Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.06. 11:32 Fabius

Tanárok az utcán

Címkék: fidesz tüntetés tanárok közoktatás

Seprő, láthatósági mellény, itt van az ősz, itt van újra, Hoffmann Rózsa menj a búsba: utcára vonultak tegnap a tanárok. Szülőként régóta vártam érdeklődve, mikor jön el a pillanat amikor végre nem tetszenek lenyelni a mindent és a bármit szó nélkül. A héten megjött az első életpálymodelles fizetés, hétvégén megvolt az első tüntetés.

Végül is jobb későn, mint soha

Abcúg iskolarendőr, abcúg központosított államosítás, abcúg kikényszerített kari tagság, abcúg óraszám átalakítás, abcúg mindennapos tesióra. Az biztos csak nekem furcsa, hogy a kokisaller megszerettetésére épülő, Michl-Kósa féle közoktatási elképzelés nem abcúg, de rólam köztudott, hogy mindennel elégedetlen vagyok. Most mégis megelégszem annyival, hogy végre megmozdult valami, amitől Kocsis Máté fejében megzavarodtak és öncélú kapkodásba kezdtek a harangozó majmok:

Aszonta az egyfejű, hogy egye kutya vonulászva tüntessenek a tanárok, csak erőszak, na az ne legyen. 

Ennyire összekeverné a tanárokat a belváros időnként romba döntő radikálisokkal? Vagy megrémült, hogy egykori osztályfőnökével összefutva akkora sallernek lesz gazdája, hogy repedés mentén szivárogni kezd fejéből a megpimpósodott káposztalé? Vagy mitől ez a félelem, hogy a jobb későn, mint soha utcára vonuló tanárokból a katedráról letoppanva a valóságba egyszerre hergelve uszító Bajnai Gárdista válik? Talán attól rémült meg ennyire a szentem, hogy a kaposvári példát követve csöcsben és pöcsben válnak világhírűvé a demonstráló tanárok, neki meg úgy kell felöltözve sajttájoznia, mintha a eltévedt fürdőmester lenne a délegyházi nudista strandon? 

Nehéz kérdések ezek, mint ahogy az is, lesz-e bármi foganatja a tanárok késői utcára vonulásának? Felvehetik-e a versenyt szakmai indokok az egységesített állami iskolarendszeres, mindennapos tesis, kötelező hittanos-etikás orbáni álommal, amiben a tanárok sem megbecseült tagjai, hanem aláírod ahol kell és kussolsz fogaskerekei a nernek? És ti, kedves tanárok? Lesz ennek folytatása, vagy elég lesz, ha hétfőn rátok szól a nyakatokra ültetett kápó, és visszaálltok szépen a sorba? 

545 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr265553569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.07. 13:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Takard el magad! 2013.10.07. 09:20:22

Mély dekoltázs, kurta szoknya, buja hajzat? Lecsap az Egyetemi Dresszfelügyelet! A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         

Trackback: KDNP új pártjelvénye 2013.10.06. 23:10:02

forrás:  Örexem Szatirikus lap

Trackback: Stadion adó 2013.10.06. 23:04:35

Adózzunk jó sokat, emrt 2014-ben több mint 50 milliárd kell az F.MPSZ - KDNP kormány stadionjaira.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ja, és nem ugatok a focistanépre, főleg nem a gyerekek focijára.
www.pupublogja.hu/2013/10/prognozis-nyuggereknek.html

Kedvcsináló:

"...a nyuggert a hajléktalantól többnyire csak egy elhanyagolható, apró különbség különbözteti meg, mely szerint a hajléktalan a csillagos ég alatt fagy meg télen, míg a nyugdíjas a lakásában, kvázi luxuskörülmények között..."
@Evezős:
Ez is igaz. Megmondhatói a tanárok, tanítók, hány gyerekekt szednek össze szédülten az éhségtől a földről.
Ezért írtam azt, hogy a FELTÉTELEK nincsenek meg a mindennapos tesihez.
@Nemzeti Dohányos: Például a magyarnak. Eddig volt heti három irodalom - most kettő.
(A tananyag az maradt!)
De más tárgyak esetében is csökkentettek.
+
El kellett dönteni, hogy éneket, vagy rajzot akarunk-e tanítani - mert a kettőt együtt nem lehetett. Tehát annak az óraszáma is ment a levesbe ...és elbocsátották a tanárnőt, aki rajzot oktatott.
@Lilili: és csak a fonákságra szerettem volna felhívni az becses figyelmedet. gondolom, elviseled a "beugatást", ha érdemi, nemcsak fikázó. mert ilyen logika szerint nem beszélhetnénk semmi másról, csak amilyen iskolába jártunk, amilyen szakmánk/hivatásunk van. na meg a polityikáról, hiszen ahhoz nincs külön iskola.
"Összedöntöttem a devizahitel-szerződést" - pert nyert egy hitelest képviselő ügyvéd

