Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befektet... (2024.04.24. 15:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.23. 11:14 Fabius

Orbán visszasírt Putyinnak

Címkék: fidesz putyin külügy titkosszolgálat

Legkedvesebb Medvénk a kitárt keleti kapu mögül röhögve szopat minket keresztbe titkosszolgáival, ha úri kedve és pillanatnyi érdeke úgy kívánja

Mit tesz erre Örök Forradalmárunk, a nyugati ablakban házmester módra magyaroknak tiszteletet ordítva követelő Hős? Haragjában csapkodja az asztalt? Dühében úgy bekúrja a keleti kaput, hogy a túloldalán leszakad a kilincs? Egyáltalán úgy tesz, mint egy férfi? Akarom mondani államférfi...

Frászt. 

Beáll a sarokba önként, és könnyes szemmel elszipogja, hogy medvebácsi kérem, genyózni nem ér, brühühű

Míg hősünk a könnyeit törölgeti és a taknyos orrát fújja, addig egyik szinkronja leszögezi, a főnök szipogása ellenére a Déli Áramlat és Paks megépül, nem szükséges túlzott jelentőséget tulajdonítani a könnyező mineknevezzelek esztrádműsorának. Cserébe állunk szíves rendelkezésére Oroszországnak bármiben bármikor, és a kesztyűbáb seggébe tolt bütykös medvemancsot nem tekintjük anális inzultusnak.  

orbán-putyin_1.jpg

720 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr566628015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius

már megtanultuk valamikor, hogy van az a pénz amitől korpásak leszünk...
most megtanuljuk, hogy van az a pénz amiért sírni érdemes?
"a kesztyűbáb seggébe tolt bütykös medvemancsot nem tekintjük anális inzultusnak."

Hát, az asszonynak, aki süti az obligát rántott húst, elmondtam, beejtette a húst a forró zsirba, majdnem tragédia lett. Vigyázzunk, emberek.
@DarthVader:

Én is elég vizuális tipus vagyok, nem tudom, mikorra fogom tudni elfelejteni a képet....
Az erdei kocsma előtt a nyitásra várnak az állatok. Mikor épp nyílik az ajtó, a medve mindenkit félrelökve elsőnek lép a csehóba. A nyuszika hátulról odaszól neki: Medve, hát ne tolakodjál már bazmeg...
a medve lazán hátranéz a válla fölött és megkérdezi: Ki volt az?
Síri csönd, aztán szép lassan mindenki bejut és magához veszi az adagját, a nyuszika végül két Unicum és két sör után hazaslattyog, bemászik az üregébe, leül az asztalhoz, rágyújt egy cigire, egy darabig mered maga elé, majd egyszer csak felordít: HÁT KI LETT VOLNA, A KURVA ANYÁDAT!!! ÉN BAZMEG, ÉN!!!
"a kesztyűbáb seggébe tolt bütykös medvemancsot nem tekintjük anális inzultusnak. "

www.youtube.com/watch?v=HRuNtxSy8Tc
Egy kis vazelin, és Piktorka már élvezi is a fakanált.
Egér meg egy ÁLLAT! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Egér meg egy ÁLLAT! :) "

már semmin sem csodálkozom (lásd a linket!?) de azon igen, hogy a megállapításodra miért csak most jöttél rá?
általános iskola?
:D

tuzgolyo.blog.hu/2014/03/06/rendorsegi_sajtolista_politikai_kampanyban
Ezzel szemben a Balti államok:
444.hu/2014/08/23/hatszaz-kilometeres-elolanccal-vivtak-ki-szabadsagukat/

És ez 1989 augusztusában, akkor még javában bent voltak az oroszok, 1991-ben Vilniusban még volt is valami balhé az oroszokkal, halottakkal, több szát sebesülttel.
Tehát amikor ez a 600 km (!) hosszú élőlánc volt, akkor ez valóban bátor és kockázatos tett volt.

Nem úgy Orbán 1989 Hősök terei beszéde, amikor úgy "küldte haza" az oroszokat, hogy addigra már rég meg volt a megállapodás erről, már az ütemezése is el volt döntve.
www.autopro.hu/elemzesek/Van-aki-szerint-nagyon-vonzo-befektetesi-celpont-Budapest/9171/

"Van, aki szerint nagyon vonzó befektetési célpont Budapest"

Ennyit arról a hazugságról hogy Magyarországra nem akarnak befektetni.. :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mikorra várja Oroszország a diktatúra és a kilátástalanság elől menekülő első amerikai emigránsokat?
@Benjamin Eisenberger:

Sőt van, aki a szőrös hónaljat is szereti. Ízlések és pofonok.
@DarthVader: Azé annak a medvének se fenékig tejfel ez a procedúra.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bazmeg, tényleg kiszámíthatóan működik a kis jobbikos házifaszfej.
Ír egy posztot Fabius arról, hogyan fingatja meg, játszadozik Orbánnal az orosz titkosszolgálat, és Orbán hogyan löki Putyin karmaiba, szolgáltatja ki neki Magyarországot, erre azonnal jön azzal, hogy de Amerikában verik a négereket. És nem unja meg szegény.
@Benjamin Eisenberger: Ez nagyon szép. Dicsekedhetünk, hogy Budapest a befektetési szempontból legvonzóbb város, ahonnan menekül a tőke.
@Benjamin Eisenberger:

Nemtom sikerült-e észrevenni, hogy ez egy márciusi hír?

Azóta történt itt egy medve szopás és illiberális más.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Próbáltam hajdani emlékeim alapján összeszedni, hogyan mondhatják oroszul, hogy "szent szövetség", de sajnos sosem volt akkora az orál- és análorientált szókincsem, hogy esélyem legyen.
Valszeg Viktor sem tudja, de kérésre le tudná rajzolni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Gondolom azok után amikor az amerikai "segítségnyújtás" után, Irak, Afganisztán és Ukrajna is kis USA meg kis Anglia lesz, hiszen a jólét terjesztése mindennél előrébb való érdekük a világ ezen részein is. :)
@aritus:

Na persze, ha Magyarországon kitörne a zombiapokalipszis, ő is Svájc, vagy Kanada felé menekülne, a megtakarítása neki is euróban vagy dollárban van, de persze ha erre rákérdezel, akkor szemérmesen bekussol.
@aritus: Ha szerinted annak a képnek az a lényege, hogy Amerikában verik a négereket, akkor nagyon nem érted a lényeget. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Engem tényleg érdekel, hogy a kágébélaistákat minimálisan sem zavarja, hogy úgy báboznak Viktorral, mint Nagy Testvér a leghülyébb gyermekével?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha helyben van rá igény, akkor az USA igenis képes terjeszteni a demokráciát és a jólétet, tessék összehasonlítani Észak és Dél-Koreát, vagy Japánt és Kínát.

Az a baj, hogy nálad ez valami buzi vallás, de még ráadásul ezen a teljesen szemforgató, semjénzsolti módon...

Én itt most befejeztem, mert nem szeretnék megint partner lenni a szétoffoláshoz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Megnyugtatlak: már komoly nemzetközi kontingenshez csatlakozhatsz a térségben a tégedet ennyire fenyegő USA ellen.

Ha győztök, legfeljebb megköveznek, ha félrekettyintesz, vagy felakasztanak, ha szokás hatalmának engedve focizol egyet, de hát ilyen a boldog, usákmentes élet.
Lássuk be, van honnan tanulni!

Az Orosz Állami Duma képviselői egy törvénytervezetet készítettek elő, amely kiegészítő adóval sújtaná a gyorsétterem-láncok bevételeit. A bevételt a képviselők az orosz lakosság egészségének javítására fordítaná.
@Fabius: Közel 20 éve gyakorolják azt az autogén mantrát, hogy "Ő így szokott leszállni"; készségszinten megy bármilyen körülmények között.
@Fabius:
Te! Túlértékeled a szőröstalpú hegyitrollt!
Viki seggéből, a fehérvári huszárosch nóta mögül... hogy nézzen ki?
@Fabius: Engem sokkal jobban foglalkoztat az, hogy a gyerkőceinket ne vigyék majd el megint idegen érdekekért harcolni.:(
@Fabius:
Jobbikos oroszcumizós?
Ugyan, félreérted!
Amúgy is sok amcsi menekülttel tele már Mockba,KGBéla nem fér be.
@dr. mesterseges szinezek: A háborúkban sajnos nem azok szoktak győzni, akik meghalnak a frontokon. :(
@aritus:
egyre inkább az a meggyőződésem, hogy ez a faszfej nem pénzért faszfej, hanem örömét leli benne.
persze tudom, van akinek a domina is bejön...
@dr. mesterseges szinezek:

священный союз

Lehet, hogy ezek után sem mondod, de legalább látod leírva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Engem sokkal jobban foglalkoztat az, hogy a gyerkőceinket ne vigyék majd el megint idegen érdekekért harcolni.:( "

Tapsolj hangosan Vikinek a 75 éve is olyan jól bevált hintapolitikához! Ez jelenti a garanciát.
És persze bátorítsd, hogy borogasson tovább csak zöld asztalokat, amerre csak jár, hiszen a fehér a béke jele, nem a zöld!
@dr. jenőke (jenőke): Köszi! Nem elég patetikus a hangzása. Mintha egy marionett társulat neve volna.
@dr. jenőke (jenőke): A kommentek igazi higgadt, hosszútávú megfontolást az erényeik között tudó nemzettestvérekről tesznek tanúbizonyságot, mint rendesen.
@dr. jenőke (jenőke):
Magyarán drágább lesz a meki Mockba-ban... :)
Persze azért, mert a mocsok multi, nem azért, mert megemelték az adóját!
Magyarországról T-72-es harckocsikat indítottak Ukrajnába

Újságírók megállapították, hogy a magyar védelmi tárca az elavult páncélos technikát egy felhatalmazott ügynökségen át magáncégnek adta el a piaci ár 10%-ért, és már ez az utóbbi ismeretlen vevőknek adta el a 58 harckocsit, de már teljes áron.

Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_15/Magyarorszagrol-T-72-es-harckocsikat-ind-tottak-Ukrajnaba-7637/
@dr. mesterseges szinezek: Hagyd már azt a félkegyelmű Viktort. Lepkefing a bolha faszán. Ne értékeld túl a szerencsétlent. A III. VH nem miatta fog kitörni, abban biztos lehetsz, ahogy abban is, hogy jól el fogja játszatni velünk a NATO csatlós szerepét.
@dr. mesterseges szinezek:

Nem így helyes?
nemzett-testvérek
Vagy így: nemzetttestvérek ???
@dr. mesterseges szinezek:
Azért van bőr a pofáján ezt a szar dumát felböfögni. A jobbik idoljai a magyar érdekek miatt vezényelték ki anno a II. Magyar Hadsereget a Don-kanyarba.
Ezek hülyék, vagy szipmla ostoba hazug disznók?
Ekkora hippokrita szar dumát ritkán lehet hallani, visszakéne hoznom a majmát a tahóketrecből?
Szórakoztatóan hülye már... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A III. VH nem miatta fog kitörni"

Nem is köll ahhoz vh, hogy a fogainkat kitörjék.
20 éve nem győztünk másfele fordulni, hogy ne kelljen észrevenni a déli határon szakmányban átlátogató helikoptereket; az átlövéseket meg betudtuk nagyot koppanó éji bogaraknak. Mert még a kardcsörtetőkkel agyonterhelt MDF-kormányban is több volt az egészséges önkép és az abból eredő mértéktartás, mint a vonaszatellites elmebetegben és hordájukban.
@aritus: jó, hogy nem az oroszországi kisebbségek rohadt jó helyzetét zengi a sötétje.
@dr. jenőke (jenőke): pechemre rákattintottam és el kezdtem olvasni...
Ilyenek légyszi ne!!!!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Azért az még szarabb, hogy most a nagy libsik viselkednének úgy mint anno a nácik az oroszokkal szemben, pedig akkor valódi diktatúra volt Sztálinnal az élen.
Bár sok meglepő ebben sem lehet ha a nyugat az ukrán neonácikat támogatja az oroszok ellen a saját világhatalmi érdekei mentén.

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html

www.prisonplanet.com/us-backed-neo-nazi-party-given-key-roles-in-ukrainian-government.html

Pluszbónusz, hogy közben már a kijevi hatalom is elismerte, hogy hadserege eddig is több száz ártatlan civil életét oltotta ki. Nyilván ők nem számítanak annyira az érzékeny demokratáknak. :(

rt.com/news/171808-eastern-ukraine-civilians-killed/
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Másrészt meg a feszt felböfögött határrevízionista hablaty alapja vagy az az elképzelés, hogy az elcsatolt területek jelenlegi birtokosai megkérnek minket, vegyünk mán vissza mindent, mert nekik mégse köll, bocsi; vagy az, hogy ilyen tagadhatatlanul magyar érdekért viszont szívesen neveli ágyútölteléknek a fiát a zigaz magyar - a többinek meg kuss, adja oda erre a célra, különben beverik a szemét judeoplutocionifiloájemefmagyarellenes pofáját.
Szóval, mint rendesen.
Sajnos úgy látom ez a poszt a házi jobbikost nagyon aktivizálja, mindenkitől, magamat is beleértve józanságot és higgadságot kérek.
NE ETTESÜK A TROLLT!
@dr. mesterseges szinezek: Nézd én ezen a téren realista vagyok és nem osztom néhány túlfűtött jobbikos véleményét. Amerre haladnak a fejlemények, nekem bőven elég lenne normális autonómia a kérdéses terülteken, amelyek ugye sokfelé működnek már a világban és persze az se ártana, ha nem kéne ismét ágyútölteléknek lennie magyar fiataloknak, csak azért mert az USA meg akarja fojtani Oroszországot.
Inkább ehhez szóljatok hozzá
444.hu/2014/08/23/hatszaz-kilometeres-elolanccal-vivtak-ki-szabadsagukat/

Nem csoda, hogy a Balti államok pontosan tudják mit jelent Putyinnal barátkozni.
@dr. mesterseges szinezek: Remélem ezt korábban már láttad. Csak, hogy egy ízig-vérig amerikai véleményed is módod legyen meghallgatni. :)

youtu.be/EAOjQ_vnXRE
@dr. mesterseges szinezek:
Igazad van, szánalmas kis fasz, marad a ketrecben, még a végén lealacsonyodnék hozzá.
Bendzsi egy üdítő kretén hozzá képest, legalább felvállalja magát, nem sunnyog állandóan orosz oldalak faszságainak az idézgetéseivel, rendes nerseggnyalonc. :)
@aritus:
Aki nem lépte meg, most a ketrecbe teheti még a majmot... :)
Ennyire gátlásralanul leszopja valaki orosz elvtársait, az azért már a prostitúció valami új távlata.
@aritus: Igen ez valóban szívet melengető, az már kevésbé, hogy ugyanebben az évben lezajlott Máltai találkozó egyik fő ígéretét, azóta hányszor szegte meg az USA. :(

Egyébként a nyugati világhatalom legnagyobb ökörsége az, amikor az oroszokat és a jelenlegi vezetésüket szimplán összemossa a korábbi Szovjetunióval és azok vétkeivel.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Köszi az "érveidet". :) Persze te meg más oldalak faszságait idézgeted, de hát neked is jut segg, amit állandóan nyalni kell.
@Benjamin Eisenberger:
Aha... ostoba pártmajom ezt mind felröfögte ide?
A szád széléről azt a kis barna foltot le kéne törölnöd, büdös...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Nagyon nagy duma!:)
Semmi nem számít! Itt van már a Kánaán!

Elnézve az ország vezető rétegét, pár év, és már alsó tagozatban is kobei marhából készült szendvicset adnak a gyerekeknek tízóraira, a vita pedig arról folyik majd a szakmában, hogy a sok szarvasgombás felsál jót tesz-e a gyerek fejlődésének. Ám addigra már Palácsik Tímea férjének, a gyerekek nagy barátjának és jótevőjének a márványtáblája feszít az iskolaépületek falán. Idáig persze még el kell jutni.

nol.hu/velemeny/fiainkert-kaszinoznak-1481813
@dr. mesterseges szinezek:

Miféle tőke? Miről beszélsz? Alma vs. körte esete...
www.autopro.hu/elemzesek/Van-aki-szerint-nagyon-vonzo-befektetesi-celpont-Budapest/9171/

Itt a cikk kerec perek hogy Bp. elég vonzó mint befektetési hely, kit érdekel hogy márciusi a cikk? Attól még igaz.
Persze erről a ballib lapok kussolnak mint az index, hvg, mandiner és társai.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Micsoda szerencse, hogy a курва szó ilyen nemzetközi rangú ebben a térségben. Így könnyebb az egyezkedés.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Menj evezz inkább, ahhoz talán tényleg értesz ha már a politikához nem :DD
@Benjamin Eisenberger:
Politika?
Diplomácia?
Viccnek kicsit durva, de a te eszednek sok...

"...forrásaink ugyanis arra sem találnak semmilyen magyarázatot, miért nem mutat Magyarország szinte semmilyen szolidaritást legnagyobb területű szomszédjával, melynek területén ráadásul 150 ezres magyar kisebbség is él. „Az, hogy Robert Fico látványosan turbékol Putyinnak, talán még érthető abból a szempontból, hogy ő máig büszke arra, hogy a csehszlovák kommunista párt tagja volt, de Orbán esetében elég nehéz ilyesmiről beszélni” – mondta egy forrásunk, hozzátéve, rövidlátónak tartja a magyar hozzáállást, hiszen ha egyszer konszolidálódik a helyzet, a mostani ukrán vezetéssel kell majd a magyar félnek jó viszonyra törekednie.

Ehhez képest alig hallani támogató nyilatkozatokat Magyarország részéről, ellentétben például a lengyel kormánnyal, mely következetesen támogatja az új ukrán kormányt, és nem jut eszébe ebben a helyzetben autonómiaigényt megfogalmazni az Ukrajnában élő majd félmilliós lengyel kisebbség számára. „Megdöbbentőnek tartom, a minimális szolidaritás is hiányzik Orbán részéről Ukrajna irányába” – mondta a hvg.hu-nak egy brüsszeli forrásunk is.

Mindez tovább fokozhatja a magyar kormányfő, és a diplomácia elszigetelődését európai szinten, pedig már most sem túl jó a helyzet. Még a májusi brüsszeli uniós csúcson beszélt arról több forrásunk, hogy az egykor népszerű és elismert Orbán Viktort mára a legtöbb tagállami vezető úgy kezeli, mint például annak idején Silvio Berlusconit: „természetesen elviselik, és tárgyalnak vele, mert mégis csak egy tagállam megválasztott kormányfője, de nem kedvelik, és ha nem muszáj, nincsenek vele”. Ennek jeleként, úgy tudjuk, volt olyan uniós csúcs tavaly, ahol egy amolyan informális négyszemközti beszélgetést szerettek volna összehozni Orbán Viktor és Fredrik Reinfeldt svéd kormányfő között (aki egyébként a jobbközép Mérsékelt Párt elnöke is, tehát egy pártcsaládba tartozik a Fidesszel), de Reinfeldt köszönte szépen a lehetőséget, nem kívánt találkozni Orbánnal. Sőt, információink szerint, amikor tavaly májusban a magyar kormányfő Helsinkiben járt, a magyar diplomáciának sikerült lekötnie egy stockholmi kétoldalú tárgyalást is, de Reinfeldt végül ezt is lemondta. Persze ez sem annyira új, a svéd külügyminiszter is nyíltan bírálta a magyar kormányfőt."
hvg.hu/itthon/20140822_Orban_Ukrajna_Szankciok_NATO_csucs_Putyin

Csak azért, hogy a hozzád hasonló gyengébb képességű ecceri hegyibalfaszoknak is legyenek hangyafaszni elképzelésik, hol, mennyire értékelik a kis zseniális pávatáncost, a seggéből kilógó tarajával...
Ostoba muzsik vagy, tanulnod kéne, egyszer tán még ökör is lehet belőled!
A tantusz neked lassan esik le, de végül is gondolom nem az eszedért tartanak... bár attól még szép lehetsz! :)
@Bukott liberális demokrata: "Eljött az ideje egy új államformuláról való gondolkodásnak és keresésnek, Magyaroszágnak saját útján kell haladnia, nem gondolkodás nélkül követni azokat a módszereket, amelyek máshol nem váltak be"

Tehát Svájc, az USA és mondjuk Ausztrália nem vált be, szemben Oroszországgal, ami viszont rohadtul bevált.

A tisztelt cikkíró pont olyan vonalas pontagyú fasz, mint te.
@Bukott liberális demokrata:
Ne'ba Bendzsi!
Mert Piktorod bebukott a 8 év Liberális Internacionálé alelnökségével, neked még nem kell nevet váltanod, te ugyan az a szerencsétlen ecceri tahó maradsz ezzel a névvel is.

Amúgy meg nézegesd, micsoda remek "polgári" értékek testesülnek meg manapság, a magyar Érdemrend Lovagkereszt Polgári tagozata kitüntetést is meg lehet minden büdöstahónak kapnia - jó, esetedben az Orbánovics Piktor Nagyvalagrend Ánuszrózsa fokozata játszik csak, de a szádat azért megtörölhetnéd...

"Egykori kollégája szerint diáklányok és tanárnők mellére tett megjegyzéseket, a Nyugatot pedig „kis zsidó lap”-ként emlegette Takaró Mihály irodalomtörténész, aki a magyar Érdemrend Lovagkereszt Polgári tagozata kitüntetést kapta Szent István ünnepén.

Egy ismert költő igen érdekes Facebook-posztban emlékezett meg a kormány által augusztus 20-án kitüntetett Takaró Mihállyal való korábbi együttműködéséről. A nyugalom megzavarására alkalmas, ám teljesen szubjektív beszámolót közlünk:

„Takaró Mihály kitüntetése mellett én sem tudok szó nélkül elmenni. Elévülhetetlen érdemeket szerzett nálam is. Kollégák voltunk, és sokat tett azért, hogy ne maradjunk azok. Megtudtam tőle, hogy rémes vagyok magyartanárnak, ugyanis eléggé el nem ítélhető módon baloldali szerzőket tanítok: József Attila, Móricz, Kassák...

Hogy rossz egyetemre jártam (ELTE), ahol baloldali tanárok oktattak (Czine Mihály, Szabolcsi Miklós, stb.), és akkor lenne egyensúly az irodalomban, ha csak jobboldali szerzőkről ejtenénk szót órán.

Továbbá felvilágosított, hogy a Nyugat egy kis példányszámú zsidó lapocska volt, bezzeg az Új Idők, és inkább Herczeg Ferenccel kéne foglalkoznom órán.

Munkámmal kapcsolatos nemtetszését fejezte ki az intézmény vezetőjének is, ugyanakkor a mellemmel kapcsolatos tetszésének szemtől szemben adott hangot. A gimnazista diáklányok megnyugtattak, hogy ezt velük is meg szokta tenni. Mármint ez utóbbit.

Nem is tudom, milyen elismerést érdemel.”

Hajrá, nyaljon kedves bendzsike... olyan kis szemérmetes pártkurva vagy, de legalább szórakoztatóan hülye.
T.Fabius !
Kérdem én , mit tesz az EU--- a NATO és az USA Putyin ellenében ?
Na mit, embargót játszik!
Amivel a saját gazdaságát is sújtja ! Ezen nagyhatalmak mit is értek el Putyin riogatásával, megsúgom nektek SEMMMIT !
Putyin lesz@rta őket. Akkor minek ez a nagyokos blog részedről ? Talán át se gondoltad,hogy semmi értelme, csak a sok előttem cincogó kisegér örömét szolgáltad ...
Jó vicc volt
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/dan-kiallas-orban-viktor-mellett-1243820

"Egyszerű Orbán Viktorból a politikai gonoszság ikonját kreálni, de az a Nyugat ostobaságának és süketségének jele, ha minden egyéb alternatívát moralista alapon elutasítunk – írta a magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédét ért nyugati kritikákról egy dán lap."

Csak hogy ne halj meg hülyén. Persze nektek mindenki fasz, segg, hülye aki nem akar liberalizmust! :(

A dánok sem akarnak, ez a cikk épp elég bizonyíték rá.
@Bukott liberális demokrata:

Jól olvasom, hogy egy OLASZ KERESZTÉNYDEMOKRATA kéri számon az USA-n meg Nagy-Britannián a morális és gazdasági válságot? :DDDD

LOL
@Bukott liberális demokrata:
Muhaha... amióta minden, hozzád hasonló elmebeteg is lapot alapíthat, ez hol mérvadó?
Nézd meg a Mosonvármegyét! Assesemmi... :D

"A szerző szerint többször előfordult, hogy Orbán Viktor beszédeit elferdítve adták vissza a lengyel, illetve angol fordítások."

Majdnem igaz, csak eddig a fordításokkal HAZUDTATOK a külföldnek, ahol is már nem mertétek azt lefordítani, amit ez a majom mondott, az ott lévő többi kurkásznak.
@Bukott liberális demokrata:
Dánia, mint nem liberális ország?
Sokkal-sokkal hülyébb vagy egyetlenem, mint eddig tűntél...
:)
@Bukott liberális demokrata:

Tehát EGY lap EGY cikke "éppen elég bizonyíték" arra, hogy a DÁNOK (en bloc) nem akarnak liberális demokráciát.

Nincs több kérdésem. A faszt visszavonom, te minősíthetetlen vagy.

"de az a Nyugat ostobaságának és süketségének jele, ha minden egyéb alternatívát moralista alapon elutasítunk "

Nem, az Nyugat EGYETLEN ESÉLYE, ha minden "egyéb megoldást" morális alapon bizony KÍMÉLETLENÜL ÉS KÖVETKEZETESEN ELUTASÍT. (Ha feláldozom a morált a pragmatizmus vélt oltárán, mi marad?)
@Bukott liberális demokrata:
A MNO szerint?
Te hülye vagy?
Miért nem mindjárt a 168 órát ajánlgatod nekem?
Ne fárassz, a dán és skandináv rendszerek liberalizmusa össze sem hasonlítható a magyar világgal, ennek a disznóságnak a töredékéért ott már lesittelték volna komplett magyar "elitet", élen Piktoroddal!
"Ennek jeleként, úgy tudjuk, volt olyan uniós csúcs tavaly, ahol egy amolyan informális négyszemközti beszélgetést szerettek volna összehozni Orbán Viktor és Fredrik Reinfeldt svéd kormányfő között (aki egyébként a jobbközép Mérsékelt Párt elnöke is, tehát egy pártcsaládba tartozik a Fidesszel), de Reinfeldt köszönte szépen a lehetőséget, nem kívánt találkozni Orbánnal. Sőt, információink szerint, amikor tavaly májusban a magyar kormányfő Helsinkiben járt, a magyar diplomáciának sikerült lekötnie egy stockholmi kétoldalú tárgyalást is, de Reinfeldt végül ezt is lemondta. Persze ez sem annyira új, a svéd külügyminiszter is nyíltan bírálta a magyar kormányfőt."
Svédek?
Ne... egy dán lap szerkesztője állt ki... döbbenet... cukorfalatom, ne keseríts el, hogy hülyébbnek tetted magad, mint amennyire vagy.
Egy dán, vagy európai politikus ilyen röfögne, mint ez a volt kisz titkár haverod, kiírná magát az országában!
@sielfis:
Mire jó ez a szélsőbal-liberális hülye duma?
@Bukott liberális demokrata:
Még?
1849 óta alkotmányos monarchia, az egyik legliberálisabban működő!
Mi lesz, lerohanjátok Vikivel és a narancsbolsi siserehaddal?
Komolytalan. Innod kéne.
@Bukott liberális demokrata: Olvasd tovább: "Ugyanakkor azt is leszögezi, hogy „Putyin számunkra nem követendő példa, és az illiberális demokrácia nem az előrevezető út."
@sielfis: Elég sok mindent, merthogy ész nélkül szaladgálnak mindenhova, hogy beszerezzék, amit így nem kapnak meg, és máris enyhítettek az ellenlépéseken (mármint az oroszok).
@Bukott liberális demokrata: biztos ezekután mindent sutba dobva beállnak viktorod mögé illiberálisnak?! Biztos vonzó az a hatalmas kudarc, amit a külpolitikáját jellemzi (lsd jelen bejegyzés), vagy a gazdaságpolitikáját. Ezeket nem lehet kihagyni....
@Bukott liberális demokrata:
A 14.10-kor írt kommentedben utalsz a Financial Times fDI Magazinra, aki úgy látja, hogy Magyarország élen jár e befektetésre ajánlott országok között.
Csupán a rend kedvéért közlöm, hogy az említett fDI Magazin a fasorban sincs a meghatározó minősítők között, akár te is írhattad volna, annyi a jelentősége.
Te is bóvli kategóriában vagy, ha ilyen nevesincs véleményre hivatkozol.
A nemzetközi tekintélyű meghatározó minősítők a Moody's, S et P, Fitch, JCR.
Jó, hogy nem valamelyik jobboldali helyi újságból vett jóslat alapján vetíted elő Magyarország besorolását.
@Mariann19:
UGYAN!
IZÉ vagy!
Tegnapelőtt Géza cimbid volt a hivatkozási alapja! :))
Vicces gyerek ez, nem egy agysebész na...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Látom megtaláltad te is:

"Közleményt adott ki a multik ellen multinál sütött kenyérrel küzdő jobbikos.

A nagy horderejű eseményről már beszámoltunk. Tegnap a miskolci országzászlótövében tartott szónoklatot Jakab Péter, aki a párt polgármesterjelöltje. Az Északhírnök portál tudósítása szerint „Jakab Péter beszédében intelligensen cigányozott (ahogy egy tanáremberhez illik), kikelt a multik ellen, és közölte, hogy a kisvállalkozásokat fogják helyzetbe hozni a rablókkal szemben”. A cikkhez mellékeltek egy fotót is a nemzetiszín szalaggal átkötött ünnepi kenyérről is, amiből kiderül, a kenyeret egy multinál vásárolták. A kuruc.info nem hagyta annyiban a kérdést (mit kérdést? botrányt!), és zseniális című cikkében ­ – Auchanos kenyér a Jobbik asztalán? Igen is, meg nem is – megszólaltatta a derék hazafit. Aki ezt bírta válaszolni: „A kenyeret egy, a multinál rabszolgabérért dolgozó jobbikos pék sütötte és ajánlotta fel nekünk. Az nem egy multi terméke, hanem egy magyar ember munkájának az eredménye…"

Hiába no, nem elég hogy hüle, de még szorgalmas is!
@dr. mesterseges szinezek:
menj a francba ezekkel az urban legendekkel, nem kellene a hülyeséget még terjeszteni is.
anno, a déli háború idején magyarország egyetlen másodpercig sem volt veszélyben, egy tizedmásodpercig sem fenyegetett semmiféle háborús cselekmény az ország ellen. az egy másik kérdés, hogy amikor a határtól néha csak pár száz méterre dúl egy háború, akkor óhatatlanul előfordul, hogy néhány lövedék eltéved, egy- egy repülő átsodródik, de konkrét veszélyt ezek sem jelentettek.
az a bizonyos barcsi "bombázás" pedig konkrétan egy műszaki hiba miatt leszakadt kazettás bomba tárolója volt, amelyek mivel még élesítve sem voltak, csak átszakították néhány ház tetőzetét, de csupán minimális kárt okoztak, a legcsekélyebb személyi sérülés sem történt. a gép pedig navigációs hiba miatt keveredett magyar légtérbe, mivel nem is harci, hanem egy sebtében átalakított, eredetileg mezőgazdasági célú gépről volt szó, amely nem rendelkezett éjszakai repülésre alkalmas navigációs eszközökkel
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

" visszakéne hoznom a majmát a tahóketrecből?"

Mindenképpen!
Gátlástalanul visszaél veled, a legszarabb linkjeit neked címezi, sőt válaszol is a kommentjeidre.
Nagyon szórakoztató:))) De neked kéne elküldeni a picsába.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Nem egy agysebész na ..."
Viszont elmehetne egy agysebészhez kezelésre.
Vajon minek szánja ezt a dilettáns megállapítást itt megjeleníteni?
Befolyással nem érdemes trükközni, hiszen az emberek elég jól informáltak abban, hogy még mindíg a bóvli kategóriában vagyunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" az se ártana, ha nem kéne ismét ágyútölteléknek lennie magyar fiataloknak, csak azért mert az USA meg akarja fojtani Oroszországot."

Ha Viktorvonád Oo mellett teszi le a voksot, akkor mi lesz a magyar fiatalokból?
@Fabius: Nem vonát szivatták. Ráadásul azt csicsergik, hogy az oroszok pénzelik a magyar széljobbot. Azt hiszem a beyársereget név szerint említették. Onnan nem olyan messzi a jobbik és a gárdája.
@időtolvaj:
NEKEM?
Ennél jobban?
Ennél többször?
Neee... ha olyan lelkes, miért venném el a kedvét? :D
Mivel nem érzi, mennyire kontraproduktív írogatni nekem (ezek szerint nálatok veri ki a biztit a majma :D), hagyom a tahóketrecben.
Itt most szerencsére nem is látom, nem kell a fostalicska idézeteit és szánalmas orosz seggnyalását tovagörgetnem.
Jó helyen van... irkáljon, ti meg megérdemlitek, ha olvassátok... nektek címzi, csak én vagyok a kamu indok! :))
@Mariann19:
Ezek szerintem a saját szarukon is elélnek, a saját hazugságaikon csámcsognak nap, mint nap.
Evezzünk tova!
Ma ugatott itt a majma, hogy miért nem megyek evezni? (van bőr a képén, csak nem be akarta pitizni magát???)
Esik, hogy a fene egye meg. Hol nem sz.rnám le ezt az IQ light bohócot, az evezés mégis csak szórakoztatóbb, mint ezzel társalogni.
Tegnap volt kollegát meghajtottam kicsit a vízen, azt hitte gyúr, hogy kondiban van... :D
@nandras01: "amikor a határtól néha csak pár száz méterre dúl egy háború, akkor óhatatlanul előfordul, hogy néhány lövedék eltéved, egy- egy repülő átsodródik, de konkrét veszélyt ezek sem jelentettek."

Az mindig megnyugtató, ha a de facto lehazugozásom után átfogalmazva, némi eufémiával megismétlik, amit leírtam.

Hogy véletlen átröpködésekért és átlövésekért is illik vernie az zöld asztalt annak, aki ebből nem kér, és aki érez magában annyi erőt (és nincs a füle mögött egy hadosztálynyi kalasnyikov alakú vaj), az sajnos szinte bármely tetszőleges nap külhíreből tanulható.
Hogy az MDF-kormány juszt is megszegte ezt az illemszabályt, az meglepő józanság jele volt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Akik betyárként nemrég csendőremlékművet avattak!
OMG! Ez aztán a sötét bagázs... :(
@dr. mesterseges szinezek:
Nehogy összevesszetek, majdnem telitalálat... azért jó pár magyar katonai egység és pár tucat harckocsi ott lapult beásva, teljes harckészültségben akkor.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A legdrámaibb, hogy azok a szerencsétlenek, még mindig nem értik... :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Hál Istennek! Máskülönben nem lennének cseppet sem szórakoztatóak. :)
@Mariann19: szerintem az agysebész nem sok mindent tudna valamit kezdeni. Vagy van olyan, hogy mikróagysebészet?
Kérdés, hogy az a szerződés, amit a közjegyző több órán át olvasott, az egyedileg megtárgyalt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jah, az kevésbé fenyeget, hogy besorozzák őket az orosz néphadseregbe, és a donyecki fronton találják magukat.

Az inkább, hogy a Nagy Testvér fogja megmondani mennyit fizessenek az áram kilowattjáért, nektek is köszönhetően. Ez sokkal jobb, tényleg.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Egy dán, vagy európai politikus ilyen röfögne, mint ez a volt kisz titkár haverod, kiírná magát az országában!"

Erre nem volna szükség, lévén a nevezett politikus karrierrje ott ért volna véget, ahol elkezdődött: a székháznál.
.
A magyar kormány tisztában lehet azzal, hogy az orosz titkosszolgálat áll a T-72-es tankok szállításáról szóló hír mögött, legalábbis erre utal, hogy Orbánék nemtetszésüket fejezték ki Moszkvának. Ezzel együtt úgy tűnik, Budapest csak Brüsszellel szemben mer keménykedni, Putyinnal szemben már nem olyan bátor - írja az Index.

A magyar kormány jelezte Moszkvának, hogy az ukrajnai tankszállításról szóló (ál)hír "barátságtalan gesztus" volt a részükről...

index.hu/belfold/2014/08/23/orbanek_moszkvanak_ez_baratsagtalan_gesztus_volt/?token=53f3c48283716d6495855594014cbc65
.
@dr. mesterseges szinezek:
a de facto lehazugozás nem az általad(és általam megismételten) leírt konkrét állítások miatt történt, hanem a kontextus miatt.
a te eredeti leírásodból ("szakmányban átrepülő helikopterek" és éji bogárként sűrűn kopogó átlövések)azt véltem kiolvasni, hogy akkoriban bizony komoly veszélyben voltunk, hiszen még konkrétan háborúba sem kell ahhoz keverednünk, hogy "kitörjék a fogunkat".
és még abban sincs egészen igazad, hogy az antall kormány olyan nagyon higgadt és megfontolt lett volna- legfeljebb a tervek és a kardcsörtető elképzelések nem nagyon kerültek nyilvánosságra.
tudnék mit mesélni...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Nem mindegy neked, hogy hol vagy formában?
Most nem evezel, hanem komoly elméleti és agyi munkával próbálsz világosságot gyújtani az erre rászorulók fejében.
Van itt egy-kettő, aki még félhomályban tévelyeg, de ne add fel.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
akiknek a fejében békésen megfér a kurultáj és istván király, a sámándob és a vasárnapi mise, az eu gyalázás és az onnan jövő pénzek bátor elköltése- nos, azoktól semmi sem meglepő :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azért a tankos kacsa megjelenése titkosszolgálati forrásból úgynevezett radikális jobbos oldalon az picit több egy aztbeszéliknél.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szia Csekk!
Ma nagyon a humorodnál vagy!
Van, akin már a mikro agysebész sem segíthet.
Genetikailag kódolt a nyavalya, mint látható.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): (Újpesti flottillásként pont Zalahaláp-Újdörögdre szerveződtem le kürtöstanfolyamra (nem, nem tudtam fújni, de engem legalább érdekelt. A Tapolcáról minket igazgatni kivezényelt tisztek úgy csevegtek velünk, mint az unokaöccseikkel - nem csak pornóról, arról is, mennyire be vannak szarva, és hogy úgy lépnek le az egységből, ha arra kerül a sor, hogy arra Svejk is csak csettintene.)
@dr. mesterseges szinezek:
Még mindig ülnie kéne érte!

