Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "A vádhatóság a pénzintézet 10–11 évvel ezelőtti hitelszerződései alapján azt állítja, hogy Töröcs... (2024.03.28. 11:50) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.22. 08:56 Fabius

Rés a pajzson: a papírhulladék

Címkék: fidesz hulladék papírgyűjtés

Megszűnik az iskolai papírgyűjtés, jött a hír tavasszal. Dehogy szűnik meg - mondja a Földművelésügyi Minisztérium, hisz az Orbán kormány sem akarja elvenni az iskoláktól a szemléletformáló élményt és a bevételt. Mi szülők meg itt állunk értetlenül, és valamit nem értünk. 

Aszongya a hulladéktörvény, hogy 2015 január elsejétől csak közszolgáltatónak adható át az összegyűjtött papírhulladék. Ingyen, ugye. Ez már a mai gyakorlatban is úgy néz ki, hogy ha egy teherautónyi papírhulladékkal odamész a közszolgáltatóhoz cégként, akkor lemérik amit vittél, kapsz egy papírt róla, hogy XY Kft. kurva jófej volt, leadott Z mázsa papírt, oszt'jónapot. Ellenérték nincs, vállveregetés van meg a környezettudatosság, hogy te megtetted. Ha egy kicsit olvasottabb vagy akkor legfeljebb Pintér tavalyi örökbecsűje jut eszedbe, miszerint: "a saját szemetünkből mi gazdagodjunk". 

Most meg azt állítja a fazekassándor minisztérium, hogy mégsem lesz elvéve a papírgyűjtés élménye, és a suliknak bevétele is lesz a sztoriból. Egyrészt ugye hurrá, a környezettudatosságra nevelés megmaradása mellett a saját szemetünkből nem csak "mi" gazdagodunk, marad az iskoláknak is, másrészt meg vajon hogy lesz a fából vaskarika? Ki fogja és milyen módon kifizetni a suliknak az összegyűlt papír értékét? Lehet jó lenne ezt elég gyorsan eldönteni, mert például amit néhány hete a "mi" gazdagodásunkra odaadtam ingyen, az súlyban-értékben jól mutatott volna a gyerekem neve mellett a gyűjtőversenyben, pénzben meg az osztálylóvés kasszában. Mert szelektíven gyűjtött...(muhaha)

 

...hulladék ide, rezsicsökkentő idegenprofit-üldözés oda, nekem, és a szülők többségének azért a gyerek az első. 

 

206 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr636625055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A papirgyűjtés megszünése az Uniónak köszönhető mellesleg. És ezt azzal indokolták hogy nem szelektív, tehát nem eu konform, vagy valami ilyesmi....bezzeg az mehet hogy a tárolóba vegyesen kerülnek a szines és a ff papirhulladékok!

A papirgyűjtéssel is pénzhez juthatott legalább az iskola. Ezt is elvette az EU.
KEKEC!
NERELLENSÉG!
Most miért fáj neked, hogy más gazdagszik, nem a rohadtmulti?
Ennyit nem bírtok a NER-ért és az ő Fényességes Vezénylováért megtenni?
Sehol egy kis önkéntes munka, egy kis málenkij robot, hogy a NER birodalma fényre derüljön?

A szavuk ugye - meg mint tudjuk - bolseviki elttársainknak annyit se ér, mint az a bizonyos papír, amivel pl. a h.bendzsike vagy gézuka féle ecceriek kitörlik szájuk széléből a barna foltokat.
Ha a hagyományokat tiszteletben tartják:
A papírért kapott pénz 1/3-a az iskoláé, 1/3-a a Kisdobos/Úttörő/Cserkész/KISZ alapszervezeté és 1/3-a pedig az osztálykasszába megy.
A fiatalok tobzódni fognak a javakban...
@Benjamin Eisenberger:
Jaja... meg amiért ilyen hazug disznó vagy, arról is az a rohadtejú tehet!
Most akkor üzenjünk hadat baszki, ne picsázz, lerohanjuk és megzabáljuk a belga csoki készleteiket és felszívjuk a belga sörüket!
ÖNVÉDELEMBŐL persze...

"A papirgyűjtés megszünése az Uniónak köszönhető mellesleg. És ezt azzal indokolták hogy nem szelektív"
Ezért vannak a szelektív gyűjtőszigetek Mosonmagyaróváron is?
Ecceri lélek... innod kéne, szerintem. Talán feljavulnál, gézuka szintjére, bár az se...
@DR. INKVIZITOR:
Ló.aszt kiskomám!
A NER-é és az Ő dicsősegges pártjáé!
Essetunni...
Bendzsi csákó beelsőszött... Azt, hogy p.na még nem sütötte el, de az ő korában már az is valami, hogy olvasni tud, csak a szövegértés nem megy.
Erről viszont az iskolarendszer tehet.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

A papirgyűjtéseken egy helyre hordta mindenki a színes és a ff papirt is meg mindenféle papirt. Ez szúrt szemet az eusoknak, hogy ez igy nem eu konform. Rohadjanak meg én meg azt mondom. Belepofáznak mindenbe ami egy ország BELÜGYE.
...de persze ezt is kormánynak kellett megvédenie, igy úgy tűnik marad és ismét több pénzhez jut az iskola ezáltal. Brüsszelben meg rohadjanak meg :))

mno.hu/belfold/nem-veszik-el-a-gyerekektol-a-papirgyujtes-elmenyet-1243634
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ha voltál gyerek, akkor tudhatnád, hogy a diákok túlnyomorészének ez élmény volt. :(
@Benjamin Eisenberger:

A gyerekkorodat is elrabolta a fidex, nemcsak az IQ-dat?

Egy élmény téged olvasni:)))

Jöhetnél gyakrabban - akár a többi nickeden is , még eccerre is akbár, mer így nagyon magányosnak tüncc:D

( ... azér az én nickemet hanyagolhatnád robicsek ...csak xólok ....)

Az meg, hogy géjzánkat egy idolnak tekinted, nahát ... izé ... szoktad szidolozni idolod golyóit is, vagy csak masszázszod?

.... szomorú élmény lehet neked az iskola, pedig a hatodikból messzi még a dipiloma ... szép kilátás ..... megértelek ... inkább leszel troll, mint értelmisegg:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ááááá, csak rossz társasággal keveredett .... lehetne normális élete is akár .....

Nálam géjzánk időzése ütötte ki a palackot a dugóból ...... zseníjális húzás vót:)))

Szerintem még mindig nem veszi észre, hogy gábris népszarúsági indexét próbájja meg alulról konvergálni ....... dógozzan meg érte, ha nekije megéri ...
@Benjamin Eisenberger: jaja, az eu-tól kellett megvédeni, mert nem a minyisztérium tett ilyen kijelentéseket:

2015. január 1-jétől a papírhulladékért a közszolgáltató „házhoz megy”, ami a minisztérium szerint „összességében előnyösebb a tanulók által végzett gyűjtésnél”

aztán a felháborodás miatt a tökükhöz kaptak.
@Benjamin Eisenberger:

No megint lódit kelmed! Az eu nem mondott olyat, hogy csak közszolgáltató gyűjtheti a papírt, és olyat sem, hogy ingyen kell neki átadni. Valami havernak kell az ingyen papír, kb. úgy, mint Vajnának az adókedvezmény.
@Fabius: nekunk a gyerek az elso, nekik a penz es a hatalom, ennyi csak a kulonbseg koztunk. Eleg csak a Vezenyloi sajat gyerekes pr-ra gondolni.
@Benjamin Eisenberger: "Belepofáznak mindenbe ami egy ország BELÜGYE."

Lófaszt a te pici seggedbe, az lehet a te belügyed. Volt anno egy szavazás arról, hogy be akarunk-e lépni és be akartunk. Ha te állandóan a megválasztott 44%-os kétharmados sertéseddel jösz, akkor én 83%-ot mondok, ami nem kicsit több, mint amennyit a te kedvenc hízód kapott.
@látjátok feleim szümtükkel: Elképesztően pofátlan és ugyanakkor prosztó, amit Vajna csinál az ellopott közpénzzel.
Kb az arany wc kefe színvonala.

