Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.05. 08:32 Fabius

Fideszes bosszúállók

Címkék: fidesz miskolc közmunka kriza ákos

Ne véts. Legalábbis ne akkorát, hogy politikai ellenfélként indulsz A Párt jelöltjei ellen. Ezt tanuld te meg kedves idióta, aki még mindig a határokon belül képzeled jövődet és boldogulásod. Tudom, tudom, a Legfőbb Pufi szerint senkit nem hagyunk a zútszélén, sőt mi több, a ciklus végére a jövedelempótló támogatást is felszámoljuk, mindenkit visszavezetünk a munka világába.

De addig azért van még pár szopással eltölthető év, ugye.

Meg amúgy is könnyen meglehet, hogy a kizárólag táborokban gondolkodni tudó ezúttal is táborokban gondolkodott, és úgy értette senki nem marad közülük, aki jövedelempótlót kapna. Ehhez például a legrövidebb út, ha mindenkit kirugdosunk a picsába, ha deklaráltan nem velünk van, mer'ha nem tolja vállt vállnak vetve a pártszekeret, akkor a dögöljön meg, kurvaannyát!

 

Nem lehet nagy kérés a hűség olyan valakitől, aki a közmunkaprogramnak hála felemelkedhetett, és lett a közmunkások között brigadéros. Egy ilyen ember a gereblye nyelét markolva, a többieket irányítva is legyen elkötelezett és lojális, ne gondolja úgy, hogy ő tudná jobban vagy másképp. Pláne egy akkora patkányfészekben ne tegyen ilyet, mint a Kriza Ákos fémjelezte miskolci önkormányzat. Az országgyűlési választáson a két miskolci körzet egyike elbukott, és ugyan az önkormányzati választást sikerült behúzni, de ellenzékinek a környéken helye nincs!

Az elmúlt napok eseményeit látva sokan azt gondolják, a magyar közállapotokra legjellemzőbb dolog az oktatás további átalakítása, vagy Vida Ildikó rejtélyekkel teli története. De ők mind tévednek. A legtöbbet az mond az Orbániában uralkodó szemléletről, hogy már a közmunkások csoportvezetője is bizalmi állásnak számít, ahová a helyi uraság kegyelméből kerülhet az ember.

 

488 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr446865749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@vigyüktúlzásbaadolgokat: milyen bilincstől szakadt el a moi társadalom?... móricz, mikszáth, ady... mintha ma írták volna...
@Sir Bates dö Hól:

Melyikre írtad? A mágusra vagy az ötletre?
@Imola Helyesi:

A PS fideszes portál.

Nem olvassuk el.
@Sir Bates dö Hól:
Volt mar, hogy gondolkodtam, hogy belinkelem manapsag, mert az oroszok nagyon probalkoznak szerte Europaban vadasz es bombazo gepekkel. Vagyis passzolt is volna...
@Gábris szomszéd: hogy a faszba fér meg nálad a jézus tanai, a mágia, az ufó-várás és szaniszlónál is retardáltabb egyszerre?... b+!, reklamálj a központban, hogy azért minden faszságot ne küldjenek át elolvasás nélkül!... eszem-faszom megáll, nálatok senku nem olvassa el azt, amit küld?!... ok, hogy neked nincs időd, de bszák+, nekik lehetne!... vagy oda már nem jutott senki, csak analfabéta?...
@Guestenye:
Bocs, akkor ne olvassátok el.
@Guestenye: így van... meg amúgy is tudjuk, hogy igaz...
@Sir Bates dö Hól: Ezt is írhatta volna ma Nagy László. (Az irodalomtanárnőnk egyik kedvenc verse volt, nem csoda.)

Balassi Bálint lázbeszéde

"...
Hány sértett fenség marka eresztett szemfedőnek,
csipeszes inkviziciónak, ti dogma-dongók!
Dögbanyák, az ágyú nem lök oly mérges tojást
amilyent farotok csöve pököd eleven húsra,
homlokom kínja nektek oszmán nyalánkság, vissza,
ragadjatok Belzebúbra, ki világra kúrt!
Pokolé a tábor, hol vitéznél több a ringyó
s teknőc-lovasoknak csak hasa-menése gyors –
Ti nem hulltok el, de sorsom kitagadom
innen, mert vétek, hogy egy-hiten veletek éltem.
..."

