Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.10. 09:33 Fabius

Hová hová, Gordon?

Címkék: együtt pm bajnai fodor gábor parlament 2014

Miközben Fodor Gábor egyszemélyes liberális párt úgy tesz, mintha éppen választást nyert volna, a kudarckovácsok értelmesebb része éppen azzal van elfoglalva mi ne legyen: a Milla szervezet, Bajnai képviselő, a PM pártvezetés meg PM pártvezetés. Valahol igazuk is van. Egy normálisan működő demokráciában egy ennyire elbaszott szövetség, kampány és eredmény után szokás lemondani és hátrébb lépni az arcvonalból, szóval pattog az önostor rendesen, megharcolnak magukkal, mint Lenke néni a vindóz tanulással. 

bajnai1.JPG

A probléma mindössze annyi, kedves felebarátaim, hogy nektek hátralépni nem nagyon van hová, ugyanis második sor nincs mögöttetek. Így aztán lehet célszerűbb volna azzal törődni ami előrébb visz: az újra megtalált önállósággal, egy kevésbé elbaszott EP kampánnyal, a pártszervezetek kiépítésével és az összes satöbbi elbliccelt feladattal. Nem ártana világossá tenni azt sem, hogy egészen pontosan mit akar Gordon, mert csak azt tudjuk/tudják a választók mit nem akar: képviselő lenni bárhol. Az édeskevés lesz újra, hogy szavazz a listavezetőre ő úgyis leadja a mandátumot a ruhatárban. Helyette célszerűnek látszik megtalálni a párt önálló karakterét, világossá - és közérthetővé - tenni a világnézetét. A zéró korrupció - átlátható állam - kiszámítható költségvetés "szentháromság" a szabadságjogok hangsúlyozása mellett alkalmas az önálló identitás hangsúlyozására, csak csináljatok végre kreatívan és tökösen valamit. 

Hogy sokaknak ez sem fog tetszeni? 

Na még olyat. Az összebútorozást világosan beárazták a választók pár napja, az elbukott választás és a Jobbik erősödése mellett elvesztett keleti országrész után nem vállaltok túl nagy kockázatot azzal, ha legalább ti megmutatjátok, azért vannak még ebben az országban olyanok, akik képesek dekódolni választási üzeneteket. Mesterházy és a szocik úgyis el vannak foglalva a pénzes helyek újraosztásával, Gyurcsányék kivárnak, vagyis a baloldal többi szereplőjénél ugyanaz történik ami 2010 után is megújulás és választásértelmezés helyett: semmi.

Az egyetlen ami tényleg történik, hogy Fodor Gábor ennyi idő után sem érti a fatorlasz és latorfasz közti különbséget

 

 

818 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr326003989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quo vadis domine Bajnai?

brühüyyy

hátha tudná?
láttya? nem láttya? na láttya!
bisztosz

...megy libát legeltetni a szemét ...

...vagy gordonkázni...
„Az efféléknek az az alapállásuk, hogy mivel mi választottuk őket, a nevünkben cselekszenek- ellenünk. Bármit tesznek, mindig azzal bújnak ki a felelősségre vonás alól, hogy ők azok, akik bennünket képviselnek. Tehát az állatok mészárlása, a város vagyonának herdálása, és a többi gazság igazából a mi akaratunkból történik! Vannak, akik ezt be is veszik. „
Az idézet Vavyan Fable: Mogorva nyár című regényéből való, ami 1992-ben jelent meg. Ez a részlet egy erdő felgyújtásáról szól, ami a helyi hatalmasságok utasítására történt.
Már sokszor olvastam ezt a könyvet, sőt, sok Fable könyvet sokszor olvasok.
Úgy érzem, annyira jellemzi a mai politikát, hogy meg kellett osztanom a blog olvasóival.
Témától függetlenül, mindenhová beírom, ahová fel tudok jutni. Remélem, Fable nem fog feljelenteni. )
Fodorgabika amúgy össze is rezzent az önálló indulástól és megint inkább összefosna a többiekkel, mivel nagyon retteg attól, hogy a jobbik lesz a második erő az EP választáson. :)
Azért azt hozzá tenném, ezzel a házszabállyal és a 2/3-al ez a parlament még inkább parasztvakítás lesz.
ehhez meg nem teszek hozzá semmit:

Még nem biztos, hogy vádat emelnek Balogh József ellen - 07:37

Április 28-án jár le a nyomozás határideje volt Fideszes képviselő Balogh József asszonyverési ügyében – írja a Népszabadság. A lap információi szerint az ügyészség nem tervezi az eljárás határidejének meghosszabbítását.
@rodeo36:

Ez ki a faxom?

Kongresszusi felszólalásban gratulált újraválasztásához Orbán Viktor miniszterelnöknek Dennis A. Ross magyar származású republikánus amerikai képviselő, a magyar ügyek kongresszusi képviseletére alakult amerikai képviselőházi csoport (caucus) tagja.
Mondjátok azt, hogy csak pillanatnyi káosz van az ellenzékieknél. O:(
Illetve ne, úgysem hiszem el, ez az egyetlen, amiben permanens és és kiszámítható a teljes ellenzéki oldal.
Ha fizetik ezért őket, akkor tök jól művelik, ha viszont valaha ebben a qrva életben egyszer választást is szeretnének nyerni, akkor az überscifi kategória - hisz jelen állás szerint a naprendszeren kívüli fénysebességet meghaladó űrutazásnak holnaptól nagyobb az esélye, mint ezeknek a coci pátmajmoknak akár a pártházuk büféjében a kis bögyöst befűzni is. (Az csak van ott, ha már ész és tehetség régen nincs...)
Orbán csak a Fidesz fekete bárányait hagyta az út szélén
Orbán csak a Fidesz fekete bárányait hagyta az út szélén

Szinte mindenkiről gondoskodott Orbán Viktor és a Fidesz vezetősége: a parlamentből távozó 136 kormánypárti politikus közül csak 8 olyan akad, akinek még nem biztosították a megélhetését, igaz, nekik is van mit a tejbe aprítaniuk. Megnéztük, hogy terítette szét a miniszterelnök-pártelnök a fideszes pártelitet.

hvg.hu/itthon/20140410_Fidesz_kieso_kepviselok_Orban
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elbukott Orbánék pálinka-szabadságharca

Nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, főzetni - mondta ki csütörtöki ítéletében az Európai Unió bírósága.

hvg.hu/gazdasag/20140410_Elbukott_a_magyar_palinkaszabadsagharc
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: igen, ez lesz majd az ukász, de nem most, majd 2 év múlva. Addig benyakalják majd az eu-s pénzeket a simlicskáék. Ha ez majd meg lesz, indulhat a jobbikos pincsicsapat a kilépés ordítására, és a csatlakozás a putyini szovjetorosz birodalomhoz. Pont úgy, ahogy linkelted tegnap, te is, meg korábban én is.
Ha végletesen meggyengül a magyar baloldal, könnyen a szélsőjobb válhat első számú ellenzékké. Épp, mint Lengyelországban, ahol Donald Tusk miniszterelnök emiatt évek óta Európa bölcse szerepében pózol.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Fvelemenyvezer.444.hu%2F2014%2F04%2F10%2Fmin-tori-a-fejet-orban%2F
Nem unjátok még? A NÉP döntött vasárnap. Be kellene fejezni az értelmetlen és teljesen felesleges pofázást!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Pálffy István volt tévés műsorvezető az egyetlen ember, akiről mostanáig nem gondoskodtak a KDNP frakciójában. "

Elképzelem, milyen szinten lehet folytatólagosan merevrészeg ez az ember, hogy már ott is büdös volt nekik ...:-)
Majd beteszik valami tévéhez főhajjakendnek és ihat tovább éjjel-nappal(Budapesten).
Ez pedig jó ötlet!(Vincentről)
:-)

"Wolff 2014.04.10. 08:08:38

@tarackos: Én azért ennél aktívabb lennék, számtalan lehetőség lenne meghekkelni a rezsim emlékműveit, ha már állnak, akkor is. Tényleg képzeljük el, ahogy a meleg méltóság menete minden évben Tormay Cecil, a nagy magyar leszbikus asszony szobrát koszorúzza meg, és ezt megteszi minden alkalmommal, amikor valamely kormányférfi is koszorúzik ott. Vagy a sasosgábrielesnél Ságvárira emlékezni, ismét csak a kormányférfi után közvetlenül. Valami Nemzeti Ősmagyar Függetlenségi Asztaltársaság nevében, nem lehet olyan nehéz ilyet alapítani. Ha betiltják jöhet a mi a fene, nálunk nincs véleményszabadság duma.
És már régen Ságvári utcát kellett volna elneveznie egy balos önkormányzatnak majd perre vinni. Nemzeti hitvallás: Mo. 1944 március 19-én elvesztette szuverenitását. Mikor és kik lőtték le Ságvárit? Jé, hogy ha Ságvári még sem ellenálló volt, hanem aljas csendőrgyilkos, akkor még is szuverének lettünk volna?Ezt tessék már megmagyarázni nekem, kormánymegbízott úr! És persze, ebből nem lenne ismét politikai többség, de kétségtelenül több lenne és többet érne, mint a folytonos Thermopülék."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Arra gondolok hogy ha a zázrivec gazdád komolyan gondolta volna a kormányváltást, akkor megkéri a hozzád hasonló agyhalott náci hulladékot, hogy szavazzanak a demokratikus ellenzékre.
De így úgy lett ahogy mondtam. A nácik 20%-al a parlamentben vannak. DE MI A FASZNAK???
@tristen2005:
fingom nincs róla, annyi bizottság van és engem még csak nem is érdekelt soha a gittegyletük

brühüyyy
@közrabszolga: Én ugyanezt mondhatom. Te is megkérhetted volna az agyhalott műbalosokat, hogy szavazzanak a demokratikus ellenzéki jobbikra és akkor most tényleg lenne kormányváltás. :) Másrészt a jobbik egyedül közel annyit ért el mint ti öten. :)
Lehet, hogy abszurd az a következtetés, amely magyarázatot keres a magyar társadalom jelenlegi magatartására, de érdemes elgondolkozni azon, hogy mi vezetett arra, hogy az emberek képtelenek sorsfordítóként cselekedni.
Az okokat a rendszerváltás kezdetére lehet visszavezetni.
Felelősség terheli a rendszerváltó pártokat, amelyek dilettánsként kívántak változtatni a rendszeren, személyükben is alkalmatlanok voltak
azokra a feladatokra, amelyeket vállaltak.
A másik politikai csoportosulás a reformkommunisták hada volt, akik lihegve soroltak be magukévá téve látszólag az új szeleket, azonban látens szándékuk a hatalom átmentése volt.
A rendszerváltó pártok és a reformkommunisták egyesült erővel hagyták lezülleszteni az első feladatok között kijelölt szakszervezetek fennmaradását, a szakszervezeti vezetők mindezt passszívan tudomásul vették.
A fentiek okán itt maradt egy magára hagyott társadalom, aki a lebutítás folyamatába sodródott. ,
Ezt a politikailag képzetlenné vált állampolgárságot kapta meg Orbán, aki a jól ismert hatalomtechnikai módszerek közül kiválasztotta az alattvalói társadalom kialakítását, amely kíváló emberanyag minden álságos politikai cél elfogadására.
Az tehát, hogy a jelenlegi választások így alakultak, a fentiek egyenes következménye lett.
Szemrehányások illetik az ellenzéket, igaz is, de a választók felelőssége a legfajsúlyosabb.
A nagy kérdés az, hogy mégis kié a nagyobb bűn a bekövetkezett helyzetért, a magát kezdetektől kinevezett politikai elitté, vagy a felelőtlenül átnevelt társadalomé?
Fentieket a választások ekként kialakult végeredményének magyarázatát keresve gondoltam .
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A magyar szabadságharc megbuktatására szövetkező külföldi háttérhatalmak láthatatlan erővonalai ezúttal Luxembourgban és Strasbourgban keresztezik egymást.
A héten három bírósági ítéletben is elmarasztalták Magyarországot. Luxembourgban az uniós joggal ellentétesnek minősítették az adatvédelmi ombudsman hivatalának megszüntetését. A strasbourgi emberi jogi bíróság szerdán kimondta, hogy önkényes és túlságosan korlátozó a kormány által kitalált egyházi törvény, még akkor is, ha a kormány az Alaptörvényt módosította érte (mivel korábban a magyar Alkotmánybíróság is aggályosnak találta a törvényt).

Most pedig a pálinka-szabadságharc frontja szakadt be. Már várjuk, hogy Lázár János keményen megmondja: ezeknek a bíróságoknak még annyi fogalmuk sincs a magyar valóságról, mint a magyar bíróságoknak.
Milyen alapon szólnak bele?
Mielőtt elhatalmasodna rajtunk a felháborodás, próbáljuk meg érdemük szerint értékelni ezeket a döntéseket.
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság az Európai Unió intézménye. A testület többek között olyan ügyekben ítélkezik, amikor egy tagállam nemzeti jogszabálya az Európai Bizottság vagy egy másik tagállam szerint az uniós jogba ütközik.
Az „uniós jog” olyan szabályokat takar, amelyeket a csatlakozásig a mindenkori magyar kormányok átültettek a magyar jogba, és amelyek érvényességét a csatlakozási szerződésben elfogadtuk. Vagy olyan szabályokat, amelyeknek kialakításában és elfogadásában Magyarország a csatlakozása óta részt vett.
Erős emberek helyett erős intézmények
Vállaltuk például, hogy a személyes adatok védelméért és a közérdekű adatok nyilvánosságáért felelős személy, illetve intézmény függetlenségét a kormány tiszteletben tartja. Nem szervezi például át azért az intézményt, hogy idő előtt lecserélje annak vezetőjét, és egy másik, neki jobban tetsző személyt tegyen oda.
Az uniós jog azért tiltja az ilyen gyakorlatot, mert a jól működő demokráciához nem erős emberekre, hanem erős intézményekre van szükség, amelyek ellátják feladatukat, és közben ellenőrzik egymást is."

Oszt a parasztja hol érti ezt???
Game over gyerekek. A harakiri majd május 25-én este lesz.
@közrabszolga:

"Nem unjátok még? A NÉP döntött vasárnap. Be kellene fejezni az értelmetlen és teljesen felesleges pofázást!! "

érdeklődéssel várom, hogy végre befejezed.
@Mariann19:
A társadalom minden szegmensén van ebben felelősség. Aki nem akarná bevállalni, rajta is. Ha másért nem, mert tűri, tűrjük.
Azoknak, akik meg arra se veszik a fáradtságot, hogy elmenjenek és a szavazatukat leadják, csak annyit tudok mondani, hogy kevés szánalmasabb aljanép van náluk.
Egyre érthetőbb az ország sorsa, evégre a sok "beleszarok" mentalitás meghozza gyümölcsét.
@jaegtoer:
Az egyen frizurát és az egyen szájnyalogatást is majd bevezetik? Csak, hogy mire készüljek...
nos, új időszámitás van!
a nyiltan eu. ellenes brigád, itt a varanuson az állangyallal, ácsingoznak a képviselő helyekre!
a vicc kategoria győztese: a jobbik!
mostantól, lesz egy csomó üres kommentem!

előre elnézést kérek a varanus tisztességes, olvasói, és kommentelőitől!
megéréseteket köszönöm!
@jaegtoer: Mit fejezzek be barátom? Az ugatást kell befejezni. A NÉP döntött. Ennyi.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A választások esti ereményét látva végtelen haragot éreztem a választók döntésén, hiszen az Orbán kormány országlása alatt keskeny az a réteg, amelyik nem szenvedett volna mélységes érdeksérelmeket közvetlenül, vagy áttételesen is.
Mégis kerestem az okokat, hogy mi lehet az, amely ezeket a legmélyebb sebeket is gyógyultnak érzi. A lebutulásban találtam a magyarázatot.
Abban igazad van, de nagyon, hogy szavazni magukat képesnek érző emberek hogyan mernek dönteni maguk ellen, arról nem is szólva, hogy felelősségük van az egész ország sorsáért is egyben.
@DFK:

"_Game over gyerekek. A harakiri majd május 25-én este lesz. _"

ne szívd mellre. mi sem tesszük. ha mégis, -tudd- virágot nem küldünk, gyertyát nem gyújtunk, papot nem hívunk és még a sírodat is magadnak kell megásni, a szél és a kóbor kutyák majd elintézi a többit.

Részvétem. de azért gondold meg. május 25-ödike után is felkel a nap. nem is egyszer.
@közrabszolga:

"Mit fejezzek be barátom? Az ugatást kell befejezni. A NÉP döntött. Ennyi. "

az ugatást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Öten? MSZP+gyúcsány. A viccpártokat senki nem vette komolyan.
Az összes közmunkás ismerősöm a nácikra, szavazott, itt helyben, 4-et már le is köptem.
A nácik most kimaxolták magukat, 20% ennyi és nem több. Soha nem fognak nyerni.
Úgy lett ahogy mondtam, aki a zázrivec féle patkányokra szavaz, a stadionos patkányt választja újra.
@Evezős: Köszi a linket!
Ezekre az érdeksérelmek folytatására szavaztak az emberek?
Ezen gondolkozom napok óta.
@Mariann19: Hölgyem a 99.9% stadionos média túlsúllyal tisztában vagy?
@Mariann19: simán. mivel, mint a cikk is írja, "azt" már megszokták. meg tudom erősíteni a cikkben foglaltakat, én is ismerek ilyen helyzetű/informáltságú embereket...
Nem is kérdeztem. Simon gabikát már kiengedek?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Őőőő.... minek a parlament rendeleti kormányzásnál? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ezekkel kapcsolatban láttam egy riportot Balázs Péter volt külügyérrel, aki azt mondta, hogy az unió kivár. Megvárja a választások végeredményét (ő szépen fogalmazott: hagyja, hogy a választási kampány lemenjen, nem zavarnak bele), majd utána "jelentkeznek" és ismertetik döntésüket.
Na, erre nem kellett sokat várni.
Nekik is tiszta és világos a felállás.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Az egyen frizurát és az egyen szájnyalogatást is majd bevezetik? Csak, hogy mire készüljek... "

állj készen, légy éber, az iránymutatás hamarosan kijön.
szerintem maguk is meg vannak döbbenve, hogy sikerült. azt se tudják, mihez kapjanak. azaz mit lopjanak el előbb.
OFF

index.hu/belfold/2014/04/10/vizet_es_veres_huslet_fecskendeztek_a_marhahusba/

Ez annyira magyarosch. Jó minőségű magyar terméket a szar külföldi helyett. Egye, akinek két anyja van.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): @vitéž munkášőr: eltelt négy nap a választások óta... higgadtabban is lehet már szemlélni a történteket... az szomorú, hogy sokan nem szavaztak orbán ellen (a jobbikra szavazók mind azt tették, ezt szögezzük le... mint írtam már, véleményem szerint nagyon nagy számban közülük azért, mert teljesen kétségbeesett lecsúszottak, az SI-faktor hatott náluk, csak a düh van jelen bennük az elmúlt 24 év iránt... nem mindegyik olyan elvetemült, mint sub kavics -ő inkább a szent inkvizícióra húzna, ha tehetné, az autodafék fellobbanó tüzeit elragadtatva szemlélné-), ám azt hiszem az ellenzéknek is van felelőssége abban, hogy nem tudta elmagyarázni, hogy miért nem maradhat a fidesz (ne ránk, a fidesz ellen, a szabadságra szavazz, polgár!)... ettől függetlenül nem tehetem meg, hogy a kölkök moon végezzék tanulmányaikat,hisz egy normális oktatási rendszer kiépítése őket már nem érintené, abban résztvenni az időfaktor miatt már nem tudnának... azt hiszem, ez az ország jóval hamarabb került a lejtőre,mint '10, ezt orbán csak felgyorsította... persze ez magánvélemény...
@Mariann19:
Pont azt írja le, hogy miért NEM szavaztak másra.
Sokkoló.
:-(
@Mariann19:

"Ezekre az érdeksérelmek folytatására szavaztak az emberek?
Ezen gondolkozom napok óta. "

én meg arra, előfordulhat az is, hogy -ismerve a felhozatalt- a meglévők mellé nem akartak újabbakat begyűjteni.
Gordon: lehet h csak nekem fura h egy jelöltet megválasztanak a parlamentbe képviselővé es erre közli h köszi nem ő nem akar(t) az lenni? Ez jól van így?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Azoknak, akik meg arra se veszik a fáradtságot, hogy elmenjenek és a szavazatukat leadják, csak annyit tudok mondani, hogy kevés szánalmasabb aljanép van náluk."

Szerintem ez hülyeség. Akik nem mentek el szavazni azoknak sokkal több joga lesz ismét reklamálni, hiszen most sem szavaztak semmilyen inkompetens és hülye politikusra, mi viszont igen. :)
@jaegtoer: Igazad van. Ezen túl csakis a főnit méltathassukk: szeretünkviktor >>szivecske<<
Aztán jöhet a kukatúrás némi félig rohadt narancsért, hogy meglegyen a napi vitaminbevitel.
@Sir Bates dö Hól: "sub kavics -ő inkább a szent inkvizícióra húzna, ha tehetné, az autodafék fellobbanó tüzeit elragadtatva szemlélné"

Viccölsz, én még egy legyet sem tudok agyoncsapni.

Ja és nézd meg ezt a riportot. Vannak benne elég érdekes gondoltak, balosoknak főleg ajánlott.:)

www.atv.hu/videok/video-20140410-friderikusz-2014-04-09
@Csekkliszt#10:
Tegnap már én is furcsállottam, de azt mondták itt nekem többen is, hogy ez köztudott volt és hogy rendben van.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tegnap betelefonált egy betelefonálósba egy nő, hogyaszongya rokkantnyugdíjas, meg a gyerekének sincs munka, és mostan mi lesz vele, segíccsen néki valaki. Hát igaz, szavazni nem volt el, mert úgyse változik semmi, de hááááááát olyan szomorú az ő helyzete, hogy még a rezsicsök se segít őrajta.

A négymillió analfabéta országa leszünk
hvg.hu/itthon/20140221_szazezreket_zuditunk_analfabetakent
@nemecsek ernő áruló: így is mondhattam volna, de ez túl szép szó, nem való nekik, Köteles L. is megmondta már, és Vezényló sem véletlenül ácsingózik a várra.
@Sir Bates dö Hól: ha lesz egy szabad órácskád, ajánlom ennek a videónak az első felét (mindenki másnak is) - ne törődj vele, hogy hol hangzott el és kinek a vendégeként, a lényeg az, hogy az utolsó tényleg kapcsolja le a villanyt:

youtu.be/5-MPk3KcXWk

#ner #orbán #orwell #stratégiai szerződések #devizahitel
@Evezős: @trisel: kell ehhez is hozzá tenni bár mit?

Hoffmann a Pedagógus Kar vezetőjeként folytathatja

Az eddigi köznevelési államtitkár, Hoffmann Rózsa más feladatot kap - mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

hvg.hu/itthon/20140410_Hoffmann_Rozsa_nem_allamtitkarkent_folyta
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: így van, több jogom van - ui.: az előző linket neked is küldöm
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): jó a niked, ő úgy sem fog menni, megyek inkább én, kérhetnék egy kis hátszelet, valami jófajta nyugati csaj hátsó fele személyében ;) :D
ennyi:

Kárpátalját követelő pólóban szólalt fel az ET-ben Gaudi-Nagy

Ukrajnát mesterséges állam és Kárpátaljának Magyarországhoz kellene tartoznia - fejtette ki Gaudi-Nagy Tamás az Európa Tanács közgyűlésében.

hvg.hu/vilag/20140410_Karpataljat_kovetelo_poloban_szolalt_fel
@Csekkliszt#10: Szerintem jól van ez így. Mi a f@sznak üljön be tök fölöslegesen 4 évre a parlamentbe "független képviselőnek? Hogy mondjuk egy háromhetes parlamenti ülésezés mellett évente egyszer 5 percben megszólalhasson? A fene menne le kutyába, hogy részt vegyen ebben a bohóccirkuszban, erre jó lesz a Schiffer is.
@vitéž munkášőr: Igazad van. Neked ismét sokkal több jogod lesz reklamálni.:)
Varga Istvánt "ismerem" megnézem majd.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jobbat is tudok: állítólag a hoppálzsigóból a hoppál lesz a rozál utódja ...

Rozált bisssszzzzztos qrva nagy többséggel fogják megválasztani ebben a karban valaminek. Én részemről egy irtózatos méretú lópimpit fogok rajzolni a szavazólapra - ezt már elhatároztam hétfőn (amikor kijött, frissen, melegen, hogy indul a pedkaros "választás", jelentkezzünk delegáltnak.

Ja és ideírom, mit küldött a főnököm ma minden kollégának a belső hálózaton ahhoz a levélhez mellékelve, amiben az idei tankönyvrendelés módszertanát leíró 846 KLIK levelet próbálta tömörítve megfogalmazni:

"Kérek mindenkit, hogy a tankönyvek kiválasztása után a munkaközösségi értekezletről jegyzőkönyvet készítsetek és ezt is mellékeljétek! ( A levelek tartalmát, stílusát nem kell minősíteni - különösen nem a jegyzőkönyvben, sőt ..... !)"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az nekem egy szép nap lesz, mikor ezt a szájhőst valami HVCS egy bazi nagy szeneslapáttal úgy ....ssza pofán, hogy a habonyárpád hivatalos papírokon fogja utána igazolni, hogy nem ikertestvérek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ukrajna nemsokára szétesik, hála a Nuland féle "forradalomnak".
@Evezős:
Hmmm köszi en nem tudtam róla. Hogy rendben van-e, az más kérdés.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Putyin ezért fizeti a jobbikot és a hozzájuk hasonló, az EU-ban szerintem Putyin által szervezett hasonló csoportosulásokat.
@Sir Bates dö Hól: Látod sub bagett, ez is inkább felétek történik és nem a csúnyanáci Magyarországon.

Könnygázzal és savval ébresztik a romákat

nol.hu/kulfold/konnygazzal-es-savval-ebresztik-a-romakat-1455453

Mijafasz van a francia cigányintegrációval? :)
@trisel:
Köszi ezen politikai logika mentén logikus, de hát arra kérte a szavazókat h tiszteljék meg bizalmukkal h képviselje őket. Vagyis a formációt.
Ok elfogadom remelem kitálal helyette ertelmesebbet
paks, putyin, széljobb, 3000 milliárd, eu, nacionalista diktatúra és az összenövő fideszjobbik

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F09%2Fminden-jel-arra-utal-hogy-oroszorszag-ukrajna-lerohanasara-keszul%2F

----------------

Gaudi-Nagy nagyot ment az Európa Tanács közgyűlésén: háttérhatalmak, zsoldosok, zsidók

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F10%2Fakiknek-eddig-nem-volt-egyertelmu-hogy-a-jobbik-az-oroszokkal-van-372-resz%2F
papcsók a hejére kerül...
ezek a hálátlan zuglóiak meg se érdemlik !
@Sir Bates dö Hól:

"azt hiszem, ez az ország jóval hamarabb került a lejtőre,"

Az oktatás területén maradva, igazad van.
Igen nagy hibának tartottam - meg is lett a következménye -, hogy a szocik átengedték a területet a szadinak.

A társadalom nem volt elég érett arra a "szabadságra", amivel nekiestek a területnek.
Senki és semmi nem volt felkészítve rá.
Szárba is szökkent minden vadhajtás, és mára teljes a káosz.

Rózsika ezt a káoszt konzerválta, és még az általa elképzelt "egység" sem érett be.

Fentebb jeleztem, egy szervezet működésének megváltoztatása nem megy máról holnapra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mivel túl közel mentek mekkénék a nagymacihoz. Bajszát sem szerencsés piszkálni, mert a maci nem játék.
még mondja valaki, hogy nincsenek a történelemben párhuzamok:

Utóélet

A megállapodások meghasonlást idéztek elő a kommunista és munkáspártok körében, megtépázták a harmincas években kibontakozó antifasiszta népfrontmozgalmakat, de romboló hatással voltak a szovjet társadalomban is, ahol addig az első számú ellenségnek és veszélynek a német nemzetiszocializmust minősítették.

A háború után Moszkva tagadta a titkos szerződés létezését és megtiltotta a tudományos kutatást ezen a területen. 1946 áprilisában Molotov parancsára eltüntették a paktum szovjet levéltárban fellelhető példányát. A szerződés egy példánya azonban fennmaradt: Ribbentrop rendelete értelmében a paktumot mikrofilmre másolták, amelyből egy tekercset 1945 februárjában Mülhausenben a német külügyminisztérium egyik munkatársa elásott. Ezt az amerikai csapatok a németek útmutatása alapján megtalálták, majd 1948-ban Londonban publikálták. 1989. május 23-án Varsóban egy lengyel-szovjet történész bizottság megerősítette a titkos záradék létét. 1990 februárjában Moszkvában a titkos záradék orosz nyelvű gépelt másolatáról mutattak be fénymásolatot, majd 1992 októberében az orosz nyelvű eredetit is megtalálták az SZKP archívumában.

hu.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop-paktum
Bízik Ukrajna fejlődésében Michael Hasenstab, a Templeton portfóliómenedzsere, aki jelentős mennyiségű magyar állampapírt is tart alapjaiban. Szerinte a nemzetközi közösség olyan csomagot állíthat össze Ukrajna számára, amely megoldhatja a rövid távú likviditási problémákat.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/ukrajnabol_uzent_magyarorszag_legfobb_hitelezoje.579806.html
@jaegtoer: Hú, félreértetted, nem az én oldalamnak lesz harakiri, hanem Kecskeházyéknak.
@Mariann19: szia.
Nyolcmillió választópolgárból négymilllió körüli, akit teljesen hidegen hagy a politika, semmilyen oldaliak, sohasem szavaznak.
Tulajdonképpen rajtuk múlik a sorsunk és a megcsömörlött otthonmaradókon, mert fölényes többségben vannak a tényleges szavazókkal szemben.
Ez óriási réteg és ezért nem csak azokon van felelősség, aki ilyen-olyan pártra szavaznak, hanem azokon is, aki senkire.
Bajnai talán főpolgármester akar lenni?
Ritka nagy görény ez a Fodor Gábor, beveszik a csapatba, bekerül, majd elkezd finnyáskodni hogy ő nem segít senkinek a frakció alakításban. Ezek után azt javasolja hogy az EP választásra is közösen induljanak, azt akarja hogy oda is bejuttassák. Mindenkit hülyének néz ez az ember.
Semmije sincs, se pénze se szervezete, gerince meg pláne.
Akkor lehetett tudni, hogy Bajnai mit gondol erről az egészről, amikor közvetlenül a "szövetség" megkötése után nem ment el Kálmán Olgához, hogy részt vegyen a Mesterházy-Fodor-Gyurcsány beszélgetésben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: (szerintem gyenge ez a sub bagett, nem is eredeti, most sincs önálló gondolatod)

A téma: igen, érik a romákat atrocitások froban, jellemzően a mostanában bevándorolt kelet-európai romákat (azt ne feledjük el, hogy ro/bg most jauár 1-től jogosult munkaerőt szabadon ide küldeni... így az utóbbi időkben már ennek mentek elébe a hatóságok), s jellemzően a már bevándorolt arabok, valamint a munkanélküli alacsony iskolázottságú helyiek részéről... ez egy harc a dotációk területén... az vicces, hogy mind sarko, mind valls bevándorló...inkább most bűnbakok és biztonsági szelepek a romák itt... és óriási különbség, hogy moval ellentétben nem állampolgárok...
persze a velük szembeni eljárás elítélendő...

faszkalap, megint megpróbálod az almát és a körtét vegyíteni...
@Fici7: Nem lesz. Vagyis azt mondta. Gondolom szervezetet épít, és a kettő sok volna.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pontosan hol van a cikkben az, amit leírtál?... biztos én nem találom, te sosem hazudsz/csúsztatsz...
@Sir Bates dö Hól: Hát csak annyira "eredeti" mint a kavics, de ez legyen a legnagyobb problémánk.:) Tölgyessy hogy tetszett?

Egyébként a lényeg ebben a kérdésben nem az, hogy ők még nem állampolgárok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Egyébként a lényeg ebben a kérdésben nem az, hogy ők még nem állampolgárok."

nem ezt írtam... gedeon és masa, fuss neki, segíteni fog...
@Sir Bates dö Hól: Nem hát. Azt nem te, hanem már én írtam. :)
Ez az egész nem fontos most, amikor Hoffmann (Bajnai) Rózsa is távozik. És akkor ott a pálinka is. :)
-no comment-

600 ezerért kapnak laptopot a képviselők

Érintőképernyősek és szétszedhetők, ezért tabletnek is minősülnek, így jogdíjat is kell utánuk fizetni. Oktatást is vettek a honatyáknak, és jó drága csereakkukat, mert az ülésteremben nincsenek konnektorok.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftech%2F2014%2F04%2F10%2F600_ezerert_kapnak_laptopot_a_kepviselok%2F
Pálinkafőzési kupicaharcosok lepik el nemsokára az országot, minden házban ki kell függeszteni az ellenállás jeleként egy demizsont.

"Fazekas: megvédjük a pálinkafőzést"
orientpress.hu/126954
Havas azt mondta a Voksban, hogy évek óta kering egy pletyka az MSZP-ben, miszerint a Fidesz zsarol néhány pártvezetőt és nem is akarják megnyerni a választásokat. Ha igaz, fura, hogy nem szállt rá erre a mondatra az egész magyar sajtó, pedig bőven lenne alapja. Én meseházy és szanyi környékén keresgélnék először.
Nem vágom minek futtatjátok bajnait.Ő egy senki,mindíg is az volt és most is az maradt.Az 1-2%-os pártocskája semmi vizet nem zavar....
@Csekkliszt#10:
Nem választották képviselővé. Pártlistán jutott be.
@Spániel: Rezsidémon, most demizson-démon. Milyen démonaink lesznek még?

