Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.30. 05:19 Fabius

Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!

Címkék: fidesz népesség botos katalin

Kigömbölyödött Mindenórás Tábornok nertársról eddig azt hittük azért válik gömböcöid formájúvá, mert a jólétben rágás nélkül egyben csúszik lefele neki a mangalica sonka. De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós, hogy ne fogyjon tovább a magyar, mert példamutató akar lenni: amit ő tud, azt a meddő nők is tudni fogják és slusszpassz. Nincs kivétel, nincs lacafaca, aki nem szül eleget reggelre, nem kap nyugdíjat - annyit - estére. 

orbán_szobor.jpg

Mondhatjuk, nekem könnyen jár a szám, a Népesedéspolitikai Minimumot átugrottam rég, utódlétszámban hoztam az elvártat, és úgy tűnik az iskolázottsággal se lesz gond az egyetemista nagyobb, és tanulmányi versenyeket nyerő kisebb csemetém eredményeit elnézve. Meg amúgy is elmúltam 35, szóval mindenem megvan, hogy jó nyugdíjam lehessen és felpontozhassanak a krónikus gatyakurkászásban szenvedő nemzeti inszeminátorok. Mégis idegesít, hogy ezzel a büntetőnyugdíj dologgal Viktorék ismét a gatyánkban nyúlkálnak, és nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét. Hogy az így mitől lesz munkaalapú, ha a munka a nyugdíj alapja sem lesz, ne is kérdezd, nyájas olvasó. 

Meg azt sem értem igazán, hogy miért akarják ennyire magukévá tenni az Antall kormány egykori agymenését? 

Mert ez a ritkán szexelő Botos Katalin asszonyság nem az első hülye abból az alomból. Emlékszünk még, ugye, hogy Boross Péter is a gyermektelenségi adó belengetésével hozta fejére a népharagot. Úgy látszott akkor, hogy a vihar elültével megjött az eszük, nem büntetik a gyermekteleneket, hanem Matolcsy fog kidolgozni akkora faszaságot, hogy szaporábbak leszünk a jólét-boldogságban, mint a nyulak. De ez nem annyira jött össze, így itt van a másik félkegyelmű, aki mai szavai -

"A születésszabályozás lehetőségének hétköznapivá válása, a fogamzásgátlás lehetősége, a jogi feltételek megteremtődése a nem kívánt terhesség megszakítására, a női emancipáció – megítélésem szerint – nem feltétlenül kívánatos tartalmú megvalósulása, a szexuális szabadosság társadalmi elfogadottsága, médián keresztül ömlesztett terjesztése, az individualista, neoliberális filozófia elterjedése, a vallásideológiák háttérbe szorulása: ez mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a szexuális szabadság szexuális szabadossággá váljék."

- után holnap simán kihirdeti a Ratkó korszak kevésbé kacifántos, cserébe sokkal érthetőbb jelszavát:

"Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség! "

 Gyermektelenségi adó nem kell, de egy átmelózott élet után lepontozott nyugdíj az simán belefér. Ez nem annyira Rákosi-Ratkós, ennek kimondását simán bevállalhatja egy elhízott, megőszült, lecsúszott, nőnemű Joe Peschi hasonmás, mert az Orbán kormány minden hülyéjének meg kell szólalnia előbb, vagy utóbb. Elvégre az embert már rászoktatta szex helyett a kemény fizikai munkára, örömszerzésre időt nem pazarol, úgyhogy kurvára ráér azt az álmot polírozgatni, hogy kéne nekünk élni egy általa elképzelt unalmas fapina világban, a szaporodásra képességünk hiányában félnyugdíjból. 

 

841 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr946558463

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Teréz Anya, vagy Apa? 2014.07.31. 11:47:43

Teréz Nyanyus: Az emberek haláltusáját kéjes örömmel átélő szadista nőtől való idézést semmilyen közösségi oldalon ne lájkold és ne továbbítsd! Amit nagy valószínűséggel a propagandagépezete írt neki. Csak egy bűn ronda nő volt, akihez amúgy sem nyúl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mar irtam tegnap, hogy rohadna rjauk az eg, idiota barmaira, ekkora okorseget sunyisagot es orbitalis rablast ismet kitalalni. Ehh, megint felcsesztem az agyam, es akkor meg nem is beszeltem a nagyproblema meddosegrol, a 40- tuli terhesseg veszelyeirol, a bolcsode hianyokrol, az oktatasrol, az egeszsegugyrol. Tegnap is hataron tuli mar nyugaton levok kereste, hogy meddig maradunk meg a mar nem is annyira lajtos diktaturaban, mert csak ovatosan, ki tudja meddig szabad a menes.
Azt a nőt Rambó és Connan se dugná meg, és azon se is csodálkozom, hogy a férje még nem kapott Nobel díjat!
"Nincs kivétel, nincs lacafaca, aki nem szül eleget reggelre, nem kap nyugdíjat - annyit - estére."

Én ezt a dolgot összekötném mondjuk az adózással netán minimális iskolázottsággal is.
a szaporodásról ennyi jut szembe

az isten b+ ezt a sok rohat hazaáruló dakotát
Hisz minden olyan szép, olyan jó, olyan tökéletes ebben az országban, hogy tényleg csak ez a gond.
Az a sok impotens, vén fasz nagyfejű "politikus" meg a haza boldogítására már nem tud mit kitalálni - mégis csak vannak emlékeik, amikor a punci körül matattak még...
Mert ugye a sok kreténben fel sem merül, hogy ha nem a segélyek igénybevételére csinálnák egyesek csak a sok gyereket, akkor mintha a társadalomban, a szociális ellátórendszerekben olyan feltételeket kéne teremteni, ahol a szülő nem aggódva viszi el a csemetéjét az oviba, suliba, netán a kórházba.
Ahonnan, mint tudjuk az alulfizetettség miatt a legjobb szakemberek mára megpattantak, sőt apránként kifogyott már az elhivatott réteg is (TISZTELET A KIVÉTELNEK - mert elvétve van).
Ahol láthatjuk és tudhatjuk a gyerekünknek jövőjét és a későbbi egzisztenciáját felépül, az oktatásban a lehetőségét a továbblépésre - nem pedig a pártköcsögök handabandázását és kioktatását kell hallgatnunk és a kivételezett helyzetben lévő "pártelit" hülyébbnél hülyébb, IQ light beszólásait hallgatnunk arról, hogy "mindenki annyit ér, amennyije van".

Pláne undorító eleve az a szar és szánalmas duma a munka alapú társadalomról olyan hiteltelen szájakból, akikről nagyon jól tudjuk, hogy életükben a munka... hát hogyan is mondjam, csak a politikai kurválkodásban és a közös javak újraelosztásában merül ki, amit fejlettebb államokban szimplán lopásnak és gátlástalan pofátlanságnak hívnak.

Mondjuk ezt a fából vaskarikát a sok ecceri baromnak hogyan sikerült összerakni, amit Fabius is felvet:
"Mégis idegesít, hogy ezzel a büntetőnyugdíj dologgal Viktorék ismét a gatyánkban nyúlkálnak, és nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét. Hogy az így mitől lesz munkaalapú, ha a munka a nyugdíj alapja sem lesz, ne is kérdezd, nyájas olvasó."
Öööö... érted, munkaalapú államban a nyugdíj nem munka alapján lesz, hanem a szaporodási képessége alapján - dikkmán, há'detezsvérem írcsímánmeg.
MAAAAAAAARGIT, NOOOORMÁLIS???
Bár az is igaz, ezeknek a narancsbolsi ecceri népeknek ez így pont faca.
Hisz eszük, nyelvük csak a vezér seggéig terjed...
Nem kell/lehet vacakolni, irány az előre!
Az állatvilágból vett minta szerint - amikor egyes fajták nőstényei a párzás után elfogyasztják a hímeket - a 2 szoba, 3 gyerek,
4 kerék és 50 éves életkor megléte esetén unortodox (államilag támogatott) lakoma lebonyolítása.
További,kiegészítő(nyugdíjascsökkentő)
intézkedés szükséges még a közlekedési szabály megváltoztatására, mely szerint 60 év feletti gyalogosoknak kötelező a piros lámpánál való átkelés.
Az egészségügyi folyamatok alapvetően jó irányban haladnak, de - a korosztályos célzott fertőzésekkel (járványokkal) és irreverzibilis beavatkozásokkal - a hatékonyságon javítani
kell.
Punktum, oszt jó napot!
Szerintem a fideszkádéenpések megint egy jobbikos ötletet akarnak lenyúlni és szarul megvalósítani. (megjegyzem korábban az alábbit még FAB is az egyik támogatható jobbikos ötletnek tartotta)

"A Jobbik régi javaslata a szülői életjáradék bevezetése is. Ennek lényege, hogy a gyermekvállalást és nevelést tegyük nyugdíjszerző tevékenységgé, vagyis a felnőtt és munkába állt gyermekek jövedelemadójuk egy meghatározott százalékát közvetlenül szüleik nyugdíjának kiegészítésére ajánlhassák fel. Ezt a rendszert a Jobbik a tervezhetőség miatt alkotmányban garantálná, vagyis nem csupán a mostani nyugdíjasoknak segítenénk, hanem egyúttal ösztönöznénk a mai párokat is a felelős gyermekvállalásra és nevelésre, mint idős éveik öngondoskodásának legbiztosabb forrására."

alattyan.jobbik.hu/content/vona-g%C3%A1bor-gondolatai-n%C3%A9pesed%C3%A9spolitikai-vitanapon-teljes-v%C3%A1ltozat
Már sinen van az orálmuzsik népesedéspolitikája,vissza lesznek hívva a félázsiaiak akik anno végigmentek a magyar nőkön,nemesítve a magyar fajtát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: KGBéla már eleget tett,neked már nincs itt feladatod.
@DR. INKVIZITOR:
Ezeknek a pöcsköszörűket, akik ezeket a szánalmasékat továbbra is szopják, még az első éjszaka joga sem riasztaná el, ha a saját gyereküket kéne feldobni, akkor sem.
Hisz a helyi narancsführernek, a Pártnak, "kegyelmeséknek" tenné... pedig csak félkegyelműek... kib.szott birka ország ez, sok félkegyelművel, nagyon csicska néppel.

Orbán csak egy ilyen bugyuta népségnek tudja ezt a szart beadni, hisz gondold el, ha mondjuk Ausztriában megpróbálna az ottani miniszterelnök egy hasonló faszságot, a beszédjének nem jutna a végére sem, mert letartóztatná az ügyészség és jobb esetben valamilyen grazi "regenerálódásra" zárnák be...
@toportyánzsóti:
A dzsobbik szánalmas propagandistája korán reggel? Állítólag nyaral...
Hiába na, neki sem egyszerű, meg kell dolgozni a betevőért, orosz gazdái szeme meg rajtuk van, hülyének lenni, meg állampóóóógári jog! :))
Ezt az összeállítást remélem láttátok:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6urBZMxCAEQ

Amikor a mentális problémák a felszínre törnek, egy ország szív...
Nemzeti Inszeminátor Pontok lesznek... (NIP)

logója ugyanaz mint a trafikoké... 18as karika körül nemzeti szalag

mindenkinek kötelező lesz betérni naponta eccer...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
neked is vannak hasonló ötleteid? és kifejtenéd 3-4 bővített mondatban?

itt várom, tűkön űlve, mi is az a katolikus dzsobbikos megoldás ami azonnali megoldást ad aZ AKUT PROBLÉMÁRA

nincs kiduma, teprovokáltad, ehelyett inkább áztatnád magad egy picinyt a tenger hűs és egészséges hullámaiban valamikedves zenét hallgatva és a kedveseiddel trécselve érdektelen de vidám dolgokról, és persz valami üdítő itallal öblögetve

egészségedre

semmi kiduma, brühüyyy
Egyrészt már vannak kommentelők akik védik ezt a felháborító faszságot (és most nemcsak gabrielre gondolok), valamint a cinken olvastam egy elgondolkodtató kommentet, hogy valójában mi a célja ennek a törvénymódosításnak:

"Ebben nem az a poén hogy mennyi, hiszen a 35 év alatti fiatalokat érintené akik 30 év múlva mehetnek (?) nyugdíjba (ha megéri az emberiség)és akkor az 1 millió is lehet semmi, vagy a 1000 is sok.

Itt az a trükk hogy 30 éves vagy, bevállalsz 3 gyereket felneveled iskoláztatod, és többet kapsz, .......de csak akkor ha kapunk még legalább 35 évet, mert ŐK meg akarják szüntetni.

Vagyis ez egyfajta szavazótábor szerzés, aki ezt bevállalja annak élete végéig a Fideszre kell szavazni."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
a csimpánzok, gorillák, hangyák és a méhek, darazsak megoldották eme problémát

talán egészséges lenne tanulmányozni ezeket mivel sikeresek...egy méhkirálynő és udvartartása példamutató lehet ennek a poloska bandának akik (amik?) gyereket is lopnak mert csinálni az olyan munkaigényes

brühüyyy
@rodeo36: Már szaladok is fürcsizni csak benéztem.:) Amúgy az életjáradékos ötlet szerintem is normàlis. Remélem szépen gyógyulgat a sebed.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): terelni kell:

Az 598 egyéni jelöltből 196 bukott meg a választási pénzek elszámolásánál, amiért 233 millió forintot kell majd fizetniük – írja a Blikk.

www.hir24.hu/belfold/2014/07/29/rengeteg-jelolt-bukott-a-valasztasi-penzzel/
@aritus:

belepofizok:

ez hasonló a rezsidémonhoz csak annál is szarabb (és be van vallásozva kurváara ribanc kurva annyát annak vén kövér picsának aki a többiek mellett pofázik baromságokat meg a ködmönösök és a dzsobbik meg a sok többi agymentes ...)

@boli-nak már tettem egy javallatot, mit is kellene koppintani a millió éves sorozatos sikerre való tekintettel

brühüyyy
@rodeo36:
Majd jól elkalandoznak a Piktorék és zsákmányolnak ... indiai gyerekeket. Ott úgy is túlkínálat van... ja, nem kell, hisz nálunk is dakota a főnök, porontya is van, van a dinasztiának utánpótlása, szaporák, mint a nyulak.
Csak az eszük is annyi, a terménylopáson kívül...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

áztasd, a sós víz sokmindent kellemesen kikezel

látom nincs ötleted eccse

milyen éltejáradékról regélsz, ki ad kinek és mit, miből, mennyit?

sebem -tegnap friss pakolást adtam neki- jól gyógyúl, a varratokat és kapcsokat péntek körűl épik ki...utána megyek eltáncolni a fekete hattyú bánatát

brühüyyy
Az a baj, nem csak a gatyánkban turkál, hanem a pénztárcánkban is!!
Ezekről a fideszkommenistákról még az is elképzelhető, hogy visszahozzák a Ratkó gyerekeket.

Mindenben utánozzák a komcsikat, csak a lopás mennyisége más, most nem szöget lopnak, hanem ellopják a vasgyárat mindenestül.
Ratkó korszak, Ratkó korszak, Ratkó korszak, csak abban a környezetben fordult elő, hogy az anyák parancsra szültek. Illetve, volt még egy alacsony kefe bajuszos emberke, aki parancsra születte az a nőket, de ő egy magasabb rendű árja faj kitenyésztésében volt "érdekelt".
A mini elnökünk s fajnemesítő szándékkal akar magasabb népszaporulatot, vagy mit szeretne elérni?
Tiltsa be a fogamzásgátlás minden formáját, és legyenek konzervatívabbak, mint z egyház (a KDNP-s Haverjaiknak egy nagy benyalás lenne) és legyünk Európa legvidámabb tenyészbarakkja.
segjukában havasi nyelve...
szájában a cár fsza...

ideje a kiráji pöcörővel is foglalkozni
@s.g.l.: mijen gyárat?

már nincs gyár...

a tejjes nemzeti vagyont tojják ofsóherba
@The Ghost Wolf:

fiziológiai tény az, hogy a halálosan fáradt (kimerült) ember nem alkalmas egészséges utódok létrehozására, egyáltalán nincs is megfelelő libidója

ezt a guggoló mellszobor is tudhattya, mióta összekalapált néhány purdét már régóta lankadt és már nem is emléxik milyen is "az"

inkább pálesz meg a hurka

brühüyyy
@Sejk a derék katona:
"Nemzeti Inszeminátor Pontok lesznek... (NIP)"

és lesznek mintavételi pontok is, ahol a férfiembereket lefejik? :D
"drágám, leugrom a sarokra a gizihez, a Nemzeti Mintavételi Pontra, ma rajtam a sor!!!"
@aritus: @rodeo36:
Nem kell a rezsidémonig meg a még csak körvonalazódó gyereknyugdíjig elmenni. Családon belül tudok olyanról, aki csak azért szavazott Viktorékra, mert ezzel látta biztosítva, hogy 2 év múlva el tud menni nyugdíjba 40 éves munkaviszonnyal, ill. hálából szavazott rájuk ugyanezért, hogy el tudott menni nyugdíjba korábban.
Egyre inkább terelnek abba az irányba, hogy lófaszt fizessek adót, mindent feketén, és majd magam gondoskodok a nyugdijamról (is).
Azért egy hoppácska-apróságot érdemes megjegyezni.

A családi adókedvezmény kiterjesztésével már nem csak az SZJA-t, hanem a befizetett nyugdíjjárulékot is lehet annak összegével csökkenteni, ha a kedvezmény teljes összegére az SZJA nem jelent fedezetet.
Nem pontosan emlékszem, de többszázezer forintos fizetésről beszélünk már 2 gyerek esetén is, 3 gyereknél meg vagy 600.000 forint a határ. Vagyis ekkora összeg alatt semmilyen adót és egyéni járulékot nem kell fizetni, így nyugdíjjárulékot sem.
Az csak egy része a dolognak, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező többgyerekes családok ezek szerint arra a nyugdíjjárulékra kapnak kedvezményeket nyugdíjas korukban, amit BE SEM FIZETNEK a kasszába, de ha itt most az a cél, hogy mindenki kefélni kezdjen 35 év alatt, mint a nyúl, és így gyakorlatilag egyre kevesebb család fog SZJA-t meg nyugdíjjárulékot fizetni, akkor mégis mi a pék faszából lesz nyugdíja a MOSTANI nyugdíjasoknak, és honnan fogják pótolni a kieső SZJA bevételeket?!
Mert az azért igazán csúnya baleset lenne, ha a jelenkori szinglikkel, élettársi kapcsolatban élőkkel, gyermektelen vagy egy gyermekes családokkal teremtetnék meg a mostani SZJA és a mostani nyugdíj fedezetét, aztán még jól meg is büntetőnyugdíjaznák őket, mert basszameg, nem vállaltak elég gyereket, a szemetek!
Egy hozzáértő (esetleg Mariann19:)) elmagyarázná ezt, hogy jól értem-e?

Egyébként meg ezt a 35 éves kort, hogy csak az alattiakra él, ez a baromság. Bármikor átírhatják 45-re vagy 55-re, kényük és kedvük szerint, "Miért nem gondolták a jövődre, seggfej!"-felkiáltással. 35 évesen mennyivel könnyebb elkezdeni a nyugdíjra gondolva gyereket vállalni, mint 40 évesen? Miért nem 30 év a határ? Vagy 25? Vagy 18, a nagykorúság határa, amikor az ember eleve elkezd gyermekvállaláson és családalapításon gondolkodni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem akarom úgy érteni, hogy te ezt igazán a cigányozással kötötted össze, nemde?
Nem lehet, hogy egy ujjabb front nyitása ez csak: gyerekesek - két gyerekesek - mégtöbb gyerekesek között?Vagy a tusnádi beszéd túl nagy port vert fel, inkább a gyerekcsinálásról-- nyugdijról beszéljenek az emberek? Nem tudom, csak kérdezem? Mert, ha nyugdíjról van szó, akkor a legegyszerűbb, hogy a megígértekhez híven, nyissák meg a magánszámlákat,utalják vissza az ellopott magánnyugdíjakat kamatostul,már ha ennnyire féltik a nyugdíjat, azt, hogy a népek mikor, mennyit, és hol kufirconak, ahhoz meg az ég világon semmi közük sincsen.
@The Ghost Wolf:
Konkurrálni Kínával az olcsó munkaerőben, ami közelebb van Európához, és az egyre növekvő szállítási költségek miatt egyre vonzóbb alternatíva lesz.
Esetleg tömeggel lenyomni még a ruszkikat is.
Azért ugye az még megvan mindenkinek, hogy az új alkotmány szerint nyugdíj már nem jár, ellenben a gyermekeknek kötelességük eltartani a szüleiket. Ezek után miért is rugózunk azon, hogy mennyi lesz a nyugdíj? Ha viktor-basin múlik, akkor semennyi, hisz az nem jár. Kínában sincs ilyen, s lám, mégis sikeresek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:)

lazíts!
ha minden lelki terrort amit elkövetnek, ennyire mellre szívsz, lerobbansz...
sajnálnám!
Már nem "járulék", hanem adó, pont azért, hogy, ha eljön az ideje, ne a zsömle legyen kicsi, hanem a pofád nagy.

Pár kérdés:

- Mi van, ha papírom van róla, hogy nemzőképtelen vagyok?
- Mi van, ha papírom van róla, hogy buzi vagyok?
- Ha házasságszédelgő vagyok, és nyolc gyerekem van nyolc anyától, azt beszámítják?
- Mi van, ha negyven év házasság után EGYSZERRE jelentkezik be három, nyugdíjkorhatár felé araszoló faszi, hogy ugyan csináljunk már apasági tesztet, mert ők úgy emlékeznek, nekik is megvolt Margitka ott Balatonlellén?
- Ha elveszek egy nőt három gyerekkel, és felnevelem őket a tróger apjuk helyett, attól azért még a kurva anyámat?
- Az milyen már, hogy egyik kezemmel bevezetem, hogy a GYEREK iskolai végzettsége beleszámítson a nyugdíjamba, a másikkal meg szétbaszom az oktatást?
- Mikor takarodnak el ezek a tetves retkes mókus román kurva anyjukba?
- Egyben bejelentem, új rekord született: a politikusbűnözés fennállása óta először sikerült ugyanazt a dolgot kétszer ellopni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a MANYUP-nál meg a saját bérem után fizetett járulék egy meghatározott részét irányították át, az én saját, későbbi nyugdíjalapomba.
ez szerintem tervezhetőbb és tisztább viszonyokat teremtett volna.VOLNA
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"__Az csak egy része a dolognak, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező többgyerekes családok ezek szerint arra a nyugdíjjárulékra kapnak kedvezményeket nyugdíjas korukban, amit BE SEM FIZETNEK a kasszába__"

Köszönöm. Mert az lehet, hogy csak egy része a dolognak, de igen fontos része a 'ki fizeti a révésznek'.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Öööö... érted, munkaalapú államban a nyugdíj nem munka alapján lesz, hanem a szaporodási képessége alapján - dikkmán, há'detezsvérem írcsímánmeg.
MAAAAAAAARGIT, NOOOORMÁLIS???"

a legszebb az, hogy meg sem tudják magyarázni mit gondolnak a munkaalapú állam alatt...
hiszen a most aktív létszámba a külföldön dolgozókat és közmunkásokat is beszámolják, meg sem éri el a 2008-as munkáslétszámot.

www.atv.hu/videok/video-20140729-hirvita-2014-07-29

más: hahaha
azt a videót én is lenyúltam az este és tgm után beillesztettem a román lapok zseb putyinja elé...

offforever.blog.hu/2014/07/29/tusvanyos_utan
@évásanyó: Meg azon is gondolkodom, hogy megint az egyén kimaradt ebből a nagy gyerekszaporulatból, mert, mondjuk, van olyan pár, akik dolgoznak, mint a nyű, de nem akarnak egy gyereket sem, mert nem, nincs hozzá türelmük, nincs hozzá kedvük, akármiért, mert, nem, azután vannak olyan párok, akik csak és kimondottan egy gyermeket vállalnak, ha több lenne, már idegesítené őket, a gyermekek cívódása, az egymással való versengés, akár pozitívan, akár negatívan, és akkor bele se számoltam, az anyagiakat, az jelen esetben másodlagos számomra.Viszont, ha muszájból van az embernek több gyereke, óhatatlanul megeshet, hogy nem fogja egyformán szeretni őket, hiszen ráerőszakolták, nem ő választhatott.Az ilyen nem szeretett gyermekek általában deviáns magatartásformát kell, hogy válasszanak, hiszen fel kell magukra valahogyan hívni a figyelmet, deviáns felnőttekről meg most nem beszélek.
@jaegtoer:

még kiegészíteném azzal, hogy eltörölték a nyugdíj felső határt mert ugye jó pár képviselő nyugdíjba kényszerült és őket kompenzálni kellett...

így lesz lassan csúcs átlagnyugdíj, amivel megint jól fellehet hergelni az aktív adófizető polgárokat!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Én a királyi barom, Tusványoson elhangzott böfögése óta azon vagyok kiakadva, hogy Magyarország még nem áll lángokban. Ugyanezek a magyarok 2006-ban lángba tudták borítani Budapestet. Most ugyanezek az emberek mélyen kussolnak.
Ezek szerint minden ennyire rohadt fasza ebben az országban?
Mindenki azt hiszi, hogy a közmunkaalapú társadalom majd meghozza a gazdasági fellendülést? Ennyire nagy sötétség van ebben az országban? Mi lesz itt az önkormányzati választások után?
És ez csak néhány az engem izgató kérdések közül.
- Arra talán lesz valami mentesség, elnöki kegyelem, anyja neve, TAJ-kártya, három példányban. Ebben az esetben meg nyugodtan lehetsz még nevelőszülő, úgyis fel akarják számolni az árvaházakat.
- Szopacs. Pont erre van kitalálva.
- A rendszer -egyelőre- nem jutalmaz, csak büntet, így nem.
- A 4. és az 5. kérdésed eleve abból a tévedésből indul ki, hogy "A család az, ahol a papa, a mama és a gyerekek élnek együtt, boldogságban" KDNP-s család-eszményképtől bármiben is képesek vagy hajlandóak eltérni. Nem, és ez leginkább akkor látszott, amikor kijelentették, hogy családon belüli erőszak nincs, csak "kapcsolati erőszak". Az ezen kívüli lehetőségektől a rendszer úgy lefagy, mint a Windows95 anno.
- Olyan NER-es...
- Tévedésben vagy, fent már @aritus: megpedzette, hogy ebben is lehet némi szavazatnövelő-rendszerkonzerváló szándék.
- Nem ez az első rekord, nálam a 208%-os adókulcs vezet (amit a tranzakciósilletékelőirányzat-nemteljesülési adóhoz kapcsolódóan állapítottak meg).
@rodeo36:

finoman fogalmaztál...

miért?
@The Ghost Wolf:

"A mini elnökünk s fajnemesítő szándékkal akar magasabb népszaporulatot, vagy mit szeretne elérni? "

ágyadban, agyadban ott lenni, ellenőrizni, stb...
@évásanyó: Továbbfűzve gondolatomat a teljesség igénye nélkül, a deviáns kamaszokkal fog foglalkozni a büntetőjog, hiszen leszállították ugye a korhatárt, régen még a magamfajták foglalkoztak, 80 %-os sikerrel, ami nem kevés.Szóval lehet ám egymásba ölteni a fonalat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A Jobbik ötlete azért életképes volt, mert az aktív fiatalok az SZJA-ból képeztek volna nyugdíjalapot (magánnyugdíj). Ezt a pénzt legalább nehezebb lett volna ellopni, de mint tudjuk, ebben az országban mindent el lehet, még azt is a csernobili betenteknőben van.
@The Ghost Wolf: Ez a kérdés nem csak téged izgat: hónapok óta kérdezem itt e blogon, hol vannak most lángot hányó tömegek, síri csönd.
@jaegtoer:
Igen, azért is emeltem, ki, de a másik fele szerintem húzósabb.

Abban az extrém esetben ugyanis, ha a fiatalok, mielőbb biztosítva akarván a nyugdíjukat, tényleg szétkufircolják az agyukat, így akár már 20-25 éves korukra elérhetik, hogy a bőven a felső 10%-ba tartozó 600.000 forintos fizetésből egy forint SZJA-t és nyugdíjjárulékot ne kelljen fizetni. Akkor mégis mi lenne?

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Amúgy tudtommal csak a cég által fizetett rész adó, az egyénileg fizetett összeg maradt járulék.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ennyire bonyolult kérdések elé ne állítsd őket... nézd meg az pl az örökösödési törvényt...

itt minden csak a dinasztiaalapítást szolgál jó ideje, amit ellenszolgáltatás nélkül az "alattvalóknak" ki kell gazdálkodni és megteremteni...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Jelenben már a régi tipusú árvaházak nem léteznek. A gyermeknevelő intézményekből a többségben addig nem lehet a gyermekeket örökbefogadni, amíg a természetes szülő nem mond le róla. Az örökbeadható gyermekek nagy százalékban etnikumi, és/vagy sulyosan fogyatékos. Egy fogyatékos csecsemő gondozására pedig hiába adnak több nevelési segélyt, nem kapkodnak értük. Hacsak nem hozzák ezt is szankcióhoz kötődőnek, kvázi, vagy örökbe fogadsz ilyen gyermeket, vagy nem lesz nyugdíjad. Azután, a több gyeermekes szülők esetlen 5. vagy 6. gyermeküket akár suttyomban el is adhatják gazdag gyermektelen hontársaiknak, szóval szörnyűek a lehetőségek, egyszerűen rémisztenek.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Ha eltekintünk a vérlázító igazságtalanságától, ez a rendszer ELVILEG is teljesen működésképtelen, de legalább jó sok bürokráciával jár. Könyörgöm, hát több a kivétel, mint az "általános eset"...

Mellesleg, az ellenzék hogy lecsapta a magas labdát, mi? Ja, nem.
@punkfrog:

ha VONA is úgy gondolta vona' és ellenzéki pártként a TB és nyugdíjvagyon államosításának törvénye kapcsán fellármázza az országot...
Vannak gyermektelenek, akiknek tök mindegy, hogy van-e gyermekük, vagy nincs.

Adómentes:
- az egyházi jogi személy által nyújtott szociális segély,
- az egyház által egyházi személynek vagy az egyházi jogi személy részére végzett tevékenység ellátásáért rendszeres havi díjazásban részesülő magánszemélynek, elkülönített nyilvántartás alapján
a) juttatott olyan vagyoni érték (így különösen a perselypénz, az egyházfenntartói járulék vagy az adomány, ide nem értve az egyházi jogi személy számára közcélú adományként átadott pénzösszeget), amelyet egyházi szertartásért vagy egyházi szolgálatért magánszemély közvetlenül vagy közvetve nyújt,
b) a központi költségvetésből jövedelempótlék vagy annak megfelelő jogcímen nyújtott támogatás.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szja-adatait is közzétették a kormany.hu-n, ebből kiderül, hogy tavaly nem fizetett személyi jövedelemadót, ezáltal 2,3 millió forint jövedelemre tett szert. Ezzel Semjén Zsolt tavaly 19,7 millió forintot keresett – írja a Napi Gazdaság.

A közzétett adatokból nem egyértelmű, hogy a miniszterek és államtitkárok milyen adókedvezményeket vettek igénybe, de annyi bizonyos, hogy a családi adókedvezmény – Semjén három kiskorú gyermeket nevel – önmagában nem lehetett elegendő ahhoz, hogy ne fizessen adót – írja a lap. Az adókedvezmények révén a Semjén-család nettó 191,6 ezer forintos plusz jövedelemhez jutott havonta 2012-ben, ez a KSH által tavalyra mért nettó átlagkereset (144 ezer forint) 133 százaléka.
...
A Napi Gazdaság figyelmen kívül hagyta az adómentes bevételekre vonatkozó rendelkezéseket.
@The Ghost Wolf: "Ezek szerint minden ennyire rohadt fasza ebben az országban?"

