Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirklikk.hu/kozelet/tetelesen-cafolja-orban-kampanynyito-beszedenek-allitasait-az-euronews/431552/... (2024.05.03. 21:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.09. 05:02 Fabius

Átmeneti lop-stopot rendelt Orbán

Címkék: fidesz állami cégek seszták miklós lop-stop

Kedves fele és egészbarátaink, nertársak, nertársnők!

Fénylő Csillagunk személyes utasítására írom e sorokat, kérése, hogy úgy vegyétek ezt a kis szösszenetet, mintha Ő maga szólna hozzátok. Szóval drága kartársak, kartársnők, előtér és háttéremberek az van, hogy július és augusztus hónapban legfelsőbb utasításra föl kell függeszteni cégeiteknél a lopást beszerzéseket. Igen, ez Lajosra, Zsoltra, az általuk vezetett és/vagy az érdekeltségeikbe tartozó cégekre is vonatkozik ezúttal. Szerződés csak különösen indokolt esetben köthető, kizárólag az én engedélyemmel. Tessék addig kicsit lopni, és beérni a napi működéshez szükséges apróságok beszerzésének mutyizásával. Legalábbis addig, amíg az irodaszer piacot nem államosítjuk. 

seszták miklós_3.jpg

Látom magam előtt a bizonytalan arcotokat, a gondterhes ráncok szabdalta homlokotokat, ezért megnyugtatok mindenkit: szabadságharcunk status quo-t felrúgó harcmezején lesznek áldozatok, ám ezek nem ti lesztek. Legalábbis nem mindenki. A túlélők majd tovább seftelhettek a kávékavaró műanyagpálcikák túlárazásával, mi meg majd arról gondoskodunk, ne kelljen minden műanyagpohár alá újabb hídelem. Már ha, ugye, mert lehet nem fog ez ennyire egyszerűen menni,  vannak itt emberek akiket kurvára nem hat meg egy "Lázár nertárs szomorú" üzenet. De azért majd igyekszünk, mert erre kért a Gazda, és ezt várja tőlünk a haza és a nemzet is. Utóbbi nem biztos, de állítólag van olyan fidesz tag aki közeli rokon távoli ismerősétől már hallott ilyet, úgyhogy...

De aztán semmi feltűnősködés, nem kell forogni, mint felcsúti kombájnnak az alcsúti veteményesben, nem szükséges idő előtt az érintettek tudtára hozni mi a stájsz! Nem kell nekik arról mittom a Cinken értesülni, hogy szétfocizzuk őket mostan, mint a németek Brazíliát. Ha esetleg valamelyikőtök mégse bírná tartani azt a lepcses pofáját, akkor legalább annyi legyen benne, hogy minimum hangsúlyozza, ÉN CSAK PARANCSOT TELJESÍTEK!  Kinek hiányzik, hogy Luí megüzenje, gondja lesz rám is?! Ha ezt a tervet előbb tudom...Inkább lennék lovag ciprusi offsórban, mint a baráti tűz hősi halottja a forradalmárok falóasztala mellett

Úgyhogy eszetek legyen! Csókpuszi, Májkül. 

 

 

450 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr816486375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajaj, lajos hazajon a nyaralasbol es elszabadul az osszevont szemoldok, ami allitolag meg a morcos bajusznal is kegyetlenebb tud lenni. Persze tenyleg kivancsi vagyok ra, hogy ez a sok ehes fidesz dron ugyan mit tud kezdeni a penzember ellen, amikor nagyjabol mar csak neki van valamilye :)
A tegnapi RTL híradó szerint azért van szükség a szerződés-stop-ra, mert át kell világítani az érintett állami cégeket a helyes!!!! gazdálkodás érdekében. Szal, több száz céget át fognak világítani augusztus végéig.
Remélem keresik Aladdint és ezerrel suvickolják a csodalámpát.
Nna, varÁNUSZ újabb adagot lökött ki magából, kezdődhet a rajzás, gyertek gyertek csámcsogni....
@OPHELIA: "Szal, több száz céget át fognak világítani augusztus végéig."

figyelj, ha egy NAV teljes gazdálkodását egy hétvége alatt letolták, akkor párszáz kisebb állami cég megvan szeptemberig, ha ugyanazok csinálják...

@röf: nagyon rá vagy állva erre az ánuszra...
@röf:

"_Nna, varÁNUSZ újabb adagot lökött ki magából, kezdődhet a rajzás, gyertek gyertek csámcsogni...._"

ánusz ide, ánusz oda. azért igyekeztél jó gyorsan rárepülni, ha benne vagy az első ötben.
Ez óriási duma az indexes cikkben:))

"Ki tudja, lehet hogy Aradon is picit puhább volt az osztrák születésű, baráti tábornokok kötele."
kicsit pihennek hogy mégnagyobb új lendülettel tuggyák majd frisen

széthordani a köszpénzt...
a rablóknak mafiának is kel a pihenés... nem lehet 12 hónapon át éjjel nappal fojjamatosan LOPNI csalni hazudni gyilkolni hazaárulni...

el kell menni lazítani vb döntőre, tengerre stb
@röf: jó korán kihajtották a kondát
@jaegtoer:
hagyd @röfit, ő zseniális magyar nemzeti üzletember, csak még azt nem tuggya, hogy lemarta magát vagy leesztergálta magát...esetleg szédűl...az, hogy "ZS" -ből is hiány van aztat tuggyuk...de bölcs, okos és valóban művelt fejekból is hiány mutíttya magáta, és e legutóbbi pótlására remény sincs...a magyar parlament mindösszesen birtokol 7,61 IQ-t ezt ha elosztjuk a 190 valahány üres fővel (matematikai woodoo nullával osztani tudod csak levédiában a turul püspökfalattya alatt) akkor világbajnoki eredmények jönnek ki

és

akkor át kell rendezni: ki lophat,azok közűl mennyit lophat óránként, naponta havonta évente??? és kinek lophattya? valamint kitől lophattya

ilyen bonyolult kérdésekre ennyi IQ-val reményhal

brühüyyy
@Secnir: annyira átláccó ez az egész, még jó, hogy eszükbe jutott ez az átvilágítás.
Ha belegondolok, mi mehet ott most, brrrr
@röf: Hulladék. Miért nem húzol vissza a gazdád ÁNUSZÁBA??
@OPHELIA:
és mivel világíttyák át? lézerrel? Röntgennel? gyertyával

és akkor hány ezer évre lesz titkosítva a "magyar nemzeti képcsarnok"?

brühüyyy

az jó, ha valaki albumba kerül vagy az álmoskönyvet előtte el kell olvasni esetleg I Ching-et?
nálunk kicsiben, ami putyinisztánban nagyban:

Szerbia is leokézta a Déli Áramlatot

>>>>>Két olyan cég írt alá a beruházásról, ami a Gazpromé. Pénzt Oroszország ad rá kölcsön.<<<<<<

444.hu/2014/07/08/szerbia-is-leokezta-a-deli-aramlatot/
@OPHELIA:
ánuszok vonaglanak próbálnak összezárni de ennyi lófasz megjárta ánusznak ez nehéz művelet

renyhe

brühüyyy

és a nyelvek?
mondom én:

Az MVM és a Gazprom nyélbe üti a Seszták-féle üzletet

Az MVM tauljdonosa 100 milliárdos kölcsönt ad a Magyar Földgázkereskedő Zrt.-nek, hogy a Gazpromtól újabb gázmennyiséget vegyen a fejlesztési miniszter múlt heti megállapodása alapján.

hvg.hu/gazdasag/20140709_Az_MVM_es_a_Gazprom_nyelbe_uti_a_Sesztak
Itt a kultúra, vazze!

2014. július 09., szerda,

Szerző: Gomperz Tamás

Bagoly mondja verébnek, hogy kitartott.

Pert vesztett a Fidesz. Még Hoppál Péter nevezte amerikai pénzen kitartott „álcivil” szervezetnek a Magyar Helsinki Bizottságot, amely megrendelésre járatja le az országot.

A szöveg persze ismerős, mindig ezt mondják. Állami pénzt nem adnak, azok a szervezetek, amelyek túlélnek, nyilvánvalóan nemzetközi segítségnek köszönhetően élnek túl, legyen az Norvég Alap vagy Soros György. Akkor viszont idegen érdeket szolgálnak, ugye.

Itt inkább a megfogalmazás otromba frivolsága volt érdekes. Kitartott, megrendelésre, országot lejárat. Nem finomkodott sokat a volt szóvivő, de facto lekurvázta és lehazaárulózta Magyarország egyik legelismertebb jogvédő szervezetét.

Csak úgy. Dolgozol 20 éven át, börtönökbe jársz, cellákat látogatsz, képviseled azokat, akiket senki más nem képvisel, küzdesz azokért a jogokért, amelyek mindenkinek járnak, ha kell, a kormánnyal szemben is, az összes kormánnyal szemben, mindezt nem nagy pénzért, hanem nagyon kis pénzért, aztán jön egy nímand, aki még soha semmi hasznosat nem csinált az életében, ahova eljutott, nem a saját jogán jutott el, csak kitartják a pártjában, ahová belépett, és azóta szépen felszopta magát, közben háromszor annyit keres, mint te a nyomorultak jogait védve, vagy négyszer annyit, és akkor a mellékesekről még nem is beszéltünk, hogy aztán egy napon, ha a legfőbb futtató úgy kívánja, akkor megrendelésre lehazaárulókurvázzon téged.

Ki is fizették érte rendesen. Maga lett a tánc és illemtanár? Nem, én a KULTURÁLIS államtitkár lettem, bazmeg.

Érted, a kulturális. Mi más. Akkor be is kaphatjuk.
Parasztvakítás és komédia az egész irgum-burgum!
Börtönbe nem zárnak senkit, mert Fideszéknél nincsenek Zuschlágok. Egy két jó kommenistát lecserélnek, előléptetnek, mégelöléptetnek aztán jól felvidámodva minden megy tovább a megszokott kerékvágásba.
Ha Viktorista vagy és a kupolateremben rendületlen nyomod az igen gombot nem érhet bántódás.
@rodeo36: ez csak a duma, nem lesz semmilyen átvilágítás, azért írtam Aladdin csodalámpáját
@huzzadneki shakespeare:

Az indexes cikk pont arról szól, hogy de. Csak hát periodikusan vannak barátok, akiket "meg kell kérni", hogy adják át a helyet azoknak, akik még barátabbak voltak, és sorban állnak valami jó kis pozícióért, pereputtyostul, ha már egyszer pár hónapig már mégsem kéne tovább növelni az államtitkárok számát ebben a kurvaslank kormányban. Átvilágitás lesz, lojalitási és hatékonysági, például hogy ki mennyit tejelt nemközpénzből Mészáros Lőrinc házipénzt... azaz focialapítványába.

A legszebb gyümölcsfát is meg kell nyesni időnknént, hogy a kiválasztott ágak még jobban megerősödjenek és még szebb gyümölcsöket hozzanak.
@OPHELIA:
Igazából csak attól függ a dolog, hogyan, kinek a nézőpontjából értelmezed a "helyes" szót.
Az a fantasztikus ember, a Tarlós azt mondta (most az önkori választások elött):

A Római-parton nem lesz fakivágás. Punktum.

Ennek a Pityunak hiányzik valami a fejéböl... ;)
@OPHELIA:

szurka piszka: a felcsúti fociakadémia a pancsolósdi azaz Pancho de la Panza egyetlen jáékosát sem akarják megvenni 80 millió EURO-ért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??? még a kis Panchito de la Panza-t sem a trónörököst?

ejnye bejnyécske

nepszava.hu/cikk/1026527-nagy-foci-nagy-penz

brühüyyy
@OPHELIA:
miért? mint gondolsz én komolyan vettem?

lézerezni fognak ha a lézer túléli ezt az időszakot

mit tudhatnak ezek egymásról, hogy ilyenek mint a kövér, rogán, lézer, és a többi széllelbélelt kisstilű utcasarki utonálló vagy zsebtolvaj hatalmon maradhat?

nem mintha Pancho de la Panza képességeitől el lennék ájúlva, ilyen selejtes emberszabásúakat összeválogatni az is egy hatalmas munka

Parkinson törvény érvényesül:

aki nálam butább annál én okosabb vagyok

brühüyyy
@rodeo36:

Sajnálom hogy ilyen rövid lett a Braziliai világbajnokság, csupán 1-7!
@Secnir: @jaegtoer: @közrabszolga:
Szépen szaporodtok, ahogy megjósoltam. (Szagra jöttök?)
@tristen2005:
olvastad a népszabi cikkét a játékosok átigazolásáról?

a VB számomra már régen végetért, mikor Mexico, Chile, CRC elvérzett akkor el kezdtem abbahagyni a meccsek nézését, az eredményeket a fifa oldalán nézem meg néha...ez a 7:1 nevetséges, de valamit bebizonyított, a brazil játékosok hulla fáradtak, nem képesek összezárni és a sok szükséges csel után eredménytelenek...majd felébrednek, gyors lesz és nagy megrázkódtatás sok fiatal van de az ilyen szervezett ellenféllel mint amit most a németek mutattak nem sokan képesek bármire...egy két játékosuk attitűdjeit útálom a játékossal együtt de a nagy részük hatalmas és a brazilok maguk bizonyították a végén a zokogó brazil is gratulált a németnek

nagyon sok a tanulság

amai meccs? hát nem tudom...majd meglátom megnézem e

brühüyyy

ha így megy a németek a bajnokok
@tristen2005:
haggyátok a cocit hadd röfögjön magában majd megúnnya

brühüyyy
@röf: "Gyertek, gyertek csámcsogni."
Adsz a moslékodból?
1-7. Mi tuti nem kaptunk volna ennyit a németektől. Ebből is látszik, hogy ki a jobb.
@tristen2005:
kurvák...olvasnád mit írnak a spanyol játékvezetőről aki a Brasil-Colombia meccset vezette, Carlos Velasco Carballo...és a Neymar miatt meg mindenki hisztérika

még a német brasil kommentjeit nemm olvastam most megkeresem portugálul, hogy a helyiek véleményét lássam

sok nagy csapat sokkal előbb utazott haza az angoloknak egyetlen gyözelmük sem volt

brühüyyy
@tristen2005:
egy mex commentator írja a 7-1-ről, és igaza van

jgomez74 (MEX)
que ahora no me diga nadie que el esquema de Scolari fue pésimo desde el inicio, desde los juegos de preparación y

llevó a una selección llena de troncos y dejó el talento afuera.

No solo llevó troncos sino puros jugadores inexperimentados que nunca habían jugado un mundial.

Siempre dije que el único talentoso era Neymar.

A Oscar le dio miedo la copa del mundo, y lo demuestra el gol solo frente a Neur que falló, Hulk ni los musculos le sirvieron pues siempre estaba en el piso, de Fred ni hablar, un fantasma, todo el equipo dependiendo de Neymar

lényeg: az egész bagázs nem jó semmire már az edző elbaszta a válogatást...volt egy másik amelyik a Marcelo, Dante, és hasonlókat átkozza

de nincs vérengzés...nyugodtan fogadták ...rossz volt a csapat...veszített

brühüyyy
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): hú, ez a "nézőpont kérdése" már túlzottan jelen van az életünkben

a "helyes" természetesen a nyilatkozók szempontjából értendő

a nézőpont másik oldala, hogy az adófizetők pénzét miképp herdálják el
@rodeo36: ha megnézed az utóbbi pár évben "eladott" magyar focisták pályafutását, nem nagyon kell dicsekedni a teljesítményükkel
nézegetem a képet, oszt menet közbe konstatálom, hogy a "rákosi elvtárs megtekint" c. alkotásbul valaki elfelejtette kiretusálni a rogán tonyót, akinek arcocskájára kiült a sic transit gloria mundi kifejezés, jóllehet az újundok tán nem is ér rá foglalkozni apróságokkal, hanem kéntelen akkora papirossal fordulni a főnök felé, amekkorát még maga marjai elvtárs se tudott volna prezentálni anno decebal.
lop-s-top ?
s-lap-top ?