A talmi, 6talmi színjátékról rántja le a leplet tesz-vesz a legújabb írásában.

kkbk.blog.hu/2014/04/08/az_allami_martir-_es_teglakepzes_jobbik_lmp_tesz#more5621288
A kurva anyukáját ennek a pofátlan fasznak.
Mandátumot nyer de nem ül be a parlamentbe, majd átadja valakinek. EU parlament, indul a választáson de ha nyer, nem ül be, átadja valakinek...Ez kérem csalás. Erkölcstelen és elfogadhatatlan.

Bajnai Gordon egy szimpla csaló. Választási ha úgy tetszik. Ha valaki kitalálja hogy lehet ezt megakadályozni jogi úton az jelezze. Nagyon szívesen vállalom a feladatot.
Totálisan kiüresedett szellemileg a baloldal. Nincs mondanivalójuk a társadalom számára, nem képesek válaszokat találni a problémákra. A sokadik kudarc után is ugyanazt akarják, ugyanott folytatni, amibe korábban belebuktak.
Elképesztően sok munka várna még a rájuk, amit megpróbálnak most is megspórolni, ugyan úgy, mint ahogy az elmúlt években tették.
Semmit nem tanultak, és semmit nem felejtettek.
Hamarosan átlép rajtuk a történelem.
@Csekkliszt#10:
Pont azt feszegettem én is tegnap, hogy nagyon nincs rendben ... de aztán kisebbségben maradtam. :-)
@storker: Mondtad. "..a Fidesz zsarol néhány pártvezetőt és nem is akarják megnyerni a választásokat"

Szerintem mindnek, így a fityisznek is van vaj a fülemegett, így zsarolhatók a mindenoldali eftársak, egytől egyig. :-( Persze ez csak egy kósza érzés, sejtés, ha úgy tetszik, hiszen az egypártállami titokszolis archívumok az 1. fityisz 2/3 alatt sem nyíltak meg. :-( Miért is nem?
@Evezős:
Mondom nekem is nagyon fura, tudom listán és nem egyénileg jutott be, de akkor is..
Mindegy, köszi a megjegyzést, nézzük meg mit tud/akar kezdeni
@vitéž munkášőr:
Mesés .....:-)

Ma olvastam, hogy tegnap kiderült, februárban megnősült a habonyárpád.
Ma olvastam, hogy kiderült már válik a habonyárpád.
@Evezős:
Bocs, nem olvastam a tegnapi kommenteket e témában
hehe, a jobbklikk, mint a ballib oldal lelkiismeret, itt is látszik, most hogy főcím van :D

Azért kérdezném a mélyen "tisztelt" jobbikot, miben is reménykednek a jelenlegi házszabályozásban és parlamenti nemmunkában?

"Ha Bajnai nem akar képviselő lenni, akkor ne bohóckodjon"

A Jobbik szerint a volt miniszterelnök becsapta azokat a választókat, akik az ő személye miatt szavaztak a közös, ötpárti listára.

hvg.hu/itthon/20140410_Ha_Bajnai_nem_akar_kepviselo_lenni_akkor
@novecento:
Bezzeg a fidesz! Az folyton-folyvást megújul!

Hülye.
@Csekkliszt#10:
Van egy tippem, hogy semmit ...
:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nazavve, töröld lécci, még azt fogják hinni jobbikos lettem!
@Evezős:
Főpolgármester, gondolják tobben, én kétlem, nem pálya, többre való.
Helyébe mennék vissza az üzleti világba és segítenék kinevelni a következő generációt, akinek esélye van.
@közrabszolga: a nép, egy bizonyos része döntött. nem az egész nép. akik meg a fideszre szavaztak, azok a nép kisebbik része. matematikailag bizonyítható.
@Csekkliszt#10: cáfolta a föpolgimestert is reggel a klub rádióban, és jöhet a bátyus, majd megbeszéljük kendet :D
@Csekkliszt#10:
Miután pont a pártépítés nem ment neki, tutijó, hogy ha most azzal szeretne foglalkozni ...

Főpolgi? Azt cáfolta Olgicskánál ... és szerintem sem való neki - ahogy Tarlósnak sem volt való. Mondjuk, más okból ...:-)

Egy nőt kéne megválasztani! :-)
(De nem tudom, ki jöhetne szóba!)
"Egy normálisan működő demokráciában egy ennyire elbaszott szövetség, kampány és eredmény után szokás lemondani és hátrébb lépni az arcvonalból,"

Csakhogy a PM vezetősége nem tud hova hátralépni. Jávorból, Karácsonyból, Szabóból, meg a többi néhány arcból áll. Rajtuk kívül nincs ott senki.
nem nagyon tudok ezzel sem vitatkozni...

Die Welt: ezért tört előre a Jobbik, ezért veszített a baloldal

"A konzervatív lap szerint "az ukrajnai válság miatt a magyar választásoknak nem szentelt kellő figyelmet a világ, pedig a közvélemény szintjén az eredmény az Európa-ellenes populista pártok megerősödésének újabb jele, kormányzati szinten pedig a válságkezelésre adott konszenzusos válasz hiányára és arra utal, hogy az európai intézményrendszer tehetetlen az olyan önfejűekkel szemben, akik nem hajlandók a közös úton járni".

A Fidesz elsöprő győzelme a lap szerint részben a választási rendszer átalakításának köszönhető, de a média és az állami intézményrendszer kormányzati ellenőrzés alá vonása is jelentősen hozzájárult ehhez. A győzelem elvitatása viszont azt jelentené, hogy nem akarjuk tudomásul venni Európa jelenlegi rossz közérzetét - írta a szerző"

hvg.hu/vilag/20140410_Megirta_a_Die_Welt_miert_veszitett_a_magy
Orbánéknak 90 milliárdot adtunk kölcsön egy hónap alatt

Márciusban közel 90 milliárd forinttal növekedett a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, a teljes állomány így már több mint 1888 milliárd forintot tett ki - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK).

hvg.hu/gazdasag/20140410_Orbaneknak_90_milliardot_adtunk_kolcson_e
2014. április 10., csütörtök 14:34 Szabó Zsuzsanna

Ennyi pénzt pumpált a magyar gazdaságba az EIB
Címkék: eib, beruházás
A magyar gazdaság támogatására aláírt hitelszerződések értéke 2013-ban mintegy 755 millió euró volt, az elmúlt öt évben pedig összesen 7,4 milliárd eurót biztosított beruházásokhoz az Európai Befektetés Bank - mondta Baranyay László, az EIB alelnöke a pénzintézet előző éves tevékenységét bemutató sajtótájékoztatón.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ennyi_penzt_pumpalt_a_magyar_gazdasagba_az_eib.579795.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Gondolom te azt szeretnéd, ha mind a 23 bejutott jobbikos követné Bajnai példáját. :)
@Evezős:
Tétényi Éva, én azt a hölgyet :-)) nagyon el tudnám képzelni, minden jó női és jó politikusi tulajdonságot látom benne

Még mielőtt kapok ez nem jelenti azt, hogy a nőknek vannak rossz tulajdonságaik...
és a nem hazugságok from jobbklikk:

"A Jobbik képviselője leszögezte: a nemzetek Európájában, az együttműködésben hisznek és vissza kell fordulni a mostani tévútról. Staudt Gábor úgy vélte: az uniós források nem jutnak el a megfelelő helyekre, s egyik kormány sem vont gazdasági mérleget a tagságról. Az ellenzéki politikus egy ilyen kimutatás elkészítését sürgette. Kitért arra: pártja programjában a termőföld megvédése, a kis- és közepes vállalkozások védelme és forrásokhoz juttatása, valamint a magyar bérek európai szintre való felzárkóztatása szerepel"

hvg.hu/itthon/20140410_A_Jobbik_inkabb_a_nemzetek_Europajat_szer
A nap mém videója: Kálmán-Schiffer párbaj Markos-Nádas hangján.

A hanganyag Markos György és Nádas György "Felvonulók kérték" c. előadásából származik. Így még jobb a Kálmán-Schiffer vita. :)

www.youtube.com/watch?v=kk3ptYL3Xxg
@pástétom: Tudom, hogy ezt írta a lemondást boncolgatva a posztoló is, de nekem is le kellett szögeznem. Mert ez tényleg fontos.

Bajnairól pedig: nem tudom, hogy ez a képviselői helyről való lemondás személyes döntés-e, v. egy pártstratégia része, de nekem ez picit gusztustalan. A parlamenti csatározásra utalva saját bevallása szerint " ő nem erre hivatott". Tudom, kormányozna inkább a lelkem, de ez mégis olyan orbános megnyilvánulás volt.

Bajnai végigvitte a kampányt. Arról beszélt, mit hogyan fognak megcsinálni. Most, hogy erre nem lesz lehetőségük, rögvest távozik a csatatérről? Ennyi erővel mindenki vonuljon le, mert fegyvertelen a katona. Az összes mszp-s, pm-es stb. emberke mondjon le, és hagyja üresen a parlamenti székeket. (Lehet hogy ezt is kellene tenniük.)

Karácsonyék netán valakiket előrángatnak a mélyből, hogy menj a frontra: nem egy nagy eleganciára valló dolog, még ha elsőre szimpatikusnak is tűnhet az elnökség lemondásának a felajánlása. Ezt egy nagy pártban meg lehet csinálni, sőt kell is, de egy kicsiben értelmetlenség.

Bajnait meg most elrakják a spájzba és majd a megfelelő időben előveszik.
@Evezős:

Indul a tankönyvrendelési roham

Az intézményeknek április 30-ig van lehetőségük a tankönyvigényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-hez eljuttatni. Hoffmann Rózsa szerint kevesebb, de "garantáltan jó minőségű" könyvekből tudnak választani az iskolák.

hvg.hu/itthon/20140410_Indul_a_tankonyvrendelesi_roham
@tristen2005:
"Kongresszusi felszólalásban gratulált újraválasztásához Orbán Viktor miniszterelnöknek Dennis A. Ross magyar származású republikánus amerikai képviselő,
Ez ki a faxom?"

olvasd ki hangosan: Dennis A Ross. ő Dennis A Komiss unokaöccse.
kb ennyire hihető a hír.
@pástétom: A parlament ellenzék nélkül is működik. Ki is mondta ezt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a daily mail nem ezt írta, akkor miért azt linkeled s kreml-hangjához?... ez az utasítás?... moszkvából kapjátok ezt vagy kovács béla adja?... a tisztességes véleménycserét eleve elutasítjátok... mi af@szért szennyezed a blogot?... te nem "más oldal nézőpontját" jeleníted meg itt a szólásszabadságra hivatkozva, hanem a moszkovita propagandát terjeszted, melyet előre szerkesztetten kaptok.... ez a magyar nép érdeke?... szégyelhetnétek magatok...
@Csekkliszt#10:
:-)
Nekem néha furi ... és nem igazán tudom megmondani, mitől, vagy miért, de az.
Túl ezen: nem leszek népszerű ezzel, de ahova a fidesz mára eljutott, az túl van azon a ponton, hogy egyezzünk ki velük meg ilyesmik. És TÉ sokszor ezt hangoztatja.
Szvsz úgy ennék meg szőröstől-bőröstől, mint annak a rendje, amint kiegyezésre hajlana. ("gyengeséget mutat").
Lsd. Esztergom....
@pástétom:
Most sem jött be, később sem fog ("Most elrakják a spájzba és majd előveszik")
:-(
@Evezős: utalnék a volt zsinagógás jobbikos hajcihőre, és a reagálására...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Hoffmann Rózsa szerint kevesebb, de "garantáltan jó minőségű" könyvekből tudnak választani az iskolák."

Mé'? Keményfedeles lesz a tankönyv, fényes papírra nyomtatva?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:-)
Már megkezdődött. Két könyvből lehet választani.
Két gond van:
1. a kettőből az egyik könyvről semmit nem lehet tudni (ki írta, milyen, mi van benne)- de 3-500 forint az ára
2. a másikat ismerjük (korábban is használtuk), de sokba kerül ...
@Evezős:
Hmmm nehéz dolog, nekem ugy tűnt, hogy kellő határozottsággal védte a városát, tok jól átlátta a helyzetet, a gátemlékműves levele Orbánnak ütős es néha kell kompromisszum is
@Csekkliszt#10:

"Tétényi Éva, én azt a hölgyet :-)) nagyon el tudnám képzelni"

Ne nagyon lepődj meg, ha nincs reakció. Ez a vita - elég viharosan - itt már lement néhány hónapja:))
@Orica Középföldi:
Ok, köszi, nem láttam
Itt minden vita viharos:-)
után lövés:

Lázárnak nem adták oda a norvégok a pénzüket, ezért keménykedett levélben

A norvégoktól érkező pénz kis részét felügyelik csak a Lázár által megtámadott civilek. A nagyobb pénzeket az állam felügyelte. Pontosabban az NFÜ, amíg meg nem szűnt. Azóta állítólag nem érkezik pénz.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F10%2Flazar-norveg-alap-nfu%2F
@Csekkliszt#10:
Ahhoz képest megválasztottak ott is ogyk-nek egy fideszest most ....nem volt világítás, nem jártak a buszok, nem volt közétkeztetés az óvodákban, iskolákban - és nem tudott annyit elérni, hogy az összeset elhajtsák a vérbe...?
Akkor mit várunk ennél vidámabb vidékeken ...?
@Evezős:
Ez az amit én sem értek. Fidesz példát statuált, hogy kezeli azokat, nem, egy egész kíb.. várost, aki ellenük megy és mègse... Azaz értem de mégsem !!!
@vitéž munkášőr: láttam, nyomulsz a tumlin, itt meg eltűntél. azt hittem a föld alá vonultál, mint a csapd le csacsiban eperjesék.
@Sir Bates dö Hól: nem attól szomorodtam el vasárnap éjjel, hogy nem sikerült a kormány váltás, hanem attól amit a számok hoztak a tudomásomra! igazad van, ov. ellen szavaztak! az elmúlt 4 napban nem találkoztam fidesz szavazóval! viszont általam ismert, szegény sorsú ember azt a bizonyos pártot preferálta! hozzájuk az jutott el, ők nem loptak, tiszták..
nem érdekelte őket, hogy mi van oktatással, demokráciával! az eu. kihasznál minket...! 200 méteren belül mutattam nekik 1 3 milliárdos, 1 1,2 milliárdos uniós táblát!
ezek az emberekhez az jutott el, hogy a mocskos bankok, multik = zsidók...
ahogy 2010 előtt a kormány volt a hibás a gábris párt miatt, úgy mostis a kormány a hibás a nagy számú szavazó miatt!
a fidesz sulykolta az agyukba az egész bank multi ellenességet, itt az eredménye! nekik ez tiszta üzenet volt! + nem szerepeltek a lopásban.. eddig!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ki engedtem a ketrecből, hogy az új nevemmel tiltakozzam a csúsztatásai ellen! ezért lesz egy csomó üres kommontem!
@közrabszolga:
"A 99.9 %-os stadionos médiatúlsúllyal tisztában vagy?"
Hogyne lennék!
Kb. ugyanilyen %-ban volt szerepe a választási eredmény alakulásában a lakájmédiának, mivel a lakosság a közszolgálati médiából tud csupán informálódni, amelyeknek hírei végig szemben mentek a valósággal.
www.youtube.com/watch?v=QRsRdi4gQPA
Ez az előzetese, de a Pacsirta oldalán meghallgatható az egész:
Király Gáborral, a Gyermekétkeztetési Alapítvány vezetőjével beszélget Fodor János a Pacsirtarádióban.

"Ezt magyarul úgy hívják, hogy nyomor"
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): olvastalak, és megértelek, én is tartottam már ezen a stáción, de már a saját érdekemben nem olvasom. Ha értelmes jobbikossal akarok eszmét cserélni, találok itt is olyat, ha nem is sokan vannak ilyenek. :D
@vitéž munkášőr:
"Én is ismerek ilyen informáltságú embereket."
Sajnos, csak ilyenkor tudatosul az emberekben a sajtószabadság hiánya, a médiafelületek kisajátítása, amelyeknek a következménye a választások alkalmával egy ország jövőjét teszi kockára.
@parti_giano:

Jajistenem, hadd sírjam tele a médiát! Bántanak a csúnyabácsik! Valaki védjen meg!
ismerős metódus, ismerős lózungok:

A héten megjelent brutális bírálatokra reagálva védelmébe veszi Orbán Viktor miniszterelnököt a Financial Timesban a Fidesz egyik európai parlamenti képviselője.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megindult_a_mentoakcio_orbanert_ft_.579784.html
@Evezős:
"Pont azt írja le, hogy miért nem szavaztak másra."
Az indító kommentemben én is pontosan azokra az érdeksérelmekre gondoltam, melyeket a cikk szinte a teljesség igényével felsorol.
Hogyan tudják ezeket az elviselni, és szavazataikkal még állandósítják is azokat.
Ezért írtam a szisztematikus elbutításról.
@shwarcz bácsi: Nem, nem az. Hányan szavaztak a baloldalra? Jah..hogy több mint egymillióan..Kellemetlen lehet..
Menj készülj a szombatra inkább.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kevés eszmét cserélhetsz akkor! -)
próbálkoztam én is egy filtól nevüvel...
kinos kérdések után, legalább volt egy jó éjt, mennem kell...
@Evezős: olyan nincs:

Az V. kerületi önkormányzat képviselőtestületi ülése elvileg a kerületben zajló ügyészségi nyomozás miatt lett volna érdekes, de fotósunk, Tuba Zoltán kiszúrt egy ennél is izgalmasabb dolgot. Sélley Zoltán jegyző cipőjét, rajta egy 980 eurós árcédulával.

www.origo.hu/itthon/20140410-selley-zoltan-az-v-keruleti-jegyzo-es-az-o-980-euros-cipoje.html
@Mariann19:
Igen. Olyan helyzetet teremtenek, hogy esélye sem legyen akár arra sem, hogy a választékot felmérje.
Ennek van/lesz most alárendelve az iskola is.
:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lőném homlokon egy ceruzabélből kifújt pattogós cukorkával az ilyen barmot ....Ezer euró egy cipőért?????

Amúgy meg: aki olyan idióta, hogy nem szedi le az árcédulát, az szívjon, mint a torkosborz.
Mémgyárak, ide!
:-)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Megértem miert teszed. Add ki a dühöd, aztán engedd el, kulonben erősebb lesz nálad.
@jaegtoer: @Spániel:
"Ezért nemcsak azokon van a felelősség, akik ilyen-olyan pártra szavaztak, hanem azokon is, akik senkire."
Vajon hány százezer ember tartozik ebbe a körbe, akik passzívan tűrik drámaivá vált helyzetüket, és kilátástalan jövőjüket?
Felelőtlen emberek, akik még a saját sorsukat sem képesek mérlegelni, teljesen kiszorítják magukat a közéletből, és fel sem fogják, hogy
távolmaradásukkal elvárható felelősséget ráztak le magukról.
Ugyanakkor tele vannak jajpanasszal, félelmekkel, és fel sem merül bennük, hogy saját maguk bűneivel állnak szemben.
Na végre, már végre ilyenünk is van. Nagymagyarország matricával.
Majdnem beájultam az előbb a szelektív kukák közé, amikor megláttam a feliratot:
Nemzeti Taxi!
Mobilon hívható.
Szép új világ:

"Vlagyimir Putyin orosz államfő levelet küldött az orosz földgázt vásárló országok vezetőinek az ukrán gázadósság kapcsán kialakult kritikus helyzetről és annak lehetséges hatásáról az Európába Ukrajnán keresztül zajló tranzitra - mondta el egy jól informált forrás csütörtökön az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökségnek."
privatbankar.hu/makro/putyin-aggaszto-levelet-irt-a-gazrol-267812
@Csekkliszt#10: félre értesz, ez most a rengeteg kéviselőnk lesz az eu.-ban..
ezét főként!
vicc az egész! (mármint, amit képviselnek) de a fizetség az rendben, gerinc a ruhatárba! sancinak sem sikerült kiváltani!
Oldódásként most következik egy meglepő és mulatságos történetem, mely eddigi követett ideológiámra is hatással lehet.
Délutánonként egy infúziókúrám van bejárósként 2 h után. Ma külön bejáratú szobámban a szekrénykén ebéd várt, ami még nem fordult elő, mert nem is jár, nem is igénylem.
Az asszisztencia tanácstalan választ adott, és ezért arra gondolok, hogy az orbáni egészségügy áldásos változásának vagyok az alanya, mert jár az "ingyen ebéd."
Gyurcsány viszont azt mondta, hogy nálunk nem lesz ezentúl ingyen ebéd.
Akkor most "Én istenem most már mit csináljak?"
Őrült dilemmában vagyok!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Nem tudunk ellene tenni. Sajnos. A megoldás kulcs: lsd fenti copym. Sok időbe fog telni
Újabb kétmilliárd forintot kapott Lázár
A Miniszterelnökség újabb 2,2 milliárdot kapott a tartalékból, január óta már 3,6 milliárd forintot.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_ketmilliard_forintot_kapott_lazar.579824.html

---------------------------------

Orbán a putyini modellt majmolja (Guardian)

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_a_putyini_modellt_majmolja_guardian_.579792.html
Valaki most már ölelje meg Schiffert! :))
@Mariann19: ha jó a kaja, szó nélkül told be.
Nehogymá a Gyurcsánynak legyen igaza.
papcsák nertárs konyec !
@Evezős:
"Esélye sem legyen arra sem, hogy a választékot felmérje."
"Ennek volt/lesz most alárendelve az iskola is."
Evezős! Hosszú idők óta csodálom a hősiességedet, amellyel az oktatásban részt veszel, és képes vagy kiállni az elveidért minden szinten, és a legnehezebb terepen, mely a tantestületedet illeti.
Magyar Bálint egyik kijelentése borzolta fel a lelkivilágomat, amikor keserű kifejezést használt a iskolatipusra, kaszárnya rendszerű, felügyelőkkel ellátott intézményekről beszélt.
Ezt a témát azért említem, hogy a közönyös választópolgárokat még a gyerekeik tanulása, a tanulás körülményei sem izgatják, már a szülői érzelmek sem dominálnak, erre is immunisak?
Itt már nemcsak a társadalmi tudattal vannnak óriási bajok, hanem az érzelmi, morális érzetek is csődöt mondanak.
@Spániel:
"Ha jó a kaja, szó nélkül told be."
Még holnap megyek, és benyomom, ha addig élek is.
Már csak azért is, mert Békesi elemzése szerint a nagy elosztó rendszereken belül az lesz az egészségügyben, hogy alanyi jogon fog járni egy minimális eü ellátás, az azon felüli már fizetős lesz a szolgáltatás.
Ezt megelőzően még holnap telezabálom magam, igénybevéve az eü normák alapján kihozott ingyen ebédet. Még utóljára.
@Mariann19: itt a lényeg:

"Ezt a témát azért említem, hogy a közönyös választópolgárokat még a gyerekeik tanulása, a tanulás körülményei sem izgatják, már a szülői érzelmek sem dominálnak, erre is immunisak?
Itt már nemcsak a társadalmi tudattal vannnak óriási bajok, hanem az érzelmi, morális érzetek is csődöt mondanak. "
röviden
/hvg/

Végül Merkel is beállt az Orbánnak gratuláló sorba

"Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában" - írta a német kancellár a magyar miniszterelnöknek a vasárnapi választási győzelemhez gratulálva.

---------------------------------------

Le Monde: Orbán győzelme az EU veresége

Orbán Viktor igazságtalan választása címmel közölt címlapján szerkesztőségi írást a Le Monde.

---------------------------------------

Döntött a kormány a Városliget átépítéséről

2018-ig kell befejezni a múzeumnegyedet és a hozzá kapcsolódó fejlesztéseket. Varga Mihálynak uniós pénzt kell találnia rá.

---------------------------------------

Még csak nézegeti az EU bíróságának ítéletét a nemzeti pálinkatanács

A Pálinka Nemzeti Tanács még nem mond semmit az Európai Unió bíróságának csütörtöki ítéletére, mely szerint nem összeegyeztethető az uniós joggal, hogy Magyarország lehetővé tette, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
... és persze, nyilván az is kabaré, hogy aki kidobja a zászlót az ablakon, minap megy oda és képvisel téged engem és ezert meg pénzt is kap...
@Mariann19:
De holnap nehogy a mait nyomd be! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Örülök, hogy te is így gondolod, megtisztelő!
@parti_giano: csak hányingerem volt attól ami itt pár napig ment a jaffershitnyik trollok részéről...

jaja, a tumblr megnyugtat ;-)
Így mulat egy magyar úr:

"Gyurcsány Ferenc mindent visz
Lehet, hogy a baloldali pártszövetség nagyon gyengén szerepelt a vasárnapi választáson, de az egyik oszlopos tagja mégis az új parlament nyertesének számít. Gyurcsány Ferencről van szó, aki az előző parlamentben a legrosszabbul kereső képviselők közé tartozott, most viszont ő lesz az Országgyűlés egyik legjobban fizetett tagja.
A volt miniszterelnök az abszolút nyertes. Két forgatókönyv létezik az esetében, az egyiknél nagyon fog nőni a fizetése, a másiknál pedig még jobban.
Erről megkérdeztük Gyurcsány Ferencet is, aki a kérdéseinkre szűkszavúan annyit válaszolt, hogy nem követte kiemelt figyelemmel a képviselői fizetésének változását, ő ugyanis az elmúlt években a teljes fizetését karitatív célokra fordította, és a jövőben is ez a szándéka.
www.origo.hu/valasztas2014/20140409-a-kepviselok-fizetese-az-uj-parlamenti-ciklusban.html
@Marcellusca:
"De holnap nehogy a mait nyomd le.!"
Nem bánom én! Kihasználom az utolsó vacsorát, lehet, hogy ez lesz az utolsó mázlim, hogy kapok valamit az eü-től.
Sélley Zoltán, az V. kerületi önkormányzat jegyzője egy Amadeo Testoni márkájú cipőben jelent meg a kerületi önkormányzat csütörtöki képviselőtestületi ülésén. Cipője talpán még az árcédulát is rajtahagyta: ez azt mutatja, hogy lábbelije 980 euróba (jelenlegi árfolyamon nagyjából 296 ezer forintba) került.
Origo
@Mariann19: Jó étvágyat.
A Merényiben pl. már megvalósult a minimális eü ellátás, de a kaja meglepően jó.
@Spániel:
A minimális eü ellátást én is megugrottam, már átestem a másik kategóriába, jöhet a családi tartalékok igénybevétele.
Viszont a technikai követeleményeknek ez a hely kíváló! Komolyan!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): valami ilyesmi, bár az okai az elmúlt 24 év oktatási hiátusában gyökerezhetnek (a '90 utáni gyorsan változó kihívásokra való megfelelés kudarca... de ez csak egy érzés, én nem vagyok szakember... orica jobban meg tudná magyarázni:-))...
@Mariann19: azon is elmerengenél, hogy miért nem informálódnak az emberek a netről?...(nem a hozzáférés a gond)
@Spániel:
A többi vajon mi lehet?
Idegenszívű? Vagy mi?
:-)
:-(
Azért undorító ez a minden nemzeti-projekt, mert ezzel kizárja belőle (pl. ez esetben is ) azt, aki ugyanazt csinálja, de nem ezekkel együtt.
Túl ezen: milyen lehetne még mondjuk adott ország adó- és vámhivatala????
@Mariann19:
:-)

Most 17:30 van ... megetted?
:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Boldizsárka - vagy hogy hívják? - egyre kívánatosabb portéka lesz a legényvásárban ....
@Sir Bates dö Hól:
"Nem a hozzáférés a gond."
Amikor a netről való információszerzéről beszélünk nagy általánosságban, akkor gondolnunk kella valamennyi korosztályra, a településszerkezetre, ezek elmaradottságára, az anyagi viszonyokra, nemcsak az általunk vélt és tapasztalt hozzáférés lehetőségeire kell figyelembe vennünk.
A mindenkori kormányoknak vétke volt, hogy a net elterjedésének kezdetén nem gondoskodtak a lakosság felkészítéséről a net befogadására sem elméletileg, sem felszereltség tekintetében.
Gond a hozzáférés mindazoknak, akik nem rendelkeznek ezekkel a lehetőségekkel.
Nem merengtem egyébként ezen a témán.
@Mariann19:
Ne dicsérj, mert elpirulok! :-)

AZ, kaszárnya, ma jött meg a tankönyvrendelési útmutató, tele olyanokkal, hogy "felhívom a figyelmét!", meg "csak abban az esetben", meg "nem lehetséges", meg "tilos" ...
@Spániel: Köszönöm szépen, csak kimászok ebből a kakaóból előbb-utóbb.
Legfeljebb eladom a 12 személyes csoda étkészletemet, olyan sok évtizedes múltra tekint vissza.
@Evezős: Mit gondolsz? Befaljam a mai normatív adagomat?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akinek a környezetében iskolás korú gyerek van, annak most nem szabadott volna fideszre szavaznia.
Mégis megtették, sokan.
Innen látszik, hogy csak a buxa és a jelen számít ....ez a szomorú, de nagyon.
:-(
:-(
:-(
@Sir Bates dö Hól: a népeknek internet = facebók (így is mondják)

egy linket sem tudnak értelmezni...
@Evezős: Az már volt, hogy az instrukciókat állva olvashatjátok csak el? Egyen uniformisban?
Csinos legyél!
@Mariann19:
Ja, még megvan? Azt hittem, már túl vagy rajta ...
Azért én megvizsgálnám, mi az, ki tudja, milyen új kezelési módszerekben gondolkodnak (Téged illetően!), hátha a gyors megoldások hívei most már, így választások után ....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aki a Városligetet tönkrevágja, meg ehhez asszisztál, azt szó nélkül, téglafal előtt, egyetlen lövéssel ...

(Pedig én aztán nem járok arra, maximum pár évente!)
@Spániel:
Nem fog belőle egy fillért sem felvenni.
@Evezős: most láttam ilyet először, azt hittem, valami vicc. De nem.
Elgondolkodtam, ki ülhet bele, ki nem?
Ha jót akar magának.
@Mariann19:
Uniformisban?
Köpenypénz sincsen, mióta ezek vannak és nem az önkormányzat (sőt, munkaruha a szakoktatóknak, ami nagyobb baj!), pedig az két évente 8000 forint volt csak...akkoriban az önkormányzatban a dolgozók 70.000 HUF ruhapénzt kaptak minden évben.
Szóval uniformisban nehéz lesz, a szőnyeg szélén állás és hasonlók meg ... az már működik.
:-(
@Spániel:
Lassan már olyan lesz ez az egész, mint egy sci-fi (Éhezők viadala):
az úri közönség nemzeti taxin jár, a pórok meg a Vitézy-művekkel. Persze, amíg még működik ....
@Evezős:
"Hátha a gyors megoldások hívei most már így választások után." Mármint a kezelésemet illetően.
Gyors megoldásnak tűnhet nekik az átsegítés az Örök Vadászmezőkre, ahol lepkehálóval kergethetem a földi létben elveszett és ott elérhető szabadságomat.
Ez is egy alternatíva, bár számomra kedvezőtlen.
@Mariann19:
Tudom, morbid, de erre gondoltam, amikor azt javasoltam, hogy vizsgáld meg alaposan!
Ki tudja, milyen protokollok lesznek ebben az új világban...?
@Mariann19: @vitéž munkášőr: azt hiszem, hogy a moi társadalom (lehet, hogy ez kkeu-i, ex-kgst sajátosság, nem tudom) nem érdeklődik a történések iránt... a közmédiából tájékozódik, többi nem érdekli... igen, ahogy a facebookon lóg, úgy olvashatna ellenoldali észrevételt is... "csak" a radikálisok/dühösek (jobbik szubkultúra) elszánt, a többiek "csak" élni szeretnének... ez pedig az oktatás hibája, ott viszont volt 4+8 évük... elcseszték, felelőtlenek voltak, nem ismerték fel a fontosságát... valszeg, ha ma jó irányba állna az oktatás, akkor a tíz év múlva születettek lennének az elsők, akiknek egyenlő esélyük lenne a skandinávokkal, ny-euikkal, etc.... én ezt ki sem tudom várni... a fidesz a jobbikkal csak befejezte a rombolást... ez mo veszte, jobban is illünk majd egy autoriter/bizánci államba:-/... nem a gazdaság a fő gond hosszútávon...
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BnD7u2T9VF0

Az emberi hülyeség határtalan mivoltáról ... (csak erős idegzetűeknek!)

Olyanokról van benne szó, hogy Petőfi Sándor édesapja gróf Széchenyi István volt, valamint az MTA szabadkőművesek fészke ...

...és akkor csodálkozunk, hogy az eccerű pórnép milyen? Tessék megnézni ezt a két jóembert. Oszt sírjunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az 23x600 ezer? az 13.800.000 forint kidobott adó forint, mert gondolom csak átveszik a lapitopit, majd ragasztanak rá hazaffyasch matricát...
A fizu emelést is megszavazzák, csont nélkül, mert az is olyan szittya szokás...
menny már a picsába...
@Evezős: 57 perc az életemből erre?... ez most bosszú bajnaiért?:-)
@Sir Bates dö Hól:
:-DDDDD)

Nem, nem, én sem néztem végig, az első pár perc alatt tökéletes anamnézist lehet készíteni róluk és kb. össze is foglalják, hogy miről fognak társalogni.
Rájuk nézel és pár pillanatig elhiszed, hogy nem hülyék. Csak mikor elkezdenek beszélni ....
@Evezős: nem, rájuk nézel, hallgatod őket és azt hiszed, hogy rosszul látsz és hallasz:-)...
@Evezős:
"Ki tudja, milyen protokollok lesznek ebben az új világban?"
Meglepő dolgot képzelek el a protokollok létezése ügyében.
Itt nem lesznek protokollok, mert azokat meg kell fogalmazni, azoknak tartalmuk van, amelyeket ismertetni kell, és csal direktívákat jelentenének az emberek számára, nem betartandó és elfogadható normákat hordoznának magukban.
Egy ilyen felismerést a jelenlegi politikai elit nem enged meg magának.
Lesz kormányzati akarat, és kényszerű elfogadás, ezek ellen fellépni tilos.
@Spániel:

"Az új képviselői fizetés legnagyobb újítása, hogy nem engedi halmozni a különféle pótlékokat, és egységes tiszteletdíjat állapít meg. Ez jóval magasabb lesz az eddigi tiszteletdíjnál."

