Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.06. 13:21 Fabius

Lehet más a pofozkodás?

Címkék: kampány lmp vágó gábor pártlista

Ismét eldőlt egy kérdés: nem csak a politika,  a politikai helyosztó sem lehet más. Jó, nem volt túl lényeges kérdés, de mégis hátra lehet dőlni és meg lehet nyugodni: a lehetmásságot hirdetők sem tudják ezt másképp kezelni, mint akárki más. Sőt, ha abból indulunk ki, hogy amíg Orbán legalább pajtakasztingolni szokott, addig az LMP-ben "véletlenül szokás értesülni, hogy éppen a sorsomról döntenek a nagyok", akkor érezzük leginkább, mennyire nem más ez itt. 

Hogy mire jó ez? Fassetuggya. 

Az LMP-nek rosszabb, hogy lassan már a kutyát sem érdekli. A párt felszalámizása után a megmaradt ismert arcok kinyírása elég sajátos, de legalább gyomorforgató kampánytechnika. A Papcsák egyetlen valamire való ellenzékének számító Várnai koncnak odalökése után kinyírták azt a Vágó Gábort is, aki rendhagyó - és vicces - módon teremtett hagyományt a politika emberközelivé tételében mikroblogjával. Megtéve a szívességet, hogy érdekeljen még valakit ami az LMP körül a parlamentben történik, és aki elég aktívan kivette a részét a párt egyéb dolgaiból is. 

vago_gabor.jpg

Az elintézés módja - khmm - amolyan elempésre sikerült, ahogy az már csak lenni szokott. A kongresszus kinyír akár a távollétedben, indoklás, magyarázat, apelláta nincs. Helyette a szokásos mismásolás van Schiffertől is: mosom kezeimet, kérdezzétek a pártigazgatót meg a választmányi titkárt.

Őket meg vajon minek, mikor végignéztük elégszer mi történik a pártban ilyenkor? (semmi)

Aztán meg aszongya a hírek, hogy új kampánystábbal erősítenek meg minden, fő kérdés az akarsz tiszta Magyarországot lesz. Igen, ezt a kérdést úgy teszik fel, hogy a helyosztó székfoglalón az "ügytelen" Vágót majdnem a szeplőtlen szűz imázs elvesztésében élenjáró Ladányi Attilára cserélték. Gondolom szólt valamelyik új ember, hogy na héló, korrupcióellenes kampányt nyomni ügyeskedővel a pártlistán elég - khmm - bajos lesz, érdekes bukét kap így a gyakorlatban bemutatott pártelit-csere. 

Én már csak arra leszek kíváncsi, hogy a felépítetlen arcú és imázsú, ismeretlen jelöltekkel és erősen hiányos pártszervezettel felálló zöldek vajon kinek a szimpátiájára fognak ácsingózni, ha már most, a kampánykezdetben bemutatják orbánabbak az eredetinél, mikor a pártlista-helyszűke úgy kívánja? Őszintén érdekelne ti mit gondoltok, kinek és mire lesz ez így elég? 

507 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr865738283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vágó Gábor távozása baj. Nem azért, mert nem lesz liberális politikai erő a parlamentben, éppen ellenkezőleg: sokkal rosszabb lesz helyette. A baj az, hogy a magyarországi liberális politikai platform újra képviselet nélkül marad. Ami jön helyette, az egy újracsomagolt, felpuhított SZDSZ, a toleranciára keresztelt kirekesztés, a pluralizmusnak csúfolt dogmatizmus, a multinacionális tőke anyagi és szellemi szabadrablása.
1988-89 után másodjára fulladt ki a kísérlet, hogy egy értékrendjében liberális, ugyanakkor kemény kapitalizmuskritikát megfogalmazó párt megvesse a lábát kis hazánkban. A mi liberálisaink vagy nagyon bénák, vagy valakiknek nagyon nem érdeke, hogy legyen egy normális pártjuk.

jobbegyenes.blog.hu/2014/01/07/r_i_p_lmp
Schiffer szerint Vágó kiégett. Vágó viszont ezt mondja egy interjúban:

"Maradtak még politikai ambíciói?
Igen, szeretnék továbbra is a hazámért dolgozni, de csatateret váltok. Meggyőződésem, hogy a politikai osztály csak addig megy el, ameddig a nép engedi. Ahhoz, hogy a politikusokat kordában tartsuk, a társadalom mindenkori hatalommal szembeni ellenállóerejét növelni kell. Ehhez együttműködésen és bizalmon alapuló közösségi szerveződéseket kell kialakítani.
Több százezer adófizető érzi úgy, hogy miközben az állam mindenkori vezetése az ő pénzüket lopja – az ellenzék pedig ehhez segítő kezet nyújt – ők maguk tehetetlenek a hatalom visszaéléseivel szemben. Nekik kell erőt adni, mégpedig pártpolitikán túli eszközökkel."

vs.hu/vago-gabor-nem-indul-es-az-lmp-bol-kilep-0107/
@Scagnetti: Hát ha neked jobb a Fidesz-uralom vagy egyenértékű, mint a korábbiak, akkor te bizony kutyapárt vagy legfeljebb LMP szavazó vagy. Lelked rajta.

Bajnai pártja biztos lehetsz, hogy nem lesz semmiféle küszöb alatt. De ha az lenne, az miért lenne csak az ő hibája? Mi az az elítélendő dolog, ami miatt ezt érdemelné?