@Mariann19:
Ez nem komoly, ujjgyakorlatnak is kevés.
Szánalmas a figura, már kezdem én szégyenleni, hogy mennyire egyszerű a saját szarába belenyomni az orrát.
Este nem érek rátok meg (kiöltözős marhaság lesz), most kell kitombolnom magam.
@Fabius:
Amelyik radikális jobbos vonal erősen oroszbarát és orosz befolyás alatt van, szemmel láthatóan, orosz ВКонтакте elérésekkel, orosz hivatalos hírekkel, linkekkel?
Ugyan, félreérted! :)
@nandras01:
Pedig a sok ecceri egybegyúrta! Kishitű vagy, az a te bajod... :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

" „A kenyeret egy, a multinál rabszolgabérért dolgozó jobbikos pék sütötte és ajánlotta fel nekünk. Az nem egy multi terméke, hanem egy magyar ember munkájának az eredménye…""

Két apróság:

1: a Jobbiknak már kétszáz forintja sincs egy kiló kenyérre, és a rabszolgabérért dolgozó pék felajánlását kell elfogadni ahelyett, hogy a családja megette volna?

2: Vajon mennyivel lenne jobb nemrabszolga közmunkásnak lenni, hogy Jakab Péter vadászhasson rá, amikor ül le az árnyékban?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Félre bizony :-))

Erős a verseny a ki a nagyobb kurva vonalon Viktorékkal.
@nandras01: Erről viszont szívesen hallanék. Ahogy olvasható, alhonvéd-segédhelyettesként alig azt láttam és hallottam (leszámítva a szakmai szorongást), amit a nyilvánosságnak szántak.
Komolyan meglepett, hogy az mennyire visszafogott volt - a bocskairázós garnitúrától messze rosszabbra számítottam.

Ha mondod, nem kétlem, hogy volt is messze rosszabb a talonban.
@Fabius: Ha jól tudom, tényleg akartunk, és talán adtunk is el nekünk már semmire sem jó tankokat ukrajnának. Csak akkor még béke volt, sehol semmi orosz szakadár, meg Majdan tér, meg hasonlók. Ennyi igazság van benne. Csak másképp hangzik mondjuk 2012-ben, hogy eladtunk tankokat ukrajnába, és másképp 2014-ben. Ez kb olyan komolyan vehető hír, miszerint az atomnagyhatalom oroszországba mi visszük vonaton a piszkosbombába való atomot. De amíg az egyik csak egy zöldpárt rossz vicce, a másik már komoly gondot okoz az ország megítélésében.
@dr. mesterseges szinezek:
Anno a cuclista rendszerben katonai főiskolán voltam mezei őrkutya.
A "hallgató elvtársak" kutyaütő szintjéről órákat tudnék mesélni, azokból az ecceri lelkekből lettek a MN hivatásos tisztjei!
Még a faék is dicsérő szó lenne rájuk, egyszerűen szánalmas bagázs volt.
Nálunk a követelmény a 8 általános és páraknál vmi szakma volt, de mint tartásban, mint egyenességben messze verte a csapat a "tisztképző" elvtársakat.
Pedig nálunk is voltak "csodák!" :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Este nem érek rátok."
Ezt csak így? Mi az a beöltözés?
Én két napig rátok értem volna, de bedöglött a viharban a gépem egy pillanatnyi áram szünet okán.
Most már oké, 9.200.- Ft-ért.
@Fabius: Tehát a jobbik rosszabb a multinál. Mert a multi ad pénzt a neki dolgozóknak, míg a jobbik elfogadja a rabszolgaként dolgozó, éhbéren gürcölő szerencsétlentől ingyen elfogadja a kenyeret. :D
Valamint elismeri, hogy minden, amit a multik Magyarországon, magyar munkásokkal állít elő, voltaképpen magyar, hisz magyar emberek munkája van benne... :D Azoké a magyar embereké, akiket később a retorikájában leszól, hogy multi szemetet állít elő. :D
@Fabius: 3. Nem-multis pék mikorra számítson a Nemzeti Kovászdaprogram meghirdetésére, a koncessziós pályázatok beadására és elutasítására?
@Mariann19: Erre születni kell, azt mondod? Vagy azt mondod, hogy pont hiánnyal kell születni? Nem jó, akkor olyan, mintha fogyatékost ütnék. :D
@Fabius:
5 Forintért? Simán, anyjukat, gyereküket is odaadnák az orosznak...
Egyszerűen röhej a "nemzeti radikális" jelző ezekre. Még a "nemzeti" is kacagtató túlzás. Persze kérdés, melyik nemzet...
Mondom én, túlértékeled a dzsobbikot és ecceri itteni propagandista elvtársát.
Ezek tényleg olyan balfaszok, ahogy elsőre tűnnek.
@Mariann19:
Őttöny, mer'há uriembör nem vaddisznyó, még ha röfögg is! :(
Dehogyrühellem én aztat...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Neeeee... összezavarod még jobban őket!
Bár, ennél jobban... :D
@dr. jenőke (jenőke): Barátságtalan gesztus. :)

Nem volt az olyan régen, hogy valami megnyitón a mi Viktorunk epésen emlegette, hogy milyen jól ismerjük mi (Ő) azt az orosz lelket - mire a magyarul jól beszélő konzul (?) visszapofázott neki (NEKI!), hogy tán mégsem ismeri annyira jól, és még vissza is kérdezett, hogy "értjük egymást?"

Úgy néz ki, Viktor se az orosz lelket, se a követet nem olvasta olyan jól, mint a szövegírói gondolatritmizált tőmondatait szokja.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A Jakab gyerek nem egy géniusz, de ezt így egyszerűen levezetve tán még ő is megérti :-D

Elküldöm neki tanulságul.
Németország támogatja Ukrajna területi egységének megmaradását - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szombaton Kijevben, Petro Porosenko ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Porosenko a maga részéről kijelentette: bízik abban, hogy a kelet-ukrajnai válság rendezése szempontjából kedvező eredmények születnek jövő kedden
Ukrajna,
Oroszország,
Fehéroroszország és
Kazahsztán államfőinek, valamint
az Európai Unió képviselőinek minszki találkozóján.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :D Lassan már ez nem zavar lesz, hanem őskáosz.
@Fabius: Most csak hízelegsz. :D Sebaj, hízelgéssel le lehet venni a lábamról. :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Férfi létetekre mindegyikőtök rosszul van, ha egy szmokingot kell felvenni. Na, meg a nyakkendő!
Hódítsd meg a fogorvosnőt, ha még nem sikerült.
Más. Nem cserélt a fiú semmit. Leguggolt, hátranyúlt a géphez, és már indult is a gép.
Előre megmondták a hibabejelentésemkor, hogy ennyi lesz.
Jelzem, a kábelek a helyükön voltak, előtte mindet megnéztem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Olyan, mintha fogyatékost ütnék."
Lehet, hogy csak megzavarodott az orbáni beszédektől. Abból is nehezen lehet kigyógyulni.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140822_Kituntetett_irodalmar_megveti_Jozsef_Atti
Hát, ha az irodalomtörténésznek ízlése nincs, szeme azért van... :S Jobb országban megreptették volna szexuális zaklatásért.
@Mariann19: :) Most csak vígasztalni akarsz. a zavarodottság elmúlik, de ezeknél permanensnek tűnik. De hagyjuk a születési fogyatékosságot, mondjuk azt, hogy csodálatos természeti jelenségnek vagyunk tanúi. A visszafelé fejlődésnek szellemileg. :D
@Mariann19: Pedig a szmoking nagyon szexi egy pasin, nem? Lásd James Bond. Feleannyira se lenne szexi, ha mindig farmerben szaladgálna, vagy közönséges márkás öltönyökben. :D
@Mariann19:
Kicsit drága a csapat... ilyenkor én nem szoktam semmit kérni, de nem is leszek gazdag... :(
Áramingadozásokkor a táp kap egy löketet és a kondenzátorok beállnak.
Ilyenkor azt kell csinálni, hogy tápkábel kihúz, a számítógép úgy bekapcsol (kisüti a kondenzátort ez), majd tápkábel vissza és elindul a gép. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Poszthumusz ki kéne tüntetni Háth-Bizony Jánost is.
Amilyen hülyék, meg is teszik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: +1
Ez kurvajó. De szerintem ezt is meg fogjak próbálni megmagyarázni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Boli! Melyik az a tápkábel?
Olyat szoktam csinálni más hiba esetén, hogy a modem billenő kapcsolóját lekapcsolom, várok, aztán lassan minden helyreáll.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szmoking... léteznek pillanatok az életben, amikor a gárda szánalmas gúnyája egészen elfogadható viseleti alternatívának tűnik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Érdekes, hogy Orbánt még nem láttam szmokingban.
Bár igaza van, ha nem veszi fel, mert a hátizsák nem illik hozzá.Nagyon snassz lenne.
Bár most a páneurópai piknikre kiöltözött.
Méretes fehér ing, mifene.
Olyan volt, mint a parasztlegények vasárnap reggel a 30-as években.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Komoly antievolúciós folyamatok szemtanúi vagyunk. Keveseknek adatott meg, nekünk is jobb lett volna, ha nem látjuk.
@shinichi: "De szerintem ezt is meg fogjak próbálni megmagyarázni."

Végső érvként egy "na kabbe, gyíkok, én leléptem!" mindig rendelkezésre áll.
Az eredetiség jegyében gyíkok helyett zsiráfokkal még frappánsabb visszavágás.
@Mariann19:
Vastagabb fekete, ami a villanyos kábele a gépnek! :))
Általában felül van a gépeken. Másik fele meg a falba falazott malackába megy.
@dr. mesterseges szinezek:
nem is a katonáknak ment el az eszük- ők tisztában voltak a honvédség képességeivel és azzal, hogy milyen következményekkel járna egy eszement vállalkozás.
a politikusok viszont más tészta. nekik sem a megfelelő szakmai ismereteik nem voltak meg, sem a kellő józanságuk ahhoz, hogy felmérjék egy esetleges vállalkozás elborzasztó végét. odáig persze még ők sem mentek el, hogy meg kellene támadni szerbiát (a horvátok a barátaink voltak), de azért erősen feszegették a határokat.
a kalasnyikov ügy nyilvánosságot kapott - a szerbek jóvoltából-, de volt olyan elképzelés, ami egyáltalán nem került ki a köztudatba és ez köszönhető egyrészt a katonai szakmai vezetés sikítórohamának, másrészt az akkori ellenzék (nem a fidesz!) józanságának, amely ellenzéki párt figyelmeztette a feldemhedt kormánypárti képviselőket, hogy amennyiben nem tesznek le sürgősen a terveikről, akkor akkora patáliát csapnak, hogy a világ olyant még nem látott.
szóval volt agybaj rendesen :)
@nandras01: Köszi!
Akkor hát kurvaországban még a kellemes csalódás is hazugságból van.
Kár is lett volna az utolsó illúziót dédelgetni, ami az emútnegyedszázadból megmaradt.
Nem, majd kétszerannyiért a franciák basszák el Paksot és a Déli áramlat helyett is jó a napelem.

Még szerencse, hogy Orbán nem olyan "okos" mint egyes balliberálisok.
@dr. mesterseges szinezek:
azért az mindenképpen értékelendő, hogy volt akiknek megmaradt a józan eszük.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Vicces gyerek ez, nem egy agysebész na... "

Agysebész lesz az, csak kalapáccsal operál.
@♔bаtyu♔: 'Még szerencse, hogy Orbán nem olyan "okos" mint egyes balliberálisok.'

Neked biztosan megvan az "Orbán Viktor összes koherens gondolata a Déli áramlatról 2002-től napjainkig" c. gyűjteményes bölcselet, azért vagy ennyire határozott.
Ahogy a magyar állam viselkedik az energiapolitikában, az példátlan, nem jellemző Európában" - mondta Orbán Viktor a párt által a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmával szervezett konferencián.

A Fidesz elnöke szerint három dolog jellemzi a magyar állam viselkedését. Egyrészt "lesajnálja" a kelet-ázsiai térséget, ahelyett, hogy lehetőségnek tekintené energiagondjai megoldásában. Másrészt tagadja az orosz állami befolyást az európai piacon megjelenő orosz cégek hátterében. Harmadrészt leértékeli azokat a törekvéseket, amelyeket az EU annak érdekében tesz, hogy közös energiapolitikát hozhasson létre, "következésképpen leértékeli a közös energiapolitikai törekvéseket szimbolizáló Nabucco vezeték lehetőségét" - közölte. Hozzáfűzte: ez "három olyan magatartás a magyar állam részéről, amely ellentétes az EU érdekeivel, ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel is".

A pártelnök hangsúlyozta: Magyarországnak el kell köteleznie magát a közös európai energiapolitika mellett, Magyarországnak fel kell hagynia a különutas energiapolitikával. Hozzátette: a Fidesz erre szeretné rávenni a kormányt. Orbán Viktor az energiapolitika kapcsán kifejtette, hogy az orosz és az európai gondolkodásban számos különbség van: míg a Európában a politikától független, piaci észjárás jellemző, addig Oroszországban nem a piaci, hanem állami, politikai alapú logika működik. A politikus szerint, míg Európában a piac szereplői elfogadják a verseny szabályait, az üzleti tranzakciók átláthatók, addig Oroszországban nem a verseny elfogadása, hanem a monopóliumra való törekvés a jellemző.

"A mi felfogásunk szerint az Oroszország és az Európai Unió kapcsolata, illetve az energiafüggőség problémájának lényege, hogy az orosz észjárás és az európai észjárás a gazdaságot illetően jelentősen különbözik egymástól" - fogalmazott a Fidesz elnöke. Úgy vélte, Európának tudomásul kell venni Oroszország ezen "sajátos" észjárását és ennek tudatában kell kialakítania "energiafüggőséget csökkentő, Oroszországhoz fűződő új energiapolitikáját". A politikus szerint, aki nem ismeri el ezt a két gondolkodásmódot, tagadja ezt a különbséget, az "Magyarország számára nem kívánatos tendenciákat erősít". Közölte: Európának és azon belül Magyarországnak is világossá kell tenni, hogy "mi jó együttműködésre törekszünk Oroszországgal, ismerjük és elismerjük a különbözőségeket, és éppen a különböző észjárás tudomásulvétele alapján kívánjuk kialakítani" energiapolitikánkat.

A konferencián - bár nem volt előadó - Orbán Viktor szavait követően szót kért Oroszország budapesti nagykövete, aki azt mondta: az energiapolitikából nem kell politikát csinálni. "Nem kell ebből politikát csinálni, elnök úr, le kell ülni tárgyalni" - mondta. Hozzátette: nem kell eltérő észjárásról beszélni, hiszen csak piaci szempontok döntenek. Mint mondta, az orosz kormánynak fontos, hogy tudja, az orosz termelőknek biztos piacuk van. Az orosz energia megvásárlása nemcsak a vevőnek, de a szállítónak is fontos - mondta."Oroszországban az energiapolitikáról csak piaci alapon lehet beszélni" - hangsúlyozta.

A nagykövet azzal zárta: ha a magyaroknak nem kell a gáz, másoknak adják el. Megértettük egymást? – zárta mondandóját Igor Szavolszkij.

A konferencián szintén nem volt előadó, ám az orosz nagykövet szavaira reagálva Litvánia budapesti nagykövete is felszólalt, és azt mondta: országát folyamatos nyomás alatt tartja az orosz monopólium egy számára nem kedvező privatizációs ügylet miatt. (MTI - HírTV)
@Mariann19: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

A szmoking mit sem ér. A múltkor az Orbán is úgy nézett ki benne, mint egy pingvin.
Van viszont olyan, akinek még a szekrényajtó is jól áll.
Én például egy klott gatyában is úgy festek akár egy lord.:-))
@időtolvaj: "Ha Viktorvonád Oo mellett teszi le a voksot, akkor mi lesz a magyar fiatalokból?"

Hát életéért könyörgő ágyútöltelék a keleti fronton biztos nem. Amúgy nem arról van szó, hogy voksot kéne letenni, hanem arról, hogy mind a két nagyhatalommal muszáj jóba lenni.
@Bukott liberális demokrata:

""Dánia, mint nem liberális ország?"

MÉG az... "

Kedves Benji!

Minthogy e komment utan ramtort a sirva kacagas, igy most nem verem bele az orrocskadat a valosagba, hanem mivel jo hangulatba hoztal, pozitivan es magyarazolag megosztok veled nehany infot.
(En sem vagyok expert Dania ugyeit tekintve, de van egy jobaratom, aki neked is lenne, ha erdekelnenek az ilyen dolgok)

Nos akkor.

Mennyire liberalis orszag Dania?

Melegjogi szempontbol mar regota:
en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Denmark

"Same-sex sexual activity was legalized in 1933, and since 1977, the age of consent is 15, regardless of sexual orientation or gender.[2] "

Kulonosen erdekes a ket "torta" a jobboldalon! Teny, hogy a kutatas adatai mar 1 evesek.

Mig nalunk MACHOMAN (Nem, nem Randy Savage) egy nomentes kormanyt allitott ossze, addig a danoknal egy holgy a miniszterelnok, es ha jol szamolom, 20 fos kabinetjeben 7(!) holgy van:
en.wikipedia.org/wiki/Cabinet_of_Helle_Thorning-Schmidt_II

Amugy is erdekes olvasgatni, hogy mennyi no frakcio/part vezeto volt/van Daniaban.

Ketsegtelen, hogy az EP-szavazason a legtobb szavazatot a Dan Neppart kapta, de ha figyelembe vesszuk az Europan vegigsopro es lassan elulo EU-szkeptikus/ellenes hangulatot, akkor nyugodtan mondhatjuk, hgy az eredmenyek nem rosszak a szoci es liberalis partok szamara:
en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament_election,_2014_%28Denmark%29

1. Dan Neppart:
"sometimes described as right-wing populist in certain aspects[14][15] by political scientists and commentators,[2][3][4][5] and "far right" by the international media.[16][17][18][19][20] "

2. A Venstre a liberalis EP-frakcioban ul (mokas ezzel a nevvel), vagyis inkabb liberalis, mint konzervativ (liberalis jobb-kozep). "today it espouses an economically liberal pro-free market ideology"
"The party is a member of Liberal International "

Es vegezetul friss infok:
en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_next_Danish_general_election

A meresek alapjan a klasszikusan(?) konzervativ partok (O+C+K) egyutt nem erik el a 30%-ot...

Attol meg persze az egy even belul tartando valasztason jelenallas szerint bukna a kormany, de az sem lenne egy ILLIBERALIS FORDULAT!
@Fabius: "Az inkább, hogy a Nagy Testvér fogja megmondani mennyit fizessenek az áram kilowattjáért, nektek is köszönhetően. Ez sokkal jobb, tényleg."

Na látod mondtam én, hogy egyet tudunk érteni. :)
@dr. mesterseges szinezek:

"_mondta Orbán Viktor a párt által a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmával szervezett konferencián._"

Akkor tegyük hozzá, hogy ezeket 2007-ben dalolta a lánglelkű szabadságharcos, akit Orbán Viktor néven vettek lajstromba.
@huzzadneki shakespeare: A rossz nyelvem szerint Viktor szmokingviselete óta a sznobancúg nemzetközi neve tuxego.
@jaegtoer: Direkt hagytam ki a dátumot, ne legyen helyből elrettentő a jelenlévő lámlengéknek.
@♔bаtyu♔: és @Bukott liberális demokrata: szíveskedik egyetérteni.

Meg vagyok döbbenve. Ez skandallum!:D
@huzzadneki shakespeare:
.
Egy lord is festhet úgy, mint Pimpó Béla népi festő.
Miért kell neked ehhez klottgatya?
.
@simple observer 2.0: "A meresek alapjan a klasszikusan(?) konzervativ partok (O+C+K) egyutt nem erik el a 30%-ot..."

Hú, nem tudom, hogyan hangzik dánul ez a "30%", bár nem eshet messze a svét trettio procentjétől, de az biztos, hogy magyarul: "több, mint kétharmad".
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"_De hagyjuk a születési fogyatékosságot, mondjuk azt, hogy csodálatos természeti jelenségnek vagyunk tanúi. A visszafelé fejlődésnek szellemileg. :D _"

A devolúció is valami. Az ő életben maradásuknak ez tesz jót. Az utódlás másik fejezet.
Vajon miért ez a két poén jutott eszembe Viktorról és Putyinról??

"A klasszikus székely mondás szerint az asszony nem ember, a sör nem alkohol, a medve pedig nem játék."

"Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve:
- Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha leszopsz.
Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az életét. Harmadnap teljesen felfegyverkezve megy a barlanghoz. Ráereszt 3 aknát. A barlang teljesen összeomlik, nagy por száll fel. Kis idő múlva sértetlenül előjön a medve a vállát porolva:
- Vadász, vadász te szopni jársz ide… "
@dr. jenőke (jenőke):

"Lássuk be, van honnan tanulni!

Az Orosz Állami Duma képviselői egy törvénytervezetet készítettek elő, amely kiegészítő adóval sújtaná a gyorsétterem-láncok bevételeit. A bevételt a képviselők az orosz lakosság egészségének javítására fordítaná."

Tájékozatlan vagy. Az orosz Duma tanult tőlünk, lásd pl. chips-adó.
@♔bаtyu♔: Ja a Mistral rakétákkal is nagyon fasza bizniszt csináltunk a csigaevőkkel anno, ökör Hendéék meg most további tízmilliárdokat ölnének bele. :(

jobbegyenes.blog.hu/2014/08/20/francia_szemetre_kolt_ismet_milliardokat_a_honvedseg
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Miért pont én?
Szövegértési problémáid vannak.
Talán az Orosz Állami Duma lehetne vitapartnered.
Nem leszünk gyarmat!!!

Mi Szovjet Szocialista Szövetségi Tagköztársaság leszünk!
@♔bаtyu♔: Figyú,Orbán Viktor szerintem amúgy rendkívűl intelligens fazon lehet(ne),sajnos nem ezt az arcát látom az útobbi mondjuk 10-15 esztendőben.Elhiheted hogy full leszarnám hogy ki vezeti az országot ha nagyon sok minden jó írányba mutatna,de sajnos az útobbi évek kormányzása,valamint a cocialista kormányok alatti ellenzéki aknamunka,amit nagyon sunyi,ravasz módon minden kiskutyájának meg tanított serényen,világosan megmutatta hogy totál alkalmatlan arra hogy el vezessen 1 országot.Sajnos már nem tartunk ott hogy a bukás után a pancser politikust Szibériába deportálják megdögleni,bár korbán küzd érte rendesen.Legyen szép napod továbbra is!
:) Nagyon tetszik, hogy Viktort Putyin tanítványának állítják be...:) csúsztatásnak nem rossz:) Várom mi lesz a következő, de ez még mindig kevés az őszre, ott sírás lesz megint a vége, meg birka narancsozás és stb...unalmas. Kész programot várok a másik oldaltól, nem ilyen marhaságokat. Jó már leírtam ezerszer mi is csináljuk meg azt amit az "nagyok" az oroszokkal szemben, ha ez a vágyatok, csak ha nem lesz energiánk akkor meg az lesz a bajotok és akkor meg azért utáljátok Viktort. A mi fogyasztásunk ugyanis nem oszt nem szoroz az orosznak, nekünk viszont a hiánya nem kicsit fájna. Konkrétumokat akarok, mivel tudjátok kiváltani a paksi bővítést - franciák ne jöjjenek már voltak itt erőmű ügyben és akkor is beégtek az ország meg majdnem ki- plusz honnan akartok rövid időn belül olcsón vagy nem sokkal drágábban olajat és földgázt teremteni, varázsolni, ásni...stb. Realitás amire lehet programot építeni, mert így csak mi az állítólagos narancs birkák csak ásítozni tudunk meg röhögni, bégetni ahogy mondjátok...szóval így elég nehéz lesz átnevelni bennünket.
@dr. mesterseges szinezek:

Valami illiberalis algebraban ez lehet, hogy igy is van. ;)
@igaz_ember: Fordulj a programért Orbán Viktor v2007-hez.

Remélem, már akkor is ittad és jegyezted minden szavát két ásítva-röhögve bégetés (az ember meg hörgésnek vélte) között.
@igaz_ember:

Franc se akar átnevelni benneteket. Csak az ilyen hülyeségekkel:

"A mi fogyasztásunk ugyanis nem oszt nem szoroz az orosznak"

fárasszál már valaki mást akkor, mikor az áram kiskereskedelmi árszabását az orosz Illetékes Hivatal kezébe rakták Orbánék törvény szinten.

Ha ennyit megteszel tőlem mehetsz tapsolni Viktornak a budi elé.
@igaz_ember:

"_mi az állítólagos narancs birkák csak ásítozni tudunk meg röhögni, bégetni ahogy mondjátok...szóval így elég nehéz lesz átnevelni bennünket._"

Én speciel nem feccölnék rátok annyi energiát se. Tőlem megdögölhettök úgy ahogy vagytok, bégetve, öklendezve, menetelve, 'orbán az isten'-t skandálva.
@dr. mesterseges szinezek: @dr. jenőke (jenőke):

Azé' nálatok is elég rendesen duruzsolnak a neuronok!! :-)
@dr. mesterseges szinezek: :) nyomjad csak...de még mindig nem tudom hogy mit fogsz tenni ha nem lesz energiánk.:) Azé is én leszek a hibás mi?:) Tudod mi a súlyos amint leváltják Vikit, a tök mindegy melyik párt azonnal igyekszik jól elleni Putyinnal, a jól felfogott gazdasági okok miatt, miközben ugye kapja majd a csodás támadásokat mindenhonnan:) na ez a gáz és nem a V2007, és aztán azt is megeszed...
@jaegtoer: :) oké döglök már megfele, csak azt mond meg hogy kitől lesz itt kőolaj, ha nem az orosztól tök mindegy ki a kormány úgyis egyezkedni fog velük.
„Mindenképpen bizarr, hogy egy jelentéktelen honlapon megjelenik egy hír, amelyre hivatalos honlapján reagál az orosz külügy”

Az is mindenképpen bizarr volt, amikor egy jelentéktelen blogon (napraforgo) megjelentek sejtetések egy kormányzati kritikus viselt dolgairól (Ángyán), amelyet pár órán belül átvett az MTI, és estére már hír lett belőle.

Úgyhogy kedves Navra, bizarr dolgokért ti sem mentek a szomszédba, pontosabban jól megtanultátok ezeket a bizarr módszereket onnan, ahonnan most emlékeztettek titeket, hogyan is kell ezeket használni.

A reakció pedig csak megerősít abban, amit hallottam már lehetőségként, vagyis hogy Orbán hallgatólagosan beleegyezett, hogy az oroszok Magyarországon keresztül támadja az EU-t. Mert ugye nem igazán azon van a hangsúly, hogy Magyarország adta el a tankokat, hanem hogy egy EU-tagállam tette ezt.
@Fabius: Oké...de honnan szerzel kőolajat és földgázt? Ha? Rövid időn belül? Nem kell mi? megyünk mi anélkül is faszán.Nem akarjátok belátni hogy mindegy ki volt itt a kormány igyekezett legalább ezért nem keresztbe tenni az orosznak? Mi ezen a nem érthető? Egyedül a II. Vh előtt és kis ideig utána tűnt ügy, hogy önellátóak leszünk kőolajból, földgázból. /Zala/ Nézzetek már rá arra a nyomorult térképre egyszer ebbe a lökött életbe...oroszok baromira realitás volt mindig, ma is az...tetszik vagy nem. Tök mindegy hogy Viki vagy nem Viki
@igaz_ember: Cola és Meki nélkül elvész az orosz sereg Borogyino és Sztálingrád alatt. :)
@Fabius: "fárasszál már valaki mást akkor, mikor az áram kiskereskedelmi árszabását az orosz Illetékes Hivatal kezébe rakták Orbánék törvény szinten. "

Ez már mekkora baromság, ezen mindig jókat szoktam derülni.

Tudod honnan jön? Napvilágra került egy szándéknyilatkozat, amiben a magyar és az orosz felek kimondták, hogy törekedni fognak olyan árra, ami a megvalósítást végző orosz félnek is megfelel és versenyképes áramtermelést tesz lehetővé a villamosenergia kereskedelmi árát figyelembevéve.

Ezt a mondatot sikerült a 444 blognak tökéletesen félreérteni, kitalálták, hogy az oroszok fogják megmondani, hogy mennyi az áram ára.

Azóta eltelt több hónap és még mindig vannak olyanok, akik ezt a marhaságot nyomatják az index blogjain. Nyilván egyikük sem olvasta el az eredeti mondatot (vagy ha elolvasta nem értette), hanem valamelyik elvtársától hallotta. Nyilván te is így vagy ezzel ugye?

Nos, akkor egy kérdés: az oroszok megállapodnak a magyarokkal egy árban, építenek egy atomerőművet ami a magyaroké lesz. Ők nem szereznek benne részesedést, nem kapnak áramot, nem kapnak százalékot a nyereségből... akkor nem tök mindegy nekik, hogy mennyi nálunk az áram kiskereskedelmi ára?

Mégis hogyan képzelted, az oroszok fognak letelefonálni, hogy mennyi legyen az áram ára magyarországon? Minek, hogyan? Hogy lehet ekkora butaságot kitalálni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: :) Na ez meg a másik fele...de mivel az USA is szájkarate...csak tudod min vagyok kiakadva, amikor a Fidesz ütötte őket az oroszokkal való barátkozás miatt akkor meg azon hőbörögtek, én meg akkor is azt mondtam srácok izé...térkép... mi is jön onnan? Jó diktatúra és? Most akkor fagyunk meg? Toljam mint Frédi Béni? Akkor meg azért kaptam...komolyan röhej az egész...
@Fabius: @jaegtoer:

Pántlika kell a nyakukba meg behangolt kolomp, aztán csomóba is verődhetnek!
@huzzadneki shakespeare: Verődök már, kolomp megvan, de ha egyszer nem lesz se benzinem se fűtésem nektek köszönhetően akkor nem csak bégetni fogok de veletek együtt sírni is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nemtom feltűnt-e, de a címben sem állítják Putyin igazát, hanem kérdezik.

Arról nem is beszélve, hogy pontosan mivel kapcsolatban.
@igaz_ember:

Kőolaj meg földgáz volt eddig is, ahogy egyezkedés is.

Eladósodás évtizedekre, meg áramár fölötti orosz befolyás nem volt. Eddig. Most már van, amit majd a gyerekeink megköszönnek nektek.
@$pi$:

Kisebbet hazudjál, taváris. Paks törvény 4. cikk 4 pontja ugyanis aszongya:

"a Felek minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a Megvalósítási Megállapodások szerinti ellenérték olyan módon kerüljön megállapításra, amely lehetővé teszi, hogy a villamos áram-termelésre vonatkozó árak kereskedelmi szempontból hosszú távon versenyképesek és egyúttal az Orosz Kijelölt Szervezet számára elfogadhatók legyenek."

Ezt egyféle képpen lehet csak érteni. Tudom, hogy Leninről is lenyalnátok a balzsamot ha muszáj, de...
@Fabius: jó de elmeséled nekem, hogy honnan szerzel nyersanyagokat értem, hogy csak a vesszen a Viktorig látsz, de nem fogod fel, hogy pro primo itt vannak szinte a szomszédban, pro secundo: senki az égegyadta nagy nyugati világban soha nem segített nekünk az oroszokkal szemben. Történelem órán hová a fenébe jártál? Te azt hiszed hogy adnak nekünk bármit is ingyen a nyugatiak cserébe? Nem lehet az oroszokkal az illúziók helyett reális politikát folytatni? Tök mindegy ki az aktuális ellenzék, mindig körbe hordozza a véres kardot? Nem lesz áram se ha összebalhézol velük nem érted? Sőt...egy apró ország vagyunk gyalognak se jó a sakktáblán, de ettől még lehet okosan: nem összebalhézni hülyeségek miatt egy ekkora országgal. Veszekedjen az USA, vagy a németek, ...franciák meg anyahajókat is építenek nekik...hagyjatok már ezzel az orosz fóbiával...diktatúra na és. USA meg a szaudiak? Azé nem sípoltattok? Csináljátok itt a műsort a választás miatt...
@Fabius: B+ és nem érted. Berosálok.

"Megállapodások szerinti ellenérték olyan módon kerüljön megállapításra"

vagyis a megállapodás szerinti ellenértéket igazítják úgy, hogy "kereskedelmi szempontból hosszú távon versenyképesek" legyenek és "az Orosz Kijelölt Szervezet számára elfogadhatók legyenek".

Ez azt jelenti, hogy a felek törekszenek arra, hogy megállapodjanak egy olyan megvalósítási árban, ami az orosz és a magyar félnek is megfelel. Olyan árra törekszenek, hogy a ruszki se fizessen rá és a magyar is tudjon rentábilisan áramot termelni.

Szó sincs ebben arról, hogy az áram árát állapítanák meg, pont arról van szó, hogy az áram kereskedelmi árához (is) igazodnak. És nem is a magyar kiskereskedelmi árról van szó, hanem úgy általában a kereskedelmi árakról.
@Fabius: Hmmm...ha a franciák építették vón akkor az orosz helyett a francia szerepelne benne...ha meg nem érted miért akkor nem érted mi a kapitalizmus nevű játék. Szóval ki is nyalogatta meg Lenint?:) De tuti vagyok benne ha más csinálja és az oroszokat ütné a Viktor akkor az lenne a baj...ha sapka ha nincs tök mindegy...jó értem neked ez nem jó...értem. Végül is petróleumhoz való van a hajdúságban...lehet még világítani, amíg a nyugatiakat győzködöd adjanak süteményt.
@igaz_ember:

"Történelem órán hová a fenébe jártál?"

Hehe, és te hová jártál? Mert amit most csináltok azt Kádár meg a krumplileves-elvtársai csinálták, hajszálra.

Érdekes, az eddigi összes kormánynak sikerült a nyersanyag és energiahordozó vásárlást megoldani úgy, hogy nem kellett Putyint leszopni hozzá. Semmi nem változott ebben az elmúlt 25 évben, az egyetlen úgy elem ez a keleti nyitás baszás, meg a mutatóujj folyamatos jelenléte Viktor seggében.

Ja, amúgy a lengyelek reális politikát csinálnak az oroszokkal. Amikor kell kereskednek, amikor kell elküldik őket a picsába. Nekik megy, Viktor meg csak szopik.
@Fabius: "hogy nem kellett Putyint leszopni hozzá"

Elég volt odatartani az ánuszt az IMF-nek. :) Mondjuk Putyin nem mondja meg, hogy mennyi legyen a nyugdíj meg milyen fizetést kapjanak a közalkalmazottak.

"Semmi nem változott ebben az elmúlt 25 évben"

Csak mondjuk annyi, hogy szép lassan lejárt a Paksi Atomerőmű szavatossága. Ha semmi sem változott volna, akkor nem kellene új atomerőmű.
@Fabius: Kádár? Apám hogy jön egy helytartó egy demokratikusan megválasztott vezetőhöz? Na jó egyes...újra olvasni a Kádár korszakról szóló összes művet. Kis barátaid meg Brüsszelnek nem kicsit... akkor ők is krumplilevesedből szívtak be? Ki szopta le Putyint? Mer bővítik Paksot? Apám neked az nem kell mi? Jó lesz a petrol mint a nagyanyóéknak.
Hmmm plusz földrajz egyes ...te izé...csak úgy egymás között Lengyelország mekkora is...meg milyen gazdasági potenciálja van? Mennyien lakják? Meg tudod izé szén...az ugye nincs nekik nem is láttak olyat az elmúlt időszakban csak a polyák gyerekek dobálják vele egymást...meg a szénerőműveiket, amelyek még most üzemelnek. Naná hogy nincsenek betojva. Nézd már meg egy alap multit milyen a lengyeleknél meg nálunk...ég és föld...tudod kapitalizmus a játék neve...nem krumplileves...a tőkét a te hülyeségeid nem érdeklik Viktorral kapcsolatban.
@$pi$:

No, hát rosálj be.

Amíg megteszed ugyan magyarázd már el nekünk tudatlanoknak, hogy a magyar állam tulajdonában lévő Paks II által termelt áram árképzéséhez ugyan mifaszért kell az Orosz Kijelölt Szervezet engedélye?

A ruszkik hiteleznek mi meg az előírtak szerint fizetünk. Mifasz közük bármi máshoz?
@Fabius: "termelt áram árképzéséhez ugyan mifaszért kell az Orosz Kijelölt Szervezet engedélye? "

Nem e termelt áram árképzésébe szólnak bele, hanem a "megállapodások szerinti ellenértékbe", azaz abba, hogy mennyiért építik meg az erőművet.
$pi$:
Csak azt szeretném igen nagy tisztelettel(?) megkérdezni tőled, hogy az elmúlt fél évben mit olvastál? Képregényt Rejtőtől? - (az mondjuk nem baj, sőt!...), vagy esetleg elővetted Fehér Klárától "Az indián kertje" című kölyök regényét? Önmagában az sem lenne baj, én például nagyon jól szórakoztam rajta annak idején, de ma már más totemoszlopok állnak, és Hatakamatapatratacsinnbummot is másként híjják. Most Orbánnak, bár az eredeti fényévekkel intelligensebb volt még akkor is, ha csak legenda szintjén létezett.

Nem tűnt fel?
Az gáz!
Mielőtt ezt az izét... ezt tovább tolod, javaslom olvasd el ezt:
www.octogon.hu/a+vilaghiru+nemet+falu+1.html
És ezeknek akar a délibábod olcsó paksi delejt eladni... majdmittudoménmikor.
Putyin naponta recskázik a fényképre, amin a bálványod nem is érti, milyen hosszú cicit toltak le a torkán:
www.parameter.sk/sites/default/files/photos/promoted/russia_hungary-cd647beb94fd4d22af146486475ff4db.jpeg

Ilyen beszédes képet... a huncut kárörvendés a medve arcán, háát?! Vlagyimirovics atyuska, épp hogy nem perdül táncra... így szétszopatni valakit:))
Tapsolj!
@dr. mesterseges szinezek: A szövetség biztosan szojuz. a szentet nem tanultuk.... A "szent"-nek több megfelelője van, alapvetően az ugrik be, hogy: szankt (mint Szankt-Peterburg), de ez szövegkörnyezettől függ. Majd utánnanézek. :-)
@$pi$:

Ezt speciel az IMF sem mondta meg. Cserébe azt is leszarta, mennyi az áram kiskereskedelmi ára.
@Fabius: "Ja, amúgy a lengyelek reális politikát csinálnak az oroszokkal. Amikor kell kereskednek, amikor kell elküldik őket a picsába."