és anti-lop ? vagy
anti-lop-stop is van ?
az antilop magyar neve?
tónilop ?

vaj,na van a fején ?
vagy most az se lop ?
dakota m/kondások

lopva ismerszik meg a magyar

amit ma ellophacc ne halaszd holnapra

amerikának lopakodói vannak
a magyaroknak meg lopkodói...
@hacsaturján:
csak szarják is össze magukat, tegnap nem láttam se merkelt se Pancho de la Panza-t Belo Horizonte-ban...megették a krokogyilok? vagy tangában flangált a tengerparton?

minél többen rettegnek annál jobb

az egész parlamentre ki kellene írni?
sic transit gloria mundi(aliasfides)

brühüyyy
ha az antilop megáll az
az anti-lop-stop ?
hol áll meg? a zebránál?

lop stop ellenző kik?
az anti-lop-stopperek ?
@OPHELIA:

sorra törik össze a drága autóikat

hírnév

brühüyyy

de majd Pancho de la Panza namajdő

brühüyyy

és a Panchito el heredor de él
megjegyzem braziliában több a náci mint németországban...

de a döntőn ott lesz egy magyar komcsi náci dakota is...
@hacsaturján: nemzeti szalmonella és egyéb finomságok !

"megbetegedett a gaz külföldi multik ételeitől ?
próbálta már a hazait ?"

mottó
cipőt a cipőboltból
pestist pestről...
bélférget a dakota férgektől
az MTVA hiradókat nézzük ha az ember szórakozni akar:)

csak ugy nyomattyák a náci propagandát... göbbelszi a lendület...

karlendítésnyire vagyunk a nagymagyarországtól...
Nocsak! Négy év után a vezénylő mutyitábornok rájött, hogy nem jól lopnak és át kell szerelni a pénzszivattyút?
@hacsaturján: a sikálással ott a gond, hogy ezt az egészet nem tudták elsikálni, és kiderült.
de világhírt hozhat a magyar eü-nek, kisvárosi kórházban sikeresen gyógyítják az anthraxot. nem is tudom miért kell bepánikolni egy kis fehér portól. Csak meg kell főzni, úgy, mint a madárinfluenzát. Az is csak nyersen veszélyes.

Együnk magyar marhát!!
@hacsaturján:

fenébe lépett a nemzeti étterem.

A fenébe a nemzeti éttermekkel!
@jaegtoer: azok a tiszafüredi gyerekek, akiket nem engedtek be Zánkára, azok meg szarba léptek

mert nem jutott el odáig a hír, hogy emberről emberre nem terjed
@Sejk a derék katona:

ugyebár a szerző általában a tokaji borról mond súlyosan dehonesztáló véleményt a jog oltalmában, hanem mostan kissé elszomorottam, mint lázár jános elvtárs, miszerint:
-az ügyvéd úr valaha diplomát kapott;
- még mindig szabadlábon van (igaz, a főnök is szabadlábon van és tán áder elvtárssá kéne válnia ahhoz, hogy ne legyen, de ez mellékszál a magyar jogtörténet zajló tengerén)
@jaegtoer:

tennap vót szerencsém mekktekinteni az ügyvéd urat megnyilvánulás közepette és csak annyit bírtam kinyögni, hogy csiba te!
az az étterem meg hónapra zeti lesz.
@OPHELIA:

mint már említém, számomra az ügyvéd úr az ultima ratio.
@hacsaturján: korán bevetett eszköz, talán nem egyénre kellene használni a szó szoros értelmében
@hacsaturján:
friss meleg az anthrax

brühüyyy
magyar konyha remekei
@közrabszolga:
"Hulladék. Miért nem húzol vissza a gazdád ÁNUSZÁBA?"
@tristen2005:
"Elég büdös vagy."
@Mariann19:
"Adsz a moslékodból?"

Hehehe
Két egyjegyű számot össze tudnátok adni fejben?
@Sir Bates dö Hól: Szép napot! Te meg merre kolbászoltál? ;)
@tristen2005:
mit vártál
1982 ben a magyarok verték meg valamelyik délamerikait 10:1-re

azóta ez az első ilyen katasztrófa

nem izgatom magam miatta

elmúlik...jövő héten Rogers Cup meg US Open

brühüyyy

az élet megy tovább
@Sir Bates dö Hól: Attis helyében én inkább Hanauert elemezgetném. :)

444.hu/2014/07/01/hanaue/
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @István Tamasi:
Fidesznél is lehetnek jupiterek meg kis ökrök.
Utóbbiak elől most elhúzzák a ribizlis lábast, nehogy kipletykálja őket az RTL.
A Viktor meg azt nem igen szeretné, hogy többe legyen a huzat mint az ágynemű garnitúra.
"A kifejlett komodói sárkány egyetlen, de több dimenziós tulajdonsága: az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát
A büdös száj az hagyján, de a cseppnyi agya az már irritáló, pláne amikor szellemesnek szánt kínfordulatokkal próbálja hergelni az elvtársait. Filozófiája (mert az van, a DK-tól kölcsoönvett) az írígység filozófiája, amit az gerjeszt, hogy már nem az Ő bandája lophat. Az élet ilyen, egyszer fent, egyszer lent.
@röf:
nem sok jövőt jósolok neked itt, ezen a blogon...
@rodeo36: azt a 10-1-es Salvador elleni meccs nekem felejthetetlenül felejthető volt.
egy házibuliban néztük.a meccs alatt még csak szolidan söröztünk de hajnalra már se kép se hang.
délelőtt ballagtunk hazafelé és nem emlékeztünk az eredményre.rémlett a 10 gól de nem hittük, hogy tényleg megtörtént!
aztán a Blahán beszereztük a friss Népsportot...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hogy függ össze a két írás?... hanauer véleményét már itt is többen kifejtették (az én meglátásom hasonló)... ha a két írás közti összefüggést nézem: pénzt adó gazdátok már megteremtette (visszaállította) fennmaradását biztosító, a cárok rendszerére hajazó államberendezkedését... mosó masa még mindig csak a polcon figyel, igaz?...
@Secnir: Ezek visszajönnek. Legfeljebb majd röf-röf vagy töf-töf lesz belőle.
De túrni kell....
@Sir Bates dö Hól: Csak annyira függ össze mint az általad linkelt írások a poszt témájával.:)
Nekem amúgy nincs kenyéradó gazdám és neked?
Amúgy nem kell állandóan beszopnod a ruszkik démonizálását. Másrészt tudvalévő, hogy a nyugatnak vagy az USÁ-nak nem érdeke egy erős öntudatos és nemzeti önrendelkezéssel bíró Oroszország (sem).

Ezért is zajlik az ami zajlik. PLd. Kelet-Ukrajnában az első és legfontosabb elintézni való volt ugye, hogy Biden alelnök fiacskája gyorsan a legnagyobb Ukrán gázkonszern a Burisma Holdings igazgatósági tagja legyen. Ezek után már lehet tovább építeni ott is a "demokráciát". :)
@Sir Bates dö Hól:

Angyal kiváló érzékkel megint házhoz ment a lófaßért:))
@rodeo36: "és mivel világíttyák át?"

Mivel,mivel, hát petólámpával:)
@röf:
"Két egyjegyű számot össze tudtok adni fejben?"
Könnyedén!
Ugye te diktálod valakinek a hülyeségeidet, mert analfabéta mivoltodból az tűnik ki, hogy
nem tudtál csak 3 betűt leírni, a nick neved erre utal, "röf".
Pedig a közmunkások téli továbbképzésén a többieknek már a "röf-röf" is ment.
Nem baj. Majd jövőre menni fog.
@rodeo36:

Szerintem vashiánya van, vas kéne bele.:)
@Sir Bates dö Hól:

szia, kimásztál a hól a sír-ból de ki tett be
öde?

üdv...hiánycikk lettél

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel:
rögöny az jobb, meg Ult Ra Ibolya

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Szia Sir!
Melegen üdvözöllek!
@Orica Középföldi: Minden csak nézőpont kérdése. Meg aztán világért sem akarom megbolygatni a felsőbbrendűségi érzéseiteket, amely a felvilágosult demokratáknak amúgy is kötelező velejárója. :)
Ez volt már? :)

Hét évre visszamenőleg vetne ki adót a kormány

hvg.hu/kkv/20140709_Het_evre_visszamenoleg_vetne_ki_adot_a_ko
@Secnir:
"nem sok jövőt jósolok neked itt, ezen a blogon..."

Semmi vérfrissítés?
Maradtok a belterjes módszernél?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Meg aztán világért sem akarom megbolygatni a felsőbbrendűségi érzéseiteket, amely a felvilágosult demokratáknak amúgy is kötelező velejárója. :) "

Többszörösen hülyeségeket beszélsz.

A demokrata önmagában feltételezi a felvilágosultságot.
Attól, hogy nem kedveli a bigottságot, nem érzi magát felsőbbrendűnek.
Maximum a komfort-érzetemet bolygatod az idióta linkjeiddel, és a disztingválási képesség teljes hiányával.
@Orica Középföldi: "A demokrata önmagában feltételezi a felvilágosultságot."

Hát én örülnék neki a legjobban ha ez így lenne. Amúgy a komfort-érzetemet van amikor ti is zavarjátok, de hát erről szól ugyebár a szólásszabadság, a tolerancia és a másság elfogadása, amelyben nektek még inkább élen kell járni. :)
@röf:
"Semmi vérfrissítés?
Maradtok a belterjes módszernél?"

egy disznó nem éppen vonzó alternatíva.
Méghogy vérfrissítés.
Ennek a disznónak a vértől még a kutya is megveszne, ezért nem is mondom, hogy a kutya igyon a véréből. Csak vérszegény szegény.:)
Anyám! Mi lesz itt? És mi volt???????????????

"A sztrádaépítéstől kezdve a kisebb utak felújításáig rengeteg beruházás tartozik ide. Az adót a 2007. január 1. és 2014. december 31. között elnyert közbeszerzések után kell megfizetni. A törvény indoklásában ez áll:

">A közutak, köztük különösen az autópályák, autóutak – költségvetési és uniós forrásból finanszírozott – építésére vonatkozó közbeszerzési pályázatokat immáron évek óta néhány, jelentős piaci és tőke erővel rendelkező társaság nyerte el. Helyzetüknél fogva az útépítések részpiacán komoly előnyben vannak, a piac oligopol jellege miatt az oprtimális és tisztességes nyereséghez képest extraprofitra tesznek szert.<"

Emútnyócév fele kijéis vót?
@Sir Bates dö Hól: Hanauer folytatás. :)

ÉRTÜNK, PLUTOKRATÁKÉRT, HAMAROSAN JÖN A HÓHÉR

"Sokan közülünk, úgy gondolják, hogy ránk nem vonatkoznak a történelmi példák, mert „ez Amerika”. Úgy gondoljuk, hogy mi immúnisak vagyunk azon erők kialakulásával szemben, amelyek beindították az „arab tavaszt”, vagy éppen a Francia Forradalmat, esetleg az Októberi Orosz Forradalmat. Persze, nagyon jól tudom, hogy ti a 0,01 százalékhoz tartozók átlépitek ezt az okfejtést. Sokan közületek már a pofámba vágták, hogy lökött vagyok. És azt is tudom, hogy azért, mert láttok az utcán egy csóró kölyköt egy iPhone-nal a kezében, a szélsőséges egyenlőtlenség csak egy fikció.

Hát nézzétek, ti egy álomvilágban éltek. Meg vagytok győződve arról, hogy amikor a társadalmi elégedetlenség közelíteni fog egy kritikus ponthoz, amiből a társadalmi destabilizáció következik, azt előre tudni fogjuk. Ha-ha, azt még a történelmet tanuló diákok is tudják, hogy a dolgok nem így történnek. Forradalmak – ahogyan a bankcsődök is – fokozatosan jönnek a felszínre, majd hirtelen bekövetkeznek. Egy szép napon valaki felgyújtja magát az utcán, amit ezrek látnak, és mielőtt felészlelnél, az ország lángokban fog állni. Még arra se lesz időd, hogy kitépj a repülőtérre és magángépeddel célba vedd Új-Zélandot. Ez mindig így történik. Ha az egyenlőtlenség folyamatosan növekszik, amint ez most tapasztalhatjuk, akkor számolhatunk a tömegek lázadásával. Nem lehet megjósolni, hogy mikor, de mindenkire nézve szörnyű lesz, ránk nézve különösen.

komlomedia.wordpress.com/2014/07/09/ertunk-plutokratakert-hamarosan-jon-a-hoher/
@látjátok feleim szümtükkel:
www.portfolio.hu/gazdasag/peldatlan_7_evre_visszamenoleg_adoztatna_sajat_hibaja_miatt_az_allam.3.201135.html

Dolgozik a maffia. Valószínűleg elfogyott a pénz. Nagyon kíváncsi vagyok a gazdaság valós számaira.
Mennyivel csökkenhet idén a valóságban GDP? 2-3%?
Mennyivel nőhet a munkanélküliek számat idén a valóságban? 100-150.000 fő?
Ha az EU valóban elzárja a csapokat meddig húzza a különadók visszamenőleges különadójával az orbánia nevű pöcegödör?
@Mariann19: Kedves Mariann! Nekem ezek nagyon szimpatikus elképzelések. Te mit tartasz a „middle-out” gazdaság koncepciójáról? Érdekelne a véleményed és a meglátásod.

komlomedia.wordpress.com/2014/07/09/ertunk-plutokratakert-hamarosan-jon-a-hoher/
@Secnir: Boros a rendszerváltás archetípusa. Egy végtelenül ostoba, öntelt senki, aki addig lavírozott a titkosszolgálat, a kormányzati pozíciók és az ostoba handabandázás között, hogy mostanra az Echo-tv megmondóembere lett a másik agyhalottal (Bogár) együtt. Bayer csita még felébred néha, mikor ez a két szellemóriás osztja az ész, de különben végigszunyókálja az egész műsort.
@röf: Csupa nagybtűvel kiírtad a kalibered,gratula.
@Vombatus Ursinus: Hát tudod, amikor túlfeszítik a rugót előfordulhat, hogy bofánbassza az illetőt. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ilyenek vannak benne:
"A vállalkozók álma a minél gazdagabb vevő és a minél szegényebb alkalmazott..."
és néhány mondattal később:
"Egy ilyen dolgozó nem jár éttermekbe, alig vesz új ruhákat, anyák napján a felköszöntéshez nem nyújt át egy csokor virágot…"
szóval az alkalmazottján keresztül teszi tönkre a saját vállalkozását.ügyes!
idióta közhelygyűjtemény konteo-kedvelőknek.
@punkfrog: Esetleg segíthetne ha az egészet elolvasnád, vagy mondjuk ezt.

"Le kellene utánoznunk Henry Fordot, aki rájött, hogy az autóipari munkások nem csak olcsó munkaerőt jelentenek, ami kizsákmányolható, de egyben fogyasztók is. Ford úgy gondolta, ha felemeli a fizetésüket az akkoriban csillagászatinak mondható napi 5 dollárra, vehetnek maguknak egy-egy T-modellt. – Zseniális!

Azt javasolnám nektek, hogy ismételjük meg. Valamit ki kell találnunk. Ezek az ostoba megszorítások tönkre vágják a potenciális vevőimet, és persze a tieteket is. Amikor erre ráébredtem, akkor határoztam el, hogy elhagyom a szuper gazdagok elszigetelt világát és belépek a politikába. Természetesen nem közvetlenül úgy, hogy megválasztatom magam, vagy a pénzemmel valamelyik jelölt mögé állok. Ehelyett megpróbálom megváltoztatni a begyepesedett elképzeléseket Eric Liu társszerzőmmel együtt az általunk elnevezett „middle-out” gazdaság (a középosztály kiemelésére alapozott gazdaságpolitika), amit már rég meg kellett volna valósítani az évek óta botladozó gazdaságunk miatt, aminek a fenntartása a középosztály elsorvasztásához vezet. A „middle-out” gazdaság elveti azt a téves nézetet, hogy a gazdaság egy tökéletesen hatékony, automatikus rendszer. Ehelyett azt állítja, hogy egy gazdaságot az egymástól függő, hús-vér emberek tevékenysége hoz össze. Ezért van az, hogy ha a dolgozóknak több a pénze, akkor több a fogyasztó, nagyobb a kereslet. Vagyis munkahelyeket nem mi gazdag vállalkozók teremtünk, hanem a középosztály. Ebből az következik, hogy a „virágzó” középosztály az amerikai prosperitás záloga, nem pedig annak következménye. A középosztály tesz minket gazdaggá, nem pedig fordítva.

