Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.06. 11:32 Fabius

Tanárok az utcán

Címkék: fidesz tüntetés tanárok közoktatás

Seprő, láthatósági mellény, itt van az ősz, itt van újra, Hoffmann Rózsa menj a búsba: utcára vonultak tegnap a tanárok. Szülőként régóta vártam érdeklődve, mikor jön el a pillanat amikor végre nem tetszenek lenyelni a mindent és a bármit szó nélkül. A héten megjött az első életpálymodelles fizetés, hétvégén megvolt az első tüntetés.

Végül is jobb későn, mint soha

Abcúg iskolarendőr, abcúg központosított államosítás, abcúg kikényszerített kari tagság, abcúg óraszám átalakítás, abcúg mindennapos tesióra. Az biztos csak nekem furcsa, hogy a kokisaller megszerettetésére épülő, Michl-Kósa féle közoktatási elképzelés nem abcúg, de rólam köztudott, hogy mindennel elégedetlen vagyok. Most mégis megelégszem annyival, hogy végre megmozdult valami, amitől Kocsis Máté fejében megzavarodtak és öncélú kapkodásba kezdtek a harangozó majmok:

Aszonta az egyfejű, hogy egye kutya vonulászva tüntessenek a tanárok, csak erőszak, na az ne legyen. 

Ennyire összekeverné a tanárokat a belváros időnként romba döntő radikálisokkal? Vagy megrémült, hogy egykori osztályfőnökével összefutva akkora sallernek lesz gazdája, hogy repedés mentén szivárogni kezd fejéből a megpimpósodott káposztalé? Vagy mitől ez a félelem, hogy a jobb későn, mint soha utcára vonuló tanárokból a katedráról letoppanva a valóságba egyszerre hergelve uszító Bajnai Gárdista válik? Talán attól rémült meg ennyire a szentem, hogy a kaposvári példát követve csöcsben és pöcsben válnak világhírűvé a demonstráló tanárok, neki meg úgy kell felöltözve sajttájoznia, mintha a eltévedt fürdőmester lenne a délegyházi nudista strandon? 

Nehéz kérdések ezek, mint ahogy az is, lesz-e bármi foganatja a tanárok késői utcára vonulásának? Felvehetik-e a versenyt szakmai indokok az egységesített állami iskolarendszeres, mindennapos tesis, kötelező hittanos-etikás orbáni álommal, amiben a tanárok sem megbecseült tagjai, hanem aláírod ahol kell és kussolsz fogaskerekei a nernek? És ti, kedves tanárok? Lesz ennek folytatása, vagy elég lesz, ha hétfőn rátok szól a nyakatokra ültetett kápó, és visszaálltok szépen a sorba? 

545 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr295553569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.07. 13:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Takard el magad! 2013.10.07. 09:20:22

Mély dekoltázs, kurta szoknya, buja hajzat? Lecsap az Egyetemi Dresszfelügyelet! A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.         

Trackback: KDNP új pártjelvénye 2013.10.06. 23:10:02

forrás:  Örexem Szatirikus lap

Trackback: Stadion adó 2013.10.06. 23:04:35

Adózzunk jó sokat, emrt 2014-ben több mint 50 milliárd kell az F.MPSZ - KDNP kormány stadionjaira.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elkúrták. a diákjaik mellé kellett volna állni decemberben és nem sunyin lapítani -akkor. időközben bedarálta őket az klebelsbergi kúróterv és most hogy rájöttek szart sem kaptak, most ugatnak? dögöljenek nyugodtan bele. akik a gyerekeket cserben hagyták nem is érdemelnek mást.
Azt mondja a riporter, hogy csak pár száz pedagógus volt jelen a tüntetésen. Ezek alapján tuti, hogy minden rendben és csak a ballib tanárok uszításáról lehet szó, a nagy többség mindennel meg van elégedve. :)

index.hu/video/2013/10/05/oszi_nagytakaritas/
Amúgy meg nemtom mijafaszért lázadoznak ők is, hiszen Bajnai is megmondta, hogy 2015 januártól jönnek a németországi fizetések. :)
Ezt a másfél évet már fél lábon is kibírhatják.

mandiner.blog.hu/2013/09/26/bajnai_2015_januar_1_a_nemet_berek_napja
@jaegtoer:+++
nem tudok mit hozzáfűzni.
Meg ugye a szomorú tény ez. :(

A pedagógusok szinte mindent lenyelnek

index.hu/belfold/2013/10/05/arato_laszlo_magyartanarok_egyesulete/
Bocs, hogy OFF de ettől ledobtam az ékszíjat. :(

HALÁLOS KOCOGÁS: A FÉRJ IS GYANÚSÍTOTT

Tegnap kora reggel már szárnyra keltek olyan hírek, hogy a tíz nappal ezelőtt, Soroksáron, kocogás közben kivégzett Krisztina halála akár vérbosszú is lehet. A Frizbi felvételén Hajdú Péter nem is ment el szó nélkül a pletykák mellett: a brutálisan megfojtott édesanya özvegye, Kardos Lajos ugyanis exkluzív interjúra érkezett a TV2-be.

A férfi a megszokott közönnyel az arcán mesélte el felesége elvesztésének történetét, még azt is, amikor utoljára láthatta őt. Abban a pillanatban, amikor a műsorvezető a múltról és a friss pletykákról tette fel a kérdését, látszólag egy pillanatra megdöbbenten kereste a szavait.

Fotók: Végh István
Hajdú ugyanis felemlegette, hogy Lajos korábban, még rendőrként önvédelemből kioltotta egy ember életét. A szombat reggeli hírek szerint ennek az áldozatnak a rokonai állhatnak a gyilkosság hátterében, ugyanis a közelmúltban szabadulhattak, és revansot akartak venni a férfin. Lajos a gyilkosságot nem cáfolta Hajdú kérdésére.

www.borsonline.hu/20131006_halalos_kocogas_a_ferj_is_gyanusitott

ON
A kommentek száma szépen növekszik, ugyanakkor én kettővel találkoztam eddig.
Szerintem kezdjük el számolni az ellenségeket:
terrorista újságírók
romkocsmák mélyén összeeküdözők
tombolva romboló Bajnai gárdista diákok
(csak simán) Bajnai terror legényei
magukból kifordult, dezertőr tűzoltók
.
.
lehet folytatni....

Ezzel szemben:
Jól megvédték a tévé székházban fogságba esett békés tüntetőket
Virágot ültettek a magukrahagyott, de önként egészséges vidékre települt hajléktalanok háza elé

Mi van még?
@Dr. jenőke (jenőke):
Intevrálták a rokkantakat ès fogyatèkkal èlõket a többségi társadalomba.

Gondoskodtak a méltó kegyeletrõl a nehéz helyzetben levõ családok számára.

Ugyanolyan minõsègû oktatásban részesül minden államosított kisdiák.
@jaegtoer:
elmondtad amit akartam

brühüyyy

még jó, hogy az én időmben nem ilyen gerinctelen és ...tanárok oktattak...

mi lennék én most?
@saravad:
mijafasz? minőség? oktatás?

hol?

brühüyyy

rend lesz (mint Rodrigo Posa mongya a Don Carlosban II. Fülöp-nek: -aki dicsexik, hogy Flandriában béke van- persze "...orrenda orrenda pace, la pace del sepolchri!")

hát a hoffmann elvtársnő is elmondhattya

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azt hallottam, hogy a tóban békák vannak és sokat vartyognak...hacsak be nem fagy a tó

brühüyyy

(picit OFF)
@rodeo36:
Azt hittem vilagos: egyforma szart mindenhova. Kerul amibe kerul csak óccsó legyen!
" Vagy mitől ez a félelem, hogy a jobb későn, mint soha utcára vonuló tanárokból a katedráról letoppanva a valóságba egyszerre hergelve uszító Bajnai Gárdista válik?"

Kocsis nyilatkozata pontosan illeszkedik az "Erőszakos bukott baloldal" forgatókönyvbe: rendőrterror - bajnai-gárda - huligán egyetemisták - Kis Görbe - szobordöntő erőszakos, gyilkosságra buzdító lumpenprolik - hangosbeszélős kampány Baján: "ne féljetek Bajnaitól, Gyurcsánytól, Mesterházytól" stb stb stb, most jönnek a tanárok.

Amit Finkelsteinék/Hanonyék csinálnak, az gusztustalan, viszont legalább profi, és működik. Azért működik, mert az ellenzék stábja (ha van egyáltalán ilyen) egy rakás szerencsétlenség, másrészt azért, mert az átlag magyar választópolgár egy funkcionális analfabéta üregi ork, aki a ködkürtnél vagy a piros lámpánál bonyolultabb üzeneteket képtelen értelmezni.
Off

ennyit az összeeskűvés elméletek lekezelő anullálásáról:

Hónapok óta mondom a libor botrány kapcsán, eddig a bili billegett, mosst már lassan borul az egész szarhegy...
ne vitassuk meg csak olvassátok el:

"A svájci tőkepiaci felügyelet, a FINMA jelenleg vizsgálatot folytat számos svájci pénzintézetnél a devizapiaci árfolyamok lehetséges manipulálásával kapcsolatban - írt a Financial Times a felügyelet bejelentését idézve. A FINMA közlése szerint szorosan együttműködik az ügyben más országok hatóságaival is, mivel világszerte potenciálisan több bank is érintett lehet. A FINMA egyelőre nem árul el további részleteket a vizsgálattal kapcsoltban, mint ahogy a lehetségesen érintett bankok nevét sem közli."

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/erik_a_botrany_svajcbol_manipulaltak_a_devizaarfolyamokat.566322.html

és ebben a fidesz (kósa, szijjártó, és tettestársaik) is benne vannak szügyig, ha nem nyakig.

on.

bocs.
@jaegtoer:

Mélységesen egyetértek: kevés olyan csoport van, amelyik PONTOSAN azt kapta, amit érdemelt (és akkor még bőven nem csak a diáktüntetések alatti sunyításról van szó, hanem előtte a "gyurcsányterror" elleni folyamatos uszításról, kampányolásról (az iskolákban is!) és tüntetésekről (nem egyszer a szülők, sőt a gyerekek bevonásával)), de a pedagógusok feltétlenül közéjük tartoznak. Természetesen tisztelet a kivételnek. Nem voltak túl sokan, és most sincsenek.
@jaegtoer:

Ez nem ilyen egyszerű.
Akkor most mesélek.

Zseniális középiskolai - negyvenen bőven túli - matektanárnő. Tényleg kiváló eredményekkel, országos versenyek, egyetemi felvételek.

Újságot nem olvas, TV-t nem néz, a kollegáktól tudja, meg tőlem:),mi újság ma Mo-on.
Nem is érdekli, nem is hiszi.

Az ő fizetése, baromi nagyot emelkedett. Szerintem elszámolták,mert 50%-nál is nagyobb.

Ettől kezdve őt kurvára nem érdekli, hogy a diri kedvencének csökkent a fizetése.
Örül,hogy az analfabéta szülő hasonló gyerekét ki lehet rúgni.

Ő biztos Rózsa-szavazó lesz, ha menet közben nem derül ki, hogy a KLIK-ben számolni se tudnak:))
@jaegtoer:

Semmi gond, bármelyik svájci bankelnök simán megússza, ha elég sokat szotyizott a svájci minielnökkel a lelátón, vagy elég pénzt dobott bele annak hobbijába.

Csak vicceltem.
Én az egészben a gyerekeket sajnálom...:(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @jaegtoer:
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @jaegtoer:

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!
@saravad:
pontosan erről beszélek

egyetértek

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a zinda aszongya, hogy ...és nem engedi elküldeni

brühüyyy

svájcot is be akarják keríteni?
@rodeo36:

Fogalmazzuk át szalonképesre: Akik nem tudnak magukon uralkodni, azokon előbb-utóbb mások fognak.

(idézet, sajnos nem tudom, kitől)

:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
na ez most a szarva között a tőgye

semmilyen randaság nem volt benne...mikor a te nevedet kitöröltem akkor elengedte volna de mégsem mert várni kell, majd mikor vártam, akkor megint hogy ...izé

ez valami glitch?

brühüyyy
@Orica Középföldi: legszívesebben a kardomba dőlnék. egy értelmes és tehetséges tanár, aki bezárkózik a kis világába. ottlik már a határon lenne. fáklya? orbán egy öngyújtóval alázza az értelmiséget.
@jaegtoer:

Mint minden réteg ők is erősen megosztottak,ráadásul jórészük a vezértnyaló gerinctelen massza!
Mondanám én is,hogy a 'vezérork' fa@ának szópásáért az iskolai kampányolásokért megérdemlik sorsukat,de nem lenne korrekt a gyerekekért élő,hivatásból pályán levőkkel szemben!!Nekik mi közük van ahhoz amibe rángatják őket,"jótevőik"?

www.youtube.com/watch?v=m55RDNlWnLI
@rodeo36:

Az ellenség keze már betette a lábát a blog.hu-ra.

Éberség! :)

Nekem amúgy ez a gyík is gyanús. sehol nem baszakszik annyit a blogmotor, mint nála... :)
@rodeo36:

Olyan mocskos a szád.

még jó, hogy az én időmben nem ilyen gerinctelen és ...tanárok oktattak...

Lehet ezt finomabban is mondani.
Csak fölösleges.

Erre a mondatodra legalább felkapják a fejüket!

Fabius!
Visszaállnak szépen a sorba!
@Orica Középföldi:

nem irigylem, és nem is negligálom a szerencséjét. a rendszer sajátossága azonban az, hogy előbb-utóbb bele is belemar a fogasherék. most éppen jókor volt jó időben jó helyzetben jó satöbbi... aztán majd eccer csak jön a többi...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

" mert az átlag magyar választópolgár egy funkcionális analfabéta üregi ork, aki a ködkürtnél vagy a piros lámpánál bonyolultabb üzeneteket képtelen értelmezni. "

Ez a mai szentmise üzenete.
Ámen?
@Tűzfal:
nem is ez volt a zinda gongya

brühüyyy

te kis cenzor
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ki vagyunk mi kiáltva össznépi ellenségnek?

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A Bajnai gárdát nyers hússal vadítják.
Láttam két gárdistát tatárbifszteket rendelni.
Megrendelt vérengzésük várható!
@rodeo36:

"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"

szerintem tőlem már annyira megszokta a blogmotor a lófaszt és a batyufaszt, hogy ha ilyen nincs rögzítve, vagy lóbálva a hozzászólásomban, akkor egyszerűen az blogmoci az "intelligenciájánál" fogva arra vár, hogy sürgősen pótoljam a hiányosságot. ezt időnként meg is szoktam tenni, más esetekben azonban mentem, majd ráfrissítek és megtörténik a csoda. hogy mit mormogok közben az nem publikus, de van benne minden...
Olvastam, hogy kevesen voltak a tüntetésen. Valóban, akinek még megvan a pedagógusi állása, hiába kiváló nevelő, nem mehet, mert másnap már kirúgják. Természetesen, demokrácia van, mindenki mondhatja, amit akar, meg amit megengednek:)) Olvastam, sok volt az "öreg" a tüntetésen. Én is elmentem volna, ha tehetem, mert én is "öreg" vagyok, de sajnos, eme nagy demokráciában nekünk, "öregeknek" kell azok mellé állni, és valóban tüntetni, akiket megfélemlítenek, megaláznak, semmibe néznek. A tanárok nem gerinctelenek, nem ostobák!!! Csak van családjuk, vannak gyerekeik, vannak elképzeléseik, és van hivatásuk! Nem állnak a sorba!!! Hoznak butuska törvényeket, hoznak butuska szabályokat, és persze, kegyetlenül ellenőriz is a hatóság, de.. az osztály ajtaját magamra csukom, a harminc gyerek engem vár, megteszem azt, amit a lelkiismeretem diktál! Lehet, nem fogok a következő fizetési fokozatba kerülni:))) Ne gondoljátok, hogy a tanárok hülyék!
Különben, mitől is gondolja valaki, hogy a pedagógusok erre a kormányra szavaztak??? Biztos a forrás??
@jaegtoer:

Nincs kétségem, csak ő nem hiszi el:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

asszem komolyan veszik, mert ugyan a firintot kinemszarjale, de az €:CHF; CHF:$, és CHF:BGP árfolyamok cserearánya, mozgása és az alkalmazott piacélénkítő téves módszerek, pénzügyi intézkedések elhibázottsága nem gyerekjáték, most már amit tehetnek, majdnem annyi, hogy: -Adj még egy kis szotyit, mindjárt jönnek értem...
Gondolom, az angol bankos fiúk elrebegték a frankót, amikor a töküket csavargatta a ... olyanok motivációjára, akik maguk is nagyhalak, és nagyot buktak a tutira vett tranzakciókon.
@ésmi nem foglalt:
Én csak a saját környezetemben tapasztaltam. Elèg nyíltan kampányoltak.
@Dr. jenőke (jenőke):

Egyszer véletlenül úgy megijesztettem az egyik törpehörcsögömet, hogy az felvisított, és kitárt mellső lábakkal (a cukiság.hu-n: "kezeivel") átment "támadásba".

Na, az durvább volt, mint Bajnai, meg a Gárdája...

@Orica Középföldi: Ámen. Sajnos.
bocsika meg nesértőggyön a nayg vezír természetesen rúla van só... a nagy felcsúti aranylábú rezsihős rámszeszről...
Kerényi János, a Fidesz regionális pártigazgatója bizonyítottnak látja, hogy a törvényszék által kimondott kampánycsendsértést nem a Fidesz, hanem az MSZP követte el.

www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/valaki-csalt-a-bajai-valasztason-519045
@Dr. jenőke (jenőke): így van !!!!

az SZDSZ, MDF és a MIÉP csalt !!! mostmár egyértelmű....
Zsigó Róbert: Bajnai Gordont tartsa távol Bajától az "erőszakos hordáit", a fegyveres testületek volt tagjaiból álló Szolidaritás aktivistáit.

nol.hu/belfold/hordanak_nevezte_a_szolidaritast_a_fidesz
@gipsz.jakab:
Eddig rendben, de a tizennegyedik feles legyen az utolsó!
@Dr. jenőke (jenőke): A Fidesz és Dopeman foglalkozik még mindig a szobordöntéssel. Vajon miért?
Hát így becsülik meg a tisztességes munkát a munkaalapú társadalomban. Booááá.
@V-PORT:
pont most akartam linkelni
Ennyit a bator tanarak lehetosegeirol.
A fityisz bukta a fiatalokat.
@saravad: Az meg hülyeség, hogy a tanárok nem tesznek semmit, nem mennek az utcára. Ki megy? Senki.
"Tanárok az utcán"
Hol találom a kellemes megjelenésű, fiatalabb korosztályba tatozó, jövedelmüket kiegészíteni szándékozó tanárnőket?
Pontos címet és útvonaltervet kérek!
Majd ha a tanárok (stb.) másokért is hajlandók lesznek utcára vonulni, nem csak magukért, akkor lehet kezdeni reménykedni.
De még magukért sem ...
Nincs magyar nemzet. Itt mindenki meg tudja számolni két keze ujján a magyarjait.
Jaegtoer 11.38-kor írt hozzászólásában nagy igazság van.
"Diákjaik mellé kellett volna állni a tanároknak a decemberben is."
Ezekben a megmozdulásokban nem nyilvánult meg az összefogás demonstrálása sem a tanárok, sem a szülők részéről.
Akkor, amikor decemberben a diákok támogatást érdemeltek volna az utcán a szülők jelenléte által, ez elmaradt.
Egy gyermekével gondolati harmóniában élő szülőnek ott lett volna a helye lelki támaszként a gyerekek mellett, arról nem szólva, hogy a természetes szülői féltés is ezt diktálná.
Hasonlóan negatív szerepet vállaltak fel a tanárok,akik egyrészt szervilis okból szinte lohasztották a diákok mozgalmát, vagy nem vettek részt a tiltakozásaikban, holott személyes érdekeik is indokolttá tették volna a jelenlétüket.
A diákok kezdeti lelkesedése is alábbhagyott, még a társaik sem támogatták a követeléseket, egyre csökkenőbb, majd elhanyagolható létszámmal követték kis hős társaik kitartását, akiknek ezek után személyes kockázatot is jelentett kitartó hozzáállásuk.
Fentiekből látható, hogy három csoport nem tett eleget a részükről elvárható kötelességnek.
Márpedig ennek az az oka, hogy a még ilyen helyzetben is passzívak a társadalmi szereplők még abban az esetben is, amikor direktbe érdemes lenne a saját érdekeiket védeni.
Üdv.
Visszatértem Esztergomból, Dobogókőről.
Röviden: pusztulás, korrupció, becsapás.
A város szégyenketesen néz ki. lepukkant, szemetes, széteső. az emberek arcán is látszik az ami a várost jelképezi. nem úgy néz ki ahogyan ki kéne néznie. :((
nem igazán szeretem, fogalmazzak így ha előre bekalkulálják a borravalót. majd eldöntöm én, hogy adok vagy nem
Dobogókő szép, a táj az. de nem virul, a szálláshelyek konganak az üreségtől, elhagyatva állnak.
mentalitásbéli gondokat is tapasztaltam. a vendégek becsapása jelen volt.

bocs hogy ezt ide
Erről szerintem volt szó, de tényleg igaz, hogy mindenhová amit kimentetek az árvízből emlékművet akarnak?
@Orica Középföldi: a Klikben azt se tudják mit kell csinálni. fejnélküliség van. ez az Irving novellában jól néz ki, de egyébként nem.
@Penivaldes:

Szia!
Akkor most feltöltődtél a a szívcsakra energiáival,'mega'katolikus fővárosunk energiáival!
Nem nagyon hittem benne de a Pilis feltöltő erejében van valami...A múlt héten kerékpárral 'fűztük le Esztergom Dobogókő,Szentendre útvonalon.Azok az állapotok tényleg olyan elkeserítőek ahogyan leírod./"a szegénység kikönyököl belőle"/ Az őszi Pilis viszont fantasztikus színeivel,forrásaival,kikericseivel,gombáival.

www.dobogoko.org/Szivcsakra

kepkezelo.com/images/autxw8yd8m6vk83ha2.jpg
@Penivaldes:

Semmi gond. Kaptak egy kormánybiztost, ő majd tudja.
Csak azt nem értem, Rózsa miért látszik egyre zaklatottabbnak, ha minden remek?
@Mariann19:

Szia!
Készülünk a nagy őszi kézisütküzetekre!!
@Orica Középföldi: biztos nem öntözték meg, aztán most kókadozik
@gazoló: mi is megnéztük a csakra helyet. szép nagyon.
én azon tűnödtem el, hogy a létrára nem merek felmenni, de itt teljes nyugalomban mászkáltam úgy hogy mellettem a szakadék
@gazoló:
Szia!
Készülünk szeptember 16-ra, akkor kezdődik a nagy sorozat.
Megint gondban leszek, ha csak a Digi közvetíti.
Valami megoldást kell keresnem.
@Penivaldes:

Nincs az az életvíz, ami helyre hozhatná:))
Kíváncsi vagyok kihúzza-e a választásokig.
Egy saját tapasztalás a témához:
van egy pedagógus barátom, de nem róla ( még baja lenne), hanem egy ismerősről, aki egyetemen oktat. Dumáltunk (próbálkoztam…) róla, kérdeztem, hogy milyen a hangulat mostanság a közoktatásban, erre-arra.

