Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.22. 08:20 Fabius

Simicskát tovább szopatják

Címkék: fidesz simicska lajos lázár jános földtámogatás mezort zrt

Lassan tényleg megsajnálom ezt a Luit, miközben elképzelni nem tudom milyen rossz fát tehetett a tűzre. Reklámadó, útfelújítás bírság-adó, most meg elveszik szegénykémtől az agrártámogatások egy jelentős részét is. Lassan Simicska lesz az nemzeti oligarchák ertéelje, akit testre szabott konstrukciókkal szopatnak vidáman erre a célra kiszőrösödött új verőlegények.

simicska szopik2.jpg

Mekkora tülekedés volt nemrég a földbérletekért, nem? Aki élt és mozgott szaporán igyekezett összeszedni annyi családtag-strómant amennyit csak bírt, hogy minél nagyobb lehessen a bérletszeletke, amire a területalapút föl lehet nyalni. A Fidesz összeboxolt a teljesen kiakadt, maffiacsaládozó Ángyánnal és úgy nézett ki, ez lesz a hosszútávú öröm és boldogság aranykulcsa. Pluszbónusz a különösen kivételeseknek - mint Lajos - pályázat nélkül kiosztották azokat a földeket is, amikért nem kellett sorban állni, így lett övé kis túlzással a fél Dunántúl. A Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. és a Mezort Zrt. a leányvállalatokkal együtt egyes számítások szerint 18 ezer hektár fölött rendelkezik, milliárdszámra nyalják föl az agrártámogatásokat, így aztán gondolom lett nagy csodálkozás mikor tegnap Lázár aszonta:

- Lófasz lesz itt 1037 hektáros birtokméret fölött nem támogatás, pofikáim.

Nagyobb lehet most a zöldbárók zavara, mint L. Simon Lászlóé mikor megtudta, neki kéne átadni Orbán hülyeségének szobrát a főváros közepén. Mert nem csak Simicska költözik ezzel a döntéssel tartósan szopórollerre, de Csányi, Nyerges és Leisztinger urak is, hogy csak a felszínt kapargassuk. Tavaly még azt számolgatták, hogy a legfelső 1% vitte el a földtámogatások 37 százalékát, a felső 10%  74 százalékot. Most meg ugye azt kell majd számolgatni, hogy lehet az állami segítséggel létrehozott és rommá nyeretett földoligarcha kasztnak 1037 hektáros birtokméret alá szabdalni a földeket. Meg ugye kérdés az is, hogy minek kellett a koma-sógor-haverságot hülyére nyeretni a helyi gazdákkal szemben, ha aztán jól megszívatjuk őket a következő ciklusban? Olyan késő bánat, eb gondolat szaga van a dolognak.

És ha már az ebeknél tartunk, ugye szokás mondani, hogy a forradalom felfalja gyermekeit. Na, én azt a pillanatot várom, mikor a közelgő fogcsattogtatásra a "gyerek" visszaharap, mert az nem a moslékosdézsáját elhúzó kézbe fog belekapni, nem a magyar nemzetben fog óvatosan elégedetlenkedni, hanem fölmegy torokra. Akkor aztán lesz mit magyarázni, feltéve, ha marad még hozzá elég levegő.

 

361 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr236530999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: mégis milyen jól megélnek belőle a tulajok. :)
@rodeo36: 4. lett,öreg rozmár!:)) de ahogy te szoktad mondani, ha nem a kedvenced nyer(lásd mexikó), a kurva merci csal! mercimaffia:))
@Penivaldes: érd, futrinka utca négy, födcint három:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

ezeket az adatokat kizárólag az tudhassa, aki kilőtte a vadászgépnnek álcázott rakéta csúzlit

beeeeeeeeeeeeeee lebőgtél

van még más?

brühüyyy
Nincs kétségem afellől, hogy majd megoldják valahogy - lopni nagyobn tudnak élen Lázárral.
Vérükben van a lopás.
Valaki feltehetné a kérdést, hogy miért pont 1037 hektár a határ... az olyan szép kerek.
----
Egyébként hogy mennyire nincsenek ezek már maguknál - olvasom, hogy Széles Gábor NER-társ miniszteri biztost vagy mi a rossebet akar ahelyett, hogy venne vagy építene egy másik repülőteret. Jó lehet drágább, de emlékeim szerint alapvetően így szokás megoldani a dolgokat ha valamire égető szükségünk van.
Teljesen betegek ezek már...
@taga20:
a 4.-től kezdve jegyzik a futottak még kategóriát