Arra próbáltam rámutatni, hogyha a liberálisok nem pocskondiázták volna annyit a Kádár-rendszert, akkor talán jobban megbecsüljük az értékeit, a nagy személyiségeit annak a korszaknak. És nem akarunk mindenféle hamis identitáshoz visszanyúlni.
@Imola Helyesi: Beindult a fideszes gepezet, rossz napok jonnek az MSZP kedvezmenyezettjeire. Mar a manidneren is megjelent ez a hir.
Remelem, azert a fidesz-kozeli AFA-csalo cegeket is eloveszik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A melylelektan, a halál tudatalatti megélése, a prana nadi "utazása", az egyiptomi beavatási szertartások, a sumér mitológia, Orfeusz mind ugyanaz, mint Dante megmerülése a Pokolban. "Az emberélet útjának felén egy sötét erdőbe jutottam, mivel az igaz utat nem lelém" helyes értelme: "Az emberélet útjának felén ráeszméltem önmagamra mivel az igaz utat nem lelém"
A görögök mítoszaikat megélték, abszolút valóságként fogták fel, csak a mi olvashatunkban legendák ezek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Igaz, a liberalizmus nem egy gyakorlatias dolog, napi használatra alkalmatlan. De mennyire fontos!! Az SZDSZ ugyanúgy de más miert volt alkalmatlan egy ország vezetésére mint az MDF.
Náciktol semmi sem véd meg, csak az oktatás, a személyes példa, és a "turmix" - sokféle ember együttélése, sztem nácizmus csak 1:1-ben megy, ha van egy nagy, meg egy kicsi sapka nélkül, az USA nem tud náci lenni ezert már, fehér - fekete konfliktus feloldódott a sokszínűségben- remelem :-))
@Orica Középföldi:
Feldmárt sokan támadják, messziről jött ember, drogos, stb. Nekem csak emberi és bölcs, olyan nyelven beszél, ami átjön. Nagyon megfogott egy mondata, ami nekem anti-pszichológia: azt mondta, h a ma van egy téves ut, h az emberek meg akarják valtoztatni magukat (hogy jobbak legyenek), es ez nem fog menni, e helyett arra kene energiájukat fordítani, h rajöjjenek kik és ennek megfelelően alakítani ki környezetüket, hogy az nekik megfeleljen. (Azaz nem forditva.)
Vekerdyből árad a jóság, Popper ugye a szkeptikus bölcselete miatt volt hiteles, ő meg praktikus és őszinte.
@Sir Bates dö Hól:
Sír, bocs lemaradtam, mi nem teljesen igaz....
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Azért mert bosszantóan silány minőségű, üres, léha fecserészés ő maga is, és hiába teszem ketrecbe, mindig vannak, akik szóbaelegyednek Őhüjjeségével.
Ez a nő("hülye picsa" by Fűegér)félreviszi az éneket, levakarhatatlan, és úgy látszik ő kapta meg főfeladatnak ezt a blogot, hogy bombázza porig.:(
Van nekem erre időm?
@dr. jenőke (jenőke):
Ja, valamivel, ami teljesen láthatatlanná tenné.:)
@AKIsTUDATLAN: de miért foglalkozol vele, ha nem tennéd, boldogabb lennél :-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"olyan nyelven beszél, ami átjön"

Mondtam, hogy nagy mágus:)

A téged megfogó mondata pedig kóklerség - szerintem. Még akkor is, ha történetesen rád tökéletesen passzol, avagy téged visszaigazol.
Ne felejtsd el, az ember hajlamos az öncsalásra, önigazolásra.

Játssz el a gondolattal, hogy ez mondat mit jelent pl. egy keleti kis falu 10-15 éve munkanélküli, funkcionális analfabéta,mélyszegénységgel küzdő emberei esetében.

