk.
Majd egyszer azzal fogják magyarázni, hogy "Csak parancsra cselekedtük..."?
@látjátok feleim szümtükkel:

azta! André barát most biztos jól telepakolta a gatyókáját! :)
@látjátok feleim szümtükkel:
Inkább szimpla "ecceri szolgák siserehada", akik pénzért bármit... ja, azokat valahogy máshogy hívják! :(
@fzs.1933:
:) Nem lennék most akkor Jóbarát helyébe... Szerencsétlen CÖFcsicska odadobta ezeket a bődületes ökörségeit, most azután már a tengerészgyalogosok is remegnek az előcsarnokban... :))
"Csapásokat adunk és csapásokat kapunk."
"Az élet nem habostorta..." André! :)
"Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség."
"Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!" - na ez manapság, Polt és Sintér elvtársak irányítása alatt azért...
Viszem a manókat suliba, aztán vásárolnom is kell. Valamikor jövök.
Örülnék, ha nem hallanék most már semmi újabb f@szságot az országból! De tudom, hogy nincs remény... :)

Szép napot!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az egészbe az a szép, hogy a külképviselet vezetője nem magyar hivatalos személy ( van arra meghatározás, hogy ki tekinthető annak ), az amerikai hivatalos személyre meg nem a magyar törvény megfogalmazása a mérvadó. Ezt a hivatkozott alkotmányjogász is tudhatná.

Persze nem merik majd az Andrét kiutasítani, mert az lenne csak a világra szóló botrány. Gondolom, most megint majd arra akarnak hivatkozni, hogy ők ugyan akarták megdugni, de a bíróság előbb bedugta a lyukat, így ők már nem férnek be.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezért van szarban ez az ország: hülyék vezetik, hülyék hülyéket hoznak helyzetbe. A hülyék meg megszavazzák.:)

vs.hu/kozelet/osszes/szijjarto-jobbkezenek-nincs-diplomaja-furcsa-posztot-krealtak-neki.1-1112
@látjátok feleim szümtükkel: jelenleg elég a fogdosás, asszem :-D

@fzs.1933: igen, sokkal izgalmasabb is volt, mint a politika :-)
nekem csak egy kérdésem lenne mostan dicső külügyéreink fele, miszerint annyi befolyásuk sincs a történésekre, hogy ezeket a bérbarmokat valami rejtett kapcsolóval elküldenék a halál faszára a kóbor apácák megtévesztésének érdekében?

hvg.hu/itthon/20141113_Feljelentest_tesznek_a_bekemenetesek_az_U
@hacsaturján:

moslátom mán vót. de akkor is!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Bazmeg, ennyire nem lehetnek hülyék, hogy rámennek arra, hogy Goodfriend egyszemélyben áll a kitiltási hercehurca mögött! Hát honnan a picsába kéne tudnia bármit is? Tényleg nem esik le, hogy eddig ami nyilvánosságra került, az két napilaptól meg magától Vida Ildikótól tudható?!
Nem azt mondom, hogy nem tudhat róla éppen, de diplomataként ő egy hivatalnok, akinek egyetlen feladata ebben az ügyben, hogy lehetőségeihez mérten tájékoztasson az USA egyik hatóságának döntéséről. Erre most már az a mantra, hogy Goodfriend egyszemélyben hazudott össze Vida korrupciójáról mindent, csak hogy kitiltsák az USÁból?! Nooormááális?!
@hacsaturján:

