Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.12. 13:31 Fabius

Zuglóban dübörög a negatív kampány

Címkék: kampány választások zugló nőverés várnai lászló

Na, az van Feleim, hogy izgalmas, mozgalmas és elég undorító kampány elé nézünk mi zuglóiak. Egymás zsebében is matató, a kirendelt párt doyent korrupt patkányozó, az ellenféllel öv alatti technikáktól sem visszariadó fideszesek, egymást megbélyegző, párt belharcba keveredő elempések, és egy mindenre alkalmatlan szocialista/összefogás jelölt jutott nekünk, meg a Niedermüller Péter. 

Egyszervolt kerület kettészakadt fidesze érdekes jelenség. Egyik oldalon a Papcsákot rühellő, korruptozó társaság, a másikon meg a Ferenccel összebútorozott, sajátos humorú "hivatásos" és civil háttéremberek, akik ilyen humorbonbonokkal szórakoztatják egymást:

toth_mint_agyekkoto.jpg

...és ahogy látjuk nem csak vicces, hanem egyenesen lájkolandó polgármesterünk, Gyügyei Attila önkormányzati képviselőnk, Cseke Vanda ex képviselőnk, most sajtómindenesünk által. A poszt elkövetője amolyan fideszcivil, a Zúgó Patak Egyesület vezetője, akinek minden évben leesik némi apró az önkormányzattól, és csak mellékes körülmény, hogy Gyügyei Attila tiszteletbeli tagja az egyesületnek. 

De legalább ilyen érdekes jelenség a kerületi LMP ügye is. Az egykor a párt egyik legerősebb helyi szervezeteként működő csoportot is megviselte a januári szakadás, voltak vélemény és nézetkülönbségek, amik hangsúlyosabban jelentek meg az őket addig támogató választók, mint a konkrét tagság között. A teljes szimpátiavesztés elkerülésében jelentős szerep jutott a Papcsák és az önkormányzat kényes ügyeit erőteljesen vakargató Várnai Lászlónak. Annak a Várnainak, akinek "nőverős" ügyét meglehetősen óvodás módon sikerült megoldania a pártnak. 

Az egy dolog, hogy a Papcsáknak - és az önkormányzati megrendelésekből leeső pénznek - elkötelezett Magyar Hírlap "robbantotta a bombát", hogy, hogynem az asszonyverős Balogh esettel azonos időben. A több hónapos történet szemmel láthatóan el volt téve "nehezebb időkre", és most kapóra jött. Papcsák az asszony fejét korlátba verő párttársát, Baloghot nem, Várnait viszont haladéktalan lemondásra szólította fel

És akkor itt most álljunk meg egy szóra és tisztázzuk, hogy aki megüt egy nőt, az ott baszódjon meg helyben, ha Balogh, ha Várnai, ha akárki más. Abban a pillanatban mikor kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy Várnai megütötte egykori párját én is elküldöm a picsába, arcból arcba is. 

Addig viszont azt talán nem ártott volna tisztázni, hogy Várnai mit is követett el pontosan. Saját maga szerint:

"Szombaton fiam a szokásos rend szerint nálam lett volna. A fiamnak születésnapi zsúrt szerveztem aznapra, torta, minden volt, az édesanyja fiam betegségére hivatkozva előző este lemondta ezt. Másnap reggel mégis elmentek valahová. Dühös voltam, a gyerekért mentem, elhoztam. A volt élettársam nem engedte, hogy a gyerekkel beszálljunk a kocsimba, elállta az autóajtót, veszekedtünk, huzakodtunk.  Ostobán viselkedtem, azaz ostobán, indulatosan viselkedtünk a gyerek előtt. 

A gyerekelhelyezés és a láthatás nyár végén közös megegyezéssel zárult,  azóta rendeződött a kapcsolat, még bringáztunk is hármasban. Utcai huzakodás volt, vádemelés nem történt. Megjegyzem, még egy szabálysértési pénzbüntetést sem szabtak ki."

