Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.12. 11:37 Fabius

Mesterházy: vakok voltunk mostanáig

Címkék: választás 2014 mszp mesteházy attila botka lászló

A hét kérdése: hogy mondják szocialistául, hogy elbizakodottak és önhittek voltunk? Így: "burokban voltunk, farkasvakságban szenvedtünk". Burokban, mi? Mi többiek azért még emlékszünk, hogy a Nagy Bútorösszetolás utáni első hangulatmérés idején a Jobbik azonnali erősödésére még aszontátok, egy mérés nem mérés, lárifári, preferenciatitkolás és fortélyos félelem igazgatás van, Jobbik erősödés meg nincs, szarul mérnek és amúgy is, minden közkutató hótthülye. Most meg az van, jön a választmányi amin meg kell legalább magatoknak magyarázni, hogy lett a Jobbik keleten második erő és mitől reális esély, hogy az EP választáson országosan is másodiknak futnak be. 

mesterházy.jpg

 

Az volt a mondás, hogy a szocik szervezeti előnye az, amitől vezető erőnek kell lennie az összefogásban. Most meg az a mondás, hogy úúúúbazmeg, nem voltunk jelen a kistelepüléseken mert a nagyvároskban kamilláztunk, az ülőfürdőben áztatva a simonság miatt sajgó herét. Az is kiderült viszonylag gyorsan, hogy a Jobbikot levegőnek nézzük, háttal állunk és úgy teszünk, mintha nem léteznének stratégia eléggé nem jött be. Úgy különösen nem, hogy bár a saját tábor a mindenáron mindenkivel összefogást erőltette, az nem esett le, hogy választást nyerni - vagy legalább szorosabb eredményt elérni - ténylegesen nem velük, hanem a rondán üzenet nélkül hagyott bizonytalanok és protestszavazók megszólításával lehetett volna. Az meg elég nehéz, ha mindenkivel összelistázunk akiket ezek se látni se hallani nem akarnak, cserébe csak a kisebbik rosszat, a dehát emezek legalább demokraták mantrát és a víz örüljön, hogy megfürdünk benne hozzáállást tudjuk nyújtani. 

Botka szerint 2014 az MSZP tisztújítás éve, amiben újra kezdődik az MSZP és a baloldal újraépítése. 2010 után megint

Na, én most elkezdtem húzni a strigulát, mert legutóbb annyiszor elmondták ezt a megújulás dolgot, hogy teljesen elvesztettem a fonalat menet közben.  De azt azért láttam sokadmagammal a választási listára nézve, hogy a megújulás jobbára csak annyit jelentett a végére, elemet cseréltetek a múmiákban. Botka szerint úgy lehettek hitelesek, ha csöndben tudomásul veszitek a hibákat és megmutatjátok mennyit tanultatok ezekből. Ezúttal tényleg, mert az mára világos, a 2010-es választási eredményből nem szűrtetek le semmit. Talán befejezitek a választási törvénnyel takarózást - ami tényleg a győztes felé lejt és egyenlőtlenül súlyozza a győztes-vesztesre adott szavazatokat -  de ha sikerült volna ami kurvára nem, akkor éppen ennek a törvénynek köszönhetően most Viktor lenne a pénisz előnytelenebb oldalán. 

800 ezer szavazó, a választók egytizede, csak ennyi kéne! - mondja Botka, mintha ez egy kocsmázással összeszedhető busznyi ember, és nem a baloldali szavazótábor kétharmadát kitevő tömeg lenne. Akiknek ezután kéne valamit nyújtani amit:

a: elhisznek,

b: azonosulni tudnak vele annyira, hogy

c: hajlandóak legalább a fülkéig mozdulni érte. 

Ha azt vesszük, hogy a legutóbbi ingyencsabizás után most a nincs a Csabi kőbe vésvézés van, akkor azért valami elmozdulás már tapasztalható. 

 

384 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1006022141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018-ig van még négy kurva hosszú év. Vajon mit forgat Orbán a fejében? Mi lesz a következő meglepetés? Mikor jön el az a szép nap, mikor a Fidesz-szavazó először veri a falba a fejét? Vagy tényleg ennyire stupid a magyar?
@Knósszosz: ma megint nem tudok beléd kötni. miko tudunk má egyszer jó összeveszni? nem akarok, de veled lehetne:)))
eszt soha nem bocsátom meg:)))
www.youtube.com/watch?v=XXr4Wq4HX-g
@Sir Bates dö Hól:

" sub kaviccsal egy szinten minimum..."

Vitatom.
Ez sub a négyzeten.

