Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.12.18. 11:43 Fabius

BVSC romtelepem Városligetre cserélném, mert hülyék vagytok, azért! - jeligére

Címkék: fidesz városliget múzeumi negyed papcsák ferenc

Ez a mi önkormányzatunk ingatlanbizniszben élenjár. Olyan előnyös cserét bonyolítunk éppen, hogy a mintáért sírva jön könyörögni a donaldtramp, és egyenesen Papcsák Feri előtt térdelve fogja fújni orrból a takonybubit, ha nem kapja meg a receptet. 

Zugló megkapta az államtól a BVSC romhalmazt - tecciktunni azt, ahol azóta összedőlt az uszodai a vaslétra meg ilyenek - cserébe meg odaadtuk a Városligetet 99 évre

Társadalmi egyeztetés? Az meg mi az? Ráadásul a kerület vagyonát polgármonsterünk a saját képviselőtestületünk megszavaztatása helyett országgyűlési tótumfaktumságát kihasználva passzolta el, mer'hát választott képviselőink mostanában beleszarnak a ventilátorba, meg amúgy sincs közük hozzá mit kíván a felsőbb érdek. Ezek szerint nem azért választottuk őket, hogy ilyen fontos dolgokban véleményt mondjanak, hanem biodíszletnek Papcsák nertárs udvartartásába. 

városliget.jpg

A zuglói LMP élén Barta János képviselőjelölttel tiltakozott az ügylet ellen, ráadásul szerintük a Józsefvárosi pályaudvar ingatlana alkalmasabb helyszín lenne a tervezett múzeumi negyednek. Plusz - állítólag - vannak olyan elképzelések, miszerint Papcsák lehetne a Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. vezetője, ami a Zugklói Vagyonkezelő ügyei után sajátos bukéval bírna. Érdekes, hogy senki rajtuk kívül egy betűt nem szólt a cseréhez. Pedig mi kerületiek vártuk, hogy a legutóbbi ingatlanbiznisz - nagykoalíció után lesz-e mástól, például a kerületi szociktól bármi reakció, de semmi. 

Külön érdekesség, hogy a friss törvényszöveg úgy fogalmaz, az építési beruházások befejezése után a zöldfelület aránya nem lehet kisebb a 2013 december 31-i állapotnál. Ami csak azért bajos, mert a Városliget beépítettsége 5,7%, ami közel a duplája a közparkokra vonatkozó 3%-nak. Sebaj, még van idő egy villámgyors radírozásra amíg kitart a kétharmad, frásznak annyit bíbelődni holmi zöldparkok beépítési százalékaival. Annak is örüljön a környék népe, hogy stadion nem épül az Olof Palme és Dvorák sétéány sarkán, oszt' jónapot. 

Amúgy is! Ki kérdezte itt a lakókat? Na azért. 

709 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr495697634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stadion nem, de egy lakó park nekik bele férne! mindent megmernek csinálni, ugye nem kell sorolnom? ha a kedves vezető netalántán igy karácsony táján álmában ezt látja, vagy valamelyik jó kereszt fiú, ott szeretne recepciós lenni?
"Annak is örüljön a környék népe, hogy stadion nem épül az Olof Palme és Dvorák sétény sarkán, oszt' jónapot."

azért egy stadionmúzeum/múzeumstadion még lehet, benne az aranycsapattal.
és mijafaszt akarnak csinálni a Városligettel? karban kell tartani megőrizni és konzerválni egy négyzetcenti baromságot sem beleépíteni

barom rabló kurva annyukat

brühüyyy
@bella _ciao: én hüle, lakópark? múzeum, focistáknak!! tied a fő dij! már most! szerintem a lendvaiból, már valaki súg is valakinek, hogy ültessék a fülébe mintha az ő fejéből pattanna ki! ezt elszúrtad!
Van ilyen is: Golfpálya beruházó segédanyag önkormányzatoknak

www.hungolf.hu/anyagok2005/onkormanyzati_segedanyag.pdf
@magándemokrata: végre értelmet kapna tompika beléptető rendszere, ki lehet állítani. meg az ismeretlen focista emlékműve... meg a vezér első stoplisa...
@rodeo36: Ott van FAB linkjében az is. :)

A Városligetben kulturális, közösségi szórakoztató, oktatási-nevelési, sport- és szabadidős célú, hitéleti, turisztikai, vendéglátó, kiskereskedelmi, közlekedési és biztonsági épületeket lehet emelni, valamint parkolót és kerékpártárolót lehet kialakítani.

A Városligetben a jövőben kiemelt állami beruházásokat valósítanak meg, köztük a múzeumi negyedet. Az előterjesztők javaslatuk indoklásában azt írták, hogy a Városligetnek és intézményeinek méltó megőrzése, megújítása és a liget történeti hagyományaihoz illeszkedő fejlesztése kiemelt nemzeti cél és állami feladat.
@dr. jenőke (jenőke):
Golf oktatói diplomát a szemmelversz egyetemen lehet szerezni! Csak azé kérdem, mert aki írta, úgy jegyzetelte be magát, Diplomás Golfoktató!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A megvalósítás rögtön a gravitáció kikapcsolása után lehetséges hogy, a zöldterület ne csökkenjen!
Szerény személyem egy valamit adna oda ezeknek teljes szívből 99 évre: Alkatraz szigetét, bentlakásra.
@bella _ciao: kész lesznek a stadionok, meghivjuk az összes zs ligás válogatottat, az igazi vb. alatt rendezünk egyet mi is! már mint viktor! megnyerjük, és simán kis világbajnokok leszünk! na ez a trófea simán bent lenne! lehet viktor maga vezetné győzelemre a csapatot! a csk. természetesen gáspár!
@dr. jenőke (jenőke):

errül eszembe jutott a "proletárgyerekek a golf pályán" c. foto.
@magándemokrata:
Akármilyen magyarfoci-válagatott akkor fog biztosan meccset nyerni akármilyen másik válogatott ellen, ha annak tagjait fejenként három mesterlövész célozza a mérkőzés folyamán végig.
Fabius !
a címbe nem kell mindent elakarni mondani felé belefelé tenni...
a címnek rövidnek és frappánsnak kell lennie

pl lehetne a postok címe:

FideSSmafia

vagy
Lopás 000001.
...
Lopás 109771.

Lopás szopás és bukás stb...
@Bakter: az már milyen jó bűntetés lenne nekik. kikukkolnak az ablakon, szemben szent ferenc fényei...
Oszt aki sokat írogat ilyeneket, meg számon kéri a Számonkérési Orrmánybiztost holmi közös javakért, holmi elmutyizott önkormányzati ingatlanért, az ne nagyon csodálkozzon, ha annyit kell járni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz ellenőrzésre, mint honatyáinknak a parlamenti rötyibe egy összetettebb mondatszerkezetű Piktor beszéd után.

ÉLJEN A PÁRT!

A NAV-val, a NER-el egy az utunk,
a jelszavunk kushadj és béke...
@bella _ciao:
Ugye, anno röhögés volt a Focialista Hazért Érdemérmen?
Mára valóság... pláne amennyi zsével jár!
@Fabius:

Látom megérintett papcsák receptje, mutatok neked egy feltehetően jobbat: csak, tudjál róla

varanus.blog.hu/2013/12/17/egyengyereknek_egyenorszagban_egyentankonyvet/fullcommentlist/1#c21252922
El vagytok foglalva olyan pimf dologgal, hogy mi lesz a Városligettel, amikor ilyen tragédiák történnek a világban!? Zsepiket előkapni
hvg.hu/kultura/20131218_Justin_Bieber_visszavonul
@Bakter: nos, a szabályokra még nem tértem ki...
@hacsaturján:
Mert irigyek vagytok!

kep.index.hu/1/0/218/2184/21842/2184274_742590b29eda4c5c8ac78f3b75606625_wm.jpg

Pedig már készülnek a tervek a Duna alatti golfpályákra és utakra is, de az ilyen kishitűek miatt (mint pl.TE rénügynök!) mindig meghiúsulnak...
@Bakter: azon 20x20 cm-sen. az kell nekik. a büntetés része.
@Poszthoz: "A zuglói LMP élén Barta János képviselőjelölttel tiltakozott az ügylet ellen, ráadásul szerintük a Józsefvárosi pályaudvar ingatlana alkalmasabb helyszín lenne a tervezett múzeumi negyednek."

FAB ne izélj már. Majd jól a fejükre basznak, hiszen az a terület - 5 milliárd forint közpénzen épülő - sokkal de sokkal fontosabb múzeumnak van kiszemelve. Még ezt sem tuggyák??? :)

hvg.hu/itthon/20130912_Holokausztemlekhely_lesz_a_jozsefvarosi
„A rendőrség erkölcsi és morális állapota lényegesen jobb, mint korábban volt” - mondta Pintér Sándor 2013 szeptemberében.

2013. Decembere:
"Rendőr verte agyon a kutyát sétáltató bácsit Andornaktályán

Egy budapesti rendőr törzsőrmester gyilkolta meg azt a 72 éves férfit, akinek holttestét kedden találták meg a Heves megyei Andornaktálya határában. A XVI. kerületi kapitányságon dolgozó rendőr parancsnokának feladta magát - közölte a rendőrség."

Tényleg...
Hiába no, 2 hét alatt rend is lett!
A közbiztonsági statisztikák is az értékhatárok tologatásával jelentősen javultak!
Papíron...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Na, elmész ám te a picsába...
EZ jött a poszthoz?
Én hülye, előbb kiengedtelek a ketrecből, de ez csak 1 hozzászólásod erejéig tartott.
Többet nem fog előferdülni... helyedre...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nono! SSteffyként egyik megszemélyesítője (szerintem hárman voltak anno) se volt tegnap itt piskóta! :)
Azért olyan megható, ahogy a kumminista ifjúsági balfaszok felrajzanak ide és cserélgetik az identitásukat. Még a nemit is...
az egész múzeumi negyed egy pénztemető lesz. átgondolatlan koncepció. s a rubik múzeum még hozzá. közben a többi intézmény (talán a szépművészeti kivételével) meg belerokkan a forráskivonásokba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:)) Komoly érvrendszere van a kreténjének, amikor szarban van, elkezd zsidózni.
Eszem a lelkit, egy pillanat alatt kitört a lúdtalpas náci rüfke belőle.
@bella _ciao:
Nincs ablak, és kész. Csak intarziás színes fényátereszek vannak, amik a csúti stadion Picasso ihlette képét ábrázolják. Én nem büntetek, gyönyörködtetek. A saját művükkel. 99 évig, aztán újratárgyaljuk.
@bella _ciao:
Müxik az OMERTA!
Egy rendes maffia 'nehogymár' ne tudja elszabotálni a stiklije kivizsgálását!
@jaegtoer:

Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy:

- mikor van kész, és hányra menjünk ebédelni????

:-D
@bella _ciao:
Bezony, bezony... Olyan jókat lehetett szemezgetni közülük!
Régi szép SZájtátós röfögések...
Amúgy tervszerűen irtották a narancsbolsevik elvtársak egy időben az archívumot, erről anno beszéltünk.
Most jön majd a képekről történő kiradírozás is... azután majd egyes "jóettársak" is eltűnnek... :))
@Bakter: tévedésben leledzel. az tényleg tetszene nekik. még aztat is megengednéd, hogy futballbajnokságot szervezzenek maguknak? te, te, vajszívű vasutas! piha!
@Bakter: Hehhe... Némmááá belőtte... debaj. Kilőttem:-) Csere nincs:-)
@Fabius:
Miért? Nem laktál jó a NAV-nál? :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Émmeg azt hallottam, megvalósul a százéves álom... végre éjszakára be lehet majd tolni a Lánchidat az Alagútba, az oroszlánoknak meg nyelvet ragasztanak:-) Felkészül: Habony-Simicska Művek! :-) És persze így fel sem fog tünni, hogy a hidat már rég átszállították Felcsútra:-)
melléklet:

Kim Dzsongun turnéra indult

Először mutatkozik a nagybátyja kivégzése óta. Megtekintett egy számítógépet, egy síparadicsomot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fgaleria.index.hu%2Fkulfold%2F2013%2F12%2F18%2Fkim_dzsongun_turnera_indult%2F
@bella _ciao:
Tudtommal csak a "ne lopj" parancsot törölték a tízparancsolatból, a "szeresd felebarátaid..." kezdetűt nem. Én jó neresztényként ehhez tartom magam. Rendezhetnének focimeccseket is persze. Miért ne? De hogy az iram ne legyen a magyarfocihoz hasonló, egy kibiztosított kézigránát lenne a lasztikban.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hát... a legutóbbi példán elmélázva, ugye a tekes a másikat lőtte tökön. nem is tudom, mi lenne, ha viktort megtámadnák.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Baszod Boli ne légy már nyeretlen kétéves. Persze, hogy jöhet a poszthoz mivel FAB beleírta, hogy a helyi elempé szerint hova lehetne tenni múzeumokat a Városliget helyett. Ezek után teljesen logikus, hogy felmerülhet, hogy ez a terület már foglalt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A navnál volt? Ő sem akarta tán eladni a cégét a lézernek?
@Bakter: csak egy betűvel bővítve még pörgösebb lenne a játék: egy kibiztosított kézigránát lenne a (p)lasztikban
@Bakter:
Ááá... sokat írogat a bolsevik rendszer zavarairól és zűrjeiről, bacogatja Papcsák ettársat, meg A Fő Kisz Titkár elvtársat.
Van rajta sapka egyáltalán???
@Bakter: Émmeg hetfün vótam. :(
Meg májusban.
Csak nem ugyanott.
Mer nem tunnak egymás munkájárúl. :(((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
@Marcellusca:
Csak lábujjhegyen bacogatni és kritizálni, mert bentlakás lesz, és azt nem én szervezem az egzotikus szigetre.
@bella _ciao:
Pörgős lenne az így is, mert a gránát csak akkor robbanna, ha 3 másodpercnél tovább mozdulatlan körülötte a laszti.
(Az ötletem nem propagálni, mert nem akarom, hogy felfigyeljen újító tevékenységemre az mlsz, a tököm sem akar ezeknek szövkap lenni!)
@Bakter: igaz, ez a gránátos ötlet még az én szivemet is repeszti. de ne aggódj, ha jól hallottam az új szövetségi kapitányt svalbárdról híjják.
Ki lesz az első, akit öt év Magyar Nemzet Energiacellában letöltendő fegyházra ítélnek?
HVG:
nem tudom, de megszavazom - video
tanulságos renccerkép a vezetőitől.
@tristen2005: bebazseválok neki. mága alacsonyabb orbánnál? pedig má' a minielnök sem egy magaskultúra.
Ki lesz az első, akit öt év Magyar Nemzet Energiacellában letöltendő fegyházra ítélnek?
Feltünő kevés parkja van a fővárosnak, ezért hiba volna a már meglévőket holmi ujonnan tervezett muzeumokkal beépiteni."
Budapest bajai, 1913. november 27. [via: Fővárosi Blog via: Budun archívum]

urbanista.blog.hu/2013/12/18/a_nap_aktualis_idezete_1913-bol
@bella _ciao:
Ha a csúti zizé csak feleannyira tudna kormányozni, mint Mága hegedálni, a haza fénybeborulna.
@Bakter: ne adj csak ötleteket szélesnek az energiacellára. még beépíti mágát. és orbán is marad. pedig tőlem még mága is mehetne.
@bella _ciao:

macit fölattam. stop
8,2-t fut százon. stop.
pocakosokat csak mustárral szereti. stop
@hacsaturján: csak a maci nehogy úgy járjon, mint délafrikában a gepárd, akit lefutottak a bennszülöttek:-)
@hacsaturján:
macit megkaptuk. stop.
a szerződésnek megfelelően küldjük cserébe a pocakost. stop.
1000-t hazudik százon. stop
adjátok a réneknek. stop.
@bella _ciao: Réneknek ne! Stop. Felfordulnának tőle.Stop. Simán elásni egy igluban, majd egy darab olvasztott jéggel lezárni a bejáratot.Stop. :-)
@bella _ciao:
Milyen ismeretlen focista????
Lenne neki svájcinéger teste, meg felcsúti lókupec feje ...
Beszarás:

"Ön hisz a bébirépában?
Ön hisz a bébirépában?
Egy videó szerint a bébirépa a felnőtt répa kisebbre vágva. A magyar Bonduelle fiatalon szedi le."

Ja, a tarhonyfa szüret után azonnal a répafák gyünnek:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
...és akkor azokat a rendőröket, akiknek a héten kezdődött a pere, még meg sem említetted!
(Akik a kihallgatáson agyonverték a láncfűrész-lopással gyanúsított szerencsétlen erdélyi magyart.)
@Evezős: jahhh és azt mondák róla, hogy magát ölte/fojtotta meg, én meg heloppitter vagyok
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az a "helopitter", az a brad pitt rotoros változata, avagy a hello kity és egy pitbull szerelemgyereke?
@Fabius: na engem tessék megvárni vele! 1 óra múlva megirom a vizsgát, aztán mehetünk.
@bella _ciao: helikopter kölyökgólya szóval, annyira találó, hogy az agyunkba égett régen
Rohadtmocskos liberálbolsevik judeista bértollnok FT.

""A helyzet mélységesen igazságtalan" - az FT a magyar devizaügyről
2013. december 18., szerda, 13:58
Szerző: MTI

Címkék: devizahitelesek;

KinyomtatomElküldöm Twitter
A Financial Times szerzője, Verity Ratcliffe megkérdőjelezi a devizahitelesek megsegítésére indított kormányzati kezdeményezéseket. A lap szerint a Kúria döntése az első helyes lépés annak a nézetnek felszámolása felé, hogy a társadalomra kell terhelni a nem a tervek szerint alakuló szerződések veszteségeit.

Nem kell sírni a magyar devizahitelesekért címmel közöl írást a Kúria minapi végzését kommentálva a Financial Times feltörekvő piacokra szakosodott blogrovata (beyondbrics).

A tekintélyes londoni gazdasági napilap szerzője, Verity Ratcliffe megkérdőjelezi a devizahitelesek megsegítésére indított kormányzati kezdeményezéseket. Ennek alátámasztására - az MNB adatai alapján - kimutatja, hogy aki 2006 januárjában 5 millió forint értékű, húsz évi futamidejű, svájcifrank-alapú ingatlanhitelt vett fel, az hat teljes évig jobban járt az alacsonyabb törlesztési részletek miatt, mint az, aki ugyanakkor ugyanilyen értékű és futamidejű forinthitelt vett fel."

hvg.hu/vilag/20131218_kulfoldi_sajto_deviza
@bella _ciao:
Szerintem a keskeny meg a zizé is lehetne biztosíték egy nagyfeszültségű betápvezetéken. 0,0001 másodpercig.
ennyi, és a többi néma csend:

Medián: Fidesz-túlerő

Néhány hónappal a parlamenti választás előtt behozhatatlannak tűnik a Fidesz előnye - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a csütörtökön megjelenő HVG közölt.

hvg.hu/itthon/20135152_median_fidesztulero
OFF: Érdekes cikk a Népszaván, amely gondolom az ATV-n is vezető hír lesz. :)

Karsai László történész hozzászólásából kiderült az is, hogy a nyilas terror elkövetői jórészt nem nyilasok voltak, hanem az 1944-ben hozzájuk csapódó társutasok, sok esetben katonaszökevények.

nepszava.hu/cikk/1005438-kadar-es-a-horthy-fasizmus-vilaga

ON
A Városligettel kapcsolatban számtalan blog posztját kommenteltem, mert ott lakom a közelében (gyalog 3 percre). Emiatt ami anyagot el lehet olvasni erről, azt elolvasom. Mivel a saját közvetlen lakókörnyezetem.
Éppen ezért többször is belefutottam szocik nyilatkozataiba is. A zuglói szoci elnökébe Tóth Csabáéba ugyanúgy, mint a fővárosi polgijelölt aspiráns Horváth Csabáéba is.

Egyébként az LMP-nek és a posztolnak nem az ellenzéki pártokat ellene szapulnia, és nem ellenük kellene kampányt folytatni, hanem a Városligetet tönkre tenni akaró Fidesz ellen.
Bocsi, posztoló, de ebben irgalmat feléd sem, és megbocsáthatatlan bűnt követsz el, és a Fidesz szerekét tolód azzal, hogy az ellenzéki pártokat ugrasztod egymásnak a Fidesz galád tervének megakadályozása helyett. Mivel ott lakom, és ezért a közvetlen lakókörnyezetemről van szó nem tudok, ezért ne várjad, hogy a hazugságaidat elnézem. Az olyanok miatt mint az LMP meg a posztoló fogja tudni a Fidesz tönkretenni a Városligetet.
Elhiszem, hogy gyűlölöd a szocikat, mert ez süt az írásodból, de most nem a szocik itt a nagy legyőzendő ellenség, hanem a Városligetet tönkretenni akaró Fidesz.