De teheti. Van elsöprő felháborodás, népharag? Nincs. Orbánt ha a budiban ül, akkor is megtapsolják.

Szomorú, szomorú vasárnap...
@látjátok feleim szümtükkel: Íme újabb bizonyíték, hogy Magyarország jobban teljesít a kivételezetteknek:
hvg.hu/itthon/20140822_raszamoltak_Torocskei_bankjara

"Úgy működik már lassan kilenc hónapja a Töröcskei István érdekeltségébe tartozó Széchenyi Bank, hogy a jogszabályokban előírt tőkekövetelménynek nem felel meg, azonban a felügyeleti jogokat gyakorló jegybank türelmes. Még úgy is, hogy Töröcskeinek és feleségének egy másik cégen keresztül közel 10 milliárd forintot kellett volna betennie a működésének hat éve alatt folyamatosan veszteséget termelő hitelintézetbe júniusban és júliusban, ám a pénz nem érkezett meg a számlára. A bank a tőkeemeléssel kapcsolatos összes közleményét letörölte a honlapjáról."

Vannak akik mindent megkapnak és még azonfelül is.
7 milliárd (bazmeg, 7 milliárd!!!!!) adókedvezményt, pénzt, paripát, versenytársak kinyírását, törvények leszarását. Tartóznak milliárdokkal? Nem baj, loptak, csaltak? Nem baj, kinevezzük fejlesztési miniszternek (Seszták) és így tovább.

És nincs felháborodás, nincs népharag, taps van, éljenzés van, kuss van, közöny van. És ők (fidesz-kdnp) bódultan és mámorosan és gátlástalanul lopnak, megmondják ki a magyar, ki nem az, előírják miről mit gondolj.
@aritus: Érdekes, hogy egyes pénzintézetek kel meg akkora szigor van, hogy már egy pdf beadvány miatt is megb@sszák őket. Van akinek mindent szabad.
@aritus: Bazmeg ez a Töröcskei az Államadósság kezelő központ vezetője, nemcsoda, hogy az államadósság egyre nagyobb. Ez csak a lopáshoz ért, de ahhoz nagyon, jó haverokat talált ehhez.
Szétverette a takarékszövetkezeti rendszert, hogy ellophassa és versenytárs nélkül maradjon, kapott is egy bankot ajándékba, és most azt is éppen tönkre teszi. De biztos nem aggódik, mert kap másikat ajándékba.
@shinichi: pontosan.

És nem elég, hogy formai okokra hivatkozva (pdf) utasította el a bíróság a bankok kereseteit, de még fellebbezésnek sincs helye ezen határozat ellen. Az egész arra megy ki, hogy kifussanak a fellebbezési időből a bankok.
@DR. INKVIZITOR:
Még mindig jobb (lenne), mintha a pénzzel el kellene számolni a KLIK felé, oszt egyszercsakkisvártatva jön egy levél, hogy tessenek beleszámolni az éves költségvetésbe ...(ez nem vicc, ugyan nem papírgyűjtéssel, hanem teremkiadással, de már történt ilyen!)
@shinichi: Tényleg érdemes elolvasni a hvg cikket, egy gyöngyszem, minden benne van Orbán rendszeréről.

"Forrásaink szerint külföldi, elsősorban orosz befektetőtől remélhetett anyagi segítséget, a tárgyalásokhoz pedig megnyerte a kisebbségi, 49 százalékos tulajdonosnak, az államnak a türelmét."
hvg.hu/itthon/20140822_raszamoltak_Torocskei_bankjara

Szóval a valóságban így néz ki az a (egyébként teljesen értelmetlen) lózung, hogy magyar kézben legyenek a bankok. Csak éppen az oroszok adják kölcsönbe, azaz hitelbe! (hogy gézuka meg ejzenberger is értse, miről van szó) hozzá a lóvét.
Hihetetlen, Paks 2 nem elég a fidesznek és tettestársainak, minél jobban el akarják adósítani Magyarországot Oroszországnak. Ezek tényleg vissza fogják hívni ide az oroszokat:(((((
@shinichi: "ám nem sikerült realizálni a pénzt, amelyben szerepe lehetett az Oroszországgal szembeni uniós szankciók életbe léptetésének is"
hvg.hu/itthon/20140822_raszamoltak_Torocskei_bankjara

Így már érthető miért mondta Orbán, hogy az eus szankciókkal lábon lőttük magunkat. Hát nem jön a hitel az oroszoktól!
@Benjamin Eisenberger: azonban a te emlékezeted, értelmezésed az igen, az szelektiv.
te EU-komform
@aritus: Így jár aki a medvét ölelgeti.... A vezetőink keleti vonzódását értem, ott olyan disznóságok felett is szemet hunynak, ami felett a civilizált világban nem nagyon.
De a sok birka mire számít? Miert lenne abban a tömbben jobb? Tisztában vannak ezek, mi lenne azzal, aki egy orosz bankkal közli, hogy hibás termek volt a hitel, es nem kívánja visszafizetni? Nem értem mire gondolnak. A derék gróf szobrát elnézve legfőképp semmire. De ennyire kevés neuronnal hogy lehet lélegezni?
.
Pilinszky János: Mire megjössz
(Hungarian - részlet)

Egyedül vagyok, mire megjössz,
az egyetlen élő leszek,
csak tollpihék az üres ólban,
csak csillagok az ég helyett.

A temetetlen árvaságban,
mint téli szeméttelepen,
a hulladék közt kapirgálva
szemelgetem az életem.

Részlet a HULLADÉK című versből
(költő: ?)

Ameddig a szem ellát
mindenütt
szemét,
egyre
hull,
hull,
a hulladék,
a szennyes szörnyeteg
bomló bűze száll a légben,
mint csúf nyavalya ránk ül,
néma komor hadként suhan,
papírt,
csikket,
flakont
űz,
kerget
a szél,
@Sir Bates dö Hól: Ez olyan sirvaröhögős, minél inkább igaz, annál nagyobb tragédia kategória. Márpedig minden szava igaz.
TWA
hvg.hu/w/20140822_Termeszetes_szelekcio#rss

...és egy a hozzászólásokból: Semjén Zsótit nem az evolúció hozta le a fáról, hanem a gravitáció...
Tényleg olvassátok el a hvg cikket!
hvg.hu/itthon/20140822_raszamoltak_Torocskei_bankjara

Egy bank, ami megalapítása óta csak veszteségesként működött, de a működési költségek egyre nőttek, "2013-ban pedig még ezt is csaknem megduplázta a bank, 2,9 milliárdot költött működésre, ahol tavaly átlagosan hatvanan dolgoztak." mindezt úgy, hogy 2013-ban már 2 milliárd! vesztesége volt Töröcskei bankjának.

"Az állam egy éve jó üzletet látott benne
Az állam tavaly nyáron vásárolta be magát a Széchenyi Bankba. 3 milliárd forintot fizettek a kisebbségi tulajdonrészért. Az eddigi eredmények alapján nem csináltak túl jó vételt."

És akkor a manyup pénzből mol részvényeket vásároltak, amik azóta se érnek annyit, mint amikor vették.
Vagy ott az EON, arra is mennyi pénzt dobtak ki?? 465 milliárdot, mikor a piaci értéke 465-600 milliárd?!