2013. június 19-én a Bloomberg-ben megjelent egy írásom „A minimális 15 dolláros órabér a kapitalisták érdeke” címen. A cikkemre a Forbes azt válaszolta, ez a Nick Hanauer elmebeteg javaslata. Néhány héttel később a Szolgáltatóipar Dolgozóinak Szakszervezet felhívta a gyorséttermek dolgozóit, hogy sztrájkoljanak a 15 dolláros órabérért. Kb. egy évvel később a Seattle polgármestere Ed Murray aláírta a törvényt a 15 dolláros minimum órabérről. Miért? Azért, mert meg tudtuk őket győzni, hogy ez a prosperitás kulcsa. Ha a dolgozóknak több a pénze, akkor a vállalkozóknak több fogyasztója van, és ezek kielégítéséhez fel kell venni alkalmazottakat. Valamint, ha az emberek olyan fizetést vihetnek haza, amiből szépen megélhetnek, nem pedig csak a nyomorra elegendőt, az adófizetőknek nem kellene állni a szociális juttatásokat. Különben, jobb, ha tudjátok, Seattle az USA legdinamikusabban fejlődő városa."

Szia helikopter. :)
Azért ez a hét évre visszamenőleges különadó elég durva. Ugye már eleve visszaadtak 30 százalékot valakinek, kivettek kb. 4-5 százaléknyi osztalékot, most jön ez a 15 százalék, talán valami adót is fizettek (bár ez nem lehetett túl jelentős tétel), vagyis kevesebb, mint a fele marad(t) meg a munka elvégzésére. Persze lehet, hogy még így is túl lettek fizetve.
A július-augusztusra felfüggesztett közbeszerzések Brüsszelnek szólnak, mivel közölte az Eu, mit vár Magyarországtól a következő években.
Ebben finoman fogalmaz, amikor azt várja, hogy átláthatóbbá kell tenni a közpénzügyeket, aminek része a Költségvetési Tanács hatás
kör bővítése.
Az eu nyilvánvalóan figyelte a Közgép, a Simicska birodalom közbeszerzéseknél folytatott tobzódását, és ennek akar véget vetni.
Orbán - szokás szerint - tesz egy-két erélytelen lépést, igazolván a tisztességes közbeszerzési gyakorlat elvárásoknak megfelelő gyakorlat bevezetését.
Ezt a hipotézist támasztja alá a 2007-2014-ig szóló visszamenőleges 100 millió Ft-on felüli
közbeszerzésekre kivetett adó, amelynek alapja a nettó árbevétel 15%-a lesz.
Kell is egy kis plusz bevétel, mivel Brüsszel felfüggesztette a támogatásokat, mert nem tartottuk be azt a szabályt, mely szerint útépítéseknél a közelben aszfaltkeverő telep megléte volt a feltétel, miután nem tartottuk be, 60-90 mrd-os büntetésre lehet számítani.
Lényeg, hogy mutatunk Brüsszelnek egy kis hazai ejnye-bejnyét, kérdés, hogy Brüsszel ezt beveszi-e, mert ilyen ámításokhoz már hozzászokott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
elolvastam az egészet.
nem akarom az összes bekezdést idézni:

"Azt elmúlt években a családom 3 gépkocsit vett, nem háromezret. Évente egy-két nadrágot és talán egy fél tucat inget vásárolok, ahogy a legtöbb amerikai teszi. Vettem egy jó minőségű gyapjú nadrágot, ami most, írás közben rajtam van. Ebből nekem ezer darabot kellene vennem, de miért vennék meg ennyi nadrágot? "
komoly érvkészlet!:)))
@Vombatus Ursinus: Gondolom tudsz angolul és a képet is láttad.;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
akkor most figyelj!
én több mint két nadrágot veszek évente.
megcáfoltam!:)
abban igaza va, hogy az egyik azok közül most írás közben is rajtam van.:)
mit nekünk jog, és egyéb faramuciságok...

Megbüntetheti a NAV, aki visszakéri a 98%-os adót

Hiába kaszálta el az AB és Strasbourg, a NAV ellenáll.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F07%2F09%2F98_szazalekos_ado%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Amúgy nem kell állandóan beszopnod a ruszkik démonizálását."
Empirikus tapasztalat az nem ekvivalens a "beszopással". Mérlegelni és saját álláspontot kialakítani sokkal könnyebb gedeon tanainak ismeretében...

"Másrészt tudvalévő, hogy a nyugatnak vagy az USÁ-nak nem érdeke egy erős öntudatos és nemzeti önrendelkezéssel bíró Oroszország (sem)."
Ahogy az is tudvalevő, hogy minden zsidrák kampós orrú, valamennyi rétinéger lop, a boxosok pélója láttán a lipicai fedezőmén idegösszeomlást kap az irigységtől, nincs ratyi, aki ne ballib volna.... és minden lápimagyar intellektusa a tieddel paralel a nullához konvergál... annak bal oldaláról...

"Ezért is zajlik az ami zajlik. PLd. Kelet-Ukrajnában az első és legfontosabb elintézni való volt ugye, hogy Biden alelnök fiacskája gyorsan a legnagyobb Ukrán gázkonszern a Burisma Holdings igazgatósági tagja legyen. Ezek után már lehet tovább építeni ott is a "demokráciát". :)"

Volt szerencsém olyan orosszal beszélni, aki szevasztopoli lakcímmel rendelkezik, ukrán állampolgár, rokona kramatorszki... hát, nem feltétlenűl veled azonosan ítéli meg putyin ukrajna-politikáját s a kelet-ukrán helyzetett... következetesen a "terrorist" kifejezést használja az általam (udvariadságból) preferált "pro-russians" helyett...

"Ezért is zajlik az ami zajlik. PLd. Kelet-Ukrajnában az első és legfontosabb elintézni való volt ugye, hogy Biden alelnök fiacskája gyorsan a legnagyobb Ukrán gázkonszern a Burisma Holdings igazgatósági tagja legyen. Ezek után már lehet tovább építeni ott is a "demokráciát". :)
kiemelve a lényeg, AB kiherélve, NAV beizzítva, kontraszelektált mamelukok ugrásra készen.

Fideszes cégbirodalmakat is sarcolhat Orbán az új adóval

A Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Közgéptől legalább 20 milliárd forintot venne el a tervben levő új, visszamenőlegesen kivett adó. De a fideszes hátország más cégeit, illetve a kormányokon átívelően sikeres stratégiát folytató Strabagot is több milliárd, vagy pár tízmilliárd forinttal sújthatja az új elvonás.>>>>> Mindez egy nagyobb képbe illeszkedik, a hátországban megindult hatalmi játszmák, nagy átrendeződés része. A visszamenőleg hét évre vonatkozó adókivetés példátlan, de nincs, aki kiütné.<<<<<

hvg.hu/gazdasag/20140709_Fideszes_cegbirodalmakat_is_sarcolhat_Orb
-no comment-

Testőrökkel jár az RTL Klub vezérigazgatója

Fenyegetéseket kapott egy közvetítőn keresztül, ezért testőrökkel jár Dirk Gerkens - az RTL Klub vezérigazgatója erről a Libération francia lapnak adott interjújában beszélt.

hvg.hu/gazdasag/20140709_Testorokkel_jar_az_RTL_Klub_vezerigazgato
hmmmmm

Majdnem az oroszok szintjén vagyunk

Magyarország a fekete bárány a négy visegrádi ország között a német cégek körében, a többiek viszont a fő befektetési célpontjaik. Hazánkat még Horvátország is megelőzi. Az tetszik a németeknek, hogy olcsók vagyunk, és kevésbé védi a munkavállalókat a munkajogunk.

hvg.hu/gazdasag/20140709_Majdnem_az_oroszok_szintjen_vagyunk
@Sir Bates dö Hól: na, jó: feltétlenül és helyzetet...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerinted van összefüggés az új fejlesztési miniszter szakmai tudása, és az útépítő cégekre beharangozott adó meg nem fizetése között?
@röf: "Nna, varÁNUSZ újabb adagot lökött ki magából, kezdődhet a rajzás, gyertek gyertek csámcsogni.... "
- Te is idejöttél szopni. :-))
@látjátok feleim szümtükkel: "szakmai tudása" na, itt már leakadtam, ő egy jogász, aki remekül lop, csal, hazudik, ebben méltó tagja a narancsmaffiának, simlicska meg vagyon szopatva esmét, korábban reklám, most a hozzá is tartozó útépítés. Az IT-ben simlicska nem játszik, miben is nagy a seszták, jahhh abban, több kérdésem nincs.
@Berci Einstein: Ááááá.. elővetted egyik vésztartalék nicked?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ebben a 98%-os adóvisszatérítéses témában érdemes lenne valakinek hivatali visszaélés miatt feljelentést tenni, mert aki a hatóságra vonatkozó jogi rendelkezések alkalmazását szándékosan elmulasztja ( pl. hivatali vezető körlevéllel utasít ilyenre )és azzal hátrányt okoz ( Okoz? Naná! , az vissza él a hivatali helyzetével. Oszt neki annyi. Vagy csak az állampolgárnak? Neagyisten vissza tud az a hüjefagyi nyalni is?
@Penivaldes:

Remélem este, este lesz, aztán éjszaka.
Bakker, a lényegre senki nem ugrott:

A törvény indoklásában ez áll:

"Helyzetüknél fogva az útépítések részpiacán komoly előnyben vannak, a piac oligopol jellege miatt az oprtimális és tisztességes nyereséghez képest extraprofitra tesznek szert."

Mivan? Tisztességes nyereséghez képest extraprofitra tesznek szert? Azt nem a külföldi, de itt beruházó oligarchák teszik????????????????????????????????
@jaegtoer: nem olyan biztos az manapság kedves jaegtoer. nem úgy van az, mint egykoron.
@Penivaldes:
argentinok. és könnyen fognak győzni, és letolják a fáradt németeket. a bronzmeccsre meg felszívják magukat a brazilok.
@látjátok feleim szümtükkel: öööööööööööööö, pedig nem én voltam :D

magyarip
gazdaság
ma 16:22

Orbán Viktor az új különadóval a Közgépet szorongatja?

Az útépítőkre kivetni tervezett különadó erősen sújtja a Közgépet. Háború van a Fidesz körül?

444.hu/2014/07/09/orban-viktor-az-uj-kulonadoval-a-kozgepet-szorongatja/
@látjátok feleim szümtükkel: a válasz:

Még januárban megjelentettünk egy listát arról, hogy 2007 óta mely cégek kapták azokat az útépítési megbízásokat, amelyeket akkoriban az EU kifogásolt:

Colas: 116 mrd Ft (francia)
Közgép 113 mrd Ft (magyar)
Strabag 105 mrd Ft (osztrák)
Duna Aszfalt 102 mrd Ft (magyar)
Swietelsky 60 mrd Ft (osztrák)
@Secnir: nekem nem jönnek be, nem látom bennük az erőt, ahogyan a brazilokban sem láttam, se tegnap, se azelött. argentinok engem nem győztek meg eddig, de legyen neked igazad.
@punkfrog:
ti most itt hanaueroztok, minek...ha te baromságnak tartod azt amit nagy kapitalisták eredményesen bevezettek, akkor nincs más lehetőséged, leülsz egy RXCEL tábla elé, kiválogatod a képleteket amiket használsz és egy mátrix segítségével le lehet futtatni bármilyen változtatot (imádom használni, gyors és pontos, gombnyomásra műxik ha értesz az excelhez)

és számszerű adatokkal (ami végűlis egy feasibility study) meg lehet jeleníteni minden félét azt is amit te tartasz jónak és azt is amit hanauer vagy bloomberg, ford és még Bill Gates, Zuckerman...soroljam?

évek óta magam is (sohasem hallottam hanauerről mostanáig, képzeld) ugyanezt számoltam és eredményeim azonosoak a hanauerével és ez nem véletlen

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: A többi elég gyenge lett, lehet nagyon lefáradtál míg távol voltál? Szóval csak arra térek ki, hogy nekem is volt szerencsém olyan ukránnal beszélgetni aki a Krímben lakik.

Ő állandóan csak azt a kérdést teszi fel, ha olyan kurva nagy demokraták Porosenkóék miért nem Nyugat-Ukrajna felé menekülnek ezrével az ottaniak, ahelyett, hogy a terrorista Oroszországba felé mennek? :)
Bár nyilván azért ilyen butuska ez a Krími ukrán srác, mert még nem beszélgetett veled.
@Secnir:

az ma a balettáncos pas de deux-jeitől is függ, meg hogy a bíró mennyire kedveli a balettet a focipályán és esetleg egy kis sexpirt a hamlet dán királyfi a saját koponyáját viszi imára

argentina kikap? nem biztos

ha argentina németország döntő akkor a brazilok meg tudják verni a hollandokat a bronzért

brühüyyy
@rodeo36: na,igen!
de te számolsz!és nem csak a nadrágjaidat!
neked hiszek!
hanauernek nem.:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az ukránok oroszországba menekülnek????
ezt gondold végig még1x!
@Sir Bates dö Hól:
lehetnek és joggal averzióid az oroszokkal kapcsolatosan, de annyit én hozzátennék jéghideg fejjel gondolkodva, Europának azonnali és hosszútávú létérdeke az oroszokkal nagyon jó kapcsolatot kiépíteni (fenntartani) pusztán rideg anyagi érdekből

amikor mások politikája beleszól europa érdekeibe és elmagyarőázza europának mi is europa érdeke az nekem nem teccik és sohasem fog tecceni és a mellékelt ábra azt mutíttya, hogy a számok tükrében europa nem nyertes a jelenlegi konglomeráció jellegéből adódóan

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Figyelmesen olvastam az általad ajánlott írást, és az abban foglaltakat két nagy csoportba osztanám.
Az egyik az, hogy az értéket előállítók egyre kisebb mértékben részesülnek az általuk előállított javakból, vészesen nyílik az olló.Abban a szerzőnek nagyon igaza van, hogy ez világméretű elégedetlenséget szül, melyet igazol a szinte folyamatos tüntetések száma az egész világon.
Tovább rontja ezt a helyzetet az a tény, hogy
az így megszerzett javak 80-90%-át az az 5% birtokolja, aki gazdag. Miután a gazdagoknak a fogyasztása véges, improduktív eszközökbe fektetik a pénzeiket, nevezetesen ingatlanokba, műkincsekbe, ékszerekbe stb. Lényeg, hogy emiatt drasztikusan csökken a fogyasztás, arányosan csökken a termelés és a szolgáltatás, nő a munkanélküliség. A gazdagok fölös vagyonuk nagy részét nem a bővített újratermelésbe fektetik be, hiszen ők maguk mérsékelik a fogyasztást, a keresletet. Ördögi kör.
Szerintem téves az az út, amikor egy nagy vállalkozás munkabéreket csökkent és elbocsájt ja a munkásait a romló kilátások miatt. Ugyanis ez egy lefelé húzó spirált indukál, ugyanis számolni kell azzal, hogy a termékeire sem lesz vevő. Hangsúlyozom, húzó ágazatokról van szó. Jó példa erre Ford, aki nem bocsájtotta el dolgozóinak a felét, és a munkabérüket is 50%-kal megemelte, tudta, hogy gépjárműire így lesz vevő, kereslet. Nem szólva arról, hogy a magasabb bérek miatt megnövekszik a kereslet más ágazatok számára is.
Általában ellenzem elvből a piacgazdaságba való állami beavatkozást, de el tudom fogadni olyan esetekben, melyben meghatározott ágazatok életben tartására irányul, mert előnye elterül más profilokra is.
@Mariann19: Köszönöm szépen a véleményedet.
@punkfrog:
kösz

közép nagyságú északamerikai vállalatra elkészítettem hasonló perspektíva tanulmányt és nagyon meg voltunk lepődve a számokon és sok sok más esetben is mivel én sokáig csináltam -profession- vállalati árkápzést ami természetesen költségvonzatú azaz komplex és kurva jó sikerrel a tulajdonos adta a kezembe teljhatalommal

szóval el kell gondolkodni sokmindenen és speciális eseteket speciálisan elemezni de woodoo mert az fing

brühüyyy
@punkfrog: Azok az ártatlan civilek menekülnek oda Kelet-Ukrajnából, akiket a saját államuk tüzérséggel lövet és légierővel bombáz.
A kérdés továbbra is adott miért a "terroristákhoz" menekülnek a nyugati "demokraták" helyett?
@Mariann19:
a legfejlettebb kapitalista országok államai is beleavatkoznak de mindíg meghatározott időre, utána ez a hatás vagy automatikus lesz vagy visszavonják eleve érvényét veszíti

az államnak vannak jó eszközei a properálásra és nem feltétlenül a FED

brühüyyy
ZETI FELSZABADÍTÁSI FRONT !!!