A válasz az volt, hogy várjuk ki a végét, talán elindult valami és ki fog ez alakulni… és, témaváltás gyorsan.
Hát, ez is egy vélemény, de ismerek másfélét is. Szintén gyakorló pedagógusét, aki teljesen másként látja a dolgot: a zorbányi (még) puha diktatúra oktatási rendjét a félelem tartja fenn, a félelem a kirúgástól, az egzisztencia elvesztésétől, etc…
Mindenki halálosan be van szarva és - bár értem azokat a véleményeket is, amelyek a pedagógus társadalom töketlenségét firtatják -, de ez nem ennyire egyszerű kérdés, amit feketére vagy fehérre lehet festeni. Ráadásul minden intézményben más-más helyzettel szembesülnek az emberek. Van ahol az építő jellegű kritika csak süket fülekre talál, míg ugyanezt egy másik intézményben repülős társasutazással honorálják, amiből a nyaralás nem igaz, csak a vezérsík nélküli városnézés, persze nem Las Vegasban és asse sokájig.

Sztán, hogy ebből mit tudna kihozni egy új kormány… kétségei vannak az embernek.
Ha a szólás szabadságát rehabilitálnák, az például nagy dolog lenne. De német bérszínvonalat ígérni píár éven belül, leggyalább akkora szarság, mint most azt rikácsolnia a raúzsikának, hogy minden tutifasza a zokításs ügyében.
Seggfejek!
meg arra jöttem rá, hogy miért kedvelem Habakukot.
@Mariann19:

El kell menni Kielbe vagy átmenni a szomszédhoz ,mint a hatvanas években!
@Mariann19: "Halálosan unom már a szimbolikus politizálást, halálosan unom a szocikat, a nem szocikat, az egész ellenzéket, ahogy ragaszkodnak a szimbólumokhoz, amelyekkel a saját sírjukat ássák."

"Hülye ellenzék. Nem szimbólum kell ide, hungarocellszobor meg utána gyerekes magyarázkodás meg visszatáncolás, hanem tessék megnyerni a választásokat előbb Baján meg ahol épp esedékes, aztán mindenütt, s ha ez a sok hétköznapi, meglehet unalmas és látványtól mentes konkrétum megvan, akkor lehet egy nagy szimbólummal kezdeni. A felcsúti stadiont közkórházzá alakítani, bányát, földet, trafikot visszaszedni, a legmagasabb elöljáróságokat, akik ezt az országos világbotrányt csinálták, Ócsára költöztetni, a vezénylő tábornok szerint a lakópark amúgy is valóságos remekmű."

nol.hu/velemeny/20131005-kenyes_izles
@Mariann19: Lengyel lászló tollából egy válasz:
( az én pofázásomat ugyanis én unom a legjobban)

A fennjáró politikus, értelmiségi egy hallgató, vele szemben néma társadalmat lát. – Közömbösek! – hallom a kifakadást. A magyar már csak ilyen, a hátán fát lehet vágni! Szolga nép! – vérvörös dühösség. Dehogy. Egyáltalán nem közömbösek. Figyelnek és mindent megjegyeznek. Dehogy szolgák! Csak tudják, mit kockáztatnak. Nincs hátországuk. Nincs menekülési útjuk, ha a hatalom rájuk veti magát. Igen, némán várnak a visszavágás pillanatára. Beszélj te is velük csendesen és nyugodtan! Ne fenyegess! Ne kárhoztass! Hallgasd meg őket, és megérted, hogy miért van elegük a hisztériából! A kicsik sérelmei, tüskéi tökéletesen érthetetlenek mind a hatalmon lévőknek, mind az ellenzéküknek. Legalább te próbáld megérteni őket.

Kapkodva kísérel meg mindenki nyelvet, tolmácsot találni a választói csoportokhoz. Minden politikus egyre hangosabban ordít, hátha meghallják. Nem akarják hallani. Túl vannak rajta. Ha meglátják, lekapcsolják. A hatalom éppen a műparaszt maszkjában, a te is bunkó, én is bunkó, húzd rá cigány viselkedésben és az általa kitalált, senki által nem beszélt dagonya nyelven közelít szeretett népéhez. Győző gazda durva dagonya tréfáin már kizárólag az udvari nép kacag. És csodálkozik, hogy megfizetett cigányokat kell szállítmányoznia a tanyákról, „csaló vagyok, nem turista” feliratú pólóban, hogy kínnal-keservvel megnyerjen egy saját körzetet. Az ellenzék utoljára 2012. október 23-án, Bajnai hangján beszélt emberi nyelven. Hihettük, hogy elkezdődik a dialógus, a párbeszéd korszaka. Csalódnunk kellett. Elfelejtették a párbeszéd nyelvét és azokat, akikhez szólni akartak. A nép nem velük, hanem ellenükben is küldi el az Orbán-rendszert.

A választás már eldőlt a mélyben. Az eredmény el van ásva titkaink helyén. Az is eldőlt, hogy a fent ágálóknak megint nem sikerült kapcsolatot találniuk az alul lévőkkel. Új politikai, gazdasági és szellemi embereknek, eszméknek kell jönniük, hogy utat nyissunk a lentieknek fölfelé, a fentieknek lefelé. Monológjainkról, leckéztetéseinkről ismét kiderült: nem kérnek belőle. Nem kérnek az elnyomásból és megaláztatásból.

nol.hu/velemeny/20131005-az_utolso_pestises
@Knósszosz:

Érintettség révén,ha nejemet megkérdezem azt a választ kapom,hogy most kúrnak szét mindent végképp,és ezt a gyerekek is tudják,érzik...
@Penivaldes: Ezek szerint csak boszorka vagy.:)
@Habakuk999: tudok lenni szelíd mint a zellő, mely simogatja a kezet, és tzudok vérbeli banyek is lenni valóban.))
@Penivaldes: Miért és hol jöttél rá?
Kíváncsi vagyok. Ha egy picit szomorú is, hogy egy fiatal lány dobogóköi gondolataiba belecsöppentem.:)
@Penivaldes: Nagyjából, most két nagy láda diót szedtünk.

Lefagyott egy nagy csomó virág.:(
@Habakuk999: legyél rá büszke, hogy egy fiatal lány gondolataiba belecsöppentél!:)

azért. és ezzel elmondtam.
@Habakuk999: van ilyen, hogy lefagy, majd nő másik.

a diót imádom. szinte bármit megtennék érte, hogy kapjak
@Penivaldes:
@gazoló:
Én csak kívülállóként tudok véleményt formálni erről az egészről, de az biztos, hogy hatalmas rakás szart igyekeznek csinálni az oktatásból.

Számomra a legelső és legfontosabb intézkedése lenne egy új garnitúrának, hogy kirúgja az elmebeteg hittant az iskolák falai közül! Semmi keresnivalója nincs semmiféle egyházi marhaságnak a sulik falain belül! Ez alapvető dolog és a demokráciának is jót tenne, ha volna rá igény, de ugye nincs. Ezerszer elmondta már itt is sok mindenki, hogy akinek szívügye ez a dolog, az fogja a gyerek kezét és vonszolja el deklaráltan ájtatos intézménybe, aztán hogy mennyire fogja a gyerek úútálni ezért később, az már az ő dolga.

De nem csak ez az egyetlen baj szerintem, kíváncsi lennék Evezős véleményére, majahgyün.
Ja és Geo is kifejthetné.
@Penivaldes:

"lehet a rózsát tartosítani:))) "

Szárítva, préselve:)
@Knósszosz: azért ne feledd, én is ájtatos intézményből jöttem, és ott töltöttem el kamaszéveim, és voltak legjobb éveim és csínyjeim.
@Penivaldes: és a mogyorót is?

szegény szüleimre zúdítottuk rá az összest, nem unatkoznak a hosszú őszi estéken:)(

Mit csináltál Dobogókőn?
@Habakuk999: a mogyorót is, az is finom
ott voltam, pihentem, családi kistalálkozó
@Habakuk999: le kell vmivel kötni az öregek figyelmét.)
meg a mandulát is szeretem, ehát azt is küldhetsz
@Penivaldes: Az jó, nagyon szép ilyenkor is az erdő.
Kár, hogy nem nagyon van gomba.

Rengeteg állat is megfagyott a héten, madarakat, imádkozó sáskákat találtunk megfagyva, senki se készült a minusz 6-8 fokra.

Ha egyszer megyek feléd, pakolok be diót, de, hogy meg nem töröm az biztos.
@Habakuk999: a gombát csak nézni szeretem

törjük együtt a meleg szobában, kettesben??
:))
@Penivaldes: Írj még ilyeneket, aztán kapok a fejemre, miért udvarlok én a gyíkon.:(

Csak lány-apa viszonylatban törhetnénk.:)
@Habakuk999: kaptál a fejedre?
kalapáccsal törnénk, vagy falhoz vágva
én is így gondoltam. tudom hogy vén vagy már:))
@Habakuk999: megnyugtatlak, sosem udvaroltál nekem. ne légy zavarban:)
@Knósszosz: Tudod, téged nagyon rendes fickónak tartalak, nem véletlenül szeretnek itt nagyon sokan.

A Vettel Alonso versengés megítélésében eltér a véleményünk erősen.
Annak ellenére, hogy én is Alonsonak drukkolok.

Egyszerűen Vettel a jobb, ő az új Schumi.
Lehetett volna Alonso is, ha kér év dicsősége után jól méri fel a helyzetét és marad a fenekén Briattoreval, mert ők nyerő team voltak.

Rosszul döntött, így jött a mélységmenet természetesen csak Alonso kvalitásai miatt mélység, másnak ez diadalmenet lenne.
@Penivaldes: Nem vagyok zavarban, csak gondoltam leírom, miért nem reagálok. Hol van Sírbatesz?
@Habakuk999: fogalmam nincs hol van sírbatesz. majd előkerül.
vagyis én tehetek arról, hogy elmentél. :(
@Habakuk999:
Szia Habakuk!
Két témát dobtál fel, kezdjük a bajai szavazás megismétlésével, miután hű képet mutat be a jövő évi választások várható stílusáról.
Egy videon látható és hallható a Fidesz utcai hangosbemondó arrogáns, harsány felhívása a választók felé. Ime:
"Ne higyjen Teket Melinda gyűlöletkeltő szavainak, ne hagyja magát megfélemlíteni és üldöztetni, bizzon a Fideszben." - ez utóbbihoz nincs indok.
Ez a helyi kampány hű képe a várható, undorító választási kampánynak, és felmerül egy kérdés, a választási befolyásolás kérdése.
Befolyásolás volt az utaztatás, befolyásolás ez lejárató arrogancia.
Tegnap egy nagyobb társaságban nem volt azonos vélemény a befolyásolás kérdésében - különösen annak fényében, hogy a Fidesz a választásokig legitimmé teszi a ráhatások eszközeinek alkalmazását.
Lehet, hogy elfogadható lenne ez a változtatás, amennyiben a pártok egyenlő esélyekkel indulnának kampánytechnikájuk és retorikájuk alkalmazásában.
Mindez azonban pénzbe kerül, a kormányzó párt hallatlan anyagi és média eszközökkel jogtalan előnyhöz jutna.
A másik oldal megengedő volt azzal, hogy a kampányfogások bármilyen formája legyen megengedett, helyes retorika és eszközök megválasztása az adott pártok alkalmasságát is
reprezentálja.
Ez lesz a hazai választások fő csapása, és bánatosan idézem fel az amerikai választások előtti demokratás és republikánusok TV vitáját, ahol ezek a pártok a programjaik mellett érveltek, és a kölcsönös lejáratás szándéka fel sem merült.
"Az én pofázásomat én unom a legjobban."
Én nem, ezért kiváncsi vagyok, mit gondolsz a fenti kérdésről.
Tegnap a Fideszes köztévében, nem egészen nyolc másodperces beszámoló volt a pedagógustüntetésről.
Mire feleszméltem volna (pedig nekem igen gyors a zészjárásom), már el is kapták a képet.

Persze, előtte a Hoffmann Rózának, utána meg a szobordöntögetés elemzőknek annyi idő jutott, hogy közben majdnem sikerült elrágcsálnom egy 250 grammos földimogyorót!
@Knósszosz:

Oktatásból ,állami területekről,politikából úgy kéne kiba@ni a pátereket,hogy lábuk sem érje a földet!!Az állami hozzájárulásokat,papi juttatásokat/adózást/ is át kéne gondolni végre! A karitatív célú dolgok kapnának csak zöld utat a többit dobják már össze a hívek!!Valakinek a politikában végre bátornak kellene már lenni egyházi,nyugdíj és külföldi magyarok tekintetében,nem csak rezsicsökire, mégnagyobb rezsicsökivel überkedni!!/fa@t/,már megy is a vérnyomásom!!
@Penivaldes: Már miért tehetnél róla?

Meguntam a különböző oldalak szélmalmait.
Meguntam a kesergéseimet is.
Tudod sajnálom a környezetem szerencsétleneit s elveimmel szemben tevékenységet szervezek nekik, ez viszonylag sok idő, így ide már nem jut sok.
Facéról loptam!

"Mit kíván egy szülő a gyermekének? (egy normális szülő)
" Én szülőként valójában csak néhány apró dolgot várnék el a pénzemből fenntartott közoktatástól:
1. a gyerekem jobban számoljon, mint Matolcsy György;
2. a gyerekem lehetőleg nem beszéljen olyan ocsmányul, mint Bayer Zsolt;
3. a gyerekemet ne próbálják olyan utolsó, szemforgató szadista szaremberré nevelni, mint Semjén Zsolt;
4. a gyerekem ne Fekete Györgytől, Vidnyánszky Attilától, Kerényi Imrétől vagy éppen L. Simon Lászlótól tanuljon bőgatyás jódlizást és fröccsöntött tükrösszívfestést "kultúra" néven;
5. általában véve ne akarják mindenáron, az én pénzemet és a beosztottjaik fáradtságát nem kímélve elérni, hogy a gyerekem akkora egetverő bunkó legyen, mint a politikai elitnek csúfolt állatorvosi lovarda bentlakói és bejárói
6. tűnjenek el a papok az iskolákból;
7. fizessék meg az adómból rendesen a tanárokat, hogy ne nyúzott, ideges, sarokba szorított, a megélhetésükért aggódó emberek tanítsák a gyerekemet;
8. a nacionalista, rasszista, homofób mocsoknak ne legyen helye az iskolában... És bónuszként: hosszú, letöltendő szabadságvesztést Hoffmann Rózsának, Marekné Pintér Arankának, valamint főnökeiknek és közvetlen sameszeiknek. Ja, és ez még csak a minimálprogramom... "
Nácik előtt szabad náculni a rendőrség szerint

A szélsőjobboldali Betyársereg vezetője ellen „nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni izgatás” miatt tett feljelentést a Tett és Védelem Alapítvány.
A rendőrségi indoklásban meglehetősen érdekes részletek vannak.

index.hu/belfold/2013/10/05/nacik_elott_szabad_naculni/
@Penivaldes:
Persze, nem vitatom.
Nekem nem evvel van a bajom.
Pusztán attól van ki az arcom, hogy ha történetesen lenne unokám, neki két választása volna. Ismert mindkettő, ugye.

Egy normális társadalomban miért ne mondhatná azt a szülő, hogy nekem nem kell sem katolikus, sem ilyen-olyan szellemiségű oktatás? Akkor mondjuk Rodeó hová irathatná be a kölykét? Vagy én? Most.
Már túl vagyunk a sulin (hála a Staropramennek), de az utolsó gimnáziumi évétől a gyereknek, elhánytam a Tbiliszi stadionig.
Nekem nem elfogadható, hogy az agymosást általános iskolában kezdik, mert szerintük az úgy jó. Szerintem meg rohadtul nem úgy jó! És?
A véleményem az ötvenhatos naptáron a légyszar, mert nem úgy gondolkodom, mint azok a marhakibaszottnagykeresztény seggfejek, akik kitalálták ezt az egész szart??
Meg lövöldöznek madarakat kedvtelésből, miközben az élet védelmét hangsúlyozzák és röhögnek rajtam?
Mocskok!

Bocs Peni, igazán nem akarlak megbántani, de ebben eltérő a véleményünk és akkor finoman fogalmaztam.
@Myrath:

Ez baromi jó:))))))))
Terjesztem.
@Penivaldes: Kedves Peni! Küldök neked egy csemegét.

Babits Mihály klasszikus költeménye, amely az egyik legszebb interpretációban hangzik el Gáti József előadásában.

youtu.be/ZSvGddGNBYc
@Habakuk999:
Szia!
Nem gondolom, hogy kibékíthetetlen ellentétek feszülnek egymásnak, ha az F-1 elemzésére aggyuk a fejünket.
Először is: én nem vitattam Vettel tehetségét sosem, nem is utáltam eleddig. Jó, most sem hányok tőle, de vannak bizonyos megnyilvánulásai, amelyek nekem nem tetszenek. (finoman szólva) Másoknak meg Raikkönené, vagy a Pityipalkóé, mindegy, ez abszolút szubjektív dolog.

Amitől tele van a hamisított Converse tonacipellőm az az, hogy valószínűleg az autóban el van rejtve valami olyan plusz, ami nem biztos, hogy szabálytalan, de erre nem esküsznek a mérnökeik sem és az FIA meg hallgat - baromi pénzek vannak ebben a sportban. Ez a szezon lefut, jövőre jönnek a turbók, oszt jónapot. Schumi sorozatában is hasonló érzéseim voltak, de ezek azok a dolgok, amikre sosem fog fény derülni. Te is mondhatod a magad véleményét, én is az enyémet, de ezek mind csak fikciók.
„Az igazság odaát van” – a Zix akták kóggyát Bernie tuggya és senki más.

Vettel (mondom megint), Schumi kvalitású versenyző, de semmiképpen sem több Alonsonál egy másodperccel. Ahogyan Schumi sem volt klasszisokkal jobb például Kiminél, vagy a másik egykori világbajnok finnél. S’Alonso meg… szóval a technika ha ütőképes a segge alatt (mondjuk ugyanolyan szinten mint Vettelé), akkor semmivel sem esélytelenebb, mint a német.

Húzd ki a kardodat, csatázzunk!-:))
Egy érdekes vélemény:

Döntött az Alkotmánybíróság a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatos beadványokról. Határozatában indirekt módon kimondja, hogy Magyarország már nem jogállam.

A korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése nem alkotmányellenes.
Egyfelől azért, mert ugyan a „sztálinista” Alkotmány tulajdonjogi védelmet biztosított számára, Magyarország Alaptörvénye viszont már nem, vagyis az alkotmányos védelem szintjét a jogalkotó ezzel alacsonyabban húzta meg. Jogtechnikailag ügyes húzással ezt úgy oldották meg, hogy a korhatár előtti ellátások megszüntetésének és csökkentésének a lehetőségét még az Alkotmányba írták bele, viszont az elbírálás időpontjában már az alaptörvény volt hatályban, így a korábbi klauzulák már nem voltak alkalmazhatók. „Az alkotmányossági vizsgálat mércéje csakis az Alaptörvény lehet”- szól a határozat szövege.

...a korhatár előtti ellátásokat azért sem illeti meg a tulajdonjog immár alaptörvényben is deklarált védelme, merthogy azok csak részben voltak lefedettek járulékfizetéssel.

...a szerzett jog sérelme sem állapítható meg...

kzoli62.com/blog/magyarorszag-az-alkotmanybirosag-szerint-sem-jogallam/
@Habakuk999: Lengyel László írásához:
"A fennjáró politikus, értelmiségi egy hallgató, vele szemben néma társadalmat lát."
"Nincs hátországuk, nincs menekülési útjuk."
Ez a két mondat akár mottója is lehetne szokásos vitatémánknak, az egyén felelősségének a társadalmi közösségekben.
Lengyel megállapít és rögtön feleletet is ad arra, hogy miért néma a nép.
Fennjáró politikus.
Miután nálunk a politikusok nem a legkiemelkedőbb, legalkalmasabb kiválasztásával kerülnek ki, hanem önjelöltként jelennek meg, ennek következménye a fennjáró képzet fenntartása részükről. Ezzel mintegy kompenzálják maguk előtt is titkolt hiányosságaikat, és a hatalmi gőg fenntartásával biztosítják fennmaradásukat.
Hiába mondjuk a választások szabadságát, a nép
csupán a megjelenő készletből választhat.
Az emberek számára egy mód lenne a sorsfordításra, a felismerés.
Azonban honnan? A médiából harsogó valótlanságokból?
Amennyiben felismerné a helyzetét, az alattvalói létbe való belekényszerítés nem engedi kitörni a helyzetéből, sem anyagi, sem közösségi támogatásra nem számíthat.
Hiába reménykedik bárki is, hogy a szunnyadó mély meglepetéseket tartogathat, a gőgös, pökhendi irányítás és az egyéni drámai hátrányok miatt látványos változásra nem lehet számítani.
@Mariann19: Szia!
Nincs véleményem.

Egy kocsmai verekedés hőzöngő suttyói közül kétlem, bármelyiknek igaza is lehetne.

Egyik fél sem válaszol a társadalom kérdéseire.

Akkor mi közünk a hülye játékaikhoz?

Legyenek bohócok a híveik, engem hidegen hagy a homokozásuk.
@gazoló:
Most mit lehet ehhez hozzátenni?
A magam részéről csak annyit, hogy +1000!!

Semmi keresnivalója nincs semmilyen egyháznak az oktatásban! Mondom: aki akarja a gyerekének a ... az járassa a megfelelő intézménybe, szíve joga. De ne legyen már kötelező!! Jön a süket és nagyon szar duma, hogydehátnemkötelező, mer akkor van erkölcstan helyette. Az is kötelező...
Annyuknak oktassanak erkölcsöt, a tolvajok!

Ééés, hamongyuk a gyermekem édesanyja Hindu, vagy Hottentotta, azt hová írassam?
Menjenek a francba!
@Knósszosz: haver, téged az zavar, hogy Haba legalább ért hozzá:) mint én:)))
@Orica Középföldi:
Elküldtem Emilt. Remélem megérkezett.
@Knósszosz: Nem nézem már az f1-et sem, akkora Vettel fölénye.
Az írásodból arra következtetek, 1 s-al gyorsabb, mint Alonso.

Ha ez így van, akkor nincs mit magyarázni, az óra nem nagyon hazudik.

Lehet magyarázkodni, hogy így meg úgy, de minek?
Idén (is) ő a jobb.

Ugyanez igaz a magyar politikára is.

Lehet magyarázni nagy erőkkel, hogy pl Gyurcsány így meg Orbán úgy fél tőle.

Mit mutatnak a számok?
Mit mutatnak a tények?

Változtatni kéne már ezen a mi mindent megmagyarázunk, miért nem csinálunk semmit szurkolói magatartáson.