De ezen nem fogunk vitázni, mert nincs értelme. Majd a kutatások idővel visszaigazolnak valamit, vagy elvetik.
Ettől még minden, már igazolt téveszmének vannak hívei - ma is.
Színes a világ:)
index.hu/belfold/2014/11/05/ugyeszseg_kitiltasok/

Érdekes ország vagyunk.
Mondjuk, ha netántántán azon a listán rajta van INNEN VALAKI, akkor érteném, meg azt is, miért csak 1 név tudható.
@miva?:
Én is magasra értékeltem a Homer rossz átdolgozásodat. (értsd: simpsoni magasságokba emelkedtél)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"jelenleg nincs olyan folyamatban lévő vagy befejezett büntetőügy, amellyel konkrétan azonosítani lehetne olyan eseteket, amelyekre a kitiltások vonatkozhatnak.”
A kitiltás alapjául az szolgál, ha az érintett ország szerveitől nem várható az ügy alapos és törvényes kivizsgálása. Ezért is alkalmazták eddig csak banánköztársaságok ellen.
A románoknak legalább volt annyi eszük, hogy némi aktivitást mutattak.
Nem működik a tévirányító. Elemet kellene cserélni, vagy tévirányítót?
@glinolid:
"Remelem, azert a fidesz-kozeli AFA-csalo cegeket is eloveszik".
Te kis naiv!
index.hu/belfold/2014/11/02/plusz_felmilliardot_ad_a_kormany_erkolcstanra/

Erkölcstanra + 500 milla,hogy mekkora pofátlanok ezek a börtöntöltelékek! Lopnak,csalnak hazudnak álszent kis kötsögök.
@kekex:
Szlovákiában az egészségügyi minisztert hívták vissza egy gyanús közbeszerzési ügy kapcsán.
ujszo.com/online/kozelet/2014/11/03/zvolenskat-es-zmajkovicovat-elvitte-a-draga-ct
Kossuth rádió, 8 óra:

- Audi siker+Orbán+Borkai+siker
- belkereskedelem siker
- alkotmánybíróság siker
- IMF szemétládák
- olasz időjárási helyzet
- sport
- időjárás

Ez már maga a közszolgálatiság csúcsa.
Tudom, tudom! Miért hallgatom? Elfogyott a kávém és kellett valami vérnyomásemelő. Igaz, most meg szedhetem a csökkentő tablettát...

Amúgy jó reggelt! ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
szerintem lassan osztályvezetőtől felfelé minden állami hivatalnok ki van tiltva az usából.
Csak az a baj, hogy nem onnan kellene, hogy kitiltva legyenek...
@fzs.1933:
Jó reggelt! Büdösmocskos amerikázás nem volt? :))
@jöttem:
az IMF nem elég? :)

Gondolom, hogy az USA majd délben kerül szóba. Figyeljem? Bár ha nem muszáj, nem lógnék állandóan rajta... :)
@látjátok feleim szümtükkel:

Szerintem sok ész nem kell hozzá, úgyhogy elegendőnek látom, ha én nyilatkozom az ügyben! :)
444.hu/2014/11/06/leszavaztak-bayert-megsem-lesz-bekemenet/

Ez a komment tetszik:
"De ez egy tök poénos vicc kezdete:

"Megy két Békemenet az utcán...""

:)
@fzs.1933:
Dehogy! Még megárt.
Talán a csinovnyikok elbizonytalanodtak. Most, hogy Lázár kezet fogott az amerikai ügyvivővel nem tudják értelmezni a helyzetet.
Nem egyszerű ám a kiszolgáló személyzet élete. :)

Mióta fideszszolgálati lett, nem hallgatom sem a Kossuthot, sem a Petőfit.

Legjobban a Gondolat-jel és a Rádiókabaré hiányzik.
@jöttem:
Sinkó távozása után már a Rádiókabaré is elég gagyi. Ne bánd! Emlékezz a régiekre!

A Petőfi még elég jó. Csak egész órakor szoktam elkapcsolni. :)

Nem tudom, hogy csak nekem van ilyen szar autórádióm, de csak a következők jönnek be ahol lakom:
Kossuth, Bartók, Petőfi, DANKÓ!!!, MusicFM, ClassFM
Ez van olyan jó, mint az előfizetés nélkül fogható tévéadók... :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Arra próbáltam rámutatni, hogyha a liberálisok nem pocskondiázták volna annyit a Kádár-rendszert, akkor talán jobban megbecsüljük az értékeit, a nagy személyiségeit annak a korszaknak. És nem akarunk mindenféle hamis identitáshoz visszanyúlni."