És most jól megdicsértem a szimplát...:o)
Inkább hülyék és nagy bunkók. :-)))
Baloldal van a világban mindenütt, de ezek már alkalmatlanok egy szociális program kitalálásához is, nemhogy a végig viteléhez.
A lé megvan és hablagyolnak egy kicsit, nyalnak is egy nagyot a FIDESZ-nek a többi meg színjáték.
A picsába ezzel a bandával ez nem baloldal, de még ilyen értékeket sem képviselnek / jó a sérója a vezérnek , azt dobja be a hiú
f *******k. :DDDDDDDDDD /
@tristen2005: Hát én beszarok.A szülőket elő is vehetik, ha a nagykorú, de még 21. életévét betöltött gyereknél cigi van? Aztán mi alapján szólhatnék bele?

Már most is velünk, felnőttekkel vetetik a kölykök a cigit, ott könyörögnek az utcán.

Mi tiltja azt, hogy én vásároljak egy kissráácnak egy doboz cigit, ha ad rá pénzt?
@nincs_itt:
Én nem a kijahülye és kijafaszagyerek vezérfonal mellett... csak véleményt alkotok, de nem állítok semmit.
Akkor most jó politikosz lennék..?

Nézd, van véleményem, azt gondolom ismeritek hová lehet bekasztlizni engem, szóval salúd mindenkinek! Azé is mert késő van... ilyenkor nem köll vastag véleményeket... csak dumálni marhaságokról. Azt is köll.
@ephart: " zsidó dominancia érvényesül és szembemegy a keresztény értékekkel"

Nem "szembemegy" te ostoba, hanem szembe helyezkedik. Szembe menni csak a forgalommal mehetsz (vagy a gyorsvonattal).
@DarthVader: Nem hiszem, de ez a Jobbik számára mellékes is. Őket a megoldatlan problémák erősítik. Mivel hatalomra úgysem kerülnek, ezért lényegtelen, hogy tudnának-e megoldást adni rá.
@Holle anyó: lelkiismeret, ha mond neked valamit, ha nem, ako bocs:)
@Jolka40: "Mikor jön el az a szép nap, mikor a Fidesz-szavazó először veri a falba a fejét?"

Minek? Kihullana belőle a fűrészpor.
@Holle anyó: "Már most is velünk, felnőttekkel vetetik a kölykök a cigit, ott könyörögnek az utcán."

Nem velünk, csak veled. Még szerencse, hogy nem azt kérik, hogy ugorj bele a kútba.
@taga20:
Belém nehéz, kedvelek mindenkit akinek van...
Neked is!
Néha nyers vagy, de ez már tőled "tagarikum" - szóval told csak tovább!-:)
Összeveszés kizárva, persze nem tudom mennyire lennél pitbull, ha az utolsó és legízletesebb falat brassóit csakliznám el előled-:o

Jó éjt efendi!
@politikus-omm:

"Cucik a külképviseleteken még az itthoninál is irtózatosabban kaptak ki."

Ezt álmodtad, vagy Kubatov mondta? A cikkben valahogy nincsen benne.
@Knósszosz: jóéjt neked is, álmodj kiszeltünde retro puncijával:))
@.Gordon Gekko.: Hát ides drága gyermekem, soha nagyobb büszkélkedni valód ne legyen.Tudod, Fabiuséknál az a szokás, hogyha valaki rosszul teszi dolgát, akkor azt lehet kritizálni, nem ájultan a valaga partján lefetyelni a sok igazságot, hozzáértést,amivel ugyi elkápráztatta a hozzád hasonló egyszerű lelkületű gyermekeket.
ezt bemásolom nektek.

Ha nagy tömeg rendezvényt akarsz akkor mozgatni kell az embereket./Fizikailag könnyebb több kilométert vonulni mint pl. egy órát egy helyben állni./
2.Ha felvonuló tömegek látványából ki akarod hozni a maximumot akkor minimum egy Riefensthall szintű tudással kell rendelkezned.
3.Ha a felvonulók a menetük útvonalán fordulnak/Andrássy Útról félkőríven ráfordulnak a Hősök Terén a Szépművészeti Múzeum előtti frontrészre/ akkor figyelned kell a tömeg fordulása közben fellépő centrifugális és centripetális erők hatására is./Ezt a problémát annak idején még riefensthallék sem ismerték/

Széles Gábor

további kellemes marakodást
@Penivaldes: te is belemarakodtál mari:)
mi van kis húgom, elveszett a beretva?
@taga20:
Evvel leromboltál minden irányodba induló szimpatikátot...
Tüncike-?
Nincs neked szíved...
@Knósszosz: haver, nem kéne má neked a nyáladnak folyni:)) na sipirc!!
@tristen2005:

Na most mondja valaki, hogy ennek a troger maffianak nincs humorerzeke!!

