Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: ripost.hu/fules/2024/04/gaspar-gyozo-uj-gyozike-show-ez-varhato?utm_source=hirkereso%3Fxml_output_... (2024.04.24. 20:15) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.25. 07:53 Fabius

A magyar sajtó nyomokban szabadságot tartalmazhat

Címkék: sajtószabadság origó vaszily miklós gazda albert

A hétvégén újabb hullámokat vetett az Origó ügy: előbb Pethő András Telekom vezéreknek írt levele kötött ki a 444-en, majd Gazda Albert ex főszerkesztő jött a kamingauttal: őt is próbálták megkeresni hangulatjelentésekkel:

"az lett a döntés, hogy találkozom én is egy sokkal komolyabb háttéremberrel. Jó hangulatú megbeszélés volt, magától értetődően, ismertük egymást a 90-es évek közepe óta. Tök fura, hogy a politika még nem jött rá, hogy az online ma már fontosabb, mint a Népszabadság, mondtam vidáman. Már rájött, válaszolta a háttérember mosolyogva. Mi van, ha azt mondom, ez így nem oké, kérdeztem. Semmi, felelte, minden ugyanúgy megy tovább. Néhány órával később megbeszéltük Vaszily Miklóssal, hogy akár ugyanúgy, akár máshogyan, de nélkülem megy tovább. Barátokként váltunk el."

Cuki, nem? A Pethő levélben meg ilyenek vannak:

"Tudomásom szerint a befolyásolási kísérletek úgy történtek, hogy politikusok környezetéhez tartozó személyek kéréseket fogalmaztak meg a Magyar Telekom menedzsmentjének egyes tagjai számára, akik aztán ezeket a kéréseket több esetben utasításként továbbították az Origo Zrt. vezérigazgatójának, Vaszily Miklósnak. Vaszily ezeket a kéréseket továbbította Sáling Gergőnek, aki azonban ezekre az utasításokra rendre nemet mondott a szerkesztőség függetlenségére, illetve az elfogulatlan és tárgyilagos tájékoztatás elvére hivatkozva. Tudomásom szerint az ebből adódó feszültségek közvetlenül szerepet játszottak Sáling kényszerű távozásában.”

Cuki, nem? Az emberben azonnal fölmerül két kérdés:

1: Vaszily Miklós mikor takarodik el végre a magyar sajtó környékéről?

2: Vajon mi azt a bánatos paripapéniszt vizsgálnak még a Telekomnál ezen az ügyön

De tényleg: a telekomos belső vizsgálat mit nem tárt még föl, mikor már nem az igazgatótanács, de a magyar közvélemény van tisztában a sztori szinte minden mocskos aspektusával? Mi az amit még vizsgálni, keresni kell? Felelős? Azt mondjuk nem hiszem, hogy találnak. Gerinc? Azt pláne nem fog ott találni senki a történtek után. Jöhet kifele a közlemény:

Van az a pénz, amiért harcos dájcse demokraták helyett bólogató nejlonkutyák lettünk a magyar-Wartburg hátsó ablakában, ahol a Várhegyi és Nobilis nevű döglegyek vidáman szarhatnak az arcunkra akár. Nicht ugribugri, langsam spacieren. 

kéz.jpg

Ennyi, felesleges ezt túldimenzionálni. Nekem az is elég lenne, ha innentől legalább az impresszumban figyelmeztetnék a gyanútlan olvasót: a közölt szövegek nyomokban még (sajtó)szabadságot tartalmazhatnak! Mit lehet tudni, jobb megelőzni az allergiás reakciókat. 

267 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr786632687

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szakértői kormányban teológiai végzettséggel 2014.08.25. 12:03:27

Teológiát, azaz hazudozástant végzett embereket mikor távolítják már el Magyarország "szakértői" kormányából? Mi szényenkezünk miatta Magyar Erkölcsös Emberek Országos Köre tagjai.