Ez a többi nagyhatalom esetében is jó példa lehet ugye? :) Amúgy ez a picsába elküldés - követve az USA és EU gazdik utasításait - eléggé fájó lesz most, többek közt a lengyel gazdáknak is.

www.agrarszektor.hu/europai_unio/egyeb/fel_milliard_eurot_buktak_a_lengyelek_az_orosz_embargo_miatt.4031.html
@$pi$:

Frászt.

Az "Orosz Kijelölt Szervezetnek megfeleljen" kitétel nem ezt jelenti.

Hanem azt, hogy ami nekik nem felel meg, az nincs. Szuverén önrendelkezés meg energiafüggetlenség, mi? Aha.
@Knósszosz: "És ezeknek akar a délibábod olcsó paksi delejt eladni..."

Nem is lesz az olyan nagyon nehéz, főleg ha megvárja amíg este lesz vagy mondjuk beborul az ég.

"Ilyen beszédes képet... a huncut kárörvendés a medve arcán, háát?!"

Gratulálok, roppant objektív képet sikerült alkotnod az ország külpolitikájáról, és mindezt a Putyin arcáról olvastad le. Nem is tudom miért nem téged kérdeznek meg mit is kellene csinálni.

Csinálhatnál belőle valami jó kis fotosoppolt képet, annak nagy keletje van mostanában, a "demokratikus ellenzék" választói felnyalják mint kacsák a zöld taknyot. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A lengyelek almát rágnak büszkén, ezzel cukkolva embargó Putyint.

Mi - akiket nem csak az embargóval, kamuhírrel is megszívat - meghunyászkodva leszopjuk újra meg újra.

Na, ez speciel egy lényeges különbség köztünk meg a lengyelek között.
@Fabius:

Speciel a @$pi$ figurának nagyjából igaza van. Negyedszázada mondják,hírdetik és vallják derék pártjaink derék politikusai,hogy kinek a faszát kellene szopogatni és kinek az ánuszát nyalogatni,hogy király hely legyen Magyarország.
Kérlek mondj egy azaz egy darab politikust aki a te szeretett lengyeleid "reális politikáját" alkalmazta vagy szerette volna alkalmazni.
@Fabius: "Hanem azt, hogy ami nekik nem felel meg, az nincs. Szuverén önrendelkezés meg energiafüggetlenség, mi? Aha. "

Hát úgy nehéz atomerőmű építésre szerződni, hogy az építőnek nem felel meg az ár, de te biztos tudtál volna ilyen üzletet intézni. :)

Próbáld már megérteni mi van abban a szövegben az ég szerelmére, egy mondat az egész!
@dr. mesterseges szinezek: Nos, anyám szerint szvjasennij szojuz. De a szvjasennijben az i-t kicsit ü-nek kell ejteni, mert kemény, azaz jerü. Vagyvalami hasonló..
@Fabius: "A lengyelek almát rágnak büszkén, ezzel cukkolva embargó Putyint."

Jaja elképzelem Puytint amint dührohamot kapva rohangál a Kreml-ben. :) Amúgy jó dolog ez. Most majd a ruszkik is jobban eszik a saját almájukat, mindenki jól jár és még egészséges is. No para! :)
@Knósszosz: mi a fasz van itt? az ember költözik és nem tud itt lógni hétvégén, a sok troll elburjánzik:)))
@igaz_ember: Csak azt tartom különösnek, hogy amikor más kormány igyekezett "nem keresztbe tenni az orosznak" Viktorod akkor hazaárulót orditozott,
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ako szerinted aszt kéne csinálni mindenkinek európában, hogy tapsolunk az oroszoknak, me úgy járkálnak ukrajnában, mint anno nálunk!
eszednél vagy?
@huzzadneki shakespeare: a szmokingra is születni kell. :) Természetesen nagyon lehangoló orbánt és a szmokingot együtt emlegetni. Ezért Bond kapásból lelőné. :) Ilyen divatterrorizmust! :) Vagy akár Carrie Bradshaw is megtenné. :D
"@KÁTÉó53éúétr6: @taga20: kedves rakoncátlan óriáscsecsemő te tudod miért bántottad rodeot? mert én nem láttam az okát"
úgy is csinál valamit, mint a rossz gyerek, ezé előre kapott egy sallert:))))
@Mariann19: Bocsi.Hogy érted azt hogy "olyan
volt"???
Hát nem az???:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Erre mit mondjak szmokingos barátom?! Hogy mostanság ilyen díjazottak jutnak zömmel? :D
@Mariann19: Valaki emlegette is, hogy felvett ilyet. Borzalom, szerintem a látványtól a magyarság szaporodási kedve látványosan megzuhant. Brrrr.....
@dr. mesterseges szinezek: Még sosem volt rajtad szmoking, right?
@Fabius: Légy konkrétabb: a lengyeleknek van gerincük, nekünk meg egy egy gerinctelen szopógép jutott.
Hadd rágódjon el ezen. Ha már alma, remélem kiélvezi az almaevést madarunk. Ugyanis az orosz barátai jóvoltából több ezer tonna alma marad ratjunk. :S
@$pi$:
"Nem is lesz az olyan nagyon nehéz, főleg ha megvárja amíg este lesz vagy mondjuk beborul az ég."

Te sztendápposnak készülsz?? Kurva jó, komolyan!!
Olyan marhaságokkal mint a tények, ne is foglalkozz, csak megzavarnának az előadásra való felkészülésben.
Szóval éjszakai áramot fogunk adni a friccekenek... értem. Ez a "Dark Energy", ami kihúz bennünket a szarból, azok meg ottan kidobják a francba majd a napenergiát, a szellő által előállított áramot, és beszántják a biogáz erőműveiket. Orbán elintézi. Csak neked.

Amúgy meg teljesen biztonságos a technika, főként, hogy az ide építendő két új blokk prototípus. Persze attól lehet még frankó, de valahogy nem vagyok nyugodt a dologtól. Te igen?
Költözz mellé és ott horgássz, ha esetleg szereted a halat, én inkább valamelyik déli szigeten enném a barbúnit, és nem csinálnék dúsított ponty 235-ösből halászlét.

Okos kisfia anyucinak...
@taga20: Ne légy megint eltévedve. Ha amcsi, lengyel, stb. zsoldosok járkálhatnak Kelet-Ukrajnában már miért ne járkálhatnának oroszok is? :)
@taga20:
Nincsen a gazda, oszt czinczognak az egerek.
Festés rendben? Kutyu beköltözött?
@Knósszosz: "ottan kidobják a francba majd a napenergiát"

Éjszaka nincs napenergia. Sötét van.
@igaz_ember:

"_V oké döglök már megfele, csak azt mond meg hogy kitől lesz itt kőolaj, ha nem az orosztól tök mindegy ki a kormány úgyis egyezkedni fog velük. _"

az a vicces, hogy ez egy ördögi kör. Putyin -attól hogy van olaja-gáz- még nem biztos hogy ad belőle, ha nem úgy muzsikálunk ahogy akarja.

Nincs nagy dobra verve, de nagy és megbonthatatlan és örök szovjet magyar barátság mosolygörbéje akkor fordult reciprokba, amikor 1990 után napi piaci áron akarta eladni Magyarországnak az olajat, ellenben pl. a csirkét a 16 évvel azelőtti barter áron akarta megvenni az átfogó kereskedelmi szerződésben. Már a szövegezésen is túl voltak -Moszkvában- csak erre Antallék nemet mondtak. Ennyit az oroszok kiszámítható és biztonságos és kölcsönös előnyökön nyugvó energiahordozó szállításáról.
Norvégia, mint partner eszünkbe se jut. Ja. azok ráadásul még csak nem is EU tag, még szabadságharcolni sem kellene vele. Hát akkor kell a francnak az olaja, mondja a felcsúti tahó.
@Knósszosz: "Amúgy meg teljesen biztonságos a technika, főként, hogy az ide építendő két új blokk prototípus."

Nem, nem prototyípus. Ez is egy olyan hazugság mint az, hogy majd az oroszok mondják meg az áram piaci árát. Olyan mint azok a fotosoppolt képek, amiket az orbánról meg a putyinról csináltok. Hazugság, hazugság, hazugság.

Leállhatnátok már vele, már nem is vicces.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azé bazdmag, me az ukrán kormány nem adott rá engedélyt! ezé bazdmeg! érted?
@$pi$:

"_Éjszaka nincs napenergia. Sötét van._"

Az agyadban. Folyamatosan nappal is.
@taga20: Fogadjunk, hogy ez a repcsis videó neked is bejön majd. :)

vimeo.com/102525628
@taga20: Sajnálom a kislányod...nem rossz gyerek, de hátha az lesz egyszer, tehát előlegezel egy dorgálást
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Amerika vetett be ideggázt a kurdok ellen vagy Szaddám?Tudsz 1 egyszerű kérdésre válaszolni?
@jaegtoer: "Az agyadban. Folyamatosan nappal is. "

Az érveid, a brilliáns logikád, a ténybeli tudásod elsöprő, a dolgok mélyére hatoló bölcsességet elképesztő, lenyűgöz az éleslátásod.

Szinte már sajnálom, hogy nem azok vannak hatalmon, akiket te látsz alkalmasnak, akik a te emelkedett szinteden vezették anno az országot. Nekik is hasonló érveik voltak...
@taga20: Melyik kormány? Arra gondolsz akit senki sem választott meg semmire? :) Amúgy ahol az amcsik mostanában beavatkoztak, ott az akkori kormányok mind engedélyt és turista vízumot adtak nekik ugye? ;)
@toportyánzsóti: Arra a ideggáz készletre gondolsz, amit még az amcsik adtak Iraknak Irán ellen? :) Csak azért mert ebből a készletből használtak a kurdok ellen is.

www.hir24.hu/kulfold/2013/08/27/irakban-meg-nem-zavarta-a-merges-gaz-az-usa-t/

www.ma.hu/kulfold/183969/Washington_segitette_a_vegyi_fegyvert_beveto_Irakot_az_irani_haboruban
@$pi$:

Köszönöm szépen. Lenyűgöztél. Az én jelöltjeim már meghaltak. Mind. Ezért randalírozhat Viktor.
Nem értem mi a baj?!
Amit Orbán külpolitika címén művel az a legjobb börleszk amit valaha láttam.
azerbajdzsán/oroszország/EU/USA
kb. mint egy kemény melegpornó/bukkake party, ahol körbeveszik a kedves vezetőt, az meg nem tudja már milyét dugja oda a seggét vagy a száját mert tele van mindkettő de vágyakozik az újabb adag anyagra és van benne öklözés is.

A melegfelvonulás ehhez képest sehol sincs.
Mondjuk nem értem, hogy a dzsobbik ilyenkor miért nem dobálózik, pedig a szemük előtt zajlik és teljesen nyilvánosan megy és még kimaradni sem lehet belőle mert a bőrödre megy. Ellentétben a melegpornóval.

Nem szép látvány az biztos.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem igazán értelek én tégedet, bazdmeg. Ugyi, ójajTrianonmegcsonkitottaédeshazánkat kurva szar volt, van és lesz. Pedig csak az történt, hogy a szomszédos népek úgy gondolkodtak, mint Putyin elnök úr, hogy hát ottan a mi véreink élnek, és báncsák őket, mert nem beszélhetik szabadon a nyelvüket, vagy mi a fasz, ezért fogjuk magunkat, és kiharapjuk azt a darabot Magyarországból, ahol a mi véreink élnek. Pláne hogy megtehetjük, mert - legalábbis az Antant-tal a hátunk megett - nagyobbak és erősebbek vagyunk. És lőn. Kicsit nagyobbat haraptak, az igaz, de a lényeg ennyi. És ti meg itt vinnyogtok napról napra, hogy csonkamagyarországnemország, bazdmeg. Ha most Putyin jogosan ugrik neki Ukrajnának, akkor lehet pofát súlyba, és abbahagyni a nagymagyarországozást. Remélem, érthető.
@toportyánzsóti: vegyiali a haverja vot, ennek a brigantinak:)) csak aszt nem tudom, ha a családja is ott lett volna, ako most ennyire hájpolná szadamot:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: bakker, te aszt mondod, hogy az amcsik miket csinálnak(szerintem nem), erre az oroszok is aszt csinálják. és bazdmeg neked ekkor patent a dolog. eszednél vagy???
@DarthVader: Szerintem hülyeség az analógiád, de engem amúgy sem érint mert én nem vagyok csonkamagyarországozós sem. :) Lásd korábbi kommentem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tehát akkor Trianon nagyjából rendben van. Értem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mitől hülyeésg amúgy? Mivel indokolta Putyin a Krim megszállását?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és angyal, rá volt írva a hordóra, hogy kurdokra kell leszórni? eszednél vagy?
@$pi$:

"_Mégis hogyan képzelted, az oroszok fognak letelefonálni, hogy mennyi legyen az áram ára magyarországon? Minek, hogyan? Hogy lehet ekkora butaságot kitalálni? _"

Erről érdemes lenne a litvánoknál esetleg az ukránoknál érdeklődni.
@DarthVader: Gondolom hasonlókkal mint a másik nagyhatalom, amikor az érdekei mentén eljár. Jut eszembe a Krimben hány civil is halt meg? :)

scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10157157_4117714438989_9048666441918910663_n.jpg
@DarthVader: "Putyin jogosan ugrik neki Ukrajnának, akkor lehet pofát súlyba, és abbahagyni a nagymagyarországozást. Remélem, érthető. "

Ez a dolog mondjuk ott sántít, hogy a Krím félsziget 1954-ben került Ukrajnához. Távol álljon tőlem, hogy az oroszokat védjem, mert rohadtul nem szeretem őket, de azért ezt nem illene kihagyni a számításból.

Ha már a trianoni példánál tartunk akkor a krím félsziget orosz kézbe kerülése inkább arra hasonlítana mintha visszakerülne a felvidék magyarországhoz és nem arra, amikor elvették.
@jaegtoer: "Erről érdemes lenne a litvánoknál esetleg az ukránoknál érdeklődni. "

Hát érdeklődj! Aztán ha rájöttél valamire, akkor nyugodtan elmesélheted.
@taga20: Nem azokra a hordókra az volt ráírva, hogyha érdekünk úgy kívánja akkor éljen Szaddam, aztán néhány évtized múlva pedig akasszuk fel az öreget. :) Persze mindezt úgy, hogy mindenképp az volt a helyes és követendő megoldás. Ugyanúgy mint mondjuk az 500 ezer gyermek feláldozása később.

youtu.be/FNoeqMoQ704
youtu.be/0mfp0f_fv2c

Úgyhogy inkább neked kéne magadhoz kapni és eszednél lenni. :)
@Knósszosz: festés alakul, emelet kész. kutyu jó van, má megmelegedett a fületöve, és ekezdett ugatni:) macskánk paraszt, sőt a szomszéd kis macskája is az, me kitúrja a kutyut a helyéről:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látom megugorja a szintedet 1 egyszerű kérdés,majd megismétlem olykor olykor hátha fejlődöl.Addig marad a szánalmas terelés.
@DarthVader: Megint kevered a szezont a fazonnal, csodálkozom is, hogy miért. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mégegyszer kérdezem, miért irtotta a saját állampolgárait ideggázzal?
@DarthVader:

"_Mivel indokolta Putyin a Krim megszállását? _"

Nem indokolt semmit. Bedurrant az agya. és a tábornokoké is.

Az történt, hogy Ukrajna elkezdte követelni, hogy az orosz hadihajók ne használják a felségvizeit a Kerch-szorosban az Azovi tengerről kihajózva. Igen ám, csakhogy a szoros olyan szoros, hogy az egész ukrajnai felségterület.

Erre durrant be Putyin, nehogy már a nyúl vigye a puskát. Mindazonáltal a Kerch-szoros orosz használatát ugyanazon szerződésben fogadta el Ukrajna, amelyben a Krímet nem az oroszokhoz hanem az ukránokhoz csatolták.

https://www.google.hu/maps/place/Crimea/@45.2935855,34.5598251,8z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x40ea518fe28653bd:0xa94eced30b92ffda
@toportyánzsóti: Szerintem nálad jobban megugorja a szintet egy egyszerű kérdés megválaszolása. Amúgy nem mindegy, hogy miben hallnak meg katonák vagy ártatlanok? Vagy ha Szaddám öl meg ezreket az más mintha az USA milliókat ilyen-olyan háborúkban? Mesélj mitől más egy ártatlan áldozat ha Szaddam vagy épp Bush hadserege húzza meg a ravaszt?
@taga20: Kéne ennek a szerencsétlennek némi nátrium pentotálos beöntés,hátha akko megvilágosodna.
@taga20: Én is ezt kérdem. Miért írtja mondjuk Ukrajna a saját CIVIL állampolgárait, tüzérséggel, rakétákkal és légierővel?

nepszava.hu/cikk/1027286-felezer-civil-aldozat-kelet-ukrajnaban
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne terelj,egyszerű volt a feladvány.Rá kéne jönnöd csak szennyezed a kiberteret,ha ennyire nem vagy képes.
@$pi$:

"_Hát érdeklődj! Aztán ha rájöttél valamire, akkor nyugodtan elmesélheted. _"

Miért én? Eredetileg te kérdezősködtél. Én csak az illetékesekre tettem utalást. Dolgozz meg a válaszért. Nincs ingyen semmi, ez nem rezsicsökkentés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"A katonák (...) tudják, hogy bármelyik pillanatban meghalhatnak, és ezért nekik az élet állandó ünnep."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mégegyszer kérdezem, mé irtotta saját állampolgárait ideggázzal?
és ne kezdj el maszatolni, hogy a keresztény hittérítők és baciaik, hány ártatlan indián életét oltották ki:)
@toportyánzsóti: csak finoman, hogy sokáig élvezze, mint welsztomi.
@parti_giano: "A katonák (...) tudják, hogy bármelyik pillanatban meghalhatnak, és ezért nekik az élet állandó ünnep."

Remek és mit gondolnak vajon erről a civilek?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Olykor megtörténik, hogy aki addig a harcos oldalán harcolt, egyszer csak az ellenségévé válik. A harcos első reakciója a gyűlölet, de tudja, hogy a vak katona veszít a csatában. Ezért inkább az együtt töltött kellemes időszakra gondol, s próbálja megérteni, mi vihette egykori szövetségesét erre a hirtelen döntésre, s vajon milyen keserűségek gyülemlettek fel a lelkében. Keresi az okát, hogy társa miért tett le közös szándékukról. Senki sem egészen jó vagy rossz. A fény harcosa erre gondol, amikor látja, hogy új ellenségre tett szert."
@jaegtoer: "Miért én? Eredetileg te kérdezősködtél. Én csak az illetékesekre tettem utalást."

Azt kérdeztem miért beszéltek marhaságokat, te meg azt írtad, hogy a litvánokat meg az ukránokat kell megkérdezni. Erről ennyit.
Kedveseim!
Nem szeretném elvenni a kedveteket a mai öltözködési témától, de maradhatnánk annyiban, hogy a legtöbb nő sokkal jobban néz ki ruha nélkül, mint a férfiak frakkban, vagy akár díszmagyarban...
@DR. INKVIZITOR: szerintem mindenki mennyen lefeküdni, me kurvára igazad van:)))
@DR. INKVIZITOR: akkor bújjon hozzád kiszel tünde, knoszi irigykedni fog.
@$pi$:

60 évig nem volt probléma az '54-es államközi szerződés. Most viszont arra való hivatkozással szállták meg (természetesen a "választás" egy vicc), hogy "önrendelkezés". (A valódi ok nyilván nem ez, hanem a katonai.)
@taga20: B+ nem én, hanem te maszatolsz amikor azt kéne megválaszolnod, miért irtott ki nagyságrendekkel több ártatlan embert mondjuk csak a berlini fal leomlása óta az USA hadserege, mint mondjuk Szaddám?
Mitől van az, hogy amikor érdekük úgy kívánta ellátták Szaddamot vegyi fegyverekkel, aztán néhány évtizedre rá hirtelen előadták az erkölcscsőszt olyasmi kérdésekkel mint itt te, hogy "mé irtotta saját állampolgárait ideggázzal?" Erre amúgy azt is lehetne válaszolni, azért mert az amcsik adtak neki.

Vagy nem olvastad a cikk végén?

"Miközben Washington a Szíria elleni katonai beavatkozást fontolgatja a közel-keleti országban múlt héten elkövetett állítólagos vegyifegyver-támadásra válaszul, több mint két évtizeddel ezelőtt az iraki-iráni háborúban annak ellenére látta el Szaddám Huszeint információkkal, hogy teljes bizonysággal tudta, az iraki diktátor azok alapján ideggáztámadást fog végrehajtani - írta az amerikai külpolitikai folyóirat a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) dokumentumaira és szemtanúk beszámolóira hivatkozva."

www.ma.hu/kulfold/183969/Washington_segitette_a_vegyi_fegyvert_beveto_Irakot_az_irani_haboruban

Úgyhogy erkölcscsőszt az USA és te játszhat legkevésbé ebben a kérdésben. Kezded már kapisgálni? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hát, a Krimben nem tudom, de Kelet-Ukrajnában egy lövésre több mint 300.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Természetesen az oroszok nem olyanok, azok soha, semmilyen körülmények között .. stb :))
@parti_giano: Király és hogy jön ide Coelho? :)
@DarthVader: ez a gábriel a jobbikban a pacifista szekciót képviseli. vagy a hippit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Hitesd el az ellenségeddel, hogy nem kapsz érte nagy jutalmat, ha megtámadod: ezzel lelohasztod a lelkesedését."
@parti_giano:
Én mindenkire rábízom, hogy saját maga válasszon.
Neked hogy tetszene, ha számodra pl. Koncsita Kolbászt ajánlanám?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg meggyőztél! többet nem szólok hozzád, me felesleges. hülyeségeidet olvasom, de nem pazarolom az időm rád.
@$pi$:
De mennyire!
A Németek sem akkor csinálnak áramot, megvárják a pirkadatot, aztán amíg nem nyugszik le a nap, addig hasznosítják a napelemeiket.

Te éjszaka akarsz?
Szélesgábor elvtárssal tarod a kapcsolatot?
A szintetek egyezik, szóval illene...
@DarthVader: Hát igen. Kijafaszt érdekel az a napi 30-40 Kelet-ukrajnai orosz nyelvű civil akit az ukrán haderő gyilkol le, ha közben valakik leszednek egy civil gépet és nyugati civilek halnak meg. Utóbbi esetben egyből itt a világvége, előbbiben meg ugye...
Jól látom, hogy te is szelektálsz civil és civil áldozat között? :(
@DarthVader: "60 évig nem volt probléma az '54-es államközi szerződés."

Mondom, nem védem az oroszokat. Én csak annyit mondtam, hogy a Krím visszavételét trianonhoz hasonlítani gázos, azaz logikus lehet, hogy valaki trianon ellen van miközben támogatja a krím visszacsatolását.

Különben meg 60 éven keresztül nem volt alkalmuk visszakérni, akkor mi van? Elbirtoklás? Soha nem igazán támogattam az elbirtoklás intézményét.
@DR. INKVIZITOR: tiltakoznék. gondoltam, igazán egy inkvizítornak való feladat, ördög és pokol, meg ilyenek.
@taga20:
De sok baj van az állatokkal...
A kormány is örökké gondokat okoz.
Be kéne oltani őket is.
@Knósszosz: "Te éjszaka akarsz?"

Igen, én éjszaka akarom használni. Mint pölö most is, kint sötét, én meg használom a légkondid meg a gépemet meg a világítást.
@taga20: Az nem baj ha ütköznek a vélemények. Nekem az sem célom, hogy meggyőzzek bárkit is. Pont elég, ha az álláspontok szabadon megjelenhetnek a blogon.
Amúgy tudod, hogy bírom a szókimondó burád. Szóval térjünk akkor vissza a repcsis videóra, amire azóta sem reagáltál semmit. :)

vimeo.com/102525628
@Knósszosz: ja, plö itt van eza dolláros gyerek, aki az éjszaka maga! ez bazdmeg még a menyországturisztot is leoltaná:))
www.youtube.com/watch?v=XXr4Wq4HX-g
@$pi$:
Az mit mond neked, hogy: akkumulátor?
Bár felesleges a kérdést feltennem, de az esélyt megadom, egy liberálbolsevista már csak ilyen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nembazmeg. Arról van szó, hogy nem ártatlan lelkű kisleányok a szakadárok, hanem nehézfegyverzettel harcoló katonák. "Háború van, nem?" Ők mondták. Azok ellen pedig nemigen lehet könnygázspray-vel fellépni. Márpedig ahol nehézfegyverek vannak, ott járulékos veszteség is van. Természetesen a szakadárok is gondosan ügyelnek arra, hogy a városban hédereljenek. Lehetőleg minél több civil áldozat legyen, jól veszi ki magát a hirekben. Mint a Hammaszos elvbarátaitok.
@$pi$: látom villamosmérnök vagy.
inverter.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tucc te, ha akarsz:)
majdnem kibasztalak a szemétdombra.
de az ütköznek a vélemények, nem abból áll, hogy szórjuk féreg dolgokat ide!
@$pi$: Azért a Szovjetunió szétesése után lett volna rá módjuk, hogy feszegessék a témát. Nyilván most lett rá indok.

(Gábriséknak ez az egész 25 év elvesztegetett idő. Nekik pont megfelelt volna a Varsói szerződés az ideiglenesen hazánkban állomásozókkal :)
@DarthVader: Ne bazzz. Ha meg az usácska öl nagyságrendekkel több civilt az micsoda??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez most vicces vot? te a hülyeség karikatúrája vagy!
Bádog születésnapot Aegean Airlines!!!

Η "Τραβιάτα" από την Εθνική Λυρική Σκηνή με τον τενόρο Δημήτρη Πάκσογλου και τη σοπράνο Ελένη Κελεσίδη "μαγεύει" τους επιβάτες της πτήσης A3115, από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, με αφορμή τα #Aegean15years!

www.youtube.com/watch?v=Jdq8zPXy7gI
(csakmertgörög...azé...)
@Knósszosz: "Az mit mond neked, hogy: akkumulátor?
Bár felesleges a kérdést feltennem, de az esélyt megadom, egy liberálbolsevista már csak ilyen. "

Nem tudom te már láttál -e olyan termet, ahova mondjuk 50 - 100 komolyabb akkumulátort bezsúfoltak. Amolyan olcsó, savas teherautókban használt aksit. Én már láttam.

Nos a lakásom nem olyan.
@punkfrog: "látom villamosmérnök vagy. inverter."

Igen. Miért is nem tárolják a naperőművek által termelt villamosenergiát akkumulátorokba sehol a világon? Miért kínlódnak azzal, hogy sót olvasztanak vele, vizet szivattyúznak a magasba?

Mert az aksik kapacitása nagyságrendekkel kisebb mint amire szükség lenne.

És mielőtt rákérdeznél: a só olvasztással is csak 1-2 órát lehet megoldani, a vízszivattyúzásra pedig csak nagyon kevés helyen van lehetőség.

Ha lenne hatékony megoldás az elektromos áram tárolására, akkor senkinek nem jutna eszébe gázerőművet meg benzines autókat készíteni. Senkinek.
@$pi$:

Mi a répa, tán te vagy az új halálcsillag, akit egyenest a minisztérijumből lüttek ide?

Azt a sok okosságot meg az ujjadból szoptad ki, vagy valami tekintélyes ember adta a szádba?

Szombat van, állítsd magad standard gyertyába és lazítsál.
@$pi$:
A Németek is ilyeneket használnak?
Nyilván nem érnek fel a NER technikai színvonalához, szóval elképzelhető.

Te, kérdezd már meg Hans atyust Düsseldorfból, akar-e ide költözni? Paksi amperért, meg versenyképes bérért...

Én megértem, hogy meg kell dolgoznod a pénzedért, de mit fogsz csinálni, ha az idolod megy a pöcegödörbe és neked abból kell megélned, amit magad teremtesz? Mert eljön az idő, minden gané diktatúra szétesik ám...
@$pi$:A napenergia vagy rögtön elfogyasztásra kerül a napelemes rendszernek otthont adó háztartásban, ilyenkor megspórolva a lakóknak a villanyszámla erre az energiamennyiségre vonatkozó részét, vagy visszajut ez a zöld-energia a közüzemi hálózatba. Ebben az esetben a visszatáplált energia mennyisége mérésre, és későbbi elszámolásra kerül a háztartás és az áramszolgáltató között.
@punkfrog: "A napenergia vagy rögtön elfogyasztásra kerül a napelemes rendszernek otthont adó háztartásban, ilyenkor megspórolva a lakóknak a villanyszámla erre az energiamennyiségre vonatkozó részét, vagy visszajut ez a zöld-energia a közüzemi hálózatba. Ebben az esetben a visszatáplált energia mennyisége mérésre, és későbbi elszámolásra kerül a háztartás és az áramszolgáltató között. "

Igen, amikor meg éppen nem süt a nap, akkor húzzák az áramot az atomerőműből. Ha nincs atomerőmű, akkor meg sötétbe borul az ország. Erről beszélek.

Amíg mondjuk az összes felhasznált villamos energia 5-10%-a származik napenergából addig működik a dolog, de olyat, hogy 50-80-90-100%-ot így termeljünk (éves átlagban) azt nem tudjuk megcsinálni. Lehet, hogy július 8-án délután kettőkor a felhasznált energia 40-80%-a napenergia, de éjjel kettőkor ez 0% lesz.

A legendás német 40% (vagy ilyesmi) egy adott pillanatban volt, az éves átlag ennek töredéke.

@Knósszosz: "A Németek is ilyeneket használnak?
Nyilván nem érnek fel a NER technikai színvonalához, szóval elképzelhető."

Nyilván vannak nekik is tároló módszereik a napenergiával termelt energia tárolására. Viszont csak a töredékét tudják tárolni és ezért pl. elektromos energiát vesznek külföldről. Például francia atomerőműből. Ezért mondtam, hogy igen, el lehet adni elektromos energiát olyanoknak, akik jók a napenergia hasznosításában.
@Knósszosz: "Én megértem, hogy meg kell dolgoznod a pénzedért, de mit fogsz csinálni, ha az idolod megy a pöcegödörbe és neked abból kell megélned, amit magad teremtesz? Mert eljön az idő, minden gané diktatúra szétesik ám... "

Én speciel dolgozom, műszaki jellegű munkát végzek. Arról, hogy diktatúra van vagy ki legyen a miniszterelnök én egy szót sem szóltam.

Én arról írtam, hogy nem kaptak az oroszok jogot arra, hogy megállapítsák milyen áron adunk el paksi áramot, hogy nem butaság a paksi bővítés, hogy nem lehet napenergiával megoldani az ország energiaellátást, meg ilyesmiről. Nem politikai kérdésekről.

Ha a fidesz azt mondaná, hogy elég nekünk a napenergia és az MSzP mondaná, hogy alaperőművekre van szükség, akkor azt mondanám, hogy az MSzP-nek van igaza.
@Knósszosz: Ezt meg búcsúzóul. Ilyen minőségű HD felvételeket még nem láttam a csúcsgépükről. :)

youtu.be/Ujcthx2f-EA

Jó éjt!
@$pi$:
"Én arról írtam, hogy nem kaptak az oroszok jogot arra, hogy megállapítsák milyen áron adunk el paksi áramot..."
Nem kaptak.
ék írták a feltételt... hogy.
Te amúgy hol élsz?
Steffka és obersnasszky médiákból tájékozódsz?
Biztosan... majd egyszer megvilágosodsz (esetleg), de akkor már drága lesz neked a paksi volt. A 220... neked a felét éri majd.
@$pi$: Tudod, rengetegeszű barátom, a probléma ottan van, hogy a paks nem képes csak éjszaka termelni. A nappali energiával mi lesz? Azt hova táplálod be? Ja, hogy a magyarok felhasználják nappal, a németek meg majd éjszaka? Ennyire nem lehetsz hülye.
@$pi$: És még annyit, hogy a leszerződött mennyiség feletti bevitel után büntetést kell fizetni. Ugyanis terheli a rendszert. Ja, hogy Magyarországon nincs is rendszer, amelyik elbírná a paksi termelést? Nem baj, majd a békemenet kiviszi kosarakban!
@Knósszosz: Ja bocs még valami. Láttad a Bahraini herceg szerény "kisgépét", amivel elugrott ide egy picit kocogni az Ironmanre? :)

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?f=10&t=22141
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Momentán az orosz-ukrán konfliktusról van szó, úgyhogy talán maradnánk ennél. Az usánkákat most hagyjuk.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/PS20andPS10.jpg

Mindenki nyugodjon meg. Ez már lefutott ügy.

Már csak abban kell dönteni, a győztes vagy a vesztes csapatban játszunk-e.
OFF
Jó estét mindenkinek!
Sokáig gondolkodtam, mire megszületett ez a néhány sor. 2012 januárjában regisztráltam, 5000-nél többször voltam bátor hozzászólásaimmal rontani a blog.hu színvonalát. Leggyakrabban a fennálló Orbán-rezsi(démon)met ekéztem. Nem ritkán akaszkodtam össze általam csak fidiótáknak titulált egyedekkel.
Az elmúlt napokban viszont azt tapasztalhattam meg, amiért elhagytam Mo.-ot. Itt a Varánuszról nevezett blogon kaptam hideget, meleget mert volt bátorságom kiállni a saját gondolataim mellett.
Mert nem voltam hajlandó, néhány önjelölt mindent tudónak fejet hajtani.
Nem kellett sok idő, hogy felismerjem van egy „kör”, akik a saját gondolataik, elképzeléseik mentén akarják tematizálni a beszélgetéseket, vitákat. Már kellő tapasztalat birtokában kijelenthetem, hogy ameddig ilyen színvonalú, ennyire korlátolt és sekélyes ismeretekkel rendelkezők kívánják megváltoztatni Mo. sorsát, addig sok jóra nem számíthat az az ország.

Amit tapasztaltam, az elkeserítő. Megalkuvás, elfogadása a legrosszabbnak is, csak az „egzisztencia” maradjon meg. Gyengécske sztendáp komedibe illő, humorosnak, mi több, szatirikusnak, sőt abszurdnak vélt semmitmondások tömkelegével találkozhattam. A „svalbardi” folklórtól, a napiszar.hu weblap megismeréséig – ezért külön köszönet az „elkövetőnek”, mert az életben meg nem találtam volna –, majd a tankönyv ízű és szagú „gazdasági elemzések”, amelyek valahogy mindig igazodtak a jelenleg érvényes trendhez. Gyávaság. Gyávaság az oka, hogy nem mer szembenézni a valósággal, gyávaság, hogy nem akarja felismerni: elvtelen alkut kötött, amikor
a körülötte lévő világot elfogadta, sőt, a hozzákapcsolódó magyarázatot megtapsolta. Gyáva elindulni, a világban magát megmérettetni, és ezt a gyávaságot nem átallja „Hazafiság”-nak csúfolni. Egyetemet, főiskolát végzett, sőt, gyakran tanárrá vált, de még arra sem képes, hogy az oligarchák(lásd még Ukrajna, Románia, Bulgária, Lengyelország) uralmát felismerje, holott az a térségben messze nem egyedülálló. Csak olyan információt vagytok hajlandóak befogadni, ami nem okoz frusztrációt, mert nem kell szembenézni a saját gyávaságotokkal és tudatlanságotokkal.

Mottó, nektek „Hall of Fame”:

A hitvány ember, soha nem a nála különbhöz próbál felnőni, hanem azt lehúzni a saját szintjére.

Ez pedig a legjobban jellemzi az itteni „megmondó embereket”:

„Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.”

Bizony, külföldről van pofám beleugatni. Ez csak azoknak okoz problémát, akik Mo.-on is csak éppen megfelelnek, vagy csak ott felelnek meg.

ON
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Ennyire nem lehetsz hülye. "

Figyelj, nyílt ajtókat döngetsz. Olyan országok, ahol vannak atomerőművek és működik az energetikai hálózat olyan országok vannak. Tehát ne akard bebizonyítani, hogy nem lehet megcsinálni.

Olyan országok, ahol csak napenergia van vagy túlnyomó többségben napenergiát használnak nincs. Megpróbálhatsz amellett érvelni, hogy ilyet lehet csinálni, de akkor el kell mondanod, hogy hogyan kívánod tárolni az energiát.

Akkor most mi van? Lehetetlen üzemeltetni a tervezett rendszert?

"Ugyanis terheli a rendszert. Ja, hogy Magyarországon nincs is rendszer, amelyik elbírná a paksi termelést?"

Butaság. Te itt most megpróbálod beállítani, hogy épít egy ország egy atomerőművet és utána ott áll a sok villamosmérnök és a fejét vakarja, mert nincs hova tenni a villanyt, pedig te az index blogjában már előre megmondtad, hogy ez lesz.

Ez így komolytalan. Ezt kizárólag politikai okból mondod, ez így komolytalan. Akármilyen hülyének nézed a fideszt, akármennyire útálod az orbánt azt nem gondolhatod komolyan, hogy az ország energetikai rendszerét te fogod kigondolni és rajtad kívül mindenki kivétel nélkül idióta.

Fogadni mernék, hogy még egy családi ház villamos rendszerét sem tervezted meg soha.
@nincs_itt: Ne csüggedj, lesz ez még így se. ;)
@Könnyen elkaptuk, uram!: Már eleve hülyén fogalmaztál, mert azt írtad, hogy "paks nem képes csak éjszaka termelni". Épp arra nem képes hogy csak nappal termeljen, mert nem változtatható a teljesítménye.
Ez viszont nem jelent majd problémát, mert Paks II teljesítménye 2000 MW lesz, az ékszakai (mélyvölgyi) fogyasztás minimuma pedig 4200 MW körül van Magyarországon:

zoldtech.hu/cikkek/20120423-oraatallitas/kepek/2abra.jpg

Tehát nem lényeges szempont az új erőmű teljesítményének szabályozhatósága, mert még a minimális szükséglet is nagyjából kétszerese a teljesítményének..
@nincs_itt:

Cimbora, nem kell nekikeseredni, ezen a blogon is csak emberek vannak. Az egyik ilyen a másik amolyan. És természetesen -vérmérséklettől függően- műértőleg mind a saját igazát bizonygatja.