Szerintem a többség úgy van vele, hogy "ennyire senki nem lehet hülye/sötét/gonosz/mindhárom egyszerre", tehát a Fiúk biztos tudnak valamit.
@guma:
én alapvetően ilyen cizellált vagyok...

brühüyyy

de néha hangsúlyozni és ellenpontozni is kell

tudod, mint hegedűszólóra az ágyúdörgés
@The Ghost Wolf:

nincs olyan elfogadott szervezet (vagy ember, vezető) és anyagi hatalom meg jármű állomány annak a "rétegnek" a kezében ami országos dzsembori megszervezéséhez kell!
én megfejtettem. oktondiak vagytok, csak össze kell rakni botos és orbán gondolatait. mert ugye botos szerint a szex nem élveztet, hanem a szaporodás kötelessége. orbán szerint kötelességünk dolgozni (munkaalapú társadalom). ebből kijön, hogy a szex kötelesség, valamilyen szinten munka. tehát járna utána fizetés (ugye ezt meg terheli az szja, illetve a nemjárulékok, így a nyugdíjadó is). na, hogy nevezzük, ha szexért fizetnek? ugye-ugye, így kell egy kuplerájt csinálni az országból.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Amúgy tudtommal csak a cég által fizetett rész adó, az egyénileg fizetett összeg maradt járulék."

no akkor neked is! ha a sok szöveg fáraszt akkor csak a videót nézd, hallgasd meg...

az emberek most kezdenek rádöbbenni mi zajlik a háttérben és november óta, csak nálam 143 ezren töltötték le!
ez mindent elárul arról mit tudnak még arról a törvényről is ami az életüket teljesen megváltoztathatja...

offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas#ixzz38rwKjRvv
@rodeo36:

Elmondom, milyen ez az ország: körülbelül 10 perc alatt találnék neked 200 ezer embert, akinek - ilyen, olyan okból - nincs, vagy mondjuk egy gyereke van, tehát:

- Egyszer már ellopták a magánnyugdíjpénzét,
- Most lecsökkentik a várható nyugdíját,
- Eleve szarrá adóztatják minden módon

De:

Simán 2018-ban is a fideszkére fog szavazni, mert különben visszajön a gyurcsányi.
@rodeo36: "inkább pálesz meg a hurka"
ja, meg a sok depitabletta is megteszi a hatását.
Mi van akkor,ha nekem nem lehetett gyermekem,és a férjem előző házasságából született két gyermeket közösen neveljük akkor most nekem nincs gyermekem ? és akkor mi van, ha van nyolc gyermekem ,én szültem őket és mind a nyolcat más neveli ? és mi van ha nekem és a férjemnek van két közös gyermekünk, de a férjem első házasságából született két gyermek után fizetünk gyermektartást havonta,az akkor hány gyermek?és akkor mi van,ha mindent elkövettem ,hogy legyen gyermekem,és nem lehetett,akkor most + büntetést kapok?és ha a papa itt hagyott két pici gyermekkel sz@rt rájuk, akkor ezért most neki is a két gyermek után a nyugdíj kedvezmény?

ennyire hülye kormány még nem láttam sehol
@dr. jenőke (jenőke):

ezt ugattam már a másik poszton is!
szégyentelenül lenyúlják a közös kasszát még ezen a vonalon is átlagban 100ezer/fő külön juttatást szavaztak meg maguknak ezen a vonalon!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Szívemből szóltál, s nagyon csodálkozom, hogy erről nem beszélünk annyit, mint kellene. Merthogy a családi adókedvezmény konkrétan a gyermek nagykorúságáig, sőt ezt meghaladóan jár(18. év meghaladóan is, ha felső fokú akkreditált intézményben tanul). ez pedig a várandósságtól kezdve a 20 évet is meghaladhatja. Ennyi ideig nem fizet Szja-t, illetve ha kisebb keresetű semmilyen járulékot sem.
Na ennek fényében felháborító ez az ötlet.
@Jaffar: Azért ez így nem igaz, mert a (K)alaptörvény szerint az állam törekszik:-))
Most olvastam a Cinken, elég kemény akasztófahumor, te mára ez maradt: ha elgázolom egy család három gyerekét, akkor a szülők majdani nyugdíját az enyémből fogják kiegészíteni?
@CSENDES: igen, s még ott a családi pótlék is. tudom, nem nagy összeg, de van.
@guma: Nem munkaalapú állam, hanem munkaalapú társadalom. Értsd: Te dolgozd ki a beledet, ők meg majd szaporodnak és élnek belőled.
Micsoda különbség:-))
@avanivi:

nézd meg az új család fogalmának meghatározását!

az mindent elárul...
még az adózás és a kedvezmények vonalán is!
rabló és embertelen törvények életekkel játszanak itt a beteg, tudatlan elmék, gombnyomogató robotokkal kiegészítve.
@évásanyó: deviáns kamaszok pedig ritkán érettségiznek - ez is minimumfeltétel, - ezért itt meg is bukik az egész, szerencsétlen szülő meg verheti a fejét a falba, hogy minekszültemavilágra eztakurvakölköt, most urgott a nyugdíjam.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

akkor van egy megoldás

Doppelgänger

2 orbán, és egymással versenyeznének

tudod, mint a hírhedt macskák

brühüyyy
@CSENDES:

erről is volt "képem" már itt ugatni...

mert nem elég, hogy nem fizet, de amit kap azt ki kell termelni valakinek, akitől ezt el is veszik!
@avanivi:

És te még jobb helyzetben vagy, mert az anya legalább biztos.

MUHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!444!
@avanivi: és mi van, ha lesz hat gyereked, de mind a hat "csak" szakmunkás?
vagy pl. ha valaki többszöri sikertelen próbálkozás után végre egy, azaz egy darab gyereket kimasszíroz magából, aki ugyan felnőve ledoktorál de csak Egy Gyerek.
stb.
stb..............
@Spániel: Mondtam, hogy a teljesség igénye nélkül, de mindenki a szája íze szerint fűzheti tovább ezeket a gondolatokat, mert pl. ez a típusú fiatalember nem valószínű, hogy öreg koromra támogatni fog, ne adj isten eltartana, akár rendeletbe adják, akár nem:(( Szóval szar ez az egész, ott, ahol van!!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Mert felfogásuk szerint munkának számít a gyermeknemzés is. Sőt akár tovább is mehetnék..
Ha valaki nem értette volna tisztán a posványosi beszédet, akkor itt van összefoglalva két mondatba:
Asszonynak szülni kötelesség, leánynak dicsősség.
A munka szabaddá tesz.
/Elnézést az ismétlésért azoktól akik ezeket előzőleg külön már beírták./
@guma:
A linkelt cikk:
- a TB-járulékra vonatkozik, amiről nem írtam;
- a munkaadói nyugdíjjárulékra vonatkozik, abból tényleg adó lett, ahogy azt írtam is;
- a bérből vont nyugdíjjárulékra viszont tudtommal nem vonatkozik, ahogy szintén említettem.

Az viszont igaz, hogy az emberek többségének fingja sincs, hogy ezek az egyszerű szavak ez a jogászkodás hogyan változtathatja meg az életüket, hogyan szolgáltathatja ki őket még az eddigieknél is jobban, ha valaki egyszer az ő zsebükben, életükben és gyatyájukban kezd el turkálni, nem a máséban. Na, pont akkor lesz már késő...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Sajnos ,hogy nem humor, az az ír gázoló nagymamástul csapta el a házaspár összes (mindkét gyerekét, meghaltak)gyerekét.
Egyébként a leglogikusabb verzió, hogy egyszerűen csak látják, hogy csökkenteni kell a nyugdíjkifizetéseket, hirtelen ezt találták ki, a kommunikálását meg szokás szerint rábízták egy futóbolondra, aki már a kérdést sem érti.
@István Tamasi: Aláírás, mivel az oroszokat kultiválja: Viktor Rákosovics Hitlerov.
@guma: könyörgöm, csajszi, olvashatóbb betűket a blogodban! hagyd el a courier new-t.
Orál Viktor meghirdeti a minden ONDÓNAK jusson petesejt programot !

egy ondó sem mehet veszendőbe... MINDEN ONDÓ jusson célba és nőhessen fel

több milliárd munkahej is lesz nekik
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): yes!!!!
én is ezt próbálom magyarázni régóta.
El vannak ezek a buzik tévedve , szerintem ez kiüti a biztit !!
@Ómacicka Bábó:

nincs is bizti

beeeeeeeeeeeeeee

brühüyyy
Súlyos agysérülés kell ahhoz, hogy valaki a gyerekszámot és a gyerek iskolázottságát beszámítsa a nyugdíjba. Ez ugyanis csak a munkaerő piacról tartósan kiesetteket inspirálhatja még több gyerek vállalására. Felelősen - mármint a saját gyermeke iránt felelősséget érző, agyerekéről gondoskodó, iskoláztató - gondolkodó embert nem. Sokkal inkább ösztönözne több gyerek vállalására ha visszaállítanák a Munka Törvénykönyvben a gyerekes anyákat védő paragrafusokat amiket éppen ez a mutyiqrmány törölt el.
"Hol vannak a lányaink, a szemérem szimbólumai, akik enyhén elpirulva lehajtják fejüket, és elfordítják szemeiket, amikor arcukba nézünk?"

elvégre a női nevetés szemérmetlenség...legalábbis a török miniszterelnök helyettes szerint.
@parti_giano:
mi bajod a courir new-val? a kedvenc betűtípusom, világos, jól olvasható, nem hivalkodik

csak nem a Bernhard MT condensed -t kedveled, mert az is jó pirosban zöld alapon

brühüyyy
@rodeo36: semmi. szép betűtípus, ám összefüggő szövegben nem olvasóbarát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Én ezt a dolgot összekötném mondjuk az adózással netán minimális iskolázottsággal is."

gondoltam, hogy nem is az olvasott szöveg értelmezésének képességével vagy az intellektussal... akkor te befizető lennél
Márpedig ugyé a szex/gyerekcsinálás nem bűn, mert a papok is csinálják ( jó, titokban :) ) nem egészségtelen, mert az orvosok is csinálják, és nem munka, mert a ....na kik is csinálják?:D:D:D

Hogy lesz ebből nyugdíj a munkaalapú társadalomban?
A fenti javaslat mennyire illeszkedik a "szakmunkásképzés az elsődleges"-féle parragh-demjám iniciatívához? Komplex egészet alkot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez már régen ki van találva, mert a gyerek azért, hogy felnevelték, köteles a saját ellátására nem képes szülőjéről gondoskodni. Törvényileg. Persze ez nem azt jelenti, hogy kéjutazások költségeit a gyereknek kell előteremteni az idős szüléje számára.
@parti_giano: :-)... na, hogy klasszikust idézzek: "megyek pörgetni a gdp-t" (by BG, a nem féllábú, csak kissé csámpás cba pénztáros)
Itt az első áldozat:
Ma délután megszűnhet a HVG, mivel a HVG Zrt.-t 75 százalékban tulajdonló német WAZ médiakonszern ma kiszáll az évek óta erősen veszteséges politikai-gazdasági hetilapból - értesült a Valasz.hu.
www.napigazdasag.hu/cikk/19017/
@Sir Bates dö Hól: az ilyen aranyköpésekről (mint gézáé)mindig matolcsy jut az eszembe. már kóros szerintem.
@rodeo36:

egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Csajkovszkij tud!

viszont amikor amikor te a fekete hattyú sasszéit, lépéseit gyakorlod, szívesen megnézném...

(felpiszkáltad a fantáziám a magassarkú cipőddel...
hahahahaha)
Ezek után senki nem mondja, hogy ez itt nem a lehetőségek hazája:

www.blikk.hu/blikk_sport/budai-gyula-a-vasas-fonoke-lehet-2272401
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

ez összefüggő rendszer volt, meghatározott % aránnyal a járulék oldalon!

"A társadalombiztosítás a társadalom tagjainak közös kockázatvállalása alapján működő rendszer, melynek fenntartásához minden foglalkoztatónak és jogosultnak bizonyos befizetésekkel, járulékokkal – nyugdíj- illetve egészségbiztosítási járulék valamint a foglalkoztatót és a biztosítottat terhelő járulékok csoportjával – kell hozzájárulnia."
@parti_giano:

nem is annyira a betűtípus miatt "olvashatatlan", csak sajnos az én bénázásom, hozzá NEM értésem az ami miatt szinte katyvasz folyam alakul a blogon ki...

kellene órákat venni, hogyan működik az a biszbasz, mert én csak kontárkodom még mindig.
bayer kimondta a tutit:

"Mindig kell harcolni valaki ellen, ez a diktatúrák lényege"

magyarhirlap.hu/cikk/1790/HATHET
@parti_giano:

na ilyet sem hallottam még

megmagyaráznád? és melyik "olvasóbarát"

ide nem lehet semmi mást tenni, mint amit lácc...

brühüyyy
@CSENDES: Sajnos a törekvésért nem kapsz semmit a boltban...
@Penivaldes:
:DDD

nekem a "Legényanya" ugrott ma be, Fabius fotómontázsa után...

az is jó film. mi lenne, ha a vezér is úgy járna? költői a kérdés? - tudom...
@guma: azért elolvastam ám. a tartalom miatt persze, hogy megéri.
@parti_giano:

tud a gyerek! :)))

az adogatásait is élvezem. :D
@guma:
Ez valóban szétfoszlott mostanra. A közös kockázatvállalás nemhogy gyengült, de ugye az aktuális példa éppen az, hogy megfordult az egész!
A terv szerint nyugdíj esetében éppen a jogosultaknak (egy jelentős részüknek) nem kell befizetni semmit (a családi adókedvezményen keresztül), akik befizetők voltak, azokat meg éppen azért a tényezőért (hogy nincs vagy kevés gyerekük van) sújtják büntetéssel, amiért amúgy eleve is befizetők voltak.
@guma: egyébként ha a férfiak is szülnének, akkor hamarabb meglenne az előírt norma.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"- Mi van, ha papírom van róla, hogy nemzőképtelen vagyok?"

Fatök-fapina nem dumál, örül a parizervégnek meg annak, hogy nem kell leugrania a magyar Tajgetoszról.

"- Mi van, ha papírom van róla, hogy buzi vagyok?"

Ellenség vagy, ne szaporoggyál. Tulajdonképpen kegyes eutanázia, hogy nyugdíj hiányában megdöglesz éhen, mikor agyon is üthetnének.

"- Ha házasságszédelgő vagyok, és nyolc gyerekem van nyolc anyától, azt beszámítják?"

Na, nyilván beszámítják. Hisz te vagy a dajcstamás.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

és ez csak a nyugdíj oldala!
tedd hozzá az eü-t, és a se nyugdíjat se eü ellátást nem kapó embereket, mert a havi 6000-t nem tudja fizetni...
nincs miből!
bár pár hónapja (mivel milliós nagyságrendeket érint már) hoztak egy törvényt, hogy kérvényezze az ellátást, ha rászorult!

itt tartunk!

én már ezért értelmes összefüggő fogalmazásokra szinte képtelen vagyok, mert nem értem miként adja ehhez a rabszolga sorba taszító rendszerhez elitünk a hallgatólagos beleegyezését?
kurva dühös vagyok...
@parti_giano:

a bayerzsoca egy kibaszott selejtes filozófus vagy ő legalábbis annak képzeli magát, amikor ilyen szép izéket firkál, mint: "megfejelik egy hat/het deverbális verbum képzővel" ez meg latin akarna lenni, hogy a "mestert" folytassam...
ez egy selejtes okfejtés a buta agyhiányos dilisek okfejtése, azaz "a tagadás" de ilyen filozófia az selejtes már több ezer éve, a dialektika azaz a tagadás tagadása, ami által a letagadott helyére valamit állítani kell, mert űha letagadok valamit (azaz megsemmisítem) akkor nem marad semmi, azaz ez a gyagya buta seggfej zsoca a semmit a nihil-t ajánlja nektek, halvány lila fingja sincs arról mit is akar csinálni sem ő sem a vezére, csak ömleng és béget mint a kerge bürge az OPNI előtti parkolóban a kényszerzubbonyra várva

óh tudomány anyja el ne haggy

tehát a sok szó megett nincsen semmi és harsogva bömbölve ordibálja bele a mindenki képébe és sokan assziszik mondott valamit és mekkorát

pedig amit ajánl az a Pomádé király újdonsűlt azaz legújabb hacukája a mezítelen pudvás valaga

na ezt ajánlotta orbánka posványoson és már 25 éve bármikor amikor kappanhangon kotkodácsol mint egy bolond tyúk

és a zsoca meg még ki is emeli

a királyon nincsen semmi

brühüyyy
@István Tamasi:
"Súlyos agysérülés kell ahhoz, hogy valaki a gyerekszámot és a gyerek iskolázottságát beszámítsa a nyugdíjba. Ez ugyanis csak a munkaerő piacról tartósan kiesetteket inspirálhatja még több gyerek vállalására"

nem. a súlyos agysérülés ahhoz kell, hogy ezt valaki törvényerőre emelje.
@guma: @Spániel: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az ,hogy az oroszok szépen ki fognak az országból vonulni egyszer az világos volt számomra,de hogy viktorkától hogy fogunk megszabadulni az nem. Csak a fidesz tudná leváltani de ennyire gyáva népséget még nem láttam.Az MSZP elzavarta Medgyessyt Pétert,majd Gyurcsányt semmi perc alatt,ezek a fideszesek sz@r gyáva népek. Kérdés ,hogy jönne Lázár, de talán nem annyira "elvont" mint a viktorka. Nem látok más esélyt.
@rodeo36: persze, mert fabius ezt választotta. a courier new talpas lienáris antikva, inkább feliratoknál szokták használni.
@Fabius: :)

vagy Kovács Pinabubus Laci...
@guma:
gyakorolnod kellene, valami eccerű W formátumokat alakítgatni egy oldalon .docx a legújabb és ami abban nem lehetséges az -szvsz- fölösleges a Power Point-ot nem szeretem mert kevesebb mint amit én szeretnék és bonyolultabb annál mint amivel könnyedén játszom, neked is ajánlom a nyelvtani ellenőrző/javító programokat és először hagyd, hogy a rencer kijavíccsa majd a megjelölteket próbáld te úgy kézzel javítani, hogy a rencer már ne húzzon alá semmit...ez a helyesírási borzalmaidat is -idővel- kiszűrné

elegendő egy egyoldalas szöveg amit te írsz és utána játszogacc vele

(én élvezem a helyseírási hibákat amiket azzal követek el, hogy egy csomó dolgot úgy írok, ahogy azt kiejtjük (kiejtyük) és nem úgy ahogy azt írni kellene, tudatos és tréfának van szánva (ha nem vetted volna észre)

egy szép, világos szövegtördelés minden problémát megold, úgy kell írni, hogy a tördelés vezesse az olvasó szemét és a lényegre kényszeríccsen de ne takarjon el semmit

utána jöhetnek diszítmények, sorminták és egyebek amiket a blogodon használsz, de a blog tördelését meg kell gondolnod alaposan mert nem enged olvasni és összezavarja az olvasótű

brühüyyy
@Secnir: Akik ezt kitalálták, se nőt, se férfit, se gyereket nem láttak még élőben, és nagyon nem tudják, hohgy mi motiválja az embereket, hogy összefeküdjenek.
@avanivi: tegnapfél füllel hallgattam Kiszely Zoltánt az ATV-n és TGM-hez hasonló mellbevágó mondatokat mondott, ha jól figyeltem.
Gyakorlatilag a fideszhidrát éppen a tulajdonsága miatt szinte lehetetlen elzavarni, mert mindent és mindenkit függővé tett, egészen a kis önkormányzattól függő vállalkozásokig. Ezek mindig ragaszkodni fognak a biztos jövedelmükhöz, ezért ki fognak állni a fidesz mellett.
A többi négymillió meg egyszerűen le van szarva, dögöljön meg, ha ilyen élhetetlen.
@parti_giano:

most beletekintettem a zsocacikk hsz-eibe...hát az a szellemi nyomor...a krausztimea már régi agyhiányos de a többi is kitesz magáért

óh sötétség, hol vagy Lucifer?

brühüyyy
@Jaffar: Erre utaltam én is. A szüleimnek úgy világítottam meg ezt a passzust, hogy olyan az a törekvés, mint Mári néni a faluvégén bottal, aki ugyan törekszik, hogy részt vegyen a futóversenyen, de hát bottal az nagyon nehéz.
@Spániel: Be keverd Laknert Kiszellyvel, mert az sértő Laknerre nézve
@parti_giano:

akkor ezen életünk és a világ végezetéig vitázhatnánk, nekem tetszik és pl az ariel-t ki nem állhatom

cím sornak nem szívesen használom (vagy soha) a courir new-t, arfra vannak olyan formák amelyek lehetővé teszik a figyelemfelhívást színek és árnyékok nélkűl is

szeretem a könyvek tördelési metódusait...és én is szerkesztettem sok mindenféle céllal készült szöveget, sőt a műszaki rajzok magyarázó szövegeit is tudnom kellett hogyan, hová és mivel, mikor már a ragsztható betűlemezek közhasznuvá váltak, már könnyebb lett a mérnöki munka is...

egy hatalmas rajztábla nagyságú műszaki rajzot úgy elkészíteni, hogy az aki először látja ne vesszen el benne az már valami és a könyvek célja is ugyanaz bár ott sokkal könnyebb a tördelő dolga

brühüyyy

mnem mondatd melyik a kedvenc betűtípusod? és miért
kíváncsi vagyok rá
Mondjuk lehetne óriásplakáton is népszerűsíteni ezt az intézkedést a Tiszteletet a magyaroknak mintájára.

Aki nem baszik, rábaszik.

Mondjuk az is aki legyárt 5 gyereket és mégsem lesz nyugdíja mert nem lesz miből folyósítani.
@avanivi:
Lázár egyértelműen rosszabb lenne még Orbánnál is!
@rodeo36:

".a krausztimea már régi agyhiányos"

Ismét ott nyomul? Emlékszem, imádta és dicsérte a TWÁ-n Bayert, és letaglózóan hülye volt:)))))))))))
@CSENDES: bocsi, tényle gösszekevertem a két csóka nevét, Lakner a nagyobb klasszis.
@rodeo36:
bayer egyik mondata:

"Erről beszélt Orbán Viktor. Hogy így nem megy tovább. Igen. És a munkaalapú társadalom az élősködő társadalom ellentéte, nem pedig a liberális szabadságjogok felszámolása. Azt itt nem számolta fel senki, és nem is gondolt ilyesmire."

1. nem erről beszélt.
2. ne bayer mondja meg, hogy orbán mire gondolt, hanem orbán álljon ki, és mondja meg. ha van mersze. de nincs.
Akik nemcsak utódnemzés érdekében szexelnek, valamint az önkielégítők - figyelemmel az értékes anyagok terén bekövetkező veszteségekre és az abból következő elmaradt haszonra (mint kárra) - fizessenek progresszív mértékű luxusadót!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Lázárért nem rajonganak az agymosottak mint viktorkáért .
@Secnir:
Nincs ebben semmi meglepő, annyira megijedtek jobbra is Orbán mondataitól, hogy most mindent meg kell tenni annak mantrázásáért, hogy itt megint csak ballib félreértelmezés és hisztériakeltés folyik.
As usual...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Viszont lézerjankó nem lenne képes összetartani a fideszbirkákat és fideszdroidokat.
na most redőny húzás!

ha eddig embernek néztem a jobbikból bárkit - az megszűnt most amikor szolga módon segít "eltakarítani" a HVG-t.
ha ez igaz akkor, szerintem: undorító férgek, akik fizetett szolgaként takarítanak a hatalomnak!

"A Válasz.hu információi szerint a WAZ kivonul a HVG kiadójából, és egy újonnan induló cég viszi tovább a nyomtatott és az online lapot, valamint a maradék munkatársakat. Úgy tudjuk, az évek óta komoly veszteséget termelő médiacég ellen júniusban végrehajtást rendeltek el a Jobbik kérésére."

media.mandiner.hu/cikk/20140730_kivonul_a_nemet_tulajdonos_a_hvg_bol_mindenkinek_felmondhatnak_a_lapnal
@avanivi: Lázár karaktere a pocakoshoz képest egy hideg,kíméletlen kígyó, a bratyizás nála szóba sem jöhet, egyetlen nap alatt irtaná ki az orbáni környezetet és teremtene újat, amely már csak neki szolgál.
Ezért félik és gyűlölik.
@Secnir:
A gombnyomogató droidoknak eddig sem volt agyuk és ezután sem lesz. Nekik nem is engedélyezett kitalálni semmit, csak eléjük teszik az előcsócsált hamit.
@DR. INKVIZITOR: most értettem meg, miért vagy te inkvizitor.
Több ilyen ötletet ne, mert megvalósítják.
@Spániel:
Igaz, hogy lézerjankó egy hideg, kíméletlen kígyó, de az ő vezetésével a fitymasz fél évet sem húzna ki.
@Spániel:
Legfeljebb elküldenénk nekik az elpazarolt értékes anyagot.
csak úgy, mert lehet valaki jobb, bal, liberál DEMOKRATA, akkor nem mondhat mást, mint a lényeg, amit Vezényló lázálmában összehordott, az egy vegytiszta náci és fasiszta ideológia, kár szépíteni.

szetur.blog.hu/2014/07/29/egy_mersekelt_jobboldali_konzervativ_szavazo_ketelyei
@rodeo36: valóban, nem mondtam meg. több van, de belejátszik, hogy szerelmese vagyok a régi betűmetszőknek. pl. aldus, aki bevezette az antikvát. vagy garamond, baskerville, bodoni. de a szívemcsücske a janson, gondolom, tudod miért.
@guma: én is, de a gyermeked útján vagyok/unk, pont a gyermekem jövője okán... pedig maradnék, de látva a dolgok folyamatát és összefüggéseit, ez elég reménytelen vállalkozás.
@István Tamasi: Szerinted miért tolja a pocakos egyre feljebb a létrán, megkerülhetetlen poziciókba? Nyilván kiválasztott utódjaként.
Az is elhangzott a politológustól, hogy lehet Orbán bármilyen pozícióban, akár suszterinas is, de a rendszert nem lehet mással kiváltani.
Nyilván köztársasági elnök akar lenni, mert az meg akasztott ember még nem volt, lesz rendelet, hogy holnaptól a k.e. irányít.
@rodeo36:

aranyos vagy! :)

de nekem semmi alapom nincs a géphez...
mindig a "készbe" ültem be, csak használnom kellett.
rajzolni tanulgattam csak magamtól és akkor olyan dolgokra jöttem rá, hogy még a gépzsenik is megkérdezték miként csináltam ezt vagy azt a rajzjelet a szakrajzban... (tudod soxor kézzel 5-8m-es hálózat rajzokat elkészíteni tussal pauszra azért nem volt egyszerű, sajtcetlikről... :D ezért akartam kicsit ügyeskedni, de már mire gépet kaptam nem volt időm megtanulni...)

irodákban amikor helyettesítettem anno csak meg kellett nyitnom az ablakot és beírnom a szöveget...

minden adott volt, mindent megmutattak és ha elakadtam volt azonnali segítség.

kísérletezgetek egy két dologgal, de hüjjjje vagyok hozzá. ezvan!
@parti_giano:
a "janson"-t megtaláltam egy keresővel, nekem nincs, lehet, hogy lehívom, a garamond nekem semmi különöset nem jelent, a bodoni helyett én más keskeny betüt használok, a baskerville meg a times new roman-re hajaz és azt sem szeretem (lejáratták)

nem jövök rá miért szereted a janson-t, nem lehet ronda szövegben olyan szép metszésű...elárulod miért?

brühüyyy
@guma: Tartozott a Jobbiknak a HVG? Mert végrehajtást csak akkor rendelnek el.
@rodeo36: mert eredetileg misztótfalusi kis miklós metszette, a legjobb hazai nyomdász, szokásos a sorsa. a betű története:

hu.wikipedia.org/wiki/Janson
@avanivi: @István Tamasi:
MOST nem annyira rajonganak és MOST nem annyira képes összetartani! Nem egyszer felvetődött már, hogy Orbán inkább a Sándor-palota kényelmére és biztonságára vágyik, és ha szépen fel lesz vezetve, hogy Lázár (akinek már így is a legnagyobb a hatalma Orbán után az egész kócerájban, már ha... ld. lejjebb) Orbán szellemi örököse, és lesz majd "Victor-y Tour", hogy Lázárt is bemutassák az egyszerű népnek, akkor ugyanúgy fongak érte is rajongani, effelől ne legyen kétség.
Bárki jön Orbán után, neki is jobb beleülni a kényelmes tutiba, mint belső rivalizálással gyengíteni a saját pozicióját (ld. MSZP). Meg aztán a választás óta eltelt hónapok átrendeződése, a korábbi érdekkörök nyílt és kevésbé nyílt támadása már bőven jelenthetik azt, hogy báb és bábozó kezd helyet cserélni... és a kígyó úgy vedli le a bőrét, hogy ebből a külső szemlélő békemenetes alig fog észrevenni valamit.
@parti_giano:
EZ KÖZBEN KIDERÜLT AKKOR, AMIKOR LETÖLTÖTTEM, de csak a bold változatot, tényleg szép betűforma

brühüyyy
@Spániel:
Már többször volt a mutyivezérnek feltételezett utódjelöltje. Azonkívül tessék figyelembe venni, hogy mutyiviki olyan embereket helyez pozícióba akiket valami kompromittáló - előttünk nem feltétlenül ismert - dologgal zsarolni, kézben tartani képes. A figurák cserélgetése megszokott dolog nála és nincs rá semmi garancia, hogy lézerjankót miért ne cserélné le valamikor a jövőben.
A másik, hogy én a magam részéről nem látom lézerjankóban azt a karizmát, vezetői és politikusi képességet amivel képes lenne egyben tartani és irányítani a fitymasz nevű rablóbandát.
Érik az a gyümölcs, amiért inkább megéri a Sándor palotában bujkálni. Szegény Bajnai valszeg úgy került a listára, mint Oszkó a Wizzerbe.

"A Nemzeti Örökség Intézete felmérte, hogy viszonyulnak a történelemhez a 18-30 éves fiatalok. Kiderült, Hunyadi Mátyás körükben a legkedveltebb történelmi személyiség, a legkevésbé pedig Rákosi Mátyást szeretik. A "történelmi személyiségek" közül Bajnai több ellenszavazatot kapott, mint Hitler.
... a negatív szereplők élmezőnyében ...Rákosi Mátyás végzett az élen 18 százalékkal, őt Kádár János (12 százalék), Gyurcsány Ferenc (12 százalék), Szálasi Ferenc, Horthy Miklós, Orbán Viktor, Koppány, Bajnai Gordon és – egyetlen külföldiként – Adolf Hitler követi."

www.hvg.hu/itthon/20140730_Rakositol_Bajnaiig__ki_a_leggyuloltebb_t
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Mutyivezérnek a Várba meneteléről én is hallottam, olvastam. De szerintem mielőtt ez megvalósul előtte ismét átírják a hígfos szilárdságú alaptákolmányt és elnöki rendszert csinálnak és jól megnyújtják az elnöki ciklus idejét is legalább a mostani duplájára.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: 200 ezret? Ugyan már, 500 ezret is simán. Elvégre ennél jobb indok nem is kell.
@István Tamasi: és másban látsz ilyen tulajdonságokat?
Csak figyuzz, nem véletlen nála futnak össze a szálak.
@rodeo36: Nagyon jó, már a hozzászólásod is tetszett, de amikor a belinkelt fotót megnéztem, az mindent vitt.:D
Mivel a nyugdíjat az aktív korosztály járulékaiból fizetik, elfogadható, hogy kapjon kedvezményt (több nyugdíjat) az, aki ezért többet tett gyermeknevelés területén. Ez pont olyan, mint a családi adókedvezmény. Ráadásul aki nem nevelt fel gyereket, az arra szánt pénzt szépen félreteheti, és kiegészítheti az állami nyugdíjat. Ennyi.
@parti_giano:

KÖSZ AZ ÖTLETET, LETÖLTÖTTEM ÉS MÁR BENN IS VANNAK: TELE ANTIQUA, Bodoni Book, JansonSSK, és ugyanaz italic bold változatban is...most majd a játszások jönnek velük

brühüyyy
@István Tamasi:
Megy ő a Várba amúgy is, a Miniszterelnökséget is oda akarja költöztetni... és ebben az sem nagyon zavarja, hogy jelenleg a Nemzeti Táncszínház működik a kiszemelt épületben.
index.hu/belfold/2014/06/13/tancosok_helyere_koltozne_be_orban_viktor/
@guma: Bocsi, de miért ne követelhetné bárki a jogos jussát? Talán idejében kellene fizetni a hvg-nek és nem hamis videókra költeni a pénzt, és akkor talán ki tudnák fizetni a számláikat.
a hülyítés és a szervilista rabszolga réteg kialakítása folyik tovább, a díszes képviselője amott fent bgéjza személyében megtekinthető

Kiakadt az új tankönyvektől az egyik bíráló

Tél Tamás fizikus kilépett a Tankönyvtanácsból.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F07%2F30%2Felege_lett_az_uj_tankonyvekbol_az_egyik_biralonak_es_boritott%2F
@István Tamasi: Lázárban benne van az a feltétlen gátlástalanság, karrieréhség, lefelé taposás, amivel követheti hasonszőrű főnökét és felülmúl minden félnótás fideszfunkcit..
Megérhetjük még, hogy visszasírjuk a csuti nyugodt, boldog békeéveit.
Láttad a mosolyt a fején, ahogyan azt hazudta, hogy nem kéjelegni ment külföldre?
Ez már maga a profizmus.
Majdnem, de csak majdnem elröhögte magát.
@Blogger Géza:
Az aktív korosztály járulékait jelentősen lecsökkenti idéntől a családi adókedvezmény. Ebben a rendszerben így az fizetne be többet (még a gyerekei után is, akik esetleg szintén családosak lesznek pár évvel azután, hogy dolgozni kezdenének, tehát járulékfizetők lesznek), aki majd kevesebbet kap belőle, és fordítva.
A nyugdíjkassza gondjait meg úgy oldja meg, hogy súlyosbítja, értem...
Határok nyitva, goodbye Hungary! Örökre!
Látom Géza a párhuzamos üzemmódot preferálja ... vagy miután szénné égették a 444-en délelőtt, lelépett és itt nyalogatja a sebeit?

