Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.21. 09:02 Fabius

Éjjel csapott le a Birodalmi Sas

Nem volt kérdés, hogy felállítják. Elvégre "nekünk" ne mondja meg senkise, milyen emlékművet állítsunk. Se itthoniak se idegenek ne pofázzanak bele, hogy Orbán Viktor hogy emlékezzen a történelemre. Slussz. Úgy emlékszik ő ahogy neki, meg a mögötte álló jobboldalnak tetszik és kész. Hisztizhet a fél világ síppal, dobbal, nádi hegedűvel, "mi" akkor is, ha nem nappal, akkor éjjel, de felállítjuk hülyeségünk szobrát. Örülni lehet annak is, hogy a megszobort Gábriel arcáról nem köszönnek vissza az ismert vonások, így legalább szalutálni nem kellett a kirendelt rendőrezrednek. 

gábriel.jpg

Mi gátolta volna, hogy így legyen? Semmi az ég egy világon. Legfeljebb az, ha mittom a direkt követelik itthon és a világban, hogy állítsunk fel ilyet ne egyet, de mindjárt hármat, és az Unió országjelentésében murcogtak volna a nemkészülte miatt. No, akkor lett volna akkora szabadságharc, hogy Gábriel-rezsi pontokat állítanak fel szerte az országban, ahol anti-Gábriel asztaloknál gyűjtötték volna a tiltakozó aláírásokat hangyamód. Csak a világ nem érett még meg arra, hogy megértse a rendszert: minálunk minden elérni vágyott dolognak a reciprokát kell ordítva követelni. 

Enélkül hőseink nagy bátran, az éj leple alatt kirakták amit ki akartak, ezzel az üzenettel:

Nézzétek parasztok és okuljatok: nem rettenünk meg se a déká nyugdíjasoktól, se a Karácsony vezette fiatal Bajnai Gárdától, se a Steiner Pál - Horváth Csaba duótól, istenuccse lesz ember aki fel is avatja szobrunkat. Mit kicsoda? Vitéz Kőbányai Staubinger Árminné, született Krasznahorkai Etelka, ha más nem. Mi van? Hogy hogy nem hivatalos személy? Ő nyugdíjazása előtt az V. kerületi tanácson volt segédfogalmazó, úgyhogy nagyon is méltó képviselője a kormánynak. 

Amúgy feszült érdeklődéssel várom ki lesz az, aki - elvileg ma tízkor - tényleg felavatja az emlékművet és átadja a köznek. Rogánfalva közleményben üzente: nekik aztán semmi közük a szoborhoz, a Havasiberci-iroda szerint az egész a kormányszóvivő hadtest feladata, akik bizta nyaraltak valahol, mert a szóvivő szóvivője ( "a kormányszóvivő sajtófőnöke" WTF???)  se vette fel a telefont a magyarázat feladatával. Röhej, de ekkora sleppből senki nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni az Indexnek. Most meg gondolom sorsot húznak Lázár "szomorú leszek, ha senki nem megy oda önként, basszátok meg" tekintete előtt, ki legyen a ner-vértanú, aki a tojászáporban avatni fog. 

512 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr606528439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kib.szott nagy elnyomáshoz:

"Főméltóságú Úr!

Szószegők lettünk - gyávaságból - a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.

A gazemberek oldalára álltunk - mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza.

Bűnös vagyok. Teleki Pál

1941. ápr. 3."
Azért lássuk be viktor, csak a jobbik kedvében akart járni, végre lesz hol Gábriséknak legálisan vonulgatni, koszorút elhelyezni, megemlékezni elesett harcostársaikról. Jó fej ez viki.
Na, de ne szomorkodjunk a felcsuti csodafociskademia egész jól végzet a belga auditon, 50%-os eredménnyel 8/12 lett.
hányinger, hű tükre a fideszjobbik nacionalistakommunista diktatúrának

@Fabius: ;) jó címválasztás

nol.hu/belfold/ejjel-lecsapott-a-birodalmi-sas-a-szabadsag-terre-1475211

és egy kis hozzáadott érték:

nol.hu/belfold/orban-viktor-dontott-1475323

>>>>Orbán Viktor döntötte el, hogy felállítják a sasos emlékművet<<<<

A szobor felállítása kapcsán a Népszabadságnak azt mondták a kormányoldalon: Orbán Viktor döntése volt, hogy most nyáron kerüljön a helyére a szobor, és legyen meg az avatás is.

Azért is, mert „tombol a nyár”, az emberek nyaralnak, így kisebb lesz az ellenzéki felháborodáshullám hatása – vélelmezik. Másrészt, tették hozzá, akiket megkérdeztünk, a balliberális tiltakozók minden ellenérvet – történelemhamisítás, holokauszt-átírás – számtalanszor elmondtak, így az nem hat már széles körben.

nol.hu/belfold/orban-viktor-dontott-1475323
Azért azt birom, hogy sikerült megmutatniuk (megint), hogy milyen az igazi fideszes morál.

Nagy pofával hirdetik a bérkommentelőik (is), hogy márpedig nincs semmi látnivaló, meg jogszerű, meg egyebek, de éjjel, sunyin állitják fel az egészet.

Kedves fideszesek!
Nem kellene elgondolkodni azon, hogy mennyi gerincetek van még? Mert majd minden intézkedés sunyin, háttérben, egyeztetés nélkül történt.
Még az a kevés is, ami jogos lenne.

Hányok tőletek.
Nemigasság!
A szovjet megszállásnak, esetleg a habsburg, török, tatár, és még ki tudja milyen megszállásoknak is elkelne egy-egy emlékmű, úgy lenne igasságos.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): tegnap láttam mit írtál a hétvégi kommentekhez, mert én is végig olvastam, maximálisan egyetértek, tényleg nincs mit hozzá tennem.
@látjátok feleim szümtükkel: jahhh, a nermegszállásra is kell, hánynom kellett a vizilabda műsorkörítéstől is a zemeggyen, rosszabb volt mint egy választási felszopó műsor, a zösszes narancsnik képviselő és seggnyaló, sőt még vargamisi is fényezte magát, meg az isteni vezénylói segget.
ámde a lényeg:

Megint beégett a felcsúti fociakadémia
felcsut_5

Orbán márciusban azt mondta, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Európa 10 legjobbja között van. Most kiderült, hogy a 9. az országban.

444.hu/2014/07/21/megint-beegett-a-felcsuti-fociakademia/
Holttestek a mezőn

Véleményvezér

Putyin orosz elnök megint átlépett egy olyan határt, amit civilizált ember nem szokott. Mivel és meddig indokolható még, hogy egy ilyen figurához dörgölőzzön a mi kormányunk?

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Fvelemenyvezer.444.hu%2F2014%2F07%2F21%2Fmadarat-tollarol-minket-meg-putyinrol%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Na látom Blogger Gejza már a 444-en is nyomja mint süket a csengőt.
orbán viktor a kurva anyád! A kurva anyját az egész fideszes, kdnp-s, jobbikos bandának!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): A mi győzőnk egy gerinctelen csúszó-mászó. Ez elmúlt 5 év alatt kényesen ügyelt arra, hogy aljasságaihoz, hivatalos madón, meg véletlenül se adja a nevét. Most is gyáva ahhoz, hogy kiálljon a műve elé, hogy Ország és Világ előtt vállalja tettét.
@EGYIKRESEM:

Hahahaha biztos a nagy meleg miatt állították fel éjjel...
@Amadeus62: jahhh, igazolja eme részletet, pont az a gerinctelen aljas módozat jelenik meg a vezénylói nememlékmű erőszakos felállításában, mint a putyini tettekben. Semmi különbség, aljas emberek aljas eszközei, kik rátelepedtek egy országra és a népre, mert az ország lakosai nem vették észre, hogy a saját sírjukat ásatja velük a vezér.

"A magyar kormányfő egy éve úgy döntött, hogy az általa megálmodott keleti szél stratégiájának részeként nagyon közel vitorlázik Putyinhoz. Mi már akkor is azt gondoltuk, hogy ez egy buta, felelőtlen és rettentő káros lépés. Most azonban egy újabb szempontot kell felvetnünk: mit tesz az hazánkkal, ha egy ilyen emberrel kötünk stratégiai szövetséget? Nem csak arra gondolunk, hogy mit gondolnak majd rólunk mások, hanem arra is, hogy milyen hatással lesz ez itthon?

!!!!!!!!Mert kétségünk ne legyen, hogy a kormánypárt juttatásaiból élő véleményformálók mindent el fog követni, hogy ki- és megmagyarázzák főnökük új szövetségesének bűneit. Hogy relativizálják az embertelenséget, a barbárságot. Hogy elkenjék a felelősséget és bebizonyítsák, hogy mindenki áldozat. Hogy lépjünk tovább és nézzünk a jövőbe."!!!!!!!!!!!
Inkább a sajátjukat állították/állíttatták volna fel (a cápák és/vagy a krokodilok között)!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Orbán márciusban azt mondta, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Európa 10 legjobbja között van. Most kiderült, hogy a 9. az országban."

-- hol itt az ellentmondás? Ezt azt jelenti, hogy Európa 10 legjobbja között legalább 9 magyar van. De lehet, hogy a 10. is magyar...
Amúgy szerintem a projekt nem jöhetett volna össze az ellenzék töketlenkedése nélkül.
Akik vasérnap is a szájtépés mellett döntöttek:
endresy.blogspot.co.uk/2014/07/szobor-es-ellenzeke.html

Miközben azért Gábriel nem hazudik:
endresy.blogspot.com/2014/07/gabriel-valosagrol.html

@látjátok feleim szümtükkel : Ellenállókból mindig jól álltunk. Utólag.
Azért persze a művésznek is meg kell élni valamiből. S ebbe az izébe mégiscsak sok régi ötletpiszkozatot eladhatott. Igazi környezetvédelmi alkotás.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"A nemzet érzi, és mi odadobtuk a becsületét." /1941/....és ma is /2014/ éjjel, lopva, osonva csakazértis!!!!!"a legpocsékabb nemzet"
Nnna, talpraugrott az összes maceszfan....

(Meg kell hagyni, ez a blogíró ügyesen szívatja a törzsgárdáját....ha másból nem is, pszichológiából jelest érdemel..)
@látjátok feleim szümtükkel:
II. Szulejmán szobra már ékeskedik Szigetváron.
Pedig Batu kánnal kellett volna kezdeni a sorozatot.
Vagy inkább a fehér lóval mutyizó Árpád-Szvatopluk szoborcsoporttal?
@röf: korán jöttél, hamar kiengettek a ketrecből. Ma hosszú műszakod lesz, remelem alaposan felkészítették kimben.
@röf:
Nagymama mindig mondta neked, hogy szépen edd meg a maceszt röfike?
Mert különben a tetves életben nem lesz akkora állat belőled, mint amekkora sikeredett... valami észérv, meglátás, valami védhető véleményed?
Semmi?
Akkor röfögj csak kis malacom tovább, de figyelj a böllérre! :)
@röf:

Egy kis malac röf-röf-röf,
trombitálgat töf-töf-töf.
Trombitálja víg ormánya,
földet túrja döf-döf-döf.

Jön az öreg meglátja,
örvendezve kiálltja:
Rajta fiam röf-röf, döf-döf,
apád is csinálja!

Most már együtt zenélnek,
kukoricán megélnek.
Röf-röf, töf-töf, röf-röf, döf-döf,
ezek ám a legények!
nem kell hozzá tenni semmit, minden benne van, benne egy teljesen gátlástalan és értelem nélküli seggnyalonc minden valója:
/a bagoly és veréb párhuzamot ki sem fejtem/

Bayer Zsolt üzenete a falkának Orbán Gáspár ügyében.

magyarhirlap.hu/cikk/1264/A_falka

444.hu/2014/07/21/a-szavak-ereje-bayer-zsolt-2014-julius-21/
Nem kell ez ellen a szobor ellen tiltakozni - legalábbis nem tüntetéssel meg tojásdobálással - hiszen hűen tükrözi ennek a társadalomnak a jelenlegi állapotát (ahogyan az a tény is, hogy ez a kormány van jelenleg hatalmon). Egyszerűen csak fel kell írni arra a listára, amin azok a dolgok vannak, amiket el kell tüntetni az országból, meg kell változtatni az első adandó alkalommal (jó hosszú már a lista). Hogy ez az alkalom 5 vagy 25 év múlva jön el az mindegy, mert nem a szobor a gond, hanem a társadalom, amelyik ezt hagyja, az ellenzéknek a társadalom megszólításán, meggyőzésén, átformálásán kellene dolgoznia, ez a szobor egy buldózerrel 15 perc alatt eltakarítható.
Pedig jó ez a bigyó.
Az jól jelzi a milyenséget, hogy kinek mi a véleménye róla. Meg az is jelzés értékű, hogy hogyan tették a helyére. Az meg végképp, hogy ez kiknek tetszik.
@röf: "Nnnnna talpra ugrott az összes maceszfan".... igy te is talpra ugrottál feleslegesen, mert ismét nem mondasz semmit., Megitélsz egy ember-csoportot, de ki vagy te? milyen felsőbbrendúségből jössz, hogy azt hiszed megteheted? Ha más mondanivalód nincs miért jöttél ide?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): a saját az nem kicsi, 10 éves, de még emlékszem :D
és a hétvégén volt szerencsém a rokonságból kicsikhez, akik olyan szépen beszabályozták a felnőtteket, hogy csak csuda :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez a volt Népszabis Bayer?
Akkor több kérdés nincs, minek elolvasni, szimpla komcsi osztályharcról szól máig.
@KÁTÉó53éúétr6:
Noooo! A disznó onnan a szarból, felsőbbrendűséggel?
Még a költői túlzás is túlzás lenne...
@hun-bug: @maybach: bezony bezony, és még egy kis adalék, az ország mentális állapotához:

Érpatak, ez az 1700 lelkes nyírségi település korántsem olyan vicces hely, mint amilyennek a polgármester, Orosz Mihály Zoltán nyilvános fellépései alapján gondolnánk. Érpatakon az emberek félnek. Spiclik járkálnak az utcán, a mezőőrökre mint Orosz karhatalmistáira tekintenek, és a legtöbb ember lehalkítja a hangját, ha fölbukkan a közelben az önkormányzat valamelyik munkatársa. Orosz településvezetői stílusa – akárcsak legtöbb utcai politikai akciója – kifejezetten erőszakos, maga az érpataki modell sem jelent sokkal többet, mint a deviánsként megbélyegzettek folyamatos zaklatását. Videóriport.

atlatszo.hu/2014/07/21/gyujtogatas-fenyegetes-eroszak-es-rengeteg-per-kiseri-az-erpataki-modell-diadalmenetet/
talán most kellet volna az a nemzeti konzultáció,
hogy legyen mivel védeni a tettüket..

lehetett volna kérdés benne, éjjel, vagy nappal állítsák fel, e remeket...

azt hiszem, jó munkát végeztek a fiuk..

volt valami ígéret, hogy az egész ország miniszterelnöke akar lenni....

kb. 3 millió ember az ország...

szégyelljük magunkat mi is, nincs kivétel..

nagyon kevés ember kopogott be a másikhoz,
április 6.-án, szomszéd, gyere, mert életünk nem lesz, ha viktorék maradnak...

van tudomásom minimum 10 emberről aki nem szavazott..

szerintem mindenkinek van ilyen ismerőse..
lusta voltam..

bár a barátaim közül 3 soha nem szavazót megnyertem viktor ellen..

de, többet kellett volna mindenkinek...
@maybach:
A sunnyogás és pitiánerség korában ilyent számonkérni... :(
@KÁTÉó53éúétr6:
""Nnnnna talpra ugrott az összes maceszfan".... igy te is talpra ugrottál feleslegesen, mert ismét nem mondasz semmit., Megitélsz egy ember-csoportot, de ki vagy te? milyen felsőbbrendúségből jössz, hogy azt hiszed megteheted? Ha más mondanivalód nincs miért jöttél ide?"

