Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.10. 09:33 Fabius

Hová hová, Gordon?

Címkék: együtt pm bajnai fodor gábor parlament 2014

Miközben Fodor Gábor egyszemélyes liberális párt úgy tesz, mintha éppen választást nyert volna, a kudarckovácsok értelmesebb része éppen azzal van elfoglalva mi ne legyen: a Milla szervezet, Bajnai képviselő, a PM pártvezetés meg PM pártvezetés. Valahol igazuk is van. Egy normálisan működő demokráciában egy ennyire elbaszott szövetség, kampány és eredmény után szokás lemondani és hátrébb lépni az arcvonalból, szóval pattog az önostor rendesen, megharcolnak magukkal, mint Lenke néni a vindóz tanulással. 

bajnai1.JPG

A probléma mindössze annyi, kedves felebarátaim, hogy nektek hátralépni nem nagyon van hová, ugyanis második sor nincs mögöttetek. Így aztán lehet célszerűbb volna azzal törődni ami előrébb visz: az újra megtalált önállósággal, egy kevésbé elbaszott EP kampánnyal, a pártszervezetek kiépítésével és az összes satöbbi elbliccelt feladattal. Nem ártana világossá tenni azt sem, hogy egészen pontosan mit akar Gordon, mert csak azt tudjuk/tudják a választók mit nem akar: képviselő lenni bárhol. Az édeskevés lesz újra, hogy szavazz a listavezetőre ő úgyis leadja a mandátumot a ruhatárban. Helyette célszerűnek látszik megtalálni a párt önálló karakterét, világossá - és közérthetővé - tenni a világnézetét. A zéró korrupció - átlátható állam - kiszámítható költségvetés "szentháromság" a szabadságjogok hangsúlyozása mellett alkalmas az önálló identitás hangsúlyozására, csak csináljatok végre kreatívan és tökösen valamit. 

Hogy sokaknak ez sem fog tetszeni? 

Na még olyat. Az összebútorozást világosan beárazták a választók pár napja, az elbukott választás és a Jobbik erősödése mellett elvesztett keleti országrész után nem vállaltok túl nagy kockázatot azzal, ha legalább ti megmutatjátok, azért vannak még ebben az országban olyanok, akik képesek dekódolni választási üzeneteket. Mesterházy és a szocik úgyis el vannak foglalva a pénzes helyek újraosztásával, Gyurcsányék kivárnak, vagyis a baloldal többi szereplőjénél ugyanaz történik ami 2010 után is megújulás és választásértelmezés helyett: semmi.

Az egyetlen ami tényleg történik, hogy Fodor Gábor ennyi idő után sem érti a fatorlasz és latorfasz közti különbséget

 

 

818 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr636003989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: Többször kell meghallgatnom, hogy utazni tudjak vele.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
megtalálták a halat amely kigyalogolt a tengerből...azaz a mi ősünk

www.motherjones.com/environment/2014/04/neil-shubin-inquiring-minds-tiktaalik-creationist-nightmare

persze elemzik az emlősök saga-ját is delfinek és bálnák ki akarnak gyünni a vízből és...még nem sikerűl vagy már nem ????????????

elváltak a gének és van amelyik amelyik ott maradt és a másik kigyütt???

szegény kreéjschöniszt barmok

brühüyyy
@rodeo36:

kizárt. az addig felsoroltak mind a gerincesek rendjébe tartoztak.

a kivehetős gerincűek és a gerincüket elhagyók rendje meg nem ismert az evolúciótörténetben, ez csak az emberre jellemző. ebből következik, hogy az emberi faj teljesen önálló, nem volt evolúció, nem evolúciózott, nem fejlődött, hanem inkább romlott és aki tetű az tetű, aki meg jól sikerült, az jól sikerült.
[ez is az isteni teremtés mellett szól, de most nem megyek a részletekbe, mert szégyellni valóan OFF lenne, ami nem szokott engem zavarni, de ma ilyen affektálós hangulágom van.]
@Fabius:

van azért itt még három kérdés, amit a figyelmedbe ajánlanék kedves Fabius:

Hová, hová Fabius?
Hová, hová Varánusz?
Hová, hová Mi?
@jaegtoer:

"a kivehetős gerincűek és a gerincüket elhagyók rendje meg nem ismert az evolúciótörténetben,"

Úgy csinálsz, mintha a mutációról nem hallottál volna.
A nagy kérdés az, hogy ez a mutáció a fennmaradást, a fejlődést szolgálja, vagy zsákutca?

Amúgy jóreggelt, jó hangulatot!
@rodeo36:

"_ kár, hogy @jégeső ezt nem láttya, az ő "ajtósshy agy tekeredési szellemek a zűrből" elmélete rögtön eldugulna_"

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Betojt a Cosmos-tól a sok pöcs... :)__"

Rodikám, jégeső ezt láttya, ellenben gúnyolódásod csak alkalmi jellegű, addig tart, amíg viszkit vedelhecc és finomabbnál finomabb sülteket zabálhacc, amikor a léted anyagi minősége átváltozik. mi a picsának hallgatnál zenét, ha nem így lenne?

Kedves Fűegér!

én spéci nem vagyok betojva, igaz nem is pöcs vagyok, hanem egyenesen egy f@sz, de addig nem esek kétségbe, amíg 10 évente újabb és újabb mostaztánmáralegkisebb atomi részecskét fedezik fel és mindent ami az emberrel kapcsolatos számokkal, betűkkel, képletekkel próbálják bebizonyítani, hogy nem egyéb, mint egy kis szárazanyag, meg víz, meg egy kis szar, kvázi bizonygatják, hogy milyen jelentéktelen semmik, és senkik, és ez ellen nincs is semmi kifogásom, mert végül is az embert a gondolatai teszik eggyé a világegyetemmel és hasonlatossá istenhez. aki a szarban le van ragadva, az oda is való, csak akkor nem értem a szart miért illetik meg az egyetemes emberi jogok? hogy sarkíccsam egy kicsit a látószöget.
@jaegtoer:
valami olyasmit veszek észre a szavaidban -majd javítasz ha tévedek- miszerint az "emberi minőség", az "emberi megnyílvánulások" sajátosak és az "anyag" amiből az ember is van, az emberben sajátosan mozog, azaz van egy speciális kategória, ami -ha jól értelek- szellemi, az az anyag termékeként (legyen derivált az még elegáncsosabb) "márnem" anyagi hanem superpozicionált...azok az agykutatási eredmények amiket én próbáltam illusztrative említeni ezt teljesen keresztezik, és lelombozzák, egy "ötlet" egy "Máté Passio" az agyban lezajló kémiai reakciók "terméke" (deriváltja) és csakis az ember által "olvasható" fogható fel, a kommunikáció speciális formája embertől emberhez azaz végső soron az anyag önmagával való kommunikációja

erre aggyál nekem egy "ajtót" és azt, hogy az hová nyílik?

brühüyyy
@Orica Középföldi: hüm, hüm...

mutáció?!

ez a szó kedvet adott pár gondolat megfogalmazásához...