Egy kis biztatásért okostelefonodon töltsd le a Voks 14 alkalmazást, és kukk mal, hogy melyik párt és melyik politikus van az élen. Igen, tudom, hogy ez nem országos minta. De azért egy karakteres vélemény.
@Scagnetti: Én sem vagyok odáig az új fordulattól. De el kell fogadnom, hogy sok embernek a populista vezetők jönnek be.
Most a cél, hogy a Fidesznek ne legyen meg a 2/3-a, ezért kell dolgozni. Majd április után átgondoljuk az egészet.
@Evezős:
Nem.
Schiffernek mondta ezt Virág elvtárs ... aztán eljött az idő és a listán/egyéniben azokat kell indítani, akiket a kérelemben megkaptak ...
@iii: "Hát hogy öregistenbe tervezné máshogyan? Szerinted a szocik nélkül meg lehet verni a Fideszt?"

Szerinted a szocikkal van értelme megverni a Fideszt? Az ország érdeke mindkét banda eltakarítása lenne, és nem az, hogy a politikában még szűz erők legitimálják őket.

"Arról nem beszélve, hogy bizony a szocik programja áll legközelebb az E14-PM programjához, ezzel szemben az összes többi párttal rengeteg ellentmondásban van. "

Erre nem lennék büszke. Ami hülyeséget az MSZP összehord, azzal majdnem utoléri a Fideszt. Erről annak idején Bartus írt egy jó kis cikket:
nepszava.com/2013/10/velemeny/bartus-laszlo-moricka-programot-hirdet.html

"Az az LMP stratégiája, hogy a 4K-val karöltve többséget szereznek a parlamentben. Nu, legfeljebb nem most, hanem olyan 20 év múlva."

Az LMP nem alternatíva, ebben nincs vita.
@épészmérnök:
Igen, de ezért írtam, hogy valószínűleg a szegény asszony nem tudta eldönteni, hogy melyik formáció a nyerő, hova álljon - ezért kivárt.
Aztán ezt híják a "két szék között a pad alá" esetének ....

Hogy folyton-folyvást Gyurcsányra hivatkozik, az meg legyen az ő egyéni frusztrációja (ha ez a baja amúgy, akkor pont jó helyen lett volna Schiffernél!)
@V-PORT: Nem.
Schiffernek mondta ezt Virág elvtárs ... aztán eljött az idő és a listán/egyéniben azokat kell indítani, akiket a kérelemben megkaptak ...
Már egyszer felvetettem, hogy biztos, hogy nem a Fidesznek kell nyernie? Ha nyer az ellenzék a belső, és a külső problémák egy év alatt széttépné, és újból jönne Orbán. De ha a Fidesznek nem lesz 2/3-a saját törvényei zárják csapdába, plusz a kassza is tök üres lesz.
Ez a Magyar Krónika májusban jön, tele pozitívummal, mintha el akarna dolgokat fedni.
@Scagnetti: Bartus mint példa. OMG.

Ismétlem, a PM azért vált ki az LMP-ből, mert tűrhetetlennek tartja a Fidesz által kialakított féldemokráciát. Ennél bizony a szocik is fényévekkel jobbak voltak, minden kritikáim ellenére. Igen, velük kell megegyezni, mert ők bírják a szavazók jó részének a bizalmát. Aki demokrata, az ezt megérti.
Megvan!!! Vágó Gábor feltett egy videot, ez lesz a Magyar Krónika első számának cd-melléklete.
Valami isteni.

Sokkoló videóval búcsúzott Vágó Gábor a Facebookon

www.atv.hu/belfold/20140107-sokkolo-videoval-bucsuzott-vago-gabor-a-facebookon/hirkereso
@iii: "Hát ha neked jobb a Fidesz-uralom vagy egyenértékű, mint a korábbiak, akkor te bizony kutyapárt vagy legfeljebb LMP szavazó vagy. Lelked rajta."

Szar duma. Tudod, hogy nem ezt mondtam.

"Bajnai pártja biztos lehetsz, hogy nem lesz semmiféle küszöb alatt. "

Nem vagyok benne biztos egyáltalán. Folyamatosan zuhan, és még van három hónap a választásig.

"De ha az lenne, az miért lenne csak az ő hibája? "

Nagyrészt az ő hibája. Ha a kommunikációs emberei kúrják el, az is az ő hibája, mert miért nem cserélte le őket.

"Mi az az elítélendő dolog, ami miatt ezt érdemelné?"

Legnagyobb bűne a bénasága volt. A szocik megették őt is, ahogy a PM-et is meg fogják.

"Egy kis biztatásért okostelefonodon töltsd le a Voks 14 alkalmazást, és kukk mal, hogy melyik párt és melyik politikus van az élen. Igen, tudom, hogy ez nem országos minta. De azért egy karakteres vélemény. "

Hát tényleg nem országos minta. Mondták már neked, hogy a választást az MSZP és a Fidesz által felhergelt nyugdíjasok fogják eldönteni? Csak szólok, hogy ne akkor érjen meglepetésként. Szerinted mennyire reprezentatív minta egy okostelefonra(!) letölthető alkalmazás? Javaslom inkább a közvélemény-kutatásokat.
@V-PORT: Kétharmaduk már nemigen lesz. Sok szavazót elbuktak ők is 2010 óta.
Schiffer: "Maximálisan kiégve csinálta végig" Vágó az utóbbi hónapokat

Az LMP-t megdöbbentette Vágó Gábor kilépésének híre, amelyről ők is az újságokból értesültek. Schiffer András szerint Vágónak az utóbbi időben gyakran voltak "megfontolatlan és felelőtlen húzásai".

hvg.hu/itthon/20140107_Schiffer_Maximalisan_kiegve_csinalta_vegi
@Scagnetti: Ezért bajban lesznek.
Igen, Bajnai hibázott. Talán először akkor, amikor visszatért. Más a felfogása, és más a magyar politika. Én becsülöm benne, hogy megpróbálta, és akármi is lesz végig csinálja. Április után meg dönt. Szomorú lennék, ha venné a kalapját, de mégis megérteném.
@Scagnetti: "Az ország érdeke mindkét banda eltakarítása lenne, és nem az, hogy a politikában még szűz erők legitimálják őket."

