Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/03/18/a-belugyminiszterium-szerint-szabalyosan-jartak-el-amikor-megszokott-a-pedofilia... (2024.03.19. 06:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @Neytiri1: szerintem is kurva jó. :) Félálmos vagy "olyan" szintre kerülős zene. A klippek is jók... (2024.03.01. 09:25) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.30. 05:19 Fabius

Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!

Címkék: fidesz népesség botos katalin

Kigömbölyödött Mindenórás Tábornok nertársról eddig azt hittük azért válik gömböcöid formájúvá, mert a jólétben rágás nélkül egyben csúszik lefele neki a mangalica sonka. De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós, hogy ne fogyjon tovább a magyar, mert példamutató akar lenni: amit ő tud, azt a meddő nők is tudni fogják és slusszpassz. Nincs kivétel, nincs lacafaca, aki nem szül eleget reggelre, nem kap nyugdíjat - annyit - estére. 

orbán_szobor.jpg

Mondhatjuk, nekem könnyen jár a szám, a Népesedéspolitikai Minimumot átugrottam rég, utódlétszámban hoztam az elvártat, és úgy tűnik az iskolázottsággal se lesz gond az egyetemista nagyobb, és tanulmányi versenyeket nyerő kisebb csemetém eredményeit elnézve. Meg amúgy is elmúltam 35, szóval mindenem megvan, hogy jó nyugdíjam lehessen és felpontozhassanak a krónikus gatyakurkászásban szenvedő nemzeti inszeminátorok. Mégis idegesít, hogy ezzel a büntetőnyugdíj dologgal Viktorék ismét a gatyánkban nyúlkálnak, és nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét. Hogy az így mitől lesz munkaalapú, ha a munka a nyugdíj alapja sem lesz, ne is kérdezd, nyájas olvasó. 

Meg azt sem értem igazán, hogy miért akarják ennyire magukévá tenni az Antall kormány egykori agymenését? 

Mert ez a ritkán szexelő Botos Katalin asszonyság nem az első hülye abból az alomból. Emlékszünk még, ugye, hogy Boross Péter is a gyermektelenségi adó belengetésével hozta fejére a népharagot. Úgy látszott akkor, hogy a vihar elültével megjött az eszük, nem büntetik a gyermekteleneket, hanem Matolcsy fog kidolgozni akkora faszaságot, hogy szaporábbak leszünk a jólét-boldogságban, mint a nyulak. De ez nem annyira jött össze, így itt van a másik félkegyelmű, aki mai szavai -

"A születésszabályozás lehetőségének hétköznapivá válása, a fogamzásgátlás lehetősége, a jogi feltételek megteremtődése a nem kívánt terhesség megszakítására, a női emancipáció – megítélésem szerint – nem feltétlenül kívánatos tartalmú megvalósulása, a szexuális szabadosság társadalmi elfogadottsága, médián keresztül ömlesztett terjesztése, az individualista, neoliberális filozófia elterjedése, a vallásideológiák háttérbe szorulása: ez mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a szexuális szabadság szexuális szabadossággá váljék."

- után holnap simán kihirdeti a Ratkó korszak kevésbé kacifántos, cserébe sokkal érthetőbb jelszavát:

"Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség! "

 Gyermektelenségi adó nem kell, de egy átmelózott élet után lepontozott nyugdíj az simán belefér. Ez nem annyira Rákosi-Ratkós, ennek kimondását simán bevállalhatja egy elhízott, megőszült, lecsúszott, nőnemű Joe Peschi hasonmás, mert az Orbán kormány minden hülyéjének meg kell szólalnia előbb, vagy utóbb. Elvégre az embert már rászoktatta szex helyett a kemény fizikai munkára, örömszerzésre időt nem pazarol, úgyhogy kurvára ráér azt az álmot polírozgatni, hogy kéne nekünk élni egy általa elképzelt unalmas fapina világban, a szaporodásra képességünk hiányában félnyugdíjból. 

 

841 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr446558463

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Teréz Anya, vagy Apa? 2014.07.31. 11:47:43

Teréz Nyanyus: Az emberek haláltusáját kéjes örömmel átélő szadista nőtől való idézést semmilyen közösségi oldalon ne lájkold és ne továbbítsd! Amit nagy valószínűséggel a propagandagépezete írt neki. Csak egy bűn ronda nő volt, akihez amúgy sem nyúl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Még mindig a szüleivel él a fiatalok több mint fele - HVG.hu
hvg.hu/itthon/20130328_Meg_mindig_a_szuleivel_el_a_fiatalok_tobb
2013. márc. 28. - A fiatalok több mint fele még együtt él a szüleivel, a keleti régióban 67 százalékuk. A szüleikkel együtt élők több mint 60 százaléka nyilatkozott ..."

MINDEN HARMADIK FIATAL MUNKANÉLKÜLI.....

VIKTOR ! TE MÉG MINDIG HÜLYÜLSZ !!!!!
TALÁN NEM KELLETT VOLNA HAZAVÁGNI AZ IPART, MEZŐGAZDASÁGOT, MUNKAHELYEK MILLIÓIT !
A FIATALOKNAK ÍGY SE MUNKÁJUK, SE ÖNÁLLÓ LAKÁSUK, SE NORMÁLIS MAGYAR KORMÁNYUK NINCS !!!!!
@parti_giano: vagy a másik megoldás, knoszi van egy frauban. de csak a nyugdíjért, persze.
....EBBEN A BLOGBAN IS CSAK KÉT----HÁROM EMBER BESZÉLGET EGY....MÁSSAL...:o)())))
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Másrészt meg minden ami gyerekvállalásra ösztönzi az embert az nem csak hasznos, hanem leginkább szükségszerű is.

Azon egyszerű oknál fogva, hogy kapjanak az emberek nyugdíjat úgy 30-40 múlva is."

Ez demagógia.