Ebben az a gyönyörű, hogy fejvesztett ,kaotikus ,magamutogató presztízsmentésbe kezd mindenki, miáltal nyilvánvalóvá teszik, hogy nincs is mit menteni.
Pazar:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Valamilyen oknál fogva az „átkos” rendszerből megmaradt egy törvényerejű rendelet, amely talán véletlenül, de hatályos.
Olyan régi, hogy arra az ifjabb, ámde szintén doktor Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője akarva sem emlékeztetett.
A rendelet tárgya a diplomáciai kapcsolatokról Bécsben, 1961. április 18-án aláírt nemzetközi szerződés kihirdetése.
Sok érdekes rendelkezése van, ismerkedjetek meg néhány előírással:
A diplomáciai képviselő személye sérthetetlen.
A letartóztatás vagy őrizetbevétel semmiféle formája sem alkalmazható ellene.
A fogadó állam illő tisztelettel bánik vele és minden megfelelő intézkedést megtesz a személye, szabadsága és méltósága bármely sérelmének megakadályozására.
A diplomáciai képviselő mentes a fogadó állam büntető joghatósága alól. A diplomáciai képviselő a fogadó állam polgári és államigazgatási joghatósága alól is mentes.
A diplomáciai képviselő nem köteles tanúvallomást tenni.
Az a diplomáciai képviselő, aki állampolgára a fogadó államnak, vagy állandóan a fogadó államban lakik, csak a hivatali kötelességeinek teljesítése során kifejtett ténykedése tekintetében részesül a joghatóság alóli mentességben és sérthetetlenségben, hacsak a fogadó állam nem biztosít számára ezen túlmenő kiváltságokat és mentességeket.

Vajon honnan vette az ifjabb, ámde szintén doktor Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője, hogy az amerikai ügyvivő mindössze külföldi hivatalos személynek minősül?
Csak nem Futó Barnabás volt a nemzetközi jog előadója?

.
@glinolid:
Biblia, védák könyve, Tao Te King mind ugyanazt mondja, mint a kvantumfizika v relativitáselméletek, v mint Penrose, nem is lehet másként: Minden Egy.
@glinolid: @fzs.1933: @miva?: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Mondom h nem teljesen elvetélt ötlet, amit kitaláltam (tenyleg nem olvastam előtte ezt) megoldásként, h a fénysebesség az idők kezdete óta "lassulva" állandó, ezek szerint Paul Davis (egyébként szkeptikus, élvonalbeli tudós, nem kreativista) is felveti ezt:

creation.mobi/speed-of-light-slowing-down-after-all
@látjátok feleim szümtükkel: Nem ugy volt, hogy mar 2011-ben bejelentettek a NAV-osok zsarolasat?
A COF, kipeckelt szajjal rohangal a f@sz erdoben.
@dr. jenőke (jenőke):

"Csak nem Futó Barnabás volt a nemzetközi jog előadója?"

Óriási vagy:)))))))))))
azért van itt érdekes dolog:

"Az amerikai hatóságok a magyar energetikai üzletet érintő korrupciós szálakra is bukkantak, amelynél a Bécsben bebörtönzött Dimitro Firtas ukrán oligarcha lehet a kapocs. Az Egyesült Államok ugyanis az ukrán bűnöző mellett a magyar Knopp András ellen is büntetőeljárást folytat.

A vád szerint 18,5 millió dollárral vesztegettek meg indiai tisztviselőket, hogy titánkitermeléshez jussanak, amit a Boeing cég vett volna meg."

értitek?! titánkitermelés! nem gyanús? most üstölgök egy kicsit.
Ti itt a balkánon észak-nyugat európai gondolkodásmódot akartok.
Ejnye!
@hacsaturján: hacsa! ezek tanultak a napi gazdaságtól, hogyan kell nekifutásból tökön rúgni saját magukat. rábasznának, ha jóbarát kinyitná a száját, elkezdene beszélni. zavarukban nem menetelnének, hanem a hátukon forognának, mint a chemotoxos légy.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Mihez képest lassul. Egyébként oké lehet, csak az egyetlen viszonyítási pont az univerzumban a c.
@parti_giano: Szorul a hurok, és Andrétól akarják megtudni, hogy mit keres OLAF :D
@miva?:

Gondolom, azt tudják, hogy az OLAF MIT keres. Fosni attól fosnak, hogy nem tudják, MELYIKről vannak információik, és így melyik ellen kéne védekezni, melyiket kéne felszámolni és eltüntetni a nyomait, hogy melyik "üzletfelük" lehet az informátor, és így melyikkel kell összekacsintani, hogy akkor ugye te sem emlékszel semmire...
.
A HVG szerint az azerbajdzsáni kenőpénzek és a Bécsben lekapcsolt ukrán oligarcha ügye is kiválthatta az amerikai korrupciós vizsgálatokat, amely kapcsán több magyar tisztviselőt kitiltottak az Egyesült Államokból.

