Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.16. 14:11 Fabius

A focializmus felfalja gyermekeit

Címkék: fidesz foci mlsz

Az valami egészen szürreális ahogy az elmúlt hét és a tegnap eseményei után a focialista forradalmárok egymásnak estek. Jó, a tegnapi meccs után, a tüdőbeteg szúnyog vehemenciájával harcoló magyar csapatból Koman Vladimir az egyetlen tisztességesen letüdőzött levegővételt is arra használta, hogy az andorrai amatőrrel ordítozzon, nem csoda, ha Wintermantel Zsolt dühében egyenesen Lázár Jánosnak képzelve magát beleállt az Elnök Úrba.

Nem Isten Után Az Első elnök úrba, marhák, hanem Isten utáni első Fénylő Csillagunk  utáni első páholytársba, vagyis Csányiba. 

Ezt meg annyira nem kellett volna. Neki sem. Mert az elnök úr az őt uzsorásozók kitépett szárnyát szokta reggelizni, és ha közben megzavarják akkor fölmegy benne a pumpa. Wintermantelt elrendezte egy kiafaszezzel, dajcstominak megüzente, akkor ugasson ha majd a beléptető kapuk síkapuk nem porosodnak a székházraktárban, mert a székházban temperált levegőben a róluk szálló por mennyisége meghaladta az egészségügyi határértéket, pályabezárató Kocsis Máté meg találjon valami más témát ahol kedvére hazudozhat. 

Ez van, srácok, a focializmusban gáncs által vész, ki gáncsot ragad. 

orbán csányi.jpg

Elnök úr egyébként is egyértelműen tisztázta az erőviszonyokat: nem kívánok lemondani, természetesen az elnökségből sem fog senki lemondani, megyünk tovább. Világos, mókusmackók? Nahátakkor! Orbán Viktor még néhányszor agyrázkódásszerű élményhez jut grátisz, és akkor mi van? A magyar futball így hálálja meg a beleöntött milliárdokat, eltaózott adóbevételeket. Semmivel nem unortodoxabb ez, mint a sok évtizede uralkodó mezeyzmus, ne tessék annyit hánykolódni meg posztírással baszkódni a faszbúkon. 

Engem már tényleg csak az érdekelne, hogy Orbán vajon valaha megérti, mennyire tökön rúgta magát ezzel a focialista kísérlettel?

orbán foci_1.jpg

Mert ha valami halvány eredménye lenne bárminek a foci körül akkor - talán - megúszhatta volna a stadion mizériát, a telekhatáros zsebstadiont, de még a Felcsút körül kóricáló kisvonatot is. Csakhogy a Nemzeti Bundaligás csapataink elvéreztek nemzetközi szinten gyakorlatilag az öltözőből kilépve, a VB-re kijutás álmából meg történelmi vereség és a focialista forradalmárok marakodása lett a moslékosdézsa körül. 

Dajcstomi Csányinak írt válasza szerint a győztes viccet mesél, a vesztes sajtótájékoztatót tart. A logikája szerint akkor a némaságba burkolózót minek kell tekinteni? Bukottnak? 

519 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr155575352

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.17. 13:00:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A Magyar Futball Bukása 2013.10.16. 20:40:27

A vezérkar tájékoztatja Orbán Viktort a holland-magyar vb-selejtezőről. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sírbateszezazegész: Nemmellesleg, tudod, ez AZ a szendvics... a kicsi baguettre kent margarinra helyezett szeletelt uborkadarabos:-))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: pedig szűkösebb napokban jól jön a már előre feldolgozott táplálék...:) különben csak azt teszem, mit a ner vezetői, bár előttük járok, mert ők a szubkontinensen keresnek befektetőket, én meg már az atlanti térségben fektetem be szerény tőkémet az arra alkalmas projektekbe, s ismertetem meg az itteni érdeklődőket az új és a jövőbe vezető technológiákkal, mintegy transzferálva azokat mindennapjaikba...:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem tudom, mit mondjak:)... sikerült az egypoundos boltban is adakoznod a triangle-sandwich-mékereknél??... ezért nincs moon pénz, paripa, fegyver, mer az ilyenek csak horgyák ki a pízt az országbú...:))
@sírbateszezazegész: bacod allássan, és eztet igy nekünk pacekba, nekünk szegények akik agyrokkantunk a nertől, ehh olyan vagyol...
Értemmár vérnyúlmókusunk meghasonlódását :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én ezt az indiai dolgot még mindig nem értem... jelenleg az egyetlen piacképes terméke a moi gazdaságnak a letelepedési kötvény... milyen területre akarnak ezek befektetőt... munkabérben fognak versenyezni a bangladeshiekkel, vagy punjabbal?... magyarázza mán el valaki, de komolyan:)
ennyi:

Magyarország búcsút mond Közép-Európának

Nagyon erős divergencia kezd kialakulni a régióban. Egészen más pályán halad a lengyel gazdaság, másképp tükröződik ez a napi lehetőségeiben is, mint például a régió déli részében, például Horvátországban, Szlovéniában, Romániában, vagy Magyarországon - mondta Seres Béla, a Deloitte pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere a Budapest Economic Forum 2013 konferencián csütörtökön. Hazánk kezd elválni a régió északi, gyorsabban növekvő, gazdaságilag egészségesebb részétől. Románia, Szlovénia, Horvátország is hasonló helyzetben van, a perifériához közelítünk.<<<<<<<<<

hvg.hu/gazdasag/20131017_Magyarorszag_bucsut_mond_KozepEuropanak
@sírbateszezazegész: Most jön a mélyütés:-) Tudtad e, hogy 1562 óta Windsorban, alanyi jogon ingyér lakik egy cigánycsalád, közvetlenül Bözsinéne nellett. Mert valamelyik ősük, Henrik lóvát jó időben, jó helyen megpatkolta, ahelyett, hogy ellopta vón. Nem e akarod őket esetlegesen téliszállás-ügyileg meglátogatni? :-)) Ehetnél naponta skót heggiszt, tavipisztráng maradékot, esetleg pie-t, vagy fishendchipszet, netán a híres angol bornyúcsontból főzött angolkocsonyát... de nem is kotlettnyeleskedem tovább :-) Tobábbi ételjavaslatom: a brainstorming:-)
@sírbateszezazegész: Láccik, nem élsz mindennapjainkban. Jelenleg a páriák kiárusítása folyik nagykeráron... csal elfelejtette megmondani kisnagyurunk. itten a Szent Teheneket, kivéve Schnellcici úrelvtársnől, és kacagógerle Morvai Hisztinát, valamint Lábgomáspelczné Varnyasi Ildikót, le szokokták vágni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Három év?
Utána néztem:

Orbán Viktor évértékelő beszéde (2004. február 11.)
A pénzalapú gazdaságból úgy tűnik, két szereplőt megpróbálnak kihagyni: az embert és a munkát. Az ilyen gazdaság szükségszerűen embertelen, pazarló és végső soron terméketlen. Nekünk újra az emberséges, munkára épülő, tehát értékteremtő gazdaságban érdemes hinnünk, mely nem a szegénységet növeli, hanem a biztonságot. Mindenekelőtt tehát vissza kell adni Magyarországon a munka becsületét.
[>>>]
Munkaalapú gazdaságra van szükség ismét.
[>>>]
Véget kellene vetni a gyakorlatnak, hogy mindig azoktól vesznek el, akiktől azt várják, hogy fizikai és szellemi munkájukkal, vállalkozó kedvükkel, erőfeszítéseikkel felemeljék az országot.
www.gondola.hu/cikkek/33057

Karim Jacques Ellul: Ahogy a hívő ember jócselekedetein keresztül biztosíthatja a maga számára azt, hogy a túlvilágon a paradicsomba jut, és ahogy a deszakralizált világ lakója munkáján keresztül próbálja meg a földi boldogságot elérni, úgy a "tudástársadalom" munkásai tudásuk által biztosíthatják a maguk számára az információs gazdaság termékeinek tetszés szerinti fogyasztását.
A tudástársadalom mítoszát - miként a másik két mítoszt is - legalább három szférának állhat érdekében fenntartani: a politikának, a gazdaságnak és a tudománynak.
www.pointernet.pds.hu/ujsagok/evilag/2003/01/evilag-04.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Gyurcsány örök életében hülyeségeket beszélt"

Igen és ez a jövőben sem fog változni. :)
@tristen2005: tegnap hallgattam a rádióban, hát folyamatosan taplósodik ő is
bréééé king!!!!!
/a sok beszippantott mandineres miatt nincsenek kétségeim/

Matolcsy György milliárdos unokatesója állhat a Vs.hu mögött

Lehet, hogy Szemerey Tamás, az egyik leggazdagabb magyar pénzeli az új online híroldalt. Ez lesz a fideszes Index? Én kizártnak tartom. Ismerd meg a magyar Ewing-klánt!

cink.hu/matolcsy-gyorgy-milliardos-unokatesoja-allhat-a-vs-hu-m-1446936088/@szilylaszlo
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: gondolkodtam azon is, de könnyebb szívvel indulnék neki, ha sengeniek lennének azok is... mútko is vagy két órát kvaterkáztam velük mire megértették, nagyon szerény és visszahúzódó vagyok, úgy állok a termelőtevékenységhez, hogy más is biztosan hozzáférjen... szerintem a végén az ezzel való alaptalan gyanúsítással szembeni elementáris felháborodásom volt, mely meggyőzte őket arról: ez tényleg csak a belső fogyasztást fogja itt növelni:)... még a smaragd-szigeten gondolkodom... vagy még, mint a hispán-félsziget egyesítője, ott számíthatok hálás fogaztatásra:)
@Fabius: :D

0:29-től papcsákónak látszó biodiszlet :D

Papacsák Ferenc interjút adott a Heti Válasznak.

Ön nem megy évnyitókra beszédet mondani?

Nem. Szerintem az bensőséges ünnep, nem politikusok felvonulási terepe.