Én azt a csoportot ítélem meg, aki maga is megítélt egy másik csoportot.
Előbb a tojásos csürhe, utóbb az én megjegyzésem.
Ki vagyok én?
Aki te.
Meg a többi.
Minek jövök ide?
Mert ez egy mindenki számára nyilvános oldal.
És te, ti kik vagytok?
Hogy nektek és csak nektek van jogotok igazságot osztani..?
Levelezzetek magánban.
Vagy hörögjetek.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Az elmebeteg Bartus Laca rögeszméje volt a bojkott.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 10 éves? akkor már öreg nagyon. egyébként tényleg betudják a picik szabűályozni az életet
@röf: Tudod kedves röf, én szeretlek téged, meg azt, hogy benned annyi bölcsesség, szellemesség van, hogy abból kitelne 30 Arisztotelész is. Ritka az ilyen ember, sajnos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Többnyire nem foglalkoztat ez a bértollnok, meg nyilván mások külsejével sem illik foglalkozni.
De ez esetben van ebben valami delejes, hogy ez a szétcsúszott 60kg szarkupac emleget kígyóvállú, rossz alkatú valakiket. Akik attól ilyenek, hogy szerintük gáspárkának nem a V.I.P. páholyban volt a helye. Ha már nem közszereplő.
@Penivaldes:
Dulván alázza magácska Alisztotelészt... kukoricát kéne csak neki adni, nem gyöngyöket!
@röf:
Demszkyt megdobáló csürhe is csürhe volt szerinted, vagy az még a szabad véleménnyilvánítás kategóriája?
Kérdem én tisztelettel, hátha nem csak röfögni sikerül... komolyan...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): igen, marha vagyok... még az előző poszthoz!
de ebben az esetben, "emlékmű", jól látható, amit írtam és meg is kaptam érte: "faszé pofázol, neked jól megy" lózungot!
Rendben, ha holnap reggel arra kel Mo.-n a nagyérdemű, hogy internet az interNYET lett, mert nem teccik a guggoló mellszobornak, hogy izégattyák az imbecil kölkét, meg a remek ötleteit. Akkor majd az lesz.
Ha 3-4 milliónyi lélek, akik csak úgy érzik, hogy kibebaxott szegények, tovább csúsznak, mit csúsznak, szabadon zuhannak, magukkal rántva a még itt kommentelőket is, akkor mi lesz? Az lesz a kérdés, hogy miért nem jött VALAKI, mondom VALAKI, aki nem ÉN vagyok, és miért nem oldotta meg a gondokat. Igen, lehet engem gyávának, menekülőnek, kitántorgónak nevezni, de attól még a probléme nincs megoldva OTT!
Már megértettem, miért "menekültem", mert féltem Mo.-on öregnek, betegnek, kiszolgáltatottnak lenni! Féltettem a kölkeim jövőjét, lehetőségeit. Ha ez gyávaság, akkor bátran vállalom, hogy az vagyok!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem szégyelli ez a BAyer magát? Canetti-t idéz?
@nincs_itt:
Szerintem igazad van. Nem mondran, hogy nincs...
Birka nép ez itt.
@Penivaldes: főleg ha a gyerkőc kétnyelvű, míg a nagyszüleje meg csak egy, és az egyik szülő meg alig töri a magyart és a téma a kifelé a vízből mert kék a szád és más más határidő van rátestálva az egyiktől meg a másiktól ;)
Orál Viktor és a dakoták... ígéretüknek megfelelően:
1 millió embert
segített munkához, jobb megélhetéshez, REMÉNYHEZ és boldog élethez...
kiemelte őket az elkeseredettségből, a szenvedésből,
a politikai elnyomásból, a diktatúra szorításából...
és azóta már egy idegen nyelvet is jól megtanultak külföldön újhazájukban...
@nincs_itt:
Bayer paraszt, meg a szégyen?
Maga megőrült kérem...
@hun-bug: csak egy dolgot kell etüntetni... a fideSS -t

ha már hamu lesz mind akkor nem lesz ártamas, csak veszéjes hulla dék
Kedves Fabius!
Azonnal távolítsd el a képet, mert tűrhetetlen, ahogy leminősítetted a FIDESZISTENT!
(tudhattad volna, hogy - kvalitásuk és értékrendjük szerint - kiket mi illet meg...)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): sértés Fabiusra, hogy ő nem lett megemlítve :D

"De a falka már vadászfalka, már betörte a ház ajtaját, ablakát, már vért akar látni. Soha, semmiben kiválót alkotni nem tudó, kígyóvállú, rossz külsejű, gyáva, irigy, sunyi, aljas, beteg lelkű, ostoba „médiagecik" hörögnek az Orbán család nyomában. HVG, 444.hu, Cink.hu, RTL Klub, ÉS; Tóta W., Gazda Albert, Szily László, Kovács Zoltán meg a Bolgár; a falka."

cink.hu/ilyen-osszefuggesben-eloszor-irta-le-a-nevemet-bayer-zs-1608202958
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a nylevi különbségnek nem szabad problémát okozni, a határátkelő blogon volt egy nagyon jó írás a témáról.
az már neccesebb hogy nem egységes a kijösz a vízből te gyerek téma.)
@hun-bug:
Így van, egy ideje én is ezt mondom :) . Annyi mindennek van szobra Magyarországon, miért pont a nemzeti sportnak számító önámításnak ne lehetne egy :) ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aha, de ha ilyen stílusban írnának róla, a HírTV-ről meg a Magyar Nemzetről, vergődne kínjában, hogy hogyan engedhetnek meg vele szemben ilyen hangnemet...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez az ötvenes években volt nagyon divatos gyerekdal. Miért is?:D:D::D
@nincs_itt: "Az lesz a kérdés, hogy miért nem jött VALAKI, mondom VALAKI, aki nem ÉN vagyok, és miért nem oldotta meg a gondokat."

Eccerű ez kérem. Azért nem jön olyan, akiről álmodol, mert a szabálok szerint csak azok tudnak pártot fenntartani mostanság, akiknek a tőkések ehhez pénzt adnak, illetve akik saját maguknak megszavazzák a II/III-mal. Keress mecénást, oszt lesz olyan párt, amilyet akarsz.

Itthon élő 30-as mondta, hiába elégedetlen, a munkája mellett nem ér rá párttal foglalkozni, mert élni fontosabb. Ezeknek a nyócvanas évek végén nem volt sürgősebb dolguk, sajnos.
@röf: Nem azt irrtam, hogy igazságot osztasz, hanem azt, hogy megitélsz /maceszfanok/ az igazságon lehet vitatkozni, de te nem ezt teszed.Hörögni a pocsolyában hempergő disznók szoktak és nem az embertársaid.Válaszodból kiderült, hogy ki vagy egy SENKI aki valakinek akar látszani.Akolba zártalak.
@nincs_itt: Valamikor réges régen osztályfőnöki órán beszélgettünk a hazaszeretetről a hazánk iránti hűségre, a hazáért való tenniakarásra neveltem a gyerekeket, azután teltek-múltak az évek, nekem is lehetőségem volt külföldre menni, nem használtam ki, mondván ebben a földben nyugszanak szeretteim.Egyre nehezebb lett az élet, de , ami még szörnyűbb, egyre hazugabb.Munkás éveim utolsó hányadában osztályfőnöki órán, már nehezen tudtam megmagyarázni, hogy nem a hazád árult el, hanem a mindenkori bitang hatalmasok.Azután felnőttek a saját gyerekeim, s nem kevés kínlódás után a fiam elment, a lányom az unokákkal maradt. Azt hittem, a fiamért kell majd aggódnom, ott a távolban. Hát nem, nem érte kell...
@KÁTÉó53éúétr6:
Tojok rá, hogy ki minek tart.
Az én véleményem centit sem változik.
Csak szaporodtok a kamrában a polcon.
@röf: szilárd, és eltökélt személyiség lehetsz.
@Penivaldes: Hol jártál Kismadár, hiányoztál hétvégén anyónak!:)
@évásanyó: Meglátogattuk őseink földjét, és megpróbáltunk megfejteni a megfejthetetlent
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na, volt egy ki időm, megnéztem. Durva.
@Penivaldes: Hát igen a Te korodban én is császkáltam ilyen melegben is jobbra-balra (kell is).Most kimerült annyiban a turistautvonalam, hogy vasárnap reggel megbeszéltem a rózsáimmal, hogy este nyolc után tartunk egy hármas happeninget: a rózsák, én és a locsolócső:)).
@évásanyó: mi csak az őseink titkát próbáltuk fejtegetni, meg azt, hogy x néni miért olyan amilyen.
-no comment-

Orbitális hibát vétettek a nácimegszállás-emlékmű héber feliratában
5
Gazda Albert és 32 hozzászóló

Zoli rabbi blogbejegyzéséből – Itt a nemtörődömség és a cinizmus netovábbja – derült fény a dologra: az áldozat szót egészen más értelmében fordították, mint amit az jelent. Radnóti Zoltán azt gyanítja, fordítóprogramot használhattak, hisz ezeknek úgy is jó lesz.

cink.hu/orbitalis-hibat-vetettek-a-nacimegszallas-emlekmu-heber-1608206913
@évásanyó: dehogy, hiszen a származásom egyik ágról titok, sőt szinte tabu.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Viszont óccón vót, hagyas labad van, papuc nem érdekel?
Kínaiul is ráírhatták volna, kb.annyi értelme van annak is.
Észrevettétek, hogy Fabius mindig PONT EGY NAPPAL van lemaradva?

Majd holnap ír az akadémiák átvilágításáról. :))))
@nincs_itt: te se tudnál mit csinálni ha itthon lennél.elfoglalták az egész országot.
maguk alá gyűrték már az összes intézményt.
ha valaki fogást talál rajtuk, akkor egyszerűen megváltoztatják a törvényeket.akár visszamenőlegesen is!
hiába derít ki róluk bárki bármit, nincs esélye, hiszen a következő nap már törvényes lesz az ami miatt el lehetett volna ítélni őket!
választással nem leválthatóak!
polgárháborút nem akarok.
patt.
marad a menekülés.
csak neked lett igazad!:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Németül is rá merte ez az aljabolsi csürhe írni, vagy elsunnyogták?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és mi ezzel a problem? ez csak annak jele, hogy Fabius nem épült be a pártba
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A zsidók örüljenek, hogy nem azt írták fel rá: "Találkozunk május negyedikén!"

A szokásos fideszes igénytelenség: az információs szupersztráda korában talán lehetett volna oroszul és héberül anyanyelvi szinten beszélő akárkiket találni.

Amúgy ez hanyadik nyelvtanilag vagy stilisztikailag hibás emléktábla vagy szoborfelirat az elmúltötévben?

A Velvetről idéznék egy levelet, "ha valaki a lyukat következetesen juknak írja, és általában is képtelen egyetlen mondatot helyesen leírni, ott nem csak a helyesírással van probléma..."
@Penivaldes:
A piréz ősök, de a bantunégerek se cikik. Nézd meg ezt a sok "fajtiszta" széljobbert, ezeknél cikibb aljanép merre van?
komcsi náci kormány

feudál dakota mafia
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A Fideszben? :)
Ugyan, a Dzsobbikban is lett volna...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Magyarul sikerült leírni? SchmPalika lektorálhana.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): fajtiszták, persze. egyik távoli rokonom nem volt fajtiszta, csak műfordító, meg a hazájáért tevő ember, és 1944-ben idős emberként öngyilkos lett.
nem ciki, dehogy, szlovák árvagyerek volt a dédapám, és igen okos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Dzsobbik! A héberben és az oroszban is jók gábrisék. Bár az arabnyelvű feliratot hiányolom róla.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ki írta a feliratot?
Ki véste fel?
Ki vette át?
Miért olyan írta, aki nem tud héberül?
De legalább miért nem nézette meg valakivel, aki tud?
Miért olyan vette át, aki nem tud héberül?
De legalább miért nem nézette meg valakivel, aki tud?
Kifizették azt, aki képtelen volt helyesen héberül leírni egy nyomorult tőmondatot?
Azóta visszakérték a pénzt?
Lemondott valaki?
Legalább elnézést kért?

Megannyi kérdés.
@évásanyó: a hazát kisajátította az állam.
@elmeherceg: A történelem bebizonyította, hogy a haza győz hosszútávon.Persze, akik nem harcoltak össze-vissza, annak volt idejük a hazát építeni.Ez a milyenk meg a tipikus Misi bácsi a kocsmában:Nagy száj, kis tehetség.:((
@évásanyó: én beleteszem az ételbe a sót, és nem nyalom
@Penivaldes: A te korodban én is kaptam a papucsokat, most adom.))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
az esemény ukrajnában történt, ukránok csinálták és csinálják, az ukrán elnök és az ukrán kormány együttesen felel mi történik országuk területén ami szuverén

brühüyyy
@Penivaldes: nem régen meséltem, majd,ha lesz időd és visszakeresel...:))
@Penivaldes:
Igyekszem tapintatosan:
Azoktól a férfiaktól, akiket a fiatal nő kitüntetett a figyelmével, papucsokat kapott ajándékba.
Sok év elteltével a - már nem fiatal - nőt azért látogatták az ellenkező neműek, mert a papucsokkal meghálálta a kedvességüket...
@DR. INKVIZITOR: pompás fordítás magyarról-magyarra! 5*:)
@rodeo36:

Mindenki hibás a zsidóktól a gyíkembereken és az ukránokon át a hollandokig, csak az nem, aki gyerek kezébe töltött fegyvert adott, és aki végül meghúzta a ravaszt.
@Amadeus62: Amadeus= Istent szerető. Node, amadeus, egy Istent szerető hogy szólhat ilyet? S egyébként is, most éppen miért?
Fabius: nehogy már ne Ti mondjátok meg, hogy milyen szobrot állítsanak...

mert amikor Ti mondtátok meg, akkor milyen "csodálatos" emlékműveket állítottatok...

lásd Vaskefe....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Amennyire én tudok angolul, az angol szöveg sem jó, nekem legalábbis erősen hiányzik egy "the" a victims elől... igaz, az csak egy névelő, ott legalább nem csináltak belőlük "áldozati bárányt", azaz állatot.
Minden magyarok apja! HunMag, nem is beképzelt:)
@évásanyó:

Anyó te a Némethné barátnője vagy, az is papuccsal üzletelt, csak Vietnámival. Ő megbecsülte a kicsit is. Nem vágyott nagyra:))
"Megszállási emlékmű"

Asszem minket nem megszálltak, csatlósok voltunk.
@nincs_itt: de jó helyen teszi és jól. Itt, spéci meglehetősen igaza van. Canettinek is és BZs - nek is.
a szentlélek szálta meg Orál Viktort? a csodacsatárt ?
@HunMag: A "Vakefe" nem szobor, hanem emlékmű. Nagy különbség! S annak is kíváló, csak érteni kell a nyelvén.
Ezek nem normálisak. CÖFfös Bencsik reméli nem kell Békemenet! Magit normális!

Az általa síremléknek minősített alkotást kicsit teátrálisnak és zavarosnak tartja, de – mint szavaiból kiderült – más szempontból különösebb tartalmi kifogásai nincsenek: értelmezése szerint „Magyarország védőszentje harcba száll a támadó német sassal”. Bencsik nem érti a szoborral szemben tanúsított „hisztérikus ellenállást”. Reméli, végül győzni fog a „józan ész”, és a békemenetnek nem kell megvédenie a szobrot.

nol.hu/belfold/szabadsag-ter-bencsik-remeli-nem-lesz-szukseg-bekemenetre-1475399
A zsidók mikor kérdezték meg a magyarokat, hogy milyen szobrot állítsanak Wallenbergnek szerte az országban, vagy, hogy mikor, hol és milyen legyen az a tízezer holokauszt emlékmű, amit létesítettek? Ugye, hogy soha senkit. Akkor pedig miért ez a cécó?

Ha nem tetszik, építsenek mást, máshol és hagyjanak már egyszer békén minket. Haqyjanak élni, ne gyűlölködjenek folyton-folyvást. Elég volt a féktelen, végeláthatatlan holokausztozásból. Unjuk, elegünk van, dédelgessék a zsinagógáikban a gyűlöletüket, de főként gondolják végig azt is, hogy mikor és mit rontottak el, hogy a világ minden országában zűr van velük.
@tristen2005: Magadra akarsz haragítani a feltételezés is sértő!Soha nem voltak seggnyalonc barátaim!:))
nem férnek a bőrükben a zsidók...ha igy folytatják, kierőszakolják megint a gettót, aztán megint a nyilasok lesznek a bűnösök...
miért nem lehet már tolerálni más fájdalmát, ha már az övékét nekünk minden nap kell?..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

...mondja ezt a vágásérett mangalica-kinézetű, csontalkoholista, véreres szemű Bájerzsolt.

Szép.
@HunMag:
Az a szobor(együttes) a maga nemében kiváló.
Túl azon, hogy összgondolkodásilag is jelent valamit, ráadásul, nem kell hozzá agyérgörcs és nyóc diploma, hogy mit, mindenkinek egyénileg is jelenthet dolgokat.

Szóval ezt ne piszkáld, nagyon el lett találva.

(Gondolkodásra képtelen embereknek persze szájbarágós szobor kell, főleg olyan, hogy a hatalom mondja meg, mit hogyan kell rajta érteni. Erre példa e Szabadság téri giccsorgia.)
@Kalmár:

Xóval nem voltunk csatlósai a náci Németországnak?
@tristen2005:
Ez a békemenet most már valami fenyegetés? Hogy nem tetszik valami, oszt akkor fenyegetnek, hogy csinálnak egyet? Vagy mi?
@Penivaldes:
Szia Peni!
Itt válaszolok, praktikusabb.
Az, hogy a Fidesz és az ellenzék a hazai gazdaságban kéz a kézben követik el a korruppciós ügyeiket, teljesen biztos.
Gondolj csak a 70-30%-os risztelésre, mellyel nemegyszer megvádolták őket, és nem cáfolták. Egy ilyen kis országban nem is lehet teljesen - politikai hovatartozás szerint - izoláltan létezni a gazdaságban.
Miután ezt a szférát pókhálószerűen fonja be a lopás, visszaélés, korrupció, ebbe a hálóba mindkét oldal szervesen benne van.
Most, hogy személyesen megtapasztaltad életszerűen, ezért ahogyan látom, még a te nyugodt lelked is háborog. Jogosan!!!
@Penivaldes:
"szilárd, és eltökélt személyiség lehetsz."

Tündér vagy, elvihetlek vacsorázni?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nekem az volt anno a kedvencem, hogy Csurka meg Usztics mekkora mélymagyarok voltak - mindketten nyilvánvalóan szláv névvel...

(Aztán, persze jött az új generáció, olyan beleköthetetlen nevekkel, mint például Szegedi Csanád... aztán mi nem derült ki...)
@Hannibal ante portas: Hagyd rá. Bizonyos sziont alatt az vaskefe...

Ahogy a duna-parti emlékmű is egy pár rozsdás vascipő.
@Evezős:
Szia! Már nagyon hiányoltalak!
"Ez a békemenet most már valami fenyegetés?"
Mi más lenne?
Az eddigi demonstrációik is az erőfitogtatásról szóltak, azt sugallták, hogy milyen sokan vannak a másik oldal ellen, ezért kuss legyen!
@évásanyó:

Én csak a foglalkozás hasonlósága miatt merészeltem, 1 papucsra helyezni kegyedet e némberrel:)
@Evezős:

Szia, rég jártál erre. Sikerült a pótvizsgád?::))
@Mariann19:
[ Szia Marianna .... sok meló a suliban, aztán külföldön voltam, aztán műtét1, aztán műtét2 ... igyekszem visszarázódni! Köszi! ]

Értem én, de maga a szóhasználat, hogy történik valami, bármi, oszt rögtön jön, hogy "akkor lesz békemenet" ...
Nevetséges, sőt: röhejes!
Ennél még a május elseje is jobb volt: azt egyszer tartották évente ...
@tristen2005:
Ja, kényszerszünet volt, ne irigyeld! :-)
Pótvizsgám? Augusztusban lesznek ...