Hogy hazugnak nevezem a posztolót? De lehet, hogy csak tudatlan, buta, a sajtót nem olvasó LMP.s agitátor csupán. Nem tudom melyik a rosszabb, de ezt döntse el ő. De ha a social média hazugságokat ír, hogy az ellenzéket járassa le és ugrassza egymásnak, akkor ne csodálkozzunk, ha jövőre is Fidesz nyer, és a Városliget a 200. szülinapjára meg fog szünni.

Még a napi.hu is beszémolt Tóth Cssba sajtótájékoztatójáról:

"MSZP tengelyt akaszt Papcsákkal

A Városliget fejlesztéséről szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel az MSZP az előterjesztő Papcsák Ferenc zuglói polgármestert. A szocialisták a főpolgármester közbenjárást kérik, hogy akadályozza meg a liget egy részének beépítését, ellenkező esetben népszavazást kezdeményeznek.

Tóth Csaba országgyűlési képviselő, az MSZP zuglói elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta: Papcsák Ferenc törvényjavaslata 99 évre ingyen egy állami cég vagyonkezelésébe adná a XIV. kerülethez tartozó Városligetet, a részvénytársaságnak pedig senkit sem kellene megkérdezni arról, hogy "mit építsen vagy romboljon" a fővárosiak hétvégi kikapcsolódását biztosító parkban, "hány fát vághat ki, mennyi zöldterületet vehet el".

Arra szólította fel a polgármestert, hogy vonja vissza a parlamentben kedden tárgyalni kezdett törvényjavaslatát, és ne okozzon több kárt Zuglónak. Azt is mondta: Papcsák Ferenc tudja, hogy a zuglóiak már nem kérnek belőle, jövőre távoznia kell a városrész éléről, ezért nyúl hozzá a "családi ezüsthöz". "El a kezekkel a Városligettől!" - követelte a szocialista politikus.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-jelöltje azt mondta: a Fidesz el akarja rabolni a budapestiektől legnagyobb közparkjukat, "fideszes ingatlankufárok" építési telekként gondolnak a Városligetre.
Szavai szerint a tervek beépítésről, a park részleges megszüntetéséről szólnak. Kitért arra is, hogy a tervezett múzeumi negyedet más helyszínen, például a Nyugati pályaudvar mögötti területen is meg lehetne valósítani, a kormány által javasolt "plázásítás" viszont a Városliget végét jelentené.

Horváth Csaba Tarlós István főpolgármestert arra szólította fel, álljon ki a város érdekeiért, menjen el Orbán Viktor miniszterelnökhöz, és követelje a Városliget megőrzését. Ha ez nem sikerül neki, az MSZP népszavazást kezdeményez - közölte."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/mszp_tengelyt_akaszt_papcsakkal.571048.html

De a hvg.hu is beszámolt arról, hogy a szocik aláírásgyűjtést akarnak a Városliget megvédése érdekében:

""Megvédjük a Városligetet a Fidesz megalomániás terveitől" - aláírást gyűjt az MSZP

Az alábbi állásponthoz várja az MSZP a budapestiek csatlakozását: "Egyetértek azzal, hogy ne a Városligetben, hanem Budapest egy másik, használaton kívüli területén létesüljön új múzeumi negyed".

A parlament fideszes többségének keddi döntésével csaknem 100 évre államosították a Városligetet, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ott monumentális épületeket emeljenek. Nem hallgattak a környezetvédőkre, a civil szervezetekre; a budapestiek megkérdezése nélkül vették el a főváros egyik legértékesebb természeti kincsét - írta keddi közleményében Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje.

Mi a budapestiekkel közösen akarunk dönteni, nekünk számít a fővárosiak véleménye. Ezért aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy megvédjük a Városligetet a Fidesz megalomániás terveitől. Nem hagyjuk, hogy a liget zöldfelületét törvényi manipulációval csökkentsék - folytatta Horváth."
telje cikk: hvg.hu/itthon/20131217_Megvedjuk_a_Varosligetet_a_Fidesz_megalom
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hitélet, meg kerékpártároló meg a többi baromság...mózeumi negyednek ott a tér le is van kövezve és van mózeum bőven, a Vajda Hunyad vára meg már ott van és szép a többi baromságot vigyék alcsútra ott nagyon jól mutat a makovecz baromságai mellett és klotyó közelében
a Nemzeti Galéria meg a többi mózeum nem elég? hagyják a városligetet annak ami és a sok máris fölösleges kioszkot meg egyéb baromságot bontsák le és ültessenek a helyére fákat meg bokrokat

te is olyan hülye tudsz lenni mint a kormányod

a kosszuth tér is egy nagy agymenés és híg fos...a belváros már lassan egy fa sem marad csak kő kő hátán és beton meg a hülye politikusok

azokat meg bronzba kellene önteni hogy sohatöbbé ne legyenek képesek baromságot csinálni vagy csak a Dunaferr nagy Martinjába csapolás előtt két perccel beledobálni őket...mindet

brühüyyy

szemét hülye és undorító banda
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ezt nézted már? ha még nem, akkor lazulj el először, minden elhajítható tárgyat tegyél el a közeledből...

Troll még ilyen magasra nem jutott

index.hu/gazdasag/2013/12/18/troll_meg_ilyen_magasra_nem_jutott/
Már 2015-re ígérik a 9 százalékos szja-t
Varga Mihályt a Fed sem érdekli, Horváth Andrásnak nem adna munkát.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F18%2Fvarga_szja%2F
@rodeo36:
Faszt kötekecc? Azé, mer liget valaminek a neve, még nem köll, hogy fa is legyen benne. Milyen ortodox hozzáállás ez? Fasza stadion lesz abból a fürdőből, aminek a nevét ezek minden szarra ráaggatják. A Nagycirkusz is jó lesz trafiknak. A többi tervet nem árulom el, mert érdekelt vagyok benne, hisz teljes mellszélességgel támogatom a tovább a felcsúti úton a haza felvilágítása érdekében intézkedéseket.
@rodeo36: Ne bassz Rodi ezek kurvára nem az én kormányom. Amúgy meg teljesen egyetértek veled. A városliget az maradjon városliget és ne múzeum negyed.
@Bakter: eredetileg a Hősők tere is liget volt, de 1938-ban átlakitották.
FHB? OTP?

Forrásaink azonban inkább az FHB-t tették befutónak, a bankot, amelynek első emberét sokan az egész átalakítás egyik kiagyalójának tartották. Spéder Zoltán ugyan soha nem nyilatkozott meg ebben a kérdésben, de az tény, hogy bankja sok szálon kötődik a Takarékbankban most tulajdonos Magyar Postához, pár hete éppen közösen vásárolták fel a Díjbeszedő Holding 76 százalékát.

www.origo.hu/gazdasag/20131218-surgosen-eladjak-a-takarekbankot-ki-lehet-a-vevo.html?sec-top
"Mi lesz itt, ha Gyuriferi a toronyházas (nem a miénken) óriásplakátján érvek hiányában a testével hirdeti az ő demokráciáját jövőre? Az M0-s bekötőn valószínűleg a világtörténelem legnagyobb, több héten át tartó tömegszerencsétlensége. Különösen, ha fölzárkóznak a konyhacimbik is támogatni a kampányt. Nagybajúszú Kuncze Gábor például egy szál tiroli alsógatyában jódlizza majd a baloldali összefogás dalát, amihez DominaDopeman szolgáltatja majd a bazmegvokált. Bambiszemű Gordon addig oldalvást várja az összefogást, és hogy valaki végre elfenekelje szeretetből. Mesterházi szerencsére nem fog vetkőzni, az ő teste ugyanis túl prolis. Meg van egy szív a mellkasára tetoválva, benne valami hajdanvolt Julcsa, meg a Kádár János neve. És az LMP sem, mert ők annyira mások, hogy ők inkább még jobban felöltöznek…"

www.tutiblog.com/2013/12/demokratikus-receptek-fenyounnepre.html?v=1
@Penivaldes: 1938-ban, a Parlament környékét is erre lövik be, hogy mik vannak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na én azért örvendek az Andrássy szobrnak, hogy lesz. Károlyi meg legyünk őszinték nem egy pozitív szereplő.
az én bajom az, hogy nincs ötletük, modern korra.
@Penivaldes:
hülyeségeidet otthon a kertben csináld meg vagy a balkondon

b+
brühüyyy

modern p...
@Penivaldes: ööö, van csak nem publikus, olyan Maos és aranyos, tudod ami néhány milliárd huf volt Kínában.
@Penivaldes:
Na lássátok! Egykor a Trantor is ligetes volt, aztán birodalmi központ lett. A nagyságért áldozatokat kell hozni. És a Nép-Puskás-Orbánstadion földjét is egykor dinoszauruszok taposták bokrok és fák között. Haladni kell a korral, na.
ez egy becsületes ÁFA csaló!
propeller.hu/itthon/2841794-tizenkettomilliard-hatvanotmillio-forint-kormolte-afacsalo

Kia fa....m fogad be 2013-ban, ilyen számlát és fizet vissza ennyi áfát?!!
Múzeum - mauzóleum? Csak úgy kérdem. :D

De, ha mégis múzeum, akkor ugye azokra szép, nagy karzatokat lehet építeni a Felvonulási tér szélén? csak úgy kérdem. :D
A tankönyvállamosítás dicsérete (videók)

atlatszooktatas.cink.hu/a-tankonyvallamositas-dicserete-videok-1484856681

asszondja 1947ben egy tábla a tüntetésen:

"Olcsó lett a tankönyv mára,
három forint már az ára!"
@hacsaturján: @bella _ciao:

Maci feladatának végrehajtásához minden segítséget megadok. Stop.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ja, azt elfelejtettem, hogy labda és focista közelébe nem mehet, mert az neki árt!!!
@Penivaldes: Valamikor a Kazép, a Mezőgép és az orosházi Üveggyár helyén szántóföld volt ... :D
@bella _ciao: 1947, köszönöm tisztelt vérbíróság, nincs több kérdésem...
@Fabius:

szolgálati közleményként közzéteszem, tetthelyet priviben. januárban jön el az ideje.
@Bakter:

"Én jó neresztényként ehhez tartom magam. "

hiába, a pihent elme ha menetel?!:DDDDDDDDDDDDD
reggel orvosi rendelő, három "oktatáson" lévő köszmunkás beszélgetését volt szerencsém hallgatni, nyolc osztály volt meg nekik, és most "okulnak" iskolában.

Megalázó példák, megalázó hozzáállás, fejetlenség, szervezetlenség. Meg is egyeztek abban, hogy ennél még a fagyos vidéken az árok, vagy a sepregetés is emberségesebb. Látszat ország, látszat kormányának, látszat vezetése, egy ami nem látszat az intézményesült maffia állam rablói és seggnyalói:

Közmunkaprogram = kudarc

A kormány lemondott ezekről az emberekről, a közmunkába „ragasztotta” be őket, a kitörés legkisebb esélye nélkül.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131218_Kozmunkaprogram__kudarc
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: vicc:

pályázaton kiírják a királylány kezét. feltételek:
1. át kell úszni egy cápákkal teli medencét
2. bemenni a barlangba, kezet/mancsot fogni a medvével
3. magáévá tenni a királylányt a toronyba
az első kettő királyfi hamar elvérez a medencében, illetve a barlangba. jön a gázsi királyfi (mellékállásban focista a vidiben), átúszik a medencén, bemegy a barlangba, nagy csihi-puhi hallatszik, kijön gázsi, megkérdi:

- hol is az a királylány, akivel kezet kell fognom?
-
Itt van, szemét, nemzetgazdaságpusztító csaló gecik, az éber szem éberen vizslat. Itt senki nem csal áfát meg vámot, gecik, nincs suskus, a hatóság tenyere lecsap a mocskos sumákságra:

index.hu/gazdasag/2013/12/18/ezzel_vigyazzunk_a_karacsonyi_vasarlasnal/

Értve, gecik?
@bella _ciao:

"mingyá' dob egy bébirépa főzelék receptet"

nem dob. megeszi. nyersen.
"Az uniós forrásokat kezelő apparátus túlkapásának tartja Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke azt a kormányhatározatot, amely kizárólag azokat a mérnököket engedné a komolyabb uniós beruházások közelébe, akik egy állami szervezetbe tömörülnének."

Ez az, nagyon helyes, csak ne rajzolgasson itt senki összevissza csakúgy. Állami kézbe, és egységesíteni a ceruzákat, nincs semmi kivonalzás a nerpapírról. Rend lesz itt, kérem.
@bella _ciao:

...háááááát foglalt az a poszt egy multifunkcionális mókus által...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Átveszik az észak koreai tempót. Majd csak nézünk amikor sok tízezres felvonuló fogja megtölteni a felvonulási teret az Ajtósi Dürer sortól a Hősök terég, mint a régi szép időkben, csak most nem egy alcsony kopasz fog állni a tribünön.
@bella _ciao: megmaradok, feltéve, ha nyugton maradnék a segg... azaz a hátamon, persze így év végén mindenki meg vagyon őrülve, én is. Pedig nem kéne "ugrálni", de reggeli átmozgatásom meg van, szédítő gyorsasággal lépdelek, és csigákat megszégyenítő sebességgel kászálódom ki az autóból :D
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, azé vannak még idióták a földön :D

444.hu/2013/12/18/mitt-romney-a-karjat-vasalja/
@Marcellusca: ja igen, sőt vmikor semmi sem volt csak ömlött a magma.
az lenne a tér helyreállitáa
@tristen2005: Gyors fejszámolás és tudható, hogy az ötven jegy elosztódik a Bonsai Duce-Mészáros-Tiborcz családok érdekelségében. A Mága prdig szopjon le egy talicska apró majmot.
Azt hittem a szolgalelkűségnek is van határa, de úgy látszik csak alsó határa van ennek is.
@Trespass: neeeee,. de szerencsére csak álhír, Justin nem vonul vissza, sőt késziti az új lemezt, és új rajongóalázásoikat talál ki.
@avanivi: Azégiek tartsák meg azt a tehetséges zenészt.
@Penivaldes:
Orbán szobor?
Há'mer mán, mé'ne!
(Valami faca kis láblógató állás? Trollkodni, havi nettó 400e-ért? Csak mert a SSteffyke klónok qrva gyengék, ennél én több klasszissal jobb lennék! :D)
@fehérfarkas:
Ööööö... biztosan jól értetted?
Fab nem éppen fidesznyik szekértoló, coci meg pláne nem!
A többinek meg beszólt a semmit tevésért.
Szerintem olvassuk el mindketten újra...
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Alacsony? IGEN! :)
Kopasz? MÉG NEM, DE...
Kretén? HÁ'DEPERSZE!!! :(

Isten nem ver bottal...
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Úgy hallottam, a bácsi akitől a trágyát lopta ez a tiszta erkölcsű böllér és kecskebaszó, visszakapja a kaszáját a koncert ideje alatt, azt vonogassa, ne a szomszéd zöldjét kívánja meg!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Mága egy szánalom! Komolyan erre van szüksége?
Persze, ha szánalmas és csicska.
Ezek szerint neki ez így jó.
Akkor ez van...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Baz+ ha eztet a ketőtt elolvasod, akko' mingyá' nappall lessz abban a setét elmédben!!!
Komolyan, annyira, de annyira megnyugtat, hogy már nem kell olyan helyem élnem mint, Háccsó Hátasztán.
Na akkor, amit már biztos olvastál:

index.hu/gazdasag/2013/12/18/troll_meg_ilyen_magasra_nem_jutott/

a másik vinnyogva röhögős, falvakarós:

index.hu/gazdasag/2013/12/18/varga_szja/

Ennyi, bakker, be lehet csukni a bazártot!
@nincs_itt:
Baszod - kérlek alássan - meg vagyok már világosulva.
Ez már csak ront rajtam.
Ha van egy jó állásajánlatod, jövök... :(
2.400 €-s volt, amit Berlinben visszautasítottam utoljára...
@avanivi: Az igen! Ránézésre 120 évig fog élni. Ránézésre most 100+. :) Egyébként grat neki.
@Penivaldes: Pedig olyan jó napom volt...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Brutto, oder netto??
Berlinben az durva kevéske, mindkét esetben, szóval, ajánlani merek. Ha érdekel...
Ja és NEM Berlin!!!!
Aki a Városligetet szétbarmolja, azzal megváratnám a következő 1-es buszt. Bokáig betonba öntve, hogy biztosan megvárja.....

Barmok.
minden politikus bűnöző
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az sem, Orbán sem pozitív kicsngésű egyelőre

tudjuk, te mindenkinél jobb vagy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nagyon jól megy ez a számítógép biznisz, mókusra fútja?:))
@GeoCracker:
Te olyan kis humánus vagy!
Én szimplán elásnám, de hát én ilyen paraszt vagyok... :)
Baszki, gumicsizmám is van, vettem 2 éve, megpróbáltam felzárkózni Pártunk és Qrmányunk vérgeczijeihez!
Persze rájöttem nekem nem szaros, mint Piktornak... :(
@GeoCracker:
Nándorfehérvárt mikor adjuk vissza?!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kössünk kompromisszumot. Legyen térdig betonban :-))

Utána tőlem köztéri szoborrá is válhat.
@GeoCracker: nekem sokkal jobb köztéri szobor ötletem van
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nekem meg a gyomrom, ollan mint mint a gummicsimma!! A vizet nem ereszti be!!
@nincs_itt:
:)))) MARHA!
Bár rendes német sör esetében ez totál érthető!
@GeoCracker:
Kishitű vagy!
EZ a gond!
Én Piktor esetén még az aranyba öntést is preferálnám!
Hidd el, megérné!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: háát..na jó. ez lesz az ajándékom karácsonyra.
na feküdj az asztalra.
@Penivaldes:
Azért egy kormányzati tablót el tudnék képzelni.
@tristen2005:
Dehogy, gyógyegeret tartok, a neten... :))
Komolyan, olyan bizonytalanok vagytok! :D
@Penivaldes:
ASZTAL???
Nyuszika, há'demán!
Hideg, fémasztal, enyhe lejtéssel???
Én még nem akarni!
Egy csomó muff vár rám! :DD
Erről jut eszembe, régen láttam hidegsebész kollégát, aus kies Englandból!
@GeoCracker:
Viccelsz?
MAO elvtárs után Orbánovics elvtárs...
Evidens!
Kishitűek...
ÉLJEN A NER!
CSAK A PÁRT!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne ijedj meg, párnákat rakok alád, hogy ne fázz meg, s ne nyomdj meg.
muff? inkább mufflon:)
@GeoCracker:
Képzeld el , mi van akkor ha selyemzsinórt kap!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A Párttal a Nerrel egy az ...

@Penivaldes: Kossuth esetében igen.
A jelenleginél az élethűség kedvéért a modellt is beleágyaznám.
@tristen2005: A jobbiktól Orbán?
Tuti.
A történelemben eddig még senkinek nem jött össze az, amivel kísérletezik.
Amikor a szélsőséges erőszak kézbentartóival akarták eddig megszerezni, majd megtartani a hatalmat, mindig visszafele sült el.
Neró is megszívta már a praetorianusokkal.
A franciák is a kis töpszlivel.
Hindenburg is Hitlerrel.
....
@GeoCracker: én arra gondoltam, hogy ilyet a maiakkal.
most képzeld el

Batthányi-Orbán
Deák-Navracsics
Szemere-Pintér
Eötvös-Hoffman
Eszterházy-Semjén (király személye körüli)
Kossuth-Varga/Matolcsy
Klauzál-Fazekas
Mészáros-Hende
Széchenyi-Némettné
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ööööö... biztosan jól értetted?
Fab nem éppen fidesznyik szekértoló, coci meg pláne nem!
A többinek meg beszólt a semmit tevésért.
Szerintem olvassuk el mindketten újra..."

Tudom, hogy fideszes. Azért írtam a szekértolót, mert azzal, hogy az ellenzéket egymásnak ugrasztja, és hamisan számol be a tényekról, és jelentős dolgokat elhallgat, és arra hivatkozva támadja az egyik ellenzéki pártot, hogy nem csinál semmit és a fidesszel kokáttal, miközban a valóságban igenis csinál az az ellenzéki párt különböző dolgokat a Fidesszel szemben. És erről a média is beszámolt. Igaz, hogy az index.hu meg sem említette még mínuszos hírként sem, de ez az index.hu-t minősíti. Ezzel szemben a napi.hu vagy a hvg.hu beszámolt a dolgokról.
Sőt, most pénteken is lesz egy ellenzéki összefogásos tüntetetés a Városliget tönkrettele ellen, amelyen az a párt is ott lesz, amelyik a posztíró szerint semmit nem tesz az ügyben, sőt a posztíró vádja szerint a Fidesszel játszik össze.