A tobbszazezer ember, akik a hazai allapotok miatt kitantorogtak (angolba, nemetbe, stb.), nem csak hogy alaptorvenyellenesen akadalyozva lettek, hogy szavazhassanak levelben (valoszinuleg nem kifejezetten a Kedves Vezetore), nem ugy mint a Viktorra szavazo hatarontuliak, a keresett penzuk egy jelentos reszet hazautalva nem csak jol jar vele a nemzetgazdasag, most meg meg is adoztatjak oket, mert CSAK.

Komolyan mondom, hogy ez akkora vicc, hogyha nem a hazamrol lenne szo es ezert nem a siras kerulgetne es szegyelnem, hogy velunk mit meg lehet tenni, akkor bizisten angolra forditva terjesztenem, hogy a vilag ne maradjon le rola...
@simple observer 1.0: és mé nem gyújtod fö magad a venceltéren? együtt égünk:))
@taga20:

Nos igazabol Jan halala is teljesen ertelmetlen volt, hiszen 11 evig kellett varnia a cseheknek, hogy tortenjen valami, mert hogy annak az aldozatnak semmi hozadeka nem volt. A valtozas meg az orosz helyzet romlasa okan jott el...

Masreszt egy ilyen huzas, szerintem, az O halanak meggyalazasa lenne. Hiszen a csehek legalabb '68-ban probalkoztak. Mi meg most... Aaaa hagyjad...

Es ez meg akkor sem er meg egy ongyilkossagot, ha beleszamitom, hogy a valasztast a Fidesz paradesan, csak a kekcedulashoz hasonlithato modon, csalta el.
@simple observer 1.0: igazad van, megyek aludni, me 3-kor kelt a lányom, me pákiáó mecs lesz:))
@taga20:

En meg csak most fogok nezni...
Egy érdekes elemzés.

A választási eredmények a magyar lakosság értékrendje tükrében

annyit.blog.hu/2014/04/11/a_valasztasi_eredmenyek_es_az_ertekrend_vizsgalatok_osszevetese
@ephart:

"___@Knósszosz: te kis toleráns. zsidrák tetszik lenni?___"

jól figyelj, te midrák, nehogy fölboruljon a sorrend, oszt először te kerülj sorra.
@AKIsTUDATLAN:

"Mert Hitler is milyen jól csinálta, mennyire tehetséges volt, ugyebár.
Én már H.-t egyenesen tahótlanítottam, őszinte csodálatom azoknak, akik veszik a fáradságot, és (lanyhán bár) próbálkoznak meggyőzni."

amennyiben Habakukot tahótlanítottad, úgy tedd meg velem is, talán nem késő. ilyenek olvastán -mint amire most reagáltam- mindig világos előttem orbán sikerének összes titka.

jó is a tolerancia...meg a dialógus, és a megismerés... a konszenzus meg ott rohaggyon meg azzal együtt aki rátalál
@Jolka40:

pia, gyógyszer, wellness,
@jaegtoer:
Ööö... vodka, Orbán, földművelés?
Lemaradtam?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez az a srác aki vizezi a piát? asztán reklamál:))
@taga20:
Azé` van bőr a képeden... sörtelen taga... :)
Te, neked nem festened kéne a kecót?
Asszonyka meg cipeli a sörösládákat, melózik, te meg itt billentyűhuszárkodsz?
Még majd az észt is elkezded osztani a sörnyitásról?
m.videa.hu/videok/vicces/sornyitas-maskent-humor-vicc-42WTv1ZM7lwn4nYJ
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Még majd az észt is elkezded osztani a sörnyitásról?"
eszembe se jutna, de má gyakorlok:))
www.napiszar.hu/showPost/Sornyitas_-_ahogy_a_profik_csinaljak
festés jövő héten lesz, ha eső nem lesz:))
ma reggeli feladatom, kutyagumi vadászat:(
@taga20:

Turul imádó vagy? Há turul?
szép napot!

@jaegtoer:

neked (és mindenkinek!) ajánlom a volt KGB ügynök előadását (ha még nem ismernéd)ami nem kis tanulságokkal szolgál már az első percektől...

szerintem, értékelni fogod és tudod...
hogyan kell a különböző tendenciákból tőkét kovácsolni, ami a "felforgató" kezdeményező célja, hiszen ezzel demoralizál.

offforever.blog.hu/2014/04/10/mintha_csak_ma_lenne
@taga20:

te már reggel benézed a "célt"?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

tegnap nem láttad ezt? igaz kicsit nagyobb mint egy makett, de müxik...

offforever.blog.hu/2014/04/12/a_barkacsolt_boeing

@Knósszosz: :)

ahogy látom, te sem vetted észre a másik poszton levő értesítésem :DDD
pedig nagy meglepetésemre még Orica is benézett :)
@guma: sőt, má be is fogtam:) korán kelő vagyok. ja és asszonyt is felköltöttem:)))
@jaegtoer:

"amennyiben Habakukot tahótlanítottad, úgy tedd meg velem is,..

jó is a tolerancia.."