Milyen értékeket, személyiségeket?... nem mennék bele, már írtam: emlékek szépülnek meg fiatalságokból, a "világ" is más volt...
@fzs.1933:
Ezt azonnal hagyd abba!
A végén még minden településen, nagyobb lakótelepeken lesz egy-egy békemenet, és mindegyiknek lesz egy focicsapata, stadionnal.
A vasárnapi tüntetésre elég gyorsan érkeznek a jelentkezők. Tegnap reggel még ezren sem voltak, most közel járnak a hatezerhez!

Tudom, hogy ez közel sem annyi, amennyinek illene lennie ilyen ügyek után, de elégedjünk meg azzal, hogy legalább vannak szerveződések!
@dr. jenőke (jenőke):
Közösségépítés a'la NER.:)))
@dr. jenőke (jenőke):

ide, a mi kis ezres falunkba is kéne egy százezres menet már! Nem tetszik, hogy minden csak abban a nagy kismoszkvában történik!

nekem amúgy is csak öt km légvonalban a Nemzeti Pancho Aréna Stadion. Oda vonuljak? :)
ki kéne mennem füvet nyírni...
@Orica Középföldi:
:-)) Én azért írtam azt, amit h magamat önigazgoljam, nem azért, hogy téged! Csak orvosok és pszichológusok kezébe ne kerüljön az ember. T. Doktor Úr! Mint páciense megtiltom, h diagnóza rám nézve esetlegesen (aláhúzva) kedvezőtlen megállapításait nyilvánosságra hozza:-)
Komolyra forditva, biztos igazad van, én mem értek hozzá, de néha egy jól betalált mondat azért az összes elmeletnél tobbet ér. Hogy egy szegény borsodi ember hogy tudja körülményeit magára igazítva jobbá tenni, hát jó kérdés, nincs esélyegyenlőség (ebben is szuperjol teljesít Magyarorszag), de azért (talán) van egy két olyan mondat, ami rá (mindenkire) nézve igaz lehet - már ha tenyleg nem teljesen humbug Feldmár. Persze lehet, h ő is ott téved, h ő is másokra húzza rá az olyan (durva) gyermekkori traumáit, minthogy már gyerekként felismerte, rájött h az anyja nem szerette őt. Brrrrrrrr
De köszi, nagyon érdekes volt, amit írtál :-)
@fzs.1933:
Az emlékeimből éljek 46 évesen?
Politikai kabarét akarok! Ha kérhetem, nem a Sass József félét.
@fzs.1933:

"_ Tudom, hogy ez közel sem annyi, amennyinek illene lennie ilyen ügyek után, de elégedjünk meg azzal, hogy legalább vannak szerveződések! _"

Tudnál egy linket lökni, hogy megnézhessem, ki fiai-borjai ezek?

{[Az eddigi "netadó ellenes" demonstrációk akár szándékosan, akár véletlenül, de profi módon "szerveződtek".

November 17-edikére már meg volt hirdetve egy "mindenképpen jöjjünk össze, ne higgyünk a kormánynak" demonstráció. Erre most rászerveznek egyet ki tudja kik.
Az lesz a vége, hogy elaprózódik az erő, mert azt nem gondolja senki, hogy úgy hagyják rángatni magukat az emberek, ahogy Orbán szereti az övéit.

A 17-edikét már 'mindenki' betáblázta magának. Miért nem jó az? Miért nem hagyják eszkalálódni a beindult pozitív folyamatot. Addig még annyi hibát felhalmozhatnak a fiúk, hogy esetleg külön mozgósító, motiváló ereje lenne, de ha kiengedik a gőzt most vasárnap, csak félgőz marad november 17-edikére. Klasszikus kifullasztásos módszer.]}
@jöttem: tudsz jobbat? Van ma jó politikai kabaré idehaza?
@fzs.1933:
"nekem amúgy is csak öt km légvonalban a Nemzeti Pancho Aréna Stadion. Oda vonuljak? :) "

oda nem vonulni kell, hanem pontosan beállítani az irányzékot a BFG-n.
@jaegtoer:
itten van a következő három

www.facebook.com/events/1465635360325466/

www.facebook.com/events/802535589803123/

www.facebook.com/events/571948889573530/

E két utóbbit a széjjelment csapatok csinálják, az elsőt fogalmam sincs, de gyorsan gyűlnek az emberek.
@Secnir:
csak vállról indítható blekendekker akkus csavarhúzóm van. Az is jó lesz? :)