Ezek minden szarra dobálják a pénzünket. Leöntik egy adag populista, nacionalista lózunggal (magyar kézbe a bankokat, szolgáltatókat, az állam jobb gazda, ha nincs választék akkor olcsóbb - tankönyv - ) és szórják, szórják a pénzünket.
Bocs, hogy monomániássan pörgök a töröcskei féle bankon, de kihozta belőlem az állatot:)))

Miközben kurvára figyel a kormány arra, nehogy a gyerekek a papírgyűjtéssel extraprofitra tegyenek szert és a végén az osztálypénzből dőzsöljenek, mint a hanyatló nyugat kapitalistáai, addig a magyar rögvalóság az, hogy aki a "családhoz" tartozik, annak kurva jó az élet itt Magyarisztánban.
@aritus:

Ja, kérem, gézukának meg ejzenbergernek már az is bankár, aki oda jár takarítani.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Látod-látod! Nem innál annyit, akkor már neked is lehetne akár Timikéd is.:)
@dr. jenőke (jenőke): Általában szeretni szoktam Tóta írásait, de ez most nem teccett.
Miért kell Semjén miatt neki menni a kereszténységnek, a katolikus egyháznak?
A Kamusztikai Hivatal most dobta piacra a legújabb CD-t
JOBBAN TELJESÍTÜNK BEST OFF
Orbán Viktor és a 40(…..) tagú fidesz zenekar előadásában
CD 1
1. Jobban teljesítünk (OV Evergreen)
2. Szállj, szállj, szállj fel magasra (előadó: Államadósság)
3. Rezsirizsa (előadó: Rezsi Szilárd)
4. Dolgozz, paraszt! - rózsadombi keringő (előadó: Simonka György + a Fidesz Rockband)
5. Óda Viktorhoz énekel: Fidesz 2/3
6. Viktor, a király (előadó: A király maga)
7. Hogyan pisilj Eu ellenszélben? (előadó: Fidesz Rockband)
8. Mennyiiiit? Ennyit is érünk? - Lézeres változat, feat: EndiVajna és Timike)
9. Hogyan mondjam el neked? - az államháztartási hiányról (előadó: Varga Mihály)
CD 2
10. Jail House Rock feat. Orbán Viktor (Utópia)
11. Egy nyelvvel két segget (EU és Putyin) polbeat verzió (előadó: Szíjjártó Péter)
12. Ej Uhnyem – a magyar gyorsnaszádvontatók dala (előadó: a Nép)
13. 100 forintnak 50 a „fele” (legyőztük az inflációt) (vezényel és szólót énekel: Eltolcsy György)
14. Ég a gyertya, ég - paksi munkásmozgalmi dal (előadó: Illés Zoltán)
15. Ha én gazdag lennék / a Fidesz Alapítóatyák himnusza a 80-as évekből (előadó: Áder – Kövér – Orbán, kórus: akik még maradtak)
16. Ave Viktor (Énekek éneke 3.) (előadó: Tömjén Zsóti, lovon, útban Erdély felé)
17. Alles, Alles über Ungarn
(a Deutschland, Deutschland über alles magyar parlamenti változata) Előadó: Parlament Zenekar
18. Szív, sűrít, benttart, kipufog - trafikmutyi 2.0 Soundtrack (előadó: A Lázár Group)
Bonus Track
Jobban teljesítünk DJ Orban Remix

(Nem én csináltam, de jó!:-)
@aritus:
Csak feltételezésem van. Orbán állami hatalmi eszközként használja az egyházat (egyházakat), és az egyház a kapott előnyök miatt ennek örül, és önkéntes segéderővé vált.
Ugyanakkor a vallásnak magánügynek kellene lennie.
Megpróbáltam úgy fogalmazni, hogy senkit ne sértsen.
@Evezős:
Két kérdésem van:
Hogy juthatok leghamarabb - lehetőleg dedikált - CD-hez?
Lehet-e magasabb fordulatszámon lejátszani, mint valamikor a bakelit lemezeket?
Én, mint iskolai papírgyűjtést végző cég dolgozója mondom, hogy eddig se nagyon lehetett hivatalosan megcsinálni a papírgyűjtést. Ezentúl is marad az a kiskapu, hogy egy hulladékgyűjtő cég elvégzi a gyűjtést, az ellenértéket pedig valamelyik pedagógus nevére kifizetik, 600 ezer forintig adómentes. Eddig is így csináltuk, ezután is meg lehet így csinálni, hiszen hivatalosan nem is történik az iskolában gyűjtés.
@Benjamin Eisenberger: "...de persze ezt is kormánynak kellett megvédenie, igy úgy tűnik marad és ismét több pénzhez jut az iskola ezáltal. Brüsszelben meg rohadjanak meg :))"

Ehhez fogható epikus szabadságharc most hirtelen nem is jut eszembe... talán, amikor Ackbar admirális vezetése alatt az egyesült Lázadó Szövetség az Endor mellett megrohamozta a második Halálcsillagot.
@Benjamin Eisenberger:

"Belepofáznak mindenbe"

Van más lehetőség is:

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…"

Ady Endre

1902. január 31.

Nosza, te csak indulj, nem tartunk vissza!
@látjátok feleim szümtükkel:

Fox te még pofára esni, ha Boli visszaviszi a sok üres üveget az üvegvisszaváltóba!
Abból két Timi is kijön, oszt még marad is mit a tejbe aprítanija.:)
@DR. INKVIZITOR:
A leggyorsabban úgy, hogy sajátkezüleg szignálod.
@DR. INKVIZITOR:

Van kéz alatt CD-visszatekerőm, érdekel? :)
@DR. INKVIZITOR:
1. Szerintem te állj elöl, mindjárt az ajtóban, legközelebb, mikor a felcsúti ártány kijön a wc-ről és tapsold veresre a tenyeredet.(De ne a fején!)

2. Nem tudom. De érdekelne, mi a szándékot ezzel a Grammy-gyanús kiadvánnyal!!??
Poszthoz,

Gondolom ha az EU megtiltja a szelektív gyűjtést az nemcsak Magyarországra vonatkozik? Vagy igen, bendzsi?
A labancokkal meg a nibelungokkal kell összefogni az EU ellen? Ezek elég jól teljesítenek ebben a témában.

Más
Megvan a mostani járvány forrása.

A legújabb hírek szerint Chuck Norris elkapta az ebolát!!!
Aztán megsajnálta és elengedte.
@dr. jenőke (jenőke):

"Ez az isten már nem egyenként teremti meg az állatokat, és nem oldalbordából a nőt.

Csak egyszerűen nem takarítja a hűtőjét.

És az ilyen istent aligha érdekli, ha odabenn hülyeségeket hirdet róla egy magasra kapaszkodott gomba a többi gombának.

Semmivel se tartja többre, mint bármelyik másikat.

Úgyhogy mégis Semjénnek lett igaza: nincs elszámoltatás odaát, és ideát sincs. Csak túlélés van, a legjobban alkalmazkodók túlélése. És ha nem is érti egészen, hogyan működik ez a dzsungelben, azt pontosan tudja, neki hogyan kell túlélnie."

kösz

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Most állítom össze a HiFi-tornyomat, amelyhez jelenleg a detektoros rádió és a fonográf áll rendelkezésemre.
Többféle készülékre van már ajánlatom, de döntésemet csak a pontos és végleges árak ismeretében tudom/fogom meghozni.
OFF!

Új csúcson a magyarok foglalkoztatása!
De Ausztriában.
444.hu/2014/08/22/uj-csucson-a-magyarok-foglalkoztatasa-de-ausztriaban/

A számadatokon kívül még az az érdekes, hogy az jön le a cikkből, hogy a szezonmunkások miatt van ez, ami, miért is lenne baj?
Csakhogy nem igaz.
A múlt héten az egyik, az itteni munkaügyi hivatalnak is dolgozó intézmény 10 új nyelvtanárt vett fel.
Mindegyik magyar volt.
Még életükben nem mosogattak, csak otthon.
Megjegyzem nem értem a sokszor megjelenő megjegyzéseket, amik lekicsinylően emlegetik ezt a munkát és a hasonló kétkezi elfoglaltságokat.
@Evezős:
l. Igyekszem majd kézmozdulataimat előzetesen begyakorolni, majd a konkrét helyen és időben folyamatos kontroll alatt tartani.
2. Nem a klasszikus zenét kedvelem, hanem a sajátos dallamvilágú, különleges hangzású és mélyenszántó filozófiai szövegbe ágyazott polbeat muzsikát, annak is leginkább az unortodox válfaját.
A hivatkozott CD az aktuális zenét kedvelők remek kiszolgálója lehet, ezért nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
"Minden választott kormány feladata, hogy a becsületes adófizetők érdekében valamennyi szereplőre, még a legnagyobbakra is kiterjessze a közteherviselést és betartassa a parlament által szentesített adótörvényekben foglaltakat - hangsúlyozza az NGM."