Igazságtalan vagyok, mert pont neked írom.:)
@Orica Középföldi:
Bizony, érdekel! Köszi!
Ormos könyve nekem etalon a témában, beszéltünk már róla.
Egy idézet és más semmi:

"Miben hitt Hitler? Mindenekelőtt éppen abban, hogy a ráció az emberi történelem szempontjából értéktelen, mert azt csupán a nyers erő és a benne meghúzódó erőszakos indulatok kormányozzák. A világot nem a jó és a rossz, hanem az erős és a gyenge viadalának vélte, amelyben a gyenge elem minden aljasságot és kerülő utat felhasznál saját túlélése és az erős megrontása érdekében. Hitler az erőt akarta megragadni és önmagával együtt diadalra juttatni. Ennek akart győzelmet, életteret, földet és uralmat biztosítani saját jóléte érdekében, aminek előfeltétele volt az álnok ellenfél megsemmisítése."

Na, akkor most jöhet a rikács, hogy a Don hogyan hasonlítható ígymegúgyésfúújrohadékokabaloson... csak sajnos centiről-centire követhető a felhigított ideológia mai gyakorlatba illesztése. Nem? Na, mondd, hogy nem, de attól még igen. Csak cizelláltan.

Aztán gyön a kijózanodás, egyszercsak. Valamikor. Erre is talál az olvasó választ Ormos könyvében. A többi süket duma.
@Myrath: Remélem az említett szülő ezt is terjeszti majd. :)

Kiss Ernő altábornagy utolsó mondata aradi kivégzése előtt. Az első golyó a vállát érte, utána maga vezényelt tüzet a tanácstalan kivégzőosztagnak. Kemény kérdést tett fel a halál árnyékában - s a választ csak mi adhatjuk meg rá.

"Istenem, az újkor ifjúsága egész ember lesz-e? Árpádok dicső szentjei, virrasszatok a magyar ifjúság felett, hogy Krisztusé legyen a szívük és a hazáé az életük."

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q71/1374911_564907010224933_437897168_n.jpg
@taga20:
Gyó estét!
Megjöttél, szóval hosszú lesz ez az iccaka...-:)

Csináltál már Fetel-oltárt a hálószobádba?
Köll ám!
Mán majnem világbajnok, csak a jövő héten kell nyernie és vehecc tripla adag vazelint, csak azéé, hogy...-:))
@Knósszosz: Közben ez a szörnyeteg az Angoloknak is békét ajánlott, meg ugye Dunkirknél is futni hagyta őket. :)

www.mult-kor.hu/20130930_itt_a_bizonyitek_tenyleg_bekeajanlattal_ment_angliaba_hess
Ahogy a másik szálon már ídéztem a linket. Nekünk tényleg Krahács kell...
endresy.blogspot.hu/2013/10/nekunk-krahacs-kell.html
@Dr. jenőke (jenőke):

Megnéztem. Ez egy komoly tanulmány. Időigényes:)
Amúgy lassan egy hónapja írtam, és fenntartom, hogy amíg ilyen az érdekképviselet, addig mit vár bárki?
endresy.blogspot.hu/2013/09/erdekkepviseleti-pavatanc-balog.html
S amíg ilyenek vagyunk....
@Knósszosz:
Alaptörvény
VII. cikk
(2) Az állam és az egyházak különváltan működnek. Az egyházak önállóak. Az állam a közösségi célok érdekében együttműködik az egyházakkal.
XI. cikk
(1) Minden magyar állampolgárnak joga van a művelődéshez.
(2) Magyarország ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező alapfokú, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető középfokú, valamint a képességei alapján mindenki számára hozzáférhető felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők törvényben meghatározottak szerinti anyagi támogatásával biztosítja.

Tehát az államnak kell biztosítania az oktatást.
A többi csak belemagyarázás (vagy az eredeti szándék?) az Alaptörvény szövegébe.

Nincs szó hittanról, egyházról ! ! !
VII. cikk
(1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.

A római számok ne zavarjanak, mert van ám itt O, P, R stb jelölés is.
@Orica Középföldi:
Én csak jobban megkedveltem, miután elolvastam.
Néha nagyon furcsa irományokat találok.
Az volt h Kolozsvaron tünti lesz? A hajléktalantv. ellen.
@sörtelen: Én azt találtam ki (éppen a tanári tüntin, amire szolidaritásból mentem, egy barátomért, meg általában), hogy egymás tüntetéseire kellene menni, így aztán a figyelő szemek hiába is keresnék a beosztottakat az adott tüntetésen, mert csak vadidegen arcok lennének, akiket nem bírnak kirúgni. Ápolók a tanárokén, rendőrök a mávosokén, stb.
@Dr. jenőke (jenőke): Ha Petronius szatíráit - kár, hogy kevés maradt - olvasod, ne csodálkozz rajta.

Ha tényleg úgy halt meg, ahogyan írnak róla, becsületes ember lehetett.
@Knósszosz: savanyúúúú a szőlő! barátom:) lehet itt vazelinozni. a fröccsöntött Vettelt má kiraktam az éjjeliszekrényre:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kedves!
Most csinálj ennek hírverést:
Egyesek szerint nem is Heß érkezett meg Nagy-Britanniába, hanem egyik hasonmása, mivel Heßt megölték.
Mert ezt is állították. Nézz utána.

Más:
A békefeltétel saját ötlete volt- - -
Más:
Hitler dührohamot kapott a szökés hírére és hibbantnak nyilvánította, tehát nem hírnöknek tekintette.

Mindig akad megvadult történész, aki azt hisz, ha hülyeséget beszél, akkor csak neki lehet igaza.
@Dr. jenőke (jenőke):

"Mindig akad megvadult történész, aki azt hisz, ha hülyeséget beszél, akkor csak neki lehet igaza."

Ebben a mondatban a történész szabadon helyettesíthető , pl. közgazdásszal:))
@Habakuk999:
Úgy tudom, hogy haláláról Sienkiewcz (Quo vadis) írt, de az legenda - ha jól emlékszem. Nem vagyok biztos benne, hogy azonos Petróniusról van-e szó. Régen olvastam.
Sokan "befürödtek" halálukkal (nem tiszteleten akarok lenni), például Seneca is.
@Orica Középföldi:
Igaz.
Ezért jók a reál tantárgyak.
Ámbár a tér görbületének bizonyítására elegendő 9 féldeci vodka is.
Megjegyzem: utálom a vodkát.
@Dr. jenőke (jenőke): Ő az. Az elegancia mestere.
Kosztolányi Nerojában is ott van.:)

Egyszerre dobta fel őket azt hiszem, Tigellinus, Piso barátságuk miatt tán, ha jól emlékszem.
@Dr. jenőke (jenőke): Ugye milyen érdekes amikor mind a két oldalon összecsapnak a hülyeséget beszélő történészek és mindenki azt olvas ki belőle ami éppen neki tetszik??? :)
Az Isten szerelmere! Mar MEGINT Lengyel Laszlo?!?!?

Velemenyem rola tudhato, nem ragoznam tul a dolgot.

A Hocipoben megjelent Szarszos-cikk, amely koziroi munkassaganak leggyengebb darabja lett, utan mostani cikkeben - is ugyan elrejtve - de tudatalattija csak kituremkedik.

Es ez sajnos nem teszi a szememben hitelesebbe, mint ahogyan eddig is gondolkodtam rola:

"Új politikai, gazdasági és szellemi embereknek, eszméknek kell jönniük, hogy utat

nyissunk

a lentieknek fölfelé, a fentieknek lefelé."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Összecsapásról nincs tudomásom.

A magam részéről: nem azt hiszem, ami nekem tetszik. Ez nagyon kényelmes lenne. Hiszem azt, amit tapasztalok, vagy amiről meggyőznek.

Meggyőző erővel - esetemben - te nem érvényesültél eddig. Törekedj rá, nem bennem van a hiba.
@simple observer 1.0:

De ő természetesen marad:))
Vicc ez a Lengyel.
@Dr. jenőke (jenőke):
"Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa."

Stimmel.
Mindenki úgy, ahogy a lelkiismerete diktálja.
Kötelezően meg menjen a büdös francba az iszlám, a katolicicizmus... és mindegyik!

Szerintem.
Ez volt már???

TAVARES-ÜGY: MEGHÖKKENTŐ SZOCIALISTA ÖNLELEPLEZÉS

Miközben az MSZP vezetői, köztük Mesterházy Attila hónapokon át tagadták, hogy közük lenne a Magyarországot egyfajta féldiktatúraként bemutató és hazánk ellen uniós szankciókat kilátásba helyező Tavares-jelentéshez, Herczog Edit, a szocialista párt európai parlamenti képviselője meglepő önleleplezést vitt véghez a saját honlapján.

„Az MSZP elnöksége politikai utasítást adott az EP-frakciónak, hogy tegyen meg mindent annak érdekében: semmilyen olyan intézkedés ne mehessen végbe, amely bármilyen szankciót jelent Magyarország számára” – hangsúlyozta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Népszabadság tudósítása szerint idén májusban, közvetlenül Rui Tavares portugál uniós képviselő jelentésének parlamenti vitája előtt. Mesterházy kifejezetten utalt rá, hogy a Magyarország uniós jogait korlátozó, meglebegtetett szankciók miatt elfogadhatatlan pártja számára a jelentés. Emlékezetes, hogy a kormányt az állítólagos alkotmányos és emberi jogi sérelmek miatt durván elítélő jelentést végül megszavazta az Európai Parlament baloldali-liberális-zöld többsége, pedig számos hazai és külföldi politikus és értelmiségi tiltakozott a sok tárgyi tévedést is tartalmazó, egyesek szerint pamfletszerű diktátum ellen. Kathy Horváth Lajos hegedűművész, a Fővárosi Roma és Kulturális Oktatási Központ igazgatója például kikérte magának, hogy a Tavares-jelentés megfogalmazói “eszközként használják a romákat Magyarország lejáratására.”

pestisracok.hu/tavares-ugy-meghokkento-szocialista-onleleplezes/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
" mert az átlag magyar választópolgár egy funkcionális analfabéta üregi ork, aki a ködkürtnél vagy a piros lámpánál bonyolultabb üzeneteket képtelen értelmezni. "

Pontos jellemzés, mélységesen egyetértünk. De ettől én nagyon szomorú vagyok.
@Knósszosz: Nálunk sehol sem kötelező a katolicizmus. :)
@Knósszosz: Figy. Ezt a csatornát mentsd majd el. Tele van neked való csemegékkel. :)

www.youtube.com/user/wittmann51/videos
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Tiszta szerencse, hogy Ti tudjátok, mi a stájsz vagy a dörgés.
Tiszta szerencse, hogy ti tudjátok, mitől leszünk a világ urai.

Elmesélnéd nekem is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem gondolhatod komolyan, hogy Zarathusztra, Zeus, Jahve, vagy Mohamed kedvéért van ez a rendelkezés?

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről
3. §(3)Az állami és települési önkormányzati nevelési-oktatási intézményben az ismereteket, a vallási, világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteni, a teljes nevelés-oktatási folyamatban tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését, és lehetővé kell tenni, hogy a gyermek, tanuló fakultatív hitoktatásban, illetve hit- és erkölcstan oktatásban vehessen részt.
@Habakuk999: Azok nem a rossz jedik akarnak lenni?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ja, nem, igaz.
Nem a katlik kötelező. Csak vele együtt másik három, plusz ha azok nem, akkor fideszerkölcs. Kösz, egyikből sem kérek, mert világnézetileg egy államnak semlegesnek kell lennie és ha nem az, akkor egy rakás szar!

Ahogyan nem válhat a zsidózás sem egy közösség vezérfonalává, úgy ez a szar sem. Illetve válhat, csak akkor az... és ez megen szubjektív.

Takarodjon az egyház az iskolákból, ez a véleményem és nem is fog változni.
@Knósszosz:
Szerintem is.
Az volt a szándékom, hogy világos legyen: nem minden úgy történik - ebben az esetben sem -, ahogy azt törvény egyébként előírja.
@Dr. jenőke (jenőke): Eddig nem úgy ismertelek mint akinek üldözési mániája lenne. Hidd el nekem, hogy nincs kötelező katolicizmus. Már csak azért sem, mert ezt pláne semmi értelme kötelezően művelni, kizárólag szabadon és tiszta szeretetből. :)
@Dr. jenőke (jenőke):

Magyarul, itt most törvénysértésről van szó?
@Knósszosz: Hidd el nekem, hogy nem ez az igazán fő probléma jelenleg az országban. Amúgy olvastad az előbb linkelt Kiss Ernő idézetet?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lehet, nem tudom.

Elég komoly baj, hogy csak a sértődött picsogásra és hülyézésre futja.

Válaszra kérdésekre nem telik.
@taga20:
Tartsd is ott, lapítsd ki és kereteztesd be, ahogy tetszik.
Vagy inkább igyál egy sört, az többet ér, mint hüléket fényezni!
Vet persze nem hülye, csak tehetséges és a csapata csaló, de ünnepelj!

F-1-el idén hagyjál, jó!? Nem érdekel.
@rainy day woman:
"egymás tüntetéseire kellene menni"

Érdekes felvetés. Csak éppen
1. olyan fokú szolidaritást feltételez az emberektől, ami ebben az országban sose volt és sose lesz,
2. és ha mégis, akkor válogatás nélkül mindenkit kirúgnának, aki bármely tüntetésen előfordul.
Én sajnos így látom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, valóban nem kötelező a katolicizmus. De katolikus általános iskolában annak is kötelező misére mennie, aki meg sincs keresztelve.
@Habakuk999:

Igazabol azt mondanam, hogy tudok.

Egyik viszonylag regi kedvencem a Galamus csoport. Es ott van is 2-3, fiatalnak ugyan nem mondhato, de viszonylag uj hang.

Idokozben azonban jol lathato, tapasztalhato az "elhajlas" nemelyek reszerol, a DK iranyaba. Hogy Niedermullert mar ne is emlitsem.

Amikor indultak, akkor meg "csak" egy egyszeru liberalis feszekaljkent kezdtek. Nekem az elejetol viszonylag bejott.

Engem foleg Sandor Klara nyelv-, illetve magyarsag-torteneti sorozata ragadott magaval es igy "szoktam" oda.

Amugy meg meg az altalam fikabajnokoknak tartott (Gavra, Hont, Seres, Szily..) urgeket is jobban elviselem, mert ok legalabb elesben felvallajak magukat a velemenyuket. Es nincs ez a nyakatekert irogatas, amibol aztan valahol mindig kilog a lolab.
Ahogy most is, a Hocipos cikk meg sem tartalmilag, sem formailag nem utotte meg az elfogadhatosag szintjet.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: T'om... Merek nagyot álmodni. Meg hülyeséget is :)
ma véletlen a "lényeg" c mtv műsorhoz kapcsoltam....

ad1) elképesztő szégyen hogy ez az Untersovszki... "újságírónak/riporternek" vajja magát...
ez egy kapcarongy... aljább mint a smittespali ügynök haverja...

ad2) ájjunk 1 perces néma vigyázba azon szerencsétlenekért,
akik ezt a műsort valamijen okból kénytelenek egy pillanatra is nézni...
gondojjunk a szenvedő szerencsétlen honfitársainkra !
@Habakuk999:
Elmesélném, Habakuk, ha tudnám, hogy mitől leszünk a világ urai, amik egyébként sosem leszünk.De én csak a tényeket látom, és mindenféle emberekkel beszélgetek, és nem értem őket. Nem látják, ami a szemüket veri ki. Bár ezt úgy is fogalmazhatnám, hogy egészen másként látják, mint én. Erre a legjobb példa ez a szerencsétlen lerágott csont, a rezsicsökkentés, aminek nagyon tudnak sokan örülni. Én nem, pedig nem vagyok ellensége a saját zsebemnek. És még nagyon sok ilyen van. Az igazság meg odaát.
@Knósszosz: jó! nem szívom a véred:) gut,besser,gösser:))www.youtube.com/watch?v=ObHm1dLuWWs
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A törvény -fentebb idézett szövege szerint - "...a vallási, világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteni..."
Most lehet, hogy villamosmérnökként hülye vagyok a joghoz, de szerintem az, hogy kell, az azt jelenti, hogy kógens szabályra bukkantunk.
Miután régen is voltak ilyen problémáim, hogy hogyan kell értelmezni a magyar jogszabályokat, elvégeztem a jogot is, immár harminc éve.
Azóta csak azzal foglalkozom, és mint valamikori jogszabály-előkészítő, veszem a bátorságot, hogy egyszerűen hülyének nézzelek abból az alkalomból, hogy mostanában jogalkalmazás az, ami érdeklődésemet leköti.
@rainy day woman:

Nem az álommal van a baj, hanem az ébredéssel :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem különösebben, csak rühellem azt, amikor saját tehetetlenségünk leplezése érdekében elkezdjük az ártatlanokra kenni a felelősségünket.

szerintem meg az a hüjeork, aki bármelyik politikai erőre hajlandó szavazni.

ettől előbbre leszünk? szerintem nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem ez a fő probléma?
Nem, persze. Csak szerves részét képezi a problémahalmaznak, mert a vallásszabadság joga sérül.

Szerinte, hülye szerint. Mert ha választás elé vagyok állítva, az nekem korlátozás. Mi az, hogy egyik vagy másik?? Kurva annyukat!

És ha én Tatooine-i Jawa hívő vagyok? Akkor?
A hit nem az iskolába való - mondom még egyszer és nem értek egyet, hogy nem ez a legfőbb bajunk! Szerves részét képezi ez a klerikális szar is a bajainknak.
Menjen valódi egyházi iskolába az, akinek ez szívügye, a többi kölköt meg hagyják már a picsába békén!!!
Joguk van Dopemanistáknak lenni ha azt akarják és nyugodtan leszarhatják evvel szemben a számukra semmit sem mondó keresztény értékeket.

Nem attól lesznek erkölcsi példaképek, hogy az állam által kívánatos tanokat verik a fejükbe, nézd csak meg a kádéenpét... röhej bazmeg.

Nem vitázom tovább, úgy sem győzlek meg ebben a kérdésben. Friss élmény, mit művelt egy pálos attya, az ő nyájával szent mese alkalmábúúl. Politizáljon közmunkásként a Bolha Lujza téren ételosztásra várva (azt sem a katlik csinálja - miért?), de ne igehirdetőként a templomba, amit az Úr kegyességibűl vala, mi tartunk fenn.

Szar
@Orica Középföldi:

A Hocipos cikkevel kapcsolatban meg ma is azon gondolkodom, hogy vajon Farkashazy "Teddy" bosszubol engedte at azt a silany fercmuvet, a tartalma miatt, vagy esetleg o sem ertette meg a cikket?
@Orica Középföldi:
Az Alaptörvényhez képest koherencia zavar (következetlen), mert - szerintem - nem valósul meg az egyház és az állam szétválasztása, ha együttműködési lehetőségre ad az egyébként szétválogatott intervallumok között.
@Dr. jenőke (jenőke): :)

ha már ennyit változott a világ, hogy törvény még az államnak sem szent?
akkor játszunk kicsit Cseh Tamással.

Cseh Tamás - Légy ma gyerek

www.youtube.com/watch?v=2P4Kc6tabU8

"Légy ma gyerek és bújj függöny mögött
Lessük meg azt, hogy díszbe öltözött
Anyánk Tóth úrral diskurál
Apánk a jövőnkről politizál
S minden kéz pohárra tapad
Hisz a tangó divat"
@Knósszosz: :)

+++1

de kiegészíteném 1 szóval: állami!
tehát állam által fenntartott kötelezőnek előírt iskoláról beszélünk...
@simple observer 1.0:

Nem olvasok Lengyelt. Ha belebotlom egy műsorban, akkor meghallgatom.
Hócipőt se. Idegesítően humortalan.
Ha Teddy úgy ír, mint ahogyan mesél, akkor nem tud írni:)

Egyszóval nem tudok hozzászólni a témához:))
Szerintem megérdemlik egymást.
@Dr. jenőke (jenőke):

És akkor ennyi? Ezt nem lehet megkérdőjelezni, szóvá tenni?
@Habakuk999:

"számodra nem elfogadható.

Miért? "

Marmint a Hocipos cikk?
Ha arra kerdezel ra, akkor elobb nekem is van (2) kerdesem:

1. Olvastad az emlitett cikket?

2. Alaposan olvastad el?

Ha mindket kerdesemre a valaszod IGEN, akkor kicsit szomoru vagyok, mert TUDNOD kellene, mire utaltam.
Nem szeretnek elemzest irni a cikkrol, kozepsuli ota nem irtam muelemzest, de ha nagyon kivancsi vagy a velemenyemre, akkor holnapra szivesen irok nehany-ezer karaktert. ;)

Ha masra kerdeztel, akkor nem tudom mirol van szo...
@Knósszosz: Ez nyilván abból fakad, hogy rossz élményeid voltak, nekem meg nem. Én csak azt látom, hogy Isten szeretetétől senkit sem kell félteni, még a gyermekeket sem.
@Dr. jenőke (jenőke): Megmondom őszintén, hogy engem mondjuk a jogalkalmazás nem nagyon köt le. Inkább azzal töltöm az időmet, ami feltölt, szeretetet ad és boldoggá tesz.
@simple observer 1.0:

Niedermüller jó koponya, és nagyon jól ír. Olvastam néhány tanulmányát. Nem való a napi politikába:))
@guma:
Szia!
Én is az államiról beszéltem természetesen, kösz, hogy kiegészítetted!
@Orica Középföldi:

En elolvasom, ha belebotlom. Megiscsak erdekel, hogy mirol/mit ir, s manapsag egyre inkabb az, hogy hogyan.

Teveben mar sokkal szivesebben hallgatom, mert ahogy tapasztalom, ott joval gyakrabban kozgazdaszkent szerepel inkabb.

Teddy irasban sem egy vilagszam, de a Heti hetes-beli produkciojanal azert SOKKAL visszafogottabb, es osszeszedettebb, megiscsak hatart szab neki az ujsag merete. ;)
@Knósszosz:
Naon vágod ezt a F1-et!!
Nem tán nyalókás ember voltál annak idején?? :-)

Vettel nekem se a kedvencem (nekem a papné), de a Ferrarinál ma már azt nyilatkozták, hogy mostantól a második helyre koncentrálnak.
Érdekes ez a száguldó cirkusz, Raikkönen, a koldusbojtár Lotussal sz.rrá veri a vörösöket (ahova menni akar).
Ki érti ezt....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem lehetnek rossz élményeim, mert eleve magasról szartam a hitéletre, már általános iskolás koromban. Miért? -kérdezed... azért kedves Gab, mert olvastam a történelemkönyveket már akkor, mikor még ciki volt foci helyett könyvtárba járni (lassan ebben is visszarendeződünk) és rengeteg szennyesség ülepedett le bennem a a vallás, illetve az egyházak "áldásos" tevékenysége kapcsán.

Soha nem fog változni, kár agitálni.
A szenny legfőbb bizonyítéka Ferenc, aki harcol a mocsok ellen. Nem lesz hosszú életű a posztján, úgy vélem. Elemi érdeke a Vatikánnak az évezredes ganaj fényezése + a lóvé faktorról még nem is beszéltünk. Pedig az egész lényege az.

