Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 444.hu/2024/05/02/tavolleteben-apja-inditotta-el-a-magyarorszagon-fogva-tartott-olasz-antifasiszta... (2024.05.03. 10:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.22. 08:20 Fabius

Simicskát tovább szopatják

Címkék: fidesz simicska lajos lázár jános földtámogatás mezort zrt

Lassan tényleg megsajnálom ezt a Luit, miközben elképzelni nem tudom milyen rossz fát tehetett a tűzre. Reklámadó, útfelújítás bírság-adó, most meg elveszik szegénykémtől az agrártámogatások egy jelentős részét is. Lassan Simicska lesz az nemzeti oligarchák ertéelje, akit testre szabott konstrukciókkal szopatnak vidáman erre a célra kiszőrösödött új verőlegények.

simicska szopik2.jpg

Mekkora tülekedés volt nemrég a földbérletekért, nem? Aki élt és mozgott szaporán igyekezett összeszedni annyi családtag-strómant amennyit csak bírt, hogy minél nagyobb lehessen a bérletszeletke, amire a területalapút föl lehet nyalni. A Fidesz összeboxolt a teljesen kiakadt, maffiacsaládozó Ángyánnal és úgy nézett ki, ez lesz a hosszútávú öröm és boldogság aranykulcsa. Pluszbónusz a különösen kivételeseknek - mint Lajos - pályázat nélkül kiosztották azokat a földeket is, amikért nem kellett sorban állni, így lett övé kis túlzással a fél Dunántúl. A Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. és a Mezort Zrt. a leányvállalatokkal együtt egyes számítások szerint 18 ezer hektár fölött rendelkezik, milliárdszámra nyalják föl az agrártámogatásokat, így aztán gondolom lett nagy csodálkozás mikor tegnap Lázár aszonta:

- Lófasz lesz itt 1037 hektáros birtokméret fölött nem támogatás, pofikáim.

Nagyobb lehet most a zöldbárók zavara, mint L. Simon Lászlóé mikor megtudta, neki kéne átadni Orbán hülyeségének szobrát a főváros közepén. Mert nem csak Simicska költözik ezzel a döntéssel tartósan szopórollerre, de Csányi, Nyerges és Leisztinger urak is, hogy csak a felszínt kapargassuk. Tavaly még azt számolgatták, hogy a legfelső 1% vitte el a földtámogatások 37 százalékát, a felső 10%  74 százalékot. Most meg ugye azt kell majd számolgatni, hogy lehet az állami segítséggel létrehozott és rommá nyeretett földoligarcha kasztnak 1037 hektáros birtokméret alá szabdalni a földeket. Meg ugye kérdés az is, hogy minek kellett a koma-sógor-haverságot hülyére nyeretni a helyi gazdákkal szemben, ha aztán jól megszívatjuk őket a következő ciklusban? Olyan késő bánat, eb gondolat szaga van a dolognak.

És ha már az ebeknél tartunk, ugye szokás mondani, hogy a forradalom felfalja gyermekeit. Na, én azt a pillanatot várom, mikor a közelgő fogcsattogtatásra a "gyerek" visszaharap, mert az nem a moslékosdézsáját elhúzó kézbe fog belekapni, nem a magyar nemzetben fog óvatosan elégedetlenkedni, hanem fölmegy torokra. Akkor aztán lesz mit magyarázni, feltéve, ha marad még hozzá elég levegő.

 

361 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr876530999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért pont 1037 hektár a határ, nem
1040 vagy 1030 hektár.Vajon kinek van pontosan 1036 h földje?
@avanivi:
Pontosan ugyanezt szerettem volna kérdezni :) ! 1037 ha korlát nem jön ki véletlenül.
@avanivi: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Az 1037 hektár nem véletlen, de nem úgy "nem véletlen".

Az Unió 150 ezer euró támogatás fölött engedi megvágni a támogatásokat, ennyit meg 1037 hektár után lehet kapni.
@Fabius: Értem,pedig már azt gondoltam ,hogy a Lőrinc barátnak vannak így tagolva a birtokai.
@ retteg a Vezenylo tabornok, hogy az erős emberek a fejere koppintanak ha nem lesz mar mit az államtól lenyúlni?
@ "Na, én azt a pillanatot várom, mikor a közelgő fogcsattogtatásra a "gyerek" visszaharap, mert az nem a moslékosdézsáját elhúzó kézbe fog belekapni, nem a Magyar NEMZETBEN fog óvatosan elégedetlenkedni, hanem fölmegy TOROKRA."

Nem óvatoskodott az a Simicska a MNO-ban hanem nagyon is fenyegetett "torokra"!

_____________

mno.hu/migr_1834/simicska-lajos-elvagom-a-torkukat-527306

Simicska Lajos: ELVÁGOM A TORKUKAT!
Munkatársunktól

2006. március 04., szombat 01:00
________________
@"Lassan tényleg megsajnálom ezt a Luit, miközben elképzelni nem tudom MILYEN rossz fát tehetett a tűzre."

Olvass!

__________________

www.hir24.hu/belfold/2014/07/18/orban-duhos-az-rtl-simicska-alku-miatt/

Kormányközeli források azt az információnkat is visszaigazolták, hogy Orbán Viktornál az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy a TV2 állítólag felosztotta a hirdetési és reklámpiacot az RTL Klubbal, mégpedig úgy, hogy az állami hirdetések a TV2 kasszáját gazdagították, így a kereskedelmi hirdetések az RTL Klubhoz áramolhattak.
_____________________

www.atv.hu/belfold/20140718-vadirat-simicska-ellen-felelem-a-veraldozatoktol
@avanivi:

Lőrinc barát birtokai tagoltak, de összesen közel 1400 hektár körül járnak. Kérdés, hogy ha tudott és nyilvános ki-kinek-kije, melyik cég melyiknek leányvállalata, akkor az vajon egy érdekeltségnek számít majd és szopó, vagy kiskapuznak és kisebb szopó?
@Fabius: , magad is írtad, hogy strómanok tömegeit vonták be a buliba, nem lehet, hogy "sejtették", hogy ez fog következni?
1037 ha, nem kis terület magában sem!
@ténytár:

Ohh, ez még nem az amire én gondolok.

Ha majd egyszer Lajos pártszékház, Varga Tamás áfacsalás és satöbbi amnéziája elmúlik, és valahogy emlékezni kezd dolgokra mondjuk a nemzetközi sajtóban, esetleg dokumentumokkal együtt, na, majd az lesz az amire én gondolok.

Az ertéellel elég rossz fát hugyoztak le. De a Lajossal huzakodásnak egészen másféle következményei is lehetnek.
@ fabius: "A reklámadó valódi okát is azzal magyarázták a hetilapnak, hogy Simicskának jó kapcsolatai vannak az RTL-lel, jól értesült névtelenek súgták, hogy „érdemes megfigyelni, hányszor foglalkozott a csatorna Simicska-ügyeivel, a Közgéppel, és hányszor a Rogán-féle társaság botrányaival.”"

Ha majd az RTL a NAV - na az lenne csak a sors iróniája! ;-))) - után előhozza ezt az ügyet akkor lehet tudni Simicska végét ;-)))

____________

SIMICSKA és Kövér CÉGEI NEM FIZETTEK
Index

Több mint 93 millió forint értékben engedett el késedelmi pótlék hátralékot az APEH a Simicska Lajos és Kövér Szilárd érdekeltségi körébe tartozó Arzenál Kft.-nek 2002 előtt a felhalmozott 110 milliós köztartozásából. Az adóhatóságnál lefolytatott vizsgálat szerint 20 vállalkozás, amelyek többségében feltűnt Schlecht Csaba, Kövér Szilárd, Simicska Lajos, Stumpf János és Josip Tot, összesen közel 230 millió forintnyi köztartozását könyvelték el behajthatatlanként.

Az éveken keresztül Kövér Szilárd, Kövér László testvére által vezetett és Simicska Lajos felügyelőbizottsági tag felügyelete alatt működtetett Arzenál Nyomdaipari Kft. 110 millió forintos késedelmi pótlékából az APEH 2002-ig részletekben több mint 93 millió forintot engedett el, értesült a HVG.
Törölt tartozások
A hetilap szerint a jelenleg a Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. tulajdonában álló Arzenál 2003 óta nem tesz eleget adóbevallási kötelezettségének és bár a cég ellen 2000-2004 között többször indult adóvégrehajtás, a behajtók lefoglalni semmit sem tudtak. A Veres János pénzügyminiszter felkérésére készült jelentés szerint a valaha a Fidesz-közeli cégek között számon tartott vállalkozások által alapított nyomdaipari kft. még a Horn-kormány alatt kapott méltányosságból 3 milliós hátralék-elengedést, ha befizet 8 milliót. A cég azonban sem ekkor, sem az APEH későbbi méltányossági döntései után sem fizetett.

Az akkoriban éppen az APEH elnöki székében ülő SIMICSKA által is felügyelt cégnek 1999-ben, 2000-ben és 2001-ben is töröltek több tízmilliós tartozást, összesen majd 94 millió forint értékben. A 175 millió forint törzstőkéjű, éves beszámolót 2000 óta nem produkáló Arzenálnak ma is van néhány millió forintos ADÓTARTOZÁSA.

Az Index információi szerint a "hosszú bájtok éjszakáját" vizsgáló Király László György volt APEH-elnök által készített jelentés további 24 cég adóügyeit világította át.

A dokumentum, amely szerint adattörlés nem történt az adóhatóság rendszerében, de számos, Schlecht Csaba, Kövér Szilárd, SIMICSKA Lajos, Stumpf János és Josip Tot nevével fémjelzett vállalkozásoknál összesen mintegy 230 MILLIÓ forintnyi behajthatatlan KÖVETELÉST ELENGEDETT az APEH.

A vizsgálat megállapítása szerint számos cég esetében "kétséges volt az ügyintézés jogszerűsége". Az egyik cég, amely Schlecht Csabán keresztül végül szintén Josip Tot tulajdonában végezte, annak ellenére nem került a gyanús cégállományba, hogy az adóellenőrzésre behívott tulajdonos nem jelent meg az APEH-nál, és a rendőrség is érdeklődött a cég iránt.

index.hu/politika/belfold/simicskapeh0/
____________
@Fabius: "és valahogy emlékezni kezd dolgokra mondjuk a nemzetközi sajtóban, esetleg dokumentumokkal együtt, na, majd az lesz az amire én gondolok. "

Lehet igazságod, mert Orbán is célzott erre!

_______________
Orbán Viktor joggal lehet berágva amiatt, hogy a RTL Klub Híradójában soha nem szereplő férfi – Simicska Lajos –

„olyan üzleteket köt a hegyen, amely során Ö IGEN, DE mindenki MÁS NEM élvez VÉDETTSÉGET. Az egész ügy így a bajtársiasság kérdését feszegeti.
________________
@nincs_itt:

NEm hiszem, hogy ezt előre tervezték. Akkor nem azok nyertek volna, akik, pláne nem annyit, és közel nem kapott volna Lajos fél Dunántúlt pályázat nélkül.

A frissen kirobbant belháborút jobban hiszem.

Ettől még a stróman kérdés nagyon is aktuális.
@Fabius: "De a Lajossal huzakodásnak egészen másféle következményei is lehetnek. "

BAYER Zsolt barátját nemsokára aktivizálja majd a Viktor ? ;-)))

__________
fideszfigyelo.blog.hu/2013/02/27/kover_szerint_is_drogbarora_emlekeztet_simicska

BAYER Zsolt: "Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez”
Népszabadság

internetfigyelo.wordpress.com/2010/05/07/jo-ha-nem-feledjuk-bayer-zsolt-adalekok-a-nagy-fidesz-leleplezeshez-reszlet/

„Dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem.
Dr. Simicska körül egyre több volt a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia alsón.”

__________
@Fabius: a belháború lehetséges, de az "eszköz", a zingyé píz megvonása, kurtítása elég ütős érv lehet rinocéroszok között??
Nem vagyok mezőgazda, de 1037 hektár, amire 150 ezer ájró kommendálódik, az 45 millió pengő forint. Rendben, hogy soxor 1037 az soxor 45 guriga. De ez szinte persely pénz, a többihez képest!
@ténytár:

Ember, te itt 230 milla adótartozásról beszélsz, én meg 2,5 milliárd elcsalt áfáról. (ezek ugye tizenöt éve nem annyit értek, mint most)

www.168ora.hu/cikk.php?id=3514
@nincs_itt:

Elfelejted, hogy Laller közel 18 EZER hektár ura. Na, ott a bukó több milliárdos, nem holmi 45 misis apró.
@Fabius: "Ha majd egyszer Lajos pártszékház, Varga Tamás áfacsalás és satöbbi amnéziája elmúlik, és valahogy emlékezni kezd dolgokra mondjuk a nemzetközi sajtóban, esetleg dokumentumokkal együtt, na, majd az lesz az amire én gondolok."

Ugye a filmekben is azért tüntetik el láb alól a szürke eminenciást/bérgyilkost/kémet stb. mert a a Don/Diktátor be van tojva, hogy "ha ok egyszer kinyitják a szájukat"

Ugye Koreában a kis kim alig feleve tetette el azt a rokonat aki pedig "királyt csinált" belőle, végig szolgálta az apját is...