Ez a hét közteherviselési vicce?
@Benjamin Eisenberger: Aha. Mi annak idején a kommuinizmusban külön hordtuk (külön ára volt a kettőnek, hülyék lettünk volna az olcsóbbal összekeverni a drágábbat). Nem lehetne-e ezt most is megtenni?
@látjátok feleim szümtükkel: És ha a Parlament agyament (bocs) módon szentesített törvényei nem terjesztik ki a közteherviselést egyenlően, akkor mi a választott kormány feladata (különös tekintettel törvénymódosítás-kezdeményezési jogára)?
@látjátok feleim szümtükkel: "Ez a hét közteherviselési vicce? "

:)

Vannak akik jobban viselik a köz terhét.
Meg van a parlament is, ami a legjobban ellenzék nélkül működik, háromhetente, majd ha minden ok lesz, 10 évente.
A fáraó mondott valami olyasmit is, hogy mondjátok meg mi legyen, én meg hozok rá egy törvényt (most nem tudom, hogy volt szó szerint, de ez a lényege).
Tehát Parlament = vitya, hogy többé ne legyen vita.
@DR. INKVIZITOR:
:-DDDDDDDDD

Be akarsz Te épülni közéjük, ez tisztán látszik most már!
:-)
@látjátok feleim szümtükkel: Ha vicc, akkor nagyon rossz vicc.
Lásd Vajna, lásd Töröcskei bankja, lásd Seszták adó és tb tartozásai, bedőlő cégei stb.
@Evezős:
Nincs mese, a járt úton kell haladni!
Az egyéni érdek legnagyobb mértékű érvényesítése mellett belülről bomlasztani...
@aritus:

TWÁ nem kereszténységnek ment neki, hanem az egyháznak. Az pedig megérdemli.
@aritus: "Szétverette a takarékszövetkezeti rendszert, hogy ellophassa és versenytárs nélkül maradjon, kapott is egy bankot ajándékba, és most azt is éppen tönkre teszi."

Mondta a Viktornak, hogy "te figyelj, má, dohánnyal akarok foglalkozni". A Viktor félreértette, és ahelyett, hogy átpasszoltatta volna az összes Nyalonc 2-es kategória és az alatti tulajdonoshoz tartozó koncessziós engedélyt, bankot adott neki. Tiszta kicseszés. A penetráns forradalom apró hibája.
Beérett a vetés, a független bíróság felszámolása:
hvg.hu/gazdasag/20140822_Nagy_a_tolongas_az_elso_devizahiteles_per
"Pénteken tárgyalta a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az első olyan devizahiteles pert, amelyet hitelintézet indított a magyar állam ellen a szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban. Az állam képviselője a kereset elutasítását kérte, a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet képviselője szerint ugyanakkor brutálisan korlátozzák a bizonyítékok benyújtásának lehetőségét. A bíróság péntek délután már ítéletet is hozott az ügyben: a takarékszövetkezet elbukta a pert."
Az történt nálunk, hogy mi már nem "járunk" a szelektívhez, kaptunk 2 kukát, egy papírosat meg egy műanyag-fémeset, amiket a Főkefe havonta ürít meghatározott napokon. Kötelező kitenni, mert jön a bünti.
Szal nem szűnt meg a papírgyűjtés, csak átalakult.
Magyarország jobban teljesít!
hvg.hu/itthon/20140822_Orban_Ukrajna_Szankciok_NATO_csucs_Putyin
"Mindez tovább fokozhatja a magyar kormányfő, és a diplomácia elszigetelődését európai szinten, pedig már most sem túl jó a helyzet. Még a májusi brüsszeli uniós csúcson beszélt arról több forrásunk, hogy az egykor népszerű és elismert Orbán Viktort mára a legtöbb tagállami vezető úgy kezeli, mint például annak idején Silvio Berlusconit: „természetesen elviselik, és tárgyalnak vele, mert mégis csak egy tagállam megválasztott kormányfője, de nem kedvelik, és ha nem muszáj, nincsenek vele”. Ennek jeleként, úgy tudjuk, volt olyan uniós csúcs tavaly, ahol egy amolyan informális négyszemközti beszélgetést szerettek volna összehozni Orbán Viktor és Fredrik Reinfeldt svéd kormányfő között (aki egyébként a jobbközép Mérsékelt Párt elnöke is, tehát egy pártcsaládba tartozik a Fidesszel), de Reinfeldt köszönte szépen a lehetőséget, nem kívánt találkozni Orbánnal. Sőt, információink szerint, amikor tavaly májusban a magyar kormányfő Helsinkiben járt, a magyar diplomáciának sikerült lekötnie egy stockholmi kétoldalú tárgyalást is, de Reinfeldt végül ezt is lemondta."

"Egyszerűen érthetetlen, miért csinálja már nem először Orbán Viktor, hogy a zárt brüsszeli tárgyalóteremben teljes támogatásáról biztosít egy közös döntést, majd hazajön, és teljesen mást mond” – dohogott a hvg.hu munkatársának egy uniós tagállam diplomatája a miniszterelnök legutóbbi, nagy port kavart nyilatkozata után, az Oroszország elleni uniós szankciókról."
Láfifári, izé, vaklárma.

"A kormány ősszel törvényt módosít, hogy újra lehessen legálisan papírt gyűjteni az iskolákban."
www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/megsem-lesz-illegalis-az-iskolai-papirgyujtes-433793
@aritus: " a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet képviselője szerint ugyanakkor brutálisan korlátozzák a bizonyítékok benyújtásának lehetőségét"

A képviselő naivan azt sugallja, hogy a jogszolgáltatás korlátozást szendved.
Bízom benne, elég nagy az említett képviselő nappalija ahhoz, hogy a NAV és a TEK képviselői közös teadélutánokat tartsanak ott.
@aritus: "Egyszerűen érthetetlen, miért csinálja már nem először Orbán Viktor, hogy a zárt brüsszeli tárgyalóteremben teljes támogatásáról biztosít egy közös döntést, majd hazajön, és teljesen mást mond”

Ami érthetetlen az nem ez, hanem hogy Brüsszelben nem hallották a teknős és skorpió mesééjét.
Nem egészen világos, hogy mi a probléma. Változott a vonatkozó szabályzás, ami kizárta volna az iskolai papírgyűjtés lehetőségét. Hogy ez nem így legyen, ezért még az egész hatálybalépése előtt módosítottak más jogszabályokon is.

Pontosan mi is a gond?

Vagy ez már rég nem a józan észről szól, csak egy újabb gumicsont, amin lehet rágódni?
@dr. mesterseges szinezek: 2010 óta ezt csinálja Orbán, és az érthetetlen az, hogy Brüsszelben még mindig meglepődnek ezen.
@űrszelvény: Pl az a gond, hogy így hoz törvényeket a parlament. Egyik nap kitalálja egy "képviselő", másnap benyújtja, harmadnap visszamenőlegesen megszavazzák, és aztán kezdődik a tv módosítás finomhangolása, mert élesben kiderül, hogy kurvára nem stimmel.
Most a tv módosítások, új tv.-k tartalmáról nem is beszélek.
@aritus: 2015-ben lép hatályba az egész. Korábban megszülettek az új koncepciót tartalmazó törvények, most pedig hozzáigazítják az érintett egyéb jogszabályokat.

