Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.07. 09:14 Fabius

2 millió rezsiharcos országa

Címkék: választás 2014 fidesz jobbik kormányváltók lmp

Na, ezen is túl vagyunk. Az ellenzékkel ellentétben én szeretnék gratulálni Orbán Viktornak a történtekhez, mert technikai értelemben bravúr amit véghezvittek: sikerült Magyarországot a 2 millió rezsiharcos és többmillió közönyös országává tenni. Olyan hellyé, ahol a rezsipórért cserébe lenyelnek az emberek nyugdíjmegtakarítás einstandtól föld és trafikmutyiig bármit. Sőt, nem egyszerűen lenyelik ezt, de mindjárt további kétharmados felhatalmazást adnak a folytatáshoz. Igaza van Viktornak, nem is akárhogy nyertek, az egybitessé butítás győzelme ez gondolkodás felett. 

Nyilván, ha lett volna valami épkézláb ellenzék féle, akkor más lehetett volna a helyzet. 

Bajnai jól mondta, ez az összetétel nem volt vonzó alternatíva a választóknak, de most őszintén: ki gondolta komolyan, hogy a 2010-es hazavágott válogatott egyesítése majd bármiféle sikerre vezet és vonzó alternatíva lesz? Mindenesetre azon már nem kell tovább gondolkodni, hogy az Orbáni elkúrás önmagában elég-e bármire, mert elég nyilvánvalóan nem lett elég. Ha van pozitív hozadéka ennek a választásnak az az, hogy a baloldal Mohácsa eljött, nem kell rá tovább várni, ha a pártok akarnak még magukkal kezdeni bármit akkor el lehet kezdeni építkezni pont úgy, ahogy Szabó Timi mondta: vissza kell nyúlni a gyökerekhez, a civil politizáláshoz és alulról kell megújítani a baloldalt. Nem lehet a végletekig takarózni a szembe szélben hugyozós választási rendszerrel, be kell látni, hogy a szövetség ilyen formája nem megszólította és összefogta, hanem a két protest párt felé tolta a választókat.

Az LMP-t átlökte a küszöbön, a Jobbikot pedig keleten a második erővé tette. 

Vona Gábor kriptahangulatú beszéde nem volt indokolt. Hacsak el nem hitte komolyan, hogy győzhettek volna. Pedig ennek a választásnak a legnagyobb nyertesei ők. A középre nyitó kampány önmagában is jó húzásnak bizonyult, de legalább ekkora szerencséjük is volt a baloldal bénázásával. Keleten sikerrel szólították meg a mindenkit utálók jelentős tömegét, és a 4 év után is viszonylag ismeretlen LMP-vel szemben nyerték a protestharcot. 

Schifferék is megköszönhetik a kormányváltóknak a küszöbugrást. A szavazóbázis csere után elveszni látszottak, de a szövetségi politikát is elkúrókon felháborodó fővárosiaknak éppen kapóra jöttek megint. Így az LMP lett az a párt, amelyik mondanivalója tömegeket nem érdekel, mégis parlamenti helyeket érő számban szavaznak rá.

Javíthatna a személyes mérlegemen a tény, hogy Papcsáknak minden anyagi ráfordítás és sikerpropaganda ellenére sikerült eltaknyolni. De üröm az örömben, hogy zuglói polgártársaim a csöbörből vödörbe elv alapján beTóCsáztak, és így ugyanazt választották csak pepitában. Szomorú, hogy Horváth András nem sokakat érdekelt, indulása gyakorlatilag az ángyánisták számára szolgálhat tanulságul: a személy kampány nélkül semmit nem ér. 

 

 

 

849 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr145973151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Stockholm-szindrómás ország 2014.04.07. 13:19:59

A Stockholm-szindróma egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyű...

Trackback: Túlélőkészlet választások utánra 2014.04.07. 10:13:26

Most hogy indul a Második Négyéves Terv, a Vincentblog fontosnak tartja, hogy hasznos életvezetési tanácsokkal lássa el a tegnapi eredmények iránt azért nem annyira lelkes olvasóit. Lássuk be, nem lehettek olyan vérmes reményeid, de ha mégis elmulas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A helyzet az feleim, hogy a focinál is bevezetik ezután:
3:2 -re nyer a csapat, akkor a végén az eredmény 5:0 lesz, mert a vesztes 2 gólját is hozzáadják a győztes góljaihoz.

Orbáni focisztán.
maraggyon ez, mint memento mori

rodeo36 2014.04.07. 08:45:20

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olyanok vagytok, mint a kiscsoportos pisis óvodás csajok (a fiúk már ennél sokkal komolyabbak ugyanabban az évjáratban)...

tapsikoltok annak, hogy megint nyert a politika, tökig mindegy milyen politika de "a politika" nyert, ez az ország agyon van politizálva, országvezetéshez senki sem ért de kurva sok vita megy arról, hogy milyen szép frizurája van a viktornak és milyen csecse...meg a dzsobbik is milyen szép nemzeti mellényzetben és a többi sorolhatnám egyik szarabb mint a másik és az országot kis óvodai homokózónak képzelik (többre nem képesek) és abban homokoznak a sok homokos

ez a szégyen

nem nyert senki de az ország kurvára visszafelé megy a történelemben de lesz szép függöny a koporsókon meg a halottasházon és díszkövezet lesz a ravatalozóban és hatalmas méteres gyertyák

szóval nagy ünnep

teljes a politika

élet nincs csak sikoly meg a viktor éljenzése hogy ilyen szép minielnöke a csajszinak (78 és a halál között) még sohase volt és meg is lehet fogni csak hazavinni nem szabad vanhelyette gipsz másolat

brühüyyy

na ennyi

gazdasághoz ki ért? egyik sem?
akkó' annyi

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee és beeeeeeeeee
"Ha van pozitív hozadéka ennek a választásnak az az, hogy a baloldal Mohácsa eljött, nem kell rá tovább várni,"

Ebben tökéletesen igazad van, bár szerintem Ferit ez sem fogja meghatni. Nagyjából a Monty Python dimenzió mentén fog továbbra is leledzeni, a mindenki hülye rajta kívül Ars Poeticával megspékelve. :)

youtu.be/JN5mQ7WQzN0
@Szegedi Villanyász:
:-))
Na jo, de hogy:
- ellenfél kapuja nagyobb lesz
- a lelátón csak Felcsút szurkolók
- a bíró a polgármester sógora
- szünetben az ellenfél bán kap vizet
akkor ide is:

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · 2014.04.07. 09:24:01
a vidéki féle agyhalott narancsdroidoktól szétdúlt Vastagbőrről palizálom, minden erőmmel az elmenetelen fogok dolgozni, úgy hogy kicsit ritkábban fogtok itt is látni, ez az ország nem az enyém. Köszönöm mindenkinek az eddigieket.

Zedder 2014.04.07. 09:10:32
Nem kell ezt az eredményt megmagyarázni vagy éppen az embereket áttéríteni. Örök igazság: a népet leváltani nem lehet. Nekünk, a magyaroknak ez kell. Ha nem ez kellene, akkor többen mentek volna szavazni, másra szavaztak volna. De nem így történt.

Nincs ezzel semmi gond. Előbb-utóbb mindenkinek le kell számolnia a hagymázas álmaival, és élnie a saját életét, amiből egy van csak.

Ha nem tetszik az anyaországbeli rendszer, akkor sincs semmi veszve. Az 500 milliós Európa tárt karokkal várja a nyitott gondolkozású képzett munkaerőt, családostul (nem úgy, mint odahaza a dél-alföldi patkányok). A 400 milliós Észak-Amerika már nehezebb dió, de oda sem lehetetlen eljutni.

Akkor most egy 10 (9?) milliós gyűlölettől teli, nyelveket nem beszélő, a világ valós történéseit nem ismerő zárt közösségért aggódtok? Ugyanmár. Azok ott szépen békamenetelnek, rezsit csökkentenek a végtelenségig, máshol pedig lehet szépen, nyugodtan és boldogan élni. Ennyi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te kúrvára irígyled a GYF-et? miért?

neked nem jött össze?

brühüyyy
Pár érdekes adat
-44,5% egyenlo(?) kétharmaddal, így hogy a Fideszre 98 óta nem szavaztak ilyen kevesen
- jobbik szavazókat vett el, főleg Fidesztől, de arányaiban is kevesebb képviselője ülhet be, mint 2010
- jobbik egyéniben nem tudott nyerni, Vona sem
- papcsakot meg lehetett verni, amit Zuglóban művelt az ....
- rogan nyerni tudott egyéniben, meg 4 évig évig nem megy börtönbe
- "disszidens" magyarok nagyon odatették magukat, pedig szivatták őket, köszönjük
- MSZP soha nem fog megújulni, amíg Lendvayt botoxozni tudjàk. Nem is baj, nincs rajuk szükség így

Tovább megy az orbáni bábszínház, most már minden bejutott ellenzéki marionettbábu. Oket is le kell váltani egyszer.
A legnagyobb baj: hogy ugy sikerült Orbánt újraválasztani, h kiderült mit is tud, és mennyire csak a tudati lemaradottság es a nagybani lopás a célja, ehhez felállított egy színpadot es ezen lehet bohozkodni.

Extra Hungariam non est vita...
"Szomorú, hogy Horváth András nem sokakat érdekelt, indulása gyakorlatilag az ángyánisták számára szolgálhat tanulságul: a személy kampány nélkül semmit nem ér. "

Horváth Andrásnak elég jó 'kampánya' volt, ami azt illeti. Rendőrségi vegzálás, NAV vizsgálat, minden publicitás megvolt - szerintem, és az anyagi lehetőségek mértékéhez képest egy szórólappal még hozzám is beköszönt.

Az, hogy a zuglóiak többsége, inkább egy gané seggébe dugta a fejét, minthogy a friss levegőt választotta volna, számomra azt jelenti, hogy valójában elutasították az igazi alternatívát, inkább választottak egy kiszámítható ismerős tolvajt, mint egy kiszámíthatatlan becsületeset. túlzott várakozás volt részemről, kies hazám azt kapta kicsiben is, amit nagyban megérdemelt.

Zuglóban Horváth András a leadott szavazatok 1,22%-át kapta. Ez erősen elképzelhető, mert kb. -icipici eltéréssel- ennyi lehet azon élőlények aránya is, akikre egyaránt illik az Ember és a Polgár kategória egyidejűleg. legalábbis zuglóban, a többi tetű titulusra jogosult.

Más vkerületekben persze más a helyzet, sokkal kiszolgáltatottabbak voltak a választók, ezért ezt méltányolom. de! itt zuglóban valós alternatíva ellenére is egy tetű és tettestársai nyerhettek.
Nagyjából ezt vártam, mint minden józan ésszel rendelkező ember. Abban nagyon bizok, hogy a 2/3-ad nem lesz meg azért.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs háttéralku a szocik és a fidesz között, hogy 2002-2010 a tiétek volt, most mi jövünk 8 évig.
Mert ennyire balfasz kampányt és összefogást még nem láttam, mint amit műveltek a szegfű&Co.

Meglátjuk merre hajlik és halad az ország '18-ra. Ha nagyon radikalizálódunk és/vagy elmutyisodunk (még jobban), akkor utána tipli innen, mert a gyerek utána már iskolás korú lesz, és az ő érdekében le kell lépni.

Jó lenne ha megjelenne valami új a politikai palettán, egy olyan, aminek az eddigi politikai elithez nem volt köze. (bilibe lóg a kezem) Mert a mostaniak közül senki sem okés.
Meggyőződésem, hogy az ellenzék egy pillanatra sem akart nyerni. Tervük szerint az ismét győztes alakulat minimális többséggel, de mindenképp 2/3 alatt a saját csapdájába esett volna.
A tessék-lássék összefogási vajúdás és az elkövetett bénázások sorozata viszont oda vezetett, hogy nemcsak a fő cél elérése maradt el, hanem jókora öntökönrúgást is sikerült bemutatni.
Egyébként semmi ok az aggodalomra,mert az élet nem áll meg!
@rodeo36: Nem irigylem hidd el. 2010-ben ugyanilyen mohácsuk volt, tegnap ismét beleszaladtak. Sóval ugyanez elmondható volt 4 évvel ezelőtt is, aztán látjuk, hogy milyen remekül sikerült a megújulás és a "korszakváltásuk".

A ballibek úgy tudnának megújulni, ha a mostaniak feloszlatnák az összes pártjukat, és el sem indulnának a következő választáson. Komolyan, szerintetek 2018-ban kik lesznek a baloldalon? Gyurcsi mindenképp, meg az MSZP az ex munkásőr törzsbázisával (ez a ballib derékhada a mai napig), esetleg valami Milla-féle agyhalott banda is előmászik újra a semmiből?

Na ezekkel nem lehet leváltani sem Orbánt, se senki mást. Orbánt nem a baloldal fogja leváltani, főleg nem ez a mostani. Ezen kár szenvedni.

Azt kéne végre megérteni Fletónak, hogy tevékeny része a Gyurbán rendszernek és viktor akkor mehet, ha ő is megy.
A Horváth András témához.
Bár én őrá szavaztam, de...

Szóval el kell ismernem, hogy azért mélyre nem mentem, a dologba, tehát kb annyi infom volt mint az átlag zuglóinak.
Tudtam hogy a helyi baromalkuhoz nekem nem fűlik a fogam. A csóka viszont szimpi volt (ahogy Ángyán is, noha utóbbival vélhetőleg kevés ponton egyezik a világnézetünk).
Voltak tehát olyas képeim, hogy Horváth, Ángyán csapata, és hogy az valami Tisztesség és mittudomén néven fut.
Ehhez képest állok ott a zuhanykabinban az óriástürcsivel és nézek hülyén, hogyaszondja Élőlánc...
Nab+... Ez most akkor az? Ez a Horváth az a Horváth, vagy ez csak névegyezés?
Úgyhogy kicsit bizonytalanul húztam be.
Vagyis egyetértek, hogy a kampányuk egy átlag választó felé kurvára nem tette egyértelművé, hogy ez most akkor kicsoda, micsoda...
" Olyan hellyé, ahol a rezsipórért cserébe lenyelnek az emberek nyugdíjmegtakarítás einstandtól föld és trafikmutyiig bármit."

Könnyen ilyen nagylelkűek, mivel nem az ő pénzüket vitték el, nem az ő adójukat lopják, hanem a más által befizetett adót adják nekik.

Tanulság: választójogot csak annak, akinek munkahelye van a versenyszférában, aki fizet adót.

A többi szavazzon arra, hogy húsleves legyen-e otthon, vagy paprikás krumpli.
@rodeo36:

Szia olvastalak az előzőn.

addig nem nyugszunk, amíg a mienkénél egy petákkal több van másnak a zsebében és netán egy tehene is van valakinek. abban reménykedünk, hátha mienk lesz az irigyelt peták így vagy úgy, és imádkozunk, hogy az a rohadt tehén dögöljön már meg.
Ez egyetlen nemzeti örökségünk, és mi hagyománytisztelő és -őrző nép vagyunk. ezt senki nem vetheti a szemünkre, ha mégis, sürgősen eladnánk amilyen gyorsan csak lehet. mert az özlet minden előtt.
@Kőmíves Kelemen:
Nagyon jókat írsz, mintha magamat olvasnám...

Azt hiszem ideje visszavonulni egy időre, meglátjuk mi "jó" fog kisülni ebből a remek országból

Üdv nektek, szuperek vagytok :-))
@Csekkliszt#10:
"Azt hiszem ideje visszavonulni egy időre"

Én azt utóbbi 1 évben már csak olvastam a közéleti blogokat, a korábbi komment-aktivitásom töredékére csökkent, mert a trollok miatt elment a kedvem az egésztől.

Szerintem ez az aktivitás tendálni fog a nullához ezentúl, konkrétan "leszarom" üzemmódba kapcsolok, és inkább a munka+család kombóra koncentrálok, aktiv nyelvtudás frissitéssel.

Mert versenyképes szakmám van, és nem mosogatni mennék Londonba :]
@Kőmíves Kelemen:

"akkor utána tipli innen, mert a gyerek utána már iskolás korú lesz, és az ő érdekében le kell lépni."

nem utána. mindenképpen. az adósság a káosz csak növekedni fog. minek maradnátok? épiteni nekik a kapitalizmust és a szocializmust minden előnyével, magatoknak meg az összes hátrányával, és fizetnivalójával? gondolkozz! mindenképpen menni. már csak/különösen a gyerek(ek) érdekében is.
nu judeobolsik. maradtok azok akik eddig is:politikai Statiszták

köszi
MAZSIHISZ
Mesterházi
Kuncián
Gabriella Fodor
Bajnai
El Qrancs

szép volt lányok
Miért nyert (ennyire) a Fidesz?

"A Fidesz élt a rendelkezésére álló lehetőségekkel, felállította a maga csapdáját, az ellenzék pedig sem azt nem tudta elkerülni, hogy belesétáljon a csapdába, sem azt, hogy a választók elforduljanak a Fidesztől a csapdaállítás miatt."

torokgaborelemez.blog.hu/2014/04/07/508_miert_nyert_ennyire_a_fidesz
@Namely: Hali. Mi lenne? Szépen halad a Kádári restauráció...

Minden egyéb OFF... :D
@jaegtoer:
Versenyszférában dolgozom vállalkozóként, tele vagyok magánmegrendelésekkel (önkormányzati is lenne, de nem vállalok).
Pörög a munka, szeretem csinálni.

Odakint elölről kellene kezdenem, és pár évig "csak" egy épitész lennék a sok közül.
Itt van egy saját kezemmel épitett házunk, amit most tudunk teljesen befejezni.

Tehát most még nem éri meg (nekem) lelépni. Megnyomom ezt a 4 évet munkával, félreteszünk még lóvét, és megpróbálok (még) jobban külföld felé nyitni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Sőt. Az ellenzék miután testületileg besétált a csapdába, sietősen fűrészelni kezdte a partner(?) lábát.
És mivel pont nem azt, amelyik a csapdába szorult...
Nézzük, hogy szerepeltek a kamunak tűnő pártok
ma 9:39

Hozták azt, amire létrehozták őket. Meg vitték a pénzt.

444.hu/2014/04/07/nezzuk-hogy-szerepeltek-a-kamunak-tuno-partok/
@Csekkliszt#10: érdekes adat lehet az is, ha Kunhalmi nyer a 18. kerben. Teljesen vert helyzetből vette át egy hónapja Simon Gábor helyét és most rajta, 20 szavazaton múlik a fidesz kétharmada.

Na nem győzelemre, de ennél többre számítottam az arányok tekintetében. Az elmúlt négy év ámokfutása úgy látszik a látszat ellenére sokaknak tetszett, a baloldalon mozgósítható tömeg - be kell ismerni - jelenleg ennyi. Az otthonmaradtak sokasága azt jelenti egyértelműen, hogy a baloldalnak most már tényleg satuga kell magát fogni és valami karaktert kell faziníroznia.

Legfőképp mszmp-nek kell nagyon mélyen magába néznie a pártház legcsendesebb zugában, mert a többiek szinte erőn felül vitték a hátukon, amit tudtak.
Viszont Mesterházi, aki a baloldal által nem elfogadott és nem alkalmas személyiség az általa elfoglalt posztra, pártja ezt fel nem ismerve makacs, egoista magatartással kizsarolta, hogy ő legyen az együttes baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje, útjában állva a korábban létrejövő összefogás lehetőségének, ezekkel hatalmas felelősséget is vállalt. Előre borítékolható volt mélyrepülés, most számoljanak el vele.

Kunczét, Horváth Andrást nagyon sajnálom, megérdemelték volna a győzelmet, legalább a józan ész csírája valahol kibújhatott volna a sötétségből..
Arra mindenesetre jó volt ez a választás, hogy megtudtuk mennyien szavaznak a fideszre, és így pontos képet kaptunk a hazánkban és külhonban élő seggfejek számáról.
Jogos lehet a választási rendszer kritikája de az is igaz, hogy anno 1994-ben a maszopnak 31%-nyi listás szavazattal lett 54%-os mandátumaránya, a maszop-szadesz összeborulásnak pedig szintén 50%-nál alacsonyabb listával lett csaknem 72%-os kétharmada, amiről Orbán Úr még mindig csak álmodozik.

"A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus választási rendszert nem találtak még fel, amelyben a magát demokratikus ellenzéknek nevező baloldal a tegnapi teljesítményével kormányváltó erő lehetett volna."
1. Engem még tavaly meggyőztetek, hogy nem szép dolog külföldön élőként szavazni.
2. Az itt kommentelők többsége az általam realitásnak vélt "Gyurcsánnyal bukás" forgatókönyvet a Fidesz szekerének tolásaként értelmezte.
3. A legfontosabb: ha egy kifejezetten intelligens olvasó és kommentelőközösség ennyire nem látja a valóságot, akkor ugyan miért lássa ezt a - nem egybites, csak - mindennapi, egyszerű ember? Miért szavazzon máshogy? Ha armageddonnal fenyegetünk, és az soha nem jön el, akkor miért maradna hitelünk? Abba kell hagyni a hisztériát, szellemesen, viccesen és kreatívan kell lereagálni a mindennapi hihetetlen balfaszságot és inkompetenciát, és meg kell találni azokat az ügyeket, ahol nyilvánvaló esély kínálkozik a győzelemre: oktatás, környezetvédelem, gazdaság szerkezete, stb

És tudomásul kell venni, hogy egy esetleges 2018-as győzelem esetén is olyan országot kell építeni, amiben a 2millió is szeret élni, ami nekik baromi fontos, nekünk meg még elfogadható, azt meg kell tartani, nem pedig a porig rombolással fenyegetni, azzal csak mobilizáljuk őket.

Egy kis józan észt!
@Spániel: "Kunczét, Horváth Andrást nagyon sajnálom, megérdemelték volna a győzelmet, legalább a józan ész csírája valahol kibújhatott volna a sötétségből."

Horváth András esetében biztos. :) Amúgy 22 szavazat Kunhalmi Ágnes lemaradása. Talán összejön neki a végleges eredmények után.

valasztas.hu/dyn/pv14/szavossz/hu/M01/E15/evkjkv.html
@Kilgore Trout: 777 db szavazat érkezett a környező országokból a baloldalra.
Birkák országa lettünk...végleg....lehet útlevelet csináltatni meg fordittatni lefele a bizonyitványokak, köszönöm a sok birka nyuggernek, a rejtett erőforrásoknak akik egy adag hétvégi kocsmapénzért eladták szavazatuk, és köszönöm a sok mutyis narancsolinak és a lovagjainak. Már csak azt nemértem hogyha mi kitakarodunk egyszerü prolik, akkor TI MI A G€CIMBÖL fogtok megélni? van egy tippem de az csak ideig óráig elég....
Meg már annyira nem is érdekel....:(
@Kilgore Trout:

"Arra mindenesetre jó volt ez a választás, hogy megtudtuk mennyien szavaznak a fideszre, és így pontos képet kaptunk a hazánkban és külhonban élő seggfejek számáról."

azért valld be: szívesen eltekintettél volna ettől a felemelő tudástól!:)
"Schifferék is megköszönhetik a kormányváltóknak a küszöbugrást. A szavazóbázis csere után elveszni látszottak, de a szövetségi politikát is elkúrókon felháborodó fővárosiaknak éppen kapóra jöttek megint"

Én pedig azt olvastam, hogy hová tűntek Budapestről az LMP támogatók??? Így nem értelmezhető, hogy a fővárosiaknak éppen kapóra jöttek.
@jaegtoer: Végül is, ez mindenképpen kiderült volna, akárki nyer. :)
Higgadjatok le, és lássátok be végre, hogy nem volt a baloldal választási alternatíva. Egy jó ellenzék lecsippentett volna a fidesztől 7%-ot, a Jobbiktól 5-öt, esetleg az LMP-től valamennyit, és már meg is lett volna a győzelem. De ilyen arcokkal, ilyen kampánnyal? És még duzzogunk, hogy bukás? Röhej
Ráadásul a nem külföldön élő kommentelők gyakorlatilag egyhangúan azt szerették volna, hogy pl én külföldiként ne szavazzak. Ugye emlékeztek?
Mégis hogy sikerülhetett volna?
@Kőmíves Kelemen:

o.k.

"Megnyomom ezt a 4 évet munkával, félreteszünk még lóvét, és megpróbálok (még) jobban külföld felé nyitni. "

jól teszed, csak helyezd biztonságba.
Vajon hány %-ot csalhattak viktorék?
Sok jót nem várok.
fideszbarmok meg úgy tűnik pihennek az elmúlt hónapok kemény munkája után.
Ha jönnének,elküldeni őket!
Na viszlát!
@jaegtoer:

én azon a változaton is tudok nevetni, amely hatmillió seggfejet említ. mivel lennék én különb, mint amazok?:)
@Kőmíves Kelemen: Most alszanak a trollok, ki kell pihenniük az eddigi megfeszített munkájukat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A mostani azért valamivel nagyobb "Mohács". Ott Öszöd árnyékában, protestszavazók százezrei ellen, egy válság után nem is lehetett más útjuk, mint a lefelé. Ezúttal viszont nem kormányzóképességből buktak meg (abból már megbuktak négy éve), hanem ellenzékiségből. Hogy még a kétharmad megakadályozására sem jók, még arra sem tartják elég jónak őket, hogy a Fidesz ellensúlyai legyenek a Parlamentben, és a Jobbikot is csak a meglepően jó egyéni fővárosi eredményekkel verik (én spec. egyéniben kevesebbet vártam tőlük, listám meg többet).

Ez az igazán nagy ciki nekik.

Gyurcsány beszélt arról, hogy hétvégén mennek valami fejtágításra. Talán itt az ideje, hogy megint elmondja a Beszédet, hátha most többen értik meg, főleg ezeket a mondatokat:

"Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor ... beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is."
"Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új deal-eket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Mi úgyis maradni szoktunk."
"Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk... Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba."

Nyolc éve tudják, hogy mit kéne csinálni. Most már csak elhiszik, hogy a "mi úgyis maradni szoktunk" nem elég...
@Csekkliszt#10:

A szavazók száma kicsit más, mint a parlamenti mandátumok

Fő tanulságok:
- a Jobbik erősödése valójában csak 40-50 ezer fő,
- a Fidesz 800 ezer szavazót vesztett,
- a baloldalra 100 ezerrel többen szavaztak,
- az LMP-re alig több, mint fele szavazott a 4 évvel előttinek,
- több mint 200 ezerrel nőtt a nemszavazók száma.

(millió főben 95%-os feldolgozottságnál, határon túli szavazatok nélkül)

Fidesz 2010 – 2,7
Fidesz 2014 – 1,9

MSZP 2010 – 0,99
Kormányváltók 2014 – 1,1

Jobbik 2010– 0,85
Jobbik 2014 – 0,89

LMP 2010 – 0,38
LMP 2014 – 0,22

nemszavazó 2010 – 2,85
nemszavazó 2014 – 3,08

(by Nyáry Krisztián)
@CSENDES:
Szerintem most közölték velük, hogy most 3 évig nincs szükség a munkájukra, mehetnek vissza a balettba ugrálni :D
@miva?: voltak akik akartak, beszéltem olyannal aki Ausztráliából jött haza, mert ott nem tudott regisztrálni, itthon sem ment könnyen neki, és amit és ahogy mondtak neki, nem túl segítő dolgoki voltak, meg is állapította magában, soha többet nem jön haza.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te mint zázrivec csicskása úgyan úgy hazudsz, mint a gazdád gazdája.
Nem nézlek annyira hülyének hogy ne tudd hogy az 1994-es választások KÉT FORDULÓS választás volt.
Nézzük a valóságot:
1 forduló: MSZP: 31,27% SZDSZ: 18,62%
2 forduló: MSZP: 45,16% SZDSZ: 28,51%
@Evezős:
ezen az adatsoron én is csámcsogtam kicsit...
és sajnos nem változtatna semmit, ha a véleményem is hozzáfűzném.

ez a hajó elment...
Most megen nyafi van? Dedó ez, nem nemzet. El kell menni szavazni, ha nem tetszik valami.
A nyertesnek meg itt a lehetőség a bizonyításra. Mutassa meg, mire is megy azzal a kitöltött 8 évvel... Érdeklődve várom például a gazdaságélénkítő intézkedéseket, a versenyszférás munkahelyek számának növekedését, a közszféra felesleges létszámának leépítését (számításaim szerint mintegy 350000 fő)...
@Spániel:
Véletlen lehetett ... hiszen több cikk és kép mutogata, ahogyan erdélyben, az utcán, sátor alatt a fieszes zombik töltögetik ki édes erdélyi tezsvíreink szavazólapjait ...

Nem akartam ennyire élesen, de: száradjon le a keze minden olyan határon túli magyarnak, akinek volt a pofáján bőr és szavazott. Olyanról, ami őt nem érinti, következményeit nem viseli.
ezek után kívánom, hogy a szülőföldjén élje át ugyanezt és a feje fölött döntsenek mindenben anélkül, hogy nekik bármiféle befolyásuk lenne rá.
@közrabszolga: :)

+1

és + Oricát kellene idéznem az előző posztról...
@miva?:
"Az itt kommentelők többsége az általam realitásnak vélt "Gyurcsánnyal bukás" forgatókönyvet a Fidesz szekerének tolásaként értelmezte."

Ezt a mondatot nem értem. Értelmeznéd?

Szerintem a probléma az, hogy Bajnai nem politikus, nem indult a múlt választáson, így nem is volt a baloldalnak kit választani, maradt nekünk egy Meseházy.

Mindegy, hogy mit gondolok, az eredmény - most - kábítóan egyértelmű, de még fényezhető.
fossá lettetek verve ballibsik. forgatókönyv szerint. kétharmad még meglesz, hogy teljes legyen a boldogság, hehe.
Köszönjük meg ezt az egészet a baloldali véleményformálóknak (Olga, Drága Bolgár Úr stb.), akik nem hagyták Bajnaiékat külön indulni a hülye "összefogást!" szöveggel. Volt egy viszonylag jó dealjük a szocikkal és ezt barmolták szét miattuk. Hiába a sok kiábrándult jobboldali szavazó ők sosem fognak a szocikra - pláne nem Ferire - szavazni.
Plusz bónusz, hogy a vidéki embereket igazán foglalkoztató dolgokat - miből lesz megélhetés, hogyan fogják kifizetni a számlákat - egyáltalán nem adtak választ.

EGY VICC VOLT EZ AZ EGÉSZ KAMPÁNY!!!
@jaegtoer:
"Zuglóban Horváth András a leadott szavazatok 1,22%-át kapta. Ez erősen elképzelhető, mert kb. -icipici eltéréssel- ennyi lehet azon élőlények aránya is, akikre egyaránt illik az Ember és a Polgár kategória egyidejűleg. legalábbis zuglóban, a többi tetű titulusra jogosult.

Más vkerületekben persze más a helyzet, sokkal kiszolgáltatottabbak voltak a választók, ezért ezt méltányolom. de! itt zuglóban valós alternatíva ellenére is egy tetű és tettestársai nyerhettek."

...és Szekszárdhoz mit szólsz ?
Az egyetlen tisztesseges ember , aki vállalva meghurcolást és kiborította trafikmutyi-bilit,...1 % - ot SEM KAPOTT !!!
Hányingerem van....
Az Összefosás cionista majmai ott hibáztak, hogy a magyarországi választásokon indultak izrael, illetve Bissau-Guinea helyett.
@Evezős:
"Nem akartam ennyire élesen, de: száradjon le a keze minden olyan határon túli magyarnak, akinek volt a pofáján bőr és szavazott. Olyanról, ami őt nem érinti, következményeit nem viseli.
ezek után kívánom, hogy a szülőföldjén élje át ugyanezt és a feje fölött döntsenek mindenben anélkül, hogy nekik bármiféle befolyásuk lenne rá."

Ez így is volt elrendezve...
Megvette oket Viktor kilóra...
Unneplobe oltoztek a genyák , hogy ránk eroltessék a csuti ártányt...
Hányingerem van ...
@Kőmíves Kelemen: Nem hinném. Azt hallottam ma reggel, hogy a 4 év alatt kialakult új elit (ifjú széptekintetű titánok) jól megünnepelte magát, meg a győzelmet
@DR. INKVIZITOR:

"Egyébként semmi ok az aggodalomra,mert az élet nem áll meg!"

Csak épp nem mindegy mennyire szar országban él az ember.
@meggyes alfonz: Ha értenéd az új választási rendszert, nem írtál volna ilyet...
Tegnap láttam egy erdélyi magyar lany nyilatkozatát :
"Nem érzem , hogy lenne jogom beleszólni a magyarországi politikaba..."

A tobbi meg unneplobe oltozve eldonti , hogy én mennyit adózzak itthon....
@dr kíváncsivagyok: "Az egyetlen tisztesseges ember , aki vállalva meghurcolást és kiborította trafikmutyi-bilit,...1 % - ot SEM KAPOTT !!!
Hányingerem van...."

Vegyél be daedalont, esetleg andaxinnal keverten, már ha még valahol hozzájutsz.
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

"Az Összefosás cionista majmai ott hibáztak, hogy a magyarországi választásokon indultak izrael, illetve Bissau-Guinea helyett."

Amúgy te fasiszta vagy?
Fabius ez a részvétel teljesen átlagos és rendben van. Egyáltalán nem voltak közönyösek az emberek. És egyáltalán nem egy bites, aki másképpen gondolkodik, ahogy mondjuk te.
Ballib oldal megújulásának a nagy kulcsa az lenne, ha végre abbahagynák, azt hogy mindenki egy bites aki nem rájuk szavaz és szabad ország akkor van, ha ők nyernek! Az a önkritikátlanság, ahogy tegnap is nyilatkoztak (jó Bajnai böffentet valami minimumot) pontosan megmutatta, milyen gyenge emberek ezek!
Az tipikusan olyan, mint mikor a válogatottat elverik, azt utána mindenki és minden hibás, csak mi nem!
A választási rendszer nem aránytalan, csak nem szavaztak az emberek az összefogásra, ennyi! A listás szavazatoknak semmi közük az új kerületekhez, azt ott is elverték őket, mint szódás a lovát.
A média hátrány???
A Jobbiknak meg az LMP-nek, hol van ATV meg Klub rádió, meg Népszava, meg 168 óra, meg magyar narancs, meg Élet és Irodalom, meg Népszabadság, Vasárnapi Hírek meg stb., azt milyen eredményt értek már el?????
A kb. 4 % ban nézett közmédia miatt kaptak 20 % os verést?????????? Ugyan!!!
Azért kaptak, mert ennyi Orbánfóbiás van, de a többi ember már rég túl lépett ezen a gárdán!
És gyűlölet kampányt folytattak megint, és szidalmazáson kívül csak a gyerekéhezésről tudta beszélni, ami valamiért 8 évig nem zavarta őket, elég idejük lett volna felszámolni... így ez is a világ vicce a szájukból!
Mesterházy elk...rta, de nagyon! Őt nem tartom egy tisztességtelen embernek, de nem igazi erős politikus ez kiderült most.
A vereség a régi körülmények között pont ekkora lett volna, és azért, mert semmit nem tanultak 2010-ből.
És, ha így folytatják 4 év múlva a bejutásért fognak harcolni és az LMP vagy a Jobbik lesz a kihívó.
És még valami a felmérések szinte pontosan jól jelezték előre a dolgokat, úgyhogy az a duma sem jött be, hogy itt mindenki fél és ezért nem meri megmondani mit gondol.
Ez egy szabad ország, ahol az emberek nagyon nagy többsége nem akar egy elmebeteget újra a hatalomba, aki tegnap már magát egész Babitsi magasságokba emelte !!:)
A fidesznek nem kell örökké hatalmon lennie, lehet baloldal is hatalmon, mert sokfélék vagyunk és lehessen másoknak más a véleménye. De a mai ballib oldal az, aki pont képtelen elfogadni, ha valakinek más a véleménye,mert akkor ott vége van mindennek.
Na majd, ha már nem ez a szint lesz a ballib oldalon, akkor lehet újra esélyük...
De ezekkel az arcokkal soha! És ez valahol jó jel a jövőre nézve.
És, ha most nem újul meg az mszp, akkor tényleg mennek a kukába 4 év múlva és az LMP veszi át a helyüket.. (persze ez lehet nem is baj) Majd kiderül.
@$$$=$$$:

"kétharmad még meglesz, hogy teljes legyen a boldogság, hehe."

Kedves hehegő buta, nem nagyon fogsz te örülni annak a kétharmadnak.
Köszönöm, Magyarország, hogy nem csalódtam.
Az a nép, amelyik bizonyítottan 300 azaz háromszáz forintért képes megbaszni az anyját is, az a rezsicsökkentés jelentette gigantikus Fata Morgana miatt simán eladja a gyerekét és az unokáját is.
A magyarok megérdemlik magukat.
Most már csak az a kérdés, hogy az utolsó szaros alsógatyánk simán 2/3dal lesz-e lelopva rólunk, vagy kicsit körülményesebben, egyszerű többséggel.

Továbbá köszönöm az ellenzéknek hatásos, kiváló munkáját. Mellyel bebizonyította, hogy a csecsemőkorban zacsiba vándorló tökök, érett férfikorban képesek visszavándorolni az ádámcsutkáig, ahol elzárják a szót. Rendkívüli politikai érzékkel az utolsó 1-2 hétben elkezdték azt csinálni, amit az elmúlt 1-2 évben kellett volna. Pengék voltak. Csak így tovább. És akkor hamarosan megérjük, hogy a csúti szobrának lábaköze diadalívként magasodik majd az Andrássy út fölé, miközben egyik gigantikus bronzkezében egy letépett gázórát tart, a másikkal pedig focilasztit oszt a kisdedeknek.
Vivát!
felesleges a filó.
az országnak annyi. de mindenképpen annyi is lett volna, mert ugye a számok...
úgyhogy inkább igyatok egy sört, és böffentsetek egyet, az is van annyira tartalmas, mint a fenti félszáz komment.
Magyarország kiállította magáról a bizonyítványt, pecsét, aláírás, dátum, két fél kevert.

Megnéztem reggel a Minielnök győzelmi beszédét: gyakorlatilag bejelentette, hogy újra nyert a fradika, és ez tök jó, mert izé. Meg már megint valami Európa rekord.

Konkrétumokról nem esett szó.

Meg még lehetett gyönyörködni a biodíszletben: semjén, pelcné, balog, gulyás g.
@$$$=$$$:

A határon túli magyarokat is köszönet illeti, hogy segítettek néhány szöget beleverni a hazátlan ballibsik koporsójába. Habzik is emiatt a korcs gettópatkányok szája :))
jajcsődbemegyünk
jajnincsdemokrácia
jajkirúgnakazeuból
jajfideszjobbik

faxt.az ellenzék leszerepelt.
El kell kezdeni elölről.
@Gérard Duchemin: Amit megint ti hoztatok össze a bal-faszkodásaitokkal, és a "vesztes csapaton nem változtass" stratégiával. Még egy normális nevetek sem volt. lásd:@irógép:
""Egyébként semmi ok az aggodalomra,mert az élet nem áll meg!"