Kedves Jég!
Ez a hsz most a hiányolt toleranciáról szól?????
Aligha:)))

Egyébként Habát nem könnyű olvasni, és még nehezebb követni. Vitatkozni meg sziszifuszi tevékenység.

Hihetetlen olvasottsága mögül egy kisgyerek tájékozatlansága, kíváncsisága és fekete-fehér értékítélete kandikál ki, ami a politikát/közéletet illeti.
Ő maga is jelezte, hogy csak időnként érdekli és követi az eseményeket.
Ennek megfelelően időnként beletalál, időnként nem:))

Ez egy tipikus gondolkodás, ami a koherenciát csak a munkára tartja fenn.
De ebbe nem fogok bővebben belemenni:)))
@tristen2005: te má ne igyál többet, me így fogsz kinézni, mint ez a jóembör:)
@Orica Középföldi: :)

valamelyik nap emlegeted Kiss Pétert...

tegnap a nol-on volt a vélemény rovatban egy írás ami elgondolkodtatott vele kapcsolatban.
kíváncsi vagyok véleményedre: jól látta szerinted az író a tevékenységét?
@guma:

Azért, mert el nem tudtam képzelni, milyen repcsit találtál Knoszinak:)))

Kell is a támogatás neki, a héten már volt fideszbérenc, zsidrák. Még egy-két hülye, és teljes identitászavarba taszítják - annak meg a főzés látja kárát:))
@Orica Középföldi:

támogatom, figyelek rá!
élvezem szövegeinek komoly humorát. a tiszteletét ahogy belefeledkezik 1-1 témába... minden pénzt, időt, fáradságot megér! :)))

csak el nem tudom képzelni miért éjszaka főz! szolidáris Rodeóval?
:DDDD
@Orica Középföldi:

még valamit elfelejtettem, pedig kifejezetten neked is akartam a figyelmedbe ajánlani a fent említett videót!

azt gondolom élvezni fogod a KGB-s videót...
@guma: valószínű, hogy kutyaütő szakács, ezé ako főz amikor má mindenki lefekszik:))
@guma:

Elolvastam. Nem volt jó érzés, már-már nekrológnak tűnt.

Egyébként igaz amit ír. Okos, igazi technokrata, valóban voltak víziói.
Abból ő se tudott kibújni, hogy szerette maga körül a kisebb képességű embereket.

Abban nincs igaza a szerzőnek, hogy Gy eleven tagadása volt KP-nek.
A tempóban és a módszerben volt különbség kettejük között. Tartalomban nem.

Utólag úgy tűnhet KP-nek lett volna igaza, de ez sem igaz:))
Csak a törvényszerű agóniát lassította volna, és az utánpótlásban is vannak elévülhetetlen bűnei.
@Orica Középföldi: aki mondja....:)))
szép napot drága orica;)
"Vakok voltunk mostanáig"

Ez mit jelent? Mától kezdve van cigánybűnözés és dobjuk a szélsőséges liberális és kommunista zsidókat?

Mert ha nem, akkor szart sem értek vele.
Mekkora üres szájtépés (eddig 338 komment) egy kis elvesztett választástól. Pedig volt is, lesz is időtök hozzászokni okos bolsik.
@Orica Középföldi:

kösz! :)

nekem is "búcsúbeszédnek" tűnt...
furcsa volt az összhatás.
@Matyi Lúdas: te most örömködsz?

szerintem nem sokáig lesz jó kedved...
@Matyi Lúdas: Ezek szereptévesztésben vannak. Mesterházy, Bajnai, ezek totálisan alkalmatlanok szerepük betöltésére. Az MSZP szélsőségeseitől viszont képtelenség normálisabbak szerephez jutása.
@♔bаtyu♔: szép napot!

további jó rejtvényfejtést kívánok...
@guma: Ez nem rejtvényfejtés volt, hanem tipp.
@♔bаtyu♔:

idézet tőled: "Ez mit jelent?"
no comment...
Nagyon aranyos ez a megengedő stíl, hogyaszongya:

"Ha azt vesszük, hogy a legutóbbi ingyencsabizás után most a nincs a Csabi kőbe vésvézés van, akkor azért valami elmozdulás már tapasztalható."

Repedezik a karantén?
@♔bаtyu♔:

Ez tetszik, ez a "mostelmondom, miért vesztett az ellenzék", pláne egy szavazótól, aki még életében nem szavazott rájuk, és soha nem is fog.

Várom "Hátizsák" kolléga megjelenését is, akitől az MSZP nyilván még jobb értékeléshez juthat.
@guma: Az nem tőlem idézet, én is idéztem.