Rodi jól mondta, kurva drága a hit - és ezért mindent. Nagy ívben szarok az egészre, ne is agitálj vele! Röpcsi jöhet, többi nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Isten szeretetétől senkit sem kell félteni, még a gyermekeket sem"

Ez igaz. De ezt miért kell előírni?
Én anno még az "átkosban" (amikor állítólag nem lehetett) jártam hittanra 2-3 évig. Nem volt kötelező, szüleim kérték, megtettem. Ennyi pont elég is volt, vallásként nem érintett meg, de segített később a művészetekben eligazodni. Gyerekeimet, unokáimat (egy sincs megkeresztelve) szintén megismertettem a bibliai történetekkel, szerették, igényelték. De ettől még egyikünk sem lett vallásos. Szerintem ha ezt kötelezően előírták volna, egyikünket sem érdekelte volna, nyűgnek éreztük volna. És szvsz két év alatt meg lehet a gyereket ezekre az alapokra tanítani, akkor tovább meg minek foglalkozzanak ezzel? Onnantól akit érdekel, úgyis foglalkozik vele tovább, akit meg nem, az úgyis félvállról veszi.
Bocs, hogy kicsit hosszúra sikeredett, de ízlésem ellen való, ha a katolicizmust (vagy bármely vallást) összetévesztik a KÖTELEZŐ hitoktatással. Itt senki nem a vallás ellen tiltakozik, hanem a kötelezőség ellen.
@taga20:
Mi tagadás, a fricceknek az utóbbi időkben nagyon megy ez az autóverseny.
Schumacher, Vettel, bő tíz VB cím.
Ez azért már valami!!
@huzzadneki shakespeare:
Nem vágom, csak kedvelem. Ha jó. Most pedig szar és unalmas.
Én is a jövő évet várom, ez a szezon megy a kukába, most.

Viszont Kimit illetően igazad van, lopja a futamokat és rendre szerzi a pontokat. Múlt versenyen a 13-ik helyről dobogó és most is második. A mezőnyből az ő teljesítménye konstans (jó értelemben), szinte minden versenyen pontot szerez és nem is keveset.

Persze rég óta kedvelem, nem csak az idei meccsek miatt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Akkor indokold meg, miért itt töltöd idődet.
A "mazochista vagyok" hivatkozás nem játszik.
Azt, hogy szeretsz minket, gúnyolódásnak értékelem.
?
@huzzadneki shakespeare: csaltak és csalnak, mindenki tudja! börnipapa egyeztetett az ufokkal és ezt dobta ki a csészealj:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nekem most kezdett el járni a kislányom elsőbe. Nekünk is választani kellett a hittan vagy az erkölcstan között. Mi természetesen a hittant jelöltük be. Sokan mások pedig az erkölcstant. Az egyik ismerősünk, akinek csodálatos gyerekei vannak nagy maszoposok, de igen jóban vagyunk egymással. Ők sem panaszkodtak eddig arra, hogy milyen szörnyű lenne az erkölcstan, stb.

Továbbra is azt mondom, hogy ez az egész túl van drámázva és nem attól rettegünk amitől igazán kéne.
@Knósszosz:
Pont ma olvastam egy ateista idézetet, megosztom veled, hátha nem ismered, vagy esetleg mások nem ismerik.

"Nem hiszem, hogy létezik egy igazi, gondolkodó Isten, aki feljegyzi minden madár halálát Ausztráliában, vagy minden bogárét Indiában, egy Isten, aki nagy aranykönyvébe beleírja minden bűnünket, és ítélkezik felettünk, amikor meghalunk - nem akarok egy olyan Istenben hinni, aki szándékosan rossz embereket teremt, hogy aztán szándékosan elküldje őket megsülni a pokolba, amelyet szintén ő teremtett -, de azt hiszem, hogy kell lennie ott valaminek."

Stephen King
"Isten szeretetétől senkit sem kell félteni, még a gyermekeket sem"

Én nem látom angyalt, de ezen a mondaton megakadt a szemem.
Isten szeretetével nincs is baj. Többnyire a közvetítővel van. De azzal sok:)
@Knósszosz: Sohasem állt szándékomban, hogy agitáljalak vele. De én sem mondhatok mást mint, amit korábban vagy akár mostanában átéltem, a hittel kapcsolatban. :)
@Magyar Szekuláris Egyesület:

Nocsak, ki mindenki olvassa a dödögéseinket:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én pedig továbbra is azt kérdezem, hogy mi köze van ennek az egésznek a kötelezőséghez? Nem itt fognak a gyerekek sem hitet, sem erkölcsöt tanulni. Régen rossz lenne, ha így lenne...
@Orica Középföldi:
Elérkezett a vers ideje, kívánok jó éjszakát, szép álmokat.
Lehet, hogy még visszanézek.

Zelk Zoltán: Ez már az ősz

Ez már az ősz. Itt-ott még egy tücsök
dalt próbál szegény, a füvek között.
Szakad a húr, szétfoszlik a vonó -
nem nótaszó ez már, de búcsúszó.

Ez már az ősz. Borzongva kél a nap.
Közelg a rozsdaszínű áradat.
Átzúg kertek, erdők, hegyek fölött -
elnémul a rigó, el a tücsök.

Mily korán jő, mily korán tör felénk -
hogy kortyolnánk még a nyár melegét!
Be üres is volt idén a pohár,
be hamar elmúlt ajkunktól a nyár!

S hallod, ők is, hogy szürcsölik a fák
az őszi ég keserű sugarát.
Hiába isszák, nem ad már erőt,
csügged az ág, sárgára vált a zöld.

Csügged az ág, ejti leveleit. -
Ó, ha az ember is a bűneit
így hullatná! s lomb nélkül, meztelen,
de állhatnék telemben bűntelen!

Dideregve didergő fák között
úgy tűrni deret, havat, vak ködöt,
tudni, tavasszal élni támadok. -
Nehéz a szívem. Mást nem mondhatok.

Jó éjszakát mindenkinek.
@Orica Középföldi:
100%! :))
Továbbá a képmutatókkal és a vallással takarózó szemérmetlen farizeusokkal.
Abból sincs hiány, még itt sem...
@Orica Középföldi: "Isten szeretetével nincs is baj. Többnyire a közvetítővel van. De azzal sok:)"

Ettől függetlenül mégis emberekre bízta a közvetítést. Ez pedig nagy felelősség de ugyanakkor méltóság is minden ember számára.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szerintem nem árt meg nekik sem az erkölcs, sem a hittan.
@huzzadneki shakespeare: Hát olyan Istenben valóban nem érdemes hinni, mint amilyen mondjuk Stephen King Istene. :)
@Orica Középföldi:
"Isten szeretetével nincs is baj. Többnyire a közvetítővel van. De azzal sok:) "

Mondhatni, hogy a közvetítők megakadályozzák Isten szeretetét :))
@Dr. jenőke (jenőke): Sík Sándort és Mécs Lászlót ismered?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt az ájtatós dumát, utána meg jön a szappanozás! öreg, te a képmutatás magasiskoláját mutatod itt be, nap-nap után:(
@taga20: Mindenki rászorul az ő irgalmára még te is. :)
Az egyik legkárosabb mondat ezzel kapcsolatban amit gyakran hallottam 'Ugyan, nem lesz attól semmi baja ha hittanra jár!'
Nem fogadnék erre, sokmindentõl függ.
Etika sztem fontos, csak nem a fideszé.

Igenis bújtatott hittan van, elég megnézni a tankönyveket.
@taga20:
Ezért nem kötelező nekem olvasni mindenkit!
Áldom az URAT - (FABIUS urat) azért a bizonyos gombért. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kb. ilyen választ vártam, tőled:) nem csalódtam.
@Dr. jenőke (jenőke):

Majd meséld el légyszi, ha angyal válaszol neked:)))
Előbb lesz ötösöm a lottón.
@taga20: Ennek én is szívből örülök. :)
@Dr. jenőke (jenőke): Korábban elmeséltem már. Sok értékes embert/kommentet szoktam olvasni és a jó humort is nagyon szeretem. A mai világban ez pláne felértékelődik.:)
@Magyar Szekuláris Egyesület:
Köszönöm.
Mondom megint csak, nem avval van bajom, hogy valaki gyakorolja a hitét. Tegye, joga van hozzá akár muzulmán, akár felcsútista.

A baj ott van, amikor ezt kötelezővé teszik úgy, hogy kijelölnek pár irányt és azok közül választhat csak az ember. Az agyon emlegetett demokrácia keretei közé ez nem fér bele. Maximum Torquemada és Cortez pluralitása lehet párhuzamban az ilyen elképesztőeen szarházi, XXI-ik századi förmedvénnyel.
@huzzadneki shakespeare:
-:D
Kösz!
Ha hozzátenném azt, amit cizellálás nélkül gondolok, Gab megátkozna!!
Ezért csak annyi: +1000!
@Knósszosz:

Ne aggódj, erre nincs felhatalmazása:))
@taga20:
-:DDD
Te, ezt elmentem, ha nem haraxol, jó?-:)))
@saravad: " ...egyik legkárosabb mondat ezzel kapcsolatban amit gyakran hallottam 'Ugyan, nem lesz attól semmi baja ha hittanra jár!'
Nem fogadnék erre... "

ijjen "kevééssé káros apróságok"ból ált ösze rencerré a kádáré, szálasié, rákosié, hortié, hitleré... stb...
@Orica Középföldi:
Megnyugodtam-:))
Amúgy senkit nem áll szándékomban bántani, de valami náci háborús bűnössel kapcsolatos bejegyzése volt Gab-nak (fentebb), amitől lementem hídba - újfent.

Miért kell ezeket?
@simple observer 1.0:
Azért Herényit nem igazán nevezném liberálisnak, viszont egész jó cikket írt a galamusba:
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/331350_weimar_kapui_elott
@gipsz.jakab:
Erre gondoltam es a sor folytatható.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát apóca, ez a 20.31-es idézeted maga a tömény szövegértelmezési nihilizmus (azaz értelemnek még a nyomát sem lehet felfedezni)
Merthogy az "országra hátrányos következmények elleni küzdelem" az mszp képviselők részéről nem azonos ám a párt "önleleplezésével"
Már a magyar nyelv és az értelem szabályai szerint. De hát jobbosok és az értelem - két külön műfaj.
És tökéletes válasz alatta Micimackó idézete:
" mert az átlag magyar választópolgár egy funkcionális analfabéta üregi ork, aki a ködkürtnél vagy a piros lámpánál bonyolultabb üzeneteket képtelen értelmezni. "
1. Nagyon átlagos választópolgár vagy
2. Micimackóval ellentétben ezért én nem vagyok szomorú (sőt!)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Minden embernek szíve joga a saját hite!
A nagy világvallások, a kereszténység, a buddhizmus, az iszlám, alapvetően békések, megértésre, szeretetre, jámborságra tanítanak.

Templom vagy mecset,
mennyország vagy nirvána,
biblia vagy korán, mind ugyanazok, és mégis milyen nehezen árulnak meg egy gyékényen!
@Orica Középföldi:
Ja, ennyire eccerű?
Erre nem gondoltam-:))
Valami Strauss kellene, vidám.
Vagy Patakymulatós. Ja nem, az nem.

Azt majd kapunk 23-án, a dirigens Csizmadhijja Ladislav lesz, a partiturhát Vitéz Széles-Tesla Gábor tartja nekije, Vágási Feri meg összevonnya szemöldökét és szúrós tekintetével felkoncolja a NER ellenes Víg-színházi egyedeket, közben obersovszky rosál és leleplezi böröczpistát, aki vezéráldozatot mutat be mészáros lőrincnek, három teherautónyi lopott marhaszarért cserébe.

Ha van valami fülbemászó, addig várok.
Rodi sütteti a hasát és nem blogképes, úgylácik.
@kekex:
Puszi, de szerintem Egér volt az idézeted forrása.
Tévednék?
a gyenge forint + nagy szegénység =
nagyon megnőtt a kereslet a magyar kurvák iránt...
gondolom a pirospöttyöt akarja megnézni minden kuvaiti svejk...
a dubajozás üzletágat a amitkeresoszkópéteravizerben légitársaság is meglovagojja közvetlen Budapest - Dubaj járattal...
apropopó miért nem Felcsút - Dubaj ?
@Dr. jenőke (jenőke):
Jó kis vers ez, hallod-e?
Antonio Vivaldinak is pattant ki egy ilyen a fejéből, de azt hallgatni kell! :-)
@Orica Középföldi:

Be kell valljam, korabbi cikkeire nem igazan emlekszem, mert annyira nem ragadtak magukkal. Szakmai munkassagat sem ismerem, csak a politikaba tartasa utan tunt fel szamomra igazan.

Amugy nem negativan irtam rola, csak azert emlitettem a DK-s dolgot, mert sokaknak voros poszto lehet, ha ilyen erintettseg kerul szoba.
Nem értem, a mindennapos testneveléssel mégis mi a baj?
@gipsz.jakab:
Miért, Felcsúton nem lehet repülőtér, meg Disneyland,he? :-)
@Nemzeti Dohányos: semi gond vele... a mindennapos vallásórával sincs...

csak a kib@szotzt többi felesleges tárgy a matek zene töri stb ne lenne...
illetve:

jó éjt, mindenkinek!
(a számot ne vegyétek komolyan :DDD)

www.youtube.com/watch?v=OyEL3NJSHIk
@huzzadneki shakespeare: lehet hogy Magyarország fővárosa még IDEIGLENESEN Budapest...
de a NEMZET FŐVÁROSA már rég Felcsút...
@Nemzeti Dohányos:
Talán hogy megint sikerült feltalálni a langyos vizet, a szabadalmazás után meg bele is pisilni.
@gipsz.jakab: Ha anno a NAT-tal nem vezettek volna be tánc és drámát meg hasonló szarságokat, akkor semmi gond sem lenne a plusz heti két tesiórával. Amennyi túlsúlyos gyerek van, igen is fontos.
@Knósszosz:
Micimackó forrása persze Egér, viszont ő pont Gábriel alatt idézte. Ezért hivatkoztam rá.
@Nemzeti Dohányos: egytértek !

a gyerek 80 kiló ! maradhat ?

neeem ! erre megoldás a tesi óra !
sőt erőszakkal kell őket még kicsit isi előt és után is futtatni !
akkor a BKV t is meg lehet spórolni !
@Nemzeti Dohányos: csak annyi, hogy a gyerekek miután kiugrálták magukat, azon csatakosan ülnek be a következő órára. Próbáld ki.
@Habakuk999:

Minthogy nem konyorogtel muelemzesert, igy attol ezennel eltekintek.

Valoszinuleg joparan aldjak a nevedet, hogy ez most kimarad az eletukbol. ;)
@Nemzeti Dohányos:
Mi a baj a mindennapos testneveléssel?
1. Elveszi a közismereti óráktól az időt.
2. Nincsenek meg a tárgyi feltételei. Tornaterem, öltöző, meleg vizes mosdó...
Azaz leginkább az "izomagyúságra" nevelés egyik legszebb példája. Ami csak az izomagyúak szemnében "nem baj"
@Nemzeti Dohányos:

Semmi, ha egy szimpla 8 osztályos iskolának van legalább kettő tornaterme, zuhanyzókkal.
Természetesen ez dupla évfolyamnál négy tornaterem.
@Kandabula: Miért, ha heti háromszor csinálják nem izzadnak? :)
@kekex:

Legalabb 2-3 naponta, de van, hogy surubben is odanezek.

Epp ma is beneztem, es ahogy elkezdtem olvasni a cikket, rogton DK-szimpatizansnak gondoltam a szerzot (altalaban nem nezem fenn a szerzot, mert nem akarom, hogy az befolyasoljon olvasas kozben).

Aztan nagyot lesnem, amikor a lap aljan a fenykepet meglattam...
@gipsz.jakab: 22.28
ritka szép és tömör fogalmazás!
"ijjen "kevééssé káros apróságok"ból ált ösze rencerré a kádáré, szálasié, rákosié, hortié, hitleré.
Mondjuk Illés hosszabban és költőibben írta meg, hogy "mindenki egy szem a láncban" de a te verziód töményebb.
A régi irodalomdolgozataimra emlékeztet: tartalom 5-ös, külalak 1-es.
@kekex: Sok helyen a heti háromnak sincs meg, akkor annyi se legyen? A heti két óra pluszba nem halnak bele. És heti 5x45 perc az izomagyúság? Hát ekkora hülyeséget se hallottam még a héten.
@Nemzeti Dohányos:
A tanc es drama, ami lanyomnak heti 1x volt, hol ez hol az; nagyon hasznos persze ha jól csinaljak.
+a tanc is testmozgas.
@kekex: küllalak mééér??? szerintem NER kompatibilis...
nyilváán nem ismered a nagy mondásom...
akkor idézem magamtól ("R"):

"a demokráciában államfő van,
a diktatúrában pedig álamfő..."
@gipsz.jakab:
Még azt is megérjük egyszer, hogy Felcsúton országgyűlést tartanak.
Persze, Lézer Jankónak, annak a miértjére is lenne egy frappáns válasza.
@Nemzeti Dohányos:
No akkor számolj! 8 osztályos iskola, évfolyamonként EGYETLEN osztállyal. 6 tanítási óra. Ezt csakis KÉT tornateremmel lehet teljesíteni. Hány ilyen iskoláról tudsz?
Mert olyan biztosan kevesebb van, mint pattyantós budis és tornaterem nélküli.
Az a szörnyű gyanúm, hogy megint "előbb a tett, aztán a gondolat" (by fidesz választási plakát)
és csak utólag számoltak: ÉS EZÉRT RENDELTÉK EL AZ EGÉSZ NAPOS ISKOLÁT - hogy "beleférjen"
De ez még így is csak ott teljesíthető, ahol nincs minden évfolyamon KETTŐ osztály. Merthogy az már 16 testnevelési óra/nap!
Ja és régi szabó mondás: "Kétszer mérj, míg egyszer vágsz" és "csak" normálisabbaknak:
(azaz NEM fideszeseknek)
"Előbb GONDOLKOZZ, és csak utána cselekedjél"
@gipsz.jakab:
Hát meg mernélek sérteni a "helyesírás 1-el"?
És a történeti hűségnek sem felelne meg.
@11235813:
Sajnálam azokat akik tényleg csapdaban vannak, megélhetés/lelkiismeret.
A diákságot viszont tényleg magára hagyták.

A következõ lépés a leépítés és összevonás és egyre kevesebb a fiatal akik elárulhatók. Elmennek vagy meg sem születnek.
@11235813:

Értem az indulatodat, de volt itt mindenféle hozzászólás.
Van a kommentelők között tanár, ill. családtag.
Első kézből jön az infó, nem beszélve a szülői tapasztalatokról.
@Nemzeti Dohányos:
De az jellemző, hogy a közismereti órák terhére történő bevezetésről egy szavad sincs!
Pedig, ha egy gyereknek az izmait az agya rovására fejlesztik - az eredmény egy "izomagyú" bunkó lesz. Amit könnyebb irányítani.
A kivitelezésen kívül ez a másik fenntartásunk.
@kekex:
Nu, nem kekexkedés volt, csak kérdvény.
Oké, Te igazán... most zárok, mert Boli minősítésse... szóval érted.
Jó éjt!-:))

Ja, a tennap esti Carmina Burana vidijót... azt neked és nagy kösz érte! Nem tennap küldted, csak beadtam a azoknak, akik szeretik a zenét. Ozawa, tudod... Rodi méltatta is, szóval a zseni szelleme hattya át azt az előadást!!

Köszi és jó éjt!
@kekex: Most nem azért, de én olyan suliba jártam, ahol évfolyamonként három osztály volt, a napi 14.4 óra meg nem sokkal kevesebb a 16-nál, aztán mégis sikerült megoldani.
@simple observer 1.0:
Kár, hogy nálunk a liberalizmust és a konzervativizmust is eléggé lejáratták a pártok.
Pedig a konzervatívok nem elvakult fideszesek,ezt Herényi elég jól bizonyítja, és amíg volt MDF honlapuk az ő idejében, nagy rajongója voltam ott Zimányi Zoltán cikkeinek.
Pech, hogy nincs olyan jobbközép-konzervatív pártunk, ahol az ilyenek hanghoz juthatnának.
Mert ők adnak arra reményt, hogy a hülyeség és a jobbosság boldogabb országokban nem szinonim fogalmak!
@kekex: Volt szavam, az, hogy heti két óra nem sokat számít, főleg, hogy bevezették az egész napos iskolát. Vagy csökkent konkrét tantárgyak óraszáma?

Azt meg csak egy fotelpatkány képzeli, hogy heti +2 tesi bárkit izmossá tesz. Vagy hogy az izom gátolja a szellemi képességeket, eheh. Tudod, ép testben ép lélek, vagy mi.
@Nemzeti Dohányos:
A Te sulid lehetett a kivétel, ami erősítette a szabályt, hogy közel 3000 községben jó, ha EGY tanterem van, de legtöbb helyen az sincs.
Tehát: átgondolatlan, előkésítetlen és főleg a közismereti tantárgyak rovására megvalósított ad hoc ötletelés. Nem véletlenül KELLENE minden nagyobb változtatást TÁRSADALMI VITÁNAK megelőzni, hogy az ilyen gyakorlati problémák felmerülhessenek.
@kekex: Akkor viszont nem értem, miért nem a feltételek megteremtése a követelés. Egy csapásra a stadionokra szánt pénznek is lehet értelmes alternatívát adni, önmagában, hogy ne kapjanak, nem mindenkinek elég ellenérv.
@Knósszosz:
Az egyik kedvencem a Carmina, és elég sok verzió közül lett ez a "japános" verzió a liblingem.
Az külön öröm, ha másoknak is tetszik.
Jelenleg kb. 400 iskolanak nincs tornaterme vagy nagyon kicsi. De mindennapos tesi mar van.
Megoldjak, kreativan, hogyne. Mer'regen is lehetett a folyoson ugralni medicinlabdaval, há' mé' nem?
Amikor elszall az agyuk meg lovaglassal is jonnek. Az uszas is szep sport csak köll hozzá víz...

A '14-es kts vetés 3 mrd al tamogatja összesen az uszoda es sportpalyaepítést.