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ugyanolyan, mint a magyar turul csak a turul rágósabb

brühüyyy
@taga20:

te nem láttad a @boli-t, elsűlllyedt a térdig érő mosoni dunán? vagy fennakadt egy uszadékfán? esetleg a sörösüvegek elgurultak és most azokat búvárkoggya ki a vízből?

kicsi csalás nem csalás

a F1 marad a flúgos futam tegnap láttam egy motocross-t nem emléxem honan sokat repűltek és nagyon porzott

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olyan országban, ahol a Maple Syrup-ot cimeres palackban árúlják ott bármimegtörténhet

és van rootbeer is azzal meg legyeket lehet fogni két csepp az asztalon és azon a héten már nincs több légy csak ezeket amelyek beleragadtak kell kisöpörni

brühüyyy
@rodeo36: nem hiszem, szerintem a putyinéknak segít elsikálni a nyomokat, jó rubelért:))
mocskos tróger orosz hóhér putyin és bandája. remélem a következő gépen rajta lesz ő is meg a családja, amikor kimdzsonunnal sétarepülőznek a 44.-es észak-koreai munkatábor felett!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem úgy vot, hogy eköszöntél? vagy csúszik a program a ruszkikkal, ezé még maradtál?
gábris, mé jó neked ez? én leszarnék mindent és mindenkit, ha a farkam az adriába lóghatna:)) erre te???
@taga20:

nambőrvan: Ukrajna szuterén állam?
nambőrtú: Ukrajnában történt az akármi
nambőrszrí: az Ukrán államvezetés nem ura a saját szuterén államának a NATO segítségével sem?
nambőrfór: ez már a második maláj gép ami lezuhant, lesz még másik is valahol a kisalföld fölött amit a gatyások csúzliznak le? miért pont maláj gép? nem volt másik kéznél, vagy van szerződésük a malájokkal gépzuhanásra?

brühüyyy

nambőrfájv: a putyin lőtte le saját kezüleg? vagy valaki segített neki? az ukránok ártatlanok?

megannyi kérdés amire nem tucc válaszolni de közben habzol

miért dróznozzák pakisztánt? miért szállták meg afganisztánt, miért vannak amerikai csapatok németországban...csak nem ellenség?
@rodeo36:
1. igen, csak orosz segédlettel egy darab ki van szakítva, egy rész meg tele van hordva orosz fegyverrel és arra boklászó, turistának láccó tárgyal(és nem fényképező van a vállukon, hanem kalasnyikov)
2. ott, ahol az előbb körülírt turisták vezényelnek
3.éppen azon igyekszik, csak pl. az olyan arcok, mint te vagy gábris kicsi belepucsítanak a képbe
a többi hülyeség, arra nem válaszolok:)))
@rodeo36: ilyenkor "szuterén"???
amikor az orosz betolakodókat kergetik, akkor meg agresszor???
@Sir Bates dö Hól:

Pontosan igy gondolom en is.
Ugyanakkor a rendszer kiepitesenek dicsosegen tul Simicska(ek) mellett szol a joval korabban kezdessel egyutt felgyult vagyonka is.
@punkfrog:
milyen oroszok és hol agresszorozták meg a szuterén ukrajnát?

tudtommal ukrán belügyek vannak sokforradalommal majdan vagy lesz vagy volt és sok halott de mind szuerániában aszuterén határokon belül?

brühüyyy

az amerikai nagykövetség kijevben egy harci csomópont és fegyverraktár vagy diplomáciai képviselet
Ifjú focistáink kitettek magukért, Mo.-Portugália 1-6. Gratulálunk ifj. Mészőly.
@taga20:

akkó' egyáltalán nem válaszoltá'
beeeeeeeeeeee lebőgtél

brühüyyy
@simple observer 2.0:
Milyen érdekesen változnak a viszonyok Putyin és az oligarchái között.
Az ukrajnai események előtt kapták az állami megrendeléseket közbeszerzések nélkül, lásd a szocsi téli olimpiát.
Most, hogy jönnek orrba-szájba a szankciók, féltik az üzleteiket.
Nem vagyok biztos abban, hogy Putyin jelenlegi politikája mellett tartósan tudja uralni a helyzetét, amely nemcsak az oligarchákat veszélyezteti, hanem az egész Oroszországot.
Így kérdéses, hogy ki is fog börtönben ülni.
@rodeo36:

A Pancsóban megint vízilabda mérkőzést játszottak, foci helyett.
@rodeo36: jézusom műhold!!!!!
nahát!pont ott volt.aztaqrva!
szerencsére az oroszoknak nincsenek műholdjaik!
a hírforrás meg teljesen objektív.:))))
@taga20:
neked is az lett a szokásod, hogy iderittyentesz valami lófaszt és arra azt mondod, hogy az a valóság, mert "csak" te mondtad...és a többiek bármilyen érve le is van szarva

ez nem vita
ez lófasz

igyá sört kommentelés helyett de főleg hülyeségektől mentesíthetnél

brühüyyy
@Penivaldes: na megyek alukálni, me holnap meló, meg mingyá jön rodeo és előadja a tézis- antitézis-szintézis szentháromságát:)))
én is hallgatom az eső dialektikáját, még egy kicsit.
több idegen szót nem ismerek:)))
szép éjt mindenkinek!
@punkfrog:

a műhold adatait nyilvánosságra kell hozni, az a fair play? az a kis 14 km eltérés meg elhanyagolható? szerinted? vagy másképpen nem érte volna el a rakéta ami felűlről is jöhetett

brühüyyy

ha már konteo legyen kemény
@tristen2005:
akkor még lehetnek világbajnokok is? vagy focistákkal vizilabdáztak?

naccerű lehetett és őszencsége is ott guggolt szotyolva?

naccerű élmény lehetettt

brühüyyy
@nincs_itt:
Szerintem jól gondoltad az infláció gerjesztését mint következményt. Az nem is rossz rövid távon az országnak. Magasabb fogyasztás és árak = több adó.
Ez a játék azonban csak olyan országokban oldható meg, ahol fenntartható, sőt növekvő gazdaság van, amely a visszavonulás hátrányait
egalizálni tudja. Az USA képes volt erre.
"Nagyon nagy a baj."
A kormány is ezzel számol, látva 2017-ig szóló terveit.A grafikon évente lejt 2017-ig több mutatónál. Legalább maguknak nem hazudnak.
@Mariann19:
ennek a vektornak van eredője?

ugye

na akkor miért csodálkozol

ez volt a cél semmi más néhány ember halála mellékes, belefér

brühüyyy

de ezt a többieknek ne mondd meg, jó?
@rodeo36: ha már konteo, akkor legyen szaniszló!:)))
a lenagyobb király!
@rodeo36:

A focisták, valami nagyon nincs rendbe azzal a stadionnyal, állandoan beázik esőben!
De már kitalálták, mit rendeznek benne!:)

csattogoslepke.tumblr.com/post/92559684747
@Mariann19:
megérne egy misét egy részletekbe menő elemzés az ottani infláció pozitív hatásainak kapcsán

sok sok meglepetés gyünne ki

brühüyyy
@tristen2005:
kibaszott jó

ez a csattogós az valami blog vagy valaki örömködik, kurvajól

brühüyyy
@punkfrog:
akkó most honnan gyütt a delej ami lecsapta a lepkét?

brühüyyy

collateral damage
@rodeo36: ha tudnám....már nem élnék!
@évásanyó:

"Én nagyon régen pókerezem"

Nem fenyezni akartam magam, merthogy azota ez mar amugy is a mult. De attol meg erdekesnek talalom a sportot.

Akkoriban keveset foglalkoztam a dologgal, es ha volt szabadidom akkor inkabb fociztam, vagy valami hasonlot csinaltam.

A klubban orszagos szinten is szep eredmenyeket elero jatekosok voltak/vannak.
Mar magaba a jatekba beleszokni sem volt konnyu.
De nem egyszer fordult elo, hogy mig en eppen felvevokent a strategiat, a tobbiek licitjet gondoltam vegig, addig ok 2-3 hettel korabbi leosztasokat elemeztek ki emlekezetbol. Majd pedig, ha eppen nem hibaztam a jatekban, akkor neha 5-6 lehivas utan mar csak nekem jatszottuk vegig a partit, mert addigra mar mindannyian, kiveve persze engem, tudtak kinek mije van, es mi lesz a parti vege (ha a vegen sem bakizom valami orbitalisat).

Vegul be kellett latnom, hogy ez egyszeruen nem volt nekem valo. Csodalatos sport, de nem nekem valo.
Az agyam nem a jatekhoz megfeleloen mukodott/mukodik. Talan egyszer, de elegge eselytelennek latom a dolgot a jovore nezvest.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Amúgy rodeo papa lebukott! "

Remek talalat! :DDD

Az egyik fedoneve rodeo volt? Vagy honnan tudhato, ez ilyen biztosan?