Nézd, ha valaki komolyan gondolja a Városliget megmentését a fideszes tervektől, akkor nem hamisan vádolja az egyik ellenzéi pártot, hogy ellene keltsen hangulatot, hanem hitelesen számol be a tényekről és eseményekről. Ráadásul a google korszakában utánanézni a dolgoknak pár másodperce kerül csak. Ha már posztot ír valaki, akkor legalább nézzen utána a tényeknek, mert vérciki, ha alapvető tényekre a kommentelőknek kell felhívni a figyelmet, és a posztírót selmeczikiflicsücsökgabihoz hasonló hazugsgon kapják.

A posztoló nyugodtan gyűlölje a szocikat, szíve joga. De a Városliget ügyeét ne használja fel a poltikai gyűlöletkampányához, mert ennél sokkal fontosabb a Városliget ügye.
Ezzel ugyanis csak a Fidesznek segít, amely ölbetett kézzel röhög a markában, hogy az ellenzékiek itt is egymásnak esnek összefogás helyett, és különböző hazugságokat vagdalnak egymás fejéhez.
@GeoCracker:
Mint azt délben írtam Fabiusnak is:

"Oszt aki sokat írogat ilyeneket, meg számon kéri a Számonkérési Orrmánybiztost holmi közös javakért, holmi elmutyizott önkormányzati ingatlanért, az ne nagyon csodálkozzon, ha annyit kell járni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz ellenőrzésre, mint honatyáinknak a parlamenti rötyibe egy összetettebb mondatszerkezetű Piktor beszéd után.

ÉLJEN A PÁRT!

A NAV-val, a NER-el egy az utunk,
a jelszavunk kushadj és béke..."

Kérdezd meg tőle, miért preferálják annyit mostanság arrafelé...

ÉLJEN A PÁRT!
CSAK A BOLSEVIK PÁRT!
ELŐRE A PIKTORI ÚTON!
@fehérfarkas:
Tudom, hogy fideszes. = Tudom, hogy NEM fideszes.
@GeoCracker: na azért Bonaparte adott vmit a franciáknak, amely mai napig él, törvénykönyvek, becsületrend stb. tehát őt azért ne hasonlítsuk Nerohoz, meg Hitlerhez.
remélem Fabius most csomagolja nekünk személyesen a karamellát, csak írja meg hová menjünk érte
@GeoCracker:
Mi van akkor( amit mindenki sejt, de nem tudja bizonyítani) ha bukik vitya , megint előveszi a Kossuth térieket! Ebben huzavona nagyon jó!
@fehérfarkas:
Baszki! Ez még mindig nem megy neked... :((

"Tudom, hogy fideszes."

Rosszul tudod cseszed!
Mostanság meg pláne sokat kell járni ezekért az írásaiért az "illetékes elvtársak" kontrolljára!
Nincs rajta sapka!
Vagy van - és azért!

Fussunk neki még egyszer...
Ha gondolod, beszéljünk privátba, de te valamit félreértesz!
@Penivaldes:
Code Napoleon!
Ne sértegessétek a kedvenc diktátoromat!!! :))
Te meg olyan kis indiszkrét tucc lenni! :(
@fehérfarkas:
Izé... látom már... Tanulni, tanulni, tanulni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem sem, Orbán és Napoleon között max annyi közös, hogy nem voltak magasak. Ov most sem az, de ég és föld

hát ha nem szeretnél pocisimit extrákkal, akkor..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

elgpeltem, kimaradt a NEM szó, utána javítottam:

fehérfarkas 2013.12.18. 18:45:57
@fehérfarkas:
Tudom, hogy fideszes. = Tudom, hogy NEM fideszes.
@Penivaldes:
Utálatos dolog ez a célozgatás! :D
Piktorék meg csak szeretnének akkora lenni!
@tristen2005: Vmelyik nap azt írtam a blogon, és fenntartom, hoyg a 2015-ös választást esélyesen az utcán fogják megvívni.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Átveszik az észak koreai tempót. Majd csak nézünk amikor sok tízezres felvonuló fogja megtölteni a felvonulási teret az Ajtósi Dürer sortól a Hősök terég, mint a régi szép időkben, csak most nem egy alcsony kopasz fog állni a tribünön."

Ha megvalósul a kormány Múzeum Negyed terve, akkor már nem lesz erre hely. Mert pont az a rész lesz beépítve, ahol a felhozott békamenetesek buszai parkolnának, és ahol úgy tudnának tömeget alkotni, hogy a zöld területet letaposnák.
@Penivaldes:
Nem azt mondtam, hogy mindenki kizárólag csirkefgó volt a felsoroltakból. Azért tudtommal Napoleon is jórészt eltakarította azokat, akik azt hitték általa hatalomba segítődnek.

Persze, tudom, hogy ez egy nagyon leegyszerűsített modell......
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Kérdezd meg tőle, miért preferálják annyit mostanság arrafelé..."

szimpátia. Mi más?
@GeoCracker: jórészt eltakarította azokat, akik azt hitték általa hatalomba segítődnek.

bocs de azokat érdemes eltakaritani, akik karrieristák, és más által akarnak feljutni
egyébként én Talleyrandt is tisztelem abból a korból, pedig ő ugye a végén már máshogy gondolta. de mindketten nagy agyak voltak.
@fehérfarkas:
Kishitű is vagy cseszed! :))
Most komolyan, ilyen apróságokon csak te akadsz fenn!
Legfeljebb a Dózsán, az Ajtósin, a Városliget Fasoron végig állnak a buszok, az ÖNKÉNTESEK buszai.
A felvonulók pedig lelkesen integetnek a Párt és a Qrmány prominenseinek dísztribünje előtt, melyet megáldottak az egyházak...
Külön kitüntetés, aki ORBÁN APÁNK képét viheti!
Persze az sem semmi, akinek egy faca kis Rogán, vagy LézerDzsonni kép jut... Vááááá...
2 SchmittPalit cserélnék 1 Szélesre... :D
@Penivaldes:
Azt hiszem a modell szempontjából inkább az az általános, hogy aki egy szélsőséges és agresszív csoport, személy kezébe teszi a hatalmat azért, hogy az majd megoldja a rend, és biztonság, és a hatalom stabilizálásának problémáját az a saját torkát is elvágja ezáltal. Olykor szó szerint.
Kivétel, ha maga is radikalizálódik, és főgengszterré válik.
@GeoCracker: így van, de Orbán akkor sem Napoleon. merthogy Bonaparte megnyerte Austerlitzet, Orbán meg max a rezsiharcot.
.)
@Penivaldes:
Te, ha taga felbukkan, akkor azért ne nyerítsetek! :D
@Penivaldes:
Szerintem meg csak egy hepciás kis pöcs, de ez az én gondom... :D
@taga20:
Pennicicit?
Te, az nem PENICILLIN?
Iszol te rendesen??? :))
@Penivaldes: puszi hugi:) nem bírom már megtartoztatni magam, itt az év végén. hétköznap is be-be hányok:))
remélem ma is jön jélaci, boli spanja:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
szemtelenledtek itt egy tisztességben megőszülni kívánó lánnyal
@Penivaldes:
69???
Te kis kéjenc... (Zavarban vagyok, ennyi ember előtt... oszt valamelyik fideszbuzit még elönti a sárga irigység...)
@Penivaldes: ugyi. látom a 69 megérintett:))
@taga20: azt hittem miattam vagy itt, és most kiderül, hogy jélaci miatt. hát ez azért azérr azér
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem. ép tanácsot akartam kérni, drága barátom, me te jó csinálod:))
@taga20:
Látod baszki egyetlen czimborám a cefrében, ennyire tapasztalatlan tacskó vagyol!
Az SSteffy cica egyik megszemélyesítője volt, csak akkor böffent ki belőle a sudriparaszt ecceri... gyanús volt, de amikor elkezdett zsidózni az IQ gyenge kreténje, kibukott és becsordult neki a bili a széléről a lé a kis pofazacsijába.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gyors vagy gecó, 1másodperc! csajok még nem panaszkodtak, hogy jó nyomod a vakert, de tú gyors vagy:)))
@Penivaldes:
Az úgy van, hogy a te szád, az... :)))
Ha gondolod elmagyarázom, de taga is amilyen állat!
@Penivaldes: szád, ja az is kö hozzá:))
@taga20:
Bakker! Hol informáltál le?
Melyiknek járt el a szájacskája?
Amúgy rágalom, sőt kis autóm sem azért van, mert... :))
@taga20: na ejtsük a témát fiúk. én a születési évedre gondoltam, nem pedig az örömszerzési módszerre.
@Penivaldes: aki másnak örömöt szerez, rossz embör nem lehet:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: motoros haverom is hívott mútkor, segítsek kihúzni a kispockiját, me evitte a csaját gugni, de megfeneklettek:))
@Penivaldes: jól, ahhoz képest, hogy ma vot itt az állatorvos és kapott a fenekébe inyekciót. de lop még mindig, mint a fideszesek:))
@Penivaldes: melyik ennyire meglepő? a gugni vagy a dugni vagy a megfeneklett?:)))
marcellusca, és de hól hiányzik innen, persze a kedves énjük
@Penivaldes: hát tudod peni drága, az élet egy nagy erdő, ezernyi vész:)
@taga20: tusom, sosem felejtem el, amikor eltévedtünk egyszer gombászás közben, és vhol Szentkirályszabadja körül értünk ki
@taga20:
Ki szúrta meg az állat orvost?:)
@Penivaldes: gondolom valami bikával tévedtél el. közben meg adod itt az ártatlant:))
vagy Királyszentistván környékén. nem tudom már
de a nagyfeszültségű oszlopoikra emlékszem, azok voltak gyerekkorom meghatározói. olyanok voltak, mint alföldi gyereknek a gémeskút
@taga20:
Te, valami fideszkutyát szedtél össze!
Bolhás is, lop is, rühes is... :D
@taga20: nem bikával, nem vagyok én tehénpásztor.
apámmal mindig mentünk gombászni, és egyszer rossz helyen jöttünk ki, de tudtuk hol vgyunk
@tristen2005: haver, jó jár az agyad:) állatorvosnéni vot, izgató szemüvegben. de az asszony is rendelt:))
@Penivaldes:
Tévedni emberi dolog. Na erre nA szem számítottam, én se, szólt a királylány. A király engedett szabadon!:)
@taga20: mi izgató egy szemüvegben. nekem is volt, és dettó úgy néztem ki mint Harry Potter.
@tristen2005: boldog gyermekkor, dombok, lejtős udvarok, és a nitrokémia..)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azt, csak nem közgépes, hanem faluszéli:) de rendesen nyal, me tőlem kapja a lét:)))
@taga20:
A kutya mire való? Asszony dolog van, irány sétáltatni!
@taga20: rendesen nyal..nem gondolok rosszra..:))
@Penivaldes:
Nitró Kémia? Ezt a hölgyet nem ismerem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ollan rendes dájcs(nem Tamás) sör, hogycsakna! Erdinger Roggen??? Hm? Na??? Erre vargyá gombot!
Hónap meg majd reggelire látom, mitaszontá!
Ja kűttem üzenetetot, mija fax lesz??
@taga20: csinosak.
én inkább harmatos bájaimmal..
hétfőn találkoztam pár nyálcsorgatóval
@Penivaldes:
Ott a munka, "BECSÜLET ÉS DICSŐSÉG DOLGA"
@nincs_itt:
"Ki a Lajta vizét issza" nem vágyik holmi kapitalista löttyre, jó neki a Duna menti lóbányai!:)
nem beszélve a lőgyakorlatokról. micsoda gyermekkor volt
1013 év feudalizmus + fideSS = álamcsőd + belháború
@Penivaldes:
78-ban ott éltem, Tatatóváros, KISZ tábor, ifi camping, Tó presszó, csupa vidám hely:)) Hogy az Aranypontyot ki ne felejtsem!
Jó estéket kívánok a népeknek.Évek óta olvasom a blogot,/mondhanám ,hogy az idétlen idők óta/ lassacskán hozzá is szólok. Ha eszembe jut valami:-)
@Ómacicka Bábó:
Mi hátráltat? Nyomd az igét!
@Nyilas Mise:
Te csak a felolvasással foglalkozz, LUTRIT nem elveszteni!:))
@tristen2005: Még megvagyok illetődve ,az illusztris társaságtól! Totál félszegény vagyok.
@Ómacicka Bábó:
Ittagyok én példának, ennyi ésszel meg egy vödör mésszel, mehetnék taga mellé kutya ápolónak!:))
@tristen2005: gyere! megkapod a kutyu fele csontját:))
@taga20:
De előtte megrágod, nemszeretem mocsingossan!:)
@tristen2005: natürlich, drága blogtárs:))
@taga20:
"Mielőtt a hazugságok súlya
Túl nehézzé teszi a Földet
Ismerjük fel: ahogy a fegyverek,
Úgy a szavak is ölnek

Van, akinek semmi se számít
És látom, neked így is jó
De rossz nézni, ahogy a szádból
Csak ömlik tovább a hamis szó

De ki lennék én, hogy
világvégét kiáltok?
Elég egy mondat:
Hobbiból senkit se bántok"
Offolni akartam vóna ,de nem vágom a kivágást a tableten .Így csak a címszavak"illegitim bkik" és bocsi az offért.
@rodeo36: köszönöm öreg barátom, beraktam a kedvencek közé, de szerinted fönöttem a feladathoz, me kutyu még csak kb. egy hónapja van velem:)
u.i.1.: kicsit áthallásos a mű így a szombat után.
u.i.2.: ha addig élek,pardon iszom, ako is végig hallgatom:))
u.i.3.: hajrá Elsa:) bár közben tisztáztuk Telramund gróffal a nézeteltérést:))
@magándemokrata: előhétvége:) így az év végén én is elgyengülök és nem tartom a szavam magamnak:))
@taga20:
Olyan vagy mint a kullancs!:)

Szülészeti klinikán a váróterem ajtaja kicsapódik.
- Uram magának fia született!
- És... milyen?
- Olyan mint a kullancs!
- Olyan pici?
- Nem, beszakadt a feje!
@taga20: és az év végi hajrá? benned biztam!
Jóéccakát mindenkinek.
@bella _ciao:
vicc:

:-) :-) :-)
Régen hallottam már, de még mindig jó.
@magándemokrata:
Haggyad má, az asszony ágyba parancsolta!:)
@taga20: egyhónapos kutyázás az már majdnem akadémia...ne drukkolj Elsának hülyepicsa...még egy Lohengrin is összerogyhat -időlegesen- két némber között...a sok pletyka és intrika meg a kérdések

brühüyyy

mikor majd a Grál-ból szlopálod a jófajtát akkó' mondhatod jólnevelt a kutyu
Úgy tűnik. Orica végig aludta a napot,
mégis
szép álmokat kívánok.

François-Marie Arouet (Voltaire) - Rögtönzés
[[részlet - kicsit önkényesen]]

Kell gondolkozni; ha nincs gondolat,
bár lelke van, az ember léte aljas;
kell szeretni; célt, értelmet ez ad:
az emberélet enélkül siralmas.

Kell, hogy legyen meghitt baráti kör,
kiművelt, nem önhitt fők társasága,
amelyben otthonos számos gyönyör,
mely nélkül végtelen a napok hosszusága.

Kell, hogy legyen egy kipróbált barát,
kit az ember megkérdez, kire hallgat,
ki csillapítja lelkünk viharát,
élét vevén a kéjnek és a bajnak.

Kell, hogy legyenek pompás estebédek,
hol, fesztelen, az ember csemegél,
jó borokat és szellemes igéket,
és mégse részeg, hogyha végetér.
.
.
.
Szép almokat a mókusoknak és a nyulaknak, téli álmot a medvéknek, 3 deci törkölyt a most ébredőknek, és kísérőként hideg zuhanyt frissítésnek.
Mert amíg a 14. kerületi önkormányzaté volt a Városliget, addig csillogott-villogott és messze földről a csodájára jártak.
@Nyilas Mise:
Misi, Misi!
Nem bel, hanem bélháború!
Szar ügy.
@GeoCracker: Épp most olvastam, hogy ferkó ezt nyilatkozta. :)

"A pártelnök azt is elmondta, hogy nagyon kemény kampányra számít. Véleménye szerint inkább az ellenzéki pártok azok, amelyeknek még van lehetőségük a választókat megszólítani, és "az ilyen kurucos nép, mint a magyar, az nagyon szeret a hatalommal szemben szavazni".

hvg.hu/itthon/20131218_Gyurcsany_a_Fideszfolenyrol_itt_valami_b
Remélem lesz annyi esze ennek a Fabiusnak, vagy néhány jóérzésű zuglóinak, hogy az ilyen cikkeket az őszi kampányidőszakban, kellő számban szétosztja a zuglóiaknak. Akkor talán legalább innen eltakarodik ez a büdös söpredék!
@Battlestar Galactica:
Ezek?
Az egész országot ellepték, gátlástalanul szétjogászkodva, legalizálják a rablásaikat. Tolvaj csürhe ez, megfelelő számú agyhalott támogatóval.
Persze az ellenzékiek mély kussolása és asszisztálása mellett zajlik az egész, ez a legdurvább.
Csak nem valamilyen faca kis felügyelőbizottsági tagság van beígérve egyeseknek a kussolásért?
Azokból is kinézek, bármit!

@hacsaturján:
Na, örülj...
index.hu/bloghu/liveinfo/2013/12/18/kutyanak_kepzeli_magat_egy_renszarvas_finnorszagban
Na, irigy kutyák, látjátok, Ákos jobban teljesít!

atlatszo.blog.hu/2013/12/18/26_5_millio_forint_kovacs_akosnak_az_mtva-tol

Igaz, olyan egyszerűen azért nem adták az adatokat az elvtársak...
csak be ne fagyjon a Duna ezen a télen.....
@talpi:
Találós kérdés, csak itt, csak most, csak naked:
Ha nem fagy be a Duna, akkor Viktor hogyan bizonyítja be, hogy tud vízen járni, hacsak Széles körben nem kapcsolják ki a gravitációt, mert akkor repül?
@Ómacicka Bábó:
Eddig jó.
De nem tudtuk meg, mi jutott eszedbe?
Jelezd, ha bátorítás szükséges.
Senki nem fog segíteni, de ez így jó.
Mintha lenne jelenleg bármi értékes a városligetben. Egy okádék az egész.
Rogán szerint a bankok mellé állt a Kúria mert a devizaalapú kölcsönszerződés önmagában az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés.

Szerintem Rogánnak maláriás láza van.

A Kúria döntésének eredményeként erősödött a forint, ami a devizahiteleseknek kedvez.
Tehát a Kúria nem csak a jog, de az elvárhatóság útján járt, betartva a törvények előírásait, míg Rogánnak fogalma sem volt arról, hogy miről is beszél.

Ugyanakkor, amikor Kósa, a jelentéktelen senki, egy nímand és vidéki polgármester - mint ő maga állította - amikor bedöntötte a forintot, nem pattant elő Rogán, mint furunkulus s balfenéken, hogy a fidesz megtagadta a devizahiteleseket és ez milyen jó nekik, mert lényegesen többet fizethetnek!!...

Na ezt ki érti?
Igaz, Rogán nem jogász, csak egy ide-oda állított, aki oda áll, ahov mondják.

Találós kérdés: hol áll most Rogán?
(polgármester biztosan nem lesz, országgyűlési képet viselő szintén, de akkor miért népszerűtlenkedik???)
@talpi:

Egy kicsit befagyhat. Befelé:)
Ha Papcsák elhordja az írháját Zuglóból, viszi magával a millás budit is? Vagy azt is felajánlotta a zállamnak?
Tényleg, a zállam nem én vagyok?
@Ómacicka Bábó:

"Jó estéket kívánok a népeknek.Évek óta olvasom a blogot,/mondhanám ,hogy az idétlen idők óta/ lassacskán hozzá is szólok. Ha eszembe jut valami:-)"

Isten hozott. ha nem, még jobb. legalább nem kell bemutatni senkit, és nem csodálkozol semmin, ettől függetlenül azért még leteríthet egy két meglepi ebben a libsi fertőben itt, bár most épp Városliget:)
@Battlestar Galactica:
"Remélem lesz annyi esze ennek a Fabiusnak, vagy néhány jóérzésű zuglóinak, hogy az ilyen cikkeket az őszi kampányidőszakban, kellő számban szétosztja a zuglóiaknak. Akkor talán legalább innen eltakarodik ez a büdös söpredék! "

azt nem tudom, hogy a jóérzésű zuglóiak mit tesznek, ellenben én, mint rossz érzésű zuglói biztosíthatlak arról, hogy nem várok az őszi kampányig, ha már lesz egy tavasszal is.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Találós kérdés: hol áll most Rogán?_"

derékig a szerencsejátékban. így is-úgy is.
érdemes megszemlélni a Főnök aláírását a grafológus szemmel (a poszt végén):

vastagbor.blog.hu/2012/07/31/dupla_szivas_236
@dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!