Stadionba lesznek a tesiórák? (50mrd)
@kekex: Debizony tetszik, sőt, értő füleknek is,ám!
A gyűjteményem gyöngyszeme.
Köszi, szép jó éjt neked!-:)
@Nemzeti Dohányos:
A francba már, te tényleg nem érted? 1-2 stadion árán inkább a gyermekek testnevelésére és a diáksportra kellett volna költeni, az időbe ugyanis a legritkább esetben fér bele, hogy elsétáljanak egy "stadionba"
Egyébként megsúgom, hogy nekünk még csak heti 2 óra testnevelés volt, de ettől még nem híztunk el.És heti 5-től sem fognak lefogyni. Főleg a krumplin és tésztán nevelt szegényebb gyerekek.
@kekex: Te nem érted. Ugyanis pont ezt írtam én is. Arra valami konkrétumot találtál már, hogy mely közismereti tárgyak óraszáma csökkent a testnevelés miatt, ha van ilyen?
@kekex:
Tényleg, a teljes labdarúgást államosították vagy magán kézben levõ ingatlanba toljuk a teljes felsõokt. keret 40%-át?
Köcsög ellenzék ott is problémáról hisztizik, ahol rendben mennek a dolgok. A szakszervezeti vezetők meg kivétel nélkül komcsik, sírnak a zsebpénzük után!
@Knósszosz:
Akkor talán ez a "Carmina" is tetszeni fog - most is "párban" küldöm. Profik és lelkes amatőrök:
www.youtube.com/watch?v=hRotQyJkKWU
www.youtube.com/watch?v=fJBjCwPMNOo
@Lindalinda:
Linduskabutuska, talán nem tűnt fel, de pont arról polémiáztunk, hogy nagyon nem mennek rendben a dolgok a heti ötszöri testnevelés terén - lévén, hogy DOLOGI feltételek hiányoznak hozzá (úgymint tornaterem, öltöző mosdó)
Ahhoz nem kell ellenzékinek lenni, hogy normális ember ezt világosan lássa, de persze két naranccsal a szemed előtt nehéz az ilyesmit meglátni.
A szinte 100 %-ig mszmp előélettel rendelkezők a fidesz vezetőségében vannak,
államosítgatnak, pártutaítgatnak, "megbízható elvtársakat" neveznek ki - mint a komcsik. Márpedig, ha valami úgy jár, úszik, hápoG, mint egy kacsa - az kacsa, gyengébbeknek, ha valaki korábban komcsi volt, és most is úgy jár el, mint A KOMCSIK - AZ KOMCSI.
De hogy a szakszervezetiek hogy jönnek ide - fel nem foghatom!
Az pedig nagyon jellemző rátok, hogy szerintetek csak a zsebpénz miatt lehet sírni. No persze: mindenki magából indul ki!
@saravad:
Micsoda kérdés ez? Az egész országra ráborult a nokiás doboz fedele. Hát nem mindegy? Csak idő kérdése.
@Knósszosz:
titkok

valahogy így készűl a varázslat:

www.youtube.com/watch?v=sF0nqf2TLpg

a mester próbál
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hogy rövid legyek: egy lófaszt bízta, az ember kitalálta istenét hogy utána legyen mire hivatkoznia amikor kibaszik veled

brühüyyy
@Knósszosz:
persze ezt a tagának is el kellene kűddenyi
www.youtube.com/watch?v=fas7RWYc8_0

partitura és a sok légypiszkot meg is tanulja...majd előaggya...Ravel zgra verseny Argerich az egyik leghíresebb épész büszke rá chilei

brühüyyy
@Knósszosz:
ez a mai Ozawa (2011 Svájc)

www.youtube.com/watch?v=xim2jzFlGmc

"csakúgy" ráadás

brühüyyy
@Knósszosz:
ha taga hallhatná, persze nem érdmeli meg

www.youtube.com/watch?v=OnWDTqJCXhw

a maestro és Jevgenyij Kisszin 23 évesen lerohanva Amerikát

brühüyyy
@Knósszosz:
ezen a Csajkovszkij felvételen látszik, amint a karmester, mint aki kíséri a zongoristát és nem irányíttya nézi mit is csinál a Kisszin...ezért jó azt a sok légypiszkot be is magolni

brühüyyy
Azzal együtt, hogy nem vitatom, hogy nem egy pedagógusnak csökkenhetett a bére, a kép úgy teljes, ha jelzem, a környezetemben élő összes pedagógusnak (ahol az összes > 10) nőtt a nettó fizetése, nagyjából 25-40 ezer forinttal. (Ennek szándékosan kérdeztem utána az elmúlt napokban, mivel mindenütt azt olvastam, hogy csökkent, nem is elhanyagolható mértékben.)

Ez azért érdekes, mert az általam ismertek ezzel - az eddigihez képest, márpedig mindig szubjektíve határozza meg magát az ember - elégedettek, azaz egy pedagógus tüntetés támogatása terén legalábbis az én ismeretségi körömben élők megosztottak.
@Lindalinda: "A szakszervezeti vezetők meg kivétel nélkül komcsik, sírnak a zsebpénzük után! "
- Nyilván ezek a komcsik szervezték a Gyurcsány ellen a nagy vasutas sztrájkot. A komcsik akkor Gyurcsány ellen voltak. Na ezt hogy rakod össze te agyatlan? Orbánék ellen még egy rendes sztrájkot sem szerveztek a komcsik.
Varánusz nagyon ki vagy akadva a mindennapos tesin ahogy látom, elmondhatnád hogy szerinted mi vele a probléma. A probléma az, hogy a legtöbb helyen nincsenek még meg a feltételei, úgy követelik meg. Jó lenne például ha nem stadionok épülnének hanem tornatermek. De önmagában a mindennapos tesi jó dolog.
@kekex: "mert az átlag magyar választópolgár egy funkcionális analfabéta üregi ork, aki a ködkürtnél vagy a piros lámpánál bonyolultabb üzeneteket képtelen értelmezni."

De ez nyilván csak akkor van érvényben ha épp nem a ballibek győznek egy adott választáson. :)
@rodeo36: Pedig rábízta és én sosem tapasztaltam "kibaszást" a részükről. :)
@Penivaldes: "Visszatértem Esztergomból.....a város szégyenletesen néz ki"
Az István a király modern előadása szentségtörés, de szülőhelyének megbecstelenítése, lezüllesztése nem izgatja a mélymagyarokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
veled már ki sem basznak? óh borzalom annya ne haggy el...

brühüyyy

honnan tudod, hogy rábízta?

csak semmi tautológia, jó? meg linkségek kilószámra...

rumot literszám, azt igen
@Lindalinda: Azt ugye tudod, hogy a fityiszed is komcsi?
@kekex: Hogy tőled idézzek, az jellemző, hogy egy szavad sincs arra, hogy melyik közismereti tárgynak csökkent az óraszáma a tesi miatt? Tényleg érdekel, ha van ilyen.
Annyira nem bírják, hogy a feleségem iskolájából, a több mint száza alkalmazott (tanár és egyéb) közül, ketten mentek a tüntetésre, pedig kapacitálták őket rendesen.
@rodeo36: Biztos neked is volt olyan ismerősöd, barátod, szerelmed, stb. akiben megbíztál. Kb. ilyesmi ez is. Szóval sikerült elég jól összehaverkodni vele és elhiszek neki dolgokat, pld. azt is, hogy ránkbízta. :)
@Nemzeti Dohányos: Ez a valódi bolsi duma, amit magatokon kívül(pár fogahullott, agyalágyult vén munkásőr), a fene sem hisz el. Ráadásul évek óta nyomja bolsik legalja, mégsem hozott egy szavazatot sem.
@p.a.r.t.i.z.a.n: "önmagában a mindennapos tesi jó dolog"

önmagában jóóóó...
csak ugy nem ha összességében nézzük és a gyakorlatban...

ad1) kisgyermekkorban a testalkat és a "sportosság" a SZÜLŐI MINTA kérdése pusztán...

ad2) ezután aki KÖVÉR MÉG BUTA is lesz:)
és itt nemcsak a csúcsfejet értem, hanem széles néptömegeket...
és széles alatt szintén nem a fidess géniuszra célzok...

ad3) aki sportos vagy más módon mozgásIGÉNYES annak kib@szott felesleges... a plusz foci-tánc-úszás stb különórák rovására megy !
A demonstráció céljával messzemenőkig egyetértek. Viszont amíg a HAHA és egyéb politikai szerveződések azonnal ráugranak egy ilyen megmozdulásra, addig eszem ágában sincs a nevemet, arcomat adni egy ilyen megmozduláshoz.

Gyurcsány-Bajnai alatt fasiszták voltunk, most bajnaisták lettünk. Köszi, ebből nem kérek.
@gipsz.jakab: Annak nem is kell. A feleségem iskolájában, aki egyesületben sportol, egyáltalán nem kell tesi órára járnia.
Még annyit a tesihez, hogy sok helyen az extra két óra több osztályra összevontan van megoldva, és ezek alól az igazolt sportolók felmentést kapnak. Szerencsére van, ahol ez lefelezi a létszámot, és gond nélkül megoldható. Ez iránynak jó, csak teljessé kell tenni.

A testnevelés "anyag" (mint sok más tárgy) anakronisztikus, gyakorlatilag sorkatonasághoz bevezető. Minél több labdás játék legyen, amit élveznek is, az egyesületi sportolók meg kapjanak teljes felmentést. Tömegsportba, utánpótlásba kell pénzt önteni. Aztán ha nem kötelet kell mászni, hanem focizni, kosarazni, nem is fogják annyian utálni.
@belgabela: "száza alkalmazott (tanár és egyéb) közül, ketten mentek a tüntetésre"

FOSNAK MI ???
a diktatúra kisemmizi őket...
xar egy ország...
legalábbis a parasztoknak-zombiknak siralmas... a HEJ zetük !
@belgabela: Államosítani nem komcsik szoptak?
@gipsz.jakab: Ja. Épp most kaptak 80%-ban brutális, 20 %-ban kisebb béremelést, a nem tanárok meg idén érték el, 2003-óta először, hogy reálbér emelkedéshez juissanak, hát csak ezért nem mentek mert fostak. Okos.
@belekotty: Az angol vasutakat is a komcsik államosították vissza, meg a Peugeot egy részét is. Okoska.
A mindennapos tesinek ugyan nincsenek meg a feltételei, de jó dolog. Az én fiam aki korosztályos országos bajnokságon volt már többször dobogós, sőt aranyérmes is, pedig felmentést kapott. Aki meg nem sportol a suli mellett normálisan, az csak emelje fel a seggét minden nap a padból.
@belgabela:
szintén egyszerű matek: ha maradt (volna) a napi 6 tanítási óra (az én időmben még ennyi volt) akkor csakis közismereti tárgy rovására lehetett volna bevezetni az 5tesit.
Gondolom, amikor erre rájöttek, akkor találták ki az egész napos sulit. "kenjük be sárral" mekkmesteri technika.
Ébresztő magyarok!

Szegény Puskás Öcsi bácsi hogy szégyelné magát a felcsúti "feltámadás" láttán.
Sorra veszi a meccseit a Felcsút!

Jövőre választások lesznek és hogy nézne az ki, hogy az Orbán stadionjának nincs NB 1-es csapata. Nosza igazoltak gyorsan játékosokat.
Nem ment a szekér, tutti kieső helyen a csapat, hát veszünk, intézünk meccseket.

A Fradi elnöke a fideszes, listázós Kubatov. Mit tesz Isten a tutti esélyes Fradi simán kikap 3:1 re. Sima ügy.
Most hétvégén Pécsett pár fideszes vezető bejelenti a meccs előtt, hogy 1 milliárdot adnak stadion felújításra. Hogy hogynem 2:1-re kikap a hazai csapat.
A felcsúti Puskás szépen veszi a meccseit a fidesz révén.

Gondoljuk a fideszes MLSZ csak vizsgálódik ez ügyben is.
Ilyen orbáni, sunyi, simlis, álszent csaló "nemzeti" világ az övék.
A Fradi meg a Pécs is szégyelje magát!

Emberek, ti meg gondolkodjatok el...!
@belgabela: Na akkor mi a komcsi definiciója? Vigyázz, nehogy a Fideszre jobban passzoljon mint Gyurcsányra!
@kekex: Hat óránál több jó régen van. A feleségem évekkel ezelőtt is este fél nyolckor járt haza egy héten egyszer, máskor meg hétkor kezdett. Reggel héttől, este fél nyolcig órák vannak évek óta, legalábbis a középiskolákban, biztosan.
@belekotty: Hát semmiképpen nem az, hogy államosít. Az csak a 80-as IQ val lehet definíció.

De nem vagyok fejlesztőpedagógus, olvad el a gugli segítségével a definíciót!
@Puskás forog a sírjában a felcsúti bundák miatt!: A magyar foci sajnos eddig is el volt baszva (Ráadásul a Puskás haverja volt az Orbánnak), de amit a fidesz művel a fociban, azt valóban csak fikázni lehet.

Az állami pénzen fenntartott csapatok, A vidi, a makik, a Loki, a Puskás, teljesen irreálissá teszik a bajnokságot. Például büntethetik bármennyire a maikat, ha az állam odaadja nekik a másik kezével.

A magánbefektetőket (pld a belga Újpesten), meg gátolják ahol tudják. Pedig az valóban a saját pénzéből adott hárommilliárdot, hogy rendezze az adósságokat és helyrehozná a lepukkadt állami stadiont, de nem engedik neki. cserébe az állam sem tesz semmit, hogy ne bokáig húgyban álljanak a szurkolók a wc-n. Ez a nagy baj. Nagyon nagy.
Nem lesz nagyobb demonstráció. A pedagógusok gyávák és ők is inkább kussolnak. Tulajdonképpen ez nem is lenne rendhagyó, hiszen ebben az országban többen vannak, akik ígéretért, morzsáért, vagy félelemből kussolnak.
A gond az, hogy ezektől tanulnak a fiatalok. De vajon mit? Tartást és kiállást biztos nem. Meghunyászkodást annál inkább.
Ennél gusztustalanabb, hazugabb kampánybejegyzést még nem olvastam. Nekem édesanyám tanítónő, pár évvel a nyugdíj előtt. Neki tehát a ZINDex, a ZORIGO, valamint a VARANUSZ, a leütés, a kiütés, az amerikaifiú, és még ki tudja milyen sz@r, fizetett propaganda orgánumok szerint rosszul kellett volna járni. Közben 20%-kal nőtt a NETTÓ- ja!! A nagynéném gimnáziumi tanár, hasonló életkorral. Neki 40 ezerrel nőtt. Anyósom általános iskolai tanító, neki 45 ezerrel. Szóval, kedves varanusindexezerleütésorigoamerikaifiúörülünkvincent és többi ótvar, az a rossz hírem, hogy bizony amiről pofáztok, még csak köszönőviszonyban sincs a valósággal. Ha meg 160-an tüntetnek, arra azt kell mondani: tegyék, ezért van demokrácia. DEMOKRÁCIA, értitek, hülyegyerekek! Olyan demokrácia, ahol Hoffmann Rózsát gond nélkül el lehet küldeni a sunyiba (miért is ne lehetne, bárkit?Hisz Gyurcsány óta itt tüntetés miatt még senkinek nem esett bántódása). Még akkor is, ha nektek ez fáj, mert a kis ótvar konstruált valóságotokkal nem korrelál. Nem ám, drágaszágaim. :) :)
@Parajpuding: A harminc százalékos fizetésemelés, amit a többség kapott, nehogy már morzsa legyen! Te mikor kaptál annyit?
@politikailagnemkorrekt: Erről beszéltem az "elvtársaknak".:))
@Lindalinda: hol mennek itt rendben a dolgok? Még a fejedben is káosz van agysejtek helyett.
@Parajpuding: Itt most éppen nem ő tesz erről tanúbizonyságot.
@belgabela: És neked be volt fagyasztva a fizetésed 11 éve? Mit befagyasztva, azóta elvették a 13. havit, cafetériát, pótlékokat. A 30% egyben soknak tűnik, csak ha értenél a matekhoz belátnád, hogy ez évi 2,5%. Nem reál, nominális! Ennél az infláció sokkal nagyobb volt, szóval befoghatod.
@Nemzeti Dohányos: Na! Te erről nem sokat tudsz ugye? Még hogy befagyatva tizenegy éve. Neked fogalmad nincs a közalkalmazotti bérmechanizmus és a minimálbér összefüggéseiről.

A tizenharmadikat még éppen a bolsik vették el. Arra inkább ne hivatkozz! A kafetriát meg hol elvették, hol nem. De azt vagy kapott valaki vagy nem, a bolsik alatt is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hogy egyszerű és közvetlen legyek: egy lófaszt olyan

brühüyyy
most nézem a Lisszaboni tv reggeli híreit és a portugálok fel vannak háborodva, hogy egy pár százalékkal csökkentik azokat az özvegyi nyugdíjakat amelyek HUF200000,00nél többek...minő borzalom

szó sincs 47000-ről...a rothadó nyugat meg a zejúúúúúúúúúúúúúúú

brühüyyy
@inebhedj - szerintem: hehe, izgalmas feladat lehet bebizonyítni, hogy a 20-40e-el növekedett bér, valójában csökkent, de nem baj, akik az öszödi beszédről bebizonyították, majd maguk is elhitték, h igazságbeszéd...ezt is megoldják majd vhogy.
Reggelt, Népek!

Megy a nagy kormány kAmunikácijó, ezerrel. :(
Aszongya a szopott gombóc-fejű mátégyerök, hogy ne erőszakoskoggyanak a tanárok. Meg különbenis mijafaszt tüntetgetnek, mikor most kaptak fizuemelést, úgyhogy mindenki kussoljon, oszt húzzon vissza a katedrára!
Hányinger (már a mátégyerök is, de) a mondandójuk is!

félig OFF:
Reggel, készülődés közben nézem a királyim1-en az esti A lényeg vagy mijaszar ismétlését: "csodás". :(((
Az a ferdítés, maszatolás, szarkenegetés, a víziók, amit lenyomott az Obersovszky - Fricz Tamás duó ... Az a rettegés, hogy millen csúfgonoszrossz baloldal ...
És utána jött egy "csodálatos" összeállítás, hogyaszongya a '60-as, '70-es évek béli, nyugati szélbalos tüntetések millen erőszakossá fajultak és a Chon-Bendit is mán akkor és mileszvelünk, ha itthon is, mer a zellenzék és jajajajajajajaj ....
Nem sok kellett hozzá, hogy lerúgjam a tévét a helyéről. :)
Elindult az ellentámadás is:
Reggel a Mokkában: Ön adózna-e többet, hogy a tanároknak újra legyen fizetésemelésük?
igen, nem , már így is sokat keresnek.
Hát a kurva anyjukat! Az egész szemétnek.
Miért nem azt kérdezik:
Ön adózna-e többet, hogy Pécs is új stadiont kapjon?
Vagy: Ön adózna-e többet, hogy a vasutasoknak ismét fizetésemelése legyen, mert hogy a tanároknak már 8 éve nincs, az egy dolog, de a vasutasoknak kell a MÁV-Cargo eladásából a suska, no meg olyan nagy az infláció, hogy nem bírnak megélni.
De felbasztak ma reggel!
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Mondjuk azt nem kormánykézen lévő média csinálta.
@Nemzeti Dohányos: Bocs, ez volt a legutóbbi válaszod, de egy korábbira reflektálnék. Nem mondható (az általánosban legalábbis), hogy közismereti óraszámokat csökkentettek a mindennapos testnevelés _miatt_, viszont az igen, hogy a ma már nyilvánvalóan közismeretnek számító informatika NAT-beli kezelése botrányos, azon a címen, hogy (nem pontosan idézem HR-t) otthon úgyis megtanulják. Hát nem.
A tömegsport, egyesületi sport stb. tekintetében egyetértünk.
Mellesleg a mozogni nagyon szerető, vasággyal huszonhat kilós, de eléggé koordinálatlan (nagyon enyhe idegrendszeri éretlenség miatt, ami nem igényel külön kezelést) lányomat nem nagyon tudnám hová vinni csak úgy mozogni. Minden egyesület azonnal fellépésre meg versenyre hurcolja őket, ami neki egyáltalán nem hiányzik, ha pedig ebből kimarad, mert "nem elég ügyes", azt kudarcélménynek fogja fel (mert ez a légkör). A fiam az ellentéte, azzal a kitétellel, hogy ő meg utál minden szervezett megmérettetést, csak mozogni szeret, de minden elsőre megy neki, mint kiskacsának az úszás. Őt is csak iskolai kosárlabdára vihetem, de vért izzadunk, mire megérti az edző, hogy miért nem ugrál örömében, ha kosárbemutató van a bevásárlóközpontban.
A heti öt órányi tesit meg több értelme lenne nagyobb sávokban tartani (dupla órákban), egyébként meg a gyerekeknek időt és udvart adni a szabad mozgáshoz.
na én megyek a trollok átvették a fedélzetet

brühüyyy
éljen és virágozzák orbánlandia és sohase legyen nekik jobb mint most
@belgabela: Tudom, de nyalnak nekik. Vagy majd megint jön egy költségvetési zárszámadás, ahol leírják, hogy ennyit és ennyit fizetek a Blikknek, meg a TV2-nek, "a kormány eredményeinek reklámozására."
@rodeo36: Jó jó de a 47.000 az nem nyugdíj hanem közmunkás bér. Amúgy én szeretem a közvetlenséged még akkor is ha nem értünk egyet némely dologban. :)
@rodeo36: Jó képek, orbánlandia is eszembe jutott némelyikről. :)

www.magyarfoldre.hu/cikkek/2107
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Miért is nyalnának? Mert ki akarnak rájuk vetni reklámadót? Én épp az ellenkezőjét tudom.
@Marcellusca: Pedig szokni kell a pluralizmust nem??? :)
Még 2010-ben Gyuri beküldött pár, 1.0, 1.2 stb. verzioban, programot. Rosszul szekesztvehülyén fordítva, ahogy szokás. Többszáz oldal, úh. fideszesek nem olvasták. Nekik vannak óriásplakátok meg közmédia. Erre mondta a nyugat, akik ellen harcolunk, hogy ja, így mûködhet.

Ebben van leírva hány százmrd-ot vonnak ki az eübõl, oktatásból stb. Ezt kivételesen tartják is.
Ki hiszi el hogy a bérenelés csak úgy lett, választások elõtt hirtelen és nem lesz meg a böjtje?

Ja, és még nem kerültek szóba a szakmai kérdések.
@belgabela: Nem kormány kézen lévő, de már csontig benyaltak. És egyre jobban ...
Az életpálya-modell NINCS még bevezetve.
Jó lesz az minden tanárnak, ha 100%-os lesz, mindenki a maga kategóriájába kerül. Így most szar, de mindent nem lehet egyszerre.
@Knósszosz: engem nem lehet megbántani. kőből vagyok és jégből
@belgabela: Hát, mert fizetnek érte. Vagy ezért:
hvg.hu/gazdasag/20130517_Nyerges_Tv2_Infoncenter_vasarlas
Tudom, májusi hír, de lehet, hogy inkább ugrálnak ahogy a fiúk fütyülnek, csak ne kerüljön erre sor.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lóf@szt!!!
Szimpla csúsztatás, hazudozás, a tények csak egy részének kiemelése, kiforgatása ...
@politikailagnemkorrekt:
számok:

átlagban havi 130 órával nőtt a munka
a 40000 ad nekik +HUF 300 óránként
300 HUF = 1 azaz egy ajróval

ha a 40000 = 20%-kal, akkor havi bére 200000 HUF volt ami 666 ajró ami egy özvegy nyugdíj Portugáliá-ban

nagyon jó kis bérezés

brühüyyy

taps
vastaps
hurrá
éljen
magyarország jobban teljesít

de mitől jobban?
Következő áldozat: a tankönyvkiadás. Felkészülnek: a gyógyszertárak.

nol.hu/belfold/20131007-csak_egy_maradhat_
@belgabela: Én meg pont az RTL-nél vettem észre, hogy egyre kevésbé nyalnak, egyre inkább nyomatják a Híradókban a kormány számára kínos híreket is.
A TV2 meg lement kutyába, mennek az OV egy napját bemutató sz@rok, fényességes kormányhírek és a necces események elhallgatása.
A DISSZIDENS TANÁR

Tegnapelőtt Rába Andor
Kidisszidált Andorrába.