Ha, ha, ha. Na ki javasolta ezt először? És mit modott rá a másik na ki? Ha, ha, ha.

(
magyarnarancs.hu/publicisztika/az_albotrany_a_nem_botrany_es_a_valodi_botrany-67961
)
@Mariann19:

"Ugyanakkor tele vannak jajpanasszal, félelmekkel, és fel sem merül bennük, hogy saját maguk bűneivel állnak szemben."

a bűn mindig a bűnbe vezetőké.
@vitéž munkášőr:

"sajnos teljesen igaza van "

az könnyen lehet. de miért legyen mellé jó napja is?:D
@DFK:

"Hú, félreértetted, nem az én oldalamnak lesz harakiri, hanem Kecskeházyéknak. "

jaaaaa?! :)
@Sir Bates dö Hól:
Elég nehéz kibogozni az okfejtésedből a véleményedet, ez valószínű az én hibám, mert én a mértani pontosságú magyarázatokra vagyok vevő.
Egyet tudok kiemelni:
"A többiek csak élni szeretnének, és ez az oktatás hibája, ott viszont volt 4-8 évük, elcseszték."
Amikor a lebutított társadalomról beszélünk, akkor korunk teljes korosztályáról van szó, nem az oktatáspolitikáról. Amiről én beszéltem , az a folyamat, amellyel a társadalmat szándékosan és felelőtlenül kiszorították a közéletből a politikai tudat leépítése által.
Ennek lett a következménye az egyre növekvő passzivitás, amely a politikai élet értékelését, az abban való részvételt hordozta, hordozza magában.
A politikai elit kisajátította a politikát a maga számára kizárólagossággal, melyben a döntés jogát magának tartja fenn, a demokrácia halvány jele nélkül.
Vajon miért látjuk más országokban a társadalmi ellenállások megnyilvánulásait?
Azért, mert ott még létezik az állampolgári tudat, a sorsfordító képesség és lehetőség a demokrácia égisze alatt, és még van foganatja a népfelség követeléseinek.
@jaegtoer:
"A bűn mindíg a bűnbevezetőké."
Miért? Saját magunk nem követhetünk el magunk ellen bűnöket?
@DarthVader: ez már újévi népszokás lett, hogy minden évben egységesen, a legnagyobb összhangban szavazták meg saját juttatásaik megemelését kedves képviselőink.
@Spániel: ebben a sztoriban az a lényeg, hogy amikor Gyurcsány 2007-ben ugyanezt akarta meglépni, miket mondott róla a Fidesz.
@DarthVader: elolvastam és csak szomorúbb lettem.
@Mariann19: azt írtam:4+8 évük (mszp-szdsz)... ahol meg társadalmi ellenállások megnyilvánulásait látod ott a/ polgári világ van (nem félfeudalista viszonyok); b/ már minden mindegy, a vegetálás is elérhetetlen (pl. bulgária... mo még nem tart itt)...
korunk teljes társadalma?... '88-90-ben mindenki olyan képzett lett volna? valóban?... egy szűk réteg irányította a folyamatot, csak a várakozás volt hatalmas... tán azidőtájt lett volna szükség az oktatás reformjára, ha matad a kádár-éra, ha nem... azt lett belőle ez... én oktatáspolitikáról beszéltem...:-)
@jaegtoer: nem rossz gyerek az, miért bántod?
Szun-ce mondotta:

''''A kölcsönös védekezés eltarthat több esztendeig, s nagyon meg kell küzdeni a győzelem egyetlen napjáért. Aki mégis csak a hivatalából húzott száz meg száz kin jövedelmét szereti, de az ellenség helyzetének megismerésével nem törődik, az gonoszak közt is a leggonoszabb, az nem lehet emberek vezetője, az nem lehet az uralkodó segítsége, az nem lehet a győzelem ura. Ezért a bölcs fejedelem és a kiváló hadvezér úgy indít háborút és úgy arat győzelmet az ellenség felett, úgy szerez tehát érdemdús tetteket, amelyek révén kiemelkedik a sokaságból, hogy mindent igyekszik előre tudni.

Ezt az előre-tudást nem lehet a szellemektől megszerezni, nem lehet sem más dolgok mintájára levont következtetések, sem számítgatások útján megszerezni; az ellenség helyzetének ismeretét mindig emberektől kell megszereznünk.

Kémeket alkalmazunk tehát, mégpedig ötfélét. Vannak megtelepedett kémek, vannak belső kémek, vannak visszatérő kémek, vannak a halál kémei, s vannak az élet kémei.''''

''''Bölcsesség és ravaszság nélkül nem tudunk kémeket alkalmazni, emberség és igazságosság nélkül nem tudunk kémeket kiküldeni, finom érzék s éleslátás nélkül nem tudjuk megítélni a kémek igazmondását. Bizony, finom érzék, nagyon finom érzék kell hozzá, de a kémek alkalmazásáról sohasem szabad lemondani. Amikor egy kémünk még el sem kezdte munkáját, de már előre híre támad, akkor a kémnek is, de annak is, aki hírét költötte, meg kell halnia.''''
@Sir Bates dö Hól:
"88-90-ben mindenki olyan képzett lett volna?"
Kénytelen vagyok ezt a kérdésedet kiemelni, mert a korábban a népelbutítását a rendszerváltástól eredeztettem.
Onnan indítok, hogy az általam tisztelt TGM szerint a Kádár korszak legnagyobb erényének a 70-es években történő kultúrális fejlesztést hajtották végre az emberek fejében. Nemcsak, hogy hozzáférés volt a kultúra valamennyi megjelenési formájához, hanem szervezett oktatások, előadások, foglalkozások jelenítették meg ezt a szándékot, sokszor akár kényszerű vagy látványos formában is.
Ez egy folyamat volt, ezért a rendszerváltásig egy viszonylag tájékozott társadalomról beszélhetünk.
Nem kétséges, hogy egy szűk réteg irányította ezt a folyamatot, egysíkú ideológiák mentén, azonban fenntartotta az érdeklődést, az affinitást a közügyek irányába.
Ezt sikerült lenullázni napjainkra, ami ebben a drámai, hogy nem spontán ment ez végbe, hanem tudatosan, és marad a túlélés és vegetáció, amelyekre nem a szellem a jellemző.
@jaegtoer:
"A nép lassan kapcsol."
Akkor egy mondatot kell ismételtetni a néppel, azt, hogy egyetlen élete van, amely nem túl hosszú, nem történelmi távlatokban kell gondolkoznia, hanem a mára és közeljövőre kell terveznie.
Hátha így felfogja, hogy nem ér rá várakozni a csodára.
@jaegtoer:
Már eltelt 20 óra es meg mindig nem tudom mi ha nem búzasör ! Erre válaszolj !!!
@Mariann19: így igaz.
Húsz évig egy kutató-tervező intézetben dolgoztam, amely a renccerváltáskor feloszlott a többi ezer céggel együtt.
Volt ott rendszeres író-olvasó találkozó, kultúrprogramok /pl. Hofi is/,színházjegy- és könyvárus, nyelvtanfolyamok, továbbtanulási lehetőség estin, levelezőn, bárki számára elérhető módon.
Ja, és balatoni üdülő.
Nem volt az olyan kínzó légkör.
@Mariann19: kultúrális fejlesztés az emberek fejében... nyilván volt ilyen is, de ez nem azt jelentette, hogy 8m nobel-várományos országa lettünk... attól még sokhelyt a szabad föld- és a füles-évkönyvek voltak az irodalom az évi termései... máshol sem jobb a helyzet, persze, de ez tán szétfeszíti a blog kereteit...
@Sir Bates dö Hól: "szabad föld- és a füles-évkönyvek voltak az irodalom az évi termései..."
nem egészen értek egyet.
Akkoriban nem a tv-n meg a fácsén lógtak az emberek éjjel nappal, hanem olvastak. Vidéken is. Szinte mindenhol volt könyvtár a műv házban /mert még olyan is volt, szinte minden községben/és nem csak díszletként.
Egyszerűen szerettek az emberek olvasni, mert rengeteg népszerű könyv, sorozat jelent meg folyamatosan és elérhető áron. Ez akaratlanul is hozzájárult egy általános kultúráltsághoz.
@Spániel:
Hasonlóan nagy cégnél dolgoztam, ahol helybe hozták az irodalmat, ha bárki szakmailag tovább képezte magát, a cég állta a költségeket, tanulmányi szabival együtt.
A 80-as évek végéig a folyóiratok elérhető áron voltak kaphatóak, ugyanígy a könyvek is.
A lényeg, hogy a szellemi fejlődés érdekében az állam hatalmas támogatást adott, melynek eredménye azért megmutatkozott a fejekben, tehát nem egy leépült tudatú lakosság létezett a rendszerváltás hajnalán.
@ornagy50:
Akkor csak ő nem gondol ránk :-((
@Sir Bates dö Hól:
"Attól még sok helyt a szabad föld és a Füles évkönyvek voltak az irodalom azévi termései."
Már megbocsáss, de igen tájékozatlan vagy a tárgyalt időszak kortárs irodalmát illetően.
Valószínűleg nem vettél részt a 80-as években is megrendezett könyvnapokon, ahol az emberek készpénzben fizetve könyvcsomagokkal távoztak a helyszínekről, egyes kiadványok már az első napon hiánycikkek voltak.
Nem szabad a valóságot ismeretek híján ironizálni, arról nem szólva, hogy a társadalmi rendszerek törvényszerűen nem utasítják el a kultúrát, legfeljebb ideológiai alapon jelenthetnek kényszerűséget, de a kultúra jelenlétét nem zárják ki.
@Mariann19: pontosan erről írtam. Akik esetleg akkoriban még nagyon fiatalok vagy gyerekek voltak, el sem tudják képzelni a hetvenes évektől fennálló szellemi jólétet.
@Mariann19:

Szia!
Emlékszem: A Mozgó világ,Tiszatáj,Beszélő de akár a Vigília is eszméletlen jó írásokat,szellemiséget képviselt...Amellett a megjelenő szamizdatok tolták a 'tuttit!
@Mariann19: @Spániel:
Faternak komoly "Világirodalom remekei" sorozata volt/van. Meg IPM, RaRe gyűjteménye. :)
És mi is megkaptuk a magunk Piff és Pajtás adagját. :D
És sokat olvastunk Ország-Világot is.
@Spániel: @gazoló: @Marcellusca:
Az a tény, hogy a vitatott rendszer hatalmas pénzeket áldozott az emberek szellemi fejlődésére, nem vitatható.
Nem szabad arról megfeledkezni, hogy a hozzáférésnek volt egy óriási hozadéka, nevezetesen az, hogy élénkítette a gondolkodást, hiszen a hallottak és olvasottak napi szintű beszéd- és vitatémák voltak a munkahelyeken, társaságokban és a családokban is.
Mindez szinten tartotta az érdeklődést a tudás felé, nem szólva arról, hogy fokozta is azt.
@Spániel:
"Akik esetleg akkoriban még nagyon fiatalok vagy gyerekek voltak, el sem tudják képzelni a hetvenes évektől fennálló szellemi jólétet."
Kösz!

Ebben tökéletesen igazad van!
A magam részéről semmit sem fűznék hozzá... a sík hülye trollok ebből úgy is tudod mit vonnának le, akik meg ide járnak, azoknak nem kell magyarázni.
Lájk-:)
@Evezős:

:)))
A 'liget tönkrevágásáért én is fejlövéseket osztanék!!
'Dafke meg fogják húzni a "k@cs@gjei...
Lehetne óvatosan(környezettudatosan) is meglépni,de ehhez ezek az 'elefántok képtelenek...( lásd...Kossuth téri platánok,hogy kapnák be!!)
@Knósszosz:

:)))
Egy egy júniusi könyvhéten'batyunyi dedikált könyvet lehetett venni bagóért!
@vitéž munkášőr:

"nem rossz gyerek az, miért bántod? "

mer' ojjan yol esett. és nyócértelmű vót és csütörtök. különben is vau vau miau sőt sssszííí, sziszegte K, a koala cicó
@gazoló:

".( lásd...Kossuth téri platánok,hogy kapnák be!!) "

egy slukkra, de gallyazás nélkül!:)
@Csekkliszt#10: Légyszi,ezentúl csak nagy Ő-vel.
Menten tudni fogjuk,hogy kiről beszélünk.
@jaegtoer:

Mennyi régi fa lesz majd,vénné,beteggé nyilvánítva!
Aki kezet emel rá,azt meg húznám a régi lámpavasakra!!
A királynak palota kell ott Budán(Grazban megálmodta...) és valószínűleg ráhajtanak a csököttek,hogy le tudjon jönni a Galéria!!
@Mariann19:

"nevezetesen az, hogy élénkítette a gondolkodást, hiszen a hallottak és olvasottak napi szintű beszéd- és vitatémák voltak a munkahelyeken, társaságokban és a családokban is. "

azon méláztam el, hogy a fenti mondatod így is helyesen hangzik-é:

nevezetesen az, hogy élénkítette a gondolkodást, hiszen a halottak és olvasottak napi szintű beszéd- és vitasémák voltak a munkahelyeken, társaságokban és a családokban nem is szólva a munkásőr gyakorlatokon, a kommunista somabatokon, valamint a párttag gyűléseken. ez utóbbi helyeken olyanokat mondtak a pártitkároknak a melósok, hogy mind vona gábor, de orbán viktor is elszégyellné magát, de nem annyira, mint le pen, vagy haider az Isten ne nyugosztalja.
szóval nagy volt az élet... Mozgó Világ, Tiszatáj, Kritika, hahaha dialógus, később három Király..., a klubmozgalom...
aztán 1990 őszén a döbbenet, aztán még egy 1994-ben aztán vége, és végképp összetörtek az álmok és a gerincek....
@ornagy50:
Naa, jó, én ezt már tökre unom, közreadom a Nagy Csekkliszt Sejtést, aki cáfolni v bizonyítani tudja, tegye itt közzé:
"A Nagy Ő Antialkoholista !"
@gazoló:

"Emlékszem: A Mozgó világ,Tiszatáj,Beszélő de akár a Vigília is eszméletlen j..."

maga tán a vállam fölötttt leskelődöttt netántán kánkán akkor is amikor olvasgattam, vagy csak most, amikor isírtam. hejjj de kicsi ez a világ bokrétája!:)
@gazoló:
Bizony!-:)
És a könyvtárak olvasótermei nem netfüggő seggfejeknek kialakított dühöngőszobák voltak, ahová csak fészbunkolni jártak az idióták, meg a zócskapijac itten a pesti Nagykőrösi úton is egy aranybánya volt - szaréhúgyé - ha könyvet akartál venni.

Onnan is eltűnt egy antikvárius, aki még értett is hozzá. Nyomdász volt a szakmája és a hobbija/élete volt a könyv és az irodalom. Dumáltam vele egyszer-kétszer, sok ilyen elhivatott és értő van azért még ma is, de sokan nem bírják a hatalmas sikereket, ezért kénytelek bezárni. Ő is...
A könyvtáram kétharmada a zócskapiacról és antikváriumokból származék vala, csak a maradék van boltból. Van olcsó az új könyvek kategóriájában is, ha nem ismered esetleg:
konyvudvar.net/

Innen is sok kincset sikerült beszereznem... és ami fontos: néha nevetséges áron - érdemes nézegetni arrafelé... is.
@gazoló:
Ha információim hitelesek, a dilinyóház stimm, a helyszín nem.
Az Svájc volt.
@jaegtoer:
PM, Galactica... hogy az ilyen urbánus vonal is megjelenjen.
Iszol TE rendesen??? :D
@Sir Bates dö Hól: Gondolod, hogy elismeri majd bármikor is az a magáncég, hogy zsoldosokat küldenek ukrán rendőrnek öltöztetve? Másrészt túlértékelsz megint. Erősen kétlem, hogy Kovács Béla vagy az FSZB azzal foglalkozna, hogy nekem adjanak utasításokat azzal kapcsolatban, hogy mit írjak a varánuszon. :) Az is nézőpont kérdése, hogy ki milyen nézeteket vall. Ha úgy vesszük te is egyfajta propagandát nyomsz.

Szégyellni valóm pedig nekem pláne nincs mit, mivel kötve hiszem, hogy az lenne a magyar nép érdeke, hogy NATO ágyútöltelékként végezze egy eleve vesztes háborúban az oroszok ellen.
@Csekkliszt#10:

"Tétényi Éva, én azt a hölgyet :-)) nagyon el tudnám képzelni, minden jó női és jó politikusi tulajdonságot látom benne

Még mielőtt kapok ez nem jelenti azt, hogy a nőknek vannak rossz tulajdonságaik... "

ha a városban nem tudott úrrá lenni a fideszen, gondolod, hogy országosan menne? hova menetelne? az északi fényhez, hogy kapcsojja vissza, vagy le, de akkor végleg?

érdemeit nem vitatom, de a pesti oldalról ösmerek több wc-s nénit... na ha azok összefognának! na, az is éppen olyan jó lenne. jelön helyzetbe. mert beszarás az lesz dögivel.
@jaegtoer:
A szellemi élet azon helyeit soroltam fel, ahol az irodalmi, tudományos és társadalmi kérdések képezték a beszélgetések témáit.
Gondolom, hogy te némi íróniával egészítetted ki ezeket a helyszíneket, helytelenül, mert a munkásőrgyűléseken és termelési értekezleteken nem a kultúrát tematizálták.
Jelzem, ezeken én nem vettem részt a termelési értekezleteken kívül. Bár szívesen voltam ez utóbbin, mert végig lehetett röhögni a félművelt előadók hozzászólásait, strigulázni a helytelen magyar szóhasználat kapitális hibáit, volt olyan, hogy verseket írtunk a gesztikuláló rétorról.
Tehát határozottan párosítani kell a helyszíneket a témával, és akkor minden a helyére kerül, te most egy kicsit keverted kedves kapitányom.
"És végképp összetörtek az álmok és gerincek."
Ez a mondat részedről egy lemondó sóhajban fogant?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

bezony! IPM, Galaktika! asztadurva!

és a Hernádi hozta le folytatásokban a Chancellor kéziratot ami alapmű a maga nemében.

a hatékony bűnözők mindig a legfelső polcon vigéckednek:)

amúgy kérdésedre válaszolva, nem, egyáltalán nem iszom rendesen, vizet iszok mint az állat.
@jaegtoer:
Nem most, egy normális országban! Itt senki sem tud úrrá lenni a folyáson...

21 órája nem tudom....
@Spániel: ezt én is így gondoltam, majd a saját tágabb környezetemen túl találkoztam egy másfajta valósággal... emlékszem én is a nemere-, lőrincz l.-, vavyan fable-, leslie l-kötetek, a romana-lapok hódítására/népszerűségére, de mai ésszel azt hiszem nem csak az olvasottság az, ami számít... gondolod, hogy a jobbik "kemény magja" nem falja a könyveket?...
@Knósszosz: hali.
Ezek a ma már elképzelhetetlen előnyök természetesek és hasznosak voltak, talán a fennálló viszonylagos egyenlőségek miatt szerethető munkahelyi légkör és kollektíva is volt, ahova tényleg örömmel ment a zember dolgozni. Én spec alig vártam a hétfőt.
Lehet, sokan azt gondolják, nosztalgiázok, de számomra 90-től kezdődött a rémálom, minden elromlott. Bukdácsolás, vesszőfutás kényszervállalkozásokban, kiszolgáltatott, mélyen a tudás alatti munka kényszerű vállalása, stb.
@Sir Bates dö Hól: gondolom falja, a Wass Alberteket.
@jaegtoer:
:(((
Vizet, vagy "vizecskét"??? :D
Há'mehá...
mi a fasz van itt? valami munkásőr dzsembori? azé nehogymá visszasírjuk azokat a gyönyörű segg időket:)
akkor kicsit Bajnairól (tudom, ez már majdnem OFF, meg korábban kellett volna, de most vagyok netközelben).
szóval.
Bajnai azt ígérte, hogy visszatér a politikába, összefogja azokat a szanaszét kódorgó (nagyjából) baloldali választókat, akik egyrészt nem tudják, hogy baloldaliak, másrészt nem tudnak kire szavazni, és urna elé viszi őket.
Ez megvolt.
a hangzatos szózatok (nyerünk, győzünk, váltunk stb.) egyértelmű, hogy MINDEN párt választási szókincséhez tartozik, ezért elmondta. ő megmondta: nem akar ME jelölt lenni, nem akar a parlamentben üldögélni. S lőn, lemondott a listás helyéről (illetve le fog).

az, amit mond, miszerint NEM a parlamentben fog politizálni, az egy pozitív észrevétel. A parlamentben ugyanis NEM LEHET majd politizálnia egy ellenzéki képviselőnek. Kövér nem engedi szóhoz, oszt jónapot. másrészt -ahogy helyesen gondolja-, a következő választásokra a felkészülést MOST kell elkezdeni, mégpedig azzal, hogy az utca emberének a látókörét tágítja. ezt CSAK az utcán (parlamenten kívül) lehet megcsinálni. Haza és Haladás. Politikai előadások. Harc a rezsi ellen, oktatás. Ha most elkezdi, lesz négy év előnye. a CÖF nem fogja tudni lekövetni a békemenetekkel, ha ügyesen csinálja.
BP főpolgármesteri poszt. nem rossz ötlet, bedobni egy ilyet a köztudatba, de gondoljuk végig.
még.
és még.
és még.

ennyi.
Nem. most még nem. Ötletnek nem rossz, hiszen 24 különálló polgármesteren megtanulhatná, milyen vezetni egy miniállamot. rendet csinálhatna minden olyan fronton, ami anyagiakkal jár (including BKV). kibaszhatna nagyon sok fideszes főtetűt. De nem tudna nyerni. számoljuk össze, pesten és budán menyien szavaztak ÖSSZESEN a szocikra és a fideszre. nem menne, kár belekezdeni. egy egyértelmű bukásba nem szabad belefutni. abban igaza van, hogy TCS, mint főpolgijelölt, egy elbaszott gondolat.

na, röviden ennyi (szerintem ezzel kellett volna kezdenem a napot, de nem volt rá időm...)
@Mariann19:

nem egészen, bár természetesen nem tagadom, nem volt szarkazmus híján.

arra akartam utalni, hogy a nép nagyszerű fiai akik épp leányok, sőt nők is lehettek, szóval a kultúrkörök által nagyon lenézettek is elérték ezeket műveket és benne voltak az eseményekben akkoron, olyannyira, hogy ezek begyűrűztek a mindennapok sodrásába és akár politikai ügyekké is válhattak, ahogy váltak is a szerinted ide nem illő helyeken is..
ma, már legfeljebb egy szűkebb réteg számára ügy egy egy Könyv, egy-egy esemény, mert ahogy akkoriban leszarták őket a kultúrhéroszok, most ők szarják le -no nem bosszúból, csak spontán, mert a kisember elárulása a lenézéssel, kirekesztéssel kezdődött, aztán úgy köszön vissza, hogy tojik a az úri huncutságra, könyvre, műre, hívó szóra, mert el van foglalva a napi betevőt adó melóval, és évezredes tapasztalat bevésődött kódjai diktálják: -úgyis csak arra használnak, hogy a hátunkon felkapaszkodjanak... legyen az politikus, vagy művészlélek, addig vagyok csak fontos, amíg megveszem a belépőjegyet, vagy a bestsellert, és azt várnák tőlem hogy kétszázat költsek, de száznál az istennek se adnának többet.

szóval a kultúrmítosz és -legenda így függ össze a a lábszagú mindennapokkal.
@jaegtoer:
"ha a városban nem tudott úrrá lenni a fideszen,"
tétényi:fidezs frakció
1:9
és tudott ellenük tenni. szerintem be tudja húzni a következő polgármesterséget is, és az esztergomiak simán elhajtják meggyeséket a faszba.
akkor viszont meggyes védettsége megszűnik, nincs többé mentelmi jog, és az ellene indult eljárásokban lehet nyomozni, meg karóba húzni.
de ha nem védi senki, akkor beszélni fog, és úgy jár mint welsz.
@Knósszosz: könyvudvar a Múzeum krt-i átjáróházban, ott melóztam pár percre, sokat túrtam ott.
@taga20:
:)
Na, csak neked egykomám...

m.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8ALKq4tVuUQ

Piktor és muzsikjai, a "plebs". Besza-behu....
@Secnir:
Legfeljebb nem egzotikus méreg, hanem elüti a villamos...
@Secnir: az esztergomiak kapják be vitya farkát, ha má megszavazták, ako jár nekik!
@taga20: óh, azok a régi szép idők, bezzeg a mi korunkban....
@Spániel:
Ne is mondd... őskomcsi vagy te is-:))
Imádtam melóba menni, szarrá röhögtük magunkat a bunkó ügyfeleken (voltak bőven), kilenc órakor már ki kellett volna repülnünk a szervizből (GELKA), ha időben akartunk hazaérni, de volt olyan eset, hogy 11-kor még benn ökörködtünk... szép volt és meg is érte.

A francban sincs ma ilyen légkör, mindenhol tartani kell a pofáját az embernek, lekuporodni és várni, mikor ...szák seggbe.
Ez a mai nem az én világom, rakás szar.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: balogorbán viktor, az eszem megáll, má a norvégok is a fityeszre szavaznak:)
@taga20:
Elengedett a tokmány??
Szeva haver!-:))
@Spániel: miko még ákciós vot a jég a fridzsiderbe, azok votak a boldog béke idők:))
@taga20:

ne aggóggyál. a kakastoll nem mutat jól a munkásőrsityakon:)
@Secnir: A drágabolgárúrnál ma kiderült, miért nem nyert Vadai az esztergomi körzetben.
Egy betelefonáló elmondta a tutit: általában az öfogásra szavaztak,mint rendes megbízható kommunisták, akiknek töke tele a fidesszel, de egyéniben a Völnerre, mert épített vasutat, meg egyébként is helyi lakos, Ági meg csak egy jöttment.
Hát így.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te a Pesti Műsort olvastad ott nyugaton?minek?
:)))
@taga20:
Felénk svéd kisebbsíg e nevük. Evégre svéd rendszámos merdzsóval szoktak menni a segílykéért.
@taga20: már akinek volt jeges frigója.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Legyen!
Inkább... Argust vettem, nekem bejön. Kösz, te ajállottad, a Gold a kedvencem - az szűrt.
Csinálom a kaját, szóval most klavi helyett fakk és anál.
Csoccs
@Knósszosz: szeva barátom:)egyébként az egyik bunkó ügyfél lehettem vona én is, me a gelkás urak aszt gondolták, hogy miattuk van fenntartva a melóhely, nem az ügyfelek miatt:)))
@punkfrog:
Ja, meg a Veres Pali bá` útmutatásait. Mazsola... :)
@jaegtoer: szezonja válogatja. mostanság a retropunci jön vissza:)) nem gondoltam vona:(
@Spániel: hát aki nem pártvonalon mozgott, az annyit is ér(báj lézerdzsoni, csak ő modernizálta a mondást)
:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nálunk korábban rézgyűjtő kisebbség votak, de beléptünk az euba, ezé norvégok lettek:))
@Mariann19: nyilván tapasztalatlan vagyok, hisz' akkoron gumibelsőben leledztem, így a köztem és a valóság közti távolságot áthidalandó vagyok irónikus... drága Mariann!... a '80-as években az érettségi már-már értelmiségi státuszt adott tulajdonosának, a főiskola meg egyenest az elitbe emelt, az egyetem pedig... azt hiszem a nagy többség a rántott hús-rosejbni-ubisali trinityben mozgott, a szokásos fröccs/kőbányai világos mellett... még mielőtt felmerül benned: nem lenézem azt a kort,az az én múltam is, ám a ma megértéséhez nem egy heroizált soha-nem-létező aranykoron kereszt7l vezet az út...

Persze, hogy odavagyok minden reciprokért:-)...
@taga20:
Aha... a múltkori dzsungelnyuszis elszólás nem volt véletlen.
Milyen beretvát kűggyek?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hazudsz, mint a vízfolyás, segghülye vagy, ráadásul állandóan csúsztatsz és terelsz... menjél a picsába, de tényleg... igazi szégyenfolt vagy az Úristened bokrétáján, sub kavics...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát én úgy terveztem, hogy a következő hétvégén. vasszer van vagy lesz? lesz valami idénynyitó? mire készüljek:) holnap kereslek.
@Sir Bates dö Hól: agy neki! nem apád, nem anyád:)) sziszifusz hozzád képest egy lustadög:)
@Sir Bates dö Hól: azok a nyolcvanas évek...
Veri az ördög a feleségét
www.youtube.com/watch?v=LS_bpZYijU0
@jaegtoer:
"Mert a kisember elárulása a lenézéssel, a kirekesztéssel kezdődött."
Ez a megállapításod egy új téma bevezetését jelentené, nemcsak a kultúra képviselőit tekintve, hanem a hazai értelmiség magatartását illetően is.
Van nálunk egy torz attitűd a kultúra képviselőinél, nevezetesen az, hogy kompenzálva
művészetének fehér foltjait, felemeli magát egy megközelíthetetlen magasságba, egyidejűleg egy különleges kaszt képviselőjének állítja be magát, akit feltétlen elismerés és imádat kell, hogy illessen már a létezése okán is.
Ez teremti meg azt az űrt, ami a kultúra képviselői és a befogadók között létrejött, és jelen van ma is.
Ez a jelenség leépíti az addigi befogadók igényét a szellemi élet gyakorlására, és ez kultúrális élet termékeinek és produktumainak lassú megszűnésével jár. Önpusztító folyamat, mert leépíti az együttes élmény örömét, kezdetét veszi az enyészet, ahelyett, hogy felhajtó erőként működne.
Nincs itt semmiféle kultúrmítosz, a tényeket nem szabad tagadni, még akkor sem, ha olyan társadalmi rendszert jellemeztek, amely hibás volt, azonban mégis voltak eredményei egyes területeken.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
az IPM meg a Galaktika(k-val!) nálam is alapok voltak.
na meg a TIT...
ezért lettünk ilyenek!:)))
@Mariann19: drága, nem akarok profán lenni. de mégis. a hitleri németországban meg kurva sok autópálya épült. és?:)
@taga20:
Sajna az még szarügy... wasser sehol, ötletünk`se. Halászi felett van, ahol 15 cm a víz, de ha kedvetek van, lejöhetünk kenu v.kajakkal Rajkáról, azt elsikálom.
Lehet, hogy van ahol vízen kell járni...
Ez viszont kiscsoportos buli, hacsak pár libsibolsi nem száll be... :)
@Sir Bates dö Hól: Igen te meg vagy az igazság bajnoka és az isteni kinyilatkoztatás. Remélem ha kezdődik a háború, elsőként mész majd önkéntesként harcolni a rohadt moszkoviták ellen a demokrácia védelmében. :)

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10178373_514453505333165_1993796137_n.jpg?oh=9808efaef59e20dd525a6e5766a5a3ab&oe=5348DD02&__gda__=1397286471_912ab4df08fef5c9ffd9308432c00b13
@Sir Bates dö Hól:
"A 80-as években az érettségi már-már értelmiségi státuszt adott tulajdonosának, a főiskola meg egyenesbe emelt."
Jobb helyeken ebben az időben vállalatoknál pl.
felsőfokú végzettség kötelező volt már a középszintű vezetőknél is, és ez még nem jelentette az irányítói elitet.
Ebben az volt a jó irány, hogy felelős beosztásokban nem a párttagság volt a vezetői státusz feltétele, hanem a szakmai tudás.
Egyszer beszéltem erről egy társaságban, ahol erre úgy ragáltak, hogy én még álomvilágban élek, de én tényleg ilyen közegben futottam be a karrieremet. Lehet, hogy neked is igazad van?
Legyen! Mert én vagyok a te reciprokod a vitáinkban.
@punkfrog:
Bakker... elbactam... pedig anno mennyiben fájt nekem mindegyik...
Pár darab Galaktika most is itt van valahol a polcok alján.
@taga20: Drága taga!
Valahogy még nem kerültünk egy hullámhosszra.
Hogyan kerül ebbe a kultúráról szóló beszélgetésbe a német infrastruktúra?
A végén biztosan megértjük egymást, de most még báván nézek a perspektívába.
@Mariann19: "Nincs itt semmiféle kultúrmítosz, a tényeket nem szabad tagadni, még akkor sem, ha olyan társadalmi rendszert jellemeztek, amely hibás volt, azonban mégis voltak eredményei egyes területeken."
nekem ezeken a szar vot a renccer, de azé votak eredményei ütötték meg a szememet:))
egyébként jobbulást! lesz még rosszabb is, ha ez vigasztal:)))
@punkfrog: igen!.. ez volt inkább a valóság:-)...@Mariann19: ezt kellene látnod (bár biztos láttad)... elit környezetben voltál egy elvarázsolt királylány:-)... vicceltem... de nem az volt az átlag, amit te tapasztaltál... (bár a termelői értekezletekről szóló beszámolód is más világot mutatott, nem?:-))...
@Mariann19:
A zeszterga felű nézve begyűrűzött a tokmány alá!
Essetunni... :(
@taga20:
Má, amelyik.
Én szerettem dumálni minden ügyféllel, ma is ez van. Ha hülye az más kérdés, de hidd el: barom van balos és jobbos is.