...és nem áll meg a trafikmutyi , a foldmutyi , az elszegényedés , a Kozgép monopóliuma , Rogán házának novekedése , Mészáros Lorinc az elso 10- be kerul a milliárdosok listáján , jobber kezekbe kerul a muvészet dotálása , a színházak csan nép-nemzeti darabokat játszhatnak...
Az élet megy tovább a megszokott mederben...
Hányingerem van...
Azért egy dolog világosan látszik: hogy Budapesten mennyi hitvány proli él.
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

"A határon túli magyarokat is köszönet illeti, hogy segítettek néhány szöget beleverni a hazátlan ballibsik koporsójába. Habzik is emiatt a korcs gettópatkányok szája :))"

..és most ti fogtok kormányozni 4 évig...
hányigerem van...
@Evezős: Sebnyalogatásra szerintem még ez is kevés a balosoknak.
A szarházi trollok pofája most igen nagy. Csak hát rezsim kacsalábon forgó agitprop-palotája egy szaftos pöcegödör kellős közepén talpal. Lehet, hogy hamarosan el kezd süllyedni, és szar az ő szájukba is befolyik, amikor az isteneik a fejükre taposva igyekeznek majd kimenekülni a trágyából. Mert ő ki fognak menekülni a híveiken átgázolva, az hétszentség.
@greatwideopen: Mi? Mármint kik? Én nem voltam benne a kampánycsapatban. Én nem vagyok bamba szurkoló, hanem csak választópolgár. Vagy te amolyan foci helyett politikusnak szurkoló bambadrukker vagy? Mert hogy én nem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Konkrétumok?
Mégis,milyen konkrétumok?
Hallottál a kampány alatt akár a Fidesztől,akár az Összefogás jelöltjeitől valamilyen konkrétumot,programot...vagy valami hasonlót?
Mit gondolsz miért maradt otthon sok millió választópolgár?
Ez a kampány,ez a választás csak a lövészárokharcosokat érdekelte,róluk szólt...az ő napjuk,az ő ünnepük volt.
@irógép: "Az tipikusan olyan, mint mikor a válogatottat elverik, azt utána mindenki és minden hibás, csak mi nem!"

Egy az egyben ez a hasonlat ugrott be nekem is az első reakciókat olvasva...
@Jock Ewing:

"Azért egy dolog világosan látszik: hogy Budapesten mennyi hitvány proli él."

Ez miből látszik? Aki nem falaz a bűnöző Orbánéknak, az hitvány proli? Hát jó, inkább legyek hitvány proli, mint aljas bűnöző.
@Sexual Harassment Panda:

"jajnincsdemokrácia"

Amúgy tényleg nincs. Miért, van?
@irógép: Arról nem is beszélve, hogy ilyen 4 év után a szorosnak várt esztergomi választás helyett, Völner Pál is feltörölte a padlót Vadai Ágnessel.
@profilo: Khm. Amikor van program hány választó olvassa el azt?

És minek a program, ha a program nem számonkérhető, ha a képviselő nem visszahívható?
Ha az emberek jelentős része azt hiszi miniszterelnököt választ? És még sorolhatnám...
@$$$=$$$: "de fogok komcsicska."

Én nem vagyok sem komcsi, sem komcsika. Te viszont egy rendkívül arrogáns, bunkó paraszt vagy, már ha jól értem a szavaidat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Orbán Viktor kora délután a világhoz szól
"Mi magyarok jól hallhatóan kimondtunk: Magyarország olyan hely, ahol érdemes élni, dolgozni, családot alapítani" – fogalmazott. Az elmúlt négy év vitáit egyértelműen lezárták a szavazók szerinte ezzel az eredménnyel.

hvg.hu/itthon/20140407_Orban_Viktor_kora_delutan_a_vilaghoz_szol
@dr kíváncsivagyok:

Szoptál egy óriásit te buta segg, most egy hétig ondó szagút büfögsz majd.
Még két napja is a baloldal "nagy" győzelméről ábrándoztál, ami egyértelműen mutatja micsoda tájékozatlan senkiházi vagy.
Ahelyett, hogy szépen elvonulnál egy hétre átértékelni hitvány életedet, itt járatod le magad a nap 24 órájában.
Felső kategóriás autótulajdonosnak hazudozod magad...hóóóógyis persze, hülyegyerek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A konkrétum benne volt a programjukban: "Folytatjuk". Ennél mit vártál többet egy győzelmi beszédben?

Bár a folytatjukot annyiból talán tudni kéne értelmezni, hogy egy csomó intézkedésük egyszeri akció volt. Hacsak nem Chuck Norristól kérnek tanácsot:
- hogyan lehet kétszer elkölteni a nyugdíjvagyont;
- hogyan lehet kétszer is korlát nélkül a gazdaságba locsolni az MNB-tartalékot;
- hogyan lehet még egyszer ennyi stadion felépítésével legalább lassítani az építőipar zuhanását;
- hogyan lehet még egyszer ennyivel csökkenteni a rezsit;
Tesvíreim, hát hiába voltam én az egyik leglelkesebb seggnyaló, oszt mégis megbuktam.

m.cdn.blog.hu/hi/hircsarda/image/rezsihunter.jpg
@Gérard Duchemin: tegnap mi a fasz volt?
a választás nem a demokrácia lényege?
na.
XVIII. ker.
kucsák (F):20.104
kunhalmi (M): 20.082
érvénytelen szavazat: 388

XV: ker.
lászló (F): 18.446
móricz (M): 18.193
érvénytelen szavazat: 576

VIII. ker
vas (F): 15.270
pál (M): 14.822
érvénytelen szavazat: 415

khm. nincs több kérdésem.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):

Ha így van,akkor nincs miért sírni,nincs miért csodálkozni és nincs miért az otthon maradt választókat okolni.
Ezek szerint csak a különböző vallású pásztorok által terelgetett birkanyájak vonultak voksolni.
Gratula...
Akkor a győztesek és vesztesek megérdemlik és tökéletesen kiegészítik egymást.
Így már teljesen érthető,megérthető és támogatható az otthon maradt milliók "közönye"..
@profilo:

Most utólag is aláírtuk, hogy nyugodtan lopják ki a szemünket is.

Ennyike.

Felkel a közmunkás, elsétál a Nemzeti Dohánybolt, aztán a felcsúti Stadion, majd mészáros lőrinc nagyuram portája előtt, bemegy a düledező iskolaépületbe, leszavaz a fideszkére, aztán délután már a kis láthatósági mellénykében egyeli a parlagfüvet az árokparton.

Eszem-f*szom megáll.

Az ország tegnap átzuhant a Kollaborációs Eseményhorizonton, jelzem, nem először.
@Sexual Harassment Panda:
"a választás nem a demokrácia lényege? "
hahahahaha! :)))
hát nem. :D
@guma:
Jogos, csak nem árt tudni azt sem, hogy milyen körülmények között.
Ajajaj. Nagy a baj, oda a mentelmi jogom, lehet hogy mégscsak kellene vazelin?

m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/papcs%C3%A1k-mark%C3%B3.jpg
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Megyesi írta a Hócipőben erről a "folytatjukról", hogy csak nem lopják el mégegyszer ugyanazt...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: rossz érzés hogy fossá lett verve a baloldal? :(
@dr kíváncsivagyok:
Hadházy??
Tényleg szégyen!

Ennyit arról, hogy a becsületesség az nyerő tulajdonság.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ugye te sem gondolod komolyan,hogy közmunkások tízezrei voksoltak a Fideszre?
Egy kis,kelet-magyarországi városka tapasztalataiból kiindulva,nyugodtan mondhatom,hogy a közmunkások kb. 60-70 százaléka nem megy voksolni.
@Spániel:

Ez a csávó abba fog belebolondulni, hogy a kétmillió agyhalott hívén kívül ember nincs a Földön, aki egy másodpercre komolyan venné.

Mindent vitt, amikor Merkelék az évek óta növényi életmódot élő Kohl nevében írtak neki levelet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát igen. Sok helyen a Jobbik is verte őket, akiknek szinte 0% médiájuk nincsen a ballib oldalhoz képest sem, ebből látszik, mekkora kifogások ezek. Pont a Jobbik eredményei cáfolják meg az összefogás dilettáns hazugságait... Ennyit tudnak, nincs is min csodálkozni még felnőttként tisztességesen sem tudnak veszíteni, ez mindent elmond róluk.
@profilo:

Jah, értem. Akkor szedje csak tovább a parlagfüvet.

@$$$=$$$:

Te tipikusan az a balfasz vagy, aki rászokik a cigire csak azért, hogy ezzel is támogathassa a fideszkét... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Ez a csávó abba fog belebolondulni, hogy a kétmillió agyhalott hívén kívül ember nincs a Földön, aki egy másodpercre komolyan venné."

amíg ennyi elég a kétharmadhoz addig nincs gond, hehe.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pityeregtél tegnap a tévé előtt ülve?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te még mindíg nem jutottál túl a fidesz által preferált : beszéljünk a politikáról és csak azt amit én beadok nektek című össznépi játék

te hiába elemzed a politikát és a politikusokat...az ami bebizonyosodott és te sem meg sokan mások sem akarják meglátni, az az, hogy a gazdaság felszámolódik semmissé válik mert a politikát l'art pour l'art csináljátok a politika szolgál valamit vagy fölösleges

és a mai magyar politikusok: fidesz, dzsobbik, lmp, maszp, dk (talán az egyetlen amelynek vannak gazdasági écái), és a többi mind önmagát akarja eltartatni a néppel, ingyen akar élni és ezért nem akar és nem is tud semmit adni mert nincs semmi mása mint szar üres demagógiát és a magyar nép meg zabálja

te is sőt elsősorban te

sohasem fogod megérteni mert te magad is templomba jársz hinni és a zíííííííííí steeeeeeeeeeeeeen tőőőőőőőől várod a megoldást sem magadtól sem a seggfej politikusoktól nem mert...

és ezzel a kör be is zárúlt

qualis rex talis grex te egymásnak okai vagytok és sohasem lesz ennek megoldása

láttam azt a másfélpercest amit a fideszesek mondtak a győzelemhez

requiescat

brühüyyy

isten nyugosztalja a te zsidó hited szerint (a katlik az zsidó vallás)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát tegnap valahogy az jött le, hogy túl mozgásos Feri fog belebolondulni, abba hogy őket nem veszi már senki komolyan, kb az egymillió Orbánfóbiáson kívül..
@profilo: Majdnem perfect.
Azon kívül, hogy "támogatandó" mindenben egyetértek a fentiekkel.
@$$$=$$$:
"rossz érzés hogy fossá lett verve a baloldal?"

engedd meg, hogy válaszoljak:
1. FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)
2. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (25,88 százalék, 1.244.261 szavazat)
3. JOBBIK (20,46 százalék, 983.476 szavazat)
4. LMP (5,24 százalék, 251.928 szavazat)

ha jól látom, a baloldal jelöltjeire feleannyian szavaztak, mint a fideszre. országosan a fidesz 45%-ot ért el. ez igen messze van a 2/3-tól. ez lófasz. itt nem lett fossá verve a baloldal, ez a te hülyeséged.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem fog, már bolond régóta

ez már nem politikus sem szakember csak egy üres hatalmi tébolyban szenvedő idegbeteg idióta de olyan csecse és olyan jó megtapizni és mondani hogy éljen meg ő adott mindent

a fidesz egy vallás hülye embereknek akik hisznek vakon

qualis rex talis grex

de

qualis grex talis rex

brühüyyy

nem kell ezt annyit elemezni szarnak szar a neve és egyre szarabb lesz majd egy nagy eső vagy árvíz elmossa
mindamellett fenntartom a véleményemet, amit majd két éve hangoztatok: az mszp NEM akart nyerni. be akart ugyan jutni a parlamentbe de a kormányzásnak még a látszatját is el akarta kerülni. kivár. a fidesz négy évig főzte a szart, egye is meg. nem részletezem, már leírtam többször.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Bárcsak szedné...
Bizonyos szempontból megértem,hogy az átlag közmunkás a "közmunkanapok" munkaóráinak túlnyomó többségét ellébecolja.Természetesen sokkal kifizetődőbb feketén napszámban dolgozni és ez hosszú távra számukra fontosabb és biztosabb is.
Nyugodt lehetsz benne,hogy a vasárnapi napon,az amúgy is láblógatókat kivéve a többségük dolgozott valahol valakinek...és utána még otthon.Számukra felesleges időpazarlás,felesleges luxus ez az ikszelgetés...és este hat után fáradtan már csak a tévé érdekli őket a megszokott sorozattal.
@Secnir: ezért IS kellett a nyomon követhetetlen, és atomstabil választási rendszer, és a "független" főleg kormány delegált választási bizottságosdi. Amikor közel látható volt a szoros eredmény, tuti biztos volt, hogy úgy is a fidesz nyeri meg azokat is, csak az volt kérdés, meddig számolgatják majd úgy, hogy jó legyen.
Látom, máris beindultak a hülyébbnél hülyébb összeesküvés elméletek, meg persze a Gyurcsány a hibás!-ozás.

Pedig a magyarázat egyértelmű: Orbán választási tv.-e. Az ebben rejlő visszásságokkal sok ellenzéki szavazó sem volt tisztában, és ahogy látom-olvasom: most jön a meglepődés. Pedig csak az történt, aminek történnie kellett.

A Fidesz átírta a választási tv.-t, neki kedvező módon. A mai választási szisztéma illegitim. Orbán 2010-ben legálisan került kormányra, de amit művelt az elmúlt ciklusban (AB kiherélése, pártalkotmány országra erőltetése, sztrájkjog megvonása, közmédia teljes fidszesítése, 3 ezer milliárd manyup vagyon elrablása és elköltése,önkényes javadalmi juttatások, stb.) az a kormányzását idővel illegitimmé tette.

Ez a hatalom, az orbáni rendszer törvénytelen, illegitim. Az ellenzéknek nem Orbán díszellenzékének szerepét kellett volna játszania, hanem legkésőbb az új válsztási tv. megszavazásakor ezt a tényt kellett volna tudatosítania, ill. már a jövőre nézve ezen álláspont mentén kellene a hatalomhoz viszonyulnia a most kezdődő időszakban.

Orbán rendszerével nincs kiegyezés. Nincs és nem is lehet konszolidáció. A teljes megtagadás és a vele való személyes szembehelyezkedés lehet az egyetlen helyes magatartás.
@$$$=$$$:
Lehet, csak akkor "egységes nemzet"-ről nem kéne beszélni az ország választóképes korú lakosságának negyedével a háta mögött, ugye.
@Jock Ewing:
@$$$=$$$:
@greatwideopen:
Fölösleges és rossz helyen okádtok, a varánusz népsége sokkal pragmatikusabb, józanabbul gondolkodó mint ti bármikor lesztek egyetlen percre.
Ez a téma itt a blogon sokszor felmerült és szinte mindenki egyetértett abban, hogy őszintén és tiszta szívből örülünk annak, hogy a baloldal nem nyert.
egyrészt:
ez a baloldal alkalmatlan arra, hogy orbántakaroggyon kívüll bármitben is egységesen tudnának fellépni, közös nevezőre jutni és végre számunkra is elhihető módon az ország sorsával is foglalkozni. Ezért kaptak ennyi szavazatot, nameg néhányat azért, hogy orbán ne nyerje túl magát.

másrészt:
az nem véletlen, hogy a fidesznek annyi a programja, hogy folytatjuk. De mit? a dúlást? az eladósodást? a mutyizást? e társadalmi rétegek további elszegényesítését nhány oligarcha további gazdagodása árán? a közalkalmazottak további megalázását, megfélemlítését?
Mert pénz az nem lesz semmire, nem úgy, mint az eddigi szabadrablásban.
Már nincs honnan lenyúlni, araboknál, üzbégeknél, pirézeknél kell koldulni néhány morzsáért és tele vagyunk drága kamatozású folyamatosan lejáró államkötvényekkel.

Egyszóval a második opció, amiért nem sajnáljuk a győzelmeteket, hogy rövidesen úgyis belefulladtok a saját magatok által ásott és mára már teleszart pöcegödörbe. azt már sajna nem lehet a szoci kormányok nyakába vanni, ami nagyon jól jött, meg is éltetek belőle.
Kívánom a szép, dicsőséges győzelmetek mellé, hogy evickéljetek még benne 2-3 évig, szagolgassátok, amig el nem nyel teljesen benneteket a szar.

Addigra a baloldal is észbe kap, kellett ez a figyelmeztető koki és most már lesz idejük összecsiszolódni és egy fideszen becsületesebb, tisztább, átláthatóbb alternatívát felmutatni.
Akkor jövünk és rendet rakunk.
Sajnos, előlröl kell kezdeni
@$$$=$$$:
az milyen, hogy baloldal? mert a fidesz a baloldal ők a népfront meg a zemeszempé csak szarabb változatban mint minden rossz másolat gipszből

mint a zorbánviktor gipszszobor

az ország egyik fele útálja a másikat és most ezzel telik az idő már 25 éve de egyre szarabb

mert amíg viktor nem csak gipszből lesz addig ez így marad mert mert ti imádjátok ezt a viktort ez kell nektek

ő van minden oldalon

brühüyyy
@Secnir: pedig de. szarrá lettetek verve. fidesznek meg úgynézki megvan a kétharmad. további kellemes napot. 2018-ban újra fidesz. már most mondom.
@Secnir: Ha a jobbikot is jobboldalra vesszük, akkor a jobboldalnak szavazatarányosan is megvan majdnem 2/3-a.
De ez felesleges. A magyar választói rendszer a győztest preferálja. A régi és új választói rencer is.
Ha a baloldaliak lettek volna többen ők nyertek volna. Ez ilyen egyszerű.
@Secnir: nem lesz itt semmi szarnak evése, ez a beton még csak most köt, 10-20 év, mire porlani kezd, ha egyáltalán...

Márciusban 2,409 milliárd euróval 36,197 milliárdra nőtt a Magyar Nemzeti Bank devizatartaléka azt követően, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hárommilliárd dollárért bocsátott ki öt- és tízéves államkötvényt a hónap során. Ezzel 2012 januárja óta nem látott magasságba szökött a tartalékok szintje, 730 millió euróval nőtt az egy évvel korábbihoz képest és 2,415 milliárddal haladta meg a múlt év végit.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/dollarkotveny_hizlalta_a_devizatartalekokat.579619.html

-------------------------------------

erre meg inkább nem is írok semmit:

A munkaadói szervezetek az eddigi gazdaságpolitika folytatását, aktív beruházás-politikát és a valódi társadalmi párbeszéd megteremtését várják az új kormánytól. A szakszervezeti szövetségek a Munka törvénykönyvének enyhítését, a munkahelyek bővítését, biztonságának növelését, a bérek és szociális juttatások növekedését, valamint kiszámítható gazdaságpolitikát várnak az új kormánytól.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_varja_a_munkaadoi_es_munkavallaloi_oldal_az_uj_kormanytol.579615.html
@Spániel: "rövidesen úgyis belefulladtok a saját magatok által ásott és mára már teleszart pöcegödörbe"

kicsit uncsi ezt már 2010 óta hallgatni. nem fog összejönni.

@rodeo36: ja, 2018-ban is leverünk titeket mint gyalogbéka a földiepret, hehe.
@pástétom: "Ez a hatalom, az orbáni rendszer törvénytelen, illegitim. "

A fidesz a régi választási rendszerben is nyert volna. A második fordulóban vitte volna a körzeteket. Lehet, hogy mindet, s akkor most még kevesebb összefosásos lenne a parlamentben.
Jöhet a bal-lib szardobálás a köv. 4évben.
-nem európai
-mindenki más hibás,csak mi nem
-demokratikus ellenzék
-a zorbán csalt
-a zorbán csal

Aztán 2018-ra megint szépen összeáll a libás,gyurcsótány,szarházy,kunce,fodorgabriella és majd pislognak,mikor megint el lesznek küldve a halál faszára.

kek
@$$$=$$$:

Pityeregtem, mert kikaptunk az Evertontól.

A magyaroktól már régóta nem várok az égvilágon semmit. Pontosan erre számítottam.
az osszes erdelyi elmehet a picsaba, ha miattuk lesz meg a fidesz 2/3-a!!!
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Mer az Élőlánc volt egy kész párt, ami elvitte őket és sok mindenben egyeznek (ún. jobboldali zöldek nevű fából vaskarika).

Én megmondtam előre, hogy országgyűlési választásokon az emberek elsősorban a pártszimpátia alapján szavaznak. Nem azért szavaztak Tócsára, mert annyira szeretik.
@Spániel: "Ez a téma itt a blogon sokszor felmerült és szinte mindenki egyetértett abban, hogy őszintén és tiszta szívből örülünk annak, hogy a baloldal nem nyert."

Ez egy új elem: a balos véleményokádók örülnek annak, hogy az Összeomlás nem nyert. Ez egy újabb magyarázat a bizonyítványra: azért nem nyertünk, mert nem is akartunk.
@$$$=$$$:

Egyébként minden létező mutató szerint négy éve toporgunk egy helyben.

Ezen sajnos nem segít, ha tízszer beírod, hogy kétharmad, meg köcsögbaloldal.
@$$$=$$$: sajnos, ezt kell hallgatnotok, mi is a ti uncsi szlogenjeiteket vagyunk kénytelenek.
@pástétom:
"Pedig a magyarázat egyértelmű: Orbán választási tv.-e. Az ebben rejlő visszásságokkal sok ellenzéki szavazó sem volt tisztában, és ahogy látom-olvasom: most jön a meglepődés. Pedig csak az történt, aminek történnie kellett."

Nem annyira egyértelmű, ugyanis mi a frász várható attól az ellenzéktől, amelyik nem képes még a "visszásságokat" sem elmagyarázni? Mondjuk megtanítani a választóikat és a bizonytalanokat számolni, hogy a közvéleménykutatásokban levő 45-50% (aminek ráadásul az alsó széle jött be) nem biztonságos távolság a kétharmadtól, hanem az egyéni helyek miatt kurvára kétharmadot vagy ahhoz közeli állapotot jelent?

Ha csak arra kértek volna felhatalmazást, hogy a kétharmadot megakadályozzák, nagyobb eséllyel futottak volna neki, és pluszbónusz a Fidesz megszorongatása is összejöhetett volna. Ehelyett jöttek a baromságokkal a kormányváltással, miközben arra a szocikon kívül mindenki alkalmatlannak és fogalmatlannak tartja őket jelenlegi formájukban, így a kétharmad megakadályozására sem voltak jók.

Pedig ha valamiben egységes volt a Fideszen kívüli tábor, az az, hogy a Fidesz nem érdemel újabb kétharmadot.
@ephart: de egy barom vagy te. Hogy jön ide a Mazsihisz, te nagyon hülye?
@greatwideopen: nem. Azért nem nyertek, mert balfaszok voltak négy évig, nehezen találnál - ha visszakeresnél - itt olyan kommentet, aki meg volt elégedve.
Azért, mert ütjük-vágjuk a fideszt, nem azt jelenti, hogy qrvára meg vagyunk elégedve a tesze-tosza ballibekkel.
@Spániel: "az nem véletlen, hogy a fidesznek annyi a programja, hogy folytatjuk. De mit? a dúlást? az eladósodást? a mutyizást? e társadalmi rétegek további elszegényesítését nhány oligarcha további gazdagodása árán? a közalkalmazottak további megalázását, megfélemlítését?"

Látod az a baj, hogy elhiszed amiket a dilettáns ballib média ont magából.
Inkább nézd meg az adatokat, amik magukért beszélnek, azokat folytatják...
Hogy több helyen tudta bért emelni (nem elég helyen persze), és nem hitelből!!
Hogy visszafizették az IMF kölcsönt, ami az elmúlt években elképesztő teher volt.
Hogy mind emellett tartották a hiányt , sőt bőven tartották a hiányt!! Ezek egyikére sem volt az előző kormány, na ezért nyertek újra.. és a GDP növekedést az újra beinduló ipart akarják folytatni...
Persze, szíved joga, hogy egy ilyen Gyurcsányi elrugaszkodott világban élj, és a kézzel fogható eredményeket se lásd meg. Amiket most már azok is elismernek, akiket úgy szeretett idézgetni annak idején az ellenzék.
Messze nem csinált mindent jól a fidesz, de alap dolgokat, messze jobban csinált, ezért nyertek. Na és, mert a gyűlölködés sehova nem vezet... És, mert tényleg teljese megújulás kell a baloldalon.
De az ilyen hozzáállás, hogy fidesz csak rombolt, na ez az igazi egy bites hozzáállás, mert ez egyszerűen nem igaz...
És pont ettől vált komolytalanná a ballib oldal, mert olyanokat próbáltak elhitetni az emberekkel, amiket az emberek tudják nem így van. veled sikerült akkor ez van...
Aki ráér és jókat akar röhögni,az keresse vissza itt blog.hu-n a libsik 2010-11-12-es rettegéseit.Pl. "éhséglázadás","táborokba zárják a cigányokat","államcsőd még 2011-ben","éjszakai teher villamoson deportálják a belvárosi zsidókat","imf nélkül államcsőd" stb
@irógép: te így gondolod, én meg úgy, ettől szép a világ, hogy sokfélék vagyunk.

Most nem vitázom, mert mennem kell.
@meggyes alfonz: Így van, mindenképpen külön kellett volna indulni, ha máshogy nem, akkor választási pártként. De akkora volt az "összefogás, összefogás" ellenszél, hogy nem lehetett kibújni alóla, különösen nem Gyurcsány október 23-i produkciója után.
@Spániel: nekem mindegy. én most 4 évig hátradőlhetek :)
Jó napot mindenkinek!:-)... mert az ma is felkelt, itt csodásan süt, gondolom moon is... most már csak ki kell kérni a kávét és sztoikus nyugalommal szemlélni, hogy mit fognak tenni a fiúk, mikor rájönnek, hogy túl sokat vettek ki a kasszából "utánunk az özönvíz" jeligére... csak jelzem, hogy a fidesz után a jobbik jöhet (ugye "baloldal" akkor még nem lesz), a gazdaságot ők sem tudják rendbetenni (vollner azért nem egy iacocca)... csak az eu-n belüli versenyhátrány akkor már behozhatatlan lesz... a skandinávoknak is kellett egy jó 30-40 év, meg egy hosszantartó konjuktúra a felzárkózáshoz, így a most született generáció gyerekeinek megvan az esélye a normális életre (normális alatt értem az európai környezetet... bár a posztfeudális viszonyok közt magukat jól érzők addig is kellemes helynek tekinthetik moot, s miként tegnap is látszott, mindent megtesznek annak fennmaradása érdekében)... hát ez van, szal... főúr!... lenne kedves egy presszókávét...:-)
Gothmog főork eligazítást tart Mordor Kapui előtt:

444.hu/assets/roganne-orban-fidesz-2014-128.jpg

Ezek között az alakok között egyetlenegy nincs, akire egy normális országban egy macskát fél órára rábíznának.
@Spániel: Nem kell vitázni és nem baj, ha másképpen gondolod. Csak azért te értelmesebb vagy annál szerintem, hogy egy két számot ne ismerj el. Ettől még nem kell szeretni egy kormányt persze.
De ez a ballib oldal ilyen formán semmit nem tudna csinálni, és ezt az emberek is tudják, ezért verték el őket így.
tisztelettel és a magam eccerű rénpásztor mentalitása szerint figyelmesztetem az itt önfeletten rejszolókat, hogy önörömszerző tevékenységük előbb-utóbb teniszkönyököt fog előidézni, mely komoly izületi fájdalmakkal jár, begipszelt könyökkel pediglen a komcsizás és más eféle szórakozások vicsorgásra hajaznak.
@irógép: A hozzád hasonló apologéták viszik a katasztrófa felé az országot. Letagadod a nyilvánvaló hazugságokat, igazságtalanságokat, csalásokat, ezeket elbagatellizálod és mindenben a másik oldalra igyekszel tolni a felelősséget. Remélem, egyszer majd tükörbe nézel.
@$$$=$$$:

jó neked, hogy a fejeden haj helyett előbőr van, így még a fésülködést is megtakarítod a négy éves örömködés idejére.
"ha a pártok akarnak még magukkal kezdeni bármit akkor el lehet kezdeni építkezni"

Felesleges.

Kialakult a belorusz tipusú demokrácia és csak erősödni fog, a még több gazdasági hatalom birtokában, a demokrácia további szűkitése révén. Be lehet majd még négy évente menni a fülkébe, de a körülményeket úgy manipulálják, hogy Lukasenkót...bocsánat Orbánt nem lehet már leváltani. A két millió vallási fanatikus adott, ennél kevesebb soha nem lesz. Mindig meg tudják majd tenni, hogy a legális sokszorosát költsék majd a kampányra, a médiabeli túlsúlyukat majd 99%-ra tornásszák, és mindig lesznek rabláncon vezethető ellenzékiek, akikkel majd kitöltik a híradások és ellemzőműsorok döntő idejét. Újabb kivándorlási hullám lesz, a demográfiai vátozások is nekik kedveznek.

Ez a meccs évtizedekre eldőlt. Mint ahogy az is, hogy magyar feliratkozott az önsorsrontó, lecsúszó nemzetek listájára.
@Spániel: "Mesterházi, aki a baloldal által nem elfogadott és nem alkalmas személyiség az általa elfoglalt posztra, pártja ezt fel nem ismerve makacs, egoista magatartással kizsarolta, hogy ő legyen az együttes baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje, útjában állva a korábban létrejövő összefogás lehetőségének, ezekkel hatalmas felelősséget is vállalt. Előre borítékolható volt mélyrepülés, most számoljanak el vele."

Teljesen egyetértek Veled. A kampány alatt befogtam a számat, mert ha már hagyta magát az ellenzék behúzni a csőbe, akkor nem fűrészelem én is. Akkor kellett volna kivonulni az egész társaságnak az ülésteremből, és csalást kiáltani, amikor elfogadták a választási törvényt. És ne feledkezzünk meg az LMP felelősségéről sem. Ha ők hajlandóak lettek volna Bajnaival és a Szolidaritással külön pólust képezni, más lenne a leányzó fekvése. Nem tudok szabadulni a gondolattól, bár tény, hogy szeretnék, hogy Schiffer lepaktált a fidesszel.
@hacsaturján: Hát ezért szeretlek én Téged! Bárcsak járvány lennél!
@irógép: Arról nem is beszélve, hogy a fidesz 44,5 %-kal lerabolta a mandátumok 67 %-át, a Jobbik 20,5%-kal megszerezte a mandátumok 11,5%-át. Ha valaki szerint ez igazságos és arányos, annak befizetek.
@iii: Jaj ez olyan fárasztó!!
Én egy átlagos csóró dolgozó vagyok, aki helye módon még az adót is befizeti, nem hiszem, hogy én vinném rossz felé az országot.
Viszont azért, mert nem akarom Ferit és társait vissza, akik mindent hitelből oldottak meg, akik miatt bekerültünk a deficit eljárásba, azzal sem hiszem , hogy ártanék az országnak.
Tőlem lehet majd megint balos kormánya az országnak... Mert én pl. elbírom viselni, ha valakinek más a gondolkodás, mint az enyém.
Csak az emberek nem akarják döntő többségben azokat, akik már egyszer nyakig szarba vitték az országot.
És ezt a nagyon sok ember így gondolta, azok is akik a jobbikra vagy akik az LMP re szavaztak.
A 2010-es hazavágott balos válogatott tehetetlensége és esélytelensége kapcsán két évig ekézted az LMP-t mert ezt hamarabb felismerte. Mi van most a híres Karácsony-féle felméréssel, hol vannak azok a szavazók? merthogy az LMP-től nem mentek át a PM-esekkel együtt az ziher. Otthon maradtak volna? akkor volt értelme ennek az egész szakítósdinak?

Ha bejött volna a DK és Szigetvári "zseniális" stratégiája és az utolsó másfél hét LMP mocskolása kiejti őket, akkor most nem kétséges lenne a 2/3-ad hanem hóttfix. (5 LMP mandátum helyén 3 fidesz, 1 összerogyás, 1 jobbik).
@évásanyó:

lássa, anyókám, pont ezért nem szeretnék belém betegedni. :)))
@ob.szerver: " két millió vallási fanatikus adott, ennél kevesebb soha nem lesz."

Próbálj meg barátkozni azzal a gondolattal, hogy azok, akik a fideszre szavaztak többségében racionális okból tették. Közelebb kerülsz az igazsághoz.

"Mindig meg tudják majd tenni, hogy a legális sokszorosát költsék majd a kampányra, a médiabeli túlsúlyukat majd 99%-ra "

A fidesz 99%-os hiszteriolib túlsúly mellett is tudott nyerni 1998-ban.

"Ez a meccs évtizedekre eldőlt."

Annyiban, hogy ez az ellenzék, ezekkel a pofákkal már nem fog itt a büdös életbe labdába rúgni. Új baloldalra van szükség, aki valós alternatívát tud felmutatni, a most egyedüli kormányzóképes fidesz mellett.
A számok nyelvére lefordítva és némi kerekítést alkalmazva. A következők tulajdonképpen mindent elmondanak arról mi várható négy év múlva.
Szavazott majdnem 60%-a a választásra jogosultaknak. Nem várható, hogy valaha is 75%-nál nagyobb legyen a részvételi arány. Ha mégis, akkor olyan mérvű az elégedetlenség-elégedettség, hogy az már mindenkinek faján avagy ellenkezőleg, mindenki nagymértékben elégedett lenne és az eredményeket féltené. A Fidesz könnyedén mozgósít 2-2,2 millió szavazót. Akkor is ha... na ezt majd később kifejthetjük. A jobbik 1 millió körüli szavazója nem fog elpárologni négy év múlva, sőt a szavazóik még nem ütötték meg magukat a politikusaik megvalósíthatatlan állom képe által. Tehát a bő 8 millió választópolgár 75%-a kb. 6 millió valós voks. Ebből 3-3,2 négy év múlva is a jobboldalé lehet. A másik oldalon osztozna egy nagyszerű (nekem mondjuk tetsző), őszinte, jövőképpel rendelkező ÚJ párt. Meg a RESZTLI. Mondjuk csak az MSZP-t számoljuk! legyen 700 000 szavazat. No! Ennyi!
Egy ÚJ párttól még az is nagyszerű lenne, ha négy év múlva 2 000 000 szavazatot szerezne. Kár, hogy ez valószínűleg nem elég, főleg, ha a valószínűtlenül magas részvételi arányban bízunk. Mert ha csak 68%, akkor nem jönnek ki a számok.
Persze elméletben megütheti magát úgy a Fidesz, hogy ne marad csak annyi szavazója mint a jelenlegi kormányváltóknak. Erre nagyon kicsi az esély. Viszont az elpárolgó szavazok legalább fele a Jobbikot erősítené.
Nincs szükség sem örömmámoros, sem tragikus töltetű megnyilvánulásokra, valamint egymás győzködésére/kioktatására.
Most a folytatás következik és nem kell aggódni, mert - mint tudjuk - a remény hal meg utoljára.
Inkább szíves figyelmetekbe és megfontolásra ajánlom - népies változatában - az aktuális jelmondatot: "Le van szarva még a szar is!"
@irógép: A választási rendszer aránytalan, a számok is gyönyörűen mutatják, az írásod többi részével nagyjából egyet lehet érteni.
Akkor is, ha a csalódott kormányváltók hőbörögnek is a buta népre, médiára, az Androméda-ködre hivatkozva.

Egy csalódott rendszerváltó.
2014 - re meggyengítette a balodalt Orvbán a társadalom és a gazdaság minden teruletén,...2018 - ra el is fogja tuntetni !
Nem a baloldali gondolkodást,...hanem a gazdasági és társadalmi szereploket !
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Igaz...
egyebekben, akinek van szeme a látásra és füle a hallásra, az tudja, hogy a felcsúti lókupec sosem hagy ki ilyen helyzetet, ahol alázni lehet a vele szemben állókat:
lehet (kétszer sem kéne mondani, hogy így igaz!), hogy utálja Rogánt is, meg a Csecsíliát is, mint a szart, de arra jók voltak, hogy kvázi bemutasson azoknak, akik az elmúlt hetekben feltárták ennek a két nyomoroncnak a viselt dolgait.
Ezért ment fel a fődostoba Cili a dobogóra és állhatott a(z őt egyébként elég rendesen kitakaró) trottyos focista mögött.

Nem ez volt az első ilyen eset - és nem is az utolsó ....
@Habakuk999:

hát ez az! szorulás estén a hashajtó nem okoz csalódást. a nép? az kéremszépen seggbuta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha elolvasod a választási törvényt akkor rájössz, hogy nem tiszta listás a választási rendszer, hanem bezony vannak egyéni körzetek...
@épészmérnök:
Schiffer lepaktált a fidesszel.
Ezt nyugodtan kezeld tényként. Hiszen mindig is ott sündörgött a közelükben.
Már amikor összeszedték neki a kopogtatókat , legutóbb, akkor nyilvánvaló volt.
Feljelentette Gyurcsányt - ez is rá kiosztott feladat volt -, bratyizott (és ezután mennyire bratyizni fog!) a Jobbikkal (érdekes, velük különösebb aggályai sosem voltak), ekézett mindet és mindenkit a baloldalon.
Őt ezért tartják, most is sikerült besegíteni őket - miközben fele annyian szavaztak rájuk, mint korábban (pedig az sem volt sok!).

Ülhetnek a haverjaikkal (nácik) egymás mellett, szépen, kellemesen, ezt a négy évet eltöltik majd jó pénzért, kevés munkával ...
Hányok tőle.
@dr kíváncsivagyok: Már bocs, de ez a baloldal hibája, nem Orbáné. Orbánék 94 ben épp, hogy bejutottak, és volt egy mszp-szdsz 2/3, és minden a kezükben volt kb. És onnét érte el, amit...
Magyarországon mindig is sokféle gondolkozás volt. Egyszerűen a bal és liberális eszméket teljesen hiteltelen a gyűlölködésen kívül máshoz nem értők képviselik, ez az oka a dolgoknak.
Amint ez változik, lesz újra reális esélye, annak, hogy egy bal oldali párt nyerjen, ahogy nyertek eddig is már.
Hatszázezerrel kevesebben szavaztak most a fideszre, a határontúliak szíves közreműködése ellenére.

Trend a lelke mindennek.
Rezsicsökkentésről annyit, ha ez számítana igazán, akkor mért a azok a kerületekben nyert az Összefogás (vagy mi) ahol? Persze, mondhatnánk, hogy a rezsicsökkentés a budai negyedekben számít igazán. Meg a leglehetetlenebb helyzetbe lévő keleti régiókban. Ja! És a növekedési hitel? Meg az egykulcsos adó? Meg a végtörlesztés? Nem is tudnánk egy színtiszta kerületet mondani, ahol ez tömegeknek kedvezett, legalábbis nagy mértékben. Mindenki találhatót magának pro és kontra szinte bármit. Esztergom? Szombathely? Gyöngyös? Jé, azt hittem nekik fáj valami. De nem!
@épészmérnök: "Ha ők hajlandóak lettek volna Bajnaival és a Szolidaritással külön pólust képezni, más lenne a leányzó fekvése. Nem tudok szabadulni a gondolattól, bár tény, hogy szeretnék, hogy Schiffer lepaktált a fidesszel. "

Wishful thinking. Értsd már meg, hogy Bajnai csapata a kiépített szervezet miatt mindenképpen felült volna az MSZP vonatra. Még ha teszem is azt fel, hogy az E2014 vállalható lett volna az LMP-nek, a jelenlegi szoci állomány semmiképpen sem (Simon Gáborral kezdve, PUCH!!!! a listán, Boldvai, kell még valamit mondanom Ildikó?). Azt elfogadom, hogy akkor talán a DK bevonására nem kerül sor (bár ki tudja, mit talál ki Konrád a haverjaival), de az eredményen ez mit sem változtat.
Certificat of Hungary - kikerülhet mindenki falára.
A sok közönyös, szavazni nem tudó/akaró ember miatt itt tartunk megint.
TóCsázó körzetben előttem tolják a nem akadálymentesített szavazóhelyiség lépcsőjén felfelé a félig haldokló nyugdíjast, aki nyögve kérdi az őt toló fiatalabb - de már szintén nyugdíjas korú - asszonytól: Bözsikém, mit montál, kire köll nekem ikszelni?
Na, ez van, Bözsi még elnyekegte neki a mantrát, sőt, meg is mutatta egy fénymásolt/nyomtatott kis cetlin, hol lesz az a párt, amire KÖLL a szavazat. Köpni tudtam volna, de mégiscsak a gyerkőc iskolájában voltunk, ez a szegény intézmény nem tehet róla, hogy telerakták kurvákkal.
Vajon hány ilyen hülye volt, aki azt sem tudta/tudja, mi folyik a hazában, ki kicsoda, de azért eltolták szavazni?
@épészmérnök: és csak 250 ezer plusz szavazatot tudtak gyűjteni ilyen 4 év után a "korszakváltók".
@hacsaturján: Te magad vagy a REMÉNY, nem hittem volna, hogy mostanában vigyorgok egy jót, és tessék, magamra rántottam a fél asztalt röhögtemben. Az Isten tartsa meg jó szokásodat!!!
köszönet MAZSIHISZ. nélkületek semmiképpen nem jött volna össze.szép munka volt
@$$$=$$$:
amennyiben ez téged kielégít, mármint hogy kivered? hát tedd azt...nekem ez sem nem szoroz sem nem oszt
azzal, hogy ti osztályharcot jácctok a homokozóban az kiscsoportods óvoda és te is egy kis pisis vagy ugyanúgy mint a kiverős társaid

brühüyyy

győztetek a rezsiharcban? egy faszt el van baszva egy csomó pénz ezen a címen és senkii sem takarított meg semmit megemelt árakból engedtetek el filléreket

a kurva anyád
@iii:
Jaja. Értem én... Csak azért mondtam, mert szerintem is el volt kefélve kicsit a "kampánya".