Akkor is tipp volt, amúgy ha te nem érted. Úgy látszik, nem neked írtam, lépjünk túl rajta.
@vakapad: Nem kell ahhoz szavazójuknak lenni, hogy lássa az ember ezek azért buknak meg, mert nincs hitelük. És azért nincs hitelük, mert valós problémák helyett álproblémákkal foglalkoznak. Azért a ballib oldal szélsőségeseinek őszintén hangoztatott álláspontját itt nagyon kevesen osztják ám.
@vakapad: te, horváth csabáról hallottá má?
szívesen, hogy segíthettem:)
@♔bаtyu♔:

Mint ballib oldali szélsőséges igazán örülök, hogy a "takarodj" mondatot ilyen finoman is meg lehet fogalmazni.
@taga20:

Nem fogom megmagyarázni, mert az a megzavarná szíves segítségedet.
@vakapad: tanulságos mert, az sem mindegy, ki fogalmazza meg :D
@guma: parabolát nagyon bírtam, főleg a szuperbolát, me abba mindig vot egy-két lufi:))
egy kis "utóélet" a kordonbontásról.

"Ahogy tegnap is megtettem, ezután is el fogom mondani az ellenvéleményem a tüntetésen, és itt a Kettős Mércén is: nem a DK-nak kellene ezt a tüntetést vezetni, hanem civileknek, egyszerű állampolgároknak, akik szolidaritást, és társadalmi békét akarnak. Ezért ezután is ki fogok menni tüntetni az ügyemért, ami egy egész ország ügye is(már csak azért is, mert én is az ország állampolgára vagyok)."

magyarinfo.blog.hu/2014/04/12/dk-s_lettem_majd_fideszes_pedig_csak_kialltam_azert_amiben_hiszek
@vakapad: peteérésem van, ma fogékony vagyok. kezdjé összezavarni, hátha megvilágosodok:)
Sok hűhó semmiért. Lementek a fidesz szintjére és ott úgy lenyomták őket mint a láncitamás az ütközőben a zellenzéket...
"a megújulás jobbára csak annyit jelentett a végére, elemet cseréltetek a múmiákban"
:DDD LOOOL!!!
Igen, elemet cseréltek, és a zombihadsereg újra működik! :D!!!
Amúgy mennyire hasonlít már az MSZP egy 20-ad rangú B-kategóriás horror filmre :D
@jaegtoer: Köszönöm.
Engem nem zavar, sokszor nekem is van kedvem saját magamat tahósítani.

És meg kell hagyni, annyira nagyon nem dicsértem a kedvencét, neki pedig nem szükséges ezt olvasnia, ha ettől könnyebb az élete.

Ebben a témában (is) eléggé becsontosodott véleményem van, nem hiszem, hogy sok értelme van a falra hányt borsónak.
@Orica Középföldi: Francokat. Amennyiben elolvastam volna a kindlimen rám váró néhány száz könyvet, akkor sem lennék különösebben olvasott.

Ráadásul az érdeklődési köröm meglehetősen korlátozott.
@Habakuk999: "a kindlimen rám váró néhány száz könyvet"... mindig csak az a felesleges harács, mi?:-D...
@taga20: szóval akkor isten zsdiő? szegény keresztény elveket valló jobboldal erősen megszívta
@♔bаtyu♔: nah igen nagy töketlen összeborulás megy, probléma magoldás nem annyira,ezzel szemben a fájó dolgok észre nem vétele, jó helyen van a szőnyeg alatt

nah így ők kerülnek oda
@jaegtoer: szerintem a meggyőzésnek semmi értelme, egyáltalán kudarcra van ítélve, el lehet mondani ki mit gondol, aztán a másik félen lecsapódik valami
ha magáévá tudja tenni a gondolatot, akkor kvázi nagyjából a meggyőzésnek nevezett folyamat végbe megy
@Sir Bates dö Hól: sajnos:(

tudom, hogy bármikor letölthetek bármit, de jobb tudni, hogy rajta van a "könyvespocon"

igen, ez harács
@pingwin: még az a szerencséjük, hogy vitya nem az:)
@pingwin: ne igyá má többet, me nagyon kevered a betűket.
@Sir Bates dö Hól: billeget a tévéje, hát vett egy könyvet, de túl vastag lett. ezé kellett még egy, még mindig billegett. asztán ez így ment százig:) ez a pontos történet:))
@Habakuk999: szerintem a harács az, ha mindent akarok, akkor is, ha igazából nem kell, de akarom, akkor is ha nem kell, akarom ..
@pingwin: végül is 807 könyv van a kindlin, most megnéztem.
Tulajdonképpen épp elég lenne pont az az egy, amit olvasok, legfeljebb még egy, ha véletlenül útközben kiolvasom az aktuálisat, ne maradjanak üres percek.

De jobb a lelkemnek, hogy fönn van az összes többi is, igaz, másfél két évig adott az olvasnivalóm.