olvasom, hogy felháborodnak sokan Gordon döntésén. pedig csak cseppnyi politikai oldal mentes józanság kell végig gondolni szerepét és vállalását, ami előrevetítette sosem lesz (és nem alkalmas!) sima (kisebbségi) országgyűlési gombnyomogató képviselőnek... nem ezt kell tőle elvárni és nem is kell hagyni leamortizálni...

más: van itt egy gondolkodni nem tudó aki Gyurcsányt emlegetve elélvez, ha belefűzheti mondandójába csakis feketebárányként.
nem felmentve az illetőt és hibáit sem kisebbítve azonban kilóg a lóláb, hiszen majd a fene eszi meg attól a gondolattól: ez az ember képes volt odaállni az ellene gerjesztett tűzben is bárki elé és még pártot is gründolt amit kezdenek elfogadni, megérteni sokan... félnek is tőle mint a tűztől, mert ha lesz ideje tovább járni az országot, lehet, hogy híveket "térít" más útra...
ellenszélben talán az egyetlen aki nem ígérget és Bokrossal, Bajnaival együtt képes, hirdetni fájni fog az a változás amit meg kell lépni az országnak azért, hogy ne Kongó színvonalára kerüljünk...

és az utóbbi napok nagy port kavart atv riportjáról is más a véleményem mint a többségnek. pedig nincs semmi közöm egyik valláshoz sem.

azt azonban le kell szögeznem, hogy a szabadságot és szabad gondolatok szárnyalását szeretem... akkor is, ha nem értek mindenben egyet vele mindenhol...
abban a beszélgetésben meg egyenesen kikérem magamnak, hogy egy politikus kijelentse pl állami feladat a munkahely teremtés és egy állami "eszmét" megörökítő emlékmű felállítása pedig gumicsont!
miért gumicsont, ha a hamisítást emeli valaki eszmei piedesztálra? és miért kellene ezt szó nélkül tűrni a józan polgárnak?
nem beszélek áldozatokról... nem beszélek másról mint az elmaradt (beígért!) konzultációról ahol tényeket lehet ütköztetni érdemben. a többi maszlag és szemfényvesztés a szememben egy kurzus önfényezésének alapjainak lerakása, építése...

mert tessék tudomásul venni, a munkahelyteremtés nem állami feladat.
az állam feladata a konszenzus megteremtése alapvető működési kérdésekben, elvekben, törvényekben - ami mindenkire vonatkozik - és utat engedni a szabad versenynek...
az nem járható út, hogy a szabad gondolatok, szabadságunk helyett majd az állam megteremt nekünk mindent... stabilitás és jólét ott van ahol szabadon tudnak tervezni, gondolkodni életükről a polgárok mert az állam a jogi és bürokratikus rendszere elősegíti a versenyszféra normális működését.

ha a politikus a mindenkin, mindenhol átgázoló állami túlkapás ellen a munkahelyteremtést vallja fő gondnak akkor tulajdonképpen szembe megy fejlődés alapjaival és semmiben nem különbözik a regnáló hatalomtól és a jobbikosoktól...
na ez az ami engem ledöbbent ettől a "demokratától".
szép napot mindenkinek!

@Knósszosz:

megjött a Boeing 737...
:DDDDDD

offforever.blog.hu/2014/04/12/a_barkacsolt_boeing
@guma:

Jó hosszú lettél:))

Csak az elhíresült riporthoz szeretnék két apró megjegyzést fűzni.

Bár sokan megajándékozzák a profi jelzővel KO-t, ebből a riportból látszott, hogy nem az.

Schiffer nem "demokrata", egy autokrata pöcs. (Bocsánat:))

Más.
Most néztem Havast és GFG-t.
Hát sikerült túlszárnyalnia Olgát. Minősíthetetlen volt Havas.
@Orica Középföldi: :DDD

elért a mutáció!

nem néztem KO-s riportot meg, mert az első 2 vagy 3 mondat nekem elég volt...

GFG-t sem nézek, hallgatok jó ideje, mert annyira szervilis, hogy nem tud érdekelni ahogy kiéli és megalapozza (saját nagyságának vágyálmát is mint) normalitás fokmérőjének etalonját.
hát nem kedves a kurva annyát nekijje:

nepszava.hu/cikk/1016985-morvai-elhallgattatna-avar-janost

morvaiművésznő

brühüyyy
@rodeo36:

Rodi! ezt az ajtót én is csak keresem, mert a sejtés és a bizonyosság az kettő. de. ahogy az anyag képes (lehet) mind magasabb minőségi megjelenési formákat és működéseket produkálni melynek végén -de lehet csak közben- ott a gondolat, úgy ezt a képességet -feltéve, hogy egyetemes- nem tudom az ember kizárólagos sajátjának tudni, csak hasonlatosnak valamihez/valakihez képest, ami egyszerre valami és valaki. ez lehet éppen Isten is, attól függően, ki miként nevezi a kimondhatatlant és láthatatlant, akinek a szobája egy másik nem ismert folyosóról nyílik.

nem tucc megingatni.

mivel az anyag nem csak a végtelenségig nagy, hanem végtelenségig kicsi is lehet, van, létezhet az a "méret" és "minőség" ami már nem anyag, hanem gondolat.

ráadásul ez nincs ellentétben azzal sem, amit te állítasz. a premisszáik megítélése érdekes. de hiába minden szó, én nem ültem az öreg, vagy öregek mellett, te meg nem voltál ott amikor volt a bummm meg lett egy olyan is ahol a bumm elmaradt, és ezen aztán jól felbuzdultak egyesek és mindent jól összezavartak.
átváltok standby módba, 1461 egy két megszakadással.
@Orica Középföldi:

a mutációval nincs problámám, de amire gondoltam volt, aszt nem lehet mutálni, csak utálni.

kérdésedre konkrétan válaszom: a kivehetősek a nem kivehetősek zsákutcája.

ahogy Rodinak is írtam standby módban tolom tovább. aszt nem gondolhatja senki, hogy újabb négy éven keresztül szarrá tépem a pofám minden szaron. erre nekem egyszerűen sem időm, sem energiám, még ha a szar meg is van hozzá... úgy evolúciósan és revolúciósan meg a fos.. megszakítások lesznek. azok lesznek a foskanalazások és szarlapátolások.

2016 mondjuk még... majd meglátjuk...
@jaegtoer:
"hittel" nem tudok vitatkozni, viszont van egy kérdésem: miért van neked szükséged erreaz anyagfeletti minőségre és milyen "problémát" old meg annak léte(megjegyzem az Universum tele van, semmi más nem fér el benne, kívüle pedig nincs hely mivel végtelen)

lécci

én bummellenes vagyok még akkor is ha az kőfejűnek minősít...mivel -gondolatvilágom sekélyessége- nem teszi lehetővé a végtelen pulzálásának szükségességét végtelenből nullába (vagy mostanában a nullához erősen közelítő dimenziókba) ez számomra a far a Muci kategória

brühüyyy
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

merhogy a mégfőjjebbi három kismalacos kérdésem elég fontos. (mámint magamnak)

most az az idő van, amikor mindenki számon kér mindenkit, közben azt kéne megkérdezni, mit tettem én, mit tehetek, mit fogok tenni. és kikkel...

ahhoz a tudáshoz, hogy mindenki szar, meg alkalmatlan, ehhez nem kell internet.
@rodeo36:

a tied éppen olyan hit mint az enyém, mert éppen úgy egy feltevésen alapul mint az enyém. de ez nem baj, a hit lényeges eleme minden emberinek. ha nem hinnénk, nem lennénk, csak léteznénk.

hiszek abban, hogy elérem....
hiszek abban, hogy megvalósítom....
hiszek abban, hogy nem állat vagyok...
hiszek abban, hogy érdemes élni...
hiszek abban, hogy méltatlan félni....