Meg aztán, bárhogy is szeretnénk, a magyar sem különb nép a többinél (igaz, nem is alávalóbb).
@$pi$: "Én arról írtam, hogy nem kaptak az oroszok jogot arra, hogy megállapítsák milyen áron adunk el paksi áramot,..."

B+ aki hitelből épít atomerőművet, az nem is adhat semmi féle jogot annak, aki kölcsön adja hozzá a zsozsot, ha kell neki a pénz. Márpedig a kormánynak nagyon kell az a pénz. Figyelj csak a devizahitelesekre! Azért kaptak hitelt a diktált feltétellel, mert ők kérték, mivel nagyon kellett nekik a píz. No de az oroszokkal nem lesz banktörvény arról, hogy milyen feltétellel kell törleszteni.Hehe. Majd amilyet árat a kijelölt bizottság jónak tart. Ámen.
@nincs_itt: köszi szépen.
én, mint egy Magyarországon élő gyáva szar alak, aki csak azért maradtam itt, mert csak itt felelek meg vagy még itt se.a munkám alulfizetett, de meghúzom magam.sajnos még nem sikerült kirobbantanom a forradalmat.
bezzeg te!elismert munkaerő vagy Németországban, és ezért tisztességes jövedelmet kapsz, amit nyugodt kulturált körülmények között, világszínvonalú szolgáltatásokra és termékekre tudsz beváltani.
és ez téged dühít.rettenetesen.
nyugodj meg.igyál egy sört ha tudsz választani.
az oligarchákat nem ismerem fel valóban(az oroszokat mért hagytad ki a felsorolásból?ott nincsenek?)
egyet ne felejts:
azt a rendszert amiben élsz, nem te hoztad létre.
ott is hatalomra kerülhet egy hülye, aki a falnak viszi az országot.(volt már rá példa)
akkor mit csinálsz?
ja,tudom.
lelépsz egy másik országba és kiabálsz majd visszafelé.
te írtad, hogy '94-ben léptél le mikor Hornék hatalomra kerültek itt.
mért nem küzdöttél meg velük?
gyávaság?lustaság?tudatlanság?
ne legyél ennyire berágva ránk, hiszen mi szívunk, nem te!
@nandras01:
"egy műszaki hiba miatt leszakadt kazettás bomba tárolója volt, amelyek mivel még élesítve sem voltak, csak átszakították néhány ház tetőzetét, de csupán minimális kárt okoztak"

Ezzel a minősítéseddel az érintett házak lakói is egyetértenek?
Nem igazán szeretném azt átélni, hogy egy bomba tart egyenesen a házam felé...
@$pi$:

"_Azt kérdeztem miért beszéltek marhaságokat, te meg azt írtad, hogy a litvánokat meg az ukránokat kell megkérdezni. Erről ennyit._"

...és még annyit, hogy az eredeti kérdéseid a következők voltak:

"_Mégis hogyan képzelted, az oroszok fognak letelefonálni, hogy mennyi legyen az áram ára magyarországon? Minek, hogyan? Hogy lehet ekkora butaságot kitalálni? _"

Erre válaszoltam az alábbiakat:

"Erről érdemes lenne a litvánoknál esetleg az ukránoknál érdeklődni."

Arra, hogy:
"_Hogyan lehet ekkora butaságot [és nem marhaságot!] kitalálni?_" - nem válaszoltam.

[csakhogy tudd, mit kérdeztél és mire válaszoltam]

Tekintettel arra, hogy a saját kérdéseidet sem tudod értelmezni, nemhogy a rá adott válaszokat, részemről lezártnak tekintem eszmecserénket, különösen a későbbiekben született hozzászólásaid 'érdemi' részének ismeretében.
@nincs_itt:

érdekes volt soraid olvasni...

"Itt a Varánuszról nevezett blogon kaptam hideget, meleget mert volt bátorságom kiállni a saját gondolataim mellett.
Mert nem voltam hajlandó, néhány önjelölt mindent tudónak fejet hajtani.
Nem kellett sok idő, hogy felismerjem van egy „kör”, akik a saját gondolataik, elképzeléseik mentén akarják tematizálni a beszélgetéseket, vitákat. Már kellő tapasztalat birtokában kijelenthetem, hogy ameddig ilyen színvonalú, ennyire korlátolt és sekélyes ismeretekkel rendelkezők kívánják megváltoztatni Mo. sorsát, addig sok jóra nem számíthat az az ország."

tematizálják a beszélgetést egyesek?
igen!
ez minden blogon kialakul, ha valamiért odaszoknak az emberek és gondolataikat megosztják. megdumálják a napi eseményeket, közben isznak, főznek, zenélnek és egy törzsgárda formálódik a sok, nagyon különböző emberből...
senki nem világmegváltó és senki sem hordozza a kizárólagos tudást... csipkelődnek, nevetnek a másik baklövésén, hülye gondolatán, ötletén, nézetén... közben érdekli őket az ember és egyre több mindent osztanak meg a magánszféra berkeiből is...
ez az "intimitás" azonban többet elárul, mint gondolnád. hoztál egy régi viccet zárásként. ha megengeded én nem viccel emlékeztetlek mentalitásbeli kihívásokról: az 50-es 60-as években Hollywood filmbázisain ki volt írva a felvételi irodáknál - nem elég, hogy magyar vagy, értened is kell valamihez!
vagy a másik ami köztudott: az utánad jövő magyar előtted lép ki a forgóajtón...

vagyis, ha nem mindenki ennyire rámenős és esetleg nem a megalkuvás vezérli, de különböző okok miatt nem lép le az országból, az nem azt jelenti, hogy nem is próbál a maga erejével tenni valamit a változásért.
hogy ez még ma kevés?
ez egyéni és országos tragédia is.
viszont, ha nem abban és úgy látják a kiutat amit te javasolsz, az nem jelenti azt, hogy gyávák vagy elvtelenek.

sajnálom, de azt gondolom meg sem akartad (tudtad?) érteni pl amikor putyint emlegetnek nem az oroszokat ócsárolják itt.
és lehetne sorolni ilyen "apróságokat" ami miatt közös nevező nem jöhetett létre...

tudod, pont ezért nem szálltam be a "vitába", sőt el sem olvastam már jó ideje, mert engem bántott a "hangnem" ami kialakult ezen a téren...

bocs, hogy most így kicsit kívűlállóként elmondtam mégis a gondolataim.
igazából ez a két mondatod volt ami erre "kényszerített":
"A hitvány ember, soha nem a nála különbhöz próbál felnőni, hanem azt lehúzni a saját szintjére.
Ez pedig a legjobban jellemzi az itteni „megmondó embereket” "

miért hitvány az akinek van más véleménye? sőt, miért lenne hitvány az aki itt is talál sok érdekes embert akiktől lehet tanulni...
számtalan esetben kell rádöbbennem, hogy mennyi mindent nem tudok vagy mennyi mindent kerültem el az életben...
annyi értékes gondolatot és jó humort (soxor rosszat is! :DDD), fantasztikus zenét kaptam itt amiért a csapat tagjainak, csak hálás lehetek...

elnézést! nagyon hosszú lettem...
és azt a hibát is elkövettem, hogy most is csak kb az utolsó 10-15 hsz-t olvastam el és ezzel megint szétoffoltam egy témát... de ismertek már: offforever! vagyis mindörökké off... :D
@nincs_itt:

"_Sokáig gondolkodtam, mire megszületett ez a néhány sor._"

Nagy előrehaladásról nem tettél tanúbizonyságot.
Aki nem tud disztingválni, az bizony úgy jár mint te.
Az viszont érdekes fordulat, hogy azzal vádolod az ittenieket, amelyben te jeleskedsz.

Aztán olyanokkal vádolod meg az ittenieket bő lére eresztett általánosítással, amelyek valótlanok, például, hogy elvtelen alkukat kötöttek.

Erre csak azt tudom higgadtan, és visszafogottan megemlíteni, mintegy mellékesen, hogy elvtelen a te kurva anyád a pereputtyával egyetemben, hogy érezd, milyen frankó, amikor az igaztalan és sértő általánosítás mocskába belevesznek téged is és az amúgy a tisztelt mamát is, akitől most itt és most rögtön bocsánatot is kérek, hogy említve lett.

No, még... Ezeket a szavakat használtad az itteniekre, akik kifogásolták az itthoniakat általánosságban mocskoló kijelentéseidet: a megmondó ember, gyáva, megalkuvás, csak az egzisztencia megmaradjon, stb.

Kinyilatkoztatásokat te tettél itt, bátorságodban te húztál el innen a picsába. Az egzisztenciád megőrzése, javítása érdekekében szintén a hősies lelépést választottad a héroszi helytállás helyett, miközben a helytállást kéred számon az itthon maradottakon.

Jobb is, hogy elhúztál innen a picsába. Te árulnád el elsőnek azt, aki tenni akar valamit.

A példabeszéded nem állja meg a helyét, mert úgy úgy vettem ki a 'helyzetedből' hogy téged senki sem akart visszarángatni, vagy itthon tartani. Ezt viszont meg tudom érteni.

Végül. Ne emészd magad az itteniek miatt. Élj felhőtlen boldogságban választott lakóhelyeden, ha onnan is kiutálnak, majd választasz másikat, nyugodj le, az ittenieket meg hagyd a picsába megvannak nélküled is, és lehet, hogy így még könnyebben megoldják a problémáikat. Egy potenciális árulóval minden esetre kevesebb.

[na milyen? (mosdó-törölköző)]

Személyes megjegyzés:
A legjobbakat neked! Ne foglalkozz velünk, nem vagyunk rá méltók. Társadalom jobbító igényeidnek ott szerezz érvényt, ahol vagy. Mindenki jobban jár. Legfeljebb új lakóhelyre költözöl. Megint.

Szép napot.
@jaegtoer:

ismered Oriana Fallaci könyvét: Ha meghal a Nap
????
@guma: "senki nem világmegváltó" nana, beszélj csak a magad nevében. nekem a múltkor majdnem sikerült.
@parti_giano: :DDDDD

hű baker! valóban elfeledkeztem rólad :)))
@nincs_itt: hüpp-hüpp. lelkemig hatoltál. bár gábrielnek szoktam ilyent keresgélni, de most neked is:

"A sors senkivel sem igazságtalan. Mindannyian szabadon döntjük el, hogy szeretjük vagy utáljuk, amit csinálunk. Ha szeretjük, mindennapi tevékenységünkben megtalálhatjuk ugyanazt az örömöt, amit azok éreznek, akik elindultak az álmaik után."

olyan szép.
@nincs_itt: Jó reggelt kivánok!
A több, mint ötezer hozzászólásodban sokszor volt igazad.
Nem azért kaptál "hideget meleget,mert volt bátorságos kiállni saját gondolataid mellett" hanem azért a fensőbbséges hangvételért, amit most is alkalmazol a "partvonalon kivülről.
Ha szembenézünk a valósággal és azt felismerjük, csak akkor nem leszünk gyávák -szerinted .ha követünk Téged a jobb helyre, vagy polgárháborút generálunk?
Ki vagy te, hogy ezt megitéld? Ki vagy te, hogy önérzetébe taposhatsz itt mindenkinek?
Te elviselnéd?
@guma: Nahát..ezt a megfontolt higgadságot szeretném megtanulni Tőled, ahogyan nincs-itt-nek válaszoltál.Ugyanazt kifogásoltad amit én, de sokkal szebben irtad le.
@parti_giano: :)

mindig másnak csemegézel, én most neked hozok egy részletet, hátha lesz kedvem közben kinyitni egy üveget...

Az időkapszula

A Sixth Avenue és az Ötvenegyedik utca sarkán hatalmas fúrógép nagy lyukat vájt, az emberek pedig kíváncsian néztek egy furcsa, torpedó formájú tárgyat, amely egy daruról csüngött alá, de hamarosan beleeresztik a gödörbe. Megkérdeztem Ray Bradburytől, mi az, és Bradbury azt felelte, hogy Idő Kapszula, úgy készítették el, hogy 6965-ig megmaradjon. Megkérdeztem, mi az Idő Kapszula, és ő azt válaszolta, hogy egy tárgy az utókor számára: az utókorra hagyjuk, hogy tudják, léteztünk és hogyan léteztünk. Megkérdeztem, miből készült, és mi van benne, azt mondta, rezet, krómot és ezüstöt olvasztanak egybe az acélnál erősebb fémmé, amely képes ellenállni bármiféle bomlasztó hatásnak, tűznek, atomrobbanásnak: a neve Cupaloy. Benne elektronikus rendszerektől védve civilizációnk tanúbizonyságai találhatók: jelenlegi állapotában, a Krisztus utáni 1965. év küszöbén, a holdrepülés előestéjén, egy olyan társadalomban, ahol a fájdalom és a halál az élettel egyenlő. Kérdeztem, mik ezek a tanúbizonyságok, és ő azt felelte, mindenféle van köztük: harmincöt közhasználati tárgy, női kalap és ébresztőóra, biztosítótű és fényképezőgép, játék baba és műtőkés. Aztán van hetvenöt mintadarab fémekből, szövetekből, plasztikból, szintetikus anyagokból. Meg tizenkétféle mag, a búzától a rózsáig, ciprusmagtól kávéig. Aztán ezer mikrofénykép autókról, repülőgépekről, rakétákról, városokról, kerékpárokról, fürdőruhás lányokról, anyákról gyerekkel a karjukon, űrhajósokról űrruhában, mártírokról a kivégzőosztag előtt. Aztán az Encyclopaedia Britannica mikrofilmen. Meg a Biblia, Konfuciusz és Mohamed könyvei. És orvosi, gyógyszerészeti, matematikai, fizikai, asztronautikai, biológiai írások: mikrofilmen. És Shakespeare, Homérosz, Dante, Szapphó művei, mikrofilmen. És ötven mikrofilmen találhatók újságok, folyóiratok, hivatalos körlevelek, katalógusok. Aztán nem gyúlékony filmre fényképezve Giotto, Leonardo, Raffaello, Michelangelo remekművei. Pénzek, cigaretták, rágógumik. Bolygónk utolsó ötven évének története, egészen az Apollo Programig. Végül pedig az Emlékezés Könyve: hatalmas rejtjel-rendszer, hogy ezeket az írásos anyagokat megérthessék a jövőbeli nyelveken, és lefordíthassák, megmenthessék. Akkor döbbenten kérdeztem, ki találta ki a rejtjel-rendszert, kié volt az ötlet, a magasztos munka, és Bradbury azt felelte, hogy a rejtjel-rendszert egy bizonyos Mister John P. Harrington találta fel, az ötlet a Westinghouse Electric and Manufacturing Company egy mérnökcsoportjától származott, a magasztos munkát pedig a Smithsonian Institution végezte el Washingtonban.
– És most mi történik?
– Nagyon szép dolog történik.
– Micsoda?
– Maradjon csak itt, nézze és hallgassa.
Így hát ott maradtam, néztem és hallgattam. És láttam egy sötétkék ruhába öltözött urat, állt a gödör szélén más sötétkékbe öltözött urak társaságában, áhítatos csendet hallottam, alig-alig törte meg a földalatti moraja. Az autók csendesen, távol siklottak tova, mert rendőrök terelték el a forgalmat, ujjukat a szájukra téve. Aztán a daru megmozdult, meghajolt, mintha bókolna, és az Idő Kapszulát a nagy gödör felé vezette. A Kapszula lassan, ünnepélyesen ereszkedett a nagy gödörbe, s amikor egészen benne volt, a sötétkékbe öltözött úr előrelépett s e szavakat mondta:
– Te, Idő Kapszula, nyugodjál békében. Ébredjél álmodból mához ötezer évre. Találják meg a te tartalmadat, és legyen ez szép ajándék késői utódaink számára.
Elmondta ezeket a szavakat, és a cementhabarcs azonnal lezúdult a Kapszulára: súlyosan, mint a korszak, amelyben élünk, mohón, mint a jövő, amelybe belépünk.
@punkfrog:

nincs_itt-nek írod:

"_ne legyél ennyire berágva ránk, hiszen mi szívunk, nem te!_"

Dehogy szívunk! Mit nem mondasz!
Itt 9,5 millió
*elvtelen,
*megalkuvó
*önjelölt mindent tudó
*korlátolt és sekélyes ismeretekkel rendelkező
*semmitmondó
*gyáva, elvtelen alkut kötő
*tudatlan
*hitvány
-az egzisztencia megmaradása érdekében legrosszabbat is elfogadó semmirekellő dőzsöl, mert a kurva istennek sem hagyja itt az anyját-apját, a nagyszüleit, a gyerekeit, a szülővárosát, a kamaszkori álmait, a tanárait, a barátait, szerelmei illatát, a hajnalba nyúló beszélgetéseket, a világmegváltó terveket, a hajnali napkeltéket, a zsongító naplementéket, a rónákat és a hegyeket, a Dunakanyart, a Lánchidat, a Balatont, a Badacsonyt, Tokaj hegyének örömkönnyeit, akiknek nem csak évszám 1517 és 1526, nem csak kőhalmaz Regéc, és Zrínyi Ilona nem emancica, és tudják mi is az a Föl-földobott kő....

Szóval ne okoskodj, kedves Punkforg. Ez mind nem számít. Szarok vagyunk és kész, nincs_itt is 'jólmegaszonta', úgyhogy vitának, ellenvéleménynek, másként gondolkodásnak helye nincs itt és különben is csak élvezetből dőzsölnek itt a népek negyvenhétezerből, igen sokan még kevesebből...
@látjátok feleim szümtükkel: "B+ aki hitelből épít atomerőművet, az nem is adhat semmi féle jogot annak, aki kölcsön adja hozzá a zsozsot, ha kell neki a pénz. "

1. Miért ne adhatna? Simán adhat, van amikor ad is, akár tulajdonosi jogot, tulajdonosi hányadot is. Azt hiszem éppen törökországban választották ezt a megoldást.

2. Miért nekem mondod, hogy "b+ nem is adhat", amikor én éppen azt magyarázom már második nap, hogy az orosz fél nem kapott jogot arra, hogy megállapítsa a magyar vellany árát? Mond azoknak, akik egy félreértett mondat miatt azt hiszik, hogy az oroszoknak adtuk a magyar villany árának meghatározási jogát.
@KÁTÉó53éúétr6: :)

fogalmam sincs miért, de én zavarosnak találom mindig amit írok, mert annyi mindent ki kell húznom, hogy ne legyen túl hosszú...

hidd el, nincs benne hangulatilag sem amit szerettem volna mondani neki...
sőt szívesen a szemébe is néznék amikor "megbeszéljük" mi az amit nem ért bennem (bennünk!).

@parti_giano: nem is tudja mennyire húsba vágó szösszenetet talált "válasznak" - ez nálunk családi eset...
ha elmesélném nem is tudom mit gondolna egy végtelenül tehetséges, okos emberről...
ja és vagy 40 éve nem jártam arra felé, szívesen megnézném milyen most. hahahaha
@guma:

Nagy adósságom a könyv, de az idézetet ismertem.

...és odafönt se lesz rosszabb vagy jobb, csak más.
@$pi$:

Hallottál már a csere szóról?

No tudod az az, amikor én csak akkor adok neked almát, ha nekem adod a felekirályságod. Hehe.
Neked nincs se felekirályságod, se almád, de szeretnél legalább van egy nyanvadt villanykörtéd. No Putyinnak meg van valamije, ami a franciáknak nincs, ezért neki adod a fele kiráylságod, csak adja már a pénzt, hogy legyen a nyanvadt villanykörtébe áramod.

Állami szinten(is) ezt kölcsönnek hívják. az egyik fél<aki jobban fél< a markát tartja, a másik meg feltétellel adja a zsozsót. Talán ha az a nyanvadt villanyköre világítani fog, akkor a te sötéséged is oszlani kezd. Az csak a ti sötét elmétek képzelgése, hogy ingyen manna hullik az égből.
@nincs_itt: üdv!

"Amit tapasztaltam, az elkeserítő. Megalkuvás, elfogadása a legrosszabbnak is, csak az „egzisztencia” maradjon meg."

te, és akik még így gondolkodnak, mivel tudtok hozzá járulni a helyzet megváltoztatásának, elősegítésében?
milyen áldozatot tudtok tenni?
támogatod a klub radiot?
havi 1000 ft...
megtetted?
támogatsz valami civil szervezetet, hogy tudja a fizetni a rezsiét, annak az irodának, amelyik fénymásolna vagy 100.000 ezer a4 oldalt, hogy az emberekhez eljusson néha az igazság?

tudod nekem csak arra jut, hogy fenn tartsam magam...

meg néha leírjam a véleményem..

gratulálok a sikereidhez...

biztos nem segített senki, hogy oda juss ahol vagy...

nekünk viszont segítettek, hogy ide jussunk..
@jaegtoer: "Dehogy szivunk!Mit nem mondasz!" Óh de szépen felsoroltad miért esz a fene engem ezért a szar kis országért.
@parti_giano:

"_"A sors senkivel sem igazságtalan. [...]"_"

A Sors nem is, csak a Teremtés, ...és ez már éppen elég.... olykor túl sok, mint amit el lehet viselni.
@jaegtoer:

kérlek lazíts!
olyan gyönyörű sorokat hoztál össze

"-az egzisztencia megmaradása érdekében legrosszabbat is elfogadó semmirekellő dőzsöl, mert a kurva istennek sem hagyja itt az anyját-apját, a nagyszüleit, a gyerekeit, a szülővárosát, a kamaszkori álmait, a tanárait, a barátait, szerelmei illatát, a hajnalba nyúló beszélgetéseket, a világmegváltó terveket, a hajnali napkeltéket, a zsongító naplementéket, a rónákat és a hegyeket, a Dunakanyart, a Lánchidat, a Balatont, a Badacsonyt, Tokaj hegyének örömkönnyeit, akiknek nem csak évszám 1517 és 1526, nem csak kőhalmaz Regéc, és Zrínyi Ilona nem emancica, és tudják mi is az a Föl-földobott kő...."

hogy most kapcsolódj ki (hahahahaha)

www.youtube.com/watch?v=HhmDKKRtPV4

ha "visszahűltél" akkor elmondom, igazi csemege van blogunkon ahol állandóan emlegetik a Yeager-t...

a Falaci könyv is a film miatt ugrott be most... annak idején legalább 6x elolvastam... van benne valami elképesztően megfoghatatlan hangulat...
különben az is sok mindent elárul, hogy a nagyapjának ajánlotta a művét.

ez egy másik műből készült és nem is rossz filmfeldolgozás. hosszú de nem a szokásos amerikai filmet láthatod és lehet, hogy @Knósszosz: is élvezni fogja mert van benne pár jó repülő... :)))

offforever.blog.hu/2014/08/24/ok_az_igazak
@guma:
Yeagert? Chuck-ot, a repülőst? :)
Nem volt egyszerű napotok gondolom tegnap, ha jég kolléga is ennyire eldobta a skalpját.
Érdemes elolvasnom az előzményeket?
$pi$ - na végre egy értelmes tag a var ánusz blog közönsége közt (ahogy olvastam a kommentjeit).. :))
@nincs_itt: még valami....

van 6 ismerősom akik az aichingernél melóznak

ők szállítják a bmw ket, + az összeszereléshez az alkatrészeket...

ők mondták....

"jól kibasztatok magatokkal, megválasztottátok magatoknak orbánt....."

ja, ti voltatok szavazni?

"nem"

na ez is egy példa arra, hogy a "jól keresők"

nek is köszönhetjük amiben vagyunk!

mindenkinek meg van a felelőssége,
nekem is,
nekik is,
és neked is....
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

igen!
a repülőst... :)
(én megelégedtem egy kicsi olvasással, főleg, hogy ezekben is azt láttam kinek válaszolnak... egészségem érdekében megint kihagytam a többit, öreg vagyok én ehhez! hahaha)
@látjátok feleim szümtükkel: "Talán ha az a nyanvadt villanyköre világítani fog, akkor a te sötéséged is oszlani kezd."

Itt már teljesen elveszítetted a fonalat, itt már csak valami értelme gyalázkodást sikerült összahadoválnod. Koncentrálj, tarts ki, majdnem eljutottál a végéig.

Szépen vond le a koklúziót, foglald össze a tanulságot a magad és az elvbarátaid számára:

----8<---------8<-------
Tévedtem, aki hitelre építtet atomerőművet az is adhat különféle jogokat az építést végző cégnek vagy országnak. Tévedtem, van ilyen, van is rá példa a közelmúltban.

HIba volt, amiért neked ugrottam azért is, mert éppen te mondtad, hogy ilyen jogokat itt az orosz fél nem szerzett.

Tévedtem abban is, hogy sötét bugrisparasztnak tartottalak, amikor pillanat alatt kiderült, hogy éppen én nem vagyok tisztában a témával, még a népszerűsítő irodalom szintjén sem ismerem, hogy mi a szokás, hogy mikre vannak precedensek.

Az észt osztottam olyasmiről, amiről fogalmam sincs és csak tetéztem azzal, hogy amikor ez kiderült ahelyett, hogy elismertem volna a hibámat egyszerűen elkezdtem gyalázkodni.
----8<---------8<-------
@$pi$:

Hagyd már őket, faszért reagálsz mindegy egyes kommentjükre.. :DD Ezek ilyen sötétet. Én sem írok vissza minden válaszukra amit nekem írnak, nem érdemlik meg :) Főleg nem ilyen hosszú viszontreagálásokat mint amit te csinálsz.. :D
@Bukott liberális demokrata: "na végre egy értelmes tag a var ánusz blog közönsége közt (ahogy olvastam a kommentjeit).. :)) "

Próbálok koncentrálni. :D

Igazából nem az ám a baj ezekkel a blogokkal, hogy hülyék az emberek... igaz, egy részük tényleg rettenetesen buta.

Az a baj szerintem, hogy veszekedni jönnek ilyen helyekre. Eszükbe nincs elolvasni amit a másik mond, eszükbe nincs végiggondolni, hogy esetleg a másiknak van valami igazsága, csak az érdekli őket, hogy jól felhúzzák magukat és jól beolvassanak a másik politikai tábornak.

Ezért is van, hogy mostanában leginkább a baloldal acsarkodik. Szegények minden elképzelhető alkalommal súlyosan el lettek p.csázva, mindent elveszítettek, minden választást, széthullot a pártjuk, a gyurcsány egy pojáca, a többiről meg kiderült hogy ha lehet még szánalmasabb... a halott párt bűzlő hulláján néhány politikai zombi veszekszik.

Nem maradt más nekik, nem maradt más mint az index blogokon jól megmondani a magukét és utána úgy tenni mintha igazuk lenne, mintha még lenne esély, mintha még most is élne a remény, hogy minden a régi lesz.

Én nem haragszom arra aki csak veszekedni tud, szánom őket.
@$pi$:

Te nagyon tudsz ferdíteni, kormányban a helyed! Én nem mondtam, hogy gyalázkodtál, mással lehet, velem nem. Másrészt én sem gyalázkodtam, mert a saját sötétségedet magadnak köszönheted.:D

Azért, hogy jól is érezd magad, egy kis csemege: nemtartozunk.blog.hu/2014/08/23/az_allamnak_fellebbeznie_kell_avagy
Nagyon sok családtag ,barát, ismerős dolgozik Ausztriában és Németországban hosszú évek óta.
Van aki napolta hazajár,van aki hetente,kéthetente és van aki évente csak pár napot tud itthon tölteni.Nem tudom leírni mit látok a szemükben,vagy mit érzek a hangjukban amikor induláskor elbúcsúznak. Eleinte mindig azt mondtam nekik, hogy gondoljanak a pénzre amikor nagyon szomorúak, de most már nem mondom azt sem,csak arra figyelek ne vegyék észre hogy bőgök. Amint kapnának munkát és rendes fizetést máris jönnének haza.Nem hiszem,hogy a tornatanárt kielégíti hogy benzinkutas odakint.
Egy boldog van köztük, a német tanár aki Bécsben dolgozó magyarokat tanítja németre.Ahol az egész család kitelepült sokkal kiegyensúlyozottabbak,de amikor beszélgetünk az itthoni dolgokról kérdeznek ,magukról nagyon keveset beszélnek.
Csak azt sz@rságot akarom még leírni,hogy a pénz nem minden.
@Bukott liberális demokrata:
Nem érdemlünk meg! :))
Én ezt régóta mondom már, csak te neked volt lassú a felfogásod!
A kolléga úr viszont nagyon is jókat ír - ellentétben veled, aki csak a pártdumákat tudja visszhangozni, önálló gondolatod SEMMI.
@Bukott liberális demokrata: "Hagyd már őket, faszért reagálsz mindegy egyes kommentjükre.."

Nem tudom miért csinálom. Mondjuk baromi gyorsan gépelek, szóval nem cseszek el sok időt, általában a másik ablakban dolgozom.

De egyébként száz százalékig igazad van, semmi haszna annak amit csinálok. :(
@$pi$:" Ezért is van, hogy mostanában leginkább a baloldal acsarkodik. Szegények minden elképzelhető alkalommal súlyosan el lettek p.csázva, mindent elveszítettek, minden választást, széthullot a pártjuk, a gyurcsány egy pojáca, a többiről meg kiderült hogy ha lehet még szánalmasabb... a halott párt bűzlő hulláján néhány politikai zombi veszekszik.

Nem maradt más nekik, nem maradt más mint az index blogokon jól megmondani a magukét és utána úgy tenni mintha igazuk lenne, mintha még lenne esély, mintha még most is élne a remény, hogy minden a régi lesz."

Ja, vannak akik csak úgy tudnak élvezni, ha a fentieket hangoztatják. Egészségedre. A lónak is van szemelenzője, oszt néha mégis kitör. Talán egyszer majd te is...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"A kolléga úr viszont nagyon is jókat ír "

Mármint $pis? Persze hogy jókat, azért fostok tőle, mint Blogger Gézától is :DDD Leveri az egótokat, nem kicsit. :)
@guma:

"_olyan gyönyörű sorokat hoztál össze"

Különösen a "mert a ku(..._.stennek sem hagyja itt"

részlet szárnyalt eszeveszett ívben a Parnasszusra:D

Amúgy valamiféle boszibanya lehetsz harmad vagy negyedállásban, mert augusztusban jaegkiskaes Tokajban elcipelt egy 'szabadtéri' előadásra, ahol is 9-én láttam-hallottam ismét az István a királyt a békéscsabaiak előadásában. Elég frissen él bennem. Linkelt részlet különösen kedves nekem. Szóval ha Taga, ez a piszok valamiért 'lebanyázna' ne vedd rossz néven tőle. Van hozzá intuíciód ezen foglalatossághoz...
@$pi$:

Fideszre szavaztál vagy a Dzsobbikra? Még nem tiszta nekem teljesen, remélem nem az utóbbi, több eszed van szerintem annál...
@jaegtoer:

*jav. van intuíciód ezen foglalatossághoz.

a pcsába már!
@$pi$:
A baloldal acsarkodik azért kissé stiches, pláne a fideszék által gyakorolt balos vonulat miatt, illetve a különböző "oldalak" nemléte miatt. Fabius blogja pont amiatt volt szerintem mindig is tüchtig, hogy leszarta nagy ívben az un. "baloldal" lelkét, Szanyi ettárs is hepciáskodott már itt, meg is kapta a magáét.
Attól, hogy a blog írója nem nyal csontig és elvtelenül be (lásd mint a tegnap itt átkeresztelkedett ecceri hegyitrollocska) bármely pártnak, pláne nem a fidesznek, persze lehet balosnak hívni, csak hangyafaszni csúsztatás és nem igaz...
@jaegtoer: uff. ne már egy coelho idézeten moralizáljunk, könyörgöm. ígérem, soha többé nem hozakodom vele elő. (illetve csak szörnek dobok egyet-kettőt, mert csak)
@Bukott liberális demokrata: "...na végre egy értelmes tag a var ánusz blog közönsége közt..."

Megjött a kisegér! Na, végre rátalált a lyukára. Vagy a sajtjára?
@Bukott liberális demokrata:
Gézától? Te... ecceri lélek... gézuka ideskevés, ahogy te is! :))
Ki fosik?
Kispofám te, mert az értelmi képességed kimerül a visszhangzásban, továbbá önálló gondolatod semmi, pláne amit érvekkel meg is tudnál védeni.
Klasszikus Selmeczi művésznő vagy: "CSAK!"
Bárki, aki viszont képes önálló gondolatot vinni, azt alátámasztani, azt élvezetes olvasni, nem "oldalfüggő" - de te eszt sem érted... :((
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Nincs_itt nevű rajongónk szavazott -elmondása szerint. Nem vonom kétségbe, ezt feltétel nélkül elhiszem neki.
Oszt mégis itt vagyunk, ahol:D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem, a meistert. tudtad, hogy az a mi jegünkről lett elnevezve, mikor a botor lélek egyszer wolfebüttelben kotyvasztott valamit?
@$pi$: "Igazából nem az ám a baj ezekkel a blogokkal, hogy hülyék az emberek... igaz, egy részük tényleg rettenetesen buta." na végre, előbújt belőled az önismeret.
@$pi$:

"Ezért is van, hogy mostanában leginkább a baloldal acsarkodik. Szegények minden elképzelhető alkalommal súlyosan el lettek p.csázva, mindent elveszítettek, minden választást, széthullot a pártjuk, a gyurcsány egy pojáca, a többiről meg kiderült hogy ha lehet még szánalmasabb... a halott párt bűzlő hulláján néhány politikai zombi veszekszik."

Nem tudom hogy a ballibeknek hány bukta kell még hogy észrevegyék hogy a magyar társadalom kurvára nem vevő a liberalizmusra és a liberális politikára! Állandóan a liberális baromságokkal jönnek és az istenért nem veszik észre hogy a magyar nép NEM AKAR LIBERÁLIS POLITIKÁT!

Ezek ennyire ostobák, nem esik le nekik hogy mit akar a társadalom, de csak azért is nyomatják a baromságaikat.. :) Úgy kell nekik.

A magyarok többségének szemében rohadtul ellenszenves már maga a "liberális" kifejezés is. Ez tény. És ezt a tényt egyszerűen nem ismerik fel a ballib politikusok.
@parti_giano:
Jobb, ha nem idegelem magam?
Inni kéne... de ez a leskelődő ecceri bukott libsi itt fog hepciáskodni, meg lealkoholistázni!
No persze TI meg is érdemlitek, libsibolsi csürhe! :))
@parti_giano:

Mindent visszaszíttam. Én és a moralizálás? Mi sem áll tőlem távolabb! Épp Sir Bates a megmondhatója. Persze ilyenkor sehol a láthatáron az a hercignőket hajkurászó csavargó kalandor!:D
@Bukott liberális demokrata: 2010-ben a jobbikra szavaztam, szerettem volna ha kapnak egy esélyt. Gondoltam úgysem alakítanak kormányt, de legalább szorongatják egy kicsit a fideszt, mert az mszp erre kevés. bemennek a parlamentbe, tanulnak, fejlődnek. Hát ez mondjuk nem igazán történe meg. :(

2014-ben a fideszre szavaztam, gondoltam adjunk nekik egy esélyt, hogy beérjen amit elkezdtek. valakinek már végig kell csinálnia egy gazdasági programot mert különben belepusztulunk. Végig kell csinálni még akkor is, ha nem a világ legjobb legtökéletesebb gazdasági programja.

Meg aztán azért is a fideszre szavaztam, mert láttam, hogy a gyurcsány-bajnai-fodor-mesterházy újra összeállt mint az omega. A hideg futkosott a hátamon amikor láttam, hogy ezek képesek volnának megismételni a tudjukmit... akárkire szavaznék, hogy ezek vissza ne jöjjenek.
@Bukott liberális demokrata:
Baszki, Nulladik Piktor haverod 8 évig a Liberális Internacionálé alelnöke volt. Előtte meg KISZ titkár... szóval én kérek elnézést, hogy nem volt kisz (Kommunista Ifjúsági Szövetség) majom, meg nem léptem be egy libsi pártba sem és nem lettem ott pláne európai alelnök.
Szóval nálad ezt ha valaki megugorja, akkor lehet, csak ezek után igaz jobboldali, keresztény és konzervatív?
Értelek... erre hozhatod gézuka szar idézetét, de csak röhejesebb leszel tőle cuncimókus!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): teszem hozzá, a fáma szerint egy marhapörköltnek indult, aztán gyógylikőr lett belőle. ezzel a tudattal evezzél a nagyfalu felé.
@$pi$:

"_Én nem haragszom arra aki csak veszekedni tud, szánom őket. _"

...hát még ha tudnád, TE mennyire szánni való vagy, akkor bizony isten nagyon tudnál haragudni magadra:D
@jaegtoer:

:DDDDDDDDDDD

szokták mondani :)
bár a barátnőm(nek nyomába sem érek azért, ő) még a honlapján is boszi! a kacaja pedig, olyan nevetési hullámokat tud bárhol generálni, hogy pl a moziban percekig nem hallod emiatt a filmet... :)))
Taga? ő csak egy utánzata a pimasz és szeretni való kollégáimnak, aki csak késsel tudna megsérteni...
@$pi$: nagyon-nagyon következetes vagy. ablakozz tovább, a nyílászáró építőké a jövő!
@$pi$:

"adjunk nekik egy esélyt, hogy beérjen amit elkezdtek"

oreganyam ugyanezt mondta

ooo, ize, jobban vagy mar Mama?
@nincs_itt:

Na akkor fussunk neki mégegyszer, és kezdjük néhány fogalom értelmezésével.

Egy blog nagyon sok mindenre alkalmas, de
nem egy párt, tehát kormányt buktatni/leváltani nem fog. Nem is baráti közösség, ahhoz túl sokfélék az itt megszólalók.

Egy olyan klubnak nevezném, ahol egy dolog közös, mindenki tudja, hogy szar van az ország palacsintájában, sőt sokak egyéni palacsintájában is. Ezt tehát nem kell naponta elmondani. Látjuk, érezzük, tudjuk.