A jobboldali zöld miért lenne fából karikázva?
Amúgy is hasznod lenne lejönni erről a hülye jobboldal-baloldal meghatározósdiról, mert teljesen tartalmatlan.
Pl a "jobboldali FIDESZ" echte Kádárista rezsim. A "baloldali" MSZP pedig igen kevés szociális vonással bír. Szabadversenyesebb mint a FIDESZ.

Arra persze a FIDESZ címke jobboldalisága tökéletesen elég, hogy a kádárista kisemberek tömegei mellé behúzza a látványjobbosokat.
@$$$=$$$: " 2018 ban is leverünk benneteket " ?

Kiket ?
A minimálbérért dolgozó magyar embereket ?
A magyar nyugdíjasokat ?
a szüleidet, nagyszüleidet ?
a munkanélküli fiatalokat ?
a rokkant nyugdíjasokat ?
Azokat akik csak egyszerűen
élni szeretnének ?

10 millió lakosból kb 2 millió szavazott a
Fideszre ,a többi kb 8 millió magyar ember
pedig mind le lesz verve ? Miért ?
Ők csak élni , jobban élni szerettek volna !
Mit vétettek ellened ?
@épészmérnök:
A coci kupiban magukat kellető pártkurvákat akkor sem mentesíti semmi... rég ki kellett volna őket rúgniuk, ha egyáltalán komolyan gondolták volna azt a kormányváltást. Persze cserélgethetik a lábtörlőt, meg a függönyt a kupiban, de amíg ezek a lányok... :(
Tényleg nem értem a csodálkozást, hisz x-szer megbeszéltük, hogy ennyi ésszel ezek a majmok csoda, hogy hazatalálnak, de a győzelmet nem gondolják ők sem komolyan. Mondom úgy, hogy a rendszerváltás óta először szavaztam ezekre a szerencsétlenekre.
Max. Fabiusék körzetén lepődtem meg.
@dr kíváncsivagyok: Milyen ízű a túrós lófasz?
Keresgélhetsz bűnbakot, meg szidhatod a határon túliakat, meg bárkit, pofázhatsz lejtős pályáról, meg csalásról, nem azon múlt.
Kikaptatok mert fingotok nincs a világról, semmiről, semmi megoldást nem kínáltok.
@évásanyó:

ha arra gondol, anyóka, hogy én murdelok meg utójjára, akkor sajnálattal köll közölnöm, hogy húz a csúzom.
@rodeo36:
Hogy neked milyen igazad van.
Asszem csomagolunk.
@GonoszMostoha:
Nem számítanak az otthon maradottak. 1 millió szavazatra lett volna szükség, hogy hajszálnyi győzelem legyen a Kormányváltóknak. Ez 12 bázispont. Tehát, ha 72 % a részvétel és mindenki aki most nem ment, az a Kormányváltókra szavaz, akkor!
@rodeo36: Izé... Volt egy kimutatás valahol, miszerint az alsó réteg számára az arányosan kisebb megtakarítás is érezhetőbb könnyebbséget hozott, mint a számszerűen nagyobb hasznot húzó felső rétegnek.
@raczandris: "10 millió lakosból kb 2 millió szavazott a
Fideszre ,a többi kb 8 millió magyar ember
pedig mind le lesz verve ?"

Miért nem húzta el a belét szavazni? Te honnan tudod, hogy a távolmaradók kire szavaztak volna? Ja, a 8 millióból 2 mellesleg 18 év alatti...
Kikaptatok. Baromira nem ugy van a világ, ahogy ti látjátok. Hol a 4 millió éhező?
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
Ühmm...Kőbányán? Mert ott így sem nyert a Fidesz.
@rodeo36:

a másik öröme az lenne a szerencsétlennek, ha sorozatban lefejelné a betonkerítést, de eszt ugye még te se várnád el tőle? (így is megteszi, önként és dalolva)
@Evezős:

Teket Melinda meglehet, csak egy jó szándékú amatőr, de kikap egy Zsigó Róberttől??? Van olyan ember, aki felkel, elmegy és beikszeli Zsigó Róbertet? Mi a faszt várnak egy Zsigó Róberttől???

Felfoghatatlan.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
azt meg tudod e mondani, hogy minek örülnek annyira?

lophatnak tovább? továbbra sem kell dolgozniuk?

jól átbasztak mindenkit -egymást is- a palánkon?

még -négy hétig...hónapig ....évig nem kell börtönbe menniük?

brühüyyy

ez egy hülyegyerek vigyora:

"sikerült kibaszni vele"
@monddazigazatmar:

otthon ül és éhezik. ez a dóga.
mellesleg, egyedül is képes vagy elmenni a picsába, vagy segítséget kérsz?
A rezsi szó önmagában nem válaszol meg semmit. ez láthatóan kevés a győzelemhez. Persze sok kicsi sokra megy, de akkor nagyon komoly elemzésre lenne szükség, hogy a teljes képet megkapjuk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A cocik nagy része kicserélődött, a régi kurvákból kevés maradt. Az az igazi kérdés, hogy fenntartják-e azt a céljukat, hogy kétpárti váltógazdaság legyen, és továbbra is kapcsolatban vannak-e a fidesszel. Némelyik szoci jelölt viselkedése ugyanis erre utalt.
Új kurvákkal sem vagyunk kisegítve.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
Szerintem, a rezsiharc a távfűtéssel élőknek a megnyeréséért is találták ki. De a valóság az, hogy valahol a távfűtésesek tömegei mondtak az egészre nemet, valahol meg fordítva.
Egy biztos, a szavazókat hót nem érdekelte egy csomó jogosnak tűnő ellenvélemény.
Amúgy az emberek majd 40% nem tartotta fontosnak, hogy éleményt nyilvánítson. Felfoghatjuk úgy, hogy
- ezeknek megfelel ami volt
- ezeknek tök mindegy mi lesz
- ezeknek megfelel, hogy mások döntik el a.sorsukat
- ezeknek le is szarhatják a fejét, nem éri el az ingerküszöbüket
- ...
X verzió, de ezt a.meccset is gólra.játsszák, még ha durván lejt is a pálya. Rinyálni lehet, hogy coci szavazók voltak passzívak, meg hasonló marhaság, de attól még a mai nap is munkanap, megy az élet tovább, legfeljebb kicsit többen nézzük meg azokat külföldi munkalehetőségeket.
Persze a jól fizetett állami pártcsicskák majd elgondolkozhatnak, hogy ha egyre több olyan ember megy világgá, akik a GDP előállításában részesek, nem csak az elqrásában mint ők, akkor mégis hogyanlészen... de ez az itt maradók gondja.
Evégre az újabb adók sem megszorítások unortodoxiában, mint azt tudhatjuk.
@monddazigazatmar:

Hol volt a négymillió éhező? Otthon, a vackán, amelyiknek volt... hogy aztán melyik volt előbb: először csúszol le annyira, hogy semmi ne érdekeljen, vagy fordítva, épp azért csúszol le, mert semmi nem érdekel, az még vita tárgya... majd egyszer ebben a kérdésben is kéne egy kis igazat mondani, magyar.
Fab majd összeszedi a magáét, ha akarja. Addig is
endresy.blogspot.com/2014/04/kasszandrak-neveben.html
csak annak illusztrálására, hogy novemberre már leosztották a lapokat
@irógép:
"Hogy több helyen tudta bért emelni (nem elég helyen persze), és nem hitelből!! Hogy visszafizették az IMF kölcsönt, ami az elmúlt években elképesztő teher volt."

24000 milliárd Forint körüli az államadósság. Az olcsó IMF hitel helyett van drága piaci és haladunk a 90%-os eladósodottság felé.

"Hogy mind emellett tartották a hiányt , sőt bőven tartották a hiányt!! Ezek egyikére sem volt az előző kormány, na ezért nyertek újra.. és a GDP növekedést az újra beinduló ipart akarják folytatni..."

Benyelték a 3000 milliárdos magánnyugdíj-pénztári vagyont (és még így sem csökkent az államadósság, éppen ellenkezőleg nőtt). Enélkül (az államhoz csatornázott havi befizetések nélkül) ugyanúgy 4% felett lenne a hiány. Most élnek fel 2000 milliárdot a devizatartalékból, kiosztva azt a saját, lojális partnereik között a magángazdaságban. Persze van még mit elkölteni, egyesek szerint (pl. Bokros) még kb. 6000 milliárd osztható ki a devizatartalékból (tudod ez az IMF hitel maradéka az MNB-ben) anélkül, hogy az végzetes hatással lenne a forint stabilitására. Tehát van még mit osztani, fenntartani ez a rendszert és elhomályosítani az emberek tisztánlátását. Nincs kétségem, hogy az elkövetkező években ezt a pénzt ki is osztják.

"Na és, mert a gyűlölködés sehova nem vezet..."

Kb. 15 évig gyűlölködtetek (és gyűlölködtök ma is, elég elolvasni némely jobbos droid hozzászólását csak itt) mielőtt meglett 2010-ben a kétharmad egy számotokra szerencsés történelmi helyzetben, egy világválság közben. Ezek után ne mondd, hogy a gyűlölködés nem vezet sehová, hiszen kétharmadhoz vezetett, az eredményét ma is látjuk.

"De az ilyen hozzáállás, hogy fidesz csak rombolt, na ez az igazi egy bites hozzáállás, mert ez egyszerűen nem igaz..."

Valóban nem csak rombolt, felépített magának egy politikailag vezérelt magángazdaságot, lojális oligarchákkal, kommunista és fasiszta államokra jellemző, központosított köztisztviselői és közalkalmazotti (tanárok, orvosok) karokkal. Rengeteg állami pénzt költ szimbolikus, de a jelen gazdasági helyzetben teljesen felesleges gigaberuházásokra (pl. stadionok) és a saját rendszerének propagandájára (70 milliárdos MTV, az önkormányzatokon keresztül kifolyatott pénzek sok-tízmilliós reklámszerződésekkel). Ennek köszönhető a jelenlegi (majdnem) kétharmad.

Ez a választás számomra semmilyen meglepetést nem okozott. A társadalom, a civilek ilyen szellemi állapota mellett ez az eredmény várható volt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

mindenre van megoldásuk:

Vastagbőr : mórahalmi rabszolgatartás

pontosabban (szerintem volt már) egyáltalán nem cél, hogy itthon maradjunk, vagy marasztaljanak. túl igényesek vagyunk. nekik olyan kell, akik beérik a 47 ezerrel, sőt...

vastagbor.blog.hu/2014/04/05/ez_az_igazi_botrany
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A leszakadás, lemaradás négy éves távlatban általában nem érzékelhető az átlagemberek bőrén. eddig is drága volt a valami, holnap is drága lesz. Eddig is nehéz volt, holnap sem lesz nehezebb. Ha mégis, az már nagyon rossz lesz, és nem 1-2 %-os növekedésnek, vagy stagnálásnak hívják.
Igazából, minél kevesebbet piszkálnak bele, annál jobban regenerálódik egy gazdaság. Ha nem is fényesen, de hajózni muszáj.
@hacsaturján: az a helyzet, nincs ilyen jellegű problémám, amit az a tény is fényesen bizonyít, hogy az összefogás dicsőséges listájára szavaztam, így büszke vagyok, hogy e nemes tettemmel hozzájárulhattam a "ha nem is minden nagyon jó, de legalább nagyon szép, így mindennel megelégedve haladhatnak tovább megválasztott, rendkívüli önkritikával és államférfiúi tulajdonságokkal -lásd Vadai Ágnes honvédő - ellátott hőseink a számukra kiszélesített és kényelmesebbé tett parlamenti székek felé már most biztosítva bennünket a harmadik évezred elsöprő választási győzelméről.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):

Lehet hogy én néztem be egy hírt, nem Zsigó nyert Baján?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Megint mondom:

600 ezerrel kevesebben szavaztak idén a fideszre mint 2010-ben.

Több mint félmillióval kevesebben, ugyanakkor, amikor többszázezer erdélyi szíveskedett rájuk szavazni.

Trend a lelke mindennek.
@stone pit(er): Stop. Én nem erre írtam amit írtam, hanem erre:
"és senkii sem takarított meg semmit"
@rodeo36:

Ez a vigyor arra emlékeztet, amikor Venezuelában hordja haza az ingyenplazmatévét a proli, közben meg az ország lassan eltűnik egy gazdasági és szociális fekete lyukban.
Ja, és innen üzenem erdélyi tezsvéreinknek: a ti lelketek és érzéseitek nekünk baromi sokba kerülnek. Ugyanakkor, amikor ti a mi lelkünket és érzéseinket semmibe veszitek. Ugyan, miért képzelitek magatokat felsőbbrendűnek?
@hun-bug:
+1.
Sajnos... most pedig majd tessenek kapaszkodni, hisz vérszemet kapnak, maradékokra fognak lecsapni, szétverni és bármit lealázni a pártpolitikai érdekeik mentén. Szerintm durvább játék jön innentől, mint az elmúlt 4 évben volt.
Ne legyen igazam, de a logikájuk alapján sok jó itt nem lesz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jajj! Bocsi.
Eltévedtem.

1. Zsigó Róbert Vilmos FIDESZ-KDNP 18805 49,88 %
2. Teket Melinda MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 9662 25,63 %

Nem tudom miért de nekem Esztergomra csúszott rá a bajai párharc. Átmeneti rövidzárlat. Bocsesz!
Baja mondjuk nem oly meglepő. Hiszen "Sosem szépült még ennyit a város"...
@épészmérnök:
A jelenlegi matek szerint semmit nem számít. Így is hiányzik 1 millió a változáshoz. És igen, lehet hogy 2018-ban még 600 ezerrel kevesebben fognak rájuk szavazni, és ebből 300 ezret az akkori kormányváltó nyugatos csapat visz el, de akkor az MSZP-t is be kell kebelezni és még így is kevés lesz.
Jó nem mondom, hogy lehetetlen, de ahhoz nagyszerűen kellene politizálni. Ráadásul én nem is akarok olyan pártra szavazni, aki mindenkinek tud jót mondani, hiszen az eleve nem lehet igaz. Az igazság, meg sokaknak fájni fog.
@épészmérnök: Épész. ettől te sokkal intelligensebb vagy, se nem osztanak se nem szoroznak amúgy.

Attól függetlenül, hogy nonszensz, hogy ők is szavazhatnak.

Miért van az, hogy egyedül Bajnai volt képes önkritikára?

(Vona is)
Fabius, nem akarsz ikszelgetni?
kep.index.hu/1/0/584/5843/58438/5843868_539c0a12c112c7584cd8e08fa7b82d10_wm.jpg
Kicsit nyitna a kamera, ott áll jobbra Ertsey is...ennyit az elméleteidről...
@monddazigazatmar:

"Kikaptatok mert fingotok nincs a világról, semmiről, semmi megoldást nem kínáltok. "

csak tuggya profasszor úr más fingani, és más szarni a világra. de asszem esse teccik tunni érteni a nagy szarás közepette. amúgy melyik szélességi és hosszúsági körön köröződik kend? mármint a szíriusz melyik körén kőrözik?

aztán a maguk magoldásai. na olyanok is. mint az ömlés csak háturul.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
Ha egy ilyen Zsigó kaliberű ecceri kell a plebsnek, az sokat elárul az Ungarische Néplélekről és értelemről...
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
Én erre válaszoltam:
"Volt egy kimutatás valahol, miszerint az alsó réteg számára az arányosan kisebb megtakarítás is érezhetőbb könnyebbséget hozott, mint a számszerűen nagyobb hasznot húzó felső rétegnek. "
Ühmm...Kőbányán? Mert ott így sem nyert a Fidesz.
@épészmérnök: "Ja, és innen üzenem erdélyi tezsvéreinknek: a ti lelketek és érzéseitek nekünk baromi sokba kerülnek. Ugyanakkor, amikor ti a mi lelkünket és érzéseinket semmibe veszitek. Ugyan, miért képzelitek magatokat felsőbbrendűnek? "

Miért? Annak képzelik magukat?
A magyar nemzetnek pedig a magyar nemzet megmaradására költenie kell. Evvan. De baromi sokba azért nem kerülnek. Persze tudom, hogy valami bűnbakot kell találni a választási fiaskótok miatt, de az ne a külhoni magyarság legyen, (már megint), ha kérhetem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ebből az következne, hogy a II. kerületben mindég is prolik laktak (bizony lehet, hogy igazad van átvitt értelemben), Csepelen meg entellektüelek.
@stone pit(er):

"Így is hiányzik 1 millió a változáshoz."

Lószart.

itt éppen tízmillió hányzik a változáshoz.
tessenek leváltani a népet. vissza a picsába ázsiába, takla-makánba, körül keríteni, 480 voltot bele, kíírni, vagy kinyírni: védett faj, buckalakók... aztán át lehet gondolni a további teendőket...
@greatwideopen:
Egyetértek! A külhoni magyarok továbbra is jelentéktelenek ebben a játszmában.
@greatwideopen: Gyakorlatilag igen, magasabbrendűnek képzelik magukat, a megnyilvánulásaikból ez jön le. Azzal érvelnek, hogy őnekik nagyon jó érzés, hogy megkapták az állampolgárságot, meg a szavazati jogot. Remek. A mi érzéseinkkel meg ki törődik?

A magyarság őrzéséhez nem szükséges, hogy politikai beleszóláshoz jogot kapjanak. Pénzt a baloldali kormányoktól is kaptak. Az igaz, hogy a baloldal nem épített klientúrát Erdélyben.
@jaegtoer:
:-) Talán igazad van! 10 millió-1. Azaz csak akkor, ha legalább én megváltozok. No nem politikailag, hanem "munkabírásilag". Igaz, ahhoz jobb ha abbahagyom, és megyek dolgozni!
Hi!
@Habakuk999:

eszt most nem értem. nekem mindig begyütt a hashajtó. ellenkező esetbe az aktiv szén. gyerek koromba előferdült ugyan, hogy öreganyám szappant dugott a seggembe, no aszt ugyanúgy nem szerettem, mint a cukros vizet.
@GonoszMostoha:

"__@rodeo36:
Hogy neked milyen igazad van.
Asszem csomagolunk.__"

A narancsosokat is. Kicsit tovább tartana, de segítek. szerintem többen is. személyi poggyászként feladhatnád. oszt hátha jól elkeveredne.

mi meg várnánk itthon a csodát. ebben van gyakorlatunk.
Nagyon szépen vágtak vissza a külhoni magyarok a maszop és a lumpenproli szavazóik 2004-es árulásáért.
@stone pit(er): Nem teccik érteni?
Nem arról beszéltem hogy ettől nyert-e a FIDESZ.

Bár megjegyzem az, hogy TE honnan szeded, hogy ez nincs benne vastagon az elért eredményükben(még ha nem is nyerték meg a futamot) az elég rejtélyes...
De mondom: NEM erről beszéltem.
Sci-Fi

Választásnak vége vagyon,
Holnaptól már nyugalom lesz.
Nem lopódik a közvagyon
S home-ot kap az összes homeless.

Pálinkázunk, iszunk jó lét,
Kánaán közeleg itt és
Most, ránk szakad a nagy jólét
S kolbászból lesz a kerítés.

Kölcsönkérni jön az USA,
Nagyon biztató lesz e jel!
Nő a jó nép hasa húsa,
S Magyarország jobban tejel!
basszus, azért az nem semmi, hogy nem sikerült megakadályozni a 2/3-ot.

ajánlom a szíves figyelmébe a választási vereséget a Föld forgásának nem megfelelő irányával magyarázó fölindult kollégának.

Ennyit tudtunk, ennyire voltunk képesek. Evvan.
@stone pit(er):

:D
legyen úgy.

de akkor legyen -20, többen sértve éreznék magukat a mínusz eggyel.

mönny oszt épíccsed a coclizmust. én se tudok mást tenni. a kapcsival csak kokettálok, ha be vagyok rúgva... :)
Így lehet 1/4-del 2/3-ot nyerni Magyarisztánban.
Őszintén kívánom a nyomort, az éhezést és a kiszolgáltatottságot annak kb. 3,1 millió embernek, aki nem fáradozott a szavazással. Hamarosan el fog jönni (másoknak is).
akkor fojtassuk ahol abba hagytuk:

rahelapjatakaroggy !
@épészmérnök:

"Az igaz, hogy a baloldal nem épített klientúrát Erdélyben. "

na ugye. csak megvan a hiba. ijet?
@Habakuk999: Várjál még. Ha Kunhalmi Ágnes mégis győz épp nem lesz kétharmad. :)

"A kétharmad ráadásul különös módon a Simon-botrányon múlhat. Pontosabban annak a szavazókörnek az eredményén, ahol eredetileg a volt szocialista elnökhelyettes indult volna. Helyette végül Kunhalmi Ágnes lett a baloldali jelölt. Ő a szavazatok 98,68 százalékának összeszámolása után 22 szavazattal van lemaradva a fideszes jelölt mögött. És hogy mikor lesz 100 százalékos feldolgozottság? Napok múlva. Ugyanis az állandó magyarországi lakcímmel jelentkezők akkor is szavazhattak saját lakhelyük jelöltjére, ha a választás napján nem tartózkodtak lakóhelyükön. Ezért minden választókerületben kijelöltek egy szavazókört, és az ott leadott szavazatokat most vasárnap nem számolták meg. Ezekhez teszik hozzá az átjelentkezéses szavazatok borítékjait is."

index.hu/belfold/2014/valasztas/2014/04/07/ovacio_az_egyik_oldalon_feleloskereses_a_masikon/
@Parajpuding: nem 1/4-del hanem 1/5 del !
2 milla a 10 millának ötöde
@stone pit(er): "hajózni muszáj"... ez igaz, majd lesz valami... csak tudod a turisták nem azért mennek majd budapestre, mert olyan jó, hanem mert olyan olcsó lesz párizshoz, londonhoz, rómához képest... pedig a kávé, sör egységára mindenhol ugyanannyi... viszont a munkabér, na az a lényeg... s ebből következik, hogy mo dolgozói továbbra is nagyon távol lesznek a vágyott nyugati életszínvonaltól, az egyenrangúságot jelentő felzárkózás helyett deklaráltan a lenézett szolgalétbe kerül az ország... viszont majd egymás közt továbbra is lehet a mítoszok ködében élni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Persze.
Ez a nép 40 évig tűrte a marxistákat.
(És ne jöjjön nekem senki 56-tal, mert a többség akkor is tengermélyen kussolt!)
Sőt! Tűrte volna tovább is a maga részéről, ha pár értelmiségi nem virgonckodik...
@Habakuk999: Vonáék egyik szeme sír másik nevet. Összességében amúgy meg lehetnek elégedve.
@hacsaturján: Annak idején szénbányában dolgozva magamba szívtam az életemhez szükséges szénport, ezek után emésztési rendszerem szabályozásához elégséges aktuális napi politikai események követése.
@jaegtoer: Legyen!
Sőt! - (1 200 000 + 250 000). Bár nincsenek illúzióim, hogy milyen elvárásokat láttak bele egyesek bizonyos személyekbe.
@Vitéz.László:

"akkor fojtassuk ahol abba hagytuk:

rahelapjatakaroggy !"

maga tarcsa tiszteletben a 2/3-os többsegg akarattyát. vegye tudomásul, minden vitézsegge mellett az szavazták meg, hogy kendnek, coki! ha kellő megbánást tanúsít, kaphat még trafikot. Pirtón. 2040-ben. igyekezzen.
@stone pit(er):

Általában gondoltam egy mentalitásra. Amúgy az ellenzék "gazdasági programja" is kész rémálom.

Nem azért kellett volna leváltani ezeket, mert a Mesterházyék akkora zsenik, hanem, hogy egyértelmű legyen, hogy azért bazmeg stadiont ne építsél már a kertedbe állami pénzen...

De hát a 300 HUF vizitdíj kibaszta a biztit, a stadion meg a Közgép nem. Megj: ha jól emlékszem, a tüdőszűrés meg pl szép csendben 1500 HUF lett, mindegy, nem érdekes...
@épészmérnök: "Azzal érvelnek, hogy őnekik nagyon jó érzés, hogy megkapták az állampolgárságot, meg a szavazati jogot. Remek. A mi érzéseinkkel meg ki törődik?"

Szóval te rosszul érzed magad, azért mert ők jól érzik magukat. Ez is egy mentalitás. Szerencsére (ma már) kisebbségi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen.
Itt pedig erősen hiányolom a zaklatott kollégák érdeklődését és magyarázatait a Jobbik kormányváltóakat lealázó szerepléséről.

Mert két rohadt nagy baj van, az egyik a kétharmad, a másik pedig a ti folyamatosan emelkedő trendetek.
@irógép:
"akik mindent hitelből oldottak meg, "

Ehhez képest négy éve folyamatosan egyik hitelt a másik után vesszük fel. Visszafizettük az IMF hitelt idő előtt, feleslegesen, majd egymást követték a kötvénykibocsátások forintban és devizában, mert ne tévedjünk, az is hitel, ráadásul a piaci kamat magasabb, mint az IMF-é.
Most legújabban az MNB elpocsékolt devizatartalékát töltjük fel hitelből.
Szuper.
@$$$=$$$:
" nekem mindegy. én most 4 évig hátradőlhetek :)"
A széked már szabad a haverod mellett, baromarcú, csak legyen elég anyagod, 4 évig.
pctrs.network.hu/clubpicture/1/7/5/9/_/16_szijjarto_petike_netezikgif_1759199_9238.gif
@Habakuk999:

nem mondod! a szilikózis erre is jó? eccer mekkérdesztem egy leszázalékolt bányászt errül, de ő csak köpött egy véreset.
@Habakuk999:

"mi az a kapcsi? "

kapcsi: kapitalizmus becézgető alakja, amely egyidejűleg magában foglalja mind 'k' utáni sóvárgást és annak ellustasítását is.

[pl.: telcsi: telefon]
@Vitéz.László: "2 milla a 10 millának ötöde"

A többi nyolc millió a csecsemőtől az aggastyánig a maszopra szavazott volna mi?

A magyar választási rendszer a győztesnek kedvez. A régi és az új is. Teccettek volna többen lenni, akkor most nem kéne magyarázni a bizonyítványt ezerrel, meg másokra mutogatni az orbitális szívásért.
@hun-bug: A 2/3-adozh Gyurcsány vezetett, ahogy lehet most is. Hogy ezt még mindig képtelen felismerni a baloldal az a gáz nekik.
Az emberek gyűlölködnek a kommnetelők is, de nem ő vezetők.
Viszont a politikusok közül, amilyen stílusra lement a ballib oldal ebbe a kampányba az minden volt csak nem vonzó (már mint egy nem hívő számára).
A gazdasági részben meg rengetege ferdítesz kár is erről vitázni. Olyan adatok, olyan elemzők mutatják a fejlődést, amit még pár éve az ellenzék lobogtatott, ennyi. Az ellenzék a feketén-fehéren látszó jó adatokat is elhazudta, ami pl. teljesen komolytalanná tette őket.
Persze van aki ezeket elhiszi, te is ezek szerint, de nem mindenki olyan Orbánfóbiás, hogy még a feketéről is elhiszi, hogy fehér, ha azt mondják neki.
Nekem nem a baloldali emberekkel van bajom, mert mindenki más milyen, egyszerűen az őket képviselőkre már nem kíváncsi az emberek nagy, döntő többsége.
Itt az esély, hogy valóban megújuljon a baloldal, de ez Gyurcsánnyal és Fodorral tuti nem fog menni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lószart. ez kétharmad, akkor is, ha A diploma nélküli oktatáspolitikus asszony győz.

Azéé ez is röhej, honnan a büdös picsából tudnak ennyi silány embert összeszedni?

A kontraproduktivás diadala.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Na, pontosan ezeket a dolgokat nem értem én sem.
Hogy vannak olyanok, akikre értelmezhetetlen, hogy valaki szavazzon.
Zsigó az egyik.
Nálam Rogán a másik.
Lázár a harmadik ...
@greatwideopen:

tutiziher, hogy úgy tökön tudnálak rúgni röhögve, hogy az neked fájjon. idióta vagy bazmeg.
No, még valami mára. Csökkenő EU kohéziós alapokból folyósított támogatás. Hagyományos energiagazdagok várható drágulása. Pl. az EasyJet 160 dolláros hordónkénti áron kötött le üzemanyagot 2016. Robbanásszerűen fejlődik és magas megtérülésű a megújuló energiaforrásokat kihasználó berendezéseket gyártó iparág az Egyesült Államokban. Ja, és mi mire is tettük le a voksunk? A megfelelő előrelátást nem írja át semmi. Kinek kell ezt learatnia? Annak aki vetette!
@Sir Bates dö Hól: Légy szíves, én eccerű lélek vagyok, nem értem ezt az egészet.

A faék az faék.
@jaegtoer:

kéne marha pöri ubisalival?
@hacsaturján: Pontosan mi váltotta ki belőled ezt az izét?
@greatwideopen:

épésznek írtad:

"Szóval te rosszul érzed magad, azért mert ők jól érzik magukat. Ez is egy mentalitás. Szerencsére (ma már) kisebbségi._"

nem bazmeg. pont rossz célpontot fogtál be. Épészmérnök kurva jól érzi magát ott ahol van.

Én vagyok szarul, aki állja a cechet annak annak pézszórásnak, amit azok támogatnak, akik egy kurva buznyákot nem adtak bele.
@hacsaturján: az urános lehetett, mi feketét köptünk, nem szürkét vagy pirosat, ebből is látható, hogy már akkor is a sátán oldalán álltunk.
@Evezős:

ha eszt az én galambocskám, németh károly elvtárs megérhette vóna!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Zsigó 18.000
Teket Melinda 9000

ennyi.
:-(
@greatwideopen:

mizét, galuska galagonya? mizét?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Persze, hát én sem láttam ott a zseni! De a választás egy interakció. Így lehet valamit közölni a T.Házzal. Viszont, el kell ismerjem, hogy ebben az esetben a Jobbikosok is tisztán, egyértelműen fejezték ki a véleményüket. Még ha a megoldások kérdésében el is tér a véleményünk.
@Habakuk999:

komlói uránbányász vót a lelkem, aki büszke vót arra, hogy neki sichta után is fekete vót a segge.
@greatwideopen: sajnos a 800 ezer aktív demokrata nagy hiányt jelent az országnak...

akik LÁBBAL SZAVAZTAK !

amugy belőlük élünk
hazautajják a devizahitel törlesztést és
a kormány meg megdézsmájja különadó néven...
a köszpénzt meg elosztyuk a haverok közt...
@Habakuk999:Ha jól értem:kapcsi= kapitallizmus:))
@jaegtoer: azt hittem egy pillanatra, nemes vezérünkről elnevezett focista mozdulat:(

megártott nekem ez a választási eredmény, pedig már kávét is ittsm
@jaegtoer:

te, ez a jóember összekever bennünket. büszke vagyok magunkra!
@irógép:
"A gazdasági részben meg rengetege ferdítesz kár is erről vitázni. Olyan adatok, olyan elemzők mutatják a fejlődést, amit még pár éve az ellenzék lobogtatott, ennyi. Az ellenzék a feketén-fehéren látszó jó adatokat is elhazudta, ami pl. teljesen komolytalanná tette őket."

Folyamatosan verik el a lóvét és nő az adósság. Mi ebben a ferdítés? Ráadásul elkezdték a közös lóvénkat elverni, amely a Forint stabilitását hivatott biztosítani.

"A 2/3-adozh Gyurcsány vezetett, ahogy lehet most is."
"Itt az esély, hogy valóban megújuljon a baloldal, de ez Gyurcsánnyal és Fodorral tuti nem fog menni..."

Ezt akkor hívhatjuk Gyurcsány-fóbiának, igaz? (Fodorral meg nem tudom, mi a bajod. Eddig sem sok vizet zavart, ezután sem fog.)
Nem kell ezen ennyit sírni, meg felfújni, nem értem egy ballib miért elégedetlen. Jó ideje látható volt, hogy Gyurcsánnyal, Mesterházival, az ő szintjükre lehúzott Bajnaival az összefogásnak a kormányváltás túl nagy falat. Örüljenek annak, hogy az önállóan esélytelen liberálisok (e2014, DK és Fodor Gábor) az mszp hátán bent vannak a Parlamentben, a szociknak meg a múltkori 2 helyett most 8-9 egyéni képviselőjük is van. Még ezekkel a kis győzelmekkel is meglehetősen túlértékelik őket a szavazók, mert a pozícióharccal több időt töltöttek, mint a választásra való felkészüléssel. Lehet hogy a korábbi évektől eltérően most a fidesz felé lejtett a pálya, de az, hogy a fél országban lenyomták a jobbikos jelöltek az összefogás jelöltjeit, arról nem a fidesz tehet.
@hacsaturján: az sem a hosszú élet biztosításának hivatása volt

rohadt nagy por tudott ott lenni porálarcostul.

Haltak is fiatalon.
@hacsaturján: Tévedtem bocsika, te alapból vagy ilyen primitív.
@Vitéz.László: " sajnos a 800 ezer aktív demokrata nagy hiányt jelent az országnak...

akik LÁBBAL SZAVAZTAK !

amugy belőlük élünk
hazautajják a devizahitel törlesztést és
a kormány meg megdézsmájja különadó néven..."

Ez aztán szép gondolatmenet. Lehet, hogy te a külföldre távozott fiadból/lányodból élsz. Én itthon dolgozom.
@jaegtoer: "trafikot pirtón" - csak nem halasi vagy? Vagy titok?
@Evezős:

Csűrhetjük, csavarhatjuk, de a lopott pénzből, + kölcsönből, ahogy szoktuk, visszaosztott a Tekintetes Kormány havi szinten kb 10 ezer forintot, és ennyi itt elég.

Ennyit is érünk.

(Csak zárójelben: azért az vérfagyasztó, hogy a hívek gyakorlatilag az égvilágon semmit nem tudnak ennek a rezsimnek a javára írni, csak azt, hogy jól megszopatta a "komcsikat", és 95%-uk szerint ez teljesen rendben van. Fő, hogy a Viktor marad, miközben látványosan halvány gőze sincs róla, hogy mi a faszt kéne csinálni ezzel az egyre jobban süllyedő országgal. Még pár év, és tényleg játszani fog a 30%-os analfabétizmus, azokat az embereket miből akarja etetni?)
@épészmérnök: Látod, a végén még rájöttök, hogy egyek vagytok (Hacsaturjánnal együtt)
@Habakuk999: Ehhez egy kis adalék.

A térképen az egyéni választókerületek második helyezettjeit láthatjuk. Jó sok helyen győzte le a Jobbik a baloldalt, s már nem csupán keleten, hanem nyugaton is. Kivétel: Budapest.

www.origo.hu/valasztas2014/20140407-terkep-az-egyeni-korzetek-masodik-helyezetteirol.html
@greatwideopen: üdv! 1 kérdés, ha szabad! mivel foglalkozol?
@hacsaturján:

igen! igen! igen! utóételnek meg a berepülő sültgalambocska. akkor könnyebben és kényelmesebben tudnám várni a csodát. és a következő pörit és sültgalambot. utóbbihoz fejes salit.
Nem azt mondták, Feri!

Feri bírja hittel és erővel, és futni megy. De láthatóan még mindig nem érti.

"Másnap. Nagy vereség volt. Rövid alvás és futás követte. Lesz idő és mód elemezni az okokat. Megállni viszont nem fogunk. Mától EP-kampány, vasárnap kampánynyitó. Kérem, bírjátok hittel és erővel. Én bírom. Feri." Kissé szomorú, de friss, hajnali, energikus mondatok az üzenőfalon, az ember még érzi az eszpresszó keserédes ízét a szájban, már hallja az edzőcipők dobbanását a szigeti futópályán. Csapásokat kapunk, de hát ez van. Nincs megállás. Új, küzdelmes idők és rövid mondatok jönnek.

Kezdődik a kampány, de előbb még lenyeljük a buktát. Nem gratulálunk a győztesnek. Tanulja meg, milyen az. Ahogy a sajtó nekünk nem tetsző részét is ugyanúgy kirekesztjük, mint a Fidesz a független médiát. Mindegy, majd érzékenyen revideálunk, ezzel is mutatva, hogy nem tudjuk, mi az a média. Tovább kell menni, nem szabad feladni az álmokat. Ne bántsuk Mesterházyt vagy Bajnait, a ma esti közös vereség, amelyben lehet, egyikünk-másikunk nem tette jól a dolgát. Tényleg?

Tehát bánthatnánk őket, mert ők a bukta okai, de inkább ne, mert olyan jó fej elnézőek vagyunk? Nem volt ott még egy harmadik ember is, akit az illendőség okán legalább meg kéne említeni? Némi, minimális önkritikát esetleg hallhatnánk, hittel és erővel? Némi önreflexiót, esetleg? Most arról nem is szólva, hogy pl. "én kérek elnézést, két gigabukta után megértettem a lényeget, visszavonulok, és megírom végre a kurva jó könyveket a baloldalról?"

"A választók szerinte úgy döntöttek, ahogy gondolták, magyar asszonyok küldték már fiaikat háborúba, majd később siratták őket. Most Orbánt küldték kormányozni újra, de azt kívánja, egyszer jöjjön a józan felismerés, hogy dönthettek volna másképpen is. A DK engesztelhetetlen ellenzék lesz" – adta vissza lapunk a pártelnök vasárnap éjjeli szavait. Ez, meg a fenti FB-idézet is arra utal, hogy bár Feri nem fog megállni, és bírja hittel + erővel, de mintha nem értette volna meg a vasárnap egyik lényeges üzenetét.

Úgyhogy – hangsúlyozva mindenféle Gyurcsány-fóbiától való mentességünket –, Horn Gábor szíves utólagos engedélyével azért hadd korrigáljuk mi a be nem látási képesség eme tobzódását: "Nem azt mondták Feri, azt mondták, menj a picsába, valljuk be."

Állat vagy El Qrancs.Állat
A legszebb az az egészben, hogy a két baloldali szatellitpárt olyan alkut kötött, amely alapján jelen pillanatban egyiküknek sem lehet frakciója a parlamentben. Kérdés, hogy ebbe belenyugodnak-e, vagy valamilyen trükkel próbálkoznak majd. De látszik, hogy még arra sem voltak képesek, hogy az erőviszonyokat reálisan felmérjék, és ne ilyen alkuba menjenek bele.
@imperial:
"Nagyon szépen vágtak vissza a külhoni magyarok a maszop és a lumpenproli szavazóik 2004-es árulásáért."