Továbbra sem világos, hogy mi a probléma.
@űrszelvény: És arra tudsz valami értelmes magyarázatot, hogy miért kellett az egészet újraszabályozni? Miért kellett megszüntetni azokat a cégeket, akik a szelektív szemét begyűjtésével, szállításával, újrahasznosításával foglalkoztak eddig, ráadásul komolyan beruháztak ebbe?
Miért kellett ezt is államosítani?
@Spániel:
nemaka'tt...beeeeeeeee

brühüyyy
@aritus: Ja, és ezek a cégek adót fizettek, foglalkoztattak embereket, alvállalkozókat stb.
Most majd a közszolgálat azt fogja jelenti, hogy nemhogy adóbevétel nem lesz, hanem ezt is közpénzből kell működtetni.
Egyetlen értelmét látom ennek, hogy ide is bele lehet ültetni megbízható elvtársakat, azok rokonait és közpénzből adni nekik fizetést.
Orbán megmondta, hogy senkit nem hagy az út szélén. A senki alatt a jóelvtársakat értette, ezért kell mindent államosítani.
@DR. INKVIZITOR:
Mikor majd megbuknak, az összes erre fog hivatkozni ...!
:-)
@DR. INKVIZITOR:
Mikor majd megbuknak, az összes erre fog hivatkozni ...!
:-)
@űrszelvény: És talán még a törvény megszavazása előtt kellene hozzáigazítani a jogszabályokat, nem utána.
Következmények nélkül (alultápláltságból eredő immungyengeség?)nem lehet egy bizonyos határ alá süllyedni:
www.hir24.hu/elet-stilus/2014/08/22/meghalt-a-nyomorgo-milliomos/#sl
Legalább azt az életnívót biztosította volna magának, amit nálunk - széles körben - a közmunkabérrel+kecskével+gombászással lazán el lehet érni!
@aritus: "Orbán megmondta, hogy senkit nem hagy az út szélén."

Nem is hagyott, mert belelökte az árokba.
@űrszelvény: Igazad van, nem az a tragédia, hogy egy kormány ill. a parlamenti többsége szakmányban hozza az ingajogszabályokat, és minden nyalonc médiasegítség ellenére is lesír róluk, hogy a komplexumból csak annyit értenek (próbálnak legalább megérteni), amennyi éppen rájuk készül szakadni elégedetlenség, vagy saját pénztárcájuk sérülésének formájában.
Nem, ez csak keserű.
A tragédia az, hogy nincs az az n-edik égő eset, amely után az n+1-edik megmagyarázására ne vállalkozna egy újabb tűzálló bárány.
@aritus: "És talán még a törvény megszavazása előtt kellene hozzáigazítani a jogszabályokat, nem utána."

A salátatörvényekből fakadó megaholisztika miatt ez egyre kínosabb lesz, egyre tragikomikusabb helyzeteket teremtve. Egyszerű esete az lex-RTL volt, amikor a benyújtó a sajtóból értesült, hogy a törvénye érinteni fogja - mire gyorsan utó-még-RTL-esebbítették.
Majd amikor ravaszul lángossütő monopóliumot akarnak újítani, és az ahhoz kalapált jogszabállyal annak a nertársnak a segge alá kerül rajszeg, aki számára tökmaghántoló monopóliumot kerítettek étolajszabályozáson keresztül - az lesz majd a hecc.
A szelektív gyűjtés csak duma mindaddig, amíg:
1:) a gyűjtőedények tartalma ugyanabba a kukásautóba kerül
2:) nincs kirakva a fém-üveg-papírgyűjtők mellé +1 fosbarna konténer, politikus felirattal.
Gondolom azért járnak annyit kínába az illetékes nertársak, mert el akarják tanulni a vezérfejű körte gyártását:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2F2014%2F08%2F22%2Fa_buddha-feju_korte_kina_uj_kedvence%2F
Nekem tetszik fabius majdnem minden írása. Naponta többször is nézem a hozzászólásokat, és ha nem tudom legyőzni magam, én is hozzászólok ahhoz is, amihez egyébként nem értek, de igaztalannak, vagy igazságtalanságnak tartok.
Nagyra értékelem Zugló és Miskolc melletti kiállását. Miskolchoz engem is köt családi kötődés, Budapest pedig életem tere, benne Zugló, Kispest, a nyócker és a többi.
Rendben is van minden - - de ...
De nem hiszem, hogy Tóbiás, MSZP elnök nyaralása, árulással felérő nyilatkozatai Nála nem verték ki a biztosítékot.... vagy az illiberalizmus bevezetési szándéka hidegen hagyná, mert írásaival már bizonyított...

Mégis, mi történt, hogy lemaradunk azokról a lokális, globális hírekről, amelyek mellett valóban nem mehetünk el szó nélkül, és fontosnak tartjuk fabius álláspontját, a kialakult helyzethez való hozzáállását. (nem helyes így: én most fontosnak tartok)

Elnézést kérek mindenkitől, aki nem ért velem egyet.
.
@dr. jenőke (jenőke):
+1!
Mármint, én is elnézést kérek mindenkitől, aki nem ért velünk egyet!
Kispest és Zugló fontos... akik meg a hitbizományuknak tekintik azok nem, legfeljebb Tóbiás szinten vannak említve. És ott is kezelve, szarháziként.
Bocs, hogy beleugattam...
@Knósszosz:
Köszi, és nem bocsi.
Őszinte legyek? Nagyon félve tettem fel ezt a kommentet.
Csak segítettél...
@dr. jenőke (jenőke):

nekem meg az tetszik, hogy hozzá szólsz, vagy máshoz de a versekkel mindenkihez:) a hülyék meg nem számítanak. Persze akik a prószát szeretik, egyenek prószát, nem bűn és nem hülyeség, ellenben finom.
.
[akinek nem inge, magára vessen:-]
@dr. jenőke (jenőke):

Félve? Ne hülyéskedj!:) Én kurva komolyan vettem!
@jaegtoer:
@dr. jenőke (jenőke):
Kukoricza Tóbiás...?
A Józsi, aki a becsületes?

Tutira baxa Fab igazságérzetét is, meg fog szólalni ez ügyben.
@Knósszosz:

Az a helyzet (szerintem) annyi téma akad nap mind nap, hogy azt sem tudja olykor melyikhez kapjon. Szinte naponta ír egy posztot, és beszállni már alig van ideje. A jólteljesítés externáliái hozzá is begyűrűzhettek.

[én pedig milyen ügyesen és csahosan megugattam, amikor új design-t akart újítani, hogy az új mobil kütyükkel is kényelmesebben lehessen 'gyíkolni':)
@dr. jenőke (jenőke): @Knósszosz:

Rohadt blogmotor. Juszt se írom le mégegyszer. Fabius a hibás. Vagyis nem, a Gyurcsány. Jaaa, az Orbán.
@Knósszosz: öreg, nem rég dumáltam vele, me mellettük eladó volt egy kecó. de azé nem azt vettem meg:))
@jaegtoer: sokat piálsz, ahogy bendzsi mondta bolinak:) asztán remeg a kezed:)))
@taga20:

Ha iszom sosem remeg a kezem.
Ellenben ha varrok, akkor mindig.
Ezért a cikk-cakk megy a legjobban.
Kommentelésnél pedig olykor az agyam. Ez szokott látszani a monitoron.
@jaegtoer: éliás tóbiással:) az olvasztár utcában lakik, rába timikével:))
No megyek agymonitorozni. Jó éjszakát minden mackónak és nem mackónak.
@Benjamin Eisenberger: Ti vagytok Európa megélhetési magyarjai.
@jaegtoer:
Nézd, én három éve itt szopom a tájékozódás csecsét, ez mondjuk biztosan nem tetszik egyeseknek, de őszintén szólva leszarom.
Gejza és Ejzenberger szintű sakkfigurák véleménye nem érdekel, ha komolyabb vitára kerül a sor, úgy is rosálnak.

Szóval a Varánusz teljesen rendben van, sőt... az, hogy a blog górénak nincs rá elég ideje, az meg igazolja a tételt: jobban teljesít! Ja, nem az ország, lófaszt... esetleg Fabius, ezért aztán van dolga bőven, rajtunk kívül is. Mielőtt... ha akartam volna eddig is beindíthattam volna a nyalásgenerátort, nem erről vagyon a szó, így gondolom és kész.

Főztél valami említésre méltót?
Édesség nem érdekel, csak hús!!
Hmmmmhammhmmhhmmm.....
@taga20:
Ki volt rá írgyva:
"alkohólisták kíméjjenek!" -??
Ja, nem... :))
@jaegtoer: ismered, nem?
miné többet, iszom annál jobban remeg a kezem, miné jobban remeg a kezem, annál többet kilögybölök, minél többet kilögybölök annál kevesebbet iszom. tehát minél többet iszom, annál kevesebbet iszom:)))
egészség!
@Knósszosz: vagy az, hogy kommonisták:))
@taga20:
Marha!
Mi a mértékegység?