.... kár is vesztegetni a szót.... mindenki hisz, csak másként nevezi....

-the end-

a Happy nevű tesója meg elém guggolva beleszart a jövőbe.
@Orica Középföldi:

Köszönöm!

Neked is szép hétvégét és jó időt és minden kellemeset.
Elnézést kibickedem úszom így csak pofazom röviden:
Anyag/energia/információ ez mind egy es ugyanaz egymás megjelenési formai
Mind a csí. A Prána
Minden Egy
E=mc2
A tömeg összesűritett energia.
Nincs önállóan. Csak amikor az energia csomosodik, lábgörcs van.
Hinduk szerint ezt is a tudat teremti - amikor "szükség van rá"

A mi univerzumunk anyagi, a buddhisták szerint van felettünk 7 világ ami nem az.
Ha a világ puszta anyagi eredetű es materialista lenne, akkor előre determinált. A kvantumfizika az ellenkezőjét mondta, a világ es az események bekovetkezese valoszunisegi (koppenhágai értelmezés), olyannyira hogy akar minden valószínűség is előállhat (Everett sok világ elmélete).

Lehet h mi is csak egy valoszunisegi függvénye által felvett érték vagyunk :-))
@jaegtoer:
szóval megint ott vagyunk ahol a part szakad: sehol

van egy valóság ezt -remélem- nem tagadod?

azt, hogy ezt a valóságot mi emberek meg tudjuk e ismerni az itt a kérdés...a megismerés folyamatában a hitnek progresszív szerepe is lehet...

közben csekkelő társunk fürdés közben ide írta:

a hinduizmusnak az az elképzelése, hogy a "mi világunk" felett még 7 másik van az nem mond ellent semminek, tudniillik a mi világunk az olyan kicsi a végtelenhez viszonyítva, hogy akárhány izé is elfér még és mindíg nem lesz vége

csak a mesének szokott : és boldogan éltek míg meg nem haltak

brühüyyy

nirvána meg a nihil

stand by
@Csekkliszt#10:

cseky tudod a zanyag az az amivel tele van a a végtelen semmi, hogy milyen nevet adsz a különböző formáinak az mellékes mint a túlóradíj

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
a világ meg van determinálva: anyagól van, bármi is a pillanatnyi megjelenési formája az:
anyag és ezzel meg is van determinálva

mi a baja kvantumosoknak a determinációval...semmi sincs megdeterminálva...csak utólag

a véletlen örök mozgás a világ az maga a nagy hatalmas PERPETUUM MOBILE bármit létrehozhat, de sohasem semmisűl meg és letre sem jöhet mert van

olyan bonyolult ez?
van akinek igen van akinek nem

van vagy volt benne bumm? hát persze de attól még ugyanaz maradt: anyagi világ bummal vagy bumm nélkűl mint a fagylalt: tejszínhabbal vagy anélkűl bárhogy is van visszanyal

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
akkor mi a kérdés?

hogy nincs?
hát akkor lapozzunk

brühüyyy
@rodeo36:
68, 27, 5
Legújabb mérések szerint
Sötét energia, s anyag, anyag.
Az univerzum nagy része nem anyag. Csak akkor van es akkor is csak az 5%, amikor köll. Többnyire nem stb :-)
@rodeo36:
Minden változó - semmi sem örök. Főleg nem az anyag. Szubatomi, azaz nem anyagi szinten van csak konstansag, kvarkok jönnek mennek házasodnak le/fel irányultság oszt lesz belőle majd valami, talán anyag.

A perpetuum mobile lényege h minden átalakul nincs állandóság, dualisztikus harc van. Meg korrozio:-)
Miert van anyag egyáltalán? Mert az a szállítójármu v ragasztó, h a valóságot érzékeljük, mert a tudatunk olyan fejletlen h erre szükség van, kell h beleutkozzunk, h az ideákat, a világot felfogjuk.
Buddhisták szerint a felettünk levő világokban még erre sincs szükség.
@Csekkliszt#10:
az energia is az anyag megjelenési formája még akkor is ha sötét

ez már olyan sötét, hogy gyertyát kéne gyújtani benne

brühüyyy
ja és persze eztettetetetetet tuggyuk is mert valaki kiszámolta? meg ugyanannak az ellenkezőjét is?
@Csekkliszt#10:
ja a sub a Tomi...az milyen tomi?

az is anyag a kurva annyát annak aki az anyagnak ad mindenféle kurcifirci neveket és kitalálja hozzá, hogy az már nem anyag meg még nem anyag...a kvarkok is anyag

persze az aki aztatatatat mongya az megbeszélte ezt a kvarkokkal? a kvarkok mindezt tuggyák?
nem? hát akkor

lópina

brühüyyy

a kvark az ugyanolyan anyag mint a petrezselymes burgonya
@Csekkliszt#10:
mivel mérték? literrel vagy centivel?

brühüyyy

hát nem kedves? sötét van
@Csekkliszt#10:
ja már olyat is hallottam, hogy a semmi az ami létezik dehát akkor a semmi azonnal valamivé válik

ez olyan etimológiai hekmekükütyű

meg

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
te? az az 5% az nem 4.99999999%

vagy ki is mérte, részegen és milyen skálán

brühüyyy

ami nincs azt honnan tuggyuk hogy mennyi?
@Csekkliszt#10:

a buddhisták mondják...bizonyosan igazuk van: egy elképzelt világban elképzelnek egy világot és ezt addig folytattyák -mármint a képzelgést- amíg a hasis tart amint a hasisnak vége akkor újabb rántottcsirkét keresnek és ez addig folytatódik amíg meg nem únnyák

szóval a képzeletben létezünk

te is?

mert én nem én itt akarok ha a buddhistáknak ez nem is teccik és leiszom magam meg leeszem magam

brühüyyy

anyagból anyagba közben van a lélek meg a fing
@Csekkliszt#10:
basszamegChleo folytassa ha má felizgatta itt a kedélyeket azzal, hogy semmi sincs de az kiurva sok

brühüyyy

és a semmit meg is lehet mérni csak azt tudnám mivel mérik és mi a semmi egysége?
@rodeo36:
Rody elszólít az anyagi világ ;:)
Bocs majd este
@Csekkliszt#10:
az a világ ami nincs?

brühüyyy

és este sem lesz?
@rodeo36:
Aszondtam, h a világ 5% anyag? Bicsesz, nagyvonalú voltam:-), csak 4,9% - legújabb tudományos mérések szerint, nem a jehovatanui mondjak, hanem a Planck műhold.

