Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.04. 12:04 Fabius

Tanmese a szarszagban fogant gondolatokról

Címkék: kampány jobbik magyar gárda

Tegye fel a kezét aki nem szokott szarás közben magvas gondolatokat megfogalmazni a csempemagányban. Most meg az tegye föl, akinek ezt az alkalmat emléktáblán örökíti meg a családja

vona gárda.jpg

Tudom, hogy ezzel a vérmókusok elé vetem magam, de iszonyúan kell röhögni mikor elképzelem Usztics Mátyás, Fűr Lajos meg Bencsik Vitéz arcát ahogy elolvassák amit Vona Gábor frissen megosztott velük a faszbúkján. Azt hiszem nem csak nekünk eggyel több információ ez a kelleténél, hanem nekik is. 

Az világos, hogy dübörgő kampány mindenek felett. Az is, hogy a radikális vonalával összevesző Jobbik főni igyekezne legalább szőrmentén dörgölőzni egy kicsit, és valami olyat posztolni aminek kapcsán leírhatja: 

Lesz még gárdaavatás - fehér ingben, fekete mellénnyel - a Hősök terén!

Mert erről szól ez a kismiújság és semmi másról. Közeleg a választás és kellenének a tömegek, próbáljunk gesztusokat tenni ha már az egykori csókospajtás vértesók hadat üzentek Ózdon. Éppen csak az nem biztos, hogy az olyan gesztus amitől röhögés és mémcéltáblává válik az ember az bármilyen előnyt szolgál. Bár, ha úgy vesszük a párt "emberi arcú" új vonalába beleillik a dolog, hisz a budin töprengeni nem a náczi sátánok hanem a közemberek szoktak, így meg "egy vagyok közületek". 

Legfeljebb nekem emléktáblám is van róla, na bumm. 

620 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr175731532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
megnéztem:

sebészi pontosságú minden szava

brühüyyy

marad: a sűllyedő hajót elhagyni bármi áron és bármi módon
tán mán említettem, hogy akkor hagytam abba végképp az írást, amikor a tisztelt újságírói kollektíva elment a második szíjjártó péteri sajttájra és akkor véglegesítettem magam, amikor a t. kollegák nem gyújtották föl a magyar nemzet székházát az első vesztett per után. innen, svalbárdról pedig csak röhögök, hogy a csudálatos vezető & co. mekkora darab szarbajúszt tud vihogva kenni a "szakma" orra alá von torkos matild bis tgm. néhány éve tótavé tépte a mellét teljesen jogosan, hogy tán ő volt az, aki szemtelen fikázásaival lejtmenetbe helyezte az újságírás amúgy is megroppant szekerét, melyet azóta szart sem érő epigonjai toltak azóta a külső c-vágányra. nu, nesztek balfaszok, ezt csak nyalni lehet, megrágni egészen vicces!
@rodeo36: Noé bárkája 2.0 esetleg ? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Csak az osztrák "humoristák" ingyen "poénkodtak"."

ez igaz.
Csakhogy osztrák ne poénkodjon ezzel ingyen se, ha meg mégis, éppen olyan gané mint a kifigurázni kívánt szarházi önfölkent.
@hacsaturján:

Isten és a svalbárdi szellemek áldása legyen magán, Mester, hanem úgy veszem észre elég kemény kezdés ez a boldogulásra teremtett 2014. év első napjaiban, pedig hol van még az Advent, a tavalyi hóról nem is szólva, csak nem keserű volt a szaloncukor?
@jaegtoer:

franckarikát! csak rókám szólt reggel, hogy na eszt nézd meg bazmeg! (tuggya a kis ravasz, hogy napok óta émelygek a zabált szalonnától).
@tristen2005: de a 100-as listán rajta van (hehe, szegény hankiss elemér is). különben a mandineres balogh gergely ákos is visszautasította a 444 szerint.
@jaegtoer:
ezt má' mondtad az osztrákoknak is? jót röhögtek?