Mit tett az LMP a nehezen kezelhető, meglehetősen önjáró, időnként Schiffer belső ellenzékeként működő Várnaival? Éltek az alkalommal, odadobták koncnak, és a saját kommunikációjukkal sütötték rá a nőverő bélyeget. Pedig azt se bírósági eljárás, se vádemelés, se egy mindent feltáró, "belevertem az asszony fejét a korlátba" beismerő vallomás ügyészségi ismertetése - egyelőre - nem támasztotta alá. Plusz nem folyt le Várnai ellen az LMP-ben etikai vizsgálat sem, ahol esetleg tisztázhatta volna magát. Helyette elintézték annyival, hogy a felfüggesztett párttagságról nem nyilatkozott két hónap után, ami automatikus kizárással jár. Nehéz ezt kívülről nem annak látni, hogy az utolsó beszélő mohikánt is partvonalon kívülre tették Schifferék. 

varnai.jpg

Nem tudom, az ügyben megszólaló Ertsey Katalin szólt-e időben, hogy a kilépése után oppadon, nem csak az újra alakult parlamenti frakciónak, hanem a pártnak magának is tagja lenne megint a kilépése után. Szörnyű malőr lenne, ha párton kívüliként sikerült volna arról szónokolnia, hogy Várnait kivetette magából az LMP közössége, amit ő saját önszántából otthagyott. 

Ezek után két dolgon nem kell nagyon csodálkozni:

1: Ha Várnai az őt a valóságosnál rosszabb színben feltüntetők ellen eljárást indít,

2: a maradék bizalom elvesztésén, ami még nyomokban megvolt/meg lehetett volna az LMP felé úgy, hogy az összellenzék TóCsát, a kormánypártok Papcsákot, a DK a kerületieknek nagyjából érdektelen Niedermüller Pétert indítja a választáson. 

Mi jöhet még, ha ez a kampánykezdet? 

 

339 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr675628995

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megfelelő ember XIV.: a szerverfeltörető kampányvezér 2013.11.14. 14:29:43

És igen! A fideszes kontraszelekció megint kitermelte a megfelelő pozícióba a megfelelő embert: Rogán Antal fogja irányítani a Fidesz kampányát.  Nem először tölti be ezt a posztot: 2006-ban állt ő már a fideszes kampánygépezet élén. Csak ho...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.12. 15:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Sir Bates dö Hól:
gúglizz rá

brühüyyy

egyik sötét a másik nem
@Knósszosz: sose fikáztam. pukkadjon meg, aki fikázza.

Jócak
Végül is ki lesz ott a vörösök jelöltje, és ki a Fideszé?
@rodeo36: Na jó de te most azt kérdezted, miért utálom ferkót?? ;)
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nos igen. Oszkó értelmes és szakember... 2 éve megmondta mi lesz... Ezek meg most ocsúdnak: Né má? Psdig szóltunk a Polt Petykónak... oszt de mégis per van? Skandallum....
@OPHELIA: Ne zavarjon de én viktort is elítélem elég sok dologban. Képviselő meg marhára nem leszek sehol.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
az éjszaka egy paca ami átlagban 2000 km/óra sebességgel mozog...a sarki nappalok és éjszakák a legkedvesebbek...de "Hól" volt "Hól" nem volt még nem sarkallt csak bates meg dö dö dö

azaz pá dödödödödödö de hól?

brühüyyy
@OPHELIA:
Fernando nekem igazi arc, aki képes nyerni. Ezt már megtette, de nem népi-nemzetiként- !!!
Esze és esszéje is van, bár ezt... tudod kedves keresztanyám.
-:DDD
@Blogger Géza: Gézám én ott vagyok, hova sokan kívántak/kívánnak: Francban:-)... a helyiekről kérdezd talán Fabiust... te, igaz búzaszem, a jövő csírájának hordozója, vigyázz, nehogy korpa közé keveredjél:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és nem válaszoltál rá...mert amit Apró Antal tett azért ő nem felel

te sem má' megint gumicsontod van meg csontvázaid?

brühüyyy
@rodeo36:
Nem volt indokolt a kérdésed, de persze azt kérdezel, amit akarsz.
Nagyképű voltál.
Ennyi az egész.
@rodeo36: ők a Schumi idejében voltak jók, de akkor is ugyez ez volt, tök unalmas minden.
Az Infinitynek volna zséje egy saját projektre.