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/346859_eszak_korea_dzsang_kivegzese_utan_cikkek_tizezreit
@Fabius: nem felejtettem el. Nem tudtam! Ez már így tényleg meleg a Lalinak. Meg a zútépítés... De akkor sem értem, mire ez a nagy pofozkodás? Ki gyengült a belső körben, vagy ki erősödött...
@Fabius:
na ezt gyorsan kiszámoltad...magam részéről azt számolom, hogy a "nagygazdák" amennyiben egyáltalán nem kapnak állami támogatást azzal:

nambőrvan: azonnal politikailag függetlenné válnak
nambőrtú: azonnal el kezdenek valóban termelni, és veresnyképesek lesznek seperc alatt a nemzetközi piacon (tőkeerő meg van hozzá)

nambőrszrí: ez a számszaki elemzésem (gyors és kibaszott pontos) alapján a vagyonuk seperc alatti megsoxorozását jelenti

nambőrfór: ezzel az anyagi erővel (immáron kóülföldi hátterek bevonásával) pártfüggetlenné válva a pártpénztárnoknak aszongyák: COKI NULLA BEFIZETÉS HOLNAPTÓL

nambőrfájv: a párt saját kasszája bármekkora is meghatározott összegekkel bír amelyek azok végességét jelentik, tehát kimeríthetőek azaz a nambőr fór delikvencsei szápen szétbasszák bármely párt anyagi alapját seperc alatt

és nem fordítva mint ahogy az a VEYÉPSZERREL TÖRTÉNT

brühüyyy

orbánbukásavárható még helyhatósági választások előtt...kis RTL nyersen lajossal hátvédben és a lajos nem lesz egyedűl a pénz beszél kutya ugat alapon új szövetségek épűlhetnek seperc alatt ellenségekből (ellenfelek?) barátok lesznek és lásd a római birodalom néhány eseményét arra sem lesz ideje a guggoló mellszobornak, hogy elsikolcsa: é tu Brute?

brühüyyy
@Fabius: Ad 1, az mai árfolyamon milliárdos összeg (kamatos kamattal mint mindenki más
átlag adózó polgárnak meg ugye bőven ott van).

ad 2, DE! Az arra volt, hogy mivel tudjak Simicskat nagyon könnyen megfogni. Nem kell itt ilyenekkel "szopatni" ha gond van.
A nep, meg a világ meg ujjongana is hogy egy "adócsalót" lefogtak, lám Orbán a törvényeket betartatja blabla...
@Fabius: Az lenne az igazán szívás, ha egy érdekeltségnek számítana mint ahogy az is .Kiabálni azok fognak akik nem kapnak támogatást és tudják, hogy akinek kétszer annyi földje van,de tagoltan az pedig kap.
@rodeo36: "nambőrtú: azonnal el kezdenek valóban termelni, és veresnyképesek lesznek seperc alatt a nemzetközi piacon (tőkeerő meg van hozzá)"

Ebbe te ne legyél olyan biztos!

Pintér-Gergenyi cége is befuccsolt a magánszférában, csak az állami támogatásokkal tudott milliárdos lenni!

Simicska-Kover-Stumpf cégeinek bukásairól fentebb a cikk...
@nincs_itt: Ezt én se hiszem.

Akkora vagyonuk van, hogy az itt - bar ugye minden forint elvesztése gond - de nem számít!

Ez nem az a kor mint mondjuk a frissen kinevezett trafikos talpnyalók akik azt hittek most majd jól élnek, aztán hirtelen elvonva az engedélyük.
van olyan pletyka, hogy a fideszben létezik a legbelsőbb kör, az "ötök". simicska ennek a tagja, de megszegett valami megállapodást, s most erre kapja sorban a pofonokat, ezeket meg az új generáció (rogán, lázár) adja, akik elég szépen tűntetik el az ősfideszeseket (kövér és orbán kivételével), akiknek semmi idológiai kötődésük nincs a fideszhez, talán még ideológiájuk sincs a pénz és hatalom vonzásán kívül, lehetnének akár maszoposok is. félelmetes.
@ténytár: Viszont! Ez már nem is a pénzről szól, szerintem! Itt már valami más zajlik, ami inkább az erőviszonyok megváltozását jelzi.
Vagy csak szimpla kamuflázs, mert a lali-garchákok se nem kapnak pénzt!
@Fabius: Elméletileg!!! a jelenleg támogatást ténylegesen igénybe vevők lesznek az alap, sztem
@rodeo36: ezek a cégek az egész szervezetüket a támogatásokra alapozták. nem hiszem, hogy így meg megállnák helyüket egy versenyhelyzetben.
"orbánbukásavárható még helyhatósági választások előtt..." nem hiszem, minden szálat ő tart a kezében.
@nincs_itt: Úgy szólhat a pénzről, hogy talán Lali nem add vissza annyit, mint amennyit szeretnének.
újra osztyák az oligarchákat...

a lézer pirospöttye már a hóm lukukon !
@avanivi: nem ismerem a bűnszövetkezetek működési rendjét. ez is előfordulhat, hogy a fiatal "családtagok" éhesek és az öregeket vegzálják.
ebből szokott aztán gyász lenni...
Vidéken nincs munkahely a megagazdaságok nem igazán tömegfoglslkoztatásról híresek. Szépen "feldarabolják" a birtokokat, bagóért alkalmazzák a vidéki népet, lesz szavazat, es még az EU-s támogatás is bezsebelik. Az egész egy színjáték. Közmunkaprogram 2.0
Simicska mohósága tette ajrópa árulójává a csuti stadionépítő élő istent,ezzel tönkrevágta azt amit eddig épített szegény tudatmódosító szedő.Most ébredhetett rá erre azért kezdte el a nemzeti offshorkk szopatását.
@rodeo36: kollega úr! ezek nem is akartak termelni! a fődek zöme, gondolom bérbe van adva, a kisparaszt meg szenveggyen rajta. mivel bérlő, ezért még plusz bevétel a lali-garcháknak.
@ténytár:

akkor a baj még sokkal nagyobb, mint gondoltam

mert ha tényleg ennyire kamu az egész nemzetgazdaságnak csúfolt woodoo, akkor ennek az országnak lőttek (évekkel ezelőtt)

erőátcsoprtosítás? akkor a valóságban neveken kívűl nem változik semmi és az egész bohócság amit a guggoló mellszobor rángat spárgán tovább rothad

bár már szerintem szétesésig rothadtak

brühüyyy

tehát levédia egy hatalmas vízfej aminek lába nincs is
@nincs_itt:

kösz ez a nihil

brühüyyy
már ténytárnak megírtam
@rodeo36: pontosan arra akartam utalni, amit írtál! jó ideje SEMMI nem működik Szotyisztán alsón! Ami igen az meg kocsogmulti. Az meg világos, hogy az a kb 8-10 cég adja a GDP 80%-át!
A mezőgazdaság, szégyen, annyi parlagon heverő föld, mint ami ott van...
Többen tanácstalanok abban, hogy miért 1037 hektárt választottak - stílszerűen - határértéknek?
Egzakt választ adok:
Az 1036 kevés, az 1038 pedig sok!
Mennyire ostorozták a PPP-s beruházásokat. Senkinek nem kellett a 3 milliárdos beruházás!

A hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést egy önkormányzati cég, a FEV IX. Zrt. írta ki.

Az építés helyszíne a Ráday utca 57. szám alatt található ingatlan lett volna. A kiírásban szerepelt az is, hogy az építést a nyertes ajánlattevőnek kell finanszíroznia, majd a bérbeadással történő hasznosítás is a feladatai közé tartozott volna.

Az ajánlatkérő a közbeszerzést eredménytelenné nyilvánította.

valasz.hu/uzlet/senki-nem-jelentkezett-102203
@nincs_itt:
akkor néhány szám, amit én okoskodtam össze 2010-es váltáskor
a 2010-es kormány 38500 milliárd HUF GDP-vel kapta meg a zizét!!!!
ma a GDP 25000 milliárd körűl van és csökkenő tendenciát mutat
az ország valós kapacitása meghalaggya a 70000 milliárd HUF értéket

tehát ezek a jelenlegi senkiházik még woodoo-t sem tudnak

ezt egyébként én anno le is írtam, igaz akkó' még a tótaw blogján ami már mexünt azóta

brühüyyy
@tristen2005:
ki a fasz fog ezeknek hitelezni 25 évre?
és várni a bérléti díjra ami nem jön, de majd lesz valami rezsidémon és elveszíti az egészet és még ki is röhögik

naezvan

brühüyyy
@rodeo36: én ehhez(sem) értek, viszont az láccik, hogy mindent bevetnek woodoo téren, de valahogy csak a leszakadás biztos.
@tristen2005: az azért feltűnt, hogy ez sem lakás/iroda/munkahely, neeeem baz+!!
Az önkormányzat ÚJ épülete!
Tényleg kijazafasz, aki belefeccöl 3 milliárdot, közben minden szar a nyakán marad!
@rodeo36:

Meg ez a szemét EU se küldi a pénzt! Április óta egy kanyi se jött, számlát nem küldtünk, talán majd 2015-ben lesz ebből zseton, már ha lesz!

Márpedig semmi garancia nincs arra, hogy a bizottság elfogadja az új magyar pénzosztási rendszert, ugyanis már áprilisban – amikor először érkezett hír a brüsszeli pénzek folyásának leállásáról – is kétségei voltak az Európai Bizottságnak (EB) a magyar uniós pénzosztó rendszer átszervezésével. Ha az EB nem fogadja el a rendszer átalakítását, akkor jöhet a "korrekció", vagyis a büntetés, amikor a számlák egy bizonyos százalékát nem fizetik ki.

hvg.hu/gazdasag/20140722_Aprilis_ota_nem_dol_a_le_Brusszelbol#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_
@nincs_itt:

a "Cápa" bevásárló központ a mai napig perben áll velük pár milliárdért!
@tristen2005: az mi az? de sejthető, hogy Mo.-on az önkormányzattal bótot csinálni, csak nagyon csókosnak illik!
@nincs_itt:

A régi nagybani piac helyén épült, (Zöldért telep)

https://www.google.hu/search?q=cet+bevásárlóközpont+budapest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JivOU5uCHMGB4gSs94HwBw&ved=0CAc
Szeri Szerintem az uniós lóvé beállása az oka a megszorításoknak. Nem tudnak finanszírozni ezért vannak a zárolások is.
Letartóztatták a miniszterelnök után nyomozó rendőröket Törökországban

Erdogan szerint meg akarják puccsolni, azért vizsgálják a korrupciós ügyeit.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F07%2F22%2Fletartoztattak_a_miniszterelnok_utan_nyomozo_rendoroket_torokorszagban%2F
"Az ukrajnai konflikuts kezdete óta, a 19 leggazdagabb orosz üzletemberre kivetett szanciók 14,5 milliárd dolláros veszteséget okoztak, miközben a leggazdagabb amerikai üzletemberek 56,5 milliárd dollárral növelték vagyonukat – írja a Bloomberg. Vlagyimir Putyin egykori miniszterelnöke szerint, ha az egész pénzügyi szektorra kiterjesztik a szankciókat, akkor az orosz gazdaság fél évben belül összeomlik."

hu.euronews.com/2014/07/21/unios-orszagokat-huzhatnak-magukkal-az-ujabb-oroszorszag-elleni-szankciok/
Akkor figyeljetek mi lesz, ha egyszercsak "sajnálatos" baleset éri valamelyik nagyfejűt. Mindenki tudni fogja ott, miért ütötte el... mondjuk a villamos, Törökbálinton.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ne adj ötleteket, most tatarozzák az 1-s villamost, ezek képesek kivezetni, Törökbálintra!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elhamarkodott hozzáállás. Tudnia kéne hogy mézzel több legyet fogsz mint ecettel.
@tristen2005:
Metró, Tatabányáig? Olyan kispályás tucc lenni...
Nekem erről a belharcról egy mese jutott az az eszembe:
A tolvajok és a szamár

Két haramja veszekedett,

Szóval összepörlekedett

Egy lopott közös szamáron,

De túl menvén a határon

Nemcsak szóval vitatkoztak,

De össze is vagdalkoztak.

Tüzesen folyt a viadal,

Mégsem dült el a diadal:

Egy szemes tolvaj azonban

Az erdőből alattomban

Kijő, hátukmögé suhant,

S a szamárral odébb illant

.Ha két ország veszekszik,

Háborog és verekedik,

És nem teszi le a fegyvert,

Egy harmadik eljő, s a pert

Közöttük eligazítja,

De mindkettőt meghódítja.

(La Fontaine: Mesék. Csuczor Gergely fordításában.)

Már csak az a kérdés, ismeri-e ezt a mesét az ellenzék.
Szóljon már valaki, ha látja heller ágnest a gázai népirtással kapcsolatban nyilatkozni. No one was shot! Ő ebben szakértő.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

B+, nincs píz!

Ebből 82,8 milliárd forint a szállítók ki nem fizetett számláiból adódott – közölte a Magyar Államkincstár.
Az összes tartozásból 30 nap alatti 31,1 milliárd forint, 30 és 60 nap közötti 19,3 milliárd forint, a 60 napon túli lejáratú 45,2 milliárd forint, 3,8 milliárd forint tartozás kifizetését pedig átütemezték – olvasható a lap összesítésében.
A tartozás legnagyobb része, 76,6 milliárd forint, az Emberi Erőforrások Minisztériumánál halmozódott fel a kórházi adósságállomány megállíthatatlannak tűnő növekedése miatt.

propeller.hu/itthon/2959851-elkepeszto-osszeggel-tartozik-magyar-allam
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: A nickneved alapján, sajnos be kellett, hogy tegyelek a karámba. Pá!
már késő...