BFG-je még az idSoft-nak se nincsen kéznél. Megkérdeztem, adnának-e egyet... :)
@jaegtoer:
nekem is van hasonló félelmem, ugyanakkor az is igaz, hogy két-három héttel előre szervezni valamit ugyanúgy kockázatos, mert lehűlhetnek az üggyel, ügyekkel kapcsolatos szenvedélyek
@fzs.1933:
a nem lesz békemenet-lesz békemenetben nem ez a lényeges, hanem csizmadia nyilatkozata:

"most a társadalmi béke megszilárdítása a fontos, nem pedig a politikai szembenállás élezése, ezért nem időszerű az újabb Békemenet megszervezése."

tessék megrágni, hogy akkor eddig miért volt a békemenet. fidesztrollok először kérjék ki a hivatalos álláspontot, hogy ne beszéljenek össze-vissza!
@fzs.1933:
Nincs. Megmondta a Főni: Ércsük a viccet, de nem szeressük.
@Sir Bates dö Hól:
.
Ahol demokratikus centralizmus van, ott zsarnokság van.
Ahol centrális erőtér van, ott Orbán Viktor van.
Ahol központosítás van, a szabadságjogok (szólás, költözködés, munkavállalás, és egyebek) csorbulnak, kisebb, nagyobb mértékben.

A liberálisok legnagyobb hibája, hogy előkerültek azzal a jelszóval, hogy mi vagyunk a liberálisok, de nem magyarázták el szépen, türelmesen, hogy kik is azok a liberálisok. Ugyanakkor kérlelhetetlenek voltak az eszme érvényesülése ügyében.
A baj csak az, hogy elkezdték nem ismerni a toleranciát.
Senki nem születik liberálisnak, vagy bolseviknak, vagy éppen fasisztának.
Egyébként a bolsevik éppen annyira liberális, mint a fasiszta, de ettől függetlenül is számos különbség van közöttük.
@jaegtoer:
azt nem értem, hogy Gulyásnak mi a péróért kellett bevonnia az apját?
Meg mi a túróért kellett a NemNémulunkEl csoporttal összebalhézni?
Valahogy össze kéne békéltetni a két társulatot, összehozni egy helyszínre a két 17-i tüntetést, mert így az lesz, hogy az egyik anyázza a másikat és viszont. :(
@Secnir:
jobb is ha nem éleznék tovább. Az elméjüket kéne inkább. Az elmúlt két hét totális csőd a kormányoldalon is és az ellenzéki oldalon is. Mos már csak a civilek kezében tudom elképzelni a hogyan továbbot. És nem a CÖF-re gondoltam... :)
"...most a társadalmi béke megszilárdítása a fontos, nem pedig a politikai szembenállás élezése,..."

Nebassz!
Az eddigi békameneteknek ezek szerint a politikai szembenállás élezése volt a célja?
TÖRVÉNYES EZ?????????????????????????????????
Lusta vagyok. Valaki ki tudná deríteni, hogy máshol a világon van-e annyi közszolgálati, állami csecsen lógó elektronikus médium, mint nálunk?

M1, M2, M3, Duna, DunaW, Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó + a tervezettek.

Esetleg valaki a rádiók nézettségéről...? :)
@látjátok feleim szümtükkel:
jelentsd fel őket Poltnál! De aztán szerezz egy jó ügyvédet!
Basszus, hogy lehet fűnyírás közben kommentelni? :)
Ja még annyit.

A politikai szembenállás élezésének az elsimerése bevallása annak, hogy ezt tudatosan csinálták?