444.hu/2013/10/17/papcsakot-odahamisitottak-egy-tanevnyitora/
Félrenézőpont után, egy kicsit más:

Ipsos: Kicsit feljebb jött az ellenzék
A MSZP támogatottsága 14-ről 16 százalékra nőtt, kicsit jobb az Együtt-PM és a DK eredménye is.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F17%2Fkismervu_ellenzeki_erosodest_mert_az_ipsos%2F
@sírbateszezazegész: Te kis perverz... Még hogy fogaztatás... Ali El Debaszna a szuahéli emír, nemmellesleg a Courdobai nagymecset meghízott őrizője, már a hír hallatán is csadorba öltöztette és szerájba költöztette nagyszámú és fogzásra alkalmatos feleségeit:-) Itten Te már csak eunuchként jöhetsz számba:-)
Magyarisztán. :(

"Ma egy olyan adósnál jártunk, aki képes lett volna kifizetni a tartozását. Konkrétan a kezében tartotta, de még ez sem érdemelt senkit, így is utcára dobták a családjával együtt."

www.youtube.com/watch?v=ohq4dBvYbhY
szarni bele:

Aszteroida ütközhet a Földnek 2032-ben

Krími csillagászok felfedeztek egy körülbelül négyszáz méteres aszteroidát, amely 2032-ben nekiütközhet a Földnek – közölte csütörtökön az ukrán és az orosz média.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ehhehhe :-D

(indítsd el a videót és 0:28-nál álltsd meg. Ferdinandy és Papcsák egymás mellett, az arcuk és testtartásuk mindent elmond a viszonyukról)
@Dr. jenőke (jenőke):

"Munkaalapú gazdaságra van szükség ismét." (orbábviktor)

nekünk meg

1.) 1 fő normális, becsületes, jó eszű miniszterelnökre,
2.) 1 szakértői, korrupció mentes kormányra
3.) egy teljes garnitúra korrupciótól mentes, ésszel rendelkező, írni-olvasni-érteni képes országgyűlési képviselőre
4.) 9,9 millió normális, átlagos intelligenciával rendelkező állampolgárra van szükségünk. állampolgárságot igazolni csak anyakönyvi kivonattal lehetséges, számlával, pénzátutalási bizonylattal kizárt.

pályázatokat az "Enyves kezek, szennyes lelkek nélkül" jeligére várjuk, miniszterenlökért házhoz megyünk, képviselők jöjjenek tömegközlekedéssel (hív a vasút, vár a máv, ha mégse, ott a VOLÁN)szabadjegy nincs!; a választóknak szárnyakat ad a lelkesedés.
köztársasági elnöknek ne jelentkezzenek, egy trodat típusú "Szentkorona" feliratú névbélyegzővel helyettesítve. a bélyegző kezelőjét népszavazás útján választják a 4, pontba foglalt nyulak, mókusok, cirbik, bolik, sírok, nem sírok, rodik és tettestársaik, és a többiek, valamint mindazonáltal.

postacím és gyülekező:

Bp. XVII. Zsák ucca 1.
@Fabius: balra tőle, a kitoltam a székem az Ferdinandy? csak mert nem vagyok naprakész fizimiskában :D
@sírbateszezazegész:
Feltetted a kérdést, hogy mi a fenét keresünk mi Indiában, hozzátetted, hogy komolyan kérdezed.
Szót fogadtam - ha nem is tőlem várod a választ, és ha? - utána néztem.
Mit ne mondjak, nem vagyunk kispályások. Nem ám tevékről és szent tehenek importjáról van szó.
/Helyes, van itthon belőlük./
Ime: Űrtechnológiai megállapodás jött létre.
Az indiai Mars-program földi kiszolgálásához magyar cég szállít műszereket. Ezen kívül transzformátorokat és nagyfeszültségű gépeket is exportálni fogunk.
Mumbai és Budapest között közvetlen légijáratunk lesz Dubajon keresztül.
És egy farkinca a végéra, 200 indiai diákot fogadunk az egyetemeinken.
Boldog vagyok. Megismervén a megállapodás részleteit, egy valóságos nagyhatalomnak érzem az országot.
Ezek a szavak lenyűgöznek: űrtechnológia, közvetlen légi járat.Ez a kis földi kiszolgálás zavar egy kicsit, nehogy csupán bérmunkát vállaljunk, az olyan snassz.
Azért vettem a fáradtságot, mert te is szereted az angol szövetből készült öltönyöket, mint apukám, minimum 80%-os gyapjútartalommal. Na meg más egyébért is.
@jaegtoer:
A 4. pontban csak hímneműeket soroltál fel a normális, és átlagos intelligenciával rendelkezőknél az itteni garnitúrából.
Jelölni foglak a Vak Komondor díjra, aztán díszeleghetsz Balog, Varga és más nőverő társaságában.
@Mariann19:
"Az indiai Mars-program földi kiszolgálásához magyar cég szállít műszereket. "

"Ez a kis földi kiszolgálás zavar egy kicsit, nehogy csupán bérmunkát vállaljunk, az olyan snassz."