(Legnagyobb traumám jelenleg: még mindig nem értesített a KELLO, hogy mikor fogják szállítani a tankönyveket. Egy ideg vagyok, komolyan ....:-)
@Evezős: Volt bambi meg lufi, és páros debrecenit vett apa nekem, mert a virslit rühelltem. Most meg...
@Gacsajpesta:
Gyűlölködő kifakadásodra mondanék egy-két tényezőt arra, hogy egy totálisan kiszolgáltatott népet hogyan lehet halálra itélni. Az indok: CSAK
Gondolj bele abba, hogy ennek a népnek akkoron nem volt hazája, nem volt állama, ebből eredően hadserege sem, amely megvédte volna ezt a népet a likvidálásuktól.
Nézd meg, hogy az USA, vagy bármelyik civilizált állam egyetlen állampolgáráért - ha bajba kerül - micsoda offenzívát indított, vagy indít ma is.
A zsidóságnak ez a szerencsétlen státusza okozta azt, hogy minden idők legnagyobb merénylete bekövetkezhetett.
Egy kérdésem volna.
Sorold fel, hogy miért gyűlölöd ezt a népet?
Mi az amit kártékonynak tartasz náluk, ami más népekre nem jellemző?
@Evezős:
Amikor a tankönyvellátásról van szó, mindíg eszembe jutsz, eszembe jutottál.
Jó, hogy túl vagy két műtéten, vigyázz, jön az új tanév, nehogy kikészítsen a várható katasztrófa.
Még nem lehet tudni, mi vár rátok.
A KLIK mindenesetre jól leszerepelt, nem győzi a kormány utólag nyomni nekik a pénzt, hogy egyáltalán megszervezzék magukat.
@évásanyó:
Most meg megérintheted a Bájerzsoltot, vagy a Csizmadialászlót, esetleg a Vérpatakyattilát (ha éppen nem az UFO-nál tartózkodik!).
Mi ez, ha nem fejlődés?
Mindig csak a rohattkaja ...
@Evezős: Mert ő legalább tudja, mi tesz igaz magyarrá egy magyart. Anno, a terrorista Gyurcsány- majd Bajnai-kormány ezért is volt büszke arra, hogy szlovák rendszámú kocsival jár ("Ezekenek nem fizetek adót!"). Amikor valaki rákérdezett, hogy ha a fidesz nyer, akkor tehát áttér a magyar rendszámra, mert nekik már fog adót fizetni - mire azt mondta, hogy persze, de nem is lesz már szükség szlovák rendszámra, mert megoldják. Azátn jó egy évvel a "hartalomátvétel" után lefényképezték, hogy még mindig szlovák rendszámú kocsival járt...

Mert ő egy gerinces, elveihez hű ember.
@Mariann19:
Köszi.
Tavaly májusban már tudtuk: ki szállít, mikor jön.
Idén volt egy pasas áprilisban a rendőrségtől(!!), hogy felmérje, hol tudnak bejönni, meg mekkora autó kell.
(Szegény, ő is legalább annyira értetlen volt, mint én: "tényleg a rendőrség fogja kiszállítani? Tényleg.")

Azóta semmi.

A KLIK nem lesz hosszú életű, egyre inkább ezt érzem. Nyolcvan milliárdos adóssága van. Jelenleg.
Az új tanév?
Katasztrofálisabb lesz a tavalyinál is, olvasgatok honlapokat, híreket .... valami orbitális gáz, ami éppen van. És akkor az új főnéniről még nem is beszéltem ...
@Evezős: Ez a békemenet, kérlek szépen az, amikor érzik, hogy még a legdemagógabb szinten sem tudnak megindokolni egy döntést úgy, hogy az akár egy szellemileg elmaradott meztelencsigának is ne tűnne föl rögtön, mekkora kamu - na, akkor jön abékemenet, hogy - ha már magyarázni/védeni nem tudják, legalább szemléltessék, hogy a Nép támogatja a döntést.

Az már mindegy, hogy ez a Nép általában ugyanabból a párszáz/párezer emberből áll, sőt, néha még vendégmunkásokat is kell hívni Polákiából...
Csak pár apróság.
- Nem tudom feltűnt-e valakinek a szobor még távolról sem hasonlít arra ami a tervekben szerepelt. Úgy látszik ennyi jött ki abból ami maradt a keretösszeg lenyúlása után.
- Google transzléttel fordították héberre a táblán lévő szöveget. Ami persze nem azt jelenti amit. Epic fail! Ennyire futotta a keretösszeg lenyúlása után.
- Az, hogy az orbánnak szavak jönnek ki a száján miszerint neki tetszik, ki nem szarja le. A balfasz okosabb akar lenni mindenkinél. De ezt már megszoktuk. Már aki.
- Nem merték felavatni. Nem baj majd azt is valamelyik éjjel megejtik. Nyehehe!
@Evezős:
(Nem tudom, hogy nevessek, vagy sírjak azon, hogy a tavalyi tankönyvkiszállítást hozom fel példának ... ami szintén maga volt az űbergagyi.
Itt tartunk.
Itt tartunk???
:-(
@bioLarzen:
Áh, értem én ennek a lényegét, csak azt "nehezményeztem", hogy most már úgy használják, mint egy bunkósbotot: ha nem ez/az lesz, ill. ha ez/az van, akkor béééééékemeneeeeeeeeet!

Nem tűnik fel a célközönségnek (akiket ezzel akarnak egyben tartani), hogy ez és így mekkora gáz?
"Vitéz Kőbányai Staubinger Árminné...": Straubing egy nagyon szép, becsületes kis Alsó-Bajorországi városka (static.panoramio.com/photos/original/3868134.jpg ), kéretik nem belekeverni ebben a megszállottság-emlékmű disztóságba!
@IGAZI_kovi1970: Sőt, az angol és az orosz fordítást sem sikerült hiba nélkül abszolválni.

A pon az, hogy pont azon poénkodtunk egy ismerőssel, hogy, amilyen szakmai szinten ezek dolgoznak, ha majd felálíltják s zobrot, vajon milyen szakmai hiba derül ki napokon belül: eltörik a szobor, lemállik a talapzat burkolata, kidől az egész a talajból? Esetleg a főalak lesz anatómiailag helytelen, vagy a sasról derül ki, hogy az karvaly?

Nos, immár tudjuk: a fordítást sikerült jó NER-es színvonalon megoldani.
@tristen2005: "Lázár János ismét leszögezte: az emlékmű azt fejezi ki, hogy német megszállás nélkül nem lett volna magyar holokauszt, deportálás."

Biztos? Csak azért kérdezem mert ugye úgy esett, hogy volt német megszállás (vagyis a deportálások kezdetén még nem is), a másik verzió nem ismert.

Mellesleg qrvára bírom amikor az IQ bajnok fideszesek mindig azzal jönnek mi lett volna ha. Ha az a ha ott nem vóna ugye. Értelmes ember ilyeneken nem pörög mi lett volna ha.
Ebből jön aza védekezés, ami persze felér a beismeréssel, hogyaszongya HA a maszop lenne most hatalmon akkor sokkal többet lopna. vagy nem. de tolvaj mindegyik. Eh. Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok...
@Evezős: Nézd, amilyen kitartóan és következetesen dolgoztak azon, hogy olyan törzsszavazói bázisuk maradjon, amely számára fogalmilag kizárt, hogy amit a Vezír és Jóemberei tesznek, az más is lehet, mint tökéletes és az ország szempontjából a legjobb - akkor nem csodálható, hogy ezeknek semmiféle magyarázat nem kell, illetve mindent névértéken elhisznek, amit Ők mondanak nekik.
@bioLarzen: Számomra ez az egész egyet jelent. Most nem tudom hány 100 milkát vertek el erre a szoborra, de tuti kábé 50milkából "okosba" kihozták az egészet. A többit meg pofátlanul lenyúlták. Na ezért volt olyan nemzet(fidesz) gazdasági szempontból jelentős beruházás, és ezért kellett ennyire kecskebaszta vágtában kivitelezni. Valakik már idén nyaralni akartak az ebül szerzett pénzbül. Mocsadék banda!
@Evezős:
Ez a humor kategória, hogy a tankönyv ellátás utolsó fázisát - hogy milyen teherautó fér be a kapun a végső ütemben - ezt már áprilisban rendőrrel szervezik áprilisban.
A közbülső ütemezésekről és teendőkről kimerítő az ismertetés? Nem hinném.
Azon vagyok elámulva, hogy szét kívánják cincálni a Corvinust, ugyanakkor ebben a nemzetközi tekintélyű intézményben pálinkamesterek képzése folyik.
Nem tudom, hogy csak nekem komikus ez a profil ezen az egyetemen, de az jutott eszembe, hogy lehet, hogy a következő a böllérképző szak lesz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

hanyag vagy, a szíriusz kimaradt, meg az IFA, DENKE, UNILABOR

brühüyyy

ukrajna nem szuterén? vagy padlás?
@IGAZI_kovi1970: Na, látom, vágod már a NER-t ;)
A ballibsi problémát értem, Orbán állított egy emlékművet és ugye Orbán és nem Gyurcsány. A zsidók problémáját is értem, ők úgy gondolják, a világháborúnak kizárólag zsidó áldozatai voltak, ami persze messze marhaság.

Azt viszont nem értem, mit keres ezen az emlékművön héber írás?
@Evezős: Drága Sorstárs! Érintse meg őket a vasúti magasfeszültségű vezeték első éjszakájuk után, nem én! Nagyon sajnálok minden kollegát, akiknek ebben a moslék világban "embernek kell maradnia" minden körülmény ellenére!
@Mariann19:
Francokat. Hiszen a könyveket, amiket megrendeltünk és amikből tanítani fogunk szeptemberben - 9-10. évfolyamon - még senki sem látta!!!

A rendeléseket is lezárták június 30-án - beiratkozások előtte pár nappal, tehát akkor tudtuk (volna) nevesíteni az új diákokat -, de előtte tartottak egy karbantártás, három napig, a neten, ezalatt nem lehetett belépni az oldalukra... sorolhatnám még, de minek.

A rendőrt is sajnáltam, hiszen ők is azt hitték, kamu, hogy nekik kell kiszállítani. Erre jött fentről áprilisban az utasítás, hogy mérjék fel a terepet ...

Ekkora káosz, mint ami most van, még sosem volt - pedig augusztus 14-én lesz harminc éve, hogy elkezdtem dolgozni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na vajon kik lehettek ezek? kezdjük: Rotchild. Nagyjából ugyanazok akik ma, persze ma az unokák.
@évásanyó:
Nagyon finom voltál és visszafogott - én szebbeket szoktam nekik kívánni! :-)

Hát ja, ekkora disznóólban még nem volt alkalmam húzni az igát - pedig én sem vagyok mai csirke ...
@Evezős: egyébként tényleg kétségbeejtő, mekkora információvákuum van "azon az oldalon"... Egy szomszéd (amúgy jószándékú nő lenne, de valami elemi módon szektás-fideszes - sőt, nem is az, hanem Orbánista) mondta tegnapelőtt, hogy ezt már tényleg egyáltalán nem érti, hogy mi az ellenzék baja azzal, hogy a német megszállás áldozataira emlékező emlékművet állított "a Viktor" (érted - nem a kormány, nem az állam, nem a nemzet, nem a fidesz, nem az országgyűlés - a Viktor). Kérdem tőle, hogy de mégis, mit tetszik tudni az ügy hátteréről. Hát, persze rögtön kiderült, hogy nagyjából semmit... Ugyanez volt az Orbán Gáspár-féle balhéval is.

Egyszerűen a legalapvetőbb információk nem jutnak el hozzájuk - mert olyan hírforrásokból szerzik be az infót, ami előtte szarrá szűri azokat (khmmm... m1khmmmm...) - de nem tudják, hogy nem tudnak semmit, azt hiszik, hogy minden információ birtokában vannak.

Ez az az eset, amikor teljesen felesleges leállni vitázni - mert két külön világ.
@Hannibal ante portas: gondolom fingod sincs ki volt Canetti...
@Mariann19: Igazi rémtörténeket hallgattam.
Nagyon kemény agymosás folyik, Ő 1998 és 2008 között látott bele igazán. A párt tagokat hetente vitték agymosására. És elmondása szerint ez minden 4 évvel rosszabb lett, most meg már elszabadult a pokol.
@IGAZI_kovi1970:
Elég botrányos a szobor héber feliratának hibás fordítása.
Az "áldozat" szót "állatáldozat"-ként tüntetik fel a táblán.
Nem is tudom, hogy mit gondoljak.
@♔bаtyu♔: az meg ki? Rotschild van.
egyébként az ő történetük érdekes.
@bioLarzen: Mindig is vágtam. A "nemzeti" szó helyére mindig is a "fidesz"-t szoktam behelyettesíteni.
@Penivaldes: A lényeg azon van, kik adták a fegyvert, azok kezébe, akik többek között a zsidókat is táborokba zárták és/vagy megölték.

Gazdag zsidók.
@Penivaldes:
KI kell törölni az önálló gondolkodás képességét az agyakból.
Ilyen nagy ellenség lett a sas!

"A magyar-osztrák meccsen mentünk át a C szektorba amikor arra lettünk figyelmesek, hogy két osztrákot rohannak le a secusok és viszik ki őket. Kérdeztem az őrt:
- Elnézést, mi ez a balhé?
- Há’ zászló volt náluk! Mivel látta hogy hülyén nézek kiegészítette:
- Sas volt a zászlón! Náci! Továbbra is csak néztem hülyén, mivel ugye ismerem Ausztria nemzeti lobogóját.
- Na takarodjál innen!”

csattogoslepke.tumblr.com/page/2
@Mariann19: Én ezt @IGAZI_kovi1970: gondolom.
Ugye, lehetne azt mondani rossz aki rosszra gondol, sajnos az orbán rezsim elmúlt4éve csak a mutyiról és a másik semmibevételéről szólt. Még csak azt se mondom én szégyellem magam. Szégyellje az aki ezt a sok mutyit és lopást véghezvitte. Maximum abban reménykedem mindezért az illetékes elvtársak egyszer elnyerik méltó büntetésüket.
@♔bаtyu♔: Na és kik adták angyalbögyörő?
@bioLarzen:
Az ellenzéki nyolc év alatt Orbánék ezt a 2 dolgot tanulmányozták és alkalmazzák azóta is:
1. információt megszűrni - az másik dolog, hogy a társadalom nagy része elemi dolgoknak sem akar/tud utánanézni és nem is érdekli! -, illetve: 2. nem dumálni, hanem AZONNAL megtenni - utána aki akar pampogjon, más nem lesz belőle úgy sem.
@Hannibal ante portas:
én csak Vak EFE I_et ismerem azon folyékonyan, de csak víz alatt....mit mond?

turulosssas az olyan sánta pulykába oltott gyöngytyúk tojási akció előtt kodkodácsolva a sovány angyalnak nevezett meg a nagy várakozásban, hogy leszarja e eme madár teljesen lefogyott attól girnyó és a szárnyait a szomszédom libájáról lopták el tollfosztáskor

brühüyyy
@IGAZI_kovi1970: Én erre céloztam, amikor fenntebb írtam a történelem ismétlődéséről. Most azt hiszik nagy felfuvalkodásukban, hogy mindaz velük nem fordulhat elő, pedig, mint az írás jegyzé: ki kardot ránt....Én egyetlen helyen ismerem el a hatalom és dicsőség örökkévalóságát, de az nem ez a kormány honlapja.
Három dolognak nincs égető fontossága (más olvasatban: teljességgel fölösleges, egyenesen káros a mivolta):

1. Bármilyen - témabéli - szobor állításának.
2. Ezen szobor, ilyetén állításának.
3. Ezen szobor elleni tiltakozásnak.

Mérhetetlenül keveseket érdekel, nem létező dolgokról szól (közös áldozatoknak közös emlékezete), az egyetlen, ami miatt az emberek messze túlnyomó részének fontos lehet, az az ára, ti. minden forintot eltapsolt pénznek érez a többség, amely bármilyen (ilyen) szobor állítására költetik, legyen az a bármely regnáló kormány vagy ellenzék (együttesen értsd: marginális csoportocska) szája íze szerinti.

Az egyetlen pozitívuma, hogy az ország anyagi helyzete huszonéve lehetővé teszi, hogy ilyen luxuscikkekre költsünk, azokról vitatkozzunk, ahogy azt is, hogy irdatlan pénzeket öntsünk és pocsékoljunk el mondjuk az egészségügybe(n) (aztán sírjunk, hogy kevés a pénz), vagy a felsőoktatásba(n) (szintén sírás), ill. olyan jog- és adórendszert építsünk, amelynek a két fő célja az ügyeskedés és a büntetés.

No de most már foglalkozzunk végre szobrokkal!
@♔bаtyu♔: es akkor Canetti-t idez Bayer. Hm... az a heber felirat meg hibas. Nem kellene vegre egondolkodni, h semmire nem alkalmas az a fidesz bagazs? Tudom, nemzeti, harcos. De a barati tuz a lakossagra zudul! Te sem erzed zsenantnak, h naponta 3x neznek hujenek?
@Evezős:
Beiratkozások előtt lezárták a rendeléseket?
Remek!
Mit fogtok mondani szeptemberben a szülőknek?
Bár szerintem belátóak lesznek, hiszen látják, hogy fenekestül felforgatták az oktatásban nemcsak az elméleti részt, hanem a technikait is.
Most beugrott egy hajdani kép, amikor csak az volt a probléma, hogy az elsősöknek nem tudtuk egyből beszerezni az ácsceruzát.
Nekem pont a szobor környékén volt dolgom délelőtt, meg kell hagyni, nem olyan nagyon szép ez a sas.