Nem aludtam végig:))
Nem volt olyan hsz, ami hozzászólásra inspirált volna, másrészt teljesen véletlenül a versed szellemében telt a napom.

Most derülök rajta, hogy minő véletlen:)))
Köszi.
@dr. jenőke (jenőke):

Egyetértek @jaegtoer:-ral, ami Tonyó állását illeti:))

Az szinte biztos, hogy az ogy-t megnyeri, nem véletlenül lett átszabva a vk, valamint nem igazán súlyosak az ellenfelek.

Az meg, hogy mit mond, hááááát. amit a pillanatnyi és távlati érdek diktál.

Jó lenne, ha Hacsa tudna olyan zuhanyfülkeszerű tükröt tervezni, ami folyamatosan önti az általa jelzett anyagot.
Hatalommal való visszaélés, bűnszervezet körében elkövetett, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, stb. Fidesz.
Az öreg Maf meg a Fia...

"Enyhített az eredetileg "pofátlannak" tekintett végkielégítések büntetőadóján a Fidesz-KDNP, ennek pedig a jövő évi választások után visszavonuló politikusok is a nyertesei lesznek. Megnéztük, mennyivel kapnak többet a képviselők és a miniszterek, ha 2014-ben át kell adniuk a stafétát. Az igazán jól kereső álláshalmozók lehetnek az új rendszer haszonélvezői - a különbözet milliós nagyságrendű -, de annyira mégsem járnak jól, mint a 2006-os kormányváltás, vagy a BKV 2008-2009-es végkielégítettjei.

Milliós, de legalább a nettó átlagfizetésnek megfelelő plusz összegre is szert tehetnek a parlamenti képviselők, miniszterek, államtitkárok azzal az adócsökkentő törvénymódosítással, amit kedden fogadtak el az Országgyűlésben. Akad olyan kormánypárti képviselő, aki 1,3 milliót nyerhet, ha visszavonul az országos politikától a jövő évi választások után.

A magas végkielégítésekre 2010-ben kivetett 98 százalékos adó 75 százalékra csökkentését két nappal az Országgyűlés téli szünete előtt terjesztette elő a kormány. Ráadásul nem az adójogszabályokért felelős nemzetgazdasági miniszter, hanem a vidékfejlesztési tárcát vezető Fazekas Sándor, aki az agrártárgyú salátatörvényhez fűzött zárószavazás előtti módosítóval javasolta az adócsökkentést – így az nem kerülhetett az illetékes parlamenti bizottságok elé sem, csak a végső szavazás előtt folyhatott róla vita."
hvg.hu/itthon/20131219_Milliokat_kasznalhatnak_a_politikusok_az

Trükkök százai???? NE'BA!!!
Jogászcsürhe, aljanép...
Stiklis mutyiparádé.
Napi színes

"5 hónap alatt 9-szer törtek be hozzám" - fideszeseket szembesítettek a pintéri renddel a miskolciak.

youtu.be/I45VV5y6sjU
@Orica Középföldi: Az ellenfelek annyira gyengék, hogy nem is kellett volna átszabni a vk-et. Én masszív balosként mondom, Mesterházyra sosem fogok szavazni, akkor inkább pusztuljon az emeszpé! Minden szavazáson ott voltam eddig, valószínűleg először nem fogok szavazni 2014-ben. Továbbra is a régi múmiák irányítják az emeszpét, csak előre tolták, ezt a se hús se hal Mesterházyt.
Orbánt utáljuk, de kormányoz. Az emeszpések erre sem lennének képesek.
nyugi, lesz ez meg igy sem, hiszen barmit megtehetnek veletek:-)

lesz meg einstand a bankszamlatokra is, azt is birka modjara fogjatok lenyelni, mint a magannyugdij lenyulasat:-)

es siman meg fogjatok valasztani/engedni fogjatok, hogy megvalasszak ezeket az elmebetegeket ujra ketharmaddal.

ahogy elnezem, ti sem vadaszni jartok oda:-)
@ausländer Sipi:
Figyelj sipi! Eddig nem szóltam hozzád mert nem érdekel a svájci jóléted, de a faszom tele van azzal hogy, 5-6 napig nem szólsz hozzá a bloghoz, megkapod a 200 frank segélyedet és ide hányod a hülyeségedet. Gyere haza és itt ugass és tedd azt amiről szónokolsz 2000 km-ről!
@ausländer Sipi:
sipike te onnan kűlhonból...már megint beleszartál a blog lelkiéletébe...nem elég nekik ami nap mint nap van még a jövőt is lemázolod mint a NER festmények a döglött békát?

most fogsz kapni mindenfélét hideget is meleget is...persze fogadni nem mernek veled...mert te onnan swuccerlandból nézed mi megy kabaréországban...a kabaré ma este mondta be, hogy a zusában hogy egy országos ürge évekig azért nem ment be dolgozni és felvett a millió dolláros jövedelmét mert aszon'ta többieknek hogy a CIA-nak dolgozik titkos ügynökként...miközben kiküldetéseket is fizzettetett mialatt otthon bringázgatott és olvasott (dög unalom) és most be kellett vallania...még nem tudni mi lesz vele

a papcsák otóka és aranybilibe szart állami pénzen...szóval szép egyország ez a levédia alsó mert fölső az nincs

brühüyyy
@ausländer Sipi: látod látod kihúztad a gyufát

brühüyyy

mondtam én ezt neked...nagy felhorgadás lesz
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Nocsak Stefi:)))
Ezt a baloldali vonzalmadat még nem tártad elénk, igazi zsonglőr vagy.

Majdnem egyetértek veled. MA-ra nem lehet szavazni. Vele 18-ra vége a maszopnak, amiért nem kár.

Amiben nem értünk egyet, az az, hogy ezt az országot nem kormányozza senki.
Amit OV kormányoz, az a centrális erőtér.
És a kettő nem ugyanaz.

Szavazni pedig kell!
@rodeo36: jaja, tristen mar bassza is magat a foldhoz hisztijeben:-)
hogy menjek haza, aztan! aztan mi a tok leszz?:-)
ujra hagyjam, magam lehuzni altaluk a szarba es mocsarba?

csak azt nem ertem, miert ilyen vagomarhak ezek?

meg kivancsi vagyok, hogy mi mindent lehet meg veluk megcsinalni. egyfajta szociologiai kiserlet/megfigyeles:-)
@ausländer Sipi:

Örülök, hogy legszebb örömödet ismét megosztottad velünk.
@tristen2005: csak megjegyzem halkan, hogy itt a segely egy ev munkaviszony utan az utolso fizetesed 80 szazaleka..

az nem 200 frank;-)
@Orica Középföldi: nem nekem orom, hiszen ti csinaljatok, biztos elvezitek.

en csak megfigyelek, kivancsiskodok:-)
@ausländer Sipi:
Bocs, nem tudtam hogy csak 100 kapsz!
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "..akkor inkább pusztuljon az MSZP" Mesterházy meg is tett ezért mindent. Megszólalásai olyanok, mintha Pistikét tanította volna be a párttitkár egy állami ünnepségen való szereplésre.Ez legalább olyan aljas ténykedése a pártnak, mint Rogáné
@tristen2005: gondolom ezt a frappans beszolast meg gyerekkorodban tanultad:-)

potcselekvesnek jo. addig sem kell arra figyelned ahogy a penztarcadba nyulkalnak:-)
@rodeo36: Szia RODi! Engem nem zavar a srác, mindig jókat röhögök. :) Amúgy mizujs felétek? Ott is tarol a torontói táncos videó??? :)

hvg.hu/panorama/20131218_Vicces_tancos_video_kerult_elo_a_kabszere#rss
@ausländer Sipi:
Ne légy megsértődve, az adódat nem is vontam le.
@KÁTÉó53éúétr6: az mszp teljesen ultragaz lett amiota a dk kivalt belole, gyakorlatilag egy szegfus fidesz.

csak eppen mesterhazy kozel sem annyira karizmatikus es vezeto, mint orban. latszik, hogy igazabol csak egy kesztyubab. amig orbannak szalutalnak az oligarchai addig mesterhazi seggebol kilog puchek csukloja.

az mszpnek ket vonzereje volt, hogy talan le tudja valtani a fideszt es akkor szemermesebben lopnak majd.

mara elegge nyilvanvalo, hogy ugyanazt az utat kovetik mint a fidesz, csak kozel sem annyira ugyesek. tehat ha tegyuk fel, hogy az mszpnek es az altala vezetett "osszefogasnak" sikerul levaltania a jelenlegi kormanyt es tegyuk fel ketharmaddal, akkor gyakorlatilag annyi fog csak valtozni, hogy orban helyen egy bena kacsa lesz akit a maga oligarchai fognak rangatni. mas szinu lesz a lobogo a state capture-on.

ez a baj igazabol..

es az, hogy ez ellen senki nem tesz semmit.
@tristen2005: de az ugye megvan, hogy nem en nyulom le az orszagot a passziv asszisztenciatokkal?;-)

csak mielott meg nagyon belemelegednel:-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mondd gábris te minden szart összegyüjtessz és a blogra borogatod?
azzal a dagadt idiótával tele van a nemzetközi sajtó

nincs más dolgod?

ja...nem láttam és nem is érdekel

brühüyyy
@Orica Középföldi:
tényleg miért is nem csináltok semmit ellene?

brühüyyy

na nem a sipi ellen...hanem a soxar ellen?
@Orica Középföldi: Én a Stefi báttya vok. :-(( Ne sértegess azzal hogy összetévesztesz vele! Így is elég ciki Stefi a családnak. Ráadásul mióta kitalálta hogy narancs színű ruhában strichel, a forgalma is visszaesett.
@ausländer Sipi: "..ez ellen senki nem tesz semmit" pedig te mindent megteszel....ONNAN
@KÁTÉó53éúétr6: nem az a kerdes, hogy en mit teszek es mit nem, nem igaz?:-)

vagy az a kerdes?
@ausländer Sipi:
A hozzászólásoddal kapcsolatban a problémát abban látom, hogy miért ÍGY kellett ide hánynod a véleményedet?
Nem a nézőpontod a legnagyobb gond, hanem a stílus.
Sokan kommentelnek a világ boldogabbik feléről, csak némi empátiával.
(Na, jó nem Rodeó papa, mert ő sokszor "csak" kinyilatkoztat, de - annyira - mégsem bicskanyitogató a stílusa. :DDD)
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Rossz hírem van. Én nem a rizsa-hívők közé tartozom:)))
Elsőre sem ettem meg.
@Marcellusca: ne keverjuk az empatiat a hazudozassal:-)

nem attol leszek empatikus ha szolok, hogy nem csoki az, hanem szar.
@ausländer Sipi: ??????
Ki emlegetett itt hazudozást?

OK, szólhatsz, hogy az, ami előttünk van az szar. De nem kell az egész bilit egyből a pofánkba vágni!
Tudjuk, mi azt, hogy az szar. Vagy "csak" fos. :)

Én csípem a kommentjeidet, de az utóbbi időben nagyon átmentél bunkóba. Sajnos.
Mintha pont fordított lenne a helyzet: te szenvedsz itthon, mi meg kint esszük kétpofára a svájci csokit.
Miért vagy olyan frusztrált? Nem jöttek össze a dolgok, úgy, ahogy szeretted volna? Mégsem minden fenékig tejföl? Mégsincs kolbászból ... akarom mondani: csokiból a kerítés? :D
Megevett a blogmoci két hsz-emet:((
@Orica Középföldi: :D

Mármint, merthogy, miértis? :)
Micsoda baromság ez. Azért néznek ki közparkjaink úgy, ahogy, mert a kerületeké, akik nem tudnak vele mit kezdeni és nem is költenek rá. A Városligetre Zugló soha nem költött egyetlen fillért sem, ahogy a Margitszigetre sem a XIII. önkormányzat, vagy a Rómaira a III. ker.

Ezek eleve fővárosi, vagy állami kezelésben kellene lenniük, nem pedig egy kerületé.

Ballibsiknek hirtelen milyen fontos lett a lerohadt Városliget.

Mivel az MSZP-SZDSZ önkormányzatok Zugló összes sportlétesítményét eladták, érdekes, hogy tiltakoznak az újabb ellen. A BVSC-t eddig is lényegében az önkormányzat tartotta fent, hogy a kerületi lakosoknak legyen hol úszniuk.
majd budaigyula elszámoltatási tutibiztos jól elszámoltatja a póggármestert, amiért elkótyavetyélte az önkori tulajdonát. molnárgyula ezért másodfokon végrehajtandó szb. vesztést kapott! én papcsákferi helyében nagyon félnék, hogy budaigyula hajamnál fogva a bíróság elé rángat.
@♔bаtyu♔: rád sem anyád költött, hanem kubatov. meg is látszik.
@Orica Középföldi: nálunk meg áramingadozás van. már ötödször kapcsolgatom vissza. szünetmente nincs. lehet, hogy az e.on bemutatót rendez a rezyocsökkentés hatásairól.
@bella _ciao: Apád pedig jobban járt volna, ha annak idején inkább a WC-be veri ki.

Sőt szerintem te is jobban jártál volna.
@bella _ciao: Az is lehet hogy simán a szar alumínium bejövő vezetéked eloxálódott a kismegszakítónál - ha alu van - és amikor a hűtőd megrántja magát, lemegy a feszkód egy pillanatra.
@Marcellusca: igazabol az utan erdeklodom, hogy miert hagyjatok, hogy igy megalazzanak es kizsebeljenek benneteket.

es nem igazan bunkok a kommentjeim, szerintem csak kinosan erintenek joparatokat, hiszen pontosan tudjatok, hogy mirol beszelek:-)

de egyszerubb inkabb ugy csinalni, mintha nem szar lenne, hanem csoki. es egyszerubb annak tamadni aki szol, hogy gyerekek, ez nem koser, mint szembesulni az eddig elkovetett hibakkal es valtoztatni rajtuk. teny, hogy az az eddig helyesnek tartottak revidealasaval jarna, a hibak beismeresevel es ugye egyelore az a hozaallas, hogy senki nem hibazott..;-)

ami persze szemenszedett hazugsag.
@♔bаtyu♔: Nem az átadással van, gond, hanem ahogy csinálják. Na jó, nem vártuk tőled hogy el is olvasd a posztot miel5tt beleugacc.
@bella _ciao:

Akkor nem te leszel szilárd következő interjúalanya:)))
@♔bаtyu♔: viszont nem úgy történt, ezért te jártál rosszul. mert ha erre lökdös a fátum, mindig rámutatok, mekkora seggnyaló vagy.
@bella _ciao: Reggel láttam a zemegy esti műsorának ismétlését, ahol Untersovszki egy energetikai kutató izével beszélgetett(?) és aszongya a jóember, hogy a rezsicsökkentéssel itt kell(ene) megállni, mert a többi már az infrastruktúra kárára fog menni.

Ezt, így, bele ja köztévébe, beléje. :D
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: a feszkóm folyamatosan fent van. elég, ha meglátom valamelyik narancssárga mazsom nyilatkozatát.
@bella _ciao: Gondolom, ha a te gondolataidat hánynám vissza, én lennék a progresszív ballibsi.

A Városliget közelében lakom és nagyon nem tetszik az a szemétdomb. Baj?
@ausländer Sipi: Nu, látod, tucc te normálisabban is! :DDD

Mondom mégeccer: értem/értjük, amit írsz. Sajnos sok igazság van benne.
De, akkor súgj, hogy mit kellene csinálni?
Itt és most, úgy, hogy ne legyen veszélyben a megélhetésünk, ne szálljon ránk a NAV, ne jelentsenek fel arra "hivatottak", hogy aztán megkapjuk nyakunkba a hivatalos szerveket, ne vigyen el a TEK ...., hmmm, mit kellene csinálni?
TE mit csinálnál, ha ITTHON lennél és nem messziről osztanád az észt?
Csak úgy kérdezem ...
@ausländer Sipi: Sipikém! Kicsi Drágám! Ne Bennünket figyelgess bazdmeg, hanem a farkad, amikor hugyozol, mert ha mellélősz, leverenek a menekültszállón a szobatársak!
@ausländer Sipi:

"___nyugi, lesz ez meg igy sem, hiszen barmit megtehetnek veletek:-)
lesz meg einstand a bankszamlatokra is, azt is birka modjara fogjatok lenyelni, mint a magannyugdij lenyulasat:-)
es siman meg fogjatok valasztani/engedni fogjatok, hogy megvalasszak ezeket az elmebetegeket ujra ketharmaddal.
ahogy elnezem, ti sem vadaszni jartok oda:-)___"

Szia Sipi!

Neked is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok, ha valamilyen malőr következtében nem találkoznánk addig, éppen ezért megragadva a billentyűzetet és az alkalmat sikerekben gazdag, szeretettel teli, boldog új évet és egészséget kívánok, egyúttal köszönöm a -fentebbi- te jókívánságaidat is...

Üdvözlettel

J.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Nem tudta ellentételezni a narisárga fényvisszaverősdis mellény lelombotó hatását, hogy közben kéjes átéléssel nyalogat egy szaros kólásdobozt?
@♔bаtyu♔: reklamálj papzsáknál. a kormánynak csak azért kell a városliget, hogy kontroll nélkül garázdálkodhasson benne. mert új múzeumi negyed kell. közben a meglévők meg beledöglenek a forráshiányba. tudod azok, amik őrzik azokat a tárgyi, szellemi emlékeket, amikre oly nagy szeretettel hivatkozik az összes nemzeti díszmagyar.
@ausländer Sipi: Inkább értekezz az Ovomaltine vagy a svájci órák gyönyöreiről. Az jobban áll neked mint a partvonalról beleugatás. :)
@jaegtoer: ez nem jokivansag volt, hanem ez fog tortenni. hiszen a jelenlegi helyzetnek es a tetteiteknek ez az egyenes kovetkezmenye.

amugy viszont kivanom:-)
Cserélgetni Papcsák üget:
"Romtelepért Városliget!
Reklámáron van a pálya!"
Van az ügynek aromája.
:)
@bella _ciao: Elveszi a pénzt a holokauszt business. Ezeket kellene megszüntetni. Nem hiszem pld., hogy szükség lenne a Józsefvárosi egy milliárdos holokauszt emlékhelyre. Van már vagy húsz.
@♔bаtyu♔: Mindjárt le leszel nácizva mint én. :)
@ausländer Sipi:

Bátor jó Sipi ím elindult vala
Nem féltette az életét, bátor Sipi
Cseppet sem félt ő, nem ám, hogy meghalhat kínosan
Bá-bá-bátor Sipi

Még az sem riasztotta el, hogy péppé verik fejét
Lecsavarják orrát, vagy kinyomják a szemét
A lábát széttörik és testét elégetik
Máját felvágják, s hagymásan megsütik

Beverve fej és kitépve szív
Szétszaggatva máj, kihúzva bél
Fülcimpa lenyírva, nyelv tűzre vetve
És pénisz le...

Sipi a bátor elszaladt
Bátran elfutot, el ő
A vész láttán ahogy tudott
Farkát behúzva elfutott

El messzire, s ina szakadt
Midőn nyúlként bátran szaladt
Előre csak lassan jutott, mert közben többször elcsúszot
A bátrak bátra, hős Sipi

Nyúlként futott a hegyen is túl
A porba hasalt és talpat is nyalt
Hány embert megfúrt, hány seggbe bebújt
Leszúrta ő ki éppen arra járt.
@Marcellusca: "De, akkor súgj, hogy mit kellene csinálni? "

nincs egyseges megoldas. nincs konfekciokiut. mindenkinek szepen egyesevel magaba kell neznie, mit csinalt rosszul es mit kellene maskent csinalnia. az a baj, hogy mindneki mastol varja a megoldast. amit en maghyarazok az az, hogy senki nem engedheti meg maganak a luxust,hogy masra var, mindenkinek maganak kell megtennie amit tud sajat magaert es ezzel kozvetve az egeszert. mindenkinek sajat maganak kell a gondolatait es az eletet rendbeszedni a maga utjan. erre pedig nem lehet egy altalanos megoldast adni. amit en magyarazok az annyi, hogy tessek mar vegre belatni a problemakat. nem azt, hogy szar az egesz. az nyilvanvalo. de mi vezetett idaig? hogyan lehet rendbehozni?
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Tőlünk 70 méterre van a trafó... 20 éve 270-290 a feszkó... Gépek szünetmentes túlfesszabályozón, az első egy-két totálkár után, izzók hetente cserélve. A szolgáltató szerint minden rendben van, még meg is sértődödtt, amikor kicsit aprehendálva jeleztük a problemet... aztán közölte, ez a szabványba simán belefér. Már gyüjtön a kiégett izzókat, van már két kartondoboz, lehet meglepem őket karácsonyra egy szeretetcsomaggal...
@♔bаtyu♔: ezt is reklamáld a kubatovnál, papzsáknál. meg schmidt mariskádnál, mert az ő szellemi ötlete volt.
@bella _ciao: es mitol gondoljatok, hogy

ad 1. nem szarom le a pitianer, infantilis szemelyeskedeseiteket?

ad 2. ettol neketek egy hangyabokanyit is konnyeb es jobb lesz?