Mi van? 5%??? Lefordítom: ez azt jelenti, hogy a legelfogadottabb részecske fizikai modell (standard modell) a világ 5%-ra tud magyarázatot adni. Sőt kijelenti h a világ 95% nem anyagi. A sötét anyag egy kicsit javít a dolgon, majd elvisz az 1/3-ig, de ez is csak aszondj, hogy arról a 20x százalékra csak következtetünk hogy talán anyag, de még annyi dunsztunk sincs róla mint a klasszikus anyagról.

Hogy sarkitsak: a tudomány kijelenti h a mai ismert anyag csak kerekitesi hiba a végtelenben:-)
@rodeo36:
Mind mondtam volt, szeretem az elegáns megoldásokat, meg occam a szőrtelenítőjével, de te aztán tudsz gordiuszi csomót vágni: minden az anyag megjelenítési formája
Na ez, az említett 95:5 fényében olyan, mint az egérkés vicc:
- elefánt , hallod hogy remeg alattunk a híd ?
:-)
@rodeo36:
Naddon teccik az utólagos determinizmusod: jaaaa, de akkor az a kollektív amnesztia, mert elliott sok világ elmélete szerint minden lehetőség megvalósul, azaz igen, Elvis él, igen az a vak foton beveri a fejét de a bal lyukon is átmegy, sőt a buddhisták szerint....
Hagyjuk :/))
@rodeo36:
Nem, nem, a buddhizmus nem flash és nem utazás és nem bliss és nem nihil.
Ha jo leszel elmondom egyszer miről szól , mi a legfontosabb tanítása :-))

A vaníliafagylalton kívül !

Es egy buddhistáknak az hogy van lélek az olyan sértés, mint néked a 21 gramm
@Csekkliszt#10:
akkor most önmagam ismétlésébe kell bonyolódnom? tehát van valaminek
nambőr van: 4.999%-ka
nambőr tú: 5.000%-ka
nambőr szrí: 20 (huszonizé) %-ka

de nem ismerjük a többit, és ezt be is valljuk, töredelmesen, nekem az a gondom, hogy ha valamit nem ismerünk, azaz sem mennyiségét, sem valóságát (az is lehet, hogy ez a semmi?) akkor honan tudjuk, hogy mennyi és ha tudjuk amit nem tudunk, akkor annak milyen mértékegysége van?

nekem nagyon régi emlékeim vannak buddhizmus és hinduizmus tanulmányaimból, az a "tréfa" hogy ők úgy materialisták, hogy nem azok, de minden mindenbe átalakul és a lélek meg a gondolat része a nagy egésznek aminek adtak is nevet...az egyetlen vallás a zsidóké és az amiben Marx tanítása tökéletesen megjelenik, miszerint a lét meghatározza a tudatot, azaz a zsidók ott éltek ahol nem volt semmi, sivatag, és nem is igen foglalkoztak vele hogy ebből legyen valami mert ők nem voltak földművelők hanem valamiféle nomád törzsek konglomerátuma ami azért gyűjtögetett azaz betakarított és azt meg próbálta megőrizni de mindez kibaszott rohadt természeti körülmények között azaz lett nekijjek egy haragvó yahve-juk aki villámokat szórt meg teleszarta házukat és halállal büntetett mindent és ...mindez le is van írva a byblos nevű izében (fércmű) keserves egy sors, ezt vették át a keresztények főleg a katlikok, és a mohamedánok és kellett nekik megváltó mert maguktól nem ment de jól meg is gyilkolták mert kommunizmust azért mégsem

az összes többi vallás és hitrege politeisztikus jellegű azaz közelebb van a természet valóságához én a hinduizmust is ide sorolom meg Buddhaizmust is pedig ez nagy bűn részemről...

szóval a lélek -ma már tudjuk konkrétan: kémiai reakciók eredménye a testben beleértve az agyat is és ezzel le is van zárva a dili ...de olyan jó róla beszélni

most gyüttem haza fel vagyok töltve zenével az HMV-ből érkezem és kurvasok szép zenét cipelek amit majd meg is kell hallgatni és nézni a I-Ix szimfónia Beethoven Karajannal DVD-n a Berliniekkel az lesz a mai ...

addig is amíg te újra jelentkezel most egy kis austral rögby vel lazítok

majd lehűtöm magam és Beethoven-i nap lesz

brühüyyy
@Csekkliszt#10:

" a tudomány kijelenti h a mai ismert anyag csak kerekitesi hiba a végtelenben:-) "

tovább gondolva, lehet, az ember is csak egy hiba a végtelenben.:-)
@jaegtoer:
nagyot hibázol ebben az ítéletedben...a világ létezésének lényege a hiba maga, ha nem lenne hibás nem mozogna, azaz nem is létezne...

brühüyyy
@rodeo36:
Nem ismerjük igazából sem az 5--t sem a 95-t, csak az a tuti hogy at 5 az nem a 100.
Hát az nagyon jó kérdés, hogy hogyan mérjük azt amit nem ismerünk. Passz. És amit ismerünk? Az idő mihez képest pont annyi. Ezt az 5-t pixelek alapján számították ki, hogy jól v sem nemtom.

A lét határozza meg a tudatot?
Hehe, számos vicc forrása. Na, ennek az állításnak legjobb cáfolata te vagy:/) az kizárt h egy audiofill ilyet mond, a zene az tudati alapú, nem kézművesség: lószőr érintkezik vasionnal, oszt ennek örülünk!? Minél finomabb a loszőr, annál finomabb a hangzás? :-))

Es schrodinger macskája? Hogy a megfigyelő létén v nemlétén múlik, hogy a cícus él-e v halott? Az en tudatom mondja ezt meg? Hát bolond ez az anyag h nem tudja mit akar? Nekem kell meg mondanom neki, nincs saját gondolata?

Az persze igaz, hogy a lét kihat a tudatra, dehogy fordítva igaz -sztem hatvanyozottan- az is hotziccher.

Zsido marxizmus:
Jövök.....
@rodeo36:
Ez a marxista materialista zsido kép annyira eredeti h komolyan el kell gondolkodom rajta. Na jo elsőre simán istentagadás es meg is kövezhetnek érte, de lehet h igazad van ?
:-))

A hinduizmus es a buddhizmus tutko nem materialista, központi tanuk a dharma-tan, nem a gravitáció :-)) buddhistáknál ráadásul csak tudat van, a minden változó egyetlen konstansa is a dharma, mint hajlandóság.