Ez a tudás azonban annyiféle - mélységben, tartalomban,stílusban - , ahány ember megfordul itt.
Gyanítom sokan azért jönnek ide, mert többet szeretnének tudni az okokról, gondolatot, tapasztalatot akarnak cserélni. Megerősítést, visszaigazolást várnak.

Minden normális vita ott kezdődik, hogy valaki tematizál, és az az eredménye, hogy valaki kisebbségben marad.
Belátom fájdalmas, hogy neked, mint önjelölt mindentudónak néhány esetben nem hajtott fejet a többség. A baj elsősorban nem a mondandóddal, hanem a stílusoddal van/volt. Nem kiálltál a véleményed mellett, hanem kizárólagosságot követeltél, miközben akadnak homályos fogalmaid.

Magam részéről mélységesen sajnálom, hogy nem Fukuyama, Shapley, Stigliz, Habermas kommentel itt, sokkal jobban élvezném. Addig marad a "tankönyvszagú gazdasági elemzés", amit nem kötelező elolvasni, de sokan hálásak a magyarázatokért.

Az irónia, a humor, az abszurd felismerése adottság -, megítélése pedig ízlés kérdése, ami viszont kultúra kérdése.
Nekem pl. nincs különbség színvonalban a napiszar és a sörfajták taglalása között. Egyik se érdekel.
Azon nem csodálkozom, hogy nem érted a svalbardi folklórt. Nem vagy egyedül ezzel:)

"Csak olyan információt vagytok hajlandóak befogadni, ami nem okoz frusztrációt, mert nem kell szembenézni a saját gyávaságotokkal és tudatlanságotokkal."

Maradjunk tényszerűek, tőled egyetlen új információ sem érkezett, tehát a tudásomat továbbra sem általad bővíthetem.

A blog közönségének an block (am block, en bloc) minősítése - gyáva, tudatlan, hitvány - csak téged minősít. Fogalmad nincs egy-egy nick mögött ki van, milyen nemzetközi-hazai tapasztalattal, tudással, miért jött haza, miért nem ment ki és mit jelent neki a hazaszeretet.

De ebbe ne is menjünk bele. Nagyon egyszerűen szemléled a világot.
Képtelen vagyok felnőni hozzád.
@Bukott liberális demokrata: "A magyarok többségének szemében rohadtul ellenszenves már maga a "liberális" kifejezés is."

Igen, mert a fodorék elhitették a magyarokkal, hogy az amit ők csinálnak az a "liberális". Olyan ez, mint amikor a szikora róbert (aki kísértetiesen hasonlított a fodor gáborra) el akarta hitetni, hogy amit ő csinál az a zene.

A liberalizmus egyes elemei egészen használhatók és széles körben támogatottak. Mondok pár példát:

1. Nehogy már az adóhivatal az én bankszámlámban túrkáljon, senkinek semmi köze ahhoz, hogy mennyi pénzt tartok ott.

2. Senkinek semmi köze, hogy milyen a vallásom, hogy vallásos vagyok -e vagy nem, hogy erősen hiszek vagy csak ímmel ámmal, nehogy már a munkahelyemen azzal foglalkozzanak, hogy hiszek -e istenben vagy nem.

3. Ha valakinek kíváncsi vagyok a szexuális vágyaira, akkor megkérdezem őket, de alapesetben senkinek a vágyai nem érdekelnek, nem akarom hallani őket, nem akarom elképzelni őket és nem akarom az időmet tölteni vele, tehát semmi közöm hozzá. Mindenki azt csinál az ágyban amit akar.

Ezek liberális elvek és mindenki támogatja őket. Csakhogy a fodorék ezeket kiforgatták és csináltak belőle csikidám-liberalizmust, mert éppen az volt a divat. Na ebből lett elege mindenkinek.
@Bukott liberális demokrata:

"_ Állandóan a liberális baromságokkal jönnek és az istenért nem veszik észre hogy a magyar nép NEM AKAR LIBERÁLIS POLITIKÁT!_"

Nagyon és szívből remélem, hogy azok, akik annyira nem akarják, saját bőrükön tapasztalják meg először, milyen a nem liberális politika.

Ne válaszolj, gondold át. A vezéreitek sehol sem lennének, ha a liberális politika nem nyit nekik utat. Ők ezt most bezárták. Nagyjából éppen úgy öröklődő lesz minden, a feudalizmusban. Kivételek persze majd lehetnek.
@Bukott liberális demokrata:

"A liberalizmus egyes elemei egészen használhatók és széles körben támogatottak. "

Példa erre Németo-ban az FDP :DDD

Ott is nagyon népszerű a liberális politika :D
@parti_giano: "ablakozz tovább, a nyílászáró építőké a jövő!"

Programozok a másik ablakban. A monitoromon.
@jaegtoer:

Vót már. Úgy hivták hogy szadesz. Na ezért van hányingere a magyaroknak a liberalizmustól. Húzzatok el Hollandiába ha azt akartok, de itt ne csináljatok "Mini Amszterdamot". Menjetek ki oda basszameg ha liberalizmust akartok!
@időtolvaj:
Most már meg kell keresnem, mire hivatkoztok, lemaradtam. Így jár, aki tegnap zülleni volt...
@Bukott liberális demokrata: "Ott is nagyon népszerű a liberális politika :D "

Én inkább úgy értetem, hogy amit száz évvel ezelőtt liberálisnak gondoltak, az elég népszerű. Az, hogy mit csinálnak a németek politikai szinten az megint nem nagyon érdekel, építsék csak a szép új világukat mecsetekkel, csadoros jányokkal meg iszlám őrjárattal, az ő dolguk.
@$pi$: Azzal együtt szerintem te is félreérted, mert Orbán illiberális állam alatt, nem ezek szabályozására gondolt.

A "liberálisok" nem véletlenül támadják Orbánékat, ugyanis Orbánék a bankok, multik rendszabályozására gondoltak. Ezt konkrétan ki is mondták.
@$pi$: "A monitoromon." saját van? csak nem az parkol a kossuth téren?
@időtolvaj:

köszönöm!
ez még hangulatilag is kiváló nem csak tényszerű. :)
@$pi$:

Nem tudom én a liberalizmust abszolút megvetem és szerencsére a Kormány is és a nép többsége is. Semmilyen formában nem akarom a multikultit, buzi"jogokat" meg hasonlókat. A Tusványosi beszéd volt a kiinduló pont hogy vége a liberalizmusnak. Illetve még nincs teljesen vége nálunk, majd lesz...
@♔bаtyu♔: "te is félreérted, mert Orbán illiberális állam alatt"

Nem értem félre, egyszerűen nem értem, hogy orbán mit is akar, mit is ért illiberális állam alatt. Majd utánanézek, de egyelőre ráér.

"ugyanis Orbánék a bankok, multik rendszabályozására gondoltak"

A modern világ, a modern európa két harcról szól. Az egyiket pénzzel, a másikat vallással vívják. Mindkettő ellen fel kell vennünk a kesztyűt, különben végünk.

Orbán mindkettő ellen felveszi a harcot, az előző banda mindkettőnek harc nélkül behódolt, még csak észre sem vették, hogy mi történik. vagyis úgy tettek. Annyira balfasz módon álltak hozzá, hogy azt már csak szándékos árulásként lehet értékelni.
@$pi$:

"mit is ért illiberális állam alatt."

Szerintem elég egyértelmű volt. Nem a nyugati politikát akarja, hanem a keletit (orosz, török, stb..) Abszolút egyértelmű volt a beszéde. És én egyet is értek vele.
@♔bаtyu♔:

nem szándékozom beszállni ebbe a vitába sem, mert kevertek mindent. de erre az egy megállapításodra reagálnék:

"Azzal együtt szerintem te is félreérted, mert Orbán illiberális állam alatt, nem ezek szabályozására gondolt.

A "liberálisok" nem véletlenül támadják Orbánékat, ugyanis Orbánék a bankok, multik rendszabályozására gondoltak. Ezt konkrétan ki is mondták."

és ezt komolyan gondolod felnőtt, gondolkodó emberként?
szerinted a naponta változó, 66x módosított törvények, visszamenő hatállyal csak ezt jelentik?
a többit nem sorolom... csak azt ajánlom hallgasd meg a teljes beszédet, amibe semmit nem kell belemagyarázni, mert benne van.
Mondja már meg valaki ennek az atomtudósnak, hogy elsősorban a finanszírozással van a probléma.
A forint rekor sebességgel értéktelenedik, válik húggyá.

A lakosság már belerokkant a devizahitelbe, most ezt nagyban is eljátsszák a patkóban szunyókáló, olcsón vett Fidesz-muskétások.

A külföldi értékesítés mindig bizonytalan. Most pölö azért nem vesznek tőlünk csirkehúst, mert szűk ketrecben neveljük őket.

A német (meg a többi primitív nép) nem azért zárja be az erőműveit, hogy aztán tőlünk vegyen atomos áramot. Megoldják széllel, vízzel, vagy akármi mással.

Nyakamat rá, hogy nagy bukta lesz ebből az egész Putyinos szarságból.
uh! mindjárt befordulok! még ezek a hülyék sem tudják, miről beszélt az imádottjuk. dakota közmondásokat nekik, az kell, csak az kódolható a szintjükön.
@parti_giano: pont erre jöttem rá! :))) ezért mertem beleszólni...
:DDDDD
elképesztő, védenek valamit csak nem azt amiről szó van és szó volt...
na mentem. elásom magam...
@huzzadneki shakespeare:

"A forint rekor sebességgel értéktelenedik, válik húggyá."

Mivan? Az igazság az hogy a "gyenge" forint az jó a gazdaságunknak, ugyanis jót tesz az exportnak, javitja az exportpozíciónkat sötétke!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem tegnapi történet. Egy hosszas kumulálódás eredménye.
@guma:

Szívesen:)) És én is köszönöm.
Forint € árfolyam 2010: 265,-Ft
Forint € árfolyam 2014: 315,-Ft

A siker látható... a klasszikus mondatokat, hogy 300 felett... nem is idézem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Az árfolyam még mindig jó az exportnak, tehát hiba azt hinni, hogy a 310 fölötti forint az szar a gazdaságunknak baromka.
@Bukott liberális demokrata:

Az hogy voltak-vannak több párti választások, már önmagában a liberális politika következménye. Ha fogalmakkal nem vagy tisztában, ne terheld magad feleslegesen, legalább megúszod a terheltséget, vagy legalábbis nem látszik. Senki nem sírja vissza sem az szdsz-t, sem azt az öncélú, a valóságtól elrugaszkodott, felhőevő fantáziapolitizálást, amely a kötelezettségeket semmibe véve, az 'idealjog' mindenható primátusának favorizálásával vigéckedtek, lejáratva az emberi szabadságjogokat, mintegy megágyaztak egy szűk csoport politikai hatalomátvételének, amelyben a szabad rablás intézményesített keretek között folyhat, csak immár az állam szintjére emelve, ennek megfelelően a helyiértéket is hárommal növelve.

Persze, ha eredendően hülye vagy, az más. Én konzervatív vagyok.
@guma: Ez is körülbelül ugyanaz a kategória:

index.hu/bulvar/2009/06/15/serescsulkoket_raktak_a_holokauszt_emlekmu_cipoibe/

Gondolom akkor ennek is módfelett örülsz, ugye? ;)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Hahaha!

IGEN!

Úgy,ahogy mondod!Ti is,ahogy Blogger Gézuék és Benjáminék is,csak az acsarkodás és a fikázás miatt vagytok itt.A legjobb példa erre $pi$ kínlódása tegnap és a ti válaszaitok.
Pont olyanok vagytok ti is,mint a békemenetesek és ugyanolyan agyhalottak,mint Szaniszló bácsi rajongói.
A Varánusz ketrece egy remek karám nektek.

:)
@időtolvaj:

Csatlakozom. Én is épp ezt akartam írni, de hát a korlátaim! :D
@$pi$: Nem tudom megitélni, hogy Paks II jó döntés avagy nem, ezért nagyon odafigyeltem mit irsz ezzel kapcsolatban, de ezzel a "leginkább a baloldal acsarkodik....." minden hitelességed elvesztetted. Hol látsz ezen a blogon baloldalt?
de van egy kis édesség is, ezeknek a tábla mániásokat védőknek:

Ugye nem hagytunk le egy méltóságos urat sem?

444.hu/2014/08/23/ugye-nem-hagytunk-le-egy-meltosagos-urat-sem/
@profilo:

Vidd el mamának az üzenetet, őt is szeressük, neked köszönjük, hogy ekkora -ki sem érdemelt- figyelmet szenteltél sorainkra.

Egy értelmező szótárat azért vegyél és olvasgass.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Forint € árfolyam 2010: 265,-Ft
Forint € árfolyam 2014: 315,-Ft

A siker látható... a klasszikus mondatokat, hogy 300 felett... nem is idézem. "

2009 marcius 6. 315 forint egy euró[1]. Ugyanakkor a jegybanki alapkamat:

2008. december 23-tól 10,00%
2009. január 20-tól 9,50%

és most
2014. július 23-tól 2,10%[2]

Azaz Gyucsány öt évvel ezelőtt tudott olyan gyenge forintot csinálni 10% alapkamattal kamattal mint amilyen most van 2,1% kamattal.

Gondolkodj el ezen.

[1] www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=10Y
[2] www.mnb.hu/Jegybanki_alapkamat_alakulasa
@Bukott liberális demokrata:
Baromarcúkám:
"Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát"
Találd ki, kitől!
NA, nem az eszedért tartanak téged sem, ezt már tisztáztuk nemrég. :)
@KÁTÉó53éúétr6:

Igen,itt csak acsarkodók vannak.

:)
@jaegtoer:

Én pedig a gyönyörű gondolataidhoz csatlakozom.
Én is azt akartam írni, de hát a korlátaim:)
@guma:

A fekete márvány klappol a gyászos teljesítményhez.
@KÁTÉó53éúétr6: "minden hitelességed elvesztetted. Hol látsz ezen a blogon baloldalt? "

Akik a bevallottan baloldali pártok, sajtó és blogok kijelentéseit kritika nélkül átveszik annak ellenére, hogy tisztán látszik a lehetetlenségük az szerintem baloldali. Nehéz letagadni, hogy valaki baloldali, amikor a 444 blog közismert csúsztatásait ismételgeti hónapokon keresztül.
@$pi$: még mindig nem tudod felfogni, hogy én minek örülök?

a hülyeségnek - nem!
a tudatos megtévesztésnek - nem!
csak az ösztönök stimulálásának - sem!

de annak különösen nem, ha nincs önálló gondolatod a magyarságról az összefogásról, a minimumok meghatározásáról, a törvényes keretekről, a lopásról, a politikai élet és vagyon rablásról, gátlástalanságról, stb...

ráadásul akinek csöpp humora sincs na attól meg még a hideg is kiver!
@jaegtoer:

Nem kell ily modorosan,csak úgy ahogy szoktátok.

:)
@$pi$:
5 évvel ezelőtt? Valami gazdasági válság volt, a komplett gazdasági-pénzügyi világban.
Vagy én emlékszem rosszul?
Elég durván szétbaszarintott, sok mindent akkor...
Ez most hol is vigasztalja pl. a hiteleseket?
Felénk minden harmadik ház eladó, nyugati határszél...
Spec. engem ez nem érint, nincs hitelem egy sem, de azért sok mindenben visszaköszön.
Az energiahordozó árak?
20.000-ből ma már a kisfurgont nem sikerül megtankolni...

@profilo:
Aranyom, idejöttél és acsarkodsz.
Valami értelmes hozzászólást te is tudsz tenni a qrva nagy eszeddel a témához, vagy csak ennyire telt?
Baszki, ha nem megy, hát nem...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát"

Ne próbáld már beadni, hogy egy 300-as határ öt évvel ezelőtt 10-12%-os jegybanki alapkamatnál, a jegybank sávos árfolyavédő akciói mellett ugyanaz mint most, amikor közben eltelt öt év infláció, 2% körüli a kamat és a jegybanknak a törvények értelmében már nem célja és feladata a forint árfolyamának befolyásolása.
@profilo:

"Nem kell ily modorosan,csak úgy ahogy szoktátok."

Jaaa, ha te az anyád picsájára vágysz, az legyen már a te diszkrét magánügyed, bazd meg!
Itt reklamálsz? Neked van inkább kéznél, hülye.
@$pi$:
Az akkori magas alapkamatot ki állapította meg egyébként, mint független jegybanki vezető?
Ilyen kis nüanszok voltak akkortájt.
Milyen önkormányzatok, mire vették fel ész nélkül a hiteleiket?
Hülye cocik miért hagyták mindezt?
Balfaszok voltak (meg loptak, azok is, nem keveset), ez nem kétséges, már akkor pi..án kellett volna rúgni őket. Utólag csak minden okoskodás...
@$pi$:

Azt azért ne felejtsd el hogy a magyarok kurvára nem foglalkoznak olyan dolgokkal, fogalmakkal, hogy jegybank, alapkamat, árfolyamvédés...nekik az jön le hogy drága az ojró a font meg a korona...szóval nyomogathatod itt a billentyűzetet a jegybankról meg az alapkamatról, meg a százalékokrol, senki nem fogja érteni..
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "5 évvel ezelőtt? Valami gazdasági válság volt, a komplett gazdasági-pénzügyi világban.
Vagy én emlékszem rosszul?"

Persze jogos, ez egy kitűnő kifogás, de azért ne feledjük el, hogy kifogás.

Mond ki: a második mszp négy év gazdasági eredményei sokkal, de sokkal rosszabbak mint az orbán kormány első négy éve.

Amikor ezt elismerted, akkor mondhatod, hogy "de szerintem ez csakis és kizárólag azért van, mert beütött a gazdasági válság 2008-ban".

Amire meg én azt mondom majd, hogy 2006-ban a miniszterelnök azt mondta, hogy "elkúrtuk", jóval a válság előtt. Ő maga mondta, hogy a gazdasági nehézségek azért vannak, mert 1. elkúrtuk 2. nem csináltunk semmit 3. csaltunk 4. túlköltekeztünk.

És akkor sakk-matt.
@$pi$:
A 300 akkor nem volt tartósan célárfolyam.
Vagy én tévedek?
Nekem csak szerencsém volt, amikor átváltottam a megtakarításaimat és időben kivettem, majd Kósa Lali nagy beszólása előtt újra áttettem valutába.
Szóval nem jártam én rosszul...
@profilo: oh, az örök kívülálló. a harmadik utas. nem is, inkább nyolcadik.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Témához??

Az össznépi fikázáshoz?
Hogyne tudnék.

Barátom,ha negyedszázada kivívott kváziszabadságunk nem volt elég ahhoz,hogy olyan helyzetbe hozd magad,ahol nem gond egy kisfurgon megtankolása,vagy gondot okoz az,hogy haszonnal működtess egy "haszongépjárművet",akkor milyen értelmes hozzászólást várhatunk tőled,vagy mit szeretnél hallani?

:)

A hatrszélen házat áruló és a pénzes labancokra váró tulajdonosokat kérdezd a forint árfolyamról.
Ők máshogy látják.
Ami neked szar,nekik nem annyira.

:)
@parti_giano:

Igen!
Ez a legutálatosabb,ugye?

:)
@Bukott liberális demokrata: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Igen, a miniszterenök urat, Matolcsyval a jobbján el kell küldeni Svájcországba, Berlinbe, meg a bűzlő Dániába, hogy homályosítsa már fel őket, hogyan is kell sikeresen országirányítani

Hogy az a 3-4 millió csóróságtól megkeseredett ember kínjába azt se tudja hova tekeredjen az nem számít.
Azt nem mutatja a hurráoptimista független közmédia.
@profilo: @$pi$: @Bukott liberális demokrata:

10:10 órától visszavonhatatlanul a munkámba mélyedek reklamációkra, jókívánságokra, valamint átkokra, kedvesmamázásokra és kurvaanyázásokra csak 19:00 óra után válaszolok. Nem kell türelmetlenkedni, ismerem a kamat fogalmát.
@jaegtoer:

Na végre!
A faszt játszod a fejedet?
Itthon vagy a Varánuszon,itt mindenki ismer.
Nem kell megjátszanod magad!

:)
@profilo:

mit finnyáskodsz? esengve rimánkodtál érte.
@$pi$:
Nem kifogás, egy OK.
Az egy másik történet, hogy addigra eszetlenül hagyták az egész költségvetést a populista vonalért szétbacni és kontroll nélkül költekezni, hiteletek felvenni az önkormányzatokat.
Élen jártak ebben a fidesznyik önkormányzatok, remek kis térkövezéseikkel, nem termelő beruházásokkal.
Ebben az állapotban jött egy olyan válság, amire ráadásul (minden ellenkező hír ellenére) nagyon is lehetett számítani - nekem is megmondta pénzügyi területen dolgozó ismerős, hogy mi várható akkor... Pedig még nem voltunk benne, bejött.
Ja, mi kis halacskák vagyunk, annyira csodákban nem bízunk, azok a qrva számok meg segítettek.
Na, ezért anno simán mehettek volna a coci majmok a pics-ba!
Hagyták szétbacódni a gazdaságot, ami amúgy sem volt valami erős, és ebben a letaposott állapotban kapott egy komplett pofont még az egész a "világ" felöl.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Az akkori magas alapkamatot ki állapította meg egyébként, mint független jegybanki vezető?
Ilyen kis nüanszok voltak akkortájt."

A Járaira gondolsz?

Dr. Járai Zsigmond (2001. március 2. – 2007. március 2.)[1]

2007. június 26-tól 7,75%
2007. szeptember 25-től 7,50%
2008. április 01-től 8,00%
2008. április 29-től 8,25%
2008. május 27-től 8,50%
2008. október 22-tól 11,50%
2008. november 25-től 11,00%[2]

Azaz láthatod, hogy Járai után Simor még emelte a jegybanki alapkamatot egészen 11%-ig. Ez is fidesz összeesküvés volt? Vagy amikor a Járai emeli, akkor gonoszság, amikor Simor akkor jópofaság?

Igazából arról van szó, hogy a kormány határozta meg a célokat (inflációs célkövetés, árfolyamcél) ők dontötték el mennyi kölcsönt vesznek fel, mennyi hiányt halmoznak fel évről évre és így a jegybank kénytelen volt magasan tartani az alapkamatot. Nem Járai és nem is Simor a "hibásak", a felelősséget a mindenkori felelős magyar kormány viseli. Azért ez a neve... felelős.

[1] hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Nemzeti_Bank#Az_MNB_eln.C3.B6kei
[2] www.mnb.hu/Jegybanki_alapkamat_alakulasa
@profilo: absolute nem. tőlem te mindentől elhatárolódhatsz, még magadtól is.
@jaegtoer:

Csak téged akarlak megkímélni a felesleges köröktől.

:)
@Bukott liberális demokrata:

'Szoktál égen repkedni égben 'kötschög biboldó:))?
Akkor repkedjél el innen másfele:))

kepkezelo.com/images/hpu39ozy8gff6ledssp.gif
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Élen jártak ebben a fidesznyik önkormányzatok"

Én ebben nem hiszek, soha nem láttam igazából bizonyítékokat. Elég egyszerű lenne egy statisztikát csinálni, csinált -e vajon valaki?
@Bukott liberális demokrata: :)))

"Milyen önkormányzatok, mire vették fel ész nélkül a hiteleiket?
Hülye cocik miért hagyták mindezt?
Balfaszok voltak (meg loptak, azok is, nem keveset), ez nem kétséges, már akkor pi..án kellett volna rúgni őket. Utólag csak minden okoskodás..."

nana! azért nem totál így van! sok szín volt a palettán akkor még, nem csak az a piszok szoci kéz! anélkül, hogy a szoci kormányt mentegetném csak a kényszerítő tényekre is emlékszem kicsit. ki emlékszik, hogy hol is gyűjtötték "kezelésre" Pesten azt a devizát az önkormányzatoktól és kik is (pl a hódmezővásárhelyit)?

kinek az emberei ültek a PSZÁF és a MNB-ben?
ráadásul az MNB megkapta a figyelmeztető eus levelet, hogy állítsa le - és tett valamit is?
ki emelte akkor meg eszméletlenül a kamatokat és nem volt hajlandó levinni?

számtalan kérdés, azok után főleg ha összehasonlítod ezeknek az intézményeknek a lépéseit akkor és most, bizony rezeg a léc szerintem a tervezett károkozás körül...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "letaposott állapotban kapott egy komplett pofont még az egész a "világ" felöl. "

Úgy van! Nem volt szerecséjük az biztos, dehát aki egy egész ország gazdaságával a szerencsére játszik, az bűnös.
@profilo:
Hülyének lenni jogod van aranyom, de amikor a szövegértéssel van gondod, azt miért az én nyakamba varrod?
"Barátom,ha negyedszázada kivívott kváziszabadságunk nem volt elég ahhoz,hogy olyan helyzetbe hozd magad,ahol nem gond egy kisfurgon megtankolása,vagy gondot okoz az,hogy haszonnal működtess egy "haszongépjárművet""
Értem én, hogy nem érted mi az eltérés a 20.000 forintból megtankolni régen és ma közt, de ez szimplán iskolázottsági probléma és a matektanaradnál reklamálj.
A témához még mindig semmit sem sikerült hozzászólnod, csak fröcsögsz, vagdalódzol?
Várunk még, hátha... de hanem, hát nem... végül is... kínzó kérdés, hogy te csak az acsarkodás és a fikázás miatt vagy itt, vagy a témához is felbírsz valamit párbeszédként böfögni?
@guma: "ráadásul az MNB megkapta a figyelmeztető eus levelet, hogy állítsa le - és tett valamit is?"

A nemzeti bank nem hozhat törvényeket, azt csak a kormány tehette volna meg. Csakhogy a kormánynak jól jött az egész, mert különben durván minuszos lett volna a gdp növekedés.

"ki emelte akkor meg eszméletlenül a kamatokat és nem volt hajlandó levinni?"

Nézd meg, fentebb beidéztem, Járai is és Simor is magas kamatokkal próbálta egyensúlyban tartani a gazdaságot, aminek az egyik végén ott csimpaszkodott a kormány a másik végén meg a befektetők.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): várjál már, annyira kívülálló, hogy most keresi a fidesz honlapon a megfelelő választ.
@$pi$:
2 éve volt egy durva lista (átlátszó, vagy vastagbőr???). Addig én is csak szóbeszédnek "hittem", de elég csúnya volt, ki, melyik önkormányzat, milyen időszakban, milyen tartozásokat halmozott fel.
Speciel a mi városunkban 760 milliót bactak el "térkövezésre", egy olyan cigányok által lakott városrészre, ahol máig lábmosónak és köpködőnek használják a szökőkutat és gusztusa sincs az embernek oda betenni a lábát.
@guma:
Ott ültek, de ha NORMÁLIS az ország vezetése, akkor megtalálja azokat a lehetőségeket, hogy nem hagyja a kormány gazdaságpolitikájával szembemenni azokat!
Persze HA normális, meg HA van gazdaságpolitikája... :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Pedig a lényeget olvashattad barátom.
:)

Én elértem azt,hogy nem azon múlik a reggeli rántottám,hogy milyen kormány van hatalmon. És már nem is fog ezen múlni.
Igaz dolgozni kellett érte,de ez legyen az én bajom.
Ti persze várhatjátok azt,hogy végre egy igazi kormány,igazi kormányfőjének igazi programja elhozza majd az aranykort,de ilyen nem lesz.
Politikusaink tök hülyék. Mind.
Ezért is választották ezt a kevés tudást,tehetséget és kreativitást igénylő pályát.
Szomorú az,hogy ti ezt nem így gondoljátok és a kádári kisember mentalitását,mintegy hagyományként hordozva,várjátok a megoldást onnan "fentről".
Pedig onnan csak a szar potyog.
Szabadságotoknak a lényegét vesztitek el azzal,hogy buta politikusaitok közkatonáiként folytatjátok a semmire sem vezető lövészárok harcot.

Ezt pedig kiválképp szomorúan olvastam:

@időtolvaj:

Ha valaki azt hiszi,hogy Fukuyama, Shapley, Stigliz, Habermas gazdasági fantazmagóriái hozzák majd el a szebb jövőt,akkor téved.

:(
@$pi$:

le vagy maradva pár brossurával! keresd vissza a 1998- 2002 állapotokat is és elámulsz...
izgalmas lesz nagyon 2002 onnan is amikor letette a lantot a kormány és jött az új...

ha ennyire rövid a memóriád, akkor tudhatnád még azt is, hogy a levelet "eldugta" és csak a váltás után derült ki hogy létezik!

sőt az első elmarasztalást még liberálisként(!!!) a fidesz szavaztatta meg Magyarországnak nemzetközi szinten és a mostani amerikai nagykövet (aki miatt törvényt módosítottak, hogy kifizessék szerintem azért, hogy) jelezte az eunak azt a pénzt amit a fidesz eldugott a MFB-ba, hogy jó számokat produkáljon - a szocik meg ott hagytak...
neked nem fura, hogy sosem mennek az adatok vissza 2002 elé, pedig addig is volt élet...
na nem folytatom, mert ezt is utálom ha dagonyázik valaki ebben a fertőben és védi gerinctele, nemtelen játékot amit hazám ellen játszanak a hatalom érdekében...
@guma: Nem igazán lehet érteni, hogy mit állítasz.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

na ezért mondom, hogy hibásak a szocik és sosem mentegettem őket!
viszont első perctől nem csak itthon, de nemzetközi szinten is olyan támadás cunamit indítottak ellenük, Magyarország kárára...

majd minden téren egy kiürített kassza mellett még a teljesítmény követelés és struktúra változtatás nélküli béremelést is megcsinálták hitelből...
ez mindent elmond róluk!
@profilo:

"Ezt pedig kiválképp szomorúan olvastam:

@időtolvaj:

Ha valaki azt hiszi,hogy Fukuyama, Shapley, Stigliz, Habermas gazdasági fantazmagóriái hozzák majd el a szebb jövőt,akkor téved.

:("

Mondtam én ilyet?
Szó szerint azt mondtam, élvezném a kommentjeiket, és ez így igaz. Ebbe az is beletartozik, hogy pl. Fukuyama önkritikára is képes volt. Ez azért kevesek erénye.

Abban viszont egyetérthetünk, hogy nem OV és Szent Jobbja fantazmagóriái hozzák el a szebb jövőt. És még csak nem is szórakoztatóak:(
@$pi$: legyél következetes!

te állítottál valamit, sőt adatokat hoztál rá, de lusta vagy követni regnálását!

"Dr. Járai Zsigmond (2001. március 2. – 2007. március 2.)[1]"

persze könnyebb valakire ráhúzni a vizes lepedőt, és kikiáltani hunyónak.
az ilyen játékokat kifejezetten utálom...
tehát én csak azt mondom ez összetett játék volt az életünkkel és legalább (ha nem több) sara volt a fidesznek az egész gazdasági életünk alakításában mint amit most meg akarnak etetni a néppel...
persze, ha lusta vagy utána nézni megértem, mert tudatlanul nyomni az igét az biztos elég neked - adataidból lemérve...
@guma: "te állítottál valamit, sőt adatokat hoztál rá, de lusta vagy követni regnálását!"

És valamiben nem volt igazam? Miben?
@profilo:
Baccameg!
Látod, egyetértek veled... :(
Leszarom én mindegyik politikust, a legutolsó csürhe az én szememben, a vásározós cigány előkelőbb és több tartással rendelkező ember nekem!
Én egyiket se vagyok hajlandó védeni, de szolgálni sem.
Ezektől a szaroktól én semmit sem várok, megélek nélkülük, nem kell egyik politikus csürhe sem nekem, rühellem a fajtájukat.
Anno a coci világban is azt mondták, hogy nem vagyok "eszmeileg eléggé képzett".
Azokat is leszartam, annak is anno hangot adtam. :)
Ja, hogy AZOK közül most jópár coci, meg fideszes majom lett? Látom a városomban.
A hiba akkor még mindig bennem van...
@guma: ????????????????? Jobbulást. Vagy az elgurult gyógyszer megtalálását.
"Hetvenöt éve, a szovjet fővárosban, Moszkvában szokatlan vendéget fogadtak. A náci Harmadik Birodalom külügyminisztere, Ribbentrop néptárs köszöntötte kommunista szövetségeseit. Egyezkedni érkezett, Európa népeit osztották el. A német külügyminiszter elemében érezte magát, mintha a sajátjai között lett volna."
[...]
"A két diktatúra ugyanannak az éremnek a két oldala volt:. Totalitárius rezsim volt mind a kettő, és szocialista."

Így látja a múltat egy félig sem művelt, viszont funkcióban lévő - hivatalból mindent tudó, aki a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja.
((gyönyörű kommentek!))

mandiner.blog.hu/2014/08/23/a_kommunizmus_ragados_masszanak_bizonyult#comment-form
Úgy, egyáltalán (vagyis hát en bloc): ideje lenne valami komolyabb foglalatosság után nézni idióta blogok irkálása helyett. Talán még emberhez méltóbb is.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Azokat is leszartam, annak is anno hangot adtam."

És nem vitt el a fekete autó???!!
@Bukott liberális demokrata:
Nem kispofám!
Mi, csak az olyan Orbán féle kisz titkárokat röhögtük ki, már a '80-as években. :)
Mert olyan kis monotonan csak a betanult szar mantráikat tudták ismételgetni, mint te...
Nagyfatert viszont elvitte a fekete autó, mert Rákosi pajtásék idején nem lépett be abba a pártba (és rendőrként katolikus volt), amibe idoljaid és őseid olyan lelkesen tevékenykedtek!
Te, van egyáltalán a mai kormányban valaki, aki nem volt pártmajom az MSZMP-ben??? :(
@dr. jenőke (jenőke): mi a baj ezzel? talán nem így volt? Jenőke, ajánlok egy izgalmas filmet ebben a témában, nem a Nemzeti emlékbizottság tagja készítette:
www.youtube.com/watch?v=gHRfCWtfIhI

Meglehetősen tanulságos.
@profilo:

"__
Ezt pedig kiválképp szomorúan olvastam:

@időtolvaj:

Ha valaki azt hiszi,hogy Fukuyama, Shapley, Stigliz, Habermas gazdasági fantazmagóriái hozzák majd el a szebb jövőt,akkor téved.
__"

1. Ezek szerint olvasni sem tudsz.
2. Szimplán hazudsz.

Időtolvaj csak annyit állított, hogy szívesen olvasná a nevezettek kommentjeit, konkrétan:

"Magam részéről mélységesen sajnálom, hogy nem Fukuyama, Shapley, Stigliz, Habermas kommentel itt, sokkal jobban élvezném."

hivatkozás 6. bekezdés:

varanus.blog.hu/2014/08/23/orban_visszasirt_putyinnak/full_commentlist/1#c24252187

Esetleg egyszerűen aljas vagy, esetleg ostoba, vagy mindkettő.
@dr. jenőke (jenőke): Nem olvastam el amit belinkeltél, de amit idéztél belőle, azzal mi bajod? Valóban mind a két (szovjet, náci) rendszer diktatúra volt, méghozzá a legdurvább fajtából, és mindkettő szocialista volt, az egyik szovjet szocialista, a másik meg nemzeti szocialista.

A szélsőbal és szélső jobb hidd már el te is, ugyanaz.
@Hannibal ante portas:
.
Mindegy is, hogy hogyan volt. Azon el lehet problémázni, de a kettő nem mosható egybe.
.
Neked sem lehet mindegy, hogy szűz, vagy kötőhártyát deflorálsz.
.
@♔bаtyu♔: "A "liberálisok" nem véletlenül támadják Orbánékat, ugyanis Orbánék a bankok, multik rendszabályozására gondoltak. Ezt konkrétan ki is mondták."

Basszus! Varga is kimondta, ők mire gondolnak, hogy miért kell a kaszinósoknak jobban keresni. A kaszinósok meg a gyerekétkeztetés javítása helyett az asszonynak vesznek százmillás lakást. No ők nem multik?

Azért megnézhetnétek néha, hogy mit nyomkod le ez a kormény a torkotokon.:)
@látjátok feleim szümtükkel:
Öööö... az csak szarnak néz ki!
Nekik csoki, a szája szélén is az csokinyom!
Amúgy nem értem, Varga miért nem lélegeztetőgépben adta meg az irányszámokat!
@aritus:
Nem attól szocialista egy állam, mert ezt állítja.
Például egy diktatúrát sem tudok államformaként megnevezve, mégis tudod, hogy miben élsz, vagy él egy másik ország.
Egy diktátor kivételévek a történelem egyetlen diktátora sem hagyta önként abba a diktátorkodást.
@Bukott liberális demokrata:

Ezt írják, illetve mondja a kormány: "a hazai befektetők egy esetleges krízis esetén nem hátrálnak ki a magyar papírok mögül."

Ja, tényleg. A békekölcsön mögül sem tudtak kihátrálni. Gyerek voltam, amikor a nép hozzájutott, oszt felnött lettem amikor még mindig nem volt mind visszfizetve.

Egyébként meg gondolkodtál már azon, hogy a nép által vásárolt állampapír kamatát az adókból kell fizetni? Mellesleg a visszafizetendő tőkét is.

Tényleg milyen jó is lesz, ha az államadósság nagyobb része magyar kézben lesz. Nem csak az állam, de az állampolgár is csődbe mehet krízis esetén. Elúszhat a kis megtakarítása.
@látjátok feleim szümtükkel: "Nem csak az állam, de az állampolgár is csődbe mehet krízis esetén."

Ha az állam csődbe megy az állampolgár sehogy sem úszhatja meg.
@Bukott liberális demokrata:
Nem értek hozzá, eccerikém...
Pénzügyi befektetésnél megkérdezek olyant, aki ért hozzá és megbízok benne!