Amúgy én a RedBullt imádom, de csak Colában. Semmi adalékanyag, csupa természetes gyim-gyom, fű-fa virág. És ezt Mo-on nem lehet kapni, csak az energiaitalukat.
@Knósszosz: Nekem Alonso és Kimi a kedvencem. ;)
@OPHELIA: Egy húron zendülünk, jó
éjt!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: mi vagy te?... jegesmaci vagy pingvin?... gondolom ott egy nappal és egy éjjel van egy évben, nem?:-)... mondjuk akkor ott naponta fürödnèk:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: 3 a magyar igazság, eccer nem sikerült, másodjára miért ne?
@rodeo36: Jaja az apró félék sajna arról híresek, hogy semmiért nem felelnek.:(
@rodeo36: és miért sötét az egyik, míg a másik nem?
@Sir Bates dö Hól: a búzacsíra nagyon menő dolog, lehet, hogy nem is a disznók fogják megenni
@OPHELIA: tudtam, hogy valaki galád módon féltemagyarázza majd:-)
@Sir Bates dö Hól: igen, majd a rubintos rékát rászabadítjuk és update géza szeletté fogja préselni a szilikonjai között
@OPHELIA: 'kor én is Géza szeretnék lenni... bár gondolom, a "csíra vagy-é" szavazáson nem hagynám el díj nélkül a kifutót:-)... tulajdonképpen van esélyem réka szilikonjai közé kerülni:-)
ne szeressél préselni való géza lenni. ,, Légy hű önmagadhoz!,,

Good night
@Dr. jenőke (jenőke):

köszönöm. ez épp tanulságos volt mára, nekem.
:)
@rodeo36:
"azt olvastam valahol, hogy a magyar alfüldi paraszt ilyen barom, hogy az utolsó akácfát is kivágja a láthatáron mert zavarja a kilátását"
A magyar alföldi paraszt nem volt ilyen barom. Egészen a tsz-ek szétveréséig, rendes, öreg fasorok, erdők voltak, normális erdőgazdálkodással. A rendszerváltozás után a földek, az erdők azonban csáki szalmája lettek, az új tulajdonosok első dolga volt a földjük végén lévő fasorok (pl ősi akácok) tarra vágása. Majd az erdők következtek.
A fapusztítás kiterjesztése azóta is folyik gátlástalanul, mert vidéken szinte mindenki fával tüzel, s jó biznisz.
Gondolom, az új földbirtokosok(lásd Tiborczék!), méginkább szpáhi gazdálkodást űznek, mert ki tudja meddig lehet az övék.
Mindennek következménye, a a fák visszatelepítésének elmaradása, a
szélsőséges, "kizökkent" időjárás, a fás élőhelyek pusztulása.
Ezeknek jó része már most érezhető, de mi lesz a jövőben?
Leleményes Tolvajék a nagyvárosokban is találnak még kiírtanivalót, eleget.
Csak azt nem tudom, hogy a nagyonharcos zöldek, akik pl.az útépítéseknél testükkel védték a terepet, milliárdos károkat okozva a közösségnek, hová tűntek?!
Részben off, de érdemes megszívlelni:
nepszava.com/2013/11/velemeny/marko-beata-a-riporterno.html
"Akivel nem szimpatizál, abból bohócot csinál, kigúnyolja, szerepeket játszik el neki és vele, vagy lekezeli. Aki olyan szerencsés, hogy – a nézők előtt ismeretlen okból, netán egy rejtélyes fuvallat hatására – elnyerte szimpátiáját, azt türelmesen végighallgatja (ld. október 28-i „interjúját” Kőrös Gusztávval, aki feltűnően akadálytalanul adhatta elő az előre betanult – valószínűleg – hamisságokkal zsúfolt szövegét a hírhedt bajai videóval kapcsolatban.) A jobboldalról érkező „politikusokkal” többnyire szelíd és visszafogott, hiszen óriási megtiszteltetésnek számít (neki is és a nézőnek is), hogy befáradtak az ellenzékinek nevezett tévébe. Ezért ők zavartalanul felmondhatják az aznapra előírt és bemagolt valótlan állításaikat. A riporternő csendben, türelmesen hallgatja és figyeli őket. (Különösen megható, amikor a köznevelő államtitkár asszonnyal – a műsorvezető szavaival élve –, mint „két anyuka” cserélnek eszmét.)