ezt úgy kell érteni, hogy az indiai ürközpont udvarának a takarításában és rendben tartásához kapunk lehetőséget. seprűt, porszívót vihetünk, a közmunkások adják ehhez a személyzetet 47 ezer HUF-nak megfelelő rúpia + 20 globus konzerv természetbeni juttatásért. a vállalkozó szellemű közmunkásokat Dubaj-ig viszik a menetrendszerű járattal, onnan úszva juthatnak el Bombay-ig öööö Mumbai-ba...
Lapátot vinni nem kell, azt ott kapnak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nézd meg jaegtoer alias jégtörő 13.17-kor írt hozzászólásából az utolsó két sorban szereplő felsorolást.
@Mariann19:

a 4. pontban állampolgárokat jegyeztem, mivel fogalmi és értékrendszerem szerint ebbe nem csak férfiak, hanem a nők is beletartoznak, annál is inkább, mert az állampolgárnő külön említése az AI rosszallását kiválthatta volna, hogy burkolt dísz kriminációt alaklmazok a női hölgy embertársaimmal szemben.
A másik lehetséges és megkülönböztetésre okot adható kitétel, nevezetesen az átlagos intelligencia említése a teljes egyenjogúság jegyében került említésre, mert a férfiakat nem akartam hátrányos helyzetbe hozni, ugyanakkor voltam annyira merész és bizakodó, hogy a nők félelmet keltően magas intelligenciájukkal belátják, hogy felesleges hivalkodniuk kiválóságukkal, úgyis felfogja minden értelmes férfi, hogy a nők nélkül semmire se jutnak, és nők nélkül szart se ér az egész felhajtás.
OFF: Úgy látom a keleti nyitás jegyében pár iráni bíró is elvégezte a Fidesz kommunikációs tanfolyamát:

"Az elítélt jelenleg kórházban van, a bíróság állítólag úgy határozott, hogy újraakasztják, amint „egészségi állapotát az orvosi személyzet kivégzésre alkalmasnak ítéli″.
index.hu/kulfold/2013/10/17/tulelte_a_kivegzest_ujra_felakasztjak/

Az ember, akinek az orvosi ellátására azért költenek pénzt, és kínozzák ezzel a családját, hogy gyógyultan megölhessék.
@jaegtoer: @Mariann19: tegnap linkeltem néhány indiából származó gazdasági hírt, hát ők sem vannak valami jó bőrben gazdaságilag sem. Nem velünk lesznek kisegítve az biztos.
@jaegtoer:
Beszélni kéne Szíjjártóval, hogy tegyen ajánlatot az indiai hagyományokra épülő energiaszektor létestésére.
Az élő munkát mi adjuk szerény 47.ooo.-Ft/nap/fő
díjazással.
A létesítés technológiája megismerhető Ignácz Rózsa Bengáli tűz cimű regényéből, mely forrásból megismerhető, hogyan kell összegyűjteni a tehénszart.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jó, India nem egy szárnyaló gazdaság, de fejlődő képes, mióta Indira Ghandi leredukálta az évi 4 hónapig tartó vallási ünnepléseket rövidebb időtartamra.
Viszont informatikában egész jók, ahogy olvastam.
@Mariann19: akik jók voltak, azok nagy része már nyugaton van ott is
@jaegtoer:
Most már mosakodhatsz a női nem értelmi szintjének magasztalásával, kimutattad a fogd fehérjét.
Mégis örülök, mert jövőbeni parázs vitáinkban jól fel tudom használni mindezt ellened.
Hogy kedvenc szófordulatoddal éljek: Kac
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Igen, akik jók voltak, főként az USA-ban kamatoztatják éles elméjüket.
Ott sincs visszatartó körülmény az elvándorlás ellen.
@Mariann19:

ájszíííí, leesett. a nevesített felsorolás.

Mint már említettem volt nem szoktam az itteni kommentelőkre férfiként vagy nőként gondolni, hanem kibercimborákra és és fegyvertársakra, vagy esetlen színesvéleményűekre.

ez esetben is áll az előbbi, hogy olyan hülyén veszi ki magát a kibercimborina, vagy kibercimoranő, esetleg fegyvertársnő netán szinesvéleményűnő végső esetben színesvéleményűvő...

amennyiben a nicknevesítésű felsorolás szúrt szemet, erre azt tudom felhozni, hogy sörvedelési asztalaláig attitűd kiteljesítési önmegvalósító rekreációs projektben valóban nem jutottak eszembe a sem a nők sem az itt feltehetően nőnick ill nicknő fél és egész istennők mert idealizmusom nem teljesen alaptalan képzete szerint ez esetükben nem lehetséges, bár némely nőnapon más feltehetően fondorlatos megtévesztés áldozataként konstatálhattam, hogy nemcsak férfiak számára túl keskeny az utca, de ettől még nem érzem feljogosítva magam arra, hogy nyilvánvaló és túlzó általánosításokra ragadtassam magam, mint ahogy egy nicknévből sem állapítható meg senkinek sem a neme, sem a neve, valamint az sem, hogy péntek 13-án seprűre pattan-e, avagy biciklire.
ha kétségeidet nem oszlattam el, úgy tovább és újra gondolom a további opciókat.