A társadalombiztosítás korábbi rendszerében volt egy közmegegyezés, az pedig arról szólt, hogy a társadalombiztosítási ellátásokhoz ( egészségbiztosítás és nyugdíjbiztosítás ) hozzá járulnak a foglalkoztatók, és a munkavállalók. No ezt a fidesz megváltoztatta, és ma már csak a dolgozók járulnak hozzá, a foglalkoztatók pedig szociális járulékot fizetnek. Ez ugye nem azonos sem az egészségbiztosítási sem a nyugdíjbiztosítási hozzájárulással, így a kormány azt saját belátása szerint arra költi, amire akarja. A közmegegyezés alapján korábban az egészségbiztosításra, és nyugdíjellátásokra kellett fordítani, most meg még eszébe se juthat senkinek a foglalkoztató befizetéseire bármi féle igényt támasztani. Majd adnak belőle annak és annyit, akinek és amennyit akarnak.

Aki a nyugdíjalapba fizet, az jogosan tarthat igényt arra, hogy gyerekei számtól függetlenül nyugdíjat fog kapni. Saját jogán, nem a gyerekei száma alapján. Miután a járulék fizetése kötelező.
@jaegtoer:

Lehet, hogy rosszul tudom (simán lehet így) de nem a manyup pénzből vették meg a MOL pakettet, hanem a bajnai-féle IMF biztonsági tartalékból.

De végül is mindegy.
Akár hitel, akár a nyugdíjvagyon, az külső forrás . IMF esetében ez nem vita, manyup esetében pedig azoktól kellen megkérdezni, akiknek a pénzét (értsd: jövőbeni nyugdíj-kiegészítését) állambácsi "megvédte".

De ez külön téma, akkoriban kiveséztük.
@jaegtoer: én úgy emlékszem, hogy a Bajnaiék által letétbe helyezett IMF hitel maradékából vették a MOL részvényeket.
@Oxica:

Latom spaniel nem kerult elo.

Nos ez egy kicsit beugratos kerdes volt.
A helyes valasz, a 'd' lett volna. Minthogy az egy JO, sot nagyon jo cim.
Mig a masik 3-mal kisebb-nagyobb gondok vannak.

d. megragadta a cikk legfontosabb reszet, sot abbol kovetkeztetest vonva le, gyakorlatilag feleslegesse tette a cikk elolvasasat. A szerzo targyilagos es objektiv.

a. Johiszemuen azt is mondhatnank, hogy ez a cim is jo, am szemelyeben jo esellyel egy kozos ellenzeki jeloltet veszitettunk. MI ellenzekiek. A szerzo megis a szocikra tolja a dolgot, tavoltartva magat es a szelesebb ellenzeket.

b. Egy kozvelemenykutatasrol van szo, ahol ALTALABAN a magyarokat nem igazan szeretik a romanok. Engem, teged, es bizony a cikk szerzojet is egy masszaban. Persze a cikk iroja gondolhatja, hogy ennek fo oka esetleg Orbanek hoborgese az utobbi evekben, es igy o nem akar azonosulni a nem kedvelt magyarokkal, de teved. Egy ra is vonatkozo ugybol igyekszik kivonni magat, mintha semmi koze nem lenne a temahoz.

c. Ez a legkirivobb pelda, hogy mennyire rossz a cim. Az mar egvy masik kerdes, hogy mennyire buktatja le a szerzot.
Nos valoban, ez is lehetett volna a kakukktojas, hiszen a szerzo olyannyira nem probalt targyilagosan cimet adni, hogy az elozo esetekkel ellentetben, amikor kisebb(a) - nagyobb(b) erintettseg eseten is igyekeztek magukat tavoltartani a tematol, ez esetben a szerzo egyenesen "magararantja" a temat a cimadassal. Holott sejtheto, hogy o nem szerepelt a megkerdezettek, es valaszt adok kozott.
Dolgozik a szerzo tudatalattija, es a zsigeri eloiteletek. A cimet tehat (a tobbi itt sorolttol elteroen) tobbesszam elso szemelyben (azaz MI) irja. Ha ugy tetszik comingoutol, hiszen a cimhez hasonlo megfogalmazas nincs a kutatasban! Viszont most vilagga kurtolheti, hogy utalja X-et, es meg istenadta szerencseje is van, hogy egy kutatasbol ilyesmit is ki lehet olvasni.

A kutatas modszertanaba, eredmenyeibe most nem mennek bele...
@parti_giano:
Amúgy az nincs ellenemre Te...
de én már a 35-ön túl, szóval meg vagyok menekülve, ha csak... de nem adok ötleteket a poloskának, még beteszi éjszakai szavazásra, oszt mehetek reklamálni Harrach Péterhez.
@punkfrog: Jó kis interjú valóban hiszen csodálatos műhelytitkokat tudtunk meg a nagykövet úrtól, melyekről eddig fogalmunk sem volt. Például elmondta, hogy ő "megsirat minden palesztin civil áldozatot" (komoly vízveszteségen lehet túl), kijelentette azonban, hogy az áldozatok 2/3-a "terrorista". (A jelen információk szerint - ez a műsorban is elhangzik - a palesztin áldozatok 76%-a civil - ezek szerint ők a terroristák.)

Az is kiderült, nem igaz, hogy ők örömmel gyilkolják a palesztinokat (a mészárlás előtti ünneplésről szóló videók így bizonyára hamisítványok, akárcsak a popcornos-mozizós fényképek), sőt, az izraeli katonák inkább meghalnak, csak hogy ne kelljen nőre és gyerekre lőniük (ha így lenne, közülük került volna ki a több száz áldozat, nem a palesztin nők és gyermekek köréből), amikor pedig már azt hinnénk, fokozhatatlan az izraeli humanizmus, következik az a kijelentés, hogy ők "ugyanolyan jövőt szeretnének a palesztin gyerekeknek, mint az izraelieknek"... Hmmm ez elég szomorú jövőképet fest az utódoknak. :(

Mielőtt azonban zokogásban törne ki a kedves olvasó vannak itt rövid, frappáns fordulatok is. Például azért öltek meg közel ezer civilt, mert "a háború nem piknik", a hamászosok pedig neonácik.

Tényleg a palesztin nagykövet asszonnyal készült interjút miért nem nézed meg?

youtu.be/P1TUVidRPMM

Ja tudom ő is csak egy terrorista nő.
@Knósszosz: te, knoszi, elírták, 53 lesz az, várd ki a végét!
@kvadrillio:

Öröm nézni ahogy szenvedve hazudik az egyik fő MSZP csicska !