:-)
@Spániel: Külön tetszik, hogy a megkérdezett fiatalok többségben érdeklődnek a történelem után, annak tanítását kielégítőnek tartják,azonban a nemzeti ünnepekről sem tudják, hogy azt eszik-e vagy isszák esetleg. (Pl május 1. - nemzetközi ünnep, karácsony - vallási ünnep)
Emlékszik még valaki a Képes Történelem című sorozatra, ami a 60-as évektől egészen a 80-as évekig jelent meg?

Két fontos címet idéznék:
1- Fortélyos Félelem igazgat
2- Míg megvalósul gyönyörű képességünk, a Rend.

Ja, és volt egy plakát is, azon ez állt:

FEGYVERBE!

mondjuk, hogy ez most miről jutott eszembe, azt nem tudnám röviden összefoglalni....
@Penivaldes: A legstabilabb eleme a magyar államiságnak az utóbbi évtizedekben. Sok minden jött és ment, de ez maradt és marad.
@Evezős: Én nem tudom, te milyen meccset nézel, de életben nem jártam a 444-en kommentelőként (amúgy se nagyon). Lehet, hogy téged égettek szénné, és ezt próbálod itt kompenzálni?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Csakhogy ha nem nevelte volna fel azokat a gyerekeket, akkor az ő járulékaik nem léteznének később. Ezt nem hagyhatod figyelmen kívül.
Ez az egész annyira magyar. Úgy néz ki, hogy valaki jobban fog járni, és az nem "ÉN" leszek. Ezért mindenki mélységesen fel van háborodva.

És azért vicces ugyanakkor más szempontból mert pont ezért nem lesznek majd gyerekek sem, hiszen akkor megint fel kéne adni az "ÉN"-ből egy kicsit.
@Penivaldes: Persze. Nem látok semmiféle alternatívát, ugyan miből élnének 40 év múlva a nyugdíjasok, ha nem állami nyugdíjból?
@parti_giano:

a játszódásaim után a janson ssk-t összevetettem a Times New Roman-nal és a szöveg legelső nagybetűjét kivéve ami mintegy iniciálé műxik a kettő szinte azonos, a betűk közötti távolság levegősebb a janson-nál...az utóbbi napokban felfedeztem magamnak a Bernard MT condensed-t, a garamond bizonyos méret fölött nem szétesik azaz a betű mintha nyomdafestékhiányosan lenne nyomtatva

brühüyyy

addig is halál a zorbánra és bandájára a bájerzsoca meg a disznók elé vettessen
@Blogger Géza:

figyelj!

a szemembe ne rombold tovább az ősidőkben teremtett nimbuszod maradványait.
valamikor képes voltál adatokkal tényekkel, törvényekkel előállva beszélgetni, vitázni...

miért tőlem kérdezed most meg, hogy miért nem követelheti valaki a törvényes jussát?
soroljam hova, mennyivel tartozik az állam?

(jé! ez a szemét újság többször megírta ezt is... sőt képes volt önálló véleményt mondani a bicskanyitogató esetekről! bíróság hányszor kaszálta el a kormányközeli lapot hamis híresztelés miatt?
nem is folytatom!
még a mandin is normálisabban álltak a témához mint te, amikor elhoztam ide a hírt!
ezek után ma hanyagolj. nincs kedvem a hülyeségeiden jópofizni...)
@Blogger Géza:

Vagyis nem kellett volna felszámolni a MANYUP rendszert? Vagyis akinek nincs gyereke az lépjen be a MANYUP rendszerbe és ott gyűjtögessen? Akkor mégiscsak az volt az igazságos? Ez fasza! Barombanda!
@Spániel:
A Kiszelly? Komolyan mondod?
Hát pedig az akkora fideszseggnyaló volt, hogy amikor a Bánónál a TÉT-ben négyen beszélgettek a heti történésekről, egy idő után nem hívta meg, mert a többiek a szervilizmusán csak röhögni bírtak már ...
Meg vagyok lepődve!
@Blogger Géza: Az egyéni számlán jóváírt manyup zsetonból biztos nem, ugyanis az ment a levesbe. 3200 mrd Ft.
@Blogger Géza:
Az ő gyerekeiknek járulékaik amúgy sem lesznek később, ha ők is családosak lesznek, és rájuk is vonatkozni kezd a családi adókedvezmény, ugye. Vagy is a rendszer úgy van kódolva, hogy az egyedülállók, élettársi kapcsolatban élők és a kevés gyerekesek jövedelme legyen a mindenkori nyugdíjasok fő forrása... aztán még jól meg is bünteti őket ezért. Neked meg ezt kéne figyelembe venni.

A Fidesz ugyanazt csinálja ezzel is, mint az SZJA lakáshitel-kedvezményével és még oly sok mindennel: csinál valamit, ami fenntarthatatlan, aztán ujjal mutogatnak arra, aki kritizálja meg muszájból eltörli a "családbarát" intézkedéseiket.
"Lehet, hogy az itteni kommentelő társaimnak nem új hír ebben a gyermekvállalással összefüggő nyugdíjtémában, nekem igen, hogy a kedvezményezettek nyugdíj megállapítása függ a gyermekek iskolázottságával.
Magyarázatként az szolgál, hogy a jövőbeni munkapiacon csak tanult embereknek lesz esélye.
Felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet ez elvárás akkor, amikor az oktatási koncepció a szakmunkát tolja előtérbe, építi le a magasabb szintű oktatást a forráskivonással?
Ne higyjük azt, hogy ez távlatokban másképp lesz, az ország gazdasága elhúzó ideig lejtmenetben lavírozik, és onnan már a felállás is bravúros mutatvány lesz, nemhogy a fejlődés.
Mire a mai 35 éveseknek a gyermekei munkába állnak, a műszaki előretörés, a technikai fejlődés olyan szinten lesz, hogy ott bizony nem a kubikos munkaerőt fogják keresni.
@Spániel:
Pontos.
(Közben látom, hogy Lakner volt, ő tényleg nem egy Kiszelly ...:-)
@rodeo36: A myriad a leghasználhatóbb, sok szempontból. Olvashatóság, egalizálási szempontok, dislexia figyelembevétele, tehát szinte tökéletes tipográfiai mestermű. Kb 5 grafikus dolgozott rajta. A courier new szép font, viszont a serif fontok képernyőn nem szerencsések hosszabb szövegeknél, nehezebb olvasni. Bár ez is lehet személyfüggő.
És elnézést a közbekotyogásért:)
@Blogger Géza:

te is ugyanannyi semmit sem értesz az egészhez, most téged zavartak ide, hogy magyarázd meg amitaz a seggfej orbán elvartyogott

az egésznek semmi értelme sincs csak még egy lopásforma mint a rezsidémon és a többi mutyi a mutyik főggyén

brühüyyy

majd ha valami gazdasági bölcsödét elvégeztél és el tucc szőámolni 1-ig akkó' majd irogathacc de lehetőleg ne ide a krokogyilra mert harap
@István Tamasi:
Előttem róla mindig az a kép van (lesz!), amikor , talán a baleset után tüntettek ellene valahol, ahova ment és kiállt a ház elé, azzal a cinikus, gúnyos, pszichopata vigyorral a képén és a füléhez tette a kezét, hogy nem hallja, amit skandálnak, várt egy kicsit, makd szintén vigyorogva besétált.

Ez annyira undorítóan, gusztustalanul morbid jelenet volt és annyira jellemző erre az emberre, hogy a hideg kiráz azóta is, ha eszembe jut.

Ettől semmi jót ne várjon senki, a saját anyját is eladná két fillérért és még a szeme sem rebbenne!
:-(
@Mariann19:
Kedves Mariann! Korábban (@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ) nálam hozzáértőbbet kerestem adó- és járulék témában. Mivel már akkor is rád gondoltam :), válaszolnál az ottani kérdéseimre?
@Blogger Géza:

még pár szó és valóban le kell lépnem!
ennyire ne nézd a bandát szenilisen hülyének, mert ha másra nem selmeci szövegére azért mindenki emlékszik sőt az ezért kapott állására is!

de azt se feledd el mivel hülyitette meg a népet és állította maga mellé ez a most kormányzó párt:

"2007. MÁRCIUS. Mikola István sajtótájékoztatóján éles kirohanást intéz a Gyurcsány-kormány egészségügyi reformjavaslat-csomagja ellen.

Mint mondta: „a Fidesz álláspontja szerint a társadalombiztosítás egy közösségi monopólium, a 10 millió állampolgár és az állam közötti nagy társadalmi szerződés, amelyet a hatalomnak nincs joga egyoldalúan felmondani, de ha mégis megtenné, a Fidesz – amikor fordul a politika – azonnal helyreállítaná azt”. "
@dr kotász:

engem nem zavar, de ma már nem töltök le más fontokat, a myriad meg nálam nincs benn az eredeti rencerben, nem tudom megítélni...a courir new számomra karcsú és világos, levegős és jól áttekinthető még úgy is, hogy én ezt állítottam be default-nak sok helyen azért megkukkantom a myriad-ot

brühüyyy
@Blogger Géza: maga vagy a következetesség. egyik mondatoddal ütöd a másikat. inkább pörgesd a gdp-t. hehe.
@Mariann19:
Tegnap írtam valakinek: azt hiszem minimum érettségiznie kell a gyereknek, akkor számít csak!
Ja, hogy lassan már nem lesz gimnázium, vagy nem lehet majd bejutni?

Ki van ez találva ...
:-(
@Jozsó_:
"Ez az egész annyira magyar. Úgy néz ki, hogy valaki jobban fog járni, és az nem én leszek."
Baromian fordítva ülsz a lovon.
Az megfordult a fejedben, hogy az, aki jobban jár, milyen forrásból fog merítkezni?
A többi ember által megteremtett javakból.
Tévedsz, ha az irígységre alapozod ezt a megállapításodat.
Minden ember önmagáért felelős, és ha megteremti magának a fennmaradásához szükséges alapokat, az az övé.
Nem vitatom, hogy van szolidaritás, de ez a bajbajutottak megsegítésére szolgál tradicionálisan. Is.
Ugyanis úgy néz ki, hogy a nagycsaládosok idős korukra több pénzből, nyugisabban fognak élni, mint ami jár nekik, és úgy, hogy a többitől elveszik. Holott nekik ott vannak támaszként a gyerekei, akik neveléséhez már most igen jelentős összegekkel járul hozzá a társadalom.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Szia Rufus?
Hogyan találom meg a kérdéseidet, segíts légyszi.
@dr kotász:
megnéztem, van vagy 15 változata és egyik sem teccik, tudod ízlések...úgy hogy "myriad"-om nem lesz

most nyitva hagyom az oldalt és majd nézegetek benne de nem ismerek font neveket azokon kívűl amiket ti javallotok de valahogy majd megoldom ha lesz rá hangulatom, szeretem a változatosságot

brühüyyy
Narancskomcsik, előre, baszni a hazáért! Én inkább megtakarítok, és baszok rátok.
Es akkor most ket video, amin mar egy ideje csak rohogok es rohogok....

Nem tartozik a temahoz, de en meg ilyen vicces (sajnos nemely resz kifejezetten gyaszos) palyazati filmet es szlogent (a video legvegen, 1:10-nel) nem lattam:
www.huffingtonpost.co.uk/2014/07/29/qatar-world-cup-bid-video-spoof_n_5629439.html?utm_hp_ref=uk

A masik video viszont abszolut passzol a temahoz! Valoszinuleg sokak velemenyet fogalmazza meg egyszeru szavakkal... ;DDDD
Azt is mondhatnam, hogy a Huffington valamit nagyon tud, hogy ilyen pompasan idozitette az alabbi Samuel L. Jackson valogatast:
www.youtube.com/watch?v=c0LBi1MHoaU
A Rákosi rendszer szlogenje volt miszerint asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség. Ez volt a Ratkó Anna korszak. Ratkó Anna reinkarnálódott Botos Katalinban, Rákosi pedig Orbánban. Nagyszerű és dicsőséges évek voltak azok, nosza repetázzunk belőle. Lenne még egy javaslatom a két nagytudású fent említett idióta számára: képezzék át a munkaszolgálatosokat (közmunkások) inszeminátorrá és máris szaporodik a nemzet mint a parancsolat. Egyéni indítványként beadva tegnaptól hatályos a törvény.
@Mariann19:
Csak kattints oda, ahol az előző kommentemben magamra hivatkoztam :) .

Egyébként erről lenne szó:
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
@Ianas: "Narancskomcsik, előre, baszni a hazáért! Én inkább megtakarítok, és baszok rátok."
Nagyon helyes! Ne szaporodj.
"De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós"
Aztán miben hordja ki a gyereket? Szatyorban?
@Evezős:
Megdöbbenéssel olvasom és hallom, hogy szakokat szüntetnek meg a felsőoktatásban, mert úgy látják, arra nincs szükség.
Vajon mi lehet a válogató elv?
Vajon az-e, hogy már most a Corvinuson képeznek ki pálinkafőző mestereket?
Már többen végeztek is.
Röhej, hogy egy nemzetközileg is elismert egyetemen, a tudományok házában ilyen témájú oktatás folyik.
Izléstelen, nem oda illő!
@Myrath: Nem, akinek nincs gyereke, az könnyebben gyűjtögethet SAJÁT megtakarításból (Nem állami járulékból, mert a manyup forrása az volt.) Számtalan ilyen konstrukció létezik most is, van, amit még támogat is az állam adókedvezménnyel.
@guma: Bocsi, de attól hogy valakit hvg-nek hívnak, még ki kell fizetnie a lejárt számláit, mint bárki másnak. Ez a jogállam. Nem valamiféle "liberálisjog"-állam, ahol a liberális sajtónak nem kell kifizetnie a számláit. :)
Attól tartok, hogy mostantól a szociális-liberalisták hasba fogják rugdosni az állapotos nőket, mert azt hiszik, hogy fideszesek...
@Blogger Géza: Többnyire akinek nincs gyereke, az miatt nincs mivel a csóróbbnál is csóróbb és nincs hova gyereket vállalni. Nincs miből etetni. Ilyen körülmények között az sem várható el, hogy képes lesz plusz források után kutatni, megtalálni.
Sajnos, erről a három majom jut eszembe, szánalmas gyülekezet:

"Nincs hozzáfűzni valója az Európai Bizottságnak Orbán Viktor magyar kormányfő Tusnádfürdőn elmondott beszédéhez - közölte szerdán Jonathan Todd, a brüsszeli testület szóvivője."

figyelo.hu/cikkek/407459-brusszel-is-megszolalt-orban-tusvanyosi-beszedenek-ugyeben
@guma: Oszt itt mi volt a hülyítés? Tényleg vissza is állíttatta a Fidesz a népszavazás segítségével a vizitdíjmentes eredeti állapotot.
@Blogger Géza:
Több ízben tapasztaltam már, hogy néhány libbant hozzászóló mindenkiben Blogger Gézát véli felfedezni:) Ez a nagyság jele, lássuk be:)
@Mariann19: szia.
Lesz rövidesen Pálinkatudományi Tanszék, aminek én csak örülök, az egyetlen pia a házipálesz, amit elnassolok.
Most "csak" ezek vannak itthon:
-cardinaleszőlő,
-körte,
-birsalma,
-szilva,
-meggy.
@dr kotász: Na igen, itt válik el a munkaalapú meg a segélyalapú megközelítés. Nem értem, miért kellene ugyanakkora jövedelmet garantálni az állam részéről ennek az embernek, mint aki fel tudott nevelni 3 gyereket is közben.
@Blogger Géza: az volt a hülyítés, ahogy ezt a bolondokkal beszopatták és ettől még szarabb lett az eü., mára már romokban hever, tapasztalatból mondom.
@Blogger Géza:
A hvg persze, fizesse ki a számláit, szerződéses kötelezettsége. Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy a Jobbik mit számláz a hvg-nek, de mindegy...

Ehelyt azért emlékezzünk meg többek között Selmeczi Gabrielláról, akinek nyugodtan lehetett évekig adótartozása, mert "elfelejtette" befizetni. Az volt ám az igazi "liberálisjog"-állam!
A Nagy Kérdés:
Mikor múlik a Gyurcsány-fóbia?

"Gyurcsányozás reggel, délben, este
Bár lassan 6 éve nem ő a miniszterelnök, még mindig róla beszél mindenki. Szikora Robi szerint "egy köcsög", Czeizel Endre szerint az európaiság garanciája. Mi az oka a végletesen extrém érzelmeknek?"

www.hir24.hu/belfold/2014/07/30/mikor-mulik-a-gyurcsany-fobia/
@Spániel: Ja, hát az EU sem ül fel már minden hisztinek. Megégették már magukat korábban is, amikor az ilyen hülyeségek miatti adok-kapokban nem Orbán Viktor népszerűsége csökkent, hanem az eurokratáké és az EU-é. Amíg az EU-s szerződésekben foglaltakat nem sérti meg Magyarország, nincs joga Brüsszelnek beleszólnia a magyar belpolitikába, és kijelölni, mi helyes és mi nem.

Egyébként a munkanélküliség elleni harc és a kvázi teljes foglalkoztatás elérése EU-s célkitűzés is. Mint ahogy a magyar példát követve egyre többet beszélnek (pl. Juncker is) Európa újraiparosításáról. Valójában sokkal több mindenben követi Európa a magyar utat, mint elismerné.
@Spániel: Mikor fog visszavonulni a közéletből? Na, majd akkor.
@tristen2005: tényleg, zabigyerek beszámít, pl. ha nem érettségizett, vagyha igen?
Apának is?
És ha letagaggya?
Na ezzel a csattoslepkével sikerült összezavarni.
@Spániel:
Engem legfeljebb fogorvos lát, így személyes tapasztalatom nincsen.

Azonban van egy unokám, aki egy olyan betegséggel született, amely évente 4-5 esetben fordul elő Magyarországon. Egy hét alatt diagnosztizálták. Szegény szülei azt hitték, hogy vihetik Svájcba vagy Németországba kezelni egy bőrönd lóvéval együtt. Itthon kezelték sikeresen. Az orvosok semmit nem voltak hajlandók elfogadni (hálapénzre gondolok).
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!:
álomálom édesálom álomkép!
Álmodj királylány!
@Blogger Géza: Az "állami járulék" fogalma nekem új. A lényeg, h a manyup kötelező rész jövedelem függő volt, rendelkezhettél vele, örökölhető volt, vagyis a beszedő-kifizető hó/hó alapon rendszer lecserélésének előszobája. Most ez köll vagy nem köll? A járulék mint olyan egyébként megszűnt, ADÓ van csupán. (nem mindegy ám!)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy a Jobbik mit számláz a hvg-nek, de mindegy..."

Ez tényleg az, de a hamis bajai videó óta én már semmin nem lepődöm meg. :)

Selmecziről nem "elfelejtette" megfizetni az illetéket, hanem halasztott fizetést kért, amihez mindenkinek joga van. És már rég ki is fizette.
@Spániel: Akkor ideje, hogy kutass némi barack és eperpálinkák után. Ez így elég szegényes)))
@J.László: akkor ti vagytok a ritka kivétel, ami erősíti a szabályt.
Nem is az orvosokra gondoltam - bár egyik-másik megérne egy tanulmányt - de általánosságban a kórházi közállapotokról van rossz tapasztalatom.
Ugye már minden 35 év alatti gyermektelen külföldről írja a kommentjét?
@christvhu: tudom, romokban is heverek emiatt.
@Myrath: Akkor elmondom, mit értek ezalatt: az a járulék, amit az állam, állam által által hozott jogszabály alapján kötelezően levon a fizetésedből.

És nem szűnt meg, vedd elő a bérpapírod, ha van, ott van rajta a tőled levont JÁRULÉK. (És nem adó. Van az is, de van járulék is.) Nem szabad minden liberális szellemi kútmérgezést elhinni, amit olvasol, blogokban stb. Csak tiszta forrásból tájékozódj. Különben úgy jársz mint most: beégsz.
@Blogger Géza:

A hvg persze, fizesse ki a számláit,

Fönöködnek nem szólsz?

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege 2014. június végén 99,4 Mrd Ft. A tartozásállomány május hónaphoz képest 2,5 Mrd Ft-tal nőtt.

www.allamkincstar.gov.hu/kincstar/koltsegvetes_aktualis_
@Spániel: Miért, korábban jobb volt? Szerintem az egészségügyet a legkönnyebb szidni, örökké hálás téma. Aki akarja, a rosszat látja meg benne, aki meg akarja, az meg a jót.
nahh azt hiszem főcííím, az összes leamortizált intellektuelt ide fútta a szél :D
@Blogger Géza: Rossz hírem van, megsérti a szerződéseket, rendszeres, módszeresen, cinikusan.
@Spániel:

Most indul a buli. Megkeresni a teherbe ejtett nőt, úgy néz ki, mégis vállalom! Kell a nyugdíjhoz:)
@tristen2005: Még szerencse, hogy az államot nem lehet felszámolni. :) Nyilván nem jó, hogy ilyen van, de ha megnézzük, mennyi kifizetést teljesít az állam (kb 17.000 milliárd az éves kiadás) ahhoz képest ez a 99 milliárd annak 0,6%-a, szerintem a legtöbb cégnél ennél rosszabb az arány.
@Spániel: Konkrétan melyiket, mivel? Vigyázz, ebbe már sokan belebuktak. :)
Rossz nézni, ahogy BG a híres vagány pörget benneteket srácok. Őt ezért fizetik. Titeket meg nem. Ha nem etetnétek, előbb-utóbb éhen halna....
@tristen2005: sőt! plusz juttatást érdemel aki házasságon, kapcsolaton kívűl is alkotott gyermeket. hiszen az nagyon komoly szociális érzékre utal.
@tristen2005: sőt! plusz juttatást érdemel aki házasságon, kapcsolaton kívűl is alkotott gyermeket. hiszen az nagyon komoly szociális érzékre utal.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Három csoportban mondanám el a választ.
SzJA-t mindenkinek levonnak, de a gyerekeseknek adóalapcsökkentés jár, melynek összege 62.500.-Ft, ennek a 16%-a már adócsökkentés, megy 10.000.-Ft 2 gyermekig, a öbbi gyermek után már 30.000.-Ft/gyermek adócsökkentés lép életbe.
Tehát pl. egy 5 gyerekes család 110.000.- Ft-tal kevesebb adót fizet havonta.
Miután sok ember nem tudta a bérének alacsony volta miatt ezt az SZJA-ból érvényesíteni, most már nyugdíjjárulékból is levonható.
2.TB járulék. A magasabb jövedelműek érdekeltek téged.
Korábban a magasabb jövedelműek nyugdíjjárulék levonása nem a jövedelem teljes összegéből történt, hanem volt egy maximált határ, ha jól emlékszem 660 ezer Ft/hó, affeletti összegből nem volt levonás.
Ez a felső korlát megszűnt, korlátlan a nyugdíjlevonás alapja.
Ennek két célja van. Az egyik, hogy így több járulék folyik be, a másik, hogy a jövőben emiatt a nyugdíj összege a csillagos ég lehet, mert járulék fizetés történik a teljes összeg után.
Korábban a maximalizálással pont azt kívánták elkerülni, hogy milliós nyugdíjak jöjjenek ki.
3. Most, hogy felvetetted az új nyugdíj megállapításhoz a magas jövedelmeket, bennem is felvetődik a kérdés, hogy pl. Orbán az 5 gyereke és a milliós nyugdíja mellé kap még a gyermeknevelés elismeréseként olyan kiegészítést a fáradozásaiért, amit a keményen dolgozó, azonban az egy-két gyermekes, vagy a szingli dolgozott ki a számára.
Amennyiben valamit nem világosan írtam meg, szóljál, szívesen állok a rendelkezésedre.
hb. Helyesen:"Korábban a maximalizálással azt kívánták elkerülni, hogy NE milliós nyugdíjak jöjjenek ki.
Bocs.
@Blogger Géza:
Aha, öt év alatt nem bírálták el Selmeczi "részletfizetési kérelmét"... Várjál, ezt mindjárt elhiszem :).

www.origo.hu/itthon/20110211-selmczi-gabriella-ketmillioval-tartozik-az-adohatosagnak.html

Még véletlenül se higgyem azt ugye, hogy kiborult a bili, aztán Selmeczi gyorsan írt (és visszadátumozott) egy részletfizetési kérelmet, ami "véletlenül" pont nem ért oda az illetékhivatalhoz, és ez öt évig egyiküket sem zavarta? Neked hány nap után szállna szerinted a nyakadba az illetékhivatal, ha valamit nem fizettél volna be? Jaj, nem, ez csak olyan ballib mocskolódás és gyűlölködés lehet...
@Blogger Géza: IGEN, KORÁBBAN JOBB VOLT.
Az orvosok nem voltak ennyire elkurvulva, beérték kevesebbel, annyival amennyit magadtól adtál, nem követeltek röbb tízezer forintot, nem kellett saját gyógyszert bevinni, mert mindent megkapták, amit eddig otthon szedtél.
Nem kellett naponta többször bejárni "kisegítő ápolóként" etetni, fürdetni, esetleg pelenkázni, megforgatni a felfekvések ellen, mert nincs személyzet vagy kevés.
A kötelezettségüket alapfokon teljesítik, dee arra már nincs sem idő, sem empátia, hogy pl. egy kézműtött embernek össze kellene vágni darabokra az ebédet, kenyérszeletet nem odabaszni az éjjeliszekerényre, hogy rágja bele magát ahogy tudja.
Ez csak egy pici morzsika a tapasztalatainkból, rémtörténeteket tudnék még ideírni.
@Spániel:
Szia!
Széles pálesz választékodhoz ajánlok egy vállalkozást.
Elmegyünk a Corvinuszra, kitanuljuk a páleszfőzést, nyitunk egy főzdét, taroljuk a piacot nyáron.
A Corvinuson kiépítjük a felsőoktatásban a kapcsolat rendszerünket, és nyittatunk egy böllér tanszéket.
Télen felvállaljuk ezt a profilt, de szarunk dolgozni, henteseket veszünk fel, és azoknak adunk szakmai tanácsokat.
Mit szólsz?
A Kedves Vezető 9 legjobb politikai döntését tartalmazó könyv most szuper-alacsony áron megvásárolható.
Bár nem dedikált kötetekről van szó, de úgy viszik, mint egyszeri politikusok a közvagyont.
Aki vásárlási szándékkal azonnal felkerekedik, esélye lehet a korlátozott számú példányból egyet megszerezni.
Megjegyzem még, hogy ezt az információt azért tártam a varánuszos nyilvánosság elé, mert egy igazán elismerésre méltó, óriási jelentőségű alapművet ajánlhattam és nem a forgalom utáni jutalékban vagyok érdekelt.
Remélem, hogy időben jelentkeztem!
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/110092/
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Bocsi, de mi az, hogy "borult a bili"? Selmeczi maga írta bele ezt a tartozást a vagyonnyilatkozatába. Semmiféle biliről nem volt szó.
@Mariann19:
Köszönöm. Igazából az 1. és a 3. válasz a lényeg nekem, főleg a 3.. Amikor csak "járulékról" írtam, akkor is az 1. kérdés alá tartozó egyéni nyugdíjjárulékra gondoltam, így a 2. válasz csak plusz.

Az, hogy a TB, illetve a SzocHo-adó felső korlátja is belejátszik a dologba, csak utólag jutott eszembe, de hát ez végülis nem szól megint másról, mint hogy egy kicsit felélik a jövőt: a magas jövedelműek most magasabb nyugdíjjárulékot fizetnek, hogy ezzel is javítsanak a nyugdíjkassza egyenlegén, a jövőben esedékes magasabb nyugdíjukat meg majd kitermeli "valaki"...

Szóval a 3. a lényeg, de akkor ezek szerint te is csak megerősítesz benne: akiknek a jövedelmi viszonyaihoz képest kevesebb gyereke van, mint amit a családi adókedvezmény "elismer", eleve többet tesz a közös kasszába most (így gyakorlatilag ők fizetik a mostani nyugdíjasok nyugdíjának jelentős részét), majd a mostani javaslat szerint még jól meg is büntetik őket ezért a nyugdíjon keresztül, mert nem neveltek elég gyereket.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Egyébként az az igazság, hogy az illetékhivatal MSZP-s időkben történő beolvasztása nagy káoszt okozott, ezt privát forrásokból is tudom.

De még beolvasztás előtt is tudott érdekes dolgokat művelni, nem pár éves, hanem 13 éves elmaradásba taszítva az államigazgatást:

index.hu/belfold/2014/01/02/13_ev_utan_jott_ra_hogy_sose_volt_az_ove_a_vaci_utcai_lakas/
@DR. INKVIZITOR: miért, eredeti áron a kutyának sem kellett és megpenészedett egy raktárban?
@Blogger Géza:
Az, hogy amíg ez a vagyonnyilatkozatban volt csak (és talán ott sem mindegyik éviben, különben jőval előbb kiszúrták volna ezt a tartozást az élelmesebb balos hiénák), addig a lőtéri kutyát sem érdekelte, de onnantól, hogy hír lett, rögtön mindenki befizetett mindent, a részletfizetési kérelem meg véletlenül eltűnt valahol, és már amúgy sem kereste senki...

De van ennél frissebb téma is :) .
@Spániel: :D Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez MOST alakult ki? Számomra amúgy kellemes meglepetés az eredmény, hiszen majdnem ugyanannyi volt a pozitív, mint a negatív vélemény:

"Magyarországot is majdnem a megkérdezettek fele ítélte meg kedvezőtlenül, míg 40 százalék azt mondta, hogy pozitív érzelmei vannak Magyarország iránt."
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Reméljük, hogy van, mert ez már akkor sem volt igazi "téma", amikor friss volt...
@Mariann19: benne vagyok, de nem én főzöm, csak jól ismerem a beszerzési forrást.
Egyik sógorom hentes - bár őt nem ajánlom komoly posztra, rövid idő alatt elinná a páleszünket.
@Blogger Géza: az egészségügyhöz esetleg pár szót?
@Blogger Géza:
Ilyenkor szoktam jókat nosztalgiázni azon, hogy milyen volt napokig figyelni a jobbos sajtót, ahogy azon pörögtek, hogy Gyurcsány egy fotó szerint beintett az ellentüntetőinek, aztán kiderült, hogy a fotót egy videóból vágták ki, és Gyurcsány csak becsukta a kocsiajtót...
Vagy említhetném Ledvait, akinek a szerencsétlen "Nem lesz gázáremelés!" (és nyilván nem örökérvényűnek gondolt) mondatát még a legutóbbi választáskor is számon kérték rajta, mindmáig felemlegetik itt-ott, de Orbánnál már az sem fontos, hogy mást mond ma, mint nemhogy öt éve, de akár egy hete is, hiszen ő csak reagál a világ változásaira, ahogy jó vezetőhöz illik...