hvg.hu/gazdasag/20131007_Osszedontottem_a_devizahitelszerzodest
@Parajpuding: Bár igazad van (többé-kevésbé), a dolog nem ilyen egyszerű.
Akit kirúgnak, nem tud elhelyezkedni, mert minden iskola a KLIK alá tartozik - senki nem veszi fel.
Hova menjen egy 40+ - 50+ éves (vagy akárhány éves?) pedagógus, aki semmi máshoz nem ért - ráadásul ebben a munkanélkülieket termelő világban???
Mindenki nem mehet Ausztriába "gazdag" mustfejűekhez takarítani!
@belgabela: Medgyessi alatt. És nem is kért érte pluszban munkát, nem fenyegetett és nem terrorizált.
@Evezős: @Lilili:

Tényleg jónehany jo pedagogussal talalkoztam pedig volt bajuk a kisfiammal. Sokat segitett a fejlesztes es a nevelesi tanacsado is. Ugy hallom ezeket is leepitik
Az oktatas a fo oka volt hogy leleptunk. Ha nem lenne iskolas gyerekem talan maradtam volna.
@bella _ciao:
Természetesen. Az érdemi beszólás is lehet lekicsinylő, csak legyen alapja, legyen alátámasztott. Ha valaki azt írja, hogy "de jó a tanároknak a rohadt sok szabijuk, meg még fizuemelés is", attól kiakadok, mert világosan látszik, tanárt akkor látott utoljára, amikor suliba járt.

És ugye, akkor is politizálunk, ha csak az ebédösszeállítást próbáljuk meg manipulálni az édes anyukánkkal. :)
@saravad:
Irigyellek. Hasonló cipőben járunk, lelépés előtt állunk. Remélem, hamarosan sikerül.
@saravad: engem is ez zavar a legjobban, főleg azért, mert ezzel a faszsággal évtizedekre kinyírják megint az egész országot.
@politikailagnemkorrekt:
Ahogy azt sem, aki korábban így tüntetett.
A vandál csürhét, a gyújtogatókat, azokat meg igen.
Nagyon helyesen egyébként!
(most viszont ők a jóemberek, a rendőr meg, akinek a dolga a rend fenntartása lett volna és ezért meg is próbált tenni, börtönben ül.)
Mocskos világ ez, a szőkeferik világa.
És van, akinek tetszik .... neki kívánom: soha jobb világban ne legyen része (és akkor is éltesse őket, mikor ő kerül sorra!).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem, nem azt kapták. Te, jó kommunista módjára, összemosol két esetet. A rendőrszékház ostromát, illetve a több mint 1 hónappal később, október 23-án ártatlan embereken történt erőszakot. Szerencsére mi már ismerünk benneteket, kommunistákat. Ezt a hazug összemosást műveltétek 1947-ben, 1948-ban is. De most 2013-at írunk, úgyhogy ne próbálkozz, pls. Olvasd el inkább az Fideszes elfogultsággal nemigen vádolható Bodoky Tamás Túlkapások című, angol nyelvre is lefordított, többek közt Strasburgban is bemutatott könyvét, amely eddig az egyetlen hiteles dokumentálása annak az ősznek. És ha kérhetem, fejezd be a hazugságaid terjesztését. Köszönöm.
@Lilili: Azon kellett volna javítani, hogy normálisan étkezzen minden iskolás - és a menzákon megoldható lett volna (csak pénzbe kerül, sok pénzbe!), aztán ha ez OK, akkor lehetett volna a testi nevelés felé fordulni.

De egyszerűbb mások nyakába akasztani a munkát, aztán kidülleszteni a mellet, hogy mekkora jófejek vagyunk (politikus, aki ezt az agymenést kitalálta).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tudom, sok órát csökkentettek - és akkor a szakmunkások közismereti óráiról még szót sem ejtettünk ... egy könyvet kaptak, abban van minden közismereti tárgyuk ...
Iszonyat, ami itt megy.
:-(
@saravad:
Vagy a beszédfejelsztést.
Az, akinek szükséges lenne, nem veheti igénybe, gyakorlatilag a logopédus innentől kezdve csak szűr. Ennyi.
(Nálunk a tankerigazgató első ténykedése volt, hogy elvette a nevelési tanácsadótól az az autót, amivel a környék falvaiba jártak ki a szakemberek. Ők járjanak busszal, egy tankerületi igazgató nem lehet meg autó nélkül ....
:-(
Sipike merre van??? :)