Trackback: Semjén Zsolt vs 911 2014.08.25. 12:03:10

"A jobb oldali fickóról már múlt időben beszélhetünk. A bal oldali mikor lesz a múlté?" forrás: Magyar Ateista Mémbázis

Trackback: Hittan megfojtja az iskolát 2014.08.25. 12:02:52

Az általános iskolákban kötelező jelleggel bevezetett hittan, vagy erkölcstan megöli, megfojtja az iskolákat. Kifelé a magyar iskolákból a politikai tantárgyakkal és a politikával is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@DR. INKVIZITOR:
"Csak mértékkel és tartózkodva"

Mérték a vödör, tartózkodás az asztal alatt, amint azt egyik tanárunk az érettségi banketten életre szóló tanácsként lelkünkre kötötte :)
@parti_giano:

"mitől nyer választásokat?"

egykulcsos adó, családi adófaszom, rezsicsöki kimaxolása + végtelenül szervilis társadalom.
@V-PORT: Nem, ezt a leghatározottabban vitatom. A manipuláláshoz gátlástalanság kell, semmi más. Tehetség máshoz kell, amihez ráadásul szorgalom, sok-sok gyakorlás, rengeteg munka is szükséges.
A romboláshoz (manipuláláshoz) nem tehetség kell, hanem cinizmus, és ahogy már írtam gátlástalanság.
@parti_giano: lásd vportnak írt válaszom @aritus:
@parti_giano:
Nézd, például Németországból nézve mindig is nehéz volt minket a cigányoktól megkülönböztetni (a többségüknek ez nem is sikerült) Az, hogy egy nagydumás cigányvajda ennyire be tudja hülyíteni a népet, csakis egy "cigány"mentalitású népességgel szemben sikerülhetett. (v.ö. Kertész Ákos igazságával) Ez nem igazán javított a megítélésünkön.
@kekex: Nekem semmi bajom Falussal. Engem az zavar, hogy ugyan azt csinálják, mint Bajnaival. Bármit csinált fanyalogtak. És fanyalogtak. És fanyalogtak.
De, hogy odaálltak volna és elmondták volna, hogy hogyan másképp, nos azt nem. Mert a fanyalgás közben nem értek rá.
@aritus: nem igaz. a sikeres manipuláshoz is kell tehetség. ha rosszra használják, önérdekből, akkor lelketlenséggel társul. a tehetség számomra nem pozitív jelző, hanem valmiben kiemelkedő tulajdonság. lehet rossz és jó is.
@V-PORT:
Ja, ahogy Lengyel ex katedra kijelentette, hogy Gyurcsány és Bajnai rosszul kezelte a válságot. Csak azt felejtette el megemlíteni, hogy szerinte mi lett volna a "jó" válságkezelés, amikor még mindig senki sem csinálta Gyurcsány után az 1% megszorítást 0,5 %-os gazdasági visszaeséssel, és Bajnai után a főbb mutatók tartását a válság mélypontján.
Gyurcsány és Bajnai nem a válságot kezelte rosszul, hanem a magyar népet. Az nem igazán szereti, ha a pofájába dörgölik, hogy őt most megszorítják. Akkor arra még a hülye is rájön. Arra vevők, ha szépen lassan megfőzik őket, mint a békákat, de közben kapnak 1-1 jégkockát az üstbe (rezsicsökkentés, hurráoptimista agymosás)
És ezért nincs esélye Bokrosnak, aki a "reformok kritikus tömegét" ígéri a reform szóra sikítófrászt kapó zemberekkel.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Én úgy ismerem, hogy literes mértékkel és kocsmában tartózkodva.
A lényeg, a lényeg!
@kekex: 1, Nem kéne cigányoznod
2, Németországnak is volt olyan időszaka, amikor bedőlt egy gátlástalan manipulátornak,
3, csak ők tanultak belőle, többek között azért, mert voltak politikusaik (a szó eredeti értelmében) pl Adeanuer.
@parti_giano: Ha valaki 220 kiló az is kiemelkedő.
De ezen nem fogunk összeveszni, tarsd Orbánt tehetségesnek.
@aritus: nem akarok én véled veszekedni. azt rábízom párodra.
"Ha valaki 220 kiló az is kiemelkedő." na ja, de mekkora magasság társul a kilókhoz.
Nem értek egyet senkivel, -igaz- olykor magammal sem.
Teljes és korlátlan sajtószabadság van.