Kutyu belakta a kéglit amúgy?
Vigyázz... nem fog kérdezni, kiebrudal a választott vackából! Persze lehet intelligens is. Nem születik mindenki felcsúti tapernyáknak, még kutyuként sem. Úgy meg naná!
Faxe próba volt ma, egy literes doboz... és nagyon frankó! Lidl-be nézz szét, te kocsmabútor!!:)))
@Knósszosz: hallod! a szomszéd kismacskája itt nyaral, szegény kutyut szekírozza:))
a macskánk, meg csak a kárt okozza!
egyébként, a kurvaanyját putyinnak, rodeonak, angyalnak, nincsittnek, plusz a többi fideszcsicskának!
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F08%2F22%2Fmoszkva_mar_lovi_ukrajnat%2F
@taga20:
Majd lesz konszenzus, nyugi!
A macsekok is jó fejek, az enyém lelki segélyes szemetesláda a kutyának.

Úgy szeretik egymást, hogy a blöki megtanult dorombolni... detélleg... majnem!
Jócak, holnapra reszelj, szar idő lesz.
@Knósszosz: álmodj kiszeltüncivel, me megérdemled:)))
@Knósszosz:
Sörterrorista... a faxe izész? :)
Győzlek képezni, a h.bendzsike meg itt okoskodik, hogy alkeszok vagyunk... :D
@taga20:
Eveztem, de holnap én is meló.
Nem tarthatom magam távol attól, mint olyan jobbikosok, akiknek tiltja a vallása...
@taga20: Öreg én meg azt hittem azok miatt a civilek miatt aggódsz, akiket százával gyilkolnak le az ukrán lövegek és a katyusák mai utódai a GRAD-ok. Arról nem is beszélve, hogy az ukrán hadsereg már ballisztikus rakétával is lövi saját civiljeit. :(

youtu.be/yjCsibGk7EM

tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201408111316-9rzk.htm
@taga20:
muchisimas gracias señorito, no lo esperaba pero nunca se sabe que es que está en alguna gente, adiós diós te bendiga y protege por el camino venidero

jejejejeje ridivulo es su tontito

brühüyyy
@rodeo36: a te kurvaanyádat, ha véletlenül kihagytalak, enézést!:))
@taga20:
és miért ha szabad tudnom?

brühüyyy
@taga20:

Kabbe, te taganizált mittodomén ki?!
Rodit ne anyázd, nem érdemli meg.
@rodeo36: Hát mert te is ott vagy a felsorolásban Putyin mellet. Ez elég nyomós érv nem? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mióta meghívott a vendégszobájába azóta nem találkoztam vele, mindíg vannak meglepetések

ilyen a magyar élet

brühüyyy
@rodeo36:

látod hőzönge meg elment szundizni, felkavarta habosra a szart és mint az eb ott is hagyta...
mit szedtek ezek ma? valami frontátvonulás van vagy csak simán hozzák a valódi formájukat?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

rodeo36 2014.08.23. 00:22:08
@rodeo36:

látod hőzönge meg elment szundizni, felkavarta habosra a szart és mint az eb ott is hagyta...
mit szedtek ezek ma? valami frontátvonulás van vagy csak simán hozzák a valódi formájukat?

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger: És mint jól tudjuk, a szar élmény is élmény...
@taga20: "tehát minél többet iszom, annál kevesebbet iszom:)))"

Ez egészen úgy hangzik, mint az, hogy Magyarország jobban teljesít.:D
Jó hírünk a nagyvilágban:

"A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a reklámadóval kapcsolatban közölt kommentárt pénteki számában.

A német cégeket nem csak Kínában veszélyezteti az állami önkény, és Európa közepén is történnek olyan dolgok, amelyeknek semmi közük a jól működő gazdasági rendhez – közölte A televízió mint az állam ellensége című írásban a FAZ szerzője, Johannes Ritter.

Ezt a jelenséget tapasztalja meg "fájdalmasan az RTL vállalatcsoport" - tette hozzá. Azt írta, "a magyar kormány egyetlen tollvonással drasztikus adót vezetett be: a tévécsatorna-hálózatnak ezentúl a bevétel (és nem a nyereség!) 40 százalékát kell befizetnie az államnak".

A FAZ szerzője úgy vélekedett, hogy az intézkedés mögött tisztán politikai számítás húzódik meg. Szerinte az RTL ugyan nem a kritikus politikai újságírás zászlóvivője, a kormány mégis azt akarja elérni, hogy távozzon az országból, és a piacvezető csatorna kerüljön nemzeti védnökség alá.

A politikai önkény miatt az RTL virágzó magyarországi leányvállalatából egy csapásra a csoport problémás gyereke lett, mindezt azonban a befektetők világszerte pontosan regisztrálják majd, és a jövőben elkerülik Magyarországot – tette hozzá a FAZ kommentátora."
hvg.hu/gazdasag/20140822_FAZ_Magyarorszagot_elkerulik_majd_a_befek

Persze pöllencs bolsevik narancséknak az se tűnhet fel, hogy "A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap..."

Nem a liberális zsidó világösszeesküvés, vagy a meleg balettáncosok szövetsége említi ezt.
Persze a h.bendzsi féle balfékek szerint minden facán halad, csak a libsik hörögnek.
@Knósszosz:

"_Nézd, én három éve itt szopom a tájékozódás csecsét, ez mondjuk biztosan nem tetszik egyeseknek, de őszintén szólva leszarom._"

Nekem tetszik, hogy és ahogy itt cicizel. Tanúsítom: Jó is az, különösen multi-funkci üzemmódban!:DD

Képzeld el, nincs időm főzni! Lassan fényevő leszek, csak épp nem világít a fejem, mint egy villanykörte. (lehet le is van kapcsolva)

Amióta a céghez begyűrűzött a 'jólteljesítés' (+milliárdok + egyebek becsengetése a köcsögök vetésébe), azóta mindenki sportból* melózik, mert 3. éve nincs fizu emelgetés, ellenben -komfortérzetünk növelését elősegítendő- lehet a cégnél focimeccsekre jegyet venni.

* olyan tevékenységcsalád, mint egy határozatlan idejű túlélő tréning rendszertelen időközökben 10 próbával és maratonnal könnyítve.

Még négy év, és Kádár jobb besorolást kap, mint Orbán, és Aczél toronymagasan liberálisabb besorolást kap, mint ezek a önfelkent kultúrhéroszok.

Erről az önfelkentről jut eszembe, hogy flekkent kellene sütni, de majd csak holnap. Ma dolgozok, holnap eszek, holnapután iszok, holnapután meg alszom. (ja, és a rohadt ikes igék is le vannak sz@lva)
@Knósszosz:
azt hiszem az másik hülye talált válaszolni. Tehát ma még nem sikerült bootolnom, csak butulnom.
@jaegtoer:
A "nyalásgenerátorával" vigyázz azért!
Tegnap a faxe-n csüngött, hepciáskodott is.
A többiről lemaradtam, az evezés és halevészet, majd halacska megúsztatása egy kis fröccsben lekötött, későn estem be. Volt kollégát (Angliában bacca a rezet, most épp kalandvágyból hazalátogatott) vittem el tegnap a vízre.
Durva nap volt? Narancsbolsevik segédcsapatok sehol?
Kubatov elvtárs nem lesz elégedett, Lúzer elvtárs is szomorú lesz... :(
@mattüveg: :)

@jaegtoer: :)

a franc se gondolta, hogy @Knósszosz: technikája ennyi embernek bejön és még a "nyalásgenerátor" se kell neki...
:DDDD
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)" nem a "nagyvilág"!

ez se tudni?
@guma:
Jaja... csak a mocsok beszólogatós német konzik. Szart képzelnek azok is, mi itten szabaccságharcolunk... ja.
Majd amikor Piktorka fejecskéjében felmerül, hogy mi lenne a két legnagyobb autóipari hazai (német tulajdonú) gyártó ellen is szabaccságharcóni, na akkor ugassanak!