És az is más lapra tartozik, hogy ennek ellenére kiket kedvelek inkább.
Pédúl tagadmagadat... mitiszó nagyakárki??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem, én inkább a te fejedben néznék szét előbb, hogy mit forgatsz benne... most is csak terelsz, sub kavics... gyáva, alattomos, aljas kis fíreg vagy...
@Mariann19:
... én meg rád nézek a kommenttyeiden keresztűűl és kösz! - sok mindent megfogalmaztál, amire lusta vagyok pötyögni.
Szar időszakon vagyok túl, de lassan magamhoz térek... Pussz!
@Knósszosz: ásványvizet, de holnap majd belehúzok. jaj! csak nem nagyon, me szombaton is melózok. a svédeknél, megmá a 6órás munkanapon filóznak:)
na megyek durmolni, me hajnalban szól a vekker:)
gunárt, mindenkinek.
@Mariann19: "felelős beosztásokban nem a párttagság volt a vezetői státusz feltétele, hanem a szakmai tudás"
nem.

a szakmai tudás sokkal kevesebbet ért mint a párttagság.
a '80-as évek elején egy kutató intézetben kezdtem dolgozni.
a szemem előtt zajlott a főigazgató váltás...
soha nem felejtem el a kontraszelekciót.
most meg már megint itt van.a k.életbe!
@taga20:
Gúnárt -hülye- neked is!-:)))
@Mariann19: egy kis adalék: a foxi-maxi főiskolának számított... az apeh-előd munkaügyi főmuftija előrelátóan elküldte az embereit előbb erre, majd valami levelező pénzügyi-szakra... kész is volt a kétdiplomás szakember-gárda... ez volt a bp-i és pest megyei apeh törzsgárdája...
@Sir Bates dö Hól:

Olyan izé tucc lenni...

A tegnapi:

"A magyar szélsőjobboldali párt – a magyar függetlenség és orosz nagyhatalmiság ismert konfliktusai ellenére – sosem titkolta, hogy Vlagyimir Putyin rendszerének elkötelezett támogatója. Az már kevéssé köztudott, hogy szinte az összes többi európai szélsőjobboldai párt is; ráadásul miközben Moszkva a „fasisztáktól" félti az ukrajnai orosz kisebbséget, aktívan támogatja az eurofasisztákat. A viszony hátteréről a Political Capital készített egy tanulmányt, amelyet még megjelenés előtt olvastunk.
Mini-putyinok és baráti rendszerek
A tanulmány szerint nem egyedül a Jobbiknak szimpatikus Putyin: a krími konfliktusban valóságos szélsőjobboldali egységfront állt ki az orosz annexió mellett. Kovács Béla EP-képviselőn kívül francia Nemzeti Front, az osztrák Szabadságpárt, a belga Flamand Érdek, a bolgár Ataka, az olasz Északi Liga küldöttei is „független megfigyelőként” legitimálták a Krím-félszigeti annektálását szolgáló orosz referendumot. Áprilisban pedig Brüsszelben tárgyalt néhány szélsőjobboldali EP-képviselő és az orosz uniós nagykövet, elvileg „az ukrajnai krízis békés rendezéséről”.

A Political Capital szerint a szélsőjobboldali pártok az EP-választásokon várható sikeres szereplést követően a francia Nemzeti Front vezetésével oroszbarát frakciót készülnek létrehozni – elsősorban a pártcsalád-építő orosz diplomáciai erőfeszítésnek és a putyini modell népszerűségének köszönhetően. Ez azért is nagy változás lenne, mivel a szélsőjobboldali pártok eddig képtelenek voltak ciklusokon átívelő stabil pártcsalád létrehozására – sőt, Morvai Krisztináékat egyetlen képviselőcsoport sem fogadta be.
Az orosz doktrína – amit 2011 óta „Eurázsiai Unió” néven emlegetnek – azt a távlati tervet tűzte ki célul, hogy Brüsszeltől visszatereli az orosz érdekszövetségbe a kelet- és közép-európai országokat. Ehhez pedig nem árt sem magának az Uniónak a destabilizálása, sem pedig az orosz érdekekkel és a putyini államrenddel szimpatizáló pártok hatalomra juttatása. Márpedig a Jobbikot és a többi hasonszőrű pártot – az elmúlt kétszáz év rossz történelmi tapasztalatai ellenére – egyáltalán nem taszítja sem az EU és a NATO lecserélése az Eurázsiai Unióra, sem pedig a jelenlegi liberális-demokratikus rendszer lecserélése egy centralizált rendszerre."

index.hu/kulfold/2014/04/09/jon_putyin_frakcioja/

Legalább megéri az oroszok seggnyalójának lenni!
Gábris már csak tudja.
Merthogy harcosan az orosz érdekeket képviselni, az EU-ban, NATO tagként, nem semmi! (Van ahol az ilyesmit ÁRULÁSNAK nevezik.)
Majd még behívják Putyinékat?
Mint '56-ban?
Durva lesz.
@Mariann19: Kedves Mariann, azt kérdezed: "Ezekre az érdeksérelmek folytatására szavaztak az emberek? Ezen gondolkozom napok óta."

Én is ezen gondolkozom. Figyelemre méltó, hogy 2 vk. kivételével az egész vidék a fideszre szavazott. Holott a vidékiek - leginkább a mezőgazdaságból megélni próbáló, szegény, munkanélküliséggel sújtott régiókban élők - szenvedhették meg leginkább az elmúlt 4 évet, nem annyira a pestiek.
Én arra a magyarázatra jutottam, hogy ezeken a helyeken visszaállt a hűbéri rendszer. Azt a kevés munkahelyet, de még a közmunkát, a segélyt is a helyi hűbérurak osztják, akik 2006 óta fideszesek (vagy "közeliek"). Minden erőforrás a kezükben van, az ő földjeiken, vállalkozásaikban lehet csak dolgozni, náluk landolnak a pályázati pénzek stb. Az oligarchák nagybirtokaitól a falusi kiskirályságokig az egész országot átszövi ez a nagyon súlyos függelmi rendszer.

Az EU-tag Magyaro-on feudális viszonyok tértek vissza, elmondhatatlan a szegénység és a kiszolgáltatottság. Lehet birkázni meg hülyézni ezt az embertömeget, de nem méltányos. Nem tudom, mi a megoldás, de egyre kétségbeejtőbbnek látom a helyzetet.
@punkfrog:
A 3,14-ba! :))
Most - megint - be kéne lépned a komcsik közé?
Durva... a régi alapszervezet újra megalakul, leadják, mikor lesz drágább a cukor... :D
@taga20:
"Lesz még rosszabb is, ha ez téged vigasztal."
Ha jő a rosszabb, ha jő a fenyegető veszély, abban az vigasztal, hogy te ott leszel őrzőmként, kivont karddal, ahogy megbeszéltük százszor.
Egy jó kis török handzsárt is beszerezhetsz, az kicsi és elrejthető.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Aszt tojja??
Na, mindegy... még mindig jobb, mint az alcsúti cefréből csinálkodott pálinka és semmi mák... azt már Barozóék se - mint tudod.

Dexar egy rencer van itten alakulóban...
@Sir Bates dö Hól:
Lehet, hogy azért vagyok ilyen reciprok, mert hol álomvilágban léteztem, hol termelési értekezleten, és mindíg felcserélődtek a törtek tényezői.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szia Boli!
tagánál is beállt egy skizofrén állapot?
Mi lesz egy óra múlva?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez így van... csak meg kell nézni a krími népszavazás "megfigyelőinek" névsorát... persze erre majd azt mondja, hogy "urban legend"... csak tudnám, hogy mi a qrva @ny@ért önti ide mindennap ezt a sok propagandát?... mikor rámutatsz valamire, akkor meg azonnal terel, csúsztat, témát vált, vagy a legjobb: ez mind te vagy, nem én vagyok...:-)

mennyivel könnyebb azzal véleményt cserélni bármiről, aki bevallja rasszizmusát, antiszemita voltát... ez meg csak tagad... vajon miért? tán csak nem szégyenli? :-)
@Mariann19:
Sikítva menekül a kuty is ott, a zasszonyka meg kiutalja taga kollégának - bérlakásként - a kutyu ólját! Kutyu mehet a szobába.
Mi meg csak "lesörtelenezzük" legfeljebb...
@punkfrog:
A főigazgatókat tényleg nem a vezetői képesség és szakmai tudás alapján nevezték ki.
Nem is volt az olyan fontos, hiszen nagy cégeknél olyan szakértői osztályszervezetek álltak, hogy amennyiben egy évig nem jött volna be, észre sem vettük volna.
Elég volt, ha aláír.
Néha beszéltük, hogy símán inkább az ő státuszát vállaltuk volna be, mint a sajátunkat.
Már a személyes felelősség okán is.
@Sir Bates dö Hól:
Ilyet mondjuk én is tudok.
Az egyik bankban egy volt középiskolai osztálytársam a találkozón meglepetésünkre közölte, hogy bankigazgató helyettes.
Nem tudtunk róla, hogy egyetemre járt volna.
A sima marxistát állítólag elfogadták felsőfokú végzettségnek.
@Sir Bates dö Hól:
Ugyan... ezért nem kínzom én magam a mondandójával, nem tudom felérni, kevés vagyok hozzá... :))
Maradok ecceri, tudatlan.
Nem lehet olyan széles látóköre és liberális világnézete mindenkinek, mint az oroszkedvelő (ha oroszseggnyalót mondok, ciki lett volna?) széljobbnak...
Evégre Putyin elvtárs is mindenhol a széljobb veszélyre figyelmeztet, ő meg csak tudja, kiket pénzelnek, támogatnak!
@Mariann19:
Olyan tanácselnökelvtársnő felénk is előferdült.
Végzettsége marxista volt, rendes pártcsicska, mint a mai fidesznyikek.
Minden városi bulin külön volt eltéve egy üveg francia konyak neki, evégre a zinternacionalizmust aktívan gyakorolta - olyan napszemcsiban mászkált állandóan, hogy manapság hírességnek hinnék...
@borzzz:
Valamelyik nap foglalkoztam az egyik kommentemben a választók pártprefenciájának okaival.
Miután az elnyomorodott vidék Fidesz támogatásáról írsz, erre vonatkozóan én azt mondom, hogy ennek oka a múltba vezethető vissza. Nem most alakult ki ez a szimpátia, és nem is a rokonszenvről szól a Fidesz támogatása.
A vidéki ember zsigerből elutasítja a szocialista rendszert, mert az őseit , családját megfosztották a földjeitől, az állataitól, minden vagyonától. Emiatt soha nem lesz a baloldal híve, kommunistáknak tartják őket a régi szóhasználattal élve, és ez az elutasítás szerintem generációkon át még fennmarad ebben a múlt sérelmeitől szenvedő közegben.
Sajnos, nem a jelenlegi sorsát mérlegeli.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"-Vegyen levegőt . . . Akkor nem szóltál, amikor cukrot kellett volna venni, mi? Vegyen levegőt..."
Hofi
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mi lesz így a mi tagánkkal odakint?
Amikor már nagyon fázni fog, majd kapar az ajtón? Vagy vonyítania kell szegénynek?
@Mariann19:
Itt vagyok elrettentő példának. Befogtam az orrom és erre az elbacarintott (cocikra is ezáltal) ellenzékre szavaztam, 25 évvel a rendszerváltás után, először.
Most akkor már tényleg libsibolsi lettem végre? :D
@punkfrog:
Örökbecsű... :)
Akkor is kiröhögtük az akkori ettársakat, ez a sors vár a maiakra is! (Jó, tudom, néha sírni kéne inkább.)
Csak egy Hofi hiányzik, pedig lenne mit aláznia.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Gondolom az az extra napszemcsi azért kellett, hogy eltakarja az örökös másnaposságtól a véreres szemét, amely vörös volt, mint a spanyol bikáé, egyben színben harmonizált pártját szimbolizáló szinével, már mint a szeme.
@Mariann19:
Honnan tudtad? :D
Sokat edzett, echte alkesz munkásőrök állítólag megremegtek anno, ha levette a napszemcsit - de ez lehet, hogy csak urbanlegend! :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Á! Nem lettél libsibolsi, viszont a jövőben csak libsi legyél. Törünk előre még az únijóban is.
Elit alakulat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Honnan tudtad?"
Ismertem egy párttitkárt, mondjuk csak fél lába volt, viszont minden este a vállalati büfében iszogatott 3 centes konyakokat, úgy átlagban 32-tőt/ este.
Aztán hazamotorozott viharkabátban télen-nyáron.
@Mariann19: Igen, olvastam azt a kommentedet. Sok igazság van ebben, de más szempontok is vannak. A vidék mindig iszonyú szegény volt, a többségnek se földje, se jószágja nem volt, zsellérsorban dolgozott a nagygazdáknak. Ehhez képest a 60-as évektől e4lindult egyfajta fejlődés, a háztájikkal a személyes gyarapodás is. Mindenkinek adott megélhetést a téesz, a ma szavazó vidéki nemzedéknek legalábbis jó része nyertese volt inkább az "átkosnak".
@Mariann19:
Te szerencsés helyen voltál.
Nálunk a főigazgató szétb.ta az egészet.
A hozzáállását kb. úgy tudnám megfogalmazni:
"Írók alkossatok remekműveket!"
Egy kutató intézetben, ahol kísérletek ezrei folytak, teljesítmény rendszert vezetett be.
Én még csak gyakornok voltam de már akkor ez volt a szlogen nálunk: nóóóóóóóóóóóóórmális?
Pedig Besenyő Pista bácsi még meg se született...:)))
@Mariann19:
Moldovának is mennyit kellett utazgatnia ilyen figurákért... :D
@punkfrog:
Akkor onnan plagizálták! :D
Jogdíjat kérnék...
@Knósszosz:
Szia Knósszoszkám!
Szar időszakon vagy túl? Legalább most már nyugi lesz, tudod, hogy a bajok egyszerre zúdulnak, aztán egy időre csend van.
Bár ebben a világban a nyugis ciklusok rövid időtartamúak, ahogyan én látom.
Ma egy kicsit többet fecsegek, írtam neked, hogy mi a pálya, lassan mászok ki én is a lekvárból.
Az ittlét viszont feldob.
Pussz!!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ez szerintem már Hofinak is feldolgozhatatlan lenne!
@Mariann19:
Helló, helló!
Nyúúúúúúl? El tudsz számolni vele?
A kis molyos bundájú lapít még mindig.
Amúgy nem sírom vissza a kádári időket. Nem vagyok, sosem voltam komancs, nagy reményeket fűztem a rendszerváltáshoz, de jól elkúrtuk, sajnos.
@borzzz:
Azok, akiknek nem voltak sérelmeik, azoknál vidéken nem az lehet a magyarázat, hogy önellátásuk lehetőségei miatt még nem érzik annyira kilátástalannak a jövőjüket?
Itt egyébként ennél a hipotézisemnél az idősebb korosztályra gondolok.
@punkfrog:
Teljesítményrendszert kiírni kutatás-fejlesztési tevékenységre?
Jó nagy hülye volt!
Még szerencsétek volt, hogy nem vezetett be normát és munkaversenyt %-os összehasonlításban.
De jót röhögtem!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
El tudok számolni vele, mert megigérte, hogy a választások után - ha nem is ezen a héten - de a jövő héten csökkentett időtartammal, de visszatér.
Amennyiben nem, veszek egy vesszőből készült porolót, és felújítom a bundácskáját.
@borzzz:
A mai "elitünk" mennyit melózott rajta, te meg így leszólod?
Há'de - Putyinlandon kívül - hol lehet ennyi KISZ és MSZMP pártköcsög egy magát konzervatív kereszténynek valló kormányban?
Ez bezzeg neked nem számít... :(
Nertárs, nem lesz ennek jó vége... Legalább a rezsioltár, rajta Nulladik Piktor képpel szépen, tisztán tartva, friss virággal és gyertyákkal?
Különben rátöri a TEK a három lakással arrébb lévőre a bejárati ajtót!
@Mariann19: Fogalmam sincs, nem élek, sosem éltem vidéken, a szüleim sem. Az apai nagyszüleim mezővárosiak. Csak olvasok, olvastam dolgokat, és abból próbálok összerakni valamilyen magyarázatot
@borzzz:
Miis tősgyökeres városiak vagyunk, csak én a saját kútfejemből szoktam elővadászni ok-okozati összefüggéseket, mert mindennek kell. hogy magyarázata legyen.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: LOL

Mariann írt amúgy arról, milyen alkalmatlan, fogalmatlan pöcsök ültek az első, 90-es ogy-ben, a kisgazdák intézkedtek a mezőgazdaságban, akik ott akarták folytatni, ahol 47-ben abbamaradt, és valamiért azóta is városi ügyvédek pisálják a golfáramot a mezőgazdban (Torgyán, Buday, Fazekas)
@borzzz:
Há`demán!
Szagemberek, mindenhez értenek.
Valóságos reneszánsz emberek, csak a szerénységük fogja cseppet vissza őket.
Olyan hitetlenek tudtok lenni.
Azok a félbites ostoba hívők jutnak eszembe a fenti dr-ról, akik szerint csak akarni kell eléggé.
@Mariann19:
a slusszpoén.
ez az ember 1990-től több cikluson át polgármester volt a lakóhelyén, ahol nagyon jól ismerték!
ez itten kérem Magyarország!:(((
@punkfrog:
Teheccség kérem, teheccség!
Aluka, jóccakát!
bocsi, hogy késve olvasom a posztott és így utánlövöldözök.
Az igaz, hogy a jelenlegi ellenzéknek nincs hova hátralépnie. De ez az egész politikai felső százra igaz. A gigerli és elvtelen Vonának éppen úgy nem lenne hova hátralépni, mint a paranoid skizofrén vezérnek. Mögöttük éppen úgy nincs valós második vonal, mint Hruscsov mögött.
Orbűnra pláne igaz a Hruscsovi hasonlat. Bár a nevezettnek Orbán a csizmaszárában sem lenne. Viszont a magyar kisvezér mögött éppen úgy háttérhatalmi tányezők állnak, ahogy az SZKP vezetőinek is ott volt mindig a többfrontos harc a titkosszolgálataikkal, a pár bivelyaival, és az idealistákkal.
Na szóval. Ellenzék. Kezit csókolom az hol van?
Mert a ma ellenzéknek hívott izé az egy zsák hangya Viktor gatyájában.
@punkfrog: Anno, ahol dolgoztam egy alkoholista elmebajnok lett az igazgató. Miután azt aki még felvett a magyar génbankba dolgozni, kirúgták az akadémiai doktori védése után.
Az új igazgató igazi titán-elvtárs volt. Miután Szarvason botrányba keveredett a pia miatt egy tanársagédlánykával a PÁRT odatette igazgatónak.
Az engem érintő egyik csúcsintézkedése az volt, hogy igazoló jelentést uratott arról, hogy egy nemzetközi magcserét folytató intézetben miért kell növénykórtani labor. Alkalmasint nemzetközi egyezmények, törvények miatt. Karanténilag.
Közben az igazgató, aki világhírű kukoricanemesítőnek hitte magát, gyapotot nem, de batátát azért akart termeszteni.
A tápiószelei génbankban, amit az 50-es évek végétől elég viharállóan igazgattak igazán szakmai vezetők. Akik lehet, hogy nem voltak szentek, de legalább nem csak a vodkásüveg-vagina-okádás három koordinátatengelyét ismerték az életnek. A 80-as évek végére sikerült is tönkreverni az intézetet. Volt idő, amikor a honlapja sem működött. Ma évi egyszer lehet róla olvasni egy minuszos hírt. Pedig ezt a renszerváltáskor hirtelen kisgazdává vált pártmókust egy jó szakember követte. Csak addigra a PÁRT már beszántatta sóval.
Csak illusztrálásként, hogy mennyire voltak szakmaiak azok a vezetők.
@GeoCracker:

" vodkásüveg-vagina-okádás három koordinátatengelyét ismerték az életnek."

kérlek, tartózkodni szíveskedj a Vodkára és Vaginára vonatkozó bárminemű dehonesztáló utalásoktól. köszönöm.
@GeoCracker:

"_Az igaz, hogy a jelenlegi ellenzéknek nincs hova hátralépnie._"

de van. csak nem akaródzik.

"Mert a ma ellenzéknek hívott izé az egy zsák hangya Viktor gatyájában. _"

az már teljesítmény lenne. ha azt mondom, hogy szarcsimbókok orbán seggén, erősen túloznék?
@Mariann19:

"_Ez a megállapításod egy új téma bevezetését jelentené, nemcsak a kultúra képviselőit tekintve, hanem a hazai értelmiség magatartását illetően is.
[............]_ "

úgy van. azonban a továbbiakban írtakkal egész is lett az a 'történet', amire én csak utaltam.
@jaegtoer:
Jajj, de érzékeny "valaki" bizonyos kulcsszavakra. :)
Mintha a magyar szolgálatok netes kulcsszófigyelő programjába tenyereltek volna bele egy "orbán szauron stadionja" szerkezettel, vagy Egerünket hívnánk a "punci" hívószavával... mikvannakitten kíremszípen...
Há'debeszartok... :)
Ez kérem egy ilyen ország.

"A kormányfő Facebook-oldalára tegnap feltöltött képből derült ki, hogy Orbán Viktornak új hátizsákja van. A Blikk úgy tudja, hogy a miniszterelnök korábbi, még 2006-ban beszerezett hátizsákja a Nemzeti Múzeumba kerül."
www.origo.hu/itthon/20140411-muzeumba-kerul-orban-regi-hatizsakja.html

Egy vicc kérem!
Jó, nekünk csak egy családi temetési címerünk van a Nemzetiben, szóval hol a pélóban közelítjük meg a felcsúti kanász szintjét...
Tényleg... jut eszembe... milyen durva harc lehetett érte, Bercike gyöngyvirágom inaszakadtáig harcolhatott érte, hogy:
- defőni! Azt nekem ígérted, az én gyűjteményembe!
- Kuss - mondták neki - majd megkapod a fél stoplis cipőtalpat! (Bár azért is sorban állás van...)
"Az V. kerületi önkormányzat képviselő-testületi ülése elvileg a kerületben zajló ügyészségi nyomozás miatt lett volna érdekes, de fotósunk, Tuba Zoltán kiszúrt egy ennél is izgalmasabb dolgot. Sélley Zoltán jegyző cipőjét, rajta egy 980 eurós árcédulával. A jegyző szerint leértékelt ajándék volt a cipő.
Sélley Zoltán, az V. kerületi önkormányzat jegyzője egy Amedeo Testoni márkájú cipőben jelent meg a kerületi önkormányzat csütörtöki képviselő-testületi ülésén. Cipője talpán még az árcédulát is rajtahagyta: ez azt mutatja, hogy lábbelije 980 euróba (jelenlegi árfolyamon nagyjából 296 ezer forintba) került. Az Amedeo Testoni egy olasz luxusmárka, az e-Bay-en 1100 dolláros áron kínálják cipőiket."
www.origo.hu/itthon/20140410-selley-zoltan-az-v-keruleti-jegyzo-es-az-o-980-euros-cipoje.html

Lehet, hogy Tonyó szemeteséből túrta ki a jóember? :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

mindenesetre elég beszédes ez a hátizsák nívó úgy általában is, a tudatalattit nem vizsgálnám, ebben Orica van otthon.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

leárazás volt -írta az újság- de még így is ajándékba kapta. arra nem emlékszem, hogy a vevőt felismerték-e -diszkréció- végül is cca 80 ezer volt -csak:)
a Főnök különben is megmondta: -Ne az emberekkel fizettessék meg! [arra ott vannak az adófizetők]
@jaegtoer: Nekem semmi bajom a vizecskével és csemetéimet sem tombolán nyertem. A szövegösszefüggésből remélem kiderül, hogy nem is ezekkel volt bajom, csak az atomrészegen mindenkit okádva megdugni akaró párt-elittel
@jaegtoer:
Nincs. Ahova hátraléphetne, ott már a semmi következik. 2012-óta lejátszották magukat a pályáról.
Ezt olyan szépen összefoglaltam a blogon, hogy könnyes nosztalgiával gondolok rá :-)))))
Meg a szép, kiszámítható kádári világra :-)))

"szarcsimbók..." és még engem torkolsz le az okádás miatt? :-)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nekem a nemeslevelem volt sokáig muzeumban. De már nagyapámnak is csak emlékei voltak a szilvavákról :-)
@GeoCracker:
Ugyan, a miénk már a neten van... :))
Knoszi meg már a fát is elitta...
@GeoCracker:

értelmezésbeli kétmalom.
a van hova visszalépni megfejtése az én olvasatomban az, hogy el kell takarodniuk a közéletből azért, hogy lehetővé váljon egy tisztes szociáldemokrata formáció kialakulása hiteles emberekkel. az emberanyag meglenne hozzá. szerintem. a konzervatívoknak is nagy könnyebbség lenne.
@GeoCracker:

muszáj mindig kiraknom a szmájlit? :)
@Vitéz.László:

"Banánok helyett kapod a narancsot
Megint etetés van, zengik a parancsot" :(

www.youtube.com/watch?v=s_rfFPNOEo4#t=73
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Jajj, de érzékeny "valaki" bizonyos kulcsszavakra. :)"

nem szeretném, ha akaratlanul is elijesztenénk innen az kedves klubtagokat, a szimpatizánsokat és az érdeklődőket:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
még jó, hogy lehet kapni...és milyen esetlenek..antilopbőr meg parafatalp...hány napos garanciát adnak rá?

zongorázni tud? nem? akkor nem is kell

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ezt a betegséget hogyan diagnosztizálják?

szagot vesznek a hátizsákból? vagy a nulladik piktor vitrinbe a piktor mellszobrára aggattyák

és mivel lehet kikezelni?

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
amikor ezt olvastam, azt hittem Hírcsárda, de nem...
...itt a vég.
Nem akarom megmondani a ballib oldalnak, hogy mit csináljon, de két dolog jutott az eszembe.

1. szerintem totálisan hülyeség volt mindig mindenben csak azért is szidni a kormányt. Főleg olyanokban, amiről a hülye is tudja, hogy jó adat.
Viszont, amiket meg rosszul csináltak, azokra kellett volna markánsan rámenni, és más alternatívát mutatni.
Így viszont az ember csak az ócsárlást Hallotta, és erre az emberek nagy része már nem kíváncsi, főleg hiteltelen arcoktól nem!

2. Fel kéne fogni, hogy van kb 1 millió ember, akit be lehet hülyíteni, ezzel a bérrettegők terjesztett dumával, hogy itt diktatúra van és mindenki fél. Amikor a választók itt élnek és pontosan tudják, hogy nem igaz. Amikor millió média felülete van az ellenzéknek is. És az emberek nem félnek, max azok akikkel hagyták elhitetni, hogy félni kell.
És azzal, hogy nyugatról kérnek segítséget Charles Gati és haverjaitól, hogy támadják az országot, azzal meg végképpen azt érték el, hogy a jobb oldal összefogjon, és a jobbik megerősödjön!
A ballib oldal által sulykoltakat senki nem hiszi már el, 1 millán kívül senki.
Schiffer ugyan úgy kifogásolja a kormány nem jó dolgait, de közben az országnak nem megy neki!!
A balib oldal, amíg az embereket hülyének nézi, és el akarja azt magyarázni nekik, ami nincs is, addig max ezt az 1 millió embert fogja tudni újra az urnákhoz vinni.
Az embereknek nem GYurcsányi gyűlölködésre van szüksége, hanem arra, hogy mondják el, hogyan és miként fogják ők jobban csinálni!
Viszont , ha továbbra is Charles Gati és Heller és Gyurcsány gyűlölete fog a ballib oldalról zúdulni, akkor a következő választásokon még erősebb jobbik lesz max ennyit érnek el.
Mert az emberek döntő többségének elege van ebből a folyamatosan az ország fikázásából.
Ha ezt felismerik Mesterházyék vagy a PM stb., akkor lehet megújulás, és lehet kormány váltás.
Gyurcsányt nem veszem ide, mert az ő radikalizmusa és gyűlölet keltése 3 jobbikot is ki tesz, arra építeni nem lehet és nem is szabad!
@Secnir: Azt írják, hogy korábban is kért a nemzeti múzeum személyes tárgyakat korábbi állami vezetőktől, kormányfőktől. Vajon Horn, Medgyessy vagy Gyurcsány mit adott nekik? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Sélley Zoltán jegyző cipőjét, rajta egy 980 eurós árcédulával."
na ebből is láccik, millen ződfüllű suhancok vattok.

Ez az összeg az, amennyiért átgondolja a felvetett ajánlatot Sélley úr. Kérni nem kér egy fillért sem, - fúj, mocskosfantáziájúak, akik tiszta nevét ennek a szemétnek be akarják sározni,- csak tájékoztat.
Nosztalgiáztunk tegnap eleget, de sok férfiember még emlékezhet arra, hogy a presszókban, bárokban, kocsmákban , kinek mekkora volt a pénztárcája meg az igénye, talált olyan keresztbetett lábú hölgyet, akinek az üzletszerű elcsábítási ára a cipőtalpára volt írva.
@Secnir: Azt írják, hogy korábbi állami vezetőktől, kormányfőktől is kapott különböző tárgyakat a múzeum. Kíváncsi lennék, hogy Antall, Horn, Medgyessy vagy Gyurcsány miket adott nekik. :)
Antal, Boros, bajnai hol marad, szelektív hulladék?
@irógép: "Gyurcsányt nem veszem ide, mert az ő radikalizmusa és gyűlölet keltése 3 jobbikot is ki tesz, arra építeni nem lehet és nem is szabad!"

Egyetértek. Ha a ballib oldal nem akar végleg eltűnni a süllyesztőben, olyan vezetőket kell kitermelnie, akik képesek reálisan felmérni a helyzetet és tudatosítani azt, hogy jobb, ha nem telepednek rá a többségi társadalom politikájára, gazdaságára és kultúrájára.
Ez lenne az egyetlen, ami lehetővé tenne egyfajta "békés együttélést". Sajnos Gyurcsányék már évtizedeket fektettek abba, hogy mindezt ellehetetlenítsék. Ezekért az évtizedekért pedig valakinek majd vezekelnie kell. :(
@tristen2005: Őket is idevehetjük ha gondolod. :)
Ez volt már?

Csak egy baloldali frakció lehet a parlamentben

Az új házszabály szerint az ellenzéki összefogás kisebb pártjai úgy sem alakíthatnak önálló frakciót, hogy a szövetség más tagjainak csatlakozását elfogadják.

valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/09/csak-egy-baloldali-frakcio-lehet-a-parlamentben/
@Mariann19:
Ezt nagyon lájkolom!
A mérhetetlen sok bűn között, amit a zemberekkel elkövettek az ún. rendszerváltás óta, az egyik (ha nem A) legnagyobb az az, hogy sikerült tökéletesen lebutítani a társadalmat.

Egy dolgot mondok: régen, minden vállalatnál volt KÖNYVTÁR. Ahol Józsi néni, a takarítónő, Mari bácsi, a karbantartó, de Micike a főnök titkárnője és a főmérnök kartárs is tag volt és olvasott.
Valamint üdülő is volt. Én mióta az eszemre emlékszem, évente, két évente apám gyárának (Vagongyár, Győr) a balatonszemesi üdülőjében üdültünk tíz napot ... napi háromszor étkezéssel. Vegyesen a gyár dolgozói.

Mi van most ezek helyett?
Valóvilág és a nagy semmi. Felnőnek úgy gyerekek generációi, hogy NEM TUDJÁK, MI AZ A NYARALÁS!!!!!És azt sem, hogy egy ilyen alatt, mit kell kezdenie az embernek önmagával, meg a közösséggel, ahova kerül erre a kis időre (Vannak társasutak, de nem tudják sokan, hogy ott hogyan kell viselkedni úgy, hogy az utazás mindenkinek öröm legyen és emlékezetes ... fogalmuk sincsen egyre többeknek, hogy mi az, hogy alkalmazkodás, csoportérdek, belátás, hasonlók ...)

:-(
@Evezős: Egyetértek, bár az általad leírtak nem kizárólag Orbán, sokkal inkább az elsikkasztott rendszerváltás számlájára is írható.:(
föl kéne mán hívni a helytartót, aszt a pintér urat (magyar hangja orbán viktor), hogy eszt az eszeveszett gyurcsánt lekkésőbb két héten belül pofozza föl, de minimum mondassa le, mer ameddig ez a gyurcsán táncikál itten, addig a haza baszik fényre derülni.
@Evezős:

te is csak lököd itten a pudert, ahejjett, hogy ennek a gyurcsánnak alaposabban a körmire néznél!
@hacsaturján: Azért kéne már visszavonultatni Furcsán Nyerencet mert Orbánnak úgy kell ő mint egy falat kenyér. Ha elvesszük Piktortól fő táp és játékszerét, elindul a sorvadás útján, figyeld csak meg :)
Ezt láttátok már? :)

A gúny tárgyává tették a választás után a miniszterelnököt. A 444.hu talált rá arra a videóra, amiben Orbán Viktort parodizálják. Az ORF állami tévécsatornán ment le a műsor a választás után. Hangalámondással figurázzák ki a volán mögött ülő miniszterelnököt.

valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/10/kifiguraztak-orbant-az-osztrak-teveben/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @irógép:

jó, hó, teljesen tisztában vagyunk vele, ha Gurcsány egy Kiss Péter vagy egy Semjén Zsóti kaliberű karakter lenne - politikust nem írok a második kettőre - le sem szarnátok, de az ő személye egyetlenként állandóan piszkálja a csőrötöket, amiért sikerül neki újra és újra berobbannia és felszínen maradnia a köztudatban.

Rossz hírem van, ez így lesz még sokáig, nektek is meg lesz az örömötök pocskondiázni, bár ez itt a varánuszon elég kontraproduktív.

Szükség van ilyen politikusokra, akik felkeverik a poshadt pocsolya vizét és némi oxigént visz bele.
@Spániel: Nézd ha te örülsz neki, hogy a ballib oldal végleg leamortizálódik majd csak rajta, én csak szerény jó tanácsot akartam adni. :)
utolsó figyelmesztetés!

aki nekem a máshonnan szerzett ostoba toposzokkal próbál meg tecceni, az előtte nyajja meg a balherémet két hangyalépésről!
Értem amit mondani akarsz, de lenne pár gondolatom:

"Valamint üdülő is volt. Én mióta az eszemre emlékszem, évente, két évente apám gyárának (Vagongyár, Győr) a balatonszemesi üdülőjében üdültünk tíz napot ... napi háromszor étkezéssel. Vegyesen a gyár dolgozói."