"az év elején 61 százalék volt a külföldi finanszírozók aránya, és az év végére 53 százalékra csökkenhet.
Azt is a kedvező folyamatok között említette, hogy az állampapírok állományának idei 1650 milliárd forintos növekményéből a háztartások 442 milliárd forintot vásároltak, ráadásul növekvő arányban 3-6 éves lejáratú papírokat"

Egyet tudok, akik felhívtak, hogy fektessem be a pénzem náluk, ott hajtottam el, amikor azzal jöttek, hogy állampapírba ennyi, meg ennyi...
Én nem finanszírozom ezt a szart, annyi szép hozamot ígérő befektetés van, csak a megfelelő embert kell hozzá ismerni.
Az állam nem megbízható. :((
(Az állam nem jó gazda!)
Essetunni... de neked jó lesz.
@Bukott liberális demokrata:

Amennyiben magyar kézbe jut az államadósság optimális mértékű része, úgy ki lehet mondani az államcsődöt. Kósa és Szijártó már gyakorolt erre.
@Bukott liberális demokrata:
Regélj nekem inkább a magyar államadósság-törlesztési kockázat állapotáról!
Az is egy szép mérőszám, ha már puskázol.
Tudod mi az?
@jaegtoer:
Ugyan, félreérted.
Fogadjunk, az a szó, hogy SHORT se mond neki semmit. Pedig azt is gyakorolták a fijjúk...
@Hannibal ante portas:
figyelmes vagy! kösz! :DDD

inkább már felejteni szeretnék sok mindent
@Bukott liberális demokrata: remek egy díj ez. Top 10 költséghatékony régióban 7. Luhanszk :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_Fogadjunk, az a szó, hogy SHORT se mond neki semmit._"

Mert nem találja a sort.
@dr. jenőke (jenőke): hahahaha

csúcs vagy! pedig még görényed sincs. :)
@guma:

Hogy néz ki ez ember mellesleg?? Mint valami csöves, vagy anarchista hippi.. :DD
@$pi$: "Ha az állam csődbe megy az állampolgár sehogy sem úszhatja meg."

Nanemá! Ha a pénzemet betehetnén jó külföldi bank magyarországi részlegénél jó kamatra, akkor engem csak az adóimon keresztül érint az állam csődje. De ugyé a jó politika miatt már kamatot sem fizetnek a bankok, lassan nekünk kell fizetni azért, hogy oda vihetjük a pénzünket. Valószínűleg ezért is van sokaknak külföldön a pénze ( meg euroban, vagy más pénznemben ), haza csak száz millás lakást vásárolni hozzák, és még pofátlan adókedvezményben is részesítik őket. Ezek a nagy hazafiak mellesleg hol voltak, amikor a szél fútt?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Kicsit azért árnyaltabb lehetnél, főleg egy olyan országban, ahol 10 millió lakosból 850 ezer párttag volt, a középiskolás és egyetemi ifjúságnak meg kb. 95%-a KISZ tag.
Szpartakiádot nem rendeznék arról, hogy kinek kijét vitték el akkoriban, ebben a vonatkozásban többszörösen érintett vagyok. Azért Orbánról figyelmedbe ajánlanék egy képet: www.flagmagazin.hu/userfiles/text/orbanviktor1988.jpeg
@herbert:
:))
...csak ha az oroszok bevonulnak...
Szerintem ez komolyan gondolja!

"Top jelentősebb európai város – beruházási stratégia

1.: Berlin, Németország
2.: London, Egyesült Királyság
3.: Helsinki, Finnország
4.: Barcelona, Spanyolország
5.: Bécs, Ausztria
6.: Dublin, Írország
7.: Kijev, Ukrajna
8.: Budapest, Magyarország
9.: Tbiliszi, Grúz Köztársaság

Top 10 jelentősebb európai város –üzletbarát

1.: London, Egyesült Királyság
2.: Moszkva, Oroszország
3.: Dublin, Írország
4.: Párizs, Franciaország
5.: Budapest, Magyarország
6.: Varsó, Lengyelország
7.: Isztambul, Törökország
8.: Brüsszel, Belgium
9.: Prága, Cseh Köztársaság
10.: Madrid, Spanyolország

Top 10 európai régiók – költséghatékonyság

1.: Ohrid-Struga, Macedónia
2.: Stara Zagora, Bulgária
3.: Szávaszentdemeter, Szerbia
4.: Vajdaság Autonóm Tartomány, Szerbia
5.: Ingyia, Szerbia
6.: Dél-dunántúli régió, Magyarország
7.: Luhanszki terület, Ukrajna
8.: Tešanj község, Bosznia-Hercegovina
9.: Poltavai terület, Ukrajna
10.: Bukarest-Ilfov fejlesztési régió, Románia"

Majdnem luhanszki a szintünk??? Bazz... lövegek meg sehol...
@Hannibal ante portas:
Kisz titkárnak nem kellett lenni, egyértelműen pártelkötelezett csemeték gyermekeit jelölték ki, ezt nem kell szépítgetni.
A Liberális Internacionálé alelnöke meg azután 8 évig... :))
ÉRTEM ÉN!
Elvhű volt, vagy mi???
Libsibolsik előre?
Nem az a libsibolsi, aki komcsi is volt, meg libsi is?
Ja, bocsi, tényleg, ez bolsilibsi, elbactam...
Az elvek a lényeg, meg Soros bácsi pénze számított azt hiszem még.
Persze simán tévedhetek, én ezt nem értem.
Csak a bohócunk tudhat mindent!
@dr. jenőke (jenőke): ez annyira rossz hasonlat, hogy nem is bír sántítani, mert lába sincs. Egy tőről fakad mind a kettő, édes mindegy, hogy embrek millióit faji alapon vagy osztály alapon irtják ki. Mindkettő mocsok, szemét, aljas dolog. Meg az elv is, amely megalapozta.
Amúgy az általad említett "defloráció" mindkét változata megszabadít valamitől (szüzességtől vagy gennytől). Jobb, ha itt pestisre gondolunk: annak is van néhány kíválóan pusztító típusa.
@guma:

Te galád!:)

"[...]
De az életben, a fizikai létben megtapasztalni, hogy milyen ötven évesen visszaállni a startvonalhoz, és elkezdeni lefutni megint a távot, no, azért ez túlzás.

Az egykori hegyeshalmi határátkelőhelyen megállva, kis szerencsével egyik lábunk 2014-ben lehet, a másik meg 1981-ben. Falrengető érzés, mégsem szakít szét bennünket, csak szédülünk.
[...]"
@Hannibal ante portas:

"_nem is bír sántítani, mert lába sincs._"

legalább lopni megtanultál.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): gimnáziumi KISZ titkársághoz semmiféle pártkötődés nem kellett (gondolom, mert abban a gimnáziumban, lévén egyházi, ahová jártam nem volt KISZ). Az egyetem már húzósabb volt, ott már inkább a helyezkedésről szólt a dolog. Meg egymás beköpéséről, hogy ki mit csinált, mikor ment templomba, stb. Demszky tudna erről mesélni (aki feldobta a tankörtársait, merthogy nem eléggé baloldaliak), a Fidesz meg liberális pártnak indult, azért is ez a nagy hejcihő most már 20 éve, khogy kitért a karámból. Soros meg nyomta az ösztöndíjat, az ő általa elképzelt "nyitott társadalom" és a saját zsebe érdekében.
Mindenkinek jó étvágyat a vasárnapi ebédhez! És nyugodalmas délutáni ejtőzést, félretéve a sok marhaságot.
@guma:

"_ átnevezik békekölcsönnek_"

Dehogyis.

'szabadságharc illeték'
'függetlenségi kötvény'
'nemzeti és nemzetiségi járulék'
'multiellenes szolidaritási egység alap kincstárjegy'
@Hannibal ante portas: üdv!

"Demszky tudna erről mesélni (aki feldobta a tankörtársait, merthogy nem eléggé baloldaliak)"

erről egy linket kérhetnék?
@Hannibal ante portas:
Nem kellett? '80-as évek legelején?
Akkor csak nálunk volt véletlen, hogy a a városi párttitkár ettárs 2 évvel idősebb fiacskája volt az, majd utána valamelyik másik pártmajomé.
Kellett akkor még.
Az Ifjú Gárdába meg mentek akiknél a családban valamelyik fegyveres testületnél szolgált valaki. A nyolcvanas évek közepétől lehet hogy nem, de a munkahelyeken, meg máshol is ez volt a beugró, jó pár majom erre, a Pártra tette fel az életét.
Még a '90-es évek elején sem értette sok volt coci majom, hogy megváltozott a világ.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

www.parlament.hu/irom36/1900/1900.htm
www.origo.hu/itthon/19990930csurka.html
gondola.hu/cikkek/40573
www.utolag.com/BehalozottMagyarOrszaggyules.htm

A "legendás" Rajk butik a 80 - as években a Galamb utcában volt. Ott (is) lehetett szamizdatot venni, pl. a Beszélőt is. Azonban aki kicsit is tájékozott volt tudta, hogy nem szebad odamenni, mert csapda. Ugyanis a szemközti házból figyelt és fényképezett a rendőrség. Aminek aztán súlyos következményei lehettek.
@Hannibal ante portas:
Jó a nicccked! Sokáig álldogálsz még a kapu előtt, ha a kilincset sem látod.
1. Nem én kezdtem vitatkozni.
2. Az én problémám az, hogy Hitler életében nem volt szocialista és tudtommal nem a "Világ proletárjai, egyesüljetek!" ordítással rohanta meg a lengyeleket, de az oroszokat sem.
3. Ha tudsz értelmezni írott szöveget, akkor értelmezhetnéd, hogy szerintem mindkét állami formáció és ténykedése elítélendő, de nem ugyanazon okok miatt.

Tudom, hogy a példák értelmének felfogása nem lehet egyszerű feladat, de teszek kísérletet:

a) Július (nem augusztus, az később volt) Cézárt leszúrták vagy tízen. Egy mai bíróság súlyosabb ítéletet adna annak, aki a halálos szúrással ért el célt, függetlenül attól, hogy a diktátorságból való kigyógyítás okán ejtett többi szúrás okozta elvérzés is halált okozott volna.

b) Olyat sem hallottam még, hogy egy emberöléssel vádolt arra hivatkozott volna, hogy ilyet már más is tett, ez manapság már megszokott dolog.

Az eltérő ügyeket még a hasonlóság sem egyesítheti. A hasonlóság motivációja nagyon különböző is lehet.

No, ez kicsit hosszú lett, de éppen ráértem.
Ez viszont - sajnos - múlandó állapot.
@Hannibal ante portas:
1 linked,
"A kisebbségi álláspont kialakulásánál szerepet játszott az is, hogy a besúgó kifejezés alkalmazása rendkívül súlyos vád.

Hatáskör hiányában a Mentelmi bizottság ebben az esetben sem vizsgálta a feljelentésben foglalt sérelmezett tényállításokat és nem foglalkozott a cselekmény büntetõjogi értékelésével."

2. linked,

"Demszky Gábor az első szótól az utolsóig hazugságnak minősítette az MF-ben megjelenteket. Közölte, annak részleteivel, a közölt dokumentum hitelességével nem kíván foglalkozni, irányadónak azt a határozatot tartja, amelyben az átvilágító bírák 1998-ban igazolják, hogy múltja tiszta, ügynöki tevékenységet soha nem végzett."

3.linked,

"Szabad Demokraták Szövetsége:

1., "György Péter" tmb. (1985. III/III. Heves m.)

2., "Seres" tmb. (1986. BM. III/III.)

3., "Kenderesi István" tm. (1957. BM. II/5-d.)

4., "Ózdi István" ügyn. (1958. BM. II/5-f.)"

hol van igazolva az állításod ???
@Hannibal ante portas:

csurka mint hiteles forrás.....

viszont a 80-években demszkit vitték mindig el, március 15 előtt...

komoly pali vagy, ner kompatibilis....
@dr. jenőke (jenőke):
A Ducse volt szocialista, mielőtt fasiszta mozgalmát megalapította. Persze volt ő sokminden...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Csurka elvtárs?
Aki Aczél elvtárs külön spiclije volt?
Na, Ő hiteles... :O
@dr. jenőke (jenőke): igazad van, te nem vitatkozol, csak éppen hm.hm. szamárságokat írsz, már megbocsáss, Hitler szocialista volt, csak éppen nemzeti szocialista. Az egész zavaros elméletére a korai baloldali mozgalmak és Marx nagy hatással voltak (Göbels szerint a XX. század két legnagyobb embere Hitler és Lenin...).
A példáid meg újfent lábatlanok, Caesartól kezdve.
Azt pedig végképp nem állítottam, hogy a két dolog ugyanaz, csak hogy azonos súlyú, nincs az általuk vagy nevükben elkövetett bűnök között alá vagy fölérendeltségi viszony. (hozhatnám itt a homousion-homoiusion példát, az talán kevésbé sántít)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

moldova írt róla, 56-os szerepéről,
egy iskolába jártak....
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): udvariasan megfeledkeztél az alábbi linkről:
gondola.hu/cikkek/40573

Izgalmas játék lenne, hogy ki kinek a spiclije volt, s ha igen, miért nem: Csurka azért erről meglehetősen transzparens módon beszélt. Írt.
Érdemes megnézni a www.utolag.com/BehalozottMagyarOrszaggyules.htm blogban, hogy az első országgyűlés pártjaiban hány volt besúgó található.( Az egyetlen, amelyikben nem volt, a Fidesz.)
@guma: ne aggódj, néhány év és jön az magától is.
A posztkép erős túlzás, Szlovákia és Magyarország szállít földgázt Ukrajnának. Pont ez a két ország, amelyiket rendre oroszbarátsággal vádolja az atlantista média.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Az olaszra gondolsz?
A szocialista irányzatnak bámulatosan sok elágazása van, és volt. Troczkij, Buharin, az anarchisták (Guevara, Mussolini), szindikalisták - nem sorolom.

Önmagában a szocialista jelző használata nem mond semmit, mint ahogyan a szociális intézkedés sem feltétlenül szociálisnak mondható eredményre vezet.

Példa: első Orbánkormány minimálbér hatalmas arányú emelése együtt járt a járadékok emelésével. Eredmény bőr, textil és egyéb vállalkozások lenullázása, egyéni vállalkozások megrendülése és megszűnése, és így tovább.
A ki nem mondott cél viszont teljesült: megnőttek az adóbevételek.
Járulékos hiba, hogy a szocialisták ezt sem korrigálták, örültek az adóbevételeknek és folytatták a hülyeséget.

Ennyit a Ducséról az anarchiáról, s szocializmus értelmezéséről.

Nem irigyellek, ha most ezen akarsz kiigazodni, de egy komment - nocsak - legyen rövid és tartalmas.
@dr. jenőke (jenőke): De igen, nemzeti szocialista volt, nem véletlenül került oda a szocialista szó.
@dr. jenőke (jenőke):
Amikor már nagy a baj, akkor nem biztos, hogy csak a megbánás és a szerénység eredményezhet némi mérséklést. Adott esetben a pofátlanság, vagy leleményesség célravezetőbb lehet.
Ilyen pl. az az eset, amikor a szüleit meggyilkoló tettes - a végső szó jogán - arra való hivatkozással kért enyhébb büntetést a bíróságtól, hogy árva gyerek.
dakotamafia komcsi náci feudális álama...
@dr. jenőke (jenőke): Sőt, a nyilasok, Szálasi is szocialista volt, egyik elképzelése például az volt, hogy a Balatont feltöltik, és kiosztják a az így keletkezett földet a szegény parasztok között.
@Hannibal ante portas:

hibáztam.
tényleg kihagytam.
tallér krisztina?

ő valami nemzet biztonsági hivatalnak az alkalmazottja?
vagy talán bíró?

hagyjuk...

ide firkáltál valamit, de bizonyítani nem tudtad....

te sem lettél hiteles ember itt...
@$pi$:
Fentebb arról beszélsz, hogy milyen kiugróan eredményes volt az Orbán kormány első négy éve.
A kérdés az, hogy az általad sikeresnek vélt eredményeket egy kormány milyen eszközökkel éri el.
Alapvetően két úton.
Jól megválasztott gazdaságpolitikával, vagy az emberek elnyomorodása által.
Nálunk az utóbbi folyamat ment végbe.
A nagy elosztó rendszerek megnyirbálása akkora mértékű, hogy balkáni az eü, a felsőoktatás lerohasztva, az emberek milliói éheznek, saját erős beruházások nem jöttek létre, mert nem teremtődött forrás.
Mint legfőbb mutató, az államadósság folyamatosan nő, jelenleg 85.1% az átvett 79.4% helyett, a manyup 3 ezer milliárjáról nem is szólva, elvitte a szél.
Egy kormány gazdasági minősítését az is jelenti, hogy milyen fenntartható gazdaságra lehet számítani.
A 2013-as év azért volt viszonylag kedvező, mert hihetetlen eu-s forrást hívtunk le, mely meglökte a beruházások általi GDP rátát, ez sem a kormány diadala, hanem az eu támogató keze.
Alábbiakban a kormány tervezéséből néhány adat, mely a jövőbeni kilátásokat mutatja: Pl
2013 2014 2015 2016 2017
GDP növ 1.2 2.7 1.1 0.8 0.8
Eu-s forrás332 251 132 - 263 142
Felhívom a figyelmedet, hogy a tendenciát érdemes figyelni.
Végül reagálnék arra, hogy szerinted a magyar embereket nem érdeklik a gazdasági mutatók, nem is értenek hozzá.
Egy részüket valóban nem, ez a szerencse, mert jobb, ha nem tudják, mi vár rájuk.
Viszont nagyon sokan vannak, akik tisztában vannak az összefüggésekkel, és a hazug mutatókkal nem lehet őket beetetni.
@aritus:
Sztalin pedig konzervatív, hagyományőrző jobboldali, kissé populista nemzetőr és a félnótás dalárda, valamint katholikus legényegylet tagja volt.

Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@dr. jenőke (jenőke):

"_ de egy komment - nocsak - legyen rövid és tartalmas._"

Hinnye! Ez most leterített. Mit tegyek?:)
@dr. jenőke (jenőke):

Galád vagy:) tudod mire értettem:)
@Bukott liberális demokrata: "Nem tudom én a liberalizmust abszolút megvetem és szerencsére a Kormány is és a nép többsége is. Semmilyen formában nem akarom a multikultit, buzi"jogokat" meg hasonlókat. A Tusványosi beszéd volt a kiinduló pont hogy vége a liberalizmusnak. Illetve még nincs teljesen vége nálunk, majd lesz..."

Az a probléma veled, hogy semmilyen fogalommal sem vagy tisztában...
@dr. jenőke (jenőke):
Olasz coci, te dinnye... :)

"Mussolini 1900-tól tagja lett a szocialista pártnak. 1902-ben Svájcba utazott, ahol fiatal marxistákkal ismerkedett meg, többek között Angelika Balabanovával, a poliglott (több nyelven beszélő) orosz emigránssal, aki sok mindenben segítségére lett. Angelika által vált műveltté, és ismerkedett meg a legmodernebb szocialista irányzatokkal, amelyek közül leginkább Pjotr Kropotkin és George Sorel anarchista és szindikalista nézeteivel szimpatizált. 1904-ig haditudósítással, politizálással és fordítással foglalkozott, de megtanult franciául és valamelyest németül is. Az év végén hazatért, hogy megkezdje az addig elmulasztott sorkatonai szolgálatát.

Leszerelése után újra politikával kezdett foglalkozni, ám egyre jobban távolodni kezdett a marxista nézetektől, inkább nemzeti kérdések foglalkoztatták: Olaszország belső megújítását tűzte ki célul. 1909-ben megbízást kapott az Olasz Szocialista Párttól (PSI), hogy legyen az akkor még Osztrák-Magyar Monarchia részét képező Trento egyik fő munkásmozgalmi lapjának szerkesztője."
@Sir Bates dö Hól:
Ne vedd el a kedvét, olyan szórakoztatóan ecceri, még a végén elüldözöd... :(
@jaegtoer:

Elnézést.
Nem tudtam kihagyni.
Ritkán jutok ilyen szerephez.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Én, mint dinnye, ezt tudom.
De ez pont arra példa, hogy a kezdeti idők lelkesedése elmúlik. Orbánt sem nevezed manapság baloldali, szélsőséges liberálisnak.

Tekints el a dinnyefajták részletezéstől.
A kínaiak által nemesítettek kocka alakút és a sárgát nem vállalom, a többit meg csak azzal a feltétellel, ha Orbánt baloldali, szélsőséges liberálisnak tartod.
@Sir Bates dö Hól:
A Bukott liberális demokrata nem foglalkozik a fogalmak definicióival, minek az?
Számára elég, ha meghallja Orbán újabb kori bölcseleteit, és azt szajkózza szerte a világban.
Nem veszi észre, hogy a kiüresedett Orbán, aki már nem tud mit mondani a népnek, átvedlik főideológussá, vagy gazdasági szakértővé, és így próbálja eladni magát.
Orbán a tusványosi beszédét úgy tematizálta, hogy nem vette figyelembe hallgatóságának összetételét, miközben előadta kisdoktoriját, melynek befejezése után igen gyér taps fejezte ki a tetszést. Nem csoda.
Orbán láthatóan újfajta elméletekkel rukkol elő, melyeket főtanácsadóitól vesz át, mint saját gondolatot.
A páneurópai pikniken tartott előadásában bele is zavarodott a a mondandójában, nem tanulta meg GFG-től jól az új eszméket.
@dr. jenőke (jenőke):
Ha nem haragszol (de akkor is, ha igen), szerény észrevételeket teszek a dinnyékkel kapcsolatban:
Nem kínaiak, hanem japánok.
Nem nemesítés, hanem kocka alakú keretben való növesztés.
@dr. jenőke (jenőke): Most bégethetsz rám, de mind a náci mind a nyilas párt önmeghatározásában és többnyire nevében is ott van a szocialista. A zsidókat is eredetileg a marxi értelemben (szivarozó dagadt kapitalista) utálták. Pont mint a komcsik.
Hidd el, hogy szélsőbal és szélső jobb ugyanaz.
@parti_giano:
Kedves partravetett giano! Tudom a kibicnek semmi sem drága. Én már választottam. Nem táncoskomikolok, hanem tudatlan kommentelőket oktatok.
Tévedésed tartsd titokban, és sem fogom mesélni.
:))
@aritus:
Elhiszem. Csak most, csak neked és jutányos áron.
Többet ér a nyugalmam.
@Mariann19: "Fentebb arról beszélsz, hogy milyen kiugróan eredményes volt az Orbán kormány első négy éve."

Ez persze hazugság, még csak nem is céloztam rá, hogy az orbán kormány gazdasági eredményeit kiugróan eredményesnek gondolnám. Annyit mondtam, hogy jobb mint a gyurcsány+bajnai időszak eredményei, de attól még nem "kiugróan eredményes", messze nem.

"Jól megválasztott gazdaságpolitikával, vagy az emberek elnyomorodása által."

Az emberek elnyomorodásával nem lehet jó gazdasági eredményeket elérni.

"Nálunk az utóbbi folyamat ment végbe."

Szerinted.

"A nagy elosztó rendszerek megnyirbálása akkora mértékű, hogy balkáni az eü, a felsőoktatás lerohasztva,"

Gondolom nem jártál túl sokat a balkánon, de mindegy. A lényeg, hogy az eü és a felsőoktatás nyomora a 80-as évektől téma, úgyhogy csacskaság lenne az orbán nyakába varrni.

"az emberek milliói éheznek"

Ez meg simán hazugság. Nem így néz ki egy ország, ahol emberek milliói éheznek. Nagyon nem.

"saját erős beruházások nem jöttek létre, mert nem teremtődött forrás."

De, vannak saját beruházások, maximum abban lehetne vitatkozni, hogy most több van -e mint az mszp alatt volt. Szerintem több, ezt mutatják a számok amiket olvastam.

"Mint legfőbb mutató, az államadósság folyamatosan nő, jelenleg 85.1% az átvett 79.4% helyett"

Ez megint csak hazugság. Ezt erőlteti a baloldali sajtó és a blogok, de ezek erősen kozmetikázott számok, nem igazak.

Hogy mást ne mondjak a kormány átvállalt mintegy 400 milliárd forintnyi adósságot az önkormányzatoktól, ami az mszp idején keletkezett és amit akkoriban nem számoltak hozzá az államadóssághoz.

És ugyancsak érdemes megemlíteni, hogy az év végi számokat szokás figyelembe venni, mert év közben az államadósság megújítására előre bocsájtanak ki kötvényeket. És mit ad isten tényleg, december végére jár le egy csomó államkötvény, valamint előtörlesztés is lesz és így az adósság vissza fog csökkenni a normális értékre. Ezért bocsájtották ki a kötvényeket az év során.

"a manyup 3 ezer milliárjáról nem is szólva, elvitte a szél."

Ez sem igaz. A manyup 2700 milliárd volt. Ha viszont elkezded beleszámolni az államadósságba és ez elapján akarod megállapítani, hogy melyik banda a sikeresebb, akkor nyilván nem feledkezhetsz meg olyanokról mint az mszp alatt privatizált mintegy 800 milliárd forint (elvitte a szél a te szóhasználatoddal) vagy az állami vagyon növekedése, ami az orbán kormány vásárlásaiból következett.

"A 2013-as év azért volt viszonylag kedvező, mert hihetetlen eu-s forrást hívtunk le, mely meglökte a beruházások általi GDP rátát, ez sem a kormány diadala, hanem az eu támogató keze."

Persze, a mezőgazdaság meg napocska miatt volt, a gdp meg a németek miatt és így tovább. Ha elkezded a játékot miszerint a kifogásokat keresel az általad nem kedvelt oldal sikereire és az általad kedvelt oldal kudarcaira, akkor kisiklasz a kanyarba. Egyszerűen csak megmagyarázod az érzelmeidet...

"Alábbiakban a kormány tervezéséből néhány adat, mely a jövőbeni kilátásokat mutatja: Pl
2013 2014 2015 2016 2017
GDP növ 1.2 2.7 1.1 0.8 0.8
Eu-s forrás332 251 132 - 263 142"

Ez megint csak hazugság, miért tervezne 2013-ra GDP növekedést a kormány. Az már a múlt.

"Felhívom a figyelmedet, hogy a tendenciát érdemes figyelni."

Nincs tendencia. Senki sem tudja megmondani, hogy milyen lesz a gdp növekedés 2017-ben, de hogy a kormány nem tervez 2018-ra 0.8%-ot, az egyszer hétszentség.

"Végül reagálnék arra, hogy szerinted a magyar embereket nem érdeklik a gazdasági mutatók, nem is értenek hozzá."

Ezt nem mondtam.

"Viszont nagyon sokan vannak, akik tisztában vannak az összefüggésekkel, és a hazug mutatókkal nem lehet őket beetetni."

Mint ahogyan én sem ettem meg a te hazug mutatóidat. Úgy van.
@DR. INKVIZITOR:
Ha nem teszed el a máglyádat, akkor is kínai a négyszögesítés. Megyek és utánanézek.
Ha minden jól megy, jövőre veled, újra ugyanitt majd megtárgyaljuk - - ha visszatértem.
@dr. jenőke (jenőke): pedig megnéztem volna egy balettműsorodat a polgárjog köréből. izgalmas lehet.
@dr. jenőke (jenőke): A konzervatív, liberális és szociáldemokrata eszmékkel, pártokkal semmi baj nincs.

Épp az a nagyon nagy baj, hogy Orbán rendszere a legrosszabb szemétből szemezget, a szélsőbal és szélsőjobb hagyományaiból, eszmerendszeréből.
@dr. jenőke (jenőke): A saját nyugalmad érdekében hidd el:)))
Tanulmányozd a 20. század európai történelmét. Abban a vonatkozásban is, hogy hogyan alakult azoknak az országoknak a sorsa, amik tanultak a saját tragikus történelmükből, és mi lett azokkal, akik ezt a fájdalmas és nehéz önreflexiót "megspórolták".
@$pi$: "Hogy mást ne mondjak a kormány átvállalt mintegy 400 milliárd forintnyi adósságot az önkormányzatoktól, ami az mszp idején keletkezett és amit akkoriban nem számoltak hozzá az államadóssághoz."

Hazudsz, az mindig is benne volt.
@$pi$: "Ez megint csak hazugság. Ezt erőlteti a baloldali sajtó és a blogok, de ezek erősen kozmetikázott számok, nem igazak."
- De igazak. Megint hazudsz.
@dr. jenőke (jenőke): Nézd meg azokat a kommenteket, amik ezerrel védik Orbán dörgölődzését Putyinhoz.
Mind szidják a liberális demokráciát, mind hisznek az "erős" vezetőben, mind eu és nyugat ellenesek, azaz a szélsőjobb/szélsőbal hívei.
Most már nyogodtan hívhatjuk a Vezénylő Tábornokot: MEDVECUKOR-nak!
@Mariann19: "Mint legfőbb mutató, az államadósság folyamatosan nő, jelenleg 85.1% az átvett 79.4% helyett, a manyup 3 ezer milliárjáról nem is szólva, elvitte a szél."

Erről még egy szót.

Sokan elfelejtik, hogy az államadósságot két itányből is lehet látni. Egyrészt ugye ott van az a szám amire te is utaltál, hogy ti. mennyivel tartozunk.

Másrészt viszont ott van az államháztartás éves deficite, az éves költségvetési hiány. Azért tartozik az állam, mert többet költ mint amennyi a bevétele, nyilván, és ezt kell hitelből finanszíroznia.

Jól látható, hogy az mszp 8 éve alatt a legjobb év is több hiányt termelt mint a fidesz legrosszabb éve. A legendás 3% ugye...

Az MSzP a nyolc év alatt egyszer sem tudott éves szinten 3% hiány alá menni, a fidesz meg soha nem ment 3% fölé. Itt a 3% az Eu szerint az "elfogadható hiány" erről sem feledkezzünk meg.

Ezek után persze lehet nyomni a propagandát, hogy júliusban vagy augusztosban vagy március közepén mennyi pénzzel tartozunk, de komoly ember nem mondhatja, hogy a fidesz éppen úgy (sőt még jobban) eladósítja az országot mint az előző társaság. Miért?

Mert náluk az éves hiány 4-5 sőt 9-10% volt bevallott kozmetikázással (amiről nektek nyilván nem kell tudnotok), addig most folyamatosan 3% alatt van az EU árgus szemei által ellenőrizve.
@parti_giano:
Én is megnéztem volna, megnézném most is. Ha kölcsönadod a kis kék tüll ruhádat lehet, hogy elgondolkozom. Az elgondolkodáson kívül e tárgyban ígérni többet nem tudok. Táncról ez esetben sem lehet szó.
Más: Furcsa ez a polgári jog polgárok nélkül. Olyan, mint a szenteltvíz maligán nélkül.
@parti_giano:
Én is megnéztem volna, megnézném most is. Ha kölcsönadod a kis kék tüll ruhádat lehet, hogy elgondolkozom. Az elgondolkodáson kívül e tárgyban ígérni többet nem tudok. Táncról ez esetben sem lehet szó.
Más: Furcsa ez a polgári jog polgárok nélkül. Olyan, mint a szenteltvíz maligán nélkül.
@aritus:
Azért vannak dolgok, események, amelyeket azonosan véleményezünk.
:))
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "- De igazak. Megint hazudsz. "

Konkrétan honnan veszitek, hogy 79.4%-on adta át az MSzP az államadósságot?
@dr. jenőke (jenőke): Szerintem alapvetően egyetértünk:))))

De ezt nem először tapasztalom, hogy amikor arról beszélek, hogy szélsőjobb/szélsőbal ugyanaz, azt nem értik. Hogy Sztálin és Hitler egykutya, az valamiért megemészthetetlen, bár igaz.
.
@aritus:
-
A magam megnyugtatására annyit mindenképpen mondanom kell, hogy például a közigazgatásban egy beadványt az ügyintézőnek tartalma szerint kell elbírálni, a fizikában az U lehet a feszültség jele, de erre a célra bármely betű is megfelelne - ez közmegegyezés kérdése.
A szocializmusnak és minden izmusnak vannak megkülönböztető sajátosságai, és ez fontos, döntő ismérvek halmaza.
A mesebeli farkas farkas marad báránybőrben is, viszont a mesében sem mindegy, hogy mikor, hogyan és mit kívánsz. Gondolj az egyszeri suttyóra, aki szerette volna ha nemzőszerve földig ér, mire elvesztette mindkét lábát a kívánság jóindulatú teljesítésekor.
@taga20:
" macskánk paraszt, sőt a szomszéd kis macskája is az, me kitúrja a kutyut a helyéről:))) "

Hát milyen kuty az, hogy egy macsek kitúrhatja a helyéből? Házat hogy őrzi majd? Betörőnek kezet csókol?
off: Parkváros fanevű utcái szenzációsak, beléjük szerettem :)
@$pi$:
Menjünk szép sorjában.
Felsőoktatás.
"A felsőoktatás nyomora a 80-as évektől téma.
Most az Orbán kormányról van szó, ime a számok.
A kiadások fő összegének %-ban:
2007-ben 2.46%, 2012-ben 1.15% 2013-ban 0.95%
Vagy a GDP %-ban
2007-ben 0.82%, 2012-ben 0.60%, 2013-ban 0.48%
No comment.
Az államadósság számait az ÁKK jelentéséből származtattam.
Bízol az évvégi számokban, meg is lesznek, de statisztikai trükkökkel. Nem vitás, hogy a II. félévben nagyobb törlesztésekre kerül sor, ugyanakkor már szeptemberben olyan kötvénykibocsájtást helyeztek kilátásba, amelyben csak a kamatprémium /!/ 2.5%-os lesz.
Vegyék, vigyék.
Beruházások.
Egy olyan ország, amely még az amortizációt sem képes a műszaki szinttartásra fordítani, ott saját erős termelési eszközök bővítésére nem lehet forrás. A GDP nagy része a két járműipari fejlesztésből jött létre a csúcsra járatott kapacitásbővítéssel, valamint az eu-s forrásokból. Itt jegyzem meg, hogy jövőre az eu-s forrás a jelenleginek a fele, az azt követő években a harmada lesz. Ez világosan alátámasztja előző kommentem állami tervektől átvett számaimat is.
A tavalyi mezőgazdaság GDP-je a kedvező időjárási viszonyok miatt 26%-os növekedés volt, de a mezőgazdaság részaránya a GDP országos szintű előállításában 4-5%-os. Tehát ettől az ágazattól csodát csekély mértéke miatt nem lehet várni, távlatokban a kormány nem is tervezi azt a számaiból itélve.
Köszönettel vettem részletes indoklásaidat, de azokra érdemben nem tudok válaszolni, melyekben úgy reagálsz, hogy nem.
Végezetül te is beleesel abba a hibába, hogy az orbáni kedvezőtlen jelenségeknél előkapod az előző kormányt. Legyen már végre olyan egy beszélgetés, hogy arra az időszakra koncentráljunk, amelyről szó van.
@Mariann19:
Kösz a beszélgetéseteket. Tanulságos.
@Mariann19:

"Legyen már végre olyan egy beszélgetés, hogy arra az időszakra koncentráljunk, amelyről szó van. "

Ezt nem lehet, ugyanis a gyurcsányi "gyümölcs" 2010 utánra "érett be"...ha érted.
@$pi$:
A 16.10 h-s kommentedre.
Ahhoz nem fér kétség, hogy a költségvetési hiányt a Fidesz teljesítette.
Azonban ne felejtsd el, hogy 2010-ben a Fidesz is folyamodni akart az eu-hoz a 6-7%-os költségvetési hiány tartásához, azonban eza támogatások vesztésével járt volna együtt.
Ekkor dobta be a Fidesz a különadókat a különböző szektorokra, mely megoldás megintcsak nem a gazdaság eredményeiből jött létre, hanem főként a külföldi befektetők sarcolásából. Ráadásul arról volt szó, hogy a különadók egy éves időtartamra szólnak, közben a mai napig érvényesek.
Tehát nem a ragyogó gazdaságpolitika eredményezte a hiánycél betartását, hanem egy tollvonással előírt adók tömkelege.
@Bukott liberális demokrata:
Azon senki nem vitatkozik, hogy a Gyurcsány kormány is kedvezőtlen örökséget hagyott hátra, bár a Bajnai kormány intézkedései már stabilizáló intézkedéseket tettek.
Ám nem erről van szó.
Én az érvrendszer gyengeségének tartom, hogy amikor már nincsenek érvek az Orbán kormány neg
atív értékelésében, jön a nagy adu, az előző kormányzati időszak felemlegetése.
Nem korrekt, és egyben megfutamodásnak tartom.
@Mariann19: Az nem számít az "emberek elnyomorításának", hogy a szocik 8 év alatt 200%-kal növelték a földgáz fogyasztói árát, és 150 %-kal az áramét, hasonló mértékben a tömegközlekedés tarifáit? Rádásul ezek épp a legalacsonyabb jövedelmi osztályt érintik a leginkább..
@nincs_itt:
"Gyáva elindulni, a világban magát megmérettetni, és ezt a gyávaságot nem átallja „Hazafiság”-nak csúfolni"

Ezt a mondatodat azért felülvizsgálhatnád. Nem mindenki van olyan helyzetben, hogy csapot-papot otthagyva felkerekedhessen és egy másik országban új életet kezdhessen. És csak az egyik ok az általad oly megvetően emlegetett hazafiság.
@dr. jenőke (jenőke):
"Köszi a beszélgetéseteket. Tanulságos."
Örülök. Számomra sokat számít a véleményed.
@A megvalósult amerikai ólom..:
"A szocik 8 év alatt 200%-kal emelték a földgáz árát, és 150%-kal az áramét"
A számaidat honnan vetted? Megnézném. Ebben nem vagyok naprakész.
Viszont azt remélem tudod, hogy az energiahordozók fogyasztói árát a világpiaci árak mozgatják, tehát arra is adjál választ, hogy eltérítették-e a szocik szándékosan az árakat.
Azt azért hozzátenném, hogy gázügyben a szocik igen jelentős támogatást adtak az általad felemlegetett alacsony jövedelműeknek.
Eltérően attól, ami jelenleg érvényes, nevezetesen az, hogy a legnagyobb lakossági fogyasztók kapják a legtöbb támogatást.
Ez a kör a magas jövedelműek csoportja.
@guma:
"ismered Oriana Fallaci könyvét: Ha meghal a Nap"

Nem tőlem kérdezted ugyan, de szenzációs könyv, aki még nem találkozott vele, az sürgősen pótolja szerintem.
@$pi$:
" Eszükbe nincs elolvasni amit a másik mond, eszükbe nincs végiggondolni, hogy esetleg a másiknak van valami igazsága, "

Még szerencse, hogy te viszont mindig végiggondolod, ennek hatására esetleg néha revideálod is az álláspontodat.
Kell egy ilyen ember erre a blogra mindenképpen.
Nélküled nem is léteznénk, értelmet adsz mindennapjainknak.
@Bukott liberális demokrata:

Hé, titeket nem azért fizetnek, hogy egymással beszélgessetek!!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Bocsánat, ha utalok Oriana Fallacira, de most, hogy az iszlám ennyire nyomul, nem hagyhatom ki az egyik emlékemet vele kapcsolatban.
A 2011-es terrortámadás után Fallaci erőteljesen figyelmeztetett a muszlim veszélyre az egyik könyvében.
Figyelmeztette Európát, hogy túlságosan is elnéző a muszlimokkal szemben.
Ez akkortájt veszélyként valószínűtlennek tűnt, de mint látjuk, milyen igaza volt.
@Bukott liberális demokrata:
"javitja az exportpozíciónkat sötétke! "

Aha. És az importpozíciónkkal ilyenkor mi is van?
@DR. INKVIZITOR:
.
Nem hagyott nyugodni a dinnye-probléma.
"Európába is begyűrűzött ez a hóbort, vagy Moszkvában, de akár hazánkban is hozzá lehet jutni a japán importhoz, esetleg a hazai termesztésű kockadinnyékhez."
Írja a National Geographic.