Mostansag meg mintha korhazat emlegetett volna, nem kitoloncolast...
@rodeo36:
Szia Rodi!
Nem mondom meg senkinek, ez a mi titkunk marad.
Én már lassan csak a hazai inflációval vagyok kénytelen törődni, mert ha így haladunk, megyek a tajgába.
Meg egy kis segélyért Putyinhoz.
@rodeo36:

Nézegesd unalmadba, kurva jó!

csattogoslepke.tumblr.com
Jó éjszakát mindenkinek!
@rodeo36:

Kovettem en azt is. Bar ketsegtelen, manapsag arrol nagy(obb) csend van. Az utolso hir, amit olvastam, az valami olyasmi volt, hogy valakik korabban alaposan elszamoltak a repulesi palyat. Legutobb mar azt irtak, hogy nem volt hirtelen emelkedes es sullyedes annak a gepnek a palyajan, hanem egyenesen magassag szint valtozas nelkul repult. Aztan valoszinuleg elfogyott a nafta.

Inkabb azt kovettem az oldalan, ahogy Amelia Earhart korberepulte a foldet.

Amugy sajnalom, hogy az elevenedbe talaltam, de Szaniszlo valoban a hazai stand up comedy egyik kiemelkedo allocsillaga. Mar nem igen lehet ujsagirokent komolyan venni.

Ha pedig lattad a Dallas Buyers Club cimu filmet, akkor az alapjan jol sejtheto, hogy nincs az USA-nak arra szuksege, hogy igy szabalyozza az AIDS-el kapcsolatos gyogyszerpiacot...
@simple observer 2.0: Nos, ez a versenypóker, én 4-5-ször indultam versenyen, legjobb eredményem egy 5-ik hely volt.Szórkázásból van egy kedves baráti pókertársaságom, hetente dugjuk össze, amink van, vérre megy itt is a játék, de aki megszokta a pókergondolkodást, annak ez természetes.Én is emlékszem emlékezetes játszmákra, leosztásokra.on-line is szoktam, az egészen más, de összegyüjtögettem egy pár eurót és dollárt azon is:))
@rodeo36:

"a sok esőtől jobb lesz a pulykatermés, gyorsabban rügyezik és szárba is szökken"

Tartja a nepi megfigyeles.. ;)
@simple observer 2.0: az AIDS esetében ma leginkább a rejtettsége okoz igazi gondot.
@Mariann19:

"Így kérdéses, hogy ki is fog börtönben ülni. "

Ugyan! Az oroszok is akar a magyarok szeretik a caratyuskat. (Mi persze Kadar apankat sirjuk vissza.)

www.themoscowtimes.com/news/article/putin-s-approval-rating-highest-in-years-u-s-gallup-poll-finds/503766.html

Valoszinuleg mashol olvastam, de rakeresve ezt dobta elsonek...
@tristen2005:

"A Pancsóban megint vízilabda mérkőzést játszottak, foci helyett. "

Mi lesz itt, ha meg a zsidok is elkenik a fijjuk szajat?! ...
@tristen2005:

Mar majdnem azt irtam, hogy a sok akademikus szajat... ;)
@simple observer 2.0:
majdnem semmilyen filmet nem nézek, az amerikai egészségügy arra épűl, hogy lopjunk többet ma mint tegnap...és csináljunk sok beteget és vizsgáljunk meg mindenkit ha kell ha nem

szaniszló nem mond nekem semmit se komédiásként sem zsurnalisztaként...

nekem két maláj gép ugyanabban az évben sok

brühüyyy
@Mariann19:

"Legalább maguknak nem hazudnak. "

Maguknak remelhetoleg nem, de ez a kulvilagnak szolo feltupirozott anyag volt.

Milyenek lehetnek a szamok a valos prognozisokban?
Mert azert remelem legalabb, ha titkoljak is boszen, azert csak csinalnak realis kalkulaciokat is..

Amugy ez az egyik kedvenc grafikonom.
www.tradingeconomics.com/hungary/employed-persons

Ha 2010-tol kezded egeszen csodalatos iskola peldaja, hogyan trukkolnek az adatokkal...

Mikozben magukat komolyan vevo szervezetek ezt kepesek kulonoseb hahota nelkul meg le is publikalni:
epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/3-03062014-BP/EN/3-03062014-BP-EN.PDF

Az elso oldalon kiemelve, Mo jobban teljesit...
@évásanyó:

Irigyellek, mert ez egy csodalatos dolog...
@Penivaldes: Ennyire nem ismerem a temat, bar minap mintha valami komoly terjedesrol olvastam volna. VIII ker. vagy valami mas magyar hely urugyen...
@rodeo36:
Na meg lefekves elott egy utolsot. ;)

A filmet eppen azert ajanlottam, mert eppen ez a vegkicsengese. Bar nem ennyire durvan. VAgysi hogy hogyan trukkol az USA a hatoanyagokkal, az engedelyeztetessel, es hogyan vegzaltak a mas anyagokkal (viszonylag) sikeresen probalkozo fohost...