Kormánypárti vendégei égbekiáltó hazugságait sem szokása megcáfolni. Konzekvensen nem él a tévé adta lehetőségekkel: a kép- és hangfelvételekkel. Nem szembesíti az illetőt saját vagy párttársa korábbi mondataival, pedig egy-egy ilyen váratlanul elindított bejátszás pillanatok alatt leleplezné az interjúalanyt, és a néző azonnal megértené, hogy az alacsonyra állított széken ülő vendég szájából minden jön, csak egyenes beszéd nem. Pedig ez a műsor címe: Egyenes beszéd.
...Így tévézünk, így tájékozódunk a pannon belpolitikáról mi, akiknek még nincs hályog a szemünkön. Panaszra nincs okunk, hiszen van „saját” ellenzéki tévénk, ahol az ország legjobb riporternőjét nézhetjük. Munkáját nemcsak a laikusok ismerik el. Számos kitüntetést söpört be különböző szakmai szervezetektől, így önbizalma egyre csak dagad, és méltán hiheti, hogy jól csinálja, amit csinál. Mi pedig, ha végképp belefáradtunk az egészbe, átkapcsolunk a CNN-re vagy a BBC-re vagy akármire."
Tényleg alakul a korszakváltás. ;)

Bajnai két feltétellel venné be Gyurcsányt

www.index.hu/belfold/2013/11/12/bajnai_ket_feltetellel_venne_be_gyurcsanyt/
hmmmm, ez a kérdés, kérdés, mert nekem régóta nem:

G. Fodor Gábor azért akarja, hogy Krasznahorkai öngyilkos legyen, hogy …

Egész nap az Orbán Viktor férfierejétől megszédült politológus blogbejegyzését nézegettem, de rohadjak meg, nem értem! G. Fodor író akar lenni? Vagy totál bedilizett?<<<

cink.hu/g-fodor-gabor-azert-akarja-hogy-krasznahorkai-ongyilk-1462947734/@szilylaszlo
nagyon megy a cébéjás agitprop:

Újabb kiszivárgott CBA-levél: felhívás a karácsonyi időszakra

A CBA tulajdonosai magánjellegű felhívásban most karácsonyi eligazítást tartanak a Békemeneten megfáradt dolgozóknak.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131113_Ujabb_kiszivargott_CBAlevel_felhivas_a_k
ó ió konszolidációóóóóóó, persze széjobbos magyarosan, látszat látszat hátán, úgy igazi átverősen báránybőrösen és belsőileg ordas farkasosan:

Fidesz-módra nyírná ki a Fideszt a Jobbik

Szó nincs arról, hogy a Jobbik a középre húzna, és feladná a radikális mondanivalót, mindössze az apolitikus, a pártokkal szemben bizalmatlan fiatalokat, első szavazókat akarja megszólítani az új kampányában. A hvg.hu-nak nyilatkozó jobbikos politikusok szerint a párt stratégiája az, hogy úgy vegyék át a kormánypárt helyét, ahogy a Fidesz szorította ki az 1990-es években az MSZP-t. A kutyusos, haverkodó kampányt még a Jobbik szélsőséges szárnya is elfogadta, mert felismerték, hogy a „kemény” üzenetek taszítják az egyetemistákat és a gimnazistákat.