ZFF !!!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szívesen.
A Ford példát sok évvel ezelőtt hallottam a Közgáz professzorától, akkor nagyon rendhagyónak tűnt. Nem gondoltam akkor arra, hogy egyszer Európában is jó lenne megszívlelni.
@rodeo36:
Mindíg egyetértettem azokkal a nálunk is létező állami beavatkozásokkal, amelyek a külföldi befektetőknek kedvezményeket adtak oktatásra, adókedvezményekben, vagy az igénybe
vett területekkel kapcsolatban.
Attól viszont fejre állok, amikor alpári retorikával üldözzük el őket akkor, amikor fejlesztésre egy buznyákunk nincs.
Az USA-ban a FED szerintem jól működött a pénzkibocsájtással. Nézd meg, most amikor bejöttek a terveik, araszol szépen vissza, és helyreáll a rend. A FED ezt tudta tenni a szerepéből adódóan.
Az más kérdés, hogy egyéb területeken a központi akarat nem jött be.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ő állandóan csak azt a kérdést teszi fel,..."

Zsák a foltját... megtaláltad monomániás barátod...
@rodeo36: a moszkoviták mindig is gyűlölték és irigyelték európát, mert az más, mint ők... pontosan mikor is volt egy moszkovita bárki akceptálható érdekére tekintettel?

igen, európának egy demojratikus oora szüksége van, de olyan még nem volt... ami volt/van, az meg mindig is megsemmisíteni akarta európát...
@Mariann19: A Fordos példa tetszett, és van benne igazság, miközben nem biztos, hogy ez jut először eszünkbe problem láttán.
@Sir Bates dö Hól: Te mint okos, és jártas ember. szerinted lesz e valaha euróai demokrácia Oroszoknál?
@rodeo36: a moszkoviták mindig is irigykedve gyűlölték európát, melyhez soha nem tartozhattak... pontosan mikor is volt tekintettel egy moszkovita bárki akceptálható érdekére?...

igen, európának szüksége lenne egy demokratikus oora, de olyan nem volt/van... ami volt/van, az pedig mindig is az általunk, európaiak által preferált értékek és világ, mint számára értelmezhetetlen, s így ellenséges valami, megsemmisítésére törekedett...
@Penivaldes: nem vagyok okos:-)... nem valószínű, hogy lesz... ahhoz a "moszkovita birodalom"-mentalitással kell leszámolnia...
@Penivaldes:
Látod, Fordnak eszébe jutott, mert az emberek fejével gondolkodott.
Nem biztos, hogy mindíg a járt utat kell választani.
@Penivaldes: nem lesz! német-holland döntő lesz, akárhogy picsog is itt secnir, még utoljára:)))
@Sir Bates dö Hól: sír, te meg hol a faszba kujtorogtál? komolyan kezdtél hiányozni:))
@Sir Bates dö Hól: akkor nem vagy okos:)
egyébként köszönöm a válaszod
@taga20: így van bátyó. tudtam, hogy te velem leszel:))
@Sir Bates dö Hól:

"... ami volt/van, az meg mindig is megsemmisíteni akarta európát..."

nono.

tatárok/mongolok
svédek
lengyelek
törökök
poroszok
franciák
angolok
olaszok
magyarok
németek

ezek mind turista utakra jártak keletre?
Már II. András is arra arra bohóckodott

Ez még nem cáfolja, amit írtál csak szinesíti a hátteret.
@punkfrog: Azok ott mind ukrán állampolgárok. Vagy te máshogy tudod?
@Penivaldes: mint mindig, húgi:))
tegnap is tízkor feküdtem, ma is ako fogok, de élvezem a vébét:))
a döntőt is át fogom aludni, nehogy má beálljak a hülyék közé!:)))
@taga20: én helyetted is nézem taga. aludj nyugodtan
@Sir Bates dö Hól: Ez a moszkovitázás kb. annyira "bölcs" hozzáállás, mint amikor az ukrajnai oroszok banderista nácizzák az ukránokat. Te korábban nem voltál ennyire szemellenzős.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak nem akarsz válaszolni.
nem az állampolgárságukat kérdeztem.
te merre menekülnél, ha orosz nemzetiségű ukrán állampolgár lennél ebben a helyzetben?
@taga20:

beálljak a hülyék közé!:)

Sokat nem változna a helyzet! Szinesedne a paletta!:)
@Sir Bates dö Hól:
egy gondolat ebből is kimaradt...levezetésed hiányos

leülhecc, megbuktál hahahaha

brühüyyy
@Penivaldes:
hát nem kedves tőled, megengeded a Ford-nak (Henry Ford!!! a bokájáig sem érsz)
hogy gazdaságot irányíccson...cuncimókus...te mennyire vagy tájékozott államgazdaságvezetésben kapitalista alapokon?

brühüyyy

megsúgod?
Olvasom Fab-ot, meg ezt:

"A sztrádaépítéstől kezdve a kisebb utak felújításáig rengeteg beruházás tartozik ide. Az adót a 2007. január 1. és 2014. december 31. között elnyert közbeszerzések után kell megfizetni. A törvény indoklásában állítólag ez áll:
"A közutak, köztük különösen az autópályák, autóutak – költségvetési és uniós forrásból finanszírozott – építésére vonatkozó közbeszerzési pályázatokat immáron évek óta néhány, jelentős piaci és tőke erővel rendelkező társaság nyerte el. Helyzetüknél fogva az útépítések részpiacán komoly előnyben vannak, a piac oligopol jellege miatt az optimális és tisztességes nyereséghez képest extraprofitra tesznek szert."

Az Index kormányközeli forrása szerint valójában nem készült ilyen törvénytervezet. A legutóbbi kormányülésen viszont felkérték az NGM-et, hogy dolgozzon ki válaszlehetőségeket, amikkel a kormány válaszolni tud a hamarosan esedékes brüsszeli útépítési bírságra."

index.hu/gazdasag/2014/07/09/brutalis_kulonadot_terveznek_az_utepitokre/

Nem tudom... ha mondjuk a hírek hallatán "Lajos szomorú lesz", akkor nem szeretnék azon a repcsin ülni, amin Nulladik Piktor repülne majd haza... vagy???
@Penivaldes:
nektek mi? pölö?

brühüyyy
@rodeo36: ha megengeded, én nem foglalkozom gazdasági kérdésekkel.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ejnye, Nulladik Viktornak nem gond ha valami zizi van a gépével, majd hazarepül magától.
@tristen2005: Nehogy véletlenül Argentína a földbe tapossa a sok mocskos holland drogost ;)
nna. bwinen továbbjutás: arg 1,7, holland 2,3
értelemszerűen az argentinokra tettem.
@Secnir: gondolom a brazil-argentinon is rájuk teszel:))
@Secnir:

Nehogy 1-7-ig várj a nyereményre!
@taga20: miféle bra-arg?
@tristen2005: szögezzük le: az argentinok nem magyarok. nem tudnak 7 gólt kapni.
@taga20:
Te, itt az Anttenne Bayern rádióadó szerintem még az időjárásjelentésbe is belefoglalta az eredményt, reggel egyébről se tudtak beszélni.

@tristen2005:
A francokat aranyom! A németeknél pl. a tévén, a híroldalkakon most sokkal jobb mémek és video snittek futnak! Állatul el vannak telve... :D
-no comment-
mert még csúnyát átallanék mondani erre a seggnyalóra:

Heim megmondta, hol lehetne új különadó

2014. július 9. 18:35

Az adózás szempontjából jó irányba megy az ország, a kormány társadalompolitikai beavatkozása kifejezetten előnyös - értékelte a kormány eddigi gazdaságpolitikáját Heim Péter az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán. A Századvég Gazdaságkutató elnöke azonban hozzátette: hiányolja az oktatási rendszerbe történő hatékonyabb beavatkozást és ezzel kapcsolatban javaslatot is megfogalmazott a műsorban. A jegybank növekedési hitelprogramjának kiterjesztését is javasolja a közgazdász és komoly átalakulásra számít a magyar bankszektorban. A 2014-es költségvetés szerinte rendben van, sőt még 150 milliárdos mozgástere is lehet a kormánynak idén, amit akár el is tud költeni.

www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/heim_hozzanyulna_a_nyugdijakhoz_is.3.201154.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
"Na emberek! Az van, hogy pénz nem van! De nemcsak hogy pénz senem van, hanem már pénz eszköz senem nincs! Most akkó el köll mondani kinek van tipptye,hogy kitippüjjünk a statisztikából, a lófa..t a slamasztikából."
Hofi miért aktuális még mindig? Azt hiszem Viktor is elfog sápadni, mint annak idején Kádár papa, amikor szembesítették a ténnyel, hogy a slepp kilopta a zsét a kasszából. A történelem megismétli önmagát. Illetve most az elődök "tanult" fiai folytatják a bulit.
"@tristen2005: szögezzük le: az argentinok nem magyarok. nem tudnak 7 gólt kapni."

A mondat szerintem helyesen így hangzik:
Szögezzük le: Az argentinok nem magyarok. Az Istennek sem tudnak egy meccsen sem 7 gólnál többet kapni.

:-))
@vega4:

Bocsi tanár Úr/Hölgy, a levél rossz címre érkezett, vagy a postás részeg:)
@torró: Nos én úgy gondolom, hogy a történelem már számtalanszor bebizonyította, hogy pénzt szerezni csak onnan lehet, ahol van.

Számtalan esetben kiáltottak ki olyan csoportokat ellenségnek, akiknek jó sok pénze volt.
Azért lettek ellenségek, hogy megindokolják miért veszik el a rengeteg pénzüket.
(Az más kérdés, hogy aztán sikerült-e visszaszerezniük az elvett pénzt ilyen-olyan úton-módon......)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gondolom a krími ukránok kívül belül tök egyformák, ezért is nem lehet belőlük matrjoska babát csinálni.
@tristen2005: Vagy ez egy hibbant postás.
(Tóthék jobban tudják. :-)))
@Mariann19:
"@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Figyelmesen olvastam az általad ajánlott írást, és az abban foglaltakat két nagy csoportba osztanám. "

Igen, és a lean management sem mai találmány, sőt szokás szerint, már azelőtt alkalmazták, mielőtt kapott volna egy később széles körben elterjedt nevet.
Ahogy rengeteg más dolgot is alkalmaztak már a nevesítés előtt.

Egyébként talán nem véletlen, hogy a ma legsikeresebb vállalatok alkalmazzák ezeket az elveket, odafigyelnek a dolgozóikra is, és nem rabszolgaként tekintenek a munkavállalóikra, és persze itt nem az Apple kínai munkásaira gondoltam, ami egy teljesen más téma.

"A lean filozófia két fő alapelve a

az ember tisztelete és
a veszteségek, azaz az értéket nem teremtő lépések eltávolítása minden folyamatból, tevékenységből."

Felismerni a pozitív megerősítés jelentőségét bizonyos intelligenciát feltételez.
Egyszerűbb népek megelégszenek a büntetés, félelemkeltés, stb módszereinek alkalmazásával, ami nem jelent hosszútávú megoldást és nem hasznos semmilyen -gazdasági- szempontból sem.
@Secnir: Holland-Argentint 1-2-re tettem a Sportgézán. (A Brazil-Németet 0-1-re tegnap, de szerintem nincs olyan ember a Világon, aki 1-7-re tette volna. Szerintem azt eltaláltam, hogy ki nyer, ezért nem értem, hogy miért vettek el 8 pontot a tippjáték pontjaimból.)
@sjz:
"Egyszerűbb népek megelégszenek a büntetés, félelemkeltés, stb módszereinek alkalmazásával, ami nem jelent hosszútávú megoldást és nem hasznos semmilyen -gazdasági- szempontból sem"
Durva célozgatás ez bizony a NER rendszerére... :)
@vega4:

Levonták a gólok számát:))
@tristen2005: Sportgéza már akkor tudta:

"1+1 pont jár azért, ha valaki eltalálja a mérkőzés kimenetelét, és az egyik csapat lőtt góljait, azaz 7-4-et tippel, de 7-1 lesz az eredmény"
Ellenben:
egy mérkőzéssel 0 és 5 pont között lehet szerezni, ha valaki nem tippelt, az 0 pont (pontlevonás nincs, nem vagyunk szigorúak)

(Részlet a játékszabályzatból.)
@vega4:

Viccnek szántam, nem jött be, mint neked a tippmix:)
@tristen2005:
Ez a tegnapi brazil égés tökéletesen rávilágított arra, hogyan nem szabad válogatottat építeni. Bezzeg mi… Mondjuk az azért dicsérendő, hogy Scolari nem kezdett el szart kenegetni meg süketelni baromságokat, hanem kiállt és vállalta a buktát. Nekünk ez sem megy időtlen idők óta, csak nagymeleg meg kishideg van, és Mexico ott a magasan… ezek a hibásak mindenért, meg az a rohadék makkos tészta.

A Brazilok semmit sem tudnak a Sancho egyetem legfrissebb kutatásairól, ezért aztán úgy is jártak, ahogy. Az új idők szava, hogy nemzeti-keresztény válogatottat kell építeni, a modern kor szellemének megfelelően. A tanyasi akadémia ezeket a szerencsétleneket a játékos nevelés tárgyában simán lekörözi már most is, és nincs messze az az idő sem, amikor az angol, a német és a holland szakemberek is a felcsúti mesterkurzusra iratkoznak be, dacára a végeláthatatlan várólistáknak.
Óriási előnyünk van, már mindent tudunk arról, hogyan nem lehet sikeres válogatottat csinálni, szóval nem kellenek unalmas és sok időt igénybe vevő tanfolyamokat tartani a várólistáról bejutottaknak, elég egy harminc perces .pps-t a magyar foci elmúlt 30 évéről megnézetni velük, fényéveket okosodva mennének haza.