én is

brühüyyy

a korona sem nem szent sem nem érinthetetlen sőt egy jelkép amit lehet emlegetni...tanulj Monthy Python-úl...gyorsabban
@bella _ciao:

post festa ébredőkkel teli a padlás, ki a fasznak van ideje újabb negyven évet várni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
első sem volt hogyan lehetne 2.0

brühüyyy

ugyanúgy mint a Jónás próféta a sivatagban belemászott a bálnába
azért ezeket az eposzi jelzőket szőröcske is meírigyelné:

"a tejcsináló Cserpes úr, dalcsináló Ákos úr, a kiállításokat varázsló Baán úr, a színházcsináló és öt gyermeket nevelő Vidnyánszky úr, a borkészítő Bock úr, a lótenyésztő Lázár testvérek"

azon gondolkodom, kijafaszom feji azt a cserepes urat.
hááát...én talán mégsem...khmmm...izé, azér...

kuss, köcsög! felkészül blogger géza!
@bella _ciao: 'sztán mi vagyon a zalábbiakkal:
Smittpali, Untersovszky, szaniszló, szamóca, Nemchuck ... ?
@hacsaturján: ne aggódjon, ha folytatják a múltidézést ezek, akkor lesz még padlássöprés is. svalbárdon meg úgy repül az idő, ha jól hallom, mint a jegesmedvefing a sivatagban.
@rdos: "Hát persze, hogy úságot is ő tud a legjobban írni. Én csak azon csodálkozom, hogy eddig miért nem jutott eszébe. :-("

Mit akarsz, Sztálin meg nyelvészkedett!
@bella _ciao:

az iglumon nincs padlás, mer utálnám aszt is söpörni, ennek ellenére a jegesmedve fing koppanva hullik alá, mer itt jó idő van.
@hacsaturján:

akkor az entrópia mégiscsak harmóniába torkollott és igaznak bizonyulhat a mondás, hogy a megkönnyebbülés néha szaggal jár...
@hacsaturján: ezért is van nagyobb hatása a jegesmedve dörgedelmének a sivatagban. de erősítsen meg, mert utalt is rá, van-e az a svalbárdi oktalant óvó közmondás: ne állj a szaró jegesmedve alá, mert nagyot koppansz?
@bella _ciao: "olvastam. majd nyomnak a fejére egy stumpfot. basszus, egy cikkért 50-200 ezer. ha írok a szakfolyóiratomban, kapok 3 ezret. "

Magyarországnál csak Bulgáriában alacsonyabbak az újságírói honoráriumok, ezt állapította meg annak idején a Nemzetközi Újságíró Szövetség.

A felelősségteljes újságírás halála, ha az újságírónak számlatömbbel a laptoptáskájában kell rohangálni hirdetések után, és számolgatni a leütéseket. Márpedig Magyarországon huszonéve ez megy! A néhány "celeb" nem számít. A vidéki újságírónak havi nyolcvan flekket kell szállítania, plusz hirdetéseket. És még azt várnánk, hogy tényfeltárjon, és gerinceskedjen...
@bella _ciao:

svalbárd népe - ellentétben a magyarral - nem talál ki okos mondásokat, hanem inkább vigyáz az egészségére.
Mindazonáltal és egyébiránt az ellenzék vezetői mind-mind közös listát akarnak! Ez a mai nap híre, nem a jegesmedvefing.
Na tessék. A német celebek egymás után hullanak, de Viktorunk ezt is túléli.:)

Síbalesetet szenvedett Angela Merkel

Kénytelen lemondani a következő hetekre tervezett programjait Angela Merkel német kancellár, mert megsérült síelés közben Svájcban. Steffen Seibert kormányszóvivő hétfőn Berlinben jelentette be, hogy a német kancellárnak eltört a medencecsontja.

hvg.hu/vilag/20140106_sibaleset_nemet_kancellar
@rodeo36:

én meg úgy vélem, kedves Rodi, ha nincs határ, érték, mérték, etalon, akkor nem köll reklamálni, ha másikkből, vagy jól kifizetődve leszarja, hogy a poszt alaphangjánál maradjak
@rodeo36: Látod látod, ha mondjuk nagyonrettegő Kertész Ákos lennék, Juharland is egyből befogadná a menekültkérelmemet? :)

nepszava.com/2013/11/uncategorized/kertesz-akost-befogadta-kanada.html
@épészmérnök:

höhö! eccer régen kaptam egy megbizást, hogy mennyek ki brüsszelbe a natohoz egy ijjen okositásra, pont hó végin, bassza meg, zsebem üres, hívom a főcerkát, miszerint nem szoktam nyígni a zsetonér (lévén másodállású), de most sürgősen kéne egy kis lé az egész éves tartozásbul. s lőn, fordujjak bízvást a pénztárhoz s rámhullik kellő mennyiségű anyagi. gépidulás előtt egy órával fordulok a pénztárhoz, ahol a maca közli, hogy ki a fasz vagyok én, zsé nincs, ne is keressek! elrepültem tehát brüsszelbe egy kanyi vas nélkül, ahol is egy kellems hetet töltöttem egy belga százados és egy kanadai ezredes jóvoltából, jóformán füstölt lazacfilén és chimay bleun élve, magyarhon legnagyobb dicséretére. hogy mi mennyit röhögtünk akkor.
@hacsaturján:
Nem véletlenül mondják a zújságírókra, hogy potyázó népség... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

téged a szagod alapján nem engednének leszállni a gépről.
@hacsaturján: Pedig voltam már ott 9 hónapig.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

jabazmeg! lefejtem a mocskos imprilistákat rendesen. mint portyázó.
Ezek direkt ilyen hülyék vagy véletlenül? :)

Kínos kampányvideók kerültek fel a netre Bajnaiéktól

Az Együtt 2014 videócsatornájára került fel 3 videó, amelyeken Bajnai Gordon szinkronizálja a Casablanca című film különböző jeleneteit, amiket kampányszövegekkel rondítottak el.

www.hir24.hu/belfold/2013/12/31/kinos-kampanyvideok-kerultek-fel-a-netre-bajnaiektol/
@hacsaturján: Tegnap este füstöltem ki egy külföldi magyar FB-oldalról egy náci luvnyát. Pont olyan pofátlan volt, mint Gabriel. Jött az ótvaros antiszemita szövegével, aztán kerek perec letagadta, és azt írta, hogy az ilyen beszélgetésekből születnek a legszebb barátságok.

Szerencsére külföldön az ilyesmi nem divat, reggelre az oldal tulajdonosa úgy kibacta, mint a macskát szarni, és még egy szózatot is eleresztett a rasszizmus büdösségéről. Pedig egy kőkemény jobboldali fószer. (Ha még érti Magyarországon valaki a szavak eredeti jelentését.)

Érdekesség, hogy a csaj a Nemzetbiztonsági Egyetemen tanult az adatlapja szerint. Az a benyomásom, hogy a választások közeledtével egyre inkább rányomulnak a külföldi magyarokra, tesztelik, hogy mit várhatnak. Dögöljenek meg cipőben.
@hacsaturján: Áááá csak fasza meghívóm volt. :)
@épészmérnök: Te nem vetted még észre, hogy nácizgatni legalább olyan ciki mint zsidózgatni? :)
@rodeo36: Tényleg ilyet vennél, ha erre járnál? :)

800 ezres konyakot árulnak több CBA-ban

hvg.hu/gazdasag/20140106_800_ezres_whiskeyt_arulnak_tobb_CBAban
@bella _ciao: Hát címkézgetni - bármelyik "oldalon" - már rég túlhaladott kéne, hogy legyen.:)
@bella _ciao:

én spec azér nominálom fostalicskaként, hogy ne cimkézzem.
@hacsaturján: Pedig szoktunk néha jókat dumcsizni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez most nem mágia, csupán a tudatalatti a részedről... freud biztos alkalmazna, mint "segédeszköz" (főleg, mert eleve többfunkciós vagy:))... nácizni-zsidózni és nácizgatni-zsidózgatni, ha már mindég az egyenlő elbánást hiányolod...
@Sir Bates dö Hól: Én ugyanúgy nem címkézek mint te. :)
@bella _ciao: Miért te tudsz tévedhetetlen emberről, széles -e hazában? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: értelmezd amit írtam... nem címkézésről volt szó, hanem rólad:-)
Látom megint rendeltek izraelből egy jobbikfikázó írást!:))
@épészmérnök: Hát nem tudom mennyire antiszemitaaz,akinek a zsidók max. 5%-ával van problémája.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kóstold meg, és ha ízlett akkor ...sem venném meg...