Hogy a lélek -már ha van :-))- kémiai reakciók eredménye -es h ez köztudott, az persze csak annyira, hogyha fejbedobnak egy feltéglával akkor a gyilkos a tégla nem aki elhajította.
@jaegtoer:
Nanááá!
Hogy miert vagyunk
:-)))

Van többmilliárd galaxis, abban többmilliárd x többmilliárd bolygó, egyikén meg emberek vannak? Na, az tuti h csak véletlen v eltoszás:-) miiii, hogy ez az faj könyvet irt arról h szövetséget között Istennél, meg övek a barmok és a növények, meg isten saját képmására vannak? Komolyan, nagyon vicces élőlények lehetnek! Hogy mióta vannak? Az univerzum 13 milliárd eves, ezek meg 100e? Ja, biztos hogy kiemelt kulcsfontosságú projekt h legyenek! Es mit csinàlnak? Háborúznak meg olvasztják a jegtakarót, direkt betesznek, es még a Teremtőjuket is megtagadják? Azannyukat! Miii, hogy ők a legokosabbak!' Ez komoly? Ennél már a dínokra is több szükség volt, hogy kőzet legyen belőlük, mostanság meg üzemanyag es seggkenőcs valaki popsiján!! Na nézd meg mit csinálok ezekkel a majomszabásuakkal!!!

Halottam olyasmit is hogy avegre vagyunk, h jobbá legyünk a végen mint hogy jöttünk az elején - de ennek van értelme! Van aki szerint kisérleti nyuszik vagyunk, ha beválunk belőlünk lesz a világ ura..

Sztem meg azért vagyunk h minél több búzasört igyunk!
És szerinted?
@Csekkliszt#10:
mint Első (Leg)Nagy (obb) Rodeo36 nem gordionnál mert minek mennyek oda ha itt is alsókanada kűlsőn meg lehet csinálni kettévágni a csomó persze van egy csomó csomó de legalább egyiket...

azaz az én vágásom (rövidzárlat?) az az, hogy lófasz a tudósok seggébe...kitalálják, hogy van is valami meg nincs is...nem tuggyák milen az anyag szerkezete és a tudatlanságukat leplezendő aszongyák, hogy az ami van az a semminek 4.999%-ka és ezen felűl van cca 20% fekete semmi és a többi színtelen semmi ami összesen annyi, mint a nulla a 24. hatványon és az egy valós szám és görbe is meg vannak kvarkok amik ...szóval ööszegezve:

adott a semmi annak 4.999%-ka kétséges létű tehát adott a semmi és mi annak vagyunk képzelt részei az elképzelt semmiben ami lehet hogy valami de még nem ittunk eleget majd kis hasis és lsd meg rum és Ballentones egyszerre na attól meg szoktak világosodni

és akkor lőn sötétség és a semmi

hogy egyébként süt a Nap az a Nap baja, a kurva annyát, hogy nem követi a NER szabájait

brühüyyy
@rodeo36:
:-))
Na látod, én azért nem hiszek már a tudósoknak sem: számolni sem tudnak, csak ujraszámolni. Valszeg tenyleg megzavarja oket az a kis mínusz jel a szám felett, meg az a sok nulla.. Najo, engem is

És egyébként meg mi értelme a tudománynak, ha nem szabad a tévedés ? Így minek és mi értelme? Pontosan csak egyféleképpen lehet húzni a partitúra szerint? Ez fasizmus, nem tudomány!
És röhögni lehet a tudomány szerint, v rajtuk?
Nem? Naa, jo sok sebből vérzik ez a történet nekem :-((
@Csekkliszt#10:
kedvenc témám az, hogy az Einstein és a többiek összes képletébe beletuszkolnám a végyelent mint konkrét mennyiséget és megvárnám, amíg ezzel kiszámolnák amit olyan vidáman összezagyválnak (sok igazság is van bennük de még az sem teljesen végleges

másrészt, hogy a zenénél maraggyunk Furtwängler (az Ettalonok etalonja) mikor vezényel ő is keményen tart egy tempot idgenám de az az érzése támad a hallgatónak, hogy sohasem lesz vége mert kurva lassú és akkor meghallgatod Toscanini-t ugyanabban a műben és azt érzed, hogy máris vége mert rohan
és akkor valaki megmárte az tényleges időket, a Furtwängleré volt rövidebb és a Toscaninié a hosszabb, Klemperer vagy Konwitschny mondta Bayreuth-ban egy segédszereplő énekesnek, ha siet mert el akarja érni a korábbi vonatot, akkor máris mehet...a negatív számokkal való számolás is problematikus...én egyébként kurvára szeretem amikor gyünnek azzal, hogy a galaxis ennyit meg ennyit mozgott...hát ha Hubble képeit megnézné a drága ott látszik, hogy egy köd formációban a galaxis egy picsányi elem és annak mozgását innen a Földről a Föld teljes élettartama latt sem lehet feltérképezni nemhogy interpolálni két olyan adatból amit valami részeg csillagnéző két különböző napon vett adatokból oktrojál

szóval téveggyenek de mongyák meg hogy halvány fingjuk nincs róla de keményen dolgoznak és szüxégük van még 15000 évre, hogy kiderűljön valami

brühüyyy
@rodeo36:
Má megint olyan jót írtál h el kell mennem gondolkodni
Addig tessék osszszedni h egy analfabéta hol kezdje a nehézzenét
Stabat Mater nem ér abba beletört a fülem :-(
@rodeo36:
Má megint olyan jót írtál h el kell mennem gondolkodni
Addig tessék osszszedni h egy analfabéta hol kezdje a nehézzenét
Stabat Mater nem ér abba beletört a fülem :-(
@Csekkliszt#10:

www.youtube.com/watch?v=nPbxIT9W1AY

kezdd ezzel? és mi a bajod a Stabat Mater-rel (rossz színi?) az egy csodálatosan szép zene

brühüyyy

vagy ez?
www.youtube.com/watch?v=nQ96iq8TWe8
@Csekkliszt#10:

vagy ezt

www.youtube.com/watch?v=ezt0R12pEQg

figyeld a zenekart és a közönséget

és avenezuelai karmestert aki most az LA PH vezérigazgatója

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
és ezen mi nem tetszik?

www.youtube.com/watch?v=VEIoyxDhALU

Stabat Mater Cujus animam

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
Claudio Abbado/Samuel Ramey/Francisco Araiza/Montserrat Caballe/Marylin Horne

Rossini Moises Ima

aki ott ül a bottal az a szerző róla szóló filmben vannak ezek a részletek

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=HoPJ7vq9vbM
@Csekkliszt#10:

nézd ezt Caballé (pórbál és belesűl) Abbado Verdi Requiem az utolsó tétel

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=a6VGP1-cRXw

és hangtorna
Caballé

www.youtube.com/watch?v=KuK046XznXk
@rodeo36:
Tegyél bele egy fél végyelent, hátha az nem tűnik fel. Einstein is használt egy konstanst, hogy a világegyetem ne taguljon, de az meg ellenállt. Nekem is van könyvem, hogy spec. relativitáselmélet tévedés: Murguly György: az idő nem múlik - kituddja. Amíg nem találnak valamit ami gyorsabb, mint a fény, addig mind egy követ fúj.

Dehát et a fizika: van egy elmélet, működik, ha x meg y, if a is Z, when B then Q- oszt jön a természet es jöhet az uj elmélet, most ott tartanak, hogy kellene valami ami a két alapot összeköti, mert valahogy nem passzolnak.

Elvan a tudós ha játszik.
@rodeo36:
Ezek gyönyörűek !! Nagyon köszönöm!! Elmentem őket.