Na de ennyit a nosztalgiáról :).
Nem értem Gézát, felénk úgy mondták ,hangot hallok ,de embert nem látok.
Ehhez mit szól RezsiSzilárd?
Meglátogatja lakótelepi lakásukban az elbocsátott dolgozókat és visz nekik új munkahelyet?

Indulnak az elbocsátások a rezsicsökkentés miatt?

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/indulnak-az-elbocsatasok-a-rezsicsokkentes-miatt-432264
@Blogger Géza:

mi?

ha az alaptörvényből idehozod a TB fejezetet akkor ember számba veszlek a továbbiakban!

ha nem, akkor kussolj!

mert elég hülye vagyok így is de gyengeelméjű még nem.

tudod, ha azt a pénzt amit akárminek hívnak, de az állam szedi be adó formájában és nem a neve szerinti külön kasszába kerülve, csak arra az egyetlen célra felhasználhatóan költik el - akkor az akármilyen célra felhasználható majd a közös kasszából...
amióta felrúgták a TB törvényt abból a szerinted "járadékból" mi az akadálya annak, hogy ne a következő stadiont építsék fel és csak a maradékot ossza vissza annak akinek akar adni...
pl a gyerekek után, stb...

tehát a nevem ne koptasd!

vagy hozod a törvényt vagy ne rizsázz, mert nincs a hülyeségeidre időm!
@Blogger Géza:
"Mivel a nyugdíjat az aktív korosztály járulékaiból fizetik,"

te tényleg ekkora irgalmatlan seggfej vagy, vagy direkt hazudsz ekkorát?? orbánod a Kotmány bevezetésével egyidőben nevezte át a tb-járulékot (ami CSAK nyugdíjra fordítható) SZOCIÁLIS hozzájárulásra, ami BÁRMIRE költhető. A szociális hozzájárulási adó nem megy a nyugdíjkasszába, benne van az alaptörvényben is, hogy érte szolgáltatás nem várható,csak mindenkinek a maga 10-10%-a várható vissza nyugdíjként
milyen járulékról beszélsz, még egyszer megkérdem?
ha az aktív dolgozók NEM adnak egy fillért sem a nyugdíjalapba, akkor miből fizetik a nyugdíjasokat?
Fabiusnak szeretettel:
Videó: Papcsák igazi dzsigolóként büszkélkedik a Facebookon

www.hvg.hu/itthon/20140730_Video_Papcsak_igazi_dzsigolokent_buszkelk
@Secnir: Istenem, te is jöttél szopni... Vedd már elő a bérpapírodat, ott van rajta levont járulék...
@Blogger Géza:
fussunk neki még egyszer gyöngeelméjű: amit levonnak, az SZOCIÁLIS járulék - és NEM a TB kapja meg, hanem az államkincstár. az meg NEM feltétlenül nyugdíjra költi.
segítek:
100 forintból levonnak 10-et, és ezt megkapja a Költségvetés nevű fekete lyuk. ebből NEM 10 ft-ot kap a nyugdíjas, elárulom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Volt olyan idő.
Valamikor, igaz még az átkosban rendszeresen lejártunk a tengerpartra - az volt az olcsón és egyszerűen elérhető tengerparti célpont - bejárva így az egész országot, megnézve a történelmi helyszíneket is, miközben rengeteg jó tapasztalatot szereztünk csupán azzal, hogy magyarok vagyunk.
És kapaszkodj meg, jószándékú magyarok és románok között. Mindíg akadt egy magyar aki segített a nyelvi akadályok leküzdésében és csak jóindulatot tapasztaltunk.
Ma már nem biztos, hogy nekivágnánk azokkal az adottságokkal.
@Sir Bates dö Hól: Pedig a te emelkedett és intelligenciával teljes szövegeidet külön öröm olvasni. :)
@Blogger Géza:
Igen, mondjuk az egyedül élő minimálbéres azt a pénzt, amit gyereknevelésre szán, mind félreteszi. Ez ugye nulla forint, hiszen éppen azért nem nevel gyereket, mert nem szán semmit a neveltetésre... majd ezzel a nullát kamatozó nulla forinttal kiegészítheti az állami nyugdíját.

Akkor legalább annyi tökük lenne, hogy megmondják, hogy "szerintünk ebben és ebben az életkorban, ha lenne gyereke, akkor ennyi meg ennyi pénzt az ő ellátására, nevelésére kéne fordítani minimum", ebből aztán levonjuk a családi adókedvezményt (amit a gyerekes már eleve megkap, csökkentve a gyerekre jutó költségeit!), és a maradékkal lehetne akkor bűvészkedni! De úgy csinálni, mintha jövedelemtől függetlenül a gyermeket nem vagy a kormány elképzeléseinél kevesebbet nevelő ember csak azért nem vállalna gyermeket, mert lusta, gyáva, felelőtlen és elkényelmesedett, és ezért a nyugdíján keresztül is büntetni kell, az azért egy kicsit úgy pofátlan...
@Secnir: Akkor még egyszer te gyengeelméjű, amit levonnak tőled, az bizony járulék, és bizony a TB kapja meg. (Egészségbiztosítási Alap és Nyugdíj biztosítási Alap)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
A 3. ponthoz.
A járulékfizetésen túl én korábban kifejtettem azt, hogy amennyiben az új nyugdíjrendszer a gyermeknevelés aktuális pénzügyi nehézségeit kívánja honorálni, itt azt mondom, hogy ebben a kérdésben a társadalom nem tartozik semmivel.
Összeszámoltam az ismert pénzbeli és relatív juttatásokat, a 3 és annál több gyermekes családoknál ez az összeg minimum 30-40 ezer Ft/hó, és ebben nincs benne az adókedvezmény.
Annyi nagycsaládosoknak kitöltött jövedelemigazolást az egész ország igénylőinak nem töltenek ki, mint nekik, és ezek rendre valamilyen támogatási igény benyújtásához kellenek.
Ez nem lenne baj, csak a realistások is legyenek figyelembe véve.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Nem kell büntetni. A több gyereket vállalót kell jutalmazni. Ennyi erővel a családi pótlék is bünteti azt, akinek nincs gyereke, mert nem kap???
@évásanyó: Hová gondolsz? Dehogy kötöm össze. Amúgy is a nap híre igazából az alábbi. :)

Intelligenciát tanítana Gáspár Győző

"Irigység- és intelligencia-központot nyitok. Az embereknek meg kell tanítani, hogy ne irigyeljék mások megszerzett vagyonát és sikereit, hanem tegyenek azért, hogy ők maguk is elérjék kitűzött céljaikat. Hogy ennek a tudásnak az elsajátítását lehetővé tegyem az embereknek, vállalkozást indítok: hatalmas szakmai nevekkel, profi szakemberekkel és tanácsadókkal karöltve fogok dolgozni. A központban kezelések, előadások és tanácsadások vehetők majd igénybe. Az iskolában én is előadásokat tartok, így továbbadhatom a tanulni vágyóknak a mottómat: Tegyünk azért, hogy tehetősebbek legyünk!"

www.hir24.hu/bulvar/2014/07/30/intelligenciat-tanitana-gaspar-gyozo/
A posványosi beszéd után ezen már nem is tudok csodálkozni, egyúttal azt is megtudtam, hogy a zinteligenciát meglehet tanulni:

Intelligenciát tanítana Gáspár Győző

www.hir24.hu/bulvar/2014/07/30/intelligenciat-tanitana-gaspar-gyozo/
@Spániel:
Én csak azért ajánlottam a téli tevékenységi körünket, mert a mi Viktorunk jár kolbászt tölteni.
Na mármost. Meghívnánk mi is az eseményre, a kolbászhús és a belek társaságában kijárnánk magunknak valami adókedvezményt, támogatást, ilyesmit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: legyőztél. Kapsz győzitől egy bérletet az iskolájába.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Hát az a "lassan mondom" Lendvai valószínűleg mindenkinek beleégett a memóriájába, aki látta. Erről nem a Fidesz tehet, Lendvai futott bele ebbe a csapdába. Mert tényleg, ha legalább egy évig kibírták volna, de nem... ha jól emlékszem kb. félévente jött aztán egy gázáremelés, és az inflációt jelentős mértékben meghaladó mértékben.
@Mariann19: nem szeretnék vele egy levegőt szívni.
Egyébként is kiver a víz a kappanhangjától.

Találjunk ki másat.
@DR. INKVIZITOR: "Az állatvilágból vett minta szerint - amikor egyes fajták nőstényei a párzás után elfogyasztják a hímeket "
- ez történik, csak válásnak hívják.
@Spániel: Mondom, mindenki azt vesz észre, amit akar, illetve ami őt éri. Az én tapasztalataim kedvezőek, én javulást látok. (Van, ahol lehet időpontra menni, ahol nem, ott sem kell sokat várni, a vizsgálatok gyorsak, az orvos megkapja elektronikusan a laborból, a rendelő felújított, tiszta, modern...)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A jelenlegi renccer *int, ha több gyereked van a kedvezmény miatt kevesebb nyugdíjat fizecc, vagyis kevesebbet fox kapni.
@Blogger Géza:
" A több gyereket vállalót kell jutalmazni."

Bruhahahaha.... már látom, hogy minden faluszéli kreol dobálja a levegőbe a hír hallatára az összes purdét.
Van egy gyanúm, nem nekik találták ezt ki.
A gyerekvállalási kedv még meg lenne...
@Secnir: @Blogger Géza:
mindketten keveritek.

munkáltatói közteherként fizetendő nyugdíjbiztosítási járulék, egészségbiztosítási járulékok, valamint munkaadói járulék helyett lett ez a szociális hozzájárulási adó.

ettől függetlenül a dolgozótól levonandó nyugdíjjárulék, egészségbiztosítási járulékok, munkaerő-piaci járulék még létező dolog.
@Blogger Géza: Persze. Csak rád néznek a beteg felvételnél a pszichiátrián és azonnal bejucc a dokihoz mint sürgős eset. :-))
Mi van az államadóssággal? Hogy lett a 19300 milliárdból 25000 milliárd?
@Blogger Géza: vedd le az optimista szemüveged, tedd fel a realistát, mindjárt jobban látsz.
@Mariann19: amúgy miért baj, ha a Corvinuson van pálinkafőző tanfolyam (is)? Mellesleg van sörfőzőmesteri is. Mindkettő 100 százalékban fizetős.
Persze mindkettő van az iskolarendszerű képzésben is a Szesz- és söripari tanszéken már évtizedek óta. De hol másutt is lenne, ha nem a kertészeti és élelmiszer-ipari egyetemen?
@Spániel: Csak pár másodperccel maradtál le, szóval ne csüggedj. :)
@Spániel: Inkább azt a qrva vékony csövet tegye le a szeme elől amin keresztül lát! :-))
@Blogger Géza: mikor a nyugdíjkassza bevétele állandó, mert más költségvetési forrásokat nem lehet átcsoportosítani ide, s ezt fizetik ki x ember között, így, ha ebből valakit valamiért jobban preferálok, azt a másiktól veszem el.
@Blogger Géza: "Csakhogy ha nem nevelte volna fel azokat a gyerekeket, akkor az ő járulékaik nem léteznének később. Ezt nem hagyhatod figyelmen kívül."

Géza, a mutter most szólt, téged ne számítsanak be nála... majd lízingel inkább valakit az ex-opniból, kevésbé gáz..
@Blogger Géza:
Akkor nyelvtanozzunk:
"Kapsz plusz családi pótlékot, mert van gyermeked" - ez jutalmazás;
"Kevesebb lesz a nyugdíjad, mert nincs gyereked" - ez büntetés;

Egyébként meg igen: egy olyan korlátos, véges összegű forrásnál, mint az államkassza, minden pozitív diszkrimináció szerintem egyben negatív diszkrimináció is azokkal szemben, akik kiszorulnak a kedvezményekből. Ha azt mondják, hogy a 2+ gyerekesek többet kapnak, ez azt is jelenti, hogy az egygyerekeseknek és a gyermekteleneknek valamivel többet kell a kasszába tenni adóban, hogy a plusz fedezetet megteremtsék.

Természetesen van szolidaritás meg tolerancia is ezügyben, persze, a gyerek a jövő társadalmának záloga és alapja, támogassuk, oké... de legyen már egy határ. Most sem emeltem volna fel a szavam, főleg nem ilyen hosszan, ha már nem ott tartanánk, hogy a mostani nyugdíjrendszer többségi befizetőit akarja a kormány meg a mindenféle Keltetőgép Kerekasztal büntetni a kisebb nyugdíjukkal azon a nyugdíjkasszán keresztül, amelyiket eleve ők tartották fent jelentős részben a nyugdíjba menetelükig, csak azért, hogy a gyerekesek úgy érezhessék, őket a nyugdíjukon keresztül is elismeri a kormány.
@Fabius: ROFL :-)) kész... megdögl5tem
@Sir Bates dö Hól: "Géza, a mutter most szólt, téged ne számítsanak be nála... majd lízingel inkább valakit az ex-opniból, kevésbé gáz.."

:-)) ROFL
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Kapsz adókedvezményt, mert van gyereked. Emiatt kevesebb a járulék, tehát kevesebb lesz a nyugdíjad.
@Sir Bates dö Hól: Na ez az írás biztos bejön majd neked. :)

magyarhirlap.hu/cikk/1790/HATHET

Húzok csobbanni, később még leszek. :)
Ennek szellemében tilos lesz a 69
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Nyilván úgy kell fogalmazni, hogy: Több a gyereked? Több lesz a nyugdíjad. És máris jutalmazás.
@Blogger Géza: "Persze. Nem látok semmiféle alternatívát, ugyan miből élnének 40 év múlva a nyugdíjasok, ha nem állami nyugdíjból?"

alternatív jelentése: kettős, két választási lehetőséget felkínáló, választható

Ezek szerint esélyt sem látsz arra, hogy moon bárki is felhalmozzon vagyont idősebb napjaira idolod gazdaságirányítása alatt?
Ezt vehetjük kámingáútnak?
@parti_giano: Ebből csak az nem igaz, hogy a nyugdíjkasza bevétele állandó (hogy a fenébe lenne már állandó), és az, hogy neme lehet ide plusz forrásokat átcsoportosítani (ugyan már miért ne lehetne), sebaj. :)
@Sir Bates dö Hól: hagyjad már, mindjárt széles kikapcsolja a gravitációt, ezzel gézának az égbe szökik a gdp termelése.
@belekotty:
Ha ez így lenne, vagyis a kedvezményként megkapott járulékaikat a törvény nem ismerné el befizetésnek, akkor aa családosok már rég felgyújtották volna a Parlamentet :) .

Nincs is így, ugyanúgy beleszámít ez is a szolgálati évekbe, és mivel a nyugdíj számításának alapja a bruttó bér, így azon keresztül sem csökkenti a nyugdíjat. Halványan dereng, hogy az alapba valahogy a nettó bér is belejátszik, de ez meg akkor csak előny, hiszen magasabb alapot eredményez, mert a kedvezmény miatt magasabb a nettó.
@Blogger Géza: államadósság 2010 május 19300 milliárd, 2014 július 25000 milliárd.
@Sir Bates dö Hól: Mivel aligha lehet mindenkit arra KÉNSZERÍTENII, hogy megtakarítson, viszont valahogy nekik is biztosítani kell a megélhetést, ezért nyilvánvalóan az állami nyugdíj lesz az alap. Egyénileg mellette még valaki másból is hozzátehet. Nem olyan bonyolult ez.
@Blogger Géza:
Igen, ha ehhez előtte lecsökkentik az alapnyugdíjat.

Meg amúgy is leszarom a szómágiát, a kevesebb az kevesebb, és kész. Tudom, hogy egyes Fideszesek hajlamosak a csökkenést negatív növekedésnek nevezni, de hát nálam pont ettől tolul egy kicsit még magasabbra tőlük a hányás :) ...
@belekotty: Abszolút szám semmit nem mond.

Államadósság 2010 közepe: 85%/GDP
Államadósság 2010 vége: 82%/GDP
Államadósság 2013 vége: 79%/GDP

És a 2014 végi is várhatóan 80% alatt lesz, 78-79% körül.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ugyan, dehogy kell csökkenteni, max a növelés ütemét kell lassítani.
@elmeherceg: Amennyiben van Szesz- és Söripari tanszék az iskolarendszerű képzésben elkülönítetten, miért nem ilyen intézményekben van kizárólag oktatás.
A Corvinus egyetem profiljába eddig sem volt, és ezután sem illik bele.
Már csak egy lépés, és szakácsképzés is lesz itt.
Lásd be, hogy az ilyen anomáliák amiatt következnek be, mert az állam olyan irgalmatlan forrásokat vont ki az oktatásból, hogy az egyetemek rákényszerülnek a pénzt hozó tanszékek működtetésére, de ez nem egészséges folyamat.
Különösen akkor, amikor tudományos tanszékeket szüntetnek meg.
A dolgok így függenek össze, és még egyszer hozzáteszem, a jó ízlésem ellen való.
@Blogger Géza: Ez hogy jön ki amikor a GDP csak 4 százalékot nőtt?
@Blogger Géza:
Az államadósság jelenleg 85%!!!!!!!!
@belekotty:
Hivatkozás?

@Mariann19: :) ?
Ha szabad kérnem :)... Te mit tudsz arról, amit belekotty írt a hivatkozott kommentjeiben, vagyis hogy aki a családi kedvezmény miatt kisebb összeget fizet egyéni nyugdíjjárulékként, annak ennyivel kisebb lesz a nyugdíja? Arra emlékszem, hogy a nyugdíjat valahogy kötni akarták a befizetett játulékokhoz, de ez ebben az esetben nem hiszem, hogy élne...
@Spániel: Ja, én pedig ízlésközpontot nyitok, hogy megtanítsam a messzire eljutott cigány-származásúaknak, nem kell mindent bevonni visszataszító zebramintás anyaggal(elnézést a zebráktól, nem ők a visszataszítóak, hanem a zebradizájn a tökidegen berendezéseken), nem kell ízlésromboló színekkel tarkított lakásukkal sokkolni a közembereket, nem kell ízléstelen aranyszínű stukkókkal díszített lakásokat mutogatni zenésznek(ha mégoly szépen zenél és egyébként sanyarú gyermekkora volt), mert ez a fajta kivagyiság általában nem irigység miatt veri ki a biztosítékot, hanem a felkapaszkodottság és kivagyiság biztos bizonyítéka. Az igazán karaktert hordozó művész (jelentsen ez a szó bármit is), nem a külsőségekkel jelzi, hogy előbbre jutott (illetve ha igen, sürgősen pszichológushoz fordul- mert személyisége a torzulás jegyeit mutatja), hanem okosan megtakarítva él, hiszen ki tudja, meddig tart a szerencséje.
@belekotty: Na ebből látszik, hogy semmit nem értesz. Nem érted az abszolút és reálnövekedés közötti különbséget. Ez persze az agymosó liberális média hibája is, mivel az adósságnál előszeretettel foglalkozik abszolút számokkal viszont érdekes módon a GDP növekedésről soha nem ír abszolút számokban. Ez a kettő nincs összhangban. Ezáltal a butákat könnyen lehet manipulálni.
@Mariann19: Évközi törvényszerű átmeneti növekedés, valójában csak az év végi adat számít.
@Blogger Géza: Csakhogy 2010-ben a valutatartalék rekord szinten volt.

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/mnb-rekordszinten-a-devizatartalek-311952

"MNB: rekordszinten a devizatartalék
|Utolsó módosítás: 2010. 4. 8. 05:00|Gazdaság » Makrogazdaság
Mik ezek?
Rekordszintre emelkedett márciusban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalék-állománya, a jegybanki közlemény szerint 33,852 milliárd euró volt. Az előző hónaphoz képest mért 992 milliós növekedésért két tétel volt számottevően felelős, egyfelől az OTP törlesztette tartozásának második felét, 700 millió eurót az állam felé, másfelől uniós alapokból folyt be pénz a jegybank nemzetközi tartalékaiba. Január óta – amikor dollárkötvényt bocsátott ki Magyarország – van rekordszinten a tartalék."

Miközben most

index.hu/chart/2014/01/08/milliard_euroval_csokkent_a_devizatartalek/
@Blogger Géza: pedig direkt bemásoltam neked, hogy mit jelent az alternatíva...
@Blogger Géza:
Cicabogár!
Ennyire kényszeres a hazudozásod?

"Magyarország új kormánya 2010 közepén szinte megoldhatatlan gazdaságpolitikai helyzetet örökölt, az államadósság szintje közel 82 százalék volt, hazánk elsősorban az államadósság magas szintje és kedvezőtlen szerkezete miatt vált a térség egyik legsebezhetőbb országává" - közölte cikkünk megjelenése után a Nemzetgazdasági Minisztérium."
A Kusza Szem is hazudik, tuggyuk...

"A kormánynak a választásokra sikerült visszatornásznia az államadósságot arra a szintre, ahol négy évvel ezelőtt volt. A sikeres dollárkötvény-kibocsátás eredményeként a GDP-arányos adósságmutató 84,4 százalékra ugrott.

Egyetlen nap alatt 84,4 százalékra ugrott fel az államadósság – számolta ki az Mfor. Az újabb hazai siker, a keddi 3 milliárd dolláros kötvénykibocsátás árnyoldala ugyanis a bruttó adósság növekedése."
(2014. március)
@Blogger Géza: Mellébeszélsz megint.
Akkor mesélj a GDP növekedésről abszolút számokban!
Mellesleg a százalékot nem az abszolút számokból számolják mind2 esetben?
Te milyen matekot tanultál?
Fidesz Algebrát?
@Mariann19: Egyébként nem tudod megmondani, mennyi "jelenleg", hiszen nincs olyan, hogy "jelenlegi" GDP. Negyedévente szokták számolni, de még a 2. negyedéves előzetes GDP adat sincs meg. Nem véletlen, hogy az EU sem törődik évközi adatokkal, hiszen minden országban más az évközi bevételi és kiadási görbe.
Hajszál híján, de megúszta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt, hogy újabb lélektani határt átlépve kerüljön az államadósság elleni harccal a a címlapokra. A július 20-ával záruló héten ugyanis a központi költségvetés adóssága 24 996,1 milliárd forintra ugrott, vagyis 3,9 milliárd forinttal marad el a szép kerek 25 ezer milliárd forintos szinttől. Az ÁKK számítása szerint ez az idénre várható GDP 83,7 százalékának felel meg - ez viszont rekord.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_fordulat_a_magyar_allamadossagban.584605.html
@Blogger Géza: Aha. Most már hirtelen nincs abszolút GDP adatod.
@Sir Bates dö Hól: Sebaj, ennek a válaszomhoz semmi köze. Próbáld megérteni azt, amit írok. Na jó, lehet, hogy túl sokat kérek. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Géjza rögtön átmegy defenzívába ha államadósságról van szó és elkezd összevissza magyarázkodni. :-))
@belekotty: Jelenlegi (Július 30-ra) nincs, éves adatok vannak. Az ilyen dolgokat azért is praktikus hosszabb (éves) időszakokra nézni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Hol itt a hazudozás? Semmit nem cáfoltál abból, amit mondtam.
@Mariann19: de hol legyen akkor a pálinkafőző tanfolyam, ha nem a Kertészeti és élelmiszer-ipari egyetemen...?
@Blogger Géza:
Géza!
Csupán azért írom meg a valóságot, hogy amit felelőtlenül elhintesz, ne maradjon meg tévesen a fejekben.
Igaz, hogy 2013. év végén 79.2% volt az államadósság, azonban a tendencia lehangoló.
2014.I. negyedévében már 1.830 mrd-dal grott meg, mely 0.80%-ot jelent.
Ebből 1.456 volt a nettó hitelfelvétel, és ami nekem fáj, az a plusz 380 mrd, ami az árfolyamveszteségből adódó teher. Ez utóbbi fejezi ki gazdaságpolitikánk negatív bravúrját.
Május 9-én már újra nőtt az államadósság 2.328 mrd-dal, ez már 82.2%.
Ne kábíts senkit, hogy ez éves szinten kiigazodik, hiszen az orosz adósságot is már fizetni kell, mindenütt látható, hogy a hitelfelvételek mellett sehol nincs pénz.
Miből gondolod, hogy év
végére jobb lesz a helyzet, mikor már az eu-s támogatások sem csorognak, mert már tavaly év végén lehívtuk őket?
Leállnak egyes beruházások, leállnak paralel az adóbevételek befizetései, több munkanélküli stb.
Nézzünk szembe a valósággal, kisebb lesz a csalódás.
Őrült kapkodás taszította rekordmélységbe a kamatokat
Hiába állt meg az MNB kamatcsökkentése, az állampapírpiacon nincs vége a hozamesésnek.

www.portfolio.hu/gazdasag/akk/orult_kapkodas_taszitotta_rekordmelysegbe_a_kamatokat.1.201958.html

-

Új 15 havi mélypontnál a forint!
A jó amerikai adatok betettek a feltörekvő piaci devizáknak. Este jön a Fed-döntés.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/uj_15_havi_melypontnal_a_forint.3.201979.html

-

Posztho, meg van egy olyan érzésem, hogy semmi másról nem szól, mint egy halasztott és semmivel nem beválható ámításnak, ami azt jelenti, hogy úgy sem kapsz semmit, mert nem lesz mit.:

A nagyobb társadalmi vitát kiváltó nyugdíjjavaslat a jelen állás szerint azt akarja csak elérni, hogy a nyugdíjrendszerben meglévő aránytalanságot kiegyensúlyozza - mondta Benkő Ágota, a Népesedési Kerekasztal koordinátora.

>>>>>A HírTV Magyarország Élőben című műsorában a szakértő elzárkózott annak elemzésétől, hogy mekkora nyugdíjcsökkenésre számíthatnának a gyermektelenek vagy az egy gyermeket nevelők. Erről akkor lehet majd beszélni, ha valóban elfogadják a koncepciót és megkezdődik a részletek kidolgozása.<<<<<

www.napi.hu/magyar_gazdasag/milyen_lesz_az_uj_nyugdijrendszer.584597.html
@belekotty: Nem össze-vissza, csak sajnos buták vagytok ahhoz, hogy megértsétek. (Vagy nem akarjátok megérteni.) Ez igazán nem az én hibám.

De addig is találtam neked egy szép színes appot, itt lehet nézni, hogy olvad EUR-ban számolva a magyar adósság. :D Ez talán még számodra is felfogható. (Gőzöm sincs, ők hogyan számolják, de aranyos.)

www.eudebtclock.org/
@CSENDES: eddig.
Már minden tv-ből kirúgták.
@elmeherceg:
Pontosan azt írtam.Ott!
Ám ne a Corvinuson.
@Mariann19: melléklet:

Kezdődik a milliárdos pénzosztás
>>>>>Bár egy hónap múlva jönnek az új uniós pályázatok, az első kifizetésekre 2015 elejéig várni kell. <<<<<

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_valtozasok_jonnek_kezdodik_a_milliardos_penzosztas.584576.html
brékó brékó

Orál Viktor kinyajja a saját seggét !!!!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=EoKsC8mq8XE
@Mariann19: ööö... a Kertészeti is Corvinus.
@belekotty: Ne haragudj, de ekkora öntökönszúrás még tőled is szép teljesítmény! :D Ugyanis az ábrából is láthatóan a magyar devizatatalék (és nem valutatartalék) kis hullámzásokkal nagyjából változatlan az elmúlt 4 évben, tehát akkor most is "rekordszinten" van. Egyébként a legfrissebb adat 36 milliárd EUR, ami magasabb, mint a 2010-es kormányváltáskor volt.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/enyhen_csokkentek_a_magyar_devizatartalekok.583595.html
@elmeherceg: bizony, élelmiszeripari, kertészet, tájépítő is ott van.
értem én az eszeveszett nyírvákolást a munka szó hallatán a cigány-zsidó-libsi szájából.sose csinálta.szokatlan új idegen és ismeretlen.egyszóval számára riasztó.de csend. pofa alapba hiszti befejezve.ugyanis van egy örömhírem feléjük:a munka jó a munka felszabadít a munka szabaddá tesz.hát rajta bár minden kezdet nehéz menni fog
@Blogger Géza:
"Nem tudod megmondani, hogy mennyi a negyedéves GDP."
Géza! Eszerint hülye a te Állami Adósság Kezelő Központod is, mert valamiből csak kiszámolja az adósságszintet.
Tudod az úgy van, hogy államadósság abszolut összege, osztva a GDP abszolut összegével.
Amennyiben megjelenik a hivatalos adósságráta, mindkét számítási tényező rendelkezésre áll.
@Mariann19: Megvan!
Pálinka és szarvasgomba a jövő, mint nemzeti kincs!

Jogszabály készül a szarvasgombáról
www.hirado.hu/2014/07/30/jogszabaly-keszul-a-szarvasgombarol/?source=hirkereso
@Mariann19: "az orosz adósságot is már fizetni kell,"??? Miféle adósságot??? Mikor vettük fel???

"ami nekem fáj, az a plusz 380 mrd, ami az árfolyamveszteségből adódó teher" Na, ez neked aztán végképp ne fájjon, mert ez nem egy valós veszteség. Ugyanis ez pusztán egy technikai "veszteség", hiszen az EUR tartozást EUR bevételekből fizetjük vissza, 1 EUR tartozást 1 EUR-ból, és csak könyveléstechnika, hogy ezt hogyan forintosítjuk.

Felhívom figyelmedet, hogy év közben az elmúlt 4 évben is mindig ugyanaz ment, beindult az ajvékolás, majd az év végi százalékos érték minidig alacsonyabb lett az előző évinél. Nem hiszem, hogy ez most másképp lenne.
@ephart: milyen munkáról csicseregsz gyönyörűm?
Látom, hogy még mindenki beugrik Gejzukának, hiszen mindenki neki magyaráz, ahelyett, hogy outside tennék az ökörségeit s nem kommentálnák. Semmivel sem jobb ez, mint folyamatosan életben tartani a legkedvesebb ellenségem. Nekem ugyan nem az.
Azért mégis adódik a kérdés: Hogyan tudjuk elviselni ezeknek a provokáló bejegyzéseknek és azok kommentjeinek hatását anélkül, hogy megőrülnénk
@Spániel: a gfehér szarvasgomba az tudtommal csak nekünk van:)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Hivatalosan még nem olvastam arról, hogy amennyiben levonják az adókedvezményt a járulékból , akkor a nyugdíjalap is kevesebb lesz.
Azonban nem hiszem, hogy ez lenne.
Ugyanis létezik egy bruttó elv a szakmában, ami azt jelenti, hogy minden tényezőt önmagában vizsgálunk, vagy veszünk figyelembe.
A mi esetünkben bruttó módon kerül a nyugdíjalapba a levont járulék, külön kezelik az érvényesített kedvezményt, mint ellenkező előjelű állami teherviselést.
Egyébként is ellentétes lenne a jelenlegi törekvésekkel.
@Mariann19: Ők sem tudják, csak közölnek egy becsült előzetes adatot.
@CSENDES: Hehe, az igazság ennyire fájdalmas, hogy még bele is őrülnétek? No igen, ez van... Az emberek felépítenek magukban egy álomvilágot (ti egy rémálomvilágot), és ha valami ezzel nincs összhangban, akkor azt nem bírjátok elviselni. És csodálkoztok, hogy a világ miért nem úgy működik, ahogy a ti rémálomvilágotokban működnie kéne...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A fidesz nyugdíjrendelete előtt már akár 38 évvel is el lehetett menni nyugdíjba.
látom a blogot megszállták az impotensek és a melegek. Rajtuk kivül mindenki tud gyereket csinálni, csak nem mindenki tud közben tanulni és dolgozni is, hogy nyugdija lehessen.
@Sejk a derék katona:
Na, ezt a videót kellene harsognia minden sarkon egy kivetítőnek, defőleg a lapító baloldalnak országszerte.
Addig csak, amíg kívülről nem fújja mindenki Nemesmedvestől Csengerig. Ugyanúgy, mint az öszödi beszéd kiragadott mondatait.
itt az egész narancsjobbikos troll kompánia, nagyüzem van a nerben :D
@bölcsbagoly: ha nem tud dolgozni, akkor mégis miből él?
@Blogger Géza:
Az oroszokkal kötött szerződés értelmében az idén már 126 milliárdot kell fizetnünk nekik.
Géza! Te tényleg ennyire hülye vagy?
Az árfolyamveszteség államadósságnál az, hogy amennyiben magasabb az árfolyam a törlesztés időpontjában, mint amikor felvettük, a különbség a veszteség. A 380 mrd Ft árfolyamveszteség államilag deklarált tény.
Te, mint Blogger Géza ezt cáfolod. Javasolom, ezt beszéld meg légyszi az elszámolást közreadókkal, hadd röhögjenek azok is, úgyis olyan szomorú az élet.
"Az elmúlt 4 évben mindíg az ment, hogy év
közben elindult az ajvékolás."
Géza! A tendenciát nézd légyszi. 2010-ben arról volt szó, hogy elsőrangú kérdés az államadósság csökkentése. Azóta csak nő, növekedik.
Tudod, melyik költségvetési tételnél fogadható el az év végi állapot? A költségvetési hiánynál, mert az év közben ingadozik, vannak áthúzódó tételek + - -ban, egyenlőtlen pénzmozgások.
"Ők sem tudják, csak közölnek egy becsült adatot."
Hűha! Te ennyire veszed komolyan a kormány intézményeinek hivatalos közléseit?
Te melyik oldalon állsz most akkor?
@Penivaldes:
." A szarvasgombák Magyarországon igen elterjedtek. Európában számottevő mennyiségben egyedül hazánkban található meg az egyetlen édes ízű szarvasgomba, a homoki szarvasgomba"
hu.wikipedia.org/wiki/Szarvasgomba

Ezek után csak egyet nem értek: miért nem eszünk akár minden nap szarvasgombás zsíroskenyeret, ha ennyire elterjedt?
@bölcsbagoly:

"látom a blogot megszállták az impotensek és a melegek"

Isten hozott téged is.
ha cáfolnak, akkor lehet készülni, vagy nem, ezeknél a nereseknél sosem lehet tudni :D

Egy kérdésre válaszolva Varga elmondta, hogy a kormány semmiféle változást nem tervez a nyugdíjrendszerben. A magyar nyugdíjrendszer stabil, ezért nem is foglakozik a Népesedési Kerekasztal vitaanyagával - mondta Varga Mihály. A kerekasztal javaslata szerint a nyugdíj mértékét a megszült gyermek számától is függővé tennék, szerintük így lehetne a nyugdíjrendszer aránytalanságait kiegyensúlyozni.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/varga_is_megszolalt_a_nyugdijreform_ugyeben.584611.html
Én tényleg csak azt nem értem, ha itt minden ilyen fasza, és egyre faszább lesz, akkor miért mi megyünk el "mosogatni Londonba", ahelyett, hogy a brit háromdiplomások jönnének ide mosogatni a Gundelbe.