Ha már a diplomáciában blama szegénykém:
"forrásaink ugyanis arra sem találnak semmilyen magyarázatot, miért nem mutat Magyarország szinte semmilyen szolidaritást legnagyobb területű szomszédjával, melynek területén ráadásul 150 ezres magyar kisebbség is él. „Az, hogy Robert Fico látványosan turbékol Putyinnak, talán még érthető abból a szempontból, hogy ő máig büszke arra, hogy a csehszlovák kommunista párt tagja volt, de Orbán esetében elég nehéz ilyesmiről beszélni” – mondta egy forrásunk, hozzátéve, rövidlátónak tartja a magyar hozzáállást, hiszen ha egyszer konszolidálódik a helyzet, a mostani ukrán vezetéssel kell majd a magyar félnek jó viszonyra törekednie.

Ehhez képest alig hallani támogató nyilatkozatokat Magyarország részéről, ellentétben például a lengyel kormánnyal, mely következetesen támogatja az új ukrán kormányt, és nem jut eszébe ebben a helyzetben autonómiaigényt megfogalmazni az Ukrajnában élő majd félmilliós lengyel kisebbség számára. „Megdöbbentőnek tartom, a minimális szolidaritás is hiányzik Orbán részéről Ukrajna irányába” – mondta a hvg.hu-nak egy brüsszeli forrásunk is.

Mindez tovább fokozhatja a magyar kormányfő, és a diplomácia elszigetelődését európai szinten, pedig már most sem túl jó a helyzet. Még a májusi brüsszeli uniós csúcson beszélt arról több forrásunk, hogy az egykor népszerű és elismert Orbán Viktort mára a legtöbb tagállami vezető úgy kezeli, mint például annak idején Silvio Berlusconit: „természetesen elviselik, és tárgyalnak vele, mert mégis csak egy tagállam megválasztott kormányfője, de nem kedvelik, és ha nem muszáj, nincsenek vele”. Ennek jeleként, úgy tudjuk, volt olyan uniós csúcs tavaly, ahol egy amolyan informális négyszemközti beszélgetést szerettek volna összehozni Orbán Viktor és Fredrik Reinfeldt svéd kormányfő között (aki egyébként a jobbközép Mérsékelt Párt elnöke is, tehát egy pártcsaládba tartozik a Fidesszel), de Reinfeldt köszönte szépen a lehetőséget, nem kívánt találkozni Orbánnal. Sőt, információink szerint, amikor tavaly májusban a magyar kormányfő Helsinkiben járt, a magyar diplomáciának sikerült lekötnie egy stockholmi kétoldalú tárgyalást is, de Reinfeldt végül ezt is lemondta. Persze ez sem annyira új, a svéd külügyminiszter is nyíltan bírálta a magyar kormányfőt."
hvg.hu/itthon/20140822_Orban_Ukrajna_Szankciok_NATO_csucs_Putyin
@guma:
Nekik ott a FAZ, nekünk meg itt ez a ...!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

mert te is csak ilyeneket találsz a hírekben...
a jó híreket kikerülőd, igaz???
ez pedig elárul mindent rólad!
jössz ilyen konzervatív államokkal, akik nem képesek liberális alapokat is beépíteni működésükbe, állampolgáraik érdekében...
közben észre sem veszed, hogy ettől már romokban vannak?
különben is ha kell majd a TEK kimenti a magyarokat onnan is mint Libiából azt a kettőt...
@guma: helyesen ez lett volna: akik MÉG képesek...
szóval, nem tudom hol jár a kezem...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Eléggé kimaradtam, mert tegnap nálam erősen havazott, de mintha a Benji-előfordulás gyakorisága növelte volna az egyhangúságot, de tud valamit ez a devolúciós egyed, vagy erősen vonzó a bónusz, mert minden mészárlás után újra kezdett tekergőzni mint a kettévágott giliszta.

Ja,ja az a fránya kalandvágy! Még jó hogy vízre vitted és nem jégre, de legalább fröccsöztetek! De ilyen helyzetben az Unicumra esküszöm. Egyszer Egy éjjeli kenuzásban valahonnan a Hernádról a Sajón aztán a Tiszán Tiszaújvárosig már csak az Unicum tartotta bennünk a lelket. Már úgy éreztük időtlen idők óta csak evezünk, csak evezünk és sehol a városi fények. A vége felé már kérdezgettük az éjjeli horgászokat, hogy: -Hol járunk?
Mire többen is: Hát a Tiszán!
Aztán ez egyiktől már úgy kérdeztük: -Milyen messze vagyunk Tiszaújvárostól?
Válasz: -Úgy negyedóra, húsz perc.
Barátom újra kérdezett viccelődve: - Biciklivel, vagy kocsival?
Válasz: Áááá, dehogy, motorral!

Este 7:30-kor indultunk, és hajnali fél háromkor elsőnek értünk a depónkhoz. Engem ketten két oldalról támogattak fel a stégre, mert az első helyen ülve nem tudtam a lábam kinyújtani, ezért kiszálláskor fel sem tudtam egyenesedni és felérve a táborhelyhez egy túrahordót toltak alám, de egy kicsit megemeltek, hogy rá tudjak ülni. Napokig nevettünk rajtam. Persze a fröccsnek is megvannak a maga jó tulajdonságai. Az is volt, de éjszaka jobban csúszott az Unicum. Kettő literes golyó fogyott. Merthogy két kenut összekötöztünk, ha jönne valami állat motorossal akkor ne bonyolítsuk túl a túlélést éjjel a senki vizén. Persze a végén már mi is fröccsöt ittunk, mert a pálinka is elfogyott.

Na megyek melózni. Már az agyamra megy ez a 'jólteljesítési cunami'. Lassan eltakarja a céget.
@jaegtoer:
Látod... alkeszok vagytok! A bendzsike is megaszonta! :))
Mi tudományos alapon fröccsöztünk (a hosszúlépés nem fröccs közben), visszaérkezve, a hajót elpakolva, a halacska mellé, úsztatásképp!
Essetunni... alkoholista csürhe... :)
@taga20: kedves rakoncátlan óriáscsecsemő te tudod miért bántottad rodeot? mert én nem láttam az okát
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Elfelejthetnéd ezt az alkesz dumát! :)

Megmondta a vezér inni kell és kész.
Nem mindenkinek megy a pávatánc, bendzsa kicsit nehezebb mozgású, még nem állt át.

Alkesz mától nerkompatibilis áfa/jövedéki adó generátor.

Amúgy meg egészségedre! :)
@taga20:

"_ ismered, nem?
miné többet, iszom annál jobban remeg a kezem, miné jobban remeg a kezem, annál többet kilögybölök, minél többet kilögybölök annál kevesebbet iszom. tehát minél többet iszom, annál kevesebbet iszom:)))
egészség! _"

Italt nem lötyögtetünk ki semmilyen -még nagyon megesett-elesett- állapotban sem:)
És mint felegyenesedett gerinceseknek, ezt észben kell tartani, történjék bármi, még akkor is ha nyakig állunk a Finlandiában, vagy az Absolutiában:) Az eperfa hordóban érlelt Mirabella az teljesen más. Ott az esély mindig 50-50% :D különösen lelki vívódás fennforgása esetén. Ez a vívódás úgy néz ki: Ez annyira finom, igyak még, vagy ne? Csak egy kupicával, vagy stampedlival vagy mégis inkább egy pohárral? Vagy elég volt már? Áááá, gyerek még az idő!:)
@guma:

Vannak esetek, amikor az idősíkok összecsúsznak és térré alakulnak:)
Nagyon kedvelem Knószoszt. Az első ami eszembe jut róla, a szelíd jóság. ...és csak azután az ínyenc, az ízek kéjence, a gourmet, a görög, a mediterráneum szerelmes vándora.
Na, elmentem dolog van. A szentségit!
@mattüveg:

" Lassan fényevő leszek, csak épp nem világít a fejem, mint egy villanykörte. (lehet le is van kapcsolva)"

Ez utalhat izzószál- vagy töltethiányra is:)

"(ja, és a rohadt ikes igék is le vannak sz@lva)"

Mit szólna ehhez Vendler Zénó?

www.nyest.hu/hirek/egy-magyar-nyelvesz-akit-a-vilag-jobban-ismer-mint-sajat-hazaja
@sjz:
A pö..öm se akar ner kompatibilis lenni! Holnaptól nem is iszok! Na jó, lehet, h.holnaputántól csak...
@időtolvaj:

"Ez utalhat izzószál- vagy töltethiányra is:)"
Jé?! Ez önkényes kivagyiságomban eszembe se jutott!:)

"Mit szólna ehhez Vendler Zénó?"
És mit szólna az 'új' nyelvtani szabályokhoz? Elkurvulásom rögökkel ékesített sima útján nem véletlenül indultam rossz irányba:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Tudod, hogy nem erre akartam utalni. :)

Engem nem tudnak eltántorítani, nekem mindegy mikor mit mond a pávatáncos. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Arról nem is beszélve, hogy bármennyit is iszunk, nem vagyunk alkeszek. :)
@jaegtoer: "Az első ami eszembe jut róla, a szelid jóság..." Knószot olvasom, megjelenik előttem Baradlai Richárd /Jókai/...../ne nevessetek/
@sjz:

Tudod mennyibe kerül kijózanodni?
@KÁTÉó53éúétr6: :)

nekem senki más nem jelenik meg, "csak" az érzelemdús mégis nyugalmat árasztó, megértően kedves @Knósszosz:...