Havi 2500 frank járna állampolgári jogon

Forradalmi (gondolat)kísérletet indítottak a svájciak: járjon mindenkinek alapjövedelem, függetlenül attól, hogy dolgozik-e az illető, vagy sem. Az úgynevezett feltétel nélküli alapjövedelem összegét 2500 svájci frankban (2000 euróban) határoznák meg, ami elegendő lenne a szerény megélhetéshez, ráadásul gyerekenként még további 600 frank járna.

nol.hu/archivum/20131007-havi_2500_frank_jarna_allampolgari_jogon
@politikailagnemkorrekt: ne köszöngess semmit, nekem elég volt amit láttam, a többit leszarom, ha tetszik, ha nem, és hazudni a kedvenc Vezénylód szokott, meg ti a narancs kumministák.
Jahhh és kérlek definiált a kommunistákat, és közben vigyázz, egy meghatározási pont se illeszkedjen a fityeszre ;)
melléklet:

Olyan mutató kell, amiből látszik a siker
Saját foglalkoztatási mutatót dolgoz ki a kormány,
a mostaniak nem jelzik jól, hogy mit sikerült elérni.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F07%2Fsajat_foglalkoztatasi_mutatot_dolgoz_ki_a_kormany%2F
és még:

1415 magyar zenész tiltakozik a kormány ellen

Ennyien írták alá a petíciót, amivel meg akarják akadályozni, hogy az Országgyűlés elvegye tőlük a jogdíjak 25 százalékát.

cink.hu/1415-magyar-zenesz-tiltakozik-a-kormany-ellen-1441923153
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha például belenézel a tükörbe, akkor - reméljük - semmi nem lesz a látottakban, ami a Fideszre csak távolról is emlékeztetne, mégis megtörténtnek tekinthetjük a definíciót. Na, terjeszd csak tovább a hazugságaid, nekem dolgoznom kell.
Tavaly év végén a magyar kormány úgy módosította a filmtörvényt, hogy idén már az Andy Vajna filmipari kormánybiztos által alapított Digic Pictures Kft. is jogosulttá vált a 20 százalékos közvetett állami támogatásra az általuk készített néhány perces, játékipari multik öldöklős videójátékait reklámozó animációs videók után. A tavaly 150 millió forintos nyereséget termelő vállalkozás 2013-ban legkevesebb 157 milló forint adókedvezményhez jut a törvénymódosítás eredményeként.

atlatszo.hu/2013/10/07/lex-vajna-szazmillios-allami-tamogatas-oldoklos-videojatekok-nepszerusitesere/
@politikailagnemkorrekt: hehe, arckép alapján definíció, unortodox vagy mint a közgazdasági zseni Ikonosztikus Jobbkéz Matócsi :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: definíció általában egy fogalom meghatározása. ennek az izének tehát fogalma sincs a definícióról. vagy a másik megoldás, te egy fogalom vagy itt a blogszférában. erre meg büszke lehetsz.
Tök egyszerű a megoldás:
A döntéshozó politikusok kapjanak tanári fizetést és dolgozzanak annyit, mint a tanárok, a tanárok viszont kapjanak politikusi fizetést és csak annyit kelljen dolgozniuk, mint a politikusoknak!
Szerintem ezt az ország több, mint 2/3-a megnépszavazná. Lenne itt olyan tyuhajos fülkeellenforradalom, hogy ihaj!
:)
TANÁROK

Volt egyszer egy jó tanárom.
Nem is egy, hanem tán három.
Volt az öt is, húsz, vagy hatvan…
Nem biztos, hogy száz alatt van.

Vagy az idő szépít talán,
S nem is volt a sulink falán
Általam írt krétafirka:
„Aki tanul, stréber birka!”?

Régi élővilág órák…
Hol az idő szinte jó rák
Módján hátrafelé úszott,
S én csak ültem, mint egy túsz ott.

Mégis szép emlék e terem!
Meghallgattuk, mi hol terem,
S mely tengert nem úszik ponty át,
S néztük Fáskertiné kontyát.

Találgattuk, szétesik-e
(Nem csak szétes, van egy ike!),
Ám az túlélt telet, nyarat,
Mint az emlék, s egyben maradt.