Tényleg nem értem, segítsetek. :DDD
@Spániel:
"Jogszabály készül a szarvasgombáról." Beszarás.
Bár én kiszaszeroltam, hogy ennek mi az elvi alapja.
Jön a téli közmunkás oktatás, ahol kitanítják a szimat rejtelmeire szegényeket, és ők járnak majd az erdőbe feltárni rejtekhelyeket.
Parragh Laca legnagyobb örömére.
Miután 1 kg szarvasgomba 1 millió Ft/kg, ha egy közmunkás csak ennyit tud kiguberálni, az 100 mrd Ft bruttó bevétel. Ezt még lehet fokozni kutyák bevetésével is.
Befektetés nincs, termelési eszköz az anyaföld.
@ephart:

"_értem én az eszeveszett nyírvákolást a munka szó hallatán a cigány-zsidó-libsi szájából"

Elszóltad magad. Ezek szerint te csak nyirvákolást érted, az emberi beszédet nem, ezért azt meg sem hallod. Az pedig, hogy a monitorodra tekintve még azt is meg tudod különböztetni ki a cigány, ki a zsidó, és ki nem az, az arra vall, hogy egy egészen különleges állatfaj képviselője vagy.
@CSENDES:

"_Azért mégis adódik a kérdés: Hogyan tudjuk elviselni ezeknek a provokáló bejegyzéseknek és azok kommentjeinek hatását anélkül, hogy megőrülnénk_"

Így:

Ja?! A Géza? Az egy hülye. Azért kap fizetést is. Főnöke felmentette a gondolkozás alól.
@Blogger Géza:
"Semmit nem cáfoltál abból, amit mondtam."

Gézám, te tényleg annyira vagy csak hazug és ostoba, mint amennyire hazugnak és ostobának kinézel. :D

"Blogger Géza 2014.07.30. 15:56:28
@belekotty: Abszolút szám semmit nem mond.

Államadósság 2010 közepe: 85%/GDP
Államadósság 2010 vége: 82%/GDP
Államadósság 2013 vége: 79%/GDP

És a 2014 végi is várhatóan 80% alatt lesz, 78-79% körül."

Segítek baszki, ha már ennyire értelmezési gondjaid akadnak...

"2010 közepén szinte megoldhatatlan gazdaságpolitikai helyzetet örökölt, az államadósság szintje közel 82 százalék volt"
Mondták Kuszaszemék...
ÉRTED?
Mert nem olyan a fejed...

Hisz ez nem cáfolat...
Értelek...
Nem gond... innod kéne, akkor talán a szövegértési képességed ilyen mértékű romlását, meg a szánalmas hazugságaidat is betudhatnánk annak. :((

Komolyan te vagy a legokosabb a narancsbolsiktól? :((
Bebacott... Mensa tesztet ne vállalj, ahogy a többi parlamenti köcsög se merte anno bevállalni. :)

Így viszont beégsz folyamatosan és alázod itt magad cicabogár!
(Figyu, négyszemközt csak... neked ezért, hogy itt alázod magad fizetnek??? Mennyit? Nem mintha lenne gyomrom ilyen orbitális ribancnak lenni, mint te vagy, csak az árak miatt érdekel, mennyiért kurvul el és lesz ilyen kretén valaki ma Magyarországon?)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Géza mindjárt segít Egér!
Ne légy türelmetlen!
Várjuk a kielégítő választ...
Tömeges amúgy is a Moszkvába és a Kínába igyekvő hazánkfia!
(Majd agyhalott megmagyarázza, hogy oda azért nem megy a sok libsibolsi, mert ott dolgozni kéne, míg nyugaton csak elmosogatnak, meg lógnak! LOLLLLLL)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mondott már Varga délelőtt valamit, délután pedig annak az ellenkezőjét.
Tehát elkezdődött a vitaanyag megtémázása.
Eközben. :(

"Holnap nincs tanítás Gázában, mert nem maradt egy gyermek sem" - éneklik erkölcsösék Tel-Avivban

Ünneplés mészárlás előtt, helyszíni ujjongás fotelekből a bombázások alatt - és most itt a legendás humanizmus legújabb megnyilvánulása.

Az alább látható videóban ugyanis azt skandálják a toleráns, békevágyó kiválasztottak, miközben izraeli zászlókat lobogtatnak, hogy Gáza már temető, és holnap nem lesz tanítás, mert nem maradt már ott egy gyerek sem. Gyermekek halálának örvendezik a Talmud népe, őket kötelező szeretni, sőt imádni és sajnálni egész Európában.

www.youtube.com/watch?v=EB5kVo3W2sg
@Mariann19: Kutyák bevetése, micsoda ötlet, itt hever a lusta bolhás a lábamnál.
Egyébként is vadászkutya lenne, majd most szarvasgombára vadászik a büdös disznaja.
@Spániel:
Csak ha megtanul röfögni is... OKJ-s tanfolyam??? :D
@jaegtoer:
Qrvának lenni nem lehet egyszerű, de ha ezt választotta, akkor szopnia kell!!!
ITT!
MOST!
@jaegtoer:
Az a másik szerencsétlen gábris régi cimborája, együtt holokamuznak és remekül lapogatják egymás seggét, olyan echte magyarosschan.
Persze az orosz zsold kell, evégre az olyan igazi betyárosch!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem érdekel!
Talán nem kellett volna a Hamasznak élő kordonként használni iskolákat, kórházakat, szerencsétlen, ártatlan és kiszolgáltatott embereket kitenni a biztos halálnak.
Őket sajnálom, de - ha jól tudom - a legutóbbi választásokon önként szavazták meg a Hamaszt vezetőnek.
Mártírokat gyártanak évtizedek óta, hogy sajnálkozzunk.
Hát nem fogok.
A háborúkba fektetett energiával már földi paradicsomot építhettek volna ki maguknak.
@Mariann19:
Csókolom!
Azon bloggeres agyhalott gézuka szerint ez a számocska sem lehet hiteles, gondolom ő ezt is cáfolja és értetlenkedik:

"Hajszál híján, de megúszta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt, hogy újabb lélektani határt átlépve kerüljön az államadósság elleni harccal a a címlapokra. A július 20-ával záruló héten ugyanis a központi költségvetés adóssága 24 996,1 milliárd forintra ugrott, vagyis 3,9 milliárd forinttal marad el a szép kerek 25 ezer milliárd forintos szinttől. Az ÁKK számítása szerint ez az idénre várható GDP 83,7 százalékának felel meg - ez viszont rekord."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_fordulat_a_magyar_allamadossagban.584605.html

Most akkor a géza csak hülye, vagy szimplán egy ecceri, hazug pártbalfasz?
Komolyan tele vagyok kétségekkel... :))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ilyen üzletért meg kell tanulnia röfögni. Nem kérdés.
Bár azt mondják, öreg kutya már nem tanul új kunsztokat és az enyém már 15 éves.
@Spániel:
Ne.... már megint a zsidók??
Beszarás... ennek tényleg komplexusai vannak.
Hogy a búbánatos pöcsbe jöttek már megint a zsidók ide? Ráadásul ez a szerencsétlen balfék állítólag nyaral, meg a hírek szerint itt cukiskodik a horvát képekkel.
Segítsen valaki, mert olyan, de olyan tájékozatlan és tétova gyerek vagyok, de tényleg nem értem, mi a faszé zsidózik?
Bár nem kell, gábris örömszerzéssel-legősibb mesterséggel foglalkozó nénikéjét emlegették már páran, ezúton csatlakozom hozzájuk... :D
@Spániel:
Ma mondta valaki, hogy a 13 éves blökijük tegnap előtt (a gazdi ölébe hajtott bucival) elballagott az örök vadászmezőkre, oszt az egész family majd egy napig sírt. Ma is elcsuklott a hangja...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nem tuttad? ezek a kurva zsidók mindenhova bevették magukat.
Még a szarvasgomba és az államadósság közé is!
@Spániel: Nem mondod, hogy sikerült így átlátnod ismét a lényeget? Bár tudom, hogy kollektíve csak ők büntethetnek másokat, ha velük tették vagy tennék egyből itt a világvége.
Az alapötlet jó, kell a kölök a nyugdíjhoz, de a konkrét terv erőltetett. A megoldás sokkal egyszerűbb. Az utolsó 50-100 évet leszámítva mindig is ez működött az emberiség történelme során. Megszüntetni az egész nyugdíjasdit azonnal, a járulék ott marad a dolgozónál, vállalkozónál és majd családon belül eltartják az öregeiket. Az öregek meg felállnak a tévé elől és elkezdenek unokázni.
Hisztizni, felháborodni lehet, de ez nem változtat semmin. Max. 30 év és úgyis ez lesz. Kolompárék nem fognak magyar öregeket eltartani. Akinek nincs vagyona vagy gondoskodó rokonai, az örül, ha mehet majd legelni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ébredj fel Gábriel. Háború van ott, és az elég ronda, egyik oldal sem a kegyelméről, türelméről híres.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Bár még nagyon energikus, de egyre többet gondolok a búcsura, felkészülni rá nem lehet.
Varga Mihály: a kormány nem tervez változást a nyugdíjrendszerben
2014. július 30., szerda 17:03 InfoRádió / MTI
Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A kormány sem a nyugdíjrendszerben, sem a nyugdíjak értékét tekintve nem tervez semmilyen változást - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter ezt arra a kérdésre válaszolva mondta, hogy mi a kormány véleménye a Népesedési Kerekasztal nyugdíjjavaslatáról, amely szerint a gyermekek számához kellene kötni a nyugdíj összegét.

Varga Mihály közölte: a kormányülésen nem volt szó a Népesedési Kerekasztal javaslatáról, a kormány pedig semmilyen változást nem tervez a nyugdíjrendszerben, a magyar nyugdíjrendszer stabil, a magyar nyugdíjak értékállóságát az elmúlt években biztosítani tudta a kabinet.

---

Speciel én örülök, minden idők egyik legnagyobb ökörsége volt ez a javaslat.
Pedig erős a mezőny.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Én is téged!
Éppen most akartam ajánlani az én Gézámnak, hogy menjen vissza a megbízóihoz, és mondja meg, hogy vonják vissza a kiküldetését, mert a rábízott feladatokkal nem tud megbírkózni.
Indokolja meg azzal, hogy az itteni jelenléte egy tömény égés, mely megviseli testileg-lelkileg, ez így nem élet a számára.
Én buzdítom még, hogy lépje meg ezt a kérést, mert megviseli a szervezetét, gondoljon arra, hogy még nem akar az árnyékvilágba költözni.
@Spániel:
Bővitsd ki a vállalkozást, vegyél még egy pár jó kutyát, ne erre az egyre bízd a meggazdagodásodat.
A biznisznek előnye, hogy az adózást is el lehet
kerülni. Ki tudja azt utólag megmondani, hogy a kutyáknak milyen szimatuk volt aznap?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hogy is kezdődött? A három kivégzett kamaszfiúra emlékszel?
És mit szólsz a mai napig ismeretlen számú fegyverszállító alagúthoz, amelyek izraeli városokba, kibucokhoz vezettek?
Inkább ne válaszolj, én sem fogok ebben a témában.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel!
Abszolut nem szeretnék ebbe a zsidó ügybe belemerülni, de ki kezdte a támadásokat.
Nálam ez döntött el mindent az állásfoglalásomban.
@Khal Drogo:
Cáfolták?
Akkor kezdhetünk aggódni, mert a végső verzió sokkal durvább lesz... :(

@Mariann19:
Hogy te milyen megértő és nagylelkű tudsz lenni a szellemileg csökkent képességűekkel (pl. B.G.).
Nem szégyen, hogy valaki hülye, de hogy még hazudozós is... márpedig tudjuk ugye, hogy aki hazudik, az lop is, aki pedig ... :((

www.napi.hu/fototar/201407/orig/image1406041905.jpg

Ettől is besír majd. Már, ha képes felfogni és a kis színes vonalkákat értelmezni, ortodox módon.
Jó, tudom hülye vagyok, nagyok az elvárásaim, miért nem mindjárt logikát várok el a szerencsétlen muzsikjától... :(
@Mariann19: Sajnos, ez nem működik. A kutyám olyan féltékeny, hogy a kapun nem léphet be más állat. Talán nem is élné túl, ha egy napig egy másik kutyut kellene elviselnie.
Már arra is vicsorog, ha a szomszéd Prézlit simogatom.
@Spániel:
Megérdemled, ha szóba állsz vele... csak szennyezi a blogot, nem értem akkor sem Fabiust, ezt a majmot miért tűri itt meg, miért nem hajtja el a halál ... köszörűkövére... :(
@Khal Drogo:
"Speciel én örülök."
Sajnálom, de el kell, hogy vegyem a kedvedet, szeptemberben lesz a kormányülés elé terjesztve az új nyugdíjrendszer.
Varga megnyugtató szavait nem mindíg kell bevenni.
@Mariann19: én is kihagynám, amit ugyanis hozzáfűznék ehhez az ellentéthez, az elszabadítaná a poklot.
@Spániel:
Akkor a kutyu miatt maradsz szegény, vagy ő lesz a szarvasgombaszedés rekordere.
Nincs minden veszve!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerinted a Hamasz rakétáinak mi a célpontja?... katonai objektumok csupán?... szerinted egy-egy sikeres öngyilkos merénylet után, melyben civiliek is áldozatokká válnak, ott sírnak?... szörnyű dolog az, ami ott történik, de téged nem az áldozatok érdekelnek, nem a megoldás, a lényeg számodra, hogy kiélhesd zsidógyűlöleted, azt fel nem vállalva... ezért vagy szarházi...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Hogy te milyen megértő és nagylelkű tudsz lenni."
Mert van empatikus képességem.
El tudom képzelni pl., hogy az államadósságról bemutatott grafikonról az én Gézám azt hiszi, hogy hegy-vízrajzi térkép, és a vonalak a folyók útját jelzik, nem a mértéktelenül felvett hiteleket.
Hatodikban még nem tanítják a grafikonokat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): csak megsajnáltam szegény fószert, még a csodás dalmát tengerpart örömeit sem tudja felhőtlenül élvezni a zsidók miatt.
@Penivaldes:
Akkor már ketten vagyunk.
Falra hányt borsó lenne bármilyen észérv a meggyőzésre.
@Mariann19:
Legalább az oviban figyelt volna... :))
@Mariann19: Nem is kell nagyon belemenni, de talán ezt érdemes tudni.

"Jellemző módon azonban a nyugati sajtó, illetve a médiumokban megszólaló kétségbeejtően elfogult (és sok esetben tudatlan) „szakértők” egyáltalán nem említik meg az alábbi tényt: május 15-én, a palesztinok 1947/48-as tömeges elűzésére (Nakba) emlékező egyik békés tüntetésen, az izraeli katonák lelőttek két palesztin tinédzsert. (A 17 éves Nadim Siam Abu Nuwarát, valamint a 16 esztendős Mohammed Mahmoud Odeh Salamehet.) A tragikus eseményt egy videofelvétel is megörökítette, ezt valamilyen különös oknál fogva szintén nem mutogatják a cionista televíziókban), amelyen egyértelműen látható a két palesztin fiatal egyike, Nadim, amint békésen beszélget a társaival, amikor egyszer csak hirtelen összecsuklik. Halálát egy izraeli katona fegyveréből kilőtt lövedék okozta.

www.youtube.com/watch?v=Q5Zo_kdIufA

Arról is mélységes hallgatás van a nyugati „szakértők” és „újságírók” körében, hogy már a három zsidó fiatal (egyikük katona) meggyilkolását megelőző hónapokban az izraeli terroristák számos alkalommal lőttek le fegyvertelen civileket Izrael és a Gázai övezet határa közelében illetve a Jordán folyó nyugati partján. A héber gyilkosok megöltek egy mentálisan sérült nőt, több földművest és békés tüntetőket is.

A Human Rights Watch emberjogi szervezet adatai szerint csupán 2014 első két hónapjában négy fegyvertelen palesztint mészároltak le és hatvanat sebesítettek meg az izraeli terroristák a Gázai övezet és a zsidó állam határvidékén, mégpedig úgy, hogy izraeli oldalról adták le a lövéseket. Vajon meddig kellene tűrniük a gázai palesztinoknak, hogy Izrael nem csupán a hét éve tartó, fojtogató blokád révén éhezteti és teszi tönkre a parányi területen élő 1,7 millió embert, de még rendszeresen lő is rájuk a határ túloldaláról? Melyik nép tűrné el ezt a terrort?"

www.hrw.org/news/2014/04/24/israel-stop-shooting-gaza-civilians
@Sir Bates dö Hól: Ez megint elég gyengusz lett. Az első viszonylag normális kérdéseidre így nem is nagyon érdemes válaszolni. :) Amúgy én nagyságrendekkel kevésbé gyűlölöm őket vagy akár téged mint ők a palesztinokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked mint jobbikosnak igazából rajonganod kéne ezekért a tettekért.
@Spániel:
ugyan... képzeld el, ahogy a gyerekkel való foglalkozás helyett épp gyűlöletórákat tart. "Most apuka nem ér rá, kicsit gyűlölködik, zsidózik, orosz elvtársai seggét nyalja. Ne zavard apukát a kis világában!"
@Penivaldes:
Mi lehet azzal a régi kommentelőnkkel, aki anno ott volt néha a gyerekeinél?
Orál Viktor szop nyal hazudik...

"szopok nyalok
gombot varok"
@Penivaldes: Ezt rosszul látod. Egyáltalán nem rajongok érte.
@Penivaldes:
Szégyen, de nem jut eszembe a neve... :(
@Penivaldes:
A te korodban?
Ugyan, nyuszika... :)
Tán még a csattogós Egérkédet tologattad a Mandin...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Mindig jót röhögök, amikor valaki abszolút mást gondol, mint ami a valóság. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Legalább az oviban figyelt volna."
Mikor? Mindíg tisztába kellett tenni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel!
Nálam ebben a helyzetben az origo a döntő, mint írtam.
A többi következmény.
@Mariann19:
Ugyan... most akkor rohan az origo.hu-ra, megnézni, mi is az... :))
Szerencsétlen fóbiás ecceri, ráadásul ahogy öregszik, egyre jobban egy gyűlölködő balfasz lesz, tele mániákkal és a környezete részére egy szánalmas majom.
@Mariann19: Megértem a kérdés már csak az, hogy szerinted mindenkinek joga van -e megvédeni saját magát vagy sem. Jelen állás szerint úgy tűník, ha ezt a palesztinok merészelik, akkor az természetesen terrorizmus, ha viszont Izrael az már jogos önvédelem, ezerszeresen eltúlzott mértékben.

Lásd kb. 200 halott palesztinra jut egy izraeli áldozat.
@Mariann19:
Nem tudom, talán - mivel állandóan a fejük felett lebeg a szétszedés/megszüntetés/beolvasztás lehetősége - gondolták, kitalálnak valami orbánkompatibilis képzést.
Mit lehet csinálni, a fószerről ez jutott az eszükbe!
Szasztok tesók!
Fáradt vagyok, nagyon kiszoptam a 'fa@t ebben az "unalmas fapina világban"(Fab előtt meghajol),nincs valami jó zenétek???
@poor:
Dehogy az... oroszok által kistafírozott szalonnáczi!
Essetunni... :(
Melegfosig nyal Putyinéknak, polírozza a másodosztályú focista szerszámát, közben imádja palesztin tezsvéreinket...
Bár Arafat elvtárs amikor bedobta a pacskert és milliárdosként eltávozott, akkor erre a többi ecceri sem tudott válaszolni, hogy hogyan lehetett ez, miközben honfitársai nyomorogtak... :((
Hölgyeim, Uraim!
Látom senkinek sem sikerült a lényeget megfogni!
Ez pedig a következő:

Nem lesz semmiféle nyugdíj, SENKINEK!

Blogger Géza féle izomból hazudozók, meg mehetnek ahova gondolom
@gazoló:
Állj! Most esik le... f@pina??? Akkor rossz helyen vagy! :))
@nincs_itt:
Gézuka úgy el talált kussolni... nem is értem... amikor megmutatod, hogy milyen szépen orbitálisan hazudik, akkor angolosan távozik a pics@ba... egy hegyibalfasz szegénykém...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:Angyal, a következőt szeretnném kérdezni tőled, ha ez a blog témája:
"Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!", hogy az ótvaros rossebbe kerülnek ide napjába többször is a tolladból a palesztinok meg az izraeliek?
Kíváncsiságból visszanéztem ma egy félévre a blogokat és kiderült számomra, hogy mindegy volt Fábius milyen témát dobott be a köztudatba, Te mindenegyes alkalommal kihasználtad Izrael és Palesztina viszonyának magyarázatára. Mennyit fizetnek neked ezért és kik a megbízóid, hogy ezt ilyen sztahanovista módon, szorgalmasan teszed?Sok embernek már régen ezért vagy útálatos kép a blogon, mintha szánt-szándékkal szarnál Fabiusra meg ránk.Miért?Nem értelek.
@évásanyó:
Fabiust nem értem, hogy ezt a balfaszt miért hagyja itt ontani a szánalmas hazudozását és fröcsögését.
Állítólag keresztény gábris (bár a képmutatáson kívül ez másból nem derült ki), de imádja a moszlim tezsvéreit, ahogy a többi jobbikos ecceri nyócosztályos is...
Én nem értelek, min lepődsz TE meg!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Na, ja! Időnként amikor kevésbé vagyok zsibbadt lemegyek a szintyére, oszt' szarrá szopatom. Ahogy te is tetted!
Na szóval nem válaszoltál, München, netto vagy brutto volt az ajánlat?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
BG arra használatos a megbízói részéről, hogy valótlan adatokkal árassza el a blogon írókat és olvasókat.
Ezt nem lehet hagyni politikai hovatartozástól függetlenül sem, elég sok hazugságot ont magából a közmédia.
Ezért kell őt helyre tenni.
Szánalmas, korlátolt, éslősködő faszfej a szerző.
@évásanyó:
Állítólag nyaral a gyerekkel, a családdal, de egy kis fröcsögésre azért szakít időt!
Látod, ilyen egy igaz, rendes, becsületes keresztény.... broáááf...
Szerencsére ez nem igaz, mert azért vannak tisztességes és normális keresztények, nem csak ilyen szemforgató, gyűlölködő, kisebbrendűséggel küzdő muzsikok.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): hova lett a neked szánt korábbi válaszom??
Ja Dzsibrielt(ha már muszlimok) meg haggyátok a 3,14csába. Neki ez a perverziója.
@nincs_itt:
Nettó, de első körös kérdező csajszi volt, a nyelvtudást, az elképzeléseimet mérte csak fel, a reakcióidőmre volt kíváncsi, a szakmai dolgaimról szinte semmit nem kérdezett.
Nemrég egy stuttgarti melóra kerestek meg, de olyan sql dolgot is szerettek volna, amiről csak alapfogalmaim vannak, meg is mondtam, bár ott a duplája volt a zsé... :)
@évásanyó:

De jó neked, hogy csak ezt nem érted!:)
@Mariann19:
Amikor a hivatalos állami adatokat elé tolod és az cáfolja a hazugságát, elmenekül.
Olcsó gyerek ez a Géza, már szégyenlem, milyen egyszerűen lealázható... :(
@Veridicus76:
Érvek, cáfolat, tények ellene?
Innentől ezzel a böfögéssel magad minősíted ecceri kis kretínó!
Valamit próbálj meg kiszenvedni, amivel megcáfolod.
Ja, arra nincs semmi tehetséged?
Akkor marad a csatorna neked is, mint a többi kis patkány bolsevik haverodnak...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Lásd.kb. 200 palesztin áldozatra jut egy izraeli áldozat."
Mint mondám, a kérdést az dönti el, hogy ki kezdte a támadást.
Az, hogy az azután kialakult hadi helyzetben kinek hatásosabb a stratégiája és milyen a hadfelszerelése, döntő a kimenetelben.
Tudni való volt, hogy Izrael hadi technikája világszínvonalú, stratégiailag is jól képzett, jól szervezett.
Meg kellett volna gondolni, hogy ilyen feltételek mellett jó volt-e elindítani ezt a háborúskodást.
@Mariann19:
"Géza! A tendenciát nézd légyszi. 2010-ben arról volt szó, hogy elsőrangú kérdés az államadósság csökkentése. Azóta csak nő, növekedik."

Biztosan elsőrngú kérdés volt?

Ha Barrosso nem int be, akkor a fiúk simán elvitték volna 7% körüli szintre is,akár (GDP arányosan, persze).

A nagy adósságvédő háború azóta van, hoyg az EU beintett (ez a fene nagy adósságvédés *bármilyen védés* populista maszlag a plebsnek, de ugye, a politika demagóg műfaj.)

Bocs, hogy vakkantottam.

Az eredeti témában csak ennyit:

ez két körnek kedvez:
- a jómódúaknak (akiknek ugye extra adójóváírás jár 3 gyerek után, amit érvényesíteni is tudnak, persze
- bizonyos kisebbségeknek, ahol tudvalévő, hogy sok gyerek születik.

Kérdés: mi van a többiekkel???

Ez az egész nem több mint porhintés, hogy legyen min rugózni, miközben jól sejthető, hogy IRTÓ nagy bajok lesznek a nyugdíjjal 15 éven belül.
Ez nem más, mint terelés, szokásos kommunikációs trükk. Akkor is, ha igaz, a probléma ugyanis nem itt van.

Majd ha lesz elég munkahely, ahol a KÉPZETT (oktatáspolitika) magyar melós elfogadható bért kap, na, akkor beszélhetünk arról, hogy a magyar családok több gyereket vállalnak.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Azon vagyok meglepődve, amit azért magyaráz naivitásom és élemedett korom, hogy mindenki, na jó majdnem mindenki itt a Varánuszon olyan szépen beszél Angyallal, körbenéztem jobbikos portálokon, Kuruc infón, Mandineren, hogy képben legyek, hát olyan trágár, gyűlölködő ostoba bagázst, leesett az állam, hogy ilyenek vannak. A Varánusz közössége intellektuel közösség, no jó itt-ott lila pöttyökkel, a trollokat nem számolom a közösségbe bele, és Angyal nem megy át ezzel a zsidózással a Kurucra, pedig ott örülnének neki biztos, hanem inkább itt kihúzza a gyufát minden nap. Pedig nem néz ki számomra tanulatlan fickónak, szóval azon vagyok meglepődve, hogy-hogy nem disztingvál?
@Veridicus76:
Mi az az "éslősködő"?
Magyarul valamikor már meg kéne tanulni, neked is...
Tudom, elég nehéz elvárás, de 5 szóba belebakizni, az azért elég szép, még a bolseviki fajtádtól is!
Te is KISZ titkárként kezdted?
Tudom, a Liberális Internacionálé alelnöke nem lehettél, mert az Nulladik Piktor elhódította előled, de nem panaszkodhatsz...
@évásanyó:
Nono... azért Szőrünk elereszti magát és hát én is lennék otromba állat, ha leereszkednék a szintjére. :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Már,nem vagyok rossz helyen('kertbenstaropramen),bár Hunniánál vannak jobb helyek:))
A zenék mind jól isteniek,kössz:))

@Penivaldes:
Ha én 'eztet igazán meghálálhatnám Te 'Varán hercegnője:)))
@Evezős:
Nem lehet csodálkozni a felsőoktatási koncepción, amikor döntnökként ott trónol Parragh László a bonviván képével, és ő szabja meg az irányokat.
Egyedül ő nem értett egyet egy tervezettel, és Klinghammer is mellőzve lett miatta.
Az marad döntési pozicióban, aki hű kiszolgálója lesz a felsőoktatás tönkretételének.
@De hová tűnt Columbo felesége?:

"Majd ha lesz elég munkahely, ahol a KÉPZETT (oktatáspolitika) magyar melós elfogadható bért kap, na, akkor beszélhetünk arról, hogy a magyar családok több gyereket vállalnak."