Ma esti holland meccs? … nem tudom. Hát, ki tudná…
Tegnap volt egy olyan érzésem, hogy a Németek mennek tovább, nadekiafrancgondolt arra, ami történt? Nincs tipp, majd nézem.
Aki jól tippel, az nem kap semmit, de önként és dalolva fizethet ( adót dögivel ):

Mikor nyerte a vállalkozó a földbérletét, ahol tehenészkedik?
Ki/kik/ tisztelte/ték meg jelentlétével/tükkel a lépfenés húst eladó tehenész telepét, mint megcsodálandó vállalkozást?
@látjátok feleim szümtükkel: én biztos nem voltam ott. (és most csúnyákat gondolok)
@látjátok feleim szümtükkel: Bevallom töredelmesen, gondútam reája, hogy ottlenne a hejjem tapasznyalni egystmást a marhákrú, de asztán lemontam rólluk, merhogy elég vót már a marhákbúl életem során:))
@Penivaldes:
Az oktatásban és az egészségügyben is...
@Knósszosz: az oktatás tudom milyen, hogy miként vágnak tönkre jól müködő rendszereket. az egészségügy meg...de legalább nemzeti. az is valami, azzal is lehet érzésteleníteni (altatásnak hívják, de inkább ne tudjuk meg mi az igazából, mert elfutnánk a mütőből)
@Knósszosz

Itt jósolni lehet csak a végeredményt. Visszapörgetve mérkőzések eredményeit, a sorsolás irányítottságát, sima Brazil-Argentin döntő volt beállítva, erre tegnap jött a T modell és tarolt a harcmezőn. Most a gauchók jönnek a fűkedvelők ellen, hogy ki szív és mit, azt a következő 3 óra mutatja meg. Jósolni nem merek, arra ott vannak az EZO tévések.
@tristen2005: figyeljél rám. brazil-argentin akkor volt, amikor el sem kezdődött, de ahogy elkezdték kergetni a gömbölyded tárgyat onnantól levesek voltak. az összes. kivéve a németek és a hollandok. ha ma éjjel az argentinok nyernek az csak azért következhet be, mert a fűkedvelő-kekszkedvelők rendes srácok, és gondolnak a ti örömötökre is.
na:)
@Penivaldes:
A műtőkben nem tudom mi van manapság.
Egykor a nitrogén-oxidullal kíméletesen szunyáztam el, ma mi van helyette? Bunkó? Leütnek a kövérrel?
Utána nincs ébredés, csak kóma...
@sjz: Mind a kettőtökkel egyetértek. :)
@Knósszosz:

A mai egészségügyben a Lehel kürtjét alkalmazzák minden esetben, altatás- ébresztés. Ha egy kaput ki tudott nyitni!
@Knósszosz: izé..igazából az is kóma, amiben akkor vagy:)) de abból visszatudnak hozni.
kövérrel nem ütnek le, ma ez van

www.youtube.com/watch?v=b94zQad7-Sw
lényeg 3:22 környékén, csak most Orbán beszédét adják le.
@tristen2005:
Ugyan, dehogy!
Amit Peni linkelt, azt!!
@Penivaldes:
"a coccializmus építése, az üzemi demokrácia éves szintje... hrrrrrrr-hrrrrrrr - hát, hogy is ne ismerném!:)))
Csak be kell helyettesíteni a mai latrok neveivel az akkoriakét.
@tristen2005:
Esetleg Gyurcsók... de csak emelt díjasan, az Argentínoknak...
@Penivaldes:
Nem ismerem... hiányos műveltségem okán.
@jaegtoer: nem oroszt, moszkvai birodalmat írtam...
@Knósszosz: Én sem vagyok ismerőse. Annyit tudok, hogy ő egy híres idegtudós a Harvardról, aki az altatás agyi mechanizmusait kutatja.
@Berci Einstein:
a másik Einstein pedig nem volt biztos a világegyetem végtelenségében (csak az emberi hülyeségben)
"az írígység filozófiája, amit az gerjeszt, hogy már nem az Ő bandája lophat"
Te fel sem fogod, hogy ez egy beismerő vallomás? Miszerint loptok, mint a szarkák?
P.s.: magyarul: irigység, csak fidesz-magyaránul ÍrÍgység.
@Penivaldes:
Amateur... én már mindent tudok.
3 Paulaner+2 Jégermájszter... semmit se kell kutatni:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ez a moszkovitázás kb. annyira "bölcs" hozzáállás, mint amikor az ukrajnai oroszok banderista nácizzák az ukránokat. Te korábban nem voltál ennyire szemellenzős."

Tán meg kellene nézned XV-XVI. századbeli, európát ábrázoló térképeket...
@rodeo36:
"egy gondolat ebből is kimaradt...levezetésed hiányos

leülhecc, megbuktál hahahaha

brühüyyy"

Gondoltam a moralitást nem keverem ide... komilfó próbáltam lenni, mint mikor nem kezdek el magyarul beszélni egy, a nyelvet nem ismerő felebarátom társaságában sem:-)...
@Sir Bates dö Hól: Ja igen, én is örülök, hogy megint látom magát, meg téged. Világíts nekünk.
Nem jobbak eddig az Arg.ok?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez a Heim kezd palizálni Hofitól. De vajon a 14-ik malac hazai fogyasztásával azonos 150 mrd eltapsolását honnan veszi?
1: infláció elszabadítása?
2: mégis elszomorítják Simliskát?
X: valami, amire józan ésszel nem gondolunk?
Itt tartunk. :(

A szemtanúk elmondása szerint rendőrök rohanták le a Váci Mihály utca egyik társasházát, egy újszülött-osztályról eltűnt csecsemőt keresve.

A nyugat.hu meg nem erősített információja szerint eltűnt egy újszülött a szombathelyi kórházból. A rendőrök őt keresve jutottak el a Váci Mihály utcai társasházhoz, aminek az első emeleti lakásában épségben megtalálták a babát, akivel mentő robogott a kórházba.

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/csecsemoert_rohantak_le_a_hazat_szombathelyen
@Sir Bates dö Hól:
Te igen is megbuktál, az igazolatlan hiányzást sem tolerálták annak idején, mikor én nem jártam be a suliba.
Mit tudsz felhozni mentségedre?
@Knósszosz: biztos csigákat kellett gyüjtenie, vagy a cigánykaravánnak volt vele dolga, aztán biztos ott táncolt.
@Sir Bates dö Hól:
A térképeket már csak a távolságok miatt sem ártana annak megkukkantani, aki azon lovagol, hogy miért a pártíz km-re levő határon át menekülnek, és nem a párezer km-re levő nyugati demokráciákba (és akkor Schengen gyönyöreit még nem is említettem!)
@évásanyó: nekem ne emlegesd az argentinokat, mert bedurcizom.
Rendben, lehet hogy a pirézek jobbak?
@Penivaldes:

Campeón del Mundo de Argentina
@Penivaldes: A burukok azok, akik a háztetőn szoktak szerelmi időszakban burukkolni?
@Penivaldes: Bocs, összetévesztettem őket egy városi galambfajtával:)). Magam részéről egyébként édesmindegy.
@évásanyó: tudom, mert téged a nokedli érdekel galuskával.
vagy valami komoly probléma van a háttérben (el akar szállni a deficit/államcsőd), csak csak összevesztek a kutyák a koncon...
@Penivaldes: Ez a kettő nem ugyanaz? Kezd reszketni a fejem:)
@évásanyó: nem, egyáltalán nem. mert a galuska az a nagy, a nokedli meg a pici.
@évásanyó: nem!
az egyik galuskából,
a másik nokedliből van! -))
@évásanyó: @Penivaldes: a galuskát deszkán, víz felett ízlés szerinti méretbe,
a nokedli, pedig sűrűségtől függ.
minél hígabb annál nagyobb lesz.
én így tanultam. -)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): @Penivaldes: Mea culpa mea maxima culpa galuska vs nokedli ügyben. Mostantól nem csinálok olyat, amit szoktam, mert egyikhez se hasonlít, egy gonddal kevesebb, majd eszem rizzsel a lecsót.
@évásanyó:
a kettő között az a különbség, az egyiket grízzel a másikat liszttel alapozzák a grízbe több tojás kell, hogy ne essen szét és szép sárga maraggyon, a nokkedli meg lehet aranyszínű vagy fehér attól függően mivel gyúrod lehet kis sáfrányt belecsalni akármelyikbe és akkor brühüyyy

és különféle esetekben is tálaljuk

közben argentina megállította a daccs bolygásait és az egész valami ketrecharccá vált lesz nagy sírás rívás meg az fogaknak csikorgatása vala

viva los gauchos
@évásanyó: @Penivaldes: Látom, esélyem sincs meguszni, azért is tojással eszem a lecsot, akó nem kell se semmi.Nokedli tagozaton érettségiztetek? (én orosz-francia)
@évásanyó: tojással lecsót enni? én villával szoktam.
én sportosztályban:) nokedliszaggatásból
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba!a tarhonyát csak pásztorba oltva eszem meg.
@évásanyó: én sehogy, mindig a menzát jutattja eszembe.
@rodeo36: Áldott emlékű édesanyám tudott gyönyörű egyforma pici hosszúkás nokedlájokat szaggatni apácska kakaspörköltjéhez vasárnaponta, a levesbetét volt grizgaluska, nekem asse sikerült sose, vagy nyers maradt a bele, vagy szétterült a vízen, most meg már meg se próbálom.
@évásanyó: a daragaluska az a levesek gyöngye, de én magában is titokban is szeretem.
@rodeo36: grízgaluska.. igen
viszont én a vajas galuskára gondoltam, az vaj liszt.-)
az hasonlít a nokedlira.
Ma 2x 1/2 órát hallgattam a Klubrádiót(munkába menet-jövet autózva).Nem tudom mi vitt rá, hogy odakapcsoljak de nem is ez a lényeg.
1. a "Metróért egyesület" elnöke Bíró Endre válasza arra a kérdésre, hogy:
tud valamit a 3-as metró szerelvényeinek cseréjéről?
Lelkesen válaszolta:
Igen, tudok!Ma volt egy megbeszélés ahol Tarlós István elmondta, hogy reális lehetőséget lát arra, hogy a közeljövőben közbeszerzési eljárást írjanak ki a 3-as metró szerelvényinek -nem cseréjére- hanem felújítására inkább újraépítésének mondanám.Azt hiszem ezzel 15-20 évre meg lesz oldva a blablablabla....
Hagyok időt feldolgozni.

A másik Pogátsa Zoltán és Veres János beszélgetett Rózsa Péterrel a "Balkanyar" című műsorban.
Ott kapcsolódtam be, hogy: "...ne a Fideszről beszéljünk hiszen alapvetően a baloldalról szól a műsor"
Ütötték verték a baloldalt rendesen(bár leszögezték, hogy akikről beszélnek-DK,Együtt,MSZP nem baloldaliak).
Pogátsa azonban odáig jutott, hogy kijelentette:
A Fidesz költségvetési politikája jó.
És meg is indokolta:
1.Levitték a 3% alá az adósságot
2.Kicsi az infláció
3.Bejött az MNB kamatvágása
Mi van??????
A "hogyan"-ról nem esett szó!

Ezek után(vagy előtt) még értekeztek arról, hogy a baloldal miért nem hozta létre a saját médiabirodalmát amikor hatalmon volt.
Hát ezért minek....
@Mariann19: ismét bele vau-vau. egyetértek! ugyanis éppen az autóipart van szerencsém láthatni belülről. errefelé, bizony törvény erejével szabályozzák a legyártandó darabszámot a gyártók felé! a cégem, tavaly rekord mennyiséget gyártott, idén erre is überel. pluszbonusz, hogy mexikóban is beruház szerény 1 milliárd euró értékben.
@Penivaldes: Aztatat szoktam Jókai-bablevesembe, egyébként én is megzabiztam apa elől a grizgaluskát csak úgy a la nature leveske nélkül, titokban, apa látta, csak somolygott..
@Penivaldes: yessss!
és ennek örül a Metróért Egyesület elnöke!
@rodeo36: @Sir Bates dö Hól: szépségeim, a zoroszoké' a Föld szárazföldjeinek 10%-a meg a komplett északi sark. er go, az energia források és nyersanyagok jelentős része is az övék, ez így alakult, történelmi tény!
az oroszokat lehet szeretni, utálni, csodálni usw. de egy biztos, nem elhanyagolható tényezők! Ebben nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem egyetlen alkalommal sem kezdtek háborút, lényegében elhanyagolható gyarmatokkal rendelkeztek.
Szóval, szerintem el kellene fogadni, hogy ők olyanok, amilyenek ajánlani tudom a Csendes Don című művet, az orosz "néplélek" nagyon pontos ábrázolása!
@Penivaldes: de kell az az oroszoknak? inkább ez a kérdés!
@taga20: lószart, véletlenül láttam, amit a hollandok művelnek foci helyett. én kérek elnézést!
akkor inkább Burundi!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): oszt' be sem dugod a képed!? te, te... mit aszongyak hirtelen??
@nincs_itt: "az energia források és nyersanyagok jelentős része is az övék, ez így alakult, történelmi tény"

na,ezért nem gyarmatosítottak!
@nincs_itt:
kösz...mintha ugyaneztettetetetet aszon'tam vó'na...de europa a vén kurva meg van fertőzve vagy benne felejtették a négerfaszt 45-ben?

szóval nem az igazi

ne tegyük sírba, magától meg nem megy

brühüyyy
izgalmak várhatóak daccséknál meg a gaucho-k nál mert nem akar gól kerekedni egyelőre
@Penivaldes: a helyzet az, hogy a buszon láttam munkából hazafelé egy részletet a "meccsből"(ja, ilyen buszokon horgyák a jónépet, a rohatt impirilisták)
szóval, megerősítést nyert azon felismerésem, miszerint a labdarúgás nevű JÁTÉK, nem tévesztendő össze sportokkal!, olyan mint a lottó, 99%-ban hibázik a játékos, az egy százalék megmarad a szurkolónak(aki gyakorlatilag, inni és tombolni jár oda) REMÉNY gyanánt. ha bejön, akkor nem rúgja fel a macskát otthon, ha nem, akkor...
@nincs_itt: Bizony, nagyon alá tudom támasztani, öt évig éltem köztük.Ezt úgy mondják, hogy "szerdce duscsi", amit lehet, hogy rosszul transzliteráltam, de a Csendes Don lényege, meg Karabanovok is ilyenek.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
nem ismerem vajjal nem főzök az csak adalék néha

brühüyyy
@punkfrog: ez is lehet egy magyarázat, de inkább ajánlom a Csendes Don-t, na nem a "hallgatag mafia főnökről" szól, de gondolom ismered!
@évásanyó: mintha a nejem mondta vóna! Galuska Galagonyovics! én má' csak ilyen vagyok, mint Danny Trejo, "ha nem baszogacc, én sem baxogatlak!"
miért kellene egy népre erőltetni a "nyugati demokráciát", ha eccer nem úgy van összeszerelve?!
@rodeo36: neked megerősítésnek szántam, Szőrös fazonnak meg gondolat ébresztőként!
@rodeo36: zöldborsó leves betétje, standartba.
vaj, francia konyha "alapja"
mártásoknál elengedhetetlen.
olivával ha sütsz ,pirítasz vaj bele, hogy meg ne égjen.
rengetek ételnél alap a vaj.
@nincs_itt: a Csendes Dont persze, hogy ismerem.
elég vastag!
de!
szépirodalom!
ráadásul valami Solohov nevű írta.
összeférhetetlenség kizárva.
de van igazságod neked is.
csak talán nem ebben:)))
@nincs_itt: Viszont összeszereléskor dufla jóindulat és szivélyesség került a mellkasukba, mert nekem ki volt nyalva a valagam is,má szégyelltem, mert nem tudtam viszonozni, pedig ej de szegények voltak anno, Hruscsov atyuska nem kényeztette el az ő népit!
@nincs_itt: na ezt is eltaláltad:
"miért kellene egy népre erőltetni a "nyugati demokráciát", ha eccer nem úgy van összeszerelve?!"
de akkor ők miért kényszerítették ránk ezt 6. lenin nevű által terjesztett marhaságot?
ezért tartunk ma itt.40 évig mentünk rossz irányba!
@punkfrog: billeget a stelázsi nálatok is?
szóval, hagyjuk az oroszokat orosznak... egyébként pedig, annyiszor van igazam, ahányszor csak akarom! Nem? De! 1!
@punkfrog: hááát, azért ezen elgondolkodnék egy keveset, hogy miért és hogyan alakult ez úgy akkoriban.nekem rémlik, valami '47-es csalás is. de azt sem szabad elfeledni, hogy az akkori háború nyertesei voltak...
@punkfrog:
egy nagypali faszát, a gyzőtesnek mindíg igaza van...ők voltak a győztesek ha nem lépnek akkor a világ ma teljesen másmilyen és lehet, hogy nem is lenne rosszabb mint amilyen szar ma

brühüyyy

nem mindenki ment rossz irányba az egyéni választás meg balsors is volt...de olyan jó aszondani a kanyar a hibás
@punkfrog: ugye! ez már kettő! nem? de! 3!
@nincs_itt: háát, ha beteszik az alaptörvénybe, hogy nincs igazad, bachatod.-))
@Penivaldes: pl. nekem jobban teccik... a csapat sport, NEM sport! csak JÁTÉK! mindig van kire, mire fogni, hogy éppen miért nem sikerült...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
jó a vaj de nem mindenhol ismerik ajó, valódi főző vajat a másik meg hát pont erre nem való

én nem használom semmire mert itt csak a kenyérre való van én meg ugye...

brühüyyy
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): melyikbe? mer' a sajáttyukba bele tehetik, amit csak akarnak! de az nekem smafu!
@rodeo36: ausztria-magyarország.
1945-től 1990-ig.
volt különbség?
pedig csak a politikai berendezkedés volt más.
mi mentünk rossz irányba és a mai napig azért szívunk.
orbán is ezt használja ki.
matt.
@punkfrog: Bogaram, nem egyről beszélünk.Te az orosz vezetőkről, akik pontosan olyan hatalommániás genyák voltak, mint máshol, mi pedig nincs itt kartással magáról a népről, ami nem egy és ugyanaz.
@évásanyó: bizony, bizony! ezt az oldalukat ismerem én is...
@punkfrog: ácsi sógoréktól csak '55-ben vonultak ki a szovjet csapatok!
@Penivaldes: megint igazam van! 11-esek döntöttek, egy, egy ellen, ott kiderül ki, mit tud!
apám mondta volt: "Tizenegyest nem lehet védeni! Csak rosszul rúgni!"
@nincs_itt:
los gauchos estan en el final en domingo

jajajajajajajajaja
@nincs_itt: pista bácsi!
keres a boborján!
me montad neki hogy ezzzeni fogtok, hogy ki a legkommentelőbb ember!és még aszt is montad hogynem kel olvasni ha szomjas...igen...
@rodeo36: a kenyérre valóból, tudsz fűszer vajat..
az is rendben van! -)
@punkfrog:
kurva nagy tévedés