Vasárnapi piknik jellege volt amúgy az egésznek, csak kellett volna egy pokróc, egy kicsivel több fű, uzsonnás kosár és Szinnyei már festhetne is, ha még élne.
@IGAZI_kovi1970:
Mindenki egyszer elnyeri a méltó büntetését, a mi helyzetünkbe bejön még egy nagy dilemma, hogy mikor?
Visszahozhatatlan lesz addigra a szétlopott nemzeti vagyon, és az eu-s támogatások elherdált hányada is.
Ezt a kiesést nekünk kell visszapótolnunk, ahhoz kell majd pár évtized.
@♔bаtyu♔: ismet tevedes a guggolo mellszobor SEMMIT nem allitott, legfeljebb kiadta az esze, h kene vmi ize oda. Fingja nincs nyomorultnak, h ez penzbe kerul. A valosaggal meg mar jo ideje megszakitotta a kapcsolatot.
@röf: Én valami könnyedebbet szeretnék, ha nem gond.
@Mariann19:

ez ennél már sokkal bonyolultabb, (mint ahogy precizen írod)...már 4000 éve

brühüyyy

a világ teljesen kausztikus
@IGAZI_kovi1970: Mi van te ostoba, nem tudsz olvasni? Anyádat angyalbögyörőzd te geci, nem a kiscsaládod körében vagy.
@nincs_itt: Most éppen a jobbikra fogok szavazni te nagyonokos. Neked nyilván mindenki fideszes, aki nem olyan hülye mint te.
@nincs_itt: Olykor eltűnődöm, hogy milyen szar is lehet, ha ekkora hólyag valaki. Feltehetően még csattogós lepkét tologattál, amikor volt szerencsém Canettit olvashatni (Káprázat.Európa Könyvkiadó, 1985.)
Vegyük úgy, mintha itt se lennél. De hát nem is vagy.
@Mariann19:
Nem, nálunk megvolt a beiratkozás, és fiktíven rendeltünk sacc/kb-ra mindegyik osztályba könyveket.
De persze a megsaccolt tanulólétszám nem stimmelt ...
Nálunk június 25-én volt a beiratkozás (egész nap). Másnap kezdtük el a beszedett, lefénymásolt iratokat feldolgozni, gépbe rakni, stb. De 25-től 28-ig az jött fel, ha be akartam lépni az oldalra, hogy "Karbantartás miatt zárva"... Szombat-vasárnap nem voltam itthon, gépközelben, hétfőn (30-a) pedig egész nap csináltam, hogy estig végezzünk (miközben a KLIK-kel folyamatosan egyeztetni kellett, hogy a 12.000 HUF-ot ne lépjük túl!)

Nem tudom, kinek az ötlete volt a zárás előtti karbantartás, de lőném seggbe egy Stinger rakétával, boldogan!
elég szégyen hogy 150-200 idegenszívű judeobolsi miatt éjjel lett felállítva az emlékmű.a magyarok lesz@rják a zsidók nyekergését hiszen megint 2/3 lett a Fidesz
@évásanyó:

Ejnye hát! Már nem megmondta?!
Orica távollétében sem lehet sem bűnnőket, sem bűnöket elkövetni, mint például ezt a példa nélkülit itt:

"_Ez a milyenk meg a tipikus (...)_"
@nincs_itt: a hüjét még mindih ly - nal kell írni. Kivéve Weöres rólad szóló versikéjében:

|KARESZ HÜJE|
|GYÖNGYI HÜJE|
csak én vagyok okos
énnekem a segembe is felyem van.
remélem nappal a galambok csapnak le a sasra...
+én is leszarom a sast...
@inebhedj - szerintem: csak egy kis korrekció, így volt ez már 27 évvel ezelőtt is, csakhogy akkor még a szemünk is be volt kötve. Szép kék indigószínű csomagolópapírba.
@inebhedj - szerintem:
"Az egyetlen pozitívuma, hogy az ország anyagi helyzete huszonéve lehetővé teszi, hogy ilyen luxuscikkekre költsünk"

Jól meggondoltad te ezen állításodat, vagy csak nem vettem észre benne az iróniát, olyannyira el volt rejtve?
@rodeo36:
Szia Rodi!
A kausztikus kifejezést nem ismertem, megnéztem, mit takar a fogalom, hát tényleg illik a népünkre a távlatokat illetően.
Szétmarja az agyat, testet, a gondolkodást, az egészségesen fennmaradt tradíciókat, a javakat.
Mi már régen az enyészeté leszünk, mire az inga visszakerül a kiinduló pontra.
Nekem ne mondja meg senki se milyen a birodalmi sas!

Like
@ephart:
"_elég szégyen hogy 150-200 idegenszívű judeobolsi miatt éjjel lett felállítva az emlékmű.a magyarok lesz@rják a zsidók nyekergését hiszen megint 2/3 lett a Fidesz "

Mi a szégyen? :D

'fogsz te még ott sírni, ahol senki se lát,
Százszor megcsókolnád egy bölcs rabbi nyomát.
Ne írd, hogy vége, hisz azt nem hiszi senki,
Szavadat mindenki semminek tekinti.
Nappal kigúnyolsz, de minden álmod enyém.
Vissza fogsz hívni, hisz te se bírod soká.
Lesz még, hogy járnál te a Siratófalnál,
de akkor már késő, nem is gondolnak rád.
Ott fogsz majd sírni, ahol a madár se jár.'

:D
Szerintem a siratófal is giccsparádé, mégsem pofázok bele milyen legyen.

Ti is olyan holotemplomokat építetek, amilyen teccik, csak otthon tegyétek, galíciában.
@Evezős:
Ez egy rémálom.
Ahogyan látom, munkaidőn túli elfoglaltságról is szó van.
Gondolom, nem részesültök búsás jutalomban a fáradozásotokért.
Ebben az a drámai, hogy mások hülyeségei miatt tízezrek szenvednek át hasonlókat.
@Penivaldes:
Nem tudom Te hogy vagy a fűszeresen megsütött pulykamellel, mellé köretnek mexikói saláta és olívaolajon pirított vargánya...?
Jó az emlékmű, a bolondok abbahagyják a hisztériát és 10 év múlva Budapest szerves része lesz.

Ennyi.

SZDSZ R.I.P.
@jaegtoer: Nem az a baj, hogy rosszul írtam, hanem az, hogy nem tudom, hogy mit?:))
Meghökkentő kinevezés várható.
Szentmihályi Szabó Péter író, költő, római nagykövet lehet. Beszarás.
Én Grönlandra szeretnék menni nagykövetnek. Most. Mert rohadt melegem van.
Szerintem kurva nagy giccsparádé a csillagos házak prodzsekt.

Kinek ez, kinek az. Ezt éppenséggel a te is más vagy, te sem vagy más faszszopó köcsög libsiknek kéne a legjobban tudniuk:)
@Penivaldes: Na de lányom, ez első randira elég snasssz!:)
@Kón Bandit:
Giccsparádé? Te szerencsétlen hülyegyerek ... fehér kövek egymáson, az giccsparádé ...?

Marha nagy bajban lehettek, ha már csak ilyen bamba gyökerekre telik a Kubatovéknál, akik életükben nem látták a Siratófalat, de ideírják, hogy giccsparádé ...

Tele a net a kommentgárdával, tegnap olvastam a 444-en, hát Bloggergéza nyomul ott, több más, neten küzdő IQ-fighter nácival együtt.
Nincsen ember, látom, már azt is felveszik, aki feléri a számítógép tasztatúráját ...:-)
Ész meg eddig sem kellett, csak jó, érdes nyelv.
Semmi gond, a szoborőrség megvédi a demokratikus és európai értékeket.

index.hu/belfold/2012/03/20/mihaly_volt_jo_fej_volt/
@jaegtoer:
Az átköltéssel ki akarod ütni Szentmihályit?
Tetszett a remekmű!
@Mariann19: majd ha te is leteszel pár dolgot az asztalra
@évásanyó:
Légyszives a szándékot értékeld.
(Aki körömpörköltön nevelkedett, attól ez is szép...)
@Mariann19: "aldozat" vs. "allataldozat". Nincs hibas forditas. Azt a szot hasznaltak, ami vallasi ertelemben vett aldozatot -- mint ahogy ezt is szoktask hasznalni ilyen esetekben ...
@röf:
ez rám vonatkozik....
...hogy micsoda népek bitorolnak, micsoda neveket?

Látod-látod, kedves Barcas, mondtam én, hogy lettél volna ostyasütő...
@évásanyó: de könnyed, aztán majd sétálunk a ák alatt:)
@Kón Bandit:
Galiciában alulról építkező pogromok keretében karóba húznák őket az ukránok, ahogy szokták:)
@Mariann19:
Azon túl, hogy gyakorlatilag semmiféle hivatalos(!!!) kapcsolatban nem áll a KELLO senkivel, aki tankönyvez nekik, én áprilisban kaptam nettó 24.000 HUF-ot a tavaly márciusban megkezdett és gyakorlatilag azóta tartó melóért.

Ez 44 ezer volt eredetileg, de a KELLO a KLIK-nek utalta pénzt és ők ezt bruttónak vették és levontak belőle mindent....

És igen, van, mikor éjjel lehet felmenni az oldalra, van, hogy szabadság alatt, szünetben ... nem számít, ez senkit nem érdekel.
@Hannibal ante portas: nem megy ez nektek indirekt, akkor kapodirektbe loszerszamot analice, ha mar hazhoz jottel erte:
Canetti szarmazasa, gugli segit, tovabba irasanak alapja. Amit egy massziv alkesz, ex komcsi-feletek igy nevezik a nepszabosagos ujsagirokat, ugye?-megint nem ertett meg, ahogy te sem! Szanni valo seggnyalok vagytok
@röf: Én értékelem a szándékod, hiszen látszik, hogy őszinte és szívből jön.
@jaegtoer: Jézus Mária! Nahát, csak a melegre tudom fogni, meg Alzira itt mellettem, természetesen:miénk :))
@Mariann19:

"_Az átköltéssel ki akarod ütni Szentmihályit?_"

Isten ments! Mindent visszavonok! Még a vonást is!:)
@StevenS:
"Nincs hibás fordítás."
Most kinek higyjek?
Neked, vagy Radnóti Zoltán rabbinak, aki hibás fordításként aposztrofálta az esetet.
Te is hozzáértő rabbi vagy?
Mert akkor meg kéne beszélned a dolgot Radnóti Lászlóval.
@Penivaldes:
Látod, a világnézeti különbségek áthidalhatók, sőt akár el is tüntethetők.
@jaegtoer:
Ne is nyergelj át, mert elveszíthetünk örökre.
Még majd kineveznek nagykövetnek valami afrikai országba a keleti nyitás folyományaként.
Akkor mi lesz itt velünk?
@röf: Te is értékeld, hogy nem vagyok haragtartó, és kiengedtelek a karaténból. OK? Rendben,áldásom rátok, egyébként a magam részéről imádom a körömpörköltet koviubival, majdan leöblítve egy nagy korsó serrel, újnyi habosan, mert ugy szeretem.:)
@röf: Így van, csak kedvesen kell szólni egymáshoz.
@évásanyó: Én nem szeretem megenni a körmöt. Szerintem az nagyon rágós
@StevenS: Ja, a szoborpark szerves része lesz, a Tisza szoborral.
Címlap van, hogy a jobbik melegtagozata is ideesett a "nemlétezőt" osztani?
Vagy Kubatov ettárs rugdosta a netre trolljait, védeni a szánalmas giccs- és fostalicska halmazukat?
@Kón Bandit:

"_Szerintem a siratófal is giccsparádé,_"

Üzenem -valamint kézcsókom- a kedves mamádnak, hogy nagyra értékelem egykori igyekezetét, de minden jó értelemben vett motivációja ellenére a mű nem sikerült. Bontsa vissza.
@♔bаtyu♔: eszt kaptad reggel maganvelemenykent? Szavazz a dzsobbikra, egeszsegedre. De ezzelnem kellene buszkelkedni!
@Kón Bandit: Édes Gyereke mamának, ez valami szembetegség nálad, hogy mindenhol zsidókat látsz?Menjél ki a Siratófalhoz,és ott mondd el ugyanezt, amit ide böfögtél, azután javasolom, hogy menj el Moszkvába, a Vörös térre, és az Ismeretlen Katona Lángjánál ugyezt mondd el , tudod ott mindig sokan vannak, de egyik helyen sem tűrik a halottgyalázást, főleg nem a hősit.!Tapasztalod majd, mennyivel béketűrőbbek vagyunk náluk!
@Penivaldes: Még nem főztek neked jót! Na majd estvélli órán leírom, hogy nem lesz rágós!
@évásanyó: ez valami játék nem?? hogy meg kell keresni a zsidókat a képen
@nincs_itt: Még nem tudom. Egy biztos, nem ballibsi pártra.
@évásanyó:

" csak a melegre tudom fogni, "

Nincs lazítás! :D
@évásanyó: Felesleges lihegned, nem a zsidókra mondta, hogy giccsparádé, hanem a siratófalra.

Ő így látja.
@évásanyó:
Akkor elnézést a nem túl gusztusos szóviccért....
@♔bаtyu♔: hát ha a siratófal giccses, akkor mit szólna egy aranyozott öltönyhöz?
@Evezős:
Elég veszélyes ez a zavar az anyagi viszonyokra, ha a felettes szerv keveri a bruttót a nettóval.
Mi lesz, ha a rendes havi jövedelemnél is előfordul?
@Penivaldes:
És akkor kimondom azt, amit -ahogy itt beszélgetünk- egyre kevésbé esik jól kimondani.
Te is tudod, meg én is tudom, hogy ma nem vacsorázunk együtt, miután légvonalban kb. 120km-re lakunk egymástól.
Azért kösz az emberi hangot, azt hiszem erősen hatott rám.
@röf: Szívesen, Penike rendes gyerek, és volt gyerekszobája.
@nincs_itt: szánalmasan hülye vagy. De ez nem a te hibád. Egy kicsit tornázz még, kispajtás.
@♔bаtyu♔: attól függ. leveleztem csokifiúval is anno
@MolnarErik: Azért ez valahol jellemző "náciemlékmű".

Remélem, legalább 40 évig bambulják, mint mi az oroszt.
Ki a faszt érdekel? Irigylem azokat a hőbörgőket, akiknek van idejük és energiájuk munkaidőben heteken keresztül ott sirámolni. Ez egy darab bronz, pont annyit jelent, amennyit beleképzelnek, akár jobbról, akár balról. Értelmes embernek van jobb dolga, mint egy szaros szobor miatt vérnyomást emelni. Tiszta szánalomtenger ez az egész, ráadásul a félkegyelmű tüntetők azt sem veszik észre, hogy pont ez volt a cél, hogy ott égessék magukat. Az külön röhejes, hogy dékások ugranak együtteseknek a szobor tövében, hogy ki a nagyobb ellenálló. Szar egy banda mind. Ha lett volna eszük, az érdektelenségbe fullasztják az egészet, mert párszáz vérmes jobbikoson, meg ugyanennyi szédült liberó nyuggeren (pusz a belpesti "filozófusokon") kívül az egész okádék marhaság a kutyát nem érdekli. De csak tépjétek szét egymást itt is, kevesebbet kell kávéra költeni, a a lakosság 99%-a meg leszar, vagy kiröhög titeket.
@shitgun: Teljesen egyetértek, de elmondanám, hogy DK csak ballibsi szavazatokat lophat el. Továbbá csak azokét, akik eléggé szélsőségesek. Na ezek randalíroznak az emlékműnél.
@nincs_itt: Ne hisztizz már.:)
Próbálj meg nyugodtan végigolvasni, mielőtt nekem esel, jó?

Na szóval: a mezőgazdasági termelőknél kristálytisztán megfigyelhető, hogy a nyugati határszéltől keletre haladva folyamatosan romlik a termelők munkájának minősége, szerződéses fegyelme, szavahihetősége.

Ugyanez vonatkozik az északi határon túllépve is.
Ez elsősorban nem genetika, - noha a sváb vagy szász falvak minőségileg különböznek a magyaroktól, románoktól, szlovákoktól, - hanem az Ausztriából átszivárgó mentalitás, munka- és piaci feltételek nevelő, oktató hatása.

A határszél már Európában dolgozik, a kelet pedig amúgy jó magyarosssh ortodoxul.

Néhány év - gondolom tíz-húsz - és az ablakban lévő muskátlik bekúszásához hasonlóan egy békési gazda is megtanulja, hogy ha b1 búzára szerződök, akkor nem keverem bele a termékembe az eső után aratottat, mert az bizony túrót sem ér.

Ebből csak azt akarom kihozni, hogy folyamatosan változunk, fejlődünk vagy visszafejlődünk.

Szükségünk van nyitott határokra, szükségünk van nyitott szemmel látókra, szükségünk van a hozzád hasonlókra, akik kívülről (is) látnak bennünket.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy valaki -Sipi módra vagy a Te tegnapi kicsit elhamarkodott mondásaid alapján hogyan is mondjam, hogy ne sértődj meg túlságosan - vadmarha disszidens módjára ossza az észt. (remélem sikerült kellőképpen finom maradnom)

Én nagyon tudom tisztelni azokat, akik idegenben képesek új egzisztenciát teremteni maguknak.
Nehezebb dolognak tartom, mint itthon az ismert viszonyok között.
Ahogyan látom, Te is megszenvedtél, ha ez nem is kellemes téma neked, nem szégyen az. Büszke lehetsz rá, amit fölépítettél.

Ugyanakkor az nem igaz, hogy itthon mindenki béna vagy gazember.
Szóval, ha úgy viselkedsz, mint egy kabaréba való disszidens, aki tegnap ment ki, s ma már töri a magyart, nagy sikered nem lesz.