Igen de akkor sem rendeletileg, hanem önként, a gyermek iránti szeretetből.A nem várt gyermekre egész életében kihat , hogy nem akarták.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): én sajnálom a Sirt. sosem mesél arról,. hogy merre járt, a csigákról, kagylókról, amiket eszik. emlékszem egy tóban szokott lubickoln
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Node valami Harrach is megaszonta, hogy még az idén lesz döntés a nyugdíjügyben. Akkor most ki is az igazmondó juhász?
@évásanyó:
Amúgy szerintem vmi komancs családban nőhetett fel, egy kis MHSZ-es hátszélben, ami anno köztudottan tele volt ellenzékiekkel, meg a rendszer kritikusaival.
EZ ÍGY LEHETETT!
" ... felfigyeltem a „nemzeti” kifejezés gyakori használatára. Aztán eszembe jutott: mennyire nagy előszeretettel és gyakran használják az Orbánisták ezt a meghatározást önmagukra nézve. Büszkék „nemzeti” beállítottságukra, a nemzeti oldalhoz tartozásukra és a kifejezést afféle minőségi megkülönböztetésként használják a ’liberális” és a „baloldali” ellentétpárjaként. Nos, ezen a gondolatmeneten elindulva elhatároztam, hogy a politikai élet sokévnyi nyomon követése, blog írás, aktív civilkedés, internetes poszt-írás, illetve kommentelgetés (számtalan véleménycsere és beszélgetés) tapasztalataira támaszkodva megpróbálom összeszedni a „nemzeti” kifejezés legfőbb jellemzőit. Azt, hogy a többség ma mit ért alatta.

kritikusok.blog.hu/2014/07/30/a_nemzeti_beallitottsag_felreertesei
@Penivaldes: És a színészeknek nem kell disztingválni, vagy hogy érted?
@évásanyó: nem, hanem, hogy G játszik. olyan m,int egy gyerek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Engedelmeddel akkor,most ezt húzom,konvertálom hallgatom:))
@Penivaldes:

??????????annyira,mennyire??????????
@Penivaldes:
Én se nem... egy mazsola vagyok, aki próbál a "nagyokhoz" felnőni... na jó, ez túlzás, csak örülök, hogy elcsapkodhatom a wassert a nagyok árnyékában és néha én is besegíthetek.
@STIRLITZ:
Röviden szoktam jelezni, hogy apránként már a vécépapír is nemzeti lesz, mert a sok fikusznak ez az igénye... sajnos ilyen balfasz népnek ez kell, ahogy a Közgép neve se véletlen lett... :D
@Spániel:

Mutatok 4 cimet UGYANONNAN. 3 egy napon, ma, kerult fel a netre, a 4. pedig cirka egy hete. Talald meg a kakukktojast! Es rajosz, hogy a valasz miert: SOHA.

a. Győzelemre esélyes polgármestert veszítettek a szocialisták

b. Nagyon utálják Magyarországot a románok

c. Jobban utáljuk Gyurcsányt, mint Szálasit

d. Ipsos: Ezen a forró vasárnapon is a Fidesz győzne
Most meg már aszonta a vargamisi hogy nem lesz nyugdíjreform, nem kő a gyerek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Mondassz valamit, erre nem is gondoltam.Viszont akkor már nagykorúan keresztelkedhetett meg, nem baba korában a szülei által, mert az magyarázná azt a kettősséget, hogy vallásos vagyok, de "ölöm" a zsidókat.Engem vallásosan neveltek, és édesanyám még a hangyát is átlépte, merthogy nem ő adta neki az életet, nem veheti el. Angyal meg csak könyvből tudja a katolikus vallást, de nem úgy él..nem minden a templomba térden csúszni.
@évásanyó:
Nézd meg Gézát... máig nem érti, gyerekkorában miért volt az a csontocska a nyakában!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): akkor viszont bólincsá rája! Mert ha egy kicsit belemelegszel az itteni viszonyokba, akkor meglehet ennek a többszöröse is rövid időn belül.
Kezdésnek meg nem rossz, de azért azt csodálom, hogy helyből nettot mondtak, kérdezték az adóosztályodat is?
pöttyös az igazi?

piros pöttyös rudi a piros pöttyös magyar sággbe ?
@Veridicus76: aham, köcsögöm széken! egyéb mondani való?
@Mariann19: ebbe ne menjünk bele, hogy ki ütött először! mármint ott, azon a lapát homokon!
@Penivaldes: Ne hasonlítsd a gyerek viselkedéséhez Geb zsidózását, mert ezzel felmented.Ezzel nem lehet játszani.
@évásanyó: nem mentem fel, de élőben néztem a szemébe, láttam a reakcióit, légzését. G játszik veletek.
@évásanyó:

A "munkaalapú" (értsd: rabszolga vagy) társadalmat építő politikust pont nem érdekli, hogy milyen indíttatásból van gyerek.

Ha viszont a valós munkaalapú társadalom jól él (mert tisztességes bére van), akkor a dolgozó nyilván önként és dalolva vállal második, harmadik gyereket, hiszen látja, hogy fel is tudja nevelni. Azt is látja, hogy nem azért neveli, hogy őt eltartsa, hanem azért, hogy gyermeke is önálló entitásként, emberi módon és boldogan fog tudni élni.

De ma Magyarországon nem ez a jövő vetül retinánkra, ha félkómásan hunyorgunk.
@simple observer 2.0: "c. Jobban utáljuk Gyurcsányt, mint Szálasit"

Na meg jobban utáljuk vicctort mint Koppányt és Hitlert.
@évásanyó:
Erre mondtam, hogy anyai nagyapám, aki mélyen katolikus volt (az apai vonal lázadásként meg evangélikus, a katolikus többivel szemben :))), vasvellával kergette volna meg a szánalmas képmutatóját, pláne, hogy anno a háború alatt rendőrtisztként számtalan zsidót, katonaszökevényt és üldözöttet mentette meg, majd elvitte az '50-es években a nagy fekete autó.
Anno mondta, hogy meglátom én még, hogy a komcsik visszajönnek... Papának igaza lett... itt vannak!
@De hová tűnt Columbo felesége?:
"Bizonyos kisebbségeknek, ahol tudva lévő, sok a gyerek."
A gyermekvállalástól függő nyugdíj megállapításban csak azok az érintettek, akiknek volt munkaviszonyuk, kvázi lesz nyugdíjalapjuk is.
A bizonyos kisebbségekre a munkaviszony nem jellemző, szerintem itt állami, alanyi jogon járó nyugdíj lesz.
Ennek kapcsán kezdek gondolkozni, hogy ez az egész tervezet nem vihar egy pohár vízben.
Az ebben a nyugdíjban érdekeltek több, mint 40%-a szingli, ahol gyanítom, nincs gyereksereg. A fennmaradó, mondjuk 60%-ban sincs túlsúlyban a nagycsaládosok száma, és 200 ezerre tehető a meddőségben szenvedők száma, ezen kívül vannak még a nyugdíjra nem jogosultak. Ebből az következik, úgy érzem, hogy létszámban nem jelentős az a célcsoport, akikért a harang szól.
Más. Maga a rendszer nem számol az egyén tudatának alakulásával, mint emberi tényezővel. Ilyen tervek után a mai fiatalok lesz...ják a nyugdíjukról való gondoskodást, amikor azt érzékelik, hogy távlatokban semmi biztosíték nem áll rendelkezésre az igénybevételre. Nincs is miből öngondoskodni, ha igen, akkor inkább bizosító társaságoknál, vagy egyéb formában fognak előre látni.
Örülök, hogy egyre többet látlak. El ne menj!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyal, mi az amit nem érthetően írtam le számodra? Látod Szív is ebbe rokkant belel. irom , hogy megértd mégegyszer:
A BLOG TÉMÁJA NEM EZ ! A BLOG TÉMÁJA NEM EZ!
Türelmem pedig határtalan feléd.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olvass erről eredetiben is! azaz németül! illetve, a dzsobbik féle(na ennyire sötét itt nincsen, de van hason ló) "pártokat" kb 10-25 perc alatt számolják fel...
Mondom, hogy Európában németül kell tanulni!
@látjátok feleim szümtükkel: Hát éééén! Ottan Háccsó Szityisztánban, NEM LESZ SEMMIFÉLE nyugdíj, hogy mikortól az még bizonytalan.
@nincs_itt:
Nem, de a fizetési elképzeléseim után érdeklődtek, akkor én mondtam nettót kimondottan, meg hogy már miről beszéltem máshol.
@STIRLITZ: Egy autó, gondolta Stirlitz... Anyád!- gondolta a bagoly!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Te mire faragtad a nettódat? hanyas adó osztályra, hány órára stb... csak kérdezem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): El se mentek, csak megbújtak, mint a patkányok, de most eljött az idejük, és megint azt gondolják, ővék a világ. Hát, ha a maiak engedik.. javaslatom: kaszára, kapára!
@évásanyó:

Drága anyó, sokan már azt se tudják mi az a kapa meg a kasza.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugye nem haragszol meg, ha felhomályosítalak a semita szó jelentéséről? Ugyanis az arabok IS, tehát a palesztinok is a sémita csoporthoz sorolandók!
@Mariann19:

Igazad lehet abban a kisebbségi témában, hogy ott a jogosultság nincs meg. Viszont nyugdíj akkor is lesz neki (legfeljebb minimum),amire a gyerekek miatti szorzók okán több pénz jár majd.
Azt nem említi egyik ezzel foglalkozó oldal se, hogy a minimum nyugdíj (ami alanyi jogú és most is nevetségesen kevés) kizáró ok lenne a szorzók tekintetében.

És igen, a mai fiatalok...meg az öngondoskodás...

Egyetértek: ez a téma egy gumicsont, vihar a biliben, fidesz módra.

VAJON MIRE KÉSZÜLNEK EGYÉBKÉNT???
@Mariann19: "Mint mondám, a kérdést az dönti el, hogy ki kezdte a támadást."

Igen, bár az általam leírtak felett elegánsan átsiklottál.:) Mármint, hogy miként gyilkolásztak az izraeliek ártatlan és fegyvertelen palesztinokat, a mostani konfliktus előtt is. Ezek szerint te továbbra is úgy tartod, ha a palesztinok próbálnak visszaütni az terrorizmus ha a zsidók az csak jogos önvédelem.

Amikor palesztin vagy netán Kelet-ukrán civilek hullanak az nem érdekel senkit, de ha izraeliek az áldozatok akkor itt világvége és jogos az önvédelem. Furcsálnám ha nem értenéd a probléma lényegét.

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10441940_818377458195501_8474096220267180931_n.jpg?oh=7b5412f8230b289f1db250a7f310f197&oe=544D09B8&__gda__=1413507538_1d5f828d4046fbc0c6d9f4e37d060a61

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10487547_818378448195402_8301265146774542116_n.jpg?oh=d54a115781ad213a09fb363fc2097e01&oe=5438C6B1&__gda__=1413168393_d437603c5d19c6b600b782f433c42126

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10428543_710011665703160_3696688511682295981_n.jpg?oh=484e8e241d36b622ea8e41111446bcb9&oe=5438CE68
általában minél szegényebb egy ország, annál több a gyerek, szerintem ez a fidesznek is feltűnt és most ezt a vonalat követik :D
@Penivaldes: Ezt talán Szívnek is el kellett volna mondani, hogy ugyan, hagyd, hogy a családodat kiírtották, csak játék volt. Velem Angyal semmilyen témában ne játszon, nem vagyunk játszópajtások. A szüleimmel sok mindent megéltünk, egy se volt kimondottan játék. Geb a saját társaságával játszon ilyeneket.
@De hová tűnt Columbo felesége?: drágáim! sájszegál az a szorzó, ugyanis nem lesz miből kifizetni! Járni, jár!! Csak nem jut!
Tessék végre világosan érteni, 17000 milliárd körüli a kőccségvetés főösszege, a zadósság, meg felcsökketn 25000 milliárdocskányira. Lóg a levegőben 8000 milliárd!
@Penivaldes:
'fapinavilágranemreagál:))))
@Mariann19:
Amúgy lehet itt cigányozni, de azért sokan jobb lenne, ha tudomásul vennék ezt a kis történetet:
Ismerős házfelújításba vágott, de szakik még a környékről sincsenek, mind lelépett in Österreich.
A Nyírségből és Debrecen környékéről szervezett a vállalkozója ide melósokat, kőműveseket.
Talán egy nem cigány volt köztük. Mind rendes, keményen melózó ember volt! Nem is fiatalok, az az '50-es korosztály, 3-4-5 gyerekkel odahaza.
Illetve... egyiknek sem volt idehaza egy nagykorú gyereke sem, mind külföldön dolgozott, ki szakmával, ki anélkül!
Ismerős csak kapkodta a fejét, ahogy mondták, melyik mit, hol dolgozik és eszük ágában sincs hazajönniük, mert idehaza lenézik őket, míg kint aki pl.5 éve kőművesként melózik, olyan életet él, ami az öregének még az álmaiban se juthatna eszébe!
A kicsiket is mind külföldi életre készítik fel, azért melóznak keményen, hogy a gyerekeik tanuljanak(!), főleg szakmát szerezzenek, de volt olyan, amelyiknek itt kezdett a gyerek egyetemen.
Szóval igen, van itt is a semmittevő alja EMBER és van a dolgos, becsületes EMBER. Mindegy, hogy cigány, vagy nem, a munkád minősít, a tetteid, a viselkedésed!
Ismerős szerint keményen dolgoztak, rettenetesen örültek, amikor a neje főzött neki egy vacsorát néha a nap végén.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Hagyd már ezt a méretes és sokszor ismételt ökörséget. Inkább kukkold meg ezeket, hogy képben legyél az eddigi hülyeségeid helyett. :)

youtu.be/4KuzdUVp6Fw

youtu.be/-IVKoUcclYo
@látjátok feleim szümtükkel: @nincs_itt: " "lapát, kaszát, a....d f....t, te mindig ellent mondsz" ezt énekeltük táborban, a tűznél, mikor már jó volt a hangulat:))
@nincs_itt:
Adóosztályt nem kérdezett, munkaidő és vollzeit után kérdezett, illetve, hogy a munkaidőn túli, hétvégi melót vállalnék-e?
@évásanyó:
Nekem speciel az jutott az eszembe, hogy az apjuk fa...ra!
@évásanyó: az enyémet is is részben. dédanyám sehová sem tartozott.
@nincs_itt:
Genetika? Nemrég hallottam, hogy bukott a genetikai szétválasztás lehetősége... :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Szóval igen, van itt is a semmittevő alja EMBER és van a dolgos, becsületes EMBER. Mindegy, hogy cigány, vagy nem, a munkád minősít, a tetteid, a viselkedésed!"
Hát ezért vagy te édes egykomám EMBER.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): na esztet nézzed megfele, nős vagy és van gyerek is, akkor a zadóosztály 3-as, a gyerek után jár a gyerek után is egy 0,5-ös szorzó.

www.lohnspiegel.de/main/lohn-gehalt/bruttonettorechner
@évásanyó:
Én nem állok vele szóba, amióta elüldözte Szív-et, nem hallom meg, negligálom...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ja te modtál egy nettot, ettől nem esett hanyatt, akkor van esélyed, de ebből a pénzből, már igen kényelmesen éldegélnétek itten.
@Oxica:

Igerem valaszolok, de meg varok kicsit, mert kivancsi vagyok kutyabaratunknak mi a tippje...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Akkor én még csak a telómon tudtam olvasni a Varánuszt, de sokszor ökölbe szorult a kezem, amikor Szív egyre lemondóbban abbahagyta ellene a harcot. Nagyon szerettem, művelt, okos, intelligens, gőgségmentes egy nő volt .
@évásanyó: Válaszoltam külön, csak neked. :)
@vitéž munkášőr: ist so! na mivan? Stiegl még csúszik?
@évásanyó: nemá! großmutti, okostelón nyomtad? aszta vazze!
meg ne haragudj rám! de olyan magas vót a laszti...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): irigykecc mi? tudom, tudom a hideg Lajta vasszer miatt!
@nincs_itt: Az a baj, hogy nem figyelsz:)) Ha okos telom lett volna, írni is tudtam volna, de nem volt, így csak olvasni tudtam.Hál'Istennek Geonál nem volt faxni, oda tudtam írni is ezzel a telóval.
@Penivaldes: 'a kő/marad',ahogy'nagyköltőnk Wass Albert mondá:)))
@nincs_itt:
Backi, ennyire durva, sötét (mint egyesek lelke) nem szokott!
@nincs_itt: Du bist eine große schweine!!!/Má, ha meg nem sértelek/
Vérnyuszinkról valami infó???
Olyan kis lapulós lett...
@évásanyó:
Esel lesz az! Persze a disznó után csak... :D
@nincs_itt:
Reménytelen... nem szoktak ennyire állat felhők lenni itt, ott Bayern más, de itt nem!!! DINNNNNYE!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Az általam közölt adatok a pontos (kerített) és végleges adatok. Ebben a műfajban ezek csak sok hónappal az adott negyedév után vannak meg. Ennyi a történet.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Én nem tudok németül, csak ezt az egy mondatot, lehet, hogy ezt se helyesen..:))
@nincs_itt: Amit Bolinak írtam, az jár neked is:))
Na de csak, hogy ne Izraelről legyen szó állandóan.:)

Behívták az ukrán házelnök fiát, azonnal kirúgták a felelősöket

Menesztették tisztségükből a hadkiegészítő parancsnokság azon munkatársait, akik behívót küldtek Olekszandr Turcsinov házelnök fiának.
A kijevi parlament elnökének egyetlen fia a részleges mozgósításról szóló rendelet érvénybe lépése után szinte azonnal megkapta a katonai behívót

www.origo.hu/nagyvilag/20140730-behivtak-az-ukran-hazelnok-fiat-azonnal-kirugtak-a-felelosoket.html

Nyilván ez is annak jegyében, hogy egy demokráciában a kötelességek is mindenkire egyformán vonatkoznak. :)
@Mariann19: Jajj, istenem, de buta vagy. Az államadósság viszont pont a költségvetési hiánytól nő. Tehát ha elfogadod, hogy azt is csak év végén lehet megállapítani, akkor az államadósságot is csak akkor, ha ki akarod szűrni az évközi szezonális hullámzás hatásait. Az árfolyamot nem ismétlem meg, ha eddig nem értetted meg, ezután sem fogod.
@nincs_itt: Aki mondja másnak, az mondja magááának, beeee:))
@évásanyó: egész ótentikusan: Tu piszta svájnehunt! Giban rua!
@Blogger Géza: Gézuka, ennyire kell az éccakai pótlék!?
Na figyejjé, amijóta ismerjük egymást, azóta azt szajkózod, hpgy éppen aktuálisan qrva xar, de majd az egész éves adatok. Lófaszt öcsi! Mindig rosszabbak, mint a pinanyalatnyi adatok...
@évásanyó: Weißt schon = érted/tudod/világos
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Még mindig nem változott a blog témája Angyalom, nem baj, majd én mindig figyelmeztetlek, mert látom, hogy te a deviáns gyerekek közé akarsz tartozni:)
"Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!"
@nincs_itt: Meg aztat is jelenti a fordító szerint, hogy "az vagy te":))
@Blogger Géza: Há' még jó, hogy itten vagyol! Megtudhassuk, hogy Mariann buta!
Figyelj, arról regélj, hogy mi lesz 2015 tavaszig, de inkább 2016-ig ugyanis minden beruházott 100 forintból 98-99 forintot az eju adott.
Tudom, eddig is a csődről "vizionáltak" a ballibsi kocsogok, de csak halkan kérdezem, most hol tart a firma?
@évásanyó: na asztat egészen biztosan nem jelenti!
@Blogger Géza:
Persze Gézám! Legalább annyi legyen benned, hogy kussolsz, ha már csont hülye voltál!
Na, hess, menj a klubbodba, hagyjál, nincs a fajtádra időm, cseszd el más idejét, ne légy még szánalmasabb...
azt hiszem ki kéne néznem magamnak valami férfit, aztán ráugrani, és megszerezni pár apróságot.
@nincs_itt: Meg Anyáék folyton eztet mondták egymásnak Apával, mikor nyúlt a fülünk, akkor mindig áttértek svábosnémetre:
"Nicht von dem Kinder"
egyébként a Fater 5 nyelven beszélt anyanyelvi szinten, jó fej volt nagyon.
Mindent kitalálnak hogy mégtöbbet nyuljanakle tölünk.
@évásanyó:
Rám csak a német ragad, a szláv nyelvektől kiütést kapok, az angol meg csak egy eszköz...
Talán a dédfati német vonala, meg Kufstein vára a ludas...
@nincs_itt: szószerinti " már tudom" ez jó?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Sajnálom haver, de az én számaim a helyesek. (Mint mindig.)
@Penivaldes: a legtöbb férfinél csak egy "apróság" van!
@Blogger Géza:
Haverod a Simicska klán!
Szakadj le rólam tündérbogár. Ne erőltessük ezt a cimbizést, a bolsevik fajtádat rühellem, nem szeretnélek a qrva anyádba elhajtani, nem vagyok én olyan...
@évásanyó: Köszi figyelek, sőt még privit is írtam. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Rám alapvetően minden nyelv ragad, talán Apa nyelvérzékét örököltem, viszont nem volt szükségem, csak az orosz-franciára, igyhát azokból diplomáztam. Mivel nincs kivel beszélnem egyik sem, sokat felejtek. Amikor még dógoztam, voltak osztrák barátaim, két hét után, magam rendeltem a kaját, sört a pincértől németül, csak olyan helyen lehet megtanulni beszélni, ahol azt a nyelvet beszélik, könyvből csak az irodalmi nyelvet.Talán el kezdek németül tanulni, az közelebb áll az oroszhoz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Légy szíves megírni, hová küldted a privit, mert nem kaptam meg abba a fiókba, amit használok.
@évásanyó: Oma, ne idegöjjé ki! Nicht VOR(nem von) dem Kinder! Ne a gyerek előtt!
Nem én, mert az ich Weiß, hanem TE = du Weißt, igaz lemarad a személyes névmás, de a "t" végződésből egyértelmű.
Na szóval a schväbisch is egy a 144 nyelvjárásból itten.
A magyarországon beszélt sváb, pedig egy "zárvány" nyelv, kb 300 évvel ezelőtti állapotát őrizte meg a németnek. A német nyelvtani rendszert(hoch Deutsch) a Grimm testvérek alkották meg az ezernyóccázas évek utolsó harmadában.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Pardon, Boli, szó nem volt cigányozásról.olvasd vissza kérlek!

Csak azt hoztam szóba, hogy a tervezet kiknek, milyen csoportoknak kedvez, vagyis eleve nem általános.

Ahogyan a családi kedvezmény sem az.
@évásanyó:
A legjobb agytorna a nyelv, meg az olvasás, német-francia honlapok, újságok, hasonlók.
dakoták

minden szinten élősködő hitvány férgek !
@Blogger Géza: Nem Gejzám, a te számaid, woodoogyurka és a guggoló mellszobor aktuális agymenéseit követik! de ezt óránként bizonyítjuk, KSH meg egy adatokkal, amiket te gondosan negligálsz, mondván: ÁÁÁÁÁ ezeket éppen most nem lehet pontosan megmondani(akkor a te számaid mitől pontosak?)meg hasonló falmelléki szöveg...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ne dumájjá mellé! a franciát csak vízszintesen ismered!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): :))) Ezt szeretem Benned, ezt a változatos szerénységet.:))
@nincs_itt:
Soproni öregasszonyok karattyolása (gyerekkorom emléke, pedig a családunkban már akkor nem beszélték a nyelvet) szerintem az őrületbe kergetne egy németet... :D
@nincs_itt: Nem tudom, honnan szeded ezt a baromságot. OK, sejtem, valamilyen balliba blogból, politikustól vagy újságírótól. Ezzel szemben magyarországi beruházási ráta kb 18% (/GDP), persze évente változik, ami egyébként nagyjából megegyezik az EU vagy USA adatával. Szóval egyáltalán nem tragikusan alacsony, mint azt megpróbálják sugallni. Na most ez EU_tól összesen kb a GDP kb 3%-a jöhet támogatásként (ez is évente változik, az MSZP idején jóval alcsonyabb volt), de annak is csak egy része finanszíroz beruházást. (Ráadásul azok jó része is improduktív térkövezés, kilátóépítés és hasonlók.) Ebből is látszik, hogy a hazai beruházások finanszírozásában az EU-s források csak egy apró töredéket jelentenek.

Még egy baromságtól megtisztítottam az agyadat, próbáld úgy tartani.
@nincs_itt: Nemaszontam, hogy nem tudok dajcsul?!?! én így hallottam a fülemmel az anyám, oszt neked meg leírtam fonetice. Akkó most mé alázol???
@nincs_itt:
MIVANMIVANMIVAN??? :)
Ha ilyen vagy, barátkozz a Gejza haveroddal.
Miért nem válaszol neked? Engem hanyagolhatna a kis pöcsköszörű, szórakoztasd te! :D
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Nem hinném, hogy akinek nem lesz nyugdíjjogosultsága, és csupán egy állami minimum nyugdíj jár neki, a gyerekek miatt egy szorzó által majd kap egy jól megemelt nyugdíjat. Az, aki sohasem dolgozott.
Ezt a teóriámat támasztja alá, hogy a gyerekek iskolai végzettsége is beleszámít majd a plusz nyugdíjba. Márpedig erre a populációra nem jellemző a taníttatás.
Ebből tényleg egy össznépi ellenállás lenne, hogy több nyugdíjban részesülne az, aki egy buznyákot nem fizetett sehová, csak részesült a javakból, és azoktól vennék el ezt, akik létrehozták ezt az anyagi forrást.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ááá, szerintem te fogsz megzavarodni, mint kezdő buzi a gőzben, amikor a bajorral összefucc... a soproni karattyolás, maga a hochdeutsch ehhez képest! Ismered az igék vonzatait?! Na az itten úgy néz ki, hogyaszongya: a sör vonzza a brezen-t, a brezen a wurscht-ot, a wurscht a biert! ezzel már tucc is mindent!
@nincs_itt: Sajnos saját hülyeségeteken kívül (nem értitek a nominális és reál GDP közötti különbséget, nem vagytok tisztában a rekordot jelentő 2010 Q2 eladósodási mutatóval, ami alap, gőzötök nincs a hazai beruházások volumenéről és finanszírozásáról stb.) eddig semmit nem tudtatok bizonyítani.
@Blogger Géza: cicám, meséjjé má' kik és mit ruháznak ottan be?
@Blogger Géza:

"Ebből is látszik, hogy a hazai beruházások finanszírozásában az EU-s források csak egy apró töredéket jelentenek."

Majd, amikor ezek az "apró töredékek" megszünnek teljesen, idejössz, és megkérdezünk újra.
@Blogger Géza: bezzeg te!!!! mesélj, a ottani beruházásokról... értem Nokia -1700 fő...
figyelj, ne égesd magad tovább, maraggyunk a reminél, felajánlom. Mert megint mattot kaptál, schuster-től!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Tanulságos történet, és a cigányokat nem is emlegettük ebben kérdésben.
Nyugdíjjárulék fizetőkről volt szó, és azokról, akik preferáltak lesznek.
A történeted egyedi. Nem lehet nem tudomást venni arról a nagy embercsoportról, aki különböző okokból nem vett részt az össznépi munkamegosztásban.
Ezek tények, és bizony több százezren vannak.
@nincs_itt: a Stiegl mar lecsuszott. most csak Steffl Marzen (Boli, ez 5%-os!), Zipfer meg Egger van itthon. Melo utan a chef kiosztott egy par flaska Puntigamert is, "tok jo" volt teli holyaggal hazabumlizni...
@Penivaldes: ha férfi lennél(bár a mai bonyolult világban kitudhassa) aszondanám, hogy: Éhes makkal disznókat álmodunk!?
@nincs_itt:
Na, neked se legyen jobb, kaptál egy "cukorfalat" játszótársat... :D
@nincs_itt: Tessék, esti mese, ne csak egy - épp válságban lévő - céggel foglalkozz:

"ez a 36 nagyvállalat az elmúlt időszakban mintegy 650 milliárd forint értékű új beruházást valósított meg és 5500 új munkahelyet teremtett. "

www.mfor.hu/cikkek/Az_Audi_es_Matolcsy_toltak_a_beruhazasokat_iden.html
@évásanyó: Ugyan már, miért szűnnének meg? Ez abszurd.
@Blogger Géza: ja, ja! igazad van! az a 97-99%-os hozzájárulás, aprócska töredék... há hogyne, fidiótácskája a csúti Rámszesznek!
@nincs_itt:
T-COm -1400 fő.
Ma mondta ott melózó ismerős, hogy innen 8 fő repül (tavaly ment 4), a többieket meg kiszervezik külsős cégekbe.
Ja, a szerelők meg valamiért nem érnek oda "időben"...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

No problem, möszijő!

@Mariann19:
Értem, de arról semmi hír nincs (eddig), hogy a szorzó nem általános.
Mert ha általános (és miért ne lenne az, hiszen a népesség növelése a cél), akkor annak is szoroz, akinek nyugdíj egyébként jogosultság szerint nem járna (illetve a minimum összeget kapja).

Nincs itt semmi attrakció - szerintem terelés ez az egész.
@Penivaldes: ahogy asztat Vúdi Elen is megaszonta:

Szép dolog a szerelem egy férfi és egy nő között... feltéve ha a megfelelő férfi és a megfelelő nő közé kerül az ember.
Hiszek abban, hogy a szex két ember között gyönyörű dolog. Öt ember között pedig fantasztikus!
Vajon miért mondja minden nő, hogy csapnivaló szerető vagyok? Hogy tudnak ilyen végleges álláspontra helyezkedni 3 perc alatt?
A feleségem szeret szex közben hozzám beszélni. A múlt éjszaka is felhívott egy szállodából.
A feleségem szereti a szexet a kocsi hátsó ülésén. Csak az a baj, hogy azt akarja, én vezessek.
Itt fekszem a feleségemmel az ágyban. Jól érzem magamat. Ő is jól érzi magát. Itt valami nem stimmel.
Elmentem egy masszázsszalonba. Sajnos önkiszolgáló volt.
Egy utcalány azt mondta nekem, fáj a feje.
Egy lány felhívott: „Gyere át, nincs itthon senki.” Átmentem. Tényleg nem volt otthon senki.
Egyszer megkérdeztem a feleségem, szex után miért nem gyújt rá? Azt felelte: „egyszerre egy csikk is elég.”
Rossz szerető vagyok. Egyszer kifütyült egy kukkoló.
Vettem egy könyvet, aminek „100 új pozitúra” volt a címe. Kificamodtam – egy nyomdahiba miatt.
Azt mondják: „Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.” Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?
A szex szerelem nélkül csak üres szenvedély. Viszont az üres szenvedélyek között az egyik legjobb.
Hiszek a szexben és a halálban: két olyan élmény, amelyben csak egyszer van része az embernek.
Te a szexet használod mindenféle érzelem kifejezésére, a szeretetet kivéve.
Ha biszex vagy, kapásból megduplázódnak az esélyeid egy szombat esti randevúra.
Van egy óriási sztorim az orális fogamzásgátlásról. A múltkor megkértem egy lányt, hogy feküdjön le velem, és ő nemet mondott.
A szex mocskos dolog? Persze, ha jól csinálják.
Nem a szexuális aktusok mennyisége számít, hanem a minőség. Ugyanakkor, ha a mennyiség nyolc havonta egy alá esik, én mindenképpen utánanéznék a dolgoknak.
A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól.
A szerelem a válasz, de amíg a válaszra vársz, a szex felvet néhány nagyon érdekes kérdést.
Akkor voltam utoljára nőben, mikor bementem a Szabadság-szoborba.
A nők szerint rossz vagyok az ágyban. Csak azt nem tudom, hogy erre hogy jönnek rá 30 másodperc alatt.
Szálljanak le a maszturbációról - végül is szex valakivel, akit szeretek.
Mióta eltűntek a környékünkről a zsebtolvajok, sivár lett a nemi életem.
Egyébként Géza, civilben mivel foglalkozol? Mert kötve hiszem, hogy kazánfűtő vagy. Bárki állít valamit, ami neked nem tetszik, elég hamar adekvát válaszod van a témában (még akkor is, ha helytelen, de adekvát.

Szóval?
@nincs_itt: ez tetszik, viszont a stajertol konnyen fejre allok
@Blogger Géza: név szerint melyik az a 36 "nagyvállalat", mert az ódi egyedül többet tolt oda, mint amennyit a cikk 36 felé osztott...
de ez is csak azért volt, mert nyugaton megélénkült az autó vásárlási kedv...
Valami hihetőbbet, ha lennél kedves...
Vajon a bömös mé' Mexicóban és az USA-ban??? A merci, meg az ódi miért nem fejleszt ottan semmit, csak legózik?
@Mariann19: Varga Mihály jelenleg a kormány tagja. Mondok egy merészet, te nem vagy a kormány tagja. Szerintem Varga Mihály ma jelentősebb befolyással rendelkezik mint Mariann19 vagy a Népesedési Kerekasztal.