Elmondanád nekünk, hogy honnan szednéd azokat a politikában még szűz erőket?

Az LMP megpróbálta, nem jött be. Amit én mélyen fájlalok, hiszen erősen drukkoltam nekik. De ami nem megy, az nem megy. Az ember folyamatosan tanul.
@iii: "Bartus mint példa. OMG."

Én sem rajongok érte, de ez volt az első cikk, amit akkor erről találtam. Egyébként a cikbben írtakhoz nem szeretnél valamit hozzáfűzni? Mert akár Bartus, akár nem, erre a programra Kádár is csak csettintene örömében, ha meghallaná. A szociális demagógia magasfoka. Rátok nézve szégyen, ha ezt tartjátok legközelebbinek a PM-hez. És Bajnainak is ciki, mert tőle igazából liberális programot vártak, akik ismerték, nem balos demagógiát. Arra ott a Fidesz és az MSZP, minek még egy párt?

"Ismétlem, a PM azért vált ki az LMP-ből, mert tűrhetetlennek tartja a Fidesz által kialakított féldemokráciát. Ennél bizony a szocik is fényévekkel jobbak voltak, minden kritikáim ellenére. "

Nem sokáig tartott a "lehet más a politika".

"Igen, velük kell megegyezni, mert ők bírják a szavazók jó részének a bizalmát."

Ja, hogy igazából ez számít. Ezzel már közelebb jársz az igazsághoz.

"Aki demokrata, az ezt megérti."

Na ez a legundorítóbb, mikor kirekesztitek a demokraták közül azokat, akik nem értenek egyet veletek. Csak szólok, ezzel a Jobbik szintjére süllyedtek, csak annyi a különbség, hogy ők nem azt szeretik eldönteni, ki demokrata, hanem, hogy ki magyar.
Arra a következtetésre jutottam, hogy a magyar egy mélyen érző nép. Annyira mélyen, hogy a (fideszes) szociopatákat kivéve senki nem használja az eszét, vagy ha mégis, akkor is kiélezett helyzetekben a gyíkagya veszi át a vezetést. Érzelmi alapon dönt. És ez baj, mert a vágyakat összetéveszti a valósággal.
@jaegtoer: "ez jó. én is ebben utazok."

Civil társadalom szervezésben?
@V-PORT: Nem lesz akkora mozgásterük, de már nem is lesz rá szükségük. Ami akadályozhatja őket, azt felszámolták 2010 óta. El lesznek ők sima többséggel is.
@Scagnetti: "Javaslom inkább a közvélemény-kutatásokat."

Aki már 2002-ben is élt, az emlékszik, hogy a fidesz első kormányzása idején, aminek a során századannyi mocsokságot nem csináltak a fijjug mint most, az emberek mégis, féltek. Őrült botrány volt abból, hogy a közvéleménykutatók bejóslásai 6-10 százalékponttal tértek el a választási eredménytől (amely tudjuk, a fidesz bukása volt).

Ennek fényében nézegesd a közvéleménykutatási eredményeket.
@épészmérnök:
A francokat! Finlandia hűtéssel bénázik...
@épészmérnök: "Elmondanád nekünk, hogy honnan szednéd azokat a politikában még szűz erőket? "

Sehonnan. Az LMP az volt, de mára sajnos már ez sem igaz. Illetve a maradékukra igen, de az meg épp most számolja fel önmagát.
@Scagnetti:
Shiffernek melyik része volt szűz?
No meg kitől?
@épészmérnök: 2010-re is azt mondták, félnek az emberek megmondani a véleményüket, aztán mégis az lett az eredmény, amit mértek. De tudod mit, legyen 6-10 százalék hiba. Még az is necces a szociknak. És akkor még a Jobbikról nem is beszéltünk, valamennyi szavazatot az is el fog vinni.
@MacPhisto: sejtem én is, de leszarom. Név szerint is pletykálják a pártban, de erre bizonyíték úgyse lesz, úgyhogy nem foglalkozom vele. Persze erről iii sem beszélne a világért sem, biztos nem is tud róla :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Shiffernek melyik része volt szűz?
No meg kitől?"