Na ez a tipikus kádári nosztalgia. És pont emiatt nem volt itt 90 ben igazi rendszerváltás, és emiatt kerülhettek 4 évvel a rendszerváltás után hatalomra újra azok, akik ellen volt a rendszerváltás.
De ez a védett világ már elmúlt, amit látszólag a kádárizmus teremtett.
Az életben a boldogságot magunktól kell megteremteni, nem egy rendszertől kell várni.
A mai hazai környezetnél sokkal rosszabb helyzetben lévő országokban sokkal boldogabb emberek élnek!
Nem Kádár, nem Orbán, nem Bajnai , de még csak nem is a Pápa fogja elhozni az egyén boldogságát.
Pont ez a meleg ringató kéz volt a szocializmus legnagyobb félrevezetése, de így tudták ideológiailag az embereket megtéveszteni.
És pont ezért hülyeség, mikor Orbánt egyrészről Kádározzák másrészről azzal vádolják , hogy nem szociális. Pont üti a két vád egymást!
A mai világban nem tud az állam babusgatni már, még nálunk sokkal jobb módú országokban is egyre nehezebben, egy ilyen országban, mint nálunk meg főleg nem, ha csak nem akarunk megint eladósodni nyakig, mint a 100 napos program után.
Na meg persze úgy, hogy nálunk az a menő, ha csalsz az adóbevallásodban. Sajnos...

A való világ és a sok hasonló szemét, pont a liberális világnézet miatt van.
Nagyon rombolja az embereket, de ugye erre az a liberális válasz, hogy akkor ne nézd!
Ha egy kormány ezeket elkezdené letiltani, akkor meg aztán lenne itt olyan diktatúrázás, pont a balliberális oldaltól.
Úgyhogy az marad, hogy az ember nem néz tévét, max sportot.

A közösségekről meg annyit, hogy igazad van ebben is.
Amerikában volt egy kimutatás, hogy az egyházi közösségekhez tartozó emberek átlagban 10 % ban tovább élnek.
Ezért tud nagyon sokat segíteni, ha az ember egy közösség tagja.
Nem kell feltétlen ennek ennek vallási alapúnak lennie.
Van rengeteg jótékonysági szervezet, ahova el lehet járni és amellett, hogy jót cselekszik valaki, még jó társaságban is van.

Vannak közösségek ma is, arra biztatlak, hogy keress egy olyat, ami hozzád közel áll!
És küldök egy jó filmet is arról, mi az igazi belső boldogság, aminek semmilyen köze nincsen a külső körülményekhez!

A békés harcos útja
www.youtube.com/watch?v=nrwOCVSdUIM
@Spániel: Nem érted!!
Gyurcsányon én röhögök!
És a köztudatban marad, mert mindig csinálja showt!
De már ne haragudj, pont a hozzád hasonló gondolkozású embereknek teszi a legnagyobb kárt, mert elintézi, hogy esélye ne legyen a a bal oldalnak győzni és leváltania Orbánt.
Pont azért írtam, amit. A ballib oldal nem tanul, ezek a bukott arcok nem engedik át a helyüket. Minden marad a régiben.
Nekem mindegy, bár én is szeretnék egy jó hiteles baloldalt, és ellenzéket.
De ezek az emberek taszítják, már a magyarok nagyon nagy részét.
És, ha nem akarod Orbánt hatalomba látni, pont neked és hozzád hasonlóknak kéne a leggyorsabban elküldeni Ferit és ideológiai holdudvarát a málnásba!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: köszönöm a jótanácsot, megfogadom, ha szükségem lesz rá.
Gyurcsány jelenleg egy törpepárt vezetője, mégis az agytekervényeitekben ő bukkan fel először mindíg, mindennel kapcsolatban. Móricka effect.
Annyira kilóg a lóláb, hogy ő az akitől még tartani lehet.
Már fáj az unalom a személyével kapcsolatban, talán ha békén hagynátok, nem lenne ennyire sem népszerű.
Gyakorlatilag ti csináltok belőle többet, nagyobbat, mint ami valójában benne van.
Köszönjük.
@irógép:

te írógép, figyuzzá má! ez a szerncsétlen azér nem ért semmit az ömlengéseidbül meg a filmajánlatodbul, mer a kettő ellentmond egymásnak. (mútkor mán figyelmesztettelek, hogy valami hüjje kalapál rajtad)
@punkfrog:
mondjuk magában a teljesítményrendszer egy kutatóintézetben is lehet helyes. Aki ipari K+F-ben dolgozik, az tudja, ott is cvan teljesítményrendszer.
@hacsaturján:
Ha valamiben más a véleményed az nem gond és le írhatod, de hogy miért reklámozod azt, hogy csak tahóskodni tudsz azt nem igazán értem.
@irógép: Kiderült a mostani választásokon, hogy Gyurcsány nem oszt, nem szoroz, éppen jelen van. Politikus akar lenni, gründolt egy pártot, joga van hozzá, ebből kizárni nem lehet.
De az állandó emlegetésével csak ti foglalkoztok, ti sztároljátok itt napirenden.

Ha pedig ilyen furcsa az izlésetek, hogy ilyesmin szerettek röhögni, téma pedig van bőven: pl.

a cöf mesébe illő gazdálkodásán,
Mészáros hirtelen multimilliomossá válásán,
a felcsúti bazilikán,
az átadás másnapjától üresen kongó, vállalhatatlan fenntartású ezért lepusztuló stadioncunamin,
a nyertes trafikmutyisták vergődésén,
a szerencsétlen parasztokon, akik kénytelenek eladni sok-sok éve tenyésztett állatállományaikat, mert földmutyistáitok végigrombolta a jól működő gazdaságaikat,kölcsön marhákat meg disznókat fuvaroznak egymás kisegítésére országszerte,
Rogán duzzadó házpanamáján,
Duró Dúra számtalan gyerekének apján,
eu parlamenti pártlistára tülekedő jobbikosokon, akik a jópénzért persze eladják a fél veséjüket is, itthon meg zászlót égetnek,
az óriási reményekkel várt erdélyi szavazatok elmaradásán 1,2 millió magyarból 123 ezer szavazat érkezett,

tovább is van mondjam még?

Ezzel szemben van az egy szál szerencsétlen Gyurcsány.

Lehet röhögni.
@irógép:

ha ez vélemény különbség lenne, akkor leírnám. de ez nem az.
@irógép: én arra nem lennék olyan büszke a helyedben, hogy mi tartja Orbánt a hatalomban.
Arról is lehetne hosszú felsorolást írni, amiben
Gy. egy lepkefing, de próbáld sulykolni, hogy miatta tartunk itt..
@jaegtoer:

"mindenesetre elég beszédes ez a hátizsák nívó úgy általában is, a tudatalattit nem vizsgálnám, ebben Orica van otthon."

Azt, hogy ki államférfi, rendszerint az utókor ítéli meg:))

Churchill mit küldhetett a múzeumnak anno?

Tisztában vagy vele, hogy mekkora raktárai vannak egy múzeumnak és mennyi értéket vesztett dolgot őriznek?
@Spániel:
Persze, lehet pártja és jelen lehet a politikában.
De rengeteg ártott a baloldal megújulásának.
Persze ez Mesterházy hibája, hogy bevette.
Szerintem igen is számított, mert 6 évig volt elnök és nagyon sok embernek tele van vele a ..., és csomó embert eltaszított szerintem.
De ez már legyen a baloldal dolga.
Amúgy nem egy személyről van szó, hanem a mögötte lévő ideológiai holdudvarról, akik nyomatják őt.
De valóban nem kell róla beszélni. Én csak leírtam, hogy szerintem, amíg ő és holdudvara ott van a baloldalon, addig megújulás nem lesz.
Illetve ott van az LMP, akik rögtön fidesz bérencek, mert tartották magukat ahhoz, hogy ők Gyurcsányékkal többet nem. Nem úgy, mint a PM vagy az mszp.
És pont az általad felvetett problémákat szorítja háttérbe Gyurcsány személye és a show amit csinál.
A showt mindig könnyebb eladni, mint komoly dolgokról beszélni.
Úgyhogy szerintem, nagyon is ártalmas pont a baloldalnak Gyurcsány.
De ez tényleg nem gond nekem.
A leírt problémák meg úgy ahogy van áthatják a politikai életet nem csak a fideszre igazak.
Bárki kerül hatalomra elő lehet ilyeneket húzni minden oldalról bőven. Sajnos....
Ezekben igazad van. Sajnos itt tart a magyar politikai közélet.
-no comment-

Nagyot szakítanak a feketézők a nemzeti trafikokkal

Szárnyalt a feketepiac és zsugorodik a legális dohányforgalom. Két fontos dolog változott: bevezettük a nemzeti trafikokat és emelkedtek az árak.

hvg.hu/gazdasag/20140411_Nagyot_szakitanak_a_feketezok_a_nemzeti_t
@hacsaturján: Így van, nem véleménykülönbség, mert a véleményedet nem tudom, ez szimplán csak parasztkodás és egyszerű beszólogatás, jó szórakozást hozzá, viszont ilyenben részt nem veszek, így további szép napot kívánok neked.
@Spániel: Továbbra sem érted, hogy csak jót akarunk nektek.:) Nem azt kell nézni, hogy a te fejedben mi van, hanem azt, hogy az átlag fideszhívőben mi lakozik. Ha piktor minden választáson oda tudja neki ismét tolni nagyplakáton Fletót és a többi régi motorost, eszébe sem jut majd másokat is meglátni a narancson kívül.

Az egyik mumus (viktor) eltüntetéséhez a párját (fletó) is el kell tüntetni.
@Orica Középföldi: Nem emlékszel véletlenül a múltkori idézetes találós kérdésemre? :) (csak Churchill miatt jutott eszembe)
@Spániel: Röviden tömören egy mondatban.

Gyurbán takarodj! :)
hjaaaa, nem is értem, én miért is nem kapok ilyen ajándékot

-ha kapnék is, mi a frásznak, hova is venném fel...

Ajándékba kapta méregdrága cipőjét Rogán jegyzője

Leértékelve vették a testvérei Sélley Zoltánnak azt az Amadeo Testoni márkájú cipőt, amelyet árával együtt az Origo fotósa örökített meg. A Vathy's Corner Petőfi Sándor utcai üzletében megerősítették a lapnak, hogy náluk vehették Sélley cipőjét a múlt héten.

hvg.hu/itthon/20140411_Ajandekba_kapta_meregdraga_cipojet_Rogan
30-ban sem fogják érteni miért vesztették el a választást zsinórban hatodjára. Nem is baj, addig se vezetik az országot.
csak a mihez tartás végett:

Gorbacsovot beperlik a Szovjetunió feldarabolásáért

Ha törvénytelennek ítélik a Szovjetunió kimúlását, lesz jogalap az elszakadt országok visszafoglalására.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F11%2Fgorbacsovot-beperlik-a-szovjetunio-feldarabolasaert%2F
@irógép:

nos, a véleményem annyira lesújtó, hogy szándékosan nem tettem ki közprédára.
15 műholdas felvételt tett közzé a NATO, a fotókon az látható, hogy 35-40 ezer orosz katona, tankok, repülőgépek és tüzérségi fegyverek állomásoznak az ukrán határnál.

444.hu/2014/04/10/40-ezer-orosz-katona-var-az-ukran-hatarnal/
@Spániel: A kormány azért nyert, mert legalább pár mutatóban visszarángatták az országot.
Illetve az ellenzék csak annyit tudott mondani, Orbán takarodj.
Ez egy már amúgy is Orbánt utálónak akikből van 1 millió elég üzenet. De sok sok embernek akik amúgy már csalódtak az egész politikában, meg nagyon kevés.
És emiatt nőt a jobbik is. Ők sokkal több üzenetet közvetíttetek, és nem az Orbán takarodjból álltak. Meg is lett az eredménye.
Én ezekben látom az okokat.
Ceausescu alatt jobb volt - mondja sok román

A diktátor nagyon népszerű, 46 százalék rá szavazna, ha a sírból kikelve elindulna az elnökválasztáson.

444.hu/2014/04/11/ceausescu-alatt-jobb-volt-mondja-sok-roman/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már előre félek, hogy mi lesz szegény magyargyűlölő ukránokkal.
@75. Vladys: selymes zsóti, vagy maga vezényló készítheti a fehér lovat, Európa meg készülhet az új vérre és verejtékre. Csak azt nem értem, hogy mi a fasznak nekünk plusz terület, ha ezen a sajátunkon is szét tudunk cseszni bármit.
melléklet:

Egyetlen képen minden, amit az államosított kreativitásról érdemes tudni
kreatív

Elkészült a Nemzeti Kreatív Intézet logója. Persze hogy lopták, egy magyar piaci szereplőtől. Pont így lesz Magyarország régiós startup-központ.

444.hu/2014/04/11/egyetlen-kepen-minden-amit-az-allamositott-kreativitasrol-erdemes-tudni/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Minek az ukránoknak magyar föld, mikor még az orosz életszínvonalt se lépesek elérni?
@Orica Középföldi:

"Tisztában vagy vele, hogy mekkora raktárai vannak egy múzeumnak és mennyi értéket vesztett dolgot őriznek? "

fogalmam nincs. de méltányolnom kellene, hogy nem a mosatlan lyukas zokniját adta be, hanem egy éppolyan érték nélküli, jelentéktelen hátizsákot, mint amilyen színvonalú a kulturáltsága, amilyen szellemtelen, humor nélküli, primitív és bunkó.

oda adhatta volna pl. a kedvenc focilabdáját, kedvenc verseskötetét, zsoltáros- vagy imakönyvét, ilyesmi..... de nem. végül is egy hátitáska egy szarzsáktól éppen jó és kifejező:
-Ez vagyok én, már nagyobb léptékben lopok, és egész népemet fogom...
@irógép: nem akarok további vitát gerjeszteni veled, ne hatalmasat tévedsz, ha azt gondolod, hogy itt vérkomcsik írnak, akik Gyurcsány/Bajnai/Mesterházi lába nyomát csókolgatják.

Legtöbbünknek - sajnos - már nincs preferenciája, annyira gyenge a felhozatal, a komplett politikai elit fájdalmasan vállalhatatlan, szégyellnivaló.

Csak várjuk a messiást, mint eső után a gomba, talál kinő valahonnan valamilyen civil kezdeményezés, amiből üde lehelletű, érintetlen fiatalok és kevésbé fiatalok keltenek új reményt és egyik fent nevezett úr sincs közöttük.
Hidd el, azzal mi is csak kiröhögünk benneteket, ha provokáló céllal naponta bedobjátok Gyurcsányt minden háttércselekvése nélkül.
Majd ha olyat írtok, hogy milliomos létére ellopta a pártpénztárat, vagy van pofája felvenni képviselői fizetését és nem jótékony célra fordítani, akkor lesz értelme írni róla.

A szavazóbázisa alapján sokan vannak olyanok, akiknek éppen az a shaw tetszik, amit előad.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hidd el, egyszer érdemes lesz kiállítani.
Nagyon jól jellemzi, hogy kiféle-miféle népség telepedett a nyakunkra, valamint, hogy a felcsúti lókupec TÉNYLEG egy ótvar, (lelki)glottgatyás sültparaszt.
Ezt annál jobban majd, mint hogy ki lesz rakva közszemlére a táskája, úgysem fogja tudni elmagyarázni senki.

(ettől persze a dolog gusztustalan és hánynivaló - de a havasibercike már a nyálas kólásdobozát is kirakta a polcra egy közhivatalban, mit várunk akkor magától a lókupectől???)
költészet naptya alkalmábul szív küldi szívnek, szívesen:

epa.oszk.hu/00000/00022/00566/17685.htm

(ez mostan egy kibaszott nagy off!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amely képek ugye egy 2013-as hadgyakorlaton készültek. :)

rt.com/news/nato-satellite-images-drills-712/

Te figy, akkor most a ruszkik meg tegyék fel a netre azoknak az amcsi csapatoknak a műholdképeit, amelyek a világ több mint 150 országában találhatók több százezer katonával? :)

en.wikipedia.org/wiki/United_States_military_deployments

Látom ezek a NATO "stratégák", megint vicces kedvükben voltak. :)
@Evezős:

"Mi van most ezek helyett?"

jár magának a lepcsese feleselegesssen és méltatlanul követelőzve.:D igenis van. egyrészt ott a feledésporral küzdő emlék. ha ez nem elék, akkor ott vannak hosszú hétvégék akcióssan vvelnesszben és ott a Margitsziget is kullancsos extrával, csak a csipeszt-kanalat-elsősegélyt kell vinni kéccázezerből simán kijön. még a kullancs és az orvos is. egy főre fé-K-panzióval.

eccerűen nem értem az embereket!:D
@Evezős:

Szerintem meg egy ehhez hasonló óriás képet kellene kifüggeszteni:

sportgeza.hu/futball/2014/04/10/talalja_ki_hol_keszult_a_fenykep/

Alatta a felirattal: "Orbán Viktor otthona"
@Spániel:
Oké értem a válaszod.
Én egyáltalán nem kötekedő szándékkal, hoztam elő Gyurcsányt én leírtam a véleményemet a választás alakulásáról. Igen ebben szerintem Gyrurcsány nagy szerepet játszott, de ezt nem kell így gondolnia mindenkinek.
Viszont egyáltalán nem kötekedésből hoztam elő, hanem egy okfejtés miatt.

És most nem akarlak tényleg idegesíteni, de arra amire vársz, pont azért nincs és nem lesz, mert a régi arcok nem engedik ezeket, mert akkor nekik annyi lenne.
Ahogy az LMP-t is egyből szidják támadják fideszbérencezik, mert, mert nem velük lenni.
Minden olyan szép kezdeményezést amire vársz elnyomnak vagy beolvasztanak, pont a saját maguk túlélésük miatt.

Amúgy a jobboldalon pontosan ugyan ez van.
Én ugyan olyan szép kis naivitással várok egy igazi (nem Semjénes) kereszténydemokrata pártra, ami nem lesz még jó ideig. Mert ott sem engedik.

Ja és egyáltalán nem gondolom, hogy itt "vérkomcsik" írnak. Tudom, hogy csomó normális ember írogat itt, máskülönben nem lennék itt.
Én amúgy pont úgy kiröhögöm azokat, akiknek, ha valaki nem gyűlöli Orbánt az már egy hülye fideszbérenc.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a jobbik is belőle él.
te meg főleg!
tőle rettegtek.
de nem értem miért?
ha tényleg olyan idióta, mint írjátok, akkor örüljetek neki.
vagy a baloldalért aggódtok?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mit fog Putyin csinálni ha nem 100 mint most hanem majd 60 dollár lesz az olaj? Visszajönnek ide is?
@hacsaturján:
Ezt mán tegnap feltettem én is, küldtem sok szeretettel mindenkinek, lazításképpen .... de visszhangtalan maradt...
:-(

Pedig annyira jó!:-)
@irógép: Hogy egy nagyon konkrét példát írjak is neked! Minek is indult a Milla?? És mi lett vele?? Na erről beszélek.
És amíg a régi arcok ott vannak, ezeknek mind ez lesz a sorsuk.
@punkfrog: Jaja aggódok egy igazi baloldalért. Pont azért írtam, hogy mivel lehetne kezdeniük a megújulást, de süket fülekre találok. :)
@Spániel: Hogy egy nagyon konkrét példát írjak is neked! Minek is indult a Milla?? És mi lett vele?? Na erről beszélek.
És amíg a régi arcok ott vannak, ezeknek mind ez lesz a sorsuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Jaja aggódok egy igazi baloldalért"

ma egy ilyen mulatságos nap van.
Köszi.
@Spániel: A nevetés amúgy is gyógyító hatású. :)
@Evezős:

bocsánat, én is tennap nésztem először, de csak ma reagáltam. :)))
@irógép:

"__
irógép 2014.04.11. 12:12:25
@irógép: Hogy egy nagyon konkrét példát írjak is neked!_"

irógép írja irógépnek. skizo márka.
@Spániel: A politika egy összetett dolog!
Egy sokkal tisztább és hitelesebb baloldal, jelenlegi ellenzék, sokkal jobban rákényszeríti a kormányt is a tisztaságra különben buknak.
Ha meg buknak majd ott kezdődhet egy nagyobb tisztulás.
Ezért fontos, hogy a régi balos arcok nem engedik megújulni a baloldalt.
Mert akár hiszed, akár nem lehet másképpen látjuk a világot, de ugyan azt szeretném amit te.
Egy sokkal tisztább és sokkal gyűlöletmentesebb magyar politikát és országot!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor az valami túrkáló lesz... :)
A vuttyon féle homártasit is ott turizhatta anno a Tonyó gyerek!
KOMOLYAN!
@jaegtoer: véletlen volt, utána elküldtem Spánielnek is, de nem semmi, hogy ilyeneken tudtok kötekedni.
További szép napot neked is.
Szegény Németsanya bácsival, mi lesz így a továbbikban a szektATV-ben? :)

Öngól a baloldalnak: "Nem érdemes karanténba zárni a Jobbikot"

youtu.be/doHfSWEKeww
@irógép:

"véletlen volt, utána elküldtem Spánielnek is, de nem semmi, hogy ilyeneken tudtok kötekedni.
További szép napot neked is. "

beléd is!
@irógép: ööö, izé, már van egy Gábriel arkangyalunk, vágod?
@irógép:

"nem semmi, hogy ilyeneken tudtok kötekedni."
majd tőled:
"A politika egy összetett dolog!"

asztakurva! nem mondja? csakugyan?

tehát -a politika- olyan összetett dolog, ami sok-sok helyrajzi számból áll össze és különböző telekkönyvekbe vanak bejegyezve, amelyek hamarosan eggyé állnak össze.
@Csekkliszt#10:
az is üzlet, pláne ha nem dollárban lesz az elszámolás...a 100 dollár azt tükrözi, hogy milyen kibaszott drágán állíttya elő az usa a saját területén lévő kutakból, a lopott olajnak meg olyan árat szab amilyenért még megveszik

brühüyyy
oops, hogy mik vannak, ha nem volt nője akkor meleg volt, az meg ugye a bűn, ehh, meg vagyok zavarodva :D

Izgalmas nyomra bukkantak Jézussal kapcsolatban

A legfrissebb kutatások szerint nem hamisítvány az a papiruszdarab, amelyen feleségéről beszél Jézus. A szövegben utal anyjára, feleségére és egy harmadik - Máriának nevezett - nőre, amikor tanítványai arról vitatkoznak, nő is csatlakozhat-e hozzájuk. A kutatók között ugyanakkor még most is sok a kétkedő.

hvg.hu/elet.instant_tudomany/20140411_papirusz_jezus
@vitéž munkášőr:

"ööö, izé, már van egy Gábriel arkangyalunk, vágod? "

ne panaszkodj. teher alatt nő a pálma:)
"Az Európai Parlament szocialista frakciójának magyar és német delegáltjai termet neveznének el Horn Gyuláról az EP-ben, de Surján László kereszténydemokrata alelnök levélben tiltakozik. Szerinte Horn Gyula megítélése megosztja a magyar társadalmat. "
hvg.hu/itthon/20140411_Magyar_politikus_furja_hogy_termet_nevezz

Irigy patkány. Mi köze mindehhez a magyar társadalomnak?
@Spániel: pedig igazuk van szerintem, mármint Írógépnek és Angyalnak is.

Ideje van új struktúrákban gondolkodni. s megszabadulni a bejáratott kliséktől.

Egy politikus dolga pedig nem a bohóckodás. Persze én ezt nagyon egyszerűen gondolom.
@Spániel: ha horti, vagy 0. piktor lenne, akkor biztosan nem hőzöngene, jah, hogy ők nem sok pozitívumot tettek, az nem számít.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "...mi a fasznak nekünk plusz terület,"

Mondott valaki olyat, hogy a plusz terület a mienk lenne? Esetleg Magyarországé, amúgy meg a haveroké. Hol van ez a mienkhez?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez b.ssza a csőrüket, hogy közülük soha a büdös életben nem lesz terem, de még egy klotyó sem elnevezve.
@Habakuk999:

ja, a megalvatt struktúrák! azokat mán ismerem régóta. alvadnak, alvadgatnak.
ööööö, ez de szép, garantálják, meg szerződés, volt/van néhány szerződés amit ennyire szépen és jól garantáltak, ebből egy pont nálunk lett aláírva a kilencvenes években. Vannak visszatérő emlékeim is, hogy semmi veszély, és nincs is gond valami reaktorral, csak semmi pánik.

Nem kell aggódnunk Putyin levele miatt

Vlagyimir Putyin levelet küldött az orosz földgázt vásárló országok vezetőinek az ukrán gázadósság miatt kialakult kritikus helyzetről és annak lehetséges hatásáról az Európába Ukrajnán keresztül továbbított gázra. Az NFM szerint nem kell aggódni, a Magyarországra zavartalanul érkezik a földgáz és ezt szerződések garantálják.

hvg.hu/gazdasag/20140411_Nem_kell_aggodnunk_Putyin_levele_miatt
@Habakuk999: én pedig úgy gondolom, hogy nem mi vagyunk a politikusokért, hanem ők vannak értünk.
Tehát aki politikai pártjával bemegy a porondra , az kűzdjön meg - mindenki a saját tehetségével és eszközeivel - majd mi, mint választók vagy én mint magánember eldöntöm, hogy kire vagyok közülük vevő.

Ne Angyal vagy írógép mondja meg, ilyen agymosás szerű smirglizéssel, hogy ki teccen nekem,, pláne azt, hogy ki ne.
@Habakuk999:

nincsen igazuk. igaz magam is elkövetem a hibát amikor oldalazok. de néhány világos pillanatomban helyesbítek.

érdekek vannak, szándékok, célok, lehetőségek és tennivalók különféle sürgősséggel. és persze érvényes birtoklevelek. egy megváltó ide kevés. kettő Ferenc kell. az assziszi, meg a megteszi. Együtt lépnének, nem is húzódna a rétes esete estig. A Ferencekből az egyik már megvan, a másikat kéne becserkészni, de az meg aszonta:
-csesszük meg a fűnyírónkat. bisztos forrásból hallottam. szóval így állunk.
@Spániel:
Én nem akartam neked megmondani ki tetsszen és ki ne! Természetesen a te döntésed!
Én csak elmondtam, hogy a régi arcok, nem hagynak olyan új tiszta kezdeményezéseket, amikre te vágysz. Lásd a milla története...
@Spániel:
AZ EP helyében egészen vastagon kakálnám le S. László bugrisparaszt (lsd. Vadai Ágnest alázó megnyilatkozása), arrafelé 1246. senki röfögését ...
Mit képzel ez a senki magáról már?

(bocsi, ma csúnyaszáj napom van, reggel, felkelés után az első hír, amit hallottam, az volt, hogy a felcsúti lókupec hátzsákja a Magyar Nemzeti Múzeumban landol ... még nem tértem magamhoz a szentségelésből ....)
@Spániel:
De, klotyó a berlini reptéren biztosan. Táblával:

"Itt várakozott rendszeresen orbánviktor magyar despota országunk nagy kancellárjára, Angela Merkelre, hogy kiugorva az ajtón, a szintén lesben álló udvari fotósa egy képet készíthessen róla, amint a kancellár felkarját markolászva csókdossa a kézfejét."

Ennyi.
@rodeo36:
Lehet h még üzlet ott is de egy meghatározott dollár áru olajár mellett stabil v plusszos az orosz ktsvetés. Ha at alá megy, akkor ott is hatalmas adó kiesés stb van, tehát córesz. A háborúk kezdődnek így h a belső konfliktusokat eszkalaljak, ebből a szempontból az alacsony olajár nagy rizikó h oroszok megbolondulnak
@Spániel: "Ne Angyal vagy írógép mondja meg, ilyen agymosás szerű smirglizéssel, hogy ki teccen nekem,, pláne azt, hogy ki ne."

Akkor ezt nagyon benézted. Mi nem arról beszéltünk, hogy neked ki tetsszen vagy ki nem, hanem arról, hogy mi lenne az első lépés az ellenzéknek, amely után képes lehetne Orbán legyőzésére is.
@irógép: miből gondolod, hogy magamtól ezekre nem jövök rá?
Miért kell nap mint nap itt basztatni Gyurcsányt, ahelyett,hogy valami értékesebb mondanivalón vitatkoznánk. Tényleg ő az egyetlen megoldandó probléma ebben a qrva országban?

Egyébként Gyurcsány politikai jelenlétében semmi kivetnivalót vagy kártékonyat nem találok, amióta DK. Igaz, előtte sem tartoztam a gyűlölői közé.
Ő egy ilyen karakter, sokaknak bejön, éljen vele, ha tud.

Emlékszel mit mondott - talán - Antal József: egy csőcselékünk van, azzal kell gazdálkodni.
Azóta sincs másik, és ha lenne, már bennük sem tudnék megbízni, a pénzszag az rövid időn belül mindenkiből korrupt köcsögöt csinál.
Itt több tíz évnek kell eltelnie, hogy már senki se legyen a mai gengszterek közül életben, vagy aggok házában vegetáljon, hogy szégyen és gyalázat legyen az, ami itt ma nagyüzemben működik.

Ameddig néhány buta szlogent be lehet sulykolni milliók agyába és elhiszik, addig itt nem gyurcsányokon múlik a változás vagy változatlanság.

Korszakváltás, amit sem a fidesz, sem az mszp, sem a jobbik nem engedhetett meg. Ez a tömjénfüst ennek a három ördögnek.
El is bukott.
Nem nagyon lepődöm meg sajnos. :(

A legfrissebb kutatások szerint akár 200-300 ezer fiatal is egészen komolyan tervezi, hogy a következő egy-két évben külföldre költözik tanulni vagy dolgozni. Kérdés, visszajönnek-e.

hataratkelo.blog.hu/2014/04/11/tobb_szazezer_fiatal_nyugatra_tart

www.tarki.hu/hu/news/2014/kitekint/20140408_fiatalok.html
@rodeo36:
Oroszország érdeke az EU-t megosztani. Mi vagyunk a kapu oda
@pástétom: "Bajnai végigvitte a kampányt. Arról beszélt, mit hogyan fognak megcsinálni. Most, hogy erre nem lesz lehetőségük, rögvest távozik a csatatérről? Ennyi erővel mindenki vonuljon le, mert fegyvertelen a katona. "

Először is, a politikát csatatérnek látni, ez az orbáni nyelvezet bűne. Ne fogadjuk el. Beszéljünk másképp!

A politika érdek- és értékképviselet, továbbá az eltérő érdekek és nézetek egyeztetésének a művészete.

Bajnai a legjobbat teszi, amit tehet, nekiáll alulról felépíteni a pártját. Helyi beágyazottság nélkül hozzá se lehet kezdeni az országos politikában való részvételhez.

A helyi politika az önkormányzatoknál folyik, ott lehet megtanulni a politizálást. Ehhez pénz szükséges, azt meg az Európai Parlamentbe jutó politikusok hozzák első körben. Ezért fontosabb mindkét további választás a parlamenti zúzógépnél.

Még egyszer: a politikához pénz kell! Anélkül nem lehetséges eljutni a szavazópolgárokhoz. Emiatt kurvult el a szadesz, például.
@irógép: egy dologra szeretnélek megkérni, gondold át az elmúlt 4 -vet! orbán nevét cseréld ki gyurcsányéra! meg van? kezdheted irni a dicséreteket!

ha nem sikerül, segitek!
gyurcsány elveszi a magéánnyugdij megtakaritást!
gyurcsány épit egy stadiont a kert végébe!
gyurcsány kiossza a haveroknak a trafikokat!
gyurcsány kiossza a szerencsejáték piacot!
gyurcsány csökkenti a munkanélküli segélyt 9 - ről 3 hónapra!
gyurcsány nem hozza nyilvánosságra a putyin bizniszt!
gyurcsány eltörli a közbeszerzési pályázatokat ( ha 1 indú, akkor is érvényes)
gyurcsány nagyon sok pénzt ad a millának, hogy viktort gyalázza!
irat egy választási törvényt magukra szabva, + 1 alkotmányt...
mondva csinált sztorikkal elvitet fideszes politikusokat!
fiatalkori barátja lesz a főbirő!
nagyon jó barátjából az ország eggyik leggazdagabb embere lesz 2 év alatt!
és még sorolhatnám..
neked nem lett drágább semmi! te mindenhol kivágod a fidesz kártyát, oszt jó napot!
neked mi kell hogy kinyiljon a szemed?
rettegünk? én nem, csak tele van a f.szom veled, és a hozzád hasonlókkal!
osztod az észt, hogy van valami szar a bal oldalon, közben, nyeled a fost mert azt viktor adja, ős az olyan jó!
@Evezős:

nem az a kérdés, hogy a hátizsákja a Nemzeti Múzeumban landolt, hanem, hogy mit kért érte cserébe(?).
Vessetek a vérmókusok elé, de most én sem értem az ingerült felhangot irógép hsz-eire adott válaszok kapcsán.
Másképp lát dolgokat, és pont.

Nem elfogulatlan, de melyikünk vallhatja magát teljesen annak?

Több dologban nem értek vele egyet, de amit a "ballib" oldal szükséges átalakulásáról írt, abban jórészt igen.

Haba is erre utalt.