Bevinni lehet hogy beviszik. Minisztériumi forrásból tudom hogy a közszolgák ingyenes lakáshitelét is bevitték a kormány elé tavasszal, 4x. Lett belőle valami. NEM.
@Penivaldes: esztet a hilyeroglifátot nem ösmerem: ":)"
ez asztat jelenti: Meg hát!
@Blogger Géza:
Te Géza, te egy olyan vad barom vagy, hogy ilyet még a föld nem hordott a hátán.
Mondd, hogyan van pofád ilyen primitív aggyal egyáltalán állami költségvetésről leírni valamit?
Te dumálsz itt árfolyamveszteség mikéntjéről, amikor halványlila pót fogalmad nincs arról, hogy az micsoda, eszik- vagy isszák.
"Az államadósság pont a költségvetési hiánytól nő."
Tényleg? Nincs totális összefüggés, de ahhoz gondolkodni is kéne, mert most egy elvi dologba bonyolódtál.
Mit gondolsz, ha egy országnak nincs költségvetési hiánya, akkor nem vehet fel hitelt? A felvett hitelt a tárgy évben is kigazdálkodhatja kamatostól.
Nincs a világon olyan ország, amelynek nincs adóssága. Viszont nincs költségvetési hiánya sem.
Na ezt még hajlandó voltam elmondani, hogy még jobban begárgyuljál, és akkor legalább eltakarodsz innen a bánatos fenébe, te idióta!
@nincs_itt:
A chiemsee-i kastélylátogatáson az idegenvezető csaj echte bajor dialektusa olyan cuki volt! :))
A németek is összenéztek, mert a csaj rendszeresen a mondatvégeken elcsúszott...
@De hová tűnt Columbo felesége?:
A hazugság szót ki lehet persze váltani ezzel, gézuka él is vele... :D
@vitéž munkášőr: de az igazi, egy jó Caporal! alias Gitannes, Gauloises, de nem ám a modern, hanem a 25 szálas, alig füstszűrős!
Gézuka mindenhol hinti az igét:
Blogger Géza 2014.07.30. 20:34:01
@Trackers: Annyit azért korrigáljunk, hogy hafr tényleg nem baloldalra, hanem saját zászlaja alá akarja terelni a népet - eddig vajmi kevés sikerrel. (És ez vélhetően így is marad

Ezt írták a Varánuszról:
Trackers 2014.07.30. 20:06:05
@nál:

Szerintem nem lehet.
Szerintem azért a jobboldalt szapulja minden posztjában a blogger, mert balos.

Teszem azt a mandiner az konzervatív blog.
Kritikus a Fidesszel, és elutasító az MSZP-vel, és társaival.

Varánusz egy baloldali blog.
Kritikus a baloldal prominenseivel, és teljes mértékben elutasító a jobboldallal.

Egyenlítő, Democrat, Szeretünk Vincent, ... pedig elfogult köpködők.
Saját oldalukkal szemben nulla kritika, másként gondolkodókkal szemben olyan hangnem, ami inkább csak megerősíti őket a saját igazukban.

/szetur.blog.hu/2014/07/29/egy_mersekelt_jobboldali_konzervativ_szavazo_ketelyei#comment-form
@Penivaldes: ha megsimogatod, szerencset hoz. vagy az valami/valaki mas volt?
@Khal Drogo:
Te még nem hallottad Varga Mihályt úgy nyilatkozni, hogy délelőtt állított valamit, délután megcáfolta?
Gondolj csak a megszorításra délelőtt, és délután a nem megszorításra. Ez is ő volt.
Jelentős befolyással rendelkezik. Az lehet, de Orbán mondja meg, hogy mit nyilatkozzon.
Két dologról beszélsz.
Hihetetlen ez a ballib örjöngés bérrettegés amit műveltek.

Max 5%-nyi különbségről beszélünk alapból úgy sacc per kb., már ami a gyerek utáni nyugdíjat illeti a terv szerint.

Másrészt meg minden ami gyerekvállalásra ösztönzi az embert az nem csak hasznos, hanem leginkább szükségszerű is.

Azon egyszerű oknál fogva, hogy kapjanak az emberek nyugdíjat úgy 30-40 múlva is.

Bár neked tökmindegy. Akkor majd csinálsz egy képet amin Orbán nyugdíjast nyúz, mert nem jut elég nyugdíj neki.
Botos Katalin :)))

ne legyen szex csak gyermeknemzési céllal és csak házasság után:)))

de vele még az is sok lenne...

azt hiszem nem a szakmai meggyőződés hanem a világ iránti utálat irigység beszélhet...

www.google.hu/search?q=Botos+Katalin&client=firefox-a&hs=jmv&rls=org.mozilla:hu:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=METZU-zpH-LG7Abwn4CYCg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1002&bih=842
@nincs_itt: en tekerem a Tevejointot. es nem a csoresz miatt (mint manapsag sokan) hanem mindig is ez volt a heppem. egyebkent jo, hogy mondod, meg is nezem a nemnemzeti osztrak tabakban van-e 40g-os franczia Cziganybago
bocs ha valakit megijesztettem a képekkel...
remélem nem álmodtok rosszat... nem pisiltek be...
@Sejk a derék katona:
Nincs az az Isten, hogy ezzel az ... izével!
Lehet, hogy a buzik is ettől ... az izétől váltak AZZÁ??? :(
Választhattak, hogy a Ténsasszony, vagy a Gézuka!
@vitéž munkášőr: ha kapol, mert itten még nem láttam, akkor tárazz be nekem is!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: tudod, a legtöbb embert az motiválja, hogy meglátja a szeretőt fürdés után, érezve a friss illatot. meg ilyenek.
nem tudom,, hogy te ezzel, hogy vagy. de ennél jobb motiváció nincsen
@Sejk a derék katona: hűűűű baz+!!!! ez miaz????
Jabba a Hut nővére?
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tps00111.html
Magyarország
2002: 96 804
2003: 94 647
2004: 95 137
2005: 97 496
2006: 99 871
2007: 97 613
2008: 99 149
2009: 96 442
2010: 90 335
2011: 88 049
2012: 90 269
2013: 91 000p

MSZP 8 év: -6000 gyerek szumma
Fidesz 3 év: +1000 gyerek szumma
@évásanyó: Hát oda, amit itt lehet küldeni, ha rákattintok a nevedre. :)
Az itteni regisztrációd elvileg kötődik egy e-mail címhez. Ha minden igaz oda kell, hogy érkezzen az üzi.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Másrészt meg minden ami gyerekvállalásra ösztönzi az embert az nem csak hasznos, hanem leginkább szükségszerű is."

ha téged a nyugdíjplusz ösztönöz gyerekvállalásra, akkor csókoljon meg a botos katalin. hülye.
@Penivaldes: mit nem?? én nem ismerem a női nemet! csak az igent! (tyúúú, de kurva avas duma!)
na álmoggyá' szépeket, kezeket a paplan főlé! Éljenek a pasik!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: figyu te kis spermahalyder! szerinted a gyerekvállalás és a dugás különválasztható?
@parti_giano:
Olyan toleráns vagy!
Egy ilyen unortodox matekzsenit kritizálni mersz???
NE'BA!!! :D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Komoly zűr lehet a jobb oldalon, ha már téged is bevetettek. Rohadt ciki lehetsz már nekik is, mert le vagy véve a műsorról rég óta, valószínűleg szabadságon van sok szervilis ellen-blog huszár, te meg épp visszajöttél a Pancsoló Aréna Wellness Pool Center-ből, szóval kipihenten nyomhatod a pihentségeidet.

Pihenni hasznosabb lenne tanár úr, hogyan fogod hülyíteni a még valamelyest normális ifjúságot szeptembertől, ha fáradtan állsz a katedrára? Pihenj inkáb... úgy harminc évet még, hidd el, hatalmas szolgálatot teszel vele sok százezer gyereknek és azok szüleinek.
@Sejk a derék katona: ki ez? czako gabor aptya? antifallikus szimboleumnak tunik messzirol - sot, olyba tunik, hogy az 5. fobun altal lett beavatott a ner felso bugyraiban
@Mariann19: :D Hát, te egyre szórakóztatóbb vagy. :D Igen, képzeld el, azért vesz fel a magyar állam hitelt, hogy finanszírozza a költségvetési hiányát. (Lehet más cél is, de itt és most ez a lényeg.) Ergo, a költségvetés aktuális alakulása bizony igen-igen komoly hatással van az aktuális adósságértékre. Éppen ezért az évközi adatokkal nem is foglalkozik senki komolyan, csak annyiban, amennyire ezek támpontot adnak esetleg az év végi értékre. Elképesztő, hogy erre eddig nem jöttél rá. :) Sebaj, most már ezt is tudod.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: óóóó backi, te meg a gejza babérjaira töröl??? demográfiailag?
@nincs_itt: Honnan veszed ezt a 99% baromságot? Most vezettem le, hogy köze nincs a valósághoz, ennyire nem lehetsz buta, hogy még ezt sem érted...
@Blogger Géza: te gejza, sok lesz már a fehérje bevitel(csak neked, hogy érccsed: szopol megin rendesen, mint a gazdád Mockba-ban)
ember, ne alapozz woodoogyurka ökörségeire!
@Blogger Géza: a KSH-tól kocsog...
te legfeljebb az áramot vagy a kecskét vezeted le...
@Knósszosz:
Jajj... két bé és még ilyesmi, tudom... bocsánat! Személyiséged varázsa a billentyűzetkezelésemre is kihat. Mariannt butának nevezted, ez azért van. Irigyled mi? Hahaha...

Neked háromszor kellett volna nekifutni apádnak, hogy legalább egy negyed Mariann legyen belőled. Nem sikerült neki, de ne csüggedj, még lehetsz havasibertalan, ha bírod a testnedveket.
Üdv!
@Blogger Géza: na gejza, én megyek alunni, mert holnap is gyarapítom a MNYP-mat, meg a zállamit is! Ezért dolgozni kell, nem elég a főnököt felszopni, mint ott Háccsó Hátasztánban!
Na akkor toljad a "tényeidet", majd este megcáfolom mind!
@Blogger Géza: te geza, ezt az evvegi rizsat mar nyomtad itt. csak gondoltam szolok, mert deja vum van
@nincs_itt:
"szerinted a gyerekvállalás és a dugás különválasztható"

Tekintve a gyermekeim és a dugásaim számossága közötti többszörös eltérést, csak hazánk legnagyobbikát idézhetem a témában:

"Mi az hogy ! Nagyonis !"
@Blogger Géza: legalább akkora arrogáns pöcs vagy, mint a havasi. búgócsigát pörgetsz te nem gdp-t.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: csibém, kicsi imbecilem, ugyi a gyerek "előállítása" dugás nélkül nem megy! illetve dehonnem, csak az a lombik program. Na szóval, megúsztad a lepedőre és/vagy óvszerbe száradást, de ez még nem jelenti azt, hogy ember lettél...
@Penivaldes:
Szia Peni!
Nálatok már zuhogott, ahogy nézem. Vagy nem jól nézem?
@Knósszosz: mindig csak a Mariann, bezzeg egykor nekem mondtál szépeket, te mosómasa
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: értelek, akkor csak azt nem értem, hogy eddig eccer sem dugtál, mégis van gyereked. Az apjuk látta már őket?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne idegejjé édes drága gyerekem, indamaillal regeztem, de oda nem jött semmi, pedig mostmá kifúrja az oldalamat, hogy mit akarsz csak az én fülembe sugdosódni:))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Lesz aki ipari méretekben tojja majd a kölköket. 5 gyereknél, 15 évig etetni, itatni, iskoláztatni, tartani fogja az egész családot az aktív dolgozó, akit ezért hálából vénségere megbüntetnek.

Mocskos, sunyi műkeresztények, Seszták tolvajjal az élen!!!
@Knósszosz:
Kösz az aggódást.
Hidd el a nyár nagyrészét pihenéssel töltöm.
De nem vetkőzhetem ki a bőrömből beláthatod, ahogy te se.

Kis ostobácska MSZP csicskáknak bele kell nyomni az orrát a hazugságaikba, fel kell ébreszteni őket az önáltatásukból, mert komoly lelki válság éri őket ha szembesülnek a valósággal..

Ahogy a blogszféra is jól mutatja szerencsétlen MSZP szavazók lelki deformációit leginkább választások után.
@Penivaldes:
Jajj, dehogy Peni!
Csak Mariannt piszkálja a sok negatív intelligenciájú seggfej, hát ezért védem meg. De Te sem mardsz ki, ha valami blogger gé, vagy tanárúr színvonalú hülye piszkálna. Kirántom a kardom és (megélezem) aztán meszeltek nekik, ezt bizisten mondom mint A-teista:)))
@De hová tűnt Columbo felesége?:

Kérdezed, hogy Géza mivel foglakozik.
Űrközgazdász.
Azaz, a fejében levő űrrel gazdálkodik.
Közönség előtt.
Az eredmény ismert.
@Penivaldes: @parti_giano: @nincs_itt:

Látjátok feleim mit tesz a tanár bácsi...
Úgy fogalmazok, hogy mindenki a saját lelki gyötrődését viszi az értelmezésbe.. :DDD

Pedig nem bonyolult az eredeti értelmezés, de hiába na.. Fraud bácsi befigyel rendesen.. :DDD
@huzzadneki shakespeare: bocsika de a nagycsalád nem jelent élhetetlen, dologtalan népeket feltétlen. én is szeretnék 3 gyereket, de nem gondolom hogy ettől ráakaszkodnék bárkire is. de ha igen, akkor lemondok erről.
@parti_giano:
Össze vagyok zavarodva...
Annyi retardált jár erre, hogy csak kapkodom a fejem. Talán egy sör segít a dolgon... minden esetre megpróbálom:))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Beraktad a statisztikát,ami szerint 2006-ban 9000-rel több gyerek született,mint 2013-ban.Nem lesz ebből bajod?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
aki esetleg nem nyitná meg gábris linkjét, idézem:
(a képen Ilan Mor)
"Ilan Mor: a gázaiak neonácik, a civileket pedig azért öli Izrael, mert "a háború nem piknik"

és a válasz:

"A II. világháború sem volt "piknik" úgyhogy akkor a zsidóknak semmivel sem jár több, mint a gázai "nem piknik" áldozatainak"

gábris érti, hogy viszonyul egymáshoz ez a két mondat?
egy biztos.neki tetszik.

a Hírtv-s interjú linkje, amiből kiderül mit mondott Ilan Mor:
www.youtube.com/watch?v=HiLHnsUfWHg

én kérek elnézést mindenkitől!
@jaegtoer: én meg azt hittem, gdp pörgető. és valami olyasmire gondoltam, mint a cirkuszi tányérpörgetők.
Most már nem aktuális ez a gyerekcsinálós nyugdíj biznisz. Vargamisi lefújta a dógot pedig már kezdtem belelkesedni estére.

Aszonta hogy 2030 ig stabil itt minden mint a kőkemény libafos. Nem kell hozzányúlni.
@campobaszo:
Írni tudsz, és politikai blogban kommentelsz, így felteszem éltél már, és hallottál róla hogy kormányváltás 2010-ben volt, nem 2006-ban.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: hát igen, az elírás is freud bácsiról tanúskodik. marha!
különben meg a te fraud botos katalin, már írtam.
@Mariann19: Ezt az orosz baromságot amúgy honnan veted?

" az idén a 10 milliárd eurós hitelből nem vesznek fel egy fillért sem, mivel a szabály az, hogy az aktuális lehívás előtt hat hónappal kell értesíteni az orosz felet a felvenni kívánt összegről. Ez a mai dátumhoz képest is csak 2015 januárban lenne."

hvg.hu/gazdasag/20140704_Kovacs_Arpad_a_paksi_hitel_az_idei_budzse
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A pihenés látszik rajtad a legkevésbé. Hidd el, valódi jóindulat vezérel amikor azt mondom; hosszabbítsd meg a szabadságodat, nem lesz ennek jó vége. Belegabalyodsz itt az 'emeszpécsicskás' retorikába, mint majom a házi cérnába, a tanítványaid fogják kárát látni.

Ha igazi paidagógosz vagy, akkor lazítasz és készülsz a tanévre - tiszta fejjel.
Szerencsétlen kölykök...
@Blogger Géza:

"@Mariann19: :D Hát, te egyre szórakóztatóbb vagy. :D Igen, képzeld el, azért vesz fel a magyar állam hitelt, hogy finanszírozza a költségvetési hiányát."
Példa:
A MOL pakett megvétele mióta államháztartási hiány?
Mert azt ugye hitelből vettük, ugye?

Az orosz biznisz (Paksra kötött megállapdás), mióta államháztartási hiány? Nem az, de abban a szent pillanatban, hogy a hitelt felvesszük, azzá válik.
@nincs_itt: :D Na ez egyre viccesebb... Hol mondott ilyet a KSH? :)
@Penivaldes:
Most nem tudok, itt van egy hat fős társaság és bográcsot kezelek, csak benéztem, mert hiányoztál... és a többiek is!:)))
@Knósszosz: te tartod a tűz fölött? olyan mint Periklész..Perszeusz
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: 2006-ban - Gyurcsány alatt - 9000-rel több gyerek született,mint 2013-ban.2010-ben került kormányra Orbán,ekkor zuhant vissza a születések száma 90000-re.A te statisztikáid,edd meg te!
@évásanyó: Rájadásul írtam magamnak egy üzit az indára, és én megkaptam magamat, akko te hol a francba kóvályogsz?:)
@Oxica:

Tessék szépen figyelni majd, mert tapasztalataim szerint elég gyorsan változik a hivatalos vélemény.
Pláne, hogy 2030 még odébb van.

Magyarul: ez a nyilatkozat fabatkát sem ér, csak a "'hisztéria" mérséklésére szolgál. Kamunikáció.
@parti_giano:

Ahogy elnézem ma többször konzultáltál a görényeddel, kiröhögtétek a látottakat/hallottakat, majd idetoltad a konklúziót:))
@De hová tűnt Columbo felesége?: Mondom, itt és most. Paks 2 a jövő zenéje, a MOL meg már történelem. Egyébként nem hitelből vettük meg a MOL-t, értve ezalatt, hogy nem vettünk fel semmiféle hitelt csak azért, hogy megvegyük a MOL-t. Egyszerűen az állam rendelkezésére álló pénzből vettük meg. (Ami persze sok mindenből van, hitelből IS.)
@parti_giano:
:DDD
Hát, hatalmas, az biztos!:)))
@parti_giano:

Amióta Géza azzal hivalkodik, hogy felpörgeti a GDP-t, azóta egy kicsit nehezebb az élet, kicsit többe kerül minden a piacon és boltban, az időjárás is hülyéskedik. Mi lesz ha elkezd gyereket is csinálni? Bejelentés nélkül.
@Blogger Géza:
Ja!:))
És mennyit is buktunk rajta?
Te, isten barma...
@Knósszosz: Semennyit, mivel nem adtuk el. Ha majd eladjuk (ha...), akkor lehet megvonni a mérleget.
@jaegtoer:

:-), köszönöm, de tőle szeretném hallani.

Bár asszem, lapítani fog, mint egyszer régen Steffike, mikor látens megbukott.

Csak úgy izgalomból, fidesz-szeretetből átlagember ilyen kommenteket nem lő.
@Blogger Géza:
Te Zébácsival vitázol?
B+... bátrabb vagy mint gondolnám, sokat fogunk röhögni:))
Haj-Rá!!
@Blogger Géza:
Azt hiszem, több kérdést felesleges feltennem.
Aludj el szépen kis Balázs...
@Blogger Géza:

Atyádnak a túlbuzgó farkát. Egész pontosan a megvédett mnyp-megtakarítások egy részéből vették meg a Mol pakettet.

"hogy nem vettünk fel semmiféle hitelt csak azért, hogy megvegyük a MOL-t. "

Szóval te is benne voltál? 25 év kényszermunka.
@campobaszo:

Minden MSZP-s ilyen hülye ?

A Fidesz kormány 2010 május végén tette le az esküt, kormányzásuk innen dotálódik.
Bizonyára arról is hallottál hogy egy gyermek fogantatása és születése között cirka 9 hónap telik el.
Így a 2010-es gyermekszületési adatok teljes egészében, a 2011-es adatok részben az MSZP kormányhoz köthetőek.

nem bonyolult. Kis matek.
Vázolom azért, mert látom értelmi képességeid csekélyek:

5 (május) + 9 (gyermek kihordása) = 12 (egy év) + 2 (maradék) .
@vitéž munkášőr: És látod, még mindig nem tanultátok meg! De mutass nekem egy esetet, amikor évközi adatok miatt az EU elkezdett szankcionálni... Ennyire még ők sem hülyék, nyilván a hosszú távú trendek az érdekesek, amik az év végi értékekből látszanak.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mondd, te hivatásom szégyene, hány blogba köpködsz bele? Most jöttem a Szet Urról, ott is nyomtad a baromságaidat, körbenéztem, mindenhol csak ócska közhelyeket tudsz, annyi. Mindenkinek jót teszel, ha nyugdíjba mégy, és elkerülöd az iskolák környékét, mielőtt ifjúság elleni bünökért lesittelnek. Hol látsz te a Varánuszon MSZP-ét, te vaksi kakadu te!
Szerintem már a kotonon is jövedéki adó van amilyen drága.
@Blogger Géza:

Önmagadnak mondtál ellent (abban,amit Mariannak írtál).
Ha a MOLt hitelből vettük (és igen, abból vettük, akkor a hiány mégsem a költségvetésből ered, hanem hitelből, külső forrásból.

Mondom itt és most: Paks 2 csak példa volt, hogy az is hitel, és nem ab ovo költségvetési hiány.
Először van a hitel, és utána van a költségvetésben lekönyvelt tétel, ami rontja az eredményt. Tervezni persze eleve lehet ilyet, de ettől még hitel marad.

Az van, hogy a józan balosok is rohadtul úúúúútálják a Medgyessy- és Gyurcsány kormányok pazarló poltikijáját (Péter 100 napos kölktéseit a fidesz is megszavazta nekik is fekete pont), de sokkal jobban zavar a mostani pénzszórás.

Jobban élünk, mint 4 év múlva fogunk.

Jelzem, én nem vagyok balos.
@Sir Bates dö Hól: és az ő gyermekükről beszél a hanyatló oktató
@évásanyó: Ott a tahótlanítás, nyomj rá és nem zavar többet a balfasz fizetett fidesztroll.
@évásanyó:

Most komolyan megvonnád tőlem azt az örömöd, hogy lássam a balliberális demokraták, magukból kikelve, üvöltve követeljék a más véleményen levők távozását ?! :DDD
"Még mindig a szüleivel él a fiatalok több mint fele - HVG.hu
hvg.hu/itthon/20130328_Meg_mindig_a_szuleivel_el_a_fiatalok_tobb
2013. márc. 28. - A fiatalok több mint fele még együtt él a szüleivel, a keleti régióban 67 százalékuk. A szüleikkel együtt élők több mint 60 százaléka nyilatkozott ..."

MINDEN HARMADIK FIATAL MUNKANÉLKÜLI.....

VIKTOR ! TE MÉG MINDIG HÜLYÜLSZ !!!!!
TALÁN NEM KELLETT VOLNA HAZAVÁGNI AZ IPART, MEZŐGAZDASÁGOT, MUNKAHELYEK MILLIÓIT !
A FIATALOKNAK ÍGY SE MUNKÁJUK, SE ÖNÁLLÓ LAKÁSUK, SE NORMÁLIS MAGYAR KORMÁNYUK NINCS !!!!!
@parti_giano: vagy a másik megoldás, knoszi van egy frauban. de csak a nyugdíjért, persze.
....EBBEN A BLOGBAN IS CSAK KÉT----HÁROM EMBER BESZÉLGET EGY....MÁSSAL...:o)())))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Másrészt meg minden ami gyerekvállalásra ösztönzi az embert az nem csak hasznos, hanem leginkább szükségszerű is.

Azon egyszerű oknál fogva, hogy kapjanak az emberek nyugdíjat úgy 30-40 múlva is."

Ez demagógia.

A társadalombiztosítás korábbi rendszerében volt egy közmegegyezés, az pedig arról szólt, hogy a társadalombiztosítási ellátásokhoz ( egészségbiztosítás és nyugdíjbiztosítás ) hozzá járulnak a foglalkoztatók, és a munkavállalók. No ezt a fidesz megváltoztatta, és ma már csak a dolgozók járulnak hozzá, a foglalkoztatók pedig szociális járulékot fizetnek. Ez ugye nem azonos sem az egészségbiztosítási sem a nyugdíjbiztosítási hozzájárulással, így a kormány azt saját belátása szerint arra költi, amire akarja. A közmegegyezés alapján korábban az egészségbiztosításra, és nyugdíjellátásokra kellett fordítani, most meg még eszébe se juthat senkinek a foglalkoztató befizetéseire bármi féle igényt támasztani. Majd adnak belőle annak és annyit, akinek és amennyit akarnak.

Aki a nyugdíjalapba fizet, az jogosan tarthat igényt arra, hogy gyerekei számtól függetlenül nyugdíjat fog kapni. Saját jogán, nem a gyerekei száma alapján. Miután a járulék fizetése kötelező.
@jaegtoer:

Lehet, hogy rosszul tudom (simán lehet így) de nem a manyup pénzből vették meg a MOL pakettet, hanem a bajnai-féle IMF biztonsági tartalékból.

De végül is mindegy.
Akár hitel, akár a nyugdíjvagyon, az külső forrás . IMF esetében ez nem vita, manyup esetében pedig azoktól kellen megkérdezni, akiknek a pénzét (értsd: jövőbeni nyugdíj-kiegészítését) állambácsi "megvédte".

De ez külön téma, akkoriban kiveséztük.
@jaegtoer: én úgy emlékszem, hogy a Bajnaiék által letétbe helyezett IMF hitel maradékából vették a MOL részvényeket.
@Oxica:

Latom spaniel nem kerult elo.

Nos ez egy kicsit beugratos kerdes volt.
A helyes valasz, a 'd' lett volna. Minthogy az egy JO, sot nagyon jo cim.
Mig a masik 3-mal kisebb-nagyobb gondok vannak.

d. megragadta a cikk legfontosabb reszet, sot abbol kovetkeztetest vonva le, gyakorlatilag feleslegesse tette a cikk elolvasasat. A szerzo targyilagos es objektiv.

a. Johiszemuen azt is mondhatnank, hogy ez a cim is jo, am szemelyeben jo esellyel egy kozos ellenzeki jeloltet veszitettunk. MI ellenzekiek. A szerzo megis a szocikra tolja a dolgot, tavoltartva magat es a szelesebb ellenzeket.

b. Egy kozvelemenykutatasrol van szo, ahol ALTALABAN a magyarokat nem igazan szeretik a romanok. Engem, teged, es bizony a cikk szerzojet is egy masszaban. Persze a cikk iroja gondolhatja, hogy ennek fo oka esetleg Orbanek hoborgese az utobbi evekben, es igy o nem akar azonosulni a nem kedvelt magyarokkal, de teved. Egy ra is vonatkozo ugybol igyekszik kivonni magat, mintha semmi koze nem lenne a temahoz.

c. Ez a legkirivobb pelda, hogy mennyire rossz a cim. Az mar egvy masik kerdes, hogy mennyire buktatja le a szerzot.
Nos valoban, ez is lehetett volna a kakukktojas, hiszen a szerzo olyannyira nem probalt targyilagosan cimet adni, hogy az elozo esetekkel ellentetben, amikor kisebb(a) - nagyobb(b) erintettseg eseten is igyekeztek magukat tavoltartani a tematol, ez esetben a szerzo egyenesen "magararantja" a temat a cimadassal. Holott sejtheto, hogy o nem szerepelt a megkerdezettek, es valaszt adok kozott.
Dolgozik a szerzo tudatalattija, es a zsigeri eloiteletek. A cimet tehat (a tobbi itt sorolttol elteroen) tobbesszam elso szemelyben (azaz MI) irja. Ha ugy tetszik comingoutol, hiszen a cimhez hasonlo megfogalmazas nincs a kutatasban! Viszont most vilagga kurtolheti, hogy utalja X-et, es meg istenadta szerencseje is van, hogy egy kutatasbol ilyesmit is ki lehet olvasni.

A kutatas modszertanaba, eredmenyeibe most nem mennek bele...
@parti_giano:
Amúgy az nincs ellenemre Te...
de én már a 35-ön túl, szóval meg vagyok menekülve, ha csak... de nem adok ötleteket a poloskának, még beteszi éjszakai szavazásra, oszt mehetek reklamálni Harrach Péterhez.
@punkfrog: Jó kis interjú valóban hiszen csodálatos műhelytitkokat tudtunk meg a nagykövet úrtól, melyekről eddig fogalmunk sem volt. Például elmondta, hogy ő "megsirat minden palesztin civil áldozatot" (komoly vízveszteségen lehet túl), kijelentette azonban, hogy az áldozatok 2/3-a "terrorista". (A jelen információk szerint - ez a műsorban is elhangzik - a palesztin áldozatok 76%-a civil - ezek szerint ők a terroristák.)

Az is kiderült, nem igaz, hogy ők örömmel gyilkolják a palesztinokat (a mészárlás előtti ünneplésről szóló videók így bizonyára hamisítványok, akárcsak a popcornos-mozizós fényképek), sőt, az izraeli katonák inkább meghalnak, csak hogy ne kelljen nőre és gyerekre lőniük (ha így lenne, közülük került volna ki a több száz áldozat, nem a palesztin nők és gyermekek köréből), amikor pedig már azt hinnénk, fokozhatatlan az izraeli humanizmus, következik az a kijelentés, hogy ők "ugyanolyan jövőt szeretnének a palesztin gyerekeknek, mint az izraelieknek"... Hmmm ez elég szomorú jövőképet fest az utódoknak. :(

Mielőtt azonban zokogásban törne ki a kedves olvasó vannak itt rövid, frappáns fordulatok is. Például azért öltek meg közel ezer civilt, mert "a háború nem piknik", a hamászosok pedig neonácik.

Tényleg a palesztin nagykövet asszonnyal készült interjút miért nem nézed meg?

youtu.be/P1TUVidRPMM

Ja tudom ő is csak egy terrorista nő.
@Knósszosz: te, knoszi, elírták, 53 lesz az, várd ki a végét!
@kvadrillio:

Öröm nézni ahogy szenvedve hazudik az egyik fő MSZP csicska !

Íme a valóság:

magyarhirlap.hu/cikk/910/Jelentos_javulas_a_foglalkoztatasban

Jelentős javulás a foglalkoztatásban
...
Négy év alatt mintegy háromszázötvenezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, s ebből csaknem kétszázezer új munkahely a versenyszférában jött létre. Így fél éve már több mint négymillióan dolgoznak Magyarországon.

Ha megnézed a kis falvakat ott kb 70% a Fideszre szavazók aránya.
És ez éppenhogy a közmunka miatt van.
Mert ezek az emberek örülnek hogy van munkájuk, amit a liberális rendszerváltás, baloldali rablóprivatizáció elvett tőlük !
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nem nagyon üvöltözik itt senki se, de emberi mivoltodban kissé megrázkódtattál most, hogy azon örömködnél, hogyan veszekedne egy tábor.Az a gond, bár én itt még új vagyok, így nincs annyi rálátásom a dolgokra, vegyes felvágottú ez a Varánusz, van itt liberális, konzervativ, semleges, jobbos, balos, szóval igazi demokrata fórum, amit minden egyes alkalommal, ki is használnak a kellemetlenkedők, kvázi nem szabad őket tahótlanítani, mert akkor hazugok a demokraták. Erre én csak annyit mesélnék: egyszer bejött hozzám fogadóórára egy anyuka, sérelmezte, hogy megbuktatom a fiát, a végén azt tudta mondani "Azé mer cigányok vagyunk".Nos a teljes akkori osztályom, mind a 40 fő cigány volt. Te is ezzel indokolsz, pedig felnőtt ember vagy, állítólag tanár, bár a nicked alapján bocsáss meg, de kétlem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az Izraeli álláspontról nekem mindig ez a mondat jut eszembe. Ez mindent elmond, és kellően elborzaszt minden jóérzésű embert:

"Meg tudjuk bocsátani az araboknak, hogy megölik a gyermekeinket. De azt nem tudjuk megbocsátani, hogy arra kényszerítenek bennünket, hogy megöljük az ő gyermekeiket. Béke csak akkor lesz, ha az arabok gyermekeik iránti szeretete erősebb lesz a zsidók iránt érzett gyűlöletüknél."
Golda Meir
@Penivaldes:
"G játszik veletek"

Hát tudod, tudnék neki tippeket adni, hogy mivel játsszon.
Ezt az undorító mocskos játékot meg vigye innen az eszmetársai blogjaira.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Semmiféle ellentmondás nincs, csak figyelmesen (!) kell olvasni.

"(Lehet más cél is, de itt és most ez a lényeg.) Ergo, a költségvetés aktuális alakulása bizony igen-igen komoly hatással van az aktuális adósságértékre"

Nem mondtam, hogy CSAK a költségvetési hiány hat rá, sem azt, hogy más körülmények között másnak nem lehet szerepe (pl tartalék emelés) De azt igen, hogyha valaki eljutott oda, hogy elismeri, hogy az évközi hiányadat nem mond túl sokat, akkor az évközi eladósodási ráta sem.
@jaegtoer: Ez egészen pontosan nem igaz.
@évásanyó:

A nickem minden szava igaz.