Íme a valóság:

magyarhirlap.hu/cikk/910/Jelentos_javulas_a_foglalkoztatasban

Jelentős javulás a foglalkoztatásban
...
Négy év alatt mintegy háromszázötvenezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, s ebből csaknem kétszázezer új munkahely a versenyszférában jött létre. Így fél éve már több mint négymillióan dolgoznak Magyarországon.

Ha megnézed a kis falvakat ott kb 70% a Fideszre szavazók aránya.
És ez éppenhogy a közmunka miatt van.
Mert ezek az emberek örülnek hogy van munkájuk, amit a liberális rendszerváltás, baloldali rablóprivatizáció elvett tőlük !
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nem nagyon üvöltözik itt senki se, de emberi mivoltodban kissé megrázkódtattál most, hogy azon örömködnél, hogyan veszekedne egy tábor.Az a gond, bár én itt még új vagyok, így nincs annyi rálátásom a dolgokra, vegyes felvágottú ez a Varánusz, van itt liberális, konzervativ, semleges, jobbos, balos, szóval igazi demokrata fórum, amit minden egyes alkalommal, ki is használnak a kellemetlenkedők, kvázi nem szabad őket tahótlanítani, mert akkor hazugok a demokraták. Erre én csak annyit mesélnék: egyszer bejött hozzám fogadóórára egy anyuka, sérelmezte, hogy megbuktatom a fiát, a végén azt tudta mondani "Azé mer cigányok vagyunk".Nos a teljes akkori osztályom, mind a 40 fő cigány volt. Te is ezzel indokolsz, pedig felnőtt ember vagy, állítólag tanár, bár a nicked alapján bocsáss meg, de kétlem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az Izraeli álláspontról nekem mindig ez a mondat jut eszembe. Ez mindent elmond, és kellően elborzaszt minden jóérzésű embert:

"Meg tudjuk bocsátani az araboknak, hogy megölik a gyermekeinket. De azt nem tudjuk megbocsátani, hogy arra kényszerítenek bennünket, hogy megöljük az ő gyermekeiket. Béke csak akkor lesz, ha az arabok gyermekeik iránti szeretete erősebb lesz a zsidók iránt érzett gyűlöletüknél."
Golda Meir
@Penivaldes:
"G játszik veletek"

Hát tudod, tudnék neki tippeket adni, hogy mivel játsszon.
Ezt az undorító mocskos játékot meg vigye innen az eszmetársai blogjaira.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Semmiféle ellentmondás nincs, csak figyelmesen (!) kell olvasni.

"(Lehet más cél is, de itt és most ez a lényeg.) Ergo, a költségvetés aktuális alakulása bizony igen-igen komoly hatással van az aktuális adósságértékre"

Nem mondtam, hogy CSAK a költségvetési hiány hat rá, sem azt, hogy más körülmények között másnak nem lehet szerepe (pl tartalék emelés) De azt igen, hogyha valaki eljutott oda, hogy elismeri, hogy az évközi hiányadat nem mond túl sokat, akkor az évközi eladósodási ráta sem.
@jaegtoer: Ez egészen pontosan nem igaz.
@évásanyó:

A nickem minden szava igaz.

Aki saját cégét bejelenti a lakásba ahol lakik, Felújítja, abba uszodát épít, és az ÁFA-t visszaigényli, ahogy Gyurcsány tette, az adót csak. Büntetése elévült.
Részleteket Fittelina címszó alatt találsz.
Gyurcsány perelte az MN-t, mert adócsalónak nevezték, jogerősen elbukta a pert, a fenti ténymegállapítások okán.

Aki cégbíróság által visszadobott cég nevében eljár, mint Gyurcsány, az közokiratot hamisít.
Büntetése elévült.
Részleteket Nomentana címszó alatt találsz.
Gyurcsány perelte az MN-t, mert közokirat hamisítónak nevezték, a Fittelina per közben megfutamodott, és visszavonult a pertől.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Angyal, azt senki sem fogja neked megbocsájtani, ha a trollokat is eteted, és szétveritek a blogot! Vigyázz, meddig mész el!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Magyarország
2002: 96 804
2003: 94 647
2004: 95 137
2005: 97 496
2006: 99 871
2007: 97 613
2008: 99 149
2009: 96 442
2010: 90 335
2011: 88 049
2012: 90 269
2013: 91 000p

MSZP 8 év: -6000 gyerek szumma
Fidesz 3 év: +1000 gyerek szumma"

Tanár Úr, csak óvatosan a helytelen és statikus véleményekkel!
Ugye tudja, hogy ebből mást ki lehet olvasni, ugye?

2008-ig egy enyhe emelkedés figyelhető meg. Akkor vált viszont világossá mindenki számára, hogy az ország nagy kakiban van (előző kormányok szumma nettó hozadéka), és azóta nemcsak, hogy kakiban van, de alaposan meg is osztott.
A fidesznek ezen azonban szinte semmit sem sikerült változtatnia (mármint a gyermekvállalási kedven), hiszen a szegénység 2008 óta csak nőtt, a gazdaság pedig Eu pénzek és külföldi multik mankójával megy valamelyest. A magyar mikro- kis- és középvállalkozók vergődnek, ergo semmi sem indokolja a hurráoptimizmust.

Mitől is lenne kedve bárkinek több gyereket vállalni? 30-40 év múlva esedékes némi plusz nyugdíj miatt?
Ne haragudjon, hogy ezt írom, de ez képtelenség.
ezek a fasiszta fideszkndpjobbikos patkányok miért nem inkább a jó kurva anyjukból csinálnak tenyészállatot, úgy beltenyészetileg?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Ha megnézed a kis falvakat ott kb 70% a Fideszre szavazók aránya.
És ez éppenhogy a közmunka miatt van.
Mert ezek az emberek örülnek hogy van munkájuk, amit a liberális rendszerváltás, baloldali rablóprivatizáció elvett tőlük ! "
Én éppen ma beszélgettem közmunkásokkal. Nekik egészen más a véleményük.