Ha már itt-tartunk, Katalin is fideszesként kezdte.
egy másik értelemtől független ember:

Domokos: a rezsi nem politikai kérdés

A rezsi nem politikai, hanem közgazdasági kérdés, a közszolgáltatást végző cégek méltányos árainak kiszámolása pedig a jól elszámolt önköltségen alapul – jelentette ki sajtótájékoztatóján Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kedden Budapesten.

hvg.hu/gazdasag/20140107_Domokos_a_rezsi_nem_politikai_kerdes
@Scagnetti: Drága barátom, 2002-ben a közvéleménykutatók sima fidesz-győzelmet mértek!
na még ez is. :))

Megint nem jegyezték be az MKKP-t

444.hu/2014/01/07/megint-nem-jegyeztek-be-az-mkkp-t/

egyre szűkebb a lehetőségek köre.
Az LMP-s Lengyel Szilvia perel a földmutyiügy miatt

Feljelentést tesz Lengyel Szilvia LMP-s országgyűlési képviselő Ángyán József legújabb, állami földpályázatokkal kapcsolatos jelentése nyomán. Lengyel feljelentését hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, vesztegetés és annak elfogadása miatt még ma megteszi a rendőrségen. Az LMP-s politikus beszélt arról is, Ángyán szerint a kormányoldalhoz közel állók jelentős földbirtokokhoz jutottak. (MTI)

444.hu/2014/01/07/az-lmp-s-lengyel-szilvia-perel-a-foldmutyiugy-miatt/
@Scagnetti: Bocs, nem figyeltem az évszámot, ezért reagáltam így. Ez is a magyarokra vonatkozó elméletemet támasztja alá. :-)
@épészmérnök:
Az IS... attól még lehet ember... bár pl. Kósát elnézve elbizonytalanodom.
Együtt-PM: "a Közgép polipként hálózza be az országot”

Szabó Rebeka szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég konzorciumain, leányvállalatain keresztül december 23-án és 26-án összesen mintegy 27 milliárd forint értékben nyert el újabb közbeszerzéseket, szilveszterkor pedig további 5 milliárdosat kapott.

hvg.hu/gazdasag/20140107_EgyuttPM_a_Kozgep_polipkent_halozza_be_a

----------------------------------------

Ezek a cégek nyithatnak kaszinót

Nagyjából minden készen áll a kaszinó alapításokhoz, van törvény, van végrehajtási utasítás, van bizottság és vannak jelentkezők. Azt kellene még

hvg.hu/kkv/20140107_Ezek_a_cegek_nyithatnak_kaszinot
hogy mik vannak:

Apró magyar bank falná fel a Raiffeisent
A százszor kisebb, jobboldali kötődésű Széchenyi bank nézte ki magának. Ha megveszi, az államnak is a zsebébe kell nyúlnia, ha nem a vásárlásnál, akkor várhatóan a veszteségek egy részét kell állnia.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F01%2F07%2Fszechenyi_raiffeisen%2F
@épészmérnök:
Csak "polgári körben" ne gondolkodjon...!
Az, hogy civil szerveződés(eke)t kíván szervezni OK.
Még akkor is, ha millió példa áll előtte - ami nem jött be. Elsősorban azért, mert a társadalom számottevő része nincsen rá felkészülve ....(arra, hogy közérdekből az önérdeket háttérbe szorítsa!)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: milyen veszteség? a kurmány szerint extraprofittal dolgoznak a bankok.
@Evezős: Nehéz kenyér, valóban. A probléma tapasztalataim szerint nem annyira az önérdek és közérdek közti feszültség, hanem a bizalomhiány.

Ha odamegyek valakihez, hogy legyen szíves, írja alá a helyi kisvasút megszüntetése ellen tiltakozó ívet, akkor az első gondolata, hogy ki fogja látni a nevét, és milyen baja lehet ebből.

És valóban: a pártok azonnal rárepülnek a civil kezdeményezésekre. Ennek köszönhette 98-ban a fidesz a győzelmét. Horn vétett egy nagy hibát, újranyitotta a nagymarosi gát témáját. A zöldek felhördültek. A kisgazdapárt, Csurka, és a fidesz rögtön rájött, hogy fel tudja használni a témát.

Mivel az értékrend-vizsgálatok szerint akkoriban volt úgy 10% ökológiai értékek iránt érzékeny állampolgár, ez el is döntötte a választást.

Még én is a fideszre szavaztam, tört volna le a kezem.
@épészmérnök: már rá sem kell repülniük, elfogytak a civil szervezetek. kimerültek szellemileg, anyagilag meg az új civiltörvénnyel kihúzták alóluk a talajt. az egyik legmocskosabb húzása volt a fidesznek.
@MacPhisto:

Ha már Vágót idézed koma, akkor talán ezt is kéne:

"Azt láttam, hogy ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző. Az Országgyűlés nevű székfoglaló játékban ma az egész politikai kaszt azzal van elfoglalva, hogy jó helyre rakja a valagát, és nem azzal, hogy az adófizetők érdekeit érvényesítse."

Várnai dolgának elintézési módjáról egy szösszenet, ami megmutatja a szellemiségeteket:

"A Várnai eset kis pártunk történetében egy méretes jelzőpózna lett. Egyéniségek, kreatív fejek, "nehéz emberek", eddig és ne tovább! A párt intézményesülő belső rendje és az ezt támogatók nem tolerálják tovább az improvizációt - bármennyire is eredményes kifelé. Törvényszerű folyamat, hogy egy új szervezet érésével együtt leáldozik az zabolázhatatlan őserejű személyiségek kora.