Hát szerintem meg mindenki a saját országában vagdalkozzon, és ne nyilvánítson politikai akaratot olyan kérdésben, amely rá nem vonatkozik.
Semmi bajom velük, de ne szóljanak bele a dolgunkba, nincs hozzá közük. Élvezzék a támogatást, amit kapnak (és 2004-ben is meg utána is kaptak ám a cociktól is), oszt csá.

De ezt sokszor megtárgyaltuk már itt a blogon is, nincs értelme újabb ismétlésnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt linkeld jó sokszor.

Hogy elgondolkodjanak a bal és liberális kollégák, mi is történt tegnap és mi is fog történni négy év múlva.
@épészmérnök:

"Trend a lelke mindennek."

Az a baj kérlek alássan, hogy a trendek is a végtelenben találkoznak.

Az a trend, hogy a fidesz szavazók kiábrándulnak 2018-ra (a demokrácia további szűkítése emiatt is várható, kell is majd a fiúknak a nagyobb fór, a feléjük lejtő pálya;
Az a trend, hogy az állam pocsék gazdasági/társadalmi/egészségügyi/oktatási helyzetben lesz 2018-ra.

Nos, ha ez a két trend találkozik is, jön a kötelező kérdés?

OK, de ha nem a fidesz-kdnp, akkor ki?

Jobbik? (erre megint van egy trend, ugye)
Baloldal? (itt meg semmilyen trend nincs, mert a vállalhatatlan arcok háttérbe tolása még kevés.

Szóval, mondjuk ki nyíltan: pillanatnyilag semmi, de semmi nem mutatja azt, hogy a fideszt 2018-ban leváltje-e bármilyen erő is.

S ne feledjük: jó lenne 2/3-dal, különben megint az a vesszőfutás jön, ami 2006-2010 között volt, a fidesz (vagy árnyékpártja a jobbik) blokkolni fog mindent, ami nekik rossz (de az országnak történetesen mondjuk jó).

Ha ezt a baloldali, liberális pártok felfogják, akkor van esély (a tudás a nem tudás beismerésével kezdődik).

De tovább megyek:

leginkább az embereknek kellene felfogniuk, hogy ez a buli a saját és gyerekeik, unokáik bőrére megy.

Egy egész ország nem mehet Londonba mosogatni.

Bocs, ha indulatos voltam.
@greatwideopen: Ha tudnád! Rendkívül megtisztelő, hogy Hacsaturjánnal azonosítasz! Ő az egyik hősöm a Varánuszon!
@greatwideopen: csak nem hitvány (alkalmatlan+gerinctelen) hivatalnok vagy?

na titetket most leépítenek majd...
hogy legyen lopni való...
@Habakuk999: egyszerűen ilyen a társadalom, ilyen a szocializációnk... '10-ben is az mszp-t elutasítók miatt jöttek fel, most is azok miatt... sokaknak könnyebb a cigányokra vagy brüsszelre verni azt, hogy nekik miért nincs nyugati jólétük... kevésbé megerőltető gyűlölni mást, mint gondolkozni... a legrosszabb helyzet is elviselhetőbb, ha van kit lenézni és bűnbakká tenni... vagy te nem így gondolod?:-)
Azért ne felejtsük el, hogy a béna soha nem fog futni. A baloldal potosan ilyen. Amíg ebben az országban a baloldal egy tisztességest tüntetést nem tud összehozni, addig nincs miről beszélni a választások kapcsán sem.
Nem látta(?) vagy nem akarta látni, hogy a fidesz 2006-tól 4 éves választási kampányt folytatott? Ezzel szemben a kormányt váltani szándékozók meg néhány hónappal ezelőtt kezdtek énekelni, pedig tudták miylenek a szabályok. Gondolták annak a hülye hollónak majd csak kinyílik a csőre és leejti a sajtot? Nos nem ejtette le. Aktuálisan szólva így jártam no nem anyátokkal, hanem a baloldallal. Mindenki vegye magára a saját ingét. A győztesek is, mert ha minden választás előtt a saját érdekükhöz igazítják a választási szabályokat, akkor eljutunk oda, hogy a fidesz elnökének egyedüli "aranyszavazata" eldönti a választás eredményét ( is ). Bár végül is volt már király ebben az országban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Még pár év, és tényleg játszani fog a 30%-os analfabétizmus, azokat az embereket miből akarja etetni?) "

Ki mondta, hogy etetni akarja őket?
A rendszer rózsás kezeivel gondoskodik a folyamatos utánpótlásról.
@Blogger Géza: biztos lesz frakciójuk is, a baloldal egésze jól jár vele, ők meg pláne. Az összefogás valódi célja*, hogy legyen parlamenti képviselete a liberálisoknak, teljesült. Úgyhogy nem értem a sírás-rívást, ebből a gárdából ennyire futja.

* = Mesterházi elszólta magát, hogy ez az eredmény egyedül is meglett volna :)
@greatwideopen:

"_A magyar választási rendszer a győztesnek kedvez. A régi és az új is. Teccettek volna többen lenni, _"

Akkor nem teccődik magának érteni, hogy mi a kompenzációs lista lényege, és hogy a régi rendszerben a "töredék" szavazatok miért hogyan, és miként számítódtak az országos lista helyeinek elosztásakor.
értem én, hogy jobban ízlik a narancs, mint a citrom, de azé az nagyon szar lesz, amikor nem lesz más csak citrom, és annyira szar lesz, hogy nem gyön ki. csak mondom. jóakaratúlag.
@Orica Középföldi:

"Ki mondta, hogy etetni akarja őket?
A rendszer rózsás kezeivel gondoskodik a folyamatos utánpótlásról. "

:DDDDDDDDDDDD

amúgy persze sírnivaló, dehátmicsinájjak?
Ahhh, a kommentek... :) Hibás a bunkó nép, a jobberek csaltak, a külhoni magyarok is rohagggyyyanak meeeegggggg! Nem is értem... Ott volt a négyzetméter demokrácia, a szavazófülke magánya, a nyomor, a keser és a sanyar. Osz't mégis ezek a fideszösök nyertek! Nem volt elég egy ekkora pofon a ballibnek, másnap ott folytatja, ahol a megszopatása előtt befejezte.
Ha ezen sürgősen nem változtatnak, akkor 2018-ra teljesen elfogynak, böszméstől, szarházistól, libástól... Tehát, több szerénységet bukott baloldaliak, baloldali bukottak! :)))) Nem ugattok, pofátokat befogjátok, és pitizik a levert had! ;)
@Elhárított királycsel: Ha figyeltél, akkor észrevehetted, hogy eljön az ideje az ellenzék átalakulásának. Addig viszont még itt van az európai parlamenti választás, ami nagyon nem mindegy, mivel az EP képviselőknek rengeteg lehetőségük van lobbizni (amit, többnyire bambák lévén, nem szoktak kihasználni).

És itt lesz az önkormányzati választás is. Ez nem csak a pillanatnyi erőviszonyok miatt fontos, hanem azért, mert a politikusok nem angyalok, akik az égből szállnak le, hanem elsősorban az önkormányzatokban tanulják ki a mesterséget (ugyanis ez is egy foglalkozás). Minél többen kapnak esélyt az ellenzékiek közül, annál több potenciális új, tiszta politikusuk nevelődik ki.

Addig, amíg ezek a választások le nem zajlanak, nem fogsz látványos szakításokban gyönyörködni. Azután majd meglátjuk.
@magándemokrata: Mikor mivel. Most éppen olyan elmebetegek írásait olvasgatom merő mazochizmusból, akik az Összefogás sikertelenségét magyarázgatják mindenfélével (az otthonmaradottakkal, azokkal, akik "lábbal szavazva" külföldre mentek, meg a külhoni magyarokkal.)Mindig kell bűnbak. Ahhoz fel kéne nőni, hogy a saját sikertelenségünkért ne (csak) másokat hibáztassunk.
@ggiza: bameg, hatszázezerrel kevesebben szavaztak a fideszre, minek örülsz?
@Spániel: Mert egy liberális sajtótermék más liberális sajtótermékekből tendenciózusan kiválogatott idézeteit olvasod, azért.

Ha szélesíted a látókörödet, olvashatsz mást is:

"Orbán győzelmének titka a gazdaságban rejlik – írta a La Stampa, mely szerint az utóbbi négy évben Magyarország kiemelkedett a válságból, nőttek a bérek és csökkent a munkanélküliség."

"„Közép-Európa legsikeresebb politikusává válhat. Még egyetlen kormányfőnek sem sikerült háromszor győznie, még senkinek sem sikerült olyan hatalmas támogatást szereznie, még senki sem változtatta meg négy év alatt az országot úgy, ahogy Orbán Viktor” – írja Lubos Palata, a lap kiküldött tudósítója Budapestről."

A székelyföldi Háromszék napilap vezércikkében igazi hungarikumnak minősítette, hogy a kormányzó pártok "úgy vezették ki a legmélyebb gödörből az országot, hogy a lakosság bizalmát mindvégig megőrizték".

A jobboldali román államfőhöz közel álló Evenimentul Zilei azt írta: Budapest "erős embere" harmadik mandátumára készül. A lap úgy értékelte: Orbán Viktornak, aki a pénzügyi katasztrófa küszöbén vette át az országot 2010-ben, sikerült rendbe tennie a gazdaságot, még ha a külföldi vállalatok kárára is, és újraválasztása elsősorban a rezsi húsz százalékos csökkentésének köszönhető.

A konzervatív Die Welt az online kiadásában Boris Kálnoky cikkét közölte Orbán a kétségbeesett ellenzéknek köszönhetően nyert címmel. A szerző kiemelte, hogy a baloldali ellenzék Összefogás néven kívánt indulni, de még ezt sem sikerült elérnie, mert a név már foglalt volt, és amikor az urnák lezárása után "kirajzolódott a totális vereség", az ellenzéki szövetség tagjai "mindenféle összefogás nélkül bánkódtak".

Az eredmények azt mutatják, hogy "a balliberális szellemiség" már csak Budapesten létezik, "és ott is csak a pesti belső kerületekben" - tette hozzá Kálnoky. Kifejtette, hogy a Jobbik "megfékezte a rasszista kirohanások iránti hajlamát" és "valamivel civilizáltabban lépett fel" a kampányban, ami hozzájárult "jelentősen javuló" eredményéhez. Ugyanakkor az is segített, hogy a Jobbikon kívül nem volt más választható párt azok számára, akik "nemrégiben csalódtak a Fideszben, de még mindig csalódottak a baloldalban", amely 2002 és 2010 között a "szánalmas" gazdaságpolitikájával és korrupciós botrányaival "alaposan lejáratta magát".

Kiemelte: "a Fidesznek is meg kellett emésztenie néhány botrányt, de a gazdaság stabilizálódott, a munkanélküliség csökken, a foglalkoztatottság emelkedik", és "úgy tűnik, a választók mindezt honorálják".

Hozzáteszem, egy magyar kormányfőnek nem az feladata, hogy a külföldi liberális sajtó körülrajongja, hanem hogy sikeresen képviselje az ország érdekeit. (Ez a kettő egyszerte általában nem lehetséges.)
@Elhárított királycsel:

:)

"Egy egész ország nem mehet Londonba mosogatni."

mán hogyne mehetne?! joguk van hozzá. itt mindenkinek van joga. elmosogatunk mi az egész világnak.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
kimutatták?
a viceházmester sincs ingyen, annak is van órabére, az egész rezsidémon propagandája, hírdetések, nyomtatványok is pénzbe kerülnek bele kell számolni ezek szállítmá
nyozását is mint kölcséget...közben az energia árak a piacon kb 10 - 15 %-kal csökkentek (márcsak ez a piac szerepe) és ebből a csökkentésből ugye senkisem mert fixáras lett a drága és abból a kurva magas árból adtak x%-ot ami a piaci viszonyok között annak t9bbszöröse lenne

tehát egy baromság

te meg olvassál kimutatásokat ha már a piacgazdasághoz nem értesz

a többi járulékos kölcség az egész szarra még a termelőknél és az elosztóknál jelentkezik az sem nulla és az is könyvelési tétel

ti narancsosok assziszitek, ha aszongyátok a Nap-nak hogy minden nap kilenckor keljen és kilenckor nyugoggyon akkor az márpedig úgy lesz?

na a piac is ilyen szarik a fejetekre

brühüyyy

gazdálkoggy okosan már óvodában
azért az is elgondolkoztató hogy magyarországi országgyűlési választása kellős közepén a zsidó nagykövet demonstratív látogatást tesz az bolsik székházában.mire fől milyen jogon?szar manipulátor
@Blogger Géza: a székelyföldi Háromszék, mely független a lendvay utcától?...
@rodeo36: Ne legyél már hülyébb az átlagnál!
Miért lenne narancsos aki szól neked, hogy baromság, amit összehordasz?
@épészmérnök:

Figyeltem, de semmi előremutató jelet nem látok.

A most következő választások pedig nem fognak hozni semmi újat - az lesz csak az igazi pofon a mostani ellenzéknek.

A szocik egy eleve bukásra ítélt jelölttel indultak, nem ismerték fel 2006-ban, hogy nem elég egy friss arc (Mesterházy), olyan kell, akiben karizma is van (az nem elég, hogy Mesterházy tud értelmesen beszélni DrágaBolgárúr műsorában).

Érdekes, most Lendvai Ildikó kimondta: el kell gondolkodni új pártstruktúrákban (figyelemre méltó a többes szám).

Bémeg, erre miért várt 4 évet???

NINCS alterntíva, NYOMOKBAN sem.
@Blogger Géza:

azért abban erősen bízom, hogy a te szádig előbb ér föl a szar, mint az enyémig. ezt csak azért osztottam meg veled, hogy az irodalmi munkásság azon szeletével is találkozz, amit még feltehetően megértesz, vagy ha nem is érted, előbb-utóbb megeszed. mármint a szart.
@Vitéz.László: Nem, nem vagyok hitvány hivatalnok.
Egyéb kérdés, óhaj, sóhaj?
@épészmérnök:

Annak örül, hogy nyert a Fradisz-KDNP. Kész, ennél többet ne várj tőle. Minden rendben van, simicska, stadion, nemzeti dohánybolt, fő, hogy nyerjen a Fradisz-KDNP. és be lehessen kommentelni, hogy nyert a Fradisz-KDNP, Gá-gá-gá, Buziemtéká! EU, IMF, zsidrákok, basszátok az anyátok!

Remélem, segítettem.
@Sir Bates dö Hól: Hát én inkább úgy látom ebben nem a bűnbakok, hanem a rendszerváltás bűnösei az igazán felelősek. Az a kollaboráns és szervilis bagázs, akik kormányokon átívelve mindent első szóra dobtak oda. :(
Hülyeség a 2 millió rezsiharcos.

Ugyanennyien szavaztak a kkv-k szerint a fideszre rezsiharc előtt is. A rezsiharc a másik 6 milliónak is nagyszerü hír.
Jó napot mindenkinek!
@Vitéz.László: Persze lopok, lomizok, meg vasat gyűjtök a haverokkal.
@ggiza:

"Nem ugattok, pofátokat befogjátok, és pitizik a levert had! ;)"

Álom? Vágyálom? Rémálom? Vízió?
Vigyázz, ha elural, az már kórtünet.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): @rodeo36:

"_@rodeo36: Ne legyél már hülyébb az átlagnál!
Miért lenne narancsos aki szól neked, hogy baromság, amit összehordasz?_"

Elnézést kérek Rodi helyett is. Öreg, zeneértő barátom már eljutott a demokráciának arra a fokára, hogy mindenki egyenlő. az egyenlőbbek csak azok, akik a számokkal is tudnak zenélni, és hangjegyekkel számolni, és oktávokkal, nem mérföldekkel mérik a távolságot.
Ha erre nem vagy képes, esélyed sincs, és csak büdös narancsbolsi leszel örökkön örökké, kivéve ha egy háromismeretlenes egyenletnek úgy tudod visszaadni a zenei hangulatát, hogy az híven kifejezi a világgazdaság működési mechanizmusának ütemét, valamint a hangszerelés logisztikai metódusait továbbá mindennek volumenét át tudod számolni valamennyi pénznemre, megjegyezve, mindez nem számít X.Z. szólója mindent felülír. A jövőben ehhez tartsd magad.

Rövidebben: valószínűleg benézte a hsz-edet, ami nem olyan valószínűtlen, ha 30 éves viszkit nyakal az emberfia üvegszámra éjnek évadján a világ ki tudja melyik szegletében, még ha itt fényes nappal is van éppen.
Bár nem kérdeztétek, de túl vagyok rajta. Most a hulljon a férgese állapotban vagyok.
@V-PORT: Szép napot. Sikerült kialudni magad? :)
@jaegtoer: "értem én, hogy jobban ízlik a narancs, mint a citrom"

Tudod a narancs is és a citrom is jobban ízlik, mint a szegfű.
@ggiza: @Orica Középföldi:

"Vigyázz, ha elural, az már kórtünet. "

nem, nem. csak tükröt tart. törött is, torzít is, de tükör az. híven mutatja tartója mit akar:) és azt, mi mit nem szeretnénk látni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen. Jó, nem mondom, hogy olyan happy vagyok, de próbálom a napos oldalt nézni. Az E-Pm tanult a leckéből, és Gyurcsányt, meg Mesterházyt messze el fogja kerülni.
@Sir Bates dö Hól:

Főúr!
Amit feltálalt, az nem az ízlésem szerinti kávé. Kösz:)))

Ps: itt is süt a nap, miközben a gyorsnaszád eszement manővereit figyelem:)
@ggiza:
"Tehát, több szerénységet bukott baloldaliak"

Csak csendben, halkan, befogott pofával érdeklődöm: 2002-ben is ezt tanácsoltad a bukott jobboldalnak?
Mert mintha ott nem éppen szerénységet tapasztaltam a vesztes fél részéről, de javíts ki, ha tévedek.
@greatwideopen:

"_a narancs is és a citrom is jobban ízlik, mint a szegfű. _"

citrom az, nézd meg jobban!

én meg láttam már narancssárga szegfűt is. fujj.
Azt látom, hogy az összes hülye itt van ma.
@jaegtoer: Ennél sajna rosszabb a dolog.
Magyarországon oldalfüggetlenül jellemző, hogyha nem azt szajkózod amit az illető mond, akkor reflexből a vélt ellenoldalon állónak minősítenek fröcsögve.

Itt ugye csak utaltam egy kiértékelésére a "rezsiharcnak", ami mellesleg az Indexen jelent meg. Amit ugye bizonyos körökben szokás balliberális mételynek, meg zsindexnek titulálni.
Nos, rodeo szerint a balliberális zsindex narancsos.
Itt tartunk feleim...
Lássátok szümtükkel!
@jaegtoer: :D Álmodj, királylány... Nekem soha olyan jól nem ment, mint mostanában, szóval miattam végképp ne aggódj. :)
@jaegtoer:
"Mici! hülyéskedik, nem vágod? "

Lehet, hogy most nem vagyok olyan hangulatban, hogy felismerjem az iróniát... :)
Majd elmúlik.
@V-PORT: Ahogy elnézem Fletó egyre inkább őrá hasonlít. :)

youtu.be/DiKFV9Ka-GU
@greatwideopen:

jajj, malacka! azér nem vagyok ojjan jó, hogy te itten, nyílt színen dicsérgess.
@Sir Bates dö Hól: Miért, az ausztriai Paul Lendvai független? Valójában senki nem független, mindenki függ valakitől/valamitől (ideológia, tulajdonos, hirdetők, beidegződések, divathullám, közhangulat stb.-stb.)
@V-PORT: Nem lehet elkerülni. És nem is célszerű. Ha mindenkit elkerülsz előbb-utóbb magad mész körbe-körbe az udvaron...
@jaegtoer:

Ez a védőbeszéd gyönyörű volt.
Esztétikai szempontból 100%-ig egyetértek:))
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Ilyen bukta után, csak bottal érnék hozzájuk.
@Blogger Géza: Helyben vagyunk. Már viktor szerint is neofasiszta közel 1 millió magyar választópolgár. Köszi.

hvg.hu/itthon/20140407_orban_nemzetkozi_sajtotajekoztato/b44226#44226
@V-PORT: És akkor kihez szeretnél érni? A Győzteshez?

Megjegyzem a "nem elkerülni" az nem egyenlő az ölelgetéssel...
@hacsaturján: Nem, konkrétan pocsék vagy, de lehet, hogyha majd megemészted a választási fiaskót, akkor állapotod javulni fog. Sose add fel!
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Nézd, én most azt mondom tartsanak távolságot. Csinálják egyedül. Próbálják meg kialakítani a saját arculatukat. Addig, amíg az Mszp nem látja be, hogy ez a két 2/3 nekik is köszönhető, nincs miről tárgyalni.
Bele-beleolvasgattam a kommentekbe, es nemileg azokra illetve a posztra reagalva:

Eloszor is: a Fidesz paradesan kisakkozta. Nem hiszem, hogy Kunhalmi korzete csak ugy veletlenul 'megfordulna'. Vagyis a Fidesz behuzza a 2/3-ot, es meg az LMP-t is behozza a parlamentbe.

Igy aztan en szemely szerint a valasztas nagy nyertesenek az LMP-t tartom (ha Fodort sikerul 'bebeszelni' a DK frakcioba, akkor ok az utannuk kovetkezok).

Semmikepppen nem mondanam, hogy a Jobbik a nagy nyertese a valasztasnak!
A nacipart, egy olyan idoszakban, amikor EP-kozvkutatasok a naci, faj-, es idegen gyulolo partok reneszanszat vetiti elore (fokent a gazdasagi helyzet miatt), nem kizarva, hogy Europa-szerte akar 20%-ot is kaphatnak, nos a Jobbik 'eloretorese' nem is olyan remek eredmeny. Plane ugy nem, ha figyelembe vesszuk, hogy Viktor fasiszta rendszere egy kisebbfajta Horthy-restauraciot is vegrehajtott. A Fidesz tobb mint 600000(!) szavazot veszitett 4 ev alatt, es abbol CSAK 130000-t tudott a jobbik becsatornazni, ezzel a szanalmas cuki-kampanyukkal. Raadasul, ha az osszefogasbol a 9-eket nem szamolom, akkor mandatum aranyban a Jobbik nem jott kozelebb az MSZP-hez...
Nem ragozom, itt lathato miert is az a velemenyem, ami:
index.hu/belfold/2014/04/07/keseru_a_jobbik/

Az europai es vilaggazdasag javulasa, illetve a kovetkezo 4 ev fideszes konszolidacioja utan '18-ban a Jobbik erozioja elindul.

Es akkor az ellenzekrol:

Korabban sem ertettem egyet Fabius lelkesedesevel, hogy az uj valasztasi rendszerben nagyon meg is lehet verni a Fideszt. Ha nem szamitom az osszes kampany, reklam- es mediatrukkot, hogy mennyi ciganyt vehetett meg kilora a Fidesz, az atjelentkezeszeket, hogy elvesztegetett potencialisan par 100ezer protest-szavazatot a kulfoldon elok/dolgozok kizarasaval....az uj szisztema mukodeset remekul mutatta az Index cikke, amelyben megmutattak, hogy mikozben a Fidesz tobb, mint 600 ezer szavazatot veszitett, az osszefogas cirka 200ezret javitott (az MSZP 2010-es ertekehez kepest), a mandatumaranyok egyaltalan nem valtoztak. Vagyis mar joideje egyertelmu volt, hogy az ellenzek csupan a tisztes veresegert hajthat.

Ezt a tisztes vereseget aztan, alapvetoen az MSZP ugyei miatt, sikerult katasztrofalisra duzzasztani. Bajnai meg csak ugyet sem kapott a Fidesztol (Bastya elvtarsat mar...), GYurcsany 3 kis horderejut, melyek egyutt nem voltak akkorak, mint barmely MSZP-s. A korabbi listamat kiegeszithetem a Zuschlag-uggyel, illetve a belsos hangfelvetel kiszivarogtatasaval.

Mindezekkel egyutt azt gondolom, es tolem ez valoszinuleg joparak szamara meglepetes lesz elso olvasatra; a baloldal ilyen merteku veresegeert 'Gyurcsany a hibas'.

Ahogy Czegledy (nem birom a fejet, de most valahogy eleg sok okosat szolt) mondta Olganal, az ellenzek nem tudta kepbe helyezni magat, uzeneteit. Nem tudta kotni azokat valamihez.
A valasztast nem a szimpatikus arcok hianya, illetve a regi (lejaratodottak meglete) dontotte el lasd Fidesz, Kiss Peter vagy eppen Toth CSaba sikere. Es nem is annyira, hogy mit igergetnek, lasd az LMP epp csak atvitte a kuszobot, szerintem nem kis hatszellel, mikozben mindket dolog all rajuk.

Az ellenzeki oldalon (es ide az egesz politikai paletta is ertheto) egyedul Gyurcsany, aki nyilvan sajat rehabilitasaert kuzdve igyekszik sajat idoszakat fenyezni, volt az, aki az 'elmult8ev'-et emlegette. Bajnai 3 eves Gyurcsany alatti apparatusi munkajat tagadta meg, es sajat idoszakat, amit az MNO szerint eleinte (november-januar) meg Gyurcsany kormanyzasanak egyenes folytatasakent jellemzett. Az MSZP a korabbi strategia szerint (mindent ratolni Ferire), illetve a 'multat vegkepp eltorolni' valo nagy igyekezeteben hanyagolta sajat 2 ciklusat. Ennek az idoszaknak a feldolgozasa, a hibak elismerese es azzal valo szembenezes, vagy eppen a sikerek (szerintem igenis voltak) felmutatasanak hianyaban a lakossagnak az az erzese, es joggal, hogy ezek menekulnek, lapitanak, szegyenkeznek. Van ra okuk, nem mondom, de azert az szanalmas, hogy mikozben egyertelmuen van egy 1-1.2 nagysagrendbeli (akar nagyobb is) kulonbseg a ket oldal korrupcios egyenlege kozott, konnyen lehet beadni a lakossagnak, hogy az osszefogas tagjai/partjai az orszag legkorruptabbjai. Holott!! Nincs Sukoro-ugy, nem volt Nokia-doboz....
Az ellenzek meg sem probalta sajat szempontjai alapjan elfoadhatova, vagy legalabb megerthetove tenni azt a 2 ciklust. Minderre tetozeskent kaptak a Fidesz altal ontott mocskot.

Azt gondolom, GYurcsany visszafogottsaga hiba, es hiteltelen is, hiszen van valaki aki a szeptemberi esemenyek utan azt gondolja, hogy nem fojtana meg MA-t egy kanal vizben? Ebbol a szempontbol sokkal hitelesebb az Egyutt-tol kiszivargott nehezteles, es okolas Mesterhazy iranyaba.

Kivancsian varom az EP-kampanyt es eredmenyeket.
@greatwideopen: amikor mivel, nem termel orbán úrnak gdp-t! szóval, mint minden tudó, mivel járulsz hozzá az ország gpp-éhez?
@simple observer 1.0: "Az europai es vilaggazdasag javulasa, illetve a kovetkezo 4 ev fideszes konszolidacioja utan '18-ban a Jobbik erozioja elindul."

Bár úgy lenne. Amúgy ez csak akkor igaz ha azt hiszed a jobbik nem változik. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen, bagázs... de nem dobtak oda semmit, maguknak loptak inkább, a működő tőkére és technológiára pedig szükség volt... a struktúlális alapok változtatását pedig senki sem vállalta fel (csak gyurcsány, de bele is bukott, meg horn is felvállalta)... viszont ezek miatt volt az előre kódolt lecsúszás szinte észrevétlen... de emiatt is erősödhetett meg a jobbik is... akik sokk-terápiát alkalmaztak, jobban jártak... ti meg a gyűlöletre és irigységre játszotok most... az azért vicces, hogy a volt egk-tagok közt az euroszkepticizmus pont a '04-ben felvett kke-i új tagok miatt lett... nekik nincs szükségük ránk, nekünk rájuk viszont igen... ők csak jobban járnának, ha mi kilépnénk... de nem gondolom, hogy ezt megérted...
@greatwideopen:

miféle választási fiaskót kéne nekem megemészteni a gombapörköltem helyett, bucika? magyarázd el gyorsan, hogy sose aggyam föl, mer a végin még télleg fölizgulok!

(ezt a magyarázási kérelmet nem köll komojan venni ám!)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez alapján az újságíró nevezte őket annak, amit Orbán Viktor csak idézett.
@V-PORT:

"_Azt látom, hogy az összes hülye itt van ma._"

Ez így van. Itt vagyunk.
@magándemokrata:
Ad 1) közöd?
Ad 2) Orbánt leszrom.
Ad 3) A Mindentudó olyan mint a Hegylakó. Csak egy van.
Ad 3+1) Ténlyeg sok mindenhez értek, tehetséges vagyok. Meg kell e ténnyel barátkoznod.
@Sir Bates dö Hól: Később tudok csak válaszolni. Ugye nem baj? :)
@hacsaturján: "miféle választási fiaskót kéne nekem megemészteni a gombapörköltem helyett, bucika? magyarázd el gyorsan, hogy sose aggyam föl, mer a végin még télleg fölizgulok!"

Akkor már értem mi a bajod. Bolondgombapörköltet ettél. Ne csüggedj, egy alapos gyomormosás csodákat tehet.
Nem leszek népszerű, de leírok néhány gondolatot.

Lehet azokra (is)kenni ezt az eredményt,akik nem mentek el szavazni, mint pl. én.
És lehet olyanokat írni, hogy fogjam be a számat ezek után, meg hogy Orbán szekerét toltam mindevvel. Tegnap este/éjjel mindkettőt megkaptam itt, és sanszos, hogy most is lesznek ilyen visszajelzések.

Van azonban különbség abban, hogy miért nem szavazott valaki.
Ha restségből, közönyből, az nem ugyanaz, mintha azért, mert nem volt olyan párt, akire nem befogott orral adhatta volna le az x-et bárki.

Továbbá:
Valaki leírta itt azt a szellemes hasonlatot, hogy elmegy egy focicsapat Felcsútra meccset játszani, lejt a pálya, a helyi csapat kapuja feleakkora, a bíró részrehajló, etc.,etc.

Lejátsszák a meccset, a felcsútiak nyernek.
És akkor jön a vendégcsapat avval,hogy "De hát lejtett a pálya, nagyobb volt a mi kapunk, stb."

Mindezt TUDNI LEHETETT ELŐRE!
Ha kiállt a csapat, akkor VÁLLALTA ÉS ELFOGADTA ezeket a hátrányos és persze tök inkorrekt tényezőket.
Utólag minderre hivatkozni minimum nem elegáns.

Én is sajnálom persze, hogy mindez így történt.
Valódi esély nem volt, csupán a csodavárás okán eshettek sokan a saját illúzióik csapdájába.

Bajnai az ígéretes indulás után elszürkült, és időnként hülyeségeket mondott. Sajnos.
Aztán összebútorozott néhány, jó néhány lejárt szavatosságú arccal. A kampány legvégén voltak jó pillanatai, de ez kevés volt, qrva kevés. Őrá szívesen szavaztam volna.

Az Mszp átfestette a homlokfalat, és evvel akarta azt eladni, hogy itt teljes renoválás történt. Holott nem. Sőt, lófaszt mama!
És mindennek a betetőzéseképpen előálltak egy olyan emberrel, Mesterházyval, aki a képességei hiányát ambícióval akarta pótolni...

Gyurcsány azt tette, ami egy profi politikusnak a dolga. Jól csinálta, ő csinálta egyedül azt és úgy, amit és ahogy a többieknek is tenniük kellett volna.
Az már más kérdés, hogy őrá nem bíznám még egyszer az ország vezetését, mert alkalmatlannak gondolom arra.
És még mielőtt bárki felvetné: nem, egyáltalán nem vonok párhuzamot Orbán és Gyurcsány közé. A két ember ég és föld, bár a saját lépéseik helyességébe vetett hitükben pl. hasonlítanak egymásra.

És mindezt még leöntötték egy jó hosszú nyilvános marakodással. (Itt sem azonos a felelősség szerintem, de semmiképpen nem volt jó üzenete.)

És most jön a csodálkozás, hogy miért is nem sikerült a kormányváltás.

A Jobbik megerősödött, és ez is jelzi, hogy az irány nem jó. Sokan elégedetlenségüket fejezték ki a Jobbikra adott szavazatukkal.
El lehet, sőt el is kell ezen gondolkozniuk a kormányt elzavarni akaróknak.
Miként azon is, hogy a permanens kampány és a nagy mozgósítás ellenére kevesebben szavaztak, mint 4 éve.
Ez is ugyanazt jelzi, hogy egyre többeknek van elege a jelenlegi választékból.

És visszakanyarodva Orbán szekerének a tolásához: aki nem vesz részt az inkorrekt játszmában az vajon "jobban" tolja Orbán szekerét, mint aki beszáll, és utólag panaszkodik?
És a bal oldal megújulását vajon az akadályozza jobban, aki nem szavaz rájuk, jelezve hogy qrvára több kellene a homlokfal átfestésénél, vagy aki befogott orral leadja rájuk az x-et?

Szerintetek egy Összefogás győzelem esetén mit mondott volna pl. Mesterházy, vagy bárki a baloldalon?
1.Na, akkor most tényleg megújulunk.
2.Tök frankó, mindent jól csináltunk! Marad minden így.

Oké, most pedig lehet lőni, és bűnbakká tenni.
Ha valakinek ettől jobb, könnyebb lesz, tegye bátran...
@Orica Középföldi: pedig itt nincs más:-)... ha a panaszkönyvet kéred, akkor sem lesz más... itt ilyet lehet csak főzni... persze én csak, mint turista szemlélem a helyi kínálatot, az emociót felülírja az egoizmus realitása...:-)
@épészmérnök:

nem titok, de írhattam volna Taktaszadát is, sok helyen megfordultam. ellenben a pirtói vasútállomás szimbólum. Halason 4 évig dolgoztam.
Az az igazság, hogy az ilyen, és ehhez hasonló fikablogok, melyek naponta öntötték az uszítást a nagyközönség elé, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma elmondhatjuk: ebből Magyarország nem kér többet!
Lássuk be, ezek a bloggerek elbuktak! Elbuktak a szavaik, elbuktak a nézeteik, és elbukott az a rendszer is, melyet képviseltek, és melyet konszolidálni szerettek volna! Elbuktak! Azt gondolom, ha nem is végleg, de hosszú időre! És ez így van rendjén!
A bukott baloldal bukott képviselői immár másodszor szenvedtek megsemmisítő vereséget. Nem a Fidesztől, hanem Magyarország választópolgáraitól!
Ennyi volt. Nyugodjatok békében! Index, 444, cink, blogketrec, fikablogok, fikabloggerek: a KV lefőtt, a lecsó elkészült. lehet szépen hazamenni, nincs itt semmi látnivaló!

:)
Az az igazság, hogy az ilyen, és ehhez hasonló fikablogok, melyek naponta öntötték az uszítást a nagyközönség elé, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma elmondhatjuk: ebből Magyarország nem kér többet!
Lássuk be, ezek a bloggerek elbuktak! Elbuktak a szavaik, elbuktak a nézeteik, és elbukott az a rendszer is, melyet képviseltek, és melyet konszolidálni szerettek volna! Elbuktak! Azt gondolom, ha nem is végleg, de hosszú időre! És ez így van rendjén!
A bukott baloldal bukott képviselői immár másodszor szenvedtek megsemmisítő vereséget. Nem a Fidesztől, hanem Magyarország választópolgáraitól!
Ennyi volt. Nyugodjatok békében! Index, 444, cink, blogketrec, fikablogok, fikabloggerek: a KV lefőtt, a lecsó elkészült. lehet szépen hazamenni, nincs itt semmi látnivaló!

:)
@greatwideopen: szerettem volna tudni, hogy a te szakmádnak mit juttatott az elmúlt 4 év! most szeretnék pályát módósitani, mivel te elégedett vagy, ezért gondoltam, hogy érdeklődöm, a te pályád iránt! nem akarok nagyon mellé nyúlni! pusztán tanácsodat szerettem volna kérni, hogy merre induljak, milyen irányba!
Az a helyzet, hogy az itt jelen lévő mérsékeltebb jobbosoknak (nem a $$$-ra gondolok) abban igaza van, hogy szimplán többen szavaztak a Fideszre, ez van. Erre nem mentség az alacsony részvétel, a külföldiek, bocs külhoni magyarok szavazata, a (köz)média egyenlőtlensége, és még ki tudja miket próbálunk ezen az oldalon kitalálni. Ezt a Kormányváltók/Összefogás/nemtudommi rendesen elbénázta, de okulni lehet belőle, az se lenne baj, ha pl. a kampányidőszak első pillanatától kampányolnának, nem csak az utolsó másodpercben. A világ nem dőlt össze, majd négy év múlva (remálem 2018-ban, és nem előbb, mint ahogy GYF jósolta, mert arra csak akkor kerülhetne sor, ha k.rva nagy gáz van, és az senkinek nem jó).
@greatwideopen:

te mostan politikai vitát szítasz itt velem, macskajancsi, komoj érvekre alapozva? na haggyá lógva vászka, ölég vót belüled!
@magándemokrata: Nem volt könnyű 4 év, nem vagyok elégedett.
Az más kérdés, hogy ezen elégedetlenség még véletlenül sem sarkallt arra, hogy az Összefogásra szavazzak, ezért tűnhettem elégedettnek. Akit egyszer már elküldtünk a búsba, nem hívjuk most vissza, hogy bocsika meggondoltuk magunkat, főleg akkor, ha volt más is a szavazólapon, mint a MASZOP és a FIDESZ.
@pánpéter: @hansoloo: van még nicked? ez a nap lebukása! tehetségtelen vagy, még a fikázáshoz is!
@hacsaturján: Én speciel örülök, hogy befejezed végre a személyeskedést és sértegetést. Hajrá!
Az a 38 azt jelenti, hogy a közös listán az első 38 bejut? Mert így a 38. Szigetvári, és az egy külön igazi E-Pm frakciót jelent. Valaki, aki jó ebben segítsen!
@V-PORT: Szerintem az egyéni és listás összege a 38.
A Fidesz Zrt. és kontraszelektált, dillettáns, esetenként diliflepnis alkalmazottai gyakorlatilag mindent elbasznak, amihez csak hozzáérnek, legyen az a gazdaság, a közigazgatás, az oktatás, de akár csak egy kibaszott hótakarítás vagy szavazatszámlálás.

Viszont van valami, amit jól kifundáltak, és amit a Nemzet Orvosa 2006-ban így fogalmazott meg: "egyszer kell nyerni de akkor nagyot!"
Ebben persze segítségükre voltak az objektív körülmények, kiemelten a világválság, de ez most már mindegy. Meglett a nagy nyerés, és éltek vele:
- közjogi és választási rendszer átalakítás
- közpénzek százmilliárdjainak magánzsebekbe konvertálásával lehengerlő gazdasági fölény
- lehengerlő, sok választó számára pedig kizárólagos médiafölény

A premier tegnap megvolt. Az eredmények igazolták az elképzeléseket, a siker fergeteges, a további utat az egyszavas választási program kijelölte: folytatják. Még kevesebb szabadság, még több lopásból eredő és politikaivá konvertálható gazdasági hatalom, még kiegyensúlyozatlanabb média, még több ellenzéki rabláncon vezetve. A 2018-as, 2022-es és 2026 eredményekhez már kétség sem férhet.