Matekóra, történelem,
Mengyelejev s jó sok elem,
Kísérletek, füst és korom…
Így illant el ifjúkorom.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/08/tanarok.html
@belgabela: Ezt nem tudom honnét szülted. Aki ismeri az elmúlt 11 év kormányait, az ki tudja matekozni, hogy abból ki mennyit volt hatalmon..
@bella _ciao: köszönöm, meghatódtam, de nem szeretnék fogalom lenni semmiben ;)
A thing-ről, meg szó se essék, kár a bitekért :D
@bella _ciao: A foci akkor is egy unalmas szar marad :))
-no comment-

Ügynöklisták: így sunnyogja el a Fidesz
Még a saját maga által kiszabott határidőket sem tartotta be. Az LMP ma ötödször próbálkozik.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F07%2Fmegint_probalkozik_az_ugynokuggyel_az_lmp%2F
hmmmm

Nemzeti popsi

A frakcióigazgatóval szemben a szocialista Garai István képviselő aláírta az LMP kezdeményezését az E.ON-vizsgálóbizottságról. Döntését a hvg.hu-nak azzal indokolta, hogy ez nemzeti ügy, az ilyen ügyékért pedig, ha kell „bárkinek a popsiját ki kell nyalni, vagy szét kell rúgni!”

hvg.hu/itthon/20131007_parlamenti_tudositas/b41385
lófasz és ködkürt:

Ferencváros küldi a sorozóleveleket, te kaptál?

A városrész csapatai harcban állnak, egy Tumblr-felhasználó ma posztolta ki a levelet, amiben gyakorlatilag besorozzák őt a kerület polgárvédelmi szervezetébe, őrsparancsnoknak a logisztikai egységbe.

cink.hu/ferencvaros-kuldi-a-sorozoleveleket-te-kaptal-1441929895
@bella _ciao: A foci akkor is egy unalmas szar marad :))
Ez volt már??? :)

Hány százalékkal emelkedett 2010 óta a nettó minimálbér?

"A minimálbér emelése a Fidesz kormány részéről az elmúlt három évben nem volt más, mint propagandafogás, ami azért működhetett hatékonyan, mert az emberek nem tudják, hol keressék a hivatalos statisztikai adatokat, és nem szánnak időt arra, hogy számításokkal ellenőrizzék a kormányzati propaganda valóságtartalmát.
A minimálbéren foglalkoztatott munkavállalók nettó munkabére az elmúlt 3 évben összesen 6%-kal emelkedett, eközben az árak átlagosan több, mint 15%-kal emelkedtek ugyanezen időszak alatt!"

napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelkedett-2010-ota-a-netto-minimalber
Ez pedig egy másik csemege. :)

Mennyivel emelte a gáz árát 2010 óta a Fidesz?

A táblázatból kiolvasható, hogy a gáz árának 20,3%-os emelése 2010 júliusa és 2012 januárja között nettó jövedelemtől függetlenül mindenkit érintett. Ám minél alacsonyabb volt a család egy főre eső nettó bevétele, annál drasztikusabb volt a gázszámlájukon olvasható összeg emelkedése.

A jelenleg sulykolt rezsicsökkentős kommunikációs trükk lényege, hogy ez a brutális 56%-os áremelkedés csak a szegényebb rétegeket lehetetlenítette el. Az átlagbérnek megfelelő, vagy afölötti jövedelemmel rendelkezőket kevésbé érintette, bár az ő számláikon is meglátszódott a Fidesz-kormány 2010-től három lépcsőben megvalósított gázáremelése.

Az átlagbér fölött keresőknek ráadásul az egykulcsos adó bevezetése miatt a nettó jövedelme is és a gyermekek után járó adókedvezménye is növekedett. Így őket a gáz árának az emelkedése nem lehetetlenítette el úgy, mint azokat a szegényebb rétegeket, akiktől ugyanebben az időszakban, a gáz árának emelése mellett megvonták az adójóváírás lehetőségét.

A második táblázatból az olvasható ki, hogy 2010 óta a tárgyévhez képest a következő évben hány százalékos volt a gáz ára emelésének mértéke.

napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany
A Szenzor győzött az OEP 2012-es, egy évre szóló vénytenderén is, bruttó 285,3 millió forintos ajánlattal. A cég nyerte meg a 2011 januárjáról 14 hónapos időtartamra szóló beszerzését is, 278,1 millió forintért. A Szenzor ekkor váltotta fel a korábbi vénybeszállító Állami Nyomdát. A piacon szinte csak e két társaság tevékenykedik hosszú évek óta.