Ugyanakkor ha kint élőként rá tudsz mutatni az itteni baromságokra, amiket mi észre sem veszünk illetve ami szerintem még előnyösebb, be tudod mutatni, adott kérdést hogyan intéznek el a németek, milyenek a hétköznapjaik, milyen a gondolkodásmódjuk, hidd el, senki sem hajt el.

(ez azért vicces - vagy siralmas - komment egy picit, a francért keseredtél neki, hogy bántják Krahácsot)
@♔bаtyu♔: ja, mint amikor valamelyik - nem emlékszem pontosan - tüntetésnél tülekedtek a balosok a rendőrautókba befele, szabályos verseny volt, hogy ki lesz a legmeghurcoltabb áldozat. Az olyan groteszk volt, hogy felröhögtem a fotelben. Asszem a Gyurcsány nyert végül, ő mehetett a bütyköstaxival mártíromkodni:)))))
@Amadeus62: "Na látom Blogger Gejza már a 444-en is nyomja mint süket a csengőt."

be kell vallanom, hogy amikor - gondolom, szóltak neki a Lendvay úlicában, hogy van ez a KisGazsit gyalázó oldal, először vagy másodszor tévedhetett oda a simaszájú Barnanyelvű Főfideszes, különben nem írt le volna ilyet - azt olvastam tőle a 444-en, hogy B. "Jól menő pénzügyes vagyok" Gézától ("tőlem") a ballibsi blogokon úgy félnek, mint a tűztöl, egy picit, szégyen-nem szégyen, összecsokiztam magam a félelemtől! :(((( :DDDD

egyébiránt ez a kutyaszar pont olyan, mint a Lótolvaj csúti Bolond egész élete, pont eltalált mementója ennek a beteg embernek: hazug és gagyi.

ez a cink-komment szépen összefoglalja:

Már a múltkor is írni akartam, a Fekete Gyuris posztnál, hogy más szemmel kéne ezeket a dolgokat szemlélni.
Most az a világ jött el, hogy azok rúghatnak labdába, akik a rendszerváltás után vérig sértődtek, hogy hirtelen mellőzik őket, mert tehetségtelenek, mert hiába jegyzeteltek szótagolva a Marxista-Leninista Esti egyetemen, ezt '89 után már a kutyát nem érdekelte.
És ezek örökösei.
Ez igaz a művészetektől az újságírókon át a gazdasági pozíciókig, főleg minél inkább aláereszkedünk a helyi potentátok szintjéig.
Most ők diktálnak, ködös emlékeikből építik fel a SZOT üdülők homlokzatainak vagy ebédlőinek intarziás-műbőrös hangulatát.
A mögöttes tartalom sivársága pedig pontosan ugyanezen okból olyan, amilyen.
Egy új nemzeti realizmus születését láthatjuk, legyen a neve mondjuk "nemreál".
@shitgun:
Szaros pár 10-100 millióért, meg egy ilyen hasmenéses förmedvényért tényleg ekkora cirkuszt rendezni... Focira is költhették volna!
@Habakuk999: Ausztria keleti része sajnos kezd megmagyarosodni. Nem éreztük már azt a na ez már Ausztria érzést a határ mentén átlépve.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ha rajtam múlna, focira egy fillér nem lenne elkötve soha többé az életben, se stadionra, se emlékközpontokra, meg semmi hasonló marhaságra.
@shitgun:
Neeeee... legalább térkőre! Ennyire nem lehettek NER ellenes libsibolsik! :(
@Penivaldes: Különlegesen érzékeny vagyok a zsidózásra, cigányozásra, stb, nincs számomra olyan, hogy ezzel játszanék:(
@Penivaldes: Alzheimer szokott itt nekem m indent összekeverni:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azt fölszedik, aztán dobálják! Le kő betonozni mendent!
@Penivaldes:
Te, cica, itt még megrontanak, ha így folytatod... :)
A lovagjaid (vagy lovaid?) romokban lesznek!
@röf: neked is kedvesebbnek kéne lenned a többiekkel:)
@jaegtoer: Igenis , értettem, kérek engedélyt meghunyászkodni:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nincsen nekem lovagom, mert mind gyáva nyúl. Bezzeg röfi nem. Példát kéne róla venni, és nem gonoszkodni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ugyan, taga dolgozik, Marcellusca tortát süt, te itt vagy, a többiek meg nem tudom.
@♔bаtyu♔: Ezt mondom én is, hogy valami baj van a szemével, hogy így látja.Látod egyet beszélünk..Lihegnem meg muszáj, mert nyuggerként nincs légkondim, és alig kapok levegőt:((
@Penivaldes:
Alakulok...
Nem feltétlenül a véleményem fog változni, csak a közlés /vagy nem közlés/ módja.
@évásanyó: látod mama, így kell. béke, szeretet, virágok.
@röf: a véleményed a tiéd, nem veszi el senki, se én, se a többiek.
@shitgun:
Nálunk ez van!
A ... norvég kisebbsígi területen olyan remek térkövezések és szökőkutépítések történtek az elmúlt 3 évben, hogy ihajj!
Persze ez a sok mamlasz ungarische meg nem jár oda lábatmosni, meg szotyolázni, mint a norvégok, talán szimpla fajgyűlölet miatt nem akarnak az összehuggyozott padokra odaülni esténként a népviseletbe öltözött norvégok leköpdösött padjaira kitelepedni és a dialektusokat megtanulni.
A térkövek meg már csálék, evégre csak 760 millióva került, mit vártak, majd az örökkévalóságog fog tartani??
Amúgy nekem alapvetően senkivel nincs bajom, de kissé túlzásnak érzem ennyi pénzért egy köpködőt építsenek kb.300 síkgyökérnek - mert a többi kb. 25.000-nek ezek után tényleg nem értem, miért nincs gusztusa odaülni, odamenni...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): nem érted, az a térkövezés nem a szotyis 300-nak készült, hanem annak a 10-nek, aki fejenként kiszedte belőle egy budai kétszobás meg egy Mini Cooper árát, mert megy a gyerek a gazdaságira, oszt nehogy má' bérlet meg albérlet. A köpködés meg le van ejtve.
@Penivaldes:
Ne csináld ezt velem.
Még pár ilyen mondat, és autóba ülök...:)
@Penivaldes: Szép is volt a hippi élet, csak Vietnam ne lett volna:(nézd meg a Hair-t.
@Penivaldes:
Felénk megmerényelték, vörösses is van benne! Szerintem azért fejek hullottak... :) egy fos az egész, építész ismerős szerint (arra járt naponta gyalog) olyan a kivitelezése, hogy aki ért hozzá, nem venné át...
@évásanyó:
Manchester England England
@Penivaldes:
akar a fene autóban aludni....
@Penivaldes:
Tényleg Tündér vagy.....
Kik azok az impotens majmok a környékeden, akik nem ölik egymást az ajtódban...
@röf: azért nem kell egymást megölni értem. :)
egyébként köszönöm.
@tristen2005:
Meg a Mosonit!
Igaz van egy olyan 30 méter Halászinál ami kész, utána meg csak a kőkupacok 3 hónapja, de biztosan lesz valami... :)
Fotoshoppingolták gondolom a többit.
@shitgun:

Tessék már megmondani minékünk, hogy ki szedte össze azt a sok százezer zsidót Magyarországon.
Annyit segítek, hogy nem a németek voltak!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): kőkupac? én értem, növelni szeretnék a kreatív szellemet, és nektek kell megépíteni, ahogyan ti szeretnétek.
@Penivaldes: Ez a film nem csak a zenétől jó!
@Penivaldes:
Na... faca... eddig csak nyaligátoraid voltak, most már malacod is! :D
@shitgun:
Állítólag őmiattuk (is) építették ezt a förmedvényt!
Az angol szöveg meg hogyan, miért???
Akkor spanyolul is írhattak volna rá.
@Penivaldes:
Ezért a kolbásztöltelékért???
Ne marhulj aranyom! :))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ejnye.
vannak mások is ám:))
különben is azt hiszed, hogy attól, hogy neked hosszú eveződ van, oszthatod az észt, na közlöm veled, kisfiam, hogy nem arra van Buda!
:D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): majd rátesznek egy ánégyes lapot a helyes szöveggel, ilyesmin nem illik fennakadni.
@shitgun:
A legolcsóbban "A Lajos" cége egy kis tixóval, 24.999.999,-Forintért megcsinálja!
Tuttira!
@Penivaldes: " hogy nem arra van Buda!
:D" helyett Nem oda Buda! :))
amúgy ez milyen má' hogy szőlőbányász úgy csempészteti a szobrot.

hát nem tetszett az érintetteknek. ez van.
ez egy ilyen kemény világ :)
megsúgom ott b...tad el Viktor, hogy alkotmányba kellett volna foglalni, hogy ez most akkor egy nagyszerű dolog.

Ja Viktor!
Ha népszerűségre törekednél talán az autofelláció lenne az ami emelne a népszerűségeden. max. egy 10 pontot, de arra már politikai marketinget lehetne építeni meg statisztikát meg görbéket.
@Penivaldes: húgi, gratulálok! ahogy te az ujjad köré tekerted röfi farkincáját:))
@taga20: ezt hívják női tehetségnek. téged magam köré csavartalak:)
@Penivaldes: Ma ebben a nagy hőségben csináltam egy kis konyakos meggylevest, sütöttem spenótos rántott palacsintát, siess haza Aranyom, frissen jó a kaja!:))
@Penivaldes: ne terelj, nem rólam van szó, hanem röfiről:)))
Szia Fabius!

A lerágott csontot nem csak az ellenfélnek, hanem a saját híveknek is odaveti a Főnök, mert a fél-ázsiai hordát mozgatni kell, hogy el ne tunyuljon, és edzésben kell tartania a mozgósíthatóság érdekében. Amíg erről a műről működik a szópárbaj projekt, addig visszavonhatatlan dolgok mennek végbe a nyugdíjrendszer leépítésében, a felső oktatás kasztosításában, és az örökös röghöz kötés kiteljesítésében. A blogoknak stratégiát kellene váltani, nem az események után kullogni, hanem a közbeszéd, az internetes közbeszéd fő irányait meghatározni és elkezdeni az építkezést.
A "minden szarrá válik, amihez nyúlok" jelige legyen a Főnök gondja, csak azért is beszéljünk arról, ami országépítő, iránymutató és a jövőről szól.
A 'forradalom' hosszabb távon nem csak a saját gyermekeit falja fel, hanem az eleve vesztes -követő- taktikára épülő kommunikációt megvalósító másként gondolkozókat is maga alá temeti.
Szerintem akár tegnap, akár ma, de az eleve 35C-ban, napközben kellett volna itt-ott forgalmat korlátozni Budapesten, hogy a szobor a helyére kerüljön - ha már egyszer úgyis eldöntötték, hogy az bizony a helyére kerül, ha tetszik ha nem. Nyilván akkor az lenne a hőzöngés tárgya, hogy hogy lehet a legnagyobb melegben még a forgalmat is leállítani.
Gyk: eléggé túlméretesnek tűnik a szobor, nem valószinű, hogy egy mezei kis teherautó szállította volna, de segítsetek ki, ha tévednék. Úgymond a "körúton belül" még valószinűleg nem láttak kamiont, ha már egyszer olyan divatos lett mostanában ez a kifejezés.
@Penivaldes: Valahol útközben szedd föl taga bátyádat is, szeretem, ha estére együtt a család:))
@évásanyó: drága évike, látom éjszaka orica eligazított:) engem is elszokott:)) csak én nem tanulok:)))
@taga20: remélem tényleg elértem valamit nála:)
@Penivaldes: Akkor tudom javasolni a Gundelt:))Egyébként lemaradt a légyszíves Mama:)
@taga20: Nézd hótt' igaza van neki, nagyon neki indultam, csak nem tudom, hogyan fogjam magam vissza.
@taga20: Én egy ronda, öreg tehén vagyok, s mint olyan, képtelen vagyok 18 éves kisbárány-viselkedésre, persze akkor inkább majd kussba leszek :)
Éjjel a tolvajok és a PATKÁNYOK " dolgoznak.Kicsi Viktor most is jellemesègèről tett bizonysàgot.Kettőmillió egyszàzer miniszter elnöke. A gerinc az rendesen hajlik NEKI !
@Penivaldes: Mint említettem volt, a kaja már kész.Mazsola nélkül meg ehetetlen.Fogod gyerekem, és kiskanállal kipiszkálod, Bundi úgyis megőrül érte.:))
@Penivaldes:

"_minden szürke kövekkel van kirakva, minden _"

ahogy beszürkültek az agyak és a bólogató fejek, úgy szürkültek be a kövek és képek, és válnak szürke semmivé a népek, s ha már a jövő is szürke lesz, jöhet a fekete és a fakereszt.
@Penivaldes: Hát ez az, amikor az ember hiába karattyolja a szófogadatlan lányának, hogy menjen el az szemészetre, mi van, ma mindenki vaksi?:))
@Penivaldes: Ja, bár munkásőr ruhában nem érvényesül annyira:)
@évásanyó: hogy én most hogy vágom a pofákat:))
remélem a kutyát elzárta a kedves mama.
@évásanyó:
igen, erre gondoltam,
ill. a film elején, mikor a kölök fölül a buszra, és "Ha a Hold..."
@röf: Nem tudom Neked megmondani hányszor láttam, de mindig megkönnyezem.
@Penivaldes: Nem futhatsz egész életedben valami elől.Egyszer szembe kell a félelmeiddel nézned, Bundi különben is imád téged:)
@évásanyó: ha szembenézek Bundival, akkor Bubdinak annyi:)
hétvégén is ott volt a kölyökkomondor, és nyalogatott. engem!
végül is, nem is olyan rusnya ez a vascsirke, és csini ez a, nyilvánvalóan meleg fiú Gábriel is,
megszálot sas = nemzeti műzeum...

gratilálok a feudális náci kommancs dakota kormánynak
és Orál Viktornak !
amugy ez a balf@sz sas nem is tud repülni csak le akar lépni...
de ez a kissas mit fog csinálni azzal a nagy melák dakota gábriellel?
ahogy mozdul arra utal hogy leszarja a következő pillanatban...
a kommenteket olvasva ....
@évásanyó:
Ez az egyetlen film, amit egy mozi-vetítési periódusban egymás után hatszor megnéztem.
Pontosan nem emlékszem, 1977-ben vagy '78 ban lehetett.
@Penivaldes:
Szerintem kellőképpen összezavartad a brigádot, én mára eldobom az egeret.
sziasztok
@röf: Álmodj szépeket, és legyen könnyed éjszakád.
@xvxvxv:
Majd "huncut pridecsirkék" feldobják egy kicsit, tanga, boa, hasonlók... ;)
@röf: Azért valdd be, hogy kicsit itt maradsz hallgatózni, mit mond a hátad mögött Peni,:)Ugyis otthon kidumálunk, mint anya-lánya:))
@röf: Ezen viszont egy percig sem csodálkozom, mondom, én is sokszor láttam.
Ez a hivatalos magyar fordítóiroda!

"Nem csak a megszállási emlékművön bakizott a hivatalos fordítóiroda"
hvg.hu/itthon/20140721_Nem_csak_az_emlekmun_bakizott_a_hivatalos

Gondoljatok bele, van egy csomó hely, ahol csak ezeknek a papírját fogadják el! Ezen a szinten... Google fordítóval... aranyáron...
HU, mi így szeretünk!
@évásanyó:
A felesége meg... :))
Most akkor konzi lesz a malaczka?
@Sejk a derék katona: Majd az lesz a gusztusos, mikor Gabriel is meg a sas is tele lesz galambszarral:))Vagy hetente fogják csiszatolni?Jó kis állás, galambszarpucoló népi ellenállás.))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nem változik semmi egy malac életében. Vágósúly, böllér, hurka, pálesz, ahogy kell.Röfi meg választ egy másik nicket, a mai kommentjei után ez már nem illik hozzá:)
Szilynek igaza van, hasonló érzéssel bámészkodtam én is délelőtt:

Ha előtte állsz, pontosan fogod érteni, miről beszélek: az irreálisan pöffeszkedő rondaság és az előtte elhelyezett, őszinte fájdalomban fogant tiltakozó szövegek, fotók és kollázsok kontrasztjáról. Az ízléstelenül megformált, életnagyságnál kicsit nagyobb szoboralakok és az előttük álló-térdelő, életnagyságnál kicsit kisebb nénikék szíven ütő kontrasztjáról. Nagyobb öngólt Orbán Viktor életében nem lőtt, és ezt csak élőben, ott, a helyszínen lehet átérezni.

cink.hu/szarul-vette-le-a-naci-sas-a-labdat-azert-nem-lett-go-1608252476
@Penivaldes: Nekem akkor már bőven megvolt Zsuzsám:)
@jaegtoer:

"ha már a jövő is szürke lesz, jöhet a fekete és a fakereszt."

Nana!
Szemészt mindenki maga választ. Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy szemüveget vagy szemellenzőt írtak fel neki,az magára vessen.

Egyébként amióta tudjuk, hogy a szürkének is van 50 árnyalata, izgalmas szín lett:)
@évásanyó: @Penivaldes:

A mai termés, This is the beginning of a beautiful friendship.”
@taga20:

" engem is elszokott:)) csak én nem tanulok:)))"

Sose mondtam, hogy nincsenek kudarcaim:))

Észrevehetted, hogy elszoktam tőle, ellenben a te mondatodban ez külön írandó:)
@Penivaldes: igen. csk így: Zsuzsa, nem Zsuzsanna, mindig úgy becéztem, hogy Bizsubaba:)
@évásanyó: Nagyanyámat is így hívják, ifjú éveiben Zsazsának hívták:) Kissé rossz korba született:)
@punkfrog: én kérek elnézést a telefonom nevében!
A zsebemből kommentált miközben vacsoráztunk.
Bár valószínű észre se vettétek a különbséget!:)))
@évásanyó: inkább by Kusturica:))

A Macskajajj alapmű.
@évásanyó: @Penivaldes:

Macskajaj, hangos volt a miaú-miaú:)
@Habakuk999:
Mint valami groteszk sas... szánalmasan balfasz volt, aki egy ilyen fost bírt megálmodni, a nagyvezér álmaként - persze a megbízó ízlése is...
Most tényleg, vagy táncikál, vagy luftot rúg!