Az alapítók vagy alkalmazkodnak és professzionalizálódnak, vagy kivetődnek a szervezetből. "

Szóval mi újság is van ezekkel az előre megtervezett "kivetődésekkel", koma? Várnai, Ertsey, Vágó...Beszélgessünk róla ki hazudik és miről.
@épészmérnök: "Még én is a fideszre szavaztam, tört volna le a kezem." végre, megfejtetted a milói vénusz/méloszi aphrodité hiányzó végtagjait.
@épészmérnök:
Igen, a bizalomhiány is nagy probléma, jogos.
De hidd el, elborzasztó nézni, hogy mennyien vannak, akiknek nem számít semmi, csak a saját érdekük - és hiába tenné kényelmesebbé ezernyi ember életét a kisvasút (hogy a példádnál maradjak), nemhogy alá nem ír, de keresztbe tesz, mert őt "zavarja a mozdony hangja és a füstje" - és ez előbbrevaló mindennél! Másik: a közömbös, aki minden ilyen kezdeményezésre megvonja a vállát, mert ha őt nem érinti, akkor a kisujját sem mozdítja miatta...

Nem tudom, kik vannak többen, az önzők, közömbösök, vagy a félelemben élők, de amíg ez nem változik meg, addig itt civil kurázsi nem lesz!
@bella _ciao:
Pontosan!
(De elkezdte már az előző ciklusban, hiszen emlékszünk a Torgyánmariska-féle nőegylet lőteret megszerző eksönjére, vagy amikor mozgássérültek közösségi házát kapta csókos azért, hogy valami fitnessz-központot csináljon benne....)
@bella _ciao: A kilencvenes években a volt szoc országok tele voltak külföldi támogató szervezetekkel, amelyek milliónyi képzést szerveztek, és gyutacspénzeket adtak, hogy újjászerveződjön a civil társadalom. 2000-ben ezek továbbmentek Közép-Ázsiába, és az itteniek fenékre ültek. Annál is inkább, mert a Madártani Egyesületet kivéve mind arra rendezkedtek be, hogy majd az állam jól megtámogatja őket. Magyarosch.
A fidesz és a maszop karöltve nyomták le a civileket egyébként.
@bella _ciao: Hát, én ugyan nagyon gyönyörű vagyok, de talán milói vénusz nem :-D
@Fabius: Jó beszélgessünk. Vágó most sértett és vagdalkozik, HOLOTT a kongresszus túllépett minden elven és tisztán a személye miatt belement egy alapszabálymódosításba (fidesztempó). Az OV-ben meg azt mondta, hogy vannak szabályok és azon nem változtatunk menet közben.
Vágó az egész szitut annak köszönheti, hogy nem bírta időben eldönteni, indul-e. Ha nem kellett volna ezt a kutyakomédiát csinálni az ő tökörészése miatt (ld. kiégett), akkor most első 4-ben van a listán.

Várnai: még egyszer - hazudott arról, hogy van-e vele szemben büntetőeljárás, és az alapszabály értelmében megszűnt a tagi jogviszonya. Itt mi a hazugság? az, amit mögé akarsz látni, az a hazugság.
@MacPhisto: helyesen: az OV-ben azt mondták
@Scagnetti: Ezt ajánlom figyelmedbe. Elég tanulságos gondolatok.

– Ha az ellenzék gyenge, ugyan miért nem erősödik meg? – teszi föl a kérdést, de vajon az elmúlt három évben miért nem láttuk egy markáns ellenzéki erő megjelenését sem, miközben az új választási rendszer is erre predesztinálja a szereplőket?

– Az ellenzék gyengesége vagy éppen erőssége nem elhatározás kérdése. Ha csak elhatározás dolga lenne, akkor hipp-hopp, kellene venni egy nagy „ellenzéki” levegőt, összeszedni magukat, és már kész is. Hadd hivatkozzam megint az időre. Ha egy ilyen bejelentés mögött nincs egy hosszabb belső fejlődés, ha nem érlelődik ki egy ütőképes szervezeti keret és tartalmi mondanivaló, akkor az ilyen bejelentés nem eredményez kormányképes alternatívát. Régóta úgy gondolom, a Fidesz karrierje mögött az 1990-es évek közepe óta egy következetes elemzés, majd egy tudatosan felépített stratégia áll. 1994-ben, amikor az MSZP 54 százalékkal visszatért a hatalomba, a Fidesz törpepárt volt, s éppen csak bekerült a parlamentbe, a jobboldali pólus pedig az MDF nagy választási vereségével éppen kiiktatódott.

Amit sokan a Fidesz árulásának tekintenek, az számomra egy nagyon is reális politikai kalkuláció: felépíteni egy versenyképes jobboldalt, amihez a mérce az MSZP! Az alapkérdés, amire választ kerestek, ez volt: hogyan lehet egy kis pártból nagyot csinálni? Ezzel szemben a mai ellenzék nem a Fideszből mint realitásból, hanem annak tagadásából indul ki. Nem azt mondja, hogy itt van egy realitás, egy faktum, ami elemzésre méltó, hanem azt, hogy itt van egy párt és egy kormány, amely diktatúrát épít, tehát sürgősen ki kell iktatnunk. Ezzel szemben a Fidesz nem kiiktatni, hanem kvázi lemásolni akarta a 90-es években az MSZP nagypárti receptjét, vagy másképpen: akart csinálni egy olyan pártot a jobboldalon, amilyen az MSZP a baloldalon. A mai ellenzék azért toporog egy helyben, mert nem ismeri el a Fidesz-realitást.

mno.hu/belfold/a-fidesz-karrierje-mogott-egy-tudatos-strategia-all-1203226?oldal=2
@MacPhisto: Az LMP olyan, mint az erkölcstan órák leckéi. A menyecske át akar jutni a zajló Dunán, hogy beteg anyósát ápolja. A hajó tele van. A révész átvinné, azzal a feltétellel, hogy összebújik vele.