A Szenzor nyertes vénybeszerzései
(hatály, millió forint) 2013. aug.-dec. 117,7
2013. máj.-aug. 125,1
2012. márc.-2013. márc. 285,3
2011 jan.-2012. febr 278,1

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ismet_torveny_sertett_az_egeszsegbiztosito.566264.html

-----------------------------------

Viszi a pénzt az egyre duzzadó állami vagyon, ezt ellentételezni egyetlen nagy ügyletből szeretné helyrebillenteni a kormány: a digitális átallással felszabaduló frekvenciák használati jogáért 120 milliárdot remélnek 2014-ben. Ha viszont megcsúszik az értékesítés, évközi kiigazítás kellhet az edp-veszély elhárításához. Az MNV működésére és ügyvédi díjakra potom 10 milliárd megy el.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezen_bukhat_varga_koltsegvetese_tizmilliard_jut_az_ugyvedeknek.566229.html
Kémolimpia lesz Szocsiban
Az orosz biztonsági szolgálat minden sportolót
és szurkolót lehallgathat a 2014-es téli olimpián.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Fsport%2Ftelisport%2F2013%2F10%2F07%2Fszocsi_lehallgatas%2F
További csemege

Orbán kormánybiztosának elnökségi társa, Tarlós volt tanácsnoka és persze volt SZDSZ-es képviselő az ötéves lányával fajtalankodó "közéleti szereplő"

Ez év májusában a Borsban megjelent egy cikk, amely arról számolt be, hogy egy apa szexuálisan molesztálhatta ötéves kislányát. A gyanúba keveredett férfi nevét nem írta meg az újság, még a monogramját sem közölték, azt viszont igen, hogy „ismert magyar közéleti szereplő”, „politika közeli személy”. A téma nagy port vert fel. Az írást több hírportál is átvette, ám a megjelenés után egy nappal az alapcikket közlő bulvárújság online oldaláról, valamint a cikket „átemelő” weblapok oldalairól eltűnt az írás. (Kivéve természetesen portálunkat - a szerk.)

privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=brfknyolchonapjanyomoz&LN=Hungarian

t7.hu/0t1n-fideszbunozes_szadesz_abberacio
Ezt meg nem csak Rodeónak és Jégtörő kollégának. :)

Ezért osztják ki a világ legnagyobb bankbírságát

Sokáig a világ legjobban menedzselt bankjának tartották, most viszont akkora büntetést fizethet a korábbi visszaéléseiért egy nagy csomagban, mint az eddigi listavezető ötszöröse. A JPMorgan vezetője, Jamie Dimon most a túlélésért küzd, pedig nemrég még ő volt „generációjának legjobb bankára” és a pénzügyminiszteri poszt várományosa. Túl sok volt a csontváz a szekrényben.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2013/10/07/jp_morgan/
@Nemzeti Dohányos: nincs hozzá eszközpark, meg hely. mert az nem testnevelés hogy fussatok gyerekek
hmmm

Százmilliókkal gazdagodott Orbán vejének a cége? És azt hallotta, hogy óvodákat nyitott a kormány???

Orbán helyett Lázár János válaszolt a kényelmetlen kérdésre. Illetve válasz helyett arról beszélt, hogy a kormány óvodákat is épít ám!

444.hu/2013/10/07/szazmilliokkal-gazdagodott-orban-vejenek-a-cege-es-azt-hallotta-hogy-ovodakat-nyitott-a-kormany/
ej, de ismerős ez nekem:

L. Simon: nem veszik el a művészek jogdíjait

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke szerint nincs szó „einstandról”, csak ezentúl a szerzői jogok egy részét a kormány osztja szét – jelentette be L. Simon László NKA-alelnök.

hvg.hu/elet.kultura/20131007_L_Simon_nem_veszik_el_a_muveszek_jogdijai
minden ellenállás hasztalan:

A fogyasztóvédelmi bizottságnak a földgáztörvényt módosító javaslatához is csatlakozott a gazdasági bizottság. Ebben - a javaslat indoklása szerint - a párnagáz értékesítésére feltételes felhatalmazást kapna a miniszter.<<<<<< A módosító javaslat szövege szerint a miniszternek rendeletben kell meghatároznia a vételi ajánlattétel napját, az ajánlati kötöttsége pedig 5 munkanapig tart.<<<<<

Schiffer András (LMP) javaslatát, hogy a párnagázos indítványt töröljék a javaslatból, leszavazta a bizottság kormánypárti többsége.<<<<

hvg.hu/gazdasag/20131007_Rezsicsokkentes_nem_az_embereknek_kell_fi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez a baj, az egész párt - és hű seggnyalói -ehhez hasonló aberráltak.
@Penivaldes:
Most azt gondold el, az egész dohánymutyi lebonyolításával, kiépítésével kapcsolatos költségekből mennyi tornatermet, sportpályát lehetett volna építeni a suliknál! És a rendszeres testmozgáshoz szokott gyerekek közül talán egyre kevesebb fordul(na) a cigihez, piához.
Nahhh, ez az én olvasatomban egyértelmű beismerése a választási költségvetésnek, amit eddig kategorikusan cáfoltak, vagy ha nem, akkor én vagyok egy fogalmatlan hülye:

A Fideszt segíti a 2014-es költségvetés
Varga Mihály a frakció előtt arról beszélt, a jövő évi költségvetés növeli a Fidesz választási esélyeit.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F07%2Fsegiti_a_fideszt_a_jovo_evi_koltsegvetes%2F
@Lilili: és ha a sporton kívül még értelmes elfoglaltságokra, kirándulásokra, tanulmányi utakra is fordítottak volna összegeket, hát akkor...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a 11 milliárd a JPM-nek zsemlemorzsa, a reputációja ingott meg a másik nagy amerikai a GS 500 millió kevesebb, mint egy napi haszna...anno ezen röhögött amerikának az a része aki tájékozott a témában

ennyit a zorbánéknak kellene visszafizetnie a magyar nemzetnek

brühüyyy
most történt:

- Anyuka bejött az üzletbe és egy oldalról letöltött dokumentumokat, majd ezt kinyomtatta.
Meg fogtok lepődni mit nyomtatott ki, ellenőrzőbe oldalakat, mert az öcsike összefirkálta a bartyó ellenőrzőjét, és nem rendelnek újat a suliból 1xx ft-ért, hanem kinyomtat és beragaszt.

Az eszem megáll, mind ez 2013-ban Európa közepén.....

Lassan tényleg ott tartunk, hogy otthon tanulás a gyerekkel, magunk írta könyvekből, saját kiskert, saját gázmű, saját elektromos áram, mert az állam csak lop és csal, nekünk meg lófasz sem marad...
@Evezős: ez az ellenőrző kinyomtatási procedúra ennyire intézményesített, hogy külön letöltő oldala is van már?
-no comment-

János nyerte a mellébeszélési különdíjat!
akiraly

akiraly
politika
ma 15:33
0 0

Pedig ő válaszolta azt a miniszterelnöki vej cégének ügyeit firtató kérdésre, hogy a kormány óvodákat épít! De aztán jött Karácsony Gergely interpellációja és Doncsev András államtitkár válasza.

Karácsony “a magyar felsőoktatás szétverőjének” nevezte a kormányt, majd az iránt érdeklődött, hogy ha a felőoktatási koncepcióban leírták azt, hogy pénzt kell költeni a felsőoktatásra, illetve azt is, hogy túl kevés a diplomás, akkor miért nem eszerint cselekednek.

Amire a kormány nevében Doncsev annyit válaszolt, hogy

Dopeman.

Ez szerinte ajzószerekkel kereskedő embert jelent. Bónuszként megtudtuk azt is, hogy Dopeman életműve tele van a parlamentben idézhetetlen kifejezésekkel, de a ribanc pont nem ilyen.
ennyi:

Azt lehet megbeszélni velem, ami rám tartozik

Korrupciós vádakra válaszolt a kormányfő, megszóla­lására bevezényelték a büféző fideszeseket. Szabó Rebeka kisvonatot adott, hogy ne akarjon nagyot Felcsútra. Pityinger-ügyi államtitkár a kormányban.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F07%2Fparlament_pp%2F
ez is letudva okosban:

Nem adja ki Hernádi Zsoltot a Fővárosi Törvényszék a horvátoknak

A Mol-vezér elleni európai elfogatóparancsban szereplő bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészség korábban nyomozást indított, majd azt bűncselekmény hiányában megszüntette. A törvény szerint a Fővárosi Törvényszéknek ezért joga van megtagadni a Horvátország által kezdeményezett elfogatóparancs végrehajtását - és így is tesz.

hvg.hu/itthon/20131007_Nem_adja_ki_Hernadi_Zsoltot_a_Fovarosi_To
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A jobbikos Volner János is Orbán Viktort kérdezi, méghozzá arról, hogy a kormány miért fizetett ilyen sokat az E.Onért. A miniszterelnök szerint jó üzletet kötöttek, mert jóval a külső értékbecslő által javasolt maximumár alatt kötöttek üzletet. Orbán szerint az ilyen objektív becslések segítnek a korrekt árkalkulációkban.