A filmet erdemes megnezni, bar en nem adnek ra 8-ast, mint az imdb-n az atlag.

2 malaj gep valoban sok, de most meg eppen Sziria felett repkedtetik ezt a jaratot. Az sem egy eletbiztositas..

A tovabbiakban jo ejt!
@rodeo36: májsztró, nem az kérdés, hogy delej honnan gyütt, hanem melyik LEPKÉT?
vannak érdekes elgondolások ez ügyben.
de írtam is neked!
@Penivaldes: hogy rohan az idő! megint eltelt 1 év?
@rodeo36: Inkabb csak mas a filozofiaja. Mo-n bezsebelik toled a jaradek, amiert cserebe nem latnak el, vagy perkalhatsz a dokinak, hogy meg halalod elott radnezzen. Itt meg, amig nem fizetsz addig rad sem neznek. Lehet valasztani melyik a jobb.
@simple observer 2.0: Nem a gyakorisága a problémás, hanem hogy ma már eljutott oda a tudomány, hogy ha szeded a gyógyszereket, akkor egy normál, elfogadható életet élhetsz. Így viszont a beteg felelősége hogy felelős e másokért, mert attól, hogy nem látszik, még van.
@glinolid: De van "kozkorhaz". Igaz kurvasokat varnod, esetleg meghalsz a varoban, de azert ingyen ellatnak.
@Penivaldes: Az egesz ott kezdodik, hogy egy-egy hatoanyag kifejlesztese 5-6 milliard dollar es 10-15 ev. Ha a termek megkapta a forgalmazasi engedejt, akkor a cegnek van 5 eve, hogy a raforditott osszeget a megfelelo merteku nyereseggel betermelje. Azt ne feledjetek el, hogy a gyogyszeriparban a legnagyobb merteku a nyereseg visszaforgatasa a K+F-be.
Mig 10-20 evvel korabban egy-egy nagyobb ceg evi 2-3 termeket piacra tudott dobni, addig a mai helyzet igen csak siralmas. Ennek is az erdemenye az, hogy 2005-2010 kozott kb. 80.000 gyogyszeripari szakemebert bocsajtottak el a USA-ban. Es persze itt is megtortent a K+F outsourcnigja.
@évásanyó:
"Én nagyon régen pókerezem"

Én meg most tanulom a külkektől... Anno fiam is próbálkozott a tanításommal, de neki nem jött össze. Most az aprónépre oda kell figyelni, mikor játszanak, óhatatlanul is megtanulom alapszinten. Ennél nem is fogok tovább jutni, azt hiszem :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"humorunk viszont talán Hofi óta genetikailag kódolt"

Minden tiszteletem Hofié, mindig imádtam a humorát és mindig is imádni fogom, de a magyar humor nem vele kezdődött. Szerintem vele fejeződött be.
Amúgy meg mit keresel te a gépnél? Dalmáciában, 5 méterre a tengerparttól, családdal együtt, nincs jobb dolgod?
@Penivaldes:
"ma már eljutott oda a tudomány, hogy ha szeded a gyógyszereket, akkor egy normál, elfogadható életet élhetsz. '

Mondd ezt a sógornőmnek, akinek az egyik gyógyszere "mellékhatásként" a máját tette tönkre majdnem visszavonhatatlanul.
Na látom, mindenki alszik, én is szeretnék, de valamiért nem megy...
Megyek és újra megpróbálom, mert rögtön reggel lesz, és az aprónép nem irgalmaz :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Most jött vissza az áram, majd egy óráig áramszünet volt, nem tudtam kommentelni.
Jó éjszakát mindenkinek !Egész holnapig.
@glinolid:
egyik sem jó, valahol az angol és a kanadai rendszer a világelső, basztattya is az amerikai biztosítótársaságokat, hogy nem tudnak rabolni északon is, ha nem tudnád?
egy azaz egy tabletta aspiryn a gyógyszertárban 15 cent, ugyanazért a biztosító a kórházban több mint 15 dollárt számláz, és akkor a gyógyszertárnak is van legalább 25 - 45% profittya adózás után...magam résézről a kutatási kölcségeket és az arról szóló sirámokat komolytalan és pofátlan hazugságnak tartom és erre is van számszaki bizonyítékom