:-)
@ausländer Sipi: Kicsi idiótám! Nagyjából azért, mert van az országban kb. 300000 szegregált "tisztánlátó", 2 millió rezsicsökkentett+3 millió funkcionális analfabéta. Tánazért.
@ausländer Sipi: "es nem igazan bunkok a kommentjeim, szerintem csak kinosan erintenek joparatokat, hiszen pontosan tudjatok, hogy mirol beszelek:-)"

De. Bunkók. És különösebben értelmes sem vagy...
@bella _ciao: Én a nyilvánosságban bízom. Igen, remélem, Papcsák, Schmitt és a többi, eláll ettől az eszement pazarló ötlettől, amely nem más, mint egy gigantikus lihegés az adófizetők pénzén.
@dr. jenőke (jenőke): gondolom azt vágod miért nem POLGÁRháborút írok !

;)
@♔bаtyu♔: mert a múzeumi negyed, rubik kocka nem egy pazarló ötlet? csak a holo múzeum?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Engem soha nem zavart, ha egy ostobább ballibsi lenácizott. Elég egyértelmű, hogy én szélsőséges vagyok neki, hiszen szélesebb körben mondhatok véleményt, mint amit az ő ideológiai spektruma megenged.
@Orica Középföldi:

"Megevett a blogmoci két hsz-emet:"

megéhezett a tegnapi töltött káposzta recept után. feltehetően most is valami ehetőt akart.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: kifogasok, kifogasok, kifogasok...

ugye nem erted meg, hogy minden perc amit semmittevessel es kifogaskeresessel toltesz, toltotok az orokre elveszett? soha, senki nem fogja visszaadni. soha, senki nem fogja potolni.
@bella _ciao: Igen, a Rubik kocka nem az. Ilyen pld. még nincs. Egyébként sem gondolom, hogy a várost holokauszt témájú dolgokkal kellene telerakni. Már van elég.
@ausländer Sipi: "ad 2. ettol neketek egy hangyabokanyit is konnyeb es jobb lesz?"

Nem lesz jobb. Viszont a kérdés sokkal inkább az, hogy neked mitől jobb ha svájcból osztod az észt??? :)
Én magasan beleszarnék, de ha néha mégis írnék tuti nem ilyen stílusban osztanám az észt.
@bella _ciao: Gyönyörű, de ha lehetne ebbe a konszentnyusszba engemet ne tessen belerángatni! Békés répa-káposztazabálókról méltatalan az efféle megemlékezés:-)
@ausländer Sipi: Gyere haza, ó hős hazamentő Tell Vilmos, nyiladdal lődd segbe az Gessler-ellent, mi követni fogunk, mint birkák. Égbebégetjük történelmi tetted, ideje bosszút állni a gaz magyar hordák nyilaiért:-)
@Marcellusca: Azért mégsem teljesen idiOT EZ A sIPI GYERÖK... MÁS SIKERESEN MEGMARKOLTA A PROBLÉMA FARKÁT, de az adandó válaszoknál megrekedt a bszdmegagereblyédet szintnél. Az már csak fájdalmas mellékkörülmény, hogy impitancia okából, csak kívülről óbégatja a "Hülyeabírót."
@ausländer Sipi: ÓÓÓÓ Nagymagyar mi sárgabarack NAGY... Lajosunk. Örkény, ha élne, bizony remek egypercest rittyentene kifacsarodott egódról...
én csak pintérnek hiszek: REND VAN, jobban tejjesítünk és

a jukóikai mind hazudnak ! direkt kirabojják magukat !
Mingyá benyomok "egy" receptet, ami úgy kezdődik:
-végy egy kondát, hogy az alábbi száz csülök receptet kipróbálhasd...a megmaradt resztlit karaj, szűzpecsenye, köröm, dagadó, comb, usw. később kerül sorra. no, de lássuk először azt a kondát. először is el kell ballagni a Bakonyba......
@jaegtoer: Jut eszembe. Segíts... a konzervkáposzta ( Tőtike) személyiségkárásodás nélkül fogyasztható a mezei nyulak/mókusok számáre? :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: "nyiladdal lődd segbe az Gessler-ellent, mi követni fogunk, mint birkák"

lehet, hogy tul jo nektek a fidesz es igazabol jobbikot erdemeltek?:-)

kovetni most is kovettek valakit, mint a birkak. eppen errol beszelek, hogy ideje lenne sajat fejjel gondolkodni. felelosen viselkedni, belatni a hiabakat es ujrakezdeni. okosabban, tapasztaltabban. barmit. nem azt, amit orban mond, vagy mesterhazy mond, vagy bajnai mond, vagy gyurcsany mond, vagy bokors mond, vagy vona mond. amit ti gondoltok.

mert egyelore nagyon ugy nez ki, hogy ott van az egesz elkurva nem kicsit, hanem nagyon, hogy mindig arra vartok valaki megmondja mit tegyetek...
Mama! Elkezdődött.

"Meggyanúsították a NAV-botrány kirobbantóját
Házkutatást tartottak nála a rendőrök, lefoglalták a zöld dossziét is."

hvg.hu/gazdasag/20131219_Hazkutatast_tartottak_a_NAVbotrany_kirob
@ausländer Sipi: nem szarod le, mert állandóan kirobban köztünk ez a vita. te minket teszel felelőssé, amiért itthon kudarcot vallottál. pedig ahhoz nekünk semmi közünk sem volt. nem voltunk ott. más közönségnek osztottad az észt.
@Sir Bates dö Hól: Szia!

Ugyan még reggel van, de Sippancs felbaszta az agyvizem. Így a napot nyitottam, egy pisod és egy kék Chimay-el... rohadjanak meg a náci szerzetesek! Főleg, a trapp Pisták. ZSeniális.... persze, aki itton 920 forintot ad 0.33 liter sörért, az sem normális...
@Marcellusca: pedig ez a minden:-)

meg kell tanulni felelosen es onalloan elni.
@bella _ciao: de hiszen meg most is ott vagytok:-)

egyebkent az en felelossegem volt, nem a tietek. mar 20 evvel elobb fel kellett volna ismernem, hogy - finoman szolva - nem vagyok kompatibilis azzal a mentalitassal amit kepviseltek:-)
@ausländer Sipi: Gyere Kismajom! Vezess bennünket, gyarló, és egyre ritkábban gyakló birkákat az igaz útra! Tégy boldoggá minket! Minden nap körmenetben fogjuk hordozni fényképed. Aztán leköpködjük.
@ausländer Sipi: "finoman szolva - nem vagyok kompatibilis azzal a mentalitassal amit kepviseltek:-)"

Mondjuk engem nem izgat, de pont ez az a stílus ami sokaknál joggal kiveri itt a biztosítékot, mivel azt sugallod, akik itt maradtak és küzdenek tovább, azok mind olyan mentalitást képviselnek, mint mondjuk egy fideszes pártkatona. Az általánosítás az ami felbassza sokak agyát.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ileynek vannak nektek boven..
ott van orban, ott van vona, ott van toroczkai, budahazy, mesterhazy...

ha vezer kell, valogass:-)

ha szabad akarsz lenni akkor sajat magadat kell vezetni:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

csak a Fajállat Vérnyulak és Vérmókusok fogyaszthatják károsodás nélkül...
@ausländer Sipi: Javasolnám, hogy kb. havonta gyere haza kezeltetni mentális problémáidat, TB. alapon a mi pémzünkből. Odakint egy pszichiáter ósradíja kurva magas, nemigen tudnás "újsvájciként" meg fizetni.
@ausländer Sipi: ennyi, és ezek után mindenki jól meggondolja, hogy mennyire ugráljon, mondtam már korábban is, itt ezzel a szemnyitogatással felesleges fáradnod, itt a többség pontosan tudja mi a helyzet, és a szűk környezetében próbál tenni valamit. Ha igazi célközönséget szeretnél magadnak, javaslom a mandiner oldalt, ha ott a néhány százból csak egynek is fel tudod nyitni a szemét, már megcselekedted amit megkövetelt a haza ;)

és a melléklet:

Meggyanúsították a NAV-botrány kirobbantóját

Házkutatást tartottak a rendőrök Horváth Andrásnál, elvitték a számítógépének merevlemezét, sok iratot, és az általa korábban bemutatott zöld dossziét. Horváth szerint a rendőrök azt közölték vele, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják.

hvg.hu/gazdasag/20131219_Hazkutatast_tartottak_a_NAVbotrany_kirob
@jaegtoer: Köszönöm. MEgnyugtattál. A hűtőre már ki is ragasztottam a cédulát: Mezei nyulaknak, farkatlan mókusoknak tiltott terület. MEgközelítése feltárása, megkóstolása személiségi zavarokkal járhat! Gondolnom kellett az előszobában lesben álló GVH és FEH kommandósokra is. Nehogymár szénné bírságoljanak, oszt elvigyék túszként e töltöttkáposztát:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mi lesz vele? Gulág, diliház vagy esetleg véletlen baleset?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: az jó, a belga sörök tényleg prémium kategóriásak... én meg termékbemutatón voltam két napig:-)... de látom Sipi hozza az átlagot:-)
@ausländer Sipi: Van náémi különbség. Mint egyedegyed, köszike rendben vagyok,. Mikroszinten jól érzem magam a bőrömben. Azt hiszem, jobban, mint te, Makroszinten valszeg te vagy előnyben. Mentálisan, értelmi és intelligenciaszinten pedig nem szeretnék véleményt nyilvánítani. Fegyvertelenekkel viszont nem vívok szellemi párbajt. Ez engem alázna le.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem lattam semmifele szimpatiatuntetest, kiallast a navos csavo mellett...

persze, hogy megteszik vele. hiszen megtehetik. hiszen a valasztok hagyjak. seni nincs aki kialljon mellette.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És gyorsan elvitték az összes bizonyítéknak látszó tárgyat.
@Sir Bates dö Hól: Azért tudod, erjesztett, romlott árpaléért ennyi lóvét kérni... aljasság:-)

Termékbemutató? Bemutatták a legújabb hajléktalanmentő akkumulátoros, fűtüszálas, napelemes szemfedőt? Hányat rendeltél? Legalább megbuszoztattak, megmutatták a várnai telepet, mint a jövő zálogát? :-)

Gyerekrákmentő Balogh tertott előadást az életművészetmagasabb kategóriájáról? Te más elérted a pszi-szintet? :-) Csupa kérdés. Megválaszolatlanul:-)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem emlékszem:-))))
Már megírtam erről a véleményem, a cím egy baromság... még jó, hogy a pálesz meg termeli az agysejteket, mi?
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: dehogy vagy te jol:-)

en pont azert mosolygok a szemelyeskedeseiteken, hiszen tudom, hogy nem igaz.

ezzel szemben te azert vicsorogsz, mert pontosan tudod, hogy az altalam leirtak igazak:-D

hiszen ha nem lenne igaz, nem lenne miert idegeskedned, nem igaz? hiszen akkor ugyanugy, ahogy az en esetemben felvertezne a pitianer probalkozasokkal szmeben a valosag biztonsaga:-)
@ausländer Sipi: Javasoltam már. Kezeltesd magad. NE fuss neki az új évnek egy kezeletlen aggyal... nem jó ómen. Na szevasz. De mostmár tényleg.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: nem, az egyik francia kapott termékmintákat narancsföldről és azt kellett lecsekkolni, hogy legközelebb mit kérjen... kemény meló volt, két napig dolgoztunk a döntés előkészítésén... viták, mint az iksz-faktor zsürijében... milyen buszos túra?... mindenkinek adrak egy saját űrszekeret, bejártuk az összes gakaxist:)
@ausländer Sipi: akkor hozom a kifogásaimat:
- én spec mostanság örülök, ha a vécére kivonszolom magam, és ha esetleg ezen problémám nem lenne, akkor írtó nagy tömegként viríthatnánk az amúgy is hitelesen tájékoztató média főcímén, a sokasággal ami ha ellenzéki alapból osztva 100-al, ha kormánypárti, akkor meg szorozva 1000-el.

Ha vele megteszik, aki mellett azért kiállt néhány ellenzéki párt, akkor mit is várjon egy egyszerű polgár aki küzd a napi betevőért, küzd a gyerekéért, küzd a "csökkentett" rezsi kifizetéséért, a rettegést a munkahelyéértről még nem is beszéltem. Lehet mártírnak lenni, csak nem érdemes, ha nincs meg a kritikus tömeg, a maffia narancsdiktatúra ellen az egyén esélytelen, a kritikus tömeg meg még nagyon messze van. Ezt ismerted fel te is, ezért nem vagy már itt, és pont ezért van ebben a cipőben sokunk, akiket számon kérsz és pellengérre állítasz.

vastagbor.blog.hu/2013/12/19/semjen_zsolt_megvedte_a_nav-botranyt_ketszer_is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tehat azt mondod, szar az egesz de jol van igy?

egyebkent tukor az, nem pellenger es szamonkeres.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: itt sem olcsók a belga sörök, viszont ennyiért egy 0,75-t kapsz itt, persze abbey-stíl, nem kommersz leffét... 0.75 parafadugóst:-))
@Sir Bates dö Hól: Sipike tanulhatna tőled. Valahogy így kellene dumálnia velünk egy külföldre szakadt hazánkfiának mint, ahogy te műveled. :)
@ausländer Sipi: persze, jól van ez így, nekem tetszik minden, úgy ahogy van, imádom Viktort az egy igaz istent, és a pártot is, aki megtesz értem mindent. Csak játszom a fejem, csak neked, csak most.

Ha ezt komolyan kérdezed, akkor nem nagyon érdekel ki mit írt és ír mostanában erre az oldalra.
@Sir Bates dö Hól: Jahh... csak megfelelő intenzitással kellett nyalogatni a buszjegyet:-)
@Sir Bates dö Hól: Én a helyedben- már nagy a nagy NERnemzeti érzés okjából kifolyólag is, a ferdekeresztes, országalmás, jogaros, Duna-úsztatásra is érvényes vízeletjelűre szevasztam volna. Persze a döntés pillanatnyi kényszrere... :-) Elvégre: Csonkamagyarország nem ország.
@ausländer Sipi: ne legyél már ilyen karót nyelt, szomszéd, örülj, hogy nem otthon szenvedsz, inkább enyhítsd azt, mint sót hintesz a sebre, fáj az anélkül is,meg ez egy blog, nem világot váltanak itt, csak segíti a túlélést:-)
hasítunk, hisz az a hülye, aki nem ezt látja, ugye kéremszépen:

MNB: begyorsul a gazdaság

Gyorsul a növekedés, a tovább erősödő export mellett a belső kereslet is élénkül - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

hvg.hu/gazdasag/20131219_MNB_begyorsul_a_gazdasag

---------------------------------------

Azonnali és visszamenő hatályú a kis nyelviskolák felszámolása

index.hu/belfold/2013/12/19/nyelvoktatas/

---------------------------------------

Mindenki bukott a trafikokkal

index.hu/gazdasag/2013/12/19/mindenki_bukott_a_trafikokkal/

---------------------------------------

Most hogy a távhősők és a főgáz is beállamosítva és megvéve, kezdődnek az ügyeskedések, és a maradék nem államiak kivéreztetése.:

A panelesek bukhatják az újabb rezsicsökkentést

index.hu/gazdasag/2013/12/19/a_panelesek_bukjak_az_ujabb_rezsicsokkentest/
Lézerbunkó Janónak Slimlalának, NYergeszssótinak, van még hová fejlődnie. Kispályások nyikhajok:

"Warren Buffett 37 millió dollárt keres naponta
A leggazdagabb amerikai továbbra is Bill Gates."
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: áh, maradt a fehér özvegy klasszikus márka a befutó:-)... Sipinek is ez kellene, kicsit lazítana:-)

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked sem ártana néha :)
a magyar
az ÁRJA nép !
nincsen pÁRJA !

hiába esküdött össze elenünk zsidó cigány multi ejrópa és a multik !

mi megvéggyük a izét...
meg mindent is!
és így is jobban tejjesítünk !

követejjük visza a nagy-nagy országunkat !
@Sir Bates dö Hól: vagy ez, nahh nekem nem, de másnak lehet :D

Hogyan éljük túl a gyalázatosan szürke napokat?

A séta és sok alvás jelenti a leghatásosabb ellenszert a tél kezdetén és a téli napforduló idején jelentkező nyomottság ellen.
@bella _ciao: Hát éppen ezért. Egy valódi vérnyúl, nem fut, nem menekül, csak ha kedve van, vagy ha otthon felejtette a Szent Kézigránátot:-)
@Sir Bates dö Hól: Elismerem, bár most kb. 15 perce sírva röhögök valamin, de nem merem elküldeni, mert megint lenáciznak. :)
@Nyilas Mise: Ezt én sem értem. Rossz helyre született ez a Janó. Ámerikáben egy sima Hotdogbüfés is lehajkurássza:-)
No lam. Felig eltalaltam. Szemelyi adatokkal valo visszaeles es hazkutatas Horvathnal? Szegeny ex-navost a rendor is huzza.
Olyan jo mikor igazam van...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hiya:-) mert te ilyen okos vagy, mivé lenne a világ nélküled?:)
@Sir Bates dö Hól: Teee! A rezsicsökkentés nem volt a versenyzők között? Meee garantántan fix befutós elsőbolond lett volna. Igaz, az maradandó károsodást okoz:-)
@Marcellusca: "De, akkor súgj, hogy mit kellene csinálni?"

Most már így, 3,5 év gyáva tűrés után a választásokhoz közeledve semmit. Jövőre viszont elmész szavazni Orbán ellen.
@bella _ciao: Tudod, most lett volna a pillanat, mikor nem egy magyar "szak"embergárda által kitanított licences magyar tarka lesz a vezetőedző, hanem egy, a hanyatló nyugaton tanult valaki. Aki megaszondja, mi is a FOCI!
Egyébiránt nem nézek focit, de ez a mai "mimagyarok majd megaszondjuk mi is a tuti" felfogás mintapéldája. 6:3 bekerül az alkotmányba lassan! :DD
@Myrath: várjál csak, ez a pintér aztat nyilatkozta, hogy egy harpós válgatottat akar. úgy látszik nem jött be az udvari fogorvosok támogatása, egy újabb löket kell a helyzetbe hozásukra.
állam, önkori, tökmindegy
@Myrath: Az az érvelés külön tetszett, hogy Csányi azt mondta: Fontos volt az is, hogy tudja motiválni a csapatot. Rá kell nézni Attilára, és nem is kell megszólalni, látszik, hogy baj lesz, ha nem küzdenek."

Hozzájuk vágja a hajszárítót?
Ez történt a lakásainkkal 2013-ban
2013.12.18. 09:12 otthonterkep
Pontosabban a hazai lakáspiaccal, és annak legfontosabb mutatóival.

„Halottról jól, vagy semmit”, tartja a bölcs mondás. A tanácsot nem megfogadva mi azonban összegezzük a hazai lakáspiac 2013-ra vonatkozó, továbbra is lehangoló teljesítményét, és elkövetjük a lehetetlent azzal, hogy optimizmusra okot adó foszlányokat keresünk a hosszú évek óta korrigáló (értsd: csökkenő) piaci árakban, építésekben és tranzakciókban.

otthonterkep.blog.hu/2013/12/18/ez_tortent_a_lakasainkkal_2013-ban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_12_19&utm_campaign=index
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: így összeszedve azért ütősebb ;)

Hivatalosan is Zuglóé a BVSC

A MÁV Zrt.-től az önkormányzat tulajdonába került a Szőnyi úti ingatlankomplexum. Papcsák Ferenc, a Karabah-tanácsadó polgármester Korsós Boglárkával, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatójával írta alá a birtokbaadási jegyzőkönyvet, majd Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkárral, egyben klubelnökkel írta alá a közszolgáltatással vegyes hasznosítási szerződést. 2014 második felére a BVSC 1 milliárd forintért újítja fel uszodáját és futballpályáját. (MTI)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez a faszi nem hülye. A hátszele pláne nem. Azt hiszik a boldog rendőrők, mindent kipucoltak? Nevetséges. Egy mezei lúzer is minimum két példányban őrzi a pornóképeit... nem egy bekavaró valaki...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugyanmár! Hisz ott tündököl az ócsai lakópark, a veresiszamos ujjáépítés, az árvízkárosultak, és a rengeteg banki tulajdonban lévő bukottdevizahiteles lakás. Hasítunk! ...
@CSENDES: Motiválni? Eszem faszom megáll!!! Meg kéne őket tanítani focizni! Mire gondolok? Labdakezelés, becsúszás, fejelés, pontrúgás, pontos passz a mi színeinkben lévőknek...stb.
@Myrath: Ugyanmár! A főfocista is csak akkor tud elfutni labdával a kapuig, ha a derekára van kötözve cukorspárga madzaggal...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ott az átlátszó is, tudod azzal a fószerrel, akinek titkosított vinyójával elvéreztek a rendőrök
-direkt nem írok szakértőt, mert aki egy kicsit is képben van, elnézően somolyog az orra alatt :D
"Házkutatás volt az áfacsalásról kitálaló Horváth Andrásnál
Herczeg Márk ma 10:51 BŰNÜGY61 450
Spontán kimaxolódott mintegy a putyinizálódás. Hatóságilag van zaklatva az áfaügyben mozgolódó adóellenőr. A rendőrök azt közölték vele, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, és elvitték az iratait, a merevlemezét és a zöld dossziét. Kibaszott egy ország, na."