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a legdrágább Henessey az USA-ban 650 dollár úgyhogy marah lennék szébéá elvtárséknak 5000-et fizetni érte egyébként sem szeretem

ihatatlan szesz

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem fogadná el, mert senki sem sponzorálna és a Kertészt magyarok sponzorálják 10 évre lekötött pénzzel és a lakhatását is segítik meg sok mindent...téged, ennek hiányában, ki sem engednének a reptérről

brühüyyy
@jaegtoer:
azért egy szarszagú magyarországnak szarszagú a koronája is

kis röhögés mindíg egészséges megmozgatja a rekeszizmokat és élénkíti a légzést vérkeringést...

hol van az a határ amikor még lehet röhögni és hol az amikor már vérig sértődhetsz?

a szentkorona nevében annyi gyalázatott csináltak kedves magyarjaink, hogy igazán jó ha múzeumban van és élesre töltve a parlamentben hogy bármi agyament barom felvehesse kalap helyett amikor kalapot sem tud viselni

brühüyyy
@rodeo36:
gyalázat ott brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az már régen volt...most miért nem...ha annyira kifizetődött

brühüyyy
@rodeo36:

"azért egy szarszagú magyarországnak szarszagú a koronája is"

az ország nem szarszagú, sosem volt az, ebből ugyan nem következik, hogy a Szentkorona nem lehetne az, csakhogy mint említettem vala, mindennek van határa.
@jaegtoer:
hálistennek magyarországnak is van határa és a szar csak bűzlik kifelé és még nem ömlik mint a Niagara...

milyen más határról rebegsz itt? határtalan nagy szar terjeng szerteszéjjel ahol ilyen vadászdinasztiák meg annak a Károlyi grónnak a rokona akinek a szobrát kibaszták ócskavasba azzal a lézerjanó bájolog és megalázkodik előtte mert az igazi geróf ő meg csak egy igazi surmó senkiházi...a többi méltóságok lealacsonyodtak odáig, hogy a Kádár vadászházába hivatalosak és azt a bort isszák amit a Kádár szeretett vadászat után közben és előtte...valamint a többi senkiházi a szarszaggal és bájolgással

szóval határtalan nagy szart csak határtalanúl érdemes leszarni

brühüyyy
@rodeo36:

értem. akkor nem zavarlak a szarszagommal.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: eszmékkel, egyes emberekkel vagy azok valamilyen ismérvek alapján meghatározott csoportjaival lehet problémád/ellenvetésed velük szemben... ha a csoport meghatározó ismérve szerinted a származásuk, akkor rasszista vagy... tekintetbe véve szövegértelmezési képességeidet, számodra is érthetően: na, kapd be a faszomat!
@rodeo36:

"azért egy szarszagú magyarországnak szarszagú a koronája is"

Ha kijózanodtál, ezt azért gondold át.
@Orica Középföldi: most rád gondolva írtam az elejét, de igen, egész évben vakációzom:-)
@Orica Középföldi:
nem kell kijózanodnom...

szarszagú országban sok a szar és kiömlés előtt fortyog

ebbe mindent beleértek

brühüyyy

át van gondolva

mosd ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@jaegtoer:
azon te sem meditáltál, mi lenne ha el kezdenéd le és kimosni a soxart?

mert ugye mindenki mást akar a szarban látni ami végülis azt jelenti mindenki a szarból nézi szatórban a másikat

duzzogással sem te sem más semmit sem fog megoldani

kimosni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

bizonyára nem véletlen hogy a szarszagú poszt kommentjei közé linkelted.

válaszomat lásd nálad.
@rodeo36: @Orica Középföldi: @jaegtoer: "duzzogással sem te sem más semmit sem fog megoldani

kimosni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Azt hiszem ebben egyetértünk.

A vincent legutóbbi posztja orulunkvincent.blog.hu/2014/01/02/a_hazaszeretetrol_341 és annak kommentjei világossá tették számomra, hogy a liberalizmus moi változata/rosszul értelmezett, kommunikált vadhajtása miért nem fog soha elfogadhatóvá válni moon a nép közt és miért van és lesz a fidesznek és a hozzá hasonló tömörüléseknek akkora támogatottsága mindig, mint amit jelenleg is fel tudnak mutatni.
@Sir Bates dö Hól:

"Azt hiszem ebben egyetértünk."

nem.
@Sir Bates dö Hól:

Az 5% körüli liberális réteg KKE-ben nem oszt, nem szoroz, földrengést nem fog csinálni.
A szadinak köszönhetően még pártot se. Azt hiszem, ezt Fodoron kívül mindenki fölmérte.
Gyakorlatilag néhány blogon tömörülnek, saját örömükre:)
De szaporodnak a kulturális/közéleti szalonok is.