Azt gondolom, igazad van, és, ha így van, ezt tudatnom kell.

www.ng.hu/Fold/2013/09/ha_a_kerekded_dinnye_mar_unalmas

.
@$pi$:
"
Akik a bevallottan baloldali pártok, sajtó és blogok kijelentéseit kritika nélkül átveszik annak ellenére, hogy tisztán látszik a lehetetlenségük "

1. Hol láttál te itt kritika nélküli átvételt? Itt még a kritikát is kritizálják, és nagyon helyesen teszik.

2. Azt, hogy minek a lehetetlensége mennyire látszik tisztán avagy mennyire nem, azt ugye bizonyára te határozod meg.

Nem neked való ez a blog, itt ellenvélemények is vannak, ha tetszik, ha nem. Menj inkább oda, ahol a tieid között vagy. Ha meg maradsz, viseld el a véleményünket, mi is elviseljük a tiédet, legfeljebb vitába szállunk vele időnként, bár teljesen felesleges.
@Mariann19: "Végezetül te is beleesel abba a hibába, hogy az orbáni kedvezőtlen jelenségeknél előkapod az előző kormányt. Legyen már végre olyan egy beszélgetés, hogy arra az időszakra koncentráljunk, amelyről szó van."

Valamihez hasonlítani kell nem? Mihez hasonlítsam, a német gazdaságpolitikához van az amerikaihoz?
@$pi$:

Elszomorito, hogy ujabban mar csak idiotakat leoltani tudok a blogra jonni, mert a sok agyatlan droid itt eli ki magat!

Igen draga $pi$ te is AZ vagy. Nem tudom, hogy szandekosan hazudozol, vagy "csak" fogalmad sincs a dolgokrol, de leszek olyan kedves, hogy egy-ket dologrol felhomalyositalak.

Az egyik ok, hogy irok neked, azt fentebb olvashattad. A masik, hogy Jarai regota a begyemben van, es aztan sikerult ezt megteteznie azzal, hogy amikor Orbanek meg azert hoborogtek 2009-ben, hogy 6%-ra kell levinni az alapkamatot, akkor megkerdeztek Zsigat, hogy hiszen o ezzel eppen ellentetesen cselekedett anno. Erre o csak annyit valaszolt flegman, hogy:"tevedtem"

"A siker látható... a klasszikus mondatokat, hogy 300 felett... nem is idézem. "

Tegyed csak! A TIEID frocsogtek, hogy az micsoda szornyuseg, megnyomoritja az embereket, es amugy is hazaarulas...
Most meg sajat mocskotok hullik vissza a fejetekre!!

"Azaz Gyucsány öt évvel ezelőtt tudott olyan gyenge forintot csinálni 10% alapkamattal kamattal mint amilyen most van 2,1% kamattal.
Gondolkodj el ezen."

Neked sem artana elgondolkodni kicsit!

1. A magas kamat:

A linken, amit voltal szives magad egetesere bemasolni, ez is olvashato:
"2003. január 17-től 6,50%
2003. június 11-től 7,50%
2003. június 19-től 9,50%
2003. november 28-tól 12,50%"

Vagyis Jarai nem egeszen 1(!) ev alatt emelt 6%-nyit az alapkamaton. Ha ezt osszehasonlitod Simorek hirtelen emelesevel

"
2008. május 27-től 8,50%
2008. október 22-tól 11,50%"

akkor lathatod, hogy mig Simorek a vilagvalsag idejen, egy magyar csodrol szolo pletykak kozepette emeltek FELE akkorat, mint Jarai anno. Ha lennel KEDVES ezt megmagyarazni! Mert lehet, hogy 2003-ban volt egy APOKALIPSZIS amit ataludtam, de akkor hadd tudjak mar rola!

"A Járaira gondolsz?

Dr. Járai Zsigmond (2001. március 2. – 2007. március 2.)[1]

2007. június 26-tól 7,75%
2007. szeptember 25-től 7,50%
2008. április 01-től 8,00%
2008. április 29-től 8,25%
2008. május 27-től 8,50%
2008. október 22-tól 11,50%
2008. november 25-től 11,00%[2]

Azaz láthatod, hogy Járai után Simor még emelte a jegybanki alapkamatot egészen 11%-ig. Ez is fidesz összeesküvés volt? "

Nos Simorek oktoberi emelese magyarazott a hazai zurzavarral. Jol mutatja, hogy az IMF-megallapodas utan a kamatok honapok alatt estek 2%-nyit:
"
2008. október 22-tól 11,50%
2008. november 25-től 11,00%
2008. december 09-től 10,50%
2008. december 23-tól 10,00%
2009. január 20-tól 9,50%"

"Vagy amikor a Járai emeli, akkor gonoszság, amikor Simor akkor jópofaság?"

Nos ez a kerddes mutatja, hogy mennyire fogalmad sincs az egeszrol!

Most pozitiv leszek es mindent Simor szamlajara irok, illetve elfogadom, hogy Jarai a majd emlitendo idoszakban annyival emelte a kamatot, mint amennyivel. A korabbi tettet, ahogyan gyilkolta a magyar gazdasagot tovabbra is hazaarulasnak tekintem.

Az elmultnyolcevben a legalacsonyabb alapkamat Jarai idejeben volt: 6% (2005. szeptember 20).
Ez emelkedett fel a 2008. május 27-i 8,50%-ra. Vagyis majd' 3 ev alatt 2.5% emelkedes. Ebben benne van az elvetelt puccskiserlet

"
2006. augusztus 29-től 7,25%
2006. szeptember 26-tól 7,75%
2006. október 25-től 8,00%
2007. június 26-tól 7,75%
2007. szeptember 25-től 7,50%"
(jol latszik, hogy nyarra .5%-ot lejjebb ment a kamat), volt megszoritas, kiigazitas....

De volt itt MAS is, ami nem kevesbbe fontos:
www.tradingeconomics.com/united-states/interest-rate
www.tradingeconomics.com/germany/interest-rate

Ha megnezed a ket orszag alapkamatanak palyajat mondjuk 2005-tol kezdodoen, akkor jol latszik MINDKET esetben, hogy a 2005 szeptember koruli ertekrol MINDKET orszagban kb 2%-nyit emelekedett a rata.

Vagyis a 2.5%-bol kettot igy is kulso korulmany magyaraz!

2. Az osszehasonlitas.

Gyurcsany idejen (2008 Oktober 22., amit a kerdesedben szamon kersz) egy vilagvalsag volt, amikor az USA es a vilag szamos nagybankja roppant meg. penz egy szal se. Ehhez csapodott a Fidesz altal mar hosszu evek ota kopult magyar csod mizeria. Amirol kesobb kiderult, hogy a PIIGS orszagok szinte mindegyike kozelebb volt a bedoleshez, mint Mo....
Es hat egyebkent is egy kialakulo panikhelyzet elejen voltunk.

Jelenleg a FED esz nelkul nyomtatja a penzt, aminek "termeszetesen" egy jelentos resze szinte azonnal ertekpapirokba, vagy valutazasba vandorol, az eredetileg szant gazdasagelenkites helyett.
Masreszt, sok egyeb ok mellett, a vilaggazdasag is kezd erore kapni, amit jol mutat, hogy a fentebb mar emlitett kamatokkal szemben a nemet kamat 0.15% (4% 2008. januarjaban), es az USA kamata 0.25% (5.3%? 2007 nagyreszeben). Ha pedig ezek kulonbozetatlagat a mi 2008-as 8.5%-unkbol kivonom, akkor azt kapjuk, hogy jo esellyel az alapkamat termeszetes modon amugy is leszankazott volna ugy 4% kornyekere! Ehhez kepest az Orban kormany 1.9% pozitivumot tud felmutatni, a munkanelnuli statisztikak elcsalasaval, az allamadossag koruli trukkozesekkel, es egy alapvetoen jobb gazdasagi kornyezetben...
Csak azoknak, akikre vonatkozik!
Öngyógyításra is alkalmas látlelet:
index.hu/index2/#bloghu/koznaplo/2014/08/24/a_kommentelok_15_ostipusa
@Hannibal ante portas:
"Úgy, egyáltalán (vagyis hát en bloc): ideje lenne valami komolyabb foglalatosság után nézni idióta blogok irkálása helyett. Talán még emberhez méltóbb is. "

Tedd azt. Ki akadályoz meg benne?
@$pi$:
"Valamihez hasonlítani kell. Nem?"
A beszélgetésünk az Orbán kormány 4 évéről szólt, önmagában értékelésre alkalmas időszak.
Te azonban nem viszonyítottál, hanem felmentésre szántad a szocialisták felemlegetését.
Ezt én megfutamodásnak minősítem, mert az érvek hiányát pótolja.
.
- A nős férfiak tovább élnek.
- Nem élnek tovább, csak hosszabbnak tűnik számukra.
@simple observer 2.0: "Ehhez csapodott a Fidesz altal mar hosszu evek ota kopult magyar csod mizeria."

Vicces, hogy ezt mondod, mert azért az Őszödi beszédből kiderül, hogy a csődmizériát nem csak a fidesz köpülte. Köpülte azt rendesen a MSzP-s miniszterelnök is, igaz csak zárt ajtók mögött.

Ha Gyurcsány szerint akkora sz@rban volt az ország, akkor lehet, hogy a fidesznek igaza volt, amikor csődközeli helyzetet vizionált nem?

És persze sok mindent meg lehet magyarázni a világválsággal, de vegyük észre, hogy a 2006-os megborulás az azért jócskán a világválság előtt volt.

"akkor lathatod, hogy mig Simorek a vilagvalsag idejen, egy magyar csodrol szolo pletykak kozepette emeltek FELE akkorat, mint Jarai anno. Ha lennel KEDVES ezt megmagyarazni!"

Hát mondjuk ezt elég egyszerű megmagyarázni. Nálunk már a válság előtt rohadt nagy bajok voltak, ahogyan ez közismert. Ráadásul akkoriban még elismert cél volt, hogy a forint árfolyamát 250Ft/eurón kell tartani.

Később a válság alatt már senki sem akart 250 forintos eurót, simán megelégedtek a 310 forintos euróval, emelni kellett az alapkamatot, de nem annyira. Ugye? Jah, és közben jött az EU IMF hitel, ha meg nem a piacról finanszírozzuk az államháztartást, akkor nyilván nem kell nagy kamatot tartani.
@Mariann19: A földgáz: hoszivattyuszakerto.arteries.hu/images/tartalom/gazarak_alakulasa.png

Az áram:

hoszivattyuszakerto.arteries.hu/images/tartalom/aramdijak_alakulasa.png

valamint:

nol.hu/data/cikk/33/78/73/cikk_337873/98077.jpg

Az nem komolyan vehető, hogy a világpiaci árak ilyen mértékben emelkedtek volna az időszakban..
A kompenzáció pedig látszatintézkedés volt, nem sok emberen segített,és ott is minimálisan, valamint az áramra és a tömegközlekedésre nem is vezették be.
@Mariann19: "A beszélgetésünk az Orbán kormány 4 évéről szólt, önmagában értékelésre alkalmas időszak."

Úgy tudsz értékelni valamit, ha valamihez hasonlítod. Amikor valamit megmérsz, akkor valamit valamihez hasonlítasz. Máshogyan nem lehet.

"Te azonban nem viszonyítottál, hanem felmentésre szántad a szocialisták felemlegetését."

Ez nem igaz. Te mondtad ha jól látom most már többször is, hogy én a fidesz gazdasági teljesítményét jónak, sőtn nagyon jónak tartom. Mondtam már, ez nem igaz, nem akarok felmentést, nem akarom mentegetni a fideszt. A gazdasági teljesítményük gyenge.

Persze az igaz, hogy az MSzP-jé meg botrányosan gyenge, katasztrófális. Ahogy mondtam már, ebben egyetértek Gyurcsány Ferenccel, aki pontosan ezt mondta.

"Ezt én megfutamodásnak minősítem, mert az érvek hiányát pótolja."

Kitalálod, hogy szerinted mit miért mondok és aztán bírálsz érte? Vicces.

Nem olvastad az érveimet amúgy? Megcáfoltad őket? Nem?
@simple observer 2.0: kösz! :)

nekem nem volt kedvem részletekbe belemenni, mert úgy érzem csak játsszák a hülyét...

ugyanis ennyire rövid emlékezete nem lehet emberek tömegének, akik sulykolják a propaganda adatait...

és ez igaz a gázárra is, pár másodperc és google annyi adatot zúdít rájuk, hogy ki sem látszana belőle, mégis itt akar téríteni bóvlival.
@$pi$: Rekord magasságon az államadósság, rekord mélységben a forint, rekord nagyságban dolgoznak magyarok Ausztriában és Angliában. Vicctor meg minden pénteken hazudik a Kossuth rádióban.

Ideje lenne felébredni agymosott birka.
@Oxica: Rekord alacsony az infláció, rekord magasan a foglalkoztatottság, csökkentek a közüzemi díjak, nőttek a reálbérek, rekord alacsony a jegybanki alapkamat, rekord magasan van a államadósság belföldi százaléka, nőtt a lakosság megtakarítása, kikerültünk a túlzottdeficit eljárás alól.

Én bizakodó vagyok.
Hűha!

"A nők önrendelkezési jogát korlátozni kész, abortuszellenes magzatvédő kerülhet pár hónapon belül az Alkotmánybíróság élére. És ha így lesz, arra sem árt felkészülni, hogy a sajtószabadság a jövőben nem áll majd az Ab fokozott védelme alatt."

hvg.hu/itthon/201434_szemelycsere_az_ab_elen_az_idok_szava
@$pi$: Ámen!

Én meg még 280-on euróba tettem a pénzemet. Nyugodt vagyok.

Mindaz amit felsoroltál semmiféle értelmes gazdasági cselekedetet sem jelent, bár önmagukban akár jól is mutathatnának. Mivel nem vagy hajlandó ezek mögé nézni, semmi értelme neked ezeket újra elmondani.
Bizakodj hát, ha ezt akarod...
@$pi$:

"Én bizakodó vagyok."

Majdhogynem irigyellek. Melyik országban élsz?
@A megvalósult amerikai ólom..:
Köszönöm szépen a grafikonokat. Korrekt vagy.
Az áremelések évenkénti mértéke szerintem sokat mondóbb, mint a 10 év alatti szumma.
Éves 7% vagy 12%-os emelést az adott évek inflációs rátájához célszerű hasonlítani, és máris másképp néz ki a helyzet.
A gázár támogatás minősítéséről annyit, hogy azt az Államkincstár fizette a szocik alatt.
Az Orbán kormány egy buznyákkal nem járult hozzá a rezsicsökkentéshez, azt az energiaszektorral nyelette, illetve nyeleti le.
Tudod, könnyű a más .....
@$pi$: Bizakodó birka.

Ja tudom, majd kivonjuk a nettóból a tartalékot és akkor nem magas, hazudta vicctor. Azért egyenlőre maradjunk a 85.1% nál.
Mondtam hogy minden pénteken hazudik vicctor, a szemednek higgy, ne a vicctornak. Lassan dől a szaros kártyavár.

Az mind kamu amit felsoroltál, csak a túlzott deficit az igaz de annak is súlyos ára volt.
@$pi$:
Úgy látom, eltolódik a beszélgetésünk olyan irányba, amely a vitastílusunkról szólna.
Ebbe ne menjünk bele, mert a végén esetleg sértegetéssel végződne.
Ebben nem vagyok partner.
Ebben lehet bizakodn, kicsit eljatszadozni a grafikonokkal, interaktívak.

index.hu/gazdasag/2014/08/24/hig/
@Oxica: "Azért egyenlőre maradjunk a 85.1% nál."

Egyenlőre? Mivel egyenlő? :)

"Az mind kamu amit felsoroltál"

Nos igen. Nyilván neked kell hinnem nem a statisztikáknak amiket a különféle szervezetek adnak, nyilván te tudod a frankót a foglalkoztatásról meg a reálbérről meg az inflációról... csak az "egyelőre" szót nem ismered, de minden másban neked kell hinni...
@félázsiai nagymagyar: "Mindaz amit felsoroltál semmiféle értelmes gazdasági cselekedetet sem jelent"

Mármint ezt most hogyan érted? A foglalkoztatottság növekedése értelmetlen? Vagy az alacsony deficit? Miért nem értelmesek ezek?
@Mariann19: "mert a végén esetleg sértegetéssel végződne. "

Hát ha sértegetni akarsz az nekem sem esne jól, úgyhogy tényleg hagyjuk. Ha nincsenek már érveid, akkor el is búcsúzom.
@$pi$: Én nem mondtam hogy nekem higgy, higgy a vicctor féle statisztikáknak aminek semmi köze a valósághoz.
Biztos azért dolgozik egyre több magyar külföldön mert itthon nő a foglalkoztatás, biztos azért menekül az összes orvos külföldre mert itthon nőnek a reálbérek, biztos azért fog drágulni kétszer is a kenyér mert alacsony az infláció, biztos azért van már 4 millió szegény mert nőttek a megtakarítások. Az 85.1 % meg akkor is 85.1 % ha próbálod elbagatelizálni.

Azért én mégis csak azt mondom neked hogy bizakodjál és tapsoljál vicctornak mert ő majd gondolkodik helyetted.
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a manipulált foglalkoztatási adatokba beleszámolják-e a külföldön dolgozok, meg a közmunkások mellett a bértollnokokat is?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :)))

az a Fallaci könyv azért emlékezetes számomra (persze ehhez remek fordító is kellett!) mert visszaadta azt a mesevilágot amit gyerekként érez meg az ember...
nem ájult el amerikától (sőt!) de az emberekkel úgy mutatta be a világot mint egy megfoghatatlan csodát.
számomra fura volt ez a "gyöngédség" mert előtte piszok kemény szövegű riportokat olvastam tőle,
ha tudod, nézd meg azt a filmet is amit linkeltem ezekről az emberekről szól és egész jó a repülök világáról is mellesleg.
@simple observer 2.0:

"Elszomorito, hogy ujabban mar csak idiotakat leoltani tudok a blogra jonni, mert a sok agyatlan droid itt eli ki magat!"

Ne keseredj el. Lehet, hogy a jövő államtitkárait küldözgetik ide tréningre.

Ezt megtiszteltetésnek vehetjük, amint ez fordítva is igaz lehet, még akkor is, ha esetenként nem így éljük meg.
@jaegtoer:
Megtiszteltetés?
Mondtam már, hogy te valami perverz töményt is vizezős figura vagy???
@Mariann19: Évenkénti 10 %-os emelés nagyon sok, miközben a bérek közel sem emelkednek ilyen mértékben.
A gáz világpiaci árának alakulása 2005-től:

nol.hu/data/cikk/32/79/17/cikk_327917/92417.jpg

Látható, hogy 2008-ig 5 és 8 dollár közötti sávban "rezgett" az ár. 2008 elejétől ugyan volt egy kiugrás, de ezt bőven kompenzálta az év közepétől bekövetkező drasztikus zuhanás.
Nálunk mégis stabilan 12%-kal nőtt minden évben a fogy. ár. Ez pedig okként masszívan hozzájárult az inlfációs ráta alakulásához, mivel a gáz ára rengeteg termék és szolgáltatás árában megjelenik.

"A gázár támogatás minősítéséről annyit, hogy azt az Államkincstár fizette a szocik alatt." Tehát adókból kellett finanszírozni, amit valakitől be kellett szedni, de ahogy írtam nem sokat segített az érintetteken sem.

Orbán a rezsicsökkentést nem adókból fedezte, hanem a multinacionális nagyvállalatok profitját vágta vissza.
@A megvalósult amerikai ólom..: meg különben is, a vízbül veszi ki a zoxigént...
@A megvalósult amerikai ólom..: Írod: "Orbán a rezsicsökkentést nem adókból fedezte, hanem a multinacionális nagyvállalatok profitját vágta vissza."

Luxus profitját! Vigyázz, mert nem adod híven vissza a NER szellemét!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

ő biztos nem vizezte:

"Egy St. Louis-i rendőr, Dan Page volt képes kijelenteni, hogy neki aztán nincs baja a sokszínűséggel, ha kell bárkit megöl. Aki nem akar meghalni, ne kerüljön a színe elé."

cink.hu/felelmetes-dolgokat-mondott-a-rendor-fel-is-fuggeszte-1626139384
@időtolvaj:

Én is hűháztam (valójában egészen más szóalakok folyamát használtam:), amikor beleszaladtam.
Egyre mozgalmasabb időszaknak nézünk elébe. Nem baj. Különösen nem, hogy a saját híveinek is egyre inkább az legigazabb valóját (benne a leghazugabb szólamokkal) mutatja meg a kurzus.
[Időközben megtaláltam tenni akarásom mozgásterének kereteit:) Mondhatni bekopogtatott hozzám:D]
@Oxica: "Biztos azért dolgozik egyre több magyar külföldön mert itthon nő a foglalkoztatás"

A kettő nem zárja ki egymást. Viszont nem tudjuk, hogy hányan dolgoznak külföldön, csak arra vanna becslések, hogy hány embernek van külföldön adószáma. Mivel adószámot visszaadni nem szokás ez csak nőhet.

"biztos azért menekül az összes orvos külföldre mert itthon nőnek a reálbérek"

Senki sem mondta, hogy annyit nőttek a fizetések, hogy már sehol sem kereshet többet egy orvos.

"biztos azért fog drágulni kétszer is a kenyér mert alacsony az infláció"

Az infláció nem a kenyér ára.

"biztos azért van már 4 millió szegény mert nőttek a megtakarítások."

Itt sem zárja ki a kettő egymást.

"Az 85.1 % meg akkor is 85.1 % ha próbálod elbagatelizálni."

A 400 milliárd ebből mennyi? :)
@$pi$:
Foglalkoztatás növekedése: a közmunka növelése csak szépségtapasz, nem termel. Más?
Deficit csökkenés? Mutass adatot!
A különböző machinációk arra, jók csak, h az eu-s szabályzókat megpróbálják átverni, amit ismét vizsgálni kezdtek.

Kamu az egész. Ismétlem, semmiféle valódi gazdasági teljesítményt nem tud felmutatni ez a bagázs. Mástól rabolnak. Viszont rövidesen itt a vége, nem lehet ezt folytatni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_Megtiszteltetés?
Mondtam már, hogy te valami perverz töményt is vizezős figura vagy???_"

Nem, kérlek szépen, ezt pozitív hozzáállásnak nevezzük. Azonban abban kénytelenek vagyunk bízni, hogy ez a 'pozitív' nem HIV pozitívat jelent.
Bár egy másik olvasatban még ez is lehet biztató.

A vizezős attitűdöt kéretik mellőzni, mert rossz vége lesz. Eddigi toleranciám magyarázata az, hogy a jég végül is víz 14 féle szilárd állapotának egyikeként, mint 7-es jég fordulok elő. Ez elég ritka a természetben is, s mivel kivételesen hülye tudok lenni, ezért sértődésre tulajdonképpen nincs is lehetőségem, annál is inkább, mert szabályos kristályrács szerkezetembe ez már végképpen nem férne bele, de nem tanácsolom ezzel a körülménnyel a végtelenségig visszaélni, mert kisebb csodákra is képes vagyok, mint erre már volt példa, hiszen a hülyeség határtalan. Ezt te tudod a legjobban, hiszen ámítástechnikus mivoltodban azért már te is elkövettél ezt-azt, valamint szembesültél ezzel-azzal:)
@$pi$:

Te aztán nem adod fel a ballibekkel való viaskodást, én egyszerűen csak röhögök rajtuk meg néha válaszolok valamit :DDD
Beszarás! :))
A "szokásos" orosz módszer. Az évszám változott csak, a ZABRÁLÁS nem.
Mintha az elvtársak beidegződései a régiek lennének.

"Miközben mindenki azon törte a fejét, hogy mit visznek az oroszok Ukrajnában a “segélykonvojjal”

Valójában azon kellett volna gondolkozni, hogy mit akarnak elvinni Ukrajnából. Az euronews szerint ugyanis a konvoj Ukrajnából kifelé menet magával vitt több gyártósort és más ipari berendezéseket az orosz-barát szeparatisták által ellenőrzött térségből, ahová ugye elvileg segélyt vittek."
444.hu/2014/08/24/mikozben-mindenki-azon-torte-a-fejet-hogy-mit-visznek-az-oroszok-ukrajnaban-a-segelykonvojjal/

Leszerelték a (radar) gyártósorokat és egyéb hadiipari gyártólétesítményeket...
A jobbik remélem megvédi ezt is! :D
Nem kéne már befejezni ezt a kibaszott jólteljesítés feletti vitát amikor már 500 Ft/kg az ehető kenyér ára, a kurva életbe?!

Az a konstruktív javaslatom e tárgyban, hogy a fideszes bagázs fizesse forintban és euróban a rájuk 'eső' államadósságot, akik meg rajtuk kívül esnek, azok a forint vagy eurómennyiségnek megfelelő papírra rajzolt %-jellel törlesszenek.
A százalék jeleket a fideszeseknek kell beváltani forintra és euróra, kivételes esetekben svájci frankra vagy amerikai dollárra.
Amikor ez megtörtént, újra kezdhetnők a beszélgetést a jólteljesítésről és a nagyszerű százalékokról.
@félázsiai nagymagyar: A kormány azt mondja, hogy nem csak a közmunkások növelték a foglalkoztatottságot, a statisztikai hivatal is ezt mondja, az index is ezt írta, megnéztem pár külföldi tudósítást a youtube-on, ott is ezt mondták. Te, ha jól értem azt mondod, hogy ez nem így van.

"Deficit csökkenés? Mutass adatot!"

Ezt mondjuk illik fejből tudni.

"Mástól rabolnak."

Minden kormány mindig mástól rabol. Mi mást tennének?
@Bukott liberális demokrata: "Te aztán nem adod fel"

Jah, nem tudtam pihenni mert az átok szomszéd kalapált. Őrület egyébként.
@jaegtoer: "Nem kéne már befejezni ezt a kibaszott jólteljesítés feletti vitát amikor már 500 Ft/kg az ehető kenyér ára, a kurva életbe?!"

magyarhirlap.hu/mh/webimage/4/3/2/7/wimage/kenyerar.jpg
@A megvalósult amerikai ólom..:

"_Orbán a rezsicsökkentést nem adókból fedezte, hanem a multinacionális nagyvállalatok profitját vágta vissza._"

Egy gyereknek több utónevet is lehet adni, de nem ritka a vezetéknév duplázása sem, amikor is mindkét szülő vezeték nevét is viselheti.

Emlékezetesen röhejes volt amikor Tarlós a Főváros 50%+ részvények birtokában lóhalálában vágtatott a FŐGÁZ-hoz a 'rohatt multi' részesedés fővárosra jutó részéért, ahol is csalódva kellett tudomásul vennie, hogy az már vezeték adó és robin hood adóként már be lett pengetve a kösszponti költségvetésbe.
Ezután már nem is kellett neki a FŐGÁZ 50%+ tulajdonrész, mert ráébredt, hogy ezentúl nemhogy a Főváros kap osztalékot a FŐGÁZ-ból, hanem a fenntartásokra és beruházásokra még a Fővárosnak kell becsengetni a tulajdonos arányos részt. Ezért aztán sürgősséggel eladták az egészet 'államnak' akik gyorsan átruházták a képviseletüket az MVM-re. Így aztán létrejött az önmaga farkába harapó kígyó, ami elefánt. Az RWE köszöni jól van. A veszteségeit sikerült átruházni a "megmentőkre". Jól árasítva.
@Bukott liberális demokrata: Azért a trend az látszik.

Persze mi tudjuk, hogy nem az MSzP bűne, azokban az években brutális élelmiszerárrobbanás volt az egész világon, nem csak magyarországon és a válság óta igazából inkább mérséklődtek/stabilizálódtak az árak, de azért vicces hányszor hallom, hogy a fidesz alatt brutálisan nőttek az élelmiszerárak.

Hát nem, ahogy ez a grafikon is mutatja 2006 és 2008 közt nőtt a kétszeresére a kenyér ára. És ez a trend majdnem minden élelmiszerre így jön ki.
@A megvalósult amerikai ólom..:
"Orbán a rezsicsökkentést nem adóból fedezte, hanem a multinacionális nagyvállalatok profitját vágta vissza."
1. Orbán a rezsicsökkentést politikai érdekből valósította meg. Elismerés akkor járna ezért, ha olyan gazdaságpolitikát mutatott volna fel, amely a költségvetésből fedezetet nyújtott volna erre.
2. El kéne oszlatni azt a fatális tévedést, hogy a profit az egy ördögtől való dolog, mely csak arra jó, hogy a befektető tobzódjon, a nép pedig elnyomorodjon.
A profit, mint nyereség,
forrása az adott cég fejlesztésének, mellyel a működését megfelelő szinten képes biztosítani. Ebből tudja bővíteni és szinten tartani a termelési eszközeiket a zavartalan ellátás érdekében.
Miért gondolja bárki is, hogy aki befektet, nem várja el, hogy a befektetése megtérüljön.
Mondok egy példát.
Az egyik külföldi energiaszolgáltató cég 85 mrd-ot fektetett be, a 2012-es évben 5 mrd nyereséget tudott kitermelni nálunk.
E szám alapján a befektetése 17 év alatt térülne meg, ha kamatra számolnánk át, ez 0.6%-os kamatot fejez ki.
Orbán kapásból elsőre lekapta az árbevételek 10%-át, majd újabb tíz %-ot.
Aki ismeri a termelő vállalatok nyereségtermelő képességét, az tudja, hogy 8-15%-os profitnál már ünnepi vacsorát kell rendezni.
Mindezt azért írtam le, hogy a "rohadt" multik státuszát lássuk világosabban.
Bercike (SSteffyke ides) egy régi produkciója most verte kis ennél a Tvrtko gyereknél a biztit... csak nem azért, mert lapátra került a műsora???

"Hát ki hitte volna, hogy így szombat este egy pécsi híresség ráront egy másik hírhedt pécsi emberre. Vujity Tvrtko most, két év után nem mehetett el szó nélkül amellett, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke Orbán eldobott kólásdobozát őrizgeti."
444.hu/2014/08/23/tvrtko-nekiment-orban-sajtosanak/
@$pi$:

Tényleg nincs 500-as jelölve, merthogy átlagárakat mutatnak. Bocsi. És ehető kenyeret említettem, nem a rohadt mocskos multi helyben sütöttjét, vagy a privát pékségek ugyanazon technológiájával előállított katyvaszát . Vagy ilyenkor mégis a multi a trendi?
@jaegtoer: Nem azért raktam fel, hogy az 500 forintot vitassam. Azért raktam fel, hogy lássuk hogyan alakult a kenyér ára az elmúlt években.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ez zseniális, ha belegondolunk. Nekünk is sűrűn csekkolni kell majd az építkezés közben, hogy egyáltalán a 'régi' paksi erőmű megvan-e még a sürgés-forgásban. :)
@$pi$:

"Persze mi tudjuk, hogy nem az MSzP bűne"

De az igen hogy nem vitték le az áfát 5-10%ra!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
:)
Az oroszok is törekednek a hatékonyságra. Logisztikai szempontból megengedhetetlen, hogy a konvoj üres raktérrel vonult volna vissza Orosz Anyácska dekoltázsába. El kell ismerni, zseniális húzás volt. Mindig állítottam, most sem mondok mást, stratégiai hiba alábecsülni az oroszokat, még akkor is, ha a cárt most éppen Putyinnak nevezik.
:)
@shinichi:
Hááát... amikor valami jön russzkiktól oda, majd jól meg kell nézni, kifele mit visz a teherautó.

@jaegtoer:
Zabrálás, zabraty szavunk sem akárhonnan jött...
@Bukott liberális demokrata:

"_@$pi$:

Te aztán nem adod fel a ballibekkel való viaskodást, én egyszerűen csak röhögök rajtuk meg néha válaszolok valamit :DDD_"

'Ezek' nem ballibek, ezek még azoknál is rosszabbak. Ez a piszkos banda itt, ez nem átall gondolkozni, érvelni, vitatkozni, és egyként küldi el a büdös picsába a levitézlett szocikat, és a levitézlett szdsz-es bagázst.
Ezt én mondom neked, a konzi, ritka egy népség ez itt. Te is milyen jól érzed magad itt, és nem kéne demotiválnod a helytállni igyekvő társadat, mert rossz néven veszik a központban. Tarts ki.
@$pi$:
Heé, neked sose hűl ki a gyomrod?
Olyan vagy, mint a szőke cigánygyerekre keresztelt hajhászóvírus.
@Bukott liberális demokrata:
Mi a pöcsért nem lepődünk meg, hogy nem érted???
@Bukott liberális demokrata:

"__Mi a szarról ugatsz itt??! __"

Én ezen túl vagyok:

mek.oszk.hu/12000/12005/#

Próbálkozz te is, hátha sikerül.
.
Reményik Sándor: Új Corday Sarolta
(részlet)

Boszorkányüstje zordul sistereg.
Én látom ezt a sötét alakot.
Isten neki búvár-látást adott,
Röntgen-szemet,
Rontás helyett teremthetne nagyot.
De meggyalázta, megszeplősítette
És megmérgezte a Gondolatot.
Ez ő.
Rémeket hív a kémcsőből elő.
A Féregirtó ő,
Az Antikrisztus ő,
Az új Kaján.
Mellette famulus a rablott gyermek:
A Tudomány.
.
@jaegtoer:
Beszartok...

stirileprotv.ro/stiri/bizar/mormintele-mafiotilor-din-rusia-cele-mai-bizare-din-intreaga-lume-foto.html

Khmmm... a tezsvéri orosz nép, bűnszövetkezetben dolgozó, "idő előtt elhalálozó" munkásainak sírjai... :D
@Bukott liberális demokrata:
Ides, az a saját szarod, amiben csücsülsz otthon.
Hetek óta itt baszod a rezet, de még egy értelmes hozzászólásod nem volt.
Téged sem zavar ez???
A szád széle... ott azok a barna foltok... illene letörölnöd.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
hagyd a picsába,
szarnak túl híg,
fosnak, túl kemény....
@Bukott liberális demokrata:

Tévedsz. A bűz veled jött. Csak elviselnek itt, mert te is Isten teremtménye vagy, ha nem is a legsikeresebb.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Hetek óta itt baszod a rezet,"

Nem is tudom kinek van több mint 30 ezer kommentje.. :)) ne lógsz itt egész nap, nem én...na mindegy
@jaegtoer:
Reményik nem a legvidámabb költő, viszont ritkán olvasott. Pedig nagyon vers, amiket írt.
@Bukott liberális demokrata:
Óóóó ... ides... csak így?
Telefonszámom, önéletrajzom nem kéne?
Ennyire ne érdeklődj már irántam, esélyed sincs nálam.
A wmiki haverodat zargasd, az olyan kis homár...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Láttam videjón musszolinát
szónokónyi.
Nu az is nyaldosta a szájaszélit!!!
@ornagy50:
Feltűntek a hasonlóságok? :)
Kicsi is, agresszív kis fasz is, populista is...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Inkább erre figyelj. :( Remélem a németek leszavazzák majd ezt az őrültséget.

"A balti országok és Lengyelország bejelentette, egy olyan dokumentum aláírására van szükség a következő - szeptemberi - NATO csúcstalálkozón, amely kimondja, hogy az Európába telepített amerikai rakétarendszer bevethető Oroszország ellen.

Az Egyesült Államok "támogatja" a felvetést (valójában Washington hozta előtérbe azt), de a hírek szerint a következő NATO-csúcs résztvevőinek többsége nem támogatja az Oroszország elleni fellépést. A német Der Spiegel szerint az amerikai rakétarendszer Oroszország elleni bevetésének gondolata a balti országoktól és Lengyelországtól származik, vagyis a nyugati média megpróbálja úgy tálalni az ellenséges fellépést, mintha az nem az amerikai külpolitika egyik elsődleges célja lenne, hanem kisebb, jelentéktelen országok lennének valós fenyegetettség-érzésben.

A jelentések szerint a következő NATO csúcstalálkozón a tagállamok küldöttei véglegesíthetik a dokumentumot, arra hivatkozva, hogy az ukrán helyzet más térségi államok biztonságát is veszélyezteti. Ugyanakkor a Der Spiegel azt is kifejti, hogy a tagállamok többsége - köztük Németország is - ellenzi a felvetést, amit Moszkva elleni provokációnak neveznek.

Korábban a NATO vezetői bizonygatták, hogy az Európába telepített rakétarendszer nem irányul és a jövőben sem fog Moszkva ellen irányulni. A nyugati országok Iránra hivatkozva erőltették az amerikai fegyverek Kelet-Európába telepítését, mondván, hogy erre a térségi országok védelme miatt van szükség.

Azonban áprilisban a Pentagon megszüntetett minden, Moszkvával folytatott párbeszédet az Európába telepített rakétarendszerről. Washington célja mindvégig Oroszország bekerítése volt, hogy az ország védelmét megtörve megszerezhessék annak természeti kincseit. A NATO következő csúcstalálkozóját szeptember 4-5-én Walesben tartják. Az orosz katonai szakértők számításai szerint a NATO két év múlva lesz olyan pozícióban, hogy nyílt katonai offenzívát kezdhet Oroszország ellen.