Gábriel más tészta, az ő szavainak hitelessége mögött szinte egy életmű áll...
Ettől még neki is lehet igaza - az más kérdés, hogy mennyire hiszem el neki, amit ír.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"___A legfrissebb kutatások szerint akár 200-300 ezer fiatal is egészen komolyan tervezi, hogy a következő egy-két évben külföldre költözik tanulni vagy dolgozni. Kérdés, visszajönnek-e.___"

Ez a példátlan tömegbázisú nemzeti egység kérdésére is választ ad, valamint arra várakozással teli mérhetetlen bizalomra, amelyet a jobbik előretörése váltott ki.
@Csaknézek...:

Nincs egységes balib oldal. Ne is legyen. Egységes oldalnak ott a Fidesz. Bőven elég. A baj inkább ott van, hogy a nem egységes ballib oldal is döntően úgynevezett "magyarok"-ból áll. Mind vezetői, mint tagi szinten. A "magyarok" pedig kicsinyesek, önzők, irigyek, szűklátókörűek és ostobák. Ennyi a titok.
@jaegtoer: én nem csak fiatalok között tapasztalom ezt, úgy hogy csendben is maradok, mások helyett is...
@DarthVader:

Ebből persze következik, hogy az irógép általi formában remélt "baloldal megújulása" nem célravezető, nem kivánatos és nem lehetséges. Különösen úgy nem, hogy egyetlen feltétele a Gyurcsány távozása.
@Csaknézek...: bocsesz, ha ingerültnek tüntem számodra, szerintem meg elbeszélgettünk kultúráltan, egyetlen bántó vagy egymást sértegető szó nélkül.
Sok mindenben egyetértek írógéppel, de abból elegem lett, hogy minden nap felbukkan egy-két hsz-ből a gyurcsányahibás, aminek már véget lehetne vetni. Nincs sem akkora hatalma, sem olyan befolyása, hogy bármit befolyásolni tudna.
Hagyni kellene békén és a valóban intenzív kártevők után nézni.
Ide menjen nyugdíjba, ha tud!

Ausztráliában, Új-Zélandon és Skandináviában nem okoz gondot, hogy a jövő nyugdíjasait miből fizessék majd ki, ellenben Thaiföldön, Brazíliában és Japánban rendkívül nagy gondok vannak. Magyarország sincsen jó helyzetben.

hvg.hu/gazdasag/20140411_Itt_a_legjobb_nyugdijasnak_lenni
A magyar nyugdíjrendszer fölélte tartalékait
Az Allianz új nyugdíj-fenntarthatósági listáján Magyarország előbbre lépett a középmezőnybe .

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_magyar_nyugdijrendszer_folelte_tartalekait_itt_a_figyelmeztetes.579866.html
Nagy drámák a magyar bankoknál - Íme a friss rangsor
Közzétette számait az összes magyar nagybank, csemegézzünk együtt!

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/nagy_dramak_a_magyar_bankoknal_ime_a_friss_rangsor.3.197706.html
@DarthVader:

Ha úgy jobban érthető, akkor "ballib" helyett legyen ellenzék.

A mondandóm nem arról szólt, hogy legyen egykaptafa az ellenzék.
@Csaknézek...:

ott kezdődik, hogy olyan, mint "ballib" nincs.
a kettő kizárja egymást.

a liberálisok eldolgozgatnak még egy darabig magukon, amíg csak meg nem éheznek rájuk. regenerálódnak és talán tényleg egy liberális formációt és politikát alkotnak.

a "baloldaliak" nehezebb helyzetben vannak, mert viktor és félázsiai csürhéje jobb oldalról becsúszó szereléssel éppen elfoglalta a baloldalt ezért olyan töketlenek a szocik.

Nem úgy a Ferenc. ő demokratikus koalíció névvel hozott létre egy csapatot, de ez aztán az igazi mumus. rohatt gyurcsány, csupa kisbetűvel, mint nemecsek és még a boka is megüti a bokáját. ellenben botkát ez nem fenyegeti, mer ő nem boka, a botkáját meg megnyalhatják, ha engedi.

tömören.

ehhez nem kell se a szarkangyal sem a skizo masina.

ez olyan, mintha katolikus papoknak adnának életvezetési tanácsokat többnejűséget preferáló meleg párok, valamint társult ateisták, sőt habonyártány.
kezd hiányozni a kitántorgottak csöppnyi serege:

Van, ahol már 3% alatti a munkanélküliség Magyarországon
2014. április 11. 13:45

Márciusban tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma (431 ezer főre), ám ennél érdekesebb az, hogy a Foglalkoztatási Szolgálat most publikált adatai szerint nem csak a közfoglalkoztatás bővül, de az álláspiac is az éledezés jeleit mutatja. Szomorú viszont, hogy a kedvező folyamatok továbbra is egyes régiókra korlátozódnak az országban.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/van_ahol_mar_3_alatti_a_munkanelkuliseg_magyarorszagon.2.197735.html
@Csekkliszt#10:
divide et impera ez kurva jól hangzik, de az oroszoknak nem érdeke europát megosztani nekik europa mint egységes kereskedelmi partner kell, azaz meg akarják tartani és egy sokkal nagyobb szövetségben (ha jól emléxem a CSI hoz hasonló) gondolkodnak és abban saját monetáris unióban!!!!!!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
@Csaknézek...: mint liberális szavazó, én megbüntettem a 2010-ben azt az oldalt! ennél kevesebb ámokfutásért! irógép, felismerte, hogy hová tart az orbán kormány? dehogy! ő tapsikol, vannak jó eredmének igen hiány,3% alatt de csak azért hogy ne legyen lóvé megvonás! neki elég az, hogy vissza fizettük az imf hitelt, amit a szocik felvettek, elköltöttek! ja... 1/3 valuta tartalék, 1/3 megújitott hitel, 1/3 viktor hivta le ez a bajom vele, semmi más! nem lát semerre csak néz!
@rodeo36:
Sztem kettő nem üti egymást simán a játszmák része.
Mi? Rubelelszamolás?
Botka vállalná?
Botka László Kálmán Olga vendége volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, és célzott rá, hogy változtatásra van szükség az MSZP-ben, ha győzni akar a baloldal 2018-ban.
szeged.hir24.hu/szeged/2014/04/11/botka-vallalna/

Botkáról annyit tudunk, hogy közmegelégedésre több cikluson át polgármester Szegeden, a közvetlen napi coci politikába nem folyt bele soha, sötét lóként lapított.

Más valami?
Az a baj, hogy Ti még mindig arról beszéltek, hogy Orbán micsoda gazember. De ezt mindenki tudja. És mégis választást nyert. Mert lehet, hogy nagy gazember, de a másik oldal összefosása sem volt piskóta. Lépjünk már túl rajta. Ha nem ezt teszitek 2018-ban is itt fogtok siránkozni, hogy Orbán még mindig gazember.
@Csekkliszt#10:
ez így önmagában nem mond semmit és értelme sincs...legelsősorban nem dollárban akar elszámolni és a saját költségvetését függetleníti a dollár akármilyen mozgásától, a rubel nem lesz konvertálható hanem lesz egy nemzetközi rubel vagy akármi és annak dollártól független árfolyama az orosz nemzeti bank meghatározta szinten

a dollár árak azok a tőzsdei manipulációk miatt irrelevánsak azt is sokkal komplexebben kell nézni

de azért ti itt a blogon gyorsan (ha lehet még ma) bukatssátok meg a putyint és nevezzetek ki helyette valakit aki nektek tetszik, ismereteimk szerint arra is képtelenek vagytok, hogy egy azaz egyetlen magyar alkalmast kinevezzetek itt virtuálisan akkor bizonyosan jobban fog menni az orosz elnök kijelölése...valamilyen kurcifirci szempontok alapján

azt tuggyátok hogy mindezt miért? mert a Putyin nem szimpatikus nektek és nem megy evezni a Lajtára? vagy a kisbalatonba vagy a Velencei Tóra?

milyen szmpontjaitok vannak (ha tuggyátok, mert azt látom hogy nem de olyan jó leköpködni mindenkit az olyan jó magyar szokás és bűntetlenűl lehet mert nem tud visszaköpni ide a blogra)

brühüyyy

mit is akartok elérni? nem tuggyátok? na tuggyátok!
@DarthVader:

"Különösen úgy nem, hogy egyetlen feltétele a Gyurcsány távozása."

Ebben persze én sem értek egyet vele.

De úgy vettem ki a szavaiból, hogy általános cserét javasol, és ezt én is így gondolom.
@Csekkliszt#10:

jéééééééééééé eltaláltad? igen ...és eszi nem eszi nem kap mást alapon menni fog seperc alatt

brühüyyy
és nem is kell lőni még csúzlival sem
@jaegtoer:

Akkó' jisóraz:

Ha úgy jobban érthető, akkor "ballib" helyett legyen ellenzék.

A mondandóm nem arról szólt, hogy legyen egykaptafa az ellenzék.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Ahogy írtam, több dologban nem értek egyet vele.

De különbséget teszek egy szimpla mezei troll,egy elvakult fideszes, és az olyan ember között, akinél nem érzem a rosszindulatot, és hajlandó a saját oldalát is kritizálni.
@Csaknézek...:

"A mondandóm nem arról szólt, hogy legyen egykaptafa az ellenzék. "

A tiéd nem :)
@Evezős: cseber és veder???

Áder húga veheti át a KLIK-et
Pölöskeiné tanulmányt írt arról, mi a baj az iskolákat fenntartó központtal.

www.origo.hu/itthon/20140411-index-ader-huga-veheti-at-a-klik-et.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
@Csaknézek...: értem, kritikát még nem olvastam tőle, itt! nem rossz indulatú, nem troll! csak pont ő az a tipikus fidesz szavazó aki hatalomba tartja viktort! akit ugyan úgy szipolyoz, csak nem veszi észre, ezért van tele a hócipőm vele! mert nem ismeri fel, hogy ő is el lesz taposva!
@Spániel:

" abból elegem lett, hogy minden nap felbukkan egy-két hsz-ből a gyurcsányahibás"

Ez oké.
De a hsz-ei többről, másról is szóltak.

És a "gyurcsányahibás" eléggé hajaz a "zorbánahibás" kitételre.

A két ember persze nálam sem azonos kategória, messze nem - csakhogy ez nem visz sehová.

Ki kellene már ebből törni!
És nem azért, mert Orbán nem hibás.
Hanem azért, mert erre nem lehet építeni egy majdani kormányzást.

Hacsak nem akarunk vagy újabb fideszes 2/3-ot 2018-ban, vagy ami még rosszabb lenne: egy Jobbik kormányt.
@Csekkliszt#10:
csak nem belédszorult a szó?

brühüyyy
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Én azért találtam kritikus részeket, amik nem a tapsikolásról szólnak:

"A leírt problémák meg úgy ahogy van áthatják a politikai életet nem csak a fideszre igazak.
Bárki kerül hatalomra elő lehet ilyeneket húzni minden oldalról bőven. Sajnos....
Ezekben igazad van. Sajnos itt tart a magyar politikai közélet."

"Minden olyan szép kezdeményezést amire vársz elnyomnak vagy beolvasztanak, pont a saját maguk túlélésük miatt.
Amúgy a jobboldalon pontosan ugyan ez van.
Én ugyan olyan szép kis naivitással várok egy igazi (nem Semjénes) kereszténydemokrata pártra, ami nem lesz még jó ideig. Mert ott sem engedik."

(Ja,egyébként jó a nicked! Megkísértett a gondolat, hogy utánozlak.):o)
@Csaknézek...: ok, de nekem ez nem kritika ilyen 4 év után!
köszi! nincs le védve, nyugodtan! bárki!
@Spániel: "...a közvetlen napi coci politikába nem folyt bele soha, sötét lóként lapított.

Más valami?"

Csak az a lapítás ne lett vóna.:)
Ki hitte volna. :)

Még azokban a választókerületekben is, ahol kicsi volt a különbség a Fidesz–KDNP és a helyben második legerősebb párt jelöltje között, a romatelepekhez tartozó szavazókörökben a kormánypárt hatalmas fölénnyel győzött. De ugyanez volt a helyzet azon a telepen, amely iskolai szegregációs peréről híresült el. A Fidesz szövetségese, a Lungo Drom helyben rendkívül eredményesen mozgósított. A Roma Sajtóközpont tíz helyszínen követte az április 6-i eseményeket.

hvg.hu/itthon/20140411_Kivittuk_az_Uteget_most_hordjuk_a_Motor_u
@Csaknézek...: "csakhogy ez nem visz sehová."

Egész nap erről ugattam, vau.
Le kellene már kattanni Gyurcsányról, helyette valami értelmes és hasznos vitát folytatni, szép osztrák jövőképet álmodni magunknak, amibe rossz napokon belekapaszkodhatunk.

Egyszer állítson már össze valaki egy politikusi kritikai életrajzot róla és a többi pártvezetőről és min.elnökről párhuzamosan, hogy a mai napig - számomra érthetetlen és felfoghatatlan módon -
mitől olyan rohattmocskos, gerinctelen, csaló, sikkasztó, bankrabló, pedofil, sorozatgyilkos, gonosztevő, hogy minden nap negatív értelemben bukkan fel a neve.
Akkor sem fogom utálni, ha kiderül róla, hogy kénkövet fúj és ártatlan gyerekeket főz meg saját kezűleg vacsorára, mert a tetteivel aránytalan támadás érte eddig, tíz éve megy a vesszőfutása, mi kell még?
Csinált egy pártot, belerakott csomó pénzt, ez az élete értelme. Csinálja.
KDNP számomra sokkal veszélyesebb a műájtatosságukkal. És ott kéjelegnek a parlamentben biodíszletként, pedig soha senki nem választotta meg őket.

Hacsak nem az a cél, hogy ezzel legyen a nap tematizálva.
@Csaknézek...:

tőőőőleeeeeeem. nem kilenc.
@látjátok feleim szümtükkel: szerintem lapított, mint pók a sarokban és figyelt, tanult, tapasztalt, hogy tisztán tudjon előrukkolni a kellő pillanatban. Az már tudható volt egy ideje, hogy MA nem egy politikai virtuóz, előbb-utóbb helyzet lesz.
Csak a baj forrása ugyanaz: semmit sem tudunk róla.
Egy szoci pártelnökséghez ennél több kellene, így beállnak valaki mögé, akivel ugyanakkorát lehet zakózni.
@Spániel: "Le kellene már kattanni Gyurcsányról, helyette valami értelmes és hasznos vitát folytatni, szép osztrák jövőképet álmodni magunknak, amibe rossz napokon belekapaszkodhatunk."

Én is ugyanezt akarom, de még mindig nem érted? Most is úgy volt, hogy Ferit kihagyják aztán addig-addig kavart a túlmozgásos, ameddig vissza nem mászott a színpadra. Ugyanez várhat 18-ban is, plusz bónusz a többi bukott arc még mellé.
Titokban újabb paksi megállapodásokat terveznek az LMP szerint

Az LMP információi szerint a jövő héten Moszkvában folytatódnak az egyeztetések a paksi bővítésről és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérkara titokban újabb megállapodásokat készít elő - közölte pénteken a párt társelnöke.

hvg.hu/gazdasag/20140411_Titokban_ujabb_paksi_megallapodasokat_ter
@Csekkliszt#10: putyin egy autokrata diktátor, országában minden centralizált, gazdaságának alapja a zabraty, a társadalomképének meg a cártól függő bojárok és muzsikok... én ezért nem tudok vele azonosulni...
TI: A Fidesz a megengedettnél kétszer többet, milliárdokat költött a kampányra

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F04%2F11%2Fti_a_fidesz_ketszer_annyit_koltott_a_kampanyra%2F

------------------------------------

Atyavilág, drámaian zuhannak az átadások
Szakértők szerint ez összefüggésben van a választási végével.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F04%2F11%2Fatadasok%2F

------------------------------------

Az MKB megvásárlásával teljesülhet Orbán álma
Az OTP rövid távon bukhat a vásárlással.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/az_mkb_megvasarlasaval_teljesulhet_orban_alma.3.197746.html

--------------------------------------

Ilyen adók mellett máshol befejeznék a kutatást
Egyebek mellett forrásbevonást, átláthatóságot, a nemzetközi kutatásokban való részvétel támogatását szorgalmazza IGYE.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ilyen_adok_mellett_mashol_befejeznek_a_kutatast.579745.html
@Sir Bates dö Hól: ne tessék ilyen mondani a Vezényló mesterérű, mert megtekleszel tekkelve :D

hvg.hu/itthon/20140411_Tavaly_626_milliot_fizetett_TEK_tulorakra

----------

Légkondis raktárban pihen Orbán táskája
Nem lesz magányos a piros sporthátizsák a Nemzeti Múzeumban, de még nem tudni, mikor állítják ki. Gyurcsánytól toll, Antalltól nyakkendő várja a szebb időket.
@Sir Bates dö Hól:
egyébként -putyin nélkűl, mongyuk Gipsz Janka lesz helyette kispinafürdősiről- Oroszország szerepét hogyan gondolod, ha egyáltalán adsz neki ilyet?

brühüyyy

tudod olyan kicsi, meg szerencsétlen és elesett
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a Magyar Történelem Nagyjai Vándorkiállítás, elvándorol és nem tér vissza a szemétdombról

brühüyyy

kurva értékes

mongyuk a nulladik piktor összkiadása a magyar politika meghágása és szopatása 24 fejezetben zenei aláfestéssel síppal dobbal és nádi hegedűvel meg a Kárikittyom
​Máris itt a költészetnapi vers Orbán hátizsákjáról. Kötelező olvasmány.
cink.hu/maris-itt-a-kolteszetnapi-vers-orban-hatizsakjarol-1562135026
@rodeo36: minden érzelem nélkül: oo-nak megvannak a saját alapvető érdekei, a világnak és európának pedig alapvető szüksége van egy erős és demokratikus, toleráns oo-ra, mely nem mindent a nemlétező erő pozíciójából akar megoldani... mielőtt jelzed, igen ugyanezt el lehet mondani az usa-ról is... krímea ukrán terület-e? szvsz soha nem volt az, de a tatárok sem kaphattak önrendelkezési jogot... mint ahogy dagesztán vagy csecsnya sem... transzdnisztria orosz terület-e? nem, azt mégis ott vannak... túlsúlyos a dollár? igen, de az orosz/kínai elképzelések sem fognak jobb helyzetet teremteni (nem a piac határozza meg az értékét, hanem a mindenkori politikai érdek)... önmérséklet kellene és tolerancia mindenhol, s nem a nemzet nagyságával és dicsőségével etetni a népet, hanem kenyérrel... minemellett meg kellene érteni a másik kultúráját, gondolkodásmódját, s elfogadni azt... mint ahogy elfogadod azt, hogy valaki az anyagban hisz, vagy Jézusban, Allahban, Jahveban, Buddhában vagy a tölgyfákban, s saját elképzelésed megismertetve vele rábízni annak interpretálását... ha rajtam múlna, ezt tenném... de rajtam csak amnyi múlik, hogy én meghatározom a saját prioritásaimat... s abba sub kavics-féle alapok nem férnek bele, mert úgy nem alarok jobban élni, hogy másokat el-/lenyomok...
hoppá:
"A Fidesz legfontosabb háttérintézménye, a Századvég Alapítvány szerette volna osztani a norvég alap pénzeit, de már az első pályázati körből kiesett, tudta meg az Index. Az információ újabb réteggel gazdagítja Lázár János norvégok ellen indított magánháborújának történetét."
index.hu/belfold/2014/04/11/a_szazadveg_akarta_a_norveg_penzeket/
@rodeo36:
Nemzetközi rubel? És hogy fog működni? Ki bocsátja ki? Jegybank? Es milyen tartalékot tesz mögé? Mitől függ majd az árfolyama? Ne má... És azt az arat nem lehet manipulálni? Ne má...

Mi az, hogy mi?? Én és ki? És ki én?

Miért kéne leváltani Putyint, én nem mondtam ilyet? Az az orosz nép dolga, ha nekik jó! Majd leváltja a 60 dolláros olaj, v ha még több oligarcha vagyon zarolnak.
@Sir Bates dö Hól:
Én sem, pont ezért és ennyi.
Kezdem azt érezni hogy kezd mindenki meghujulni. Orban sikere es a jobbik előretörése után most ahelyett h a még több demokráciát es még több liberalizmust akarnánk, sokan elvesztik a hitüket es értékrendűket es kezdik konszolidálni a jobbikot, az irracionalitast, pedig pont most kéne hangosabban kiáltani : megállj.
Ha az eddig normálisak is beadják a derekukat, az nagy baj lesz!
Előre :-))(
@Csekkliszt#10: 'kor ezt meg is beszéltük:-)... majd a kis bigottnak (sub kavics) is elmagyarázhatod, hisz biztos reagálni fog erre valami "de az usácska 150 helyen állomásozik" vagy "a világuralomra törők propagandája" örökérvényűjével... vagy leolvad a biztosíték a jobbikos brainstorming közben (egy összetett mondat már túlterheléses támadásnak minősül ott, eddigi tapasztalatom szerint:-))...
@Sir Bates dö Hól:
Szub-kavics nem érdekel energiavámpir szívjon más valakit
Orosz embereket egyébként nagyon kedvelem jo szivuek, tunnak inni, és egyenesek!
vicces ez, utálni valamit és leszarozni, de azért még számon is kérni dolgokat.
Woody Allen: az emberi hülyeségnek és az univerzumnak nincs határa. Bár az elsőben nem vagyok biztos.

Növényi Norbert:
A SIMONKA GYÖRGY címet viselő alkotás a következőképp szól:

"Nem lázad benne a bú, nincs harag lelkében
Bátor szíve viszi előre élete minden percében
Sötét erő mely vesztét kérné, felbukik nyomban
Másként ember nem láthatja csak nagy rohamban

Ő az ki hont teremt, hitegető cifra beszéd helyett
Melegség önti el szívét, ha körülötte mindenki nevet
Szeme mást nem lát, csak tömérdek sok tenni valót
Nem akar sok dolgot, csak tenni rászorultaknak jót

Mögötte a múlt, előtte a jövő, mint érést váró gyümölcs
Elhivatott ifjú képviselő ő és nem valami furcsa különc
György a neve, Simonka, kit már sok ember ismer hírből
Áldást kér az úrtól minden földijére, szíve legmélyéből

Tetteire féltékeny mind, ki ellene hadakozva indul
Emberek és gyermekek boldog hangjára szíve felvidul
Tiszta valóság legyen mindig az övé, lelkét ne érje bánat
Legszentebb hite adja meg, minden jó tettére a választ"

www.origo.hu/itthon/20140411-novenyi-norbert-verset-irt-egy-fideszes-kepviselonek.html
@Sir Bates dö Hól:
ezen a kibaszott Föld-ön nem lehet élni...tele van nemteccő dolgokkal

le kell váltani

brühüyyy

majd sírbatesz a véghetetlen éjben a nagy Fekete Lyukban...addig meg olyan rövid minek sírbatenni bemegy magától
@rodeo36:
Szóltál h mi?
Hogy lesz?
Akkor be kéne vásárolni belőle es eladni 10x áron :-)
Már éppen kezdtem volna örülni, hogy vége a jól bevált ronwerberezésnek, ráadásul a szociknak is lesz alkalmuk egy tehetségesebb kampányfőnököt találni, de aztán megláttam, kik jönnek helyette. Na, szerintem arra a kampányra, amit Szanyi vezet, máris keresztet lehet vetni... nem mintha baj lenne...

index.hu/belfold/2014/04/11/a/
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Ez eddig nem jutott eszembe, de engedelmeddel ellopom és innentől használom is - mert jó!

:-)
@Csekkliszt#10: Ez így van.Gabrielre ez a legjobb szó.Régen érzem már,hogy van abban valami furcsa, hogy ennyire beágyazódik a Varánuszon, szerintem fizetett spicli a javából.Nem a Kurucon, nem a Mandineren stb nyomul, egész nap hozzászól,mindig ráér szektatévézni, gyurcsányozni,cigányozni, agymosás szinten, már akit tud agymosni. Az orosz emberekről is igaz, amit irtál, éltem közöttük, nagylelkűek, jószívűek, és nagyon be tudnak rugatni, engem legalábbis.

u

u
@Spániel:
Nagy összegekben fogadnék rá, hogy úgy fogja eltakarítani MA-t hamarosan, ahogyan GYF-et retusálta ki az évkönyvéből. Nyom nélkül

Sunyi.
@évásanyó: hja, itt inteligencs emberekkel társaloghat.
@Spániel:
Hozzáteszem:
miközben vödörszámra borogatták a szart a nyakába, egy rohadt nyaffantás nem sok, annyit sem tett.
Schiffert kikezdték páran(!), nagyon szoftosan a (szerintem is) minősíthetetlen hisztérikus kirohanása miatt Olgicskánál (Olgicskáról is van véleményem, de most nem tartozik ide), meg a pökhendisége miatt, oszt azóta ríjja tele a netet, hogy jáj, bántanak a csúnyabácsik és nénik, valaki védjen meg!
@Sir Bates dö Hól:
OFF
Megmondod nekem, miért sub kavics?
ON
:-)
@évásanyó:
:-)
Szerintem is ez a helyzet.

Oroszok: háaaaaát, akkor tessék gyakorolni! Egyszer voltam kint es megdöbbenéssel tapasztaltam h ott a vodkasuveg kupakját nem lehet visszatenni ha egyszer kinyitottad. Minek is :-)) ott a nők nagyon lágyak, faszik nagyon kemények. Más világ. Nyelvük is teccik már!
@Spániel:
Hajaj, és ez annyira pikírt, h woody is lehetne.
@Evezős: ma egész nap papagájokkal háborúztam, megtettem amit a haza meg a DK elvárna tőlem.
Most viszont kilépek, mert jön a pc szerelő és ünnepélyes keretek között eltemeti az xp-t.
@Csekkliszt#10: kakalin kakalin kakalin kamaja:)
de kurva jó, hogy ezek a laza oroszok, má megint errefelé basszák a rezet. odavagyok meg vissza!
@taga20:
De jo fejek! Ne akarjanak felszabadítani, és akkor semmi baj.
@taga20: Nem adhatunk az ukránoknak egy csepp gázt sem, mert a Roszatommal kötött szerződésünk tiltja. Fasza.
Ezzel szemben kárpátalját követeljük magunknak.
@Evezős: mint a sub rosa... az ő értelme meg a kavicsét sem éri el, azaz alatti:-)
@vitéž munkášőr:

Az emberünk nagy rajongója a Miniszterelnök Úrnak. :)
@taga20:
Maga csak ne fanyalogjon, mennyen porszívózni!-:)
@Knósszosz: szabad foglalkozás van ma este, csak locsolnom köllött:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: tudom. ha végignézed, tőlem is vett át posztot (reblog), de ez is fincsi:

www.drflash.hu/

:-)))
@Csekkliszt#10: akarnak, má el is kezdték pakssal:(
@taga20:
... a gigádat, tuggyuk-:))
Mosogatás? Én mán túl vagyok rajta...
@évásanyó:
Ha még nem ismernéd:
www.youtube.com/watch?v=EflJjuy_DkQ
Egészségedre... csak mert piáról és oroszokról vótaszó. Ő is orosz származású - állítólag
@Spániel:
:-)
Olvastam ...
Kellemes estét!
:-)
@Sir Bates dö Hól:
Aha!
:-)

A sub rosával gondoltam összefüggésben én is, de ilyen mélységekig nem jutottam!
De! Jóóóó!
@Knósszosz: muskátli torok, muskátli torok, vagy fordítva:)) remélem te sem szomjazol;)
de, a kultúra ekerült, ako nesze:) aktuális.
www.youtube.com/watch?v=41kaEHl_bFc
@vitéž munkášőr:

Én olyan blogot szeretnék, ami nem is blog lenne, hanem a lényege az lenne, hogy mikor Viktor feláll a szószékre az alakulóülésen, és megszólal, hogy "Hölgyei és uraim..." akkor hátulról tarkónbasszák egy ámbráscet-pénisszel, amitől fejjel előre belezúgna egy előre odahordott kupac jaktrágyába. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
És a szószéken is sámlira...
Oszt hamán ábrándos cet és hamán pénisz... akkor a hátizsák a Nemzetiben, ő maga meg majd itten-e(?):
en.wikipedia.org/wiki/Icelandic_Phallological_Museum
@Csekkliszt#10: hát minden szavamra nem emlékszem, de arra konkrétan emlékszem, hogy én nem hívtam be őket:)
@taga20: most neztem egy reklamujsagban, hogy van teljesen automata funyiro. egybol rad gondoltam. a porszivo melle jo lenne, aztan herevero hevero.
@Knósszosz:

Az egyik vitrinben mintha a Miniszterelnök Urat láttam volna...
@taga20:
És arra hogy te küldted volna ki őket? Na, ugye, intéznek mindent helyettünk :-))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: akkor megint eltevedtel. az a vitrin nem budapesten, hanem grazban van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: amint meglesz az új gépem, fogok ezen forgatókönyved alapján készíteni egy animált gifet
@parti_giano: nagyon rendes arc vagy:) egyébként fűvetnyírni, havatlapátoni, mosogatni szeretek, me ako szeret a feleségem. az meg nekem mindennél többet ér:)))
@Csekkliszt#10: azé arra pontosan emlékszem, hogy nem mondtam nikijik, hogy ideiglenesen 40évig itt faszkodjanak a zsaporozsecükkel:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: óóó, látom megtaláltad... na szóval, nem válaszoltál, a dzsobbik mint "erő", melyikre gondolsz, a pocakosodó kituggyahogyhíjjákra, esetleg a zoxigénhiányos névcserélőre, netalán a 140 cm mély MSZP-s apucival felszerelt majdnem éreccségizett, soxoros apuka? Vagy a b. neje? GYES és tiszteletdíj síboló? vagy a köccségtérrítés világbajnokra?
Megint megérdeklődöm, ÉS?
@vitéž munkášőr:

Király. :)

Ha annyi pénzem lenne, amennyi nincs, csináltatnék valami trükk-stúdióval egy rövidfilmet, amelyben a plenáris ülésen elszabadulna egy Alien. :)
@Csekkliszt#10:
tudod mit találtak? nem?

hát ezt: bep bip beeep bip beep bip

de már vagy 25 különféle helyről (még a szerencsétlen austral minielnököt is kiültették a teve kamerák elé és teveségeket mondott: már majdnem de isten bizony csak még nem tuggyuk de jelek gyünnek egyszerre vagy 9 helyről

ha megtalálják? akkor megkövetlek csak azt nem tudom honnan veszem a követ mert a zorbánpapa kövezete évekre előre nagykövet

szóvcal fenntartom: nemzetközi szélhámosságba takart katonai kémkedés
a mai hajnali CNN 2 és fél órán mutogatott mindenféle dolgokat ezen a címen onnan tudom, hogy akárhányszor Duffy Duck -ról visszakapcsoltam még mindíg térképek voltak soxines pöttyökkel mint a matolcsisegge

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
még nem vettél belőle? hanyagság!!! nekem itt tele van a hűtőm vele minden második rum mellett van egy, hogy ne zörögjön a palack

brühüyyy
@rodeo36:
Nekem már ott gyanús az egész h a fekete doboz nem fekete !
Komolyan, kiváncsi vagyok a végkifejletre...
@Sir Bates dö Hól:
az a baj -többekközött- hogy a sírba már nem fér be a sok kóklerság...a piac? azt én is várom de nem gyün valahol Godot-val kártyáznak? manapság minden van csak piac nincs és ahol ki van valamire írigálva hogy íme én piac az hamisítvány és csalás intervenciós manipulatív politikai sündörgés

a többiben igazad lehetne de addig gondolkoggy el azon, hogy ha puttyyin megaggya a csecseneknek az autonómiát akkor kinek adták volna el a termékeiket amit a határokon átcipelnek egyesével egykecskeegybürgealapon? szőröstől bőröstől...és piacuk lett volna ott a kavkáz tetején (én jártam ott csodaszép) egyik csecs a másik csecs nek csencselt vó'na

brühüyyy

szóval ébresztő sírbólki valóságba bele neki telibe még nem késő még nincs sírbatettszagod a hullamelletti
@Csekkliszt#10:
A fekete dobosz különbe narancssárga... szóóval, ha valamit el köll tüntetni, akkor..?
A fidesz egy maláj uff sór izé, vagy...
@Csekkliszt#10:
igen? általában piros ...nincs végkifejlet ez gumicsont addig húzzák amíg nem találnak másikat valamiről kurvára hallgatnak...sohasem azt kell figyelni amit mutatnak meg mondanak hanem amit nem

brühüyyy

még nincs elég gyakorlatod hírharangozásban pedig zsinórt lehet kapni levédiában bőven

azzal rángatva? nahát szép rángatást bocskaiban
@Csekkliszt#10: nekem má az gyanús vot, hogy rodeo 36éves:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Te, a Miniszterelnö Kúrral má`megint mija te bajod?
Mármint azon kívül, hogy egy kretén?
Csak mert a te tatyódat nem állítják ki a Nemzetiben, még ne féltékenykedj!
@taga20:
Ja?? Az nem a cipőmérete?
@Knósszosz: haver ne bosszancs! végig néztem a képeket és megint a fidesz nyert:))
@Knósszosz:
A pártkassza is egy black box :-)
@taga20:
Az Napóleon volt! Es mivel BMW még nem volt, kellett neki egy kontinens!
@taga20:
Kösz!
És sok más régebbi is aktuális... ma is.
József Attila és Latinovits zsenije elválaszthatatlan egymástól.
Egyet értünk.
A pi..ába... belegondoltam, hogy egyes országokban mennyire mások azok a bizonyos "szintek".
Merthogy kiállítják Churchill kalapját, Napoleon marsallbotját, Vilmos, német császár csúcsos sisakját, a cárok koronáját... Nulladik Piktor ratyi hátizsákját... basszus, a faszé` csodálkozunk, hogy furán néznek ránk...
@Knósszosz: ma sem fogunk összeveszni:)))
a kurvaéletben:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát valami kellett a nemzetibe, me vitya 15éve elvitette a koronyát:)
@taga20:
hátti gonocok...olyan Rossz szín i -ek vagytok assziszem, hogy rólam hallgattok

brühüyyy

egyébként ek nem nyert a 36 az valami egész más...de nem mondom meg legyen rejt éj

aki megfej(t)i az kap egy kis....szóval azt begöngyölve

brühüyyy
@taga20:
Most miért is vagyok másállapotban...?
Nem, nem azért, mert sikerült a fidesznek anyává tennie... csak a zagyam nem fogja a baromságot, hogy a sok hülye behúzta a szart... megint.
Megyek mosogatni, megint lett vagy három tányér és egyebek is....
@rodeo36:
Ne becsüljjé má le!
A Fidesz nyelvet Enigma nélkül kódolom, a Seuso kincsek bejelentési tervét percre pontosan josoltam. Többit nem is mondom...
Nemzetközi kémvizeken te navigálsz :-)
@Knósszosz:
Örök hálára köteleztél Knosszi.belemerültem a teljes repertoirjába, valami csodálatos.Nem vagyok egy Rodeo, ugyhogy áruld el, hámy oktávot énekel ki ez a varázsló? Taga, hallgasd meg kérlek!!!Ugyanitt a Kalinkát is, ami nem Kakakinka, hanem Kalinka, Kalinka,Kalinka maja, az én Kalinkám magyarul.Knosszi,köszönöm!!!
@rodeo36: sokszor gondolkodtam, hogy mi lehet a 36-t. béna egy szám, de van benne valami. szerintem 36 millió üvegbor van a pinyódban:))
@taga20:
-:))
Ha akarsz össze és veszedni...
akkor dícsérd semmilyen elvtársat, hogy milyen vehemenciál sikeredik nekije a szalonkakausztot... K-mutter
@rodeo36:
36?
Egyszer performanszozott rajtad egy csaj, nyomott egy 69-t, pontosabban 96-t, de szájzárat kapott:-))