Miért gondolod, hogy rodeo bármi olyasmit tud mondani, ami duzzogásra késztetne?
Még az sem, hogy 12 000 km-ről osztja az észt és a tennivalót:))
De a rossz stílus, az rossz stílus.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

ez már nem is roller ez már tragacs...vagy szekér

tipikus példája annak, hogy egy múzeumi tárgyat az állam teokratikus feudális és hűbéresi formává alakításának eszközévé -horribile dictu- törvényerővel emelnek és a soxar csak egyre szarabb és a hülye ügyvédpicsa seggsége csak ront mindezen mert olyan vonalat visz a kabaré területére -nem először- ami sehol sem szabadna hogy létezzen

tehát a szarszagú ország szarságának kihangsúlyozása a kerényi és a többi balfasz állat és ez a hülyepicsa csak árt annak aminek használnia kellene

brühüyyy
@Orica Középföldi:
mégis duzzogsz, és ha megengeded ha nem akkor is elmondom amit gondolok, mert vagyok annyira hazafi mint amilyen honleány vagy te és a jogaimat ne merd kétségbevonni bár ha teszed akkor meg teszek rá 12000 km-ről is meg 0 km-ről is (ugye "ha" a második eset lenne akkor sem lenne igazad azaz duzzogni a nyílt színen és a saját hülyeségeteket -amit én mélyen elítélek- esernyőként magad fölé emeled)

fenntartom amit írtam és te meg ahelyett hogy elgondolkodnál mindezen már megint fideszes módszereket alkalmazol ami még nevetséges is

tőled azért mást és minőséget vártam nem pedig hátba köpködést

brühüyyy
@jaegtoer: @Orica Középföldi: az idézet csak egy szarkasztikus reflexió volt az auktor felé, tükör, bagoly-veréb, szálka-gerenda, etc...

ja, csak a "libbancsok" hatnak a "ballibekre" is, s így pl. a multikultit is sajátos moi módon értelmezik, épp úgy, mint a haza és mo is egy számukra... nekem meg nem, bár fizikailag egy helyen vannak...
@Sir Bates dö Hól:
kedves "Sír" ha bateszed ha nem...köszi ezt a vincentet olyan csodálatos és olyan csodálatosan egyszerűen írja le, hogy azok akik szarszagúvá tették az országot -horribile dictu- a magyar nemzetet azok kisajátították maguknak nemcsak a jogot ugyanerre hanem sok minden másra is...azaz a haza undorrá vált ebben az aspektusban és jobb a gyereket nevén nevezni: egy országnak szar vezetőket választott a bugyuta népe és sokan tapsolnak ennek a szarnak és élvezik a szarszagot, lábszagot meg a mosatlan fehérnemű szagát amit egy hétig hordott valaki mosás nélkül és a mocsár

amikor gyermekrajzfilmeket készítenek és a magyar alaptörvény díszkiadásán a magyar korona fényképére van rányomtatva hogy 7 krajcár meg 2001 Ft az nem gyalázat? hát pesze hogy nem mert azt a lábaszagúak csinálták a szaron de ha valaki kiröhögi őket a múzeumi kegytárgy kapcsán amit nem lehet megnézni mert egy őrűlt minden éjjel felpróbálja a dolgozószobája faltól falig tükrében nézegetve magát és illegteve zsebrebaszott kézzel a hatalmas nemzeti tragédiákat tömörítő festmény előtt semmi vidámság csak a vér meg a háború és a küzdelem és az izzadtságszag meg nyögés és nyavajgás...

megválasztották most megkapták 2010 március körül és azóta teljhatalommal visszaélve fosztogatnak mert egy buzi cigány a magyar miniszterelnök akit seggbebasztak a kisdoktori diplomájáért mert képtelen lenne 30 oldal lekörmölni még másolva sem nemhogy saját kútfőből

és akkor nem teccik a szarszag...hát szellőztetni kéne nemdebár

ugye kedves magyarok akik ott élvezitek amit csináltatok magatoknak

brühüyyyy
@rodeo36:

Ne hisztizz!
Nem köpködök, nem támadlak hátba, nem vonom kétségbe a te jogaidat se.