A hetilap szerint Baku a kitiltási ügyek egyik fontos helyszíne. Az örmény katonát Budapesten baltával meggyilkoló azeri katona, Ramil Safarov ügye indította be az amerikai örmények Magyarország-ellenes lobbitevékenységét, amely miatt a Nyugat egyre jobban odafigyelt a magyarok azeri üzleteire. Maguk az azeriek terjesztették ugyanis azt, hogy eurómilliókban mérhető kenőpénzeket fizettek a kiadatásért – tudta meg a HVG.

Ez vezetett több NATO-ország hírszerzésének a riadóztatásához. Elsősorban az lehetett a kiindulási pont, hogy egy azeri szakszervezeti vezető szerint országa védelmi minisztere Magyarországon parkoltatja a kenőpénzekből származó jövedelmét.

Ráadásul már jobboldalon is suttogtak arról, hogy azeri kenőpénzek állnak egyes politikusok látványos vagyongyarapodás mögött. A HVG szerint a történetsorozatba belebukhat a keleti nyitás kulcsembere, a fő államadósság-kezelő Töröcskei István is, akinek pénzintézetei sorra bedőlni látszanak.

www.hir24.hu/belfold/2014/11/13/azeri-szal-is-lehet-vidaek-kitiltasaban/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201411
.
@Fabius: Kezdjük meg a tárgyalásokat az elégséges szolgáltatásról, ha véletlen csatlakoznál a Gaskó sztrájkhoz. Hát a jóember beléharap a kézbe amely enni ad?
@parti_giano:

macika, ezek nem önmagukat, hanem téged rúgtak tökön, csak nem veszik észre.
@dr. jenőke (jenőke):

alkotmány jogászi végzettséget akkor veszek az ecserin, amikor akarok. jó, asztalosi diplomával a kezemben nagyobb eséllyel találok akciósat. dr. futó barnabásra most nem térek ki, mert nincs kedvem, ő még kálmán olga keziben is áldozat.
@hacsaturján:
.
Megértem lelkesedésed, mert most valóban olcsó lett az alkotmányjogászi diploma, még a kínai óccónál is olcsóbb, de többet ér az asztalosi diploma okozta szálka, amennyiben a gerendától most eltekintünk.
Futót ne kergesd, mert semmi értelme, és ettől ő még nem fogja abbahagyni. Ha utoléred, azt fogja mondani hogy Barnabás.
Megéri?
@parti_giano:

Látod, látod, te meg többszörösen visszaesve, folytatólagosan leszóltad a repülő hajtómű burkolatból kalapált titánüstöt, mint képtelenséget, most meg rakétagyorsasággal kiderült, hogy a szálak az üstön is túli ősmasszívumban gubancolódnak valahol a Dekkán fennsíktól bal-bal-jobbra, sréen erősen lefelé Svalbárdhoz nézve.
@dr. jenőke (jenőke):

miként említém, furó uraság nem szerepel a mandátumomban. amennyiben igyekszik jókedvre deríteni az ügyvivő urat, az legyen az ő dolga.
@hacsaturján: rudika, tartom, magukat rúgták tökön meg a kurmányukat, engem áttételesen, amennyiben ezen balfaszok tevékenysége engem is érint a sor hátulján. abban igazad van, a végén szokott a legjobban fájni.
@hacsaturján: könnyű annak, aki ezt már kikísérletezte a réncsordán. próbálná jegesmedvékkel.
@parti_giano:

Kedden. Válaszoltam is:) (?)
@hacsaturján:

Az AB-hez...

Ha ezt csak kicsit is sejtettem volna 1985-92 között, bizonyisten inkább a szomszédlánnyal foglalkoztam volna plátói és nyelvtanulási alapon, még ha kicsit ferde is volt a szeme, igaz, mosolygós a tekintete... a keleti nyitásban verhetetlen lennék.
@parti_giano:

"_a spamok között voltál. _"

Végül is...:)
süti beállítások módosítása