Alabamában, Auburn-ben van egy háborús sas, emlékművön. Az tényleg fenséges és gyönyörű.
www.flickr.com/photos/alabama_geographer/297841102/

Ezt találtam hirtelen róla. Ja, hogy ráadásul ott ez a kabala, a helyi büszkeség?
@Penivaldes:

Háztájiba elszabadult a malac, kergette a macskákat:))
@Penivaldes: Nem fogod megérteni, amíg nem nézed meg:

Emir Kusturica: Macska-jajj

(a hivatalos címben tán van gondolatjel)
@Habakuk999:
Alapmű! Pennikét oktatni kell, mert kölök még...
@Orica Középföldi: má megint nem hiába fekszem le:) gúnár mindenkinek:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ez nem sas, hanem valamilyen gázlómadár-keselyű keverék, alaposan megtépve.

Nagyon jó a Szily elemzése, engem nagyjából hidegen hagy az elméleti kritikája, de mint műalkotás, na, úgy legalábbis necces...

Pedig olyan szép terek alakulnak ki lassanként Pesten, de ez nagyon el van szúrva szerintem.

Angyal féléknek bizonyára tetszeni fog.

Lehet lesz eredménye, hogy fölállították. Már ma estére is van annyi, hogy a hatalom gyáván visszakushadt a tényleg pár tucat kitartó ellenző elől.

Délelőtt több rendőr volt mint civil,
@Habakuk999: Rendben, láttam, de ez a mondat a Casablanca zárómondata, innen vette Kusturica:)
@punkfrog: Én észrevettem, megakartam kérdezni, hogy mennyit ittál, de alapból utálom a részegeket, ugyhogy nem mertem megreszkírozni a kérdést, hátha tényleg ittál, és akkor meg kell, hogy útáljalak, azt meg nem akarom:)
@évásanyó: túdom, de a itteni történetre a Kusturuca-féle passzolt.:)
@évásanyó:
Pedig ráfér, amilyen undok ez is néha... :))
Ja, NER ellenség, meg libisbolsi csürhe!
@rodeo36:
Lesz azon a kis langyi gábrison még tanga, meg boa... Az a szánalmas dög ott fenn meg, sok minden, de a német birodalmi sasról még karikatúrának is gyenge.
@évásanyó:

Ezt Boli is linkelte, de nem derül ki belőle, hogy hol volt a meccs:))
@évásanyó:
Ja, amikor kapkod az ember egyszerű gyermeke... :(
@Orica Középföldi:
U19.
"Csodálatos, mégis igaz. Az U19-as Eb nyitómeccsén nemcsak a magyarok reménytelen és az osztrákok remek játéka volt szórakoztató, hanem a magyar biztonságiak földöntúli primitívsége is."

"Osztrák sasért rugdostak focidrukkereket a bekattant magyar biztonságiak"
444.hu/2014/07/21/osztrak-sasert-rugdostak-focidrukkereket-a-bekattant-magyar-biztonsagiak/

A fradisokat nem irigylem majd... :)
@Orica Középföldi:
Az intelligencs biztoságiakról:

"Belépés után nem sokkal arra lettem figyelmes, hogy egy fiatal és egy idősebb osztrák szurkolót toloncolnak ki a biztonsági emberek, egy harmadik fiatal osztrák mezes srác pedig kétségbeesve próbál velük kommunikálni a rácson át. Szóba elegyedtem a sráccal, hogy mi a baj, azt mondta, a biztonságiaknak nem tetszett a zászlajuk, és ezért kizavarták őket. Odamentem az egyik kedves kopasz kitoloncoló biztonsági őrhöz, aki érdeklődésemet követően elkezdett rögtön ordítani velem, hogy mi a f*szt szólok bele az egészbe, de menjek oda a teljesen feketébe öltözött, deszantos sapkát viselő főnökhöz, majd ő elmagyarázza mi a gond, de ne csodálkozzak ha rögtön megüt a pofázásomért. Megköszöntem a kedves útbaigazítást, és elindultam az úriember felé. Hozzá nem sikerült eljutnom, mert egy másik megállított mellette és miután megkérdeztem mi történt, közölte, hogy az osztrák barátaim cigányozták a magyarokat és ezért lettek kiküldve. Ez kicsit szíven ütött, és kérdőn fordultam az osztrák sráchoz, hogy ez igaz-e, aki maga is nagyon meglepődött azon amit mondtam.

Visszakérdeztem a biztonságiaktól, hogy meg tudják-e ismételni azt, amit kiabáltak, hiszen németül volt, félre is lehet érteni, de nem tudták, illetve hozzátették, hogy egy tiltott jelkép, valami “birodalmi sas” kinézetű volt a zászlón, és mint tudjuk, hogy az osztrák zászló piros-fehér-piros. Mondom basszus, persze, az a polgári, de úgy mint nálunk a magyar állami zászló tartalmazza a címert, úgy náluk a császári sast. Ekkor egy másik közölte velem, hogy vagy kitakarodok én is a g*cibe az osztrák haverjaimmal együtt, vagy menjek meccset nézni.Nehéz volt vitatkozni a felettébb intelligens, látszatra is börtönviselt biztonságiakkal, ezért inkább beültünk a szektorba, a srác beszélt az apjával a telefonomon, hogy minden rendben, és meccs után találkoznak. Aztán később eltűnt, és kb 15 perccel később arra lettem figyelmes, hogy mindhármukat beengedték és leültek a C szektor közepén. Mondom ok, ez megoldódott. Nem sokkal később viszont azt vettem észre, hogy az kitették a maguk előtti székekre az osztrák zászlót, erre a biztonságiak állat módjára lerohantak és elkezdték őket kizavarni és lökdösni. Leghátul ültem, a srác még meglátott és odakiáltott, hogy nem-e tudnék segíteni valamit. Utánuk rohantam, az egyik biztonsági ekkor megállított, hogy mi a f*szt képzelek, ha már ilyen kib*szott nagy osztrák szimpatizáns vagyok, akkor takarodjak ki velük a g*cibe. Nem tudott elkapni, de nem is jött utánam, ezért visszaültem és végignéztem a mérkőzést."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Fradistákat ne sajnáld, a fele a biztonságiőr, (pl Szőke Feri), a másik fele meg leveri őket, mint vak a poharat.
@tristen2005:
Jó, ironikusan gondoltam én is... igyál inkább! :)
majd a békemenet megvédi a galamboktól a sast...
hogy ne szarják le...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

A trollfocin olvastam, az öreg Mészőly ott ült a VIP-ben, vele reklámozzák az EB-t, a szünetben valaki beszólt neki, Kálmán, mi a bdsrtn ez itt, a második félidőre ki se jött: (Bdsrstn, Ez annyit jelent büdös úristen)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): állítólag bojkottálják majd a stadiont ha lesz beléptető
@Penivaldes: nem tudod te, mi az a beszólogatás:)
@Habakuk999: nem is akarom megtudni, hogy milyen gonoszságokra vagy képes:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az a sok fiatal rendőrgyerek fogja legjobban utálni, akik éjjel-nappal lesik majd, leönti-e valaki festékkel vagy sem

mondjuk jó sok rács van kőrülötte:)
@tristen2005:

Végre egy értelmes válasz:)) Köszi, bár azt nem tudom ki az a Szusza.
Tényleg van ilyen nevű stadion?
@Orica Középföldi: Szusza Ferenc (Budapest, 1923. december 1. – Budapest, 2006. augusztus 1.) magyar válogatott labdarúgó, minden idők egyik leggólerősebb csatára, az Újpesti Dózsa játékosa, a Szusza Ferenc Stadion névadója.:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

kibaszott randa az egész izé úgy ahogy van de az bolond tyúk ott a piedesztál peremébe kapaszkodva, hogy le ne essen az borzalmas

a kis melegfiú (volt e modellje a szobrésznak vagy megálmodta?) szóval a fiúkát és az egész kócerájt le kell fújni vastagon olyan olajfestékkel amivel a tengerjáró hajókat és persze szivárvány színűre, kivéve a libaszárnyakat abból meg lehet fekete pulykát csinálni olyan kibaszott randa libaszárnyakat egy arkangyalra (még jó hogy olyan sincs a valóságban) rábiggyeszteni

szóval adtak szórakozást a pestiembernek addig is tovább tudnak lopni

brühüyyy
a bencsik meg megszervezhetne egy jó kis békamenetet, szerintem az a gongya nem tuggya mi miatt is kéne kiírnia

brühüyyy
@xvxvxv:

Ez egy ilyen szar ország lett. Ma már csak a szervilis, gerinctelen hazug seggnyalóknak terem babér mint blogger gejza és a sleppje. Elég szomorú, hogy idáig süllyedt az ország és mi hagyjuk, de hát mit tehetnénk?
@Hannibal ante portas: Mire gondolsz, kicsi imbecil? Mert a gugli kidobta, mikor adták ki Canetti művét és melyik kiadó, attól te nem leszel műveltebb mint Bayer.
Nekem nem kell "tornázni", te jössz ide és állsz sorba a pofonért.
@Habakuk999: Akkor elmondom, hogyan csinálják a "németek". Nem bonyolult, elég régi sztori:
Késeket exportáltak Britanniába a németek, elég szar minőséget(mondom régen volt, még bőven "Solingen" előtt), akkor a sok kocsog angol kitalálta, hogy bele kell vésni, ütni, önteni a késekbe, hogy Made in Germany, hogy a vevő tudja, nem a legjobb minőséget veszi meg!
Na és mit csináltak a németek? Bizony, amit a mai napig is! elkezdtek kurvára kaparni, fejlődni, hogy a Made in Germany NE a silányat jelentse.
remélem világos voltam!
Ott Háccsó Szotyisztánban(nézd csak meg a fidióta kommentelőket, akik jópénzért, szerencsétlenebb esetben meggyőződésből, segg hülyék), a megoldás nem kézenfekvő! Magad írtad a búzáról a dolgot...
Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy Mo. nyugati felén a földek elég régóta NEM magyar tulajdonban vannak!
@♔bаtyu♔: aha, világos egy sor kő szépen egymásra rakva, az giccsparádé... értem én, hogy ekkora nemzetthy bugrisok vagytok, de mit lehet tenni, ha nektek egy guggoló mellszobor a sablon...
Én nem láttam a szobrot, nem is érdekel. Az esztétikai kritikák teljesen feleslegesek, hiszen egy michelangelo alkotás ellen is fel kellene emelnie a szavát mindenkinek, aki a múlt átírása/meghamisítása, a felelősséggel való szembenézés elmaszatolásának folytatása, annak áthárítása valamint a múlt újbóli eljövetele/visszahozása ellen van... mert szerintem erről van szó: segédkezet nyújtott az akkori moi társadalom egy jelentős része és a teljes politikai elit rasszizmusból, bűnbakkeresésből és anyagi érdekből honfitársainak likvidálásához... s ezt a mai napig tagadja a jelenkori moi társadalom egy jelentős része, köztük a politikai elit java is, ugyanazon okok miatt, mint amit már leírtam... annyi változott, hogy most majd a cigányokra is lehet mutogatni...

youtu.be/0y1nCj_kQm4

hangoskönyv, hogy a retardált lápi-magyarok számára is elérhető legyen a szerző műve... ma megjelentek itt egypáran...

igen, izgalmas szín a szürke, még akkor is, ha a "címzett értelmetlen" jelzéssel is jön vissza az üzenet...
@Habakuk999: az figyelmes olvasás megkímélt volna, attól súlyos tévedéstől, amiben önelégülten elterülsz!
nem egyszer írtam már le, hogy rengeteg értelmes, jóravaló, becsületes emberért is tépem/-jük(bohóc disszidensek a kabaréból) a pofánkat!
ideje lenne felébredni! mert 300-500 év hátrányból indult Mo., most egy kicsit több lett!
@Sir Bates dö Hól: szőr! ne feltételezz ekkora mélységet, íj sekélyes lények mögött.
ezek csak akarnak valamit, ami nagy és elmondható róla, hogy miattuk van. szerinted, egy orbán viktor értené, amiről beszélsz? de látod, eljött a sok beteg, meg is nyilatkoztak szépen sorban. de egyiknek sem jutott eszébe, hogy miért is készült ez az izé.
@Sir Bates dö Hól:

kedves Bátes ott a sírban a Hól dő a zesztétika

ha egy könyvtárban említed Michelangelo nevét (műveiről nem is beszélve) ezzel az ócskavassal ami betonnal és raktári maradvány készlet szögekkel meg használt méretenkívűli csavarokkal van "diszítve" akkor nem jól "érvelsz" a tollazattyát hullató bolond tyúk amire aszongyák hogy sas ...hát én még ilyen sas-t nem láttam, döglöttet sem, a másik figurin a vizes lepedővel betekert fiúcska a libatollakkal a vállán és a réműlten felfelé meredő tekintetével azt lesev a tyúk mikor pottyant nagyon üde tavaszi kompozíció...hiányolok néhány más szimbóleumot is a kompozícióról nemzeti szineket: mint a szivárvány összes szine, csaba királyfi repülő lovát amint ugrattya a fellegeken és nagyot szikrádzik valamit a hátrafelé nyilazó kunokat akik egyéb ként hun voltak hun nem

szóval már "csak" be kellene festeni hajófestékkel lilára olyan vastagon, hogy csak a festék láccon az meg is óvná az esőtől tudva tuggyuk, amit felcsúti elvtárs építet az beázik és elmocsarasodik és kinő benne a pitypang

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

csak nem arra kis művecskére gondolsz ami

en la Capela Sistina

www.epochtimes.com.br/capela-sistina-onde-michelangelo-colocou-seu-talento-e-coracao/#.U82Thfm-2m4

melyik is történelem hamisítás, vagy bármelyik másik?

nevezd meg és képet ide magyarázattal

de hőőőőőőőől

brühüyyy
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól:

Köszönöm. Már csak azért is, mert a szürke kedvenc színem... a kék, a fehér, a piros, a vörös, a bükk és a dió mellett! és a Mátrában is bicajoztam már... szinte.
Mint írtam volt a fejeket és agyakat említettem feltételezve, hogy átmegy az egyen szürkéről szóló üzenet.
Ama 50 ár-nyalattal nem foglalkoztam, hiszen kedvenc színem lévén, a szürkének -nem ötven, hanem- 1000 árnyalatát is láttam.
A szemek látta szürke szürkeség orvosolható szemben a fejekben és agyakban gyökeret verő egyen szürkével szemben. Az csak kihalással gyógyul. Az igazi traumát ez okozza számomra. közelebbről, a kritikus tömegek vakrandija a szín vallás templomában a kiátkozás napján. Egyszer mindenképpen eljön.
@évásanyó:
Nem, de most igen.

Szívem szerint ezért a mondatért
"neked is kedvesebbnek kéne lenned a többiekkel:)"
két pötty majonézzel megenném.

Mivel úgy látom, a többiek lassan bútolnak föl a történtek után, és nem akarlak Titeket hülye helyzetbe hozni, részemről a továbbiakban semmi politika.