* * * * * * *

„Na, erről van szó! Végre egy vers, ami valós problémákat feszeget, nem cukrozza a szaftot, keményen odacsűr a bulvárszemetes rögvalóságnak, és mire felidegesíteném magam rajta, már vége is van. Anyám szerint két homályos rész van benne. Egyik, hogy hol a rím, másik, hogy ki az a Rába Andor? Hát nem tökmindegy?! Hat pont!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Itt kint is középiskolai matek-katalán szakos tanár leszek, de mostantól a hónap második felében nem kölcsönökből, ruhafoltozásból, kukázásból és fényevésből fogok megélni, hanem a fizetésemből. Kezdem sejteni, mi a különbség az életpályamodell és a valódi életpálya között.” /Rába Andor, középiskolai matematika-katalán szakos tanár és betanított néptáncruha foltozó/

„Halló! Halló, Andorkám, drága fiacskám! Hát szegény anyádnak egy idióta kétsoros versikéből kell megtudnia, hogy kiköltöztél a Piramisok közé?! Mi, hogy Pireneusok? Jó-jó, én nem beszélek katalánul!” /özv. Rába Róbertné, nyugdíjas néptáncruha szabó-varrónő/

„A XXI. század Európájának szabad munkaerő áramlása idején a disszidál szó használata provokatív anakronizmus! Hol él maga, költő elv… izé… úr, proletárdiktatúrában?!” /Sarlókalapácsossy Simon, hit- és erkölcstan tanfelügyelő és egykori függetlenített szakszervezeti bizalmi/

„Jaj, már két napja nincs, aki megtartsa a katalán nyelvű matekórákat! Miért nekem kell kiinni ezt a keserű poharat?! Inni ezt a… höhö, így humorosan… Brühühü!” /Dr. Vidróczki Messzi, a volt Mátrahörcsögi Andres Iniesta Két Tanítási Nyelvű Gimnázium ill. a jelenlegi Ínyes T. András Egy Tanítási Nyelvű Reál és Két Tanítási Nyelvű Humán Gimnázium igazgatója/

„Kiment Andorrába egy matektanár? És? Nagy dolog! Jött viszont a csapatba egy andorrai balbekk! Olyan, mint a bika! Igaz, hogy hússzor akkora a fizetése, mint a tanáré volt, de vele tuti, hogy jövőre már megye kettes csapatunk lesz!” /Vidróczki Piké, Mátrahörcsög polgármestere és a Mátrahörcsög SC szakosztályelnöke/

„En el futbol professional! Hongria, Et vull!” „Itt profi a foci! Magyarország, szeretlek!” /Pedro Hola Catala, andorrai balbekk és kecskepásztor/

„Na, itt van! Hazaloptuk Andalúziából! Tűzharcban volt pár sebesült, meg néhány összedőlt épület, de a páciensünk a verések hatására sem ismerte be a személyazonosságát. Mi, hogy Andorrából kellett volna elhozni?! Hű … (hosszú füttyszó) …” /Csávás Kálmán, terror elhárítási főtörzsőrmester/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/09/raba-andor.html
@belgabela:

pont én VIP és te meg troll? vagy tévedek?

brühüyyy
éljen orbánlandia és sokáig: kenyéren és vizen a Sta Helenán
@Penivaldes:
:)
Van ilyen. A fiam egy idõben az összes órát utalta az info meg esetleg a matek kivételével de anbyira még én sem vagyok liberális hogy rá bíztam volna a döntést.
milyez a troll invázió??? nem vagyok két napot, oszt dúlnak az egyszerik???
Na akkó kis bemelegítés:

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az állami Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) jelölte ki az Algyőn található 1,2 milliárd köbméter befogadóképességű stratégiai földgáztároló többségének megvásárlására - írta a Népszabadság. A lap szerint a 72 százalékos részvénycsomag teljes vételára mintegy 140 milliárd forint, amely arányaiban magasabb, mint amennyibe az E.On-üzlet került.

hvg.hu/gazdasag/20131007_Orbanek_az_EOnvasarlasnal_is_dragabb_uzl
biztos volt, de a jó qrva annyukat má nahhh, megent elgurult a gyógyszerem....

Fegyelmi járt a szentesi drámaisok előadásáért

"A legnagyobb magyar" című előadásért kaptak fegyelmit a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának tanárai - írja a Délmagyarország. Megalakul a Magyar Nemzeti Válogatott Színész Gárda, ahonnan hamarabb tagadják ki az idegen szívű és idegen nevű jelentkezőket, mint a tehetségteleneket - erről szól a darab

atlatszooktatas.cink.hu/fegyelmi-jart-a-szentesi-dramaisok-eloadasaert-1441692439/@klagdavid
@pierre bayle: a gyógyszertárak már folyamatban, tulajdoni hányad lehetőségével, a koszos mancsuk már beférkőzött oda is
@Penivaldes: Szia! Láttad a Jónás könyve linket, amit múltkor küldtem neked??? :)
mellékletek:

Novemberben jön az új trafikbotrány?
Szabó András
2013. október 7., hétfő 07:34 | Bár csak hetek múlva hirdetnek eredményt, már most komoly feszültségek dúlnak akörül az állami pályázat körül, amelynek a nyertesei a jövőben lebonyolíthatják a bíróság által elrendelt felszámolási eljárásokat. A közel 400 milliárdos piacra a jövőben nagyjából száz cég léphet be, a túljelentkezés azonban háromszoros. A pozíciójukat féltők közül többen új trafikbotrányt vizionálnak.

index.hu/belfold/2013/10/07/novemberben_jon_az_uj_trafikbotrany/

--------------------------------------

Kudarc a babakötvény államosítása
Negyedannyit nyitnak, mióta csak a kincstárnál lehet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F07%2Fkudarc_a_babakotveny_allamositasa%2F

-------------------------------------

Óriási törés a magyar bankszektorban

A hitelállományok csökkentek, a portfóliók minősége romlott az első félévben.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/oriasi_tores_a_magyar_bankszektorban.1.190023.html

-------------------------------------

Ezért szakad szét Magyarország

Hármas szerkezetű gazdaság alakult ki, ahol lényegében csak a közép-magyarországi régió tudott felzárkózni az uniós átlaghoz. A leszakadást az autópályafejlesztések is fokozzák

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_szakad_szet_magyarorszag.566337.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azóta nem teljesen ez valósult meg, PR-nak remek, de a valósághoz nem sok köze van, főleg ezért:

Akkor most ez az egész jó, vagy nem?

Ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni. Egy csomó részlet, például

hogy mikor lesznek az első minősítővizsgák
hogy kik vesznek majd részt rajtuk,
hogy mik lesznek majd a vizsgán a pontos szakmai követelmények
és hogy a pedagógusok idejét hogyan kell majd beosztani
Mindenki kapja be, aki ennyi fizuemelés után is tüntet. Ráadásul még két évig tuti fix fizuemelése lesz. Én a versenyszférában dolgozom, többet, mint a tanárok, ugyanannyi pénzért. Nekem 4 éve nem volt fizuemelésem és még legalább 2 évig nem lesz. Mégse tüntetek, örülök, hogy van munkám.
És mindenki kapja még be aki velük együtt siránkozik.
Van akinek soha nem lehet eleget adni, az ember a kisujját adja és az egész karja kell. Hülye banda
A gáztározóhoz csak egy érdekesség, néhány napja nyomul a MOL teló, szinte biztos, hogy az állami telefontársaság kiépítését csinálják meg megint, ezzel a pénzzel is kereszt finanszíroznak vezénylóék:

140 milliárd forint ütheti a Mol markát
Állítólag az állam ennyit adna a stratégiai gáztározóért cserébe.

www.investor.hu/news/trading/20131007-sokat-fizethet-az-allam-a-mol-gaztarolojaert.html?utm_source=origo_cimlapbox
@Knósszosz: és Gazolo
A kötelező hittan - vagy erkölcstan - csak az egyik vetület. Itt még választási lehetőség is van. De amikor egy település egyetlen iskoláját átadták valamelyik egyháznak!
Többnyire persze a katkóknak, de a reformátusok, a görög katkók, az ortodoxok, a hitgyüli is kapott iskolát. És még csak nem is az adott egyház, hanem a helyi szervezet, egyházvezetés belátásán és önkorlátozásán múlik, mit kényszerítenek rá a tanulóikra és a szülőkre, mert törvény nem védi, rendelet nem szabályozza a dolgot.
@Csucsuksfc: köszi, akkó tejis bekaphatod troll ;)

minőségi termés :D

Csucsuksfc

Adatlap

Csucsuksfc 0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2009.01.13. óta tag.

Csucsuksfc 2012.06.20 15:22:34
Ugye, hogy fáj, hogy sikeres lett az egykulcsos adó bevezetése és szeretik az emberek, mi ?

Csucsuksfc 2012.06.19 12:51:40
A cikkíró egy idióta agyhalott
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
megnéztem...borzalom

40 év gyakorlat egyetemi végzettséggel nem ad többet -az emelés után, mint egy (jó!!!) portugál özvegyi nyugdíj

és akkor fejlőggyön az ország, kukubenkó vagy
@Csucsukfc meg a magánszektorban alázza saját magát ennyiért nem érdemes bemenni sem

egyszerűbb miniszterelnöknek lenni és lopni

brühüyyy
@Csucsuksfc:
megnéztem...borzalom

40 év gyakorlat egyetemi végzettséggel nem ad többet -az emelés után, mint egy (jó!!!) portugál özvegyi nyugdíj

és akkor fejlőggyön az ország, kukubenkó vagy
@Csucsukfc meg a magánszektorban alázza saját magát ennyiért nem érdemes bemenni sem

egyszerűbb miniszterelnöknek lenni és lopni

brühüyyy
Klasszikus lose-lose szituációba kavarta magát a Mol-ügyben a cég, a magyar állam és az érintett is: a vállalat részvényárfolyama esik, a horvát-magyar kapcsolatok romlanak, Hernádi pedig az Interpol körözési listáján virít. És még mindig abban az illúzióban ringatják magukat, hogy az ilyet ki lehet ülni. A hasonló nemzetközi botrányok sorra azt bizonyítják, hogy nem lehet.

hvg.hu/velemeny/20131007_Mong_Hernadi_ul
@rodeo36: Hogy itthon ilyenek a jövedelmi viszonyok, azt a kommunistáknak köszönhetjük:

A hiba ott volt, hogy hagytuk uralkodni a bolsikat negyven+ tizenkét éven át. Ahol nem ők uralkodtak (Olaszország, Írország, Finnország és folytathatnám), ott ma három-négyszeresét keresik a prolik, mint itt. (A segélyük is annak megfelelő, ergó a nyomor, ami magyarországi szintű, nem, vagy alig-alig ismert mára.) Pedig 1938-ban (utolsó békeévünk) még itt kerestek többet, mint az említettek.

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

A rendszerváltáskor is három-négyszeres volt ez előnyük az olasz proliknak fizetésben (sorolhatnék még egy pár országot), pedig '38-ban még előttük voltunk.

A rendszerváltás óta is a bolsi vezetés alatt előztek meg a környező államok, kivéve a legszarabb helyzetben élő oláhokat és bolgárokat. A tót GDP 2003-ban 1.410 dollárral (cca. 25%-kal) volt alacsonyabb, mint a magyar, 2010-ben viszont már több volt. A lengyelek 1.100 dollárral voltak lemaradva, a lettek majd 2.000-rel és folytathatnám. 2010-ben ezek mind előttünk voltak. Köszönjük ezt is (meg az előző negyven évet is), a Kommunisták Magyarországi Pártja jogutójának!

Nem furcsa, hogy mindig akkor kezdenek a magyarok lemaradni azoktól akik előtt voltak, amikor a Magyar Kommunista Párt és jogutódai uralkodnak? Pedig ők állítólag a prolikért, a bérmunkásokért élnek, mégis a legnagyobb hátrányt ők okozzák nekik, méghozzá folyamatosan. Hát így inkább nem segítsenek rajtuk!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nagyot mondtál, öblögessél és vedd fel a fizudat bajnai brigádjától
@rodeo36: Tévedsz. Az aki két év alatt több mint tízezerszer szól hozzá, az csak küldetéses troll lehet, vagy fizettet ügynök. Ép embernek, akiknek van rendem munkája és van magánélete is, kizárt, hogy napi tizenegypárszor hozzászóljon. Én inkább sajnállak, hogy ezt te valami teljesítmények érzed.
@Marcellusca: Én ezt nem így látom. Én messze nem vagyok Orbán hívő és az is igaz, hogy az RTL jobban támadja a kormányt a TV2-nél, de attól még messze nem nyal nekik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Isten szeretetétől senkit sem kell félteni, írod ájtatosan. Ezek szerint egyetértesz azzal, hogy a Hitgyüli meg az ortodoxok is kaptak maguknak iskolát, elvégre ők is Isten szeretetét hirdetik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt miért csinálod? szerinted más nem tudja elolvasni a címlapon? eredménye meg úgy sincs, ahogy semminek három és fél éve.
@belgabela: eddig senkinek sem volt baja vele, ha zavar, tahótlaníts, és nem fogsz látni ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Sík Sándort és Mécs Lászlót ismered?? :)"

Igen, sőt Pilinszkyt és Simone Weilt is. Ők melyik iskolában tanítanak hittant? (már ha az ő személyük az érv a kötelező hittan mellett)
tanulságos mondatok:
/itt tartunk 2013-ban egy EU-os országban, Európa közepén/

Aradi Hanga, a Középiskolai Hálózat aktivistája mondott beszédet: ,,A tanárok félnek. Félnek, és hallgatnak."

Kedves Tanáraim!

Decemberben, diákként, azért mentünk utcára, mert tudtuk: nincs vesztenivalónk. Nincs mit féltenünk, elvették tőlünk a jövőnket, a kiugrási lehetőségeinket; iskoláinkat, álmainkat feldúlták. Azt mondtuk, nincs mitől tartanunk, csak Mi vagyunk, és amit képviselünk, az érdekeink.

Önöknél nem ez a helyzet. Önöknek családjuk, munkahelyük van, de az Önök felelőssége mégsem csak CSAK a szűk családjukra terjed ki, hanem nemzedékek jövőjére is. És most azért vannak itt, hogy mindezt megvédjék. Felelős állampolgárként nem is tehetnének mást, most mégis úgy tűnik, ez a rendszer nem kér felelős állampolgárokból. Önök is választhatnák az új gyermekkort, amikor megmondják, mit tegyen, hol, hogyan, mikor és egyetlen felelősségük, hogy a parancsok be legyenek tartva, cserébe el vannak tartva, ki vannak szolgáltatva szüleik szeszélyeinek. Ennyi. Azt hiszem, Önök, akik itt vannak, sokkal bátrabbak, mint mi voltunk.

Az, hogy ma ilyen kevesen vagyunk itt, nem kudarc. Épp csak jelzi, szavak nélkül, hogy miért vagyunk ma itt. Azért, mert félünk. Félünk kimenni az utcára, felemelni a hangunkat, akár itt kint, akár az iskolában, félünk elmondani, hogy nekünk ez az egész rendszer úgy ahogy van, nem tetszik.
@belgabela:
nem mindenki rabszolga, mint te -bár itt esz a fene már órák óta lesed a prédát- én egy szabad ember vagyok azt csinálok amit akarok és közben meg a zsé gyün, mikor ezt írom neked akkor is

erre varrjál gombot

brühüyyy

te számolod mennyit és mit? te akkor hivatásos vagy a kubatov brigádban, tanári fizu vagy miniszterelnökiért?
@rodeo36: Épp a múltkor említettem, hogy Bajnai 2015 januártól bevezetné a német béreket.

mandiner.blog.hu/2013/09/26/bajnai_2015_januar_1_a_nemet_berek_napja

Szerintem teljesen reális és azt a másfél évet fél lábon is kibírjuk nem?? :)
Már hogy nőne havi 130 órával a munkaterhelés? Hiszen egész hónapban dolgozik 160 órát az átlagember. Szerinted a pedagógusok tehát eddig havi 30, azaz heti összesen 7,5 órát dolgoztak? Kicsit gondolkozz már, mielőtt ide röfögsz! Amúgy meg: ma Magyarországon 10-ből 8 ember aláírná, ha a főnöke közölné vele, hogy heti 20 %-kal több időt kell a munkahelyén töltenie, és cserébe 25%-kal többet vihet haza...A Portugálokkal meg ne példálózz: kb. 1,5szeres a munkanélküliség, épp nyáron mondott le a koalíciós kormány kulcsminiszterei közül 3...szóval mellényúltál, kis barátom... Lehet erőlködni azon, hogy "hú, mekkora sz@rban a haza", csak jobban kéne megválasztani a tárgyat. Próbáld újból, a trafiknál jobban ült amit írogattatok!
@belgabela:
te is kommunista vagy csak most elárulod a korábbi önmagad

brühüyyy
ja meg balga...belga balga...szóval nyúl, csak ne nyúld le
@borzzz: Őket a mi nagy verselőnknek ajánlottam. :)
@belgabela: Leszarom, hogy ki vette el, nem vagyok pártok orkja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a bajnai nem lesz minielnök...

és magyarországon nem lesznek német bérek ez egyébként sem közvetlen állami beavatkozás kérdése
te meg menny higgyél, hátha megsegít?
ha nem akkor meg kérd tovább és fizesd az egyházi adót

brühüyyy

amíg ilyen a magyar gazdasági struktúra mint ma addig nem lesz előrelépés még 25 évig...jobb ha tudod és veszel hajójegyet de ne Lampedusa-ról

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Iiigen, félünk... brühühü! Szerintem szánalmas. Kiment, tüntetett, elmondta, hazament. És nem fújták le könnygázzal, nem oszlatták, nem kardlapozták, nem bóvegzálták, nem vitték be az örsre. És tudod miért? Mert ilyesmit csak szoci kormányok idején tesznek. (Lásd: Kuncze belügyminisztersége alatt az idős parasztbácsi, akit a Kossuth téren kaszliztak be, 2006-os rendőrattack, stb., stb. Szóval javaslom, ne féljetek. Nem a szocik vannak hatalmon, így bvántódásotok nem fog esni. Tüntessél, küldd el a P...csába Rózsa asszonyt, bátran, mivel ez egy szabad ország. Akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik.
@politikailagnemkorrekt: kár hogy a számok és a százalékok sem stimmelnek, jahh és az sem, hogy ténylegesen mennyi munkát végeznek. Azért azt megnézném, hogy mit is szólnál hozzá, ha a napi kötelező után, még otthon is nyomni kéne még néhány órát, csak mert a minőségi és hiteles felkészülés a jó tanárnak sem csak úgy jön. Főleg akkor, ha a rendszer még külön díjazza a lemaradást és a vissza hülyülést.
@politikailagnemkorrekt: aha, kockakövek ugyan szálltak-e, égett-e a rendőrautó??? Jah, hogy nem, akkor nincs több kérdésem, kedves ;)
Azok az idióták pont azt kapták amit megérdemeltek.
@belgabela:
a magyar kommunista párt 1956-tól nem létezett...az MSZMP meg más volt

és a nyugat hatására lett olyan mint amilyen mert úgy kellett tartani...nekik is kellett ellenség, hogy fel tuggyák mutatni...és sikerült 31 éven át majd később is mert a magyar meg -te is bele vagy értve- kapzsi és seggfej és nem ért a gazdasághoz csak jajong meg nyavajog

brühüyyy

beszélgess Reagan-nel és Thatcher-rel és áldd meg őket ma más lenne az ami szaqr...más szar mert orbán is szar szarból csak szart lehet csinálni

csak akkor hasznos ha 2 méter föld takarja...akkor trágya
Tipikus mindenbe beleokoskodó hülyegyerek vagy.
Olyan "poénkodó" liberális, akikből baromira nem kér már senki. Írod a szar blogodat, és azt hiszed, jól megmondtad - a tanárok helyett is.
Gyakorló tanárként mondom, hogy se több, se kevesebb gond nincs, mint volt. Szóval tök fölösleges a hangulatkeltés, a provokálás, mert nem te fogod megmondani, hogy mi van, vagy mi lesz.
A tanárok zömének emelkedett a bére, és ezt se a szocik adták, pláne nem a Bajnai féle kapitalisták.
Pár száz tanár tüntetett? Istenem, több ezer meg nem.
Amíg nincs normális ellenzéke a Fidesznek, írhatsz napi 5-6 posztot is, nagyjából és egészében a kutyát nem érdekelnek a baromságaid.
ha főcím, jönnek a trollok, az utóbbi időben nem volt ez az aktivitás a kumministáknál :D
@politikailagnemkorrekt:
4.33 hét van egy hónapban
(ja elfelejtettél megnevezni, de kitaláltalak elek)
napi 12 óra x 5 x 4.33 =259
azaz nem 160 (ez tanarak kötelezője és nincs túlóra
4,33*8*5=173 azaz nem 160
ha 7.5 az meg rablás munkajog kijátszása kibaszás meg is vagy b...va vagy csak ki?)

a többit rádbízom

ott lehet kormány kirúgni -ha hülye- nem úgy mint orbánlandiában ahol 4 évre bebetonozva és utána meg hazugság és választási csalás mint 2010-ben...mert ugye az volt

vagy hülyék vagytok

brühüyyy

a reményhalat is kifogták már
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

kampány van a kubatov kölcségvetése triplára nőtt és kapnak ingyen kalbászt is ha jól trollkodnak a szájukba ha rosszúl akkor a seggükbe de mindenképpen kapnak valamit

brühüyyy
@rodeo36: látom kicsit matekoztál vele, igen türelmes és gyógypedagógusos vagy ma ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
'Minõség és hiteles felkészülés.'

A NKR leveszi ezt a gondot a pedagógustársadalom válláról. Az a bukottballib szemlélet, miszerint a diákok szellemi, szociális háttere vagy egyéni képességeik; ad absurdum a tanarak preferenciája befolyásolhatja az óratervet -megbukott.
Nem kell agyalni ilyeneken, minden diák ugyanazt ugyanúgy kapja. Innen az õ meg a szülõ felelõssége hogy hogy teljesít.

Azért a minõségellenõrzés fontos. Lesz is.
@rodeo36: Ezt komolyan mondod? Akkor nincs miről tárgyalni. Aki ennyire tudatlan, az nem az én partnerem a vitában.
@saravad: nem minőséget ellenőrzik, hanem a hűséget, ezzel minden idegenszívű ármány kivédve.
@Nemzeti Dohányos: Csak mégis úgy teszel, mintha a fidesz tette volna. És hazudsz folyamatosan, és nem a bolsik kárára. De feltétlenül elhiszem, hogy te aztán nem vagy bolsi. Itt mindenki hülye ám! Ha erősen hiszed, úgy is lesz.:))
Jut eszembe, kéne egy ilyen a felcsúti stadionba is. Mennyivel szebb lenne a gólöröm. :)

youtu.be/YfnZV9KPJ4g
@rodeo36: "te is kommunista vagy csak most elárulod a korábbi önmagad

brühüyyy
ja meg balga...belga balga...szóval nyúl, csak ne nyúld le"

Szerencsétlen hülye.