Nem véletlenül szeretnek mindenfélét gyűjtögetni az emberek, nyilván szerepet játszanak az ösztönök is.
Ez a kalácsképű hülye szoci és a bandája jól nyomja. :)
Remélem még sokáig pusztít a ballibbant oldalon és akkor még lehet itt egy tisztességes ország valamikor.

Szóval húzzatok bele vörösök!
@Orica Középföldi:

A konkrét esetben a tahótlanító versenyző egy olyan véleményért akarta H-t 'kitakarítani', amely eszmefuttatás arra utal, hogy fogalma sem volt arról, H. mit is akart érzékeltetni. A sikeres stratégák majd mind azért voltak sikeresek a történelem során -egyéb feltételek fennállása mellett-, mert kiváló érzékkel megfejtették ellenfeleik várható reakcióit. H. nem tett mást, mint kifejtette, ov saját eszközeit ellene fordítva lehet megrendíteni legitimációját. OV egész stratégiája a legitimáción nyugszik. Véleményem szerint H. helyesen ismerte fel azt, hogy amíg megfelelő méretű "ellen demonstrációkat" nem tud az ellenzék megszervezni, képtelen mozgósítani nagy tömegeket, addig az ellenzék defenzívába szorul, és a közbeszédet sikeresen tematizálja a fidesz, és a közvélemény is a fidesz támogatására formálódik.

Ezt úgy értelmezni, hogy H. fideszfan, már nem tévedés, vagy melléfogás, hanem merő rosszindulat, amely egyenesen az egyengondolkodás leegyszerűsítő -lényeget akár figyelmen kívül is hagyó- elhibázott megállapításokhoz vezet, mint ahogy H.hozzászólásának tudatlan értékelése vezetett is.

Véleményem szerint az alaptétel a sikeres fellépéshez az integráció. Az árnyalt vélemények kategorikus elvetése, stratégiai és taktikai elemek egysíkú szemlélete dezintegrációhoz, végeredményben sikertelenséghez vezet(het). Ezért azt a fajta türelmetlenséget, amellyel H. felvetését tudatlan negyedbarátom nemhogy kategorikusan, hanem kifejezetten ellenségesen és agresszíven elutasította, s a "hírhozót" kivégezni szándékolta, nem hagyhattam szó nélkül.
H-val -kölcsönösen- sokszor nem értek egyet, más esetekben felvetéseivel elgondolkoztat. Mint ahogy itt többen is hsz-eikkel, gondolataik megosztásával arra sarkallnak, hogy "gránitba vésett" tételeim átgondolásra, olykor változásra szorulnak.... mert gondolkozunk, mert partnernek tekintjük a másikat, még akkor is ha a világ folyását, vagy bizonyos tennivalókat másként képzelünk el. Amennyiben eredményt szeretnénk, sikeres eredményt, úgy nem megoldás a tahótlanító gomb nyomogatása, ahogy Gabrielt sem tahótlanítom, pedig az általa citált problémák kibeszélése könnyebben menne nélküle, mert tévedés azt hinni, hogy a jobbik a letéteményese azon nehézségek leküzdésének, valójában csak szennyezik a közéletet az emberek legrosszabb énjére hatva, ahelyett, hogy kivitelezhető megoldásokkal állnának elő. Gyakorlatilag -kihasználva a fennálló anomáliákat- destabilizálják a társadalmat, és tévútra vezettek sok százezer embert, akikkel elhitették, hogy csak tőlük várhatják sorsuk jobbra fordulását. Az a párt amelyik zsigerből unió-ellenes miért is kampányol az uniós képviselői státuszokért?
No, most ha ezt a szemenszedett trógert, G-t nem tahótlanítom, mert sok százezer ember tahótlanítása sehova sem vezet, sőt! akkor érthető, hogy mélyen fölháborított H. tervezett 'kivégzése'.
amiként kurva gyorsan megoldottam egy svájci illetőségű havasi gyopár újragyökeresítését is, mert véleményért nem ölünk... még a konzervatívoknál sem. mindazonáltal.
@jaegtoer:

" mert véleményért nem ölünk... még a konzervatívoknál sem. mindazonáltal."

Ott főleg nem:)))
Mindazonáltal.

Most csapongani fogok.
Azt gondolom, mindenki másért jár egy blogra.
Van, aki tájékozódni. Van, aki elemezni. Van, aki válasz igénye nélkül el akarja mondani a véleményét.
Van, aki közösséget keres.
Van, aki visszaigazolást. Van, aki megbízást teljesít. Van, aki küldetést.
Van, aki csak kiéli ilyen-olyan frusztrációját.
Van, aki könnyít magán, idehány, csak azt nem értem, hogy a győzelmi mámor miért okoz hányingert:) (Van ott baj, és persze értem.)
És vannak, akik beszélgetnek.