Vagy érdekel amit írsz, vagy nem, vagy elfogadom, vagy nem, de érzelmeket nem vált ki belőlem.
Főleg nem ilyen gyermekieket, mint a duzzogás:))

Mindössze annyit kértem, hogy az országgal, a koronával kapcsolatos jelződet gondold át.

Ha nem, nem. Ezt is tudomásul veszem minősítés nélkül.
Számomra az emléktábla megfogalmazása az érdekes: hogy ti. "érlelődött", azaz nyilvánvalóvá teszi - ha nem is félreérthetetlenné -, hogy az ötletgazda, akinek a fejéből kipattant az ötlet, másvalaki.

(Nyilván olyasvalaki, akinek van fantáziája, vannak ötletei, kezdeményezőkészsége, vállalkozó szelleme, mint amilyen Z. Kárpát.)

A tábla így annak a pillanat előtt tiszteleg, hogy a Vezérnek rábólintott egy emblematikus kezdeményezésre. Óriási. Pazar.
@Pantagruel: izé... ama pillanat előtt tiszteleg, hogy a Vezér...
@rodeo36:

Kedves Rodi!

'régi' barátságunkra tekintettel válaszolok a nyilvánvalóan elfogultságtól sem mentes kommentjeidre, melyeket a Szentkorona kapcsán ejtettél a fejed lágyára.

I.
bizonyára megbocsájtod nekem, ha nem kezdek életvezetési tanácsokat adni neked, valamint javaslatokat tenni arra, hogy innen 12000 km-re ahol vagy, mi mindent kellene rögvest megváltoztatnod hogy tökéletesedjen a környezeted és a társadalom amiben tengeted mindennapjaidat.

II.
mint azt jól sejted én a mindennapjaimat itthon, Magyarországon tengetem változó sikerrel és eredményességgel és egészségben. már közelebb az alkonyhoz, mint a délhez. ugyan nem ebből következik, de ezzel összefügg, hogy életem során megtanultam, ésszerű kockázatokat vállaljon az ember, és ha ésszerű is, annak számtalan módja van. a legegyszerűbb módi, hogy lehetőleg 2000 vagy 12000 km-ről úgy kockázatvállalásra buzdítani, mi több uszítani, hogy abban nem veszek részt, és az esetlegesen bekövetkező kellemetlen következményeket is a biztonságot nyújtó távolságból szemlélhetem.
Én úgy vélem, hogy aki vezet, annak tekintettel kell lenni arra is, hogy a kockázatvállalók kockázatviselő képessége meddig terjedhet, a vállalt kockázat és az eredményesség aránya kielégítő vagy nem. családokat nem áldozunk fel, hanem inkább menekítünk szíves engedelmeddel, ellenben nincs kifogásom ellene, hogy a túltengő éceszgéberek feláldozzák a sajátjukat, bár erről is megvan a véleményem.

III.
Mint említettem az előzőekben a szóban forgó korona, a Szentkorona. nem egyszerűen a hajdani uralkodók kelléktárába tartozó és pótolható –a te olvasatodban múzeumi kegytárggyá egyszerűsödött- uralkodói jelvény, hanem jóval több annál, mint azt igyekeztem is kifejteni -úgy tűnik- sikertelenül.
Azért mondanék valamit, nagy tudású barátom. a becsületet azért nem dobjuk sutba, mert sok a becstelen, és nehogy már a tengert hibáztassuk, ha jön a dagály, vagy az apály. Te, aki a beavatottságoddal hivalkodtál, hogy ne mondjam 'hencegtél' érdekes szituációba keveredtél ezzel a koronakegytárgy múzeumi dologgal. ismeretbeli hiányosságodat nagyképűséggel, szarozással kontra-produktív kompenzálnod, mert egész személyiséged bemutatott volta megkérdőjeleződik, amikor is gúnyolódol a "mindennek van határa" megjegyzésemen. Nos azt mondtam, mondom, ha nem tartunk tiszteletben semmit, akkor már nincsenek értékek sem, amiket meg kellene óvni. Először csak a Korona, aztán mindaz a jelentés, amit hordoz, amit megtestesít, aztán az alája tartozó népek semmibe vétele következik, és azután jön mindaz, ami most van.
Mindenki tévedhet, én is. lehet, hogy minden másképp van, amit különös szerencsém és sorsom folytán megismerhettem. ez nem érdem, inkább szerencse. téged más szerencse ért, aminek jelentőségét, nagyságát és rendkívüliségét egy percig, egy pillanatig sem vitattam, persze nem azért, mert cserébe azt várnám el, hogy Szentkoronának tekints valamit, ami véleményed szerint nem az, de valamennyi intelligenciát lehet villantani azzal is, hogy nem foglalom egy szövegösszefüggésbe a Szentkoronát és a szart. szíves engedelmeddel.