Tudják ezt a menetben sétálok???
@látjátok feleim szümtükkel: "TÖRVÉNYES EZ?"
ezt most komolyan kérdezed?
@jaegtoer:
van még egy szombatra:

www.facebook.com/events/751741014898817/

Ezek már inkább tűnnek "forradalminak"?!
@jaegtoer:
a négy tüntetésre eddig kb 50 ezren jelezték, hogy elmennek
@fzs.1933:

A Szebb jövőért is ügyészi kezdeményezésre lett megszüntetve. Ha nem kettős a mérce, akkor ezt a csapatot is hivatalból kéne vizsgálni. Különös figyelemmel a politikai szembenállás élezése szándékának a beismerésével.
rúgjatok már ki a fenébe, hogy valami értéket is termeljek ma!

Dél körül visszanézek!
Szép napot!
@Secnir:

Én igen, és remélem sokan olvassák komolytalanul is.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

szerintem nem alapos a gyanú, mert NEM azt mondta, hogy eddig az volt a céljuk, hanem azt, hogy most nem az.
Ez szerintem nem állna meg egy feljelentésben.

Aktuális ügyészségünkről meg már ne is beszéljünk!
@fzs.1933: "Basszus, hogy lehet fűnyírás közben kommentelni? :)"

Rákötöd a gépet a fűnyíróra, egyik kezeddel tolod, a másikkal meg kommentelsz.:D
@fzs.1933: "...NEM azt mondta, hogy eddig az volt a céljuk, hanem azt, hogy most nem az."

A fenébe! Erre nem is gondoltam.:D
@fzs.1933:
Zuckenberg népe. Így nevezte Hegyi akárki a tüntetőket pár napja. A Mandineren olvastam a cikket.
Szerinte ez a társaság csak arra képes, hogy világítson százezrekbe kerülő telefonjával, pár száz forint miatt.
@látjátok feleim szümtükkel:
Asztali gépem van... Talán ha a talicskát magam után kötöm... :)
Még a benzinmotor és az elektromos kapcsolat közötti áthidaláson gondolkodnom kell egy kicsit. :)
@jöttem:
úgy tűnik, mégsem csak a 700 forint volt fontos. Az is igaz, hogy fészbúkja sincs mindenkinek. Pedig ez a leggyorsabb elérési lehetőség ma.
Szerinted megjelenhetne egy hirdetés az M1-en azzal, hogy 17-én tüntetés lesz a rendszer ellen?
@Fabius:
direkt raksz ki mindig új posztot amikor belelendülök? :)
@dr. jenőke (jenőke):
Jólesett ezt olvasni. Szépen felfűzött gondolatmenet.
@fzs.1933:

Köszönöm szépen a linkeket:)

"_azt nem értem, [...]"

A kizárólagosság és önimádó, önjelölti szereplési láz.
@fzs.1933:
"csak vállról indítható blekendekker akkus csavarhúzóm van. Az is jó lesz? :)"

ha van kéznél egy 20cm*20cm*400cm-es gerenda, két 40-es laposvas, és 50db gumipók (meg maroknyi csavar és apró bizbaszok), abból az akkus csavarhúzó segítségével lehet készíteni egy számszeríjat. nyílnak kell még egy 4m-es 4cm*4cm-es tölgy léc, fejnek keresel valami ólomdarabot, meg csinálsz rá szárnyakat, oszt hajrá.
@fzs.1933:
Persze. Az amerikai rendszer ellen. Az bármikor. :))
@Secnir:
tudod te mennyibe került 4 darab 15x15*500-as gerenda? A fene fog ennyit beruházni erre. Elég lesz a jó öreg eltapossuk módszer is. Van négy lovunk... :)
@jaegtoer:

"A kizárólagosság és önimádó, önjelölti szereplési láz. "

ez melyik csapat?
@jöttem:
a'la 50-es évek?

- Miért szeretjük a Szovjetuniót?
- Mert felszabadított minket!
- Miért nem szeretjük az USA-t?
- Mert nem szabadított fel minket!
@látjátok feleim szümtükkel:

a lámpa az alap. :)
Azt nem tudom, hogy a púpomra felfér-e a minibár, vagy sem...
@dr. jenőke (jenőke):

:))

Ahol Viktor van, ott Vktor van,
ahol meg szabadság van, ott Viktor nincs.