Súlyos szavakkal ment kollégáinak az Alkotmánybíróság elnöke

Paczolay Péter szerint nem szakmai szempontok vezették kollégáit, amikor áldásukat adták az új budapesti választási rendszerre.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F07%2F22%2Fnagyon-sulyos-szavakkal-ment-sajat-kollegainak-az-alkotmanybirosag-elnoke%2F
@tristen2005: már régóta ébren vagyok, csak kelkáposzta levelet ettem paradicsommal és hússal.
@tristen2005: Megjött a királyfi, hozta a nyugdijat, hömlökön csókolt vele, persze, hogy felébredtem:))
@Penivaldes:

Kibízta rád a káposztát? Na pá, megyek a belvárosba ügyet intézni, meg nézem ezt a sasot.
@évásanyó:

Jattot adtál a postásnak? Hányszor csenget?
Fenyő Jánost fejét ennél sokkal kisebb konfliktus és pénz miatt kilyukasztották. Kíváncsi vagyok ki fog először ehhez a módszerhez nyúlni...
@hun-bug:
Az nagy örömmel töltene el - pedig nem állhatom Csányit sem -, ha Lézernek történne valami baja a közeli jövőben.
Elég régen rázza a pofonfát Csányit illetően ....
Szomorú és egyben kártékony a kormánynak a mezőgazdaság támogatásával kapcsolatos munkája, mely abban merül ki, hogy az elosztási viszonyokat rendezgeti sajátos érdekek szerint.
Miután a támogatások pénzalapjait az ország saját erőből nemigen tudja biztosítani, a logikus lépések azok lennének, hogy az eu-s ,ide itélt támogatásokat hogyan tudnánk növelni.
Ugyanis az eu a mg-i támogatások nagyságát a termelés arányában állapítja meg.
Ebből az következik, hogy a mezőgazdaság termelékenységét célszerű növelni.
Erre egy adalék. Hollandia 1 ha eső termelési értéke 12.000 eu, hazánké 1.400 eu./Raskó György/
Az országnak olyan mezőgazdasági termelési rendszerek felállítása használna, amely egyre jobban megközelítené a termelési értéket, mely önmagában is eredményt jelentene az ágazatnak, egyben vonzaná a magasabb összegű eu-s támogatásokat.
Persze, ehhez más termelési struktúrában kéne gondolkozni, bár elég lenne az e téren jól prosperáló külföldi gyakorlatot átvenni.
Nem vagyok szakértője a témának, csak következtetéseket vonok le a mezőgazdasági szakértők nyilatkozataiból.
Itt van pl. a szarvasmarha tenyésztés, melynél 74%-ban társaságok állítják elő a marhákat.
Ezeknek a társaságoknak 1200 ha-n felüli területen kell előállítani a takarmányt a nagyságrendjüknél fogva. Ab ovo a kormány a társaságok fennmaradását nem preferálja egyrészt, most az új támogatási rendszerrel tönkre vághatja ezeket a nagyüzemeket.
Az állampolgár nem érti, hogy miért nem hasznosítja a kormány a tekintélyes tudású szakemberek intelmeit egy ilyen meghatározó ágazatnál, és miért bíbelődik eszement támogatási rendszerek bevezetésével.
@Evezős: üdv, jó ismét látni :)

van abban az alig kedvelt csapatban elég sok "minőségi" játékos, fogyhatnának is egy kicsit ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de ha elfogynak, akkor velünk itt mi lesz?
Szegény Fab...:)
@Penivaldes: Az exanyósom rendes Somogy megyei parasztasszony volt, aki komplett háztartást vezetett, így a disznóknak a moslék mindig újratermelődött :)
@Mariann19: Szegény bikák, csak 24 %-ot kufircolhatnak:(( "Itt van pl. a szarvasmarha tenyésztés, melynél 74%-ban társaságok állítják elő a marhákat."
@évásanyó: az én öreganyám is, ki 11 éve él már a temetőben szintén parasztasszony volt. Pazarlást nem ismerte, amit lehetett újrahasznosított, plusz sosem hagyott üres földet.
@évásanyó:
Szia évásanyó!
Hogy is van ez?
A bikáknak nem mindegy, hogy kisgazdáknál vagy társaságoknál szexelnek?
Nem nagyon vagyok offé ebben a kérdésben.
@Penivaldes:
Penni!
A pazarlásról.
Anyukám nem volt parasztasszony, de amikor egyszer levertük a zománcot véletlenül az új fazéksorozatának egyik darabjáról, pár napig nem szólt hozzánk.
Olyan bűn volt, ha valamire nem vigyáztunk.
@Penivaldes: Igen. Sok mindent tanultam tőle, többek között a kenyér kidagasztását is. Isten áldja haló porában, nagyon szerettük egymást, anyós.meny helyett anya-lány kapcsolatunk volt a jobbik fajtából.:))Mikor csufoltak a faluban, hogy nem tudom rendesen kapálni a szőllőt, csak annyit mondott bölcsen:"Kinek a kapa, kinek a toll." Imádtam tiszteltem.Bocs az offért.
@Mariann19: Csillagom, azért idéztem a mondatodat, mert csipetnyit pongyolán fogalmaztál, olvasd el mégegyszer, az derül ki belőle, hogy társaságok cseszegetik (tudod úgy..)a marhákat, nem a bikák.Szóval vicc akart lenni.:))
@Mariann19:
"A bikáknak nem mindegy, hogy kisgazdáknál vagy társaságoknál szexelnek?"

A bikáknak mindegy, de Te nem azt írtad, hogy "társaságoknál", hanem azt, hogy "társaságok".
Erre írta viccesen @évásanyó, amit írt.
Bocs, hogy belevauvau...
Másnál is ilyen lassú a net, vagy az én gépem szaraxik?
@Mariann19: Édesapámék nem voltak híve sem a hangos szónak, sem a verésnek. Én kétszer lettem rohadtul elfenekelve, egyszer, mikor anya mutatott egy kis lyukat a mackónadrágomon, én meg beleakasztottam az ujjamat és nagyobbat csináltam belőle, mikor anya megmutatta apának, a szándékos rongálásért úgy kiverte a seggem hogy hason aludtam egy hétig.:))Érdekes a nagyi is ezt csinálta, ez biztos családi nevelési tendencia volt nálunk.:))
@Mariann19: szegény másik nagymama herendi vázája..
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Hát, hogy vagy mindig kedvenc Brummogóm? Bocsaid kellőképpen idegesítenek??:))
@évásanyó: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Mi ez az össznépi támadás?
Viszont igaz a felvetés.
Csak az a 74% ne lenne ott.
@évásanyó:
Sokszor emlegetem itt is, hogy milyen sok függ a neveltetéstől, melynek hiányos voltát már nem lehet bepótolni, vagy nagyon nehezen.
Sajnos, ez a hiány nagyon sok politikusunknál meglátszik.
A kulturált magatartásban, vagy abban elviselhetetlen, amikor átmennek bóvliba a megnyilvánulásaiknál, vagy külsőségekben.
Nem is tudom, hogy hány száz ilyen intelem van a nevelés során.
@Penivaldes:
"szegény másik nagymama herendi vázája."
Te voltál?
Hogy esett az eset?
@Mariann19: nem én, hanem a bátyám 1 évesen. nagymama aki egy városi hölgy, kirakta a herendi vázát a kisasztalra, bátyám meg lehúzta a teritőt, és hopp leesett a váza.
biztos nem jó csapatnak szurkolt a vb-n azért haragszik rá OV és adott rá kilövési, de minimum piszkálási engedélyt.
@Mariann19: Támadás??:(( Valamelyik nap ippeg, hogy hiányoltad a marhulásokban valő részvételed, hát most viccolni akartam Veled, valószínüleg nem sikerült.Bocsi, ha meg bántottalak, nem állt szándékomban.:)
@Penivaldes:
Mély nyomokat hagyhatott nálatok az eset.
Te még akkor nem is voltál, ha a bátyád egy éves volt.
@Mariann19: jellemző volt nagymamára:) hiába rossz korba született:)
@évásanyó:
Jaj évásanyó!
Hülyéskedtem egy kicsit veletek.
A pontatlan megfogalmazásom oka valószínűleg az, hogy leamortizáltam magam 15 kg barackeltevésben.
Ma szabadságoltam magam, hajnaltól dolgoztam.
Én kérek elnézést.
@évásanyó: Az a 2% a legöregebb bikák a dombtetőn. :)))

Három bika áll a dombon, nézegetik a legelésző teheneket. Megszólal a legfiatalabb bika:
- Leszaladunk, jól meghágunk 10-12 tehénkét, oszt' lepihenünk.
- Nem úgy van az! - mondja a második - Leballagunk, 2-3 tehenkét finoman meghágunk, aztán pihenhetünk is.
Erre a legöregebb bika:
- Ehhh, fiatalok. Amelyik tehen dugni akar, majd feljön.
:D
@évásanyó:

Köszönöm érdeklődesedet Anyó, most is itt van a szokásos négy, de most valahogy kezelhetőbbek :) Csak az a baj, hogy csepeg az eső, pedig strandolni szerettek volna.
Most olvasnak, bár nem túl nagy kedvvel, utána kártyázást tervezek, ha hajlandóak lesznek a villanypásztort mellőzni.
@Mariann19: itt tartunk:

Az uniós átlag alatt a hazai államadósság – írja mostani vezércikkében az mno.hu az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb jelentésére hivatkozva.

Szóval jobbak vagyunk az uniós átlagnál. Akkor ez mi?

Ez a grafikon azt mutatja, hogyan változott a magyar államadósság a nemzeti össztermékhez, a GDP-hez viszonyítva 2013 4. és 2014 1. negyedéve között. Mint látható, a növekedési arányt tekintve Európában a szlovénok után Magyarország áll a legrosszabbul. Nem is értem, hogy maradhatott ki az Mno alapos összefoglalójából.

444.hu/2014/07/22/szarban-a-magyar-gazdasag-a-magyar-nemzet-unnepel/
@Mariann19:
"Ma szabadságoltam magam, hajnaltól dolgoztam. "

Ezt hívják aktív pihenésnek? :)
@Marcellusca: Ezt a viccet először 18 éves koromban hallottam, valszeg szájhagyomány utján terjed, mert mindig más változatban, de a lényeg, hogy még mindig tudok vihogni rajta. A Te változatodon is:)))
@Penivaldes: Hát a lányom lovagjait csak kell pátyolnom! Nem ismered a mondást: Nézd meg az anyját, s vedd el a lányát!:))
@Penivaldes: Nem, nem. :P
Középkorú. De fiatalnak érzem magam. :D
szegény simicska, úgy megsajnáltam, hogy holnap veszek az aluljáróban lévő újságosnál egy metro újságot...
@évásanyó: én vigyáznék Marcellussal, nagyon szereti a nőszemélyet.)
Ha romantikusan akarnam kezdeni, akkor azt mondanam, hogy ez az egesz Orban-Simicska orok-harag sztori "tul szep, hogy igaz legyen".

Es NEM, nem abban az ertelemben! Hanem abban, hogy milyen szolid megnyilvanulasokat lathatunk, hallhatunk ez ugyben. Hadd emlekeztessek a Csanyival valo leszamolasra amikor Lazar egyenesen Sanyi bacsi torkanak ugrott minden mellekcico nelkul, es aztan ment az uzengetes. Hasonloan, Demjan gatlastalan megszivatasa a Takarekszovetkezeti penz utani hajszaban.
Vagy ahogy, fel evnyi kormanyzas utan Leisztingerrel eladattak a Hunguest lancot a Fidesz-kozeli Jaszainak. Es Leisztinger meg orulhetett, hogy "eletben hagyjak", amiert csereben tamogathatja a DVTK-t.
Vagyis a Fidesz nem valogat eszkozokben, es alkalmakban, meg ha megoly nagy halak levadaszasarol is van szo, barmily nagy kepzavar is ez. ;)

Ha jol tudom, buncselekmenyek bizonyitasanal van egy "szentharomsag": lehetoseg, alkalom, es motivacio.

Nos en e 3 dologra fokuszalva mondom, hogy en ezt a dolgot nem veszem be!

Mint a fentebbi rovid listabol erzekelheto, Orbaneknak az elmult 4 ev soran BARMIKOR volt lehetoseguk es alkalmuk, ha nem akkor csinaltak, hogy valakit megleckeztessenek.
A kiralycsinalo Sanyi bacsitol, akinek mar regnalo
minielnokkent is rendesen pucsitott Viktor (rewrite.origos.hu/s/img/i/1112/20111216-orban-viktor-miniszterelnok-talalkozik-a2.jpg), es bankugyben meg egy negyszemkozti fejmosas es csukloztatas is befert a programba. 1.5 ev mulva Lazar mar kigyot-bekat mond Csanyira.
Solyom Laszlo utolso ujevi koszontojet nyilt partpolitikai kampanyra hasznalta, megis fel ev mulva a Fidesz elhajtotta a picsaba, es mara jobboldalon is kb annyira hiteltelen figura lett, mint baloldalon, akik elleneben (allamfokent) mindvegig (khm, khm) elfogult volt.

Mostantol csak Orban motivaciora koncentralok:

Az eleg jol ismeretes Orbanrol, hogy mennyire bosszuallo, es mennyire nem turi az autiritast maga felett, ha valaki beleugatni probalna mit, es hogyan csinaljon.