hvg.hu/itthon/20131113_Jobbik_fiatalok_kampany_celjai
két debil vitatkozik...

vajnai film"Művé"szúr fajkasházi igazát bizonyítottya, hiszen
egy reri xar műsort képest csak "agyával" nézni...
heti7est

pfffújjj... debilek országa.... Qrvaország...

velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/11/13/andy_vajna_ketmilliora_perli_farkashazy_tivadart/
höhö, melyik cég is rendezte az utcai f1-es bulit hatalmas királyi média támogatással, kifizetődő a qrmány seggét nyalni, tudható és látható:
/jahhh ez a múlti nem multi/

Sokat keres egy multi a pénztárgépeken, e-útdíjon

A NAV-nak történő elektronikus adatszolgáltatásra alkalmas 19 pénztárgép típus közül 14-ben a Vodafone által szállított SIM chip található - írta a Világgazdaság. A mobilcég emellett jelentős szerepet vállalt az e-útdíj rendszer elindulásánál is.

hvg.hu/kkv/20131113_Sokat_keres_egy_multi_a_penztargepeken_e
ezen valaki meglepődött, szerintem aki csak egy picit is képben van, az nem:

Tessék mondani, ő még itt a miniszter?

Ha beindul a fideszes törvénygyártó gépezet, könnyedén átlép a Varga Mihály vezette minisztérium javaslatain. A gazdaság kormányrúdjánál inkább Rogán Antal áll.

www.origo.hu/gazdasag/20131111-rogan-antal-frakciovezeto-gazdasagi-ugyekben-lenyomja-varga-mihaly-minisztert.html?sec-top
@rodeo36: annyira unom a Ferences-rendi fideszjobbikos kekeckedéseit.Ma egyet írt le tisztán:Gyurcsány Ferenc nevét /még soha nem tette/ de a hozzátartozó szövegkörnyezet már zavaros
@KÁTÉó53éúétr6: Kívánom, hogy én legyek a legnagyobb "problémád". ;)
@DarthVader:

"a hozzád hasonló csökkent centrális idegrendszeri szinapszismennyiséggel bíró szubhumán gyökereket nem triggereli kellően."

Ilyen gyilkos látleletet már régen olvastam:)))))))))))))))
@Knósszosz: Mély lélegzés be..
Füreden ilyentájt sosincs élet, és ez vonatkozik az egész partszakaszra. érdekes ezt megfigyelni. július-augusztus tömeg, babakocsikkak, kutyákkal, sportos öregurakkal. szeptember-október kevesebben, akkor már csak szálingóznak, és ilyenkorra eltűnnek, és te magányosan járhatod az utat. télen, ha van jég akkor előjönnek, de sajna a legtöbb helyen a téli korszakban sincsen igazi élet, jégpáncél ide vagy oda. kisdiákként jó volt, mert ahogy beköszöntött a tél, a tornaórán elvolt felejtve a fejenállás, bukfenc, hanem helyette görkoriztunk, aztán utána le a jégre, és ott játszottunk.
aztán tavasszal megint előbújnak az emberek. és ez így megy évről évre.

ja egyébként csak annyit akartam, hogy tudnátok ajánlani könyveket, amiket elolvassak?
Köszönöm
mikor ennyi energiát áldoznak a közért...