Olyan ez, mint egy séta. Beszédbe elegyedek az újságossal, a virágossal, a zöldségessel, a pékkel, a hentessel. Ha nem tetszik az áruja, lecserélem.
Kedvenceim közös vonása a humor, az öniróniára való képesség és szakmájuk ismerete/tisztelete/szeretete.

Kikerülöm a prófétákat, a messiásokat, a hittérítőket,a részegeket és a kutyaszart.

Ha mindez összejön, nagyon jó séta volt:))

És most néhány gondolat a konkrét témához.

Nem gondolom, hogy OV eszközei jók.Sőt.
Az integráció legfontosabb eszköze a párbeszéd.

Azt se gondolom, hogy az ellenzék ilyen tömegben valaha is utcára vihető. Ennek több oka van. Itt nem fejtem ki.

Azt meg végképp nem, hogy egy blog kommentterének az információcserénél több/nagyobb szerepe lehet.
Ez nem a cselekvés terepe.

Ps: Azért Haba tud eszement meghökkentő dolgokat mondani:))
@Orica Középföldi:

igen, igen, igen:)

olykor igen jó séták esnek, máskor meg sétafikák:)

a meghökkentések pedig megesnek, tőlem sem idegen:)

az ov eszközök tekintetében csak azt emelném ki, megfontolás tárgya, melyek alkalmazhatók és fordíthatók ellene. most már negyedik éve tapasztalom, hogy inkább az erózió, mint bármi más rendítheti meg jelenlegi közszereplők beágyazottsága és elutasítottsága mellett.

ezért a ismét csak azt tudom kommentedhez fűzni, hogy: -Amen:)
@taga20: Nem számít? - alapvető kérdések a szocialista párt szavazói számára
„2002 VÁLASZTÁSI SZÓRÓLAP TERVEZET! „NE FOLYTASSUNK NEGATÍV KAMPÁNY!” LESZAVAZVA, ELBUKVA!
— Az, hogy megbuktak 1919-ben, 1956-ban, 1989-ben? + 2010 ráadás?
— A megszállók, és csalások segítségével jutottak hatalomra 1948-ban?
— Félmillió embert hurcoltak meg törvénytelen eljárással, tízezreket veréssel, börtönnel?
— Hogy a moszkvai helytartók köztörvényes bűnözők voltak szerte a világon!
— Hogy idegen tankokat hívtak be saját népük ellen?
— Repülőgépről géppuskázták, sortüzekkel irtották a hatalmuk ellen tüntetőket, hatvan helyen az országban!
— A világ minden táján megbukott az eszme a gyakorlatban?
— A gazdagok vagyonát elszedők, magukévá tették az „állami, népi vagyont”!
— A kizsákmányolók elűzői maguk lettek kizsákmányolóvá?
— A nácizók magukon viselik a nácizmus ismérvét? — milliárdosok hirdetnek szocialisztikus jólétet kapitalizmusban!
— Minden, amit hirdettek, tettek, és tesznek, hazugság.
— Ostobaságuk, gazemberségük, révén lejárattak egy jobb sorsra érdemes eszmét?
— A szegény tömegeket ugyanúgy becsapták, mint mindig a történelemben?
— A volt internacionalisták nemzeti szocialisták a szó hitleri értelmében?
— És végül, de nem utolsósorban, az öszödi beszéd, ahol nem csak a hazugságaikat, hanem az inkompetenciájukat is beismerte Ferenc?
Egyenes Beszéd - ATV - Különkiadás: "Új program, rendpárti MSZP"

KÁLMÁN Olga: Mi a véleménye a tatárszentgyörgyi gyilkosságokról?
MESTERHÁZY Attila: Nézze, őszintén kéne beszélni a cigánykérdésről is: Meghalt egy cigány. Na és?! Maradt még elég.
KÁLMÁN Olga: Nem értem. Megismételné?
MESTERHÁZY Attila: Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Maradt még elég."
KÁLMÁN Olga: Gyilkosságokról beszélünk.
MESTERHÁZY Attila: Nézze, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az emberek egy jelentős része dühös, közérthető, radikális megoldásra vágyik.
KÁLMÁN Olga: Gyilkosságokra?
MESTERHÁZY Attila: Ön beszél gyilkosságokról, a választóink ezzel szemben úgy gondolják, hogy helyesebb volna idegenrendészeti eljárásról beszélnünk.
KÁLMÁN Olga: Rövid reklám után visszatérünk.