És ezzel valóban befejeztem veled.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak szánalmasnak tartom a szorgalmad. Jogom van megjegyezni. Ha nem teszik, tahótlanítás és már nem is látod, mit gondolnak rólad a többiek!:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha elmegy a falu összes lakója, akkor legalább cirkusz legyen nekik? Mert a fociból, nem annyira lesz jó szórakozás.:))
@belgabela: az érzés kölcsönös, akkor le is zárhatjuk ezt a beszélgetést.
hmmmm:

Valamilyen fajta képviselő választás internet bevonásával először tehát a Corvinuson valósul meg Magyarországon. Azon az egyetemen, ami felett folyamatosan ott lebeg a bezárás réme, hol forrás megvonások, hol pedig a munkát szándékosan akadályozó gazdasági főigazgató miatt. Eközben a hazai politikai elit körében még csak nem is téma az internetes szavazás, pedig Lettországban már nem hogy egyetemi, hanem országos szinten is működik a rendszer, ami bírja az Európai Unió támogatását is.

atlatszooktatas.blog.hu/2013/10/07/internetes_szavazas_a_corvinuson
@verde66: MUHAHA!
Remélem nem a fiam iskolájában tanítasz!
Tipikus enervált, beletörődött, megsavanyodott munkaerő. :(
Úgysem lesz jobb, minek emeljem fel a szavam, menjek tüntizni? Sőt! Nekem emelkedett a fizum. Igaz, hogy többet kell melóznom, szopatnak, nem fizetnek semmi túlórát/szakkört/helyettesítést és még foshatok is, hogy bármikor kirúghatnak (és nem is mehetek másik suliba tanítani, mert egyetlen munkáltató létezik az országban), de legalább emelték a fizumat.
Hát, "gratulálok"! :(((
@Knósszosz: Sorry, csak ritkásan vagyok (most meg éppen olvasom a termést!), mert képzeljétek, még mindig a tankönyvekkel nyühölődünk ... most éppen a tankerület állásfoglalására várunk, hogy rendelhetünk-e pótban a szeptember óta érkezett új diákoknak ingyenes könyvet, rendelhetünk-e tartaléknak könyvet - év közben is szoktak jönni új diákok, akiknek most nem feltétlenül tudunk könyvet adni, mert 9.o-ban sok az új könyv és abból nulla a tartalékunk, mert nem lehetett, csak névre szólóan rendelni - és rendelhetünk-e a kollégáknak könyvet, akik szeptember 1. óta úgy tanítanak, hogy a gyerektől kérik kölcsön a könyvet - mert az idén tanári példányok sincsenek (ezeket korábban az önkormányzat mindig fizette, elvégre munkaeszköz, tehát mindig kapott minden kolléga az aktuális, újonnan megjelent könyvből használatra).
Szóval teljes a káosz, még mindig és nem is tudom, mikor lesz ennek vége ....?
@Evezős:

Hogy cinikus legyek, ez nagyon jó! Addig se értek rá mással foglalkozni.
@Evezős:
A tanári példányt a megemelt fizuból igazán megvehetitek. Ismerek mentõst aki évek óta maga veszi a munkaruhát.

Az új diák névre szóló könyveit meg postázhatja az elõzõ suli. Valahol csak nyilván van tartva a kölök.

Szal, elég a konyakozásból, munkára!

:(((
Na, hígul a társaság, látom.

Már többször leírtam, de újra szájbarágom (hiába, a pedagógusvérem!): aki nem tanított egy 45 percet sem, az legalábbis fogja be a száját, és akkor ugasson a tanárnépre, ha elvégzett minimum egy főiskolát és tanított minimum 45 percet. Élőben, nem gyaksziként, ahol fogják a kezecskéjét.
Akadnak pedagógusok, akiknek javult valamelyest a bérezése. Ezért, ugye, nem haragszik rájuk senki sem? Hosszú évek óta nem volt nekik semmiféle emelés sem, a kölköl meg egyre neveletlenebbek, a családok szétesősebbek, a felső nyomás meg nehezedik rájuk. Félreértés ne essék: a széthulló családok, otthoni problémák áldozatait is nekik kell istápolniuk, legalább délután 16 óráig. legyen már nekik egy kis béremelés.
És ne sajnáljuk tőlük a szünetet, ami valójában félszünet: tanítás közben soha de soha nem mehetnek ki kávézni, recepteket és pletykákat cserélni, nőket kitárgyalni, férfimagazinokat lapozgatni, sőt, még cigiszünetük sincs. És még a wc-re is csak szünetben osonhatnak el - feltéve, ha nem ők az ügyeletesek az udvaron vagy a folyosón (kérem, szépen, ilyen is van!) -, aztán pedig rohannak a következő órájukat előkészíteni. Pl. egy kémiás vagy fizikás vagy nyelvtanár, vagy földrajztanár, vagy egy tanító, akinek pedáns, szép táblaképet kell produkálnia a betűvetést tanuló kicsikéinek.
Szóval, kicsit nézzen magába minden dolgozó, nem-pedagógus ember, és számolja meg, egy munkaidőben hányszor áll le kávézni/teázni/cigizni, wc-zni, beszélgetni, eszegetni, olvasgatni, netezni, stb. Hagyjuk egy kicsit a tanárembereket, ne .aszogassa már őket mindenki!

A mindennapos tesi nagyon jó, csak a feltételek legyenek meg hozzá. Nem szeretem, ha a gyerek a suli aulájában, a betonoszlopok között, csúszós műmárványon nyomja a futást körbe-körbe mindössze 15-25 méteres körben.
Ja, és a többi osztály sem díjazza az ezzel járó hangokat, port.
"The more corrupt the state, the more numerous the laws."

Tacitus

munchausenparokaja.tumblr.com/post/63257608137/borcsok-the-more-corrupt-the-state-the-more

A történelemben semmi új nincs...
@Knósszosz: Takarodjon, ebben én maximálisan egyetértek veled!
Aki vallásos nevelésben óhajtja részesíteni a gyermekét, az vegye igénybe az erre kiépült legális iskolarendszer (számára) aktuális szeletét: az egyházi iskolákat.
De a közoktatásban a hittannak nincsen helye. Lehetne objektíven vallástant oktatni - midnen jelentősebb vallás ismérveinek bemutatásával pl. Ezt én a magam módján teszem, ebben a hónapban tanulói kiselőadások formájában fogunk képet alkotni az iszlámról, aztán az iszlám-katolicizmus összehasonlításáról és egy harmadik gyerek pedig a Bibliáról fog előadni....
@Orica Középföldi: Pontosan. Tudjuk, hogy minden ide vezethető vissza ...
:-(
@Lilili:
A pedagógusok béremelésével egyetértek. Nem sajnálom a nyári szabijukat sem ami nem olyan hosszú mint sokan hiszik és gyakran határozott idejû szerzõdésük van, tehát nincs is fizetve (ez nem tudom hogy lesz).

Ami engem aggaszt és a pedagógusokat láthatóan nem annyira -a többséget- az a hosszútávú következmény. Nem a béremelésé, az NKR-é.
Fény az éjszakában. :)

Bajnai Gyurcsányt is várja október 23-ra

nol.hu/belfold/bajnai_gyurcsanyt_is_varja_oktober_23-ra?ref=sso
@saravad: Az előzőben leadta, mikor lejött - ha ingyenes. Ha nem az, akkor meg nem biztos, hogy a két iskola tankönyvei között átfedés van. Jön ide valaki egy közgazdasági iskolából, vagy egy gimnáziumból - itt meg szakképzés folyik (szakiskola és szakközépiskola).
nem egyszerű ez - de a régi rendszer műkdöött és elég jól kezelte az ilyen dolgokat.
Most nem tudjuk kezelni, mert nem lehet.
Mindent engedélyeztetni kell előre - aztán vagy rábólintanak, vagy nem ...
Tanári könyvek: az idén sokan megvették, saját pénzen.
De nem hiszem, hogy az normális, hogy a dolgozó a munkaeszközét saját maga vegye meg. Akár mentős, akár más ....
:-(
Ugyehogyugye???? ;)

A Fidesz szerint a baloldal követett el törvénysértést Baján

nol.hu/belfold/a_fidesz_szerint_a_baloldal_kovetett_el_torvenysertest_bajan
@Orica Középföldi: ...minden valószínűség szerint egy normális országban nem is lenne ott.
De mi nem vagyunk normális ország. Én becsülöm, hogy felvállalta a napi szintű szereplést.
@Evezős:
elfelejtettem odaírni hogy irónia. Nem is az, inkább bánat.
@Evezős:

Én is így gondolom:) Respect neki.
@11235813:
Ez annyira pontos elírása a jelenlegi helyzetnek, hogy semmit nem tudok - és nem is kell! - hozzátenni!

Ez van.
Nyomor. Stressz. Félelem. Rettegés. (...és sok helyen, igen, itt nálunk is: seggnyalók, akik mószerolnak, dörgölődznek és figyelnek, hallgatnak.
Én hamarosan lelépek, mert ezt még 15 évig nem lehet csinálni. Akár mennyi pénzt is adnak érte (vagy nem!).
@saravad: Igazad van. Hidd el, sokukat izgatja, de egyszerűen kiszolgáltatottak, mint oly sokan manapság ebben a rendszerben. Ha nincsenek kapcsolataid, nem jutsz még normális álláshoz sem. Ők (is) tényleg bérből élnek, hétről-hétre. Valamikor kapkodtak a pedagógus végzettségűek iránt pl. titkár(nő)ként, mert műveltek, tudnak fogalmazni, mernek beszélni, nyitottak, jól formálhatóak. ma már ezek nem szempontok, inkább a nyelvtudás, a fiatalka (nem kell annyit fizetni) a keresett.
Ahogyan a kollégák mondták: ha mindnyájan pályaelhagyók lesznek, ki fogja nevelni a gyerekeket?
Ha sztrájkolnak, kivétel nélkül nekik esik mindenki, mert bhová tenné a dolgozó szülő a gyerekét? Sokszor egy-egy napra is nehéz megoldaniuk a gyerekelhelyezést, nemhogy több napra. Pedig igazi látszatja a pedagógusmunkának akkor lenne, ha néhány napra beszüntetnék a munkájukat. Nem ám ügyelet, meg gyerekvigyázás, hanem egyszerűen meg sem jelennének a munkahelyükön, hanem mennének az utcára.
Egyébként az új rendszer nagyon megkötötte a kezüket. A gyermekem iskolájában (zene- és nyelvtagozatos suli) virágzott a délutáni mindenféle foglalkozás (házon belül): sportprogramok, zenei programok, dráma, tánc, színház, kézműveskedés, stb. Most már csak 2-3 sport maradhatott, természetesen az egyik - a kiemelt - a foci. Ezen kívül van még kézilabda és néptáncnak nevezett ugri-bugri, mert a végzett és a mai napig nagy művészeti csoportokat vezető táncpedagógust elküldték (felmondtak neki), helyette érkezett egy képesítést nélküli fiatal lányka, igaz, az USA-ból gyütt haza és a kerületi kicsodának a micsodája, a hiányzásokat viszont kegyetlenül megtorolja: nincs pénzvisszafizetés, vagy egy másik alkalommal "letáncolt" óra, az az alkalom és összeg elveszett (750 Ft/45 perc).
A lényeg: tavaly 26 hét alatt a gyerekek semmilyen népi hagyománnyal, népzenével, tánccal nem kötöttek ismeretséget, egyetlen népi tánclépésfajtát sem sikerült megtanulniuk, viszont bújócskáztak, fogócskáztak, és az énekórákon egyébként is tanult dalocskákat énekelték alkalomszerűen.
@Lilili:
Már többször leírtam, de újra szájbarágom (hiába, a focistavérem!): aki nem focizott egy 45 percet sem, az legalábbis fogja be a száját, és akkor ugasson a focistanépre, ha elvégzett minimum egy akadémiát és focizott minimum 45 percet. Élőben, nem playstation-on, ahol fogják a kezecskéjét.

:))
@saravad: Értettem én, csak kicsit részleteztem ...
Remélem, nem baj?
:-)
Blue Jasmine.

Woody Allen új - Oscar-gyanús - filmjét elemzi/ajánlja Nádas Sándor.

"Keserű látlelet ez egy világról, ahol annyit érsz, amennyid van, amíg nem derül ki, hogy loptad."
Szeptemberben több egyetemről is hallottam, hogy egyes oktatók inkább a közoktatásban folytatják, mert iskolaigazgatóként vagy helyettesként többet keresnek, mint mondjuk egyetemi adjunktusként, hiszen a felsőoktatásban már lassan 6 éve nem volt fizetésemelés...
@Nemzeti Dohányos:
Heti öt óra sem tesz senkit izmossá. És le sem fogyasztja - ha otthon csak kenyérre, meg zsírra telik, akkor pláne nem. Bejön a gyerek reggel és végigüli a napot egy üres kiflivel. Meg testnevel. Aztán hazamegy és megmelegíti a krumplistésztát (jobb esetben), vagy megvárja, hogy a hazatérő szülő vett-e valamit a boltban...

Ez valakinek az idióta agymenése volt és magasról tesz rá ő is, meg a döntési helyzetben levők is, hogy értelme van-e és mennyi.
A szomorú az, hogy te meg elhiszed, hogy ez mennyire nagyszerű.
Pedig nem az, hidd el, belülről pláne.
@bella _ciao:
Én kedvelem a focit. nem ezt a f.. magyart, hanem általában a jó, vérbeli, igazi, sportos focit, mint ahogyan minden sportágat szívesen fogadok, ahol a sporton van a lényeg.
Egyébként tesiszakosként kellett ám futballoznom, nem is keveset, így a minimum 45 percet naponta végigfociztam (és egyéb labdasportoltam). :)) 40 évesen sikerült még maratoni váltóba is csapattagként bekerülnöm, így talán igazolt vagyok a sport terén. :)
Ja, és nem ugatok a focistanépre, főleg nem a gyerekek focijára.
www.pupublogja.hu/2013/10/prognozis-nyuggereknek.html

Kedvcsináló:

"...a nyuggert a hajléktalantól többnyire csak egy elhanyagolható, apró különbség különbözteti meg, mely szerint a hajléktalan a csillagos ég alatt fagy meg télen, míg a nyugdíjas a lakásában, kvázi luxuskörülmények között..."
@Evezős:
Ez is igaz. Megmondhatói a tanárok, tanítók, hány gyerekekt szednek össze szédülten az éhségtől a földről.
Ezért írtam azt, hogy a FELTÉTELEK nincsenek meg a mindennapos tesihez.
@Nemzeti Dohányos: Például a magyarnak. Eddig volt heti három irodalom - most kettő.
(A tananyag az maradt!)
De más tárgyak esetében is csökkentettek.
+
El kellett dönteni, hogy éneket, vagy rajzot akarunk-e tanítani - mert a kettőt együtt nem lehetett. Tehát annak az óraszáma is ment a levesbe ...és elbocsátották a tanárnőt, aki rajzot oktatott.
@Lilili: és csak a fonákságra szerettem volna felhívni az becses figyelmedet. gondolom, elviseled a "beugatást", ha érdemi, nemcsak fikázó. mert ilyen logika szerint nem beszélhetnénk semmi másról, csak amilyen iskolába jártunk, amilyen szakmánk/hivatásunk van. na meg a polityikáról, hiszen ahhoz nincs külön iskola.
"Összedöntöttem a devizahitel-szerződést" - pert nyert egy hitelest képviselő ügyvéd

hvg.hu/gazdasag/20131007_Osszedontottem_a_devizahitelszerzodest
@Parajpuding: Bár igazad van (többé-kevésbé), a dolog nem ilyen egyszerű.
Akit kirúgnak, nem tud elhelyezkedni, mert minden iskola a KLIK alá tartozik - senki nem veszi fel.
Hova menjen egy 40+ - 50+ éves (vagy akárhány éves?) pedagógus, aki semmi máshoz nem ért - ráadásul ebben a munkanélkülieket termelő világban???
Mindenki nem mehet Ausztriába "gazdag" mustfejűekhez takarítani!
@belgabela: Medgyessi alatt. És nem is kért érte pluszban munkát, nem fenyegetett és nem terrorizált.
@Evezős: @Lilili:

Tényleg jónehany jo pedagogussal talalkoztam pedig volt bajuk a kisfiammal. Sokat segitett a fejlesztes es a nevelesi tanacsado is. Ugy hallom ezeket is leepitik
Az oktatas a fo oka volt hogy leleptunk. Ha nem lenne iskolas gyerekem talan maradtam volna.
@bella _ciao:
Természetesen. Az érdemi beszólás is lehet lekicsinylő, csak legyen alapja, legyen alátámasztott. Ha valaki azt írja, hogy "de jó a tanároknak a rohadt sok szabijuk, meg még fizuemelés is", attól kiakadok, mert világosan látszik, tanárt akkor látott utoljára, amikor suliba járt.

És ugye, akkor is politizálunk, ha csak az ebédösszeállítást próbáljuk meg manipulálni az édes anyukánkkal. :)
@saravad:
Irigyellek. Hasonló cipőben járunk, lelépés előtt állunk. Remélem, hamarosan sikerül.
@saravad: engem is ez zavar a legjobban, főleg azért, mert ezzel a faszsággal évtizedekre kinyírják megint az egész országot.
@politikailagnemkorrekt:
Ahogy azt sem, aki korábban így tüntetett.
A vandál csürhét, a gyújtogatókat, azokat meg igen.
Nagyon helyesen egyébként!
(most viszont ők a jóemberek, a rendőr meg, akinek a dolga a rend fenntartása lett volna és ezért meg is próbált tenni, börtönben ül.)
Mocskos világ ez, a szőkeferik világa.
És van, akinek tetszik .... neki kívánom: soha jobb világban ne legyen része (és akkor is éltesse őket, mikor ő kerül sorra!).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem, nem azt kapták. Te, jó kommunista módjára, összemosol két esetet. A rendőrszékház ostromát, illetve a több mint 1 hónappal később, október 23-án ártatlan embereken történt erőszakot. Szerencsére mi már ismerünk benneteket, kommunistákat. Ezt a hazug összemosást műveltétek 1947-ben, 1948-ban is. De most 2013-at írunk, úgyhogy ne próbálkozz, pls. Olvasd el inkább az Fideszes elfogultsággal nemigen vádolható Bodoky Tamás Túlkapások című, angol nyelvre is lefordított, többek közt Strasburgban is bemutatott könyvét, amely eddig az egyetlen hiteles dokumentálása annak az ősznek. És ha kérhetem, fejezd be a hazugságaid terjesztését. Köszönöm.
@Lilili: Azon kellett volna javítani, hogy normálisan étkezzen minden iskolás - és a menzákon megoldható lett volna (csak pénzbe kerül, sok pénzbe!), aztán ha ez OK, akkor lehetett volna a testi nevelés felé fordulni.

De egyszerűbb mások nyakába akasztani a munkát, aztán kidülleszteni a mellet, hogy mekkora jófejek vagyunk (politikus, aki ezt az agymenést kitalálta).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tudom, sok órát csökkentettek - és akkor a szakmunkások közismereti óráiról még szót sem ejtettünk ... egy könyvet kaptak, abban van minden közismereti tárgyuk ...
Iszonyat, ami itt megy.
:-(
@saravad:
Vagy a beszédfejelsztést.
Az, akinek szükséges lenne, nem veheti igénybe, gyakorlatilag a logopédus innentől kezdve csak szűr. Ennyi.
(Nálunk a tankerigazgató első ténykedése volt, hogy elvette a nevelési tanácsadótól az az autót, amivel a környék falvaiba jártak ki a szakemberek. Ők járjanak busszal, egy tankerületi igazgató nem lehet meg autó nélkül ....
:-(
Sipike merre van??? :)

Havi 2500 frank járna állampolgári jogon

Forradalmi (gondolat)kísérletet indítottak a svájciak: járjon mindenkinek alapjövedelem, függetlenül attól, hogy dolgozik-e az illető, vagy sem. Az úgynevezett feltétel nélküli alapjövedelem összegét 2500 svájci frankban (2000 euróban) határoznák meg, ami elegendő lenne a szerény megélhetéshez, ráadásul gyerekenként még további 600 frank járna.

nol.hu/archivum/20131007-havi_2500_frank_jarna_allampolgari_jogon
@politikailagnemkorrekt: ne köszöngess semmit, nekem elég volt amit láttam, a többit leszarom, ha tetszik, ha nem, és hazudni a kedvenc Vezénylód szokott, meg ti a narancs kumministák.
Jahhh és kérlek definiált a kommunistákat, és közben vigyázz, egy meghatározási pont se illeszkedjen a fityeszre ;)
melléklet:

Olyan mutató kell, amiből látszik a siker
Saját foglalkoztatási mutatót dolgoz ki a kormány,
a mostaniak nem jelzik jól, hogy mit sikerült elérni.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F07%2Fsajat_foglalkoztatasi_mutatot_dolgoz_ki_a_kormany%2F
és még:

1415 magyar zenész tiltakozik a kormány ellen

Ennyien írták alá a petíciót, amivel meg akarják akadályozni, hogy az Országgyűlés elvegye tőlük a jogdíjak 25 százalékát.

cink.hu/1415-magyar-zenesz-tiltakozik-a-kormany-ellen-1441923153
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha például belenézel a tükörbe, akkor - reméljük - semmi nem lesz a látottakban, ami a Fideszre csak távolról is emlékeztetne, mégis megtörténtnek tekinthetjük a definíciót. Na, terjeszd csak tovább a hazugságaid, nekem dolgoznom kell.
Tavaly év végén a magyar kormány úgy módosította a filmtörvényt, hogy idén már az Andy Vajna filmipari kormánybiztos által alapított Digic Pictures Kft. is jogosulttá vált a 20 százalékos közvetett állami támogatásra az általuk készített néhány perces, játékipari multik öldöklős videójátékait reklámozó animációs videók után. A tavaly 150 millió forintos nyereséget termelő vállalkozás 2013-ban legkevesebb 157 milló forint adókedvezményhez jut a törvénymódosítás eredményeként.

atlatszo.hu/2013/10/07/lex-vajna-szazmillios-allami-tamogatas-oldoklos-videojatekok-nepszerusitesere/
@politikailagnemkorrekt: hehe, arckép alapján definíció, unortodox vagy mint a közgazdasági zseni Ikonosztikus Jobbkéz Matócsi :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: definíció általában egy fogalom meghatározása. ennek az izének tehát fogalma sincs a definícióról. vagy a másik megoldás, te egy fogalom vagy itt a blogszférában. erre meg büszke lehetsz.
Tök egyszerű a megoldás:
A döntéshozó politikusok kapjanak tanári fizetést és dolgozzanak annyit, mint a tanárok, a tanárok viszont kapjanak politikusi fizetést és csak annyit kelljen dolgozniuk, mint a politikusoknak!
Szerintem ezt az ország több, mint 2/3-a megnépszavazná. Lenne itt olyan tyuhajos fülkeellenforradalom, hogy ihaj!
:)
TANÁROK

Volt egyszer egy jó tanárom.
Nem is egy, hanem tán három.
Volt az öt is, húsz, vagy hatvan…
Nem biztos, hogy száz alatt van.

Vagy az idő szépít talán,
S nem is volt a sulink falán
Általam írt krétafirka:
„Aki tanul, stréber birka!”?

Régi élővilág órák…
Hol az idő szinte jó rák
Módján hátrafelé úszott,
S én csak ültem, mint egy túsz ott.