Csak az ébrenmaradás égett...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ez ütősebb komment:

Lieutenant_Frank_Drebin /cink/

Remélem Horváth András készített másolatokat a dossziéról és felvette a mobiljával a teljes rendőri intézkedést.

Horváth András helyében nemzetközi sajtótájékoztatót szerveznék az NAV a CBA és a Cinege utcai főközpont elé, meghívnám a Reuterst a BBC-t a CNN-t az Al Djazira-t a TASSZ-t és még sok más ügynökséget sőt még az MTI-t is.

A sajtótájékoztatón többek között azt is elmondanám, hogy csak barátaim vannak, az egészségem remek, nem vagyok depressziós, nem foglalkoztat az öngyilkosság gondolata sem, remekül úszom, a lakásomban van szénmonoxid jelző, a személygépkocsim műszaki állapota kiválló, remekül vezetek, nem vagyok allergiás semmire, kardiovaszkuláris rendszerem fantasztikus, agyi érkatasztrófára abszolút rezisztens vagyok és nincs a lakásomban pl. ricin sem.

Továbbá bejelenteném, hogy menedékjogot kérek egy demokratikus államban. Az ujságírói kérdésre megerősíteném, hogy demokratikusban, nem pedig olyan népi demokratikusban mint a jelenlegi magyar.
ezt is csak úgy:

"Eztán tisztán kell játszani, mert nem tudni, mikor néz be a revizor"

Minden tizedik kisbolt lehúzza a rolót január elsejével az online pénztárgépek miatt, de az életben maradó kereskedők harmada már most elszabotálja az új pénztárgépek beüzemelését, hogy még utoljára, nem feltétlenül tiszta, de mindenképpen pluszbevételt szerezzen a karácsonyi vásárlázból. A két hét múlva esedékes céldátumhoz a kormány továbbra is pókerarccal ragaszkodik, pedig alig-alig van még az adóhatósághoz bekötött e-kassza. Egy hazai online pénztárgép-fejlesztő és -kereskedő szemüvegén át mindez úgy látszik, hogy mire a rendszer valóban működni kezd, alaposan benne leszünk a jövő évben.

hvg.hu/gazdasag/20131219_Vabankkal_nyerhet_egy_hazai_ceg_e_kassza
ismeritek a témát? 17ezer LOptop miskolcon

egyáltalán nem cigóknak mert ojjan háztartásoknak (jellemzően max 1/per háztartás) ahol ég a villany és nincs tartozás...

eladni is tillos 3éven át.. sőt a polgármester fészbukján kell lógni, havonta eccer...

amugy van 50-60ezer háztartás... tehát ha egy hét alat sikerül pájázniuk akkor minden HARMADIK kaphatna elvileg HP250 vagy HP450 nótakönyvet (nótabook)

www.digitalismiskolc.hu/sites/default/files/dokumentumok-UJ-131122/palyazati_felhivas.pdf
@ausländer Sipi:
Azért álltak ki mellette. A saját kollégai is pl. - igaz, egyelőre a nevüket, arcukat nem adták hozzá.
Tudod miért nem?
Mert akit kirúgnak - és sokan vannak ezzel így manapság - az nem tud munkát találni utána.
Én (pedagógus) is így vagyok - bár mióta letettem a vizsgát és van szakma is a kezemben, bevallom, sokkal bátrabban nyitom ki a számat még a munkahelyemen is -, mert az egész országban egyetlen munkáltató van: a KLIK.
És utánanyúlnak mindenkinek, azt is hidd el. A legkisebbnek is.
És - bár pl. én is szeretném -, nem mindenki tudja megtenni, hogy eladja mindenét és felkerekedik a nagyvilágba.
Szülők, stb. miatt is, egyebek miatt is.
Hát így.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: nem, bár az amit matolcsyék tolnak, mikor tervezik a gazdaságot, az valami világbajnok cucc lehet:-)
@Nyilas Mise: Ezt nézzük majd meg mondjuk fél év múlva. A valóság moon sokkal cifrább mint a legvadabb fantázia. :)
A Papcsák gyereknek van már anyi van a füle mögött, hogy a bokájánál is az folyik vastagon; így nem volt nagyon választása. Ha tovább kívánja folytatni oligarcha életvitelét, akkor ilyen döntéseket meg kell hoznia.
Gondolom, majd valami ügyes csavarral ezt is ráfogja az elmúlt nyócévre, a szocijjalistákra' a komcsikra, az EU-ra meg arra a mocsadék Gyurcsánferire'. Mert hát ki más tehetne róla, ugye?!
Ma 16 órakor tüntetés a Legfőbb ügyészség előtt Horváth András házkutatása miatt!

A tüntetés facebook oldala: www.facebook.com/events/786537228039082/?source=1
@Evezős: a helyzet az, hogy pontosan ezt a felelmet hasznalja ki orban es tarsasaga. es pontosan ezert hozza az orszagot egyre remenytelenebb helyzetbe, hogy a felelem megnagyobb legyen. ez a hatalmanak a titka. a felelem.
de ez a felelem mindenki eseteben sajat magabol fakad...
A BVSC romhalmazból csak lesz valami, mert az állam elengedte a 340 milliós adósságukat és 1 milliárdos felújítást kezdtek TAO és egy állami pénzekből. Papcsák nem hülye, hogy felesleges koloncot vegyen a nyakába, ő csak ahhoz nyúl, amiben pénz van.

A Városliget szörnyű állapotban van, az utóbbi 30 évben csak leromlott a környék. Mondjuk Zugló azon kevés kerületek közé tartozik, ahol a rendszerváltás óta csökkent a parkok területe...
Már azzal sokat nyer a város, ha Felvonulási-Ötvenhatosok terén a betont feltörik és inkább 2 múzeum lesz egy kevés zöldterülettel és nem ott parkol az összes vidéki és külföldi kirándulócsoport busza.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Lehet mártírnak lenni, csak nem érdemes, ha nincs meg a kritikus tömeg"

Önmagát beteljesítő jóslat.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Szia Vérmókus!
Nagyon jólesik most egy emberi hang, mert dögrováson vagyok két napja, jelenleg kb. 50%-os a készültségi fokom.
Nincs valami gyorsan "ölő" javallatod influenzára?
Egy-két nap múlva - a karácsonyra való tekintettel - üzemszerű működésbe kell helyezni magam.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: köszi! pont ezt akartam irni sipinek! mi fogjuk tudni hova kell x-ni! mandiner és társain kell ezeket a dumákat nyomni!
@pástétom: Mindig is azt tettem. :)
Sőt! 4 - 4,5 éve mást sem mondtam/mondok, hogy a legnagyobb hiba nekik 2/3-ot adni, kiindulva, látva a '98 - '02 közti tevékenységüket.
Hogy én akkor miket kaptam ... :(
@Mariann19:
ki van próbálva -a saját testemen- és dolgozik!!!

3 üveg olcsó sör, 8 darab citrom leve tökig kifacsarva, 12 darab kalmopyrin, a sört fel kell melegíteni hogy még éppen iható legyen és egy nagy korsóba önteni a citromlevet beletenni és elkeverni és az egészet meginni a kalmopyrinnel egyszerre és utána vastagon betakarózva lefeküdni mikor felébredsz forró fürdő nátha elfelejtve (nekem lázam is volt az is elmúlt)

szóval irány a kúra

brühüyyy
épész ismerheti onnan kaptam a reseptet
@épészmérnök: az, meg az eredménytelenség fokmérője, minek ugrálni, hisz példák sora az értelmetlenségre, elég például a tavalyi diákokra gondolni, látszat engedmények, de a lényeg semmit sem változott, megint kell ez:

Pastor Martin Niemöller (1892–1984):

"Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákkért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem."
@ausländer Sipi:
Igen, tudom. Igazad is van, nem kicsit.
De azt is, hogy akinek semmiféle lehetősége nincsen, az nehezn mozdul.
Valamint: nehéz sorstársakat találni, akkora a seggnyalás és a helyezkedés. Összefognál valakivel, vagy valakikkel - és közben kiderül, hogy az illető(k) adott pillanatban mégsem állnak ki melletted, vagy csak szimplán nem állnak melléd. Mert őket is megfenyegetik - ehhez nagyon értnek -, vagy megveszik.

A baj sokszor a mentalitással van - Kertész Ákos nem véletlenül mondta, amit mondott!!! - és nem azzal, hogy emberek ne látnák, mi folyik itt.
Sokan úgy hiszik - még most is, még mindig! -, hogy ők megússzák, őket elkerüli a probléma, illetve: mit izgassa magát bárki miatt??
Ülnek az elefántcsonttoronyban és várnak, cinikus módon, de várnak. Hogy ők megússzák...
:-(
@magándemokrata: igazabol cseszhetitek az x-eteket, az a baj

a problema siman tulnott az x-eleseteken.

az uj valasztasi torveny szerint teljesen lenyegtelen az x-etek, raadasul barmikor kirantanak a kalapbol n+1 hatarontuli sosemvolt ellenx-et.

ha veletlenul meglesz a sima tobbseg - ami a jelenlegi helyzetben tobb, mint ketseges -, akkor is ott vannak a fidesz emberei mindenhol, bebetonozva ketharmaddal es az uj alaptorvennyel. ezen kivul ott vannak a fidesszel egyuttmukodo szocik is, akiknek szinten nem erdekeuk a szervezett korrupcio es a state capture felszamolasa.

itt mar sokkal tobbre lenne szukseg a sima x-elesnel.
Bocs, hogy OFF de nagyon fasza kommentek az új szövetségi kapitány kinevezése kapcsán. :))

"Az MLSZ és élén Csányi végletesen lejáratta magát, ami annak ellenére rossz hír, hogy az MLSZ-t a közvélemény nem nézi semmibe. Mert ez nyílt megerősítése annak, hogy a futballközvélemény értékítélete helyes.
Következik még belőle, hogy Orbán talán szereti a focit, de nem ért hozzá. Amint emberismerete is nulla. Egy pipogya, hiú, langyosvíz ember után egy pedagógiai érzék és önkritika nélküli, korlátolt neandervölgyi tahót támogat, mert ne tévedjünk, az ő ámenje nélkül nincs szövetségi kapitány."

"Végre egy ember, akinek semmi köze a magyar futball tönkre tételéhez, egy igazi, minőségi szakember, aki garantáltan felkavarja az állóvizet. Az MLSZ közleménye szerint azért esett a választás Pintér "senki sem kérte, hogy locsolják fel" Attilára, mert olyan szakembert kerestek, akivel a 2016-os Eb-re "reális cél" lehet a kijutás...Minden magyar futball szurkoló nevében követeljük, hogy a következő idény mérkőzésein a lelátón mindenki kapjon abból az anyagból, amit Csányi Sándor szív!"

ON
@épészmérnök:

küldtem üzenetet pár napja...
@épészmérnök: na

ez mar valami

kivanom, hogy legyetek minnel tobben.

es ne feljetek:-)
@Evezős: "Összefognál valakivel, vagy valakikkel - és közben kiderül, hogy az illető(k) adott pillanatban mégsem állnak ki melletted, vagy csak szimplán nem állnak melléd. Mert őket is megfenyegetik - ehhez nagyon értnek -, vagy megveszik."

Ez, sajnos, mindig is tipikus viselkedés volt Magyarországon.
@Mariann19:
1. Veszel két zacskó kakukkfüvet és leforrázod egy liternyi vízzel. Lefedet, állni hagyod kb. 10-15 percet, majd beleszűröd egy kád forró vízbe. Belefekszel, szívogatod be a kakukkfüves kigőzölgést és élvezed a meleget. Amikor a víz húlni kezd, kiszállsz, beletekered magad egy vastag törölközőbe és megtörölközés nélkül befekszel a megvetett ágyba és jól betakarózol. Izzadni fogsz, mint állat, bírd ki - közben relax, ahogy tetszik.
Megvárod, míg lehűlsz, és úgy érzed, újjászülettél - vagy legalábbis sokkal jobban leszel (nekem be szokott ez válni!)
2. Ha a torkod is krepa: egy két-három deci bögrébe jó meleg víz (amit elbír a torkod), abba keverni: két kanál almaecet, két kanál frissen kifacsart citromlé, két kanál méz és egy kis kávéskanálnyi fahéj. Jól elkever, picit vár, majd nagy kortyokban, lassan megisz ... az íze nem a legjobb, de nem is ihatatlan. Torokfájást egy órán belül elmulaszt. Nekem ez is bevállt.
@ausländer Sipi: Sipi, aranyos vagy. Én 13.000 kilométer távolságból is megtaláltam a módját, hogy tegyek valamit, ezért merek bárkit is cselekvésre biztatni.
@Evezős:
Upsz, a kakukkfüves dolgot szívproblémákkal küzdőknek nem ajánlják, szóval ezt kéretik figyelembe venni!
@rodeo36:
12 kalmopyrin? Ez biztos?
Nem lesz valami baj abból?
@ausländer Sipi: a te példád is zseniális erre a alattomos és megfélemlítő maffia technikára, az akinek ez nem tetszik, két lehetősége van az általános bizalmatlanság és tartózkodás miatt:

1.) megpróbál az ember eltűnni és kibekkelni

2.) elmenekül, mert nincsenek lezárva a határok

Mind a két lehetőség a maffia diktatúrát erősíti, ellene hat a szervezkedésnek. Nem véletlen, hogy mindenhol az öncenzúra, és a szájbefogás működik.

Régi tapasztalat, hogy a kialakuló diktatúrák ritkán buknak el a felfutási időszakukban, az összeomláshoz puhulniuk kell, és kell hogy ne legyenek biztonsági szelepek, ne legyen szabad mozgás, veszélyben legyen a puszta lét, na ha ezek megvannak, akkor nincs vesztenivalója az embereknek, és ekkor csak ekkor tömegek mennek az utcákra. A legszebb pedig az, hogy még ebben az esetben is kétséges az eredményesség, nagyon sok feltételnek kell megfelelni, kül és belföldön, ahhoz, hogy siker legyen.
@épészmérnök: te így, más másképpen, az a lényeg, hogy együtt gondolkodjunk, beszéljünk egymással, bizalmat építsünk ki egymáshoz, lassú folyamat, te is tudod. A társadalom nehezen tanul, még akkor is, ha a feltételek ideálisak, hát még ha nem. Ezért anyázunk itt sokan és háborgunk az oktatás, a jogbiztonság, a szolidaritás miatt, hisz ezek nélkül nincs normális társadalom, csak agyatlan horda, aki megy bambán a csöngős szamár után.

Az első lépcső a stílus, ha azzal kezdi bárki, hogy agresszíven és verbálisan neki megy a másiknak -még ha jószándékkal is- akkor sikeresen létrehozott megint egy ellenséget magának, ebből a helyzetből már együttműködés soha nem lesz.
@épészmérnök: en annyit tudok tenni, hogy tavasszal hazamegyek szavazni, kerul amibe kerul.

meg akkor is, ha itt tobben eppenhogy le akarnak beszelni errol, miszerint ne ugassak en bele ami otthon tortenik..;-)
@Mariann19: Lenni vóna, de így csak Mr. Rezignáltban bízhatsz:-))
Jobbulást, vagy balulást! Kinekmiajó:-)
@magándemokrata: nincs mit, azért ugye azt is látod, hogy megint átsiklott a lényegen...
@rodeo36: Szia Rodeo!
Ez az elegy majdnem 2 liter. Ez rendben is van, csak a 12 kalmopirin is egyszerre megy bele?
@ausländer Sipi: az, hogy ott kell lenni, mert nem mindenki tud elmenni...
@ausländer Sipi: "en annyit tudok tenni, hogy tavasszal hazamegyek szavazni, kerul amibe kerul. Meg akkor is, ha itt tobben eppenhogy le akarnak beszelni errol, miszerint ne ugassak en bele ami otthon tortenik..;-)"

Hát táncosbohocék is ugyanezt mondják, de ne hallgass rájuk. :)
@Mariann19: A másik a Kalmopirin, Ezuttal nem a két térd közé szorítva:-) Abban a metódusban más nyavalya ellen alkalmazandó:-)
@Mariann19: ahogy iszod úgy szeded egyszerre fogyjon el...forró tea melegre kell csinálni!

brühüyyy
@épészmérnök:
namost akkor evvel mit tudsz kezdeni?
Ki az, aki keresztre feszítteti magát - a semmiért? Tudva, hogy elbukik - és nem hogy mellé nem áll senki, de még örülnek is, hogy egy konkurrenssel kevesebb (adott munkahelyen)?
A hatalom meg premier plánban példát statuál?

Én, megmondom őszintén, nem tudom, mi a kiút ebből.
Illetve tudom, csak azt is, hogy megvalósíthatatlan.
Eberek millióinak agyát kéne átprogramozni - az meg nem megy egyik napról a másikra.
@Evezős:
a náthától kérdezd hogy van mikor megcsináltad

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Mit csináljunk, mit csináljunk, ha már ilyen messze vagy?
@Mariann19: Már csak azért is mertem kissé lomolytalanabb recipéket javallani, mert biztos voltam benne, hogy lesznek itten komolyabban vehető vajákosok is, akik előállnak az örök élet és az influenza elleni mirákulumokkal. A vigyorgás különben is gyógyít:-)
@rodeo36: Mongyuk, így első olvasatra nem vagyok abban biztos, hogy kiinfluenzálja a csodalötty... de egy alapos bélmosásban garantáltan bízhat:-)
@ausländer Sipi: én optimista vagyok! mást nem tehetek! ha nem lennék, már uruguay lenne az otthonom! a családom, és ismerőseim szinte minden ellenzéki tüntetésre elment! vidékről! én is mérges voltam amikor 10e ember volt két klubrádió tüntetésen, pár ezren a gyurcsány simogatóban (éhség sztrájk) "bohóc forradalom" körbe néztünk, és nem tudtuk elhinni, hogy csak ennyi? hol vannak a megsértett, elbocsájtott emberek, ha ők nem, hát a családjuk?? hol van budapest? én nem lájkolok, nem hözöngök, egy stabil ellenzéki szavazó vagyok! minden ismerőst, tájékoztatok, bizonytalant meggyőzök, a jövő évi választás fontosságáról! ennyit tudok tenni! a húgom angliában szintén a környezetében lévő magyarokat "agitálja" nyugdijas szüleim a fél utcát, mit tegyek még? rántsak kardot? megteszem a szavazatommal, akkor és akire kell!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Nagyon virgonc vagy, meglódult a fantáziád.
Persze, most már lesz időd ilyen hívságos dolgokra is, ha már a mérnöki kamarák nem kötnek le prózai pénzszerzési megbízásokkal.
Legalább egészséges maradsz.
Máris látszik az erőnléted a Sipivel vívott küzdelemben.
Parádés riposztokat vágtál ki, gratula!
@ausländer Sipi: Bazdmeg! Hazatör a rossz Oránra szavazni, hogy aztán utána 4 évig megint itt tudjál szellemi onanizálva köpködni? Inkább maradj, ahol vagy...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
mint írám fentebben én próbáltam ki nem urban legend
brühüyyy

a ti meg meséljetek egymásnak...hogyan kell...na azt
@Mariann19: Házi pálinka, forralt bor, hagyma tea, mézes fokhagyma. Dögivel. És zsupsz, be az ágyba! (Ott még egy takaró alatti páros izzadás nagy-nagy segítség. :D)
@Mariann19: Láthattad. A felét fel nem fogta... Valóban fegyvertelen...
@rodeo36: Rodibá' Ott az argentin pampákon lehet, hogy mködik. Mondjuk egy dupla T-Bone-val, néhány üveg rummal megtámogatva:-)
@Mariann19: Mondom: " előállnak az örök élet és az influenza elleni mirákulumokkal" :-))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Eltűnt a hsz-em.
Megismételem.
Virgonc vagy, látszik a meglódult fantáziádból.
Azonkívül keményen riposztoztál Sipivel, győztesen elhagyva az arénát.
Lesz neked is időd, hacsak nem szegődsz el az állami mérnöki kamarába, onnan aztán dőlne a lé.
Várható, hogy a közgazdáknak is meg kell tanulni ötig számolni, mint a közmunkásoknak.
Különben nem gyakorolhatnák a szakmájukat ők sem.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
nem olvasni hanem meginni javallottam

ha van más akkor írd le...egyébként ha addig dumálsz a náthának amíg elmúlik akkor te leszel a nyerő

brühüyyy

és röhögtesd is meg a náthát attól jobban ugrik...tudod, mint az egylábú bolha
@Mariann19:

"Hegyes süveg, s varázslószakáll,
csillagokkal pettyezett varázslótalár
Pipaszár lábán kunkori papucs
Horgas orrán varázslószemüveg;

A polcán mindenféle üveg,
bennük sárkányembrió, szemek,
mindenféle állati szervek,
vadkanszív, pióca, levált gyíkfarok;

a félig nyílt szekrényben lim-lomok,
szakadt talár, szárnyaló könyvek,
nyávogó békák, varázsszerek,
denevérszárnyak, nyújtózó polip karok;

a földön, szerteszét mindenféle lapok,
kitépett varázskönyvből, megsárgult,
összegyűrt, majd kisimult,
régi varázs-magazinok.