Rablóprivatizációt pedig kár volt idekeverni. Ebbe a bilibe ugyanis a fidesz keze is belelóg, könyékig.
Turkálni csak pontosan, szépen...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Van esetleg valami hiteles infód Sesztákról is?
Told ide, ha már...
@De hová tűnt Columbo felesége?:

És az én egyszerű kérdésem: HOL VANNAK A SZAKSZERVEZETEK?
@látjátok feleim szümtükkel: Megvették őket kilóra, más meg nem vállalja, az emberek meg el vannak foglalva, hogy a család ne haljon éhen:((
@Knósszosz:

Nem tolja, mert azok is elévültek, de azért lehet beszélni róla, hátha a pártatlan bíróság azt sem találja rágalmazásnak.:)
@látjátok feleim szümtükkel: Más magyarázat nincs arra, hogy nem tudnak egy valamire való tüntit megszervezni, azért, mert nem is akarnak!
@látjátok feleim szümtükkel:
Melyik pártatlan bíróságra gondolsz?
Melyik földrészen? Ja, lehet az Európa is, bocs, de merre felé innen?

Ma este nem is érdekel, van mit hallgatnom... szerencsémre. Az fontosabb.
Jó éjt Neked!
@Penivaldes:

A fajfentartó ösztön mindenkiben munkálkodik, ennek köszönhetjük a létünket.

Jójjenek a kis Penik!! :-)
@parti_giano: emmá vót egyszer ma! Ismétlés a tudás gatya?!
@évásanyó: nekem tuti. biztos filmszakadás volt. vagy az is én voltam? évamama, segíts!
@parti_giano: Ha most asztat gondolod, hogy átrágom magam ezer kommenten, csak azé, mer szeretlek, hát nem hagyom magam zsarolni.Vagy elhiszed hozomra, vagy megkeresed édes gyerekem magad!!
@parti_giano: Na te gyehennára való, ne mondd, hogy szaralak vagyok:))

parti_giano · www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2014.07.30. 21:48:39
@Knósszosz: @nincs_itt: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

sailorripley.tumblr.com/post/93325703426
@De hová tűnt Columbo felesége?: a fenét, gondoskodnak a nyugdíjjárulék fizetők utánpótlásáról. vagy dugnak.
@Blogger Géza:

Visszanéztem, hogy alma-alma vita legyen.

Két állítás volt részedről Mariannak címezve:
1.
"Az államadósság viszont pont a költségvetési hiánytól nő. "

Erre reflektáltam, miszerint ezt így nem lehet kijelenteni.
2.
"Tehát ha elfogadod, hogy azt is csak év végén lehet megállapítani, akkor az államadósságot is csak akkor, ha ki akarod szűrni az évközi szezonális hullámzás hatásait. Az árfolyamot nem ismétlem meg, ha eddig nem értetted meg, ezután sem fogod.

Erre a részre nem reagáltam semmit.

magyarul nem ugyanarról beszéltünk - illetve én igen, ami neked nem tűnt fel, te viszont az egész eredeti kommentedre gondoltál.

Újra megkérdezem, civilben mivel foglalkozol? Melyik állami szervnél vagy alkalmazásban?
Komolyan kérdezem, tényleg.
@parti_giano:

Vagy őket dugják. (Bocs, most rögtön el is határolódom magamtól.)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
a saját számaidat sem tudod elolvasni?

+3000-3000 azaz fidesz 2010-2014 nulla növekmény

a többi a woodoo meg a vargamisi és amatolcsielvtársak a guggolómellszobor nemlétező pöcse után kutakodva

elveszett a tavalyi hó és kiöntött a tiszaszipi

brühüyyy
@rodeo36: Merre jártál egész délután Kispofám?Itt ollan trollárad volt, hogy csak na!Kelletté vóna:))
@De hová tűnt Columbo felesége?:

Hogyhogy mivel foglalkozik, hát bérkommentelő, nem tűnt még fel? Már a 444-re is ráállt a napokban. Tegnap délelőtt is ontotta magából az ostobaságokat a bayeres írás alatt.

Egyébként hobbiból senkinek nincs több ezer, meg tízezer hozzászólása a blogokban. Ez egyszerűen lehetetlen. Akinek néhány év alatt ennyi kommentje van a blogszférában, az felettébb gyanús. Az vagy itt éli az életét, vagy tényleg fizetik érte.
Hölgyeim és uraim, miről is tépjük itt a szánkat?! A nemzet főpénzügyére ma (azaz tegnap, 30-án) bejelentette, hogy nem lesz itt semmiféle változás. A nyugdíjrendszerhez 2030-g hozzá se kell nyúlni. Ez hétszentség, az M1 is bemondta...
Ámbár mintha ehhez hasonlót már hallottunk volna 2010 előtt is. Igaz, akkor Orbán mondta, az meg nem számít, mert ugye: "Ne arra figyeljenek, amit mondok...".
@IGAZI_kovi1970: "Szerintem már a kotonon is jövedéki adó van amilyen drága."

A nem selejtesnek/lejárt szavatosságúnak mindig megfizethetetlennek kellett lennie, máskülönben nem lehetne köztünk sem Géza, sem a lápi-magyar szalonnáci...
@évásanyó:
egyik kábulatból a másikba ...szedvén a fájdalomcsillapítót, amit ugyen csak max 1-et eccerre, mert különbenmeg tudom nézni a Walhallát belülről igazi angyal szárnyakon ahogy Brünnhilde a Siegfried-ben

másrészt amikor bekukucskálok akkor meg azt látom, hogy a vitatechnikátok nem az igazi, nem azt kell vitatni, amit trollaláék "felajánlanak" hanem meg kell keresni a lényeget és alapjaiban megrengetni a sok poloskaságot amit itt terjesztenek mint pestist...ezek -ugyanúgy mint a főpoloska- vitaképtelenek és érveik sohasem voltak, de nagyon ügyesen használják kubatov és azbejtrisztán trükkjeit, miszerint ha a semmit járjátok körbe körbe akkor assziszitek, hogy vta van, pedig csak bölcsödés addvisszabugyimat című kekeckedés megy és természetesen elérik a céljukat, kifáradtok és semmire nem juttok

szóval...erről ennyit

brühüyyy

vagy ha már nagyon unalmas akkor bojkottálni mindegyiket és szó nélkűl hagyni őket addig amíg el nem ó'dalogank pöcsöt szopva
Qui, intendo in Ungheria, ci vorrebbe un’altra primavera che porti democrazia e ricchezza come è avvenuto in Iraq, Afghanistan, Libia, Egitto, Siria e in tanti altri posti paradisiaci sparsi in tutto il mondo.