Csehek magyarok

az osztrákok nem mérvadóak mert sokkal jobbak voltak mindíg

brühüyyy
@punkfrog: nem? de! sok! Besenyő MNSZ = má' nem szomjas István!
Boborján meg, csak annyit mongyon: Gyuszi!
@nincs_itt: unalmas volt sajnos.
na mindegy, maradnak a németek.
@rodeo36: majd akkó meglássuk! nem eszik forrón a marhasültet! de a wurst-ot se nem!
@Penivaldes: mongyon má' valaki egy olyan foci meccset, amelyik NEM unalmas...
@évásanyó: én nem veled vitázom.
a családom kint ragadt Ungváron a háború után, pedig csak a bombázások elől menekültek pestről, "vidékre" a rokonokhoz, de csak '53-ban tudtak hazaszökni.viszont anyukámnak 1991-ig nem adták vissza a magyar állampolgárságát az orosz bürokraták.(itt született, csak "ott" volt mikor 14 éves lett)
a rendszer azonban amit ránk kényszerítettek szar volt.nagyon szar...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): én tudom! mer' má' nem is merek álompógár lenni!
@rodeo36: akkor most se mérvadóak...
kihez mérjem magunkat?
@nincs_itt: Margit!savanyú cukor!!!!!!!
@nincs_itt:
milyen nyelven van? nem ismerem, mijaz?

brühüyyy
@punkfrog: tesó, mi nem mentünk sehova, de cserébe nagyfater 3,5 évig lumpolt a gulagon, meg mire hazagyütt a nagyjóból, lakni sem volt hol a családnak.
mellé még egy kis "B" lista, had szokja a nemzetiségi.
de nem rinyálok,az akkor volt, most meg most van!
kemény volt, hidd el, nekem is! de nem haragszom senkire és semmire, mert volt annyi erőm, kitartásom, hogy elszabadulhassak onnan!
@punkfrog: kőolaj finomíttó??? há' az eleve nem finom!
@punkfrog:
saját magatokhoz, ha kérhetem? könyörgöm

brühüyyy

25000 éves magya birodalom

kaxckackackac meg rihehehehehe
@nincs_itt: Fradi-Újpest!!!
mocskos lilák!
MNSZ!
@rodeo36: ájvé! nem ismered a dévanágari, esetleg urdu nyelven vízibivaly tejébű készülő finomított vajat?
backi, most csalódtam!
@punkfrog: Igazad van Csillagom, csak azt akartam ebből kihozni, hogy a nép egyszerű fia ott is utálta a nagyhatalmi törekvéseket " miért kell nekünk mindenhol tülekedi, mikor nincs áru a boltban, etc," hallottam ám sok orosz barátomtól, dehát nem ők döntöttek...
@punkfrog: értem, hogy a drukkerek rommá verték egymást(is), meg a metrót stb. de a meccs az dög unalom vót!
@rodeo36: saját magamhoz nem tudom hasonlítani magam!
az osztrákok szerintem tökéletes példa.
ország nagyság, népesség, történelem, stb.
hol vagyunk hozzájuk képest?
@nincs_itt: vót meccs is???az mi?
a kezem mondjuk véres!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

be kell vallanom, nekem nem világom a szaftok világa
argentin mintára akik kicsit meglocsolják chimminchurri-val a marhaoldalast ami önmagában közel 3 inch vastag és kis sóval meghintve ráteszik a faszénparázsra és perceken belűl vajpuha és önmagában esetleg kis kenyérrel ök is magyar stilusú kenyeret esznek, és vörös bort nagy korsóból

én magam megettem egy 3 kilós sódart isteni volt

ezért a vajm meg pláne a többi szósz az számomra nem létezik rántotthús uborkasalátával és krumpli garnierung_gal semmi kacifánt

a fánkot ahogy anyám szokta, kis gyümölcs dzsem a lyukba és semm porcukor hanem zaba teával este
a majonézre rá sem tudok nézni ezért a különféle baromállati "saláták"-at sem eszem mert az alapanyaga a tyukoknak és libáknak való meg a kecskének nem teszek rá izéket mert útálom

brühüyyy
a portugál konyha jó, semmi kacifánt de olyan mint az élet...fél méteres langusta a la tournedo
@évásanyó: én folyamatosan az orosz államról beszélek.(a gyarmatosítástól jutottunk idáig.)
ők kényszerítették ránk azt a szart ami itt volt.
személyesen egyetlen orosszal se volt bajom.sőt!
@punkfrog: bocs, de szovjet vezetői gárda(lásd: fidesz) nem azonosítható az orosz néppel!
@punkfrog:
nézd én sohasem azt nézem, hogy mitb csinál a szomszéd, látom de az az ő élete, én önmagamhoz szoktam, magamat hasonlí1tani történelmi távlatokban előre meg vissza, abból kiderül, ki is vagyok mennyit érek és érek e egyáltalán valamit
a mások valagát lesni, hogy aranytojást tojik vagy csak beszart nem a stílusom...

remélem érted?

brühüyyy

és ma kurva büszke merek lenni magamra és olyan sok mindenen röhögni tele pofával,hogy ihaj

mert ezek a dolgok nekem visszaköszönnek

az emberek kizárólag saját hibáikból és hülyeségükből nem hajlandóak tanulni tehát buták maradnak mert a Józsi nem én vagyok ha bele gebedek sem én én vagyok Ródeo őfensége (itthon zárt ajtók megett)

és
brühüyyy

mindíg amikor más példáját néztem meg anyám szokta mondani hogy az izé bezzeg és akkor napokig nem voltunk beszélő viszonyban
@nincs_itt:

+++++++++++++++++1111111111111111111!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
@nincs_itt: de hát az nem normális, hogy el kell menekülj (erővel, kitartással) a hazádból!
na, viszlát holnap, illetve ma!
@punkfrog: ementé' egy tömegbunyóra, de végin kiderült, hogy volt focimeccs is?
@punkfrog: normális vagy sem, ez a helyzet!
@nincs_itt: Most jól megbosszultál aranyom, mert szemlesütve merem csak bevallani, hogy lyukas létemre, imádom a boxot.
@punkfrog: dehonnem! csak gondold végig!
@rodeo36: te félreértesz.te se itt élsz nálunk már régóta.
de majd délelőtt válaszolok hosszabban.
@rodeo36: Na, hát ez az. Ezt mondtam mindig a gyerekeimnek:szarjátok le magasról, ki mit mont, lényeg, hogy te mit akarsz és hogyan.A fiamnak könnyen bejött, a lányom aptyafajta.
@punkfrog: na jóccakát de címezd nekem is a rodinak szóló választ!
@nincs_itt:

nézd, de gustibus non est disputandum

bizonyosan az a vaj valami istenilehet, de az édeskés és indiai stílusú fűszerek számomra nem használatosak, édes dolgokat csak nyers gyümölcs formában: görögdinnye, sárgadinnye, mango, goyaba, maracujá, stb de kedvencem az agvacate (avocado nálatok) mert nincs saját íze és lehet sózni

sajnálom ez nem én vagyok megkóztolom udvariasságból de mást keresk

Luandában megmondtam az ital pincérnek nekem kizárólag ezt az italt hozza félre is tett azonnal néhány üveggel

a langusztát, gambát, cangrejo-t és a csirkesültet köret nélkűl egy tengerparton volt a fiesta 3 éjjel 3 nap a teraszt mindkét oldalán az atlantoi óceán nyaldosta és annyi kaja...languszta ami 25 cm-nél rövidebb visszadobandó az óceánba élve, faszénparázson és vajjal sóval meg erőspaprikával locsolva fogyasztjuk kézzel...nagy élvezet

brühüyyy
na ez az egyetlen eset amikor a vaj úgy, hogy fokhagyma, erőspaprika, só citromcseppek narancs cseppek össze vannak turmixolva olvasztott vajjal és azzal locsolják a rákokat de hagyni kell lefolyni a túlzott mennyiséget csak azt ami bele is eszi magát

brühüyyy
@nincs_itt: neked is majd válaszolok.
@rodeo36: hohoho! asztat nem fűszerezik, csak kevéske sóval! semmi indijaji csoda körri! bisztosan van felétek indiai/pakisztáni bót, ott találsz ilyesmit, mert elég macerásan sok idő házilag elkészíteni... érdemes megkóstolni!
@nincs_itt:
nekem a legjobb dessert egy pár szelet forró piritós fokhagyásan és olvasztott camember vagy/ésrockfort sajttal és earlgrey tea csak citrom cseppekkel cukor persz mellette sem lehet
és kis brandy

brühüyyy
@nincs_itt:
a curry illatát ki nem álhatom, és ha eccer találok bivaly vajat istenuccse meg fogom kóstolni

forró barna kenyérből készűlt piritósn sajttal és kibaszott sok tört cseresznyepaprikával és fokhagymával amit péppé reszelek

brühüyyy
@nincs_itt: Nekem volt szerencsém személyesen ismerni papp lacit, imádtam a szövegét.
@rodeo36: ááá! fasorba se vagyol! a legjobb desszert:
még egy csülök sütve és/vagy főzve, meg némi rothkohl, valamicske burgonya, jelentős mennyiségű sör, na persze némi Blutwurz.
de ha nincs csülök, akkor jólesz vínersniccli is!
a tea, rum nélkül eccerűen ihatatlan!
@évásanyó:
kösz évinénnye

légy önmagad

a fenség benned lakozik csak be szokták zárni valami koszos bugyiba

és horgyák egy életen át pedig kurva bidesch

brühüyyy
@évásanyó: engem meg tanítgatott Laci bá'. Azok a bal felütések, jobb csapott zárszóval! Ma is cseng a fülem azoktól!
@rodeo36: lelked rajta! de tényleg nagyon jó, különösen főzéshez!
a körrit nem szeretem én sem túlzottan, de a fokhagyma+cs.paprika erősen a kedvenceim közé tartozik!
na jóccakát! mer' reggel lesz reggel!
@nincs_itt:

gonosz egy lélek vagyol

vajpuhára párolt füstölt csülök amiből nekem a bürke a kedvencem a hús előre kiszedve és megedve, hogy a bürkét élvezhessem

a tea nem igényel rmot benne
hanem brandy-t kell utána és közben kellems késő novemberi kerti üldögöléshez a szaletliben éjjel mikor a zesső verdesi a kopaszodó fákat és csak az a zene szól

brühüyyy

persze az én habanai kertesházam teraszán sem akármi augusztusban a kibaszott hidegben már 5 fokra is le tud húlni hajnalban ott a matusalén kell 15 éves füstölt sonka párolva faszénparázson vékony szeletekben és kecskesajt hozzá
@nincs_itt: Hányba volt, mert lehet, hogy tanálkoztunk mi már anno decebál nála?
@rodeo36: Ha jól értem, Kubában élsz?Vagy ez titok, akkor bocsi.Nem szeretném, hogy rám szóljanak, hogy hízelkedem neked, de muszáj azt mondanom, hogy nagyon sokszor az én gondolataimat, érzéseimet veted papirra, bizony, és ezért vagy különösen kedves számomra.
Nem kell mindig rosszra gondolni...
OVI thorazin partira megy Grazba, hogy jól tudjon csöpögtetni az alkotmány ünnepén és új ellenségeket tudjon vizionálni --> ti lesztek azok ti sötétben bújkáló magát fideszgyíknak álcázó ellenforradalmárok! áááá.

AntiNERtársként üzenem: Viktor! A pénzt nem látsz! Államosítsd a sajátjaid!
@nincs_itt: annyira felébredtem, hogy ezt a gyarmatosítást mindjárt át is gondoltam mind a baltiak, mind a lengyelek, a kaukázus lakóinak, no meg, szibéria népességének szempontjából... meg szerencsések is, hisz mindig védekezve híztak egyre nagyobbra, s nagyobbra...
@évásanyó:
az már "régen" volt de az a 7 év nagyon emlékezetes marad...

brühüyyy

kösz elogio
@Sir Bates dö Hól:
természetesen igazad van, a lengyelek "csak" a keleti ukrán határig tarolták le, a svédek hasonlóan, a svédek "már" nem haragszanak de a lengyelek kurvára duzzogóüs hisztérikus fajta és nem tudják megbocsatani az oroszoknak, hogy megvédték a hazájukat

emmá' csak ilyen

nézd a sok hátasztán országot, a nagymúltú örményeket és grüzokat mire mentek a hatalmas szabadságukkal? támaszpont lettek a nato kedves cukorbaba vágyainak azok meg csak balettozni szeretnek...mint az láccik is szerte széjjel a világban ahol nincsenek ottmár szinte hiányolják őket mint a búbópestist...kedves aktív amerikai külpolitika ahogy azt ők maguk nevezik, én másként...de az maraggyon bennem

brühüyyy

Afganisztán kibaszott sokat fejlődött mióta ott sertepertélnek? Pakisztán is a boldogok szigetén érzi magát amint a drónok bombádzanak, a kistigrisek meg védelmi pénzt fizetnek, japán is repes a folyamatos megszállásért és többet kér belőlemert a jóból sohasem elég...Colombiában van a Las Far és mivel fegyverezik őket és kik és mi ellen közel van a venez olaj? Guantanamo is olyan kedves bérlet börtönsziget?

brühüyyy

ugye milyen jó egyet érteni és mást látni
@béla a görög:

milyen jó kis gyógyszer, és miket okoz mint mellékhatás:

Os efeitos colaterais da clorpromazina:
Os efeitos colaterais mais comuns do medicamento incluem a

discinesia tardia,
uma desordem caracterizada por movimentos involuntários rítmicos:

da língua,

face,

boca ou

maxilar,

constipação,

boca seca,

insônia,

taquicardia,

EECG mudanças,

retenção urinária,

amenorréia,

agitação,

depressão,

ginecomastia ,

ganho de peso,

o colesterol sérico elevado,

hipotensão postural,

hiperglicemia,

convulsões e reacções alérgicas da pele.

Os pacientes idosos que são frágeis e suscetíveis a doenças médicas recorrente pode desenvolver agranulocitose.

Também pode ocorrer morte associada a taquiarritmia ventricular.

hát ha a kezelésbe nem pusztul bele akkor a betegség viszi el, minő lehetőségek

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

"meg szerencsések is, hisz mindig védekezve híztak egyre nagyobbra, s nagyobbra... "

Hát ez , nem is tudom mit mondjak :))))))))))))
@Orica Középföldi:
ugyanerről az északi jeges tengert is megkérdezték? oda nem pedig a jégmezők lovagja is ott sertepertélt meg Vejnemöjnen...a nagy hatalmas 4 világóceánt nyaldosó Csecsen birodalom is büszke, némely tadzsikot ha ma megkérdeznek milyen országban él, lehet, hogy a szovjetuniót említi? és a pártusok hatalmas birodalma ott maradt császár nélkűl az imperából megmaradt neki a divide

merkel meg olyan boldog amikor a hálószobáját szondázzák washingtonból, el is mesélte Kínában tegnap...25000 dollárért államtitkokat átadni az nagyon nagy titok lehetett, mongyuk a apalotaőrség reggelijének receptjei 3 évre visszamenőleg hogy tuggyák anal izélni

brühüyyy
@rodeo36:

Ugye nem vársz választ erre a gondolati ámokra?
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi:

Mindazonáltal érdemes végignézni egy történelmi atlaszt
@jaegtoer:

Mindazonáltal, nincs előttem atlasz, mi több, érdemben nem is tudok hozzászólni, de ezt Sír tudja.
A stílust díjaztam.
Mindazonáltal:)
@Sir Bates dö Hól: oké! akkor gondold csak át a portugál, spanyol, brit, holland gyarmatokat, azok mind, mind a szomszédban terültek el, semmi olyasmi nem történt, hogy kiirtottak, rabszolgasorba taszítottak volna népeket...