A varázsló közben varázsigét mormol,
az üst a tűzön bugyborékol,
táncot jár körülötte,
füveket szór a löttybe.

Készen van a varázsfőzet,
ki is mer egy adagot belőle;
míves kupába meri
és egyenlőre csak nézi.

-Ki kell hűlnie tudom,
addig meg nem ihatom,
kiteszi a párkányra hát
s elszundít épp egy órácskát.

Kíváncsi kis legyecske:
- Mi lehet-e serlegben?
A varázsló fölébredve,
a főzet jár az eszében.
Egy hajtásra lehúzza,
s egy varangy pislog vissza. "
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
tudod mit? nem tudod?

nem is fogod megtudni soha

pampázzál nyugodtan addig is hagyd Mariannt szenvedni mer az olyan jó

brühüyyy

mint már írám korábban ezért van ez az ország fejebúbjáig szarban mert a mentőkötelet sem hiszitek el...pedig azt nem is hinni hanem megragadni kell....ene
@Marcellusca:
Olyan aranyosak vagytok, hogy gyógyítani akartok.
Úgy néz ki, hogy meghatódottságomban valamennyi terápiát bedobom este, lesz, ami lesz.
Ám a Rodeo féle 3 üveg sör kétesélyessé teszi az eredményességről és felétek szóló beszámolómat, mert nem fogok emlékezni arra, hogy mi történt.
@rodeo36: Nem ellenjavvalltam a panacea használatát, csak erőteljes aggodalmam fejeztem ki a hatásmechanizmusát illetően:-)
@Mariann19: "Parádés riposztokat vágtál ki, gratula!"

ezek szerint a szemelyeskedesen es a gyulokodesen kivul neked sincs masra igenyed?:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: tudod, gondolkodtam rajta, de rajottem, hogy a magadfajta fujhat egy kilo tollat a seggembe.

magamert teszem meg, nem erted, vagy ertetek:-)
@rodeo36: Ha már nem olvastad, akkor Neked is idemásolom:

"Már csak azért is mertem kissé lomolytalanabb recipéket javallani, mert biztos voltam benne, hogy lesznek itten komolyabban vehető vajákosok is, akik előállnak az örök élet és az influenza elleni mirákulumokkal. A vigyorgás különben is gyógyít:-) "

akkormeg?

Szívd a "békepipát" legalább egy slukkot:-))
@ausländer Sipi: hmmm öcsi... látom lassan belátod, rossz fába próbáltad csökött-agylágyult, egyáltalán nem penge bicskádat bevájni... :-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Tökéletesen lehet vizionálni a varázslói miliőt a vers alapján, a végkifejlet viszont nem nyerő.
Pislogó varangy helyett inkább lennék a mesebeli
Méhkirálynő óriási szempillákkal.
@ausländer Sipi: Azért ne keseredj! Ott van nálad Kossuth lajos bicskája. Lehetsz még a szimmentáli tehenek közt Tökös Tóni a Féleszű Király:-)
@Mariann19: Az a következő stáció, amikor megcsókol a nordikus-teuton szőke herceg:-)
@ausländer Sipi: "magamert teszem meg, nem erted, vagy ertetek:-) "

Ha egoista módon a saját komplexusait autofellálni jársz ide, hidd el vannak e célra sokkal megértőbb blogok. Miért nem ott próbálkozol?
@bella _ciao:
"Bizhatsz bennünk, visszamondjuk neked."
Feltétel nélküli a bizalmam, de röhincsélésemet hogyan tudjátok majd hangulatilag visszaadni?
@Mariann19: a rendszergizdák dolgoznak már a speciális karakterek kifejlesztésén.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Láttam, megjelent a nordikus teuton szőke lény.
A közeledése aggályos lenne, mert nem tudom, fiú-e vagy lány?
Így szerelmi párharc helyett csak szellemi hancúrozásba megyek vele, ha nem rangon aluli a stílusa.
Ilyenből már van itt is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szerintem ez egy derékfájós informatikus autókiszállását is jól illusztrálja.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: kicsit zavarossa kezdesz valni:-)

ahhoz kepest, hogy reggel 9 ota "kukaban vagyok" csunyan turaztatod magad:-DDDDDD

szerinted tudsz artani akar hangyabiokanyit ugy nekem, mint az egomnak? a gondolkodasnelkuli vagdalkozasoddal csakis sajat magadnak artasz. nekem ugyan nem. ugyan, meseld mar el, mit tudsz tenni ellenem?

es miert is akarsz a magad erdeke helyett ellenem cselekedni?:-D

de legalabb remekul tamasztod ala abbeli meglatasomat, hogy mi is az a menbtalis betegseg ami az orszgaot mergezi:-)
@ausländer Sipi: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ennyire lettél kiröhögve. Sajnállak...
@ausländer Sipi: Ártson neked a búbópestis... én magas ívben teszek rád...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: ejnye, csunya dolgo ennyi ember elott ilyen nyilvanosan hazudozni, nem?:-)

reggel ota mast sem csinalsz, csak engem csesztetsz a szemelyeskedes kulonboz formait hasznalva.

mi lenne, ha foglalkoznam velem?:-D
@bella _ciao:
Speciális karakterek leszünk, olyan robotfélék, és csak azért kell ötig megtanulnunk számolni, hogy a milliárdos panamákat ne érzékeljük.
@ausländer Sipi: Az, hogy felfogd mit is írok, ahhoz legalább wegy erős 50-es intelligenciakoefficienssel kellene rendelkezned. Persze az én seggembe lófasz! Nem tettem ki a piros karikában a ötvenest:-) Az alatt olvasatom, nem ajánlott. Kérdezd orvosod, gyógyszerészed! :-)
@Mariann19: Akkor majd hogy veszel a piacon egy tucat tojást? Veszel háromszor ötöt, maj hármat összetörsz? :-))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: pontosan ertem amit irsz.

tehetetlen duhodben engem tamadsz, mintha az segitene:-)

de tudod sem a tehetetlenseg, sem a duh nem mentseg, mivel ezek nem erenyek. sot...
@ausländer Sipi:
Miután megszólítottál - már neveltetésem okán is - válaszra méltatlak.
Egy kérdésem van.
Mikor veszed már észre, hogy itt te kevés vagy?
@Mariann19: ne csüggedj, látod cirbi és nyúl már le is gyártották a karaktereket. ezzekkel kezdjen valamit a nav.
@ausländer Sipi: Igazad van. Egyszerre vagy túl sok és egyben kevés. Észben. :-))
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hát... a hölgyeknek általában elég két tojás. legalábbis... tapasztalatom...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A tojás házi feladat is jó példa, de lehet, hogy a továbbképzés a klasszikus lesz:
"Egy alma meg két alma, hány alma?"
A hópihék ábrázolása lesz a problémás, nem vagyok jó rajzoló, és ez is tantárgy lesz.
@ausländer Sipi: "szerinted tudsz artani akar hangyabiokanyit ugy nekem, mint az egomna"

nos, ez az... Az egód és a szellemi kvalitásaid antagonisztikus ellentétben vannak egymással.
Azzak kérlek ne gyere, hogy lám, te világgá futottál, mert ha a gyosr elpucolás a szemmei magaslatok fokmérője, akkor aegy gepárd a természet Einsteinje:-))
Na eluntalak, nem alázlak tovább...
@bella _ciao: öööö, kedves mama? amúgy jahhh, csak nem láttál? :D
@Mariann19: Matolcsynál a feladat nem így szól.

Egy alma, meg egy futballabda, mennyi rezsicsökkentés? :-)
@Mariann19: ááá az a legkönnyebb! Rajzolhatsz bármit, mert állítólag minden hópehely más:-) Akár orbánportrét is:-))
@bella _ciao:
"Elég két tojás."
Akkor elég lesz eddig megtanulnunk számolni. A közgazdászoknak egészséges szelekciós érzékük van, a marginális tényezőket kizárják.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: nem tudsz alazni:-)

legfeljebb magadat.

amit teszel az teged minosit ugyanis, nem engem:-)
@Mariann19: akkor a varga közgizdásszal nem ártana beszélned, mert öllég nagy marginalitást hagyott a költségvetési két tojatra. legalábbis ezzel büszkélkedett. pedig ugye egy varga és egy matócsnyi nevű nyúl nem tojhat záptojást. eleve. alaptörvényileg.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Egy alma, meg egy futballabda, az mennyi rezsicsökkentés?"
A végeredmény minusz előjelű, de Matolcsy nem ismeri a minuszt, még nem tanulták.
Ezért van a "Magyarország jobban teljesít."
Hópehelyként "akár Orbán portrét is."
Tényleg, könnyű dolgom lesz. Szép, duci hópelyhet nem is lesz nehéz rajzolni, körívet még tudok talán.
@bella _ciao:
Varga Mihályka azért jól halad az iskolában. Magyarból a memorizálásból ötöst kap, mert pontosan tudja citálni a kormányzati retorikát.
@rodeo36: Valami ilyesmi mentőkötélre gondoltál? :)

Az ember, aki 326 milliót keres óránként

index.hu/gazdasag/2013/12/19/8_milliardot_keresett_iden_naponta/
@Mariann19: tessék, kedves hölgyem. az élet csupa móka és kacagás.

Varga Mihály: a piac is velünk nevet a bóvli kategórián

figyelo.hu/cikkek/varga
@Mariann19: na hadd legye kekec..a hópehely nem körlakú, hanem csipkés, csoda
@bella _ciao:
"A piac is velünk nevet a bóvli kategórián."
Majd kap a pofájára a Moody's is, a társairól nem beszélve, hogy itt olyan kockázati besorolásokról beszél, amely nem esik egybe a kormányzatéval.
Mit képzelnek ezek, hogy kockázati felárakat fogunk fizetni, mert azt ezek az országminősítők úgy gondolják?
Skandalum!!!
@Penivaldes: "ááá az a legkönnyebb! Rajzolhatsz bármit, mert állítólag minden hópehely más:-) Akár orbánportrét is:-)) "

utólag: akár aktot is:-)
@Penivaldes:
Szia Peni!
Igaz, akkor rajzolok egy kört, és az lesz a kerete a csipkéknek.
A csipke többletet Orbán Viktornak ajándékozom karácsonyra.
Hová kéne felvarrni?
@Mariann19: néha az az érzésem, hogy a varga-matolcsy páros összekveri a gazdaságot egy stand up produkcióval. vagy megpróbálják egyesíteni, mert külön-külön mindkét műfajban szarok.
ugye ennyire senki nem lehet naiv? már mint horváth!" Horváth azt mondta az Origónak, hogy az elvitt iratokról nem volt semmilyen másolata, azok egy része a számítógépén volt elektronikus formában is, de azt is elvitte a négy rendőr. Tájékoztatása szerint felvették a jegyzőkönyvet a lefoglalt iratokról, és a jegyzőkönyvbe került, hogy több olyan bizonyítékot is lefoglaltak tőle, amely az általa tett feljelentés miatt indult nyomozásnál is bizonyítékul szolgálhat." www.origo.hu/gazdasag/20131219-hazkutatas-horvath-andrasnal-elvittek-a-zold-dossziet.html?sec-top
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mint láccik, érdemes tőzsdézni...nem árt, ha ért is hozzá

brühüyyy

a többieknek is van valami titka...akik a listán szerepelnek...és a Donald Trump nincs is a listán pedig az meg egy Boeing 757-essel repked ami a sajátja és korom fekete a TRUMP az oldalára festve meg krix krax-ok...hogy nyomoroghat szegény

neked milyen részvényeid vannak?

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: hagyjad már mister tökélyt (bár a schmittpalis hejjesírás itt jobb lenne: tök éj).
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: latom nincs eleted nelkulem..:-)

helyesebben annelkul amit en valtok ki beloled...
@bella _ciao: gyepáltam ma eleget... ráuntam... nekem is megvannak a magam korlátai és korlátoltjai:-)
@Mariann19:
szerintem te is tudod, hogy az ország tulajdonosait nem igen érdeklik a kormány panaszai...és ezt a kormány is tuggya

brühüyyy

felár alár belár szétár meg ár meg ár meg fizess adós vagy....
@ausländer Sipi: Jogos amit írsz... nélküled szomorúbb lenne a napom. Sokkal:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: azért elképzelem azr a környzezetismeret órát ahol hópehelyformákat néznek, és az egyik hónak Orbán potré formája van...
@Marcellusca: kösz, pedig tegnap teljesen depis lettem a planktonok miatt
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: erttem, tehat a szemelyeskedes es rosszindulat teszi a napod teljesse.

mit is mondhatnek erre?:-)
@Penivaldes: megkérdezhetem, hogy mit tanulsz?
@ausländer Sipi: kishaver... nem tehetek róla, hogy a buta, de nagyarcot viselő figurákkal teli a tököm... többek közt veled... ha csak az értelemnek a szikrája feltünne benned, kevésbé lennél agresszív, visszább vennél az arcodból, lehet még komolyabban is vennélek. Legalább azt elérnéd, hogy annyira, mint az anyám kutyáját... egyelőre csak a semlegesnek mondható ázalagszinten vagy.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Sipikével én nem tartottam konzultációt, mert szeretem a szines, elmés társalgást, és erre én alkalmatlannak találom.
Tudom, ti is, csak elhülyéskedtek vele.
Erre a tipusra jellemző, hogy vesztesként is érmesnek érzi magát.
Így legalább mindíg boldog.
@ausländer Sipi: Csak jelzem, mondat végén nagyon ritkán használok pontot. Ha igen, akkor vérkomoly vagyok és morcos.
@Penivaldes:
"Ráncfelvarrás?" Most még nem, mert feszül a bőr a jólét okán.
Esetleg gatyára, díszítő elemnek.
@Mariann19: Próbálom egy kicsit nevelgetni a fajzatját... de alapvető viselkedéskultúrával, szabad értelmi neuronokkal sem rendelkezik. Teljes agykapacitását leköti az alapvető biológiai, élettani funkciók fenntartása.
@Penivaldes: azt hittem orvosnak tanulsz! vagy már szakosodsz gyermek orvosnak?
@Mariann19: Valóban szórakozom... a humornak még csak a morzsája sem szorult bele. Igaz, az már kicsit elvontabb gondolkodást igényelne...
@rodeo36: "Adós fizess!"
Felárat, mert rizikós vagy, mondja a Moody's.
Te is rizikós vagy! Mit írtál Vérmókusnak? Ime:
"Hagyd Mariannt szenvedni, mert az olyan jó."
Hát ez mi?
Ha kiszenvedek az influenzámtól, akkor ki fog nektek annyi hülyeséget össze csacsogni?
Este azért is kikúrálom magam a recepted szerint, hogy ne legyen igazad.
Rossz vagy!
@Mariann19: Nekem szánta oldalvágásként, mivelhogy kétségbevontam a javallott csodaszerét, ergó szívtelenül hagynálak megdödleni:-)
@Penivaldes: A "botot" nem faragni szokták, mert annak többnyire elég zajos mellékhatása szok lenni, hanem erősen megmarkolni:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
A spontán humor megértéséhez intelligencia kell.
Ezért ezzel ne próbálkozzál, mert amin nevetni kéne, azt sértésnek veszi.
Vicceket mesélj, az egyszerű műfaj, a gyengébb értelműek is képesek értékelni.
@magándemokrata: orvosnak? megtisztelő feltételezés, de nem.
@Mariann19: Hát olyat itt a virtuális térben nemigen tudok tenni, hogy mondjuk krumpliorrot ragasztok, és felbotlok egy tejszinhabos vödörben... szarügy... inkább feladom:-)
@Mariann19: Dondolod keressek neki seggberúgdosós, botlócsetlős jutub videókat? :-)
@magándemokrata:
Ezt nem értem.
Amikor kirobbantotta ezt az egészet, akkor (ha jól emlékszem, pont Olgánál) azt mondta, mindenről van biztos helyen másolata, sőt, arra is felkészült, hogy ha "valami történik vele"...
Most meg ez?
Nem értem ...
Ez vagy tényleg hülye, vagy provokátor és egy jól rendezett színielőadás tanúi vagyunk ...
Az még rosszabb. :-(
@Penivaldes: Akko', mi?
Plankton meg csecsemő ...
@Evezős: én már mindent eltudok képzelni!
@magándemokrata:
Azt (eddig) kizártnak tartottam, hogy valaki belemászik egy ekkora sz@rkupacba - és nem tudja, merre a kijárat.
Ahogy telt az idő, a pasas (nekem) egyre reménytelenebbnek tűnt. Aki 2013 végén olyat bír mondani, hogy ő akar beszélni személyesen Orbánnal, mert biztos, hogy csak a csúnya tanácsadók akadályozzák meg, hogy ő lejusson hozzá és elmondja neki, mire bukkant .... hát az szimplán hülye (vagy oscar-díjas színész, amit még nehezebben hiszek el erről az emberről!).
Most meg ez ....?

Arra kezdek tippelni, hogy a FIDESZ Bábszínház előadását látjuk éppen, rendezte a baltaképű habonyárpi, a pénzt adja hozzá andyvajna - mi meg, jógyerekekhez hasonlóan egyelőre izgulunk, meg reménykedünk (hogy happy end lesz a vége), aztán meg ők fognak röhögni a páholyban ....
@Evezős: Tudod mit?
Én elhiszem, hogy face to face akart viktorral beszélni, mert nem véletlen feltételezte, hogy valahol elakadnak, eltévelyednek az infók.
És azzal is tisztában van, hogy Viktor Viktorovics Viktorov által kézivezérelt a kormányzat és minden felügyeleti, ellenőrzési jogkörrel bíró szerv.

Ui.: mennyünk mán át a másik posztyra, mer fárasztó ugrálnyi és megosztódnyi! Köszi. :D
@Evezős: a legnagyobb naivság, ha valaki azt gondolja ma, hogy nálam a bölcsek köve! majd én megmutatom! áááh! a becsületesség nem kifizetődő! én is a habony művekre tippelek!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
"Jou tube videókat?"
Menőzzél! Válasszál ki a "vicces" kínálatból, vagy bohózatokkal és helyzetkomikumokkal operálj! Próbálkozzál. Lehet, hogy még meg is szeret, mint azonos kultúrkörbe tartozót.
@Evezős: most hallgatom a klub rádióban! hát naivka! talpig becsületes, sima fidesz szavazó aki bizott a nagy vezérben! azt mondja a cikkel ellentétben, hogy felkészült erre...! most akkor se habony, se naiv?
@Evezős: Gyakorlatilag azt mondta most egy riportban, hogy azt találták meg nála, amit el akart juttatni az érdekeltekhez, amiből végre a rendőrség meg az ügyészség számára is világos és egyértelmű az egész szisztéma. A többi meg jó helyen.