Arra használom az újságpapírt amire akarom, titeket sem gátol ebben semmi és senki. Az elektronikus sajtóból az olvassátok el amit akartok, azt hallgattok meg ami jól esik vagy amit akartok, horribile dictu! senki és semmi nem tiltja, hogy az ilyen funkciójú eszközeiteket kidobjátok, vagy a meglévők mellé újabbakat vegyetek, hogy egyidejűleg élvezhessétek valamennyi híradás lélek-, agy-, és mentalitásformáló jótékony hatását. Korlátlanul és negatív következmények nélkül méltathatjátok és dicsőíthetitek drága miniszterelnökünket, a mi megmentőnket, Orbán Viktor urat, akit addig éltet az Isten, ameddig csak akarjátok, sőt azon túl is, vagy innen. Ne legyetek telhetetlenek. 'Az egész világ nem a mi birtokunk,' ezért érthető, hogy nem akarjátok őt a világ urának, de legyetek mérsékletesek, szálljatok magatokba és ismerjétek el, senki, de senki nem tett annyit a javaitokért mint ő, saját maga.
Mit akartok még? Ne kérjétek tőle lehetetlent, ti magatok tegyétek meg, és adjátok kezébe a megvalósított csodát, nem elfeledkezve a párttagsági díjról sem. "Mert rendnek kell lenni!, rendnek kell lenni! Nem lehet ezt megérteni?!
@aritus:
Nem "cigányozom" amikor sajnálatos tényt szögezek le! És a tények makacs dolgok ám!
Orbán MINDEN lépése sajnálatos módon rasszjellemzőkkel írható le.
Pl nyilvánvaló tények lehazudozása: "Nem vak ez a lú, hanem vakmerő!" Fülkeforradalom - nem volt forradalom.
Nagypofájú handabanda alap nélkül: Magyarország jobban teljesít! (miben? mitől?)
A MÁS magántulajdonának "nem európasi szintű" kezelése: manyup, deviza előtörlesztés 2/3-os árfolyamon.
Annak leszögezése, hogy VANNAK rasszjellemzők, még nem teszi rasszistává az embert, csak realistává. Liberális szőnyegalásöprés pedig pofára esést okoz a kupacban. de nem szünteti meg.
A nigger szó és a cigány szó között ég und föld a különbség, hogy csak a cigánypecsenyére utaljak.
@kekex: Ezzel a kommenteddel csak megerősítetted, hogy cigányozol, mert Orbán erkölcstelenségét azonosítod a cigányokkal, azaz a "cigányságnak" tulajdonítasz ilyen jellemzőket.
@jaegtoer:
Nem az internethasználók vékonyka rétege a mérvadó. Azok közül is csak a töredéke foglalkozik az információk megszűrésével, a többi recepteket vagy pornót néz. Elég a tüntetésre kijáró max 100 ezer főre gondolnod, hogy belásd ennek igazát. És az emigrációra is főleg ez a réteg kapható.
A NAGY tömeg az ingyenesen fogható "köz"szolga csatornákat nézi, rádiót hallgat vagy az ingyenes helyi újságokat olvassa. Na hja: közmunkás bérből (talán) nem hallnak éhez, de újságra már nem "fussa"
Próbálj meg csak 1-2 hétig (pl nyaraláskor) ezen a kormányszemeten élni! Aztán nem fogsz csodálkozni a nép apátiáján.
Orbán és manipulátortársai erre a magyar tömegre éreztek rá, és arra hatnak. Azok manipulálásában bizonyultak tehetségesnek.
Nem, vagyok büszke rá, hogy velük kell egy országban élnem.
@aritus:
Nézd, lehet tagadni, hogy egy népnek VANNAK rasszjellemzői, mégis minden néppel kapcsolatban kialakulnak ilyen sztereotípiák. Lehet ezeket előítéletnek minősíteni, mindazonáltal azért maradhatnak fenn évszázadokig, mert van alapjuk.
Ha jobban esik a lelkednek, ne hívd rasszjellemzőnek, hanem sztereotípiának, amely nem vonatkozik VALAMENNYI egyedre, de nem vitásan, ha "hangoskodó, másokra tekintettel nem levő, a mások magántulajdonához évszázados gyakorlat alapján enyhén "más"ként viszonyuló, a nyilvánvaló tényeket is tagadó" szetereotypia
felmerül, akkor főleg cigányokra asszociálnak. És tartom: ORbán kormányzására
ezen sztereotípiák jellemzők.
És tovább mélyítették, hogy Németországból nézve a magyarok cigánynak látszanak.
És még egyszer: leírni vagy kiejteni a "cigány" szót nem cigányozás, szemben a niggerezéssel. Ezt csak a lila ködökben a valóság fölött lebegő liberálisok próbálják azonosítani.
Márpedig hallgatásból nem lesz megértés - csakis a kibeszélésből. Ha a probléma felvetését "cigányozásnak" minősítitek - az csak a Jobbik malmára hajtja a vizet, és akadályozza a probléma megoldását. És ez TÉNY! Méghozzá mérhető mértékben.
@guma: Hajmeresztő, hogy ilyet lehet nyilatkozni. Fel kéne világosítani ezt a jóembert, hogy az alapjogok nem megvonhatók, korlátozni is csak valamely másik alapjog érvényre juttatása érdekében lehet őket.
@kekex: igaza van aritusnak. azzal, hogy ex catedra általánosítgatsz, komolytalanná leszel.
@kekex:

:D
Azt hittem nem kell kipakolnom a szmájlit:-)
Pótolom.
:-)
@kekex: baromság. évszázadokig gondolták úgy, hogy lapos a föld. de ha kedveled az egyszerűséget... akkor mi különböztet meg orbánéktól?
@jaegtoer:
Leginkább a púpos gyerek tud örülni a korlátlan és szabad sajtónak!
@aritus:
orulunkvincent.blog.hu/2014/08/25/lehet-e_sikeres_egy_illiberalis_allam

"Azt gondolom, hogy Orbán illiberális álma valamiben jelentősen különbözik Loong és Hszi-Csin-ping valóságától. Orbán országa nem meritokrácia. Az ő országában a családi kapcsolat, a néha pszichiátriai színezetet is öltő lojalitás az előrejutás szükséges és sajnos elégséges feltétele.

Orbán államában nincsenek rizsfőző gépek a folyosókon, nincs rá szükség. Orbán nem Harvardot, MIT-t, Oxford-ot végzett elitet akar, hanem fricztamás szerű idiótákat. Ez egy provinciálisan tekintélyelvű rendszer, alacsony horizonttal és hozzáadott értékkel.

Orbán nem akarja a kínai, szingapúri utat választani. Orbán nacionalizmusából teljesen hiányzik a "gloire". Orbán Nemzeti Közszolgálati Egyetemén komplett hülyék vezethetnek tanszéket, dilis kóklerek adnak neki tanácsot, szavait nagyon buta (de legalább rettenetesen aljas) emberek interpretálják az állami/félállami sajtóban.

Orbán államában semmi sem grandiózus, ez nem egy illiberálisan erős, hanem egy szánalmasan erőszakos állam.

Orbánnak van elvi lehetősége arra, hogy egy sikeres, meritokratikus, autoriter államot építsen. Csak semmi sem mutat rá, hogy valóban erre készül. "

brühüyyy
@kekex:

"_Németországból nézve a magyarok cigánynak látszanak_"