Amit én kaptam SM az Pergolesi, abbado, London ph orch - kicsit túl borús, de lehet h csak túl nagy a grádiens: disznó elé gyöngyöt szórtak.

De nagyon köszi:-€)
@Csekkliszt#10:
egy "fél" végtelent? az meg mi? fából vaskarika? az összes "bölcs" -kivéve néhányat akit én szoktam olvasni- azt állítja, hogy a végtelen tágúl meg, hogy a végtelen egyszer egészen kicsikére össze volt menve ami majdnem nulla azaz semmi azután ebből a majdnem semmiből -mivel felizgatták- lett a valami amit ma másik letagadnak és aszongyák, hogy az sincs mert semmi sincs csak a gondolat, viszont olyan, hogy a gondolat önmaga az meg pláne nem létezik, kérdezz csak meg egy buddhistát hogyan is van az a gondolat ami van és minden más csak nihil...hogy mivel észleli azt a gondolatot és mivel tuggya aszondani, hogy bakfitty

van egy olyan tapasztalat és az nem a húrelmélet hanem nagyon hasonló, amely azt állítja, hogy az anyag teljes egészében állandó és időtlen kapcsolatban van önmagával, azaz sem távolságok sem idő nem létezik emez kommunikáció útjában mert seperc

azaz

Voyageur I és II mennek kifelé a Naprencerbűűűűűl az egyik már közel van a buborék felületéhez és azt a hírt küldte a "tudósok hatalmas rémületére, hogy a Napszél nem kifelé megy a Napból hanem kívűlről gyüvik befelé és a Nap az egy üres gömb ami mint egy csomó a húron helyileg sugároz de ami belemegy azt továbbaggya és belűl teljesen hideg pár Kelvin fok és minél inkább a protuberanciák "csúcsaihoz" érünk annál forróbb, a napfoltok feketesége azt mérhetően mutatják, hogy azok hőmérséklete 50 - 60 Kelvin fok

erre kössél bokrétát

brühüyyy
@rodeo36:
Ja, a fél végtelen az az, mintha nem egy nullával osztanál, hanem kettővel: az eredmeny(?) ua.

A hinduk szerint nem egy bingbang volt, hanem azok sorozata (ezert vannak ilyen sokan hehehe), a világ ujra termelődik - es pont ezt kezdik most bizonyítottnak látni: Penrose, Hawkins haverja.

Ja, sztem is ez van, mert máshogy nem lehet, össze van kötve minden anyag, seccpecc, ezert nem kell h a fény legyen a leggyorsabb valami: dehát ezt mondja: a hologram (tan), a morfogenetikus mező, a buddhisták szerint semmi valós sincs csak a Buddha tudata, mind annak részei vagyunk, azt éljük at más más szinten, huje :-) hinduk szerint meg minden egy, Origo majd visszatér alfához, es ha ez még mindig nem elég Balogh Béla szerint tuti h nem az agy teremti a gondolatot :-) mind ugyanazt mondják...

Ezt a Nap-bokrétát még nem hallottam. De én is szeretek előbb megérkezni mint h Elindultam!
"van egy olyan tapasztalat és az nem a húrelmélet hanem nagyon hasonló, amely azt állítja, hogy az anyag teljes egészében állandó és időtlen kapcsolatban van önmagával, azaz sem távolságok sem idő nem létezik emez kommunikáció útjában mert seperc"

Az lenni vicc, hogy ez s buddhista tonglen (adni es kapni) meditáció működésének alapja, minek célja h valakivel eggyé válj és e során mindent tucc róla, mert már te ő és fordítva, ezzel "távol látnak ", gyógyítanak, persze már aki hisz ebben, mert anélkül nincs hatás. Nincs idő meg tér meg te meg én, mert az mind ua, sepcec, el se kell indulni es mar megérkeztél.
Persze Polt Peteresen hozza kell ehhez tennem amit egy buddhista tanítótól hallottam: Buddha azt mondta halálakor: semmi sem ugy van, ahogy mondtam:-)))
Na, most eljött a nihil az üresség pillanata: túl sokat szóltam ideje olvasni és feltöltődni.
Szuper vagy. Mondtam?
@Csekkliszt#10:
mielőtt a nihil elnyelne

nyisd ezt ki és olvasgasd

www.thunderbolts.info/wp/

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
na még ezt

hogy Buddha nyugodtan "gondolkoggyon"

www.thunderbolts.info/wp/2013/09/21/common-misconception-3-wheres-the-math/

a nullával vagy dupla nullával való osztás hahahahah meg brühüyyy
@rodeo36:
Hmmm ez jo köszi
Bár errol a projektről nem hallottam, de tuti h nyitott kapukat dönget, mert ugyanúgy ahogy a nagy sebességgel mozgó távoli égitestek mozgása során tapasztalt jelenségeket sem lehetett magyarázni a newtoni fizikával es erre kellett az uj paradigma, a relativitáselméletek, errol a plazmaállapotról sem lehet sok empirikus adatunk. Bár az eletktromosság/elektromágnesessg jól ismert, hiszen a négy (ismert) erő-kölcsönhatás része, igazából ezeket sem tudták osszeboronálni, (nem beszélve h a gravitáció mennyire kilóg közülük). Biztos lesz itt még meglepi, mint ahogy nekem régóta izgatja a fantáziám, hogy Tesla mit is találhatott fel és miert kellett olyan furán meghalnia. (Szűcs Attila nevű magyar festőnek van egy csodálatos Tesla képe, egy brókercég tulajdonában, néha kiállításokon látható.)
Az is nagyon érdekes gondolat, h a matematika mennyivel előbbre járhat és öncélúvá válhat ...
És abból sem sül "semmi jó sem", ha a kvantumfizika összebeszél a zen buddhizmussal:-))
Lesz itt még meglepi, ezt matekozza le, akinek 7 anyja van:
www.robertlanzabiocentrism.com

Személyes fejlövésem h van a világnak (na, jó, de melyiknek) egy olyan szeglete amely csak személyes tapasztalati úton érthető meg, sztem ott a matek (egyelőre) kaput, /de hát nem is való oda/, se literartúra, mert "a szó mely rá-fogható, nem az örök szó", így nem is kell róla beszélni, csak tudni róla.
@Csekkliszt#10:
hát ezen a képen meglehetősen őrűltnek láccik a Lanza és nem is tud énekelni sem, pedig az aLanzák alaptulajdonsága volt vala számomra
utóbbi időben az összes mindenféle összeborgatása és összegereblyézése egy boglyába az Carl Sagan tanítványa és nagy követője aki folytatja a Cosmos 2014-gyel a Sagan-i művet az a 12 doktorátussal élő (képzeld el valós doktorátusok) Dr Neil deGrasse Tyson...mongya a magáét és a FOX-on már asszem a második Cosmos 2014 is lement

erre is oda kell figyelni...

igaz, ő amerikai alapesetként a "kreacionisták" ellen harcol és nem jut ideje a többi kreténekre -egyelőre- a kreácik olyanokat írtak a web oldalára a Cosmos-hoz hogyha kinyitod megkeresve akkor sírva fogc röhögni...olyan sötétség, amilyen még a tömjén elvtárs seggében sincs...pedig az nálam egy extra kategória