Egyébként ha elkérik, bármikor átadta volna rendőri intézkedés nélkül is.
@Spániel:
"Egyébként ha elkérik, bármikor átadta volna rendőri intézkedés nélkül is." - Ehhh, az mijenmán? :D
ennyi:

Civil szervezésben tüntetés kezdődött a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete előtt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András mellett, akinél csütörtök délelőtt tartottak házkutatást és akit személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítanak.

hvg.hu/itthon/20131219_Horvath_Andras_tuntetes

------------------------------------

Az LMP "hadüzenetnek" tekinti a Horváth András korábbi adóhivatali dolgozónál tartott csütörtök délelőtti házkutatást.

hvg.hu/itthon/20131219_LMP_haduzenet_a_Horvathnal_tartott_hazkut
@Marcellusca: igaz, örüljön, hogy megúszta monokli nélkül, egy kis izmozás kell ilyenkor. Persze jobban csengett volna egyeseknek, hogy vérbeforgó szemekkel saját magát földhöz verve ellenállt és testével védte a kék dossziét.
miközben

"A Tárki Társadalomkutatási Intézet kutatásai szerint 2013-ban nőtt a pártot választani tudók aránya és erősödött a Fidesz, míg a baloldali ellenzéki pártok együttes támogatottsága lényegében változatlan, de a pártválasztók körében a Demokratikus Koalíció (DK) megelőzi az Együtt-PM szövetséget."
www.atv.hu/belfold/20131219-tarki-a-dk-megelozte-bajnaiekat
@Mariann19:
te is kiemelsz részleteket és ferdítesz? mivel azt írta a receptem szart sem ér illetve hülyeség és hasmenést okoz erre reagáltam

kezeld már ki magad

a Moodys meg hadd basztassa a sok seggfejet

magyar állampolgárok nagyrésze nem tuggya miből áll visszafizetni egy hamis váltót...kiállítani könnyű de jön a behajtó a nagyfarkú szenge vitéz és nem kérdez csak odacsap

brühüyyy
@magándemokrata:
Aha.

Én még mindig hajlok a bábszínházra, a "Cirkuszt a népnek! - hogy addig jobban lophassunk!" - projekt keretében ...
@Spániel:
Akkor miért nem ballagott be vele és adta le maga ....?

Nem tudom, mit higgyek már .... ha dörzsölt, akkor nagyon az, ha hülye ... akkor is.
(Nálam, aki Orbánban bízik, az helyből hülyébb, mint bárki nekifutásból.)
@rodeo36:
"Kezeld már ki magad!"
Azt teszem nemsokára, mert neked és Vérmókusnak kellett megmagyaráznotok a recipé hatásait.
Ez a nyavalyám nem ad lehetőséget a tiszta, világos gondolatoknak, homályos pillantásokkal nézek a nagyvilágba.
Mi lesz, ha erre még este ráteszek 3 üveggel?
A magyar népnek tényleg nem ártana az alapfokú pénzügyi ismeretek elsajátítása. Legalább annyi, hogy amikor felvesz 20 millió hitelt, tudja, hogy mi az az árfolyamváltozás.
@Evezős: Ügyészségnek már leadott egy adagot, ahol feljelentést tett, máshonnan pedig senki sem kérte.
Rendőrök jelentették fel személyes adatokkal való visszaélés miatt, amiről semmilyen értesítést nem kapott.
Szó nélkül és váratlanul ütöttek rajta.
@Mariann19: Szia. Amikor felvettem egy látszólag icipici összeget - másfél millát - 2008 júniusában, igazán körültekintő voltam, minden bankot összevetve találtam meg az igazit.
Akkoriben az ember legizgalmasabb álmában sem merült fel, ez a szó, hogy árfolyamváltozoás, mert minden úgy ment, mint az ágybaszarás, kedves banki nénivel megegyeztünk,l hogy a svájci az egy betonbiztos, jen már nem, csapjunk bele.
És azokban az időkben rajtam kívül még sokszázezren, millión voltak ebben a hitben.
Szerencsére én nagyon rövid távra vettem fel és fizettem vissza, ami induláskor 76 ezer volt, hat hónap múlva pedig 103.

Saját tapasztalatból mondom, hogy akkor sem egy vargamisi, sem egy simorandrás nem tudta volna előre megmondani, hogy mi lesz itt rövidesen. És az vesse el az első követ el, aki nem a saját érdekét nézi.
Akkor, abban az időben ez volt a legjobb alternantíva. A legtöbb esetben az első hitelüket vették fel főleg lakásvásárlásra az emberek, honnan lett volna bármilyen pénzügyi kultúrájuk és miért.
@Mariann19:
ha akkor megcsinálod amikor először írtam már régen rendben lennél...kb 3 max 4 óra alvás után üdén frissen éberdsz ...fürdesz és kész

brühüyyy
@Spániel: Szia Spániel!
Az emberek megfelelő ismeretek nélkül mennek bele hitelekbe, és az abszolut jóindulat mondatja velem, hogy jó lenne ezen a téren előrébb lépni, mert a lakosság a jövőben is folyamatos kapcsolatban lesz ilyen ügyletekben.
Látszik, hogy banki körökben felismerték ennek a szükségességét, és szorgalmazzák, hogy már a középiskolában legyen lehetőség a pénzügyi és biztosítási tananyag bevezetésére.
Éppen ma volt a Pénzsztár középiskolai verseny döntője, melyet a bankok hirdettek meg.
Amennyiben tudtad volna, hogy ennyire megemelkedhet a részleted az árfolyam miatt, az ismeretek birtokában biztosan mérlegeltél volna.
@rodeo36:
Megcsinálom a varázslatot, de csak 8 tablettám van.
Az is elég lesz remélem.
Holnap hálálkodom neked. Jó?
@Mariann19: persze, igazad van, a mai tapasztalatok alapján már véresen komoly lett a hitelfelvétel.
Mindenképpen fel kellett vennem, mert befejezetlen volt a házikónk és már "csak" ennyi hiányzott, de tényleg mérlegeltem volna, nem két évre, hanem duplájára vettem volna fel, ha előre és biztosan tudom, hogy lesz változás.

Jobbulást!
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:

hagyd már a picsába. egy szar provokátor. attól érzi magát különbnek, hogy másokba törli a lábát, ilyenből van itthon is bőven, ezzel legalább eggyel kevesebb, arról nem is szólva, hogy ez lenne az első aki cserben hagyna. hagyd a francba.
@Spániel:
Nehogy azt hidd, hogy nem okoz gondot nekem is pl. egy szolgáltatói szerződés értelmezése. Különösen a Tv, telefon, internet, így egybe.
Szerencsére az egyetlen maximalista barátnőm mindent tud, ő eligazít.
Igyekszem jobbulni, köszi szépen.
@Mariann19:

"Az emberek megfelelő ismeretek nélkül mennek bele hitelekbe, és az abszolut jóindulat mondatja velem, hogy jó lenne ezen a téren előrébb lépni, mert a lakosság a jövőben is folyamatos kapcsolatban lesz ilyen ügyletekben.
Látszik, hogy banki körökben felismerték ennek a szükségességét, és szorgalmazzák, hogy már a középiskolában legyen lehetőség a pénzügyi és biztosítási tananyag bevezetésére. "

már 2011/2012 tanévben bevezethették volna. ebből is látszik, hogy egy ordenáré segg banda. a bankok 1 hónap alatt össszedobták volna az anyagot, újabb hónap múlva a könyvek is készen lettek volna. elmaradásából látszik, hogy viktorékat semmi más nem érdekli, csak a jájem. minden más macera nekik.

fontosabb volt nekik buzizni a hittanon, megbotránkoztatni az erkölcstanon, mint magukon kívül bárki máson is segíteni. nem hasonlítgatok, mert nem vezet sehova, de maradjunk annyiban, ez a legmocskosabb banda.
@Mariann19:

jaaaaaaaaaa. jó gyógyulást, rodeo most se mondott hülyeséget. néha szok, a nyóc kalmo izé sok, max 3 ! épp elég.... forró fürdő, fél liter forralt bor még a kádban, vagy úgy a sört ahogy mondta. én a pálinkát se hagynám ki. persze nem korsóval, csak pohárral:) 1dl-sel gondoltam. persze mielőtt belefulladnál a kádba, borba, sörbe pálinkába és a jókívánságba, ki kell támolyogni a kádból egyből be az ágyba...
@jaegtoer: Ott van kéznél Mr. Rezignált. Legalább a haláltusáját, miközben feredővizbe ful, el tudja majd mondani a halottkémeknek, két kanál önállóan megtall fagylalt között:-))
@Mariann19:
rajta, ha hiányzik tabletta boríccs bele a sörbe a citromlé mellett egy fél pályinkát

brühüyyy

lényeg, hogy 40 fok körűl hevűljél az megöli a vírusokat is

brühüyyy
@jaegtoer: a kalmopyrin-ben van salycil és az is hevít és nem rugat be annyira

lényeg a nagyon magasan tartott testhőmérséklet amitől beleájúl az ágyba és a kórokozók meg döglenek egyse marad

brühüyyy
@rodeo36: Öregbolhás Barátom! Nem azt mondtam, hogy hasmenést okot, hanem azt, hogy béltisztítást végez. A kettő nem ugyanaz! Mintahogy Sarastro áriája sem a Don Dzsonivenni:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - : tévedsz, én hetekkel ezelőtt megmondtam. :P Mikor a csóka a parlamenti meghallgatáson villogott a kis zöld mappájával. De akkor azt mondtátok, hogy nem. Pedig ugye hogy de?!
@Sir Bates dö Hól: velem is tönkremegy, mert jobban értékelik a külsőm, mint az eszem. ;)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
Megkaptam az üzit, köszönet érte. A szerződésekben annyi szakkifejezés van, amit nem ismerek, hogy problémát okoz az értelmezése.
Amennyiben nem zavarok, élek a lehetőséggel.
Szegény Jég, nem tudja, hogy ki a Mr. Rezignált, hacsak ki nem következteti a "feredővízből".
Tényleg, nem is hülyeség bevezetni ezt a szinkron feredőt.
Majd orvosi javallatnak álcázom.
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
mivel a másiknál ahol bolhásítasz nem klikkel a bloghu...

bolhás az a...
ha neked ez jó, hogy belehumorizélj mindehová hát...tedd

nincs bolhám, sohasem volt...következésképpen nem morgok...de harapok mert nagyon nagy kutya vagyok

brühüyyy

majd analizéld a soraidat mielőtt bele...sorolsz
@jaegtoer:
Most, hogy csak lebegtetik a devizahitelesek problémájának megoldását, nagyon jól jön az állampolgárok tájékozatlanságára hivatkozni.
A nyugati, civilizált országokban már régen bevezették oktatásként ezt a területet, miért nem másolták le, még ész sem kellett volna hozzá.
Minél butább a lakosság, annál alázatosabb alattvalóvá válik.
Most hallom, hogy a közmunkások oktatásán azt is tanulják, hogy az állati hangok mely állathoz társíthatók. Pl. röf-röf = kismalac,
ssz = kigyó, stb. Botrány!
A kúrámhoz 2 óra múlva kezdek hozzá, talán ginben utazom, az jó erős, remélem, be tudom venni a kanyart a közlekedőben, ha egyáltalán odáig kibotorkálok.
Majd mesélek.
@rodeo36:
Tehát a hatásmechanizmus 40 fok körül tetőzik, és gyilkos pusztítást okoz a genya vírusoknál.
Most már értem az összefüggéseket, csak azt nem, hogy az elegy melyik komponense hozza létre a magas hőmérsékletet. Vagy együttesen hatnak csak?
@Mariann19:
a kalmopyrin vagy egy olcsó aspyrin ami nincs bevonatolva mindenféle baromsággal az hozza létre a hőmérsékletet 41 fok ajánlott!!! tartósan az alkohol segít a felfűtésben de inkább berúgsz tőle és elalszol, hogy ne szenvedj, a citrom C vitamin ami fűt is meg gyilkol ilyen töménységben (kalmopyrin tartalmaz kismennyiségű C vitamint is) tehát ha a gyors akció a rajtaütés számít ebben az alkohol nyerő...
nekem mikor maláriám volt akkor volt 42.3 C fok lázam is tartósan attól járóképtelen lettem mert 10 megatonnásnak éreztem magam és csak ügy tudtam elérni a Camoquin-t a hűtőben, hogy leestem hengeredve az ágyról és odahengeredtem majd lenyeltem 12 Camoquint (az ajánlott adag max 3 tabletta) de 12 perc múlva átéltem a teremtést meg az újjászületést ami 2 órá5t tartott de akkor már kezemben volt a gyógyszer és az ágyban ültem sörös dobozoökkal körülvéve és adtam a maláriának ami egyébként halálos is lehet

én agyoncsaptam egy éjjel másnap a négerek néztek rám???? jé neked is van paludismo-d? asszem már nincs de a felcser megnézett és aszondta mennyek a picsába haza és ne játtszak az életemmel

brühüyyy
@Mariann19:
maláriánál a szemed fehérje citromsárgára vált és azt vírus okozza azt kell meggyilkolni de csak akkor tudod amikor kirajzik a napéjegyenlőség éjjelén azaz a déli féltekén decdember 22-én éjjel

brühüyyy
@Mariann19:
még valami az alkohol egészséges hatása, hogy a vért is tisztítja azaz a döglött vírusokat ki is mossa...nem okoz hasmenést de élénk és erőteljes lesz a bélműködésed is...

a jó forró sör egészségesebb mint a pályinka vagy rum a forralt bor nem lehet rossz de a sörben van kaja ami megakadályozza a gyomor kikészülését

csináld mert nem bírom elviselni ha a szeretteim szenvednek

brühüyyy

menj szó nélkűl és harcra
@Mariann19:
az alkohol nem emeli a hőmérsékletedet a szükséges szintre

kombinált hatásról beszélünk

brühüyyy
@rodeo36:
Mindíg elcsodálkozom, hogy mi mindent tudsz.
Most már ismereteim birtokában megyek gyógyulni. Olyan szép mondatod van itt, nem is tudom, hogy a vízben, vagy a mondatban lubickoljak-e?
Szó nélkül húzok el, ahogy parancsoltad.
Szia!
@rodeo36: Rodi! Öreg Barátom!

Ha leöregbolhásozlak, az nem bántási, hanem baráti jelző. Ne szívd fel magad feleslegesen. Mgjegyzem, a morgás és a megbolhásodás nem kutyaméretfüggő:-) Ha már nekünk nem adatott meg, hogy vénségünkre a pampák bikái legyünk, csak szintén bolhás, ámdesak nyulak és mókusok legyünk ebben a nyomorult világban, legalább engedtesség meg, hogy sírva röhögjünk saját nyomorúságunkon, és hagy próbálhassuk meg humorral mókával, kacagással könnyíteni sanyarú sorsunkon. Nekünk így könyebb. Békepipa:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
marad a béke
közben rákattintottam a CNN-re és ott meg arról beszélnek, hogy a reality show amit Duck Dinasty-nak kereszteltek és és én nem is hallottam róla...botrányos...szerencsétlen idióták ezek is ott tartanak, hogy akereszténység az még mérvadó az emberiség életében (én tagadom: jelentéktelen és fölösleges) és akkor jönnek ezek az amerikai redneck-ek és 14 millió nézőért hajlandóak... de most ki kellett baszni a főszereplőt mert homofób...is meg seggfej

miért kell bárkinek a Föld nevű bolygón keresztény erkölcsök szerint motiválódnia? mi a lófasz az a kereszténység? és miért bszanak meg vele naponta többször?
mennyenek a picsába és hagyjanak békén

brühüyyy
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
ez olyan romatikus mint egy szerelmi valomás

kösz béke is meg pipa is sok füsttel

brühüyyy
@rodeo36: Na látod! Ebben tökéletesen egyetértünk. Keresztény hitemre mondom:-)
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
ja már bennem van 1 liter spanyol száraz fehér Tio Pepe

salúd

brühüyyy
@rodeo36: Ma sörnapot tartottam, hallgatva rád. Megvolt a 3 üveg. Igaz citrom, meg aszoirin nem jutott bele, az aszpirinre amúgyis immunis vagyok. Szóval Volt egy piros, egy kék belga trappista Chimay, meg egy üveg echte francia 0,66-os csatos Fischer... mind kurvajó a maga nemében...
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
én meg -felejtendő a baromságokat- feltettem Wagner lohengrin: Melchior, Varnay, Svéd, Leinsdorf és élő felvétel a régmúltból

közben asszem -lehet- palackot kell cserélnem

brühüyyy

hol van a Barenboim féle Scala felvétel ettől művészi értékben...kár
@Mariann19:

"Szegény Jég, nem tudja, hogy ki a Mr. Rezignált,"

tényleg nem.
@rodeo36:

"@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó:
mivel a másiknál ahol bolhásítasz nem klikkel a bloghu...
bolhás az a...
ha neked ez jó, hogy belehumorizélj mindehová hát...tedd"

nem ismerek rád. egyre rigolyásabb vagy. biztos nem akart bántani. :)

neizéljmá! ki lesz a tanácsadónk?
@rodeo36: te öreg. bolhás a kutyám és sokat morog. mit tegyek?:))
@jaegtoer: Miféle tanácsadó??? Ballagási balgasági? Másra nem alkalmas...
@jaegtoer: szó sincs róla... ilyen elő sem fodulhat! Pufff..na ez a szemed alá ment:-)
@taga20:
ki kellkefélni megfelelő kefével és beszórni bolhariasztó porral...persze ha a kutyu bolhás akkor te is az vagy...nézz körül alaposan...és tapogasd

brühüyyy
@taga20: :D

tanulj! :))) a kutya valószínű, hogy embernek "gondolja" magát:

www.atv.hu/videok/video-20131108-friderikusz-1-resz-2013-11-07
@Mariann19:
"Amennyiben tudtad volna, hogy ennyire megemelkedhet a részleted az árfolyam miatt, az ismeretek birtokában biztosan mérlegeltél volna. "

Én 2007-ben körbenéztem a forintos és devizás hiteleket is. A felvett összegre forinthitel esetében kezdettől akkora részletet kellett volna törlesztenem, mint a devizás hitelnél a legrosszabb időkben, pedig kb. 50 % volt az emelkedés. Szerencsére nekem ez már csak a múlt.
Tudom, nem mindegy, hogy 20-ról 30 ezerre, vagy 80-ról 120 ezerre emelkedik... De mindenképpen ez volt az olcsóbb abban az időben. Sajnos sokan a teherviselő képességük felső határáig vállaltak hitelt, és nem maradt keret az árfolyamváltozásnak. Ezt súlyosbította még a tömeges munkahelyvesztés.
Mindenképpen tragédia ez a kialakult helyzet, nincs jó megoldása.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Szia!
Nagyra becsülöm benned, hogy a magad példájával
mutatod be a valóságot, mert a devizahitelekkel kapcsolatos előnyös törlesztési időszakról nem esik szó az érdekeltek részéről.
Mostanában esik szó gyakrabban a hitelt felvevők személyes felelősségéről is. Ez különösen azokban az esetekben jogos, ahol nem mérték fel a saját teherbíró képességüket.
Ismert dolog, hogy eladósodni a család teljes jövedelmének maximum 30%-ig ajánlott.
Én abban találom vétkesnek a bankokat, hogy ezt az ajánlást messze nem vették figyelembe.
Viszont teljes együttérzésemet fejezem ki azok iránt, akik munkahelyük elvesztése miatt kerültek drámai helyzetbe, vagy a vállalkozásaik nem a tervezett módon működnek.
@Mariann19:
"Én abban találom vétkesnek a bankokat, hogy ezt az ajánlást messze nem vették figyelembe"

Igen, ebben maximálisan egyetértünk.
Száz éve, mikor a lakásomat vettem, betartották a 33 %-os határt. Egyedüli hiteligénylőként nem is fogadtak el, be kellett vonni adóstársat is.
Az újkori jelzáloghiteleknél meg nem is voltak kíváncsiak a jövedelemre, csak a fedezetül bevont ingatlan értékére. Ebben valóban nagy a felelőssége a bankoknak, nem a kellő és elvárható gondossággal jártak el. Ennyiben meg is érdemlik, hogy a kárenyhítés őket is terhelje, de azt nem, hogy csak őket. Közös volt a felelősség.
@Mariann19: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

a megoldás egyszerű lett volna, egy törvény, amely azzal engedi a devizahitelezést, hogy az adós, és a hitelező az árfolyam kockázatban 50-50 százalékban osztozik.
igaz, akkor ma nem lenne min méltatlankodni vice versa.
@jaegtoer:

Igen Jég, ebben igazad van, de ez a hajó már elment rég.
A mostanra kialakult, elmérgesedett helyzetnek is valószínűleg ez lesz a "megoldása", bár ez ellen mindenki egyöntetűen tiltakozik. Ebben az egyben megvan az összhang adós és hitelező között: egyik sem akarja a kockázatot viselni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

azért van egy hangyányi különbség, az adós a saját javaival vesz részt a buliban, míg a bank a betéteseinek és a közvetve általa gründolt befektetési alapokba befektetők pénzével duhajkodhat csak. saját tőkéje hangya szellentése keltette léghuzat. ezért szokták menteni őket.
@jaegtoer:

Ebben igazad van. Viszont a bank köteles elszámolni a betéteseinek és a befektetőknek, és ha rosszul gazdálkodik, bizony könnyen belebukhat, láttunk már ilyet nem egyet. Tehát a banknak is va komoly kockázata.
(nem vagyok bankár, banki dolgozó sem, még mielőtt eszedbe jutna a mundér becsülete)
süti beállítások módosítása