Amerikai rakétarendszer Oroszország körül - Kelet-Európa csak eszköz:

4.bp.blogspot.com/-5Cbtz0DQomE/U07BWq6dbcI/AAAAAAAAA7g/AJmFEeyd9J8/s1600/us_nato_encirclement_of_russia.jpg

3.bp.blogspot.com/-Ax80WnhgfQ8/U07BT4ioRQI/AAAAAAAAA7Y/vHwu_tvRTXo/s1600/740495_531616816863232_1971068655_o.jpg

Ennek a nyugati előrenyomulásnak része az "ukrán konfliktus", melynek során a nyugati országok fegyveres puccsal eltávolították a demokratikus úton megválasztott legitim kormányt, hogy helyére saját embereiket ültessék, akik a legitim kormány és államfő helyett aláírják Ukrajna európai uniós és NATO tagságát. Washington így Ukrajna "védelmére" hivatkozva közvetlen az orosz határ mellé telepítené a csapásmérő erőt, felkészülvén a nyílt katonai fellépésre Moszkva ellen."

www.spiegel.de/politik/ausland/nato-debattiert-ueber-raketenabwehr-gegen-russland-a-987739.html
@$pi$:

"Köpülte azt rendesen a MSzP-s miniszterelnök is, igaz csak zárt ajtók mögött.

Ha Gyurcsány szerint akkora sz@rban volt az ország, akkor lehet, hogy a fidesznek igaza volt, amikor csődközeli helyzetet vizionált nem?"

NEM, nem volt igaza!

1. Gyurcsany meg csak nem is emlitette a csod szot, sot semmi olyat, amit annak lehetne ertelmezni.
Persze voltak eros kifejezesei, amiket magyaraz, hogy kisse tobbet ivott a kelletenel, es hat egyebkent is jol tudta, hogy az MSZP-t jol meg kellett ilyeszteni, mert ahogy az elso beszedet koveto ellenkezesek jol mutattak, es amugy is ismert a szocikrol, kesobb aztan mindent elkezdtek felpuhitani.

De gazdasagi mutatoink kozul EGYETLEN SEM mutatja, hogy csodkozeli allapot lett volna.
A valasztas kornyeken ugy 60%-os volt a GDP-aranyos allamadossag, a GDP novekedes Q/Q alapon 2002 ota 4% korul legyezett (2007-ig, amikor aztan a megszoritasok hazavagtak, de 2008-tol mar ujra 2% fole nott), a munkanelkuliseg epp 7% folott, a 10 eves hozam 7% korul ingadozott...
A hosszu hozam aztan 2009 marciusaban nott 12% fole, de fel ev mulva ujra 7% korul volt. Majd aztan 2011 decemberben emelkedett 10% fele ujra...

A gorog hozam is, ami jol mutatja a necces helyzetet, hosszu eveken at volt 5% korul, es meg a vilagvalsag sem ingatta meg nagyon (hogy ez miert fontos, majd kesobb). A 10 eves hozam aztan CSAK 2010 elejen kezdett emelkedni, hogy aztan a "csod" idejen 2012 februar-marciusban 40% folott tetozzon!!!
Hasonlo a sztori Irorszaggal, ahol eveken at 4-5% volt a hozam. A 2008-2009-es esemenyek epp csak megemeltek. Az ir hozam tukeppen fokozatos emelkedes utan '11 juniusaban 12% alatt tetozott.

Vgyis tenyszeru ok nem volt ennek hangoztatasara, plane nem mar evekkel 2006 elott...

2. Meg HA csod-kozeli allapot is lett volna, egy FELELOS politikusnak/partnak eppen az lett volna a dolga, hogy lapitson, es minel erosebben fogja be a bagolesojet!

Mint ahogy ezt az irek, es PLANE a gorogok tettek!

"de vegyük észre, hogy a 2006-os megborulás az azért jócskán a világválság előtt volt."

Nem volt megborulas, legalabbis nem abban a drasztikus ertelemben, ahogy irod. Valoban kemeny donteseket kellett hozni, de meg igy lightos verzioval is megallt a GDP-aranyos adossag novekedese, es a megszoritas utan a gazdasag kezdett erore kapni.
Vagyis a valoban eros megszoritasok mukodtek, es eredmenyesek voltak.

"akkor lathatod, hogy mig Simorek a vilagvalsag idejen, egy magyar csodrol szolo pletykak kozepette emeltek FELE akkorat, mint Jarai anno. Ha lennel KEDVES ezt megmagyarazni!"

Orulok, hogy a fobb megallapitasaimmal egyetertesz.

Ugyanakkor felreertetted amit irtam! A neked irt elsomnek az elejen Jarai 2003-as teljesen magyarazhatatlan emeleset (6%) emlitettem, es ahhoz hasonlitottam Simor 3%-nyi, meglehetosen panik-szeru emeleset, amit aztan hamar vissza is vagtak.

En tehat Jarai 2003-as huzasanak magyarazatat varom toled!

"Ráadásul akkoriban még elismert cél volt, hogy a forint árfolyamát 250Ft/eurón kell tartani."

Es ugyan KI ismerte el ezt a celt?!?!?

Medgyessyt rohogtetek, mert szerencsetlen mar kapalozva akarta OCSITANI a forintot, merthogy mar akkor is nyilvanvalo volt, hogy a 250 TUL EROS...

Vagyis Simor fokent a nemzetkozi trendet folytatta. A 3% emeles valoban sok volt, de panik-szeruseget jol mutatja, hogy gyorsan vissza is vagtak a nagyjat. Az talan mondhato, hogy a valsag kirobbanasa utan lassabban csokkentette az alapkamatot, mint a nemzetkozi trend, de a 2010-es kormanyvaltas idejere az alapkamat
"2010. március 30-tól 5,50%".
Ha ezt hasonlitom a nemet 1%-hoz azonos idoben, akkor eppen azt a 4.5% kulonbozetet kapjuk, amit mar az elozoben is megmutattam.

Jarai "meltatasaba" meg inkabb bele se kezdek...
@ornagy50:
Rácsapnánk egy rohambilit, megkapná a fekete inget, meg a gumicsizmát, a handabandázása már adott... Skorzeny se szabadítaná ki, ha újranyitna az OPNI!
@$pi$: üdítő kivétel vagy a blogger gézák, benjik, etc. közt... bár mindaz, amit írtál nem volt korrekt, s ezt te is tudod... miért nem elég annyi, hogy a gyurcsány-mszp vonalat soha többé nem akarod pozícióban látni, s ezért mindent megteszel?... én is így vagyok ezzel, mint ahogy számosan az itt kommentelők közt is, ám attól még nem dícsérem a fideszt, esélyt sem adnék nekik (gazdaságpolitikájuk pedig a leszakadást és a "feudalizmust hozza el mo számára, ezzel tisztában kell lenned... s mint nem-funkcionális analfabétának, a felelősséged is nagyobb...)
@guma:

En is csak azert csinalom, mert igy a keresgelesekkel felfrissitem az infokat magamnak...
@jaegtoer:

Megtiszteltetesnek eppen nem veszem, de nehany vitazo fordult meger a dolog. Aztan, ha o is remenytelenne valik, akkor felhagyok a probalkozassal...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az utolsó bekezdést elmesélhetnéd egy Majdan téri tüntetőnek is.

"Az ukrán kormány 2013 november 21-én leállította az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás aláírása érdekében folytatott felkészülési folyamatot. Az erről szóló kormányrendeletet Mikola Azarov miniszterelnök írta alá, és a kabinet honlapján tették közzé....
...November 21-én kezdődött az a tiltakozássorozat, amelyek kezdetben még civil kezdeményezésre, spontán szerveződésre alapozódtak. Tömegével vonultak utcára az amiatt tiltakozó emberek, hogy az ukrán kormány váratlanul leállította az EU-társulási felkészülés folyamatát. Attól kezdve szünet nélkül tartanak a tüntetések, zavargások, nem ritkán provokációk és az erre adott karhatalmi ellenakciók Kijevben."
@$pi$:
Igen.
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/ennyivel_nott_kozmunka_es_kulfoldon_dolgozok_nelkul_a_foglalkoztatas_-400.193885.html

Ez januári infó, de semmi nem változott azóta. Sőt, a választások után a közmunka visszaesett (naná, addig volt igazán fontos..)
De kapd elő a ksh adatokat és lássuk, h nem így van.

Deficit: fejből? Na ne már, ez a bizonyítás? Bocs, de a kormányvédők leggyakoribb taktikája, h állítanak valamit, a legritkább esetben tesznek mellé valami ellenőrizhető forrást és ennek ellenére hisznek benne, h igaz. Aztán ha kiderül, h mégsem, akkor meg elmismásolják. Nekem ebből elegem van. Aki az első állítást teszi, mutasson forrást!

"Minden kormány ezt teszi" (rabol)
Nem igaz, megintcsak összemosás. A normális ügymenethez szükséges adók természetesek. A sarcolás, a populista, demagóg, gazdaságilag káros adók - na az a rablás. Ebben toronymagasan vezet ez a maffia, aki még a nemzeti szószt is ráönti a szarra, h ne vegyék észre az emberek. Kajálják is rendesen...
@aritus: Amikor egy szolgáltató évente gátlástalanul 12%-kal emel, úgy hogy nincs versenytársa az adott területen, az bizony luxusprofit. Jól modod..
@punkfrog: Fusd át ezt, ha tisztábban akarsz látni az ügyben. A dolgok megértéséhez előrébb kell lapoznod, mint 2013 november 21.

"Sok megfigyelő jelezte: a kijevi megmozdulásban hullámzás figyelhető meg: a viszonylagos nyugalom napjait az erőszak újabb és újabb fellobbanása követi. Így volt ez február közepe táján is. Már akkor sokan találgatták: a téli olimpia végeztével (vasárnap, február 23.) Putyin elnök lépni fog. Azon a héten az események felgyorsultak. Február 18-án Janukovics elnök végre rászánta magát, hogy elrendelje a Majdan feloszlatását. A titkosszolgálat vezetője pedig antiterrorista kampányt hirdetett (tekintettel arra, hogy a szélsőjobboldali fegyveresek másfél ezer lőfegyvert zsákmányoltak vidéki rendőrkapitányságok elfoglalásakor – és a fegyverek meg is indultak Kijev felé). Lett is egyszerre nagy izgalom Nyugaton! Az ukrán elnök telefonvonalai újra égtek – sorra jöttek a nyugati politikusok parancsai: meg ne próbálja bevetni a fegyveres erőket „a békés tüntetők (!)” ellen. Jött a parancs, egyebek mellett abból a Washingtonból is, amelynek kijevi nagykövetsége rendszeresen adott otthont a fegyvereseket koordináló, illetve módszertani továbbképzéseket nyújtó tanácskozásoknak, amely heti 20 millió dollárral járult hozzá a Majdan „üzemeléséhez” (mely célból repülőgépszám érkezett rendszeresen az ellátmány a nagykövetség részére; melynek katonai oktatói már évekkel korábban tartottak kiképzéseket ukrajnai szélsőséges fiatalok számára a NATO észtországi támaszpontjain). Ugyanezek a politikusok most – éppen ellenkezőleg – arra biztatják a kijevi juntát: törje le fegyveres erőszakkal azokat a kelet-ukrajnai megmozdulásokat, amelyek résztvevői („terroristák”) megszállnak helyi középületeket. (A fasiszta rohamosztagosok – azok „békés tüntetők”, míg a jogaikért, sőt puszta életükért, Keleten tüntetők: azok „terroristák”.)

Mivel február 23. vészesen közeledett, a Nyugatnak gyorsan lépnie kellett. Február 20-ra Kijevbe várták három uniós ország – Francia-, Német-, illetve Lengyelország külügyminiszterét. A találkozóra várták Oroszország képviselőjét is (külügyminiszterét – ám Lavrov helyett az ombudsman érkezett Kijevbe). A három külügyminiszter lényegében arra igyekezett rávenni Janukovicsot, hogy teremtse meg visszavonulásának útját, változtassa meg az alkotmányt, írjon ki mielőbbi elnökválasztást (legkésőbb az év végéig), vonja ki a rendfenntartó erőket Kijev központjából. Az aláírandó megállapodásban a másik fél azt vállalta, hogy véget vetnek az erőszakos zavargásoknak, lebontják a főteret (Majdant) afféle erőddé változtató barikádokat, és lefegyverzik a szélsőséges fegyvereseket. Nyugatról akkor kapcsolatba léptek Putyinnal: vetné latba befolyását annak érdekében, hogy Janukovics hajlandó legyen aláírni a (lényegében) kapituláló okmányt. A megoldásra törekvő orosz vezetés erre ráállt – lényegében orosz meggyőzés eredményeként adta fel Janukovics a megállapodás aláírásával szembeni ellenállását. A február 20-án lefolyt tárgyalások eredményeként másnap, február 21-én aláírták a megállapodást. A megállapodást – az ukrán államfőn és az ellenzék képviselőin kívül – a három külügyminiszter is aláírta. (Az orosz képviselő viszont nem: kifogása egyelőre az volt, hogy nem lát a szerződés szövegében biztosítékokat a szerződésben foglaltak végrehajtására. Valószínűleg azonban ő sem sejtette, hogy a megállapodás egy nap múlva már a papírkosárban landol. Nyugaton már szóba sem kerül.)

Bár a tervezett megállapodás lényegében Janukovics kapituláló okmánya volt – de távozása nem azonnal következett volna be. Ezt pedig nem hagyhatták azok, akik azonnali sikerre, az Ukrajnának Oroszországtól való azonnali leszakítására, a vilniusi fiaskó mielőbbi kiküszöbölésére törekedtek. (Sokan utalnak arra: ez nemcsak az USA számára volt súlyos kudarc, de a májusi Európa parlamenti választások után várhatóan lelépő uniós vezetés számára is súlyos presztízsveszteség lett volna, esetleges egyéb következményekkel együtt.) Mint a legelején is szó volt erről: a tét – a már megnyert Ukrajna „elvesztésének” tétje óriási volt. És ezért semmilyen eszköz sem volt drága!"

transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/511-mi-tortenik-ukrajnaban-elso-resz
@punkfrog: Szánj erre 4 percet. Talán jobban megérted majd a másik oldalt is.

youtu.be/RWjJvZ6Tofs
@Mariann19: Olyan területeket nem szabad kontrollálatlanul magánkézben hagyni, ahol nincs versenytárs.
Márpedig a rendszerfenntartásban versenytárs nélkül működnek a cégek, hiszen egy adott földrajzi területet egy adott multi( RWE, E-on, EDF stb.) privatizált korábban. Ha nincs versenytárs, mi gátolná az árak elszabadulását?Ráadásul olyan alapvető szolgáltatásokról( villany, víz, gáz) van szó, amit úgyis kifizet mindenki. Ez bizony a gyakorlatban is megmutatkozott az elmúlt évtizedben.
Ezt a helyzetet szüntette meg a jelenlegi kormány. Egyébként a beígért "ellátási problémák" sem következtek be.
@Mariann19: Annak meg külön irodalma van, hogy különböző multik hogyan "csoportosítják át" ügyesen a nyereséget cégcsoporton belül..
@jaegtoer: Igen, ügyesen kipucoltak maguk után mielőtt távoztak..
Na, tessék, most esett le, mi is hiányzott nekem! :D

"Szeptemberben tőzsdére megy a Norbi Update!
Szeptemberben mehet tőzsdére Schóbert Norbert cége, a Norbi Update. A társaság az MNB engedély birtokában szeptember 8 és 26-a között tervezi a részvénykibocsátást. A kibocsátásra jegyzés keretében kerül sor, az előzetesen megállapított ársáv 920-990 Ft, a jegyzésre magán és intézményi befektetőket is vár a cég."

Óóóó... és fogadjunk vannak olyan szerencsétlenek, akik ebbe képesek pénzt tolni? :(
Bár, megérdemlik, hisz egy sikertörténet volt. Sokan tudnának erről mesélni... Majdnem olyan jó, mint a Magyar Államkötvény!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te szerencsétlen idióta, már megint egy -az egyik irányba- teljesen elfogult szubjektív véleményt próbálsz eladni elfogulatlan elemzésként!... bár a kettő közti különbséget nyilván nem is érted... még ki sem nyitottad gedeont, igaz?...
@Sir Bates dö Hól:
Már megint nyomja a propagandát?
A Gőgös Gúnár meg ott porosodik...
Szegény gyerekének esténként felolvas a Mein Kampf-ból, vagy a jobbikosoknál az sem lehetetlen mostanság, hogy a Tórából.
Hangulatos kis meséket kaphat a gyerek, nálunk még anno Benedek Elek meséi, meg hasonlók voltak, ezek meg...
Na ja, változik a világ, meg amióta a Párt Ökle a Párt Csupasz Fitymája lett ott, ki tudja, milyen egy szép sabbath Gábriséknál is!
@Sir Bates dö Hól: Nem dehogy. Az elfogulatlan elemzéseket, azt te szoktad általában szállítani. :) Jó éjt neked is.
Így jár az aki szocializmust épít. A világ 7. (8?) koolajexportőre, dúsgazdagok lehetnének, élhetnének mint Marci hevesen, de nem, ők megküzdöttek a kapitalizmussal és a liberális demokráciával, és nyertek. Kétszer is.

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/ilyen_is_van_ujjlenyomatot_vesznek_az_aruhazak_vevoitol.585609.html
"Az uniós szankciók bekavartak az Aeroflotnak. Nem kizárt, hogy lesz válaszlépés.
Hamarosan beindítja új fapados vállalkozását az Aeroflot - jelentette be vasárnap az orosz légitársaság. A cég eddigi diszkont érdekeltsége, a Dobroljot augusztus elején minden járatát kénytelen volt beszüntetni, mivel az uniós szankciók keretében partnerei felfüggesztették gépei lízing-, karbantartási és biztosítási szerződéseit.

Vitalij Veszeljov, az Aeroflot vezérigazgatója vasárnap azt mondta, hogy az új fapados légitársaság repülőgépei a tervek szerint október 27-én szállnak fel először. Kezdetben négy repülőgépből áll majd a légiflotta. Az Aeroflot még nem döntött az új fapados légitársaság nevéről.

Válaszlépés jöhet orosz részről

A Dobroljot májusban kezdte meg működését és júniusban indította el első kereskedelmi járatát Moszkva és Szimferopol között. A társaság az idén gépeinek számát nyolcra, a szállított utasok számát pedig egymillióra tervezte növelni. Az Aeroflot két év alatt 100 millió eurós beruházással öt év leforgása alatt el kívánta érni az évi 10 milliós utasszámot diszkont üzleti modellben működő leányvállalatánál.

A Dobroljot kényszerű leállítása után a Vedomosztyi című lap azt közölte, hogy az orosz közlekedési minisztérium és a külügyminisztérium ellenintézkedésként vizsgálja az európai légitársaságok kitiltásának a lehetőségét a szibériai légtérből."

Alakul ez, ki bírja tovább játék?
Kicsit drága mindenkinek, de hajrá!
@A megvalósult amerikai ólom..: "Egyébként a beígért "ellátási problémák" sem következtek be. "
- Persze, mert az nem azonnal keletkezik. Csak szólok, gyakorlatilag megszűntek az áramlopások ellenőrzései. Mert a szolgáltató szarik rá, az állam ugyanis csak a profitját tudta megnyirbálni, a vezetési díjat nem csökkenthette. Így spórol az áramszolgáltató, amit azonban mindenki fizet, mert nem kapják el a tolvajokat.
@A megvalósult amerikai ólom..: Azért az ne zavarjon, hogy az energiaárakat nem a szolgáltatók szabták meg soha, hanem a mindenkori kormány. Erről törvény volt, tehát soha nem kerülhettek a szolgáltatók olyan helyzetbe, hogy a hasukra ütve állapítkák meg az árakat.
A pfuj luxus profit a te szinted, maradj is annál, ennyit értesz és tudsz a világból.
@aritus:
Az üzemamyagon lévő "luxusprofit" + x féle adó és a + 27% Áfa az ok. Kolmolyan...
@Sir Bates dö Hól:

" bár mindaz, amit írtál nem volt korrekt, s ezt te is tudod... miért nem elég annyi, hogy a gyurcsány-mszp vonalat soha többé nem akarod pozícióban látni, s ezért mindent megteszel?... én is így vagyok ezzel, mint ahogy számosan az itt kommentelők közt is, ám attól még nem dícsérem a fideszt, esélyt sem adnék nekik (gazdaságpolitikájuk pedig a leszakadást és a "feudalizmust hozza el mo számára, ezzel tisztában kell lenned... s mint nem-funkcionális analfabétának, a felelősséged is nagyobb...) "

ez a lényeg!
fel sem foghatom és nagyon elszomorít amiért képtelenek hazánk és a "polgárainak" érdekeit nézni, különböző hülye elvek, szempontok helyett és minden szívfájdalom nélkül lökik vissza Magyarországot a feudális kiszolgáltatottságba...

nem hiszem, hogy ezek az emberek természettudósok. sokkal inkább önös kapzsi érdekeik vezérlik és a műveltség alapvető hiánya (idézet jön a mandinerről Faludy tollából):

"Valami baj közben mégis történt. Először a jeles irodalomtörténész, F. L. Lucas egyik tanulmányában olvastam erről. Lucas 1938-ban a cambridge-i egyetemen aláírásokat gyűjtött Chamberlain miniszterelnök ellen, amiért Münchenben kapitulált Hitler előtt, és ezzel nem elkerülte, hanem közelebb hozta a háborút. Lucas elmondja, hogy kiáltványát Cambridge középkori és klasszika-filológia professzorai mind aláírták, míg a természettudósok jelentős hányada megtagadta az aláírást. Nem azért, mintha féltek volna Chamberlaintől, hanem mert azt hitték: igaza van. Vagyis a klasszicisták és a középkor tanárai valamit tudtak, amire a természettudósok nagy része még nem jött rá."
@aritus:
Nagy és kisker árrésekről se lehet fogalma. Ennek a tömegnek a sötétségére érzett rá remekül a kommunikációs kormányzás.
@Mariann19: "Aki ismeri a termelő vállalatok nyereségtermelő képességét, az tudja, hogy 8-15%-os profitnál már ünnepi vacsorát kell rendezni."

Milyen igaz, csak orbinak a római jog mellett ezt nem tanították, dolgozni meg...
A még most "jól" menő "vállalkozása" meg nem piaci alapon működik. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Az üzemamyagon lévő "luxusprofit" + x féle adó és a + 27% Áfa az ok. Kolmolyan... "

Ki kell vonni a valós költségek árát, és akkor már nem is olyan drága.
Persze még akkor is többe lesz mint a fele.
Ki van ez találva :)

Meg kellene csapolni a földcsakrát, az úgyis nálunk van.
Az energiacelláról nem is beszélve.
Rengeteg tudós elménk maradt, csak a Nobel díjasok mentek el.
A Kárpátok Géniusza 1.0-nak és a feleségének is rengeteg tudományos fokozata és akadémiai tagsága volt.
Most már ez jön az első lépésen már túl is vagyunk, Skiccprofesszor. :)
@sjz:
Ha már Kárpátok Géniusza...

"A Zürich-Budapest légijáraton, business classon utazott Orbán Viktor és Lázár János - írja a Blikk. Orbán azt mondja, csak magánúton voltak, feleségestül.

Első osztályon utazott a hét végén a Zürich-Budapest járaton Orbán Viktor és Lázár János, amikor a Blikk egyik olvasója lefotózta őket. A napilap rákérdezett Orbánnál az utazásra, ő azt mondta, hogy magánúton volt csütörtöktől Lázárral Németországban és Svájcban, illetve mindkettőjük felesége is velük volt. Azt mondta, az első estét Németországban töltötték egy régi baráti családnál, majd pénteken utaztak át Zürichbe, hogy az ottani bazilikában megnézzenek egye koncertet."

Hát, ha már ott voltak, akkor beugrottak a bankba is, alá kellett írni egy-két papírt.
Ismerős is így szokta... :D
@aritus:

"A magas végfelhasználói árak miatt felelőssé tett egyetemes szolgáltatók árrése mindössze 4,5 százaléka a fizetendő összegnek. Magyarán, az állam minden egyes köbméter lakosságnak értékesített földgázból legkevesebb hatszor akkora bevételhez jut, mint a luxusprofit termelésével megvádolt egyetemes szolgáltatók."

@sjz:

most nem keresem meg a másik posztom ahol ez gyönyörűen ábrázolva van és a 2013.-ig történt áremelések (és összetételük) is...
elég ennyi, hogy hol csapódik le a luxusprofit...
komolyan én szégyenlem magam a süket szövegek és a tények kiforgatása miatt, pedig semmi közöm hozzá...

Read more: offforever.blog.hu/2013/04/11/ollozok_ez_gaz_mibol_is_all_a_gazar#ixzz3BNadZsJy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ne csodálkozz!
Magánút, egy magánzó, egy magánország. :( és :)

Tudok mit mond a cigó, ha megkérdezik, honnan van a pénz, hogy megkoronázzák a leánykát a menyegzőn, há vállalkozó vagyok.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

:DDDDD

ez mindent elmond!

"az ottani bazilikában megnézzenek egye koncertet."

igen! általában nézni szokták és nem hallgatni...
ők meg erről híresek, hogy olyan helyeken forognak ahol koncerteznek...
@punkfrog:

Ezek igen fontos dolgok. :)
Kösz a linket, csak úgy nagyjából hallottam, de most elolvastam.
Legalább ma nem kell bevennem a vérnyomásnövelő gyógyszereimet.

Utoljára akkor voltam ilyen büszke, amikor a nyolcvanas években én is kijutottam nyugatra,
és elolvashattam az első magyar nyelvű feliratokat egy idegen nyelvű országban, úgymint:
"magyar ne lopj!" és "magyarul beszélünk"

Egy élmény volt. :)
@sjz:
Az a párbeszéd ugye megvan, amikor Viki felhívja Janit, hogy a kultúréhségüket csillapítsák:

- A Főni vagyok.
- parancsolj kérlek!
- Tudod, most hétvégén lesz az a kihagyhatatlan Bach koncert a zürichi bazilikában.
- Ó, természetesen, az Istennek se hagynánk ki!
- Na, előtte beugrunk Hasihoz, aki a páncélautókat küldte, utána meg megnézzük, hogy a MI bankunk hogyan szépült meg.

Vmi ilyesmi lehetett...
az energiapolitikáról és benne a gázárakról, gáztárolókról azért ezt az összefoglalót is érdemes elolvasni, csak azért mert nagyon összeszedetten jelenek meg benne összefüggések, ami inspirálhat arra mindenkit, hogy a részletek után bányászgasson bárhol...

javorbenedek.blog.hu/2014/01/10/gazalom_orban_viktor_energiapolitikaja_i
@shinichi:

Be boziny, beszámolják még azokat a diákokat is, akiket tavaly nyári munkára 4 hétre vettek fel, az idén meg már csak két azaz 2 hétre. Ugye így egy helyett mindjár kettő lett foglalkoztatva. De szép is a statisztika.
@guma: "igen! általában nézni szokták és nem hallgatni...
ők meg erről híresek, hogy olyan helyeken forognak ahol koncerteznek... "

A szünetben meg eléneklik a fehérvári huszárokat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

:)

Még szép. :)

Szerencsére kiszivárgott már pár párbeszéd, van mihez viszonyítani, de ezek nélkül is teljesen világos volt, milyen lehet, amikor leülnek beszélgetni. :(
@látjátok feleim szümtükkel:

"De szép is a statisztika."

Valami olyan is van, hogy aki havonta egy órát dolgozott az is foglalkoztatottnak számít.
Nem tudom pontosan, de valami ilyesmi, azért ez elég eszement dolog.

Másik fontos, amit nem találok sehol.
A valós munkanélküliség vajon mennyi lehet, ugyanis mindig csak a regisztráltakról van szó, és az ellátás idejét is jól lerövidítették.

Jó lenne, ha valaki dobna egy adatot vagy linket, ez elég érdekes info lenne.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ugye így egy helyett mindjár kettő lett foglalkoztatva."

Valahogy úgy működhet, hogy meg van határozva a célszám és ennek megfelelően kell létrehozni az adatokat. :)
@glinolid: :DDD

erre mondtam tegnap, hogy már felejteni szeretnék...
ha a pontos számszerű adatokra nem is emlékszem a történések sorrendjére igen. és nem hiszem el, hogy ennyi embernél emlékezetkiesés van aki itt nyüzsögve ontja a ferdítések halmazát...
@sjz:

Nem adat kell, szét kell nézni a környezetetben, oszt majd kiderül, mennyi is az annyi. Be kell menni hét közben is az üzletekbe, főleg délelőtt, és meg kell számlálni a vevőket.:(
@taga20: :)))

jön az ifjú nemzedék!
szorítok a srácnak. még az is lehet, hogy konkurenciát kapsz?
:D

hataratkelo.blog.hu/2014/08/25/eletem_munkaja
@A megvalósult amerikai ólom..:
Tegnapi vitánkat a "rohadt multik, kitalicskázzák a profitot" Fidesz szlogen jegyében folytattuk, ugyanazt szajkózood e tárgyban, mint a Fidesz.
Idézem a kommented egy mondatát, mellyel jól a farkadba haraptál:
"Olyan területeket nem szabad kontrollálatlannak hagyni, ahol nincs versenytárs."
Ejha! Eszerint te sem értesz egyet Orbán illiberális fantazmagóriájával.
Ugyanis az általa pocskondiázott liberalismus gazdasági vonulatának szentsége a szabad verseny.
A szabad verseny kizárja a piacok feletti kizárólagos uralmat, az árak diktátumát, és egy egészséges gazdasági struktúra kialakulását és gyakorlatát követi.
Orbán az államosítási rögeszméjével ezt az alaptételt kívánja felrúgni hatalommániás törekvéseivel, mi pedig szívunk, mert senki nem fog a kegyeinkért folyamodni versenytársak híján.
Végülis beleestél a saját csapdádba, melyet elkerülhettél volna, ha nem azt mormolod megállás nélkül, amit a lakájmédiában hallasz.
@sjz:
Szia!
Örülök, hogy te is úgy látod, hogy termelő profilú cégeknél az 5-15%-os profitráta kedvező
mértéket jelent.
A rezsicsökkentés címén az energiaszektor árbevételének immár 20%-os elvonása ab ovo veszteséget jelent, amely a befektetők számára elviselhetetlen.
Adósod maradtam a múltkori vitánkban egy válasszal, mire a kommentedet olvastam, az ügy elveszítette az aktualitását.
Elnézésedet kérem ezért, hiszen ha észre vetted, mindenkinek megválaszolom a hsz-eit, itt becsúszott az idő késedelme.
@sjz:
"A valós munkanélküliség vajon mennyi lehet, ugyanis mindíg csak a regisztráltakról van szó."
Csupán egy kiegészítő adatot ismerek, a minap közölték, hogy a foglalkoztatási statisztikákon kívül eső munkanélküliek száma 800 ezer fő.
Ezt a számot ki lehet hozni a munkaképes lakosság létszámából kiindulva, és ebből levonva az aktívakat, a regisztráltakat, a kinti munkavállalókat és a közmunkásokat.

Valahol stimmel is a számítási metódus, mert jelenleg a kormány 4 millió munkavállalót jelent, és Orbán most jelentette be, hogy 5 millió foglalkoztatott lesz, amely majd vonzza a külföldi befektetőket.
@aritus: Aha, csakhogy a szoci vezetés teljes mértékben összejátszott a multikkal, és az Energiahivatal kritikátlanul minden a szolgáltatók által igényelt emelést jóváhagyott, még akkor is ha a világpiaci árak egyébként csökkentek. Ráadásul így növekvő Áfa bevételre is szert tettek.
@Mariann19: Épp arról van szó, hogy olyan területeket, ahol nem valósulhat meg a szabad verseny-ilyen az energia rendszerek üzemeltetése-nem szabad magán kézben hagyni, illetve erős kontroll alatt kell tartani, mert nincs versenytárs, ami gátat szabhatna az elszabaduló áraknak.
Orbán beszédéből egyáltalán nem következik az hogy mindent államosítani akarna, mert ez hülyeség lenne. Azzal egyébként tisztában vagy hogy az EDF a francia állam többségi tulajdonában van?
@A megvalósult amerikai ólom..:
Az energiaszektor pont, hogy kontroll alatt áll, hiszen az árak kialakítása az állammal egyeztetve történik.
Azt írtam, hogy Orbánnak államosítási rögeszméje van, ami nem jelenti azt, hogy mindent államosítani akar.
Persze, hogy tudom, hogy az EDF a francia állam többségi tulajdonában van, azt is tudom, hogy Európában Franciaországra jellemző az állami vállalatok fenntartása, a banki szektorról nem is szólva.
A különbség az, hogy a franciák az államosítás után állami cégként kezelik a vállalataikat, nálunk pedig az állami tulajdonlás után a holdudvar valamelyik szereplőjének tulajdonába vándorol át, működése állami segédlettel biztosított. Ez a maffia állam jellemzője egyébként.
Orbán a bankrendszer 50%-át kívánja állami pénzintézetként kezelni. Több nyugati államban ez szintén létezik, de jellemzően nem 50% a mértéke, hanem ez alatti.
Egyébként lehetnek állami tulajdonban cégek, csak ne legyen versenytorzító hatásuk, és a politika ne privilegizálja a kiválasztottakat, mert az gátja a versenynek.
@Mariann19: Csakhogy a szocialista kormányok alatt az Energiahivatal messezmenőkig , és kritikátlanul kiszolgálta a szolgáltatólk emelési igényeit. Láttad a grafikonokat. Függetlenül a világpiaci árak alakulásától, évente átlagosan 12 %-ot emeltek. Ez nem szabályozás. Ráadásul ez az inflációt is gerjesztette, mert az energiaköltségek emelkedése a legtöbb szolgáltatás és termék árában megjelenik.
A jelenlegi kormány pedig visszaszabályzott ezekből az igaszágtalanul kisarcolt árakból, amelyek olyan alapvető szolgáltatásokat érintettek, mint az áram vagy a gáz szolgáltatás. Olyan körülmények között, hogy az adott szolgáltatónak nem kellett versenytárssal számolni a saját területén.

"nálunk pedig az állami tulajdonlás után a holdudvar valamelyik szereplőjének tulajdonába vándorol át" Konkrétan mira gondolsz? Milyen " holdudvar szereplő" tulajdonába vándorolt át bármelyik államosított szolgáltató? Egyébként is, ha így lenne miért akarnák non-prfittá tenni?
Verseny szempontjából a legtorzabb helyzet a magyar energiaszolgáltatásban volt az elmúlt évtizedben, mivel a rendszerüzemeltető cégeknek a saját területükön nem volt versenytársuk..
@Mariann19: Csakhogy a szocialista kormányok alatt az Energiahivatal messezmenőkig , és kritikátlanul kiszolgálta a szolgáltatólk emelési igényeit. Láttad a grafikonokat. Függetlenül a világpiaci árak alakulásától, évente átlagosan 12 %-ot emeltek. Ez nem szabályozás. Ráadásul ez az inflációt is gerjesztette, mert az energiaköltségek emelkedése a legtöbb szolgáltatás és termék árában megjelenik.
A jelenlegi kormány pedig visszaszabályzott ezekből az igaszágtalanul kisarcolt árakból, amelyek olyan alapvető szolgáltatásokat érintettek, mint az áram vagy a gáz szolgáltatás. Olyan körülmények között, hogy az adott szolgáltatónak nem kellett versenytárssal számolni a saját területén.

"nálunk pedig az állami tulajdonlás után a holdudvar valamelyik szereplőjének tulajdonába vándorol át" Konkrétan mira gondolsz? Milyen " holdudvar szereplő" tulajdonába vándorolt át bármelyik államosított szolgáltató? Egyébként is, ha így lenne miért akarnák non-prfittá tenni?
Verseny szempontjából a legtorzabb helyzet a magyar energiaszolgáltatásban volt az elmúlt évtizedben, mivel a rendszerüzemeltető cégeknek a saját területükön nem volt versenytársuk..
@Mariann19:

Ezer köszönet az információért, ez mindig furdalta az oldalamat.
Láttam korábban pár számot, de azok olyan hasra ütésszerűnek tűntek.
Ez inkább tűnik reálisnak.
A szomorú az, hogy ilyen jellegű statisztikákat felesleges csinálni, értem én, hogy propaganda, de a valósághoz semmi köze (már az államilag előadott számoknak).
@Mariann19:

Szia!
"Adósod maradtam a múltkori vitánkban egy válasszal, mire a kommentedet olvastam, az ügy elveszítette az aktualitását."

Melyikre gondolsz?
Én vártam választ, ha egyre gondolunk. :)
A késedelem nem gond, holnap írok, mivel én is késésben vagyok, majd leírom.
:)
@Mariann19: "Örülök, hogy te is úgy látod, hogy termelő profilú cégeknél az 5-15%-os profitráta kedvező mértéket jelent."

Még ehhez.
Ezzel csak egyet lehet érteni, elég sok területre volt, van rálátásom, hihetetlen blődségek keringenek az ún. extraprofitról, nyilván vannak ilyen területek is, de sokszor nem ott, ahol a propaganda hatására az emberek elképzelik.
@sjz:
"Ezer köszönet az információért."
Vitapartneremet kellett meggyőznöm, aki felkészült figura volt, ezért választottam alátámasztásul a számokat, mert az egzakt magyarázat mindíg.
Ki szoktam írni az érdekesebbeket, mert nemcsak itt, hanem baráti körben is tudom használni ezeket, de a fejemben is megragadnak számok.
Az elmaradt válaszom a kinti munkavállalókkal kapcsolatos beszélgetésünkről szólt volna. Azt hiszem, elég kimerítően elmondtuk az álláspontjainkat.
Te egy nagyon szeretetre méltó blogtársam vagy, ebben a témában nem egészen voltunk szinkronban. Valószínű, hogy amennyiben folytatnánk, körbe-körbe járnánk, ezért ha te is úgy látod jónak, ne térjünk vissza a témára.
A cégek nyereségének mértékét úgy látom, te is a gyakorlatból mérted le, magam is tapasztalati tényezőkre alapoztam. Gyakran már a pozitív nulla is öröm.
Nézd meg, a vállalkozások nem nagy aktivitással választják profilként a termelő tevékenységet. Alacsony a jövedelmezősége az ilyen inséges időkben. Már sokszor annak is örülni kell, ha a költségeket és a ráfordításokat az árakban érvényesíteni lehet. Hosszúak az átfutási idők általában a bevételek megjelenéséhez viszonyítva, addig hitelre van szükség, készletezés, forgási sebesség stb.
Kínlódás, különösen ott, ahol gyér a piac..
süti beállítások módosítása