Valamilyen opus 36 lesz...
@évásanyó:
Négyet... de keress rá, a wiczki megmongya neked!-:))
@Knósszosz: ne bassz, lassan jobban mosogacc, mint én:) egyébként, mit kotyvasztottál ma?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Semmi bajom vele, csak olyan cuki látvány lenne, ahogy az életéért futna a Predátorok bolygóján.
@taga20:

ejjjjjj nem nyert buscamás (ezspanyol)
brühüyyy
@rodeo36:
Ha 36, az nekem csak Mó-cárt lehet... a linzi... dög vagy!
Ez a négy tétel a csoda maga:
www.youtube.com/watch?v=vPNDjiem27M
@Knósszosz: egyetértünk, kurvaanyját semjénzsotnak, sőt a kurvaanyjának is a kurvaanyját! gondolom nem kö megmagyaráznom mér:)
de mit csinált ez a kurafi, ez az énekes madarak antikrisztusa?
@Csekkliszt#10:
ejjjjj nem nyert...

a klawírűbung transpozíciójának negyedik pentatonja kar moll ban

de ez is csak elterelő hadmozdulat

keress tovább

a hangszóró-t akarod vagy a színes zseblámácskát?

brühüyyy
@rodeo36:
Nyertem, vagy nem?
Kéne a rubel, már pörög a számláló a szememben!
@taga20:
Semmit se, most olvasom a marhaságaidat(...) és zenét hallgatok+sörölök. De azé szeretlek ám-:))
@rodeo36: keresek, keresek, egyszer találok:)
ako 36 gyereked van:)
@Knósszosz:
ez elfogadható lenne...de nem Linz-ben...C-dúr...az ollan eccerűenaccerű mint a kis játékos

keress tovább az dualisztikus megoldás mert ugyanakkor K425 is nemcsak 36

brühüyyy
@rodeo36:
Az elegáns és intuitív megoldások érdekelnek. Végigkutatni az Akasha krónikát túl melós.
Ha nincs meg egyből a morfogenetikus mezőből, ki sem nyitom a Harmadik Szemem!
@rodeo36:
@Knósszosz:

Azért ha zene lesz, a nyomravezetői juss az enyém!!
@Knósszosz: a férfi szerelem az ám az igazi:) má a görögök is tutták.
korábban má boli is bevallotta. persze mingyá jön és tiltakozni fog, de ne higy neki:)))
egésség!
@Knósszosz: négy és felet, a basszustól a szopránik. Berlinben született.
@taga20:
Lövődözzik b+, mer vadászat a hobbyja, mint a titokban körösztyén elftársaknak vót vala és őis vóta magáta annak.
Olvassá utánna, én undorodom linekelni is...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Futna... fosna, kispofám, csúszna utána meg azon.
Ekkora szánalomhalmazt, oszt ez az ecceri a "konzervatív keresztény"... mármint Kádár népének...
@Csekkliszt#10: ki van zárva! szerintem az öregnek van 36 négyzetkilométere szibériában. ezé védi ennyire a putyint, meg a haverját vityát:))
@rodeo36:
Majd te tolod, most nincs kedvem kuglizi, csak hallgatok... és akkor is a linzit, beeeeee...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

most képzeld el a magyar gyalogbékákat amint tacepaóznak a zember egértől származik theory ellen bikiniben és strandpapucsban és narancssárga panama kalapban

a Tyson szétbassza a fejüket... van vagy 12 doktorátusa (a zorbán megtuggya faragtat magának is néhányat)és kurvára jó humora

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a "freaking out" sok mindent jelent de főleg azt, hogy: megőrjít

nem is véletlen...most azt várom, hogy a Tyson bevigye a stúdióba (Carl Sagan tanítványa, ugye) a zsebbigbenget és pukkasszon ott néhányszor vele

brühüyyy
@taga20:
Tuttira nincs bajod? :)
Olyan ciki, ahogy kivetíted...
@évásanyó:
Akkor megtaláltad... én kedvelem nagyon.
Van még pár, akiért érdemes...
@Knósszosz:
Bár zeneileg elég zokni vagyok, de azt olvastam, hogy míg a többiek komponáltak, Mozart csak lejegyezte azt az isteni hangot, amit hallott. Nincs a kottáiban javítás ezért. Azaz amit szerzett az nem is zene, hanem az az Úr Hangja :-)
@Knósszosz:
közelebb van az az 5 höz a szopránok zokogtak mikor lepipálta őket

brühüyyy

ajánlom a Der Tiefen Keller-t
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: na mesélj! most még mindent bevalhacc:) még így is szeretünk téged-jaj nem-angyal:)
@rodeo36:
Lepipalta a szopranokat??
Mondom h eunuk vagy :-)))
@rodeo36:

Ezt a "tudomány-tagadót" eddig nem hallottam, a kreácionistákról igen.

Sose tudtam eldönteni, ezek tényleg ennyire full sötétek, vagy csak benyomulnak egy piaci résbe.

Sagan Cosmos-a minden idők legjobb természettudományos sorozata Attenborough "Élet a Földön"-jével együtt.

Többiek... fasorban se.
@taga20:
Czukkifijjúú... ohhh... hiába pucsítasz, próbálkozz Gábrisnál, ha feszes a segged, fiatalka husi vagy és ügyesen ministrálsz, van esélyeda katlik képmutató tagozatnál... :(
Nálam már a sörrel, illetve anélkül is elcseszted a renomédat.
Szóval ne buzulj, nem vagyok én jobbikos!
@Csekkliszt#10:

ha javítod az "U"-t "Ű"-re akkor közelebb kerülsz a valósághoz

www.youtube.com/watch?v=Yha-5o9Ds20

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
Úrnak nincs hangja, mert nem is volt... csak egy bizonyos mesekönyvben.
Az ÚR Mozart volt, aki zseniális műveket alkotott, mint a linzi symphony-t is és még sok más csodát is.
Eine kleine nachtmusik... csak mert...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

te kis hetero...mikor nem iszol eleget...

miért is kell ezt állandóan hangsúlyoznod? te sem hiszel benne

sok minden csodálatosak vagynak e világban mondá Luciferi a zűrnek mikor a valóságról vitáztak borozgatván

brühüyyy
@rodeo36:
Ja... hát éppen azt ajánlottam itten...
Fantasztikussch...
@Knósszosz: Azon tul. hogy valami csodálatos élményben volt részem, köszönöm, hogy visszahoztad ifjú éveimet. Ivan elénekli a jutubon azokat az orosz népdalokat, amiket mi is gajdoltunk Zsenyáékkal több deci vodka után,voltam 26 éves.Édes istenem, igaz se volt, a Volgát, a Katyusát, az Ocsi csornüjét, mind mind mai napig tudom.Megkönnyeztem.Köszönöm Aranyfiú.
@Knósszosz: Azon tul. hogy valami csodálatos élményben volt részem, köszönöm, hogy visszahoztad ifjú éveimet. Ivan elénekli a jutubon azokat az orosz népdalokat, amiket mi is gajdoltunk Zsenyáékkal több deci vodka után,voltam 26 éves.Édes istenem, igaz se volt, a Volgát, a Katyusát, az Ocsi csornüjét, mind mind mai napig tudom.Megkönnyeztem.Köszönöm Aranyfiú.
@Csekkliszt#10:
majd hallgasd meg a Sydney-ben készült teljes koncertjét amit élőben vettek fel

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Akkora keresztény van, mint Tömjén.

@rodeo36:

Annak se lenne hatása, ezek egy rendszerközi csillaghajó fedélzetén is nyomnák a jehovatanúi dumát.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tudod mit mondanak erre a vehemens tiltakozásra egyesek? beszédes, mint szegedicsalán nácizmusa:)))
@rodeo36: túl mély vot az ütés:)) de...
@évásanyó:
Egészségedre!
Örülök ha sikerült szerezni valami szépet!-:)
Amúgy kérdezd zene ügyben a Mestert, én is tőle tájékozódom... vigyázz, fertőző!
@Knósszosz: csak a labilis alakokat tuggya, én még ellenállok:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
és íme a sötétség netovábbja: (kiemelések tőlem)

..."Luskin accuses Tyson and Cosmos of engaging in

"attempts to persuade people of both evolutionary scientific views and larger materialistic evolutionary beliefs, not just by the force of the evidence,

but by rhetoric and emotion, and especially by leaving out important contrary arguments and evidence."

Luskin goes on to contend that there is something wrong with the idea of the "tree of life." Tell that to the scientists involved in the Open Tree of Life project, which plans to produce "the first online, comprehensive first-draft tree of all 1.8 million named species, accessible to both the public and scientific communities." Precisely how to reconstruct every last evolutionary relationship may still be an open scientific question, but the idea of common ancestry, the core of evolution (represented conceptually by a tree of life), is not."...

brühüyyy
@taga20:
-:D
Émmeg bontok egy csatos bambit mostan...
Proszitt!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
kár, hogy @jégeső ezt nem láttya, az ő "ajtósshy agy tekeredési szellemek a zűrből" elmélete rögtön eldugulna

brühüyyy
@Knósszosz: csak vigyázzá, nehogy becsavarodj, mint a forgótárcsás mosógép:)
@rodeo36:

Ez egy fasz. Eddig akárhány "Darwin tévedett?" cikket olvastam, mind valami oltári faszság volt.

" and especially by leaving out important contrary arguments and evidence."

Ezekre marhára kíváncsi lennék, gondolom a kamu emberi lábnyom a T-Rex-é mellet.
Hogy mik vannak? :)

Mesterházy: "Farkasvakságban szenvedtünk"

Hiába járták le a lábukat az MSZP tagjai és aktivistái a kampányban, a párt, és az Összefogás tagjai éppen azt a hangulatot nem érzékelték eléggé, ami a Jobbiknak sok településen második helyet hozott – mondta el a hvg.hu-nak adott interjújában Mesterházy Attila. A párt kudarcértékelő szombati választmányi ülése előtt a párt elnöke arról is beszélt, reális veszély, hogy a Jobbik második helyen végez az EP-választásokon. Látják azt is, hogy a kistelepülésen élők nem értik a párt üzeneteit, így ezen változtatni kell.

hvg.hu/itthon/20140411_Mesterhazy_Attila_valasztas_kudarc_Jobbik
@Knósszosz:Az az igazság, hogy én csak élvezem és szeretem a zenét, de nem vagyok tudora.Amikor aMester Neked ajánlott ezt azt, és suttyomban mindig meghallgattam, ugyhogy engem már összevissza fertőzött Rodeo, különben is egy nagy koponyának tartom, hadd fertőzzön!!:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: angyal, egyszer az életben, dobjá má be egy csupasz puncit vagy egy új pózt! sokat segít, nem mindenről a zsidók, feri, összefogás, etc jut majd eszedbe:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tyson -egy interview-ja végén csak szövegben kb másfél óra!!! de ennek a szövegnek a végén a Tyson valami olyasmit mond, hogy:
azért nem vitatkozik ezekkel, mert nincs értelme a totális tautologia amit elővezetnek

brühüyyy

ez megy a magyar politikában is és a magyar gyalogbéka csak arra vevő egy kis tautologia és máris jobb az emésztése

azért én felraknám őket egy csillagközire...hátha egy nemlétező fekete lyukban kötnének ki
@évásanyó:
akkor most, ez "frissen" a végtelenből érkezett Klemperer szárnyain

www.youtube.com/watch?v=yojsqLYTnEg

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez a tétel megmagyarázza azt is, hogy...hiába battyogunk hátrafelé mindíg valamit találunk és sohasem a semmit (Tyson is erről beszél)

brühüyyy
@rodeo36:

www.youtube.com/watch?v=ojkAmuRBnc0

Ha ráérsz, a tisztelt kommentelők fullba nyomják a kretént. (Már a videóban idézettek.)
@rodeo36:

Persze a twitteren, az interneten, amit Mózes hozott le a Sinai-hegyről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
szerencsétlen Mózes, kibaszták Egyiptomból Ekhn Aton katonái úgy, hogy a vöröstengert is hasította és meg sem állt a Sinái -ig ott meg felbucskázott a csipkebokorban ami meg lángralobbant azóta is ég mint a száraz byblia

brühüyyy
@évásanyó:
csak hogy tudd: ez két teljes 4 szólamú kórus + egy gyermekkar és két komplett symphony orchester valamint 2 orgona...csak a kezdet

brühüyyy
@taga20:
Vityázok... kézi előtolásschal szeretném letolni ezt a féreget, de lehet ótómata is, mindegy - igy valamit.
@évásanyó:
Ja, hallgassad mit.. gyarapocc sok mindennel..
Jó éjt Neked (is)
M@Knósszosz: Mindent köszönök. Jó éjt.
Mennem kell, fenébe a legjobb részről maradok le, holnap potolom catch up

--- szuperek vagytok----
Rodeo36 -- ne vedd magadra :-€)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a kurvák hétszencségit neked, ha figyeltél volna tudnád Dr Tyson a tanítványa a Carl Sagan-nak és az ő sorozatát folytatja 2014-ben

te írsz mindenféle lófaszt és assem tudod miért

te is twitter kacsolatban vagy a világ urával aki éppen szeánszozik és rádhaggya a zakármit, mert kúrvára únnya, hogy ilyen teremtményei lettek...csak meg ne nánnya

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
már rámesett, nem tu'ttam félreugrani

brühüyyy
@évásanyó: ű
nekem ez itt pihen egy CD-n a polcon...eccer hallgasd meg végig különös tekintettel a következőkre:

www.youtube.com/watch?v=lPQmZZibeL8

ez az egyik zene amit magammal vinnék ha egy csillagközivel örökre...

és pontosan ezt a felvételt

olvasd a szöveget, és értsd meg

Herbert von Karajan, Wiener Singverein, Gundula Janowitz, Christa Ludwig, Chor der Deutschen Oper Berlin, Berliner Philharmoniker, Horst Laubenthal & Walter Berry

brühüyyy
és a vége amivel az űrhajó belehatol az Andromeda ködbe és az megszólal csak nekünk

olvasd
ugye g-moll ban van és 3/4 ütemben (keringő de mecsoda keringés) a vége a komplementer nagy C re teszi le az alaphangot...csak, mert ő ugye Bach őszencsége
@rodeo36: Többször kell meghallgatnom, hogy utazni tudjak vele.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
megtalálták a halat amely kigyalogolt a tengerből...azaz a mi ősünk

www.motherjones.com/environment/2014/04/neil-shubin-inquiring-minds-tiktaalik-creationist-nightmare

persze elemzik az emlősök saga-ját is delfinek és bálnák ki akarnak gyünni a vízből és...még nem sikerűl vagy már nem ????????????

elváltak a gének és van amelyik amelyik ott maradt és a másik kigyütt???

szegény kreéjschöniszt barmok

brühüyyy
@rodeo36:

kizárt. az addig felsoroltak mind a gerincesek rendjébe tartoztak.

a kivehetős gerincűek és a gerincüket elhagyók rendje meg nem ismert az evolúciótörténetben, ez csak az emberre jellemző. ebből következik, hogy az emberi faj teljesen önálló, nem volt evolúció, nem evolúciózott, nem fejlődött, hanem inkább romlott és aki tetű az tetű, aki meg jól sikerült, az jól sikerült.
[ez is az isteni teremtés mellett szól, de most nem megyek a részletekbe, mert szégyellni valóan OFF lenne, ami nem szokott engem zavarni, de ma ilyen affektálós hangulágom van.]
@Fabius:

van azért itt még három kérdés, amit a figyelmedbe ajánlanék kedves Fabius:

Hová, hová Fabius?
Hová, hová Varánusz?
Hová, hová Mi?
@jaegtoer:

"a kivehetős gerincűek és a gerincüket elhagyók rendje meg nem ismert az evolúciótörténetben,"

Úgy csinálsz, mintha a mutációról nem hallottál volna.
A nagy kérdés az, hogy ez a mutáció a fennmaradást, a fejlődést szolgálja, vagy zsákutca?

Amúgy jóreggelt, jó hangulatot!
@rodeo36:

"_ kár, hogy @jégeső ezt nem láttya, az ő "ajtósshy agy tekeredési szellemek a zűrből" elmélete rögtön eldugulna_"

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Betojt a Cosmos-tól a sok pöcs... :)__"

Rodikám, jégeső ezt láttya, ellenben gúnyolódásod csak alkalmi jellegű, addig tart, amíg viszkit vedelhecc és finomabbnál finomabb sülteket zabálhacc, amikor a léted anyagi minősége átváltozik. mi a picsának hallgatnál zenét, ha nem így lenne?

Kedves Fűegér!

én spéci nem vagyok betojva, igaz nem is pöcs vagyok, hanem egyenesen egy f@sz, de addig nem esek kétségbe, amíg 10 évente újabb és újabb mostaztánmáralegkisebb atomi részecskét fedezik fel és mindent ami az emberrel kapcsolatos számokkal, betűkkel, képletekkel próbálják bebizonyítani, hogy nem egyéb, mint egy kis szárazanyag, meg víz, meg egy kis szar, kvázi bizonygatják, hogy milyen jelentéktelen semmik, és senkik, és ez ellen nincs is semmi kifogásom, mert végül is az embert a gondolatai teszik eggyé a világegyetemmel és hasonlatossá istenhez. aki a szarban le van ragadva, az oda is való, csak akkor nem értem a szart miért illetik meg az egyetemes emberi jogok? hogy sarkíccsam egy kicsit a látószöget.
@jaegtoer:
valami olyasmit veszek észre a szavaidban -majd javítasz ha tévedek- miszerint az "emberi minőség", az "emberi megnyílvánulások" sajátosak és az "anyag" amiből az ember is van, az emberben sajátosan mozog, azaz van egy speciális kategória, ami -ha jól értelek- szellemi, az az anyag termékeként (legyen derivált az még elegáncsosabb) "márnem" anyagi hanem superpozicionált...azok az agykutatási eredmények amiket én próbáltam illusztrative említeni ezt teljesen keresztezik, és lelombozzák, egy "ötlet" egy "Máté Passio" az agyban lezajló kémiai reakciók "terméke" (deriváltja) és csakis az ember által "olvasható" fogható fel, a kommunikáció speciális formája embertől emberhez azaz végső soron az anyag önmagával való kommunikációja

erre aggyál nekem egy "ajtót" és azt, hogy az hová nyílik?

brühüyyy
@Orica Középföldi: hüm, hüm...

mutáció?!

ez a szó kedvet adott pár gondolat megfogalmazásához...

olvasom, hogy felháborodnak sokan Gordon döntésén. pedig csak cseppnyi politikai oldal mentes józanság kell végig gondolni szerepét és vállalását, ami előrevetítette sosem lesz (és nem alkalmas!) sima (kisebbségi) országgyűlési gombnyomogató képviselőnek... nem ezt kell tőle elvárni és nem is kell hagyni leamortizálni...

más: van itt egy gondolkodni nem tudó aki Gyurcsányt emlegetve elélvez, ha belefűzheti mondandójába csakis feketebárányként.
nem felmentve az illetőt és hibáit sem kisebbítve azonban kilóg a lóláb, hiszen majd a fene eszi meg attól a gondolattól: ez az ember képes volt odaállni az ellene gerjesztett tűzben is bárki elé és még pártot is gründolt amit kezdenek elfogadni, megérteni sokan... félnek is tőle mint a tűztől, mert ha lesz ideje tovább járni az országot, lehet, hogy híveket "térít" más útra...
ellenszélben talán az egyetlen aki nem ígérget és Bokrossal, Bajnaival együtt képes, hirdetni fájni fog az a változás amit meg kell lépni az országnak azért, hogy ne Kongó színvonalára kerüljünk...

és az utóbbi napok nagy port kavart atv riportjáról is más a véleményem mint a többségnek. pedig nincs semmi közöm egyik valláshoz sem.

azt azonban le kell szögeznem, hogy a szabadságot és szabad gondolatok szárnyalását szeretem... akkor is, ha nem értek mindenben egyet vele mindenhol...
abban a beszélgetésben meg egyenesen kikérem magamnak, hogy egy politikus kijelentse pl állami feladat a munkahely teremtés és egy állami "eszmét" megörökítő emlékmű felállítása pedig gumicsont!
miért gumicsont, ha a hamisítást emeli valaki eszmei piedesztálra? és miért kellene ezt szó nélkül tűrni a józan polgárnak?
nem beszélek áldozatokról... nem beszélek másról mint az elmaradt (beígért!) konzultációról ahol tényeket lehet ütköztetni érdemben. a többi maszlag és szemfényvesztés a szememben egy kurzus önfényezésének alapjainak lerakása, építése...

mert tessék tudomásul venni, a munkahelyteremtés nem állami feladat.
az állam feladata a konszenzus megteremtése alapvető működési kérdésekben, elvekben, törvényekben - ami mindenkire vonatkozik - és utat engedni a szabad versenynek...
az nem járható út, hogy a szabad gondolatok, szabadságunk helyett majd az állam megteremt nekünk mindent... stabilitás és jólét ott van ahol szabadon tudnak tervezni, gondolkodni életükről a polgárok mert az állam a jogi és bürokratikus rendszere elősegíti a versenyszféra normális működését.

ha a politikus a mindenkin, mindenhol átgázoló állami túlkapás ellen a munkahelyteremtést vallja fő gondnak akkor tulajdonképpen szembe megy fejlődés alapjaival és semmiben nem különbözik a regnáló hatalomtól és a jobbikosoktól...
na ez az ami engem ledöbbent ettől a "demokratától".
szép napot mindenkinek!

@Knósszosz:

megjött a Boeing 737...
:DDDDDD

offforever.blog.hu/2014/04/12/a_barkacsolt_boeing
@guma:

Jó hosszú lettél:))

Csak az elhíresült riporthoz szeretnék két apró megjegyzést fűzni.

Bár sokan megajándékozzák a profi jelzővel KO-t, ebből a riportból látszott, hogy nem az.

Schiffer nem "demokrata", egy autokrata pöcs. (Bocsánat:))

Más.
Most néztem Havast és GFG-t.
Hát sikerült túlszárnyalnia Olgát. Minősíthetetlen volt Havas.
@Orica Középföldi: :DDD

elért a mutáció!

nem néztem KO-s riportot meg, mert az első 2 vagy 3 mondat nekem elég volt...

GFG-t sem nézek, hallgatok jó ideje, mert annyira szervilis, hogy nem tud érdekelni ahogy kiéli és megalapozza (saját nagyságának vágyálmát is mint) normalitás fokmérőjének etalonját.
hát nem kedves a kurva annyát nekijje:

nepszava.hu/cikk/1016985-morvai-elhallgattatna-avar-janost

morvaiművésznő

brühüyyy
@rodeo36:

Rodi! ezt az ajtót én is csak keresem, mert a sejtés és a bizonyosság az kettő. de. ahogy az anyag képes (lehet) mind magasabb minőségi megjelenési formákat és működéseket produkálni melynek végén -de lehet csak közben- ott a gondolat, úgy ezt a képességet -feltéve, hogy egyetemes- nem tudom az ember kizárólagos sajátjának tudni, csak hasonlatosnak valamihez/valakihez képest, ami egyszerre valami és valaki. ez lehet éppen Isten is, attól függően, ki miként nevezi a kimondhatatlant és láthatatlant, akinek a szobája egy másik nem ismert folyosóról nyílik.

nem tucc megingatni.

mivel az anyag nem csak a végtelenségig nagy, hanem végtelenségig kicsi is lehet, van, létezhet az a "méret" és "minőség" ami már nem anyag, hanem gondolat.

ráadásul ez nincs ellentétben azzal sem, amit te állítasz. a premisszáik megítélése érdekes. de hiába minden szó, én nem ültem az öreg, vagy öregek mellett, te meg nem voltál ott amikor volt a bummm meg lett egy olyan is ahol a bumm elmaradt, és ezen aztán jól felbuzdultak egyesek és mindent jól összezavartak.
átváltok standby módba, 1461 egy két megszakadással.
@Orica Középföldi:

a mutációval nincs problámám, de amire gondoltam volt, aszt nem lehet mutálni, csak utálni.

kérdésedre konkrétan válaszom: a kivehetősek a nem kivehetősek zsákutcája.

ahogy Rodinak is írtam standby módban tolom tovább. aszt nem gondolhatja senki, hogy újabb négy éven keresztül szarrá tépem a pofám minden szaron. erre nekem egyszerűen sem időm, sem energiám, még ha a szar meg is van hozzá... úgy evolúciósan és revolúciósan meg a fos.. megszakítások lesznek. azok lesznek a foskanalazások és szarlapátolások.

2016 mondjuk még... majd meglátjuk...
@jaegtoer:
"hittel" nem tudok vitatkozni, viszont van egy kérdésem: miért van neked szükséged erreaz anyagfeletti minőségre és milyen "problémát" old meg annak léte(megjegyzem az Universum tele van, semmi más nem fér el benne, kívüle pedig nincs hely mivel végtelen)

lécci

én bummellenes vagyok még akkor is ha az kőfejűnek minősít...mivel -gondolatvilágom sekélyessége- nem teszi lehetővé a végtelen pulzálásának szükségességét végtelenből nullába (vagy mostanában a nullához erősen közelítő dimenziókba) ez számomra a far a Muci kategória

brühüyyy
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

merhogy a mégfőjjebbi három kismalacos kérdésem elég fontos. (mámint magamnak)

most az az idő van, amikor mindenki számon kér mindenkit, közben azt kéne megkérdezni, mit tettem én, mit tehetek, mit fogok tenni. és kikkel...

ahhoz a tudáshoz, hogy mindenki szar, meg alkalmatlan, ehhez nem kell internet.
@rodeo36:

a tied éppen olyan hit mint az enyém, mert éppen úgy egy feltevésen alapul mint az enyém. de ez nem baj, a hit lényeges eleme minden emberinek. ha nem hinnénk, nem lennénk, csak léteznénk.

hiszek abban, hogy elérem....
hiszek abban, hogy megvalósítom....
hiszek abban, hogy nem állat vagyok...
hiszek abban, hogy érdemes élni...
hiszek abban, hogy méltatlan félni....

.... kár is vesztegetni a szót.... mindenki hisz, csak másként nevezi....

-the end-

a Happy nevű tesója meg elém guggolva beleszart a jövőbe.
@Orica Középföldi:

Köszönöm!

Neked is szép hétvégét és jó időt és minden kellemeset.
Elnézést kibickedem úszom így csak pofazom röviden:
Anyag/energia/információ ez mind egy es ugyanaz egymás megjelenési formai
Mind a csí. A Prána
Minden Egy
E=mc2
A tömeg összesűritett energia.
Nincs önállóan. Csak amikor az energia csomosodik, lábgörcs van.
Hinduk szerint ezt is a tudat teremti - amikor "szükség van rá"

A mi univerzumunk anyagi, a buddhisták szerint van felettünk 7 világ ami nem az.
Ha a világ puszta anyagi eredetű es materialista lenne, akkor előre determinált. A kvantumfizika az ellenkezőjét mondta, a világ es az események bekovetkezese valoszunisegi (koppenhágai értelmezés), olyannyira hogy akar minden valószínűség is előállhat (Everett sok világ elmélete).

Lehet h mi is csak egy valoszunisegi függvénye által felvett érték vagyunk :-))
@jaegtoer:
szóval megint ott vagyunk ahol a part szakad: sehol

van egy valóság ezt -remélem- nem tagadod?

azt, hogy ezt a valóságot mi emberek meg tudjuk e ismerni az itt a kérdés...a megismerés folyamatában a hitnek progresszív szerepe is lehet...

közben csekkelő társunk fürdés közben ide írta:

a hinduizmusnak az az elképzelése, hogy a "mi világunk" felett még 7 másik van az nem mond ellent semminek, tudniillik a mi világunk az olyan kicsi a végtelenhez viszonyítva, hogy akárhány izé is elfér még és mindíg nem lesz vége

csak a mesének szokott : és boldogan éltek míg meg nem haltak

brühüyyy

nirvána meg a nihil

stand by
@Csekkliszt#10:

cseky tudod a zanyag az az amivel tele van a a végtelen semmi, hogy milyen nevet adsz a különböző formáinak az mellékes mint a túlóradíj

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
a világ meg van determinálva: anyagól van, bármi is a pillanatnyi megjelenési formája az:
anyag és ezzel meg is van determinálva

mi a baja kvantumosoknak a determinációval...semmi sincs megdeterminálva...csak utólag

a véletlen örök mozgás a világ az maga a nagy hatalmas PERPETUUM MOBILE bármit létrehozhat, de sohasem semmisűl meg és letre sem jöhet mert van

olyan bonyolult ez?
van akinek igen van akinek nem

van vagy volt benne bumm? hát persze de attól még ugyanaz maradt: anyagi világ bummal vagy bumm nélkűl mint a fagylalt: tejszínhabbal vagy anélkűl bárhogy is van visszanyal

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
akkor mi a kérdés?

hogy nincs?
hát akkor lapozzunk

brühüyyy
@rodeo36:
68, 27, 5
Legújabb mérések szerint
Sötét energia, s anyag, anyag.
Az univerzum nagy része nem anyag. Csak akkor van es akkor is csak az 5%, amikor köll. Többnyire nem stb :-)
@rodeo36:
Minden változó - semmi sem örök. Főleg nem az anyag. Szubatomi, azaz nem anyagi szinten van csak konstansag, kvarkok jönnek mennek házasodnak le/fel irányultság oszt lesz belőle majd valami, talán anyag.

A perpetuum mobile lényege h minden átalakul nincs állandóság, dualisztikus harc van. Meg korrozio:-)
Miert van anyag egyáltalán? Mert az a szállítójármu v ragasztó, h a valóságot érzékeljük, mert a tudatunk olyan fejletlen h erre szükség van, kell h beleutkozzunk, h az ideákat, a világot felfogjuk.
Buddhisták szerint a felettünk levő világokban még erre sincs szükség.
@Csekkliszt#10:
az energia is az anyag megjelenési formája még akkor is ha sötét

ez már olyan sötét, hogy gyertyát kéne gyújtani benne

brühüyyy
ja és persze eztettetetetetet tuggyuk is mert valaki kiszámolta? meg ugyanannak az ellenkezőjét is?
@Csekkliszt#10:
ja a sub a Tomi...az milyen tomi?

az is anyag a kurva annyát annak aki az anyagnak ad mindenféle kurcifirci neveket és kitalálja hozzá, hogy az már nem anyag meg még nem anyag...a kvarkok is anyag

persze az aki aztatatatat mongya az megbeszélte ezt a kvarkokkal? a kvarkok mindezt tuggyák?
nem? hát akkor

lópina

brühüyyy

a kvark az ugyanolyan anyag mint a petrezselymes burgonya
@Csekkliszt#10:
mivel mérték? literrel vagy centivel?

brühüyyy

hát nem kedves? sötét van
@Csekkliszt#10:
ja már olyat is hallottam, hogy a semmi az ami létezik dehát akkor a semmi azonnal valamivé válik

ez olyan etimológiai hekmekükütyű

meg

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
te? az az 5% az nem 4.99999999%

vagy ki is mérte, részegen és milyen skálán

brühüyyy

ami nincs azt honnan tuggyuk hogy mennyi?
@Csekkliszt#10:

a buddhisták mondják...bizonyosan igazuk van: egy elképzelt világban elképzelnek egy világot és ezt addig folytattyák -mármint a képzelgést- amíg a hasis tart amint a hasisnak vége akkor újabb rántottcsirkét keresnek és ez addig folytatódik amíg meg nem únnyák

szóval a képzeletben létezünk

te is?

mert én nem én itt akarok ha a buddhistáknak ez nem is teccik és leiszom magam meg leeszem magam

brühüyyy

anyagból anyagba közben van a lélek meg a fing
@Csekkliszt#10:
basszamegChleo folytassa ha má felizgatta itt a kedélyeket azzal, hogy semmi sincs de az kiurva sok

brühüyyy

és a semmit meg is lehet mérni csak azt tudnám mivel mérik és mi a semmi egysége?
@rodeo36:
Rody elszólít az anyagi világ ;:)
Bocs majd este
@Csekkliszt#10:
az a világ ami nincs?

brühüyyy

és este sem lesz?
@rodeo36:
Aszondtam, h a világ 5% anyag? Bicsesz, nagyvonalú voltam:-), csak 4,9% - legújabb tudományos mérések szerint, nem a jehovatanui mondjak, hanem a Planck műhold.

Mi van? 5%??? Lefordítom: ez azt jelenti, hogy a legelfogadottabb részecske fizikai modell (standard modell) a világ 5%-ra tud magyarázatot adni. Sőt kijelenti h a világ 95% nem anyagi. A sötét anyag egy kicsit javít a dolgon, majd elvisz az 1/3-ig, de ez is csak aszondj, hogy arról a 20x százalékra csak következtetünk hogy talán anyag, de még annyi dunsztunk sincs róla mint a klasszikus anyagról.