Végre egy értelmes cél: horgászni mentek Floridába Debrecen vezetői

cink.hu/vegre-egy-ertelmes-cel-horgaszni-mentek-floridaba-debr-1463525974/@szilylaszlo
@Orica Középföldi: Ennél már csak favoritjainak "teljesítményei" gyilkosabbak. :)
@Dr. jenőke (jenőke):

Kösz a verset. Nagyon elgondolkodtató volt.
@bella _ciao: a horgászásnál nincsen jobb, Fürden is zsoknak ülni a aprton és lógatják beelé a botot.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a Szily- géefgé zseniális.És a kommentek:))))
Rég röhögtem ennyit, folyik a könnyem:)
@Penivaldes:
James Claveil: A Tajpan
Rendkívül érdekes, leköt, ha nem akarod meg sem kell venni.
terebess.hu/keletkultinfo/tajpan1.html

terebess.hu/keletkultinfo/tajpan2.html

Nagy-Britannia 1841. január 26-án felségterületévé, kolóniájává nyilvánítja Hongkong apró, kopár sziklaszigetét. A jelenlévő nemzetközi kereskedő-kalandorok és katonák között nem egy akad, aki fitymálja az értéktelennek látszó új birtokot. A hatalmas termetű, kiváló hajósnak és ragyogó vezetőnek számító Dirk Struan azonban pontosan tudja, mire való ez a hely. Hongkong a Távol-Kelet legbiztonságosabb kikötőjévé lesz, bázisa annak a hatalmas arányú kereskedelemnek, amit a roppant méretű és hihetetlen erőforrásokkal rendelkező kínai birodalommal lehet lebonyolítani. Ezüst, fűszerek, selyem, jáde és legfőképp a tea... A több évszázados, korhadó mandzsu birodalom alatt elgyöngült Kína rengeteg kincset rejt azok számára, akik elég bátrak és könyörtelenek, hogy elvegyék tőle. Ám a sikernek ára van. Halálos veszedelmek leselkednek Dirk Struanra és családjára. Ellenségei - európaiak és kínaiak - semmitől sem riadnak vissza. Igaz, ő sem válogat az eszközökben. Pénzzel, fortéllyal - vagy éppen korbáccsal - juttatja érvényre akaratát és becsvágyát. Csak így lehet belőle kínai elnevezéssel Tajpan, sárgák és fehérek megkérdőjelezhetetlen főnöke, az üzlet és az emberek ura, a virágzó település vezetője. Kalózok és kínai titkos társaságok, ópiumháborúk és politikai intrikák, tengeri kalandok és viharos szerelmek... Az olvasó A sógun világhírű szerzőjének e "hongkongi regényében" sem fog csalódni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: olvasni kezdtem a gfg posztot, de nagyon az elején tartok. most az első miondat végét keresem
@Penivaldes:
Philip Shelby: Pókháló
Ezt csak könyvesboltban találod.
Például: Libri
www.libri.hu/konyv/pokhalo-2.html

Egy pénzügyi birodalom és egy család sikerekkel, bukásokkal, gyilkosságokkal és bosszúval átszőtt története Shelby új regénye. A nagyapától örökölt tudás és vagyon birtokában, boldogtalan házasság után - apja öngyilkosságát végignéző - egyetlen fiával, Stevennel, Rose Jefferson megalkotja az amerikai pénzvilágot forradalmasító pénzutalványt és utazási csekket. Vágya, hogy imádott, de a pénzügyek iránt érzéketlen öccsét, Franklint - aki az első világháborúból lassú halált okozó sérüléssel és francia feleségével, Michelle-el tér haza - maga mellé vegye az üzleti ügyeiben. Helyette azonban Michelle alapozza meg a birodalom európai sikereit. Rose és Michelle ellenséges viszonyba keveredik egymással. Viszonyukat csak tovább terheli Franklin halála. Miközben a család pénzügyi hatalma nő, a felnőtté érett Steven a Németországban hatalomra törő náci párttal kerül kapcsolatba, s titkos üzleti eszközökkel támogatja fölemelkedésüket. A fiát épp e tevékenysége miatt kiátkozó Rose egyedüli társa Cassandra marad, akinek puszta léte és tevékenysége Steven gyűlölködésének egyik célpontja lesz. A háború végére Stevennek - aki céljai érdekében nemcsak családján, hanem minden útjában állón gátlástalanul átgyalogol - rengeteg haragosa lesz, így amikor gyilkos merénylet végez vele, noha Cassandrát gyanúsítja a rendőrség, bőséges a kínálat lehetséges tettesekben.
@Dr. jenőke (jenőke): olyat inkább amit kitudok szedni a könyvtárból
@Dr. jenőke (jenőke):