Welcome to Belarus.
@Csaknézek...:
Az a vicces, hogy amúgy az indexen csomószor ekézték a királyi médiát, hogy kutya se nézi. na most ehhez képest hirtelen, úgy tesznek az összefogásnál, mit ha csak az a média lenne itt..
A MTVT átlag 4 % ban nézik. Ezért kaptak ki 20 % al???
mert amúgy, még mindig több ballib média terméket tudnék felsorolni, mint jobbosat. De barátok közt is feleannyit.
A választási rendszerre azért hülyeség mutogatni, mrt sok helyen még a jobbik is verte az Összefogásat az a jobbik, akinek se médiája nincsen és akit minden oldalról támadnak.
Pont ugyan ekkora zakó lett volna az előző rendszer alapján is ez már csak a listás szavazatok alapján is látszik.
94 ben 3 héttel az önkormányzati választások előtti írták át a dolgokat az akkori mszp-szdsz, a nagy demokratáék...
Akkora verést kaptak, aminek semmi köze se a választási rendszerhez se a médiához...
Ahhoz van köze, hogy az országban van úgy jó egy millió Orbánfóbiás, azonkívül meg senki nem akarja ezeket vissza!
Lehetne baloldali erő, mert van rá igény, csak nem ezekkel....
Az emberek nagyon világosan mondtak a jelenlegi ballib oldal vezetőire nemet!!
A kifogások meg gyermeteg szintűek egy ilyen verés után, és mutatja milyen komolytalan politikusok ezek, akik kezébe ne is kerüljön még egyszer a hatalom!!!
Lehet más kormány, lehet baloldali kormány, nem ezt írom, de ezeket újra az emberek nagyon nagy többsége újra nem akarja!
Mesterházy meg szerintem már olyan szinten bánja az összefogást, hogy csak ne, de ebből látszik nem elég erős politikus, és most Gyurcsány leheletével a tarkóján aztán tényleg nehéz lesz megújítani a pártot. Elbaszott egy nagy lehetőséget.
Így is úgy is vereség lett volna, de most újra kezdhet mindent...
@hansoloo:

"__ezek a bloggerek elbuktak! Elbuktak a szavaik, elbuktak a nézeteik, és elbukott az a rendszer is, melyet képviseltek,__"

aztán a nagy mámorban nehogy a saját eszetekbe bukjatok bele, ami a repedt sarkamig se ér föl, nemhogy a valagamig, mert a veletek való vitához még az is sok.

"__Ennyi volt. Nyugodjatok békében! __"

mi-nyugszunk. ellenben kérdezd meg izgága vezéredet miért ágál folytonosan azok ellen, akik nélkül 1 km vasút, 1 km út, 1 iskolapad nem épülhetne, a kibaszott stadionjairól nem is szólva, és úgy lerezsicsökkentette a gáz árát, hogy gáztartalék címén már csak az a 8%-nyi kószál, ami nem egyéb, mint párnagáz.
bee-ee-ee-eeeemee-eee-neeet-reeee ingyeee-neee-seeee-eeen.
@mpa68: Ja, tényleg. Köszi. Hülye vagyok! :))
@greatwideopen: "Most éppen olyan elmebetegek írásait olvasgatom..., akik az Összefogás sikertelenségét magyarázgatják mindenfélével ....Mindig kell bűnbak. Ahhoz fel kéne nőni, hogy a saját sikertelenségünkért ne (csak) másokat hibáztassunk."

Elmebeteg az öreganyád!
Azért mert megkritizáljuk az összefogdosást, miért lennénk elmebetegek? Olyan vagy, mint a fideszesek, és ha valaki nem ért veletek egyet, akkor az már nem is kell, még polgárnak sem?

Egyébként meg nem keres itt senki bűnbakot, vannak bakok e nélkül is elég nagyok. Akik a szemük előtt lévő dolgokat nem látják, vagy úgy tesznek mintha nem látnák, azok keresik a bűnbakot a választási szabályokban. Pedig a szabályok pusztán arról szólnak, hogy aki mer, az nyer. Ha a szocik nyerik a több egyéni körzetet, akkor nyilván más lett volna az eredmény. Ja, azt persze elfelejti mindenki, hogy a fidesz jobban teljesített, mert sosem feledték el, hogy egy a tábor egy a zászló, míg a baloldalon sem a tábor, sem a zászló nem volt egy. A választónak meg valahogy jobban bejön az első variáció. Ez pedig nem a bakbűnkeresés, hanem egyszerű ténymegállapítás.
@Sir Bates dö Hól:

"persze én csak, mint turista szemlélem a helyi kínálatot, az emociót felülírja az egoizmus realitása.."

elsőre aszt olvastam, hogy felülírja az egzotikum realitása.

mert a mi állatkertünk, a mienk. így szép. így nyalatképes.

ha 7 millió szavazat lett volna, az én mesém is tovább tartott volna.
@Blogger Géza:

Tévecc! Az Orbán rezsim elsősorban annak köszönhette a sikerét, hogy az országosan elérhető TV és rádió csatornákat szinte teljes egészét uralmuk alá hajtották.
Reggel, délben, este az ő remek teljesítményüknek lehettünk fűl és szemtanúi. Ha saját berkein belül valami bibi volt arról mélyen kussoltak.
Az utca embere (a többség)általában nyomogatja a távirányítót, hall elejtett mondatokat, abból tájékozódik, és nem ássa magát mélyen bele a dolgokba, nem oknyomoz.
Sokaknak a rezsicsökkentésen túl, meg a Simon százmilliókat lopotton kívül más nem is igen jut el a tudatáig.
Ilyen ország vagyunk, ezt érdemeljük.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Egyébként meg nem keres itt senki bűnbakot, vannak bakok e nélkül is elég nagyok. "

hogy milyen igazad van. a bakot lövik, a bűnt elkövetik, bár újabban már csak szimplán követik.
@Csaknézek...: Bár én voltam szavazni, de egyébként teljesen egyetértünk.
"Ha van pozitív hozadéka ennek a választásnak az az, hogy a baloldal Mohácsa eljött, nem kell rá tovább várni..."

Kábé Öszöd óta mindenki mindig ezt mondja, hogy nah itt a baloldal "mohácsa", de eddig a baloldal ezt nem akarta felfogni most miért tennének másként?!
@hacsaturján:

Mester döntse el Menny vagy Picsa? csak asztán motiválja. még a végén nem tud választani, és itt marad a nyakunkon!
@irógép: Alapvetően (vagy legalábbis nagyjából) igazad van, kivéve talán az MTV nézettségét. Az a helyzet, hogy a választók és persze az otthonmaradók nagy többsége csak a köztévét és közrádiót és a két trágya kereskedelmi tévét láthatja/hallhatja. Nincs internet, nincs lehetőség több forrásból tájékozódni. Te is feltehetőleg több forrásból tájékozódsz, gondolom, ha már egyszer itt vagy. A többiben nem nagyon vitatkoznék Veled, az ellenzék ennyire volt most képes, szerintem sajnos.
@huzzadneki shakespeare: Én ezt azért nem mondanám ilyen élesen, hiszen a rezsibiztos egyéniben megbukott:-))
Pedig, még rezsidrámát is láthattunk.
@jaegtoer:
szia jégeső...ez közelíti a valóságot de nem elemezted a cisz moll melodikus változatát a dallamival a dollár beesési szögének derivált septimakkordjával keskenyítve akkor, ha a transpozíciós alap sequéncia lej moll-ba inhalál és a rezsibasszus nincs konvergenciában az aktuális ötödik oktáv negyedik hangjával

egyébként teljesen világos, lej moll-ból nagyon komplikált kar moll ba tranvesztálni mert az már meghalaggya a harántuvolák és a szopós hangszerek képességeit

asszem ezzel közelebb kerülhetett bárki a rezsidémon alaphangnemének megragadásához tekintettel a Phytagoras-i komma negyedik hatványára

egyébként nem harminc csak szerény 15 éves ...de ugyanolyan kan dúr -osch

brühüyyy

éljen a fidesz és az ő rezsidémonnya földgázon és 4000000000000000000 culomb-on
@Elhárított királycsel:

"...erre miért várt 4 évet???" mármint Lendvai Ildikó.

Mert a segge oda volt ragadva a képviselői székhez, oszt nem bírt felállni, hogy egy kicsit dógozzon.:)
@Csaknézek...: he haragudj, de képletesen fogok válaszolni...
vki megy az utcán lát egy balesetet, sokember fekszik mondjuk egy kisusz alatt, látja, hogy az alatta fekvőknek egyelen esélye, hogy valamilyen segitséget kapjanak, akkor Te filózni kezdessz, hogy úgy is kevesen vagyunk, meg egyébként is akik már ott vannak azok közül néhányra meg kurvára haragszom, akkor inkább hagyjuk az egészet...
És most ne mond, hogy nem látod 4 millió ember kurva szarban van, akkor Te moralizálhatsz?
@greatwideopen:

segítek. előbb a Menny (minden externáliával], aztán a picsa, ha maratt még mivel.

Egyébiránt ne kekeckeggyen a Mesterrel, mert asztat nem szívelhetem.
@rodeo36:

ugye-ugye, igaza van, hogy hüjje vagy? ez még akkor is így van, ha én még tőled is hűjjébbb vagyok, ráadásul még a cisz-mollt se vágom. csak simán kajálom:)
@huzzadneki shakespeare: Az a réteg akikről írsz nem a híradót nézik, meg az ilyen-olyan politikai műsorokat, hanem a Való világot, meg a tehetségkuatókat, Édes életet stb. Ott kétlem, hogy a kormány remek teljesítményét hangoztatnák.
@jaegtoer:
természetesen késsel villával meg síppal dobbal, valamint nádi hegedűvel

és már láccik a rezsidémon ragyogása...messzefénylő

brühüyyy
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:

Igaz, de mikor néha megszakad az adás két ilyen kiváló műsorszám között - és akkor gyorsan ki kell menni sörért, meg a kislábosban a pörköltért -, akkor van ilyen izé ... ilyen híradóféleség. Na, miközben tunkoljáka lábosba a szaftot és isszák rá a sört, akkor hallanak, látnak a jókisfideszről, a drágajóÖrökösminiszterelnök úrról mindenféle kisszíneseket, meg avatási fotókat, rózsaszín kanapén ülő családról és világot fáradhatatlanul körbeutazó miniszterelnöki megbízottról - a rettenetes baloldalról meg rendőrségi híreket.

Ezt vedd tekintetbe!
@V-PORT: @mpa68:

Igen, te is hűje vagy. aszt má montam, hogy én is, de túlzottan nem akarom csinálni a propagandát magamnak. az a 38, az A38-as hajót jelenti és hogy gyökeresen eltérően új műsor nem lesz, csak ami a gyökeresen megfelel.
:D
Ajánlom visszaolvasni Debreceni Nostradamus J 2009.évben irt, 2009 tavaszán a választások előtt irt és 2010.tavaszán megjelent könyvének 418-425.oldalait. Világhires jövendőmondónk kfsza hozzá képes.Jobboldali agyhalottaknak semmilyen körülmények között nem ajánlott.Annó olvastam, igy most visszaidézve borzongató. Ha vki kéri majd, szivesen szemezgetek neki.
@jaegtoer:
ja, kedves jégeső barátom, elfelejtettem megkérdezni tőled van e valami kézzelfogható információd erről az újonnanszületett @ayaccioivayaschló-ról

nagyon keni a dolgokat olyan vayass és kaka Ó Sch

brühüyyy
Engem ez az egész ki a hibás dolog nem érdekel. Reálisan mindig is a 2/3 megakadályozása volt a tét. Nem jött össze. Már nincs ha. Vége.
Engem most az érdekel, hogy az E-Pm egy Bajnai nevével kezdődő listára mennyi szavazatot kaphat.
@rodeo36:

ne vedd a szívedre. mi itt rezsidemizsonba gyűjtjük a könnyeinket és aszt hagyományozzuk örökségként lemenőinkre, hogy abból öntözzék az legkisebb Legnagyobb sírján a gránitba vésett nefelejcset.
@rodeo36:

nincs, de egy kis humorérzéket javasolok aktiválni.
Már megint ez a buta-buta nép. Bezzeg ha a bukott baloldalra szavaztak volna, amiből 4 éve joggal ábrándultak ki, nagyon-nagyon okosak lettek volna. Nem lettek volna egybites választóerőállatok, akiknek nem terjed 4 évig a memóriája.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):
mexületésche után mindenki fejlődik...van aki gyökeret ereszt van aki kirügyezik és van aki a fidesznek hisz...a többiek kispörköltet nyammognak (ez plágium) tunkolván az örömteli képsorok láttán még a sör is kihűl a kezükben (képzeld van kezük, minő genetikai fejlődésch) elélvezvén az örökös örökös rózsaszínű kanapélyán a fatolvajlás és a telefonlopáschok analízise kapcsán amikor megdénesezik a pincért aki varnyúperkeltet szerválta balról a szögletre ott a tanyán két üveghegy és a vasorrúbába között

brühüyyy
remélem ez sokat segít abban, hogy megércsed a rezsidémon lényegét amely szerint ha 258964 ból kivonunk 374124-et akkor 17254879-et kapunk csak a kifejezéschi egységet kell megfelelően megválasztani ugye nem mindegy, hogy culomb vagy különb

gondolkoggy...ha már nagyon szaglik azonnal hagyd abba
@hansoloo: kérlek, harmadik néven is írd be, mert így nem eléggé meggyőző, milyen sokan vagytok.
@Csaknézek...:

"És a bal oldal megújulását vajon az akadályozza jobban, aki nem szavaz rájuk, jelezve hogy qrvára több kellene a homlokfal átfestésénél, vagy aki befogott orral leadja rájuk az x-et?"

A kérdés álságos, noha nem annak szántad:)

Te pontosan tudod, érted, hogy a befogott orral leadott szavazat ugyanazt üzenné a balnak, mint aki tudatosan nem szavazott.
Az más kérdés, hogy ezt nem akarja érteni.
Évek óta nem akarja. Most sem.

Elnéztem a teljesen összeomlott MA-t, aki ismét rossz következtetést vont le.

Nehéz persze szétválasztani a névtelen tömegben az indokokat.

Ami szinte biztosan tudható, egy volt fideszes soha nem fog a balra szavazni, és viszont. Nekem úgy tűnik, az LMP ennek köszönheti a küszöbugrást.

A bal megújulásához teljes és azonnali elitcsere kellene, de tudod, hogy ez nem így működik.
Én egyébként nem hiszek a megújulásában. A túlélési ösztön olyan erős, ami mindent megakadályoz.
Hagyni kell kihalni, de a kiüresedést csak egy vonzó alternatíva segíti elő.
@rodeo36: Ez apám... eeez igen! Kispirics bammeg!
Odabasz! :D
@CSENDES: A tegnapi szar estének az egyetlen jó pillanata az volt, hogy személyesen is hozzájárulhattam a rezsiszélhámos elküldéséhez.
Listán tudom, hogy benn van, de azért tudja már hány a méter.
@jaegtoer:
ez a:

@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): (ejtsd ki a 24 emeletről gal lop ban)

annyira birizgálja a ...gargantuámat és a lúdtalpamat

qualis rex talis grex

brühüyyy

(ennek tömény magyar átirata: a zsák mindíg a foltyát vagy a feje és a hala egymástól bűz lik asch

brühüyy

éljen a rezsidémon meg a fidesz és a békák ott alsópocsojádon
@debilioemilio:

"És most ne mond, hogy nem látod 4 millió ember kurva szarban van, akkor Te moralizálhatsz?"

De látom, persze hogy látom.

Amit írtam nem arról szólt, hogy aki elment szavazni, az rosszul tette, hanem arról, hogy a nem szavazás mellett is szóltak erős érvek. Én sem döntöttem könnyen, pont azon okok miatt, amikre pl. Te is utalsz.
És arról, hogy aki nem ment el szavazni, az nem feltétlenül közönyös, és pláne nem szekértoló.

A példádat azért hadd vitassam, mert egy balesetnél nyilván nem filózik ilyesmin az ember, hanem megteszi, amit tud.

Hadd írjak viszont egy ellenpéldát, amiről úgy gondolom, jobban megközelíti a dilemmát:

Egy kisklapec faterja elissza és elszerencsejátékozza rendszeresen a család pénzét. Cserébe viszont otthon még el is veri a családot, és nem tűr ellentmondást.

A mutter szintén iszik, mint a gödény, de legalább nem veri a kissrácot, és józanabb pillanataiban meg is bánja, amit csinál.
És ígéri, hogy eztán minden másképpen lesz.
De nem lesz másképpen.

Ha egy ilyen helyzetben a kissrác egyik szülőjének sem hisz, az eléggé érthető, nem?
Különbség persze van.

És a kissrác olyan mamát, papát szeretne, akik nem ilyenek.

Na, ez vagyok pl. én.

Persze elfogadom, hogy ha bárki a kisebb rosszra szavaz.

Engem viszont ne fikázzon senki azért (nem Rád gondolok), mert azt mondom: a jelenlegi mamára sem vagyok hajlandó szavazni.
@Orica Középföldi: Nem csak a bal nem érti.
Itt van pl ez az Orbán gyerek akinek van egyharmada, és azt mondja az a kétharmad.
@Blogger Géza: ő aztán főleg nem független, ez tény... mint ahogy az is, hogy orbánnak szüksége van a "háborús idegállapot" fenntartásához... az viszont nem tesz jót a gazdaságnak... az, hogy neked most megy a legjobban, annak nézd meg, hogy mi az ára... egyre messzebb kerül mo a soha be nem vezetett piacgazdaságtól, a szolidaritás teljesen eltűnik a társadalomból, visszatér a feudalizmus, melyben az egyén csak vegetál, az egész társadalom tízmillió egoistává redukálódik... ezt tudja a fidesz felajánlani az eu közepén... tényleg ilyen országot akarsz?... szerinted ez hova vezet?... egyszer ki kell fizetni a számlát úgyis... ha nem mi, majd a gyerekeink fogják azt... holnap nem ér véget a világ...
@V-PORT: Pesten többet, de vidéken a régi idegződések mellett az MSZP.
@Orica Középföldi:

"A kérdés álságos, noha nem annak szántad:)"

Provokatívnak szántam.
Nem sokban, sőt semmiben sem különbözik az a mentalitás, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van - értsd: aki nem szavazott, az Orbán szekerét tolja... -, attól, amit a Fidesz tájékán már régóta vernek a fejekbe.

A logikáját persze értem, és ez is egy lehetséges választás.
Nekem nem tetszik.

"A bal megújulásához teljes és azonnali elitcsere kellene, de tudod, hogy ez nem így működik."

Egyetértünk.
De valahol, valamikor el kell kezdeni.
Minél később, annál rosszabb.

És ha maguktól nem teszik - egyébként nem teszik, tudjuk... -, akkor a zemberek tudják csak ezt kikényszeríteni.

Sanszos, hogy ez nem mostanában fog megtörténni.

Most persze megint az üres duma kezdődik "nagyjaink" részéről, már vannak jelei...
Tehát a post tanulsága: nem a baloldal egy impotens, hiteltelen, szar, bohóc banda, akik 4 év alatt sem voltak képesek hihető alternatívát felmutatni és csak Orbán pocskondiázásában jeleskedtek, hanem a nép hülye, mert kizárólag a rezsicsökkentés miatt szavaztak a Fideszre.
SZÁ-NAL-MAS!
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):

"_Magyarországon oldalfüggetlenül jellemző, hogyha nem azt szajkózod amit az illető mond, akkor reflexből a vélt ellenoldalon állónak minősítenek fröcsögve.

Itt ugye csak utaltam egy kiértékelésére a "rezsiharcnak", ami mellesleg az Indexen jelent meg. Amit ugye bizonyos körökben szokás balliberális mételynek, meg zsindexnek titulálni.
Nos, rodeo szerint a balliberális zsindex narancsos.
Itt tartunk feleim...
Lássátok szümtükkel! _"

először is nincs olyan, hogy oldalfüggetlen, mert kurvára hasogat a hasam. batyhatom az oldalaimat, ha középen görcsöl.
most éppen narancsot pusztítok, lehet, hogy nem kellene, de attól tartok, szegfűszirommal se mennék többre.

Maga az adóelőlegét utalgassa, ne a rezsibatyuval foglalkozzon, amikor sokaknak kétoldali éhezésük mardossa az üres beleit akár szegfűre, akár narancsra esküsznek. vegye tudomásul, hogy vékony jégre tévedt, és ebből egyedüli kiút a szabaccságharc, amire hősi példa és mementó a Ladoga tó jegén csúszkáló logisztikai áttörés srévizavé saint pétervár irányába, de említhetném a Nyevszkij győzelmét a csúd-tavi jégcsatában is. Mindazonáltal és olybá feltehetően ezért kért és kapott szakmai széljárást mellőző iránymutatást a Főnök minap Moszkvában hosszas előszobázás után, s már előre elárultam, kapott is, csak Paks II. bővítésnek híjják, minden esetre a vékony jég ehhez is meglesz, de hogy ki alakítja Alekszander Nyevszkijt, az rejtély és erre még a tv sorozat sem tartalmaz epizódot. ami megoldást hozhat, az egy előzetes 6-os erősségű földrengés, de ez is bizonytalan, hiszen a Főnök, a főnökök Főnöke még a szeleknek is parancsol, feltéve ha van nála espumisan vagy mi.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):

Hja kérem, amíg én határozom meg a számrendszert és a helyiértéket, addig nincs megválaszolatlan kérdés:))
@MZ/X hip hip hurrá: Én már nem vagyok benne biztos. Ha a kampányt Bajnaira építik lehet, hogy többet hoz, mint Szanyi.
@CSENDES:Igen, a rezsibiztos megbukott. :-))))) Vesztére ő budapesti volt.
@V-PORT: Milyen kár, hogy Bajnai épp kampánypolitikusként bukott meglehetős nagyot...
@jaegtoer:

no. lássa kend! ez a fikarc majhogynem elérte, hogy berágjak az egész univerzumra, penig - mint utólag kiderült - az "idióta" titulusom vele szemben maratt az ultima ratio. eredetileg "ótvar patkány" címzés merült föl tudatom mérhetetlen tárházából, majd peniglen a "parvenü" kifejezés, ami nem jelentene mást, minthogy a szar fölmászott a stelázsin, oszt javába lekvárnak képzeli magát. úgy vótam ezzel, hogy négymillió nyomorult (mely körhöz én is kapcsolódhatnék, ha nem lennék évezredek óta SZABAD) rovására ostoba kiszólást elengedni az én köreimbe nem illendő, még akkor se, ha a csudálatos nalaya valagát hordozza az orrán valaki.
agresszívvá váltam, miként rodeo válna, ha a nyílt színen sarki ribancként emlegetném maria callast, aki két marék homokért gajdolta a boci-boci tarkát a sanghaji halpiacon.
eccerűen képes vagyok elképedni azon (még mindig), hogy miként tuggya egy homunculus ennyire degradálni magát, jóllehet nem azononosul az ide időnként betévedő spermatoidokkal.
@Ma Baker:

figyelmesztetlek, hogy az fbi szét fogja lőni a valagadat!
@pánpéter: Kedves
péterpan! Akkor javasolnám, a Te hazameneteledet, mert tudod, mi itthon vagyunk, s akármilyen kedves vendég, 3 napig dosztig elég! na cső!
A túlmozgásos megint úgy tesz, mintha nem tudná, hogy mit is üzentek neki ismét a választók.:)

Nem azt mondták, Feri!

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140407_Nem_azt_mondtak_Feri
@V-PORT: Már semmiben sem vagyok biztos. Lejárta a lábát de nem sok sikerrel, mint láttuk.
Az, hogy 400-500 ember összeverődik egy terembe, hogy még a csilláron is lógnak, nem azt jelenti, hogy óriási a lelkesedés irántuk.
El kell kezdeni önállóan építkezni, ahogy Te is mondod, mert az azért a nagy sietségben kimaradt:-)
@jaegtoer: A hashasogás igenis oldalfüggetlen, kivéve, ha szalonna okozza.

Nyevszkij sztrovacsekkel sokat időztem együtt Sumbaván, és ő mindig mondta, hogy kevés a jég, ami jó, és ezt mi nem annyira értettük.
A Főnök szele meleget hoz, tehát nincs gáz.
Igaz, ahol a meleg ott a büdös is, amiben pl teljesen eltér Ladogától...
@rodeo36:

ne legyé mán ijjen csúf, mer össze fognak téveszteni a krampusszal és le fognak arisztokratázni, te vén komcsi! :)))

ja, és brühühüyyy
Még szerencse, hogy a választások előtti sűrű programba belefért a megnyitása.:)
A Portfolio.hu információi szerint vasárnap este bezárt a csütörtök délután, grandiózus népünnepély keretein belül megnyitott budai Várkert Bazár.

hvg.hu/kultura/20140407_Bezart_a_Varkert_Bazar
@Hülye aki elolvassa!:

te hülye vagy. aszondod, idézlek:

"Tehát a post tanulsága: nem a baloldal egy impotens, hiteltelen, szar, bohóc banda, akik 4 év alatt sem voltak képesek hihető alternatívát felmutatni és csak Orbán pocskondiázásában jeleskedtek, hanem a nép hülye, mert kizárólag a rezsicsökkentés miatt szavaztak a Fideszre.
SZÁ-NAL-MAS!"

tévecc. itt mi, mindannyian jobb és baloldaliak, impotens, hiteltelen, szar, bohóc banda vagyunk, akik ugyanakkor el vagyunk ájulva, és megilletődötten méltatjuk, magasztaljuk és dícsérjük Orbán Viktort, a Haza megfenőjét, azaz megmentőjét,(oppardon) csak eccerűen nem találunk vele egy lapon elégségesen említhető jelzőket, melyek naccságát és héroszokhoz méltó jellemét és kimagasló, még a felcsúti stadiont is zavarba ejtően felülmúló gránitba építendő alakját megfelelően visszaadná. ezért ez a kapkodó zavar, de majd helyre áll a rend, amint tudatosul bennünk, hogy még milyen javunkat akarja, és mennyi futballmeccset akar megnyeretni, azaz lenyeletni kedves népével, akivel úgy golyózik, mint aki begolyózott, és erre az sem vigasz, hogy az újabb távlatok perspektívájában, kurvára szarok a nemzetmegmentő terveire, amikor lassan nemzeti temetőt kell építeni, hiszen idő kérdése csak, mikor lép a nagy nemzeti vezetők végső stádiumába.

méghogy szánalmas? hát persze. kérdés honnan nézzük.
@jaegtoer:

ne izéjjen itten, mer a végin ilja eizenstein áramfejlesztő lesz szegény az ő sírjában!
@hansoloo:

selmeczigabriellát idézni öreg hiba.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): Szerintem nem ő bukott. Jól csinálta. Nem ő volt a listavezető. Nem neki kellett volna nyomulnia.
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine):

tamara, rólad álmodom, ha leszáll az est a mi kis sumbawai fegyenctelepünkön. trallala.
@V-PORT: Ez azért elég szánalmas kifogás...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

most mér? maga még tud röhögni a baginacsán?
@Hülye aki elolvassa!:

A baloldal egy szar, hiteltelen bohóc banda, ettől még a fidesz szavazók közül minimum minden második a rezsicsök. miatt szavazott a fideszre.

Hülyékkel vagyunk körülvéve.
@Csaknézek...: +1.

Szépen megfogalmaztad. :)

Egyébként én is különbséget tennék a "nemtudomkireszavazzak" és a "nagyívbenleszarom", "minek,úgysemszámít" meg a "mennyenaf@szomszavazni" közt. Úgy gondolom, a legelső a legkevesebb a nem szavazók között (őket meg is lehet érteni), a többség az utóbbiakból kerül ki.

Reggel már linkeltem a grafikont, ami teljes mértékben mutatja ennek a választási rendszernek a sajátosságát, visszásságát.
A szavazásra jogosultak alig 20%-a megadhatta/megadta a parlamenti 2/3-ot.
És ez a gáz.
De hallgathatjuk megint 4 évig ...
Az elkúrásról

Gyurcsány Ferenc újratöltve. Ezt a produktumot volt képes a haladó értelmiség három és fél év alatt előállítani, ami nem csoda, ha azt vesszük, hogy az ország egyáltalán nem érdekli őket....HVG
@Ma Baker:

ez annyira igaz, annyira találó, hogy mindenki szégyellje magát, aki nem a fideszre szavazott:D

tényleg igazad van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_Hülyékkel vagyunk körülvéve. _"

ez az állítás nem megalapozott, és tudományosan nincs bizonyítva. Mindenki ezt állítja, ergo, senki sem hülye.
@hacsaturján:

Már régen nem. Ha röhögni akarok, rezsicsökkentő fórumokat nézegetek a youtubon.

Ahogy Varga Emberarcúfideszes Mihály elmutogatja a kivetítőn a támadó imperialista csapatok mozgását. Megfizethetetlen.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_selmeczigabriellát idézni öreg hiba. _"

mi van veled ma, folytton ki kell igazítsalak.

az állítás helyesen:

'selmeczigabriellát idézni, öreg liba.'
@ephart:

aszt elfelejtetted elzengeni, hogy mit szól mindehhöz a mazsihisz, piciny ornitológusom.
@jaegtoer:

ne jáccon itt yossariant, mer attul kódul!
Vajon a DK meglépi, hogy beveszi Fodor ötödiknek?
@Csaknézek...:

"_Engem viszont ne fikázzon senki azért (nem Rád gondolok), mert azt mondom: a jelenlegi mamára sem vagyok hajlandó szavazni."

Úgy van. és igazad.
már a Klasszikus is megmondta: -Lószart Mama!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

de a szenátor asszony megúszta, hogy a bajnai maffija kezelje le végleg ottan a wallisi síkon.
@V-PORT: megvárják kunhalmi körzetét! ha ő jut be egyénibe, listán a dk.s varjú is bejut!
@Csaknézek...:

Igazából, ha a fidesz sajtótájékoztatók csak abból állnának, hogy Hoppál Péter felemel egy "BEKAPHATJÁTOK!" feliratú táblát, az nem lenne ennyire megalázó.
@V-PORT: Ez kifogás. Azt sugallja, mintha egy kampányban csak a "Vezér" szólalhatna meg.
(Bajnai egyébként az Együtt-PM "Vezére" elvileg)
Miképp az egyetlen használható kampánypolitikusuk (Gyurcsány) példáján látható ez a tétel eleve nem szorul betartásra.
Továbbmenve, ha Bajnai tudván hogy nem jó kampánypolitikus(amit nyilván tud) nem volt képes találni valakit aki az, és ráadásul hagyta Vezérré válni a másik csődöt (Mesterházy), akkor még rossz kabinetpolitikus is.
Ez így még nagyobb bukás.

Mondom úgy, hogy kedvelem Bajnait, és csak miatta szavaztam az összefogásra...
@hacsaturján: Hamarosan kiderül.Orbánék világossá tették hogy nem engednek a taknyos orrúak hisztijének.májusban felállítják a 2. VH emlékművet.akkor minden a helyére kerül
@jaegtoer:

mamáknaptya alkalmábul kivánok sok pirostojást valamennyi érintettnek! (tennap lekapcsoltam egy banyatankost és köszöntem néki, penig nem is vagyok postás).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Igazan megtisztelo, hogy az ev viccet, es egyben az ev kommentjet eppen NEKEM kuldted!

Minden tisztelem, ahogy szikar tomorseggel fogalmaztad meg ezt a remeket, amihez kepest a vilag legmokasabb vicce (by Monthy Python) egy tulburjanzo telenovella.

"Bár úgy lenne. Amúgy ez csak akkor igaz ha azt hiszed a jobbik nem változik. :)"

De hogy nagy ritkan kivetelt tegyek, es egy nacinak is irjak (tudom, SZORNYU, hogy egy nacit lenaciznak;) ), mikozben nyilvan ismered velemenyem rolad, igy komolyan a temarol:

1. A Jobbik nem fog, mert nem tud valtozni. A Jobbik lenyege a GYULOLET. A ciganyok, a zsidok, a buzik, kulonbozo kisebbsegek (borszin, es hasonlo alapon), bizonyos orszagok nepeinek (pirez, francia, amerikai, kornyezo orszagok) stb. gyulolete. Kiveve persze a muszlimokat es az oroszokat, hiszen az ellensegem ellensege a baratom, vagy mifene.
HA ezeket elhagyna, egesz egyszeruen kiuresedne, mondani valo nelkul maradna.
Ezzel nem azt mondom, hogy a Jobbik osszes szavazoja naci lenne! 1-2-(3?) szazezer szavazo is lehet, akik egyszeruen nem akarnak a tolvaj Fideszre vagy a tolvaj gyurcsanyista-bajnaista MSZP-re szavazni. Es nem azert, mert micsoda kurva jo programot rittyentett ossze a Jobbik.

Valamint a Jobbik egyedulikent nyomatja a sulyosan idiota, de sokak szamara megis szimpatikus 'lepjunk ki az EU-bol' szlogent. Ha nem a hazamrol lenne szo, hanem barmely masik orszagrol, akkor csak lenezoen rohognek a hulyeken. Hiszen meg burkoltan ugyan de Orban is elismerte a Parlamentben es most a kampanyban is, hogy az EU penze annyira kell, hogy anelkul osszeszakadna az egesz kartyavar, amit toldozgatnak-foldozgatnak.

De hogy az EU elhagyasa milyen komoly dolog, hadd utaljak az ausztral es japan 'barati figyelmeztetesre' (tehat nem a tudjukkik zsarolasara) :
blogs.ft.com/westminster/2013/07/australia-warns-britain-do-not-leave-the-eu/

"More than 1,300 Japanese companies have invested in the UK, as part of the single market of the EU, and have created 130,000 jobs, more than anywhere else in Europe. This fact demonstrates that the advantage of the UK as a gateway to the European market has attracted Japanese investment."

Egyik nagy peldakeped se jobb a Deakne vasznanal:
www.dailymail.co.uk/news/article-2595247/Revealed-How-Farage-used-firm-Thorn-In-The-Side-Ltd-halve-tax-bill-45-000-extra-earnings.html

2. Mikozben latom, hogy minden nap mennyit zsidozol, buzizol, majom-niggerezel, ezzel kelsz es fekszel, most el kellene hinnem, hogy egyszeriben egy filantrop altruista lettel? Es olyan onfelaldozo lennel a hazadert, hogy kedvenc nacipartod is eltunhetne csak hogy a draga szeretett MAGYAR nemzeted fejlodjon?! JOT nevettem. A poen sokkal jobban utott volna, ha a masodik mondatod mar nem irtad volna oda.
@ephart:

eszt így, konkrétan én nem állítannám, mer te ugyi, még mindig szabadlábon vagy. patkányivadék.
@magándemokrata:

1 Beírod a youtubba, hogy rezsifórum.
2 Élvezkedsz.

Varga Mihályosat nem találtam, az lehet, hogy hvg.hu.
@hacsaturján:

"_ne jáccon itt yossariant, mer attul kódul!_"

én legfeljebb rossz ariant jácchatok, de attól az állításom áll.

[aszt már csak zárójelben merem elárulni, hogy amikor asztat gondolom, körülöttem mindenki hűje, akkor -úgy hogy ne lássa senki- megvizsgálom magam, hátha mégis én vagyok az? és képzelje, Mester majdnem mindig az jön ki, hogy én. ezért asztán bemegyek. határozottan könnyebb. utána. de ezzel más is így lehet, de esztet nem szoktam oktrojálni, mert olyan zsenánt, meg különben is. és ha kijövök tudom, hogy népfelség volt, vagy amper.]
@V-PORT: ha varjút kérdezed, ő a listán, aki pont nem jutott be! én igy tudom.
@jaegtoer:

Ajvé, konzervatív barátom, Te Gyurcsányt idézel????? :o))

Möglásd,nem lesz ennek jó vége!
Ezek a mocsok libsikek csak kibillentik az eszed járását, ha sokat vegyülsz el közöttük!
Szaporodnak a gyanús jelek!

Én szóóótam...:o))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azt nem találtam én sem! azért kértem! rá nézek a hvg-re! de köszi
@magándemokrata:

Természetesen az csak a véletlen műve, hogy Magyarország narancsszínű, az ellenég meg emeszpé-vörös.
@jaegtoer:

most mér, bazmeg? én is azér hüjézem le a tisztelt közönséget, hogy ne ríjjak ki. noésasztán, hátasztán.
@ephart:

"_Orbánék világossá tették hogy nem engednek a taknyos orrúak hisztijének.májusban felállítják a 2. VH emlékművet.akkor minden a helyére kerül_"

Úgy van. az áldozatok nem érdekesek, a háború kapjon piedesztált. elvégre egy harcos polgári miniszterelnökhöz ez illik. de miért nem a felcsúti budi mellett építteti? ott mindig kéznél és szem előtt lenne gyümölcsöt hozó elmélkedései közepette.
@Csaknézek...:

ez ojjan, mint a dunaszaurusz. senki, soha a büdös életbe nem meri kimondani, hogy elkúrtuk. nem is kicsit.
@magándemokrata: Varju messze van a bejutástól.
"Elképedt szavazatszámlálók: hogy lehet ez a második helyezett?

45 ezer voks érkezett egy nagyon szokatlan "jelöltre".

Teljes érdektelenségbe fulladt a közelmúltban tartott oszakai polgármester-választás, ahol

az üres szavazócédulák végeztek a második helyen.

Az okozhatta a szokatlan végkifejletet, hogy a főbb ellenzéki pártok nem indítottak jelöltet. Az urnákhoz járuló oszakai lakosok közül 45 ezren döntöttek úgy, hogy senkire sem adják a voksukat. Ennél több, 377 000 szavazatot csak a hivatalban lévő polgármester, Hasimoto Toru kapott. A kitöltetlen és az érvénytelen szavazatok együtt 67 és fél ezret tettek ki. A szavazáson a választásra jogosultaknak mindössze 23,6 százaléka vett részt.

A polgármester azért íratta ki az új választást, hogy a lakosság támogatását kérje közigazgatási reformjához. Oszaka város és Oszaka prefektúra összevonásával Hasimoto 2015-re szeretne kialakítani a tokióihoz hasonlóan nagy regionális kormányzóságot."

Íme a példa, mit lehetett volna csinálni!

www.szabadfold.hu/aktualis/elkepedt_szavazatszamlalok_hogy_lehet_ez_a_masodik_helyezett
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Igazából, ha a fidesz sajtótájékoztatók csak abból állnának, hogy Hoppál Péter felemel egy "BEKAPHATJÁTOK!" feliratú táblát, az nem lenne ennyire megalázó."

Évek óta pont ez történik...
Ha HP egy ilyen feliratú táblát lengetne nagy bőszen, csupán az őszinteségi faktor változna.
A lényeg most is ez.

"A szógák ne ugassanak bele a Zurak dógaiba, értsük?" - nagyjából így fordítanám le, ami van.
@hacsaturján: pedig nehezen tüsszentő komám valami zanza Horthy-Kádár államberendezkedés épül ki.meg fog valósulni.a belső judeobolsi erők harmat gyengék nem akadályozhatják meg. ehhez meg kellenek a történelmi díszletek.figyelj Statiszta.szemed előtt bontakozik mind ez ki
@hacsaturján:

"_én is azér hüjézem le a tisztelt közönséget, hogy ne ríjjak ki._"

az egészen más. azt úgy szokták mondani, hogy áthatja az embert a néplélek. asz egészen más. az egy egészen fennkölt áhítat. az maga a katharzis.
@ephart:

én meg micimackót alitom a háttérbe, de hogy te egy seggfej vagy, az tuti.
@jaegtoer:

hát ez az! eccer vót mán katharzisom, de mondhatom, remek háziorvosom van.
@hacsaturján:

T. Mester!

Rágtuk már errefelé ezt a gittet (még ha nem is biztos, hogy pont Veled), oszt ömlékezetem szerint a kilikadás furtonfurt csak az volt, hogy ez biza tökös szöveg vala.

Bár a népi emlékezet legendáriumába a "Patás lebukott" címkével került bele.
Van ez így.