Megyek, mert valamiből meg is kell élni.
@Sir Bates dö Hól:

Mielőtt belemerülnél magad is az emlegetett -de esetlegesen mégsem magyari- lápba, -talán már ajánlottam- célszerű elolvasni figyelmesen Clemenceau: „Egy győzelem fényei, és árnyai” című emlékiratát, valamint sorra venni, kik is voltak valójában a Jóvátételi Bizottság tagjai. [ha rájuk keresnél a neten, meglepődnél, milyen szerény információmennyiség található róluk, azokról, akik szívós és kitartó 'munkával' megalapozták 1933 eredményeit és a további 'folyományokat'. Azt is vedd figyelembe, hogy 1929-nek is volt egy sajátos -és sajnálatos módon- egy általánosítást generáló üzenete. Nem, mintha változtatna a múlton, a jelenen vagy a jövőn, de úgy gondolom, hogy a történések megismeréséhez közelebb visz a történések körülményeinek ismerete.
Természetesen nem állítom, hogy a piros-fehér-zöld-Szentkorona-hármashalom-római kettőskereszt-ezüsttel hétszervágott-vörös mező hályoggal megvert honfitársak mindegyike a realitás buckáin botorkál a magyari láp útvesztőiben, sőt eme realitás buckák sokszor arra is jók, hogy felbukjanak benne, de téged ez a veszély nem fenyegetne.
Végezetül ajánlom a Krízispont ((Margin Call, 2011) című filmet, benne Jeremy Irons monológjával.
Mindig 'meghat' patikamérlegen ki mikrogrammozott, összességében mégiscsak naivitásba torkolló morális megközelítésed némely esemény vizsgálata során.
Ezek azért jók, mert jól táplálják az egyen szürke túlélési, sőt túlszaporodási esélyeit.
@röf: maa mee, birjuk mink a hulye helyzeteket, vagy talan te nem? ;)
@jaegtoer: oops, ez igy reggel ehgyomorra, megyek is enni, konnyebb tolteni a hasat, mint a fejet, lasd mint fent a narancstrollokat.
@röf:

"_Mivel úgy látom, a többiek lassan bútolnak föl a történtek után,_"

Tévedsz. A hallgatással Penit tiszteljük meg, arról nem szólva, hogy egy szóval sem szeretnénk az emberré válásod útjába -most még- leküzdhetetlen akadályokat gördíteni. Mindennek eljön az ideje:) Személy szerint drukkolok neked.
:D
@jaegtoer:
Van akit a farkán keresztül fognak meg... van az úgy... ha az észérvek nem müxenek...
@jaegtoer:
ez olyan szép, hogy...szóval én a magam részéről a pragmatista megközelítés híve vagyok és világéletemben ezt alkalmaztam/om (ez feltételez némi elméleti felkészíltséget mely mindíg kéznél és lábnál valamint fejnél van)

imádom a szineket pedig olyanfajta daltonizmusom van ami bizonyos szinkeverékekben nem tud különbséget tenni bizonyos árnyalatok között, ugyanakkor bármelyik komponenst önmagában kristálytisztán látom

namost ez azzal is jár sokmindent másként látok

(kackackac)

a Nagy Sanya döntése foglalkoztat, ha kéznél van egy pengeéles elme át kell vágni a gabalyt és nem nyavajgani azon hogy milyen kötelet lehetne kapni, ha kibontjuk

Hic Rhodas hic salta

carpe diem

meg a legfőbb?:

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
elgondolkodtam (még nincs szaga)hogyan lehet valakit a farkán keresztűl megfogni

kibaszott fájdalmas lehet

még az is ha a farkánál fogva ragadják meg

de a farkán "át" megragadni az talán ....

brühüyyy

E ti moló Gia (a szomszéd tehene sötétben)
@nincs_itt: csak kapkodom a fejem olvasás közben, főleg az ilyenek bejegyzésein, mint "nincs itt" (persze ha nincs itt mi a francot pofázik bele), de aki ilyen arrogáns módon osztja ki a többieket, s még azt se tudja, hogy más az íj és más az ily, az igazi nagy tuskó lehet. (csak idézlek öcsi: "íj sekélyes lények" ). Talán újra kéne próbálkozni alsó tagozatban, Grundschule, tudod, vagy új hazádban beiratkozni magyar nyelvtanfolyamra. S ha valamihez nem értesz, vagy nincs mondanivalód, a szavak, betűk egymásmellé illesztése miatt kár a klaviatúrát egy ujjal pötyögtetni. Csak alázat kérdése. Szar ügy, amikor a fagyi visszanyal, szokták mondani.
@susu64:
Rodeot el se olvasd... ennyi belefér, költői munkásságának tudjuk be.
@susu64:

caveat emptor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vitae dapibus est. Nunc erat magna, vehicula eu laoreet sit amet, mollis nec felis. Sed lorem nisi, consequat vitae felis ut, porta suscipit felis. Nam aliquet leo sed eros egestas, vel cursus enim volutpat. Integer bibendum venenatis tortor, sed condimentum nulla ullamcorper sed. Sed id tellus imperdiet, viverra orci ut, malesuada tellus. In sit amet ante varius, scelerisque tortor sit amet, convallis lacus.

Pellentesque dignissim lectus ut felis congue tempor. Sed a ante a magna ornare commodo. Nunc ac augue eleifend, consectetur nisl in, imperdiet felis. Fusce vitae metus eget leo vehicula ullamcorper. Aliquam egestas vulputate odio ut cursus. Nulla facilisi. Aenean facilisis mollis ipsum. Maecenas egestas magna nec enim eleifend dictum. Maecenas at egestas leo. Cras tempus, quam id lobortis condimentum, purus augue sagittis sem, quis dapibus velit felis id eros. Suspendisse aliquet non lectus in laoreet.

Donec at nisi orci. Praesent ac facilisis justo, eget blandit enim. Morbi fermentum augue at venenatis posuere. Cras imperdiet varius nunc, non tincidunt odio accumsan in. Etiam ullamcorper tortor nisl, eget condimentum diam condimentum et. Vestibulum rhoncus aliquet vestibulum. Suspendisse porta risus eu rhoncus ornare. Nunc convallis accumsan rutrum. Morbi non ipsum diam. Pellentesque hendrerit eros nisl, ac elementum quam tristique et. Aenean faucibus, nulla ultricies tristique convallis, tortor nulla elementum ante, a iaculis elit massa vel nulla. Vestibulum eu turpis nec est dapibus luctus sed eu dui. Ut tempus consectetur tortor, sed tempus erat vulputate sed. Sed consectetur at eros at convallis.

carpe diem

+++***brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Mota dea est sortemque dedit: Discedite templo
Et velate caput cintasque resolvite vestes.
Ossaque post tergum magnae iactate parentis.
Obstipuere diu rumpitque silentia voce.
Pyrrha prior iussisque deae parere recusat.
Detque sibi veniam pavido rogat ore pavetque.
Laedere iactatis maternas ossibus umbras.
vertaling:

De godin is bewogen en gaf de orakelspreuk:
"Ga weg van de tempel en omhul het hoofd en maak de omsnoerde kleren weer los.
En gooi de botten van de grote moeder achter de rug."

caveat emptor

***brühüyyy
@röf:
"
Mivel úgy látom, a többiek lassan bútolnak föl a történtek után, és nem akarlak Titeket hülye helyzetbe hozni, részemről a továbbiakban semmi politika."

Barátja valakinek az Úrban... itt részedről eddig sem volt politika...
@susu64: ne kapkodd a fejed, mert akkor nem fogod szépen, sorban olvasni amit leírok, kell neked a szamár vezető!
mija porbélmád? azt is kifelytenéd?
igyekszem kihámozni a velőt, de valahogy nem megy.
mihez nem értek?
hogyan kapcsolódik a Grundschule a magyar nyelvtanfolyamhoz?

De leginkább, ez a bensőséges, jobboldalian egyenlőséget kifejező "öcsi" teccik!
íly módon megvilágítva, az alázatot, igazán csendőr pertura emlékeztet.
@Sir Bates dö Hól:

", izgalmas szín a szürke, még akkor is, ha a "címzett értelmetlen" jelzéssel is jön vissza az üzenet..."

Ebben az esetben zavar van az Erőben:))
@nincs_itt: Micsoda felfuvalkodott kisbéka vagy te.:)

Hanyagoljuk egymást, ha lehetséges. Ha nem, akkor is.

Meccsre is focit nézni megyek - elég ritkán az igaz - nem óbégatni.

Na tschüss.
@Habakuk999:
Ha az egymás basztatásán túlléptetek, akkor akár le is szállhattok a földre.
@jaegtoer:

Érdekes hajnali eszmefuttatás volt:))

Értettem, hogy az agyra gondolsz, de nem olyan egyszerű ez.Hajlamosak vagyunk az általánosításra , ami nem feltétlenül vezet helyes következtetéshez. Nopláne az indokolt pesszimizmus, depi sem a színek barátja.

Csak távolról, tömeget szemlélve tűnik ez egyenszürkének. A mikroközösségek világa még őrzi a színeket. Tagadhatatlanul fakul, mint a napfény nélküli növény,de még van. Helyenként heroikus már a küzdelem, de az életösztön csodákra képes.

Az emberi emlékezet nemcsak rövid-, hosszú távú, hanem ősi is. Krízishelyzetek hihetetlen
energiákat képesek mozgósítani.

Igen, a vakrandinak lesznek vesztesei, valószínűleg nem kevesen, de én nem vizionálok kihalást. Gondolj Spíróra:)

Más.

Kíváncsi vagyok, Sír mit reagál erre:

"Mindig 'meghat' patikamérlegen ki mikrogrammozott, összességében mégiscsak naivitásba torkolló morális megközelítésed némely esemény vizsgálata során."
mégis mit kellet volna tenni?a magyaroknak semmi bajuk az emlékművel lásd FIDESZ 2/3.de van vagy 150-200 idegenszívű judeobolsevik akiknek csípi a taknyos orrát.agresszív primitív csürhe.így maradt az éjjeli állítás
@ephart:
"a magyaroknak semmi bajuk az emlékművel lásd FIDESZ 2/3."

Szóval csak az a magyar, aki a Fideszre szavazott? Ugye vágod, hogy hány emberrel lett meg a "2/3"?
"Amúgy feszült érdeklődéssel várom ki lesz az, aki - elvileg ma tízkor - tényleg felavatja az emlékművet és átadja a köznek."

Úgy látom, a beszéd már felkerült a Youtube-ra:
www.youtube.com/watch?v=zk9NA8EEEqc
@Habakuk999: rövidre zárom a kérdést. eccerű kis fasz vagy, aki képtelen elfogadni, hogy van akinek sikerül...
@nincs_itt: @Habakuk999:

Egyszer azért meséljétek már el, hogy miért marjátok itt egymást teljesen feleslegesen és értelmetlenül... Mindketten ugyanazt az országot és népet szeretitek.
@Orica Középföldi:

Talán majd este, szinte felfal a munka, túl sok a tennivaló:-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ha tudnák, nem marnák egymást:))

Pedig nagyon egyszerű. A két pali megállapította nagyon helyesen, hogy az étterem kajája pocsék, majd elkezdtek fejben főzni. Persze úgy, hogy csak szakácskönyvet láttak, piacot, nyersanyagot, konyhát még nem.

Aztán jól összevesztek, hogy kinek a főztje jobb, miközben mindenki éhes maradt:)))

Mondhatnám, szórakoztató, de sajna nem az.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szerinted tudjuk? Legfeljebb sejteni lehet: :)

I. Gyakorlatilag az ellenzéket illetve az ellenzéki oldalt ekézem, ha föl vagyok háborodva valamin - a fideszt fölösleges, tudjuk kik és mik - ezenkívül sokat magyarkodom és nemzetieskedem.
Ebből automatikusan gondolhatja, hogy angyalbőrbe bújt jobbikos troll vagyok, mint ezt ki is fejtette valamelyik nap.

II. "Nincs itt" kedvenc témája a defláció, ami kapcsán régebben mondhattam olyasmit a magam keresetlen vadbunkó stílusában, ami adott esetben rosszul eshetett a kolléga úrnak.

III. Csoportbeli pozícióharc utózöngéje. Mi vagyunk azok, akik se nem szellemesek, se nincs irigylésre méltó stílusuk, se különösebb speciális hobbyjuk, szakértelmük, nem vagyunk színesek, nem vagyunk békések, megfontoltak, jóindulatúak, ugyanakkor a vitában győzni akarunk, roppant főokosak vagyunk, s csatakosra leizzadva fetrengünk az ágyunkban éjszaka, ha nem miénk az utolsó szó.
Ebből automatikusan következik a felfokozott agresszivitás a vitákban.
Ilyen karakterből nem kell kettő egy szűk csoporton belül, egy is sok.

Ezenkívül sokszor fogalmazok kétértelműen, ennek is megvan a maga eredménye, mint a példa mutatja.
Ráadásul rettentően szeretem megcsipkedni a hasonló tulajdonságú leányokat és legényeket.

Érdekes egyébként, mert amikor megjelent a blogon nincs itt kolléga, kifejezetten eljátszottam a gondolattal, hogy megkeresem őt élőben boltolás céljából, mert pont szükségem volt egy hasonszőrű emberre.:)

Bocs az okoskodásért, de Te kérdezted.:)
És egyáltalán nem biztos, hogy így van.

De úgy sem, ahogyan Orica írta.:)
A zsidók által megszállt Ciszjordánia Kiryat Arba elnevezésű illegális zsidó telepének rabbija kiadta a parancsot a zsidó katonáknak: Nem kell azt nézzétek, hogy civil, asszony, gyerek vagy katona, öljétek a palesztinokat!
@Habakuk999:
" ugyanakkor a vitában győzni akarunk, roppant főokosak vagyunk, s csatakosra leizzadva fetrengünk az ágyunkban éjszaka, ha nem miénk az utolsó szó."

Nagyra értékelem válaszodat. Viszont a III. pontban felsorolt jelzőiddel (nem vagyunk ilyenek, nem vagyunk olyanok) nem értek egyet egyikőtök vonatkozásában sem.
Nem lehetne ezt a győzniakarást és főokosságot csak egy kicsit fékezni? Máris kevesebb értelmetlen csatazaj lenne.
És igen, én is azt láttam régebben, hogy jól kijöttök egymással. Ezekután meg sajnos előállt a két dudás minősített esete.
Nem lehetne, hogy a két dudás egymást kísérje, és ne egymást akarja "túldudálni"?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: kicsit megkésve, de megfontoltan.
Olvastam @Habakuk999: kollega/ina válaszát is.
Nem bonyolult ügy, az én agyam másként működik. Osztályozom, rendszerezem a tapasztalataimat, azokból kialakul egy eredmény, amely lehet jó vagy rossz, sikeres esetleg sikertelen.
Ha rossz és/vagy sikertelen végeredményt kapok, akkor változtatok.
A magam erejéből, elértem azt amit kitűztem célként, magamnak. Természetesen hibákkal, rossz döntésekkel tűzdelt út volt.
Amit hiányol habakuk, az nem egyéb mint a selyempapírba csomagolás.
A szakmám, ami hobbi is egyben, nem teszi lehetővé, hogy finomkodjak, javításra legtöbbször nincs lehetőség. Habakuk pedig, az én megítélésem szerint, az állandó kitérés és megmagyarázás módszerével él.
Talán leírtam már, most megismétlem, hogyan lett világhírű a Made in Germany felirat. Rossz késeket exportáltak Angliába a németek jó régen, az angolok meg kitalálták, "fogyasztóvédelmileg", hogy jelöljék a német silány dikicseket: "Made in Germany felirattal". Mi lett ebből? Azt hiszem köztudott!
Számomra ez a járható út!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nincs ezzel baj, hadd dudálja, aki akarja.

Amíg azt hittem, hogy ez a hely szellemi műhelyként funkcionál, s eljut oda is az itteni beszéd, ahová szánjuk, lelkes voltam.
Mostanában már mesterségesen kerülöm a vitákat, ez nem jelenti azt, ha beköszönnek, ne köszönnék vissza.
Ugyanakkor elhiszem, kívülállónak nem kellemes olvasni a személyeskedéseket, távol fogom tartani magam tőle.
@Habakuk999: @nincs_itt:

Sziasztok két dudások.
Most egy kicsit úgy jártam, mint az egyszeri, aki kiengedte a szellemet a palackból és nem tudja, hogy mit kezdjen vele.
Köszönöm, hogy nem költőinek kezeltétek a kérdésemet, nem is az volt, őszintén érdekelt a harc oka.
Viszont változatlanul nem értem, hogy két ember, aki egyként szeretné, hogy ennek a szerencsétlen országnak jobbra fordulhasson a sorsa, miért egymással hadakozik.
Egy kicsit leképezitek a magyar népet. Mindketten jót akartok, de egymással nem tudtok összefogni, egymást ekézitek.
Akkor miért csodálkoztok azon, hogy ez országos szinten meg pláne nem működik?
Haba, nem veszed figyelembe, hogy nincs_itt távolabbról, tehát objektívebben látja azt, ami itt történik.
Nincs_itt, te meg azt nem veszed figyelembe, hogy mi itt eszköztelenek vagyunk (vagy inkább még nem találtuk meg a megfelelő eszközöket). Te kultúrállamban élsz, mi nem, ami számodra ott természetes, az nekünk jelen pillanatban elérhetetlen.
Viszont ha továbbra is csak az ekézés folyik (és innentől nem csak rátok vonatkozik, hanem mindenkire), addig nem is jutunk semmire.
Távol álljon tőlem, hogy én itt a napkeleti bölcset játsszam, de ezeket a gondolatokat keltettétek bennem.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.
@jaegtoer: hát, a lápi-magyar eredetét valahogy csak vissza lehet keresni itt a blogon, én nem tudom, mi módon, valaki más minden bizonnyal...
majd megpróbálom megszerezni s forgatni az ajánlott könyvet, bár még kevés olyan emlékiratot olvastam, mely "objektív" lett volna (az inkább a beismerő vallomás műfaja), s nem egy picit önigazolás...
a jóvátételi bizottság, '33 vagy '29 megemlítését/felhozatalát nem értem a kommentem alapján, ahhoz annak semmi köze (bár, ha nem te írtad volna, akkor a "mosoda a szerecsenhez" jutna eszembe, olyan konzervgyári kötelesség/kötelezettség meg valami honoros mundér kapcsolatának okán)...

végezetül nem gondolom azt naivításnak, ha szembenézünk a tényekkel... azok meg azok, amiket írtam... s a legfájóbb, hogy a legbecsületesebbek/legkorrektebbek akkor is, most is az esztelen és irracionális gyűlöletüket nyiltan felvállalók... mégis, mi másként lehetne megközelíteni bármit is az életben, mint morálisan?... ha nem így teszel, az is a morálnak egyfajta lakmusza...
"Most a mi békétlenségünk tele
Dicsfényü nyár lett York e napja által:
És a házunkra gyült vészfellegek mind
Temetve vannak a mély óczeánba.
Győzelmi fűzér körzi homlokunk’;
Emlékül függnek csorba fegyvereink;
Bősz riadóink múlató körökké,
Vad indulóink tánczzenére váltak.
Zord Mars legyürte homlok-ránczait;
S most, a helyett, hogy vértes paripákon
Lelkét ijesztné ádáz elleneknek,
A nő-szobákban szökdös vídoran
A fuvolának kéjelgő szavára.
De én, ki cseljátékra nem születtem,
Sem udvarolni szerelem tükrének;
Én, zord veretű, s a báj fönsége nélkül,
Hogy fürge pajkos nypmhánál tipegjek;
Én, a kin elbénult e szép arány,
S a bal természet megcsalt alkotásban,
Ferdén, bevégzetlen s idétlenül
Küldvén ezen élő világba, félig
Se készen, és oly sántán, félszegül, hogy
Az eb megugat, ha elbiczegni lát; –
Mert én a béke lanyha, lágy korában
Nem lophatom kedvtelve az időt,
Hacsak enárnyam’ lesve a napon,
Nem kémlelem saját rútságomat:
S ezért, mivel mulatni nem tudok, mint
Szerelmes e sok szép szavú napokban,
Elvégezém, hogy gazember leszek,"

ezt korrektebbnek gondolom, mint a maszatolást...