Egyéb kérdés?? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olvastam azt is, ez meg külön csillagos ötöst érdemel :D

"objektív becslések"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az lehetett (én is most okosodtam ki, értekezleten voltam ugyanis), hogy a KLIK egy db. ellenőrzőt fizet minden tanulónak.
Bármi történik, az van csak.
Arra nem kötelezhetnek, hogy a szülő fizessen - nálunk is ezen ment a hepaj most - ők meg nem fizetnek egynél többet.
pl. nálunk a jövő héten múzeumlátogatásos nap lesz. Eddig szedtünk előre pénzt a belépődíjakra. Most mondta a főnök, hogy ezt felejtsük el, mert nem lehet - de hogy a KLIK kifizeti-e a belépőket és ha igen, mikor, azt nem tudta megmondani ...
(Egy hónapja elromlott a tanáriban a fénymásoló. Bejelentettük a KLIK-nek. Nem engedik javíttatni, hanem majd ők küldenek egy embert, aki kijön és megvizsgálja, igaz-e a probléma. Három hete nem ér ide (a fénymásoló nem működik azóta sem, hozzányúlni senki nem mer ....)
oops:

Anyjukat is eladnák a fiatal magyar politikusok, a társaikat főleg

Mi következik abból, ha Lazáry egy hajón kokózott? Hogy nincs az a szemét komcsi, aki felérne egy féltékeny fideszessel.

Az Index úgy tudja, hogy nem a polgármesteri hivatalban vagy valami csapatépítő helyszínén, hanem egy fideszes bulin, egy balatoni vitorláson készült az MSZP által bombaként bedobott videó a szombathelyi alpolgármesterre emlékeztető figura drogszívásszerű mozdulatairól. Elég megggyőző, amit az asztalról írnak, mármint hogy a kajütasztaloknak van olyan peremük, mint a filmen láthatónak, hogy viharban ne esenek le a tárgyak. Ebből viszont az következik, hogy soha nem lehet annyira szemét, gonosz és alattomos egy ellenséges kommer, mint egy zsákmányra éhes másik jobboldali. Mert az egész biztos, hogy Lazáry nem a szoci ellenségeivel hajózott.

Na persze ez visszafelé pont ennyire igaz, az elmúlttízév sztinte összes nagy komcsi bukását konkurens szocialisták szivárogtatták ki. Ezért bízom abban, hogy még akkor is lesznek jó magyar sztorik, ha mostantól örökké az Állampárt nyeri a választásokat. Minél nagyobb az állampárt, annál több éhes kis féreg akarja megszedni magát rajta.

cink.hu/anyjukat-is-eladnak-a-fiatal-magyar-politikusok-a-tars-1441957738
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De kár, hogy a középiskolában még nem nyomtathattam magamnak új ellenőrző oldalakat.:)
@Evezős: kilincs és zár és wc tartály probléma körben pont ilyen infóim vannak itt szűk körben, ovi-iskola területről, és mikorra megunja a szarakodást a szülő, inkább fogja magát és megcsinálja, az eszem megáll, ez már mindennek a teteje, és ezek ott fent, azok a narancsfidióták még mindig magukat fényezik, hogy szakadna rájuk az ég...
@Evezős: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jahhh és ugyan ez megy kellékanyag szintjén is, és még a segget a földhöz lehet verni, ha valamikor a klik lesz oly kedves és aranyos fizetni. Mert mint tudjuk, a halasztott fizetés fújcsúnya kommunista ármány, ezzel a dicső kormányunk nem él, semelyik közintézményben sem.
@Evezős:

Látom, megkezdődött a lepusztulás az iskolákban. Fénymásoló az első fecske. Meg sem merem kérdezni, hogyan tudják követni a villámgyors technikai fejlődést így.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Osztályfestés megvolt?
Három éve nincsen nyáron festés. A wc-kben sem ...
A bejövő osztályok (akik az érettségizett kimenők helyére kerülnek) vagy ülnek egy nyolc éves festett teremben - vagy kifestik maguk.
Ha az egyik szülő festő magánvállalkozó, az szerencse - odaküld egy segédet és pár óra alatt megvan, jobb esetben még a festéket is adja.
Ha nincsen ilyen, akkor pénzt szednek festékre és pár szülő egy szombaton nekigyürkőzik és kifest. Anyukák kitakarítanak utána ....

Ez a valóság. :-(
@Husz_János_Puszita:
Főnököm azt mondta ma: kollégák, visszatérünk a stencilezéshez, vagy a kézi másoláshoz és szerződtetjük Ráskai Leát (bár nem tudom, milyen státuszban) ...
Röhögünk - pedig sírni kéne.
"Vállalatok » Energia
Befektetésének harmadát eltőzsdézte az állam