Gondolom, néha a rének is félrelépnek, vagy savanyú tejet adnak.
@Csaknézek...:

én már elveszett ember vagyok. a következő stádium a megveszett. de ehhez már orvosi segítség jár. vagy tekes.
@jaegtoer:

Fordulj Hacsához, mert amellik orvos még a katharzist is helyére tuggya tenni, az télleg tudhat valamit... :o)
@Orica Középföldi: @jaegtoer:

elképesztően élvezet és szórakoztató olvasni benneteket.

jókat tudok nevetni vagy mosolyogni, még akkor is ha nincs kedvem semmihez...
és akkor még meg sem említettem a világ szimfóniájának értő közvetítőjét @rodeo36: működését, aki néha kakaofóniát állít össze és vezényel itt csupa kedvtelésből...
nemtom hogy bírjuk ki még négy évig rezsiemelés nélkül.
@Evezős: Attila marad.Ez csak jó, mert így az Mszp teljesen szétporlad.
@V-PORT:
Azt nem bánnám, ha volna ott olyan, aki a romokból csinál valamit ... de azt még keresem, hogy ki lehetne az.
@Csaknézek...:

a rénekkel ne tréfálkozzék, mer azonnal szakmai alapokra hejezem magam. másnak ijjen hogyishíjják asztala van, nekem meg a böszmeség lóg a falamon s reggelente ézsaiást idézem belüle.
sajnos szakaszokban olvaslak csak benneteket, de köszönöm a csapatnak, hogy viszonylag tárgyilagosnak tud maradni és anyázás is csak módjával (ott viszont "megérdemelten") kap helyet.

@Csaknézek...: +1

korrekt megfogalmazása egy elveszett szavazatnak, amiért nem "dolgoztak" meg hihetően vagy kellőképpen...
@Blogger Géza:

"... miattam végképp ne aggódj. :) "

aggódjon érted és miattad a terápiás orvosod.
@Evezős: Lesz. 2006-óta, az önkormányzati választás óta, az Mszp csak a színpadot rendezte át. Mos itt a lehetősége, és a többieknek is.
@hacsaturján:

"a rénekkel ne tréfálkozzék, mer azonnal szakmai alapokra hejezem magam."

Már vissza is vontam!

A szakmai alapokra hejezés tudtommal súlyos és irreverzibilitásos mellékhatásokkal járhatnak, aszt meg nem venném a lelkemre!
@guma: Ja, még délelőtt ....nevetséges, gagyi.
:-(
Jobbik jó szereplése ösztönzően fog hatni az EU választásra is.több képviselőjük fog bekerülni mint utólag.persze az igazi siker az önkormányzati választás lesz
Most kiverem sokaknál a biztosítékot. Gyurcsányt politikai "karanténba" kell zárni! Sajnálom, hogy ezt mondom. De vele nincs esély. Többet visz, mint hoz. Az imádóijai, imádják, de ennyi!
nepszava.hu/cikk/1016440-a-magyar-szelsojobb-eloretorese-aggasztja-a-nyugatot

Ahonnan a pénz jön, ott ezt gondolják... valamiért ez jutott eszembe:
"-Micsoda? Halál?
-Statuálás a lényeg, mert aszerint kapja apuka a büntetését..."
@V-PORT:
Hát nem tudom ...sajnos, azt hiszem, a megélhetésiek mindent meg fognak tenni, hogy MA maradjon, mert addig nekik is csurran-csöppen. Akik bejutottak, egyéniben, azokat nem ekézném, ebben a légkörben tiszteletreméltó, hogy sikerült nekik. Talán onnan kéne, hogy elinduljon valami .... de a listások (meg kéne néznem, kik azok pontosan) ... azok aligha fognak ebben segédkezni.
@V-PORT: "Elvileg Bajnai és Gyurcsány is meggyőzheti Fodor Gábort, hogy hozzájuk üljön be, de több pártból származó információnk szerint Fodor korábban megállapodott Mesterházyval, hogy az MSZP-hez ül, ha nem tud külön frakciót összehozni."

www.origo.hu/valasztas2014/20140407-mesterhazy-attila-biztosan-marad-az-mszp-elen-a-valasztasi-kudarc-utan.html

Fodor árfolyama most marha magasan szárnyal, ő a választás igazi győztese. :D
@Csaknézek...:

keressen egy jó házi orvost! manapság ritka nagy kincs. (lásd még: katharzis).
@V-PORT:
Rossz helyen keresgélsz ...
Egyébként, nosza.
(Karanténozni én is tudnék, jelöltem is volna - de ez pont oda vezet, ahol éppen most Mesterházy van: kenjünk mindent egyvalakire, mi meg bűntelenek vagyunk.
Bármennyire szomorú is, de ez nem igaz.)
@hacsaturján: @jaegtoer: hülyék! :)))

de jól nyomjátok. :DDDDDD

szerintem ebben is a ti kezetek van:

Elképedt szavazatszámlálók: hogy lehet ez a második helyezett?

www.szabadfold.hu/aktualis/elkepedt_szavazatszamlalok_hogy_lehet_ez_a_masodik_helyezett
@V-PORT:

mint lelkes fleto rajongó hangsujozom, hogy a bisztositék hejett valami mást verjél ki. ha mázlid van, nem fog megrázni és ha nem túl gyakran csinálod, a tenisz könyököt is megúszhatod.
@Sir Bates dö Hól: Talán nem kellett volna annyira a Swobodáknak, Cohn-Benditeknek basztatni Magyarországot, talán kevésbé vált volna euroszkeptikussá a magyar lakosság...
@Csaknézek...: nehogymá' orvoshoz küdd őket! :D szabad perceimben akkor min fogok nevetni?
@jaegtoer: Még az a rossz hírem is van számodra, hogy még orvosra sincs szükségem. :)
@Evezős: Most komolyan. Tegnap este, amit előadott!
De hagyjuk!
@Evezős: "Bizony, Mesterházy Attila nem tartotta fontosnak, hogy akár csak egyetlen önkritikus mondatot mondjon. Beszédéből az derül ki, hogy a jövőt az eddig megszokott módon tervezi: kikaptunk, de jönnek az új feladatok."

Mesterházy elvtárs alighanem Egervári Sándor: A szerethető válogatott című hézagpótló művéből sajátította el a felelősség felvállalásának technikáját.
kedves fideszfóbiás kommentelők...ez egy KURVA nagy zakó volt.
szerintem csak egy napra vegyetek vissza:)értelmezzétek az eredményt.
aztán folytassuk
LOL
@guma:

valamennyien a nép eccerű gyermekei vagyunk, csak én svalbárdon. rénnyeim mán be tudnak mutatkozni magyarul, valamint a tizig való elszámolás se okoz nekik gondot.
@Blogger Géza:

gééééézaaaa! a tavarest kihatytad!
@FILTOL:

mán kerestelek a nemzeti dohánybótba. nem vótál ott!!!! bezzeg az imprilista pall mall, az igen! hát hol élünk mi?
@Blogger Géza: uff! géza, maga vagy a csoda. vagy csodaszarvas. de ezt hacsa mondhatja meg.
@Sir Bates dö Hól: szia!:)

időhiány miatt nem reagáltam gyöngyszemeidre (most is csak csapongok :D)...
az előző posztnál Jégnek írt szöveg (amire kimerítő válasszal tisztelt meg Jég) neked is szólt.
@V-PORT: nem verted ki a biztositékot! olvaslak! nem kell karantén! hidd el a bal oldali tortából a legnagyobb szeletet fogja kihasitani az ep választáson! ott kiderül minden! ez most, te is tudod, kényszer volt! régi rendszerben elég lett volna a második fordulóra összefogni! magán vélemény!!
@hacsaturján:

"keressen egy jó házi orvost! manapság ritka nagy kincs. (lásd még: katharzis)."

Mán javallottam is Jég kollégának!
A libsi fertőzést is tuggya gyógyítani?
@magándemokrata: Nem hiszem. Túldimenzionáljátok a csávót.
@guma:

" nehogymá' orvoshoz küdd őket! :D"

Kű'dí a nyavalya!

Ő akar menni! :o)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Valószínűleg ez az egyetlen, amit képes értelmesen(?) elartikulálni.
(....miközben a bábozó hátul mozgatja a száját meg a végtagjait. Talán egyszer kiderül, ki is ő....)
@guma:

1) "hülyék!
[...]
2) szerintem ebben is a ti kezetek van"

1) csak a magam nevében nyilatkozhatok, de mint előbb valahol már említém, kerülném az öntömjénező kivagyiságot sulykoló propagandát.

2) fújjj! kikérem magamnak. az én kezem nem volt, nincs, és nem is lesz semmiben! Nézz oda! Hírbe akarsz hozni? vigyázzá!
@Csaknézek...:

arra dr. kvaszticsot tudnám ajánlani. lekföjjebb kiveszi a manduláját.
@FILTOL: legalább ne mantrázd a hülyeséget, csak akkor ha számokat nem ismered az megbocsátható...

kérlek, ici-picit gondolkozz:

offforever.blog.hu/2014/04/07/osszefoglalo_249
Mesterházy Attila:
"Képtelen voltam megszólítani és elfogadható alternatívát nyújtani a Fidesz politikájából és arrogáns hangvételéből kiábrándult magyar embereknek, ezért a felelősséget vállalom és lemondok minden pártbeli tisztségemről. Bebizonyosodott, hogy vezetésemmel nem tud a párt megújulni és négy év múlva méltó ellenfele lenni a Fidesznek. Új emberek és új célok kellenek".

(sajnos, Hírcsárda .....)
@Blogger Géza:

Szóval Swoboda, meg Cohn-Bendit miatt euroszkeptikus a magyar lakosság... miért van az, hogy előbb-utóbb minden viktorhívő kommentelőről kiderül, hogy:

A. Hülye gimnazista
B. Hülye
C. Bérkommentelő?
Hiába adtam tanácsot az ellenzéknek,mentek a saját fejük után.Olyan hibákat követtek el ami nevetséges.
Nem verték a fideszre a hitelesek problémáját sem,pedig olyan egyszerű lett volna.(A bankok nem utalhatták volna át a mny.pénzedet ha bármilyen hitelszerződésed van náluk,először kifizeted a hiteled a többi megy az államnak,vagy amennyiben nem fedezi akkor maradsz magán tag--ez lett volna törvényes)
@magándemokrata: jó amilyen higgadt vagy mindig! :)
@Blogger Géza:

" Talán nem kellett volna annyira a Swobodáknak, Cohn-Benditeknek basztatni Magyarországot, talán kevésbé vált volna euroszkeptikussá a magyar lakosság..."

Talán Mr.Orbánnak nem kellett volna éveken keresztül azt a pávatáncot járnia, hogy itthon a "Fúj EU!" szövegét az "Elkötelezett EU partnerek vagyunk!" dumával cserélgeti - Brüsszelben...

Ja, és mindezt az EU pénzén.

A többi stimmel: "talán kevésbé vált volna euroszkeptikussá a magyar lakosság..."

Említett urak pedig nem Magyarországot basztatták, hanem a magyar kormány intézkedéseit bírálták - ami qrvára nem ugyanaz.
@$$$=$$$: te miért vagy folyamatosan ilyen ingerült bunkó, durva?
Amíg a berlusca félék megúsznak mindent faszlevágás nélkül addig ilyen sperma világ lesz,70% minimális részvételi arány nélkül megismételtetnék minden választást.
@parti_giano:

kéváncsi lennék, mit mondana herélés után, mer szaporitani nem szeretném. nekem rénnyeim vannak nem pediglen marháim.
@guma:köszönöm! ilyenek vagyunk mi kőműves utcaiak!
@Blogger Géza:

"talán kevésbé vált volna euroszkeptikussá a magyar lakosság..."

Tiszteletre méltó Atyád, kecses hímtagjára hivatkoznál inkább mint a minden jóval fölkent magyar népre, arra a népre, melynek minden egyes tagja, egyede, selejtje és paródiája tudja az általad aposztrofált euroszkepticizmus mellett és ellenére, hogy itt kibaszottul nem épült volna se út, se vasút, se stadion, se lófasz illetve csak az a Főnök képmását formázva, az uniós eurotámogatások nélkül.
ugyanakkor igazat adok neked abban, hogy az eurokleptocizmus él és virágzik földalapú és egyéb támogatásokat illetően, miképpen az euroszkepticizmusnak is kiterjedt tábora van annyiban, hogy elég sokan talán túlságosan is keveslik az ellopható uniós pénzek mértékét.
@Csaknézek...:

"_""keressen egy jó házi orvost! manapság ritka nagy kincs. (lásd még: katharzis)."

Mán javallottam is Jég kollégának!
A libsi fertőzést is tuggya gyógyítani? _"

Maga itt ne ízetlenkedjen élcelődve sanyarú állapotomon.

'lesz még eccer ünnep a világon!'
@Blogger Géza: Géza, még mindig nem érted... a volt egk-tagokban növekvő euroszkepticizmus oka az ex-kgst-tagok felvétele az unióba... azzal, hogy csak a pénzt öntik ide, mindenféle eredmény nélkül, populistákra szavazó, tolvaj országokba, miközben saját jóléti rendszerük recseg-ropog... ott azt sugallják, hogy ez mind a barbár keletiek miatt van... ott mi vagyunk a "rejtett erőforrások"... monak csak az az egyetlen esélye (s neked is, hogy megmaradjon a jósorod), ha nem erősödnek meg ott a szélső-jobbosok... akiknek viszont a követendő mintát pont orbán adja... mert, ha megerősödik a szeparatizmus az eu-ban, akkor nem fogunk onnan semmit sem kapni alanyi jogon, csak ellenérték fejében... mondd meg Gézám, pontosan mi a lófaszt is tudunk nekik felajánlani?... mert ne feledd: a nacionalisták közt nincs szolidaritás, egy le pen, farage, wilders szemében te is csak egy picivel vagy jobb, mint a maghrebi vagy pakisztáni bevándorló, de csak a csatornatisztításravagy alkalmas... csak a demokraták vesznek téged is emberszámba... s a demokraták mind-mind liberális elveket vallanak... mert a liberalizmus annyira alap pl. németországban, hogy ha csak ezt jeleníted meg, az nem elég... az ott az α, nem pedig az Ω...
@guma:

de az most nem megy neki. javában összeér a talpa a barackfa alatt, ami jóval keményebb koncentrációt igényel, ide csak a gyöngéje jut.
Ha valaki az önkormányzati választás közeledtével az összefogás fontosságáról kezd írogatni, azt saját kezűleg fogom tahótlanítani.:)
@FILTOL: Ez leginkább rekordhazugságáradat volt,erre már nem futi az agysejtjeidnek az erkölcsi érzékelésedről nem is beszélve,sajna nem ez a legalja,moszkovityenkának és mutyipincsijeinek mindig van lejjebb.
@magándemokrata: :DDD

nana! ne általánosíts! :)
(de legalább a kávémeghívást márt értem... :D)
@hacsaturján:

"arra dr. kvaszticsot tudnám ajánlani. lekföjjebb kiveszi a manduláját."

Télleg, nagy mágus az a doki.

Mer' aki kvarcolással veszi a mandulát, ammán bizonyosan a doktoroskodás Paganinije!
@V-PORT:
Szerintem az más elven működik, az adott helyről szól, és arról, ki tudja a legjobban képviselni a helyieket.
Én pl. itt, helyben biztosan nem fogok a DK jelöltjére szavazni, mert egy orbitális f@sz az illető.
Nota bene, ha jól végzi a dolgát, tőlem bármilyen párt színeiben indulhat - bár a legtöbb jelölt szvsz független lesz/próbál lenni majd.
@hacsaturján: a fene tudja, hogyan szaporodnak gézáék. talán rezsicsökkentéssel. a herélés nem segít.
@irógép: Az MTV Kálmánka játszótere. Lehet, hogy nem gondoltál az országos TV2-re. Mióta megvette két magánszemély potom 30 milliárd Forintért (vajon nettó vagy bruttó?) véletlenül pont a kampány kezdete előtt, azóta csak úgy dőlt a "Magyarország jobban teljesít" a tévéből. 800 milliót érő, közpénzen bevezetett arculatot adtak így át a pártnak. A hírekben 10:1 volt az arány a kormánypárt javára, kivéve a Simon ügyet és a gyevi bírót.
Az V. kerületi polgármester magától növő házáról és bakszámláiról az ország 2/3-a - érted, kétharmada :) - nem is tud.
Aztán ott volt az óriásplakát-balhé. Gyakorlatilag az óriásplakátok 85%-90%-a kormánypárti érdekeltségű vállalkozók kezében van. A Fidesznek olcsó, az ellenzéknek drága volt az óriásplakát.
Aztán ott volt a CÖF, egy civil fórum, aminek volt néhány milliárdja reklámokat fizetni a legnézettebb helyeken.
@Sir Bates dö Hól: ja, elfelejtettem... a francia politikus is lop, de a franciák pénzét inkább lopja el a sarko vagy holland, mint valami keleti bugris... gondolja a francia:-)
@hacsaturján: nebaszameg! :DDD

pont ezt írtam minap blogtársamnak, hogy vagy fel kell dobnom a talpam vagy gyakorolnom kell azt a talp összeérintést(, ha mással nem magammal! talán akkor másképp látom a világot...)! :)
@Blogger Géza:

"_Még az a rossz hírem is van számodra, hogy még orvosra sincs szükségem. :) _"

szemét, smucig alak vagy mondhatom! sajnálod az orvosra a zsetont, te jobban teljesítő sóher alak! azért vagy akkor ilyen rossz mentális állapotban, mert nem veszed igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, és betegen jársz embertársaid, közé, bár ez nem olyan baj, mert hozol legalább egy kis derűt a hétköznapokba, de mint negyedbarátomat figyelmeztetlek, és óva intelek, hogy orvosi segítséget feltétlenül vegyél igénybe, mert az autodidakta tudásképzet nem helyettesíti a szakértelmet, és a szagértelemmel sem juthatsz sokra, hacsak meg nem ásod magadnak előre a nyughelyed, és a még szabad kezeddel magadra nem húzod a kapa földet, persze ennél súlyosabb eset, hogy szabadon flangálva ontod a hülyeségeket, de ezzel legalább okozol derűs perceket.
@Blogger Géza: A sok rohadt euroszkeptikus mégis mind oda megy orvosnak, villanyszerelőnek, mosogatónak és pizzafutárnak. Moszkvában senki sem próbál szerencsét. Kalinyingrádba se ment még a Tankcsapda az ottani magyaroknak koncertet adni.
Arra leszek kíváncsi, hogy pl. a smukkandort hogyan fizetik ki fideszék? Meg a többi álpártot?

Úgyis kiderül.
@Blogger Géza: most még. De egyszer eljön az idő amikortól lesz. Ha az én időm eljön, jobban szeretném, ha az orvosomat nem Alinak vagy Abdulnak hívnák.
@Evezős: Mért kellene kifizetni.
Megint egy ideig fontos embernek érezhette magát.
Nem kellett rövid szoknyába, babos kendőbe táncot lejtenie, hogy figyeljen rá a média.
@ggiza: büdös kurva anyád te szarrago.
@magándemokrata: nadekérem! :)

azért nem kell zavarba hozni, mert semmilyen titokra nem emlékszem...
hülyülök?
mondjuk, az sem újdonság! :DDDD
Egyeseknek fáj, hogy ez az eredmény született.
Örüljetek Zuglónak, hogy egy ilyen aljas politikust, mint a Tóth Csabát megválasztani. Aztán nehogy úgy járjon, mint szegény Simon.
@MZ/X hip hip hurrá:
Itt azért a média is rendkívül hülye volt! Pl. állandóan Olgánál ült ez a Smukk és ontotta a hülyeségeit ....
De Szili, Seres Mária, stb., akik többszörösét szedték össze aláírásból, mint amennyien tényleg szavaztak rájuk.
@V-PORT: ugye, mi jó barátok vagyunk, ugye mi jó barááááátok vagyunk.....

"Bárcsak menne neki Mesterházynak Gyurcsány, akkor legalább nem kellene többé összefogni vele!
– mondta az Indexnek név nélkül egy MSZP-s politikus, arra utalva, hogy már az őszi önkormányzati választásokon elkezdhetnék kivéreztetni a DK-t."

index.hu/belfold/2014/04/07/mi_lesz_most_a_baloldallal_mi_lesz_az_osszefogassal/
@jaegtoer: Ez nyilvánvalóan hülyeség. Azelőtt is épült itt sok minden, hogy EU-tagok lettünk volna. Mellesleg jóval magasabb volt a gazdasági növekedésünk is, amiből futotta rá.
@Blogger Géza: Arra az időszakra gondolsz, Amikor privatizáltuk a Videotont, az Ikaruszt, és gyakorlatilag leépítettük a könnyűiparunkat?
@Sir Bates dö Hól:

"_csak a demokraták vesznek téged is emberszámba... s a demokraták mind-mind liberális elveket vallanak.._"

ezt a leghatározottabban visszautasítom. ezt a liberálisok a konzervatívoktól plagizálták és vitték túlzásba. most már mindenkinek jogai vannak, és annyiféle, és olyan sok jog van, hogy nem is jut mindegyik mellé ember, ezért lehet az, hogy az emberi jogok egy részét kiterjesztették az állatokra is. ezért van az, hogy állatverésért leültetik az elkövetőt, nőverésért meg a komondoros csávó kitölti a parlamenti ciklusát, másokat meg újraválasztanak. naszóval és lasszóval nem kellene túlzásba vinni a libsi öntömjénezést, mert átbillen önsemjéni magaslatokba. az meg hogy néz ki. csak módjával. van nekünk elég bajunk. errefelé nem jut minden napra idegenvezető cigányhercegnő. itt viktor jut. az van. a fiataldemokrata. az. dögivel.
@hacsaturján: Legyen jó napod, a Tavares tette fel az egészre a pontot.
@Evezős: A média már csak ilyen.
Szereti a hülyéket felkarolni, akik csinálnak neki egy kis ingyen cirkuszt:-)
@etruszk: Nem tudok róla, hogy bárki is leépítette volna a könnyűiparunkat, egyszerűen nem bírta a versenyt a Távol-Kelettel. De ha ez szerinted akkora biznisz, vágjál bele.
@hacsaturján: no de pláné, ottan Háccsó Hátasztánban!
minden eddigi, nem létező illúzióm eloszlott.
@Enrico72: Szegény becsületes, tiszta lelkű Papcsák úr meg zokog a sarokba.
Komolyan annyira megértem a bánatod.

Na hess a helyedre!
@Blogger Géza: Gézám, eszetet kifejtenéd kicsit részletesebben? Mer' 2004-ben lett EU tag Mo. Előtte meg éppen Orbán kombájnolt a legjobban mellette. Maraggyunk annyiban, hogy az EU nélkül éhen döglene az az ország. Csak gondolkoggy a mocskosextraporfitos multikon...
@Blogger Géza: tavares akkor pontos csávó. itthon a pöttyösök vannak többségben.
@Spániel: Ezek ketten ellesznek egymással. :)
@Blogger Géza:

géza. ne gazdálkodj. nem áll jól, nem értesz hozzá, és különben is hülye vagy. bocs kezelés alatt állóktól. szóval fideszes vagy. a gyogyik kezelhetők, kezelést kapnak és szükség esetén felügyeletet, gondozást. az imént vallottad be, hogy te nem. és orvosra sem költesz, pedig a fidesznek hála, jutna rá. de egy smucig, önző alak vagy. ezért vigyázz, vékony az a mezsgye amin járhatsz és az nem a földeken, a határban van, hanem az a keskeny folyosó, ahonnan naponta hazaengednek a műszak után jólteljesítés után.
azért az jó hogy Kuncián nem mérgez
@Blogger Géza: 89-95 között a Távol-Kelet még csak éledezett. Előbb-utóbb azért mindenképp oda került volna a gyártás, de néhány évet nyerhettünk volna. Most már csinálja az, aki egy tál rizsért hajlandó.
@Blogger Géza:

"_Nem tudok róla, hogy bárki is leépítette volna a könnyűiparunkat, egyszerűen nem bírta a versenyt a Távol-Kelettel._"

70-80-as években először a német-svéd-olasz-norvég-francia-angol stb könnyűiparral nem bírta a versenyt. aztán már csak hagyományt őrzött.
@hacsaturján:

copyright rodeo!!!!

a

magyar patyomkin kisherceg

a nemzet óriása aki inden széllel szembemegy és ő a győztes...és az ő népe követi és éljenzi

brühüyyy
Az Egyenes Beszéd ma brutális lesz. :)
@Blogger Géza: bocs! eszembe sincs veled ma dumálni...
viszont ez a hülye megállapításod nem maradhat szó nélkül...

nem?

no akkor lapozd fel a 98 és 2002 közötti adatokat! talán okosabb leszel, hogy miért zárt be a maradék kis üzem és totál felszámolták a rendeleteikkel is a magánszektort is...
legalább 3 ismerősnek kellett lehúzni a rolót akik 20-30 embert foglalkoztattak...
@Blogger Géza: "Nem tudok róla, hogy bárki is leépítette volna a könnyűiparunkat, egyszerűen nem bírta a versenyt a Távol-Kelettel."

Arra gondolsz, mikor az I Orbán k. eszetlenül kitermelhetetlen szintre emelte a minimálbért?
@etruszk: így van...

@jaegtoer: innen még 98 után is ment export, aztán...
@V-PORT: nem akarlak megdicsérni amiért idetoltad...
Történt összefogásos harakairi otthon délután vagy pedig rájöhettünk, hogy ez a vereség tulajdonképpen jó alapokat ad az elkövetkezendő megmérettetésekre?

Nem is olyan hülyék ezek a focisták.
@hacsaturján: "rénnyeim mán be tudnak mutatkozni magyarul, valamint a tizig való elszámolás se okoz nekik gondot."

akkor nem okoz nehézséget nekik ezt értelmezni!
(bocs kicsit hosszú, de elmegy majd esti versnek is :D)

Kozmosz: Az Okosak Földje

az nem lehet, hogy annyi szív
hiába szív...
de lehet.

fosunk a jövőtől, büszkén a múltra
de hogy mi volt a múlt, azt senki se tudja
úgy tudtuk, más bánt el velünk
pedig mi voltunk azok, hidd el nekünk

a Habsburgok kérték és kapták a koronát
önkéntes gyarmat voltunk több koron át
későn keltünk, hogy fel kéne kelni
addigra utált körbe mindenki
míg Deákot ünnepelte száz torok
a fejünkre nőttek a román pásztorok
ők nem egyeztek ki a kiegyezéssel
baj is lett belőle később kevéssel
hogy becsúsztunk a háborúba
hülyére verve álltunk Trianonba'
utána Horthyék is okosak voltak
hadat üzenni a Szovjetuniónak

mínusz negyven fok volt az oroszoknál
ott maradt a fél hadsereg a Donnál
jöttek a ruszkik, fal lett a Lajta
bölcsőnk ez, gyakran sírunk is rajta

mi vagyunk a hősök és mi vagyunk a holtak
a nácik és a komcsik is magyarok voltak
mi voltunk Koppány és Kun Béla
mi vagyunk magunk a probléma

Való Világ, Megasztár, X-Faktor
szidjuk mindet, de nincs, aki elkapcsol
és hiába védjük másoktól a földet
ha lengyel húsért sorban állni ragyogó ötlet
mi tévézünk öt órát, de a jenkik a hülyék
hősök vagyunk, csak sose állunk ki az ügyért
aki akar itt bármit, az úgyis dobbant
és marad egymillió kamurokkant
az országban, ahol mindenről más tehet
a bankok, a zsidók, az IMF, a melegek
balhé van, de sosincs felelős
mindenki megússza, van jog, csak nem erős

eltűnt a Postabank, de senki se tette el
Kulcsár Attila is egyedül kezdte el
hozott is valamit az Ezüsthajó
a Hagyóból lett csak cellalakó
a pártokat építik az autópályák
egykor még féltek, de azóta látják
hogy nem üvegzseb van, csak üveges szemek
úgyhogy ideje, hogy építkezzenek
mi is építjük a nemzeti falansztert
de erről nem írt se Kertész, se Wass Albert
Nyugat-Európa és a káosz partján
félig Ázsia, de egészen Balkán

mi vagyunk Orbán és mi vagyunk Gyurcsány
mi vagyunk a rendőr, az orvos, a furcsán
bekötött nemzet, ez a szédült nép
mi vagyunk a tábor és az ellenség

ki itt hatalmat kap, az sohase fékez
először dönt, és aztán se kérdez
hiszünk még, de tudjuk legbelül
hogy hazudnak rendületlenül

légy csendben, ó, magyar
ha viselkedsz, eljön az ómagyar
táltos, és neked is letol egy szettet
szebbet, mint ahogy eltervezted
nézed a plazmán, majd kifizeted egyszer
az állam is így él, ilyen ez a rendszer
itt tudja minden kisgyermek
hogy svájci frankból nőnek a díszkertek
úgyhogy senki se szól, hogy így nem lesz jól
meleg ez a kibaszott disznóól
huszonöt éve nonstop a válság
nem mászunk ki, csak a gödröt ássák
volt egy lépcsőnk, de eltemettük
most építjük újra, hogy lebontsuk együtt
mert az utód is úgyis begőzöl
még pár év és kezdhetjük elölről

Isten, várd meg a magyart
majd odaérünk, csak még vesszük a kanyart
Isten, várd meg a magyart
rögtön odaérünk, csak még vesszük a kanyart

nem is akkora gond, hogy nincs nagy sietség
megbűnhödte már e nép az összes ötletét
lehet, hogy gyerekként még máshogy tanultad
de ha hátralépnél, látnád, hogy magunknak
basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
több párt kell, hanem több külön ország
Az Okosak Földje, Magyarország

mi basszuk el, de pusztuljon az idegen
léptek a ruszkik, de látszik, hogy ide nem
több párt kell, hanem több külön ország
Az Okosak Földje, Magyarország.

www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU
Mesterházynak akkora az arca.
@V-PORT:
Az.
De a kommentek mindent visznek!
:-)

[áááááááááááá
az uruk-haiok mégis léteznek]
Mindenki hibás, kivéve Mesterházy.
@guma:
még akkor sem hiszi el, ha ő maga volt az egyik bezáró vállalkozó (bár ezt gájzáról nem tételezem mert nem vállalkozik csak büfög natórancsfingot)

brühüyyy
@Habakuk999:
Amikor megjelent a tévében Baja Ferenc elébb
egy qrvaannya kicsúszott a számon azért. Bennem lesz a hiba...
Mesterházy nem semmi, de azért Gyurcsány lesz ma a császár.
@rodeo36:
Állami csicska az, soha egy forint értéket nem állított elő, csak vitte a pénzt a közösből.
Basszus! Itt minden jó volt! Attila! Te egy ... vagy!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: akkor most tulajdonképpen győztünk?
A hülye fidesz megcsinálja helyettünk a trágya munkát?

Haladunk előre rendületlenül?
@V-PORT: Vazze ez az Attis kéééész. :)
@V-PORT:
Szerintem ne nézd meg, már most is tudod, mi lesz!

:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Erre nem gondolt. Mint ahogy néhány év múlva csak homlokát ráncolva pislog, ha emlékeztetik rá, hogy trafikmutyi, földmutyi, magánynyugdíj.
@Evezős: De! Mert szeretek szenvedni. :))
@guma:

Óh, Vitya mindig is tudta, hogy a más farkával kell verni a rezsicsökkentést.
@V-PORT:
Azt, hogy egy "fasz", miért nem mondod ki?
Oszt akkor finom voltam. Igaz, a balfasz sokkal kifejezőbb ezekre.
@V-PORT:
Mazochista vagy ...én nem néztem meg Mesterházyt ...
:-)
@Habakuk999:
Há`persze... ebben a hülye országban...
Feri ilyet mond.

"Aki vagyok az jó és a magyar demokráciának kell." !!! :)
@Evezős: :DDD

látod a sárgába hajlót (aki biztos a piros pöttyeit akarja "kiemelni" ha már a szépségét nem sikerült) is idehozta...

mi árthatott meg neki ennyire?
lehet, hogy kerülni kell ma őt is? :)
Egyéni választókerületekből győzelem: 90,56%
Listás győzelem: 44,54%

Kettő átlaga: 67,55% (tekintve, hogy az egyéniek száma 106 a listásoké 93, még torzít is lefelé)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te is hüle vagy, hogy leszavaztál rájuk, de én is egy nagy barom vagyok, hogy vasárnap reggel borotválkoztam a sok majomparádé parlamenti székéért
@Habakuk999: kérlek, hanyagoljuk ma ezt a valakit :)
van annyi más téma és esemény...
@Evezős:
Az én jóízlésem és a vallásom is tiltja... :)
@parti_giano: ne szeresd ma te sem.
ha beleszólhatok magánéletedbe ennyire :)))
@Habakuk999: hát, ez az. te szúrtad el. vasalt ingben, borotválkozva nem lehet forradalmat csinálni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

olyan irigy vagyok, hogy na! megnézném én is, de tele vagyok programmal...
és mindig a sajátomat kell lemondani, tehát nem álmodozom...
GyuriFeri szenvedélyesen el akarja nekem is magyarázni, mitől lennék igazán boldog, de fasz vagyok és nem hagyom neki.

Ettől függetlenül nem adja fel és mindenképp segíteni akar nekem. :)
@guma:

"az országban, ahol mindenről más tehet
a bankok, a zsidók, az IMF, a melegek
balhé van, de sosincs felelős
mindenki megússza, van jog, csak nem erős"

Na, ezt kéne narancsszínnel egy halálfejes lobogóra hímezni, azt felvonni a Kosúttéren.
@guma: kíváncsi vagyok, miket beszélnek a hősök, arra is, hogy most örüljek vagy bosszankodjak?

Amúgy ma meglepően tárgyilagos volt a legtöbb troll, bár az öreg rénvadász és hubertuszos párja mindent vitt.

A válságokban Bubó is megtáltosodik.:)
@Habakuk999: Az előbb mondta élőben Olginál az ATV-ben.
@parti_giano: Ezt kikérem magamnak, az ingem speciel vasalatlan volt!
Szerintem Gyurcsány ne akarja megtudni mi van Bajnai fejében. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te komolyan elhitted, hogy havi bruttó 40.000 Ft az valami eszetlenül magas szint volt?

Miért van az, hogy a leghülyébbek írják a nevük elé, hogy Dr?
@parti_giano: Viszont benne voltam a tévében szavazásra válva.

Most már én is elmondhatom magamról, hogy celeb lettem?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Helyette a REZSICSÖKKENTÉS a nyerő ennek az IQ light plebsnek.
Olyanranda nerrenforradalmi alkoholmentes sörtelen tucc lenni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt itt nem látom, érdemes megnézni neten?
Vagy inkább igyak vodkát?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

sikeresen összenyomta akkor béreket...
jó dolgozónak nem tudtak adni, mert a semmit se tudó kezdők bérét kellett kigazdálkodni...

nem is értem, hogy ezt is hogyan feledték el az emberek!
ja és a sikeres pénzügyminisztere aki később a kamatgazdálkodásával (figyelmeztetések ellenére!) svájci hitelbe "lökte" az embereket, önkormányzatokat...
és ez sem szempont...
tudom! én vagyok a hülye...
@Habakuk999: Vodka ivás közben nézd meg. :)
@Blogger Géza:
Dr. Orbán
Dr. Kövér
Dr. Semjén
.
.
No comment... nem lesz ebből OTT gondod? :)
@guma: És még így is rekord alacsony, 5 - 6% körüli munkanélküliséggel adta át az I. Orbán-kormány a stafétabotot az MSZP-nek, amelynek ezt jó baloldali módon sikerült megdupláznia...

Munkahelyeket nem úgy kell megőrizni, hogy életképtelen iparágakat tartunk életben (amelyek már havi 40 ezer Ft-os fizetéseket sem tudnak kitermelni) az idők végezetéig minden különösebb stratégiai ok nélkül.
@Habakuk999: te akkora celeb vagy, könyv is szól rólad:

Szakács Eszter: Tulipánháború - Mesék Habakuk királyfiról

A királyfiak dolga, hogy hőstetteket hajtsanak végre. Habakuk királyfi, amint megissza reggeli kakaóját és bekanalazza a betűtésztás húslevest, tettre készen vág neki bármilyen feladatnak, akár a koronákat kell elvinni a tisztítóba, akár a királylányt kell megmenteni a loncsos fenevadtól.
@Habakuk999: Ja és mondott egy olyat is, hogy minek 2040-ben Székely kapu??? Fontos kérdés ez is nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Csak éppen ők nem nem szokták kisebbrendűségi okból a nevük elé írni, hanem ők megszerezték hozzá a jogot... :) Nagy különbség, kicsi huszár.
@Evezős: nem nézted meg? atyaég! ako' hiába dumálok :D

V-PORT 2014.04.07. 19:22:16
444.hu/2014/04/07/tegnap-nem-csak-a-buli-szine-volt-narancs/
Te Jó Ég! Ez brutális.
@V-PORT:
:) én kérek elnézést... evégre az IQ etalon...
@guma: Simor (akinek regnálása alatt a legtöbb devizahitelt felvette a lakosság), soha nem volt pénzügyminiszter...
@Blogger Géza:

Okoska, nem az számít, hogy mekkora, hanem, hogy ki lehet-e termelni, bazmeg.

Most, hogy a fröccsüzem, meg a varroda helyett vidéken maradt a parlagfűszedés, nyilván jobb. Szerencsére legalább pár rohadtmulti jutott azért Mordorba is.

Viszont lassan százezer lesz a minimálbér, kár, hogy sajnos munkahely nem lesz mellé.

Ez jó nagy fos lett ahhoz képest, hogy mennyit gondolkoztál rajta...
@Blogger Géza:
Kicsi gyökér!
Idézhetem, jogdíj nélkül?
"ők nem nem szokták kisebbrendűségi okból a nevük elé írni"
Te, viccesebb vagy mint dr. Áder....
@Blogger Géza: "Miért van az, hogy a leghülyébbek írják a nevük elé, hogy Dr? "

Érdekes, ez már nekem is feltűnt... Dr. Schmitt, Dr. Semjén, Dr. Kövér...
@jaegtoer: dehogynincs igazam, te is tudod... csak ott még a konzervatívok is magukévá tették a liberalizmus alaptételeit:-)... moon meg csak a szólamok jöttek a liberalizmusból, valójában inkább csak fügefalevél volt:-)
@Blogger Géza: jobban jársz, ha hanyagolsz, mert ezekre a sületlenségekre időm nem pazarolom...

helyettem néz egy kis mesét:

www.youtube.com/watch?v=T5i-GQQu-Ss
@guma:
Ja, de megnéztem, még a kommentekből is idéztem, jókat röhögtem itt magamban rajtuk ...
Mondjuk, tényleg borzasztó a néni ... igaz, ez nem is újdonság, az összes képen az, ami valaha megjelent róla!
Bár ez a négerbarna alapozó azért tényleg ...kicsit túlzó volt tegnap!
:-D)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :)

haggyátokmá'! zavarába hetet-havat összehord és még a végén büntetést vonnak a napidíjából...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mo megmentője, visszajöttél, de a válasszal nem sietsz, azt látom... bár azt gondolom, a felvetést sem értetted sub kavics...
@parti_giano: juhhééééj, éreztem én, hogy sokra vagyok hivatott:)

legalább annyira mint Mesterházi és gyurcsány
@MZ/X hip hip hurrá: Megrontom az örömedet, ha azt mondom nem tudja????:-) Soha sem fogja tudni, míg egy pár szerszámmal, kasza, kapa, villa, meg nem zavarják az érzékeit. Szelíd nőstény vagyok, de néhányszor ökölbe szorult a talpam miatta.
@Blogger Géza: hanyagolj!

megint keversz mindent!
a legtöbbet az önkormányzatok vettek fel a járai idejében Esztergomban még romániai "kastélyra" is futotta meg tőkés ep választására, de pl Hódmezővásárhelyen vígan tőzsdéztek belőle, Debrecenben meg...

na befejeztem!
mint mondtam: szédíts mást...
@Csaknézek...: én, mint másik bűnös nem szavazó, egyetértek veled :)
Attila nem hibás, csak a körülmények. Bocs! De ez annyira szép volt.
@huzzadneki shakespeare: Azért volt ott más budapesti is. Ugyancsak megalázó lehetett Menczer Erzsébet leválthatatlan asszonynak, hogy egy kvázi "Mesterházy-reinkarnáció" le tudta váltani, valamint több mint kínos Pacsáknak, hogy egy másik ugrifülesre is azt mondta az istenadta zuglói nép. Vazze, ő jóval kevesebbet lopott, kérem vissza. Nem mintha ennek örülni lehetne, hiszen nem itt kellene gyakorolni a "relativitás-elméletet"
@guma:
Tegnap már megírtam ugyanezt.
Rogán bukott volna!
A többit nem néztem, de ezek szerint lett volna más is ...:-(

Hát ...majd kifizetik valamivel a sunyi Schiffert. Ahogy eddig is, mindig.
Na, most nézem Mesterházy-t, bazmeg, ez Egervári Szerethető Sándor... rengeteget dolgoztunk, megyünk tovább, jó, most kiszoptunk a fidesztől (románoktól) de mindjárt itt az EP-választás (hollandok), meg köcsög a sajtó.