Hogy ne kerüljem ki esetedre, személyedre vonatkozó konkrét utalást, erre azt tudom további mentségemre felhozni, hogy amint azt bizonyára észrevetted, a nickeket többesben használtam, és ugyan benne volt a fejemben és már itt volt az ujjam hegyén a mariannok, de mivel a nicked végén van egy 19-es, ezért zavarba jöttem, hogy "eztígyhogy" és egyáltalán meégsem tehetem, hiszen olyan egyedi és megismételhetetlen vagy, hogy teccik nemteccik ezt nem tehetem meg. szóval nickválasztásoddal te Magad akadályoztad meg, hogy egy felsorolásba belevehesselek.
ezahelyzet.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
na akkor "rokonok" vagyunk...én meg autóipari szerkezetekben

brühüyyy
@jaegtoer:
Hűha!
Lehet, hogy ez is elég lenne pillanatnyi pozitív
értelemben vett megrőkönyödésemhez, mert levegőt is alig kapok ettől a sziporkázó választól, nemhogy szavakat. Pedig tudok dumálni néha.
Pár sorban képes voltál összesűríteni jelenlegi fizikai léted jellemzőit, véleményalkotási szempontjaidat, nőkkel kapcsolatos filozófiádat, a blog résztvevőinek nacionáléját illető besorolásodat. Még leírni is sok a szempont.
Na és az utolsó megállapításaid....
Minden megbocsájtva!
@Mariann19:

"Mégis örülök, mert jövőbeni parázs vitáinkban jól fel tudom használni mindezt ellened.
Hogy kedvenc szófordulatoddal éljek: Kac "

demégmennyire kac!:D

fogam fehérjének emlegetése és az esetlegesen kilátásba vetített érvelési taktika felfedése nem rettent el, mert eddigi tapasztalatom szerint nem annyira szegényes az eszköztárad, hogy egy ilyen -gyengeségre utaló vagy azt palástolni szándékozó- megoldást alkalmazz valós vagy vélt igazad alátámasztására, annál is inkább, mert ezzel saját értékrended alapjait rendítenéd meg.
@Mariann19: te provokáltad ki ezt a cunamit ;)

egy kis gondolat kísérlet más vonulaton:

A nyolc magyarországi nagybankból kettőt vagy hármat öt éven belül el fog adni a tulajdonosa, de a bankrendszer többsége nem kerül magyar tulajdonba – erre szavazott a Budapesti Gazdasági Fórum jórészt bankárokból, vagy más pénzügyi intézmények szakembereiből álló közönsége a Portfolio.hu által szervezett konferencián. Szó volt hitelezési fordulatról, kiszámíthatóságról, és a jegybank által indított növekedési hitelprogram kockázatairól.

www.origo.hu/gazdasag/20131017-a-bankok-turelme-el-fog-fogyni.html?sec-3
@Mariann19: szia:) megtisztelsz a válasszal:)... ez is valami, amit sikerült megtudnom tőled, csak valamiért egy picit nem bízom abban, hogy minden a legjobban valósul meg... nem is értem, miért... mondjuk a wizzairrel kezd a hócipőm telelenni, ténykeg kiváncsi vagyok ki kapott a részvényekből...
Mégegyszer köszönöm:)
@jaegtoer:
"Egy ilyen valós vagy vélt igazad alátámasztására..."
Ez a "vélt" kifejezés az eb sírhantja.
Mi lesz, ha a vitában a kőkemény érveid előtt meg kéne hajolnom, és ez nem lenne részemről elegáns.
Akkor fogom elővenni a buta nők módszerét, átmegyek mártírba, és döntő érvem az lesz, hogy mindíg is nőgyülölő voltál.
Aztán ennek az ellenkezőjét bizonygatnád oldalakon keresztül, arról, hogy a vitában veszítettem, elterelődik a figyelem.
Mégis azt mondod, hogy ne tartsam rezervába ezt a harci cselt?
@sírbateszezazegész:
A Wizzairrel én sem vagyok képben, próbáltam utána nézni, de valahogy olyan érzésem van, hogy hiányosak a rendelkezésre nyújtott, nyilvános információk. Hipotézisekre meg nem szerencsés véleményt alkotni.
Az indiai megállapodásnál érdekelne, hogy megvannak-e már a hazai versenyszféra szereplői, amelyek a tevékenységeket elvégzik a majdani exportra.
Ugyanis hasonló megállapodások már voltak afrikai, indo-kínai , arab országokkal, de valahogy nem láthatóak a hazai teljesítések.
Mindíg szívesen beszélgetek veled én is.
@Mariann19:
hmmm

A Lufthansa elhúz Pestről, mint a vadliba
lufthansa

És átteszi a regionális központját Bécsbe.

444.hu/2013/10/17/a-lufthansa-elhuz-pestrol-mint-a-vadliba/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy te is Gyuris Dániel véleményét minősítetted kiváló, összefoglaló és lényegi megállapításnak:
"A bankok türelme el fog fogyni a tulajdonosoknál, legyen az anyabank vagy tőzsdei kisbefektetők tábora, ha középtávon sincs olyan modell, amely mellett meférné egy magyarországi befektetés."
Nagyon sok év fog eltelni, amig nálunk egy egészséges bankrendszer fog működni.
Az eladósodott lakosság hitelezési aktivitása holtponton van, a kormány a növekedési program keretében az MNB-től bepumpál 2.000 mrd-ot, de ez csak halvány hitelezési jeleket jelent.
Különösen annak fényében, hogy a 2.000 mrd 60%át a korábbi, kedvezőtlen hitelek kiváltására használták fel.
A bankok kivonulása hű keresztmetszete lesz az egyéb befektetők várható kivonulásának.
@Mariann19: nyertél, és Puszitával jól meg is egyeztünk, hogy a bankokból jövő információk okán, amiket rokonoktól szereztünk mind a ketten, igen csak setét pénzügyi és gazdasági kép sejlik fel a nem is messzi távolból.
a választási megfigyelőkben bízóknak, sok sok szeretettel:

"Súlyos hülyeség" - választási turistákként utaztak az EP-megfigyelők

A European Voice uniós ügyekkel foglalkozó brit hetilap szerint csorbát szenvedett az Európai Parlament (EP) jó hírneve mint a demokrácia letéteményese és őrzője, mert az uniós parlament több képviselője is kesztyűs kézzel bánt az októberi azeri elnökválasztással.

hvg.hu/vilag/20131017_sulyos_hulyeseg__valasztasi_turistakkent
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lufthansa! Még ez is!
Az ország egy rrésze külföldre menekül, a külföldi befektetők átlényegülnek vadlibává és ékalakban elhúznak.
Csupán mi maradunk itt, a nemzeti érzéstől áthatottak, mint a japán katonák a II.vh-ban, a magány erdejében.
@Mariann19: csodálkozol?

Végtelenített árfolyamgát jöhet
A bankok javaslatait lesöpörheti a kormány, rögzített árfolyam, elengedett tőketartozás jöhet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fbankesbiztositas%2F2013%2F10%2F17%2Fdevizahitel%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Abankok javaslatait lesöpörheti a kormány."
Úgy tűnik, hogy bankok most már nemcsak vonakodnak a megoldásoktól, hanem ellenállnak is, és ehhez bátorítást kapnak az eu Központi Bankjától is.
Nagy a valószínűsége, hogy az államnak kell lenyelnie az összes terhet. Csak miből?
@Mariann19: nem fogja lenyelni az állam, ugyan az lesz, mint a közmű cégeknél, csak lassabban, na és kit érdekel a zejú, újabb indok a szabadságharcra és az esetleges kilépésre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

olvastam, de messziről jött vendégem volt és nem is lett volna időm válaszolni, ellenben rémlik, hogy az is írva volt, hogy akkor az előzmények szerint vagy összeomlik India, vagy forradalom lesz, vagy egyéb sorscsapás sújtja őket. ennél többre, rosszabbra, jobbra, balra, egyébre én se gondoltam, ezért magam részéről válasz nélkül hagytam.
@jaegtoer: gondoltam, hogy valami ilyesmi lehetett, meg pontosan én sem emlékeztem :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Mariann19:

sejtésem szerint öregszenek a fiúk és nem csak a valóságérzetük, a látásuk, hanem ezekkel együtt a hallásuk is romlik. könnyen lehet, hogy amikor a bankokról beszélnek -miközben a laptopjukon pornó oldalakat néznek- nem is bankok, hanem bangkok visszhangzik fülükben így mosódnak össze a képernyőn látott dolgok, Bangkok és a bankok s Bangkok híján szívhatnak a bankok.
@Mariann19:

"_ha a vitában a kőkemény érveid előtt..."

akkor van bőven tanulnivalóm, mert szándékom szerint nem kőkemény érvekkel, ellenkezőleg - lágy, simogató, ringató háló szövésével veszem körbe-körbe az ellent addig-addig, amíg nem marad más számára csak annyi, hogy: -kaput. :D
@jaegtoer:
Nem lett volna szabad elárulnod a taktikádat az érvrendszered alkalmazásánál.
Ezek után kétséges, hogy a valóságot adod-e elő, vagy ordas módon, mint egy nagy pók, behálózod a vitapartneredet. Ejnye!
A fiúknak először térképet kéne adni ahhoz, hogy
el tudjanak igazodni, ha arra felé igyekeznének, lehet, hogy a földrajztudásuk sem offé.
A bankokat mindíg megtalálják, de úgy tűnik, valahogy nem nyitnak nekik ajtót a jövőben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom, hogy még milyen mértékű az a teher, amit a kormány a választási győzelem érdekében az ország nyakába varr.
Azt olvasom, hogy csak az adójóváírás kiterjesztése az alacsonyabb jövedelműek javára
230 mrd Ft.
A devizahitelesek egy évre eső terhe is jelentős.
Már ez a két tétel is sötét jövőt jelent, vagy az államadósság növekedését, vagy az ország jövő évtől való elnyomorodását.
@Mariann19:

"_A létesítés technológiája megismerhető Ignácz Rózsa Bengáli tűz cimű regényéből, mely forrásból megismerhető, hogyan kell összegyűjteni a tehénszart. _"

nem is tudom miféle ignác járhatott a fejedben?:DD és milyen összefüggésben?:D

Jaegkiskaes üzenetét tolmácsolom az alábbiakban:

'A Bengáli tűz írója G. Hajnóczy Rózsa, ahol is a G a Germanus nevet fedi, mivel hogy Germanus Gyula első felesége volt. Ő írta egy helyütt, hogy indiai nő miképp gyurta lábával az asztalon a tésztát, s felettébb hatékonynak bizonyult mivel kezei szabadon maradtak s azokkal egyéb munkát végezhetett.
Mivel nem idegen orbánviktortól az a kitétel, és szereti is kinyilatkoztatni: -mi az asszonyok dolga, valamint a vadakat meghitt ájtatossággal gyilkoló semjéntől tudható, hogy asszonynak otthon, s ott is konyhában a helye, különösebb képzelő erő sem kell ahhoz, mi lehetett a látogatás valódi célja.
Itthon persze ez úgy lesz eladva, azaz marketingolva, hogy: Reform és Forradalom a családokban, a magyar nők új utakon.'
@Mariann19:

"Nem lett volna szabad elárulnod a taktikádat az érvrendszered alkalmazásánál. "

a stratégiám a nyílt diplomácián, a nyitottságon alapul, mindazonáltal az őszinte ártatlanság, vagy az ártatlan őszinteség félelmetesen hatékony eszköz. Ha ehhez azt is hozzáveszem, hogy rendíthetetlenül hiszek és bízom beszélgető partnerem szellemi kiválóságában, továbbá nem legyőzni szándékozom, hanem bemutatni álláspontom mögöttes logikai rendszerét, könnyen belátható, hogy nincs semmilyen vesztenivalóm. én nem lehetek vesztes, s az ellenfelem pedig nem lehet legyőzött.

a trollok esete más. akkor jégtőrként funkcionálok. de ez sem titok:)
@jaegtoer:
Tényleg G.Hajnóczy Rózsa volt a könyv szerzője, és igazolván, hogy olvastam a könyvet, hozzáteszem, hogy Rózsa /csak így szabadon/ azért tetette be az asztalt, hogy ne a földön dolgozzon a kajával. Mikor hazament, megdöbbenve látta, hogy az alkalmazott az asztal tetején hétrét görnyedve készíti a kaját.
Helyretéve a szégyenletes hibámat, Ignácz a Róza leányasszony regényt írta, amelyből megismerhettük, hogy Petőfi milyen negatív figura volt.
Lehet, hogy ez az indiai út a magyar nőknek is új utakat jelent, most már nem táncolnunk kell az asztal tetején, hanem tésztát gyúrni az indiai együttműködés jegyében.
@jaegtoer:
"Én nem lehetek vesztes, s az ellenfelem pedig nem lehet legyőzött."
Meggyőztél arról, hogy milyen nemes attitűdökkel indulsz a vitákban.
Ritka ez a stílus, különösen azért, mert nehéz tudomásul venni, hogy a másik jobb nálam.
Én például elismerem, és meg is mondom.
@Mariann19:

"Nem tudom, hogy még milyen mértékű az a teher, amit a kormány a választási győzelem érdekében az ország nyakába varr."

még ők sem tudják. ezért kellett rátenni a lopós mancsukat a jegybankra, földalapra, bíróságokra, ügyészségekre, és mindenre, még arra is, ami nemhogy le van csavarozva, hanem le is van hegesztve. egyedül azzal van bajuk, hogy a szabad, alkotó gondolattal nem boldogulnak. ez egy rajtuk kívül és messze álló dolog. ez lesz a vesztük. akár nyernek 2014-ben, akár vesztenek. Hosszú távon a szabad, alkotó gondolat cselekvő birtokosai lesznek a győztesek. vagy itthon, vagy máshol. "ordító" szegénység mellett nem lehet a harácsolt vagyont sem élvezni, csak ideig-óráig.
@jaegtoer: Ami aggasztó a jövőt illetően, az a várható elszigeteltségből eredő főként gazdasági hátrány.
A külföldi befektetők kiűzésében lesz látható a legnagyobb veszteség. Nekünk nincsenek piacaink, hiába van netán termelői kapacitásunk, és van vállalkozói szándék is, nem tudjuk realizálni a munkánkat.
"Hosszú távon a szabad, alkotó gondolat cselekvő birtokosai lesznek a győztesek."
Igen, ciklikusan, de így volt a történelem során, és így is lesz, mert ez törvényszerűség.
Viszont ha a haladó gondolatokat korlátozzák szándékosan, az egy ideig csupán szunnyad és nem fejlődik. Nekünk még az érési folyamatot is ki kell várni.
Sajnos, igazad van. Hosszú távon.
Hajrá Olga, csak keményen (Szanyi kapitányt is a tökinél fogva, ha kérhetem!:-)!
@Mariann19: roviden, szarban vagyunk, es a szennyszallitok folyamayosan hozzak az ujabb adagot.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): inkább veled, mint rajtad, nem? :D
Szomorú vagyok, most senki sincs akivel szórakozhatnék. :(((
Hát nincs itt egy férfi se?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A fiúk a banyában dolgoznak (másrészt: inkább rajtam, mint alattam, súlyelosztásilag! :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: mindenkit el kell temetni tiszteséggel. tudod Kutozov marsall.
@Penivaldes: semmit sem kell. Csak valamit tenni kell az egészségünk szempontjából a holttesttel. Tisztesség pedig nem jár csak azért mert meghaltál.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ezért lehetek felül, igaz? :D
@Penivaldes: ezzel a közös pont ki is merült. Mármint a náci bűnös és miköztünk.
@jaegtoer:

minden jót az úton, ember! már csak a poklon kell átmenned, és vár az új világ. nem itt, ebben a civilizációban, egy megjavult formájában, mert ennek már annyi; ki fog múlni, mint ahogyan kimúltak elődjei is, és kimúlása lesz maga a pokol. nem, nem itt, hanem egy sarokkal odébb, azaz mögötte, de jóval. tiszteletem.
@riennevaplus:

ez a nem lehetek vesztes, és a vitapartner, vagy beszélgető/írogató társ nem lehet legyőzött verzió nem annyira naivitás mint látszik. azt azért tudni kell, kivel, mikor, hol lehet/kell/érdemes vele élni. kulturált közegben[:)] sok felesleges körtől, fáradságtól és félreértéstől kíméli meg a feleket. de két-három próbálkozást mindig megér... aztán mosdó törölköző..
hogy mennyire pokoli, az úgy tűnik az öszödinél kiderült... de az kristálytisztán látszik, hogy a hazudozások kora lejárt. Most ugyan még vigad és dáridózik és körbefon és fojtogat a szenny és a mocsok, de egyszerűen nem hihetem, hogy az elkövetkezendő évtizedben is ez legyen a trend és az etalon.
@rodeo36:

Köszönöm.

ellenben Te tudod a legjobban, hogy ez a hozzáállás hozta el a kiberbarátságunkat, kerülve és kiiktatva minden sallangot és szir-szart, pántlikát... még Tóta W-nél. nem most volt:)
@rodeo36: :)))

részlet:

Pilinszky János: Bach, – János-passió

Ebben a zenében, eszközeiben, nincs semmi romantika, semmi nosztalgia, semmi árnyék, feleselő dialektika. Semmi keresés: csupa találat! Semmi feleselés: csupán a centrum sodrása, a központ ereje, lüktetése. Mennyország-érv ez a zene, bizonyítéka annak, hogy ellentétek nélkül is van élet, sőt, az ellentétek nélküli életnek lendülete a leghatalmasabb, a “legizgalmasabb”. Klasszikus zene, s aki vonzásába kerül, annak a számára Bach az egyetlen klasszikus, mindenki más romantikus keresőnek hat az ő közelében. Örökös megérkezés ez a muzsika, s ezért nincs benne semmi szorongás, ezért merészel örökké útra kelni. Ahogy Szent Ágoston gondolta az öröklétet: örök útban-lét Istenben. Bach zenéje is: amit elhagy, azt se veszítheti el. A “centrum-zenéje” örökös birtoklás és dicsőséges szegénység egyszerre.
Másik csodája: a fenséges és az intim állandó jelenléte. Váltakozásuk se változatosságot jelent, hanem azonosulást. Ahogy az egyhelyben haladó mű is a legszédületesebb íveket írja le, s a legszertelenebb variációk is ugyanarról szólnak.
A Passió története, drámája soha még ilyen erővel nem jelent meg bennem, mint a János-passió tegnapi előadásán. A zene nyelvén Bach mintha teológiai problémákra válaszolna, a spekulatív elme kérdéseire. Az örökkévaló Istenben miként zajlik le a történelem? A Szentháromság időtlen boldogságában a Fiú-isten drámája, időbe vetett története? Zajlik a passió, drámaian, ahogy senki más tolmácsolásában, s az egész mű egyhelyben lüktet, mintha Isten szívverését hallanánk.

gondolkodom.hu/pilinszky-janos-bach-janos-passio/
és az előző gondolatsor folytatása:

Romantikusan kereső szívünkre induláskor jótékony borogatás a zene, aztán van egy pillanat, mikor elunjuk, kételkedni kezdünk jogosultságában. De Bach nem tágít: e pillanatnyi holtpont után jön el az ő ellenállhatatlan dicsősége. De az a dicsőség már nem is az övé. Mire a passió záró kórusa fölzeng: magát a Fiú által megdicsőített Atyát idézi, vitális istenérv e zene. A végén vagyunk a legbefogadóbbak, a harmadik órában a legfrissebbek. Pedig lényegében az egész mű végig ugyanarról szól, ugyanarról egyre forróbban, egyre időtlenebbül, egyre időtlenebb frissességgel, hogy amit első ütemeiben már közölt velünk, az az utolsókban váljék vadonatújjá. Most akár abba is hagyhatja: örökké folytatódik bennünk dallama. Megérkeztünk az öröklét zsengéire.
Aztán – kifele menet – zárórészekről beszélünk és kompozícióról. De aki csak ezt mondja, az is tudja, hogy itt másról van szó. Tudja és nem fogja elfelejteni többé.

Új Ember, 1963. április 21.
@guma:
a két passió szemléletében különbözik, a János alapján írtak forradalmiak, lángolóak, míg a Máté után írott az meg lírai és attól sokkal fájdalmasabb, mert itt sokkal univerzálisabbá teszi az emberi -anyagai érdekekből elközetett- aljas árulást és ami körülötte lebeg...erre jó az Erbarme dich altária ami ugye h-moll ban van, Berthoven szerint az öngyilkosok hangneme

brühüyyy
@rodeo36:
tudod miért raktam be Pilinszky szövegét?
olyan szépséges "egyszerűséggel", közérthetően beszél a zenéről (mint te), az általa kapott élményről, hogy annak meghallgatására ingerel...
süti beállítások módosítása