Mikor cselekszik helyesen a menyecske, ha megőrzi az izéjét a férjének, és eljut anyósa betegágyához, vagy ha hűséges marad, és anyós meghal?
nol.hu/kulfold/gyanusitott_a_spanyol_kiraly_lanya

Elképzelem, hogy Ráhelkét és a férjét Magyarországon meggyanúsítja valami ügyész .....
Mondjuk falopással, illegális erdőkivágással.
Kezdetnek.
@MacPhisto:

Várnaival kapcsolatban az a hazugság kedves felebarátom, hogy a sajtónak azt kommunikáltátok, hogy az asszonyverés miatt lett kiebrudalva.

Holott nem folyt ellene ilyen büntetőeljárás, se ti nem folytattatok le etikai vizsgálatot, ahol megvédhette volna magát.

Vágó persze nyilván sértett és vagdalkozik, meg kiégett vagy mifene. Aztán hopp, adminisztratív okokra hivatkozva pont úgy járt, ahogy Várnai.

Elég nehéz ebben nem összefüggést látni.

Arról nem is beszélve, hogy a Várnai ügy kapcsán pont az az Ertsey szólalt meg a pártotok nevében - az LMP közössége kivetette magából a latort - aki önmaga nem párt csak frakciótag, és akit most szerintetek meg sem kellett hívni sehová, mikor a képviselői helyek sorsáról döntöttetek, hisz - tádám - nem is párttag, bibibi.
@épészmérnök: "Annál is inkább, mert a Madártani Egyesületet kivéve mind arra rendezkedtek be, hogy majd az állam jól megtámogatja őket."

sokat mozogtam e szervezetek körül. igen, volt olyan szervezet, amelyik a állami csecs leszívására rendezkedett be. ennél azonban jóval bonyolultabb a helyzet.
@Fabius:
kontakthiba, vagy beütöttél egy billentyűkombinációt -a nagy pracliddal- és az kikapcsolta a billentyűzetet és esetleg átálltál szóvezérlésre vagy egerezésre kizárólag?

tréfás a számítástechnika

brühüyyy

én is csak csapkodok -pláne lendületben- és utána csodálkozom ha a számítástechnika meg megcsinálja amit nem is akartam...néha napok telnek el ilyen kütyükkel
@rodeo36: basszus, rodi, mi a francot kerestél a kerdemen? hihetetlenül cinikus ez a rétváry gyerek.
@bella _ciao: Persze, hogy bonyolultabb. Látszólag. De ha egy szervezet léte az állami, vagy az állam által menedzselt pályázatoktól függ, akkor vége a függetlenségének. Márpedig ez így ment.
@rodeo36: A műtét sikerült, a beteg meggyógyult, te meg a diagnózist keresed? Mit gondolsz a MacPhistonak felrajzolta a választ?
@tristen2005: "Megtanul úszni."

Az LMP nem akar megtanulni úszni, inkább a parton bénázik, miközben az anyós meghal.
@épészmérnök: Igen, így van. De ebben a pártban legalább vannak erkölcsi dilemmák.
netene!

Koplaljon 232 napig, és szerezzük vissza egész Erdélyt!

Ha hihetünk az erdélyi Krónika beszámolójának – márpedig a lap riportere hangfelvétellel tudja bizonyítani állításait -, akkor a magyar kormány pont erre készül.

444.hu/2014/01/07/lemondana-e-232-napi-jovedelmerol-erdelyert/
@Fabius: Lássál akkor összefüggést. Vágó maga írja le, hogy nem jelentkezett határidőben. Pont.

Hogy ki hazudik? ott van tételesen.

Kongresszus rakta ki Vágót? nem, épp ellenkezőleg
Schiffer rakta ki, ahogy a kép sugallja? nem, épp ellenkezőleg
Ladányira cserélték? nem is képviselőjelölt, ez is hazugság volt

mi is maradt a posztodból?
ja csak a forró levegő?

terelsz még, vagy kitérsz ezekre az érdemi pontokra?

nekem az is elég, ha úgy lesz ahogy szoktad és ignorálsz - engem is meg a valóságot
Schiffer /nagyvezérvédő/ügyvédurat meg kellene már elmeorvossal vizsgáltatni!Elgondolkodtak már ezek politikai gittegyletük szerepén? Zavaros politikai céljaikon,egyáltalán saját pártocskájuk elnevezésén...Sokáig nem gondoltam volna,hogy igazából a saját gesztenyéjüket kapirgáló fideszbérenc kotonszökevények!! Simán be lesznek darálva a kétszázalékukkal tavasszal!!Nem veszik észre,hogy legjobb embereik nincsenek már náluk?
@épészmérnök: tagdíjakból meg iszonyú nehezen tartja fent magát egy szervezet. a madártani is pályázatokon indul.

rossz élményem, hogy a civileknek szánt 1%-mat is két éve visszadobálja a nav, mert a megjelölt szervezetek nem teljesítettek valamit, miközben a szervezetek szerint náluk minden rendbe van. így ez a pénz is megy a költségvetésbe.
@gazoló: fideszbérenc szdsz 2.0

ikszdé
Ha azt akarná egy pártelnök, hogy az egyik legismertebb embere képviselő legyen, az lesz. Mert azért pártelnök. Lehet itt minden mögé bújni, de ez csak ködösítés. Ha ezt sem tudom átvinni a választmányon, nem vagyok alkalmas pártelnöknek.
@V-PORT: kivéve, ha az ismert embere nem akar képviselő lenni

demokratikus pártban egyébként a pártelnök nem mindenható
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Engem zavar, hogy úgy beszélünk az Lmp-ről, mint arról a pártról, ami a többiekhez képest az erkölcsi magaslaton áll. Beveszünk kiszállt Fideszeseket, akik három évig és előtte is részt vettek ebben a gombnyomogatásos cirkuszban, míg Bajnainál befogjuk az orrunkat.
@rodeo36:

Boli mester telefonos irányításával próbáltam orvosolni, holnapra kiderül sikerült-e :-D
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ezt a logikát valahogy sosem értettem. Sintér mind, ezért válasszuk meg a létező legsintérebbet? Ha lúd legyen kövér? Ha leszakadó országban élünk, tépjük le az ország fejét és rókázzunk bele a tüdejébe? Érdekes hozzáállás mindenesetre.
@MacPhisto: De legalább az LMP-ben vannak erkölcsi dilemmák szerinted, miközben feltételezed, hogy az összes többiben nincsenek?

Na ez, a hübrisz, az önteltség és önelégültség az LMP végzete.
@bella _ciao: "tagdíjakból meg iszonyú nehezen tartja fent magát egy szervezet. a madártani is pályázatokon indul."

A tagdíjakon kívül van a fundraising-nek sok más módja, mi is gyakoroltuk anno.
@V-PORT:
Erkölcs, meg ... izé... megélhetés.
Evégre a jelen állás szerint még idén ez a "frakció" is mehet vissza ugrálni a balettbe!
Mert kib..zott elvakult az a majom, aki a Schiffer féle trójai majomra szavaz.
@épészmérnök: Kérlek az elmúlt 5 évből sorolj fel ilyet más parlamenti pártoktól. Olyat, ami napvilágra is került, ami a tagság vagy egy képviselő meghasonlásához vezetett.
@V-PORT: "Engem zavar, hogy úgy beszélünk az Lmp-ről, mint arról a pártról, ami a többiekhez képest az erkölcsi magaslaton áll. Beveszünk kiszállt Fideszeseket, akik három évig és előtte is részt vettek ebben a gombnyomogatásos cirkuszban, míg Bajnainál befogjuk az orrunkat. "

Mi az, hogy. Maga a nagy Schiffer is együttnyomult Gyurcsánnyal a KISZ utódjánál, már nem is tudom, hogy hívták.
@MacPhisto: Nem az én dolgon a te álláspontodat alátámasztani.
@bella _ciao:
én semmit sem kerestem a terdem-en, fácsé...a faszbúkon meg minden szar meglelhető, én onnan megnyitottam én régi "rajongó"-ja vagyok a bencusnak...nála álnokabb képmutatóbb szemétláda már csak néhány van szégyen az, hogy fiatal, tehát -ha a vonat időben el nem üti mikor elszabadul a horgonyról- még sokáig tud rombolni és kenegetni as zart mintha mogyoróvaj lenne

brühüyyy

kíváncsivagyok válaszol e...ja beteszem a reakciómat a fácséra is...rohanok
@MacPhisto:

Nyehehe, kevésbé elegánsra sikerült ez a Várnai-etikai ügy átugrás. Ezen kívül lófaszt se érdekel senkit a párttag-nem párttag, kongresszus vagy választmány szőrszálhasogatásod.

Én speciel pont leszarom. Ha sikerült Vidának adminisztratív módon kinyírni mindenkit a pártból, majd átmegyek személyesen és gratulálok neki.

Mellesleg mit nem értettél a leírt: " Vágót majdnem a szeplőtlen szűz imázs elvesztésében élenjáró Ladányi Attilára cserélték" mondaton? A majdnem szó jelentését ismered, vagy idézzem az értelmező kéziszótárból? Esetleg azt is cáfolod, hogy Ladányi be volt jelentkezve a lista elejére Keresztessel együtt?
@Orica Középföldi: @bella _ciao: döbrögik, ezért még szorulni fogtok! ludas "lumpen" matyi:-))
@Vidéki: ez igen!... komolyan, le a kalappal!:-)... az, hogy a nobel-díj eléréséhez sokkal több kell, mint született képesség (csak a döntési mechanizmust és annak "politikai" aspektusait említve, a többi -szocializációs és gazdasági környezet, stb.- mellett) most hanyagoljuk... viszont a válasz igenis frappáns volt:-), gratulálok... bár a habsburgok és az angol earlok tekintetében ez a közelség más eredménnyel járt, mint ahogy te sem vagy askenázi:-)... bár a gondolatívet még Gábriel is megirigyelheti: muter gyömöszölésétől a kiválasztott népen keresztűl eljutni az epsomi derbyig, ez igen, én mindent megbocsátok!:-)))
@Sir Bates dö Hól:

Ha így folytatjátok vidékivel, határozottan jól fogok szórakozni:))
@Sir Bates dö Hól:
Hogy te milyen gonosz tucc lenni... :)
Igazán megható volt ennek a Vidéki IQ gyenge balfasznak az indoklása, hogy miért is született ecceri kretén ő.
Na jó, nem lehet minden balfasz pártseggnyalonc Mensa HungarIQa tag, értem én, de ennyire ostoba gyökér kevés van...
Szerintem se érti - még hangyafasznyit se - amit írtál.
@Fabius:
Nem látom a választ... Az én gépem is rossz??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát, ez, valami fenomenális!
"Orbán thai ladyboy kurvákkal kézen fogva sétálva menjen a Parlamentbe, domina szerkóban, miközben Rogánt és LézerDzsonnit pórázon vezeti, közben a beszervezési papírjaival legyezgeti magát, a régi KISZ titkáros korát visszaríva?"
Amúgy meg tényleg ez a legnagyobb baj. Összefogással vagy anélkül, de csakis egymás tökeit tudják szorongatni. Hát ezeket, ha netántán legyőznék Felcsúti Beteget, megsóznák, megborsoznák, és megennék reggelire finkelsteinék(vagy hogy hívják).
Az istenadta nép pedig nagykanállal habzsolná.
@Fabius: Ja értem, tehát senkit sem érdekel = akkor hazudhatsz nyugodtan. Világos.