Mégis szép emlék e terem!
Meghallgattuk, mi hol terem,
S mely tengert nem úszik ponty át,
S néztük Fáskertiné kontyát.

Találgattuk, szétesik-e
(Nem csak szétes, van egy ike!),
Ám az túlélt telet, nyarat,
Mint az emlék, s egyben maradt.

Matekóra, történelem,
Mengyelejev s jó sok elem,
Kísérletek, füst és korom…
Így illant el ifjúkorom.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/08/tanarok.html
@belgabela: Ezt nem tudom honnét szülted. Aki ismeri az elmúlt 11 év kormányait, az ki tudja matekozni, hogy abból ki mennyit volt hatalmon..
@bella _ciao: köszönöm, meghatódtam, de nem szeretnék fogalom lenni semmiben ;)
A thing-ről, meg szó se essék, kár a bitekért :D
@bella _ciao: A foci akkor is egy unalmas szar marad :))
-no comment-

Ügynöklisták: így sunnyogja el a Fidesz
Még a saját maga által kiszabott határidőket sem tartotta be. Az LMP ma ötödször próbálkozik.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F07%2Fmegint_probalkozik_az_ugynokuggyel_az_lmp%2F
hmmmm

Nemzeti popsi

A frakcióigazgatóval szemben a szocialista Garai István képviselő aláírta az LMP kezdeményezését az E.ON-vizsgálóbizottságról. Döntését a hvg.hu-nak azzal indokolta, hogy ez nemzeti ügy, az ilyen ügyékért pedig, ha kell „bárkinek a popsiját ki kell nyalni, vagy szét kell rúgni!”

hvg.hu/itthon/20131007_parlamenti_tudositas/b41385
lófasz és ködkürt:

Ferencváros küldi a sorozóleveleket, te kaptál?

A városrész csapatai harcban állnak, egy Tumblr-felhasználó ma posztolta ki a levelet, amiben gyakorlatilag besorozzák őt a kerület polgárvédelmi szervezetébe, őrsparancsnoknak a logisztikai egységbe.

cink.hu/ferencvaros-kuldi-a-sorozoleveleket-te-kaptal-1441929895
@bella _ciao: A foci akkor is egy unalmas szar marad :))
Ez volt már??? :)

Hány százalékkal emelkedett 2010 óta a nettó minimálbér?

"A minimálbér emelése a Fidesz kormány részéről az elmúlt három évben nem volt más, mint propagandafogás, ami azért működhetett hatékonyan, mert az emberek nem tudják, hol keressék a hivatalos statisztikai adatokat, és nem szánnak időt arra, hogy számításokkal ellenőrizzék a kormányzati propaganda valóságtartalmát.
A minimálbéren foglalkoztatott munkavállalók nettó munkabére az elmúlt 3 évben összesen 6%-kal emelkedett, eközben az árak átlagosan több, mint 15%-kal emelkedtek ugyanezen időszak alatt!"

napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelkedett-2010-ota-a-netto-minimalber
Ez pedig egy másik csemege. :)

Mennyivel emelte a gáz árát 2010 óta a Fidesz?

A táblázatból kiolvasható, hogy a gáz árának 20,3%-os emelése 2010 júliusa és 2012 januárja között nettó jövedelemtől függetlenül mindenkit érintett. Ám minél alacsonyabb volt a család egy főre eső nettó bevétele, annál drasztikusabb volt a gázszámlájukon olvasható összeg emelkedése.

A jelenleg sulykolt rezsicsökkentős kommunikációs trükk lényege, hogy ez a brutális 56%-os áremelkedés csak a szegényebb rétegeket lehetetlenítette el. Az átlagbérnek megfelelő, vagy afölötti jövedelemmel rendelkezőket kevésbé érintette, bár az ő számláikon is meglátszódott a Fidesz-kormány 2010-től három lépcsőben megvalósított gázáremelése.

Az átlagbér fölött keresőknek ráadásul az egykulcsos adó bevezetése miatt a nettó jövedelme is és a gyermekek után járó adókedvezménye is növekedett. Így őket a gáz árának az emelkedése nem lehetetlenítette el úgy, mint azokat a szegényebb rétegeket, akiktől ugyanebben az időszakban, a gáz árának emelése mellett megvonták az adójóváírás lehetőségét.

A második táblázatból az olvasható ki, hogy 2010 óta a tárgyévhez képest a következő évben hány százalékos volt a gáz ára emelésének mértéke.

napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany
A Szenzor győzött az OEP 2012-es, egy évre szóló vénytenderén is, bruttó 285,3 millió forintos ajánlattal. A cég nyerte meg a 2011 januárjáról 14 hónapos időtartamra szóló beszerzését is, 278,1 millió forintért. A Szenzor ekkor váltotta fel a korábbi vénybeszállító Állami Nyomdát. A piacon szinte csak e két társaság tevékenykedik hosszú évek óta.

A Szenzor nyertes vénybeszerzései
(hatály, millió forint) 2013. aug.-dec. 117,7
2013. máj.-aug. 125,1
2012. márc.-2013. márc. 285,3
2011 jan.-2012. febr 278,1

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ismet_torveny_sertett_az_egeszsegbiztosito.566264.html

-----------------------------------

Viszi a pénzt az egyre duzzadó állami vagyon, ezt ellentételezni egyetlen nagy ügyletből szeretné helyrebillenteni a kormány: a digitális átallással felszabaduló frekvenciák használati jogáért 120 milliárdot remélnek 2014-ben. Ha viszont megcsúszik az értékesítés, évközi kiigazítás kellhet az edp-veszély elhárításához. Az MNV működésére és ügyvédi díjakra potom 10 milliárd megy el.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezen_bukhat_varga_koltsegvetese_tizmilliard_jut_az_ugyvedeknek.566229.html
Kémolimpia lesz Szocsiban
Az orosz biztonsági szolgálat minden sportolót
és szurkolót lehallgathat a 2014-es téli olimpián.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Fsport%2Ftelisport%2F2013%2F10%2F07%2Fszocsi_lehallgatas%2F
További csemege

Orbán kormánybiztosának elnökségi társa, Tarlós volt tanácsnoka és persze volt SZDSZ-es képviselő az ötéves lányával fajtalankodó "közéleti szereplő"

Ez év májusában a Borsban megjelent egy cikk, amely arról számolt be, hogy egy apa szexuálisan molesztálhatta ötéves kislányát. A gyanúba keveredett férfi nevét nem írta meg az újság, még a monogramját sem közölték, azt viszont igen, hogy „ismert magyar közéleti szereplő”, „politika közeli személy”. A téma nagy port vert fel. Az írást több hírportál is átvette, ám a megjelenés után egy nappal az alapcikket közlő bulvárújság online oldaláról, valamint a cikket „átemelő” weblapok oldalairól eltűnt az írás. (Kivéve természetesen portálunkat - a szerk.)

privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=brfknyolchonapjanyomoz&LN=Hungarian

t7.hu/0t1n-fideszbunozes_szadesz_abberacio
Ezt meg nem csak Rodeónak és Jégtörő kollégának. :)

Ezért osztják ki a világ legnagyobb bankbírságát

Sokáig a világ legjobban menedzselt bankjának tartották, most viszont akkora büntetést fizethet a korábbi visszaéléseiért egy nagy csomagban, mint az eddigi listavezető ötszöröse. A JPMorgan vezetője, Jamie Dimon most a túlélésért küzd, pedig nemrég még ő volt „generációjának legjobb bankára” és a pénzügyminiszteri poszt várományosa. Túl sok volt a csontváz a szekrényben.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2013/10/07/jp_morgan/
@Nemzeti Dohányos: nincs hozzá eszközpark, meg hely. mert az nem testnevelés hogy fussatok gyerekek
hmmm

Százmilliókkal gazdagodott Orbán vejének a cége? És azt hallotta, hogy óvodákat nyitott a kormány???

Orbán helyett Lázár János válaszolt a kényelmetlen kérdésre. Illetve válasz helyett arról beszélt, hogy a kormány óvodákat is épít ám!

444.hu/2013/10/07/szazmilliokkal-gazdagodott-orban-vejenek-a-cege-es-azt-hallotta-hogy-ovodakat-nyitott-a-kormany/
ej, de ismerős ez nekem:

L. Simon: nem veszik el a művészek jogdíjait

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke szerint nincs szó „einstandról”, csak ezentúl a szerzői jogok egy részét a kormány osztja szét – jelentette be L. Simon László NKA-alelnök.

hvg.hu/elet.kultura/20131007_L_Simon_nem_veszik_el_a_muveszek_jogdijai
minden ellenállás hasztalan:

A fogyasztóvédelmi bizottságnak a földgáztörvényt módosító javaslatához is csatlakozott a gazdasági bizottság. Ebben - a javaslat indoklása szerint - a párnagáz értékesítésére feltételes felhatalmazást kapna a miniszter.<<<<<< A módosító javaslat szövege szerint a miniszternek rendeletben kell meghatároznia a vételi ajánlattétel napját, az ajánlati kötöttsége pedig 5 munkanapig tart.<<<<<

Schiffer András (LMP) javaslatát, hogy a párnagázos indítványt töröljék a javaslatból, leszavazta a bizottság kormánypárti többsége.<<<<

hvg.hu/gazdasag/20131007_Rezsicsokkentes_nem_az_embereknek_kell_fi
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez a baj, az egész párt - és hű seggnyalói -ehhez hasonló aberráltak.
@Penivaldes:
Most azt gondold el, az egész dohánymutyi lebonyolításával, kiépítésével kapcsolatos költségekből mennyi tornatermet, sportpályát lehetett volna építeni a suliknál! És a rendszeres testmozgáshoz szokott gyerekek közül talán egyre kevesebb fordul(na) a cigihez, piához.
Nahhh, ez az én olvasatomban egyértelmű beismerése a választási költségvetésnek, amit eddig kategorikusan cáfoltak, vagy ha nem, akkor én vagyok egy fogalmatlan hülye:

A Fideszt segíti a 2014-es költségvetés
Varga Mihály a frakció előtt arról beszélt, a jövő évi költségvetés növeli a Fidesz választási esélyeit.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F07%2Fsegiti_a_fideszt_a_jovo_evi_koltsegvetes%2F
@Lilili: és ha a sporton kívül még értelmes elfoglaltságokra, kirándulásokra, tanulmányi utakra is fordítottak volna összegeket, hát akkor...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a 11 milliárd a JPM-nek zsemlemorzsa, a reputációja ingott meg a másik nagy amerikai a GS 500 millió kevesebb, mint egy napi haszna...anno ezen röhögött amerikának az a része aki tájékozott a témában

ennyit a zorbánéknak kellene visszafizetnie a magyar nemzetnek

brühüyyy
most történt:

- Anyuka bejött az üzletbe és egy oldalról letöltött dokumentumokat, majd ezt kinyomtatta.
Meg fogtok lepődni mit nyomtatott ki, ellenőrzőbe oldalakat, mert az öcsike összefirkálta a bartyó ellenőrzőjét, és nem rendelnek újat a suliból 1xx ft-ért, hanem kinyomtat és beragaszt.

Az eszem megáll, mind ez 2013-ban Európa közepén.....

Lassan tényleg ott tartunk, hogy otthon tanulás a gyerekkel, magunk írta könyvekből, saját kiskert, saját gázmű, saját elektromos áram, mert az állam csak lop és csal, nekünk meg lófasz sem marad...
@Evezős: ez az ellenőrző kinyomtatási procedúra ennyire intézményesített, hogy külön letöltő oldala is van már?
-no comment-

János nyerte a mellébeszélési különdíjat!
akiraly

akiraly
politika
ma 15:33
0 0

Pedig ő válaszolta azt a miniszterelnöki vej cégének ügyeit firtató kérdésre, hogy a kormány óvodákat épít! De aztán jött Karácsony Gergely interpellációja és Doncsev András államtitkár válasza.

Karácsony “a magyar felsőoktatás szétverőjének” nevezte a kormányt, majd az iránt érdeklődött, hogy ha a felőoktatási koncepcióban leírták azt, hogy pénzt kell költeni a felsőoktatásra, illetve azt is, hogy túl kevés a diplomás, akkor miért nem eszerint cselekednek.

Amire a kormány nevében Doncsev annyit válaszolt, hogy

Dopeman.

Ez szerinte ajzószerekkel kereskedő embert jelent. Bónuszként megtudtuk azt is, hogy Dopeman életműve tele van a parlamentben idézhetetlen kifejezésekkel, de a ribanc pont nem ilyen.
ennyi:

Azt lehet megbeszélni velem, ami rám tartozik

Korrupciós vádakra válaszolt a kormányfő, megszóla­lására bevezényelték a büféző fideszeseket. Szabó Rebeka kisvonatot adott, hogy ne akarjon nagyot Felcsútra. Pityinger-ügyi államtitkár a kormányban.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F07%2Fparlament_pp%2F
ez is letudva okosban:

Nem adja ki Hernádi Zsoltot a Fővárosi Törvényszék a horvátoknak

A Mol-vezér elleni európai elfogatóparancsban szereplő bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészség korábban nyomozást indított, majd azt bűncselekmény hiányában megszüntette. A törvény szerint a Fővárosi Törvényszéknek ezért joga van megtagadni a Horvátország által kezdeményezett elfogatóparancs végrehajtását - és így is tesz.

hvg.hu/itthon/20131007_Nem_adja_ki_Hernadi_Zsoltot_a_Fovarosi_To
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A jobbikos Volner János is Orbán Viktort kérdezi, méghozzá arról, hogy a kormány miért fizetett ilyen sokat az E.Onért. A miniszterelnök szerint jó üzletet kötöttek, mert jóval a külső értékbecslő által javasolt maximumár alatt kötöttek üzletet. Orbán szerint az ilyen objektív becslések segítnek a korrekt árkalkulációkban.

Egyéb kérdés?? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: olvastam azt is, ez meg külön csillagos ötöst érdemel :D

"objektív becslések"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az lehetett (én is most okosodtam ki, értekezleten voltam ugyanis), hogy a KLIK egy db. ellenőrzőt fizet minden tanulónak.
Bármi történik, az van csak.
Arra nem kötelezhetnek, hogy a szülő fizessen - nálunk is ezen ment a hepaj most - ők meg nem fizetnek egynél többet.
pl. nálunk a jövő héten múzeumlátogatásos nap lesz. Eddig szedtünk előre pénzt a belépődíjakra. Most mondta a főnök, hogy ezt felejtsük el, mert nem lehet - de hogy a KLIK kifizeti-e a belépőket és ha igen, mikor, azt nem tudta megmondani ...
(Egy hónapja elromlott a tanáriban a fénymásoló. Bejelentettük a KLIK-nek. Nem engedik javíttatni, hanem majd ők küldenek egy embert, aki kijön és megvizsgálja, igaz-e a probléma. Három hete nem ér ide (a fénymásoló nem működik azóta sem, hozzányúlni senki nem mer ....)
oops:

Anyjukat is eladnák a fiatal magyar politikusok, a társaikat főleg

Mi következik abból, ha Lazáry egy hajón kokózott? Hogy nincs az a szemét komcsi, aki felérne egy féltékeny fideszessel.

Az Index úgy tudja, hogy nem a polgármesteri hivatalban vagy valami csapatépítő helyszínén, hanem egy fideszes bulin, egy balatoni vitorláson készült az MSZP által bombaként bedobott videó a szombathelyi alpolgármesterre emlékeztető figura drogszívásszerű mozdulatairól. Elég megggyőző, amit az asztalról írnak, mármint hogy a kajütasztaloknak van olyan peremük, mint a filmen láthatónak, hogy viharban ne esenek le a tárgyak. Ebből viszont az következik, hogy soha nem lehet annyira szemét, gonosz és alattomos egy ellenséges kommer, mint egy zsákmányra éhes másik jobboldali. Mert az egész biztos, hogy Lazáry nem a szoci ellenségeivel hajózott.

Na persze ez visszafelé pont ennyire igaz, az elmúlttízév sztinte összes nagy komcsi bukását konkurens szocialisták szivárogtatták ki. Ezért bízom abban, hogy még akkor is lesznek jó magyar sztorik, ha mostantól örökké az Állampárt nyeri a választásokat. Minél nagyobb az állampárt, annál több éhes kis féreg akarja megszedni magát rajta.

cink.hu/anyjukat-is-eladnak-a-fiatal-magyar-politikusok-a-tars-1441957738
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De kár, hogy a középiskolában még nem nyomtathattam magamnak új ellenőrző oldalakat.:)
@Evezős: kilincs és zár és wc tartály probléma körben pont ilyen infóim vannak itt szűk körben, ovi-iskola területről, és mikorra megunja a szarakodást a szülő, inkább fogja magát és megcsinálja, az eszem megáll, ez már mindennek a teteje, és ezek ott fent, azok a narancsfidióták még mindig magukat fényezik, hogy szakadna rájuk az ég...
@Evezős: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jahhh és ugyan ez megy kellékanyag szintjén is, és még a segget a földhöz lehet verni, ha valamikor a klik lesz oly kedves és aranyos fizetni. Mert mint tudjuk, a halasztott fizetés fújcsúnya kommunista ármány, ezzel a dicső kormányunk nem él, semelyik közintézményben sem.
@Evezős:

Látom, megkezdődött a lepusztulás az iskolákban. Fénymásoló az első fecske. Meg sem merem kérdezni, hogyan tudják követni a villámgyors technikai fejlődést így.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Osztályfestés megvolt?
Három éve nincsen nyáron festés. A wc-kben sem ...
A bejövő osztályok (akik az érettségizett kimenők helyére kerülnek) vagy ülnek egy nyolc éves festett teremben - vagy kifestik maguk.
Ha az egyik szülő festő magánvállalkozó, az szerencse - odaküld egy segédet és pár óra alatt megvan, jobb esetben még a festéket is adja.
Ha nincsen ilyen, akkor pénzt szednek festékre és pár szülő egy szombaton nekigyürkőzik és kifest. Anyukák kitakarítanak utána ....

Ez a valóság. :-(
@Husz_János_Puszita:
Főnököm azt mondta ma: kollégák, visszatérünk a stencilezéshez, vagy a kézi másoláshoz és szerződtetjük Ráskai Leát (bár nem tudom, milyen státuszban) ...
Röhögünk - pedig sírni kéne.
"Vállalatok » Energia
Befektetésének harmadát eltőzsdézte az állam

2011. május 24-én került bejelentésre, hogy a magyar állam megvásárolta a Szurgutnyeftyegas 21%-os MOL tulajdonrészét, ezzel egyébként a hazai olajtársaság legnagyobb tulajdonosává vált. A MOL részvényei azonban azóta igen jelentős esést produkáltak, az árfolyam több mint 30%-ot veszített értékéből. Ezáltal az államnak is komoly nem realizált vesztesége van a pozíción."
www.portfolio.hu/vallalatok/energia/befektetesenek_harmadat_eltozsdezte_az_allam.3.190181.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Szoliszökevény remélem jól beolvas most aztán...
@Evezős: @Husz_János_Puszita: minek fénymásolni, hisz kódexek is készültek sorozatban kézzel, ha régen ment ez, menni fog most is, előre a setét középkor felé...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ilyenkor kell jönni, és amikor dolog van a narancsidiótákkal, akkor persze sehol nem vagy, most is sarokharapó szoliszökevény nőfélékkel foglalkozol csak, és a nerisztáni haza a meg smafu?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A minimálbéresek foglalkoztatási költsége viszont durván emelkedett, megint kinyírnak néhány iparágat, mint anno a textilipart.
Ki járt jól? Naná az állam, a nagyságrenddel nagyobb adó- és járulékalap miatt.
@Evezős:

A stencil papírt legalább nem viszi senki haza.:)
Jó lenne egyszer már nem kínunkban röhögni.
öööööö, és még én lettem kommunistának kinevezve, igaz csak egy kumministától, aki csöppet sem narancskommunista :D

16:12
Szócska: "Offshore cégek helyett szakmai kézbe kerültek a patikák"

A patikarendszer átalakítását dicsérték a kormány politikusai és a Magyar Gyógyszerészi

hvg.hu/gazdasag/20131007_Szocska_Offshore_cegek_helyett_szakmai_ke

16:10 Brüsszelnek már bűzlik a magyar rezsipolitika
Brüsszelnek már bűzlik a magyar rezsipolitika

Noha Brüsszelből nem közvetlenül a lakossági energiaárcsökkentésre kérdeztek rá, a különbözőképpen mért szolgáltatások körüli tapogatózás akár az egész kormányzati elképzelést megakaszthatja.

hvg.hu/gazdasag/20131007_Brusszelnek_mar_buzlik_a_magyar_rezsipoli
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Valamiért vonzod a narancskurva bolsevik ettársakat... :D
Ja kérem, a tehetséget irigylik... ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az egyház kezébe kell adni az írás és olvasás tudományát, mint régen, ott van annak a helye a szerzetesek sötét szobájában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MAGYAR gyógyszerész ismerős, több patikája is van, eddig adózott rendesen, mostantól nem szeretne... heveny anyázásban van...
Érdemes volt dolgoznia, Piktor komcsijai javában "birtokba veszik" javait!
@Husz_János_Puszita:
A fénymásolót se vitte, inkább otthonról hozta az ember ...
Hát ja, de úgy tűnik, egyhamar nem fogunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Husz_János_Puszita: gondolom nem mondok újat, de ez a jelenség nem csak a gyógyszerészeknél jelent meg, hanem szinte az összes pici-kicsi-közepes cégeknél, sőt a nagyoknál és a multiknál is, jahhh és a még gondolkodni képes egyszerű polgároknál is.
Tanárok tartsanak összefogottan 1 sztrájkot és utána röhögve jutna a kávéjukba konyak is!Csuti seggszáj csak az erőből ért,az erősebb csak mond 1 számot és teljesíti!
Végre valahára észbekaptak.
Egyszer egy olyan megmozdulás kéne,ahol MINDENKI ott van!
@kifordított nagyanyó: Na, olyan nem lesz.
A rendszer hű támaszai (pedagógusoknál: akik eddig sajnálták az időt tanulásra, ill. túlórázni sem akartak - vagy nem is volt rá szükségük -, tehát sehol nem voltak a szakvizsgázott, többdiplomás, versenyre felkészítő, sokat túlórázó kollégáikhoz képest) azok most szépen ki lettek stafírozva, tehát nekik nem érdekük, hogy visszaálljon a korábbi rendszer. Ők nem fognak tüntetni soha.
@Lilili: tapasztalatból mondom hogy a rendszres sport és a cigizés nem zárja ki egymást
@Evezős: azok is "jól" jártak ahol a prémiumok minimumát fizették ki (helyetessi stb) ahol viszont maxot ők rosszul jártak.

és még nincsen németkönyve a másodiknak, de majd összeül az államtitkárság is eldöntik, hogy küldik vagy sem.
röhej
@kekex:
Nagy kösz érte!!
Mindkettő aranyos - úgymond - de az a fantázia ami az elsőben van, attól odaragadtam a monitorhoz... baromi jó!!!
@Penivaldes: Nem, viszont ha sportol, akkor a ciginek a bőrén érzi az azonnali káros hatását, hogy visszaesik a teljesítménye. Az, hogy 20-30 év múlva tüdőrákos lesz, senkit sem hat meg.
süti beállítások módosítása