Meg ne haragudj! Nem vagy Te ennyire sötét gyalog!
@Orica Középföldi: elárulom, mit lehet erre mondani:
előítélet, mert nem szereti az oroszokat, én sem rajongok értük, de azért a tények, azok tények.
@nincs_itt:

Nem vagyok otthon a történelemben, elég nagyvonalú ismeretekkel rendelkezem. Ezért soha nem merném mondani ilyen témában, hogy ennek vagy annak az embernek előítéletei vannak.
Mert mihez/kihez képest előítéletes? Mi az előítélet motivációja? Mennyi benne az emóció, és mennyi a ráció?

Ilyen alapon akár te is lehetsz előítéletes:))

Nem véletlen, hogy soha nem szólok ilyesmihez hozzá. Matematikán és pszichológián trenírozott agyammal kicsit másként szemlélem a világot:)
@Orica Középföldi: éppen azt próbáltam megvilágítani, hogy a történelem, nagyon fontos ismeret, magam is technicista alapállású egyén vónák.
De! A felsorolt, holland, spanyol, portugál, brit azért nem annyira mély történelmi ismeretekkel is beláthatóan, sokkal expanzívabb volt, mint az oroszok valaha is! ennyi...
@rodeo36: Kösz, még elbízom magam.De azért jólesik.:))
@nincs_itt:

Ja, még annyit. Nem előítélet, hanem igen sok ismeretből összerakott szintézis, ami természetesen nem független a szubjektumtól.Ez utóbbi igen fontos:)

Nem vitatom, hogy a felsoroltak sokkal expanzívabbak voltak, de
- lényegesen többet is tudunk róla
- csak víz mentén, tehát pl. Szibériát soha nem akarták
- lényeges tapasztalati előnyeik voltak a kalózkodás terén
- kicsit előbb ért oda a felvilágosodás, és ennek minden hozadéka
- etc. etc.

Most láttam egy filmet Kubáról. A rendszerváltás után teljesen összeomlott az egészségügy, megszűnt az orosz gyógyszerellátás. Visszatértek a gyógynövények termesztéséhez, a népi gyógymódokhoz.

Elgondolkodtam, mennyiben különbözik az ideológiai gyarmatosítás,a megszűnte után helyzetet tekintve, pl. a felsoroltakétól?

Nem olyan egyszerű ez:))
@Orica Középföldi:

ám ok (r)a lehetne várnom

brühüyyy
@sjz:
A lean management a korszerű termelési rendszerek kialakítását és alkalmazását jelenti, azonban inkább a mammut cégekre jellemző.
A termelési folyamat valamennyi fázisát optimalizálja, és nem felejti el, hogy ennek a folyamatnak van humán és kőkemény reál vonulata.
Én először a japánokról írt munkaszervezés leírásában találkoztam a nálunk addig ismeretlen szervezéssel, mégpedig a műhelytevékenység anyagmozgatásának megoldásában, és a munkafolyamatok egy emberre való leszűkítésével.
A módszer egy nagyfokú monotómiát jelent, ugyanakkor a munkáltatók gondoskodtak a munkaszünetekben ennek feloldásáról, és minden optimálisan működött.
Ezzel egy időben képesek voltak humán oldalról a munkavállalók részére magas szintű ellátásban gondolkodni nemcsak a munkahelyeken, hanem az munkavállalói jogok és az emberi méltóság megtartásának érdekében is.
A fentiek kissé száraz leírásnak tűnnek, de az életben a megvalósításuk a munkavállalóknak jó közérzetet, a munkáltatónak egyre növekvő profitot jelentenek.
@nincs_itt: @Orica Középföldi: a nyugat-európai kolonizációt egyrészt jobban ismerjük, másrészt sajnáljuk az eltiport kultúrákat (bár a maja/azték/inka elnyomás alattiaknak nyilván más a véleménye)... ezt a romantikus szemléletet tagadjuk meg a szibériaiaktól... meg, mintha alaszka is valami gyarmatosításként került hozzájuk... persze ez is lehet prejudikáció:-)...
@Orica Középföldi: "Hát ez , nem is tudom mit mondjak :))))))))))))"

Ezt: :))))))))))))
A céged a leírásodból következtetve nem kispályás, és ha - láthatóan - nincsenek értékesítési problémái, korszerű termelési rendszerben működik.
Minél nagyobb értéket hoz létre kevesebb munkával, miközben minőséget állít elő, de minimalizálja a hulladékot. Látod, ez utóbbira itthon - ahogyan tapasztalom -nem sok figyelmet fordítanak.
Gondolom, hogy folyamatosan fejleszt, üzleti ügyeiben rugalmas.
A kommented hangulata nekem azt jelzi, hogy elismerőek és elégedettek lehettek ennél a cégnél.
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi: ez most komoly, hogy szibériai néhány EZER lelkes törzsek... akik sokáig azt sem tudták, hogy a Szovjetúnió létezik, nem mintha számítana a "darabszám", csak kérdezem!?
Ennyire nem kellene elvakultan utálni egy népet!
Ha csak britek által uralt Indiára gondolok, akkor az oroszok a fasorban sincsenek... Dél Amerika? Hm? Ott mennyi orosz gyarmat volt?
Hát ezt nevezem vakságnak! De ez kb. olyan, mintha O.V. beteg emberből akarnátok megítélni a magyarokat...
Elnézést, de nem kenegetem tovább a szart!
Gondoljátok át és vegyétek le a személyes gyűlölet szemüvegét!
@nincs_itt:

Ezek szerint nem jól fogalmaztam, vagy felületesen olvastál, ha ennyire félreértettél.

Nem foglaltam állást, se pro, se kontra.

Sem szeretet, sem gyűlölet nincs bennem a történelem szereplői iránt. Ezek perszonális kontaktus nélkül értelmezhetetlenek.
Csodálat, elismerés, tisztelet, megvetés, etc. igen.

Még a személyes eszköztáramban sem szerepel a gyűlölet, mert merő energiapocsékolás:)

Most már csak azt nem értem (dehogynem értem), hogy a szofisztikált stílustól hogy jutottunk
idáig:)
@nincs_itt: meggyőztél... ha jeleznéd esetleg, hol és mikor írtam/használtam a "nép" kifejezést a kérdéskörben...
@Sir Bates dö Hól:

mosolyoghatsz, én is azt teszem, mert valójában ilyenkor ütközik ki, hogy ki milyen überfasza demokrata, hányféle mércével mér, és milyen alapokról szemlélődik.

[eredetileg egy történeti áttekintésnek készült, de eszembe jutott, ezt a témát már kétszer is körüljártuk, így aztán maradtam a summázatnál]
@Sir Bates dö Hól:

@rodeo36:

és drága @jaegtoer:

szerintetek mi a magyarázat arra, hogy szeretem olvasni szösszeneteiteket, közben egyre hülyébbnek érzem magam, mert rájövök mennyi mindent nem tudok...
:DDDDDDDDDD

lemaradt a lényeg, hiszen közben valószínűnek tartom, hogy sok mindent nem tudtok amit én meg igen.
@jaegtoer: jég, a nyugati civilizációt rómának (az katolikus egyetemességnek) köszönhetjük, én úgy gondolom (s ily módon jelenik meg szubjektívitásom), oda tartozunk, s nem, egy magát bizánc örökösének (mely örökségnek jelentős hányada a despotikus keletről származik) deklaráló, a folyamatos annexióra és istenkirályságra épülő kultúrkörhöz, mellyel csak annyi köt össze minket, hogy istenüket szintén chrisztosznak nevezik...

[az egyfajta mérce, szerintem, csupán a korrektség jelzője lehet, a demokratikus szemlélettel nem feltétlenül jár kart karba öltve]
@guma: azért lehet, mert te nem vagy olyan beképzelt bagoly, mint jómagam:-)... (nálam a betűvetés misztikumának alapfokú birtoklása már az Ω, s így a bölcsek kövének kizárólagos birtokosaként tekintek magamra:-))...
@guma:

Ne kapasd el őket:))

A szösszeneteiket tekintsd úgy, hogy a mindennapok más-más szegmenséből szemlélik a világot. Ugyanazt nézik, mint bárki más, csak máshogy látják:))

Ami egyedivé teszi, az a hozott-szerzett aspektus,a kultúra, a stílus,a folyamatos tanulás, és nem utolsó sorban a korral járó bölcsesség, letisztulás, (vagy egyéb:)))

Az embert, eredendően kíváncsi lévén, mindig az érdekli, amit nem tud/ismer.

Engem elsősorban nem az eszük,ami szükséges, de nem elégséges feltétel, hanem a nyelvvel való játékuk szórakoztat, de nagyon:)
@Sir Bates dö Hól:

Nézd meg mégegyszer, az nem a bölcsek köve:))
@Orica Középföldi: "Nézd meg mégegyszer, az nem a bölcsek köve." igaz, max bölcsek kavicsa, helyzettől függően sub vagy super.
@parti_giano:

Ez szellemes:)) Üdv a görényednek:)
@Mariann19:
"lean management"

Így igaz, ahogy írtad, a gyakorlatban ennek megvalósítása erősen függ az adott cégtől.
Van, ahol a humán oldalára még jobban odafigyelnek, mint egy ázsiai cégnél.
@punkfrog: "saját magamhoz nem tudom hasonlítani magam!
az osztrákok szerintem tökéletes példa.
ország nagyság, népesség, történelem, stb.
hol vagyunk hozzájuk képest? "

Mindig ezt mondom én is.
Van pár ismerősöm, elmondták honnan indult Ausztria, meg lehet nézni 20-25 év alatt hová fejlődött.
Amikor mi is megtehettük volna, 25 év alatt csak egymást szívattuk, nemhogy nem fejlődtünk, de inkább visszaléptünk sok tekintetben.
@Orica Középföldi: üzeni a görény, csókoltat. látom, valaki visszatért szőrmentén. talán megoldotta frankhonban a romák integrációját.
@sjz:
A japánokat azért emeltem ki, mert náluk találkoztam először a munkaszervezés magasiskolájával.
Akkortájt a mi viszonyainkat tekintve újszerű volt, hogy egy munkafázist tovább bontottak továbbiakra.
Nálunk egy esztergályos pl. munka közben elment anyagért, vídiáért, egyéb munkaeszközökért.
A japánok ezeket a műveleteket egy-egy emberhez szervezték, az esztergályos csak esztergált.
Mekkora időmegtakarítást jelent egy-egy ilyen apróság!
A modern technológia ki is követeli már ezt a munkaszervezést, mert a kapcsolódó fázisok pontosan illeszkednek egymáshoz, nem tűrnek időbeli csúszásokat.
Van egy másik tudomány, az értékelemzés, melynek a lényege az, hogy egy termék műszaki paraméterei alapján megállapítják, hogy milyen minimális anyag szükséges a termék funkciójához./pl. szakítószilárdság, terhelés stb/, és ehhez rendelik a minimalizált élő munkát vagy a gépi kapacitásokat.
Nézd meg a hazai tetőcserepeket. Nagyságrendekkel több agyagot tartalmaz, mint ami a funkciójához szükséges, emiatt nehezebb, amely a tartószerkezet nagyobb anyagigényével jár.
Nem kotyogok tovább, te úgyis az első soroknál tudod, hogy miről van szó.
@Orica Középföldi: jó' van na! :)))

(elkapatás nélkül is!)komálom a te szigorú tömörséged is (és azért sem sorolom tovább, kit miért csipek)... :D

csak tudod, rajtuk többet lehet kuncogni vagy felszabadultan röhögni, ismertetőik mellett, között, alatt...
@Mariann19: "A japánok ezeket a műveleteket egy-egy emberhez szervezték, az esztergályos csak esztergált."

Anélkül, hogy kíváncsifáncsi lennék, gondolom, te nem vagy még túlkoros.
Ez nem egy akkora nagy újdonság, legfeljebb egy újszülöttnek, mint a vicc.

A 70-es években hazai textilüzemben dolgoztam, ahol ez a munkaszervezés már régi bevett módszer volt. Úgy hívtuk azokat, akik a kiegészítő tevékenységeket végezték, hogy tmk-sok. Amikor elromlott valami, akkor nekik szóltunk, azonnal jöttek és megcsinálták. Ha pedig valami anyag hiányzott, akkor szóltunk, no nem e menedzsernek, hanem a művezetőnek, oszt ő intézkedett a hiányzó anyagnak a rsaktárból történő vételezéséről, és a dolgozónak történő átadásáról. A szövőnő csak szőtt.

Ugyé-hogymikvótak?
@sjz:

Nodekérem! Az osztrákok eredendően nem keletről, és nem a rák jegyében jöttek, mint mi. Ez óriási különbség.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ha pedig valami anyag hiányzott, akkor szóltunk, no nem a menedzsernek, hanem a művezetőnek."
Na látod, ez a lényeg. Egy magasan szervezett rendszerben nem a folyamat közben szaladgálunk cuccért, hanem mindent oda készít az, akinek ez a munkaköre, és mindenkinek, akinek erre szüksége.
A TMK tényleg a tervszerű, megelőző karbantartás feladatának tesz eleget jobb helyeken, és nem munka közben szaladgál hibát elhárítani. Ezen kívül tartalékalkatrészeket gyárt a felújításokhoz.
Volt egy gyáregységünk, amelyben nappali és éjszakai karbantartók álltak rendelkezésre, mindkét műszakban művezetővel az élen.
Tudod ma mi van? A negyedére csökkentett TMK állomány be sem jön a munkahelyre, készenléti státuszban van otthon, ennek megfelelő bérrel.
Művezető nem kell, mert csak jól képzett szakemberekről van szó.
Ez a gyáregység korábban 600 fővel működött, ma a teljes létszám 50.
Európai színvonalú a technológiája.
@Mariann19:

No látod ezért akkora a munkanélküliség is, amekkora.
Egyébként meg anno nem volt pénz. A csúcstechnológia egy ideig ritkán hibásodik meg, ezért nem kell karbantartó sem, ez evidens. Amikor azonban megromlik, akkor a tulaj nem javítgattatja, hanem kigórja a szemétbe. Ez a lehetőség azonban nem minden cégnek adatik meg és szerintem mostanában sokaknak erre nem lesz lehetősége, szükség lesz a javítagó szakemberekre.
@Sir Bates dö Hól:

Ez egy szép ikebana amit öszehordtál ró máról, meg vés tegnapról, de nem erről van szó.

Te azt mondod vagy róma, vagy moszkva.
Igenám baszki, csak van Szentpétervár is, meg vlagyivosztok, és van taliándörögd és leuven és belfast és palermno is.

Ebből pedig nem a 'vagy' következik, hanem az 'és' mégpedig úgy, hogy Európa és FÁK, ha úgy tetszik Róma és Moszkva.
Amíg Moszkvának mindene van, amivel tönkretehet s így maga is semmivé lesz, addig Rómának mindene van, amivel Moszkva naggyá lehet, s Európába is új életet lehel.

Individuum! -süvíti nyugat,
Kollektívizmus! -harsogja kelet.

Is-Is... mondja az értelem.
@sjz: @punkfrog: @látjátok feleim szümtükkel:

mindig jól jön egy nagybácsi egy jó helyen. ezeknek a labancoknak meg mindig vót. ögye meg űket a fene.

a mienket mögkörösztöltük, oszt azóta úgy híjják Délibáb.
@jaegtoer: más következtetésre jutunk, ez így helyes...
@látjátok feleim szümtükkel:
Messze vagyunk attól, hogy nálunk túlsúlyban csúcstechnológia működjön.
Azt mondod, hogy amennyiben magas műszaki fejlesztésű technológia uralná el a termelést, ez munkanélküliséget generál.
Távlatokban azonban a munkaidő csökkentése a cél, mert a holt munka kiváltja az élő munkát.
Ez nem utópia, a németek fejében már forognak munkaidő csökkentési gondolatok.
@Sir Bates dö Hól:
akkor megismétlem a végét, mert nem ment át.