A korabbi kiralycsinalok latvanyos "megbuntetese" (Csanyi, Demjan, Solyom), vagy csak kezuk halk elengedese (Szeles) ennek szep peldai.
Mikozben Lazar Csanyit leoligarchazta, sot legfobb uzsorasnak titulalta, a jelen ugyben jonnek a nyilatkozatok megszeppent belsos emberektol, hogy jajj nagy a baj, valami van a ket fiu kozott, mar a homokozo lapaton es vodron civakodnak, merthogy Simicska tulzottan is beleszolt, vagy csak akart a politikai dontesekbe.

Az orokbecsu Dr T. elott fejet hajtva, "engedtessek meg nekem, hogy" egy kisebb vargabetut tegyek:
"Nincsenek fejlesztési pénzek a minisztériumokban, egy kanyi fillér sem. ... E mögött egy Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fog állni, élén nem politikussal. Azért sem természetesen, mert ez az évi ezermilliárd forint elköltése a legnagyobb hatalom ebben a kormányzási időszakban, ami az egyik legnagyobb hatalom. Távol kell tartani attól, hogy ebből a hatalomból közvetlen, nem ellenőrzött politikai hatalom származzék. Egyszerűen akarok ebben az ügyben beszélni. Ennek az élére világot látott, versenyszférából jövő embert fogunk hozni, ami a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget jelenti. "

Az viszonylag jol ismert ki lett ez a szakember, aki aztan felugyelte az NFU-t. Es az is, hogy ki lett az o (meg ha nem is kozvetlen) utoda, amikor az alakulo Orban-kormany az NFM ala rendelte a szervezetet.

De kiemelnem azt a reszt, ami a jelen ugy szempontjabol a legfontosabb:
"a legnagyobb hatalom ebben a kormányzási időszakban", es sejthetjuk, hogy ez nagyon 2010-tol sem valtozott.

Orban 2010-ben siman adta at a Fejlesztesi Miniszterium feletti kontrolt Nemeth 'Tisztelt Birosag' Laszlonenak, akirol az aranykopes elhangazasakor a bizottsagi meghallgatasan mar mindenki tudta, hogy o bizony a Simicska-Nyerges tandem embere.
A foldmutyi ugyszinten nem volt gaz. Inkabb elviseltek az uggyel jaro "kellemetlensegeket", meg az eleinte belsos Angyantol is, de egy tappodtat sem hatraltak.

Konyorgom, most ne probalja mar nekem senki megprobalni beadni, hogy Viktor iszonyat modon beragott, mert Lajos akarta meghatarozni, hogy Szabo XII Ubul vajon lehet-e Viktor taskahordoja, vagy csak az altala osszenyalazott cuccokat gyujtheti-e...

Ha korabban elfogadhato volt, hogy Lajos a nagyfonok, akkor ugyan most miert lenne ez maskent?!

Es bar nagy tiszteloje vagyok a "Hanlon borotvaja" elvnek, de ez esetben inkabb Occam bacsival ertek egyet, ha mar tudomanyos megkozelitesrol beszelunk.

Szerintem egyszeruen Orban Viktor eddigi LEGNYAGYOBB pavatancarol van szo. Az allamigazgatas, es a kormanyzat igyekszik mutatni kifele, foleg az EU iranyaba a zarolt penzek okan, hogy itt bizony aztan egy masik vilag jon. Nem lesz itt korrupcio, nem fogja minden EU altal tamogatott projekt 20-30%-at lefolozni, es a parthoz visszafolyatni a rezsim, hanem MOSTANTOL aztan rend lesz. Ugyhogy tessenek szivesek lenni tovabbra is tolni azt a pizecsket, merthogy anelkul Mo-n megszoritasok, majdpedig forradalom lesz. Azt meg ugye az EU se nem akarhatja...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Neked mindent!"
Ez a mondat a nap fénypontja.
Köszi!
"Ezt hívják aktív pihenésnek?"
Igen. Egész nap a dunsztban állni.
Ilyen egy magyar nő. Hol dunszt, hol egy kis szellem. Felváltva.
@Penivaldes:
Elszámoltam magam, tényleg ez is lehet.
@Penivaldes: Igaz, igaz.
Szeretem a női nemet. :)
De az IGENt még jobban. :D
@tristen2005:" B+, nincs píz!"
és ebben a felsorolásban nincs benne a félmillió kitántorgott hazánkfia kurvára hiányzó adóbevétele!
@Mariann19: akkor most azt szívjuk, hogy a felcsútit rendszeresen hülyére verték - saját szavai szerint - apja, nagyapja?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pont azt szerettem volna hozzáfűzni, amit Crapman, az egyik kommentelő írt a 444-en, hogy leállították a lakossági kötvénykibocsájtást az államadósság csökkentése miatt.
Van azonban egy másik aggodalomra okot adó pénzhiány.
Biztosan olvastad, hogy az eu nem folyósítja a támogatásokat áprilistól, valamint a júliusban beadott számláink is kétségesek eu-s kiegyenlítés tekintetében.
Ez 1.000 milliárdos kiesés, a folyamatban lévő beruházásokat saját erőből kell finanszírozni.
Ehhez újabb hitelfelvétel válik szükségessé pluszban.
kellett Lázárnak átszerveznie a támogatási rendszert január 1-től, és magához kaparintani mindent hatáskörileg, itt az eredménye.
@simple observer 2.0: milyen rend? Az egyik lopós veder, lecserélve egy másik lopós cseberre?
ugyan már, színtiszta hatalmi libikóka, csak hogy ne legyen túl erős senki, aki a Vezényló teljhatalmára veszélyes lehetne, se politikailag, se gazdaságilag.
Üdv mindenkinek Dalmàciàból. ;)
@Mariann19: ha csak a támogatási pénzek, ezért is megy a földalapú átszabás, hogy az a kevés tényleg csak a kiválasztottak szűk körének jusson.

A cáfolatok persze jönnek gyorsan, ha elég zavaros is:

Miniszterelnökség: szépen jönnek az EU-támogatások
Azt nem cáfolta a tárca, hogy az április 15. utáni számlákkal még nincs előrelépés.

www.portfolio.hu/gazdasag/miniszterelnokseg_szepen_jonnek_az_eu-tamogatasok.3.201630.html

és a lehetséges forgatókönyv számunkra is:

www.napi.hu/tozsdek-piacok/senkinek_sem_kellenek_az_orosz_allamkotvenyek.584240.html
@Spániel:
A neveltetésére gondoltál?
A róla szóló Kende Péter által írt könyvben benne van, hogy a személyiségjegyei többek között emiatt alakultak így.
Az ilyenfajta nevelés felnőtt korban kompenzációs akaratot hoz ki az egyénből, mely uralkodni vágyást és agressziót jelent.
Beigazolódott.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Miért kell valótlanságokat közzé tenni, hiszen mindenképpen kiderül, hogy az eu visszatartja a támogatásokat.
Az orosz kötvények nem az aktuális kedvezőtlen piaci viszonyok miatt nem kellenek az aukciókon.
A paksi szerződés körüli időben már lehetett olvasni arról, hogy a nemzetközi pénzpiacokon az oroszok 8%-ra kapják a kamatot.
A gazdasági növekedésük pedig leszálló ágban volt akkor, és utána jöttek az ukrán események.
Az ellenük irányuló gazdasági szankciók drámaian rontják a helyzetüket.
A belföldi kötvényeket kinek akarják eladni?
A muzsikoknak? Az oligarcháik nem valószínű, hogy belföldön fektetnek be. Ők ismerik a dörgést a pénzpiacokon, jobban, mint Putyin.
@simple observer 2.0:
Szerintem lottóznod kéne... Hajlok rá, hogy igazad van!
@Mariann19: mind a kettőre a válasz, a kábítás a belső tudatlanoknak.
@Mariann19:
Viszont találtak egy remek (HU) hülyét, aki simán felvette az orosz hitelt az orosz cuccosra, amit már fizethetük is...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szia szia hogy vagytok? Milyen az idő és a tenger?:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Közben találtak egy remek hülyét."
És veri a mellét két kézzal, mint egy maki,hogy:
"Én voltam az, én voltam az."
@Penivaldes:
Nyaralás zsidók és Izrael nélkül? Neeeee...
@Penivaldes:
Róbert Bácsi! Meg a Soros Gyuri bácsi, meg a "Párt Ökle", alias Sz. Csanci...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Képzeld el csak áztaja a t ..kit közben csak azon gondolkodik ki milyen vallású!
Ne hagyd magad cukkolni Angyalom, hiányzol nekik, csak nem vallják be!:))
Szivatják? Az nem lehet.

Minden bolsi szerint Orbán szobatársa volt.
@évásanyó: nekem tényleg hiányzik, jól elbeszélgettem vele anno:)
@Ómacicka Bábó:
Lehet, hogy végigellenőrzi a strandot! :))
Evégre mi történne, ha egy echte zsidó lenne mellette a nyugágyon.
Szent Kleofás... idehaza soha nem magyarázná ki, hogy ott egyeztetett a MOSZAD ügynökeivel! Evégre a jobbik híres arról, hogy... izé, na arról nem, de az orosz... na jó, arról sem... jó, szeretik az arabokat!
AZok meg gyűlölik a keresztényeket (dzsobbikos zászlón olyan facán mutat a kettőskereszt, soha nem lesz egy arab országban sem kirakva... :D), de ez sem zavarja őket!
Jelszavuk:
"Tezsvérek... píz kéne... kit utáljuk?"
@Penivaldes:
Ebben manapság kétkedem... Piktor élt, Piktor él, Piktor élni fog!
Hát igen ortodox keresztény , mohamedán jöhet csak a zsidó nem!
Hát igen ortodox keresztény , mohamedán jöhet csak a zsidó nem!
@Penivaldes:
A francokat... vmi másodosztályú, pókhasú, falábú focialista.
@Mariann19: ahhoz mit szolsz, woodoogyurka le akarja cserelni a bankjegyeket? Nincs EU-s penz, a lakossagi kotvenyeket nem aruljak tovabb, alapkamat a padlo alatt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: galiciabooool??? Eszt a part tuggya?!
Mijafaszer nem gyerokkel jaccol?
A hianyos borkotesueket keruld!
@Penivaldes: en csak olto torpet ismerek: Löschzwerge nem is rossz ser!
@nincs_itt:
Ementek ám a 3,14-ba, a Löschzwerge-vel!
kifogytam a német cuccosból, kaptunk a cégnél egy valag Drehert, megkóstoltam... egy híg fos az is... :((
Na, a kis kgb-s egyre szarabbul néz ki:

"A Kreml mini-Macchiavellijének nevezte Putyint a Financial Times"
hvg.hu/itthon/20140722_A_Kreml_miniMacchiavellijenek_nevezte_Pu

(Tudom, ezek a mocsok ..idók megvették ezt az újságot is!)
Gábris orosz haverjai folyamatosan turkálnak a netbe... ráadásul lebuknak... :D

"Lelőtt maláj gép: megint a Wikiben matatott az orosz kormány

Átírták a Szu-25-ös bombázó csúcsmagasságát, hogy hihető legyen az ukránokat érintő vádjuk.

Nem vett vissza néhány nappal ezelőtti lebukása után sem az orosz állam. Akkor konkrétan azt írták bele a Wikipediába, hogy az MH17-es járatot az ukrán hadsereg lőtte le. Ezúttal finomabban manipulálnak, de változatlanul a napi érdekeik mentén.

Moszkva hétfőn azzal állt elő, hogy adataik szerint a maláj utasszállító közelében tartózkodott az ukrán légierő Szu-25-ös harci gépe, és azt sugallták, hogy ez is lelőhette a tízezer méteren haladó Boeinget, illetve felmerülhet, hogy a lázadók az ukrán Szuhojt vették célba.

Ezzel a teóriával több probléma van. Az egyik, hogy a Szu-25-ös nem vadászgép, hanem földi célok ellen kifejlesztett, specializált csapásmérő. Feladata a földi csapatok közeli támogatása, és ezt többnyire alacsonytámadásból hajtja végre. Igaz, hogy önvédelmi céllal felfegyverezhető légiharc-rakétákkal is, ám még ekkor is fennáll a bökkenő:
a Szu-25-ös csúcsmagassága a gyártó szerint is csak 7000 méter.

Ezt ráadásul üresen tudja csak elérni, bármilyen függesztmény (bomba vagy rakéta) csökkenti a lehetséges repülési magasságot. Mindemellett Ukrajna rendelkezik vadászgépekkel, kézenfekvő lenne, ha légi célok ellen ilyeneket küldenének, és nem egy bombázót. A Szu-25-ösöket egyébként valóban bevetették az oroszok által támogatott szeparatisták ellen – éppen ez válthatta ki azt, hogy a lázadók a kézi légvédelmi rakéták mellett komolyabb eszközöket is beszereztek, köztük a BUK rendszert.

Annál rosszabb a tényeknek – gondolták az oroszok, és ismerve az újságírók Wikipedia-függőségét, gyorsan nekiláttak feljavítani a Szu-25-ös csúcsmagasságát az angol és az orosz nyelvű Wikipedián is. A hirtelen "képességnövelés" hatására a vadászbombázó legnagyobb repülési magassága 10 ezer méterre nőtt, és így már nem tűnne akkora képtelenségnek az orosz kormányzat legújabb hárítása.