hááááát, én meg az ady térre jártam, a lófaránál csak vendégművészként fordultam elő, zömmel a kocsmában.
@Dr. jenőke (jenőke):
Graves: Jézus király
Bármelyik Ráth-Végh István könyv (remek szórakozás)
@Penivaldes:
Az előbb magamnak címeztem.
Fogy miért?
@hacsaturján:
Akkor ez szeged és nem Pesterzsébet?
@Dr. jenőke (jenőke):

a graves egy buzi. a ráth-vég meg fönnakatt a fekete krónikán. :))) hogy lehet ijjeneket óvasni manapság?
szép napot!

@Penivaldes: már @Dr. jenőke (jenőke): ajánlotta őt!

én sokat nevetek rajta, amikor a polcról némelyiket leveszem...

offforever.blog.hu/2011/09/07/141_eve_szuletett_rath_vegh_istvan
Lehet, hogy volt már, de azért :
hvg.hu/w/20131113_A_tortenelem_vege?FullComment=true#comments
"Itt a nyakunkon a kisgömböc, nem fog jóllakni soha, és nem látszik a bicskás gyerek, aki széjjelhasítaná. Pedig már szinte csak ez maradt, hogy hátha valaki belülről nem bírja tovább, és borít. De hát megvolt az is, voltak bátor pártütők, milliárdos mutyikra hívták fel a figyelmet. Kínos is volt pár napig, aztán elsimult;. bedobtak gyorsan ezt-azt a fiúk, hogy más legyen a téma. És azóta is szedik a sápot, egyre nyugodtabban, amennyijük van, annyit érnek, és napról napra többet.

Megtanultunk vágyakozni az után, ami a miénk. Nincs már mit elemezni azon, hogy miért lehet életfogytiglan alkotmánybíró a kutyájuk kölyke, miért nehezebb szavazni a magyar állampolgárnak Angliából, mint Erdélyből, és miért nincs eljárás, ha bizonyított a korrupció. Nincs mit kérdezni, és nem maradt senki, akit meg kellene győzni.

Azért, mert nekik ez így jó. És azért, mert nekünk is jó ez így."
@guma:

jaaaa, az mingyá más. :)))))
@hacsaturján:

Pár kötetet azért el kellett olvasnod, hogy a fönnakadás tényét megállapítsd:)))

Én is élveztem anno, pont múltkor jutott eszembe, hogy újra bele kellene néznem, bár az újraolvasás gyakran csalódás. Óvatos lettem:)
@Orica Középföldi:

pontosan pár kötet ráth-véget óvastam ahhoz, hogy hüjeségeket mongyak.
@AKIsTUDATLAN:

''''Nincs mit kérdezni, és nem maradt senki, akit meg kellene győzni.''''

Azt kérdezed mi győzzük-e? Nem biztos.
Ők győzik-e?
Győzike.
@hacsaturján: "én meg az ady térre jártam" ja, volt ott egy focipálya.
@Orica Középföldi: :)

egy-egy téma miatt leveszem a polcról, mert vagy elfelejtem vagy annyira halványan rémlik csak "valami", hogy bele- belenézek valamelyikbe és még a legkomorabb is jobb kedvre derít, mert rájövők: nem is vagyok annyira hülye...
:DDDDD
@bella _ciao:

tudom, oda jártam teniszezni.
@Penivaldes: Helló, Hercegnőm!