@Orica Középföldi: ez lett rá a válasz:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Maradnék mélyen magamban annyiban, hogy maga nem Plantagenet, pláne nem közepes, nekem meg semmi közöm a Tudorokhoz, a történelmet pedig minden híresztelés ellenére a vesztesek is írják, s ha a győztesek kiradírozzák, akkor súlyos tévedésbe esnek.
A lápi-magyar eredet vizslatása vakvágány, már akkor is betudtam szófordulatnak, de miért is ne zavarjam össe a sorokat?
A könyv, és a film együtt ad ki elgondolkoztató konklúziót.

Mindössze arra szándékoztam célozgatni ezzel a nótoriusan félrehordó, vagy félhordó eszcájggal, amim van, hogy valamely zsigerből elutasított esemény, cselekvés, jelenség, eszme megértése, okainak részletekbe menő vizsgálata sokkal közelebb visz a probléma buktatóinak feltárásához, ergo megoldásához, mi több felszámolásához, mint a morális alapon kinyilatkoztatott ex catedra elutasítás. Mert az ugyan lehet, hogy nagyságod végigbukdácsolta a szemlélődés és tapasztalás embert és cipőt próbáló grádicsait, plána ha fejen állva csinálta, de az itt nem látszik, és a megértést nem hozza közelebb. A megértésnek, ugyanakkor nem kell párosodnia az elfogadással sem futtában, sem előjátékkal, de hozzásegítene ahhoz, hogy a krumplilevest elhelyezzük a étek- és átokfejlődés megfelelő fázisában, egyúttal ahhoz a a világra szólóan fontos dilemmának a megoldásához is közelebb vinne, hogy gasztronómia evolúciójának, avagy revolúciójának köszönheti a kiskutya a táljában landoló az a jó, de megmaradt levest, vagy ez már a történelem vége? Különösen azon helyeken, ahol a burgonyáról még csak nem is hallottak, ellenben gyanakodva néznek a félig átsült bélszínre miközben jóízűen habzsolják a pirított szöcskét tücsköt, bogarat, és undorító lárva vacsora a legnagyobb lakoma.
@Sir Bates dö Hól: @jaegtoer:

Hahááá!

Ha nem ilyesmiről lett volna szó, az csak azt jelenti, hogy éppen ideje hosszabb zarándokútra kelnem, de már most is hezitálok: Kell? Nem? vagy Sir Bates dö Hól? vagy elég csak annyi: hantjával ez takar.
fiúk! :)
ez eszméletlen jó meccs volt...
padlót fogtam. "éppen ideje hosszabb zarándokútra kelnem"...

@Sir Bates dö Hól:

"mégis, mi másként lehetne megközelíteni bármit is az életben, mint morálisan?"

@jaegtoer:

"A megértésnek, ugyanakkor nem kell párosodnia az elfogadással sem futtában, sem előjátékkal, de hozzásegítene ahhoz, hogy a krumplilevest elhelyezzük a étek- és átokfejlődés megfelelő fázisában, egyúttal ahhoz a a világra szólóan fontos dilemmának a megoldásához is közelebb vinne, hogy gasztronómia evolúciójának, avagy revolúciójának köszönheti a kiskutya a táljában landoló az a jó, de megmaradt levest, vagy ez már a történelem vége? "

míg megemésztem és talpra tudok állni, addig is lazítok, amit nektek is ajánlok:

www.youtube.com/watch?v=pU9FTI0D-k8
petsába!

...azT a jó, de megmaradt....
@parti_giano:

Ó, azért léteznek tőlem független változók és együtthatók, én a képletről csak annyit mondhatok, hogy ép lettem míg épp lettem, de még csak keret sem, tán még csak tükör sem, legfeljebb ökör, de a tartalom az Úr dolga, hát magára vessen:-)
@jaegtoer: "de a tartalom az Úr dolga, hát magára vessen" az biztos, hogy sok mindent megtermékenyít, de nem fárasztanám helyedben azzal, hogy magszórásra szólítod fel, főleg, hogy téged magára.
@jaegtoer: "valamely zsigerből elutasított esemény, cselekvés, jelenség, eszme megértése, okainak részletekbe menő vizsgálata sokkal közelebb visz a probléma buktatóinak feltárásához, ergo megoldásához, mi több felszámolásához, mint a morális alapon kinyilatkoztatott ex catedra elutasítás."... most akkor mi is az oka az antiszemitizmusnak?... az eredendő bűn, hogy megfeszítették a keresztények istenének fiát... azt azóta ezt nyögik... most akkor elutasíthatom morális alapon?...
@Sir Bates dö Hól:

El ...de nem te leszel az, aki hírbe hoz.

Pontosan, kibaszottul mikronpontossággal erre értettem, hogy patika mérlegen kimikrogrammozva méred a politically correct mázzal leöntött morált, legyen a bonviván akár zsidó, akár cigány de egyszer sem piréz, mert ott megengedett a veszteség.

Antiszemitizmus-mint végső érv. Gromek.
@jaegtoer: valószínűleg nem értelek/elbeszélünk egymás mellett...
"patika mérlegen kimikrogrammozva méred a politically correct mázzal leöntött morált" ennek meg inszinuatív zöngéje van, bár biztos csak front van, rajtam meg az újhold... (bár nem én hoztam fel a szobor kapcsán '29/33-t... az 1 főtől 600.000-ig terjedő veszteséget igen... okként "rasszizmusból, bűnbakkeresésből és anyagi érdekből"-t megjelölve... én nem hoztalak hírbe, fel sem merült bennem, ezért meg sem követhetlek)...
@Sir Bates dö Hól:

Lehet, hogy nem igazán jó kifejezést használtam.
" most akkor mi is az oka az antiszemitizmusnak?... az eredendő bűn, hogy megfeszítették a keresztények istenének fiát... azt azóta ezt nyögik.."

Ha emlékszel, Spiró (tudom, rövid i, csak az a fránya felületesség:)) nagyon szépen elmagyarázta.

." most akkor elutasíthatom morális alapon?.."
Ezt csak így lehet elutasítani:)).
@Orica Középföldi: nem olvastam, hallgattam, tudod... a kora középkortól viszont bejött a "megfeszítették Jézus Krisztusunk" séma... nem keresztény területen/kultúrkörben nincs is bajuk (az araboknak sem a vallásukkal van gondjuk, hanem izraellel, mint politikai képződménnyel... az nem antiszemitizmus)...
@Sir Bates dö Hól:

"ennek meg inszinuatív zöngéje van, bár biztos csak front van, rajtam meg az újhold... (bár nem én hoztam fel a szobor kapcsán '29/33-t... az 1 főtől 600.000-ig terjedő veszteséget igen... okként "rasszizmusból, bűnbakkeresésből és anyagi érdekből"-t megjelölve... én nem hoztalak hírbe, fel sem merült bennem, ezért meg sem követhetlek)... "

Úgy van. Direkt.
A problémák megértéséhez nem visz közelebb, ha a axiómákat ismételgetünk és posztulátumokkal takarózunk. Az antiszemitizmust racionális alapon is el lehet és el is kell utasítani. Te morális alapon utasítod el, én racionális alapon.
Mindazonáltal talán ismered:
A nép egyszerű, középkorú fiát kérdezi a riporter:

-Mondja, Bátyám, van-e a faluban antiszemitizmus?

-hát nem tudok róla, hogy volna itten... de igény az volna rá!

Persze sietve hozzá kell fűzzem, hogy ez egy ideje, -magyarországi viszonyokat figyelembe véve- mintegy 10 éve egyáltalán nem vicces, mert valósággá lett.

Aztán meg ködösítesz itt fronttal, majd újholddal takarózol, mintegy prejudikálva, hogy nálam meg holdfogyatkozás van, holott tudva tudod, hogy nekem fejlövésem van. Nincs benned semmi flansziás eleganszia. Szégyelld magad. No, nem nagyon, csak annyira, hogy a jó -nacionalizmustól, szemitizmustól, mi több antiszemitizmustól mentes- krumplileves példázatot mellőzhetőnek vélted, holott a krumplileves egyetemességéhez kétség sem férhet és mennyivel többet ér 2 liter krumplileves, mint két mázsa antiszemitizmus.

A Jóvátételi Bizottság felemlegetése és némi gazdaságtörténet úgy jön ide, hogy részletesebb információk azt mutatják, hogy az antiszemitizmusért nem csak a bigott katolicizmus egyes 'jeles' képviselői, hanem az ebben ellenérdekű felek szintén 'jeles' képviselői is letettek egyet s mást az asztalra. Ahogy egy reakcióhoz a különböző anyagok jelenlétén túl több feltétel együttes megléte szükséges, úgy az antiszemitizmus sem vezethető vissza egyetlen okra, igaz ez nem adhat okot egyéb általánosításokra. Az antiszemitizmus elítélése ugyanis nem ment fel a konkrét okok feltárásának kényelmetlen és a legkevésbé népszerű feladatától, ha a célunk az, hogy csökkenjen, vagy netán megszűnjön. Ha ez bármely okból elmarad, az már üzlet és politika. Esetleg sárgarépa-főzelék.
@jaegtoer: a saját szenzitívitásomra céloztam...
amit ma racionális alapon utasítasz el, az holnap (a körülmények változása miatt) már nem lesz irracionális... én ezért tartom ezt elfogadhatatlannak, bár a másik oldal "indokait"/érveit valóban szükséges megvizsgálni/górcső alá venni...
@Sir Bates dö Hól:

Célozgat itt Lordom, aztán csodálkozunk hogy elinal a túzok.
Hanem. A racionalitásban éppen az a szép, hogy nem köt gúzsba. A körülmények változásával változhat a vélemény azaz az álláspont is.
Annyiban cizellálnám csak a zárómondatodat és a pontosítom saját ide vonatkozó állításomat, hogy alapvetően nem az egyik vagy másik indokait, érveit cselekvéseit, hanem rendszerben a teljes egészet lehet és kell vizsgálni. Ekkor az ésszerűség és a morál egyensúlyba kerül [szigorúan racionális alapon] s ezt követően a konklúzió morális etalonná nemesedhet addig, amíg újra szükségessé válik az audit:-)
@jaegtoer: írhattam volna azt, hogy "bár a másik oldal "indokait"/érveit IS valóban szükséges megvizsgálni/górcső alá venni...", de nem ezt írtam, hisz nem "patikamérlegen" kívántam méricskélni/kimérni azt, mit írtam eredetileg... az egy manifesztum volt részemről, jelezve, hogy nem látok harmadik utat, vagy ide, vagy oda áll az ember... ha az "IS"-t használom, az nem a bázisról szól, hanem megoldás, kiegyezés/kibékítés keresése, ám, hogy lehetne kiegyezni azzal, mi velük történt?...

Gondolj csak bele, morált félretéve milyen alapon emelhetnénk szót a jelenlegi kurzus ellen, hisz korrektül járnak el, csupán behozzák '90-es helyzeti hátrányukat?... ezt diktálja a ráció... morált megtartva viszont itt vagyunk, mindenkit "megvetve", de nem megvéve... mindent egybevéve én élveztem a beszélgetést:-)...
@Sir Bates dö Hól:

O.K. Arra szándékoztam felhívni a figyelmet (elsősorban nem a tiedet), hogy önmagában a morális elvek 'kinyilatkoztatásával', ismételgetésével nem lehet valamely társadalmi probléma vagy jelenség megszüntetése érdekében hatékonyan fellépni, mindenképpen szükséges annak racionális magyarázata. Mert amit te nyilvánvalónak értelmezel a magad kifinomult módján, az koránt sem biztos, hogy egyértelmű a kurzus propagandája által befolyásolt tömegek számára. A miértek miértjének a miértjére adott válaszokkal olyan kikezdhetetlen alapokra lehet Állítani az elvet, az ideát, a morált, amely a napi gyakorlatban a fejszével faragott fejekben és lelkekben is generálhat pozitív változást. Szívemnek kedves, a fejemnek hasznos a weberi 'megértő' szociológia az ideáltípusos megközelítés. Beszélgetéseink során nem tettünk mást, mint egymás mellett ballagtunk ezen az úton, olykor visszatérve egy-egy elágazáshoz tisztázni mi is áll az útjelző táblán.

A jelenlegi kurzus ellen racionális alapon is bőven szót lehet emelni, sőt! vagy sót hinteni rá.
Kétségtelen, lehet racionális érveket találni a kurzus mellett, és a kurzus ellenében is. Azonban, ha teljes egészében vizsgáljuk, akkor a teljes feltérképezést követően, megvonva az egyenleget, azaz összesítve a pluszokat és a mínuszokat, azt az eredményt kapjuk, hogy több érv szól ellene, mint mellette.
Mit mondhatnék, én sem éreztem halálosan rosszul magam:-)

Privi megy, de nem most, ellenben még a héten. Szép napot!

J.
@jaegtoer:

"alapvetően nem az egyik vagy másik indokait, érveit cselekvéseit, hanem rendszerben a teljes egészet lehet és kell vizsgálni. Ekkor az ésszerűség és a morál egyensúlyba kerül [szigorúan racionális alapon] s ezt követően a konklúzió morális etalonná nemesedhet addig, amíg újra szükségessé válik az audit:-) "

Figyelemmel kísérem a vitátokat. A legelején nem volt időm kérdezni, pedig kellett volna a tisztánlátásom érdekében, aztán látom, hogy időnként két malomban őröltök.

Majd amikor stíluscsörtévé nemesedett a vita, olybá tűnt, mégis egy az a malom.De csak tűnt:)
Van azért itt néhány elnagyolt fogalom,következtetési metódus, de mindezektől függetlenül érdekesek vagytok.

Jég! Az idézett mondatod valami gyönyörű. Mondhatnám éteri.Filozófiai szempontból tökéletes.
Ezt most fektesd rá a Ferge által végzett rendszervizsgálatra és konklúzióra, ami a Gyermekszegénység elleni Nemzeti Program-ban összegződik/dött.

Még egy mondat, nincsenek kikezdhetetlen alapok, bármennyire igazad van a morális eszmefuttatásban:)
@Orica Középföldi:

A malmok kérdésében igazad lehet:)
Az morális elutasítással egyenrangúnak, egyenlő súlyúnak tartom a racionális elutasítást, míg Lordom a morális elutasítást priorizálja.

:-) Azok a kérdések számomra is hasznosak lettek volna. De még mennyire!:D

Kíváncsi vagyok melyeket tartasz elnagyolt fogalmaknak, következtetési metódusoknak?

Hogy a Mestertől plagizáljak, én addig képtelen vagyok meghalni Karéliáért, amíg nem látom, hogy az az egyetlen ésszerű választás. Számomra ehhez az idea vagy a morál kevés, mondhatni lepke szellenetnyinél is hangyányibb.
Ferge Zsuzsára momentán nem tudom elszánni a ráfekvést még az idézett és felüldicsért (köszönöm) mondatommal sem jelenleg, mert az államosításommal olyan havazás vette kezdetét amilyet még nem suhogott a rezsicsökkentésben manifesztálódott jólteljesítés ledér kombinéja. Combino-ja. Ja! Komplikációja!
De! beteszem a dobozomba és alkalomadtán nem mulasztom el a gór alá-, és az említett mondatot ráhelyezni. Ami kilóg, azzal mi legyen?
Igen. A kikezdhetetlen alapok addig tartanak, amíg el nem hangzik az első miért. De innen indultunk, morál versus ráció.
@jaegtoer:

Kicsit eklektikus leszek.

Régebben ment itt egy Széchenyi-Kossuth polémia, most meg a ráció-morál, és ez eszembe juttatta a Görgeyvel készült interjút.

www.168ora.hu/arte/gorgey-gabor-gorgey-artur-iro-kulturalis-miniszter-kiegyezes-arulas-128600.html

A kimaradó rész jobbára az íróval foglalkozik. Van egy jó mondata.
"Hetvenkét évesen lettem miniszter: a hatalom egyáltalán nem érdekelt.Csak az a megannyi kulturális deficit, ami korrekcióra várt. Sosem hittem abban, hogy a politikában csak az érdekek számítanak. És az úgynevezett államérdek mindent felülír.
Úgy gondoltam, a polgári tisztesség, a morál mindennél fontosabb. Ezt próbáltam érvényesíteni a döntéseimben 2002-2003-ban, amíg én irányítottam a kulturális tárcát."

Az új drámájában idéz a nagy előd nyílt leveléből, amit a Torinóban duzzogó Kossuthoz írt.(Nem találtam meg az egészet a neten.)
"Ne szédítse újra el ezt a szegény, már annyit szenvedett népet, amidőn ez - alig kijózanodva - ma már nem Önt többé,hanem Deák Ferencet akarja követni."

Más.

" Ami kilóg, azzal mi legyen?"

Gondolom az a színtiszta idealizmus:)) A kérdés ugyanis az, nem lévén független, steril rendszer, hogy a problémát hogy szemléled? Mit tekintesz alrendszernek? Etc., etc.

Egyszer majd folytatjuk:)))
@Orica Középföldi:

:-))

Jó a példa a szemüvegemhez. "_"Görgey párti"_" vagyok. Kétszeresen.
A 'felségáruló' a morálnak engedett, a szabadságharc tábornoka pedig az ésszerűségnek.

Remélem egyszer csak eláll, -nem is olyan sokára- a havazás, és folyt köv.
@Orica Középföldi:
@jaegtoer:

Ja és az író. Hát persze!
Van az a helyzet, van az az ember, és van az a "tárgy" és van az a cél, melyek együttes fennállása esetén a morál mindennél fontosabb.

Az antiszemitizmus esetében azonban valamelyik kettő mindig hiányzik, ezért ott a racionalitás a döntő.

Olof Palme esetében valamennyi fennállt, meg is halt, mert a többi érintettnél a "valamelyik kettő" hiányzott.
süti beállítások módosítása