Ahol fidesz van, ott fidesz van,
Ahol meg becsület van, ott fidesz nincs.
@fzs.1933:

Mind, amelyik 'rászervezett' az eredeti, november 17-edikén 18:00 órára meghirdetett demonstrációra.
@jaegtoer:
a vasárnapira jelenleg fél óránként érkezik 100 "ott leszek" jelzés.
@fzs.1933:

A minibár kell! Talán a fűnyírót hagyd a francba.:D
@jaegtoer:
azért nehéz ez a 17-e, mert ez a két csoport még együtt hirdették meg a legelsőt. Aztán szakadtak ketté. Riportok a szervezőkkel:
444.hu/2014/11/05/interju-gulyas-balazzsal/
444.hu/2014/11/05/nemes-balazs-kocsis-andras-interu/

Tájékozott lehetsz, de okos nem, hogy akkor most mi a f@sz is van... :(
Nem ítélném el egyértelműen a kossuth téri csoportot sem, hiszen alapvetően az ő ötletük volt az egész.
Az más kérdés, hogy ha valamit el akarnak érni, ahhoz szükséges kompromisszumokat kötni. Úgy tűnik, ezt még tanulniuk kell.

Erősen bízom abban, hogy a két tüntetésen részt vevők, nem egymással lesznek elfoglalva, mert ha igen, akkor az tényleg mindennek a végét jelentené!

Jó volna rábírni a két társaság "vezetőit", hogy tegyék félre problémáikat és egyesítsék a két tüntetést! Ehhez meg megint kellene valaki...
@fzs.1933:
Én nem tudom olyan szépen felfűzni a gondolatmenetem, mint itt oly sokan (akiket élvezettel olvasok), ezért egyszerűen mondom.
Úgy érzékelem, hogy az 5 éve tartó hazugságpolitika teljesen beivódott a társadalomba. A legalsóbb rétegig.
Megy a sumákolás, az elhallgatás.
Újra meg kell gondolnunk, mikor és kinek mondjuk el az őszinte véleményünket. Az egzisztenciánk függ tőle - akár egy közmunkás felügyelőjéé is.
Ez megmérgezi a levegőt és a lelkünket. Így élünk 2014-ben, Európa közepén. Csak azért, mert a jelenlegi garnitúra nem tud szembenézni a valósággal. Széllel szemben pisil, aztán parfümnek nevezi a permetet. Sőt azt kéri tőlünk, hogy mi is illatosnak érezzük. Alkudjunk meg, hallgassunk. Örüljünk a nem létező sikereknek és annak, hogy kinyílott a pitypang.
Időnként az arcunkba vágják, hogy nem volt rendszerváltás. Mintha a mi bűnünk lenne. Talán mi ülünk a parlamentben 1990 óta?
Valóban, most úgy tűnik, nem volt rendszerváltás. De még a kádári gulyás- kommunizmus sem.
A rákosi korszak köszön vissza most.
Ebből van elege az embereknek.
Én személy szerint minden tüntetésnek örülök. Akkor is, ha 10 ember vesz részt rajta. Ez 10 önállóan gondolkodó embert jelent.
@jöttem:
+1

@elmeherceg:

elég nehéz lesz majd 17-én a magasba emelni, de megpróbálom! :)
@jöttem:

Nagyon szépem fel van ez fűzve. Máskor is.:D
@jöttem:

"_Én személy szerint minden tüntetésnek örülök. Akkor is, ha 10 ember vesz részt rajta. _"

Ezt nevezem pozitív hozzáállásnak!:)

@látjátok feleim szümtükkel:

"_Nagyon szépen fel van ez fűzve._"

Szerintem is:)
@Sir Bates dö Hól: "Milyen értékeket, személyiségeket?... nem mennék bele, már írtam: emlékek szépülnek meg fiatalságokból, a "világ" is más volt..."

Igen, olyan szép volt a Magyar Köztársaság kikiáltása is. Elmaradt a matekóra, mert az ötödikes matematika-tanárnőnk megnézette velünk az ünnepélyt videóról. :)
Értékek és személyiségek: Nagy László és versei. Belőle tuti, hogy nem lett volna a rendszerváltás után sem nemzetthynáci, mint pl. Csoóriból. Ő hittel építette a szocializmust, annak minden hibája ellenére. A pártállami "hivatal packázásainak" biztos nem volt híve. (Adok néktek aranyvesszőt c. gyűjtemény).
süti beállítások módosítása