'Is-Is mondja az értelem'

Másként Isis, még másképpen Ízisz.
anyaistennő, a termékenység istene,

egyszóval az élet... lehet mást álmodni, az is lehet helyes, csak épp nem érdemes.
@jaegtoer:

Nekem átjött.
Azt gondolom az is-is-re még nagyon sokat kell várni. Nem ennek az opciónak áll a zászló.
@jaegtoer: "Másként Isis, még másképpen Ízisz.
anyaistennő, a termékenység istene" érdekes, de lehet háborúhoz kapcsolódó is, ugye, öcsém, ízisz rájder, vagy mi fene. ha hülye lesz viktor, küldik a németek.
@guma:
"szerintetek mi a magyarázat arra, hogy szeretem olvasni szösszeneteiteket, közben egyre hülyébbnek érzem magam, mert rájövök mennyi mindent nem tudok... "

Én többek között ezért is járok ide, mert rengeteget tanulok, miközben sokáig azt hittem, hogy rengeteget tudok.
@guma:
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

nem kell a sóder lányok, itt mindenki tanul valami fontosat a másiktól, az hogy néhányan hülyébbek a sok évi átlagnál és fontosabbnak gondolja magát egy hangyánál, az merő illúzió, mondhatni renonc:-)
@Sir Bates dö Hól:

@jaegtoer:

:DDDDDDDDD

én is szeretem elhajtani a "hízelkedőket", mert a franc tudja, hogy mit akarhatnak... :-)
@guma:

Az csak a nyomtatottban van, ahogy rendesen lealázza Sólyomot a gyávasága miatt.

Egy nagyon érdekes gondolata van,

" Megállítható egyáltalán a szélre tolódás?

– Addig biztosan nem, amíg a társadalom meg nem tapasztalja, hogy a két különböző hatalmi narratívából, a nemzetiből és a demokratikusból is lehet érvelni ugyanazon káros döntések ellen."

Azt persze nem értem, hogy a nemzeti miért eleve ellenpólusa a demokratának:))
Talán Jég megmagyarázza, ha ő, mint konzi, érti Béndeket.

Persze a várható eredményt is jelzi,

"Jelen pillanatban senki nem foglalkozik azzal, hogyan lehetne a nemzeti és a demokratikus értékeket hitelesen összehangolni. Ez legalább annyira hibája a jobboldalnak, mint a baloldalnak, vagy fordítva."

Generált egy rakás kérdést, de ez messze meghaladja a blog kereteit.
@Orica Középföldi:

előbb el kell olvasnom a teljes cikket.

Azt azonban most is el tudom mondani, hogy a nemzeti érték, versus demokratikus érték konstellációban előfordulhatnak olyan extrém helyzetek, amikor konzervatív szemszögből a vélt nemzeti érdek megelőzheti az általános közfelfogásban hangoztatott demokratikus értékek prioritását.
Ugyanakkor sürgősen és ellentmondást nem tűrve gyorsan kijelentem, hogy a jelenlegi politikai törekvések a nemzeti érdeket éppen úgy marginálisan kezelik, mint a demokratikus értékeket.
Tehát egy ország, egy nemzet végletekig ki van zsigerelve, akkor sokan hihetik azt, hogy a társadalom perifériáján élők megsegítése várhat addig, amíg a felzárkóztatásukra fordítandó erőforrások elvonása és centralizálása nem veszélyezteti a többség, ezen belül a "középosztály" létfeltételeit és lételemeit.

Más megfogalmazásban, ha az én gyerekem éhezik, akkor nem az idegenek éhezőit fogom először etetni és jóllakatni.
A sajátjaimra fordítandó erőforrások csökkenése, ugyanis napjainkra már nem azt jelenti, hogy kevesebb dologban részesül mint amennyi szükséges, hanem azt, hogy már olyan keveset tudok biztosítani a számára, ami kizárja a boldogulás lehetőségeiből.

Ez azonban jelen helyzetben is téveszme, hiszen a felelőtlen költekezés mellett is bizonyítást nyert, hogy a korrupciós 'költségkeret' kiegészülve az áru, a termék nélküli ÁFA-csalás (visszaigénylés) összegével, bőven fedezi mind az egykulcsos jövedelemadó, mind a '_'valamennyi'_'(!) leszakadó társadalmi és etnikai csoportokat alkotó tömegek felzárkóztatásának gazdasági alapját. [összesen évi kb. 3000-3500 mrd Ft-ról van szó, amelyből jutna minden csoportprobléma megoldásának pénzügyi finanszírozására, beleértve a roma oktatók és szociális munkások képzését éppúgy, mint az nemzet napszámosainak, a tanítók, tanárok, ápolók és nővérek és orvosok és közhivatalnokok színvonalat lépő bérezésének korszerű megoldását.

Ugyanakkor szégyenszemre be kell látni, hogy az etnikai szegmens ellehetetlenülését inkább elégtételként, mintsem egy jövőbeni katasztrófa melegágyaként éli meg a társadalom többsége.
A konzervatív jobboldal történelmi felelőssége és egyben bukása (lesz!), hogy ezt a problémát nem teszi/tette világossá a nagy nyilvánosság számára.
dióhéjban.
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

Béndek gondolataival kiegészülve kíváncsi vagyok magamra, mit mondok - akkor?!:)
@jaegtoer:

atyaég!

beletrafáltál, de piszkosul...
nem is tudom neki álljak-e összeszedni feltörő gondolataim, amik most igencsak keveregnek...

tudod pl amikor a közszféra (múzeumok, egészségügy, oktatók, tanárok, stb) megváltóként kezdték kezelni, várni ov-t, sejteni lehetett, hogy ha hatalomra kerülnek, felmossák velük a padlót.
a melósok pedig mindig csak szolganépnek számítottak szemükben ezt már a 98 után módosított mt is elárulta, meg a létrehozott munkaerő kölcsönzés, ahol már akkor mindentől megfosztották az "alkalmazottat"...

miért kezdem ezzel? mert alapvető dolgokat nem látnak meg az emberek (szerintem), amikor érdekképviseletről, szakszervezetről beszélünk.

pl aki eszement módon sztrájkol (lásd gördülő sztrájk) az csak önérdeket képvisel, sosem közös célért áll ki.
ha körülnézel a kapitalista országokban, sőt amerikában is, ezt úgy oldják meg pl, hogy leülnek a szakszervezeti vezetők és megnézik melyik cégnél (ágazatban) van a legnagyobb gond. ha az egyeztetések, tárgyalások nem hoznak eredményt cégen belül, jöhet a sztrájk fegyvere... (mivel ilyenkor a tagdíjból fizetik a kieső béreket, itt is előre kell gondolkodni, ki fog sztrájkolni - mert ugye a legtöbb helyen elég lehúzni a főkapcsolót, és máris nem tud a többi ember dolgozni. ők nem sztrájkolnak, jelen vannak munkahelyükön és a cégnek kell fizetni őket!)
ha a céges sztrájk elindul a többi szervezet rászervez és viszi utcára az embereit. ezért lesz szinte minden országban több ezres tömeg az utcán, miközben csak egy cégnél van sztrájk.

ha sikerül elég erőt kifejteni, ésszerű keretek közt és jön a megegyezés, akkor ez a megegyezés utat tőr magának a többi hasonló cégnél is mert nem szeretnék a jó gárdájukat sehol sem elveszíteni...

most bocsánatot kérek minden kitől, főleg azután, hogy tudom évek óta semmi béremelést nem kaptak - mégis az idekapcsolódó gondolataim is meg kell osztani a közszférával kapcsolatban.

egy normálisan működő országban a közszolgálat is hasonló elvek mentén gyakorol nyomást a munkáltatóra.
és itt van a bibi, mert ha erős az érdekérvényesítésük akkor bizony a közös kasszából kell ezt kifizetni, következményként nem fog sok közfeladatra jutni annyi ami kell...

mi nem normális országként működve, óriási adóinkkal tartunk el pár ezer embert luxusban és tőkésítjük fel őket, akik közben hazánkat is tönkre teszik mert már semmi sem működik ésszerűen, természetesen...

nem is folytatom, mert ehhez pihent agy kellene én pedig el vagyok havazva...
de lehet, hogy ti jobban rendszerezni tudjátok ennek az is-is helyzetnek a megoldó kulcsát míg én kicsit nem vagyok.
@jaegtoer:

Béndek az igen nagyvonalúan használt "narratíva" kifejezéssel rendesen összemossa/keveri az érdek és az érték fogalmát/tartalmát:))

Az idézett mondat tételezi azt a kizárólagosságot is, hogy nemzeti érdeket csak a konzervatívok képviselnek.

Holott!

Elfogadva a trendet, narratívája a három doktrínának lehet - liberális, konzervatív,szociális.
Elfogadom Hayek felosztását, ahogy a 3 fő politikai érték képviseletét meghatározza.

Szumma szummárum, Béndek elég felületes pasinak látszik.
Nem ő fogja megoldani a konzervatívok problémáját:))
@Mariann19:

Először akkor csodálkoztam rá erre a módszerre, amikor az egyik barátom kiment ámerikába kutakodni és nem engedték, hogy elmenjen a könytárba, inkább a helyébe hozták a kért könyvet.
Nagyon furcsa volt nekem, mindegy ott és akkor minek hívták, de már akkor sem volt teljesen idegen az egész elképzelés.
Ugyanakkor, ha valamire szüksége volt, nem az volt a reagálás, mint itthon, hogy most nincs, várni kell, vagy nem is lesz, hanem mennyi kell és milyen színű üvegben. :)
Ez elég régen volt.
Így egy kicsit gyorsabban lehetett haladni.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ez óriási különbség. "

Kérlekalássan, hatalmas. :)
@sjz:
Példám van arra, hogy az innovációs törekvések hogyan feneklenek meg ebben az országban olyan
korszerű, ismert tudományoknál is, melynek tanait csak át kell venni, és adaptálás után már üzemszerű működésre lehet számítani.
Cégemnél a haladó karakterű gazdasági igazgató létrehozott ennek a tudománynak a megismerésére egy teamet, mely műszaki és gazdasági értelmiségből állt.
Ehhez a Közgázról hozott egy tanerőt, aki hetente előadást tartott a teamnak, a végén vizsgáztunk ebből.
Határtalan volt a lelkesedés, mindenki a saját területén gondolta át az alkalmazást, emellett soha olyan egységet nem láttam a műszaki és gazdasági értelmiségnél, mint akkor, mert az együttműködés nélkül a tervek nem valósulhattak meg.
Voltak közös, alkalmazható egyben kidolgozott munkáink már készen, benyújtottuk azokat, lelkesen vártuk a megvalósítást.
A cég menedzsmentje nem mert vállalkozni az új megvalósításokra, nem is nagyon értette a lényegét az elveknek.
Óriási volt a csalódásunk, és néhány embernek egy életre elvette a kedvét az új utak keresésétől.
Ezért vagyunk itt, ahol vagyunk.
@Orica Középföldi:

"Azt persze nem értem, hogy a nemzeti miért eleve ellenpólusa a demokratának:))
Talán Jég megmagyarázza, ha ő, mint konzi, érti Béndeket."

a cikket még mindig nem olvastam el, de saját kútfőből itt a válasz:

Werbőczi óta ismert a válasz.
A nemzetbe csak a nemesség tartozott, mindenki más nem.
Ez a hagyomány tovább hagyományozódott, ha úgy tetszik hangyásodott.

Mika Waltari írja Antti szájába adva a szavakat, 'sehol se láttam még hogy az urak úgy bántak volna a jobbágyaikkal'
Mi változott? Van mosogatógép, digitális TV adás és devizahitel és mancicapác valamint NER. A viszonyok és az iszonyok változatlanok. Csak már nem számíthatunk, zrínyikre, hunyadiakra, és frangepánokra, savoyai jenőkre, mert el lettek csatolva vagy mert multik. Ady meg csak egy volt, kossuth sikkasztott, petrovichot meg elvitték az oroszok, Döbling még jáccik.- kihelyezett telephely: Hegyeshalom-Záhony-Nemesmedves-Kelebia, Zárt Osztály. Szent-Györgyi megúszta, Magyary Zoltán nem. Advent a Hargitán.
Hónapok óta járkál a hangya, hol erre, hol arra, ezernyi irány és csak egy az út, de mindent befedett és eltakar a múlt.
@jaegtoer:

Ez mind szép és igaz, csak semmi köze Béndekhez:))
@Mariann19: "Ezért vagyunk itt, ahol vagyunk. "

Nálunk is remek negatív példák voltak.
A cég példája elsősorban, csődbe ment, felszámolták.

Szóltak, hogy menni kellene vezetői tréningre, elég furcsának találtam, nálunk ilyesmi nem volt szokás.
Na aztán kiderítettem, hogy valami pályázati pénzből ment, muszáj volt valami ilyesmire is költeni belőle.

A tréning kiváló volt, néhányan már hallottunk az ott felvezetett dolgokról, de sokat lehetett tanulni így is.
Az egész olyan távol állt a vállalatunk mindennapjaitól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ennek megfelelően jó páran nem fogták a dolgot egyáltalán, élen a nagyvezírrel.

Néha-néha beült közénk, olyankor megfagyott a levegő. A tréning vezetője nem volt kezdő, azonnal értette az összes szituációt.
A felsorolt módszerek mindegyike a sikeres vállalkozások számára szükséges teendőket taglalta a vezetés szempontjából.
2 vagy 3 csoport volt, az egyik barátom egy másikban volt, és mesélte a következőket.

2 vagy 3 alkalom után a tréning vezetője szóvá tette az elnök-vezérigazgatónak (nevezzük X úrnak), (nem szó szerint, de kb. a következő történt)
- X úr, öntől félnek a munkatársai.
- Az a jó.
- Nem az nem jó.
- De, az a jó.
- Az egész tréning arról szó, hogy ez nem jó,
végigvesszük azokat a lehetőségeket,
amelyekkel elkerülhető egy ilyen munkatársi
légkör kialakulása.
- De, ez jó.
stb

Hát nem volt jó, eredmény felszámolás.
@sjz:
Szia!
Az elnök-vezérigazgató úr irányítóként ott volt fatális tévedésben, hogy a tekintélyt mesterségesen kell előidézni.
A tekintély teremtődik.
Egy vezetőnek már kinevezésekor fel kell állítania önmagának egy vezetői filozófiát, mégpedig fontossági sorrendben, melyben nem a saját személye jelenti a prioritást.
Első lépcsőben fel kell mérnie a feladatokat, az emberanyagot, miután a saját képességeit alkalmasnak találja a feladatához.
Nálam az emberi méltóság számított elsődleges kritériumnak, mert tudtam, hogy ezzel több legyet lehet ütni egy csapásra.
Amikor a egy közösség észreveszi, hogy ez a legfontosabb mód egy közösségben való együttműködésre, akkor a kapcsolat nemcsak a vezetővel lesz emberi, hanem az egymás iránti magatartás is. Így segítik egymás munkáját, a főnököt is kedvelik, mert soha nincs megaláztatás.
Sok vezető az irányitási feladatokban a saját személyét helyezi előtérbe azért, hogy önelégültsége által felnézzen saját magára.
Az, hogy a vezető szakmailag profi, ez a belépő, és azután jönnek a vezetői egyéb erények, melyeknek tudatosnak kell lennie, és megtervezettnek.
Az általad leírtakból nagy cégről volt szó. Hasonlóban dolgoztam több éven át, és az igazgatómról csak elismerően szólhatok.
Nem volt profi az ágazatban amikor kinevezték, de tudta, hogy mögötte kiváló szakember gárda van, a döntéseiben rájuk hagyatkozott, volt érzéke arra, hogy a jó variációkat válassza ki. Jelzem, meg is fogalmazta ezt a fajta bizalmát a középvezetők felé.
Kiváló kapcsolatrendszere volt a legfelsőbb szintig, ezeket jól hasznosította a cég számára. Ugyanakkor ezekkel a kapcsolatokkal tudott segíteni a dolgozóknak lakásvásárlásban , építkezésben, állás juttatásban, a szociális lehetőségek megadásáról nem is beszélve.
Az, hogy egy cég hogyan prosperál, azt a vezető kiválasztás dönti el. Azonban sokszor kérdésként merül fel, hogy maga a kijelölő alkalmas-e annak megitélésére, hogy a jelöltnek van-e vezetői karaktere?
Nem nagyon hiszek ebben az amerikai, modern szisztémában, mert az tanulható, az igazgatói jelölt is ismeri a kritériumokat, azoknak megfelelőnek mutatja magát, ezért mesterkélt lesz a bemutatkozás.
Látom te is megjártad tapasztalat szerzéses utadat a munkád során, erről majd még beszélgetünk, majd kereslek a megbeszélt módon.
süti beállítások módosítása