A szerkesztéseket különféle kormányközeli intézetek címéről követték el, csekély sikerrel, mert a moderátorok hamar rájöttek, honnan fúj a szél."

hvg.hu/tudomany/20140722_Megint_a_Wikiben_matatott_az_orosz_korman

Egyre hülyébbek, egyre kétségbe esettebbek és egyre több baromságot művelnek.
@nincs_itt: A gyógyszöveg az a bankjegyek lecserélésénél, hogy megbízható technológiával előállított bankjegyeket kell nyomni, mert egyre több a pénzhamisítás.
A kérdés az, hogy ennek leple alatt nem a pénzkínálat bővítését célozzák-e meg.
Ez elfogadható lépés, ha egy olyan ország lépi meg, ahol ennek van fedezete.
Van más oka is. pl. az USA meglépte a pénzkínálat növelését azzal az elgondolással, hogy a kibocsájtás által megnő a kereslet, a fogyasztás, amely felhúzza a termelést, ezáltal a munkanélküliségre is kedvezően hat.
Úgy néz ki, hogy az USA-nak bejött ez a húzása, tavaly novemberben a FED már megkezdte a bankjegyek bevonását.
Persze, ennek van infláció gerjesztő hatása, nálunk most viszont olyan alacsony, hogy elbírna egy ilyen húzást, ha az mértéktartó.
A környékbeli országokban is hülyének néznek valamiért bennünket...

"A budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak emlékére készített emlékmű felállításáról cikkezett a Hospodárské Noviny című cseh és a Rzeczpospolita című lengyel újság.

Az éj leple alatt általában olyan cselekedeteket szoktak véghez vinni, amelyeket később a rendőrség azért vizsgál ki, mert nem lett volna szabad megtörténniük – írja a német megszállás áldozatai emlékművének budapesti felállításáról a Hospodárské Noviny című cseh politikai és gazdasági napilap hétfőn.

"Ha azonban az éj leple alatt, ráadásul rendőri felügyelettel, kell szobrot állítani az elesett hősöknek, az azt jelzi, hogy az egész társadalommal van valami baj" – mutat rá a Módosított történelem című, fényképpel illusztrált rövid jegyzetében a napilap.

Az újság szerint a budapesti allegória "kissé megfeledkezett" arról, hogy a Magyar Királyság 1940-ben Németország oldalán lépett be a második világháborúba, illetve hogy az ottani zsidók majdnem félmillióját halálba küldték. Az emlékművek a kor emlékei, arról vallanak, milyenek vagyunk, s hogyan akarjuk láttatni magunkat a jövőben. Érthető, hogy a magyarok többsége csak a náci agresszió ártatlan áldozataként szeretné láttatni magát."
hvg.hu/itthon/20140721_Az_egesz_tarsadalommal_van_valami_baj__k
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): hagyni kéne az embereket békében élni, és halni, és nem emlékműveket csinálni. én ebben hiszek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): multkor megkostoltam a kola-weißbier kevereket Löschzwergebol, nem rossz! Ma csak Weltenburger Ur Hell, aaaa, csorosodunk
@nincs_itt:
A Weltenburger-t kóstolgattam, nem rossz, de annyi jobb van... :D
A rosenheimi saját sörüket már próbáltad? Szerintem az finomabb.
@Mariann19: en meg csak az inflacio gerjeszto hatadara mertem gondolni, mert az az allam beveteleit noveli, a gazdasag csak akkor elenkitheto, ha van es mukodik, nincs penz. A kocsog eju sem kuldi, a zadossag az egekben... amugy is Mo.-on magas a kp.
hanyad, fekete gazdasag.
Szerintem meg durva nagy a baj!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azt ismered:
Ket dzsobbikos ugykezel a parlamenti toilette pissoirjanal. Az egyik atsandit, majd megkerdezi:
-Nemzettestver is izraelita?
- A, dehogy! Ez termeszetes kopas! Szerenykedik a masik.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): rosenheimit meg nem, de keresek! Nem jobbak, de masok! Meg a helyiekkel sem teljesen ismerkedtem meg
@nincs_itt:
Mocsok lógós vagy! Én már elvittem az üvegeket is a szelektívbe! :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"milyen rend? Az egyik lopós veder, lecserélve egy másik lopós cseberre?"

A rendet a balos/ellenzeki ertelmezes alapjan nyilvan idezojelbe kellett volna tenni.
Ugyanakkor eppen ezert (is) volt fontos, hogy aztan megtudjak az emberek mindenfele, hogy ez a Sesztak sem jobb a Deakne vasznanal.

"ugyan már, színtiszta hatalmi libikóka, csak hogy ne legyen túl erős senki, aki a Vezényló teljhatalmára veszélyes lehetne, se politikailag, se gazdaságilag. "

Ezzel szemben en, epp azt mondom, hogy ezek a fejlemenyek aligha erintik jelentosen a part koruli ugyeket, vagyis, hogy ki is uralja azt a partot. Merthogy szerintem nem Orban.

Masreszt, valahol azt olvastam, hogy mintha Lazar tendalna Simicska fele. Lehet, hogy ez csak egy blog volt, es a szerzo is csak fantzaialt, es okoskodott. Es nem is lelem az helyet, vagyis ezt nem mondom tutira.
@avanivi:
Ugyan, folyamatosan győzünk tanulni! :)
A területi sajátosságok meg különösen fontosak.
Ezek az itteni lábmosóvizek gyalázatosak...
@Penivaldes:
Nono cica!
Te meg sertésteszteléssel foglalkozol!
@Penivaldes: dehogy! ezek masszív alkeszok, még fogat is sörrel mosnak:)))
@Mariann19:

"A belföldi kötvényeket kinek akarják eladni?
A muzsikoknak? Az oligarcháik nem valószínű, hogy belföldön fektetnek be. Ők ismerik a dörgést a pénzpiacokon, jobban, mint Putyin. "

Ezt nyilvan ok is jol tudjak.

De azt is, hogy konnyen kieshetnek a pikszisbol, es akkor meg borton is lehet a vege.

Tan epp ide linkelte valaki nem oly regen a videot, amin Putyin Deripaskat csukloztatja, pedig azert o sem kis jatekos...

www.youtube.com/watch?v=VjrlTMvirVo
@Penivaldes: húgi, szőkülsz! mamá ez vot a második hülye kérdésed:))
Egy újabb pofátlan, ordas sudriparaszt megélhetési ribanc... izé jobbikos... izé, lelkes volt komcsi seggnyaló...

"A külügyi szóvivő az RTL kérdésére nem tudta megmondani, hogy beszél-e olaszul a leendő olasz nagykövet. Mondjuk itt megint lehet, hogy az van, hogy a gonosz, külföldi kézben lévő, nemzetrontó tévécsatorna irreális elvárásokat fogalmaz meg, mert

a, Miért pont olaszul kellene tudnia az Olaszországba küldött magyar nagykövetnek?
b, Miért pont a külügyi szóvivőnek kellene tudnia, hogy egy leendő magyar nagykövet beszéli-e az ország nyelvét, ahová küldik?
Az aljas RTL nem szégyelli az Antall-kormány ENSZ nagykövetét kérdezni arról, hogy szokás-e olyan nagykövetet küldeni Olaszországba, aki nem beszél olaszul. Az összeesküvő válasza:

nem szokás.
Persze Szentmihályi kinevezése nem a nyelvtudásról szól, a külügyi szóvivő azt magyarázza, hogy neki Olaszországban főleg kultúrdiplomáciai feladatai lesznek.

“Olyan ember, aki nem csak benne tartja Magyarországot a kulturális vérkeringésben, hanem új területeket is tud nyitni.”
Ehhez meg gondolom kifejezett hátrány lenne a nyelvtudás.

Kultúrában viszont erős Szentmihályi, aki a rendszerváltás előtt írta

Nyers fohász a kommunizmushoz
című versét. Úgy kezdődik, hogy

“Hol késel, kommunizmus, boldogságom, tiszta szerelmem? Boldogságunk, tiszta szerelmünk. A bőség kosara! A jognak asztala! A szellem napvilága!”"
444.hu/2014/07/22/a-lelkes-kommunistabol-lett-lelkes-szelsojobbos-leedno-nagykovetet-szivatja-az-rtl-hirado/
@taga20: egy spanyol nőhöz képest szöszi vagyok:)
@Penivaldes:
Hát a kolbászba való haverod, akivel tegnap itten enyelegni méltóztattál...

@taga20:
Ja, bár nem azzal, amit TE hoztál! Kamugép...
@Penivaldes:
Ja, ilyen hülye ötlettel áll elő ez a mocsokinteri...izés multiliberó akármi, hogy egy magyar nagykövet beszélje a fogadó ország nyelvét?
Komolyan... adót már befizették??? Magyarul...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem enyelegtem, hanem nektek segítettem. ma nem volt itt röfi. és ezt nekem köszönhetitek:)
meg irigy vagy a sikeremre, mert te nem tudod meghódítani őket:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): neked az a legnagyobb bajod, hogy ortodox vagy! a pinát szereted férfi létedre, emész melózni hétköznap, sört iszol( jó eszt kicsit túlzásba viszed:)) és elvárod, hogy egy olasz nagykövet tudjon olaszul:)))
Vannak nálunk "boldogabb nemzetek", ahol egész mással foglalkoznak...

"Felvette a tagjai közé a Nemzetközi Szörfszövetség a nemrég alakult Afganisztáni Hullámlovasok Szövetségét. Talán nem is kell mondanom, hogy felmerül egy-két kérdés.

„Társaink közül annyian szóródtak szét a világban, most végre van egy hely, ahol összejöhetünk, és találkozhatunk a szörfözés révén” – mondta a maroknyi afgán szörfös nevében Afridun Amu, a 2012-ben alakult Wave Riders Association of Afghanistan (Afganisztáni Hullámlovasok Szövetsége) elnöke annak kapcsán, hogy a szervezetet 82. tagjaként idén márciusban felvette a Nemzetközi Szörfszövetség. A szokatlan szervezet meglepően jól összerakott honlapocskával bír, ahol tételesen felsorolják az előttük tornyosuló feladatokat:

csatlakozni a Nemzetközi Szörfszövetséghez (×)
megrendezni az afgán nemzeti bajnokságot ( )
részt venni a Nemzetközi Szörfszövetség világbajnokságán ( )
összerakni egy nemzeti ifjúsági válogatottat ( )
találni egy új szörfös helyet és elnevezni „új Kabulnak” ( )
szörfparkot építeni Afganisztánban ( )"

Bazzzz... :))))))
@taga20:
Baszki, a sört is vártam volna "valakitől", aki itt dicsekedett, oszt... :(
Neked semmi dógod? Kuty amióta szabin van, csak mereszted a valagad...
@taga20: meghogy a Boli sok sert iszik! Bevasarolt a csoka 20 uveggel 1 hete oszt csak most fogyott el.
Fogmosas sorrel, hm, mentolosat meg nem ittam!
Ja ultra ortodox az urge, vizen evez! Meg ha jarna rajta
@nincs_itt: dehogy evez, csak imitálja a nappalijában...
@nincs_itt:
Ja, kis ország... az meg már lejárt lemez, rég meglépték már! :)

Amúgy ha Szanyi ettárs megint erre esik, velem is fogadhat:

index.indavideo.hu/video/szanyi_whiskey

Látom, szeret veszíteni...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Szerintem lottóznod kéne..."

Nem szeretem a szerencsejatekokat. Nem panaszkodaskent, de nem is tartom magam szerencses fickonak.

Igy aztan lottot es totot is ha ugy 20-25 eve par darabot kitoltottem, de azota se valt az eletem reszeve.

Hasonlo okbol nem szeretek, meg gyufaban sem, mint tetben, pokerezni. Persze szamit, hogy az adott lapokat hogyan jatszod meg, de azert alapvetoen befolyasolja a dolgot a "lapjaras".

Egy idoben bridzs klubba jartam, mert egyreszt komoly agymunka (es nem, nem jatek), masreszt egy 16-20 fos tarsasag eseten mar (idotol fuggoen) akar 8-10 leosztast le lehet zavarni, es azok alapjan mar lehet rangsorolni a parokat. VAgyis a szerencset tukeppen ki lehet kuszobolni...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): szelektivbe? Backi 1 flaschka 8 cent! A rekesz. 20 uveggel 3,10!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): semmi, max. az asszonnyal szerelmeskedek minden nap:)
de gusztus hússzal újra felpörgök:)))
@simple observer 2.0:
"Masreszt, valahol azt olvastam, hogy mintha Lazar tendalna Simicska fele. Lehet, hogy ez csak egy blog volt, es a szerzo is csak fantzaialt, es okoskodott. Es nem is lelem az helyet, vagyis ezt nem mondom tutira."

Tavaly tavasszal írtam (nem én vagyok az általad idézett), hogy a fidesz csak kifelé látszik egy monolit tömbnek, több gazdasági "erőközpont" nyomul a forrásokért, akik nehezményezik, hogy a s-ny duó kap mindent... a korrektséghez hozzátartozik, hogy az s-ny duó építette ki a fidesz teljes anyagi bázisát (szolnoki csapat), s így "jogosan" őket illeti meg a haszon oroszlánrésze, a többiek csak a "készbe" ülnének be...
@simple observer 2.0: Én nagyon régen pókerezem, nagyon szeretem igazi észjáték, bár apám, aki két lány után végre fiút várt, és jöttem én harmadiknak, megtanított a fájertól a pókerig minden valamire való kártyajátékra, mert azt mondta ,sose tudod, miből fogsz megélni, nem árt ha tudsz kártyázni.Nagy spiler volt az öregem!:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Kűgggyé sok képet nekem,hegyről,vízről,köszi :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Egyre hülyébbek, egyre kétségbe esettebbek és egyre több baromságot művelnek. "

Ez mar ilyen. A magyar vonal se jobb. 18-an kora delutan linkeltem a Huffingtont, mert meg magyar oldal nem irta meg, hogy AIDS-konferenciara utaztak sokan a repulon.