@jaegtoer: :)

"Az első ami eszembe jut róla, a szelíd jóság"
szeretem ezt a fickót.

(bocs, @Knósszosz: ma úgy tűnik, kiveséztünk! :DDD)
Ezek az öntökön szúrástól sem ijednek meg! Amikor a Hagyót, a Molnárt és a többieket, választás előtt vitték rabláncon, az csupa hepi. Most a nyíregyházi tótumfaktum ellen van, bűnvádi eljárás, máris, piszkos, kampányfogás!

hvg.hu/itthon/20140822_All_a_bal_Nyiregyhazan_a_Fidesz_szemelyes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_8_22
@guma:

Ma főzzünk vesevelőt:)
@guma:

2 van neki, az hozzá jár:)
@tristen2005:

az nem így műxik! vagy főzöd vagy kirántod...
majd a tálalásnál lehet dönteni, hogy mi jár hozzá...
@guma:

A kirántást azt rád hagynám! Tapasztalat hiányában, nem vállalom:)
@Benjamin Eisenberger: "A FAZ is csak papiron konzervív...pont mint a wasinghton post."

Te ellenben, a valóságban vagy retardált... bár papírod nyilván nincs erről...
@tristen2005: Teréz Anya ájtatds manó, Knószi nem
@Sir Bates dö Hól: :)

hasonlót akartam írni, de lebeszéltem magam, mert elment a kedvem a csökkent értelmi képességűhöz szólni.
napok óta nem olvastam a blogot sem, így a "visszatérésem" sem akartam vele megmérgezni...
amikor benéztem csak azt a kb félórát néztem meg mindig, hogy tudjam milyen a hangulat...
@guma: biztos az ostobaságom jele, de nekem kell, hogy ne csak a lelket-észt lássam,....te például Emma /nem jut eszembe a vezeték neve/ az első orvosnő vagy
@tristen2005: na most miattad kifutott a paradicsom a fazékból a tűzhelyre, kell neked Teréz Anyut emlegetni
@KÁTÉó53éúétr6:

Legközelebb, kötözött paradicsomot vegyél:)
@tristen2005: Meg tudod-a mondani , hogy a kötözött paradicsomot hol árulják?...te jóságos Lucifer A bohóc
@KÁTÉó53éúétr6: :)))

köszi!
ez annyira aranyos és annyira jól eső nevetést csaltál a délelőttömbe, hogy el sem lehet mondani! :)
én magam csak egy sikeres "lelkiszemetesládának" tartom magam, akinek még a legtüskésebb emberek is sokszor megnyílnak...
talán ezért "tombolok" minden műfajra lecsapva, vagy csak csavargok néha kikapcsolódásképpen...

(de ha szabad megjegyezni én Vilma nevű első magyar doktornőnket "ismerem" az Emma most nem mond semmit...
lehet, hogy pár perc vagy óra múlva aztán beugrik majd ő is... :DDD)
@tristen2005:

na ezért most reggelit kapsz - de meg ne fulladj! :D

szem-szajnak.postr.hu/a-ferfi-alma
-szendvics
@guma:

Rossz a link, keresett blog nem létezik! Nekem ezt írja.
@tristen2005: pedig eszméletlen adag szendvics van ott - nekem...
akkor újra! hátha most jó lesz... :)

szem-szajnak.postr.hu/a-ferfi-alma-szendvics
@jaegtoer: pacsi! :D

akkor Emmát már nem is keresem :)
@guma:

nincs benne lilla hagyma
@guma: Igen Vilma /ma-ma, hahaha tristen már kijavitott/ Örülök, hogy értetted igy is kire gondoltam.
@jaegtoer:

most szeleteltem!:)))
ablakot nyiss :D
@jaegtoer: Értettem!!! Direktor! Vilma /rohamos romlásnak indult a memóriám/
@guma: Emma?? Kodály első felesége se rossz, de róla nem sokat tudok
@Benjamin Eisenberger:
Há`persze aranyom! Csak a volt KISZ titkár haverod, akarom mondani volt Liberális Internacionálé alelnök haverod a konzi.
Te hülyébb vagy, mint elsőre tűntél... szereted a libsibolsi Piktort, de ez valami homoerotikus vonzódás, konziknál ezért kinéznek, libsiknél beleférsz... :(
@KÁTÉó53éúétr6:
direktor?
dehogyis! csak véletlen.
@guma:

Felszeleteltél egy Lillát is? brrrr!:)
@jaegtoer:

hű b+! ennek nagyon alászaladtam. hahahaha
mit iszol?
@jaegtoer: " Italt nem lötyögtetünk ki semmilyen -még nagyon megesett-elesett- állapotban sem:)"

Sajnos mégis előfordul az, még a legunrtodoxabb voluntarizmussal is (a gravitáció még az Úr felszentelt napján is működik, a kurvannyát neki).
VISZONT: a földgolyó is csak egy olyan közlekedőedény, mint a pohár (pikoló, korsó, vödör...), és gyakran a tisztasága is vetekszik azzal - nem szabad az arányok miatt meghőkölni.
@Benjamin Eisenberger: " A FAZ is csak papiron konzervív...pont mint a wasinghton post. "

Jómondod.
Sok egyéb mellett a konzervatívizmust is mi szarjuk. Most má Putyin is segít (Kína székrekedésre hivatkozva éppen távol).
És nagyon dübörgünk.
@jaegtoer: A minap családom hivott vacsorázni,én szóltam: "várjatok még Direktort elolvasom" és az te voltál.Szeretem a szatirikus hangulatú irásaidat...is
@jaegtoer:

Ott van Lilla mellette, csak a két hagyma nem látszik.
@KÁTÉó53éúétr6:

Kedves tőled. Tény, hogy szeretnék és igyekszem is mosolyt csalni az arcokra. Időnként néha sikerül.
@látjátok feleim szümtükkel:

Maradnék a hagymánál. Hát hiányzik nekem egy sárkányállat?!:)
@jaegtoer:

Hát honnan a francból tugygamén, hogy neked mi hijányzik?
@Knósszosz:
@mattüveg:
@guma:
@tristen2005:
@KÁTÉó53éúétr6:
@jaegtoer:

Na... nem tudom mit mondjak, de kösz nektek!
Ti vagytok (többek között), akikért minden nap meg kell olvasnom a blogot! De bocs, ne hozzatok már kellemetlen helyzetbe, nem vagyok én valaki, csak olyan szürke izé, mint ti. Persze ti nem vagytok azok, nem véletlenül számít a véleményetek, ezért nem hagyok ki egyetlen napot sem, ugyan is érdekel mi a véleményetek erről a kibaxott nihilről, ami körülvesz bennünket.

Köszmégegyszer, miattatok érdemes idejárni, és bocsánatot kérek azoktól, akiket nem említettem! Szerintem tudják, akik fontosak nekem...
@tristen2005:
"Teréz Anya az smafú?:) "

Knósszosz Anya? Na ne... ez túlmegy képzeletem határain
süti beállítások módosítása