:DDDDD
@Blogger Géza: Te Gejza, honnan az információ csak nem éppen a békés Fidesz-Kdnp-től?
@Blogger Géza: Még lehet, esetleg sebészre.
Nem plasztikaira gondolok.
@iii:
Na, ez pl. egy szemenszedett hazugság!
Nagyívben tettek rá, hogy mit akarnak mások, Olvass már vissza, hogy reagáltak akkoriban Gy. beszédére!) csak éppen kiderült/kiderülhetett (igazából én ezt nem tudom, csak egy lehetséges magyarázat), hogy Bajnai és az EPM nagyon okosak, jók a tívíben, de lógnak a levegőben. A lusta, impotens szocik dettó. Nincs jól működő országos aktivista hálózatuk, helyi szervezeteik. Anélkül meg nem megy, még a jelöltállítás sem. Oszt akkor észbekaptak?
Az biztos, hogy számomra itt van egy fekete lyuk. Addig (már ti. az összefogásig) foggal körömmel védelmezték a szoci-EPM paktumot; Gy. pedigvisznemhoz, a DK szavazókat elfogadnák -nagy kegyesen- Gy. nélkül, ...ez ömlött minden honnan. Azután kisvártatva meg mégis összefogtak.
Mindig mindennek egy a vége: Gyurcsányahibás.
- Nem lehet, hogy Önnel nem lehet nyerni?
- Ez egy történelmietlen kérdés.

- Nem gondolt arra, hogy felajánlja a lemondását?
- Nem. (...) 20 százalékkal több szavazatot értünk el (...) Ami tőlünk függött, azt mind megtettük a választáson.
@V-PORT:
Mellbetaszajtó...
Ez a kép a bálnában készült - ha jól tudom.
Namostan bálna a bálnában, színpadon álltában... lenyomja hegedűs zsuzsikát is.
A jólét csak úgy süt pelzcnéről, a Nemzeti Böllérverseny résztvevői sóvárogva dörzsölnék a tenyerüket ha a képre néznének.
@guma:

Ha vettem volna lottót, ha behúzom a megfelelő számokat, akkor ötösöm lett volna.

Kb. ennyi értelme van az ilyen cikkeknek:)
@guma:
Kb. ez volt az én véleményem is. Orbán embere ez.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Na, most nézem Mesterházy-t, bazmeg, ez Egervári Szerethető Sándor... rengeteget dolgoztunk, megyünk tovább"

És azt nem mondta, hogy "de a következő alkalommal tutira kijutunk!"? :o)

Ajánlott videjó:

www.youtube.com/watch?v=AcjkjTN0lck
Azért tényleg vicces, és egyben szánalmas, hogy ekkora bukta után, ugyanakkora pofával okoskodik a sok senkiházi ballib.
A 4millió éhező otthon maradt, nem szavaztak. A leszakadt régiókban meg csak azért nyert a narancs, mert a nép közönyös.

Szánalmas ballib banda.
@Enrico72: Aztán nehogy úgy járj, mit Wels? És ezt veheted nyugodtan fenyegetésnek, te görény. Mert ej, ha kezem közé kapnálak, de szívesen megpálcáználak azért, mert mindig csak provokálsz. Ki a lófasz kérte, hogy megnyilvánulj a "nem gyűlölet nevében"?
Nyilván ott voltál a Genyák között tegnap az after-partyn, mos meg úgy érzed, a Jóisten segített oda. De nem, hanem szervilis köcsögséged. A Jóisten pedig nem megsegíteni fog, hanem megbüntet. Azért, mert t vagy az igazi görény. Az aki az anyját is eladná azért a bizonyos fél krajcárért, hogy benne legyen ebben a bűnös társaságban, s szipolyozhassa mások vérét, te kis kullancs, pöllencs.
@Orica Középföldi:

nincs vitám mert igazat szólsz! :)

hogy miért linkeltem?
mert tegnap (is) téma volt itt, hogy kinek az embere...
@V-PORT:
A qrva kevés fogalmát hülyegyerek még überelni fogja? Vicces lesz... ez tényleg ilyen ecceri.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Még mindig nem fogja fel. Ezekkel nem szabad összefogni. Közös frakció. Ezek tényleg viccesek.
@Orica Középföldi: viszont, ez megint elém akadt aminek szintén nincs értelme, de azért jó olvasni, hogy voltak akik gondolkodni mertek és nem álltak be a sorba...

na nem is ment el senki a kormányból a temetésére...

pici visszatekintés:

Jancsó Miklós levele Orbán Viktorhoz 2002-ből.
In memoriam Jancsó Miklós.
"Levél Orbán Viktornak és Orbán V. szüleinek
Tisztelt Orbán Viktor/Viktor!
Önnek/Neked írjuk ezt a levelet, azért Önözünk/tegezünk, mert Ön/te is így beszéltél a Testnevelési Egyetemen.
Egyikünk 80 éves múlt, másikunk 60 lesz. Sok mindent láttunk, sok
mindent megéltünk.
Szeretnénk néhány kérdést feltenni Neked. Tizenkettőt.
Tisztelt Orbán szülők, egyúttal Önökhöz is fordulunk, hiszen a
legélesebben talán Önök látják, miket mondd, tesz fiúk, a gyermekük.
Érkeznek az SMS-üzenetek: "Orbán Viktor szeret Téged!" És a telefon kijelzőjén ott a képe.
Kedves szülők, elképedésünkben fordulunk Önökhöz. Nyilván hallották, mit mond a gyerekük. Néha miket beszél.
Feltámadt volna népünk bölcs vezére, Rákosi Mátyás, és
tanítómestere, Sztálin, és a személyi kultusz?
Ennek az országnak komoly feladatai vannak, és ezek egész embert, felelős gondolkodást kívánnak meg mindenkitől.

Jó munkát, odafigyelést, terveket és tetteket. Nem víziókat.

Viktor! Kérünk, ne kapkodj, ne hisztériázz, ne fogd másokra a
hibáidat, és ne beszélj összevissza. Az ember őrjöngő hívek nélkül is
fölmérheti a gondjait. Így válik felnőtté.
A szüleid szeme előtt is kérünk, hogy se te, se a barátaid ne
próbáljatok bátorságra, merészségre, kitartásra biztatni egy egész
népet, amely több száz éve gyakorolja ezt. És ne oktassatok ki
olyanokat, generációkat, akik életük nagy részét nélkülözésben,
nagyobb nehézségek között harcolták, dolgozták, élték végig, mint
amiket te valaha megéltél. Szemtelenség és butaság részetekről
bátorságról, kitartásról, jövőbe vetett hitről prédikálni Magyarország
népének, olyan embereknek, akik csak a XX. században háromszor
építették újra ezt az országot, kétszer ásták ki a romokból és
építették fel Budapestet - éhezve, fázva, önzetlenül. Túlélték a
politika különböző őrjöngéseit, és egész életükkel, a munkájukkal
bíztak a jövőben, különben ti - te sem - nem születtetek volna meg.
Kérdezd meg anyádat, apádat, hányszor hallották már ezt a szöveget:
"a felső határ a csillagos ég", "a jövőt építjük", "az új kor
elkezdődött" stb. stb...
Ennek a népnek hirdetitek/szónokolod, hogy majd ti/te megmutatjátok
nekik, hogy mindent lehet, csak akarni kell!
Ez a kulcsszavatok. Az akarat. (Das Willen.) Akarni, akarni, merni
kell. És akkor minden meglesz, meglehet! Szebb jövő, szép ország,
nagyot álmodás. Sőt! Minden, ami van, lesz, az: Az akarat diadala.
(Macht des Willens.)
Viktor! Ez Leni Riefenstahl filmjének címe, ami az 1934-es náci
pártgyűlésről készült.
Kellemetlen hasonlóság a nagyravágyásban, a mértéktelen hatalomakarásban.
És a telefonokon érkeznek a Hivatal üzenetei: "Orbán Viktor szeret Téged!"
Gyáva oroszlán, harcias nyúl, bőgő elefánt, áspiskígyók -
távozzatok erdeinkből" - mondanák a gályarab prédikátorok, ősi
hőseink.
Ilyen vezér-világ már volt, és nincs helye többé.
De nézzük a kérdéseket:
1. Kijelentheti-e valaki/bárki magáról (pártja róla), hogyha nem ő
lesz az ország vezetője/miniszterelnöke, akkor Magyarország rossz útra
tér?
NEM
2. Mondhatod-e te, Viktor, azt, hogyha az országban kb. 3 millió
ember nem rád, nem a te pártodra szavaz, akkor veszélyben "A
családunk. A gyermekeink. Az emberi méltóságunk. A szabadságunk. A
hitünk. És a hazánk. (...) mindezt most meg kell védenünk!"
NEM
3. Magyarországon nincs rossz gazdasági helyzet, nincs természeti
katasztrófa, amely pusztulással fenyegetne, és külső ellenség sem
támadt reánk. Szabad-e olyan hangulatot szítanod, mintha veszélyben
lenne a haza?
NEM
4. Van-e jogod egy demokráciákban szokásos választás idején először
mások ellen uszítani, polgárháborús hangulatot, tömeghisztériát
kelteni, aztán szeretetről prédikálni?
NEM, NINCSEN
5. Megtörténhet-e egy demokratikus országban, hogy az iskolákban
osztályfőnöki órán kikérdezik a gyerekeket arról, kire szavaztak a
szüleik, és azok számára, akik nem a kormányzópárt listájára
szavaztak, külön meggyőzési órát tartanak és feladatul adják, hogy
térítsék jó útra a szüleiket. Kérdőre vonják őket, sikerült-e a
kormánypárt mellé állítani apjukat, anyjukat. Szabad-e ilyenkor
felelős vezetőként ezt mondanod?
NEM
6. Épeszű dolog-e az embereket (mint Grósz Károly annak idején)
azzal ijesztgetni, hogy minden elért eredmény, minden jó összeomlik,
ha nem a te kezedben és pártod kezében van a kormányzás joga?
NEM
7. Van-e jogod a hatalmadat ennyire félteni? Van-e jogod a nemzeti
színeket, a kokárdát kisajátítani?
NEM, NINCSEN
8. Prófétának éreznéd magad?
NEM VAGY AZ. Istenkáromlás lenne tőled. Mindenkiben lakozik egy kis
Messiás, de ha előbújik belőle, ott kezdődik a baj.

folyt. köv.
Azt mondom, ha Mesterházy, aki elszenvedte igazából ezt a vereséget, nem ad át frakcióalakításhoz (egyenlő esélyek) 1-1 főt, saját sorsát pecsételi meg, még akkor is, ha ez rövidtávú érdekét fedi, hosszútávú érdekei ellen szól, s a szavazók, akik befogott orral, de fegyelmezetten szavaztak, elfordulnak, s A Jóisten kegyelmezzen nekik. Ezt én mondom, de így lesz.
A Kormányváltók listájára a több csatlakozó párt százszor érdemesebb jelölteket is eltehetett volna, mint az MSZP-é. Mégis engedtek az erőszakoskodásnak egy együttműködésben. Most azt mondom, elég.
Egyébként Schiffer és ráadásul Orbán is azt mondja, ez elég:-))))nekem. És nekem?? Szavazónak?
Két kérdés. 1. Mikor avatják fel a szobrot? 2. Mikor jelenik meg Kerényi újsága?
folytatás:

9. Egy egész országnak állandóan jelszavak (3 kerék, 4 kerék stb.),
kampánytervek, politikai hirdetések között (újabb ötleted szerint:
"induló vonatok között, egy pályaudvaron") kell-e élni?
NEM. MINEK?
10. Viktor! Megkérdeztétek a nőket, milyen élethez lenne kedvük?
Tudod, milyen életet, szerepet szántok nekik? Végiggondoltad a
családon belül ezt a helyzetet?
Azt hisszük: NEM
11. Biztos vagy abban, hogy a gyermekeid a te elképzelésed szerinti
"polgárok" szeretnének lenni? Tudod azt, hogy az ország felének erre
lehetősége sincs? A te kerekes jelszavad a nép között csak vicc vagy
keserű tréfa tárgya. Végiggondoltad, hogy mint fiatal ügyvéd miből
tartanál el négy gyermeket? Megtehetnéd?
NEM. Mindenki tudja.
12. Szerinted az elmúlt években mely fiatal emberek tudtak
meggazdagodni? Kinek lehetett három-négy nem nélkülöző gyermeke? Kiket
sújtott az az általad oly sokat idézett gazdasági krízis?
Tapasztalatod szerint az elmúlt években fiatal emberekből tisztességes
munkával lehetett valaki gazdag és vagyonos? Vehetett ingatlanokat,
vállalatokat, termő- és szőlőföldeket? Lehetett belőle pártvagyonos,
médiatanácsadó vagy felsőbb vezető?
NEM. Ezt is mindenki tudja.

Viktor! Térjünk vissza az Önözésre. Ön e percben még az ország
miniszterelnöke. Lehet, hogy az is marad. Ez nem változtat azokon a
dolgokon, amiket pontokba szedtünk. Öntől függ, hogy ezeket
meggondolja, bármilyen pozícióban legyen is. Azért mondtuk el nyíltan,
mert ezekről mindenki tud és beszél. Önön különösen nagy felelősség
van, mert Önön is múlik, hogy ezek tisztázása helyett ne egymásnak
uszítsa az embereket. A szegényebbeket. Magyarország polgárait.
Tisztelt Orbán szülők! Elnézésüket kell kérjük, hogy Önökhöz is
fordultunk, de abban reménykedünk, hogy jó szokás szerint Önök talán
szót értenek a gyermekükkel, hová vezet miniszterelnök-vezérként
hisztérikus tömeggyűléseket rendezni, országromlásról szónokolni.
Gondoljuk, Önök is láttak már ilyeneket, és az erre az útra lépő
vezérek sorsát is ismerik. Még nincs késő. Talán.
Végül kérünk mindenkit, minden felnőtt embert, hogy ne dőljön be
semmilyen, se suttogó, se üvöltöző propagandának, se ijesztgetésnek.
Magyarországon nincs válság, nincs háború - választások vannak. Van,
aki nyerni fog, van, aki veszíteni - ilyen a demokrácia. Ne hagyjátok
magatokat megtéveszteni: az országot, a jövőt mindannyian építjük,
bármit mondanak is egyes politikusok.
Szavazzatok!
Budapest, 2002. április 14.
Jancsó Miklós
Grunwalsky Ferenc "

bocs, hogy ma ilyen "rövid" hozzászólásokat is megengedtem magamnak...
máskor majd igyekszem visszafogni magam...
@AKIsTUDATLAN: Ez kissé zavaros. Nem "mások" akarták, hanem főleg a DK hívek. És hogy Gyurcsány hozott vagy vitt, az ennek az eredménynek a fényében már szinte nyilvánvaló. Sokkal jobb lett volna egy külön MSZP-E14 és egy DK-MLP-Bokros lista, egyeztetett egyéni jelöltekkel.
@CSENDES: Na haggyá má. Még ezt a kis örömöt is el akarod venni tőlem? Hogy fogom így álomra hajtani a fejem:-))
@guma:

"Budapest, 2002. április 14.
Jancsó Miklós
Grunwalsky Ferenc "

12 éve...
Pedig azóta mennyit romlott a helyzet!
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): A zöld eszmerendszer alapjaiban baloldali (egyenlősítő és emberjogilag liberális). Persze lehet környezetvédelemre szakosodott pártok, de az nem része a zöld ideológiának. Ebből következik, hogy ma sem elvetendő a baloldali és jobboldali kategorizálás, mert mitől is változna ez meg?

A Fidesz-rendszer kádárisága kamu, populista maszlag, az nem szolgál másra, mint a vagyon átjátszására a haveroknak. A bankoktól és másoktól elvett adókat a gazdagoknak játszák át az egykulcsos adón és a járadékok csökkentése révén. A rezsicsökkentés meg egyszerű szemfényvesztés.
@guma:
"na nem is ment el senki a kormányból a temetésére..."
Persze... szarházi, pitiáner csürhe.
Ahol kerényi mester és bubigyuri kulturális atyaúristenek lehetnek, ott mi másra számíthatsz?
@irógép: Édesapám, ezt a hitelmaszlagot is beszoptad? A Feri (pontosabban Medgyessy-féle) hitelből finanszírozáshoz végig asszisztált a Fidesz is, sőt ők kezdték el! A devizahitelezést dettól. Az adósságcsökkentésből pedig egy szó nem igaz, 3000 mrd nyugdíjvagyon lenyúlása után az adósságszint ugyanott tart, ahol kezdték.

De bizony, a hozzád hasonló egyszerű emberek is hozzátesznek az ország rontásához a maguk kis tégláját.
@monddazigazatmar: Jól értem, hogy a nácikra kellett volna szavazni az éhezőknek?
@Csaknézek...:

És a kommentek is ütnek:

"Kereszténydemokrata Mikropárt"
"Kereszténydemokrata Mémpárt" :o)
@Knósszosz: legalább a látszatra...

mert azért valaki volt, akkor is ha nem szerették, vagy nem értették.
viszont az országnak hozott egy kis nemzetközi ismertséget a személyes elismertsége miatt is...

nagyon gáz, hogy semmiben nem mutatnak példát csak követelnek.
@Evezős: Ti teljesen szellemi fogyatékosok vagytok? szerintetek tényleg reális, hogy egy párt egyáltalán ne induljon csak hogy Feri tovább üvölthessen?

(Ja helyettesítsétek be a Jancsó levélhez, hogy mit szabad és mit NEM felelős politikusnak, vö. tegnapi Feri.)

Ilyen alapon azt is írhatnátok, hogy a Jobbik ha visszalépett volna, nyer a Kormányváltás (a szavazótáboruk úgyis onnan vándorolt át...)

Teljes sötétség. Mehr licht!
@Knósszosz: no még egy pici "művészet" :)

Putyin miatt vádolják csalással Ornella Mutit

Az 59 éves színésznő orvosi igazolást küldött maga helyett, amikor fellépése lett volna egy északolasz városban. Kisvártatva azonban kiderült, hogy makkegészségesen Vlagyimir Putyinnal tölti az idejét.

hvg.hu/kultura/20140407_Putyin_miatt_vadoljak_csalassal_Ornella_M#rss
@iii:

"__A bankoktól és másoktól elvett adókat a gazdagoknak játszák át az egykulcsos adón és a járadékok csökkentése révén.__"

kártékony vagy mint egy giroszász sajtótajtékoztató.

ha nincs fogalmad a gazdaságról, az adókról és az adózás mechanizmusáról inkább ne beszélj róla, ha meg mégis, szemléld rendszerben az egészet, számold össze, mennyi az intézményesített áfa-csalás, a korrupciós megcsinált pénz, a jól árasított pályázati rendszer és az uniós pénzek elosztása és annak arányai. ha ez mind megvan, akkor kiderül hogy évi 5-6000 mrd forint helyett 400 milliárdon rugózol, mert az értelmed addig terjed, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, de amúgy ki a fasz tart vissza attól, ha igazságtalanul soknak találod a jövedelmedet, akkor önként fizess be a költségvetésbe, és miért más tisztességesen dolgozó emberek zsebébe nyúlkálnál vállig. nyilván azért mert erre vagy determinált. azaz tolvaj vagy eredendően te is.

jó estét. majd elfelejtettem.
@guma:
Ámerika nyilvánította részvétét legelőször, ha jól emlékszem. De mindegy is, hogy ők, vagy a németek, vagy akárki... a lényeg: nem az az isteni nemzete. Itt ezt most abba... mert nagyon rondákat tudnák csak...
Azért a kurva annyukat!
@guma:
A mi fénylő csillagunkat be kellene íratni egy színitanodába (Gór Nagy Mariskáé még üzemel...?), aztán ő is előadhatna valamit Putyinnak, sőt, ott is maradhatna házi csepűrágónak a Kremül-be, a francnak se hiányozna.
@iii:

". És hogy Gyurcsány hozott vagy vitt, az ennek az eredménynek a fényében már szinte nyilvánvaló."

Az eredményből egyetlen dolog nyilvánvaló: nem nyújtottak vonzó kínálatot.

Minden más, konteo.
@Sir Bates dö Hól:

"dehogynincs igazam, te is tudod... csak ott még a konzervatívok is magukévá tették a liberalizmus alaptételeit:-)"

kikérem magamnak. én nem szeretkeztem egy liberális tétellel sem. még hogy magamévá tettem volna?! úgy nézek én ki? rágalom. nevezd meg a segédeidet. az egyik feltétlenül Absolut legyen. Te mit innál? úgy készülök.
@Orica Középföldi: olyan ünneprontó vagy... végre nyugodtan ekézhetné egymást a gárda a holnapi új kampány nyitóig, Te pedig ezt a kis örömet is elveszed:(
jó estét mindenkinek!
én megpróbáltam.
átjelentkeztem a párommal együtt.
Badacsonyból átautóztunk (gyerekkel,kutyával)Badacsonytomajra szavazni.röhögtünk a "szavazócédula" méretén.
behúztuk a 2 x-et fejenként.
gyereknek elmeséltem mit csinálunk(7 éves)
vasárnap este haza jöttünk, bekapcsoltam a tv-t és szembesültünk a diadalittas Orbánnal.
a mai napon azonban fidesz szavazóval nem találkoztam.már úgy értem, valóságossal.csak elkeseredett értetlen emberekkel.jobbikosokkal és ellenzékiekkel.
igen.a jobbikosok sem örültek.
furcsa egyetértésben taglaltuk az eseményeket.

a poszthoz:
az első bekezdésben levezeti Fab az egybitessé butítást, mint a választási győzelem kulcsát.
a második bekezdésben pedig hiányolja az épkézláb ellenzéket.
de hát az egy bitesnek nincs értelmes gondolata (ezért egy bites)
tehát minél összetettebb gondolatokat fogalmaz meg nekik valaki, annál inkább maradnak a rezsicsökkentésnél.
szvsz nehéz alternatívát mutatni ez ellen a végletekig populista brigád ellen.
de most hogy vége a kényszerházasságnak, az összefogásban, talán lesz aki képes rá!
@jaegtoer: abszolút elfér mellette a finn:-)
@jaegtoer:

"kikérem magamnak. én nem szeretkeztem egy liberális tétellel sem. még hogy magamévá tettem volna?! úgy nézek én ki? rágalom."

na, most ezt olvasva, röhögve megyek aludni :-D

azért elgondolkodnék a helyedben. Absolut segéded lehet, hogy valakit becsempészett hozzád aki észrevétlenül lett a tiéd?
mert látod, ma már minden megtörténhet (még veled is!)...
@Sir Bates dö Hól: bonyolultabb, mert a jobbik sikeresen konszolidálja magát, már nem csupán vadramókus szavazói vannak.

nem nagyon van itt időm normálisan(abban) válaszolni
@Orica Középföldi:

"nem nyújtottak vonzó kínálatot."

ezzel kezdtem a napot! és ezzel fejezem be...

jó éjt mindenkinek!
(ma kicsit sok voltam... magamnak is!)
@jaegtoer:
Nekem van házi (és nem valami szar) pálenkij, meg a nosztaldzsí, amit Pirtó kapcsán... Ugye, az a 150-es vonal, Halas után a homokon átvágva Kelebiáig, ahol a fater született. Gyerekkorom szép emlékei... kösz. Ott is eltöltöttem két nyarat (Kelebián), oszt megismertem az unokatesómat akibe hóót szerelmetes lettem. Minő véletlenség: lány vót. Esztet csak azé, mer mivel liberálbolsevista szar vagyok = buzi is, trollgyökerek értelmezésiben vala.

Most kicsit elmerengtem... kösz
@V-PORT:

"_Attila nem hibás, csak a körülmények._"

a körülményeket azonnal, haladéktalanul, de leginkább rögvest le kell váltani.
@Knósszosz:

kelebiával egy átmulatott éjszaka kapcsán kerültem test és helyrajzi szám közelbe. szerencsére a hajnali vonat időben halasra vonszolt.
Elvileg annyi, hogy döntött a nép, ez kell neki.
De azért mielőtt elkezdené bárki szapulni az összefogást, gondoljon bele, hogy Zuglóban, a regnáló polgármesterrel szemben, hiteltelen jelölttel nyertek úgy, hogy volt egy hiteles, tiszta jelölt is (legalábbis elvben).
Aztán abba, hogy mi a lényegi különbség Budapest és egy nagyváros között, ami miatt Budapesten a körzetek felét elvitték a kormányváltók. És ezen kívül csak egy miskolci körzetet (ugye keleten a Jobbik az erős?).
A listás eredmények csak színezik a képet, elég csekély befolyásuk van az eredményre, az egyéni körzetekben dől el a kormány.
@jaegtoer: Ugye arra gondolsz, hogy vidékiek által is elérhető objektív tájékoztatás kell?
@Knósszosz:

milyen pirinyó ez az ország! szinte földik vagyunk. különösen, ha eccer leinnánk magunkat addig egy légtérben. persze nem úgy, hogy te is kiülsz az erélyre otthon, meg én is itthon.
@Habakuk999: Itt a ma esti fletó beszélgetés, ha még nem ittál elég vodkát. :)

www.atv.hu/videok/video-20140407-gyurcs
@Kuviklacz:

"_az egyéni körzetekben dől el a kormány. _"

az Isten szójjon belőled, meg Sybilla, meg az össze táltos és druida!:DDD
@Kuviklacz:

"_Ugye arra gondolsz, hogy vidékiek által is elérhető objektív tájékoztatás kell? _"

nem sokat ér a tájékoztatás. amíg az emberek nem jönnek rá maguktól, a saját kárukon, a gyerekeik alakuló sorsán, helyzetén okulva, hogy át vannak verve, addig hiába minden szó.
@Habakuk999:

Egészen biztos vagyok, hogy a színfalak mögött szaftos ekézés folyik:))

GyF tegnap zseniális volt, amikor előre bejelentette, hogy nem kell bántani Attilát:))
@Habakuk999: nem értem a vadramókust... ha azt jelenti itt, hogy gondolkodásra képes, következményeket felfogó lény, akkor meggyőződésből szavaz a jobbikra... mely meggyőződés alapja a másik gyűlőlete, lenézése, s a magyar kiválóságába vetett hit... olvastad a jobbik programját?... arra épeszű ember nem szavaz, csak az emoció primátusa miatt...
@guma:

Te sosem vagy sok:)
Jó éjt!
@Kuviklacz:

"_Elvileg annyi, hogy döntött a nép, ez kell neki._"

maradjunk annyiban, hogy a jegyzőkönyvek ezt rögzítették. de ha valóban így döntöttek, akkor nincs mit tenni. ha éhen halnak, akkor úgy demokratikus. persze akkor jön a sápítozás, hogy nem ér a nevem, és nem is számolt eleget az aki bújt, aki nem, megyek. ez persze ordas ganéság, de másként nem tanulnak, aki meg taníthatná őket, az meg nem köll. persze lehet, hogy majd holnapután hozza csak a gólya.
@Spániel:

"mondta az Indexnek név nélkül egy MSZP-s politikus, arra utalva, hogy már az őszi önkormányzati választásokon elkezdhetnék kivéreztetni a DK-t."

Tipikus idiota szoci.

Gyurcsany DK-ja es Bajnai Egyuttje nelkul egyetlen polgarjenojuk SE LESZ az egesz orszagban.

Meg hogy kivereztetes!?

Bajnai es Gyurcsany segitoi es aktivistai eddig is tulnyomo tobbsegben INGYEN dolgoztak. Ezeken az embereken nincs kiket kivereztetni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kurvára ne zavarjon, hogy úgy kezdi: "Én azt gondolom.. " és úgy fejezi be, hogy ".. de lehet hogy nincs igazam"

Mi a fasznak nézed, rá vered ki, vagy mi?
@Sir Bates dö Hól: "mely meggyőződés alapja a másik gyűlölete, lenézése"

Nézd ha GyuriFeri ma este Olginál azt találta mondani, hogy "én átkozottul hiszek az igazamban, és azt gondolom, hogy amit képviselek és aki vagyok az a magyar demokráciának jó és kell!" akkor ezt pláne elmondhatja a jobbik közel 1 millió szavazója is.

Amúgy én speciel tőlük sokkal több gyűlöletet látok.

alfahir.hu/rejtett_kameraval_a_hit_gyulekezeteben_a_jobbikot_a_satani_erok_mukodtetik

alfahir.hu/elvisz_a_jobbik_sziberiaba_igy_mozgositottak_a_ciganyokat
@guma:

"_(ma kicsit sok voltam... magamnak is!)_"

mint följebb írtam vala, ne fogd vissza magad.
majd ha uncsi találna lenni, lesz aki szóvá teszi. addig te csak toljad az igét, és ne vedd föl más ingét.

a segédek vonatkozásában hajthatatlan vagyok sőt hajtogathatatlan.
@CSENDES:

"Azt mondom, ha Mesterházy, aki elszenvedte igazából ezt a vereséget, nem ad át frakcióalakításhoz (egyenlő esélyek) 1-1 főt, saját sorsát pecsételi meg, még akkor is, ha ez rövidtávú érdekét fedi, hosszútávú érdekei ellen szól, s a szavazók, akik befogott orral, de fegyelmezetten szavaztak, elfordulnak, s A Jóisten kegyelmezzen nekik. Ezt én mondom, de így lesz."

Nem hiszem tul realisnak ezt a lehetoseget, de ehhez minimum kell a ket kisebbnek a szocikhoz kepesti jo arany...
@DarthVader: Igen az ő működését tényleg végigkísérte, a "lehet, hogy nincs igazam" attitüd. :)

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140407_Nem_azt_mondtak_Feri
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Elmondhatja. De azt is hozzáteszi-e vajon, hogy "de lehet hogy nincs igazam?" Ez a kérdés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Amúgy én speciel tőlük sokkal több gyűlöletet látok."

a jobbiktól? ebben lehet valami.

[ kb ilyen az, amikor kiforgatják valakinek szavait, és parlagfű nő, nádi poszáta helyett, és még el is repül.]
@punkfrog:

dehogy unja. titkolt szerelme.
@jaegtoer:
Ahogy elnézem, lesz rá idő... a cég döglődik akinek dolgozom. Pedig nem rég vettek föl. Magyarosschan, nem bejelentve.
Látom mi fog történni, de nem csüggedek - van azért saját ügyfélköröm. Komolyan, itt mindenki lop, pedig nem egy mammut cég, vagyunk vagy tízen, ebben benne van Gazsi, a raktáros spánielje is.

Szóval kihúzom a maradékot, asztán akár pocsolyára is vedelhettyük a dógot.
Mit öblítesz? Éppen...?
@Orica Középföldi:
Erre ma neki is estek... Feri azért tud valamit még akkor is, ha mindenki /-szóna non gratulának -vagymiazistennek izéli.
Ez van.
@Knósszosz:
Ja, hülye... nem Spani, Yorki.
Két marékra való, köret nélkül. - Hofi
@jaegtoer: Sokkal inkább németsanyáéktól.
@Knósszosz:
Na`ba... már a vietnámi konyhát preferálod? A vadászós csókával vigyázz, inkább maradj a sörnél, talán azt nem vizezi. :)
@jaegtoer: :)))
ma a jobbikos kollégáimmal beszélgetve nem fletó volt a téma.
Gábriel tényleg jobbikos csak nem frissített 2006-óta?
vagy DK-s:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Dejszen én sose nem iszok semmit...
amiben nincs Al Kohol. Tuthatnád...
@Knósszosz:
Há`éppen azé figyelmeztetlek. Még vizet ad, ha nem vigyázol...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mire is mennék ha nem vónál... te, Hernád utszás csóka-:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egy gyűlőlködő, álszent bigott alak vagy, szövegértési nehézségekkel, sub kavics... a te logikád követve akkor funarral is minden okés volt... ő meg az ottani -szerinte élősködő- kisebbséget ekézte, ezek szerint teljes joggal... ja, hogy azok magyarok?... c' est la vie...
"Vona Gábor kriptahangulatú beszéde nem volt indokolt. Hacsak el nem hitte komolyan, hogy győzhettek volna. Pedig ennek a választásnak a legnagyobb nyertesei ők. "

Sokkal több szakadár fideszesre(?) számított. Szerintem.
Rezsiharc Szilárd is bukott Csepelen.
Elképesztően buta az az ember. :D

Móricz meg nem kampányolt állítólag semmit Újpalotán (ez igaz?), a fészbukon sincs fenn, meg semmi, Palotát lazán vinnie kellett volna.

Na mindegy én az LMP-t "átlöktem" a küszöbön.
@Sir Bates dö Hól: Nemtom feltűnt-e neked, h Blogger G. elegánsan elsiklott a hsz-ed fölött, és nem válaszolt rá. Nyilván meghaladta a saját szellemi horizontját, és erre nem kapott érvelőkártyát sem fideszéktől.
Egyébként ezt a gondolatmenetedet én középtávon reális - és számunkra igen vészterhes - forgatókönyvnek látom. Orbán már eddig is igencsak feszítette a húrt, ha mostantól a felduzzadt Jobbik még hangosabban fog hörögni az Eu ellen... szép jövő elé nézünk.
@Nyekenyóka: A börtöntöltelék arcú Szilárd mint ember?? Ez azért durva!
De jó hogy az elempé megint bent van a parlamentben. DE MI A GECINEK??? Ücsörgésért kapják az adómat megint 4 évig.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Ma hétfő este van, 24 órával vagyunk a választások után, és még mindig nem hallottam, hogy Attila lemondott volna."

2002-ben mikor is hallottad hogy orbánc lemondott, ja pont ugyan akkor amikor 2006-ban lemondott, ugye agyhalott idióta.
Ugyanmar Orban mindig biztosra megy, ha majd az utolso magyarmagyar csalad is utilaput kot es elhuz a budos picsaba az elhetetlensegbol, akkor majd megint fordit egyet a koponyegen es Orsoskent majd vezetni fogja "valasztott" nepet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

olvastam az invitálásodat a 'kiállításra', de nagyon rá voltam jegesedve a fősodorvonalra... érdekes lehet, de sajnos nem járok mostanság arrafelé.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

leszel szíves jegelni egyszer s mindenkorra ezt a vodkavizezés témát, különösen, hogy úgy beszélsz, mintha a a kedvedért mindig sörrel töltenék fel a Mosoni-Dunát a Lajtával és a Rábával egyetemben. meg vagy jegezve. priv ment.
@Orica Középföldi: :D

na de hölgyem!
ha nem lenne tömör megállapításaiban legtöbbször irónia, most az gondolnám nyalizik!

így viszont, "csak" nevetve indult a reggel is.
köszi! :)))
Képzeljétek, hétfőn, 7-én kaptam a nemzeti választási iroda helyi választási irodájától egy 'Értesítő'-t szavazói névjegyzékbe vételről, amelyben tájékoztatnak arról is, hogy melyik szavazókörbe tartozok, mi a szavazóhelyiség címe, és melyek a szavazás feltételei és egyéb a választás lehetőségeit taglaló hasznos információkat. mi lenne velem nélkülük.
na nagyjából így működik a rendszerük. nyilván az áttekinthetőség érdekében a levél keltezését mellőzték.
@jaegtoer: :)

"mint följebb írtam vala, ne fogd vissza magad."

eszembe sincs. :DDD
csak tudod ez fajta arcnélküli kommunikáció nem az én terepem.
szeretek hallgatni. megismerni más véleményeket. én nem a színpadon éreztem jól magam, csak a reflektorok mögött tudtam melózni, nem is akárhogy...

néha családi körben elszalad velem mostanában a ló és dumálok ha kell ha nem. biztos az öregedés jele ez, mert itt is előfordul néha és ez nekem még szokatlan... :D

ma a húsvét szigeteken csatangolok majd, ahol képzeld kiássák a nagyfejhez a pocakos testet. itt lesznek képek : offforever.blog.hu/

addig is blogtársam szösszenetét küldöm szórakozásnak:

www.youtube.com/watch?v=tFan618sR4Y&feature=youtu.be
@jaegtoer:

miért csodálkozol, hogy te "repi" listára kerültél! :)
nem akartak megzavarni nyugalmadban mindenféle programmal...
@Sir Bates dö Hól: Ahogy elnézem a kommentjeidet te sokkal inkább vagy gyűlölködő. Kb. mint az agyhalott hitgyülisek. :)
@guma:
erre gondoltál?
today.ucla.edu/portal/ut/easter-island-statues-revealed-234519.aspx

érdekes és épész nem is tuggya? Chilei felségterület Polinésiában

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Orbán Viktor a következő négy évben igyekszik megszilárdítani hatalmát, és kiiktatni ellenfeleit. Bár az NATO védelmére és az uniós tagsággal járó gazdasági előnyökre Magyarországnak továbbra is szüksége lesz, a nyugatról érkező figyelmeztetéseket ezután sem veszi komolyan a kormány. Gati szerint az Alkotmánybíróság a maradék önállóságát is elveszíti majd, valamint eltűnnek a szabad sajtó utolsó képviselői. És mindezt a nyugati kormányok nehezen ugyan, de tolerálni fogják – véli a professzor."
hvg.hu/itthon/20140407_Gati_Napoleon_ota_nem_helyezkedett_annyit

Itt a kulcs... megérdemli sajnos az ország...
@guma:

és 1954/55 Heyerdahl már...

Explorer Thor Heyerdahl excavated this Easter Island statue in 1954-55. The UCLA project is the first, legally permitted archaeological project in the quarry since Heyerdahl's dig. The grandchildren of diggers on that project now work on Van Tilburg's project. Photo is from Heyerdahl's book, "Easter Island: The Mystery Solved."

brühüyyy

azaz ez "csak" folytatás
@rodeo36: :)))

igen!

szinte ugyanezek a képek lesznek csak van 1+ amin pocakos kőszobor van premierplánban...

Chile is lesz ebben a hónapban... fantasztikus egy hely. sajnos rövidre kellett fognom, mert így is túl hosszú lett...

de előbb, 12-re Knoszinak "építettem" egy Boeing 737-et... hahahaha
@rodeo36: ez szemétség! :(((

már megint nem értek semmit csak a név ismerős...