brühüyyy

il mondo intero le ama il duce ungerese
@De hová tűnt Columbo felesége?: @punkfrog:
@Blogger Géza:

Valóban, most hogy mondjátok tényleg nem a mnyp-megtakarításokból vették meg a MOL-pakettet. Hiszen akkor a kisajátított (sic!) mnyp-nek lenne valami nyoma.
@jaegtoer:
Nem, a MOL pakettet az MSZP által "nyomtalanul" elherdált IMF kölcsön maradékából vette a kormány:).

Jóval azelőtt vették a MOL-t, hogy a mnyp-pénzre az állam igazán rátette volna a kezét.
@évásanyó: a gyehenna az a ragnarok utan van picit balra, de meg a walhalla elott?
@nincs_itt:

" A zsidó hagyomány szerint, ha egy ember meghal,akkor a lelke először a gyehenná-ra [tisztítótűzre] száll, hogy ott megtisztuljon. Azonban ez a hely nem a purgatórium vagy a kárhozat helye, ahol a léleknek örökké szenvednie kell bűneiért. A lélek, attól függően, hogy mennyire szennyezett a bűntől, legfeljebb egy évig ég a tisztítótűzben, ezalatt megtisztul a szellemi tisztátalanságtól. Ennek a fájdalmas folyamatnak az a célja, hogy felkészítse a lelket arra az örök üdvösségre, amely az Édenkertben vár rá, ahová nem léphet be bűntől szennyezetten.[1](wiki)" :))
@évásanyó: ne legyél már ilyen naiv! ez pedagógus? hol? hahaha. ez is csak egy beteges hazudozó a szakmáját illetően, mint amaz fideszrészvényes féreg, aki egy gazdaságról szóló vitában azzal tromfolt, hogy "ő jól menő pénzügyes, csak tudja, mi a jó a gazdaságnak!".

ez a legendás kisstibi. még "Kiss Tibor" névvel kezdte évekkel ezelőtt a hvg.hu-n; miután egy idő után mindenki totál hülyének nézte, és nem foglalkoztak vele, elkezdett gyurcsány-avatáros nickeken nyomulni. az összes fletós nick az övé. 24 órából 12 blogol minden nap évek óta ez a beteg ember. szerinted mikor tartja meg az óráit? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ne légy már ilyen naiv! :)
@De hová tűnt Columbo felesége?: Hogy a fenébe ne lehetne kijelenteni, hiszen itt és most pontosan attól nő.

Soha nem dolgoztam állami szervnél.
@xvxvxv:
Hát, ha így van, akkor tényleg beteg szegénykém.
Mivek kétszer is írtad, ezért hangsúlyosnak veszem: ÉN ilyen vagyok. Mindenkiről a jót feltételezem, azután, ha nem az, akkor béküljön ő ki a saját lelkiösméretével.Én attól nem fogok elkurvulni, mert más az. Értessz engem? Puszillak.
@évásanyó:
hát nem kedves?
kis gyehenna
purgatórium
örök pokol a Belzebubi-val aki naponta megdugja 3x az idők végezetéig
hát van az embernek kedve meghalni?

brühüyyy
@Blogger Géza:
sohasem dolgoztál

állami szerv az a vastüdő meg művese
és a
kedvese
meg a
lépfene

és mennyit fizetnek a szakértelmedért? meg vagy vele elégedve? az fontos...a lelki nyugalom mert különben gyehenna meg ripityom

hejretyutyutyú

össznemzeti zászlólengetés és kaláka a békák kórusza bayerzsoca vezényel és a széles elvtárs emelgeti a gravitációt és van balneológia is a nagy ámbrással meg a Jónás próféta kukucskál kifelé belőle meg a le van horgonyozva a 424-essel a kibaszott mélyben

és közben moll akkordokat szaggatnak

brühüyyy
@tristen2005:
vidáman frissen, napi ajánlatunk...
látod ilyen az amikor nincs foci vébé
éber vagy ám?

brühüyyy

most olvashatom
@Blogger Géza:
Az ilyen okfejtés miatt van az ha a kígyó bekapja a farkát nem lehet tudni hol az eleje vagy hol a vége.
@évásanyó: sőt, sőt. A régi zsidó hitvilág szerinti Alvilág olyan mint a görög. A lelkek csak lebegnek semmiben. Később alakul ki az áltaélad is említett, az Alvilág mint purgatórium elképzelés, és az is, hogy a mennyben élő holtakt vezetője Illés proféta.
"nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét." Elárulom, most se azon alapul. Hallott már a szerző arról, hogy felosztó-kirovó rendszer?
@@belekotty: Persze, megjött az előre látható fordulat, az évközi emelkedés megáll, és év végéig egy csökkenő trend lesz. Semmi meglepő nincs ebben. Kb. minden évben ugyanez van.
@rodeo36:

Nem semmi. Korlátozottan értek olaszul, érdekesek a kommentek is!

@Blogger Géza:

Na, de tényleg, most már aztán.
Bocs, dedó lesz, de látom, máshogyan nem megy.

Állítod, hogy az államadósság a költségvetési hiány miatt van.
Ami nem a hitel miatt van.
Ez az első pont volt a Mariannak írt hsz-edben, erre reflektáltam.

Megírtam, hogy fordítva van: előbb van a hitel, és aztán van a hiány.
Még arra is kitérek, hogy igen, van tervezett hiány, de ott meg ab ovo tervezett a hitel is (hiszen az is tervezett, hogy mire akar az állam hitelt felvenni). Ha nem lenne mire, nem kellene hitel, nem lenne hiány.
Példaként hoztam fel a MOL-t és PAKS-2. (mindkettő mögött jelentős hitel van). A MOL-t már nyögjük, PAKS-ot meg fogjuk, ha beindul.