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
most megnéztem Morgan Freeman hangjával kommentált és a Lanz saját magával az 1-ső részt vídejón...buddhizmus annak újraszületésének pillanatában?

szerintem, ha a Lanza képes volt a stemcell feltalálására akkor arra is, hogy rájöjjön, az "mind" az angolban ez több mint gondolat, ez az az agy és annak gondolata együtt az anyagi mindenség olyan integráns része, amelyben nem lehetséges szétszedni ezeket, ehhez egy Heisenberg alméjére lenne szüxég legalább még eccer...a bizonytalansági faktor azaz az a tény, hogy mire a megfigyelendő akármilyen objektumot (ők a részecskéket) mire megpillantjuk addigra az nincs ott ahol a tudatunk és látó(érzékelő)szerveink "helyezik" hanem arrébb sasszézott és mindíg is így lesz azaz sohasem láthattyuk a valóságot mert mire ténylegesen a tudatunk képlemezére rögzűl akár meg is semmisűl avagy másképpen átalakúl úgy, hogy fel sem lenne ismerhető ha tudnánk mindezt obszerválni

számomra ez a normális állapot és ehhez van a művészet főleg a zene amely intenzivitása és komplexitása révén képes megragadni olyasmit amit a tudomány az analytikus módszereivel sohasem fog tudni, mire meganalizéli addigra már nincs is az amit análizél

brühüyyy

csak a művész a barlangrajzokon és a Bach a hegedűpartitáiban tudja megragadni totálisan a teljes egészet és intenzíven (ez a mimézis elmélet lényege) azaz le képes úgy másolni valamit rögzítve azt, hogy az amit lemásol közben elmászkál (lásd a szarvas meg a lepke) és el is tűnik örökre sohatöbbé vissza nem térve ugyanakkor a tudós ott áll paff és most volt most meg noincs és akkor előhúzza a matematikáját és megpróbálja nullával elosztani a kettős végtelent

brühüyy
és akkor lesznek fekete lyyukak meg anyám térgye nyersen
@Csekkliszt#10:
ez egy tudós (a fafejűek közűl, aki...olvasd)
From physicist Scott M. Tyson’s book
The Unobservable Universe

The Unobservable Universe Book Cover

“I downloaded a digital copy of [Biocentrism] in the privacy of my home, where no one could observe my buying or reading such a “New Agey” sort of cosmology book. Now, mind you, my motivation was not all that pure. It was my intention to read the book so I could more effectively refute it like a dedicated physicist was expected to. I consider myself to be firmly and exclusively entrenched in the cosmology camp embodied by the likes of Stephen Hawking, Lisa Randall, Brain Greene, and Edward Witten. After all, you know what Julius Caesar said: Keep your friends close and your enemies closer.” I needed to know what the other camps were thinking so I could better defend my position. It became necessary to penetrate the biocentrism camp.

The book had the completely opposite effect on me. The views that Dr. Lanza presented in this book changed my thinking in ways from which there could never be retreat. Before I had actually finished reading the book, it was abundantly obvious to me that Dr. Lanza’s writings provided me with the pieces of perspective that I had been desperately seeking. Everything I had learned and everything I thought I knew just exploded in my mind and, as possibilities first erupted and then settled down, a completely new understanding emerged. The information I had accumulated in my mind hadn’t changed, but the way I viewed it did— in a really big way.”

brühüyyy

minden nagyképűség nélkűl merem állítani, hogy Dr Lanza ismerete nélkűl az én megközelítésem is hasonló, mivel én a művész megközelítési módszerét alkalmazom mindenre, és ez olyan helyeken ad világosságot ahol mások még sötétséget sem látnak...köszönet az easthetica-i tanulmányaimnak

brühüyyy
@rodeo36:
Jo sok házi feladatot adtál!

Ha már kreacionisták, akkor az intelligens tervezés tűnik nekem elegánsnak - de nem akarlak bosszantani, ebben még nekem is rendet kell raknom a fejemben.

De szerintem a h-elv nem a megfigyelő agyi :-) hiányosságát jelenti, hanem az anyag olyan inherens tulajdonságát, amit még nem ismerünk igazán.

Simon Singh, híres szkeptikus, ismeretterjesztő tudós írja:
"A hatarozatlansagi elv feltételezi h az események spontán játszódjanak le es megengedi h az anyag a semmiből ugorjon elő. A mindennapok szintjén a világ determinisztikusnak tűnik es a megmaradási törvények érvényesülnek de a részecskék szintjén mind a determizmus mind a megmaradás szabályai megkerulhetok, azaz a kvantumkozmologia hipotézisei megengedik az univerzumnak h ok nélkül a semmiből keletkezzen. "

(S.S A nagy bumm, 268. Oldal)

A kutyafájját.

Szerintem a tudomány művészi megközelítése, igen, mi a túróba lenne esztétika ha nem itt es ott hozza meg majd a szintezist. :-))
@rodeo36:
Es hogy lesz az indeterminizmusbol hirtelen mérhető es érzékelhető ok okozati összefüggés? Hat az anyag által, erre van. Bele kell ütköznunk h a lehetőség valóság legyen.
@Csekkliszt#10:
nem enged meg semmi hasonló baromságot...mivel semmi sem van meghatározva mert az nem lehetséges a többi rablómese

a kreácionisták és a másik agyament izék ugyanazok a seggfejek...ne kérdezz. most rajtad a sor, hogy áálliccs

brühüyyy

ja és nem engedte meg hogy a semmiből valami legyen mert az aki megengedhetné az nedm létezik azaz sohasem létezett

erre varrjál gombot

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
na. most valószínű hogy a másfél liter rum után elmennyek aluszni? majd gyüvök de ez a szingh vagy egyéb egy nagy marha

jobb ha tőlem tudod

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
az mintelligencs tervezés az a tömjén elvtárs szintye

akarod?

brühüyyy
@Csekkliszt#10: simonszingh egy seggfej
brühüyyy
@rodeo36:
:-))
Nem bírom ki, hogy ne dobjam be: akkor kerülj be az álom bardo világába, sok szépet onnan:-)
@rodeo36:
Álliccs, áliccs, az előbb is allicsoztam, megválaszolva jómagam.
De mivel nálam tudosabbak is jól elvannak ezekkel a feladatokkal, én inkább azt teszem, ha van valamely kételyem (es van), akkor megnézem, hogy ki tudja a szimpatikusabb, okosabb válaszokat szállítani rá. No persze a kérdéseknek is jónak kell lenniük, pl:
- honnan a DNS olyan tömör és jól kódolt információ szövevénye. Mert az is informatikai alapelv, hogy infók létrehozásához kell a közlő.
- vagy hogy hogy lett az élettelenből egyszer csak élő, mert próbálkozni próbálkoznak vele, meg szuperleves csinalni, de még (tudtommal) senkinek sem sikerült. Mit csinál az anyag, alszik mikor ilyen fontos dolga lenne ? Az élet csak véletlen, vagy élettelen mutáns? Na, ez sem kérdés most, hanem a hamiskás válaszom
- meg mi van, ha a mutáció az nem evolúciós zsákutca, hanem a fejlődés motorja, kulonben olyan belterjesek leszünk, mint Albionban -- ezt szerintem a darwinizmus is mondja, csak úgy eszbe jutott