Bebaszna. Sajnos egészen magyaroknak látszunk. Jó volna európaiaknak, de ez van.
@parti_giano:
Ex catedra általánosításnak én a cigányprobléma elhallgatását, még az említésének is a kiátkozását tartom.
Méghozzá komolyan.
Kevésbé komolyan (mivel jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla)
negymadar.blog.hu/2010/11/23/megelhetesi_bunozes_5
Egyszerűen a saját nézőpontomból (és németországi ismerősök szempontjából) mi tényleg cigányoknak látszunk a legrosszabb sztereotípiák alapján. Nem kell ezt igazságosnak tartani, csak sajnos ettől még a tények nem változnak.
Ezt a népet egy cigánymentalitású vezető és csapata cigányként kezeli. ÉS EDDIG BEJÖTT NEKIK!
@guma: @shinichi:

Lenkovics egy gátlástalan karrierista pöcs dög.
Ja, és szeretettel küldöm mindenkinek - mivel én EZZEL értek maximálisan egyet:
nol.hu/archivum/20120609-en_vetkem-1312872
Erdős Virágot MINDIG érdemes olvasni.
@kekex: saját megítélésed és németországi ismerőseid véleménye alapján megszületett a tény. remélem, mind a 80 millió germánnal tartod a kapcsolatot.
@kekex: ja, igazad van... szerintem orbán tökéletes kormányfő neked... de jobbat nem érdemelsz... a blog retardáltja megnyálna a száját, ha ilyen kommentet tudna...
@kekex: Most ebben mindent összehordtál, amit csak lehetett, a nemlétező rasszjegyektől kezdve, ha mások így látják akkor biztos igaz stb stb.
Nincs kedvem ezzel vitázni.*
A lényeg, hogy negatív jellemvonásokat tulajdonítasz egy általad látott egységes etnikumnak, és ezen negatív jellemvonásokat tulajdonítod egy általad utált manipulátornak, aki szerencsétlenségünkre Magyarország népszerű miniszterelnöke.
Kihagyhadnád a cigányozást, és mondhatnád, hogy Orbán tönkreteszi ezt az országot, lop, csal és hazudik.

*Azért nincs kedvem ezzel vitázni, mert olyan erős és indulatos a cigányokkal szembeni előítélet, hogy belefáradtam. Úgy tapasztalom, hogy ez egy ilyen ország. Nem volt elég Trianon, pusztítsuk tovább a magyar állampolgárokat. Pusztítsuk a magya állampolgár zsidókat, svábokat, szlovákokat, és pusztítsuk a cigányokat is. Aztán itt maradunk 100% fajtiszta magyar, a színe java meg már régen lelépett.
@jaegtoer: a '90-es évek közepéig nem így gondolkodott... majd funkcióba/pozícióba kerülve megváltozott... nem véletlenül (nem csak a karriervágy presszionálja...)
@kekex: "Márpedig hallgatásból nem lesz megértés - csakis a kibeszélésből. Ha a probléma felvetését "cigányozásnak" minősítitek - az csak a Jobbik malmára hajtja a vizet, és akadályozza a probléma megoldását. És ez TÉNY! Méghozzá mérhető mértékben."

el is kezdtük erről a dialógust... mi minősítettük a te alapállásodat, te a miénket... minden vita így indul...
@kekex:

"_A nigger szó és a cigány szó között ég und föld a különbség, hogy csak a cigánypecsenyére utaljak. _"

Hanyagságod felháborító és még az idézett kontextusban is mélységesen rasszista. Négercsókról nem hallottál?

Tessék képezni magad.
Szerintem mindenkinek masckát és kutyát kéne tartani!
Nekem mind kettő van. Nagyon különbözők, de nagyon szerethetők.
@kekex:

"_de közben kapnak 1-1 jégkockát az üstbe_"

Kérem szépen, maga csak hanyagolja az ilyen kijelentéseket. Itt komoly attrocitások voltak már a jég és üst kérdéskörében. Ne fokozza a fokot, kivéve ha maligán.
@jaegtoer: "Itt komoly attrocitások voltak már a jég és üst kérdéskörében." ne már! megint lemaradtam valami izgalmasról.
@parti_giano:

Kelmed ne legyen ál cent. Nem emlékszik véletlenül, hogy ki szekált és szedált a szenvedélyes titánötvözetes üst-beszámolóm kapcsán?
@aritus:

"_Szerintem mindenkinek masckát és kutyát kéne tartani!
Nekem mind kettő van. Nagyon különbözők, de nagyon szerethetők. _"

Már megint az a decens polgári attitűd.
Disznót, marhát kellene preferálni a birka és nyúl mellett. Ráadásul ezek ízletesek, ehetők.
Bár Vérnyúlra tekintettel a nyulat mellőzném.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2014.08.25. 22:33:02

@Edgar26: Orbán egy pörsenés Európa seggén, ergo ő nem akadályoz semmit. Nagy Britanniában van most egy kis pörgés, az UKIP megnyerte az EP választásokat, és a toryknak reagálnia kell erre. A középosztály egy része ideges, és jövőre választások lesznek. Még a Munkáspártnak is meg kell szólalnia (nem is minden munkáspárti vezető boldog).
Alapvetően nagyon rossz a sajtója Orbánnak, és akik tudják, hogy ki ő, azoknak elég rossz róla a véleménye, nekem ez jött le. Washingtonban Orbánt egy kicsit jobban utálják.

Azért lássuk be, Magyarország egy szuverén ország. Az nem úgy megy, hogy OV beszél furákat és erre megindítják ellene a csapatokat. Egyelőre az várható, hogy keményebb szavakkal fogják illetni. Talán nagyobb lesz rajta a nyomás, de nem gazdasági jellegű nyomás, hanem diplomáciai nyomás. Lehet, hogy az EPP-ben is lesz aki beszól neki. Azt sem nagyon hiszem, hogy felfüggesztik a FIDESZ tagságát. Abban sem vagyok biztos, hogy OV nem lép vissza bizonyos ügyekben egy kicsit. Nyilván nem akar bajt magának. Vannak konfliktusai, amelyeket el akar intézni, és addig akar elmenni, amíg csak lehetséges, de azért tudja, hogy vannak határok, amelyeket nem léphet át. Sohasem beszél a hosszútávú terveiről, egyáltalán a valódi elképzeléseiről, amit ma mondott, az leginkább bullshit. Biztos, hogy vannak gondolatai, de az rettenetesen aggasztó, hogy egy Tellér szintű figurának ilyen befolyása van rá.

orulunkvincent.blog.hu/2014/08/25/lehet-e_sikeres_egy_illiberalis_allam#comment-form

brühüyyy
Huh! El is ment az étvágyam, ellenben megjött az álommanóm. Jó éjszakát:)
@jaegtoer: cent? na álljon meg a hegyi menet! mikor kislábasoztam le a szent üstödet?
Magyarázza már el nekem hülye állampolgárnak valaki, hogy mit akart azzal mondani ez a "tehetséges" manipulátor, hogy átvilágitottak bennünket,/hol,mikor,kik/ és pápábbak vagyunk a pápánál.A nagykövetek biztos értik, de én is szeretném
@parti_giano: Így jár aki korán fekszik:)))
@jaegtoer: Télleg mi van vérnyúllal? Már nagyon régen láttam itt.
Ja, mindig lebukok ezzel a polgári izémmel, ezt itten nem szeretik már több, mint 100 éve.
@jaegtoer: Ne, még nem mehetsz aludni, volt kérdésem hozzád!
@parti_giano:

Azzal sértegetted, (nem engem, az Üstöt) hogy 'akkor az nem is lehet olyan nagy', miközben én még mindig a alfában kóvályogtam az Üst látványának szűnni nem akaró paranormális élményétől.
@KÁTÉó53éúétr6: A követek se értik, de lelkesen lihegnek, és remélik, hogy fogalmuk sincsen semmiről.
@jaegtoer: "Disznót, marhát, birkát kellene preferálni"..na,na a kecske szándékosan maradt ki? Jó lesz vigyázni!
@aritus: a mi kis falunkban nincs cora. de mi köze egy áruháznak az atrocitásokhoz?
@aritus:

Vérnyúl lelőtte a vadászt és feltehetően hosszabb turista útra indult a kézigránát fokozottabb őrzésének érdekében.
[sajnos nem tudom:((, esetleg Boli]
@aritus: Jól van aritus, majd megkérdezem Gézukát, batyut, vagy azt a dolláros megmagyarázót ők biztos tudják
@jaegtoer: mikor a viág egy üstben manifesztálódik. csoda, hogy nem hiszel az evolúcióban. még darwint is lefőznéd.
@KÁTÉó53éúétr6:

Számomra a kecske szent állat. Szakálla is van, szarva is van, s olyan bölcs benyomást kelt, amíg meg nem szólal. Ennek megfelelően kivételesen ünnepélyes alkalmakkal szent áhítattal eszem. Lehetőleg görög salátával, amely nem az akhájok kései leszármazottaiból, hanem lucullus paradicsom, lilahagyma, feta sajt, stb felhasználásával készül. Ebből a stb különösen fontos komponens.
@parti_giano: ???? Most mit is akartál mondani?
@KÁTÉó53éúétr6: Komolyan mondod, hogy gézu és társai tudnak erre válaszolni?
Vagy már én vesztettem el az agyamat és mindent szószerint értek?
SOS!
@aritus: semmi komolyat, olyatat nem tudok. játszottam a szavakkal.
kora, cora, madaras tesco...
@parti_giano:

"_mikor a viág egy üstben manifesztálódik. csoda, hogy nem hiszel az evolúcióban. még darwint is lefőznéd. _"

Feltétlenül. 3-4 centis kockákra darabolva, ha létezik ilyen nevű marha.
A világ, mint Üst nem vicc. Maga a materializmus egy kis átalakítással amennyiben kivonjuk belőle az izmust, s így már maga a Teremtés. Csak kellenek a hozzávalók, a zsiradék, hagyma stb. A stb-nek ez esetben is kiemelt jelentősége van, akárcsak a gátlástalanságnak tehetséggel párOsulva.
.
Esti mese!

Garai Gábor: GYERMEKKORI HALÁSZAT
(részlet)

Alig dobta be - megpendült a toll
a dugó végén (pedzi már a hal!),
aztán lebukott, feszült a zsinór,
s Mihály lassan kihúzta :
fiatal
pettyes sügér fickándozott a végén;
utána egy tükörponty harapott -
mohó volt, mélyen benyelte a horgot,
bevérezte a szikkadt iszapot -,

és törpeharcsák gyűltek a csöbörbe,
feketebőrű kis szörnyetegek
- csápos, nagyszájú, gőgös tátogók -
és léha vörösszárnyú keszegek
és sárga compók, naphalak -
s ahány volt,
mind a Mihály horgát szemelte ki,
az enyémről körös-körül lerágták
csalétküket a szemtelenjei.
Pedig helyet is, botot is cseréltünk,
de a véletlen nem fordult vele . . .

S úgy állt előttem hatalmas barátom
- roskatag faluvég árva gyermeke -
mint bőség papja, halak hódítója,
mint vadvizek álruhás istene.
.
@jaegtoer: Ez mentségedre szólt....esetleg.
@jaegtoer: én más salátával is tudnám elképzelni. pl. kecskére káposztát jobban illő.
@jaegtoer: Hú, a kecske nagyon finom! Spanyolországban, pontosabban Katalóniában ettem életem egyik legfinomabb étkék, kecske sültet.
@aritus: Nem tudnak, de válaszolnak,/a te agyaddal semmi baj, ironikus akartam lenni, ezek szerint nem sikerült/
@jaegtoer: ez már a menzai mindent bele kategória: üst, materializmus, teremtés, párosodás. hard day's night.
@parti_giano: elteszem magam holnapra, honlapra. aritust sikerült már így is lefárasztanom. good night.
@aritus:

Szerintem is nagyon finom, de lelkileg rá kell készülnöm, mert a kis kecskékben van valami emberi vonás, valami kedvesség, ezért agyban gyúrnom kell hozzá. Mivel ez nehezen megy, így igen ritkán eszem. Így vagyok az őzzel is.
@Sir Bates dö Hól:

" nem véletlenül (nem csak a karriervágy presszionálja...)"