2011. május 24-én került bejelentésre, hogy a magyar állam megvásárolta a Szurgutnyeftyegas 21%-os MOL tulajdonrészét, ezzel egyébként a hazai olajtársaság legnagyobb tulajdonosává vált. A MOL részvényei azonban azóta igen jelentős esést produkáltak, az árfolyam több mint 30%-ot veszített értékéből. Ezáltal az államnak is komoly nem realizált vesztesége van a pozíción."
www.portfolio.hu/vallalatok/energia/befektetesenek_harmadat_eltozsdezte_az_allam.3.190181.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Szoliszökevény remélem jól beolvas most aztán...
@Evezős: @Husz_János_Puszita: minek fénymásolni, hisz kódexek is készültek sorozatban kézzel, ha régen ment ez, menni fog most is, előre a setét középkor felé...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ilyenkor kell jönni, és amikor dolog van a narancsidiótákkal, akkor persze sehol nem vagy, most is sarokharapó szoliszökevény nőfélékkel foglalkozol csak, és a nerisztáni haza a meg smafu?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A minimálbéresek foglalkoztatási költsége viszont durván emelkedett, megint kinyírnak néhány iparágat, mint anno a textilipart.
Ki járt jól? Naná az állam, a nagyságrenddel nagyobb adó- és járulékalap miatt.
@Evezős:

A stencil papírt legalább nem viszi senki haza.:)
Jó lenne egyszer már nem kínunkban röhögni.
öööööö, és még én lettem kommunistának kinevezve, igaz csak egy kumministától, aki csöppet sem narancskommunista :D

16:12
Szócska: "Offshore cégek helyett szakmai kézbe kerültek a patikák"

A patikarendszer átalakítását dicsérték a kormány politikusai és a Magyar Gyógyszerészi

hvg.hu/gazdasag/20131007_Szocska_Offshore_cegek_helyett_szakmai_ke

16:10 Brüsszelnek már bűzlik a magyar rezsipolitika
Brüsszelnek már bűzlik a magyar rezsipolitika

Noha Brüsszelből nem közvetlenül a lakossági energiaárcsökkentésre kérdeztek rá, a különbözőképpen mért szolgáltatások körüli tapogatózás akár az egész kormányzati elképzelést megakaszthatja.

hvg.hu/gazdasag/20131007_Brusszelnek_mar_buzlik_a_magyar_rezsipoli
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Valamiért vonzod a narancskurva bolsevik ettársakat... :D
Ja kérem, a tehetséget irigylik... ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az egyház kezébe kell adni az írás és olvasás tudományát, mint régen, ott van annak a helye a szerzetesek sötét szobájában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MAGYAR gyógyszerész ismerős, több patikája is van, eddig adózott rendesen, mostantól nem szeretne... heveny anyázásban van...
Érdemes volt dolgoznia, Piktor komcsijai javában "birtokba veszik" javait!
@Husz_János_Puszita:
A fénymásolót se vitte, inkább otthonról hozta az ember ...
Hát ja, de úgy tűnik, egyhamar nem fogunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Husz_János_Puszita: gondolom nem mondok újat, de ez a jelenség nem csak a gyógyszerészeknél jelent meg, hanem szinte az összes pici-kicsi-közepes cégeknél, sőt a nagyoknál és a multiknál is, jahhh és a még gondolkodni képes egyszerű polgároknál is.
Tanárok tartsanak összefogottan 1 sztrájkot és utána röhögve jutna a kávéjukba konyak is!Csuti seggszáj csak az erőből ért,az erősebb csak mond 1 számot és teljesíti!
Végre valahára észbekaptak.
Egyszer egy olyan megmozdulás kéne,ahol MINDENKI ott van!
@kifordított nagyanyó: Na, olyan nem lesz.
A rendszer hű támaszai (pedagógusoknál: akik eddig sajnálták az időt tanulásra, ill. túlórázni sem akartak - vagy nem is volt rá szükségük -, tehát sehol nem voltak a szakvizsgázott, többdiplomás, versenyre felkészítő, sokat túlórázó kollégáikhoz képest) azok most szépen ki lettek stafírozva, tehát nekik nem érdekük, hogy visszaálljon a korábbi rendszer. Ők nem fognak tüntetni soha.
@Lilili: tapasztalatból mondom hogy a rendszres sport és a cigizés nem zárja ki egymást
@Evezős: azok is "jól" jártak ahol a prémiumok minimumát fizették ki (helyetessi stb) ahol viszont maxot ők rosszul jártak.

és még nincsen németkönyve a másodiknak, de majd összeül az államtitkárság is eldöntik, hogy küldik vagy sem.
röhej
@kekex:
Nagy kösz érte!!
Mindkettő aranyos - úgymond - de az a fantázia ami az elsőben van, attól odaragadtam a monitorhoz... baromi jó!!!
@Penivaldes: Nem, viszont ha sportol, akkor a ciginek a bőrén érzi az azonnali káros hatását, hogy visszaesik a teljesítménye. Az, hogy 20-30 év múlva tüdőrákos lesz, senkit sem hat meg.
süti beállítások módosítása