- Zsolti melyik végén lévő kloákára gondolsz? Mert tanítani fogják...
A szépség az anyag tulajdonsága önmagában? Vagy annak letrehozásahoz kell külső, nem abban az anyagban meglévő behatás? Nem emlèkszem, de hogy van ez a Piétánál? Vagy az csak a megfigyelő reagálása a világra, vagy a benne létrejövő változásokra?
@Csekkliszt#10:
a zintelligencs tervezés szerintem a kreácionisták részeges változata, most ébredtem fel bardó -ból...az élő meg az élettelen című és a leveses megoldás az marhaság, szerintem az anyag az anyag és hogy él vagy nem az is marhaság, mert a nem élő anyag is mozog és ugyanúgy...a DNS nem tökéletes de olyan jópofa, hogy annak tűnik a hibái a fontosak és a mutációk,mert a mutációk nélkűl az egész zsákucca lenne a dinók léte erre a jó a példa az egy evolúciós zsákucca volt (és nem az egyetlen) és mégis hány száz millió évig uralták a mezőnyt majd mexüntek és "átadták" a helyüket másik mutációknak az ember is egy a sok mutáció közűl és lehet, hogy (sőt bizonyos vagyok benne ha a Földön lesz elég ideje rá) nem is az legjobb, egyébként is mi a legjobb? az amijobb az előzőnél...de sohasem az utolső mert utána má
sok gyünnek

a szája felőli nyílására gondoltam a semmilyen zsoltinak

brühüyyy

még tisztul a zagyam mert fel volt töltve rummal, a singh akkor is simon és seggfej ha józan vagyok
@rodeo36:
:-))
Akkor váltsuk egymàst, megyek én tölteni meg miegymás.
Hagyjuk leülepedni ezt a sok jó gondolatot és emlékezzünk csak a szépre:-))
Döntetlen? Oszt majd revans :/))?
@Csekkliszt#10:
a Pietá? dájszen nem csak az gyönyörű (és ha nem, hanem tragikus és lelombozóan zokogni való?) hanem sok minden más is, a harmóniája mint Beethoven VII. szimfóniája őrűlt és zsodálatos, másrészt az a kitétel a simonszingh-nél is meg bárki másnál, hogy márpedig ott a minipiniben a kvark lajos és lajosné a semmiből lettek és semmivé válnak majd újra szaporodnak az olyan méretű baromság, hogy sikoltoznom kellene miatta de akkor meg a szomszéd kihíjja a mentőket...

semmiből nem lesz semmi és a valami sohasem válik semmivé de mutál mint én koloratúr szopránból kontrabasszusba (és az is teljesen normális, sőt)

hol van a "határ" a zélő meg a zélettelen között? gondúggy ebba beléje...az a gond, húgy olyasmit keres (már ha keres mert ha van esze eztet nem keresi vagy rájön vagy nem) ami nincs...

brühüyyy
@Csekkliszt#10:

vigyázz, sokan csak szép csendben lesnek ide és bennünket olvasnak, ez nem párbaj, hanem az angol klubbok whyskey közi bizottságában a napi pletyka elegáncsosan...és mivel nedvesítesz?

mert száraz vagyol? na ne...mi a zaza zanyag amit betöltesz belédnek

brühüyyy
@rodeo36:
O dehogyis nem! Párbaj az, nemes ellenfélhez méltóan, az nagy becs!!
De persze hogy nem az, hisz bármely távol állunk egy-s-két-s-há kérdésben az alapok azonosak...

Csak egy jófajta lellei Konyári IKON cabernet-sauvignon, best buy sub 1500:-)
@Csekkliszt#10:
és mi lösszemagáta ha meg is iszod?

egészségedre

brühüyyy
@rodeo36:
C-durr mormota. Kampai
És milyen a jó kanadai whisky ?
@Csekkliszt#10:
a kanada club az egy lószar, mint minden ital amit északamerika gyárt...ihatatlan de ezek meg szlopálják...golden bacardi-t szlopálok az igazi habana-i változatot, abban még nem csalódtam, egyébként whyskey-ben a Red Breast az igazi de mostanában -akurvák- nem rendelnek tehát vagy cuba-i vagy más délamerikai rum-ra vagyok kárhoztatva...a Ballantines az csak fogmosó de néha jólesik mert sima

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
javalloom a kan-dúr-t vagy a dúr-moll-t de vannak más dúr-ok amelyek kellemesek

brühüyyy
@rodeo36:
Kan-dúr:-)
Golden Bacardi mivel, tisztán?
de kérdés, hogy szabad-e azt oly északon és nem mulatt nők ringo lágy keblén kívül inni? Ez komoly lé-t-elméleti kérdés! Nem lesz ebből elkarhozás?
Egyszer szerencsém volt kapni egy Labrot Graham Woodford Reserve bourbont, csodálatos karamell toffee íz, az rendben volt, mint ami lötty. Ha ugy adódik, az rendben lesz...
@Csekkliszt#10:
tisztán, nem szabad megszentségteleníteni...amikor mindenféle karamell, meg kakaó, meg fahéj és egyén seggségekkel ízesítenek egy egyébként -valószínűleg- iható löttyöt akkor az számomra mosogatólé pohármosásra. a skótok akik értenek hozzá nem ízesítik, vagy ha igen akkor nem basszák szét az eredeti ízeket ami a whyskey alapesete a Red Breast az csodálatos semmi illat meg rózsaszirom hanem whyskey...már ha füstölik azt is mértékkel kell csinálni mert ha nagyon kiérzik hányok az első pohártól, a rumot bárhol lehet a keblek meg...hát...szóval az most

brühüyyy
@rodeo36:
Persze, csak a mérsékelt barrique íz a jó, semmi más... A karamell v akár vanília íz is tölgyfa íz, ha rudakkal teszik bele, az hányás. Egyébként ez a mostani magyar borászat gyerekbetegsége is, hogy felfedezték a tolgyfahordozast es nincs határ, ugyanaz mint a sous vide, azt is mértékkel, nem öncélúan.
Megnézem majd ezt a Vörös Cickot, jól hangzik, köszi.

Haaaaat, a zene sok mindenért tud kárpótolni, tudod, hogy a túlzott hiány túlzott kreativitást okoz. Eccer nyomtam egy 100 napos taoista "böjtöt" és mi lett belőle: versek. Na jó, rímfaragás. Szóval azt is mértékkel !
@Csekkliszt#10:
hát sok mindenre de versfaragásra még nem, sohasem jött össze

a vörös keblet meg minél előbb annál jobb

brühüyyy
@jaegtoer: tovább a lenini úton! Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903

Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
@Szúrófény:

Jó-jó, de végül ki kinek a foglya lesz?:) sőt, fogója...
süti beállítások módosítása