Erre te ezt írod:

"Egyébként nem hitelből vettük meg a MOL-t, értve ezalatt, hogy nem vettünk fel semmiféle hitelt csak azért, hogy megvegyük a MOL-t. Egyszerűen az állam rendelkezésére álló pénzből vettük meg. (Ami persze sok mindenből van, hitelből IS.)"

Tehát megírod, hogy amOL nem hitelből lett megvéve, hanem állami pénzből, egy mondattal később pedig magad írok, hogy az állami pénzben lehet hitel is.
A kígyó a farkába harap.

Isjoráz: A MOL-t IMF pénzből vettük meg! Abból, ami a cúnya-gonosz Bajnai öröksége (ökörsége?) volt.

Jó, tehát nem állami szervnél. OK. De még egyszer megkérdezem: Mivel foglalkozol civilben, amikor éppen nem a blogszf
érában vagy jelen. Mi az a munka, amiért pénzt kapsz?
Kíváncsi vagyok, hogy ki az, akinek seperc alatt elég komoly adatok vannak a tarsolyában, gazdaságpolitikai témában úgy varázsol elő tényeket, mintha csak erre gyúrna napi 12 órában.

Szóval, mi a stájsz, mi a munkád?

@Sir Galahad:

Felosztó-kirovó rendszer van?
Nem mondod...
Hiszen pont ez a baj!
Erre még ráhúzni ezt a parasztvakítást, ami 20-30-40 évvel későbbi nyugdíjkifizetésekre tesz ígéretet a polgárnak, meglehetősen álságos és gonosz dolog. A gyerekek számát és támogatásukat (szocpol) ne keverjük már össze egy szerzett és elvileg munkában töltött évek után járó jogosultsággal.
Különben is: Orbán Viktor addigra 70-90 éves lesz, könnyen ígér.
Ezzel egyébként is tele a padlás.
Ki is ígért egyéni számlákat a manyup einstandkor?

Lószart mama.
@De hová tűnt Columbo felesége?: "Ami nem a hitel miatt van." Én ilyet nem írtam, ennek a mondatnak itt nem sok értelme van. Kár olyan dolgok ellen hadakoznod, amit nem írtam.

Én 2014 Magyarországáról írtam, nem elvont dolgokról.

"Megírtam, hogy fordítva van: előbb van a hitel, és aztán van a hiány. " Ez mondjuk kissé értelmetlen, az ok-okozati összefüggés fordított: azért veszünk fel (pótlólagos) hitelt (többek között, de leginkább), mert finanszírozni kell a hiányt.

De a lényeg, az, hogy ezt a kettőt itt és most (!) nem lehet függetleníteni egymástól. Nem mondhatom azt valaki (anélkül, hogy szakmailag közröhejjé ne válna), hogy tisztában van vele, hogy a költségvetés évre tervezett, ergo a hiány is, ergo csak év végén lehet megvonni a mérleget, de az államdósság alakulásánál ezt már "elfelejti", mert az aktuálpolitikai érdeke ezt kívánja. Ennyi.

Pénzügyes közgazdász vagyok amúgy.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Akkor még egyszer, az alapoktól.

A felosztó-kirovó rendszerben a nyugdíjas abból a pénzből kapja a nyugdíjat, amit az akkor dolgozó aktívak járulékként befizetnek. Ha nincs aktív dolgozó, nincs nyugdíj, mert nincs miből fizetni, hiába dolgozott le a szerencsétlen nyugdíjas akárhány évet. Amit ugyanis ő akkor járulékként befizetett, azt az akkori nyugdíjasok közt osztották szét.

Eddig érthető?

Lehet azon lamentálni, hogy jó-e, hogy ilyen a rendszer vagy sem, de ez adott. Változtatni nem tudunk rajta, mert nincsenek olyan jövedelmek (egy szűk réteget leszámítva), amikből egyszerre lehetne finanszírozni az öngondoskodást ÉS a mai nyugdíjasok nyugdíját is.

Még mindig érthető?

No akkor már csak egy lépés összekötni a nyugdíjast és a nyugdíjat megtermelő járulékfizetőt, mondjuk az éves adóbevalláson keresztül. Azt statisztikákból tudni lehet, hogy a gyermeknevelés költségeit 70 százalékban a szülők finanszírozzák, tehát a rendszer még igazságos is - mert aki nem nevel gyereket, annak erre nem kell költenie, félretehet öngondoskodás formájában.

Ugye nem is olyan bonyolult ez?
@De hová tűnt Columbo felesége?: És még egyszer visszatérve a MOL-ra. Egy államnak, akár egy cégnek, számtalan bevétele és kiadása van. Hacsak a bevétel nem volt megcímkézve (pl ha a paksi hitelt csak Paks2-re lehet majd költeni, vagy nyugdíjjárulékból csak nyugdíjat lehet fizetni), akkor kevés értelme van kijelölni egy konkrét bevételt, és azt mondani, hogy ezt a kiadást pont ebből a bevételből vettük meg. Márpedig semmilyen hitel (így az IMF hitele sem) volt megcimkézve, pláne nem MOL vásárlására. Amikor aláírtuk azt a hitelt, fel sem merült, hogy MOL-t akarnánk belőle venni. Ezért kissé értelmetlen ezt így ábrázolni. (Még ha a sajtó ezt meg is teszi. De ez ne legyen mérvadó.)

Mintha azt mondanánk, hogy a ma délben eladott autóból fizetem majd ki a cég jövő februári villanyszámlát. Értelmetlen mesterséges összekapcsolás.
@Blogger Géza:

A végzettséged ez és/vagy a munkád? Egyébként köszönöm, hogy megtiszteltél a válasszal.

Ha viszont közgazdász vagy, ráadásul "ügyes pénzügyes", akkor pontosan tudhatod, hogy az éves tervezés havi és/vagy negyedéves tervek összessége, s ebbéli tulajdonságából fakadóan bizony van jelentősége az évközbeni értékelésnek - már csak azért is, mert az évközbeni kiigazítások, ez, és a LE terv alapján történnek.