Hogy sarkitsak: a tudomány kijelenti h a mai ismert anyag csak kerekitesi hiba a végtelenben:-)
@rodeo36:
Mind mondtam volt, szeretem az elegáns megoldásokat, meg occam a szőrtelenítőjével, de te aztán tudsz gordiuszi csomót vágni: minden az anyag megjelenítési formája
Na ez, az említett 95:5 fényében olyan, mint az egérkés vicc:
- elefánt , hallod hogy remeg alattunk a híd ?
:-)
@rodeo36:
Naddon teccik az utólagos determinizmusod: jaaaa, de akkor az a kollektív amnesztia, mert elliott sok világ elmélete szerint minden lehetőség megvalósul, azaz igen, Elvis él, igen az a vak foton beveri a fejét de a bal lyukon is átmegy, sőt a buddhisták szerint....
Hagyjuk :/))
@rodeo36:
Nem, nem, a buddhizmus nem flash és nem utazás és nem bliss és nem nihil.
Ha jo leszel elmondom egyszer miről szól , mi a legfontosabb tanítása :-))

A vaníliafagylalton kívül !

Es egy buddhistáknak az hogy van lélek az olyan sértés, mint néked a 21 gramm
@Csekkliszt#10:
akkor most önmagam ismétlésébe kell bonyolódnom? tehát van valaminek
nambőr van: 4.999%-ka
nambőr tú: 5.000%-ka
nambőr szrí: 20 (huszonizé) %-ka

de nem ismerjük a többit, és ezt be is valljuk, töredelmesen, nekem az a gondom, hogy ha valamit nem ismerünk, azaz sem mennyiségét, sem valóságát (az is lehet, hogy ez a semmi?) akkor honan tudjuk, hogy mennyi és ha tudjuk amit nem tudunk, akkor annak milyen mértékegysége van?

nekem nagyon régi emlékeim vannak buddhizmus és hinduizmus tanulmányaimból, az a "tréfa" hogy ők úgy materialisták, hogy nem azok, de minden mindenbe átalakul és a lélek meg a gondolat része a nagy egésznek aminek adtak is nevet...az egyetlen vallás a zsidóké és az amiben Marx tanítása tökéletesen megjelenik, miszerint a lét meghatározza a tudatot, azaz a zsidók ott éltek ahol nem volt semmi, sivatag, és nem is igen foglalkoztak vele hogy ebből legyen valami mert ők nem voltak földművelők hanem valamiféle nomád törzsek konglomerátuma ami azért gyűjtögetett azaz betakarított és azt meg próbálta megőrizni de mindez kibaszott rohadt természeti körülmények között azaz lett nekijjek egy haragvó yahve-juk aki villámokat szórt meg teleszarta házukat és halállal büntetett mindent és ...mindez le is van írva a byblos nevű izében (fércmű) keserves egy sors, ezt vették át a keresztények főleg a katlikok, és a mohamedánok és kellett nekik megváltó mert maguktól nem ment de jól meg is gyilkolták mert kommunizmust azért mégsem

az összes többi vallás és hitrege politeisztikus jellegű azaz közelebb van a természet valóságához én a hinduizmust is ide sorolom meg Buddhaizmust is pedig ez nagy bűn részemről...

szóval a lélek -ma már tudjuk konkrétan: kémiai reakciók eredménye a testben beleértve az agyat is és ezzel le is van zárva a dili ...de olyan jó róla beszélni

most gyüttem haza fel vagyok töltve zenével az HMV-ből érkezem és kurvasok szép zenét cipelek amit majd meg is kell hallgatni és nézni a I-Ix szimfónia Beethoven Karajannal DVD-n a Berliniekkel az lesz a mai ...

addig is amíg te újra jelentkezel most egy kis austral rögby vel lazítok

majd lehűtöm magam és Beethoven-i nap lesz

brühüyyy
@Csekkliszt#10:

" a tudomány kijelenti h a mai ismert anyag csak kerekitesi hiba a végtelenben:-) "

tovább gondolva, lehet, az ember is csak egy hiba a végtelenben.:-)
@jaegtoer:
nagyot hibázol ebben az ítéletedben...a világ létezésének lényege a hiba maga, ha nem lenne hibás nem mozogna, azaz nem is létezne...

brühüyyy
@rodeo36:
Nem ismerjük igazából sem az 5--t sem a 95-t, csak az a tuti hogy at 5 az nem a 100.
Hát az nagyon jó kérdés, hogy hogyan mérjük azt amit nem ismerünk. Passz. És amit ismerünk? Az idő mihez képest pont annyi. Ezt az 5-t pixelek alapján számították ki, hogy jól v sem nemtom.

A lét határozza meg a tudatot?
Hehe, számos vicc forrása. Na, ennek az állításnak legjobb cáfolata te vagy:/) az kizárt h egy audiofill ilyet mond, a zene az tudati alapú, nem kézművesség: lószőr érintkezik vasionnal, oszt ennek örülünk!? Minél finomabb a loszőr, annál finomabb a hangzás? :-))

Es schrodinger macskája? Hogy a megfigyelő létén v nemlétén múlik, hogy a cícus él-e v halott? Az en tudatom mondja ezt meg? Hát bolond ez az anyag h nem tudja mit akar? Nekem kell meg mondanom neki, nincs saját gondolata?

Az persze igaz, hogy a lét kihat a tudatra, dehogy fordítva igaz -sztem hatvanyozottan- az is hotziccher.

Zsido marxizmus:
Jövök.....
@rodeo36:
Ez a marxista materialista zsido kép annyira eredeti h komolyan el kell gondolkodom rajta. Na jo elsőre simán istentagadás es meg is kövezhetnek érte, de lehet h igazad van ?
:-))

A hinduizmus es a buddhizmus tutko nem materialista, központi tanuk a dharma-tan, nem a gravitáció :-)) buddhistáknál ráadásul csak tudat van, a minden változó egyetlen konstansa is a dharma, mint hajlandóság.

Hogy a lélek -már ha van :-))- kémiai reakciók eredménye -es h ez köztudott, az persze csak annyira, hogyha fejbedobnak egy feltéglával akkor a gyilkos a tégla nem aki elhajította.
@jaegtoer:
Nanááá!
Hogy miert vagyunk
:-)))

Van többmilliárd galaxis, abban többmilliárd x többmilliárd bolygó, egyikén meg emberek vannak? Na, az tuti h csak véletlen v eltoszás:-) miiii, hogy ez az faj könyvet irt arról h szövetséget között Istennél, meg övek a barmok és a növények, meg isten saját képmására vannak? Komolyan, nagyon vicces élőlények lehetnek! Hogy mióta vannak? Az univerzum 13 milliárd eves, ezek meg 100e? Ja, biztos hogy kiemelt kulcsfontosságú projekt h legyenek! Es mit csinàlnak? Háborúznak meg olvasztják a jegtakarót, direkt betesznek, es még a Teremtőjuket is megtagadják? Azannyukat! Miii, hogy ők a legokosabbak!' Ez komoly? Ennél már a dínokra is több szükség volt, hogy kőzet legyen belőlük, mostanság meg üzemanyag es seggkenőcs valaki popsiján!! Na nézd meg mit csinálok ezekkel a majomszabásuakkal!!!

Halottam olyasmit is hogy avegre vagyunk, h jobbá legyünk a végen mint hogy jöttünk az elején - de ennek van értelme! Van aki szerint kisérleti nyuszik vagyunk, ha beválunk belőlünk lesz a világ ura..

Sztem meg azért vagyunk h minél több búzasört igyunk!
És szerinted?
@Csekkliszt#10:
mint Első (Leg)Nagy (obb) Rodeo36 nem gordionnál mert minek mennyek oda ha itt is alsókanada kűlsőn meg lehet csinálni kettévágni a csomó persze van egy csomó csomó de legalább egyiket...

azaz az én vágásom (rövidzárlat?) az az, hogy lófasz a tudósok seggébe...kitalálják, hogy van is valami meg nincs is...nem tuggyák milen az anyag szerkezete és a tudatlanságukat leplezendő aszongyák, hogy az ami van az a semminek 4.999%-ka és ezen felűl van cca 20% fekete semmi és a többi színtelen semmi ami összesen annyi, mint a nulla a 24. hatványon és az egy valós szám és görbe is meg vannak kvarkok amik ...szóval ööszegezve:

adott a semmi annak 4.999%-ka kétséges létű tehát adott a semmi és mi annak vagyunk képzelt részei az elképzelt semmiben ami lehet hogy valami de még nem ittunk eleget majd kis hasis és lsd meg rum és Ballentones egyszerre na attól meg szoktak világosodni

és akkor lőn sötétség és a semmi

hogy egyébként süt a Nap az a Nap baja, a kurva annyát, hogy nem követi a NER szabájait

brühüyyy
@rodeo36:
:-))
Na látod, én azért nem hiszek már a tudósoknak sem: számolni sem tudnak, csak ujraszámolni. Valszeg tenyleg megzavarja oket az a kis mínusz jel a szám felett, meg az a sok nulla.. Najo, engem is

És egyébként meg mi értelme a tudománynak, ha nem szabad a tévedés ? Így minek és mi értelme? Pontosan csak egyféleképpen lehet húzni a partitúra szerint? Ez fasizmus, nem tudomány!
És röhögni lehet a tudomány szerint, v rajtuk?
Nem? Naa, jo sok sebből vérzik ez a történet nekem :-((
@Csekkliszt#10:
kedvenc témám az, hogy az Einstein és a többiek összes képletébe beletuszkolnám a végyelent mint konkrét mennyiséget és megvárnám, amíg ezzel kiszámolnák amit olyan vidáman összezagyválnak (sok igazság is van bennük de még az sem teljesen végleges

másrészt, hogy a zenénél maraggyunk Furtwängler (az Ettalonok etalonja) mikor vezényel ő is keményen tart egy tempot idgenám de az az érzése támad a hallgatónak, hogy sohasem lesz vége mert kurva lassú és akkor meghallgatod Toscanini-t ugyanabban a műben és azt érzed, hogy máris vége mert rohan
és akkor valaki megmárte az tényleges időket, a Furtwängleré volt rövidebb és a Toscaninié a hosszabb, Klemperer vagy Konwitschny mondta Bayreuth-ban egy segédszereplő énekesnek, ha siet mert el akarja érni a korábbi vonatot, akkor máris mehet...a negatív számokkal való számolás is problematikus...én egyébként kurvára szeretem amikor gyünnek azzal, hogy a galaxis ennyit meg ennyit mozgott...hát ha Hubble képeit megnézné a drága ott látszik, hogy egy köd formációban a galaxis egy picsányi elem és annak mozgását innen a Földről a Föld teljes élettartama latt sem lehet feltérképezni nemhogy interpolálni két olyan adatból amit valami részeg csillagnéző két különböző napon vett adatokból oktrojál

szóval téveggyenek de mongyák meg hogy halvány fingjuk nincs róla de keményen dolgoznak és szüxégük van még 15000 évre, hogy kiderűljön valami

brühüyyy
@rodeo36:
Má megint olyan jót írtál h el kell mennem gondolkodni
Addig tessék osszszedni h egy analfabéta hol kezdje a nehézzenét
Stabat Mater nem ér abba beletört a fülem :-(
@rodeo36:
Má megint olyan jót írtál h el kell mennem gondolkodni
Addig tessék osszszedni h egy analfabéta hol kezdje a nehézzenét
Stabat Mater nem ér abba beletört a fülem :-(
@Csekkliszt#10:

www.youtube.com/watch?v=nPbxIT9W1AY

kezdd ezzel? és mi a bajod a Stabat Mater-rel (rossz színi?) az egy csodálatosan szép zene

brühüyyy

vagy ez?
www.youtube.com/watch?v=nQ96iq8TWe8
@Csekkliszt#10:

vagy ezt

www.youtube.com/watch?v=ezt0R12pEQg

figyeld a zenekart és a közönséget

és avenezuelai karmestert aki most az LA PH vezérigazgatója

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
és ezen mi nem tetszik?

www.youtube.com/watch?v=VEIoyxDhALU

Stabat Mater Cujus animam

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
Claudio Abbado/Samuel Ramey/Francisco Araiza/Montserrat Caballe/Marylin Horne

Rossini Moises Ima

aki ott ül a bottal az a szerző róla szóló filmben vannak ezek a részletek

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=HoPJ7vq9vbM
@Csekkliszt#10:

nézd ezt Caballé (pórbál és belesűl) Abbado Verdi Requiem az utolsó tétel

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=a6VGP1-cRXw

és hangtorna
Caballé

www.youtube.com/watch?v=KuK046XznXk
@rodeo36:
Tegyél bele egy fél végyelent, hátha az nem tűnik fel. Einstein is használt egy konstanst, hogy a világegyetem ne taguljon, de az meg ellenállt. Nekem is van könyvem, hogy spec. relativitáselmélet tévedés: Murguly György: az idő nem múlik - kituddja. Amíg nem találnak valamit ami gyorsabb, mint a fény, addig mind egy követ fúj.

Dehát et a fizika: van egy elmélet, működik, ha x meg y, if a is Z, when B then Q- oszt jön a természet es jöhet az uj elmélet, most ott tartanak, hogy kellene valami ami a két alapot összeköti, mert valahogy nem passzolnak.

Elvan a tudós ha játszik.
@rodeo36:
Ezek gyönyörűek !! Nagyon köszönöm!! Elmentem őket.

Amit én kaptam SM az Pergolesi, abbado, London ph orch - kicsit túl borús, de lehet h csak túl nagy a grádiens: disznó elé gyöngyöt szórtak.

De nagyon köszi:-€)
@Csekkliszt#10:
egy "fél" végtelent? az meg mi? fából vaskarika? az összes "bölcs" -kivéve néhányat akit én szoktam olvasni- azt állítja, hogy a végtelen tágúl meg, hogy a végtelen egyszer egészen kicsikére össze volt menve ami majdnem nulla azaz semmi azután ebből a majdnem semmiből -mivel felizgatták- lett a valami amit ma másik letagadnak és aszongyák, hogy az sincs mert semmi sincs csak a gondolat, viszont olyan, hogy a gondolat önmaga az meg pláne nem létezik, kérdezz csak meg egy buddhistát hogyan is van az a gondolat ami van és minden más csak nihil...hogy mivel észleli azt a gondolatot és mivel tuggya aszondani, hogy bakfitty

van egy olyan tapasztalat és az nem a húrelmélet hanem nagyon hasonló, amely azt állítja, hogy az anyag teljes egészében állandó és időtlen kapcsolatban van önmagával, azaz sem távolságok sem idő nem létezik emez kommunikáció útjában mert seperc

azaz

Voyageur I és II mennek kifelé a Naprencerbűűűűűl az egyik már közel van a buborék felületéhez és azt a hírt küldte a "tudósok hatalmas rémületére, hogy a Napszél nem kifelé megy a Napból hanem kívűlről gyüvik befelé és a Nap az egy üres gömb ami mint egy csomó a húron helyileg sugároz de ami belemegy azt továbbaggya és belűl teljesen hideg pár Kelvin fok és minél inkább a protuberanciák "csúcsaihoz" érünk annál forróbb, a napfoltok feketesége azt mérhetően mutatják, hogy azok hőmérséklete 50 - 60 Kelvin fok

erre kössél bokrétát

brühüyyy
@rodeo36:
Ja, a fél végtelen az az, mintha nem egy nullával osztanál, hanem kettővel: az eredmeny(?) ua.

A hinduk szerint nem egy bingbang volt, hanem azok sorozata (ezert vannak ilyen sokan hehehe), a világ ujra termelődik - es pont ezt kezdik most bizonyítottnak látni: Penrose, Hawkins haverja.

Ja, sztem is ez van, mert máshogy nem lehet, össze van kötve minden anyag, seccpecc, ezert nem kell h a fény legyen a leggyorsabb valami: dehát ezt mondja: a hologram (tan), a morfogenetikus mező, a buddhisták szerint semmi valós sincs csak a Buddha tudata, mind annak részei vagyunk, azt éljük at más más szinten, huje :-) hinduk szerint meg minden egy, Origo majd visszatér alfához, es ha ez még mindig nem elég Balogh Béla szerint tuti h nem az agy teremti a gondolatot :-) mind ugyanazt mondják...

Ezt a Nap-bokrétát még nem hallottam. De én is szeretek előbb megérkezni mint h Elindultam!
"van egy olyan tapasztalat és az nem a húrelmélet hanem nagyon hasonló, amely azt állítja, hogy az anyag teljes egészében állandó és időtlen kapcsolatban van önmagával, azaz sem távolságok sem idő nem létezik emez kommunikáció útjában mert seperc"

Az lenni vicc, hogy ez s buddhista tonglen (adni es kapni) meditáció működésének alapja, minek célja h valakivel eggyé válj és e során mindent tucc róla, mert már te ő és fordítva, ezzel "távol látnak ", gyógyítanak, persze már aki hisz ebben, mert anélkül nincs hatás. Nincs idő meg tér meg te meg én, mert az mind ua, sepcec, el se kell indulni es mar megérkeztél.
Persze Polt Peteresen hozza kell ehhez tennem amit egy buddhista tanítótól hallottam: Buddha azt mondta halálakor: semmi sem ugy van, ahogy mondtam:-)))
Na, most eljött a nihil az üresség pillanata: túl sokat szóltam ideje olvasni és feltöltődni.
Szuper vagy. Mondtam?
@Csekkliszt#10:
mielőtt a nihil elnyelne

nyisd ezt ki és olvasgasd

www.thunderbolts.info/wp/

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
na még ezt

hogy Buddha nyugodtan "gondolkoggyon"

www.thunderbolts.info/wp/2013/09/21/common-misconception-3-wheres-the-math/

a nullával vagy dupla nullával való osztás hahahahah meg brühüyyy
@rodeo36:
Hmmm ez jo köszi
Bár errol a projektről nem hallottam, de tuti h nyitott kapukat dönget, mert ugyanúgy ahogy a nagy sebességgel mozgó távoli égitestek mozgása során tapasztalt jelenségeket sem lehetett magyarázni a newtoni fizikával es erre kellett az uj paradigma, a relativitáselméletek, errol a plazmaállapotról sem lehet sok empirikus adatunk. Bár az eletktromosság/elektromágnesessg jól ismert, hiszen a négy (ismert) erő-kölcsönhatás része, igazából ezeket sem tudták osszeboronálni, (nem beszélve h a gravitáció mennyire kilóg közülük). Biztos lesz itt még meglepi, mint ahogy nekem régóta izgatja a fantáziám, hogy Tesla mit is találhatott fel és miert kellett olyan furán meghalnia. (Szűcs Attila nevű magyar festőnek van egy csodálatos Tesla képe, egy brókercég tulajdonában, néha kiállításokon látható.)
Az is nagyon érdekes gondolat, h a matematika mennyivel előbbre járhat és öncélúvá válhat ...
És abból sem sül "semmi jó sem", ha a kvantumfizika összebeszél a zen buddhizmussal:-))
Lesz itt még meglepi, ezt matekozza le, akinek 7 anyja van:
www.robertlanzabiocentrism.com

Személyes fejlövésem h van a világnak (na, jó, de melyiknek) egy olyan szeglete amely csak személyes tapasztalati úton érthető meg, sztem ott a matek (egyelőre) kaput, /de hát nem is való oda/, se literartúra, mert "a szó mely rá-fogható, nem az örök szó", így nem is kell róla beszélni, csak tudni róla.
@Csekkliszt#10:
hát ezen a képen meglehetősen őrűltnek láccik a Lanza és nem is tud énekelni sem, pedig az aLanzák alaptulajdonsága volt vala számomra
utóbbi időben az összes mindenféle összeborgatása és összegereblyézése egy boglyába az Carl Sagan tanítványa és nagy követője aki folytatja a Cosmos 2014-gyel a Sagan-i művet az a 12 doktorátussal élő (képzeld el valós doktorátusok) Dr Neil deGrasse Tyson...mongya a magáét és a FOX-on már asszem a második Cosmos 2014 is lement

erre is oda kell figyelni...

igaz, ő amerikai alapesetként a "kreacionisták" ellen harcol és nem jut ideje a többi kreténekre -egyelőre- a kreácik olyanokat írtak a web oldalára a Cosmos-hoz hogyha kinyitod megkeresve akkor sírva fogc röhögni...olyan sötétség, amilyen még a tömjén elvtárs seggében sincs...pedig az nálam egy extra kategória

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
most megnéztem Morgan Freeman hangjával kommentált és a Lanz saját magával az 1-ső részt vídejón...buddhizmus annak újraszületésének pillanatában?

szerintem, ha a Lanza képes volt a stemcell feltalálására akkor arra is, hogy rájöjjön, az "mind" az angolban ez több mint gondolat, ez az az agy és annak gondolata együtt az anyagi mindenség olyan integráns része, amelyben nem lehetséges szétszedni ezeket, ehhez egy Heisenberg alméjére lenne szüxég legalább még eccer...a bizonytalansági faktor azaz az a tény, hogy mire a megfigyelendő akármilyen objektumot (ők a részecskéket) mire megpillantjuk addigra az nincs ott ahol a tudatunk és látó(érzékelő)szerveink "helyezik" hanem arrébb sasszézott és mindíg is így lesz azaz sohasem láthattyuk a valóságot mert mire ténylegesen a tudatunk képlemezére rögzűl akár meg is semmisűl avagy másképpen átalakúl úgy, hogy fel sem lenne ismerhető ha tudnánk mindezt obszerválni

számomra ez a normális állapot és ehhez van a művészet főleg a zene amely intenzivitása és komplexitása révén képes megragadni olyasmit amit a tudomány az analytikus módszereivel sohasem fog tudni, mire meganalizéli addigra már nincs is az amit análizél

brühüyyy

csak a művész a barlangrajzokon és a Bach a hegedűpartitáiban tudja megragadni totálisan a teljes egészet és intenzíven (ez a mimézis elmélet lényege) azaz le képes úgy másolni valamit rögzítve azt, hogy az amit lemásol közben elmászkál (lásd a szarvas meg a lepke) és el is tűnik örökre sohatöbbé vissza nem térve ugyanakkor a tudós ott áll paff és most volt most meg noincs és akkor előhúzza a matematikáját és megpróbálja nullával elosztani a kettős végtelent

brühüyy
és akkor lesznek fekete lyyukak meg anyám térgye nyersen
@Csekkliszt#10:
ez egy tudós (a fafejűek közűl, aki...olvasd)
From physicist Scott M. Tyson’s book
The Unobservable Universe

The Unobservable Universe Book Cover

“I downloaded a digital copy of [Biocentrism] in the privacy of my home, where no one could observe my buying or reading such a “New Agey” sort of cosmology book. Now, mind you, my motivation was not all that pure. It was my intention to read the book so I could more effectively refute it like a dedicated physicist was expected to. I consider myself to be firmly and exclusively entrenched in the cosmology camp embodied by the likes of Stephen Hawking, Lisa Randall, Brain Greene, and Edward Witten. After all, you know what Julius Caesar said: Keep your friends close and your enemies closer.” I needed to know what the other camps were thinking so I could better defend my position. It became necessary to penetrate the biocentrism camp.

The book had the completely opposite effect on me. The views that Dr. Lanza presented in this book changed my thinking in ways from which there could never be retreat. Before I had actually finished reading the book, it was abundantly obvious to me that Dr. Lanza’s writings provided me with the pieces of perspective that I had been desperately seeking. Everything I had learned and everything I thought I knew just exploded in my mind and, as possibilities first erupted and then settled down, a completely new understanding emerged. The information I had accumulated in my mind hadn’t changed, but the way I viewed it did— in a really big way.”

brühüyyy

minden nagyképűség nélkűl merem állítani, hogy Dr Lanza ismerete nélkűl az én megközelítésem is hasonló, mivel én a művész megközelítési módszerét alkalmazom mindenre, és ez olyan helyeken ad világosságot ahol mások még sötétséget sem látnak...köszönet az easthetica-i tanulmányaimnak

brühüyyy
@rodeo36:
Jo sok házi feladatot adtál!

Ha már kreacionisták, akkor az intelligens tervezés tűnik nekem elegánsnak - de nem akarlak bosszantani, ebben még nekem is rendet kell raknom a fejemben.

De szerintem a h-elv nem a megfigyelő agyi :-) hiányosságát jelenti, hanem az anyag olyan inherens tulajdonságát, amit még nem ismerünk igazán.

Simon Singh, híres szkeptikus, ismeretterjesztő tudós írja:
"A hatarozatlansagi elv feltételezi h az események spontán játszódjanak le es megengedi h az anyag a semmiből ugorjon elő. A mindennapok szintjén a világ determinisztikusnak tűnik es a megmaradási törvények érvényesülnek de a részecskék szintjén mind a determizmus mind a megmaradás szabályai megkerulhetok, azaz a kvantumkozmologia hipotézisei megengedik az univerzumnak h ok nélkül a semmiből keletkezzen. "

(S.S A nagy bumm, 268. Oldal)

A kutyafájját.

Szerintem a tudomány művészi megközelítése, igen, mi a túróba lenne esztétika ha nem itt es ott hozza meg majd a szintezist. :-))
@rodeo36:
Es hogy lesz az indeterminizmusbol hirtelen mérhető es érzékelhető ok okozati összefüggés? Hat az anyag által, erre van. Bele kell ütköznunk h a lehetőség valóság legyen.
@Csekkliszt#10:
nem enged meg semmi hasonló baromságot...mivel semmi sem van meghatározva mert az nem lehetséges a többi rablómese

a kreácionisták és a másik agyament izék ugyanazok a seggfejek...ne kérdezz. most rajtad a sor, hogy áálliccs

brühüyyy

ja és nem engedte meg hogy a semmiből valami legyen mert az aki megengedhetné az nedm létezik azaz sohasem létezett

erre varrjál gombot

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
na. most valószínű hogy a másfél liter rum után elmennyek aluszni? majd gyüvök de ez a szingh vagy egyéb egy nagy marha

jobb ha tőlem tudod

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
az mintelligencs tervezés az a tömjén elvtárs szintye

akarod?

brühüyyy
@Csekkliszt#10: simonszingh egy seggfej
brühüyyy
@rodeo36:
:-))
Nem bírom ki, hogy ne dobjam be: akkor kerülj be az álom bardo világába, sok szépet onnan:-)
@rodeo36:
Álliccs, áliccs, az előbb is allicsoztam, megválaszolva jómagam.
De mivel nálam tudosabbak is jól elvannak ezekkel a feladatokkal, én inkább azt teszem, ha van valamely kételyem (es van), akkor megnézem, hogy ki tudja a szimpatikusabb, okosabb válaszokat szállítani rá. No persze a kérdéseknek is jónak kell lenniük, pl:
- honnan a DNS olyan tömör és jól kódolt információ szövevénye. Mert az is informatikai alapelv, hogy infók létrehozásához kell a közlő.
- vagy hogy hogy lett az élettelenből egyszer csak élő, mert próbálkozni próbálkoznak vele, meg szuperleves csinalni, de még (tudtommal) senkinek sem sikerült. Mit csinál az anyag, alszik mikor ilyen fontos dolga lenne ? Az élet csak véletlen, vagy élettelen mutáns? Na, ez sem kérdés most, hanem a hamiskás válaszom
- meg mi van, ha a mutáció az nem evolúciós zsákutca, hanem a fejlődés motorja, kulonben olyan belterjesek leszünk, mint Albionban -- ezt szerintem a darwinizmus is mondja, csak úgy eszbe jutott

- Zsolti melyik végén lévő kloákára gondolsz? Mert tanítani fogják...
A szépség az anyag tulajdonsága önmagában? Vagy annak letrehozásahoz kell külső, nem abban az anyagban meglévő behatás? Nem emlèkszem, de hogy van ez a Piétánál? Vagy az csak a megfigyelő reagálása a világra, vagy a benne létrejövő változásokra?
@Csekkliszt#10:
a zintelligencs tervezés szerintem a kreácionisták részeges változata, most ébredtem fel bardó -ból...az élő meg az élettelen című és a leveses megoldás az marhaság, szerintem az anyag az anyag és hogy él vagy nem az is marhaság, mert a nem élő anyag is mozog és ugyanúgy...a DNS nem tökéletes de olyan jópofa, hogy annak tűnik a hibái a fontosak és a mutációk,mert a mutációk nélkűl az egész zsákucca lenne a dinók léte erre a jó a példa az egy evolúciós zsákucca volt (és nem az egyetlen) és mégis hány száz millió évig uralták a mezőnyt majd mexüntek és "átadták" a helyüket másik mutációknak az ember is egy a sok mutáció közűl és lehet, hogy (sőt bizonyos vagyok benne ha a Földön lesz elég ideje rá) nem is az legjobb, egyébként is mi a legjobb? az amijobb az előzőnél...de sohasem az utolső mert utána má
sok gyünnek

a szája felőli nyílására gondoltam a semmilyen zsoltinak

brühüyyy

még tisztul a zagyam mert fel volt töltve rummal, a singh akkor is simon és seggfej ha józan vagyok
@rodeo36:
:-))
Akkor váltsuk egymàst, megyek én tölteni meg miegymás.
Hagyjuk leülepedni ezt a sok jó gondolatot és emlékezzünk csak a szépre:-))
Döntetlen? Oszt majd revans :/))?
@Csekkliszt#10:
a Pietá? dájszen nem csak az gyönyörű (és ha nem, hanem tragikus és lelombozóan zokogni való?) hanem sok minden más is, a harmóniája mint Beethoven VII. szimfóniája őrűlt és zsodálatos, másrészt az a kitétel a simonszingh-nél is meg bárki másnál, hogy márpedig ott a minipiniben a kvark lajos és lajosné a semmiből lettek és semmivé válnak majd újra szaporodnak az olyan méretű baromság, hogy sikoltoznom kellene miatta de akkor meg a szomszéd kihíjja a mentőket...

semmiből nem lesz semmi és a valami sohasem válik semmivé de mutál mint én koloratúr szopránból kontrabasszusba (és az is teljesen normális, sőt)

hol van a "határ" a zélő meg a zélettelen között? gondúggy ebba beléje...az a gond, húgy olyasmit keres (már ha keres mert ha van esze eztet nem keresi vagy rájön vagy nem) ami nincs...

brühüyyy
@Csekkliszt#10:

vigyázz, sokan csak szép csendben lesnek ide és bennünket olvasnak, ez nem párbaj, hanem az angol klubbok whyskey közi bizottságában a napi pletyka elegáncsosan...és mivel nedvesítesz?

mert száraz vagyol? na ne...mi a zaza zanyag amit betöltesz belédnek

brühüyyy
@rodeo36:
O dehogyis nem! Párbaj az, nemes ellenfélhez méltóan, az nagy becs!!
De persze hogy nem az, hisz bármely távol állunk egy-s-két-s-há kérdésben az alapok azonosak...

Csak egy jófajta lellei Konyári IKON cabernet-sauvignon, best buy sub 1500:-)
@Csekkliszt#10:
és mi lösszemagáta ha meg is iszod?

egészségedre

brühüyyy
@rodeo36:
C-durr mormota. Kampai
És milyen a jó kanadai whisky ?
@Csekkliszt#10:
a kanada club az egy lószar, mint minden ital amit északamerika gyárt...ihatatlan de ezek meg szlopálják...golden bacardi-t szlopálok az igazi habana-i változatot, abban még nem csalódtam, egyébként whyskey-ben a Red Breast az igazi de mostanában -akurvák- nem rendelnek tehát vagy cuba-i vagy más délamerikai rum-ra vagyok kárhoztatva...a Ballantines az csak fogmosó de néha jólesik mert sima

brühüyyy
@Csekkliszt#10:
javalloom a kan-dúr-t vagy a dúr-moll-t de vannak más dúr-ok amelyek kellemesek

brühüyyy
@rodeo36:
Kan-dúr:-)
Golden Bacardi mivel, tisztán?
de kérdés, hogy szabad-e azt oly északon és nem mulatt nők ringo lágy keblén kívül inni? Ez komoly lé-t-elméleti kérdés! Nem lesz ebből elkarhozás?
Egyszer szerencsém volt kapni egy Labrot Graham Woodford Reserve bourbont, csodálatos karamell toffee íz, az rendben volt, mint ami lötty. Ha ugy adódik, az rendben lesz...
@Csekkliszt#10:
tisztán, nem szabad megszentségteleníteni...amikor mindenféle karamell, meg kakaó, meg fahéj és egyén seggségekkel ízesítenek egy egyébként -valószínűleg- iható löttyöt akkor az számomra mosogatólé pohármosásra. a skótok akik értenek hozzá nem ízesítik, vagy ha igen akkor nem basszák szét az eredeti ízeket ami a whyskey alapesete a Red Breast az csodálatos semmi illat meg rózsaszirom hanem whyskey...már ha füstölik azt is mértékkel kell csinálni mert ha nagyon kiérzik hányok az első pohártól, a rumot bárhol lehet a keblek meg...hát...szóval az most

brühüyyy
@rodeo36:
Persze, csak a mérsékelt barrique íz a jó, semmi más... A karamell v akár vanília íz is tölgyfa íz, ha rudakkal teszik bele, az hányás. Egyébként ez a mostani magyar borászat gyerekbetegsége is, hogy felfedezték a tolgyfahordozast es nincs határ, ugyanaz mint a sous vide, azt is mértékkel, nem öncélúan.
Megnézem majd ezt a Vörös Cickot, jól hangzik, köszi.

Haaaaat, a zene sok mindenért tud kárpótolni, tudod, hogy a túlzott hiány túlzott kreativitást okoz. Eccer nyomtam egy 100 napos taoista "böjtöt" és mi lett belőle: versek. Na jó, rímfaragás. Szóval azt is mértékkel !
@Csekkliszt#10:
hát sok mindenre de versfaragásra még nem, sohasem jött össze

a vörös keblet meg minél előbb annál jobb

brühüyyy
@jaegtoer: tovább a lenini úton! Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903

Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
@Szúrófény:

Jó-jó, de végül ki kinek a foglya lesz?:) sőt, fogója...
süti beállítások módosítása