Tegnapelőtt láttam először fotón. Pulzál benne valamiféle elfojtott kompenzációs düh. Ez régen munkálhat benne, mert már látszik.

Mindenesetre a HVG-s bemutatás nem sok jót ígér.
@parti_giano:

"_ ez már a menzai..._"

Vagy éteri. Így is - úgy is. És kiválóan altat. Így is - úgy is.
@jaegtoer:
Nem azért mondom... Kertes házban volt német juhászom, és két macskám. Nagyon nagyon szerethetőek voltak. Volt két kecske is fűnyírónak. Bevált. Nem kellett megtanulnom kaszálni. Nagyon kedves jószágok, de sajnos nem ragaszkodó fajta,
Most lengőfülű törpe-nyúlunk van - egy kis tündér!
@időtolvaj:

...mintha járna neki ez a stallum, és kerül amibe kerül.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Nagyon kedves jószágok, de sajnos nem ragaszkodó fajta,"

...mert függetlenek, és rebellisek, csak fű legyen meg fedél. Amíg nem jön a farkas.
@KÁTÉó53éúétr6: De sikerült, én vagyok már hülye.
@jaegtoer:
Meg ahová felmászhatnak!
Egyszer az egyik nehány hónapos kiskecske bejött a konyhába, és azt gondolta járkálni fog a járólapokon.
Na én azóta nem eszem kecskehúst...
@jaegtoer: Én terhes voltam amikor ettem. És akkor semmi se számít, csak az, hogy mitől nincs hányingered:)))
Na most a kecskesülttől nemhogy hányingerem lett volna, hanem zabáltam (mert már kurvára ki lehettem éhezve, mivel mindentől hányingerem volt), boldogan habzsoltam. Kecskék forever!:)))
@aritus:
.
Jééééééééééé???? Te nőnemű vagy?
@időtolvaj: persze Lenkovics egy koporsószög, de nem számít az Orbán rezsim iránti lihegése. Az Ab már rég ki van végezve. Ha AKKOR fölállnak, az más lett volna, de ezt nem tették meg, hanem játszottak a kotta szerint.
Itt már sok kis lihegés van, az AB is lehúzta magát a wc-én.
@dr. jenőke (jenőke): jesszusom, most lebuktam:))) már másodszor ezen a blogon. Annak idején egérke lepődött meg ezen.
@dr. jenőke (jenőke): De tényleg, miért is meglepő, hogy nő vagyok, sőt férjes nő vagyok, sőt kétgyerekes nő vagyok, sőt diplomás nő vagyok??????
@Sir Bates dö Hól: Hogy jutott eszedbe Pilinszky?
@aritus:
Az a meglepő, hogy eddig eszembe sem jutott bármelyik (nő/nem nő) esetet feltételezni.
Találgatás szintjén sem.
@aritus:
Elgondolkodtam a problémán.
Én is diplomás vagyok, ugyancsak két gyerekkel, mégsem nő.
Mik vannak?
@jaegtoer:
niggercsókról nem hallottam, viszont cigánykereket örömében szokott hányni az ember.
Már csak ezért sem vagyok hajlandó a szó kényeskedő liberális kiátkozásához asszisztálni.
Mert a probléma tagadása nem visz közelebb a megoldáshoz.
@jaegtoer:
Ugyan már! És a kecske az smafu? Pedig a közmunkásbérből fényesen meg lehet élni, ha van hozzá egy kecske is. (Gyengébbeknek: tejet csak a nőstények adnak, a bakkal ne is kísérletezzenek)
@kekex:
"Erdős Virágot MINDIG érdemes olvasni"

Ebben nagyon egyetértünk.
@KÁTÉó53éúétr6:
"A nagykövetek biztos értik, de én is szeretném "

Akkor legyél nagykövet :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Akkor legyél nagykövet"
Nem érdemes...., hogy többen pislogjunk Fénylőcsillagunktól?
süti beállítások módosítása