IV.

befejezés felé közeledve még elmondom neked, azért vettem a bátorságot és a fáradságot (immár másodszor, mert az elsőt nem bírta feldolgozni a blogmotor), hogy nem feltétlenül az a barátod, aki minden szavadra bólogat, és inkább elhallgatja az igazat, minthogy eléd tárja azt.

V.
Végezetül, nem tudom, te hogy vagy azzal, ismerve számtalan partitúrát és operát, de nekem mind ahányszor hallom, szívemig hatol Bánk tenorja a "Hazám, hazám, te mindenem!
Tudom, hogy mindenem neked köszönhetem.”-mel és éppen olyan súllyal, ha nem nagyobbal Tibor baritonja:
Te szánsz nagyúr? oh a magyar se gondol
Már oly sokat velünk, ha zsebe
Tele van - hisz' a természet a szegényt
Maga arra szánta, hogy szülessen, éljen.
Dolgozzon, éhezzen, sanyarogjon és -
Meghaljon. Úgy van, úgy! ismerni kell
Az élhetetlenek sorsát, minek-
Előtte meg tudhassuk szánni is.”

S ha ezek a hangok nem érintettek meg, s nem hagytak nyomot benned, kidobhatod a hiper-szuper lejátszódat, lemezedet, mert országunk szempontjából mit sem ér az egész zenei műveltséged, evolúciós csodának megfelelhetsz, de magyarnak semmiképpen.

VI.

Befejezésképpen elköszönök tőled, baráti üdvözlettel, de hogy ne érezzem magam különbnek, se coulomb-nak, had búcsúzzak azzal, le vagy te szarva.

J.
@jaegtoer:

"Hadd" mondjam, hogy ez átgondolt volt:))
@jaegtoer:
most inneni "leszart" állapotomból, hadd tapsoljak neked emezért: agysebészi pontossággal kifejtetted azt amit én rövidebb szöveggel és lényegre törőbben próbaltam -bár általad is leszarva- azaz el hagytátok lopni az ereklyéiteket, azok méltatlan kezekben porladnak és veszítik hamvukat...maradok: Tiborc, innen a távolból is...mert Bánk késik és nem tudni valaha megérkezik e és akkor...
szóval

brühüyyy

EDGAR
Yet better thus, and known to be contemned,
Than still contemned and flattered. To be worst,
The lowest and most dejected thing of fortune
Stands still in esperance, lives not in fear.
The lamentable change is from the best;
The worst returns to laughter. Welcome, then,
Thou unsubstantial air that I embrace!
The wretch that thou hast blown unto the worst
Owes nothing to thy blasts.
@Orica Középföldi:
tudomásul van véve, jobb tudni, mint nem

brühüyyy
@rodeo36:

Amennyiben sikerült minden hányattatás között Tiborcnak maradnod, és Tiborc IS! vagy, úgy jer keblemre, had öleljelek meg, Te vén szaros! üzeni neked a távolból egy másik szaros.
Üdv.