Heyerdahl akire úgy emlékszem, hogy megépítette a kon-tikit...
a többi marad a te titkod!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

hagyjátok már ülepedni kicsit az eseményeket...
higgyük el mi is, hogy majd a szerdai kormányülés meghozza a várva várt jó változásokat...
@rodeo36:

nálam majd szokás szerint 8 után pár perccel nyílik a (rövid poszt és benne a) galéria :DDD
@jaegtoer: nem védem őket... EP lesz az! én is megkaptam!
@guma:
Heyerdahl sok minden más mellett építette meg a Kon Tiki-t, mert a többi kutatását -amit személyesen végzett- akarta bizonyítani...sok sikerrel meg is tette

(nem úgy mint a zorbán, kilóg a lóláb)

a többszörösen ismétlősdő népvándorlásokat és kereskedelmi utakat kereste, Egyiptomiak átszelték az Atlanti Óceánt, Kínaiak meg a Csendest és nemcsak szárazföldön de óceánon át is érkeztek amerikába akikből lettek a későbbi indiánok és latinamerikai indió-k akik semmi más kínai leszármazottak

a többi anglisul van és olvass több történelmet meg nemzetközi kereskedelmet azaz külker történetet aminek része Trója, Karthago, az Argonauták, Odüsseus (Ulysses), és a nagy világvándorai Buddha, Alexander el grande, és legutoljára Columbus, meg Magalhaes, Vasco da Gama, Tristan de Cunha (soroljam?)

meg a szíjjgyártó petya aki kizárólag lopott pénzre utazik, vagy ingyen kurválkodik

brühüyyy
@guma:
ki ne felejtsem a Keresztes Lovagokat akik nagyon szemét módon csinálták

ja....próbáltam de nem mutatott semmit...csak a pincér várja hogy sört rendeljek és a földgömb pörg mint bolondóra

brühüyyy
@guma:
kiönt a Duna?

brühüyyy
@rodeo36: :)

ezt nevezik kísérleti régészetnek!
hazánkban is van jeles képviselője akit a szakma tudósai is elfogadnak, mert van amit kitalálni vagy megtanulni sem lehet asztal mellett könyvekből...
sőt, nemzetközi hírre lett pl a százhalombattai régészeti parknak ami ezeket az elveket vallotta készítésénél...
@rodeo36:

igen!
a könnyeimet fel sem tudom fogni...
:DDD
@magándemokrata:

nem mondod!
annyit rohangáltam tegnap de a levelesem meg sem néztem...
@guma: akkor gyorsan pótold! nekem meg bizsergette a szivem, hogy libsi létemre, mégis ember számba vesznek! -)
Az Atv Strat+ műsorában Váncsa István nagyon érdekeseket mondott a választásról, baloldalról, ideológiákról és egyebekről. Érdemes rákeresni.
@guma:
az benne a kísérlet, hogy addig ás árkokat amíg nem talál valamit? persze ehhez is kell olvasni valamit különben úgy járna Józsi papája, ugye Józsit börtönbe basszák és az otthoni földeket a papa már nem tuggya művelni és panaszkodik levélben erre a fiú mongya neki, hátha tud segíteni...és megjelennek a TEK-esek és felássák 3 méter mélyen a kertet, ki is tisztogattyák de a végén lógó orral elmennek papa megírja Józsinak akinek a válasza ennyivel tudtam segíteni (aszonta ott vannak elásva a bűnjelek)

brühüyyy

ez Trójánál is így kezdődött azután megtalálták Pryamos lábnyomát és megörűltek...
@rodeo36: jajj te!

már megint kiforgatsz - de azért sem hagyom magam... hahaha

arról beszéltem amit Heyerdahl csinált!
tessék engem nem megkeverni!
@rodeo36:

ja!
a többit töröltem, mert nem tudom, hogy ma mimóza vagy-e...

hahahahaha
@Orica Középföldi: Nem nyújtottak vonzó kínálatot, például Gyurcsány miatt sem. Nem ez volt a fő ok, de az egyik.
@jaegtor: nem találom a bejegyzésed, csak emailben jött meg, de azért válaszolok.

Nagyon csipáznám, ha levennéd azt a 2 számmal nagyobb mellényedet, mert lötyög rajtad. Hidd el, rajtad kívül is van,aki ért a közgazdasághoz,nemcsak azért mert 5 évig tanultam, hanem mert ezzel is foglalkoztam.

Ami összegeket említesz, azok virtuális és részben behajthatatlan pénzek, amiket természetesen meg kellene szerezni, de hogy az mennyi, azt senki nem tudja. Te sem.

Amiket én említek, azok összességében 1000 milliárd vagy még több. A progresszív adórendszer nem arról szól, hogy dögöljön meg a másik tehene, ez csak a te fixa ideád. Már számtalanszor leírtam, hogy miért jó, nem kezdem újra. A lényeg, hogy így igazságos, nem véletlenül ez van minden normális orszgban. A fideszes rablógazdaságban nem.

jó reggelt!
@guma:
má' mögest mi gyutott eszödbe, hogy basztassál l'art pour l'art

brühüyyy
nyugodtan írjad le ha má' kiötlötted
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Gati szerint az Alkotmánybíróság a maradék önállóságát is elveszíti majd, valamint eltűnnek a szabad sajtó utolsó képviselői. "

És mit ért szabad sajtó utolsó képviselői alatt? Ellenzéki sajtót? Az sem szabad, mert az baloldali ellenzéktől és holdudvarától függ.
Azért elképesztő, hogy a baloldali ellenzék és hiszterioliberális holdudvara azt tartja szabad sajtónak, amikor csak baloldali sajtóorgánumok vannak. Most hogy van baloldali és jobboldali sajtó is, most ugye nincs sajtószabadság. Pedig a teljes baloldali sajtóvertikum él és virul. Van tv (atv), írott sajtó (Népszava, Népszadadság, rádió (klubrádió), elektronikus média (index.hu). DE most (a fidesz 2002-es veresége óta, s a hírtv indulásával) nem csak ez van, hanem a jobboldalnak is megvannak a maga csatornái. Ezt nevezik egyesek a sajtószabadság korlátozásának. Megáll az ész!
Na ez az elmebeteg gondolkodás megkapta a zakót az Istenadtától április 6-án.
@iii:

Nem szeretek veled vitatkozni, mert baromi szemellenzős vagy:))

Neked Gy a hibás, a Gy-hívőknek Mesterházy, Az MA-hívőknek ti - és a kör bezárult.
Lehet ebben tocsogni, csak felesleges.
Történt, hogy 1994-ben, két párt összefogott, és a szavazatok 49,89%-val, kényelmes, 72%-os többséget szerzett a parlamentben...Sírtatok?
@Orica Középföldi: Te tévedésben vagy, ebben az égvilágon semmi értékítélet nincs, ez egyszerű tény. Az összefogással egy szikrával nem nőtt meg azok száma, akik ezekre a pártokra szavaznának, sőt. Gyurcsány csak az egyik ok a sok közül, és messze nem a legfontosabb. A Fidesz kezébe ezzel olyan ütőkártyát adott, amit nem lehetett kivédeni.

Te pont olyan szemellenzős vagy, mint én egyébként. Mi mindannyian szemellenzősek vagyunk, ilyen az emberi természet.
@jobbdemokrata: Te annyira begyöpösödött vagy, hogy az fáj. Te úgy gondolod, hogy van két mozdíthatatlan oldal, aki mindig egymással pingpongozik és hol az egyik veszít, hol a másik? Mi közöm nekem a 94-es választásokhoz?

A 94-es rendszerben messze nem szerzett volna kétharmadot a Fidesz, ráadául ott két párt kellett hozzá, nem egyetlen párt, sőt egyetlen ember kezében volt a hatalom.

Nem az a probléma előssorban, hogy kétharmadot szerez a Fidesz, hanem hogy ilyen katasztrofális 4 év után nyerni tud.
@iii:

" Te tévedésben vagy, ebben az égvilágon semmi értékítélet nincs, ez egyszerű tény"

Na akkor utoljára.
Egyetlen tény van, a szavazás végeredménye. Minden más gondolati absztrakció, de nem tény.

Természetesen én is tudok hibást megnevezni, de az sem tény:))
@borzzz: általában ezt teszi... már, ha ilyen tartalmú a komment.. egyébbként én még valahol csípem is Gézát... az elsiklást meg megszoktam sub kavicsnál, meg a blogon nem kell mindenre reagálni...
@Orica Középföldi: Nehezen érted meg, hogy nem hibás vagy nem hibás, hanem ok. Persze, az eredmény az tény, de ebből a tényből és az előzményekből lehet levonni következtetéseket. Én azt teszem. Én még olyan emberrel is találkoztam, aki nagyon örült az összefogásnak, csak Fodor ellen tiltakozott kézzel-lábbal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ahogy elnézem a kommentjeidet te sokkal inkább vagy gyűlölködő. Kb. mint az agyhalott hitgyülisek. :)"

Elnézed, elnézed... de nem érted meg azt amit írok azokban, hisz negligálod gedeont és masát... szövegértelmezési lehetőségeid/képességeid határait jól mutatja, hogy egyéni csúcsod az "a kurva anyádat, azt" interpretálása... bár azért néha itt is elvéted (elvégre nem lehet mindig az ember csúcsformàban, nem igaz... bár veled kapcsolatban az "ember" használata még nem közmegegyezés tárgya, mondhatnám messze nem axiómatikus), s a fentebbi -számodra többszörösen összetettnek tűnő- mondat nem fedi fel magát előtted, titkát megtartja magának...
@jaegtoer:

Biztosan megelőzött már valaki a felvilágosításban, de én is szólok: ez már az EP-választásra szóló értesítés volt.
Én is csodálkozva vettem ki a postaládából, de figyelmesen elolvastam :)
@greatwideopen:
Te komolyan gondolod ezt a sajtószabadságos izét?
@iii:

"nemcsak azért mert 5 évig tanultam, hanem mert ezzel is foglalkoztam."

nem láccik rajtad.

"_Ami összegeket említesz, azok virtuális és részben behajthatatlan pénzek, amiket természetesen meg kellene szerezni, de hogy az mennyi, azt senki nem tudja. Te sem._"

Nem, tényleg én sem tudom a pontos összeget 5 forintra kerekítve...

Ellenben, 'ha ezért nem ér a nevem', akkor szerintem a fidesz gazdaságpolitikája is rendben van, mert ha ezt a lényeges dolgot nem tudja senki, akkor szabad a gazda, nincs mit számon kérni sem a fideszen, se senkin, és eleve biztosítva van a szabad rablás az idők végezetéig...nincs simicska ügy, nincs mészáros hatmilliárd, nincs trafik story, áfa-buli, cuki pletyik, számlagyárak, usw.

"_
[1)]
"Amiket én említek, azok összességében 1000 milliárd vagy még több."
[2)]
"A progresszív adórendszer nem arról szól, hogy dögöljön meg a másik tehene, ez csak a te fixa ideád. Már számtalanszor leírtam, hogy miért jó, nem kezdem újra."
[3)]
"A lényeg, hogy így igazságos, nem véletlenül ez van minden normális országban."_"

[1)]
értem. ezer milliárdot, még úgy-ahogy el tudsz képzelni, ötezret már nem.
De baz meg, akkor mi a francért állsz le egy 16 ezer mrd Ft-os költségvetés problémáiról vartyogni.
[2)]
értem. jó esetben a magyarországi bérek harmadát teszik ki a Lajtán túliaknak. ezt akarod te progresszív adózás alá vonni, mert igazságtalan az, ha valaki háromszor négyszer annyit keres, ezért háromszor, négyszer annyi adót fizessen, mint aki a viszonyítási alapnak megfelelőt, hanem -a háromszoros,négyszeres helyett- fizessen inkább ötször, hatszor annyit. mert szerinted ez az igazságosabb. és így legalább nem alakulhat ki soha számottevő polgárság sem, és minél kevesebb legyen az önálló egzisztencia...
nem az az alapelved tehát, hogy a jól elvégzett értékes munkát jól fizessék meg, vagy jól lehessen belőle megélni, és amiből nem gond az ésszerű adóterhet viselni, hanem azokat sarcolnád meg, akik egyébként is több terhet viselnek, azaz elértéktelenítenéd az értékes munkát. briliáns egy közgazda lehecc.

azonban rosszabb vagy te a legganébb trágyánál is (bár az hasznos a megfelelő helyen), mert a jelenlegi áldatlan viszonyokat konzerválnád és pontosan azt az elvet alkalmazva, amit tagadsz, azaz dögöljön meg a szomszéd tehene is.

A rendszerhez nem nyúlnál, hadd lopjon csak továbbra is aki csak hozzáfér. "mert az úgyis olyan virtuális" és megfoghatatlan.

"_Nagyon csipáznám, ha levennéd azt a 2 számmal nagyobb mellényedet, mert lötyög rajtad._"

Szar ügy mi, ha valaki olyan jön szembe, aki nem fő célként, hanem alrendszer részeként veszi figyelembe a költségvetés bevételi oldalát, annak -a rendszerbeli tökéletlenségéből, hibás struktúrájából következő- hiányosságait és hibáit.

aszondod, a mellényem lötyög rajtam, merhogy két számmal nagyobb...
ne akard, hogy feltárjam előtted hogy mi lötyög, hol, és miért usw.

maraggyunk annyiban, azért mert esetleg(!?) könyvelni tucc, még messze vagy a józan paraszti észtől is, a konstruktivitástól meg pláne, és annyi kreatív gondolat terem benned, mint a sóstó-pirtó közötti homokbuckákban, bár 40 éve még megtermett rajtuk is az árvalányhaj, míg benned csak a kisstílű irigység vert gyökeret...

na, mellényezz csak tovább, b+. két számmal.
@iii:

"Én még olyan emberrel is találkoztam, aki nagyon örült az összefogásnak, csak Fodor ellen tiltakozott kézzel-lábbal. "

én meg még olyan emberrel is találkoztam, aki repesve örült az összefogásnak, és csak mesterházyt, Bajnait, fodort, kónyát, juhászt, pm-et meg a többieket kifogásolta.
ja és a pöcsöm is nagyobb/kisebb. attól függ, mi a deal.
@jaegtoer:
Azt már az eu-s választásra kaptad.
Mi is kaptunk, hétfőn.
@greatwideopen: ha kérhetnélek, gondolkodj. miből él a sajtó? megvan? nos, vajon miért nincs ezekben állami hirdetés? ja, mert a barátit nyomja, de nagyon a fidesz! tudod a nyomtatott is már szinte csak a hirdetésből él!

hvg.hu/cimke/%C3%A1llami_hirdet%C3%A9sek

tehát valószinű erre van utalás! tudod igy lehet elhallgattatni az ellenzéki sajtót..
www.youtube.com/watch?v=6ddxN2qrW7c

Kérdezném, hogy volt-e bárki, rajta kívül, aki ezt, vagy hasonlót merte mondani az ominózus kérdésre?

Azt is, hogy egyet lehet-e érteni azzal, amit itt mond?
@greatwideopen: 2008-2012-ig igentanulságos!

2008 mn 7.4%
2012 mn 22.3%

2008 népszab. 12.7%
2012 népszab. 2.3%

mertek.eu/sites/default/files/reports/allami_reklamkoltes.pdf

olvasgass!kicsit torzultak az arányok!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: @Evezős:

Köszönöm.

az igazság az, hogy meg voltam könnyebbülve, mer aszittem, hogy újabb nemzeti konzultációs levelet kaptam a Főnöktől, és bevoltam szarva, hogy nem fér rá az a sok lófasz, amit egyébként előre kitervelten, hidegvérrel, de nem aljas indokból óhajtottam volna vázlatszerűen elhelyezni az elherdált fák megbecstelenített adathordozóvá alakított anyagán, ezé nem olvastam csak a vastagbetűset, az eu az meg tiltott szó volt április 6-odikáig, vagy okádik(?) gambányilak, ezért fel sem ismertem a szó alakját a betűk egymásutáni sorrendében, és 6-odikán is csak este derült ki, hogy szó nincs róla, eszünk ágában nincs lemondani az uniós pénzekről és státuszokról...

na elég. köszi.
@Evezős:
nem szoktam a politikusokat megnézni, ezt most megnéztem,
és a kurva annyát a riporternek, be kell vallanom a Gyurcsány Ferenc nagy tisztelője vagyok

és ez megerősített ebben

a 30 ezüst is jó példa: Júdás felkasztotta magát

brühüyyy
@jaegtoer:

Na ne. Te nem érzed magad megtisztelve, ha Dicső Urunkkal konzultálhatsz? Mi ez a negativizmus? Irgumburgum...! Majd jól a körmödre néznek egyszercsak, és elveszik a papírod-ceruzád, hogy ne rajzolgathass!
@jobbdemokrata:
"Történt, hogy 1994-ben, két párt összefogott, és a szavazatok 49,89%-val, kényelmes, 72%-os többséget szerzett a parlamentben...Sírtatok?"

Ez hülyeség ezek elso fordulós területi adatok.
A két part végül a 2. forduló után az egyéni listák 93%t, az országos listák 64%t szerezte meg, abszolút jogos volt a 2/3.
www.politikaievkonyv.hu/online/mp20/1-03_fabian.html

Ezert törölte el viktator a 2. fordulót 2014-ben.
@Csekkliszt#10:
Tedd hozzá azt is, hogy a kétharmada ellenére eszébe sem jutott az ország Alkotmányának piszkálgatása, pláne nem egy nyikhaj, hozzá nem értő, kitartott dzsigoló általi újraíratása.
„Minden propagandának népinek kell lennie, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítania, akikhez fordulni gondol. Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg.
A tömegek felfogóképessége nagyon korlátozott, ezzel szemben a feledékenység nagy. E tényekből kifolyólag minden hatékony propagandának csak nagyon kevés pontra szabad korlátozódnia, és ezeket jelzésszerűen oly sokáig használnia, amíg csak a legutolsó is képes egy ilyen szóval kapcsolatban maga elé idézni azt, amit akarunk.

Minden nagy vezér művészete abban áll elsősorban, hogy egy nép figyelmét ne szétszórja, hanem mindig csak egyetlen ellenségre összpontosítsa… Egy nagy vezér zsenialitásához hozzátartozik, hogy még az egymással ellentétben álló ellenfeleket is úgy jelenítse meg, mint amelyek egyetlen kategóriához tartoznak, mert különböző ellenségek felismerése a gyenge és bizonytalan kategóriáknál könnyen vezethet ahhoz, hogy kételkedni kezdjenek saját igazukban.”
– Hitler, Mein Kampf, 197., 198., 247. oldal
@Evezős:
:-) hozzáteszem h a "szemet pufajkás" Horn meg a cunya "ballibsi" SZDSZ kifejezetten békejobbot nyújtott a jobboldalnak es konszenzus kereső 2/3 politikát folytattak. Úriemberek voltak, nem mint az ovisok, h ha nem teccett neki valami, egyből alaptörvénybe faragta.
@Evezős:
Phu
Benito és Adolf írta a kötcsei beszéd bevezetőjét, ez az orbáni centralis erőtér lényege.
@Csekkliszt#10:
Igen.
Rá is faragtak mind a ketten ...:-(
@Csekkliszt#10:
Betettem az új poszthoz is és ott még hozzáírtam, hogy egyre biztosabb vagyok benne, hogy Orbán egyetlen könyvet olvasott el egész életében - de azt ki is jegyzetelte.
Pont ezt.
@Evezős:
Szerintem Mussolini fele fasiszta korporacio az orbáni rend igazi alapja azert
@jaegtoer: Hülyeségeket beszélsz, drága barátom, ilyen stílusban se időm, se kedvem nincs vitatkozni. A nagy pofádat továbbra se értem, hogy mire föl van.
@jaegtoer: Nos, ilyenekkel egyáltalán nem találkoztam és nem is jellemző. Ettől még nyilván van olyan, akinek Gyurcsány és van olyan, akinek Mesterházy nem tetszik, éppen ezért nem volt sok értelme a közös listának.
Elkezdődött a német megszállási emlékmű építése

Derék döntés.már rég állnia kellene
@ephart: te tudod egyáltalán minek örülsz?
@iii: 1 kérdés! volt szó alternativ választási bizotságról, van erról valami infód?

én csak azt találtam, hogy 1 - éve volt felkérés, vállalás. de mást nem találok!
köszelőre!
@Csekkliszt#10:

Attól függetlenül, adolfot biztosan ronggyá olvasta ...
:-(
@magándemokrata: Ilyen nem lett tudtommal, de szinte mindenhova lett 2 választási megfigyelő. Magával a választás lebonyolításával nem volt probléma.
@iii: nol.hu/belfold/alternativ_valasztasi_bizottsag_alakult-1389337
a szavazat számok bediktálása miatt kellett volna! az összesitésre azt mondanak amit akarnak!
akár fel is cserélhetik a számokat!
de ha minden választó körből leadják a számokat, akkor nekem, és másoknak is megnyugtatóbb lenne, pláne a politikusoknak!
A szavazóköri szavazatokat a megbízottak továbbították a választókerületi stábnak, nem tudok itt visszaélésről.

Amit nehéz ellenőrizni, az a levélben bejövő szavazatok, de ez csak a listás eredményeket befolyásolja és csak 2% pontban.
@iii: a választókerületi azt továbit amit akar....
ezért kérdezem.
ez igy nem megnyugtató!
@iii:

milyen stílusban?

teeee kifogásolod, amikor az őskomcsi vagdalkozásodra valaki az orcádba tolja a szart?

tehát valójában az érvek elől futamodtál meg, azaz alábbiakra nem akartál válaszolni, mert jóérzésű és logikusan gondolkodó emberek előtt nevetségessé válnál. Esetleg csak azt erősítenéd meg, hogy a kiutad te is abban látod, hogy intézményes keretek között kellene meglopni azokat a munkavállalókat netán vállalkozókat, azaz azokat az átlagosnál 'jóval jobban' keresőket (2500-4000 €-s fizetésről beszélek), akiknek mondjuk mind a szaktudásuk, mind a felelősségük is több azokénál akik mélyen alul vannak fizetve, és ezért negyedét, harmadát, felét keresik annak amit "irigyelt" kollégáik.

tehát álljon itt az amire nem válaszolsz az én stílusom miatt, miközben te nagyképűsködsz és gúnyolódsz. ezekre adott reakciómat kihagyom, kivéve kettőt. de válaszolnod, már nem kell, mert okafogyott.
idézőjelben „_...._” a tied, az enyém ’jelöletlenül’.

"_Ami összegeket említesz, azok virtuális és részben behajthatatlan pénzek, amiket természetesen meg kellene szerezni, de hogy az mennyi, azt senki nem tudja. Te sem._"

Nem, tényleg én sem tudom a pontos összeget 5 forintra kerekítve...

Ellenben, 'ha ezért nem ér a nevem', akkor szerintem a fidesz gazdaságpolitikája is rendben van, mert ha ezt a lényeges dolgot nem tudja senki, akkor szabad a gazda, nincs mit számon kérni sem a fideszen, se senkin, és eleve biztosítva van a szabad rablás az idők végezetéig...nincs simicska ügy, nincs mészáros hatmilliárd, nincs trafik story, áfa-buli, cuki pletyik, számlagyárak, usw.

"_
[1)]
"_Amiket én említek, azok összességében 1000 milliárd vagy még több._"

értem. ezer milliárdot, még úgy-ahogy el tudsz képzelni, ötezret már nem.
De baz meg, akkor mi a francért állsz le egy 16 ezer mrd Ft-os költségvetés problémáiról vartyogni.vitatkozni?

[2)]
"_A progresszív adórendszer nem arról szól, hogy dögöljön meg a másik tehene, ez csak a te fixa ideád. Már számtalanszor leírtam, hogy miért jó, nem kezdem újra._"

értem. jó esetben a magyarországi bérek harmadát teszik ki a Lajtán túliaknak. ezt akarod te progresszív adózás alá vonni, mert igazságtalan az, ha valaki háromszor négyszer annyit keres, ezért háromszor, négyszer annyi adót fizessen, mint aki a viszonyítási alapnak megfelelőt, hanem -a háromszoros,négyszeres helyett- fizessen inkább ötször, hatszor annyit. mert szerinted ez az igazságosabb. és így legalább nem alakulhat ki soha számottevő polgárság sem, és minél kevesebb legyen az önálló egzisztencia...
nem az az alapelved tehát, hogy a jól elvégzett értékes munkát jól fizessék meg, vagy jól lehessen belőle megélni, és amiből nem gond az ésszerű adóterhet viselni, hanem azokat sarcolnád meg, akik egyébként is több terhet viselnek, azaz elértéktelenítenéd az értékes munkát. briliáns egy közgazda lehecc. [ezt fenntartom.]

[3)]
"_A lényeg, hogy így igazságos, nem véletlenül ez van minden normális országban._"

A rendszerhez nem nyúlnál, hadd lopjon csak továbbra is aki csak hozzáfér. "mert az úgyis olyan virtuális" és megfoghatatlan.

VÉGÜL:

"_Nagyon csipáznám, ha levennéd azt a 2 számmal nagyobb mellényedet, mert lötyög rajtad._"

Szar ügy mi, ha valaki olyan jön szembe, aki nem fő célként, hanem alrendszer részeként veszi figyelembe a költségvetés bevételi oldalát, annak -a rendszerbeli tökéletlenségéből, hibás struktúrájából következő- hiányosságait és hibáit.

aszondod, a mellényem lötyög rajtam, merhogy két számmal nagyobb...
ne akard, hogy feltárjam előtted hogy mi lötyög, hol, és miért usw.

- - - -

Szóval…. tehát ezek elöl iszkoltál el a stílus mögé, miközben te mellényezel. ügyi vagy... vagy inkább bigott. ki van adva, harc az egykulcsos ellen?!
@jaegtoer: Őskomcsi az anyád picsája. A progresszív adó, ami minden normális országban, még a liberalizmus alapországában, az USA-ba és Angliában is van, az neked komcsi? Nem vagy magadnál. Fogalmi zavaraid vannak teljesen.

Az teljesen hibás érvelés, hogy azért mert ott többet keresnek, ott jogos, itt meg nem. Éppen hogy fordítva van, itt szorul rá jobban az adókönnyítésre, aki keveset keres. Progresszív adó azonban nemcsak ott, de a hozzánk hasonló fejlettségű portugáloknál, görögöknél van, nem beszélve a csehekről, lengyelekről. Például utóbbiaknál egy nagyon egyszerű kétkulcsos adó van, 18 és 32%-kal és a lengyel gazdaság fejlődik, mint a rakéta (persze, nem csak emiatt).

A Fidesz által bevezette egykulcsos adó megbukott, egy szó sem lett igaz abból, hogy az majd hogy fel fogja lendíteni a gazdaságot. Pont a fordítottja az igaz, a szegényeknek adott adókedvezmény növeli a fogyasztást és fokozza a gazdasági növekedést.

Nem menekülök abszolút, imádok vitatkozni, de aki az érvek helyett a másik személyiségét mocskolja, azzal nem nagyon érdemes vitatkozni. Egyébként meg már egyszer ezt megvitattuk, fölösleges újrakezdeni. Nem értünk egyet, van ilyen, te szavazz Fodorra/Bokrosra, én meg másra. Ennyi.
@jaegtoer: El-t írtam, nem meg-et. De sajnos utóbbi is el fog jönni (azért sajnos, mert fájdalmas lesz az addig vezető út - legalább).
Ami a népnek megmagyarázást illeti, a nép tudatlansága (amelyről nem ő tehet, hanem akik tanítják) pont a körülmények közé tartozik.
Nem akarom az ellenzéket védeni, eltoltak ők elég sokat, de lehetőségük is kevés volt.
@iii:

"Őskomcsi az anyád picsája. "

látom előmerészkedett fennkölt stílusod, amit ellenben az én szememre vetettél.
magyarázhatod.ezt is, azt is.
@iii:

"Nem menekülök abszolút, imádok vitatkozni, de aki az érvek helyett a másik személyiségét mocskolja, azzal nem nagyon érdemes vitatkozni."

te nem vitatkozni imádsz, hanem magadba vagy szerelmesen beleőrülve.

az imént általad nekem adresszált anyám picsája választékos volta ugyan kelt némi hiányérzetet a stílust illetően, de jól szemlélteti hogy alapvetően egy vitaképtelen öntömjénező faszkalapnak méltóztatsz lenni és összes közgazdasági tudásod kimerül a más zsebében történő turkálásban más területen meg a turhálásban váljék mindkettő épülésedre, te briliáns közfaszgazda.
@iii:

"Az teljesen hibás érvelés, hogy azért mert ott többet keresnek,"

igazad van. mindenki hülye, és nem ért hozzá, aki nem te vagy. valamint.

jesszus!
@Kuviklacz:

egyetértek. a felelősség a vezetőké. minden esetben. azért ők a vezetők. hogy megtalálják a a jó megoldásokat. persze ez egy kicsit összetettebb, de most csak ilyen vulgáris megfogalmazásra futja. de most tényleg nagyon neccessen lejtett a pálya.
@jaegtoer: Mi van, nem tetszik a saját stílusod? Ezzel még mindig nem téged gyaláztalak, haver.
@jaegtoer: Amúgy azért nem láttam a válaszod, mert tahólistán voltál. Most kiszedtelek, de jól viselkedj. :)
@iii:

"Most kiszedtelek, de jól viselkedj. :)"

Ez egy nagyon tömény mondat.
Minden benne van, amit szóvá tettek többen (én is, régen) a hsz-eiddel kapcsolatban jó ideje itt.
iii és a köztem levő vita azon az egyszerű oknál akadt el az egykulcsos és többkulcsos adó alkalmazásának 'vitájában' hogy odáig el sem jutottunk miről van szó.

ő olyan példákra hivatkozik, melyek itthon nem ismertek, mégpedig azért hogy a közhangulat ne forduljon a mindenkori pazarló költségvetést végigvivő kormányzatok ellen.

az alábbi linken is elérhető tanulmány mellékletében -a 10-11. oldalon- az uniós országok jövedelemsávjaihoz rendelt adókulcsok táblázatba foglalt adatai a hozzájuk rendelt jövedelemsávokkal.

ebből kiderül, hogy a magyarországon régebben alkalmazott és a megváltóként tervezett adókulcsok olyan jövedelemsávokhoz tartoznak amelyek odakint valójában szinte 'adómentesek' a szociális háló rendszerébe tartozó juttatások miatt.

www.szef.hu/lapok/806/csatolmany

tehát a progresszív adózás önmagában nem maga métely Európában, csak Magyarország az a hely ahol ez maga a pokol.
Miközben itthon törvényes keretek között -vagyis inkább intézményes keretek között- van bőven lehetőség az adócsalásra, addig a bérből-fizetésből élők -akik az szja "behajtás" kedvenc és preferált alanyai és az adócsalást védő adóhivatalnak elég a propaganda jellegű adóellenőrzés mímelése, hiszen a bérből és fizetésből élők mértéktelen adóztatása mellett a büdzsébe befolynak azok az összegek, amelyekkel elnyöszörög a költségvetés a következő nagy kaszálásig.

amúgy a kb.15000-16000 milliárd forintos költségvetés bevételi oldalán az szja ugyan 2011-ben is a második legnagyobb bevételi forrás a személyi jövedelemadóból származó 1500 milliárd forintot tekintve, amely a GDP 4,8%-át teszi ki, a költségvetésnek pedig 9.375 %-a
a 2011-ben tervezett adóbevétel 522,1 milliárd forinttal, 27,8%-kal volt alacsonyabb az előző évi költségvetési törvény által előirányzott összegnél, melyből az adóváltozások bevételcsökkentő hatása 314,2 milliárd forintot jelentett.
Mindezek mellett

az szja-t csökkentő kedvezmények
2009-ben 484,6 mrd Ft
2010-ben 793,8 mrd Ft
2011-ben 384,1 mrd Ft, amit megdob a családi adókedvezmény 1070,9 mrd Ft-os összege.

kétségbevonhatatlan tény az előző évtizedek gyakorlatával szemben, hogy adókedvezményben jelenleg legelsősorban azok részesülnek, akik konkrétan be is fizetik az adót, és a kedvezmény a befizetéssel is arányos. ez bizonyára roppant igazságtalan azok szemében, akik eddig nem befizetőként, hanem haszonélvezőként járhattak rá az szja bevételekre.
Belátom azt is, ezen súlyos anomálián feltétlenül változtatni kell, vagyis vissza kell hozni azt a gyakorlatot hogy adókedvezményben elsősorban azoknak kell részesedni akik egy kurva fillért be nem fizettek, és valahogy akár új technikák elősegítésével ösztönözni kell az "ingyenélés" intézményes kereteit.

nem állítom, hogy a jelenlegi rendszer jó lenne, de asszem a karon ülőket se szoktuk kihajigálni csak azért mert kakis-pisis, hanem vesződünk vele egy kicsit, amíg 'szobatiszta' lesz.

én ezt a kis vesződséget preferálom, tekintettel arra, hogy
az szja a ktv-i bevételek mindössze ~10%-a
és a tényleges netto befizetők aránya a teljes népességre vetítve legfeljebb 10 %.
ennek a 10 %-nak lehet a terheit növelni, csak nem érdemes. aki ezt nem látja be, nem érti meg, azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, különösen annak az ismeretnek a birtokában, hogy ezer milliárdos áfa-csalási projektek működnek háborítatlanul, legalább 1500 milliárdos a korrupció útvesztőiben elsüllyedő költségvetési összeg, és az is megér egy misét, hogy egy 50 éves ember 4 év alatt milliárdos lesz csak azért, mert a miniszterelnök "földije".
ha ezek az utóbbiak mind-mind nem számítanak, és a megoldást az előbbiekben (link) túlmenő többkulcsos szja-ban vélik megtalálni, úgy nincs miről beszélni. egyszerűen újabb és jobb adócsalási oppardon! adóoptimalizálási technikákat kell kialakítani, hiszen amíg itt ezen tépjük magunkat, offshore-ban ott röhög és viháncol és gyarapodik 242 milliárd dollár, amelynek a fele lopott pénz, olyan lopott pénz, amellyel mind a munkavállalókat, mind a nyugdíjasokat, mind a magyar államot meglopták azok, akiknek társadalmi felelőssége azon őrködni, hogy ez ne történhessen meg.

természetesen a szociális intézményrendszer, a "HÁLÓ" is megérne egy misét, de minek? amíg az adóval nem jutunk dűlőre, addig minek az autópálya?

ennyit még gondoltam spontán hozzáfűzök az tegnapi anyámpicsájához és a két számmal nagyobb lötyögő mellényemhez...
Folytatódik a vérszem-projekt, az új "nemzeti egység" szellemében:
index.hu/belfold/2014/04/08/lazar_osztana_a_kulfoldiek_penzet_is/

Mert mégis hogy képzeli egy külföldi alapítvány, hogy olyan magyarországi civil programokat támogat, amit a naccságos Lázár úr nem hagyott jóvá? Mert az azt kezelő alap politikai kötődésű (LMP-s), és az fúj.

De persze a CÖF-re magának pénzt osztó Csizmadia úr az tök oké...
@Csaknézek...: Mesélj, ebből egy kukkot se értek. Miért, mit jelent ez a mondat, azon kívül, amit jelent? De az látszik, hogy a százezer pszichoanalitikus országa vagyunk :)
@jaegtoer:

Először is ne próbáld az adóelkerülést és az áfacsalást szembeállítani a progresszív adózással, a két dolognak egymáshoz semmi köze. Ne próbáld úgy beállítani, mintha bármelyik ellenzéki politikus az adócsalást akarná mentegetni. Ez hazugság.

Mint írtam, ennek méretét csak becsülhetjük és azt se lehet megállapítani, hogy ebből mennyi szerezhető meg tényleges adóbevételként. Az áfacsalás egyik oka a rekordméretű áfa, aminek az egyik oka az a lyuk a költségvetésen, amelyet az egykulcsos adó ütött.

Aztán: engem te ne oktass ki közgazdaságból, amikor a nyugati bérszintekhez megállapított adókulcsokat hasonlítod össze a hazaiakkal. Ez totálisan szakmaiatlan. Amit meg lehet tenni, az az ottani átlagkeresetekhez kapcsolódó adószint összehasonlítása, ebben viszont a mostani kormányváltól által javasolt rendszer alacsonyabb, mint a nyugati átlag.

Ugyanebből következik, hogy abszolút nem igaz, hogy a magyar állam mértéktelenül adóztatna, ellenkezőleg, Európában teljesen átlagos helyen álltunk az adószintben. Az adózás szintje egyébként se mindent eldöntő dolog, vannak országok (skandinávok), akik rendkívül magas adószinttel is sikeresek és vannak akik rendkívül alacsonnyal is sikertelenek. A lényeg, hogy ezek az adók hogy hasznosulnak. Abban teljesen egyetértünk, hogy ezen jelentősen javítani kell.

Ha valaki mininálbéren tengődik, mint például az egészségügyi és oktatási dolgozók, a vidéki egyszerű munkások, stb. ingyenélőnek nevezni meglehetős pofátlanság.
Lehetett volna itt a világ legjobb ellenzéke, nem lehet 2 millió idiótát meggyőzni. De elindult egy folyamat. Idén 600.000-rel kevesebb szavazatot kapott a Fidesz mint 4 éve, a baloldal pedig 200.000-rel többet. Ja és valószínűleg nem lesz meg a kétharmad.
@iii:

"Először is ne próbáld..."

de, próbálom. miazhogynagyonis!

"Az áfacsalás egyik oka a rekordméretű áfa, aminek az egyik oka az a lyuk a költségvetésen, amelyet az egykulcsos adó ütött."

naccerű. azért emeljük az szja-t, mert inkább hagyjuk az áfacsalást virágozni.

"Aztán: engem te ne oktass ki közgazdaságból,"

pedig van mit pótolnod, és nincs mire szerénynek lenned.

tudniillik adózással korrigálni a szociális rendszer hatékonyságát elég kontra produktív,
adókulcsokkal elfedni a szociális problémák megoldatlanságát pedig végképp.

"abszolút nem igaz, hogy a magyar állam mértéktelenül adóztatna,"

akkor nincs probléma. de minek a több adókulcs?

"Ha valaki mininálbéren tengődik, mint például az egészségügyi és oktatási dolgozók, a vidéki egyszerű munkások, stb. ingyenélőnek nevezni meglehetős pofátlanság. "

nem, iii. arról van szó, fogalmad nincs milyen problémáról folyik szó, az eredeti mondat -tőlem- így hangzott:

"_ Belátom azt is, ezen súlyos anomálián feltétlenül változtatni kell, vagyis vissza kell hozni azt a gyakorlatot hogy adókedvezményben elsősorban azoknak kell részesedni akik egy kurva fillért be nem fizettek, és valahogy akár új technikák elősegítésével ösztönözni kell az "ingyenélés" intézményes kereteit._ "

szevasz.
@jaegtoer:

Ez majdnem olyan, mint a süketek párbeszéde, de határozottan szórakoztató:)))
@Orica Középföldi:

bizonyára észlelted, hogy az szja többkulcs, a harács (áfa-csalás, korrupció) a gyenge(elméjű) pontom. eccerűen nem hagyom a(nnyi)bba.

ennek az az oka, hogy a közigazgatást azt követően hagytam ott először, amikor 1988-ban bevezették a személyi jövedelemadózást. már akkor is kiütést kaptam a visszásságoktól.
@Orica Középföldi:

"süketek párbeszéde"

tényleg nagyo(ka)t szoktam hallani. szelektíven. időnként spontán. de most oda vagyok figyelve.

a progresszív adózás fejlett országokban hivatkozás ott, mint szakmai széles látókör megdönthetetlen ismérve.

amikor konkrétan behozom a EU-s országok jövedelemsávjaihoz rendelt adókulcsokat, utalva a hozzárendelt szociális háló figyelembevételére akkor az nálam, már nekem címezve, mint szakmai dilettantizmus van aposztrofálva.

van ilyen. nem tudok mit kezdeni azzal, ha a szociális problémák megoldására adókulcsokat gyártanak, és adózási problémák feloldására szociálpolitikai megoldásokat alkalmaznak.
@jaegtoer:

A mánia dédelgetése előbb-utóbb mániákussághoz vezet.

Ennek bizonyos fajtáit tisztelem (pl. a tiédet), másokat meg nem (pl. angyalét)
Vicces 4 ilyen év után még mindig a baloldalt fikázni, egyre viccesebb
süti beállítások módosítása