A részvénypiacon jegyzett cégek is közzé teszik (kötelező nekik) időszakos beszámolóikat, amik a részvényesek és befektetők felé adnak jelzéseket, hogy jó helyen van-e pénzük.
Az államnak is van dolga ezzel, s a plgárnak sem árt tudni, merre felé úszik a hajó.
Szerintem nem jó felé, van, amit lehetne jobban csinálni.
A szezonalitás kérdése pedig kettős:

egyrészt van évközbeni és hónapokon túlnyúló szezonalitás/periodikusság is (mondjuk egy futball VB miatti 4 éves ciklus, van erre példa), ami lehet, hogy csak alérendszereket érint, de ott, ahol adott alrendszer GDP-termelő képessége erős, ezek bizony sokat számíthatnak. Nem is beszélve a Kondratyev-ciklusról és egyéb- 30-100 éves ciklusokról.
De gondolkodjunk magyar kormányzati 4 évben, s csak előző kettőt figyeljük.

Másrészt, ez a szezonalitás index lineáris és exponenciális módszerekkel jól kiszűrhető, tisztítható, igen jó tűrésen, hibahatáron és belül, és hipotézisvizsgálattal jó szignifikanciaszint mellett ellenőrizhető is, hogy a simítás, az idősorok szezonalitás-hatásának kiszűrése megfelelő-e vagy sem.

Mérleget bármikor lehet vonni, de almát-almát és körtét-körtével kell hasonlítani az ismert alapelvek szerint.

Az aktuálpolitikai érdek pedig leginkább a fidesz sajátja, időbeli (mikor mit mond) és földrajzi (hol mit mond) és populizmusbeli (kinek mit mond) vonatkozásban.
@Sir Galahad:

"Ugye nem is olyan bonyolult ez? "

nem b+. olyan egyszerű, mint te. ostoba.
@Sir Galahad:

Szőr, nem sok újat írtál ugyan, de áhítattal olvastam soraid.

Pont a felosztó-kirovó rendszer nem tartható fenn. Ezért kellene (kellett volna már régen) rátérni az egyéni számlák vezetésére (és majd egyszer azok alkalmazására.

Igazén nem szájbarágás gyanánt, de ismét:

Szociális témakör vs munkavégzésen alapuiló szerzett jog.
A gyermekvállalást támogatni munkahelyekkel és tisztességes munkabérrel lehet. Meg jó oktatáspolitikával (a gyerekem használható tudást kap, nem rabszolgaként fog robotolni egy szalag mellett).

A nyugdíjat pedig azzal lehet emelni, ha az állam is gondol erre előre:

- lehetővé teszi a magyar vállalkozások erősödését
- tartalékol
- pénzügyileg képben lévő, megtakarítások fontosságát szem előtt tartó embereket enged ki az iskolákból.

Mit látsz ebből megvalósulni?
@Blogger Géza:

Értem, amit írsz, de ha nem veszünk MOLt, akkor ennyivel több pénz van a spájzban nem?
Az sincs felcímkézve, hogy a még kamrában lévő pénz minek a NEM ELKÖLTÉSÉVEL maradt ott.

Persze, a MOL részvány is eladható, likvid. Nincs előttem a téma, de mintha buktunk volna rajta (magas áron vettük).
@De hová tűnt Columbo felesége?: " az éves tervezés havi és/vagy negyedéves tervek összessége" Ez nem feltétlenül van így, sem állami, sem vállalati szinten. Sokkal inkább az éves van felosztva kisebb egységekre - sokszor nem kellő alapossággal.

A tőzsdei cégek egy külön állfaj, az igaz, de apró minoritást jelentenek a gazdasági szereplők között. Nem véletlen, hogy többségük csak éves beszámolót tesz közzé.

"Másrészt, ez a szezonalitás index lineáris és exponenciális módszerekkel jól kiszűrhető, "

Nem mindig, hiszen változhat az adórendszer, ezért ez egyes évek lefutási görbéi sem egyeznek meg. Ez Magyarországra különösen igaz.
@Blogger Géza:

Aki pénzügyes közgazdász, az nem a blogokban lóg egyik reggeltől a másik reggelig. Pusztán csak azért, mert nem ér rá.
@látjátok feleim szümtükkel: :D Miért ne érnék rá? Van, mikor több a dolgom, van, mikor kevesebb. (Vagy kedvem nincs.) Van, hogy napokig nem írok sehova, van, hogy sokat is. Pl. jövő héten nem sok időm lesz... Látod, az a baj veletek hogy be van szűkülve a tudatotok, és a világot egy nagyon torz szemüvegen át látjátok. Ha akarnék, életem végéig is minden nap beírogathatnék órákat is, beleférne az időmbe.
@Blogger Géza:

Bottom-uP, vagy Up-bottom tervezés?

Megközelítés kérdése a dolog, de a lényeg nem változik: az éves tervszám = havi tervszám vagy negyedéves tervszámok összessége Valódiság elve, összemérés elve).
Ergo az éves összehasonlítás ugyanolyan pontosságot kell, hogy adjon, mint a havi összehasonlítás.
YTD és LFL egyaránt.

Ha van nehezen, vagy nem kiszűrhető tényező (és igen van), akkor erre szolgál a kiegészítés.

Éves beszámoló évente egyszer van: év közben gyorsjelentés van, illetve időszakos mérleg is (nem vagyok pénzügyes, de feltételezem).

KSH is dolgozik valamiből, ők sem évente egyszer adnak ki jelentéseket (sőt).
A cégek sem véletlenül készítenek folyamatosan jelentéseket nekik.