En meg nyilvan cinikusan irtam, hogy meg lesz majd az indok.

A kovetkezo, hogy a ket idiota, cimeres barom, Szaniszlo, meg Drabik mar ezt talaljak fel a birkaknak az EchoTV-n, mint 1000% TUTTI okot, hogy az USA EZERT lo(ve)tte le a gepet...

Ilyenkor sirni szeretnek, de hat tul nagy isten allatkertje, az en konnymirigyeim, meg nem olyan hatalmasak.
@simple observer 2.0:
A említett szerencsétlen aljadékok szájából még a kérdés is hazugság.

Amúgy rodeo papa lebukott!
Olvastátok? :))

"Kitoloncolták Kanadából a magyar embercsempész banda húsz tagját – mondta kedden Hamiltonban Steven Blaney kanadai közbiztonsági miniszter. Összesen 22 embert ítéltek el embercsempészés és más bűncselekmények miatt, ketten közülük egyelőre Kanadában maradtak.

A bűnözők jobb életfeltételeket ígéretek, így csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket. A hamiltoni székhelyű banda tagjai rávették őket, hogy kérjenek menekültstátust, a segélyt pedig elvették tőlük.

"Az emberek ilyen kirívó kihasználása a bevándorlási rendszerünkön belül határozott választ követelt. Kanadában nincs helyük olyanoknak, akik elkövetik az embercsempészés szörnyű és aljas bűncselekményét" – mondta sajtótájékoztatóján a kanadai miniszter.

Blaney modern rabszolgatartásnak nevezte az embercsempészést, amely fenyegetést jelent a közbiztonságra és a bevándorlási rendszerre. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bevándorlók túlnyomó többsége törvénytisztelő, és pozitívan járul hozzá az ország fejlődéséhez.

A kanadai szövetségi rendőrség 2010-ben fogta le a Dömötör-Kolompár banda tagjait, akik valamennyien rokoni kapcsolatban állnak egymással. Azután buktak le, hogy egyik áldozatuknak sikerült megszöknie a fogságból, és feljelentette őket.

A bűnszervezet vezetőjét, idősebb Dömötör Ferencet 2012 májusában 9 évi szabadságvesztésre ítélték. A csoport 20 tagját 2012 májusa és 2014 májusa között toloncolták ki Kanadából."
hvg.hu/vilag/20140722_magyar_embercsempeszek_kitoloncol
@avanivi:
Egy gmail-es cím és megosztom feléd a leválogatott 360 képet... :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"2 milliárd ellenérv... "

Jogos, de az en formam mar csak olyan, hogy meg egy melletelitalalat se jonne ossze.
Bar az inkabb jobb is, mert akkor igazan karmolnam magam... :)
@Penivaldes: nem! én leszek a tűzijáték:))
@simple observer 2.0:
megobszervbálnád teljesen szimplán azt, hogy a másik malákj gép ügye most miért pihen?
az ugye nem ritypiritty alsóukrajna fölöttről sietett lefelé és nem is szárazra hanem nedvesbe és még a narancssárga fekete dobozaik fingja sincs meg annyi AIDS konferencia a világon nincs hogy emiatt...de akkor ki csinálta a másodikat, hogy az eslőrőllehessen hallgatni 4500 méter mélyen?

brühüyyy

csak szimple kérdés meg ob szer válás?
@simple observer 2.0:
Ugyan ez a helyzet nálam is... :)
Évente kb. egyszer veszek lottót.
@nincs_itt: meg a sört is vizezi:)) valami kolával. vagy az te voltál?:))
@évásanyó: Jól vagyunk, bár ma is esett délután az eső. Nagy kánikula a héten már nem lesz, de 29-30 fokra van még esély. A helyik szerint évtizedek óta nem esett ennyi eső nyáron.
Fürdésre, ahogy ma is, szerencsére lesz még alkalom. :)
@taga20: visekeggye te vodka gyilkos!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
melyiket?

nambőrvan?
nambőrtú?
nambőrszrí?

kackac

brühüyyy
Ezt a cikket most találtam. :)

13 hihetetlen, megdöbbentő tény a magyarokról

5. Tökéletes a humorunk.

Az egyik legviccesebb nemzet vagyunk, pont. Vannak más tréfás népek is ez tény, a mi humorunk viszont talán Hofi óta genetikailag kódolt, és a nyomorunkban is abszolút elsődleges. A mi humorunk nem egy sémára épül, hanem komplex, intelligens, és az összes nemzet humorával kompatibilis legalábbis befelé. Mi értünk minden viccet és a poénjaink nem egy előre kiokoskodható módon születnek meg, hanem váratlanul, ezerféle módon és nincs előre kiszámított alapelve, hozzáállása. Minden viccre fogékonyak vagyunk a Sas kabarétól a szívatásokon át, Gallán, Woody Allenen keresztül a Dumaszínházig. Nekünk mindegy, megértjük az összeset és örülünk neki. Roppant jó fejek vagyunk!

elgondolkodtato.com/13-hihetetlen-megdobbento-teny-magyarokrol/
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
te még nem láttad a CNN-t amint megfejtette a halhatatlanság titkát is meg a fáraó fingját is azonosította a pirammis melletti budiban?

teljesen szavahihető és a forrásaik mint a fos

azt mondanak amit mondanak nekik, hogy elemezzék ki ezt még a foxnews-ra rákocsizhatnál akkó' lenne igazán zamatos azok már asztatatatatat is tuggyák milyen bugyiban volt a rakéta pi,lótája meg a malájnak mlyen szakálla volt mikor bekanyarodott

teljesen megbízható

méég mindíg nyomozzák ki robbantotta fel a Benházi nagykövetségüket követestől és hülyeséggel együtt
nem találják pedig ott tövig benn vannak és nincsenek is már szakadárok mert elszakadtak és most nekik lopnak

brühüyyy
van még más piroska és a farkas vagy a télapó és a héttörpike zölden hamupipőke esetleg a vasorrú bába?

brühüyyy
@Penivaldes: Szerencsére ma is volt alkalom fürdeni, amikor hét ágra sütött a nap, csak délután volt egy kis eső. :) Az ittenieknek az a furcsa, hogy már 2-3 hete sokszor esik az eső. Általában arra emlékeznek, hogy június-július-augusztus végig napos szokott lenni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, dagálykor vigyázz, nehogy elvigye a víz a bibliádat:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a magyar nemzetgazdaságot kihagytad, az még a világ vicce azon meg csak a magyaroknak nincs humoruk

brühüyyy

meg atyúknak álcázott sasmadarak amelyek leesnek a hintáról hogy lefossák a gábriel arkangyalnak nevezett melgfiú búbiját aki ott balettozik lepedőben nyílvánosan

brühüyyy
@taga20: OK majd figyelek, bár nem sokat változik a víz, kb. csak fél métert. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a sok esőtől jobb lesz a pulykatermés, gyorsabban rügyezik és szárba is szökken

az adria még kék vagy már lila?

brühüyyy
@rodeo36: Igazad van, azt még belerakhatták volna a listába. A humorunk viszont tényleg jó. Nem hiszem, hogy bármelyik kanadai versenyezhetne veled. :)
@taga20: a wiki is buzi állandóan megdugják

brühüyyy

m
ár a wiktornak sem lehet hinni

brühüyy

van más hír?
sebastien lett az 5. vagy 15. nem is emléxem ott volt az biztos futottak még
@Penivaldes: ha lehetne, inkább egy másik bibliát! a kámaszútrát:))
@rodeo36: "az adria még kék vagy már lila?"

Ha süt a nap akkor szép kék. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a legnagyobb canada-i vicc a Tim Hortons

brühüyyy

meg a canadai kávé
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): belebőgtél a zéjbe attól kong óóóóóóóóóóóóóóóóó

brühüyyy
@rodeo36: mégis milyen jól megélnek belőle a tulajok. :)
@rodeo36: 4. lett,öreg rozmár!:)) de ahogy te szoktad mondani, ha nem a kedvenced nyer(lásd mexikó), a kurva merci csal! mercimaffia:))
@Penivaldes: érd, futrinka utca négy, födcint három:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

ezeket az adatokat kizárólag az tudhassa, aki kilőtte a vadászgépnnek álcázott rakéta csúzlit

beeeeeeeeeeeeeee lebőgtél

van még más?

brühüyyy
Nincs kétségem afellől, hogy majd megoldják valahogy - lopni nagyobn tudnak élen Lázárral.
Vérükben van a lopás.
Valaki feltehetné a kérdést, hogy miért pont 1037 hektár a határ... az olyan szép kerek.
----
Egyébként hogy mennyire nincsenek ezek már maguknál - olvasom, hogy Széles Gábor NER-társ miniszteri biztost vagy mi a rossebet akar ahelyett, hogy venne vagy építene egy másik repülőteret. Jó lehet drágább, de emlékeim szerint alapvetően így szokás megoldani a dolgokat ha valamire égető szükségünk van.
Teljesen betegek ezek már...
@taga20:
a 4.-től kezdve jegyzik a futottak még kategóriát

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ugyanolyan, mint a magyar turul csak a turul rágósabb

brühüyyy
@taga20:

te nem láttad a @boli-t, elsűlllyedt a térdig érő mosoni dunán? vagy fennakadt egy uszadékfán? esetleg a sörösüvegek elgurultak és most azokat búvárkoggya ki a vízből?

kicsi csalás nem csalás

a F1 marad a flúgos futam tegnap láttam egy motocross-t nem emléxem honan sokat repűltek és nagyon porzott

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olyan országban, ahol a Maple Syrup-ot cimeres palackban árúlják ott bármimegtörténhet

és van rootbeer is azzal meg legyeket lehet fogni két csepp az asztalon és azon a héten már nincs több légy csak ezeket amelyek beleragadtak kell kisöpörni

brühüyyy
@rodeo36: nem hiszem, szerintem a putyinéknak segít elsikálni a nyomokat, jó rubelért:))
mocskos tróger orosz hóhér putyin és bandája. remélem a következő gépen rajta lesz ő is meg a családja, amikor kimdzsonunnal sétarepülőznek a 44.-es észak-koreai munkatábor felett!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem úgy vot, hogy eköszöntél? vagy csúszik a program a ruszkikkal, ezé még maradtál?
gábris, mé jó neked ez? én leszarnék mindent és mindenkit, ha a farkam az adriába lóghatna:)) erre te???
@taga20:

nambőrvan: Ukrajna szuterén állam?
nambőrtú: Ukrajnában történt az akármi
nambőrszrí: az Ukrán államvezetés nem ura a saját szuterén államának a NATO segítségével sem?
nambőrfór: ez már a második maláj gép ami lezuhant, lesz még másik is valahol a kisalföld fölött amit a gatyások csúzliznak le? miért pont maláj gép? nem volt másik kéznél, vagy van szerződésük a malájokkal gépzuhanásra?

brühüyyy

nambőrfájv: a putyin lőtte le saját kezüleg? vagy valaki segített neki? az ukránok ártatlanok?

megannyi kérdés amire nem tucc válaszolni de közben habzol

miért dróznozzák pakisztánt? miért szállták meg afganisztánt, miért vannak amerikai csapatok németországban...csak nem ellenség?
@rodeo36:
1. igen, csak orosz segédlettel egy darab ki van szakítva, egy rész meg tele van hordva orosz fegyverrel és arra boklászó, turistának láccó tárgyal(és nem fényképező van a vállukon, hanem kalasnyikov)
2. ott, ahol az előbb körülírt turisták vezényelnek
3.éppen azon igyekszik, csak pl. az olyan arcok, mint te vagy gábris kicsi belepucsítanak a képbe
a többi hülyeség, arra nem válaszolok:)))
@rodeo36: ilyenkor "szuterén"???
amikor az orosz betolakodókat kergetik, akkor meg agresszor???
@Sir Bates dö Hól:

Pontosan igy gondolom en is.
Ugyanakkor a rendszer kiepitesenek dicsosegen tul Simicska(ek) mellett szol a joval korabban kezdessel egyutt felgyult vagyonka is.
@punkfrog:
milyen oroszok és hol agresszorozták meg a szuterén ukrajnát?

tudtommal ukrán belügyek vannak sokforradalommal majdan vagy lesz vagy volt és sok halott de mind szuerániában aszuterén határokon belül?

brühüyyy

az amerikai nagykövetség kijevben egy harci csomópont és fegyverraktár vagy diplomáciai képviselet
Ifjú focistáink kitettek magukért, Mo.-Portugália 1-6. Gratulálunk ifj. Mészőly.
@taga20:

akkó' egyáltalán nem válaszoltá'
beeeeeeeeeeee lebőgtél

brühüyyy
@simple observer 2.0:
Milyen érdekesen változnak a viszonyok Putyin és az oligarchái között.
Az ukrajnai események előtt kapták az állami megrendeléseket közbeszerzések nélkül, lásd a szocsi téli olimpiát.
Most, hogy jönnek orrba-szájba a szankciók, féltik az üzleteiket.
Nem vagyok biztos abban, hogy Putyin jelenlegi politikája mellett tartósan tudja uralni a helyzetét, amely nemcsak az oligarchákat veszélyezteti, hanem az egész Oroszországot.
Így kérdéses, hogy ki is fog börtönben ülni.
@rodeo36:

A Pancsóban megint vízilabda mérkőzést játszottak, foci helyett.
@rodeo36: jézusom műhold!!!!!
nahát!pont ott volt.aztaqrva!
szerencsére az oroszoknak nincsenek műholdjaik!
a hírforrás meg teljesen objektív.:))))
@taga20:
neked is az lett a szokásod, hogy iderittyentesz valami lófaszt és arra azt mondod, hogy az a valóság, mert "csak" te mondtad...és a többiek bármilyen érve le is van szarva

ez nem vita
ez lófasz

igyá sört kommentelés helyett de főleg hülyeségektől mentesíthetnél

brühüyyy
@Penivaldes: na megyek alukálni, me holnap meló, meg mingyá jön rodeo és előadja a tézis- antitézis-szintézis szentháromságát:)))
én is hallgatom az eső dialektikáját, még egy kicsit.
több idegen szót nem ismerek:)))
szép éjt mindenkinek!
@punkfrog:

a műhold adatait nyilvánosságra kell hozni, az a fair play? az a kis 14 km eltérés meg elhanyagolható? szerinted? vagy másképpen nem érte volna el a rakéta ami felűlről is jöhetett

brühüyyy

ha már konteo legyen kemény
@tristen2005:
akkor még lehetnek világbajnokok is? vagy focistákkal vizilabdáztak?

naccerű lehetett és őszencsége is ott guggolt szotyolva?

naccerű élmény lehetettt

brühüyyy
@nincs_itt:
Szerintem jól gondoltad az infláció gerjesztését mint következményt. Az nem is rossz rövid távon az országnak. Magasabb fogyasztás és árak = több adó.
Ez a játék azonban csak olyan országokban oldható meg, ahol fenntartható, sőt növekvő gazdaság van, amely a visszavonulás hátrányait
egalizálni tudja. Az USA képes volt erre.
"Nagyon nagy a baj."
A kormány is ezzel számol, látva 2017-ig szóló terveit.A grafikon évente lejt 2017-ig több mutatónál. Legalább maguknak nem hazudnak.
@Mariann19:
ennek a vektornak van eredője?

ugye

na akkor miért csodálkozol

ez volt a cél semmi más néhány ember halála mellékes, belefér

brühüyyy

de ezt a többieknek ne mondd meg, jó?
@rodeo36: ha már konteo, akkor legyen szaniszló!:)))
a lenagyobb király!
@rodeo36:

A focisták, valami nagyon nincs rendbe azzal a stadionnyal, állandoan beázik esőben!
De már kitalálták, mit rendeznek benne!:)

csattogoslepke.tumblr.com/post/92559684747
@Mariann19:
megérne egy misét egy részletekbe menő elemzés az ottani infláció pozitív hatásainak kapcsán

sok sok meglepetés gyünne ki

brühüyyy
@tristen2005:
kibaszott jó

ez a csattogós az valami blog vagy valaki örömködik, kurvajól

brühüyyy
@punkfrog:
akkó most honnan gyütt a delej ami lecsapta a lepkét?

brühüyyy

collateral damage
@rodeo36: ha tudnám....már nem élnék!
@évásanyó:

"Én nagyon régen pókerezem"

Nem fenyezni akartam magam, merthogy azota ez mar amugy is a mult. De attol meg erdekesnek talalom a sportot.

Akkoriban keveset foglalkoztam a dologgal, es ha volt szabadidom akkor inkabb fociztam, vagy valami hasonlot csinaltam.

A klubban orszagos szinten is szep eredmenyeket elero jatekosok voltak/vannak.
Mar magaba a jatekba beleszokni sem volt konnyu.
De nem egyszer fordult elo, hogy mig en eppen felvevokent a strategiat, a tobbiek licitjet gondoltam vegig, addig ok 2-3 hettel korabbi leosztasokat elemeztek ki emlekezetbol. Majd pedig, ha eppen nem hibaztam a jatekban, akkor neha 5-6 lehivas utan mar csak nekem jatszottuk vegig a partit, mert addigra mar mindannyian, kiveve persze engem, tudtak kinek mije van, es mi lesz a parti vege (ha a vegen sem bakizom valami orbitalisat).

Vegul be kellett latnom, hogy ez egyszeruen nem volt nekem valo. Csodalatos sport, de nem nekem valo.
Az agyam nem a jatekhoz megfeleloen mukodott/mukodik. Talan egyszer, de elegge eselytelennek latom a dolgot a jovore nezvest.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Amúgy rodeo papa lebukott! "

Remek talalat! :DDD

Az egyik fedoneve rodeo volt? Vagy honnan tudhato, ez ilyen biztosan?

Mostansag meg mintha korhazat emlegetett volna, nem kitoloncolast...
@rodeo36:
Szia Rodi!
Nem mondom meg senkinek, ez a mi titkunk marad.
Én már lassan csak a hazai inflációval vagyok kénytelen törődni, mert ha így haladunk, megyek a tajgába.
Meg egy kis segélyért Putyinhoz.
@rodeo36:

Nézegesd unalmadba, kurva jó!

csattogoslepke.tumblr.com
Jó éjszakát mindenkinek!
@rodeo36:

Kovettem en azt is. Bar ketsegtelen, manapsag arrol nagy(obb) csend van. Az utolso hir, amit olvastam, az valami olyasmi volt, hogy valakik korabban alaposan elszamoltak a repulesi palyat. Legutobb mar azt irtak, hogy nem volt hirtelen emelkedes es sullyedes annak a gepnek a palyajan, hanem egyenesen magassag szint valtozas nelkul repult. Aztan valoszinuleg elfogyott a nafta.

Inkabb azt kovettem az oldalan, ahogy Amelia Earhart korberepulte a foldet.

Amugy sajnalom, hogy az elevenedbe talaltam, de Szaniszlo valoban a hazai stand up comedy egyik kiemelkedo allocsillaga. Mar nem igen lehet ujsagirokent komolyan venni.

Ha pedig lattad a Dallas Buyers Club cimu filmet, akkor az alapjan jol sejtheto, hogy nincs az USA-nak arra szuksege, hogy igy szabalyozza az AIDS-el kapcsolatos gyogyszerpiacot...
@simple observer 2.0: Nos, ez a versenypóker, én 4-5-ször indultam versenyen, legjobb eredményem egy 5-ik hely volt.Szórkázásból van egy kedves baráti pókertársaságom, hetente dugjuk össze, amink van, vérre megy itt is a játék, de aki megszokta a pókergondolkodást, annak ez természetes.Én is emlékszem emlékezetes játszmákra, leosztásokra.on-line is szoktam, az egészen más, de összegyüjtögettem egy pár eurót és dollárt azon is:))
@rodeo36:

"a sok esőtől jobb lesz a pulykatermés, gyorsabban rügyezik és szárba is szökken"

Tartja a nepi megfigyeles.. ;)
@simple observer 2.0: az AIDS esetében ma leginkább a rejtettsége okoz igazi gondot.
@Mariann19:

"Így kérdéses, hogy ki is fog börtönben ülni. "

Ugyan! Az oroszok is akar a magyarok szeretik a caratyuskat. (Mi persze Kadar apankat sirjuk vissza.)

www.themoscowtimes.com/news/article/putin-s-approval-rating-highest-in-years-u-s-gallup-poll-finds/503766.html

Valoszinuleg mashol olvastam, de rakeresve ezt dobta elsonek...
@tristen2005:

"A Pancsóban megint vízilabda mérkőzést játszottak, foci helyett. "

Mi lesz itt, ha meg a zsidok is elkenik a fijjuk szajat?! ...
@tristen2005:

Mar majdnem azt irtam, hogy a sok akademikus szajat... ;)
@simple observer 2.0:
majdnem semmilyen filmet nem nézek, az amerikai egészségügy arra épűl, hogy lopjunk többet ma mint tegnap...és csináljunk sok beteget és vizsgáljunk meg mindenkit ha kell ha nem

szaniszló nem mond nekem semmit se komédiásként sem zsurnalisztaként...

nekem két maláj gép ugyanabban az évben sok

brühüyyy
@Mariann19:

"Legalább maguknak nem hazudnak. "

Maguknak remelhetoleg nem, de ez a kulvilagnak szolo feltupirozott anyag volt.

Milyenek lehetnek a szamok a valos prognozisokban?
Mert azert remelem legalabb, ha titkoljak is boszen, azert csak csinalnak realis kalkulaciokat is..

Amugy ez az egyik kedvenc grafikonom.
www.tradingeconomics.com/hungary/employed-persons

Ha 2010-tol kezded egeszen csodalatos iskola peldaja, hogyan trukkolnek az adatokkal...

Mikozben magukat komolyan vevo szervezetek ezt kepesek kulonoseb hahota nelkul meg le is publikalni:
epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-03062014-BP/EN/3-03062014-BP-EN.PDF

Az elso oldalon kiemelve, Mo jobban teljesit...
@évásanyó:

Irigyellek, mert ez egy csodalatos dolog...
@Penivaldes: Ennyire nem ismerem a temat, bar minap mintha valami komoly terjedesrol olvastam volna. VIII ker. vagy valami mas magyar hely urugyen...
@rodeo36:
Na meg lefekves elott egy utolsot. ;)

A filmet eppen azert ajanlottam, mert eppen ez a vegkicsengese. Bar nem ennyire durvan. VAgysi hogy hogyan trukkol az USA a hatoanyagokkal, az engedelyeztetessel, es hogyan vegzaltak a mas anyagokkal (viszonylag) sikeresen probalkozo fohost...

A filmet erdemes megnezni, bar en nem adnek ra 8-ast, mint az imdb-n az atlag.

2 malaj gep valoban sok, de most meg eppen Sziria felett repkedtetik ezt a jaratot. Az sem egy eletbiztositas..

A tovabbiakban jo ejt!
@rodeo36: májsztró, nem az kérdés, hogy delej honnan gyütt, hanem melyik LEPKÉT?
vannak érdekes elgondolások ez ügyben.
de írtam is neked!
@Penivaldes: hogy rohan az idő! megint eltelt 1 év?
@rodeo36: Inkabb csak mas a filozofiaja. Mo-n bezsebelik toled a jaradek, amiert cserebe nem latnak el, vagy perkalhatsz a dokinak, hogy meg halalod elott radnezzen. Itt meg, amig nem fizetsz addig rad sem neznek. Lehet valasztani melyik a jobb.
@simple observer 2.0: Nem a gyakorisága a problémás, hanem hogy ma már eljutott oda a tudomány, hogy ha szeded a gyógyszereket, akkor egy normál, elfogadható életet élhetsz. Így viszont a beteg felelősége hogy felelős e másokért, mert attól, hogy nem látszik, még van.
@glinolid: De van "kozkorhaz". Igaz kurvasokat varnod, esetleg meghalsz a varoban, de azert ingyen ellatnak.
@Penivaldes: Az egesz ott kezdodik, hogy egy-egy hatoanyag kifejlesztese 5-6 milliard dollar es 10-15 ev. Ha a termek megkapta a forgalmazasi engedejt, akkor a cegnek van 5 eve, hogy a raforditott osszeget a megfelelo merteku nyereseggel betermelje. Azt ne feledjetek el, hogy a gyogyszeriparban a legnagyobb merteku a nyereseg visszaforgatasa a K+F-be.
Mig 10-20 evvel korabban egy-egy nagyobb ceg evi 2-3 termeket piacra tudott dobni, addig a mai helyzet igen csak siralmas. Ennek is az erdemenye az, hogy 2005-2010 kozott kb. 80.000 gyogyszeripari szakemebert bocsajtottak el a USA-ban. Es persze itt is megtortent a K+F outsourcnigja.
@évásanyó:
"Én nagyon régen pókerezem"

Én meg most tanulom a külkektől... Anno fiam is próbálkozott a tanításommal, de neki nem jött össze. Most az aprónépre oda kell figyelni, mikor játszanak, óhatatlanul is megtanulom alapszinten. Ennél nem is fogok tovább jutni, azt hiszem :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"humorunk viszont talán Hofi óta genetikailag kódolt"

Minden tiszteletem Hofié, mindig imádtam a humorát és mindig is imádni fogom, de a magyar humor nem vele kezdődött. Szerintem vele fejeződött be.
Amúgy meg mit keresel te a gépnél? Dalmáciában, 5 méterre a tengerparttól, családdal együtt, nincs jobb dolgod?
@Penivaldes:
"ma már eljutott oda a tudomány, hogy ha szeded a gyógyszereket, akkor egy normál, elfogadható életet élhetsz. '

Mondd ezt a sógornőmnek, akinek az egyik gyógyszere "mellékhatásként" a máját tette tönkre majdnem visszavonhatatlanul.
Na látom, mindenki alszik, én is szeretnék, de valamiért nem megy...
Megyek és újra megpróbálom, mert rögtön reggel lesz, és az aprónép nem irgalmaz :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Most jött vissza az áram, majd egy óráig áramszünet volt, nem tudtam kommentelni.
Jó éjszakát mindenkinek !Egész holnapig.
@glinolid:
egyik sem jó, valahol az angol és a kanadai rendszer a világelső, basztattya is az amerikai biztosítótársaságokat, hogy nem tudnak rabolni északon is, ha nem tudnád?
egy azaz egy tabletta aspiryn a gyógyszertárban 15 cent, ugyanazért a biztosító a kórházban több mint 15 dollárt számláz, és akkor a gyógyszertárnak is van legalább 25 - 45% profittya adózás után...magam résézről a kutatási kölcségeket és az arról szóló sirámokat komolytalan és pofátlan hazugságnak tartom és erre is van számszaki bizonyítékom

most folyik a vita arról, hogy nem az autógyárak hanem a biztosítók gyilkolják meg az autóipari eladásokat, és ezért van az, hogy a hülye picsa seggrészegen felmászik a Lexus-ával a fára és azonnal ott a helyszinen...és akkor jön a funeral ami meg másik hatalmas rablás, egységesen és kötelezően hamvasztás és a hamvak trágyázásra való használata a megoldás vallásosak egyék meg a halottaikat (gonosz tréfa ez tőlem de közel van a megoldáshoz)

brühüyyy
@nincs_itt:
lepke visszaszállt a rügyre

brühüyyy
@Fabius: "Az 1037 hektár nem véletlen, de nem úgy "nem véletlen".
Az Unió 150 ezer euró támogatás fölött engedi megvágni a támogatásokat, ennyit meg 1037 hektár után lehet kapni. "