Írd még fel: Clavell: Sógun, Gai-jin,
Ken Follett: A titánok bukása, A megfagyott világ (mindkettő az Évszázad trilógia része. A 3. kötet most készül.)
Utóbbi kettőt most olvastam, nagyon tetszett. :)
@Penivaldes: Könyvtárban megtalálható. Én is onnan kölcsönöztem (a mai könyvárak mellett ...).
@guma:

Hát ez az! A könyvek bizonyos kor után többnyire azért vannak, hogy az ember ellenőrizze, mennyire romlik a memóriája:))

És micsoda örömök érik az embert.
Most éppen könyvet keresek. Fogalmam nincs hova tettem, de az biztos, hogy azért tettem oda, hogy ne felejtsem el:))
@hacsaturján: aham, és utána mentél akkor a lófarához. ahogy illik.
@bella _ciao:

nem, utána a béke-tanszékre mentem azon eccerű oknál fogva, hogy az vót közelebb. no mármost, földrajzilag tekintve a béke-tanszékhoz még mindig közelebb vót a gödör, így a lófarát tekintve számos közeggel köllött számolni addig. ohne quintillianus.
@hacsaturján: azóta rohadt jó kocsmák nyíltak az ady téren is. csak most már hülyén néznének rád, ha ott kergetnéd a labdát az ütőddel.

na ja, béke tanszék forever
@Dr. jenőke (jenőke):
Tóta W. kérdezi, helyettem is.
Szellemes a reflexiód.
Győzike világ.
@bella _ciao:

az a legjobb kocsma, amellikben valaha is előfjordultam. az összes többi csak marhaság. ez a konzervativizmus lényege, nem a kocsis máté.
@Marcellusca: könyvet csak ajándékba veszek másoknak, és a végén én olvasom el.
Ok, megnézem őket. nagyon köszönöm, meg jenőkének és gumának is.
@Penivaldes: Áááá, dehogy. :)
Kétkötetes szinte mind. :)))
A Follett-könyvek nem, de 900+ oldalasak. :D
@Marcellusca: majd akkor leszel oly kedves, és viszed helyettem őket.)
@Penivaldes: Tudhatod, nem vagy már annyira kislány: semmi sincs ingyen. :)))
Segítek az olvasásban. Ha elakadsz, majd betűzök ... :D
@Penivaldes: Mondom: betűzni. :)))
Többit a képzeletedre bízom. :D
@Penivaldes: Nem vagyok pedofil (csak kicsit türelmetlen :D).
Jó lesz normál hangnemben is.
Kicsit később magasabban, majd még magasabban, míg sikongatás nem lesz belőle. :D
@Marcellusca: nekem a normál hangnemem a kislányos:) ilyenkor azzal szoktam magam vigasztalni, hogy Monroenak is olyan volt, aztán mégis a lába előtt hevertek.
sikongatni....:))
A teljes képhez tudni kellene azt is, hogy ki lesz a Jobbik jelöltje. Erről van valami infó? Ha lenne, akkor egész jól lehetne prognosztizálni (főleg mivel bizonyos szempontból "nagyban" is hasonló a helyzet).
@ftk:

A teljes kép ismeretéhez teljesen lényegtelen ki lesz a Jobbik jelöltje, mert:

1: Itt nem túl erősek, az esélyük körzetet nyerni nulla.

2: A helyi Jobbik Papcsák ölében melegszik és vele alkotnak egységfrontot, pár átnevezett közterületért és rovástábláért cserébe. 4 ilyen év után elég vicces lesz bármi, amit kritikaként felhozhatnának Papcsák ellen.
@Fabius: Ó, ez esetben Várnaira tennék, ha fogadnék a választásokra. Amennyiben indul függetlenként (ezt nem tudjuk, vagy igen?), és senki nem rukkol elő valami csodafegyverrel (ezt sem tudjuk, de nem valószínű).
@ftk:

A csodafegyver kizárható, Várnairól viszont még nem tudunk semmit.
@Fabius: hogyhogy nem tudtok róla semmit? sötétlovat játszik?
süti beállítások módosítása