most folyik a vita arról, hogy nem az autógyárak hanem a biztosítók gyilkolják meg az autóipari eladásokat, és ezért van az, hogy a hülye picsa seggrészegen felmászik a Lexus-ával a fára és azonnal ott a helyszinen...és akkor jön a funeral ami meg másik hatalmas rablás, egységesen és kötelezően hamvasztás és a hamvak trágyázásra való használata a megoldás vallásosak egyék meg a halottaikat (gonosz tréfa ez tőlem de közel van a megoldáshoz)

brühüyyy
@nincs_itt:
lepke visszaszállt a rügyre

brühüyyy
@Fabius: "Az 1037 hektár nem véletlen, de nem úgy "nem véletlen".
Az Unió 150 ezer euró támogatás fölött engedi megvágni a támogatásokat, ennyit meg 1037 hektár után lehet kapni. "

Jó, ezt elhiszem. De ugyanakkor az EU nem azt mondja, hogy 1037 hektárnál meg kell vágni a támogatásokat, csak lehetőséget ad rá. Sőt, a határt 1037 jektártól fölelé bárhol meg lehet húzni. De a trafikmutyi, pénztrgépmutyi, földmutyi, szerencsejátékmutyi, takarékszövetkezetmutyi, tankönyvmutyi óta tudjuk, hogy ahol a határt meghúzz az mit is jelent valójában.
@rodeo36: Igen egyik sem jo. Azonban itt ilyen a rendszer es pont a torvenyi szablyozas/ szabalyozattlansag miatt. Az USA-ban nem alapjog az egeszseghez valo jog. A masik a rengetek egeszsegugyi per: a dokinak valamibol fizetnie kell a felelosegbiztositasat, aminek a koltsege beepul az orvosi szamlaba.
Az ellatas koltsege es minosege nagyban fugg, hogy milyen biztositonal es milyen konstrukcioban vagy biztositva. A biztositas osszege minden esetben jovedelem fuggetlen. Elofordulhat az az eset is, hogy kisebb biztositasi osszeget fizetsz es jobb ellatast kapsz, mint Mo-n.

A kutatasi koltsegekrol. Nezd, a Maybach fejlesztesi koltsege 1 millird dollar korul alakult.
En benne elek, latom, hogy mi, mennyibe kerul, milyen infrastruktura kell es mekkora annak a mukodtetesi koltsege. Ezt nem tudod megoldani kozmunkasokkal, hatul a sufniban.
Mar csak az API kifejlesztese/megtalalasa 5-6 ev, rengeteg vegyesz, biologus, analitikus stb. kozos munkaja. Aztan lehet, hogy az elso emberi tesztek utan dobhatod ki a picsaba, mert mondjuk a panciesek 10%-nak szivproblemakat okoz, 1%-nak kipurcan a maja, nehanynak meg kiutesei lesznek hatasara. Es ekkor boldog lehetsz, hogy nem sunnyogjak el az ugyet, inkabb benyelik a vesztesseget.
@glinolid:
nézd, abból éltem egy darabig, hogy azt számoltam ki egy adott ipari termék mennyiből hozható ki úgy az előállítójának, hogy haszna is legyen rajta meg át is vegyék tőle a felhasználók
tudom mik azok a számok amikkel elolehet adni valamit, az egészségügy sem varázslat sem nem csodagyártás, hanem kutatás és megtalálás...olyan betegségekre is ipari méretű kutatásokat hoznak létre amiben csak egyetlen ember szenved kinek fogják eladni ezt a gyógyszert? a beteg -mire kikisérletezik- meghal öregkorában vagy a betegségben tehát megy a lobby-zás azaz olyan egyedeknél is "felfedezik" ezt a betegséget akiknél sohasem lesz azaz valaminek piacot kell teremteni ez a háziorvosok feladata, viszgálni és megtalálni és nem elpusztítani az egyedet a gyógyítás címén, hanem minél hosszabb ideig betegen tartani hogy vagy ő vagy a biztosítója fizessen, az usa-ban sokan sohasem vesznek biztosítást és ha egyszer tényleg betegek akkor vagy megdöglenek vagy kiblendelik a pénzt és vagy meggyógyulnak vagy nem és megy a kuruzslás

szóval ez bonnyolult sok mindent csak azért keresnek mert hátha azt is hallottam csinálnak ragályokat, hogy legyen páciens

brühüyyy

és a gyógyszerek mellékhatása egy kedves LA barátommondta (orvos a felesége) ne szeggyél semmit vagy meggyógyulsz ingyen vagy a gyógyszertől sem és a sok mellékhatást mivel gyógyszerezed, kérdezte
@rodeo36: Egy gyogyszeripari kutatast nem gepipari fejlesztes, de nem is varazslat.