Jó, ezt elhiszem. De ugyanakkor az EU nem azt mondja, hogy 1037 hektárnál meg kell vágni a támogatásokat, csak lehetőséget ad rá. Sőt, a határt 1037 jektártól fölelé bárhol meg lehet húzni. De a trafikmutyi, pénztrgépmutyi, földmutyi, szerencsejátékmutyi, takarékszövetkezetmutyi, tankönyvmutyi óta tudjuk, hogy ahol a határt meghúzz az mit is jelent valójában.
@rodeo36: Igen egyik sem jo. Azonban itt ilyen a rendszer es pont a torvenyi szablyozas/ szabalyozattlansag miatt. Az USA-ban nem alapjog az egeszseghez valo jog. A masik a rengetek egeszsegugyi per: a dokinak valamibol fizetnie kell a felelosegbiztositasat, aminek a koltsege beepul az orvosi szamlaba.
Az ellatas koltsege es minosege nagyban fugg, hogy milyen biztositonal es milyen konstrukcioban vagy biztositva. A biztositas osszege minden esetben jovedelem fuggetlen. Elofordulhat az az eset is, hogy kisebb biztositasi osszeget fizetsz es jobb ellatast kapsz, mint Mo-n.

A kutatasi koltsegekrol. Nezd, a Maybach fejlesztesi koltsege 1 millird dollar korul alakult.
En benne elek, latom, hogy mi, mennyibe kerul, milyen infrastruktura kell es mekkora annak a mukodtetesi koltsege. Ezt nem tudod megoldani kozmunkasokkal, hatul a sufniban.
Mar csak az API kifejlesztese/megtalalasa 5-6 ev, rengeteg vegyesz, biologus, analitikus stb. kozos munkaja. Aztan lehet, hogy az elso emberi tesztek utan dobhatod ki a picsaba, mert mondjuk a panciesek 10%-nak szivproblemakat okoz, 1%-nak kipurcan a maja, nehanynak meg kiutesei lesznek hatasara. Es ekkor boldog lehetsz, hogy nem sunnyogjak el az ugyet, inkabb benyelik a vesztesseget.
@glinolid:
nézd, abból éltem egy darabig, hogy azt számoltam ki egy adott ipari termék mennyiből hozható ki úgy az előállítójának, hogy haszna is legyen rajta meg át is vegyék tőle a felhasználók
tudom mik azok a számok amikkel elolehet adni valamit, az egészségügy sem varázslat sem nem csodagyártás, hanem kutatás és megtalálás...olyan betegségekre is ipari méretű kutatásokat hoznak létre amiben csak egyetlen ember szenved kinek fogják eladni ezt a gyógyszert? a beteg -mire kikisérletezik- meghal öregkorában vagy a betegségben tehát megy a lobby-zás azaz olyan egyedeknél is "felfedezik" ezt a betegséget akiknél sohasem lesz azaz valaminek piacot kell teremteni ez a háziorvosok feladata, viszgálni és megtalálni és nem elpusztítani az egyedet a gyógyítás címén, hanem minél hosszabb ideig betegen tartani hogy vagy ő vagy a biztosítója fizessen, az usa-ban sokan sohasem vesznek biztosítást és ha egyszer tényleg betegek akkor vagy megdöglenek vagy kiblendelik a pénzt és vagy meggyógyulnak vagy nem és megy a kuruzslás

szóval ez bonnyolult sok mindent csak azért keresnek mert hátha azt is hallottam csinálnak ragályokat, hogy legyen páciens

brühüyyy

és a gyógyszerek mellékhatása egy kedves LA barátommondta (orvos a felesége) ne szeggyél semmit vagy meggyógyulsz ingyen vagy a gyógyszertől sem és a sok mellékhatást mivel gyógyszerezed, kérdezte
@rodeo36: Egy gyogyszeripari kutatast nem gepipari fejlesztes, de nem is varazslat.

Hat, ha az LA baratod, mondja akkor biztos ugy van.:) Vegul is nem kotelezo orvoshoz jarni es gyogyszereket fogyasztani sem.

Mar csak arra vagyok kivancsi, nem akarlak megserteni, amikor szervizbe viszed a kocsidat, hogy viszonyulsz a motordokihoz? Sarlatansag az is es konteokat gyartasz, vagy fizeted a szamlakat, mint a katonatiszt?
@glinolid:
nagyon jó, hogy megkérdezted, az auto esetén -mivel én nem vagyok olyan akinem ismeri az autóját- megbeszélem, ha kell fél óráig konzultálok a a szerviz tulajdonosával de lagalábbis a műszakvezetővel akit ismerek már régóta vagy ha nem, mert frissen költöztem oda, akkor levizsgáztatom, mondja el mit miért akar megcsinálni, mennyit akar érte számlázni és miért...ebből számára is kedrül, hogy nem vagyok vevő csomagokra meg majd megcsináljuk című kerül amibe kerül játékokra...és akkor kialakul egy viszony, utána már bátrabban hagyom ott a kocsit vagy várom meg és lesem az ablakon át mit is csinálnak valóban és néha bizony begyalogolok és megállok a szerelő mellett aki néha ideges lesz ettől, de akkor bejön a boss és megnyugtatja...és ha abban maradunk elérkezett egy másik autó beszerzésének ideje, akkor bizony érzékeny búcsú és egy autóra karbantartás címén nem szabad évente többet pazarolni, mint 1600 dollárt de nagyon jó ha sokkal kevesebb, amikor ezt a szintet meghaladja, akkor byebye van és másik autó, új vagy használt...nincsenek menyasszony vőlegény viszonyaim használati tárgyakkal, azok produktok és pénnzért vettem és ha már nem éri meg akkor ki kell dobni vagy továbbadni annak akinek még ez is megéri

feasibility study fejben és állandóan ez életem része...véleményem szerint élni sem érdemes bármi áron, tudni kell, mikor van vége és akkor elmenni

brühüyyy
@glinolid:

a gyógyszeripari kutatásnak is gazdaságosnak kell lennie!!! szerintem egy sor ragályos betegséget gyógyszerkutatók hoztak létre, hogy ki lehessen próbálni gyógyszereket kurva drágán, embert sem érdemes megmenteni bármi áron, ha már lejárt, akkor vége. kész elhamvasztani...de bizony az összes kutatást ez a célokság kell vezérelje... ha nem akkor lesz rablás és a biztosítók meg gyógyszergyártók uralkodása és a hülye ember megvesz mindent mert ...
és fizet

amerikában látni a legjobban, nem veszi meg, nem tuggya vagy nem akarja

még 15 évvel ezelőtt amikor a bőrgyógyászom felírt egy receptet elvittem a patikába és a patikus szépen megcsinálta másnapra

ma már ilyet nem lehet mindent gyárban hektóliter számra gyártanak a hatóanyag tartalma nulla közeli, tehát hiába szeded mert "úccsehat" de kibaszott drága...és egészségügyi szakember a háziorvosom aki már 18 éve az, nem mer tanácsokat sem adni mert tilos nekik, a praxisukkal fizetnek, ha elsimerik, hogy egy sor placebo-t árulnak kurva drágán, ezt kanadában azzal lőtték ki, hogy az állam fizet a gyógyszerért annak aki már olyan és az állam viszont számol és nem fizet ha túl van a beteg számlázva, mert szedi és nem gyógyúl meg soha...

nem vagyok kisérleti patkány és sohasem leszek mindíg megkérdezem az orvost -bármelyiket-mit miért és mi lesz az eredménye

az usa-ban nem tudom, hogyan van de ott is lehet ilyen viszonyod a háziorvosoddal (legalább) és a többivel is meg kell tárgyalni mindent

brühüyyy
Ez azt jelenti, hogy a gazdák 10%-nak a kezében van a földek 74%-a.

Mint Dél-Amerikában, baszki. Várom már a brazi...akarom mondani a magyar vircsaftos sorozatokat.
@fehérfarkas:
Ma ütött szöget a fejembe egy ehhez kapcsolódó dolog. Nem ismerem a földalapú támogatások rendszerét, de ez nem úgy van, hogy általánosan jár, nem keretösszeg alapján, tehát amit itt "megspórolnak", azt nem lehet átcsoportosítani máshova, hanem elveszik? Mert azért az elég húzós lenne, ha csak azért EU-milliárdokat vonnának ki a magyar gazdaságból, nehogy már-nem-annyira-haveri-és-emiatt-nemzeti oligarchák zsebében kössenek ki, és őket tovább erősítve maguk alatt vágják a fát!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: magánéletbe vájkáló kérdésem: AIDS-es a hölgy? (ezt természetesen nem kell megválaszolni) mert róluk volt szó, és a hangsúly, nem azon volt, hogy szedd be az összes tablettát, hanem azon, hogy sok a rejtett beteg benne.
@rodeo36: Az itteni orvosnál pont ez történik. 5 millió dokumentum aláíratnak veled, hogy te biztos akarod a kezelést, elmagyarázták neked, csak annyi a különbség, hogy a műtét alatt nem tudsz az orvos mellett alni, hogy rácsapj a kezére, ha azt látod, hogy kontarkodik. A másik pedig a pénztárnál történik, a biztosításod típustól függően egy kezelés díja akar 10-100 -szorosan is magasabb lehet. Vagy fizetsz egy minimális díjat vagy ki kell fizetni a teljes kezelést vagy annak bizonyos %-t.
Itt, a nem-rászorulók ellátása nem állami feladat. Ennek megfelelő a jövedelmek adóztatása is, 2-3% az erre a célra megállapított elvonás mértéke. Ezért kapar itt mindenk, hogy jó nevű céghez kerüljön. Es ezért tragikus ha valaki elveszti az állását, az egész családja ellátatlanul marad, illetve csak az állami és alapítványi egészségügyi intézmények szolgáltatásai lesznek elérhetők szamara.
Az új egészségügyi törvény nem is ezen változtat, hanem a biztositokat veszi ra arra, hogy magánszemélyektől ne tagathassak meg a szerződés kötést . Mivel nem állami feladat sokan alkotmány ellenesnek tartják a jogszabályt, sőt azok is akikkel eddig egyik biztosító sem állt szoba.
@rodeo36: itt inkább hülyebiztos a rendszer. A patikus arra van, hogy kipirciózza a felírt adagot, mert nincs előre csomagolt vényköteles termek. Krémeket és ecsetelőket is szoktak helyben készíteni.
Egy autokráciában ha elfogynak az elvehető javak, akkor az oligarchák egy idő után egymást kezdik felfalni. Úgy látszik, ez előbb bekövetkezik, mint sokan sejtették. Aztán amikor a sérelmek majd elérnek egy kritikus szintet, akkor a politikai rendszer is bukik.
@Penivaldes:

Bocs, ezek szerint valahol elvesztettem a fonalat, én általában a gyógyszerekről beszéltem.
Hajra Lajos! Lassunk mar akcio kozben koma, komolyan adok neked egy pakli mentolos marbit, csak lassam mar vegre, ahogy kezzel kotod csomora orban es lazar beleit :>>>
@taga20: A vezetővé vált, hogy elismerjék vezetőnek, maguk felett, (vagy a vezetetteknek tesz engedményeket (eltűri saját részre történő lopásaikat, vagy maga ad javakat)) erkölcstelen, és káros!
„Ezek a cimborák, ugye nem győzik csodálni, és az új polgárok sülve-főve vele vannak, míg a tisztességesek gyűlölik és bújnak előle.” „Világos, ha van a városban templomi kincs, először azt tékozolja el, és amíg futja az elkótyavetyélésből, addig a népre mérsékeltebb adókat ró!" Platón!
@

vs.hu/kozelet/osszes/orban-elengedte-a-kormanyparti-sajto-kezet-0115?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_media_201501

A VS.hu hozta a hírt, mely szerint Orbán Viktor múlt héten találkozott a kormánypárti média vezetőivel és közölte velük, hogy a kormány és a Fidesz mostantól a közmédiát fogja használni üzenetei közvetítésére. Úgyhogy az említett médiumok ne nagyon számítsanak állami hirdetésre.

Az ügy hátterében minden bizonnyal Orbán Viktor és Simicska Lajos elhidegült viszonya áll: tudjuk, hogy a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet a kormánypárti oligarcha érdekkörébe tartozik. A rejtett hidegháború már eddig is szedte áldozatait: leépítések voltak a Nemzetnél és a Hír TV-nél is. Az pedig sokat elárul a miniszterelnök felfogásáról, hogy a nemsokárahírcsatornával és talán bulvárcsatornával támadó közmédiát konkrétan a kormány és a Fidesz szócsövének tartja. Állampárt, heló.
süti beállítások módosítása