Géza, lehet mérni a teljesítményt év közben, ezt te is tudod. csak tudni kell mit mivel kell és szabad(!) összehasonlítani.
@Blogger Géza:

B+ elég sok pénzügyest láttam már, de azok valahogy nem értek rá úgy, mint te.
Mondjuk, ha a nemellenségoligarchia pénzügyese vagy, akkor mindent megtehetsz. Ha meg magad vagy az oligarcha, akkor mi a f*t keresel itt, nincs jobb dolgod?
@De hová tűnt Columbo felesége?: Amit te megoldásként felvázoltál, az is lehet(ett volna) egy út. Most nem efelé megyünk, akár tetszik, akár nem. Álmodozni persze szabad, csak minek? A realitás a felosztó-kirovó rendszer léte, függetlenül attól, hogy szeretjük-e vagy sem. Egyébként nincs igazad abban, hogy nem tartható fenn, feltéve, hogy van elég járulékbefizető. A szerző által kritizált elképzelés épp ezt ösztönözné.
@De hová tűnt Columbo felesége?:
Buktunk? Dehogyis buktunk!
24.000 körül vettük, és most 11 000 körül mozog.
Unorthodoxiában ez símán növekmény. Még a negatív növekmény is növekmény, ki vitathatná?
Még maga a nagy KÖZGAZDÁSZ Blogger Géza sem.
@Sir Galahad:
"A realitás a felosztó-kirovó rendszer léte, függetlenül attól, hogy szeretjük-e vagy sem."

Nem megoldás, függetlenül attól, szeretjük-e vagy sem. S most rossz felé megyünk, akár tetszik, akár nem. /bocs a plágiumért/.

"Egyébként nincs igazad abban, hogy nem tartható fenn, feltéve, hogy van elég járulékbefizető. "

Mondja kérem, kedves Szőr, van elég járulékbefizető?
Mit lehet látni a jövőre nézve? Munkaalapú társadalom? Milyen munka? Összeszerelő-gyarmat? Tényleg ez a kiút?
Szerintem nem, messze nem.

Amit én megoldásként felvázoltam, az nem a spanyol viasz. Progresszív oktatás, felelős állam, erős vállalkozás- és munkaösztönzés, minimális korrupció és még kevesebb dzsentrizmus kell hozzá.

Egy kis ország jövője nem az, hogy tömegek vannak lebutítva, hogy pont azt a réteget szívatjuk (pedagógusok), akik emberefők sokaságát kiművelik.
Persze, a pont most regnáló hatalom a függésben érdekelt, naki az a jó, ha gyenge és minél kisebb hangú a civil szféra, a lakosság önbecsülése, mozgási tere.
Minden afelé mutat, hogy orosz (Putyin)-típusú berendezkedés a cél.
Bocsánat, de humanista demokrataként ennek hadd ne örüljek.

Tudom, hogy a politika populista és demagóg műfaj, de mindennek van határa. Nekem pedig nincs szükségem útlevélre.
@christvhu:

Géza, mint megtudtuk, pénzügyes közgazda, ami hiába erős műfaj, nem államháztartási szakirány. Ő másképpen látja, más szemüvegen keresztül vizsgálja a történéseket.
Ami nem baj.

A probléma ott van, hogy az államháztartás pénzeszközbeli vagyona - az adófizetőktől beszedett pénz - a mindenkori kormány kezében van, s így könnyen lehet játékszere egy minősített többséget szerző pártnak.
Nem beszélve az állam egyéb vagyontárgyairól, földről.
Itt a megítélés eltérő: jól, vagy rosszul sáfárkodik az állam a rábízott vagyonnal.
Ami kvázi a miénk, ugye, de állambácsi naná, hogy sajátként kezeli..
@De hová tűnt Columbo felesége?: Megtudtuk? Honnan? Ja, hogy ő mondta? Hát végül is ő olyan megbízható figura, lám, hiszen a saját nevén is ír, meg amiket....
Ok. Én vagy 25-30 éve (a kettő között) jártam a közgázra, volt egy két valóban nem túl értelmes srác ott - az elején. Azért, akik végigcsinálták, azok között - akkor - nem volt ott a Géza.....
A második bekezdéssel többé kevésbé egyetértek.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Azért csak többé kevésbé, mert még ma is vannak olyan részei, amikkel nem a saját akarata szerint gazdálkodik. Egyelőre. De ezen dolgoznak gőzerővel!!
@Blogger Géza:

Te gejzaa!!

Kellett ez neked? De most tényleg!!!!

Te egy embléametikus figjurája vagy a fidexes halandzsagyártók orvszágos szöveccségének.

Rád fidexsavazók tekintenek úgy, mint a jövő reményseggére, az eljövendő királság lejendő pénzbeügyminiszterére. ( bocsánat elsőre péni...-t írtam, de javítom, pedig lehet az első variáns áll közelebb a valósághoz)

Erre idejössz a nimbuszodat imbuszkulcsra váltani!!!!!

Te tényleg ennyire gyagya vagy?
Nem tuttad, hogy ide szakemberek is járnak - ollanok is akik értenek a szakmájukhoz, nem csak ollanok mint az a gyúrcsótányos szagoktató , eddig annak attaa ki magát, de látom már tanárnak léptették elő a fidexnyalonc akadémiján?

Szóval. Szerinted jó ötlet szakértőkkel vitába szállnod a megszopott paneljeiddel?

Nem gondolod, hogy ez nem a számodra méltó kűzdelem? A mandin te vagy a királ, de itt ne számíccs babérokra a bablevesedhez.

Ne rombojjad má a hírhedett hírneved ilyen szélbemalomharccal. Neked az áll jól, ha másnak áll, te meg csak ugatod a jelszavakat- persze mindig az aktujálisokat.

éhespaci, gejzaaa, gábris ..... ti se erről a galaxisról származtok ...... de indulhatnátok is vissza, arrafelé biztos hijányozhattok :))) ..... nélkületek szebb lenne a világ itt ..... ott meg kit érdekel ... de komolyan .....
@DezInf: "Nem tuttad, hogy ide szakemberek is járnak - ollanok is akik értenek a szakmájukhoz," Hát, ez eddig tényleg nem tűnt fel... Te pl mihez értesz?
@christvhu:

"De ezen dolgoznak gőzerővel!! "

Ugye, ez nekem is feltűnt... de nem is a saját akarattal van a baj, hanem azzal, ahová ez vezet.
@De hová tűnt Columbo felesége?: Jó, mondom, szabad álmodozni. Nincs ezzel semmi baj.
süti beállítások módosítása