J.L.
hadd, hamár.... "Hadd"...
@jaegtoer:
hadd tegyem hozzá:
"szarosok" (bár a leszertak jobban "rímel"): egymás között
a pragmatikusabb leírás az én általam idézettekben
leledzik Shakespeare Lear király IV./1. (javaslom keresd
a magyar fordítást mely kevésbé pragmatikus de csodálatos)
egy őrűltté váló tébolyult hatalom a seggnyalói által
mivé válik? mikor önmaga is az eldobott szar sorsára jut,
mihelyst Reagan és Goneril megkapják és a Cordelia (a hű(lye))
távol a semmiben de él ugyanúgy mint Edgar

szóval "ezt" látom
brühüyyy
ne szarozzunk, menjünk kocsmába!
na jó, eredetileg úgy hangzott, ne habozzunk, menjünk kocsmába. a filmben.

jég, mifelénk van egy jó kocsma, korona a neve.
@jaegtoer:
kerdem.blog.hu/2014/01/07/kortars_keresztenydemokracia_europaban_es_magyarorszagon#comment-form

íme a szörnyszülött: és amit hozzászóltam:

"ügyes, a kihagyások mestere arról beszélj Bence amit itt nem mertél megemlíteni sem...és számokat mert azok nélkűl a Piroska és a 7 Farkas meséje ahol a Nagyi eszi meg a farkast és Piroska főzöcskézi"

brühüyyy
@rodeo36:

Szia!

nem késlekedtem:

kerdem.blog.hu/2014/01/07/kortars_keresztenydemokracia_europaban_es_magyarorszagon/fullcommentlist/1#c21370110

ha nincs ingered odabattyogni a teljes kép kedvéért ide másolom:

Kedves Bence!

"__
„Az egyesült Európa vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz."

2012. január 18-án, a strasbourgi Európai Parlament maratoni hosszúságú ülésén, hol Magyarország volt terítéken, Orbán Viktor magyar miniszterelnök is ezzel az idézettel válaszolt az európai baloldal és szélsőbaloldal vádjaira.
__"

a kereszténydemokrácia mint politikai takaró nem áll jól a Főnöknek, mert aki mást
beszél, mint cselekszik, az hasonlatos ahhoz a farizeushoz aki a köntösén bojtot
visel, hogy káromlást hallván azt szaggassa meg ne a drága selymet.

"__Az új magyar Alaptörvény kifejezett értéke, hogy nem egy megörökölt történeti dokumentum, habár épít közjogi hagyományainkra, hanem egy XXI. századi tudatos, felvállalt értékválasztás eredménye. Minden benne van, ami egy keresztény ember számára fontos, és semmi nincs benne, ami vállalhatatlan.__"

az én konzervatív és keresztény elfogadó és nem kirekesztő szemléletembe nem fér bele az, hogy míg a Szentkorona a felsége alá tartozó népeket egyenjogúnak tekinti, addig az általatok összeizzadt írásmű -a XXI. század tüneményes szellemi világossága mellett- a legsötétebb boszorkányüldözések korát idézve, nem említi azokat a honfitársainkat, akik a világ eredeztetését nem a kereszténység, hanem más eszmeiségből vezetik le. ezek szerint kárhozottak a budhisták, a moszlimok, a tűzimádók, a Napisten gyermekei, egyáltalán mindenki aki nem a kereszthalál általi megváltást tartja üdvözítőnek. Ez oly súlyos bűn, amire nincs és nem is lehet feloldozás. Mindannyian a teremtés gyermekei vagyunk, ezért nincs súlyosabb vétek az Isten előtti egyenlőség ellen mint az a gőgös önhittség, amivel ráerőszakoltátok erre a békés, el-, és befogadó népre ezt a kirekesztő és emberiségellenes álszent, képmutató és farizeus maszlagot. mert a ti kezetekben és gondolatvilágotokban a legfelemelőbb eszmék is kártékony métellyé válnak.

ennyit a Ti kereszténydemokráciátoktól. hasmenése támad tőle az embernek.

és egyáltalán: Hogy merészelitek Ti az Európai Unió megálmodójának, a nagyszerű Robert Schumannak a nevét a szátokra venni, amikor a Főnököd, folytonosan az unióból történő kilépéssel fenyegetőzve rondít a zöld asztalra, s a keleti nyitás örvén baltaügybe keveredik nem kicsit, nagyon.

ezek vagytok Ti, ez a Ti kereszténydemokráciátok. minden más porhintés.

Metodista Egyház, Iványi Gábor... mond ez valamit? Tisztelt kereszténydemokraták(?)!

üdvözlettel

Jaeger László.
@hacsaturján:

@Sir Bates dö Hól:

+ azért valszeg egy picit elfogadóbb vagyok,mint bármelyikőtök.
@Sir Bates dö Hól: Látom haragszol a múltkori miatt,gyökér.:))
süti beállítások módosítása