KÁLMÁN Olga: Versenybe szállnak politikai ellenlábasaikkal a Jobbikra leadott voksokért?
HILLER István: Érzelmi azonosulást kell elérni a választók részéről. Horn Gyula népe a Jobbikra szavazott, ne legyen illúziónk, azok az emberek támogatták a szélsőjobboldalt, akik pár éve még a mi lakossági fórumainkra jártak.
KÁLMÁN Olga: A rendpártiság eszményképének előtérbe kerülése és a Szabadság téri emlékmű körül kialakult botrányok egyes vélemények szerint a Horthy-korszakot idéző fasizálódási folyamat egyértelmű tünetei. Ebből a folyamatból az MSZP is hasznit húzna?
HILLER István: Önvizsgálat kell, önmarcangolásra nincs szükség.
MESTERHÁZY Attila: Nézze, rendpárti baloldal kell. Ahogy Gyurcsány Ferenc fogalmazott: a vallás az emberek legszentebb magánügye kell legyen. Vallási szervezetek, legszentebb magánügyeikkel, leveleikkel forduljanak kezelőorvosukhoz, gyógyszerészükhöz, gyóntató atyjukhoz.
KÁLMÁN Olga: Értsem úgy, hogy...
MESTERHÁZY Attila: Értse úgy, hogy nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az igaz magyar társadalom irritálása helyett. Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Konrád György is megértse. Legkevésbé azt a miniszterelnököt zaklassák legszentebb magánügyeikkel, aki a választók 5/6-os felhatalmazásával ül a helyén.
KÁLMÁN Olga: Ez hogy jött ki? Ez valami újfajta választási matematika?
MESTERHÁZY Attila: Rendpárti baloldal kell. Tisztesség- és becsületbeli kérdés, hogy amit tegnap mondtunk, következetesen képviseljük ma is, akkor is, ha álláspontunkat és mondanivalónkat úgy alakítottuk ki, hogy az MSZP semmit nem értett meg az elmúlt öt év társadalmi folyamataiból, hiszen mi nem, még egyszer mondom, _nem_ a józan észt és a belátást, hanem választóinkat képviseljük és szolgáljuk. Márpedig a választások előestéjén azt hangoztattuk, az volt az álláspontunk: aki nem szavaz, vagy a tizennyolc listából, rajtunk kívül bármelyik 17-re szavaz, az Orbán Viktorra szavaz, így jön ki.

KÁLMÁN Olga: Ez volt az Egyenes beszéd az MSZP új programjával: Rendpárti baloldal kell. Köszönjük megtisztelő figyelmüket, maradjanak velünk, mert következik Vona Gábor és Mesterházy Attila vitája "Horn Gyula népe - jobbra vagy balra?" címmel. Addig egy kis reklám.
@Sir Bates dö Hól: Köszönöm.
A jövő hét lesz alkalmas, ez most sürü egy picit, pedig olyan szerencsém sincs, hogy találtam volna szarvasbogarat.
@jaegtoer: Tök rendes vagy, de egy kicsivel többet gondoltál bele az írásomba, mint én magam.

Meg kell valljam, a demonstrációk eszembe se jutottak.
Akik szeretnek óbégatni sokakkal, azoknak ott van Gyurcsány pajtás, ezerrel lehet szónoklatokat bebiflázni, ismételgetni, mellet kidülleszteni: de jól megmondtuk ismét a patásnak.

Nem. Tömegekhez eljutni. Információkat adni, kapni. Megmutatkozni, mi is hús vér lények vagyunk, akik ráadásul rendelkeznek épkézláb gondolatokkal.
Megnézni, megérteni a vidéket. Nem hülyék a vidékiek. Tanácstalanok, kétségbeesettek, magukra hagyatottak, dühösek.

Eljutni az értelmiséghez, a gondolkodókhoz, a tanácstalanokhoz. Szellemi műhelyeket létrehozni. Vitákat generálni.

Internetet megszállni. Nem hülye szelfikkel, nem is kardcsörtetéssel. A választás előtti foto sorozat szerintem jó irány volt Bajnairól.
Mert a fiataloknak, a netező, instragammozó fiatalok nyelvén "szólalt" meg.

Szóval én arra a munkára céloztam, arra a komoly szervező tevékenységre, ami létrehozta a polgári köröket, s nem a keserű valóságukra, azaz ezen szervezett polgárok egyszerű sakkbábukká degradálására az aszfalton.

Magamból indulok ki, az igaz, de tépelődők nemigen kezdenek ordibálni a flaszteron, én roppant fölháborodtam a baltás kiadatásán, akkor egyszer voltam tüntetésen, de nem az én világom a szónokok harsány ünneplése.

Azt hagyjuk meg az orbán-gyurcsány párosnak.

(A vége csak azért, Orica ne csalódjon, hogy tudok még meglepő dolgokat írogatni)
@Habakuk999:

Mondhatni majdnem úgy jártam, mint a tudálékos verselemző, akinek aztán aszonta az alkotó, hogy 'gondolt rá a fene, eszembe se jutott':)
süti beállítások módosítása