Hat, ha az LA baratod, mondja akkor biztos ugy van.:) Vegul is nem kotelezo orvoshoz jarni es gyogyszereket fogyasztani sem.

Mar csak arra vagyok kivancsi, nem akarlak megserteni, amikor szervizbe viszed a kocsidat, hogy viszonyulsz a motordokihoz? Sarlatansag az is es konteokat gyartasz, vagy fizeted a szamlakat, mint a katonatiszt?
@glinolid:
nagyon jó, hogy megkérdezted, az auto esetén -mivel én nem vagyok olyan akinem ismeri az autóját- megbeszélem, ha kell fél óráig konzultálok a a szerviz tulajdonosával de lagalábbis a műszakvezetővel akit ismerek már régóta vagy ha nem, mert frissen költöztem oda, akkor levizsgáztatom, mondja el mit miért akar megcsinálni, mennyit akar érte számlázni és miért...ebből számára is kedrül, hogy nem vagyok vevő csomagokra meg majd megcsináljuk című kerül amibe kerül játékokra...és akkor kialakul egy viszony, utána már bátrabban hagyom ott a kocsit vagy várom meg és lesem az ablakon át mit is csinálnak valóban és néha bizony begyalogolok és megállok a szerelő mellett aki néha ideges lesz ettől, de akkor bejön a boss és megnyugtatja...és ha abban maradunk elérkezett egy másik autó beszerzésének ideje, akkor bizony érzékeny búcsú és egy autóra karbantartás címén nem szabad évente többet pazarolni, mint 1600 dollárt de nagyon jó ha sokkal kevesebb, amikor ezt a szintet meghaladja, akkor byebye van és másik autó, új vagy használt...nincsenek menyasszony vőlegény viszonyaim használati tárgyakkal, azok produktok és pénnzért vettem és ha már nem éri meg akkor ki kell dobni vagy továbbadni annak akinek még ez is megéri

feasibility study fejben és állandóan ez életem része...véleményem szerint élni sem érdemes bármi áron, tudni kell, mikor van vége és akkor elmenni

brühüyyy
@glinolid:

a gyógyszeripari kutatásnak is gazdaságosnak kell lennie!!! szerintem egy sor ragályos betegséget gyógyszerkutatók hoztak létre, hogy ki lehessen próbálni gyógyszereket kurva drágán, embert sem érdemes megmenteni bármi áron, ha már lejárt, akkor vége. kész elhamvasztani...de bizony az összes kutatást ez a célokság kell vezérelje... ha nem akkor lesz rablás és a biztosítók meg gyógyszergyártók uralkodása és a hülye ember megvesz mindent mert ...
és fizet

amerikában látni a legjobban, nem veszi meg, nem tuggya vagy nem akarja

még 15 évvel ezelőtt amikor a bőrgyógyászom felírt egy receptet elvittem a patikába és a patikus szépen megcsinálta másnapra

ma már ilyet nem lehet mindent gyárban hektóliter számra gyártanak a hatóanyag tartalma nulla közeli, tehát hiába szeded mert "úccsehat" de kibaszott drága...és egészségügyi szakember a háziorvosom aki már 18 éve az, nem mer tanácsokat sem adni mert tilos nekik, a praxisukkal fizetnek, ha elsimerik, hogy egy sor placebo-t árulnak kurva drágán, ezt kanadában azzal lőtték ki, hogy az állam fizet a gyógyszerért annak aki már olyan és az állam viszont számol és nem fizet ha túl van a beteg számlázva, mert szedi és nem gyógyúl meg soha...

nem vagyok kisérleti patkány és sohasem leszek mindíg megkérdezem az orvost -bármelyiket-mit miért és mi lesz az eredménye

az usa-ban nem tudom, hogyan van de ott is lehet ilyen viszonyod a háziorvosoddal (legalább) és a többivel is meg kell tárgyalni mindent

brühüyyy
Ez azt jelenti, hogy a gazdák 10%-nak a kezében van a földek 74%-a.