Fabius majdnem olyan jellemű, mint Sztálin. Majdnem. Látod? mekkora korrekt vagyok? majdnem.

Elképesztően cinikus vagy bazmeg.
@épészmérnök: Nem az én álláspontom volt, hogy más pártban is van ilyen. Az, hogy az LMP-ben van, fentebb is igazolt. Te hoztad fel, hogy az a hübriszünk, hogy másnál nincs. Nemleges tényt nem lehet bizonyítani.

Mondjuk nem lepődtem meg, hogy nem jutott eszedbe egy sem.
@MacPhisto:

Ahham. Szóval Ladányi csak be volt jelentkezve a lista elejére, ugyebár, és Várnai ellen nem zajlott le etikai vizsgálat.

Igen, elképesztően cinikus vagyok, bazmeg.
@Gólyakalifa:

Hello Kalifa.

Sem az uj, sem e poszt utan nem lattalak felbukkanni. Az uj poszt felporgesevel amugyis tulhaladta az ido ezeket a kommenteket.

De!

Nagyon szivesen kifejtem velemenyem a hsz-oddal kapcsolatban, de csak akkor, ha elolvasod, vagyis meg koveted ezt a posztot.
@Fabius: Az vagy. A poszt nem erről szól, ellenben minden a posztban megfogalmazott állítás hazugság volt, tételesen cáfoltam. Azóta erre nem méltóztattál válaszolni, Várnai-Ladányi a terelési irány.
Mondjuk saját megközelítésedben majdnem igazat írtál. Majdnem.

Várnai a büntetőeljárásáról hazudott a pártnak, pont abban az időszakban, amikor a vakkomondor ügy ment. Etikai vizsgálat indult volna, de kiderült, hogy az alapszabály rendelkezései miatt megszűnt a párttagsága. Igaz, Várnai azt is hazudta, hogy a felfüggesztés fenntartásához szükséges nyilatkozatot megtette, de aztán ezt furcsamód sehogy sem találta...

Ladányi meg sokadmagával merészelt megnyerni egy zöldberuházásos (!!!) pályázatot, amit aztán kinyírtak, mert nem a fideszes haverok nyerték, ez a nagy bűne. Nem tudom, hogy mire jelentkezett be, én nem rendelkezem olyan kiváló információkkal, mint Sz. R., aki furcsamód ma is értesül minden belső levelezésről.

Te pedig a kis barátaiddal együtt most leszavazol Gyurcsányra. Erre számítottatok nem? Majdnem xD
@MacPhisto:

Érdekes hullámokat vet ez az ügy.

Először is itt van ügye Vágó, aki önmaga szerint:

"Pont a fúrás-faragás, és a politikai kaszt általánosan jellemző önzése miatt már hónapok óta érlelődött bennem, hogy nem indulok képviselőként. Az utolsó utáni pillanatban kiálltam a közösség elé, hogy úgy kell nekem ez, mint üveges tótnak a hanyatt esés, de betolom az LMP-t. Aztán végül velem toltak ki olyanok, akiket nem is ismerhettek."

Erre jöttél te meg Schiffer, hogy Gábor "kiégett"

hvg.hu/itthon/20140107_Schiffer_Maximalisan_kiegve_csinalta_vegi

én meg csak arra lennék kíváncsi, ezt te mondtad tollba neki, vagy ő neked?

Nem fontos, de érdekes: Várnai ellen büntetőeljárás nem zajlott. Ami zajlott azt ügyészségi vizsgálatnak hívják, ami nem ítélte megalapozottnak a büntetőeljárás elindítását.

Ladányi azt a pályázatot nyerte meg, ami ellen ORDÍTVA tiltakoztatok és mutyit kiabáltatok ti magatok. Ráadásul úgy, hogy a hivatalos közleményetek szerint ti a pártban erről nem is tudtatok. Muhahaha.

A belső levelezésetekről nem csak Sz. R. értesül mindenről. Hozzám is befúj a szél időnként csuda dolgokat.
Várnai eléggé lejáratta a zöld eszméket, amikor az autóbaleseténél kiderült, hogy terepjárója van és az az asszonyverési ügy sem tett jót a liberális eszméknek. Ilyenekért a tisztességes pártokból azonnal ki kell rúgni a tagokat - még akkor is, ha Magyarországon a többi pártnál nincs meg ez az erkölcsi minimum.
@nemecsek ernő áruló: A többiek már bizonyítottak.
Pont ezért szavaznának sokan a jobbikra.
Ezt kéne már végre megérteni kéremszépen!
Ne én legyek a náczi,ha jogosan van tele a tököm a többivel!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szíved joga. Nekem meg szavaik és tetteik alapján szívem joga szóvá tenni, hogy ez az újnyilas formáció még Orbán Viktornál is nagyobb fenyegetés hazánkra. Mert tanultam történelmet.
süti beállítások módosítása