Aki saját cégét bejelenti a lakásba ahol lakik, Felújítja, abba uszodát épít, és az ÁFA-t visszaigényli, ahogy Gyurcsány tette, az adót csak. Büntetése elévült.
Részleteket Fittelina címszó alatt találsz.
Gyurcsány perelte az MN-t, mert adócsalónak nevezték, jogerősen elbukta a pert, a fenti ténymegállapítások okán.

Aki cégbíróság által visszadobott cég nevében eljár, mint Gyurcsány, az közokiratot hamisít.
Büntetése elévült.
Részleteket Nomentana címszó alatt találsz.
Gyurcsány perelte az MN-t, mert közokirat hamisítónak nevezték, a Fittelina per közben megfutamodott, és visszavonult a pertől.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Angyal, azt senki sem fogja neked megbocsájtani, ha a trollokat is eteted, és szétveritek a blogot! Vigyázz, meddig mész el!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Magyarország
2002: 96 804
2003: 94 647
2004: 95 137
2005: 97 496
2006: 99 871
2007: 97 613
2008: 99 149
2009: 96 442
2010: 90 335
2011: 88 049
2012: 90 269
2013: 91 000p

MSZP 8 év: -6000 gyerek szumma
Fidesz 3 év: +1000 gyerek szumma"

Tanár Úr, csak óvatosan a helytelen és statikus véleményekkel!
Ugye tudja, hogy ebből mást ki lehet olvasni, ugye?

2008-ig egy enyhe emelkedés figyelhető meg. Akkor vált viszont világossá mindenki számára, hogy az ország nagy kakiban van (előző kormányok szumma nettó hozadéka), és azóta nemcsak, hogy kakiban van, de alaposan meg is osztott.
A fidesznek ezen azonban szinte semmit sem sikerült változtatnia (mármint a gyermekvállalási kedven), hiszen a szegénység 2008 óta csak nőtt, a gazdaság pedig Eu pénzek és külföldi multik mankójával megy valamelyest. A magyar mikro- kis- és középvállalkozók vergődnek, ergo semmi sem indokolja a hurráoptimizmust.

Mitől is lenne kedve bárkinek több gyereket vállalni? 30-40 év múlva esedékes némi plusz nyugdíj miatt?
Ne haragudjon, hogy ezt írom, de ez képtelenség.
ezek a fasiszta fideszkndpjobbikos patkányok miért nem inkább a jó kurva anyjukból csinálnak tenyészállatot, úgy beltenyészetileg?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Ha megnézed a kis falvakat ott kb 70% a Fideszre szavazók aránya.
És ez éppenhogy a közmunka miatt van.
Mert ezek az emberek örülnek hogy van munkájuk, amit a liberális rendszerváltás, baloldali rablóprivatizáció elvett tőlük ! "
Én éppen ma beszélgettem közmunkásokkal. Nekik egészen más a véleményük.

Rablóprivatizációt pedig kár volt idekeverni. Ebbe a bilibe ugyanis a fidesz keze is belelóg, könyékig.
Turkálni csak pontosan, szépen...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Van esetleg valami hiteles infód Sesztákról is?
Told ide, ha már...
@De hová tűnt Columbo felesége?:

És az én egyszerű kérdésem: HOL VANNAK A SZAKSZERVEZETEK?
@látjátok feleim szümtükkel: Megvették őket kilóra, más meg nem vállalja, az emberek meg el vannak foglalva, hogy a család ne haljon éhen:((
@Knósszosz:

Nem tolja, mert azok is elévültek, de azért lehet beszélni róla, hátha a pártatlan bíróság azt sem találja rágalmazásnak.:)
@látjátok feleim szümtükkel: Más magyarázat nincs arra, hogy nem tudnak egy valamire való tüntit megszervezni, azért, mert nem is akarnak!
@látjátok feleim szümtükkel:
Melyik pártatlan bíróságra gondolsz?
Melyik földrészen? Ja, lehet az Európa is, bocs, de merre felé innen?

Ma este nem is érdekel, van mit hallgatnom... szerencsémre. Az fontosabb.
Jó éjt Neked!
@Penivaldes:

A fajfentartó ösztön mindenkiben munkálkodik, ennek köszönhetjük a létünket.

Jójjenek a kis Penik!! :-)
@parti_giano: emmá vót egyszer ma! Ismétlés a tudás gatya?!
@évásanyó: nekem tuti. biztos filmszakadás volt. vagy az is én voltam? évamama, segíts!
@parti_giano: Ha most asztat gondolod, hogy átrágom magam ezer kommenten, csak azé, mer szeretlek, hát nem hagyom magam zsarolni.Vagy elhiszed hozomra, vagy megkeresed édes gyerekem magad!!
@parti_giano: Na te gyehennára való, ne mondd, hogy szaralak vagyok:))

parti_giano · www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2014.07.30. 21:48:39
@Knósszosz: @nincs_itt: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

sailorripley.tumblr.com/post/93325703426
@De hová tűnt Columbo felesége?: a fenét, gondoskodnak a nyugdíjjárulék fizetők utánpótlásáról. vagy dugnak.
@Blogger Géza:

Visszanéztem, hogy alma-alma vita legyen.

Két állítás volt részedről Mariannak címezve:
1.
"Az államadósság viszont pont a költségvetési hiánytól nő. "

Erre reflektáltam, miszerint ezt így nem lehet kijelenteni.
2.
"Tehát ha elfogadod, hogy azt is csak év végén lehet megállapítani, akkor az államadósságot is csak akkor, ha ki akarod szűrni az évközi szezonális hullámzás hatásait. Az árfolyamot nem ismétlem meg, ha eddig nem értetted meg, ezután sem fogod.

Erre a részre nem reagáltam semmit.

magyarul nem ugyanarról beszéltünk - illetve én igen, ami neked nem tűnt fel, te viszont az egész eredeti kommentedre gondoltál.

Újra megkérdezem, civilben mivel foglalkozol? Melyik állami szervnél vagy alkalmazásban?
Komolyan kérdezem, tényleg.
@parti_giano:

Vagy őket dugják. (Bocs, most rögtön el is határolódom magamtól.)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
a saját számaidat sem tudod elolvasni?

+3000-3000 azaz fidesz 2010-2014 nulla növekmény

a többi a woodoo meg a vargamisi és amatolcsielvtársak a guggolómellszobor nemlétező pöcse után kutakodva

elveszett a tavalyi hó és kiöntött a tiszaszipi

brühüyyy
@rodeo36: Merre jártál egész délután Kispofám?Itt ollan trollárad volt, hogy csak na!Kelletté vóna:))
@De hová tűnt Columbo felesége?:

Hogyhogy mivel foglalkozik, hát bérkommentelő, nem tűnt még fel? Már a 444-re is ráállt a napokban. Tegnap délelőtt is ontotta magából az ostobaságokat a bayeres írás alatt.

Egyébként hobbiból senkinek nincs több ezer, meg tízezer hozzászólása a blogokban. Ez egyszerűen lehetetlen. Akinek néhány év alatt ennyi kommentje van a blogszférában, az felettébb gyanús. Az vagy itt éli az életét, vagy tényleg fizetik érte.
Hölgyeim és uraim, miről is tépjük itt a szánkat?! A nemzet főpénzügyére ma (azaz tegnap, 30-án) bejelentette, hogy nem lesz itt semmiféle változás. A nyugdíjrendszerhez 2030-g hozzá se kell nyúlni. Ez hétszentség, az M1 is bemondta...
Ámbár mintha ehhez hasonlót már hallottunk volna 2010 előtt is. Igaz, akkor Orbán mondta, az meg nem számít, mert ugye: "Ne arra figyeljenek, amit mondok...".
@IGAZI_kovi1970: "Szerintem már a kotonon is jövedéki adó van amilyen drága."

A nem selejtesnek/lejárt szavatosságúnak mindig megfizethetetlennek kellett lennie, máskülönben nem lehetne köztünk sem Géza, sem a lápi-magyar szalonnáci...
@évásanyó:
egyik kábulatból a másikba ...szedvén a fájdalomcsillapítót, amit ugyen csak max 1-et eccerre, mert különbenmeg tudom nézni a Walhallát belülről igazi angyal szárnyakon ahogy Brünnhilde a Siegfried-ben

másrészt amikor bekukucskálok akkor meg azt látom, hogy a vitatechnikátok nem az igazi, nem azt kell vitatni, amit trollaláék "felajánlanak" hanem meg kell keresni a lényeget és alapjaiban megrengetni a sok poloskaságot amit itt terjesztenek mint pestist...ezek -ugyanúgy mint a főpoloska- vitaképtelenek és érveik sohasem voltak, de nagyon ügyesen használják kubatov és azbejtrisztán trükkjeit, miszerint ha a semmit járjátok körbe körbe akkor assziszitek, hogy vta van, pedig csak bölcsödés addvisszabugyimat című kekeckedés megy és természetesen elérik a céljukat, kifáradtok és semmire nem juttok

szóval...erről ennyit

brühüyyy

vagy ha már nagyon unalmas akkor bojkottálni mindegyiket és szó nélkűl hagyni őket addig amíg el nem ó'dalogank pöcsöt szopva
Qui, intendo in Ungheria, ci vorrebbe un’altra primavera che porti democrazia e ricchezza come è avvenuto in Iraq, Afghanistan, Libia, Egitto, Siria e in tanti altri posti paradisiaci sparsi in tutto il mondo.

brühüyyy

il mondo intero le ama il duce ungerese
@De hová tűnt Columbo felesége?: @punkfrog:
@Blogger Géza:

Valóban, most hogy mondjátok tényleg nem a mnyp-megtakarításokból vették meg a MOL-pakettet. Hiszen akkor a kisajátított (sic!) mnyp-nek lenne valami nyoma.
@jaegtoer:
Nem, a MOL pakettet az MSZP által "nyomtalanul" elherdált IMF kölcsön maradékából vette a kormány:).

Jóval azelőtt vették a MOL-t, hogy a mnyp-pénzre az állam igazán rátette volna a kezét.
@évásanyó: a gyehenna az a ragnarok utan van picit balra, de meg a walhalla elott?
@nincs_itt:

" A zsidó hagyomány szerint, ha egy ember meghal,akkor a lelke először a gyehenná-ra [tisztítótűzre] száll, hogy ott megtisztuljon. Azonban ez a hely nem a purgatórium vagy a kárhozat helye, ahol a léleknek örökké szenvednie kell bűneiért. A lélek, attól függően, hogy mennyire szennyezett a bűntől, legfeljebb egy évig ég a tisztítótűzben, ezalatt megtisztul a szellemi tisztátalanságtól. Ennek a fájdalmas folyamatnak az a célja, hogy felkészítse a lelket arra az örök üdvösségre, amely az Édenkertben vár rá, ahová nem léphet be bűntől szennyezetten.[1](wiki)" :))
@évásanyó: ne legyél már ilyen naiv! ez pedagógus? hol? hahaha. ez is csak egy beteges hazudozó a szakmáját illetően, mint amaz fideszrészvényes féreg, aki egy gazdaságról szóló vitában azzal tromfolt, hogy "ő jól menő pénzügyes, csak tudja, mi a jó a gazdaságnak!".

ez a legendás kisstibi. még "Kiss Tibor" névvel kezdte évekkel ezelőtt a hvg.hu-n; miután egy idő után mindenki totál hülyének nézte, és nem foglalkoztak vele, elkezdett gyurcsány-avatáros nickeken nyomulni. az összes fletós nick az övé. 24 órából 12 blogol minden nap évek óta ez a beteg ember. szerinted mikor tartja meg az óráit? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ne légy már ilyen naiv! :)
@De hová tűnt Columbo felesége?: Hogy a fenébe ne lehetne kijelenteni, hiszen itt és most pontosan attól nő.

Soha nem dolgoztam állami szervnél.
@xvxvxv:
Hát, ha így van, akkor tényleg beteg szegénykém.
Mivek kétszer is írtad, ezért hangsúlyosnak veszem: ÉN ilyen vagyok. Mindenkiről a jót feltételezem, azután, ha nem az, akkor béküljön ő ki a saját lelkiösméretével.Én attól nem fogok elkurvulni, mert más az. Értessz engem? Puszillak.
@évásanyó:
hát nem kedves?
kis gyehenna
purgatórium
örök pokol a Belzebubi-val aki naponta megdugja 3x az idők végezetéig
hát van az embernek kedve meghalni?

brühüyyy
@Blogger Géza:
sohasem dolgoztál

állami szerv az a vastüdő meg művese
és a
kedvese
meg a
lépfene

és mennyit fizetnek a szakértelmedért? meg vagy vele elégedve? az fontos...a lelki nyugalom mert különben gyehenna meg ripityom

hejretyutyutyú

össznemzeti zászlólengetés és kaláka a békák kórusza bayerzsoca vezényel és a széles elvtárs emelgeti a gravitációt és van balneológia is a nagy ámbrással meg a Jónás próféta kukucskál kifelé belőle meg a le van horgonyozva a 424-essel a kibaszott mélyben

és közben moll akkordokat szaggatnak

brühüyyy
@tristen2005:
vidáman frissen, napi ajánlatunk...
látod ilyen az amikor nincs foci vébé
éber vagy ám?

brühüyyy

most olvashatom
@Blogger Géza:
Az ilyen okfejtés miatt van az ha a kígyó bekapja a farkát nem lehet tudni hol az eleje vagy hol a vége.
@évásanyó: sőt, sőt. A régi zsidó hitvilág szerinti Alvilág olyan mint a görög. A lelkek csak lebegnek semmiben. Később alakul ki az áltaélad is említett, az Alvilág mint purgatórium elképzelés, és az is, hogy a mennyben élő holtakt vezetője Illés proféta.
"nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét." Elárulom, most se azon alapul. Hallott már a szerző arról, hogy felosztó-kirovó rendszer?
@@belekotty: Persze, megjött az előre látható fordulat, az évközi emelkedés megáll, és év végéig egy csökkenő trend lesz. Semmi meglepő nincs ebben. Kb. minden évben ugyanez van.
@rodeo36:

Nem semmi. Korlátozottan értek olaszul, érdekesek a kommentek is!

@Blogger Géza:

Na, de tényleg, most már aztán.
Bocs, dedó lesz, de látom, máshogyan nem megy.

Állítod, hogy az államadósság a költségvetési hiány miatt van.
Ami nem a hitel miatt van.
Ez az első pont volt a Mariannak írt hsz-edben, erre reflektáltam.

Megírtam, hogy fordítva van: előbb van a hitel, és aztán van a hiány.
Még arra is kitérek, hogy igen, van tervezett hiány, de ott meg ab ovo tervezett a hitel is (hiszen az is tervezett, hogy mire akar az állam hitelt felvenni). Ha nem lenne mire, nem kellene hitel, nem lenne hiány.
Példaként hoztam fel a MOL-t és PAKS-2. (mindkettő mögött jelentős hitel van). A MOL-t már nyögjük, PAKS-ot meg fogjuk, ha beindul.

Erre te ezt írod:

"Egyébként nem hitelből vettük meg a MOL-t, értve ezalatt, hogy nem vettünk fel semmiféle hitelt csak azért, hogy megvegyük a MOL-t. Egyszerűen az állam rendelkezésére álló pénzből vettük meg. (Ami persze sok mindenből van, hitelből IS.)"

Tehát megírod, hogy amOL nem hitelből lett megvéve, hanem állami pénzből, egy mondattal később pedig magad írok, hogy az állami pénzben lehet hitel is.
A kígyó a farkába harap.

Isjoráz: A MOL-t IMF pénzből vettük meg! Abból, ami a cúnya-gonosz Bajnai öröksége (ökörsége?) volt.

Jó, tehát nem állami szervnél. OK. De még egyszer megkérdezem: Mivel foglalkozol civilben, amikor éppen nem a blogszf
érában vagy jelen. Mi az a munka, amiért pénzt kapsz?
Kíváncsi vagyok, hogy ki az, akinek seperc alatt elég komoly adatok vannak a tarsolyában, gazdaságpolitikai témában úgy varázsol elő tényeket, mintha csak erre gyúrna napi 12 órában.

Szóval, mi a stájsz, mi a munkád?

@Sir Galahad:

Felosztó-kirovó rendszer van?
Nem mondod...
Hiszen pont ez a baj!
Erre még ráhúzni ezt a parasztvakítást, ami 20-30-40 évvel későbbi nyugdíjkifizetésekre tesz ígéretet a polgárnak, meglehetősen álságos és gonosz dolog. A gyerekek számát és támogatásukat (szocpol) ne keverjük már össze egy szerzett és elvileg munkában töltött évek után járó jogosultsággal.
Különben is: Orbán Viktor addigra 70-90 éves lesz, könnyen ígér.
Ezzel egyébként is tele a padlás.
Ki is ígért egyéni számlákat a manyup einstandkor?

Lószart mama.
@De hová tűnt Columbo felesége?: "Ami nem a hitel miatt van." Én ilyet nem írtam, ennek a mondatnak itt nem sok értelme van. Kár olyan dolgok ellen hadakoznod, amit nem írtam.

Én 2014 Magyarországáról írtam, nem elvont dolgokról.

"Megírtam, hogy fordítva van: előbb van a hitel, és aztán van a hiány. " Ez mondjuk kissé értelmetlen, az ok-okozati összefüggés fordított: azért veszünk fel (pótlólagos) hitelt (többek között, de leginkább), mert finanszírozni kell a hiányt.

De a lényeg, az, hogy ezt a kettőt itt és most (!) nem lehet függetleníteni egymástól. Nem mondhatom azt valaki (anélkül, hogy szakmailag közröhejjé ne válna), hogy tisztában van vele, hogy a költségvetés évre tervezett, ergo a hiány is, ergo csak év végén lehet megvonni a mérleget, de az államdósság alakulásánál ezt már "elfelejti", mert az aktuálpolitikai érdeke ezt kívánja. Ennyi.

Pénzügyes közgazdász vagyok amúgy.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Akkor még egyszer, az alapoktól.

A felosztó-kirovó rendszerben a nyugdíjas abból a pénzből kapja a nyugdíjat, amit az akkor dolgozó aktívak járulékként befizetnek. Ha nincs aktív dolgozó, nincs nyugdíj, mert nincs miből fizetni, hiába dolgozott le a szerencsétlen nyugdíjas akárhány évet. Amit ugyanis ő akkor járulékként befizetett, azt az akkori nyugdíjasok közt osztották szét.

Eddig érthető?

Lehet azon lamentálni, hogy jó-e, hogy ilyen a rendszer vagy sem, de ez adott. Változtatni nem tudunk rajta, mert nincsenek olyan jövedelmek (egy szűk réteget leszámítva), amikből egyszerre lehetne finanszírozni az öngondoskodást ÉS a mai nyugdíjasok nyugdíját is.

Még mindig érthető?

No akkor már csak egy lépés összekötni a nyugdíjast és a nyugdíjat megtermelő járulékfizetőt, mondjuk az éves adóbevalláson keresztül. Azt statisztikákból tudni lehet, hogy a gyermeknevelés költségeit 70 százalékban a szülők finanszírozzák, tehát a rendszer még igazságos is - mert aki nem nevel gyereket, annak erre nem kell költenie, félretehet öngondoskodás formájában.

Ugye nem is olyan bonyolult ez?
@De hová tűnt Columbo felesége?: És még egyszer visszatérve a MOL-ra. Egy államnak, akár egy cégnek, számtalan bevétele és kiadása van. Hacsak a bevétel nem volt megcímkézve (pl ha a paksi hitelt csak Paks2-re lehet majd költeni, vagy nyugdíjjárulékból csak nyugdíjat lehet fizetni), akkor kevés értelme van kijelölni egy konkrét bevételt, és azt mondani, hogy ezt a kiadást pont ebből a bevételből vettük meg. Márpedig semmilyen hitel (így az IMF hitele sem) volt megcimkézve, pláne nem MOL vásárlására. Amikor aláírtuk azt a hitelt, fel sem merült, hogy MOL-t akarnánk belőle venni. Ezért kissé értelmetlen ezt így ábrázolni. (Még ha a sajtó ezt meg is teszi. De ez ne legyen mérvadó.)

Mintha azt mondanánk, hogy a ma délben eladott autóból fizetem majd ki a cég jövő februári villanyszámlát. Értelmetlen mesterséges összekapcsolás.
@Blogger Géza:

A végzettséged ez és/vagy a munkád? Egyébként köszönöm, hogy megtiszteltél a válasszal.

Ha viszont közgazdász vagy, ráadásul "ügyes pénzügyes", akkor pontosan tudhatod, hogy az éves tervezés havi és/vagy negyedéves tervek összessége, s ebbéli tulajdonságából fakadóan bizony van jelentősége az évközbeni értékelésnek - már csak azért is, mert az évközbeni kiigazítások, ez, és a LE terv alapján történnek.

A részvénypiacon jegyzett cégek is közzé teszik (kötelező nekik) időszakos beszámolóikat, amik a részvényesek és befektetők felé adnak jelzéseket, hogy jó helyen van-e pénzük.
Az államnak is van dolga ezzel, s a plgárnak sem árt tudni, merre felé úszik a hajó.
Szerintem nem jó felé, van, amit lehetne jobban csinálni.
A szezonalitás kérdése pedig kettős:

egyrészt van évközbeni és hónapokon túlnyúló szezonalitás/periodikusság is (mondjuk egy futball VB miatti 4 éves ciklus, van erre példa), ami lehet, hogy csak alérendszereket érint, de ott, ahol adott alrendszer GDP-termelő képessége erős, ezek bizony sokat számíthatnak. Nem is beszélve a Kondratyev-ciklusról és egyéb- 30-100 éves ciklusokról.
De gondolkodjunk magyar kormányzati 4 évben, s csak előző kettőt figyeljük.

Másrészt, ez a szezonalitás index lineáris és exponenciális módszerekkel jól kiszűrhető, tisztítható, igen jó tűrésen, hibahatáron és belül, és hipotézisvizsgálattal jó szignifikanciaszint mellett ellenőrizhető is, hogy a simítás, az idősorok szezonalitás-hatásának kiszűrése megfelelő-e vagy sem.

Mérleget bármikor lehet vonni, de almát-almát és körtét-körtével kell hasonlítani az ismert alapelvek szerint.

Az aktuálpolitikai érdek pedig leginkább a fidesz sajátja, időbeli (mikor mit mond) és földrajzi (hol mit mond) és populizmusbeli (kinek mit mond) vonatkozásban.
@Sir Galahad:

"Ugye nem is olyan bonyolult ez? "

nem b+. olyan egyszerű, mint te. ostoba.
@Sir Galahad:

Szőr, nem sok újat írtál ugyan, de áhítattal olvastam soraid.

Pont a felosztó-kirovó rendszer nem tartható fenn. Ezért kellene (kellett volna már régen) rátérni az egyéni számlák vezetésére (és majd egyszer azok alkalmazására.

Igazén nem szájbarágás gyanánt, de ismét:

Szociális témakör vs munkavégzésen alapuiló szerzett jog.
A gyermekvállalást támogatni munkahelyekkel és tisztességes munkabérrel lehet. Meg jó oktatáspolitikával (a gyerekem használható tudást kap, nem rabszolgaként fog robotolni egy szalag mellett).

A nyugdíjat pedig azzal lehet emelni, ha az állam is gondol erre előre:

- lehetővé teszi a magyar vállalkozások erősödését
- tartalékol
- pénzügyileg képben lévő, megtakarítások fontosságát szem előtt tartó embereket enged ki az iskolákból.

Mit látsz ebből megvalósulni?
@Blogger Géza:

Értem, amit írsz, de ha nem veszünk MOLt, akkor ennyivel több pénz van a spájzban nem?
Az sincs felcímkézve, hogy a még kamrában lévő pénz minek a NEM ELKÖLTÉSÉVEL maradt ott.

Persze, a MOL részvány is eladható, likvid. Nincs előttem a téma, de mintha buktunk volna rajta (magas áron vettük).
@De hová tűnt Columbo felesége?: " az éves tervezés havi és/vagy negyedéves tervek összessége" Ez nem feltétlenül van így, sem állami, sem vállalati szinten. Sokkal inkább az éves van felosztva kisebb egységekre - sokszor nem kellő alapossággal.

A tőzsdei cégek egy külön állfaj, az igaz, de apró minoritást jelentenek a gazdasági szereplők között. Nem véletlen, hogy többségük csak éves beszámolót tesz közzé.

"Másrészt, ez a szezonalitás index lineáris és exponenciális módszerekkel jól kiszűrhető, "

Nem mindig, hiszen változhat az adórendszer, ezért ez egyes évek lefutási görbéi sem egyeznek meg. Ez Magyarországra különösen igaz.
@Blogger Géza:

Aki pénzügyes közgazdász, az nem a blogokban lóg egyik reggeltől a másik reggelig. Pusztán csak azért, mert nem ér rá.
@látjátok feleim szümtükkel: :D Miért ne érnék rá? Van, mikor több a dolgom, van, mikor kevesebb. (Vagy kedvem nincs.) Van, hogy napokig nem írok sehova, van, hogy sokat is. Pl. jövő héten nem sok időm lesz... Látod, az a baj veletek hogy be van szűkülve a tudatotok, és a világot egy nagyon torz szemüvegen át látjátok. Ha akarnék, életem végéig is minden nap beírogathatnék órákat is, beleférne az időmbe.
@Blogger Géza:

Bottom-uP, vagy Up-bottom tervezés?

Megközelítés kérdése a dolog, de a lényeg nem változik: az éves tervszám = havi tervszám vagy negyedéves tervszámok összessége Valódiság elve, összemérés elve).
Ergo az éves összehasonlítás ugyanolyan pontosságot kell, hogy adjon, mint a havi összehasonlítás.
YTD és LFL egyaránt.

Ha van nehezen, vagy nem kiszűrhető tényező (és igen van), akkor erre szolgál a kiegészítés.

Éves beszámoló évente egyszer van: év közben gyorsjelentés van, illetve időszakos mérleg is (nem vagyok pénzügyes, de feltételezem).

KSH is dolgozik valamiből, ők sem évente egyszer adnak ki jelentéseket (sőt).
A cégek sem véletlenül készítenek folyamatosan jelentéseket nekik.

Géza, lehet mérni a teljesítményt év közben, ezt te is tudod. csak tudni kell mit mivel kell és szabad(!) összehasonlítani.
@Blogger Géza:

B+ elég sok pénzügyest láttam már, de azok valahogy nem értek rá úgy, mint te.
Mondjuk, ha a nemellenségoligarchia pénzügyese vagy, akkor mindent megtehetsz. Ha meg magad vagy az oligarcha, akkor mi a f*t keresel itt, nincs jobb dolgod?
@De hová tűnt Columbo felesége?: Amit te megoldásként felvázoltál, az is lehet(ett volna) egy út. Most nem efelé megyünk, akár tetszik, akár nem. Álmodozni persze szabad, csak minek? A realitás a felosztó-kirovó rendszer léte, függetlenül attól, hogy szeretjük-e vagy sem. Egyébként nincs igazad abban, hogy nem tartható fenn, feltéve, hogy van elég járulékbefizető. A szerző által kritizált elképzelés épp ezt ösztönözné.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Buktunk? Dehogyis buktunk!
24.000 körül vettük, és most 11 000 körül mozog.
Unorthodoxiában ez símán növekmény. Még a negatív növekmény is növekmény, ki vitathatná?
Még maga a nagy KÖZGAZDÁSZ Blogger Géza sem.
@Sir Galahad:
"A realitás a felosztó-kirovó rendszer léte, függetlenül attól, hogy szeretjük-e vagy sem."

Nem megoldás, függetlenül attól, szeretjük-e vagy sem. S most rossz felé megyünk, akár tetszik, akár nem. /bocs a plágiumért/.

"Egyébként nincs igazad abban, hogy nem tartható fenn, feltéve, hogy van elég járulékbefizető. "

Mondja kérem, kedves Szőr, van elég járulékbefizető?
Mit lehet látni a jövőre nézve? Munkaalapú társadalom? Milyen munka? Összeszerelő-gyarmat? Tényleg ez a kiút?
Szerintem nem, messze nem.

Amit én megoldásként felvázoltam, az nem a spanyol viasz. Progresszív oktatás, felelős állam, erős vállalkozás- és munkaösztönzés, minimális korrupció és még kevesebb dzsentrizmus kell hozzá.

Egy kis ország jövője nem az, hogy tömegek vannak lebutítva, hogy pont azt a réteget szívatjuk (pedagógusok), akik emberefők sokaságát kiművelik.
Persze, a pont most regnáló hatalom a függésben érdekelt, naki az a jó, ha gyenge és minél kisebb hangú a civil szféra, a lakosság önbecsülése, mozgási tere.
Minden afelé mutat, hogy orosz (Putyin)-típusú berendezkedés a cél.
Bocsánat, de humanista demokrataként ennek hadd ne örüljek.

Tudom, hogy a politika populista és demagóg műfaj, de mindennek van határa. Nekem pedig nincs szükségem útlevélre.
@christvhu:

Géza, mint megtudtuk, pénzügyes közgazda, ami hiába erős műfaj, nem államháztartási szakirány. Ő másképpen látja, más szemüvegen keresztül vizsgálja a történéseket.
Ami nem baj.

A probléma ott van, hogy az államháztartás pénzeszközbeli vagyona - az adófizetőktől beszedett pénz - a mindenkori kormány kezében van, s így könnyen lehet játékszere egy minősített többséget szerző pártnak.
Nem beszélve az állam egyéb vagyontárgyairól, földről.
Itt a megítélés eltérő: jól, vagy rosszul sáfárkodik az állam a rábízott vagyonnal.
Ami kvázi a miénk, ugye, de állambácsi naná, hogy sajátként kezeli..
@De hová tűnt Columbo felesége?: Megtudtuk? Honnan? Ja, hogy ő mondta? Hát végül is ő olyan megbízható figura, lám, hiszen a saját nevén is ír, meg amiket....
Ok. Én vagy 25-30 éve (a kettő között) jártam a közgázra, volt egy két valóban nem túl értelmes srác ott - az elején. Azért, akik végigcsinálták, azok között - akkor - nem volt ott a Géza.....
A második bekezdéssel többé kevésbé egyetértek.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Azért csak többé kevésbé, mert még ma is vannak olyan részei, amikkel nem a saját akarata szerint gazdálkodik. Egyelőre. De ezen dolgoznak gőzerővel!!
@Blogger Géza:

Te gejzaa!!

Kellett ez neked? De most tényleg!!!!

Te egy embléametikus figjurája vagy a fidexes halandzsagyártók orvszágos szöveccségének.

Rád fidexsavazók tekintenek úgy, mint a jövő reményseggére, az eljövendő királság lejendő pénzbeügyminiszterére. ( bocsánat elsőre péni...-t írtam, de javítom, pedig lehet az első variáns áll közelebb a valósághoz)

Erre idejössz a nimbuszodat imbuszkulcsra váltani!!!!!

Te tényleg ennyire gyagya vagy?
Nem tuttad, hogy ide szakemberek is járnak - ollanok is akik értenek a szakmájukhoz, nem csak ollanok mint az a gyúrcsótányos szagoktató , eddig annak attaa ki magát, de látom már tanárnak léptették elő a fidexnyalonc akadémiján?

Szóval. Szerinted jó ötlet szakértőkkel vitába szállnod a megszopott paneljeiddel?

Nem gondolod, hogy ez nem a számodra méltó kűzdelem? A mandin te vagy a királ, de itt ne számíccs babérokra a bablevesedhez.

Ne rombojjad má a hírhedett hírneved ilyen szélbemalomharccal. Neked az áll jól, ha másnak áll, te meg csak ugatod a jelszavakat- persze mindig az aktujálisokat.

éhespaci, gejzaaa, gábris ..... ti se erről a galaxisról származtok ...... de indulhatnátok is vissza, arrafelé biztos hijányozhattok :))) ..... nélkületek szebb lenne a világ itt ..... ott meg kit érdekel ... de komolyan .....
@DezInf: "Nem tuttad, hogy ide szakemberek is járnak - ollanok is akik értenek a szakmájukhoz," Hát, ez eddig tényleg nem tűnt fel... Te pl mihez értesz?
@christvhu:

"De ezen dolgoznak gőzerővel!! "

Ugye, ez nekem is feltűnt... de nem is a saját akarattal van a baj, hanem azzal, ahová ez vezet.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Jó, mondom, szabad álmodozni. Nincs ezzel semmi baj.
süti beállítások módosítása