Mint Dél-Amerikában, baszki. Várom már a brazi...akarom mondani a magyar vircsaftos sorozatokat.
@fehérfarkas:
Ma ütött szöget a fejembe egy ehhez kapcsolódó dolog. Nem ismerem a földalapú támogatások rendszerét, de ez nem úgy van, hogy általánosan jár, nem keretösszeg alapján, tehát amit itt "megspórolnak", azt nem lehet átcsoportosítani máshova, hanem elveszik? Mert azért az elég húzós lenne, ha csak azért EU-milliárdokat vonnának ki a magyar gazdaságból, nehogy már-nem-annyira-haveri-és-emiatt-nemzeti oligarchák zsebében kössenek ki, és őket tovább erősítve maguk alatt vágják a fát!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: magánéletbe vájkáló kérdésem: AIDS-es a hölgy? (ezt természetesen nem kell megválaszolni) mert róluk volt szó, és a hangsúly, nem azon volt, hogy szedd be az összes tablettát, hanem azon, hogy sok a rejtett beteg benne.
@rodeo36: Az itteni orvosnál pont ez történik. 5 millió dokumentum aláíratnak veled, hogy te biztos akarod a kezelést, elmagyarázták neked, csak annyi a különbség, hogy a műtét alatt nem tudsz az orvos mellett alni, hogy rácsapj a kezére, ha azt látod, hogy kontarkodik. A másik pedig a pénztárnál történik, a biztosításod típustól függően egy kezelés díja akar 10-100 -szorosan is magasabb lehet. Vagy fizetsz egy minimális díjat vagy ki kell fizetni a teljes kezelést vagy annak bizonyos %-t.
Itt, a nem-rászorulók ellátása nem állami feladat. Ennek megfelelő a jövedelmek adóztatása is, 2-3% az erre a célra megállapított elvonás mértéke. Ezért kapar itt mindenk, hogy jó nevű céghez kerüljön. Es ezért tragikus ha valaki elveszti az állását, az egész családja ellátatlanul marad, illetve csak az állami és alapítványi egészségügyi intézmények szolgáltatásai lesznek elérhetők szamara.
Az új egészségügyi törvény nem is ezen változtat, hanem a biztositokat veszi ra arra, hogy magánszemélyektől ne tagathassak meg a szerződés kötést . Mivel nem állami feladat sokan alkotmány ellenesnek tartják a jogszabályt, sőt azok is akikkel eddig egyik biztosító sem állt szoba.
@rodeo36: itt inkább hülyebiztos a rendszer. A patikus arra van, hogy kipirciózza a felírt adagot, mert nincs előre csomagolt vényköteles termek. Krémeket és ecsetelőket is szoktak helyben készíteni.
Egy autokráciában ha elfogynak az elvehető javak, akkor az oligarchák egy idő után egymást kezdik felfalni. Úgy látszik, ez előbb bekövetkezik, mint sokan sejtették. Aztán amikor a sérelmek majd elérnek egy kritikus szintet, akkor a politikai rendszer is bukik.
@Penivaldes:

Bocs, ezek szerint valahol elvesztettem a fonalat, én általában a gyógyszerekről beszéltem.
Hajra Lajos! Lassunk mar akcio kozben koma, komolyan adok neked egy pakli mentolos marbit, csak lassam mar vegre, ahogy kezzel kotod csomora orban es lazar beleit :>>>
@taga20: A vezetővé vált, hogy elismerjék vezetőnek, maguk felett, (vagy a vezetetteknek tesz engedményeket (eltűri saját részre történő lopásaikat, vagy maga ad javakat)) erkölcstelen, és káros!
„Ezek a cimborák, ugye nem győzik csodálni, és az új polgárok sülve-főve vele vannak, míg a tisztességesek gyűlölik és bújnak előle.” „Világos, ha van a városban templomi kincs, először azt tékozolja el, és amíg futja az elkótyavetyélésből, addig a népre mérsékeltebb adókat ró!" Platón!
@

vs.hu/kozelet/osszes/orban-elengedte-a-kormanyparti-sajto-kezet-0115?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_media_201501

A VS.hu hozta a hírt, mely szerint Orbán Viktor múlt héten találkozott a kormánypárti média vezetőivel és közölte velük, hogy a kormány és a Fidesz mostantól a közmédiát fogja használni üzenetei közvetítésére. Úgyhogy az említett médiumok ne nagyon számítsanak állami hirdetésre.

Az ügy hátterében minden bizonnyal Orbán Viktor és Simicska Lajos elhidegült viszonya áll: tudjuk, hogy a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet a kormánypárti oligarcha érdekkörébe tartozik. A rejtett hidegháború már eddig is szedte áldozatait: leépítések voltak a Nemzetnél és a Hír TV-nél is. Az pedig sokat elárul a miniszterelnök felfogásáról, hogy a nemsokárahírcsatornával és talán bulvárcsatornával támadó közmédiát konkrétan a kormány és a Fidesz szócsövének tartja. Állampárt, heló.
süti beállítások módosítása